I morgon bitti…

Jag ska försöka fasa in lite arla morgoninlägg och även kvällsinlägg nu när boksläppet flyttats fram pga Corona och jag inte har en egenfabricerad kniv mot strupen på samma sätt som tidigare.
Kanske inte varje dag, men betydligt oftare än aldrig… 😉

Är kl 05.30 fortfarande tiden som gäller eller finns det andra önskemål?

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    03.24!

      Är det ett tidigt morgoninlägg eller ett väldigt sent nattinlägg? 🙂

        Något mittemellan tror jag, lite lagom sådär?‍♀️

        Men det har ju alltid varit kl 06 tidigare. Varför ska du ändra nu?

          Kanske för att det finns en högljudd klick som vaknar innan kl 06 och bara mååååste ha ett nytt inlägg här att läsa medan de äter frukost.

            Eller för att Camilla känner konkurrens från en annan morgon blogg med kaffekopp och allt.

              Knappast.

                Har du sett bilden till det här inlägget? ?

                  Unikt med morgonkaffe!

                  Oj.. Den var långsökt

              Finns ingen chans att fikabloggen tar över. ?

          Nej, det ändrades till 05.30 ganska länge sen.

      Neeeej. Jag vaknar 03.21 och vill jag ett morgoninlägg att läsa då!! Jag röstar för 03.20

        Omg, varför sover du inte om du går upp så tidigt? jag går upp 06 och börjar typ få lite smått panik för att jag inte sover än??

          Sömn är för småbarn och morsgrisar ?

          Det är nog inte på riktigt, kompis. Jag gissar på att personen gör narr av alla klagisar som kräver att inläggen anpassas till just deras rutiner.
          Men vad vet jag.

            Möjligt! Vet ju dock att en del faktiskt går upp så tidigt, känner bla en som gick upp 03.11 för att han skulle upp och köra lastbil, så jag tyckte inte det var så konstigt att gå upp så tidigt egentligen??‍♀️

        Vad är det för tid och vakna?
        Ifs det var väl ok ?

    Gör fibromyalgi en person till riskgrupp?

      Nej, det kan jag inte tänka mig….

        Hur var det där med att leta fakta här inne..??

          Fibromyalgi omfattar så många separata syndrom att sjukdomen enligt Scaer måste ses som en prototyp för posttraumatisk autonom sjukdom. Han tillägger, att även om det inte finns någon solid vetenskaplig litteratur som diskuterar de här frågorna, skulle sjukdomen kunna länkas till trauman i mycket tidig barndom, till exempel försummelse, om föräldern till exempel inte förmått ägna sig tillräckligt åt sitt barn av olika skäl, eller övergrepp. Scaer menar, att sådana upplevelser, även om de inte kan kommas ihåg, ger individen en ökad känslighet för nya påfrestningar. Det synsättet, med ökad känslighet hos individen, är i högsta grad förenligt med att fibromyalgi långt senare i livet kan debutera i samband med till exempel virussjukdomar, medicinska ingrepp och fysiska skador.

          Enligt Scaer står det klart att fibromyalgi innebär ett stort antal kroppsliga syndrom, som kan vara fördröjda effekter av påfrestande upplevelser

          Jag har själv fibro så jag tänker att jag borde hört något om det? Annars lever jag farligt… 🙂
          Jag trodde personen frågade mig om jag befann mig i en riskgrupp pga av det. Därför svarade jag som jag gjorde, gud så självcentrerad jag är. ????

            Jag frågade dig

              Jaha, men då får mitt svar bli ”ingen aning” men jag själv räknar mig inte som en riskgrupp pga den diagnosen.
              Inte heller astma som det var lite oklart kring tidigare…

              Jag ser mig som välsignat riskgruppsfri. Det hoppas jag du också kan göra. 🙂

            Men herregud, varför är du överhuvudtaget härinne?

            Folk ÄR inte kloka tammefan.

      Inte enligt who

        Vad säger who?
        Jag fick tipset om att öka intag av vitamin d3 och gå på massage… är inne på vecka två med tillskott men vet inte hur länge jag måste äta innan jag märker något?
        Någon mer med fibro här som fått det rådet?

          Jag har inte fått något råd överhuvudtaget utan går på de ”vanliga” rekommendationerna. I början visste man ju inte ifall ”vanlig” astma skulle räknas till en riskgrupp men även där följer jag de ”vanliga rekommendationerna”. Jag uppdaterade mig precis här då de rapporterar löpande från FHM om just astma.
          https://astmaoallergiforbundet.se/nyheter/fragor-och-svar-om-nya-coronaviruset/

          Så min rekommendation kvarstår.
          1177.se eller FMH.

            Är astma och fibromyalgi sammanlänkade?

              Nej.

          Massage kan lindra tillfälligt eller om du har spända muskler, men det är inte så att du kan gå på massage och på det sättet ändra smärtsignalerna. Det är ju där det är fel, det är ju egentligen inget fel i musklerna eller bindväven utan i centrala nervsystemet.
          D-vitamin kan absolut vara bra om man ligger lågt i värdena, brist på d-vitamin kan ge generell värk och trötthet, trötthet är ju dessutom något som kan öka på smärtan.
          Annars är det väl mer b-vitamin som brukar rekommenderas, och/eller magnesium.
          Men jag rekommenderar att lyssna på andra med fibromyalgi istället, även de med me/cfs eftersom fibro är ”släkt” med just det. Mycket som fungerar för de med me fungerar även på de med fibro.

            Imorgon skulle jag förresten på smärtrehab i 8 dagar. Men här sitter jag och är hes och låter som att det är något i bihålorna. Jag känner mig inte sjuk, har varit förkyld veckan som var, ingen feber, inget snor, ingen hosta…men jag kommer ju antagligen att behöva skippa smärtrehab och jag blir såååå ledsen! ? Jag var där en första sväng för ett par veckor sedan och det var helt fantastiskt, har längtat tillbaka. Och nu…jävla bajs.

            Ja men om jag förstått det rätt så är det lite individuellt med och min doktor sa att jag skulle prova det här först.
            På Facebook fuck jag råd från en bekant att prova lymfmassage för att slappna av och hon sa med att dvitamin hjälper musklerna att inte krampa? Vissa saker jag läst om känns generella, andra verkar inte gälla för alla.
            Är nydiagnostiserad så vet inte ens om min doktor är helt övertygad om vad som är fel?

              Alltså det är verkligen jättesvårt, man måste testa sig fram. Det som fungerar för någon fungerar inte för en annan, medicin, aktivitet…allt sånt måste man se till sig själv och hur man reagerar. Det enda generella rådet jag tycker att man kan ge är att se till att inte anstränga sig för mycket. Om du pushar och pushar dig själv så är risken stor att du bara blir sämre och sämre. Återhämtningen efter en aktivitet, även små sådana, bör vara betydligt längre, och komma oftare, än för någon utan fibromyalgi.

              Lymfmassage kan absolut vara bra, även annat som kan få igång lymfsystemet! Anna Sparre har en podd där hon bjuder in olika experter, i ett avsnitt pratar de om lymfproblem och vad man kan göra åt det, väldigt intressant och MYCKET som liknar besvären vid fibromyalgi.

                Mitt svar hamnade i modd men tack för ditt svar!

          Fibron i sig gör inte att du hör till riskgrupp, men om du vill boosta ditt immunförsvar kan du ta D3(minst 8000 IE under en kortare tid) och lägg till K2 och Magnesium, då de alla tre behövs ta tillsammans då de sammarbetar. Gärna C-vit och Zink också.

          Dra ner drastiskt på kolhydraterna, då de är till förödelse för immunförsvaret. Ät riktig mat.

          Massagen skulle jag undvika just nu, då man kommer för nära massören. Gör egenmassage istället.

            Ja jag har fått böcker om antiinflammatorisk kost och diet som jag lagat mat efter senaste veckorna. K2 har jag aldrig ens hört talas om. Kan man få det genom ökat intag av någon speciell mat eller finns det som tillskott

              Fick inget tips om ett så högt intag av dvitamin, är inte det farligt?
              Tror jag tar 2500 per dag, vet inte om mitt upptag är 100 dock

              Från Livsmedelsverket: ”Kött, lever, äggula och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K2” Antingen får du äta mycket av dessa, och/eller ta tillskott.

              Om du vill boosta immunförsvaret är 2500 IE för lite. Se till att äta mycket fet fisk också(lax, makrill, sill).

              Ta och läs på ordentligt innan du börjar med tillskott, så du vet vad du gör. Det finns många hälsosidor att söka info på.

                Ok tack ska läsa lite mer och kanske iaf dubbla intaget av d3. Åt mycket ägg innan men enligt mina kostböcker ska jag inte äta det för mycket..

                  Sorry jag är vegetarian så ingen köttkorv för mig

          Lymfmassage?

            Ja googla om du aldrig hört talas om det förr! Tips!

              Swoosh brukar de säga va?

    Det uppskattas! ?

    Gulligt av dig! Uppskattas! Har inget särskilt önskemål, vaknar inte förrän typ 11:30 på dagarna…

      ??
      Äter min lunch då…
      Får inte du ångest av att vakna så sent?

        Kan väl knappast vara någon nyhet att folk har olika rutiner.

        Varför skulle man ha ångest över det?

        Lugna ner dig för guds skull

        Va?

        Men snälla. Ta ut pinnen ur röven själv du är ju helt trasig

        Den som kliver upp tidigast vinner alltid!!

        Svart till Linda- hahah 11.30 är ju ingen tid alls. När jag jobbade i butik och inte hade barn och började kl 15-16 gick jag upp ca 13-14. På helgerna kunde det bli ännu senare, både jag och min man var nattugglor och älskar att sova. Fan va skönt det är att sova. Men synden straffar sig själv med desamma, fick ett barn som inte verkar gilla att sova. Hoppas på att när han är tonåring så ligger vi alla på helgen och sover till lunch- drömmen <3 haha

      Hahaha. Jag har varit i karantän (Ja, på riktigt, inte influencer karantän) i snart 2 veckor nu och jag går och lägger mig när jag somnar och vaknar när jag vaknar typ. Ska se ett eller två avsnitt till av min serie nu… Vaknar väl vid 14 imorgon. Ingen ångest.

    06:00 och du måste skriva om Wahlgren/Book-filterdebaklet! Hur PW och SW diskuterar Bookens filterlögner i podden. Underbar story! ?

      Ja. Kl 06 precis som det alltid varit.

        Nej det har varit 05.30 senaste året för att man ska kunna läsa när man käkar frukoooost! Ändra inte på det, du kan ju vänta till 06.00 om du så gärna vill med att läsa inlägget!

    Alltså, jag vill bara säga: Tack för allt du gör Camilla! Jag tycker mycket om din blogg och din satir/humor och förstår ditt sätt att skriva utan att bli varken kränkt eller upprörd över dig som person. Din blogg är den första jag går in på varje morgon när jag vaknar. Så tack, igen, för att du ids och för att du kör på. ??❤️

    Stor kram från en isolerad skogsmupp
    och en kraftig spark från discodansaren inuti!

      Tack, Helena med discodansaren!
      <3

      Oj är du full?

      ok alla fattar att du är gravid

    Lägg gärna inlägget 05:00! Jag går upp strax efter 5 och äter frukost och får ofta sitta och vänta till 05:30 för att läsa inlägget till kaffet 🙂

    Camilla, kan du inte uppmärksamma att produktionen av Big Brother låter vuxenmobbning av en person pågå i live-tv (och samtidigt är delaktiga i utfrysningen genom att inte över huvud taget uppmärksamma hennes 30-årsdag medan två andra deltagare som fyllt år blivit jättefirade (med presenter, tårta, pynt osv))? De påstår sig ha nolltolerans mot mobbning, men har låtit detta pågå i över en vecka nu. Det är omöjligt att de inte ser vad som händer, speciellt inte med tanke på hur mycket kommentarer de fått om detta i sociala medier senaste dagarna.

    Den kritik som TV4 och Big Brother fått bemöter de inte alls, utan raderar bara kommentarer som kommer in. Man betalar massa pengar i månaden för att få skåda hur en person blir utfryst, hånad, förlöjligad och kränkt – medan det uppenbarligen sitter ett produktionsteam och tittar på. Det är under all kritik och borde uppmärksammas mer.

      Missade du helt våffeltårtan och tavlan alla skrev på?

        Tavlan var till en annan person som fyllde år.
        Två pers fyllde 30 samma vecka men ena fick inget firande mer än en tårta. Medan andra deltagaren fick presenter.

          Är det vuxna människor eller små dagisbarn de har låst in i huset?

        När Julia fyllde år i onsdags manades folk upp för att fixa champagnefrukost, de andra deltagarna målade en tavla och hon fick en bild på sin hund. Frida fick en vinflaska vid tolvslaget, sedan var det Lennie som gjorde en pannkakstårta på eget bevåg och hon fick ingenting av gruppen, ingen tårta eller present av BB osv.

        Hade inte brytt mig om det inte var för det faktum att Frida redan ÄR utstött och rent ut sagt mobbad av de andra deltagarna, TV4 spär på och bidrar till detta genom att inte ge henne samma typ av firande. De skulle ha kompenserat henne med massa uppmärksamhet och kärlek som motpol till all skit som hon får stå ut med – som produktionen är åskådare till.

          Men snälla människa slappna av.

    Tips: Helena Hysens inlägg om hur hon gick med barnbarnet på Hm och han hostade mycket och personalen bad henne gå ut med honom och Helena exploderade. Raderat inlägg men finns en skärmdump hos instakontot @kandisarkommenterar

      Inte första gången hon exploderat på affärspersonal…

      Är det Glenns exfru eller?

      Vilket pucko. I dessa tider när alla med minsta snuva rekommenderas hålla sig hemma… Klimakteriet eller varför hugger hon så snabbt?

    Ja jag har fått böcker om antiinflammatorisk kost och diet som jag lagat mat efter senaste veckorna. K2 har jag aldrig ens hört talas om. Kan man få det genom ökat intag av någon speciell mat eller finns det som tillskott?

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

    Inga särskilda önskemål på tid men däremot vore det fantastiskt om du skrev om Isabella Löwengrip och hennes, som jag förstått det, weekendresa. Att resa från Stockholm på det sättet och utan en tanke på andra utsätta systemet för påfrestningar som är det sista som behövs just nu SKA kölhalas. Åtminstone så länge man samtidigt är så dum att man skriver om sitt vidriga beteende i en blogg. (Eller om det nu var i någon annan kanal.)

      Vad mer finns det att säga om det som inte redan diskuterats här bland kommentarerna?

        Bara ignorera. Det är herr Griploow som desperat söker uppmärksamhet.

      Shit vad kåt jag blev av att läsa detta.
      Bank, bank!

    Någon som kollade på sindys live på Instagram ikväll och kan recapa?

      Ja, det gjorde jag.
      Nej, det kan jag inte.

        Är hon tillbaka?

      Hon sa att hon har en ny pojkvän som såg till att hon fick hjälp och som är bra för henne. Hon har slutat missbruka, gått upp i vikt, går i behandling varje dag, brutit med ”dåliga” vänner och skaffat nya. Ska flytta på onsdag, ska inte dela med sig för mycket av privata saker (typ barnen, Micke mm), har insta på prov och kanske försvinner igen om det blir jobbigt. Det är typ det jag kommer ihåg

    Lady Dahmer hånar Isabella Löwengrip på sin story, hon lägger upp en bild där Isabella enligt LD inte äter kanelbullen på riktigt utan hon gnider tänderna mot kanelbullen alt luktar på den, hon äter inte den minsann tycker LD. Hur ska man tolka detta?

      Tillägg, snälla bara kolla på hennes senaste bilder.. kan hon åtminstone tvätta sina kläder? fläckar överallt på linnet. LD alltså.

      Tack för mig.

        Ja, hon är rätt äcklig. Men ibland får hon till det:

        https://www.instagram.com/p/B9kSO-ZFkGu/

    En fågel viskade i mitt öra att LD och Fayme är dom fetaste skitsnackarna dom hatar gärna på andra kvinnor som inte passar i deras mall. Kvinnokamp my ass.

      Behövs väl ingen fågel till det Det skriker dom ju ut själva

      Jag gillade Fayme skarpt innan hon började hänga med LD. Nu har hon blivit så jävla otrevlig i kommentarsfältet och går inte att föra en vettig diskussion med.

    Sindy N hade live på sin instagram förut och var så jävla snygg och lycklig och frisk!! Så kul! Dock sa hon att hon och Lisanna inte har kontakt längre pga dom ”är ej bra för varann”. Har ingen koll på lisanna mer än när hon synts på Sindys insta. Någon som vet vad som hänt?

      Droger hände

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.