Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Det kommer komma Öppet Spår under hela påsken från skärtorsdag till påskdagen (och eventuellt annandag påsk) då ni är många som önskat det.

531 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför är vissa ägg bruna egentligen?

      Det är ju mer konstigt att de är vita?

      Tror det beror på vad hönorna äter/pickar i sig

      Bruna höns lägger bruna ägg. Finns spräckliga, gröna eller t.om blå ägg också. Beror på hönsrasen.

        Äggens färg beror på vilken höns ras det är. Det finns vita höns som lägger bruna ägg och bruna höns som lägger vita. Eller någon annan häftig ägg färg som gröna. Tex maran höns lägger chokladbruna ägg och det finns även vita maran höns.

          Det var ju precis det hen ovan skrev..?

            Nej? Hen ovan skrev att bruna ägg lägger bruna höns osv. Och vita höns lägger vita ägg. Hen under skrev att det inte alls är så och bruna höns kan lägga vita ägg och tvärtom, det beror på hönsrasen.

              Så ägget kom före hönan alltså? ?

      Bara bruna hönor kan få bruna ägg.

        Är du säker på det? En hönsuppfödare som jag varit i kontakt med har vita maran höns som enligt dom lägger bruna ägg (typiska maran ägg) iaf. Vet inte varför dom skulle ljuga om det. Men jag kanske är fel ute då.

      Underbaraclara skrev precis ett inlägg om det:

      https://underbaraclaras.se/2020/04/07/lite-aggstra-fakta/

    Camilla kan du förklara tanken bakom de inlägg som kommit idag? Jag har svårt att tolka de som annat än nedvärderande men skulle gärna vilja få din förklaring till det så jag ev kan ändra uppfattning.

      Haha så kul när förbannade människor försöker skriva korrekt och trevligt!

        Haha så kul när folk tror att de kan läsa ens humör genom en skärm. Jag är på superbra humör men skulle gärna ha en förklaring för de inläggen idag känns inte alls som en grund till det snällare kommentarsfältet som efterfrågats!

          Tänka sig, jag tolkar dem inte alls som elaka. Men så läser jag varenda inlägg här med lite glimten i ögat-ton och tar inga inlägg seriöst. Det är tidsfördriv/nöje för mig och inget jag tar på allvar alls.

            Ja och det är väl kanske ett vettigare sätt att göra det på, jag personligen tyckte mer idag att de var mer elaka än glimten i ögat men det är ju verkligen upp till en och jag kan inte säga att något är rätt 🙂

            Jag läser också inläggen på exakt samma sätt. Skönt att det är fler som inte tar alla inlägg på 100% allvar:)

              Samma här! Det är inte blodigt allvar.

        Läs vad du skrev igen, du skriver att inlägget är korrekt och trevligt, varför ska du då tolka det som att personen är förbannad?

        Eller så är det sådär man skriver när man arbetar inom myndighet eller skriver väldigt korrekt och trevligt vanligtvis

    Fan det är en ung kille på tåget som sitter och lyssnar på musik jättehögt i sina hörlurar. Hör i princip allt ? Är det okej att säga till honom att sänka? Sitter i tyst avdelning.

      Ja!! Självklart.

      klart du ska säga till!

      Ja! Jag gjorde det en gång fast det kändes läskigt. Han bad om ursäkt och sänkte. End of stort. Tyst vagn är tyst vagn!

      Men gud ja!

      Klart du ska säga till. Man kan säga till på ett vänligt sätt och på så sätt slippa dålig stämning efteråt ❤️

      Varför ska du inte säga till? Meningen med tysta vagnar är väl att det ska vara tyst?

    Vilken kombination chips + dipp är do favorit?

      Lättsaltade potatischips med dill dipp ELLER santa Maria cheddar dipp ???

        Sour creme och ranchchips med dill och gräslöksdipp är smaskens!

      Estrellas grillchips med sourcream and onion-dipp.

      Ja, jag är en basic bitch haha. Men har i alla fall gått från lättsaltade chips till grill…

        Nästa steg är sourcream and onion. Sedan dill. Sen sitter du där och knaprar på vinägerchips till slut!

        Det är godast! 😀 Även dippen Roasted onion!

      Grillchips med ranchdipp är svårslaget!!

      Basic saltade chips och ranch eller American dipp ?

      Sourcream & onion chips med sweet chili dippa. Bästa som finns

        Västkustchips (valfri smak) med vanlig créme fraiche ??

        Fast egentligen älskar jag alla sorters chips (utom dillchips, grillchips och vickningschips) med eller utan dipp – fast helst Ranch eller den lila påsen vad det nu är för smak.

        Morotsstavar med ostdipp är också en favorit.

      Västkustchips med havssalt och sweet chili-dip. MUMS

    Godkväll alla, jag måste få fråga trots att det kanske är känsligt för vissa. Men iallafall, ibland har jag som vitt gegg mellan inre blygdläpparna. Är det någon som vet vad det är och varför? Jag tvättar mig i duschen varje dag och torkar ordentligt efter toaletten.

      Svamp?

        Hur vet man det då? Det kliar inte eller luktar

      Fittkeso, alla kvinnor har det. Men fortsätt torka på!

        Haha fittkeso….vet du exakt vad det är??

          Flyttningar.

            Flyttningar av flytningar ?

      Det är vanligt att sekretet förändras under cykeln och bliv framförallt tjockare under ägglossnings. Ombudet inte luktar illa eller klor skulle jag inte oroa mig.

      Smegma?

      Det är väl bara vanliga flytningar? Kan vara nästan genomskinliga, vita, mörka och ibland lite röda. Beror på vart i månadscykeln man är, precis som någon annan skrev. Det är fullt normalt och absolut inget du behöver oroa dig för! Om det däremot skulle börja lukta illa från underlivet så bör du kolla upp det hos barnmorskan. Kan vara svamp eller något men det är lätt att bota.

      Har du inte klåda är det nog lugnt.

      Kvinnans variant av smegma. Inte farligt, men håll rimlig hygien med vanligt tvättande. Om man liksom skiter i det och det blir massor tror jag det kan leda till en infektion tillslut.

    Så svårt att låta påskgodiset vara ifred.

      Just under påsk har jag inga problem med det, påskgodis är ingen höjdare enligt mig. Alla andra dagar på året är det värre.

        haha! Jag va som du förr, nu för tiden äter jag aldrig godis längre, men på påsken vill jag ha det för stämningen! Och just då, så klart, blir man sugen när man vet att det ligger där längst in i garderoben tillsammans med en påskmust?

        /egentligen godisråtta

      Håller med! Käkat upp båda barnens påskägg under veckan.. Blir att handla nytt godis till deras påskägg.

    Jag är gravid, 12v. Jag hatar varje sekund. Jag är konstant illamående (även om jag inte kräks jämt), dödstrött, jag har krämpor, jag har gravidhjärna och jag vill typ hamna i koma och vakna när bebis är färdigbakad. Snälla, kan ni berätta att det är värt det? Börjar seriöst ångra mig.

      Omg vecka 16 nu och kände exakt som dig fram till för någon vecka sen. Grät varje dag och hatade mitt liv, men även fast jag inte mår asmkt bättre nu så är det fucking värt det!!! Att se en bebis på ultraljud, se att man snart klarat av halva tiden och att det kommer komma nått fantastiskt ur det.. Det är värt det.

      Dock så skönt att inte försköna graviditeter, aldrig varit så lite mig själv och mått så dåligt. Men.. Tid.. Tid ?

        Kämpa ??

      Det är värt det!!! När du får upp ditt barn på bröstet försvinner all smärta och när dom utvecklas är fantastiskt! Kände samma som du gör då jag hade gravid migrän varje dag och ischia (stavning) nerven i kläm. Men så jävla värt det ?

      Hej. Vecka 37 här o har hatar varje sekund. Man -får- hata det samtidigt som man förstås är tacksam över att graviditeten kommit till o att man ska få en bebis. Det går fint att kombinera liksom. Och det är såklart värt men det är ju en klen tröst som fan. Men för mig har det varit viktigt att liksom tillåta mig hata tillståndet. Det gör inte mig till en sämre mamma till bebisen därinne.

        Jag hade sådär med gravid nr 2, men var värt det då bebis var uppe på bröstet! MEN glömmer aldrig hens graviditet+förlossning. Urk.

      Jag kände typ samma hela grav. Men det är som med allt annat. Du glömmer bort det sen och skaffar fler barn ?

      Hehe om du tycker livet är jobbigt innan barnet är här vill jag varna dig; worse is yet to come heheheh

        Stämmer inte alls Bella, vad är meningen med att försöka skrämmas för att DU tycker det är jobbigt med barn? Långt ifrån alla upplever det så.

        The best is yet to come!

          Långt ifrån alla tycker att livet med barn är bättre än innan, men LÅNGT ifrån alla skulle någonsin erkänna det för varken sig själva eller för andra

            Låter som att du är en av dem som ännu inte vet om det blir bättre eller sämre.

      Värt det, men först när barnet är typ 2 år enligt mig ? nää kanske inte så illa, men att vara gravid och ha en liten bebis var inte min grej. Nån av gångerna.

      Hatade det också fram till typ vecka 13-14, sen vände det. Dels försvann illamåendet och tröttheten. Dels började det synas och kännas att det faktiskt var en bebis där inne. Håll ut! ❤️??

      Var glad. Själv väntar jag på ett plus.

        Alltså, ditt väntande på plus har absolut ingenting med någon annans graviditet att göra. Som att Någon skulle säga Till dig ”sluta vara missunnsam” ?

        Var glad. Själv väntar jag på en partner att ens kunna försöka bli gravid tillsammans med.

      20,08 Det kommer att bli Mycket värre än så! Åderbråck, ont i ryggen, du får hängtuttar efter födseln och mycket mycket mer….och din kille kke börjar att vara otrogen mot dig. Kämpa vännen.

      Feel you! Spydde fram till vecka 25 och åt eller drack knappt nått (ändå gick jag upp en jäkla massa i vikt) fick havandeskapsförgiftning och begynnande graviddiabetes pluuus foglossning. Gick upp 25kg i vikt varav sjukt mycket va vätska, typ skvalpade när jag rörde mig och de va omöjligt att ha på sig fina skor & kläder. Förlossningen blev en katastrof men nu när jag har en 2åring hemma kan jag lätt säga att de är SÅ VÄRT DE!!!!!! Kämpa på, de blir bättre och enklare me tiden ?❤️

      v 13 och känner 100% samma. Varit så jävla jobbigt sedan dagen jag plussade för två månader sen. Går ner i vikt hela tiden för jag inte kan äta något.

      Det är värt det i slutändan men förstår helt och fullt din känsla. Har 5 barn och haft fem helt olika graviditeter, dock har ingen av dom varit komplikationsfri. När du har din bebis i din famn så kommer du glömma den jobbiga tiden. Det kan ta tid att ”bli sig själv” efteråt och det är helt okej, våga be om hjälp och låt hormonerna gå bananas, det kommer bli bra. Lycka till!

      Fattar precis hur du har det! Själv mådde jag illa och kräktes i 30 v. I efterhand kan jag se tillbaka på det och tycka det var wn jobbig tid men att det har passerat. Ha inga krav på dig att du behöver göra saker, försök bli sjukskriven en period om du inte redan är det. Det kanske blir bättre om en stund.

      Det är ok att gnälla också:)

    Jag letar efter sängkläder som en kylande effekt/ känns kalla mot kroppen. Vilket material ska jag helst satsa på?

      Linne.

      Ja inte satin iallafall, det blir ganska varmt. Vill du ha kyligare skulle jag satsa på något luftigare, linne kanske?

      Kombo siden+bomull…brukar vara lite dyrare pga högre kvalitet.
      Gillar dessa då de är skrynkelfria och ger just en härligt svalkande känsla

      Linne! Kolla tex tradera för att spara några kronor ?

      BÄCKEBÖLJA!! Det är ett vågigt bomullstyg som var trendigt på 80/90-talet. Det blir luftigt och inte lika mkt tyg som ligger mot kroppen if that makes sense 🙂

        Tror mig veta exakt vad du menar, men det är ju så jädrans fult! Iofs om det uppfyller kravet så…??‍♀️

        Nej?! Är det ett sorts tyg? Jag har hört det förr, men alltid trott att det är en ort i Småland..

        Jag tror Hemtex har såna! Köpte åtminstone något liknande förra året och de sa att de skulle vara svalkande.

        Tycker att det är så osköna mot huden. ?

      Percale!!!!

        Hatar mina nyköpta i percale. De låter väldigt mycket när man rör på sig och de är betydligt varmare än mina tidigare i satin. Får gå tillbaka till mina mjuka och svala i satin helt enkelt

      Köp en sån där kylbädd till hund ?jag har bra lust med de just nu, svettas som ett as på natten trots att balkongdörren är öppen 2m bort ?

      Linne. Åhlens har (hade?) ett påslakan som heter ”Linn” i fina färger och bra pris.

    Är de sant att koffein kan förvärra panikångest ?

      Ja.

      Ja det är nog olika. Men måste nog dricka flera koppar kaffe då.

      Ja! Till och med så lite som en kopp kaffe on dagen gjorde skillnad för mig. Nu dricker jag inte ens te längre.

      Ja. Jag märker ökad åbgest redan efter två koppar.

        Samma här. En kopp på morgonen går bra, en till ger ångestpåslag direkt som håller i sig hela dagen.

      Ja. Panikångest innebär ofta ökat blodtryck och högre puls och det kan även koffein orsaka. Så känslan av koffeinet kan trigga ångesten.

      Ja! Jag var faktiskt på ett föredrag om det för ett tag sedan. Vissa påverkas mer än andra. Jag får kaffeångest av två koppar, men så är jag väldigt koffeinkänslig också. Var samma för min mormor också vet jag.

    Varför är vissa småbarn nästintill elaka? Alltså att dom slår/nyps/river andra barn och skriker, men Andra inte?

      Det undrar jag också. Ibland ser man små 2-3åringar som blir helt svarta i blicken å skrattar när de är elaka mot någon annan. De ser så läskigt ondskefulla ut.
      Jag är säker på att barn kan vara elaka utifrån ren egoism oavsett ålder, sen får man såklart aldrig säga att man tycker illa om en del barn så jag låter bli ??

        Ja precis ser också det. Finns ett barn på dottern förskola som är lika gammal (3 år). Hen bits och slåss och säger jävlar. Frågar ofta personalen hur min dotter beter sig och hon är snäll och hjälpsam, ibland lite ”du får inte vara med och leka”, men hon lär sig med tiden att alla får vara med.

          Så din dotter fryser ut andra? Inte bättre det.

            Det sa jag inte? Jag sa att hon IBLAND kan säga så, dock förstår hon inte riktigt innebörden av att säga så. Hon utvecklas varje dag och likaväl som hon då kan säga ”du får inte vara med och leka” kan hon om samma barn säga ”vill du komma hem till mig och leka”.

              Ja men precis som din dotter inte förstår innebörden av att ”säga så” så kanske inte det andra barnen förstår innebörden av att göra någon annan illa genom att slåss.. Det är ju faktiskt små barn vi pratar om och vi kan inte anta att dom ska veta nånting alls förens vi lär dom det.

          Mitt barn är 3 år säger jävlar men hon är en fantastisk kompis och en empatisk liten tjej. Jag svär själv ibland så jag känner att det spelar ingen roll.
          Barn är olika och om du är en person som dömer andra, tex 3 åringen, så färgar det självklart av sig på dina barn. Den 3 åringen i sin tur kanske tillhör en familj där det är mycket bråk och skrik. Eller så är det någon annan anledning.
          När jag växte upp fanns det en väldigt elak grannpojke, alla var rädda för honom, idag vet jag vad det barnet har fått gå igenom.
          Jag tycker alltid att man ska försöka se förbi handlingen och se människan, de flesta vill vara snälla och kan de inte det, så gör de det de känner till.

            Åh, fint skrivet❤️

        Men dom barnen är ju uppenbarligen inte döpta!

      Åh ingen aning! Jag har haft turen att mina är snälla (inte bara i mina mammaögon utan hört det av väldigt många andra, tom pedadogerna på förskolan har sagt att han e den snällaste dom haft) och får panik på alla barnen som är elaka mot honom…

        Ja precis, personalen säger liknande om mitt barn, blir såklart jättestolt. Men undrar om det inte kan vara hur man har det hemma? Menar inte att man har det dåligt hemma, men kanske syskon som bråkar osv.

          Alltså jag trodde det.. men min kompis som jag umgås väldigt mycket med tillsammans med barnen är en riktigt supermorsa, extremt pedagogisk m.m och hennes son är inte sådär jätte snäll… känner även fler barn (ensambarn) med bra föräldrar som även dom kan vara elaka

            Ja det kanske helt enkelt är så som barnet är som individ

              Hehe – snillen spekulerar!
              Vet ni – jag tror pedagoger säger sånt för att göra sånna som er nöjda!?
              De sa att mina tre barn var jättesnälla men egentligen är det bara en som är jättesnäll (= snudd på menlös) medan de andra två har skinn på näsan, säger ifrån och bryr sig knappt om vad vuxna säger (men iaf inte vad andra barn säger). De har haft samma familj, lika (typ) uppväxt osv

      Undrat samma. Hur olika dom kan va!

      Har jobbat på förskola och skött många syskonbarn. Har även nu tre barn själv.

      Min erfarenhet av ”elaka barn” är att det beror jättemycket på personlighet. Men också på uppmärksamhet. Har ett barn tex hamnat i en ond cirkel och bara får negativ uppmärksamhet såsom tillsägelser, tjat m.m. så kan det barnet söka mer uppmärksamhet genom att fortsätta slåss, vara elak.

      Så med en knippe tålamod kan man vända skeppet. Genom att ett tag överösa barnet med uppmärksamhet och beröm för minsta lilla snälla, hjälpsamma sak barnet gör. Och lite grann dissa barnet när man brukar tillrättavisa/tjata. Men sen finns ju personligheten kvar ändå…

        Sparade denna kommentar till den dagen jag förhoppningsvis blir förälder :’)

      Vet inte men tror att det kan vara medfött. Alltså inte att man behöver vara elak livet ut bara för att man är det som barn, men kanske vissa har mer känsla för empati från början och andra barn behöver träna upp sin empatiska förmåga. Sen kanske hemförhållanden spelar in i vissa fall.

        Jag tror hemförhållanden spelar en enormt stor roll. Så många barn som far illa i hemmet eller inte känner sig sedda. Barn som inte fått kärlek och trygghet.
        Vissa barn kan ha diagnoser också som gör att de kan ha svårt att anpassa sig.

        Men att barn skulle födas mer eller mindre elaka tror jag inte på.

      Jadu.. Mina barn 2 och 3 år, slåss och bråkar med varann 50 gånger om dagen och lika många gånger är dom bästa vänner och leker fint, jag tror inte att så små barn som slåss o är ”elaka” nödvändigtvis är det pga dålig uppfostran eller pga ”mycket bråk hemma” så pass små barn agerar ju oftast bara ut sina känslor och deras känslor är ju ofiltrerade. Sen är väl barn precis som oss vuxna, olika. Vissa är lugna och snälla och andra är skrikiga och galna. Helt normalt vilket som.

    Ni som har 2-3 åringar hur sover ni dom? Alltså menar då på natten

      Min 3,4 lägger sig 19:15, sover kanske 3 timmar och vaknar för att bli omstoppad. Sen sover hon konstans till ungefär 8, beror lite på vad vi gjort dagen innan.

        3,4?

          Tre år och fyra månader. Kanske var lite otydlig 🙂

      I den åldern somna han 19, vakna 22, 01/02 och 4ish, upp vid 06,30-7. KUL var det. Nu vaknar han vanligtvis 1 gång ibland 2, han är 4 nu.

      Tvååringen somnar ish kl.20, vaknar vid 01, sen vid 05:30-06:00 ungefär och då är det full galopp

      Min nyss fyllda treåring somnar typ 20.00. Sover hela natten. Ibland kissar hon på sig eller kommer in till oss. Men oftast sover hon hela natten och vaknar 07.30

      2,5åring: somnar vid 18:30, vaknar 1-2 gånger på natten och dricker och/el kissar. Sover runt 06.

      Då hon var 2 vakna hon hela tiden, mellan 5-12 gånger per natt, men när hon var 2år9månader vände det plötsligt och hon lärde sig sova, vi köpte ny säng, sa att nu är det stora barns säng =man sover hela natten och det hjälpte! Nu kan hon ibland förstås vakna ibland av mardröm eller när täcket fallit men mycket bättre än förr!

      3-åringen sover alltid mellan oss, somnar strax innan 20 och vaknar runt 07. Vaknar till nån gång under natten och vill ha nappen, men inget som stör.

      Vår 3 åring somnar runt 20.00, vaknar tidigast 7, oftast runt 8 tiden. Sover hela natten och mellan oss.

      Hon sover i sin säng bredvid oss och sover mellan 19-06 oftast. Ibland 17-06, beroende på hur dagen sett ut, men då kan hon vakna till liten stund runt 21 före hon somnar om igen. För två månader sen när hon var sjuk flyttade vi in hennes säng till oss och tog bort ena långsidan för att enklare kunna ge henne nappen och trösta henne, och där blev hon kvar. Någon gång på morgonen kryper hon upp själv till oss och somnar om igen. (Hon är drygt 2 år)

      Har en 2 åring och en 3 åring.. Jag nattar dom 18.00 dom somnar väl ca 18.30 – 19.00, sen sover som dom till ca 11-12 på kvällen och kommer sedan lunkandes ut från deras rum och kryper ner hos mig i min säng.. Väntar på dom nu.. Det händer varenda natt.

      Har en snart 3åring och en 4åring hemma. Dom somnar runt 19, under natten kommer båda barnen in till oss. Jag hjälper dom upp i sängen och sen sover vi till 6-7 ungefär.

      Har en 3-åring. Vanligtvis kvällstrött redan efter 17, lägger oss ca 18, läser en bok ocg sjunger tills hon somnar ca 18.30. Sover oftast hela natten till ca 06.30.

    Vilken maträtt tycker du är godast på påskhelgen.? Eller tipsa gärna om något gott. ?

      egg

        Hur funkar det utan att skära sönder sig?

      Ägg, köttbullar och skinka. Pröva gör svampomelett supergott!

        Åhh, Omelett med svampstuvning. Saknar min farmor❤️

        Jansons, köttbullar, ägghalvor, prinskorv och stuvad spenat brukar jag äta. Helst hade jag velat ha kall citronkokad lax också, men fick prioritera!

      Köttbullar!!

      Gubbröra eller nubberöra, blandar alltid ihop vilken som är vilken men båda är goda. Brukar göra min med matjesill, ägg, potatis, dill, rödlök och pyttelite gräddfil.

        Glöm inte brynt smör!

      Om du tycker om räkor så måste du bara pröva göra en RÄKCHEESECAKE. Det är SÅ JÄKLA GOTT ?? googla efter receptet, tror det är Jennys matblogg eller Fridas.

      Efterrätten är den godaste rätten oberoende av högtid

      Varför äter ni julmat till påsken? ?

        Vi kallar det påskmat. Och så dricker vi påskmust som är heeeelt annorlunda än julmust!

        Varför äter du påskmat på jul? ?

        För att julen varar ända till påska.

      Lamm.

      Vi ska göra lammracks till helgen. Kör det basic med rotfrukter och tzatsiki till.

        Nice! ?

      Memma

      Vi har alltid grill-premiär vid påsk. Dom flesta i våran familj är inte så förtjust i den klassiska påskmaten så istället öser vi på med grillade grönsaker, potatisgratäng/pommes frites, såser, kött, bröd osv ?

      Lammstek fylld med vitlök, rosmarin, oliver, mandlar, färs och citronzest. Serverat med rödvinsskysås och getost- och rotsaksgratäng.

    Jag skrev i helgen om min och min sambos kris i sexlivet. Ville bara säga att nu har det vänt och vi har legat flera gånger denna veckan. Han var bara trött, jobbar i vården osv. Så nu har jag lärt mig att det kan gå upp och ner i sexlivet utan att det måste vara något ”farligt”

    Bara ja som tycker att öppet spår är de bästa med bloggen? Tycker vissa inlägg är så tråkiga.. mycket som t.ex nyheter24.se eller expressen skulle skriva

      Säkert inte bara du. Men det börjar bli tröttsamt med ert gnäll.
      Ni kan inte hålla er någon annanstans? Starta en Facebook-grupp eller häng på Flashback? Så kan ni ju gnälla hur mkt ni vill utan att vi andra ska behöva scrolla förbi ert trams hela tiden.

        Men vad gör du inne på dessa inlägg? folk ska få skriva om allt de känner för (mer eller mindre).

          Dessa inlägg? Som öppet spår menar du? Ni gnäller ju under vart enda inlägg.
          Ni är som ett jävla virus.

            True dat.

        Kan inte du scrolla förbi de kommentarer du inte vill läsa? ?

          Du menar som när vi ber er gnällisar att scrolla förbi inlägg ni inte gillar? Det är ju tydligen inte ett alternativ enligt er.

        Man måste väl få ha en åsikt.

          En gång räcker väl? Men under vartenda inlägg är väl ändå att överdriva och mer vara ut efter att förstöra andras upplevelse? Eller vad är man ute efter om man upprepad gånger gnäller om samma sak som aldrig förändras?

    Hur vet man att man fortfarande är kär i sin sambo och att det inte bara är att förälskelsefasen gått över? Hur hittar man gnistan igen?

    Gärna mer nyanserade svar än ”behöver du fråga vet du redan”.

      Är det Du som skrev lite längre ner om sambon som fisit i rummet?

        Haha, nej.

      Ser du fram emot att umgås? Gör ni saker ihop som inte är städning etc? Hur länge har ni varit tillsammans? Jag känner mig fortfarande sådär nyförälskat kär i min sambo, inte hela tiden men det återkommer. Jag vill verkligen inte leva utan honom, det känns på ett sätt det inte gjort med andra partners. Mycket svårt att förklara.

        Hen är min första partner, och vi har varit ihop i drygt 2 år. Sambos i drygt 1 år.

          Alltså helt ärligt, gör slut om det inte känns hundra. Du kan slå dig till ro med någon annan som du verkligen vill vara med.

      Försök att tänka på honom som du gjorde när du var nykär.. för mig hjälper det också (fastän det e jobbigt?) att tänka på han med andra tjejer, typ tänka att han haft sex med andra o sånt där då blir jag lite kär igen hahahah svårt att förklara! Sen försök att dejta mycket, ligg mycket! Och Skicka lite kärleksfulla sms och sånt man kanske slutat göra

      Hela begreppet kär ser jag som synonymt med nykär. Den där psykosen som varar i max 1,5 år. Det utvecklas senare vill kärlek, som är en mycket djupare känsla och inte har med magpirr och hetsigt sex 3 ggr/dag att göra. Väldigt svårt att hitta bevis för var hur relationen har utvecklats…. Men när du berättar för andra om din partner, hur känns det? Saknar du festlivet som singel? Ser du fram mot framtiden ihop? Hur känns det när han tar på dig? Blir du irriterad eller äcklad eller känns det fint? Det ska kännas riktigt bra alltihop utan att det måste uppstå massa fnissigt pirr i magen.

      Alltså, jag har aldrig förstått det här med att när förälskelsefalsen går över så är man inte kär längre utan då går det över till en annan kärlek. Jag tycker ofta att folk beskriver sina känslor för sin partner så platt, som att de är mer vänner är kärlekspartners. Men ”att det är så det blir”, för ”förälskelsen varar inte för evigt”. Förstår inte det tänket. För mig låter det mest som att leva ihop med en vän.

      För mig är det såhär: förelselsefasen får såklart över, men det innebär inte att jag slutar vara kär. Det innebär att kärleken blir djupare och tryggare och mer äkta och verkligen på riktigt. Men fortfarande finns känslan av att vara kär kvar. Det finns fortfarande varma känslor, lycka, skratt, massa fysisk närhet osv. Men tryggheten är liksom större och djupet djupare.

      Att förälskfasen tar slut innebär inte att kärleken då går över i något som känns på ett sätt som gör att man tvivlar på om det verkligen är kärlek. Det blir annorlunda, men det blir inte dåligt för att förälskelsefasen tar slut. Börjar det kännas dåligt på något sätt så beror det på något annat.

      Kärlek är ju svårt att förklara. Men att förälskelsefasen tar slut innebär inte att man slutar vara kär. Man känner sig bara kär på ett lite annat sätt. Ett mer lugnt, tryggt och stabilt sätt.

      Och det ligger mycket i de där orden, behöver du fråga så vet du redan. Även om man går igenom problem eller en mindre bra period så får inte det en att tvivla på om man är kär eller ej. Det kanske får en att känna oro för hur det ska gå. Men är man kär så är man kär och då vet man det. Det är faktiskt precis så enkelt.

        Och ett tillägg;

        Jag gör lite skillnad på nykär och kär. Nykär är som den där psykosen som någon skrev om ovan. Men kär förknippar jag med de kärlekskänslor som jag känner för min partner och inte för någon annan. Känslor som gör mig helt varm i kroppen när jag tänker på honom, känslor av längtan när vi varit igen varandra, känslor av lycka när jag får vara med honom. För ja, han är ju så fantastisk och det bästa som finns!
        Det är för mig, att vara kär. På riktigt. Och det har inget med nyförelskelse att göra.

        Jag håller med dig i det du skriver. Tror vi använder olika ord/begrepp bara.

        Jag kan tänka såhär.. Med mitt ex så kände ju efter ca 2 år att det börjat bli ”platt”. Jag blev lite smått förälskad i en kollega och kände saknad efter singellivet. Fastän jag tyckte mkt om min sambo. Något i mig kändes inte helt hundra när jag tänkte mig hela livet ihop med honom… Men nu med min fästman så kan jag helt ärligt säga att jag inte kan tänka mig att någonsin vara med en annan man igen. Jag kan inte se livet framför mig utan honom utan han är en självklarhet i mitt liv och en pusselbit som hamnat på plats 🙂 Det är en väldigt fin känsla.

    Min partner har fisit o rummet luktar fucking rutten ägg x100.. kan inte öppna fönster då han sover.. hur fan får man bort lukten.. ja o min 2 åring ska sova strax.. o nej vi har ingen annan rum att sova i .. som inte är färdig ?????????

      Bränn av några tändstickor eller koka en citron (inte i mikron).

      Öppna ett fönster för bövelen

      Haram.

      Öppna fönstret och tänd och släck några tändstickor bara.

      Men öppna ett fönster? Ska han sova men inte du?

      Han somnar nog om ska du se.

      Om han kunde öppna sitt fönster så kan väl du?

      Nästa gång.. Var lite snabbare, så fort han fiser så drar du täcket över hans huvud och bakar in täcket runt under han så kan han ligga där i sin egen fislukt. Men varför kan du inte öppna ett fönster för att han sover? Behöver du hjälp att öppna fönstret?

    Jag har äntligen hittat en frisör som förstår sig på mitt långa torra / frizziga / lockiga hår!
    Hon klippte av en decimeter, och lyckades få bort alla slitna toppar även på andra ställen i håret. Och så tvättade hon det med schampo och balsam från Kevin Murphy – och jag förstod verkligen varför hårprodukter från salong är mycket bättre än de man köper i typ mataffärer ? Jag köpte med mig båda flaskorna hem, och äntligen är mitt hår mjukt!
    Så ge mig era tips – vilka stylingprodukter eller inpackningar ska jag ha för att ge håret fukt, och tämja frizzigheten? Jag är allergisk mot många parfymer, men som tur var tål jag parfymen i Kevin Murphys produkter. Även Lernberger Stafsings produkter har jag märkt att jag tål.
    Och en till fråga – tips om en bra locktång, som typ ger ”Old Hollywood”-lockar! Eller kanske tips på bra värmespolar.

      Kevin Murphy är bäst, älskar den lila serien. Regelbundet kör jag olaplex också, så det kan jag rekommendera:)

      Joico!!! K-pak, BÄÄÄÄSTA!

        Jag (samma som ovan haha) känner ingen skillnad med Olaplex men K-pak och den röd/guldiga är deeeet bästa som mitt hår någonsin fått. Love!

      Ett litet tips bara: om du verkligen är rädd om dina lockar så kolla på innehållsförteckningen för de produkter du precis köpte. Väldigt många produkter innehåller plast, sulfater och uttorkande alkoholer. Plasten i produkterna byggs på efter tid på dina hårstrån och till slut tappar du ditt hår. Produkter som du sedan använder för att vårda ditt hår tränger inte in i håret eftersom plasten ligger ”över”, precis som om du skulle smörja in dina händer med kräm samtidigt som du har på plasthandskar. Har man lockigt hår (som jag) så har man ofta poröst hår som behöver mycket fukt. Ett tips på bra produkter är det svenska märket Living proof. De produkterna innehåller inga Sulfater eller plast. Finns på lyko och det finns produkter mot specifikt frissighet?

        Är living proof verkligen svenskt?

        Gillar deras produkter så kan hålla med om tipset men trodde de var från usa.

          Det är från usa, skapat med hjälp av en professor på MIT.

        HATAR living proof! Torkade ut mitt hår så det var som svinto. Deras värmeskydd innehåller liksom alkohol, wtf? Finns inget värre för håret. Dock måste jag tipsa om briogeo och deras repair serie sant deras apple cobditiober. Underbart. Innehåller heller ev sulfater och silikoner osv.

          Innehåller ej*

      Jag rekommenderar curly girl metoden istället! ?

      Har fint, torrt och lockigt hår som lätt blir frissigt. Tvättar med Kevin Murphy’s angel wash på sommarhalvåret och den lila serien på vintern (mer återfuktande). Sen använder alltid Antionio Axu’s kräm mot friss och den funkar verkligen! Om du inte tål den kanske Löwengrip’s anti-friss kan funka (ja jag vet). Om du vill framhäva lockarna är Bumble and Bumble BB Curl cream riktigt bra.

      Annars kan jag tipsa om Lush’s hårinpackningar – speciellt Hair Doctor som är guld.

        Alltså, tusen tack för alla era tips!
        Nu ska jag prova mig igenom Olaplex, Joico K-pak, Living Proof, Antonio Axu, Bumble and Bumble BB curl cream och ev Hair doctor från Lush (om den inte doftar för starkt). Och jag kollar upp Curly girl metoden också!
        Det kommer nog att ta ett tag att prova allt, men det blir kul ☺️

    Skulle ni kunna bo i en lägenhet där någon
    Har DÖTT ELLER BLIVIT MÖRDAD? varför / varför inte

      Ja. Varför inte?

      Både ja och nej. Om personen som bodde där innan blev mördad pga exempelvis gäng skulle jag inte våga…då vet de gänget vart du bor. Men skulle någon ha dött en naturlig död skulle jag förmodligen det.

        Ja, exakt. Så tänker jag med, naturlig död känns iofs äckligt också, men att någon skulle ha blivit mördad känns läskigt.

        Om de flyttat på liket, så ja.

      Nej, men det man inte vet har man inte ont av! Hade känts så äckligt bara.

      Nja skulle kännas olustigt…

      Nej om fd ägaren blivit mördad av lägenheten/huset. Ja i alla andra fall.

        Hur blir du mördad av ett hus?

          Är väl bara att bevisa att huset hade uppsåt

          Haha det var ju poängen. OM det var huset som med berått mot hade mördat den fg ägaren så är det hard no på att bo där- annars inte.

            Alltså, jag fick på allvar sjuka tankar om mitt hus nu. Du skrämde upp mig med din kommentar ? Jag ser skräckfilmsscenarion framför mig ?

      I min gammla lägenhet hade tanten som bodde där innan dött. Hon hade legat där länge så hela lägenheten fick saneras. Kändes inte jättetrevligt, men det var min dåvarande pojkväns lägenhet o jag ville ju bo med honom.

        I malmö? För var med om att en äldre granne dog en sommar..när det var riktigt varmt. De höll på i veckor och slipade bort dödlukten från parketten. Vet inte hur länge kroppen legat men det stank as länge i trapphuset. Åh härliga sommarminne

      Många gånger vet man det inte. Bor man i en äldre lägenhet (eller hus så klart) är risken ganska stor att någon kan ha avlidit där. Jag har inga som helst problem med det.

      Däremot skulle jag inte vilja köpa en bostad där jag vet att det nyligen begåtts ett hemskt mord. Till exempel barnfamiljen i Bjärred. Huset såldes efter att man hittat hela familjen död, barnen låg mördade i sina sängar. Jag hade inte klarat att flytta in där som första person efter händelsen.

      Förra året dödade en pappa sina två barn och begick därefter självmord. Nu är huset till salu. Hoppas ingen får veta sanningen efter köpet.

        Mäklaren måste berätta om mord innan försäljning

          Enligt vilken lag?

          Nä, det är väl bara i USA?

        Grällsta?

          Möklinta

      Nej. Jag har själv bott i två riktigt gamla lägenheter när jag studerade, trots att jag inte visste alls om någon dött där eller inte. Så kände jag mig aldrig ensam där. Ibland hände det konstiga saker också och en gång när jag skulle precis släcka lampan för att sova såg jag en klar skugga av en människa stå i hörnet och tittade på mig. Bor i en nyare lägenhet nu med min sambo och inga märkliga saker har hänt här ?‍♀️

        Men sluuuta! Varför läste jag detta innan jag ska lägga mig?! Jag såg ju redan i början av din kommentar varthän det barkade. Jag är så dum som inte slutar läsa bara.
        Jag hatar att jag är världens mest lättskrämda person, men ändå inte kan hålla mig från att läsa om såna här grejer. Ju läskigare desto bättre och alltid när jag är ensam hemma. Jag vet inte vad jag är för slags masochist, men jag tycker inte om det!
        Någon som känner igen sig?

      Absolut inte!
      Får ångest av bara tanken.

      Ja det hade jag. Däremot hade jag inte velat bo i samma hus som en mördare.

      Måste vara extremt obehagligt om man visste om.

      Läste att om en mördare betalar sin hyra men inte stör andra är det omöjligt för hyresvärden att vräka den personen även om grannarna far illa.

    Skriv era bästa tips när det gäller ”de” och ”dem” 🙂 Ge gärna exempel!

      Engelskans ”they” och “them”.

      Tests att byta ut och använd engelskans they – de och them -dem.

      De = vi
      Dem = oss

      dem = oss
      de = vi

      Lätt att komma ihåg då dem och oss har lika många bokstäver, samma med vi och de.

      Dom gick hem. Man säger ju inte ”oss gick hem” alltså ska det vara de. De gick hem.

      Försök byta ut mot han (de) eller honom (dem). Och om du verkligen tycker det är så svårt, skriv hellre ”dom”. Om du verkligen måste chansa, så välj ”de”. Det är rätt i 90% av fallen. Vill spy på folk som inte har koll.

      Förutom tipsen ovan så kan man även använda jag/mig
      De=jag
      Dem=mig

      Men jag tycker om vi/oss mer, för de har samma antal bokstäver som de/dem

      Jag brukar skriva de/dem/dom. Det är väldigt omdiskuterat vilket man ska använda.

        Haha, gjorde min kväll!

    Imorgon är det halvdag på kontoret, sen ska jag raka vägen hem och ta en NAP MITT PÅ DAGEN BARA SÅDÄR PÅ EN TORSDAG, gärna en lång en på några timmar. Längtar<3

      Tummen upp på den! Fast ska bli för fint väder i Stockholm imorgon för att sovas bort. ?

      Ååååh herregud vad jag saknar att kunna ta en nap spontant (eller planerat, jag är inte den som är den). Med två barn (3 månader och 3 år) så finns det för tillfället ingen möjlighet till det. LÄNGTAR tills dom är så pass stora att jag kan napa och dom kan roa sig själva utan att förstöra huset ?

    Är det okej att onanera trots att man har en sambo som inte vet om man gör det?

      Ja, såklart!

      Varför skulle det inte vara okej?

        Nej men känns lite fel att göra det i smyg, känns som att jag sviker honom

          Så ska du absolut inte känna, klart det är okej att onanera!

          Han gör det säkert också i smyg och skäms med största säkerhet inte. Berätta det för honom annars?

            Jo har tänkt att han kanske gör det. MEN har då tänkt ”vart kommer han?!” De är ju lättare för en tjej.

              Handen? Magen? Handduk? Fråga honom ?

              Duschen också kanske?

      Eh ja? Du har ingen plikt att berätta om att du onanerar eller inte.

      Onani är din privata sak och han har inget med det att göra. Varken hur om eller när du gör det. Likaså har du inte med hans onani att göra. Det är nyttigt för oss och inget som ska skammas eller kontrolleras av någon annan.

      Din onani har ingenting med din partner att göra, den tillhör dig och bara dig. Att du gör det i smyg (som precis alla andra normala) är ett tecken på att du är sund i huvudet ? det är om du börjar göra det på offentliga platser typ som tunnelbanan och på Ica som du borde börja oroa dig ?

        Haha nä jag tänkte inte stå vid frysdisken på Ica o onanera…

          Hahahaha garvade rätt ut ?

      VART är det ok då att onanera? Hemma? Kontoret? Offentlig toalett? Bio?
      /ts

        Hemma. Det är väl inte i hela världen att göra det på en toalett ngnannanstans, ingen ser, men känns spontant rätt ofräscht.

      Han gör samma sak till pornhub när du duschar. Dessutom ligger han med en tjej på jobbet ibland.

        ??‍♀️

      Självklart. Du har ett eget sexliv också. Med dig själv.

      Alla gånger! Det är ju skönt att ha något helt privat i sitt liv.

    Om ni (under en dag) fick byta utseende med en person – vem hade ni då valt? Mitt val hade landat på Jade Chynoweth, extremt vacker!

      Keira Knightley, omg?

      Eva Green. Gudinna

      Magdalena Frackowiak – Så himla vacker. Och vore kul att vara smal och lång, för jag är kort och fet haha 🙂

        Ja, så sjukt vacker!!!

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

      Någon superduperful, så att jag kan uppskatta mitt eget utseende sen.

        Hahaha klockren kommentar

      Oj. Bra fråga!

      Kanske Rosie Huntington Whiteley, hon är så sjukt vacker.

      Broke Shields som ung eller Claudia Chiffer

      Scarlett Johansson om det måste vara en nu levande.
      Marilyn Monroe om det får vara en död.

      Henrik Dorsin.

    Åsikter om podden ”Spöktimnen?” En av mina favoritpoddar, men känner mig samtidigt så himla kluven :/ Tänker främst på deras nya satsning med eftersnacken där de i första avsnittet enbart snackade ner sina lyssnare. Så märklig grej?! Aldrig varit med om något liknande, speciellt då det är tydligt att de inte kan ta konstruktiv kritik alls (utan enbart svarar på kommentar sjukt otrevligt). Sen i allmänhet är det ju problematisk när människor utan juristutbildningen sitter och gapar om att brottslingar ska dö, fast många i Sverige nog är överens om att dödsstraff inte en bra idé för att motverka brott.

      Sen stör jag mig så sjukt mycket på människor som skryter att de är nördar, som den ena tjejen Linn gjort i mååånga avsnitt utan att skämmas. NEJ, du är inte nörd för att du sitter några timmar och läser på om olika true-crime fall ? tack! Nu har jag fått lätta mitt hjärta ?

        Preach! Du är ingen *nörd*, det är ditt jobb att researcha

          Hur blir man en nörd? Vilka kriterier ska vara uppfyllda för att vara en?

            Jag tycker jag kan kvalificera in till att bli Harry Potter-nörd. Exempelvis kan jag alla trollformler utantill.

      Har inte lyssnat på eftersnacket men tycker generellt att de blivit mer dryga.

        Jag tycker inte att Jenny har blivit drygare, men Linn! Hon basunerar ut sina åsikter som att det är de enda rätta åsikterna. Jag tycker även att det blev för politiskt i något av avsnittet i nya säsongen, jag har inte lyssnat sedan dess. Jag tycker att det är väldigt tråkigt för spöktimmen har varit så otroligt bra.

          Exakt! Håller helt med dig. Nåt har hänt med henne.. Eller så har hon fått luft och alltid varit sån men att det kommer fram nu.

        Samma här! Kritik kan dom verkligen inte ta iallafall.

      Hahah håller med dig!
      En av mina favoritpodder innehållsmässigt! Den är välgjord och tar upp intressanta ämnen MEN jag gillar verkligen inte deras sätt hur dom pratar, dom känns väldigt barnsliga och pratar konstigt! Jag gillar inte heller att lyssna på deras ”fria” snack och ogillar starkt linns dialekt ?

      Har alltid tyckt dom är sjukt cringe.

      Tycker de gör riktigt bra research, tar upp intressanta fall osv. Meeeeeeen beter sig som två barnungar med extremt irriterande jargong sinsemellan.

      Vad är grejen med att de pratat om typ KKK, incels och kristna sekter. Men verkar glömma bort att vår tids största terrorgrupp heter IS? antar att de är pga rädsla att bli kallade rasister?

        Alltså, det jag menade är att det är märkligt när personer som är vänster och feminister vägrar kritisera islam och deras kultur pga att det anses fult i PK-kretsar:/

        Tycker båda dessa grupper är lika farliga.

      Gillade Spöktimmen jättemycket i början, tills det började handla om andra saker än spöken. Hatbrott, kidnappningar, terrordåd osv. Det har ju I N G E N T I N G med spöken och paranormala saker att göra. Så trist.

        Fast deras podd har aldrig varit uttalat att enbart beröra spöken. De vill ju snarare skapa den spännande känslan som kan uppstå under ”spöktimmen”?

          Ja. Tycker dock inte de lyckas med det. Som med Creepypodden, så dåliga uppläsare, ingen känsla imo?‍♀️

      Följer podden, men lyssnar långt ifrån på allt, oftast har de inga intressanta ämnen, det är min nödfallspodd, när allt annat är färdiglyssnat.

      Och anledningen är typ för att de låter så ointresserade? Nu vet jag inte vem som är vem, men när den ena berättar så svarar den andra med ”mhmmmmm”, ”ahaaa”…och låter inte alls intresserad.
      Den andra är säkert jätteintresserad av ämnet och tycker säkert om att det är ”läskigt”, men hon skrattar typ hela tiden och måste alltid poängtera att hon tycker det är läskigt och obehagligt.

      Ingen favoritpodd direkt, tyvärr.

      Lyssnade på eftersnack-eftersnack-avsnittet och ja jävlar vad konstigt det var. Ganska fult också hur de har börjat ha 3 minuter reklam i början av varje avsnitt då de pratar om produkten/tjänsten som om det är det bästa som någonsin hänt varje gång, känns som att de blivit lite pengakåta typ.

        Haha ja reklamerna har blivit värre! Antar att detta är anledningen till att de skapade eftersnack. Så att de har ytterligare en till reklamkanal?! Var väl antagligen det som var meningen med youtubekanalen som från ingenstans lades på is ?

          Sjukt hur man kan sitta och skälla ut sina lyssnare, skuldbelägga dem, förlöjliga dem och kasta skit på dem i 10 minuter och så dessutom tjäna pengar på det. Åh juste youtubekanalen som de försökte få sina fans att följa från olika konton eller vad det var…

      Haha, trodde jag var ensam som börjat störa mig på dem ? Linns grunda analyser, den semi-aggressiva tonen mot lyssnarna, och all. Jäkla. Reklam. ? känns som att dom tappat all ödmjukhet på vägen, men men jag fortsätter lyssna än så länge.

    Ahh ensam hemma, jättegod pasta till middag och ett glas vin. Gudomligt!

      låter underbart. rött eller vitt?

        Vitt! ?

          Vilket??

      Berätta om pastan!

    Bara jag som stör mig på Therese Lindgrens senaste video? Något med att hon MEDVETET konsumerar jättemycket nyheter och sedan mår skit av det och behöver prata med psykolog… asså??? Eller är det jag som är empatilös som inte kan förstå detta beteende?

      Ja, du är empatilös.

        ok boomer

          På vilket sätt passade boomer in här? ??‍♀️ Så roligt när folk inte använder det rätt ?

    Vad var det i ditt kaffe egentligen…

    Hur är det med dig? behöver du en kram?

    Men gud vad hemskt!
    Jag tror det är jätte vanligt att man blir mer ledsen när man kan relatera mer!

    Några supertips om hur de/dem används som är lätt att komma ihåg?

      Se mitt svar om han och honom längre upp.

        Såg nu att det var en tråd högre upp! Tack snälla!

    Bästa tipsen för att få igång en mage?! ? Nån som har nåt magiskt husmorsknep? ?

      promenad + katrinplommon !

        Åh fy det lät fruktansvärt äckligt ? Promenerar massor, får testa katrinplommon ?

      Två tsk bakpulver i ett halvt glas vatten. Ta en kort promenad.

        Oj det lät…..farligt? Haha ? Tack!

          1 tsk kokosolja. Skippa promenaden. 😀

      Fyll en Pet flaska med varmt vatten och lägg på magen, käka russin eller katrinplommon och rör på dig. Spring upp och ner i trappen som en Duracell kanin

        Jag rör mig supermkt redan, dricker massa vatten. Men gah det vill inte ? Får testa katrinplommon!

          Grodhopp!!

      Torkad frukt(särskilt katrinplommon), ät en ask läkerol annars.

        Tack ??

      Ät ett par askar läkerol så ska du få se ??

        Haha ja då kommer det igång ?

        Japp jag tuggade i mig ett helt paket läkerol tuggummin för några år sen. Jääävlar vad man fick springa till toan sen ?

      Linfrön kanske?

      Lägg dej ner på rygg och cykla så länge du orkar med benen. Funkar jämt.

      Psylliumfröskal! Köps på typ Apotea. 🙂 En matsked i ett stort glas vatten och drick snabbt. Behöver du hjälp fortare och inte vill vänta på Apotealeverans så funkar hela linfrön. En matsked, blanda i ett stort glas vatten, låt stå 2-3 timmar, drick snabbt. 🙂

      Dulcolax

      Bli nervös/stressad eller är frysta bär.

      Ingefära ☺️

      Kaffe!

      Katrinplommon!!!

        och mycket vatten

      Kaffe och cigg✌?

      Magnesium.

      Barnens läkare berättade att päron är väldigt mycket effektivare än katrinplommon!

      Två Magnesium brus som finns på t.ex Ica, ta det på kvällen innan läggdags. Eller sockerfritt godis, det sätter fart på magen ordentligt.

    För två veckor sedan fick jag besök av en random katt som hoppade in genom fönstret när jag hade det öppet under dagen. Nu i lördags natt låg jag sömnlös och öppnade fönstret för att få luft – samma katt hoppade då in genom fönstret igen (runt 02). Den var hos mig hela natten, öppnade fönstret flera gånger men den vände tillbaka in i lägenheten igen. Fick till slut ställa ut den på fönsterbrädan och då stod den och jamade i säkert en timme innan den gick. Sedan dess har den kommit hit varenda dag, hoppat in och stannat flera timmar per gång. Den kan sitta i fönstret när det är öppet och inte gå ut, utan snarare gå och lägga sig i soffan. Den är vääääldigt kelig, ”jagar” mina händer för att bli klappad och kliad och kurrar så fort jag tittar på den.

    Den har halsband (utan några kontaktuppgifter), är fin i hullet och pälsen och ser ut att må bra – vilket ju tyder för att den har en ägare. Den har en tatuering i örat men den går inte att tyda, har försökt de tips som finns på nätet att smörja in örat med olja osv men det är bara en sås av bläck som inte alls går att utläsa. Ibland kan man ju känna ett eventuellt chip, så har försökt göra det men inte känt något. Har kollat på alla katthjälp-sidor som finns för att se om någon annonserat om den, men icke.

    Har tänkt skicka med ett litet meddelande på halsbandet och be ägaren höra av sig till mig – men hur? Det är ett ”simpelt” halsband med inga attiraljer som ”kapsel”, bjällra osv, så ingenting att fästa något i. Kan jag försöka tejpa på en papperslapp eller kommer det ramla av/kännas obekvämt för katten? Någon som har tips?

    (Om någon skulle undra varför jag har fönstret öppet så mycket så är det för att solen ligger på det hela dagarna och det blir skitvarmt i lägenheten på fem minuter om jag inte öppnar, samt att jag brukar ligga i soffan och sola för att slippa gå ut och riskera att få corona, hahah…)

      Går att köpa sådana där kapslar, skaffa en och skicka ett meddelande i.

        Jo, jag vet. Men det kostar pengar, så tänkte om det går att fixa på något annat sätt. Utan att behöva köpa något.

          https://www.kattkompaniet.nu/sv/articles/2.152.113/nobby-id-smycke-silver
          De kostar inte ens 12kr. Det kanske kan vara värt det?

            Den där sidan ser lite shady ut, haha. Men det kanske det kan vara, ja. Men leveranstid osv, hade varit skönt att få iväg ett meddelande på en gång eftersom det pågått så pass länge.

              Här har du samma ID kapsel hos en riktig butik
              https://www.arkenzoo.se/trixie-id-tub?52453

              Där kan man också se lagersaldot i de flesta butiker.
              Åk till din närmsta djuraffär, de borde ha sådana där kapslar. Tar det några dar kanske det inte spelar någon roll då det pågått länge. Så vad gör en dag extra liksom?

                Jag är i karantän dock, så kan inte åka någonstans.

                Men tack för tipset i alla fall! Ska kika vidare på det. Hade bara velat försöka få kontakt asap, men får kanske förlika mig med att det inte går.

                  Du kan förstås försöka tejpa fast en liten, liten lapp i halsbandet och hoppas på att den stannar kvar. Är den för stor kommer den irritera och katten kommer garanterat att få bort den på något sätt.

                  Du ser ju katten ofta och kan då kontrollera om lappen är kvar eller inte. Försvinner den så är det bara att vänta några dagar på att någon hör av sig. Hör ingen av sig inom 3-4 dagar skulle jag sätta dit en till lapp. Och hålla på så tills du inte är i karantän längre och kan gå ut och köpa en kapsel.

      Vilken dröm. Skulle bli överlycklig om en katt vill flytta inn hos mej.

        Haha ja, det är lite drömmigt. Men jag vill ju gärna veta om den faktiskt har ett hem så att den får mat osv. Kan ju inte bara ”sno” någon annans katt haha, så hade varit trevligt att få tag i ägaren på något sätt.

      Klipp ett tunnt pappersband och fäst runt halsen som ett halsband och fäst med en tejpbit, och skriv ditt telefonnummer på halsbandet tillsammans med en förklaring – att du bara vill veta om den har ett hem 🙂

      Det är väldigt sällan man kan känna ett chip, det är så himla litet. Mysigt med en kisse dock, hoppas den håller sig hemma framöver ?

    Kändis-Ex-on-the-beach…. det är ju bara gamla deltagare ju

      Precis därför som de är ”kändisar” ?

        Ja, men det är väl vara ett helt vanligt ex on the beach då?! Eller ett all-star eller vad de vill kalla det… inte kändisar

      Oh, när börjar det? Ser själva showen som ett socialt experiment och tittar för att studera det mänskliga pysket i grupp?. Blir så förvånad över hur folk beter sig?

        Det börjar i morgon.

    Ibland längtar jag verkligen tillbaka till livet innan man och barn. Då man efter jobbet kunde lägga sig på soffan och göra ingenting, då man träffade vännerna och drack vin nästan varje helg, då man kunde sitta i solen och njuta, duscha utan att stressa, äta vad man själv vill och då man kunde flörta med andra. Sen skulle jag inte vilja ha så egentligen..men man kan inte låta bli att drömma lite om det..ibland

      +1! Vore det inte nice att pausa sitt liv, återgå till sitt förra och sen komma tillbaka till sitt nuvarande när man ville?!

        Ja precis så skulle man vilja göra!!??

      Jag som inte vill ha barn kan inte förstå hur man vill ha livet med barn. När mina vänner får barn tänker jag alltid att de sitter och saknar ”det gamla livet” eller ett annat liv. Får känslan av att många kollar på oss som inte har barn och ser att vi gör ju precis vad vi vill. Och jag förstår inte hur man kan vilja byta ut det. Men jag vill som sagt inte ha barn. Funderar på om det är typ biologiskt? Att vissa inte känner barnlängtan för att om alla skulle göra det, hade vi överbefolkade då? Vad tror ni om min teori?

        Ja absolut så kan man ”sakna” det och fantisera tillbaka. Men jag vet själv hur döless jag var på det egentligen när jag väl var sådär fri och tyckte att något fattades.
        Nu njuter jag så mycket mer åt en kväll i soffan eller en utekväll med mina vänner. Och sen får jag komma hem till min största kärlek och skatt. Finns inget i min värld som slår att få ha en liten sovande barnkropp bredvid sig.

        Men sen absolut så fattar jag till 1000% att det livet inte lockar alla. Jag älskar det inte heller alla dagar, men jag är verkligen inte bitter på mitt liv eller andra barnlösa.
        MEN nu är jag separerad så jag får ju faktiskt också de bästa av två världar ?

          Också precis nyligen separerat. Det mest fram emot tiden med mitt barn dock, inte sugen på att bli singel igen, eller jo, singel som slipper dejta och leva det där dejtinglivet, men suget kanske kommet;-)

            Jag har nu faktiskt börjat se ljuset i mörkret. Ja det SUGER att jag inte får vara med mitt barn varje dag och jag har gråtit mig till sömns många gånger över att det blev som det blev, men jag försöker se det positiva sidorna med det. Jag är en mamma som orkar så mycket mer när jag har henne för jag får vila och återhämta mig ordentligt. Jag och pappan har en fin kontakt så vi skickar videos och bilder samt ringer facetime ofta om man saknar för mycket. Ibland blir det spontana besök på den andres tid med barnet.

            Suget för dejting kommer och går för mig, men jag känner mig också mest peppad på att få bo själv med mitt barn och ha vårt liv ”ifred” ett tag ?

              Vad underbart att ni har så fin relation, hoppas vi också får det. Hur gammal är barnet? Får man lov o fråga varför ni separerade? Vi hade en ganska dålig relation länge innan jag uppdagade att han var otrogen…

        Jorden är redan överbefolkad och många skaffar barn de sen inte tar hand om, för de ville egentligen aldrig ha barn, de ville bara ses som/bli vuxna och då är ju första steget att skaffa ungar. Skitsaksamma om de är mitt i en längre arbetslöshet eller just kommit in på sin drömutbildning som sen bara rinner ut i sanden…

        Fast alltså, när man har barn är det ibland så. Jäkla. Skönt. Att få typ en, två, tre dagar själv/med sin partner, men inte mer än så. Även om jag ibland saknar att vara själv, att jag saknar att göra saker spontant, betyder det inte att det aldrig sker. Framför allt betyder det inte att jag skulle byta bort det jag har idag mot det jag en gång hade.

        Förstår dock att barn inte är för alla 🙂

      Det här är precis varför jag inte är sugen på att skaffa barn. Så många mammor som uttrycker sig som du, dvs hur skönt det skulle vara att inte ha barn. Sen skriver ni att det är ”såå värt det” att ha barn. Blir inte klok på er?

      Är barnfri och gör vad tusan jag vill hela tiden. Har sex på köksbänken, dricker vin på balkongen på en tisdag, duschar aslänge med min man, drar på romantisk weekend osv.
      Så livet är rätt gött. Men dina ungar flyttar ju hemifrån om typ 20 år eller så ?

        Kul för dig! Leva som en 25 åring hela livet. Jag själv tycker att sådant känns ganska tragiskt.

        Vem kommer hälsar på dig när du är lite äldre?

      Jag lever ett sånt liv. Jag och min man har ej barn. Och vi båda delar samma intressen. Spela pc-spel, kolla netflix, träna ihop osv. Känns as nice när det är helger och man bara slappar med godmat, ska spela eller kolla nån film/serie.

      Jag vet inte hur gamla dina barn är men jag lever ett sånt liv trots 2 barn. Vi är två stycken som har hand om barnen och båda jobbar 75%. Jag tar aw:s, tränar, hänger på altanen i solen, grillar på kvällarna och har vinmys med mannen. Nu är de i den åldern då de kan roa sig själva och somnar på kvällen och sover hela natten. När de var lite yngre kände jag precis som du men idag, inte alls. Sen såklart så är vissa dagar värre än andra, men i det stora hela är livet fint och enkelt.

        Mina är yngre så misstänker att den tiden kommer ?
        De är ju inte att man inte vill ha sina barn som folk tror eller att man skaffade barn bara för att. Jag älskar tiden med mina barn men för de kan man ju ändå drömma och längta ☺️

      Jag har inte riktigt haft den känslan än, men jag räknar med att den kommer. Dock blev jag lite less idag och kände att jag saknar tiden då jag hade två nyrakade ben, och inte 1,5.

        Haha ?

    Ojdå

    Jag håller med dig, UT med bastarderna. Ut med dom nu, ut med dom imorgon. Ut med bastarderna igåååååår!
    Kamrat, jag sjunger med dig ikväll på balkongen, ut med bastarderna! ❤️

    Äntligen en bundsförvant, ut med bastarderna ?

      Har jag missat något igen eller?

    Jag önskar jag var en hemmafru. Bara vara hemma med mina barn hela dagarna, slippa lämna bort dem till förskolan, ta hand om hemmet (vilket jag gör ändå). Slippa gå till jobbet varje dag. Önskar jag kunde övertala min man till det

      Min dröm med! Är dock föräldraledig nu men önskar verkligen det aldrig tog slut, vill inte jobba igen ?

        Eller hur? Mitt jobb är väl inte fruktansvärt dåligt, men jag är ju hellre hemma med min familj, det är där jag är lyckligast. Det känns som att jag förlorar så mycket tid med mina barn…

        Är väl bara att skaffa fler barn så slipper du jobba.

          Det är exakt det jag vill men man är två i den frågan

      Jag har den möjligheten men längtar till jobb nu. Är så enformigt och påfrestande att vara hemma hela dagarna år efter år. Iaf med små barn.

      Jag är hemma med mina barn. Hemmafru om man vill kalla det så. ? De var en rejäl omställning i början, men de är det kanske för alla. Sen blir det vardag av allt ☺️
      Min plan är att va hemma tills den yngsta börjar förskola. Om inte vår ekonomi drastiskt skulle förändras ? då skulle ja vart tvungen att jobba…

    Jag är 30 år och mamma, känner mig så vidrig ensam. Inga vänner, dålig relation med släktingar, inga kontakter ens på nätet/social media. Jag har alltid haft social fobi och är allmänt märklig så jag har aldrig haft vänner. Nu har jag dessutom ångest och depression. Detta påverkar ju såklart även mina barn negativt som blir socialt isolerade (även i vanliga fall). Saknar att ha vänner. Som man kan vara avslappnad med och prata om allt med. Ja ni fattar.. Jag är såå ensam och det får mig att må sämre och sämre hela tiden. VAD ska jag göra?

      Tycker det är riktigt illa att det går ut över dina barn. Du måste skaffa hjälp, för dina barns skull.

        Fast hon gör säkert det hon kan redan. Även om man går i terapi (om det är det du syftar på med att skaffa hjälp) så är det inte som att man kan skapa ett rikt socialt liv för det.

          Precis, tack. Jag går redan i samtal ?

        Jag går redan på vårdcentralen om det var det du tänkte på.

      Låter precis som mig, så jag förstår verkligen hur jobbigt det är ❤ Jag försöker hitta en acceptans i det jag inte kan förändra och förändra det övriga som jag kan. Genom att fylla på med annat som jag mår bra av. Men saknaden efter vänner är väldigt stor och även om jag försöker acceptera det så är det väldigt tufft och det tar över allt annat som är bra. Men jag har gjort allt möjligt redan för att finna vänner. Skaffat go frendly appen, hittat andra ensamma via forum, pluggat, provat genom jobb och föreningar. Inte haft så svårt innan med vänner men sen jag flyttat så har det senaste 10 åren gått väldigt trögt.

        Nu blir det svar en dag sent…. Precis samma här, försökt med go friendly och så vidare. Men det blir liksom inte mer än så. Känner mig liksom extra märklig i en app full av normala tjejer med sociala liv osv. Dessutom vet jag inte ens HUR man beter sig och hur man är vän med någon haha.. Det är svårt.

          /?

      Vill du bli min kompis? 25 år, 2 barn 🙂

        Tycker såna här svar är så fina! Det gör att jag för förtroende för mänskligheten när folk kastar ut en hand till någon så där och erbjuder sin vänskap ?

        Synd att jag inte såg detta igår haha.. Och jaaa det vill jag bli ?? stenalove@hotmail.com om du ser detta.

    Några sjuksköterskor här som jobbar på vårdcentral?

    Kan vi prata om Rebecca Stellas nya utseende? Vad har hon gjort?

      Frågan borde nog vara – vad har hon inte gjort?

      Om vi håller oss till enbart ansiktet så skulle jag gissa på: Fillers i kinder, kindben, haka och läppar. Botox i pannan. Icke-kirurgiskt lyft av ögonbryn/ögon.

        Du glömde näsan.

      Blandning mellan Maleficent och Michael Jackson

      Hon har överdrivit. Glömt att svänga av, innan det blev för sent.

      Ingreppen har förändrat henne totalt. Hoppas det opererade utseendet slutar trenda snart. För allas skull!

      Hon har ett väldigt smalt ansikte i grunden, därför ser proportionerna märkliga ut efter allt fillers. Det är vad jag gissar på iallafall! Ansiktsformen har tyvärr fått en form av ett timglas. Jättemycket kinder, och jättemycket haka/käke. Och i mitten smalt liksom. Hm.. MEN hon är fortfarande väldigt vacker.

        Förlåt, men vacker? Tycker du verkligen att det är vackert, på riktigt??

          Hon är en levande buktalardocka

      Det är tragiskt hur mycket ytlighet det finns hos influencers. Men vi borde faktiskt kunna ha diskussioner om andra influencers som bara överäter och blir större och större per år. Det är också sjukt tycker tycker jag. Man kan snart applicera ”amerikansk fetma” på vissa av de.

    Men hallååå låt oss diskutera att Clara Henry är med i robinson. Hur tror ni det kommer gå för henne? Kommer hon klara robinsonlivet? Förvånad att CamCam inte har nämnt ett ord om detta.

        Men…. my bad ? tack för länken! Missat totalt.

    Jag måste sluta med p-piller på grund av migrän. Har ätit dom i tio år. Är väldigt orolig över att få tillbaka monstermycket akne, ha pmshumör i ett halvår och bli deprimerad igen. Några bra erfarenheter? Skräm helst inte upp mig mer 😛

      Hur påverkar pillren din migrän?

        Dom vill inte skriva ut det till mig, för att tydligen drar ppiller ihop blodkärlen och migrän beror på lite syrebrist i hjärnan. Eller vad hon sa. Barnmorskan vill i alla fall inte skriva ut hormonella preventinmedel till mig.

        Hormonella preventivmedel drar ihop kärlen och det är inte bra för migränen, då den redan beror på lite syrebrist i hjärnan. Tror jag att barnmorskan sa. Hon vill inte skriva ut hormonella preventivmedel till mig, i alla fall.
        Känns lite konstigt då jag ätit dem i tio år och haft migrän i minst 20. But hey ?‍♀️

          Ok.
          Jag fick byta till Cerazette av samma anledning. Har migrän med aura och då var det säkrare med dem.
          Dock var det inte barnmorskan som skrev ut dem första gången. Fick besöka någon läkare. Väldigt många år sedan nu så minns inte riktigt.

          Pga stroke kanske? P-piller ökar ju risken för blodpropp

            Ja så är det. Och risken ökade om man har migrän med aura.
            Vad migrän är och beror på är väl inte helt klarlagt.
            Det börjar dock komma mer effektiva behandlingsmetoder.

      Jag fick också migrän av p-piller. Fick byta till minipiller istället och det fungerade mycket bättre

    Vilka ord tycker ni att är cringe? Cringe i svenska sammanhang är ett av mina, men jag kom inte på nåt bättre 🙂 alltså ord som ni stör er på att folk använder. Mina:
    – ”livets” nånting, typ livets fest, livets blomvas
    – när folk kallar sina vänner för stjärnor

      Styrkekram, tål inte…

        Haha håller med om allt ovanstående!
        Oh my god också!

      En bättre tisdag
      Nu ska jag dyka in i
      Klicka hem

      Och alla andra jobbiga utryck influenser använder

        Å ja ”en bättre” och ”klicka hem” ?

      Livets liv?

      älta

      – Cringe
      – Hata på
      – Väl. Som i typ ”här sitter väl jag i solen”.
      – Styrkekram
      – Tillbak. Det heter inte tillbak!

      – Gå på/i. När det handlar om t.ex fotboll. Man GÅR för fasen inte PÅ/I fotboll, man SPELAR!!!! Alltså, jag blir tokig! Det tar nog priset och är det absolut värsta! Kryper i kroppen så irriterad blir jag på att folk säger så.

        Vaaa? Jag går på hockey typ hela tiden när det är säsong. Spelar dock aldrig och har aldrig gjort. Gå på något innebär för mig att man sitter på läktaren och tittar på.

          Ja, då går man på det. Men folk som säger att de ”går på/går i fotboll” när de själva utövar det, det gör mig tokig.

          Annars går jag på fotboll under säsong också, men när jag själv var aktiv så inte fasen gick jag i/på (folk säger olika) fotboll, jag sa att jag spelade.

      Magiskt. Hatar fan det ordet.

      Grav. Är det verkligen så svårt att använda ordet Gravid?

      Sen ordet gemytligt. Får kalla kårar.

        Preggo kan man ju också säga ?

      Ljuvlig

      Gillar inte när folk skriver ”sonen”, ”dottern”, ”sambon”, ”maken” etc. Har ingen aning varför, men det kryper i kroppen. Föredrar alltså om folk skriver typ ”min sambo” eller bara personens namn

      ”knullar i munnen” dvs att något smakar väldigt gott.
      Så vidrigt uttryck! ?

      När folk dör på något. ”Jag dör så snygg väska!”

      Nej. Du lever. Du dör inte. Skärp dig.

      Ljuvligt

    Vad är det vidrigaste en kille sagt till er?

      Inte till mig men en väninna:

      ”Jag vill inte ha barn med dig för du skulle inte bli en bra mor.”

      Jävlar vad det måste ha svidit.

        Eller så baserade han det på något?
        Annars säger man väl inte en sådan sak.

        Jag ville inte ha barn med mitt ex för att jag ansåg att han inte skulle bli någon bra pappa (DÅ! Nu är han många många år äldre, klokare och mognare och har barn).

          Nej, det var bokstavligt och personligt. Han skaffade sedan barn med en annan kvinna.

          Man behöver ju dock inte säga det högt, gör slut bara istället. Vad har han för rätt att bestämma om hon kommer bli en bra mamma eller inte? Vad har han för rätt att sätta de tankarna i huvudet på den här tjejen bara för att just HAN inte ville ha barn med henne?

      Synd att du är så ful i ansiktet när kroppen var så fin

        Har också fått höra det…

      ”Det hade varit roligare om du inte varit här.”
      När jag var med en kille + hans familj i deras stuga utan möjlighet att åka därifrån.

      ”Jag vill nog bara att vi ska vara vänner”
      Direkt efter vi hade sex första gången hemma hos mig, hade fan hans sperma kvar på kroppen + att jag sen fick skjutsa hem honom för han inte hade körkort. Hatar mig själv fortfarande för att jag gjorde det.

        Haha, hörde precis samma sak på en midsommarfest på ett landställe jag inte kunde ta mig ifrån.
        Anledningen var att jag ville vara nykter och han och hans polare var borderline alkisar allihopa.

      ”Jag har försökt göra slut med dig minst 100 000 gånger men aldrig fått mod till det”

      – fästman/pappa till mitt nyfödda barn när jag satt ner foten och bad honom växa upp på riktigt. Nej vi är inte tillsammans idag, men gissa vem som är sååå ledsen över att det är slut (inte jag i alla fall)

      Du är lik din mamma (till sättet).
      Har en hemsk relation till min mamma så detta är bland det vidrigaste man kan säga till mig.
      Det som gjorde mest ont var inte påståendet, eftersom jag inte tror att det stämmer, utan att han utnyttjade mina intima avslöjanden för att skada mig.

      Det enda du duger till är att suga kuk, sa en kille till mig

      ”Jag tål bara att du är en skit för du är så jävla vacker”. Blir äcklad av den meningen än idag.

      ”Kan inte du bli lika snygg som Zara Larsson?”
      Ja för hurfan blir man det?? Hahahha herregud vilken patetisk idiot

    Vad tycker du borde vara olagligt som inte är det i nuläget?

    Jag tycker rökning under graviditet borde vara olagligt.

      Att en 3,5-åring som bott i samma familjehem sedan han var 5 veckor gammal nu tvingas flytta ifrån den enda familj han känner till, och bo med sin biologiska pappa som han inte har någon relation till, men är rädd för. Det tycker jag borde vara så jävla olagligt att det smäller om det.

        ?

        Gå o signera så kanske, kanske får vi till en förändring

        https://www.mittskifte.org/petitions/upphav-beslutet-om-att-ta-3-5-aringen-fran-sin-familj

      Att gå utanför dörren om man har förkylningssymptom………..

      Djurplågeri
      Zoo

      Tror vi om x antal år kommer skratta åt att det en gång var lagligt.

    Vet nån varför naglar blir buckliga? Mina lillfingernaglar och rinfingernaglar är typ randiga, skitkonstigt?

      Jag har haft det nångång, tror det har att göra med vitaminbrist?

      Käka mer sallad

      Se över ditt intag av d-vitamin och selen. Tänk på att dessa är fettlösliga så ät något flottigt i samband med. Ta d-vitamin på morgonen och selen på kvällen. Tacka mig sen

    Skrev i förra öppet spår om utbyte, och nu har min mottagande skola ställt in utbyte för alla studenter nästa termin 🙁 ville bara tacka den som skrev snällt under<3

    Jag vill ha ett löpband!
    Jag har gått upp så extremt mycket i vikt. Förr i tiden gick jag regelbundet till gymmet (tränade då främst på löpband) men har nu sen några år tillbaka tappat det helt och mycket för att tiden inte räcker till. Jag älskar att gå pws/springa på löpband och har därför länge velat ha ett! Nu till frågan, är det värt det?
    Jag har hittat ett på outl1 för drygt 6.000, Trekkrunner, någon som testat det?

      Vet inte vilken Trekkrunner är men tänker att den behöver vara tillräckligt stabil för att man ska kunna springa ordentligt.

      Vet inte om du minns de där löpbanden som såldes för typ 2000kr för några år sedan och många köpte dem. De var skit för man kunde knappt springa på den för den var för klen. Så mitt tips skulle vara att kolla hur stabil den faktiskt är.

      Du får satsa på ett proffsigt beroende på din vikt. För 10000 kan du få ett hyggligt på XXL, håller för om du väger max 120 kg. Sedan går man tyvärr inte ned i vikt av löpband – däremot får man bättre kondis och det är skitbra på vintern när snabba promenader kan vara svårt att få till. Mitt tips är intermittent fastande var dag, ingen frukost, kolla dietdoctor.com.

        Ursäkta, men vad är det här för kommentar? TS, lyssna inte på denna människa! Klart man kan gå ner i vikt med löpband. Det handlar om att förbränna mer kalorier än vad man stoppar i sig. Ät hälsosamt och ligg under vad du normalt förbränner på en dag så går du ner i vikt om du är frisk i övrigt.

    Tips på lekar/aktiviteter/leksaker för 2åring? Börjar få slut på idéer…

      Bara att gå ut i skogen uppskattas av min djävulsunge.. Kanske inte så kul som vuxen men ta med en termos kaffe och fika så? 🙂

      7daysofplay Eller liknande konton på instagram. Massor med tipps

    Ni som är känsliga mot koffein, hur reagerar ni på t.ex en kopp kaffe eller energidryck?

    Själv jobbade jag natt för några år sen och hade aldrig jobbat natt innan det. Köpte därför Nocco att dricka första veckan, men min mage ballade ur totalt. Inte så konstigt tänkte jag, eftersom jag inte var någon kaffedrickare heller och därmed inte van vid koffein.

    Efter det har jag med jämna mellanrum försökt med kaffe (latte) men utan att lyckas, 8/10 gånger reagerar jag likadant så har dragit slutsatsen att jag antagligen inte tål koffein så bra, är det möjligt att vara ”allergisk” mot koffein eller handlar det bara om att vänja sig?

      Blir väldigt illamående. Om jag dricker för mycket får jag skakningar, sen väldigt trött. Men oftast bara illamående

        Åh! Kanske var det det som hände för mig för två veckor sen då! För jag gjorde en latte på morgonen, sen skulle jag åka till återvinningen med kartonger och efter 200m i bilen kände jag hur illamåendet kom (det var kanske 1h efter att jag druckit upp) och hur jag kanske egentligen borde vänt och åkt hem. Gjorde dock inte det, illamåendet blev värre och värre och jag blev spyfärdig men har sån spyfobi så allt blev bara så jobbigt. Skyndade mig iaf med allt och väl hemma la jag mig i sängen och bara skakade, kallsvettades och mådde illa. Trodde det var nån magsjuka light, men då kan det ha varit en reaktion på kaffet?

          Ja absolut! Trodde länge att det var just kaffe men visade sig att det gäller koffein i allmänhet. Testat flera gånger, är trött väldigt ofta och riktigt morgontrött, men det blir inte bättre.

            Reagerar du även på typ Coca Cola? För jag reagerar ju på energidryck också men inte cola. Det är väl kanske inte så mycket koffein i Coca Cola iofs, det vet jag inget om 🙂

      Får sådana jävla kramper i magen så jag hamnar på toaletten. Och så kräks jag.

        Fy fan, så illa alltså! Känns bra i alla fall att inte vara ensam om sin koffeinreaktion, de flesta brukar säga till mig att det är en vanesak, men antagligen är det inte det för alla.?

      Kan bara dricka en kopp kaffe på morgonen utan att må dåligt. Gör jag det någon annan tid så får jag ont i magen, kramper och blir illamående.

      Får mer mensvärk och PMS (främst fysiska besvär som ömma bröst, osv.) av koffein, så jag dricker numera koffeinfritt kaffe!

      Blir yr av energidryck och får hjärtklappning. Kaffe kan jag däremot dricka (efter att ha vant in mig genom att dricka cappucino)

        Jag kan bara dricka en kopp kaffe på morgonen. Dricker jag kaffe på någon annan tid av dygnet blir jag yr och illamående. Försöker jag dricka en andra kopp på morgonen blir jag inte yr men istället får jag hjärtklappningar, blir skakig och börjar stress-svetta.

        Inte ofta det händer men köper jag en red bull så kan jag dricka ur den i flera timmar eller ställa in resten i kylen till nästa dag haha. Jag tror bara jag är superkänslig för koffein!

    Såg att Knivmicke har en ny flickvän (vid namn Clara), tänkte direkt att hon påminner/verkar försöka se ut som/likna (?) Isabelle Strömbergs (som han var ihop med tidigare)… bara jag som sett/tänkt på det här eller är det någon mer här som gjort det också?

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2345197269029689&set=a.1374843472731745&type=3&theater

      Hon kanske inte vill bli outad av dej.

        Alltså jag fattar inte grejen med folk som fyller läpparna och sen ändå plutar upp dom på bild? Jag menar är inte det att köra med både svångrem och hängslen?

          Tror inte hon plutar utan har sprutat in så för mycket. Ligger ju ÖVER läppen. Vanligt misstag.

      Men guuud, kopia!

      De var sjukt lika!

        Intressant hur jäkla deppig micke såg ut på.de bilder hon lagt upp på honom. Jag tippar på att hon är en uppenbar rebound eller side chick som han nöjer sig med sedan Isabelle drog

          På hennes insta alltså

      Alltså det är ju så typ alla basic tjejer ser ut nu?
      Eller såklart inte alla men många! Det är ju lite ”trend” utseendet just nu.

        Vad menas med basic?

    Tips på bra och intressanta utbildningar som leder till jobb? Vad skulle ni börja plugga om ni skulle söka något nu?

      Maskiningenjör, CAD-konstruktör, industriell ekonomi eller automationsingenjör.?

      Tandsköterska kan jag rekommendera. Väldigt varierat jobb, man får göra mycket kul och ofta avancerade saker. Det är kul att arbeta delegerat, ofta kan man ha en del patienter själv.
      Nackdelen är att det kan vara svårt att hitta rätt arbetsplats som passar en. Finns många ställen som kan utnyttja en, ge en dålig lön osv.
      Man arbetar väldigt nära tandläkaren, bokstavligt talat så sitter man ju 40 cm ifrån varandra under större delen av dagen hehe. Så det gäller att man klickar, att man känner att man kan ställa frågor om det är något man undrar över eller inte har erfarenhet av. Att man är bekväm med att man kanske rör varandra ibland, ofta stöter man till varandra eller får stå nära varandra, så om man har svårt för kroppskontakt kan det bli svårt. Ofta har man även handen som stöd mot patienten eller lägger den lediga handen på patientens axel för stöd men även för att inge trygghet för patienten. Ett stort plus är att kunna snacka om allt mellan himmel och jord, både med patienten men även med tandläkaren, man jobbar många timmar per dag nära varandra och då sitta tyst kan bli lite konstigt hehe.

      Personligen rekommenderar jag absolut privat klinik, dels mycket bättre lön än hos Folktandvården, bättre förmåner, ofta lite mer flexibla arbetstider.

      Så satsa på tandsköterska, det är skitkul!!

        Tack så mycket för era svar!! Och tack tandsköterskan för din beskrivningen av yrket, det uppskattas. Så svårt att välja! Ska kika mer på era tips ?

        Jag skickade iväg en ansökan till just tandsköterskautbildning tidigare ikväll. Hur pass svår upplevde du utbildningen? Och var ligger ingångslönerna ungefär folktandvård vs privat?

          Enligt mig var inte utbildningen svår alls. Var bara med på föreläsningarna så kommer det gå bra. Upplevde att de flesta i klassen kände som jag, svårt att definiera svår dock, beror ju helt på hur lätt man har att ta till sig information. Det jag kan tycka är dåligt med utbildningen är att man får lära sig det praktiska men i princip ingenting om administrationen som krävs att man kan i yrket. Men det lär du dig på arbetsplatsen sen 🙂

          Enligt anonym nedan som tycker att det är ett enformigt och servande yrke kan jag hålla med till viss del men det är kul att kunna gången i behandlingarna, kunna ligga steget före med vad tandläkaren behöver, få allting att flyta på. Man sitter liksom inte bara och håller sugen. Enformigt som att behandlingarna har samma arbetsgång och rutin så gillar man det är det perfekt. Alla patienter är olika dock så även om man lagar hålet på samma sätt så är det ändå lite olika varje gång.

          Kan tänka att om man är som mig, gillar rutiner, att känna sig stolt över att kunna något som många inte kan, är snabb i tanken, gillar att underlätta och ”serva” någon annan(tandläkaren) och tycker om folk så är detta yrket utmärkt. Man kan specialisera sig också, ex jobba med tandreglering eller inom käkkirurgin.

          Jag får uppskattning av min tandläkare som tycker att jag är snabbtänkt och verkligen underlättar för henne både praktiskt och ergonomiskt, att jag kan mycket som inte hon kan osv. Det gäller att hitta någon man klickar med 🙂

          Ingångslönen på Folktandvården ligger runt 20000 på en heltid, bedrövligt dåligt. Dessutom har dom något märkligt system med flextid som i princip aldrig kan tas ut.
          Privat är det lite bättre, vet någon i klassen som fick 23(hon är ändå usk i grunden), jag själv som jobbar privat fick 27500:-, det tycker jag är bra. Så man kan väl säga allt mellan 23-27 då.

          Prova på utbildningen, jobba några år och var inte rädd att hoppa runt mellan kliniker tills du hittar rätt, yrket ska inte kännas enformigt och som att man är någons betjänt, det ska snarare vara kul och utvecklande! 🙂

            Tack för ett riktigt bra svar! Det låter som något jag absolut skulle kunna trivas med. ?

        Jag är glad att du är nöjd med ditt yrkesval. Dock vill jag nyansera det lite.
        De allra flesta får inte arbeta speciellt mycket delegerat eller fritt.
        Jobbet är enformigt och går ut på att serva tandläkaren.
        Kroppskontakten som du nämner är högst normal…det är väl ingen vanlig människa som blir satt ur spel av att knän går emot varandra.
        Löneutvecklingen är dålig generellt sett.
        Det som jag skulle räkna upp som positivt är: om du gillar människor (även när de är svåra att ha att göra med), är omhändertagande och väldigt följsam som människa.

          Låter som att du är på fel arbetsplats, finns goda möjligheter på många ställen att jobba delegerat och att vidareutbilda sig. ?

            Det jag skrev om kroppskontakten var just för att jag har en del vänner med autism som har svårt för det, så därför skrev jag att det är kontakt till viss del och att man är nära varandra, så man inte får en chock sen när man ska ut på praktik. Var i all välmening då jag vet att många har svårt för beröring.

            Jag är tdl och har en underbar tsk och arbetsplats.

              Vad bra! ?

      allt möjligt inom IT

    Oj, ja de var lika.

    Hur får man tillbaka lockarna man hade som barn, håret har blivit rakt och jag saknar dem 🙁 . Tips?

      Undrar samma?

      Curly girl metoden?

    Jag såg några vlogar med Bianca Ingrosso när hon var på semester i LA och London. Först är det stor frukost på ett ställe, sen direkt efter bär det vidare till nytt ställe och är dags för fika, efter det är det rätt på nytt ställe och beställa in stora pasta rätter, sen är nån sugen på pizza så då blir det att åka till nytt ställe och beställa in mängder av mat, sen är det vidare till shake shack för hamburgare, ja ni fattar.. Hur kan man äta så här mycket mat undrar jag, och det beställs ju in sånna mängder också, jag älskar själv att äta ute och testa nya restauranger men jag blir proppis och står mig många timmar efter en pasta. Är det bara jag som tycker detta är konstigt?

      Alla är inte som du och blir proppmätta i flera timmar. Vi har ju olika ämnesomsättning osv, alla är olika. Jag tycker inte att det är så konstigt.

        Fast bianca är ju ätstörd så antingwn spyr hon eller så äter hon inte?

          Har inte sett vloggen men de kanske inte äter upp allt? Att de äter lite här och där bara för att testa olika ställen typ.

            Fast om du sett vloggarna hade du insett att det inte handlar om snabb ämnesomsättning…

      Du är inte den enda! Och hur mycket av maten lämnar dom inte.

      Det kan väl inte ha undgått någon att Bianca lider av bulimi?

        Ja men hennes kompisar och familj gör likadant

    Kan inte få nog av att titta på videos där människor får sina pormaskar och finnar urklämda av typ en hudterapeut. Någon annan som tittar?

      Jag!

      Kolla på tuben sök på Moa murderes ?

      Japp ?

    Någon som varit med en snubbe som inte vill ha vaginalsamlag? Tankar, erfarenheter och råd tas tacksamt emot.

      Vilka anledningar till detta? Frågar av okunskap.

      Svaret på din fråga är nej för min del.

    Vet någon om Margaux dejtar någon ny och isåfall vem? Såhär kommenterade en läsare hos henne (på bloggen) igår: ”Så jobbigt med urinvägsinfektion! Minns själv när man var relativt ny i relationen och första symptomen kom smygande, inte kul alls! När ska ni gå ut offentligt med ert förhållande? ? Väldigt många har nog redan förstått vem den lycklige är!”
    Och Margaux svarade ”Ja superjobbigt kram”

      Gillar ej att skvallra (och nu gör jag det ändå, förlåt för min synd) men gissningsvis är det kompisen till Viktor Frisk personen syftar till:)

        Ja, han som heter Emil? Men han känns så ung, och jag tänker att det borde vara någon som Margaux har gömt helt. Typ någon av de skäggiga svenska snubbarna som var med i Costa Rica som syntes till ibland.
        (Men jag har ju ingen aning egentligen, spekulerar bara ?)

    Jag är permitterad och ska framöver bara jobba 2 dagar i veckan. Hur ska jag spendera resten av min tid?? Får panik av tanken på så mycket tid över helt plötsligt.

      Lär dig ett nytt språk, ett nytt instrument, släktforska.

      Träna, skriv bok, starta podd, vårstäda!

      Passapå att göra allt tråkigt som man annars inte tar tag i: tvätta gardiner, städa bakom spisen, rensa avloppen, skrubba golvet under badkaret, rensa alla garderober och skåp, piska mattor ??‍♀️

    Hur översätts lagom på engelska?

      I vilket sammanhang? Det finns ingen direkt översättning, det är precis som med ordet ”fika”. Oftast använder man ”not too much and not too little” eller typ ”just the right amount”.

      Haha lagom är ju det klassiska svenska uttrycket ?

    Fråga om amning:

    Är det någon som vet om man fått d-mer med första barnet är det garanterat att man får det med andra också?

    Jag fick d-mer med mitt första barn (dopaminnivån sänks och ger ångest när barnet suger tag) och klarade bara att amma 1,5 vecka för ångetsen knäckte mig totalt. Vilket gjorde mig så ledsen för jag ville verkligen klara av att amma. Vid efterkontrollen sa min barnmorska att jag vid nästa barn skulle skippa amningen helt. Dock gör det mig så ledsen att aldrig få uppleva den kontakten…
    Så är det någon som har nån erfarenhet av detta? ? försökt att googla men hittade inget om hur det kan fungera vid nästa barn.

      Vet inte svaret på din fråga. Men barnmorskan ska inte säga vad du ska göra utan lyssna in vad du vill och stötta i det. Finns bra amningsgruppar på facebook. Minns inte namnen. Men amningshjälpen kanske? Där finns bra hjälp ❤

    Ghettokungen uppläst av Jonas Malmsjö på Storytel ska bli min påskkompis.

    Jag orkar inte med alla blåsta influencers som envisas om att använda engelska på tex Instagram men inte behärskar språket alls och skriver en massa svenska ord blandat in (ofta med ett e på slutet) då de inte vet vad de heter på riktigt på engelska. Googla iallafall förihelvete???

    Vet inte om någon läser här idag, men har inte haft möjlighet på länge att skriva i ÖS.

    Min partner är den gladaste människan jag vet vanligtvis. Alltid uppåt och peppig, alla i vår närhet älskar honom bland annat av den anledningen, och jag med.

    På sistone, låt säga sen 1-1,5 vecka tillbaka har han haft en dipp. Han har varit på gränsen till utbränd en gång tidigare innan vi lärde känna varandra. Han har gått i KBT vilket han tyckte fungerade bra. Nu är han låg, har ingen energi, är inte lika närgången som tidigare och det är en allmänt deppig stämning hemma, för på något vis vågar jag inte vara så glad som jag brukar vara.

    Allt uppdagades i fredags när vi hade druckit och båda var lite fulla och vi skulle lägga oss. Det var längesen vi hade haft sex då. Han brukar alltid vara ganska sugen när det är helg och inga krav från jobbet finns, men han visade tydligt att han inte alls ville. Så jag frågade försiktigt varför han inte kände för det. Han kontrade med att han var trött, varpå jag frågade när jag får närma mig honom eftersom när vi sitter i tv-soffan vill han kolla på serierna och när vi ska sova är han för trött. Han berättade då att ångesten är tillbaka, att den drar all energi ur honom och att han är helt orkeslös.

    Sedan dess har jag inte vetat hur jag ska bete mig. För om jag hjälper honom för mycket här hemma vet jag att han kommer må ännu sämre, samtidigt som jag märker hur låg han är. Jag vågar inte vara mig själv fullt ut, alltså att vara så glad som jag brukar. Sexet har jag lagt på hyllan såklart, och har förklarat att det är helt okej och att han inte ska känna någon press på den biten.

    Hur sjutton ska man bete sig som en partner till någon med en sådan typ av ångest?
    Min högsta önskan är att han ska må bra igen och få må som han brukar göra. Känner mig helt hjälplös. Samtidigt som mina föräldrar håller på att separera efter nästan 40 år ihop, och min pappa är självmordsbenägen så mår min partner inte heller bra. Känns som att jag själv bara håller på att tyna bort, när jag försöker vara stark för alla andras skull..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.