Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

463 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tittut

      En fråga jag ofta tänker på (om vi låter oss tänka utanför boxen här).
      Ni vet hur man alltid ser tillbaka tidsmässigt… t.ex när man trodde jorden var platt och vi nu anser de var lite korkade som trodde det.
      När man trodde på häxor och gjorde jättesöt vilket t.ex de senare sedan ansåg vara riktigt dumt.

      Tänker att t.ex Galleleo Gallelei (säkert inte rätt stavning) ansågs ju som en galen människa DÅ, men är erkänd av OSS NU. Tänker lite på hur man absolut hugger ned foliehattar etc. för att de ger förslag på kritiskt tänk utanför boxen. Så frågan – vad tror ni händer nu våra avkommor i framtiden kommer tycka var korkade? :))

      Så jag undrar – vad tror ni händer idag som ”inte riktigt stämmer” som våra barnsbarnbarn kommer se tillbaka mot oss och tycka vi är ”dumma i huvudet” som trodde så? ?

        Häxtest * inte jättesöt haha ?

          Att vi trodde invandring och mångkultur var något positivt.

            ⛔Petra Tungården firar påsk med en massa människor, kramas och lever lajf. Alltså vad ska det ta för att hon ska ta detta på allvar? ?‍♀️⛔ Alla andra ställer in sina påskfirande eller träffas ute och håller 1,5 m. Hon kunde dessutom vara ett gott exempel i sina sociala kanaler och uppmuntrat andra att ta ansvar. Men nej, rekommendationerna gäller givetvis inte Fru Tungården.

            Bevisar vad det är för typer som kommenterar här inne när du får 40 thumbs up.

            Men jag är glad att Sverige tog emot invandrare. Om min familj inte fick komma hit för 30 år sen då skulle min familj ha varit döda idag (pga Isis tex/fattigdom eller krig). Och jag träffade min man i Sverige som jag är lycklig med. Så bra sverige att ni tar emot oss invandrare.

        Tycker du ska skriva om din text, den är så extremt dåligt skriven att den är jobbig att läsa.

          Alla har inte lika lätt för att skriva. Taskigt sätt att trycka ned en annan människa. Vad får dig att göra det? Det är väl bara att sluta läsa istället…

            Vilken idiotisk kommentar, måste folk skriva som att de skriver sina c-uppsatser för att folk på en skvallerblogg ska ta dem på allvar?

              Ja.

          Jag läste den utan några problem alls, om det är jobbigt för dig att läsa texter som inte är helt grammatiskt korrekta så kanske det är något du kan jobba på? Eller låta bli att läsa om det är ett så stort hinder för dig.

          Om du inte klarar av att läsa denna korta text så behöver nog du jobba på läsförståelsen, den verkar vara extremt dåligt. Jobbigt.

        Att äta kött och hur vi behandlar djur kommer definitivt vara en sån grej i framtiden. Man börjar lite smått märka redan nu att dom upplysta utbildade har gått över till en vegansk kost, medan dom outbildade, låt säga dom lata som inte orkar eller vill läsa på fortf skriker på om att kött är gott.

          Ursäkta om jag trampar på ömma tår här, men om det är några jag upplever som gapiga är det veganer. Jag var vegetarian i många år och de som ifrågasatte mitt val var veganer. Det räckte inte att bara vara vegetarian. Man skulle vara vegan, annars kunde det lika gärna kvitta.
          Jag förstår vart du vill komma med din kommentar, men det här att det är utbildade och upplysta människor som är veganer kan jag inte skriva under på. Jag skulle vilja påstå att folk äter veganskt (men ej är veganer) för det är trendigt just nu, inte för att de är särdeles utbildade och upplysta. Åtminstone de jag träffar.

            Om man skulle föra statistik tror jag veganer hamnar på den lägre utbildningsskalan…

              Varför tror du det?

              Haha du tar åt dig så mycket för du själv är en av dessa personer som aldrig ens reflekterat över hur vi behandlar djur, en av dom som äter kött, mjölk och samma måltider på repeat för att du alltid gjort det. Är det för obekvämt för dig att utbilda dig och faktiskt förändra sig?

                Inte direkt.
                Men visa mig gärna forskning (inte Netflix!) som visar varför jag inte skulle göra det. ?

                  Forskning på vad? Att djuren har lidit innan dom hamnar på din tallrik? Kan du inte göra den kopplingen själv utan att behöva forskningsrapporter? Om du pratar forskning ur hälso och miljösynpunkt så rekommenderar jag att du tex börjar att läsa om Dr Michael Greger eller T. Colin Cambell, därifrån får du göra jobbet själv och inte be andra servera allt till dig…

                Men gud, lejonhanar mördar sina egna barn (inte bara andra barn när dom tar över en flock) även chimpanser och andra ap arter dödar ibland sina egna barn och äter upp dom, nästan alla djur i hela djurriket hade dödat dig på en sekund om det inte vore för din hjärna som du fått pga kött och kan hålla dig undan. Över 30.000 djurarter är både kannibaler och otroligt mordiska. Oavsett så tycker jag oxå att vi ska förbättre djurhållningen och hur vi behandlar dom, men hallå? Vad du än tycker o tror och säger dig veta så kvarstår djurens lag, ät eller bli äten. Ni veganer är bra roliga ni, er tanke är god. Men ni vill alltså att människan världen över ska sluta äta animalisk mat? Låta djuren roama fritt? Jätte barmhärtigt av er. Ska ni även applicera detta på alla andra köttätande djur förutom människan? Eller är det bara människan som ska sluta äta kött? Kom ner på jorden och inse fakta.

            Fast det är lite så i min åsikt också att det inte räcker att bara vara vegetarian. Är du inte medveten om hur mjölk och äggindustrin fungerar och hur mycket lidande det är i dessa industrier? Jag tycker mig se att att äta kött kommer bli en socioekonomisk fråga på samma sätt som rökning är idag, det är det ju redan i tex Usa.

              Mycket kan göras bättre i köttindustrin runt om i världen. Det bästa vore om inte storindustrin fanns och vi kunde äta kött från mindre producenter, vars djur fick leva ett bra liv och fick äta sin artegna föda och att viltkött var mer förekommande och till rimligt pris i affärerna.
              När vi nu talar om djurs lidande för att vi människor ska få föda, bör du dock kolla upp hur många djur det är som får lida och sätta livet till för att den veganska födan ska produceras..

                Om du menar tex sorkar och andra smådjur som lever på åkrar där grödor växer så tycker jag att det är sorgligt men att man ändå måste acceptera det, det går tyvärr inte att undvika lidande helt. Intressant är ju dock att runt 80 procent (ej säker på exakt siffra) av alla grödor som odlas går direkt och blir mat inom djurindustrin. Intressant också hur köttätare plötsligt blir fyllda av empati för dessa gnagdjur, dessutom är ju den ”vegansk födan” nåt som ni köttätare också äter som tillbehör till eran köttbit.

                  Intressant att det där med 80% inte alls är sant, inte det andra du skriver heller.

                  Carnovorer äter fan inte några veganska tillbehör!

                    *o=i

              Man behöver ju inte äta eller stötta tex ägg industrin för att äta ägg. Jag är vegetarian men har egna höns. Som får leva långa liv. Har en vegan vän som också har höns som hon räddat. Hon slänger dom äggen?

          Kolla upp vilka som drabbas värst av coronan. Veganer eller Carnivorer?

            Jag vet inte riktigt vem du menar drabbas värst? Men det är ju carnivors som har startat denna pandemi.

              Nej, absolut inte. 😀
              Carnivore är inte stort i Kina. Däremot äter de mycket nudlar, ris, glutamat och onaturliga växtoljor.

                Men du vet väl att corona startade pga att dom åt fladdermös och andra exotiska djur? Vad har ris och gluten att göra med hur corona uppstod?

                  Deras immunförsvar är dåligt b.l.a. p.g.a. att de äter mycket inflammationskapande kolhydrater. De kroppar klarar då inte av att bekämpa viruset. Detsamma gäller de här i väst som har blivit sjukast och avlidit. Kolla upp vad deras kost har bestått av.

                    * Deras kroppar.

                    Ja inte har dom ätit en vegansk kost? I Italien och Spanien har dom ju tex väldigt stort fokus på animaliska produkter. Förövrigt är ju dina påståenden rena gissningar, att kineser har dåligt immunförsvar och att du har full koll på vad de avlidna i väst haft för kost. Lägg ner keto skiten snälla..

                      Vad äter Somalier, Syrier(många av dem som avlidit i Sverige härstammar från dessa länder), Italienare och Kineser mycket av?
                      Ledtråd: Bullar Burek, pasta, ris, soja, processade, vegetabiliska oljor.
                      Inte är det rent kött som den gemensamma nämnaren iaf.

                      Hade de inte haft ett dåligt immunförsvar, skulle de inte varit lika mottagliga för viruset. Det är fakta.

                      Lägg ner försvarandet av veganskiten..

                      Svar till ovan, är verkligen soja en gemensam nämnare för dessa kulturer? och är det verkligen vanligt med mycket pasta i somalisk kost lol.. Däremot är ju kött en gemensam nämnare, det går inte att ignorera, inte heller att denna pandemi startat pga av köttätare.

                      06:14 de har alla gemensamt att de druckit vatten också..? Är vatten en riskfaktor då?

                      Typiskt korkad veganlogik.

                      Det handlar om socioekonomiska förhållanden också. Invandrare bor, generellt, fler människor på liten yta, tjänar inte lika mycket pengar, har ett sämre förtroende för sjukvården, samt ett annat informationsflöde från exempelvis nyheterna. Har man flytt från krig och missförhållanden, typ svält, är ju risken stor att immunförsvaret inte är på topp.
                      Jag tror snarare att det är det som spelar in, än kosten.

                      Somalier äter mycket mjöl- och sockermat och många röker dessutom.

                      Dessutom har många Somalier i Sverige D-vitaminbrist, vilket sätter ner immunförsvaret.

            Skulle vi inte äta djur skulle det ju inte ens finnas några pandemier.. som typ galna KOsjukan, SVINknfluensan osv

              Du har rätt i att inga pandemier bland människor skulle uppstå.
              Om människan inte ätit djur, hade vi varit utöda som art för länge sedan.

                Nja… vi är inte gjorda för att äta jättemycket kött faktiskt, jägarna och samlarna levde betydligt mer på frukt, bär, nötter osv, än kött.

                  Ingen har pratat om jättemycket kött. Visst åt förstadiet till människan annat också, men det var först när man började äta kött som hjärnan utvecklades och vi blev intelligenta(nåja) varelser.

                  Svenskar är ju genetiskt mest lika pastorala stäppfolk som åt kött och drack mjölk. De Stäppfolken har dessutom visat sig ha haft en överlägsen immunitet mot sjukdomar som farmarfolk och jägarfolk ofta dukade under av.

          Tror också det kommer vara en sån grej vi ser tillbaka på i framtiden och inte fatta hur dumma vi var!

          Tänker att en annan grej vi kommer se tillbaka på är hur knäppt vi prioriterade under den här eran, när vi utrotade så många djur och förorenade haven etc.

        Tyckte det här var en av de intressantare frågorna i öppet spår som alltid handlar om samma skit, och så kommer en idiot och förstör allt.

        Jag förstod vad du menade , tyckte inte du skrev oförståeligt alls faktiskt.

        Intressant ämne.. jag tror nåt om det här med skärmar kommer dyka upp. Typ tiden vi spenderar framför skärmar kommer anses som sinnessjukt ?

        Jag tror vi kommer se tillbaka på att vi körde bilar själva och tänka att vi var fullkomligt dumma i huvudet. Självkörande bilar kommer att vara det enda lagliga utanför inhägnade banor om 100-150 år tror jag.

    Är Alice och Bianca ovänner? Man ser de aldrig umgås längre och det verkar va lite spänt

      Jag tror inte att de är vänner längre. Om jag ska gissa mig fram till varför, så tror jag anledningen ligger på att många av deras vänner är ”gemensamma.” Alice började umgås tätt med många av Biancas tidigare vänner, och tror inte Bianca tog det så lätt.
      Hon har ju själv sagt att hon inte har tid att träffa vänner så som hon vill, och då kan det inte vara roligt att en annan vän blir bästisar med dessa. Exempelvis Benjamins ex (Linnea) är ju typ bästis med Alice idag? Likaså Biancas assistent och fler.

        Tror snarare det har något att göra med relationen Alice/Linnea/Bianca efter att Linnea gjorde slut med Benjamin, då Bianca inte är vän med Linnea idag. Men givetvis en del du nämner ovan också.

          Tror ni det kan ha med att Bianca har uppnått mkt som Alice kanske är påväg att uppnå? det känns som det finns en rivalitet mellan dem. Bianca brukar hylla och likea många av hennes andra vänner på hennes storys osv men aldrig Alice och vice versa.

            Bianca hyllade dock Alice för att delta i Lets Dance! Att hon var glad för hennes skull, att Bianca själv bästa tiden i sitt liv och så vidare. Både på IGstory och youtube har jag för mig.

            Tror det är något som har skurit sig vilket gör att de inte umgås lika mycket idag, men är inte direkt ovänner. Den starka vänskapen har svalnat men inget emot att hänga i större grupper med gemensamma vänner/tala bra om varandra.

            Men lägg av, Bianca har alltid hyllat Alice och oavsett vad man tycker så är Alice enbart någon pga Bianca. Sen kommer hon aldrig komma i närheten av biancas kändisskap.

        Varför har Pernilla W hakat upp sig på Anna B?

        PW stör sig på att AB har filter på sina bilder, men Hallå vad är problemet med det?! Fattar inte!!

          Nej, det hon störde sig på var att Anna Book ljuger och påstår att hon inte använder filter när hon uppenbarligen gör det.

          Hon stör sig inte på ”användandet”. Hon konstaterar att det är så, kommenterar det på Bookens IG (under eget namn – kudos till henne), raljerar över att Booken så ihärdigt förnekar det.
          Så rätt ska vara PW skiter i att Booken använder filter men hon reagerar på att hon ljuger om det

            Men varför ska hon bry sig? Finns viktigare saker att ägna sig åt, särskilt i dessa dagar.

              Herregud. Livet rullar på ändå och många kan ägna sig åt flera saker samtidigt.

                Absolut, men rent skitsnackande kan man ju försöka att låta bli, om man inte vill framstå som en skvallerkärring.

              Ja, varför bryr sig PW om detta. Hon borde ha annat att göra tycker jag.

          Vilket inlägg av AB är det hon kommenterat?

            PW tar upp det på sin sk podd. Nämner bland annat att A köpt en ny mobil för en hel del pengar, vilket A gjort. Och så hånar hon och SW AB ganska rejält. Förstår inte deras syfte alls.

      Jag såg ngt avsnitt på Alice youtube där hon överraskade sin assistent med en lunch med en del vänner. Och då var bland annat Bianca med. Så jätteovänner kan de nog inte vara.

        såg också det, men tkr det är konstigt att de gick från en showcast och umgås och lägga upp saker med varandra varje dag i princip till nu nästan noll

          Det är iofs sant.

          Det går nog att förklara med andra anledningar än att det skulle vara ett tjafs på mellanstadienivå mellan dem.

          En av dem: Bianca blev tillsammans med Philip och fick mindre tid över. Båda kände att de bara träffar varandra när de jobbar och de vill vara vänner och inte kollegor.

      Jag undrar samma sak om Maja Lindelöf och Sanna Guidetti. Vad hände egentligen där?

        Vem är de?

          De är sk spelarfruar till två svenska fotbollsproffs.

      Bara för man inte lägger upp något om den andra så betyder det inte att man är ovänner? Ganska naturligt att man som vuxna människor inte har tid för alla hela tiden.

      Personligen tror inte jag att de någonsin har varit några ”bästisar” utan de klickade bara jävligt bra under en period och började podda tillsammans, sen rann det ut i sanden.

      Haha jag i min tur undrar varför Lady dahmer och Anja inte umgås så ofta längre? Rätt tydligt att Anja och Fayme är olika, och inte går ihop. Så ju tightare LD och Fayme blev, desto mindre såg man Anja 🙁

        Gillar lady d och fayme individuellt men tillsammans? ? Klart anja inte orkar haha

          Rent generellt orkar jag inte umgås med någon som är 23. Det händer mycket med mognad och livserfarenhet på några år där.
          Så om Anja är mer LDs ålder, dvs 40ish så förstår jag verkligen varför hon inte är med.

        Anja gillar kanske inte att dricka grogg? Det verkar ju vara ett hett intresse i Segersäng av nämnda damers insta att döma… ??

          Hhhh, ja precis. De spottar inte i glaset dessa damer ?

    Varför har jag ingen sexlust? Har typ aldrig haft det. Älskar att mysa men hade gärna skippat sexet 8/10 gånger. Fyller snart 30.

      Hormon problem?
      Eller enbart asexuell

      Jag kan inte svara på varför.. Men alla människor har olika behov tänker jag. Vissa vill/behöver ha sex ha varje dag och andra en gång i månaden. Jag tänker att om du är nöjd med ditt sexliv och har god kommunikation med din eventuella partner tänker jag att du/ni har det bra. Man ska inte underskatta gos/mys 🙂

      Det trodde jag med, tills jag hittade självförtroende och njöt av sexet.

      Inte rätt kille i livet – men rätt kille för mitt sexliv ?

      Känner precis likadant men jag tror det beror på p-ring i mitt fall. Ska sluta med hormonella prev.medel, har bara inte kommit till skott än…

      Samma här! Tror dels att vissa bara inte har så mycket av det, men också pga utomstående faktorer. Te x två barn som gör det krångligt och konstant trött. Men ska erkänna att den inte var på topp innan dom heller…

        Barn krånglar till sexlivet, ja ? Typ familjeliv överhuvudtaget matchar inte ett aktivt sexliv, hur gärna man än vill. Antingen krånglar barnen vid nattningen och somnar sent- då är man själv för trött för att ligga. Eller så somnar barnen i tid men man är helt slut efter att fixat och donat hela dagen. Inbillar mig att det bör bli enklare ju större barnen blir, men tråkigt är det ?

          Jag tänker att det blir svårare ju äldre barnen blir?! Då kanske dom är vaken sent på kvällarna, dessutom mer medvetna om att folk har sex som inte små barn är. Jag har två barn, 3 år och 3 månader och vi har (än så länge) inga problem att få till det några gånger i veckan. Men givetvis har vi också perioder när det inte liggs lika mycket

      Du är inte ensam. Är likadan.

      Samma här, men min försvann för några år sedan. Har testat att sluta med preventivmedel osv men det blir ingen skillnad ?

      Känner igen mig! Har långa perioder utan sexlust, och är egentligen inget problem för mig. Men min kille tycker det är ett problem så då blir det ändå problematiskt.

        Samma ”problem” här. Vill ha tillbaka min sexlust men vet inte riktigt hur? Älskar min man och är sjukt attraherad av honom, men känns som att jag är för trött och lat för sex. :/

      Är 30 och känner samma sak. Hade en del lust som yngre, framförallt på fyllan, men strax efter 20 var den i princip borta.

      Har sambo sedan snart 7 år tillbaka, men har inte sagt att jag misstänker asexualitet. Men han är ok med att det nu för tiden händer någon gång/några gånger i månaden, så jag kör på för att göra honom glad, då han blir så himla kåt av att jag ”vill”, så vill inte berätta hur det egentligen ligger till för det skulle ju förstöra hela sexet för honom om han visste att jag i stort sett fejkar lusten. Tycker ju om att kunna göra honom så glad genom det liksom… Även om jag gör egen del helst hade sluppit. Haha.

      Har aldrig ätit preventivmedel så beror inte på det iaf.

    Någon mer stickare här? ? vad stickar ni på?

      Liten paus just nu, men mest sockor o vantar.

      Känner du någon som ska ha barn så sticka ett vagnhänge eller sängmobil med djur, väldigt uppskattat ?

      Ja! Och skulle vilja ha tips på mönster för ull-filt i fyra färger. Stickor strl 5 ca.

        Ravelry är en fantastisk sida för mönster, och det går att filtrera bland mönstren så mycket, t.ex. stickstorlek. Kanske den här? https://www.ravelry.com/patterns/library/stora-filten—the-big-blanket

          Tack

      Va kul med fler stickare ? Började igår på en babykofta

      yes. Just nu sockor till min syster. Skulle dock vilja sticka en kofta eller tröja till min systerdotter

      Vill lära mig sticka! Var ska jag börja? Kan absolut ingenting om stickning.

        Youtube

        Pickles och purlsoho har jättebra tutorials på alla nivåer och fina gratisbeskrivningar.

    Min hund har flera lösa tänder, han verkar dock inte känna av det. Jag borstar tänderna varje kväll, så han har ingen synlig tandsten. Men jag blir orolig ändå, undrar om nån annan haft hund med lösa tänder? Måste dom dras ut? Han mår ju bra. Har verkligen inte råd att ta honom till veterinären. Sen är jag rädd för narkosen, han är 8 år och blir superstressad hos veterinären. Han är min enda vän, skulle gå sönder om han inte klarade av narkosen och dog. Och jag vet, skaffa inte hund om du inte har råd med det osv. Men ibland blir inte livet som man tänkt sig.

      Boka tid hos tandläkaren
      Det kan va en tandsjundom.
      Och har han dålig andedräkt?
      Kan va inflammation i käken/tänderna och går man med det länge så kan käke gå av. Det kan gå upp i huvudet och ut i blodet och det är värre

      Tandläkarbesök kostar runt 900kr

        Nej, käken kan inte gå av.
        Det går inte upp i huvudet.
        Det värsta som kan hända är att han kan tappa tand/tänder. Och ha ont under en begränsad tid.
        Sprid inte skräck.

          Jo det är sant, hela huvudet kan även trilla av har jag hört. Hemskt!

            Från en ägare till en hund med dåliga tänder vill jag faktiskt tillägga att det finns en viss sanning. En infektion i munnen kan ge förödande konsekvenser, speciellt för en gammal hund. Det är inte bara att tappa en tand. Utan kan gå så långt att det påfrestar på hjärtat. Så man ska ta sin hunds munhälsa på största allvar.

      Skaffa agria-kortet eller annat kreditkort och ta det på kredit? Du har ofta typ 30-60 dagar räntefritt att betala. Tänderna måste dras

        Men varför har du hund om du inte har råd? Prova själv att dra ur tänderna på dig till hälften och gå runt så

          Amen!

      Du måste verkligen ta hunden till veterinär. Tänk dig själv att ha lösa tänder i munnen, vilken smärta.

        Lösa tänder gör för det mesta inte ont alls. Såvida de inte är infekterade men infektion märks.

      Vår chihuahua (väldigt vanligt problem för dom) har haft det. Vid sanering av tandsten har de tagit bort lösa tänder. Men sist när han hade rena och fina tänder och ena plötsligt var lös fick vi rådet att vänta någon vecka. Låta honom äta som vanligt om han inte verkade OBS!! ha ont eller det såg svullet/irriterat ut. Isåfall tyckte veterinärerna (ringde två olika) att vi kunde låta den ramla ut. Han verkade ha noll besvär av det, men då var det också en tand bara.

      Dock visade det sig vara en avslagen tand vi fick åka in med och operera ut ändå ?‍♀️

        Och ring FirstVet!! Som kry men för djur

      Ta hunden till vet. Går omöjligt att säga något om din hunds situation på det här sättet. Min hund hade en allvarlig inflammation i magen och det märktes inte på humöret alls, vissa hundar visar inte att de har ont.

      Du har väl försäkring? Kostar inte gratis även med försäkring såklart, men du kan inte avstå från att ta din hund till veterinären när den behöver vård. Eller rättare sagt; du FÅR inte.

        Men jag har inga pengar att ta honom till veterinären med. Jag lever på aktivitetsersättning och har inga pengar kvar att spara eller lägga på vård. Jag hade en buffert men den försvsnn snabbt efter allergiutredning och diverse andra veterinärbesök. Han älskar dragkamp och äter sitt foder utan att visa smärta. Luktar inte illa heller. Han är försäkrad men jag har läst att det inte går på försäkringen, en skrev att betalade 12000 för utdragning av två tänder! ?

          Du låter väl inte honom kampa nu när han har lösa tänder hoppas jag?
          Blir lite rädd för att du har hund faktiskt…

          Hundar visar dessutom ofta inte när de har ont eftersom de svaga i flocken utesluts. Hundar är extremt tåliga djur.
          Lös pengar på något sätt. Låna. Kredit vad fan som. Blir fan förbannad.

          Finns fonder och söka.

            Det finns altså fonder, och så finns det söka? Ok..

          Men vad ville du ha för svar? Att allt är lugnt? Det är ju inte det. Tandhälsa är viktigt, både hos människor och hundar. Kolla möjligheter att söka fonder, lån av privatpersoner du känner, be om swishpengar för vetkostnader?

        Tänder ingår inte i försäkringen tyvärr.

        Tänder är undantaget i djurförsäkringar så det hjälper inte att vara försäkrad. Ett vanligt missförstånd, tyvärr…

      Alltså vem fan skaffar djur utan att ha råd?!?! Man måste väl fatta att det kan bli väldigt mycket oförutsedda utgifter?? Stackars hund ????

        För att ibland kan livet ställa till det för en. Man kanske har varit tvungen att använda upp ens sparade pengar på grund av oväntade händelser och sedan blir man sjukskriven eller liknande. Döm inte någon annan. Hen lider ju som det är.

      Bor du i Stockholm? Mälarhöjdens veterinärklinik har tandvårdspaket där mycket ingår i så fall. Eftersom de har ett fast pris kanske du kan spara ihop pengarna i förväg?

    Hur ska man vara för att en kille ska tycka om en egentligen? Känns som jag aldrig passar in någonstans. Så många träffar en kille på jobbet eller i skolan och det blir kärlek vid första ögonkastet. Jag blir enbart friendzoned och det enda hoppet jag har kvar är nätet och då blir jag väl förmodligen kidnappad och mördad. Känns som hela jag är helt jävla fel.

      Du ska vara dig själv. Att försöka vara på ett visst sätt för att någon ska tycka om dig funkar aldrig i längden. Du ska vara dig själv, och nätet är en jätte bra plats att hitta någon! Lycka till

        Jag försöker vara mig själv men då känns det som jag inte duger. Att jag inte är bra nog eller att jag inte är snygg nog för att någon skulle gilla mig för mig. Överväger Tinder men allt där handlar om yta och då blir jag bortvald omedelbart.

      Åh blev nästan ledsen av din kommentar för känner igen mig själv i din känsla. Vet du? Det finns bara ett självklart svar här – du ska vara dig själv! För du är underbart unik och du kommer hitta en kille som ser detta 🙂 Själv träffa jag min man via nätet (fb). Dock hade vi gemensamma vänner så kunde utesluta kidnappare/mördare lite 😛

        Tack och lov för det ❤

      Känner exakt samma!!! Efter varje första dejt får jag en diss. Antingen ett sms i form av ”tack för igår, det var trevligt, men tyvärr kände jag att det var som att hänga med en kompis och inte med en potentiell partner”, den stilen på det, ibland med ”du är en jättehärlig/söt/rolig/blablabla tjej” invävt nånstans. Eller att de inte kände ”det där”. Jag kan inte vara på något annat sätt, jag är mig själv och gör mig inte till.

      Typ i lördags, träffade en kille som det känts som att man känner under meddelandeperioden. Så kom jag dit, vi satt i hans soffa, pratade och drack vin. Jag skrev ett meddelande i måndags som han svarade på i tisdags, som jag svarade på i onsdags…ja, jag hatar spel, men det fick bli så…han läste men svarade inte. Fattar verkligen inte vad som är så fel med mig.

      Hur vill killar att man ska vara egentligen? Är helt med på det du skriver och jag blir lättad över att det finns fler med samma problem för man ser typ bara folk som berättar om sina pojkvänner hit och dit och det gör bara att man känner sig ännu mer misslyckad..?

      Om det kommer två likadana svar så är det för att det ena kom inte fram..?

        Det är verkligen så. Det är få på mitt jobb som är singlar. Alla pratar om sina relationer hela tiden och jag känner mig jämt utanför. Det får mig att känna mig så värdelös.

      Tycker du ska kolla upp det. Ett djur ska inte behöva lida. Hoppas det ordnar sig.

        Hahahaha underbart att den kommentaren hamnade här <3

          Haha nej men dehär var bara för roligt. ”Ett djur ska inte behöva lida” Skrattade högt

            ??❤️

      kanske tråkigt och klyschigt att höra men: va dig själv. All annan försök till att vara något annat kommer komma upp till ytan ändå. När det är rätt person kommer den att älska dig för den du är

        Tack för ditt fina svar ❤❤

      Du behöver få hjälp med varför du tycker du är fel. För det finns såklart en kille som tycker du är rätt och världens bästa.

        Just nu har jag pms så allt är fel och hela jag känns extra fel men när ingen någonsin har sett en ur en romantisk synpunkt hur ska man då kunna tro att inget är fel på en?

          Du har bara inte träffat den rätta än. Låt inte skitstövlar sänka ditt självförtroende och bryta ner dig. Du vet att du är värd mer än så. Som många andra skriver var dig själv. Du kommer hitta han som kommer älska dig för den du är. Ibland tar det tid men när du väl hittat honom kommer det vara värt väntan.

      Var dig själv. Den rätta kommer älska dig för just den du är!

      Hej! Jag vill tipsa om en e-bok som heter Dejting börjar med dig och om Hemligheten (inte The Secret utan en svensk bok). Läs dom! ???

      Var som du är. Om du låtsas att du är någon annan kommer du ändå inte orka upprätthålla det i framtiden. När jag träffade min man sa jag typ rakt ut att ”jag orkar inte spela några spel, det du ser är det du får” och att jag var intresserad av honom. Jag hade ett förhållande bakom mig där jag hela tiden kämpat för att motsvara killens önskningar och förväntningar och mått väldigt dåligt och ville inte in i något sånt igen. I år firar jag och maken 20 år som par.

    Önskar er alla en fin påskhelg!?
    Ta hand om er. Du är inte ensam, här på bloggbevakning kan man hitta en vän för en stund. Cyberkram <3

      Tack detsamma ❤️ Glad påsk!

      Blev så glad över din kommentar ?Hoppas du får en fin påskhelg också! ?

    Duger en bänkdiskmaskin (6 kuvert) till en familj med tre barn? Bättre än att handdiska åtminstone?

      Vi är två och fyller en stor typ varje/varannan dag ?

        ??

          Vi är hemma båda två på heltid Just nu och sen är det alltid någon mer här och äter och dricker massa kaffe, så kanske inte ska räkna på bara två nu ?

            Alltså jag är hemma med en 1 åring! All disk efter henne är ta mig tusan ett skämt.?

      Bättre att handdiska, gör man det varje dag så går det på max 10 min ju. Istället för en maskin man ska fylla och tar ca 1 timme att bli klar för att sedan kanske få diska om några grejer som inte blev helt rena osv.

        Hade det gått på max 10 minuter hade det ju inte varit ett problem dock.

          Nej okej, förstår. Men vad med diska såfort man är klar med porslinet man använt, då tar det ju bara ett par minuter här och där under dagen, få rutin på att diska såfort frukosten är klar, diska direkt efter småätandet och middagen? Får man in den rutinen så går det snabbt och lätt. (även om det är skit tråkigt jag vet) men jag har diskmaskin och jag tycker det är mer jobb än hjälp faktiskt så jag diskar förhand trots att jag har en diskmaskin.

            Då har du en dålig maskin. Jag slänger in allt med massa kladd på och allt tvättas bort (yes platinum kapslar?)

        Men på den timmen kan man ju göra annat så vad spelar det för roll? Har man en hyfsat bra maskin behöver man inte handdiska efter heller, väldigt sällan jag gör det.

        Jag har alltid förespråkat handdisk.
        MEN under dessa tider tackar jag fan att vi har en diskmaskin, mina händer är snustorra av att tvätta och sprita händerna mer än vanligt så att diska hade fått mina händer att trilla av.

        Sen är det helt enkelt lite extra gött att slippa det då och då.

        Det är mer miljövänligt att diska i maskin.

        https://villalivet.se/om-kok/lar-dig-diska-miljovanligt/

      Tror de är mer jobb är hjälp faktiskt.. plocka i och ur och sen diska resten för hand, eller vänta tills de är klart och sen köra resten..

        Hm ja kanske… Men vad innebär ett kuvert liksom? Förväntar mig att behöva köra den varje dag men barnen äter på små tallrikar som nog inte tar sån stor plats, så det kanske ändå räcker med en gång om dagen?

          Till kuvert räknas nog inte kannor, kastruller, grytor. Tror man räknar på 3 kuvert, per person per dag. Men kan ju klart vara en hjälp till tallrikar bestick och glas, och kör man resten för hand

        Om maskinen inte diskar rent är det fel på maskinen eller hur ni ställer in disken. Vi har en stor ny diskmaskin från Bosch. Den sväljer allt och är nästan ljudlös. Allt är fläckfritt när den är klar. Ecoprogrammet tar visserligen över tre timmar men då drar den minimalt med vatten och el och kan gå över natten. Den drar mindre vatten än om vi skulle handdiska allt.

          Håller med helt, en bra diskmaskin behöver man inte tvätta disken innan

            Med

      Vi är två vuxna och ett barn och har en stor som fylls två gånger per dag. ^^ Hade aldrig pallat handdiska med barn, gjorde det när vi var två vuxna bara och vi båda hata det. Diskmaskin for life =P

        Ja men precis ?

        Hur är det möjligt? Obs inte elakt menat utan är bara fascinerad ?

          Nej alltså jag vet inte! Jag blir lika chockad jag. Men vi använder ofantligt med dricksglas, tar nya varje gång vi dricker, jag äter oliver och tar sked och lite mini tallrik varje gång osv osv. It all adds up ^^

      Helt klart bättre än att handdiska. Bara att slippa handdiska glas och bestick gör ju jättemycket.

        Ja jag känner samma. Hade kunnat tänka mig att diska tallrikar bara jag slipper resten ?

      Bättre än att handdiska, men har ni möjlighet- köp en stor.

      Ja, det funkar. Men diska kastruller, stekpanna för hand.

      Nej.

    Nu kom den dagen jag aldrig trodde skulle komma. Igår kväll kom min man hem och berättade att han vill göra slut. Vi är båda 29 år och har varit tillsammans i 10 år. Vi har två barn. Jag är inte alls med på detta beslut och jag mår så fruktansvärt dåligt. Han säger att jag inte är den partnern han ser spendera resten av sitt liv med. Han vill ha en mer äventyrlig tjej som gärna är intresserad av det han själv är intresserad av, typ gymma, hänga på krogen, spela paddel. Han säger att jag är för tråkig. Hur lätt är det att ens vara sådär äventyrlig och spontan när man har heltidsjobb och två barn?! Jag har istället valt att backa på min egentid för att låta honom göra allt det där då han har ett större behov av det än mig. Men nu vill han alltså separera och anser att jag är för tråkig. Hur fan ska jag överleva detta? (Vet såklart att jag gör det men mår så fruktansvärt dåligt. Har även tidigare psykisk ohälsa med självmordsförsök, dock var det över 10 år sen. Men nu är mina tankar så mörka igen).

      Vet inte vad jag ska säga, men känner med dig, och önskar dig lycka ?

        Nu vill inte dra ALLA över en kam. Men det finns statistik att män oftast gör slut när de redan har en ny (på gång).
        Vilket betyder att han kanske försöker söva sitt samvete med att skylla på dessa ”brister” hos dig. Du borde i alla fall kanske inte ta åt dig av dem, men innan du ens vet hundra att han inte är förblindad av annat och försöker döva sitt samvete så ta absolut INTE åt dig att något ska vara fel på dig. ❤️
        Man är ju också två i en relation och man kan ju tycka han borde ha tagit upp det här flera gånger tidigare med dig så att du i alla fall kunnat få en chans att mötas halvvägs?

      Usch va taskigt, klart man inte kan vara så spontan med två barn och jobb. Men säg det till honom, och sen drar du ut och gör saker själv så kan han va hemma ??

      Vet du, det låter som att du kommer komma igenom detta som en ny människa. Nu kan du fokusera på det DU vill göra och behöver inte anpassa sig efter den där bromsklossen. Han var aldrig värd dig ❤️

      Ååh, önskar dig all lycka <3

      Men fy stackare <3 jag lider verkligen med dig. Du måste se till att vara stark för barnens skull.

      Dessutom låter din kille väldigt egoistiskt, du har gett honom utrymme att få hålla på med sina intressen. Men dina intressen då? Bryr han sig om vad du vill?

      Jag hoppas ni kan lösa det, om inte tänk på att dina barn behöver sin mamma.

        Allstå jag förstår ju att du bara menar väl och jag håller med om att barnen alltid ska gå först, men man måste inte alltid vara stark. Man får bryta ihop och må skit över situationen även när man har barn. Har precis också separerat hux flux och hela livet var upp och ner. Jag upplevde att min dotter blev mer brydd över när jag bet ihop och kämpade på än när jag faktiskt tillät mig att gråta ut. Då kom hon och gav mig en kram för det var det en känsla hon kunde förstå.

        För mig var det viktigt att få sörja för att kunna gå vidare. När det var som värst hjälpte vänner och familj med avlastning.

      Han letar efter något som inte finns, visst kanske han tror att han kan få allt det där han söker i en annan tjej, och det kanske han kan en stund i början tills vardagen kommer ikapp. Jäkligt dumt av han att ”kasta” bort en familj för att han kände sig lite uttråkad, men har han bestämt sig så är det inte så mycket du kan göra åt det. Det enda du kan göra är att ta vara på ditt eget liv, detta kanske inte hjälper men hade jag varit dig så hade jag sätt min chans att prata med andra män (på nätet tex) och se vad som finns att erbjudas där ute, du har ju varit ihop med samma kille sen du var 19.. Snälla bli inte deprimerad, sörj såklart men försök att inse att det är ditt liv och din lycka kan inte ligga i någon annans händer. Ta hand om dig själv ❤️ allt ordnar sig tillslut.

      Men åh vad hemskt av honom! Det där berörde rejält ❤️ Han har 100% fel och du 100% rätt. Du har ställt upp för honom och får skit som tack. Att ha familj och barn kräver delat ansvar. Har inga råd för hur du ska gå vidare, men det kanske kan vara skönt att läsa på Mansbebisar på Instagram och hitta styrka bland alla peppande kommentarer från ”systrar”? Låter kanske som ett löjligt råd, men den där totala obalansen mellan kvinnor och män i förhållanden och i familjer är så osynlig i samhället. Vi tjejer tar så jäkla mycket ansvar för helheten i familjen, planerar, agerar, väger för- mot nackdelar i de flesta beslut, prioriterar bort våra egna behov om någon annan drar större fördel av det osv. men när vi blir trötta så är vi oattraktiva och tråkiga. Åt skogen med honom!! Och all kärlek till dig! ❤️❤️❤️

      Jag gick igenom samma sak för 20 år sedan. Mitt budskap till dig: Happiness is the best revenge.

        Det stämmer verkligen. Mitt ex behandla mig dåligt när han dumpa mig. Fryste ut mig, mobba mig. Han va t.om otrogen sen kicka han ut mig. 1 år senare träffa jag min nuvarande man och blev så lycklig. Han fick reda på det och började sen kontakta min familj och vill veta vem min man är. Han började desstutom snacka skit om mig på hans twitter konto. Så vidrig person. Kan ej fatta hur jag kunde va med den j*eln i 10 år. Alltid när jag tänker på det så blir jag äcklad.

          ?

      Känner med dig så mycket men tänker bara vilket as till man. Kanske stämmer det som någon skrev att han kanske ha en ny på gång. Ta inte åt dig av att han säger att du är tråkig. Och försök inte för all del att ”bättra” dig och vara rolig för hans skull. Var dig själv! Det är helt ok att vara tråkig.

      Dra tillbaka all hans extra ”egentid” den tid ni fortfarande har kvar. Och ta den tiden för dig själv. Sen lär han väl märka hur äventyrlig och rolig han kan vara på sina pappaveckor. Må hans nästa tjej vara så tråkig att klockorna stannar!!

      OCH försök inte vara stark och hålla ihop för barnens skull som några skrev här högre upp. Bryt ihop och var ledsen. Var arg och skrik. De är bättre än att lagra allt inom dig. Håller du kvar det kan det föda bitterhet.

      Alltså förlåt, men en ”äventyrlig” tjej som gillar att gymma och spela padel? Det är ju det mest svensson-aktiga man kan komma på? Jag förstår att det här har vänt upp och ner på din värld, lider med dig så in i helvete, men on det kanske om några månader när det värsta lagt sig kan du trösta dig med att han är en tönt.

        Svensson-aktigt var ordet! Det är ju rent löjeväckande att kalla gymma och padel äventyrligt ? som att säga att man äter tacos och kebabpizza för man gillar utländsk mat.

          Amen om man har på lite grillkrydda blir det ju exotiskt och äventyrligt.

          Synd att snubben hann ödsla tio år av ditt liv och skaffa två barn innan han kom på att han är en pisströkig 16,5-åring.. ’gymma med äventyrlig tjej’..!?!

      Jag tror tyvärr (och baserar det på egen erfarenhet samt en massa andra tjejers berättelser) att när en man kommer med ett tvärsäkert och bestämt avslut från ingenstans då har han redan gått vidare. Dvs han har träffat en annan och känner att han är säker.
      Han är en rädd person som inte vill hamna i någon osäker kyla utan landa mjukt hos någon go och glad tjej.
      Detta är bara min gissning såklart. Jag tycker att du ska konfrontera honom med denna fråga.
      Om det visar sig vara sant råder jag dig att gå vidare. Det är tufft till en början men det blir bra!
      Gör inte mitt misstag. Jag förlorade många år på att jaga, böna, be och sen sörja….jag var också suicidal bitvis.
      Gå vidare. INGEN kommer tillbaka till någon som är desperat. Det förstärker bara hans beslut.
      Rent statistiskt kommer hans nya lilla flamma att dö ut. Då kanske han står där med mössan i hand.
      Som någon annan skrev: Att bli lycklig är den bästa hämnden!

        Om nytjejen verkligen är ’äventyrlig’ kommer hon ju vilja ha detta rötägg till tvåbarnsfarsa i ca två minuter…

      Har han en ny dam redan? Då han avpolleterar dig så kvickt. Skitstövel och egoist! Män är vidriga. Själv varit med om detta. Så jobbigt..

      Vilket r*vhål. Du förtjänar att bli uppskattad för den du är och för allt du gör.
      Ta en sekund i taget, en minut, en timme, och snart kan du ta en dag i taget. Försök hitta något fint i varje dag som gör den dagen värd att leva. När jag mådde som sämst hade jag som mål att skratta tillsammans med mina barn en gång om dagen, det fick mig att känna att det var värt att leva den dagen.
      Hitta ett mantra som du kan rabbla om och om igen när tankar blir mörka och du bara snurrar i destruktiva mönster. Typ ”det blir bättre snart”, det behöver inte vara mer avancerat än så. Försök komma ihåg att du bara mår såhär JUST NU. Snart kommer du må på ett annat sätt, kanske inte bra eller bättre, men inte precis så som du mår just nu. Tillsist, ta professionell hjälp!!
      Du kommer klara det här och komma ut på andra sidan. Jag lovar!
      Kram

      ❤️

      Hej! Jag har också haft självmordstankar tidigare i livet som blossat upp pga jobbiga saker. Mitt bästa tips – sök upp psykolog direkt! Det du går igenom är jättejobbigt såklart och det är helt okej att vara ledsen och tycka det är SKIT. Jag tror det är jättebra att ha någon som ”går med dig” på den här resan. Mindler funkade jättebra för mig.

      Annars kan jag bara säga såhär, jag blev dumpad 2014 och trodde jag skulle dö. Jag var så ledsen och trodde aldrig, aldrig jag skulle bli lycklig igen. Det tog ett tag, men det gick över. Jag började nytt jobb, träffade nya jättefina kollegor, låg med nån säljare på en konferens osv osv och hade KUL. Det tar tid men du kommer komma ur det, och du kommer inte dö på vägen ❤️❤️ Stor kram!!

      Nej ush, han har ingen verklighetsuppfattning, separera så fort ni kan, blir ett jobbigt wakeupcall när han fattar att han också måste va förälder nu. Och ta Fan inte tillbaka honom om några månader när han insett att gräset inte är grönare på andra sidan. Äventyrliga brudar vill inte ha en småbarnspappa. Jag hade en vad jag trodde va polare som dumpade sin fru för mig, och jag ville Fan inte ha honom. Blev istället bättre kompis med hans ex, och stöttade henne när aset ville krypa tillbaka.

    Min 2 åring har ett hål i tanden ??????????

    Känner mig som en dålig mamma.. hon borstar ju varje dag!!!

      Vissa har dåliga anlag med sina tänder! Jag har haft många hål sen jag var liten, trots bra tandborstning osv. Mina tänder är tydligen ganska djupa i sig själv vilket gör det extra lätt för hål :))) Dvs det betyder inte att du har gjort något fel. Och hur lätt är det att kunna borsta tänderna ordentligt på en liten? Inte lätt!

        Samma här. Oavsett hur bra jag borstar och använder tandtråd så får jag ändå hål väldigt lätt ?

        Käften men dåliga anlag! Det är vad du äter och hur du rengör dina tänder som avgör om du får hål. Inget annat! Tandens anatomiska form skiljer sig inte så markant åt( speciellt inte mjölktänder!!) att det är en faktor som faktiskt spelar roll. Du är en dålig mamma! Barn skall inte få hål i tänderna, om du visste vilket lidande det kan orsaka i form av tandvärk och sedan laga på en 2 åring går inte utan att man antingen får sedera eller söva barnet vilka båda är en traumatisk och jobbig upplevelse för barnet. För att du inte kan sköta kosten och borsta barnets tänder ordentlig. Skäms på dej! /tandläkare

          Du valde då inte dina ord. Du är nog inte så omtyckt i din omgivning.

          Jag har aldrig haft hål, min syster har haft flera som barn. Samma kost och samma rutiner. TS ta inte åt dig.

          Haha lugn

            Kommentaren var förstås till den mkt trevliga tandläkaren

          Jag hoppas verkligen att du inte är tandläkare! Men OM du är det så borde du byta yrke direkt, helst till något helt utan kontakt med andra människor!

          Du är fan inte tandläkare. Bara en elak obehaglig besserwisser. Ta lite socker så blir du kanske söt och snäll. Och håll snattran.

          Herregud! Utgår ifrån att du är ett redigt (Tand)troll

      Vad kan ha orsakat det? Vad äter hon?

      Är ju inte bara tandborstning som spelar in, tyvärr. Småätande under dagen, välling eller mjölk efter tandborstning på kvällen, saft och sötsaker osv. Men det visste du säkert redan.
      Du är säkert inte världens sämsta mamma. Se det som ett lärtillfälle så att det inte händer igen.

        Du är säkert inte världens sämsta mamma Hahahaha vilken tröst

          Men jag känner henne ju inte? Hon kanske slår sina ungar och ger dem amfetamin till frukost? Vad vet vi, liksom.
          Men man är inte sämst för att ungen har ett hål i tanden.

            Hahaha, gud vad jag skrattade. Tack, jag behövde det denna ångestfyllda afton!

            ’Dra ner på amfetaminet och se om det hjälper!’

          Ellerhur ? det finns säkert någon sämre mamma där ute ska du veta ?

      Dricker hon sockerdrickor? Eller äter sött varje dag? I så fall så blir det ju lätt hål i tänderna. Skulle fortsätta med borstningen och se över sockerintaget. Om det inte är socker så borde väl tandläkaren sagt något om varför det uppkommit?
      Du är inte en dålig mamma för det, om du får reda på anledningen till hålet och sen fortsätter med samma då är du dålig men det verkar ju inte som att du skulle göra det ^^

      Det är genetiskt. Vissa får hål superlätt och andra borstar aldrig tänderna och klarar sig. Du är en fantastisk mamma ❤️

        Man ärver inte hål i tänderna, man ärver livsstilen.

          En av mina kompisar äter konstant godis och borstar tänderna 30 sekunder om dagen- hon har inte haft ett enda hål på över tio år ??‍♀️

            Jag borstar mina tänder typ max 1 min, äter absolut sött lite för ofta och har aldrig haft ett hål i hela mitt liv, är 28. Min pappa har typ haft två hål i sitt liv. Min mamma betydligt oftare och min lillebror har haft hål trots att han garanterat borstar längre än mig och äter mindre sött än mig så jag är helt med på att det är genetiskt.

              Tror också det är genetiskt min mamma och mina 3 systrar har aldrig haft ett enda hål, jag däremot har haft typ 20 hål minst, minns när jag var typ 10år och var hos tandläkaren då hade jag 8 hål, Som jag fått på 1år. Jag har alltid borstat tänderna ordentligt, Min pappa har alltid haft dåliga tänder han med så tror jag ärvt hans anlag medans mina systrar ärvt vår mammas.

                man skulle kunna kategorisera människan. De som får hål och de som får tandsten. Det brukar vara det ena eller det andra. Jag minns att jag läste en gång för läääänge sen att klarar man sig utan hål fram till 12årsåldern så brukar man klara sig ifrån det under sina vuxna år

          Absolut till viss del. Men precis som att vi har anlag för att få olika sjukdomar (hjärt- och kärl tex) olika lätt så är det ju så klart samma med tänderna. Mjuka tänder eller pH-värdet i saliven eller vad som helst.

          Sen kan man alltid göra sitt yttersta för att få färre hål men några klarar sig gallant och andra för hål för minsta lilla.

          Verkar gälla kass attityd också…

        Det finns inget genetiskt som orsakar hål! Skitsnack! /tandläkare

      Min syster hade många hål som liten. Efter hon tappat alla mjölktänder, så har hon aldrig haft några hål.
      Du är ingen dålig mamma. Vi har alla olika tandanlag. Försök bara göra tandborstning ’roligt’ så löser sig allt ska du se.

      Äter hon russin, dadlar, fikon och/eller klämmisar? Allt sådant innehåller mycket socker och är väldigt kladdigt och inte bra för tänderna.

      Hon borstar??? Menar du att en 2 åring borstar sina tänder själv? Inte undra på isåfall….

        Tror inte ts menar att barnet helt borstar själv. Är väl mer så man uttrycker sig. Sen ska ju barn få borsta själva också för att lära sig o prova sig fram, men att föräldrarna borstar noga.

        Bästa är nog att ta detta med tandläkaren? ?

      Pussar ni barnet på munnen, eller kollar ni temperaturen på maten genom att smaka själva med barnets sked? Jag har sett att det är väldigt vanligt att göra det i Sverige. Där jag bor får man redan när man går hos barnmorskan veta att byta saliv med en baby eller toddler är big no no, eftersom vuxnas munbakterier ger större risk för hål i tänderna hos barn.

      Hon ska inte borsta tänderna själv! Det ska du och hennes pappa göra på henne, långt upp i åldern.
      Vad ni ger henne att äta och dricka och hur ofta, är ännu viktigare.

      När du säger ”hon” borstar varje dag, menar du att hon borstar själv?
      I så fall har du en del av svaret där.
      Sen beror det på vad hon stoppar i sig och hur ofta.
      Går hon och lägger sig med en vällingflaska i munnen eller med renborstad mun?

      Ett av mina barn fick som treåring ett hål i en mjölktand trots ihärdig borstning med eltandborste och fluortandkräm två gånger per dag. Tanden såg lite konstig ut i sig själv- lite blåaktig i nyansen. Tandläkaren sa att hålet berodde på en mineraliseringsstörning- tanden var helt enkelt dålig från början. Hålet lagades snabbt utan bedövning; treåringen var hur cool som helst trots borrande etc.

      Du är ingen dålig mamma! Lyssna verkligen inte på ”tandläkaren” här under, är personen en tandläkare hoppas jag att denne får sparken och aldrig får ett nytt jobb. Så som denne skriver behandlar man inte en orolig och ledsen mamma.

      Ibland händer det att barn får hål. Ibland har barn många hål, det kan bero på att föräldrarna inte har förståelse för hur det fungerar när ett hål blir till, med tanke på kost och tandborstning.
      Ibland får barn ett enstaka hål. Jag är säker på att du vet hur hål uppstår, vill inte ”läxa upp” dig men tänkte bara komma med några påminnelser. Godis är okej, EN gång i veckan och allt godis på en gång. Jag brukar rekommendera så många bitar som barnet är gammalt, dvs två bitar i ditt barns fall.
      Vatten är bäst att dricka när barnet är törstigt, läsk och saft kan man försöka hålla till kalas. Även mjölk och välling innehåller kolhydrater(sockerarter), mjölk kan drickas till maten om man vill det och om barnet dricker välling tex på kvällen så bör barnet inte somna med detta. Drick vällingen, sedan borsta tänderna. Helst ska det gå en liten stund mellan vällingen och tandborstningen, så syran som bildas av sockerarterna hinner neutraliseras lite. Annars ”borstar man in” syran i tänderna. Detta gäller vid alla borsttillfällen, minst en halvtimme efter mat/dryck.

      Jag kan rekommendera eltandborste, det är lite enklare att komma åt alla små skrymslen, skummar inte lika mycket. Ofta kommer dom med någon slags timer så det är enkelt att hålla reda på tiden, två minuter två gånger per dag rekommenderas det att man borstar. Om barnet blir otåligt så låt barnet borsta lite själv, medan du borstar noggrant till slut. Ofta går tiden man borstar lite snabbare om man berättar en saga samtidigt.

      Alla har något som kallas buffringsförmåga i sin saliv. Det betyder hur bra och snabbt saliven kan neutralisera syran som blir i munnen när man ätit. Har man en snabb buffringsförmåga så neutraliseras syran snabbare, dvs tiden som tänderna utsätts för syran minskas och risken för hål minskas. Har man en sämre buffringsförmåga blir det tvärtom. Detta är inget man kan påverka.
      Vissa som är muntorra och har mindre saliv har ofta också mer problem med hål. Detta gäller ju inte ditt barn men ville bara nyansera lite.
      Gällande detta att man ärver hur mycket hål man får, rör mycket gällande detta med salivens buffringsförmåga.

      Om ditt barn inte ha ont av hålet och barnet kanske tycker det är läskigt med tandläkaren så kan man ta det med ro. Prata med tandläkaren om inskolning för barnet. Då kommer man några gånger, barnet får provsitta i stolen, titta på spegeln och olika instrument man använder. Man visar hur borren låter, att den sprutar lite vatten. Man visar hur sugen ser ut och hur den låter. Detta gör man några gånger så barnet känner sig tryggt, sen går det oftast bra. Om barnet är jätterädd trots detta och har ont av sitt hål så att det är mer akut att laga så kan man ge ett lugnande medel som gör att barnet får en liten minneslucka under behandlingen, ingenting som är farligt, viktigt efteråt är att berömma mycket och säga att barnet var duktigt hos tandläkaren, så man förstärker den positiva känslan av att vara hos tandläkaren.

      Ta det med ro, du är ingen dålig förälder. Det kommer bli bra 🙂

    Tycker ni det borde vara förbjudet att posta bilder på barn offentligt på sociala medier? Varför …varför inte?

      Ett första steg skulle kunna vara bilder som kan anses integritetskränkande! 🙂 tex barnet ledsen/arg, lite kläder på sig..

      Förbjudet som i olagligt nej, känns fett överdrivet. Men tycker de borde va lite mer common sense i människor som har öppna profiler samt de med många följare. Jag har 90 pers bara familjoch släkt på min instagram som består av bilder på min son och mat. Jag vet att de flesta är totalt ointresserade av och se min son.. Men känner mig bekväm med och posta just för att det är en privat och liten instagram.

      JAAAAA

    Sjuk fråga, man var annars ställer man den?

    Verkar som om ca alla har problem med att det kliar och blir rött när man får stubb av snipphår?! För mig är det tvärtom, det är först när det växt en bit som det börjar klia utav helvete(!). Kan inte låta det vara kvar för det är som att hårsäckarna blir inflammerade och röda då istället. Kan alltså inte spara något hår alls mer än några dagar. Vad är det för fel på mig? Haha. Det är inte inåtväxta hårstrån utan som att kroppen får panik så fort det växt till sig från stubb.

    Är det bara jag? Hur löser man detta i-landsproblem om man faktiskt vill ha kvar lite hår? ?

      Hahaha. Mitt bästa tips är skrubba skrubba skrubba
      Tycker det känns bättre då

        O tillslut slutar det klia / du vänjer dig

      Samma här! Lät det växa lite för att jag var för lat för att raka mig och jag kliade i daaagar. Alltså var tvungen att stanna och klia utomhus (hoppas ingen såg)
      Tillslut råkade jag av skiten och stackarn var helt röd, inte i, utan på haha. Sedan jag raka det har det inte kliat och är inte röd. Så kan inte heller ha det hårigt

      Låt det växa ut helt så kliar det inte

        Nej tack. Vill ha det rakat. 🙂

    Jag är så jäkla kåt och vill ha sex men tanken av att ha sex med någon jag inte känner känns så jäkla läskigt.

      JA! Förstår inte hur man vågar chansa ? Önskar jag va lite modigare ?

        Ligg med nån ni känner då ??‍♀️

    Jag har slutat röka och är en vecka in, suget är starkt men vill verkligen inte misslyckas! Hjälp mig! (Inget om att äta eller tugga på något för jag vill bli av med begäret och inte ersätta det)
    Tack på förhand ??

      Försök sysselsätta dig själv med något 🙂 du kanske har nån speciell hobby? Titta på en bra serie? Sims? Haha

      Jag har också precis slutat röka och har faktiskt insett att jag inte var så beroende som jag trodde. Behöver lixom inte nikotinet, det är vanan som är jobbig att bli av med för mig, att sätta sig i lugn o ro, ta en cigg och tänka..
      Men många tipsar om att när du blir röksugen vänta 5 minuter och gör något annat så kommer röksuget försvinna, (för stunden)
      Annars, härda ut! Var en fighter! Jag tror på dig.

      Åh. Jag hade det oförskämt lätt att sluta. Efter 10 år slutade jag tycka det var gott så slutade med alla cigg jag inte tyckte var goda. En dag hade jag bara slutat. Får sug någon gång ibland, och kan tycka det luktar gott ibland men skulle inte ta en cigg för det.
      Mitt tips är att vänta ut röksuget. Till slut kommer det att gå över.
      Träna eller fysisk aktivitet är bra också, man vill inte ”förstöra” sin träning
      Jag tror på dig! Du grejar det!

      Kan rekommendera att ringa eller chatta med sluta röka-linjen, eller bara kolla in deras tips och material. Det är helt gratis och de som jobbar där är utbildade tobaksavvänjare, ofta är de sjuksköterskor i grunden. En nationell tjänst men som drivs av Region Stockholm (dvs fd landstinget). http://www.slutarokalinjen.se

    Någon som märkt att så fort någon blivit känd är de som människan sålt sin själ till djävulen .. ?

      Haha, vad spelar det för roll om dom gjort det då? Eftersom vi flesta andra vanliga dödliga syndare också endå kommer hamna i helvetet hos djävulen och brinna i oändlighet.

        Tänk om vi alla redan är i helvetet då?

          There is no spoon.

    Hur tror det ni känns att dö? Alltså när själen lämnar kroppen? Tror ni det känns som när man håller på somna? Känner man smärta?

      Jag väljer att tro att det inte gör ont iaf 🙂

        Vilken sexställning ogillar ni?? Alltså verkligen ogillar?

          Hahaha, bra placerat av din trådstart???

            Hahaha

          69an, känner mig så blottad haha

          Att rida. Vet fasen inte hur man gör så blir bara blockerad av min osäkerhet. Plus att jag känner mig som en tjock padda och som att det borde vara den mest ocharmiga vinkeln som finns att se en tjej typ underifrån på det viset?

            Strypsex borde vara en bra kombo 🙂

            Samma här. Svårt att få in rytmen. Beror väll på kanske att jag inte
            Heller känner mig bekväm i den vinkeln ?

          På tal om döden

        Tror det beror på hur man går hädan.

      Beror nog på hur man dör. Jag vill somna in med en spruta morfin. Men vill inte tänka på döden men det gör nog alla ibland.

      Så roligt svaren i denna sin-tråd varvar hur det känns att dö med sexställningar!

        Skulle vara sub-tråd!

      Jag var övertygad om att jag höll på att dö under mitt kejsarsnitt, jag reagerade dåligt på bedövningen och mitt blodtryck sjönk som en sten och det sista jag minns är att det blev lite fart på personalen. Men jag blev aldrig rädd utan tänkte, lugnt och stilla ”jaha, okej. Så det är nu jag ska dö” och jag upplevde det som att jag bara upphörde att existera på ett väldigt behagligt vis, först försvann hörseln, sen synen. Sen var det som att jag rycktes upp igen och jag började höra narkosläkaren och började se och känna igen (och kräkas våldsamt på tom mage, det var en upplevelse).

      Men jag hoppas att det blir på samma vis när jag väl går bort, lugnt och stilla när jag ligger i min säng som gammal mormor efter en sista härlig helg med familjen.

        Det är inte helt ovanligt att ”falla bort” under kejsarsnitt. En duktig anestesiolog kan snabbt fånga upp dig igen. Det hände mig också.

      Om man somnar in utan smärta osv. Så tror jag att det känns som att man somnar. Kanske likt den känslan som man kan få ibland att man faller.

      Tror det är fridfullt och inte gör ont.

      Min erfarenhet från vården där jag varit med vid många dödsfall är att det är fridfullt. De flesta bara somnar in.
      Och appropå det, en sak som hänt så ofta att jag har svårt att se det som en tillfällighet, är att de ofta dör just när ingen är där. Anhöriga och personal kan ha varit inne konstant i flera dygn, men just när alla råkar vara utanför rummet en kort stund, så lämnar de livet. Jag tycker att det är lite fint, som att de väljer att gå själva, ifred.

      När jag höll på att dö fnissade jag bara och tänkte typ ”jahopp, då var det dags för detta”. Kan ju ha att göra med att jag var hög på smärtstillande men jag kände faktiskt ingen panik alls, vilket lugnat mig som har enorm dödsångest.

    Vad har ni lagt up att renovera kök? Förstår att det är så olika beroende på strl och vad man ska ha osv men ungefär? Jag planerar på riva ut alla skåp, köpa ny kyl, mikro,diskmaskin och installera tvättmaskin, ska köpa stomme till skåpen från Ikea och luckor från annan leverantör, ny bänskiva men ska ej kakla. Vad kan man tänka sig betala för det kalaset?

      Ca 100k för oss och då är sambon snickare och gjorde allt utom el och rör själv.
      Men då drog vi ny el och rör till nya element och nytt golv. Allt från Ikea förutom kyl/frys och diskmaskin.

        Ganska litet kök, rektangulärt och ena sidan utan överskåp.

      Vi renoverade vårat för ca 1 år sedan. Köket är ifrån ikea och med belysning, handtag, ja allt. Plus fläkt och diskmaskin så kostade det 58.000kr. Resten av vitvarorna fick vi rejäl rabatt på, så det kostade typ 12 till.

      Ikeas stommar brukar inte passa till andra leverantörers luckor. Ikea har lite speciella mått nämligen.

        Ja likadant om man ska ha inbyggd micro och integrerad diskmaskin, det blir ett begränsat utbud om man inte köper dessa från IKEA om man har IKEA stommar. Det är inte alla försäljare som vet vad som passar och inte, märkte vi när vi skulle byta vår diskmaskin nyligen. Varken Elgiganten eller mediamarket kunde hjälpa oss, men som tur är har vi en lokal Elon butik som har fenomenal service och löser allt. Vi fick betala mer än vad vi tänkt men det blev bra tillslut. (Vi gillade inte Ikeas vitvaror)

          Jo järfälla kök anpassar, främst efter IKEAs metodskåp

            Inte vanliga diskmaskiner

      Litet kök, gjorde allt själva, drog ny el och vatten/avlopp. Ca 100 000:-. Skåp och luckor IKEA. Massiv ekskiva hårdvaxad som bänk och rostfri diskbänk, bara dom gick på ca 25- 30 000 st. Plus nya väggar, tapet, parkettgolv med vattenburen golvvärme. Vi behöll spis, ugn och diskmaskin från gamla köket för att FÖRSÖKA hålla ner kostnaderna.

      Jag har bytt alla vitvaror (och inte snålat, la 15′ bara på spisen…), bytte nästan alla stommar/skåp mot Ikea och hade snickare, elektriker, rörmokare, hemkörning av alla varor etc. Totalt har det kostat strax undet 140′ för ett kök på ca 10 kvm.

      Lite färg, dvs nya gardin, matta, diskborste, bordsduk, ny blomma till bordet. Billigt från Rusta, cirka 250 kr. Mina vitvaror är inte nya men de funkar. Räcker för mig.

        Tror ts menade RENOVERA kök.

          Nu ska du inte vara så petnoga

          Ja, jag ’renoverar’ också. Funkar det med.

    ska byta jobb, jobbar på företag nu och har fått erbjudande på en förvaltning- ska man köra på det? funderar på om det är nedgradering av förmåner även fast det är högre lön…

      Låter tråkigt att jobba på en förvaltning. Lön är inte allt. Du måste trivas också.

    Kollade på unothrodox på netflix fattar inte varför i vissa kulturer tycker dom att man ska skaffa barn så snabbt som möjligt.. .

      För att man ser det som en äktenskaplig plikt och det yttersta ansvaret för varje människa att föröka sig och förvalta skapelsen. Barn ses som något positivt och inte som något slags lyckoförstörare.

        Ja, sjukt..

          Eller fint.

            Hahaha, nej. Socialt/religiöst tvång är inte ”fint”.

              Det håller jag med om. Jag menade att grundtanken bakom är fin, inte det sociala tvånget.

      I just den kulturen (den specifika ultra ortodoxa judiska gruppen) handlar barnafödandet om att ersätta de judar som dog under Förintelsen. Esty säger det vid ett tillfälle ”to replace the six million dead”. Hela gruppens främsta uppgift är att gifta sig och föda fram nya medlemmar.

    Vad köper man till sin pojkvän som tar läkarexamen? Det står verkligen helt still… När han tar examen har vi varit tillsammans i fyra månader, och känt varandra i sju månader. Han är väldigt intresserad av historia och älskar pasta till exempel 🙂 Har funderat på pastamaskin men han är inte typen som står och gör egen pasta haha…

      Kolla på antikvariat om du kan hitta en gammal läkarbok. När en bekant tog läkarexamen köpte jag en från sent 1800-tal, blev mycket uppskattat.

        Åååh tack, vilken bra idé ?

      Ett stetoskop

        Ett riktigt bra stetoskop är Littmann stetoskopet.

      En sån klocka som hängs i rocken ?

      En fin portfölj eller väska att ha till jobbet?

    Hallå! Era pinsammaste sexminnen! Jag vill skratta lite…<3

      Mitt pinsammaste är nog när min dåvarande pojkvän gav mig oralsex och hans lillasyster på 10 år och hennes kompis kom in och drog av täcket och frågade vad vi gjorde. Eller nej. Mer pinsamt var väl när vår hund kom med en använd kondom i munnen och gav till min pappa när jag satt brevid.

      Följde med en crush hem efter en utekväll, många år sen nu, vi hade aldrig innan gjort något men jag hade en stor crush på honom, jag var ganska full, vi hade bra sex men på morgonen märkte jag att jag hade kissat ner hans säng, jag låg i en stor blöt pöl av kiss och han låg typ en decimeter från kisspölen. Han sov djupt jag smög upp och drog därifrån. Vi hördes aldrig av mer. ?

      69an tidigt in i förhållande och jag råkade fisa min kille rätt i ansiktet. Ville dö på fläcken.

      Har världens IBS-mage. Var ute med nån snubbe på dejt, vi drog hem till honom, hade lite gött sex, och somnade i sängen. Vi hade druckit en del öl ute och min mage är ganska känslig som sagt… somnade med spänd och smärtsam mage men vågade inte gå på toa. Vaknar av att jag PRUTTAR. Högt. Vaknar alltså av min egen fis. Märker att snubben också vaknar. Men låtsats som ingenting…. somnar om och PRUTTAR igen!!! Omg ville dö. Vi låtsades än en gång som ingenting men jag drog hem på morgonen och vi sågs aldrig igen..

    När är det dags att avliva en hund? Min sambo har en 12 årig hund som han älskar mer än livet. De senaste veckorna har hundens beteende förändrats. Han måste ut typ 1 gång i h, kissar sjukt mycket, har diarré varje dag..skäller HELA dagarna/nätterna, Han var ensam hemma i 1 h och förstörde 2 mattor och en del av soffan…och som det inte vore nog har han börjat morra, skälla och nafsa på våra små barn. Ja min sambo har bokat tid med veterinären till nästa vecka men lever i förnekelse kring att hunden inte mår bra. I min värld (aldrig levt med hund förutom sambons) är det inte hållbart längre. Men det kan man inte säga rakt ut till någon som älsksr sin hund, eller?

      Jag tror din sambo vet, men kanske vill höra det från en veterinär. Om det nu är så att hunden är sjuk och vet rekommenderar att avliva hunden och han tvekar skulle jag vara försiktig med mina ord. Man vill ju inte att han ska tro att du vill bli av med hunden, så mitt tips skulle vara att vänta tills efter veterinären med att säga något alls och efter veterinären välja mina ord noggrant. Men du har ju helt rätt, efter veterinären kan ni inte återgå hem och att det ska fortsätta men som sagt- välj dina ord. =)

      Lycka till, förhoppningsvis kanske hunden bara är sjuk och får medicin och får leva en stund till!

        Ja, han undviker ämnet och blir arg över minsta kommentar eller ”klagomål” kring hunden så jag försöker vara försiktig samtidigt som den här situationen inte kan forsätta. Får vänta och se vad veterinären säger men jag ser ingen annan utväg än att han behöver avliva. Hunden är 12 år och har andra problem som gör att jag anser att han inte lever ett ”värdigt” liv :/
        Tack för din kommentar ❤️

      Skulle vägra ha kvar hunden en sekund om den bitit mitt barn!

        Skillnad på nafsa och bita men ja känns INTE bra och gå runt och vara på spänn hrla tiden och rädd att ngt ska hända. Jag håller isär hunden och barnen nu men det är inte en hållbar situation.

          Ut med hunden! Det är ett irrationellt vilddjur i grunden, många verkar glömma det! Hundar är INTE våra barn trots att de är tama och fina.

          Älskar verkligen djur människor, är själv vegan för djurens skull, men det är helt sjukt hur vi i västvärlden likställer djur med våra barn. Borde fan vara olagligt att ha husdjur i lägenhet… de hör inte hemma där hemma.

            Jag glömmer inte det och är själv inte en djurmänniska men lever ihop med en och jag respekterar min sambos känslor för hans hund.

            Jag anser inte heller att man ska ha hund i lgh. Och det har vi inte

              Oj, blev lite till mig. Jag är förbannad på samhället, inte på dig såklart men jag håller fast vid att hunden ska bort. Din sambo får ta det, sånt är livet!

                Du är fan störd i skallen. Tänk om barnet provocerade hunden, ska den avlivas då?

            Oook… Alla är olika du.. Har mycket hellre ett djur än ett barn.

      Tänker att när en hund beter sig på det viset så mår inte hunden bra <3 Har själv hund och älskar honom mer än allt, så förstår din sambo, men försök få honom att förstå att det här är inte rätt för hunden..otroligt sorgligt på alla vis, men tror inte att hunden mår bra just nu..Hur det än blir så hoppas jag verkligen att det ordnar sig för er <3

      Det är otroligt svårt att acceptera att det är dags att avliva sitt älskade husdjur. Jag har själv varit där. Men då man märker att djuret inte är sig själv längre och inte klarar av att leva ett normalt och friskt liv igen så är det nog dags. Jag tror nog din sambo redan vet, men han hoppas säkert att något skulle hjälpa hunden. För man hoppas ju in i det sista att kanske djuret får leva ett tag till trots allt.

    Tapetsera kontra måla väggar, vilket är bäst? Ska sälja bostaden om något år så det får gärna vara något som inte påverkar priset eller ännu bättre, höjer priset på vårt hem. Det blir neutral oavsett men vad har ni för erfarenheter?

      Färg! Ljusa toner

      Måla vitt säger mannen!

      Tack Anonym och Målarfrun, det blir en varm gräddvit färg.

        Ja en varm vit färg låter bra! Ingen kall vit.

      Ja måla någon ljus färg, då kan de välja själva om de vill tapetsera sen ?

      Alltid målade väggar. Vi tittade på mer än 30 hus innan vi köpte vårt nuvarande. Det var inte en enda gång vi kunde tänka oss att behålla de tapeter förra ägaren valt. Bra målade väggar däremot är lättare åt fixa till själv.

      Tänk att jag nästan valde ut tapet till varenda rum, nu blir det måla för fulla muggar!

    Era bästa tips på concealer? Jag vill inte ha fulltecknade så man ser spacklad ut, använder endast concealer och fyller i ögonbrynen lite till vardags.. så någon som smälter in fint i huden men som döljer lite av de trötta (trebarnsmamma och samtidigt sjuksköterska)-ringarna under ögonen.

      Clinique air brush concealer!

      Sensais penselconcealer (de gör bara en) är fenomenal. Krämig och lätt, inte så billig men den är grym ?

      Apolosophy Instant Liquid Concealer, köpte på något apotek. Täcker bra, är flytande som inte spacklar + prisvärd.

      Lancome Effacernes.

      Bye bye undereye från it cosmetics är fantastisk mot mörka ringar! Helt ok men ej perfekt om du har andra ställen du behöver täcka.
      Men seriöst. Hade funderingar på tear through innan jag hitta denna. Ser mkt mkt piggare ut.

      Tarte shape tape. Alla dagar i veckan.

        Varning, ej naturlig alls!

    Båda mina föräldrar är adopterade (tror jag), alternativt fosterbarn. De har inga syskon jag känner till, jag har inga syskon. Deras adoptiv/fosterföräldrar är döda sedan jag var 1-2 år. Jag tror det är svenska adoptioner (1940/50-tal).

    Mina föräldrar vill inte prata om sin bakgrund och uppväxt alls, men jag känner mig så nyfiken och ensam.

    Finns det något sätt att ta reda på någonting, eller är det först när de dör som jag eventuellt får veta? Jag vill inte göra de ledsna, men vill gärna veta mer.

      Det finns böcker som heter typ Berätta för mig mamma/pappa, med frågor om typ allt och så får de fylla i. Tror du att de skulle svara om de fick såna böcker?

      Om du provar något av de där DNA-testen och någon du är nära släkt med också gjort ett borde du kunna börja nysta den vägen?

      Ja, ta ett DNA-test med Ancestry eller liknande, då kommer du få en lista med personer som enligt DNA borde vara kusiner/sysslingar/pysslingar och så kan du ta det därifrån.

    Är ni skrockfulla? Vad gör ni eller vad gör ni inte för att minimera oturen?

      Aldrig nycklar på bordet!!!!!

      Måste säga tvi tvi tvi om jag ser en svart katt går över vägen.

      Det enda jag är skrockfull över och aldrig gör är att ställa skor på ett bord, jag kan bara inte göra det, (inte ofta man ställer skor på ett bord kanske) men endå. Det betyder stor otur!

      Aldrig någonsin nycklar på bordet, får paniiik! I övrigt inget tror jag. Hade inte lagt skor på bordet eller fällt upp ett paraply inomhus oavsett. Och svarta katter är gulligast!

        Men räknas alla slags bord in där? Vad ska man göra då ha nycklarna hängandes på väggen? Känns svårt att aldrig kunna lägga ifrån sig nycklarna på något bord, får kasta dom i soffan då eller lägga dom på en stol.. ?

          Ja alla bord haha! Mina nycklar håller till i handväskan, upphängda eller i en liten nyckellåda i hallen.

          Bänk eller hylla är okej, inte på ett bord.

      Skrockfull, mja, räknas detta dit?

      – när jag spelar tennis måste jag hålla min racket med ett visst tryck uppåt, gör jag inte det, och jag märker det, känns det konstigt att hålla i den öht och ja, jag spelar sämre för att jag tänker på det…

      – måste ta på mig strumpor och skor (och benskydd i fotbollen) i en viss ordning, annars går det inte heller bra.

      Detta bara när jag utövar sport dock, annars är jag nog inte så skrockfull. Om ovan ens kan räknas dit? Det kanske heter något annat när det handlar om såna saker 🙂

        Tror det är tvångstankar. För såna har jag sjukt många av

          Kanske. Googlade och hittade detta, så skulle nog säga att mitt hamnar under vidskeplighet-ish.☺

        Tror du att det har med din prestation att göra? Att om du inte gjorde det i rätt ordning skulle du spela en dålig match? Undrar genuint pga är likadan.

          Ja! För det gör jag? innan jag gick över till rehab nu i januari/februari så minns jag sista träningen. Inbollningen gick bra, sen minns jag att det kändes konstigt i handen. Tittade på min racket och såg att jag höll det med fel tryck uppåt. Vände på racketen men det hjälpte inte.? Lite löjligt egentligen, det sitter ju bara i huvudet..

    Har en 3 årig son som får sinnessjuka raseri utbrott så fort han inte får som han vill, vet inte vad jag ska ta mig till.. Går detta över? Är det normalt? Går ju inte att ta med ungen nånstans så som han kan bete sig. Emellanåt är han världens duktigaste snällaste kille. Men ibland känns det hopplöst, idag var en sån dag, det var bara skrik o gnäll o raseriutbrott idag för minsta lilla, för att han skulle sitta vid bordet och äta, för att vi skulle gå in från trädgården, för att jag stängde av tvn, för att han skulle borsta tänderna, för att han inte fick snacks som fanns i skafferiet mitt på förmiddagen, ja för allting.. Jag blir galen och tappar tålamodet snart.

      Har också en 3 åring. Fullt normalt i utvecklingen.

      Trotsåldern. Jobbigt men det går över. Var bara lågaffektiv mot honom. Gör roliga saker han gillar, mat och lek.

      Säger ni till innan en ändring ska ske? Nu har inte vi kommit in i trots ordentligt ännu med vårt barn så har egentligen inte erfarenhet av raseriutbrott. Hur som, vi har märkt att hen går med på saker enklare om vi berättar vad som ska ske o när: vi stänger av tvn efter detta, du får välja en grej till o sen är det slut, om en liten stund går vi in osv. Dessutom som försöker vi låta hen bestämma en del saker: vilken tröja av två han ska ha på sig osv.

      Det finns också två böcker som har hjälpt oss i för trotsen. Den ena heter fem gånger mer kärlek o den andra Lek istället för bråk : 64 lekar för att förenkla vardagen med barn.

      Det låter normalt, men jag fattar verkligen att det är jobbigt! Vill tipsa om kärabarn-podden, sök i deras arkiv så får du massor med stöd och tips om hur man kan hjälpa sitt lilla troll.

      Min son har haft så jobbiga perioder i livet. Runt 2-3 var det raseriutbrott. Det kommer nog gå över 🙂 vissa barn märker man nog faser extra tydligt på och sådan var min son. Bara för några månader sedan var min 7-åring som en vidrig minitonåring men nu är han sig själv igen ?

      [Borttagen kommentar]

    Inga väskor får ställas på golvet, inga nycklar på bordet, spotta tre gr närnman ser en svart katt (älskar katter så vet inte vad fan jag gör det för) peppar peppar ta i trä.. Haha

      Vad gör man med väskan om den inte får stå på golvet?

        Jag hänger upp mina väskor. Har krokar och hyllor för väskorna i vår klädkammare…

        Men annars: stol, bord, skrivbord, soffa, fönster, pall, hatthylla, garderob. Finns många ställen?

    Är det någon här som har en/fler helig birma-missar? Hur är de i sinnet/psyket/allmänt? -har världens chans att ta över två stycken men undrar över detta ? busiga? Keliga? Elaka?

      Världens mysigaste kattras <3 Rekommenderar starkt!

      Fantastisk ras. Tillgivna och kloka. Har två heliga Birmor och de är lika keliga och sociala som hundar men med alla fördelar som kommer med att ha katt istället för hund (dvs de sköter sig mycket ”själva” och vill bara ha mat och ren låda, inga promenader etc)

    Finns det några hundägare här? ?

    Min hund blev attackerad av en annan hund i morse och fick två hål i kroppen, ett på bröstet och ett vid armhålan mot revbenen till. Vi har varit på djursjukhus där en sköterska rakade, spolade med koksalt och gav min hund en smärtstillande spruta. I morgon ska vi komma tillbaka för att de ev behöver sätta in dränage.

    Min hund är sååå trött efter detta. Hon har inte bajsat sedan vi kom hem vid 16 så bara en plutt idag. Ligger nerbäddad på golvet i våra sängkläder och sover eller stirrar ut i luften. Tycker huden runt hålen känns lite ”bubblig. Är detta normalt?

      Hunden kan bete sig konstigt eller börja bete sig konstigt upp till 72 h efter något stressigt/traumatiskt har hänt. Så att hon är trött/apatisk/märklig i beteendet behöver inte vara något konstigt utan så hon hanterar saker.

        Tack! Hoppas du har rätt!

      Tror inte du behöver vara orolig. Hade ”hålen” varit allvarliga hade veterinären behållt din hund! ❣️
      Låt vovven vila bara, gå ut på sina egna villkor. Den är nog trött, kanske chockad också?

        Hoppas det! Dock tittade veterinären bara lite snabbt, det var en sköterska som gjorde nästan allt jobb. De skickade hem oss för de stängde för dagen, det var därför som vi skulle komma tillbaka i morgon. Tror du det är farligt att vänta på dränage? Tycker huden runt ena såret är bubblig, som att det är vätska under…

          Pilla inte i såren och låt hunden absolut inte slicka, om den nu når såren

            Nej vi har bara sköljt/dabbat med koksalt. Nu sover vi i skift för att förhindra att hon slickar för hon tokvägrade tratten…

              Skrev ett långt svar men hamna nog i modd. Hon kommer nog vara piggare imorgon. Uppdatera gärna då! Sov så gott det går ❤

                Gulle dig, tack ❤ Jag ligger i soffan (jävligt obekväm ställning med) och kollar på gamla vänneravsnitt för att hon ska få ligga gott och sova. Vad gör man inte för pälsbarnen…

              Om såren är på överkroppen kan ni sätta en t-shirt på hunden. Min gamla tax blev illa biten och hade dränage vid frambenet. Vi satte på honom en kortärmad barntröja som skydd då han också hatade tratten. Klippte upp den en bit i ryggen och knöt på ovansidan. Detta gjorde att han lät såren läka ifred men ändå hade full rörlighet.

    Vad tror ni har hänt mellan Alice och Bianca?

      Det finns en hel tråd om det högre upp 🙂

    Bra mix av ämnen ikväll och inte så många otrevliga svar. Bra alla!

      Också tråkigaste ÖS på länge

        Vad har du själv bidragit med för att lätta upp innehållet??

          Har ni febertemp? Kolla febern på hunden. Får den feber så tycker jag ni ska ringa till närmsta regionsjukhus. Tänk på att hunden varit utsatt för stor stress.
          Min hund blir supertrött efter ett vetbesök därför att han ogillar det så mycket så hans stress går upp i taket.
          Dessutom har hunden blivit biten.

          Håll bara koll och låt hunden sova i samma rum så ni vaknar snabbt om hunden börjar bete sig annorlunda. Lite extra klapp och kärlek brukar min hund vilja ha när han är sjuk eller ha ont. Vissa vill bara vara ifred.
          Kram på er!

            Den hamna ju rätt

    Okej, varning för världens längsta text. Men jag är desperat :/

    Min partner är den gladaste människan jag vet vanligtvis. Alltid uppåt och peppig, alla i vår närhet älskar honom bland annat av den anledningen, och jag med.

    På sistone, låt säga sen 1-1,5 vecka tillbaka har han haft en dipp. Han har varit på gränsen till utbränd en gång tidigare innan vi lärde känna varandra. Han har gått i KBT vilket han tyckte fungerade bra, och säger att han ibland får svackor på 2-3 veckor och sedan mår han bra i månader. Nu är han låg, har ingen energi, är inte lika närgången som tidigare och det är en allmänt deppig stämning hemma, för på något vis vågar jag inte vara så glad som jag brukar vara.

    Allt uppdagades för en vecka sen när vi hade druckit och båda var lite fulla och vi skulle lägga oss. Det var längesen vi hade haft sex då. Han brukar alltid vara ganska sugen när det är helg och inga krav från jobbet finns, men han visade tydligt att han inte alls ville. Så jag frågade försiktigt varför han inte kände för det. Han kontrade med att han var trött, varpå jag frågade när jag får närma mig honom eftersom när vi sitter i tv-soffan vill han kolla på serierna och när vi ska sova är han för trött. Han berättade då att ångesten är tillbaka, att den drar all energi ur honom och att han är helt orkeslös.

    Sedan dess har jag inte vetat hur jag ska bete mig. För om jag hjälper honom för mycket här hemma vet jag att han kommer må ännu sämre, samtidigt som jag märker hur låg han är. Jag vågar inte vara mig själv fullt ut, alltså att vara så glad som jag brukar. Sexet har jag lagt på hyllan såklart, och har förklarat att det är helt okej och att han inte ska känna någon press på den biten.

    Hur sjutton ska man bete sig som en partner till någon med en sådan typ av ångest? Jag älskar min pojkvän mer än livet själv.
    Min högsta önskan är att han ska må bra igen och få må som han brukar göra. Känner mig helt hjälplös. Samtidigt som mina föräldrar håller på att separera efter nästan 40 år ihop, och min pappa är självmordsbenägen så mår min partner inte heller bra. Känns som att jag själv bara håller på att tyna bort, när jag försöker vara stark för alla andras skull..

      Han behöver något mot sin nedstämdhet/ångest. Kontakta er vårdcentral och boka en läkartid. Det finns bra stämningshöjande mediciner mot depression/ångest.

      Du har skrivit om detta förut i Öppet spår va?

      Skulle istället rekommendera dig att öppna upp dig för folk du har nära. Vänner, mamma, partners föräldrar? Tar tid att få hjälp av vården, och det känns som du har ett behov att få prata av dig. Du kanske går ”på tå” runt din sambo och oroar dig för din pappa? Det är vanligt då att känna att det blir för mycket. Lycka till ❣️

      Jag är själv en person som har perioder med ångest där jag blir helt orkelös. För min del uppskattar jag att min sambo hjälper mig med allt möjligt då, lagar mat, handlar osv. Det bästa är när han ligger och vilar bredvid mig och kramar om mig (bästa för mig i sådana här perioder). Tycker du ska prata med din pojkvän om hur han vill ha det – kan ju vara olika från tillfälle till tillfälle. Tror alltså kommunikation kring detta är lösningen och inte att trippa på tå kring det och gissa sig fram till hur du ska bete dig.

      Hoppas allt ordnar sig med din familj. Kanske kan du prata med en kurator/psykolog kring allt detta också

    Svarade även med detta högre upp! Men visst har något skurit sig med LD och Anja? :/ Ju tightare LD och Fayme blev, desto mindre såg man Anja (trots att de bor i samma by). Rätt tydligt att Anja och Fayme inte går ihop då de är väldigt olika som personer, men vafan….

    Fick en underbar liten son för 10 dagar Adelsmän..jag och maken brukade för 2 dagar sedan eller blev osams då han tycker det är stökigt hemma..vi bråkar aldrig så vi konfronteras utan mer subtilt..han förstår sig inte på kvinnor öht och har inte haft någon relation innan mig..jag har lagt mig i sovrummet och tilltalar inte honom då jag känner mig ledsen och besviken på honom..idag åkte han till sina vänner och tog med sig min 7 åriga son för att leka med andra barn..tycker det var skönt och imorgon skulle de träffas igen..borde kanske vara förbannad men är mer besviken..tycker att han borde vara mer uppassande men han tar han om sonen så det är väl hans typ av uppskattning (min biologiska son)..I övrigt har vi alltid haft en bra relation och han är jättefin med barnen, var gott stöd under förlossningen och behandlar barnen lika oavsett biologiska eller ej..

    Vad kan/bör man förvänta sig av sin partner under de första veckorna? Vad gjorde ni efter att ni var relativt nyförlösta?

    Med första sonen blev jag dumpad av min dåvarande make strax efter förlossningen som han inte var med på så jag har inte direkt något lysande exempel att jämföra med..

      *adelsmän?=sedan

        Trodde först det var något sarkastiskt inspel om bloggbevaknings läsare ?

          Haaaha jag orkar inte ”Nu ska ni få höra, Adelsmän” Försöker kväva mitt skratt så att jag inte ska väcka alla

            Jag vet inte vad det säger om mig, men mina tankar gick direkt till tio dagar av gangbang…

      Du förtjänar allt uppassande du kan få nu som nyförlöst, men glöm inte bort att du har väldigt mycket hormoner som spökar i kroppen på dig nu, så det kan faktiskt vara så att du kanske överdriver en aning och kanske inte kan se det han faktiskt gör.. Men vad vet jag, Ha en bra kväll 🙂

      Ett nyfött barn, hans första, är omtumlande. Krävande, annorlunda. Han tog till en ursäkt för att bearbeta allt det nya som han nu upplever. Du fortsätter bara ta hand om babyn och dig själv. Låt han vara, tiden får utvisa hans kvalitéer som pappa och partner. ?

      Stökigt hemma? Seriöst. Att ens ha något krav öht 10dagar efter… Sen har mamma fött många barn o hon sa att den 10 dagen (tror de va den) alltid varit kritisk. Inget fick sägas som kunde tolkas fel. Allt på Silverbricka. Sen ska du sätta standard på dina behov. Jag menar- inte göra för mycket själv. Om du orkar så se det som positivt. Usch vad jag sett mina syskon mista sömn o slita för snoriga små glin ? Roligt med syskon för den äldre. Sen att han inte haft kvinnor tidigare betyder inte ett smack. Du är ju du.

      Jag har städmani och mim sambo är typ van med att vi alltid har det typ kliniskt rent hemma men när vi kom hem från bb med vårt barn orkade jah (av uppenbara skäl) inte städa. Vilket han inte heller gjorde. Lite lätt började han skämta om det och att jag behövde bli bra snart för och städa hemma.

      Mitt svar var: eller så städar du som INTE tryckt ut ett barn ur fittan.

      Jag vill inte vara hård mot dig som är hormonell och nyförlöst, all din okus bör gå till och hålla bebisen och dig själv vid liv typ.

      Men vi behöver sluta dalta med män och låta de idiotiska sakerna de säger passera obemärkt

      Min man ärrade mig något fruktansvärt den första tiden när jag var nyförlöst.
      Jag tyckte allting var väldigt omtumlande med att hitta nya rutiner (eller inga rutiner dvs) med bebisen, amma ca 72727727373 timmar i streck och någonstans där i mellan klämma in ett toabesök eller en tugga mat.
      Fick höra månggggggaaa gånger att jag inte lagat mat, plockat undan eller det kanske värsta- jag ammade för mycket (!!)

      Vad vill jag säga med allt det här svamlet?
      Min man hamnade i en förlossningsdepression, något vi kommit underfund med i efterhand.
      Kolla upp alla symptom och stämmer inga så skiter du fullständigt i vad han säger om det är stökigt eller inte. Eller det gör ju du såklart oavsett men kanske kan vara enklare att tackla om man förstår varför.

      Ber om ursäkt för all osammanhängande text. Ögonen går i kors men blev så illa berörd av ditt inlägg ?

      Grattis till bebisen!

        Vart hittar ni dessa skitmän? Min man blir glad om jag värmer frysmat åt han efter att han jobbar 15 h och jag varit hemma hela dagen.. och han har till och med stannat hemma fr jobb när jag haft mensvärk. Har jag extrem tur för jag trodde de flesta män var såhär.

    Jag är så nyfiken på om det finns någon här som har sex med någon för första gången, om det alltid är bra sex för er egna del.

    Hade sex igår med en kille som jag flörtat med ett tag. Sexet var okej men inget wow, kanske för att jag hade tusen tankar i huvudet om hur han upplevde det. Jag kan inte komma utan vibrator så jag sa att han kunde komma. Vilket han gjorde. Sen när vi började hålla på igen så sa jag att vi kunde vänta med att ligga till en annan gång när jag hade tillgång till min vibrator. För ska vi ligga så vill jag ju också komma.

    Jag förklarade att det är svårt att komma bara av penetrationssex och ingen klitorisstimulans, och dessutom första gången med en ny person. Men killen i fråga hade aldrig varit med om att en kvinna inte kommer första gången som
    man har sex. Jag tänkte direkt att majoriteten måste fejka.

    Eller är det jag som är konstig? För jag har inga problem med att komma med mig själv och vibratorn. Hatar att känna att jag är annorlunda mot majoriteten och att det känns som att det är något fel på mig. Jag blir jättevåt så det är inga problem med kåtheten. Men jag kommer inte helt enkelt första gången med en kille genom penetrationssex.

    Dela gärna med er, för just nu känns det som att jag inte vågar träffa honom igen ifall att jag ändå inte skulle komma.

      Nej nej nej du är inte annorlunda. Vad jag lärt mig kan kvinnor inte alls komma av penetration? Och första gången med en ny tror jag verkligen är nervöst för alla, knappast att andra kommer lätt då. Förmodligen har många kvinnor fejkat tidigare med honom, BRA att du står på dig då!

      Jag har aldrig kommit genom penetrationssex utan endast vid klitorisstimulans

      Majoriteten fejkar helt klart

      Du är normal. De flesta kvinnor kan absolut inte komma genom bara penetration, vi behöver oftast klitorisstimulans. Finns en rolig tråd på mansbebisar på instagram, där kvinnor fått skriva av sig om vad män egentligen håller på med i sängen och det var en väldigt rolig läsning, samt lyssna på alla våra ligg- kvinnor fejkar ofta för att inte skada mannens sköra ego. Så jag tror nog många av de han varit med har fejkat. Och han är oskön som ens säger så, om det nu är så att hans ”game” har funkat på andra så finns det ju inget som säger att det kommer funka på dig. Alla är olika liksom. Skit i vad han sa, du är helt normal och tillhör en majoritet haha =)

      Jag har kommit ordentligt tre gånger av penetrationssex och en miljard gånger av klitoris 🙂 Är 29 år. Killen du låg med: låter helt klart som en överdrift att alla han legat med alltid fått orgasm.

      Har samma erfarenhet. Bra att du berättade att du inte kommer genom penetrationssex, ni kanske kan varva oralsex och petting med vanligt sex, bygga upp stämningen liksom.

      Jag fejkar jämt och tar hand om det på egen hand en annan gång. Män får mig inte att komma ?‍♀️

        Vill inte låta dömande alls men varför måste du fejka? Kan dom inte få leva med att dom inte får alla kvinnor att komma? 🙂

          Man måste fejka med vissa män annars ger dom sig inte. Första gången jag fejkade (trodde absolut inte att jag var en fejkare) så försökte jag diskret visa att jag kommer inte att komma och det är okej. Han tog hela sin arm och tryckte ner mig i sängen igen och fortsatte gå ner på mig. Jag blev självklart rädd av hans hårdhänta tag från ingenstans och fick fejka för att få slut på det. Man fejkar inte för att smeka hans ego.

      Har aldrig kommit tsm med en kille även om klitoris stimuleras. Är psykiskt och aldrig kunnat ge mig hän men har inga problem att komma på egen hand. Så om du är onormal så är jag det definitivt. Fast nu är vi inte det ändå!! ❤️

    Jag träffade en kille flera dagar i veckan under ett halvår. Trots att det fanns känslor från båda håll så var inte förhållandet på ett sätt som jag egentligen ville ha det eller mådde bra av. Sist vi hördes så var det konflikt och diskussion om hur det ser ut mellan oss och hur vi ska ha det. Det var i mitten av december, och vi fick aldrig ett avslut. HUR gör jag för att släppa tankarna på detta? Ilskan, besvikelsen över hur jag blev behandlad osv? Jag vill inte ha tillbaks honom och kommer inte höra av mig. Men hur släpper jag det här konstanta ältandet i mitt huvud var eviga dag?

      Hej! Det låter kanske simpelt. Men testa att skriva av dig i ett brev om allt det du ältar, men du skickar aldrig brevet. Du får sagt vad du vill säga, och kanske får något litet avslut för att kunna gå vidare. Jag har gjort det och det var så skönt efteråt att allt bara rann av mig. Testa iaf!

        Hej! Tack för tipset. Jag har redan gjort detta men i anteckningar på min telefon. Mitt ältande fortsätter ändå.. 🙁

      Mitt tips är att ta bort honom överallt… Jag har en kille jag alltid kommer att hoppas på, och tyvärr är det han jag ”snokar” på sociala medier.
      Sen tror jag stenhårt på att när du träffar en ny kille som det stämmer bättre med, så har det helt plötsligt gått ett år sen du ens tänkte på honom!

        Jag har redan tagit bort honom överallt och har på något märkligt sätt lyckats att inte snoka hans sociala medier. Mitt ältande släpper inte trots att jag inte behöver ”se” och bli påmind om honom på det sättet :/ Har du något fler tips? <3

    Skulle vilja boka/hyra en bastu eller badtunna för privat bruk, är det någon som vet om det finns i Stockholmsområdet? Har bil så det får gärna vara lite utanför (ja inom sthlms län då förstås).
    Kan bara hitta dyra spa där man inte får ha med barn…

      Lida friluftsgård har en bastubod man kan få hyra.

      Sjoevent.se! Du får rabatt om du uppger ”Matmejlet” vid bokning.

    Hur blir man av med sitt sötsug? Jag lever överlag rätt nyttigt och tränar ofta samt äter vanlig hälsosam mat (aldrig skräpmat) men år en sådan godisråtta! Är sötsugen varje dag.

      Om du i övrigt äter så bra som du säger plus att du tränar mycket så fattar jag inte vad problemet är. Måste du bli av med ditt sötsug då? Du har uppenbarligen ingen övervikt och inga risksjukdomar. Du lever ett liv – ÄT ditt godis när du vill och NJUT ? jösses. Vi ska alla dö ändå liksom.

      Det räcker inte med att bara ”äta nyttigt”. Du måste äta dig mätt och det ska vara ren(max fem ingredienser i den), naturlig, oprocessad mat, med tyngden på fett och proteiner och endast lite kolhydrater.

        Lite kolhydrater när man tränar… ja vi alla är ju olika men av egen erfarenhet så hade jag aldrig klarat mig med för lågt kolhydratsintag med min träning. Sen tror jag förvisso inte på antiinflammatorisk mat osv.

          Jag skrev lite kolhydrater, inte inga kolhydrater.
          Välj dem som är bäst, grönsaker, någon rotfrukt och kanske lite bär.
          I annat fall får du och din tro fortsätta att äta godis.

      Kanske ditt sötsug beror på att du enbart äter ”nyttig” mat? Aldrig skräpmat… gör ingen stor grej och dela inte upp mat i bra och dåliga fack. Ta någon godisbit eller någon chokladbit, vad är problemet? Överäter du?

      Ge det 2 veckor som kommer sötsuget minska rejält. Brukar funka för mig. 2 veckor går snabbt ?

    Okej… Så här va,
    För ett tag sedan vann jag en (för mig) stor summa pengar på onlinecasino och slotspel.
    Det rör sig om strax över 70.000 kr.
    Jag skulle bara ”testa” litegrann en kväll när jag hade tråkigt, men det slutade alltså med flera uttag på femsiffriga summor fördelat på olika dagar.

    Jag är i 20 års åldern och har aldrig varit en sparsam eller ekonomisk person och har därmed inte haft något sparande eller buffert någonsin..
    (jag äger dock en bostadsrätt som ju ökar i värde varje dag, och det är visserligen ett slags ”låst sparande”)
    Det här kändes alltså som en skänk från ovan typ.
    Jag har nu spärrat mig från möjligheten att spela mer då jag inte vill riskera spela bort pengarna.

    Nu till min fråga:
    Är det så här lätt att vinna på onlinecasino??
    Eller hade jag bara sjuk nybörjartur – flera dagar i rad.
    Antar att jag bara vill få bekräftat att jag gjorde rätt i att spärra mig från fortsatt spel och att jag inte har någon förtrollning över mig (det finns ju en anledning till att casinobolagen går runt..) ?

    Har ni egna erfarenheter av casino eller känner någon som också haft tur utan att fasta i spelträsket? ?
    Enda sedan detta hände har jag fascinerats enormt av hela spelgrejen och samtidigt har jag fått sååå stor respekt för hur illa det kan gå på en väldigt kort tid.

      Ingen erfarenhet men låter uppenbart att du inte ska spela på dem!! Spara och spela inte bort dem!

        Såklart är det så jag tänkt med ☺️
        Det är inte möjligt för mig att spela bort dom, den risken finns alltså inte i praktiken då spärren är kopplad till mitt personnummer och bank-ID.
        På så vis känns det väldigt skönt!

      Spela inget mer nu! Det är så de får fast en. Njut av din tur!

        Sjukt läskigt att det ändå är så lättillgängligt. Lider verkligen med dom som fastnar i det ?
        Jag försöker att verkligen tänka att jag hade turen med mig och inget annat ??

      Alltså jg känner så här;
      Du har gjort allting rätt.

      Vissa har sådan tur och vinner första gången. Andra tror att det kommer funka igen och sen så swoosh har dom spelat bort hela lönen och står med skägget i brevlådan….
      så vad glad att du vann och ännu gladare att du spärrade dig från alla sidor etc.

      Hör aldrig om det igen, annars kommer speldjävulen och tar dig!

        Tack för svaret! ?

        Alltså jag kände ju ganska snabbt att ”det här är för bra för att vara sant” och spärrade mig då direkt. Hade aldrig förlåtit mig själv ifall jag hade spelat bort dom.

        Kastas mellan tankarna att ”tänk ifall jag inte hade testat alls” och ”undrar om jag hade kunnat vinna ännu mer” till ”gud så skönt att jag spärrade mig så pass tidigt” ?
        Galet läskigt.

      Gäller spärren alla spelsidor eller bara där du vann?

        Spärren gäller alla casinon med svensk spellicens och det är på initiativ av spelinspektionen ☺️ Känns tryggt! Regleras även av svensk lag och spärren kan inte hävas efter att man valt hur länge det ska gälla.

      Lyssna på P1 dokumentär om online casinon, den är i tre delar. Sen kommer du förstå vad som händer om du mot förmodan skulle fortsätta spela. Tänk också på vad det kostar med all reklam de kör dygnet runt på TV, det bara öser in pengar i bolagen. Folk är inte dumma som hela tiden spelar bort sina pengar utan att få något tillbaka. Klart de delar ut vinster då och då. Många blir dock giriga och vill vinna ännu mer. Skammen över att spela driver också många att fortsätta lite till, så att man kan plocka ut en vinst och sen spärra sig själv. Oftast delar de ut vinster tidigt i spelandet så att du ska satsa de pengarna tillbaka i spelet, för att sedan bli fast. En grej som många inte känner till är att de har omsättningskrav, som gör att man inte kan ta ut de tidiga vinsterna. Dvs pengarna du spelar för i början måste du omsätta 20 ggr för att du ska kunna plocka ut ev vinst (dvs satsar du 500 kr i början, måste du spela för 10 000 innan du kan ta ut något).

        Här är poddavsnittet om svenska online casinon (det var ett avsnitt och inte tre): https://podcasts.apple.com/se/podcast/p1-dokument%C3%A4r/id302534426?i=1000422164752

    Har nån handlat på Let’s Deal? Vågar man köpa en Smeg köksassistent därifrån eller är det lureri?

      Finns på members till samma pris ? håll dock koll på leveranstiden.

      https://members.com/se/brand/smeg/p429536/retro-koksmaskin—silver

      Denna ser bra ut! Dock hade jag inte tålamodet till att vänta så beställde en röd. Önskar dock jag hade väntat på en silver ?

    Okej, för 1 1/2 år sen var min partner ordentligt otrogen mot mig med en i vår familj, ett av mina halvsyskon sen flera år tillbaka, allting är avbrutet nu och vi bor i ny stad (ja jag var dum nog att ”behålla”han), MEN fick nyligen veta att minst 3 av mina nära släktingar vetat om detta, men ingen av dom har sagt något åt mig, för att ”varna” mig när det pågick eller efteråt, känner mig så sviken ?
    Vet inte vad jag vill ha sagt med detta, vill bara skriva av mig anonymt ? Inte nog med att jag ännu tänker på detta efter 1 1/2 år och ännu känner mig sårad, i princip dagligen, men att dessutom få reda på att fler personer jag litat på sårat mig, gör att jag känner mig helt förstörd, vet inte var jag står eller vad jag tänker, mitt i detta har jag 3 barn att ta hand om utan chans till avlastning, känner mig slut, men måste orka för mina barn.

      Rättelse ”bonus” syskon inte halvsyskon, nog för vi funnits i varandras liv sen vi typ föddes, men somsagt, bonus inte halv

      Låter hemskt, och de som visste och inte sa något hoppas de skäms, fruktansvärt dålig stil. Men får jag fråga med all respekt, varför är du med honom? Om du fortfarande såhär 1,5år senare fortfarande känner dig förstörd och sårad så lär det ju inte direkt lätta. För din skull skulle jag rekommendera att lämna för att han förtjänar inte dig. Det han gjorde var så otroligt gränslöst.

      Att han valde någon i din familj att vara otrogen med- det visar på vilken respektlös j-vel han är. Kommer du någonsin kunna lita på han igen vetandes att han inte har normala gränser, och kan kliva över den linjen?
      Förstår såklart att ni har barn och det blir en stor sorg att ”splittra” familjen, men vet du det var han som splittra den när han valde att stoppa snorren i din familjemedlem.

      Hoppas allt löser sig så att DU blir lycklig, det förtjänar du, fan vad du har kämpat!

      Jag förstår att du känner dig sviken, knäckt och orättvist behandlad av dina familjemedlemmar, som inte sa nåt … men jag skulle bara stillsamt vilja påpeka att dessa släktingar aldrig bett om att bli inblandade i en fruktansvärd otrohetsaffär inom familjen. Du vet heller inte om de sagt till den andra tjejen på skarpen om hennes beteende, liksom din man. Det kan de mycket väl ha gjort och de kan ha sagt till både din man och den andra tjejen att de måste berätta för dig, för att saken ska bli känd av dig från rätt part, inte skvallervägen. Det kan finnas positiva saker som dessa släktingar gjort som du inte känner till.

      Den som verkligen har svikit dig är din man. Jag fattar att det känns bättre att hata familjemedlemmarna som inte berättade om vilket svin han är än att hata det skyldiga svinet, men du är lite orättvis när du kan förlåta honom för vad han gjort, men inte kan förlåta oskyldiga människor runtomkring för att de inte berättade om vad han gjorde.

      Det är givetvis helt din sak vem du förlåter och jag menar inte att vara hård mot dig, men det låter som din man försöker avskilja dig från familjen genom att skamma dem. Kommer berättelsen om hur din familj inte älskar dig och inte stöttar dig från din man eller från andra? Och nu har ni flyttat och du verkar hålla på att bryta kontakten med din familj, för att lita helt till en man som uppenbarligen saknar normala gränser. Det låter inte helt sunt.

    Unpopular opinion: Jag tycker det är helt sjukt att det är fritt fram att göra abort i så höga veckor, helt fritt tom 18, och vid särskilda skäl upp till v 22. Jag är absolut för abort o vill inte leva i ett land där det inte är tillåtet, men det går helt emot mina egna principer att ta lättsinnigt på ett liv.

      Tror du man gör en abort lättvindigt i sena veckor? Ingen vill det men ibland är det för mammans och fostrets bästa. Jag känner en i min närhet som gjorde abort i v 20 och det var fruktansvärt för henne, hon var helt förstörd. Jag tror majoriteten av de som gör aborter inte gör det lättvindigt oavsett vecka.
      Inga barn ska behöva bli födda av någon som inte vill ha hen.
      Unpopular opinion- jag tycker fler aborter ska göras. Finns för många barn som lever i misär med missbrukare, pedofiler, misshandlare, vanvårdare. Man ska bara sätta barn till världen som man kan ta hand om, älska, ge bästa förutsättningarna till.

      Ursäkta?

      Jag tycker också att abort är en svår fråga. Men jag tycker däremot inte att vecka har någon betydelse så länge det inte är ett barn som kan klara sig själv utanför mammans mage förstås. Vet att många tycker som du att ju mer utvecklat barnet är desto jobbigare känns tanken på att abortera det men har aldrig förstått det resonemangen.

        Hur kan man inte förstå det resonemanget? Det är väl ganska självklar skillnad på att svälja en tablett och ”skita ut” lite blodklumpar i toan, än att sätta igång en förtidig förlossning och få en levande liten bebis utplockad som är typ helt utvecklad men dör utanför magen pga lungorna inte är riktigt fullt utvecklade.

          För att den liknar en människa mer än embryot? För den är ju livsoduglig i båda fallen. Det är ju isf ett känsloargument och sånna ska väl ändå inte styra vilka lagar vi stiftar.

    Det är få aborter som sker så sent, så det hör ej till vanligheterna om det får dig att må bättre. Haft medstudenter och vänner som tycker samma och fattat att det inte är en helt ovanlig åsikt. Men vad hade varit en ”rimlig” gräns?

    Seriös redaktion lyfter detta som en succé känns märkligt..
    https://www.ehandel.se/bytte-bransch-nar-viruset-slog-till-aldrig-upplevt-nagot-sa-har-galet

    [Borttagen kommentar]

      Skriv gärna vad, han har stängd profil ?

        [Borttagen kommentar]

      Vad spelar det för jävla roll?????

    Angående Patricia Och Linus. Kom ihåg att ni inte ser deras verklighet. Ni följer deras instagramliv. Två helt olika saker. Ni känner ingen av dom, hur ärliga eller genuina dom verkar vara. Det finns alltid två sidor på en historia. Var snälla!

      va

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.