Jakten på content slutar aldrig

Bildkälla:

Corona karantän vecka 5!

Hej på er, en kort uppdatering ifrån oss ❤️
På stappliga ben har vi tagit oss ut på en kortare promenad ?? Vi har andats FRISK luft ? Han blir snabbt andfådd, och orkar inte mycket. Men att bara få vara ute en liiiiten stund gjorde honom gott ❤️BSåhär utanför stan kan man gå ut utan att träffa en enda människa ?? – SKÖNT!!!

Igårkväll hämtade Jonas oss, så vi är hos honom i Täby. Skönt med miljöombyte , och avlastning av annan vuxen…. Både jag, Lilleman och katterna är här. Ludvigs feber kommer och går ?// My Martens

My Martens fortsätter exponera sin sjuka son i både anekdoter och med bilder.
Personligen har jag ingen som helst förståelse för behovet att publicera bilder på ett utslaget barn på en brits, inne på akuten, oavsett om barnets ansikte är dolt eller inte.
Det är som att det inte finns en enda situation i livet, privat nog för att inte bli content. Varför tar man annars en selfie på sig själv med det sjuka barnet i bakgrunden?
Det är väl klart att den är tagen för att illustrera ett blogginlägg, varför skulle man annars ta en sådan bild?

Det är nog det jag tycker är värst med hela situationen – och det gäller inte bara My utan väldigt många influencer-föräldrar – att oavsett vad som händer så verkar det alltid finnas en liten del av hjärnan som omedelbart läser av hur content-vänligt det inträffade är. 
Att ingenting klarar sig undan den genomlysningen.
”Det här måste jag fota eller filma så att jag kan publicera det på sociala medier sen”…

Så här gick en del av diskussionen i kommentarsfältet under inlägget. 
Jag håller med Åsa, men det kommer nog inte som en överraskning för någon tänker jag…

Hur tänker ni kring det här?

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och så mitt i eländet kommer det lite reklam också ?…

    Hade blivit skogstokig om mina föräldrar nyttjat en liknande situation för content.

    Jag skulle aldrig lägga ut text eller bild om mitt sjuka barn på sociala medier. Barnet har inte valt att exponeras när det är utsatt. Samma gäller att lägga ut om mig själv. Jag har en svår kronisk sjukdom med smärtor dagligen men VEM är intresserad av att följa det?

      Just gällande sjukdomar kan det ju finnas ett intresse för dem som har liknande sjukdomsbild tex. Det skapar gemenskap tänker jag.

        Alltså gällande egna sjukdomar då, givetvis inte barn som inte kan ge samtycke.

        Säkerligen så. Men i mitt fall tror jag inte att en ensamstående, heltidsarbetande mamma med svår smärtproblematik och sömnstörningar är så häftigt ?

        Exakt

    Skrev under förra inlägget om uppväxt i en så exploaterande era.

    Jag tror helt klart att det kommer att påverka barn/ungdomar att allt är tillgängligt för precis alla. Det är inte bara under kafferepet som barnens tillkortakommanden dryftas mellan mammorna (och papporna iof) utan nu serveras ALLA ALLT.

    Och nej, det var INTE bättre förr, men det behöver inte betyda att allt är bra nu

    Hon kan lägga ut hur många bilder på sig själv, men INTE på sonen. Det krävs ingen bild på honom för att vi ska förstå texten.

      Exakt så Anna! Det GÅR att skriva om detta, för det har jag verkligen förståelse för att hon gör, men utan bilder och utan att lägga ut integritetskränkande text om sin son. Jag tillhör en av dem, som i all välmening, har kommenterat på hennes blogg. Jag är jurist och det vrider sig i hela kroppen på mig när jag ser hur hon i detalj beskriver känsliga uppgifter om sin son och hans sjukdom. Uppgifter som ALDRIG skulle lämnas ut av offentliga organ som lyder under offentlighets- och sekretesslagstiftningen därför att det finns ett intresse hos INDIVIDEN att känsliga personuppgifter stannar hos den det berör. Det är alltid sekretessprövning på sådana uppgifter och finns tydlig lagstiftning för att skydda individen. Såklart gäller inte den lagstiftningen om föräldrar väljer själva att exponera dessa uppgifter för hela världen. Tyvärr existerar inte ordet integritet hos My.
      Det är så beklämmande att se den stackars pojken, jag önskar att han blir frisk såklart. Men My hade kunnat berätta om detta och ventilera detta på sin blogg utan alla målande beskrivningar och i detalj upplevda saker i detta. Det räcker med att skriva ATT han är sjuk, inte totalt lämna ut hela honom inifrån och ut. Det kan inga hjärtan över ansikten väga upp. Någonsin.

        Håller 100% med.

        Hur funkar det nu när barnkonventionen blivit lag då? Tänker främst på artikel 16. Har det här med sharenting hunnit prövas rättsligt sen barnkonventionen blev lag? Är konventionen ens möjlig att tillämpa, i synnerhet i fall där det är en vårdnadshavare som står för det eventuella integritetskränkande beteendet?

          Det förutsätter ju att barnet upplever sig ha fått sin integritet kränkt. Jag tror att det kommer dröja ett bra tag innan det eventuellt skulle prövas.

        Jag tycker att ännu sjukare är dessa mammor med cancerdrabbade barn som exploaterar sina barn hejvilt. Dessa barn mår jättedåligt, de är lagda på intensiven emellanåt och allt detta ska visas för hela världen med bilder. Förstås ska de berättas om alla nära döden-situationer, olika behandlingar barnen får och ja, precis allt om deras hälsotillstånd och lite till. Det är så sjukt.

          Ja det är så sjukt. Stackars stackars barn som får allt exponeratutan att ha en chans att förstå vad det handlar om.

      Håller med, My har lagt ut mera än 20 bilder på sonen när han är på sjukhus, sover och ser allmänt medtagen ut den sista månaden.
      Kan väl inte vara rätt på något sätt. My försvarar sig med att hon är influenser och att det hör till hennes jobb och vi andra förstår inte det. NEJ hennes sjuka son hör till familjen och bör förbli där. INTE blandas ihop med hennes jobb.

    Om de barnet hade varit så sjuk som hon säger så länge som hon säger hade han redan legat på sjukhus. Hon lägger upp bilder på sonen som sover, men det är gamla bilder. På vissa bilder är påsktulpanerna vissna och på andra där sonen ligger nerbäddad igen är tulpanerna nya och fräscha.

    Och nu vill hon påskina att sonen har haft Corona två gånger genom att skriva lite otydligt, men med tanke på att hon inte kan hålla reda på vad hon skrivit så förnekar hon t.o.m att hon insinuerat det trots att texten står kvar.

    Jag hade inte släpat ut mina barn med över 39° feber utan krävt en inläggning och en redig utredning på sonen, det kan knappast vara överbelagt på barnavdelningen där hon varit med sonen på sjukhuset.

      Håller med dig om mycket 09.14
      Sonen är sjuk. Ok. Det kan vara jobbigt så klart, men det blir så fel när man som du säger märker att dagens ”så här mår sonen” är en bild som är gammal.
      Hon är helt förtvivlad och gråter i smyg. Sen går dom plötsligt ut på en promenad. Som avslutas med Taxi hem för sonen orkar inte. Nej…han är ju sjuk?
      Hon är ”stand by” vid telefonen? På helspänn. Men jag förstår inte, dom är ju ”i karantän” och telefonen ligger väl där på bordet, så vad är så jobbigt med det?
      Och alla dessa prover som tagits, som dom inte får svar på…Nog är det så att om dom hittat något hemskt, så hade dom fått veta?
      Sen är det inte möjligt att ”kräva” en inläggning. Och utredningen pågår ju. Ingen ska vara inlagd som inte behöver det.

        Det är väl därför han inte är inlagd för att dom inte tycker att han är sjuk nog, han är ju ute och promenerar och lever i princip som vanligt enligt bilderna. Provsvaren brukar komma snabbt som är tagna på sjukhus eftersom dom har egna laboratorier, det är när det skickas från vårdcentral det kan ta några dagar.

    [Borttagen kommentar]

      Varför får du kritisera My men andra från inte kritisera det Janemarina gör? Samma sak förutom att den senare är tusen gånger värre?

        Det får man, du har helt rätt…

          Och ändå tog du bort min kommentar där jag gör just det?

            Ja, men din kommentar fick mig att tänka ett varv till där jag kommer fram till att du har rätt i att det i stora drag är liknande situationer, fast med olika allvarligt sjuka barn.

              Varför publicerar du inte personens kommentar igen då?

                Det går inte när jag raderat texten men själva kommentarsskalet är kvar. Det går bara om hela kommentaren är flyttad till papperskorgen.

                  Jahapp

        Hann ej läsa den borttagna kommentaren, men i fallet med JaneMarina så handlar det om 1: ett riktigt sjukt barn och en mammas kamp, 2: ingen jävla reklam mitt i allt elände och 3: janemarina är i en helt annan situation. Att ens jämföra de två är helt jävla sjukt. My är en uppmärksamhetstörstande tröttsam influencer och JaneMarina krigar för sin dotters liv.

          Och när, enligt dig, kommer barnens vilja och integritet in i det hela? Du pratar om mammorna, deras kamp och deras situationer. Men när spelar då barnens roll in? Jag skrev att dottern exempelvis uttryckt att hon hatar att hon inte har hår – är det då mammans ”kamp” som rättfärdigar att hon ändå publicerar bild på barnet?
          Och janemarina har visst gjort reklam. Flertalet gånger

          Jag förstår din tanke och tycker att JMs situation är så otroligt ofattbar och jag vet inte hur jag hade agerat i en sådan situation. Jag har dock haft ett barn som låg på intensiven en längre tid och jag minns hur människor runt omkring mig liksom förväntade sig massa saker och att de skulle få hälsa på. En läkare sa då till mig ”ingen förväntar sig att det ska tas foton på vuxna människor som ligger på intensiven eller att man ska få komma och gå hur man vill men när det är små barn så har inte människor samma förståelse”.

          Jag personligen tycker inte en behöver hänga ut specifika individer MEN jag tror att det är viktigt att ha en allmän diskussion om hur vi delar med oss av våra barn speciellt när de är i utsatta situationer.

            Var i samma situation. Folk fotade och vi sa att bilderna inte fick läggas ut på sociala medier, vilket alla verkade vara med på. Men att ens behöva säga det till folk säger ju en del om tiderna vi lever i…

          Dels har JM visst gjort reklam för saker så där har du fel.
          Och ja, de är i två helt olika situationer men varför är det okej att exponera ett mkt svårt sjukt barn på sjukhus men inte ett eventuellt Coronasjukt barn på sjukhus?!
          Jag kan själv tycka att det är ”värre” att visa ett barn som själv sagt att hon hatar att inte ha hår och sedan visa när man sitter och klipper/kammar av håret- hur kan man inte tycka att det är privat?

      Apropå Janemarina, har funderat på hennes följare, eller speciellt de vars stories hon repostar. De som skriver långa texter om hennes sjuka dotter, är enormt engagerade och ja… Jag tycker det är creepy. Lite som en mix av fans som hyllar sina idoler och de som gärna står vid sidan om och tittar på en plats där det skett en olycka.

      Får sjukt dåligt samvete som skriver detta, önskar verkligen Janemarina och hennes dotter ALLT gott, men förstår inte just den sortens följare. Anar ju att vissa främst vill ha en repost och synas, men inte alla.

        Gud jag får samma känsla av de där hyllningstexterna – att de mest vill synas lite i hennes kanal så de ska få fler följare. :-/ Känns hemskt att skriva så men man har ju sett det förr, blir man re-postad av en person med massor av följare så kan man själv håva in ett antal likes och nya följare. Kanske är jag cynisk men ja, sociala medier är verkligen en märklig del av samtiden…

    Hon envisas med att kalla det Corona karantän fast han inte är testad. Väldigt märkligt alltihop. Varit på akuten tre gånger. Om han är så sjuk som hon påstår så skulle han väl varit inlagd för länge sen. Och det tar aldrig flera veckor att få provsvar. Det gäller att suga på karamellen så länge som möjligt

      Precis. Han har troligtvis inte corona, vem vet om han ens är sjuk?

        [Borttagen kommentar]

          väldigt ofräsch kommentar..

            Det är en mycket möjlig förklaring till My’s beteende. Öppna ögonen.

              Mys på svenska, inte My’s.

          Kritisera gärna att hon lägger upp bilder på sitt sjuka barn. Men sluta släng med uttryck som Münchhausen by proxy. Då har du uppenbarligen inte förstått vad det är.

            Det är ju uppenbarligen du som inte förstått. Det finns sjuka människor där ute, dom är mitt bland er hela tiden. Det finns folk som utnyttjar sina barn för egen vinning, det finns dom som drar det så långt att dom manipulerar sina egna barn och alla andra omkring dom. Våga öppna ögonen.

              Ja jag har en nära anhörig på IVA sen flera veckor som är allvarligt sjuk i just corona. Så jag vet och förstår att folk är sjuka. Tycker det är förjävligt med alla som vill dra vinning på hela corona grejen och med alla som inte tar det på allvar och lever på som vanligt.

              Det finns mycket med My att kritisera här. Tycker inte det är okej att lägga ut bilder på barn på sociala medier överhuvudtaget och särskilt inte när de är sjuka. Men släng inte så lätt med uttryck som ”Münchhausen by proxy” för att man tycker att hennes beteende är problematiskt. Man kan tycka att hon vill dra vinning på att hennes son är sjuk. Men det är inte Münchhausen by proxy för det.

                Jag menade något helt annat med sjuka människor. Vakna!

                  Jag läste om kommentarer och såg vad du menade. Vad grundar du i att My har Münchhausen by proxy? Det är ju en väldigt allvarlig anklagelse. Så vad tyder på det menar du? Du menar alltså att hon gjort sin son sjuk under 5 veckor nu. Och många gånger innan det?

                    Jag råder dig att göra din egen research eftersom du förmodligen kommer att avfärda det jag skriver och Camilla vill inte att man diskuterar diagnoser här. Om du börjar leta information och upplysa dig själv, samt försöker öppna upp för en förståelse att världen är full av lögnare och personer som bara tänker på sig själva, så tror jag att du kommer inse att det inte är en långsökt förklaring alls.

                      Varför skulle jag inte inse att det finns lögnare eller sjuka människor ? Jag har inte ens försvarat My eller hennes beteende här, som jag också finner väldigt problematiskt. Men om du verkligen misstänker Münchhausen by proxy och har belägg för det så hoppas jag att du har anmält det så att det utreds?

                      För att då hade du som sagt insett att det inte är en långsökt förklaring. Lögnare och sjuka människor finns överallt, speciellt bland influencers och andra offentliga personer som gillar att stå i rampljuset.
                      Du kan inte anmäla folk för misstänkta diagnoser. Men om My fortsätter såhär och det är tydligt att barnet far illa, ja då kommer jag självklart att anmäla.

                    fast

                    De e en sjuk sak att skriva!
                    Obehagligt faktiskt

                Trädgårdsmästaren, du kan inte veta att det INTE är MBP…

                  Insinuerar som vanligt. Domarna till trots.

      Nu följer jag inte My men är det så att de sitter i karantän så gör de ju de pga Corona oavsett om han fått diagnosen eller ej. Så funkar det ju för alla.

        Men dom sitter ju inte i karantän, dom är ju ute och springer…

        Nej, knappt någon i Sverige sitter i karantän. Testa sitta i riktig karantän, som jag fick göra när jag återvände från smittohärvan som är Sverige.

          Men det är FEL massa människor arbetar hemifrån och sitter i karantän. MASSOR!

            Ok, vi tar det här en gång för alla:

            ”Karantän innebär en påtvingad tidsbegränsad isolering av människor som antas ha exponerats för viruset och därmed själva är misstänkt smittade. Karantänen pågår tills det att inkubationstiden för smittan är över. Att sätta en person i karantän innebär en kraftfull åtgärd som är noga reglerad i smittskyddslagen. Eftersom sjukdomen covid-19 är klassad som samhällsfarlig, kan smittskyddsläkaren i respektive sjukvårdsregion ta beslut om karantän för friska personer.”

            Ovan är kopierat från Kry.se. Mao är karantän alltså en åtgärd som endast läkare kan fatta beslut om

            Frivillig karantän, social distansering, självisolering är det som vi övriga (ej covid-19-sjuka) sysslar med.

            Kan vi sluta missbruka och felanvända ordet karantän nu?!

      Ja fattar inte detta. En annan äldre bloggare fick ta corona prov på första besöket och på hennes son tar dom inte det provet? Det är så många turer. och svar på blodprover som aldrig kommer. Vad händer???

        Hon vill ha en stor blogg och hålla kvar läsare, hålla kvar ett intresse. Hon mjölkar detta (och troligtvis överdriver det) för att få en stor blogg och tjäna mer pengar. Observera reklamen som kommer emellan inläggen, häromdagen var det första om sonen såå dramatiskt och sen direkt efter en lång radda med diverse rabattkoder. Sonen vill inte gå i skolan och Mamma My vill ha stor blogg, publicitet och tjäna pengar. Observera även att hon ville att skolorna skulle stänga skrev hon – och någon dag efter kommer MIN SON ÄR C-SJUK, LÄS MIN BLOGG. Säger inte mer än så.

          Hennes blogg har blivit dubbelt så stor eller tredubbelt stor genom detta, hon använder det så att säga så som hon brukar. Samma sätt, samma mönster… Hon är beräknande.

        Det sjuka i allt är att dom inte testar barn!
        Kämpar själv med det då min son faktiskt kan dö men icke!
        Har grinat flera kvällar av oro

      Vad jag förstår så blir man bara inlagd när man behöver intensivvård. Vilket sonen inte behövt. Annars är man hemma och rider ut stormen. Det tar lååååång tid. Upp till 6-8 veckor.

    Jag tycker Mys sätt att hantera sociala medier och föräldraskap är djupt problematiskt.

    Förstår inte hur hon kan med att göra så mot sonen. Ber honom Poosa framför kameran trots han är sjuk med feber och allt.

    Vad säger barnets far om hur hon exponerar sonen? Min son är i samma ålder och jag skulle aldrig lägga upp info eller bilder på honom på helt öppna konton. Det händer att jag lägger upp någon härlig bild på honom som bara vänner och familj kan se, men då har jag frågat honom först. Samma sak med min man. Jag skulle aldrig lägga ut något som har med honom att göra utan att kolla med honom först. Jag inser att det kan vara en generationsfråga, jag är något äldre än My, men hennes gränslöshet när det kommer till att exponera sonen är inte sund.

    Precis som alla andra bloggare/influencers så är det hennes inkomstkälla.
    Men jag kan hålla med om att bilder på sonen är onödigt, det räcker om hon berättar.

      Så för att det är hennes inkomstkälla är det ok att hänga ut sonen så? Det är faktiskt det argument jag förstå minst. Varför ska hennes barn vara en del av hennes försörjning. Den får väl den vuxne hantera själv. Jag förväntar mig t ex inte att min son hjälper mig på mitt arbete.

      Problemet är inte bara bilderna. Problemet med My är hennes totalt gränslösa publicering av allt som har med sonen att göra. Som läsare behöver du inte ta del av hans journal eller av hans exakta symptom eller mående. Det är här vi behöver titta närmare, hur kan vi skriva personliga texter utan att bli privata? My fattar inte detta. Mina kommentarer till henne blir aldrig publicerade. Gissar att hon inte förstår vad jag menar men vill inte heller ha en debatt om detta i sina kommentarer. För min del vill jag ju bara att hon ska läsa dem och cg begrunda sin egen roll i det hela. Utöka perspektivet. Men utifrån det hon fortsätter skriva så har jag uppenbarligen inte nått ända fram. ?

      Är det helt omöjligt för My att hitta en annan inkomstkälla? Visserligen gick blomsteraffären och PT mm åt skogen men det kanske finns något mer?

    Jag har inte följt My förut, men jag tycker faktiskt hon klarar balansgången. Hon har tidsinställt samarbetsinlägg under hela månaden för att kunna försörja sig. Hon beskriver turerna med sonens sjukdom så bra hon kan och hur hon känner kring det utan att frossa i överdrivet många detaljer eller selfies. Det är ca 2 inlägg per vecka som uppdaterar om hur de mår, istället för att svara på 250 enskilda meddelanden från vänner och bekanta. Och just nu när de är mitt i krisen behöver de inte insinuanta kommentarer från folk som ifrågasätter sonens sjukdom eller hennes jobb, nu behöver de stöd.

      jag delar inte din åsikt!

      Hon kan väl skriva, men ge fan i att lägga ut bilder

      What?! Utan att frossa i detaljer? Läser vi samma texter du och jag? Hon är helt gränslös i sina beskrivningar om sonen.

    Väldigt osmakligt hur hon exponerar sonen i bloggen.
    Jag får intrycket av att My mår som bäst när hon har något att klaga över hälsomässigt, hur dåligt hon själv mår, eller som nu sonen. Ständigt återkommande sjukdomar, operationer mm verkar aldrig vara frisk. Sen gör hon så stor affär av det som möjligt och så länge som möjligt. Nästan så man tror att hon hoppas att han ska fortsätta vara sjuk för att kunna sko sig på det.
    Sorgligt. Synd om killen såklart men har svårt att känna sympati för My.
    Sonen var ”svårt sjuk” (dock gott allmäntillstånd, äter bra osv) men så fort han blir feberfri efter att ha haft runt 40 grader i 5 veckor så ska han tvingas ut på långpromenad samt sitta och fika ute i för tunna kläder. Sen är hon förvånad att han blev sämre dagen efter…?
    Oavsett om man tror, misstänker eller att symptomen tyder på Corona, så är det skillnad mot att ha fått den diagnosen. Nu har det hetat Corona karantän i flera veckor. Man ska inte sprida felaktig information och kalla det inte för Corona om det inte är det.
    Hon kan ju Vabba som alla andra med sjuka barn, så där har hon ju en inkomst för dessa veckor, istället för att använda honom som bloggmaterial.
    Att ursäkta sig mig att Ludvig vill att hon lägger upp bilder på honom är så lågt och omdömeslöst. Huvudansvaret ligger ändå hos henne som vuxen mamma.
    (Vilken förälder skulle ens komma på tanken att fråga sitt svårt sjuka barn på akuten om det är OK att lägga ut en bild)???

      Men det där är trams. Har man symptom ska det behandlas som om det vore Corona tills motsatsen är bevisad.

        Men det finns ju ingen behandling?

          Läs om, läs rätt.

      Jag får intrycket av att hon faktiskt inte förstår vad hon håller på med. Hennes sätt att hantera hela situationen känns väldigt ointelligent. Helt ärligt tror jag hon och Booken ligger på ungefär samma (låga) IQ-nivå. De är otroligt lika på så många sätt och på samma sätt når vissa budskap liksom inte ända fram. De känns tröga. Förlåt för mitt ärliga klarspråk.

    Tycker att detta är så obehagligt. Jag brukar alltid fråga mina vänner om jag får ta en bild på deras barn, skulle dock aldrig lägga ut något på sociala medier utan sparar bilderna för att visa mina föräldrar eller andra vänner. Man hade ju önskat att dessa influenser-mammor hade tänkt likadant om sina egna barn.

    ?? Finns inget absolut inget som My inte skulle dela med sig av angående sonen, med både text och bilder. Man blir förfärad och förundrad över henne som mamma ??

    Läste på Hannah Graafs blogg nu och fick tårar i ögonen, så fint <3
    Äntligen får hon träffa sin flickor igen.

    Snälla uppmärksamma henne inte här. Då blir det bara fler som hennes son exponeras inför ?

    Tror att jag skrivit detta tidigare någon gång, apropå ett annat inlägg om My och hennes ”sharenting”, men… jag kan inte låta bli att tänka på när jag var liten (10-11 kanske) och hade vattkoppor och röda hund. Min mamma tog (exempelvis) bilder på mig helt naken, och visade dem för vänner och släkt när hon skulle berätta om att jag varit sjuk. Även när jag var tonåring kunde de där bilderna åka fram till allmän beskådan i tid och otid, visas för kreti och pleti. Jag är 31 nu och min kropp orsakar mig stort obehag, delvis på grund av att jag aldrig fick ha kroppen för mig själv.
    ”Det är ju bara naturligt med en naken barnkropp!” var svaret jag fick när jag blev upprörd. Mår till denna dag fysiskt illa när jag tänker på de situationerna (och alla andra sätt på vilka min integritet blev trampad på). Hade jag varit barn idag så skulle min narcissistiska mamma helt klart ha postat bilderna på sociala medier utan en tanke på mina känslor i frågan.

    Jag fattar inte hur det kan vara okay att hänga ut sitt barn så som My – och många andra influencermorsor – gör. Önskar att det gick att anmäla. Det gränslösa beteendet äcklar mig så enormt att jag saknar ord för att beskriva det.

      Ja här kan man verkligen snacka om att få ont i magen

    Är det nån som är sjuk så är det ju My.
    Som hon verkligen suger ur allt hon kan ur denna situatuon, så ledsamt för barnet 🙁

      Ja, hon vill ha sympatier, hyllningar och publicitet så hon använder detta, mjölkar det. Tror inte sonen är så farligt sjuk men hon vill gärna ge sken av det och skriver så att folk ska bli nyfikna och oroliga så hon håller kvar läsare, det tjänar hon mer på. Om han har c-smitta så är det ju vanligt med feber till och från i många veckor. Pojken har inte sett särskilt sjuk ut när han filmats det är endast på bilder MEN det gör man ju om man sover eller låtsas sova, uppenbart att en del bilder varit arrangerade också. Hon är så beräknande, svår att ta på allvar när man vet hur hon är. Många som verkar ha missat det. Detta är ju så hon brukar bete sig och så typiskt henne att ”utnyttja” detta och göra stor grej av ”sjukdomar”. Mönstret ser man.. hennes metoder och hennes strategier.

    Skriv om att Calle Schulman hånar vårdpersonal på Instagram när de ifrågasätter varför han trängs på en uteservering med sina bröder.

      Trängdes han verkligen? Jag förstod det som att restaurangen i fråga har vidtagit åtgärder och flyttat bord för att minska risken. Och han umgicks med sina bröder och inte massa annat folk. Håller med om att han var onödigt otrevlig men jag fattar att man lessnar på att ALLTID få skit. Jag hade också tagit ton med några öl innanför västen…

    I sängen liggandes med båda armarna i märklig vinkel så att Emlaplåstren ska synas ordentligt. Jag förstår att hon går igenom helvetet men skriv av dig och dela med dig till anhöriga. Inte till fler. Sonen är för mig ng för att förstå. Tona ned och inte upp.

    Inte ok nånstans, vad tycker pappan om detta undrar man ju? Det borde va total-förbud att exponera barn under 15 år på sociala medier.

    Det där är väl ändå en märklig tolkning, att han hade varit inlagd om han nu varit så sjuk och att han därför inte är så sjuk egentligen. Och menar du att de ljuger om att alla svar på prover och undersökningar dröjer? Du kan ju vara under utredning för något riktigt allvarligt, t.ex. ALS, utan att för den sakens skull ligga inne, speciellt inte i dessa tider. Samtidigt kan man läggas in någon natt för något som är allvarligt just då men är övergående och med god prognos. Hon skriver också att de ”söker bredare” i hans utredning, förmodligen en del komplicerade grejer där provsvar och undersökningar måste läggas ihop och diskuteras ned specialister innan han får sin diagnos eller de går vidare med ytterligare undersökningar. Även om blodprover fått sina resultat rapporterade kan de ju inte ringa henne och säga att prov X visade Y ifall de inte har tolkat det än.

    Det jag tycker är så underligt med My är att vad som händer i Sverige som är ”extraordinärt” så är hon alltid drabbad av det!!
    Hon skriver att dom inte får svar på sonens provtagning, inte ens efter flera veckor, tycker jag låter väldigt suspekt, var själv med sonen på akuten igår (sjukhus med dom flesta Corona smittade i Göteborg)och massor av prover togs och vi fick svar samma dag!
    Sen att dom gjorde ett ultraljud på sonens lungor och såg en massa fläckar, även My sa att hon såg dom är också väldigt märkligt, man kan inte göra ett ultraljud på lungorna för att hitta något fel för revbenen är vägen och stör på bilderna!! Jobbar på Röntgen på ett stort Universitet sjukhus sen 22 år tillbaka och vi har ALDRIG gjort ultraljud på lungorna, någonsin!! ?

    Men va Tusan, folk frågar ju mig om hur det går med coronan hemma, hur min nyopererade son klarar detta med livet i behåll. Tycker det är bra att hon uppdaterar hur han mår. Vi har ett rent helvete! Tänk om jag smittar min son? Då kanske det slutar med döden för honom!
    Folk är genuint oroliga. Inget konstigt.

    Vi kommer nog få sen en generation unga vuxna snart som vuxit upp med att få hela sin barndom utlagd på sociala medier av inte bara ”riktiga influencers” utan vanliga svenssonföräldrar med influencerkomplex-och som farit rätt illa av det. Får problem med egen gränssättning runt sin person mm. Tänk själva att ha en förälder som fotar och filmar precis ALLT och lägger ut till hela svenska folkets beskådan. Klart det blir ”normalt” till sist, precis som ALLT kan bli normalt för en om man inte vet om något annat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.