Öppet Spår – Valborg –

Sköna maj, välkommen
Till vår bygd igen!
Sköna maj, välkommen,
Våra lekars vän!
Känslans gudaflamma
Väcktes vid din ljusning;
Jord och skyar stamma
Kärlek och förtjusning;
Sorgen flyr för våren,
Glädje ler ur tåren.
Jord och skyar stamma

Eftersom många stannar hemma och välkomnar ”Sköna maj” via sin tv eller sin fönsterruta så tänkte jag erbjuda ytterligare ett sätt, nämligen via Öppet Spår!
Stay safe!
Välkommen, kära iskalla vår!

…………………………………………………………………..

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

704 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej på er!

    Jag gick ut gymnasiet med bara 1850 godkända poäng. Håller på att läsa upp kurser nu men om jag inte hinner klart till 1 juli i år, innebär det att jag måste läsa upp fler kurser som är obligatoriska för högre studier?

      Du fick ju många bra svar i går?

        Tänkte inte på att gå in i gårdagens öppet spår pga av kommentaren fastnade i modd och godkändes sent. Så tog min chans igen 🙂

      Vad funderar du på att läsa på högskolan/universitetet?

      Svarar igen. Regeringen har sagt att det inte är 1 juli 2020 längre som man har på sig att läsa till ett slutbetyg, dom har ändrat datum till 1 juli 2021 istället pga Corona. Om du inte är klar innan 1 juli 2021 så kommer du behöva läsa andra kurser också eftersom det är en gymnasieexamen (nya betygssystemet) du måste läsa till då och inte slutbetyg (gamla som upphörde 2011). Du behöver därför inte stressa längre och information du har fått tidigare kan du bortse från, rekommenderar att du tar kontakt med en syv på din skola för att reda ut detta om du är orolig 🙂

        Tack Syv!! ?

    Någon i Göteborg som kan rosa om någon stor second hand med mycket möbler

      Tipsa*

      Undrade var rosa var ?

      Emmaus, Kvillehyllan, Hyllis.

        Missade stor, men ändå..

      Reningsborg i Frölunda/Hult 🙂

      Holmens marknad i Bellevue är enorm 🙂

        Men är det mycket möbler? ?

          Ja dom har mkt möbler! Bästa loppisen i gbgtrakten.

            Priser i överkant.

              Mycket konstigt prissättningens dem! Vet dock inte hur priset på möblerna är, då jag inte tittat närmare

      Reningsborg Angered, Smyrna secondhand

      Bredvid emmaus backaplan så ligger det en med mycket möbler! Bra prissättning. Står du framför emmaus ingång så ligger den till vänster på lastkajen. Östhjälpen jonsered har mycket bra möbler också, vet dock inte hur de har öppet iom Corona. Mkt gamlingar som arbetar frivilligt.

      På kyrkbytorget vid eketrägatan finns en helt fenomenal second hand med bra möbler från dödsbon etc (= fina å rejäla möbler oftast)

    Min kille sedan 7 år gjorde slut. Han är intresserad av sin kollega. Hon bor även granne med mig och är syster till min systers bästa kompis.  Allt känsn helt overkligt. Fattar inget och känns som om jag ska gå under.

      Men gud vem säger så när de gör slut? Vilken bajskorv!

        Fast det är väl bättre han säger det till henne innan hon ser honom ihop med någon annan direkt?

          Men ”intresserad”, det kanske inte ens blir nåt? Tyckte det lät okänsligt.

            Men det är ju iofs snällare att göra slut och SEN se om det blir ngt….?

              Men han hade ju kunnat göra slut, hålla käften om sitt intresse och sen som singel i lugn en och ro kunnat se om det blir något med kollegan . Inte strö salt i såren på dumpad om att han kanske snart har ihop det med grannen som han blivit intresserad av av under förhållandet med dumpad. Han kunde hålla isär sitt ointresse för fortsatt för hjållande med intresset för ett nytt.

            Gissar att han har koll på att hon oxå är intresserad!

        Han kanske läste på öppet spår där det främsta relationsrådet är ”dumpa” och blev inspirerad?

          Varför är du elak mot dumpad? Okänslig kommentar

      Du kommer inte gå under. Försök vara med vänner och människor som bryr sig om dig nu.
      Och försök för guds skull inte vinna honom tillbaka. De är redan tillsammans, han är inte bara ”intresserad” av henne.

        Vänner har jag inga. Men har ringt min mamma nu.

          Kommer se dem varje dag. Vi delar fan soprum o tvättrum pch cykelställ. Ser in i varandras lägenheter

            Allt kommer bli bra ❤️ Oavsett hur det känns nu så kommer det att bli bra. Bra att du berättat för någon.

            Kan du flytta därifrån. Det är fan destruktivt att leva så nära dem

            Det är nu du unnar dig riktigt bra gardiner. Stäng ute skiten. Du kanske inte ser det nu. Men din nästa kärlek kommer bli starkare än denna. Han var som någon annan skrev en riktig bajskorv.

            Du klarar det ❤️

            Köp persienner! ❤️ Du kanske ska bo hos din mamma ett tag och bli lite ompysslad?

              Nej snälla. Man blir stark av att gå igenom saker i sitt liv.
              Att springa hem till mamma gör en inte stark.
              Skaffa dig vänner. Ta en kurs, lär känna nya personer. Möter du ”kollegan” så le bara och säg grattis….

            De kanske själva tycker att det är så pass pinsamt att de undviker dig och hänger hemma hos honom istället så att du slipper se dem.

            Är de tillsammans alltså? Usch.

          Hur gammal är du? Vilken storlek på stad bor du i?
          Sitt inte ensam och gå ner dig mentalt. Börja jogga. Då kommer man ut i friska luften och blir trött. Då är det lättare att somna på kvällen.
          Jobba om du har ett jobb, ta extrapass. Allt som får dig att fokusera på annat.
          Och vad du än gör ta honom inte tillbaka. Det blir aldrig bra igen.
          Han var en fegis som inte orkade lämna förhållandet utan att ha en mjuk kudde att falla på. En dag kommer du tacka honom. När du är med ditt livs kärlek och knappt minns vad du såg hos honom.

            Är snart 27 år. Bor i en mellanstor stad, ca 50 tusen. Personerna har yrken där jag kmr behöva träffs de, eller kan byta klinik kanske. Jag är lärare så kan inte jobba extra. Ska försöka hålla mig ifrån att svara han.

              Hejjar på dig! Varhe gång du vill svara honom så måste du inte krångla göra något annat istället. Eller först. Typ ett rensa en garderob eller läsa en bok eller något annat än som tar lite tid.

      Fy fan ❤ Vilken skitstövel han är. Hoppas din syster är på din sida.

        100% känner med personen som blivit dumpad. Men undrar lite hur gamla ni är som skriver ”vilken skitstövel”. Man får göra slut utan att vara en idiot. Det var ju inte tjejens bästa kompis han gått och blivit tillsammans med direkt. Utan en kollega han känner intresse för. Sen bör man ju alltid sköta saker snyggt, och förstås vara extra finkänslig givet gemensamma vänner samt faktumet att den andra tjejen bor på samma gata. Jag skulle i alla fall uppskatta att få höra sanningen även om det gör ont, hellre än att få en lögn slängd i ansiktet av någon jag älskat i sju år. Denna kommentar är alltså till er som bashar killen, inte till personen som blivit dumpad. Är man hjärtekrossad får man såklart vara arg och ledsen. Så med det sagt: så himla jobbigt och tråkigt att bli dumpad och dessutom behöva leva med att den man älskar är intresserad av någon annan. Värre än det mesta. Jag förstår att det känns som att livet är slut. När jag fått mitt hjärta krossat så har jag unnat mig att göra det jag känt för i stunden. Sovit lite extra för att samla energi. Ätit det jag känt för. Försökt få frisk luft och lite motion här och där. Försökt acceptera att kommande månader kanske inte blir de roligaste någonsin och försökt, fast det är svårt, lita på att allt blir bra igen. För det blir det. Alltid. ❤️?

          Vilken klok och fin kommentar❤

          Fast om du läser lite längre ner föreslog han att de skulle fortsätta ha sex tills han får ihop det med den andra.
          Mmm, skitstövel va?

            Fast om du läser lite längre ner ser du att den kommentaren skrevs efter denna så hen kunde omöjligt veta det ?‍♀️

      Åh.. känner verkligen med dig ❤ Förstår att inget hjälper just nu. Men vi är fler här som finns här för dig iaf. Det kommer komma en skitjobbig period framöver. Och jag fattar att det blir ännu jobbigare när du måste påminnas om dom när hon är din granne. Men du kommer ta dig igenom det här starkare. Det känns inte så nu. Men jag lovar av erfarenhet att det kommer en dag när du är igenom detta ❤❤❤

      Usch vilken jävla dumpning. Allt kommer att bli bättre med tiden och det kommer att göra mindre och mindre ont, men jag förstår att det är en klen tröst just nu när det gör som ondast. ❤

      Fy fan. Kan inte föreställa mig en så mkt värre dumpning än denna pga alla omständigheter med vem personen är och var hon bor. Alltså det är okej att vara arg, sårad och att ignorera henne/honom ifall ni stöter på varandra. Man behöver fan inte vara den ”bättre” människan och vara trevlig och låtsas att man mår bra. Han ska fan ha dålig samvete om de två blir ihop.

      Är kollegan intresserad av honom?

      Killar är som bussar. Om man missat en kommer alltid en ny.

      åh fy vilken hemsk känsla, kan tänka mig hur jobbigt det måste vara. vet att det låter klyschigt, men han förtjänade dig inte ett dugg! det är jobbigt nu, 7 år är en lång tid så ta en dag i taget, sörj om du behöver det men i slutändan kommer tid läka såren och du kommer ta dig igenom detta och växa av det. Lägg all fokus på dig själv, gör saker du tycker om och distrahera dig med annat <3 du är grymt stark, förminska absolut inte dig själv eller tro att det beror på dig, du är fantastisk och värd mycket bättre

      Tack alla ni som skriver. Är skönt att ha min mamma här inatt. Bor i bostadsrätt så svårt att bara huxflux flytta. Han tycker att vi kan vara vänner och typ ha sex mm fram tills det blir nåt med någon annan. Idag så sa jag doxk till han att jag klarar inte vänsksp. Det var i början av veckan han gjorde slu, eller ville tänka. Jag har misstänkt länge att det är nåt mellsn de. Igår erkände han sitt intresse. Men tyckte som sagt att vi skulle vara vänner o ligga tills det blev/blir nåt med någon annan.

        men fyfaaan, så han är intresserad av nån annan till den grad att han vill bryta ett 7årigt förhållande – men vill ändå ha kvar dig som backup för ligg?? så vidrigt beteende, noll respekt för dig och dina känslor

        Men alltså va!! Han vill alltså äta kakan OCH ha den kvar. Förstår om det är svårt att säga nej men du är värd mycket mer än så. ❤️

          Var glad att du slipper sära på benen för den skitstöveln nåt mer. Låt hans nya göra det.

          Tack för stödet.

        Det där var fan det värsta! Och det visar verkligen på att han är ett stort rövhål!
        Ligg bara för tusan inte med honom!
        Förstår att du är förtvivlad och mår skit nu, men om ett år kommer du vara glad att han inte ingår i ditt liv längre.

        Shit det var det sjukaste jag hört. Ligg för allting i världen inte med honom. Ignorera honom från och med nu

        Men vad fan? Om du möter den nya vid cykelstället, be henne säga åt honom att han ska sluta tjats om att ligga med dig, att det inte känns värdigt nu när de träffas. ?

          ???

        Mitt ex gjorde slut för att ”finna sig själv”. Jo tjena, några veckor senare kom han och glatt meddelade att han träffat THE ONE och sa en massa okänsliga saker om att jag inte borde söka upp henne online för jag kommer bara känna mig deppig över att hon är såååå vacker och perfekt etc. Han ville samtidigt fortsätta vara nära vän med mig för vi har alltid haft roligt ihop och kunnat prata om allt och så. Men vet du, efter några veckor så bara orkade jag inte! Jag ville inte höra om hans fantastiska förhållande och jag ville inte vara hans jävla vän så jag blockade honom överallt och äntligen kunde jag läka! 🙂 Så släng ut killen, blocka honom, skit i honom och den där eventuella tjejen på hans jobb. Gå vidare och var glad att ni inte var ihop ännu länger och slösade tid. Du kommer träffa någon bättre med tiden! Kram

    Jag är nyfiken på hur andra beter sig i dessa tider!

    Träffar ni nära och kära? Hurdå? Inomhus? Utomhus? Digitalt?

      Umgås bara med arbetskamrater. Vi är ändå nära varandra dagarna i ända så vi har redan varandras baciller. (jobbar med vård)

      Träffar inte någon. Kör facetime med de jag brukar facetimea i normala fall annars skickar jag bara sms med de andra.

      Träffar endast en kompis med familj inomhus, dom lever lika försiktigt som oss dvs inte går i affärer, beställer hem mat och träffar inga andra. Andra vänner/släkt träffar vi extremt sällan och isåfall utomhus. Beställer hem all mat, går endast till lekplatser! Endå har jag troligtvist blivit smittad av Covid-19 (men frisk idag) måste ha varit min sambo som e tvungen att gå till jobbet men han har inte visat symtom alls

      I riskgrupp så är extra isolerad nu. Har inte träffat en enda vän på två månader och mitt vuxna barn kan jag bara träffa utomhus på avstånd.

      Är student o pluggar nu på distans, så väljer att isolera mig även privat eftersom jag har möjlighet. Sambon jobbar hemma. Familj o vänner har lite svårt att acceptera att jag ej vill ses. ”Ska vi inte bara lite…” ”vi kan ses ute” som alltid slutar i att de vill gå inomhus ändå. Jag tycker det är trist att det känns som jag är den enda som tar detta på allvar 🙁

      Jobbar på förskola så är hlet nedlusad med baciller. Träffar bara min man just nu, för jag vill inte riskera att smitta någon. Vet aldrig vad jag kan bära på för bacilusker. Försöker vara extra bra på att höra av mig till släkt och vänner, speciellt min lungsjuka mormor som bor i Köpenhamn.
      Går inte till gymmet, (tränar hemma) handlar endast i nödfall och då på udda tider så det är så lite folk som möjligt. Är väldigt noga med avstånd, handtvätt etc.

        Ni som jobbar i förskolan är hjältar! Hade utvecklingssamtal på min sons förskola idag och blev nästan tårögd över vilket fint jobb personalen gör. Är så imponerad över hur de ser min son trots stora barngrupper och att han får utvecklas på sina villkor. Fantastiskt hur de hanterar allt i dessa tider med barnens oro och funderingar och hur de sliter få det att funka. Tack! ?

          Haha, vad roligt att jag höll ett utvecklingssamtal idag. Tänk om vi känner varandra 🙂
          Tack för dina fina ord!

      Min mamma och pappa (barnens mormor och morfar) nära oss och vi har inte barnen på förskola. Så de är med oss varje dag, Min man jobbar i stan, men just nu kan han gör det mesta jobbt hemifrån. Så vi är isolerade tillsammans med familjen.

        Din man var väl läkare, vad gör han för jobb hemifrån?

          Han skriver en forskningsrapport. Du vet att inte alla läkare gör samma saker och har samma inriktning?

        Så du menar alltså att dina föräldrar är dina barns mormor och morfar? Intressant må jag säga ?

          Så svenskt och traditionellt!

      Mamma träffar jag ibland, men vi håller avstånd. Annars träffar jag ingen annan än min man. Jobbar hemifrån båda två, försöker få hem mat etc från nätet, kör mkt zoom med kompisar.

      Förlåt om jag kapar tråden lite nu!
      Min partners familj gör mig galen. Svärmor är väldigt noga med att påpeka att hon är i tre av riskgrupperna men åker ändå till deras stuga uppe vid Idre, går och handlar osv. Hur ska jag få dom att förstå att det är helt idiotiskt och egoistiskt (så som jag ser det), mot andra människor och speciellt om dom blir sjuka och behöver uppsöka vård. Kan jag få dom att förstå det här, isf hur (tipsa gärna)? Om inte, hur ska jag kunna släppa detta? Blir så irriterad. Och önskar inga negativa kommentarer utan bara sådana som kan hjälpa.

        Fast samtidigt tycker jag att din svärmor gör helt rätt. Man vill fasen inte bo i en storstad just nu.

          Bor absolut inte i storstad, knappt en stad. Familjen åker dit över helgerna. 2/3 jobbar på servicejobb. Är cirka 45mil till stugan. Att åka till affär är cirka 6mil från stugan. Är det rätt? Menar inte att ifrågasätta utan enbart om jag tänker fel.

            Din svärmor känner sig kanske säkrare där med mindre risk att bli smittad och sjuk. Man kan ju vända på det och se det som egoistiskt att den som är gammal eller i riskgrupp ska isolera sig på en plats där det är större risk att bli smittad om hen går ut för att inte riskera att uppta en sjukvårdsplats för någon annan.

              Absolut, HON känner sig säkert säkrare där. Men hon och resten av familjen är hemma på veckorna och åker upp på helgerna. Tycker du det är ok? När fhm samt vår statsminister gått ut med att man inte ska göra resor i onödan. Varje region har/ska ha sjukvårdsplatser för personer som bor inom den regionen men om en utomstående behöver bli inlagd tar personen platsen från en annan som bor där. Tycker det är hemskt att vi ens har Corona och att vissa ska isolera sig pga riskgrupp men borde man inte ta sitt ansvar ändå? Om inte för sin egen skull utan för andras.

                Din svärmor är en idiot. Det är inget du kan ändra på. Umgås inte med henne, men gör klart för henne att hon inte kan räkna med att få vård på den andra ortern om hon blir sjuk(oavsett covid19 eller annan sjukdom) eller skadar sig. Det är sådana som hon som förtjänar att dö av detta istället för dem som gör allt i sin makt för att skydda sig själva och andra genom att isolera sig.

                  INGEN förtjänar att dö för att din ångest är större än andras.

                    Ingen ångest alls och jo, hon förtjänar inte att komma smidigt undan Covid19.

                      Så att medvetet önska livet ur någon är okej men inte att omedvetet smitta någon? Tänk ett varv till. Att lägga energi på att hata andra är inte sunt! Ta hand om dig själv och dina nära och låt andra sköta sitt.

                      Anonym / 13:52
                      Det är inte omedvetet.

                      Anonym / 16:12 naturligtvis.

                  Att önska livet av någon är inte okej hur man än känner. Hoppas du tänker till innan du skriver fler kommentarer.

                    Kärringjäveln borde tänkt till, så hade vi sluppit att t.e.x. så många gamla på äldreboenden får ligga och kvävas till döds utan tillstymmelse till human vård! Hon förtjänar inte livet.

              Absolut, HON känner sig säkert säkrare där. Men hon och resten av familjen är hemma på veckorna och åker upp på helgerna. Tycker du det är ok? När fhm samt vår statsminister gått ut med att man inte ska göra resor i onödan. Varje region har/ska ha sjukvårdsplatser för personer som bor inom den regionen men om en utomstående behöver bli inlagd tar personen platsen från en annan som bor där. Tycker det är hemskt att vi ens har viruset och att vissa ska isolera sig pga riskgrupp men borde man inte ta sitt ansvar ändå? Om inte för sin egen skull utan för andras.

        Släpp det bara. En del kan driva en till vansinne med sina val, men de kommer inte att ändra på sig och det är bara jobbigt för en själv att försöka tala förstånd med dem.

          Ja du har helt rätt anonym 21.15. Jag får försöka tänka så.

            Japp låt dem vara. Sköt ditt. Det tar bara onödig energi att du hetsar upp dig på deras beteende som du ändå ej kan styra??❣️

            Har stor erfarenhet av envisa människor och har kommit fram till att det är bästa lösningen för min egen skull.

      Vi träffar ingen. Jag och min man jobbar med minaflräldrar så de träffar vi. Ibland är de barnvakt osv. Annars träffar vi ingen utöver att dottern rider. Men det är utan närkontakt så vi låter henne fortsätta.

      Jag lever på precis som vanligt. Förutom att jag inte träffar min pappa som är i riskgrupp. Ringer honom lite oftare och kollar in läget.
      Annars jobbar jag, träffar en del vänner och övriga familj, gymmar och allt sånt jag gjorde innan. Och det tänker jag göra så länge jag är frisk

      Träffar ingen förutom när jag måste handla. De flesta vänner & familj bor på annan ort. Jobbar hemifrån sedan 2 månader och åker inte kollektivtrafik.

      Jobbar på kontoret (vi är oftast bara 3 pers där), besöker kunder (pga desinficerar) men håller avstånd, handlar 1/g veckan och håller avstånd med hjälp av en kundvagn ?

      Annars bor jag med familjen så träffar bara dem.

      Jobbat hemifrån i 5 veckor och känner mig väldigt isolerad och ensam. Träffar bara min bror och hans familj och min mamma utomhus eftersom hon är i en riskgrupp. Trist när man bor ensam och inte träffar någon naturligt, det blir mycket telefonsamtal men det är ju inte samma sak. Funderar på om jag ska börja träffa några vänner eller om det är dumt…

      Vi träffar vår kompisar och barnen utomhus, alla barn är nyss 1 år fyllda så ingen går på förskolan. De glesasts respektive jobbar/pluggar hemma. Jag umgås med mina systrar och deras familjer inomhus så länge alla friska. Tyvärr så har ena syster covid och haft i 3 veckor och andra har precis blivit förkyld. Så har inte träffat dem på ett tag. Mina föräldrar tillhör riskgrupp och har inte träffat dem på 2 månader, facetimar varje dag. Vi ska förmodligen till svärföräldrarna i helgen och umgås i trädgården och vi ska få tillgång till källare för att gå på toa och byta blöja.
      Men ser inget problem att umgås så länga alla är friska. Skulle träffa höggravida kompisar i förra veckan men kände mig snorig (pollen) och tröttare än vanlig (förmodligen pga stökiga nätter) så ville inte riskera att De blev smittade och att deras män inte fick vara på förlossningen så stannade hemma. Dock så mådde jag bra efter lite vila och allergitablett.

      Vi träffar min bror med familj inomhus eftersom att barnen ändå går på samma avdelning på förskolan. Men resten av familj träffar vi utomhus, inga vänner:(

      Träffar ingen på fritiden och ca 1-2 personer i samband med jobb per vecka. Ingen familj utöver de jag bor med och inga vänner på de senaste fyra veckorna. Lämnar hemmet 1-2 ggr i veckan, inte mer.

      Var och träffade mina föräldrar i dag.
      Vi grillade och hade det trevligt. Åt dock maten inne pga av ingen värme ute ?

      Träffar en kollega även utanför jobbet. Oftast när vi ses så träffas vi hemma hos henne eller hos mig. Vi träffas ju ändå varje dag på jobbet.

      Träffar även min syster och hennes barn. Oftast på en promenad eller ute i en lekpark men ibland hemma hos henne.

        (Men det var ungefär dom jag umgicks med innan corona också så ingen större skillnad för mig)

      Träffar typ ingen förutom maken och barnen. Hälsar på grannarna på håll. Har gått en promenad med en kompis en gång på åtta veckor. Träffar min mamma på avstånd utomhus. Messar mycket med kompisar och familj, kör FaceTime och telefon. Det är skittråkigt rent ut sagt. Men håller i.

      Frisör som träffar folk hela dagarna…inga föräldrar som lever ,svärfar 190 mil bort.Träffar vänner vissa helger utomhus.

        Har ni lika mycket kunder som innan? Är de inte alls oroliga för att ni smittar dem? Har ni mask?

      lever helt som vanligt förutom att jag jobbar hemmifrån. men har alltid varit bacillrädd = extremt noga mdd hygien

      Utomhus

      Jobbar hemifrån mestadels av tiden men åker in ibland om jag verkligen måste. Mest för att det är skönt att sitta hemma. Åker hem till min mamma ibland och äter middag. Har träffat kompisar kanske varannan vecka och då på krogen.

      Träffar familjen. Träffar kompisar.
      Kramar dock ingen av dem, känns konstigt, vill ju krama dem…särskilt familjen.
      Dejtat en sen corona började, vi kramades bara men det var verkligen sådär ”får man göra såhär i dessa tider?”, vilket vi bestämde att man fick…

    Trevlig valborg !

    Hur firar ni/gör ikväll?

      Hade helt missat att det var valborg idag, tackar c-uppsatsen för det. Så har absolut inget planerat annat än att sitta hemma och glo på lite serier.

      Har just ätit 10 vårrullar och är halvvägs genom en påse chips.

      Spelar mahjong på mobilen och ska senare kolla på Hospital Playlist. Brukar inte fira valborg.

      Dricker vitt vin och äter Lyxig skagenröra hemma själv. MEN har under dessa ”Corona tider” verkligen börjar älska att umgås med mig själv. Är singel och väldigt nöjd med det just nu! Skål! ?

        Gud vad härligt för dig! 🙂

        haha känner samma som dig! har beställt hem gopizza och öppnat en flaska bubbel i min ensamhet ⭐⭐ kollar på one tree hill och bara myser ❤

          ?

          ÄLSKAR One Tree Hill – finns det på ngn streamingkanal (eller vad det nu heter? Menar alltså typ Netflix)?

            på viafree!! upptäckte för några dagar sedan ???

              Åh- kommer ju inte jag sova i natt?

      Sambon jobbar å jag är hemma själv. Har lyssnat på bra musik och ätit fil till kvällsmat. Ska ta ett bad nu. Tycker det är skönt att inte göra något. Speciellt nu när man vet att de flesta inte gör så mkt.

        Fil är livet ?

      Njuter av att ”slippa” stå ute och frysa och stirra på en brasa för att sen lukta grillad korv hela kvällen.
      Bästa valborg ever!

        Amen! Gud vad Valborg alltid gått ut på att man typ frusigt och stått i lera!

          Ja eller vad har man mer gjort? Varit apfull också. Låter det trevligare?

      Har precis börjat titta på greys anatomy så. Ikväll bingear jag och äter Spaghetti med köttfärssås ?

      Har nyss flyttat till Lund och såg fram emot att ta del av alla galna valborgsfestligheter, men är nu rätt nöjd med att bara chilla hemma och spela Animal Crossing.
      Corona, hönsbajs, staket, poliser och regn pajar liksom stämningen lite 😛

        Välkommen till Lund! ❤️

      Också missat. Blev mackor till kvällsmat till barnens stora lycka. Nu ligger jag i sängen och tänkte somna tidigt. Min man ville dricka vin och mysa men jag är för trött.

      Grillat med familjen, nu är barnen och sova, jag dricker skumpa och mannen tog en öl 🙂

      Eldade en brasa i vår öppna spis och såg på valborgsfirandet på SVT samtidigt som det ösregnade utomhus med 5-6 grader. Hade inte velat gå till nån brasa om nån ens tvingat mig ?

      Har gjort chokladbollar med barnen och nu ska vi äta upp dem

      Fulgråter till förlossningsvideos på Youtube. Minns inte när jag senast grät såhär.

      Handlade 22.30, den sista halvtimmen innan de stänger. Är i riskgrupp och det är inte så mycket folk då. Men höll på att somna ifrån det och nu är jag pigg och kan inte sova.

      Glad valborg!

      Har haft en kompis över på lite mat och vin, trevligt ändå?

    Varför är de flesta poliser så SINNESSJUKT snygga?! Hur får man en polis på kroken??

      Blev tillsammans med min innan han blev polis. hahah kanske inte hjälper dig dock ??

      Haha eller hur ? uniformen gör dom 10x snyggare

        Håller med. Män i unform alltså… Det är nåt. ?

          Jag tänker bara på alla fyllespyor osv som de uniformerna varit i närkontakt med så blir inte så tänd ? Svårt förtjust i klassisk M90 dock.

      Kan avslöja en hemlighet. När polisen kryper ur uniformen och hoppar i lite för korta jeans och grå loafers med tofsar, så är han plötsligt mindre attraktiv.
      Uniformen gör 80%!!
      Mvh
      En som har 15 års erfarenhet.

      Stöt inte på hen i uniform, är mitt bästa tips. Då är du körd direkt. Antar att du hittar en polis på samma ställen du hittar andra, tyvärr ?‍♀️

      Polismän är inget att ha för kvinnor. Polismän är ökända för att ha en dålig kvinnosyn och yrkeskåren är också överrepresenterade när det gäller kvinnomisshandel. Akta, akta!

        Hahahahahahahahaha den var rolig du. Troll

          Jag bryr mig inte im denna fråga men det som personen ovan säger kan ju vara sant till viss del. Eller menar du att alla poliser är underbara partners bara för att du känner en sådan.

        Precis som i alla yrkeskategorier finns det såklart män med dålig kvinnosyn. Jag känner personligen bara polismän som är jämställda, snälla och trevliga.

        ACAB

      Tycker snarare att uniformer gör män mindre attraktiva.

    Vad tycker ni om namnet NILEA till en flicka?

    Mixad härkomst inom Europa om det har någon betydelse.

    Spontant när ni hör namnet, vad tycker ni?

      Tänker på nivea

        Förstår!

        Tänkte samma.

      jättefint!!

        Tack!

      Spontant låter det ganska ”hittepå”, men känner man till härkomsten så är det väl ett helt ok namn. Milea låter naturligare tycker jag personligen. Men fattar om du inte vill hitta på en egen variant av ett redan existerande namn. 🙂

      För förväxlingsbart med Nivea. Tummen ner från mig.

      Nä. Jag tänker på floden Nilen.

        Intressant åsikt då jag tänk på namnet Nilay (Nil) som har sin sin sk rot i just floden Nil.

        Helt ointressant för någon annan, säkerligen ?

      Låter som hittepå. Don’t do it. Inte så snällt mot barnet. Sjukt trött på alla som ska hitta på speciella namn till sina barn. Det slutar med att alla kids går runt och heter Kiwi, Anakin och Nelix. Pallar inte heller konstiga stavningar med z och h överallt ?‍♀️

        Är inte en stor supporter av ”hittepå” -namn. Har inte tänkt på det på det viset. Tack för din åsikt!

        På förskolan jag jobbar heter alla barn Emma, Johan, Albin och Saga. Verkar som att ”hittepånamnen” är på väg ut, kanske? Eller så är det geografiskt och sociokulturellt…

          Det är en klassfråga rakt igenom.

        Alekz, linox, felizia, zandra. Nej såna där namn är inte fina.

        Läste Netflix istället för Nelix ?

          Kanske blev till under ”Netflix and chill”?

      Kasta om bokstäverna så får du Aline, mycket vackrare (särskilt med franskt uttal: A-Linn).

        Tack!

      Spontant: en felstavning på Linnea

        Förstår!

      Det låter som nåt varumärke som skulle säljas på apoteket, nåt medicinskt typ en kortisonkräm..

      ÄLSKAR udda namn! Tyckte det va jättefint ?

        Tack!

      Föredrar namnet Nilia.

        Tack!

      Jag tänker på Kenzas gudbarn Miléa. Finare imo.

        Låter som en kaffesort.

          Haha, ja!

          Milea…Nilea…samma skit.

      Fint, men känns lite som att man råkat stava Linnea fel?

        Förstår!

      Påminner om namn baklänges.. Nilam ex. Känns inte ”naturligt”..

        Tänkte samma sak att det blir (a)elin bakvänt!

      Inget fan tyvärr. Känns väldigt påhittat… har svårt för alla såna Elton Milton Milea osv.. Men man är väl olika, jag är en sucker för 1800-talsnamn typ ? Vill helst att mina barn ska heta Greta, Vega, Nils osv. Alla tycker ju kanske inte det är fint heller ?

        Fast Elton och Milton är ju faktiskt riktiga namn och inget hittepå?

        Både Elton och Milton är gamla namn, även om de tidigare inte varit vanligt förekommande i Sverige. Milea är ett namn med rumänskt ursprung. Alla namn är väl ”hittepå” från början, men de du nämnde förekom i olika delar av världen även på 1800-talet.

        Dom gamla 1800 tals namnen är hemska tycker jag. Farmor Greta morfar Nils, nej så tråkigt.

      Tycker som många här att det låter lite påhittat. Är gravid och letar namn till pojke och vet att det är svååårt så om jag hade hittat ngt som jag verkligen gillat hade jag kört på det ändå ?

      Linnea är finare och dessutom svenskt och klassiskt.

      Fint!

      Min första spontana tanke var Naila som i ”jag nailade den där bruden så hårt igår”

        Okay. Jag vet inte riktigt vad det är som avgör vad olika individer associerar diverse namn/ord med olika saker men det där lät lite lustigt, för mig.

      Gillar Aleah mer och ej så likt Nivea.

      Fint! Låter lite som namnet Elia som är från bibeln. Mött några barn som heter så, Elia alltså. Lea är fint annars tycker jag.

      Personligen gillar jag inte hittepå-namn, känns som alla vill att barnen ska vara såååå speciella eller om man hittar på jordens konstigaste efternamn för att de båda innan hette typ Johansson och Svensson☺️

      Njae, gillar det inte alls.

      Som att man vill vara speciell och nytänkande och att ”Linnéa” är för tråkigt för dig/er.

        Eller hur. Tycker det låter WT. Lite svårt att uttala dessutom, tungan hakar upp sig mitt i namnet, lite som att man inte minns namnet man ska säga.

      Ett tips är att inte diskutera de namn ni funderar på med andra. Bara kör på det du gillar. ALLA har en åsikt om namn och man blir påverkad. Lita på dig själv och din egen smak.

      Ett råd. Fråga aldrig någonsin vad folk tycker om ev namn till ditt barn. Alla tycker olika.
      Hitta ett namn du gillar, som du vill att ditt barn ska ha, och presentera det sen när barnet är fött.

    Är det svårt att baka cheesecake?

      Finns olika cheesecakes. Har gjort i ugn och i frysen. Frysen är godast. Fan, ska nog göra den i helgen ?

        Åh fryst cheesecake är ju bara bäst!

        Med Philadelphia. Mums!

      Väldigt lätt. Kräver bara ihopblandning av ingredienser och sedan in i kylen.

        Tack!

    Någon som lyckats bli ”frisk” från perfektionism? Det har gått så långt för mig att jag står på randen till utbrändhet (pga rädsla att göra fel). Det drabbar även mina relationer då jag lätt blir besviken på folk när de, vad jag förstår nu, inte lever upp till mina ”krav”. Jag känner mig verkligen hemsk och tar gärna emot alla sorters tips för att bryta detta!

      Jag lider av detta. Ett (harmlöst) exempel är att när jag köper ett plagg måste det vara perfekt. Jag granskar alla sömmar osv.
      Det är värre att det går ut över relationer.
      Har blivit bättre med åren. Har tyvärr ingen magisk lösning men bara det faktumet att du har självinsikt tycker jag är fantastiskt. Då kann man börja bearbeta det. Inse att det blir bra ändå…osv

        tack! vad skönt att det blev bättre för dig, det gör mig hoppfull!

      Japp! Genom affektfokuserad psykodynamisk terapi: ISTDP. Jag har ett helt nytt liv! 😀

        ååå berätta! har googlat lite så förstår på ett ungefär vad det innebär men berätta gärna om din erfarenhet (om du vill såklart)!

          Jag berättar gärna, säg till om det är något speciellt du vill veta 🙂
          Jag har lidit av depression, ångest, perfektionism och annat livsinskränkande i många många år. Provat kurator genom universitetet, massa olika KBT genom vårdcentralen, ångestdämpande, antidepressiva osv. Ingenting funkade i längden. Jag pratade med min psykolog på vårdcentralen och kom med förslaget att det kanske kunde vara något annat fel på mig och blev remisserad (heter det så?) till vuxenpsyk. Alltså ”riktiga” psykologer, för en utredning.
          Gick i terapin i inte ens ett halvår och har varit helt frisk sedan jul. Har ett helt nytt tankesätt, en helt ny syn på mig själv, prestationer och livet!
          Kanske bara svammel, haha. Vill du veta något speciellt? Kanske hur det går till eller känns eller så? Jag ska försöka svara så gott jag kan 🙂

            tack så jättemycket för svar, du får gärna berätta hur det går till! kommer det upp mycket ångest?

              Utgår endast från hur min psykolog jobbade. Har inte mer erfarenhet än så.
              Det är samtalsterapi, så man pratar. Men det är lite mer konfrontativt typ. Många frågor i stil med ”hur känner du gentemot mig när jag ställer svåra frågor? Varför känner du så? Känn efter under ångesten!” och sånt. Med mig var hon väldigt rak. Sa saker som ”ingen är perfekt, alltså är perfektionism en självbestraffande cirkel. Varför hatar du dig själv så mycket att du måste straffas?”
              Ibland nästan brutala sanningar och man går verkligen på djupet. Är ju inte säkert att alla jobbar så ”brutalt”, det beror kanske både på psykologen och patienten. Vet inte.
              För mig gav det många aha-upplevelser och en djupare förståelse för hur jag själv fungerar och vad jag behöver förändra för att jag ska må bättre.
              Jag upplevde inte att det var så mycket fokus på barndom och sådant, utan mer på destruktiva tankesätt och en förståelse för hur tankar och känslor hör ihop. Svårt att förklara och sammanfatta, men det var på ett mycket djupare plan än det jag provat innan.
              Det råder inga tvivel om att det räddade mitt liv. Jag var i en sådan sits att jag inte hade levt idag om jag inte hade fått rätt hjälp.

                tack för att du berättar! det där låter väldigt bra faktiskt. du skrev tidigare att du höll på i knappt ett halvår, hur ofta var terapin då? och var det att man liksom ”jobbade” själv på det mellan sessions? eller upplevde du att behandlingen huvudsakligen skedde under själva terapin med psykologen?
                och himla bra att du hittade rätt terapiform för dig innan det gick illa! ❤

                  Vi träffades varje vecka till en början. Efter några månader kände jag själv att vi kunde prova att ta det lite mer sällan, eftersom jag då mådde bra och typ inte hade något att prata om när jag kom 🙂
                  Jag fick ingen ”läxa” som jag fick i KBTn, men klart att tankarna gick och jag funderade mycket. Speciellt om det hade varit en sån där aha-upplevelse, det väcker ju jättemycket tankar.

      Jag har gått kbt ett år och blev precis klar. För mig hjälpte det väldigt mycket men man måste vara beredd på allt jobb som krävs! Men som en annan skrev, bara att du vet om att det är ett problem är det första och största steget!

        tack för svar! jag känner verkligen att detta har dragit ner min livskvalitet så länge att jag är redo att göra jobbet som krävs

          Ja jag förstår dig fullt ut. Jag hann få en utmattning och en depression pga det. Tog lång tid att komma tillbaka. Jag har även adhd och har pga av det även ett kontrollbehov. Kbt är det bästa som har hänt mig. Har även gått kbt för trauma, då genom privat psykolog och sedan kbt på psykiatrin för det problemet du beskriver. Tycker båda var lika bra men går snabbare att få hjälp privat, men jag fick ett bättre ”team” genom sjukvården med läkare, psykolog osv.

          Önskar dig all lycka till, det kommer bli bättre. Jag hejar på dig!

            tusen tusen tack! och så skönt att höra att andra har bra erfarenheter och att det går att ta sig ur detta!

      Jag passerade randen för utbrändhet pga perfektionismen och det var nog det bästa som hänt i mitt liv. Blev sjukskriven, gick i samtalsterapi och, framförallt, KBT vilket förändrade allt. Även om det inte var där jag ville hamna så tror jag inte jag hade kommit dit jag är idag om jag inte gått över gränsen. Jag är fortfarande perfektionist men har fått så många insikter och lärdomar vilket gör att jag kan hantera det som inte blir perfekt. Vänta inte tills du passerar gränsen utan ta kontakten redan nu. Antar att man ändå går via vårdcentral för att få de kontakter man behöver men är inte säker. Där får gärna någon annan flika in med kunskap om den biten. Kanske inte samma sak om man inte är utbränd..? Lycka till!

        tack för svar! jag tror att vi har några psykologsamtal inkluderade i försäkringen på jobbet (om man riskerar att bli sjukskriven för utbrändhet dvs). jag ringer det samtalet på måndag och börjar där!
        hur fungerade det med kbt? har för mig att det finns i grupp men finns det privat också? skulle iof inte ha något emot att dela terapin med andra. du får gärna berätta (om du vill såklart!)

        tusen tack för tips! har du läst den själv?

    Hur är ni som har borderline?

    Jag har en granne som aldrig lämnar mig ifred nästan. Hon smsar mig från sju på morgonen redan med ett ”god morgon” och undrar vad jag ska göra under dagen. Sen är det igång! När jag svarar ibland att jag ska städa osv och bara ska vara hemma, men sen kommer på att jag måste till närbutiken för att handla något, då kan hon springa ut på balkongen när hon hör min dörr öppnas och stängas för att sen ropa efter mig ”jag trodde du bara skulle ta det lugnt hemma.”

    Får jag besök så undrar hon vem det är och att vi pratar för högt(vi har vägg i vägg).

    Hon blir riktigt sur om jag inte kan ta en promenad eller liknande. Hon har inte EN ENDA vän och är hemma hela dagarna.

    Hon är i övrigt snäll osv och jag har sagt ifrån men det hjälper inte. Så nu undrar jag om det här beteendet är vanligt hos dem som har borderline? Hon har både borderline och adhd.

      Men spontana tanke är Hur kan du tillåta henne att fortsätta med sitt sjuka beteende mot dig? Hon är uppenbarligen sjuk, det kan du inte ändra på. Det du kan ändra på är om hon ska få vara en del av ditt liv

        Men hur ska jag göra??? Vill inte vara elak. Har sagt till henne att hon skriver för ofta och att jag inte har tid med sånt. Då blev hon riktigt irriterad och sårad. Hon pratade inte med mig under två dagar men sen helt plötsligt en dag ser jag det där jävla ”god morgon” smset med en smiley som om inget har hänt!

          Jag tror du får strunta i om du ”är elak ”. Du måste kunna säga åt henne och vara tydlig. För ditt egna bästa.

            Det är inte elakt att sätta gränser. Det är sunt beteende. Mer elakt att låtsas som allt är ok och sen störa sig på henne.

          men du är ju elak mot dig själv om du låter det fortsätta .. jag försöker alltid att vara så snäll jag kan men går det över till att man blir elak mot sig själv istället tycker jag att man kan få vara lite elak mot andra. det låter som en superjobbig situation!

          Blockera hennes nummer och ropar hon något från balkongen så vinka bara till henne.

        ”Det du kan ändra på är om hon ska få vara en del av ditt liv” Det funkar ju inte om man bor vägg i vägg. Enda alternativet är ju att flytta och det kanske inte alltid går

          Har precis flyttat hit pga studier. Så det är inget alternativ att flytta just nu. Jag ringde fastighetsägaren och frågade om det finns en lägenhet jag kan byta till? Allt var upptaget och de har en regel att man ska bo minst 1,5 år innan man får byta.

        Sweet but a psyko, run run run!

      Guuud låter exakt som min kollega faktiskt men vet ej om hon har borderline..

      Frågan är om det verkligen har med hennes diagnoser att göra eller om just det beteendet beror på att hon är koko? ?

      Låter fan jobbigt. Tror inte hennes beteende har med borderline att göra Hade själv en borderline diagnos. Numera friskförklarad sen några år. Känner inte igen mig personligen i beteendet. Hade dock en vän som höll på så som den du beskriver, hon hade dock ingen diagnos men kunde haka upp väldigt mycket på en person och tog inte ett nej, ville alltid ses fast jag sa jag var upptagen mm.

      Vill du ha henne i ditt liv? Kan du vara ännu tydligare mot henne?

        Nej!
        Jag har bott här i snart åtta månader och känner ingen i denna lilla stad. Hon har trevlig och välkomnande och jag blev glad över att jag fått en sån trevlig granne. Redan efter en månad började jag få klumpar i magen. Känns som att hon kontrollerar varenda liten sak jag gör…

        Efter att jag talat om för henne en gång att jag tycker att det är jobbigt med sms/samtal hela tiden och att någon kollar vad jag gör tio ggr/dag. Jag har haft ett destruktivt förhållande och det här får mig att må illa. ”Jag förstår” sa hon med en arg blick och stängde igen min dörr(hon stod vid min dörröppning och ville låna lite mjöl)

        Två dagar senare när jag satt i min balkong (tro det eller ej, men vi delar balkong. Vi har ett skynke emellan bara!) då kom hon ut och började prata om en tjej som hon störde sig på för ett tag sen som hon hängde upp mot en vägg för att hon hade kallat henne för ”slampa” och tog fram en kniv, skar henne i kinden och sen viskade ”nästa gång blir det halsen”. Sen skrattade hon och sa, ”oj oj vad galen jag är ibland. Men det är bra att sätta folk på plats!”

        Jag mådde riktigt illa efter att hon berättade det för mig och visste inte om det var någon pik gentemot mig eller något…

          Men gud vad obehagligt?

          Det där är en farlig person. Jag hade övervägt att flytta. Hon kan skada dig om hon blir missnöjd med dig. Ta det försiktigt men undvik henne så gott det går och försök att hitta någonstans att bo längre bort.

            Exakt min tanke

      Du skriver att hon inte har någon annan vän förutom dig, det kan vara så att du är hennes ”favorit person”, vilket är väldigt vanligt. Jag skulle försöka att vara väldigt fyrkantig och verkligen kommunicera dina gränser, det värsta du kan göra är att bara sluta höra av dig.

        Ja hon bankade på min dörr en kvart och skrek genom brevinkastet att hon är orolig och skulle ringa polisen för att jag inte svarat henne på hela dagen. ???

          Asså från början lär det lite obehagligt men nu är det skrämmande, på riktigt du behöver bli av med henne

          Du skulle ha skrikigt tillbaka att DU skulle ringa polisen om hon inte lämnade dig ifred.

      Hade försökt säga upp kontakten. Hon låter lite läskig

        Det går verkligen inte! Tro mig när jag säger det. ??

          Det går. Jag sa upp kontakten med min syster pga att hon visade samma beteende. Om man vill kalla mig elak så får man göra det men jag har ingen energi eller ork för störda människor.

          Aldrig läst något som gjort mig så rädd. Du har inget val. Antingen ignorera henne och spela upptagen eller flytta.. wtf kvinnan vera ha psykos. Jag är rädd va e de för graanne du har? Gör hon bara så mot dig av alla?

            Ja, du måste flytta! Ta ett uppehåll i studierna och flytta tillbaka till staden du kommer ifrån, eller någon annastans varsomhelst, bara inte där du bor nu!

      Hade en vän som var likadan, om jag stod i duschen kunde jag ha 15 missade samtal från henne. Till slut bröt jag med henne, så jäkla skönt. Jobbigt läge att ni bor grannar men börja leta annat!?

        Ja jag letar för fullt! ?

          Om man är en trygg, lugn och självständig individ så dras tyvärr den här typen av sjuka människor till en (psykiskt sjuka, alkisar, knarkare etc). Jag har varit med om det flera gånger i mitt liv och för närvarande har jag minst två personer som beter sig på det här sättet. Problemet är att man som frisk, sund och omtänksam människa, har svårt för att vara ”elak” mot sjuka människor som inte mår bra. Och nästa problem är att den här typen av människor riskerar att dra hela dig med sig i deras eget fall och det sällan räcker att vara rak och tydlig med dem. Jag kör därför undvikande-metoden mot dem. 🙂 Det gäller att tyst ”straffa” dem genom att, när de tex har gått över gränsen och åkt hem till en för att man inte svarat bums i tfn, helt enkelt undvika dem ett tag. Problemet med denna metod är att de oftast fattar då men att de, om man inte är konsekvent i fortsättningen, snart faller tillbaka i sitt kontrollbehov över en. Var alltså konsekvent och börja sudda ut kontakten med personen i fråga. Det börjar med att de hör av sig ofta, det utökas snabbt till dagliga kontakter och innan man vet ordet av, hör de av sig flera gånger per dag, åker hem till en för att de blir ”oroliga” när man inte svarar osv. Du måste alltså sudda ut ”vanan” som personen i fråga har lyckats överföra på dig att ni ska höras varje dag.

            Ja jag blir själv galen snart av det hela…

              Been there. 🙁 De här människorna suger ur en all energi om man låter dem kontrollera en.
              Men mitt råd är att du måste börja sudda ut kontakten. Och framför allt vara konsekvent i fortsättningen. Du kan inte vara bästa polare med personen ena dagen och sedan vända helt. Håll mentalt och fysiskt avstånd hela tiden, begränsa kontakten och var konsekvent. Släpp aldrig personen helt in på livet. Sista utvägen är tyvärr, om de inte skärper till sig, att man måste säga upp kontakten helt.

              Inlägg: 1 613

              Jag reagerade omedelbart på att det är ett beteende vid emotionell instabilitet, dvs borderline och kom sedan dit. Självklart kan man ha grannar och bekanta som har borderline och som fungerar men du måste omedelbart backa från din granne.

              Du har haft ett destruktivt förhållande och känner igen beteendet eftersom många män med våldsproblem och kontrollbehov har samma diagnos ofta och även andra inom kluster B. Saken är att borderline kan bli 
              farligt om du skaffar partner etc eftersom de har svårigheter med seperation och kommer oftast in i ditt liv och är supertrevliga och vill bli din bästa vän från dag 1 eller som partners omedelbart ingå symbios. 

              Det kan bli allvarligt.

              Jag läste att du redan pratat med hyresvärden, men förklarade du hur situationen ser ut och att du blir mer och mer rädd för din granne? Om värden förstår att du känner dig hotad, kanske de kan göra ett undantag och säga till när en ledig lägenhet dyker upp? Att flytta låter tyvärr som den bästa idén, speciellt som ni t.o.m. delar balkong – !

              Ett tips är att tills vidare köra grey stone-tekniken på grannen, kolla upp den. Var så tråkig som möjligt, ge ingen info om dig själv, svara ibland och dra ut på det, bara ja, nej, etc. Då blir det svårare för grannen att ta fäste på något och att nysta vidare i er relation.

      Nej men Gud först tyckte jag det lät jobbigt men när jag läste dina andra kommentarer blev jag verkligen rädd och orolig över dig! Shit alltså se till att låsa balkongsdörren och alla fönster hela tiden och undvik henne fysiskt så mycket som det bara går.

      Förlåt men hon låter typ läskig ?

    Någon som har gjort en orosanmälan till sociala någon gång? Ang en barnfamilj där en oro för barnen finns, dock ej missbruk eller våld.

      Men vad är det för anmälan om det inte framgår missbruk eller våld? ? Utveckla gärna!

        Kan Inte gå in på det för detaljerat då det blir för tydligt ifall någon läser. Men en typ av försummelse antar jag är det närmaste jag menar.

          svårt att veta vad du syftar på om det varken är våld eller missbruk inblandat. Man kan inte anmäla bara för att man ogillar någon och deras sätt att leva…

            Man kan ju försumma sina barn ändå. Inte ge dem mat eller tvätta dem, till exempel.

              Fast inte ge sina barn mot måste vara någon form av misshandel ?

            Fast nu verkar det inte som att ts ska anmäla bara för att hon ogillar dom? Vilken konstig slutsats.

          Jag har. Även min var pga försummelse. Vad funderar du på?

            Jag tänker mest på hur förloppet ser ut efteråt, hur socialen arbetar. Jag tror absolut inte det är aktuellt med LVU, men föräldrarna behöver solklart stöd och hjälp i sin föräldraroll…

              Socialtjänsten gör flest en förhandsbedömning för att ta reda på om de ska starta en utredning. En utredning startas för att ta reda på om familjen kan behöva något form av stöd. Det är ju oftast helt frivilligt och familjen kan erbjudas massa olika typer av stöd. Vanligast är familjebehandling som man genomför i samråd med familjen.
              Du som anmälare kommer aldrig få veta detta då det är sekretess.

                *först, inte flest i första meningen.

          Självklart kan du anmäla oro om du tror att de försummar barnen. Skulle dock råda dig att först ringa anonymt och inte berätta om vem du är orolig för och beskriva situationen och ”bolla” med soc om de tycker att det låter som skäl för en anmälan.

            Bra förslag, så kan man ju förstås göra!

              Du har också rätt att göra en anonym orosanmälan som privatperson om du är orolig att det ska komma till familjens kännedom att det är du som har anmält. Dock är det viktigt att du då inte säger ditt namn/vilken relation du har till familjen. Man kan således inte uppge sitt namn och sen be om att få vara anonym.

              Lycka till och fint att du ser till barnen och familjens bästa!

          Filma hur hon håller på när du inte öppnar dörren. Visa för din hyresvärd. 
          Berätta hur hon har hållt på sen du flyttade in. Det borde få henne vräkt. Kan säkert göra en polisanmälan med. Hon respekterar ju inte de gränser du har satt upp för henne. Finns ju besöksförbud och sånt där du kan åkalla.

          Vet att det är skitjobbigt men du får inte fega med det här. Bryt med henne snarast möjligt och säg att du inte vill att hon knackar på hos dig mer, att det räcker nu. Du har inte valt henne som granne. Hon måste respektera dina gränser. 

          Och när hon bryter det och börjar dampa igen så filmar du allt och visar hyresvärden.

          Sen kanske du inte ska sitta på balkongen så länge hon bor där. Man vet aldrig vad en sån människa kan ta sig till med tanke på hotet

      Ja flera gånger, men genom mitt yrke då. Finns alldeles för många barn som har det dåligt hemma. Misstänker du något så kontakta socialen, hellre en gång för mycket än för lite.

      Nej, men själv fått anmälan på mig. Finns inget värre än att gå till soc och prata om anmälan ??

        Man fantastiskt att någon bryr sig om dina barn och din familj så mycket att de vill hjälpa er att få det bättre!
        Fanns det inget för soc att anmärka på var det ju toppen. Fanns det något och ni fick hjälp var det ju också toppen.

          Inte när det är falska anklagelser. Du vet väl att många anmäler för att jävlas??

            Då framkommer det ju i utredningen och man har inget att oroa sig för. Andelen falska anmälningar är väldigt liten och de allra flesta anmälningar grundar sig i välvilja och oro.

        Jo det finns nåt värre. Barn som lever under hemska förhållanden som aldrig anmäls till soc ?

      Känner några som jobbat på förskola som anmält till soc pga exempelvis vanvård (barnen kom otvättade, luktade, smutsiga kläder, långa naglar, oborstat hår osv osv). Detta i kombination då, inte så att man ringer soc om ett barn kommer 1 gång med långa naglar eller smutsiga kläder. Utan detta var upprepat under en viss tid.
      Det är bara att anmäla om du är orolig. Hellre en gång för mycket än en gång för lite.

        Anmäler man som privatperson kan man dessutom vara anonym.

        Men VAA? NU blir jag orolig. Har en dotter med jättelockigt hår som ibland vääääägrar låta mig borsta det. Och ibland känner jag att jag inte orkar ta den fighten. Så hon har fått gå till förskolan med rufsigt hår i en tofs bara. Får panik nu…

          Om du läser en gång till så handlar det inte om några få gånger. Det finns tyvärr föräldrar som verkligen inte kan ta hand om sina barn. Det är inte samma sak som det du beskriver och det tror jag pedagogerna har koll på.

            Fast det är inte några få gånger som det hänt. Utan lite då och då när dottern är på dåligt humör och jag inte orkar ta fighten. Men jag får förklara för pedagogerna kanske..

              Skärp dig, detta handlar inte om dig

                Nej men jag måste väl kunna fråga? Eller måste jag be om lov kära Jenny?

                  Nej du ska inte behöva fråga det. Du måste väl fatta skillnaden på vanvård och att ditt barn inte vill kamma håret. Och du underskattar pedagogerna om du tror att dom inte ser skillnad, å det grövsta.

          Givetvis anmäler vi ingen för lite rufsigt hår. Skulle det vara i kombination med ”onormal” hunger, trasiga kläder, smutsigt hår osv kanske vi skulle börja tänka på det. Vi kan skilja på ett barn som ibland har smutsiga kläder för att det hoppar i vattenpölar på väg till förskolan och ett barn som ständigt har smutsiga kläder till den grad att det luktar.
          Barn är ju generellt rätt tufsiga och smutsiga, för att de leker och tumlar runt, men tro mig, vi kan se skillnad.

          Alltså det har ju med helheten att göra. Det är inte som att någon har oborstat lockigt hår Någon gång då och då drar på sig en anmälan.
          Det är när håret i regel är tovigt, naglarna Alltid är långa med massa smuts under. När kläderna är smutsiga och kanske också trasiga. När barnen kommer med samma kläder hela veckan och de kanske också är alldeles för små. När de inte vet Att man tvättar händerna efter ett toalettbesök. När det blir uppenbart att barnen aldrig blir tvättade. Och när de inte är vana vid riktig mat. När de inte har ordentliga ytterkläder osv osv.
          I samband med att man inte får något gehör från föräldrarna. När de aldrig är med på föräldramöten och utvecklingssamtal eller verkar bry sig nämnvärt om barnens utveckling.

            Okej tack för förtydligande. Nu känns det genast lite bättre.

            Usch jag får ont i magen av att barn har det så

          Många barn vägrar att borsta håret då och då, det kan väl inte krävas så lite för att få panik och misstro din egen roll som förälder?

          Men sluta bara

      Skrivit väldigt många i mitt jobb.

      Jag har gjort många eftersom jag jobbar i sjukvården och har skyldighet om jag känner oro för ett barn. Det kan vara allt från att patienten håller på att bli hemlös, missbruk, våld, svårt sjuk patient osv. Är du orolig för barnen så gör en anmälan, du kan ringa till socialtjänsten eller googla på kommunens hemsida där det finns kontaktuppgifter. Det du kan tänka på för att det inte ska kännas ”så hemskt” för dig är att verkligen lyfta fram varför du är orolig och kanske att du tror att föräldrarna behöver stöd i omsorgen. Det behöver inte vara ”dåliga föräldrar” men de kan behöva hjälp. Sen finns såklart värdelösa föräldrar med tyvärr men de känns inte särskilt jobbigt att ”anmäla”.

      Sitter i ungefär samma sits som dig. Jag har ett par i min närhet som ska bli föräldrar om ett par månader där jag vet att personerna inte är lämpliga som föräldrar. Inget missbruk eller våld utan här handlar det mer om hur föräldrarna är som personer osv. En del av mig säger att jag borde kontakta soc medan en annan del vill avvakta och se hur det går först. Svårt det där. Ni kanske har några tips?

        På vilket sätt är de inte lämpliga tror du?

        Du kan ju omöjligt förutspå hur de kmr ta hand om sitt barn bara för att de inte är ”bra personer” enligt dig.
        Barnet verkar ju intr ens vara fött än.

        Du kan inte göra en orosanmälan på ett ofött barn. Och som ovan, vad får dig att tro att de inte är lämpliga?

        Som ovan. Går inte att göra en anmälan om barnet inte är fött. Dessutom har du ju ingen aning om hur din kommer klara det. Dessutom har ju BVC å mvc bra koll.

        När folk här som vanligt tror att andra är dumma i huvudet. Klart jag vet att det inte går att göra en orosanmälan när barnet inte är fött än ??‍♀️ Tänk lite längre innan du skickar iväg en kommentar. Varför exakt jag inte tycker dem är lämpliga kan jag inte gå in på, men kvinnan är allvarligt psykiskt sjuk samt har tendenser till aggressivt beteende. Inte bara jag själv som fått genomlida hennes bravader utan många fler. Så det är inte bara jag som är orolig om man säger som så.

      Man kan anmäla för bristande omsorg. Vet ett fall där barnet alltid luktade illa, hade skitiga naglar etc etc. Då anmäler man och så får soc avgöra därifrån.

      Jag har gjort det, men enbart via jobbroller.

      Du ska absolut anmäla om du har sett tecken för att vara orolig för barnen. Du behöver inte ha några bevis utan det räcker med just oro för att ett barn inte har det bra hemma. Bättre anmäla en gång för mycket än en gång för lite! Du kan även anmäla anonymt om du ej vill uppge ditt namn.

      Jag har anmält – en kille i min sons klass berättade för mig att han ofta blev hämtad mitt i natten av sin mormor för att pappa och mamma bråkar…och jag har sett blåmärken på honom (dock svårt att veta varifrån dom kommer såklart)…
      Han sa också att hans föräldrar bråkar så hans mamma blir rädd och att han gömt sig under en säng osv.

      Jag anmälde det (anonymt feg som jag är) och nu bor han hos sin mormor på heltid! Så jag antar att det jag hörde var sant!

        Så himla bra gjort av dig! Att du såg, hörde och vågade agera för denna lilla pojke! ❤️

          Ja, det var inte fegt utan modigt. Du räddade säkert pojkens barndom.

    Vilket alias här inne tycker ni mest om?

      Anonym

        Tack ❤??

      Flitens slampa. Pure genius.

      Det där från Dire Straights-låten!

        Gulligt!?
        Har sett ditt många gånger, först nu jag såg att det inte står mopsjävel?

          Hahaha jag dör! ?❤️

            Haha jag har också alltid tänkt på en mops fast jag sett att det står mopp!
            Tänkte mig en uppkäftig mops, en jävel liksom (bilden i huvet, inte du..)

      Lovisa Lo! Hon verkar reko.

        Hon som skriver svar på sina egna kommentarer med olika namn? ?

        Håller inte med, du har skrivit nån konstig kommentar högre upp bla

        Ha ha, nej du verkar kocko. 😀

      Trädgårdsmästaren och Clean Your Room and Slay Your Dragons. Gillar även Victor den store ?

        +1 på clean your room slay your dragons! Inte sett på ett tag, vart håller du hus? ?

          Hos mig. ?

      Victor den store och Don Lothario, framför allt i samma konversation?.

        Var är de nu för tiden?

      Viktor den store och Sofia som har sin blogg länkad!

      Jag saknar Get.

      Burschki (stavning?). Alltid intelligenta kommentarer. Och Anton.

        Du glömde bara ett g och jag instämmer. ?

        Violet Crawley tror jag nicket var. Skrev en del om böcker och läsning. Hade en trevlig ton, även mot folk som tramsade.

          Nej hon blandar inte ihop och Violet såg jag så sent som idag. Också trevligt ?

            Du förstår väl att du svarar på en kommentar som uppenbart hamnat fel?

              Nej det gjorde jag inte. Jag var trött och hade druckit ett par glas vin. Tack för att du i en så trevlig ton rättade ut det misstaget åt mig.

              Ha en fin dag!

    Sjukt uttråkad hemma så kastar ut en fråga som jag funderat på då & då (inte för att det är något jag planerar, utan rent filosofiskt):
    Är det inte helt sjukt att man i princip inte kan välja att inte vara del av samhället? Man kan liksom inte försvinna från register, avsäga sig allt vad medborgarskap heter o bara göra sin egen grej. Man är alltid, överallt tvungen att leva enligt ”mallen”.. Eller? Tänker typ på filmen Into the wild – är det ens möjligt? Finns det folk som frivilligt lever så, och ”avsagt” sig att vara del av samhällsstrukturen??

      Är ju oerhört sårbart. Tex att inte kunna få hjälp om man blir sjuk.

      Absolut. Googla ”off grid”.

      Finns nog många som bara vill dra iväg. och en del gör det också.

      Det är väl bra att man inte kan? Vill du massa folk som ränner runt utan att man har nån koll på vilka det är eller nåt? Ett skuggsanhälle.

      Jag tycker att det är sjukt spännande och när någon konstig dröm om att ha bug out locations i flera städer/avlägsna platser där jag har massa vapen, övervakningsutrustning och annat gött och där ingen vet vem jag är. Tror dock att det är svårt i Sverige, men i Amerikat så…

      För det gick ju jättebra för Into the Wild-killen. Jag har läst boken och där får man veta att han dog ett par km ifrån ett ställe där det fanns möjlighet att korsa floden.

        Den där bussen är dock på ett farligt ställe. Inte som att det bara är att korsa floden på något ställe.. samt beror på säsong osv. Nu menade du kanske inte så och isåfall ber jag om ursäkt ?

    Har någon ett riktigt gott cheesecakerecept? Jag tänkte inte på att fråga i min förra kommentar haha.

      Camilla Hamids citroncheesecake var sjukt gott

      Vit choklad!!! Har dock inte recept men googla ?

      Philadelphias hemsida har många recept ??

    Hej Familjeliv! (Nej, jag vet. Men jag orkar inte registrera ett konto där för en enda fråga.)

    Min tvååring har slutat med blöja dagtid, och från att aldrig ha röd rumpa så får han det nu dagligen. Jag har googlat, men allt jag får upp är om hur de kan bli röda pga blöjan och att man då ska lufta och smörja. Men om de får röd rumpa för att de inte har blöja? Jag funderade på om det kunde vara allergi mot plasten i pottan, men hittar ingenting om det heller, och hittar inget annat alternativ än plastpottor heller. Det blir lite bättre om kalsongerna är på, men inte bra. Men för tillfället vill han gå utan och då funkar även potträningen bättre. Men ibland får han helt enkelt gå med blöja ett par dagar för att rumpan ska få vila och läka. Någon som varit med om liknande eller vet vad det kan bero på? Det gör ju ont på kvällarna efter en hel dag utan blöja. ?

    (Och ja, jag kommer även att ringa BVC nästa vecka när de öppnar)

      Kan det vara så att han själv kliar sig röd? Han kanske inte kan/tänker på att göra det när blöjan är på men när den åker av är det fritt fram att klia lite.

        Nej, kliar inte själv. Det var också en fundering men det kunde jag utesluta ganska fort.

          Sitter han med naken rumpa någonstans i hemmet som skulle kunna ge utslag? Någon lekmatta, soffan som kanske irriterar?

            Mattorna har jag tagit undan om ifall det skulle bli olyckor, skulle väl vara soffan då. Men borde han inte bli röd i övrigt med då?

      Tvättade du pottan innan ni började använda den? Kan ju vara ngt han reagerar mot som. Du redan är inne på…Hade tvättat och desinficerat pottan och sedan gjort rent pottan och barnet ordentligt efter varje toalettbesökm. Se till att han torkas ordentligt och använd Inotyl på det röda.

        Tvättar och torkar pottan varje gång, likaså sonen. Inotyl får jag inte smörja på längre, bara bephanten (stavas det så? Den blå tuben) Inotylen verkar svida för han gråter och säger ”ajaj” om jag tar fram den. Efter en natt med blöja och salva har det mesta lagt sig men blossar upp allt eftersom dagen går.

        Jag själv tror att det är något med pottan, sambon tror något annat på grund av hur utslagen sitter. För det sitter inte där han har kontakt med pottan, utan innanför där ”Pottringen” har kontakt. Och det förbryllar ju mig med, men jag upplever det som att det blir värre efter varje gång han suttit där. Han sitter inte långa stunder utan sätter sig bara för att göra det han ska när det behövs.

      Sköljmedel/tvättmedel på kläderna?

        Det här låter troligt! Jag reagerar på vissa tvättmedel och speciellt på ställen där kläderna sitter nära huden och det kan bli varmt, ex rumpa och lår, märkte det väldigt tydligt när jag fick kontorsjobb och satt ner hela dagarna. Fick fruktansvärd eksem.

        Fast han får ju betydligt mindre när han har kalsonger/byxor på? Problemet då är att han kissar på sig. Så det är väl tur att han inte kommer att vara nakenfis längre än att han lär sig dra ner och gå på pottan även påklädd. Men tycker ju synd om honom under tiden.

        Vi använder grumme parfymfria har jag för mig, och inget sköljmedel. Slänger i lite ättika för o mjuka upp istället.

      Har inget svar på varför men samma sak för min dotter, från aldrig röd till ofta röd och prickig. Lägger sig under natten, hon vaknar utan rödhet/prickar. Intressant och se om någon har ett bra svar ?

        Tvättmedlet/sköljmedlet. Testa neurals

        Skönt att få höra att vi inte är ensamma om problemet. Men det måste ju vara fler än våra barn som reagerat så här tycker jag, men hittar verkligen ingenting när jag letat. Du är den första, inte ens vänner och systrar har känt igen det med sina barn.

      Min son hade samma typ och det berodde på rengöringsmedlet jag använde för att göra rent pottan. BVC sa att pottan ska bara duschas av ordentligt med varmt vatten och det löste problemet för oss. Många blöjor innehåller också salva som hjälper mot irritation så när man slutar kan man behöva smörja med annat under en övergångsperiod tills huden vänjer sig.

        Är det salva i blöjorna så känns det ju som en ev rimlig förklaring, det visste jag inte. Tack!

      Tvätta av med ljummet vatten och babyolja när det hänt en olycka. Smörj med mjukgörande, typ miniderm eller locobase kanske? Eller om det blir för fuktigt potatismjöl? Det låter som du kör med Blöjfri.se potträning på 3 dagar-metoden, det finns en Facebook–grupp där man kan ställa frågor, har sett flera med liknande problem där.

        Fuktigt upplever jag det inte, på kvällen känns det snarare torrt. Det är sonen som i så fall kört den metoden för visste inte ens att det fanns något som kallas så, det är han själv som visat att han vill köra utan byxor och dragit av dom. ? ska genast gå in och läsa!

    Jag blir lite chockad över att så många är ute på fester och grejer idag.
    Jag är inte den som är rädd men jag gör inte mer än det nödvändiga (handla, hämta ut paket, går ut i skog/parker med min son) av… Respekt? Princip? Hänsyn? Vet inte. Men så ser man hur så många är ute idag och det stör mig?..

      Tycker man kan vara ute så länge man tar ansvar med avstånd och inte umgås i stora grupper. Det är ändå fint om vi har några näringsidkare kvar när allt det här är över.

        jag håller med. dessutom är det lätt att säga när man har en familj som man bor med, dvs att man faktiskt har någon sorts socialt umgänge. är man singel och bor själv är det helt sjukt deprimerande att sitta hemma själv vecka ut och vecka in. hade jag varit frisk hade jag umgåtts med vänner utomhus på ett ansvarsfullt sätt

    Jag blir lite chockad över att så många är ute på fester och grejer idag.
    Jag är inte den som är rädd men jag gör inte mer än det nödvändiga (handla, hämta ut paket, går ut i skog/parker med min son) av… Respekt? Princip? Hänsyn? Vet inte. Men så ser man hur så många är ute idag och det stör mig?..

      Im with You! Jag känner mig typ som den enda som faktiskt isolerar mig frivilligt av de skäl du just nämnde. Respekt, princip, hänsyn. Är ensam hemma ikväll o har rätt tråkigt, då sambon valt att åka till sin familj i mer corona-utsatt stad än vår egen. Jag följer ej med pga…. att jag inte tycker att man borde. Lite kärlek till er andra som också stannar hemma för allas skull ?

        Nejdå vi är flera. Jag och sambon träffar endast mina föräldrar. I övrigt ingen. Jobbar hemma, onlinehandlar mat. Visst är det drygt och jag saknar att träffa folk som tusan men i det stora hela känns det som en mycket liten uppoffring för att dra mitt strå till stacken. Kanske gör jag något fel, kanske överdriver jag men jag försöker. Stay safe!

      +1. En kollega skulle åka från Stockholm till Uppsala för att festa med kompisar. Vad håller folk på med!?

      ingen jag känner verkar va ute. och ändå känner jag flera som studerar.

      Håller verkligen med.
      Jag lever väldigt isolerat, är bara bland folk om det verkligen behövs. Inte träffat mina vänner sedan allt det här drog igång, träffat mina föräldrar ett fåtal gånger (brukar annars åka och hälsa på dem minst en gång i månaden). Jag får bara höra att jag är löjlig, att ”man inte ska sluta leva om man är frisk, vi sitter faktiskt inte i karantän” osv och jag blir så jävla frustrerad? Jag blir liksom hånad för att jag tar mitt ansvar? Min pappa är i riskgrupp och jag är livrädd att han ska bli smittad, därför tänker jag på alla andra som själva är i riskgrupp eller har anhörig som är det och det minsta jag kan göra är att inte utsätta mig själv och andra för onödig risk.

      Det är skitjobbigt att vara ensam hela tiden, att inte få den här vardagliga mänskliga kontakten. Men jag gör mitt bästa och jag önskar verkligen att folk hade kunnat tänka efter lite mer. Liksom vafan, hur svårt är det att INTE festa en kväll?

    I ett tidigt avsnitt av HIMYM när Ted är på en strippklubb så presenterar han sig för en av stripporna, hon heter Tracy. Då säger Ted ”thats how i met your mother” och barnen säger då ”WHAT”.

    Bara jag som missat det fram tills nu? ?
    Redan där hintade de om namnet till mamman.

      Mennnn sant ju! Älskar såna dolda hintar. I avsnittet där Ted råkar missta Eco201 med sin egen architektkurs så sitter mamman där i salen. Hon är den enda som tittar in i kameran. Rätt kul.
      Bästa avsnittet är dock Symphony of Illumination och bästa klippet är när Ted ser Robin sitta på kyrkbänken samtidigt som han avger sina löften i en slags dröm.

        Produktionen visste ännu inte vem som skulle spela mamman när avsnittet med eco201 spelades in… Och vilket klipp refererar du till? Känner inte igen det

      Det blev en jättestor grej bland fansen när avsnittet sändes och alla ba ”det måste betyda att mamman heter tracy!”. Tror faktiskt inte manusförfattarna hade tänkt på det (för tracy känns mer som ett stripp-namn än ett namn man skulle ge mamman) och insåg det först när avsnittet sänts och alla påtalade det. Så de blev helt enkelt tvungna att ge mamman namnet tracy.

      Haha, älskar den serien. Tror att det är för att det är så mycket som hänger ihop. Den håller liksom (med några undantag) hela vägen fram. Den blir liksom ”klar” tillskilönd från andra serier som spårar eller läggs ner

    Någon som har tips på en mascara som inte kletar sig under ögonen och som inte är vattenfast?

      Isadora big and bold. Den med lila och svart förpackning. Älskar den.

      Bambi

      Fiberwig d.j.v Miaray

      Kanebo 38°c, den sitter som en vattenfast men blöter man fingrarna i 38 grader kan man dra av maskaran från fansen hur lätt som helst. Helt sjukt bra. Och fransarna sitter kvar, den bara glider av och är intakt. Alltså inte ens när man tar bort den blir man svart.

      Isadora all day long lash! Jag blir väldigt det runt ögonen och har alltid haft problem med att mascaran lägger sig runt ögonen men med den här syns ingenting efter en hel dag. Ändå väldigt lätt att tvätta av och framförallt SUPERENKEL att applicera.

      Grunda med ett serum, typ Diorshow, så kommer de flesta märkena att sitta som berget!

      Nästan ingen mascara kletar sig om du har setting powder under ögonen.

      Sensai 38°, samma typ av mascara som det anonum 21:02 pratar om.

    Vad tycker ni om kläderna Annica Englund visade på Youtube?. Inget för mej men dom är nog bekväma. Tycker inte ni hon vill låta så mycket äldre när hon pratar. Undrar varför.

      De verkar bekväma. Nja hon blir ju 30 i sommar, tycker hon jämt har låtit sådär. Inget jag stör mig på.

        Nej hon har låtit mjukare förut. 30 är ju ungt.

      Många från östersund pratar så

      Annica själv som gör reklam för sig själv?

    Min älskade underbara mamma har drabbats av cancer. Denna vidriga jävla sjukdom. Är så ledsen och arg över att den hittat min mamma och vill inget hellre än att åka hem till henne och kramas och finnas där men så är det det här förbannade viruset som kommer i vägen. Fan.

      Åh, lider med dig ♡ vet inte vad jag ska säga mer än att jag beklagar så jävla mycket och jag hoppas verkligen din mamma klara sig ♡

      All kärlek till dig!❤

      Det är piss. Vilken typ av cancer? Mamma har bröstcancer för andra gången nu men det kommer gå bra. Pappa dog i lungcancer.

        Det är precis vad hon vill höra…
        Ledsen för din skull men inte så tröstande för någon annan ❤

          Förlåt, det kom ut fel, jag tänkte inte klart när jag skrev. Min poäng (även om den kom ut helt helt helt fel) är att all cancer inte är likvärdig, och ett cancerbesked är ingen dödsdom för alla, även om det är PISS hur man än ser det. Min pappa var också äldre (75) när han fick det. Hoppas din mammas cancer inte är alltför allvarligt och att det går bra. Ung cancer har jättebra stöd om du är under 30.

      Min mamma har överlevt bröstcancer men har en annan släkting där cancern inte upptäcktes i tid och den personen finns inte längre. Jag hoppas att din mammas cancer har upptäckts i tid och att hon överlever. Ring/facetime:a ofta med din mamma och ta stöd av andra i din närhet när det känns tungt och tappa aldrig tron på att det kommer gå bra.❤️

      ❤️❤️❤️

      Min pappa kämpar mot ändtarmscancer just nu så jag förstår dig sååå väl. Man vill ju ses JÄMT nu och istället får man inte ses alls pga Corona… ?

      Om din mamma inte är under sjukvårdsbehandling ännu och om hon inte har riskgrupps-sjukdomar och är under 70 år, kan du gott träffa henne. Det får säkert henne att må bättre också.

      Min mamma fick cancer för 5 år sen och är friskförklarad idag. Så det är inte alltid så illa som man först tror. Hoppas det löser sig! ❤️

    https://www.instagram.com/p/B_kxHrLFQJo/?hl=sv,
    Smygreklam föe allt möjligt nu senast newporthome. Anmäl snälla denna människa.

      Gör det själv

    vet ni att ni kan ha i en tesked vitvinsinäger i kokvattnet när du kokar ägg? då blir dom jättelättskalade

      matsked menar jag

      tack för tips! det ska jag testa när jag kokar ägg imorgon 🙂

      TACK Pia för tipset ? Ska prova nästa gång. Svor senast imorse när jag (igen) lyckades skala bort halva äggen ?

        Har äggkokare, sen jag skaffade den går det utmärkt att skala ägg utan att det följer med äggbitar. Sen får man alltid perfekt kokade ägg också, rekommenderas!

    Tips på bra foundation med medel (nästan hög) täckning för bra pris? Inte mer än 250 helst.

      Maybelline

      Max factor och isadora har många bra och bra priser.

      Gillar sephoras egna, tycker den sitter som ett smäck 🙂

        Lär dig svenska ?

          Lär dig att sätta punkt när meningen är slut.

      Gillar BodyShops

      Lava art

      Lumene! Asså den är fantastisk. Heter typ blurr eller nåt sånt.

        Ja Lumene Blur!

    Någon här inne som haft en traumatisk förlossning, varit förlossningsrädd inför andra förlossningen men lyckats få den andra förlossningen till en fin upplevelse?

      Jag!
      Jag fick akutsnitt med första och var livrädd inför andra så valde förlossningskontrakt eftersom att föda vanligt eller kejsarsnitt var lite pest eller kolera för mig så ville ha kontrakt så jag fick känna lite hur jag kände när det väl var dags. Igångsättningen funkade inte och det blev ett till akut snitt men såååå mycket bättre än första!

        Åh vad fint att andra upplevelsen blev bättre. Förlossningskontrakt? Vad är det? Inte hört om det innan.

          Jag fick det efter att ha gått på aurora, jag fick välja lite själv hur jag ville föda eftersom jag var så sjukt förslossningsrädd så då valde jag till slut ett kontrakt som innebar att jag kunde avbryta min vaginala förlossning i princip när jag ville för ett snitt (så länge det inte hade gått för långt) så valde snitt efter att ha testat ballongmetoddn och cytotec shottar utan att något hände alls! 🙂 alla kontrakt som görs är personliga och du får välja vad som passar dig. hur var din första förlossning? Varför är du rädd inför denna?

            Då är jag med. Tack för svaret. Låter som en trygghet.

            Jag har varit planerad länge till aurora men det är osäkert om det blir ens blir av pga corona. Det känns överlag så begränsat just nu med vilken hjälp man kan få. Allt jag hade inplanerat har ställts in eller skjutits upp, vilket bara förstärkt rädslan.

              Fy!! ❤️Hur vill du föda? Hur var din förra förlossning?

              Försök att tänka positivt och att allt kommer gå jättte bra och snart har du en liten bebis o mysa med! Förstår att det är svårt men hjärnan kan göra mycket ?

      Första traumatisk och andra snitt, jag Tackar gode gud vilken skillnad i uppmevelse??????

      Som att åka på en räkmacka hem, pigg och kry och bara glädjas än att vara näradödenöverkörd med första.

      Jajjemen! Jag fick så svår havandeskapsförgiftning, hjärnblödning och lite annat så det höll på att bli en game over för mig.
      Fullständig panik under hela Första förlossningen.
      Andra barnet var bara en sån lugn & cool upplevelse

      Ja.. första förlossningen blev det igångsättning med cytotec och senare värkstimulerande dropp, kände att jag hade noll kontroll över vad som hände och min kropp hängde inte med, värkarna kom tätare änjag pallade med men de stressade mig för att de inte trodde jag skulle orka länge till. Därtill fick jag en partiell sfinkterruptur.
      Med andra barnet var jag väldigt rädd, men förlossningen kom igång spontant i lugn takt och det var en så stor skillnad i upplevelse! Inget värkstimulerande behövdes, det var mina värkar i min kropps takt, och även om det slutade i exakt samma typ av förlossningsskada så var upplevelsen så sjukt mycket bättre. Igångsättningen kändes som ett övergrepp i jämförelse. Jag har blivit avrådd från att föda vaginalt om jag ska ha ett tredje barn pga risken att skada analsfinktern men jag skulle inte våga gå igenom ett kejsarsnitt heller.. tror inte jag vill ha ett tredje barn ändå faktiskt. 🙂

    Har en iPhone XR som jag köpte i höstas där ljudet nu lagt av helt när jag pratar. Folk kan alltså inte höra mig när jag ringer eller blir uppringd, funkar varken på vanlig telefon eller högtalare, funkar däremot med hörlurar. Någon som varit med om samma? Kan jag reklamera den utan försäkring? Anmälde försäkring på ”fel” konto så pengarna drogs inte en månad och sen glömde jag att teckna den igen…. ? köpte den på Phonehouse om det spelar någon roll

      Problemet är att du köpte den på phonehose istället för direkt från Apple, men du borde inte ha några problem att få den åtgärdad och det utan försäkring.

      I övrigt rekommendationer jag alla att köpa direkt från Apple även om det är via webben och att så länge det är för privat bruk aldrig köpa till AppleCare så länge ni har drulle på hemförsäkringen.

      Du behöver inte ens ta din första kontakt med phonehause även om det kommer att bli via dem som du löser ditt problem, men om du ringer Apple först hjälper de dig med rätt kontakt etc.

      Lycka till! Det kommer fixa sig. ?

      Varit med om samma fast med IPhone 7. Det var fel på kretskortet och gick inte att laga. Eller gick nog men var svindyrt. Väntade ut tills abonnemanget gått ut och köpte en ny

        Men det är mindre än ett år sedan Nicklös köpte sin mobil så alla garantier gäller och även inom två år borde det lösa sig. Framförallt om man köper direkt från Apple.

          Apple har bara ett års garanti och är stenhårda med den saken.
          Däremot har du alltid tre års reklamationsrätt.

            Då ska det gå att bevisa att problemet är ursprungligt om det ska vara ersättningsgillt

      Jag köpte inte heller min iPhone genom Apple och köpte inte heller någon försäkring men mitt problem med telefonen (knappen slutade fungera) gick på deras Apples 1-års försäkring och jag fick en ny iPhone. Så tycker inte du ska tro att hoppet är ute!

        Tack ? reklamerade du den där du köpte den?

          Ja, det gjorde jag

      Har haft samma problem med två IPhone. Händer ibland med IPhone om tex har tappat den. Ingen idé att laga då det är en del på kretskortet som är trasigt. Har du tur får du hjälp på Apple men när jag reklamerade mina telefoner fick jag ingen hjälp då det inte gick att bevisa att felet fanns från början.

      Du har ett års garanti via apple

      Reklamera. Du behöver ingen försäkring för det där.

    Nina glimsells kille Dennis är en dröm. Snygg och snäll och fin. Fan vilket kap !!? så skit i sädana som sänker er bra killar finns.

      Han är värd någon bättre.

        Ja mej !!!!??

          Tror säkert du skulle passa bättre med honom.

      Har ser bra ut, absolut. Men han har inte direkt betett sig 100% reko om man tittar på Ex on the beach. Lekte sönder med Emmas känslor.

      Förstår helt ärligt inte heller hur han (eller någon) kan vara tillsammans med en så elak och rå person som Nina.

        Ja dom verkar olika. Hon verkar ha sånt humör.

        Jag håller med. Tyckte att Dennis verkade så gullig i de första avsnitten av EOTB men sedan började han hoppa från den ena till den andra och betedde sig riktigt risigt mot Emma (även om hon inte direkt är min favorit).

      Jag hoppas att han är bra och hon verkar lycklig men är jag den enda som tänker på att hon gick från ph och marcelo till och gå in i eotb och bli intresserad av den killen som hade legat och flörtat med typ alla tjejer därinne ? nu kanske han inte alls är ngt som marcelo, men känns som hon kanske dras till en viss typ.

        Jag har bara sett ett avsnitt och då sa Dennis han inte vill ligga första kvällen. Vad bra tänkte jag. Onej hoppas han är så som han var i det avsnittet. Tycker inte han är ett dugg lik Marcelo.

      Känner du honom?! Eller hur vet du det annars?!

    sådana skulle det stå.

    Vad är era bästa tips på spel och ha i mobilen? Gillar ordspel och enklare spel. Inga strategier eller spel man behöver vara aktiv på hela tiden ?

      Gillar covet, kul att styla modeller och vinna ”priser” man behöver inte vara aktiv hela tiden ?

      Det enda mobilspel jag spelar är Two Dots 🙂

      Hidden Hotel är kul! Men spelar bara Choices & Chapters ?

      Word of wonders ????

      Paper quiz är kul ?

      Wordfeud håller än! Men spelar bara med folk jag känner.

      Flow free är perfekt om man lyssnar på poddar eller ljudbok under tiden. Man ska helt enkelt dra linjer mellan olika punkter med så få drag som möjligt, inte roligare än så ?

      Ruzzle ??

    Tips på hur man ska tänka när man ska hyra ut sin bostad möblerad? Vilka möbler ska vara kvar, hur gör man med garderober osv?

    Ska jobba på annan ort i ett par månader så kan inte ta med allt jag äger och har liksom.

      Hyr ut min delvis möblerad. Har en säng (inte min vanliga), matbord med stolar och ett barbord med stolar. Sen några lampor osv.

      Om jag hade hyrt ut fullt möblerad hade jag bara lämnat över nyckeln mer eller mindre, bara stoppat undan vissa personliga saker.

      Beror väl lite på hur länge du ska hyra ut. Men endast de möbler som är nödvändiga, tänker jag. Och tömma på allt privat, självklart även garderober och allt annat. Sen kan man ju komma överens med den som ska hyra också, när man väl kommit dit.

        Inte 100% säker än, men två-tre månader. Därför är det så himla svårt att veta vad jag ska göra av allt. Funderat på att inte hyra ut alls för att det är så kort tid, men hade ju varit gött att slippa dubbla hyror osv.

          Om du ska jobba på annan ort så kan du ofta dra av på skatten för dubbla boenden.

      Jag lät alla möbler stå kvar och plockade bort sånt som jag är riktigt rädd om. Har en antik lampa och grejer jag ärvt och så. Plockade bort allt för personliga saker som fotografier Tömde alla garderober och byråer på kläder och handdukar och sänglinne.
      Tips i övrigt – deposition från hyresgästen som den inte får tillbaka om lägenheten inte är i överenskommet skick när du får den tillbaka och tokdokumentera allt. Min första hyresgäst hade trashat min vita soffa med hårfärg och vägrade betala för jag kunde inte bevisa att fläcken inte fanns där när hon flyttade in. Så fota allt, dokumentera hur många tallrikar och glas du har och så vidare. Och skriv ett riktigt kontakt!

      Hyrde ut i tre månader till en bekant. Plockade bort värdesaker och rensade ut ett par garderober så han hade space för sina prylar, men lämnade det mesta. Fotade allt innan, skickade fotona till honom också (mest för att dokumentera alla skador som redan va haha) och det var inga problem.

    Vart brukar man få ha praktik om man går barnskötare utb? Förskolan vet jag, men vilka mer ställen?

      Jobbar barnskötare någon annan stans än förskolor?
      Tänk på att fler och fler kommuner går över till att endast anställa förskollärare, så att få fast anställning kan kanske bli svårt. Ett litet tips i all välmening bara 🙂

        Jo jag vet de jobbar i förskolan. men när jag kollar barnskötare utbildning kan man ju jobba som elev assistent, fritids. Aha, nej det visste jag inte, tycker bara jag ser massa barnskötare på förskolan.

        Tyvärr har vissa kommuner börjat med att inte annonsera förskollärartjänster längre när en förskollärare slutar för att spara in pengar, till exempel Göteborg. Så de anställer andra än just utbildade förskollärare

          Men fy, vad dåligt! Och vilket jäkla ansvar de lägger på de stackars Förskollärare som är kvar.

      Jag gjorde min praktik på en barnavdelning

        Vadå för barn avdelning?

          En liten fråga bara, undrar helt uppriktigt…
          Du ser att personen ovanför dig inte särskriver ”barnavdelning” men trots detta gör du det? Du väljer att skriva ”barn avdelning”
          Varför?

          Tycker du inte själv att det ser fel ut när du ser din kommentar under kommentaren som är rätt?

      Jag hade praktik på förskola, skola och korttidsboende inom LSS för barn och ungdomar ?

      Har bara hört att de har praktik i förskolor

    Har ett problem och skulle verkligen behöva era tips. Är (en ung) student, som står i studentkö och har förlorat mitt extraknäck pga corona. Är mao inte särskilt rik. Min pojkvän o jag bor frf tyvärr hemma hos våra respektive föräldrar. Därför besöker jag ofta honom hos hans mamma. Han vill inte vara hos mig då han tycker det är litet, han har inte sin fasta dator där, han är obekväm osv. Jag har tyckt att det har varit fine, då de bor så mycket större, så vi kan hålla oss avskilda i hans rum. Vi båda betalar hyra till hans mamma så att vi inte ska vara en så stor börda. MEN det är ständigt bråk, idag pga fanns några riskorn i diskmaskinen. Hon har varit arg och velat slänga ut oss, hon vill inte ha oss här osv osv. Vi har verkligen försökt städa inför varje gång hon kommer hem. Känns ibland som att det är det enda jag gör, att städa alltså. Men ändå så blir det liksom värsta grejen om vi har ”glömt en fläck”. Jag är dessutom inte vatten värd eftersom jag anses ”åka snålskjuts” på henne trots att jag betalar hyra. Får inte ens plugga ifred då hon ska sätta på hög musik eller sätta på tv:n precis framför mig när jag sitter och tentapluggar. Känner mig sjukt ovälkommen och i vägen hela tiden… Men vill samtidigt vara med min kille och han vill hemskt gärna att jag ska vara här. Känns som att jag har vänt ut och in på mig själv men det räcker liksom aldrig. Får inte ha min hund här och hon anklagar hela tiden mig för att ta hit den i smyg även om jag aldrig gjort det, hon blev arg på mig att min familj ö.h.t köpte en hund. Hon har varit arg på mig för att jag har haft för mycket mat hos dom, att jag har för många skor, att jag äter för mycket socker alltså allt är verkligen fel på mig och jag fattar inte vad jag har gjort henne?? Snälla hjälp, vad hade ni gjort?

      Flyttat hem, alternativt dumpat killen. Sad to say men

      Näää. Sluta åk dit! Du mår ju dåligt av att vara där. Din kille får väl försöka förstå.

      Din kille är ”obekväm” med att vara hos dig men du ska behöva stå ut med detta?! Nä, sluta betala hyra och håll er hos dig trots trångt osv. Hade ni klarat eget boende ekonomiskt?

      Flyttat ut.
      Förklarat för min pojkvän att jag skulle jätte gärna spendera mycket tid med honom etc. Men att du, trots att du betalar hyra (och iomd har rätt att vara där) och möda inte står ut att bo under sådana förhållanden (hans mamma). Det kanske finns en kompromiss att, trots allt åtminstone bo hemma hos dig ett par dagar i veckan.

      Vad jag hade gjort. Jag hade flyttat därifrån och hem till mina egna föräldrar igen. Bemötandet du får av mamman är inte sund, pluss att hon inte verkar vilja ha dig där, vilket man någonstans får respektera.

      Förstår att pojkvännens mamma är trött på att ha två inneboende ungdomar hos sig. Det blir lätt att man retar sig när man inte får ha sitt hem ifred från andra och som mamma (kvinna) faller mycket av hushållsarbetet på en själv, även om de inneboende alltid tror sig ”hjälpa till” med allt och tror sig aldrig vara i vägen. Med det sagt så verkar ni båda betala hyra till mamman och då har hon ju själv gått med på dealen men min gissning är att hon retar sig på att ni inte håller ordning runt omkring er utan att hon får gå och plocka efter er. Kom ihåg att det är hennes hem och därmed är det hon som bestämmer. Att hon inte vill ha din hund hemma hos sig får du bara acceptera. Kom alltså ihåg att det är hennes hem och fundera över hur du själv skulle känna om du hade en egen lägenhet och plötsligt fick två inneboende gäster. Hur skulle du vilja att de betedde sig i ditt hem?

        Ett klokt svar.

      omg, lever du i detta på riktigt? det låter VIDRIGT. jag har bott hemma hos pojkvänners familjer – aldrig har de då klagat på mig, tvärt om! de har varit för vänliga o generösa!! o då har jag inte ens betalat hyra?! dock betalade jag mat etc. för min pojkvän som var arbetslös. men hon låter utan att överdriva helt fruktansvärd, så här ska inte du bli behandlad! kan inte du o din kille skaffa eget ställe? fixa ett studentrum till dig själv eller nåt? du kan inte behöva leva ditt liv efter din killes fasta dator. han får väl skaffa sig ett boende utan sin mamma isåfall där du är välkommen!

      Så gjorde min pappa när jag och sambon bodde där. Han ville ha ut oss men skämdes över att kasta ut sin egen dotter. När jag sa att nä, nu flyttar vi så svarade han ”det blir nog bekvämast för oss alla”. Könde mig sååååå liten. Bodde hos honom i två månader för att vi letade lägenhet att hyra pga av osäkert vart vi skulle bo i framtiden men vi hade en gnutta självrespekt och valde att köpa för att slippa känna oss som små ovälkomna råttor.
      Önskar ingen den känslan så mitt tips är att sätta egot först och flytta hem till din egen familj. Din pojkvän får komma och sova över lite då och då och så kan du sova över hos honom någon dag i veckan. Du spar även in på hyran. Lycka till!

      Gud! Hade inte satt min fot hos den jäveln. Flytta hem till dina föräldrar.

      Kan bara säga att det är under hennes tal, och där bestämmer väl hon. Kanske hon inte direkt tycker det är kul att alltid ha en utomstående boende hos sig. Har ni frågat att det var okej från början?! Känns som din kille borde tänka på er båda och även bo hemma hos dig

        Men gud vännen stackars ❤
        Hur är din familj? Går det att prata med din kille om att flytta hem till dina föräldrar så länge? Hur tycker din kille att hans mamma.beter sig?
        Jag hade ju hellre bott i en skrubb hos trevliga människor än att ha det så bara för att det är lite större och hans fasta dator får plats…
        Hennes beteende går inte att ursäkta med att det är hennes hem, om det skulle va så att hon får göra typ allt och ni stör så visst, men din beskrivning låter verkligen inte så.
        Du är tillsammans med hennes son och det är inte en ”utomstående” som ngm skrev.

    en fråga till dig som flyttat hemifrån för länge sen: Trivdes du i din allra första lägenhet?

      Njä, men jag flyttade hemifrån efter nian, så kunde inte vara så kräsen direkt. Har bott i många lägenheter med skabbiga plastmattor från 70-talet, mögliga badrum och inrökta tapeter. Nu i januari flyttade jag till en helt nybyggd fantastisk lägenhet. Är 31 år.

      Jag trivdes nog ganska bra. Dock trivdes jag inte alls bra i min andra lägenhet

      Ja jag älskade mitt lilla råtthål. Tro mig, fet var ett råtthål med delad toalett med de andra i trappen fastän jag själv hade den unika lyxen att ha ett eget badkar. Nummer ett mitt i natten gjordes i badkaret med en skvätt av efterföljande klorin. Och köket var bara en kokplatta och både el och vatten värmdes upp med gas på en mätare som jag stoppade mynt i. Det lilla minikylskåpet var avstängt av mig för att spara el och jag handlad färsk mat varje dag efterhand pga det.

      Men jo, jag älskade mitt råtthål efter att jag skrubbat det rent från golv till tak efter fettrester från förra hyresgästens matlagning och taket var inte svårt att nå för man kunde knappt stå rakt annat än mitt på golvet i mina 12 kvadratmeter.

      OBS, det var inte i Sverige. ? ?

        Herregud vilken mardröm ??

          Haha, den hade andra fördelar som vägde upp. Tex högst upp under taknocken mm. 😉

      Trivdes som fisken i vattnet, älskade min lilla lya på 22 kvm. Hade lyxen att få hjälp med finansieringen av mina föräldrar så kunde köpa en bostadsrätt och slapp harva runt på andrahandsboenden. Kan nästan sakna den lägenheten ibland.

      Älskade den. Har så många minnen därifrån, både bra, dåliga och allt mitt i mellan. Dock var det en ungdomsbostad som var baracker typ, de skulle rivas och alla var tvungna att flytta ut så ni kan tänka er skicket. Och jag skulle aldrig kunna bo så idag. Men fan va jag älskade den lägenheten.

      Lgh var helt okej, men kände mig sjukt ensam.

      Ja, jag älskade den, fast jag hyrde i andra hand och den var ganska omodern(dusch i källaren) och jag fick handla de möblerna på loppis. Hade väntat så länge på att få bo ensam och i en annan, större stad dessutom. Det är många år sedan nu, men kommer fortfarande ihåg känslan.

      Längesen är det väl inte, drygt tre år. Trivdes då, inte nu, samma lägenhet. Har egentligen inte med lägenheten att göra utan med stad, grannar och lägenhetshus. Kan inte flytta så länge arbetsmarknaden inte är så stabil dock, för jag måste byta jobb om jag ska byta stad.

    Funderar på att göra slut med min pojkvän. Strunt samma varför egentligen, men det är faktorer som inte går att lösa, vi är för olika. Jag vill inte undanhålla det här utan känner att han har rätt att ta del av det, det är ju hans förhållande också. Vill inte att han ska känna att jag plötsligt gjorde slut från en dag till en annan, utan att han var beredd. Men hur gör jag? Kan jag säga att jag är osäker? Det känns som en process jag inte vet hur jag ska starta. Någon med en tanke eller två?

      Din plan är att dra ut på lidandet? Så att han ska börja känna osäkerhet på olika vis- om du älskar honom, om han gjort något osv. Tills det att du tillslut gör slut? Låter fruktansvärt. Nej, då är det bättre att bara ta upp det på en gång.

        Haha så kan man väl också se det. När mitt ex gjorde slut med mig var jag inte alls beredd. Tyckte att det var fruktansvärt att få veta att vårt förhållande hade varit dåligt en tid utan att jag hade någon aning om det, och mådde otroligt dåligt över det. Men vi är väl olika 🙂 tack

        Håller med! Om du vill göra slut så gör det. Jag tycker det viktiga i så fall är efteråt, du måste förstå att det blir en chock för honom och han är på ett annat stadium än du i processen. Var där för honom, svara på hans frågor osv. Man FÅR göra slut från en dag till en annan, men det viktiga är att inte bara sticka utan svar och lämna allt plötsligt.

      Jag tänker precis som du, att det är betydligt mer schysst att säga till sin partner direkt så fort man tvivlar. Känns som att han har rätt att få veta det så fort du känner så, på samma sätt som du skulle haft rätt att veta det om det vore tvärtom. Tänker att det viktigaste i en relation är ärlighet och att kommunicera med varandra så tycker inte att man ska gå runt och fundera på sånt själv utan att prata med sin partner. Skulle bli jättebesviken om min man från ena dagen till den andra helt plötsligt skulle vilja avsluta vårt förhållande utan att ha pratat med mig innan.

      När jag och mitt ex gjorde slut var det på mitt initiativ. Jag började med att ta upp att jag var osäker på om vi skulle fortsätta vara ett par och förklarade varför. Vi bestämde oss för att bryta ett par veckor och fundera var och en för sig. Efter ett par veckor hördes vi och vi var då helt överens om beslutet. Vi hade varit tillsammans i fem år och det var inte lätt för någon av oss, men det blev ett fint avslut som i slutänden blev bra för oss båda.

      Även om du har bestämt dig själv, så kan det vara bra för er båda att låta det sjunka in hos den andre. Det handlar inte om att ”dra ut på lidandet” utan snarare att båda ska få tid att processa och förhoppningsvis komma fram till att ni får det bättre utan varandra.

    Kan man bli solbränd genom fönster? ?

      Näe.

      Ja

      Kanske

      Myt! UVB-strålar, som i huvudsak är de som gör oss bruna, kan i stort sett inte tränga igenom glas, men det kan UVA-strålarna som ger färg en kort tid. De kan också ge rynkor och DNA-skador i huden så du är långtifrån garanterat skyddad bakom en ruta.

      Om fönstret är öppet 😛
      Uvb-strålning, som man blir brun av, penetrerar inte fönsterglas. UVA däremot går djupare ner i hyn och påverkar cellerna och kollagenet och på så vis hyns åldrande, tränger igenom fönster.

      UVA – A står för Aging
      UBB – B står för Burning

        Någon kollar på Susan Yara 😉

          Aldrig hört talas om henne.

          Jag gör!!!! Nästan slaviskt 🙂
          Är egentligen ingen som gillar att sminka mig särskilt mycket, men tycker hudvård är det bästa! Hennes videos är så bra.

          Ja älskar henne! Tycker hon är snygg rolig och kommer med bra råd. Double cleanse ftw ?

    Om man äter stark mat och ammar, kan bebisen få ont i magen? Tycker min bebis får det när jag ätit feferoni.

      Ja, vad du äter påverkar barnet när du ammar. Sen är alla barn olika känsliga för mammans kost och olika livsmedel. Minns när jag var bjuden på middag och värden hade plockat bort löken från min portion och ba ”ja eftersom du ammar”. Jag fattade ingenting ?

        Nej det här är en konstig myt.
        Hur skulle maten omvandlas till gasbildande bröstmjölk? Mjölken produceras inte via tarmarna… Enda som kan påverka är en allergi mot proteiner (ex mjölkprotein)

          Va? Nä? Alltså mina två bebisar har skrikit hela nätter de få tillfällen jag ätit chili, vitlök eller mkt lök. Det kan ju inte vara tillfällighet? Alltså det har blivit chilikaos!

      Ja. Kunde inte äta lök, vitlök, chili då fick han världens magvärk. Det var 10 mån av smaklös mat, så himla tråkigt haha ^^

        Det är bara en slump att han fick magvärk när du åt något sånt. Smaker går inte över i blodet.

          Från amning.nu
          ”Vissa barn kan reagera på födoämnen som mamman äter. Det visar sig genom till exempel magknip, utslag, nästäppa, rastlöshet, diarréer eller förstoppning hos bebisen. Misstänker du att barnet reagerar på något du äter så kan du undvika detta födoämne under en tid för att sedan prova på nytt. Många barn kan vara känsliga för vissa livsmedel även om de inte är allergiska mot det. Överkänslighet kan växa bort. De livsmedel som barn ofta reagerar på är mjölk, andra mejeriprodukter, jordnötter, andra nötter, ägg, choklad, citrusfrukter, soja, vete, majs, fisk, kål, lök, vitlök och broccoli.”

          Så nej, jag skulle inte säga att det var en slump. Varje gång oavsett hur lite jag hade i så fick han magknip, när jag undvek så inget. Helt omöjligt att det var slump.

      Nej. Det är endast protein, typ mjölkprotein, ägg och skaldjur. Sånt man blir gasig av (bönor, lök) bryts ner i tarmen och går inte över.

      Nej nej nej! Snälla nej! Sluta sprid myter om amning.
      Endast proteiner från mjölk och ägg går över.
      Det är helt omöjligt att smak går över i blodet, det som bröstmjölk görs av.

      Läs gärna ny forskning inom ämnet och gå med i ”amningshjälpens slutna grupp” på facebook?

        Sluta själv. Bröstmjölk smakar visst olika beroende på vad man äter. Annars hade ju alla kvinnors mjölk smakat samma och det gör de inte.

          Har du smakat allas bröstmjölk?

          Som sagt, är du intresserad på riktigt så googl- det finns forskning.

      Ee: människor som bor i kulturer/länder där man alltid äter stark mat ändrar inte sin kosthållning under graviditet och amning, och deras barn har inte mer ont i magen än andra barn.

    Tips på att få igång sexlivet som börjat bli lite tråkigt och förutsägbart. Inne på tolfte året. Älskar honom men vill nåt mer…..

      Köp hem nån sexleksak, eller nytt glidmedel, eller nya underkläder – jag gillar bodys eller andra såna sexiga, något nytt. Om han inte taggar till så får du öppna munnen. Inte för att suga då utan prata 😉

      Prata fantasier. Börja rollspela. Skaffa snygga underkläder osv

    Inspo från längre upp, vilka alias tycker ni MINST om?

      Nja. Den här frågan känns inte snäll.

      Stollis såklart

      Anonym för blir förvirrad när ni varandra

      Den där tjat Helena….

      Tröttnade första svängen och har inte släppt det.

        Tips: släpp det. Det är inte svårt.

    Varför blir folk så upprörda och tycker man är självisk när man säger att vi, min blivande man och jag, vill inte ha egna barn.
    Om vi mot förmodan senare i livet vill ha barn, då kan man bli fosterhem och ta mot utsatta barn som far illa.
    Eller är det en självklarhet för alla att skaffa barn? För oss är det inte det.

      Det som är själviskt är att skaffa egna barn, inte tvärtom.

        Varför är det själviskt?

          Varför är det INTE själviskt?

          Inte väl inte så svårt att förstå men ok. Att skaffa barn gör personer för att de vill. De känner för det. De längtar efter det, osv. Det handlar alltså om de blivande föräldrarnas känslor. Klart att det är själviskt att sätta en annan människa på den här jorden för att man själv vill det. Det har på så sätt inget med barnet att göra. Det mest osjälviska skulle i så fall vara att ta hand om någon/något av alla de barn som redan har det fruktansvärt och behöver föräldrar.

      Handlar det om att man utgår från sina känslor och övertygelser som norm?
      Alltså inte kan tänka att någon annan inte känner som en själv och blir direkt provocerad, när någon tänker helt annorlunda.
      Är själv barnlös. Det är något jag vetat om, som en självklarhet, sen innan puberteten.
      Den självklarheten känns säkert helt främmande för den som drömt om barn sen tidigt ålder.

      Det finns fler värden här i livet än att skaffa barn. ? Tycker det är klokt att fundera vad man själv vill och mår bra av istället för att fastna i konventionen att skaffa barn bara för att.

      Jag har full förståelse för att vissa inte vill ha barn. Och precis som du säger, skulle man ångra sig kan man hjälpa barn som inte har föräldrar eller trygghet i sitt liv.
      Mvh mamma till 2

      Jättemärkligt att bli upprörd över det, vad rör det andra?

      Jag har valt att inte ha barn, är 31 år och lever singel och trivs bäst själv. Men tänker att om ”klockan” någon gång skulle börja ringa, så får man ta den diskussionen med sig själv då.
      Jag upplever att många kan reagera med ”åh stackare, du förstår inte vad du missar” eller ibland ignorerar det och säger ”när du sen kommer vilja ha barn…”.
      Skulle jag få barn så skulle jag älska det mer än allt annat och inte ångra det, låter det korkat?

      Men är det verkligen någon som blir upprörd över det? Förutom en och annan besviken mamma som hade hoppats på att bli mormor. Jag tycker de flesta struntar fullständigt i huruvida andra tänker skaffa barn eller ej.

        Tyvärr är det inte så, men man skulle önska. På internet är det värst, men även kollegor blir liksom.. förnärmade? Och ska övertala en.

      Haha nej, själviskt? Klart ni inte är, men folk blir ibland så otroligt provocerade av folk som vågar gå från normen. Bra tänkt och kör på!

    Ni som haft magkatarr/magsår. Hur startade det? Blev det successivt värre? Vad orsakade det? Jag har haft ont i övre magdelen i över två veckor nu, kniper mycket på morgnar och kvällar. Lite svimfärdig under denna tiden jag haft ont i magen samt blöder någon droppe från urinröret. Har en extremt stressig period nu så kanske det men har bara haft såhär jävligt i typ sju veckor så tycker det är för tidigt för att vara typ stressmage. Har ring 1177 som säger att jag borde gå till vc men vad kan vc göra?

      Jag har aldrig haft magsår men magkatarr i omgångar på grund av stress och annat. Det började med hungerkänslor och värk i övre magen tillsammans med uppblåshet och illamående. Kräktes mer än en gång och det brände i hela magsäcken. Jag har nu kronisk magkatarr och äter dagligen omeprazol. Slarva inte med din magkatarr för då kan det bli magsår.

        O fan. Det låter inte bra. Ska försöka ta detta på allvar och gå till vc på måndag. Känner mig just nu så stressad att jag typ inte känner att jag hinner gå dit. Tack för din kommentar!

          Du behöver inte gå dit! Du kan köpa omeprazol receptfritt på apoteket. Det viktigaste är att du äter lite men ofta. Gärna en gång i timmen så ha skorpor i närheten som du kan slänga i dig.

            Och PS: En kur på max 14 dagar bara. Har du inte blivit bättre efter det måste du åka till läkaren men ge det två veckor först ❤

            Okej! Har käkat omeprazol sen i måndags. Äter kanske två smoothies om dagen just nu. Ska prova att äta mindre men oftare

              Var rädd om dig och slarva inte med maten för ju oftare desto bättre. Jag äter smörgåsrån varje kväll innan jag går och lägger mig för att magen ska hålla sig okej. Tänk på att ta medicinen innan du äter på morgonen så den hinner lägga sig som en hinna över magsäcken.

            Jag Har ofta magkatarr och det kommer när jag stressar mycket och slarvar med att äta bra mat.
            Ibland får jag så ont så det går upp i bröstet. Det är förbannat läskigt då.
            Under perioder äter jag omperazol dagligen och kombinerar med losec när det är som värst.

              Verkligen! Det kan göra rejält ont.

      Jag har också problem just nu pga stress men tycker att a-fil lugnar bra. Lätt att äta lite då och då och känns bra i magen. Undviker stark/fet mat, kaffe och alkohol.

      Vill bara flika in att om du äter ssri-preparat, alltså antidepressiva ska du inte äta Omeprazol utan Pantoprzol! Hoppas det hjälper för övrigt, brukar ta några dagar. Men skulle verkligen kontakta vc, man kan alltid börja med ett videobedömning för en första bedömning om du har ont om tid. Sen är det såklart önskvärt att kunna göra ett fysiskt besök sådan kan klämma på magen.

        Varför det? Har ingen läkare någonsin nämnt för mig och jag äter Zoloft.

      Hade något fruktansvärt ont i magen när jag pluggade. Gjorde en massa undersökningar men det som faktiskt fungerade var att ta silicea i flytande form. Smakar sand men var på riktigt det som fick den smärtan att försvinna. Kanske det kan hjälpa att lugna åtminstone?

      En tsk bikarbonat utrört i vatten kan hjälpa, om du har mkt magsyra.

        Det vanligaste är dock att man har för lite magsyra och då är inte bikarbonat lösningen.

          Inte Omeprasol heller visserligen.

      Blod i urinen bör du söka vård för.

    Någon som har erfarenhet av att färga ögonfransarna hemma? Bästa medlet/färgen? Tips och trix?

    Min kompis testade när vi var typ 15 och vi trodde hon skulle gå blind så inga bra erfarenheter från att göra det hemma ?

      Jag har gjort det ett par gånger. Använder kitet från Depend. Är väl inte ultimat pga blir lätt kladdigt runomkring osv och jag brukar behöva köra två gånger för att få någorlunda bra resultat, men jag tycker det funkar ok. Jag vill mest färga toppen på fransarna så att de ser längre ut, och i det ändamålet funkar det 🙂

        Tack! Ska testa det – har naturligt långa fransar men vill ha lite färg på dem 🙂

        Tänkte på detta igår då jag såg en sån förpackning i badrummet. Men får du verkligen resultat? På mig händer inget.

      Behöver också svar på detta. Bor i ett karantänland och tänker att nu är chansen att prova hemma färgning av ögonbryn och fransar.

      Jag färgar en gång i månaden. Depends ögonbrynsfärg till ögonbrynen och depend snabbfärgning till fransarna (sån 3minuters).
      Har brunsvart till ögonbryn och svart till fransar.
      Funkar kanon.
      Ögonbrynsfärgen är bra för den blandar du i en behållare och smetar på färdig och låter verka olika länge beroende på hur mörkt du vill ha.
      Snabbfärgningen till fransarna är bra för att det går fort. Det är sjukt jobbigt att sitta och blunda länge med färg annars, speciellt om du gör det på dig själv.

        Ja, jag har svårt att blunda när jag gjort det på salong, men 3 min kan jag definitivt härda ut ? Tack för tips!

        tusen tack för tips!

    Okej, två saker: att Paow gör reklam för högskoleprovet och hur man ”klarar det”, samt Martin Melins Instagram – är det bara jag som måste plocka upp en skämskudde?

    En fråga.. Undrar över en sak som anonyma förmodligen svarar ärligast på;
    Tjejer/kvinnor: Skulle ni backa för att bli vän med en person med anorexi (men som är utåtgående osv utåt sett), ser ni det som ett problem?
    Och om några killar/män läser här: skulle ni dra er för att träffa en tjej med anorexi?
    Inget jag skulle dra upp som första samtalsämne utan är lättsam av mig ändå, precis som en frisk person..

      Skulle kunna vara svårt eftersom jag har en ätstörning i bagaget själv och skulle noja över att triggas. Om det inte vore för det skulle det inte vara något problem.

        Det kan jag absolut förstå då (ledsen att höra dock, hoppas du mår bättre nu!), jag hade nog känt likadant då. Tack för din kommentar! Känns dock som många personer drar sig undan för att lära känna en mer nära tråkigt nog..

      Jag skulle inte backa från att lära känna en person bara för att hen är sjuk i anorexia. Men kan tänka mig att många gör det. Att sjukdomar eller psykisk ohälsa skrämmer många, att de inte vet ”hur de ska bete sig”. Jag har mycket i bagaget som jag inte vill bli dömd för, utan att folk ser mig bortom det. Så vill vara den personen mot andra också Märkte bara när mitt barn fick en kronisk sjukdom att många drog sig undan. Så sjukdomar överlag verkar skrämma många.

      alltså jag har en vän med ätstörning… det är väldigt jobbigt o tråkigt att se sin vän vara sjuk det är allt jag kan säga. men alla människor har sitt bagage, och jag tror jag främst lär känna en person, sen springer man ju inte iväg för att man får reda på en sån sak. då försöker man stötta o hjälpa för att man börjat bry sig om personen. när det kommer till partner.. för mig är det väldigt viktigt med barn, så ärligt talat om jag träffade en partner som har hinder att skaffa det inom de närmsta åren så skulle det kanske vara till nackdel… vet inte om jag skulle våga ge mig in i en sån relation med risken att vi inte skulle kunna skaffa barn pga att den är sjuk. :/ då är jag helt ärlig. träffade en kille som fick reda på att han var hundallergisk medan vi träffades. då hade jag själv hund sedan innan o den hunden var mitt ALLT. nu tog det slut av helt andra anledningar men jag kände lite att hur fan ska detta gå om jag ej kan ha kvar min hund.. om du fattar. jag tror iaf för den som har ätstörning att det är bra att våga ha nära vänner o partner så man kan få hjälp. min vän som har ätstörning är väldigt öppen om det o det uppskattar jag, vi kan prata om det helt ofiltrerat o jag försöker göra allt jag kan för att finnas som stöd o hjälpa henne ta rätt steg mot att bli frisk. när hon bokat tid med ätstörningsenheten började jag gråta. kram <3

        Jag förstår och jag dömer dig inte, barn är en väldigt stor del i väldigt mångas liv. Fint oclså att höra att du försöker finnas till hjälp för din vän, som sjuk så kan jag säga att jag tror det betyder väldigt mycket för hen! Jag har varit väldigt öppen och försökt låta mina tidigare närmre vänner som jag umgicks med mycket förr, känna sig bekväma med att fråga om det är något de undrar över eller tänker på, och Vissa där jag känt att det nog varit lämpligare att bara visa min ”glada/roliga” sida inför har jag gjort det också. Jag har haft några vänner som stannat kvar länge, spec en, men helt plötsligt under en av mina inläggningar på sjukhuset försvann varenda en. Man blir väldigt ledsen när man ändå är en helt vanlig människa även fast man har en sjukdom.
        Så credd till er som ser drabbade som just de personerna de faktiskt är i grund och botten! För det är ändå hur jag önskar att folk tänker om mig, inte som en sjukdom. Tack för de ärliga svaren allihopa!

      Skulle inte backa. Har en kompis (gammal kolleg), inte supernära vän, men ätstörning. Hon är en jättefin person jag gärna träffar även om jag såklart lider med henne och önskar att hon ska må bättre.

      Utgående som i nära nog för gammal, eller utåtriktad?
      Svar på din fråga, nej jag skulle inte börja umgås med någon med anorexi eller andra ätstörningar.

      Nej jag har spyfobi så jag drar mig undan personer med såna ätstörningar, vill inte vara i deras umgänge när jag på riktigt får panik av det de håller på med bakom stängd dörr…

        Anorexia och bulimi är olika saker ?

          Lär mig aldrig skillnaden. Men mitt svar är ändå nej.?‍♀️

    Jag förstår helt ärligt inte hur Alex D’Rosso kan vara singel? Han är fett snygg, verkar vettig, ödmjuk och trevlig plus att han är semi-känd. Han borde ju ha noll problem att hitta en tjej. Blir otrrrrrroligt nyfiken på vad han har för skelett i garderoben, för några måste han ju ha eftersom han är singel.

      Håller med!! Såååå manlig

      Tycker sådana kommentarer är otroligt konstiga. Det är inte så att man bara blir pangkär i första bästa man dejtar, eller ens den tjugonde. Ja, han (vem han nu är) kanske har många tjejer som är intresserade av honom, men det betyder inte att han hittat den han själv blir kär i. Behöver väl inte ha några skelett i garderoben för det.

        Ganska naturligt att undra, dock. Nej, man behöver inte bli kär i första bästa men om man har många tjejer som är intresserade av en så är det väl lättare att också hitta en man faller för. Med skelett i garderoben menade jag om det finns anledningar att han kanske inte släpper in tjejer så lätt, har svårt att lita på dem, är osäker osv. Inte som att han ska ha mördat någon.

      Han kanske vill vara singel just nu?‍♂️

        Jo, men han har ju typ alltid varit singel.

          Han kanske inte har träffat någon han vill vara tillsammans med. Han kanske inte vill vara tillsammans med någon alls.

            Alltså detta ?????? Blir så trött på att ”man ska vara ihop med någon”. Fuck it, det måste man inte.

              Men haha aldrig sagt att man måste. Men han utrycker ofta att han vill hitta någon + är med i program som live date.

          Haha, så säger folk om mig också, dvs att jag ”alltid” har varit singel. Det är felaktigt även om jag har varit singel i nästan hela mitt liv och så kommer att förbli. Vissa människor (oftast män) övertygar då sig själva om att jag skulle ha allehanda ”skelett” i garderoben. Hittills har jag hört spekulationer (mans-skvaller) om att jag skulle vara lesbisk, alkoholiserad, psyk-sjuk och lite annat smått och gott som de fantiserar ihop om kvinnor som inte följer samhällsnormen. 🙂

            Samma här, något fel måste det ju vara på oss som vill vara ensamma ???‍♀️
            ”Hur kommer det sig att du varit själv sååå länge?”
            ”Eeh för att jag vill…”

              Och jag träffar flera män regelbundet. Däremot tar jag inte med någon av dom hem till familjen eller presenterar för vänner.

              ”Naaw, du ska se att du också träffar någon snart..”
              Som om jag går runt och letar.

              Aldrig sagt att det är fel, jag är själv frivilligt ensam.

              Kompisar!

              Fick höra att ”ingen kille har hittat mig än”. Eh nej, jag har inte hittat en kille värd min tid. Until then, är jag hellre ensam.

              Ja, (heterosexuellt) folk tror på allvar att det är något fel på oss kvinnor som vill bo ensamma och inte vill ha relationer med män. 🙂 Min erfarenhet är att det oftast är män som lägger sig i ens livsval och skvallrar om oss singelkvinnor, vad det är för ”fel” på oss osv och sedan drar de överväxlar åt alla håll för att övertyga sig själva om alla ”fel” vi skulle ha (skvallrar, insinuerar och spekulerar). Sen lyckas de ofta övertyga sina egna kvinnor om detsamma och så sitter det normativa heterofolket och skvallrar hela dagarna om folk som inte följer normen. Det är ett gammalt sätt att försöka uppfostra folk till att blint följa de sociala normerna genom att skam- och skuldbelägga och frysa ut de som avviker. Särskilt kvinnor som avstår det heteronormativa livet har alltid skuldbelagts, skvallrats om och spekulerats om. I bästa fall har det räckt med det, i sämsta fall har man tagit till våld för att få dem att anpassa sig till normen.

            Menade inte skelett i garderoben som att han är ett psycho, utan om det kan ha hänt något som gör att han har svårt att träffa tjejer.

            Jag är också en evig, självvald, singel och jag kritiserar inte OM han vill vara singel. Skillnaden är att han dejtar i live-tv, uttrycket ofta att han vill hitta någon och att han är förhållandekille.

      Förstår att det är svårt att förstå, men vissa personer VILL vara singel. Behöver inte vara svårare än så.

        Jag vet, jag är en person som vill vara singel. Men har inte fått det intrycket när han är med i Ex on the Beach och andra tv-program. Han var ju liksom med i livedate? Jag vill vara singel, därför dejtar jag inte. Men han dejtar, och därför blir jag nyfiken på varför han är singel. Han påtalar ofta i programmen att han är en förhållandekille, att han gärna vill hitta någon osv.

          Kan ju vara så att han gärna vill synas i teve och är med i de program som vill ha honom. Krävs det då att han dejtar så gör han det.

          Så kan det vara! Och då är det i sådana fall ett skelett i garderoben. Skevt att gå så långt för tv-tid, men folk verkar ju göra det mesta för lite tid i rutan idag så helt omöjligt är det ju inte.

            Detta var ett svar på 22:45, den hamnade fel.

            Varför tror du att de är med i ph, ex on the beach, big brother…?

      Han kanske inte träffar rätt tjejer

        Han träffar nog tjejer som han egentligen inte är attraherad av och vill vara med i dem programmen utan träffar dem bara för att synas i tv. Svårt att ha ett riktigt förhållande när man är med det, och tjejerna där kanske inte intresserar honom då han inte tycker de är ”bra nog” för ett förhållande? Kanske så. Jag spekulerar bara vet inte ens vem vi pratar om ?

          Vill egentligen inte vara med i programmet *

            Haha alltså jag orkar inte, sover fortfarande, är för trött för det här. Han vill vara med men inte för att dejta utan bara bli känd typ och tjejerna där är inget för han så tänker jag

      Han kanske är homosexuell ?

      Ja han uttrycker ofta att han vill träffa någon. Han var ju tillsammans (dejtade?) Sara Bolay för ngt år sen ?

    PARFYM!!
    Jag har använt ( gucci eau de parfum ii) i 16 år men nu går den inte att få tag i länge (tro mig, jag har försökt!). Detta är den enda parfymen som jag känner mig hemma i, den är SÅ jag.
    Jag har testat andra som tex Hermes Kelly och nu har jag Jean Paul Scandal men båda är för tunga för att ha till vardags tycker jag.
    Hjälp mig hitta min nya parfym!
    Har någon testat Boss femme?

      Jag rekommenderar Boss the scent for her.

      Maison Margiela – Beach Walk. Har fått så många komplimanger för den. Vet dock inte hur lik den är i dofterna som du nämner.

        Den är ju väldigt somrig, coconut vibe

      Oscar della renta: Bella blanca är klockren!

      Hade också Gucci II tidigare, nu har jag bytt till Versace Bright Chrystal (den rosa).
      Älskar den!!! ?

    Andres Wallenst*n. Hela Sveriges svärmorsdröm?

      Lite så! Sjukt sexig ????

        ?

    Finns det några bilkunniga härinne? På grund av minskad kollektivtrafik till mitt jobb ute på ”obygden” har jag snart inget annat val än att börja köra bil (7 mil enkel resa). Min budget är ca 30 000. Jag fattar ju att det inte kommer vara en felfri bil till det priset, men finns det några märken/modeller som är bättre än andra?

      Skoda Octavia är en WV Passat men där alla fel som upptäckts har åtgärdats. Passat är en grym bil så Skoda är ett budgetalternativ som är snäppet bättre.
      När du sätter max 30k på blocket så lör du gå upp en massa Peugots men undvik dem, sämre bilar finns inte.

      Hallå där! Toyota är nog det bästa du kan köpa, bra kvalité och orsakar nästan inga problem. Skulle inte rekommendera Volkswagen, finns många billiga VWs ute på marknaden men inte värt besväret..

      Kolla efter Toyota Prius vettja! Inte den finaste bilen, men praktisk och drivs av en hybridmotor, snäll mot plånboken. Sen är det mycket enklare att köpa bil på bytbil.se än av privatpersoner. Lycka till!

        Håller med, haft en Toyota Corolla sedan 2002 och det har aldrig varit några problem med den bilen, rullar finfint än!

      En gammal Volvo.

        En sänkt 740

    HAIRTALK?! Positivt negativt? Jag har hyfsat tjockt hår, men vill ha det lääängre! Använder clips för tillfället och har testat typ det mesta inom hårförlängning…

    Så någon som rekommenderar hairtalk?! Och vilken prissumma brukar det handla om ca? <3

      Jag hade det förra året då jag behövde klippa av mycket av mitt egna hår och jag ÄLSKADE det. Känns inte alls! Jag ska sälja det nu när mitt hår vuxit ut så är det blondt du är intresserad av så säg till 🙂

        Men usch

      Jag har kört med hairtalk sedan förra sommaren med varierande hårdvalutor. Dock smidigt sätt för att få tjockare/ längre hår. Tänk på att du måste sätta om det var 7-8:e vecka för ca 1500kr/ gång. Priset för hår beror ju på hur mkt du behöver. Förbered dig på att det kommer bli dyrt men kan vara värt det.

        Varierande hårkvalitet* (Skulle det ha stått)

    Kollegor som uppenbart har en fling (säger man ens så?) men tror ingen annan märker/fattar. Hur hanterar man det? Hela avdelningen börjar bli obekväm med deras beteende ?

      Vad menar du med att hantera? Bemöt dom som kollegor på det sätt ni gjorde innan flingen blev uppenbar och låt de sköta sin fling själva. Tids nog blir nog flingen öppen om den blir mer seriös.

      Pikar så dom fattar att ni vet

      Har en liknande fråga men det handlar om min chef och en kollega… båda i andra samboförhållanden dessutom..

        Här är båda gifta, en är chef och dessutom 20+ års åldersskillnad. Jag har försvarat de när folk skvallrat och sagt att nej det är nog inget men nu börjar det bli uppenbart.

    Tror ni att man kommer kunna resa i landet i sommar? Alltså med myndigheternas välsignelse…

      Nej

      Beror väl på vad för slags resa det är. Själv packar vi husbilen med allt vi behöver för 10-12 dagar och far omkring i obebyggda trakter. Vet vi kommer träffa minimalt med folk.

        Tänk om alla i Sverige får samma idé…

          Ja tänk om alla helt plötsligt får för sig att sitta i en husbil 10-12 dagar??

          Så många husbilar finns inte i landet

        Det handlar inte om att träffa minimalt med folk, det handlar om att inte ta upp sjukvårdplatser i ett annat län än det man är folkbokförd i. Nu vet inte jag hur långt ni tänkt åka, men säg att ni råkar ut för en olycka i ett annat län och kräver intensivvård, det är då problemet uppstår. Det är redan nu brist på intensivvårdsplatser och eftersom man inte kan säga hur läget kommer se ut i sommar tycker jag det är väldigt dumt att planera en semester utanför egna länet. Förstår att det är sjukt tråkigt, jag har själv barn och vi hade gärna åkt upp till landstället i Ångermanland men det får bli nästa år istället.

          Anonym sa väl aldrig att de skulle lämna länet? Oförskämt att anta.

            Om du läser vad jag skrev så står det att jag inte vet hur långt de tänkt åka. Lämnar de inte länet är det givetvis inga problem, det hoppas jag att personen som skrev kommentaren förstår. Har däremot hört folk resonera liknande tidigare men då tänkt åka längre sträckor.

              Det är ju inte så att vi ska åka nu, utan slutet på juli. Får hoppas att läget är bättre då. Men självklart tänker vi oss för. Hoppas vi kan hitta en liten sjö där vi kan stå vid.

              Men om man ska tänka krasst skulle man ju i så fall inte kunna åka någonstans utanför länet någon gång. OM man skulle råka ut för en olycka. Ja situationen är extrem nu, jag vet.

      Har några dagar i Båstad bokade sen förra året, det är årets höjdpunkt och där jag kan slappna av på riktigt. Fan vad jag önskar att det ska vara okej att åka dit, behöver den avslappningen.?

    Tips på bra film att ”hyra”?

      Sagan om Ringen!!!!!!!!!
      Annars Gudfadern filmerna (ettan och tvåan).

        +1 på Gudfadern. Men se alla om du ska se dem 🙂

      Time to hunt

    Bli inte sura nu för att jag förstör ös med en fråga som passar bättre hos familjeliv men vad gillar ni för pojknamn?

      William

        Vi som engelskspråkiga gillar William men vill inte ta det pga lätt att retas med Willy (snopp)

      Judas

      Augustus. Wt men låter mäktigt!

        Wt att säga att ett namn är wt.

      Frans, Lucas, Hugo, Ludvig, Nicolas

      Lucas, Mio, Nils, Alexander, August, Lo.

      Jack, Theodor, William och Carl-Johan.

      Alexander, Maximilian, Ludwig och Tristan

      Hannibal är mitt ”all time favorit”, men kommer ju aldrig träffa någon, som är beredd på att ta det namnet, så det är bara att gilla läget och drömma vidare ?

    Någon som kan mandarin? (Tror jag)
    Vad heter låten? Har fastnat för denna i kväll och vill kolla upp texten men lyckas inte få min telefon att samarbeta.

    https://open.spotify.com/track/795DwntnJPOjUJ9bzSMGXo?si=g-ZETbGzQAaukJg7OK5BWQ

      Samma här men förutom att jag inte har haft sex ännu så förstår jag ditt problem. Jag hade legat hos den andra!

    Saknar min gymcrush ?? någon annan?

      Nej, jag fortsätter gå på gymmet ?

        Skönt för dig att du kan göra det med gott samvete. Det hade inte jag kunnat. Har äldre som jag handlar åt och vill hålla vid liv. Tror även att många av de som fortfarande går till gymmet är unga killar som inte har bästa handhygienen vilket gör det till ännu mer av en smitthärd. Tycker även att under denna korta exeptionella händelse i våra liv kan man skippa saker som riskerar att sprida smittan vidare. Om vi alla hjälps år går det här över snabbare. Hemmaträning funkar också. Och räddar liv.

      Haha jag saknar min osnygga gubbiga ambulanssjukvårdare crush, ska jag ringa 112 igen och hopps på honom? (Skämt!)

      Kan du inte träffa honom på något annat sätt? Eller du hade sambo va om jag inte minns fel?

        Hahaha det blir svårt!

        Jag har sambo och vet ingenting om killen på gymmet vilket är lika bra. Saknar att se honom bara. Och att gå till gymmet. Och allt annat man tog för givet innan..

          Du är hon som nån gång fick höra att hon är ”söt” (den lägsta komplimang man kan få av en man) av en kille på gymmet och nu tänker du besatt på honom. Du är desperat för du inte får tillräckligt med manlig uppmärksamhet och därför beter dig såhär desperat när EN annan man säger något positivt om dig. Tänk om du fick höra det varje dag av folk? Du skulle inte kunna hantera det.

            Det vore konstigt om han sa något om min intelligens eftersom vi aldrig har pratat ?
            Jag ser bra ut och vet om det. Men har inget större behov av uppmärksamhet än någon annan. Jag har t ex inga sociala medier där jag lägger upp bilder på mig själv i hopp om likes. Tror det är ganska vanligt att bli lite smånyfiken på någon som gillar en och själv är attraktiv. Det behöver inte vara något annat än mänskligt. Jag har större problem i mitt liv just nu, men ibland kan det vara skönt att fokusera på de mindre.

    tips på att lyckas ligga när man bor hemma fortfarande? så svårt på kvällen för minsta ljud hörs typ (tunna väggar haha), och på dagen är man så rädd att någon kommer hem/in plötsligt. speciellt svårt nu när alla är hemma så mycket mer

      Ligg hos den andra

        om båda bor hemma då? hur gör folk i typ gymnasieåldern

          Jag var oskuld ??‍♀️

          När man går i gymnasiet lever man i celibat och spelar Counter-Strike istället.

            Nej då hänger man på fotbollsplanen 7/7 dagar i veckan. Fanns inte tid att ligga?

      gör det på en filt på golvet!

    läste i tidigare inlägget om hur mycket alla trivs med att jobba hemifrån och hur produktiva de är, jag pluggar och allt körs ju på distans nu och jag har SÅ svårt för att faktiskt få nåt gjort och vara produktiv. det är såklart jätteskönt att vara hemma, slippa stressen på morgonen osv, men att skilja på plugg och fritid har jag jättesvårt för. kan sitta framför datorn exakt hela dagen men ändå knappt få nåt gjort. har även försökt planera dagen, göra scheman osv men det går verkligen inte, klarar inte av att följa det och få saker gjort

      Tycker bara att jag hör motsatsen, hur ineffektiva alla som jobbar hemma är.

        hahah jaa samma här, men kommentarerna på inlägget här och på de andra två bloggarna sa motsatsen, alla va så produktiva osv osv.

    Jag är 17 år och känner sån frustration över att jag inte har så många nära vänner. Känns som så många andra har nån som de är jättetajta med och gör allt tillsammans med. Jag har folk att umgås med, vilket jag naturligtvis är tacksam för, men det är ganska ytliga vänskaper och det känns aldrig helt bra i maggropen :/

      Kanske inte ger något svar på dina frågor, men när jag läste din kommentar så tänkte jag på min gymnasietid. Jag antar att du går på gymnasiet och att de flesta av dina vänner är därifrån? De flesta av mina nära vänner fick jag efter gymnasiet. Ofta upplever jag det som att innan man ”valt sin väg i livet” så har man vänner som man mer eller mindre bara slumpats. Så jag tror att du kommer hitta dina personer tids nog.

      Om jag är helt ute och cyklar så får du bara bortse från min kommentar 🙂

      Hoppas det löser sig!

      Jag vet att detta är en lam tröst, men så var det för mig också på gymnasiet. Hade massa kompisar och var ”populär” men kände inte mig bekväm att berätta privata saker för någon och var nog inte prio ett för någon kompis heller. Jag flyttade efter studenten och har fått helt fantastiska vänner genom plugg och jobb sedan dess men även skapat nära relationer med folk från gymnasiet efteråt. Det är helt okej att det är så och det finns tusen möjligheter till att hitta dom relationerna du vill ha framöver, även om det inte känns så nu.

    En kollega till mig blir utsatt för mobbning av vår chef. Vet inte vad jag ska göra, är sjukt konflikträdd

    Vad hade ni gjort?

      Är det du, Petronella?

      Prata med facket.

    Min bil (Volkswagen Tiguan -08) gick inte genom besiktningen och fick körförbud, 2 fel: ett hjullager som var helt slut, och så lyser motorlampan. Hjullagret är åtgärdat, delen för att fixa så motorlampan (förhoppningsvis) slutar lysa är beställd men det tar nog någon vecka förrän den anländer, finns det något jag kan göra för att få bilen genom besiktningen asap? Det är inget stort elr trafikfarligt fel som gör att lampan lyser. Behöver min bil för att slippa till jobbet så skulle verkligen behöva få den att gå igenom ?

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/MRG750/kenzas-bolag-har-stoppat-lonerna

    Härligt med lite motgång för räkmackorna. Influencers måste bli hårt drabbade nu, gött… skadeglädjen är enorm

      Nu drabbar det ju även anställda som blir utan lön, svårt att se skadeglädjen.

        Jepp, så blir det när man väljer att söka jobb på skitföretag som drivs av amatörer… Först Bellas företag, nu Kenza… Går det bra är det guld – går det dåligt, konkurs runt hörnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.