Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

0 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej på er! Här kommer lite frågor;

    Hur visste ni vad ni ville plugga till?

    Vad jobbar ni med nu?

    Hur gamla var ni när ni blev färdigexaminerade?

    Tips och råd till en med beslutsångest för framtiden?

    Ha en trevlig kväll! ?

      Förlåt, inte direkt framtiden utan mer för studieval ?

      Jag bara visste vad jag ville jobba med när jag gick på gymnasiet. Hoppade på plugget direkt och tar examen nu om 2 veckor! Har jobb klart och börjar jobba som F-3 lärare i höst. Är 23 år.

        Så det var bara din känsla? Vad gjorde dig så säker? Grattis!

          Har jobbat med barn sedan tidiga tonåren och bara kände att det var rätt typ andra året på gymnasiet och sen dess har jag typ inte ens funderat på något annat. Har absolut ingen aning vad jag skulle jobba med annars ? hinner kanske komma på nåt innan pension men det känns bara bra just nu!

        Hoppas du sparat lite CSN så att du kan omskola dig om fem år.

          Vad ska det betyda?

            Att skolvärlden sliter ut människor på mindre än fem år.

          Jag är medveten om allt folk säger det. Men jag älskar mitt yrke. Tänk om vi inte skulle få några nya lärare? Peppa oss som faktiskt är på g istället!
          Tack på förhand!

      Jag visste när jag var 29 vad jag ville plugga till. Har pluggat i tre år nu och har tre år kvar. I mitt fall var det solklart att resa, flytta runt och bara vara fri och prova olika saker för att veta vad jag skulle lägga studieskulderna på.

      Velat läsa juridik sedan mellanstadiet och arbetar idag som advokat. Jag blev klar när jag var 25 då jag läste annat också.
      – Tänk inte på vad andra tycker att du ska studera.
      – Prata med en studievägledare.
      – Uteslutningsmetoden, vad vill du INTE jobba med?
      – Har du några favoritämnen?
      – Börja läs en fristående kurs på så kan du bilda dig en uppfattning om vad och vilket område du vill satsa på.
      – Gå på öppet hus!
      – Läs på om olika utbildningar.
      – Våga testa! Livet är långt!

      Lycka till!

      Jag är mer än vuxen nu.
      Som 30+are bestämde jag mig för att plugga vidare på universitet. Skrev högskoleprovet. Efter tips från en bekant sökte jag in på programmet för personal- och arbetslivsfrågor. Och det var en lyckträff. Väldigt bra och aktuellt program. Jag fick jobb direkt och jobbar där fortfarande, 20 år senare.
      När jag sökte in på slutet av -90-talet var det fortfarande en ny utbildning. Nu för tiden har jag förstått att den är väldigt populär, med höga intagningspoäng. Med all rätt. För det är en utbildning som ger jobb – till skillnad mot andra. Kan rekommendera att gå programmet för personal- och arbetslivsfrågor.

        Hm, nu har jag en del bekanta som läst just personalvetarprogrammet och varit klara med studierna under senaste åren. Alla har haft svårt att få jobb då det är stor konkurrens om jobben..

      Skrev ett svar, men det verkar inte ha kommit upp?
      Jag rekommenderar programmet för personal- och arbetslivsfrågor.
      Jag sökte in och gick det i slutet av -90talet. Då var det nytt. Det ledde till bra jobb som jag fortfarande har efter 20 år.
      Numer är det ett populärt program med hög intagning, har jag förstått. Men jag rekommenderar det – det leder till chefsjobb. Värt att söka in på och gå.

      Tips:
      Sök dig till ett mansdominerat område för goda villkor och bra lön.
      Undvik yrken där du tar hand om andra människor och offentlig sektor som pesten. De tuggar upp människorna som jobbar och spottar ut oss när vi är förbrukade.

        Jag skriver under på det!
        /10 år i offentlig sektor.

        Jag också! Fantastiskt att jobba som barnsyrra, men arbetsgivaren är inte lika fantastisk…

      Jag visste att jag ville jobba med något samhällsrelaterat men ingen direkt aning om vad. Tänkte då att jag väljer något brett inom det området. Blev juristprogrammet och jag har den kommande höstterminen kvar innan jag är klar och då är jag 24. Nu har jag ju inte hunnit jobba som det än men är supernöjd med mitt val just eftersom det finns så många valmöjligheter inom yrket!

      – Jag har pluggat till kriminolog, en kandidat i tre år. Jag visste helt hundra att det var det jag skulle plugga när jag var 18/19 år och är nu 25. Bakgrunden var att jag alltid vart intresserad av varför individer begår respektive inte begår brott och alltid vart fascinerad av utredningsprocessen.
      – Jobbar som utredare inom Polismyndigheten.
      – 24 år när jag var färdig med utbildningen.

        Utredare låter så spännande! Vad är dina arbetsuppgifter då? Lösa brott? Får du då åka ditt brottet begåtts? Eller har jag tittat för mycket på criminal minds hahaha

        Jag vill också veta ? Berätta mer! Jag blir klar jurist om typ ett år men har alltid känt mig dragen till Polismyndigheten.

      Var sugen på juridik men hade hört mycket om konkurrens mellan studenter som satte en otroligt dålig stämning o prestationsångest, samt att yrken som jurist på byrå kräver helt inhumant många timmar i veckan. Så valde bort det av dessa skäl. Var så osugen på hets. Blev istället Civilingenjör eftersom jag haft en fallenhet för naturämnena och alltid tyckt det varit superkul. Dessutom är Civilingenjör förutom att det är intressant o meningsfullt även bra betalt. Jag skulle gärna gå ner o jobba deltid gärna ganska tidigt i livet för att mer tid ska gå till privatlivet. Men då måste det ju vara ekonomiskt möjligt. Hade ingen aning om hur tuff utbildningen skulle komma att bli, framförallt de första åren. Men otroligt stöd från klasskamrater o man löste det tillsammans. Ingen betygshets alls, att bli godkänd räcker, vilket varit väldigt skönt o en trygghet. Karriärsutsikten är ju också mycket ljus, finns massa bra jobb o verkar inte vara ett bra arbetsklimat. Är färdig om exakt ett år, kommer då vara 28. Kram

        Skulle stå verkar vara ett bra arbetsklimat såklart.

      Jag tyckte det jag pluggade till lät coolt, jobbar idag med något helt annat, var 23 när jag tog examen och tipset är mest att inte välja för tidigt. Jobba lite först och känn in vad du är duktig på och hur du vill leva ditt liv.

        Vad jobbar du med idag?

      1. Alltid varit intresserad av hus och att måla
      2. Arkitekt
      3. 25
      4. Fundera på vad du är intresserad av och kör på det 🙂 tänk inte så mkt!

      Ingen aning.

      Har inget jobb.

      Har inte ens läst på universitet.

      Jag valde tillslut juridik för att jag inte visste vad jag ville, och jag ville ha en bred bas att utgå ifrån… Kändes som något man inte ångrar att man läst, typ. Och tänkte att jag ju tycker det låter intressant, så jag kommer säkert ”komma in i det”. Var verkligen inte redo att börja plugga, egentligen. Det har gått några extra år då jag tagit pauser och ara dragit ut på det då jag inte orkat ta tag i studierna, men så får det vara.

      Mitt största tips är att jobba något år innan.

      Vid 25 års ålder hade jag haft massor av dåligt betalda skitjobb i bagaget. Hade ingen aning om vad jag ville bli så valde en utbildning på högskolan som garanterade jobb så det blev sjuksköterska. Tog examen för fyra år sen och tjänar idag 36 k i månaden. Trivs hyfsat.

      Om du inte vet vad du vill bli tycker jag att du ska satsa på en utbildning som garanterat leder till jobb typ ingenjör, vård, lärare. Varför plugga för att bli arbetslös?

    Snälla HJÄLP MIG!!!!!
    Jag en dotter som är 2 år och 3 månader som är super trotsig, hon vill bland annat ha godis till frukost och godis på maten! Jag har förklarat och allting men det hjälper inte. Det slutar med att hon SKRIKER och jag får flipp. Jag vill inte låta henne skrika för vi har grannar och hon kan inte skrika hur länge som helst. Jag försöker byta ämne och allt det där för att hon ska glömma… men vill hon något så vill hon. Jag har haft en jobbig dag. Vad gör jag? Ska jag låta henne skrika och inte låta henne bestämma trots att vi har grannar som kanske blir störda eller vad ska jag göra? Snälla hjälp en desperat mamma.

      Om du inte har godis hemma kan du ju inte ge henne.

        Så låt henneskrika och säg att du förstår henne, men det finns inte.

          Kanske inte så bra att säga till dottern att hon ”förstår henne” när hon vill ha godis till frukost då det inte är något som ska normaliseras i hemmet. Sätt tydliga restriktioner. Ger du in nu i så tiden ålder kommer du få ge in hela uppväxten och hon kommer också ha de kämpigt i vänskapsrelationer då hon är van vid att få sin vilja fram.

            Ge aldrig ungen godis så har hon inget att gapa om?

              ha. Du vet då inte vad trots är. Som att godis vore det enda.

            Det är dock ett ’proffstips’ kring trots att man ska bekräfta barnets känslor, barnet vill ha godis för att det är gott, ’jag förstår att du vill det, men det går tyvärr inte för att då får man tandtroll’ tex.

            Man ger inte med sig bara för att man förstår.

            Förståelse är aldrig dåligt. Förståelse lugnar.

              Eller hur! Bara för de är barn så betyder det inte att de inte ska behandlas som människor. Jag är ingen slapp förälder och är noga med att mitt barn beter sig och säger ifrån direkt, men ibland verkar folk tro att man ska stänga av alla känslor och bara skälla på barnen när de beter sig illa.

      Bor du i centrala Göteborg så är jag din granne och vill att ni flyttar ?

        Flytta själv. Bor man i lägenhet får man ta sånt.

          Fast måste man ta det? Jag har bott ovanpå en mamma med ett litet barn på två år som skrek 18 av dygnets timmar, både dag och natt. Var hon glad gallskrek hon var hon arg detsamma. Hon hade inte lärt sig prata något alls och tjöt i högan sky istället för att prata.
          Då alla dörrar hade brevinkast så hörde hela uppgången detta all tid man var hemma. Hon fick flytta till slut då även den stendöda tanten ringde och klagade på att hon vaknade på nätterna.

            Shit, om en stendöd granne klagade på mig skulle jag också flytta. Direkt.

              Dog ?

              En stendöd granne som vaknar pp nätterna låter misstänkt zombie tycker jag. Hade bekymrat mig mer än skrikungen.

            Kanske borde finnas särskilda familjehus? Då kan barnfamiljerna störa varann, eller inte, för de har förståelse för varann, och de andra slipper! ??

              Ett tips är att finns det en lekplats utanför huset får man räkna med små barn som grannar.

                Ja alla borde kanske inte ha det? Vuxenhus, som vuxenhotell?

                  Alla har inte det. Det är ju inget krav, lekplatser utanför lägenhetshus finns för att locka småbarnsfamiljer att flytta in.

              Där ville du verkligen sätta dit folk! Lyckades inte riktigt dock.

          Nej, det finns gränser.

            Mina grannar klagade på att mitt barn sprang för mycket på golvet. Jag ringde bovärden som sa det är inget man kan klaga på. Och stör de sig kan de flytta till hus.

              Du har fortfarande inte rätt att störa dina grannar hur mycket som helst och definitivt inte dygnet runt bara för att du har barn som orsakar onormalt mycket väsen.

              Barn får väl låta precis som vi vuxna men inte alla tider eller hela tiden. Hade mina grannars barn kutat runt fem på morgonen eller elva på kvällen upprepade gånger hade jag klagat men det hade jag gjort även om vuxna väsnats.

              Det handlar om att leva sitt liv men visa hänsyn. Ingen kan vara tyst jämt men ingen behöver väsnas dygnet runt.

              Barn vet inte när de ska vara tysta, det är deras vårdnadshavare som får ta det ansvaret dygnet runt.

              Man springer väl inte inomhus?? Vill man göra det kan man flytta till hus…

              Eh det är ju fett störigt. Låt inte hen springa inne, visa hänsyn till dina grannar!

                Men herregud, säg det till en ettåring. De går inte, de springer.

                  Och föräldrar ska hålla koll på sina ungar.. Tror inte en ettåring väger så mkt att det blir störande, är nog äldre?

                    Nej, ettåringar låter som fan. Jag har en i mitt hem, jag hör ju själv att han dundrar fram som en elefant. Treåringen också men hon fattar ju i alla fall vad ”gå” innebär, så henne kan man ju säga till.

                    Vad menar du med ”hålla koll”. Vad tycker du att jag ska göra?

                      Oj, vad hemskt! Ja jag vet inte, det är du som har ungar? Lekhage? Springa och leka utomhus?

            Ska man flytta ut till ett hus i skogen om man har ett skrikit barn?

              Ja. Det är den nya svenska approachen. Barn ska ses men inte höras. Barnfria människors rätt att slippa höra och helst se barn, övergår familjers rätt att finnas. Sverige är nu på god väg att bli ett av de mest barnovänliga länderna i väst. Det tycker jag är bra! För övrigt är det fruktansvärt själviskt att skaffa barn. Gå och skäms i skogen veta! I tystnad, för djuren kan störas av din avkommas oljud.

                Men gud vad du överdriver, sådär är det inte alls! ?

                  Är det inte?

                    Haha nej. Barnfamilj är ju normen, får skitmycket plats och privilegier..

                      Norm schnorm. Barnfamiljer får ta plats därför att de vårdar de små oskyddade liven. Det är naturligt, ingen ”norm”.

                      Anonym 00.50, du fattar inte vad norm betyder tror jag…
                      Bara för att man en unge ska man dessutom inte få bete sig hur som helst.

              Vore ju nice.. ?

              Ja tack! ??

          Nej man ska inte behöva stå ut med någon unge som skriker morgon och kväll!
          Bor i en tillfällig lägenhet där jag minst 3ggr om dagen måste höra på en massa oljud från dem. Kommer gå och säga ifrån nästa gång, inget kul att bli väckt kl 6 för någon har valt att skaffa barn

            Men varför bor du i en lägenhet?? Flytta till hus.

              Det är ni som inte har barn som klagar på skrikande barn.

                Det är verkligen inte bara de utan barn som klagar!

                Och det har vi inte rätt att göra tycker du? Jag har valt att inte skaffa barn och ska därför flytta till hus långt ute i skogen för att slippa störas av barn menar du?

                Varför kan inte föräldrar som valt att skaffa barn ta ansvar för hur deras barn stör omgivningen istället?

                  Självfallet ska föräldrar ta ansvar, men ibland händer det att ungen skriker innan man ens har kunnat hejda det.

                  Såklart att föräldrar ska ta ansvar för sina barn men inte i första hand för att tysta dem så grannarna inte hör, det är faktiskt helt jäkla befängt. Som TS- ska hon fortsätta ge godis som lunch till sin unge så att grannarna slipper skriket? Det handlar om att uppfostra barnen till bra människor, om det krävs lite skrik för det så får det vara så. Lagen är på småbarnsföräldrarnas sida i detta, just saying…

                    Jo man ska göra sitt bästa för att hålla ungarna tysta och inte störa grannar. Spring kan man hejda. Nej klart hon inte ska ge godis nu, hon borde dock aldrig börjat.

                Jag har barn och känner ändå avsky mot grannen ovanför som låter sin unge hoppa studsmatta på kvällarna. Samma unge som vevar igång dagen med en basketboll kl 6 på morgonen en söndag… ??‍♀️

                  Men gud.. har de hört talas om att gå ut??

              Då kan väl den som stör flytta till hus??

              Flytta själv! Vad är det för logik.

              Inte alla som har möjlighet att köpa hus!!

                Särskilt inte bittra frånskilda mammor

              Alla kan inte ”flytta till hus” hur som helst.
              Herregud.

            Tycker inte de handlar om vad ”man ska behova sta ut med”. Livet ar inte rattvist eller en tavling. Jag hade 100% ocksa stort mig men ibland ar de som de ar. Folk far barn, du kanske ocksa skrek. Bara for man far barn maste man inte flytta till ett hus pa landet. Foraldrarna tycker nog ej de ar sa kul heller och dom gor de ej for att straffa dig.

            Jag stor mig mig mer pa folk som medvetet gor oljud medan en bebis.. what can you do?

              Är det jobbigt för en själv som granne vill man ju inte ens tänka på hur det är för föräldrarna…

                Ja, tänk att behöva vara runt sitt eget barn va

                Eh de har ju valt det livet själva, de har inte vi andra så varför ska vi straffas? Nej, särskilda familjehus tack! Eller hus för folk utan ungar, som det finns för 55+, rökfria hus m.m.

            Vekling. Barnskrik är naturligt och om någon lider av det så är det de stackars föräldrarna som gör sitt bästa, och möjligen barnet om det skriker av en anledning utöver det vanliga bebisskriket. Tycker man kan vara mer förstående och stöttande. Det är ett litet barn.

      Säg ’jag förstår att du vill ha godis för att det är gott, men det går inte att äta godis hela tiden för då får man ont i magen/tandtroll. På lördag får du lite godis’ (eller när du brukar låta henne äta godis. Och sen låt henne skrika klart, skit i grannarna.

        Ja skulle nog tipsa om att ta bort godis helt och ersätta med endast frukt tills dess att barnet kommer upp i en ålder där det lättare går att prata och förklara varför man inte bara kan skrika för att få som man vill. Kanske vid skolstart?

          Verkligen 100%! Varför ska en tvååring ha godis över huvud taget?

            För att det inte är din sak att avgöra utan förälderns. Min förstfödda fick inget socker innan 3 års ålder. Med andra lyckades vi hålla till 1,5 års ålder innan hon fick smaka glass. Men trean…ja han hann ju fylla 1 iallafall. Var inte så jäkla dömande. Tror knappast de har ett godisintag som stör vardagen, barn är sådär. Speciellt i den åldern. Handlar väldigt lite om godiset i sig, mer om att det kan gå och jag kände så precis nu. Precis som med aaaaallt annat när de är i den åldern.

      Gå med henne i känslan, kalla det inte trots utan försök vara med henne i hennes känslor och viljor. Bekräfta och låt henne vara ledsen men du behöver inte förklara ihjäl dig. Det räcker med en gång sen vet hon. Gå med i gruppen Nära föräldraskap på facebook och lär dig om barns behov och hur de uttrycker det.

      Sen en sak till: Gör egen glass, med bär utan socker förstås. Göra nyttiga chokladbollar. Sluta ge henne godis och låt henne äta frukt och bär. Tvååringar ska inte käka godis.

        Detta shamande! ”tvååringar ska inte äta godis”. Skäms på dig. Hon frågade om hjälp inte dina pekpinnar.

          Annan anonym. Det är inte shamande att säga att tvååringar inte ska äta godis, dom ska inte det.

          Ha inte godis hemma. Ge inte godis. Sluta med skiten i tid.

            +1

            Börja aldrig ge småbarn godis och du slipper sluta.

          Personen gav ju en jättebra kommentar? Och du ska peta på en grej och blåsa upp det på ett sätt det inte ens var menat?

            Öppet spår 1o1

      Vad tycker hen om frukt? Det är ju oxå godis

        Nej. Frukt är frukt och godis är godis.

      Åh, jag är ”gammal” och har haft små barn som numer är vuxna.
      Jag tror inte ditt barn är trotsigt, jag tror att det bara reagerar. Försök att hålla dig lugn. Vad kan avleda henne? Gå ut, läsa en bok – vad som helst. Det handlar inte om att barnet vill bestämma – det är ett överslag. Försök bryta så milt som möjligt. Tänk att det lilla barnet inte kan kontrollera sina känslor alls.

      Jag upplever att min dotter blir mer trotsig när hon 1, är hungrig. Finns det något hon alltid tackar ja till, så ge det. Frukt och grönsaker finns alltid på bordet hos oss. Detta för att minska utbrott. Finns även dadel’godisar’ (https://www.babyland.se/castus-tiny-people-s-choice-jordgubb) som vi alltid har hemma.
      2, när man haft mycket att göra. Kan du sätta på en film och ha henne i famnen?

      Ha många aktiviteter att avleda med. Pärla pärlplattor, playdoh-lera. Klart du ska sätta gränser och inte ge godis. Men det behöver inte vara kaos och krig för det.. Tydlighet och trygghet tror jag på. Hoppas det löser sig.

      I feel ya!!! Har samma problem här hemma men tänker att det är 3 års trots. Min fick ett vansinnesutbrott utan dess like idag pga leksak monterades felaktigt. Han vill oxå ha godis/glass när som helst men jag säger bara ”nej det får man på lördag”. Om han blir galen så bekräftar jag och säger att jag förstår att han blir ledsen men tyvärr det går inte osv. Jag låter honom skrika en stund och är i närheten. När det avtagit liiite frågar jag om vi ska kramas. Antingen blossar det upp i utbrott round 2 eller så vill han kramas och då tröstar jag. Obs!!! Låter asenkelt nu men det är vidrigt och jag kallar också ur ibland men denna strategi är ändå bra allt som oftast. Stay strong

      Jag har nog blivit förbannad tillslut, sagt med bestämd röst att skriker du blir det inget godis alls den här veckan, inte ens till helgen. Det hjälper inte att skrika nu fåt det vara bra.

      Eller typ börjat skrika tillbaka. (nej jag har inga barn, men umgås med ibland och märker hur de kan vara)

      Jag kanske skulle va a en urusel förälder. Men jag förstår inte alltid det där med att bekräfta känslor? Vissa skriker ju va a för att de lärt sig att det hjälper.

        Håller med dig!

        Det hjälper väl inte att skrika tillbaka, då blir ju barnet bara argare eller i värsta fall rädd ( men kag vet hur svårt det är att hålla sig, kan vara så jävla frustrerade). Fatta vad hotfullt det skulle kännas för dig om en jätte stod och skrek åt dig när du var ledsen. Hjälper inte heller (tyvärr) med hot om uteblivet godis. Bekräfta (att barnet har rätt att vara ledsen) trösta (så gott det går) och distrahera med annat är det som hjälp mig mest. Men ibland hjälper ingenting och då får man vänta ut det och försöka att själv hålla sig lugn under tiden (man kan gråta en skvätt inombords eller om man är två lämna över till den andra en stund och gråta en skvätt på toa istället)

          Missförstå mig rätt. Men är det inte bra ibland att barnet blir lite spak och kanske en skvätt rädsla. Det gör ju att de inte vill utsätta sig för det igen. Märker man att barnet blir ledsen och rädd kan man ju krama om pussa på och säga det var inte meningen att skrämmas, men det blir inget godis nu, ska vi gå ut o leka?

          Jag är själv uppväxt med bestämda och kärleksfulla föräldrar. Och deras taktik har fungerat på mig iaf. Såvitt jag vet har varken jag eller syrran skrikit speciellt mkt för att vi inte fått som vi velat. Det har liksom inte varit lönt att ta den ”diskussionen” ??‍♀️

            En skvätt rädsla?!

              Ja precis, livrädda ska de vara. Du förstår precis ?‍♀️?

              Som när man var liten o gjorde massa hyss, blev påkommen och skrämd att de som kom på en skulle ringa föräldrarna. Skammen typ, att det man gör är fel. Du gör det inte ingen för skammen är så hemskt jobbig.

              Lite samma, slutar jag inte att skrika får jag inget godis på hela veckan. Rädslan i att man inte kommer få godis på hela veckan för att man beter sig dåligt.

              Aldrig känt den???

                Att hota med tandtroll är ju också för att skapa en viss rädlsa. Eller gör du si o så då kommer trollet o tar dig. Skrämseltaktik. Eller måste jag förklara ännu mer?

            Fast så tänker inte en tvååring, en femåring kanske kan greppa huruvida det var ”värt att ta diskussionen” eller inte, tvååringar har inte fattat det än.
            Klart att du inte minns att du har skrikit särskilt mycket, du var troligen för liten för att komma ihåg när du bröt ihop för att du fick vatten istället för mjölk, att du inte fick ha shorts i februari eller för att mamma satte på mössan för det var ju pappa som skulle göra det. Dina föräldrar har troligtvis också glömt det och kommer bara ihåg dina gulliga pussar och det gulliga smeknamnet du gav din syster.

              Ja, det kan jag förstå.

              Och det är klart att de/vi inte minns allt. Men jag vet att vi tex inte skrek i butiken för att vi inte köpte med godis tex.

              Sen hade jag aldrig gett en tvååring godis. Jag personligen tycker att det är onödigt tidigt. Har märkt att de i den åldern inte kan kontrollera sina känslor och då är det ju dumt att spä på. Så att säääga.

              Bättre att vänta lite när de börjar lära sig förstå konsekvenser? ?‍♀️

                Mina barn skriker inte heller i butiker, men de kan få ett totalt sammanbrott och kollapsa i ren frustration för att jag stängde av Tv:n. Det handlar inte om godiset i sig, det handlar om att det är jobbigt att inte få som man vill.

                  Ja, alla barn är såklart olika.

                  Antar att jag ser hur min kompis gör med sina barn, de är sjukt jobbiga och får alltid sin vilja igenom. För att hon inte orkar.

                  Och jag får spunk på sånt, sätt gränser o håll fast vid det. Hur jobbigt det än må vara.

                  Man tog ju beslutet att skaffa barn? ?‍♀️

          Jobbigt det verkar att ha ungar.. ?

            Allt som är värt något är svårt. Utan undantag.

              Håller inte med.

        Klart man kan skrika men man märker snabbt att det är helt meningslöst. Och att lära barn att inte skrika genom att skrika, ja det är lönlöst. Jag skriker ibland på mina barn men det är ju bara för att kanalisera min egen frustration, de blir ju inte mindre ledsna och besvikna för att jag skriker på dem.

      Har en son på 1,8 mån som nyligen fått börja smaka på glass. Det är det enda han får. Hemma är han såå tacksam när han får 1 glass. Han vet att det är det han får. Efter maten. Äter middag jättesnabbt för och få glass.
      Mormor tycker dock det är jätteroligt med socker speedade barn så hon har laddat upp med Kartonger med glass så att det alltid finns när vi/han kommer dit.
      Det resulterar i att varje gång vi är där, gråter han och ber om glass, vägrar äta och pekar mot frysen heeeeela besöket 🙂

      Summan av kardemumman, sluta ge ditt barn godis. Och sluta uppfostra barn med dåliga vanor. Du gör henne en otjänst i livet. Ta bort godiset helt. Hon kommer gråta skrika klaga ett tag sen kmr det bli bättre. Introducera det igrn i små. Doser under rätt former. Typ nu ska vi mysa och titta på tv, då kan vi ta lite snacks. Begränsa antalet. Är. Hon 2 behöver hon absolut inte mer än 2 godisar.

      Titta på superna ny på youtube!

      Så klart får hon fortsätta skrika. Visa att det är du som bestämmer. Du kan ju gissa hur det blir i framtiden om du ger upp nu. Som förälder har du skyldighet att vara en mamma som talar om för ditt barn vad som är rätt eller fel.

    vilket hjälper bääst mot corona? handtvätt eller handsprit?

      D-vitamin o starkt immunförsvar.

        Jag tror att om man haft några infuensor innan så spelar det roll. Att det är en fördel.

          Hmm så jag som antagligen hade influensa+lunginflammation i mars borde vara ok då? 😀

        + rätt blodgrupp – O är tydligen bäst.

          Hur byter man blodgrupp? Det kanske man gör i Turkiet, som allt annat nödvändigt.

          Japp är.typ aldrig sjuk blodgrupp o!

            Skönt för dig. Jag har 0- och det känns som att jag är småsjuk jämt.

          Jag har haft flera influensor, ätit D-vitamin i flera år, sund, vältränad, blodgrupp 0, normalt bmi, normalt blodtryck inga riskfaktorer jag fick covid-19. Höll distans, tvättade händerna använde handsprit. Är testad.

            Alla saker som du radar upp spelar väl ingen roll för om man får det eller inte? Påverkar väl däremot hur kroppen klarar av sjukdomen, tänker jag.

              Precis.

      Träning, skogspromenader, bra kosthållning, drick mycket vatten och sov tillräckligt.

      Sluta röka, överdosera c-vitamin.

        Fast att överdosera c-vitamin gör ingen skillnad. C-vitamin är vattenlösligt så du kissar ut all c-vitamin kroppen inte behöver för tillfället.

      Handtvätt!!!! (Nej kan inte med utropstecken poängtera det nog)

      Hej! Jag är läkarstudent på mitt 5e år hoppas jag kan hjälpa 🙂 Mig veterligen finns det inte tillräckligt stark evidens för att knapra vitaminer osv. Det är inte skadligt att överdosera vitamin C men äter du typ en halv paprika får du i dig tillräckligt för en hel dag (som svar på en del av kommentarerna nedan). Du tänker helt rätt med handtvätt/-sprit! Det bästa är den som blir av! Båda fungerar bra mot det här viruset; om du blir smittad så är det inte för att du valde den ena över den andra! Så om du skulle insjukna behöver du liksom inte tänka ”jag BORDE ha spritat istället för tvål och vatten” och vice versa. Jag brukar tvätta händerna mellan 3-4 spritomgångar för att det blir så kladdigt annars. Dessutom har jag hört att spriten tappar effekt om du har massor av lager ovanpå varandra, men det är jag mer osäker på. Glöm inte att tvätta/sprita i minst 20 sekunder och att komma åt överallt. Och kom ihåg att spriten dödar viruset först när den torkat. Hoppas denna roman räcker ??

        Evidens är inte alltid så populärt i öppet spår vettu

          Haha true true :*

        Då bör du veta att RDI är det man behöver få i sig för att överhuvudtaget överleva, inte för att bygga ett starkt immunförsvar.

          Då får du väl äta en HEL paprika då :*

      Jag testade mig positiv för Corona. Mina enda symptom var en lätt förkylning. Hela familjen åkte på den. Jag klarade mig med lindrigast symtom. Varför vet jag inte. Jag skulle aldrig gissa på att det var coronan men testade mig då min sambo blev väldigt dålig.
      Hur som helst så är det här ett bevis på att vi är fler som haft det utan att vi märkt av det.

        Hur testade du dig?

    Vilket varumärke skulle du aldrig handla nåt från pga hur mycket de gett bort gratis till influencers och hur uttjatat de känns?
    Jag börjar:

    Daniel wellington
    Ideal of Sweden
    Visit Dubai

      LumiSpa, alla jävla mikroinfluencers kan dra åt skogen med sin förbannade lumispa.

      När jag var typ 15 och DW var som hetast önskade jag mig en i julklapp av mina föräldrar. Jag minns hur glad jag blev när jag fick den och ledsen för att den var dyr. Men jag var tacksam. Nu skäms jag för att använda den på grund av hur ”förstört” märket är. Men jag kommer alltid älska den haha. Minns att bandet dessutom var randigt, i färgerna rött, vitt och blått.

        Känner exakt samma! Hade en DW-klocka med rosa/blått band och var sååå glad när jag fick det! Men sedan spårade det ur med allas samarbeten med DW och känner inte alls för märket längre.

        Det är bara i Sverige det är ”förstört” dock. Har bott i Asien och där finns DW butiker i exklusiva varuhus bredvid typ Dior, Armani, m.m.

      Twistshake ?

      Allt som har med Rebecca Stella att göra. Hon liknar nu mest en av robotarna i ”Äkta människor”.

        Älskar RS, så genuin och godhjärtad. Så lågt att gå på hennes utseende!

          Haha godhjärtad

          Genuin? På vilket sätt är hon genuin?

          Hennes intellektuella förmåga hade väl varit ännu taskigare att kommentera …

        Hon måste må dåligt som opererat sig till oigenkännlighet. Tragiskt

          Man kan må dåligt och ha en del demoner
          Och ändå vara en fin människa. Hpn verkar ha hjärtat på rätt plats.

      Chimi Eyewear
      Deo Doc
      Twistshake Baby
      ?

      Tanrevel.. Och Desenio har ju snygga posters men är såååå uttjatat, orkar aldrig se på när Youtubers ska göra en tavelvägg…

        Oftast samma stil, på saker som de inte ens känns så intresserade av.

      Chiquelle, DW, Mad Lady och tandblekning.

      DW
      Chimi
      Ivyrevel

      bubbleroom

      Nelly och nakd..

      DW
      Ideal
      Tanrevel
      Ivyrevel
      Chimi
      Na-kd
      Caia

      Biancas caia
      Känns som wishprodukter man söndermarknadsfört

      Chimi
      Daniel Wellington
      Allt Katrin Z gör reklam för
      Ideal
      Nivea
      Bohoo

      Finns säkert fler som jag inte kommer på just nu…

      Ellos?

      Har en DW-klocka. Fick den för jättemånga år sen och tycker fortfarande den är fin. En enkel vardagsklocka.
      Skiter fullständigt i om influencers gör reklam för nåt, det är ändå inget jag tar del av, varken med rabattkoder de har eller genom att titta på deras samarbeten.

      Ideal of Sweden gillar jag däremot inte, hade ett skal därifrån men känner nu att det är totalt onödigt med mobilskal för min del eftersom jag har ett plånboksfodral och aldrig tar ut telefonen.

    Har ni något tips roliga och inspirerande instagramkonton att följa för hälsa och yoga?

    Kanske även något konto av nån som har en digital business eller något allmänt peppkonto??

      Yoga by candace ❤

      Steffywhiteyoga.

      Yoga Girl ☺️❤️

    Hörrni! Jag har hamnat i drinkträsket. Jag vill lära mig mig att blanda alla möjliga drinkar! Vilken drink är eran favorit och vilken brukar ni göra hemma?

      Gjorde nyss en cosmopolitan ?

      GT ?

      Min favorit är nog whiskey sour, men min paraddrink att göra hemma själv är mojito ?

        Testa pisco sour! ?

          Åh herregud, älskar pisco sour. Men jävlar, behövs inte mycket för att man ska börja dansa på borden 😉

      Gin och Tonic med blodgrape är så enkelt och fräscht. Använd en lite dyrare gin-sort tex Stockholms bränneri då det gör stor skillnad.

      negroni

      Inte mer avancerat änn rom och cola. ?

      Aperol spritz (lika delar aperol, Prosecco och bubbelvatten) och espresso martini (espresso, kahlua och vodka, skaka med is så det blir lite skum på toppen).

        Fast Aperol spritz receptet är lite fel.. Rätt är 3 delar vin, två delar Aperol och 1 del soda vatten ..

          Hoppsan, fel av mig, men jag gillar lika delar ?

          Njae lika delar aperol+prosecco och en skvätt sodavatten

        Pallini spritz är godare!

        Samma recept som för aperol, ditt är dock ”fel”…

        3 delar vin, 2 delar pallini, 1 del sodavatten

      Mitt bästa tips är att göra grunderna själv – absolut om du är samma träskare som också gillar att plantera. Gör din egen syrap såsom vanilj extrakt och mynt extrakt.

      Något jag gör själv är min egen ginger Ale. Lyckas du göra en grym ingefära syrap så spelar det ingen roll vad du har för sprit nästan – det blir super ändå.

      Bloody Mary! Och Moscow Mule!

      BROWN FINN

      Gör ett glas O’boy
      Tillsätt 4-6 cl choco mintuu

      ??

      Mycket godare än White russians!

      Pornstar Martini
      Amaretto Sour

        Älskar pornstar martinis ?

      Nämen alltså in i GT-träsket med dig. Variationerna tar aldrig slut. Gurka? Svartpeppar? Jordgubb? Vilken Gin? Vilken tonic? Möjligheterna är oändliga.

        Bästa ginen jag vet är Nordes från Galicien tror jag, vet inte om det går att beställa på systemet men jag drack en GT med Nordes-gin i Barcelona för många år sen och sen dess har jag köpt en flaska från flygplatsen varje gång jag varit nånstans i Spanien. Annars hendricks med gurkskiva i är också gott!

      Vaniljvodka + fläderkoncentrat. Tillsätt groggvirke samt is och lime

      Kom på en till, French75, såå god! Kan inte exakt recept men typ Gin, sockerlag, citron och mousserande vin.

      Moscow mule! Världens godaste drink!

      Amaretto sour
      Lennart – enklaste och godaste drinken

      Caipirinha. Fy fan så gott ???

      Pornstar martini

      Kolla min Instagram så kanske du får lite tips! @louisechf.se Har bland annat recept på en supergod passionfruktsmojiti. KRAM

      Kolla på max15min.se ! Snabbt och informativt

    Hur vet man om en plastikkirurg är bra? Kan man kolla på något sätt?

      Då våra kroppar är olika och reagerar olika på kirurgi så finns inga garantier även om du hittar den mest rekommenderade kirurgen på marknaden. De flesta kroppar mår dock garanterat bra av motion, mycket vätska, näring och bra och varierad mat. Så prova det först innan du lägger dig under kniven. Garanterad högre självkänsla får du också på köpet.

        Hur är min självkänsla? Hur mycket motionerar jag och vad äter jag? Tänker att du verkar ha koll på mitt liv och mina förutsättningar?

          Skrev inget om att din självkänsla. Gav bara ett objektivt och faktabaserat råd som jag skulle gett till vem som helst som ställt samma fråga. Men vid tanke på hur illa du ändå tog till dig av mitt meddelande så gissar jag att din självkänsla nog inte är den bästa, eller så kom jag åt en känslig nerv. Sorry gumman.

            Haha, ”okej gumman”.

        Hur vet du att det är kroppen hon ska operera?

          Vad ska man annars operera? En bil?

            Jag opererade näsan i vuxen ålder då jag bröt den två gånger när jag var yngre. Svårt att motionera näsan mer rak..

              Gör din research noggrant. Jag gick till en av dom kändare plastikkirurger på en av Dveriges största kliniker men fick göra om det flera ggr. Tyvärr blev den lite sned sista gången (mest jag som ser). Men välj framför allt en som är specialiserad inom just ditt område då näsan är väldigt komplex.

            Två själar, en tanke. 🙂

          Vad annars opererar man?

          Hade det varit altandörren det varit fel på hade hon ju skrivit hantverkare inte plastikkirurg.

            Eftersom du pratar om motion och mat tror jag knappast du syftar på operation av hängande ögonlock eller utstående öron.

          Vad skulle det annars vara? Bilen? 😀

      finns ett forum som kallas Pof, plastikoperationsforum.se eller nåt sånt tror jag. Sen ska man alltid kolla upp om hen har några anmärkningar eller andra konstigheter som går att hitta på nätet. Men allt sånt lär man sig på Pof!

        Tack!

          Om det är näsan du vill operera så har jag gjort min hos P-O Haraldsson. Det var några år sedan och inte säker på om han ens jobbar kvar. Men nöjd blev jag 🙂

      Enklast är väl att testa en operation och se om du blir nöjd? ??‍♀️

    Har börjat träna löpning igen efter att ha varit lat i 4 år. Varför förvånad över hur lätt det ändå gick. Började springa 2 gånger i veckan och efter 3e veckan så kan jag inte ta ett endaste löpsteg utan att det känns som om någon sätter knivar i knäna. Hur får jag bukt på det skit? Jag som hade kommit igång så bra!

      Gå till en duktig sjukgymnast. Det låter som om det skulle kunna vara löparknä.

      Jag har blivit hjälpt av att gå mycket för att bygga upp leder, muskler och ligament. Går 15000-18000 steg varje dag (helst i natur, inte bara asfalt) i hyfsat högt tempo men springer 2, ibland 3 ggr i veckan 4-5 km. Låt det ta tid att bygga upp. Bra skor med mycket dämpning är viktigt också.

      Var i knät gör det ont? Eller liksom, var kommer smärtan?

      Avbryt det första du gör! Spring inte på det utan låt det läka och kör simning eller spinning sålänge så du inte tappar det du jobbat så hårt för. Om
      Du fortsätter springa på det kan det bli allvarligt och längre rehab. Gå till en sjukgymnast, gärna på sin vårdcentral. De är jätteduktiga! Krya på dig i knät! Xx ??

        Nej gå till en privat!

          Ja funkar också faktiskt, tänkte mest att VC kanske är billigare ?

            Min privata kostar 100:-, som på vårdcentralen. Har gått hos två privata och båda kostar 100 så det är nog inte ovanligt att de kostar samma, om de är anslutna till vad-det-nu-heter—nånting. Men upplever att privata är bättre.?

    Ni som har borderline vad händer när ni blir arga? Tillskillnad från någon som inte har borderline?

      Har inte det själv men jobbar med patienter som har det. Min erfarenhet är att vissa har svårt att reglera sin ilska, agerar på den (Impulsivt) och att ilskan kan bli ”för stor” i små situationer . Men lika mycket känner vissa ”för lite” ilska , alltså man blir inte arg i situationer som rimligtvis triggar igång ilska hos de flesta andra vilket kan bli precis lika problematiskt !

    Idag har jag bokat tid för att träffa en terapeut pga att jag fortfarande har ångest och mår dåligt över att mina föräldrar skilde sig när jag var barn.
    Känns som jag är så sjukt ensam om att vara vuxen och fortfarande mår så dåligt över det. Jag har egentligen kommit över att de skiljt sig men känner liksom ångest över saker som de vuxna sa, att jag var så mycket arg och får flashbacks från den sommarlovsmorgon som pappa tog sina grejer och stack.

      Hur gammal va du? Va det mkt konflikter mellan föräldrarna? For du illa?
      Det kan finnas en massa omständigheter som gör att det är svårt att släppa. Hoppas terapin gäller.

        Jag var 9. Dom bråkade i princip inte alls iom skilsmässan, men det var nog dramatiskt för mamma då pappa lämnade för en annan kvinna. Vi kom aldrig överens och hon har en stor plats i de jobbiga flashbacksen som jag har.
        For inte illa mer än att jag som 9 åring gick ner så pass mycket i vikt att jag fick gå på flera läkarbesök för att min kurva inte stämde. De enda de kom fram till bar att det var just i den perioden när dom skiljde sig.
        Hade alltid extrem Söndagsångest de söndagarna jag skulle till pappa.

      Du är nog bara inte ensam, vi är nog många skilsmässobarn som numera är vuxna och brottas med olika saker, men de lanske inte är så uppenbart vad problemen beror på. Bra gjort av dig att söka hjälp, hoppas att du mår bättre sen när du fått hjälp att bearbeta det.

        Nej jag borde inte vara ensam om detta? Men hör inga andra prata om det…

      Tråkigt att höra att du inte mår bra men bra att du tar hjälp! Det finns lite olika sorters terapi så försök att hitta en som kan hjälpa dig att ta itu med trauma från barndomen. Jag har blivit hjälpt av psykoterapi och har även genomfört en sorgbearbetning för att hantera att min barndom inte var som jag önskade och såg andra ha. Lycka till! ?

    Det här med Paolo har väckt massa minnen till liv. Jag tänker på Elin varje dag. Min kille gjorde samma sak, köpte en prostituerad utomlands, och jag fick reda på det. Men jag stannade i förhållandet flera år till och jag vågade inte berätta för någon. Men jag hade gått sönder något så totalt. Jag kan inte tänka mig den ytterligare förnedringen att det dessutom skulle ha vrålats ut på löpsedlarna, fy fan. Vissa tror att Elin kommer ta tillbaka honom, jag hoppas verkligen inte det men om hon gör det så förstår jag. Man vill tro att i just VÅRT fall så är det ju annorlunda, vi vet något som andra inte vet osv.

    Jag vet inte vad jag vill säga med det här, bara att jag har aldrig berättat det för någon men jag känner att det måste ut. Det är inte jag som ska skämmas. Jag vet såklart också att det inte är jag och Elin som är de riktiga offren utan de utsatta kvinnorna, men fan vad vidrigt ont det kan göra ändå. Förnedringen är total.

    Ville bara få det ur mig.

      Usch, måste varit skitjobbigt. 🙁 Du är stark som lämnade skiten!

        Jag tycker det skulle vara skönt att slippa en sådan kille. Så egoistiskt.

      Har så många intelligenta väninnor som dras till ”bad boys”. Själv har jag aldrig förstått mig på det.

        Han var en snäll kille. Det är väl det vi har lärt oss de senaste dagarna, det är alla typer av män som gör detta och inte bara bad boys.

          Han är ju en gammal ligist, brottsling och boxare. Inte någon mjukiskille.

            Haha jag pratade om min kille, inte PR… och generellt det som kommit upp i debatten t ex genom Simon att det är helt vanliga män som köper sex

              P.g.a. att män är svin.

      ❤️❤️

        Sexaulbrottslingar tror jag inte de flesta som går igång på bad boys tycker är ett plus direkt.

      Upp till henne vad hon gör… bara hon vet vad som har i sitt förhållande och om det är värt det och hon kan komma över det. Tycker inte man skall ge henne ngn skit för vilket som iaf!
      Jag hade nog inte klarat det.

    Dela med er av något gott som ni lagat till middag den senaste tiden, behöver inspiration! Jag kan börja med något vi lagade häromdagen: ugnsbakad lax med potatis och basilikakräm ? så gott! https://mittkok.expressen.se/recept/lax-i-ugn-med-kvisttomater-och-vispad-basilikakram/

      Något av det godaste jag lagar är stekt kyckling. Bankar ut kycklingbröst till ungefär dubbla storleken, kryddar generöst med grillkrydda och steker i lite smör eller olja tills det fått fin färg på båda sidorna. Under tiden blir klyftpotatis klart i ugnen. Gör en fetaoströra till (mosa fetaost med Creme fraiche, gräddfil eller yoghurt och släng ner lite örter). Blir löjligt gott. Brukar steka upp ett stort paket med kyckling och har resten i kylen till soppa, Wraps eller sallader.

        20:13 det där lät himla gott. Mums. ?

      Jag håller just nu på att göra en lasagne, med kantareller och fetaost. Jag älskar att kunna slänga i precis vad jag vill, samt sjukt mycket västerbottensost på. 🙂

      Spagetti med köttfärssås och vitlöksbröd.

      Pannbiff, kokt potatis, sås och lingonsylt. Åt vansinniga mängder. Gräddsås är så förjävla gott (obs, ej pulversås).

      Den här lasagnen är to-die-for. Kör dock utan paprika, med färsk babyspenat och goudaost istället för parmesan. Så gott!

      https://www.koket.se/monikas-vardagsmat/monika-ahlberg/mozzarella-och-spenatlasagne/

      Godaste tikka masala. Lagar den ofta 🙂

      Länken kom visst inte med

      https://zeinaskitchen.se/tikka-masala/

      Tacolasagne!

      Gnocchigratäng med mozzarella och färsk basilika!!! https://louisechf.com/2020/05/06/gnocchigratang-med-mozzarella-och-farsk-basilika/

      Eller den här enkla kycklinggratängen med ajvar och timjan: https://louisechf.com/2020/05/13/kramig-kycklinggratang-med-ajvar-och-farsk-timjan/

      Jaaa just ja, den här är också SÅ god. Laxgryta med asiatiska smaker: https://louisechf.com/2020/03/30/laxgryta-med-asiatiska-smaker/

    Jag är mamma till en liten.. vi har varit hemma i ca 1 månad. Innan corona och allt det där så var jag på intevrju och fick jobb som vikarie på en fritids. Jag har inte jobbat än. Nu är det bara min man som jobbar och försörjer oss. Tycker ni jag ska skita i corona och jobba i en skola med 600 barn eller stanna hemma tills allting lugnat sig? Jag har just nu ingen inkomst alls. Vad hade ni gjort?

      Förresten jag är i riskgrupp

        ?‍♀️

      Var god stanna hemma

      Du borde ju ha föräldrapenning? Även om du inte jobbat har du lägsta nivå, eller är jag ute och cyklar? Jag skulle inte tagit något jobb, utan stannat hemma med gott samvete med bebisen.

    Skrev för ett tag sen om att jag bokat läkartid pga trötthet och att jag var glad att jag tagit tag i det. Fick läkartid snabbt och fick lämna prover och nu fick jag hem ett brev där det står att allt ser fint ut och att jag kan återkomma efter sommaren om jag fortfarande är trött. Liksom… jaha? Jag trodde ändå de skulle undersöka och liksom gå till botten med ens symptom? Jag har iofs inte sökt vård tidigare än för uppenbara problem typ bruten arm eller halsfluss, så kanske såhär det är?
    Men jag känner mig lite ledsen pga att nu känns det mest som att jag är egentligen bara lat när jag känner mig så trött..

      Men sjukvården och framförallt vårdcentralen måste man ligga på om man känner att något är fel. Det är ju du som känner din kropp bäst?! Vad gjorde de för tester?

        De gjorde blodprov och urinprov. Nörd som jag är har jag gått igenom svaren och visst är alla inom referensramen (och därför ok?). Men när jag försökt googla upp nivåerna på proven verkar det som att några av dem ligger lågt typ i ”gråzon” stod det på några sidor, men ja jag är ju inte läkare så det är nog mer analys än så.

          Några av gråzonsvärdena som du kan försöka göra ngt åt?!

          Referensvärde är det medelvärdet av dem som får prover tagna. Vilka är det? Sjuka människor. Säger alltså ingenting om ditt värde är bra eller dåligt.

            Ja jag misstänkte det. Bla b12 som verkar vara i ”gråzon”.
            Är nog mest less bara för att jag sa att jag gör allt man ska för att bli pigg (tränar äter rätt sover osv) men får hem kommentaren ”återkom efter sommaren” vilket bara får det att låta som att jag behöver ha semester..

      Tyvärr är det svårt att få någon hjälp från sjukvården 🙁 Jag kontaktade sjukvården i höstas pga att jag bland annat har smärta i kroppen samt kramper i musklerna och känselbortfall. Efter mycket om och men så fixade en läkare en remiss till neurofysundersökning pga misstanke om MS, enligt läkaren har jag nervsmärtor och något verkar knas med nerverna. Jag står fortfarande i kö till undersökningen…Mitt liv har varit ett helvete sedan i höstas, vissa dagar har jag så ont att jag är sängliggandes och önskar att jag vore död.

        20:21 kram till dej. Hoppas att det ordnar sig. ?

        Usch så hemskt att höra, jag hoppas att du snart får hjälp och får må bättre!

        Prova D-vitamin och magnesium. Jag har haft samma symptom och domningar/sockerdricka i benen. Det avhjälptes på 2-3 veckor med tillskott. Speciellt kvinnor får lätt brist på magnesium och solen är ju frånvarande vintertid…

          Har inga vitamin/mineralbrister enligt proverna som togs, men jag har ändå tagit tillskott av magnesium i 5 månader. Har tyvärr inte blivit hjälpt av det 🙁 D-vitamin tar jag alltid på vinterhalvåret.
          Jag har ju andra symtom med, förutom de jag skrev ovan; försämrad koordinationsförmåga, tappar saker som jag håller i händerna, minskad muskelstyrka i händer och fingrar, ont bakom ena ögat, leder som ”låser sig” (bla. knäna), huvudvärk och trötthet…säkert något mer som jag glömt nämna.

            Du råkar inte ha kopparspiral?
            Jag fick samma symptom av kopparförgiftning. Leta isåfall efter gruppen kopparförgiftning på Facebook så finns mycket tips!
            Kopparöverskott rubbar hela hormonbalansen, ger zinkbrist m.m vilket kan ge dessa symptom.

            Oavsett vilket, krya på dig och jag hoppas att du får undersökningen gjord snart!

            Järnbrist som ger restless lega syndrom och huvudvärk syns inte på vanliga test. Nya studier visar att det beror på brister i receptorer, inte i blodet. Googla gärna studien. Man kan alltså behöva äta mineraler under några månader om man har dylika symptom.

            Det är stor skillnad på magnesium och magnesium också. Det finns många olika sorters magnesium och jag har för mig att jag har läst att magnesiummalat är det man ska leta efter men jag kan ha fel.

      Bli inte upprörd men jag var trött hela föra sommaren. Och läkaren sa allt var bra. Nej fick akut smärta oktober stor tumör och sedan andra tumören tog dom januari. Så lita på dej själv. Såklart jag önskar du är frisk.

      Fast att du fick brev om att det inte är något fel på dig ska du väl vara glad för? Tänk om de visat sig att du haft nåt kroniskt eller obotbart?
      Det är ju inte som att de slarvar eller är för lata på vårdcentralen för att de inte går vidare med de. Hittar de ingenting på dina prover kan de ju inte ”gå till botten” med nåt för då har de ju absolut ingenting att gå vidare på. Inga trådar att följa.

      I och med att inget visa sig vara fel på dina prover så får du väl istället anta att felet kan vara nåt psykologiskt som du själv behöver ta tag i för att få ordning på det. Kanske hjälper de att byta diet, prova mindre skärmtid om dagarna, mer eller mindre motion. Det kan vara en kombination av många saker.

        Beror ju på vilka prover de har tagit!!

          De tar väl de prover som behövs baserat på vad hen har uppgivit för symtom? Eller tror du att varje sjukskötare har sina egna små favoritprov de väljer ut helt random när patienter kommer in?

            Nej det är klart. Men jag tror inte heller att vårdcentralen oftast tar alla prover som finns. Utan man börjar väl med de ”lättare” som blodvärden etc. Så om personen fortfarande känner att det är ngt som inte stämmer i kroppen så kan hem ju ligga på!!
            Har ju själv vart där när de knappt vill ta ngt prov… sen sagt nåja vi tar en sänkan iaf och insett att man hade en som var högre än mätarna där visar!!

        Håller med. Jag har gått igenom samma process, varit oerhört trött och känt att något var fel. Varit på VC två gånger och gjort många tester men allt ser bra ut. Blev lite besviken först men kände sen va fasen, jag är ju frisk. Bestämde mig för att försöka ta tag i andra faktorer som skulle kunna påverka, skapade rutiner (vilket jag har otroligt svårt för men det fanns inget alternativ), började ta med ut på promenader och springturer och annat som jag tänkte skulle kunna vara kopplat till mitt mående. Ska börja gå till ett terapeut i höst. Mår mycket bättre redan! Små förändringar kan göra skillnad.

        Jag hade nog inte sökt hjälp om jag inte redan testat och gjort så som man ”ska” för att inte vara trött. Tränar, promenerar/cyklar överallt och rör på mig, dricker lite alkohol, röker eller snusar inte..

          Haha, exakt så. Jag tänker att sjukvården ringer man i sista hand, efter man testat att sova på rätt tider, träna ett par månader, äta vettigt osv. Tror de får dit många att skicka hem med de råden och det gör att de lätt missar de som verkligen har en allvarlig sjukdom bakom.

            Ja precis, läkartid är ju i sista hand..

      Har du möjlighet att gå privat eller vara sjukt besvärlig och krävande med sjukvården? Tyvärr känns det som att svensk sjukvård inte riktigt funkar annars, speciellt för kvinnor.

      Hej! Vad jobbigt, trötthet är så fruktansvärt att buktas med! Har de inte hittat avvikande prover på vårdcentralen kan du nog vara lugn iallafall; det är inget farligt. Kolla först det enklaste: äter du tillräckligt? Sover du tillräckligt? Tränar du för mycket eller för lite! Jag brukar tipsa alla mina trötta vänner att iallafall testa äta mer; lägg till ett eller två mellanmål på det du redan äter. Många äter för lite och det drar ner livskvalitén! Tyvärr har ju vårdcentralen gjort rätt här; det finns inget nästa steg annat än att ge dig råd om sömn kost och motion. Hoppas det hjälper! Xx

        Hej, ja jag gör så som man ”ska”, dvs sover bra (somnar direkt och har inga sömnproblem) sover 8-9 h, tränar, promenerar/cyklar, dricker lite osv som jag skrev. Läkartid var för mig sista utposten liksom, jag har aldrig sökt vård för diffusa symptom innan.

    Trött på nattskift, sjunde och sista nattveckan börjar på söndag. Tacksam att ha kvar mitt jobb, men det är djävulskt jobbigt just nu. Framtidsångest och ett stort beslut att fatta, vilket är svårt nog utan covid-19. Inlämning av kandidatuppsats på fredag 23:59, den är grönad men lär få U ändå.

    Nu ska jag dricka upp min cosmopolitan, göra hasselbackspotatis med sommartwist och steka upp min sommarkyckling. Känner mest att Strindberg nog hade rätt i ”om livet är skämt eller allvar blir jag inte klok på”.

      Hasselbackspotatis Med sommar twist?

        Nej. Sommartwist.

        Haha, gräddfil och lite rom på det ? fiskrom, inte sprit!

        Men ja, sommartwist.

    Vilka småsaker stör ni er på/tycker ni är löjliga, hos andra människor?

    Jag kan börja:
    – vuxna som spelar in TikToks…
    – folk som filmar in sin mat på IG och sätter in Justin Biebers låt ”Yummy”….

    Er tur! 🙂

      Vad är den skönaste känslan enligt er?

      För mig är ensamtid med god mat.
      Komma hem efter en regning dag byta till pyamas och ligga i sängen och höra när det ösregnar.

      Dricka en iskall coca cola när det är varmt.

        Skönaste känslan är att köra motorcykel med öppet visir en lagom varm sommardag. När det regnat så pass lite att man själv inte blir blöt, men så pass mycket att man känner doften av varm blöt asfalt blandat med nyklippt gräs.

        Ingenting i hela världen slår den känslan.

        Sätta mig i bilen när jag har ryggont, sätta på mig helt nya oanvända strumpor och när man får provpappret, läser snabbt igenom frågorna och inser att man kan allt (:

      Den där dansen som alla gör på tiktok.. cringe som fan.

      Ungdomar som skriker o gapar på bussen.
      Sura tanter som jobbar på kassan.
      Dryga ordningsvakter.
      Tiggare som kommer och skakar på sin mugg när man sitter i en resturang och äter. Både i Sverige och utomlands.
      Fransmän och tyskar som inte pratar engelska.
      Människor som blir gripna av polisen och skriker släpp mig fyfan, låt mig va .ja ska anmäla er.. öht? What ni gjorde något dumt tydligen.

        HAHA, skrattade högt åt den sista punkten. Kom tänka på programmet Tunnelbanan när ordningsvakterna håller i en sjukt berusad snubbe som precis slagits med sin polare och sen skriker till sin polare ”FILMA DEM, DE BRYTER MIN ARM” (när de bara håller ner honom pga aggressiv) och polaren bara ”det filmas redan..” :’-D
        Förlåt för min kassa humor.

          ”MACKE! RING ÅKLAGARN!” ??

            HAHAHAH! Jaaa, exakt den!

      Speciellt den där polisen som spelar in tiktoks, i sin uniform dessutom!! Snälla rara….

      Folk som har elcykel och susar förbi en när man kämpar i motvinden ?

      Jag stör mej på småpåvar. Människor som finns i olika yrken som ska visa sin makt.Istället för att hjälpa.

      Vuxna människor som inte dricker te eller kaffe. Nehe varsågod ta ett glas vatten då eller sitt där med en kopp varm choklad som en annan 12åring.

        Ungefär som att störa sig på folk som inte vill ha ett glas vin…

          Inte riktigt då vin är en alkoholtig dryck och därför drogklassad och inget du erbjuds på diverse jobbmöten eller vardagliga sociala tillställningar. Dessutom frågades de om ”småsaker” men ska vi gå in på nykterhet och alkoholvägran så visst kör på.

        Ska de börja dricka det bara för att det är praktiskt för omgivningen?

          Japp. Kan du inte få in dig en enkel kopp earl grey för att göra det enklare och trevligare för personen som har varit snäll och bjudit in dig så gör uppoffringen och lär dig åtminstone tolerera det. Det är inte rå kalvlever vi pratar om här.

            Just earl Grey är ju det äckligaste i hela världen, haha. Och då älskar jag te annars.

            Jag tycker kaffe är skitäckligt plus att ni kaffedrickare luktar illa i munnen av det. Nej tack. Min mage pallar inte det heller så varför ska jag dricka det för att pleasa någon annan? Och te smakar ju varmt vatten bara.

              Argumenterar du som en 8åring när du är bortbjuden också? Tror OP syftar på folk som inte dricker nåt av det, så eftersom kaffe nu är så ”skitäckligt” så försök dricka det varma smaksatta vattnet då, för ja det är vad det är, ingen som påstått det är nån magisk dryck på nåt vis.

              Och håll dig långt borta från espresso house så inte alla äckliga kaffedrickare andas på dig!!

                Jag behöver inte argumentera för de jag umgås med godtar att jag inte dricker kaffe eller te. Men du verkar allt bli lite kränkt, antar att du har hemsk kaffeandedräkt själv.

            Nej, verkligen inte. Brukar be om ett glas vatten. Frågan är varför jag ska tacka ja till något jag avskyr?

              Den här kommentaren handlade ju tydligt om Vuxna människor och deras relation till kaffe och te. Du har ju nu sagt att du inte ens är vuxen så varför fortsätter du argumentera på varenda post? Kom tillbaks om ett par år när du upplevt kaffekulturen på arbetsplatser och tillställningar så kan vi se vad din inställning är

                Upplever inte att kaffekulturen är särskilt stark? Dricker man inte kaffe accepteras det överallt där jag är. En del äldre på arbetsplatser har skojat ”ska du ha kaffe i vattenflaskan idag?”, men alla verkar ha förståelse. Det är så vanligt att nån inte dricker kaffe nu för tiden ändå.

                  Kaffekulturen är starkast i Nordiska länder. Så nä, du har fel. Det finns en koffein-gen som är väldigt vanlig bland nordiska människor. Jag ljuger inte.

                    Du kan inte säga att jag har fel om du aldrig varit där jag har varit.
                    Att inte dricka kaffe eller te accepteras överallt och ifrågasätts inte av någon under 60. Har under åren haft många kompisar och jobbarkompisar som inte dricker varken kaffe eller te, ingen bryr sig. Kafferast på jobbet kallas inte kafferast längre utan bara rast.
                    Jag ljuger inte.

                      Det är anekdoter du tar upp här. Kaffekulturen är oerhört stark i Sverige. Men det betyder naturligtvis inte att icke-koffeinister inte accepteras och inte finns. Rent objektivt ÄR Norden ett kaffedrickande folk med hela ritualer kring sörplandet. Dessutom visar genetiska studier att ”kaffegenen” är vanlig här. 40% av användarna på Ancestry har genen och Norden gemensamt, i deras sammanställning.

                      Säkert. Men om man aldrig upplevt att det är så är det inget man märker av. Så.

            Torkar du mina spyor sen då? Tål inte kaffe och te är så jävla vidrigt.

            Alltså, kommer jag hem till någon som har kaffe och te att bjuda på, då tar jag mer än gärna ett glas vatten. Ingenting går upp emot ett glas kallt kranvatten? kräver aldrig att någon ska ha ett annat alternativ till mig och vatten går alltid hem!

          Ja. Som vuxen dricker man kaffe eller te, precis som att man betalar skatt och veckohandlar.

            ??? då föredrar jag att aldrig bli vuxen.

            Har en 76-årig släkting som vill ha saft när vi fikar. Inga konstigheter i mitt tycke.

              Åldringar har ett större sötsug än yngre människor.

          Faktiskt så, ja. Tror inte du kan ana hur frustrerande det är när man bjuder in folk på fika och får veta att någon inte dricker te eller kaffe! Vad har jag som värdinna för alternativ? Ta fram frukost juicen? Se supersnål ut och hälla upp vatten? Cykla till ica och köpa en festis? Blanda oboy eller bob saft?

          Ännu värre är det när man bjudit in nån på jobbmöte och inga andra alternativ finns att trolla fram.
          Förstår att koffeinet i kaffe inte är för alla, men nåt typ av te kan man väl iaf lära sig dricka för sin omgivnings skull. Inte supermycket begärt

            Fast är det inte lite intressant att du blir frustrerad över att någon annan inte vill dricka något hen inte tycker om, för din skull? Jag dricker inte kaffe och tackar oftast nej till te även fast jag dricker te hemma (dricker liksom hellre kattkiss än Liptons gula) men jag förväntar mig absolut inte att bli bjuden på något annat.

              Precis så… skulle aldrig tacka ja för att inte såra personens känslor. Ska en vegetarian äta kött för att inte såra andra?

                Så du skulle hellre såra nåns känslor är att dricka lite te? På riktigt? Det låter fruktansvärt okänsligt. Och nej att Inte tycka om te är inte samma som att vara vegetarian, försök inte.

                  Ja, tror personen skulle bli mer sårad för att jag låtsas gilla något jag avskyr. Dricker inte heller alkohol, är glutenintollerant. Dricker gärna vatten, är det jobbigt för personen så är det något personen får ansvara för själv.

              Det är frustrerande att känna sig som en dålig värdinna när man har gäster och inte kan tillgodose allas behov, ja. Att känna nånting annat vore väldigt nonchalant, tycker du inte? Jättebra att du öppet kan säga att du inte förväntar dig bli bjuden på nåt annat men tyvärr är inte alla så.

                Nej, jag bjuder på det jag bjuder på. Anpassar så gott jag kan men jag föredrar att respektera personers önskemål att ex ha med egen mat istället för att äta det vi lagar eller att avstå från att äta/dricka om de hellre vill det. Anpassar naturligtvis så mycket jag kan.

                Men gud, tagga ner. Vem är du egentligen? En Stepford wife? Om det är ditt enda problem här i världen, att du känner dig som en dålig värdinna för att dina gäster inte dricker kaffe, ja då kan du inte ha så stora problem. Med vänlig hälsning, 35-åring som inte dricker kaffe (och därmed inte är vuxen då enligt dina mått mätt).

                  Nu var ju själva poängen med hela den här diskussionen ”småsaker” vi stör oss på hos andra och då öppnar det upp för att få avlasta om just småsaker. Bara för att OP tog upp icke kaffedrickande människor så betyder de inte att de är största problemet i världen för då hade de inte diskuterars här.

                  Så tycker tant saft kan ta och tagga ner ett par kilo själv här va

            Varför skulle man lära sig dricka något för sin omgivnings skull?! Då kan du lika gärna ha andra alternativ för gästens skull. Inte supermycket begärt.

        Hahahahah

        Förlåt jag tycker bara inte det är gott 🙁

          Ingen tycker kaffe eller te är gott från början. Det är sånt man lär sig tycka om. Tar tid ibland men de kommer. Folk som inte tycker om nåt av de är bara kräsna folk som gett upp för tidigt.. sorry

            Finns ingenting som stör mer än folk som av ingen vettig anledning plågar sig igenom saker de ogillar för att börja gilla det, helt i onödan?!

            ”Här, drick den här blaskiga skitdrycken 70 gånger så kommer du inte hata den sen. Varför? Jo, för det är trevligt med gula tänder och pissig andedräkt. Vi finner en gemenskap i det!”

            ”Här, kolla fem säsonger av Game of Thrones, sedan blir det bra!!!”

            ”Här, sug på den här rökpinnen som smakar apa och dödar dig långsamt. Kämpar du dig bara igenom det kommer du till slut börja tycka om det!!!”

              Finns inget som stör mig så som när folk helt missar poängen och börjar dra in orelevanta jämförelser.

              Men visst, att dricka te och att röka, SAMMA SAK. Bara det att rökning är skadligt för dig och din omgivning och hatat av 90 % av befolkningen, medan en kopp te då och då inte skadar en enda nerv i system för dig och gör det lättare för din omgivning för de vet vad de kan bjuda dig på.

              Och du tycker inte att du överdriver lite när du säger ”plåga sig igenom”? Det är te vi snackar om här. En varm dryck.

                Glöm inte att rökare oftast börjar som tonåring, utan konsekvenstänk och bara med känslor, känslor som inte är bra. Att få tillhöra något.

                  Där håller jag med. Finns mycket som kan tas upp om vi ska prata lättinfluerade tonåringar. Men ingen som har sagt att kaffe eller te förväntas drickas av tonåringar. Det var vuxna människor vi pratade om nu.

                  Exakt samma inkörsport när det gäller fruktigt te ? jag minns mina tidiga tonår så väl. Allt jag ville var att få en vän som accepterade mig och alla 14-åringar älskade ju te, så jag satt hemma i min ensamhet och plågade i mig kopp efter kopp. Det har jag bittert fått ångra. Nu i vuxen ålder kräver kroppen bara mer och mer te. Senaste tiden har jag varit tvungen att injicera te (extra starkt. Påsen har fått dra säkert 10 min) i spruta för att få mina behov av te tillfredsställda.
                  Barn, om ni läser detta- håll er borta från te! Det kan förstöra liv!

                    Fast det finns micronutrients i te som bevisats berika våra hjärnor. Te dricks i alla högre stående kulturer.

                Poängen är att det är helt tokigt att göra saker man själv inte vill bara för att någon annan tycker att det är trevligt/coolt/vad det nu än är. Har du problem med att folk inte dricker te får du väl bearbeta det själv. Det är ju ett problem hos dig, inte hos den andre.

                  ???

              För att dricka te och röka skulle vara samma sak? Hahahahaha bra där

                Men ni fattar ju inte hans poäng i så fall…?‍♀️

            Fast hur jävla många gånger ska det krävas för att lära sig då?
            Smakade första gången när jag var 15 och sen har det skett med jämna mellanrum. Är 28 nu. Det smakar fan.

        Blir glad att jag kan störa dig på ett så enkelt sätt genom att inte dricka kaffe?.

      Jag har inte tiktok men det kommer ju upp videos därifrån även på instagram. Jag kan ha fel nu men är inte tiktok för barn?

        Jo, TikTok blev stort bland barn, som spelade in meningslösa videos när de dansar. Nu filmar istället vuxna in meningslösa danser istället. ?

      Vuxna människor som smaskar när de äter ?

      Stör mig på:
      Folk som är helt omedvetna om sin omgivning. Typ de människorna som kan åka upp i en rulltrappa i rusningstid och sedan stanna upp en halvmeter efter att de klivit av för att fundera på var de ska gå härnäst. Hallå, det är ett rullband med människor som kommer åka in i dig nu!

      Är löjliga, och störiga:
      Folk som förklär sina rövbilder på instagram med en oinspirerande inspirationstext om något helt orelaterat. Vad fan håller du på med liksom? Vi vet att du vill visa upp arslet, gör då det. Låtsas inte att du vill berätta hur viktigt det är att umgås med människor man tycker om eller något annat som en idiot kan räkna ut.

      På samma ämne räknas det in folk som står och svankar på Instagram och sedan ska komma med träningstips för hur man bygger en stor röv genom att typ lyfta benet lite i någon konstig vinkel, eller genom att gå med ett gummiband runt knäna och se bajsnödig ut. Det kommer ta 10.000 år att bygga en stor röv på det viset. Att folk kan svanka mycket och ta en bild på sin stjärt betyder inte att de borde ge träningstips. Detta faller farligt nära in på punkten ovan med dålig inspiration.

      Tanten som ska fixa en parkeringsplats till mig på gården får också en tistel. Pratade med henne för en månad sedan om att jag skulle få en parkeringsplats eftersom det finns flera lediga. En månad senare har varken jag eller föreningen hört något, mer än att hon lovat att höra av sig. Hur lång tid kan det ta att sätta upp mig på en lista över vilka som ska betala och sedan ge mig ett nummer? En logisk människa borde kunna göra detta på max tio minuter.

      Och på tal om bilar: Varför heter det Asstiancekåren och inte Assistanskåren?

        Jag var tydligen så upprörd att jag inte kunde skriva Assistancekåren rätt. Tvi!

          Är det pga av mig som du är upprörd??

            – av

          Det här med Assistancekåren driver mig till vansinne! Fint att det finns fler som får invärtes eksem av det.

      Kollegor som har snapchatfilter på sina profilbilder på vår lärportal (jobbar som lärare).
      Skäms varje gång jag loggar in och att det är både kollegor och vh som ser bilden.

        Du skämtar?? Gud så pinsamt. Och jag som tyckte de var illa nog att folk som blir intervjuade i expressen skickar in filtrerade bilder. Men på arbetsplatsen som lärare? ?‍♂️

        ? vad har dom för filter? Snyggfiltret? Hundfiltret?

      Alltså de som klagar o klagar typ på jobbet, på chefen, på kollegan.. Men aldrig säger till, aldrig försöker förbättra situationen. Utan bara fortsätter att klaga. De stör jag mig på ?‍♀️?

      Folk som sjukar sig i tid och otid för att de har en fis på tvären.

        Toppen i dessa tider dock. Stanna hemma!

      Folk som inte plingar innan de cyklar förbi.
      Folk som stannar mitt i vägen, mitt i en dörröppning osv GÅ ÅT SIDAN FÖR FAN
      Folk som inte bestämt vad de ska ha för snabbmat innan det är deras tur och står där ”hmmmm….va ska jag ta…..” VÄLJ BARA!
      Folk som pratar för högt i telefonen.

        När ska man plinga när man cyklar förbi? Tutar du vid omkörning också? Om folk går på cykelbanan får de skylla sig själva om de blir rädda av att en cykel kommer farandes på en cykelbana.

        Värre med folk som har högtalare på när de pratar i telefonen.

          Tutar vid omkörning? Nej man använder blinkers då? Går ju knappast att jämföra två bilister i trafiken där alla har körkort med en cyklist och en trafikant. En trafikant kan svänga bäst hen vill, gå kors och tvärs. Man plingar väl ca 20m innan beroende på hur det ser ut i omgivningen. Jag brukar tänka att jag plingar så att personen har tid att gå åt ena sidan.

          Det finns ju platser för cykelbanan och gångbanan är kombinerad. Man plingar en bit innan man kommer fram till personen, så att man 1 inte skrämmer skiten ut personen genom att plinga högt en dm ifrån dem, och 2 så att man då ser vilket håll de går åt sidan, så att man lätt kan svänga ut åt andra hållet.

          Vet inte hur många gånger jag skrikit cyklist! Högt för att varna andra gående pga att cyklister inte lärt sig använda ringklockan!!

            .. platser DÄR…

            Autocorrekt

            Folk har ju maxvolym i hörlurarna och hör inte plingen i alla fall. Gå bara där man ska gå, hur svårt kan det vara?

              Som sagt! Det finns platser ibland rätt smala där cykel och gående skall samsas!
              Och de flesta går inte runt med mcclinton i öronen… plinga gör man för att uppmärksamma någon på att det kommer någon bakom dem. Hur svårt är det att sträcka tummen mot ringklockan för säkerhets skull?! Jag vill då inte cykla på någon i onödan!

        Alla som joggar nu i coronatider och stryker förbi en på bara någon decimeters avstånd. Och jag har inte en chans att fly undan etc.

        Håll era förbaskade två meter. Ta fram en måttstock och lär er hur mycket det är. För ni som springer borde dessutom pga ert flåsande ha ett avstånd på mer än två meter.

        Och spring inte där många flanerar och promenerar. Välj en annan sträck eller tidpunkt. ‼️

        Tack på förhand!

          Sträcka.

            Du glömde att signa som anonym med litet a. ?

              Nej, det glömde jag inte.

        Jag vill skalla alla som plingar bara för att upplysa om sin framfart! I don’t give a shit! Jag går där jag ska gå, cykla för fan där du ska cykla. Jävligt irriterande är det också med alla inkompetenta människor som inte fattar vilken sida man ska gå på på en gc-bana.

          Så om du är ute och går så har du aldrig hamnat på fel sida, eller gått bredvid någon annan som du är ute med?!

      Folk som träffar någon de känner precis utanför en ingång till butik och står kvar och pratar istället för att flytta sig åt sidan.

      Folk som står långt bak i en kassakö och sedan springer till en ny kassa som öppnar. Hallå! Låt de som stod före er i kö få gå före!

      Folk som klämmer in sig precis framför en för att komma på bussen först.

      Folk som inte blinkar när de ska svänga av en väg och de ser att en annan står och väntar på att de ska köra förbi så att man kan köra ut. Nämen tack för att du svängde av innan du körde förbi mig och att jag nu måste vänta tills det kommer en lucka igen för att kunna köra ut ??‍♀️

      Folk som trycker på knappen till ett övergångsställe på en väg där det inte kör så mycket bilar men som ändå går över övergångsstället innan det är grönt så att när man kommer med bilen får stå vid ett rödljus och vänta där personen redan har gått över.

      Bara några få exempel på saker som jag stör mig på ??‍♀️

        Jag skulle gärna ge er plats i den nyöppnade kassan men ni brukar vara så sjukt långsamma, jag hinner liksom bli klar med mitt köp medan ni fortfarande står kvar och undrar om ni ska byta kassa eller inte. Lamt och stelt. ??

          Haha! Finns säkert de som är långsamma, men ofta kommer personalen som ska öppna kassan från där kön börjar vilket innebär att de som står långt bak i kön hinner se personalen innan de som står lite längre fram = de som står längre fram uppfattas som långsammare. Men ja, de som inte kan bestämma sig om de ska byta kö eller inte är långsamma. Det jag stör mig på är folk som i princip springer förbi de som börjat ta ett steg mot den nyöppnade kassan ?

          Oftast för att man inte orkar ge sig in i något slags knuffa de med folk som kommer rusande fram

        Håller med om alla men mest de två sista! Det är så respektlöst.

      Folk som har felstavade namn, exempelvis en apostrof åt fel håll så namnet stavningsmässigt får ett helt annat uttal än vad personen heter.
      Typ en person som heter Helene och stavar Hèlène
      Eller Iréne och stavar Irène.

      Är det så viktigt att ha kvar den där felvända apostrofen? Ta bara bort den!

        Eller sätter apostrofen på fel bokstav. Irené och Celiné är två exempel ur min verklighet. ??

      Alla här inne som använder engelska uttryck

        Hear hear! ??

          Hear, hear! Använd kommatecken.

        Sorry ’bout that.

      Folk som röker preciiiis vid entréer och ingångar, blir galen att jag och mitt barn ska behöva gå genom nåt rökmoln för att komma in på typ Ica!

      Folk som pratar i mobil med högtalare på/Facetimear/spelar upp klipp eller musik utan hörlurar i kollektivtrafiken. Jag vill bara gå fram och daska dem i bakhuvudet!

      Folk som inte tittar på mig och säger hej när jag hälsar på mitt jobb, utan säger hej utan att se på mig eller ännu värre, hälsar inte tillbaka. Alltså, jag är en människa här – inte en robot.

      Folk som ber om råd men sen inte lyssnar eller tar till sig.

      Män som kommer fram på krogen när man är ute med en eller flera tjejkompisar och säger Tjena tjejer sitter ni här alldeles ensamma.
      Vuxna som spelar in TikToks.
      Folk som skriver ”tack för insläpp” i facebookgrupper.
      Folk som jag knappt känner och som på sin höjd har ridit två gånger för 20 år sedan men ändå blir skitsura när de inte får låna min häst.

      Folk som tydligt vill visa/markera något dyrt märke de har på sig.

    Hur hanterar ni ilska ?

      Försöker verkligen lära mig att inte tas över av min ilska. Blir sällan arg men när det händer blir jag så fruktansvärt arg. Känslorna tar lätt över och hela jag kan börja skaka och spänna mig, höja rösten osv. Men försöker lära mig att ta ett djupt andetag och tänka efter, upptäcka känslan innan jag reagerar. Sen hjälper det ofta att gå och träna eller nåt, för att bli av med lite energi.

      Jag börjar gråta.
      Jag kan knappt kontrollera det och det är jättepinsamt eftersom folk tror att jag är svag som inte pallar trycket.

        Är exakt likadan? inte när jag blir arg liksom ensam, men när jag är osams med någon och man ordfajtas. Har nu börjat säga ”jag kommer gråta nu. Men skit i det, jag kan inte rå för det”?

          Exakt!
          Det är inte bara när jag ordfajtas hos mig. Utan om jag behöver argumentera för något in absurdum på jobbet. När någon inte vill förstå. Eller när jag ryter ifrån när någon bara beter sig skitstövligt. Eller när jag varit arg över en situation som ingen vill lösa.

          Bara en gång har jag blivit så heligt skitförbannad på någon och inte varit i närheten på att gråta. Det var när någon avsiktligt körde på mig med sin SUV. Då var jag extremt nära att slå ner den där snubben, men kunde lyckligtvis fokusera på annat tills polisen dök upp. Då behövde jag mycket djupandning och distraktion för att hålla det där under kontroll.

        Ilska och gråt (sorg) ligger nära varandra i känsloregistret så det är inte så konstigt.

        Ilska och gråt ligger nära varandra i känsloregistret så det är inte så konstigt.

        När jag är arg börjar jag också gråta. Gråter också när jag blir frustrerad och känner allmän hopplöshet. Och av glädje/blir rörd. Ja, jag gråter av det mesta. Kallade mig själv för svag och känslig förut, ser det mer nu som att jag känner mycket eller känner starkt :).

      Det är något fel på mig. Jag blir aldrig arg, eller jag blir arg, men en sekund senare har jag vänt det så jag tycker synd om människan som gjort mig illa. Eller skrattar bort det, eller försöker reda ut det i mina tankar.

      Idag är det liiite bättre, jag konstaterar att människan är dum i huvet. Och kan säga för mig själv ”din sjuka jävel”. Försöker förstå varför människan är si eller så.

      Ilska är inget dåligt säger psykologen. Och hon har gett mig råd som är en skogsmulle att ta ta en pinne och banka på ett träd i skogen?

      Vet att det ej är bra men jag röker när jag är arg. ? Men det är oxå enda gången jag tillåter mig att göra det.. För mig lugnar det nerverna.

      Annars, ta ett varmt bad. Ventilera med någon. En promenad med musik?

      Innan jag fick barn kunde jag bli så jävla förbannad hur lätt som helst, särskilt vid pms. Kunde ofta höja rösten och smälla i dörrar (riktigt omoget och överdrivet). Sen näe jag fick barn blev jag lugn som en filbunke. Brusar aldrig upp längre och bara mår så jävla bra. Vad fan hände? Ska tillägga att jag återigen har mens sen flera månader

      Jag blir arg och sen är jag jävligt långsint. Blir oftare sur, långsint även då men det går över fortare.

    Tips på ”feel good” citatbok att ge till förskolepedagogerna med en personlig hälsning när junior slutar förskolan?

      Låt bli

      Varför skulle de vilja ha en citatbok? Köp blommor/bubbel/tjusig presentkorg.

      Mark Levengood och Unni Lundell har skrivit böcker med roliga citat från barn. Det kanske kan vara ngt? ”Gamla tanter lägger inte ägg” tror jag en hette.

    Jag tänkte korrekturläsa alla kommentarer som skrivs i kväll. Vad tror ni om det? Ett sisyfosarbete i och för sig, men kanske vore det värt ett försök.

      Härligt! Du kommer att bli så populär, ungefär som hmmm.

      Korrekturläser gör man innan en text publiceras så det blir svårt för dig.

        Messerschmitter.

          Messerschmitt eller besserwisser.

            Wisserbesser.

    Detta är lite relaterat till inlägget om Paula nedanför, men känns smartast att skriva här.
    Min mormor gick bort nyligen, och nästa månad ska en liten ceremoni hållas, enbart för de närmaste (så typ 8 pers). Problemet är att jag bor i Skåne och detta är i Dalarna, och måste isåfall åka tåg dit. Corona ställer såklart till det. Vet inte vad jag ska göra. Min mamma, som uppenbarligen är helt knäckt av sorg, beter sig som att jag bara skiter i det och gör mig till en bad guy som tvekar Inför att åka. Resan är alltså problemet, inte att vara där. Men hon hör inte mig. Hade jag kunnat köra så hade jag gjort det.

    Jag kan inte snacka logisk om detta med henne just nu, och även om jag har full förståelse för att hon kanske inte beter sig som vanligt just nu så känns det så jävla pissigt. Jag VILL ju vara där, men har man och barn här, jag vill inte sitta på ett tåg med massa främlingar och riskera att få med mig virushelvetet. Varken till dem på begravningen eller de här hemma. Jag sörjer också, jag fick inte säga hejdå till min mormor, men mamma bara menar på att jag kan ta med mig handsprit liksom.

    Jag vet inte hur jag ska hantera den här situationen, helt enkelt.

      Men är du eller någon i din familj i en riskgrupp eller så? Annars hade jag åkt, det är ju ingen nöjesresa bara, tycker det är motiverat. Smittan kommer att finnas i vårt samhälle en lång tid framöver och det går inte att stänga in sig resten av livet för att undvika en sjukdom som du och din familj (om ni nu inte tillhör någon riskgrupp) med all sannolikhet kommer att klara bra.

      Kan du hyra bil?

      Det är ju endast icke nödvändiga resor som skall undvikas. Det där skulle iallafall jag klassa som en nödvändig resa. Åk om du vill!

    Har följt Elin Kjos på Instagram i många år och det är hjärtskärande att se att hon fått lungcancer, 32år ung.. nu finns det en hashtagg #trainforelin som hon och hennes familj skapat, ut i naturen och träna!

      All kärlek till Elin men är så spyless på att det ska skapas hashtagg till allt och inget nuförtiden, måste vara världens mest meningslösa grej.

      Ja det är fruktansvärt. Ber för att hon klarar sig ur detta hemska❤️

    En sak jag alltid undrat. När jag kollar på 112 och andra polisprogram när de tar fast kriminella och annat folk , så blir dom alltid arga och gapar ”släpp mig, låt mig vara och annat dumt. Vad förväntar dom sig från polisen? Att de ska få en klapp på ryggen och gå fri? Jag har aldrig förstått det. Om jag blir gripen för jag har stulit eller kört när jag är full , eller använt narkotika.. klart som fan att ja ska stå still och låta polisen göra sitt jobb? Man kan inte göra något dumt och förvänta sig att få gå fri.

      Haha tittade du också på norrmalmspolisen? Tänkte på samma sak när jag tittade på det ?

    Hej!
    Snälla är det någon som har något effektivt knep för att bli av med katter som förstör min mammas rabatt? Hon bor längst ner i ett hyreshus o förra sommaren flyttade det in ett nytt par som har katt som gärna är hos mamma, hon spruta vatten på den o jagade iväg den men ägarna blev komplett galna o hotade henne bl a(hon är 78, dom i 20-årsåldern). Har provat med apelsin/citronskal, olika kryddor, en gel man lägger i jorden osv men inget hjälper. Finns ju nån manick som skickar ut ljud men dom är dyra o hjälper dom ens?? Tacksam för råd, ni här inne brukar vara bra på det 🙂

      Pistol?

        Själv föredrar jag hagelbrakare = klart att kompostera. (Tänk på miljön: använd stålkulor.)

        Var någonstans var den där kommentaren rolig?

          Hos mig var den rolig. Ha det så tråkigt.

        HOPPAS KARMA TAR DIG, pucko

          HÖRT TALAS OM IRONI, pulver.

            Det där var långt ifrån ironi man kan komma.
            Kan man inte hantera ironi ska man definitivt inte försöka förmedla det i skrift.

              Om man inte kan hantera ironi, så ska man låta bli internet.

                Om man inte kan förmedla ironi i skrift ska man låta bli internet

        Bästa anonym här i svea, du är en människoras av sämsta kvalité.
        Som ni glatt kommenterar med ditt självbelåtna flin, djurplågeri? Ditt jävla svin!
        Katthatare och djurplågare jag hoppas ni försvinner, bakom era ryggar vajar handens längsta finger!
        Er attityd är så trist så tiden står stilla, hoppas lönen är kass och partnern luktar illa..
        Man mår illa och får kväljningar av att se er på stan, jag hoppas ni får magsjuka och fula barn!
        Ni ska pissa i motvind och stryk ska ni ha, hoppas ni inte får någon tårta på er födelsedag.
        Ni är värdelösa kreatur som är svårt att hata mer, barnen i Afrika tycker synd om er
        Ingen tycker om er inte ens era föräldrar, må ni brinna i helvettets eldar!

          Well that escalated quickly.

            ? Indeed

          När man går in på kommentarsfältet, scrollar ner lite på random och råkar hamna på den här kommentaren utan att förstå sammanhanget. Är typ essensen av flame wars i kommentarsfält.

          Tror att du glömt att ta dina ironipiller. Igen.

      Lägg ut kattmat som du spetsat med nåt gött.

        Idiotjävel!

          Ta inte allt så jävla allvarligt.

        IDIOT!!!!!!!!! Ät gift.

          Du verkar ha svårt att hantera ironi.

            Du verkar inte ha koll på vad ironi egentligen är

      Illerbajs – katter hatar det. Skaffa och strö ut.

        Haha älskar den här kommentaren! Vart får man tag i illerbajs? ?

        Hur får man tag i illerbajs? Påminner mig om när jag bodde i london och ville bli av med rävar som drog runt skräp i vår trädgård, läste tips om att hälla ut lejonkiss för att markera reviret och jag funderade seriöst på om jag kunde gå till London zoo och be dem om en hink lejonkiss…

          Haha nej jag förstår, det är kanske inte så lätt… jag har själv innekatt. 😛 Men kanske kan annonsera på blocket? Finns ju en del dom har dem som husdjur.

      Min farmor häller ut en bruk vitpeppar i rabatten för att hålla bort närgångna katter som gräver upp blommorna. Det har enligt henne fungerar toppen!

    Hur tror ni Paolos liv kommer se ut efter han fått sitt straff(?) Eller inte blir straffad. Vad hade ni gjort i hans situation?

      Jag hade flyttat till Italien.

        Hade jag nog också gjort. Men nu har han vän ändå barn här?!
        Annars hade jag iaf legat lågt ett tag och tagit mitt straff och sen möjligen försöka bygga upp ngt igen. På ngt vid i så fall visa att man lärt sig ngt av sina misstag.

        Hur kan han tycka detta var värt allt det som hänt sen. Slut med tjejen. Jobbigt för barnen och hans ex. Inga jobb på tv och hans varor m m. HUR?? fattar det inte.

          Därför att han med största sannolikhet gjort detta många ggr innan och inte blivit påkommen. När torskar väl blir det behöver inte ens familjen veta och de betalar en nätt summa i böter och fortsätter sitt liv som vanligt.

          Han trodde ju inte att han skulle åka fast…
          Eller vänta…
          Han gjorde det ju för att han mådde så bra ? så han borde väl vara nöjd nu då när han förmodligen/förhoppningsvis mor skit

      Flytta utomlands och gå i terapi. Han behöver lära sig empati och att lyssna på andra människor istället för att bara gorma och förlöjliga andra människor i diskussioner.

        Han är 51 år gammal och byggt hela sin karriär på att vara en empatilös person. Varför skulle han ens ändra sig? Det har ju fungerat utmärkt fram tills nu. Alla de här samarbetspartnersarna, fru, flickvänner, vänner etc är fullt medvetna om att han blivit känd för att först vara en ligist som sparkade ned folk på stan och sen har det fortsatt som boxare och uttalanden om homoäktenskap. Hur kan dessa personer överhuvudtaget vara förvånade över att han ni åkt fast för det här?

          Det är det jag skulle gjort i hans skor☝???, i övrigt håller jag med dig i precis allt du skriver. Förstår inte heller hur detta kunde komma som någon vidare överraskning.

      Jobbat som PT?

      En tusing på att det är tyst ett tag och sen påstår han sig blivit frälst.

      Jag tror han kommer att tjäna pengar på det. Typ skriva en bok. Tillslut kommer folk förlåta honom och han blir folkkär igen.

      TYVÄRR!!!!!

      Jag tror han kommer skriva en bok med typ en titel som ”hålet i hjärtat och mitt självskadebeteende” eller ”när alla hatade mig tog jag mig en löprunda” ja ni fattar.. han kommer tjäna pengar på den där jäkeln också, då alla är nyfikna ”vad de blev av honom” eller ”hur kunde han” Osv. ? spyr

      Jag tror han kommer tjäna pengar på det, typ skriva en bok om hans hemska barndom. Sen kommer alla förlåta honom. Sen blir han Sveriges favorititalienare igen. Men det kommer ta ett tag.

      Hade ringt till Timell och rådfrågat hur man hanterar situation på bästa sätt

        Fast Timell är friad.

    Varför går alltid en hörlur sönder??????!?!?!? Någon som vet?

      Det är för att ditt ena öra hör mer och därför går den ena sönder fortare, tyvärr.

        Ööööh, va???

          Ja men det örat tar ju emot fler ljudvågor, och hörluren anpassas efter det och slits ut snabbare. Trodde alla visste det ?

      Det är som en universiell sanning helt enkelt.

      Är det alltid samma sida?!

      Du lider av för dålig musiksmak.

    Någon som har erfarenheter av muskelbristning i vaden. Stod på löpbandet på mitt gym idag och plötsligt så bara small det till, trodde först att jag hade fått en hård spark på vaden av någon bakifrån för det var så som det kändes.

    Efter detta så har jag inte ens kunnat stödja mig på benet. Har lindat det ordentligt och ligger med det i högläge och pimplar vin för att jag tycker synd om mig själv. Ni som har haft en muskelbristning- hur lång tid tog det för er att först kunna stödja er på benet och sedan till att kunna träna för fullt igen?

      Hej! Kan det vara så att din hälsena gått av? Det låter som det! Jag tycker du ska söka vårdcentral imorgon. De testar genom att du ligger på mage och klämmer på vaden – hoppar foten till är hälsenan inte av men rör sig inte foten är det diagnostiskt för hälseneruptur. Det kallas Thompsons test; du kan be någon hemma testa om du har, och sök vårdcentral! Lycka till xx

      Har två stycken i min närhet som nyligen dragit av hälsenan, och dem beskrev det precis som du. Att det kändes som att någon sparkade på vaden och det small. Skulle nog kollat upp det snarast om jag var du! Men hoppas såklart att det ”bara” är en muskelbristning. Lycka till!

        Tack för era svar. Är rätt så säker på att det inte är hälsenan då det sitter långt upp av insidan på vaden. Jag kämpar på, en vinare slut 🙂

      Jag har ont i benet. Känner att det kommer från knät. Tränade för 1 månad sen en jätte jobbig konditions pass hemma. Man hoppade lite väl för mycket. Vart mycket bättre förra veckan, hade ingen smärta och trodde att benet hade läkts. Men började träna igen igår och nu ligger jag här igen med smärta. Jätte irriterande ?

      Jag håller på och rehabar just muskelbristning i vaden. Spelade basket, skulle börja springa och plötsligt kändes det som en rejäl jävla sträckning i vaden. Dum som jag är klev jag inte av heller, utan i med allt adrenalin i kroppen fortsatte jag att spela. Dagen efter kunde jag gå, men det gjorde hemskt ont i ca 3 dagar efter och kunde knappt gå upp för trappor.

      Tejpade, körde kallt/varmt metoden, och vilade. Tre veckor senare försökte jag springa igen men det kändes som om någon drog i en sena som går genom hela kroppen – till och med min arm stramade liksom. Hemskt. Efter det gick jag till läkaren där de konstaterade muskelbristning. Detta var i slutet av oktober. I Mars kände jag att jag var tillräckligt stark att börja småjogga, och nu så kör jag fortfarande rehab hos en sjukgymnast och ska börja bygga upp mer uthållighet (=längre löpturer). Har hört folk prata om muskelbristning men att det har varit ok efter några veckor. Jo tjena, kommer ta mig ca 10-11 månader att komma tillbaka helt.

      Det kan fortfarande vara hälsenan som är av för dig – det var en bland de första sakerna de tittade på när jag gick till läkaren. Tydligen liknar symptomen varandra väldigt mycket.

      Jag hade kollat upp det, oavsett vad så är det bra att få guidning i rehabiliteringen så att det inte händer igen.

    Vad brukar ni bråka med er partner om? Alltså något ni oftast tjafsar om?

      Analsex.

        Jag hörde någon säga att när en kille vill ha analsex kan man svara ”gärna, du börjar!” Testa det ? båda könen kan ju föreställa sig just det och om han inte tycker det låter jättekul måste han förstå att du inte gör det heller. För övrigt så är det inte ok av en partner att tjata om något den andra inte vill.

          Kanske en lite ovanlig situation, men det är hon som vill. Jag (kille) är inte lika intresserad.

            Då får hon kanske göra det själv när du inte är med, med hjälp av en leksak tänker jag.

            Inte okej att tjata bara för att hon är tjej. Respektlöst av henne.

      Missbruk.. som leder till besvikelse, förhoppningar, kontrollbehov

        Been there. Finns anhöriggrupper att vända sig till. Kram

      Vem som har värst på jobbet ?

      att jag inte riktigt kommer överens eller klickar med hans vänner, har vart orimligt många bråk om det

      Att jag jobbar för mkt och att han tycker att jag tar det på för stort allvar/ lägger för mkt tid.

        vad jobbar du som?

      Vi tjafsar typ aldrig, men jag kan bli tooookig när han aldrig planerar någonting. Men å andra sidan blir han tokig på mig att jag vill planera allt in i minsta detalj, åtta år i förväg.

      Städning/vem som gör mest hemma.

      Vi är surisar båda två så de flesta bråken börjar med att en är på dåligt humör och den andra blir sur pga det

      Plocka undan efter mat. Och disk. Vi båda hatar att städa undan bordet efter en middag med två små barn?

      Just nu: att jag tycker han lägger för lite tid på att ta hand om vårt barn. Visst, jag är föräldraledig så det blir ju jag som har huvudansvaret när sambon är upptagen. Men är det för mycket begärt att han ska ta mer än typ 1 bajsblöja i veckan? Ibland verkar det som att han bara vill busa och gosa med lillen när hen är på gott humör, blir det gnäll/skrik är det mamma som får ta över.
      Blev så trött senast vi bråkade om det, han sa typ att ”du ser säkert föräldraledigheten som ett jobb”?? Blev så jävla förbannad att jag typ skrek åt honom att om han tror det är en jävla semester kan han ta hand om sitt barn en dag helt själv. En dag bara! För det ska bytas blöjor, lekas, matas(och försöka få i barnet något annat än ersättning nu då hen börjar bli i åldern att äta lite mera fast föda), där emellan ska det gnällas och försöka få barnet att sova och så ska du själv på något sätt hinna äta, gå på toa osv innan allt börjar om igen..
      Blir så trött ibland. Men nu i helgen är det jag som sover på soffan så får han ta nätterna åtminstone.

        Sorry, men min sambo var exakt likadan. Och jag kan ju inte påstå att det blev bättre med tiden. Är de inte engagerade från början så har jag svårt att tro att de blir det sen när livspusslet börjar och vardagen blir mer intensiv. Och det där med att vara mammaledig inte är ett jobb… Helvete vad man blir trött av att gå hemma och vara en 24/7 passupp och knappt hinna kissa utan stress.

        Jag valde att lämna min sambo, han visade sig vara en riktigt egoist som aldrig var beredd att låta nån annan gå före än ham själv. Droppen gick när jag frågade honom om när han skulle ta över föräldraledigheten – då kom han plötsligt på att det verkar tråkigt att vara föräldraledig och att han skippar det… så jag har fått ta allt och jag som längtar tillbaka till mitt jobb har fått sätta allt sånt åt sidan. Såklart värt för mitt barns skull men är så trött på snubbars jävla bejvänlighet…

        Jag tycker du och din sambo borde sätta er ber och prata ordentligt med varandra för uppenbarligen känner du dig inte helt nöjd med fördelningen. Kräv att ni ska gå på familjerådgivning om ni har svårt att komminucera själva!

    Tycker ni att det är rätt att gå på gym när man jobbar hemma? Behöver komma tillbaka till gymmet för att må bra. Kommer träna när det är som minst folk. Ni som tränar på gym, känns det bra eller blir ni oroliga över viruset? Bor i Stockholm

      Tycker jag du kan göra

      Tycker jag du kan göra. Om du har möjlighet hade jag bytt till ett litet gym eller inte så välbesökt. Brukar gå på två olika gym, ett äe stort och där är det lika mkt folk som vanligt, så brukar va på ett litet gym och vi är sällan fler än 2-3 där samtidigt.

      Tränar på gym och håller mig till FHMs rekommendationer. Tränar tidigt på morgonen när det är få personer där, har handsprit med mig, håller avstånd och är noga med att sprita av utrustningen både innan och efter. Så länge jag håller mig till det känns det inte värre än att gå och handla i mataffären. Måste också träna för att må bra.

      Tack för era svar. När man varit borta i två månader blir det en stor sak på något sätt. Kommer såklart vänja mig och hitta mina rutiner för att det ska kännas bra.

    Har någon här erfarenhet av ett företag som heter SSN? Säljer sportkläder, ersättning osv. Köpte en massagepistol där för 3 v sedan.. Inte fått den än. De är otrevliga på mail.

    Tips mot humörsvängningar?
    Speciellt under pms, men annars också till viss grad, kan jag ha enorma humörsvängningar. Kan reagera på en pytteliten sak och går runt med kass energi hela dagen, för att nästa dag känna mig som världens gladaste och tacksammaste människa och bara ler och studsar av glädje.

      Många studier visar på att magnesium och B6 kan hjälpa.

      Vad säger barnmorska? Läkare? Borde ju finns något mot pms?

    Någon som har tips på bra butik för förlovningsringar (diamantringar) runt Göteborgsområdet?

      Kaplans, kanske?

      Börjessons kanske?

      Jarl Sandin vid Kopparmärra
      Wranges i olskroken
      Guldsmedshuset i Partille vid triumf glass. Där designade jag min vigselring själv och kunde dessutom lämna in guld mot pengar som dem drog av i priset på den färdiga ringen sedan!

    Bianca sa senast i en vlogg att de hade sålt 52 000 produkter vid deras lansering, är det rimligt? spontant känns det som väldigt mkt

    Någon som vet vart kan man köpa tavertin bord till rimliga priser? helst vintage

    Ivyrevel har räddats från konkurs tydligen, tror ni de kommer klara sig? känns lite sådär att de rider på corona-vågen…

      Känns onödigt att göra konstgjord andning på ett företag som ändå inte är lönsamt.

    Hur slutar man nattamma?
    Har en 15 månaders som ammar under natten och vill gärna avvänja henne vid detta nu. Vi samsover så hon ammar lite när det passar och oftast utan att jag vaknar men känner att det börjar räcka nu. Hur gör man? Hon dricker inte välling/ersättning.
    Vill gärna ha en sån skrikfri övergång som möjligt.

      Känner du till gruppen ”amningshjälpens slutna grupp” på facebook? Där kan du få väldigt bra hjälp.

        Ja! Har personligen tipsat om den flera gånger och den har hjälpt mig så många gånger tidigare men har ingen facebook längre, tyvärr!

          Förstår!
          Jag slutade nattamma när mitt barn var 2 år och 3 månader. Samsover också och hade aldrig välling eller liknande. Förberedde ca 1 vecka innan att vi snart skulle sluta så att han var lite beredd på det. Sen fick pappan ta över nattningarna. Är ni 2 så ena kan ta över nattningarna? Blev 3 väldigt jobbiga kvällar med mycket gråt där pappan fick ge tröst. Men gick ändå snabbare än väntat. Hade en vattenflaska som vi gav sen om han vaknade under natten. Sov med sportbh.

      Cold turkey tror jag är bäst, sov i ett annat rum och låt pappan ta 2-3 nätter. När barnet vaknar kakan han hålla om och/eller ge lite vatten i flaska tills barnet somnar om. Det brukar gå rätt fort så länge man inte ger med sig. Lycka till!

      Tråkigaste tipset men det enda som faktiskt funkar- du måste bestämma dig för när och bara göra det.
      Min son började dricka välling kort efter jag sluta amma (kunde inte ens dricka ur en nappflaska för att han aldrig behövt det innan) men vi övade och sedan blev kvällsrutinen med välling istället. Ibland några enstaka gånger vakna han i natten och då gav vi välling men det var bara om han var jätteledsen. Jag sov i t-shirt på natten första 2-3 nätterna, sedan behövdes det inte mer. För oss vande han sig (som med allt annat) väldigt fort.

      Du måste vara mentalt förberedd på att sluta nattamma, jag drog på mig en polotröja, när hon ville amma under natten så kramade jag henne, klappade på ryggen. Vet att många tipsar om att överlämna barnet till pappan och själv sova i ett annat rum, för mig kändes det inte rätt. Från att ha ammats till sömns i ca 1 år och 8 månader och så finns jag helt plötsligt inte där under natten. Har du en partner så kan det vara bra att kanske sluta nattamma när han är hemma så att du kan få sovmorgon och han gå upp med barnet på morgonen. Lycka till!

    Ni i lång relation utan barn : Har ni också börjat tveka på er relation sedan en tid tillbaka och ser ett samband med coronas uppkomst? sedan corona har det sociala umgänget utanför relationen minskat kraftigt och därför både umgänge och ”kravet” på relationen ökat. Haft en relation i många år men senaste månaden/månaderna (coronatiderna) har jag svårt att se vår framtid men känner att det är svårt att förstå om det beror på att det allmänt är svårt att se framtiden just nu pga corona eller om det beror på relationen. Känner också att jag inte är lika lycklig. Tror det beror på corona, eller olycka i relationen? haha.. svåra tider alltså.. Hur känner ni andra i långa relationer utan barn , allt som vanligt för er allmänhälsan och relationshälsan?

      Låter helt klart som att det är Corona som sätter er relation i gungning. Gör inga förhastade beslut just nu är mitt råd

      Vet inte riktigt om det är svar på din fråga…men som barnlös så lägger man ofta mer tid på resor, restaurangbesök och umgänge. Iaf när man bor i storstad. Då blir det väldigt tomt när allt blir cancelled. Och det kan väl göra att allt känns tomt och att man inte har ngt gemensamt/är lycklig.
      Jag kan känna stor sorg frustration över den oändliga meningslösheten som Corona medför. Det finns inga barn att hata på liksom ? som alla föräldrar gör.

        Håller inte med om att ”man som barnlös” lägger mer tid på restaurangbesök eller resor.

          Det var rent subjektivt.

        Barnfri tack! ?

      Jag upplever det tvärt om. Äntligen har jag tid att hänga med min favoritperson! Mer tid för hemmamys, långa promenader och bara häng.

      Det lär bli många skilsmässor i höst …

      Jag känner precis samma, vet inte heller om det har med just corona tiden att göra eller inte. Fast jag har tvekat lite på förhållandet innan också men nu är det värre.
      Vi har varit ihop i snart 3 år

        Det kunde varit jag som skrivit denna kommentar.

      Vi har mer tid tillsammans än annars och det känns bra, inte märkt nåt negativt.

      Vi har mer tid tillsammans och det är bara positivt. Saknar som nån skrev ovan delar av vårt vanliga liv dock – resor, umgås med vänner i andra städer och restaurang/barbesök.

      Är ni båda hemma hela tiden med varandra är det klart det kan tära på relationen när man aldrig får egen tid. Så gör inget just nu utan vänta och se hur det känns efter Corona situationen.

    Hur hittar ni drivkraft och motivation till saker?
    Jag ger upp så fort något blir tråkigt/jobbigt/svårt och kan aldrig pusha mig själv till att fortsätta för att på så sätt bli bättre..
    tex träning, blir det svårt eller jobbigt tänker jag bara ”äh, varför ska jag utsätta mig för detta” xD
    Kan applicera det på flera vardagsgrejer också..

      Kanske töntigt, men jag tänker man utvecklas när man utmanas. När något är jobbigt väcker det nya tankesätt och idéer.
      Stillastående vatten är en grogrund för stank och tråkigheter. Jag vill inte vara stillastående, jag vill vara en fors! Kämpa genom oländig terräng, puscha på, skapa nya vägar. Göra fel, göra rätt, bara GÖRA.

      Supertöntig analogi, men det funkar för mig 🙂

      Antidepressiva!

    Tips inför flyttstädning? När ska man börja, vad ska man börja med osv..? Bor i en lägenhet, 65 kvm.

      Köp tjänsten istället, den är avdragsgill ? jag betalade 2100kr för städ av en lgh på 66kvm. Tjänsten jag köpte kostade 29kr/kvm. Hoppas det finns något liknande i närheten av dig, de tog fönster, avlopp, spis, fläkt och ugn med det priset ?

        Ja jag funderar lite på att kontakta städfirma, men å andra sidan är jag lite sent ute (läst att man måste vara i god tid), och sen är jag en ”kan själv!”-typ haha. Löjligt kanske men ja..

      Det tar alltid mycket längre tid än man tror och är mycket jobbigare. För mig är det så värt det med flyttstädning.

      Börja redan nu, det tar alltid så extremt mycket längre tid än vad man tror. Ett tips är att göra en lista på allt som behöver städas, och sedan ranka dem utifrån hur långt innan du kan göra dessa. T.ex. skrubba ordenligt bakom spis/kyl/frys och tvätta fläkten kan man göra i ganska god tid, och sedan göra det lite snabbt precis innan man flyttar. På det viset så kan man dela upp det så att det inte blir så extremt mycket på samma gång och man får en chock. 🙂

      Ta rum för rum. Börja med det rum du kommer att använda minst, och ”försegla” sedan det rummet på något sätt (typ stäng dörren). Ta badrummet sist, för det är därifrån du hämtar allt vatten (och spolar ner smutsvatten).

      Detta förutsätter förstås att du redan har flyttat alla prylar …

      När? När man flyttat, fått ut alla grejer. Annars kommer man ju inte åt överallt och det hinner bli smutsigt igen.

    Vilken influencer har det fulaste boendet? Vem har finaste boendet?

      Underbara Claras hem skulle jag gärna ha ?

      Haha, jag läste ”bordet” och fattade ingenting. Vem håller koll på influencers bord.

      Tycker Sandra Beijer bor chic:t och fint. Petra Tungården har den coolast lägenheten även fast jag själv inte hade inrett så. Dasha har den gräsligaste lägenheten.

      Finast måste nog bli IL innan hon flyttade.
      Fulast får kanske bli kissie, gillar lägenhet men inredningen känns tafatt.

      Lovisa barkman, Matilda djerf och petra tungården har finast helt klart! alltså wow!
      Själv tycker jag inte om hannalicious och diverse som bara platsbygger bokhylla och sen klart. Känns så.. själlöst

      Finaste Petra tungården! Fulaste Therese Lindgren, noll personlighet i hemmet bara vitt och möbler som ”alla har”

    Ska ni läsa någon sommarkurs? Vilken?

      Företagsekonomi på distans. Woohoo vad kul det ska bli! (Lätt överdrift.)

      Juridisk översiktskurs!

        Läste översittarkurs ?

    Är det bara jag som längtar efter att ”yrken” som bloggare, Youtubers och influencers dör ut? Är det inte helt absurt att till exempel en person som Paula som stavar värre än en 3-åring (harmoniskare, drille, lyrre är bara några av hennes exemplariska ord), ska skriva en bok? I min värld är en författare en person som just kan ord och är bra på att skriva. Eller till exempel alla influencers som ska starta skönhetsföretag och sälja på alla krämer och smink? Alla poddar? Låter bitter men är så trött på C-kändisar som ska synas öberallt, går inte att komma undan dom. De förstör charmen med riktiga yrken som folk kämpar för

      Folk kan ju ha en berättelse som vill komma ut och som är bra, men som inte kan stava.
      Ungefär som att det finns låtskrivare som gör bra låtar, men som inte kan sjunga dem själv

        Men alla har ju redan hört alla berättelser.

      Hur kommer det sig att du läser här? Vore väl lätt att slippa bloggare, de flesta har aldrig ens hört talas om Paula och gänget.

      Jag har slutat följa och börjat läsa böcker istället. Just nu läser jag ”Under i september” av Klas Östergren, den är underbar!

      Jag längtar mest efter deras reaktion när dem inte kan leva på det längre och måste skaffa ett riktigt jobb, med fasta timmar, en chef, och samarbeta med andra människor. Det kommer bli tufft för dessa människor som tror att världen kretsar kring dem

      En generation av narcissister. Alla ska visa upp sig själva och ha bekräftelse av folk de inte ens känner. Det är verkligen tagiskt.

    Är det bara jag eller börjar Linnea Claesson se väldigt smal ut? Man får såklart se ut hur man vill osv men tänker om hon kanske … ja. Tänker för mycket kanske

      Vad sägs som att inte kommentera kroppar? Hoppas det blir en ny trend ?

      tycker inte hon ser ohälsosamt smal ut, hon ser vältränad ut

      Det är nog bara du som blivit tjockare.

      Så, känns det bättre så? Låt kroppar vara, eller ladda upp en helkroppsbild. Det borde fan vara ett krav på alla som vill ”diskutera” utseende.

        Hahahah men snälla. Hon kanske har en ätstörning. Försöker bara lyfta tanken. ”Låt kroppar vara” ja- låt psykisk ohälsa också vara, låtsas som att det inte finns så finns det inte. Folk är så jäkla otrevliga här i öppet spår, ska sluta skriva. Man kan ju inte ens lyfta ett ämne utan att det blir påhopp

          Du kan ju prova att inte kommentera andras kroppar kanske? Tycker inte ett dugg synd om dig som är ledsen i ögat nu för att du inte får skriva om en influencers kropp.

          Du tänker att hennes eventuella ätstörning skulle bli bättre för att vi diskuterar den här?
          Nej du, den gubben gick inte. Ta till dig kritiken och sluta försöka skapa diskussion kring andras kroppar.

    Vad är erat favoritgodis? ?

      Tonys Choklad, den oranga!

      Saltlakrits. Helst ska den vara så salt att munnen gör ont när man äter den ?

      Byter ibland men blå ögon och gulröda dödskallar i lösgodiset. Och ahlgrens bilar, plopp och polly!

      Toblerone.

      Kexchoklad! ?

      Nöt-creme och röda Ferraribilar.

    Ni som styrketränar, vad har ni för PB i mark och knäböj? Inte ute efter att jämföra eller så, bara nyfiken ?
    Jag har hittills kommit upp i 90 i böj och 100 i mark (kroppsvikt 63). Nya målet är 100 i böj ? långt dit men kul att ha nåt att sträva efter

      100 i mark och 75 i knäböj. Väger nånstans mellan 60-70kg. (inte vägt mig sen jag var gravid för 1 år sen.) Nästa mål är 80 i knäböj?️‍♀️

      77 i böj och 100 i mark. Men där är det sen verkligen stopp ?
      Kroppsvikt 50 kg.

    Jennie Hammar har ju just gift sig. Då började jag tänka på underhåll som Amerikaner oftast får vid en skilsmässa. Alltså att Jennie får pengar ifrån Filip. Påverkas detta av att hon gifter om sig?
    För det måste väl ändå vara pengar vid en skilsmässa som betalat för hennes hus? eller tjänar hon så mycket? Inte ens Sigge och Malin verkar ju ha råd med hus i LA.

      Har för mig att underhållet slutar om man gifter om sig. Men det kanske är från fall till fall. Men man har ju har ju hört om folk som inte vill gifta sig igen pga det.

      Ja, det påerkas när man gifter sig. Då slutar man få underhållet

        Även om man har barn tillsammans? Betalar inte exet för barnen trots att man har gift om sig?

      När jennie ”köpte” huset så fick hon såklart hjälp av Filip. Använd sökfunktionen i dokumentet nedan och sök på ”hammar”.
      http://clkrep.lacity.org/onlinedocs/2017/17-0160-s589_rpt_DBS_10-25-2017.pd
      2 250 000 dollar för huset. https://www.compass.com/listing/2485-moreno-drive-los-angeles-ca-90039/24976689343778129/
      Många tvålar och blogginlägg ska skrivas för att ha råd med ett hus i Silverlake.

        Gick sådär att posta länken, men googla ”2485 moreno dr los angeles hammar”. Tredje träffen.

    Vet att det är några här inne som troligen varit smittade med covid-19, jag har en liten undran till er!
    I vilket sammanhang misstänker ni att ni blev smittade?
    Jag är så överjävligt nojig och börjar få såna fruktansvärda kvävningskänslor av ångesten. Hemma känns det bra men att behöva ta sig ut… LÄMNA BARNEN, jobba… det känns så otryggt?

      Jag blev troligtvis smittad av en kollega. Jag blev testad så jag vet att jag haft det men det var för över två månader sedan.

      Är du i riskgruppen eller är du bara väldigt rädd?
      För majoriteten av dem som inte är i riskgruppen överlever Corona, väldigt många får milda eller inga symtom alls, så är du inte i riskgruppen behöver du inte oroa dig i onödan då du inte kan påverka det.
      Bara undvik onödig kontakt med människor och håll avstånd.

        Jag har astma så klassas väl egentligen inte som riskgrupp, men jag vet hur dålig jag blir av en vanlig förkylning… har ett flertal gånger fått åka in på akuten pga att jag inte får luft. Just känslan av att inte få luft är det som skrämmer mig, jag vet hur det känns att inte kunna andas, när man försöker och försöker och bröstkorgen värker för det g å r bara inte.

    Fram till för någon vecka sen tänkte jag att ”tiktok är väl bara för barn, de gör konstiga danser och mimar till låtar”. Meeen av ren nyfikenhet laddade jag ner det när jag hörde att kenza hade skaffat det och sen upptäckte jag att det faktiskt finns en hel drös med roliga människor där! Skulle aldrig själv börja ladda upp videos men shit vad jag har fått många skratt!

      Ja, det har väl kommit en bit längre än till ett bara vara kassa dansvideos

    Ni som har varit ihop ett par år: hur sover ni? Jag vill gärna ha utrymme att sparka och vifta runt, min partner skulle helst sova ovanpå mig om han fick. Även om vi somnar på varsin sida sängen (vilket jag brukar bråka mig till) brukar han ligga på min kudde när jag vaknar. Vi hävdar båda att den andra är den extrema. Men har ju typ 0 insikt i hur andra sover, haha

      Antar att det är lite svårt att styra över vad man gör i sömnen… just att han är på din sida när ni vaknar. Har ni testat att byta sida i sängen?!

      Vi somnar tätt ihop för att vi båda vill ha det så, sen under natten så glider vi ändå isär när vi vrider och vänder på oss.

      Vi sover inte sammanslingrade. Min man är varm som en kamin och efter kvällsgos sover vi på var sin sida av sängen.

      Vår första säng 1.20, vår andra säng 1,40, tredje och nuvarande säng 1,60. Tycker det säger något hahah. Vi ligger i varsin ände, blir för varmt annars.

        Vår är 2.10 😛

          Samma här ?

      Är jag riktigt trött kan jag somna tätt intill, helst som stora sked. Men oftast vänder jag mig om pga blir för varmt + måste vända o vrida lite innan jag somnar..

    Värsta uttrycket?

      Lilla gumman (från män)

        +1000000000

      Det är sen gammalt

      Vi har blivit med hus/ny soffa/vadsomhelst ?

      OK boomer

      Cringe

      Och att ngn bara är svartsjuk om de stör sig på ngt.

      H-ckla..

      ”Vi är gravida” som alla heterosexuella par säger idag. Helt ologiskt. Vill höra dem efter förlossningen – ”vi har hemorrojder”…

        Hahaha låter som en Ove kommentar

      ”Heja dig!”

      Det är ju bara välment men tycker alltid det låter så tillgjort haha.

      Det knullar i munnen! ?

      Empatistörd. Jag är inte empatistörd för jag inte håller med dig eller delar din världsbild.

      Jag tänker att … [sagt så där hurtigt och besserwisseraktigt som i stort sett alla kvinnliga miljöpartister låter]

      KÖTTA! KRISPIGA LAKAN?

        +1

    Vad är det som har folk att reagera så stark på just Paolos sexköp och börjar skänka pengar till ändamål mot traffiking?!

    Vad är skillnaden mellan psykolog och terapeut? Till vem ska man vända sig med vilka problem?

      Psykolog är en läkare.

        Jag läste fel jag läste psykiatriker.

      En psykolog har läst psykologprogrammet och kan bla göra utredningar gällande vissa diagnoser samt ha samtalsbehandling.

      En terapeut kan har ofta en grundprofession såsom socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska osv. Och kan ha samtalsbehandling.

      Frågan är mer vad du har problem med för att veta var du ska vända dig, är det kris/trauma/psykiatri/något helt annat.. Men annars tänker jag att det viktiga är att du känner förtroende för personen.

    Varför tror ni att Magdalena Graaf la ut den där snuskfilmen på Instagram?
    Och någon som vet varför hon och sambon har gjort slut? Dom verkade ändå passa bra ihop?

      De passade väl verkligen inte ihop?
      Umgicks ju typ aldrig. Han ville vara överklass och hon Älskar att vara så jäkla trashig. Han verkar lugn och ordningsam och hon är kaos. Jag hade också tröttnat om jag var han. Hon verkar ju vara ett helvete att leva med.

      Hon känns som En sån fyllekärring/periodare och det Var väl ännu ett av hennes nyck?
      Alla gånger hon ramlat, hennes plufsiga ansikten och ”retreaten” hon åker på… så mkt som osar alkoholproblem.

        Så du tror att hon har alkoholproblem?
        Var det därför hon la ut den där filmen, tror du?

          Japp, det tror jag!

          Tycker det är helt glasklart. En sak till – hennes galna attacker i sitt kommentarsfält- tycker ofta det låter som det är några glas vin dom talar. Nu har jag inte läst hennes blogg på ett tag, men kollar in hennes insta När jag inte kan sova ?

      De separerade för ett halvår sedan varför vet jag inte.

      Jag tänker att hon har blivit dumpad och sen i ren desperation la ut filmen. Tycker verkligen inte att de har passat ihop. Klasskillnad!

        Men herregud, en snart 45-årig kvinna som lägger ut en ”hämndfilm”!? Det kan ju inte vara sant. Kommer hon att lägga ut fler filmer om han inte gör som hon vill? ?

          Hon beter sig dock som 16

      Tänkte ganska länge att det aldrig kommer att hålla mellan dem men de höll ändå längre än jag trodde. Framför allt var det hans frieri men sen inget bröllop som fick mig att fundera. Plus, som någon skrev ovan, han är ju överklass ut i fingerspetsarna medan hon… not so much.

        Är han överklass? ?

        Nej han är faktiskt bara nyrik (överklass blir du inte genom att plötsligt bli rik om det nu var nån som trodde det). Mina föräldrar var vänner med hans brors familj. De äger bl.a. Autoclassica med lyxbilar och är alltså bilhandlare. Mycket pengar har de i familjen Larsson men de är inte överklass för det 🙂

    Tjo! Jag har fastnat helt i examensträsket och har senaste inlämning imorgon 23.59. :O Jag skulle egentligen vilja att någon läste igenom det, men har ingen att fråga just nu, är det någon annan här som är i examensträsket som vill byta examensarbete för kommentarer och feedback?

      Vill inte byta arbete för feedback men hejjar på iaf!! Det är nära nu!
      /en till som nyss lämnat in!

        Åh, tack! Behövde höra det där. 😀 Är nästan klar (förutom sammanfattning/abstract) men känner mig hemmablind, stirrar på min egen text och är osäker på om det är vettigt eller inte.

      Examensarbete i vad o på vilken nivå?

        På kandidatnivå. Mitt examensarbete är inom biologi/miljö, men kan tänka mig att byta med någon inom något annat område också. 🙂

    Idag så börjar jag medicinera mot den ångest och sömnlöshet jag haft de tre senaste veckorna.
    Får en liten liten gnutta hopp om att det kan bli en ljusning då. Att få sova en natt! Har även beställt tid hos en psykolog. För att bearbeta det här och en massa gammal skit. Något jag borde gjort långt innan detta kom och kasta mig över kanten.

    Jag har även sökt många jobb. Kanske mitt personliga brev inte är top notch just nu. Men stolt över att jag tagit tag i det problemet. Hoppas bara att någon hör av sig!

    Även om det fortfarande känns fruktansvärt med killen och det får mig att knappt kunna andas känns det bra att ta tag i något av alla bekymmer.

      Vad duktig du är! Det kommer att bli bättre. Medicinen hjälper.

        Haha, ja den hjälper. ?

          Oj, skrev fel. Strunta i kommentaren ovan.

    Enligt en studie har bara 7,5% antikroppar i Stockholm (källa DN). Fler än jag som känner att man måste börja leva lite mer och kanske anpassa sitt vanliga liv efter vår nya verklighet istället för att anpassa sig helt som iaf jag gjort hittills. Inte börja slappna av helt såklart, inte sitta på fulla uteserveringar och åka kommunalt för att ta en fika. Men kanske umgås med frisk familj igen, gå i någon affär någon gång, gå tillbaka till gymmet.
    Eftersom vaccin kommer dröja och man inte klarar att leva så isolerat så länge. Dessutom är jag ung och frisk och har sunt förnuft och handsprit. Fler som börjar ända attityd lite nu med tiden?

      Sorry det var bara 7,3%, så slipper ni rätta!

      Det är precis den inställningen som gör att vi antagligen får se en andra våg i höst. Den kan dessutom bli värre än den första.

        Det var iofs inga orimliga förändringar personen ville göra.

          Nej jag tycker inte det. Jag var väldigt hård själv för några veckor sen. Nu är jag mindre rädd för min egen skull och inser också att det här kommer fortsätta i vågor i år framåt. Jag mår bättre av att leva mitt liv, självklart inom rekommendationerna än att BARA vara hemma rädd när det egentligen inte behövs.

      om du mår bättre av de så ska du göra så. själv har jag typ glömt bort corona

      Jag skulle aldrig våga träffa äldre släktingar eller personer i riskgruppen, för tänk om jag skulle smitta dem och dem dör, skulle få sån extrem ångest.
      Dock träffar jag mina föräldrar och syskon utan oro.
      Jag handlar i mataffären, dock om jag behöver något från en annan affär har jag passat på att åka ditt mitt på dagen en vardag när jag är ledig, för då är det max 1-2 andra kunder vilket gör att det är lätt att hålla avstånd.
      Gymma kan du göra utomhus, det finns vissa utomhus gym, så använd dem, och tänk även där på hygienen.

      Det går att leva hyfsat normalt men ändå hålla avstånd och vara försiktig.

        Utegymmet närmast mig har inte det jag vill använda. Men annars är det en idé. Dock är det ofta så fullt där att det kommer vara mycket luftigare på gymmet om jag är där en bra tid.

    Vem hejar ni på i Robinson? Själv hejar jag på Clara och Micke!

      Phria!

      Micke! Hejade på Kristove förut, men nu är det Micke.

      Jag har ogillat Clara och Christoffer fram till finalveckan, men de växer i mina ögon. Önskar att Mansbebisar kan göra en sammanställning av Mattias dock. Och att Priya åker ut helst nu, sådan liten gnällspik.

    Dela denna gofundme för en liten (adopterad) hund. Bakbenen slutade att fungera vilket resulterade i en akutoperation som tömde ägarens sparkassa. Ägaren jobbade på hotell i Portugal men när Covid slog till försvann det jobbet. Det som återstår är dyra tränings-behandlingar så att Snow återfår styrkan och balansen efter operationen men pengarna är slut. Försäkring finns inte. De har en instagramsida som inte fått mycket uppmärksamhet alls så donationerna är få.

    Insta: ineedphysiotherapy

    https://www.gofundme.com/f/snowphysio?utm_source=customer&utm_medium=copy_link-tip&utm_campaign=p_cp+share-sheet

      Blancolån?

        Tror inte det är möjligt med lån för ägaren just nu, de sista pengarna gick åt operationskostnaderna och den personliga ekonomin är i spillror. Är ingen välbärgad familj så träningen kan endast bekostas i det mån som de insamlade pengarna tillåter ?

          Lilla bebis ??

      Men gud stackars hund varför avlivar man inte den?!

        Inte lätt att avliva en 4-årig vän som kan återställas med operation + behandling.

          Tycker det verkar otroligt själviskt.

      Finns det några bevis att detta är sant?
      För det har hänt förut att folk ljugit ihop en historia för att få folk att donera pengar till ett djur som inte finns eller inte behöver vård.

      Ang den dyra tränings-behandlingar, var är det för behandling?
      Det låter som dem har opererat ett diskbråck på hunden, det har jag själv gjort på min hund här i Sverige. För det första behövs ingen rullstol, man har normalt en stöd som man har bakbenen i så har man en hand i kopplet och en hand till stöder för bakbenen. Sånt stöd kan man klippa till eller sy själv, en rullstol är en onödigt dyr kostnad.
      För det andra, den rehabilitering som görs efter diskbråckoperation görs hemma, man får råd av en utbildad rehab person, men sedan tränar man själv hemma med hunden i ca 2-4 veckor innan nästa rehab besök, vad dem ska göra på rehab besök 3 ggr/vecka är över mitt förstånd då diskbråck kan ta månader att läka och inget man kan stressa fram, det tar tid.

      Så jag känner mig mycket skeptisk till denna insamling, antingen försöker kliniken blåsa ägaren på pengar, eller så försöker personen som har insamlingen blåsa människor på pengar då hunden inte är sjuk/skadad.

    Hur många dagar har ni mens? Och hur lpng är er menscykel?
    Jag brukar ha mens 3 dagar, sen en dagae den borta, för att sen komma tillbaka i 2 dagar… nån som har upplevt liknande?

      Känns som det är lite olika hur den är. Ibland blöder jag jättemycket ett par dagar (då brukar det göra mer ont) då brukar den gå över snabbare. Men ibland känns det som det blöder mindre men längre tid.

      Min cykel är ganska kort, 25 dagar i snitt. Väldigt regelbunden och typ likadan varje månad. Mensvärk första dagen. Har bara binda en natt, sen kommer det mest när jag kissar. Har bara binda de två första dagarna, därefter är det så lite att det mest irriterar att ha något skydd. Väldigt tacksam för att ha mens ca 2 dagar och 3 dagar rester. Hade mer när jag var yngre.

      Har typ mens fyra dagar sedan en dag med äckliga mensrestsr sedan fem veckor till nästa mens

      Har typ samma

      Ja! Lär mig aldrig utan tänkter varje gång ”vad skönt, den är över” och skippar binda eller tar bara ett tunt troskydd… Och tji får jag varje gång då den alltid ”kommer tillbaka”!

      Har mens 2-3 dagar, sen 1-2 dagar av rester. Är ca 21 dagar mellan varje gång.

      Cykel på 42-45 dagar. Mens i ca 2 dagar. Kommer knappt någonting heller dessa dagar.. Haft så i 4 månader nu.. börjar bli orolig 🙁

    Någon mer som stör sig på Sandra Beijer? Varför ska hon på nästan varje bild ha öppen mun och halvgapa? Hatar den ”trenden”. Det ser inte snyggt ut utan man ser ju bara dum ut. Vet att modeller brukar ha öppen mun på bild och att influencers säker tar efter det. Hon är snart 36 år och försöker att se ut som nån s*xig liten lolita på bild.

    Sen stör jag mig på att hon ska leka vänster, hipster och ”medveten” när hon egentligen är en rik snobb från Öfvre Östermalm med föräldrar som är mångmiljonärer.

    Skulle Sandra någonsin kunna bli vän med en kassörska eller barnskötare? Tror inte det. Alla killar hon dejtar och alla kompisar hon har måste vara kreddiga, övre medelklass/överklass och jobba inom reklam och media. Yta och status är allt.

    Visst umgås man ofta med folk som jobbar med samma saker, men hon är väldigt snobbig med vilka som är ”är någon” och vilka som inte är det.

    Varför jag läser hennes blogg om jag stör mig? För att jag älskar att störa mig, har jag insett. ?

      Tkr Sandra är bland de som får mest skit i kommentarsfältet här så nej, du är nog inte den enda som stör sig. Hoppas det känns bättre nu

        Sandra får verkligen inte ofta skit här om man jämför med många andra influencers.

          Jag har en annan uppfattning 🙂

      Jag personligen älskar Sandra och har följt henne länge. Har inga åsikter om hennes poserande och särskilt inte i relation till hennes ålder, alla poserar vi på vårt sätt.

      Tycker hon verkar ha sunda värderingar och visst att hon kommer från pengar men det hindrar väl inte henne från att förstå att alla inte gör det och vilja påverka att alla ska kunna ha det bra? Förstår inte riktigt det tänket, bara för att man har pengar betyder väl inte det att man måste rösta åt det håll som gynnar de med pengar?

      Jag själv kommer inte från rika föräldrar direkt men alla jag umgås med har akademisk utbildning, utom en eller två. Jag ser inte någon som bättre än någon annan. Det handlar väl mer om lika värderingar, intressen osv. Man träffas via sociala kanaler, eller studier och jobb, eller gemensamma vänner och då hamnar man lätt i samma sorts kretsar. Är väl inget konstigt som innebär att man aktivt söker efter creddiga bekantskaper?

      Kan man lugnt säga. Hon lever i en jävla romantiserande bubbla. Killarna hon dejtar är fula som stryk dessutom.

        Haha, word. Berätta mer. På vilka sätt tycker du att hon lever i en romantiserad bubbla?

        Min fördom om henne är att hon aldrig har satt sin fot i nån annan förort än typ välbärgade Enskede och kanske Telefonplan. Kan någon föreställa sig miljöpartisten Sandra ta tunnelbanan till Akalla, Hagsätra eller Farsta? Haha.

          På sättet hon skriver till exempel. Det är som om tonårsränderna aldrig går ur henne utan hon lever kvar i det. Det oskyldiga, den trånande känslan i kroppen efter att bli hånglad med, det oskuldsfulla där allt är så himla fint och underbart och bla bla blah. Och hur hon har berättat om sig själv att hon är EXTREMT needy och klängig i en relation och att hon slutar lyssna på ”tråkiga saker. Hon beter sig ständigt som en tonåring och det gör så jag vill spy.

            Tycker iofs att det låter både sunt och härligt att ”vilja bli hånglad med”. Eller få känna sig åtrådd. Varför ska det försvinna för att man blir äldre?

      Jag älskar Sandra Beijer! Tycker hon verkar gullig och inte alls snobbig.

        Gullig? Att hälla en öl över sitt ex nya tjej på Trädgårn så vakterna sprang efter henne. Moget beteende 🙂

          Det var ju dock exet hon hällde den över?

          Äh. Att få en öl över sig är väl inget jämfört med vad dom gjorde mot Sandra.

    Ingen annan som undrar om Margaux och Mergim från BB använt sig av samma tandläkare. Deras tänder ser exakt lika ut.

      Har spontant svårt att tro att Margaux har åkt till Albanien och satt in skalfasader i hela käften.

    Vad tror ni, får vi resa fritt mellan regioner i sommar?

      Inte helt… de vill förhoppningsvis inte att folk skall tränga ihop sig på mindre orter längre bort där det inte finns sjukvård för många. Ex Gotland eller Norrland

      Får och får. Gissar på att det inte kommer uppmuntras i alla fall.

      Får får vi redan idag, men man ska undvika onödiga resor, och kommer inget vaccin kommer det nog fortfarande gälla samma då, att man ska undvika onödiga resor

      Hoppas det, jag skulle gärna åka till Halland. Blir annars spännande med semester utan resor, aldrig haft förut. Nån gång ska väl vara den första?

    Var köper jag bästa svarta träningstightsen? Hit me!

      Not again

        Haha. ?

      Inte nu igen! ??‍♀️

      You must be new here ??

        Och det är farligt om man är det?

          Det var ett skämt torris

      Vad jobbar ni med och vad tjänar ni?

      Jag är kär i min kollega men jag har pojkvän, vad ska jag göra?

      Hur visste ni vad ni ville plugga/Vad pluggar ni?

      ??

      Men jag fattar, svårt att vara originell tillslut ^^

    Haha. Men alltså. Fattar inte kritiken om hennes familjs pengar. Att rösta på MP är väl inte att leka vänster? Och hennes kille är journalist. Det är ju knappast ett välbetalt jobb. Sandras mamma blev väl mångmiljonär när Sandra var vuxen dessutom.

      VEM är hennes kille??? Please share

        Kolla flashback! 🙂

      Det MP står för och hur Sandra lever är som natt och dag. Att värna om miljön och t ex inte resa så mycket är något MP starkt står för. Och sen vill dom att alla som behöver ska få bosätta sig i Sverige. Men av nån konstig anledning vill dessa MP:are ofta bara bo i välbärgade områden med andra infödda svenskar… ? Konstigt. ? Men att rösta på dom gör att man uppfattas som ”god” i hennes kretsar.

      Hon lever ett överklassliv. Och jag har svårt att tro att föräldrarna inte har delat ut lite cash till sina kids. Skulle ni sitta och ha miljonerna själva och inte ge nåt till era barn om ni var miljonärer?

      Journalister kan visst tjäna bra. Hennes snubbe har en bra tjänst på en tidning. Dessutom är han creddig.

        Haha, det där är inte ”överklassliv” ??

        Inte så konstigt med den synen och livsstil MP genrellt har. Om du är insatt i grön politik och gröna väljare.

        Okej. Jag håller inte med om att hennes liv (det som syns via bloggen) är ett överklassliv. Även om det är en trygg och bra tillvaro. Och hon har ju tjänat flera miljoner på egen hand (bara att kolla, offentliga siffror). Jag bor också i Sthlm (dock inte på Söder som S?) och lever ett liknande liv och jag gissar att du inte gör det. Förmodligen därför vi ser på det så olika.

    Hallå!

    Jag har tänkt börja övningsköra snart och behöver alla tips jag kan få. Har varit väldigt rädd för att köra efter en trafikolycka och är lite orolig för att denna rädsla ska komma tillbaka.

    Finns det någon som varit i samma sits och har tips? Allmänna tips är också välkomna, om allt från vad man ska tänka på när man kör och hur ni pluggade teori!

      Jag var också jätterädd pga olycka, och drog ut på övningskörandet i flera år.
      Mitt tips är att du är väldigt tydlig till läraren med vad ditt problem är. Jag förklarade för honom att jag inte har några problem med defensiv körning eller så, utan behöver hjälp med att bli trygg på vägen. Han anpassade körningen efter det, och jag kände mig tillslut helt lugn.
      Lycka till!

        Det är just det jag har gjort också, dragit ut på att försöka i många år. Tack för tipset, ska absolut informera läraren ordentligt (om inte annars lär det ju märkas haha). Är dock också rädd för att få en körlärare som inte tar hänsyn – men då får man väl försöka byta.

    Så jäkla lycklig över att min sambo äntligen är hemma två hela veckor efter att ha jobbat borta i månader. Nu ska jag lägga mig och snorta hans gosiga brösthår. Ja det var väl bara det. Häpårä!

      Härligt ❤ Njut på!

      Snorta hans brösthår…? Urk

        Hans gosiga brösthår ? häpårä!

    Jag bor i ett av Gbgs ”sämre områden”. Blev häromdagen rånad i tvättstugan av min granne och hennes kille (missbrukare). Har inte polisanmält detta då jag är rädd för vad som kan hända. Jag har mailat hyresvärden och berättat men inte fått återkoppling. Jag bor i hyresrätt hos ett ganska stort bolag, tror ni man kan maila dem och be om ”förtur” i deras internkö? (Lol i denna bostadsbrist) Vad ska jag göra? Är livrädd för detta par och behöver dessutom gå ut med min hund flera ggr per dag

      Det är inte omöjligt! ❤️ En bekant blev tilldelad en ny lägenhet efter en liknande händelse. Såklart går det inte att säga någonting om ”er” policy men ligg på och tjata. Ofta brukar det ju hjälpa med ett polisärende, även om det kanske inte känns så lockande. Har inga råd men det låter hemskt, hoppas verkligen att det ordnar sig!

      Ring polisen.

      eh va? ring polisen? de är inte du som ska ut de är dom. usch

      Herregud ja kontakta hyresvärden!!!! Låter som du bor hos Poseidon, bostadsbolaget eller någon av de andra allmännyttiga. Dom är extra mesiga ligg på!!!

      Polisen kommer inte göra något och hyresvärden kan heller inte kasta ut dom för att de har begått ett brott, besittningsskydd är extremt stark för hyresgästen.

        Det är just därför jag inte ringt. Är rädd att de går på mig igen och att anmälan läggs ner ?

    Jag vill så gärna köpa en sexleksak, men vågar inte berätta det för min sambo. Är det helt sjukt om jag köper en som jag gömmer för honom? Haha

      Äsch, kör på bara! ?
      Bara för att man är sambo behöver man inte berätta allt.

      Nä! Inte sjukt! Köp! Hej hå vibrera på.

      Nej, klart du ska köpa det om du vill.
      Man måste inte berätta allt för den man lever med heller ?

      Jag förstår dig helt och hållet. Men varför vågar du inte berätta? Om det var omvänt – hade du blivit ledsen om du fått reda på att din kille beställt hem tex en fleshlight bakom ryggen på dig?

        Haha oj mitt ex blev galen om jag ens tänkte nåt sexuellt utan honom inkluderad. Kommer aldrig glömma när han surade för jag hade köpt 50 shades boken på en utlandsresa – han ville ju inte ha en tjej som läser porr på stranden. Tänk om jag hade kommit hem med en sexleksak. Och döm mig inte jag var ung och han är som sagt ett ex nu ?

      Köp!!!

    Nämn 3 kändisar ni har svårt för/avskyr eller kanske till och med hatar?

    Mina topp 3 är:
    Martin Timell
    Anders Timell
    Kristin Kaspersen

      Silvana Imam
      Linda Pira
      Pascalidou

      Kissie
      Kenza
      Blondinbella

      Nämna 3? Omöjligt!!

      Camilla Läckberg
      Bella
      Anitha Clemens
      Alex Schulman
      Amanda Schulman
      Alexandra Pascalidou
      Anna Book
      Silvana Imam

      Hejdar mig här. Har säkert glömt någon…

      Per Moberg
      Thorsten Flinck
      Agneta Sjödin

      Typ alla.
      Så jävla självupptagna.

    Söker just nu bytt jobb och en rekryterare har frågat om referenser. Hörde av mig till min förra chef i måndags på mail men hon har inte svarat än. Vi kom bra överens när jag jobbade på mitt förra jobb och hon har tidigare gått med på att vara min referens, men förra gången jag frågade så ville mitt nuvarande jobb aldrig ha referenser i slutändan (tror helt ärligt de glömde) och jag glömde också svara på hennes senaste mail. Nu är jag nojig över att hon inte kommer svara/ställa upp. Hur länge kan jag vänta innan jag skickar en påminnelse? Vill inte tjata men det är ju rätt ont om jobb just nu och vill inte sabba något med tjänsten jag söker.

      Kan ju vara så att hon inte jobbar så mycket nu under Corona?! Om du mailade hennes jobbmejl. Är de permitterade så skall de ju se till att inte öppna mailen när de är hemma.

        Kanske, men har kontorsjobb så borde gå att jobba hemifrån.

        Kan man skicka ett sms och fråga? Har hennes nr och hon har smsat mig tidigare.

        Förlåt, jag är väldigt nojig som person, vill inte tjata på någon.

          kör, du förlorar inget. du har ju slutat på de gamla jobbet så vad ska hon göra för att du tjatar?

            Tänker att hon kanske inte vill ställa upp för att jag glömde svara den första gången jag frågade (till mitt försvar så flyttade jag utomlands på julafton och hade två veckor på mig att förbereda allt) och då måste jag ange en ny referens och då kanske det företaget jag söker hos nu tänker att det är något fel på mina referenser etc.

              Hon är skyldig att ställa upp som referens.

          Många företag permitterar ju för att klara sig nu… och då får man ju absolut inte jobba den tiden man är det! Så många är noga med att inte öppna jobbmailen när de inte jobbar!

    Det skulle vara bra ifall alla ”Skönhetssalonger” som håller på med botox, fillers, tatuerade ögonbryn, bommade igen.
    Så slipper alla se likadana ut med stela pannor, onormala ballongkinder, uppblåsta putande läppar som Kalle Anka och ögonbryn som i Harry Potter.

      Lämna Harry Potter utanför det här.

    Usch idag har jag en riktigt rutten dag! Läser till sjuksköterska och hade min första kliniska examination idag som jag tror gick åt skogen pga nervositet. Vi skulle utföra två olika moment på 30 min, som vi fick lottade till oss. Men hann bara utföra det ena, vilket resultera i att jag börja gråta inför alla. Känner mig så misslyckad och omotiverad nu över hela utbildningen.

      Var inte ledsen! ❤️
      Alla kan ha dåliga dagar.

      Äsch då! På det igen bara, nästa gång går det bättre. Vad var det för moment du skulle göra?

      Kan nog hända många under press!
      Bröt också ihop en gång (eller fler? ?) Under min utbildning. Tänkte hoppa av allt trots att det var min dröm utbildning, pga att jag kände mig misslyckad i en övning som alla andra tycktes fixa så bra. Men det gick över och kändes bättre sen. Låt det kännas lite skit nu några dagar och på det igen sen.

      I feel you! Jag hade exakt en likadan examination när jag läste till sjuksköterska på Uppsala universitet. Var så stressad att jag råkade göra ett uppenbart fel och började gråta. Slutade med att examinatorn trodde att jag hörde dåligt och började prata högre och högre tills han stod så nära att det nästan spottade i ansiktet på mig. Värsta examinationen jag någonsin gjort!

      Men det blir bättre, jag lovar! Andra gången hade jag t.o.m. en ny examinator och var mycket lugnare.

      Ett tips är att öva på momenten på en kompis (kanske inte om du ska sätta en kateder). Jag övade på en kompis med låtsasnålar, stas, och allting och det gjorde att jag blev mindre nervös, och dessutom mer förberedd.

      Det kommer att kännas värt det när det är över. <3

    Kan ju vara så att hon inte jobbar så mycket nu under Corona?! Om du mailade hennes jobbmejl. Är de permitterade så skall de ju se till att inte öppna mailen när de är hemma.

    Jag har ett inom miljöpolitik. Om du är intresserad?

      Absolut! Om det är mig du syftade på. Missade din kommentar igår. Du kan isåfall skicka till pienoisjokeri@hotmail.com så skickar jag mitt sen. 🙂

    Hur vet man egentligen om man är kär? Eller när det är dags att göra slut? Räcker trygghet och att vilja vara med personen, eller krävs det en ”gnista” och vad är i sådant fall det?

      Kärleken förändras ju. Tror många har en bild av att man ska känna samma gnista som i början av en relation. Men förälskelsen är övergående och det utvecklats till något annat.

    tror ni att man kommer kunna resa utomlands i sommar?
    det hoppas hon på—> https://www.instagram.com/p/CAa6uqEHq-G/

      när pappan tar ut pengar ur företaget tja då passar de bra att resa 😀

      Men sluta skriva här din patetiska äckliga människa. Det är ingen som bryr sig om din instagram och ditt fula face.

        Hur ser du själv ut? ?

        Skitsnygg med perfekt kropp. Vem fan är inte snygg jämfört med dig gamla kärring?

    precis som namnet antyder när man utnyttjar statens pengar till max leasar bilar tom privatbilen men körs utomlands varje år. vägra jobba leka influencer hobby instagramer 😛

    Hur många steg snittar ni om dagen?

    Mitt ligger i genomsnitt på 5000 (på tok för lågt).

      10.000 minimum 😀

      Typ 5.

      Funkar ens såna där stegräknare? Känns som att de bara ljuger

        De i telefonen funkar. Jag har iPhone och min man har Samsung. Vi brukar roa oss med att jämföra när vi varit iväg på saker tillsammans och det stämmer alltid!

      15000. Mitt tips är att planera in promenader

      Shit. Mitt är säkert lägre än ditt. Jag har levt som att det vore corona i flera år.

      Permitterad och har som mål att varje dag gå minst 10 000 steg. Rör mig vanligtvis väldigt mycket i jobbet, nu kan det istället bli en promenad på 2h om dagen som enda motion

    Jag vet att detta är ett forum för att diskutera om saker men vill bara marknadsföra min insta @Curlygirl_lvb. Jag har tjockt och lockigt hår och ska nu börja med curly girl metoden!

      Följ gärna med på min resa. Om ni inte är intresserade så scrolla gärna förbi min kommentar? Trevlig helg!

    Någon som tagit examen i statsvetenskap och nu jobbar? Vad jobbar ni med? Jag har en examen i statsvetenskap och är nu inne på första juridikåret, dock vet jag inte om jag ska pausa juridikstudierna för att arbeta lite. Har någon här fått bra jobb med en statsvetenskapsexamen?

    Någon som haft en anhörig med missbruksproblematik? Min syster har missbrukat de senaste sju åren och jag har börjat utveckla ett orimligt hat mot henne. Från väldigt stark kärlek såklart till rena äckelkänslor. Hon beter sig som en skit, jag och min pappa som är kvar i livet står för hennes extrema sthlmshyra, mat, och allt annat. Hon säger gång på gång att hon ska ta hjälp, åker in och ut ur olika hem men får inte hjälp. Jag har inte haft hjärta att sluta hjälpa till med räkningarna då jag vet att hon kommer hamna på
    Gatan och jag gör det egentligen för min älskade pappas skull som går sönder av det här och har gett oss ett fantastisk liv och förutsättningar, men jag känner bara hat mot henne nu. Jag har en normal lön och är trött på att behöva hjälpa till, jag är trött på hennes äckliga ursäkter och påhitt, jag är trött på hennes korkade självmordsförsök. Jag förstår hur vidrig jag låter men jag är bara trött. Hon har haft alla förutsättningar i livet att leva ett perfekt liv. Istället har hon bara kastat det och tagit allt hon kunnat av oss. Hon har ruinerat min far ekonomiskt. Hur hanterar man detta?

      Sorry för brist på styckeindelning, hade ingen aning om att det blev så långt.

      Inse att du är medberoende och sök hjälp. Betala inte för henne, stötta henne på andra sätt du kan.

    Kul med en svensk som får internationell uppmärksamhet för sitt skydd av en utsatt kvinna:

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=234413134671977&id=105086530937972

      Men att åklagaren i fallet säger att det inte gick till så spelar mindre roll

        Tvingad, tydligen

          Vem? Åklagaren? Av vem, Malena Ernman?

            Passar inte in i narrativet.

              Vad exakt passar inte in i vilket narrativ? Du vet att åklagaren arbetar tillsammans med polis som hört vittnen. Och nu uttalar sig på grund av den extrema ryktesspridningen

      Så här ser läget ut (mycket intressant statistik):

      https://pjjonasson.wordpress.com/

        Inte så värst intressant med tanke på hur många fall som inte slutat med en fällande dom. Ska kolla upp exakt hur många våldtäktsbrott det handlar om under den perioden. En ännu mer intressant sak är att PJ Jonasson själv enligt uppgift är dömd för sebrott mot barn

        Nu funkar det inte med Excel för mig hos bra, så det blir bara lite

        Han har gått igenom drygt 4000 dömda personer 2012-2017. Antalet anmälda sexualbrott under samma period var 115 285. Antal uppskattade våldtäkter enligt NTU 2013-2015

        2015 – 140 000
        2014 – 97 000
        2013 – 201 000

          Statistiken är ändå rätt förödande, eller hur?

            Nej det håller jag uppenbart inte med tanke på det jag först skrev, hur många som inte döms. Och framförallt dom fall som inte ens anmäls

              Allt för att uppehålla myten. Du och Goebbels …

                Ja, jag och Goebbels för invandrare

    Jobbar man under Kristi himmel eller är det halvdag?

      Ring till sjukhus lr äldrevården lr omsorgen lr hemtjänsten lr personlig assistent.
      Fråga när dom sist hade röd dag.

      HAHA. finns inga röda dagar ? ? ? ? ? ? ? ?.

      Röd dag så många jobbar inte, beror på vilket jobb man har.

      Många hade halvdag idag. Det är röd dag imorgon och vissa har en ledig klämdag på fredag

      Jag jobbar som standard alla röda dagar. Men många är lediga. Så att säga vad ”man” gör i allmänhet är ju omöjligt, det beror på vilket jobb man har.

    Såg att Elin Ersson äntligen fick sitt straff fastställt idag. Vad har inte hennes dumheter kostat samhället?

      Elin vem?!

        Hon har ju faktiskt skrivit både för- och efternamn så borde inte vara jättesvårt för dig att googla upp det istället för att skriva en snorkig kommentar.

      Tyvärr otroligt fjuttig konsekvens.

    Ny dödsskjutning ikväll. Denna gång i Helsingborg. Våren är här!

      Igår Tensta. I förrgår Järfälla.

    Någon som vet om det är lönt att sälja sin gamla förlovningsring? Relationen är slut och det känns onödigt att bara ha den skräpandes hemma. Den kommer från Tiffany’s och kostade ca $3000, kvitto finns men inte certifikatet till diamanten.

    Förstår att det är en lite ”hur långt är ett snöre” fråga, men har noll erfarenhet av detta. kanske ta den till Kaplans för att få den värderad?

      Skänk den till Paolo, den kan han behöva nu! ? Not!

      Gå till en pantbank så värderar de och säljer den

    Bästa salongen för att tatuera ögonbrynen i Malmö? ?

    Har familjen Schulman (Alex och Amanda) sålt sitt boende och flyttat in på Grand?

    Sent ute – men vad är det saltaste lakritsen som finns?

      Hmm… djungelvrål?

    Bara jag som känner skadeglädje över hur alla mår dåligt efter att ha varit halvt isolerade i 2 månader? Jag har varit mammaledig/arbetslös i 5 år. Jag har klättrat på väggarna och velat fly i 5 hela jävla år! Ja, det har varit precis likadant de fem åren som det är nu under corona.. och ingen jävel har förstått hur det känns, för det är ju ”bara skööönt att gå hemma med barnen och göra vad man vill”. Nej Karin, man kan inte gör vad man vill för det är arbete med barn och hem från morgon till kväll och med småttingar har man inte ens tid att tänka eller gå på toa ifred, än mindre att ”skriva en bok”, ”studera” eller ”lära sig ett nytt språk”.

      Vänta va? man behöver ju inte vara isolerad bara för att man har barn? man kan ju fortfarande göra saker med barnen? eller tex be någon vara barnvakt och gå ut med vänner? eller träffa familjen/släkten och äta middag och bara umgås?

      Det låter som du mår väldigt psykiskt dåligt vilket kanske är orsaken att du isolerat dig från omvärlden i 5 år? kanske borde söka hjälp och prata med någon om ditt mående? det kan även underlätta om du vill plugga eller söker jobb om du börjar må bättre.

      Många klara av att jobba/studera, barn och hemmet, så för dem är det nog skönt att bara ha barnen och hemmet och slippa lägga tid på jobbet/studierna. Men om du inte mår bra är barnet och hemmet jobbigt nog, därför du kanske borde prata med någon så du kan börja må bättre?

      Har du ingen partner? för då borde han hjälpa till med barnen och hemmet så du inte behöver göra allt själv, speciellt om du inte mår helt bra

      Fast du har satt dig i din situation själv och har ett val och kan ta ansvar för att få ordning på ditt liv. Medan de som isolerats nu har tvingats av staten och ett virus. Äpplen och päron, vännen.

        Så det är alltid ett val att vara arbetslös? Nej alla lyckas inte få jobb. En del går arbetslösa flera år. Och jag fattar ts. När folk säger att det är enkelt eller skönt att vara hemma, sen för de panik efter några veckor själva..

          Alla arbetslösa lever inte i isolering pga att dem är arbetslösa? om hon lever i isolering pga att hon har barn och är arbetslös är det faktiskt ett val hon gjort, ingen har tvingat henne att isolera sig pga sånt.

    Någon annan som stör sig på Hanna Hellquist som är programledare i P3? Jag lyssnar dagligen på P3 och gillar verkligen programmet hon har med Jörgen Lötgård på eftermiddagarna. Mest för att Jörgen är tillbaka då han passar så bra i radio. Men Hanna har vid upprepade tillfällen bara kört över honom i programmet och kallat honom dum i princip. Hon hoppar ibland in också i morgonpasset och är så oprofessionell. Avbryter gäster och kallar b l a han David för ”ditt lilla helvete” eller likande. Tragiskt att lyssna på henne. Hon är ju en vuxen person. Hatar att säga det,men, detta huset nog inte fått fortsätta om det varit en man.

      Jag gillar Hanna i grunden men ju äldre hon blivit desto mer dysfunktionell verkar hon ha blivit? Tycker också hon OFTA beter sig illa. Ibland raljerar hon över hur korkade religiösa är, andra gånger är hon bara allmänt gapig? Måste vara tufft att jobba med henne.

        Hon är gapig och jobbig.

      Jag älskar Hanna och morgonpasset. Det var tack vare henne jag började lyssna. Hon är ju på ett visst sätt vilket jag verkligen uppskattar. Dock kan jag hålla med om att hon blivit lite väl hård på senare. Ibland är hon inte alls snäll med Jörgen :/ förut var det en rolig jargong men nu är det stundtals bara elakt. Ibland kunde det vara så med Kodjo förr men det har hon helt slutat med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.