ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

724 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är jag ensam om detta?
    Jag känner att vad jag än gör, läser, ser, hör, tänker på, pratar om så är det så mycket som handlar om mäns vidriga beteende mot kvinnor. Varje dag på nyheterna är det en man har överfallit en kvinna, en man som dömts för våldtäkt, nu en man som har köpt sex osv osv. Jag ser på filmer och dokumentärer av olika genrer och ofta dyker våldet mot kvinnor upp. Varje vecka lyssnar jag på true crime-poddar för jag tycker brott generellt är intressant, och majoriteten tar upp mord, kidnappningar och våldtäkter mot kvinnor. Jag skrollar på Facebook och läser varje dag om kvinnor i tjejgrupper som vill öppna sig om sina upplevelser orsakade av män. Här i kommentarsfältet läser jag om kvinnor som har det jobbigt hemma och ber om råd. Jag ser min väns rädsla och frustration när hon blir illa behandlad av sin man. I terapistolen hör jag mig själv berätta om våldet jag själv har upplevt och mår dåligt över.

    När fan ska detta ta slut?
    Är det någon mer som känner som jag?

      Prick så. Det tar ju aldrig slut?

      Välkommen till verkligheten.

      Åh känner precis som dig, är så jävla trött på skiten

      tänkte just samma när jag läste om den kvinnan i Kungälv som dog efter en trettonåring kvinrånat henne. blev bara helt matt. orkar knappt bli ledsen längre, men vissa dagar tar det hårdare och jg kan sitta och gråta hur mycket som helst över alla kvinnoliv som förstörs dagligen. fyfan.

        Precis. Känner att jag blir allt mer bitter och ledsen ju mer jag läser, men det verkar inte finnas något slut. Känns så hopplöst att inte verkar finnas något man kan göra åt saken som fungerar

          Drömmer om en snar framtid där rollerna är ombytta och männen behöver kasta oroliga blickar över axeln både utomhus och i sk trygga rum inomhus…

          Jag går ut med föreställningen att alla män är sviniga rovdjur och jag har en knuten näve och en redo pungspark åt dem alla.

            I min förra relation blev det lite ombytta roller. Efter att jag hade vart rädd för honom var det plötsligt han som var rädd för mig.
            Jag gjorde honom rädd för att jag började prata högt, tydligt och detaljerat om våldet och sveken han hade utsatt mig för inför både han själv och hans vänner. Den blicken hos honom när det kom ett samtalsämne som kunde sluta med att jag drog en anekdot…?
            Sen gjorde jag slut såklart, men det kändes bra att sanningen kom ut. Ingen man förtjänar våran tystnad.

              Underbart att höra. Jag har en liknande erfarenhet själv. Och att få höra orden: ”du skrämmer mig” från sin förövare är balsam för en sargad själ.

                Haha eller hur! Skillnaden är att vi har en förmåga att skrämmas på ett rimligt, lagligt sätt och som en konsekvens av ett dåligt beteende från mannens sida. Stor skillnad

                Gröna grönsaken och du, så fint att höra. Fint är fel ord, men så rimligt, som något man liksom inte tänkt på att göra, men att det i vissa fall går. Glad att höra för jag har aldrig tänkt så. Jag var utsatt för ett as för över tio år sedan, men oaktat (tänker inte på det öht men det finns säkert kvar på nåt sätt) så är det ett så självklart och ”nära” tillvägagångssätt. Men igen, när möjligt är. Igen, fint att läsa, och väldigt intressant.

              Tror faktiskt att social skam alltså där mannen som misshandlar outas för sina vänner och kollegor funkar. Så glad för din skull att du tog dig ur förhållandet!

                Absolut! Skam är en fantastisk motivation för att utvecklas, om de inte växer i sig själva så blir det svårt för oss att mötas som människor. Tror det var Schyman som pratade om det i en dokumentär, så logiskt

        (Dog verkligen kvinnan i Kungälv?)

          Ja, idag 🙁

            Men fyfan vad hemskt!! Att någon ska sätta livet till för att någon jävla idiot vill ha en mobiltelefon? Usch blir så jävla ledsen :'(

      Ja männen är ständigt oftast förövarna. Däremot så ser jag inte bara kvinnor som offer som du verkar göra. Män drabbas lika ofta för det meningslösa våldet.

      Slut kommer det tyvärr aldrig att ta. Människan är en komplex varelse och det kommer alltid att finnas ondska.

        Lika ofta har jag svårt att se. Det är väl isåfall krogbråk och gängvåld. Jag syftar på det våldet som sker mot oss för att vi är just de vi är – kvinnor.

        ”Män drabbas lika ofta för det meningslösa våldet”. Och vem är det som skadar män med meningslöst våld? Jo, MÄN.

          Anonym 20:38/

          Det kan du ju läsa att jag har skrivit redan i meningen innan den som du har valt att citera såatte.
          Poängen var bara att män drabbas lika mycket av det meningslösa våldet och bara för att det är män som är förövarna så är ju fortfarande de absolut flesta utsatta oskyldiga. Jag ser ingen skillnad i offer man som kvinna.

          Fast det var exakt vad som stod i kommentaren från början? Att det är män som är förövarna allt som ofta?

          Så män får skylla sig själva att dom blir utsatta för att förövaren är en man är din slutsats. Okej..

            Hur var det med läsförståelsen 21:05? Jag kritiserade att personen skrev att män faktiskt visst också drabbas av våld. När jag då kontra med att vilka är det som orsakar andra mäns lidande i våldet? Jo, män sa jag.
            Så menar inte alls att män får skylla sig själva (om det är en oskyldig och en skyldig ex vid rån eller oprovocerat våld) om det är två skyldiga (ex derby-idioter, eller två fulla idioter till män) så får de skylla sig själva.

              Du klagar på läsförståelsen när du själv återupprepade precis vad OP som du citerade skrev i sin första mening LOL

          Vad spelar det för roll att det är män skadar män? Förstår inte din poäng som svar på kommentaren du svarade på.

        Absolut påverkas män också av andra mäns våld. En stor skillnad är dock att män oftast drabbas till exempel på eller utanför krogen, i samband med tjafs på fyllan osv, ja på offentliga platser. Medan kvinnans farligaste och mest utsatta plats att befinna sig på är i sitt eget hem, om hon bor med en man.

      Så är det, och har man väl fått på sig genusglasögonen är det svårt att se förbi.

      Såg igår kväll en serie på Netflix ”Trial by Media” avsnitt 5, Big Dan´s. Det var något fruktansvärt att se och höra. Visserligen hände det 1983 men där pratar vi om hur en våldtäktsoffer görs till att ”får skylla sig själv”. Berättar inte mer i så fall att någon tänker sig att se denna rättegång.

      Genom att generalisera så här glömmer ni alla de män som finns runt om oss som är precis motsatsen. De snälla, omtänksamma, pålitliga, smarta, roliga, kärleksfulla …ska jag fortsätta? Det finns så många killar som verkligen behöver höra något annat än sådant här. De finns i min vardag och säkert i din också. Absolut finns det motsatsen också, finns en hel del kvinnor i den kategorin också.

        Säger du alltså att männen som inte beter sig illa åt behöver höra att de är duktiga för att de inte just gör det, beter sig illa åt? ”Grattis Per, idag har du inte våldtagit någon, så duktig!” eller ”Wow Erik, du är verkligen en bra kille som inte slår din flickvän! Vilken förebild!”

          Tycker du ska behandla männen du har runt om dig på samma sätt som kvinnorna du umgås med. Utgå från att de är trevliga och inte tvärtom som många gör. Nej, jag berömmer inte en man för att han inte har begått något våld utan umgås, jobbar med honom som vän, kollega. Säger något positivt till honom/om honom om han förtjänar det precis som jag gör med en kvinna. Varför göra skillnad?

            Att döma och behandla människor annorlunda på grund av kön är exakt det vi inte ska göra. Men vi får ändå våga ifrågasätta vilka och varför det är en omfattande del av befolkningen som sitter på det stora våldskapitalet.

        Jag tror att de flesta förstår att detta inte gäller varenda man, man borde inte behöva säga ”inte alla män” varje gång. Vi vet att det inte är alla.
        Men jag tycker inte att vi ska vara rädda att ifrågasätta varför det är just män som oftast är skyldiga till alla dessa våldsbrott. Jag tycker att vi får lov att generalisera med tanke på hur statistiken ser ut.
        Och att blanda in kvinnor i debatten anser jag inte är relevant på grund av denna statistik. Visst att det är lika vidrigt med kvinnor som våldtar, misshandlar osv, men det sker i en helt annan omfattning, och det gör det till två skilda samhällsproblem som borde diskuteras separat.

          Jag tycker svaret på det är ganska självklart.. Män och kvinnor är olika, kvinnor besitter mer empati och är mer känslostyrda, Män är av naturen annorlunda än kvinnan rent biologiskt. Så tror aldrig vi kommer komma ifrån det att män oftast är våldsförövarna. Det kommer alltid att vara så.

            Jag har en tro och förhoppning om att vi kan göra något åt det. Inte helt och hållet kanske, men att uppfostra pojkar på ett korrekt sätt tror jag kan ge lite hopp för nästa generation iallafall.
            Hur har jag ingen aning om, men det finns säkert studier.

        Män bidrar med så mycket oreda, trauma, ondska och sorg varje dag. Det är så världen ser ut, kvinnor hotas, kränks, våldtas, mördas eller får låna ut sin kropp som en sexleksak till män som vill ha lite kul för maktbalansens skull. Blir så provocerad av att höra att du går runt och är orolig att de snälla glöms bort och ”skulle verkligen behöva höra några fina ord”. Tror du på allvar att vi går runt och hatar varje man i vår närhet? Självklart har en del av oss rimliga män kring oss som beter sig som medmänniskor, men det står inte i vägen för att prata om de strukturer som skadar överallt. Jag hoppas att männen i din närhet förstår att kvinnors rätt till sina kroppar är liiiiite mer viktigt än upprätthålla deras ego.

      Kunde inte skrivit det bättre själv.
      Är en av de kvinnor som levt med våld i nära relation. Helt nyligen blivit fri från det och försöker hitta min roll i livet igen.
      Måendet går upp och ner. Psykisk misshandel med fysiska inslag gör sönder en människa.
      Litar inte på någon man och har tyvärr mestadels dåliga erfarenheter av dem.
      Jag hoppas på att någon gång känna tillit och trygghet med en man i framtiden.
      Det finns säkert fina och bra män där ute, men det vore trevligt att få träffa på dem i så fall.

        Samma här. Den psykiska och fysiska kombinationen förstörde för mig så otroligt mycket.
        Vi får inte glömma att dessa männen är myndiga och vuxna personer som har ett ansvar över sitt eget beteende. Att de väljer att slå eller klanka ner på en istället för att vara rimlig är deras val. Vi ska aldrig skämmas över vilka val männen tar, det är deras.

      Dags att sluta dalta med brottslingar och gängvåldet!!

        Dags att sluta dalta med män!

      Känner inte igen mig jättemycket, även om jag vet att det är så så känner jag mer att det sker skit hela tiden som drabbar alla både män o kvinnor o barn, nu senast så läste jag om en 15 årig kille i Norge som blivit våldtagen av sin pappa från att han var minderårig, och han dog för ett tag sedan efter ha kämpat för sitt liv efter pappan hade misshandlat han. Så jäkla tragiskt. Kan bara tänka mig vad den pojken gått igenom i sitt eget hem, av sin egen pappa sen han var liten. Jag grät när jag läste om det Och såna hemskheter sker ju hela tiden, (män)iskan är Förjävlig. Jag klarar typ inte av att höra om sånt så därför så undviker jag sånt i den mån det går.

        Ellerhur, så sjukt att man inte ens kan öppna en nyhetsapp utan att få männens vidriga handlingar i ansiktet.

      Ett mord till ikväll, en kvinna i Göteborg blev misshandlad till döds. Känns helt bedrövligt och tyvärr kommer det nog aldrig ändras ?

        Usch jag såg det nu, ett område nära mig. Fruktansvärt

      Vi behöver importera fler kvinnor. Är rädd att övervikten av män vi skapat i Sverige kommer eskalera våldet. Önskar en majoritet kvinnor och barn i invandringen.

        Det kommer ju bara en jävla massa män.

      Det är bara inte mäns våld emot kvinnor, det är mäns våld i allmänhet, dem slåss och misshandlar andra män, kvinnor, och barn.

        Ja, i det stora hela så är det mycket våld överlag. Jag syftade mer på det specifika mot just kvinnor, bara det i sig är ett enormt samhällsproblem. Men självklart utsätts tyvärr fler för deras vrede

      Eller att Peter Stormare skrivit en j-via hyllning till en kollega som försökte skjuta ihjäl sitt ex framför deras gemensamma barn och fd. svärmor, när han trodde kvinnan var död sköt han sig själv!
      Dagen innan blev han släppt ut häktet misstänkt för våldtäkt och kidnappning….
      Bra person att skriva en hyllningstext till…

      Håller verkligen med. Allt detta har förstärkt mitt manshat och har lett till att jag insett att jag helst lever ensam utan någon man. Så jävla skön känsla!!!

        Precis. Jag har inte velat definiera mig som en manshatare då det låter så dömande och negativt i mina öron, det är inget jag kallar mig själv högt. Men jag har svårt att stå emot från att känna hat och frustration över vad de utsätter oss för. Även om det inte är alla män så är det ändå män som är anledningen till att jag är så less. Det är väl det som är manshat I guess.

      Efter att ha vuxit upp i Sverige och ett par år utomlands som ung vuxen bestämde jag och en kompis oss för att flytta utomlands tillsammans. Hon var så trött på våldet och generella oron i samhället. Att inte kunna springa ute med hörlurar efter kl 18. Jag var trött på otryggheten och ville byta jobb bransch.
      Nu bor vi ca 1h min med flyg från Sverige, i utlandet. Jag har aldrig varit tryggare. Jobbar båda på stor nordisk bank som har filial här. Lever ett väldigt chill liv. Finns inga moral pinnar eller yttre press. Ingen oro. Du är dig själv. Inga invandrargäng som går runt i grupp på kvällar och nätter. väldigt lite våldsbrott här. Respekt för kvinnor. Jobbet är internationellt med folk från alla världens hörn. Min kompis köpte precis en lägenhet här med havsutsikt för drygt 750 000 sek efter 2 ca år. Här precis som andra länder skrattar man åt Sverige och hur efterblivet det är som land. Gärningsmannen är offret vid ett brott. Straffrabatt. Osv. Alla borde bo utomlands 1 år för att se Sverige med ögon utifrån. Man ändrar på en gång sin syn. Antigen till det bättre eller sämre. Men ett uppvaknande får man.

        Kan du komma och hämta mig? Låter fantastiskt!

    Är det någon som har social ångest som överkommit det?
    Jag har haft det sedan jag var liten. Det har gjort att jag isolerat mig och har knappt några kompisar i dag. Känner mig alltid konstig, fel och akward när jag försöker lära känna nya människor. Det är så jobbigt… ibland tänker jag att jag kanske har autism, och att det kan hindra en del för mig. Men jag tror inte det skulle hjälpa att få diagnos.

    Jag har varit med om många trauman i mitt liv samt mobbning vilket gjort att jag har svårt att lita på andra människor. Alltid när jag försöker lära känna nya människor kopplar jag typ bort mina känslor, eller så blir jag jätte ångestfylld. Eller så blir jag väldigt känslig. Om de säger något som jag tar illa vid mig så vill jag alltid ta bort den personen totalt ur mitt liv. Det är mycket svart och vitt, jag har tyvärr inte den bästa självkänslan men försöker jobba med den. Önskar jag kunde våga släppa in o våga få en vän ngn dag…

    Jag undviker sociala kontakter för de ger mig så mycket ångest men en del av mig skulle gärna vilja träffa någon att dela stunder med. Jag har en sambo men att ha en vän kanske skulle förgylla livet trots att min rädsla alltid skriker nej…

      Mitt tips är att sluta träffa människor. Det har hjälpt mig.

        Vilket dåligt råd. Mitt är tvärtom att vara bland folk. Du behöver inte direkt ”träffa” folk för att fika eller liknande men gå ut i butiker osv. Har lidit av social ångest typ hela livet och de värsta perioderna är absolut när jag undviker allt vad människor innebär.

      Det kunde ha varit jag som skrev det där. Jag har precis samma ”problem”, brukar ibland undra om jag har asperger men tror faktiskt att jag bara är extremt awkward pga att jag formats som person av min sociala ångest, har haft den hela mitt liv så..

      Mja, jag har fortfarande svårt att lita på folk och väntar alltid på att människor ska vara elaka eller liknande… Men jag utsätter mig för det mesta iaf.

      Ärligt så kan jag tycka att du borde ta hjälp, professionell sådan alltså.

        Tycker du det hjälper att utsätta dig för det mesta?

          I stunder. Sen beror det på hur jag mår som en helhet. Jag måste ha ”kontroll” över min vardag så jag tycker inte om att bli överraskad.

            Jag förstår.

      Har du testat någon form av terapi som KBT eller att gå o prata med någon? Hur känner du inför det? Ibland kan det vara bra att bolla sina tankar eller få spegla sig i någon annan klok person. Det låter ju som att du kanske är sugen på att testa att ha en vän.

        Ja, jag har testat kbt och lite andra terapiformer. Kbt hjälpte litegrann, men det är så tufft bara. Försöker ha kbt:n i tankarna dock ofta i sociala situationer nu. Men det är lätt att jag glömmer bort och mest bara får panik och ångest. Men kbt kan hjälpa och jag ska försöka påminna mig om de verktygen jag fick därifrån!!

          Ok, bra o tufft att du har testat. Du kanske skulle behöva en person som du kan ”lyckas” med o få självförtroende från det att använda framåt. Finns det någon på skolan eller jobbet som du skulle kunna tänka dig att försöka komma närmare så smått? Ingen stress eller stora krav i början. Berätta lite mer om dig själv, fråga vad hen ska göra i helgen o sen följa upp med hur det gick efter helgen exvis.

            Tack för tipset 🙂

          Har åxå gått i olika terapiformer för social fobi, den ena terapeuten att jag skulle ville tvinga mig ut bland folk vilket skapade enorm oro o panikattacker i mig. Den andra sa att jag inte skulle tvinga mig till någonting som triggade ångesten. Den tredje frågade om jag kunde välja ensamhet lr om jag upplever mig helt ensam, hade aldrig tänkt så, men där o då accepterade jag att jag är socialt handikappad men inte ensam.

      Vet inte vilken hjälp du fått. I mitt fall måste jag säga att medicinering hjälpte. Det är ingen lösning på lång sikt men för mig tog den bort den fysiska ångesten och nervositeten vilket gjorde att jag blev modigare. Och när jag märkte att jag kan ju så började jag bygga upp ett självförtroende och nya vanor som stannade kvar också när jag slutade äta medicin. Det handlar ju trots allt om att göra det man är rädd för tillräckligt många gånger tills man inte är rädd längre. Däremot kom fysisk ångest och nervositet tillbaka när medicinen var ute ur kroppen och den försöker jag än idag lära mig förstå och hantera genom KBT. Men jag har mest problem med min GAD (generell ångest) och mindre med social ångest. Så: långvarig lösning är terapi och att jobba med sina tankemönster, däremot kan medicinering vara en bra första push, även om det är en tillfällig lösning. Hoppas att du hittar en metod som funkar för dig!

        Vill ännu säga att som du själv säger kan det finnas något annat där bakom, den svartvitheten + trauma du nämner skulle till exempel kunna tyda på borderline, men det finns ju många olika diagnoser och de behandlas på olika sätt! Så jag rekommenderar att du ser till att få gå en utredning, påverkar det ditt liv så är det motivering för det!

        Tack för tips!!

      Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag sökte hjälp tillslut och blev efter en lång utredning diagnostiserad med Borderline personlighetsstörning och Fobisk personlighetsstörning, googla på de två så kommer du säkert att känna igen dig. Jag blev efter det remitterad till ett 1 års behandlingsprogram för just de diagnoserna och det räddade mitt liv. Jag kämpar fortfarande med mycket men det går inte ens att jämföra med hur jag mådde innan behandlingen. Innan var jag sjukskriven och gick aldrig utanför min lägenhet, men idag har jag till och med börjat på en högskola och fått vänner.
      Jag kan förstås inte veta om du har just de diagnoserna bara av att läsa din text, men mitt råd till dig är att göra en riktig utredning så att du kan få rätt hjälp för just dig. Kram och lycka till <3

        Tack, ska läsa om dessa diagnoser!!

      KBT var väldigt effektiv mot min sociala ångest. Det är ju väldigt vanligt med post mortem efter en social situation, att man rannsakar varje sekund och funderar vad folk tänker/tycker om en. En grej som verkligen bet med terapin var insikten om att vad himla självcentrerad jag är som tror att folk ägnar så mycket tid på att tänka på vad just JAG sagt och gjort. Vem har tid med det liksom? Folk har väl generellt sett fullt upp med sitt. När det väl sjönk in så släppte mycket av den sociala fobin.

        Vad bra att kbt hjälpte dig 🙂

        Åh vad glad jag blir av ditt meddelande. Jag har precis börjat min KBT-resa, där vi just nu pratar om självcentrering. Jag har extremt svårt i sociala tillställningar då jag har en extrem rädsla över vad de andra tycker om mig och att jag ska göra bort mig. Det enda jag gör i sociala sammanhang är att min hjärna går på högvarv där både tal och hörsel försvinner.

        Jag hoppas att KBT ska ge mig verktygen iaf, så att jag kan leva ett ”normalt” liv utan sån ångest.

          Kämpa på! Du kommer greja det. ??
          Det är tufft med exponering och allt runt i kring men försök fokusera på att allt arbete verkligen kommer ge resultat.
          KBT har också hjälp mig mot både spindelfobi och generellt ångestsyndrom, det är så häftigt att man faktiskt kan ”programmera om” hjärnan. Lycka till ?

        Känner igen det där. Jag fick samma insikt i gruppterapi. För de flesta är man fullständigt ointressant. En del grejer kommer folk ihåg, men inte det du tycker är viktigt.

      Får jag fråga vad det är man känner och tänker i sociala sammanhang om man lider av social ångest? Jag har nämligen ingen erfarenhet av det själv men jag vill gärna förstå. Är bra på att läsa av dock och om jag märker att någon är ”svår” vet jag inte hur jag ska hantera det? Ska jag pusha på eller låta personen vara? Kram ?

        Jag upplever att det t.ex. varit svårt att komma på vad man ska säga och att det kan ha blivit en pinsam tystnad. Eller när man väl säger eller frågar något så tycker man i efterhand att det bara var dumt eller töntigt. Jag tycker det brukade underlätta om personen man pratade med tog kommandot över samtalet, ställde frågor etc, så det blev lättare att ställa motfrågor och därmed föra samtalet vidare. Så det är mitt tips om du möter någon som verkar ha lite svårare med det sociala. ?

      Angående frågan om social ångest. Nu är jag en gammal stofil men, är det inte sånt här man kan ha internet till?

      Jag har närstående som drabbats och jag vet att det inte är lätt. Det värsta är att jag såg det komma när hen var nyfödd. På sjuttiotalet var alla psykiska problem föräldrarnas fel, idag är allt medfött och skall botas med kemi. Sanningen kanske ligger någonstans däremellan?

      Att ingen fick hålla i babyn utan att föräldrarna stod bredvid och såg oroliga ut fick mig att fundera över hur det skulle gå. Om hen bara nu lyckas fixa ett nytt jobb och inte tar livet av sig så ska det nog gå bra. Oavsett vad det nu beror på så gäller det att jobba med det man har.

      Du har redan gjort det som är absolut viktigast. Du har definierat vad som är problemet och vad du vill uppnå. Det är faktiskt det viktigaste av allt. Du säger att du undviker sociala kontakter, det får mig att tänka på sociala medier. Du skriver ju jättebra, använd det. Skaffa dig vänner på nätet som du sedan kan träffa på riktigt. Bli medlem på något diskussionsforum, inte bara ett allmänt, försök att hitta något specialintresse. Det spelar ingen roll om det är frimärkssamlande, tårtbakning eller att träna vallhundar. Börja med att vara extrovert på nätet, det är enklare.

      Se sedan till att inte föra över detta till eventuella barn. Var glad innerst inne när någon vill krama din bebis. De små liven ser vad du tänker, så tänk på att det är bra att träna på social samvaro.

      En sak till. Alla kan inte älska alla. Omge dig med vänner som gillar dig och som får dig att må bra. Undvik puckona.

    Har en tonåring under mig som spelar musik hela tiden och pratar högt med sina kompisar, spelar ingen roll vilken tid på dygnet. Vaknar vid 03 och de håller på och skrattar & skriker. Vad gör man?

      Är det din tonåring?
      OM inte, flytta eller säg till.

      Ringer störningsjouren

      Feel ya! Har exakt samma fast ovanför mig. Blir tokig.

      Ger igen på en tid som för denna tonåring är obekväm.

      kontaktar störningsjouren. Ok för fester ibland. Men varje natt är inte ok. Du kan ju först prova att prata med dom eller lämna lapp i brevlådan.

      Har du pratat med hen? Eller föreningen/hyredvärden? Oavsett för dagbok på datum och tid och vilken typ av störning, kan va bra om det går till störningsjour alt blir tal om vräkning.

      Pratat med föräldrarna? Hyresvärden? Brf? Störningsjouren? Om inte, börja där.

      Om det är din egen tonåring och denna inte lyssnar på tillsägelser rekommenderas huvudströmbrytaren.

    En kränkt Bianca när Killenmedskylten på Instagram har lagt upp en bild där han håller en skylt med texten ”När ska Benjamin lära Philippe att laga pasta”. Hon blev riktigt sekunderkränkt hahahahaha.

      Vad är bakgrunden? Brukar Philippe laga tråkig pasta eller?

      Haha verkligen! Pinsamt för henne tycker jag

      Hahah såg också det och blev så föevånad över hur ”ilsk” hon uppfattades, jag som tycker hon verkar kunna skämta om det mesta. Var ju otroligt harmlöst.

      Hahah finns det en svensk ripoff på denna tråkiga skyltkille nu eller vad? ?

        Ja! Och en ripoff på ripoffen som är en tjej med skylt

    Någon som kan tipsa om ett bra lashliftställe i Göteborg?

      Studio Marilyn vid Linné. Annica Strömberg (lite osäker på efternamnet). Har väldigt raka/pekar nedåt fransar. Blivit jättenöjd.

      Nord Clinic i Mölndal!

      Vet inte hur seriös du är med träningen men mitt upplägg är

      Dag 1, Bröst och biceps
      Dag 2, Ben
      Dag 3, Axlar och mage
      Dag 4, rygg och triceps

      Detta bygger dock på tillgång till tunga vikter vilket du kanske inte har hemma.. ?
      Rekommenderar iaf podden Muscle for life med Mike Matthews. Sjukt bra!!

        Skulle till den nedanför men ok.

    Hur bör man dela upp träningen hemma? Vill träna ca 4ggr i veckan. Hur delar man upp muskelgrupperna? Hur många övningar per muskelgrupp ska man göra? 4-5? Snälla hjälp!!

      Om du bara ska träna med kroppsvikt behöver du inte fundera så mycket på hur du ska dela upp muskelgrupperna. Känn efter hur det känns, träna inte den muskelgruppen om du har för mycket träningsvärk. Kanske börja med en gång i veckan för varje muskelgrupp? Jag tycker 4-5 övningar varje pass är lagom, 3×10 sets

        Jag håller tyvärr inte med. För att bygga en stark kropp utan skador och snebelastning så bör man träna kroppen symmetriskt när det kommer till muskelgrupperna (men inte lika noga när der kommer till tex över och underkropp).

          Vad menar du egentligen? Det du svarade på motsäger väl inte det du skrev?

            Jo, för om du har rätt så har jag rättare. ?

              Fånga in hästen och ställ dig i boxen igen och käka på din halm.

                Vilka muskelgrupper tränar man då?

            Kan inte blommor läsa?

      Du ska alltid tänka att du ska träna dina musklers motsatser. Om du tränar Bicep en dag så ska du träna triceps nästa gång. Ryggen en dag, magen och magstöd nästa etc.

      Sedan kvittar det lite i vilken dag du gör det bara balansen finns där.

      Schema över muskelgrupper och övningar tar för lång tid att lägga upp och är lättare att googla. Tänk på att träna framför en spegel om du kan och ha superkoll över fötter och höfters position så att du inte överanstränger och felbelastar.

      Lycka till!

        Men va? Det spelar ingen roll om en tränar biceps och triceps samma dag eller på olika dagar. Det är den totala belastningen som spelar roll. Dessutom, om en vill få goda resultat, så bör en träna en och samma muskelgrupp iaf två gånger i veckan. Om hen då har fyra pass i veckan är det rimligare att köra varannat pass överkropp och varannat pass underkropp och försöka få med så många flerledsövningar som möjligt.

          ”Sedan kvittar det lite i vilken dag du gör det bara balansen finns där.”

          Jag var kanske otydlig. 🙂

          Va? Säger du emot TRH?? ?

            Nu väntar vi bara på siiiiiiiistaaaaa oooooorrrrrdeeeeeeet!

              Åh, förlåt, ville du ha det. Sorry! ?

                Näj, jag! ?

                  Va? Är du full?

            Eller missförstår för sakens skull. 😉

              Snälla, sluta veta bäst jämt om allt. Det räcker med en första kommentar, du behöver inte fortsätta efter det. Blir bara blaj.

                Nej, mitt blaj är inte som vanligt blaj. Det är lite blajigare, för jag är blajmaster och expert på allt (blaj). ?

                  Förlåt men du trh måste vara den mest irriterande
                  Personen här inne. Måste du verkligen leka expert i allt? Igår var du läkare och delade ut diagnoser också. Tvivlar på att du är något viktigt i verkliga livet, då hade du inte haft tid att hålla på som du gör,

                    Du förstår att du inte svarade trh utan någon annan va?

                      Nej jag.

                      NÄÄÄJ JAG ?

                Sluta hacka på henne så är problemet löst.

        Träning behöver inte vara så komplicerat som du får det att låta ☺ det är bara att träna på, det viktigaste är att göra någonting och ha kul på vägen.

          Du blandar ihop träning med vardagsmotion.

            Same shit, different name.

              Verkligen inte.

            Nej ? det går alldeles utmärkt att träna hårt utan att tänka på motsatta muskelgrupper eller speciellt upplägg. Går alldeles utmärkt att få bra resultat ändå.

      Jag skulle dela upp det ungefär 50/50. Två dagar i ryggläge i sängen och två dagar i sittande ställning i soffan. Lycka till!

        Hehe
        Första passen som jag kan följa till punkt och pricka!

        Hur lägger du upp kosten? Rött vs vitt olika veckodagar? Snackstillskott hur ofta?

          Antar att du syftar på rött och vitt kött? Spelar ingen större roll, bara det blir tillräcklig mängd för din kroppsvikt!?
          Snacks rekommenderas Gainomax Proteinbars utan palmolja.

          …ja jag hittar ut själv.

      Jag brukar dela upp det såhär:
      Dag 1 – Ben
      Dag 2 – Rygg, biceps och core
      Dag 3 – Rumpa och lår
      Dag 4 – axlar, triceps och core

      Just nu kör jag 7-9 övningar per pass, 12-15 reps i 3 set.

        Det där låter vettigt. ?

          Approved by Ƭĥe real Hmmbug! Grattis!

            Tönt!

              Tnöt!

                Nött!

      Googla Chloe Ting, hon har massa gratis träningsprogram på youtube som man enkelt kan göra hemma varje dag, älskar henne! ❤️

    Hallå, Biancas senaste kampanjfilm med Nelly? Där hon dansar och har sig. Hur snygg?

      Jaaa riktigt snygg! ?

      NEJ! Trodde det var något skämt först.

        Hennes dans kanske var sådär… men hon såg ju så bra ut!

          ?

        Så roligt att en kommentar som innebär man tycker att att ett uppenbart snygg kvinna inte är snygg har så många likes. Säger mycket om folk här. Fine om ni sagt kissie då hon inte har den fysiska turen på sin sida, men bianca däremot..

          Uppenbart snygg ? Finns inte. Alla tycker olika.

          Uppenbart snygg, förlåt men är du blind???

            Men vänta, är inte Bianca ”uppenbart snygg”? Tycker absolut hon faller i den kategorin. Håller med om kissie, hon är tvärtemot.

      Alltså jag tycker hon är snygg och dansen var cool, men jag kan inte ta minen hon gör seriöst. Det känns som ett parodiskt försök att vara föör sexig. Ansiktet ser ju liksom likadat ut i varje rörelse ?

      Haha förlåt men den var så sjukt cringe 🙁

      Jag skojar inte när jag säger att jag tappade hakan. Hur snygg liksom?!
      Hela hon i den videon är det sjukaste jag sett under hela maj månad!

      Tycker det är lite synd att hon inte gör mer musik/dans då hon ju har talang för’t.

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det gäller en fruktansvärd kollega som i väldigt många år nästan mobbat kollegor ”i smyg”. Alla känner till att hon har ett galet humör och att hon lätt blir irriterad men utåt sett är hon proffs på att låtsas vara trevlig, speciellt mot ”de som betyder något”.

    Chefer har pratat med henne genom åren men de betraktar det som ett litet attitydproblem och verkar tycka om henne väldigt mycket, inte jättefarligt med andra ord får man tolka det som. I själva verket mobbar hon enskilda personer utan att det märks, personer har gråtit genom åren men cheferna ser det inte. Nu senast hörde jag en chef som sa att de trodde att det blivit bättre. Eh nej, men hon har blivit ännu bättre på att dölja det.

    Just nu har hon fått för sig att (av oklar anledning) trycka ned mig. Det handlar om saker som att inte svara när man tilltalar henne, lämna eventuell post (gamla vanliga brev) på allas skrivbord men inte på mitt bord mm. Det låter kanske löjligt men hon fryser liksom ut en utan att någon märker (men många vet).

    Vad gör man? Jag står verkligen inte ut och cheferna ser aldrig den här sidan.

    Hon snackar skit om allt och alla. Jag vill inte ens veta vad hon säger om mig till tre nya kollegor (alla andra vet ju hur jag är men inte nyanställda).

    Oj vad långt det här blev. Frågan är vad jag ska göra? Säga upp mig? Jag blir helt psykiskt nedtryckt. Det är alltså en helhet, inte bara de små exemplen ovan. Främst är hon på detta sätt mot tjejer. Cheferna bryr sig uppenbarligen inte tillräckligt och är väldigt konflikträdda.

    Tyvärr går det inte att prata med henne, hon blir vansinnig.

      Jag skulle byta jobb innan jag hade tagit för mycket psykisk skada. Som du säger mår du dåligt. Har du möjlighet att hitta något annat?

        Det är ju det som är grejen, vågar man säga upp sig i de här tiderna liksom? Är ekonom. Men samtidigt är det helt sjukt att jag ska sluta när det är hon som är hemsk mot andra. Hon har en negativ energi som sprids över rummet som med en osynlig hand men som sagt, när cheferna är med är hon en annan person. Jag gillar verkligen mina andra kollegor och arbetsplatsen.

          Du kan ju tala om för dina chefer hur du mår och att ditt jobb påverkas.

          Annars skulle jag ta det med skyddsombudet

          Du kan ju alltid söka nytt jobb, du behöver ju inte säga upp dig förrän du säkert har något annat.

        Men är det den som blir mobbad som ska byta jobb verkligen..?

        Fast varför ska ts
        byta jobb när hen är den som är utsatt? Jag hade frågat henne rakt ut nästa gång, typ hej, såg att min post inte var på bordet, men alla andras… undrar bara vart den är? Typ så, ej aggressivt men ifrågasätta

      Vet inte vad du jobbar med men, din chef har väl en chef, gå högre upp, har ni företagshälsovård beställ tid, tag hjälp av facket. Jag önskar lycka till ingen ska behöva ha det så här.

      Då pratar du med henne, låter henne bli vansinnig, spelar in samtalet och spelar upp det för dina chefer så dom fattar läget.

      Vart jobbar du…..? (: Ne men känner verkligen igen mig!

      Har ni någon typ visselblåsarfunktion dit du kan anmäla det anonymt?

        Jag jobbar på en bra känd arbetsplats 🙂

        Men cheferna har ju pratat med henne, vad mer kan dom göra…

          Ja.. vad mer kan dom göra utöver att omplacera henne, gå till fackliga förhandlingar och avskeda henne.. hm.. ?

          Dom kan om dom är bra säga att hon ska sluta upp med sitt sätt för på er arbetsplats tolererar man inte sånt. Annars om dom inte gör det sök nytt jobb.

        Det är så många gånger jag tänkt ”oj om jag bara hade spelat in det där”

      Antingen så ignorerar du henne.

      Om du tycker det vore ett spännande socialt experiment så kan du ge igen med samma mynt.

      Eller så byter du jobb

      Usch vad jobbigt, hade en liknande situation med en kollega. Hon kunde vara riktigt oförskämd och behandla mig som hennes personliga assistent typ fast det absolut inte var min roll. Chefen pratade med henne några gånger och då blev det bättre i några veckor men sen gick det liksom alltid tillbaka. Hon är duktig på sitt jobb och kommer pga av det inte bli sparkad tyvärr. Jag bytte team så behöver inte hantera hennes elakheter längre! ?

      Jag hade försökt prata med min chef om jag var du, kanske kan du byta avdelning/projekt så att du inte behöver jobba direkt med henne? Var ärlig med att du mår dåligt av nuvarande situation! Om det inte blir bättre av det hade jag sökt nytt jobb, det är inte värt att må dåligt på jobbet. Hoppas du hittar en lösning snart!

      Men kanske cheferna är fega. Det är deras ansvar att se till att mobbning inte händer. Kan du gå till ditt fackförbund. Alltså jag tycker du ska ställa personen mot väggen. Och säga verkligen ifrån. Hur kan personen Sabba så för dej och andra. Det måste få ett slut. Stå på dej. kram.

        Ja, dels är cheferna fega men de tycker förmodligen att hon är väldigt duktig. Visst, hon är duktig men har liksom jobbat med sitt arbete som administratör i elva år och vem som helst som är lite noggrann skulle göra ett lika bra arbete.

        Det är få som gillar henne.

        Tack för allt ert stöd.

        Man undrar också varför en person är på det här sättet, hon kan verkligen inte må bra, eller? Då mobbar man väl inte osv?

      Skriv ett anonymt brev till VD:n där du nämner flera händelser, och skriv så att det inte går att lista ut att det är du.

        Är detta ett seriöst tips??

      Du kanske kan prata om detta med dina kollegor som säkert känner samma sak? Tillsammans komma fram till en lösning som en konfrontation, och om det inte funkar så tillsammans prata med chefen

      Kontakta facket, då kanske chefen fattar.

      Det värsta är att det finns typ inte mycket att göra än det du redan gjort… hade en exakt likadan kollega. Hon gjorde det liksom i smyg så det inte märktes och är grym på det hon gör yrkesmässigt så mycket ses mellan fingrarna eller ursäktas som lite ”rak och ärlig”. Hon fick mig på riktigt att gå hem och gråta varje dag till sist och hon fick med sig fler människor på tåget, folk som jag tidigare kommit bra överens med och som tyckte jag var bra. En mellanchef såg min kamp i allt men hon som hade huvudansvaret var för konflikträdd för att göra nåt konkret åt det utöver mesiga samtal. Till sist bytte jag team och kontor inom samma företag och då insåg jag hur jävligt de behadlat mig och att det faktiskt inte var mig det var fel på (som jag länge trodde)

      Man visar kurage mod och säger till henne både personligen och uppmärksammar det hela. Jag fattar att det är jätte svårt när det gäller en själv: Men har man en kollega som kanske har lite dålig självkänsla och gråter så får man faktiskt tuffa till sig för dennes skull. För annars är man ingen människa, bara en liten plutt.

      Börja konfrontera henne inför dina kollegor. Typ ”X jag såg att du delade ut posten nu, vart la du mina brev?”.
      Försök att söka stöd hos dina kollegor. Byt inte jobb

      Har varit mobbad två gånger i vuxenlivet. Mitt bästa tips är att inte hålla det för dig själv!

      Det jag lärt mig är att man inte klarar av att bryta mobbningen på egen hand. Det har aldrig hjälpt att säga ifrån till personen ifråga (slår oftast bara tillbaka mot en själv) och man kan inte vara ’stark’ eller ignorera det då det triggar mobbningen ytterligare.

      Ofta går en mobbare på dina starka sidor först och bryter ned dem, det handlar alltså inte om att du är ’svag’ i första hand utan tvärtom.

      Jag har testat mobba tillbaka lite också men det funkar inte. Det enda som händer är att jag mår kasst då det går emot min egen moral och gör mig till en person jag inte vill vara.

      Det absolut bästa är att få en utomstående att hjälpa till med att uppmärksamma när mobbningen sker. Troll spricker i solsken.

      Prata med en eller flera kollegor som du litar på och be dem kommentera när hon ’glömmer’ dig, fryser ut dig, ger blickar eller på ett eller annat sätt pratar nedsättande till dig. Alla såna dumheter som hon gör i smyg.

      Med stöd och uppmärksamhet så tror jag att hon slutar, ett tag. Du kommer må sjukt mycket bättre om du har några personer omkring dig som vet om det, åtminstone.

      Andra alternativet är du själv avlägsnar dig från miljön men det tycker jag dock verkligen inte att du ska göra och drt går emot arbetsmiljöverkets föreskrifter.

      Du ska först prata med chef, skyddsombud och fack. Googla och se om det finns någon slags mobbningslinje att ringa, de brukar vara duktiga på att ge vägledning och råd.

      En terapeut hade ju varit bra att prata med i vilket fall som helst, men förstår om det blir för dyrt. Lycka till oavsett! Låt inte idioter få styra ditt liv. 🙂

        Tack så jättemycket för ditt svar, jag håller med om så mycket. Jag tror också att det skulle slå tillbaka mot mig själv om jag säger ifrån (jag känner henne) och att göra samma sak tillbaka går verkligen emot den person jag är i vanliga fall.

        Jag ska nog prata lite mer med chefen och någon annan kollega.

        Och tack till alla er andra som också svarat!

      Konfrontera henne framför andra. Syna henne.

    Proteingröt! Vilka smaker rekommenderar ni? ?

      Havregrynsgröt och ägg

        Jag tänkte ju på proteinpulver men kanske skulle skrivit det hehe

          Tror Anonym 2 menade att det inte behövs en massa pulver utan att riktiga livsmedel funkar lika bra

            Absolut, har käkat det länge med banan men vore skoj att variera sig smakmässigt 🙂

          Förför köpa skit när man kan äta guld?

            Vadå skit?! ?

      Apple Pie från Body Science/MMsports! Alltid slut i lager dock. Eller cheesecake från Tyngre.

        Scitec 7 från svenskt kosttillskott. Bra effekt men framförallt god i smaken. Perfa till kvarg/turkisk yoghurt till frukost med pumpa och chiafrön. Mättande och smakligt

      Med risk för att låta vanilj men Vanilj från MMSports är fin!

    När ni PRECIS började bli gråhåriga, fick ni samtidigt ”babyhår”?

      Oj, detta är inget jag lider av än. Hur gammal är du?

        28 år. Vet inte om det beror på stress men under har den senaste tiden hittat tre gråa hårstrån och jag börjar få babyhår? Har alltid haft väldigt tjockt hår men nu upplever jag att det har ändrats 🙁 Trodde inte jag skulle bli gråhårig förrän om typ tio år så det suger (båda mina föräldrar blev gråhåriga när de var runt 40)

          Har du haft Corona? Jag har och fick fullt med kritvita babyhår. Har hört flera som fått det under virusinfektionen!

            Vad konstigt, har undrat om jag kan ha haft Corona under februari (men det är för tidigt va?) och i mars hade mina tinningar blivit alldeles vita.

              Nja tror inte det är för tidigt. Jag insjuknade i slutet av februari och hade inte varit i riskområden eller träffat någon jag vet var smittad.

        Anonym / 20:05 har väl inte heller sagt att hen lider?

          Nä, det är det väl ingen som har påstått heller?

            ”Det är inget jag LIDER av än.”
            Dora / 20:14

              ”Inget JAG lider av än”

                ???

                Jag har delvis grått hår och lider verkligen inte, snarare tvärt om?

                  Exakt!

      Vad är babyhår?

      Vet inte exakt när första gråa håret kom… men kan
      Inte säga att jag direkt börjat bli gråhårig förrän nu vid 40. Länge höll det sig till samma fem hår, nu känns det som att det kommer fler

      Jag är 35 år och har fått massa babyhår och några gråa hårstrån. Mitt hår har blivit tjockare och mer lockigt. Dock väldigt jobbig att ta hand om.

      Fick mitt första gråa hår när jag var 15 år. Är 33 nu. Har inte upplevt att jag samtidigt fått babyhår.

      Jag har tjockt starkt hår och har alltid haft mycket babyhår. Tror inte det behöver vara något negativt. Började få grå hår kring 20, nu är jag 27 och har fler som jag noppar bort

        Noppa inte bort dom, lätt att man förstör hårsäckarna som slutar producera hår då. Kan sluta med tunna hårpartier.

    Vilken influencer har ni förtroende för? Vilken tror ni har mest lojala följare?

    Förr kunde Kenza bara nämna något i förbifarten och vips så var det slut. Har Bianca tagit över tronen? Eller är det Therese Lindgren som har väldigt lättlurade fans som köper allt hon pekar på?

      Ingen av de ”stora”…. av de tre du räknade upp skulle jag säga Therese.
      Följer inga rena influenser…

      Bianca eller Margaux eller Jocke och Jonna.

        Tror jag har mest lojala följare, jag följer dem inte…

      Har förtroende för endast två av de få jag följer, Penny Parnevik och Martine Halvorsen. Tror som föregående att Jocke & Jonna har enormt lojala följare…

      Martina Johansson, Next Level Biohacking.

        aka the real Hmmm

          Verkligen inte sant! Martina är en klok kvinna.

    Är kaninvakt. Mysigt umgänge.

      Nu är han mätt och nattad 🙂

        Mysigt ?

    Alla bakfantaster! Mors dag är ju på ingång och jag vill baka något till mamma. Den måste vara gräddfri (alltså cheesecake, mousse, pannacotta osv är helt uteslutet) men kan innehålla liiiiiiiiite grädde i smeten. Helst inte.

    Mamma har gallsten så hon kan inte äta vissa grejer tyvärr. Tack på förhand! 🙂

      Denna är ???
      https://www.ica.se/recept/citronkladdkaka-719575/
      Kan va gott med exempelvis glass till (oatly har god vaniljglass)

      Kolla vegangruppen på fb ”vad äter du för veganmat idag”, de har massa mjölkfria recept. Annars finns det sojagrädde som är jöttegott, speciellt plantis och alpros.

      Klassisk kladdkaka? Med bär och laktosfri glass eller grädde till.

        Hon är inte så förtjust i chokladiga bakverk 🙂 men tack!

      https://www.ica.se/recept/kanelbullekladdkaka-722893/

      Denna är en hit här hemma. Den är dock ganska fet iom mycket smör, så kanske inte funkar med gallsten.

      Brita tårta – istället för grädde kan du använda smaksatt kesella eller vaniljkräm typ.

      https://www.arla.se/recept/pinocchiotarta/

      rabarberpaj! eller blåbär/hallon ? riktig favvo

      Om man har gallsten är det bara bra med nyttigt fett.

      Kolla Fridas Vegobak.
      Jag älskar hennes vaniljrutor, men har 1 dl socker i krämen istället för 1,5 dl. Men alla recept jag har smakat av henne har varit fantastiskt goda!

    Vem har en rabattkod hos Stronger?

      Stronger2020

        Fungerar inte…

          #skämt2020

      Paula har en på sin blogg!

        Tack!! Dottern hittade själv

    Läste på Aftonbladet tidigare idag att vissa som haft Corona har känt att dom fått en hjärtattack, jag är nästan säker på att jag haft det (Corona) men dock inte testat mig men hade någon vecka efter sista symtom pirr och avdomningar i vänster arm som sedan övergick till mer hugg vid hjärtat som strålade ut i armen. Blev jätte rädd och ringde 112 få jag var helt övertygad om att det var något jätte fel (aldrig ringt innan, ringer knappt 1177 så var verkligen jätte orolig) är det någon mer som haft liknande?

      Om du läste det tidigare att andra har drabbats så är det klart att någon har varit med om liknande.

        Jaaa såklart men tänkte här inne

      Jag har haft Covid 19 och jag fick väldigt ont i hjärttrakten fick åka in akut och de kopplade upp mig på ekg och gjorde ul och tog hjärtmarkörer men allt var ok. Läk sa att det var fler som haft samma smärta efter Covid

        Så obehagligt ?

      Ja jag har senaste tiden fått lätt hjärtklappning och sedan ett obehagligt pirr i kroppen. Det är inte kul. Jag kommer absolut ta vaccin när det nu kommer.

        Jaa hoppas dom får fram ett snabbt!

      Vad fick du för svar från 112?!

        Dom skickade hit en ambulans som tog syresättning, blodtryck och EKG och allt såg bra ut. Han sa att jag kunde följa med och ta fler tester men eftersom jag var misstänkt Corona så skulle jag behöva åka till ”Corona delen” och var det inte Corona jag hade haft skulle jag kunna bli smittad där så jag avböjde då jag även började må mycket bättre medan han var hos oss. Efter att dom hade åkt så släppte allt och har inte heller känt nånting efter det ?

          Det är väldigt säkert att vara på en coronaavdelning, säkrare än att gå på t.ex ica

          Ångest?

            Ja jag trodde det innan jag läste artikeln om fantomhjärtattacker…

    Bleker ni era tänder? Isåfall med vad? Behandling hos tandläkare eller själv?

      Kör Crest Whitestrips men är lite orolig att de ska förstöra tänderna.

      Japp med gurkmeja och kokosolja

        Berätta mer! Hur gör du? Borstar du tänderna med gurkmeja?
        Brukar själv använda kokosolja ibland mot tandsten men vart dålig det senaste

          Kolla ekotipset på IG. Hon visar även resultat för andra och hur man ska göra.

            Har inte instagram, men tack ändå ?

              Säker på att det går bra att googla också 🙂

              Du behöver inte ha ett konto. Gå till instagram.com sen söker du efter ekotipset i sökrutan

        Blir dina tänder vita? Funkar inte så bra för mig :(. Fattar ej vad jag gör för fel. Och nu på senare tid blir mina tänder gulare när jag kör gurkmeja och kokosolja.

          Ja för mig funkade det. Alla är ju olika

      yes med skenor och blekningsgel från tandläkare!

      Har någon blekt tänder där ni har lagningar? Jag har nämligen lagat båda framtänderna… men vill verkligen bleka mina tänder!

        Då blir ju färgen ojämn. Vill du bleka får du byta lagningarna.

      3% väteperoxid som swishas runt i munnen innan det spottas ut.

      Nope. Behöver inte bleka. Jag har kriiitvita tänder som min tandläkare (fd detta tandläkare. Vi är ovänner nu) fixat åt mig. Det var dyrt, men hon ville ha betalt i tonfisk och bajs så det löste sig bra.
      Jag hämtade ut de/dem/dom nya tänderna på en bilmack. Toppenbra!

    Så tråkig fråga men alltså linser. Blir galen! Hatar fan linser men hatar också att ha glasögon på mig. Känner mig inte som mig själv i glasögon och dom blir fettiga, immiga, trillar av osv osv osv. Linser däremot kliar i ögonen, torkar ut och är typ alltid irriterande för ögonen. Har testat engångslinser och veckolinser men båda är lika torra och jobbiga. Fördelen med engångs är att man slipper ta hand om dom och bara kan slänga skiten i slutet av dagen.

    Men har någon tips? Vilka märken är bäst och skönast? Vad har ni för lins-life-hacks? Vilka linser fungerar bäst?

    Tänker så småningom kolla upp möjligheten att lasra ögonen men tills vidare behöver jag hjälp att överleva glasögonträsket ??

      Jag har månadslinser och har dem säkert minst 3 månader innan jag byter iofs. Funkar kanon! Optiker säger att man ska liksom gnugga linserna i fingrarna när man gör rent dem men det gör inte jag för de håller mycket bättre om man bara låter de ligga i linsvätskan, kör med nån som heter ”no-rub” (men optikerna hittar såklart på att det inte räcker ändå, de vill ju sälja mer linser och linsvätska såklart).

        Jag kan ha mina superlänge också. Det är bra för linserna är skitdyra.

        Jag gnuggar mina på morgonen.. de håller flera månader ändå. Fast gnuggar mellan fingrarna lät ju lite knasigt… jag lägger dem ju i handflatan och gnuggar löst med lillfingret

        Jag fick hål på hornhinnan och rejäl bakteriehärd i ögat efter att ha linser för länge, hade månadslinser i kanske 3-4 månader ett tag när jag var snål. Hade sån tur att det inte blev ärrbildning och kvarstående men. Har nu bara endagslinser för vågar inte riskera synen, så va försiktig och ha dem inte för länge i!

      Jag kombinerar (månads)linser och glasögon. Har linser när jag är ute bland folk/rider och byter direkt till glasögon när jag kommer hem för att vila ögonen. Upplever lite samma problem som du med linserna (torrhet bl.a) men tkr detta funkar ok. Finns ju ögondroppar man kan komplettera med också.

      Har du provat ut dina linser hos optiker? Annars börja där. Alla har olika form på ögonen.

        +1, och även om du har gjort det gå tillbaka och tala om att de inte är sköna.

        När jag började testa vilka linser jag skulle ha så sa jag till optikern att de liksom skavde, fick ett drygt svar om att det är klart att linser ska kännas typ. Trodde därför att det kändes normalt trots att det inte fanns en stund jag glömde bort att jag hade linser i. Flyttade under tiden till en annan stad och optikern flyttade över min journal till den nya staden. När jag skulle komma på återkontroll så kikade den nya optikern på hur linserna satt och kunde direkt konstatera att de inte passade mina ögon. Hade gått runt en hel månad med linser som va för små, fyfan! Nu har jag linser som inte ens känns ??‍♀️

        Ja det har jag, flera gånger dessutom ?

      Har haft linser sen jag var 12. Hade problem i början, för det är obekvämt i början men man vänjer sig. Jag har nu silikonlinser, såååå bekväma. Rekommenderas verkligen

      Har månadslinser och har haft sen 97. Har nog haft jättetur eller bra ögon för linser. För jag har sällan haft några problem och kan ha dem hela dagen och kvällen! Sover aldrig i dem även om de hävdar att man kan.
      På kvällarna tar jag bara ut dem och lägger dem i ”badet” sen gnuggar jag och gör rent dem på morgonen innan jag sätter i dem.

      Har en sort som heter pure vision.

      Hur länge har du testat i taget när du provat?! Har ju för mig att de första veckorna var lite jobbiga innan man vande sig vid att ha ngt i ögat

        Haft linser i flera år. Tror helt enkelt mk a ögon hatar främmande föremål ?

      Åh har exakt samma problem. Bodde i USA i en stat med hög luftfuktighet så hade aldrig några som helst problem (hade då månadsliner). Men sen när jag kom tillbaka till Sverige började ögonen rinna, torka ut, göra ont etc.

      Gick till en optiker på Synsam som rekommenderade deras märke av dagslinser just för att med dagslinser så har du en tunnare lins och lättare att hålla linsen ren. Fungerade ett tag men sen blev det samma problem, bland annat svårt att sätta i och torkade ut ögonen.

      Gick då till en optiker på Contacta (som är specialiserade på just linser) och han gav mig Dailies Total One (dagslinser) som tydligen har betydligt mycket mer vatten i sig och som för mig har hjälpt en massa. Nu med pollen så är det ju ändå kaos, men generellt så har de fungerat mycket bättre än mina övriga linser.

      Skulle ändå rekommendera att gå till en optiker, de vet absolut bäst, men sen kan du ju be om olika alternativ/föreslå märken du kollat upp.

        Nu när jag läser din kommentar inser jag att jag också hade lättare att bära linserna när jag bodde utomlands på en plats med betydligt fuktigare luft! Ska absolut kolla upp linserna och kanske bör kontakta en optiker igen för råd. Tack!

        Har också det märket, funkar toppen! Hade problem förut, men bytte till det och nu kan jag ha i linserna från morgon till läggdags utan problem.

      Tack allihopa för svar, det uppskattas!

      Haft endagslinser sen jag var 12, 22 år nu. +6 så är typ blind, glasögon blir flaskbottnar. ? Man måste hitta de som sitter rätt och framförallt har rätt fukt. För mig är det 1 Day acuvue från Johnson & Johnson som tyvärr är SVINDYRA och focus dailies aqua comfort plus som är billigare, men det blir ju fortfarande typ 350 i månaden.

      Jag hade endagslinser i flera år tills mina ögon började reagera och bli röda av linserna. Använde glasögon i flera år och hatade det verkligen!! För drygt ett år sedan började jag använda ORTO-k linser som man sover med på natten och tar ut morgonen. Synen justeras alltså på natten och du ser bra hela dagen lång. Rekommenderar detta till alla som inte har för stort synfel (tror man kanske inte ska ha sämre syn än -4 men not sure..) <3

        Wtf vad sjukt haha! Aldrig hört talas om

        Testat massa olika linser men inga linser har fungerar. Fick inflammationer oavsett sort. Sedan kom min optiker på att det kanske var silikonet jag reagerade på och erbjöd plastlinser. Funkar toppen! Jag är alltså överkänslig mot silikon och får en reaktion när silikon kommer i kontakt med mina slemhinnor. Kan det vara något sånt?

      Jag har acuvue moist endagslinser. Älskar dem. Dock använder jag samma i typ fem dagar då jag tvättar av dem efter varje användning och lägger i linsvätska, de blir liksom inte dåliga. De går inte att jämföra med månadslinser för mig då jag knappt kan ha månads för de fick mina ögon att reagera, rinna, klia osv. De här är supertunna och sköna.

        Dock är mitt råd att ta test hos optiker först och sedan beställa från nätet. Mina är hälften så dyra på nätet.

      Jag använder endagslinser eye q actuvue moist. Älskar dem, de känns inte alls. Linser ska inte kännas. Hade månadslinser först men om jag råkade skrapa en med nageln har man förstört för en hel månad, och endagslinser är fräschare.
      Förstår inte de som använder linser längre än de är gjorda för att användas!? Om det är något man inte ska snåla med är det ögonhälsan. Man kan få hemska infektioner.

      Tyvärr tror jag mycket beror på hur känsliga ens ögon är och formen på dem osv.. jag har tur och har haft linser utan problem sedan jag var typ 12 och sover med dem nästan varje natt trots att man inte ska och det blir på sin höjd lite torrt. samtidigt har jag vänner som knappt fixar en hel dag med linser så det är verkligen olika!

      Men skulle tipsa om att fortsätta prova olika märken och former och som någon mer sa att försöka begränsa användningen till när du är utanför hemmet!

      ”Smörjande” droppar innan och efter. Alltid endagars och vila ögonen med glasögonen ibland. Enda som funkar för mig

    Finns det några olösta försvinnanden som ni hakat upp er på? Jag har snöat in mig ordentligt på Maura Murray och Lars Mittank. Någon som läst om dessa och har några teorier?

      Han mannen i Tiger King.

        Carole Baskin killed her husband!

        Försökt kolla sååå länge nu men somnar hela tiden, förstår inte hajpen eller så kanske den blir bra på slutet? Tycker den e jätte långtråkig och alla människor är helknäppa

      Madeleine McCann!! Har tänkt på henne sen dagen hon försvann i princip.

        Funderar också på henne, fast bara ibland.
        Såg du när de trodde hon fanns i Italien och levde på gatorna. Så sjukt lik

          Var det inte hon som man sen kom fram till var från Stockholm?

            Ja det var det ja. Galet lik iaf

      Läste om en pojke en gång, han var i yngre tonåren vill jag minnas. Han var på husvisning med sin familj och blev sen upprörd över något. Då han och hans hund sprang ut i skogen, hunden kom tillbaka men inte han. Jag tror han dödförklarades häromåret, tror detta var kanske… 70-80-tal. Alltså han sprang på riktigt in i en skog och ingen har någonsin hittat honom. Finns en fb-tråd men jag minns tyvärr inte pojkens namn. Men tänker på honom ibland. Vart fan tog han vägen?

      Sen tänker jag ofta på Patrik som försvann fr typ 3 år sen. Blond ung kille.

        Åh hatar sånt där ?

        Han hette Paul Virtanen, killen som försvann i skogen. Troligen drunknade han, då ett vittne sa sig ha sett en pojke gå ute på isen i samband med försvinnandet. Det var i mars-april och säkert tunn is på sina ställen…oerhört tragiskt för alla inblandade.

          Jaaa, exakt! Men om han ramlade i så är det ju märkligt att han aldrig dök upp någonstans? Men vill minnas att man spekulerade i undervattenströmmar osv. Hursomhelst galet otäckt och sorgligt.

      JonBenet Ramsay

        Det var hennes pappa.

          Tror du det? Tänker att brodern var väldigt misstänksam…
          När de på senare år undersökte fallet igen kom det ju fram jätte mycket som inte framkom i den första undersökningen.

          Det var väl mamman som var misstänkt?

            Brorsan med.

            Om ni redan inte sett så rekommenderar jag starkt att kolla den nyaste dokumentären (The Case of JonBenet Raymsey): https://www.youtube.com/watch?v=kBUQO2u-eD4 (del 1), https://www.youtube.com/watch?v=lpIB49V2izU (del 2)

        Är ju inte ett försvinnande men en olöst mordhistoria som är helt sjuk. Kag tipppar också på brodern och föräldrarna mörkade.

        Här kan ni läsa om fallet ni som inte känner till det.
        https://filmdaily.co/news/jonbenet-ramsey/

        Tror brodern och att föräldrarna gjorde det de kunde för att få det att verka som någon utomstående

      Madeleine McCann. Om det inte löser sig under min livstid kommer jag flippa, måste verkligen veta?? Trots att jag har mina egna teorier.

        Vilka är dina teorier?

          Haha nu hoppar jag in och svarar. Men jag såg en dokumentär nyligen om henne å då sa de att det hade rört sig rånare i området och tydligen hade flera lgh på området fått inbrott. Så jag tror att nån bröt sig in för att sno saker och Madeleine vaknade (börjar skrika men tystas fort) och de tar henne med sig. Frågan är om hon är död (troligen) eller inte

            Intressant! Jag är inte jätte insatt i just detta fallet men jag tror att föräldrarna hr varit inblandade på något sätt, dom var väl läkare? Kanske gav henne sömnmedicin så dom kunde äta i lugn och ro och gav kanske för mycket?

              I den dokumentären så förklarade och visade upp området. Så jag tror inte att det var föräldrarna. De bodde i en hörnlägenhet ut mot gatan. Väldigt lätt att ta sig in i lgh. Föräldrarna satt så barnen hade kunnat ropa på dom

            Likhundarna gav postivt utslag när de undersökte föräldrarna hastigt hyrda bil dagen efter hon försvunnit.

              Hyrde de bil dagen efter hon försvann?

                Morgonen efter hyrde de en bil och de kunde aldrig riktigt förklara varför.
                Finns en jätte bra dokumentär på Netflix om fallet.

          Min teori är att föräldrarna var inblandade (väldigt delat/laddat ämne i detta försvinnande). Är rätt stensäker på det, vem lämnar sina tre barn (med lite sömnmedel i kroppen) för att käka på restaurang? Visst att det var inom området men inte så att det var exakt bredvid liksom.
          Camilla, den dokumentären har jag inte sett men den låter intressant! Vad heter den och vart såg du den? Det som känns lite tveksamt är att Madeleine var 3 och hennes syskon ännu mindre, och avståndet från lgh till restaurangen är ändå en bit. Om barnen hade sömnmedel i kroppen så hade de antagligen inte märkt något alls, eller varit så pass ”off” att dom inte hade kunnat ropa efter mamma och pappa.

            Du hittar dokumentären på Netflix.

            Det gjorde ju dock alla andra familjer i sällskapet också och det var inte heller något ovanligt då

        Väldigt säker på att det är föräldrarna. Men skulle vilja veta säkert.

        Titta på dokumentären ”Embedded Confessions” med Peter Hyatt så får du svar på vad som hände Madeleine McCann.

        Finns på youtube:
        https://m.youtube.com/watch?v=uS6ucYudNAo

      Deorr Kunz… True Crime Garage har ett riktigt bra dubbelavsnitt om honom

        Aldrig hört talats om! Ska Google sen! Tack för tips 🙂

      Natalee Holloway
      Följde fallet som en tok på FOX när det begav sig med Greta Van Susteren som bevakade det hela dygnet runt i stortsett

        Jaa just det! Det var det fallet där den troliga mördaren åkte fast för ett annat mord i Peru va?

      Ett till försvinnande som jag fortfarande följer är Jennifer kesse! Har bott i Orlando i närheten där det hände och kan inte släppa det. Och att personen som dumpade hennes bil var PRECIS bakom två stolpar på övervakningsfilmen… förstår inte turen hen hade där!

        Tog kameran bara stillbilder? För man borde ju sett personen före och efter grindstolpen.

          Tror den tog stillbilder med typ 3 sekunders mellanrum och personen kom med på två bilder och bägge var bakom stolpar

            Visst ser det ut som det skulle vara en kvinna?

              Skulle kunna vara det ja, men tror nog att det är någon manlig illegal arbetare med lite längre hår och tofs!

      Lelle Hildebrand

        Ja, dock känns det ju rätt solklart vem som tog hans liv- som senare begick det hemska trippelmordet. Ryser bara av tanken att den människan är ute i det fria nu.

      Viola Widegren. Försvann 1947 efter ett gräl med föräldrarna. Hon gick ut genom dörren i vredesmod, hatten och handväskan blev kvar inne. Kan verkligen rekommendera flashbacktråden. Och så Olle Högbom som försvann 1983, pappan har letat varje dag sedan dess. Lyssna på dokumentären var är Olle på storytel. Jag hoppas så att det ska bli löst medan pappan fortfarande lever.

        Men usch vad hemskt ?

      – Patrik Linfeldt, Hallberg
      – Helena Andersson, Mariestad
      – Jimmy Svensson, Ängelholm

      6-åriga Jasmina.

      18-årige Olle Högbom i Sundsvall på 80-talet. Han försvann (nästan) spårlöst från en lugn gata i centrala Sundsvall. Finns en bra dokumentär på Spotify/Storytel om fallet. Hans stackars 92-åriga pappa har inte gett upp letandet. Det är så sorgligt. Pappan har en blogg. Mitt hjärta går i kras när jag tänker på det här o det är ett väldigt märkligt fall med flera poliser som var ute på en parallell-gata samma tid som Olle försvann. Lyssna!

        Här är pappans blogg http://rubenhogbom.blogspot.com/ . Läs gärna och lämna någon kommentar!

      Amelia Earhart. Undrar om hon dog direkt i en flygkrash, eller om hon överlevde ett tag men inte kunde ta sig hem.

    Hek allesammans! Jag har hittat på en produkt som jag vill sälja i framtiden.

    Någon som har erfarenhet av att låna pengar från banken, importera, marknadsföra och hålla igång ett företag?

    Säg att produkterna är typ handtillverkade tvålar av hög kvalité, hur gör man med livsmedelsverket, någon med erfarenhet?

      Hek!

        Hek på dig!

        Hek då!

        Hek och hå!

      Ska du tillverka ätbara tvålar?

        Hmm nä, haha. Vilken myndighet har koll på hygien och skönhet?

          Ja inte är det livsmedelsverket i alla fall troligtvis är det läkemedelsverket.

      Hek Hek!

        Haha, hek allesammans!

    Stör ni er mycket på folk? Jag gör det, både vänner och bekanta och okända. Så ocharmig egenskap som grundar sig i avundsjuka antar jag, att jag inte är nöjd med mig själv. Ska försöka viga sommaren till att *hitta mig själv* och bli en bättre version av mig själv. Känns klyschigt men ändå lite peppigt.

      Oh ja och jag stör mig på att jag stör mig! It runs in the family och mitt mål är att bryta cirkeln och inte föra denna hemska egenskap vidare till framtida ungar.

        Samma här. Stör mig på främlingar, inte så mycket på familj och vänner

        Men JA same, mina föräldrar stör sig på alla och det irriterar mig jättemycket men jag är ju likadan?! Usch, vilken hemsk insikt. Jag ÄR som dom. Måste verkligen också försöka bryta denna onda cirkeln haha!

          Insikt är ett första och stort steg iallafall ?

      Ja och det är bara att acceptera att det är sådan man är.

      Ja, stör mig framförallt på människor på stan. Vet inte vad som hände med att ta hänsyn??? Nu är det ”JAG går här och tänker absolut inte flytta på mig.” Jag, jag, jag, jag.

      Är egentligen en person som verkligen försöker ta hänsyn och göra som jag är uppfostrad, jag är såklart ingen ängel men har alltid gjort så gott jag kan. Men börjar mer och mer känna ”varför ska jag när ingen annan”.

      Just nu stör jag mig dock mest på att folk där jag bor inte verkar ta corona på allvar. Åker förbi matbutiker och det är totalt knökat utanför.

        +1000000 på denna.

      Exakt samma här. Läste någonstans att det kan ha att göra med att man har höga krav på sig själv och därtill sin omgivning? Kommer från en bakgrund med väldigt kritiska föräldrar, så jag har samma tankar. Önskar att man kunde sluta irritera mig så lätt på andra, haha.

        Men gud har inte tänkt på detta men det stämmer nu! Har enorm prestationsångest och tror fan detta är en av skälen till att jag stör mig på andra! Tack! Obs ej TS men ändå!

          Haha ingen fara! ❤️ hoppas vi alla hittar någon bra lösning på detta!

            Det stör mig inte att jag stör mig på folk.

      Jag stör mig på folk men är inte avundsjuk ?

      Nej. Känner att jag har bra förståelse för att folk är olika…

      Orkar verkligen inte bry mig om random folk tillräckligt för att störa mig ? Dom finns där som ett bakgrundsbrus i livet.
      Herregud vad deprimerande det lät, ber om ursäkt i förväg ?

        Låter skönt.

      Nu i coronatider stör jag min extra mycket på folk. De som inte har vett att hålla avstånd alltså och som fnyser då man säger till. Jävla idioter är vad dom är!

      Bara på de som är högljudda och inte håller avstånd, tänker inte lägga energi på andra annars. Palla bry sig så mycket.

      Jag stör mig på gnälligt folk, tex folk som seriöst gråter och beter sig som om deras liv gått under för att dem inte kan åka utomlands på semester i sommar. Eller som gråter för att dem inte kan tävla i år utan får vänta tills nästa år, dem gråter för att dem inte får tävla medans folk dör (jag förstår folk som tjänar sin inkomst på att tävla, det är inte dem jag stör mig på, dem jag stör mig på är dem som tävlar för kul hobby och inte för inkomst)
      Eller kvinnan som kommenterade här på BB tidigare ang att hon var isolerad i 5 år pga ensamstående med barn och arbetslös, och tyckte det var skönt nu med Corona så andra fick känna på hur det var att leva som henne, sånt stör mig då man kan vara ensam med barn och arbetslös utan att vara isolerad, känner bara, sluta gnäll och ta tag i ditt liv och gör det du vill då om du nu är så missnöjd med ditt liv. Att åka till en grillplats med barnen, eller vandra i skogen, eller leka i en park, mm har man råd med, man behöver inte sitta inlåst hemma bara för att man har barn.

      Dock håller jag öppet tyst om det och låter folk gnälla om dem vill, men mitt inre suckar högt när folk gnäller konstant

    Vi funderar på att renovera vårt badrum. Det är från -81 och är verkligen dags att byta ut ytskikten. Tanken är att lägga ny våtrumsmatta på golv och väggar, ej kakel. Toaletten är liten, ca 2×4 meter, utrustad med toalett, handfat, dusch/duschkabin.
    Har du gjort en liknande renovering, vad kostade det?

      Renoverade ett badrum från 86 för ett par år sedan i den storleken. Helkaklat, tvätt och torktumlare, duschvägg + fixade golvbrunnen. Gick på 120 k kanske men då körde vi en del ”lyx” grejer för att höja värdet på loggan typ golvvärme, vägghängd toa, dolda rör osv.

        Tack för ditt svar!
        Golvvärme ska vi nog inte ha, min man är övernojig över dolda vattenledningar (typ golvvärmeslingor) så tyvärr inte den lyxen även om det hade varit väldigt skönt med golvvärme. Vi behöver eventuellt bila i golvet en aning (dvs åtgärda lutningen kring golvbrunnen) men det beror också på lite vilken typ av dusch vi väljer. Duschkabin = behövs ingen lutning. Duschvägg/vikbara dörrar = lutning.

        Vi är i planeringsstadiet fortfarande och ska begära offerter från några olika företag framöver.

          Varför är ham rädd för dolda rör? Golvvärmesalingor har ju en livslängd på 400 år och är inte svåra att byta pga att de har ett innerrör som lätt kan bytas utan att behöva bila hela golvet

      Våra vänner gjorde det nyligen, dock med helkaklat och det gick på 150

      En toalett på 2×4m?? Skulle snarare säga världens största. ?

        Haha! Absolut! Det är inga bråk när man sitter på toa och resten av familjen blir kissnödiga samtidigt, alla ryms på en egen sektion av toaringen! ?

      Vi gjorde det förra året. Bytte ut precis allt, gipsskivor, el, tak och golvskivor mm. Vi valde våtrumsmatta och la elektrisk golvvärme. Gick på ca 70.000 allt som allt. Men då behövde vi inte hyra in någon snickare vilket gjorde att vi sparade in en hel del.

      Har precis gjort detta i ett badrum med samma storlek. Bytte golvmattan samt satte upp våtrumsmattor på väggen. Även golvbrunnen byttes (för gammal) och taket målades. Detta plus nedmontering av inredning och att sätta upp ny inredning kostade 23000 efter ROT-avdrag för hantverkarens arbete. Sen köpte jag till lite nya badrumsmöbler, lampor (med installation av elektriker), badrumsfläkt osv., så totalsumman kommer att ligga nånstans runt 30+ tror jag.

    Vad är det som tar sådan tid? Exempel: Helen Torsgården lägger upp en 25-30 min vlogg per vecka. Vad är det utanför vloggandet som slukar massa tid? Jag har lite svårt att förstå varför man bara hinner producera 25-30 vloggmaterial när arbetstiden är 40 timmar (om hon nu jobbar det). Undrar genuint

      Har vi inte redan diskuterat detta under ett annat inlägg? Helen verkar störa dig orimligt mycket om du forfarande ältar. Move on!

        Men snälla, jag har aldrig ställt en fråga om Helen innan? Jag ställde en fråga om influenceryrket (mer specifikt de som vloggar på youtube) och tog Helen Torsgården som ett konkret exempel för det är bara hon som jag aktivt följer

        Jo tror det var nån typ förra veckan som tog upp det. Om man stör sig är det ju bara att sluta titta och/eller följa.

        Om en kommentar, eller två, på nätet irriterar dig såpass mycket att du måste kommentera att det irriterar dig kanske det är du som borde ”move on”…

        Alla är inte inne på alla inlägg 🙂

      Det är ju knappast så att han endast filmar 20-30 min och sen bara slänger upp det på youtube. Hon filmer ju hela dagar, ofta flera dagar i rad och ska sen gå igenom allt material för att sålla ut det som är mest intressant och relevant.

      Man får även ha i åtanke att saker hon gör tar troligtvis lite längre tid pga att hon ska ställa upp kamera och stativ i olika vinklar etc, ibland kanske hon till och med behöver göra omtagningar ??‍♀️

      Jag tycker generellt att hon framstår som en ganska bekväm och lite lat person, så kan tänka mig att det mesta tar lång tid då ?

        What?! Har aldrig uppfattat henne som lat, tycker hon verkar fixa med saker precis hela dagarna! ?

          Och jag tycker bara hon klagar över hur mycket hon måste göra hela tiden. Det som många gör på sin fritid utöver sina jobb är liksom det som är Helens jobb, dvs filma när man matar djur och barn typ…

      Hennes barn verkar ganska krävande, långa nattningar, hon verkar jämt vara trött.

      Vet inte om hon redigerar sina vloggar själv?! De tar ju nog mer tid än man tror. Sen spelar de väl ofta in små snuttar hela dagen. Det går nog åt en del tid att svara på Mail hon förfrågningar

      Vad menar du ”arbetstiden är 40 timmar”? Som egenföretagare jobbar man väl hur mycket eller lite man vill?

        Jag är inte TS men det står ju ”om hon nu jobbar det”

    Hjälp!! pga av sjukdom och medicinering är mitt hår helt glanslöst Snälla har du något tips på produkter så jag får tillbaka glansen. Hatar när det är så matt. Tack!! ??

      Eleni & chris hårolja (finns på Nikita) är magisk

        Ok ska kolla upp. Gärna mer tips.

      Aussie Miracle Shine shampoo balsam. Kanske inte mirakel lösning men tycker absolut det gör skillnad!

      REF Stockholm har bra stylingprodukter med glans i, tex smooth down (om du samtidigt vill ha rakt hår) eller curl power (om du vill framhäva lockar/självfall).
      Sen oljor såklart (finns mängder), men också dry oil från Icon, oljesprayen från Kérastase eller shimmer.me från Kevin Murphy ☺️

      Elevens shine gloss sprej

      Testa att använda produkter för färgat hår ett tag. De är extra vårdande. Tänker mig att ditt hår blivit matt pga uttorkning. Då kan det behöva vård och fukt. Många styling produkter lägger sig bara på ytan och ger en kosmetisk effekt men testa ett schampo och balsam för färgat hår några veckor. När man inte behöver den typen av vård blir håret helt inoljat efter några månaders användning men ditt hår blir kanske precis så balanserat som du vill ha det. Sen kan du säkert gå över till vanligt schampo igen.

    ni som har haft magsår, hur kändes det, vilka symptom hade ni, när hur länge osv?

      Det var hemskt! Tyckte illamåendet var värre än själva smärtorna då jag hatar att må illa. Annars smärta högt i magen, växlar mellan molande och huggande värk. Fick ont när jag åt, fick ont när jag inte åt. Mörkare avföring.

      Gick nog ett halvår innan jag uppsökte vård och fick kämpa en hel del för en gastroskopi. Åt omeprazol + novalucol sedan innan, vilket inte hjälpte så fick byta medicin. Allt som allt hade jag kanske magsår i 1,5-2 år men blev bättre inom 4 veckor efter jag fick ett annat medel.

      Bättre nu men får lättare problem med magen.

      Illamående och (blodiga) kräkningar till och från. Mycket halsbränna. Högt sittande magsmärta. Enormt känslig mage beroende på vilken mat jag åt.
      Hade milda besvär (halsbränna och ont i magen) i någon månad, när jag började få problem med blodblandade kräkningar och svårare smärta sökte jag vård.

      Fick behandling (först inneliggande på sjukhus, sedan hem) och åt sedan Esomeprazol i flera månader.
      Nu är det ca 7 år sedan jag hade magsåret, men har fortfarande känsligare mage än innan magsåret. Tar Esomeprazol, Samarin och Novalucol vid behov mot besvären.

    Bra idé för ”kalas” för 11 årig pojke? Han ska bjuda 4 kompisar, som ändå är här efter skolan i princip varje dag. Han vill bjuda på middag och sen göra något kul hemma. Han inte ha filmkväll.

      En liten ”coolare” skattjakt.
      Typ ett escape room fast hemma

      Inspireras av hans idoler eller favoritfilm och utgå därifrån med tema och lekar/äventyr/uppdrag

      Skattjakt! I flera kluriga steg man behöver samarbeta för att få till.
      Har haft massa varianter, samla bokstäver till ledtråd som är tex ”under trappan”, där letar de fram en karta, med den hittar de en ny ledtråd etc

    Skrev en kommentar tidigare i veckan men fick inga svar då jag antar att det var för sent. Om folk bara var ointresserade ber jag om ursäkt för upprepad fråga. Men vad är den saltadte lakritsen som finns?

      Turkisk peber eller djungelvrål kanske?

        Haha, men nej djungelvrål är ju jätte sött. Älskar turkisk men det är mer starkt än salt tänker jag. ?

      Isländsk

      Piratpengar.

        +1 på den, men finns väl knappt i Sverige?

      Såg at Lakrids från Bülow hade någon supersalt mix där du häller i ”saltet” i en burk med lakrits (tror den hette Skeleton Shake). Inte testat men kanske kan vara top-10 åtminstone?

        Den är såååå salt! Och god!

      Dollarstore hade någon som hette typ blackout eller liknande i karamellform. Jättesalt tills man tagit sig igenom yttrelagret, sen lite tråkig. Drömkaramellen är supersalt yttre, tyrkisk peber karamell och sedan fylld med massa salmiak salt och tyrkisk peber pulver. Vattnas i munnen bara jag tänker på det!!

      Annars kan du ju beställa hem salmiaksalt och någon gång lakritsklubba och dippa ?

      Kolla in Lakritsrotens hemsida, där finns det en väldigt salt variant!

    Inte något jag har tänkt på. Däremot tycker jag hon verkar vara en väldigt, väldigt otrevlig människa…

      Hon verkar så otroligt jävla dryg! Hon var ju direkt oförskämd under bröllopsplaneringen. Och så detta ständiga resting bitch face…

      Medhåll

    Bästa bus:en till ansiktet? Läst att Ida Wargs är bra och den har ju ett rimligt pris men tycker så illa om henne att jag helst köper ngn annan ? tips?

      Marc Inbane!

        Vilken?

          Sprayen! Spraya på, gnid in med handske som köpes till. I princip omöjligt att misslyckas ?

      Sunkissed från ACO. Funkar super!

        Älskar aco. Köper det mesta därifrån.

      John Reads ansiktsspray. Bara att spraya på.

      Bondi sands 3h express ✌?

      L300 gradual tan! Som en vanlig ansiktskräm men ger färg. Billig och bra! Har någon testat James reed face tan dark? Fick ni finnar av den? Skulle vilja ha en som ger lite mörkare färg.

      Kicks har en jättebra som man kan bygga upp flera dagar i rad. Gradual tan tror jag den heter. Luktar dock ganska mycket bus

    Omg ja! Tror hon använder en concealer som inte passar med foundationen eller ngt.

    Tips för att behandla samt förebygga pormaskar?

      Blekning mot ansiktsbehåring!!! Använder den som en mask. Väteperoxid är grymt.

      Testa att gå till en hudterapeut för en ansiktsbehandling, så tömmer hen porerna och du kan få hjälp av ett proffs 🙂

      Foreo efter smink, rengöring som passar, regelbunden exfoliering, bha, aha, niacinamide

      En exfoliering av Aha och bha

    Kan ni berätta om roliga/pinsamma saker ni varit med om/gjort? Behöver ett gott skratt ikväll! ?

    jag kan dela med mig när när jag och min man var på smekmånad för några år sedan och skulle äta på den absolut finaste restaurangen på ön och när kyparen säger ”Welcome” så svarar jag ”Welcome” med en liten nick. Kyparen ba ”??????”. Vi skrattade gott när vi satte oss. Det sjuka var att dagen efter skulle vi äta på en mer laidback restaurang så när servitören kommer och ba ”Whats up guys??” Vad svarar jag honom då? Jo, ”whats up guys??”. ? Vet inte vad som hände men vi skrattar än idag åt det. ?

      WOW! Det var verkligen sååå sjukt!!

        Inte särskilt snällt svar

        Dora, bitterhet är som att dricka gift och tro att alla andra blir förgiftade. ??‍♀️

        Gå och lägg dig eller gör något roligt. Du verkar behöva det.

        He he, du är ju rolig! 😀

        Jag skrattade högt rakt ut iallafall haha

          Åt ts alltså, inte åt surisen

          Jag med ?

      Kul ju! Precis sånt där jag förstår man skrattar åt även flera år senare!?

      Det sjukaste jag har varit med om i närtid är att Dora väljer att sprida giftig stämning i nästintill varje kommentarsfält här just nu ?

        Tänker att om man inte matar trollet så tappar trollet intresse. Förhoppningsvis.

          Du har rätt!

        ”Varje kommentarsfält” ? du behöver jobba på din matematiska förmåga

          För en gångs skull har du rätt, jag suger på matte. Är så glad att jag aldrig behöver öppna en mattebok igen ?

          ”Nästintill varje kommentarsfält” du borde öva på din läsförståelse

            Du behöver också träna på din matematiska förmåga.

        Jag börjar gilla Dora. Hon får mig som oftast känner mig bitter att känna mig FETT positiv och härlig i jämförelse haha

        Tycker det är lite kul på något sätt. Balanserar upp. Hon är egentligen ganska harmlös.

      En tråd på flashback om folks största sociala snedsteg:
      https://www.flashback.org/t758145

      En grej jag gjorde i somras när jag var ute på ärenden där jag bor, på första gången på ett tag då jag hade legat på sjukhus i samband med operation. Ser min sjukgymnast och skyndar fram för att glatt utropa HEJ!!!! till henne och någon hon pratade med. De tittar förvirrat på mig och säger lite osäkert hej tillbaka och då ser jag att det inte är min sjukgymnast, jag nickar lite lätt och skyndar vidare…

      Det där har man gjort ett par gånger, personalen säger ”smaklig måltid” och man ba ”desamma”. Dock tycker jag inte att det är pinsamt.
      En grej som jag tycker är pinsam nu såhär flera år efter är, det var halloween och jag hade klätt ut mig till djävulen. Sitter på tunnelbanan med flera vänner som också är utklädda. En okänd kille försöker få min uppmärksamhet och sen säger han ”du ser för (d)jävlig ut”. Och jag blev så kränkt, mina kompisar också. Vi gick därifrån och satte oss längre bort. hahahha nu fattar jag ju att han spela på ordet där men ja, han måste ju undrat hur många hjärnceller vi hade allihopa. ?

        Hahaha den raggningsrepliken föll platt

      Slängde cykelnyckeln i kollekten i kyrkan och var tvungen att gå till sakristian och be prästen gräva upp den ur håven efteråt…

        Hahahhaa något sånt hade kunnat hända mig

      Kommer spontant å tänka på gången jag var och handlade på Hemköp. Skulle betala och var så inställd att kassörskan skulle säga ”vad det något mer?”. Men hon säger istället ”då blir det XX kronor”, varav jag svarar ”Nej tack”.
      Vet inte vad som hände i huvudet men betalade snabbt och gick därifrån o skämdes

        När jag var tankspridd på Hemköp slutade det med att jag ställde hela korgen på bandet. Hon i kassan bara ”det händer hela tiden” när hon såg att jag skämdes samma sekund som jag insåg vad jag höll på med.
        Jag trodde inte på henne, men jag uppskattar hennes försök till mindre skam för min del haha

          Hahaha! ?

        Wow.. piiiiiiiiiiiiiin asså aboow. Omg asso wur.
        ”Nej tack” asså shit va PIN PIN!!
        Pinigt ja dör omg m!!’

      På vår smekmånad for vi till NYC. Som en sann bonne på utflykt till stan så pekade jag med hela armen och slog av glasögonen på en stackars kille som gick snett bakom mig. Min man skrattade resten av veckan. Typ.

    Jag har haft mycket ångest sedan mina tidigare tonår, jag klarar mig rätt bra i vardagslivet idag men det är vissa sjukt jobbiga saker som är återkommande. Vill veta om någon känner igen sig och/eller har tips till hur man tacklar detta…

    För det första så förutsätter jag typ att ish alla ogillar mig, tills jag fått en riktig bekräftelse på att det inte är så. Har förstått att det kan hänga samman med ångesten men jag tror på riktigt att folk stör sig på mig, att ingen vill vara min vän och att jag är ”svår” att tycka om. Jag stöter gärna bort folk tidigt för då känns det bättre för mig. Jag var också ny i Sverige som 7-8 åring och var den som kanske stack ut i klassen då jag kom från en annan kultur, hade lite konstiga kläder då min mamma var ensamstående och jag i princip ärvde allt från andra bekantas barn. Jag tror att det också är en bidragande faktor till att jag gärna känner mig som ett ufo eller att jag blir misstänksam gentemot andra, tror att de ogillar mig eller rent av gör narr av mig bakom min rygg fast att det inte är något som tyder på detta. Detta har gjort att jag har väldigt få vänner, vilket jag börjat tyckt är jobbigt då jag är en väldigt social person och framförallt en otroligt lojal vän. Men jag tror inte att folk vill vara min vän så jag stöter bort dem = jag har jättesvårt att knyta nya kontakter??? Låtter det helt jättekonstigt eller kan någon känna igen sig?

      Japp, säger bara terapi terapi och sen lite terapi på det

      Klart att folk ogillar en innan de har fått en chans att gilla en.

        Nej de flesta är faktiskt inte som du som ogillar alla människor utan anledning.

        Wtf? Snälla kan du inte bara dra härifrån med dina taskiga, Bittra kommentarer? Nej, de flesta normala människor ogillar inte folk de inte känner.

      Låter inte konstigt, du försvarar dig mot ”faror” som förmodligen inte finns.

      Rekommenderar att gå i terapi ?

      Jag känner exakt samma. Förutsätter att alla ogillar mig, även kompisar. Har ändå en del kompisar men har svårt att knyta riktigt nära kontakter. Har svårt att höra av mig till folk då jag tror att alla bara tycker det är irriterande om jag hör av mig. De enda jag inte känner så här med är mina absolut närmaste få vänner som jag vet älskar mig. Har fått otroligt mycket ångest kring detta under Corona då jag just inte hör av mig till folk och känner att jag tappar kontakten med vissa.

      Känner verkligen igen mig! Jag skäms tex för att träffa gamla klasskompisar, kollegor etc för jag tänker alltid att ”dom måste ju tycks att jag var knäpp”. Vet inte varför men det är jättejobbigt.

    Asså Gabjoss senaste inlägg där hon berättar att hon både har gjort hål i väggen och skadat F med en snöskrapa eller att hon blev orimligt full.. Varför i hela världen vill man att framtida kunder och arbetsgivare ska kunna läsa om sånt? :O

      Ja, sånt är ju bättre att hålla för dig själv bakom lyckta dörrar.

      Ja sådant sku jag undvika att berätta. Jag personligen skulle verkligen inte vilja ha en mäklare som inte kan tygla sin ilska.

      Jag skulle aldrig i livet ens tänka mig att skada min fästman med en snöskrapa eller slå ett hål i väggen bara för att jag är arg. Har hon ingen kontroll över hur hon agerar?

      Hon blir bara barnsligare och barnsligare. I början av bloggen skulle hon framställa sig som mogen och vuxen mamma, nu drar det mer och mer åt osäker fjortis..

        Totally, hon gjorde sig av med den perfekta familjepappan Fjodor för att festa runt, med tanke på hur hon har framställt sig själv i bloggen tidigare, som älskare av kärnfamiljen osv så blev jag så full av skratt när jag googla den här paradise hotel ynglingen hon har en crush på (kollar inte på Paradise hotel, vill gärna ha mina hjärnceller i behåll), så det är alltså den typen av kille hon vill ha nu, det ultimata beviset på att hon nu leker av sig vilket hon aldrig hann göra när hon var yngre för hon var så snabb med att leka vuxen och bilda familj… Oh well….

    Jag har pratat med min psykolog mycket om att jag nog blev utsatt för sexuella övergrepp eller våldtäkt för några år sen. Jag tror jag levt lite i förnekelse kring detta och tänkt att ”men han höll aldrig i mig, jag kunde gått” och sådär. Och det gjorde jag ju inte för jag var rädd. Det var en pojkvän och detta hände flera gånger. Jag sa att jag inte ville men han tjatade eller blev vansinnig tills han fick sin vilja igenom. Nu när jag ska försöka smälta att jag är ”en som blivit våldtagen” så mår jag så jävla dåligt. Alltså jag mår SÅ jävla dåligt över detta. Ni som blivit våldtagna, hur mår ni idag? Kommer man komma över detta? Ha en normal relation till sex igen?

    Och snälla inga elaka kommentarer eller ifrågasättande tack, tagit mig 4 år att bara komma till att erkänna att jag blivit utsatt sexuellt ?

      Känner igen mig på pricken. Tog mig flera år att acceptera faktumet att det hade hänt för jag hade väl inställningen att våldtäkt inte skulle hända mig. Efter mer än två års terapi så kan jag nu säga att jag inte reflekterar eller ser på det ”på det sättet”, men det kommer nog alltid vara mer eller mindre närvarande. Min relation till sex förbättras hela tiden men det går i perioder, ibland är det svårare. Skulle nog säga att mina tankar kring detta har säkert minskat 95% det senaste året. <3 Det kan med andra ord bli mycket, mycket bättre!

      Stor kram, ta hand om dig!

        Stort tack för ditt fina svar och ledsen att det hänt dig också ❤️ Jag har också tänkt att det inte kommer hända mig (men vem tänker jo men mig kommer det hända??). Jag tror min bild av våldtäkt var väldigt tagen ur litteratur och film också. Har inte förstått att det kan komma i lite olika former. Jag har gått i terapi för detta i ett år nu, men det är först nu jag har kunnat prata med min psykolog om det med sexet. Det har alltså tagit mig ett års terapi att bara kunna berätta vad som hänt. Ingen av mina vänner vet detta, inte min familj. Bara min psykolog och min sambo. Känns så jävla dumt nu också att ba ”hej allihopa jag blev våldtagen för fyra år sen har jag förstått nu.” Känner mig SÅ JÄVLA dum bara. Men din kommentar skänker lite hopp iaf, tack ❤️

      Fruktansvärt vad du behövt gå igenom. ?

      Länkar ett gammalt inlägg jag skrivit om just det här i min blogg: http://www.sofiavaha.se/2018/10/sju-och-ett-halvt-ar-efter-valdtakten.html?m=0

        Tack, ska läsa senare ❤️❤️

      Jag har ingen erfarenhet av just våldtäkt, men annan typ av våld i hemmet av min dåvarande. Det tog tid för mig också att erkänna att jag var ett offer, både inför mig själv och andra. Mådde oerhört dåligt och klandrade mig själv så mycket. Jag mår idag bra, framförallt eftersom att jag har insett det här:
      Han var en vuxen, myndig person med ansvar över sina egna handlingar och beteende. Det var HANS fel att han inte kunde hantera sina känslor på ett bra sätt, ingen annans. Han hade ett val att tex prata med mig eller lämna mig om han inte stod ut, men HAN valde en annan lösning, inte jag. Han förtjänade inte min tystnad och därför började jag prata om det, och det blev lättare att prata om ju mindre skam och skuld jag kände, för det var ju hans fel.

      Det är exakt samma sak med din våldtäktsman. Hans jävla fel och hans jävla skam. När du inser att det är totalt hans fel och att du vart med om något som kan hända alla, så tror jag att du kan ha sex precis som vanligt. Med någon som behandlar dig som han ska.
      Du kommer må bättre, det lovar jag dig! ♥️

        Tack snälla du, vilket jättefint och klokt svar. Mitt största problem med den här förnekelsen har varit att jag nog blivit manipulerad av honom. Eller, min psykolog säger att det ÄR så iaf ?. Så jag har tagit på mig all skuld. För allt. Allt är mitt fel medans han var felfri typ. Jag hoppas jag kommer dit en dag, där du är. Tack ❤️

          Det är jag helt säker på att du kommer göra. När det har gått längre tid så kommer du kunna se allt från ett helikopterperspektiv mer och mer, det gör man ju inte när man är mitt i det. Det kan ta en stund innan man gör det också, man är ju så förvirrad när man kommit ur en sådan situation. När man väl försår helheten så inser man att man hela tiden har förtjänat bättre. Det är värt allt kämpande, för du kommer garanterat komma ut starkare på andra sidan!

      Mitt ex begick övergrepp mot mig som jag tyvärr började inse 1 år efter att vi hade gjort slut. Jag har kommit över det. Men jag dejtade nån några månader efter mitt ex och han utnyttja mig. Tafsa på mig och han var äckligt grov när man kysstes. Gjorde sjuka saker. Bad honom att jag inte ville göra grejer (vi träffades bara 1a veckan så man dejtade bara, dock hade han mycket krav). Jag insåg att han sexuellt trakasserade Mig men jag fortsatte besöka honom och jag tror att det hade med att jag var så ensam. Över just denna idiots handlingar har jag inte kommit över det till 100%. Känner mig äcklad och typ skäms över det. ??
      Har gått ca 6 år.

    Oj, hur ser du själv ut?

      F*cking fab

    Har dykt in i homeopati av en slump (läst om det alltså). Någon som har provat? Funkar/funkar ej? Verkar finnas två starka läger, antingen att det är ett mirakel eller bullshit ?

      Mja placebo är ju en riktig effekt så tror man tillräckligt på det, så visst varför inte, om man mår bättre.

        Tänkte om man bortser från placebo ?

      Ju mer man späder ut en aktiv ingrediens desto större effekt har den, verkar det vettigt tycker du? Så om man ska få en rejäl kick av sitt kaffe ska det vara så svagt som möjligt, så utspätt att det inte finns en enda kaffemolekyl kvar?

        Nej, jag tycker ju att det låter orimligt men samtidigt finns det så många som blir hjälpta. Och det är inte bara utspädda grejer om jag har förstått det rätt? ?

    Fler som är äcklade av sina egna kroppar? Kan inte ligga i soffan utan byxor utan att äcklas av mina lår.

      Hur gör du i duschen eller när du behöver gå på toaletten? Gissar att dina ben är bara då?

      Har varit men försöker att fokusera mer på vad min kropp gör för mig än hur den ser ut. Har varit riktigt dålig fysiskt i över ett år nu, att kroppen fungerar som den ska är ovärderligt, men förstår att det kan vara svårt att tänka så.

      Fyfan va du kommer att sakna dina fula ben när du blir äldre och har ont överallt. Var tacksam!

      Ja =( Lägre delen av magen, kan inte sitta utan att försöka dölja. Eller ha kläder som inte sitter tajt där. Och min man skulle aldrig någonsin få ta på magen. Kan visa mig naken och så men han får inte ta på den.

      Ja jo det är klart att man kunde vara lite snyggare, men vem bryr sig om det? Egentligen. Jag tycker inte mer om en vän för att den plötsligt har gått ner några kilo. Jag är tacksam för att min kropp fungerar och att jag är frisk. Men det blir kanske så när man har närstående som lever med smärtor och skador.

      Japp, men skulle tro att de flesta äcklas av min kropp (fetma)

      Ja, innan jag började träna som en galning och fick en ”perfekt” kropp kunde jag äcklas. Nu äcklad jag aldrig.

      Varför äcklas du?
      Har du gjort det länge eller något som kommit nyss?
      Känner typ så vid ägglossning.
      Men i tonåren hatade jag min kropp konstant och ville bara operera, träna och svälta mig.

      ❤️

    Någon som Aftonbladet +?
    Blev nyfiken på artikeln om smittorisk på olika ställen.

      Den innehåller garanterat noll fakta. Smittrisk hög = många människor trånga utrymmen. Smittorisk låg = få människor större utrymmen. Noll smittorisk = total isolering. Nog faktiskt inte svårare än så.

      Läste den, det var egentligen inte nytt som man inte redan visste. Typ att det är hög smittrisk att fest/sitta i en trång bar, men låg smittrisk att vara ute i en park.

        Överraskande…

      Tveksam att AB har svaret på det…

      Här är en artikel om smitta i olika situationer:
      https://www.cbc.ca/news/health/coronavirus-canada-spread-risk-covid-1.5572505

    Hej! jag undrar om det är någon som har lite ”husmorsknep” mot celluliter? jag tar studenten om ca 2 veckor så det kanske är försent att göra något åt det, men tänkte om det fanns någon quickfix 🙂 har läst att massage ska funka som en kortvarig lösning, är det någon som har erfarenhet av det? ha en jättetrevlig lördagkväll allihopa❤️

      En riktig solbränna är nog det du kan göra såhär med endast 2 veckor kvar. Blir helt klart skillnad!

      Haha min älskade dokumentär på svt play hävdar att det bästa sättet mot celluliter är torrborstning med en special borste. Hittade på lyko. Det näst bästa alternativet var koffeinsalva å smörja in

      Blir det studentfirande ens?

        ja, på min skola blir det ett firande, dock anpassat efter restriktioner osv☺️

          Jaha ok!

          Var sitter celluliter som syns på studentfirande? Eller, hur ser studentmodet ut nuförtin?

            i mitt fall är det nederdelen på låren eller hur man nu ska förklara, alltså över knäna. Ska ha en klänning som täcker större delen av knäna så det är inte så mycket som syns egentligen?

              större delen av låren ska det såklart vara, inte knäna

        Det är väl lov att fira ihop med sina celluliter?

          ja det får vi hoppas för jag lär inte bli av med alla i tid till studenten 😉

      Promenader, löpning och kanske skrubba/massera kroppen där man har dem. Upplever iaf själv att de försvinner lite när jag tränar hårt.

      Dock är det absolut ingen som tänker (ah, undantag finns men vem bryr sig) på det så jag tycker inte du ska göra det heller.? kan ärligt säga att jag blev påmind om att jag har lite först när jag läste din kommentar. Visserligen tyckte jag inte om dem när jag var yngre, men ju mer jag läst att det är normalt, alla har dem, ingen bryr sig osv, så har jag glömt bort att de finns. Så jag hoppas du kan göra samma, annars, konditionsträna.?

        tack! tror också att det är så att man tänker på dem mest själv, men blev så påmind avser när jag tog på mig klänningen. Brukar inte granska mina ben så noga i vanliga fall haha

      Jag lovar att ingen kommer att tänka på det, du kommer vara supersnygg och glad i din fina klänning! ❤️

        men tack fina du❤️

      Jag måste va den enda kvinnan i hela världen typ? Att totalt skita i celluliter. Har aldrig förstått varför folk bryr sig om sånt.

        Nej, du är inte ensam. Kropp är kropp, min funkar – det är coolt.

      Lägg krutet på att göra en riktigt snygg make så kommer varken du eller nån annan kolla på dina ben.

    Finacea – någon som använt den? NÄR slutar det svida/klia? Står att huden kommer vänja sig och det är bara dag 3, men ändå.

    Kan någon rekommendera en bra stekpanna som inte innehåller farlig teflon nonstick. Helst inte gjutgärn eller järnpanna.

      gjutjärn*

      Ikea har, Senusuell

      Orkar inte kolla upp om våra har ”farlig teflon” men det är de bästa stekpannorna/kastrullerna någonsin. Jag brukar inte gilla att köpa kändisars grejer, men Jamie Olivers köksredskap är så jävla bra! Fick ett set i julklapp och blev fast, kommer nu endast köpa från honom.

        Innehåller ”Skadlig teflon” men håller med dig så bra!! Dock håller bara i 1-2 år innan man behöver byta ut stekpannan. Det är trist att det är en slit och släng produkt.

          Aha vi har haft våra sen julen 2016. Men det kanske är olika hur man använder de. =)

      Scanpan CTX ??

      Greenpan

      Scanpan

    Men vilken fredag!
    Agust D2 released.

      Nä, så bra var den inte

    Biancas dansreklam för Nelly.
    ?????

    När brukar barn lära sig att prata? Kollar på Mimi Höglins vloggar ibland och reagerade på att hennes söner inte pratade så bra, men det kanske är vanligt att barn i treårsåldern inte kan säga mer än typ fyra ord?

      Nej det är inte så vanligt.. Behöver inte va onormalt heller, troligtvis har de kontakt med rätt folk för det.

      Tror hon själv nämnt att de pratar väldigt lite i någon vlogg.

      Är du säker på att det inte är mer än fyra ord? Om det är fyra ords mening låter det rimligt tycker jag. En treåring kan garanterat mer än fyra ord om barnet inte har någon intellektuell funktionsnedsättning. Men kan ha svårt att sätta ihop till meningar.

      Det är jätteolika. ”Normalt” brukar man säga 1 ords meningar vid 1år till 1,5år. Alltså detta menas med att barnet kanske kan säg 10 ord men säger bara ett ord åt gången därav ”ett ords meningar”. Vid 18 mån brukar det öka ganska fort från ett till två- till tre ords meningar. Men vissa hamnar ”efter”.
      Min son hamna efter då det visade sig att han hade vätska i öronen som gjorde att han hörde sämre när han var 1-2 år (opererade in rör sen) men detta gör att han ligger runt 1 år ”efter” i utvecklingen.

        Om man sär skriver var enda ord upp når man en orma mängder ord per men ing!

          Hhhaha fast när jag skrev ihop det så blev det rödmarkerat, så då ändrade jag. Så jag skrev rätt från början då men att det är fel på min rättstavningskontroll. FÖRLÅT!!!!

        Ja alltså vad man ser i hennes vloggar kan barnen bara säga ja, nej, mamma och pappa.

      Dom är ju tvillingar, det sägs att tvillingar kan vara senare med talet för dom kommunicerar med varandra på andra sätt.

      Hon visar ju såklart inte allt på youtube, men dom verkar ha ett väldigt ”enkelt” talspråk med barnen, typ enkla frågor som bara kräver ett ja eller nej svar. Hon visar aldrig att dom sitter ner lugnt och tex läser en bok och pratar eller att dom gör nån lek som uppmuntrar till tal och kommunikation.

        Hon pratar ju dessutom ”bebisspråk” med dom själv.

          Hon pratar bebisspråk med alla

        Har noterat det också, dom leker ofta med barnen men då är det mer jaga runt och busa, jättebra såklart men det bör kanske vägas upp med nåt mer pedagogiskt, typ läsa, räkna, lägga pussel. Men det kanske de gör när kameran är avstängd som du säger, det vet jag inte.

      I tvåårsåldern brukar språket ta fart. I ettårsåldern lägger de mest fokus på att lära sig gå.
      Det är dock viktigt för språkutvecklingen att föräldrarna varje dag pratar med barnet och läser böcker, berättar sagor, sjunger och kör ramsor med det.

    Varför lämnar man sin ettåring på förskola som Michaela Forni ska göra nu, när man tillhör överklassen och har ekonomisk möjlighet att vara hemma minst ett år till? Genuin fråga, inte spydigt menat, utan jag kan bara inte FÖRSTÅ och vill fatta <3
    (Inväntar "för att man viiiiill kanske??"-kommentarer om 3, 2, 1…)

      Träma? Fika? Festa? Fixa naglar? Duh…

      Haha alla är överklass i det här kommentarsfältet. Man är inte det bara för att man har pengar.

        Förlåt, menade egentligen inte att låta så dryg.

        Den ekonomiskt mest gynnade samhällsklassen då, eftersom just pengar var den faktor som var av betydelse i min frågeställning

          Höginkomsttagare kanske?

      Nä det är lite underligt faktiskt. Förstår om man måste pga ekonomi men det är ju inte det optimala för en ettåring.

      För att Folk skaffar barn men vill inte ändra sin livsstil för det…

      Förstår verkligen inte!! Skulle ALDRIG lämna ett barn som är 13 månader på förskolan OM jag inte var tvungen pga ekonomi. Min yngste son är född samma dag som Dante och han ska börja i november och kommer då vara 16 månader och jag har enorm ångest över att han ska börja så tidigt men måste tyvärr då jag inte har möjlighet att vara hemma längre. Ska dock bara ha han 15 timmar på förskola.

      Nu vet jag inte vad Forni faktiskt jobbar med, men hon kanske behövs på jobbet?

      Min son började när han var 14 mån men hade vi haft ekonomi hade antingen jag eller hans pappa varit hemma typ 8-9mån till. Så är med dig i tanken, men tänker att folk kanske har jobb där de behövs. Sen måste jag tillägga att den sämsta tiden att börja förskolan är just vid 1,5år för det är då de flesta barn går igenom den värsta separationsfasen.

        Hon ”jobbar” ju som influencer hallå, väldigt viktigt jobb som hon behövs på haha

      Wow. Mom-shaming i sitt esse.

        Fast varför är detta mom-shaming? Nu riktar sig visserligen TS till Forni då hon är den kända av de båda föräldrarna men båda mamman och pappan i det här fallet dumpar ju av ungen på förinspelat trots god ekonomi och förutsättning till att stanna hemma längre och TS undrar varför man gör så. Det är ju märkligt liksom?

          Dora är 12 år och använder provokation för att få uppmärksamhet. Just move along..

      Vet du jag fattar inte heller! Folk verkar tro att förskolan finns till för att dumpa av barnen så fort som möjligt, men ingen verkar se till barnets bästa. Varför skulle en sån liten unge må bra av det liksom? Vissa måste ju göra så av ekonomiska skäl men i hennes och Ds fall känns det mest som att deras livstil inte hör ihop med att ta hand om ett barn helt enkelt.

        Tydligen tycker Sveriges lag att det är för barns bästa, eftersom de tillåter det. Tror du att alla ettåringar i Sverige mår dåligt eller? Tror du att de gråter hela dagen lång? Suck…

          Sveriges lag tillåter mycket som inte är för barnets bästa… Det är lagligt att servera snabbmakaroner varje dag också, men det betyder ju inte att det bästa inte vore att äta en varierad kost…
          Tycker också det ska vara möjligt att låta sina barn börja så tidigt på förskolan, eftersom alla familjer inte har tillräckligt med inkomst för att klara av en sån ekonomisk smäll som föräldraledigheten kan innebära. I just Fornis fall är ju inte det en faktor.
          De flesta ettåringar i Sverige är btw hemma med en förälder, eftersom man har rätt till relativt lång föräldraledighet här.

            Ganska dålig jämförelse. Det står inte i någon lag att man kan servera snabbmakaroner varje dag, dessutom skulle jag som förskollärare anmäla till socialen om ett barn endast åt snabbmakaroner hemma och inget annat. Bättre jämförelse får du komma med om du vill övertyga mig om annat.

              Skulle du på riktigt anmäla det? Jag har barn och hon äter väldigt selektivt. Men det är inget som oroar varken mig, vår BVC-sköterska eller personalen på förskola.

              Självklart ska man om man arbetar med barn göra orosanmälan men för att barn bara äter en viss grej?

                Men snacka om att ta det bokstavligt talat. Jag menade att om en förälder enbart ger makaroner och aldrig nåt annat och inte verkar tycka att det är ett problem, ja då skulle jag anmäla. För då behöver den föräldern hjälp i sitt föräldrarskap. Självklart märker man om föräldrar kämpar med maten, har själv gjort det i perioder. Lugna ner dig, och ta det inte personligt. Jag tror du fatta vad jag menade från första början…

      För att hon inte pallar med sin egen unge. Finns ensamstående som har sina barn hemma längre med ansträngd ekonomi för att man vill vara hemma med sitt barn/barnet är för litet hur framåt det än är. Förskolan är inte hemma.

        Det är ju ofta för att föräldern lider av svår separationsångest från barnet

        Får också vibbarna av att hon inte pallar med att ta hand om ungen

      Varför är inte pappan föräldraledig ett halvår, om hon har varit hemma ett år?

      Förstår heller inte hur man inte kan nyttja möjligheten om man har den. Själv räknar vi med tight budget för att kunna vara hemma så länge som möjligt med vår lilla som kommer i sommar, med en hel del vända slantar får vi nog ihop 18 månader men då lever vi inte fett under tiden. Om jag hade haft deras ekonomiska förutsättningar hade jag njutit SÅ av att kunna vara hemma länge.

      Hon driver eget. Inte som att potentiella kunder (dvs annonsörer) väntar hur länge som helst. Blir hon passé är det svårt att komma tillbaka från.

        Fast, hon jobbar ju nu fastän hon är föräldraledig? Hon har ju inte pausat sina kanaler, tvärtom… Plus att som någon skrivit ovan, dags för pappan att steppa in då kanske om det är skälet?

          Ja hon har jobbat men hon har knappast kunnat jobba heltid. Jag vet att det ser glassigt ut att vara influenser, men det är en jäkla massa jobb behind the scenes, framförallt med samarbeten. Pappan driver också eget. Ja, det går säkert att lösa föräldraledighet ändå för honom osv, men det är inte helt lätt framförallt i dessa tider att försvinna från sitt företag i ett halvår. Tycker ärligt inte det är en nån grej. Jättekul att många andra väljer att stanna hemma, men alla måste inte göra likadant.

      För att man förväntas fostra ”självständiga” barn. Det innebär att lämna de på förskola o låta andra uppfostra de så fort som möjligt. För att folk påstår att de blir asociala och får problem om inte man sätter de på förskolan. Man prioriterar pengar och lyx och barneen är mer en accessoar än ngt annat.

      Hon kanske bara vill ha lite lugn och ro. Läser hennes blogg ytterst sporadiskt men tycker bara hon gnäller på sitt barn. Så hon har la tröttnat

      Man lämnar sin son för att han ska få träffa andra bebisar och skapa sociala band?
      Och om M.F betalat för förskoleplatsen ser jag inte vad som är problemet?
      Förstår att majoriteten hatar M.F men i pedagogiskt och socialt syfte tycker jag hon gör rätt som lämnar på förskola.
      Är förskolepedagog och ser det som något positivt och som redan nämnt, hon har rätt/ betalat för honom.

    Får man en remiss till en talpedagog om man pratar för fort och otydligt? Inget talfel bara mycket saliv som påverkar talförmågan och uttalet lite.

    En i min närhet hyser rätt främlingsfientliga åsikter och är helt emot ett mångkulturellt samhälle, vilket jag tycker är väldigt inskränkt och inhumant. 🙁 Därför skulle det vara fint att höra era bästa argument FÖR ett mångkulturellt samhälle för att få mer tips på vad jag kan belysa för att få denne person att bli lite mer accepterande i sin attityd. 🙂

      Inhumant?? ????????????????????????????

      Oj blir nog svårt för dig där… kan inte komma på några fördelar alls tyvärr.

      Jag undviker politiska diskussioner med en person jag känner som är likadan…

      Vad tråkigt att ha en sådan person i sin närhet. Tyvärr tror jag att det är svårt att få hem att ändra åsikt. Jag brukar undvika den sortens diskussioner med släkt som man vet tycker så, det tar för mycket energi mot vad det ger. Men om du vill försöka så kan du ju påpeka hur torftigt det skulle vara med bara ursvensk mat (vad är det ens, rovor och fläsk?), bara svensk musik (folkdans?), bara svensk kultur (inga utländska filmer, pjäser, artister osv). Det blir ju ett mycket större och rikare utbud av allt!

        Haha det var det dummaste jag hört på länge! Är det dina argument för invandring och ett mångkulturellt samhälle?? Mat och film??

          Ett mångkulturellt samhälle ger oss starkare motståndskraft mot diverse kroniska och genetiska sjukdomar. De folkslag och civilisationer som genom historien gått under är de som isolerat sig. Genom invandring, influenser och nya gener har nya, starkare samhällen bildats.

            Vad fan dillar du om? Lägg ner drogerna ett tag, du hallucinerar.

            Så Mexikaner är världens hälsosammare folk då? De är de mest blandade folk av alla. Sedan har civilisationer raserats av migrationer. The great fall of Bronze Age Europe, beskriver hur konflikter och svält drev stammar mot Egypten, Farao Ramses dödade flyktingar som försökte ta sig in i riket, alla utom de han tog som slavar. Står beskrivet på en ruinvägg. Flyktingarna skapade sådan oreda i södra Europa och rubt den fertila halvmånen att även de mest civiliserade samhällen i dåtiden föll i kollaps.

      Varför ska du försöka övertyga personen om något du inte ens kan komma på egna argument för? Acceptera att alla inte är som du.

        +100

      Kan inte komma på ett enda argument *för* ett mångkriminellt samhälle, men ett par hundra *mot*.

      Massinvandring är bra för företagen som får tillgång till billig arbetskraft.

      Icke blåögda blonda killar utgör typ 98% av världens alla killar, så kanske du borde flytta istället?

      Är invandrare och känner inte att mixa är optimalt.
      Man blir stark i familjen. Plus att svenskar är tafatta med mycket skräp i sin genetik.
      På 90- talet vara svenskan men män och kvinnor helt klart vackrare och genetiskts tilltalandet. Men folk födda 94-05 ser men ut som sju svåra år och inavel inträffat.
      Min största rädsla är att nån V mina syskon tar en skandinav till man.
      Kommer bli så jävla besviken då.

      Menar Inte att jag hatar svenskar eller vill att svenskarna ska försvinna/ dö ut.
      Uppmuntrar snarare till skandinavisk renhet eftersom det är hur evolutionen tillverkat oss genetiskt.
      Så No hate, alla mina vänner är svenskar och vita okej?
      No hate please!

      Vi tar inte emot flyktingar/invandrare för att Sverige tjänar på det eller behöver det, vi tar emot dem pga humanitära skäl. För det är så man agerar när andra människor flyr ifrån krig.

        Majoriteten flyr inte från krig. De är ekonomiska flyktingar.

    Jag tycker att hon ser mycket äldre ut än 30 , och hon ser ganska ofräsch ut, kanske fel foundation.

    Har precis fått veta att jag fått jobb som sommarvikarie på äldreboende, är förväntansfull men också sjukt nervös. Har 0 erfarenhet av att jobba inom vården. Någon som har tips att dela med sig av?

      Ta det lungt, alla är vi nya någon gång. Hoppas du får komma till ett bra ställe. Är själv undersköterska och arbetar på boende. Mitt tips till dig? Hmm. Det finns inga dumma frågor, så fråga på om allt – det visar bara att du vill lära dig. Och våga prata med dom äldre (ganska högt, många äldre hör dåligt) En del vågar inte prata med dom äldre vilket är lite synd, kommunikation är något utav det viktigaste.

      Grattis till jobbet!

      Jag har börjat min bana som undersköterska och nu är jobbar jag som sjuksköterska sedan många år tillbaka.

      – Efterfråga utbildning inom ergonomi och lyft-/förflyttningsteknik.

      – Utbilda dig/kräv en genomgång gällande basala hygienrutiner. När ska handskar, förkläde, handsprit, ytdesinfektion, handtvätt etc tillämpas. Hygien är EXTREMT viktigt, oavsett Covid-19 eller ej.

      – Se till att du får arbetskläder från arbetsgivaren, alla arbetsplatser har inte kläder till personalen. Det är inte kul att dra hem privata kläder och tvätta det i egen tvättmaskin. Detta hänger givetvis ihop med ovanstående hygienrutiner.

      – Ge de äldre tid. Många är ensamma och personalen hinner tyvärr inte alltid sitta ned med de gamla människorna. Lyssna, prata, fråga. Även många med demensdiagnos kan prata gamla minnen från ungdomen. Detta betyder väldigt mycket för alla individer!

      – Hjälp de äldre, men inte för mycket. Låt de få göra saker i egen takt. Låt de upprätthålla de få funktioner de ibland kanske har. Hjälper man för mycket glömmer de bort vad de klarar av själv.

      Lycka till!

      Ha skinn på näsan.
      Var inte rädd för att ta i.
      Fråga när du är osäker.
      LYSSNA på både boende och kollegor.
      Gå in på Demenscentrum och gör deras ”prov”.
      Om du känner dig trygg, skaffa delegering.
      Var beredd på att du möter människor i jobbet, med mycket känslor, ångest, ilska, glädje, sorg och skratt.
      Var dig själv och lycka till!

      Grattis till ditt sommarjobb! Men…det är fan i mig ett systemfel som tillåter att personer utan någon som helst erfarenhet av vård jobba inom äldreomsorgen. Det visar hur lite vårt samhälle bryr sig om de äldsta.

        Känner samma sak!!

        Men grattis till dig TS, med rätt inställning och intresse av att lära så kan det bli riktigt bra ?

        Ja det är fan skandal!!

        Man behöver heller inte behärska det svenska språket för att få ett arbete inom äldreomsorgen.

          ??‍♀️”Vi förstår inte hur covid kunde drabba våra äldreboenden så hårt”

          Svår matte där….

      Tack så jättemycket för att ni tog er tid att svara, ska ta med mig era tips till jobbstarten 🙂

    Ja jag har också tänkt på det! Sorry to say men lite wt

    Pratat med vårdcentral idag. De hade tid först på onsdag att prata med någon. Fick recept Över telefon.. Fler verkningslösa piller.

    Har skrivit med killen. Bönat och bett om att han ska släppa henne och komma hem. Också verkningslöst.

    Hur blev jag den här tjejen? Har aldrig varit en person som agerar så här. Alltid sett mig som stark och kunnat trycka bort allt jobbigt. Och nu är livet nattsvart pågrund av en kille och den stundande arbetslösheten. Hur fan hamnade jag här. Detta är inte jag. Men helt omöjligt att trycka bort just nu. Vill fly men finns ingenstans att fly där känslorna inte hinner ikapp. Förlåt att jag spyr ut mkg här. Vet att det finns folk med vörre liv. Men just nu känner jag mig totalt värdelös. För mig är detta allvarligt. För mig är detta stort. Han var hela min värld och på några sekunder gick han till att vara någon annans. Varför var han tvungen tt ta just henne. Hon som bor så nära. Hon som har kopplingar till min familj. Hon slm han snackat så mycket skit om. Hade känts lite enklare om det var någon helt annan. Eller ingen. Hade varit jobbigt nog att bara bli dumpad. Men bli dumpad och se killen med grannen. Det överlever jag inte.

      Han må ha henne, men du har oss ?

      ?du är absolut inte värdelös. Lägg aldrig ditt värde i någon annans händer!
      Lev ut dina känslor, men var snäll mot dig själv. Du har inte gjort nåt fel i den här situationen! Sök styrka ur naturen (skogen, vattnet, grönskan och blommor). Du fixar det här.
      Vad fick du för piller fr VC?

      Men du vill ju inte ha honom!!!!!

      Vad fantastisk du är som tog tag i att söka hjälp! Bara DET är ett tecken på att du HAR styrka inom dig, även om det inte känns så <3 utöver att försöka ta hjälp och ta hand om sig så gott man kan så handlar att bli dumpad i princip enbart om att låta tid gå. Även om en viss känsla känns hundra procent just nu så lovar jag dig att du kommer ha minst hundra olika känslor till innan du processat klart detta. Man går från sorg, kanske ånger och självhat, till hopp, till ilska, bitterhet, hämndbegär, sen plötsligt kärlek, nostalgi, saknad…. alltså. Röran av känslor är sjuuuuk i det läge du befinner dig i nu. Så kommer det vara nu. Och imorgon. Och dagen efter det och säkert ett bra tag till framöver. MEN det avtar i perioder, kanske ramlar man ner igen men inte fullt så hårt andra gången. Två steg fram och ett tillbaka. En dag kommer du knalla på som vanligt igen även om den dagen inte är här ännu. Tro mig! Även om det du går igenom är det absolut värsta så är det helt otroligt att vara igenom på andra sidan (du kommer komma dit)

      Du ber någon som dumpat dig att komma tillbaka? Wtf, sök hjälp.

        Tyst snälla. Du tycker säkert ditt liv blir uppfyllt av att vara otrevlig och trolla omkring men detta är sannerligen sämsta tillfället för dig att roa dig själv.
        Okej??

        Tyvärr en helt vanlig och normal reaktion eftersom man är den som blev lämnad kvar med alla känslor. Och jo TS har bett om hjälp.. ?

    Ska vi en gång för alla analysera sönder vad som hänt mellan Maja och Sanna??? Vad tror ni?

      Varför skulle vi göra det?

      NEJ!!!!

      Haha så kul att alla är så anti denna fråga, förstår inte varför?jag hade också velat veta! Vad TROR du kan ha hänt?

        Jag tror det måste vara något löjligt bråk som eskalerat, men kan inte komma på om vad? Kanske om JG påstådda otrohetsaffär? Undrar om dom blir vänner igen…

        Ingen aning om vad som kan ha hänt! Jag diggar båda, fast de nog är väldigt olika. De var ju vänner under Majas bröllop, de verkade även nära under Sannas bröllop. Därefter har något hänt.

      Jag vet vad som hände, bekant med både Maja och Sanna.

        Berätta då!! ??

    Tänker ofta på Tim (Avicii) fortfarande. Hoppas att han har det bra där han är nu. Hans bortgång drabbade mig verkligen oerhört ❤️

      Samma här! Hans bortgång är den som påverkat mig mest utav alla kändisar

        Samma här, fy… ❤

      Jag tänker också ofta på hobom❤️ En kändis vara bortgång berörde mig djupt. Hoppas han har funnit sin frid ?

      Lyssnar bara på hans musik 😀 Den får mig att känna livsglädje och genom den är han fortfarande ständigt närvarande i mitt liv varje dag! Han kommer alltid att leva med oss på ett eller annat sätt <3

      Samma här! Var inget direkt fan innan men diggade honom. Kanske berodde på att jag var på konserten. Den satte djupa spår. Hoppas du har det bra där uppe, Tim. ?❤️

    Kan inte sluta tänka på hur illa till mods jag blev av att se dokumentären ”att rädda ett barn”. Hur är det möjligt att en handfull professionella är övertygade om att pappan är pedofil medan en annan handfull med professionella yrkar på att pappan ska få ensam vårdnad? Och stackars pojken som hamnar i mitten av allt detta!

      Blev nyfiken och googlade dokumentären. Vad tyckte du om denå
      ?, Du går gärna berätta mer om den. Jag blev väldigt nyfiken men blev själv utsatt för övergrepp som 7 åring så vågar inte titta.. . Vill inte bli triggad.

      Skillnad på professionella och ideella. Bry är en ideell förening som ej hade mer information än enbart från mamman.

    Till dig som behöver höra det här: Gör slut!

      Amen??

    Tips på håroljor sökes mot torra och trista hårtoppar. Har Aussies 3 Miracle Oil smooth men tycker inte den fungerar alls.

      Vet inte om de säljer i Sverige men Hask Macadamia Nut Oil är skitbra!

      Orofluido ?? Den heter Elixir nånting…

      Kevin Murphy Young again oil
      L’anza healing oil
      Wella SP luxe oil
      Kerastase (har flera)

      Lanza neem plant serum?

    Att vara ”polish blonde” gör ju inte saken bättre, och ja hon använder för mörk foundation och sminkar sig fortfarande som man gjorde i högstadiet. Kan inte Bianca ge henne lite sminktips?

    Har fått hem min soffa från MIO och det är INTE alls den färgen jag valde? Jag valde en ljusbeige färg och soffan jag fått hem är gråbrun? Kan jag reklamera/lämna tillbaka även om det är en beställningsvara? Jag ska självklart ringa och fråga de imorgon men tänkte om nån annan varit i samma situation.

      Klart du borde kunna reklamera! Du har ju inte fått den varan som du har beställt?

        Tänkte ifall de är ”hårda” mot reklamation när det är en beställningsvara där de har byggt soffan från scratch utifrån min beställning?

          Men det är ju fel?

      Är du säker på att det blivit fel och att det inte är så att det är den lilla ”provlappen” ser mörkare ut när den täcker ett större område? Är ju ofta så med väggfärg tänker jag.

        Tygprovet var mycket ljusare än soffan som jag har fått. Har ändå betalat närmare 14000:-, sjukt tråkigt att färgen inte är som jag tänkt mig. Vad kan jag använda för argument än att färgen är fel?

          Klart att du kan reklamera, kanske blir så att inte hela soffan kan reklameras men att de byter till rätt tyg kodtnadsfritt

          Du ska inte behöva säga mer än att soffan du fått inte överensstämmer med det du beställt.

          Du får ju säga som det är, att tygprover inte stämmer överens med det du har fått hem. Om det dessutom finns möjlighet att på något sätt visa upp (typ genom foto) att tygprover är ljusare än soffan så har du ju ditt på det torra. Dubbelkolla först bara så att det verkligen är rätt färg du beställt!

          De har gjort fel och får självklart ta tillbaka soffan och antingen ge dig en ny med rätt tyg eller ge dig pengarna tillbaka om du hellre vill det.

    Någon här inne som jobbar på Elgiganten?!

    Dumpad – är du här ikväll?
    Tänker på dig och hoppas du är ok ?

      Undrar också!

      Kolla en bit upp.

    Tror ni att Grönan och Liseberg kommer att öppna i år?

      Nope.

      Till jul kanske, eller halloween. Lugnar sig viruset så tror jag absolut att det kommer lösas.??

    Till alla er besserwissers som tror att ni vet allting om allt: Väx upp.

    Tipsar om serien Killing Eve på HBO! Spännande, bra manus, händer mycket, bra skådisar, två grymma kvinnor i huvudrollerna. Och den obehagligaste psykopaten sedan Hannibal Lecter..! Nån som sett?

      Jag och min fästman älskar den serien. Villanelle har t.o.m. dykt upp i flera av mina drömmar sedan dess ?

      Mycket, mycket bra! Tankar varje avsnitt: säsong tre pågår för fullt.

    I förra öppet spår var det en kvinna som skrev om att hon ville ha ett till barn men mannen ville inte, hon blev kallad egoistisk av dom flesta.. Jag sitter i samma båt, jag vill så gärna ha ett till barn, det lixom skriker i mig efter ett till barn innan det är försent. Mannen vill inte ha ett till barn för han vill inte ”börja om” med ett spädbarn igen. Detta tär på mig jättemycket, för jag vill ju vara med honom, jag kommer såklart inte lura han till att skaffa ett till barn, men försöka övertala han det har jag gjort många gånger. Är det verkligen egoistiskt av mig? Det kanske är det, men jag har ju mina behov också. Vi är ju en familj och vi älskar varandra och jag vill inte splittra vår familj, men önskan och längtan efter ett till barn är så stark. Det är så himla jobbigt att vi inte vill samma sak 🙁

      Inte jag som skrev sist men känner exakt samma… tycker inte det är egoistiskt alls att vilja ha ett till barn? Varför skulle de vara det?

        Det är väl alltid egoistiskt att skaffa barn?

          Beror väl på.. Man skaffar ju barn för att man vill (det är väl ioförsig egoistisk att göra som man själv vill) samtidigt så ger man ju liv till en annan person och typ ger upp sitt egna liv för hen (det är väl inte så egoistiskt kan jag tycka)

            Fast barnet har ju ej bett om att bli fött? Det är ju ett eget val

              Det är naturen som vill låta livet fortgå. Vilket är en osjälvisk handling. Man underkastar sig något större än en själv.

        Tillägg, när vi var lite yngre och innan vi skaffade barn och byggde ett liv ihop så ville han ha typ 5 ungar och jag ville ha typ 2. Nu har ju han ändrat sig. Antar att det är såhär dom flesta relationer tar slut, i början vill man ha samma liv, med åren vill man olika. Synd att det ska behöva vara såhär. Jag vill inte behöva acceptera att inte få ett till barn, men jag vill ju inte heller lämna han. Men står det mellan dom två valen så tror jag nog att jag inte kan leva med ett ”tänk om” resten av mitt liv.

          Har inget råd att komma med, vill bara skicka en kram. ❤

      Det är inte egoistisk och vilja ha ett till barn. Det är egoistisk och inte respektera att den andra partern inte vill.

      Det enda du kan göra är och prata med din partner. Berätta varför det är viktigt för dig och be honom förklara varför han intr vill och om det finns saker ni kan jobba med eller om han absolut inte kmr. Ångra sig.. Isf är det bara acceptera, eller göra slut och få fler barn med någon annan om det är så viktigt

        Det är ju just det, jag vill ju ha ett till barn med honom och ingen annan, jag vill inte splittra familjen. Jag vill att vårt barn ska ha sin mamma o pappa och inte nån bonusförälder som säkerligen aldrig kommer älska henne och finnas där för henne som hennes pappa gör. Det är det som är jobbigt, att jag ska behöva antingen acceptera att han inte vill ha fler barn eller skaffa ett till med någon annan. Men det är väl bara så det är.. Och jobbigt det är det. ( även om jag vet att det säkert är ett patetiskt problem för många andra) vet inte vad jag ville med min tråd, bara ventilera tror jag, svaren sitter jag ju på själv. Men tack för svar.

      ”Råka”, relationer är till för att barn ska sättas till världen. Han kommer att anpassa sig.

        När jag var tolv år gammal fick jag tipset av en klasskamrat att ”satsa på skate, det är där pengarna finns”. Denna klasskamrat blev för något år sedan tortyrmördad i Spanien i någon knarkuppgörelse, så hans försök att satsa på skaten gick åt skogen. Jag nämner bara detta för att hans tips var det allra sämsta jag någonsin hört. Ditt tips är tvåa på listan.

          r/thathappened

            Det gjorde det faktiskt, men jag vet ärligt talat inte om han ens försökte satsa på skate. Han var rätt bråkig redan på den tiden så det var inte helt otippat att det skulle gå åt helvete för honom.

              Alltså män som försöker varan skojiga med ”knäppa” anekdoter är så jävla tröttsamt.

              Det är du och den där Erik/Vladimir som kommers med värdelösas historier/ råd och raljerande skit som vara är irriterandet.
              Finner ni nöje i att driva med folk såhär??
              Idjut

                Orka gnälla, låt det passera.

        haha verkligen inte??

        Inte min relation…

      Fasen vilken svår sits!
      Hur gammalt är ert barn nu?
      Min man och jag har båda ändrat oss några svängar ang hur många barn vi ville ha. Det är ju såklart stora beslut. Drömmar är aldrig fel att ha. Att du har den här längtan och drömmen är inte fel av dig. Och jag tycker inte det är givet att just du måste ge upp den drömmen. Vill inte din partner ha fler barn finns väl bara två alternativ. Acceptera det och fortsätta leva tillsammans, eller skaffa ett till barn på egen hand eller tillsammans med någon annan. Om ni som par kommer hålla resten av livet är ju inte heller självklart.

      Ett tag var min man säker på endast ett barn och jag hade en jättestark längtan på ett till barn.

      Vi väntade några år tills vi kände oss mer redo. Kan parterapi vara något? Bara gå dit för att ordentligt prata igenom allt och hur det påverkar er, hur ni tänker mm. Kan vara skönt att träffa någon utifrån som kan guida er i samtalet.

    Vad är det som motiverar er till att träna? Jag tränar för att jag älskar känslan av träningsvärk (finns inget bättre än att bli masserad då, haha) och för att känna mig stark. Känner mig snyggare om jag har en bra träningsperiod, typ som att jag får bättre självkänsla (även om kroppen nog ser likadan ut).

      Ingen motivation alls. Känner bara suck och stänger öronen.

      Helt ärligt? För att jag älskar vara stark och se stark ut. Så förbannat ytligt och tråkigt men det är så det är.

      Motivationen är att jag är så rädd att må dåligt psykiskt eller bli deprimerad så då ser jag till att promenera eller springa. Det tar bara 30 min att springa 5 km sen är man klar och slipper må dåligt.

      Helt klart att jag är snyggare när jag tränar 4 ggr i veckan (min standard) än i perioder jag inte tränar alls. Går lätt upp i vikt dessutom om jag inte tränar.
      Men älskar också känslan av träningsvärk! Av att kläder sitter bra! Det är supernice!

      1. För att jag mår så bra av det. 2. För att inte bli dallrig och gå upp i vikt. Har kämpat för att få en perfekt kropp så jag ger inte upp det.

      För att jag har skador i kroppen, om jag bygger muskler runt dem skadade områdena hjälper dem till att avlasta skadan och minskar smärtan 🙂

    Minns ni 90 tal lister Sabrina tonårshäxans trick när hob knäppte med fingrarna och bytte outfit? Vill kunna göra så fast med mat. Knäppa med fingrarna så är en riktigt god och smaskig rätt serverad.

    Är så hungrig men har ingen ork och fixa något.
    Vad äter ni när ni är hungriga såhär på kvällen och inte orkar laga något avancerat?

      Steker ägg eller gör äggröra, gott med lite tabasco på och rostat bröd.

      Jag har alltid hummus hemma i kylskåpet. Så de dagar jag inte orkar laga något avancerat köper jag bara en baguette och en tomat. Baguette med hummus och tomat + örtsalt är riktigt gott ?

      Såg det slaviskt när jag var yngre.
      Drömde tom att jag var som henne!
      Som jag blev besviken när det inte funkade i irl….
      Netflix borde sååååå ta in den serien ?

    Tips på enkel men god drink som är fruktig och söt? ?

      Schysst ställe i London som du kan inspireras av: https://www.beatone.co.uk/cocktails

      Välj ’Find you mix’, klicka i ’Fruity’ och ’Sweet’, se resultat och läs ingredienserna för de olika drinkarna som dyker upp. Drack en gång en drink där som smakade semla och himmelriket! 🙂

        *’Find your mix

    Tips på att duscha/tvätta håret när man har foten och smalbenet gipsat?

    Tack!

      Jag skulle dra på en plastpåse och tejpa runt. Sedan sitta ner i duschen och ha benet utanför så gott det går. Det finns duschskydd att köpa på apotek också som man kan dra på.

      En plastsäck runt gipset och tejpa ordentligt. Får du plats med en pall i duschen är det lättare att sitta och hålla benet bort från vattnet.

    Kan inte hennes foundation på läpparna vara en bidragande faktor till det?

    Har någon provat frysta färdiga sötpotatis-pommes som man lagar i ugnen? Blir de krispiga?

      Tyckte de smakade unket och så blev de saggiga i mitten. Inte speciellt krispiga.

      Nej jag tycker de blir ganska mjuka tyvärr. Ganska svårt med sötpotatis också eftersom de lätt bränns ? Men funkar super att fritera om man orkar göra det!

      Jag får dem krispiga. Köper typ inget färdigt utan lagar mest själv men dessa köper jag ofta. God smak och krispiga. De måste tillagas direkt från frysen och vändas på efter halva matchen tiden.

    Åh fyfan vilken elak kommentar. Du ser nog ut som bajs med tanke på din kommentar

    Suck, Hannah Graaf har skaffat hund igen, vilken i ordningen??? Vad hände med den förra som ”försvann” i flytten? Kan inte dom systrarna bara inse att hund inte passar in i deras livsstil? Blir så trött……

      Hannas hund blev ju påkörd i Spanien. Så ledsam historia ?.

        Hon skaffa ju en till efter det

      Men den blev väl påkörd och dog?

        Ja, men hon har haft ytterligare en hund efter den som dog

    Godaste ris/majs/dylikt-kakorna att ha jordnötssmör, banan, kanel och flingsalt på?

    Känner alla att de saknar barndomen? Inget som vuxen är roligt. Allt är bara svårt och jobbigt. Direkt jag tänker på mina 15 första år så blir jag ledsen då det är känslor som jag aldrig kommer känna igen. De positiva iallafall. Jag hade en usel barndom större delen av tiden. Folk säger ofta att de inte önskar att de var unga igen för att de var så naiva och dumma. Men jag känner tvärtemot, det är bättre att vara naiv och lite korkad, för då är man gladare och tänker inte så mycket på konsekvenser och liknande.

      Jag saknar den delen av barndomen som liksom var att man kände så mycket ren glädje i stunden och typ kunde umgås med vem som helst och inte var sådär ”nää hen är si och så så jag vill inte umgås med hen” Utan man kunde verkligen hitta något kul i alla. Sen att jag ”skrattade” på ett annat sätt, var helt närvarande, det kan jag sakna.

      Finns ingenting i hela världen jag saknar lika mycket som sommarlovet. Eller faktiskt snarare typ veckan innan sommarlovet när skolan praktiskt taget var över men man åkte ändå dit och träffade sina vänner varje dag, och hela tillvaron genomsyrades liksom av att den stora friheten väntade runt hörnet. Den friheten får man aldrig tillbaka som vuxen.

      Jag saknar min barndom varje dag. Undrar ibland vad det säger om mig. Men jag har haft svårt att bli vuxen Med allt ansvar det innebär och jag blir lätt överväldigad av vuxenlivet (Är över 30 nu). Jag tyckte det var skönt att vara barn och bli omhändertagen. Känner mig som barn igen de gånger jag vårdats på sjukhus och liksom är ”någon annans problem” för en stund.
      Jag saknar både att vara en femåring och bara få vara barnslig och känna tryggheten från föräldrarna, tryggheten i Astrid Lindgren filmer och disney, rutinerna med Bolibompa och Disneyklubben, leka med leksakerna och kompisarna. Saknar ibland också mycket att få vara 11-15 år, vara i stallet, bygga en käpphäst, läsa Min Häst och äta två stora tallrikar Yoghurt med müsli varje kväll innan läggdags och ändå vara smal som en pinne haha, göra utflykter med familjen…
      Ingenting av det går att återskapa. Det kommer aldrig upplevas igen. Det finns bara i minnet och ingenting gör mig idag så trygg som jag kände mig då.
      Tänker på barndomen flera gånger i veckan.

    Hallå.
    Frågade igår om folk var intresserade av att häng på discord så tänkte kolla om det fanns fler som var taggade?
    (Trädgårdsmästaren, jag har ej glömt dig och tycker det är skoj att du vill testa!)

      Det är väl bara skapa en kanal och testa om det dyker upp folk om du delar länken?

        Det vet jag, men jag vill inte släppa in vemsomhelst i kanalen.
        Ex personer som du och de äldre gänget härinne, du verkar bara jobbigt och översittare och ingen jag vill prata med. Elle personer som bara är bråkig utan orsak.
        Om du skulle få länk kommer du inte passa in i min kanal.
        Föreslår att du skapar egen kanal dock

          Du framstår inte heller som superskön ?

          Vad elak du är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.