Dagens fråga

Lathet? Bekvämlighet? Reklammarkeringskravet?

Nä, jag tror helt enkelt det har att göra med möjligheten för följarna att vara anonyma i kommentarsfältet på ett enklare sätt än som går på Instagram och Youtube.
Där krävs det att man startar upp anonyma ”trollkonton” för att kunna skriva skit vilket kräver en smula mer engagemang än att bara vara anonym på en blogg, med eller utan vpn.

Det tror jag är anledningen, vad tror ni? 

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske för att det finns mer pengar på Instagram och YouTube? Eller så är för att hela influencerbranschen håller på att mogna = företagen kastar inte iväg pengar hur som helst längre, utan kräver avkastning på investerat kapital.

      Kan det inte vara så att på IG kan man köpa följare för att lura ev. annonsörer att de når ut till fler kunder/målgrupper?
      Vet inte om det är möjligt att göra samma sak på bloggar?
      Hur som helst är det ett jäkla oskick med alla dessa falska köpta följare på IG.
      Det där borde du verkligen undersöka Camilla om det är möjligt.

      Nu har ju influencer marketing varit väldigt lönsamt för företag. De har dessutom bara behövt kasta en bråkdel av de pengar som de annars skulle spenderat på traditionell annonsering och ändå fått bättre resultat. Är glad att marknaden mognar så att företagen slänger mer pengar än tidigare. 🙂

    Tror det är en kombination av kritiska kommentarer och att många tjänar mer pengar på IG-inlägg och YT.

    Mest jobbigt att hitta bloggarna tycker jag. Därför jag inte läst sä många olika. Annars uppskattar jag det mer än instagraminlägg, mer personligt.

      Min kommentar var inte det som efterfrågades fattar jag nu. Läste snabbt och tänkte att det var att ingen LÄSER bloggar som var problemet, inte att folk inte skriver.

      OT känns det som att det är lättare att uppdatera Instagram, stories etc och lättare att snabbt få ut reklam m.m. jmf med bloggar.
      Jag läser bloggar pga de är mer personliga, men då är de ju också mer avslöjande om folks privatliv…

    Jag tror mer att det är ”svårare” och mer krävande att göra intressanta, varierande inlägg som inte ens genrerar lika mycket pengar längre. Det dör ut lite liksom.

    På insta tex räcker det med en snygg bild och en liten kort text för mycket mer pengar.

      Tror jag också är anledningen. Lättare, mindre tidskrävande, mindre tankearbete och helt enkelt enklare pengar är motivationen. Det går dessutom snabbare att bygga räckvidd på IG än på en blogg.

      Det här. Det är det jag tror.

        Tack ”hmmmmm” för att du välsignade oss med din åsikt

          Åh tack my för din dryga kommentar!!!!!

          /alla anonyma

            Inte alla anonyma.

              #

          +1

          Tack My för att du välsignade oss med din mobbning. 🙄

            Men sluuta

              Du ser att det du svarar på är nästan 3 timmar gammalt? Den som fortsatte var du.

                Jaha? Och nu fortsatte du?

                Jag sitter liksom inte här varje minut av dygnet 😛

        +1

      Hur tidsödande är det inte att klippa ihop något rum yt då? Jag har inte tid och ork att glo på en video på 10-15 min där mycket faktiskt är dravel. Läste nellies och Alexandras bloggar innan, båda har tappat mig sen de slutade blogga. Tror många följare väljer bort yt pga ovanstående anledning.

        Så kan det säkert vara, men money talks och uppenbarligen så tjänar de mer på yt än blogg oavsett om ”majoriteten” tycker det är mer trist. De gör ju detta i första hand enbart för sig själva.

          Vem ska man annars göra det för om inte för egen skull? ???

            Skriver igen, vet ej om jag hamnade i modd.

            Är trött så Jag kanske tolkade kommentaren fel, men jag poängterade bara att oavsett om läsaren gillar bloggar mer så är det ju uppenbarligen yt som lönar sig mest och därav är den tiden mer värd att lägga även om inhållet klassas som ”trist”.

            Men jag vill också tillägga att jag inte tycker de gör fel i att göra så. Jag lägger ju också min tid och energi på det lönar sig bäst inom mitt arbete och vardag.

      Exakt såhär. Vid en blogg behövs lite bakgrund, text, någon form av innehåll/struktur. På insta tar de en bild, lägger på ett filter, skriver några emojis i beskrivningen och klart. Minimalt med arbete för lika (?) mycket cash

    Förmodligen tar ett blogginlägg längre tid att skriva än ett instagraminlägg men genererar inte lika mycket pengar.

    Jag tror att intresset för att läsa bloggar har sjunkit och att bloggarna sett att det går lika bra att tjäna pengar på andra kanaler.

    Tror bloggandet i sig börjar bli omodernt.
    Ingen har tid eller orken att läsa längre texter. Allt ska komprimeras eller kortas ner.
    Appar har gjort saker mer nära tillhands dessutom. Vem går in på via hemsidor och läser nyheterna nuförtiden, när man kan få notiser via omni, Aftonbladet eller GP?

    Jag tror inte folk orkar läsa bloggar. Personligen gillar jag Insta. Den här bloggen är den enda jag läser på grund av all drama ??

      Jag läser denna bloggen p.g.a folket som kommenterar härinne.
      ?
      Ibland garvar jag till jag kiknar. ?

        Då har vi verkligen olika humor, jag förstår mig verkligen inte på de som verkar gilla att trycka ner andra. Som de inte har en aning om vilka det är.

          Nä jag gillar inte när folk mobbar och trycker ner, där borde C ta mer ansvar och blockera. Med drama menar jag när folk blir lite väl upprörda över småsaker men håller det på normal nivå.

            Håller med! Idag skrev jag ”vart” istället för ”var” i en kommentar och efterspelet var helt galet ? Nöje för både mig och sambo i brist på annat.

              Eller när de/dem används fel. Då jävlar tar det hus i helvete!
              ?

    Fast det där med att man kan vara anonym på en blogg är ju helt upp till bloggägaren. Du tex tillåter allt och alla. Bella förmodererar son slipper säker då också en massa, eller så gör man som jag att man måste ha en godkänd profil och hålla sig till den fastän man kan vara helt anonym hos mig precis som hos dig.

    Eller så måste man logga in via fb och då vara helt öppen. Möjligheterna är många och jag tror inte att det är det som är orsaken. anonyma troll. För det går att fixa. Det är bara lathet från bloggägaren som sätter de gränserna.

      Håller med. Tror inte trollen skulle våga skriva något om man var tvungen att logga in via FB.

        Men då skulle C tappa inkomst tror jag.

          Kan du till att skriva skit som anonym men inte i eget namn är du inget annat än en fegis.

          Jag kommenterar ofta här, men hade aldrig i livet gjort det via min offentliga Facebook.

          Bland annat på grund av:

          1. Har ett jobb som gör att jag önskar inte att träffa på de jag möter i mitt jobb, härinne. De ska helst inte veta något om mig heller.

          2. Kommenterar alldeles för mycket (inte mobbning, men exempelvis i ÖS) hade absolut inte velat folk skulle veta att det var jag som stod bakom vissa kommentarer, exempelvis de med frågor om krämer till min torra fifi. ?

            Som gör att jag inte önskar att*. Finns säkert massor stavfel men äter middag, så rätta gärna dem åt mig. ?

        Vi som inte har Facebook då, hur ska vi kunna kommentera?

          Telefonnummer, mail?

          Har aldrig fattat folk som vägrar skaffa fb. Behöver man fb för att kommentera är det ju bara skaffa fb så man kan kommentera, finns ingen som säger att du behöver använda din fb, du kan ha fb helt utan vänner, inlägg, mm.

        Med tanke på att folk skriver öppet hat på Facebook så är troll mm inte det stora problemet för trollen imo

    Jag upplever att många bloggare kanske inte har så stor författartalang, massa djupa tankar eller så mycket att säga, egentligen. De vill mest bara synas. Då är ju Instagram ett utmärkt ställe att fortsätta tjäna pengar.

      Huvudet på spiken!

      Därför är Sandra Beijer en av de få, vars blogg håller hög kvalitet. Hon har talang för att skriva och ett djup som passar bloggen bättre än Instagram. Samma gäller Michaela Forni. Jag tror blogg som form bäst passar personer med intresse och talang för att skriva.

    Lathet. En blogg kräver mer av flunsorna som de oftast inte klarar av. De är tråkiga,saknar djup, kan sällan uttrycka sig i skrift, de tjänar mindre pengar, ungdomar verkar inte kunna läsa, de får mer anonym kritik. Bland annat.

      Eller tid?
      Jag vet inte hur mycket tid du har om dagarna så att du kan sitta och läsa blogginlägg efter blogginlägg när det går snabbare att scrolla på instagram?
      Jag vet inte hur många gånger denna bloggen har kraschat för mig det senaste.
      Jag har annat att läsa och vänner att umgås med.
      Och bloggar är bara bloggar, inte akademiska uppsatser precis.
      Seriösa artiklar och nyheter läser jag om på seriösa hemsidor och appar och inte via hobbybloggar som sällan källhänvisar eller citerar korrekt.
      Lol

        Haha ett blogginlägg tar ju mindre tid att läsa än att scrolla på instagram, flertalet verkar uppleva att instagram tar tid och energi, bidrar till psykisk ohälsa och perfektionshets. Att läsa en text tar inte särskilt lång tid, om en är van vid att läsa texter. Ni ungdomar verkar ju däremot anse att en bok är jobbig att läsa, att de är svårbegripliga och långa om de är längre än en kort novell. Kort sagt tror jag att de flesta läskunniga har tid att läsa bloggtexter, om intresset fanns, det handlar om prioriteringar, precis som allt annat.

        Varför blev du så upprörd och tog illa vid dig av kommentaren? Är du måhända en f.d. bloggare som saknar förmåga att uttrycka sig på annat sätt än i bild?

          Vet du ens vad instagram är eller hur scrollar du om det tar sån tid?

          Som student läser jag nog ned böcker som är långt ifrån korta noveller om vi säger så.
          Och prioriteringar, jag läser hellre annan skönlitteratur än bloggar numera.
          Det tar mig fem minuter att gå in på instagram, bli uppdaterad och sedan plugga vidare eller ta upp valfri bok jag läser för skojs skull.

        Jag använder inte instagram, ser inte poängen att scrolla igenom och kolla på massa selfie bilder med en mening under varje bild. Läser hellre ett intressant inlägg då istället 🙂

    Orkar inte läsa bloggar pga det är bara en massa babbel om saker jag borde köpa.

      Du läser fel bloggar.

      Du läser fel bloggar.

        Ja, det är kanske sant. Förutom Isabella så har jag aldrig följt nån bloggare ”på riktigt” mer än klickat in på bloggar via denna bloggen, och denna länkar nog mest till dom ytligaste reklamigaste.

    Yngre människor har alldeles för dålig lästräning för att orka läsa långa texter. Själv orkar jag inte lyssna på poddar, kolla bilder på Instagram eller använda Snapchat. En generationsfråga och en anpassning till att man använder sin mobiltelefon mycket oftare än sin dator.

      Eller inte intresse?
      Eller ork, tänk på att yngre även går i skolan med plugg och andra aktiviteter.
      Men den äldre generationen har tydligen mer tid att slösa på nonsensbloggar och läser hellre dom än nyttig information?

        Nja det handlar ju som första kommentaren skrev om, attentionspannet som har krymt hos massan, unga som äldre. Det ser man även hur videos klipps nu för tiden. Man ser det överallt om man kollar efter det. Kolla bara hur Youtubes klipper sina videos jämför med för 10 år sen.

          Jag tycker att tiktok är ett superexempel på hur dålig koncentrationsförmåga människor har numer – YouTube till tiktok säger väl allt…

        Hade du faktiskt gått i skolan hade du kunnat förstå skillnad på de och dem, och att dom inte är vedertaget.

        De äldre gör någonting som kallas att arbeta. En del av avslappnande fritid kan innebära att läsa nonsensbloggar som Bloggbevakning, Blondinbella eller liknande. Precis som vissa ser på TV, tränar eller läser böcker.

          Har studerat, jobbat och tänker snart studera igen. Som jag sa, vill jag ta till mig information på ett seriöst sätt går jag till seriösa sidor.
          Och som andra studenter har man redan tusen sidor text att bearbeta under dagarna, som sagt.

          Jag är inte härinne för att lära mig hur jag använder mig utav de och dem eftersom detta inte är en språkblogg förövrigt. Men tack för att du la ner din tid antar jag.

            Och min mamma är en häst och drottningen av Genovia.

            Skämt å sido, jag förstår faktiskt inte vad du vill ha sagt med din text. Du är för trött för att läsa en text, är det vad du menar?

              Du skrev att yngre människor har dålig lästräning och därför inte orkar läsa långa inlägg på bloggar.
              Du tror inte dom läser mycket nog i skolan eller?

                Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag tror att man läser alldeles för lite i grundskola och gymnasium och har svårt att hantera textmassorna på universitetet.

                  Är du lärare eller varför tror du det?

        När jag gick i skolan läste jag böcker sen på kvällarna.

          Jag pluggade, gick på fotbollsträning, och sen läste jag vid läggdags.
          ?

        Nyttig information på snapchat?

          Nej men på NE?
          Sitter gymnasieeleverna och lär sig matematik på snapchat eller?

            De sitter knappast på NE och lär sig matematik

              Skrev jag det eller? ?
              Två olika saker jag tog upp som exempel bara.

        Oj, var det känsligt? Men det är ju vad det är, förr i tiden hade man inte så mycket annat att göra som ung och många läste böcker istället för att titta på tablå-TV om kvällar/helger/sommarlov. Nuförtiden har man mobilen eller on-demand TV. Klart de ändrade vanorna ger effekter på saker som hur van man är vid att läsa.

          Enligt dig var det känsligt eftersom du påpekar det.
          Att läsa eller skriva bloggar gör en inte bättre än andra eller mer vettig.
          Att sätta sig över ungdomar och påstå att dom är lata för att dom inte gör det är bara larvigt helt enkelt.
          Uppmuntrar du som vuxen dom till att läsa mer?
          Eller tycker du det inte är ditt ansvar kanske?

    Ej lika lukrativt längre gissar jag. Kanske är det för mycket ansträngning för influencers också.

      Mja fast dom har ju bloggat förr, så nog klarar dom av det. Men finns det ett sätt att tjäna lättare pengar på som intresserar crowden mer så hade väl vem som helst bytt bana. Eller du kanske hade fortsatt blogga?

    Haha, jag som alltid är sist på bollen med allt hann se att Margaux la ut en ganska ”parig” (haha, påhittat ord) bild med han där Emil och tog bort den sen.

      Vem är Emil då?

        Viktor frisks bästis 🙂

    Insta är väl ett snabbare verktyg på många sätt. Kanske når de ut till fler där också.
    Speciellt de kända och halvkända som törs ha öppna konton och som tål lite kritik ibland.
    För det får de ju på Insta också men kan väl också vara att man är inte lika anonym där om man vill kommentera.
    Jag tror många kommer sluta blogga för det ger helt enkelt inte lika mycket som innan, mindre antal läsare, mindre sponsorer, mindre pengar.

    Nä det skulle jag inte hålla med om. Tror det helt enkelt är så att det är mycket mer energikrävande att författa och skapa varje enskilt blogginlägg jämfört med ett instagram-inlägg. Mer energikrävande på jobbigt sätt, dvs man behöver kunna skriva och formulera sig, skapa viss dramaturgi (räcker inte bara med ”idag drack jag mjölk), kunna kombinera text och bild osv. Jag gillar den här bloggen men tycker den är bra exempel på hur svårt det kan vara att få till bra, läsbara och förståeliga inlägg. Många gånger förstår jag inte alls vad texten handlar om och blir helt förvirrad av ordningen på bilderna. Små grejer som ändå kräver mycket av författaren på en nivå som instagram m.m. inte gör.

      Precis. Och vill man verkligen lägga ner den tiden på ett bra inlägg som sedan ingen kommer läsa ändå?

      Vill bara tillägga slutpoängen, att följden då så klart blir att man lättare tjänar pengar på t.ex. instagram och därför överger blogg som medium.

    Finns ju miljarder trollkontron på instagaram och att man måste skapa konto för att trolla verkar inte stoppa många. Så om det är anledningen till att influencers inte bloggar, att man inte gillar anonyma kommentarer, så finns det inte mycket till anledning att instagramma heller.

      Exakt, man kan fortfarande vara anonym på både instagram och youtube.

    Sitter någon på riktigt och mailar en sådan fråga till dig? Hahaha och skriver ”Dagens fråga” som rubrik haha njaaa

      Samma med mailet från ”skolsköterskan”..

        hehe ja man undrar… Bra mail som kan ge content och många kommentarer, vilken tur 😉

          Suck.

            Suckelickluck!
            Duckeliruck!

    Förut följde jag mest inredningsbloggar men märkte att de mer och mer tappade stinget ju populärare Instagram blev och då tappade jag som läsare mer intresse vilket de förmodligen märkte och så tappade de ännu mer stinget antar jag osv.
    För övrigt tröttnar jag på att följa specifika bloggare, blir samsamma efter ett tag även om de är smarta och tankeväckande. Hur tänker ni som följer samma bloggare i åratal?

      Jag följde och besökte samma på ren vana. Men nu när dom antingen lagt ner eller flyttat till instagram har jag följt med dit.
      Letar inte upp nya bloggar längre. Det känns så gammaldags på något sätt.

    Har du slutat med öppet spår??

      Onsdagar Fredagar och Lördagar är det öppet spår.

        Klockan 20..

    Tyvärr har bloggar levt ut sin roll.
    Tror inte det handlar om anonyma kommentarer mer att man matas som läsare med reklam, reklam och reklam….

    Systrarna Graaf har ju kvar sina bloggar! De är de enda jag kommer på att läsa ibland. Nån som har tips på bra bloggar då?

      Sofia Wood,Krickelin,Johanna Bradford,UnderbaraClara och tex.Little Elsa Billgren tex.

        Tack ska kolla

    Att blogga var väl från början en bekvämlighet. Slippa jobba liksom. Skriva dagbok och leva life. Sen kom det ännu en lättare möjlighet med instagram osv. Maximal belöning med minimal effort. Så funkar människor. Nu ska jag gå och rädda världen – not.

    Andra social medier håller på att ta över. Det ska vara lättillgängligt och gå snabbt. Folk har inte tålamod och söker inte efter substans på samma sätt längre.

    En del, yoga Girl till exempel, skriver lååånga texter på sin instagram. Många som har en lite djupare tanke bakom sitt konto och inte enbart stjärtbilder och plutande fillerläppar….

    Både och! En del bloggar har en strikt moderering och andra tillåter inte kommentarer. Så frågan är mer komplex…

    Johanna toftbys blogg suck säger jag bara.

      Ja, JT rusar runt och köper choklad,hörlurar etc.för att lotta ut.Verkar lite desperat.

        Hållet med dig

        Meningslösa tävlingar efter tävlingar….
        Vem vinner Robinson, vinn en chokladkaka eller min bok.
        Gissa vilken som är min hund…..
        Lottar ut trisslotter….
        Lottar ut presentkort på hotell….mm
        När hon gör inlägg som dessa är folk som galna att kommentera….gratis är gott
        Annars knappt någon som lägger en kommentar.
        Tror folk är trötta på hennes inlägg om matlagning som är på en otroligt dålig nivå…….
        Hur länge kan hon leva på kokboken???
        .

        knappt en kommentar på hennes tröttsamma inlägg om mat hon lagar….

    Tjäna mkt pengar på lit ejobb. Varför skriva 2-3 inlägg per dag när du kan lägga upp 1 bild på insta o lite storys och få samma reklampeng?

      Alla är alltså reklampelare bara?

        Japp!

        Företag vill väl inte jobba med dem om de inte får ngt för det?
        Företaget som bjuder in till event eller samarbeten vill ju få fler kunder och vill således använda influencern för att just påverka/inspirera människor till att köpa mer eller göra som företagen bakom vill.
        Inte svårare än så.

    Enbart ekonomiska skäl. Hade det lönat sig hade alla stått ut med lite troll. Det konstiga är att folk startar poddar för om stämmer vad som stått på breakit så lönar det sig bara i 0,01 av fallen. Inget att leva på tydligen. Skulle vara intressant att veta hur det ligger till egentligen.

      Har du inte massa sponsorer gör det inte det

    Nu har Mimmi Uhr försvunnit från Facebook. Så märkligt. Nästan så man kan tro att hon inte var på riktigt. Nästan

    Enda bloggen jag besöker nu är bellas ? för Kenza och Alexandra Nilsson la ner.. tråkigt men om Bella är sista som står så kommer hennes blogg bli Sveriges största till slut hhahahah

    Så kan det säkert vara, men money talks och uppenbarligen så tjänar de mer på yt än blogg oavsett om ”majoriteten” tycker det är mer trist. De gör ju detta i första hand enbart för sig själva.

      Svar som kom fel..

      Självklart. Hade inte du gjort det för din egen skull också?
      Man ska ju även trivas med det man gör.

        Ja självklart! Har aldrig ens påstått nåt annat eller sagt att det är fel, var mer ett konstanterade bara.

          Shit, lugn..!

            Va? ? svarade bara sakligt på din fråga

              Fy.. så arg ….:/

                Väldigt ? sov gott på dig!

    [Borttagen kommentar]

      Varför går det inte att skriva namnet ordentligt??

        Du kanske ska sluta spamma så jävligt och försöka senare igen?!
        Dumskalle. ???

    [Borttagen kommentar]

      Vem??

        [Borttagen kommentar]

          Va?

        [Borttagen kommentar]

    Det finns en så mycket större publik på instagram än på bloggar och du har en feed där allt samlas. På instagram stöter du hela tiden på nya konton, du kan upptäcka folks vänner, söka på hashtaggs, location, etc. Dessutom är ”engagement” nivån högre på instagram. Lättare att skriva en kommentar där, eller bara gilla vilket betyder du kan ta mer pengar från annonsörer.

    Få av oss skrollar runt på random bloggar för att se ifall de har något intressant. Så vi hittar inte lika mycket nya bloggar som instagram konton. Du kan följa alla dina favoriter på samma ställe utan att behöva leta upp dem själv.

    Däremot är bloggläsare mer intresserade av dig än instagramföljare. Många följer på insta utan att riktigt kolla eller engagera sig i personen som lägger upp något. Man bläddrar bort. Men bloggar går man in på för att läsa och titta. Man väljer aktivt att gå in på en persons blogg. Så en bloggläsare är mer värd I reklamsammanhang än en instagramföljare tycker jag.

    Eller så gör man som My Martens, tar paus p.g.a utbrändhet och skriver lååååånga inlägg och reklaminlägg?

    [Borttagen kommentar]

    My är inte utbränd det är nåt annat fel. Adhd kanske och arbetsskygg.

    [Borttagen kommentar]

    För att ingen jävel bryr sig om dessa värdelösa bloggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.