ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps. Tjafsa mindre.

669 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur kommer man över någon och går vidare i livet? Min före detta sambo visade sig ha en relation med en kollega bakom min rygg och lämnade mig sen för henne. Vi höll på att bygga upp vårt liv ihop med barn osv i framtiden. Jag är helt förstörd och vill seriöst bara dö när jag inser hur läget faktiskt är, trots att det nu gått många månader. Hade tagit tillbaka honom alla dagar i veckan om jag fått möjligheten trots det som hänt. Hur går man vidare? Är ju dels så himla ledsen och förkrossad över att jag inte får vara med honom längre och sen känner jag även en sån skam, ilska och besvikelse över sveket också. Även fast jag vet att det inte är rimligt känner jag även ett otroligt hat mot den andra kvinnan.

    Att tänka ”skit i honom jag förtjänar bättre” som vissa verkar ha som inställning funkar tyvärr inte alls. Och tycker jag har gett mig själv mycket tid också till att sörja. Men det blir inte bättre och hur mycket jag än vill ha tillbaka vårt liv ihop så vill jag ju såklart kunna leva ett bra liv utan honom och ta mig vidare. Känner mig också så otroligt fånig som har självmordstankar efter något sånt här när det finns så många som har det så mycket värre.. Men ja jag mottar gärna tips! Är det psykolog som gäller eller finns det andra bra grejer? Jag promenerar minst 2 timmar om dagen och försöker få till lite träningspass då och då eftersom fysisk aktivitet sägs vara bra.

      Gå ut i skogen där ingen hör dig. Skrik, ta en pinne och slå på stenar till du inte orkar mer. Gör om det nästa dag, och nästa dag. Du måste få ur dig det dåliga, att hålla tillbaka bygger inte grund för att få ordning på livet igen. Dessutom är skogen gratis terapi, och tids nog tar du med dig fika, sitter ner och funderar på framtiden med ett lättare sinne.

        i Japan kan man gå in på olika ställen och krossa porslin och få ut ilskan.

        Åh vilket fint och bra tips! Du har nog rätt i att man bara måste få ut allt dåligt för att det ska kunna bli bra sen

          Oj nu glömde jag skriva in namn men är alltså ts

            Ts var det du som skrev häromdagen att din katt har rymt? Berätta i så fall hur det har gått. Har den kommit hem välbehållen?

              Nej det var inte jag! Men hoppas katten hittat hem igen ♥️

        Fokusera inte på det du tycker att du har mist, utan fokusera på det fruktansvärda som han har utsatt dig för. Du måste inse att han valt en annan före dig. Det låter hårt men din hjärna behöver förstå det. Fundera inte i termer att du skulle ta tillbaka honom, det är inte ett alternativ. Du skulle aldrig kunna vara trygg med honom.
        Låt det ta tid. Men jag lovar, det ordnar sig.

      Har varit/är i exakt samma sits. Ingen tröst . Men vi finns iallafall fler som dig.

        Lider med dig, men känns bra att inte vara ensam ♥️

        Hej Dumpad! Blev glad av att se dig här! Hoppas innerligt att du mår i alla fall mår aningens lite bättre ?

      Folk säger alltid att man ska förlåta, acceptera etc. Skit i det! Var förbannad om du vill, som tidigare svarare – gå ut och skrik, hata om du vill. Bara det inte tar upp all din energi och tid, konstatera att det är vidriga människor och släpp det sen. Du måste inte förlåta eller acceptera. Du kan välja att hata och gå vidare, men tillslut kommer du bry dig mindre så länge du Fokuserar på vad du mår bra av.

        Så sant, det är viktigt att få sörja. Var ledsen, var arg, och försök ta styrka från de känslorna. Det känns som att du (ts) redan är på god väg då du kan se en positiv framtid utan honom.

      Självmordstankar ska alltid tas på allvar, snälla prata med någon! Har inte så mycket bra att säga annars pga har inte så mycket erfarenheter av förhållanden, men jag är säker på att du inte kommer känna på samma sätt för honom om en tid. Det finns alltid hjälp att få, och det blir bättre. Ta hand om dig!

        Tack ♥️

      Skulle absolut rekommendera att prata med en psykolog – så här ska du inte behöva må!

      Sup till det, skrik och svär och låt det rinna många tårar för det behövs. När du så småningom träffar din nya man så kommer du bli lycklig och tänka tillbaka på den här skittiden som en transportsträcka till den bästa mannen i världen.
      Gå och prata med nån, det hjälper. Kan va så jävla skönt att prata på nån som inte känner en iom det inte har förutfattade meningar. Jobba med dig själv och dina sidor som du tycker behöver bli bättre nu så är du ännu mer redo att bli världens lyckligaste tjej. Jag lovar dig att du inom snar framtid kommer att se tillbaka på den här tiden och tänka ”fan vad det var värt det!”.
      Jag har gått igenom samma sak och jag har sett det på nära håll massor av ggr. Du är inget undantag och du är snart på banan igen som världens mysigaste, gladaste och finaste tjej!

        Var däremot lite försiktig med att supa till det om du har självmordstankar. Eller ha någon med dig iaf så du inte gör något som inte går att få ogjort❤ det kan tyvärr triggas igång av alkohol.
        Jag var väldigt vårdslös ett tag, på ett sätt som inte hotade livet (oftast). Sen började jag spela gitarr, men det var först efter ett bra tag. För mig hjälpte det även att skämta om misären, det är verkligen inte för alla.
        Är inte samma sak som har hänt mig men fortfarande ett trauma, det ska man ta på allvar.

          Rekommenderar verkligen inte heller alkohol till nån som är såpass deprimerad att den har självmordstankar. Undvik helt tills du mår bättre skulle jag säga, det kan leda till värre problem du absolut inte behöver just nu.

            Har aktivt undvikit alkohol (bortsett från typ ett glas vin till middag) i typ ett halvår för att allt verkligen blivit värre och riktigt kaotiskt då. Men förstår meningen med att bara släppa ut alla jobbiga känslor och att det kan vara enklare om man druckit. Det där är nog olika för alla! Alkohol är ingen bra grej för mig just nu men tar till mig av att låta det ledsna och arga komma ut och allt annat ♥️

      Har varit med om liknande själv och jag LOVAR att tiden gör det bättre ❤️ Håll ut! Du vill ändå inte vara med en sån idiot, du förtjänar bättre än så! Och det kommer du också att få, så småningom. ?

      Du behöver byta miljö. Göra ett stort uppbrott från din vardag.
      Har du funderat på att radikalt flytta? Byta stad/miljö osv?

      Var i samma sits som du, men två år på nya Zeeland med att jobba med hästar gav mig friheten, och en helt ny stig i min livshistoria, styrkan, och självkänslan tillbaka.
      Träffade en underbar kärlek och vi firade 10 år i februari.
      Kan bara säga att jag vet inget annat som hade funkat lika bra för att komma ur mitt get huvud som att resa bort och bara få nya intryck .

      Gör något radikalt med ditt liv.
      Men mörda ingen, det blir man inte gladare av.

        Har övervägt det! Att försöka komma iväg på en resa långt bort under en längre period. Jag har haft en tanke om att göra det när jag pluggat klart om ett halvår, typ unna mig det istället för att direkt börja jobba. Och låter ju lovande att det hjälpt dig så bra! Dock svårt att ta steget, jag är inte så resvan och skulle åka ensam, blir lite rädd att jag ska vantrivas och bara vilja åka hem direkt. Är ett riktigt fan av att bara vara hemma egentligen och inte den som hittar på mycket saker..

        Och angående att mörda någon, ibland känns det ju verkligen som en grej när hatet är som värst.. Ingen behöver dock oroa sig eller freaka ut, det är självklart ingen risk för det!

          Jag var verkligen inte resvan och jag åkte själv. Jag var så pirrig att jag inte sov en blund natten innan och inget under hela flygresan dit, försökte sova men gick inte. Var så jäkla underbart trots allt att jag fick nypa mig i armen när jag väl landade på nya Zeeland. Det var verkligen något jag gjorde bara för mig själv och det var den största gåvan jag kunde få.

          Tveka inte att prova dina vingar. Klipp bandet till allt som tynger dig!
          Jag har fått vänner och upplevelser för livet. Och planer på att pensionera mig i världens paradis. Ändå svårslaget.
          Hade inte velat byta det mot en enda sekund mer i min deprimerade lägenhet i malmö där allt jag ägde påminde mig om svinet som krossade mitt hjärta och hela min värld.
          Att flyga till andra sidan planeten var en jäkla dröm när jag redan upplevt det värsta!

          Dröm stort, och ge dig själv ett fånigt leende i spegeln

            Tack för pepp! ♥️

              Ingen orsak! Och du, börja googla resmål redan nu. Förkovra dig i bilder på vacker natur och upplevelser. Skriv listor på vad du skulle vilja göra, om så bara med lilltån. Allt behöver inte slå in men att byta ut tankemönster om något förlorat mot något nytt gör en stor skillnad.

              Jag googlade och sparade bilder och tips om nya zeeland i 4 månader innan jag drog iväg. Varje gång jag påmindes om mitt miserabla liv var distraktionen bara några knapptryckningar bort.
              Jag reste och upplevde saker i tanken mer än irl. Men det var en räddning för mig.
              ?

                Smart! Jag kan ibland sitta i timmar och söka på resmål och planera hur man kan åka, men ska göra en liten ”drömma bort mig-mapp” och börja spara på det jag söker upp också! Håller med dig om att det är mycket värt att resa i tanken också ??

                  Tycker verkligen att du ska resa iväg själv om det känns som en stor utmaning för du kommer växa sååå mycket som person om du gör det. Och det är så viktigt efter ett hårt uppbrott när man känner sig halv att inse att man faktiskt är hel när man är med sig själv.

          Jag rekommenderar också miljöombyte. Det behöver inte vara en lång tid eller jättelångt bort. För mig blev en veckas semester en viktig vändning.

      ”Happiness is the best revenge.”

      Hej L, åh, vad jag känner med dig. Vilken oerhört jobbig sits du hamnat i… livet kan verkligen slå en i ansiktet ibland. Det är hisnande, hur saker kan ändras så drastiskt, ryckas ifrån en bara sådär… jag har inte varit med om exakt din situation men ändå stora svek och en relation som tog slut på ett brutalt sätt som lämnade mig i en enorm chock. Och sorg. Tror jag är lite som du, att ilskan inte kommer direkt. Det är där är olika. Jag gick igenom et uppbrott samtidigt som en av mina bästa vänner, och hon var arg från dag et och blev ledsen på riktigt först efter ett år nästan. Jag däremot, grät och grät i månader. Ville ha honom tillbaka. Sörjde. SEN pang bom tog ilskan över efter hela sex månader. Var sen jättearg rätt längde vilket för mig var ännu mer påfrestande än sorg… för att bli riktigt riktigt arg på någon man älskat men blivit lämnad av skapar en distans som sedan inte riktigt går att läka tror . Och det är ingen bekväm känla, för då släpper man taget. Och då kommer det aldrig bli som förut igen. Du kommer komma dit en dag. Du kommer bli jättearg och det kommer inte heller vara kul. Men sedan, allt eftersom tiden går, så kommer du långsamt att sluta bry dig så mycket även om du inte tror mig när jag skriver det eftersom detta är hela din värld just nu

        Tack för ditt fina svar, det ger mig hopp om att det kan komma en förändring i mina känslor tillslut ♥️

      Gick igenom samma sak för runt fem år sen. Värsta tiden i mitt liv, men samtidigt den bästa. Lärde mig så mycket nytt om livet och hur jag i fortsättningen skulle behandla mig själv. Men som många säger; få ut alla känslor. Gråt, skrik, slå på något, skriv dagbok där du får ventilera. Svär och säg fula saker om din fd pojkvän och tjejen.
      För mig tog det 6 mån att känna mig skapligt normal igen men det tog flera år innan jag kände att jag helt hade läkt från sveket.

        ♥️

      Jag känner sååå igen mig i det du skriver. Men jag är idag så tacksam för den perioden för att det är verkligen en sak i mitt liv som gjort mig så otroligt stark nu i efterhand.

      Det är tyvärr(ibland) en del av livet och det är absolut under dessa omständigheter som man växer som mest. Men det tar tid, ha tålamod och var SNÄLL mot dig själv. Unna dig, om du kan, helst i överflöd. Nu är tiden att gå och göra naglarna, fixa håret, gå på pedikyr, spa, massage, ja you name it. Umgås med vänner. Börja yoga men framförallt meditera. Försök att ha ett öppet sinne och var säker i att det som är menat för dig kommer att komma din väg! ?

        Blir ju lätt så att man är elak mot sig själv för man känner sig så dålig som hamnat i den här sitsen, men det är sant att självklart ska man vara extra snäll ♥️

      https://trehundrasextiofemdagarnu.blogg.se/
      Jag var typ sist på bollen och hittade den här bloggen för en månad sen. Läste igenom hela bloggen på 2 dagar eftersom jag tyckte att hon skrev så fint om sin sorg att bli lämnad för en annan och för att jag ville veta hur det skulle gå för henne! Mitt tips med den bloggen är alltså att det kan kännas bra att läsa och känna igen sig i det någon annan går igenom. Och att du kan se att det kommer bli bättre ❤️ Kram till dig.

      Tänk på att i allt som händer så finns det lika mycket bra som dåligt. Även om du inte kan se det bra nu, så kommer du se sambandet längre fram.

      Hade inte mitt ex, som jag var med i 7 år varit otrogen och gjort en annan kvinna gravid, så hade jag aldrig träffat min make.

      Min make är den finaste och mest underbara själ som finns och gör mig lyckligast i världen. Blir mer kär i honom för varje dag som går, även efter snart 10 år ihop och två barn senare.

      Efter regn kommer sol, det kommer lösa sig!

      Läs den här bloggen från dag 1 och sedan varje dag framåt, hon skrev dag för dag hur allt kändes när hon gick igenom en liknande resa som din och jag tror att den skulle vara till stor hjälp för dig. Kram
      https://trehundrasextiofemdagarnu.blogg.se/

      Är ett fruktansvärt svek som du måste söka hjälp för att ta dig igenom om du fortf mår dåligt. Har ett par väninnor som fortfarande känner stor osäkerhet och ångest 5-10 år efter liknande händelser, som helt enkelt aldrig återhämtat sig utan är skadade för livet. Inget att skämmas för att du mår dåligt och att motion/träning inte hjälper. Lycka till, stor kram

    Hej❤️ jag har en tjejkompis som jag är rätt nära, och vi umgås ibland både vi och våra pojkvänner ihop, men det finns ett problem (tycker jag) som börjar gå över styr och jag hade behövt era åsikter & råd: Kompisen och jag är båda feminister, och jag pratar gärna jämställdhetsfrågor i allmänhet då det ligger mig nära hjärtat. Men hon har sedan ca 2 år tillbaka blivit extrem, hon är mer åt (ursäkta uttrycket men det är det enda jag vet beskriver) feminazi, och kan utan problem uttala sig på sätt som att ’hata alla män!’, hon drar slutsatser när man berättar om nån som gjort nåt dumt och säger typ ’Han är man va? Måste han ju va..’ och sånt. I min värld är inte det feminism, för vägen till jämställdhet går inte genom att höja det ena könet för att sänka det andra, oavsett åt vilket håll det går. Jag brukar vända på uttryck som ’hata alla män’ och tänka ’hur hade det känts för mig om en kille gick och sa att han hatar alla kvinnor?’ Det hade antagligen väckt obehag. Jag vet inte vägen till jämställdhet, men jag är övertygad om att hat inte är rätt väg. Vi är alltså två olika typer av feminister, där jag är för jämställdhet, hon är för manshat.
    (vilket jag personligen inte tycker är feminism). Jag tror inte det är rätt att dra slutsatser och direkt bli arg på’ alla män’, då vill man ju bara hitta fel istället för att försöka se vad man kan göra åt kärnproblemet.

    Iallafall, detta gör att jag knappt vill prata med henne längre för hon blir så lätt arg på männen i samhället och precis ALLT vi pratar om ska leda till mannen och deras problematiska sätt. Jag har försökt visa henne att jag inte står bakom vissa saker hon säger men det verkar inte gå in. Förstår ni mitt dilemma? Hon får självklart känna och tycka precis som hon vill, men jag personligen upplever att det börjar bli för olika och jag drar mig ibland för att berätta vissa saker för jag vet att det kommer leda till en negativ diskussion. Hur ska jag göra? Ska jag låta det vara och bara acceptera läget, eller ska jag göra på annat sätt? Känner mig faktiskt vilsen i dethär eftersom jag tycker så mycket om henne annars.

      Jag skulle undvika att prata om feminism osv och hålla mig till neutralare samtalsämnen med henne om det går.

      Läs på lite om kvinnohat vs manshat. Manshat är bara en reaktion på det förtryck som kvinnor lever under. Ingen lider av manshat. Att vara feminist handlar om att vilja utjämna maktskillnaderna mellan män och kvinnor, det kommer aldrig gå utan att höja upp kvinnor ibland.

        Nja. ”Bara en reaktion” & ”ingen lider av det” låter supersimplistiskt?

          Menar du möjligen ”otroligt förenklat”?

            Hen har gått på uuuuuniversiiitet vettu

        Hej Zara Larsson 2014, vad kul att du är tillbaka! Tack för din superbanala förklaring och rättfärdigande av manshat! ”Läs på” hahaha

      Men låt henne utrycka sig som hon vill. Manshat skadar ingen utan är snarare en reaktion på kvinnohat. Ta dig en runda på Flashback, läs nyheterna och var lika uppmärksammad på hur dina killkompisar utrycker sig så förstår du nog vad din väns frustration bottnar sig i. Manshat dödar ingen.

        Fast det är jobbigt med den typen av onyanserad negativitet. Alltså det är inte så roligt vara runt såna personer när de går igång.

        Jag vill hävda att manshat visst skadar.
        Allt som oftast så hör man bara kvinnors manshat. De ältar, de gnäller, de skyller allt på männen osv osv. Det är väldigt sällan som man faktiskt ser dessa kvinnor göra något. Och det är inte bra alls för den som manshatar.
        Som i det här fallet med kompisen som uppenbart har kommit in i ett väldigt negativt och faktiskt destruktivt spår av negativa tankebanor. Sådant är riktigt nedbrytande och inte bra någonstans.

        Man får självklart ha vilka åsikter man vill. Men när det bara blir gnäll och ingen handlingskraft så är det skadligt och leder enbart till mer hat och ingen förändring till det positiva. Snarare tvärtom.

        Fast jo, all form av hat skadar. Kvinnohat är fruktansvärt, och det SKA pratas om och uppmärksammas, det är oacceptabelt och måste bort. Men rätt väg är inte hata tillbaka, hat föder hat. Vad lär vi våra barn med den inställningen? Har sett flera gått runt med väskor med texten ’pojkar är skräp’ som en symbol för girl power. Tänk att en pojke eller flicka på 9 går förbi och läser det, vad ska dom tro? Att det är så? Att det är fakta? Att ett visst kön= skräp.
        Bra där, bra sätt att lära nya generationen hur uppnår jämställdhet..

    Är det bara jag som är trött på att världen är så arg just nu?
    Folk är arga på de som demonstrerar på grund av smittspridningen. Folk är arga på folk som är arga som tycker så, för att BLM är viktigare för dem.
    Folk är arga på polisen för att de brukar våld mot demonstranter, och folk är arga på demonstranter som brukar våld mot polisen.
    Folk är arga på folk som gör fel när de tex lägger upp fel bild om BLM, och folk är arga för att de tror att omvänd rasism är en grej.

    Hela världen känns som mig strax innan jag får min mens.

      Jag håller med! Förstår såklart men det är dränerande att folk är arga på så mycket. Typ fokusera på det som är viktigt och var inte arg på de som tex försöker göra rätt när de visar sitt stöd

      Gud ja. Försöker aktivt undvika att lägga mig i eller läsa om kaoset, för det känns som det blir fel vad man än gör (även om det tydligen är fel det med, har gått så långt att vissa behövt förklara sig om varför de inte lagt upp en svart bild eller delat information).

      Väl uttryckt!

      Frustration. Ekominska krisen kommer tyvärr endast spä på mer.

      Man får också se till sig själv och inte bli lurad med och hetsa och hata. Detta skapar vi och dom, vare sig det gäller vänster, höger, fascister eller rasister. Som kvinna får jag acceptera att män inte kan förstå hur det är att vara kvinna och de likaså men det innebär inte att män kan kämpa för kvinnors rättigheter. Samma med vita, de kan också kämpa utan att bli kallade White savior eller annat.

      Att ha företrädesrätt innebär inte att ngn annan inte har rätt att känna och ha åsikter.

      Kram på er alla.

      Det är resultatet av den splittringspolitik som har förts i decennier. Det är mycket oroande och inte minst skrämmande att det inte finns någon som helst sammanhållning, men vi har inte längre något att samlas upp kring och vara eniga om. Det finns motsättningar inom varje område.

      I all välmening men har du noll förståelse för ilskan andra har och uttrycker sig med för att de känner sig otrygga? Tycker du att alla POC ska uttrycka sig artigt och vänligt trots att de har i hundratals år blivit otroligt förtryckta på alla möjliga vis? Ska de i riskgrupp som är rädda för att människor som lever riskfyllt och därför kan smitta dem acceptera och sitta stumma? Du kan känna dig trött och uppgiven över hur världen ser ut, men att du känner dig trött på att världen visar engagemang mot förtryck och befolkningens livskvalitet och liv som PMS är betryckande.

        Men du har ju inte levt i 300 år. Varför ska oskyldiga straffas för vad deras farföräldrar har gjort? Vi lever NU! Se att folk anstränger sig och vill bara goda! Hata inte för ngt som de aldrig kunnat påverka!

          Nej såklart jag inte har, då hade jag nog kunnat förmedla mer tankar än vad jag kan just nu som jag önskar vore större!
          Det handlar inte om att ”straffa” de vita som förhoppningsvis försöker sitt bästa, det man kan göra till att börja med, som du säkert redan gör, är att vara en sån pass bra människa man förmår – även i vardagen men också i dessa jobbiga tider.
          Det är ju tyvärr fortfarande otroligt mycket rasism och annat som försiggår, även efter 300 år. Om du själv känner att du gör ditt absolut bästa så är väl det jättebra och du behöver då inte känna dig träffad? Vill tillägga att jag är vit och blond etc och kämpar med mig själv i vissa lägen, typ att jag har säkerligen sagt eller gjort saker som inte främjat POC på det plan att man ignorerar nån hafsig kommentar, som typ säg som ett exempel – en kollega droppar nån halvfräsch kommentar om asiater eller svarta, eller att man bara tar för givet hur bra man har det. Finns säkert en lång lista på vad jag kunnat göra bättre och gör. Detta är såklart kanske inte applicable till dig som skrev då jag inte vet något om dina förutsättningar! ) Tycker däremot att man måste ha lite skinn på näsan nu och försöka lyssna, även om det låter aggressivt med det man ser på tv och läser.

          Aggressivitet behöver inte alltid betyda våld, utan också frustration, desperation, känslan och vetskapen att inget förändras, sorg etc. Som vit hetero kvinna tycker jag att jag har den energin själv att välja att höra andras ilska som kanske är väldigt komplicerad att förstå just när man inte behöver hantera den rasifieringen själv? Man har det utrymmet att lyssna på dem som upplever detta, så varför inte läsa mellan raderna på ilskan och försöka höra vad som sägs? Förringa bara inte dessa stora problem med att jämföra det med PMS och att det är kämpigt att folk är arga..

            Det är skillnad på aggressivt ich att ha skinn på näsan. Såg en film på twitter där en kille som protesterade tände eld på en polis (???!!!). Det leder inte till ngn förbättring för någon!

              ja och tänk att många poliser utöver samma våld mot svarta? den här bloggen är bara fylld av hatfyllda vita kvinnor inom typ alla ämnen. ni kan inte till er någonting alls. så jävla vidrigt. har försökt här men så jävla deppigt!

        Med all respekt för orättvisor men är det verkligen ok att försvara aktionen med demonstration om den ökar smittspridning av en samhällsfarlig sjukdom? Är det verkligen så enkelt att säga att de som säger så är då rasister eller inte bryr sig? Jag står för allt demonstrationen vill påvisa men jobbar samtidigt nära sjukdomen och har många i omgivningen som är jättesjuka. Jag står för att andra metoder kunnat användas, just nu.

          Precis så. Jättebra att problemen med rasism lyfts upp och att folk förhoppningsvis vaknar. Men det blir så konstigt när man dels bland annat lyfter problemen med att POC varit extra utsatta i denna pandemi, och samtidigt riskerar många människors liv med stora folksamlingar, inklusive de som redan är utsatta = POC. Det blir så fel bara. Det måste ju finnas bättre sätt att säga ifrån än att riskera en massa människors liv.

    Vet någon om det finns någon alkoholhaltig cider utan socker? Någon zero-variant?

      Behöver inte alkohol socker av någon form för att få en reaktion?

        Så är det. Antingen tillsätter man socker för att få alkohol, eller så låter man frukten (och fruktsockret) jäsa så det omvandlas till alkohol. Så är väldigt svårt att få tag på cider utan socker tyvärr. Men hoppas någon annan har mer kunskap än mig så att du kan hitta det du söker!

      Xider är utan socker, men vet inte om den finns kvar i sortimentet

      Smirnoff ice finns i zero variant vet jag, om det nu räknas som en cider

      Cider är gjort på frukt som innehåller fruktsocker så det har jag svårt att tro.
      Det du vill dricka i sådana fall är whiskey, cognac, vodka, tequila och gin. Blanda med groggvirke som inte innehåller socker om du inte vill dricka det rent.

      MEN tänk dock på att alkohol sänker ditt blodsocker rätt duktigt. Vilket gör att du automatiskt kommer att bli sugen på något sött.
      En sådan signal från kroppen är dessutom i princip omöjlig att stå emot. Och ju längre du står emot desto hårdare kommer du att falla dit när du inte kan stå emot längre.

    Tips på en bra magövning där man inte får ont i nacken? Eller vad gör jag för fel?

      Ja, du spänner dig. Du ska inte använda huvudet,nacken,eller halsen ? försök slappna av i nacken, och testa igen.

      Jag gillar att ligga på rygg, hålla upp benen och ha knäna i 90 grader, armarna rakt upp som håller i en vikt, alt typ en tung bok om du är hemma. Sen sträcka bak armarna så de nästan tar i golvet samtidigt som du sträcker ut benen mot golvet, båda benen samtidigt eller ett i taget beroende på svårighetsgrad. Försök hålla nere svanken så gott det går. Då kan du vila huvudet i och med att det bara ligger på marken och du kan titta rakt upp hela tiden, så borde inte göra ont i nacken på samma sätt som typ en situp!

      Hoppas du förstår vad jag menar för övning haha, den har säkert något jätteenkelt namn egentligen som någon kanske vet

      Kolla Heidi Powell på instagram (tror hon heter rwalheidipoweell eller nåt sånt, amerikanska). Hon gör en superbra magövning som går ut på att andas ut, spänn magen, vrid. Kan göras var som helst. Svårt att förklara, testade dock och det bränner!

        Stavelfel, realheidipowell ska det stå ?

      Ligg på rygg med benen rakt upp i luften, håll benen raka och sänk dem långsamt emot golvet, men stanna när benen är ett par cm ovanför golvet, håll kvar där i 10 sek, sedan upp med benen igen raket emot taket, och sänkbenen så dem nästan nuddar golvet, håll kvar i 10 sekunder, och sedan upp med benen igen. Funkar bra med folk som har nack/ryggproblem i övre ryggen då det inte belastar.
      Vet inte vad övningen heter så kunde inte hitta någon bra video som förklarar :/

        Hittade en video, huvudet ska dock vara stilla och inte röra sig som i videon 🙂
        https://www.youtube.com/watch?v=-d-8iIbHTKg

      Stå i hög planka och lyft en hand i taget upp mot den andra axeln.

      Stå i en låg planka (alltså armbågar i golvet) och sväng höften åt höger/vänster mot golvet (detta tränar sidomusklerna)

      Stå i en låg planka och dra upp ett knä i taget mot armhålan

      Stå i hög planka med en handduk under varje fot (under tårna då), sen drar du ut ett ben i taget åt sidan

      Stå i hög planka med handduk under varje fot och dra rumpan upp mot taket, så att du står i ett uppochner-vänt V

      Alla dessa ska alltså repeteras men det fattar du säkert 😀

      Ladda ner Nike Training! De har ett 15 min magpass som heter ”Quick-Hit mage” som är sinnessjukt jobbigt. Vet inte vad du gör för övningar nu som ger dig ont i nacken dock.

    Jag har en kollega som jag tycker är så oärlig. Det liksom lyser oärlighet i hennes ögon men just när jag nämnt detta med att ögonen säger så mycket så tycker vissa att det låter knäppt. De ser nämligen ingenting.

    Detta är inte första gången jag ser hur en människa är genom att titta i ögonen på den, är det några andra här som är likadana??

    Låter skitmuppigt haha men ögonen är ju själens spegel, om jag minns rätt.

      Har hon betett sig oärligt eller ser hon bara oärlig ut? På vilket sätt är hon oärlig?

        Säger en sak, gör en annan. Fjäskar så otroligt för högre uppsatta, nästan så att hon byter personlighet. Det har även andra kollegor sagt. Hon kan vara riktigt elak också, men för henne är det att hon säger vad hon tycker.

          Låter som en tråkig människa. Känner inte igen att jag kan se i folks ögon men det tar ju inte många minuter för att känna in vilken typ av person man har att göra med. Risken är ju att man hela tiden tittar efter saker som bekräftar det man tycker sig se.

      Du tror inte bara att du inte vibe’ar med henne och därför ogillar henne och därför drar såna förutfattade slutsatser? Eller så är du kanske synsk ?

        Nej.

        Men kan inte ni som inte fattar bara sluta ifrågasätta om det kan vara ”något annat”. jag är likadan och vissa människor är bara så, man ser i folks ögon vad de är för människor. Klart.

          Har ni aldrig träffat folk med ”onda ögon”? ”Svart blick”? Såklart det finns det är bara att vissa lägger märke till det

            Hur har man en svart blick? Eller onda ögon? Alla har väl olika form och kan inte hjälpa det.. Berätta mer!

            Helt klart att ögonen speglar vårat inre. Har inga problem att säga att vissa människor har en blick som får mig att frysa till is. Oftast kan man se på hela deras kroppsspråk att de inte är bara en vanlig hygglig person

          Tack! Exakt så är det. Vad glad jag blir att några förstår mig här haha. På jobbet tycker vissa inte om henne så mycket men fattar inte vad jag menar när jag snackar om ögonen.

            Jag kan se det hos män. Alltså jag är ganska bra på att känna igen blicken hos narcissister och psykopater. Inte så jättemånga tack och lov men jag brukar känna igen dem, hade samma grej som barn. Träffade en pedofil på förskolan men följde aldrig med honom hem för jag tyckte han hade otäcka ögon så inget hände.

              Mina kompisar brukar ta med sina nya killar till mig så jag kan analysera deras ögon haha. Började som ett skämt men allt jag ”känt” har stämt hittills så de fortsätter med det. Såklart kan det vara mycket mer än bara ögonen som spelar roll, men ögonen ser man mycket i.

          Haha jag blir lite nervös. Tänk om någon tittat in i mina ögon och tänkt dåliga saker om mig. Jag tycker jag är rätt snäll för det mesta ??

            Jag med. Fick ångest, haha! Ibland känns det som jag får en huggig blick när jag känner mig obekväm. Undrar om den blicken kan tolkas som ”elak människa”. *I hope not*

          Förstår vad du menar ts. Ska försöka förklara. Hur en del, inte alla påverkar en.
          Jag själv är en av dem som måste anstränga mig för att se någon i ögonen och har väldigt svårt att tyda ansiktsuttryck.

          Är som person alltid välvilligt inställd till människor,likt en glad valp, på gott och ont har livet lärt mig dock gjort mig lite försiktig i kontakt med människor.
          Då måste jag ändå med viss ansträngning, om jag kommer ihåg tänka ett varv till i möten med andra.

          Knöligt är ordet det här med folk.
          Ändå sedan barnsben haft en slags känsla istället för ögonkontakt.

          Men de gångerna jag mött Tomas Qvick
          Och talat med honom drogs jag till hans ljusa blå ögon och det var något av det obehagligaste jag varit med om.
          De ögonen var långt ifrån vackra eller själfulla de liksom lyste något som inte var bra.

      Haha wow vad sjukt jag är EXAKT likadan. Jag lovar att jag behöver någon minut att kolla på någons ögon för att se om de är bra människor eller inte. Hade en sån orm på mitt jobb och sen första sekunden jag träffade henne fick jag extremt dåliga vibbar. Hon hade också såna där ormögon. Så ja, jag tror verkligen man kan se mycket i ögonen.

        Vad intressant! Man tar ju avstånd direkt, eller försöker iallafall. Jag och hon jobbar inom skolan så vi jobbar ganska tätt med varann så det är lite svårt.

        Och jag brukar alltid säga till typ mina vänner när de har nya pojkvänner att ta dem till mig och jag kommer se i deras ögon om de är bra eller ej haha. Det började som ett skämt men det har seriöst alltid stämt hittills. Visst är det mer än bara ögonen som kanske ger en ett ”slutgiltigt” resultat men ögonen är liksom det största.

          Sorry blev dubbelt

      Kan det ha att göra med att hon inte ler ett äkta leende – med ögonen också – när hon ler?

        Inte ts men för mig är det inte alls samma sak, märker dock nu när jag försöker tänka ut hur man kan förklara det att det var väldigt svårt haha. Är liksom en så naturlig grej så det i mitt huvud blir som att försöka förklara för någon hur man gör när man luktar på saker ifall man inte har luktsinne.

    Göteborg!
    Är det någon som har tips på bra hotell i Göteborg? Är några tjejer som ska dit i sommar så får gärna vara centralt och nära till mycket men ändå parkeringsmöjligheter. Söker även tips på roliga saker/ställen att göra och besöka som kanske kan vara svårt för oss turister att hitta på egen hand? tack på förhand!

      Hotell bellora! Jättemysigt och god frukost ?ligger på avenyn och man kan parkera på heden tex ?

        Såg jättemysig ut, tack för tips!

      Vilken typ av hotell är ni ute efter? Mer mysigt eller ”lyxigt”?
      Finns ju iallafall flera bra, Clarion Post (väldigt stort och risk för kaos på frukostbuffén), Avalon, Elite Plaza, Vanilj (pyttelitet och mysigt), Lillton (också litet, i en villa med trädgård typ) Comfort hotell, Hotell Bellora, hotell pigalle. Kolla parkeringsmöjligheter med respektive hotell.

      Tips på saker att göra: ta någon av skärgårdsbåtarna till någon ö och bada. Bara att googla på!
      Shoppa och fika i Haga.
      Vill ni gå ut och festa och käka på bra restauranger så finns det en hel del bra!

        Vet inte riktigt, har nog tänkt något lite lyxigare men inget måste! Ska kolla in de du tipsade om, tack så mycket!

        Lillton! Vilket härligt göteborgskt hotellnamn!

          Eller hur!! Såg dock att det stavas med ett L, men ändå ?

        Region Västra Götaland(se senaste pressträffen) avråder alla som inte har nödvändiga resor från att åka ut i skärgården i sommar! Detta p.g.a. att det blir trängsel på spårvagnar och färjor.

      Åk till Brännö och café varvet där. mysigt

        Skriver ner detta, tack!

          Gör inte det! Se vad jag skrev ovan.

      En Gbg:are här!

      Rekommenderar Pigalle eller Dorsia att bo på. Bellora har småsjaskiga rum, men däremot magisk frukost (och nice takterrass).

      Kul häng för drinkar/vin/öl:
      Cielo
      Taket
      Oceanen
      Tacos & Tequilas/Magasinet/Olssons vin
      Hagabion
      Bar la lune
      Levantine

      Fika på:
      Kampanilen (ett måste)
      Café Gapet
      Allora
      Bar Italia

      Käka på:
      Bar Normal
      BANG matbar
      Toso (mest för stämningen, maten är faktiskt medioker)
      Piga
      Strega
      Familjen
      Bord 27
      The Barn

      Brunch? Testa:
      Jimmy and Joans (fantastisk miljö och underbar cheesecake)
      LeGbg
      Breakfast Society

      Övrigt nice och annorlunda käk-/drinkhäng:
      Wine Mechanics
      Spike Brewery
      Café Fluss

      Åk ut till Salthomen för att bada eller ta båten till några av öarna. Jag gillar Brännö!
      På Brännö varv och café kan ni käka. Maten har blivit betydligt sämre, men stället Är härligt!
      Om ni stannar kvar på Saltholmen kan ni svänga förbi Paradiset för smårätter, pizza och drinkar. Supermysigt!

        Vad fint att du tog tid tid att skriv ner allt detta ?

        Åh så mycket bra tips! Kommer definitivt använda oss av denna lista, tusen tack!

        Wtf? Toso är typ det bästa stället

        A. Jag hoppas du gav tipsen med en allvarlig underton.. Vi är fortfarande i en pandemi, som antagligen kommer att eskalera här i Göteborg.

          Men herregud, folk som du får ge sig!

          TS frågade om vad man kan göra en sommar i Gbg. Vad skulle jag skrivit? ”Stanna hemma”? Vad har mina tips med covid-19 att göra? Jag har inte tipsat henne om att bege sig till en full restaurang och slicka folk i ansiktet.

          FHM har lättat på restriktionerna kring resande i Sverige. Alltså är det, i skrivande stund, from 15/6 OK att åka till Gbg. Hur pandemin utvecklas vet varken du eller jag just nu. Ännu avråds vi inte från att vistas ute, bara att ta till försiktighetsåtgärder, vilket jag är övertygad om att TS kan.

            Vi avråds från att göra icke nödvändiga resor ut i skärgården! Läs på för fan!

        Men yes!! Vilka bra tips, även för mig som också är Göteborgare! Hälften av ställena älskar jag redan, och hälften ser jag fram emot att prova i sommar ?

      Gothia Towers. Är man medlem är det 30% rabatt på rummen också??

      Sankt Jörgen har så nice pool club nu under sommaren. Kanske inte optimalt att bo där då det ligger en bit utanför, men absolut värt ett dags besök!

      Hotell Pigalle och Post Hotell ??

    Behöver bra kalastips. Ingen på förskolan har haft kalas under våren, så nu har vi föräldrar bestämt att vi har ett kalas för alla, utomhus. Barnen har röstat och det blev ett sjöjungfru/pirat-kalas. Det har fallit på vår lott att ordna, så vill gärna ha tips! Barnen är 4-6

      Fiskdamm, ballonger, fika och hela havet stormar är ju alltid succé!

      Skattjakt (på ett utomhuspiratkalas mitt ena barn var på var skatten nergrävd i sandlådan)
      Sätt träbenet på piraten/fenan på sjöjungfrun (ögonbindel och snurr obligatoriskt ?)
      Tipspromenad

      En pirat har stulit godiset och tappt bort nyckeln till lådan, för att hitta rätt nyckel och få tillbaka godiset behöver barnen utföra uppdrag där nycklar finns som vinst. Tex kasta vattenballonger på en måltavla och i en finns en nyckel, fäst ballonger runt benen och låt barnen springa och stampa på varandras för att hitta en nyckel, gräv upp en nyckel i en sandlåda, hitta nyckel i läskiga lådan (olika saker som kan kännas läskiga att ta i), kasta pirathänder (plasthandskar med sand i) i en låda och vid träffar fås en nyckel… i slutet av kalaset kan piraten komma och som straff för att han tagit godiset så får barnen kasta grädde i hans ansikte – otroligt uppskattat på min sons senaste barnkalas ?

    Har ni någonsin tittat en människa i ögonen och känt hur djup dennes blick är? Ni vet, sådär så att man nästan nervös och tittar bort? Varför har vissa em sån blick?

      Det är nog inte bara blicken utan hela ögat spelar roll. Är ögonen tex sminkade så blir blicken mer intensiv. Jämför man tex ett osminkat öga mot ett öga med lösfransar eller eyeliner, markerade bryn etc så känns det sminkade ögat mindre naket.
      Stora ögon känns också mer intensiva än små. Likadant med mörka fransar mot ljusa.

        Fast såna ögon och blickar jag pratar om har även killar. Och de jag pratat med hade inte smink på sig. Ändå så var deras blickar så troligt intensiva. Så det måste ju vara något med vissa människor och deras ögon? De ser ut att vara ögon som sett mycket och är erfarna.

        Självklart känns det sminkade ögat mindre naket? Ett osminkat öga är ju just naket.

      Jag känner så med min psykolog.. jag tittar ofta bort för han typ… genomborrar en med blicken hahha.

      Åh jag fattar vad du menar! Blir så extremt obekväm i sånna situationer ?

      Min man har så.. Efter 10 år tillsammans så kan jag fortfarande bli generad och titta bort när han ser på mig så där genuint, verkligen ser mig. Får fjärilar i magen bara jag tänker på det. ?

      Ja, man nästan sugs in i blicken liksom. Är lite obehagligt först för man vet liksom inte vad man ska göra ?

      Jag tror att jag har en tendens att vara den som ger såna blickar. Eller var det tidigare i alla fall då många sa det till mig. Många gånger trodde folk att jag flirtade med dem fast jag bara hade ett vanligt samtal och en kille sa att jag typ åt upp honom med blicken. Min teori om detta är att jag eftersom jag hör lite dåligt och har kasst närminne så tittar jag ”intensivt” på den jag pratar med för att hänga med och människor är kanske ovana vid att få full uppmärksamhet när de pratar? Jag tror att det är på grund av det här som människor lätt anförtror sig åt mig och att jag ibland får veta mer om människor än jag bett om. 🙂

    Vad är det mest lättkränkande ni hört?

    Typ idag satt jag och en kollega som hade jobbat natt och pratade om våra barn respektive syskonbarn. Jag berättade att min systersbarn fyller 4 och älskar Babblarba. Hon började nynna på Stompalång (någon sång om att alla ska stompa till sången).

    Då kommer en annan kollega och utbroster ”usch, den sången är så hemsk, tänk alla barn utan ben och hur de måste känna när de inte kan stampa till sången”.

    Har hon rätt eller tycker ni som jag att hon var extremt långsökt och lättkränkt?

      Tycker som du. Hon var extremt lättkränkt!

      Känner en som trodde att hennes läkare hatade henne pga. läkaren remitterade henne till en annan läkare eftersom läkaren inte var specialist inom det området. Det känns ganska lättkränkt.

      Lättkränkt! Vad många barnsånger man k te får sjunga på iaf. Klappa händerna, fader Abraham och huvud, axlar, knä och tå etc

      Men var hon allvarlig? Låter som ett konstigt skämt

        Hon skalade på huvudet och gjorde en äcklad min. Sen tog hon telefonen och gick. Fick mig en funderare men kom ändå fram till att det inte går att tänka så om allt, speciellt inte barnramsor.

          Nej verkligen inte. Typ alla barnsånger handlar ju om att klappa händerna, stampa fötterna eller någon annan rörelse.

          Kära nån, inte lätt att balansera mellan alla kränkta människor a la 2020. Tror att världen skulle bli bättre om bara försökte bli bättre människor själva och inte bara tänka på jaget.

      Hahaha ? ??? hade asgarvat åt henne

      Att vara upprörd över den sången i allmänhet är ganska långsökt. Sen kan det ju vara bra att känna av rummet lite och anpassa efter situation, kanske inte spela den sången för en barngrupp där något barn inte kan delta fysiskt på det sätt som krävs.

        Det håller jag helt med om. Empati for ever!

        Då hoppas jag verkligen att vi inte pratar om mors dag för jag miste min mor rätt tidigt. Borde vi inte lära oss att vi aldrig kan göra alla nöjda och att vi kanske måste tåla lite

      Extremt långsökt. Ska vi förbjuda alla barn att klappa händer, köra huvud-axlar-knä-och-tå eftersom visa saknar armar? ska vi förbjuda filmer eftersom visa barn är blinda? ska vi sluta läsa sagor eftersom visa barn är döva? ska vi sluta måla och pyssla eftersom visa barn saknar händer? ska vi sluta sitta still eftersom visa barn har ont i kroppen och får mer ont av att sitta stilla på en stol?
      Nej herre gud, anpassa det efter varje barngrupp såklart, har man ett blint barn i en klass kanske man inte behöver visa film liksom, eller ett dövt barn kanske sagostund är lite fel, men det antar jag att personalen har koll på och löser för barnen.

      Det var den roligaste kommentaren idag?

      Tänk på alla barn som tittar på Bolibompa och inte kan vifta på sin svans då? Hur fan ska dem kunna hänga med i drakens dans?

    Hur ofta städar ni? Har ni familj, bor i lägenhet eller hus? T.ex hur ofta dammsuga, tvätta fönster, ugnen, kylskåp, golvtvätt. Intressant att höra hur andra gör.

      Dammsuger och städar toaletten 1-2 gånger i veckan. Städar kylskåpet inför varje storhandling som sker ungefär varannan eller var tredje vecka, under den perioden kan jag även dra av med trasa lite snabbt om det är nåt kladd

      Jag städar lite varje dag, blir aldrig jobbigt att sköta hemmet då. Fönster kör jag 1 gång i kvartalet resten när det behövs.

      Dammsugar varje dag, bor själv med två (långhåriga) katter i en tvåa..?

        Heter det dammsugar eller dammsuger? Har nämligen hört båda så nu passar jag på och frågar 🙂

          Tänker det borde vara dammsuger eftersom suga böjs suger?

          Dammsuger 🙂

          Dammsuga, då du suger upp damm. Och en och annan legobit.

          Man ska dammsuga i framtiden
          Man håller just nu på och dammsuger. Eller så håller man just nu på att dammsuga.
          Man har dammsugit eller så dammsög man.

          https://sv.wiktionary.org/wiki/dammsuga

      Bor i en tvåa på 66kvm, med min katt och min sambo – viktigt att det är min katt ?

      Dammsuger två gånger i veckan, skurar en gång i veckan. Tvättar fönster två gånger/år. Ugnen vid behov, så kanske två gånger per år, samma bakom spis. Spisen, diskhon, handfat och liknande ytor dagligen, toalett en gång i veckan, dusch och badkar en gång i veckan, dammar allt inklusive golvlister en gång i månaden, kylskåp varannan-var tredje vecka. Kattlådan byter vi sand och gör rent ordentligt en gång i månaden, plockar bajs och kiss tre gånger/vecka. Om katten kräks gör jag nästan hela städrutinen i ren panik! ?

        Whaaaat, vi bor i lägenhet med katt. Tömmer kattlådan varje dag och tömmer helt/byter sand 1 Gång i månaden. Skulle aldrig gå med 3 gånger i veckan!

          Vi har testat att tömma dagligen, men om vi gör det förväntar hon sig att vi ska tömma lådan omgående, resultatet blir att hon bajsar utanför lådan istället. Så, vi kör var tredje dag, det funkar bra för henne ?

            Och vad gäller potentiell lukt: vi har ett kolfilter i taket på kattlådan ?

        Dammsuger en till två ggr i veckan? Usch vad vidrigt

      Bor själv i lägenhet. Städar när jag tycker att det behövs och orkar.

      En gång varannat år. Tvättar fönstren var femte år. Dammsuger en gång i månaden.

      Lägenhet, tvåa. Vi städar en gång i veckan och då ingår dammsugning, damma av, städning av badrum, kök och sen torka av ytor. Varje dag så torkar vi av i köket och plockar undan. Svabbar golvet alldeles för sällan, tyvärr ? får bli ändring på det.

      Två vuxna, tre barn, två fluffiga katter. Dammsuger och städar hela köket dagligen. Storstädar hela huset två ggr i veckan (badrummen, dammar, våttorkar, tvättar golv) fönster vid behov (ja egentligen mer sällan men,..) kylskåp vid behov också.

      Vardagsrum: Dammar, torkar bordet och snabbdammsuger dagligen.

      Kök: Diskar, torkar alla ytor, ställer ubdan allt dagligen. Torkar av skåp, ugn och kyl 2 gånger i veckan. Rengör induktionshällen dagligen.

      Toa: skrubbar 2 gånger i veckan. Tvättar kläder en gång i veckan.

      Sovrum: bäddar rent en gång i veckan. Rensar lådor en gång i månaden.

      Dammsuger hela hemmet varje dag med min elektrolux och en gång i veckan med den stora tunga!
      Moppar efter den stora dammsugningssessionen. Dammtorkar innan allt. Torkar fönster varje vecka.

      Älskar att bo rent. Klarar verkligen inte av stökiga utrymmen. Smuts är min fiende. Har varot sådan sen jag var liten.

        Hur hinner du jobba?

          Låter lite som gabriella joss…

          Morsan, som är likadan, lärde sog (av mormor) att ett hem som är ”grundrent” är lätt att hålla rent. Istället för att låta smuts torka in på plattan, ugnen, frysen, kylen eller någon annan yta så ska man torka snabbt varje dag. Det är lättare än att skrubba i en timme varje kvartal.

          Samma med att dammsuga snabt varje dag. Man slipper dammråttor, damm överallt, hår på golv osv. Det tar seriöst 3 min att gå igenom hela hemmet.

          Diska alltid direkt efter maten, sen kan du slappna av. Annars är det lätt hänt att man latar sig fram till läggdags. Diska och torka ytor samtidigt som du lagar mat.

          Skrubba toan medans du har i en hår och ansiktsmask.

          Jag plockar undan i 1 min (tar med disl till kök tex).
          Dammsuger max 5 min.
          Diskar 5 min.
          Torkar av ytor 2 min.
          Snabbrengör ugn och handfat max 3 min.

          Totalt max en kvart per dag och har allllltid ett rent hem. Det är värt varenda minut när någon kommer oväntat eller när man ska få besök och slipper tvätta och skrubba hela förmiddagen. 🙂

          Mina svar moddas av någon oklar anledning…

      Bor i tvåa med min sambo. Dammsuger varannan till var tredje dag. Dammar av kanske en gång i veckan. Toaletten ca en gång i månaden. Torkar av spis, diskho och ytor i köket varje gång jag använt det. Så 1-3 ggr per dag. Övrigt gör jag när det behövs. Har dock aldrig tvättat ett fönster i mitt liv ?

        Weeeeee

      Har städhjälp varannan vecka, för oss väldigt värt, kostar ca 1000kr/månad efter ROT, tar 3,5 timme per gång. Hon tvättar även fönstren höst och vår. Sen plockar jag dagligen (dvs det ser aldrig stökigt ut), och städar ytor i kök varje dag, och vi städar varannan vecka när städhjälp inte varit, då blir det dammsugning, torka dam, städa badrummen.

      Bor i radhus på 140 kvm, dammsuger varje dag på nedervåningen. Och 3 ggr/veckan på övervåningen. Moppar 3ggr/vecka. Är mammaledig och har 2 småbarn. Därav är det mkt smulor osv på golvet.

      Kylskåp och ugn 1gång i månaden

      Dammsuger varje dag har flera katter, går på ett kick! Skurar en gång k veckan och tömmer kattlådan varje morgon. Lätt värt allt städ!! ?????

      2 vuxna 1 bebis. 160 kvadrat hus på ett plan. Startar robotdammsugaren var eller varannan dag, kör med centraldammsugaren typ en gång varannan vecka. Plockar undan och torkar av synliga köksytor samt mat- och soffbord varje dag. Toaletter en gång i veckan. Kylskåp inför varje storhandling (mer eller mindre noga), ugn efter varje användning oftast, då hinner det inte fastna något. Micro en gång i veckan ca. Fönsterputsning och svabba golv pinsamt sällan. Skulle ändå säga att vi bor betydligt renare än andra i vår umgängeskrets. Vi bor minimalistiskt (med undantag för barnrummet?) så väldigt lättstädat. Alla förvarningsmöbler är upphängda på väggen, högre soffor och har i stor sätt inga saker som inte fyller någon funktion. Så roboten gör faktiskt väldigt rent eftersom den kommer åt överallt. Älskar ordning och reda ?

      Två vuxna, ett barn, en katt. Dammsuger och dammar hela lägenheten (3 rok, ca 75 kvadrat) en gång i veckan, men köket och toaletten där kattlådan står dammsugs kanske 3-4 ggr i veckan? Vid behov, beroende på hur mycket matsmulor och kattsand som ligger på golvet. Skurar heeela toaletten vid veckostädningen också, men handfat/toastol torkas även vid behov, de blir så lätt täckta av damm annars. Fönster kanske nån gång om året? Min man sköter det ? Drar en trasa i kylskåpet varannan vecka kanske, eller om något spillts därinne. Spis och köksytor efter användning. Lakan en gång i veckan, kanske oftare på sommaren.

      När vi hade hundar dammsög och moppade jag fan hela tiden, speciellt på höst/vinter när de var leriga jämt. Saknar att ha hund så enormt mycket men det är rätt soft att slippa allt smuts de drog in.

      Dammsuger varje dag, ibland 2 ggr per dag. Hund + barn i hus = hår, gräs, grus, matspill, papperstussar osv överallt. Skurar golvet en gång per månad fast det egentligen hade behövts oftare. Dammtorkar typ en gång per månad ibland varannan, jag hinner inte med. Städar köksbänkar, diskar och torkar skåp dagligen. Kylen kanske en gång per månad, ungarna kletar och spiller men jag orkar och hinner inte med allt. Fönster osv har tur om de rengörs en gång vartannat år. Småbarnsföräldrar som har kliniskt rena hem kan ju inte ha tid för ungarna?!

      Nyfiken, är det vanligt med städhjälp? Där jag bor och i min umgängeskrets har ”alla” barnfamiljer städhjälp.

    Ni som jobbar eller har jobbat med SAP, vilka är era erfarenheter?

      Att det är helt okej system. Många klagar men det är för att de är för dumma för att lära sig ?‍♀️

        Vad hjälper det att man lär sig när allt är så gammalt, långsamt och primitivt? Fult är det också.

          S/4 är inget av det där imo.

            Ja vi hade säkert en gammal, snålversion av det. Allt var bara onödigt krångligt, struligt, långsamt och fult.

      SAP suger allt som går att suga

      Att det är långsamt och något som strular varje vecka

      Det suger stenhårt!
      Vi bytte till business central och det är hundra gånger så mycket bättre

      Har bara jobbat med SAP sedan januari. Har nog inte stött på så mycket problem. Men jobbar på ett stort internationellt företag med bra supportavdelningar så har vi problem hittar de oftast en lösning. Vi har också ett robot-team som automatiserar en del monotona processer vilket är välkommet. Under dessa månader jar jag insett hur otroligt mångsidigt och anpassningsbart SAP är, åtminstone då jag jämför med andra system jag använt tidigare. Då känns nog SAP mer välarbetat och modernt.

      Använde SAP LSO i mitt förra jobb. Extremt omodernt och 90-talskänsla över det men det funkade iaf haha!

      Om ditt företag har mkt support, möjligheter att anpassa, utveckla är det bra annars sådär.

    Fått ett nytt uttryck att störa ihjäl mig på. Förekommer i i princip alla samtal, i alla sammanhang, mellan alla människor i alla åldrar. Nytt för iår.

    Vilket uttryck tänker jag på?

      I dessa tider

      I dessa tider?

      Covid-19?

      Social distans?

      Under rådande omständigheter?
      I dessa coronatider?

      Dessa konstiga tider

      I dessa Corona-tider.
      Hatar det jäkla uttrycket. Som om det är en årstid lix..

      ”Har du corona eller?” så fort man råkar hosta, dra in luft i näsan eller andas lite intensivare än normalt

      Nu får du avslöja vilket uttryck det är! ?

      Det är sen gammalt.

      Mitt i pandemin
      I dessa tider
      jag sitter isolerad i karantän
      Hur vågar dem

      Jag stör mig på folk som säger A men inte B..

    jag har köpt min första orkidee. har någon något skötseltips? finns massor på google men tänkte hur om någon har något som verkligen funkar

      Jag gör ingenting med mina. Vattnar en gång varannan vecka kanske. Blommar som tusan. Och när du tror att det aldrig mer kommer blommor och du funderar på att kasta den. Då kommer det nya blommor helt plötsligt, alltid!

        tack för svar. ja då låter den rätt lättskött, skönt och roligt om den blommar igen

        Oj, varannan vecka? Lyxboende skulle mina tycka! Vattnar typ en gång i kvartalet och de lyckas ändå blomma, men bara typ två ggr per år.

      Vattna genom att ”doppa” krukan i vatten och låt torka ordentligt innan nästa vattning 🙂 låt alltså inte vatten stå i krukan på en orkide

      Köp sån där orkidéspray. Den är toppen!

      Jag fyller hela krukan med vatten varje/varannan vecka och låter det stå 24h, tömmer sen. Klipper av när den blommat klart. Funkar super på alla mina tre.

      Ignorera den.

      Placera den ljust men inte i direkt solljus och vattna som ovan nämnt så brukar de sköta sig själva! 🙂

      placering är a och o. De gillar inte för mycket starkt solljus och inte för mycket vatten. Allra bäst är att ställa den i diskhon så att rötterna suger åt sig vatten istället för att hälla i direkt i krukan.

      Låt inte rötterna stå i vatten i krukan, då ruttnar de. Det gäller visserligen de flesta växter. Men med orkidéer är det bra att doppa dem i vatten så de suger i sig ordentligt, se till att överlopps vatten rinner ut ur krukan, och vänta tills de är torra igen. Eller så kan du t.ex ställa den i diskhon under vattenkranen tills vattnet sköljt igenom hela rotsystemet. En bra tumregel är att de fått tillräckligt med vatten då de är gröna. Men dränering i krukan och att låta dem torka mellan vattningarna är viktigt!

    I julas flyttade jag till hus från en lägenhet, fästman och katt medföljde. Nu när det är varmt är katten ute hela tiden, men inne under natten. Men helt plötsligt är det som att han glömt att det finns en kattlåda inomhus och har börjat bajsa och kissa på mattan när han är inne. Någon som har någon aning om vad detta kan bero på? Han har varit ute under våren utan problem, så det har kommit väldigt plötsligt. Vi har testat att bära in han till kattlådan när han kommer in igen utan resultat.

      Hmm protesterar han mot nåt? Katter kan göra sådär om de är sura eller stressade?

        Vi hämtade hem min ”gamla” katt som var kvar hos min mamma när jag flytta hemifrån. Eftersom jag flytta hemifrån till lägenhet tog jag inte med honom förrän jag bodde i hus då han var utekatt. Dom har dock bott ihop i flera månader innan detta började.

          Kan absolut vara att han surar över den förändringen. Nåt sånt brukar det vara om katter helt plötsligt blir ”orenliga” utan att vara sjuka. Svårt ge dig tips dock. Ta bort mattan?

            Det borde vi absolut testa när vi är borta i några timmar! Har alltid varit samma matta än så länge.

      Stress eller sjukdom skulle jag säga. Börja med ett veterinär besök för att utesluta sjukdom. Om katten är frisk finns tex feliway att sätta i vägguttagen i olika delar av hemmet, det sänder ut en lukt som gör visa katter lugn och trygg.

        Tack så mycket för tips! ??

      Katter kan bajsa och kissa vid ytterdörren som revirmarkering om det är andra katter (inkräktare) utanför. Om katten inte får gå ut när den vill så kan den också bajsa och kissa vid dörren som en protest. Eller så har katten blivit van med att göra sina behov ute och föredrar att göra behoven ute istället för inne. Det kan även ha att göra med den andra katten. Ibland fungerar katter ihop i början men efter ca 6-12 månader tillsammans när båda katterna är trygga med den nya miljön så kan de få för sig att göra upp om rangordning. Det är inte ovanligt att den nya katten i familjen till en början är snäll/försiktigt men efter några månader känner sig trygg och vill komma upp i rang.

        Låter som att alla saker kan stämma in ? Vi märkte inget i början men har i efterhand märkt att det finns två katter i området som gärna går in på vår tomt och mot båda våra katter vill ”markera revir” antar jag? Mattan katten har bajsat/kissat på är precis vid en av våra altandörrar.

          Testa att tillfälligt ställa en kattlåda vid altandörren där katten kissar/bajsar och se om katten slutar göra utanför lådan då. Om ni bara har en kattlåda så skaffa fler, det kan var så att den andra katten ”mobbas” och inte låter katten gå på lådan. Antar att dina katter är kastrerade, om inte så kan det vara en del av problemet.

            Tack så mycket för tips! Vi ska testa att ta bort mattan och sätta kattlådan vid mattan/altandörren redan imorgon! Vi har två klösträd för dom men har inte kommit på ett bra (.. snyggt ?) sätt att ha kattlådor på än. Båda är kastrerade.

    Min kille hade en dålig dag igår och var stressad. Jag började gråta på kvällen för var så hungrig och är gravid så alla känslor känns tusen gånger jobbigare. Istället för att fixa det eller trösta mig så blev han arg, försvann och sov hos en kompis. Svarade inte i telefonen osv. Han har inte försökt prata med mig alls sen dess och det har jag inte heller. Ska jag stå ut och fortsätta att inte kontakta honom eller ska jag försöka fixa det? Mvh trött på att aldrig bli tröstad

      Försök att fixa det! Det känns alltid bättre efteråt. Oavsett hur samtalet gått känns det alltid bra när man fått ur sig allt. Oavsett om det blir positivt eller negativt.

      Ursäkta aldrig en kille som drar ifrån dig sin gravida sambo utan att höra av sig. Han borde skämmas. Och han borde fixa det här!! Kärlek till dig. Du klarar det här.

      Oj, riktigt omoget beteende. Försök fixa detta beteende innan barnet kommer, ska han göra så när hen föds också- inte svara telefonen och bara sticka? Nej fyfan för han, är man vuxen pratar man med varann. Låter som att han inte är redo för barn. Stå aldrig ut med sånt här, gäller både kvinnor och män. Man sticker inte och inte svarar i telefonen när man är vuxen, då är man en omogen tönt. Hoppas det löser sig, och att det var en engångsföreteelse.

      Lämna honom. Varför ska du som gravid försöka uppfostra en vuxen människa till att förstå att en person med ett växande barn i kroppen är full med hormoner? Och bara försvinner när du är som känsligast? Herregud… och sen tycker vissa att du ska fixa det? Förlåt men hur lågt har vi lagt ribban för män egentligen?

      Prata med honom, och har ni stora problem i relationer kanske parterapi? det kommer ju inte bli lättare när barnet kommer, men han kan inte bara dra till en kompis såfort det blir lite jobbigt. Utan ni måste lära er prata med varandra och få vardagen att funka ihop.

      Oj vilken idiot. Hade typ mördat honom i sömnen. Nä men gjort slut. Men förstår din svåra situation. Hemskt, men prata med honom om det.

      Så ledsamt att se denna typ av kommentarer gång på gång, vecka efter vecka här på öppet spår.
      Viktigt att veta att det är ni själva som sätter ribban hur ni tillåter era män/pojkvänner behandla era. Om ni respekterar er själva och vill bli respekterade av era partners, sätt ribban högt från början.

        ?????????????? Exakt så!

      Beror väl absolut på hur ofta du faktiskt bryter ihop och gråter för att du är hungrig. Sker det dagligen förstår jag att ens sambo (som själv haft en dålig dag??) till slut ruttnar och drar hemifrån ett tag
      Man behöver inte bli ett monster för att man är gravid. Låt killen andas lite och få göra nåt annat en stund, det kanske ni mår bra av båda två?

        Det händer verkligen aldrig, för jag vet att vi bara kommer gräla om jag gråter överlag så jag låter aldrig mig själv bli ledsen eller på dåligt humör. Hade bara jobbat skitmycket i tre dagar och var helt slut så då blev det bara för mycket i och med att det var vår 5 års dag och han tvingade mig komma till hans konstiga kompis och sitta där i över en timma ist för att gå ut och äta eller göra något tillsammans. Känns bara som att han i den situationen kunde haft hänsyn till att jag är gravid och därmed kanske behöver lite extra tröst då jag är hormonell och inte för en gångsskull kunde låta bli att vara ledsen. Är i vecka 22 och har verkligen inte varit ett jobbigt gravidmonster alls, han märker nog knappt av att jag är gravid annat än att jag pratar om cravings mera.

          Okej
          Då tycker jag du ska börja fundera på ett liv med en bebis, men utan honom ?

          Om ni grälar för att du gråter så har ni ett stort problem i eran relation som pågått en lång tid, antingen göra slut eller gå i parterapi. Du måste kunna uttrycka dina känslor i ditt eget hem med din partner

        Man är väl inget mönster för att man börjar gråta. Om någon börjar gråta av hunger ger man människan en kaka eller ett glas saft och har lite empati, man drar inte iväg till en polare och vägrar svara i telefon. Tonårsfasoner.

    Älskar feel good-böcker! Tipsa mig om era bästa 🙂

      Alla av Lianne Moriarty! Jag ska börja Nio Främlingar snart och är taggad!

      Annars går alltid Bridget Jones hem.

      Måsen: berättelsen om Jonathan Livingston Seagull. Har läst den säkert 20 gånger genom åren.

      TW

      kommer att låta väldigt konstigt men
      ”självmords bussen” älskar den boken.

      tolv veckor med dig. det är den boken där camilla skrivit ett blogginlägg. den var riktigt bra. solviken med annika estassy är också riktigt bra

      Alla titlar med Lucy Dillon.

        Ja hennes böcker är definitionen av feelgood-genren för mig!

      Rosengäddaserien är underbar, läst flera ggr. Likaså Jenny Colgans böcker?

      Alla Camilla Davidssons böcker! Verkligen bra och man mår gott av att läsa dem 🙂

      Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt.

        Favvo bok nummer ett!!!

      Sophie Kinsella’s Flickan från 20 talet (eller någon annan av hennes böcker!)

      Jenny Colgan!!!!

      En liten hattfabrik på hörnet. Tror jag den heter. Mysig bok?

      Lyssnade just på ”Familjen i huset bredvid” av Sally Hepworth, som jag tror kan räknas in som feel good. Den var riktigt värd att läsa/lyssna på!

      Rosengädda-serien av Emma Hamberg
      Falsterbomorden-serien, Micke Hansen och Christina Olséni

      New Dehli-Borås. Är en biografi egentligen. Handlar om en man från Indien som träffar en tjej från Sverige på 70-talet. De blir kära, men hon måste åka hem. Till slut står han inte ut längre utan cyklar hela vägen från New Dehli bara för att få vara med henne. Man får följa honom från barndomen när han behandlad illa pga sin kast, sen i ungdomen när han hankar sig fram som konstnär på new dehlis gator, och under resan mot Sverige. Fantastisk bok. Fantastisk man. Fantastisk kärlekshistoria.

      Allt av Emma Hamberg, Jenny Colgan och Sophie Kinsella!

    Ni som kollat SVT:s dokuserie ”Att rädda ett barn”, vad tyckte ni? (Och ni andra som inte gjort det så finns den här: https://www.svtplay.se/dokument-inifran-att-radda-ett-barn Rekommenderas starkt!)

      Mycket bra dokumentär!
      Men man blir mörkrädd för denna ”sekt” alltså BRY.
      Att man som förälder har sådant hat mot den man har barn tillsammans med och i princip ”går över lik” för att skada.
      Glömmer totalt att barnen får betala.

        Japp, mycket bra dokumentär och bra grävt! Hela grejen är så skandalös från BRY:s håll och ändå fortsätter de neka (på FB) allt som har med fakta att göra. Ska inte ens börja om den där psykoterapeuten…

          Ja! Psykoterapeuten är ju så oseriös. Kastar ur sig diagnoser hit och dit och hävdar att pappan är ”maffia” för att han är italienare.

      Sitter och tittar just nu (hade redan sett första avsnittet) och ja…. Om jag ska yttra min egen åsikt så tror jag att mamman skapat denna situation, men jag tycker ändå att serien är lite för vinklad. Ska man vara opartisk i en dokumentär blir det märkligt när bakgrundsmusiken t.o.m känns partisk.

        Fortsätt och titta- det blir mycket värre!
        Många svar får man i sista avsnittet hur ”sekten” resonerar.
        Fruktansvärt obehagligt.

    Jag ska ha jordens tråkigaste examensfirande i morgon. Jag hoppas fortfarande på att få dra iväg i höst, så jag bestämde mig för att ha ett mindre firande med släktingarna som bor i närheten, de som har längst att åka bor en kvart bort. Eftersom skolans firande blev inställt känns det dock just nu så onödigt, ovärt och inte värt att fira alls.

      Jag tog examen förra terminen. Så jävla stolt över att ha klarat utbildningen med tre barn osv. Fick inte en enda present eller uppvaktning.
      Du är inte ensam, det blir bra ändå ❤️

        Gud vad duktig du var, och grattis till din examen! ?

      Grattis till examen, bra att hålla förväntningarna nere så kommer du ha oväntat kul! Och om inte du har det så har du kvart fall bjudit släktingarna på en humörhöjare, med all säkerhet! Imorgon vaknar du på bättre humör ??♥️

        Åh, men nu fick jag ju le lite ??

          Viktigt att bryta sina ledsna tankar ibland, även om man har rätt till dem ????

            Jaa ? känns bara som att precis ALLT är skit, och kommer att bli värre. Men, inget mer sådant den här helgen ??

      Jag tog examen idag och sa till min sambo tidigare i veckan att jag ”gärna firar med dig, kanske att du lagar någon god middag?”. Såg inte framför mig något superspeciellt men ändå att han kanske gått och handlat något just för ikväll och köpt någon flaska vin eller så.

      Vad jag fick? Ugnsrostad potatis (iofs gott!), biffar som han tagit från sitt jobb (dvs skolmat) och vatten. Väl serverat framför tv:n. Jag började grina och vi åt tre tuggor var.

      Så. Du är inte ensam ❤️

        Du får komma till mig ❤

        Män när de ska överraska i ett nötskal

        Vilken skitstövel!! Förlåt, men…ja. Stort grattis till dig!!! Imorgon ordnar du en supé….till dig själv bara!!

          Jamen hur bra?? På riktigt, gör detta…det är pik på högsta nivå och dessutom smart… me like!

    Hur faaan får man glöd i förhållandet när man är med vRandra 24/7 pga Corona ?

      Om man ständigt måste tänka på ”glöd” är förhållandet redan dött

        Ständigt skrev jag dock aldrig ?

        Fast nej, det där stämmer inte. Helt normalt skulle jag säga att det går upp och ner, speciellt när man varit tillsammans några år. Ibland kommer glöden tillbaka av sig själv, ibland måste man hjälpa till den lite. Undra varför skilsmässoprocenten är så hög? *gör slut för glöden varit borta 3 månader*

          Hahah behövde detta, tack ?

      Ta ett par glas vin och ha sex!

      Bor i ett land där vi faktiskt haft lockdown på riktigt i nästan 3 månader. Mitt enda råd är väl att vara extra lyhörd och att vara kreativa. Vi har båda behövt jobba/studera hemifrån men har kunnat göra det i olika delar av hemmet, och har behandlat dagen som vilken arbetsdag som helst – vi ses/pratar bara under kafferasten och lunch typ. Hitta positiva grejer – har ni nån favoritserie? eller bara ett ämne/tema ni är intresserade av och kan snöa ner er i genom dokumentärer, läsa artiklar, ha diskussioner, etc? Den/de första månaden/månaderna kan jag erkänna att vi drack mycket vin, diskuterade känslor/situationen etc, lagade mat, kollade serier, la pussel, läste böcker. Prata, prata, prata. Ge också space och låt tystnad vara när det behövs. Sedan kom perioden vi nu är i då jag märker att vi börjat utveckla våra personligheter, slutat med beroenden (nikotin), startat bra rutiner som löpning dagligen, vaknar upp tidigare, äter mer hälsosamt, pratar på ett mer öppet sätt, etc.. Min personliga övertygelse är att glöd i ett förhållande kommer/är när ”allt det andra” funkar som det ska – vilket är varför jag ger de tips jag gör. Glöden jag tror du refererar till har vi aldrig haft dåligt av och har förmodligen blivit starkare av den här situationen, men jag är övertygad om att det har att göra med hur vi har hanterat day-to-day så att säga. Det blir lite vad man gör det till vill jag tro. så bestäm vad du/ni vill ha ut av den här situationen, som par men också som individer. Let’s face it – vi kommer nog aldrig ha en sån påtvingad isolering igen som vi upplever nu – nyttja den positivt om det går. Hitta den där lilla kärnan i ert förhållande så hålls glöden levande.

        Tack ❤️❤️ Vi hade det jävligt tufft i höstas och vintras, och så kom Corona och det bara blev lite för mkt allting. Vi älskar varandra och har det bra ihop, men det börjar bli tjötigt att kolla Netflix varje kväll liksom haha.

      Egentid, ta en filt picknick och en bra bok ut i en skog och va för dig själv. Min snubbe och jag måste få egentid iaf. Minst en gång i veckan försvinner jag några timmar.

    Min hund gömmer sig när det är dags att gå till hunddagis. Tycker ni ändå att hon ska fortsätta vara där? Hon behöver det egentligen inte för tillsyn, vi skulle klara antalet ensamma timmar hemma ändå.

      Trivs hon inte där? Vet du varför?

        De säger att hon är glad när hon är där. Men jag undrar om hunden kanske förstår att några blir kvar hemma efter hon fått gå till dagis.

          Varför har du hunden där om nån är hemma?

            Gymnasiestudier är på distans nu som ni kanske vet.

              Ja tusan, det var helt uppenbart i din text!

                Nej men att folk är mer hemma nu än vanligt är väl allmänt känt tänkte jag.

          Om hunden visar det beteendet tror jag att ni borde byta dagis. Det finns hunddagis där de anställda inte är utbildade. En ägare som inte är närvarande uppfyller kraven och kan vara åsikter utåt. Bra dagis är givande för hundar. Om en hund gömmer sig är det illa. Min hund gick till en meriterad klippare en gång. Han var förstörd i flera dagar. Det visade sig att frisören slagit flera hundar… Svårt att läsa dig till sådan information. Tyvärr får man gå på hur hunden beter sig.

            Behöver inte vara fel på dagiset om hunden vill inte gå dit. Snarare vill inte hunden till dagiset öht.

            Min bekant har en hund som älskar att vara på hennes lantställe (de bor i stan). Varje gång när de ska åka hem från lantstället vägrar hunden följa med. Antingen gömmer hon sig eller bara sätter sig ner och vägrar flytta på sig så att matte får bära henne i bilen. Samma sak händer när de åker till sina kompisar som bor lantligt. Hunden älskar att vistas i lantliga miljöer och vill aldrig åka hem därifrån. Det är ganska uppenbart vad hunden föredrar.

              ?

        Våran älskling är hemma. Efter mkt letande hittade vi katten i muren där grannens skymtade honon en dag tidigare. Vi lyckades locka ut honom och bära hem honom. En mkt hungrig katt. Nu blir det sova och sen köper vi nät till fönstret.

          ❤️❤️❤️

          Vad glad jag blir, även för eran del
          att katten kom hem välbehållen.?♥️

          Vad härligt att höra att det slutade bra! Tack för uppdateringen!

      Jag skulle aldrig ha min hund på en hunddagis. Det är inte en naturlig plats för hunden att bli insläng med en massa hundar och främmande människor som inte hör till hundens egen flock. Det kan vara en stor stressfaktor för hunden att bli tvingad att gå på dagis. Jag tror inte hundar själva skulle välja detta framför att få vara hemma om de fick bestämma. Så nej, jag skulle inte ha hunden där om jag var du.

        Ja det är precis det här jag funderar kring. Tack!

        Jag hade en hund med väldigt grov separationsångest (hon kunde inte alls vara ensam.) Hon gick hos en dagmatte de dagarna jag inte var hemma (runt 6 timmar/dag, max 3-4 dagar i veckan.) Dagmatte hade två hundar själv och en katt. Min hund var alltid glad över att gå dit även om det inte hände så mycket under dagarna. Dagmatte pysslade med sitt, hundarna bara hängde och min hund brukade emellanåt leka med katten. (Dagmattes hundar var inte så intresserade av att leka med min hund.) Min hund var till synes helt lugn där, var inte alls nervös och verkade inte vara stressad, kunde sova och så. Mitt på dagen gick dom på en lugn promenad på 20-30 minuter. Ändå var min hund helt slut när jag hämtade henne. Hon sov resten av kvällen, åt kvällsmat, tog en kvällspromenad och gick och la sig för natten. Vill inte ens tänka hur hon mått om hon gått på dagis istället för dagmatte…

        Jag har haft hund på hunddagis, och hon blev så, så, glad när vi gick dit. Träffa kompisar, hänga litet, ut och gå. Och hon blev glad när jag hämtade henne. Fungerade finfint.

        Min hund ÄLSKAR sitt hunddagis. Små grupper med utbildad personal, lek och bad balanserat med vila. Han blir överlycklig när han inser vart vi är påväg.

      Av det du skriver låter det som att hon nog mår bättre av att vara hemma och bara ta det lugnt istället för de timmar hon tillbringar på dagiset. Och om ni tror att hon behöver lite tillsyn/stimulans när ni är borta kanske ni kan efterlysa en hundkär pensionär eller någon annan som tar en promenad med henne istället? 🙂

      Skaffa en dagmatte istället eller någon som kommer och går ut med hunden under den tiden ni är borta. Kanske någon i närheten som också har hund, pensionär eller andra.

        Tack för era svar och tips!

    Du som skrev om din innekatt i onsdags som flydde utomhus, hur går det? Har ni hittat katten?

      Undrar också om dom hittade sin katt! Lille katten ? ?

        Åh vad fina ni är! Skrev världens längsta meddelande. Ska se om jag får med alla igen, det förra försvann.
        Han är inte hemma. Vi har letat non stop, satt upp massa lappar, lagt ut på sociala medier. Vilse.nu. polisanmälan. Har byggt en kattrappa. Fönstret är öppet dygnet runt. Har lånat en kattfäll från fantastiska djurens vänner. Den är gillrad med favvokäket. Har köpt en övervakningskamera med rörelsedetektor som är kopplad till ens mobil. Men än har han inte kommit hem. Grannar har hjälpt till och engagerat sig. Så även folk på socks

          Känner med dig.. Själv kattägare vars katt är borta flera dar ibland men kommer alltid tillbaka hittills. En katt vi hade när jag var liten var borta i veckor men tillslut hördes han jama i ett litet rum bredvid tvättstugan därhan varit instängd stackarn. Har ni letat i alla rum/ställen typ vindsutrymme källare? Finns risk att han är instängd någonstans där han inte kommer ut.

          Håller tummarna för att han kommer hem snart!

      Åh tack för att du frågar. Men tyvärr inte. Vi har letat non stop. Satt upp lappar överallt, annonserat i olika grupper, på vilse.nu, polisanmält, byggt en kattrappa och har fönster som står öppet dygnet runt. Har fått tag på en kattfälla som är gillrad med tonfiskmousse och med ett spår av kattgodis. Till den har vi köpt en övervakningskamera med rörelsedetektor som är kopplad till våra mobiler. Vi följer vad som händer live nu på mobilerna. Detta är tyvärr inte överdrivet. Ligger dock i soffan nu efter en mkt lång dag.
      Vi har haft hjälp av så himla många fina människor. Grannarna har hjälpt till att leta, en granne som såg honom hörde av sig igår men när vi sprang dit så skymtade vi honom springandes iväg.
      Folk på sociala medier har delat. Djurens vänner har lånat ut kattfällan. Jag är jätterörd över det men är så himla ledsen och orolig.

        Våran älskling är hemma. Efter mkt letande hittade vi katten i muren där grannens skymtade honon en dag tidigare. Vi lyckades locka ut honom och bära hem honom. En mkt hungrig katt. Nu blir det sova och sen köper vi nät till fönstret.

          Vad skönt att höra! ❤️

          Vad bra! Har tänkt mkt på er och katten!

          ????

    Vilka är de mest hycklande grejer influencers gjort som ni kan minnas? Jag menar tex som kopiera någons design/konst och sen gråta när någon stjäl hennes ägodelar. Eller skriven en bok om att bli lycklig, och bakom kulissen faller livet isär (tänk blondbella och margaux). Osv osv fyll gärna på

      Och vem förutspår vilken influencer som folk kommer lacka ur totalt på näst? Jag gissar på att Petra Tungården, Elsa Billgren, Sandra Beijer är nästa IL. Kanske inte att de hamnar på löpsedlar för att de ljugit, mer för att de är så verklighetsfrånvända.

        Nästa IL de är väl egna personer

        Det känns som att det redan har hänt Sandra Beijer med tanke på hennes kommentarsfält de senaste dagarna…

      Klaga över att folk berättar att de är gravida på höftidee och sedan göra samma gånger 100

      Klaga på att skolorna ska stängas för corona, filma folk på uteserveringar och sen ha ett event med massa influenser för att promota nya solglasögon

        Är så nyfiken, vilka är dessa ?? Känner inte igen dom händelserna.

          Kenza på första och inestagram på andra

            Haha juste ?.

    Någon som vet om det går att få tag från artiklar från gamla veckotidningar? Jag är på jakt efter en specifik artikel/reportage från en veckotidning från 2010. Har redan kontaktat tidningsredaktionen som försökte men tyvärr inte kunde hjälpa mig. Finns det något arkiv eller något där jag kan leta? Eller hur skulle ni gjort?

      Vilken tidning? Undra om det skulle kunna finnas på Kungliga bibliotekets databas där de mikrofilmat tidningar i åratal. De har iaf dagstidningar där: https://www.kb.se/hitta-och-bestall/om-samlingar-och-material/dagstidningar.html

        Och det är tidningen Året runt 🙂

      Kungliga Biblioteket – kb.se. Men du är tvungen att åka dit och läsa på plats, inget får lånas hem. Be gärna om hjälp via webben; personalen är superbra!

        Och nu läste jag att du redan är inne på KB-spåret. Går och lägger mig.

        Åh tusen tack! Men vet du om det alltså kan finnas veckotidningar också? Jag fick för mig att de bara har dagstidningar (vet inte varför jag trott det?)

          Det ser ut att finnas på KB.

          Om du söker här https://ask.kb.se/F/X9BBHCASD6ISV8NN5QTD1YLTNLNQ33USXJMTLSA75VCPFUYMJJ-16438?func=file&file_name=scan och väljer ”Titlar” på rullgardinmenyn till vänster så får du fram ett antal träffar. Scrolla till den 6:e träffen ”Broman, Sven, 1922-1998, Året runt, 1960” och klicka på den blåa länken ”Året runt”. När en ny sida öppnas klicka på ”Visa exemplar/beställ”. Sen är det bara att gå fram till den tidningen du vill ha och beställa den till läsesalen.

            Shit vad snällt av dig! Vet du hur länge jag forskat runt i detta haha nej men på riktigt, sjukt tacksam! Och tack alla er andra som också svarat 🙂

        guuud vilken nostalgi, satt där nere i mikrofilmssalen när jag gick gymnasiet. sjukt mysigt!

      Borde även finnas på UB i Lund. Kanske värt att testa om du går bet på KB.

    Hur gör man för att slippa röda märken på näsryggen när men haft på sig solglasögon/glasögon. Själva bågarna är bekväma. Jag hatar dessa tryckmärken som uppstår. Och när man har smink så sabbas ju sminket. HUR GÖR FOLK? Känns som att bara jag har detta problemet. (Och nej – monokel är INGEN lösning)

      Samma för mig. Sminket försvinner där glasögonen ligger mot. Brukar bara smeta lite med fingret när jag tar av dem. Annars är enda sättet att hitta ett par som verklighet passar och sitter bra på dig. Prova olika modeller. Kanske med spnna ”kuddar” på var sida av näsan.

    Kan vi diskutera hur dessa foliehattar i dokumentären ”Att rädda ett barn” tänker?
    Att dem i BRY tror att polisen, socialen, alla som är inblandade i utredningen (läkare, psykologer, m.fl) och domare, att alla dessa samarbetena för att medvetet vilja placera barnet i ett hem där den blir sexuellt utnyttjad. Att dem själva i BRY inte har fel, utan att alla andra är i maskopi. Herre gud…

    Och intressant också att dem bedömde att barnet blev utnyttjad hos pappan, inte genom barnets ord, utan barnet sa visa ord och sedan fyllda mamman i ”luckorna” av vad som hänt när barnet varit ensam med pappan.
    Stackars barn att kastas runt i denna karusell 🙁

      Det brukar ju heta att man gör allt för barnet men det stämmer inte alltid.

        Jag menar t.o.m tv serien ”law and order special victims unit” är mer seriösa än BRY, i ”law and order svu” intervjuas ju alla barn av en person utbildad för att interljuva barn, och barnen är ensamma för att föräldrarna inte ska kunna påverka det barnet säger, och för att barn inte alltid vågar berätta allt inför föräldrarna.
        Kanske BRY borde kolla på några avsnitt av ”law and order svu” i utbildningssyfte?

        I första avsnittet av ”Att rädda ett barn” var jag rädd att det var mamman som skadade barnet, för när hon fick hem barnet från pappan bokade hon läkare tid, åkte till läkaren ett par dagar efter mamman haft barnet hemma för att visa upp barnet skador, kändes som skadorna lika gärna då hade kunnat uppstå under mammans vård. Men vart lättad när dem sa att dem ej dokumenterat några skador på barnet vid dessa besök.

    När bröstet ser ut som ett läppstift (liiiiite tillplattat inte riktigt som ett läppstift), är det dåligt i längden även om det inte gör ont?

      …….va

        Ojjj, jag menade när jag ammar mitt barn haha!!!

      Bröst kommer i alla möjliga former, så gör det inte ont eller inte känner någon knöl är det ingen fara.

        Tack för fina ord!

      det blir så för att bebis har dåligt tag antagligen.
      Gå med i Amningshjälpens slutna grupp på Facebook. där kommer du få bra tips!

      Problem som KAN uppstå är att barnet inte tömmer bröstet ordentligt = mjölkstockning.
      Det behöver ingd automatiskt innebära problem men med ett optimalt tag är bröstvårtan rund.

        Hon har bara problem med höger bröst. Ska kolla amningshjälpen på FB samt prova tipset här under. Tack för svar allesammans!

          TACK för ditt nick.

      Ja! Du håller barnet för mycket åt hållet ”tippen” på läppstiftet är åt, successivt kommer det börja göra ont. Jag hade exakt samma fråga till BM som tittade på mina och konstaterade just fel grepp. För mig hjälpte det att hålla bebisen med endast motsatt arm mot bröstet, så fort jag höll med samma arm och lät henne vila på den så åkte hon upp åt fel håll 🙂

        Tack! Ska prova detta 🙂

    Hur blir man av med en idiot på jobbet?

      Hur är personen en idiot?

        Hon ljuger för alla inklusive chefer och ställer aldrig upp när det behövs utan hittar på egna små uppgifter som inte har med företaget att göra överhuvudtaget så hon slipper jobba.

      Befodrar hen till vd så att anställningsskyddet försvinner och sparkar hen sedan 🙂

        Åh herregud vilken syn om hon blev någon sorts chef ??

      Är det bara en idiot kan du inte göra något, får väl du byta om det är så jobbigt? Är det en idiot som bryter mot företagspolicys eller lagar, eller mobbar så anmäl till chefen. Om det är att ni inte kommer överens växer du upp och pratar med personen ifråga.

      Byt jobb

      Vi kan ju inte passa alla, hon kanske tycker du är en idiot.

      Finns tips i ”Fight Club”.

    Jag är 31 år och singel medan alla mina kompisar är gifta och har barn. Känner mig ensam och är rädd för att inte hitta rätt, vill så gärna ha en familj i framtiden

      Känner samma, fyller 29 i år. Har även haft problem med cellförändringar sen jag var 22, så egentligen är det dessutom ”bråttom” med barn.
      Umgås med yngre som inte alls är i såna tankar, hjälper för att släppa på ångest men vet inte om det gör att jag stannar i utvecklingen.
      Du är inte ensam iaf ❤️

        Kanske låter hårt men det absolut smartaste är att frysa sina ägg. Känner många vänner som idag ångrar att de inte gjorde det. Kram

          Tack för tips, har en läkartid nu i juni, ska kolla om det är ett alternativ ❤️

        Tänkte skriva ngt liknande och hpppades någon här kunde komma med en solskenshistoria ?

        Är 29 år snart och går på nit efter nit. Har verkligen gett upp nu och orkar inte anstränga mig mer för tillfället. Någon annan här som verkligen kände och VISSTE att de skulle leva ensamma för resten av livet? Men ändå helt plötsligt hände det?! ?

          Jag hade gett upp. Helt.
          Äslakde en ryss som flyttade tillbaka till Ryssland för att ta över familjeföretaget. Jag var 17 så jag fick inte flytta med. Han träffade någon annan efter två års distansförhållande (skulle bara ta studenten men han hade bråttom).

          Gav upp efter att ha haft kortvariga reöationer i flera år. Kände att det var fel på alla män men det var inte förens jag rannsakade mig själv som jag insåg att felet låg hos mig.

          Gav upp män när jag fyllt 23 och lovade mig själv att inte ens dejta. Tog 2 månader och jag träffade min nuvarande man. Pang sa det. Vi böev sambos efter 3 månader och gifte oss efter 7 månader. Idag har vi barn.
          Jag är 33.

          Din dag kommer.

      Kram <3 du kommer hitta rätt så småningom!

      Samma här kompis. Är 30 och vill också gärna hitta någon vettig person att dela min framtid med.

      Var i den sitsen när jag fyllde 30.

      3 månader senare sprang jag på min man och är ni gift med två barn.

      Det kan hända!!!!

      Jag trodde aldrig det. Samma hände min väninna som var 35 och hade gett upp. Plötsligt stod han där!

        Är det Han? Han-han? Om nu Han-han finns.

      Kan förstå lite känslan att ”vara utanför”. Fick barn som 22åring, nu 35år. När mitt barn var litet så drog sig folk ifrån mig då jag inte längre kunde ses när som helst osv. Nu sedan nåt år tillbaka börjar mina vänner och bekanta få barn men min unge är redan tonåring, mitt barn klarar sig själv, deras måste ses till hela tiden så vi umgås inte så mycket längre, det finns inte tid mellan alla dagisdagar, blöjbyten och dagssömn ?

      Jag tror du hittar den rätte när du minst anar det och slutar stressa ? Om inte så kan du ändå skaffa barn och ha en egen familj. Önskar dig lycka till!

    Så är det. Antingen tillsätter man socker för att få alkohol, eller så låter man frukten (och fruktsockret) jäsa så det omvandlas till alkohol. Så är väldigt svårt att få tag på cider utan socker tyvärr. Men hoppas någon annan har mer kunskap än mig så att du kan hitta det du söker!

      Detta hamnade ju hur fel som helst…

        ?

    Jag börjar få en lite för co-dependent relation med min hund. Vi kan verkligen inte vara ifrån varandra. När jag försöker lämna honom ensam hemma ligger han i fönstret och ser extremt deprimerad ut och då tar jag honom med mig tillslut. Han har börjat följa mig till toan fast han vet att han inte får vara på övrevåningen egentligen. Ibland har jag honom i famnen när jag går på toa för jag inte vill vara själv och så bär jag honom runt hemmet när jag gör grejer. På dagarna ligger vi i soffan tillsammans och gosar nästan konstant. Min man är nästan aldrig hemma och vi grälar väldigt ofta så jag är verkligen beroende utav min hund, han tröstar mig en massa och finns alltid där för mig. Vet egentligen inte om jag vill ändra på vår relation men det är ju inte så bra för honom då han inte är så bra på att vara själv längre (detta började pga koronakarantän och att jag jämt är hemma nu).

      Det är ju verkligen ett osunt beteende. Bra iaf att du börjar inse det själv. Träna varje dag på ensamträning för er båda, öka med 25 minuter varje dag tills du utan problem kan låta bli att ha hunden klistrad vid fig. Och börja genast sätta gränser.

      Låter gulligt men såklart är det inte superbra för hunden. Testa att gå utanför dörren typ 15 min i taget och ”vänj av” honom lite.

      Hunden tittar på dig genom fönstret och ser ledsen ut för att då vet den att du kommer ändra dig, var stark, ge hunden en godis innan du går, säg ”hej då”, och bara gå, titta inte bakåt emot fönstret. Om hunden däremot har utvecklat separations problem, tex att den har sönder saker när den är ensam, eller gör sina behov inne, eller liknande är det bara att börja om med ensamhets träningen igen.
      Klart du ska ha din hund nära, gosa med den i soffan, krama den när du är ledsen, osv. Men det behöver ju inte gå till överdrift, du måste kunna lämna hunden ensam när det behövs. Och du behöver inte bära runt på hunden hemma, hunden kan ju följa efter dig om den vill när du pysslar hemma.
      Ang att ha hunden när du är på toa är ditt eget val, många har dörren öppen så både katter och hundar kan komma in om dem vill. Att dock ha hunden i famnen när du går på toa är inte speciellt hygieniskt.

    Vad tycker ni, ska vi slå samman Sverige och Norge? Ja röstar ja på det förslaget.

    ”Den ekonomiska krisen till följd av corona väntas bli hård. Men en välkänd norsk finansman har ett förslag – att Norge och Sverige går samman.

    – Vi har pengar och ni har industrin, säger Jan Petter Sissener till Dagens Nyheter.”
    https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/jd4VJw/sa-vill-finansmannen-radda-ekonomin-sla-ihop-norge-och-sverige

      Toppen! Kravet från Norge lär bli att stänga gränserna helt gällande asylinvandring.

        Norge tar emot asylinvandring liksom alla andra länder men skillnaden är att man är betydligt bättre att integrera.

      Jag e på ?

        Tycker det är ett så jävla gulligt förslag, blir typ varm i hjärtat av tanken haha.
        Som halv norsk/halv svensk låter det som en dröm att ena landsmännen åter.

          Å nej, antar att du bor i Sverige eftersom du tycker så?

            Nä haha. Bor faktiskt inte i något av länderna för tillfället. Men har växt upp i både norge och sverige, mitt liv finns på båda sidorna. Notera att jag sa att det låter som en dröm. En dröm ifrån barnet inom mig som alltid älskat både norge och sverige och gemenskapen vi delat.
            Sen så är jag väl lite av en viking nörd också och glorifierar den relation de nordiska länderna hade då än vad kanske gemen man gör.

      NEJ! Flyttade från Sverige för 20 år sedan och när man ser hur det är i Sverige så blir jag mörkrädd.

      Norge har ingen statsskuld i jämförelse med Sverige som trots sitt sparande i ladorna, måste låna upp pengar för att hålla hjulen igång pga Corona.

        Du är så ekonomiskt okunnig. Sverige har tillgångar långt långt utöver statsskulden. Nationalekonomi fungerar inte som ditt privata bankkonto. Vi är i betydligt bättre skick än nästan alla EU länder tex.

          Okunnig? Enkelt att bara ta en titt på ekonomisidorna så kan du jämföra alla länders valutareserver, utlandsskuld, BNP mm Vet inte vad du syftar på när du säger bättre skick? Ja nationalekonomi är inte lätt?

        Du skulle ha sett statsskulden efter 8 år med Fredde.

          Jag vill inte vara den som är den, men statsskulden var runt 1.300 Mdkr när moderaterna tog över. Den var nere på 1000 Mdkr när lågkonjunkturen kom till Europa (jan 2009). Sedan pendlade den lite upp och ner, inte så märkvärdigt egentligen och extremt imponerande att det stod still mitt under den största lågkonjunkturen vi såg sedan krisen på 30-talet.
          Först november 2012 ökade den och vid valet 2014 var skulden åter igen på ungefär samma nivå som 2008. Och Socialdemokraterna tog direkt och gjorde så att det ökade till 1400 Mdkr på mindre än ett år. De har i och för sig också fått ner skulden till 1000 Mdkr. Men sedan November har den ökat 100Mdkr, vilket inte är så imponerande.

      Som boende i norge kan jag inte se hur det är en bra ide öht för norskarna..

    Hej ni som bakar glutenfritt! Hur gör ni när ni bakar småkakor tex havreflarn, drömmar, kolakakor? Min deg flyter alltid, alltid ut över hela plåten och bildar en hård, fet knäck. Jag brukar minska smöret och öka mjölet men det är ett himla meck innan jag lyckas hitta någorlunda rätt. Finns det något enkelt knep att översätta recept på gluten-småkakor till glutenfritt?
    Tack på förhand!

      Jag brukar göra glutenfria småkakor i muffinsformar ibland just för att det ska hålla formen!

      Hej! Jag bakar med glutenfria recept istället (bok eller nätet) så blir det oftare bra. Sen vet man ju ändå inte vilket mjöl som passar just det receptet men ibland kanske det står (och då chansar man på annat mjöl man har hemma eller skaffar rätt sort). Lycka till!!

      Har du kollat Glutenfria godsaker? Finns på instagram och nätet. Hon har toppenbra recept, säkert massa småkakor också!

      Tillsätt lite fiberhusk för form. Och baka med rismjöl/majsmjöl/durra 🙂

      Använd recept som är särskilt anpassade för glutenfritt bak. På nätet finns de bästa recepten på Glutenfria godsaker.

    Vafaaan ska jag göra. Har myror i köket, har sprayat dörren till bakgården och lagt fram en ”ant-trap” samt provat salt och vinäger. Inget funkar, det blir bara värre och nu har dom gått från köksskivan och hittat in till mitt sockerskåp ? tog ut alla matgrejer och ställde in ant-trapen där men finns hur många som helst där inne nu ?

    (Städar ordentligt och är väldigt ren av mig förövrigt)

      Ring Anticimex

      Anticimex

      Kanel på golvet är ett knep från förr.

        + 1

        Vi hade myror som patrullerade in genom ytterdörren fram till köket. La kanel längs med hela ytterdörren (på utsidan) och myrorna försvann.

      Har du ”rätt” ant-trap? Jag har fått lära mig (den hårda vägen) att det tydligen finns olika – ena är en sån som dödar dem på plats (i själva fällan), den andra gör att de äter/tar med sig giftet till stacken och dödar dem (och kolonin) där. Tydligen är den som de tar med sig mycket mer effektiv. Här är en variant av den:
      https://www.clasohlson.com/se/Myrdosa,-MotMyra/p/31-9421?gclid=CjwKCAjw2uf2BRBpEiwA31VZj2A8EPIGB321ORcOvQ6RzWT0BX1m96UerTlWJmpe7VBysaeTc_757xoCBmEQAvD_BwE

      Kanske värt att testa innan Anticimex behöver komma ut? 🙂

        Jag har den som dom ska dö av att dom tar med sig giftet ”hem” till andra myrorna.

      Spraya Cillit Bang, dom kommer dö på några sekunder. Upptäckte det när jag fick invasion i köket

    Vad tycker ni är rimligt att lägga på presenter till sitt barn som fyller 5? Svara inte tråkigt som att det beror på vad man tjänar? hehe så skit i vad ni själva lägger utan vad ni tycker är rimligt. Vill veta om jag är rimlig eller orimlig.

      1000-1500kr är väl rimligt om man har råd

        Har mycket väl råd, dock absolut inte rimligt i mitt tycke. Gränsen går vid en femhunka ungefär … Lite sans tack, femåringar brukar inte vara så pretentiösa direkt.

      Runt 1000kr

      Mitt barn är inte 5 än, inte ens fött för den delen.. meeeen köpte presenter åt en två-åring för 1000-1500kr, och man fick en massa saker för det. Dock skulle jag nog spendera mera på mitt egna barn, dessutom antagligen köpa en eller två större saker istället för bara små saker, så beroende på hur mycket ”coola” leksakerna kostar i den åldern så kan jag tänka mig lägga 3-5000kr på hans presenter när han blir 5.

      Beror på om du är nära barnet eller inte. Ens egna barn ca 2000 kr. Väns barn 200 kr. Släkting/släktings barn 600 kr. Men egentligen spelar det väl ingen roll vad det kostar utan huvudsaken är att det är något barnet uppskattar eller att du ger tid till barnet. Har släkt som ALDRIG ger något till mitt barn vilket inte gör något för jag avskyr saker men tycker att de åtminstone kan komma förbi och ge en godspåse och leka lite med barnet istället för att skicka ett SMS till MIG liksom…

      Gud var dyra presenter folk köper. Till mitt eget barn max 1000 och till andras barn 200 -300 kr

        Samma här! Våra barn är bägge under två och knappt köpt något till dom på jul och födelsedagar eftersom dom får så sjukt mycket annat av alla andra plus att jag köper saker när dom behöver det 🙂

          En tvååring fattar ju inte riktigt innebörden av att fylla år. Min son hade ingen aning om att han fyllde två för några dagar sedan. En femåring har ju stenkoll, men jag har ändå svårt att tänka mig att lägga mer än 1000kr på presenter.

        Samma här! Sen tycker jag att det är skillnad om man köper något som barnet behöver, typ en ny cykel eller liknande. Då kan det få bli dyrare.

      150 kr? Barnet är 5.hen blir typ lika glad av pappret runt presenten som själva presenten. Mitt barn fick ett munspel och blev överlycklig, kostade 189 kr 🙂

        Femåringar blir inte lika glada över pappret? När man är fem är man stor och både kan och förstår mycket.

        TS här, hahahhah nej, en femåring blir inte glad för pappret. I julas när han var 4,5 fick han en nallebjörn av min pappa (fråga inte varför, stod inte på listan, min son öppna paketet- tittade på den sen på mig och kasta den på golvet och öppnade nästa. Visst kan de verka otacksamt med han va 4, han har inte lärt sig ”vett och etikett än” hehe.

          Newsflash: det är du som ska lära honom det!

            Såklart, har jag sagt nåt annat? Skrev ”han har inte lärt sig ”vett och etikett än”, ska översätta eftersom läsförståelsen inte riktigt var med idag: han har inte lärt sig än- vilket innebär att vi är i full gång med att lära honom. Gud….

              Min brorson är tre, han har ganska länge varit noga med att säga ”tack så mycket”, ”varsågod” och ”tack snälla”.
              Det är bara tre fraser, bör inte vara så svårt att lära någon som kan prata om man är konsekvent. Att börja lära sig detta när man i princip bara har ett år kvar till skolan är alldeles för tok för sent i min mening.

          ”I julas när han var 4,5 fick han en nallebjörn av min pappa (fråga inte varför, stod inte på listan”

          Stackars din pappa 🙁 Och vadå, inte stod på listan? Herregud, ska en 4-åring ha en presentlista (som ett brudpar) och man ska bara handla saker som står på listan? Dags att du vaknar och lär ditt barn hur man ska bete sig. En 4-åring är inte för liten att lära sig hyfs, tvärtom.

            Har inga problem med att man går utanför önskelistan (pappa frågade efter en- jag svarade) men köp då något åldersrelevant. En 4 åring med en nallebjörn för en 6mån-max 2 åring. Helt ointressant för honom.

            Sen kan läsa på lite om barnsyn/kunskapssyn, för din suger. Du har ett otroligt ”stadietänk” ala Piaget. Barn utvecklas olika. Min son ligger ”efter” de traditionella åldersstadietänkarna. So stfu.

              ”En 4 åring med en nallebjörn för en 6mån-max 2 åring. Helt ointressant för honom” och ”Min son ligger ”efter” de traditionella åldersstadietänkarna”.

              Hur gammal är din son mentalt då?

              Om din son ligger efter så är väl en nallebjörn för en 2-åring rimligt?

                Märks att ni inte har någon susning om Piaget eller utvecklingsstadietänk. Det finns olika- sociala, emotionella, kognitiva osv. Sa inte någonting om vad det är han är ”efter” i.

                Jag orkar inte diskutera. Ger upp. Tro att jag är en slapp förälder då som uppfostrar en otacksam j*vel. Och läs allt bokstavligt utan att tänka, det kommer gå bra för er!

                  Du låter ju otacksam själv så hur ska din son kunna bli bättre, inte ens du uppskattar att någon anstränger sig med att köpa en present alls utan klagar. Men det är ju jobbigt att rannsaka sig själv som förälder har jag märkt.

          Hoppas din pappa aldrig ger din unge några fler presenter!

      En hundralapp. Så små barn har inte något begrepp om skillnaden mellan 100 och 1 000 kronor.

      1500kr till mina egna. 300 till släkten.

      150 till barnkalas.

      Beror väl på hur bortskämde de är och vad de brukar få.
      Fråga ungen vad den önskar sig.

        TS här. Tack för alla svar. Vi har lagt ca 1500 på presenter och så ska han få en cykel som kostar ca 1700. Dock är cykeln något vi tänkte köpa iaf så räknar inte riktigt den som en present. Men lego är så dyrt, betalade 900:- för ett stort lego men då blir det liksom ett paket, hur kul är det. Man vill ju öppna några på morgonen när man vaknar och sedan på kalaset. Men då verkar vi inte vara helt orimliga 🙂

        Eftersom alla svarat vad de köper till andras barn så gör jag det också ^^ Till vänners barn 1-300, till familjs barn 500.

      Herre gud, Är du 5 så tittar de väl inte på prislappen? Inte undra på att människor mår dåligt när det gått mode i att överrösa småungar med dyra presenter. Nä, det här är föräldrarna som sinsemellan spänner musklerna och vill visa upp att man har råd. Det är för mycket häng över influencers bilder som gör att det blir bisarrt. Jag skulle tro att barnen skulle må bättre om deblev behandlade som barn och inte som små dockor till föräldrar med dåligt omdöme.

      Ingenting. Barn behöver inte presenter. Visa dem uppskattning och kärlek på annat sätt istället. Det gör ditt barn tryggare. Och som ett plug bidrar det till mindre press och stress för barn med föräldrar som har det sämre ekonomiskt ställt (hur kul är det att höra att klasskompisarna fick cyklar för 2000kr när en själv fick en plastleksak för 50kr?).

      Jag och min sambo ger alltid barnen i vår närhet upplevelser (när de är tillräckligt stora, när de var yngre fick de inget). Efter senaste födelsedagen åkte jag och ena barnet och red. Kostade iofs 100kr för en halvtimmes ridning, men vi fick en hel dag ihop som hen fortfarande pratar om och längtar efter att få göra om.

        Plus* inte plug ?

    Skaffa en dagmatte istället eller någon som kommer och går ut med hunden under den tiden ni är borta. Kanske någon i närheten som också har hund, pensionär eller andra.

    Tips på fonder som ökat mer än (i genomsnitt) 20% årligen? Förutom spiltan dvs.

      Tänkte först matfonder, alltså typ kycklingfond/köttfond. Blev väldigt förvirrad ?

      Har tyvärr varken tips på fonder eller matfonder som ökar 20% dock ?

      Lundaluppen

        Tack!

      SPP
      Robur Ny teknik
      TIN ny teknik

        Tack för tipsen!

    Vad tycker ni om lagen kring kastrering på utekatter (som i de flesta fall är bondkatter)?

    Kommer dessa uppgraderas och bli ’raskatter’ i och med det?

      Frågan är om det kommer bli så stor skillnad när det i lagen står att man BÖR se till att reproduktion inte sker. Så man måste ju inte kastrera sin katt

      Det är väl klart att de inte blir raskatter.
      Bör och rekommendationer är ingen lag.

      Jättebra! Alla katter som inte ska användas för noga planerat avel ska kastreras tycker jag. De finns tillräckligt med hemlösa katter där ute.

      Hur menar du ”uppgraderas och bli ’raskatter’ i och med det?”?

      Alla katter som går ute oavsett om det är en huskatt eller raskatt ska kastreras eller gå på p-piller så den ej kan bli dräktig.
      Vill man födda upp kommer man tvingas göra det mer seriöst, man kan inte bara släppa ut sin katt vind för våg och få en kull längre.
      Huskatter kommer aldrig klassas som en ras, dock kommer nog vissa börja föda upp huskatter eftersom det fortfarande kommer finna en efterfråga på huskatter, men dessa personer kommer troligen inte hälsotesta föräldrarna eller liknande, utan bara para 2 söta katter så att dem får ungar.

    För några månader sen var det någon i ÖS som skrev att hon hade skrivit en anonym recension om en turkisk (?) skönhetssalong (?), nu hade den salongen inlett någon jättestor lawsuit mot henne och hon sökte råd i ÖS. Kommer inte ihåg alla detaljer, men något liknande var det i alla fall. Är du som skrev det här och hur har det gått isåfall?

      Jaaa, hon hade typ recenserat dom va? Och blev typ stämd? Så sjukt!

      Men gud vad gulligt att du minns mig! Jag raderade recensionen för jag helt seriöst inte kunde sova på flera dagar när jag läste hur hårt de tog till med rättsliga åtgärder och att de på riktigt la ner pengar på massa dokument som de skickade in till domstolen. Och så advokat på det, helt sjukt. Det de krävde var att rätten skulle bevilja att Google gav ut kontoinformation om det kontot jag skrev recensionen från. Tack och lov skrev jag från en fake-Mail med ett fakenamn och noll riktig info om mig själv. Jag vet inte om de fick det beviljat då jag valde att sluta hämta ut uppgifter från domstolen efter att ha pratat med en svensk advokat som menade att de inte kunde göra mig något då det är inte är olagligt att i Sverige ”förtala” företag. Har såklart ärendenumret kvar och de har inte fått tag på mig så jag antar att de släppte det efter att jag raderat recensionen men jag blir fortfarande illamående när jag tänker på hur sjuka de måste vara som tar till med en stämning för att jag skrev en dålig recension. Det här är också en av Turkiets kändaste kliniker dit typ UK kändisar och influensers åker för att fixa tänderna. Galet. Kommer nog begära ut uppgifterna någon dag när jag är redo för det, men är lugn så länge de inte ”kontaktat” mig.

        Men hade jag varit amerikansk medborgare och skrivit recensionen i eget namn hade jag varit körd känner jag.

          Sen vill jag också nämna att jag velat ta vidare det här till typ dailymail och skicka alla uppgifter och papper till dem men jag är rädd att de får tag på mig så jag skippar det men har i alla fall kvar alla papper om jag någonsin bestämmer mig för det.

            Usch, så sjukt bisarr och overklig sak att vara med om! Tur att du inte skrev i sitt riktiga namn och att det verkar ha lugnat sig nu, kan inte ens föreställa mig paniken jag skulle känna i din sits ? så sjukt läskigt att vara en ensam liten person mot ett stort företag med dyra advokater, skönt att det verkar ha gått bra för dig!

            Kan du inte skicka det till en svensk nyhetskälla som kan ta det vidare och skydda dig? Verkar helt absurt ju.

    Vad önskar du att du hade vetat om graviditet, förlossning, amning och den första tiden med bebisen? ❤️

      Graviditet – att man kan få alla möjliga slags symtom som du inte visste fanns

      Förlossning – att man inte kan planerar ett skit, det blir som det blir

      Amning – att det kan göra fruktansvärt ont!!! Men det går över ?

      Första tiden med bebis – HEMSK! Iaf dom två första veckorna ca… hormoner hit o dit, ont överallt och en skrikande bebis. Men det blir bättre!?

        Att jag inte kunde amma med något av mina två barn (hade tagit det för givet)

        Förlossningensmärtan är faktiskt sant att man glömmer och då hade jag ändå ett trauma.

          Hur kommer det sig att du inte kunde amma?
          Respekterar om du inte vill svara ❣️

            Hade väldigt lite mjölk.

            Fick all hjälp på sjukhuset, pumpade osv…… men hade aldrig så barnen blev mätta och nöjda.

            De vägde mitt barn före och efter amning, amningsnappar, amningspump, handmjölka och gjorde allt för mig.

            Inget hjälpte.

            Antar att jag föddes med låg mjölkproduktion.

              En vanlig missuppfattning med amning är att barnet ”inte blir nöjd” men det finns liksom inget nöjd när man legat i magen i 9 månader och aldrig upplevt hunger tidigare.
              Sålänge barnet går upp i vikt (ca 100g i veckan/snitt) så fungerar amningen.

              Mjölken produceras även efter efterfrågan så ju mer du ammar desto mer mjölk produceras.

              Vill inte trycka ner dig såhär i efterhand men vill ändå upplysa andra som läser här om vanliga myter med amningen.

        Just det, sist men inte minst!!! HEMORROJDER alltså fyyyy aldrig haft det innan men fick det bägge gångerna efter mina förlossningar (akuta snitt) och aj aj aj aj aj så jäkla ont ?

          Samma här, fick efter min graviditet. Så obehagligt! Har du behandlat dig på något sätt? Fattar om för privat & om du ej vill svara..

            Jaaa jag köpte någon bedövande salva på apoteket men funkade inte tyvärr så jättebra men som tur var gick det över efter ca 2 veckor för mig! ? har du kvar dina?

      Du kommer i princip gömma bort graviditeten med tiden.
      Förlossningen är inte så farlig, du glömmer den med.
      Amningen är det bästa jag varit med om men helvete vad jobbigt det är i början. Gå med i Amningshjälpens slutna grupp på facebook.
      Du kommer amma i princip dygnet runt första månaderna.
      Första tiden går så sinnesjukt snabbt ibland är dagarna långa men åren är fruktansvärt korta.

      Kopierar Nicklöses format 🙂

      Graviditet – man lånar verkligen ut sin kropp till sitt barn, var inte riktigt beredd på alla förändringar och symptom osv som bara dök upp och man fick lov att bara acceptera

      Förlossning – enig med Nicklös, ingen poäng i att planera för det går inte att kontrollera eller föreställa sig. Viktigast av allt dock – det går!

      Amning – varierar mellan hemskt och mysigt, låst men praktiskt, ena stunden vill jag sluta på stående fot medan andra gånger har jag ångest för när den här tiden är förbi

      Första tiden med bebis – De är inte spädbarn för resten av ens liv, det blir bättre. Hade hört det av så många innan men kunde ändå inte ta in det i början, utan tänkte bara ”är det såhär det ska vara nu, vad har jag gjort ?”. Några månader senare är det så så så mycket härligare!

      Graviditet:
      Har man otur så kan illamåendet verkligen vara ett helvette. Fundera på att gå ned i tid/ jobba hemifrån om möjligt annars spara och ta ut ledighet.

      Förvärkar:
      Ovissheten om vad som sker och att befinna sig i hemmiljö var riktigt olustig. Hyr en TENS apparat, guld värt! Be förlossningen om sovdos när värkarna kommer för tätt annars är det outhärdligt till och från.

      Förlossning:
      Själva krystandet var den lätta biten, allt innan är tugnt. Jag hade väl otur och hade en utdragen och riktigt smärtfylld förlossning (kändes som att dö) så mitt tips är att kräva epidural tidigt om du öppnar dig långsamt. Du behöver kraften till slutet när du nekas påfyllning. Epidural är Guds gåva till den moderna kvinnan. Gör inte mitt misstag, var krävande och ta inte ett nej om det inte är farligt för dig/barnet.

      Krystande:
      Föreställ dig att bajsa ut en gigantisk, förstoppad bajs. Det gör inte ont att spricka. När ”bajsen” (barnet är ute) så är smärtan borta. Helt borta.
      Att trycka ut placentan var väldigt kul tyckte jag, rätt skön känsla.

      Få barnet på bröstet:
      Du känner att allt var värt det. Att bara se den lilla varenlsen ligga på bröstet är verkligen magiskt.

      Första tiden:
      Du ammar konstant. Se till att få råd om hur barnet ska greppa bröstet så slipper du smärta av felpositionering. Ha alltid en vattenflaska och tilltugg vid dig, babyn sover till och från så det är inte alltid du kan springa runt.

      Sova:
      Liggamma. Du kan somna och låta barnet äta ifred. Kolla på swaddlar, håller barnet lugnt och förhindrar SIDS.

      Pumpa:
      Pumpa lite dagligen och spara i frysen. Väldigt bra att ha ett förråd av det vita guldet.

      Lycka till, en underbar tid väntar.

      om jag får tipsa om en enda grej som underlättade mitt liv med en miljon procent- ett bärdon! Sele, sjal eller vad du än väljer som passar er så kommer det vara guld värt.
      Gå med i sjalgruppen på facebook

      Att det kan ta ett litet tag innan man förstår hur sinnessjukt mycket man älskar sitt barn, det måste inte komma direkt. För mig blev en långdragen igångsättning och flera jobbiga dygn en slags chock så jag kände inte den där kärleken förrän efter ett litet tag och skämdes så. Hade ju liksom väntat på detta lilla barn i evigheter och kände mig så otacksam. Nu när hon är 6 månader älskar jag henne så mycket att jag saknar henne när hon somnat på kvällen och knappt vill lämna henne en timme för att hitta på något själv ?
      Att amning är ett jäkla heltidsjobb i början och kan vara sjukt jobbigt och att man blir helt sinnessjukt törstig ?

        Samma för mig. I början vill man bara skydda barnet och se till att det är helt och rent. Med tiden övergår det i kärlek. Jag är idag förälskad i mitt barn. Saknar också henne när hon sover och vill bara vara med henne. Hon är verkligen min värld men det tog ett par månader att känna denna övermänskliga kärlek som alla mammor pratar om.

      Jag fick en prematur och önskar jag hade fått mer info om det iom att jag var riskgrupp för att föda prematurt. Tex hade det varit betryggande att veta om neovården vi har i Sverige, och hur bra det kan gå.

      Att det är jättevanligt att bli förstoppad efter en förlossning! Sjukt att ingen sa ett ord om det med tanke på hur många mer eller mindre goda råd man får av ALLA. Kan ärligt säga att förstoppningen jag fick efter förlossningen var värre än själva förlossningen. Så se till att göra allt du kan för att inte bli hård i magen ?

        Detta och info om hemorrojder eller ”hematom” som de kallar det i vården. Har förstått att det är jättejättevanligt och att det finns massvis med bra tips om hur man ska hantera det första tiden.

      Graviditet- inget, var bra påläst.
      Förlossning- att det inte var en big deal att spricka (grad 3 lite in på en grad 4 fick jag), läkte superfint och 99%återställd (1%nästintill osynligt ärr).
      Amning- att inte sluta cold turkey (han var 10 mån), fyfan vilken mjölkstockning delux. Tänkte eftersom jag ammade bara på natten att det skulle gå bra men nej.
      Bebistiden- att man inte behöver all skit man köpte, typ badtemp- herregud känn med handen hahah. Dock förstår jag alla som handlar, det var mysigt, man kände att man ville förbereda sig så man skulle bli en bra mamma osv. Men baby nr 2 kommer inte ha badtemp eller 50 bodys i strl 50.

        Min tös är född 8 dagar före Bf, 50 cm 2942 g. Vi kämpade med amningen och det tog ett tag innan vikten stabiliserade sig och ökade. Hade strlk 50 i minst 6 veckor, hon ”drunknade” i strlk 56.

      Ta hjälp med amningen direkt på sjukhuset och definitivt vid minsta ont (om du vill amma).

      Allt går över. Alla faser går över.

      Det är ok att bara vara hemma och sova med bebisen. Det är också ok att vara iväg på aktiviteter. Det ska kännas rätt för DIG. Pressa dig inte till något du tror att du borde.

      Samsov o liggamma. Lämna inte bort barnet för tidigt till diverse barnvakter. Strunta i att gå på fester om du inte kan ta med barnet. Det kommer nya fester. Så sen förskolestart som möjligt, tycker personligen att 2-2,5 år är bra om man har möjlighet o beroende på barn. Acceptera från början att både du själv o livet ändras när du blir förälder, både positivt o negativt. Försök inte vara den du var innan barn, om du inte vill såklart. Bebisar kan följa med nästan överallt, isolera dig inte.

        this ⬆️

      Graviditet – inget. Enkel graviditet med mina barn. Dock fick jag havandeskapsförgiftning med båda och jag var GLAD att jag inte hade läst på om det innan.
      Förlossning – att det finns något som heter spinalhuvudvärk (efter förlossning pga epidural). Sköterskorna trodde jag hade en förlossningsdepression för att jag grät av smärta när jag stod upp. Att det inte är normalt att blöda såpass mycket att när man reser sig efter 30 minuter så låter det plask och det är blod överallt. Också det efter förlossning..
      Amning – att man behöver bunkra upp med väldigt många amningsinlägg, extrakläder och rejäla madrasskydd.
      Bebis – oljebaserade d-droppar kan orsaka kolik.

    Någon som har ett barn med Aspergers i sin närhet? Tips på hur man hanterar det bäst ☀️ Har ett barn i min närhet som vi misstänker har det och har noll kunskap i ämnet!

      Det är en mycket individuell diagnos. Möt barnet där det är och häng inte upp er på diagnoser.

        Ok tack! Har verkligen noll koll och vet inte riktigt vad som är liksom bäst att göra!

      Läs Den kompletta guiden till Aspergers syndrom av Tony Attwood för att lära er mer. Kunskap är alltid det första steget till ett bra bemötande.

        Tack för tips!

          Min son har autism nivå 2. Har inga tips direkt då alla med diagnosen har olika svårigheter. Varför misstänker ni autism?

    Jobbar som teamleader på ett callcenter. Har ett team som inte tar jobbet seriöst för fem
    öre, har ”rast” ca 5 timmar av sin arbetsdag (utöver alla rökpauser), sitter och spelar diverse spel på datorn istället för att jobba, kollar på film osv osv. Hur fan gör man för att få tillbaka arbetsmoralen?

    (kommer sparka alla så småningom men just nu är det inget alternativ)

      Sparka den värsta och se om de andra skärper sig. Vill du ha 1 mindre som jobbar ller 5 som inte jobbar?

        Tack allesammans för tipsen!

      Hade först tagit ett snack med gruppen, gett en muntlig varning. Om det inte hjälper hade jag skrivit ett varningsbrev först och kallat det arbetsvägran. Om det inte bättrar sig hade jag sagt upp dem.

      Inget arbete, ingen lön. Hade en kollega som lärde sig det den hårda vägen.

    Hej, jag min sambo ska gifta oss i sommar. Eller tanken är det men just nu vet vi inte. Vi har just nu cirka 100 inbjudna gäster och står mellan alternativet att flytta fram bröllopet till nästa sommar eller återta inbjudningar. Min blivande man tycker att vi ska köra det senare alternativet med förslaget att partners till nära vänner får stanna hemma (om det är partners som vi inte är bekanta med). Vad tycker ni? Min farmor sa att det går emot traditionell sedvana, vad det nu innebär

      Jag hade haft en vigsel som planerat med de närmsta, men

      Sedan skjutit upp festen och firat efter Corona.

      menn det är jag det.

      Självklart skjuta upp…

        Jag hade tackat nej til att komma om min partners inbjudan hade återtagit

          Det hade jag med. Så klart. Tänk att din kille blir bjuden på ett bröllop men inte du. Så kan man inte göra.

      Skjut upp bröllopet såklart. Varför ska du ha ett stort bröllop under en pandemi? Jättekonstigt.

    Mer aktuell än någonsin, trots 13 år på nacken.

    Någon som hört en förr och analyserat texten?

    https://youtu.be/EwTZ2xpQwpA

    Tror ni att vi svenskar får flyga till franska rivieran den 20 juli?

    Så mkt som hänger på detta och påverkar mitt liv.

    Jag har nu hört att man får flyga till Spanien från 1 juli???

      Att vi får åka in i landet enligt landet är inte samma sak som att vi får åka dit. Om UD avråder resa gäller inte dina försäkringar, till exempel.

    Någon mer än jag som sett och reagerat på Alexandra Nord senaste yt-video. Snyftigt värre…

    Upplever ni att psykolog har hjälpt ert välbefinnande? Jag mår inte direkt dåligt, men känner mig omotiverad och generellt oinspirerat och skulle typ gärna läggas i koma och vakna upp på hösten när allt återgått till mer normalt.
    Känner nämligen att jag själv är så pass bra på att analysera mig själv, + har väldigt analytiska vänner jag brukar diskutera om livet och mående med. Känns int som psykolog skulle kunna hjälpa.
    Hur har ni upplevt psykologbeslut?

      Har gått till fyra st olika och endast en har hjälpt! Det handlar nog mycket om att hitta en man verkligen klickar med! Så var inte blyg med att byta!! För mig var den som funkade man och dom som inte funkade har äldre tanter

      Ja, jag har upplevt att min långa psykoterapi (KBT) hos en mycket bra psykolog var helt avgörande för mitt felbefinnande. Jag är bra på att analysera mig själv och omgivningen men ändå behövde jag hjälp av en psykolog. En utbildad yrkesmänniska är alltid en utbildad yrkesmänniska, inga obildade kompisar kan nånsin ersätta dem och deras kunskaper.

      Jag har gått till tre. Två första hjälpte väl… okej. Den tredje har fått mig på helt andra tankar. Jag har insett saker hos mig själv som jag aldrig förstått innan. Tex att jag har svårt för separationer, det har jag aldrig förstått innan för jag har tänkt ”men alla är nog såhär”. Och jag tycker jag har bra självinsikt i övrigt, pratar mkt med kompisar osv. Han har också hjälpt mig mycket i trauman där jag känt mycket skam och ensamhet, för att han helt enkelt ”varit med mig”, sagt att han går med mig hela vägen osv. Låter lite töntigt, men det har varit viktigt för mig att höra att han typ… går med mig. Haha låter hemskt ? men det har varit avgörande för mitt välbefinnande, helt klart.

    Är det någon hudproffs här? Jag har aldrig haft särskilt bra hud i ansiktet. Ojämnt, ganska stora porer och mkt ”små finnar”
    Jag har provat det mesta i créme-väg både dyrt o billigt, men aldrig hittat något speciellt underverk.
    Den enda gång min hy har varit bra och jag har känt mig nöjd har varit när jag har varit gravid!
    Så då är frågan.. går det överhuvudtaget smörja sig till bättre hud eller är det bara något som hormoner och sånt styr??
    Vad är annorlunda vid en graviditet? Kan man käka något hormonpiller istället?
    Någon som har haft liknande problem?

      P-pillret Diane har gett mig mkt bättre hud (och bättre mående när jag slipper mensen genom att ta p-piller månadens alla dagar).

      Annars ja, acne och dålig hud är ofta hormonellt. Vill man ha effekt av hudvård bör man änvända aktiv hudvård (var dock supernoga med solskydd). T.ex bha-syra från Paulas Choice eller ”blodmasken” från The Ordinary.

      Överlag något med aha eller bha-syra i, rethinol ger också bra resultat. Men ”vanlig” hudvård utan aktiva ingredienser gör inte så stor skillnad. Rekommenderar hudminimalisten eller skönhetsdjungeln på insta, bra konton med adekvat info och ger mkt kunskap.

      Svar i modd som Trh säger ?

    Nån som blivit anmäld för förtal? Jag kommer o bli det (för ett jävla blogginlägg, suck!) och undrar vad som kommer att hända? Nån som blivit fäld? Vad blir det för straff? Help!

      Du får la googla?

      Monas universum blev dömd, du kan läsa om det på hennes blogg: https://www.monasuniversum.se/category/atalet-rattegangen/ (Läs inläggen nerifrån och upp.)

        Tack. Då ska jag läsa där. ??

      Du får la googla?

      Vet att Camilla inte följer GDPR. Typ alls 🙂

        ”Vet att Camilla inte följer GDPR. Typ alls ?”

        Vad menar du med det?

          Har postat svaret flera ggr men hon tar bort det.
          Hon lagrar ip- adresser felaktigt, använt utan att frågan om medgivande, svarar inte på hon har rätt behörighet att ens behandla dom. ?

            Vad har det med Kattfans fråga att göra? Inget.

              Ööh, sket du på dig nu?

                Men lägg ner. Ditt påstående hade ingenting med den ursprungliga frågan att göra.

                Jag vet vem som inte åt frukost i morse. Typ alls

                  Psyco. ?

                    Du är ju inte vettig överhuvudtaget. En lite parasit som tror sig vara tuff bakom en skärm.

                    Som man känner sig själv känner man andra…

            Det var väl du som skrev långa inlägg om det natten till idag.
            Du måste ju vara sjuk.

      Cissi Wallin. Det blev dyrt.

        Men hon nämnde ju namn, det har inte jag gjort.

          Inte Mona heller.

            Alltså Mona nämnde heller inte några namn.

          Gå in på datainspektionen??

          Hej – är jurist. Du kan nog vara lugn. Förtal vägs mot yttrandefrihet och vi har väldigt stark yttrandefrihet i landet. At du inte nämnt namn talar ju även det till din fördel.

          Spelar tyvärr ingen roll om man nämner namn om det ändå går att lista ut vem det gäller.

            Men jag tror inte att vem som helst kan lista ut vem jag menar… Jaja, vi får väl se vad som händer.

      Nej det har jag aldrig blivit då jag inte skriver skit offentligt om andra människor. Tycker det är bra att fler blir anmälda och åker ditt så dem kanske börjar lära sig hur och vad man får skriva. Oftast blir straffet bara böter

      Du kommer förhoppningsvis att lära dig vad som är okej och inte okej. Blir du fälld får du med all sannolikhet böter, och en fin liten detalj i belastningsregistret.

      Nu går jag lite OT men var inne och kollade på din blogg att din dotter önskade sig en frost tårta men att ni inte hade råd 🙁
      Mitt tips: köp en färdig fryst tårta, på ica kostar dem ca 50 kr, och sedan köper ni ett Frost Tårtoblat, kostar 49 kr på http://www.partyhallen.se (finns säkert i någon lokal butik så man slipper betala frakten)
      Skär ut Tårtoblatet i rätt storlek och lägg ovanpå den färdigköpta tårtan, och vips så har du en frost tårta som bara kostade strax över 100 kr. (såg att du köpte en ny cykel för 100 kr så tänkte att det då borde vara en rimlig prisklass eftersom jag inte vet eran ekonomi 🙂 )

      De måste bevisa att de lidit ekonomisk skada av ditt inlägg, vilket är svårt. Om de förlorar kommer de att behöva betala rättegångskostnader själv. Låter som ett tomt hot om att anmäla, de vågar aldrig ta risken och skulle de göra det kommer de aldrig att vinna. Känn lugnet.

      Sen funderar jag lite om det kanske hade varit bra att ta kontakt med föräldern/förskolan själv i första hand innan du skriver om dem på sociala medier? De kanske inte är medvetna om problemet men hade varit öppna för att hjälpa till med det? Många människor vill inget ont men tycker att det känns obehagligt att bli omskrivna.

    Har slutat följa Maggan pga att jag tröttnat och börjat störa mig men är ändå nyfiken på hennes liv det senaste när jag inte hängt med! Slutade följa typ när hon o Jacob gick isär och att orkar inte stalka henne! Någon som kan ge en sammanfattning av hennes liv? ? ny lägenhet? Kille? Hur går det med Jacob?

      Vilken Maggan?

    Utlandsresor i sommar, ja/nej?

      Nej

      JA!

      Ja! Jag vill inte ha skogen och vandringsleder fulla av noobs som fått för sig att de ska bestiga Kebnekaise bara för att de inte kan åka till Kreta. Så jag hoppas att alla Svenssons drar till Grekland istället för att gå vilse i svenska fjällen.

        Grekerna vill inte ha dit svenskar.

    Bästa ställena att besöka på västkusten i sommar? Kan vara allt ifrån vandrings/cykelleder till fina stränder och sevärdheter!?

      Gotaleden är rätt poppis! Är på garveriet i Floda, den har blivit omnämnd i new york times ?

        Ät skulle det stå ?

        Gillar Gotaleden men Garveriet är rätt överskattat tycker jag.

        Hellre Mugwort BBQ då.

      Falkenberg

        Och Halmstad och Varberg!

    Väldigt tråkig fråga, men ska köpa ny iphone. Har 5an nu. Vill inte ha en sån superstor, bryr mig inte om ansiktsigenkänning osv. Vill ha den rätt simpel men ändå bra. Har ni tips på vilken jag ska köpa? Över 10k är för dyrt! Vilken är bäst? 11? SE? Hjälp!

      Jag skulle köpa en SE, på nån test sa dom att den är lika bra som en 11:a bortsett från kameran. Och för häften av priset på en 11 ett riktigt fynd skrevs det.

        Tack, jag är lite inne på SE faktiskt…

      iPhone X utan tvekan

        Den från 2017? Är det inte störande att den inte har en hemknapp? Varför rekommenderar du den? Tack för ditt svar.

      nya iPhone SE helt klart, bästa budgettelefonen på marknaden.

    Jag och min sambo kommer antagligen gå skilda vägar nu efter 7 år tillsammans. Vi har en 6 månaders bebis och just nu känns det så fruktansvärt jobbigt trots att jag vet att det säkert är bäst såhär, vårt bråkande och skit kommer annars påverka vårt barn och det vill jag inte.
    Nu blir det väl en rolig tid av att söka ny bostad, dela upp grejor och bestämma hur vi ska dela upp vårdnaden om barnet..
    Har ingen fråga eller nåt egentligen, behövde bara skriva av mig lite. ?

      Fy!!! ❤️ Skickar dig lite styrka

      Utan att veta något om era problem så kan jag bara säga såhär om småbarnsåren.
      Det är ett helvete. Men, det blir bättre med åren. Om ni älskar varandra och verkligen vill vara med varandra egentligen – håll ut.
      Om inte, önskar jag dig lycka till!

      Gräset är inte grönare någon annanstans. Kan ni inte jobba på ert förhållande?

        Snälla sluta säga såhär till folk. Snälla sluta försök få folk att stanna i förhållanden där de inte mår bra. Detta är så urbota korkat att säga till någon!

        Hur många finns det inte som lever tillsammans med en partner som av olika anledningar får dem att må dåligt, som behandlar dem dåligt på olika sätt. Hur många finns det inte som lever ihop trots att det inte fungerar? Trots att det är bråk, tårar, skrik och kanske tom misshandel?
        Svar: Många!

        Många nöjer sig med dåliga förhållanden just för att man ”inte ska ge upp”, ”man SKA kämpa”(läs försöka fixa något som inte går att fixa). För att ”gräset inte är grönare på andra sidan”. Och det är så jävla dumt. Är gräset dött, kanske tom står i brand, då är gräset jävligt mycket grönare på andra sidan.

          Så bra ”snälla sluta”. Jag blir galet irriterad över folk som har den inställningen.
          Nog vet man om kärleken finns kvar eller inte. Det är ok att separera. Det är ok att gå vidare när kärleken inte längre finns där. Lycka till det blir bra även om det just i själva separationen är jobbigt.

      En fråga- var förhållandet dåligt innan barnet? Om ja, så förstår jag och skickar styrka. Om nej- kom igen, småbarnsåren är tuffa, ge inte upp för lätt!

        Håller med om detta! Kram till TS

        Men kom igen, även om småbarnsåren ”är jobbiga” så vet du ju om du älskar din partner eller inte.

      Det tar 7 år att verkligen lära känna en människa sägs det. Så tar det slut nu kan du ju iaf vara trygg med att du lärt känna honom. Synd med barnet dock

      Jag och min sambo med barn på 10månader har samma fråga på tapeten. Min sambo har blivit ego och saknar empati efter barnets ankomst. Så det har blivit väldigt tufft för mig att få allt att gå ihop.
      Just nu letar vi en extra bostad så att vi kan prova särbos men vi får se hur allt slutar. Så det skulle kunna ha varit jag som skrev din text.

    Stått i kö för utredning (ADHD) hos psykiatrin i flera år. Nu så sa de i telefonen att jag kan gå till vc för att ta blodprover som skickas till psykiatrin. Har inte fått någon remiss alltså, ingenting, han påstod att jag bara kan knalla in. Fattar att ni här kanske inte kan svara på frågan, men det känns som de på vc kommer behöva remiss eller någonting? Jag eller vc vet ju inte vilka prover som ska tas. Känns dumt att bara gå in, de kommer säkert bara skicka ut mig. Har någon här erfarenhet av detta?

      Jag tolkar det såsom att dom har skickat en lista till labbet vilka prover du ska ta (eller vad det nu heter officiellt). Jag brukar gå på blodprov då och då och kan bara knalla in då läkaren har skickat den där listan dit.

        Det låter rimligt, tack!

          Så får jag en gång i halvåret från beroendeenheten pga min medicin, ett brev att jag ska gå till vc och ta blodprov, går till vc, de söker på mitt personnummer och där ser de remissen och vad de ska kolla efter ?

      Det kan vara så att de har samma journalsystem och skickar remiss digitalt, så att de på VC ser vilka prover doktorn ordinerat!

      Dom skickar ju den remissen över nätet. När du visar ditt id så ser dom vad för blodprov dom ska ta.

      Varför spammar du den där låten hela tiden?

        Du menar varför jag länkar den en ANDRA gång? För jag hittade den inte efter jag tryckt på publicera så jag tänkte en blev moddad. Skulle se om det stämde.
        Ville diskutera det faktum att den är hyperaktuell idag trots att den är 13 år gammal. Tror inte jag riktigt fattade all symbolism första gången och med tanke på kommentarerna under videon är jag inte ensam. Otroligt stark och djup lyric.

        Wow

    Jag är inte speciellt nära min familj, men vi är heller inte ovänner. Vi har bara inte den där kontakten att vi ses alla tillsammans flera gånger om året eller pratar i telefon flera gånger i veckan. Under hela mitt liv har jag haft en speciell röst/dialekt när jag pratat med min familj som jag inte kan sluta med i deras umgänge. Det är en blandning mellan bebisröst och en speciell dialekt som jag aldrig använder bland mina vänner. Hur blir jag av med rösten/dialekten mot min familj? Kan jag få hjälp av någon professionell? Någon som känner igen sig med en speciellt röst/dialekt? Jag är strax över 30 år.

      ”Kan jag få hjälp av någon professionell?”

      Ja.

    Tips på myrkrypningar i benen…ej magnesium

      Hört att tyngdtäcke ska hjälpa.

      D-vitamin och järn.
      Plus gingko biloba.

      Du måste sätta igång ditt lymfsystem. Googla hur du gör det bäst

      Så hade jag när jag hade järnbrist. Så det som hjälper var alltså järntabletter.

      Saltshot?

      Jag rullar benen med foamroller som man gör på gym – det hjälper.

      Håller med om tyngdtäcke mot myrkryp, hjälper mig massor när det sätter igång!

      Sök på ”yoga restless legs” på youtube. Det finns stretchövningar som kan vara till stor hjälp!

    Jag ska köpa nya träningstights för första gången på flera år och känner mig vilsen i träningsklädesdjungeln. Vilka tycker DU är bäst? Ska användas vid powerwalk, joggning & hemmastyrkepass. Jag har lite putmage efter 2 graviditeter/kejsarsnitt och vill gärna att tightsen ska dra åt lite runt magen, gå upp en bit i midjan och absolut inte hasa ner när man springer.

      Kari traa gör de bästa tightsen tycker jag, under armour är också bra. Craft är det sämsta märket jag har testat. Njut av träningen ?

      Älskar Lululemon. Fast and free använder jag som löpartights, grymma fickor.

        Rekommenderar också lululemon pga. Att de sitter åt runt midjan utan att det är obehagligt. Noll risk att de halkar ned

      Bästa jag har haft som dessutom sitter tight runt magen/höga i midjan är mina tights från Gymshark. Snygga är de också.

    Tips på seriös dejtingsida? Vart börjar man?

      Beroende på vilken ålder du är och åldern du söker så kan Tinder vara seriöst. Jag har flera vänner strax över 30 som har träffat seriösa partners på Tinder. Lycka till!

    Någon här som beställt varor från Bangerhead? Säljer dom gamla produkter, jag har köpt Edt, body lotion dom verkar inte fullt fräscha om man säger så. Mascaror är torra.

      Köpte en hårmask jag brukar köpa hos frisören, men orkade inte gå dit för att köpa en ny när min tagit slut. Där har dom alltid ett lock på under själva skruvlocket. Fanns inte på burken från bangerhead. Skrev och klagade, fick en ny på en gång så det var ju plus. Dock hade den inte heller lock på så vet inte om dom säljer fejkprodukter? Så plus för service men minus för att något inte stämmer med produkterna

        Tack för svar. Precis man får en känsla att det är något som inte stämmer med produkterna, vilket man inte får från deras konkurrenter.

    Har ingen egentlig fråga men jag och min man ska skiljas efter 20 år tillsammans!!
    Är inte ens 35 än men känner ändå att vad fan ska jag göra nu o att livet nu är levt. Resten blir som singel.

      Oj! Hur känns det, är du glad? Ledsen? Hoppfull? Var det ditt beslut?

      Gifte du dig som 15 åring?? ?

      En del träffar ny partner som 80plussare, tror absolut du kan träffa någon ny inom en snar framtid. Om det är det du vill!

        Nej men vi blev tillsammans när jag var 14 🙂

      Förstår att du känner dig vilsen, du har junästan växt upp tillsammans med honom, och har levt längre ihop än isär. Att förstå vem man är utan den andra kan säkert vara svårt. All kärlek till dig❤

      Den här delen av ditt liv ar klart. Det kommer annat, jag lovar.

    Katrin diskutera sitt beteende på P3. Hehee

      Yeeeah, hon är ball öndå?

        Hon tänker inte på vad hon skriver. Glömt bort det till dagen efter- inget konsekvenstänk. Gillar när folk blir arga på henne men inte hennes ansvar om någon tar åt sig.
        Fan vad ball hon är?!
        Hon tror hon have Aspergers.
        För dyr för tv haha!

          Jävlar nu blir det saltyyyyy.. dom pratar om hennes fiskolja!!
          Oooh salty

    Min 2 åriga hund vägrar äta sitt foder. Han äter allt annat som han blir matad med och blandar man i något såsigt gott i fodret så äter han. Så han har blivit kräsen. I några dagar nu har vi försökt att inte ge någonting annat än bara foder. Och det står orört hela dagen, men någon gång under natten äts det upp. Vi ger foder 2 gånger per dag så han får ju bara i sig hälften. Vi kommer ringa vet på måndag, tänker om någonting kan ha fastnat i magen? Har ni några erfarenheter? Annars är han glad och pigg, men lite stressad under promenader.

      Börja med färskfoder, min hund som ratade all typ av torrfoder (testat de mesta) äter med världens aptit varje dag.

      Om nån hade fastnat i magen skulle hunden nog inte äta alls, alltså på natten, som du sa att han äter.

      Min hund var inte så förtjust i torrfoder heller och jag provade olika märken och så. I början åt hon bra innan hon slutade efter ett tag och åt bara några bitar åt gången. Jag tror hon blev trött på det helt enkelt, torrfoder är ju inte så spännande att äta. Så jag började blanda in grejer i foder (t ex laktosfri surmjölk, keso, tillagad kyckling) och då åt hon med god aptit.

      Unghundar kan krångla med fodret, prova byta till ett annat foder ett tag.
      Många gillar att ge färskfoder, men med såna foder finns risk för bakterier tex salmonella, campylobacter, m.fl vilket kan göra hunden sjuk. Dessa bakterier kan även smitta människan och göra människan sjuk om man inte har bra hygien vid hantering av fodret.
      En ny forskning säger även att spannmålsfritt foder (vilket färskfoder är) ger en ökad risk att hunden utvecklar hjärtsjukdom.
      Så man ska tänka både 1 och 2 ggr innan man väljer att gå över från torrfoder/burkmat till färskfoder.

      Kan det vara tikar som löper i området ni bor?
      Då kan de matvägra och vara lite stressade.

    Känner mig så himla ledsen och lite besviken även fast jag försöker rycka upp mig. Gifter mig inom kort och börjar mer och mer tro att det inte blir någon möhippa för mig. Jag har dragit i flertal möhippor så känns väldigt trist.

      Du får nog ingen möhippa på grund av de speciella tiderna vi lever i.

      Skjut upp bröllopet så kan du få möhippa och allt du vill ha.

      Känns rimligt att undvika möhippa i dessa tider, skjut upp bröllopet till Coronan är under kontroll, eller gift er nu, men ha allt friande som möhippa, bjudning för alla i familjen, släktingar, vänner, mm, längre fram när Coronan är under kontroll

      Strunta i de andra anonymas kommentarer? det går självklart att ordna en minnesvärd möhippa trots corona! Klart du kommer få en möhippa❤️

      Grejen med möhippor är ju just att det ska vara en överraskning och att det sker när bruden minst anar det. Ha lite is i magen, eller så tar du ett snack med dina vänner/brudtärnor om det känns så pass ledsamt. Dina vänner kanske känner en press på att få till en lika härlig möhippa till dig, som du givit till dom, i dessa tider och är rädd att du ska bli besviken över att möhippan inte blir som du föreställt dig?

      Lycka till och grattis till ert stundande bröllop❤️

      Min kompis skulle ha gift sig i sommar, men har valt att skjuta upp bröllopet till nästa istället. Långt innan de tog beslutet att skjuta upp bröllopet ställde vi in möhippan ändå. Vi tänkte att om de ändå gifte sig nu i sommar så anordnar vi en brudhippa efteråt istället. Kanske har dina vänner tänkt likadant? ❤️

        Fick en möhippa idag! 11 tjejer överraskade mig imorse när jag sov

    Måste bara dela med mig av en sak som stör mig. Alla dessa människor på Instagram som vill bli influencers och som försöker uppnå det genom att börja följa en massa konton med förhoppningen om att alla ska följa tillbaka. Efter bara någon dag avföljer dom och tror att man inte ska märka det. ?

    Var med om det för någon dag sedan. Fick massa förfrågningar från folk från min fb-mammagrupp och godkände därmed alla förfrågningar. Insåg dock att jag hade godkänt samt börjat följa flera wb influencers, som avföljde mig så fort jag börjar följa dom.

    Kanske har för mycket fritid nu när jag har sommarlov från studierna, men tycker beteendet är så löjligt. Någon som håller med? ?

      Ja tycker också det är så löjligt. När jag började instagramma (har en anonym konto, aldrig bilder på mig själv), tog det ett tag innan jag fattade vad folk höll på med. De började följa mig, jag följde tillbaka och de avföljde direkt. Nuförtiden börjar jag följa bara såna som först följt mig, gjort det ett bra tag och gillat mina bilder.

      Ja för någon dag sedan började något motivationskonto följa mig, gillade 3 av mina bilder och sen avföljde mig dagen efter… okej.

      Kändes så skumt. Men lycka till med att bli stor på insta.

      Det gjorde Hanna Bergwall (från gardet) med mig.

    Hundvalpen som BLM stal har nu hittats död:

    https://twitter.com/stillgray/status/1268071090389053440

      ”BLM” är en rörelse, inte en människa pucko.

        Cam skrev just: Tjafsa mindre.

        Puss på dig!

          Du låter alltså detta påståendet som inte ens stämmer stå kvar?

            Vad är det som inte stämmer?

              Dom är ute på natten och plundrar?!
              Men pallar inte diskuterar mer om det för fattar redan vart du vill komma.

                Visa människor tar tillfället i akt.
                När demostationerna bli oroliga och polisen förlorar kontrollen passar dessa personer på att utnyttja situationen för att plundra och ta allt dem kommer åt av värde. Dessa personer är inte där för att demonstrera eller för George Floyd, dem är där och väntar på rätt tillfälle att plundra.

      Urs mår dåligt. Stackars hund

        Usch.

      Fyfan och den där subban som filmar om tycker att det är jättekul när han lyfter upp valpen i nackskinnet och skakar runt med den.

      Allvarligt talat, jag orkar inte mer. Varenda jävel i Usa som behandlas som avskum förtjänar det säkerligen. Och här i sverige apar vi efter som tanklösa jävla lemmlar.
      Tvi. Fyfan!

      Satans avskum!!

    Nu kanske jag är sen på bollen men Maja nilsson lindelöf och Sanna Guidetti verkar inte följa varandra på instagram längre? Någon som vet vad som har hänt?

      Ingen vet och ingen bryr sig.

      Alltså du driver nu va?

      Vilka är ens detta…

    Jag vill utveckla mitt skrivande, rent… ja, vad ska man säga… poetiskt typ? Jag är duktig på att skriva, men vill gärna bredda mitt ordförråd och vidga mina vyer när det kommer till formuleringar. Håller just nu på att försöka komma igång med en bok och jag känner att jag fastnar ibland och använder mig av väldigt liknande liknelser, ord och kopplingar typ. Tips på hur jag ska tillväga för att hitta andra vägar?

    Jag läser rätt mycket skönlitterärt, men vill börja läsa mer poesi också (för jag antar att det kan hjälpa). Tips på vad jag ska ge mig an där? Är noll insatt i poesi så tar emot alla tips och råd jag kan få!

      Edith Södergran!

      ”Till fots fick jag gå genom solsystemen”
      ”Innan jag dör bakar jag en katedral”
      ”Höstens dag har ingen längtan mer”
      ”De voro bleka och starka och redo att dö”
      ”Jag är ingen kvinna, jag är ett neutrum”

      Ediiiiith ❤❤❤❤ annars är Gustaf Fröding ganska mysig att läsa, Elin i Hagen är fin, Tersites är också bra. Annars kanske en fristående 7,5hp kurs kan vara bra?

        Haha, åh, tänker på Fucking Åmål när jag hör Edith Södergran 😀
        Men tack så jättemycket för tipsen! Ska helt klart kolla upp.

        Jag har precis tagit examen (idag, för att vara exakt) så är inte suuuuupersugen på att plugga något för tillfället, haha. Men en kurs kan absolut vara någonting för framtiden!

      Det var först när jag läste Sven Delblanc som jag förstod vilket vackert språk svenskan är. Prova Hedebysviten: Åminne, Stenfågel, Vinteride, Stadsporten.

        Vad fint! Tack för tips. Ska kolla upp 😀

      Karin Boye Thomas Tranströmer har båda fina liknelser tycker jag. Och så Jan Stenmark (är väl egentligen inte poesi, men hans formuleringsförmåga är guld ( ”Döden kommer på besök utan lie för att informera”)

      Bodil Malmsten ❤️

    Mens igen, månad 8 som barnlös. BAJS liv. BAJS allt. Inget att se fram emot. Orkar inte mer.

      ❤️

      Det tar i snitt 7 månader att bli gravid ❤️ fortsätt försöka ?

      Jorå, jag är inne på månad över 150 som ofrivilligt barnlös.

        Prata med barnmorskan, efter en viss tid finns det ju möjlighet att få hjälp, mm.
        Även ha koll på ditt psykiska mående, väldigt många kan börja må väldigt dåligt när dem försöker bli gravida men inte lyckas, och då kan man behöva prata med någon specialist.
        Se över om det finns någon faktor i ditt liv som kanske försvårar dina chanser att bli gravid, tex övervikt, och påverka det för att öka chanserna att bli gravid.

        Och viktigast av allt, GE INTE UPP <3

        En lite solskenshistoria: En kompis till mig hade både svårt att bli gravid och fick flera missfall när hon väl blev gravid, idag är hon lycklig mamma till 2 små friska barn, det tog tid, men hon gav inte upp och tillslut fick hon sina älskade barn <3

          Problemet är att jag vet vad som är fel. Jag har inga som helst problem att bli gravid.
          Har varit det i sammanlagt 32 månader i livet. Så jag har samma problem som din kompis hade.

          IVF försöken är slut så det är bara att hoppas på att det går den naturliga vägen antar jag

            Åh beklagar, det är verkligen jätte hemskt när ens önskan är att få ett barn men man bara får missfall.
            Finns det ingen hjälp/behandling du kan få genom vården för att minska risken att få missfall?
            Får du hjälp att prata med någon efter dina missfall? för det är verkligen extremt psykisk påfrestande kan jag tänka mig <3
            Håller tummarna för dig att du endag ska få en liten knodd <3

            Om det viktigaste är just barn, och inte att bära det och föda det själv, kan man ju överväga att adoptera en liten bebis? Har en i familjen som inte kan bli gravida och få barn (fel på både mannen och kvinnan) så dem har adopterat 2 små bebisar så dem fick sin familj och barn som dem önskade <3

            Ibland kan det ju handla om att kroppen har för aggressivt immunförsvar som stöter bort fostret, inte alltid det utreds men det finns hjälp man kan få om så är fallet.

            Har du läst om vad som hjälpte Charlotte Perrelli? Om ni nu har samma problem. Kanske kan hjälpa dig också tänkte jag. Lycka till.

        FYFAN. ? Hur överlever man? (Seriös fråga). Slutar man någonsin hoppas? Slutar det någonsin göra ont?

          Man överlever för att man måste 😉
          Nej, man slutar aldrig att hoppas och det slutar aldrig att göra ont. Man kan aldrig riktigt bli glad över andras barn och det känns förjävligt i vissa stunder, typ som mors dag.

          Mitt äktenskap kraschade totalt pga det så nu har jag inte bara problemet att kunna behålla en graviditet. Nu måste jag också hitta någon ny som är villig att gå igenom processen. Så, jag börjar mer och mer vänja mig vid tanken på att jag kommer bli den ensamma gamla galna kattanten på släktmiddagarna.

            Beror på hur viktiga barn är, känner man att livet inte är komplett utan barn gick det ju förut att åka till Danmark för insemination och bli ensamstående med ett barn.
            Eller adoptera ett barn.
            Vill man ha barn och familj, men inte kan födda barn själv så finns det ju alternativ.
            Men det är stort beslut som man i sånt fall måste tänka igenom noga <3

              Går fortfarande att göra i Danmark och nu även i Sverige.

              Ibland har jag en känsla av att människor bara är oerhört naiva och fulla med okunskap.
              Det finns många, många omständigheter som gör att en insemination är verkningslös. Har man lätt för att bli gravid men svårare att behålla en graviditet är det mer komplicerade saker än en insemination som behövs.

              Det är dessutom inte bara att adoptera ett barn. Det är en skitlång process, med massa villkor som måste uppfyllas och det är väldigt få länder som ens accepterar ensamstående. Man måste dessutom som ensamstående sökande vara beredd på att ta emot svårplacerade barn med kända särskilda behov och/eller äldre barn. Det är dessutom inte helt gratis utan kostar drygt 300.000kr.

              Sedan kanske man faktiskt också vill ha en fader till sitt barn och tycker att det är minst lika viktigt som ett barn?

                Kul att du kallar folk som vill hjälpa till för naiva och fulla av okunskap…. Är det någon som varit elak mot dig här, tycker du?

      Ta kontakt med gynläkare och kolla upp.
      Ingen ide att tappa sugen och tycka synd om sig själv. Jag vet vad jag pratar om.

        Till 23.32

    Idag 6/6 gjorde jag den stora entrén ut i världen.
    Grattis till mig själv på födelsedagen.
    Hipp hipp hurra hurra hurra hurra hurra!

      Grattis! 🙂

      Grattis på födelsedagen!?????

    C: man blir ju onekligen lite nyfiken på vem som fått utbetalningar från Hermine Hold? Läs https://www.breakit.se/artikel/25246/hermine-hold-under-lupp-efter-konkursen-transaktioner-utreds

    Det fanns tidigare på bolaget en cider/alkoläsk som jag tyckte var jättegod. Det var rabarber med granatäppelsmak, smakade nästan lite åt vinbärshållet. Denna var sockerfri. Xcide rhubarb pomegranath. Finns säkert kvar ?

    Gud, drack mig full igår och mår så vidrigt nu… var längesedan jag var full så har glömt bort hur illa det känns. Minnesluckor, hjärtklappning, katastroftankar. Hur ska jag ta mig igenom detta?

      Vet hur det känns. Det går över, men det är en vidrig känsla.

      Skulle oroa mig mer över att jag går in här och har behov av att berätta om min fylla….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.