Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps. Tjafsa mindre.

546 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Är det någon som har en induktionshäll där man kan använda alla fyra ”plattor” samtidigt, på full effekt? Tydligen är detta inte standard på nyare spisar pga effektbegränsningar. Skulle bli väldigt tacksam för tips då det är svårt att hitta ska ta online.

      Blev konstigt på slutet, hoppas ni förstår ändå ?

        Vi har en induktionshäll med 4 plattor varav två av dem går att koppla ihop. Vi använder den inte så ofta, mest för vår gjutjärnsgryta som är för stor för en platta. Vill man använda stora kärl är det en bra lösning.

          Tack för svar! Men kan man använda alla samtidigt?

            Jag har en elektrolux 70 bred och kan använda alla 4 på samma gång.
            Dock kan man inte använda ”Speedfunktionen” på alla men alla kan få på fullt -alltså 9.

              Samma här!

              Tack! Vet du vad modellen heter? Vad ska jag söka på? ?

                Nej inte direkt men på spisen hällen står Huskvarna Elektrolux induktion.
                Den är ca 4 år. Har 5 års garanti.

            Bara två av fyra går att koppla ihop. De andra två kan bara användas var och en för sig.

              Men det är inte frågan.

      Hej,

      Jag har en Electrolux induktionshäll HOX950NF som jag kan köra alla 5 plattor på max effekt.

      Inga problem alls och är super nöjd med en bred häll ?

        Tack för svar! ?

          Du var mig ett riktigt charmtroll ?

            Sorry, skulle varit svar till ”E” ?

              Fast frågan var ju inte om att få tips där endast några spisplattor kan användas samtidigt. Tipset var ju därför helt onödigt ?

              /Inte E

    Hej, jag har en barnfråga (ni som gillar att hänvisa dessa till Familjeliv; ni har missuppfattat grejer med öppet spår). Så lämna detta till de barnkunniga.
    Jag har aldrig varit en barnperson, men nu känner jag mer och mer att jag faktiskt vill ha ett. Jag bor i en lägenhet i centrala stan men drömmer om ett liv i hus på landet där min fästman och jag kan uppfostra barnet i skog, bland djur, i lugn och ro. Vi har sparat till hus i snart 2 år. Det är ett KRAV från min sida. Jag vill inte låta barnet växa upp i stan. Dessutom har vi en hund jag älskar över allt annat, och jag har förklarat att det skulle underlätta enormt som nyförlöst att bara kunna släppa ut hunden så den kan kissa sig själv. Jag kan bara föreställa mig hur bökigt det är med stor hund i stan samtidigt som man har barnvagn.
    Problemet i detta är väl att min partner har tankesättet att ’allt går om man vill’ och att han tycker att jag inte borde sätta så höga krav om jag vill ha barn och vara omöjlig, utan mer se det som att vi löser det i stan också. Och detta provocerar mig lite för han är inte den som kommer ha ont i hela underlivet, behöva gå i trappor med barnvagn, stor hund, och långt till skog och bad som mammaledig.. Min fråga är; har jag fel? Har jag för stora krav trots allt? Har ändå aldrig haft barn så jag vet inte. Jag vet bara vad som får mig må dåligt och det är; stress över att inte hunden får den stimulans den behöver, stress över att ett barn får bo bland asfalt, och stress över att behöva vara gravid i en varm lägenhet.  Ska man tänka mer ’det löser sig’?

      Det löser sig säkert i stan men jag tror att du har helt rätt i att det är lättare med hus. Om ni vill ha barn snart kanske man kan prioritera det framför huset, och stå ut med lite mer obehag i början?

      Ni har olika åsikter – that’s it. Ingen har rätt eller fel, ni har olika önskemål om er framtida boende situation. Ni måste se om ni båda kan kompromissa för att hitta ett mellanting annars får du fundera över hur viktiga dina önskemål är och om de är värda att strunta i och få ett barn i stan eller om du vill hålla fast vid de och skaffa barn med en annan man.

      En kompromiss kan ju vara att han stannar hemma istället och gör det du beskrev så jobbar du?

        Nu skrev ju ts att hon ska vara mammaledig, tror att hon hade kunnat tänka ut den lösningen själv annars ??‍♀️

        Varrförrr är det alltid någon som ska komma med ”välmenande” råd som det här, bara för att få in typ att pappan duger minsann lika bra.. (vilket han givetvis gör. Men alla familjer får göra sina egna val och ALLA är medvetna idag om att vi i Sverige har det valet! Så varför dumförklara andra med att ge oombedda råd. )

          Tänkte tvärtom; att alla stressmoment ”försvinner” och läggs på orsaken – mannen. ?

      Det går ju inte att svara generellt, allt beror ju på vad man blir stressad av. Många tycker inte att det är något problem att ha barn och hund i storstad medan andra tycker att det är superjobbigt. Det är absolut ingen omöjlighet att ta med sig barnet på hundpromenader (tips, skit i barnvagnen och bär i bärsjal på promenader, mycket enklare) och vara ute större delen av dagen heller när de är riktigt små. Det blir snäppet krångligare när de börjar äta mat mer regelbundet, men det går ju också att lösa utan att det är jättemeckigt.

      Det handlar ju inte om huruvida du har för höga krav eller ej, utan att du vet vad du vill. Han kan ju inte bestämma för dig ’vad som går bra’, bara för att han tycker det.

        Fast vad vill han? Vill han flytta till landet?
        Alltså ni kan ju skaffa barn och ha hus som en långsiktig plan. Allt måste kanske inte va avcheckat innan.
        Kan också säga att jag växte upp på landet (inte småort eller by utan landet) och fullkomligt hatade det. Gjorde även mina syskon. Inga barn i närheten att gå till. Inga lekplatser. Fick åka skolbuss en timme till skolan trots att det egentligen låg 5 min bort. Kunde inte ha fritidsaktiviteter på ett smidigt sätt när jag va barn. Ingen smidig kollektivtrafik. Min mamma är dessutom invandrare så vi stack ut rejält på den tiden och det va halvkul i den typen av områden.
        Bara säger det, det är kanske inte alltid för barnens skull det är bäst att växa upp på landet, utan snarare för att uppfylla vuxnas drömmar och behov.

        Hon kan ju inte bestämma över han heller dock. ??‍♀️

      Det löser sig i stan också. På landet kan det vara långt till affären, bli ensamt på föräldraledigheten o sen beror det på huset hur jobbigt det blir – renoveringsobjekt eller ej, om ni köper ett hus dit ni ska flytta medan barnet är litet osv. O även om kompisarna säger att de kommer på besök så gör de inte det.

      Jag tyckte att det var skitjobbigt att ha allt framme i lägenheten. Inga bebisgrejer kunde ju ställas bort någonstans utan var framme hela tiden o tog massa utrymme. Så köpte vi ett hus men det fanns dolda fel o det blev mer renovering än vi tänkt oss o det var skitjobbig med huset. Jag som var hemma hela dagarna fick titta på stöket. O sen finns det hela tiden något att göra med huset eller trädgård utöver vanliga hushållssysslor som tvätt, städning, matlagning. Jag tror att jag hade haft mer tid för umgänge med mitt barn i lägenheten än i huset (visst inkludera barnet o det gör vi men ändå) samtidigt som det är lättare att bara gå ut till egen tomt.

      Så det är väldigt blandat. O som någon var inne på så handlade om vad du vill o vad han vill. Vill han flytta? Kan du tänka dig o ha ett barn i stan ett tag ifall ni inte hittat boende? Att få barn är inte alltid så lätt o kan ta ett tag. Om ni hittat huset men sen inte får barn. Vad händer då?

      Oavsett. Barnet vet inte något om hus eller lägenhet. Det kommer att trivas i vilket som bara ni finns där för barnet, stödjer och älskar det.

      Radhus med innergård i stan?

      Har både barn och hund och bor i hus ”på landet” men bara fem minuter in till (en mindre) stad, centrum. Hade absolut tyckt det varit bökigt med barn och hund i lägenhet. Sen beror det kanske på hur mycket din sambo gör, om han tex hinner gå ut med hunden på morgonen Innan han kör till jobbet. Nu kan jag bara släppa ut hunden och ta promenader när det passar, tex när det är dags för barnet att sova. Funkar ju även bra att låta barnen leka i trädgården och träna/aktivera hunden lös undertiden. Sambon jobbar mycket även kvällstid så att kunna släppa ut hunden i trädgården när barnen sover för natten är jättebra, i lägenhet hade jag absolut inte vågat gå ifrån sovande barn för att kvällskissa hunden.

      Nej, fy för att sitta helt ensam på landet som föräldraledig. Varför inte bo i ett trevlig villaområde istället eller en barnvänlig lägenhet en bit utanför stan. Man måste ju inte välja mellan höghus och katthult.

        Alltså det bästa! Bor på landet, två barn och hund och vill aldrig byta! Sen blir man inte ensam föräldraledig på landet, man är ju flyttbar.. sen är det så skönt att man inte måste träffa en massa folk på landet som i stan så fort du går utanför dörren!

      det härliga med huslivet är väl när barnen börjar gå och de kan springa runt i trädgården? Själv har jag valt ett liv i stan, med två barn. Älskar det.

      Det är nog absolut underlättande att ha hus när man har hund + barn även om ni absolut skulle klara er i lägenhet också det är bara att anpassa sig. Vi har barn och hund inne i stan och sparar för att flytta till hus så småningom men den drömmen kommer inte bli verklighet tpå ett par år iallafall och då ser livet ut som det gör. Jag absolut avskyr och behöva ”hjälpa till” med hunden eftersom det innebär en massa bök. Men hunden finns och ibland måste jag ta ut han om min sambo jobbar. Man får göra det bästa av de förutsättningarna man har.
      Med risk för att låta otrevlig… Så är kanske inte barn det bästa när man är en person som måste ha saker på ett visst sätt annars går världen under. Om ni har råd och dina krav är rinliga ser jag inte problemet. Om du däremot hakar upp dig på saker som är svåra och uppnå nu kommer det inte bli lättare med barn.

      Jag har bott både i stan och på landet (ca 20 min in till en större stad) med barn. Flyttade ut på landet när mina barn var 2 och 7 år. Kan säga att det är nog bästa valet jag någonsin gjort. Mina barn är så lugna och tillfreds numer. Vi bodde i lägenhet och sen radhus i stan förut och hann knappt komma innanför dörren så ringde det på och det var ungar överallt och hetsigt så in i.. vissa gillar dock detta! (inte vi) Skulle man gå ut var det alltid ett sånt projekt och en massa saker skulle med..

      Visst får man skjutsa till aktiviteter och kompisar. Men alla här ute är ju i samma sits så alla föräldrar har det ju lika vilket gör att man ofta skjutsar varandras barn och liknande till sporter etc. Man får väga för och nackdelar. Visst suger det när man ska baka och kommer på att man glömt köpa mjölk men så bra som vi mår här ute har vi aldrig gjort förut och hade aldrig gjort inne i stan. Men kanske är lite extra stresskänslig 😉 Bor på en liten väg som anslutit från en större, på vägen som är ca 1,5 km lång så är det ca 15 bostäder. Så grannar finns men man är själv på sin tomt. Följ hjärtat 🙂

      Eh.. skaffa barn med någon annan? Någon som oxå drömmer om hus på landet och som är villig att sätta dig och barnet först (och hunden) inte någon lat jävel som tycker att DU ska anpassa dig och springa i trappor med framfall, stygn och inkontinens.
      Hans inställning kommer bli sämre, inte bättre med utmaningen

        Men snälla nån, hur kunde du läsa in detta i texten? Man får tycka annorlunda än sin partner, det betyder inte att man är ett svin för det.

      Svar: du har rätt

    Tips på bra solkräm? Är ACOs egna bra? Evy?

      Jag är nöjd med ACO, men jag bränner mig inte ens i tropisk sol. Om du bränner dig lätt kanske en för barn är bättre ?

      Använder bara EVY!

      Evy alla dagar i veckan!

      Vi har testat Evy nu till hela familjen, svinnöjda! ?

      Nja, använder 20 I ansiktet 15 på kroppen och blir inte det minsta brun dessvärre. Skulle vilja ha kanske 15 i ett hudvårdsmärke typ sensai eller liknande men de börjar på högre bara. Underbara mister finns dock är de på 30-50 men superbra att ha i väskan och spraya på ovanpå makeup Om man sitter på en uteservering i solen tex.
      Eucerin har några för ansiktet med matt finish såg jag idag. Tycker aco är ett billighetsmärke och vill hellre ha något mer fabrikat som är mer lämpligt för hudvård när det kommer till nyllet.
      Fattar inte anna som säger att man visst blir brun med solskydd bara mindre bränd. Gäller inte mig och då är jag ändå svensk och blond.

        Myt! Man blir brunt även med solskydd du har bara dåliga pigment! Mvh pepparkakan som blir brun med solskydd 50 överallt!

          Men jag blir ju brun utan solskydd men inte med.. och jag vill ju både bli brun och skydda min hud samtidigt. Så det stämmer ju uppenbarligen. I var fall behöver jag en med mycket lägre styrka typ 10

            Du kan inte använda spf10 och skydda din hud bara med det. Bättre är det väl att använda bus och högre spf? Minst 30 men helst 50 i ansiktet.

            Antagligen för att din hur blir så skadad utan solskydd.

          Solskydd är ju bara för att inte bränna sig, men man bygger ju ändå upp färg. Har du spf 50 kan du vara i solen 50 ggr längre utan att bränna dig exempelvis. Jag tycker det är det enda sättet att få en snygg, gyllene och hållbar färg. Men jag antar att det beror på pigment. Men hur som…smörj in er!!!!

        Har inte hunnit testa Eucerin, men har fått några produkter så jag läste lite om det. Verkar ändå seriöst och inte alls billighetstänk.

          Gillar Eucerin men solkrämen missfärgade vita kläder, var förra eller förrförra året så den kan ha blivit bättre men bra att ha i åtanke.

        Jag blir i princip aldrig brun i Sverige men när jag var i Thailand 2 mån med SPF 50 varje dag på kropp och ansikte fick jag fin bränna! Så det där är en myt 🙂

      Evy till kroppen och la roche posay shaka fluid till ansiktet!

      Biotherms solskyddsfaktor 15 är grymt bra! Luktar gott, lätt att smörja in och jag har aldrig bränt mig när jag använt den. Du får färg även om det kräver lite mer solning eftersom du smort in dig?.

        Evy alltid!

    Okej vad hade ni gjort i den här sitsen och varför. Gravid, pappan är ett ex och numera en god vän men som inte vill ha med barnet att göra och säger att det skulle förstöra hans liv. Du längtar efter barn men inte på det här sättet. Har gjort en abort tidigare efter påtryckningar från pappan (samma som nu) som tog väldigt hårt på psyket och som du ångrat mycket, men var då i ett förhållande med pappan så en lite annan situation. Du har pengar och en bra utbildning så det kommer att lösa sig men tanken på att vara ensamstående och klara det själv både ekonomiskt och mentalt skrämmer. Du är ganska ung och har, om allt är ”normalt”, minst 10-15 år till av möjlighet till att få barn. Tankar om ett barn känns väldigt varmt i hjärtat men samtidigt panikartat och det tar emot att tänka på att göra något som går emot pappans vilja eftersom det ju är hans barn också samt att vänskapen kanske skulle förstöras. Hade pappan varit med på det hade du behållit utan att tveka.

    Hade ni gjort abort eller behållit barnet? Eftersöker gärna de som har gjort på det ena eller andra sättet och hur ni känt efteråt.

    Preventivmedel har använts

      Behållt.

        Vet inte hur ung du är ts. Det som är viktigt att tänka på är inte främst att din vänskapsrelation till exet förstörs. Det lär det väl oavsett efter något sådant här?
        Tänkt in sig mer i framtiden som ensamstående. Hur tror du barnet kommer uppleva det? Ditt eget liv..?
        Jag vet att man kan poängtera att en man som inte vill ha dig när du redan har ett barn – är ingen man att ha. Det är inte det jag kommer mena här. Utan mer att jag tror många inte ens får chansen nämligen när man försvinner i ett slags ”bortsållande” så fort någon får reda på att man har barn. Inte alla såklart men många.
        Oavsett. Tänk också in dig den dagen du får dig en älskad man och kanske skaffar en familj. Tänker på det hela hur begränsande saker kommer vara, kanske delade känslor för dig att förlora 50% av ditt barns liv medan de andra barnen får dig till 100%. Att hela tiden vara bunden till platsen du är på för att ditt ex kanske nekar dig en flytt. Nu skriver jag så ofantligt pessimistisk här så ursäkta verkligen. Försöker bara sätta igång lite tankar i dig. Det är ju ditt liv.

        Ja, hon vill ha barnet och ångrar den förra aborten. Resten löser sig!

      Abort alla dagar i veckan! Ett barn förtjänar i möjligaste mån två föräldrar. Blir fel att tvinga in någon motvilligt i föräldrarollen med. Jobbigt för ett barn att veta att det finns en pappa längre fram men som inte vill vara ens pappa. Att växa upp och känna sig oönskad är inte roligt och finns alltid med en i mängder av situationer.

        Tvinga in? Vill man inte ha barn skyddar man sig till 100%. Sig! Visektomi och dubbla kondomer för männens del då. Gör man inte det accepterar man att det finns en risk att det blir barn. Om han inte blev tvingad till sexet har han inte blivit tvingad in i föräldraskap. Att han önskar situationen ogjord är en annan femma. Han har oavsett skapat situationen själv! Just sayin

          Dom hade ju skydd?

          Jag vill bara lägga till att dubbla kondomer är mycket mer osäkert än en. Det blir friktion mellan dem och de kan då gå sönder. Plus att det är lättare för den yttre att glida av och ”fastna” i partnern.

          Och till OP, vilket väl du än gör kommer inget av det kännas 100% rätt men du kommer att göra det som är rätt för dig. ?

            Jag skojade ang dubbla kondomer. Bra att du förtydligade ? Självklart är det superviktigt att skydda sig på rätt sätt! Det jag försökte framhålla var att med mindre än att man är steril så finns alltid risk för barn när man har sex (är själv ett ”spiralbarn” och känner en till som är det). Är man inte villig att ta den risken så får man strunta i att ha sex eller göra sig själv steril. Snubben i fråga har så vitt jag förstått inte blivit tvingad till sex. Då blir han heller inte tvingad till föräldrarskap. Han har skapat situationen själv. Att han anser att det är hennes sak att fixa läget åt honom nu när graviditeten är ett faktum, det är en annan femma. Men han har satt sig där han är själv. Inga ursäkter. Det var bara det jag menade.

      Behållt!

      Jag hade gjort abort. Jag har gjort två och ångrar ingen av dom.det var inte läge då och efter några år träffade jag min soulmate och vi bildade tillsammans familj. Jag tyckte det var så fint att höra något tillsammans som vi båda var noviser på. Sjukt mysigt att tillsammans ligga och prata och undra hur det skulle bli och kännas.

        Hjälper säkert ts i jobbig sits att du berättar om din ’soulmate’ och hur ’sjukt mysigt’ ni har det?

      Ouff vad svårt. Med facit i hand (har två barn) så hade jag aldrig gjort valet att vara ensamstående. Jag förstår faktiskt inte hur alla ensamstående klarar det. Är verkligen grymt imponerad av alla ensamstående fantastiska föräldrar som klarar det alldeles själva. Om man nu väljer att vara just det så tycker jag man behöver ett stort nätverk av vänner och familj som kan hjälpa till. Det är oerhört tufft att bli förälder så tror man behöver allt stöd man kan få.
      Men å andra sidan tänker jag att man klarar det om man vill. Sen kan ju (o)pappan faktiskt ändra åsikt och ändå vilja vara en del av barnets liv när hen är född.
      Finns inga rätt eller fel, följ ditt hjärta. Och stort lycka till med vad du än väljer.

      Det här är någonting som du och bara du ska besluta dig om. Inte basera på vad främlingar i ett kommentarsfält tycker. Om du beslutar dig för att behålla barnet tycker jag du ska bryta all kontakt med pappan, för han verkar vara en jävla skit.

        Usch vilket hemskt råd, och baserat på din egen kommentar så bör hon absolut inte lyssna på okända råd på nätet.
        Vadå bryta all kontakt med pappan? För vems skull? Knappast barnets…
        Usch!

      Abort.. usch det låter hårt, men det är tufft med småbarnsåren trots att man är två. Barn är ändå skönt att få när man är två som delar på ansvaret. Men ååå jag vet inte. Det är ju fantastiskt roligt med barn med, men det tar mer tid och energi än man kan tänka sej. Om det finns en väldigt stöttande familj/ vän kanske behålla?

        Man missar ju också att dela tiden som gravid med någon som vill ha barnet med dig, alla kärleksfulla samtal om vem barnet är, läsa vad som händer varje vecka tillsammans och bara ha någon som går med dig hela vägen.

        Hade aldrig kunnat vara glad under min graviditet om jag visste att barnet var oönskat.

      Jag hade absolut valt abort.

      Abort. Skulle aldrig orka ta hand om bebisen själv 24/7.

      Jag tycker du ska gå på abortrådgivning med kuratorn kopplad till kvinnokliniken på ditt sjukhus innan och få bolla lite med denne.

      Jag hade behållit. Men det kommer vara svinjobbigt.

      Abort, 100%. Har själv barn och skulle inte medvetet sätta mig i en situation där jag går igenom detta ensam samt sätter ett barn till världen som kommer växa upp med att veta att det är oönskat av en förälder.

      Eftersom du varit med om en liknande situation innan där beslutet idag inte känns helt rätt/som ditt egna så tycker jag du ska prata igenom det här med en barnmorska på MVC innan du beslutar något ❤ och känn efter ordentligt i lugn och ro ensam vad DU vill. Vad han vill/inte vill har ingen betydelse. Sorry, men det är ditt val och din kropp. Finns heller inga garantier att man är två närvarande föräldrar även om man är två när man väljer att skaffa barn. Och du kanske har andra vuxna, släktingar, vänner som kan finnas med dig i detta om du väljer att behålla barnet.

      Hemskt av honom att säga att hans liv skulle bli förstört. Som om du eller barnet skulle förstöra något. Vilket ni inte gör. Med sex finns alltid en chans/risk att bli gravid så han kan inte lägga någon skuld på någon annan än sig själv.

        Givetvis har det betydelse vad han vill, i allra högsta grad.
        Vad är det för j-a dynga du sprider?

          Nej.

        Håller med till 100%. Växte själv upp med en bror och en mamma, ingen pappa. Gick hur bra som helst. Jag har precis fyllt 40, min bror 36, så jag har ett hyfsat långsiktigt perspektiv på saken och kan säga att det gick väldigt bra. Både som barn och som vuxna. Mamma håller helt med ? Lycka till ❤️

      Jag separerade från pappan till vårt efterlängtade barn efter att han insett att barn inte var för honom efter att barnet var född, så för mig är det bara dina känslor som spelar roll i beslutet, för du vet ändå inte om pappan du planerat med stannar, eller om pappan som inte vill ha kommer ändra sig.

      Abort.

      Abort. Att vara två om att uppfostra barn är enklare än att vara ensam. Även om det såklart går att göra det själv. Du behöver ha ett stöd. Och barnet behöver sin pappa ( andra förälder).
      Jag var så nära att behålla ett barn med min tidigare pojkvän. Han uttryckte starkt att det var fel att behålla. Nu idag, två barn senare med en annan kille, är jag så glad att jag gjorde en abort. Kan få en ilning igenom hela kroppen när jag tänker på att ha barn med någon som inte vill ha det.

      Låter nästan som mitt liv som du beskriver. Fastän jag inte är särskilt ung. Pappan till mitt barn (och dåvarande sambo) nästan tvingade mig till abort. Och efter att redan gjort en tidigare där jag blödde länge (4½ månad) så kände jag bara ”nej”.
      Jag ville ha barnet men han var väldigt tydlig med att han inte ville ha kontakt med barnet.
      Jag behöll. Trots stor rädsla för att gå in i det som ensamstående och ”ensam” på alla sätt och vis.
      Jag kan bara svara hur det blev för mig. Mitt barn är snart 5. Han är en fantastisk individ och har fått en fadersgestalt i mina manliga vänner och släkt. Han har aldrig träffat sin pappa. Han är en otroligt klok liten person. Jag ångrar ingenting! Jag har gjort allt för honom och anpassat mitt liv kring honom – och vi har ett väldigt fint band. Absolut, det är tufft att vara ensamstående. Det ska jag inte försköna. Men det går. Allt går. Och allt det praktiska löser sig.

      Jag kommer aldrig råda någon hur de ska göra. Varken säga att man ska göra abort eller behålla – för jag har inte full insikt i ditt liv. Jag vet inte alla detaljer. Det här är ett beslut du själv måste ta. Lycka till!

      Abort

      Jag hade behållit barnet! Du vet nog innerst inne vad du vill, allt praktiskt löser sig. Hans inställning kan komma att ändras, eller så gör den inte det, men det är nog lätt att som kille (ung?) önska en abort. Om du väljer att behålla kommer han behöva ta ställning på ett helt annat sätt, det finns en stor sannolikhet att han visst kommer vilja ha barnet och bara en del av barnets liv. Oavsett vad han säger nu! Men häng inte upp ditt beslut på det, lyssna inåt <3

      Jag hade aldrig behållt ett barn mot pappans vilja – aldrig.
      Ett barn ska vara välkommet av både sin mamma och pappa, att riskera sitt barn en icke närvarande pappa (och den delen av sitt barns släkt och rötter) är enligt mig både grymt och egoistiskt.
      Att inte ens Från början ge sitt barn chansen till sina båda föräldrar samt släkt, (vilket man riskerar om fejd uppstår) Är dom jag skrev ovan – grymt.

      Att göra sig gravid med någon som inte vill är rent vidrigt, oavsett om även han har ett ansvar.

      Men men, det är ju populärt idag att skaffa barn utan pappor – bara för att man kan, så du lär väl bli hyllad här inne.

      Abort

        Jag tycker du ska prata igenom detta med en rådgivare på MVC för att vara säker på att du gör rätt beslut. Jag hade också pratat med pappan några gånger till (nu vet jag inte om han sa nej i stundens hetta eller om det var ett övertänkt nej).

        Sen är det Lätt för män att förespråka abort när de inte behöver ta konsekvenserna av den ?? hade de mått dåligt psykiskt och haft blödningar i 4-5 mån hade de inte varit så pigga på att föreslå det. Din kropp = i slutänden ditt beslut. Allt det praktiska löser sig oavsett vilket val du gör

      När jag blev gravid var vi inte på en bra plats i vår relation. Vi hade nyligen varit ifrån varandra i 1 år och hittat tillbaka. Vi var kära men hade mycket och klura ut och mycket och ta tag i. Så fort jag plussade tänkte jag ”jag behåller även om det innebär att jag får vara själv” för det var det jag önskade. Även när man t.om planerat barn ihop kan saker gå fel. Det är aldrig en garanti för något och många kvinnor får i slutändan göra det ensamma ändå. Om du verkligen inte vill göra en abort så behåll ditt barn. Men var medveten om att det kommer bli oerhört tufft både för dig och göra det ensam och för barnet och växa upp ”halv”

      Nu när jag själv har barn, och vi är en familj, och jag har förstått vad det innebär att få vara det hade jag inte velat vara ensam. Men som sagt det kan ju ske ändå.

      Abort. Du har lång tid kvar att skaffa barn på ett bättre sätt o att inte behöva leva med att ha förstört någon annans liv för han ej vill ha barn. Man ska vara två om att skaffa barn

      Abort. Du har lång tid kvar att skaffa barn på ett bättre sätt o att inte behöva leva med att ha förstört någon annans liv för han ej vill ha barn. Man ska vara två om att skaffa barn

      Abort. Ni har skyddat er av en anledning. Tänk själv om du skulle vara med om något du absolut inte vill men blir intvingad i. Om du nu inte är så gammal så vänta på den rätta istället och skaffa barn med honom.

      Abort. Har en väldigt nära vän som var i precis samma sits som dig, skrämmande likt. Hon kämpar på men ringer ibland till oss som är hennes närmaste och gråter hejdlöst, för hon orkar inte. Pappan till barnet är otroligt känslokall och höll det han sade från början, relationen är avslutad och han tänkte inte ha någon del av det här barnets liv..

      Med det ålderspannet som du beskriver, det kommer finnas så många fler chanser till barn!

      Är du redo för barnet och vill så behåll! Sen vill många pappor vara pappor när barnet väl kommit. Varit i samma sits,typ. Vissa skillnader men hursomhelst, så är det solen i livet nu. Även pappans. Men gud alltså, livets mirakel o finaste i livet, jag är så glad för mitt val ändå.

      Tänk dig hur det kommer bli för barnet. Du ska ändå sätta till ett liv på jorden och alla beslut du väljer att ta kommer påverka den. Skulle du vilja växa upp med föräldrar som är i den sits du är nu? Hur kommer barnet må och känna när den växer upp? Det är en person du kommer ansvara över och stå tillsvars till. Jag tror det bästa att göra är att du ställer dig frågan: skulle jag vilja växa upp såhär och ha den här relationen till mina föräldrar/biologiska föräldrar?

        Men gud vad är du för människa?

          eh va? var väl en av de klokare kommentarerna? det är inte en bara en bebis eller ett barn, det är en människa, en egen individ.

      Behåll!!! Du får ditt livs äventyr. Det är faktiskt på många sätt enklare som ensamstående, man slipper anpassa sig efter någon annan, slipper tjafs och dåligt samvete. När ditt barn kryper mot dig, tar tag i ditt hår när du sitter ner och ger dig en slemmig puss glömmer man allt annat. Det är det finaste som finns. Att ligga näsa mot näsa klockan 04 med en liten person som varit vaken och som försöker reda ut världen, då känns det som att man gör det viktigaste som finns. Eller när man gör gröt och ungen säger Mmmm fast han är yttepytte-liten, då gör man också något väldigt viktigt. Åren går och snart går den här pappa-lösa pojken ut lågstadiet och jag ser framemot att få vara med på hans resa i livet.

      Det är det läskigaste men häftigaste beslut jag tagit i hela mitt liv, jag var inte beredd på den villkorslösa kärleken jag får varje dag.

      Tack för alla fina svar och för att ni tagit er tid! Ska verkligen tänka över beslutet men det hjälper faktiskt att få lite perspektiv från utomstående ♥️

        Lycka till, Lisa ❤️

      Jo, jag är gravid i nionde månaden och pappan övergav mig direkt i princip när jag berättade. Jag känner att jag får klara det själv å jag är säker på att det kommer gå bra, även så för dig om du väljer å behålla! Jag kände iaf, även fast pappan ville att jag skulle göra abort, att jag inte ville ta bort barnet då jag är 32 år gammal å detta kanske är min sista chans. Självklart var det familjeliv man drömt om å hade gjort vad som helst i princip för att han skulle vilja det med. Men det kommer bli bra så här också.

        Heja dig, A! Din familj är / blir lika mycket familj som nån annan!
        Om jag hade din adress skulle jag skicka den här i födselgåva till ditt barn;
        https://www.adlibris.com/se/bok/min-familj-9789185827114

      En inbyggd paradox i det där med att han är en ”god vän” men inte ”vill ha något med barnet att göra”. Är han sjutton år gammal eller? Låter inte som en särskild god vän och den vänskapen är inte det som ska väga särskilt tungt i ditt beslut. Rådgör med någon som är expert, du vet inte vilka alla är här som skriker abort/behåll. Det kan vara tolvåringar som precis haft sexualkunskap för första gången.

        Exakt!
        Ofta dock som folk beskriver sina manliga partners / vänner och man får en bild av en tolvåring i huvet.

      Abort.

    Imorgon flyttar han äntligen från min lägenhet. Mannen som i flera år misshandlat, bedragit, hotat, manipulerat, och orsakat mig så mycket främst psykisk smärta. Depression, ptsd, otaligt många vakna nätter med oro.
    Nu är jag snart fri. Helvete vad skönt och otroligt läskigt på samma gång!

    Tack till er som fanns där när jag bett om råd här innan, när han hotade mig att begära en del av bostadsrätten. Det tog ett tag innan jag fick ut honom härifrån men nu jäklar ♥️

      Grattis! Så glad för din skull ?

      kram. bra gjort

      Heja dig!

      Så glad för din skull, all lycka till ❤️

      Hoppas att han inte hittar på nåt för att hämnas den här sista natten.

        Tänkt den tanken såklart, men jag känner mig trygg tack och lov

      Heja dig, lycka till!
      Hoppas allt går vägen.

      TILL SOLROSEN❤?

      Fan vad glad jag blir när du skriver att det löser sig. Du är bäst.
      Lycka till med ditt nya liv och skriv gärna här hur det går så hjälps vi åt att peppa.

        Åh tack! ♥️ Jag håller er mer än gärna uppdaterade, är en spännande framtid framför mig nu!

      ❤️ ❤️

      You goo girl! ♥️

      Så fantastiskt fint. Det kommer att bli bra. Grattis!

      Vill ha uppdatering i morgon om du orkar ?

      SKRIV IMORN!!!!❤️❤️❤️

      Så underbart att höra att det gick bra till slut. Stor kram och massa lyckönskningar inför framtiden. Så härligt att höra att du tagit dit liv, och ditt hem, tillbaka ❤️❤️❤️

    Jag är lite sugen på att göra en blogg som heter Bloggbevakningbevakning som bevakar det här bloggen. Tror det skulle bli en bra blogg. ”Nu har hon gjort ett inlägg om Bianca Ingrosso. Det var ett bra inlägg tycker jag.”

      Kör hårt!

      Suck, vad fantasilöst.

      Här har vi en entreprenör!!! Go for it!

        Gasa! Tänk på tårtbitarna bara

      ???

      Bloggception

      Nej, vi vill inte ha flera TRH på nätet ?

        Jooo jag vill ha en trh som kam stava. Är det du därute?

    idag h ar jag gjort min cystoskopi. att lägga bedövningen var ett helvete. men nu är det gjort. ingen cancer eller något annat fel. glad

      Åh vad skönt! ☀️

        ja verkligen. jag var dönervös. nu gör det jätteont men det går väl över. tar alvedon

    Hej! Tips på bästa robotdammsugaren? Lägenhet på 60 kvm utan husdjur.

      Vi har roborock S5, skitbra! 🙂

        Vi har också den, älskar den <3

      Är inte detta en av standardfrågorna här?

        Om så är fallet, så gör det ingenting.

      iRobot Roomba S9 Plus robotdammsugare. Bästa någonsin ?

      Nackdel:
      – låter som ett jetplan när den tömmer sig
      – dammsugarpåsarna är dyra

    Känner mig helt uppgiven, efter helgen är nog mitt fina hår ett minne blott, det går fan inte att förbereda sig på att allt hår rasar på bara några dgr. Jävla cancer jag hatar dig ?

      skickar tusen kramar

      ❤️❤️❤️

      ❤️

      ❤️❤️❤️ fy fan vad tufft. Kram

      Fick min sista cellgift i mars och har en stadig frisyr nu, växer så det knakar. Var väldigt ledsen över att behöva tappa håret, men när jag väl rakade av det kändes det väldigt skönt, att bara få det gjort. Du kommer fixa det här!

      Tänk så här, håret kommer tillbaka! Även om det då är krulligt, annan nyans eller till och med grått så KOMMER DET TILLBAKA! ❤️ Min mamma har det senaste halvåret flera gånger utbrustit ”Vad glad jag är att håret äntligen börjar kännas som mitt gamla hår! Det börjar bli riktigt långt!” ?❤️

    Tror ni att någon ni känner kommenterar här?

      Nope!

      Ja. Jag vet två, men de vet å andra sidan om mig också för det är genom denna sidan vi lärt känna varandra. Men bortsett från dessa två så tror jag att det finns en och annan.

      I så fall hoppas jag det är någon som är snäll och trevlig även på nätet.

      Japp. Upptäckte det i en diskussion där jag visste personens ”udda” åsikt sen innan, gick att se direkt att det var hen som skrev. Det tänker jag förstås inte säga till hen.

    Går ni på bvc med era bebisar nu i corona-tider?

      Yes!

      Kommer göra det när andra barnet är här. Upptäckte via bvc ett blåsljud på hjärtat med första barnet som Förlossningsläkaren missade på BB. Så känns viktigt att gå på kontrollerna där.

      Ja

      Japp!

      Ja

      Självklart, måste ju vaccinera om inte annat – det känns viktigare än någonsin.

    Jag har äntligen börjat med dubbelrengöring! Jag köpte Holikas rengöring och jag är supernöjd hittills.

    Vad mer behöver jag, enligt experter? Syror och olika masker har jag hållit på med ett tag så de finns redan.

    Jag har blandhy med fet t-zon, stora porer, vita pormaskar och aldrig finnar eller plitor.

    Skulle gift mig i Italien i september men det ställdes givetvis in. Är så ledsen ? Men förstår såklart att det är en nödvändighet. Har nån mer ställt in stora planer?

      Oja.. ?

      Förutom halva livet?

      Ingenting så stort, men sambon och jag är på olika kontinenter just nu.

        Låter riktigt tungt ?

          Jag känner att jag börjar ta ut min ilska och frustration på andra… Vilket inte är okej, men jag pallar snart inte mer.

      Pga Corona – nej. Men trodde att jag skulle få leva ett lugt liv med min sambo och bebis tills han bestämde sig för att bara skita i allt, så det gick åt skogen. Ibland tar livet små oväntade omvägar helt enkelt.

        Han låter som ett tvättäkta rövhål.

        Hoppas du får det fint ändå?

          Tack! Ljuset har börjat titta fram ur mörkret och framtiden är spännande igen ❤

      Inte riktigt stora planer, men jag har inte träffat mamma, pappa och lillebror på snart 6 månader… Hjärtat värker av saknad fast vi videochattar och pratar i telefon nästan dagligen :'( Vill bara krama mamma ❤

        Tog precis beslutet att ställa in vår bröllopsfest och istället ha middag för familjen. Vigseln kommer att bli av ändå.

        Jag pendlar mellan känslan av att ha gjort rätt och bottenlös besvikelse. Det viktigaste är dock att jag får chansen att säga ja till den person jag inte kan leva utan ❤️ Ska meddela alla gäster efter midsommar ? (vill ha en chans att smält beslutet själv)

          Åh, kan förstå att det beslutet är tufft, även om det är/känns rätt. Men om jag hade varit du så hade jag gjort precis så som du tänkt, alltså enbart middag för familjen, och köra en rejäl bröllopsfest nästa år, på ett-årsdagen? Hade inte det varit en rolig grej? 😀

      Jag skulle ha varit på semester just nu med min syster och min mamma, för första gången bara vi tre tillsammans i några dagar. Nu vet jag inte när jag kommer att se dem igen eftersom vi bor i olika länder och restriktionerna här inte tillåter resor till Sverige.

    Inte för att man köpte Isabella Löwengrips kovändning där hon skulle börja leva ett ”vanligt” liv, hennes ”tack för omtanken”- kommentarer på bloggen etc etc men det är helt sjukt att hon nu fortsätter i samma anda som innan ”kraschen”. Varvar gråtinlägg med namedropping av märkeskläder, golf, stylist, manikyr och pedikyr som någon har kommit hem till henne och utfört mm mm. ”Djupintervju” i radion där hon återigen lägger sin familj på slaktbänken. Vad ÄR det för fel på människan??

      Borde rimligen vara rätt stressad över att allt hon rör vid går i sank. Och ingen generös plånbok att gifta sig med. Till det kommer minst sagt skumma husaffärer; kan nog tänka mig att vissa myndigheter förbereder insatser. Och så har hennes bäst före-datum som bloggare gått ut. 30-strecket närmar sig. Mycket nu.

      Ränderna går aldrig ur. Det är felet?

    Min man har fått jobb men måste resa ca 5 timmar och sova där i veckorna. Allt gott då det blev stressigt med ekonomin. Problemet är att jag snart ska föda och vi har ett litet barn. Alla jag känner på denna ort har egna barn och vissa ensamstående. Så har ingen som kan komma och passa min lille mitt i natten om det blir så. Är tveksam till att jag själv kan lämna hos någon av mina bekanta med barn om vattnet har gått och jag får sammandragningar. Har en kompis som kanske kan följa med in på förlossningen men annars har jag ställt in mig på att det kan bli att jag får åka själv. Men kvarstår fortfarande problemet med den lille. Har en släkting som skulle kunna ställa upp men bor 1,5 timme bort (har ingen familj på denna ort och inte heller min sambo). Grejen är ju den att jag inte vet när det blir så den personen kan ju inte pausa sitt liv under de veckor där det är högst risk… typ 3 veckor innan och 2 veckor efter bf. Hjälp!?! Känner mig lite ängslig faktiskt över detta!

      Har din man boende på jobbintervju dit ni kan flytta alla tre tills efter förlossningen?

        På jobborten…

        Ja någon form av boende får han men vet inte riktigt vad det är om det är hotell eller typ sånna övernattningsstugor på projektet(jobbar inom infrastruktur) eller hur det ser ut med det. Vet inte hur företaget ställer sig till att vi är där iom att han får traktamente och är det hotell alt inte lämpligt kanske att vi på en arbetsplats med ett barn. Han börjar snart så då vet vi lite mer hur han kommer bo.

          * inte lämpligt att vi bor på en arbetsplats med ett barn

          Nej, det låter ju inte så lämpligt förstås. Men å andra sidan är ju antingen din vän där på 1,5 timme, så kanske chansa på att hen hinner fram alt kan hämta ditt äldre barn från förlossningen om du måste panikåka in?

            Det kan ju vara ett alternativ faktiskt att min släkting kommer och hämtar sonen på förlossningen och tar med honom hem. Räknar med att det tar två timmar för henne att komma med 30 min för att klä på sig osv, Dom känner varandra och hon är hemma hos oss med jämna mellanrum och sover även här då. 2 timmar borde inte bebisen kommit på även om min första gick ganska snabbt, 9 timmar från att vattnet gick och första värken till att lillen var ute. Kompisen som kan tänka sig att ställa upp på förlossningen har inte träffat barnet så mycket och har inte så mycket tid att lägga på att ”lära känna” då hon är karriärskvinna med egna barn…

              Ja det går jättebra. Vi behövde inte göra så men hade barnvakten kommit 10 min senare hade vi åkt allihop. Måste man så måste man.

      Lösning 1) ordna doula till dig så du säkert inte behöver åka in själv, och kompisen kan användas som barnvakt.

      Lösning 2) föd hemma.

        Ja just kompisen som barnvakt är jag inte helt säker på kommer funka då hon är rätt upptagen och inte har tid att lära känna mitt barn, vi känner varandra dock väl genom jobb och sådär.

        Föda hemma känns ganska tveksamt haha. Känner att jag behöver lustgas och epidural och alla möjliga hjälpmedel för att överleva… ?

      Min vän pratade med grannen som lovade att passa storasyskonet under den timme som det skulle ta för ordinarie barnvakt att ta sig fram. Kanske kan du göra något liknande? Någon granntant som du brukar byta nåt ord med ibland, de binder ju bara upp sig för någon timmes passning.

      Kan inte din man ta ut fl runt bf? Dubbeldagar eller dagar från det stora barnet

        Kanske, men i och med att han inte har börjat än så vet jag inte hur mycket han ”vågar” tänja på sina gränser samt provanställning. Hade vi vetat exakt vilken vecka bebisen hade kommit i så tror jag inte det varit något problem att ta ett par dagar ledigt. Vårt första barn kom ganska tidigt spontant i vecka 36 så risken finns ju att bebisen kan komma lite närsom men det är ju just det. Vi kan ju inte förutsätta att denna kommer tidigt med så 4-5 veckor ledigt kan han är inte ta och gissar vi fel så hjälper det inte 🙁 men annars hade det varit alternativt 1 såklart. Är jätteglad för hans skull, jobbet är toppen, var lite rädd att jag skulle gå ner i lön med föräldrapenning och han på a-kassa på 70% (då 100 dagar hade gått) så vi hade förlorat i princip en hel inkomst och det skulle nog blivit lite för tajt för oss. Så det kom väldigt tacksamt! Men ja det löser sig nog vill bara vara redo med olika alternativ när jag sen står där!

          Vet folk, inga småbarn som fått sommarjobb som bett om 4 veckors ledighet ??

    Ska på en begravning där klädkoden är ljus klädsel, ej svart. Är det ok om jag då har en vit längre linnetunika (finare modell) och svarta tunna, smala byxor som slutar lite över ankeln? Eller måste jag även ha ljusa byxor? Äger liksom bara svarta byxor eller jeans…

      Jag skulle säga att det är ok. Huvudsaken överdelen är ljus eller att dom ljusa färgerna gör 60% av klädseln

        Jag hade tagit dem, vita skor och ljusa acceccoarer (autocorrect har tappat det ordet så förlåt att S:et inte existerar) så att helhetsintrycket är ljust ?

      Kan du höra med de som ordnar begravningen, kanske familjen om de är nära eller begravningsbyrån? Min farmor ville ha ljus klädsel, hon ville bara inte att alla skulle vara helsvarta. Jag har bara svarta byxor jag med så det fick bli det och en ljus blus till. Hade aldrig känt mig bekväm i ljusa byxor. Vet inte om det här blir något vidare svar men för min del tänkte jag att farmor hellre velat att jag känt mig bekväm i det jag hade på mig så jag körde på det <3

        Jag har gjort det och detta var svaret jag fick. Tänker inte störa dem mer nu. Men jag tror nu att detta blir bra. Tack!

      Vita kläder bör alltid undvikas på begravning, även vid klädkod ljusa färger.
      Tänk beige eller pastelliga toner

    Hej! Jag har så fruktansvärt torrt hår, kom gärna med era bästa tips för att vårda torrt hår ?

      Självtorka och skippa platt/locktång. Ingen värme, helt enkelt.

        Tack, självtorkar dock alltid och är ganska sparsam med platt/locktång ?

          Gå igenom dina produkter och försök t bort allt med alkoholer och liknande, sulfatfritt kan vara ett alternativ.

          Jag gillar även Hair Food: aloe vera och macadamia ?

            Ska kolla på det ??

      Kevin Murphys lila serie, gjorde mirakel för mitt hår!

        Har funderat på att testa den, kanske får bli dax nu, tack för tips! ??

          Lyko har ett bra paket med typ leave in balsam plus vanliga shampo+balsam.
          Gjort under för mitt hår

        Ja, använder den lila masque som en inpackning på stranden under sommaren ?!

      Fructis hair food! Återfukta! Använd leave in balsam!
      Men också, vilken typ av hår har du? Rakt? Vågigt? Tjockt?

        Tjockt och lite självfall..

        +1 på den, banan 3in1 är min nya favvo!!

      https://se.lush.com/produkt/harstyling/rb-stylingkram
      Jag har denna som funkar bra för mig, kramar i fuktigt hår efter tvätt.
      Maria Nilas True Soft tycker jag är bra också.

        Toppen ??

      Shu Uemuras schampo balsam och inpackning. Den oranga serien. Omöjligt att ha torrt går efter några veckor med den.

        Underbart!

      Var precis i den här sitsen och skrev här för några veckor sedan om mitt torra hår 🙂 Men fick tips (som nämnt ovan) om Kevin Murphy’s lila serie (även inapackningen!), men också Fructis hair foods (papaya) samt Maria Nila color masque som tydligen innehåller flest återfuktande ämnen.

      Kan också tipsa om håroljan Nashi Argan som jag har använt och som jag använder för att återfukta mina toppar!

        Perfekt nu har jag mycket att prova ??

      Något jag har märkt är att det blir lite bättre när man unviker att duscha varmt.
      Sen tipset om alkoholfritt?

        ??

    Jobbar med en förskollärare som kränker våra barn hela tiden. Våra chefer gör inget utan tycker att det krävs mer för att få sparken, är SÅ trött på henne.

      Hur kränker hon barnen? Låter illa.

        Vi har 2 barn med autism. Hon har tex jämfört dem 2 framför de och sagt saker som ”barn 1 du är likadan som barn 2!”, eller som en gång när hon sa till den ena som slagit ett annat barn”jag undrar vad du gör hemma, är du mycket på ipaden, säkert därför du gör som du gör.” Eller som ”du har gjort HEMSKA” saker idag, x mamma är arg på dig nu. Hon kan förresten knappt svenska och är svår att ha en dialog med. Har anmält till cheferna via LISA 4 gånger, inget händer. Jag får psykbryt på jobbet snart? Kan tillägga att jag är barnskötare, hon har kränkt min kollega genom att säga ”det är jag som är förskolläare här, du behöver ej berätta vad jag ska göra.” Uschhh

          Kan tillägga att barnen endast är 4 år gamla. Får höra att de är dåliga hela tiden.

          Det sista var knappast en kränkning, snarare fakta om än lite snipigt.

            Bara för att man är förskollärare behöver man ej se ner på sina kollegor? ???

      Spela in i smyg som bevis?

        Får man de ?

          Man får spela in om man är i samma rum.

          Skaffa en gammal iPhone som du har i fickan (på tyst). Då kan du spela in hela dagen utan att någon märker något.

            Alltså, då behövs inget abonnemang.

            Får göra det!

      Hade en kollega som släpade gråtande barn i armarna och hånskrattade när barn kissade på sig… Sa till chefer, inget hände, sa till dom värst utsatta barnens föräldrar och slutade. Värsta är att ingen trodde mig, hon och jag jobbade i eget team, och vi tog hand om 2åringar. Fans en specialpedagog som också märkte men hon a också ung och inte trovärdig tydligen.

    Jag behöver råd…
    Jag födde barn för ett par veckor sen (1 månad för tidigt)och allt i allo har gått jätte bra.
    Grejen är den att jag har dom senaste dagarna kännt av en en tomhet innombords. Svårt att förklara, jag är ena sidan fylld med kärlek och är jätte rädd att det ska hända mitt barn något och samtidigt är det en sån tomhet inom mig. Speciellt på kvällarna vill jag brista ut i gråt.
    Min partner stödjer mig så gott han kan och det är INTE så att jag känner att allt är för mycket och att jag inte klarar av det utan mer sorg och tomhet. Är rädd att börja älska mitt barn för mycket, för tänk om det händer något…
    Hela graviditeten gick jag runt och ville inte glädjas för mycket, för tänk om det hände något i magen och nu när barnet är där, är jag ännu mer rädd att något ska hända….och vill inte glädjas för mycket..
    Har något tips på hur man kommer på andra tankar?

      Sorry men oron blir bara tyvärr värre o värre ?‍♀️

        Kanske gå o prata med någon? Eller försök att inte tänka på det är mina råd…

      Jag blev jättedeppig och orolig efter förlossningen kan senare relatera det till järnbrist. Kanske ett lång shot men testa järntabletter och se om det känns bättre om ett litet tag?

        Mitt svar kom bort…
        Jag hade järnbrist i graviditeten. Har kvar tabletterna… tänk om svaret På mitt problem är så ”enkelt”:-))
        Tack! ?

      Tänk på att du har miljarder hormoner som rusar genom kroppen och kommer göra det ett tag till. Du har fram till nyligen delat din kropp med en annan människa, bara det kan göra att du känner en tomhet (det gjorde det iaf för mig trots att jag mot slutet bara lääängtade efter att få ha min kropp för mig själv). Alla dina känslor är okej, det kommer gå upp och ned en tid framåt, det är inte konstigt med tanke på vilken livsomställande grej du har varit med om (med en för tidigt född också, vilket naturligtvis kan öka oron). När den första ”chocken” har lagt sig kommer du känna dig mer trygg i din roll som förälder och då kommer du lättare kunna slappna av. Skönt att höra att du har en stöttande partner, prata med honom när det är jobbigt. Allt kommer bli bra, oroa dig inte. Stort grattis till bebisen!

      Prata med bvc, de kan hjälpa dig. <3 bättre att få samtalshjälp nu istället för att vänta.

      Jag har en kompis som efter sin förlossning hade liknande tankar. Hon fick hjälp med psykolog av bvc. Det hjälpte henne enormt mycket. Oro känner nog alla föräldrar men det får inte ta över ens vardag, så man inte klarar av att leva.

      Jag kände också så och oro för barnen har man nog alltid, men det låter som att du behöver prata med barnmorska eller BVC om hur du känner och få hjälp, kanske samtalsstöd och medicin (ssri). För mig tog oron över så mycket att jag hade svårt att klara vardagen, sova på nätterna och så vidare. Jag fick både kbt och antidepressiv medicin. Man måste ju ha en fungerande tillvaro, även om man alltid kommer att ha sina barns bästa i första hand ❤️

      Kontakta BVC! Du får någon att prata med om dina känslor – och de är experter!

      Viktigt att du pratar med BVC om ju de mår, det är vanligt med förlossningsdepression och de kan hjälpa dig att få någon att prata med om det behövs. Var ärlig när de frågar hur du mår!

      Tack för alla svar.?

      Jag blev orolig för allt efter mitt första barn kom. Att jag skulle bli sjuk och dö, att jag skulle råka ut för en olycka och dö, att dottern skulle bli sjuk, att IS skulle erövra Sverige och jag inte skulle kunna skydda mitt barn, att jag skulle hamna i fångläger i Sibirien osv osv. Men det avtog eftersom och nu har jag mer ”normala” orosmoln som man tyvärr måste leva med som förälder (typ oro för sjukdom, olyckor osv). Men om du känner att din oro förstör för dig så prata med BVC om det.

      Sök hjälp hos mvc så snart som möjligt. ❤️
      Jag kände likadant. Kunde inte glädjas åt min grav för att jag var stensäker på att mitt barn skulle dö. Minns knappt något från första tiden förutom min ständiga oro att han skulle slut andas som. Gjorde att jag inte sov eller kunde vara ens 30.cm.ifrån honom utan panikångest. Det ska inte vara så.

      Det är vanligt att man är orolig men när det tar över 3ns tankar så pass att man inte kan Göra/känna annat då behöver man stöd.

      Minns att jag bad min sambo som jobbar skift ha larm på och ringa varannan h under natten för att försäkra sig om att inte Jag hade dött och barnet var ensamt. Världens hjärnspöken…

        Mein Tack för ditt svar. Skönt att känna att man inte är ensam om att ha hjärnspöken…

    Hur ser er hudvårdsrutin ut för morgon respektive kväll? Och hur ofta använder ni skrubb, mask osv? ??

      Lord, you asked for it!

      Morgon: oljerengöring Holika, Clinique ansiktstvätt, porsammandragande toner Lumene, vitamin C serum Lumene, Ordinary Niacinamide + Zink, ögonkräm med koffein ordinary, dagkräm C vitamin spf 15 Lumene

      Kväll: oljerengöring, sminkborttag ögon om det finns kvar, ansiktstvätt, ordinary hyaluronsyra, ordinary nyponrosolja, ögonkräm återfuktande Lumene, fuktgivande nattkräm Lumene

      Måndag: sover med tea tree nattmask
      Tisdag: C-vitamin mask för glow
      Onsdag: lermask, peeling
      Torsdag: Blodmasken ordinary
      Fredag: fuktmask
      Lördag: fuktmask
      Söndag: lermask, peeling

      Noll finnar, balanserad tidigare fet hy, lagom naturligt glow ??

        Åh tack!
        Är The ordinarys och Lumenes produkter värda att testa?
        Vad använder du för fuktmasker?

          Jag har använt Lumene i typ sju år, de var prisvärda som student och jag är fortfarande nöjd med dem, jag är i en hudperiod där jag inte behöver starkare saker ? förutom syrorna då. Jag är nöjd med Ordinary, de flesta jag pratat med verkar vara det. Se bara till att använda dem korrekt och att de är rätt för din hud.

          Just nu: SOS Hydra från Lumene, ibland Body Shop med vitamin E eller Body Shop med honung ?

          Jag gillar typ allt! Men serumet som heter ngt med vitamin c. Det har faktiskt gjort under för min hud att addera detta serum (provat ett par andra). Inna körde jag bara tvätt och dagkräm respektive nattkräm.

        Använder man inte oljan EFTER krämen för att kapsla in fukten eftersom den inte går in lika bra genom olja?

          Det var Hudterapeuten (nick här) som sa att jag skulle använda allt i den ordningen ? jag har sett diskussioner fram och tillbaka om detta.

        Ville bara tipsa om att använda högre spf, särskilt med tanke på blodmasken ☺️

        Va???!
        Du måste skämta?!
        Dove flytande tvål o vatten morgon o kväll. Enkel dagcreme på morgonen. Klart.

      Eye-remover, ansiktstvätt, ansiktsvatten, serum, ansiktscreme och ögonkräm på kvällen! På morgonen bara ansiktstvätt och ansiktscreme ? Peeling två gånger i veckan och ansiktsmask en gång i veckan. Ingen expert men detta funkar för mig!

        Åh tack! Använder du olika märken eller ett och samma?

          Blandar lite olika märken ?

        Min ser ganska lik ut.
        Morgon: cleansing mousse och ansiktskräm
        Kväll: cleansing mousse, serum ögonkräm och nattkräm. Ibland olja.

        1-2 ggr i veckan peeling. I gång i veckan ansiktsmask.

        Många av mina produkter är från Lumene. Jag tycker att det är ett fantastiskt budgetmärke.

        Detta funkar väldigt bra för mig och får sjysst glow av detta.

          Haha ja nästan identisk rutin vi har ? bästa rutinen ju! ?

          Måste nog kolla upp Lumene! Är det någon speciell produkt därifrån du kan rekommendera eller är de flesta bra?

      Morgon: gelrengöring, pre-serum, serum, dagkräm, oljeserumprimerhybrid (hehe)
      Kväll: rengöring (cleansing balm), serum, nattkräm, olja – ibland har jag en natt-ansiktsmask istället för nattkräm

      Har väldigt torr hy och har hittat kombos som funkar BRA nu, min hy är återfuktad och glowig. 🙂 Kör skrubbmask alt. återfuktande mask typ varannan vecka, är lite lat på den fronten, hehe.

        Tack! Vad använder du för märken? Har du hittat någon bra nattmask?

          Pre-serum och skrubbmask är från Filorga, serum, dagkräm och olja från The Ordinary, nattkräm och fuktmask från Kiehls, rengöring från Clinique och La Roche Posay. 🙂

          Jag älskar nattmaskerna Skin Recovery Hydrating Treatment Mask och Super Hydrate Overnight Mask från Paula’s Choice, tips! 🙂

      På kvällen parfymfri rengöring för sminket och mandelolja på det ? inget på morgonen.

        Mandelolja, har du det i hela ansiktet?

          Japp

      Hahaha katastrof! tvättar av med vatten när jag kommer ihåg och lyxar jag till det rejält så använder jag skrubb kanske en gång i månaden! Hmm kräm ibland också av någon jag har hemma.. har faktiskt väldigt bra hy trots detta ?‍♀️

        Haha, min inre hudvårdsnörd vill inte erkänna att min hy var som.bäst när jag hade ögoneksem. Jag fick inte använda NÅGONTING på ansiktet i tre månader

      Morgon: ingenting
      Kväll: ingenting (endast sminkborttagning om jag haft smink)

      Förstår inte varför alla slösar bort så mycket pengar på krämer och förstör hudens naturliga balans? Har aldrig problem med min hy, men det hade jag däremot förr i tiden när jag använde fler produkter.

        Och jag har problem om jag inte använder produkter. Tänk om alla hade din hy! ?

        Vad slösar du själv bort pengar på? ?

        För egen del märker jag stor skillnad sen jag började ta bättre hand om min hud. Jag blir mindre torr och fet, blir inte lika röd och finnig osv. Sen försöker jag att hitta prisvärda produkter, för trots att jag tycker det är kul med hudvård så tycker jag inte det är värt och har inte heller möjlighet att lägga ner hur mycket som helst på det. ?

      Morgon: liten klick miniderm smörjes i hela ansiktet, ev extra på torra partier runt ögon eller på kinder.
      Kväll: Nivea ögonsminkborttagning, valfri rengörigsgel/skum/kräm, ev porsammandragande toner. Avslutar med liten klick miniderm.
      Jag har torr hy och har hellre mjuk och återfuktad hy med lite pormaskar än fnas i hela fejset.

        Åh, måste kanske testa miniderm där det är som mest torrt. Använder det till barnen men har aldrig tänkt på att det kan användas även till en själv. ?

      Tvättar mig i ansiktet när jag duschar (ett par ggr i veckan). Sen använder jag ansiktsvatten en gång i veckan. Smörjer in ansiktet efter dusch… skulle säga jag har rätt bra hud för min ålder.
      Funderar på om det verkligen kan vara bra att ha alltför mycket olika grejer i ansiktet. Vissa använder ju massor med olika krämer och tvättar etc, bli många olika kemikalier och ämnen på varandra!

        Då använder jag nästa aldrig smink.. skulle jag gjort det hade man ju fått tvättar bort det varje dag såklart

      Endast rengöringsservett, serum och spf på morgon. Inget kväll. Tycker huden blir för fet med en massa krämer.

        Tvättar heller aldrig bort smink på kvällen (mineralsmink,väldigt lite), men. min hy är ändå väldigt bra.

        Får ångest över att du inte tvättar bort din spf

          Men va vadårå??? Svara plz jag gör inte det heller. Hjälp.

      Morgon: Garnier micellärt vatten + solskydd nu, nån random Nivea spf 30 (anpassad för fejset)
      Kväll: Antingen Emma S ansiktstvätt, eller Garnier micellärt vatten om jag inte orkar tvåla in. Nån Lumene C-vitamin nattkräm.

      Använder någongång nån mask, men tycker mest det är jobbigt. Har helt problemfri hy.

        Vad tycker du om Emma S? Har varit sugen på att testa men inte riktigt blivit av.

    Av ren nyfikenhet undrar jag hur många här som har IBS eller annan typ av magproblem?
    Det sägs ju att det är så vanligt, men ändå känner jag mig rätt ensam med det ?

    Gilla kommentaren om du har det! Kul att se hur många det är här inne ?

      Jag har IBS, känner också ganska många med IBS.

        Samma här. Håller på att testa mig fram vad som fungerar och inte för mig i matväg. Tar hemskt gärna emot tips om någon har.

          Vilka är dina symptom? Det är ju så olika för alla vad man tål och inte, och också beroende på vilken typ av ibs man har.
          Men jag kan tipsa om IBS-gruppen på Facebook, superbra tips och snälla medlemmar ?

          Kolla foodmap 🙂

      Jag har IBS, reagerade fruktansvärt på gluten. Men sen blev jag gravid och snittades och då… gick det över? Jag kan få reaktioner några enstaka gånger men jag behöver egentligen inte tänka på vad jag äter längre. Såklart jätteskönt, men så märkligt för jag hade hört jättemånga säga att just kejsarsnitt riskerar att göra IBSen mycket, mycket värre.

        Samma för mig fast med glass och liknande produkter. Hade dock inget med snitt att göra utan själva graviditeten.

      Har alltid haft känslig mage. Är laktosintolerant men känns som att det inte spelar någon roll att jag utesluter det. Är ändå alltid uppsvälld, gasig och behöver poopa minst 3 ggr/dag. Spelar ingen roll vad jag äter ?

      Är någon av er med ibs veganer?

        Ja!! Jag hade till en början problem med att äta bönor (i princip alla sorter), men började med små mängder och gradvis ökade! Kan nu äta en vanlig portion! Tofu går jättebra. Det enda jag fortfarande har svårt med är linser. Så fort jag äter det sväller magen upp direkt och jag får ont. Får samma med alla halvfabrikat produkter. Det går mycket bättre för mig att äta så naturligt som möjligt! Vegan sedan 4 år

      Tror jag har det, kan man få någon remiss genom vårdcentralen för att utreda?

      Yes. Har svår IBS och har receptbelagda mediciner för att kunna lämna hemmet. Klarar ej av mjölkprotein. Kroppen reagerar även på för mycket fet och stark mat, samt socker.

      Det jobbigaste är när man är i ett skov, då kan kroppen reagera på saker man annars klarar. Har därför råkat göra på mig x antal gånger.

    GÖTEBORG
    Söker tips på tandläkare som är vana vid och har bra hand om personer med tandläkarskräck. Tusen tack på förhand ☀️

      Munhälsa Kvillebäcken. Bor utomlands och åker dit. Det är som att gå på spa!!

        Tack ❤️

      Jag gick till Linnetandvården när jag gick till tandläkaren för första gången på nästan 10 år. Dom tog hand om mig väldigt bra när jag förklarade läget. ? Tänker att de flesta tandläkare och tandsköterskor kommer göra sitt bästa för att bemöta din rädsla på ett bra sätt bara du är ärlig och säger som det är när du väl är där.

        Tack! ?

      Dagnelidkliniken. Otroligt varmt bemötande och mycket förstående. Är så glad att jag vågade gå dit!

      https://dagnelidkliniken.se/tandvardsradd

      Äh rök en joppe innan bara

    När är man semester-alkoholist?

      På semestern?

        Tack

        Ha, ha, ha!

        ???

    HJÄLP MIG! DET KÄNNS SOM ATT JAG SKALL DÖ

    Känner mig helt förtvivlad, är i förhållande och sambo sen 5 år, är nu gravid i 8e månaden med vårat första barn.

    Idag kom jag på min sambo att kolla porr, jag har redan från början varit extremt tydlig med att jag inte tycker det är acceptabelt och att om han inte håller med får han välja annan tjej.

    (Har jobbigt bagage kring detta och annat och ni som tycker annorlunda behöver inte läsa mer eller kommentera)

    Han har accepterat att porr inte kan vara en del av vårat liv. Men nu detta!
    Känner mig sviken, och sårad. Han har givit sken av att vara ngn han inte är och detta är andra gången har gör detta som jag har kommit på.
    Har bett honom lämna lägenheten för några dagar så jag hinner tänka och flytta.

    Går sönder och är redan nervös för att jag är gravid

      Tufft, verkligen. Önskar dig lycka till av hela mitt hjärta. Hade inte heller kunnat vara ihop med porrkonsument. ❤️

        Tack ❤️

      Du överreagerar. Sorry, not sorry.

        Fast han har vetat hela tiden att konsekvensen av att kolla porr är att jag lämnar.

          Du överreagerar inte.

        Även om TS skriver att hon har ett jobbigt bagage kring ämnet så kan det ändå vara sveket som gör ondast. De hade en överenskommelse och han bröt den, inte bara en gång utan två som han i alla fall har blivit påkommen (säkert ännu fler gånger som inte kommit fram)
        Ett svek är aldrig lätt oavsett hur litet eller stort själva saken det rör är.

          Exakt!

      Den bistra sanningen är att majoriteten av män kollar på porr, och många ljuger när de säger att de inte gör det.

        Det är hyfsat vanligt hos kvinnor också…

          Jag är kvinna. Jag ser porr.
          Själv lr med en kk ?

        Ja, du har rätt och jag vet det men man måste inte acceptera sån hos sin partner. Har varit tydlig från början med detta till honom.

      Jag skulle föreslå att ni snabbt som attan bokar in parterapi. Dels är du mitt uppe i en krävande graviditet där (jag talar av erfarenhet) hormonerna spelar en massa spratt på en och reaktioner man inte alltid samma som du skulle haft i vanliga fall. Dels kan jag tänka mig att även han lider av att göra ngt som han vet att du inte vill att han gör och som får dig att må dåligt.
      Fatta inga beslut innan ni fått hjälp att reda ut er relation i detta avseende. Sexlust skiljer sig mellan olika människor, vilket ju blir tydligt i en relation som pågått så länge som er har. En graviditet på det kan säkerligen påverka er båda ytterligare.
      Detta är mitt bästa tips. Efter en sån process bör ni vara redo att fatta ett genomtänkt beslut.
      Lycka till ❤️

        Tack för din kommentar, han har vetat hela tiden att om han kollar porr så lämnar jag honom. Kommer inte kunna förlåta detta svek men parterapi är nog bra så vi kan få barnets liv att fungera. Även om jag inte är så sugen på att h en man som sexualiserar kvinnor på det sättet i barnets liv

        Ursäkta mig, men man kan ha ’sexlust’ utan att konsumera porr. Och att insinuera ’graviditet’ som anledning till porrtittande är ju bara äckligt, och.. ..utdaterat?
        Däremot kan parterapi vara bra oavsett hur relationen ska se ut framöver, med tanke på att det kommer ett barn.

          ???

          Ibland undrar jag hur vissa här inne uttrycker sig. Tveksamt att dessa otrevliga kommentarer skulle formuleras och uttryckas på samma sätt om samtalet ägde rum runt ett middagsbord. Nästa gång kanske du kan fråga vad personen menar innan du går på som en ångvält och sågar längs med fotknölarna.
          24 personer har gillat denna kommentaren, om jag skrivit det som du hävdar att jag har, då tror jag att den siffran hade varit 0.

          Jag skrev inte att en graviditet på ngt sätt skulle motivera eller förklara porrtittande. Att sexlust, eller viljan/förmågan/önskan/synen på sex, påverkas iom en graviditet är ett faktum. Inte för alla, men för många. Hur man hanterar det är olika. Ingen av oss vet omfattning av tittandet och kan således inte dra några sådana slutsatser av när, hur ofta det sker eller varför. Poängen var att det finns frågor att reda ut som är svåra att hantera pga känslostormen som i de flesta fall uppstår för en gravid. M.a.o. fatta inga förhastade beslut och red ut detta så att vilken lösning det än blir är välgrundad, för alla tre (mamma, pappa, barn) människors bästa.

            Nej, din kommentar ingår i en lång tradition där kvinnor ska stå till svars / ses som ansvariga för mäns sexuella beteende:

            ”Klart han uppsöker h*ra, han får ju inget hemma!”
            ”Förståeligt att han kollar porr, hon är ju gravid!”
            ”Fattar ju att han är otrogen när hon är så sur jämt!”

            Som om det är omöjligt för män att ha ett sexliv utan att kränka människor runt sig, och såna som du låter dem komma undan med det gång på gång.

              Skämtar du?! Det var nog bland det sjukaste jag har läst. Var i svaret lyckas du läsa in den smörja som du skriver? Skäms du inte? Att du vill se den typen av resonemang i andras försök till stöd är bortom mitt förstånd. Inte ok någonstans. Något i svaret triggade uppenbarligen dig, men kom inte dragandes med dina hemska tankar och sätt ord i andras mun. Vissa kommentatorer på den här bloggen har tappat det helt. Otäckt är vad det är. Majoriteten av alla som skriver elakt, spydigt, otrevligt, härskande, etc. skulle aldrig våga uttryck sig så IRL och stå för det. De som hade det skulle det iaf gå att ha en dialog med för att utveckla resonemangen. Men det här, nej tack.

              Btw, sexlust innehas av både män och kvinnor, så stfu!

      Ni får nog prata vidare om det där. Majoriteten av människor ser nog på det lite annorlunda än du. Alltså inte som en dealbreaker som gör att man flyttar ut som höggravid.
      Mitt råd är att försöka hitta en kompromiss. Mötas lite halvvägs. Men för att kunna ge förslag på en sån hade jag nog behövt veta vad som gör det till en sån dealbreaker för dig.

        Du har rätt, jag vet att många kollar och tycker det är helt ok. Har flera vänner som är helt ok med att deras män kollar.

        Har svårt och tungt bagage som gör att det absolut aldrig kan bli ok för mig och vi har pratat mycket och noga om det och han vet vad som står på spel om han kollar.

        Känns kasst att han väljer att titta por framför ett liv med mig och vår bäbis ?

          Det är helt okej att känna så. Och det är helt okej att ha porr som en dealbreaker. Där ute finns det gott om män som inte behöver porr i sitt liv ❤️

          Äckligt med alla som normaliserar porr här. Förstår dig. Tänder INTE på folk som tänder på sånt.

      Vännen ❤️❤️❤️ Jag fullständigt lider med dig. Oacceptabelt beteende som män gärna skyller på att ”alla män” ägnar sig åt. Det stämmer inte. Som någon sa, boka in parterapi så du i lugn och ro får förklara för honom varför det är fel på så många plan.

        Men herregud, maken till hysteri alltså!
        Det är inte ett oacceptabelt beteende och det är inte bara män som tittar på det.

        Däremot håller jag med om att de borde gå i parterapi. Men inte för att han ska få det förklarat för sig varför bara han gör fel. Utan för att de ska få en förståelse för varandra. Hon borde förstå varför han vill titta på porr och han borde förstå varför det är viktigt för henne att han inte tittar. Och utifrån det komma överens om en kompromiss.

          Han visste ju det här innan han inledde en relation. Oavsett vad det handlar om, inställning till porr, droger, våld eller vad som helst. Om man pratat ihop sig vad man inte accepterar i ett förhållande innan man inleder något seriöst och den ena bryter det så är det verkligen inget man bara ska acceptera sen.

        Men Gud…

        ❤️❤️❤️ han vet vad som händer om han kollar.

        Man måste faktiskt inte vara i en relation med någon som har den kvinnosynen. Han har givit sken av att vara en annan och att han är ok med min regel

      Oj?? Gör du slut på grund av det? Shit

        Ja varför inte? TS har ju från början varit tydlig med att det inte känns okej och att han får välja en annan partner om han vill kolla på porr.

        Han har på ett sätt brutit förtroendet som du har till honom, när du från början varit tydlig med dina känslor och tankar kring porr, och jag gissar att han gick med på den överenskommelsen i början av er relation? och sen är det något han väljer att göra ändå.

          Därför att de snart har två barn tillsammans?? Helt befängt att göra slut för en sån grej. Ansvarslöst

            Nej hennes reaktion är inte befängd. Han har vetat om detta från början och att hon inte ville inledda en relation med någon som tycker porr är okej. Han fick fatta ett beslut där. Hennes inställning kommer inte som en chock för honom då hon var tydlig från början. Verkar som att mångas egna inställning till porr väger in i svaren här och att det är en liten grej för er. Men säkert har ni något annat ni aldrig skulle acceptera innan ni går in i en relation med någon. Sätt in den saken/de värderingarna i TS situation. Man ska inte acceptera vad som helst och särskilt inte när de har kommit överäns om det här innan deras relation blev seriös. I detta fallet var det porr, men det hade lika gärna kunnat handla om något annat.

            Han har brutit ett löfte och jag förstår TS besvikelse och känslor kring det här. Hon har all rätt till sina känslor. Och ts bad förövrigt alla som har en annan inställning att inte läsa eller kommentera. Så varför inte bara respektera det?

              Lägg inte ord i min mun tack, jag tycker verkligen inte porr är okej. Det är fruktansvärt att konsumera filmer på utsatta kvinnor och jag skulle verkligen ifrågasätta min partner om jag kom på honom att se på porr. Men steget till att lämna honom skulle fortfarande vara stort om vi hade två barn tillsammans.

              Skriver man i ett kommentarsfält på bloggbevakning får man nog räkna med att folk tycker annorlunda. Varför är det så farligt att höra det?

              Jo, reaktionen är befängd och konsekvenserna står inte i närheten till proportion av vad killen har gjort. Visst, han bröt ett löfte och ett förtroende. Men det är ingenting som är värt att förstöra tryggheten och livet för två små barn över. Speciellt inte om killen är bra på alla andra områden.

              TS behöver gå i terapi, för en sådan där reaktion är inte sund någonstans.

                Men vad för löfte bryter han härnäst? Om han kan göra detta trots att han vet att det sårar henne och de har kommit överens om att inte bruka porr – då är han nog kapabel till att bryta andra löften och såra henne på andra sätt. Tilliten är ju som bortblåst.

                Eller så är hans handlande inte sunt någonstans?
                Ni som tycker hon är hysterisk: han visste, han valde. Porr var viktigast.

                  Och hon väljer bort sina barn på halvtid

                    På grund av ngn princip.
                    Jag fattar att ts verkar ha anledningar. Men fattar intw riktigt hur det är kopplat till port?
                    Asså jag har varit utsatt för övergrepp men hade inte reagerat så.
                    Jag tror inte.det nödvändigtvis måste vara synonymt med att mannen har en dålig kvinnosyn. Porr är såpass normaliserat i samhället att det inte behöver vara lika med att man är en kvinnoförtryckande h*rkarl om man tittar på det. Precis som man inte blir en dålig person av att äta kött, flyga, köpa kläder på h&m osv även om man kan argumentera för att även det är moraliskt förkastligt.
                    Men jag skrev även tidigare att en kompromiss kanske…
                    Rättvisemärkt porr?
                    Bara avklädda bilder?
                    Asså var går gränsen?
                    Behöver likaom förstå om det här grundar sig i svartsjuka, i syn på vad monogami är, i ställningstagande kring porr och porrproduktion etc.
                    Annars blir det svårt att förstå ts.
                    Nu känns det som en överreaktion. Även om han ljugit och dolt saker vilket inte är ok.

                      Min pappa sålde mig som liten och kan absolut relatera, det finns sexfilmer på mig som barn. Vilket är vidrigt. Hade någon tvingat migg till porr som vuxen eller släppt sexfilmer medmig utan min vetskap, hade det varit ännu värre, då folk kan känna igen mig.ingen vet vad som ligger bakom… Och sen bröt han ett löfte vilket betyder att inget han säger går att lita på längre. Allt han säger är ju det du vill höra inte vad han tänker göra. Det är endast porren hon kommit på att han ljuger om, finns säkert massor mer…

            Två barn?
            Var det inte första barnet?

              Jo, men uppenbarligen kan inte alla räkna till ett.

              Ett barn och en mansbebis.

            Eller helt befängt av honom att göra något som han så uppenbart vet gör att han riskerar sitt förhållande till henne och barnen.

      Nu har inte jag ett förflutet som gör mig till en aktiv porrmotståndare, men, utan att förringa dina upplevelser: Många personer har inte en laddad relation till porr. För många kan det vara ett sätt att få igång sig själv för att sedan på egen hand nå klimax. Med det sagt så är det inte så man memorerar deltagarna i filmen och fantiserar om de eller på något vis vid ett senare tillfälle fantiserar och hoppas på att återuppleva det man sett. Det är bara ett sätt att ”lätta på trycket” som man tar hjälp av för att få igång den egna kroppen och avsluta själv. Jag beklagar de känslor av ev. Ilska och sorg du känner, men för många av oss (även kanske en sambo?) är det verkligen ingen big deal. Försök att se bortom dina egna upplevelser och inte vara allt för kritisk mot din sambo om han i övrigt förutom den gången du kom på honom med att kolla på porr säkert är en reko kille. Ps. Tjejer kollar också på porr för att komma igång och sedan avsluta själv pga; kåthet, stress, tristess, lust, tid, spänning, fantasier, etc, etc. Lycka till och kom ihåg att tiden och livet rör sig framåt, inte bakåt. Så håll inte fast vid det förflutna utan håll blicken mot det som komma skall ?

      Gud vilken dramaqueen du är… Bree van Der Kamp – är det du? Ja, flytta du så han får chansen att träffa någon som inte vill äga honom på ett sätt som inte är normalt. Jävla toka.

        Han hade ju den chansen innan de inledde en relation. Men valde att gå med på att porr inte skulle vara en del av deras liv. Sen går han och gör det motsatta mot vad han har lovat bakom ryggen. Klart det är ett svek.

        Ja wow vilken dramaqueen – en man som ljuger och inte kan hålla sig ifrån att göra något som han vet att hans andra hälft mår skit av! Särskilt i en period när man som kvinna har extremt mycket hormoner och börjar gråta av ungefär, att se en söt hund på tv.

        Så alltså. Gå och gräv ner dig Anonym, på riktigt.

          Vet du vad din flana – det är tillåtet att tycka vad man vill. Fortfarande.

        Anonym du har noll aning om hur porrtittandet påverkar hans beteende gentemot partnern om dessutom är gravid och inte i stånd att ta sitt pick och pack och dra. Det är an riktigt illa. Han behöver hjälp, han är säkert beroende av porr som så många andra killar som bara ser sitt liv snurra runt sin penis.

        Hjälp vilken nivå på kommentarer, vuxna som inte kan uppföra sig.

        Håller helt med. Att försöka kontrollera någon annan på det sättet hon gör är inte normalt och inte sunt.

          Varför är det onormalt eller osunt att ställa krav innan man går in i en relation? Detta kom inte plötsligt utan var en överenskommelse mellan dom och ett krav från TS sida innan hon gick in i relationen. Jag vill tex inte leva med någon som tar droger, äter djur, är rasist, eller tycker det är ok att köpa sex. Om min partner vet det innan vår relation och går med på det och sen gör något av det här bakom ryggen har ju personen varit opålitlig och brutit något man kom överäns om.

      Jag är också emot porr, men tror att på samma sätt som veganer inte kan ”förklara” sig till att alla andra ska tycka som dem är det nog samma som porr. Jag förstår att du är ledsen, men vad finns det att göra förutom att antingen 1. göra slut och gå vidare eller 2. förlåta och gå vidare?

      Jag lider med dig! Ser att flera skriver att ”det är normaaaalt, du är en drama Queen!”. Jag håller inte med. Du var tydlig när du gick in i relationen och du berättade att detta är jätteviktigt för dig. Han lyssnade och valde att gå in i en relation med dig på detta villkor. Då är det förstås både fegt och respektlöst att säga en sak till dig och hantera det genom att titta i smyg. Jag hade helt ärligt sett det som en fet varningsklocka för hur han hanterar konflikter. Dessutom, att han är så vårdslös att han blir påkommen TVÅ gånger fastän han vet hur viktigt det är för dig tycker jag tyder på att han antingen kollar så mycket att han har svårt att hantera det, eller att han helt enkelt inte bryr sig om dina känslor. Nu är jag hård, hoppas att jag har fel. Jag hade iaf gett parterapi en chans, med tanke på att ni ska bli föräldrar ihop.

        Tack Kajsa!

        ❤️

      Jag brukar uppmana min kille att kolla, bland annat i perioder när jag haft mindre sexlust. Alltså han gör det ju ändå, men bara för att demonstrera vilket ickeproblem jag tycker att det är… Men ja, kanske prata med någon professionell om du tycker det är så jobbigt?

        Alltså relationen med min kille blir sämre i perioder han kollar mycket porr. Sättet han tar på mig, hans kvinnosyn genrellt. Sen verkar han mer skuldtyngd och snäsig och tar ut det på familjen.
        Det äcklar mig att han använder andra kvinnor som objekt för sin tillfredsställelse. Han bryr sig inte om kvinnorna som medverkar är drogade eller gett sitt samtycke. Det är ofta filmer med tvång och våldsinslag och egentligen omöjligt att säga om kvinnorna vill vara med om allt som görs mot och med dom i stundens hetta.

        Verkligen sunkig vana. Inget för en vuxen man att syssla med?

      Gör slut så får han en chans att leva sitt liv fritt från drama och begränsningar.

      Stå på dig. Han kommer inte ändra sig tyvärr. Du har all rätt att känna som du gör.
      Män är tyvärr kvinnoexploaterande svin mer ofta än sällan. Sätt ultimatum, han söker hjälp för sin besatthet med kvinnors utnyttjande om han vill ha en relation med dig. Barnlås på mobil, inget datoranvändande utan dig närvarande.
      Vadfan är han, 12 eller?
      Då ska han behandlas så med

        Alltså han måste ju verkligen inte ha ett beroende liksom. Går inte att utläsa ngnstans. Så det här kvalar in som kvalificerat skitsnack från anonym 23:24.

    Jag håller på att revidera mitt examensarbete och har kört fast på hur jag kan förbättra en överskådlig ”tabell”.

    Det är en kvalitativ undersökning av femton texter. Det finns tre huvudspår, med sju underkategorier. Jag vill presentera varje huvudspår och var de står i respektive analysenhet/underkategori, och i samma tabell visa i vilken huvudkategorier varje text passar i, jag tänker genom att ”bocka för” för att visa vilken text som passar in var.

    Hur kan detta göra snyggast i word? Det är word och det som finns tillhanda i word som ska användas… Jag har ju gjort detta på papper, men vet inte hur jag ska få över min slarviga bild i datorn.

      Jobba med en tabell i Excel och sedan slänga in den i Word?

      Jag vet inte hur du menar att du ska göra det snyggast? tabellfunktionen i Word har väl lite olika design att tillgå, det går nog att skapa en okej tabell vilket som. Sedan är det ju inte designen som är det viktigare på universitet/högskolan, utan att arbetet är tydligt.

      Kanske gör en tabell för varje kategori? Alltså tre tabeller sammanlagt. Allt beror ju på vad du ska visa med tabellerna, så det är svårt att svara på hur du ska forma dem.

        Tack ?

        Jag ska visa hur varje text har kodats, alltså vilken som är djupekologisk, ekofeministisk och vilken som är ekologism. Jag har sju analysenheter som presenterats i ett separat analysschema med operationalisering under respektive miljöspår. Jag har ju redan kodat varje text i analysen, och vet vad som hör till vad.

        I resultatet vill min examinator att jag ska visa all information i en tabell, vilket jag inte får till så att det både blir snyggt och tydligt. Alltså alla texter (de är namngivna med år), och visa mer hur/varför en text kategoriseras på ett visst sätt. Jag ser det tydligt i huvudet, men vet inte hur jag ska göra.

          Testa att skissa med blyerts på papper för att få ordning på strukturen, och sedan göra ut det i Word?

    Ponera att en person, bosatt i Sverige, driver ett företag utomlands (endast utanför EU) och vill ta ut skattad lön i Sverige, hur gör man då?

    Vi vill gärna överföra pengarna till ett svenskt AB och ta ut lön, vinst osv från ABt. Hur ser det ut med skatteregler? Är det ens möjligt? Kan en revisor ta sig an dessa typer av uppdrag?

      Hade börjat med att kolla om det finns ett dubbelbeskattsningsavtal mellan Sverige och det landet och vad det säger.
      Sen är ju allt beroende på företagskonstellationen – är det moderbolag/dotterbolag – isf blir det lättare att föra pengar genom koncernen.

      Finns revisorer som har internationell erfarenhet och som säkert kan hjälpa dig.

        Tack Anonym!

    Har sökt mitt drömjobb och kom på intervju. Fick svar att de nu gått vidare med andra kandidater, mao tack men nej tack. Hela världen har rasat och alla 4.5 år jag har spenderat på utbildningen känns bortkastade. Jag har ”rätt” akademisk bakgrund, men ingen erfarenhet.

    Min fråga är egentligen:
    – Hur gör man egentligen för att inte låta detta påverka min självkänsla? Känner mig helt nedslagen…

      Vet inte vad du läst för utbildning. Men få personer får sitt drömjobb direkt efter examen. Du får kanske jobba på ett mindre drömmigt jobb ett par år för erfarenhet och sen ha siktet inställt på ditt drömjobb!
      Och är du nyexad så passa på att prova! Jag är socionom och jobbar efter 10 år i yrket på en skola. Av en slump fick jag jobb med ungdomar som nyexad när jag hade tänkt mig en helt annan inriktning. Men jag älskar det och har kört den inriktning i tio år åå soc, behandlingshem och skola.

        Det är inte bara drömjobbet som kan vara oerhört svårt att få, bara att få jobb inom sitt yrke kan vara jättesvårt när man saknar erfarenhet, då även när man söker till alla möjliga typer av företag. :/

      Ge aldrig upp är tipset jag har. Jag har pluggat tre olika utbildningar varav en akademisk men fick aldrig något jobb efter den utbildningen. Har säkerligen varit arbetslös minst fem år sammanlagt men pluggade vidare igen och fick då drömjobbet någon dag innan examen. Kämpa på och tappa aldrig hoppet. Ta andra jobb eller jobba som volontär eller vad som helst så du bara kommer ut medan du söker annat.

      Tycker generellt att man bör se alla intervjuer som en erfarenhet.

      Åh du, du blev kallad till just den intervjun. Så något intressant har du på ditt CV och personliga brev.

      Gå igenom ditt CV och personliga brev. Kan du slipa på det? Var det något under intervjun som du sa, som inte stämde jämte det du har sökt på?

      Klappa dig själv på axeln och var glad över att du ens blev kallad. Tänk hur många som sökte just den tjänsten. Det kommer alltid finnas någon som är bättre. Mycket har med tillfället att göra och fler ”dröm” jobb kommer att komma.

      Jag har varit i exakt samma situation och jag förstår verkligen vad du känner. Kvalificerad, närpå överkvalificerad, men utan erfarenhet. Varje gång jag fått en intervju så har jag alltid blivit inbjuden till en andra intervju men det har alltid fallit alltid på att jag inte har erfarenhet.

      Nu fick jag ett jobb. Inte direkt inom mitt yrke, men som ändå berör det. Det är inte ett drömjobb eller ens ett jobb jag tittat på tidigare, men det är ett jobb och det ger mig någon form av erfarenhet. Jag skulle ljuga om jag säger att jag var överlycklig när jag fick jobbet, men då det tog mig nära 1 år att få jobbet så var jag ändå tacksam.

      För att låta lite filosofisk så tror jag att allting har sin tid och det kommer säkert komma något bättre för dig längs vägen – trust the timing of your life. Man behöver inte ha så bråttom hela tiden – jag tror man måste påminna sig själv det.

      Du kommer hitta ett jobb du trivs med, vilket kanske senare även visar sig vara ditt drömjobb! Det vet du ju inte än 🙂

      Fast vet du var, det kan faktiskt också vara så att du har fått ”tack men nej tack” för att;
      Din personlighet är för opassande i det existerade teamet (för många av samma slag)
      Du har för höga ambitioner för detta jobb, dom säker någon med mindre ambition/ vilja att klättra på karriärstegen
      Du vill ha för mycket betalt
      Chefen gillar inte eran kemi (för sprallig eller för introvert) etc.

      Det är några anledningar som jag ofta får av cheferna när jag ska avslå någons ansökning efter intervju… Fast jag får aldrig säga sanningen.

      Så håll huvudet högt och sök ett annat jobb. Din nästa intervju är kanske drömjobbet utan att du vet om det!

      Har 0 bra tips men du ska i alla fall veta om att du inte är ensam om att vara i samma sits och hur fruktansvärt mycket det tär på en med tiden 🙁
      Kanske kan du utveckla dina kunskaper själv med kurser eller grejer på YT eller egna projekt (beroende på vad du är utbildad till då)

      Resan till drömjobbet är iaf för mig det som är spännande och roligt. Som ovan skrev, prova dig fram, testa, våga, etc. Får du drömjobbet nu, vad ska du då göra resterande 40 år i arbete? ?
      Lycka till!

      Kan finnas massor med anledningar. Be att om feedback? Jag misstänker att vi pluggat samma utbildning med tanke på längden, och jag har fått såååå många nej innan jag tillslut helt plötsligt började få ja:n och nu jobbar jag hos en av de allra mest attraktiva arbetsgivarna. Man kan inte göra mer än att be om feedback, be andra om råd, söka många jobb och förbereda sig till tusen.

      Man kan ju inte få alla jobb man söker tyvärr… nästa gång kanske det är din tur, så ge inte upp!
      Fick du ngt input varför de valde att gå vidare med ngn annan?! Hur kändes det på själva intervjun?! Kanske du lärde dig något av den, som kan gynna dig nästa gång!!

      Ge inte upp! Att du har fått komma på intervju är ju jättebra. Jag har en chefsposition och rekryterar en del. Rekrytering tar mycket tid och engagemang. Hos oss skulle vi aldrig kalla personer till intervju om vi inte var seriöst intresserade. Sedan kan det dessvärre vara ganska slumpartat vem som faktiskt får jobbet. T.ex. att vi i en rekryteringsomgång inte anställer någon som nästa gång hade varit den bästa kandidaten och då fått jobbet. Så, fortsätt leta jobb och se intervjun som träning inför nästa.

      Jag har alltid haft sk toppjobb. Ofta fått jobb jag varit underkvalificerad för, ofta varit överbetald i förhållande till mina kollegor, sällan varit utan jobb, ofta haft flera arbetsköpare som slagits om mig samtidigt osv. Så för alla andra ser jag oftast väldans framgångsrik ut. Men! Till saken hör att jag har sökt hundratals jobb. Hundratals! De flesta har jag såklart inte fått. Har jag sökt 30 (eller fler) har jag kanske blivit erbjuden tre, på sin höjd. Ibland inget och då har jag sökt 30 till… Många av jobben har dessutom inte ens varit utlysta. Jag har helt enkelt valt ut företag jag är intresserad av, fnulat ut vad jag skulle vilja göra hos dem och hur detta kan bidra till deras framgång, och sedan kontaktat relevant chef med mitt förslag. Förvånansvärt ofta blir det napp. Ibland direkt. Ibland återkommer de ett halvår senare (då det oftast är för sent). Berättar detta för att påvisa att ”allt är inte guld som glimmar”. Kan verka som att det går så himla lätt för andra när man bara ser det utifrån, och så jämför man sig… När har någonting gott någonsin kommit ut av det? Nu när du inte fick detta jobbet är du fri att undersöka de oändliga möjligheter som finns där ute. Ta den möjligheten. Vem vet när den kommer igen ❤️

    Mitt hår har blivit förstört av keratinbehandling.
    Har lockigt hår, typ korkskruvar så gillar mitt hår men för variationen gjorde jag keratinbehandling i typ november och mina lockar är förstörda!! Nu är håret typ vågigt eller lätt lockigt. Följer curly girl metoden sedan cirka 6 veckor sen så tar hand om håret bra!
    Men ngn annan som fått sitt hårt helt jävla förstört av keratinbehandling? Ngn med tips?
    Vill också varna folk med lockar att genomföra behandlingen!

      Lite osäker. Men kolla på youtube. Har för mig att curly girl är i blåsvädret för blandannat håravfall

      Har velat göra det.. Är ditt hår förstört pga du vill ha dina lockar eller ser det slitet ut efter behandlingen? Jag vill inte ha mina lockar alls. Men vill inte heller förstöra håret så..

        Det är bara lockarna som är försvunna. Annars är håret bra!
        Det va fint i kanske 3 månader, inget friss och det va rätt rakt och lättskött. Och glansigt.
        Men nu är liksom det borta. Och lockarna med.
        Så nu är det bara typ lite vågigt och inte heller särskilt glansigt = boring.
        Jag hoppas du är säker angående lockarna…
        Trodde att jag var det. Men saknar dom ?

      Ge det några månader, håret blir som vanligt efter ett tag

        Det har ju gått mer än ett halvår..
        Hur länge är normalt?

    Tips på restauranger i/runt Stockholm som är väldigt fina och lyxiga? Vi pratar riktigt fina restauranger a la New York-filmer. Inget modernt tack. Söker mörka lokaler, ljuskronor i taket, levande belysning osv. Pris är inget prob. Vegetarisla alternativ (vilket typ alla har?)

      Operakällaren.

      Frantzén.

      Teatergrillen

      Pelikan.

      Tackar och bockar för att ni ville svara, jättebra tips enligt googles bildssökning.

    Hur i hela friden hittar man egentligen tjejkompisar, runt sin egen ålder (28)?

    Alla säger att det är så svårt att komma in i stan, det är det verkligen. Har bott här i drygt tre år men känner bara en person, som tyvärr är alldeles för speciell för att orka umgås med jämt – hon pratar nämligen bara om sig själv och lyssnar inte ens om jag försöker säga något.
    Så…hur gör man? Jag idrottar redan och genom jobbet går inte heller.
    Någon med tips??

      Vilken stad bor du i?
      Vilka intressen har du? Intresserad av politik? Det kanske går att hitta en bokcirkel i stan du bor i, om du är intresserad av det.
      Men jag vet, att hitta människor man klickar med är verkligen svårt.

        Mitt största (och i princip enda) intresse är idrott, både att utöva själv och att titta på. Annars är jag som vilken tjej som helst som tycker om vinkvällar, gå på stan, osv, sånt som kompisar gör liksom.

        Är tyvärr inte intresserad av böcker, jag gillar inte att sjunga heller så vill inte gå med i en kör.
        Hade jag haft kvar mitt gymkort hade ju pass varit ett alternativ (när det inte är corona då), men det har jag inte.
        Kommer inte på fler ställen man kan hitta nån på, haha. Det är så lätt att ge andra tips, men när man själv undrar är allt som bortblåst.

        Vill egentligen inte skriva ut min stad…men…bor i l i d k ö p i n g…?

          Hade joinat någon danskurs eller orienteringsklubb eller kampsport eller trampolinklubb eller crossfit eller liknande, känns som folk på sådana aktiviteter där grupperna inte är för stora ofta blir tajta. Danskurser (även typ hiphop och liknande) och crossfit, när det är få deltagare, verkar ofta leda till tajta gäng 🙂

            Ja jag förstår vad du menar, helt klart! Och det märker jag ju av även lite i min idrott redan. Vi är inte många men alla kan prata med alla osv, och det hade inte hänt om det var en stor grupp, det vet jag ju garanterat.
            Har funderat på dans faktiskt, ska kolla dansutbudet här.?

            De

              Var hittar du felet?

          Jag flyttade från den staden efter 5 år, helt jäkla omöjligt att få vänner. Är du inte infödd är du en utböling och de vägrar ge dig en chans. Väldigt mycket resandefolk med som enbart umgås med sina släktingar. Flytta innan livet springer ifrån dig.

            Ha! Jag har träffat folk som bott en tid i den staden och som sagt exakt samma jävla grej. Antingen så känner jag dig eller så är det helt enkelt en grej. Jag tror på nummer två!

              Haha alla säger samma, det går inte att komma in i stan alls. Har t.o.m hört infödingar säga det ”vi har ju så svårt att släppa in nytt folk”, precis som att man ska ha förståelse för det.?‍♀️

            EXAKT!!!!! Det är helt sjukt att det kan vara så, att alla säger samma.
            Jag har ändå inte flyttat långt men ändå är det såhär.

            Jag ska försöka flytta, det har jag tänkt sen jag flyttade hit men så är min idrottsklubb så bra så det är typ därför jag inte flyttat??

      Börja med crossfit? Jag började för ca ett år sedan och jag är typ FRÄLST. Extremt rolig träning, jag har utvecklats enormt på kort tid och framför allt har jag lärt känna en hel hög schyssta människor! alla jag träffar i boxen är verkligen supertrevliga, hjälpsamma och ödmjuka (ok nån som inte är det kanske). Har fått för mig att många crossfitutövare säger samma sak om sina boxar och dess medlemmar.

        Ja detta känner jag verkligen igen från bekanta som håller på med det! Men jag känner inte alls att det är något för mig. Tyvärr, annars är det ett bra tips!?

      Har samma problem, är 28 år och bor i Stockholm, tycker det är SKITSVÅRT att få nya vänner. Har bekanta såklart genom plugg och jobb som jag umgås med, men det är VÄLDIGT sällan. Så svårt att få relationen att gå över till riktig vänskap liksom? Där man kan höra av sig casual och spontant? Kan bli sjukt avundsjuk på folk som har mycket kompisar som de verkar hänga med hela tiden 🙁

        Känner igen exakt allt du skriver!
        Flytta ner så blir vi polare?

        Vad tycker du om att göra??

      Vet att folk sökt vänner i tjejgrupper på facebook ?

        Har letat efter tjejkompisgrupper men hittar inga för min stad eller område?‍♀️

      TS: Jag bor (tillfälligt) i samma stad som du och känner ingen här. Längtar också efter någon att umgås med. Skulle du vilja gå på kompisdejt är jag pepp på det!

        Ja men det kanske skulle kunna vara en idé, hur når man dig, haha??

          Haha, jag vet inte. Klurade också på det. Vill ju inte skriva ut några personliga uppgifter här. Men kanske bestämma en tid och plats för att åtminstone utbyta kontaktuppgifter, behöver ju inte vara att det ska finnas tid att umgås just då..? Haha, känns väldigt dåtid kanske, stå på torget och byta adresslappar.

            Om ni vill så kan jag hjälpa er. Svara på den här kommentaren så sätter jag ihop er via mail. Är det rätt mailadresser som står här?

              Vet inte vad du har för mail till mig, brukar inte fylla i mail men har nog gjort det nån gång. Men fyller i en som man kan nå mig på.

              Tack!
              Går fint att använda den mejl jag angett här.

    1. Svarta ballerina till jobbet som är billiga. Inte H&M då deras nya modell är så stel/gör ont vid hallux vallux (eller vad det heter). Även på jakt efter ”krokodil”mönstrade.
    Ge mig tips/länk!

    2. ÄLSKAR dessa kvällar! Ljust, varmt och känner mig levande!

    Har en fråga till er med små barn som går på lekplatser.
    Går ni in på privata bostadsföreningars lekplatser?
    Bor själv i en brf med 90 lägenheter och har en ny lekplats och innergård som utomstående tycker är helt ok att gå in på.
    Ska tillägga att det finns kommunala lekplatser i närheten.
    Jag skulle inte gå in i en privat trädgård där det finns sandlåda och gungor med mina barn, tror jag blivit avvisad med rätta.

      Ja. Vad spelar det för roll liksom?

        Förstår duinte det?
        Läs då på somdetbruka heta.
        Vad det innebär att bo i bostadsrätt på privat mark!

          Läs på om vadå? Om hur andras barn är ett problem i en brfs lekpark? Kan bli svårt, tror inte jag hittar den faktan någonstans. Du kanske kan länka till trovärdig källa?

      Va? Barn får väl leka på vilka lekplatser som helst. Ni får väl sätta ett staket och låsa lekplatsen om ni inte vill att andra barn ska komma och leka… eller skriva en skylt

      Herregud ??‍♀️

      Har du koll på dina 89 grannfamiljen och deras anhöriga?

        Japp!

      Japp det gör jag:) Har bott i HR hela mitt vuxna liv och är det en lekplats på gården så är alla barn välkomna att leka där, som det ska vara såklart. Varför skulle det vara annorlunda i BR? Då får man sätta stängsel runt sitt område om det är så hemskt att se barn ha roligt och leka på en lekplats. Förundras verkligen ständigt över hur bittra människor det finns:/

        Men så enkelt är det inte!
        Om det händer en olycka kan det vara föreningen som blir ersättningsskyldiga – våra medlemmar är försäkrade genom föreningeni sådant fall.
        Dessutom har varje medlem betalat/ äger en del av trädgård och lekplats. Det ärnågot som 90 st äger och vill ha i fred och ja majoriteten vill inte att det är en ”allmän” lekplats.
        Vår mark är privat och staket runt om just för att barn inte ska springa utpågatan och skyltarfinns att det just är privat.
        Vi är en förening där vi känner varandra och naturligtvis handlar det inte om medlemmars släkt och barn.
        Ni som tycker att det är ok: varför kan jag inte då gå till en privat trädgård som tillhör en villa och lekai trädgården?

          Lord djiisus.

          Det där var väldigt långsökt ? snacka om icke-problem.

          Tror ni får hängna in er brf isf. Har själv bott i inhängdnad brf med kodgrind (HSB) och tja, det var ju bara vi som bodde där som kom in så… Utan inhängdnad har jag svårt att se att ni har något lagrum att luta er emot (vilket villaägare tydligt har). Så nej, villa och oinhängnad brf är inte samma lika. Men det förstår du såklart själv, innerst inne.

      Är det föreningens mark kan ni avhysa dem. Men det känns väldigt konstigt att inte låta barnen leka där

      Herreeeeegud vad småsint person du verkar vara. Jag blir så trött på människor som inte kan bjuda till lite. Du är säkert en sådan som inte skulle bjuda ditt barns kompis på middag, utan låta den sitta på sitt rum eller gå hem. Jag kanske tände till lite extra här. Men jag har, speciellt sedan jag fick barn, upplevt vuxna personers otroliga oförmåga att tänja på sina trångsynta perspektiv så många gånger.

        Vi avhyser inga barn från lekplatsen,det kan vara barn som bori husen som har kompisar med – inget konstigt,
        Men det är konstigt när 3 mammor med 5 barn slår sig ner på bänkar och bord med fika ……..

          Håller lite med dig där. Det kan komma ett helt gäng med mammor och barn och ockupera hela lekplatsen så inga andra som bor i bostadsrätterna där lekplatsen tillhör vill gå dit. Högljudda och skräniga och lämnar lekplatsen som en soptipp efter sig.

            Ja precis!
            Att ungarna skriker och skrattar är det minsta problemet men inte kul att städa efter andra, bullpapper,torkservetter och bajsblöjor i papperskorgen.
            Vi somhar hund slänger inte hundskit i papperskorgen med tanke på vår fastighetsskötares arbetssituation.

        Nu var det inte precis så att barn som bor här inte får vara på lekplatsen med sina kompisar…….
        Eller att någon som bor här inte får ha sina vänners barn på med på lekplatsen……..
        Och i mitt hem åt barnens kompisar ofta med oss…….

      Nä fy förstår dig verkligen! Det är er brf:s lekplats som ni betalar för genom er avgift. Givetvis inte okej för andra att använda!

        Men varför inte? På vilket sätt stör det? Gud ?

          Det stör när vuxna som inte är medlemmar slår sig ner med sina barn på bänkar och bord.
          Dessutom betalar föreningens medlemmar underhåll och besiktning samt städning.

            kan tänka mig vilka det är…

        Jag har också en bostadsrätt men tycker det är helt ok att andra barn leker på lekplatsen. Hur snål/småsint är man inte om man inte vill att andra BARN leker på lekplatsen. Är det många barn som ”ockuperar” lekplatsen gå dit ändå med dina barn. Småprata lite och låt barnen leka med varandra. Blir fundersam kring hur man kan tänka som dig… inte konstigt att Sverige har så många invånare som lider av ensamhet. Jag generaliserar lite här men oftast är det etniskt svenska föräldrar som böjer deras huvuden och snabbt springer in och lämnar deras barn på förskolan. Kanske kan få ett hej, ibland ett leende till och med men inte mer. Sådana tankegångar som du har skapat större sprickor mellan människor och lär barnen att inte dela med sig och sätta upp höga murar gentemot omvärlden.

          ???sååå sånt!!

          Det är inte problem om barn leker där men att familjer som inte bor där tar det som ”sin” trädgård ärinte ok.

      Absolut. Nu brukar ju såna lekplatser vara rätt tråkiga men har gjort det ibland, och har verkligen inget emot att andra skulle komma till ”våra” lekplatser. Det är ju jättekul om det är andra barn på lekplatsen när man kommer ut, oavsett om de bor i föreningen eller inte.

      Är Surhäxa och Surtant samma person?

        Ja men är egentligen inget av det. Men är trött på att inte ett privatområde respekteras.
        Ni som svarat att det är småsint, hur tänker ni kring er privata, nyanlagda trädgård anpassade för just din familj?
        Är det ok att gå in och sätta sig med barn, vänninor -inte dina- och fika? Kanske badai poolen om sådan finns?
        Uppriktigt nyfiken på vad skillnaden är?

          Om det skulle komma förbi en förälder med sina barn och jag hade en pool i trädgården och de frågade om de fick bada i den skulle jag sagt ok, självklart så länge föräldern ansvarar för att barnen kan hantera vatten. De flesta tänker inte att en lekplats på en innergård är någons privata egendom, medan man kan tänka så när man tydligt ser att det är en trädgård. Har du testat att gå ner och prata med någon av föräldrarna eller barnen? Kanske blir du överraskad av att de är trevliga eller ovetandes om att en person inte vill att de leker på deras lekplats pga småsint inställning.

          OK skillnaden är, som jag ser det:
          1. Gemensamma ytor, som en lekplats på en innergård, ser de flesta som allmän plats om det inte är tydligt avstängt med staket eller skyltat att man inte får gå in som utomstående.
          2. Det är BARN det handlar om, de kanske inte förstår varför de inte skulle få leka på en lekplats som ligger på en innergård för att det råkar vara en BR(men att de får lov att leka på gården till huset bredvid som är HR) Som ”Trött” skrev, det är sånt här resonemang som skapar klyftor i vårt samhälle.
          Jag tänker inte argumentera mer då du säkert har helt rätt-lagligt sätt. Moraliskt sätt tycker jag dock du resonerar helt åt skogen, det är som sagt barn det handlar om. Men du får väl ringa polisen nästa gång du (gud förbjude) får syn på ett ”utomstående” barn leka på er lekplats!

            Om du läser mina tidigare svar handlar det inte om barn som kommer in och leker.
            Det handlar om mammor som går in genom grind uppmärkt med ”privat område” med barn och slår sig ner.
            Det är också en ansvarsfråga och därför är det just staket och grindar runt trädgården m lekplats. Allt i samråd med föreningens jurist.
            Så det handlar inte om barn som bor och har kompisar med. Mindre icke läskunniga barn kan heller inte öppna grinden själv.
            Förstod att frågan skulle vinklas från olika håll, allt ifrån att vara ogin till nästan rasist men tänkte att kanske man inte ska ta allt för givet.
            Allt mitt är inte ditt…..

    Vet någon vad Anton & affe gör idag? Eller hon sofijah som rappade?

      Åh sofijah. Det var många år sedan!!!!

      Sofijah bor i en stad i Sverige och har samma kille sen många år tillbaka. Hon vill dock inte bli ihopkopplad med sin musik

      Lina Dawood gjorde en youtubevideo om henne ganska nyligen tror jag.

      Älskade Sofijah!

      Vilka nostalgi minne med dom två!
      Saknar tonårstiden..!

      Vad sjuuukt!! Funderade själv på dessa figurer för ett tag sen. Hittade Antons facebookssida efter lite stalkande och han verkar sälja typ graffitikonst på beställning via sin sida.
      De andra två vet jag inget om tyvärr.
      Men undrar även över fonky fresh ?

    Ni som anser er vara friska hur trötta är ni på kvällarna efter jobb, på helgerna och på semester? Är ni olidligt trötta trots att ni anser er friska? Ni med utmattning eller risk för utmattning undantas denna fråga.
    Orkar ni göra allt ni vill göra? Ni med barn behöver inte heller svara, ni är alltid slutkörda.?

      Det beror på hur dagen har varit. Jag går upp halv sex på morgonen och jag är ingen morgonmänniska men om jag har sovit bra är det enklare att gå upp. Har dagen varit seg så är jag som en zombie när jag kommer hem och vill bara gå och lägga mig men kan aldrig ta powernaps heller.

      Jättetrött. Håller jag igång, typ träffar nån eller har träning, då är det inga problem, men annars så brukar jag t.o.m somna i soffan när jag kommer hem.

      På vardagskvällar: trött. På helger: död lördag morgon men brukar vakna till liv efter lunch och sedan är jag pigg 🙂 På vardagskvällarna brukar jag vara helt slut i huvudet och vill inte prata med en enda människa eller läsa en enda sak till när jag kommit hem haha. Brukar mest bli att man kommer hem, lagar mat, går en promenad och sen lägger jag mig på soffan. Går på yoga 1-2 gånger i veckan. Helgerna orkar jag oftast göra vad jag vill men orkar definitivt inte ha planer fre kväll – sön kväll.

        Men du orkar gå en promenad? Jag blir sängbunden och mår skit rent ut sagt. Ska det verkligen vara så här?? Ska man leva så?

      Jag har alltid jättetrött när jag kommer hem från jobbet… det gäller att aktivera sig då för annars kan jag råka sova bort en stund. Kan vara för att jag verkligen behöver mat då.
      Sen är jag sjukt trött innan jag kommer ur sängen, alldeles groggy ibland när jag vaknar. Men det går över när jag väl kommer upp.
      Veckan innan mens kan jag vissa månader vara supersupertrött.

        Men då har du liksom ork att aktiverar dig om du ”tar dig i kragen”? Jag blir så utmattad att jag blir sängbunden all min lediga tid. Är så matt att jag inte vet hur det egentligen ”ska” vara.

          Nej så ska det inte vara – prata med läkare. kram

      Beror på hur ljust det är ute (alltså vilken årstid) samt hur mycket jag eller på mig. Om jag varit hyffsat inaktiv en period och det dessutom är mörkt ute eller om jag ”petar i maten” alt äter mkt tomma kalorier (typ skogahoömsmackor och nudelsoppa) blir jag segare rent generellt och dessutom tröttare på kvällen (samt framför allt på morgonen). Men om jag rör på mig (typ 15000steg/dag plus lite intensivare träning varannan dag) och äter tillräckligt (generösa portioner med mkt frukt, grönt och fullkorn plus mellanmål om jag har lust) så är jag hur pigg som helst. Hinner lätt med allt jag har lust med.

        Hur mkt jag rör på mig…

    Någon här som hängde på Dikta.se den tiden det begav sig? med andra ord kring 2005-2008 typ?

      Ja!! Saknar lite. Gick in och läste hela mitt arkiv för inte så länge sen ?

    Bästa tipsen på hur man går vidare? Gärna lite ovanliga ”standardtipsen” har jag redan försökt. Kram

      Går vidare? Avseende besvikelse i arbetslivet, i relationen, allvarlig sjukdom, missfall eller vad, ge oss lite mer fakta.

      Från vad??

        Förlåt, jag kanske är dum, för mig är ”gå vidare” gå vidare från en relation.

          Inser nu att man kan gå vidare från betydligt fler saker ?

      Tror inte det finns nån mirakelmedicin, utan de vanligaste tipsen är nog vanliga av en anledning. Det hjälper knappast att höra ”tiden läker alla sår” precis i början, men till slut förstår man att det är så det fungerar.

      Först får man väl inse att det kan ta lite tid tyvärr… har man ngn slags kontakt så tar det längre tid.
      Aktivera dig även om det inte känns som du orkar så säg ja till allt (rimliga gränser såklart).
      Promenera tex med ljudbok

      Tiden går. Hela tiden. Hur långsamt det ens känns så går tiden framåt. Det fokuserade jag mycket på när jag var heartbroken. Att för varje sekund är det en sekund närmare den morgon man vaknar och helt plötsligt inte tänker på det, det allra första man gör.

    Inspireras lite av veckans eller förra veckans öppet spår (kommer inte ihåg) när flera skrev om gamla bloggare mm. För cirka 10-12 år sen så bloggade en tjej som hette Sigrid (tror jag) om kläder mm. Tror hon bodde i Stockholm. Vad hände med henne? La hon ner bloggen?

      Ja hon heter Sigrid Dabrowski eller något sådant och köpte en del vintage? Har för mig att hon pluggade i Göteborg och den fick en bra tjänst på Zealand i Berlin

      Minns henne och var tvungen att googla. Sigrid Dahlberg Krajewski heter hon tydligen.

    En sån tråkig sommar det blir utan dans… Nån mer som brukar bugga och foxa?

    Hej,

    Juh mer en någon tjatar? Desto mer får man avsmak? Håller ni med?

      Ja. Kommer aldrig bli vegan.

        ?

        Det tror du bara…

      Men jaaa, tjat är så sjukt avtändande.

      Följdfråga, tror ni kvinnor tjatar mer än män?

        Ja, män gör aldrig som vi kvinnor vill och det stör oss mer tror jag

          Vist måste det vara så? Samtidigt som vi kvinnor har helt orimliga förväntningar. Någon i bekantskapen gift sig. Vad gör tjejer? Jaha, när ska du fria till mig? De har minsann gift sig. Osv..

            Ja, håller med dig. Allt är en större deal för kvinnor tror jag. Oklart varför. Män tjatar nog generellt mer om sex dock ?

              Håller helt med! Tjatar vi om allt och bara de om sex? Håller vi det mot dem?

        Ja för att… kvinnor tar större ansvar generellt (tat lugnt kränkta män). Om du t.ex. plockar in och ut diskmaskinen tre gånger om dagen utan att någon ber dig så ja då kanske man ibland känner behovet av att be den du lever med att också göra det.

    Jag tycker att Ernst Kirchsteiger har så fin stil och skulle själv vilja ha en enkel, ’nordisk’ stilren stil. Men vad har den kvinnliga motsvarigheten till honom på sig?

      Tunika och barfota med en blomsterkvist i en slarvig fläta kanske?

      En mix mellan trendenser och Gudrun Sjödén ?

    Jag fyller år imorgon! Bästa dagen på hela året haha.

    Gröna trappstegsmattor?
    Finns det någonstans?
    Alltså färdiga som man kan klistra på trappan 🙂 jag har googlat men det gick sådär så om någon har tips (eller bara tråkigt) blir jag glad ?

      Går alltid att special beställa. Kostar dock en extra slant, säkert värt det om du verkligen vill ha färgen grön ?

        Tack, det var det jag var rädd för

    Hur kyler man ner en bag in box snabbast utan isbitar? ?

    Herreeeeegud vilken småsint person du verkar vara. Jag blir så trött på människor som inte kan bjuda till lite. Du är säkert en sådan som inte skulle bjuda ditt barns kompis på middag, utan låta barnet sitta på sitt rum eller gå hem. Jag kanske tände till lite extra här. Men jag har, speciellt sedan jag fick barn, upplevt vuxna personers otroliga oförmåga att tänja på sina trångsynta perspektiv så många gånger.

      Oj detta svar skulle hamna i surtants tråd. Jag blev så irriterad så att jag svenskan blev lite konstig i den första kommentaren.

    Jaha!

    Är singel sen ett år tillbaka. Bor i en nyare förening och jösses vad med ungdomar det bor här. Fest varje dag i veckan. Är det normalt? Bott i hus utanför stan och van med lugnet.

    Jobbat för många dagar i rad och vill bara sova. Hör musiken poppa och glada ungdomar som har kul ?

      If you can’t beat them, join them!

    Andra fredagen utan fredagsdrinken hos Magnus Uggla (instagram). Vad har hänt? Har han fått Corona? Han som isolerat sig sig så bra.

      Han skulle väl ta paus

    Det blir en bebis till!

      Grattis?

      Åh vad kul! Grattis ?

      Grattis! Här med!

    Nu har Johanna Toftby gått ut med en kommentar i ett inlägg hon delat på Facebook vid demonstrationen mot rasism i Göteborg helgen.
    Hon har haft Convid 19 och detta är konstaterat. Frågan är hur hon haft tid att vara i karantän för detta då hon knappast hållit sig inne mer än två-tre dagar i rad…….
    Hon skriver: ”Jag har haft skiten Konstaterad
    Det är vidrigt men det förstår man bara när man drabbas. Mardröm.”

      Kan det vara så att allt hon inte lägger upp är i realtid?! Kanske sparar hon på
      ”Bra” inlägg för att posta dem när hon inte hinner med att göra nya?!

      Varför är det så många som skriver convid?

        Vad skriver du då?

          Covid..

          Det heter Corona eller Covid-19… vissa säger Covid. men INTE Convid. 🙂

    Hur ser ditt träningsschema ut? Vad tränar du på dina pass? Jag har precis börjat träna på gym igen efter typ 3 års paus, jag är redigt ringrostig på gymmet och känner mig så out of place ?

      Är väl ganska långsökt…….
      Har väl all tid i världen.

      4 pass i veckan!
      Oftast 3 pass mån-fre och sen ett pass pp helgen
      Två ben/rumppass och två överkropp (armar,axlar, mage,rygg, core). Mage kör jag varje pass.
      Varierar hur mkt kondition jag kör. 2 pass i veckan bara 10 minuter uppvärming. Men de andra brukar jag försöka köra 20-30 min kondition.

        Vilka övningar kör du?

          Det varierar lite. Särskilt nu i corona tider då blie det mer fria vikter och kroppsviktsövningar så man slipper torka allt 100 ggr.
          Men jag skulle nog säga att det är sjysst att dra igång med övningar som får med flera muskler typ knäböj, marklyft, utfall, plankan, armhävningar, mountain climber, burpees osv. Jag gillar att köra fria vikter på typ axlar, biceps osv. Det är bra om man är lite otränad också då man ju kan öka med ett kilo åt gången bara. Sen kör jag en del benpass med miniband bara. Det är ganska skönt tycker jag och känns som en bra grej att dra igång med ganska direkt.
          När jag vill variera övningar så brukar jag gå in här: https://www.styrkeprogrammet.se
          Så kan man välja muskelgrupp och hur svår övning. Så får man både en instruktion och en tydlig video (där det inte är ngn influenser som mest vill visa upp röven)

    Jonna Jinton.. Har hon helt gett upp sin blogg och löfte om ny hemsida? Och vad gör människan egentligen för hon tycks ju alltid ha fullt upp och noll tid till övers trots att det inte ser ut som hon gör alltför mycket i sina vloggs, mer än ojar över sig över diverse och är ute i skogen i tid och otid..

    Vet inte om någon kommer ihåg mig men jag vill bara skriva av mig!
    I början på året skrev jag i panik då jag helt plötsligt drabbats av panikångest. Började må illa dygnet runt, få hjärtklappning, spydde 10-15 gånger per dag. Fick panikångest och grät i butiker, på bussen-ja konstant. Kunde inte lämna lägenheten alls. Jag riskerade att inte kunna ta min examen då jag bara hade veckor kvar. Skickades till akuten två gånger av läkare pga mitt akut försämrade mående.

    Idag har jag avslutat min KBT-behandling och är helt frisk! Ångestfri (räknar med återfall då och då men jag har lärt mig hantera det). Går fortfarande på ångestdämpande och kommer göra året ut för att inte vänja av mig för snabbt. Jag tog examen och jobbar idag heltid utan problem.

    Det finns hopp! =)

      Så fint!

    Ni som inte har den slanka perfekta modellkroppen men istället några kärlekshandtag och en allt annat än platt mage: hur ser ni på er kropp? Skäms ni? Eller är ni stolta över hur ni ser ut?

    Äter hormontabletter för min endometrios som gör att jag har gått upp i vikt och jag är bara så avundsjuk på alla som inte har några problem alls och en så fin kropp.

      Jsg har aldrig haft en platt mage även när jag varit väldigt smal. Skäms inte över min kropp idag men har haft mycket komplex över den innan, som jag idag kommit över. Men känner mig väl inte stolt över den. Kan inte säga att jag går runt och älskar min kropp, men jag hatar den inte heller. Är mer tacksam att jag har en frisk kropp, inte har några sjukdomar och att kroppen ger mig möjlighet att utföra det jag har lust till. Kroppen bara är där och den är ok. Och även om man har en sjukdom så kan man ju lägga fokuset på det friska än det sjuka.

      Jag försöker idag lägga mer fokus på mitt mående/inre än kroppen. Först när jag riktade fokuset bort från kroppen som jag började må bättre.

      Har du instagram reglera vad du följer så du inte sitter och jämför dig med något som för de flesta inte ens går att uppnå. Följ konton som visar vanliga, oretucerade kroppar. Tjocka som smala, orakade, osminkade. Bara vanliga kroppar. Det stärkte mig.

    Är det någon här som jobbar som entreprenadingenjör/projektinköpare eller fastighetsförvaltare och har lust att berätta lite om det?
    Ska läsa på Yrkeshögskolan och är så sjukt kluven vilken av linjerna jag ska välja.

    Om en vecka är det semester! Så himla efterlängtat med fyra veckors ledighet. Första gången på 10 år som jag är ledig mer än en vecka. Jag ska bara vara hemma och njuta av lugnet och naturen och livet.

      Så himla skönt! Samma här, ska njuuuta ?

    Hallå! Någon som har behandlats för bv, sen fått svamp? Är det ett tecken på att skiten kommer tillbaka efter nästa mens? Jag NJUTER nu efter lyckad behandling trots att det kliar som fasen och har sett framemot ett spontant sexliv igen. (Tog ett år innan jag fick hjälp pga att jag vågade söka för det) Jag är så rädd för att allt bara försvinner igen. Snälla ge mig hopp om att jag är kvitt det för gott ??

    På grund av ngn princip.
    Jag fattar att ts verkar ha anledningar. Men fattar intw riktigt hur det är kopplat till port?
    Asså jag har varit utsatt för övergrepp men hade inte reagerat så.
    Jag tror inte.det nödvändigtvis måste vara synonymt med att mannen har en dålig kvinnosyn. Porr är såpass normaliserat i samhället att det inte behöver vara lika med att man är en kvinnoförtryckande h*rkarl om man tittar på det. Precis som man inte blir en dålig person av att äta kött, flyga, köpa kläder på h&m osv även om man kan argumentera för att även det är moraliskt förkastligt.
    Men jag skrev även tidigare att en kompromiss kanske…
    Rättvisemärkt porr?
    Bara avklädda bilder?
    Asså var går gränsen?
    Behöver likaom förstå om det här grundar sig i svartsjuka, i syn på vad monogami är, i ställningstagande kring porr och porrproduktion etc.
    Annars blir det svårt att förstå ts.
    Nu känns det som en överreaktion. Även om han ljugit och dolt saker vilket inte är ok.

      De flesta som är ”porrstjärnor” har blivit utsatta för övergrepp som barn eller vuxna. Såklart att man som överlevare reagerar på att ens partner tänder på att se på det oavsett om han är medveten om det eller ej. Men generellt borde alla män fatta det pga att de inte ser det som en ”vanligt jobb” pga att de inte vill se sin syster, flickvän, mamma eller vän arbeta med det vilket tyder på att de inte ser porrstjärnorna som de människor de är vilket i sin tur tyder på dålig kvinnosyn.

    Är det bara jag som tycker att det är sjukt motsägelsefullt att Bianca, i en av hennes senaste vlogg, tar upp ämnet om det som händer i USA och Black Lives Matter rörelsen men senare i videon gör reklam för Caia Cosmetics och deras nya highlighters och bronzers som kommer i 4 nyanser. Kollar man på vilka Caia’s instagram och deras swatches de gjorde på en svart modell ser man tydligt att dessa highlights är gjorda för personer med ljusare hy, alltså inte alls inkluderande. Detta bidrar ju till problemet, att svarta fortfarande är underrepresenterade och inte inkluderade.

    Fuck you prosecco… och studentfest.. ? tips på att må bättre.? Förutom att inte dricka, det vet jag och det är lite sent nu..

      Drick en liter vatten och käka en kebab!

    Den som tipsade om gravidkläder från boob. Alltså tack ! ❤ Beställde två klänningar därifrån som redan kommit. Svala, mjuka och sååå sköna! Och inget polyester o skit. Perfekt att kunna ha när jag ammar sen också. Tusen tack för tipset. Hade inte hittat dom annars!

    HEJ!!!!!
    Tänkte att säkert får bra svar här ??
    Jag slingade håret i kall ton hos frisören för 2 dagar sedan. Slingor och nyansering.
    Nu när jag vill tvätta håret, är det för tidigt att ta silverschampoo? Eller ska jag bara ta vanligt schampo o balsam?

      Ej expert men min frisör tipsade mig om att köra på silverbalsam istället för schampo då balsamet är mer skonsamt för håret!

        Jaha ok tack för tips!!!

    Suck bilen gick sönder igen 4 gången vi har redan lagt över 20 000 i reperationer. Nu har vi varken råd att laga den eller köpa ny bil. Vad gör man 🙁

      Känner igen det där.

      Kan ni ta billån på en begagnad eller ny bil? Vi betalar av ca 600 kr i månaden för vår. Hade heller inte råd att betala en ny bil direkt och efter två usla bilaffärer via blocket blev det en nybegagnad från 2016 från bilfirma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.