Alexander Bard sparkas från TV4 efter påtryckningar från Bianca Ingrosso

Jag kliver utanför boxen och publicerar kl 09-inlägget nu med tanke på att det här precis blev officiellt.

Ett av de tydligaste ställningstaganden jag tror jag någonsin sett av en svensk influencer.
Bianca Ingrosso sätter hårt mot hårt och meddelar TV4 att hon kommer hoppa av som jurymedlem i Talang om Alexander Bard få sitta kvar efter det här uttalandet. 

Bianca vet sitt värde och vet att hon är mer värdefull för Talang än vad hennes manliga jurykollega är, och det här är sannerligen att använda sin makt som influencer på helt rätt sätt enligt mig.
Hon satte hårt mot hårt och får både min respekt och beundran för det.
Tack för det, Bianca! Tack!

Alexander Bards uttalande till Expressen här ovan. Låter fullt rimligt, visst visst?

395 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja annars hade ju Adam Tensta kunnat säga ifrån, då blir det liv i luckan.

      Vem?

        Adam Tensta

          Han som inte kan sitta kvar i en TV-studio ens? Ja, han är nog en opinionbildare. Nog.

          Men vadå menar du David Batra?

            Ganska säker på de menar Adam Tensta.

      Nej men jag tycker sånt här är helt fel, jag blir alltså bedrövad. 1000 ggr bättre av Bianca & andra upprörda människor ta en dialog med Bard, gärna offentligt och bryta ned hans ståndpunkt och komma med motargument. Men faktiskt ett otäckt samhälle där åsiktsfrihet inte råder och folk inte klarar att debattera.

        Det råder visst åsiktsfrihet? Bard har sagt vad han tycker och ingen hänger honom för den saken? Folk som inte tycker som honom har dock sagt att dom inte gillar hans värderingar? Det får göras i enlighet med åsiktsfrihet. Att TV4 bryter sitt arbete med honom får dom göra om dom känner att han inte representerar/ delar deras värderingar? TV4 är privatägt och vad jag vet har dom ingen skyldighet att arbeta med honom, oavsett vad han har sagt och inte sagt? Jag älskar logiken i ditt resonemang.

          Alla dessa omskrivningar och ’fina förklaringar’ för att kunna kringgå lagen om yttrandefrihet.
          TV4 har begått ett brott, varken mer eller mindre, om de har avskedat någon baserat på en åsikt.

            Fast nu tror jag du har fel. Som företag har man rätt att avskeda en person om hen uttrycker åsikter som skadar företaget.

            I Sverige har vi lojalitetsplikt. Privatägda företag får absolut sparka dig pga vad du skriver på sociala medier om det är något som påverkar företagets anseende. Vilket rasism gör.

              Helt korrekt, det finns kryphål att ta till för att kringgå lagen om yttrandefrihet.
              Vilket är högst oroande och ett stort hot mot yttrandefriheten.

                Yttrandefrihetsgrundlagen menar du?

                  Varför alla hatar jurister

                    Varför hata jurister? Det är lagarna som är felkonstruerade i sådana fall…

                      Jag tror personen menade att anledningen till att ”alla” hatar jurister är för att de på ett von oben-sätt går in och rättar andra på att det heter yttrandefrihetsgrundlagen och inte lagen om yttrandefrihet.

                      Inte alla jurister

                    Men alltså, alla hobbyjurister som slänger sig med sin obefintliga allmänkunskap, som inte ens känner till vad lagen heter och att det dessutom är en grundlag. Tycker att det är mer anmärkningsvärt, men vad vet jag.

                      ”Hej jag går första terminen på juristprogrammet.”

                Du menar rätten till att offentligt få hata, trycka ner folkgrupper och hudfärger? Företag har rätt att sparka om de anser att en arbetstagare kommer att orsaka dem stora kostnader de inte äe beredda att ta.

              så är det.

            Även om jag håller med i Bard i sak så får man inte nyttja yttrandefriheten för att kränka olika folkgrupper.
            Vilket han typ gjorde med sitt uttalande.

              Kränkande att säga att någon ska rycka upp sig? Herregud …

            Hur menar du att företag ska hantera anställda/uppdragstagare som bryter mot deras värderingar eller regler? TV4 har t ex gått ut med #nollrasism, att de tar avstånd från all rasism. Och så ska de tvingas ha kvar en uppdragstagare som uttrycker rasistiska åsikter? Det är INTE ett brott mot yttrandefriheten att dina åsikter kan få konsekvenser om de t ex bryter mot ett privat företags värderingar/regler, yttrandefrihet handlar om att staten förbjuder dig att öht uttrycka dina åsikter. Bard får skrika sina åsikter på torget bäst han vill, men han har inte rätt att ha kvar jobbet om ett företag som anlitar honom anser att de inte vill förknippas med åsikterna.

              Det är skrivelser som är gjorda att kunna kringgå yttrandefrihetslagen.
              Det är något vi ser mer och mer av, därmed kommer yttrandefriheten bli mer och mer åtstramat för att tillslut inte äga någon som helst betydelse alls.

                Nej då, det finns inget som tyder på att det här är något sluttande plan. Bara ful argumentation från dig.

                  Knappast!

                Så du vill ha ett samhälle där företag enligt lag är skyldiga att behålla medarbetare som gång på gång skadar företagets varumärke, anseende och i slutänden intäkter? Som inte får avsluta ett samarbete, oavsett vad samarbetspartnern gör för skada?

                  Kommentar alltså riktad till Anonym 11:26.

              Yttrandefriheten är begränsad, se t ex. bestämmelserna om kränkning, hets mot folkgrupp etc.

            Yttrandefrihet är till för att vi ska kunna kritisera våra ledare inte säga vad som helst

            09:33 om du anser att TV4 har begått ett brott (lol) så har ju bard minst sagt begått brottet hets mot folkgrupp.

              Absolut, det är det den lagen är ämnad för, att störa yttrandefriheten.
              Det är en fruktansvärt skrämmande utveckling.

              Nu kommer Bard åka dit så det visslar om det, vilket säkert kommer göra er gruvligt glada.
              Tills det drabbar er.

                Ja, skulle ju vara fruktansvärt att ’drabbas’ av lagen ’hets mot folkgrupp’!
                Händer det dig ofta?

        Fast alltså. Det är ju inte så att folk inte försökt? Går man över gränsen så får man också ta konsekvenserna av det. Rasism och kvinnohat ska inte skyddas av s.k. åsiktsfrihet.

          Känslorna svallar och förnuftet verkar ha åkt ut med badvattnet. Rasism, misogyni, skriker mobben och skickar sin beundran till en 25-årig självutnämnd tyckare om smink, kläder, killar med ett eget sminkmärke. En ung och duktig tjej i mångt och mycket men inte relevant för denna debatt. Inte för så länge sedan försvarade hon med näbbar och klor sin objektifierande reklam av kvinnor.
          Zara Larsson en annan duktig kvinna som tagit många med storm som hatar män, bara för att det låter bra och ger bra content. Med en trygg uppväxt undrar jag vad hon blivit utsatt för som får henne att hata män. Eller lite mer kontroversiell, Emma Hallberg som inser att hon säljer bättre som svart än vit vilket skapade en del kritik mot henne bland USAs Black Community.
          Det är absolut inget fel på dessa kvinnor, men de är vita priviligierade kvinnor som inte haft några större motgångar att tala om. Ändå gör de sig gärna till språkrör för stora samhällsfrågor. Unga tjejer som är experter på sitt smink, sin egen garderob, sin egen modell- och sångkarriär. Som silar mygg och sväljer kameler så länge den egna inkomsten är tryggad som låter dem lägga 150 000 kr i månaden på ren lyxkonsumtion.
          Den sorligaste delen i allt detta är dock alla unga tjejer som väljer att försvara sina idoler och följa dem till vägs ände. Idoler som är vita, vackra, priviligierade kvinnor vars vardag kantas av välfärdsproblem men aldrig verkliga problem.
          Finns det verkligen inga vackra, svarta kvinnor i Sverige? Kvinnor som fått kämpa sig till status, karriär, mat på bordet, trygghet, som är värda att följa? Eller är det kanske så att vi svenskar i grund och botten är smygrasister och att vi aldrig riktigt kommer att kunna identifiera oss med andra än likasinnade? Vita kvinnor som egentligen bara är intresserade av att skapa content och som ser värdet i att göra det med laddade ämnen som misogyni och rasism?
          Och följare som kan döva sitt samvete för att Bianca sätter ner foten och får kvinnohataren och rasisten Bard sparkad från TV4? Hurra, hurra, hurra för Bianca som för vår kamp mot det dåliga samvetet vars hjärta bankar i den rasistiska Sveakroppen.
          Var är du icke vita kvinna som står på barrikaderna som driver debatten med kunskap, humor, och en stor dos djävlar anamma? Vit kvinna söker svart förebild.

            ”som hatar män, bara för att det låter bra”? Lol. Att (oavsett kön) kritisera män är direkt förknippat med det motsatta, och folk blir ju provocerade.

              Har du en bättre förklaring? En kvinna som gladeligen gör reklam för en produkt som kommer från ett land som har noll respekt för mänskliga rättigheter har noll trovärdighet. Eller är det en liten detalj du kan bortse ifrån?
              Samma kvinna som hänger med misogyna rappare som glorifierar våldtäkt. Snacka om att sila mygg och svälja kameler. Lol

        Min och andras mänsklighet och människovärde är INTE upp till debatt.

        En fri åsikt är just det en åsikt. Men att blanda ihop någons människovärde med fri åsikt är inget annat än att ge rasism en ok-stämpel.

        Varken du, Bard eller någon annan har rätt att sitta och bedöma andra människor utifrån deras hudfärg, sexuella läggning, eller det socioekonomiska.

        Kan ni inte för en gångs skull berätta varför ni anser er ha ett berättigande samt tolkningsföreträde gällande vem som är värdig nog i era ögon att behandlas på ett humant sätt?! Varför vägrar ni ta in att alla mänskliga individer har ett människovärde oavsett deras hudfärg?!! Det är alltid samma argument om att afro-personer och andra etniska minoriteter ska bevisa för er som vita att de gjort sig förtjänta av att ni ska behandla dem neutralt och inte förakta och förtrycka dem. Men en vit människa är i era ögon alltid reko, ett gott föredöme, värd att andra visar yttersta hänsyn till dem (speciellt etniska minoriteter förväntar ni er ska göra det), och att en vit aldrig ska behöva ta ansvar för sin rasism för ”alla” vet ju att etniska minoriteter bara förtjänar respekt om de inte vore ”lata, korkade, fattiga och bidragstagande”. Tänk om ni bråkade lika mycket gällande alla miljoner som t.ex. sprungit iväg för att rika inte vill betala när de anlitar någon som ska ordna något i deras olika hem. Samtidigt som överklassen får sina bidrag och avdrag, så sitter ensamstående i trånga hyreslägenheter och får knappt ihop ekonomin till det mest elementära för pengarna har dirigerats i fel riktning, men det har ni rasister inga problem med.

        Som vit och uppväxt i ett segregerat område p.g.a. hög socioekonomisk status så kan jag berätta att allt det ni anklagar etniska minoriteter hittar ni även bland vita höginkomsttagare. Enda skillnaden är att vita personer misstänkliggörs ej och in i det längsta går andra vita personer in och försvarar för ”inte skulle h*n kunna göra något så hemskt för den VERKAR vara så ordentlig och se vilket välbeställt liv den lever”. Alla vita som ägnar sig åt all möjligt skräpbeteende blundar ni helt och hållet för. Det anses bara lite komiskt att någon ”Rolf” eller ”Anne-Charlotte”, ägnat sig åt grovt försäkringsbedrägeri och plockat miljoner från samhället (som hade behövt hamna hos faktiskt behövande som istället får avslag), och är i Sydostasien och sörplar på nån paraplydrink i vattenbrynet med fullt fungerande ben (trots att den bestämt hävdad att kroppen är paj och assistenter behövs i princip dygnet runt). Listan är oändlig på all brottslighet vita ägnar sig åt, men det handlar inte om brottsligheten i era ögon utan om etniciteten som är fel i er unkna människosyn. Brottsligheten och allt annat ni pekar på är enbart det ni gömmer er rasism bakom. Men er rasism är 100% transparent!

        Bard har inte en åsikt, han är en rasist! Hade han haft den goda smaken att ta tag i sin ytterst usla självkänsla så hade han inte behövt få sparken p.g.a. sin vedervärdiga rasism!

        Ni är svaga människor som på fullaste allvar tror att ni har ett högre människovärde enbart p.g.a. er vita hud och att er släkt härstammar från Sverige i generationer.

        Grattis ni föddes som exakt alla andra, vilken bedrift!

          Bra skrivet!! ??

          Hej!
          Vem är du och var kan jag hitta mer av det du skriver? Texten skvallrar om att det inte direkt är första gången du skrivit en text och jag tycker den är helt jävla fantastisk. Kan du inte promota dig själv så vi får läsa mer?

          ” when white people steal,they are called kleptomaniacs, but when black people do it,they are just lazy thiefs”

          Då kan du ställa dig i samma fålla som dem du i ditt ordbajseri fördömer. Du uppvisar exakt samma ignorans och enkelspårighet som dem du fördömer. Du är inte ett dugg bättre.

            Bemöt argumenten istället om du nu vet så mycket bättre? Det enda din kommentar visar är att du är för lat för att orka ta dig igenom texten och argumentera mot den?

              Faktiskt läste jag igenom texten flera gånger och försökte göra den rättvisa. Hitta ett litet spår av värde. Tyvärr där fanns inget att hämta.

          Du uttrycker lika mycket en åsikt som Bard gör. När du däremot uttrycker ditt tolkningsföreträde framför någon annans som du gör när du hävdar att Bard inte har en åsikt utan att han är rasist är du ute på mycket djupt vatten. Det är en retorik som inte på något sätt skiljer sig från statscheferna i Polen och Ungern för att nämna några.
          Istället för att läsa om ditt förakt mot vita privilegierade svenskar hade det varit mycket mer intressant att läsa om hur du stödjer de verkligt utsattas kamp.
          Du luftar dina sanningar på samma sätt som alla de ismer som hamnar på baksidan av det demokratiska fria samhället. Från fascism till kommunism.

            Cilla. På vilket sätt skulle du säga att Bards uttalande och därmed åsikter, skiljer sig med en människa vars åsikter är rasistiska? I sin text förmedlar han bland annat att” svarta bör börja tjäna pengar istället för att förlita sig på välfärden”, att svarta bör ”sluta ljuga, komma ut ur fängelse”. I denna text framställer han svarta människor som inget annat än samhällsförstörande brottslingar. Att överhuvudtaget framställa en stor grupp människor på detta sätt enbart baserat på hudfärg, kan inte klassas som annat än rasistiskt.

            Här kan du läsa mer om definitionen av rasism:
            https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/rasism

            Så, berätta nu för mig? Varför är Bard INTE rasist?

              Hej Hanna, roligt att det jag skriver påverkar dig. Att rycka saker ur sitt sammanhang och sätta in det i en annan är propagandamaskineriets äldsta trick, och det är exakt det som sker här.
              Skriv istället att du inte gillar Bard. Det gör inte jag heller men jag tycker ännu mer illa om människor med en egen agenda som kapar andras kamp för att skaffa sig billiga poäng.
              En normalt tänkande människa inser det orimliga i att en hel folkgrupp är lata och kriminella på grund av hudfärg. Har aldrig sett någon anklaga Obamas för att vara kriminella och lata. Du väljer att med hull och hår svälja Bards provokation.
              Läste din länk och kan inte ens med den rudimentära definitionen av rasism förstå hur ett fragment av ett uttalande som faller på sin egen orimlighet är rasistiskt.
              Men jag ska berätta för dig vad jag ser händer och vilket är det verkliga problemet här. Det som händer i USA är vidrigt och oacceptabelt. Till skillnad från alla salongsaktivister i Sverige så kan jag en hel del om USA, deras historia och samhällsutveckling. Jag pratar och lyssnar ofta på svarta amerikanska debattörer om deras problematik som ser väldigt olika ut beroende på en rad faktorer. Upploppen handlar om den strukturella rasism som fortfarande håller ett järngrepp om den svarta populationen och där man med hjälp av lagstiftning manipulerar svarta väljare, fortfarande nekar dem möjligheter som vita har och dömer till hårdare straff. Det är rasism. När jag jämför vår svenska situation blir jag istället beklämd över hur okunniga och världsfrånvända majoriteten av Svenskarna som hörs i debatten är. Om jag fick önska skulle jag gärna se att man har mycket mer samhällskunskap och historia på schemat. Lär ut och diskutera förtryckets ansikte i världen. Visa på nyanserna i förtrycket och träna eleverna i att se helheten och tänka i flera led.

                Hej Cilla. Så fint att se att även det jag skrev påverkade dig. Jag hade inte tänkt att använda mig av samma härskarteknik som du, men det var svårt att låta bli ;).
                I din text använder du dig av härskartekniker och dumförklaringar, vilket gör det svårt att bemöta din text på samma nivå, men jag ska göra ett försök.
                Nej, jag ogillar inte Bard. Jag känner inte Bard. Däremot ogillar jag sättet han uttrycker sig på, då jag uppfattar det som djupt problematiskt, rasistiskt, hatiskt och hetsande.
                ”En normalt tänkande människa inser det orimliga i att en hel folkgrupp är lata och kriminella på grund av hudfärg.”
                Uppenbarligen förstår inte Bard det eftersom att han just hänvisar till svarta som kriminella samhällsparasiter.
                Det är väldigt fint att du lagt ner så mycket tid på din text för att försöka få ner så många fina ord du kan i ditt vokabulär istället för att faktiskt besvara frågan. På vilket sätt skiljer sig Bard från en ”rasist”?
                Det du beskriver gällande USA är också i allra högsta grad rasism. Men varför ska det ena utesluta det andra?

                Rasism är föreställningar, ageranden och en tro som baseras på att människan anses kunna delas upp i raser. Där sedan dessa raser rangordnas. Att då skriva om svarta på sättet Bard skrev, är inget annat än rasism.

                Du vill framhäva dig själv med din text där ”alla svenska salongsaktivister” inte kan mäta sig med din kunskap. Fint. Hoppas du mådde bättre av att få skriva det!

                Ha det gott nu Cilla.

                  Hanna! Fint att du ens orkar med att bemöta en människa som så uppenbart håller på med härskartekniker och verkar ha absolut noll koll. Bra svar! Med vänlig hälsning, en med master i historia och med stort intresse för både rasismens rötter och Amerikas historia.

                    Tack Elsa! ?

                  Hanna och Elsa. Att anklaga andra för härskarteknik när de egna argumenten tryter är bara sorgligt och farligt.
                  Kunskap är makt och att vara påläst och ha förmågan att sätta saker i perspektiv kan alla.

                    Cilla. Att anklaga andra för att föra ”salongsfähiga” diskussioner och fortsätta använda härskartekniker bara för att andra inte går på dem är bara patetiskt.
                    Hejdå Cilla ?

              Hanna, du har ett svar i mod. Jag förstår att du har goda intentioner. Tyvärr räcker inte dina goda intentioner till en förändring. För det krävs goda kunskaper i rasismens problematik, vilket var just det jag kommenterade till att börja med. Försöker även förklara vad som är rasism och vad som inte är det.

                Cilla, du har uppenbart noll koll på vad som är rasism eller inte. Orkar inte ens besvara dig ordentligt då du känns som ett troll.

                  Elsa kan tyvärr inte besvara din kommentar eftersom du kommet med ett lösryckt påstående. Nu tror jag dock inte att det leder någonstans att försöka föra en dialog med varken dig eller Hanna eftersom ni ger intryck av att vara helt cementerade i era salongsfähiga definitioner.

                    Nämen oj ännu en omgång härskarteknik. Kan du uttrycka något mer än hur bra du är och hur dåliga och outbildade alla andra är? Det finns en diagnos för det beteendet. Håller med om att det är väldigt svårt att föra en diskussion då.

        instämmer

        mycket hyckleri. Snabba att fördöma.

          instämmer

          mycket hyckleri. Snabba att fördöma.
          Det där är väl samma sak.

          ,”Ni vita”,

        Rasism diskuteras hela tiden. Det råder ingen brist på dialoger. Men om vi bara pratar och pratar och aldrig omsätter antirasismen till handling genom att ta tydlig ställning och visa att vi inte accepterar vilka värderingar som helst, då är diskussionerna meningslösa. Vi diskuterar för att veta vad som är rätt och fel, och för att veta hur vi bör handla. Vi diskuterar inte för diskuterandes skull, det hade inte gagnat någon.

      BLM sverige har just spårat ur på samma sätt som metoo. Är du inte för är du emot. Nu kommer man aldrig kunna stötta rörelsen igen även om man tyckte iden var bra från början. Tråkigt att folkörelser aldrig tycks funka.

        Spårat hur?

        Att inte ”Malé lives matter” blivit en grej gör mig förvånad. Att svarta per capita i USA har drygt dubbelt så hög risk att dödas av polisen är en västanfläkt mot risken män har att dödas av polisen. Per capita är risken att som man dödas av polisen i USA 23 gånger högre än för kvinnor.. Denna sexism mot män i den amerikanska poliskåren måste upphöra!!!

      Adam Tensta sa ifrån? Kolla hans instagram. Han har ju dessutom bojkottat tv4 i fem år. Men, vad har han med saken att göra?

    Så bra! Snyggt Bianca??

      Det här har nog ingenting med Bianca att göra
      Det är inte hon som fått TV4 att sparka Bard
      Det är svenska folket
      Å för övrigt har hon inget att tillföra i dessa program eller

        Det har du ingen aning om. Bianca är den influenser i Sverige med mest makt pga sin popularitet. Så jävla tråkigt att folk måste trycka till henne t.o.m när hon gör något som uppenbart är bra (säger ifrån).

          Att ”sparka” en person låter sig inte göras bara för att någon eller några inte tycker om en persons åsikt. Bianca tillskriver sig själv lite väl mycket makt och det är rätt osmakligt.

            Ja är det sant så är det sjukt. Förstår inte hur folk kan tycka det är ”bra” gjort av TV 4. Åsiktsfrihet är grundlagsskyddat, herregud, säg emot Bard i stället.

              Klart det är bra att TV4 tar avstånd från kvinnohat och rasism. Det sjuka är att du inte gör det.

                Och du vet att Bard är både rasist och kvinnohatare? Hur kom du fram till det?

                  Genom att höra på Bard?

                    Om du har gjort det du säger borde du faktiskt kommit fram till motsatsen. Jag gillar inte personen bard tycker han är dryg, osympatisk och en massa andra adverb. Men det han skriver är tänkvärt. Du och många med dig klipper ut ett litet fragment av det ni inte gillar och startar ett världskrig på det. Exakt samma text han skrev om svarta tweetade han om vita och en massa andra grupper. Alla ni liksom Bianca spelar honom rakt i händerna och blir exemplet som bevisar hans egentliga poäng.

                      Du menar adjektiv?

              Att åsiktsfriheten är grundlagsskyddad betyder väl inget annat än att staten inte får straffa en person p.g.a. dennas åsikter? Tv4 är inte staten.

            Jag har inte sett att Bianca själv sagt att hon har massa makt och att det var pga henne som Bard fick sparken. Jag tror inte heller att det bara är tack vare Bianca som han fick sparken, men jag tror definitivt att det hade en påverkan. TV4 sa ju först att Bard hade rätt till att använda sin yttrandefrihet.

              Uruselt gjort av TV 4. Patetiskt av Bianca med men fyran agerar ju Stalin /Hitler här. Man kan inte börja dribbla med åsiktsfrihet, ingen behöver hålla med Bard, men alla borde stå upp för hans rätt att uttrycka sig. Finns inga äkta liberaler som kan twitterstorma TV4?

                Nä men många företag har värdegrunder och där brukar inte rasism vara tillåtet. Dessutom är hets mot folkgrupp olagligt och går över yttrandefriheten.

                Skrämmande att se hur accepterat rasism börjar bli.

                  Säg emot om du tycker uttalandet är rasistiskt och våga ta den striden istället. Det här är sjukt och går faktiskt inte att legitimera med att ”man är emot rasism” det är jag också, men det är sinnes sparka folk med annan åsikt om BLM än den som är gångbar just nu. Fegt argument.

                    Är det någon som har dåliga argument så är det väl du.

                  Värdegrunden är enbart till för att kringgå lagen om yttrandefrihet..

                    Kan du hänvisa till den exakta paragrafen i lagen du kallar lagen om yttrandefrihet där det står att man inte kan få sparken för sina åsikter? Eller har du hittat på det kanske? Finns ingen sån paragraf, och ingen lag med det namnet heller. Rätten till yttrandefrihet skyddar främst från åtgärder från staten; tex att bli fängslad för de åsikter man uttrycker.

                    Skyddet för arbetstagare hittar du i arbetsrätten snarare än i grundlagen, med vissa undantag. Det är alltså en arbetsrättslig fråga när ett företag säger upp en anställd för dess åsikter. Tippar på att du en av dem som gillar uppmjukningen av bl.a. LAS dock.

                  Yttrandefriheten är betydligt viktigare än sakfrågan.

                En äkta liberal tror ju på fri uppsägningsrätt också så att ett företag sparkar en anställd de ej längre vill jobba med går väl helt i linje med liberalismen? Anledningen måste ju sakna betydelse för företagets rätt att säga upp en anställd de inte vill ska representera företaget för en ”äkta” liberal.

                Kan man inte börja dribbla med åsiktsfrihet? Menar du att den ska vara helt oreglerad?

                  Kalla inget för FRIhet om det innehåller någon som helst form av reglering.

                    Du får väl föra en kampanj om att döpa om det då. Just nu är det reglerat, man får t.ex. inte förtala människor.

            Jo, i Sverige gör det absolut det. Lojalitetsplikt, kolla upp det. Jobbar du för ett privatägt företag så får du inte säga eller göra vad du vill ens på din fritid.

              Gäller även flertalet statligt anställda. Däremot är vissa grundlagsskyddade yrken mer ”tillåtande” i sin praxis, t.ex. domare (11:7 RF).

              Får får man väl, men det kan få konsekvenser.

                Det är givet att det blir konsekvenser, men det betyder inte att det är rätt för det.

            Du underskattar makten hon har genom sitt höga antal följare. Tror du på det själv att tv4 vill bli av med en person som har över 1 miljon följare? Det är mycket pengar som hon genererar den kanalen.

            Ta sedan en rasist (Bard) som dessutom är äldre som ingen i den yngre generationen riktigt vet exakt vem han är, utan som mest är tillsatt för han inte är pk och kommer engagera människor. Engagemang= kontinuerligt tittande. Kontinuerligt tittande= genererar mycket pengar. Tv4 sänder inte för att hjälpa dig varva ner i din vardag, Tv4 sänder för det är ett företag som vill åt en hög finansiell profit.

            Alla beslut tas utifrån den ekonomiska aspekten! Det kortsiktiga OCH långsiktiga.

            Allmänheten har accepterat Bard och det är av den enda anledningen som han har fått förnyade kontrakt hos kanalen. Som merparten såg så bryr sig inte Tv4-gruppen om rasism, kanalen gjorde en åtgärd och sparkade Bard FÖRST när cheferna insåg att det är för mycket negativa reaktioner kring Bard som i förlängningen kommer skada kanalen finansiellt. Den finansiella förlusten som nalkades var inte värt det och han fick således gå.

              Är du verkligen insatt eller spekulerar du bara som de flesta gör i kommentarsfältet?

                Är du korkad eller har du inte hört talas om logik?

            Bianca har själv inte påstått att det var hon som fick Bard sparkad, det är en slutsats som andra har dragit. Men hon meddelade TV4 att hon inte tänkte jobba med Talang om Bard var kvar. Men hon var ju inte den enda som krävde hans avgång i går, bland annat gick flera fotbollsspelare ut och sa att de inte tänkte göra intervjuer med TV4 om Bard var kvar. Tror inte LaGaylia Frazier och David Batra heller velat fortsätta att jobba med honom.

          Det är Cams tolkning som helt plötsligt blir sanning.

            Jag är helt övertygad om att hennes påtryckning hjälpte till, ja.

              Absolut, det är även jag övertygad om.

        Håller med! Det ser ut som att Bianca är den som fått TV4 att sparka Bard men det finns tusentals andra som uppmärksammat detta före henne…hela internet kokar och hon får det till att hon sett till att TV4 sparkat Bard. Njääee, inte riktigt va? Även om hon oxå självklart medverkat till Bards avstängning.
        Lite kul oxå att Talangjuryn består av två poc-personer.

          3 poc med Bianca?

            Ja, sorry såklart du har rätt!
            Svar till Marganai 08:48

            BUS räknas väl inte som poc?

            Fast Bianca är väl inte poc?

              Bianca är verkligen inte poc haha.

        Utifrån hur länge TV4 hållit Bard bakom ryggen så tror jag faktiskt mer på Bianca-effekten än svenska folket. Bianca har enorma plattformar till skillnad från Bard. De har ju dock märkliga prioriteringar.. Paolo ej okej efter köpt sex. Men en kvinnohatande, rasistisk drogliberal är helt ok. Är ju något sinnessjukt med TV4.

        Och ”vart jag står i denna fråga” ….

        Nu är det de brittiska produktionsbolaget Fremantle, som äger rättighterna till Talang, som har satt ner foten och sagt till tv4 att de inte får behålla rättigheterna till programmet om Bard är kvar i juryn. Det har inget med Bianca att göra. Kolla deras facebook sida för uttalande.

      ”Jag bryr mig om världen – Har sagt ; ”Usch så hemskt”
      flera gånger

    Nu vet vi inte om det är på grund av just Biancas ultimatum han blivit sparkad, jag tror nog att hans uttalande räckte till.

      Jag skriver inte ”på grund av”, jag skriver ”efter påtryckningar från” – alltså att det hjälpte till, inte var hela anledningen.

        Varför tog hon bort det sista inlägget med ”Så!” undrar man ju ändå

      Men klart att det är på grund av 1) hans urkorkade uttalande och sedan 2) att Bianca är mycket viktigare än han är eller någonsin lär bli.

        Tycker du på riktigt att Bianca är viktig? I mina ögon kan hon vara den oviktigaste personen faktiskt. Vad gör henne viktig?
        Smink, skönhetsingrepp? Sorry men nej.

      Med tanke på TV4 tidigare uttalande att han hade rätt till att använda sin yttrandefrihet så jo Biancas påtryckningar spelade roll.

      Heja Bianca!!!

        Hatar ”heja”rop. Så lökigt.

          Vissa saker kan man testa härbergera.

      Om man läser det första uttalandet från TV4 verkade det absolut inte som att hans twitter inlägg räckte till.

    Äntligen! Både att Bard åker ut och att influensers använder sitt inflytande till en god sak!

    Tror största anledning är att ett par fotbollspelare i landslaget gått med att om TV4 inte sparkar aset så kommer dom inte ställa upp på en enda intervju för TV4, jobbigt då TV4 äger rättigheterna till matcherna. Men bra Bianca??

      Åh, vilka spelare? 🙂

        Alexander Isak och Robin Quaison. Bra gjort, men bättre om någon ljushyad hade ställt samma ultimatum. Jag är själv mörkhyad och uppskattar verkligen när någon som inte är direkt berörd faktiskt ställer sig upp och säger ifrån . Att dela en svart bild på insta kräver liksom inte så mycket. Men så verkar det alltid vara med rasism i fotbollsvärlden, det är den utsatte som ska ta striderna och säga ifrån…

      Tror inte att två no-bodies gör nån skillnad i fråga ??

        Jag som inte ens har koll på fotboll mer än att jag råkar ha på nyheterna när även sporten går på vet att Alexander Isak inte är en nobody.

          Men hur ofta intervjuas han? Tror snarare Olof Lund, Bianca mfl haft större påverkan än två landslagsspelare som säger nej till intervju.

            Olof Lund…är det han som aldrig helt lyckas dölja hur avundsjuk han är på zlatan 🙂 Vilken nisse.

              Precis?

            Vad jag läste så var det par spelare som i sin tur fått medhåll ganska högt upp även i spanska ligan som TV4 oxå har rättigheterna till. Så att dessa två eller tre bojkottar har fått stor genomslag uppåt.

        [Borttagen kommentar]

        Tror du missat hur fotbollen sluter upp mot rasism överlag. I övrigt är ingen som markerar mot rasism eller annan skit en ”no bodies”
        Det bästa är att alla sluter upp, oavsett känd eller ej, i dina ögon då känd eller inte

          Hängde inte med på din kommentar här, men vill bara understryka att jag (jag alltså) inte tror att två allsvenska fotbollspelare är största påtryckarna till att Bard fick gå från Talang, som du skrev ovan.

            Två landslagsspelare. Utlandsproffs i Spanska ligan resp. Bundesliga.
            Trollar du, eller visste du inte det?

            Jo, det lär ha påverkat. Ett flertal av deras landslagskollegor har dessutom gett sitt stöd.

    SJUKT BRA! Bra jobbat TV4 och Bianca! Han är en gammal, självrättfärdigande snubbe och kommer få sympatier från likasinnade. HAN kommer aldrig ändra sig, precis som torskar inte kommer bli bättre män, MEN, det vi kan göra är att inte belöna sjuka åsikter och handlingar genom lön, exposure och status. Ta ifrån dem det, de värdesätter mest.

    Så får vi se vilket jobb arbetslöse Bard ska ta nu så han inte behöver gå på bidrag (nej, jag vet han inte är arbetslös) ?

      Heja Hitler och Stalin, friskt humör…klarar du att lyfta blicken och tänka ett steg längre?

        Anonym, 08:50, klarar du av att stå upp för något som inte är rasism?

          Jag hänger inte med i din tankegång, jag har både färg och är antirasist. Men jag är inte för totalitära samhällen och jag blir förvånad och ledsen så många inte verkar förstå effekterna av sån här skit.

            Säkert

    Bianca fick verkligen FÖR mycket skit angående detta! Helt sjuk hur folk gick på henne, herregud!

      Hon har absolut ingenting med hans sk*t att göra? Skumt ifall någon hoppas på henne, ärligt talat. Som att jag skulle hoppas på ifall någon random kollega var högerextremist. ? De umgås ju inte ens, hon och Bard.

        *hoppat
        *hoppa

        Varsågod.

          Kliv ner från din höga häst. Din andra ’rättning’ är ju inte ens korrekt. Varsågod.

        Hon fick oändligt med kommentarer att det fan inte räckte med att hon aktivt tog avstånd från hans uttalanden (Vilket hon öppet gjorde) utan typ skulle ”fixa” detta annars var hon helt värdelös, lite i den stilen! Total hatstorm, orättvist!

        Typ att hon med hennes följe har ansvar att se till att han sparkas:

          Det ’goda hatet’.

          Precis, hon gjorde ju det för att rädda sig själv, för att hon inte skulle bli ogillad och förlora följare. Hon tänkte nog mest strategiskt för sin egen del, som alltid.

            Skit samma, resultatet blev ju det alla var ute efter! Ge dig för fan!

    Det lär han ju ha räknat med…

      Tror också det

      Det tror inte jag. Han fick ju noll konsekvenser efter metoo.

        han är där för att provocera.

    Äntligen!

    All heder åt Bianca. Innan hon rörde runt i grytan så sa tv 4 att det var Bards privata åsikter. Men tack vare att hon gjorde klart att hon inte sitter i juryn tillsammans med han så fick han sparken. Vad en han låtsas orsaken är.

      Det var fler än hon som sa ifrån…

      Tycker det är totalt fel. Man behöver inte stå bakom åsikten men man måste stå bakom alla människors rätt att ha en. Otroligt patetiskt av TV 4 om de sparkat honom för den saken skull, vi lever inte i nazi tyskland eller ussr.

        Nä men vi lever i en demokrati med bl.a. ”hets mot folkgrupp” i vår lagstiftning, är det jobbigt för dig att förhållande dig till så är Nordkorea eller Ryssland utmärka alternativ.

          Blm eller svarta är ingen folkgrupp hälsar jurist.

            Men har du koll eller?!

            Hets mot folkgrupp. Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

              Tack!
              Så mycket knas här nu.

              Jag vill SÅKLART lägga till könsöverskridande identitet eller uttryck.

        Men, ja vi fattar att du inte håller med! Räcker det nu med 50 kommentarer som är i princip likadana?! You have made your point.

        Du har rätt till din åsikt men vi som tycker att TV4 gjorde helt rätt har väl lika stor rätt till vår.

      Bianca förtjänar ju inte hat för att hon sitter i samma jury MEN hon gjorde ju detta för att vinna själv, för att bli hyllad och slippa blir ogillad och slippa riskera att förlora följare och kunder. Hon ser till sitt eget med andra ord, tänker och agerar så som det gynnar henne själv bäst.

        Spelar väl ingen roll i sammanhanget?
        Är det bara osjälviska handlingar som räknas? Finns ens sådana?

          Tycker du det är ok att bli hyllad för att man är egoistisk?

            överdriver att kalla henne egoist! Herregud, hur många HELT osjälviska hjältedåd gör du själv? Sämsta logiken jag varit med om!

            Är ju bara löjligt! Hon stod upp för sin sak, hon var en del av att han fick gå och ja hon tjänade också på det själv. Vad är problemet?

            Vad anser du att hon skulle ha gjort? Eftersom det tydligen är helst svart eller vitt!

    Lite försent där TV4 skulle man kunna tycka. Han skulle ha kickats direkt och inte efter ett taffligt försvar av hans uttalanden och några uppsträckta fingrar i luften för att känna vart de blåser.

      Man får väl vara nöjd med resultat ändå, det här var ju det enda rätta.

      Håller med dig. Detta har visat var TV4 står egentligen i frågan om nolltolerans mot rasism.

        TV4 har hållit denna kvinnohatande, rasistiska drogliberal om ryggen i alla år. Tror personligen att de helt enkelt har större värde av att behålla Bianca framför Bard och då fick han gå. TV4s ledning är jävligt skev.

    Fan va bra Bianca ??

    Om man bortser ser från det Bard skrev, är det rätt av en influencer att sätta hårt mot hårt?
    Är bara nyfiken på vad detta kommer att få för följder. I dagens klimat så har de på sociala medier mycket makt och kan kräva att scener tas bort från en film, en musiker måste göra om texterna m.m

    Vad händer om tex en köttätare och vegan har ett tvprogram tillsammans och stör sig på varandras texter på nätet och kräver att den andra ska sluta.
    Hur mycket makt ska man låta inflencer och folk på sociala medier ha?

    Som sagt jag är nyfiken då detta har hänt innan och det kommer att hända igen.

      Väldigt konstig frågeställning. Det är Biancas rättighet att avstå från att jobba med rasister. Att tv4 är smarta nog att förstå att hon är mer värdefull är ju inte hennes fel eller beslut och hennes ställningstagande har inget att göra med att hon är just influencer. Tex är det många som inte vill jobba med kvinnomisshandlaren Örjan R_mberg. Ingen blir tvingade att medverka i tv med personer de inte vill träffa, som tur är lever vi i ett fritt land.

        Anonym 00:31
        Fast är han en riktig rasist?
        Det han skrev är fakta många gånger.
        Skrev han ordagrant att svarta människor är lägre stående varelser? Jag ar alltid trot att rasusm handlar om att person A och dennes färg, kultur och värderingar än person B som gar en annan färg och religion.

        Om han skrev att arbetslösa föräldrar skulle söka jobb istället för bidrag skulle det bli samma ramaskri? Ibland om man säger ifrån något som gäller svarta eller mörka människor så blir det alltid automatiskt rasistiskt.
        Damma sak gäller i vårt land där många invandrare inte vill bli en del av samhället. Om en person skriver att de bor i ett område där de inte vill lära sig svenska, svenska seder eller jobba så stämplas de direkt som mindre vetande rasister.

        DET ÄR EN MYT skriver många och berättar att det inte är så hos dem. Bara för att det funkar i en kommun så betyder det inte att det funkar i alla kommuner. Hur ska man få bukt med segregation om man inte kan prata om det negativa utan att bli påhoppad och stämplad som rasist? De största rasisterna är dem som inte låter folk få prata om det de har varit med om och säger att det är lögn?

        De största rasisterna är dem som ser rasism överallt och tolkar allt man skriver och säger som rasistiskt.

          Är du dum eller? Han skrev ju ordagrant IF BLACK LIVES WANT TO MATTER, med andra ord att de inte gör det så länge delar av dem beter sig som de gör.

          På vilket sätt skulle du säga att Bards uttalande och därmed åsikter, skiljer sig med en människa vars åsikter är rasistiska? I sin text förmedlar han bland annat att” svarta bör börja tjäna pengar istället för att förlita sig på välfärden”, att svarta bör ”sluta ljuga, komma ut ur fängelse”. I denna text framställer han svarta människor som inget annat än samhällsförstörande brottslingar. Att överhuvudtaget framställa en stor grupp människor på detta sätt enbart baserat på hudfärg, kan inte klassas som annat än rasistiskt.

          Här kan du läsa mer om definitionen av rasism:
          https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/rasism

          Så, berätta nu för mig? Varför är Bard INTE rasist?

        Anonym 00:31
        Jag skrev om man bortser från det Bard skrev.
        Vad kommer att hända i framtiden om någon skriver något som en del inte tycker är rätt? Vart ska man dra gränsen när de som tog illa upp vill att personen ska bli av med jobbet?

        Om någon tex skriver ” Nu blev jag tjockt mätt på pizzan jag åt” och jobbar på tex tv och folk tar illa upp och kräver att personen ska be om ursäkt och sedan få sparken. Vad ger det för signaler? Man får skriva vad man vill så länge inte någon tar illa upp? Någon kommer alltid att ta illa upp och har vi otur så kommer det att komma mer och mer osynliga regler på vad man inte får skriva.

        Man har börjat att censurera eller krävt att folk ska ändra det de skrev från början. Det kommer att sluta med att ingen kommer våga skriva för att det kommer att tolkas fel oavsett vad man skriver.

          Det är väl upp till företaget att bedöma huruvida man vill stå bakom eller fördöma de åsikter de anställda har. Om jättemånga blir upprörda av ”tjockt mätt” kanske man inte bör skriva eller säga det. Även om just du tycker att det är harmlöst

            Anonym 10:19
            Men är det rätt att hoppa på personen som skriver? Om man hela tiden måste be om ursäkt hela tiden så är du inte fri att skriva vad du vill.

              Jag tycker absolut att det är rätt att kritisera folk för deras åsikter. Varför skulle bards åsikt om att svarta ska rycka upp sig och jobba väga tyngre än min åsikt om att bard är en idiot? Tv4s åsikt är att bard är en belastning snarare än en tillgång för företaget och vill inte ha honom kvar. Biancas åsikt är att bard är en sån stor idiot att hon inte vill jobba med honom. Ingen åsikt kan väga tyngre än någon annans, därför måste folk få kritiseras för sina åsikter även om de inte skriver exakt allt de tänker nästa gång

              Tror du glömde ett par ”hela tiden”, borde vara:
              ”Om man hela tiden måste be om ursäkt hela tiden så är du inte hela tiden fri att skriva vad du vill hela tiden.”

      Men lägg av. Rasism handlar om att stå för förtryck som förstör och tar liv. Det går inte att jämföra med att en köttätare och vegan äter olika saker.

        ”förtryck som förstör och tar liv” är väl precis det som en vegan anser att en köttätare gör när denne äter djur? Orimligt resonemang. Det beror på perspektiv och värderingar

          Förstår hur du tänker 00:46, men då gör du ju antagandet att man likställer djurliv med människoliv vilket jag tror de flesta inte gör, därför ser jag inte att det är en relevant liknelse.

          Nej, jag är vegan och snälla. Jämför ej köttätande med rasism. Jag ser inte på köttätare på samma sätt som rasister.

          Jag vill såklart i en optimal värld att ingen ska äta kött, men jag inser att vara vegan är ett privilegium. Alla har inte råd att vara vegan. Men ALLA har råd att vara anti-rasister. Det kostar ingenting att ändra på dina sunkiga värderingar och se till allas lika värde.

            Inte råd att vara vegan? Familjens matkostnader sjönk något enormt när vi gick över till växtbaserad kost. Det är ju mycket billigare att äta kött, fisk och fågel.

              *ÄN att äta kött, fisk och fågel, ska det stå

              Ja fast utgå från en annan klass än din egen tack. Alla har inte råd att storhandla utan lever från dag till dag och då är snabbmakaroner och färdiga köttbullar billigare än all vegomat som krävs för att bli mätt.

              Dessutom: världen är större än Sverige. Det finns ställen i världen där man inte går till butiken och storhandlar till hela sin familj.

                Storhandla? Ris och bönor kostar ingenting. Kött däremot är dyrt som stryk

                  Men att du på riktigt ens argumenterar mot? Och säg det till dem som lever med ständig stress över ekonomin att de dessutom ska stressa över att äta veganskt, för om inte: då kommer de jämföras med rasister! Herregud.

                  (Som sagt: jag är vegan och skulle givetvis vara superglad om ALLA åt veganskt, men jag accepterar och förstår att inte alla har möjlighet/råd/kunskap/whatever att göra det. Däremot kommer jag aldrig acceptera eller förstå att någon är rasist. Däri ligger skillnaden och därför reagerade jag på TS korkade jämförelse).

        Anonym 00:37
        JAG SKREV OM MAN BORTSER FRÅN DET BARD SKREV. Jag skrev även att jag är nyfiken på hur det blir i framtiden. Det är alltså en ny diskussion som jag tar upp samt ett exempel på vad som kan hända i framtiden.

          Men snälla man kan ju inte bortse från hans uttalande då det var på en helt ny nivå av vidrigt. Förutom att vara fyllt med fördomar var det fullt med ren okunskap om varför det i många fall ser ut som det gör för svarta i USA. Hade han tagit ställning på ett mildare sätt hade man kanske kunnat ignorera honom, men sättet han skrev sin tweet på, fullt medveten om vad han gjorde (han påstår ju själv att han är intellektuell) så får han ta att folk kommer att ta avstånd. Samma sak med skit han skrivit om kvinnor, me-too osv, det är liksom dags att han går nu. Förstår ändå inte vad han tillför och det inga publiken vet inte ens vem han är.

          Ingen mening att ens försöka föra en diskussion här, ingen PK-person har förmågan att se bortom sin egen ståndpunkt.

            Om de visste varifrån deras pk-ideologi grundar sig i?

            Antingen är man gruvligt okunnig eller genuint ond.

            Jag tycker inte att något företag behöver befatta sig med någon eller något som de anser skada sitt varumärke. Jag tycker att det ska stå var och en fritt att avsluta en anställning eller samarbete med ett företag de inte längre vill jobba/samarbeta med.

          Jag förstår vad du menade. Jag tycker den här utvecklingen är lite läskig. Även om det Bard skrev var idiotiskt, det Paolo gjorde var fruktansvärt och bilden på matsnubben var olämplig så blir det fel enligt mig med drev som dessa. Att man förlorar jobbet ska inte ha att göra med vad folk säger på sociala medier. Det är ett kontrakt mellan en anställd och en arbetsgivare. Det finns också en risk att dreven som pågår just gör att folk inte vågar uttrycka sig.

            Det är självaste grundidén i sovjet, att inte våga uttrycka sig, för gjorde man det va konsekvenserna inte nådiga.

              Tror du Bard blir sänd till Gulag nu?

              Eller för den delen Spanien och Italien. Tycker folk alltid snöar in på kommunism när de pratar om inskränkningar i yttrandefriheten och helt glömmer hur fruktansvärt samhället blir av militärvurmande fascism.

                Högern vill gärna få bort uppmärksamheten från sin egen smutsiga historia

            Det är ingen utveckling. Såhär har det alltid varit i Sverige. Missköter du dig på din fritid så det påverkar din arbetsgivare får du sparken, om du är anställd privat. Börja jobba för staten om du vill sitta säkert.

            Både arbetsgivare och arbetstagare har rätt att avsluta en anställning. Arbetsgivaren om arbetstagaren inte längre är en tillgång och arbetstagaren om arbetsgivaren inte längre betalar tillräckligt.

        Hur många liv har den felaktiga åsikten tagit, enligt historian?

        Anonym 00:37
        Nu skrev jag ett exempel på vad som kan hända.
        Hur gör man i framtiden om två personer vill att den andra sparkas för att de inte håller med vad den andra skriver på nätet?

      Men du kan ju inte jämföra vidriga rasistiska uttalanden med om köttätare och veganer tycker olika.
      Grundliga mänskliga rättigheter ska all få ha.
      Men vad folk äter får de väl styra själva.

        Anonym 02:19
        Det var ett exempel på vad som kan hända.
        Jag skrev även om man bortser från det Bard skrev.

    Förlåt men vad är fyrans problem med att ge först Paolo och sedan bard en massa tid i rampljuset?! Ja, jättebra att de sparkar honom sent än aldrig men precis som någon skrev här innan så var det ju först efter en massa påtryckningar. Ska dessa påtryckningar verkligen behövas för att de ska inse vad som är det vettiga att göra?

      Kan ju vara så att majoriteten av tittarna tittar för att de är med. Jag har ingen aning så nu gissar jag bara.

        Huuuh?

    Älskar att Bianca visade var skåpet ska stå. Vilken power! Och TV4 hade ju tillslut inget val, de blev tvungna att sparka gubb-slemmet.

      Urbota korkat. Vill du bo i Sovjet? Tänk ett steg längre än ”jag håller inte med Bard, alltså bör han få s parken.”

        Anonym, dina lama kopplingar till Sovjet är faktiskt bara tröttsamt och totalt irrelevant.

          Du kan inget om kommunismens historia ser jag.

            Kan du något om Nazitysklands historia? Eller Francos Spanien? Mussolinis Italien? Avvikande åsikter var inte särskilt accepterade i fascistregimer

              Givetvis har jag det. Och du då? Vill du Ändå strypa åsiktsfriheten mot den bakgrunden du själv vill belysa?

        Nä, men som arbetsgivare kanske inte TV4 vill ha arbetstagare som kränker andra människor. Det är ju fritt för TV4 att anställa folk som delar samma värdegrund och värderingar och avstå andra. Avpixlat, Fria Tider och allt vad det heter kanske är mer kompatibelt med Bard.

          TV4 är i allra högsta grad medvetna om att det har begått ett brott, därmed påstår de att det inte har med hans tweet att göra.

            Men nej det har de inte. Lojalitetsplikt. Kolla upp det innan du fortsätter gagga om Sovjet.

              Du kan inte se att man skrivit in krampaktiga klausuler för att i bästa möjliga mån kunna kringgå lagen om åsiktsfrihet?

              Det heter bland annat värdegrund och lagen om hmf är också en ny lag som ska hjälpa till att strypa åsiktsfriheten. Ser du inte utvecklingen? Hur kan man missa det om man påstår sig vara påläst?

                Ah, så du är alltså för hets mot folkgrupp? Ska det vara okej att gå runt med en svastika på tröjan också?

                Men SNÄLLA. Yttrandefrihet handlar om att man får säga sina åsikter, exempelvis sin politiska ställning, utan att staten kan sätta en i FÄNGELSE. Det är ingen jävla garanti på att få behålla sitt JOBB på ett privatägt företag. Läs på lite

    Från Wiki:
    ”Bard avlade ingen examen ”
    och nu utan arbete…

    Borde han kanske skaffa sig utbildning och jobb?

      Han och Anna B får gå söka jobb kurs ihop ?

        Dubbel särskrivning. Bra jobbat ??

          Tack jag är inte så klar i huvudet pga av starka mediciner, men jag hoppas du förstod ändå vad jag menade så jag inte förstörde din kväll.

            Men du förstörde min morgon.

              Men somna om bara!

      Fick fundera på vad som menas med ”avlade ingen examen”, hur avlar man en sån? Sen föll poletten ner…

      Han gick ju på Handels i flera år, men tog aldrig examen, tror pga Army of Lovers tog fart (och på Handels blir man utskriven efter ett antal år, vet inte hur många det var på 80-talet, men man kan iaf inte återuppta studierna efter man blivit utskriven)

      Tycker nog han dragit in rätt bra miljoner utan.

        Är det en åsikt eller fakta? Tvetydig mening.

      Han klarar sig nog utmärkt ska du se. Se hur bra det går för alla kvinnor utan godkänd studentexamen för att de är underkända i basämnena.

    Bra att TV4 tog sitt förnuft till fånga, men sjukt att det skulle krävas så mycket yttre påtryckningar och hot för att det skulle förverkligas?!
    Något som också är sjukt är denna kultur på sociala medier där folk ska bli påhoppade för minsta lilla, direkt, utan att folk vet mer än 5% av vad som har hänt. Instämmer till fullo i det Bianca skrev om att allt sker inte framför kulisserna på sociala medier. Livet existerar utanför och attackerandet borde avvänta tills det att följarna fått en titt bakom ridån. Sådan onödigt negativ och destruktiv sfär som skapas genom detta beteende (imo ofc).

      TV4 har begått ett brott enligt grundlagen om yttrandefrihet, vilket de är högst medvetna om, därför vill de påstå att det inte har med hans tweet att göra.

      Det blir intressant det här vart det ska sluta. Hoppas det kommer stå TV4 dyrt.

        Håller faktiskt med. Jag tycker Bards tweet var oklart och dumt men jag står 100% bakom hans rätt att uttrycka sin (korkade) åsikt.

          Han har absolut rätt att uttrycka sin åsikt. Och Tv4 har exakt samma rätt att avskeda honom. Åsiktsfrihet betyder inte frihet från konsekvenser om du säger urbota dumma saker.

        Yttrandefrihetsgrundlagen är en lag som reglerar individens yttrandefrihet i förhållande till staten. Eftersom TV4 inte är en statlig myndighet kan de inte bryta mot den. Den grundlagsskyddade yttrandefriheten innebär inte att andra privata aktörer måste acceptera allt du säger och fortsätta ha dig anställd, samarbeta med dig, låta dig kommentera på deras plattformar, fortsätta vara din vän etc. Det är staten som inte får vidta repressalier mot någon som har använt sig av sin yttrandefrihet.

          Exakt så. Folk använder sig av termer de inte har någon kunskap om. Pinsamt.

          Fint att du förklarar yttrandefrihetsgrundlagen för alla oinsatta. Det behövs för det är uppenbart hur låg bildningsnivån är i detta kommentarsfält.
          Nu är det dock inte det som är frågan utan hur en enskild person påstår sig få en person sparkad för att hon inte vill jobba med honom. LAS funkar liksom inte så.

            Absolut och det är en fråga som inte har med yttrandefrihetsgrundlagen att göra vilket många inte verkar förstå! Jag tror personligen inte att Bard har blivit avskedad eller uppsagd enligt regleringen i LAS utan att de antingen har träffat en överenskommelse med honom eller så har de kontrakt som löper ut och sen helt enkelt inte skriver något nytt avtal med honom. Kan ju också vara att han inte är anställd utan anlitas som uppdragsgivare och fakturerar.

              Håller med han liksom alla andra har ett kontrakt via sitt bolag. Sen tror jag att han varit på väg bort från talang ett tag. Populär TV för honom är bara en side-kick.
              Därför blir det lite löjligt när Bianca försöker göra content på det och en mobb av lynchsugna bönder med högafflarna i högsta hugg rasar och försöker leka PK.

            TRoligast har han ett uppdrag och kör Soln konsult, tror knappt någon i tv är anställd.

          Att ge sparken baserat på en åsikt bryter mot lagen hur du än vrider och vänder på det.

          Däremot kan lagen om HMF kliva in och rädda TV4, vilket HMF är till för.
          Nämligen möjligheten att kringgå yttrandefrihetslagen.
          Allt beror på hur de tänker skriva sig fria här.

            Bara om du är anställd av en ”det allmänna”, dvs den offentliga sektorn!!!! Kunskapsnivån på vad yttrandefrihet faktiskt är i lagens mening är otroligt låg märker man ju! Läs första pragrafen i YGL och TF så är vi klara med den här yttrandefrihetsdiskussionen sen. Om du vill överbevisa mig får du allt ta och hänvisa till aktuell paragraf som du menar att TV4 bryter mot i grundlagen. För att ett privat bolag ska kunna ”sparka” en anställd (dvs avskeda eller säga upp på grund av personliga skäl eller arbetsbrist) krävs saklig grund enligt LAS. Om en person får ”sparken” för något denna skrivit på twitter från ett privat bolag är detta EVENTUELLT ett brott mot LAS men inte mot yttrandefrihetsgrundlagen.

            Nä, det gör det INTE.

        Nej det har de inte, företag har rätt att sparka personer som bryter mot företages policy och TV4 har nolltolerans mot rasism. Det kallas för att få sparken av personliga skäl. Dessutom var inte Bard fast anställd utan frilansare med kontrakt enbart för Talang och sådana skrivs inför varje säsong. Så det är inte svårare för fyran än att inte ge honom nytt kontrakt.

          Yes, vilket givetvis inte är bra på något sätt, bara för att man fått möjligheterna att stå över lagen om yttrandefrihet.

    Tv4 har minst sagt haft ett gäng män av tvivelaktig karaktär. Först Timell, sen Paulo och nu Bard. Snart har de en egen mediakrishanteringsgrupp som enbart städar upp efter räliga gubbar.

      Det speglar samhället i övrigt, det finns en himla massa gubbar med tvivelaktig karaktär och tv4 är en väldigt stor arbetsplats. Då finns det rent statistisk många av dem där.

        Tyvärr helt sant ?

    Nä, jag delar inte Bards åsikt men jag anser att han har rätt att tycka så, utan att behöva riskera sitt arbete. BI skyddar bara sina tillgångar. Tv4 likaså.

      Man får ju tycka och tänka precis vad man vill, men om man uttrycker sina åsikter får man också räkna med kritik och konsekvenser.

        Kritik är rimligt och önskvärt rent utav, konsekvenser? Konsekvenser är kontroll. Fria ordet måste skyddas även när det går emot mångas uppfattning, är min åsikt.

          Han är fortfarande fri att säga precis vad han vill, det är ingen som hindrar honom. Tv4 är också fria att anställa och sparka precis vilja de vill. De flesta företag har en värdegrund och policy som anställda förväntas stå bakom. och följa. Jag kan inte heller uttrycka mig hur som helst och förvänta mig att ha jobbet kvar. Det handlar inte om att inskränka det fria ordet, det handlar om varumärke, förtroende och att skydda sitt företag.

            Tv4s rätt att avskeda någon är långt mycket mer reglerat än bards rätt att uttrycka sig fritt.

            Om jag säger att jag tycker att en kollega är en ful kossa riskerar jag mitt jobb. Varför ska inte Bard riskera sitt när han pratar ner ett helt folkslag?

          Fria ordet innebär inte att man kan säga vad som helst. Då hade man väl kunnat spy ur sig vilken galla som helst på jobbet. Jag som bara arbetar för ett företag och inte är offentlig person hade säkert fått sparken om jag uttalat mig på ett liknande sätt inför våra kunder. Man kan inte vara en idiot och sen gömma sig bakom ”yttrandefrihet”?

            Jag håller inte med dig.Mam får ha idiotiska åsikter och yttra dessa i största möjliga mån. Dessutom är AB anställd för att vara sig själv, en åsiktsmaskin. Går inte att jämföra med att helt från intet börja orera inför kunder om man jobbar som säljare t.e.x

            Det var ju som privatperson Alexander Bard yttrade sig.

              Du är aldrig 100% privatperson när du är anställd privat. Du representerar företaget även på din fritid. Vill man säga vad som helst får man arbeta statligt.

            Men då kan man ju inte påstå att man har det ’fria ordet’, när det ’fria ordet’ är såpass begränsat. Använd inte ’fri’ i samma mening som man talar om och för konsekvenserna av att uttrycka sig.

            Okej. Jag tycker att Alexander Bard kan ta och avlida. Han tillför inte samhället ett skit förutom ett fult jävla nylle och äckliga åsikter.
            Vi skulle väl ha åsiktsfrihet?

          Men om du ska värna så om vår yttrandefrihet kan du ju läsa på lagen först. Det finns begränsningar i den. T.ex. är hets mot folkgrupp olagligt, och vad är Bards uttalande om inte en missaktning mot en specifikt utpekad grupp av människor?

            HMF är en relativt ny lag som är skriven att kunna kringgå yttrandefriheten.
            Helt enligt utveckling som råder…

              Jaså? När är den ifrån?

          Som jag förstår så sparkades han inte för vad han sa, utan för att Bianca inre längre vill jobba med honom. Tv4 värderade BIs medverkan mer än AB. Så kan det gå. Som gammal frihetsfrontare borde Bard dessutom vara helt ok med arbetsgivarens totala rätt att sparka och avsaknad av anställningsskydd.

        Så kan vi börja kalla sexuella trakasserier för det ”fria ordet” det med.

          Vilken långdragen jämförelse.

          Det där var onödigt.

          Exakt. Det är EXAKT samma sak.
          Komma till jobbet och bara säga exakt vad man vill helt enkelt.
          ”Tjena kexet ska vi knulla?”
          vaaaa??? Men jag sa ju bara vad jag ville… Det var bara min åsikt??

      Att tänka rätt är större …

    Alltså ?? Så jävla bra gjort av henne!!!! Hon är verkligen på en annan nivå. Vart är alla rasister från tidigare idag som tyckte hans påstående var bra? Vidriga människor. Men återigen, vilken power Bianca har alltså. Så bra.

      Tycker det är tydligt att hon vädjar till plånboken hos en viss demografi.

        Nä, det tycker jag inte alls. Hon har pengar så det räcker. Att det gynnar hennes image, javisst! Men det var inget hon direkt var tvungen att göra och något som inte direkt är lätt att ta ställning till om man är så offentlig som hon är. Självklart kommer vissa nazister och rasister att skicka en massa hat till henne för det här nu. Hon kommer få ta en massa skit för att hon fick någon ”sparkad”. Så nog kostar det henne. Det jag hyllar är att hon trots att vågade ta så stark ställning, särskilt när det gäller ett så vidrigt ämne som bard uttalat sig i utan att ha en minsta aning om vad han pratar om.

          Struntprat. Hon kommer tjäna massor på denna uppvisning och det vet hon. Herregud, man kan ju inte lägga sig mer i den svenska mittfåran än så. Alla vet att svenskar belönar angiverier, avståndstagande och politiskt signalerande.

            Skönt att veta att ”den svenska mittfåran” representerar att stå upp mot rasism

              Den svenska ”Anti-rasismen” är lukrativ och sammanfaller helt med rådande politik, lustigt nog. I andra länder kan konservativa och högertankar samexistera med antirasistiska idéer. Eftersom de i grunden inte motsätter varandra. Bara i Sverige har en så viktig fråga unikt kopplats till sossar m anhang .

          Som konsekvent nyliberal borde Bard gå ut och försvara Tv4s rätt att sparka.

            Vad jag vet har han inte kritiserat TV4 utan Liberalerna.

      *Var

    lägg ner talang, känns passé!

    Så bra att de sparkade honom. Sedan kan jag tycka att på stört så sparkades Paolo vilket var helt rätt. Men Alexander Baard har uttryckt sig jävligt korkat och visat sin ståndpunkt många gånger utan att Tv4 gjort något. GÖTT ändå. Bra Bianca och alla stora influensers som tog upp detta.

      Sverige blir allt mer likt Nordkorea.

        Tycker du? Utveckla gärna, det känns som att du vet något inte vi vet. Om både Nordkorea och Sverige.

          Ja, jag lever gärna i det svenska Nordkorea om det innebär att rasistiska åsikter inte tolereras i det offentliga rummet.

            Det tror jag säkert.

        Ja, det blir mer och mer tydligt.

          För några av oss…

            Hoppas foliehattarna inte sitter för tight

        Nej,

        Nu är ju Nordkorea stängt för besökare så svårt att veta exakt hur de har det men du är välkommen att yppa dina åsikter, staten förhindrar inte det. Däremot ger handlingar konsekvenser på andra plan men aldrig från staten.
        Kolla på avsnitten av mörk turism från Turkmenistan och Myanmar och jämför gärna med Sverige.

      Bevisar bara en sak, allt handlar om pengar. Hade folk inte agerat så starkt mot Paulo hade inte Ica och Coop kickat hans produkter, man hade helt enkelt inte brytt sig. Hade TV4 inte vetat att en stor publik hade rykt ifall Bianca skulle lämna talang hade de aldrig gett bard sparken heller. Därför är det så underbart med folk som har mycket makt och gör något med sin makt. Tycker Bianca här har bevisat vilken enorm makt hon har i media-Sverige. Coolt att en ung tjej kan styra gubbjävlarna på TV4 så? det vad fan på tiden.

    Han sa väl egentligen inget som inte Obama sa i början av BLM.

      Snälla låt oss säga samma sak om kvinnor. Kvinnor kommer att ha betydelse när de slutar klaga under sina mensperioder, blir ingenjörer och chefer, pluggar till högavlönade yrken, slutar vara golddiggers och slutar bry sig om väskor, hår och skor. FÖRST DÅ kommer kvinnor att ha betydelse. Tills dess får de leva med att de är lägre stående.

      Byt ut till homosexuella, asiatiska, handikappade eller vilken annan förtryckt grupp som helst så kommer du fatta att problemet inte löses genom individualism utan genom en förändring av strukturer. Jag hatar struktur-snacket men det är så uppenbart i vissa frågor att man inte kan vända bort blicken från det.

      Vad jag personligen tycker är kul är att BLM i Seattle vill ha en egen zon med gränser och bara deras folk är välkomna där. OCH de vill ha rätten att bära vapen medan deras borgmästare ler och helt missar hyckleriet hon för.

        Och flera universitet vill införa kvinnozoner där män inte är välkomna.

          Men säger man att man vill ha vita zoner så blir det ett jävla liv…

            Har inte t ex universitet varit vita zoner jävligt länge?

              Nej. De har de inte. Skulle bli ett jävla liv här om universitet gick emot den lagen över icke-diskriminering. Svarta är ju bara 13%procent av befolkningen, så man ser helt enkelt inte stora grupper av svarta, på många ställen i USA. Det betyder inte diskriminering.

    Äntligen en person med makt som använder den på riktigt. Är nästan lite förvånad över hennes move, det var riktigt modigt av henne och visar bara på hur mycket makt hon har. blodinbella vill nog kliva ur sitt skinn just nu. Kul att Bianca kan styra de medelålders gubbarna på TV4 också. ✌️?? Hatar ordet power men känner att det är ganska så rätt nu

    Fan vad bra hon är!!!!!

    Hon är den ENDA influencern jag kan ta seriöst och som förtjänar varenda krona hon har. FORTSÄTT SÅ BIANCA!!!!! Snälla!!!

      Har du sett Bianca umgås med en enda färgad person??

        Möjligen städhjälpen.

          Och vad kan det bero på? Att det kanske är en stor del icke-vita som är städare och andra låginkomstyrken?

          Det kan ju ha att göra med att personer som inte har privilegier har svårare att ta sig ur den sociala status man föds in. Du har betydligt svårare att klara skolan redan som ung när du är icke-vit eller är uppvuxen i ett låhinkomsområde.. de har har i större grad mindre resurser vilket gör att betygen blir sämre… vilket leder till svårare gymnasiekompetens och svårt att läsa vidare. Vilket leder till låginkomsjobb. Jag hade aldrig haft den inkomst idag som icke vit om jag inte hade varit uppvuxen i en medelklassfamilj. Så att Bianca inte träffar icke-vita speciellt ofta säger väl sig självt. Och hur många icke vita bor på Östermalm? Det är antingen folk som lyckats jobba upp sig med mycket tur, gift in sig eller är politiker.

          Och så finns det för undantag men det är så det ser ut generellt,

        Ja!

      Du är ironisk nu va, 01.49? Annars tycker jag på riktigt synd om dig.

    Tänker bara på hur sjukt det hade varit om bard fick sitta kvar och lagaylia var tvungen att gå då det nog hade varit för jobbigt för henne att sitta där med ett svin som inte mött några konsekvenser efter sitt vidriga uttalande. Är nog så det hade varit om Bianca inte tagit såpass stark ställning. Så bra jobbat som fan.

      Bra att Bard fick sluta. TV 4 är sen på pucken tycker jag. Kungarna Bard, Timell föll först när protesterna blev för ljudliga efter flera år.
      Ingen kan ta från Bianca det hon gjort och stått upp för.
      Måste finnas bra ersättare för Bard att finna och funderar även vad Lagaila tillför till programmet? Kanske bara jag som inte förstår det?

    Blondinbella, är skit! Här har du makt. Och det kom utan lögner ?

      Ät.

      Hahaha, tror inte Isabella eller för den delen någon annan, vill vara som Bianca.

    Jaha. Bäst att bete sig PK och ha PK åsikter. Annars förlorar man sitt levebröd.
    Vad är PK imorgon?

      Gäller att slicka på fingret och hålla i luften varje morgon.

      Bäst att inte utrycka sig rasistiskt, ja. Har du problem med det? Det är inget konstigare än att inte tugga tuggummi när man sitter i kassan på Ica. Man beter sig när man är företagets ansikte utåt, därutöver har företag all rätt (enligt klassisk liberalism) att avyttra vem de vill, när de vill. Du ska inte tro att Bard är någon som värnar för Las och arbetstagarens rätt. Det är fint att du vurmar för Bard men Bard själv borde vara mer än ok med kanalens hantering av honom.

      Du själv uttrycker dig ju pk när du byter ut orden antirasistisk mot pk. Stå för att du är rasist istället för att kalla dig politiskt inkorrekt.

    Men alltså Bard måste ju veta hur hela pk sverige skulle reagera efter ett sånt uttalande? Han har ju varit i blåsväder förut och vet exakt vad man ”får” och inte får säga..

      Han har nog full koll på det, antar jag. Det är ändå ’bra’ att sådant här händer, det synliggör att yttrandefriheten inte har någon betydelse i praktiken och hur lätt det är att kringgå den.

        Du vet inte vad yttrandefrihet är.

        Det är väldigt pinsamt och talar om din okunskap gällande yttrandefrihet när du uttalar dig som du gör. Yttrandefrihet reglerar individens rätt att utrycka sig i förhållande till staten, inte privata aktörer. Men visst, det vore för mycket begärt att du slår upp en svensk lagbok och läser på lite.

    Undrar hur världen sett ut om alla sagt till sin arbetsgivare att ”jag säger minsann upp mig om ni inte sparkar Pelle då Pelle och jag inte delar samma åsikter här i livet..”
    Skrämmande! Man drar allt till det yttersta.
    Alla liv räknas men om du har en åsikt som inte är PK så räknas du inte.

    Man har väl alla år vetat vad Bard har haft för åsikter. Inte PK korrekta alla gånger. Ingen nyhet precis.
    Och att Bianca skulle haft inflytande på hans sparkande tror jag inte ett dugg på.

    Enligt yttrandefrihetsgrundlagen bör och skall en åsikt skyddas av den och man har enligt den rätt att uttrycka vad man vill.
    Alexander Bard Kan tillämpa grundlagen och driva frågan vidare – och få rätt.
    Men det beror ju också på hur långt ner i träsket det här landet är, vilket i sin tur kommer visa sig isf.

    Alexander Bard är i det här fallet rätt person att ta striden på flera sätt.
    Vad man än tycker om en annans åsikt och uttalanden så är jag för rätten att uttrycka sig.
    Yttrandefrihetsgrundlagen är något vi bör värna om och aldrig se mellan fingrarna oavsett vad.

      Detta handlar inte om yttrandefrihet! Han är fri att yttra sig, _däremot_ så måste han såklart kunna ta konsekvenserna av att ha yttrat sina åsikter! Det är ingen mänsklig rättighet att sitta I TV på bästa sändningstid.

        TV4 skall givetvis förhålla sig till lagen.

          Såklart de ska – och det har de också.
          Jag tror att du har missuppfattat vad grundlagen om yttrandefrihet innebär.

            Absolut inte.

              Jo. Men folk har varit snälla nog att vid flera tillfällen förklara för dig vad den lagen faktiskt innebär här i kommentarsfältet, sen är det ju upp till dig att faktiskt ta till dig den kunskapen

                Jag tar givetvis inte till mig kommunistiska omskrivningar att förbise en grundlagsstiftande rättighet vilket åsiktsfriheten faktiskt är.

                Att det har tillkommit policys och nya lagar som inskränker på yttrandefriheten är jag högst medveten om och det oroar mig i allra högsta grad.
                Hur långt är ni beredda att gå för att tvinga folk att tänka rätt och hålla käft?

      Det handlar om att du ska skyddas från hämd från staten om du uttrycker din åsikt. Företag har fortfarande rätt att uttrycka sin åsikt och låta bli att ge dig uppdrag.
      Yttrandefrihet innebär inte att du aldrig får konsekvenser av dina åsikter.

        När man kickar någon baserat på en åsikt har man brutit mot grundlagen om yttrandefrihet.

          Nej.

          Nej det har man inte.

      Det är ju inte så att han fick sparken gratis. Han fick nog en rejäl summa. Det är även därför han är så lugn om det i media ”vi skiljs som vänner”.

    Det är just såhär influencers borde använda sin makt!

      De skall liksom alla andra förhålla sig till grundlagen om yttrandefrihet. En influenser, företag eller något annat skall och bör inte stå över lagen.

        Men vad yrar du om? Du har misstolkat lagen helt.

          Haha jag? Du har inte läst på, gör det först och kom tillbaka sedan?

            I rest my case…

            Du har troligtvis missuppfattat vad ” det allmänna” syftar till. Det är varken tv4 eller Bianca Ingrosso.

        Det gör de inte heller. YGL reglerar det allmänna. Den är därmed inte tillämplig vare sig på TV4 eller något annat företag eller någon influencer.

    Det är ju inte bara Bianca som gjorde att det beslutet togs. Tänkvärt på Instagram fixade ju en namninsamling där det skrevs på otroligt stor mängd namn i protest mot bard!

    Han borde ha gjort alla alla Hollywood skådespelare och spelat in en film där de ber om ursäkt för sin rasism ?

    https://youtu.be/YdsmxzaHtSQ

    Så bra! Det Bard uttryckte var inte nån jäkla yttrandefrihet, det var rasism. Att svarta liv bara ”matter” om de gör som han vill… Lät som det var ok att bli mördad av en polis annars, han är sjuk i huvet.

      Jo det är yttrandefrihet att uttala exakt vad man vill, vad man än tycker om åsikten. Det skall och bör inte bli en konsekvens av det. Enligt den grundlagsstiftande lagen om yttrandefrihet är det ett brott mot den att ge en konsekvens baserat på en åsikt.
      Hmf-lagen inskränker på grundlagen om yttrandefrihet och vi är på mycket god väg, för att inte säga att det är långt framskridet att vi inte har yttrandefriheten kvar, så som grundlagen ville göra gällande, då den skrevs.

        Anonym. Är du emot förtal också? Det är ju också ett ”brott” mot yttrandefriheten?

          Absolut, framför allt när media och stora plattformar sysslar med det. Jag är emot sådant som skadar en person på individnivå inför den stora massan.

          Är helt klart emot folkdomstolar öht.

            Men vänta nu? Gäller inte yttrandefriheten plötsligt? Får man eller får man inte säga vad man vill om vem man vill?

        Men som nån skrev, t.ex. sexuella trakasserier kan också vara åsikter vilket verkligen är fel ute år 2020.
        Räkna då med konsekvenser som att kollegor inte vill jobba med dig, att ledningen inte vill att du ska ha något att göra med företaget. Helt rätt.

          Va?

    Ser att många åberopar åsiktsfrihet som privatperson och att man ska få säga vad man vill. Då får man också vara beredd på att arbetsmarknaden åt andra hållet också är fri och att företag och arbetsgivare väljer de anställda som står bakom företagets värdegrund och policy.

      Att ge en konsekvens baserat på en åsikt är ett brott mot grundlagen, hur ni än försöker få det till ngt annat.

      Vill ni göra skillnad skall ni givetvis fortsätta att rösta på kommunistpartier, vi är på mycket god väg nu.
      Tyvärr.

        Men nej, inte för privata företag eller privatpersoner. Lagen skyddar var och en gentemot det allmänna. Det allmänna är stat, myndighet, offentliga organ. Dvs inte Bianca Ingrosso.

        Men lol, argumentera på riktigt utan att dra kommunistkortet. Skärp dig.

          Blir det för känsligt för dig?

      Yttrandefrihet menade jag…

    Varför går folk på henne när det inte är hon som uttalat sig om saken?
    Kommer aldrig förstå mig på den typen av människor…

      Av samma anledning som dom hyllar henne för att dom tror att hon har fixat hans uppsägning. Samma smartingar liksom.

        Herregud.. jag säger då det, vissa människor…

    Sparkad eller inte, polariseringen är ändå ett faktum i Sverige. Om något spär detta bara på det. Hans kommentar måste ses i sin kontext. Alla skriver inte under på idéen att alla mörkhyade automatiskt har sämre förutsättningar i Sverige. Det går att förstå vad Bard menar i den kontexten. Tyvärr var det inget han utvecklade i sin tweet.

    Ja fast det handlar ju inte bara om hennes påtryckningar, att han skulle få sparken fattade han ju själv i samma sekund han postade tweeten. Det där är ju en fullt medveten handling från hans sida, inget ”oops! åhnej vad tv4 är dumma!”. Man vet aldrig hur mycket spel för galleriet saker och ting är eller vad media matas med. Ge och ta, thats how the game works 🙂

    glöm inte BLM-swedens halvt hotfulla kommentar på hennes insta några timmar innan hon la upp sina stories. bianca har gett dom sitt stöd tidigare i veckan, säkert donerat också, och så indirekt hotar dom henne att ta avstånd från bard, ”annars”… vafan???

      ”Vi väntar på att du också kräver av tv4 att Bard sparkas eller att du själv säger upp dig från talang för det är inte som att du behöver dom pengarna direkt”…. så skrev dom. helt sjukt!

        Men vadå ”så skrev dem”. Det var knappast blms officiella ledning som skrev det. Hatar när enstaka personer används för att representera en hel rörelse, när varken personen eller rörelsen har utgett sig för att göra det.

          det är deras svenska officiella, vad vill du? https://instagram.com/blacklivesmattersweden

            Vem har gjort den officiell? De själva som startat sidan och valt namnet?

            Aha, nu fattar jag att du menar kontot blm-sweden, inte rörelsen blm i Sverige. Sorry.

    2 down, how many to go, tv4?
    Älskar att hela världen kokar över mot orättvisor och rasism/misogyni etc.
    Äntligen! Pandemiår 2020 kan komma att bli ett förändringens år. Till det bättre!

    Nu ska vi bara komma till bukt med naturförstöringen med!

    Hej Camilla, Jag skulle vilja se en statistik på ålder på dina läsare. Bruset av unga och deras vilja hur de vill se världen stämmer inte överens med hur den bör se ut för att kunna överleva. Man kan inte skydda tummrullare och kriminella i all evighet, till slut tar det stopp. Vem skall försörja er då? Tummrullare och kriminella så ni kan springa runt och socialisera, dricka vin och sitta i solen hela dagarna och däremellan det visa upp röven på Instagram och astagga det med #sommarlov? Känns som om unga får en väldigt vinklad bild från sociala medier i dagens läge där det inte finns en uns om hur verkliga livet ser ut utan romantiseras så in i helvete och vinklas för det är ´´inne´´ och för att kunna sälja ännu lite kosmetika och tjäna ännu mer pengar som ¨dammsugarförsäljare¨. Ja, och till er alla ungdomar, er framtid ser helt klart lovande ut!

      Hej,
      Jag tog fram den procentuella uppdelningen sedan årets början och fram till nu och den ser ut så här:
      25-34 (36,16 %)
      35-44 (16,08 %)
      55-64 (13,75 %)
      45-54 (13,02 %)
      65+ (11,41 %)
      18-24 (9,58 %)

        Hur vet man hur gamla läsarna är? Var hämtas den informationen liksom?

          Google Analytics.
          Sådant måste kunna redovisas, om man exempelvis ska få göra reklam för alkohol etc.

          Undrar också.

        Wow. Mycket äldre än vad jag trodde ?
        Tragiskt med tanke på okunskapen som flödar

    Varför måste alla blanda in yttrandefrihet i detta? Det är inte en åsikt det är grovt kränkande generaliserande om svarta människor.

    Ja du har rätt till åsikter, till exempel kan man vara för minskad invandring eller hårdare gränskontroller fler utvisningar etc. Men när man säger saker som ”alla araber är äckliga” eller som i detta fallet ”alla svarta är lata och får skylla sig själva” är det rasism.

    Huuuur kan detta vara så svårt att förstå för vissa?

    Samt hur kan ni sitta och spy ur er dessa åsikter och sen bli förnärmade när nån påpekar att det är rasistiskt? Om ni ska vara rasister kan ni väl i alla fall stå för det?

      Fast jag tror många inte tror det är det. Hans uttalande saknar kontext, det är ju inte ens klart vad han menar.

    Jag har hatat tv4 sedan de stängde av Tone Bekkestad (och förutom sport sänder de ingenting bra heller) men känns bra att de tog ställning här.

    Är inte heller något TV4-fan och garanterat har kanalen inte stängt av Bard beroende på en moralisk resning utan motstycke. Man har resonerat med Bard, helt enkelt, vilket ju också har stått tydligt i flera artiklar och så har man förmodligen gett honom ett gyllene handslag. Det skulle vara alltför dålig reklam för TV4 att ha kvar Bard men å andra sidan har han säkert ett kontrakt som gör att han fått bra betalt för att försvinna. Slutet gott, allting gott – alla är glada nöjda.

    Det har ju varit tyst om Bard länge. Inte ens hans kreationer har skapat några större rubriker.
    Därmed har han inte tillfört TV4 något av värde på ett bra tag så det var väl logiskt att göra sig av med honom nu. Det är dags att satsa på något nytt istället, vi kan alla gamle Bard och han bjuder inte på några överraskningar utan motsvarar bara våra förväntningar vilket ju är j-gt mainstream.

    Jag är inget större fan av Bibbz. Men nu åker hatten av! Respekt! Äntligen för hon nåt vettigt!

    Jag tycker att tillvägagångsättet är genialiskt – all publicitet är bra publicitet.
    Herr Bard skiter nog högaktningsfullt i både tv4 och alla upprörda snöflingor, han ska ju göra kaos i höst!

    Fast nu får du det att låta som att Bianca var den som först reagerade och att hennes handlingar var det som fick honom sparkad. Det bidrog säkert mycket men det var tusentals ”vanliga” människor som högljutt protesterade, bland annat med en namninsamling med över 30 000 underskrifter. Massvis med människor mejlade och kontaktade också personligen TV4 och bad att han skulle bli sparkad. Bianca var absolut inte först och inte heller ensam i att fälla Bard.

      Hon var definitivt inte ensam.

      Men hon var en stor vikt i vågskålen, tillsammans med de icke vita fotbollsspelarna och andra inflytelserika personer.

      Det är rätt illa när en av Sveriges största influenser, landslagsspelare mfl inte kommer ta en av Sveriges största kanaler med tång. De hade inte haft något annat val än att backa. Bard var inte värt det. Så mycket pengar hade blivit förlorade om de inte hade sparkat honom. Jag tror det hade kunnat gå så långt att de hade kunnat förlora andra viktigare kontrakt till högstbjudande. Det är bara tråkigt att man måste vara stor och framgångsrik för att ha en röst i samhället.

    Tråkigt att svarta människor här i Sverige vill tysta vita.

      Tråkigt att vita i Sverige diskriminerar minoritet och alltid gjort. Samer, Romer, Valloner… människor som är vita men inte platsar in i den svenska vita mallen.

      BLM gäller inte bara svarta, men svarta får ta mest skit, det gäller alla grupper som systematiskt och strukturellt diskrimineras och diskriminerats under alla tider… vi borde kommit längre 2020. Men det kanske är smärtsamt att få höra att man är rasist och det ska vara obekvämt, för då kanske man fattar att det man uttrycker sig och säger mot en annan medmänniska.

      Men vita kanske är högre stående än andra människor? Eller vad är poängen med din kommentar? Att icke vita inte ska få uttrycka sin yttrandefrihet som rör att inte bli mördade för att de inte kan ändra något man fötts med?

        Shit vad dum i huvudet du är. Att förskjuta förtryck är aldrig okej. Eller hata på vita pga hudfärg.

      TRÅKIGT att människor SKA DELAS IN I SVART/VITT WHATEVER.
      ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA, frågor på det?!??!?!?!??!?!?

    Men tror ni verkligen det var pga Bianca som de avskedade Bard? De fattade beslutet först efter att de brittiska rättighetsinnehavarna krävde att TV4 skulle lyfta Bard ur rutan annars riskerade kanalen att förlora sin licens.

      Ja, en bra intervju och inte en enda pudel tittade fram.

      Mycket bra!

      Ja om man vill plocka fram skämskudden. Om han är så tät och inte behöver pengarna från TV4, varför bor han då i en hyresrätt i Stockholm kan man ju undra. Som när någon gör slut med en. ”Jag hade tänkt göra slut i alla fall”… Garvar ihjäl mig.

    Hur kan den där otroligt kvinnofientliga, rasistiska, sjuka, fula gubben ha fått jobba kvar där så länge som han gjorde?

      Lugna ner dig. Du framstår som rabies. Vi skrattar åt dig.

        Vilka vi? Har du fler personligheter?

    Och idag kallar Bard henne för hora….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.