Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

704 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Folk som snapar när de kör bil och filmar vägen.. vad är meningen ? Alltså fattar inte vad är det dom vill att man ska se?

      Att dom är så fruktansvärt coola såklart!

      En jag känner filmade då han test kör en Tesla som han inte ens tänkte köpa. Bara för att visa att han kör en Tesla och skulle skryta om det ? tänk om något skulle ha hänt när han filmade. Hur skulle han ha förklarat det?

    Hola!

      Balola!

        Titta unner kjola, å va fanns det där? Bysse och gevär

          En naken militär, med snopp o gevär!

    Ni som jobbar på förskola – hur går det med att skicka hem barnen? Har ni föräldrar som käftar emot? Vad brukar deras ursäkter vara?

      Oh ja, många som käftar emot. Just nu är pollen en stor ursäkt

        Så barnen har inte haft pollen innan men plötsligt detta år menar du? Eftersom du säger att det är en ursäkt.

          Så du tror att hon menar att föräldrarna säger ” nej men kalle har ju pollen, jag vill inte ha hem han nu” ? jag tar det som att föräldrarna säger att DOM har pollen som ursäkt för att inte kunna hämta barnen direkt.

            Hehe, tror snarare att barnens förkylningssymtom är pollen = behöver inte vara hemma (anser föräldrarna). Men antar det är svårt att verkligen fastslå varför barnet snorar eftersom förkylning, Corona och pollenallergi alla tre har snuvid/rinnig näsa som symtom.

            Allergin kommer nån gång. Från ett år till ett annat. ????

            Nej, föräldrarna ursäktar barnens symptom med pollen. Så de inte ska skickas hem. Ditt första exempel var korrekt.

              Haha, ja nu föll polletten ner ?.

      ”hen nös ju bara en gång”
      EH nä, det var två gånger och det kom tre deciliter snor ur barnets näsa båda gångerna ?

      Vi har att barnet har fölkylningsastma. Man har ENDAST symptom på förkylningsastma om man har en infektion i kroppen!

      Aldrig haft så friska barn som sen Corona bröt ut. Så pedagogerna verkar himla flitiga med att skicka hem sjuka barn på vår förskola iaf :p

      Men fattar att de är tröttsamt för de som vabbat med ett lite snorigt barn i 8 veckor. Mina sympatier!

        Ökad handtvätt spelar in också! Hoppas det hänger i även efter pandemin.

          Eller hur?! Blev väldigt tydligt hur det hänger ihop när man i slutet av mars/början av april meddelade att årets vinterkräksjukeepidemi upphört 7 veckor tidigare än normalt. Tvätta händerna!

        Min yngsta är en sån som blivit hemskickad varje vecka sen april. En period snorade han bara på förskolan men aldrig hemma. Nu är han snorig igen (inte bara på förskolan) så det är bara att stanna hemma. Stora däremot har aldrig varit så frisk, men mår ju såklart jättedåligt av att inte få gå på förskolan.

        Alltid tänkt ”VARFÖR skulle man lämna ett sjukt barn på fsk???”. Sen blev min 1,5åring förkyld. Vi var hemma, såklart. Han var dundersjuk i 3-4 dagar, sen blev han bättre bortsett från pyttejävlalite snor i näsborren som inte gav med sig (sådär som 1,5 åringar har typ okt-april i vanliga fall). Och det försvann fan aldrig. Efter 2 veckor hemma med en svinpigg unge och ”vobba” och ligga så jävulskt efter på jobbet gjorde jag ett försök att lämna på fsk och pratade med personalen som sa ”nej, nolltolerans mot allt snor” och sen skammen när man lunkade hem igen….

        Men självklart blir man aldrig arg eller irriterad på personalen. Dock jävulskt irriterad på Corona ?

      Är vikarie på förskola och ja gud, har allt från barn som kräks på förskolan som föräldrarna ändå blir sura och försöker slippa undan att hämta. Sen nu med Corona är det hela tiden super snoriga barn vi får skicka hem där föräldrarna också sätter sig på tvären. Vi har noll tolerans mot all typ av Corona symtom/ snuva så spelar ingen roll om det nu skulle va pollen för det går ju inte att veta säkert.

      Föräldrar har på riktigt kommit med sjuka barn till förskolan där jag fått skicka hem redan i hallen. Som andra sagt är pollen en stor ursäkt nu. Men även många som är förstående såklart och hämtar snabbt.

        Men gud alltså, vad är det för fel på folk? Är detta ofta samma klick av föräldrar som lämnar sjuka barn eller är det fördelat över alla?

    Någon som jobbar med fastighetsförvaltning eller som entreprenadingenjör? ??

      Jobbar som fastighetsskötare och sitter med samt jobbar nära förvaltarna. Någon fråga jag kanske kan svara på? 🙂

        Ja hur löser man enklast ett stopp i diskhon?

          Google is your friend!

          I min diskho behöver man en insexnyckel. Skruvar ur silen uppifrån och får då loss anslutande rör under. Pilla ur allt härligt goijs, skruva tillbaks i omvänd ordning.
          Är dock ingen tekniker eller fastighetsskötare, bara husägare?

        Vill typ bara veta allt om hur en vanlig arbetsdag ser ut ?

        Vill typ bara veta allt om hur en vanlig arbetsdag ser ut ?

      Förvaltare här!??‍♀️

      Btw, du måste ju byta nick 😉 Vi kan inte vara 2 st A:n här ?

        Hej! Här är en till A! ?

        Okej jag ändrar till A-P då ?
        Jag ska börja plugga nu i höst, är så sjukt velig vilken utbildning jag ska hoppa på! Kan du snääällla beskriva en vanlig arbetsdag? ? Lutar mer åt ekonomisk förvaltare för är inte särskilt intresserad av drift och teknik ? Men tycker det är väldigt roligt med renovering och entreprenad och vill inte ha en renodlad kontorstjänst ☺️

          Hej.
          Jobbat som entreprenadingenjör tidigare.
          Oavsett om du pluggar yh, 2-årig, byggingenjör eller civilingenjör kommer du troligtvis börja med att gå som arbetsledare 1-2 år. Det är mycket att lära sig för att förstå byggprocessen.

            Hej PL!
            Jag har gått bygg på gymnasiet och sen jobbat som snickare i 4år, så har ganska bra koll på byggprocessen, eller tror du jag kommer behöva jobba som arbetsledare ändå?Entreprenadingenjör tror jag skulle passa mig som handen i handsken men tvekar för det känns som att det finns betydligt sämre med jobbmöjligheter som entreprenadingenjör än som fastighetsförvaltare i min mellanstora stad.
            Har du lust att berätta lite om yrket? ?? Har googlat som hejsan men det är fascinerande vad lite det finns att läsa om just entreprenadingenjör. Har hittat lite jobbannonser som beskriver det ganska bra men hade vart roligt att höra från någon som faktiskt jobbar som det!

              Ska gå yh förövrigt

              Nej då har du rätt bra koll på processen just nu.
              Då kanske du kan börja som biträdande för att lära dig just det aktuella företagets system samt juridiken osv.
              På mitt företag ska entreprenadingenjören ha bra koll på kalkylen. Upprätta betalplaner samt stämma av dessa med UE varje månad. Är första fakturagranskare, och fakturerar kund. Deltar i prognosarbetet. I mindre entreprenaden hanterar man kma-arbetet. Samt hanterar en del administration i projektet.

              Antar att det ser lite olika ut beroende på företag och storlek på entreprenaden.

                Tusen tack för svar, det är väldigt hjälpsamt! ??
                Min sista fråga, tror du det är en bra utbildning att ha i grunden? Jag tycker att den känns hyfsat bred och jag tänker mig att man blir ganska attraktiv inom hela byggbranchen – både med min praktiska erfarenheter och sen med en entreprenadingenjörs utbildning? Vill alltså ha en plan B ifall det blir som jag befarar att det är dåligt med jobb och jag behöver söka mig till något annat.
                Det verkar vara bra kurser (lite ekonomi, juridik, upphandling/inköp, ledarskap, konstruktion mm)
                De flesta yh-utbildningar är 2åriga och jag tänker att jag lika gärna kan utbilda mig så brett som möjligt och sikta högt, även om det inte skulle bli så. Hoppas du förstår hur jag tänker.

                  Lite spretigt skrivet inser jag nu. Jag undrar rent krasst om du tror att man har en möjlighet att få ett jobb som fastighetsförvaltare, eller tex proffsäljare med den utbildningen.

                    Hej A-P,
                    En annan entreprenadingenjör här som precis pluggat klart via YH-utbildning.
                    Jag skulle säga att utbildningen fokuserar ganska lite på den tekniska biten gällande bygg/anläggning och mer fokus på ekonomi/juridik/inköp. Vi har självklart gått igenom ritningslära/byggmaterial osv men de kurserna är väldigt basic. Upplever att erfarenhet av den tekniska biten enbart är en bonus då många av de entreprenadingenjörerna jag träffat inte har någon alls.

                    Efterfrågan på entreprenadingenjörer är rätt stor (bor och arbetar i Stockholm på ett av de största byggföretagen) och det finns bra möjligheter att ta sig vidare i karriären, antingen vidare inom byggsektorn men även inom projektledning/ekonomi i andra branscher. På de stora företagen/projekten jobbar man oftast med ekonomi/tidplanering men på mindre projekt eller bolag är det precis som PL säger att man ofta får sköta KMA också. Har du tidigare erfarenhet och en bred utbildning på detta tror jag du skulle vara väldigt attraktiv för arbetsgivarna, lägg på en kurs efteråt med sälj/ledarskap om du vill ha möjlighet att kvala in som proffssäljare?

                    Lycka till!

                      Tack snälla ????

                    Absolut tror jag det.
                    Jag jobbar i Stockholm och mina kollegor är allt från hantverkare som klivit upp ett steg, en del har pluggat på nacakdemin och andra på dig olika högskolor-/universitetsutbildningar.

                    Och kom ihåg att byggbranchen är väldigt konjunkturkänsligt, och ont om jobb idag, så kommer det se helt annorlunda ut om 1-3år.

                      Byggs inte jättemycket i min stad och de stora företagen är ofta i andra närliggande städer och man strävar ju inte efter att få ett jobb där man får pendla mycket, så det är därför jag är så mån om att få en utbildning där jag inte blir låst. Har ju själv jobbat på 2st byggföretag här och känner till många andra väl – och det finns inte några entreprenadingenjörer anställda där om man säger så ? I regel är det ägaren som agerar platschef och allt där till och ev en arbetsledare typ ?
                      Tack för engagemanget, så himla skönt att få någon att ventilera lite med. Mitt huvud sprängs av att jag velar så ?

          Haha, hej A-P 🙂

          Oj… inte en dag är den andra lik och när man jobbar med förvaltning så kan man förvänta sig rejäla överraskningar och oförutsedda händelser som sabbar hela din planering (tänk vattenläckor). Men jag älskar mitt jobb!

          Tänk på att rollen som förvaltare skiljer sig åt från bolag till bolag. I vissa företag ansvarar du både för den ekonomiska och tekniska förvaltningen. I andra har du i princip endast uthyrningsansvar.
          Men jag kan beskriva vad jag/vi gör:

          -planerar/projekterar/handlar upp inre underhåll/totalrenoveringar/större projekt såsom relining/fasadrenovering
          -utför besiktningar
          -hyr ut bostäder och lokaler
          – håller i all kontakt med samtliga hyresgäster (varning! Bostadshyresgäster är, ursäkta språket, idioter ?)
          -ser över avtal med leverantörer (hissar/städning/SBA/elavtal/fastighetsskötsel/sophämtning mm), följer upp arbetet och handlar upp nya avtal
          -arbetar med energioptimering såsom att se till att installation av exempelvis egain genomförs i hela beståndet. Utvärderar resultatet och tar till lämpliga åtgärder
          -ansvarar för att allt flyter på vid arbete med exempelvis renovering av bostadshus. Löpande information, ser till att hyresgäster är tillgängliga osv.
          -hanterar hyresjuridiska frågor. Det kan bli tvister som tas till hyresnämnden

          Oj… kan inte komma på mer… fastän jag vet att arbetet är betydligt mer omfattande än såhär 🙂 Men det är spretigt och det är tidvis stressigt. Men så roligt!

    Finns det några poliser här? Vad tycker ni om polisen som knäböjde under BLM demonstrationen? Stämmer det att hon gjorde det bara för att lugna ner alla eller står hon bakom det?

      Har en bekant som jobbar som polis som tyckte de va väldigt fel då poliser ska va politiskt neutrala i sitt jobb

        Jag gillade inte heller hon gick ned på knä. Passar inte att en polis gör det i tjänsten.

        Vet inte om det är politik att stå för människors lika värde, iofs.

          Tror du att blm står för alla likas värde? Kolla in n
          Blm Instagram Sverige där de hänger ut en vit tant som frågar nga killar om man får Elda där. Se vad de kallar henne i kommentarerna också

          https://www.instagram.com/p/CBdKLy_DWDi/?igshid=134vwclr1fiut

          Detta kan lika gärna vara du som pratar med en poc

            Men de representerar inte hela rörelsen?! Det är ungdomar som har skapat den profilen så man kan inte förlita sig på den.

            BLM står för allas lika värde. Svarta liv ska vara lika värda som andra liv.

              Har du koll på vad rörelsen skapades för och vad deras krav är? Sen har folk hoppat på trenden med skriva blm i tro om det betyder att alla är lika värde. Men polisen höll upp en skylt med text att ”vit tystnad är vit våld”. Fokuserar m a o endast på en hudfärg och att de är dessas fel. Det kunde stå ”tystnad är våld ” och då skulle inte fokus vara på att hata nga andra.

                Va?

                ”hata några andra”, och ni ska snacka om offerkoftor. Pinsamt.

      Har ni inte sett klippet när hon springer mot folket med batong sekunderna innan, för att sen gå ner på knä när det kommer för många emot henne?

        När hann hon tillverka skylten? 😛

          Det var inte hennes skylt, hon håller upp en av demonstranternas.

          Gymnörd som jag har jag sett framför mig en polis som gör squats ?
          Har inte alls fattat grejen förrän nu ?

        Och varför bölar hon sen..

      Poliser ska egentligen inte uttala sig om hur kollegor agerat i olika situationer eftersom de inte var där själva och har full uppfattning om vad som hände. Hon var tydligen hyfsat nyexaminerad och därmed har hon inte lika stor erfarenhet av liknande situationer som andra kollegor. Hon gjorde nog det bästa av situationen. Klart det kan bli problematiskt att en polis ”tar ställning” i sin yrkesroll men situationen kanske krävde det för att lugna ner folkmassan och undvika slagsmål och underläge etc. Bättre att hon agerade än att hon blev passiv och inte gjorde något alls.

        Eller våldsam! Oroväckande att folk har mer problem med en polis som knäar för svarta liv än när en polis våldtar en misstänkt med batong

      Har hört att hon är avstängd från sin tjänst för tillfället..

        Underbart

      Som polis skall man i princip vara neutral i politiska frågor. Samtidigt har polisen en plikt att verka för jämlikhet och mot diskriminering, så fullständigt neutrala ska de ju inte vara.

      Att gå ner på knä betyder inte heller att man ställer sig bakom allt BLM gör eller någonsin gjort. Man går ner på knä för att hedra och visa solidaritet med offren, samt ta avstånd från polisbrutalitet och rasism. Ser personligen inte det kontroversiella i det.

    Jag har i vanliga fall ett mycket stabilt psyke, men nu har jag plötsligt drabbats av någon sorts ”survivor’s guilt”. Är det någon mer som mår dåligt över att ha överlevt covid-19?

      Ropa inte hej…

      Men varför ska du må dåligt över det? Var tacksam och njut av livet. Jag fick kris efter tagit bort tumörer och började fundera på döden. Men sedan gick det över.

      Tröstar det dig inte alls att du är i gott sällskap, med 99,4 % av de drabbade?

        Det finns nog tid för dig att drabbad och kola vippen med

      Det är ju verkligen inte över ännu! Så sjuk lär du kunna bli, men troligtvis inte dö.

      Orimligt att känna skuld över det ?

      Oh dear, du har nog inte vart med om mycket i ditt liv hittills va??

      eh va?

    Camilla, kan inte du börja bevaka Anna Bey på School of Affluence? Hon påminner lite om Bella innan kraschen, skillnaden är att hon driver en “skola” för kvinnor att lära sig hur man “level up in society” och blir högkvalitativa kvinnor, samt hur man hittar en miljardär att gifta sig med.

      Hon är väl tidigare eskort

        Varför tror du det?

        Haha jag har ingen aning om det om att ha n varit eskort stämmer men sett några videos och tänker varje gång att hon ger eskortvibbar…

          Jo det är hon. Har tidigare läst det någonstans, vet inte om det till och med stod på hennes egen hemsida. Pinsam människa.

            Hon var ju med i Paradise Hotel för några år sedan, men har bytt namn sen dess. Jag har en gemensam vän till henne som säger att många i Anna Beys gäng jobbade som escorter, så det skulle inte förvåna mig.

              Vet någon vad hon hette innan hon bytte namn? ??

                Vad vill du att hon ska heta?

                Aija i förnamn! Minns inte efternamn. Var med runt 2010.

                Aija Räty

                  Aija Raty or Aija Darling as she used to be called is a former escort who now sells dreams to girls in 3rd world countries. The gossip sites have all her info but we really want to know from you real Swedish girls. Is she actually Swedish? We think she’s Russian and her mother came to Sweden when she was a child. Maybe someone can watch her videos, her accent/look does not say Sverige to me at all.

      Tycker inte hon påminner om Bella alls. Kanske vad Bella ville uppnå

        Haha det vet jag inte, får känslan av att hon inte alls lever det livet hon försöker förmedla. Verkar som att alla hennes videos till exempel är inspelade på ett hotell, men hon får det att framstå som att det är hennes hus.

          Tror inte det är inspelat på hotell, det är ju alltid samma backdrop och man ser hennes garderob osv på hennes ig stories ganska ofta.

            Kolla bilderna från Four Seasons i Geneve, så ser du att det är samma 😉 Hon hade ju också en paus i att lägga upp på youtube i början av karantänen, lägligt timeat till när hotellen var stängda.

              Haha är det sant! Intressant ?

    Är så arg..
    Jag missade att söka utbildning ( yrkesutbildning) så nu får jag fortsätta söka jobb.. har inte haft ett riktigt heltidsjobb och jag är endå 27 år och tog studenten 2013…

    Har ni några solskenshistorier? ?

      Vet att det är mitt fel men har vart så deppig och mycket stress så jag har glömt bort det.

      Jag har sökt yh, och har sett flera där det står att de fortfarande är öppna för sen anmälan!

      Skulle kunna va jag själv som skrivit, är också 27 och varit arbetslös sen januari, finns inga jobb i sthlm och finns det så är vi hur många som helst som söker och slåss om det, sökt utbildning men även dessa är svåra att komma in på pga många som sökt, inte fått svar än på 3 utbildningar .. borde det inte va dags snart att få veta? Tror ej jag kommer in men hoppas ..

        Utbildning får du ju svar på i juli. Om det inte är yh eller sommarkurs ?

          Det är yh utbildning

            Jag sökte 3 utbildningsr och kom in på alla. Så svårt att behöva tacka nej..

              Får man fråga vad du sökte för utbildningar? 🙂

                Bygg, svets och tandsköterska

      HUR kan du inte ha haft ett jobb om du är 27? Dräller av telefonjobb. Det är bara att ta ett av dem, få in en lön varje månad, och fortsätta söka ett jobb man vill ha under tiden.

        Riktigt heltidsjobb står det ju. Är väl många som får gå igenom oändligt med kortare vik/timvik så det är inte konstigt.

        Precis!

      Sök ändå!! De kan ta emot dema anmälningar. Annars Maila ansvarig på den lokala skolan och kolla om det är möjligt att lämna in en sen anmälan ?

        Håll i! Kommer med massa pepp och ett oönskat råd ?

        En bekant till mig fick en utbildning från AF. Arbetar nu som USKA och älskar varenda minut av sitt arbete (i alla falla alla minuter personen inte behöver ha kontakt med sin chef). Tror dock att AF bara anordnar(?) utbildningar för bristyrken som typ usk och fastighetsförvaltare.

          Är det brist på fastighetsförvaltare? ?

            Ingen aning – tror jag menade fastighetsskötare. Förlåt för felskrivningen

              Inte behöver man väl en utbildning för att bli fastighetsskötare?

                Jo, det behöver man. Googla ”utbildning Fastighetsskötare”

    Någon som vet hur man tvättar en stor bomullsmatta bäst? Har inte råd med kemtvätt, annars hade det nog vart värt!

      Nej, tyvärr ?

      Fast jag hade en sådan matta som jag körde i grovmaskin. Men det var tålig bomull från Ikea.

      Jag prövade i badkaret och det var inget att rekommendera….

      Mattstång och högtryckstvätt!

      Vänta tills snö och vinter. Ut med den i nysnön!

        Tråkigt om man bor i Skåne. Då finns bara lera att slänga ut mattan i 🙁

      Strö på rejält med bikarbonat, vänta en halvtimme, dammsug. Eventuellt piska efteråt om dammsugaren är kass.
      Bikarbonat i större förpackning fins på ÖoB och Rusta.

      Ljummet vatten, galltvål och typ kökssvamp.

    Om man har förkylningsastma, visar man bara symptom om man har en infektion/förkylning i kroppen?

      Japp

        Tack!

    Hörni, vad har ni för lån på era bilar? Jag är lite lost i djungeln då jag varken köpt bil eller tagit lån förut. Tog ni lån via bilfirman eller via någon annan bank? Vad är en bra ränta? Jag ska låna till en bil för ca 110 k, dvs ett lån på typ 80k med återbetalning på 5 år (men tänker nog betala tillbaka mer så fort jag kan).

      Som gammal economista skulle jag säga att det bara finns en sak man ska låna till: bostad.

        Studielån kan också vara vettigt, under förutsättning att man läser till ett yrke där det faktiskt finns jobb.

          Eller bil och man måste ha bil för att få jobb…

            Det finns bra bilar för mindre än 110k.

              Köpte min bil för 8 laxar. Tänkte att jag är glad om den håller 1 år. Är nu inne på tredje året och den här tagit mig många mil. Älskar den!

        Behöver man en bil för att kunna ta sig till jobbet, men inte kunnat spara ihop till mer än en kontantinsats på en bil så tycker jag att det är befogat att ta lån på bilen också.

          Men snälla vem _behöver_ en bil som kostar mer än en månadslön? Jo någon som är mån om att bygga fasader. En klen ursäkt till människa som saknar både karisma och personlighet och tror att hon behöver köpa beumdran för att ens kunna flyga under radarn som normal människa. Velat. Patetiskt. Köp en miljöval du har råd med istället och fråga dig själv varför du vill framstå som något du uppenbarligen inte är!
          Sluta spela Allan

            Sluta titta för djupt ner i vinflaskan, säger jag

              Men lägg av, jag jobbar i morgon och har bara lyckat till det med lite mjölkchoklad ikväll, men fräscht att anklaga någon för missbruk

          Precis! I delar av Sverige är det långt mellan orter, mycket snö och dåliga väglag. Då vill man ha en bil som är stabil, säker, har fyrhjulsdrift, är bränslesnål osv. Kan absolut förstå dom som lånar till bil, det har vi gjort två gånger. Och betalat av när summan på bilen minskat! Har bra koll ekonomiskt även om vi inte lever fett pga föräldraledighet. Skulle aldrig låna till en bil om det inte gick ihop ekonomiskt varje månad, vissa gånger har man inte tid att spara till hela summan pga behöver bilen NU.

          Som svar till ts så första gången lånade vi via banken, ett fritidslån (tror jag,blir väldigt osäker när jag skriver detta dock) och andra gången via bilfirman och då hade vi kollat med banken först, då kunde bilfirman matcha räntan med banken plus det ingick en hel del förmåner att ha lånet på bilfirman.

      Vägrade ta billån pga fruktansvärt dåliga villkor. Hade besparingar, kvar att ta ut av mitt studielån och lånade sista 20% av min morfar som jag betalade av inom ett år. Helst hade jag förstås väntat några månader och betalat bilen enbart med besparingar men behövde snabbt en bil pga nytt jobb.

        Vad är det som är dåligt med villkoren?
        Jag betalar lägre ränta än på bolånet?

          Var har du fått så låg ränta på ett billån? De flesta billånen är väl från 3%+

          Skumt. Vad har du för ränta på dina bolån då?

          Räntan de erbjöd var 1-1,9% på de ställen jag kollade, men därtill var det en månatlig kostnad plus startavgift vilket gjorde att effektiva räntan i mitt fall hade varit kring 50%. Det var väldigt tydligt att de försökte få lånen att se bättre ut genom att marknadsföra ”låga räntor” medan de samtidigt hade kostnader som var mycket högre än själva räntorna. Studielånet har 0,08% ränta och lånet av morfar fick jag räntefritt, så givetvis valde jag det alternativet.

      Bilfirman brukar kunna ge bra lån och förhandlar gärna med räntan, om det är en större och mer seriös firma får säljarna ofta provision på just lånen vilket gör att räntan oftast blir väldigt bra. Fick erbjudande om 1,1% i ränta för några år sedan vilket var bättre än ex. SBAB som erbjöd 3,5%. Men läs noga igenom villkoren! Ta hjälp av anhörig eller partner om du känner dig osäker ?

      Håller med om att lån sällan bör tas, men tycker det är okej till hus, studier och bil. Men tycker också att man alltid bör fundera över varför man vill ha en dyrare bil istället för att spara ihop till en billigare begagnad. Blir ju en ökad månadskostnad, plus kostnad för bensin, försäkring, skatt, service osv. Bara av omtanke!

        En billigare begagnad bil måste man ha rätt så mycket kunskaper om för att inte köpa grisen i säcken så att säga. Det kan lätt bli extremt dyrt att köpa en billig bil som är i stort behov av TLC

          Alls är inte bedragare som säljer in bil. Dessutom så har vi ju låg på att besiktigas bilar…av en anledning

            Det är väl ändå helt irrelevant? Om säljaren också är okunnig vet hen ju inte om bilen kommer rasa om en månad. Besiktning har vi av säkerhetsskäl, knappast som ekonomiskt skydd för bilägare.

              Även om ägaren är kunnig kan man inte veta om bilen ska rasa om en månad. En begagnad bil är ett lotteri, ibland får man en som bara går och går och ibland går exakt allt sönder.

      Varför ska du ta lån för att köpa en så dyr bil? Är det inte bättre att köpa en billigare bil nu och spara ihop pengar själv?

        Gäller att hitta en balans där bara så att den billiga bilen inte går sönder stup i kvarten och blir dyr att lämna in på reparation.

          Jag köpte en bil för 60 000 och den har gått som smort i flera år. Peppar peppar. Man måste inte lägga flera hundra tusen för en vettig bil.

          Samma här. Min bil kostade 45.000 och den har inte behövt något alls på de två år jag haft den.

            Min fd. bil kostade också runt där. Det höll i 2 år sedan började det kosta. Speciellt om man tänkte på alla lite mer dolda kostnader. Soppaförbrukningen mer än fördubblades om man hade igång AC’n, bromsarna behövde bytas, Fjäderbensstaget var utslitna. Stötdämparna, avgassystem, styrled etc. etc. fick avslag på besiktning och behövde bytas. Sedan la bränslepumpen av, bränsleindikatorn fastnade.

            Sedan var det inte värt att helförsäkra den så när hela nederdelen av passagerardörren blev bucklig pga körde in i osynlig stenhård snövall var det bara att snällt köra vidare.
            Dödsstöten blev när kamremmen gick av och man var tvungen att plocka isär hela motorn för att fixa till det.

            Efter det köpte jag en relativt ny bil som inte gått så många mi. Kostnaden för service sjönk med över 50%. Alla småkostnader jag hade i princip hela tiden på gamla bilen försvann. Skatten var lägre, bränsleförbrukningen blev betydligt lägre. Framförallt är andrahandsvärdet bättre. Oändligt mycket bättre till och med då det inte existerade på den gamla bilen.

        Jag pendlar långt i ”ödemark i norr” till/från jobbet med mycket vilt på vägarna. Jag vill därför ha en krocksäker bil som går bra. Kan ingenting om reparationer så lägger gärna mer pengar på en bil som troligtvis inte går sönder i första laget.

        Jag har fast jobb med relativt hög lön, men har inte hunnit jobba ihop tillräckligt med pengar att köpa bilen helt kontant, så jag har inga problem att betala av ett lån snabbt. Jag är inte någon som hamnar i lyxfällan härnäst.

          Är i samma sits som du! Har nu en äldre bil som verkligen inte är anpassad för att köra på små grusvägar och det är mycket vilt på vägarna. Har kollat på en suv med fyrhjulsdrift och större bagage pga har hund och jag vill kunna ha bilen i 5-8 år. Då kostar den minst 250 000 och det skulle ta lång tid för mig att spara ihop hela summan. Så jag sparar ihop 100 tusen, tar ett banklån på 100 tusen och sedan lånar jag resten av en släkting (blir kanske 30-50 tusen eftersom jag ska byta in min nuvarande bil också). Om man har hyfsat bra inkomst och ett stabilt jobb tycker jag inte att det är några problem att ta ett lån på en bil.

          Lägg så mkt du kan i kontantinsats. Köp via bilfirma och förhandla. Både om priset och räntan. Jag har köpt båda mina bilar hos bilfirma. Bor också i norr där jag måste ha en bil att lita på. Bättre betala lite mer för en nyare bil med lägre omkostnader, skatt och förbrukning. Än en billigare äldre.

      Leasa en bil! Har jag gjort i 8 år nu, bästa lösningen ever ?

        Vad kostar det?

          Lite olika beroende på vad för bil, hur många år man leasar samt hur många mil man tecknar på. Just nu har vi en Audi A3 för 3000kr/mån. Innan har vi haft 2st Volvo V60 för runt 3500kr/mån och en Toyota Aygo för drygt 2000kr/mån:)

            Hur många mil fick man köra per år då?

              1500mil per år.

                Det är ju minilite!
                Då får man inte ha mer än typ 3 mil till jobbet om man ska använda den som pendlingsbil. Och då kan man inte använda den för att göra roadtrips heller.

                Jag antar att det blir svindyrt om man kör över milen också va?

                  Har alltid räckt gott och väl för oss, men vi har väl drygt 1mil till jobbet och cyklar ofta. Men roadtrips har vi gjort många 🙂
                  Vi har aldrig fått övermil, men tror det ligger på 7kr/mil på leasingen vi har nu.

                    Pendlingsavståndet till jobbet är ju det som får milräknaren att ticka.
                    1 mil till jobbet vs 3 mil till jobbet Blir på en månad 40 mil vs 120 mil. På ett år blir det 440 mil vs 1320. OM man nu inte tar bilen på semestern.

                    Det gör ju att den som har längre till jobbet bara har 180 mil att göra något skoj för, så att säga. Och det räcker inte ens till en resa Malmö – Hudiksvall t.o.r.
                    Medan den som har haft kort avstånd till jobbet har hela 1060 mil kvar. Vilket är en resa t.o.r från Malmö, genom hela Europa, genom hela Marocko och en bra bit in i Västsahara.

                    Ganska stor skillnad om man slår ut på det över ett helt år. Fastän det bara är 2 mil om dagen som skiljer.

                    För mig skulle miltaket göra så att jag var tvungen att betala nästan 11.000kr extra när jag lämnade in den. Det utan några vidare nöjesresor, utan bara räknat med pendling till jobb, storhandlingar och resor till släkt på helger som julafton.

                      Fast man kan ju välja att leasa med fler mil/år. Tror man kan välja upp till 3000mil per år till och med.

      Vem är alla här att avgöra om du ska lägga 100k på en bil? Vill du lägga så mycket pengar på att köpa en fin bil så gör det!! 🙂

      Saker att tänka på: Det finns vissa billån där du lägger upp en avbetalningsplan för lånet men sen finns det något som heter restvärde vilket du behöver betala när lånet är klart, så se upp för det!

      Jag köpte en bil för 80k, har en avbetalning på ca 2000kr/mån på 36mån, lån via bilfirman. Avbetalt och klar i oktober nu 🙂 Kommer tyvärr inte ihåg exakt ränta men knappt 4% vilket lät bra i mina öron då (min första bil).

      Sparade som en toker.
      Köpte bil iår. Iof gav jag bara 40k för den men inga lån ?

    Favoritsnus? Försöker trappa ner på rökningen..

      Kapten mint??

      LD salmiak vit billig 22.90 ?

      Klassikern – Slutade röka, började snusa (min erfarenhet!) men lycka till haha. Tycker snus är mer beroendeframkallande eftersom du kan snusa heeeela tiden 🙁

        Förlåt var ju inte alls det du undrade. När jag snusade ÄLSKADE jag Göteborgs rapé ❤️

      Catch xr eller om du vill ha tobaksfri så lyft mint ? hjälpte mig att sluta röka helt.

      Lungren Norrland ?

      Billigt: Ld vita antingen orginal eller salmiak.
      Medel: General xr, Kaliber, G.3.
      Dyrare: Jakobssons melon, cola eller wintergreen.

      Slutade röka och började snusa catch xr Mint. Alltså snuuuuus❤️ Har inte rökt sen dess, men tänker aldrig, aldrig sluta snusa. (Så ett tips om du vill bli nikotinfri är att inte börja snusa)

        Ni snusare ser så komiska ut med era putande överläppar. Kan inte ta er på allvar.

          Vi bjuder på det! ?

        Näää men sluta… Har precis slutat snusa och blir så sugen när jag ser dessa kommentarer ? hade aldrig tänkt sluta snusa förens jag började få sår under läppen som aldrig läkte och dessutom kostar det ju en hel del. Har börjat lägga undan dom pengarna jag skulle ha lagt på snus så förhoppningsvis blir det en sporre att fortsätta vara snusfri. Annars skulle jag ha gått och köpt en dosa direkt efter dessa kommentarer ❤

      XR Rape’. Slim white

      Nordic Spirit ??

      Grov, stark. Eller en billigare variant Kronan stark.

    Matlådekompisar. Goda, nyttiga, mättande maträtter som fortfarande är roliga när man värmer den i en micro eller bara äter det dagen efter. Tips?

      Tortellini med gorgonzolasås, spaghetti med köttfärssås.

      Alla pajer brukar gå bra i matlåda. Annars tycker jag tumregeln är – mycket sås/krämighet (tänk lasagne) i maten ger bra matlådor 🙂

      Gratäng med broccoli och kassler. Häll på bechamelsås och strö över lite ost. Skjuts in i ugnen. Gör mycket och frys in, supergott!

      Jag brukar använda ca 500g broccoli och ca 400 g kassler (beror på hur stor bit jag hittar). Såsen blandar jag själv, ca 5-6 dl sås. Köp färdig sås om du är lat, men bechamelsås/vitsås/gratängsås kan man knappast misslyckas med.

      Rödpesto-pasta kallar jag den! Grunden är en ratatouille, typ aubergine, zucchini, svamp, paprika, babyspenat och tomater. Stek zucchini, svamp och paprika ganska länge tills mjuka, sen i med en hel påse babyspenat och låt den koka ner. Släng i en ask skurna babyplommontomater och låt dem ”musha” till sig så det blir som en tomatsås. Sen i med en burk med röd pesto(för fyra portioner) servera med valfri pasta+ lite fetaost på toppen. Supergott!

      rostade rotfrukter med hummus, avokado och något mer protein till som halloumi/feta/tofu/sojabönor/begulalinser mmmmm så gotte

        Fast både rotfrukter och avokado håller ju väldigt dåligt till dag 2.

      Tikka masala

      Det mesta utan pommes blir bra dagen efter som du ringlar lite smör över när du lagt det i matlådan.

      Linsgryta/soppa är det enda rätta att stoppa i en matlåda.

      http://vegomagasinet.se.hemsida.eu/recipes/blomkalscurry/

      Denna är så god. Jag brukar smaka mig fram och höfta med kryddorna, jag har även tillagat denna fast utan blomkål och istället haft i kikärtor + linser.

    Jag har precis köpt en lite katt! Det är en pojke. ? Tips på namn?

      Lycka till men tycker det är så svårt med kattnamn. THK är ju upptaget. ?

      Jag döpte en katt till Gurkan en gång. Veterinären var inte särskilt imponerad, så jag avråder från mat-namn.

        Min kompis ödla hette Ceasar Sallad 🙂

          hahahahhahahahahahhaha

      Lilo ?

      Cocos!

      Milou

      tassa är fint

      Milou, Louie, Frasse, Kiwi, Sigge ?

      Lucifer

      Ludwig

      Min hette Nisse-Bert. Det var en tjej. Och jag var typ 6.

      Min gamla katt som nu är 19 år heter Tanten. ??

      Bajskorv

        Pucko va namnet ja…

          Nej, bajskorv.

      Milton

      Lucas

      Lasse Mandelmassenasse
      Ordförande Mjau
      Kattastofen
      Herr Päls

        Tur att min kille inte läser här, han hade blivit kär i dig direkt, ni har typ exakt samma kattnamnssmak.

          Jag är gift, så din kille har ingen chans ändå 😛

        Ni som på riktigt tyckte att detta var kul, vad är ni för typ av människor? Hur ser era liv ut, vad tycker ni mer är kul?
        Är ni såna som skrattar åt buskis på tv också?

          Haha så elak men träffande kommentar. Undrar också.

          +1

          mandelmassenassetasse eller vad det stod, tog jag för en alex o Sigge-referens.

      Min heter Isidor 😀
      Har en kompis som döpte sin katt till Musen.

      Olle såklart

      Floyd

      Covid

      Sixten 🙂

      Berätta gärna vad ni valde.

      Frasse, Hasse, Jörgen, Åke, Sören, Lennart

      Bits

      Frasse ?

      Ordförande Mjao!

        Överste mjau

      Korven!!
      Det hette min första katt. Det uppskattades av många i min närhet ☺️

      Samson eller Helmer

      Häromdagen gick jag förbi en trädgård där de ropade på sin katt. Han hette Balthazar. Andra bra kattnamn: Elmer och Godis.

      Våra kaniner heter Leif & brorsan ?

      Disco!

      Min gamla katt hette pepsi

      Rivis
      Stirris
      Psykopatis

        Antar att din hund heter Befälhavare bajsätare?

          Haha, tyvärr inte! Skriver ner det till nästa gång ??

            Omg älskar dig ❤?

      Leo heter vår katt ?

      Mina pojkkatter har hetat:
      Uno
      Jöns
      Svinto
      Babberiba

      Katten vi har nu heter Pino
      ?

      Åke, eller nåt efternamn, typ Lindström eller Blomkvist

        Haha älskar detta!

        Mycket bra förslag med efternamn!

        Åke Blomqvist kan du döpa katten till.

      Min hittekatt heter Sherlock. <3

      Cat

      Bagerrah

      Tiger

      Säpo

      Artemis, Ramses, Atticus eller Cassius! Jag har en Bengalkatt som heter Ramses <3

      Jansson!

        Sushi hette min katt back in the day. Han var svart och vit

      Bästa namnet på ett djur jag sett (hund på Tiktok): Admiral Cabbage von Slobbernoggin

      Hade två guldfiskar när jag var liten som hette Gunde Svan och Kajsa Bergqvist. Högst oklart varför då jag hatar sport lika mycket då som nu! Med tanke på mina referenser så borde jag nog hållit mig borta från att svara men Svante tycker jag är fint kattnamn!

      Mina katter heter Katten. Alla 9 st. ?

    Hej, kan någon peppa mig lite?
    Jag går sjuksköterskeprogrammet och jag har just avslutat min inskolning på BB/antenatalavdelningen inför mitt första sommarjobb på sjukhus. Jag har alltid velat bli barnmorska och tänkte att det här var en jättebra möjlighet för att testa om det var något för mig.
    Problemet är att de två senaste dagarna har jag gråtit efter jobbet. Tror att jag inte känner mig helt säker på hur jag ska strukturera upp arbetet eller känner att jag kan det jag ska kunna. Jag borde ju vara jätteglad, men istället fulgrinar jag i duschen? Är livrädd att göra fel, till den grad att jag funderar på att hoppa av utbildningen. Menar; kan jag inte ens hantera ett USK-jobb, hur f*n ska jag hantera ansvaret som SSK?
    Någon som känner igen sig i detta eller ska jag helt enkelt söka psykologhjälp, kasta in handduken eller gå tillbaka till timvik som vårdbiträde inom hemtjänsten?

      Så har jag känt på varje nytt jobb jag har haft. Försök att få tid till en psykolog/kurator som du kan prata ut med. Tror att det kommer bli bra om du ger det tid ❤️ Det tar alltid tid att vänja sig och komma in i ett nytt jobb

      Har pluggat till fysioterapeut och har känt ungefär likadant. Känts helt omöjligt under exempelvis praktik osv. Nu är jag klar och jobbar på vc, finns fortfarande mycket att lära men känner mig mycket lugnare jämfört när jag studerade. Tillåt dig att vara ny, fråga mycket. Du kommer klara det.

      Jag är ssk sedan många år tillbaka men minns hur det var att vara ny usk och nyexad ssk. Det är överväldigande. Att vara livrädd för att göra fel är BRA. De som inte är det ska inte jobba i vården, för det är liv det handlar om. Det kommer kännas såhär ett tag men jag lovar att du kommer komma in i det. När jag började jobba som usk under ssk-programmet så kände jag en liknande panik, men den la sig! Som nyexad ssk var det tusen ggr värre, för ansvaret är så otroligt mkt större och du handhar läkemedel och gör medicinska bedömningar hela tiden. Men!! Man kommer in i det också! Men mina sex första månader som ssk var fan de värsta i mitt liv, konstant ångest och dåligt samvete för allt jag inte hann med. Men sen växer man in i rollen och lär sig hantera det mesta. Hoppa inte av! Snacka med någon på ditt jobb om dina känslor, jag lovar att de förstår dig. O hang in there! Det blir bättre ❤️

        Alltså ville bara säga att det här var ett så himla fint svar! ❤️ Empatiskt och stöttande. Önskar att någon hade sagt det till mig när jag också kände precis likadant på mitt första (och andra och tredje osv) jobb. Inte samma bransch, men tror många känner mer eller mindre likadant inför nya jobb. Man vänjer sig med tiden och litar på att man lärt sig att lära sig nya rutiner och arbetsuppgifter snabbt.

      Känner igen mig så mycket. Så är det alltid för mig när jag börjar nya jobb, men det brukar gå över. Bara skitjobbigt att stå ut i början.

      Undrar dock lite om det är en bra idé att bli barnmorska med tanke på samvetsstress och dåliga villkor? Skulle kanske fundera på att fortsätta sjuksköterskeprogrammet men söka mot någon annan inriktning.

        Är ju ingen lösning på problemet att strunta i barnmorske-yrket… Spär ju bara på problemen i och med att det är brist på personal.

        Bli barnmorska och flytta till Australien. Där tjänar de fett och vädret är nice

      Prata med dina kollegor om det. Du kan få pepp och goda råd. Det är nog många som känt liknande. Det var samma för mig när jag började som USK…

      Du vill ju det här så mycket att du är livrädd att misslyckas. Jag känner igen en känslan själv. Det bästa du kan göra är att skaka lite vett i dig själv, du är UNDER utbildning och där för att LÄRA. Hur lär man sig bäst? Genom att begå misstag såklart. Dessutom tror jag ingen förväntar sig att du ska kunna allt, ha alla rutiner inne osv osv. Tog mig 4 månader att komma ihåg nummer till rummen, hello, fatta vad många extra rundor jag fick springa pga den hjärnsläppen. Ta det lugnt, andas och skriv dagbok efter jobbet. Typ: det här gick bra. Det här gick mindre bra. Det här kan vara bra att lägga på minnet osv.
      Herregud, andra dagen är meningen att den ska vara tuff men ta det med en klackspark och tillåt själv att komma in i rutinerna. Efter första helgen har du hunnit sova ut och smält alla nya intryck. Vecka 2 here you come!
      Lycka till

      Fråga till alla uskor och sjuksyrror – Varför blir man uska eller sjuksköterska? Menar det inte drygt och är självklart tacksam för er alla, men varför bli det med tanke på alla berättelser om hur jävligt det är? Hur dålig lön det är? Är det ett kall? Förstår verkligen inte varför folk annars frivilligt utbildar sig till det, om än tacksam för att folk gör det.

        Ja tyvärr behöver man ibland undra det. Dom flesta inom vården är bra. Men finns tex läkare som utövar makt och är dryga och oempatiska. Att träffa någon som är oempatisk inom vården när du är i ett utsatt läge är bland det värsta som finns. Då gäller det att det där finns en bra chef som kan säga ifrån. Och snälla våga klaga. Så nästa patient inte blir drabbad. Står en hel del hur man ska bli bemött med respekt och att dom lyssnar.

        Jag pluggar till ssk och jobbar som uska samtidigt.
        Började plugga pga 1, vill kunna ta hand om min familj och ha lite kunskaper om de skulle bli sjuka/skadade. 2, var mycket på sjukhus med min bortgångna mor och såg hur underbara personalen var och kände att jag ville blir deras kollegor. Men främst 3, för kroppen, sjukdomar och allt däromkring är så jävla häftigt och intressant! Men så älskar jag sår och blod och allt som hör till, så egentligen kanske jag söker mig till yrket pga lite skadad i huvvet?

        För samtidigt är det ett väldigt roligt och givande jobb. Jag arbetade förr som uska i äldrevården och var så frustrerad att jag grät över vissa situationer. Men samtidigt var ju jobbet det roligaste jag någonsin haft. Idag jobbar jag extra ibland, skönt för då kan man släppa mycket av det där som var jobbigt förr.

        Svar från samma ssk som svarade längre upp. Jag pluggade till ssk rätt sent i livet (jämfört med många kursare) och skulle inte säga att det är ett kall. Jag visste att arbetsförhållandena var sådär och att löneutvecklingen var kass, men kunde inte föreställa mig HUR kasst det faktiskt var. Jag halkade in på ssk-banan av en slump och det visade sig att jag var som klippt och skuren för yrket. Det roliga är (jag jobbar inom akutsjukvård) att man får massa medicinsk kompetens, man får träffa orimligt mkt folk och man räddar livet på många, man får jobba självständigt och göra medicinska bedömningar hela tiden. Gillar man adrenalinkickar så kan jag rekommendera akutsjukvård, vid ett hjärtlarm kommer man igång!
        Jag tror inte att många förstår vad man faktiskt gör som ssk, det är inte bara att ge ut mediciner, utan man får verkligen använda sin kompetens. Jag älskar mitt jobb men hade gärna haft mer lön, tycker att jag har mkt ansvar för människors liv och betalningen för det är orimligt låg.

        Min bror jobbar som sjuksköterska och jag kommer ihåg att han redan som liten tjatade om att han skulle bli sjuksköterska. Han älskar det och dessutom så har han extremt bra lön, han har varit väldigt tuff vid löneförhandling.

          Förlåt, skriver som en kratta.?

        Jag jobbar som sjuksköterska och några anledningar till att folk blir sjuksköterskor är:
        – det kommer ALLTID finnas jobb inom vården så man behöver inte vara arbetslös en enda dag av sitt yrkesliv
        – man vill göra skillnad och hjälpa folk på riktigt
        – ingen dag är den andra lik
        – det finns massor av olika inriktningar och vidareutbildningar, ex operation, psykiatri, barnmorska, äldreomsorg
        – det är spännande att lära sig mer om kroppen, sjukdomar, läkemedel
        – man kan visst tjäna bra! Sjuksköterskor inom bemanning kan tjäna 50 – 60 000 i månaden

        Det var några anledningar jag kom på på rak arm. 🙂

        Blev färdig sjuksköterska för 7 år sen. Pluggade pga tyckte om att jobba som undersköterska men ville kunna och få göra mer. Man vet om hur det är med arbetsförhållandena och lönen innan man valt att söka utbildningen. Om man inte bott under en sten vill säga. Inget yrke att satsa på om man vill bli rik. Tufft jobb ibland, roligt oftast. Ångrar mig inte.

    Jag är i en fast relation sedan 12 år tillbaka. Ett bra förhållande på alla plan. Vi är båda +30 år.

    Jag vill gärna testa a n a l sex men han vill inte. Vi har testat lite halvdant en gång (knappt det ens), och då kom han inte ens in i mig. Jag vet att man inte ska tjata, och det är inte så viktigt med sex ”där bak”, men hade varit riktigt spännande att testa.. Tips, argument? Oftast är det ju killen som tjatar på tjejen, nu är det kanske omvända roller? Men absolut inte sååå viktigt.

      Rid honom och välj hål själv.

        Jag vill ju gärna att han har kondom på isåfall, det har vi ju inte normalt sett. Och skulle kännas olustigt att göra så utan att fråga först.

          Tips från en som analar då och då, kör INTE kondom. Det gör bara ont där bak,ding dongen blir för hård och plastig. Kör med olja och inte glidmedel. Börja långsamt i början med att värma upp med fingrar, annars kan det vara svårt att slappna av så att dongen kommer in.

          Mina tips, who am i..

      Tillägg, jag har nämnt detta 3-4 gånger och vi har som sagt gjort ett halvdant test en gång. Jag har alltså inte tjatat dessa gånger utan bara nämnt det och han har sagt nej.

        Är inte ett nej tillräckligt?

          Acceptera hans nej din lilla våldtäcktskvinna! Eller byt partner

        Det du gör är att tjata. Acceptera hans nej.

          Verkligen, ett nej är ett nej, hade det varit tvärtom hade det blivit värsta grejen att han skulle tjata på dig fast du sagt nej. Acceptera att han inte vill, usch stackars honom att du tjatar.
          Är du så sugen så får du väl leka där själv.

      Lös det själv. Vill han inte så ska man inte tjata

      Testa med en dildo?

        Jag har, men det är nog inte samma sak. Det känns ju inte likadant när man har vanligt vaginalt sex som när man använder dildo vaginalt. Men, återigen, vill inte tjata och det är inte så viktigt. Jag har som sagt _frågat_ 3-4 gånger på tolv år. Det har gått ÅR mellan gångerna jag frågat/nämnt det. Senaste gången jag frågade gjorde vi ett halvdant försök, och det var nog 3 år sedan.

          Fubdeea på varför du vill ha det. Har du kollat mycket på porr eller varför sugen på att få in ngt där?

          Jag tycker inte du ska fråga din kille mer. Det räcker med 3-4 ggr. Mitt ex ville komma i min mun och frågade typ 4 ggr. Blev jätte äcklad av honom varje gång och mer och mer för varje gång. Sa att han fick om jag fick kissa och bajsa i hans mun men det ville han inte.

          Vi gjorde slut. Han respekterade inte mig då han cille göra sånt.

            Håller med dig om att man aldrig ska tjata på sin partner om att göra något de inte vill. Man ska acceptera ett nej och är det så att han inte vill får hon finna sig i det eller göra slut och hitta någon annan som går med på det. Easy as that. Mitt ex för länge sen tjatade på mig att gå med på en trekant och jag kände mig otillräcklig och tråkig för att jag inte ville tills jag fattade att det var han som gjorde fel som inte accepterade mitt nej. Har fortfarande inte ändrat mig ang trekanter, det är inte min grej men har inget emot att andra, i samtycke, sysslar med det 🙂

            Däremot så ska du veta att människan sen tidernas begynnelse har stoppat upp saker där bak haha, både av lust och nyfikenhet. A n a l s e x är inget nytt! Jag personligen gillar det och har man väl fått en a n a l orgasm så är man hooked. Det är sjukt skönt!

      Inte så kul med bajs på snoppen.

        Men alltså, man fräschar väl till sig innan. I Hope.

          Hur fräschar man till sig i ändtarmen?

            Googla, finns flera bra sätt. Sköljer man inte innan så förstår jag om vissa killar inte vill. Sen är det självklart partiklar ändå, men inte BAJS liksom. Ew.

              Det kan faktiskt komma bajs ändå. Både under och efter, hur väl man än rengör.

              En gång smet en bajsklutt ut och landade på min killes mage när han drog ut den efter att han kommit (jag var överst), andra gånger har det funnits lite på snoppen som han kunnat skölja av. Det behöver inte vara så dramatiskt, inte som att han inte vet var han stoppar in den liksom. Men 99% av gångerna har det gått bajsfritt till.

                Hade en polare som tog hem ett one night stand. De hade haft lite tävling. På morgonen var hon borta och lakanet låg på golvet i en hög… när han vecklade ut det hittade han en hel hög med lösbajs, typ en komocka. Med hela ärtor i.
                Han blev så äcklad att han bara knallade in allt i tvättmaskinen… Det sjukaste var när han tog ut lakanet efter tvätt och ärter trillade ut på golvet. ?
                Tror han slängde lakanet.

                Tydligen kan det bli baksug?

                  Rövkul* inte tävling. Haha

                  Tävlade de om tjejer? Fräscht

                    Aha såg nu din rättelse.

                    Ja man bajsar med rumpan så där finns det bajs. Inget konstigt.

                      Lena Lena, du verkar ha problem. sök inte för dom dock, låt oss alla underhållas när du spinner ur kontroll! ?

                  Fan vad äckligt att slänga in det i tvätten, klart det inte kommer gå bort så lätt. Är man inte villig att ta bort skiten först så är det bara att kasta lakanet direkt

                    Ja eller hur, jag kan bara instämma. Så typiskt män. Hade en annan bekant vars barn spydde på dynan till en trädgårdsstol så han vek bara in dynan i maskinen så spyan var i mitten. Han blev så förvånad när större delen av spyan låg kvar där på dynan… ?

                    Nä förlåt men såna brudar är äckliga, noll hygien.

                      Vilka då? Tjejer med bajs i rumpan? Var kommer bajset ifrån tror du?

                  Alltså Öppet spår slutar fan aldrig att leverera, den saken är då klar

                  Men gud, stackars tjej! Det rör definitivt till saker i tarmen om man säger så och det är inte ovanligt att behöva bajsa efteråt och det är lite risky att ha det om man redan är lite risig i magen. Frågan är ju dock varför i hela friden han inte slängde lakanet med en gång…?!

          Brukar du ta med en nappflaskdiskborste och rensa en snopplängd upp där bak?

            Nej men snälla, man sköljer rent på valfritt sätt med vatten? Finns t.o.m ”sköljblåsor” att köpa för ändamålet.

              Har läst att det är jätte farligt för att man tar bort viktiga baltierer där inne då

                Vad händer om man tar bort de viktiga bakterierna i ändtarmen?

                Är det farligt även om det inte sker superofta?

                  Jag tror du kan bli sjuk… Andra bakterier kan ta över och du får ngn rubbning.

            Gör inte alla det?! ?

          Så det kan aldrig vara spontant utan krävs ju alltid planering innan i så fall? Eller avbryter ”in the moment” för att gå och duscha röven?

            Det gör man nog som man vill. Vissa är spontana och tar risken med bajs. Andra rengör sig innan och går miste om det spontana. Jag föredrar att gå miste om det spontana då jag inte kan njuta av sexet om jag känner mig ofräsch eller behöver oroa mig för ”olyckor”.

              Blir du inte slapp i röven?

                Va?

                Hej hemorrojder sen

            Alltså det går aldrig att vara 100% ren (man stoppar ju inte upp duschslangen där liksom) men det är nånting man får ta. Jag skulle ju t.ex. aldrig gå med på att suga av min kille efteråt, det kan du bli sjuk av! Personligen har jag aldrig varit med om att det har kommit bajs efteråt. Om man torkar och tvättar sig ordentligt efter sina toalettbesök så är man mer eller mindre alltid redo att vara spontan.

      Varför säger han nej?

        Han vill inte? Hade du ställt samma fråga om en tjej sagt nej?

        Vad bra han inte vill. Äckligt med rumpsex. Usch.

      Använder du buttplug? Skönt och han slipper vara ”inne” i hålet.
      Om det är den mer pumpande, penetrerande känslan du vill åt så finns det dildos som din pv kan sätta på sin kuk (typ som en kukring fast åt andra hållet). Då blir du tagen i båda hålen samtidigt men din pv slipper göra något han inte vill.

      Hänger ni här båda två månne? Var väl ett ÖS för några veckor sen där en kille beklagade sig över att hans tjej ville ha a-sex men inte han. 😉

      Du, ingen fara. A – sex är toppen om man är på det humöret. Kan säga dig att han vet inte vad han missar. Snarare du som får vara beredd på att när han fattat grejen vill han inte göra annat. Så var det för oss. Jag ville gärna testa, halvdant försök som inte gick bra och killen fick typ ångest. Några år senare provade vi igen med rätt typ av glidmedel (det ska vara A – glidmedel) och ja sen dess har vi det nog minst 1-2 gånger i veckan. Fler gånger under mensvecka. Haha.

      1. Lyssna på ligga med p3 avsnitt om analsex så att han också hör (tvingas höra på det). Kommer avdramatisera det hela och få honom mer nyfiken. Om han frågar varför du lyssnar på det så säg bara att du är nyfiken och att du vill utforska sexlivet.

      2. Berätta rakt ut att jag vill att du k-null-ar mig där och visa fram a-glidmedel.

      3. Vill han inte, överväg då om du är beredd på att avstå eller om det är dags att gå vidare. Förhållande där man inte har utrymme för sina sexfantasier (så harmlösa som a-sex, är ju inte trekant direkt) kommer inte fungera ändå.

    Du som läser detta

    Hur fick du det jobbet du har just nu?
    Lämnade du cv på plats
    Via kontakter eller hur gick det till??

      Mitt nuvarande jobb fick jag genom att söka genom den annons de lagt ut. Har tidigare fått jobb via annonser och via kontakter, har aldrig lämnat CV personligen 🙂 Tror det är viktigt med bra argument till varför du är lämpad för jobbet i personliga brevet, särskilt om man inte har tidigare erfarenhet. Det är i alla fall det jag har lagt vikt vid och jag har (med tur, antar jag) hittills aldrig gått arbetslös

      Fick via kontakter men lämnade ett falskt cv, ett väldigt harmlöst cv da, bara drog till med lite falska jobb (såna som inte kräver utbildning) för att fylla ut under dom perioder jag inte haft jobb. Rekommenderar ✌️ ingen kollar upp sånt endå.

      Sökte via allmänna sökning på nätet, fylla i massor sen CV och bild osv, trodde aldrig jag skulle få det, sedan kallade de mig på intervju och så plötsligt ringde de att jag fått jobbet! Jobbat 5 år nu så bytt avdelningar en hel del, men aldrig trott att jag skulle jobba inom ekonomi från att ha varit städerska ?. Älskar mitt jobb nuförtiden!

      Fick faktiskt via Arbetsförmedlingen. Var inskriven där mest bara för att vara registrerad men de tipsade om att en bemanningsfirma skulle ha rekryteringsträff till ett kundtjänstjobb som de tyckte jag kunde dyka upp på. Gick dit med mitt cv, gjorde en snabbintervju och gick vidare därifrån. Idag 12 år senare är jag senior projektledare på företaget.

      Jag läste en annons på arbetsförmedlingen, skickade in ansökan till det konsultbolaget som hade hand om rekryteringen. Fick uppdraget. Jobbade som konsult i ett år sedan fick jag anställning direkt av företaget.

        Berätta mer! Vad går ditt arbete ut på?

      Sökte det via platsbanken!

      Såg att min (nuvarande, då blivande) arbetsgivare behövde hjälp med en uppgift ca 1 halvdag i veckan, skrev ihop ett cv och mailade iväg tillsammans med en lista på andra uppgifter jag trodde att hen behövde hjälp med. Det funkade.

        Vad är det för jobb du har?

          Lite allt-i-allo, men titeln är väl officiellt assistent.

      Sökte via annons på deras hemsida, man laddade upp sitt cv och personliga brev så återkom de till mig ca 1,5vecka efter. Två intervjuer senare fick jag jobbet. Känner ingen där.

        Vad är det för jobb?

      Sökte via Platsbanken

      ”Snubblade in”, började jobba några timmar per vecka. Numer är jag chef, ungefär 2,5 år senare.
      Inget CV, inga behörigheter, ingen erfarenhet (från det yrke).

        Vad är det för jobb?

          Inom åkeribranschen 🙂

      Jag har fattat det som att man inte kan lämna CV på plats nuförtiden pga GDPR. Jag är själv långtidsarbetslös pga psykisk ohälsa, så har inga andra tips att ge

        Jag sökte ett annat jobb via hemsidan, var på intervju och blev rekommenderad att söka en annan tjänst istället. Sökte, fick den inte men fick frågan om jag skulle kunna tänka mig ett annat ansvarsområde. Börjar där den 1 augusti,

      Via linkedin hittade jag ett jobb som jag sen fick. Hatar det dock, var inte alls så som jag trodde ?. Men gillar linkedin ändå, förenklar jobbsökandet ☺️

        Vad för jobb?

      Har jobbat som rekryterare och chef och det är faktiskt ganska jobbigt när det kommer in människor med sina CV:n ombett.

      Skicka in CV på intresseanmälan eller annons, absolut, men kom inte och knacka på med ett CV i handen skulle jag säga ?

      Många företag idag tar inte emot dem heller utan hänvisar till att skicka in digitalt, ofta via någon rekryteringsmodul så att de klan ha koll på inkomna ansökningar.

      Jag hittade det på platsbanken och skickade in cv & personligt brev via den annonsen. Sökte ett extrajobb, i mataffären, utöver det för ett tag sedan. Då gick jag till butiken frågade första bästa anställd att jag sökte den som var personalansvarig, fick träffa honom, lämnade cv & brev, han ville ta ett litet samtal i butiken direkt. Där och då. Vilket vi gjorde. Han läste cv & brev framför mig där vi stod och så pratade vi lite =)

    Nån med hormonell obalans och problem med just akne? Va gör ni åt det? Känner inte att jag får hjälp eller blir tagen på allvar på vårdcentralen.

      Men gå till en privat hudläkare. Strunta i din vårdcentral.

        Man kan ju också få remiss till hudläkare av vårdcentralen

        Nån som har tips på bra hudläkare i sthlm då? Som kanske själv haft samma problem och sökt hjälp för det. Jag har provat så mycket grejer från skincity som ska va så bra och dom som jobba där rekommendera men det biter inte på mig, märker såklart att de snabbare på processen för finnarna att försvinna men de kommer ju nya hela tiden. Känns helt hopplöst.

          Kolla på internet. Finns säkert några att välja på. Lycka till.

          Testa Esmi! Googla upp dem.

            Ska göra det, tack!

          HUDLÄKARTJÄNST!!!!!! klarabergsviadukten. wow alltså. svindyrt, typ 1500 för ett besök men så värt

      Gick privat! Fick ppiller, försvann efter några veckor från att ha rätt grov acne 10 år till perfekt hy med porer dock.

      Alla dyra krämer jag köpt åren innan som hjälp noll är lite surt

        Okej va skönt för dig! Tyvärr är ppiller inget alternativ för mig men hört det har hjälpt många 🙂

      Jag gick via Kry och fick hjälp direkt

      Kolla in vulverinekoos på instagram, om du vill förstå roten till problemet. Men finns såklart medicinska quick fixes också!

        Jag vet varför jag har hormonell obalans om det var det du mena 🙂

          Toppen! Hon tar upp mycket kring hur man kan fixa hormonell obalans lite mer holistiskt. Sorry om det låter superflummigt, men jag har lärt mig massor kring mina hormonproblem (PCOS och sköldkörteln) och vad jag kan göra på egen väg för att hjälpa på via henne. Hoppas du hittar något bra oavsett 🙂

            Okej men jag ska kolla in henne tack för tipset! ?

      Acutane funkar om det är illa.

        Använder epiduo just nu som funkar rätt bra, bäst hittills men min hud typ brinner av den, de gör så ont och svider så jag knappt kan sova, så torr dagen efter att ansiktet inte kan röra sig knappt, ska ge det en vecka men blir det inte bättre slutar jag. Men detta ger det bästa resultatet hittills av allt jag testat

          Har kört Epiduo i 6 veckor och upplevde samma som dig i början. Nu är jag inte alls torr längre, svider inte och huden är så mycket bättre. Nästan inga finnar och mycket lyster 🙂

            Detta gav mig hopp ?? Hur länge kände du det jag beskrev innan det blev bättre?

              Jag har testat mycket olika, massa diverse ej receptbelagda syror, men också receptbelagda så som skinoren, epiduo osv. Inget funkade, tillslut fick jag Tetralysal utskrivet och tog det i 3 mån. Allt försvann!! Trodde aldrig det skulle gå då bra. Jag gick till vårdcentral först (men de sög och kunde ingenting om acne) så jag kontaktade själv en privat hudklinik och de var fantastiska. Hoppas du hittar något som fungerar för dig!

                Efter dessa 3 månader med behandling så slutade du helt? Och det kom inga finnar tillbaka alls? Eller typ nån enstaka?
                Ja jag känner jag testat så otroligt mycket olika med, dyrt som fan och onödigt då det inte har hjälpt, känner mig snudd på desperat haha.

                  Jag har fått kanske 3 finnar totalt sen jag slutade för 3-4 månader sedan, så typ ingenting! Tidigare hade jag inflammerade finnar och dom jag får nu är mer ”vanliga” finnar, sånna som går att klämma liksom. Jag fick inga biverkningar av det mer än någon svampinfektion som man ju lätt får av antibiotika. Jag var skeptisk och nervös innan för vet att det inte fungerar för många, men jag kunde inte blivit nöjdare än jag blev! Så himla skönt att denna skiten äntligen är över. Jag gick till Diagnosistisk Centrum Hud (dock inte i sthlm), och de var superduktiga. Lycka till!

                    Grattis till dig och att du fick så bra resultat! Hoppas jag hittar det som funkar för mig med snart ??

              Efter 3-4 veckor slutade jag flagna. Men det är nog högst individuellt.

      P-piller

    Har någon provat göra Mug cake. ?Finns ju massa varianter. Jag vill prova banankaka och pizza och omelett med lök och annat i. Alltså man gör dom i en stor mugg i micron. Är populärt i tex usa.

      Ja det var vidrigt

        Vilken av dom var inte goda?

      Kladdkaka var god. Omelett eller annat, nej.

      Men, det är billiga basingredienser, så du kan ju prova själv

        Ok men ska ändå prova flera varianter. Just det äppelkaka ska jag prova med.

      Nja, är inte särskilt gott, men är man paninsugen på kaka och bara har tre minuter över funkar det väl. Men det tar ju inte många minuter att slänga ihop vanliga muffins heller.

    Jag vill lägga min dotter som 2.5 år gammal tidigt men då vaknar hon bara sent på natten och är vaken hela natten lååång .. har ni några tips , vill inte vara envis och låta henne gråta då jag är rädd att grannarna blir störda , så jag låter henne bara vara vaken ?

      Sover hon på dagen? Annars borde hon sova hela natten, även om hon vaknar borde hon vara trött o somna om fort.. Skaffa en större säng till henne, så du kan gå in så fort hon vaknar på natten o ligga bredvid henne o natta om. Jag lägger min 2 åriga dotter kl 6, hon somnar ca halv 7, sen brukar hon vakna vid 10 tiden, då går ja in o lägger mig bredvid en stund så somnar hon om o sover till typ 6 på morgonen iaf. Hon sover inte på dagen.

      Låter jobbigt för er båda att vara vaken hela natten. Vad säger förskolan, om vilan? Har hon varit vaken hela natten, sover hon förmodligen jättelänge på vilan. Lättast att börja hemma på helgen med kortare vila på dagen, fast sovtid på kvällen, riktigt mätt tills natti. När hon vaknar på natten kanske det räcker att klappa om och lägga på täcket igen. Be förskolan korta ner på vila, men stegvis, annars hinner du inte hem, innan hon somnat.

      Jag hade en sån problem när min dotter var också 2,5 år. Hon gick på förskolan, sen komm hem trött somnade, vaknade rund midnatt och var vacken i några timmar.
      Detta höll i 2 mānader ungefär.
      Vad jag hade förstått efter allt var att hon sov inte tillräckligt på förskolan, det var kaos där. Hon sov väldigt lite vid lunch eller inte als, sen kollapsade hemma och sen vaknade för att hon var hungrig och ”utsövd”.
      Så fort hon fick sova lunch, upp till 2 timmar
      ibland, hade hon slutad att vakna på natten.

    Emotionell otrohet, har ni någon gång varit med om det? Att din partner/du varit emotionellt otrogen. Ingen fysisk otrohet med kyssar, sex etc. Hur tog ni er igenom det?

      Det beror helt på vad som ligger bakom. Är det aktivt letande eller är det tex att man råkat bli attraherad av en kollega på jobbet? Jag har blivit det sistnämnda men jobbade aktivt för att dämpa känslorna och inte göda attraktionen. Min och min dåvarande sambos relation var viktigare än en flört på jobbet. Men absolut ett tag där blev jag helt knäsvag när den mannen uppenbarade sig och det var sååå svårt att inte följa känslorna. Men det går om man vill!

      Mitt ex skrev flörtigt om en trekant med två tjejer. Behövde aldrig hantera det riktigt då jag ändå gjorde slut och egentligen borde ha gjort det långt tidigare.

      Hur är man emotionellt otrogen? Kär i någon annan menar du?

        Kär eller kåt antar jag, och agerar på det i tal/skrift/beteende?

    Ååh jag är så fruktansvärt klantig… Gick ut på en promenad igår med mina helt nya skor. När jag kom hem och tog av mig skorna upptäckte jag blodfläckar vid hälen. Tog direkt en svamp med kallt vatten och lite diskmedel och började skrubba. Kändes som att jag fick bort allt men nu idag märker jag att jag bara har ”blandat” ut fläcken och nu är hela hälen svagt blodfärgad. Syns tydligt då skorna är vita.
    Har ni några gamla husmorstips som kan hjälpa mig?

      Vit skofärg?

        Det låter ju bra! Funkar det på textil, har för mig att det är till för läder?

      Galltvål!

      Bikarbonatpasta?

      Klorin?

        Ja klorin! Gnugga in ordentligt med klorin och släng in dem i tvättmaskinen.

      Mirakelsvamp! Googla! Vit svamp.

      Tack för alla bra svar! Ska testa imorgon??

    Jag såg en annons på idéed, skickade in cv och personligt brev och fick fast tjänst. Sedan jag utbildade mig har jag fått jobb på det sättet.

    Innan dess har jag fått jobb genom att skriva upp mig på vikariepool inom äldrevård, eller genom vänner som rekommenderat mig. En gång också genom en kollega som hade ett sidojobb där hon var arbetsledare på ett annat jobb. Jag har i stort sätt alltid hållt mig till samma spår, äldrevård/ omsorg/ social problematik. Tror det är bra om CVn inte är alltför spretig.

      Stop i avlopp, vad göra? Gick inte med salt, bikarbonat och ättika! Blir galen!!!!

        Mr Muscle propplösare (eller vad den heter).

        Det är bara att öppna upp o börja gräva runt. Klöks aldrig så mycket som när avlopp ska rensas. Men det är gött när det är klart.

        Vart är stoppet? Kök? Handfat?

        Ös i kokhett vatten i omgångar.

    Är det småsint att anmäla någon för skattefusk?

      Anmäl

      Det beror på

        Utveckla gärna 🙂

        Jag är inte nära honom, men han är en bekant. Han har tjänat stora summor och lyckats lura banken så han har skattat 0 kronor av dessa.

          Är det så stora summor att till o med du, som bara är bekant, vet om det så vet nog Skatteverket det snart också. Visst att det är fel att skattefuska, men det är å andra sidan inte din huvudvärk.

      Ja

      Anmäl men stå för det.

        Nej du behöver såklart inte stå för att det är du som har anmält. Herregud vad är det för barnsligt svammel.

        Hahahahahaha rimligt ändå ?skrattade högt åt denna

    Jag ska fira midsommar själv i år (självvalt) och vill gärna lyxa till det med att äta något extra gott till middag och efterrätt. Kan tänka mig att antingen köpa något färdigt från Ica som jag bara behöver ta fram/värma upp eller laga något som kräver minimal ansträngning. Inspirationen är noll!
    Några tips?

      Sareksnittar!

        Visst är det tunnbrödsrullar? Tips på någon god fyllning?

      Om jag hade fått välja hade jag valt smörgåstårta till middag, älskar smörgåstårta

      Varmrökt lax, färskpotatis och romsås! Mums

      Räksmörgås!

        Ååhh räksmörgås! Så enkelt, så gott.

      Jag med! Sambon sticker på fest med kring 15 pers men jag måste pendla för att arbeta och känns rakt oansvarigt att gå på fest och sen åka tåg till länet jag arbetar veckan därpå. Stannar därför också hemma, bra tips av alla!

      Receptet på Mac n cheese från Matilda Djerf. Inte så lyxigt kanske men så sjuuukt gott, och går snabbt att göra. Ta en mozzarella-boll och dra ner lite på parmesanen, perfekt – älskar den!
      https://bloggbevakning.se/2020/03/23/saker-att-gora-pa-hemmafronten/

      Kycklingsallad med dressing och nåt gott bröd vid sidan

    Hur gör man om man har en kompis som enbart pratar om sig själv? När jag pratar med kompisar så brukar det vara normalt att man kan flika in nåt från sina egna erfarenhet, nån anekdot etc och baka ihop allt till en levande konversation som bjuder in till allvar och skratt. Men hon är verkligen inte mottaglig.

    I helgen var vi ute och inom loppet av en timme när konversationsbollen var över hos mig gick hon på toa mitt i en mening, hon hämtade en filt mitt i en mening och gick på toa en gång till, naturligtvis mitt i en mening. Hon var inte ens intresserad av fortsättningen när hon kom tillbaka utan började berätta om något nytt.

    Till slut sket jag i att hon avbröt mig med sitt och fortsatte berätta mitt när hon var klar. Sa ”tillbaka till…” flera gånger bara för att jag vägrade bli ”överkörd” så. Men då slutade hon lyssna, något som blev väldigt uppenbart när hon ställde två frågor som rörde exakt det jag precis hade berättat. Hon satt och tittade i sin telefon istället…

    Hur gör man med en sån människa? Det roliga är att hon klagade över sin kompis en gång som ”bara pratar om sig själv och aldrig frågar mig något”, hon är exakt likadan.
    Hon är den enda jag känner här utöver lite släkt så jag umgås mest med henne för att liksom ha någon att vara med.

      Låter som min 70-åriga svärmor ? Alltså väldigt svårt med den sociala biten. Fokuserar BARA på allt hon själv har att säga och sen när hon är färdig ”stänger hon av.”

        För mig är det helt obegripligt hur en sån människa lyckas skapa band till någon annan. Hon här berättar ändå väldigt mycket om nån killkompis till henne och jag kan inte ens förstå hur någon kan tycka hon är skön att umgås med, undrar om hon är likadan mot alla eller om det bara är mot mig. Vilket då såklart också gör att jag undrar om det är jag som har svårt för det sociala…vilket jag absolut inte tror men det rör till det bra mycket.???

          Hon har dig bara som en åskådare till hennes liv. Hon är inte intresserad av dig, hon respekterar inte dig utan du duger när hon inte har någon annan mer intressant att umgås med, och när hon behöver gå igenom sitt liv och kanske kolla lite idéer. Har haft en sån vän själv. Jag stod på mig, precis som du, och försökte göra mig hörd, men hon kunde läsa nåt sms samtidigt och skratta högt och bara: omg, vet du vad x just skrev?!

          När jag sen avslutade vänskapen fick jag höra från hennes syster att hon tyckte det var lika bra, för jag var så ego och ville bara prata om mig själv. ?‍♀️

            Gud vad klockrent! Det där ”vet du vad x skrev” är SÅ mycket min kompis.
            När hon frågade om det jag precis hade sagt så sa jag ”men jag sa det för två sekunder sen” och då sa hon bara ”jaha men var bor han då?” Och det hade jag också sagt bara en liten liten stund tidigare så jag sa det att ”ja men alltså, det sa jag också alldeles alldeles nyss. Du får ju lyssna..!” Så sa hon typ bara just något i stil med att hennes killkompis skrev något…

            Det konstigaste är att hon vill boka upp typ hela sommaren med mig och säger varje gång vi setts ”men det här var jättetrevligt vi måste ses så snart vi kan”. Hur kan någon tycka det är så trevligt när jag har motsatta känslan?!

            Tack för massa bra svar av er, börjar inse att jag är fan värd en bättre kompis.

              För att du har lyssnat förr och blivit en slaskhink för hennes problem och hennes framgångar. I dig samlar hon sig själv. Du är hennes portabla blogg/terapeut och plattform. Via dig definierar hon sig själv. Vem du är eller vad du gör är inte viktigt för henne, det här är ju hennes tid!
              Ja, du förtjänar en bättre vän. Faktum är att ensamhet är bättre än det här umgänget.

                Ja, kan nog klara mig bra utan henne, kommer vara ”upptagen” hela sommaren?

      Kanske låter hårt, men dumpa eller dra dig undan personen! Totalt bortkastad tid och energi att hänga med folk som inte hyser nåt slags intresse för en. Din kompis känns ju ärligt talat mest intresserad av sig själv och sitt? Jag själv är i en lite liknande sits som du är så jag förstår hur svårt det kan vara. Har själv inte gjort något åt situationen än, mer än att dra mig undan.

        Jag drog mig undan jättelänge, sen sågs vi igen på en tjejkväll och har börjat umgås väldigt sporadiskt under våren bara, så vi ses ju inte regelbundet.

        Tydligt som fan var det tidigare i våras när jag hade blivit dissad av en kille och skrev det till henne (hon hade sökt stöd hos mig av samma anledning så tänkte att jag kan väl försöka med samma sak) och fick då svaret, nåt i stil med ”Okej. Jag har träffat en kille flera gånger nu och vi har det jättemysigt ihop”.

        Du har ju dock verkligen rätt. Jag kan inte ändra på henne och borde ju bara dra mig undan själv. Måste bara hitta styrkan att vara ensam, det blir så påtagligt med ensamheten i stan också när jag inte trivs här.

          Haha känner vi samma person? Min ego-väninna frågade hur hon skulle tolka en killes sms när jag precis blivit dumpad efter 3 års förhållande och grät framför henne ?

            Näe, du skojar? Fy fan. Jag hoppas du dissade henne rejält efter det!

            Låter som att vi alla har samma väninna ? Det är verkligen så ”oattraktivt” att vara självupptagen.

            Jag verkar också känna henne! ??? min kompis beklagade sig när jag låg inlagd på sjukhus för en SKITGREJ. Vi var båda gravida, jag visste inte om mitt barn ens skulle överleva och hon hade en bra graviditet och ba ”det är så tungt och jobbigt att vara gravid” ? alltså så jävla less på egoistiska människor…

            Haha. När jag min kille hade dumpat mig sa min (dåvarande) bästis som absolut första sak ”neeej, han o hans kompisar som var så roliga att festa med”?? tack för noll stöd.

      Vet exakt vad du pratar om. Jag har tyvärr inga bra tips mer än att försöka umgås mer med släkt eller andra ”nya” människor så du slipper känna att du måste umgås med henne.

        Jäklar vad skönt att det finns fler! Man känner sig lite ensam i situationen, jag hör då sällan någon som är i den i alla fall.
        Får nog försöka med det, det här kommer äta upp mig i längden.

      Har en likadan vän. orkar snart inte. 90% pratar hon om sitt. Det är egoistiskt. Hon berättade att en annan kompis sagt man skulle sätta tejp på hennes mun. Vi har bara känt varandra 3 år men jag kommer nog bryta. Pallar inte mer. Hur självupptagen kan hon vara. Det är inte snällt att vara sådan.

        Haha!!! Du bara ”men hon har ju rätt, man borde sätta tejp på din mun”??
        Så jävla sjukt, men då känns det som att vi kan bestämma att det är inte vi med såna kompisar som har svårt för det sociala, utan våra kompisar som har det. För så ska det ju inte vara i en relation, oavsett om den är av vänskap eller kärlek.
        Har du bestämt hur du ska göra? Fasa ut lite försiktigt eller säga något?

          Fasa ut det. Hon är inte särskilt kul heller. Finns bättre vänner.

      Kan det vara så att hon har en diagnos som gör det svårt för henne att hålla fokus? Är ingen ursäkt såklart, men jag känner igen mig själv lite i det du berättar. Jag har ADHD och Autism, och speciellt ADHDn kan göra att jag får svårt att lyssna och fokusera på när folk pratar med mig ibland. Min sambo och mina vänner kan bli irriterade på mig för det, och då tycker jag det är viktigt att dom säger till mig. Kanske kan du iaf prova om du tror att det kan funka? ?

      Eller så är hon bara galet självupptagen och då är det bara att dra ?

        Ja tror hon har en diagnos. Men orkar inte med henne. Men ganska kul när hon sa ja du ska inte lyssna på vad jag säger? och ändå fortsätter hon prata och prata.

          Haha, alltså känner TYVÄRR igen mig lite i det där med ? Jag har också en tendens att snacka för mycket (Speciellt om mig själv, hehe) men då uppskattar jag också när nån säger ”Hörru, nu kanske vi kan prata lite om mig också” ? Kämpa! ?

        Jag tror att hon har det faktiskt. Är du öppen med att du har dina diagnoser? För det hade ju underlättat om hon var i så fall känner jag, då hade man ju förstått bättre. Och kan ju inte fråga heller ”ursäkta men vad är din diagnos?”?

          Ja, jag är öppen till mina nära om mina diagnoser, men fick dom också väldigt nyligen (Är 28 och fick veta för ett år sen). Hon kanske har utan att veta om det, eller så håller hon dom för sig själv. Eller ingenting. Svårt att veta.

          Haha, nä kanske inte helt hundra att fråga nåt sånt, men kanske kan man försöka med en liten ”Ibland drar du iväg och pratar så mycket så jag känner mig lite bortglömd” eller nåt annat som man kan säga lite lättsamt sådär. Men det är ju upp till dig också, att du känner att du faktiskt får nåt utav det så att det inte blir att du offrar dig för henne ?

      Hon har dig bara som en åskådare till hennes liv. Hon är inte intresserad av dig, hon respekterar inte dig utan du duger när hon inte har någon annan mer intressant att umgås med, och när hon behöver gå igenom sitt liv och kanske kolla lite idéer. Har haft en sån vän själv. Jag stod på mig, precis som du, och försökte göra mig hörd, men hon kunde läsa nåt sms samtidigt och skratta högt och bara: omg, vet du vad x just skrev?!

      När jag sen avslutade vänskapen fick jag höra från hennes syster att hon tyckte det var lika bra, för jag var så ego och ville bara prata om mig själv. ?‍♀️

    Finns någon när Hannah o Amanda bjöd in William från Skam till Sverige? Varför gjorde dom det egentligen? Fett oklart. Kom att tänka på det…

      Minns*

      En visning för Daisy grace

    Skrev här för några månader sen om min oro för min 2.5 åring som inte börjat prata än, vill bara säga att det blev totalt skärm förbud på han, inte en enda minut tv tid för han, tvn är utpluggad och sätts bara på någon gång ibland när han sover. Det har gjort underverk. Så om någon annan är i samma situation, barn under 3 år ska inte ha någon skärmtid alls. Det kan hämma deras utveckling, det kan även leda till försämrad syn, och en rad olika andra mindre bra saker. Tack för mig ?

      Sedan är ju alla barn olika. Min äldsta son började prata väldigt tidigt men har fortfarande fått kolla på tv och på min mobil lite då och då, och lär sig av program han tittar på. ? Så jag tror det är väldigt individuellt, men med det sagt tycker jag inte man aktivt ska införa skärmtid för småbarn, men ibland har det varit räddningen för oss.

        Alla är olika. Min 3 åring pratar engelska tack vare tv, youtube och appar.. Sen läser vi otroligt mycket böcker. Tror vi föräldrar måste börja acceptera att våra barn inte gjorda för att ”prestera” hela tiden. De är individer och det ter sig på olika vis..

      Vad härligt att pratet kommit igång! Jag vet hur orolig en kan vara för jag har varit där själv. Därför önskar jag att du inte hade varit så tvärsäker i ditt tipsande, minns hur ont det gjorde med alla välvilliga råd och kunskaper när jag själv inte kunde tänka på något annat. Mitt barn började aldrig prata som andra barn och kommer aldrig komma ikapp, nu vet vi varför men det var många år då din kommentar hade gjort jätteont och skapat en massa onödig skuld hos mig. För oss har istället skärmar varit ett fantastiskt kommunikationsverktyg och utvecklat mitt barn massor. Så det är olika. Och den forskning kring språkstörning och kommunikationsproblem hos barn jag har läst så är verkligen inte skärmförbud före tre något självklart eller belagt med forskning.

        Du verkar vara en vettig människa ❤️

        Förlåt men vad menar du med att ditt barn aldrig började prata som andra barn och aldrig kommer komma ikapp? (har själv ett barn med väldigt sen språkutveckling)

          Finns många tänkbara förklaringar, barnet kanske har någon NPF-diagnos eller liknande. Livet blir inte alltid som man tänkt sig och barn kommer med alla möjliga funktionsvariationer…

    Vad exakt tjänar Anna Book pengar på? Eller lever hon på Robertos lön?

      Kan tänka mig att hon får lite cash när hon ibland medverkar i något, typ fångarna på fortet eller nått sånt där. Så hon har väl säkert typ 40.000 en månad o sen inte en krona på flera månader osv, men löshår och naglar får hon ju iaf sponsrat säkert så det behöver roberto inte betala iaf. 🙂

        Har hört från henne att hon dubbar barnfilmer. Men inte vilka.

          Det är mycket Disney.
          Här kan du se vilka filmer det handlar om: https://dubbnings.fandom.com/sv/wiki/Anna_Book

          Jag ser att det där inte är alla. På en annan sida står det att hon dubbade filmen Antz b.la.

      Hon tjänar väldigt lite. Kommer inte ihåg exakt, men kvällstidningarna har publicerat deklarationer någon gång och slår man ut det per månad blir det extremt lite, typ under 10 000. Så hon lever nog på maken.

    Jobbat på högstadiet och när ”min” klass nio gick ut i förra veckan tog en förälder tillfället i akt att idag ringa och berätta hur mycket hon (ev barnet också?) hatar mig och hur värdelös jag är på mitt jobb. Föräldern tyckte jag borde allvarligt överväga att jobba med något annat pga hur dålig jag är.
    Eleven nådde betygen C & B i mina ämnen.
    Eleven har pga psykiskt mående och fysisk sjukdom haft det tufft i perioder men tycker ändå att jag haft en okej relation med eleven. Toppenbra med klassen i övrigt.

    Har fått jättebra stöd av min rektor och kollegor. Undrar mest vad fan det är för fel på folk?

      Jag undrar det också. Är inte lärare men sjuksköterska och har blivit utskälld och kallad både det ena och det andra. En patient fick mig att börja gråta. Fattar att det inte är mig det är fel på pga 99,9% av mina patienter är urgoa och tacksamma. Undrar alltid vafan det är med folk som skäller o gapar.

        Folk kan vara så sjukt elaka. Gråtit fler än en gång på jobbet.

      Men hjälp!!!! Blir rädd av att höra detta för är snart klar lärare. Fy fan för sådana föräldrar. Ta inte åt dig.

      Ta inte åt dig, det är föräldern som har problem. Är lärare själv och trött på hur vissa föräldrar beter sig men själv får man bara le och se glad ut ungefär.

      Det undrar jag också.

      Fördjävligt att lärare har blivit ett yrke där man står längst ner på samhällsskalan och förväntas ta alla möjliga utskällningar.

      Fy fan vilket as!
      Varför kunde inte föräldern bara släppa det? Varför har inte föräldern tagit upp det tidigare? Det är ju bra betyg om det fanns problem…. Orkar inte med föräldrar, anledning till varför jag ska jobba på gymnasiet

      Föräldrar och elever ses numera som kunder i skolan, så de ser det väl som naturligt att klaga när de inte får den produkt som de önskat. Hatar att det går ut över er lärare! Min mamma jobbar inom förskolan och upplever samma sak

    Hur många riktiga nära vänner skulle ni säga att ni har, som ni kan va helt er själva med och som ni verkligen kan lita på till 100%

      3-4 kanske.

      Ingen. Finns ingen människa jag litar till 100% på förutom mina barn.

      3!

      En. Hon jag skrivit om ovan.

      Skämt åsido. Men jag har en vän som är en perfect match. Som ytligt bekanta jobbarkompisar drog vi på festival och kom därifrån tajta som fan. Min favoritmänniska. Och vi är så duktiga på att uttrycka hur mycket vi tycker om varandra också, något som jag tror är viktigt även i vanliga vänskapsrelationer. Från ingenstans kan man få ett sms, eller skicka ett själv, där det står typ ”är så jävla glad att jag har dig❤”.
      Vi vet exakt var vi har varandra och vi kan prata om allt. Jag trodde jag hade upplevt vänskap innan jag lärde känna henne, men det hade jag inte.

        Men åhhh, jag blev så glad av denna kommentaren 🙂 <3

          Ja samma, va fint ☺️

      Min man och min syster.
      Har några vänner där jag kanske kan vara 70 till 80 % mig själv.

      6

      4-5

      2 st tror jag

      2

      10 stycken nu när jag räknar ❤️

        Va kul för dig! Det är nog rätt ovanligt ha 10 stycken man verkligen räknar in som sina närmaste ??

      Min kille, han är min bästa bästa bästa vän. Hänger helst med honom 24/7 och vi kan prata om allt. Är i övrigt inte så sällskaplig av mig så umgås sällan med vänner irl, men har sammanlagt typ 3 vänner som jag vet var jag har dem, och kanske 4-5 om jag räknar in några som kanske tröttnat på att jag inte orkar ses etc. Hänger med vänner några enstaka gånger per år, men chattar med mina närmaste typ dagligen. Att slippa umgås hjälps ju av att bo i en annan stad som jag gör nu, när vi bodde i samma stad hade jag mest ångest och vi gled ifrån varandra pga förväntningar över att man ska ses då, vi är mycket närmare sedan vi inte bor i samma stad.

        Ok inte dagligen med alla kanske, men i perioder dagligen med någon av dem i alla fall. Ibland ingen.

        Va härligt att ni har det så! Jag är lite rädd för det där med att man blir så bästa vän med sin partner att man inte lägger tid på andra vänner med. Om det en dag tar slut så står man där ensam, det känns läskigt, jag tycker dock man ska ha sån relation att man kan prata om allt och hänga med varann som bästisar men att man inte glömmer sina andra vänner med.

      0 utanför familjen, har dock 2 systrar i nära ålder och mamma

      Jag är 29 år har 2 barn och jag skulle väl säga 2 st. Som jag på riktigt kan vara mig själv mig. Utan begränsningar.

        Välgörenhet i hans namn. Om han redan var ALLT så kan det vara dags att dela med sig till folk som har väldigt lite?

      6 st! Är 35 och har känt dem i ca 10 år allihopa. 25 var tydligen bra ålder att hitta vänner. ☺️

      Vad sorligt, nu när jag tänkte efter så måste jag svara 0…inte kul. Vill också ha riktiga vänner, men men.

        ❤️
        Jag har 1, sen har jag några få jag träffar ibland men räknar dom inte som nära och drar mig mer och mer från att umgås med dom, så blir 1 för mig, tacksam för henne men samtidigt känns det också sorgligt att det är så svårt träffa nya vänner, jag är inte jätte framåt av mig men tycker jag själv är väldigt snäll och rolig när man väl lär känna mig men det är svårt med nya människor ..

      Fyra plus en. En är outständing och min syster i anden. De andra är fyra riktigt fina vänner som jag litar på till 100 procent och får mig att må riktigt bra.

      Sex stycken. Från att inte ha haft några vänner alls, till att börja ett nytt jobb och få vänner för livet(hoppas jag). De dömer inte mig för någon som helst skit jag gjort och lyssnar, peppar och jag kan vara mig själv till 100%.

    Behöver tips på present till min man som fyller år om en vecka. Han har redan ”ALLT”. Sååå svårt. Han fyller 39.

      Har han allt så kanske en upplevelse eller något ni gör tillsammans är bättre, vet inte hur erat liv ser ut med barn osv men skaffa barnvakt och åk iväg på en weekend och stötta turismen i Sverige, hotellet kanske erbjuder roliga saker ni kan göra där med.

      Istället för något materiellt. En upplevelse? Eller bara fixa iordning någon extra lyxig picknikkorg med gott plock han gillar och åk till något mysigt ställe, en sjö kanske? Laga god middag?

      Jag håller med om upplevelse! Nu vet jag inte vad din budget ligger på men presentkort på dagsspa, helikoptertur, vinprovning eller dylikt kanske är en idé? En sak jag köpt till min sambo som var populärt var annars ett personligt armband med vårat datum ingraverat på insidan, om han nu gillar sånt.

        Helikopter är superbra förslag! Tack! En tur till skärgårdsö där man kan äta en lång härlig lunch eller så ? Ska kolla direkt.

      Necessär! Köpte jag till min kille när han fyllde typ 37. En fin i nåt dyrt märke som jag nu glömt.

      Hade kunnat varit jag som skrev detta. Min man fyller också 39 år om en vecka och jag har inga idéer på vad jag ska ge. Hoppas det dräller in massa bra tips här nu 😉

        Tipsen som skrivits är väl bra tycker jag 🙂 roligare med upplevelser än materiella saker. Dessutom i dessa tider då det kan va skönt åka bort och dessutom stötta hotell osv som haft det jobbigt.

        Välgörenhet

      Tack allihop! ?

      Laga hans favoritmiddag till honom i en Playboy bunnydräkt eller snygga underkläder! Och någon liten gåva som en ny klocka, manschettknappar eller liknande (beroende på budget). Lycka till! 🙂

        Blääää!

        Är du allvarlig? Usch

        Välkommen åter till 50-talet.

        Varför är ni alla så otrevliga? Om ni inte gillar det så kan ni väl hålla det för er själva? Jag gav ett tips som jag själv följt vilket blev väldigt uppskattat av min pojkvän. Jag tycker att kvinnokroppen är vacker och gillar fina underkläder och det gillades av honom, vad är det för fel med det? Han tycker ju allra bäst om min insida men att vilja känna sig sensuell är inget fel.

        Ursäkta men hur gammal är du som skrev detta? En playboy bunny dräkt? Laga mat i det? Får lite kräk smak i munnen

          Vilka härliga kommentarer jag fick, verkligen. Jag är 28 år och gjorde så för min kille vilket uppskattades. Jag är ingen ytlig bimbo för det och han älskar min insida mest av allt. Jag tycker att kvinnokroppen är vacker, är det fel med det?

          Hur gammal är du själv om jag får fråga eftersom du så trevligt frågade mig?

            Jag är 27, kvinnokroppen ska absolut hyllas för den är otrolig i alla möjliga former och utseenden men detta kändes bara otroligt förlegat enligt mig.

      Min sambo fyller 38 imorgon och han får av mig tennisracket (och så har jag köpt en till mig så vi kan börja spela tillsammans), ett par flipflops (jag hatar sånna, men han älskar dem så tänkte han skulle få ett par liiiiite snyggare) samt en gitarr.

      Välgörenhet i hans namn. Om han har allt är det kanske dags att dela med sig till de som har väldigt lite?

        Han donerar redan miljonbelopp till välgörenhet varje år, så jag tycker ”det är dags” att sluta uttala sig om saker man inte vet något om.

    Någon som vet om Mogi och hennes kille gjort slut? Inte sett honom på bild på ett tag och hon verkar inte ha sin vigselring och bor någon annan stans (hos sina föräldrar?).

      Åh tråkigt i så fall. 🙁

      Hon svarar på när de vill gifta sig, så det tror jag inte ☺️

      Vigselring? De var väl inte gifta?

      Mogi är inte gift. Det har ju gått rykten att hon och killen har separerat, vem vet.
      Jättekonstigt att hon bor jämt hos sina föräldrar i Bromma, och verkar inte jobba eller göra något vettigt över huvudtaget.
      Och som hon ändrar sitt utseende i bilderna, filter filter filter!!!

    Stop i avlopp, vad göra? Gick inte med salt, bikarbonat och ättika! Blir galen!!!!

      Har du testat vaskrensare?

      Men under diskbänk och handfat kan man ju öppna själv och få bort stoppet. Var sitter stoppet?

        Får inte loss skiten sitter som berget

      Propplösare. Mr muscle

      Häll i vatten med diskmedel och vänta 15 min. De hjälpte. Spola först efter 15 min alltså

        Varmt vatten? Minst 90 grader

      Rensa såklart.

      Det finns bra propplösare hos riktiga järnaffärer. Förklara läget och de fixar.
      Jag blev rekommenderad en flaska för man häller ned en tredjedel i avloppet och låter det stå i ett par timmar. Den fungerade. Nu är de i affären mina frälsare 😉

    Hur blir man snyggare? Får bara höra söt och vacker. Tips på vad man kan ha för kläder, smink osv. Inte operationer. Är 30 år, blond.

      Vad är egentligen skillnaden mellan söt, vacker och snygg? Snygg kanske känns mer edgy? Typ ha mer smink och lite tightare kläder…?

      Söt och vacker, varför skulle det vara tråkigare/sämre än snygg? Vacker är nog det finaste att bli kallad enligt mig men man kan ju tycka olika såklart ?

      Konstig fråga? Vad som är snyggt är ju individuellt för alla.

      Vet tyvärr inte, jag får inte göra något av det. ?‍♀️ Haha. Tycker det oavsett är mer smickrande att embracea det man ”är” naturligt. Söt är minst lika bra att vara som snygg, betyder typ samma sak, man är bara olika personers preferens.

      Svårt att svara på. Kanske satsa på sånt som syns? Det jag kommer på är att bleka tänderna, börja med lösfransar för att få mer sug i blicken, highlighter på kindbenen om du ej redan har det och få upp volymen i håret. Samt träna på din hållning och ha kläder som framhäver dina best features (ben, rumpa, bröst, midja). Och klackar!

        Och se precis likadan ut som alla andra på Insta? Snyggt? Näää urtråkigt.

          Vilken tråkig kommentar. Finns hundra olika sätt att kombinera det jag skrev och stilen man har kan antingen vara designer, vintage, klassisk eller trendig i kombo med det jag skrev. Om det inte passar så hitta något annat då men kom inte och fråga om tips och sen bli otrevlig när du får tips som inte faller dig i smaken.

            Det var inte jag som svarade. Tyckte ditt tips var jättebra! Tack! /ts

    Vad är dom största skillnaderna mellan protestantism och katolicism? Hittar inte så mycket info när jag googlar..

      ..och vad skiljer i vardagen mellan en troende katolik och en troende protestant?

      http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/trekyrk.htm Här finns en enkel förklaring.

      En ”vanlig” katolik och en ”vanlig” protestant tror jag inte skiljer sig mycket åt idag. De går i kyrkan på söndagar och vid högtider. En katolik biktar sig emellanåt. Gudstjänsten är lite annorlunda, katoliker är mer aktiva och ska ibland stå, sitta, gå ner på knä, svarar mer när prästen säger vissa saker, gör korstecken o.s.v… Det är lite mer rökelse, utsmyckningar, tja lite mer högtidligt är min uppfattning i den katolska kyrkan. I Sverige verkar många tro att katoliker är mer ”extrema” än protestanter och är anti abort, p-piller och homosexuella men jag upplever att de flesta vardagskatoliker inte håller med om sådant. Något mer du funderar på?

      Hur har du googlat egentligen? ?

      De teoretiska skillnaderna är enorma. Till exempel sakramenten, synen på jungfru Maria.

      De praktiska får du nog ta reda på själv.

      Alltså, från början var ju protestantism en revolt mot att kunna köpa syndernas förlåtelse. Rent praktiskt tänker jag på att katoliker biktar sig, tar nattvarden, har präster som lever i celibat (och förgriper sig på barn) och rent allmänt har lite mer drag på gudstjänsterna.

    Nooo fan för er här på bloggbevakning haha! Ni skrev att det inte är bra att duscha varje dag så jag började duscha kanske 3 ggr i veckan bara (nu när man bara är hemma). Men fyyyy fick svamp i underlivet!!!! Så nu återgår jag till att duscha varje dag igen!!!

      Eh.. tvätta fiffiluren ska man göra varje dag.. samma med armhålor och andra svettvänliga ställen.. De menade nog kanske att det inte är bra att tvätta håret varje dag?

        Nej kroppen!! Det var ett inlägg där Gabriella joss hade skrivit att hon bara duschade 2 gånger i veckan. Aldrig igen säger jag bara!!!

          Lol jag duschar kanske en-två gånger i veckan om jag minns.
          Är deprimerad och går hemma pga arbetslös så det är ingen annan som påverkas av mitt fettiga hår eller om jag luktar lite svett

            Kära Nea ❤ Vet precis själv hur det är i det där avgrundsdjupa hålet. Jag hoppas verkligen att du redan får hjälp, men om inte, att du orkar ta tag i att skaffa. Sen kommer dagen där du faktiskt börjar bry dig om sin hygien igen och där du faktiskt njuter av en dusch och det inte längre är ett jobbigt måste.
            Du kommer må bra igen. Snälla lita på det ❤

              ❤️❤️

            Ingen kommer tänka på att du skulle vara äcklig bara för att du duschar två gånger i veckan, det är helt normalt och sunt att göra det så det är det sista du ska oroa dig för. ❤️ Hoppas att du hittar kraften att må bättre snart! ❤️

              Jag måste duscha varje dag efter jobbet. Men är jag ledig 4 dagar så skiljer jag bara the nästa prata. Älskar hur icke torr min hud känns dag 3 och hur lent och återfuktar håret blir av att vila. Är inte svettig av mig och har torr hy. Ska byta jobn efter juli. Längtar

      Knappast därför.

      Kan garantera dig att du inte har inte fått svamp av att inte duscha varje dag ?‍♀️ noll korrelation där.

      Du hade garanterat svamp redan innan pga att du tvättar sönder din ph balans vanligtvis.

      Att tvätta dig mer kommer inte hjälpa, du kan inte tvätta bort svampen

      Jag duschar max två gånger i veckan. Tvättar mig dagligen under armar och mellan ben. Känner mig fräsch och har inte minsta tillstymmelse till svamp. Haft den här rutinen i flera år

      Det kom definitivt inte av att du började duscha mer sällan… Dessutom är det skillnad på helkroppsdusch och att tvätta sig snabbt i handfatet! Jag duschar 3-4 ggr/vecka men tvättar armhålor och underliv lite snabbt VARJE morgon.

      Besök en läkare och be att få ett piller som du sväljer (minns ej vad det heter). Försök undvik det där receptfria medlet på apoteket. Vid överanvändning irriterar det slemhinnorna väldigt mycket och det diskuteras om sambandet mellan just överanvändning och vestibulit. Nån gång ibland kan man absolut köra på det men risken finns att man tar det varje gång man får svamp eftersom det är rätt effektivt och verkar snabbt.

      Men snälla tvättar du dig/duschar efter vad någon random skribent eller influencer på nätet skriver? Och skyller dina problem på Bloggbevakning? Ett gott råd: Duscha när du är smutsig!

    Jag vet inte hur jag ska agera i en situation. Min killes bästa kompis flickvän, ska ha födelsedagsfest. Hon har bjudit alla sin killes vänner, inklusive min pojkvän. Hon har även bjudit in sin killes kompisars respektive.
    Förutom mig.
    Jag känner henne inte väl, men vi har träffats ett par gånger i grupp och skulle säga att hon är lika nära mig som andra flickvänner som är bjudna.
    Jag tar inte så illa upp egentligen, det är hennes fest och jag förstår att jag inte är en självklar gäst. Jag undrar bara om det är helt ok om min kille går, utan att reagera på att jag inte är bjuden? Jag är kluven i hur jag ska känna, blir ju lite ledsen (känner mig liksom exkluderad och lite ensam) men samtidigt känner jag ju inte henne väl..

      Jag hade blivit ledsen. Förstår din kille dig i hur det kan kännas för dig? Det hade varit viktigast för mig.

      Det är väl klart han kan gå om han vill. Han har väl en egen vilja. Sen är det väl bara att rycka på axlarna och inse att man inte kan vara bästis med alla. Hennes fest, hon bestämmer vem som ska komma.
      Tycker inte du har rätt att känna dig exkluderad. Hitta på nåt annat den dagen och sitt inte hemma

        onödigt svar

        Hur gammal är du? Haha.

        Du som frågade, det är otroligt ohyfsat att bjuda in flera par till en fest men utesluta någons respektive. Oavsett om ni känner varandra eller inte. Som hans vän bör hon visa intresse för att lära känna dig, vilket en fest är ett utmärkt tillfälle för!

        Är ni säkra på att du inte är bjuden? Kan ju vara så att hon förutsätter att han kommer ta med dig men att du inte fått en personlig inbjudan pga att ni inte är så nära varandra? 🙂

        Min kille skulle verkligen inte gå på en fest med sina vänner och deras tjejer om alla andra tjejer var välkomna utom jag.

          Min ”hur gammal är du?” fråga var ställd till Anna. Min kommentar hamnade lite nedanför så det kanske inte framgick.

          Men det vore intressant att veta hur gammal du som frågar är också!

      Har inte din kille frågat om han kan ta med dig, hon kanske bara glömt? Om du vill gå på festen alltså, annars är det nog bästa att släppa det och inse att hon är rätt oförskämd.

      Det låter iofs som ett lätt hänt misstag av henne. Kan inte din pojkvän fråga om det är ok att ta med respektive i eventet/gruppen/var nu inbjudan skett? Sen betyder det ju inte att du måste gå, men då slipper du fundera över saken (men som sagt, det låter verkligen som ett ärligt misstag som lätt händer när man sitter som en stolle och försöker bjuda in till event)

      Make a Statement och följ med din pojkvän trots att du inte är formellt bjuden. Det är INTE ok att exkludera dig på detta sätt. Om du inte vill följa med så tycker jag att hon/ hennes pojkvän borde få höra det av dig/din pojkvän att det inte är ok.

      Hur kan det här vara ett problem? Din kille frågar antingen om du är bjuden eller så svarar han bara ”Kul, jag och Lisa kommer” eller vad du nu heter.

    Känner att jag börjar bli mig själv igen efter att jag kommit ur ett destruktivt förhållande. Det tog fem år men jag är snart 100% återställd. Jag har slutat misstänka min nuvarande pojkvän för olika saker tex. Så ni som kämpar igenom detta helvete vill jag bara säga: kämpa vidare, det blir snart bättre!

    Någon som har tagit bort åderbrock i benet? Gick ni via vårdcentralen? Blev det bra sen? Gjorde det ont? Tusen frågor ?

      Min kompis har gjort det och det gjorde svinont, alltså att spruta in vätskan, så att man kommer åt åderbråcket.
      Mer vet jag inte.

    Istället för något materiellt. En upplevelse? Eller bara fixa iordning någon extra lyxig picknikkorg med gott plock han gillar och åk till något mysigt ställe, en sjö kanske? Laga god middag?

    Har precis adopterat en blyg katt kille som tyvärr var vanvårdad i sitt tidigare hem. Det går framåt med honom hela tiden och han är inte alls lika nervös och vill alltid vara i samma rum gärna nära där jag och sambon är fast med lite avstånd. Han är livrädd för händer tyvärr, det går bra att nosa, äta ur händerna osv men all annan kontakt blir han helt skrämd av. Har någon tips på övningar eller idéer på hur man kan vänja honom med händer och att bli rörd? Han är dessutom långhårig och skulle behöva borstas men det är helt omöjligt just nu då han springer under soffan så fort jag försöker att borsta försiktigt 🙁 tack i förväg

      Inte stressa. Låt katten vara. Prata mycket med katten typ ”Hej *kattens namn” osv när du ser den och sätt dig ner i närheten av den men syssla med annat, typ mobilen. Av min erfarenhet är det det bästa. Få den att bli trygg /van med din närvaro innan du bråkar om pälsen.
      En av mina katter tog över 1år på sig innan hon förvandlades till en kelgris.

      Om han är nyinflyttad kanske han behöver lite mera tid. Kanske prova att hålla honom i en filt, ingen kattexpert utan bara erfarenhet av min, han slappnar av om man håller han i en filt tätt mot kroppen lite ”fast” asså inte hårt. Det finns en spray eller grej man sätter i elutaget som utsöndrar något som katter blir lugna av, säljs i djuraffärer o finns hos vetrinärer så inget farligt! Kanske kan va något?

      Skaffa en feliway att koppla in i ett kontaktuttag. Umgås myyyyycket med honom. Ge godis ur handen. Rör er långsamt. Eventuellt prova Zylkene i maten, också lite lugnande effekt (Men ofarligt så klart). Men sedan bara ha mycket tålamod och låt det ta tid. Ha med borsten hela tiden så han vänjer sig vid den, ge godis bredvid den och så. 🙂 Det kommer bli bättre! Fint av er. 🙂

        Ja feliway skulle jag också säga!
        Sitt på golvet i samma rum där katten är, lek med han, så småningom kommer han bli bekväm, låt han alltid lukta på era händer innan ni klappar – på så sätt visar en katt om den vill bli klappad om den ”bjuder in” till klapp .. haha svårt förklara men du kanske förstår va jag menar. Kolla även på katten och blinka långsamt med ögonen när ni har ögonkontakt, gör så tills han blinkar tillbaka till er, det visar på tillit.

        Tack för tipsen!! ?

          Spraya kattmynta på händerna. De allra flesta katter tycker det är spännande. Låt honom undersöka och komma till dina händer i sin egen takt.

      Prova med en pensel med långt skaft. Att se händerna rörelsemönster på avstånd till att börja med brukar hjälpa. Då kan ni busa och kela fast på avstånd

    Är det någon som har goda ’recept’ på wraps? Gärna vegetariska. Tack på förhand!

      Ja dagensem la upp ett på instagram. Blanda Imat creme fraiche och majonäs med eller utan ägg i (om du är vegan) lika mycket av varje. Ha i någon matsked av något sött tex mango chutney eller exotisk salsa. Krydda led curry tills det smakar som du vill. Blanda i tofu i kuber. Ha röran i wraps tillsammans med sallad och gurka.
      Tycker det smakar som kyckling curry wraps minus kyckling då.

        Åh vad gott det lät! Tack snälla!

      Min standardlunch på vardagar är flatbread (pga godare än tortillas enligt mig) med raw slaw och halloumi. Raw slaw gör jag på rödkål, vitkål och morötter och picklar lätt med lite ättika, honung och lime.

      Räknas en varm Wrap? Hehe jag brukar köpa vanligt tortillabröd, steka en gul lök ihop med en röd paprika och en burk majs. Krydda bra och kanske liiite honung så löken blir extra len och söt. Ett paket halloumi också lite mangosås till detta. Går på max en kvart och är gott!

      Kolla in youtubern ’pick up limes’ hon har även en hemsida med veganska/vegetariska recept.

      Tack för era svar!

    Är gravid och har just nu lite svullna fötter som värker som fasen. Är i vecka 35. För 3 veckor sen upptäckte jag en hård knöl, ca 2×2 cm på ena ovansidan om foten. Den gör inte ont. Någon som fått samma under graviditeten? Tänker om det kan ha med graviditeten att göra.

      Träffades 2008, förlovade oss 2010, gifter oss 2020 IMORGON rättare sagt ?

      Har du provat kompressionsstrumpor/stödstrumpor? Riktiga alltså som sitter åt. Prova dubbla paret! Annars hade jag pratat med min bm om knölen & kollat upp den =)

        Tack för tips. Har inte provat det än. Ska kolla upp knölen imorgon på vc.

    Ni som är förlovade/ gifta eller har varit, hur länge hade ni varit ihop när ni förlovade er? Mvh nyfiken som undrar om 1.5 år är för tidigt ?

      Mamma och pappa: träffades februari 1988, blev tillsammans december 1988, förlovade sig juni 1989, gifte sig augusti 1989. Är det rätt så är det rätt.

      4 månader.?

      Lite över 1 år ?

      Har varit tillsammans sedan 2012 men träffades unga, ingen ring änsålänge. Men nu har jag nämnt att jag gärna ser att vi gör det vid vårt tioårsjubileum då vi nästan är 30 då ?

        Är det ett känsligt ämne om det bara kan ”nämnas” efter 10 år ihop?

      Träffades 2014, förlovning 2018 och giftermål för 1,5 vecka sen ❤️

      Vi förlovade oss efter ett år, på julafton och gifte oss juli året därpå. Så vi hade varit ett par 1,5 år. Snart åttaårig bröllopsdag!

      10 månader!

      Förlova oss på vår 5-årsdag. Gifte oss på vår 10-årsdag. 🙂

      gifte oss efter en månad, det var fem år sedan nu

      Förlovade oss efter drygt ett år från att vi träffades, strax efter att vi flyttat ihop. Gifte oss knappt två år senare och i sommar firar vi nio år som gifta och 12 år som par. ❤️

      Förlovade efter 6 år (+ då en 2åring och en bebis i magen) och gifte oss sen efter 8 år tillsammans (pga den där bebisen i magen vi ville kunna ha barnvakt till på bröllopsdagen)

      Träffades 1989 och blev vänner (med benefits till och från)
      Blev ett par 2009
      Förlovade oss efter 4 månader
      Gifte oss 2012

      Mina föräldrar förlovade sig efter två veckor, gifta efter fyra månader, va gifta i 32 år till pappa dog. Jag förlovade mig efter ett år, strax efter vi köpt gemensamt hus (gemensamma bolån kändes som ett större commitment än äktenskap). Men va då över 30 också.

        (å gifte oss inom ett år från förlovningen!)

      3 månader innan vi gifte oss. Firade 10 år i februari ?

      Förlovade oss efter 8 mån, gifte oss 14 mpn efter vi blev ett par ??

      Varit tillsammans snart 14 år. Förlovade oss efter 11 år.

    Är lite nyfiken på vad ni har för erfarenhet av människor som aldrig kan se sina fel och brister. Jag har en nära vän som jag tycker väldigt mycket om, men det finns inte på världskartan att hen skulle erkänna att hen gjort fel. Samma person kan säga saker som: Jag som är så snäll eller X sa att jag verkade så genomsnäll. Lite som att hen vill pådyvla andra hur bra hen är. Jag tänker att det är sunt att kunna säga både för sig själv och andra att man har dåliga och bra egenskaper.

    Jag har varit ordentligt nedstämd under cirka två månader och hen är lite en sådan person som säger att jag ska försöka vara mer positiv. Jag förklarar att jag har stunder då jag mår bättre (bland annat när jag med personen ifråga) men att jag inte fungerar som hen (och förklarar att nedstämdhet är så mycket mer än att bara ha en dålig dag). Samma person kan även säga att jag inte behöver prata med hen om min nedstämdhet ”för hen blir så påverkad”. Jag kan köpa att det finns en gräns samtidigt som jag blir ledsen över att inte få prata av mig med min vän (jag har inte så många vänner). Som jag skrev ovan, tycker mycket om hen men förstår mig ibland inte på hens personlighet.

    Vore tacksam över vad ni tänker.

      Hade en sån vän. En dag bestämde jag mig att jag banne mig inte ska be om ursäkt för något jag inte gjort igen (hon hade en tendens att ALLTID vända saker till att det var mitt fel). Efter det har det varit radiotystnad.

    Ni som ska fira midsommar med någon i riskgrupp/äldre, vad gör ni annorlunda mot tidigare år?

      Är hemma hos hen istället för att hen ska komma till någon annan

      Vi har delat upp oss så blir inte lika många som i vanliga fall, vi kommer att vara med farmor och köpa med oss mat från vår favorit restaurang och sitta utomhus i en park eller vid stranden. Sen är planentyp glass och hänga ute. Blir inte som vanligt men blir nog ändå en mysig dag.

      Total isolering sedan några veckor innan, noggrant ”känna efter” på ens mående och ta sig dit utan att behöva kollektiva transportmedel eller ens trängas med folk utomhus på gångbanor osv. Inte så många som är med på kalaset heller. Eventuella personer som ej arbetar hemifrån eller har varit på Ica osv deltar utomhus. Låter som man är paranoid, men den här personen hade inte klarat en infektion. Dock detta pga tillstånd och behandling resten av livet, så det kommer alltid behövas sådana åtgärder, inte bara under corona.

      Firar utomhus, håller avstånd och alla tar med sin egen mat.

        Samma här!

      Vi ska ha mat som tre pers lagat. Vi blir typ 7-10 pers. Folk som rest och åkt kollektivt senaste veckan. Känns inte helt bra. Men det är inte jag som håller i det och inte mitt ansvar heller. Vi ska sitta på bänkar ute och jag är osäker på om alla får plats när två pers är i riskgrupp och man verkligen måste ha avstånd till just dem. Som sagt inte jag som planerat och jag kommer inte förstöra stämningen men känns inte helt bra.

      Är ni rädd om dens hälsa så gör inte det alls!! Ingen borde träffas överhuvudtaget. Så hemskt att folk inte tar corona på allvar. Kolla bara på nyheterna om gällivare.

    Hej alla mammor!

    Hur kändes det för er veckan innan förlossningen satte igång? Är i v. 38 och har börjat känna av en molande värk nu som då. Det har också börjat spänna och ila ner i ljumskarna. Sammandragningarna är inte regelbundna och tar inte ont. Skulle vara intressant att veta om något är på g eller inte. Hur kändes det för er?

      Om du är så långt gången så är det på g oavsett.

      Jag kände ingenting alls fram till 40+5 då det började smygande och kraftigt ökande ”menssmärtor” kring 17, vattnet gick hemma kring 21 varpå vi åkte in. 23.20 kom världens vackraste bebis (som idag åkte runt på skateboard och har påbörjat trädkojebygge). Allt kommer gå jättebra, lycka till ❤️

        Åh vad roligt att höra. Skulle önska att han kommer så fort som möjligt nu ? Tack!

          Jag förstår det! De sista veckorna är så outhärdligt långsamma – men försök att njuta av att dra dig i sängen, se tv, lata dig! Du går från inga barns land till barns land och efter det blir det aldrig mer detsamma. Allt blir bättre och roligare – men dagarna av att slappa är över i ett par år. ☺️

      Hej! Jag fick mina barn i v 40+4 & 40+0 och jag kände inte av ett skit veckan innan. Eller ens dagarna innan =)

      Molande mensvärk som kom och gick dagen innan det var dags. Hade samma känsla med båda barnen 🙂 lycka till! ?

      Kände ingenting med någon av barnen. Första trodde jag att jag kissade ner mig men det var ju givetvis vattnet. Det kommer gå jättebra! Lycka till!:)

    Jag gjorde det privat eftersom jag hade sjukvårdsförsäkring via tidigare arbetsgivare. Det gick jättebra och resultatet är fantastiskt, hade rejäla ”snokar” som ringlade ner för högerbenet. Ingreppet var smärtfritt och gjordes under narkos, jag var lindad från ljumsken ned till foten i ca en vecka. Kunde gå och röra mig obehindrat redan dagen efter.

    Stygnen togs efter två veckor, när bandaget togs av var jag blålila som om benet blivit överkört av en buss. Men jädrar vad nöjd jag är!

    Ska börja spara till handpenning för ett bolån. Har ni några tips vart/hur man sparar smartast ?

    Har tänkt öppna ett sparkonto som jag låser på kanske 5 år.

      I en spargris.

      Fonder på ett isk-konto!

    Bjöd in 20 personer till en 40-års fest att ha utomhus 18/7. 4 har svarat ja, 3 kanske , 1 nej och resten har jag inte hört ett knyst från. Så nu börjar alla tankar om att ingen tycker om mig.. jag själv hade svarat ja eller nej så snart som möjligt även om det är en månad kvar. Förstår om man tackar nej pga Corona men det känns som att folk väntar på en ursäkt att göra något annat i och med att det är mitt i sommaren..En sa nej för hon skulle träffa släkten som bor 20 mil härifrån. Det var inte helt klart om när det skulle ske när jag bjöd in… Blir ledsen och överreagar kanske..

      Folk vet typ inte vad de gör om en vecka. Min sommar började klarna upp igår typ. Planerar annars väldigt mycket i förväg.

      Väldigt få människor känner sig nog sugna att gå på en fest i dessa tider.

        alltså vet såklart inte men får intrycket av att 90% av sverige skiter i corona

          De som tackat nej och kanske ska iväg till Skåne härifrån Göteborg så känns inte som att Corona är ett hinder..Har skrivit att jag förstår om man tackar nej pga Corona men känns inte som att det är det som hindrar dem utan att de hellre gör något annat..Har bett dem OSA senast 1 v innan. Bjöd in alla för 1 v sedan.

      Oj, du ska inte ta det personligt öht. Folk svarar in i det sista

      Har du satt ett sista datum att få svar på?
      Många kan faktiskt inte veta om de kan eller inte förrän i sista minuten.

      Vad satte du för OSA datum? När läget är som det är just nu så hade jag personligen väntat med att tacka ja eller nej till en fest tills sista dagen .

      Tror inte de vill hitta en annan ursäkt, men kan tänka att de flesta behöver planera sin semester utifrån festen ifall man har semester i juli som många har. Så hade jag tänkt och därför inte svarat än om det vore jag ? Då jag alltid är sen med mina semesterplaner

      Många kanske avvaktar med att svara pga att ingen vet hur det kommer se ut med Corona?
      Nämnde du nått om det i inbjudan?

      Kanske kan vara bra att lägga till annars?
      Typ: ”jag vet att mycket är osäkert i Corona-tider, men önskar ett svar snarast”

      Sen kan ju andra tycka att det är fel tajming i alla fall pga Corona och välja att inte komma pga det. Behöver ju inte betyda att de inte tycker om dig.

      Så sent som på presskonferensen igår så avrådde FHM från att anordna eller delta på fester, dop, begravningar och bröllop. Så kan ju vara nått att tänka på ?

      Jag hade verkligen inte velat binda upp mig till en frst och behöva ställa in om man ex blir sjuk, någon i ens närhet blir det, man känner inte alla på festen och inte litar på att de tar ansvar etc. Finns tusen anledningar att inte tacka ja till fest just nu

        Verkligen! Helt fel tillfälle att ha fest överhuvudtaget!

    Någon mer här inne som har hyperakusi (ljudkänslighet)? Hur påverkar det er i er vardag? Hur gör ni för att lindra?

      Vissa höga ljud tröttar ut mig väldigt mycket. Jag försöker undvika dom så mycket som möjligt bara. Är jag i perioder där jag är stressad reagerar jag mer på ”småljug” tex när folk smaskar eller andas (ja jag vet att alla reagerar mer eller mindre på dessa) men är det återkommande blir jag väldigt irriterad på personen och kan inte dölja det. Vilket får mig själv att framstå som en jävla tölp.

      Jag är väldigt ljudkänslig. Och jag blir extra ljudkänslig om jag tröttat ut mig mentalt/socialt.

      Jag sover nästintill alltid med öronproppar, ibland har jag öronproppar även dagtid om jag har huvudvärk, eller grannar för mycket mer oljud än normalt.. Sedan så brukar oljuden ibland leda till huvudvärk, så jag äter värktabletter ibland också.

    Är det fel av mig att bli irriterad på min sambo pga de planer vi har inför midsommar? Vi blev för två veckor sedan inbjudna på en fest hos hans kollegor med respektive, skulle tippa på 15-20 personer totalt. Jag sa från början att jag inte var sugen på någon fest då jag 1) jobbar lördag-onsdag så ska upp tidigt på midsommardagen, 2) är introvert och trivs inte jättebra i stora grupper, 3) precis har avslutat min KBTbehandling för panikångest och räknas som frisk men ändå påverkas av det.

    Han vill gå på festen och har sagt att han kommer göra det och bryr sig inte riktigt om att jag då kommer vara hemma själv? Jag sa till honom att jag hade föredragit ett lugnt firande bara vi två alternativt med något annat par, men han lyssnar inte alls på mig..

      Låter som det är dags att byta kille…

        Varför ska man jämt byta kille för att de inte vill göra som tjejen vill? Barnsligt!!

          Fast det är oroväckande att han inte kan förstår att hon precis avslutat en kbt behandling? Att han prompt ska åka ändå fast hon inte vill, jag tycker absolut man ska kunna göra olika saker och om nån vill gå på fest och den andra inte så är det okej men just på en sån dag som midsommarafton, inte okej.

            Varför är det inte okej just för att det handlar om midsommar?
            Det är lite oroväckande att hon inte förstår varför han vill göra något kul. Att han promt ska stanna hemma för att hon vill. Just på midsommar. När han kan vara hemma och ha en lugn hemmakväll alla andra dagar på året.

              För att man kompromissar i ett förhållande. Om jag inte vill göra något och min kille då ändå skulle göra det utan mig hade jag gjort slut. Speciellt när det handlar om att hon mår dåligt av att umgås PLUS jobbar. Varför föredrar han då att umgås med dem istället för sin sambo? Nä jag håller med, dags att byta sambo. Nån som inte ens vill umgås med en på midsommar är fan inget att ha.

                Jag tror inte du förstår innebörden av ordet ”kompromiss ”….

                Att kompromissa betyder inte att man ska göra som partnern vill i alla lägen.
                En kompromiss skulle innebära att killen gör det han vill göra nu och vid nästa tillfälle gör han som tjejen vill.

                Nu har killen sagt att han kan tänka sig att gå själv, så att hon slipper ha det jobbigt. Vilket faktiskt också är en kompromiss. Tjejen behöver inte följa med och må dåligt, hon kan gå och lägga sig när hon vill för att gå upp tidigt på morgonen till jobbet. Man behöver liksom inte göra precis allt ihop bara för att man är tillsammans.
                Och det är väl självklart att det är mycket roligare att vara ute på kalas och umgås med människor på en helg som midsommar som faktiskt är till för att firas. Hur kul är det att sitta hemma själv med en sambo med social ångest på en helg där de flesta är ute och träffar kompisar?

        Onödig kommentar. Inte undra på att par separerar för minsta lilla?

      Låter lite väl hårt

      Kan du inte åka på festen en stund, för att visa lite intresse. Så kan du skylla på att du ska upp och jobba.

      Fira hemma och ha det mysigt själv, så kan han gå på fest och båda får en trevlig kväll.

        Fy vad sorgligt. ”Fira själv” för hennes kille är en douche som hellre umgås med andra. Alltså vart är er standard? Sorgligt.

          Mmm men hur hade du tänkt om hon skrev att hon gärna vill gå på fest, men hennes kille vill inte för han är introvert och ska nu tvinga henne att stanna hemma istället…? Finns 2 sidor av varje mynt. Att kontrollera någon i en relation är inte att rekommendera. Man kompromissar så båda får må bra. Är hon introvert så lider hon inte av att vara själv en kväll.

      Förstår er båda. Det är klart att han ska visa hänsyn till dig och ditt mående, men jag kan också förstå att han tycker att det är roligt att bli bjuden på fest och vill gå. Kan ni kompromissa? Att du är med en stund och sedan åker hem tidigt (skyll på jobbet)?

      Låt honom gå? Du kan väl göra något mysigt på egen hand? Sitta på balkongen och läsa eller se en bra film?
      Jag kan relatera för jag är väldigt introvert och har också lidit av panikångest förr, men varför ska din kille straffas för det? Ja, ibland får han välja bort fester för din skull, men andra gånger får väl du låta honom gå på fest själv, för hans skull? Kompromissa lite och var inte så kontrollerande, det kan förstöra ett förhållande helt.

    Någon som vet om Simpsons finns på Viaplay, Netflix eller liknande play tjänst? Så sugen att se det??

      Hittade den varken på Viaplay eller Netflix. Däremot fanns filmen att hyra på Viaplay

    har någon en Storytel Reader? Hur funkar den med barnböcker o då menar jag för de yngre barnen, typ bilderböcker. Klarar den visa färgbilder? Det är väl e-ink o då är det väl bara grånyanser som visas?

      Bara svartvitt. Inte testat med barnböcker men skulle tro den är kass för det. Hårdvaran är sjukt mkt sämre än en kindle men jag gillar den ändå pga smidigheten och utbudet. Men då läser jag romaner 🙂

    Tycker ni att en partner får kolla in andra när man är med partnern? Bara intressant att höra hur ni andra tycker ?

      Ja om man själv är okej med det

        Själv tycker jag det är helt ok om jag inte är med.. blir lite konstigt annars tycker jag..

      Ingen fler som har åsikt kring detta?? Är det normalt att ens partner kollar in andra när man är med?!
      Är det bara skita i det för det är väl helt normalt men svårt att inte bli lite sårad ändå.
      Fast jag själv kollar inte in andra men fattar ju ifall min partner gör det.

        Jag måste nog va konstig eftersom ni andra verkar så öppna och coola med detta haha, jag skulle inte alls uppskatta man kollar in andra när man är med varann, väldigt respektlöst tycker jag 🙂

          Tack då är jag inte ensam om att tycka så? Min sambo gör det men känns så respektlöst när han är med mig ? han kan vara kvar med blicken osv. Känns lite jobbigt!

            Har du förklarat för honom vad du känner? Att det känns jobbigt? Du förtjänar att bli respektfullt behandlad ❤️

        Det är ju helt sjukt. Hur litat man på n sån person som letar efter nåt bättre när man tillochmed är närvarande?

        Man förlorar inte synen bara för att man är tillsammans med någon och oavsett hur mycket jag älskar min pojkvän är det klart att jag lägger märke till en snygg kille på stan. Skulle dock aldrig typ vända mig om eller försöka få uppmärksamhet och ALDRIG inför min pojkvän! Man kollar inte in andra när man går med sin partner på stan. Det är ohyfsat. Det är skillnad på att kolla på människor runt omkring sig rent objektivt, av båda könen men att ”kolla in” är annorlunda. Tillåt inte det!

      Gud ja. Eller ”kolla in” kanske kan betyda olika saker. Notera någon attraktiv + dröja kvar med blicken på personen: ok. ”Klä av någon med ögonen”, inte så värst. Jag och min kille brukar påpeka för varandra när vi ser någon snygg, ser inget konstigt med det.

    Har Cleo och fricky separerat? ? eller tolkar jag rätt på insta? De som verkade vara så fint par ??

      Vilka?

        Båda är svenska artister ?

      Är det Cleos inlägg du syftar på?

        Ja precis!! Menar hon att de skiljt sig eller? ?

          Jag tänkte mer att hon kanske förlorat någon närstående. Återstår väl att se

            Ja så kan det vara… ja det återstår att se.

    Johanna Toftby har haft Corona och har skapat en serie kring det. ( ?)

    Jag visste redan innan att hon å hennes gubbe skulle få det. Hur skulle de orka en isolering, ingen fest eller bubbel?
    Hon pendlar mellan Gbg och Skövde, hon går på fest typ hela tiden, med påstått avstånd a la’ regeringen( och FHM)-som-vet-bäst.
    (hon har börjat dölja alkoholen efter kritik).
    Så länge hon inte dog röstar hon vidare på svinen som orsakat att hon öht fått det.

    Ja, jag tycker genuint illa om henne.

      Dessutom belastar hon Göteborgs sjukvård.

      Röstar vidare på vilka svin som gjort att hon fått det?
      Menar du Kina?

    Du som hälsade på en kollega häromkvällen som var intresserad av dig, men som var full och otrevlig när du kom dit, hur gick det sen? Sa han något på jobbet? Eller har ni låtsats som ingenting?

    Är lite halvt berusad av prosecco, ska gå och lägga mig nu och lyssna på USA-podden, underbart, min favoritpodd!

    Är det någon mer här som känner att ni inte passar in här? Jag har läst den här bloggen sen den startade och tycker att ÖS är väldigt roligt att följa. Startar inte trådar så ofta men svarar ibland och kommer med tips. Kommenterar ibland under vanliga inlägg men går aldrig in i hetsiga diskussioner.

    Tyvärr känner jag att jag inte riktigt passar in här, nästan som att jag inte är välkommen. Jag är aldrig någonsin otrevlig men får ändå konstiga kommentarer till svar eller blir helt ignorerad och jag börjar tro att det har med att göra att jag inte riktigt passar in i gruppen här 🙂 Är höginkomsttagare, röstar blått, tränar mycket och har stort intresse för ”ytliga” saker så som makeup, designerkläder, konst och så vidare. Anledningen till att jag tar upp, och särskilt det med ekonomin om det nu är någon som får för sig att klanka ner på det, as ususal, det är för att det verkar som att det är en viss mall man ska följa här som är ungefär min totala motpol. Vill inte outa mig själv för mycket med vilka frågor jag tagit upp men tycker det är synd! Är det någon mer som känner såhär?

      Ok trh. Gå till din egen blogg om det inte passar dig att hänga här.

        1. Jag är inte TRH. Jag skrev ju att jag inte går in i hetsiga diskussioner. Får intrycket av att THR är med och diskuterar mycket i olika ämnen, vilket jag alltså INTE gör.
        2. Det är just detta jag menar. Varför är så många av er på det här viset och visar det öppet?
        3. Första gången jag ”klagar” och misstänkte att jag skulle få höra att jag skulle dra om det inte passar. Hade hoppats på någon mer givande kommentar än så.

        Så har man något negativt att komma med, då ska man försvinna alltså. Trist

      Nä förstår inte alls va du menar. Får du ”konstiga svar” kanske du ska kolla va du skriver eller hur det uppfattas.

      Förstår dig helt. Det är väldigt ”lågt i tak” här. Mycket hat, bitterhet, missunnsamhet, vänsterdrivna åsikter och ideologier, indoktrinering, väldigt mycket ”kommunistkänsla”. Gud förbjude att man inte vill ge bort hälften av sin lön, klä sig sexigt och urringat och sminka sig dagligen. Man får liksom ta forumet med en nypa salt och jag är bara glad att jag inte passar in här.

        Håller med, men du glömde rasism och högervridna åsikter

      Jag håller med och känner igen mig. Är också höginkomsttagare men känns mest som kiltur och samhällsintresse gör att jag upplever att jag avviker från normen här.

        Men finns det ingen blogg för er sort får ni väl starta en egen?

        Så hur mycket du tjänar skulle avgöra vilka svar du får, då kanske du skryter för mycket.
        Jag jobbar inte men är både kulturell och intresserad av samhället.
        Man kan vara rik men ändå empatisk och rösta rött.

          Jo, kanske är så att hon humblebragar utan att inse det själv. Så uppfattar jag trådstartsinlägget iallafall. Väldigt många är cyniska och ser igenom sånt så det är väl därför hon får spydiga kommentarer här.

            Haha alla som svarar och håller med trådstartaren och lever samma ”liv” som hen här är samma person med olika namn haha

          Är du seriös? Man är alltså bara empatisk om man röstar rött? Varför är man empatisk för att man är så hjärntvättad av vänstern att man på riktigt tror att en stat som år efter år går med miljarder med plus behöver ta ännu mer av det vi tjänar? Det är inte som att de använder överskottet till något gott. Sverige har under de senaste åren gått med enorma summor i plus och det enda man ser är att det blir värre och värre i samhället. Det handlar inte om mer mer mer pengar, utan fördelning av resurser. Sverige hade kunnat sänka inkomstskatten för alla och ändå behållt den standarden man har nu. Men visst, det är bra att politiska ideologier har lyckats ha sådan makt över dig att du tror att man är empatisk för att man röstar rött, då har de gjort något rätt om de lyckats få dig att tro att de gör något av altruistiskt värde och att det inte bara handlar om politik och att få dig att må bättre av ditt val.

            Varför är man så hjärntvättad att man tror att skattesänkningar är lösningen på allt som höger?
            Vi har redan slösat massa skattepengar på privatisering och får nu se resultatet av detta.

        Spydiga kommentarer som de ovan till exempel, jag tror att folk tar sig väldigt stora friheter att ’sparka upp’.

      Håller med helt, jag har samma profil som dig!

    Glossybox?? ?

    Någon som prenumererar? Fick min första box idag och nöjd med solkrämen och våtservetter men den där after sun krämen ”Aloha” ska enl tidningen kosta 205 kr! Produkten känns jätte jätte låg budget och när jag googlade fick jag inte mycket info om märket som startades 2009 samt att det de säljer på nätet ligger på några euro bara. ???

    Sen fick jag med någon highlighter som luktar 10 år gammal läppstift..
    Eyelinern verkar ok men texten på pennan är helt skavd trots inplastningen.

    Kul idé att få testa nya produkter men boxen kändes väldigt ofräsch. Någon som håller med?

      Känns som slöseri. Ser så många annonser på fb med produkter som säljs från just glossybox. Det är ju deras sätt att bli av med gammalt lager.
      Hade hellre lagt pengarna på något jag vill ha garanterat.
      Bättre för miljön med

      Prenumererade för några år sedan men usch vilket skräp. Ibland fick man en svinbra produkt men oftast var det bara billigt krafs.

    Vilken hårförlängning är bäst? Vill kunna sätta upp håret i hästsvans eller två tofsar så håret hänger ned framtill. Iaf.
    Är hairtalk bäst då? Hur länge håller det?
    Funkar det att träna och bli svettig?
    Hur ofta får man tvätta håret?

      Hairtalk funkar jättebra, men man får se till att alltid ha en tid för upplyft bokat och se till att tvätta spännena med vatten efter man tränat så svetten inte löser upp dem

    Om nån har tips på nya podcasts så tar jag gärna emot dom tipsen. Gärna nya svenska podcasts. Har du nån särskid favvo på engelska skulle det också kunna vara intressant. Tack!

    Bloggbevakning!
    Vet du vad som hände med Anna bunnfors som hängde intensivt med Hanna/Molly mm?
    Såg att dem avföljt Anna.

    Man blir lite nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.