Öppet Spår

 

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

604 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Finns det någon här inne som jobbar som sjuksköterska på akuten eller ambulansen?
    Jag har pluggat ett halvår nu på en annan utbildning och trivs och skulle kunna tänka mig att jobba med det i framtiden men kan inte riktigt släppa tanken på att bli sjuksköterska! Jag skulle vilja jobba i akuten eller ambulansen där det händer saker hela tiden. Finns det någon här inne som jobbar som det? Är det svårt att få jobb på akuten? För och nackdelar? Hur ser jobbpassen ut? Måste man ta nattpass eller kan man välja att endast jobba dagtid? Vad är lönen ungefär? Trivs du på jobbet? Hade du hellre haft ett annat jobb? Hur ser arbetsuppgifterna ut? Please help! Måste bestämma mig rätt snabbt isåfall 🙂 tack!

      Jag jobbar inte som ssk men är ändå insatt i både amb och akutens verksamhet. På det sjukhus jag jobbar så är det i princip kölista får att få jobba på akuten och amb. Det är således tuff konkurrens. För att öka sina chanser för jobb inom området skulle jag tipsa om att specialistutb dig till antingen amb.ssk elle är akut-ssk. Annars söker de ofta folk som har en del erfarenhet av ssk, således svårt att få det som första jobb om man inte har tur. Lönen är något högre på akuten än andra avd på sjukhuset men inte på amb. Kan dock inte svara för om lönestruktur ser ut så generellt eller bara på det sjukhus jag jobbar på. Kan också lägga till att det är bra att ta med i beräkningen att jobbar du inte i storstad så kan stor del av arbetspasset på amb gå åt till att pilla navelludd. Beläggningen på de stationer som finns i mitt område är mellan 30-50% ungefär. Man måste således va ok med att inte ha så mycket att göra. Vet dock att andra regioner kan ha högre beläggningsgrad. Annat är det att jobba på akuten där är det verkligen håll i gång precis hela tiden.
      Lycka till med vad du nu hamnar! ?

        Tack så hemskt mycket för ditt svar! Hade isåfall tänkt att vidareutbilda mig till akut-ssk eller amb-ssk för att öka chanserna ? ska bara fundera om jag klarar det psykiskt! Måste ändå vara väldigt tufft? Har liksom aldrig sett en död människa och vet inte alls hur jag kommer att reagera på det! Vänjer man sig?

          Du vänjer dig❤️

      Svårt att få jobb? Hehe nej. De skriker efter personal. Fördelar – omväxlande, man vet aldrig hur dagen ser ut. Många väldigt tacksamma patienter. Varierande arbetsuppgifter. Nackdelar – ibland otroligt stressigt och tungt psykiskt. Jobbpassen beror på placering och dag. Ibland har man det lugnt men ibland är det kaos. På många akutmottagningar finns personal som bara jobbar natt men ibland kan man bli tvungen att ta någon natt. Hände kanske varannan månad för mig, men då erbjöd jag mig alltid och blev aldrig tvingad. Ingångslönen brukar vara samma på hela sjukhuset och jag har dålig koll på vad den är nu. Jag trivdes på akuten överlag, men vissa dagar var det ett extremt högt tryck och många av mina kollegor hanterade stressen dåligt. Arbetsuppgifter varierar lite beroende på vart man är placerad på akuten. Kan vara allt från receptionsarbete till att göra HLR på hjärtstopp. Sätta infart, kateter, assistera läkaren vid mindre ingrepp. Dokumentera, olika undersökningar, hjälpa på toaletten. Allt möjligt. Är det ett bra gäng som jobbar är det underbart, annars kan det vara riktigt pissigt.

        Åh tack så hemskt mycket för ditt svar! En av anledningarna till att jag tvekar är att inte litar på om jag kommer ha tillräckligt kunskap? Eller alltså jag förstår att jag kommer få kunskap under utbildningen men hur blir det sen när man är nyexaminerad? Hur ensam är man? Hur kändes det för dig när du var ny? Kände du att du hade kunskapen eller blev det bättre med tiden? Får man gå bredvid någon första tiden? Sorry för konstiga frågor men har inte så bra koll 🙂 är livrädd till att göra misstag som leder till att någon dör!

          När man får anställning som ny på sjukhus brukar man få en lång bredvidgång. Du behöver inte känna dig orolig. Dock är det att föredra att ha lite erfarenhet innan av andra avdelningar innan man börjar på akuten. Men allt funkar! I mina trakter (västkusten) söker de ofta ssk till akuten. Ambulans har jag ingen koll på. Arbetstider är ofta dag och kväll eller enbart natt. Lönen på sjukhus är generellt låg jämfört med kommun eller privat arbetsgivare men det är ju väldigt roligt och varierande. Tror ingångslön som ny på sjukhus häromkring varierar mellan 31-36’ Jag skulle definitivt göra det om jag var du och du inte tycker lönen är superduperviktig. Lycka till!

            Tack tack tack ❤️

            Wow.. som nyexad vt20 är ingångslönen för en ssk 27500. Skrattretande…

              I Malmö då

                Jag har jobbat tre år och har 28, i Malmö…. Region Skåne är sämst.

                  Så jävla sämst. Jag arbetar på privat mottagning som medicinsk sekreterare. Har absolut ingen fantastisk lön (tyvärr hehe). Sökte mig till sjukhuset nyligen och de ville att jag skulle gå NER i lön. För ett vikariat. RIDÅ.

                    haha….så korkat

              På de sjukhus jag jobbar inom vgr ligger ingångslön på samma, alltså 27500 kr. Att få 30.000 som helt färsk är nog inte vanligt på de flesta sjukhus.

                Jag tänkte nog fel med ingångslönen. Jag gick in på 30’ för 5 år sedan men hade ju arbetat några år utanför sjukhus då. Sorry för tankevurpan.

          Jag hade jobbat som uska på akuten under sista året, så kände mig van vid både arbetsplatsen och rutinerna. Fick gå bredvid ganska kort period, men det var självvalt då jag inte behövde det så länge. Men varje ny placering kräver viss inskolning. Hos oss får man inte gå på larm (dvs när ambulansen kommer in med någon akut sjuk) förrän man gått en extra utbildning. Detta brukar ske efter cirka ett år om man är redo. Har alltid känt mig trygg med mina uppgifter, jag tycker utbildningen och praktiken förberedde mig väldigt bra. Sen hjälpte det förstås att ha jobbat en del på akuten redan.

            Tack ?

        Hur kan det vara pissigt att hjälpa patienter. Det är dom du ska bry dej om.

          Personen pratar om kollegor?

        Jag är av annan uppfattning och då sitter jag på en position där jag har god inblick i rekryteringen till både akut och amb. Lägger de ut en annons där jag jobbar så kommer det in mängder av bra ansökningar. Värre kan det va för andra avd som inte ses som lika attraktiva. Samma med schema, dör jag jobbar jobbar alla dag/kväll/natt. Man har helt tagit bort enbart natt/dag schema. Så söker man jobb där jag jobbar kommer man behöva jobba skift. Det verkar således va väldigt olika beroende på vilket sjukhus man söker jobb på.

    Vad ska ni göra på sommarsemestern? ? ☀️

      vara hemma med djuren, bada och göra det jag känner för utan att planera något ?

        Okej, jag ska på festligheter för första gången på väldigt länge, jag vill gärna sminka mig lite och göra mig fin, MEN då jag väldigt sällan sminkar mig, så här alla produkter passerat bäst före datum för länge sen ?
        Jag gillar inte heller att ha flera lager av olika produkter, helt bara ett lager och fixa ögonen ?
        Så 2 frågor till er:
        * Vad ska jag köpa för sorts produkt?
        *Tips på enkelt vis att fixa eyeliner? Utan hack och ojämna kanter som det blir i dagsläget ^^

          Okej, den hamna fel…

          Om du inte brukar sminka dig ofta skulle jag öva några gånger innan så du inte blir stressad när det ”gäller”! Framförallt med tanke på eyeliner, det kräver lite övning. Produkter skulle jag satsa på en färgad dagkräm, typ bb-cream eller cc-cream, inte lika tungt som foundation. Sen lite solpuder till det så ser du fräsch ut! Öva på eyeliner och lite mascara? Jag fyller i ögonbrynen också, tycker det gör massa, och rouge är ett måste för mig för tycker jag ser så mycket fräschare ut men du kan skippa det om du vill ha det mer naturligt 🙂 Jag tycker Isadora, Loreal och Lumene har bra budgetprodukter!

          Du kanske bara kan köra lite flytande concealer för att jämna ut partier. T ex vid näsvingarna och under ögonen. Eller cc/bb creme lr mineralfoundation. Sånundviker du den tunga basen. Svårt utan att veta din hudton och ansiktsform, men något solpuder på pannan, under hakan och vid kindbenen brukar göra susen oavsett färg och form. Plus lite rouge om du vill satsa extra. Försök undvika flytande eyeliner och kör en pudrig med vinklad pensel istället. T ex: https://www.kicks.se/laura-mercier/makeup/ogonmakeup/eyeliner-kajal/tightline-cake-eye-liner-mahogany-brown?gclid=CjwKCAjw88v3BRBFEiwApwLevRicnjtnZfyw-UjRYkzpBUCu1PcTRAm5cCKS15yFq4ptAHpScJCNZRoCs6EQAvD_BwE

          Och så ett tinted lip balm på det och du är festredo!

          Jag gillar krämprodukter just nu, det blandar ihop och blir inte lika mycket lager på lager som det kan bli med puderprodukter. Lite lätt foundation, krämbronzer, en ljus, skimrig skugga mitt på ögonlocket och i ögonvrån, lite läppglans och mascara så är du hemma.

          Tyvärr finns bara ett trick för bra eyeliner och det är övning.

          Ögonskuggspennor är bra (t ex laura mercier, bobbi brown, by terry). De funkar som ögonpennor – eller utsuddade som ögonskugga.

          Får jag också fråga om smink? Om ni vill lägga underlag på solbränd/rödvarmt ansikte och inte vill ha blank utan matt hy, vad är ert bästa tips på produkt?

          Bafeminerals original puderfoundation. Naturligt, snyggt och märks inte (krämer kan kännas i värmen).

          Lumene cc color correcting creme är superbra och har solskyddsfaktor! Kan appliceras med fingrarna och kostar inte en förmögenhet.

      Vara i sommarstugan i skärgården 😀 du då?

        Härligt ?!!
        Vara på vårt sommarställe i skärgården också och sen Frankrike i två-tre veckor. ☀️☀️ Älska sommar

          Oj Glömde skriva mitt alias ovan. Elisa

          Låter underbart!?

      Mest hänga hemma med barnen. Är tacksam över vårat hus i dessa tider, så man kan gå ut utan att göra ett stort projekt av det. Käka glass, bada, grilla, fixa lite på gården. Bli galna på varandra. Vad ska du göra??

      Åka till sommarstugan, bada, grilla, baka, läsa många böcker, bada ännu mer, lösa korsord, dricka svalt vitt vin, laga goda recept.

      Åka till mammas hus på Mallorca i tre veckor. Längtar, även om det nog blir lite annorlunda i år.

        Skönt! härligt att man släppt lite på restriktionerna i Europa ☀️

      Sommarhuset med barnen och släkten. Bada, sola, grilla, dricka lådvin, städa och låta bli mobilen så mycket som möjligt.

      Har semester nu. Vi chillar hemma, picknick i parken som är precis bakom vårt hus, går promenader och tänkte kanske hyra en kanot någon dag. Vi har det väldigt mysigt 🙂

      Oroa mig för att mina celluliter skall synas för mycket. Väga fram och tillbaks om jag skall äta den där mjukglassen eller inte trots att jag egentligen har en helt hälsosam vikt. Dra ner på kolhydrater i perioder och bli hungrig, sur och grinig. Ångra att jag inte tränat mer. Längta till september. Sorgligt men sant och fattar inte att jag är så ytlig när jag ändå inte känner mig särskilt dum på andra sätt. Jag är så trött och ledsen över att inte lyckas acceptera mig som jag är?

        https://instagram.com/danaemercer?igshid=43fiw89egeoy

        Lova att du går in och kollar på den här tjejens instagram.
        Celluliter är SÅ JÄKLA NORMALT!!!!!

          Jag tänkte nog fel med ingångslönen. Jag gick in på 30’ för 5 år sedan men hade ju arbetat några år utanför sjukhus då. Sorry för tankevurpan.

          Så grym??Tror man måste vänja hjärnan med såna bilder. Man är ju så hjärntvättad redan av andra (fixade) bilder. Tack för länken☀️

        Tänk på att ingen i hela världen förutom du skulle lägga en enda liten tanke på dina celluliter, jag har för mig att så mkt som 80-90% av alls kvinnor har det, det är alltså mer ”onormalt” att inte ha det än att ha det. Celluliter handlar inte bara om fett utan också om tex hormoner. Tänk på kroppen i positiva termer: den kan ta dig till ställen, den är stark, den mår bra. Skit i det skeva jävla skönhetsidealet som bara ger miljontals kvinnor ångest varje år och dina mjukglassar, för du duger precis som du är ❤️

          *ÄT dinamjukglassar ska det såklart stå ?

    Det har säkert tagits upp förut, nån brukar vara snabb på att tala om det när ett ämne skrivits om många gånger…

    Men för egen del har jag aldrig varit intresserad då det inte har varit något som jag behövt tänka på=har inte läst.
    Nu är jag dock i den situationen och undrar därför: hur hög är er hyra och hur mycket har ni över när fasta utgifter är betalda?

    Fördel om du som svarar bor ensam.

    Jag har nämligen fått ett erbjudande på en lägenhet som är på 7700:-, min hyra idag ligger på 5200. Nu är det mycket som är väldigt osäkert kring jobb etc så det lutar väl åt att jag inte tackar ja, men den ligger med fint läge i en stad som jag älskar, idag bor jag i en stad som jag inte alls älskar och det är väl det enda som gör att jag inte har svarat på erbjudandet än.

      Kör till! Inte lätt att få en lgh där man vill bo! Dra ner på matkostnader och onödiga saker, allt brukar ordna sig! Jag är arbetslös nu så har bara ut 10.000 hyra 4600 Plus 5 djur och vi lever hur gott som helst ?

      Jag hade hyra på 7800kr (dock inklusive el, bredband, tv, försäkring) och min lön var 24000. Hade bil och gymkort. Klarade mig utan problem och lyckades spara varje månad. Men då är jag ganska sparsam med pengar.

        Hade du ut 24000?

          Nej, före skatt. Minns inte vad jag fick ut exakt.

            Ja det är ju skillnad. Typ 18000 ut då.

      Kolla igenom kontoutdrag för senaste månaderna. Finns det pengar där som försvinner på saker du faktiskt inte behöver (alltså behöver behöver, inte bara vill ha). Ofta finns det småsummor här och där som faktiskt blir mycket när månaden är slut.. Kolla det och räkna sedan på dina fasta utgifter om du skulle klara den dyrare hyran.

      Om det går ihop utan dina ”onödiga” utgifter. Kör! Onödiga saker kan man unna sig när man har råd/har sparat till en liten stund.

      En grundregel är att hyran max bör kosta en tredjedel av bruttolönen. Men älskar du lägenheten så kör på!

        Är det en tredjedel av bruttolönen? Har alltid trott att det är netto som gäller?

          Ja, givetvis netto

            Jaha, netto. Haha, det kändes mest logiskt iofs. I dagsläget klarar jag det, men som sagt, lönen varierar och jag måste byta jobb om jag flyttar.? I alla fall till slut, det går att pendla men inte hur länge som helst.

        Det tror jag den gör iofs, ungefär. Jag jobbar på bemanningsföretag så min lön varierar (flyttar jag måste jag dock byta jobb) och särskilt i dessa tider.

        (Ska svara er andra också, men har knappt batteri kvar)

      Att bo någonstans där man trivs är guld. Jag älskar min lägenhet dock dyr men att jag trivs, är trygg och mår bra hemma värderar jag väldigt högt.

      Jag betalar 9tkr med parkering och tv.
      Jag har ca 10tkr kvar på kontot när alla fasta avgifter är betalt som jag lägger på nöjen, mat sparande etc. Lite lite skulle vilja spara mer men men

      Jag bor ensam (nästan: har en katt) i en bostadsrätt vid havet med En jäkla utsikt, en hyra på 5100kr.
      Jobbar som obehörig fritidspedagog i Blekinge län, jag har väl ca 6-8000 kr över när alla fasta utgifter är betalda, då är ej mat/djurmat osv inräknat. Jag klarar mig jättebra & sparar flera tusen i månaden. Jag unnar mig gärna saker men är bra på att spara.

        Du bor i en bostadsrätt men betalar hyra? Menar du avgiften? 🙂

          lol, du var bara tvungen va? ?

            Jag har ingen aning om hur hon bor och eftersom hon betalar hyra men bor i bostadsrätt så blir det ju ännu luddigare. Så då handlar det antingen om avgift eller att hon hyr någon annans bostadsrätt. Hur ska jag veta? 🙂

              Men hur fan orkar man? Du fattar väl vad hon menar. Herregud vilken människa.

      Månadsavgift till brf 2900 och sammanlagt 5000 fasta utgifter har kvar 15 000 kvar när räkningarna är betalda. Flyttar dock till brf med 3000 i höjning till hösten men känns lugnt även om mannen har CSN som inkomst just nu (räknade inte med hans inkomst ovan enbart min egna).

      Nej skulle inte byta till så högre hyra om du inte vet hur det blir med inkomst.

        Nej det är ju det som är den största anledningen till att jag inte har tackat ja och det är ju egentligen det som spelar roll, det och inget annat.?

      Jag är ensamstående med ett barn. Jag ska snart flytta till nyproduktion. Kommer ha cirka 9600:- när boende, bil och övriga räkningar är betalda. Klarar mig på det. Bor hellre bra än i gammalt och sämre som jag gör nu.

      Jag bor i en bostadsrätt (ensam), amorterar ej utan betalar avgift + ränta vilket blir ca 4500:- i månaden. Fasta utgifter som SL-kort, CSN, facket/a-kassa, mobil, försäkringar etc. Landar totalt på strax under 8000:-. Har då ca 16000:- över. Mitt utgångsläge är just nu väldigt bra för att spara rejält till nästa bostad (hade gärna bott i hyresrätt men Stockholm lol). Kommer nog höja min boendekostnad med några tusen den dagen jag flyttar och det kommer då vara värt resonerar jag. 🙂 Men trivs samtidigt där jag är nu och har ingen stress att flytta. Hade jag inte trivts där jag bor hade en högre hyra definitivt varit värt det och annat hade fått bortprioriteras.

        Åh, börja amortera!

          Nej, behöver man inte amortera är det bättre att lägga in dom pengarna i fonder.

      När jag bodde ensam när jag var nyexad hade jag ca 8500 i månadskostnad för boende och ca 20000-23000 i lön netto. Det blev ca 42-35% av nettolön i boendekostnad när jag räknar nu och minns att det kändes väldigt på gränsen i början, speciellt med semester, köpa nya möbler osv. Så jag skulle nog säga max 40% av nettoinkomst i boendekostnad, sen beror det väl på hur sparsam du är o så.

      Har hyra på runt 6000. Men då jag bor centralt och inte behöver bil så har jag en rätt bra budget.

      Pendlar mellan 24-26k efter skatt, hyra 5100, har 13.000 kvar efter fasta utgifter.
      Fördelarna med en lägre hyra är att man kan spara ihop pengar snabbare till t.ex. kontantinsats till lägenhet samt mer pengar till nöje.
      Fördelarna med att flytta är väl för din del kanske förbättrad livskvalitet vilket också är mycket värt.
      Mitt tips till dig är att räkna på en budget med nya lägenhetens hyra och räkna med i budgeten vad du skulle få för inkomst i värsta fall ifall det skulle strula med jobb som du skrev. ?

      Åh, så många bra och tänkvärda svar. Här tänkte jag svara er alla men då hade jag väl aldrig kommit i säng. Så jag tackar er nu istället.??

      Förstår ju egentligen att jag inte är i läget att ta den lägenheten, men jag ville se om det finns andra som klarar sig på höga fasta utgifter och med lite över efter det. Vet ju som sagt inte hur mycket jag skulle ha över osv, men om jag bara utgår från det lägsta så är ju allt annat en bonus.

      Det detta skulle kunna ge mig är en lyckligare tillvaro. Min nuvarande lägenhet är inte min trygga plats, min trygga plats är min bil för då kan jag åka härifrån. Jag är ganska så säker på redan nu att jag faktiskt inte hade åkt lika mycket bil som nu om jag bodde i den andra staden, för jag mår verkligen bra där och det känns som hemma. Är född där och har mina rötter där, så det ligger väl djupt i mig att det är där jag ska bo egentligen.

      Jag vet ju också att det är med största sannolikhet inte min enda chans att komma dit. Lägenheter kommer och går och kanske kommer det ut en igen, antingen i samma område eller en i samma område, men med bättre läge (den ligger redan i centrum), som kräver lite mera köpoäng. Bara att denna var väldigt fin och jag gillar planlösningen, balkongen och det faktum att allt man behöver finns i den. Men det blir nog ett nej, och så håller jag utkik efter andra. Ibland behöver man helt enkelt se (höra/läsa) hur andra har det osv för att få ett annat sätt att se på saken.?

        Flytta och lev snålare! Livet är kort för att må dåligt ❤️

      Jag får ut ca. 22 000 efter skatt, jag har en hyra på ca. 9500 kr plus el+vatten+bredband o.s.v. Jag är inte helt säker på vad jag har kvar efter fasta kostnader, men jag kan gott och väl spara ca. 4000 varje månad. Då köper jag bra mat, äter ute ibland, köper onödiga grejer varje månad.

      Min hyra ligger på 14 500 kr, med alla avgifter blir det runt 18 000 kr i månaden. Bor strax utanför London så därför det är så dyrt (dock bra pris för en trea här). Sparar strax över 20 000 kr i månaden. Bor ensam.
      Man brukar säga att hyran max ska vara en tredjedel av ens inkomst för att det ska kännas stabilt varje månad. Sen är det ju lite individuellt hur man gör.
      Lycka till med lägenheten!

      Lägg undan 2.500:-av din lön så ser du ju. Det är ju dock så att du får 2.500 mindre att röra dig med varje månad. Det blir 30.000:- mindre på ett år.
      Man kan göra mycket roligt för 30,000:-
      Förlåt min negativitet 🙂

    Har respekt för alla religioner och tycker att alla ska få tro på det de vill och mår bra av. Men hur kan man som religiös motivera att omskära små pojkar? Hur kan det inte klassas som barnmisshandel när man tar bort något som egentligen inte behövs tas bort och som orsakar lidande bara för religionens skull? Tycker det är sånt man får göra när man är myndig och kan bestämma själv.

      Men lägg av, de bedövas.
      Människan är villig att göra mycket för sin tro så en bit hud hit och dit gör inte så mycket.

      Fråga vilken föredetta religiös om denne önskar att förhuden varit kvar- 99% är glada att den är borta.
      Fråga vuxna män som genomfört operationen i vuxen ålder och de flesta är väldigt nöjda.

      Jag är kristen från mellanöstern och ja, jag tänker omskära mina söner. Äckligt annars. Kan heller inte vara med en man som inte är onskuren, usch!

        Tänker du låta omskära dina döttrar också? Är du omskuren? Om inte, varför inte då?

          Nej, det gör jag inte. Ingår inte i varken min, muslimernas eller judarnas religion. Vi omskär våra män, inte kvinnor. Kvinnglig omskärelse är kulturell och inte religiös. Tyvärr omskärs många kristna flickor i Etiopien och Eritrea men det är inget som beordras i våra heliga böcker.

          Men jösses, det går ju inte att jämföra.

        Vad är det som är äckligt?

          Förhuden och allt som döljer sig bakom. Kräks!

            Ollonet?

            Vad är det för män som du har sex med som är så snuskiga? Finns något som heter tvål och vatten.

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

        Att göra ett permanent ingrepp på en människa som inte har något att säga om saken är helt sjukt. Punkt. Förhuden finns där av en anledning. Tycker du flytningar på tjejer är äckligt, eller mens? Förhoppningsvis inte. Lär dina söner god hygien istället, så ska du se att förhuden inte alls är så farlig som du verkar tro att den är.

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

        Du menar att det är äckligt för att dom män du känner, inte tvättar sig?
        För i så fall, vad är äckligt?

      Tycker också det är galet. Som att i onödan skära av sig random liten kroppsdel. Förhuden är såklart där från början för att den har en funktion.

      Det är mycket större risker som vuxen. Att göra det på barn är så riskfritt det kan bli så länge görs på ett sjukhus med bra hygien osv. Min pojkvän är omskuren (Och barnläkare) och om vi får en som vill han att han ska vara det också.
      Ha dejtat en med för trång förhud och fy fasen ?
      kommer ihåg en brittisk kille som dog efter en omskärelse i vuxen ålder (20 någonting).
      Annan sak på tjejer, borde förbjudas överallt

      Jag håller med. Jag kan inte förstå hur det kan motiveras. Det är ett permanent ingrepp som inte ens är medicinskt nödvändigt.

        Och går det fel kan det bli som för en ung man jag är bekant med. Han är en ”grönsak” efter att omskärelsen (som utfördes efter alla konstens regler) gick fel. Hela familjen mår såklart jättedåligt fortfarande, efter 20+ år…

          En grönsak? Hur kan det bli så?

      Omskärelse är inte enbart av religiösa skäl. I USA är det mer regel än undantag att män är omskurna som jag förstått det (arbetade med en man uppvuxen i USA som pratade om det).
      Kolla bara avsnittet i SATC där Charlotte dejtar en snubbe som inte är omskuren ?

        Fast nej. Är ju inte som att alla amerikanska familjer tar sina pojkar till läkaren för att ta bort förhuden. Googlade lite snabbt och för 20 år sen (på SATC-tiden ?) omskars ca hälften.

          Bullshit, praktiskt taget alla är omskära i USA.

      Sinnessjukt att skära bort en kroppsdel som finns där av en anledning. Att ge sitt barn bedövning, smärtlindring efteråt, sköta om sår osv osv. För vadå? Så jävla onödigt. Operera fan inte ett barn som inte har något att säga till om.

      Håller helt med! Har funderat länge över hur det 2020 fortfarande kan vara okej att omskära pojkbebisar. Det är verkligen helt galet!

      En person utan tro/religion kommer aldrig förstå poängen med omskärelse. Du har bestämt dig för att det är barnmisshandel dessutom, så vad är poängen med att diskutera det? Jag är varken muslim eller från mellanöstern men arbetar på en klinik där omskärelser utförs och har respekt för människors religion och tro. Man måste inte förstå allting. Men som någon annan skrev så verkar det faktiskt som om de flesta män som blivit omskurna är nöjda och glada över det, så varför skapa ett problem??

        Därför att det är oetiskt att 2020 ta beslut om icke-nödvändiga ingrepp på en annan människas kropp, motiverat av påfund som religion.

    Vad har Bianca gjort med ögonbrynen? Gillar formen så mycket och att de är lite ”höjda” eller vad man ska kalla det. Kan man noppa fram såna ögonbryn på sig själv eller är det ett ingrepp?

      Sannolikt har hon väldigt tjocka ögonbryn egentligen, vilket ger henne mkt att arbeta med, sedan har hon säkert gjort ett browlift också. Men obs, skulle inte bli förvånad om det ligger ngt annat bakom med. Känns ju som att det sprutas in saker lite hejvilt nu.

        Är det med browlift man typ tejpar ögonbrynen? Angelica Blick har ju gjort det väll och hennes ögonbryn är inte i min smak alls.

          Vad jag förstått så är brow lift när du ”drar upp ögonbrynen”, nästan som ett mini face lift fast med botox. Märkligt nog kallas det ibland för browlift när man går till salong och får sådana där konstiga uppborstade bryn som man ser hos influencers.

          Jag vill göra browlift men är lite nojig, har hört att om man gör det för mycket kan huden bli slappare och hänga mer p.g.a. att den dras upp sådär.

            Är det det som hände med Paris Hiltons ena öga?

          Nej du använder botox för att lyfta

      Hon påstod ju i en video för inte så länge sen att det enda ingrepp hon gjort är att hon förstorat läpparna. Det blir ju lite lustigt eftersom det finns filmat material på henne från när hon var barn och ungdom och det då blir ganska uppenbart att hon ljuger. Om man har goda förutsättningar från början kan man få till det där snygga lyftet med botox, på andra kan det krävas andra typer av ingrepp.

      Hon har säkerligen gjort ett ”foxy eye” ingrepp a la hennes idol Bella Hadid, plus microblading på det så har du ju en helt ny look.

        Men gudars. Vad görs i ansiktet då? Dras ögonbrynen upp?

          Är det operation? Min kompis har gjort ”cat eye surgery” i Turkiet. Är något av det sjukaste jag hört, hennes ögon gick liksom från runda till mandelformade och liksom uppdragna på sidan. Helt galet, visste inte ens att sånt fanns.

        Gör de verkligen ”fox eyes” här i Sverige? Trodde mest det var en grej i USA. Det är ju ganska extremt liksom.

        Men ja jag tror verkligen hon har gjort något för detta kan man inte åstadkomma med bara plockning folks. Skitsnygg men helt annorlunda utseende!

        https://i.pinimg.com/originals/cc/ee/49/ccee496b551118ec978ab4aa28bd2231.jpg

        https://files.elle.se/uploads/2020/01/bianca-ingrosso-1.jpg

          Ja. Kolla upp iclinic på Instagram…

            Alltså den där Iclinic, är den verkligen seriös? Jättedåliga resultat!

            Asså jag får ont i huvudet av att kolla på det där, haha.

          Ja jävlar vad annorlunda hon ser ut! Jösses!

    Är det bara jag som är orolig för Therese Lindgren? Hon har inte uppdaterat på några dagar och skulle göra undersökning på måndag. Hon har ju jätteont i magen. Är typ orolig att hon fått akut operera sig eller ligger och kämpar för sitt liv typ. Är det någon som vet något?

      Wow

      Du kan ju börja med att stalka hennes insta ifall du är så orolig för henne. Koloskopin gick bra enligt henne..
      Lite obehagligt att du är så orolig för en främling! Eller du kanske känner henne?- då rekommenderar jag att fråga henne personligen istället.

        Du verkar verkligen vara genomgo du Nea.
        Nea hon snea.

          Åh tack ☺️ Du med!

        Snarare en fin egenskap att även bry sig om de man personligen inte känner. Mer sånt ❤

        Nea, det är du som är obehglig.

        Jag blev även ledsen över att Adam Alsing dog hastig och han har man bara följt sporadiskt och lyssnat på radion. Jag har följt Therese i många år och hon delar av sig betydligt mer än vad Adam Alsing gjorde (som också egentligen var en främling) Så det innebär väl bara att jag har lätt för att känna empati och bry mig om människor. Det är väl en bra sak att kunna göra.

      Hon har uppdaterat på Instagram.

      Hon uppdaterade inte mycket innan koloskopin heller eftersom hon mådde dåligt. Förhoppningsvis är hon hemma och återhämtar sig <3

      Lol!

      ot: var det hon som tidigare gått ut med att hon haft alkoholproblem, eller var det ngn annan influencer?

      Hon kanske bara behöver en paus när hon mår såpass dåligt

        Hon mår väll alltid dåligt nu för tiden ☁️☁️

      Oroar..? Har viktigare saker att oroa mig över och tänka på än någon vilt främmande person..

        Jag kan oroa mig både för stora och små saker. Finns mycket jag bryr mig om.

      Jag är mest fundersam över hur mkt av hennes magproblem skulle upphöra om hon gick över till vegetarisk kost med lite mjölkprotein och ägg (alltså ibland, inte varje dag). Verkar som att alla veganer jag någonsin mött har så mkt problem med mage osv.

        Exakt vad jag tänker också! Eller allra helst mer animalier. Min kost är animaliebaserad och min mage blev kaos när jag åt veganskt på två olika retreat.

        Varit vegan i tre år (lakto-ovo-vegetarian i sju år innan dess) och aldrig jag har aldrig haft problem med magen (bortsett från någon vinterkräksjuka). Så helt omöjligt är det inte att vara vegan utan magproblem.

        Jag tror att det beror mycket på om man äter rätt, och om man går över till vegankost i lagom takt så att magen vänjer sig.

          Jag såg att en känd youtuber som brukade vara vegan sade att gränsen ofta går någonstans vid 4-5 år, sen kommer hälsoproblemen. Finns tydligen en uppsjö av fd veganer som inte pallar mer. Så du kanske har rätt, att det handlar om vad man stoppar i sig, men jag tror ännu mer att människan är gjord för att äta LITE animalisk protein ibland. Vi är trots allt historiskt sett allätare.

        Hon har väl haft sina magproblem under hela hennes youtube-karriär, dvs även innan hon blev vegan

        Hon har också mycket ångest och oro som kan krångla till för magen. Hon utreds också för endometrios som också kan ge problem. Hon kan vara allergisk mot gluten som hon ej är medveten om. Eller har en underliggande tarmsjukdom. Finns mycket det kan bero på, hoppas hon får rätt hjälp nu då.

    Hur lyckades ni få lägenhet? Bor i en ungdomsbostad men kontraktet tar slut om 1 år och jag söker och söker men landar inget. Tittar bostadsförmedlingen och andra privata hyresvärdar varje dag. Har inte råd att köpa heller.

    Är tacksam över att jag har tak över huvudet, men lite framförhållning har liksom aldrig skadat.

      Jag har t.o.m. betalningsanmärkningar och blev erbjuden 5st lgh direkt genom annons på blocket och ärlighet ?

        Förstahands?

          Japp, privata hyresvärdar som hörde av sig

            Hyr nu en del av ett hus nu med egen ingång strax utanför stan, trivs fantastiskt ? så du kommer få lägenhet, ja lovar.

              Bor i en stad med ca 120.000 invånare

        Vi fick också direkt genom blocket då vi snabbt behövde en lägenhet i centrala Stockholm! Fick på 2 veckor lägenhet i Vasastan!

          Hur lång kontraktstid? Hur mycket i hyra?

            Vi skrev tillsvidare kontrakt och bodde 2år, 10000kr/månad!

      Bostadsmarknaden är hemsk! Jag fick ta ett andrahandskontrakt medans jag fortsatte leta lägenhet VARJE DAG. Ringde och mailade hyresvärdar varje månad. Sökte ALLA lägenheter med rimlig hyra. Efter ett halvår till fick jag tag på en.

      När jag sökte jobb i en annan stad fick jag hjälp att skaffa lägenhet.

      Bortsett från studentrum/studentlgh, så blocket i andra hand i Sthlm. Var helt otroligt svårt att hitta ngt trots fast jobb o bra lön. Harvade runt på 1-3 månaders kontrakt, de som hyrde ut hade fått mängder med svar.

      Bor du i mindre stad så testa söka upp privata hyresvärdar.

      Bostadssökande eller va de kallas via sthlms bostadsförmedling.
      Sen har ja bytt.

        Inte sökande snabben tror ja de kallas.

    Har såna komplex över mina cellulitiga ben att jag inte ens vågar bada med min pojkvän 🙁 vi blev tillsammans i vintras

      Vi alla har dom. Skäms inte, va stolt över vad din kropp gjort ist.

      Förstår att det är svårt, men sluta skämmas. Som sagt har vi alla celluliter. Och killar bryr sig inte det minsta speciellt om du agerar som att du inte gör det. Jag är inte den smalaste tjejen(med celluliter och bristningar all over) som just nu dejtar en ny kille som ikväll sa att han älskar hur bekväm jag är naken eftersom jag lagade mat i underkläder pga värmen!

      Börja styrketräna och få massage de brukar få bort dem ?

    Tjejer, vilka ställen rakar ni er på? Min kompis tyckte det var halvkonstigt att jag rakar mig på armarna och i ansiktet haha (har små ljusa fjun där)

      Jag brukar vaxa i ansiktet, typ överläppen. Men rakar benen, armhålorna och ”där nere”

        Nere i källaren?

          Om du likställer din fiffi med en källare, så absolut. ?

            ???

            Mörkt och fuktigt?

              Hahaha ja. Mörk, fuktig och läskig ?

                Och full med spindlar!

                  Har du spindlar i fittan?

            Jag tolkade som att hon rakade sig där nere, i källaren.

      Armhålorna är det enda jag rakar med jämna mellanrum.. Ansiktet har jag rakat nån gång bara för att testa om sminket ser bättre ut då. ?

        Åhhh jag med, breakout deluxe!!! Fick monsterfinnar jag inte haft på typ tio år

      Rakar mig inte alls längre.

        Obehagligt! Gillar rejäla buskar ??

          Varför ta samma nick som mig? ?

          Obehagligt men du gillar det? Hur ska du ha det?

            Obehagligt att raka mig menade jag.
            Föredrar mer hårigt än ansat ?

      Under armarna, benen ibland och bikinilinjen ibland, sen trimmar jag så det inte blir allt för långt där nere. Varför raka ansiktet? Alla har ju små fjun där

        Alla har hår på de kroppsdelar du nämner också

          Haha älskar det här svaret! Blir så uppenbart på nåt sätt, vad f-n håller vi på med???

          Hahaha iofs, tänkte väl mer när hon la in det inom parentes

      Under armar, tyssan, röven och nån gång per år i ansiktet. Har ett par envisa hårstrån som växer ut flera på hakan och ena kinden om jag inte noppar bort dom

        Jag har också två hårstrån som alltid växer ut i ansiktet; ett på kinden och ett under hakan. Så konstigt, vad beror det på måntro?

          Släkt med häxan i thé Blair witch Project ?

          Haha har också ett svart hårstrå på hakan. Blir glad varje gång det växt ut dock, så härligt att noppa

          Hormoner ?

        Tyssan?

          Ja vagina, fitta, höna mm kär kroppsdel med många namn! Föredrar tyssan!

            Hahaha låter som ett bra namn på en katt tyckte jag!

              Exakt vad jag tänkte skriva!

          Ja, ett slang för vagina ? Norrlänning

      Under armarna, och på benen när jag orkar på sommaren.

      Benen, fiffin, armarna (från händerna till armbåge, har väldigt tunt hår på över armen), armhålorna.

      Benen… och inte främre delen av låren då jag bara har tjockare synliga hårstrån på baksidan.
      Sen under armarna

        +bikinilinjen

      Könet, benen och armhålorna..

      Har ni hår i rumpan, alltså inte inuti hålet utan mellan skinkorna? Jag har det men rakar bort det, är det ens normalt att ha hår där?

        Jag har pyttelite men det är ljust och väldigt tunt så låter det vara. Hade jag haft mörkt hår hade jag nog tagit bort det. Har läst nånstans att det är omöjligt att låta en prutt passera ljudlöst om man tar bort allt hår, stämmer det? Haha

        Ja helt normalt

        Alla har det, vissa mer, andra mindre ❤️ Fullt normalt ?

      Benen, under armar och smulan.

      Rakar allt. Vet ej vrf blir bara så..
      Armarna ben fiffin armhålorna.. Allt…

    Har ni bakat ananspaj någon gång? Är det gott?

      Blivit bjuden på.. inte gott ?

      Supergott! Har inte gjort själv, men mamma gör??

      Det är min favoritpaj! Ät den varm med vaniljglass till ?

      Ja väldigt gott om man gillar ananas. Men väldigt enkelt att baka själv så testa och se om du gillar det 🙂

      Jaaa det är jättegott! Gärna ljummen! Med vaniljglass till ?
      Här är ett bra recept:
      https://www.ica.se/recept/ananaspaj-3273/

      Gillar smaken men det är för matigt för mig. Mastigt, tuggigt, kleggigt.. Ja typ så ?

        Älskar ananaspaj

      SÅ GOTT 🙂

    Någon som har erfarenhet av att vara konsult via bemanningsföretag med upplägget grundlön sedan prestationstillägg, istället för en rak fast månadslön? Fick ett erbjudande i slutet på förra veckan och måste ge besked imorgon om jag vill skriva på. Dvs beroende på antal dagar i månaden som är möjliga att jobba så avlönas man därefter? Märkligt upplägg som tjänsteman, varför ska det spela roll månad för månad när tjänsten är heltid – kontorsarbete.

      Jag har både jobbat som konsult för ett bemanningsföretag samt jobbat internt på bemanningsföretag. Det är ett väldigt vanligt upplägg att ha det så. Praxis i branschen skulle jag säga, så inga konstigheter.

      Jag har det just nu. Som tjänsteman. Jag fick se hur lönen kunde variera över månaderna. Så då får man ju en uppfattning om hur mycket det diffar. För mig är det okej, men detta är också mitt första jobb efter examen och jag har pluggat en utbildning som har hög konkurrens.

        Ja precis. Men jag har jobbat inom området som tjänsteman i 10 år och på olika företag, och blev riktigt förvånad när jag fick löneupplägget presenterat. Alltid haft rak månadslön oberoende på vilka dagar aom faller in på en helg eller längden på månaden. Tror jag blev mest avtänd på idèn då det tidigt i processen sades av bolaget att lönen var en specifik summa som lät som en månadslön, men sen fick presenterat att en månad kunde man tjäna 29 medan en annan månad uppgick man till 34, Tack för svar!

          Tror det Är det vanligaste, att man får efter hur många timmar/dagar man egentligen jobbar. Helst inom större bolag. Ett
          Mindre bemanningsföretag kan ju ha lite andra ”regler” och även kontrakt med företaget du är uthyrd till

    Mitt barn brände sig i solen idag ?? känner mig sämst och har ångest… blir ju stranden imorgon med, ska bli nästan 30 grader så vad är ett måste. blir T-shirt på hela dagen för henne ?

      Kanske borde ni skippa stranden och istället hitta på någon aktivitet utan sol. Inte så skönt att vara i solen när man bränt sig, plus att huden behöver vila!

        Okej, jag ska på festligheter för första gången på väldigt länge, jag vill gärna sminka mig lite och göra mig fin, MEN då jag väldigt sällan sminkar mig, så här alla produkter passerat bäst före datum för länge sen ? 
        Jag gillar inte heller att ha flera lager av olika produkter, helt bara ett lager och fixa ögonen ?
        Så 2 frågor till er: 
        * Vad ska jag köpa för sorts produkt?
        *Tips på enkelt vis att fixa eyeliner? Utan hack och ojämna kanter som det blir i dagsläget ^^

          Ger upp, får den fan inte på rätt plats ?‍♀️

            Försök en gång till.

          IDUN tinted dagcreme, säljs på bl a apotek. Kanske ett rouge att borsta på med lätt hand, ger ett fräscht intryck.
          Skugga ut kajal med tops, behöver ej vara i svart utan välj med fördel en i brunt för mjukare look. Applicera så nära den övre fransraden och ”sudda” med tops.
          Kika på Youtube efter tutorials med ’natural make up’ eller ’soft make up’. Svårt med flytande eyeliner och inte så tjusigt om den ej är knivskarp..
          Lycka till! ?

        Skulle precis skriva samma sak! Alltså helt odömmande, det är sånt som händer alla (?) men det är bra att låta henne vila lite från solen om hon är bränd. Kram

        Visst, men vad tusan gör man i Corona-tider och 30 grader? Är ju för varmt att göra något alls förutom att bada..

          Åk till ett badhus då?

            Inget sådant är öppet här i coronatider.

              Haha jo, det är det.

          Det är ofta svalare inne. Kanske gå på något museum?

          Man tar det lungt och myser inne eller ute i skuggan! Äter lite isglass, läser en bra bok ? Hur gammal är din dotter? Finns ju olika aktiviteter beroende på ålder!

          Va bara hemma kanske..?

          Häng i skuggan, i skogen… köp en sån baddräkt som täcker barnet ordentligt

        Håller med. Vila huden i några dagar…
        inte sol mellan 11-15 oavsett

      Ett måste trots att ditt barn har bränt sig? Lägg av

        Hur brukar du svalka barnen? Vilka aktiviteter rekommenderar du i 30 graders värme förutom bad?

          Det går att vara inomhus också. Vad hade du gjort om du inte hade haft tillgång till ett bad?

          Stanna inomhus, duscha/bada svalt. Se på film, drick isvatten och spela spel. Svalka er med duschar med jämna mellanrum.

          Vi tog med målarfärg ut idag och målade stenar i skuggan, hon fick även måla vår stentrappa. Sen var hon full i färg så då flyttade vi in och hon fick leka i duschen. Nån gång har vi fryst in plastleksaker i is som hon sen har fått leka med i vatten. Vi hade picknick på golvet framför tvn vid lunch. Men nu är ju min dotter inte ens tre, hon skulle nog inte uppskatta det om hon var 10. Men solbränd hud ska hållas från solen för att minimera skadorna, det är så lätt hänt att det blir bränt men det är dumt att gå ut en hel dag igen för det kommer bara att bli än värre då.

          Finns ju massa fina långärmade uv-dräkter att bada i, men pausa gärna en dag från solen! ?

        +1.
        Det kommer fler varma, soliga dagar. Gör inte brännskadan värre.

      Om ni inte kan vara hemma, håll er i skuggan?

      Låt huden vila! Inte gå ut i solen när hon bränt sig – det är inte bekvämt.

      Jag kör med faktor 50 på min dotter, smörjer henne 3-4 ggr per dag samt försöker att hålla oss i skuggan så gått det går.

      Klarar men inte det så bör man hålla sig inomhus.

        Oj det var hårda ord. Jag antar jag trots 11 år som mamma utan brända barn fram tills idag, nu ska stanna inne framöver då.

          Det var väl inget konstigt eller hårt med den kommentaren? Din dotter brände sig och då har du ansvaret att se till att hennes hud får vila lite. Förstår faktiskt inte hur du tänker när du tycker det verkar vara en bra idé att gå ut i solen dagen efter? Bränner man sig mycket som liten så har man större risk att utveckla hudcancer längre fram.

          Ja tills huden repat sig

        Men herregud!!! Lite väl mycket smörja va? Mom of the year… ??‍♀️ Hur bleka är dina barn!? Snacka om d-vitaminbrist..

        Ts, lätt hänt! Händer de flesta normalt funtade föräldrarna någon gång, ut till stranden och låt henne köra klädsam! ??

          Vad trevlig du var. Jag har ljus/lätt gyllenbrun hudton i mig själv och kör med SPF 50 i ansiktet varje dag året runt, under mitt smink, var otrevlig mot mig istället för någon som tar väl hand om sina barn 🙂

          Man ska återapplicera solkräm varannan timme, så det är inte överdrivet alls.
          Själv har jag spf 50 i ansiktet året om, alltid långärmat och långbyxor, (i 100% linne eller bomull) hatt och solglasögon. Rekommenderar starkt att kolla upp uvstrålningen dagligen på smhi.

          Har man en pappa som är britt så blir det som det blir. Och ja, hon får extra d-vitamin. Och ja hon är blek. Men sånt är livet, har man sådant
          pigment så är det så.

          Och vet du, om du läser på alla rekommendationer ang. barn och sol då står att att barn bör hållas i skuggan. Man får färg även i skuggan…

          Dessutom ökar risk för hudcancer om man är för mycket i solen.

          Men visst kalla mig gärna mom of the year – alltid trevligt ?

          Spelar det roll om ett barn är blekt? Solar du dina barn för att göra dom lite gyllene eller vad ? kom igen

      Bra med sval långärmad överdel och tunna byxor för mer skydd. Glöm inte solhatten.

      Jag skulle nog också säga att det är bäst att stanna hemma imorgon! Svalka er i dushen regelbundet och gör nåt mysigt inomhus. Gör en god fruktsallad och gå ut i skuggan och ha en picknick nära hemmet om ni vill komma ut en stund. ?❤

      Stanna inne. Hennes hud måste vila från solen.. Farligt med brännskador. Jag lovar att det kommer fler soliga dagar denna sommaren 🙂

      En vanlig t-shirt räcker inte. En blöt t-shirt ger motsvarande spf 5 till 10. UV-kläder eller spf 50 och i skuggan.
      Har själv haft hudcancer och opererats många många gånger pga att jag brände mig så mycket som barn.

      Finns en App som heter ”Min soltid” från Strålningsmyndigheten. Appen säger hur länge det är säkert att stanna ute i solen vid olika tidpunkter under dagen utan risk att bränna sig. Jättebra App.

      OBS att en t-shirt inte går att jämföra med hög spf! Bättre att smörja rejält eller ha UV-kläder.

    Såg en till influnecer nu som har haft med sig en fotograf utöver pappan på sin förlossning. Alltså, jag fattar att man vill föreviga och ha fina bilder, men i denna rådande pandemi är det så smart att låta fotografer springa med? ? Blir väldigt förvånad över att förlossningen tillåter detta!

      Ja det ÄR verkligen jättekonstigt!
      Det är väl det minst nödvändiga man kan ha.

      Förstår ärligt inte hur de kan tillåta det annan tid heller för den delen, måste ju finnas en arbetsmiljöfråga i det? Fler i förlossningsrummet bör vara påfrestande för de som jobbar. Och även annan tid går det ju smittsamma sjukdomar man vill undvika. Nej det känns bara fel!

      Är det en fotograf eller doula som också fotograferat lite? Om det senare har jag mer förståelse.

        Vet att en hade med en person som enbart verkar vara fotograf – i alla fall är det så personen marknadför sig på IG, stod ingenting i profilen om doulauppdrag utan stod att hen var just förlossningsfotograf

        Doula säger jag absolut ingenting om då jag vet att stödet kan behövas!

          Ja bara fotograf verkar weird. Vet att många doulor också fotograferar så därför jag frågade. Skulle själv gärna ha doula!

      Om förlossningen och barnmorskorna godkänt det (vilket de måste göra) och sjukhuset inte motsätter sig det.

      Varför skulle hon inte få ha det?
      Om. Inte ens sjukhusen och vårdpersonalen är. Oroliga varför är ni det?

        Nu ifrågasätter jag inte direkt influencern i sig utan en mer spontan tanke hur förlossningen resonerar kring detta i en pågende pandemi. Just förlossningen där små bebisar med minimalt immunförsvar föds ska det komma folk springandes som inte egentligen är nödvändiga där och ökar smittorisken för mammor, barn och personal.

        I dessa tider hade jag aldrig kunnat ha på mitt samvete att man har haft med en extra (överflödig) person och eventuellt kunnat sprida smitta på en förlossningsklinik. Men som sagt tycker jag att ansvaret ligger på förlossningen att sätta sina gränser. Dock hade jag som födande inte valt den förlossningen i nuläget om jag visste att de släppte in personer som egentligen inte ens behöver vara där.

          Tycker också man kan ifrågasätta hur proffsigt det är! Fattar verkligen inte hur man ut smittspridningssynpunkt kan tillåta det!

          Särskilt när andra sjukhus och regioner knappt låter partnern vara med under förlossningen annat än precis när ungen ska ut! Och andra avdelningar på sjukhuset har besöksförbud till och med för anhöriga till människor som är inneliggande för helt andra saker än covid-19.

            Ja precis, jag fick inte följa med min pappa in på drogkliniken när vi skulle söka hjälp och han var extremt påverkad och rädd och hade behövt mig som stöd och kunna föra hans talan… fick bara lämna in honom och åka hem så han fick sitta där halva natten ensam. Men privata fotografer på förlossningen är ju prima ballerina ?

      Min vän vart hemskickad dagen efter hennes kejsarsnitt pga covid19 så det är väldigt konstigt att en fotograf får följa med in.

    Ge mig era bästa tips! HUR BLIR MAN SNYGGARE? ???

      Jobba med självförtroende och självkänslan

      Åh jag vill också veta!!! Känner mig så fruktansvärt ful och jag är trött på det nu.

      Mitt tips som jag kör på just nu i alla fall: en fin solbränna (bus funkar ju om man inte vill ligga i solen), ett ljuuust rosa nagellack som är rosa men ändå genomskinligt, och långa välskötta naglar. Känner mig betydligt finare nu mer fina naglar än mina annars korta. Ska se hur länge jag klarar av att ha långa denna gången.
      Sen har jag nyss fått en ring som jag inte vill ta av mig=smycken, ringar och armband, och kanske även en klocka, gör händerna fina. Tycker jag.

      Bara mitt tips just nu. Vill annars också veta hur man blir, eller framförallt känner sig snyggare. Sen är det ju klart att det handlar om sina egna tankar först och främst, men kan man få minsta boost av något, kläder, frisyr, vad som helst, ja då är väl det bara bra.?

      Mitt bästa tips: jag tar av mig glasögonen. Partnern blir också snyggare. Win.

        ?

        Fast frågan var ju knappast hur andra blir snyggare…

          ?‍♀️

        Läste pantern och blev förvirrad ?

      Bra mat, motion, tillräckligt med sömn , solskydd , återfuktning av hud och hår, jobba på att ha en bra hållning. Var glad och nyfiken på livet. Färga inte håret hemma.

        Färga inte håret hemma bör vara ett av livets tio budord ???

      Ät mat som gör dig glad. Inte bara tillfälligt glad men som känns bra när du äter. Skapa rutiner som boostar dig. Allt från att lägga ansiktsmask till inpackning i håret. Fixa tånaglarna. Köp en lyxig lotion och smörja in dig med.
      Allt sånt får en lch känna sig fräschare =)
      Å sen konkreta ytliga tips, alla är snygga för någon så jag säger bara saker jag tycker gör andra snyggare i mina ögon:

      Trådade ögonbryn. Fräscha snygga ögonbryn gör sååå mycket.
      Sola. Alla är snyggare med lite färg.
      Blek tänderna. Leendet gör mycket.
      Och ta hand om ditt hår. Lägg ner några min extra på o styka det 🙂

      Du måste först redovisa vad som är snyggt enligt dig, och isf hur långt ifrån ”snygg” du är. Extremt luddig fråga… men generellt är väl hälsa, naturlighet, symmetri grunderna för att uppfattas som snygg. Alltså inga extrema grejer. Så svaret är väl träna, är bra, sov och jobba på hållningen. Resten sköter väl sig självt.

      Klipp dig, håret gör så sjukt mycket för utseendet.

      Lashlift om man inte har naturligt vackra böjda fransar.

      Fråga Rebecca Stella ?

      Skulle säga att alltid ha fräscht hår! Mår själv dåligt när jag går runt med lagom flottigt hår och ångrar mig alltid att jag inte bara gick in i duschen ? Sen att ha kläder som du 1. tycker är skitsnygga 2. är bekväm i! Man känner sig ful i obekväma kläder :/

      Jag är i mina ögon en ful människa men känner mig mkt bättre med fixat går, lashlift och fixade ögonbryn.

      Ärligt talat? Operera in en bra naturlig storlek på brösten, gör en BBL (överför fett från magen och låren till röven) om du inte redan är smal smal/kurvig. Välj dock en kirurg som ger naturliga resultat. Lite fillers i kinderna för att se sötare ut (alla ingrepp ska göras av folk som ger naturligt resultat så du ser ut som att du varit på semester och tränat i två år). Lite fillers där du ser behov, tyngd på lite, du vill inte se ut som Rebecca Stella. Färga håret i nån snygg färg + extensions. Sminka dig, lägg på lite lösögonfransar, inga glasögon eller liknande. Klä dig tight, ha brun utan sol om du är extremt blek, klackar om du orkar men behövs ej efter operationerna för då är kroppen bomb ändå. Naglar gör inte så mycket men håll dem fräscha. Och snälla, hoppa inte på mig nu för hon frågade faktiskt. Och just det, träna, håll igång kroppen, och återigen, klä dig tight, inga jävla granny-Cardigans.

        Gud, årets deppigaste kommentar haha. Mitt tips: sluta imed Instagram och försök att se på dig själv som mer än bara din kropp! Kram ❤️

          Ja haha jag vet, jag följer långt ifrån allt själv men jag tror att detta är saker man kan göra för att klättra på snygghetsskalan från vad jag sett utifrån. 🙂

      1. Fillers! Fixa tunna löppar, en sned nösa, ringar ubder ögonen, nasalabiala veck, marionettlinjer osv.

      2. Kör en lött foxy eye med botox.

      3. Blek tänderna.

      4. Fixa bryn hos en expert och håll formen.

      5. Tatuera läpparna för en sminkad look.

      6. Ansa, trimma och raka kroppbehåringen regelbubdet.

      7. Ät vego för glow. Drick massa vatten.

      8. Linser om du har glasögon.

      9. Kolla vikten, försök nå normalvikt ca 23 i BMI med tonade muskler.

      10. Le ofta.

      11. Lasra/bränn bort pigenmenteringar på kroppen.

      12. Ny frisyr och lite toning.

      13. Frans/nagelförlögning.

      14. Microblada brynen om du har tunna/ljusa.

      15. Ny garderob, kolla klassiska plagg. Tönk bellsans garderob men med en modern och ung twist.

      16. Använd klackar.

      17. Solglasögon, en fin klocka och en kvalitetsväska gör mycket.

      18. Älska dig själv, var tacksam över hälsan och framhäv dina vackra ögon.

        Denna listan sparar jag! <3

          Nä, gör inte det. Mår dåligt över att jag skrev den. Jobba på självkänslan, klipp håret och le. Det räcker. Du är vacker, jag lovar.

            <3

      Går ner i vikt ett par kg, en fin sommarklänning och en vacker hatt.

        Aly Art på Youtube gör videor om hur man blir vackrare utifrån sina egna förutsättningar.
        https://www.youtube.com/channel/UCXLdps0aVzxxet8avg9OLYQ

      Allt är relativt, vad menar du med snyggare? Om du har ett fint inre är glad och naturlig så är snygg;)

      Så här ser man finare ut enligt MIG, smaken är som bekant delad:

      *Drick tillräckligt med vatten
      *Var noggrann med hygien (inte alla verkar fatta detta)
      *Sluta färga håret hemma. (Färga helst inte alls.)
      *Sluta använda smink till vardags. (OM du prompt måste, använd någon färgad dagcreme som INTE är heltäckande så att det ser mer natruligt ut). Är du uppklädd och bra på att sminka dig så kan självklart smink se jättebra ut, men inte varje dag.
      *Ha naturliga naglar, KORTA! Kan självklart ha nagellack ibland. Men enligt mig är akrylnaglar, och även långa naturliga naglar bland det ofräschaste och fulaste som finns.
      * Var positiv och empatisk och humoristisk. Och stå ändå upp för dig själv, och det du tror på. Egenskaper som gör alla människor snyggare, enligt mig.
      * Träna lagom. 🙂
      *Jobba på hållningen 🙂

    Jag gillar överlacket Seche Vite, som gör att nagellacket torkar snabbt när man har målat, men stör mig på att man bara kan använda typ halva flaskan. Sen blir det segt och klumpigt och går inte att pensla på enkelt, det blir massa trådar typ. Finns det nåt man kan göra för att slippa det? Blir ju dubbelt så dyrt om man måste köpa ny fast det egentligen är halva kvar. Eller har nån tips på ett annat bra fast dry-lack?

      Kan du späda ut det med några droppar aceton?

      Du köper Seche Restore Thinner och droppar i. Googla, tror länkar fastnar i mod här.

        TACK! Visste inte att det fanns. Ändå sjukt att man ska behöva köpa en till produkt för att kunna använda den första…

          Ett tips är också att alltid dra penseln rätt upp. Torka inte av överflödigt mot flasköppningen!

    Var badar man bäst i Stockholm om man bor innanför tullarna men inte har bil? Helst inte Hagaparken med 10000000000 andra och helst utan att ta en båt 3h. Är det möjligt? ?

      Farsta strandbad

        Farsta? När man bor innanför tullarna? Ha ha..

          Sorry läste utanför, skyller på värmen??

          Finns ju tunnelbana? ??‍♀️

            Man ska inte åka tunnelbana just nu. Varför känns det som att alla glömt bort det eller att ingen bryr sig!? Jag har inte åkt sedan mars.

              Haha, ah du tänker så. Jag måste åka med den till jobbet varje dag så jag hade nog glömt att det inte är nåt alla gör ja.

      Fredhällsklipporna

      Ta pendeln till Nynäshamn

      Huvudsta har ett badställe.

      Kommer just från Hornsbergs strand men gillar det inte. Alla går i princip och visar upp sig själva bara, känns inte så avslappnat.

        Alltså herregud vad folk det är där.

      Om du inte har kids och gillar klippor: helt klart Fredhäll eller Långholmen.

      Med sälarna på Skansen ?

      Eriksdalsbadet! Absolut att det är härligt med strand men Eriksdalsbadet (i skanstull) har ALLT. Flera pooler, mat, glass, dryck, utomhus dusch! Älskar

    Hur bra är serien Falsk Identitet, på SVT play!

      Ingen aning. Aldrig sett.

      Jävligt bra! Så avis på de som inte har sett den än

        Japp

    Är hemma med Corona. Mår helt ok, men känns läskigt att inte veta om det kommer att bli värre helt plötsligt

      Krya!

      Krya på dig och hoppas att du inte oroar dig för mycket!

    Alla ni som flyttat utomlands, snälla skriv era bästa tips!!
    Helst inte sådant som bara är en googling bort utan era erfarenheter och tips tex sådant som ni önskar att ni vetat innan ni flyttade!
    Gärna ni med erfarenheter av att flytta utomlands med barn, skriv om hur ni upplevt det? ?

      Sjukt bred fråga och beror väl helt på var man flyttar. Nu har jag iofs inte flyttat med barn men har bott i Mexiko, Irland och USA (Virgina och Californien). Alltid flyttat för en redan bestämd utbildning eller med jobb. Sånt jag önskar jag haft bättre koll på: försäkringar, pension (var t.ex en del pensionspengar fast på Irland nu, kommer väl aldrig se dom igen), bättre koll på hyresavtal och allt praktiskt. Annars löser det mesta sig. Och just det, skriv inte ut dig ur Sverige om du inte måste, blev sånt jäkla stök med sånt jag ville ”passa på” att göra hemma utan personnummer (t.ex. tandläkaren), var också stök med lån och abbonnemang när jag flyttade hem pga fanns ingen historik.

      Och på min sista utlandssväng när jag va lite äldre: inte alltid det lättaste att hitta vänner.

      Skulle gärna dra iväg igen, med familj. Men beror lite på hur vi kan göra med jobben. USA vore kul igen men svårare med jobbvisum nu.

        Hur var det att bo i usa?

          I första vändan (Virginia) pluggade jag, klassiskt collegeliv. Andra vändan (Californinen, San Francisco) flyttade jag dit med jobbet, så bara de upplevelserna skiljer sig ju åt rätt mkt åt. USA är så sjukt stort och skiljer sig så från stat till stat, och det finns en jävla massa problem, men jag gillar USA och (de flesta) amerikaner.

          Det som får mig att tveka att åka tillbaka, nu när jag är i ett annat livsstadie, är framförallt arbetskulturen med lite semester och rätt långa timmar.

      Har inte konkret erfarenhet av det men jag och min pojkvän har en dröm om att bo utomlands (NYC, Genève, Kuala Lumpur och/eller Tokyo) som vi håller på att förverkliga:

      * Ha jobb innan du flyttar dit! Det enklaste är att du har en bra position i ett stort företag som har kontor i det landet du vill till. T.ex. stora management consultbyråer (vet dock inte vad du jobbar med!). Ibland kan du få hjälp med lägenhet som står ordnad tills du kommer. Det kan ta något år eller två innan du kan förflyttas utomlands men det är värt det 🙂
      * Även om arbetsspråket skulle vara på engelska så är det i princip nödvändigt att kunna språket som talas i landet, åtminstone så att du kan förstå och göra dig förstådd. Så förlita dig inte bara på engelskan!
      * Vi har inte barn än men har vänner som flyttade utomlands med barn. Daycare osv. är vääldigt dyrt i t.ex. England, det kan oftast löna sig bättre att ha en live-in nanny eller au pair faktiskt.
      * Värsta som händer är att ni vill flytta hem igen men kom ihåg att Sverige alltid finns kvar. Har man en dröm om att flytta utomlands, bara kör annars blir det inte av och så sitter ni där ångerfulla. Lycka till! 😀

      Min kommentar moddades av nån anledning.

      Jag och min pojkvän har en dröm om att flytta utomlands (NYC, Genève, Kuala Lumpur och/eller Tokyo) som vi håller på att förverkliga så har inte handfast experience men detta är vad vi lärt oss av bekanta osv. hittills!

      *Ha jobb innan du flyttar! Allra bäst är om du har en bra position i ett stort företag som har kontor i landet du vill till, t.ex. stora management consultingbyråer. De kan ibland också hjälpa till med lägenhet som står och väntar på er. Det kan ta ett år eller två innan du har möjlighet att förflyttas inom bolaget men det är det värt! 🙂
      * Även om arbetsspråket är engelska är det bra att kunna språket som talas i landet ni bor i, åtminstone så att du kan förstå och göra dig förstådd. Så förlita dig inte bara på engelskan!
      *Vi har inte barn än men har bekanta som bl.a. flyttat till London med barn. Daycare osv. är vääldigt dyrt, det är till med mer lönsamt med en live-in nanny eller au pair. Utbud av privata skolor med få elevgrupper är större så det är ett plus!
      * Om du har en dröm att komma iväg, se till att förverkliga den! Annars finns risken att du ångrar att du aldrig provade. Sverige finns alltid kvar om du vill flytta tillbaks! Lycka till! 😀

      Om du inte ska öppna bankkonto där så fixa så du har 2 bankkort. Kan bli extremt struligt att frakta bankkort utomlands om det tappad bort.

    Ska man eller ska man inte ta bort plaststycket på tetrapak (Dvs för mjölk, fil osv) när man sorterar dessa förpackningar?

      Du behöver inte göra det, men du kan om du vill ?

      Plastkorken ska vara i plaståtervinningen, men plasten som sitter fast i kartongen behöver man inte ta loss.
      https://www.arla.se/produkter/forpackningar/atervinning/

        Vad bra, då har jag gjort rätt. 🙂

    Hur säger jag på ett snällt sätt att jag inte vill umgås med min kompis om hon har sin snubbe med?

      Fråga om ni kan vara själva? Säg att du vill ha kvalitetstid med bara henne. Så hade jag nog gjort om jag inte hade gillat en kompis kille.

      Var bara ärlig men försök att inte låta dömande eller värderande eller så. Lyft det mer lugnt bara.
      Vet du jag träffar hellre dig själv, det jag tycker det är trevligare så? Och om du behöver vidareutveckla så säg typ: Det kan vara en personkemi-grej jag vet inte jag tror inte att vi klickar riktigt. Så för mig är allra allra trevligast när vi ses bara du och jag.

      Det beror förstås HELT på varför, om det är för att han är taskig så kan det nog vara bra att säga något annat.

        Smart

        Tack ❤️

    Jag vet att smaken är som baken
    Men är det en trend att klippa sina avkommor i fula pottfrillor med lugg som täcker knappt halva pannan på stackarna eller vad är grejen? Tycker det är så fult att jag tycker synd om barnen.

      Hur såg du själv ut som barn?

        Jag hade lockigt hår ner till rumpan. Goals.

          Goals??

            Det är det för mig vars hår inte växt på typ 5 år nu ?

      Näääää men så himla gulligt med pojklugg ju. Smaken är sannerligen som baken.

      Ja, eller att raka små barn? Det ser gräsligt ut. Barnen ser ut som små ligister.

        Håller med om det med. ? Kort hår ja men inte helrakat.

        Hahah ja! Som små skinheads!

          Ja, usch. Beklämmande när man ser sådant. 🙁

      Jag klippte lugg på sonen för annars var allt i hela ansiktet HELA. TIDEN. Tror att det är anledningen för många. Dock, objektiv (hahah) så var han supersöt i det. Men nu har vi låtit det växa ut så han kan snart ha det bakom öronen- lagom tills han sa ”jag vill klippa kort hår som *kompis*”. Han är 5, men får vänta lite med klippningen 🙂

      Personligen tycker jag inte det är viktigt att barn är söta. Kläder och frisyr ska vara praktiskt och lekvänligt. Att barn blir retade för sitt utseende beror ju på att vissa människor uppfostrar sina barn till att vara utseendefixerade, medvetet eller ej.

        Är det viktigt att de är. Fula då? Vissa anstränger sig verkligen för det. Och långt hår Med lugg känns inte praktiskt alls. Jag har själv barn nämligen klär bara mitt barn i praktiska och tåliga kläder, klipper håret kort så att det inte är i vägen osv

        Det är praktiskt när man klipper kort på killar men viktigt att flickorna har långt hår, då spelar det inte lika stor roll att det är i vägen ?

          Har ingen dotter men hade nog inte haft långt hår på henne heller pga jobbigt hade det själv och det var bara otympligt

      Man är väl glad om barnet ens hinner få nån frisyr på de 2 minutrarna han lyckas sitta någorlunda still. ?

    Hej, jag undrar hur era erfarenheter är av Bolt/Bzzt/Uber som billigare alternativ till vanlig taxi? Bor utanför Sthlms tullar och behöver åka till en närakut som också ligger utanför tullarna i Sthlm imorgon. Är det billigare än exempelvis 08-150 000? Tacksam för svar då jag själv har noll koll…

    Tack på förhand!

      Tror inte bzzt kör utanför stan. Uber är i regel billigare än taxi sthlm, men har inte testat Bolt på länge. Ladda ner apparna och sätt in adressen så kan du se vad det kommer kosta. Tror man får det i taxi Stockholms app också!

      Hoppas det går bra ♥️

      Om du laddar ner appen så ser du vad priset blir innan du beställer. Då kan du jämföra. Jag åker ofta med bolt och tycker att det är bra

      Använd ALDRIG bolt. Uber uppdaterar sina priser om de tex är mycket folk men det gör inte bolt. Beställde en resa för ett bra pris och sen drog de tre gånger så mycket från kortet. Klagade och fick vara svaret att det var många som ville åka så priset hade gått upp. Pratade med andra som upplevt liknande och även bolts fb är fullt med sånna historier.

    Har länge längtat efter egna barn, men på senaste tiden vet jag inte om jag vill ha barn och särskilt inte med min sambo då hans stora och speciella familj kommer på köpet och då behöver jag stå ut med dem i resten av mitt liv…

    Min svärmor har redan fyra barnbarn och tjatar på oss att vi borde börja försöka snart… och jag har av någon konstig anledning sagt till henne att vi inte ska skaffa några barn och att hon får nöja sig med de fyra hon har. Hennes svar va ungefär: åh neeej och en långsam och ledsen suck.

    Efter det kan jag gotta mig åt att hon inte får ngr fler barnbarn? Är jag en psykopat som njuter av tanken på att min svärmor inte kommer få några fler barnbarn? Jag som längtat efter barn, men nu vill jag av just den anledningen inte skaffa några längre? Vill inte att hon ska få den glädje som ska vara min? Handlar det om att jag vill ha glädjen för mig själv liksom? Någon hobby-psykolog som kan såga ner mig vid fotknölarna?

      Är det viktigare att hon är olycklig än att du är lycklig?

      Du måste ju störa dig på henne något otroligt. ?

      Äsch klart att du får störa dig på henne! Vem har inte en person som man har svårt för liksom… Skaffa barn du eftersom att du vill det<3 och låt henne inte träffa ungen första veckan ?

      Om du drömmer om barn i din framtid, men icke med din sambo skulle jag rekommendera dig att fundera på att skilja er och hitta ny som du vill ha barn med!

    Vilka influencers/kändisar har fått bud från Netflix idag? Har sett Läckberg och Book.

      Lina Hedlund. Marie Serneholt.

    Ska vi leka fuck, marry, kill- influencer/kändisstyle?
    Motivera gärna ditt svar och skicka vidare en ny till nästa som svarar.

    Jag börjar…

    Hugo Rosas, Bingo Rimer, Alex Schulman

      Fuck bingo rimer. Bara för jag vägrar gifta mig med Katrin. (som kmr på köpet) marry Hugo rosas. Idag verkar han vara en reko kille, inte alls samma Hugo som var tillsammans med PAOW OCH LINDA ROSING? Och kill Alex schulman. Finns det någon mer osympatisk

      ”adinatorn” Johannes Leonidas, marcelo ????

        Men för fan kill på allihopa ?

      Detta var kul!

      Alexander Pärleros (Inte så jättestolt över denna haha), Aleks, Amir Akrouti

        Ligga med Aleks, döda Amir och gifta mig med Pärleros och göra mig själv till änka.

        Kissies pojkvän, Therese Lindgrens sambo, Dessies ex

        Fuck Aleks
        Marry Pärlan
        Kill Amir men det är för jag inte vet vem det är ?

        Den var lätt!

        Nästa: Filip Hammar, Anders Tegnell, Zlatan

          Kill: Filip
          Fuck: Tegnell
          Marry: Zlatan

          Bard, Paolo, Jockiboy

          Missuppfattade vad man skulle göra haha, så jag svarar på din 🙂

          Fuck Zlatan (så snygg)
          Marry Anders Tegnell (han är nog väldigt klok men vi kommer inte att ha sex!)
          Kill Filip Hammar (klarar inte av honom)

            Haha great minds think alike ?

              Jaa vi får dela lite på Anders Tegnell, det gör inget! <3

            Alltså ni måste väl skämta om tegnell?! Kill him, fuck Hammar (med påse på hans huvud och mun gavel) marry Zlatan and make lots of babies ?

          Mary Anders Tegnell (givet)
          Fuck Zlatan (också givet)
          Kill Hammar (så jävla jobbig snubbe jag orkar inte ens..?)

          Jonatan Van Ness
          Anders Wallensten
          Adam Pålsson

    Har kommit in på en yrkesutbildning i en annan stad. Den ligger en bit bort men är. Distans med 5 platsbudna träffar på 2 år.

    Liknande(?) samma(?) utbildning har jag nu kommit in på på en folkhögskola i min stad.
    Det står att det är en yrkesutbildning, den är lika lång osv.

    Som jag förstår det är inte yrkeshögskola /folkhögskola samma sak alls men jag blir inte smartare av och googla. Någon som. Har koll på skillnader och om det är bäst och gå på en yrkeshögskola? Tänker på möjligheter till jobb och vad som ser bäst ut?

      Jag tror nog yrkeshögskola ser bättre ut

      Jag tror att det beror helt och hållet på vilket yrke det gäller i första hand. Behandlingsassistent tex spelar det nog ingen som helst roll var och hur man läser, jobb kommer man att få oavsett.

        Utbildningen är socialpedagog.

        Varför spelar behandlingsassistent ingen roll vart man pluggar?

      YH slår högre men verkar vara tufft att få jobb ändå. Jag arbetar inom Vuxenutbildningen och börjar se ett mönster att personer som gått behandlingsassistent eller socialpedagog kommer till oss sen efter ett år och utbildar sig till undersköterska för att kunna få ett jobb.

        Men nä det är jättetråkigt och höra ? alla jag pratat med har sagt tvärtom att det finns mycket jobb och få. ? Har även kommit in på två andra utbildningar men socialpedagog föll mig mest i smaken.

    Någon som sitter på en rabattkod hos Skincity/Paula’s Choice??

      De har inget just nu ?

    Har ni tips på bra vardagsmat som inte för dyrt? Är trött på att äta olika typer av pastagratäng

      Fiskgratäng gjord på torskblock eller annan fisk. Servera med ris eller potatis!

      Kolla in portionen under tian!

      Kantarellpasta! Pata, grädde, kantareller på burk och fond. Eller egna köttbullar med lingonsylt och gräddsås?

      Potatis, tzatziki och någon färsbiff (eller veggoalternativ)

    Hej

    Är det någon här som har testat blodmasken från The ordinary??

    Är sugen på att testa men är osäker på om den är superstark eller inte. Har lite känslig hud.

      Från deras hemsida

      ”Note: This formula contains a very high concentration of free acids. We recommend use only if you are an experienced user of acid exfoliation and your skin is not sensitive.”

      Och använd inte syror på sommaren!

      Jaaa! Har använt den i perioder, och den fungerar rätt bra! Gäller bara att skölja bort ordentligt efter användning och inte ha på den längre än 10 min. Du kan ju testa på en liten del av ansiktet till en början och se hur du reagerar? ?

      Och sen solkräm!! Annars bränner du bort din hud ☀️

        Smart!

        Hahah, att jag inte själv kom på att det är ju smartare att testa på ett litet ställe än att smälla på hela ansiktet direkt ??

      Ja. Hatar den. Har känslig hy och får lätt finnar och den slog hela min hud ur balans. Har du inte känslig hy så kanske du kan prova den, har hört gott om den annars.

      Inte en mask om du är nybörjare med syror. Jag har använt syror i många år, men började ändå med blodmasken i en minut. På riktigt, 60 sekunder. Använd inte mer än en gång i veckan.
      Solskydd är ett måste.

    Sitter på stranden och tittar på mina barn som bygger sandslott, solen skiner (fan vad jag älskar att bo i norrbotten på sommaren) det är 25 grader varmt, inga tider att passa förrän skolan börjar i höst, bara myyyys med familjen, livet är underbart ❤️ Ville bara dela det med någon ?

      Ååååh vad underbart. Njut allt du kan.

    My Martens sa idag att hon tjänar 800.000 på ett år – kan det verkligen stämma? Det låter lite mycket…

      Kolla upp det på Ratsit, lätt att kolla där.

    Men varför behöver hon sälja sin väska om hon tjänar så mycket?

      Hon kanske behövde få fram pengar där och då… antar att hon inte direkt har någon vanlig fast månadsinkomst

    ? Finns det någon här som har erfarenhet av äggstockscystor alt cancer? Jag har under ca ett halvår känt av små ”nyp” långt ner till vänster i magen. Typ snett uppåt från blygdbenet men bara på ena sidan. Det känns när jag hastigt ställer mig upp och ibland när jag sitter på toa men absolut inte varje dag. Känns mest före och efter mens tycker jag men är osäker. Har inga övriga symptom eller onormala blödningar eller oregelbunden mens. När man googlar får man direkt upp äggstockscancer ? Jag är 35 utan barn och har aldrig gjort en gynundersökning.

      Aldrig gjort cellprov? Annars är det första steget att gå ❤

        Jo under påverkan av alkohol och med en vän som höll min hand. De jag gjort har varit UA ??

      Ja haft tumör stor på ena äggstocken och livmodern. Tyvärr kom det akut. Blev inlagd och opererad dag 3. Sedan hittade dom en till på livmodern. Sommaren innan kände jag mej trött hängig. Men hade inte ont. Viktigt att kolla hos Gyn så allt är ok. Hoppas på det bästa för dej.

        Oj! Hade du några symptom? Hur mår du nu?

      Jag svara men kommentaren försvann.?

      Det enda råd jag kan ge dig är att göra en gynundersökning. Fick själv problem när jag var i din ålder (39 nu), mellanblödningar och lite ont till och från långt ner i magen. Visade sig vara en äggledare som blivit förstorad och fick opereras bort. Innan dess hade jag inte ens gått på cellprovtagning och cancer är ju det enda svaret man får när man googlar symtom så ångesten innan man kunde reda ut vad allt berodde på var stor, men det enda sättet att få svar är ju att söka hjälp. Man ska ta symtom på allvar och ju förr dessto bättre, så ta tag i detta så fort som möjligt är mitt råd ❤

        Tack för ditt råd ? Är bara så himla rädd för undersökningen så jag har dragit på det i 6 månader nu. Och så tänker jag att OM det är cancer så har den haft gott om tid på sig att spridas… ?
        För jag fråga hur det kommer sig att din började växa?

          Förstår hur det känns, jag drog också på det nått halvår innan jag sökte, just för att det kändes så jobbigt med undersökningen och för att jag skämdes över att inte ha gjort cellprov. Men när jag väl gjorde var det bara en sån lättnad att jag äntligen tagit tag i det, även om den var en jobbig tid innan jag fick ordentligt svar på vad som var fel. Man trodde först att det var en äggstockstumör, så det var inte förrän efter operationen jag fick veta att det var äggledaren. Som jag minns det kan det blir stopp i äggledaren av t ex en inflammation och så fylls den med vätska och växer (min var 13×8 cm). Googla säcktuba så kan du läsa om du vill.
          Lova mig att du söker hjälp för detta, på ett eller annat sätt kommer det att lösa sig, i bästa fall är det något ofarligt och annars kommer det finns hjälp att få, min erfarenhet är att vården är superbra oavsett vad man hör och läser. Håller tummarna för dig ❤

            Känns så himla jobbigt men jo, jag ska boka en tid! ? Upplevde du att undersökningen var hemsk eller gick det bra? Jag vet inte ens vad de gör vid en sådan.

              Jag tyckte undersökningen gick bra. Det är ju en jobbig och utsatt situation men jag tror jag undersöktes av 4 olika läkare fram till operationen, både manliga och kvinnliga, och alla var väldigt bra och lyhörda och det var inget som kändes fysiskt obehagligt vad jag minns. Dom gjorde vaginalt ultraljud vid alla tillfällen, plus ”klämde och kände” på magen och så. Sen fick jag göra en datortomografi (röntgen) också eftersom dom såg det som visade sig vara den förstorade äggledaren via ultraljudet, och så tog dom blodprov.

                Ok vad skönt ändå att du upplevde dem som proffsiga ??. Jag är överviktig så min mage är lite degig, undra om de känner något ändå? ?

                  Det är samma för mig med övervikt, och visst blir det säkert svårare att känna, men dom är duktiga och kunniga, och kommer inte missa något pga övervikt, ultraljudet och röntgen är nog det viktigaste om dom skulle misstänka något.

                    Okej vad bra! Ja, jag får bita i sura äpplet och ringa helt enkelt ❤

      Definitivt bäst att kolla upp. Men som kontrast till det andra svaret du fått vill jag bara nämna att jag haft en liknande känsla när jag haft en helt ofarlig cysta på äggstocken som läkte bort av sig själv. Men som sagt var – kolla upp det! ?

        Åh tack ? Hoppas ju på det! Vad hade du för symptom och hur länge hade du symptom innan du kollade upp det? Var undersökningen läskig?

      Jag har haft cystor och opererat mig två gånger.
      Andra gången hade jag Riktigt ont några gånger innan det blev akut op. Då hade cystan snurrat äggstocken/äggledaren rejält så det gjorde såååå ont. Antar att den roterade tillbaka de gånger immande det gick över. Fick oxå ont efter att jag varit på toa på morgonen och gjort både 1an och 2an.
      Ja skulle rekommendera dig att åka till gynekologen/gynakuten och kolla upp

        Åh, läskigt… ? Jag känner av det när jag sitter på toa ibland men inte av det jag gör utan mer när jag råkar luta mig åt det hållet alltså vänster. Då nyper det till och sedan släpper det igen. Har dock känt av det en gång när jag kräktes, då ”högg” det till där nere. Vill verkligen inte undersökas men vill inte ha cancer heller…

          Det är ju lite problematiskt för oss tjejer att veta vad ont i nedre regionen egentligen betyder, då man kan ha ont och svullna implikationer faser i menscykeln…
          Men om det här är ett nytt fenomen och du känner att ngt inte stämmer, så tycker jag att du skall kolla upp det!

            Ja jag har aldrig känt detta förräns i november/december när det började. Efter det har jag känt små hugg, ibland 1 gång i veckan och ibland flera ggr per dag beroende på ställning. Det nyper till och sedan går det över på typ 1 sekund.

      Det kan vara en ofarlig cysta som växer och helt enkelt gör ondare ju större den blir. Hade liknande symptom som dig under längre tid, sen en kväll hade jag och min sambo sex. En kvart senare höll jag på att dö av smärta (trodde jag). Det var cystan 6 cm stor som sprack och läckte blod. Det är ungefär 2 år sen. Därefter har jag haft lite små cystor som ibland gjort lite ont sådär som du beskriver men sen gått över. Det var nån gynekolog som sa till mig att vissa kvinnor får mycket cystor, ägglossningscystor tror jag det kallas. Så det behöver inte va farligt! Men jag förstår din oro, har haft samma tankar som dig tidigare<3

    Var hittar jag bekväma och snygga bikinis? känns som att jag plöjt igenom varenda hemsida och online-shop jag kan komma på. Något badklädesmärke som ni rekommenderar? 😀

      Asos? Zalando missguided

        River island, finns även på asos

      HM

      Sunkini.se

    Ska föda barn om inte så länge och undrar vad som är bra att ha med i BB-väskan eller något annat som är så här ”åh jag önskar att jag visste det innan jag födde barn”? Tacksam för tips!

      Mjukt toalettpapper

      Glöm fö allt i världen inte laddare till telefonen. Annars är väl en ren t-shirt, ett par tofflor och valfri sockrad dryck att rekommendera.

      Till dig:

      sköna underkläder som inte sitter åt eller är Jobbiga och ta på sig. mjuk pyjamas. Tofflor.
      Shampoo balsam borste och hårsnoddar
      Tandkräm tandborste.
      Ombyte och åka hem i. Mjukisar och T-shirtar hade jag.

      Till sambon:hygien artiklar och ett ombyte.

      Till bebis: det hen ska åka hem i, en mössa,
      Nagelfil då de kan födas med väldigt långa naglar och riva sig själva. Allt annat som nappflaska napp etc är. Ett plus men brukar finnas på avdelningen.

      Om du ska amma så. Amningsinlägg

        Och ja, laddare ?

      Mjuk handduk, de jag fick på sjukhuset var så hårda.
      Stora breda superbekväma trosor. Tänk riktiga farmorstrosor, gärna storleken större. Köp en bunt billigt på typ Coop eller så. Bra även hemma sen när du har förlossningsbinda i flera veckor.
      HÅRSNODDAR. Jag glömde, fick en av en sköterska ? kanske hårband eller så också, beror på ditt hår. Skönt att slippa det i ansiktet.
      Mjuka brallor och ammingslinne om du ammar.
      Om partnern snusar så packa ner extra sånt.

      Vattenflaska!! En som man suger ur eftersom man vid tillfällen kommer vara liggandes, så du inte får allt över dig.

      Lypsyl för läpparna blir så torra av lustgas och godis/snacks till efter förlossningen ?

        De bästa 4 sakerna som låg inkom väska var:
        1. Mobil + laddare
        2. Blåbärssoppa
        3. Godis
        4. Tofflor

        Blåbärssoppan var för att jag aldrig har varit så hungrig i hela mitt liv som efter förlossningen + att jag mådde lite illa.

        Min kompis, som födde nyligen tog med sig sin IPad, vilket var tur för de var kvar 5 dagar på BB. Tack vare Ipaden kunde hon titta på Netflix och skypea obehindrat ?

    Jag har alltid varit nyfiken på hur mycket folk sparar och hur man tänker kring sparande. Skulle verkligen uppskatta ifall ni vill dela med er hur ni tänker kring sparande.

    Sparar du pengar? I så fall hur mycket per månad?
    Hur sparar du dina pengar? Investeringar? Vanligt sparkonto?
    När började du spara pengar? Ålder?
    Om du vill dela med dig, hur mycket har du sparat?

    Känns som att man ibland saknar perspektiv kring ämnet.

      Vilken intressant fråga! Vill också veta! Jag är student på CSN-lån och utan jobb så för mig blir det inget sparande. Förutom 1000kr/mån så att jag har råd med hyrorna över sommaren när man inte får CSN.

      Jag sätter av 10 000 kr varje månad och har gjort det i snart ett år. Innan dess typ 5 000 kr.
      Hittills har jag dem bara på ett sparkonto men har köpt en hel del aktier sista månaderna. Fortfarande lite kluven till vad jag ska göra med dem.
      Började spara vid 26 år när jag var klar med min utbildning, är 28 år idag. Allt jag sparat undan fram till 26 gick till körkort, en utbildning som inte täcktes av CSN och lite sånt så jag började mer eller mindre från scratch.
      Har nästan exakt 300 000 kr 🙂

      Får ut ca 12 000 i månaden (är ung och går på sjukpenning).

      Ca 3 500 i månaden går till bostadsrättsavgift/el/etc och kanske 1 500 till mat/hushållet i övrigt (delar med min sambo).

      Sparar 3 000 kronor på sparkonto varje månad till löpande utgifter under året (typ försäkringar, medlemsavgifter, prenumerationer etc), mindre sparmål som kortare resor eller mindre inköp, och gemensamt långtidssparande med sambon. Totalt har jag knappt 100k på det kontot.

      Sparar mellan 0 och 2 000 kronor i aktier och fonder varje månad, det varierar beroende på vad jag är intresserad av att köpa den månaden. Vissa aktier är så dyra att jag får spara någon månad innan ett köp, medan jag vissa månader kan köpa 10 aktier av fyra olika bolag. Har drygt 25k på det kontot, de senaste tre månaderna har mitt innehav ökat i värde med lite mer än 43 %.

      Sparat pengar har jag gjort sedan jag var liten – har alltid fått köpa saker jag velat ha själv sen jag var typ 8-9. Fick hela mitt barnbidrag, och därmed större ansvar inför viktiga inköp, vid 12. Började handla med aktier och fonder som 18-åring.

        Härligt att du är sjukskriven och lyckas spara mer än oss som faktiskt jobbar 🙂

      Jag har sparat typ 5000 i månaden så länge jag jobbat. En riktig
      Lyx det vet jag, men har alltid kunnat och jag tänker inte sätta sprätt på pengarna bara för att jag kan. Har dock alltid pengar när jag vill göra ngt speciellt. Någon dag kanske det går till ett boende, eller bil.

      Jag sparar ungefär 15 000/månaden (häften av vad jag får ut) Just nu och sedan ca ett år tillbaka ser fördelningen ut ungefär såhär:

      – 7000 till vanligt sparkonto (har ett konto med några hundra tusen som jag bygger på och ska ha till insats när jag köper ny lgh. Tog ut de stora pengarna från placeringar tidigare i år eftersom köpet kommer ske snart = ville säkra dem iom Corona)
      – 3000 till långsiktiga fond/aktieköp
      – 5000 till en ny buffert som jag håller på att bygga upp eftersom jag kommer tömma min gamla och lägga in i nytt boende.

      Ungefär så.

        Glömde säga. Jag är 34 år, har väl sparat ordentligt i ca 5-7 år. Har ca 400 000 på konton och sedan 500 000 i min lägenhet. det mesta är tidigare lägenhetsförsäljningars förtjänst, har aktivt själv sparat ihop kanske…200 000-250 000 av dem.

      Jag sparar ingenting just nu. Har en buffert på ca 80.000 och ett resekonto på 30.000 och det räcker så. Om något inträffar så att jag tar från sparandet så lägger jag tillbaka det men oftast går det att lösa från lönen.
      Bor i villa med man och barn och vi får ut ca 60.000 netto och gör av med det mesta varje månad på olika saker som weekendresor, större inköp (nu senast utemöbler och fläktar)
      Har bolån och billån och inga krediter utöver det.
      Eller jo, sparar 1500 till barnet varje månad.

      Sparar runt 22 000 kr i månaden ungefär. Började spara när jag var 23 och fick det jobb som jag utbildat mig för, och har idag runt 550 000 kr sparat. Har inte investerat i aktier ännu men tänker börja. Blir 28 i år.

    Jag är olyckligt förälskad i en (mycket) äldre man. Vi träffas regelbundet av icke-romantiska skäl och jag blir bara kärare och kärare för varje gång. Han är äldre, högutbildad och verkligen en så genuint fin människa – även om jag såklart förstår att han också har sina dåliga sidor. Vad ska jag göra? Jag fattar ju att han inte är inte är intresserad av en 20 år yngre tjej utan livserfarenhet eller högskolepoäng.

      Men är han så fin bryr han sig inte om din ålder eller annat utan ser dej och din personlighet.

        Jag tror tyvärr att han har för stark moral för att vara öppen till en relation, eller ens en tydlig flirt. En av hans fina egenskaper, haha.

          Han kanske som du tror att han inte har ngn chans pga av åldern. Har du fått några indikationer på att han skulle gilla dig på ett mer romantiskt plan?!
          Är han singel?! Du får aldrig veta om du inte vågar testa!! Lycka till

            Alltså, jag tycker att det är lite flirtig stämning mellan oss men det kan ju lika gärna vara önsketänkande. Vi smsar utanför kontorstid och skämtar, pratar lättsamt, etc. Men jag tänker att han är så med alla och att det bara är jag som har confirmation bias, haha.

            Han är inte singel. Ännu en anledning till att jag inte vill göra något tydligt eller uppenbart, det är inte schysst. Tänker på honom varje kväll, dock, hehe. Det gills väl inte som respektlöst mot hans flickvän?

              Klart du inte kan hjälpa att du tänker på honom om du gillar honom.
              Men om han nu är upptagen så är rådet att du skall försöka glömma honom. För din egen skull.
              Och nej tycker inte det är rätt att flirta med någon som är upptagen…

                Nej, det tycker inte jag heller. Jag vet bara inte vad jag ska göra för att glömma honom. Han är underbar …

                  Nej, det är ju aldrig så lätt att glömma någon om man fortfarande ser dem med jämna mellanrum.
                  Måste ni ses?!
                  Hur länge har du känt såhär?!

                    Ja, det måste vi. Känt såhär sedan i höstas, någon vecka efter att vi sågs första gång pirrade det till. Då sågs vi dock mycket oftare.

                      Försök att inte falla handlöst för honom…

      Skulle bli förvånad om han inte blir vääldigt smickrad av att du skulle visa intresse för honom. Detta kanske inte låter så romantiskt eller fint men min erfarenhet är att de älskar det eftersom de känner sig unga igen (lite urk på det men det verkar faktiskt vara så).

      Jag förstår det där med att lockas till en mycket äldre man (oavett vad folk säger). Tror det är något med deras pondus och livserfarenhet som är attraktivt. Blev småkär i en 59-årig man på min förra arbetsplats (var 26 år själv) och han ville inleda något men jag valde att inte gå vidare då han hade fru.

      Men tillbaka till dig: om du är intresserad så visa det på ett lite diskret sätt 🙂 Är ni kollegor?

        Men åh, så fint det låter! Önskar verkligen att det kunde bli åtminstone en liten flirt. Kan en sån man bli intresserad av mig måste jag göra något rätt, haha. Jag försöker flirta lite grann men vill varken vara uppenbar eller opassande. Nej, vi är inte kollegor. Tyvärr är jag till viss del i beroendeställning till honom, men den gränsen känns rätt flytande numera och vår relation är mer … jämställd.

          Jag förstår verkligen lockelsen men om han är upptagen skulle jag låta det vara faktiskt. Du kommer tacka dig själv längre fram i tiden, I promise 🙂

          Det är sjukt svårt och jag var som sagt kär i mannen ifråga men jag insåg att det inte skulle vara rätt mot hans fru. Förresten, skulle den här mannen visa intresse trots att han är upptagen så är han nog inte så fin ändå, det var så jag resonerade för min del för att kunna distansera mig. Jag har honom i mitt minne och det räcker 🙂

        Att du på riktigt uppmanar någon annan till att flirta med en upptagen man är bortom min förmåga att förstå.

        Till dig som är kär i någon som är upptagen, du kanske är mer kär i hans status än han själv som person.

        Av respekt för hans partner, som troligtvis är kär i honom, som han själv är kär i (då han inte alls verkar intresserad av dig) råder jag dig att söka dig till någon annan.
        Det är inte rätt, varken mot dig eller någon annan.

          Men hur? Han är så underbar och jag kommer på mig själv med att tänka på honom varje dag …

          Instämmer det är fan helt ruttet.

          Tror inte personen visste att han var upptagen, det framgick inte av första texten

          När jag skrev det där hade jag ingen aning om att han var upptagen. Som det kanske framgår i min kommentar ville jag inte vara inblandad i otrohet.

      Ålder spelar ingen roll kan jag som ”äldre” man säga. Dejtar en tjej som är yngre än halva min ålder och det är inget problem för mig. Det är bådas personligheter och om man tycker om varandra och vill ha varandra samt att man passar ihop bra som är det viktiga. Att man delar samma syn på det liv man vill ha och livsstil. Din utbildning och yrke spelar ingen roll. Ör en sån där entreprenör och har väldigt mycket papperslappar, har inte nämnt något om det, det blir väl lite av en surprise senare. Hon tycker om mig som människa och vill ha mig för den jag är, och det är det allra bästa.

      Jag blev blixtförälskad i en man som är 17 år äldre än mig på jobbet. Jag var jätteung vid den tidpunkten (22). Han var i en relation men kemin mellan oss gick inte att negligera så han separerade från sin dåvarande. Och nu har vi varit tillsammans i 8 år och är förlovade och försöker skaffa barn. ? Vi är lyckligare än någonsin! Och åldersskillnaden varken syns eller känns!
      Men det sagt vill jag bara att du ska våga känna vad du känner, är det rätt så löser det sig ❤️

      Hur träffades ni? Hur ofta ses ni?

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Är det någon som har växt upp med en förälder som är mytoman? Hur var det?

    Hej! Någon som har tips på ett bra ställe för microblading/ powder brows i Göteborg? Har mörka ögonbryn men lite glesa så det handlar mest om att fylla i lite. Tacksam för svar, känns som en djungel därute ?

      Rekommenderar varmt Marselle S. på Dermacell kliniken vid Vasaplatsen.

    Vill mest bara klappa mig själv på axeln som klarade körkortsteorin idag! Har uppkörning nästa vecka.

      Bra jobbat!!

      Bra ??

    Tips på bra schampo/balsam/inpackning? Brukar använda Maria Nila, men är sugen på att prova nått annat. Sulfat- och parabenfritt har jag fått för mig är bra, utan silikoner också kanske? Någon som har koll? Upplever mitt hår som torrt i längderna men blir snabbt fet i hårbotten…

      BRIOGEO DONT DESPAIR REPAIR❤️ Schampo och mask. Och Apple conditioner.

        Tack för tips, inte hört talas om så det måste jag kolla upp ?

      Davinses ol, bästa som finns! ?

      Fructis hair food!!! Sååå bra

    Nu har Sverige fått en ersättare av Tegnell. Johanna Toftby har haft covid 19 och efter det blivit EXPERT på allt som rör denna sjukdom.
    Hon firar med glass och cola och ropar hurra hurra att jag haft detta.
    I inlägg efter inlägg beskriver hon hur sjuk hon varit, hur man ska bete sig, vad man ska dricka, hur man ska andas mm.
    Bemöter kommenterar med tykna, nedvärderande, otrevliga svar.
    Ingen annan kan detta bättre……

      Men det där verkligen en idiot. Bara dryg.

    Önskar tips på någonting som jag inte vet existerar… en superlätt kombination av primer & foundation. Den ska helst inte ge någon färg utan mer bara jämna ut & ge en härlig lyster/glow (men utan att ge ett flottigt intryck) där rouge och ögonskugga fäster bra.

    Tips? ??‍♀️

      Palina CC cream eller IDUN CC cream. Väldigt lätta och kan smörjas in med händerna, med eller utan puder ovanpå. Annars PUR cosmetics puderfoundation.

      Missha bb cream, fantastisk

      Jag använder L300 7in1 CC Cream SPF15. ? Funkar att ha puder/rouge på, enligt mig sitter det. Men är lika fin utan något alls bara för en jämnare hudton.
      Ett plus är att den inte känns klibbig, alla andra bb eller cc creams jag testat har känts som de aldrig riktigt torkar!

      Lumene CC color correcting cream!

    Fick reda på att jag är gravid med andra barnet häromdagen. Är fortfarande extremt tidigt men har verkligen blandade känslor.
    Dels för att jag har i princip allt ansvar för vår dotter. Tex, jag jobbar och har med henne på jobbet då vaknar jag alltid tidigast och klär på mig och henne och åker iväg medan han som börjar lite senare inte lyfter ett finger. De gånger jag behöver lite hjälp pga har mycket att göra just den morgonen blir det alltid tjafs. Man skulle kunna tro att jag får sova på helgen istället, but no.
    Utöver det har jag tagit varenda läggning i hela hennes liv, både dag som natt.
    Ska vi iväg är det jag som behöver hålla koll på hennes skötväska, fylla på den osv.

    Den här ohjälspamheten har genomsyrat hela vårt förhållande sedan hon föddes och jag är extremt orolig att det kommer bli likadant med näst unge också.
    Är orolig för läggningarna, hur ska han natta henne om jag just den sekunden sitter fast med den lilla bebisen?

    Summasumarum så är jag orolig för allt. Hur kände ni när ni väntade nr2?

      Åh vad jobbigt. Har han varit föräldraledig med stora? Jag rekommenderar det verkligen å det starkaste med nästa barn annars, det la grunden till våra barns och pappans relation. Han var hemma ett halvår med varje barn. Som jag ser det nästan ett måste för att förstå hur krävande det är med små barn, samt att båda har koll på praktiska saker kring barnet och känner till barnets behov.

      Jag hoppas ni kan prata om hur ni ska ha det i er familj nu inför syskonets ankomst. Att du vill att ni hjälps åt, delar på ansvar och sysslor, sovmorgnar och praktiska grejer. Ledsen att höra att du får bära ett så tungt lass. Kram

        Nej det har han inte och har tyvärr ingen möjlighet till det heller. Vi har eget företag och han är fortfarande en nyckelperson i företaget och hans inkomst vs min är typ astronomisk.
        Hade dock gärna önskat att han kunde det såklart, för tror också att det är vad som behövs.

        Vi pratar ofta om att jag behöver någon form av avlastning ibland, känner att jag håller på och bli galen. Dock är det en förändring som händer i kanske en dag eller vid ett tillfälle och sedan är vi tillbaka på ruta ett.

        Tack för din förståelse, uppskattas väldigt mycket!

      Du måste börja ställa krav på din respektive. Att han är nyckelperson på jobbet gör endast ett du inte kan bli det på ditt för du tar alla föräldraledighet, all vabb och alla lov (utgår jag ifrån från din text)

      Han har det väldigt bekvämt nu. En fru som tar hand om hem och barn, han får sova ut (LYX) och umgås med kollegor plus dra in mest pengar. Han lägger för tusan inte ens barnet så hans kvällar är softa!

      Jag har vänner som är i din situation och jag har diskuterat det med dom förra ggr. De vi kommit fram till är följande :

      1. ALLT barnbidrag ska gå till dig. Tar man mest hand om barnet så ska man ha mest också (det går att ändra på fsk)
      2. Om du ska ta all föräldraledighet ska du få halva hans pension under den tiden. Det går också att styra om. Går ni isär blir du fattigpensionär medan han blir rich boy.
      3. Är ni inte gifta så gift er. Utan äktenskapsförord (såvisa du inte har massa tillgångar). Detta kanske låter hårt mot honom men faktum är att han kan tjäna massa pengar just pga dig! För du gör allt hemma!

      Framtiden:

      4. Är du kär i honom? Om inte, efter du checkat av ovan gör slut. Du kommer hitta en ny man som hjälper till och behandlar dig som en jämlike

      5. Gällande ett barn till. Här bestämmer du vad du vill ❤️ men ställ krav på att han måste ta andra barnet under graviditeten. Passa på att uttrycka hur trött du är, fejka illamående om det så behövs så tvingas han att passa andra barnet

      6. Skriv med på en lista allt du förtjänar. Ger han dig allt?

        Tack så jättemycket för ditt svar!
        Är gifta utan äktenskapsförord och får redan barnbidraget men sparar allt till vår dotter oavsett, inga pengar jag rör.

        Är fortfarande kär och älskar honom men jag håller på att bli galen av allt. Har svårt att uttrycka min kärlek till honom när jag hela tiden känner mig överväldigad av allt hemma, på jobbet och med dottern.
        Har varit sjuk en gång sedan hon föddes och det slutade med att jag inte fick vila utan ta hand om dottern hela tiden. Den dagen slutade med panikångestattack from hell. Så vågar typ inte vara sjuk eller ens fejka sjukdom/trötthet/illamående för jag är ganska hindra på att han inte kommer hjälpa till oavsett.

        Han är bra på materiella saker och att ge mig pengar men har förklarat ca 6377337 ggr att det verkligen inte är pengar eller saker jag behöver utan någon som faktiskt hjälper mig med någonting ibland, helst utan att jag behöver tjata en miljard gånger och att det slutar med tjafs.

        Tack snälla för dina tips! tar verkligen till mig dom!

          Men vem GER den andra pengar när man är gifta?? Gemensam ekonomi hallå?

      Var i precis samma situation som du och tänkte göra abort pga det. Min sambo mer eller mindre övertalade mig att behålla. Är nu i 8.månaden och mår. Fortf piss och inget har förändrats.

      Var självisk och tänk på dig själv… ?

        Men ska tillägga att jag kommer vara mammaledig 3 mån och han ska ta resten. Ställde det kravet för att inte hamna i samma fälla som jag gjorde med vårt första barn. Prata med honom om du vill behålla barnet och kom fram t ngt som funkar.

        Beklagar verkligen, hoppas av hela mitt hjärta att situationen ändras för er när han kommer vara hemma också.

        Personligen har jag nått bristningsgränsen, vill till och med skilja mig pga allt det här.
        Jag städar huset (300kvm), jobbar deltid, tvättar, lagar mat, tar hand om disken, plockar hela tiden och handlar.
        Utöver det tar jag hand om dottern 100%, har inte haft en sekund utan henne sedan hon föddes. Vår dotter är inte problemet i det här, vill inte att det ska missuppfattas men jag behöver få vara bara jag om än för någon timme.

          Klart du ska skilja dig! Gud. Du gör ju redan allt själv, vad blir skillnaden liksom.

            helt ärligt, det ekonomiska blir skillnaden.
            jag jobbar på vårt eller hans företag och jag kommer inte vilja vara kvar såklart.
            Då kan jag inte ha med dottern på jobbet längre och jag kommer ha dåligt samvete istället för att jag lämnar bort henne.

              Jobbar ni på ert egna företag. Han tar ut en fet lön och du får en dålig lön? Vad är det för uppdelning. Ni kanske ska jämna ut det lite och på så vis kan han vara föräldraledig. Nä skaffa inte två men någon som inte bryr sig.

                Han är säljare och har provision på det han säljer. Jag har ingen sådan tjänst så kan inte motivera en högre lön då jag inte jobbar tillräckligt mycket eller med något så prestationsbaserat.

          Alltså om man jobbar DELTID då tycker jag att det ingår i ens uppgift att handla, laga mat, plocka/städa hemma. Vill du inte göra dom grejerna själv får du börja jobba heltid. Sen ska ni ju såklart dela på arbetet kring ert barn.

            Grejen är ju att hon skulle få göra alla de där grejerna även ifall hon skulle arbeta heltid.

            Som ovan svarade, kommer absolut inte bli skillnad på om jag börjar jobba heltid.
            Och hade det varit så enkelt som att ”vi ska dela på arbetet kring barnet” hade jag aldrig vänt mig hit i ren desperation.

              Okej, men då har du ju svaret själv – skilj dig! Vem skaffar ens barn men nån om set up:en är att man ska jobba heltid, ta hand om hemmet, handla, göra allt samt ta hand om barnen och mannen enbart jobba heltid.
              Jättekonstigt gjort av dig.

                Vem har påstått att det var setupen? Läs inte in något som inte finns.
                Det var setupen INNAN barn.
                Jättekonstiga svar av dig.

                  Men snälla, som vuxen har man ett eget ansvar för sitt eget liv. Man går inte och skaffar barn hur som helst. ALLA diskuterar väl ihop sig med sin partner INNAN man bestämmer sig för att behålla barnet. Om ens bestämda upplägg inte efterföljs, ja då finns ju ingen tillit i förhållande. Testa parterapi, om inte det funkar skilj dig. ??Lycka till.

      Liknande historia. Flyttat (eller flytt) hem till släktingar när det har varit för tungt hemma. Jag ansvarar för allt, och min sambo för inget. Nu håller vi på att begära in offerter för städ hemma, och han går på FL om två månader. Så jag hoppas att allt blir bättre annars kommer jag att bli tvungen att tänka på mig själv.

      Finns det någon att prata med? Insett att efter att jag pratade med andra om min hemmasituation, finns det andra med samma problem och tusen olika tips man kan prova om man vill.

        Har haft en städerska en gång faktiskt men jag vet att om vi tar in en städerska istället för att jag städar kommer jag få höra det vid nästa bråk. Tex ”du städar ju inte ens hemmabalblaba”
        Plus vi hade en överenskommelse när vi blev tillsammans att jag sköter hemmet, vilket fungerade helt ok innan barn.

        Har faktiskt ingen med barn i min bekantskapskrets. Svårt att prata med hans mamma om det också då hon är av den gamla skolan.

        Hoppas det blir bättre för er!

    Ärligt nu – hur allvarligt tar ni på FHMs rekommendationer nu? Dvs träffa inte folk utan hushållet, tvätta händerna i 30 sekunder med varmt vatten och tvål, peta inte i ansiktet, jobba hemifrån om du kan, ta snuva på allvar, osv osv.

    Har själv börjat slarva med handtvättandet igen, men blev påmind av Tegnells sommarprat.

      Usch, händerna tvättar jag ändå alltid, är överrenlig. rengör telefonen två gånger per dag, undviker folk, håller avstånd, bjuder inte in någon. Har varit hemma hos min mamma men hon är ”ung” och jag har inte haft symtom direkt. Handen på hjärtat dock! Jag hade ont i halsen i två dagar och handlade sent på kvällen. Blev testad men hade inte covid, fast jag tänker att det nog är många som gjort så, lite ont i halsen men äsch det är inget och så smittar man plötsligt, så det var ju inte bra.

      Får man inte träffa folk utanför hushållet? Jag hänger ofta med mina vänner eller familj (men hemma, inte på stan). Tvättar händer och jobbar hemma. Träffar inte folk eller går ut om jag är snuvig.

        Rekommendationen är att inte träffa personer utanför ens hushåll, om man ”måste” så utomhus och på avstånd. Nya kontakter är ett absolut no-no.

        Finns ingen rekommendation (om det inte framkom i sommarprat, har mest följt presskonferenserna) på att inte träffa folk utanför hushållet (förutom för riskgrupper), däremot på att man inte ska träffa folk man inte träffar ofta (för många blir det då samma sak, men för folk som bor ensamma är det enorm skillnad). De har särskilt anmärkt på att om man nu reser i sommar så ska man inte umgås med lokalbefolkningen, utan hålla sig till sitt resesällskap (som då ska vara folk man träffar ofta). Annars har de tagit upp risker med ensamhet och uppmanat till att träffa andra.

        Själv följer jag rekommendationerna men är i det mesta mer extrem än de kräver. Fattar inte att folk åker kollektivt i onödan (mvh lyckligtvis ung och frisk som promenerade 8km tur och sedan retur för att träffa min utvalda kompis för promenad) när kommunen bett om att bara de som måste åka pga jobb eller fysiska begränsningar. Noll förståelse för att folk (särskilt i storstäder där man kan få mat hemlevererad utan att ens träffa budet) går och handlar vid minsta symptom.

      Jag har också börjat slarva 🙁 Tvättar alltid händerna med tvål efter att ha varit ute på ärenden osv. men inte i 30 sekunder… Dock så håller jag avstånd i butiker och jag skulle självklart stanna hemma om jag visade symptom. Har inte träffat föräldrar eller min 94-åriga mormor sen i julas. Lyckades övertala min moster + familj att INTE åka från Sthlm ner till Skåne och bo hos henne. Blev förbannad när jag hörde att de skulle ner.

      Tvättar händerna varje gång jag varit ute osv, jobbar hemifrån, åker inte kommunalt, träffar inte kompisar eller familj inomhus. Dock har jag träffat något fler vänner utomhus än för någon månad sedan, men det beror nog på att det är sommar och varmt och enkelt att umgås ute.

      Försöker alltid hålla avstånd, men blir så irriterad för att folk är så dåliga på det. På stranden la sig en människa en halvmeter från vår filt, så fick flytta oss några meter. Går inte ut på bryggor och trängs men det verkar andra inte ens tänka på.

      Är fortfarande lika noga med handhygienen. Träffar vänner då och då, samma personer och inga stora sällskap. Undviker trängsel. Skulle inte komma på tanken att resa utomlands. Om jag skulle ha förkylningssymtom skulle jag inte träffa nån.

      Träffa folk utanför hushållet får man väl göra? Så länge man håller avstånd och känner sig frisk? Blir så förvirrad, könns som att det är olika bud hela tiden.

      Har blivit lite slappare på alla punkter tror jag, förutom avstånd till människor. Njuter iof av avståndet så ingen uppoffring direkt ☺️

      Avstånd osv håller jag alltid, alltid noga med (hand)hygienen, nyser och hostar alltid i armvecket, tar aldrig i ansiktet för jag är alltid rädd för att t.ex bli magsjuk eller nåt, så jag lever inte så mycket annorlunda nu mot förut. Träffar fortfarande folk och går fortfarande ut och äter, men på uteserveringar med avstånd. Jobbar dock inte hemifrån för det kan jag inte.

    Jätteäcklig fråga, men spydde precis och fick en del i näsan. Hur får jag det ur näsan utan att behöva snyta ut det?! Det bränner och känns otroligt obehagligt.

      Ställ dig i duschen, duscha varmt och fräs ut det, kanske? Kan kännas lite mindre obehagligt än att ”torrsnyta”. Annars suga upp vatten i näsan och svälja, men en kräks-kallsup är kanske inte att föredra …

      Tvätta näsan och snyt ut det. Antingen snyta eller svälja. ?

      Väldigt nyfiken på vart du är just nu, hur sitter du sä det inte rinner ut? Fick du något på telefonen? Hur spydde du så det kom i näsan? Hur länge har du haft spya i näsan? Så. Många frågor

    Någon som blir deprimerad av svensk sommar? Alltså 27-28 grader typ Max 7 dagar per år, sen ner på 20 grader regn? Blir regn nästa vecka, är det här allt vi får?

      Haha förlåt men min kommentar ser så sorglig ut ? jag är inte ledsen eller konstig men kan verkligen inte vänja mig vid dessa kalla somrar trots att jag är svensk och född och uppvuxen här

        Nej.. Längtar tills det blir lite kallare. Hatar värme

        De somrar vi haft senaste åren har ju varit sjukt torra och räliga. Allt blir jobbigt och allt brinner upp. Hellre en blöt, grön sommar än en het, torr och gul sommar. Jag blir så deppig av att se naturdöd och skogsbränder…

      Jag är tyvärr tvärtom haha. Blir på dåligt humör av sol och värme. Älskar när det är mulet och svalt med regnskurar. Extra mysfaktor om det åskar!

      Nä jag ogillar sommaren. Tycker bara värme är jobbigt, detgör mig trött, seg, svettig, irriterad… Efter två vidriga somrar när min lägenhet har varit 35 grader varm juni-september så LÄNGTAR jag till en äkta SVENSK sommar! 🙂 22 grader och regn – GE MIG!!

      Snarare deppig pga FOMO om det är bra väder jämt?

    Någon som inte gillar sin svärmor trots att hon är snäll mot en?

      Ja och jag fattar inte varför egentligen… stör mig bara

        Jag stör ihjäl mig också…. hon är liksom aldrig otrevlig men har en underliggande ton som gör mig galen!!

      Haha jag med. Det är något med hur hon tycker min sambo ska göra allt för sin bror trots att brodern är ett svin och en utnyttjande parasit som gör att jag typ vill kasta en godisbit på henne.

    Funderar på att köpa en hund och undrar om någon av er har erfarenhet av en spansk vattenhund? Fördelar, nackdelar?

      Jag hade en lagotto som är deras kusin men han gick bort när han bara var två år. På samma sätt som med en lagotto så behöver den spanska vattenhunden aktivering där den får jobba. De älskar att bada och leka apport och de är väldigt lättlärda. De är envetna med en stark egen vilja så det är viktigt att den uppfostras med en fast hand. De kan även vara väldigt livliga så det är bra att träna de tidigt på att kunna slappna av. Även viktigt med miljöträning redan i tidig ålder såsom bilåkning, spårvagn, buss, höga ljud, musik, bankande då de kan vara lite rädda av sig. Det är även en ras som är reserverad mot främlingar.

      Men det viktigaste av allt: Välj en bra uppfödare! Umgås med föräldrarna och få information om generna. Jag köpte min lagotto från en uppfödare som jag trodde var seriös men visade sig vara tvärtom då min stackare gick bort av svåra mentala störningar.

        Tack för ditt svar, ska kolla upp uppfödaren. Spansk vattenhund verkar vara en ganska krävande ras.

      Kolla upp portugisisk vattenhund, världens trevligaste ras! Fäller inte hår, lugna och trevliga men ändå pigga o glada om man vill det. Ska jag skaffa hund igen så blir det en sån!!

    Appar med BankID:

    När man går in i en app som kräver BankID kan man antingen
    1. Komma tillbaka till ursprungsappen direkt efter att slagit in koden -per AUTOMATIK (tex 1177)
    Eller
    2. När man slagit in koden i BankID-appen måste man själv gå tillbaka till ursprungsappen.

    Vad beror detta på? Pga att det är dyrare med alternativ 1?

    Jag har kommit in på min drömutbildning MEN jag är sååå nervös.
    Jag känner att jag aldrig riktigt har pluggat i nkgg liv typ fuskat mig igenom ( läs vetat vad läraren vill läsa) och nu ska jag plötsligt upp på högre nivå.

    Hur hanterar man nervositeten? Tips för studieteknik?

      Nu skall du plugga ngt DU har intresse för, så tror att det går galant 🙂

      Lägg undan mobilen 🙂

    Isabel Adrian och Steve Angelo. Har de gjort slut eller inte? Som jag förstod det hade de gjort det men på smails youtubekanal säger hon att hon är gift. Klippet lades upp 8 juni i år och på hennes instagram säger hon att det spelades in några veckor innan. Någon insatt?

      Hon står inte som gift men har samma adress som Steve Angelo

    Min boendekostnad (avgift till förening, ränta och amortering) är ca 7000kr. Bor i en liten liten lgh i Stockholms innerstad (29 kvadrat)

    Får ut ca 32 000 så det är ingen fara på taket direkt. Ska köpa större boende snart, ska bara orka ta tag i det projektet .. ?

      Hamnade fel ☹️

        ?

    Är det någon här som haft urdålig kondition och börjat löpträna? Hur tungt var det i början och när började det släppa lite? Jag vill gärna få bättre kondition och funderar på löpning….Är inte ute efter att springa långa distanser eller lopp, bara att jag kan springa några km utan att varva med gång. Tar gärna emot tips för att motiveras och lyckas! Tack 🙂

      En grej som funkade för mig är att bestämma en runda typ på 5 km och alltid springa den. Och så börjar du med att springa en bit, det räcker med 100 m t ex. Du behöver inte mäta utan känn efter vad som känns bra i kroppen liksom. Sen går du fram till ”den stora eken” eller vad du nu kan ha som riktmärke. Så springer du igen fram till en viss lyktstolpe eller liknande. Tar du samma runda varje gång kommer du snabb märka att du orkar mer än förra gången. Rätt var det är så springer du hela rundan 🙂 men viktigt för mig var just det där enkla i att ”mäta” med det som fanns omkring mig. När jag håller på med appar och sådär eller exakta intervaller blir jag bara less och tappar motivationen. Kroppen måste få vänja sig vid att springa istället för att gå och då måste jag ha ”kontroll” över löpningen och inte tvärtom. Låter kanske fånigt men då blev det inte lika jobbigt att ge sig ut. 🙂

      Lycka till!!! 🙂

        Bra tips, tack! 🙂

      Börja lugnt! Exempelvis första veckan,pringa 10min 3 gånger i veckan. Sedan öka efterhand! Jag själv tycker det är mer motiverande att göra så än att börja för hårt. + har man inte sprungit mycket är det bra att stegra långsamt! Kör hårt!!

        Om man har urdålig kondition kan 10 min 3 gånger i veckan vara för mycket. Man kan börja med 5 minuter 3 gånger i veckan och successivt bygga på. Och när man springer de 5 minuterna behöver man inte springa 5 minuter rakt av, utan man kan springa 1 minut, sen gå 2 minuter, springa 1 minut, gå 2 minuter etc.

      Det är tungt. Ska verkligen inte sticka under stol med det. Men fördelen är att man ser resultat relativt fort, vilket för min del fungerar som en motivation.

      Jag kör rehab efter en muskelbristning i vaden där det ingår löpträning. Har inte sprungit sedan oktober förra året så min kondition är verkligen på minus just nu. Jag springer kortare distanser som jag mäter på tid. Blir kanske lite annorlunda för min del nu när jag måste ta hänsyn till min skada, men principen är ändå den samma som jag skulle ha gjort för att börja löpträna. I regel springer jag ca 2-3 minuter – går 1 minut – springer 2-3 minuter osv. Inte superkul, men det blir bättre och bättre för varje gång.
      Om du har svårt för det upplägget kan jag rekommendera att springa till musik. Spring en låt, vila en låt osv.

      Sen kom ihåg att mycket är dagsform och att vissa dagar är tyngre än andra. Och gå inte för hårt ut!! Ta det lugnt och sansat i början så kommer du inte trötta ut dig (mentalt och fysiskt) för fort och löper en mindre risk att skada dig.

      Jag vill föreslå cykling… lika hög puls men med mindre flås och skaderisk. Helst om du är helt otränad. Promenader på det för att bygga upp lite andra muskler, och sen börja lite lugnt med att springa

      Spring så länge du orkar. Jag körde på det när jag återupptog min löpning i januari (fast jag är iofs bra tränad i grunden så det kanske spelar in). Min första runda blev 4km och därefter sprang jag nog mellan 4-7 varje gång. Målet var alltid bara att så fort jag gick, då skulle jag stänga av klockan och avsluta mitt pass.

      Det blev hela tiden en morot också. Jag kunde absolut inte stanna på 5.2km, det var ju ”bara” 300m till 5.5, och då var det ju ”bara” 200m till 5.7 för att därefter vara ”bara” 300m till 6km osv.

      Det funkade väldigt bra för mig faktiskt, jag sprang inte snabbt, men jag sprang och det var det som var mitt mål.
      För att bli bättre ska man gärna springa intervaller också, för egen del går inte det, jag pressar mig bara för hårt och blir skadad istället, därför funkar det bäst för mig att bara springa långt. Men en klassiker är ju att springa efter lyktstolpar. Börja med att jogga två, gå en. Och lägg in lite längre distanser. Har du ett kort elljusspår kan ju målet till en början vara att bara ta sig runt utan att gå.

      Men testa dig fram. Alla tips funkar inte för alla.

      Och du, när du väl märker dina framsteg kanske det faktiskt kan vara jättekul att sätta ett lopp som ett mål! Tyvärr är det ju inga lopp i år, annars hade jag tipsat dig om Midnattsloppet 5km. Det går som virtuellt lopp i år så det kanske kan vara nåt ändå! Men var själv sån att jag inte ville springa lopp, men så gjorde jag det och fick mersmak så det är faktiskt något jag rekommenderar om du vill ha något som liksom ”tvingar” dig att inte ge upp utan fortsätta träna.

      Och se till att ha bra skor! Det är superviktigt!! Och som en kul grej, som kanske gör det lättare och roligare att gå ut och bygga upp sin kondition, köp en uppsättning snygga löparkläder, för många är det motiverande att vara snygg i spåret.?

    Alltså gäddhäng….hur faen blir jag av med det?! Äter hormontabletter för min endometrios och alla extrakilon tycks ha hamnat där..

      Tränar ?? och blir biff

      Tyvärr kan man inte punktförbränna fett, så det är att gå ner i vikt och sen tricepsövningar med vikter på det

    Finaste frisyren jag vet är en såndär ”classic blowdry” med rundborste. Vill se ut så varje dag. Kan man lära sig att föna sådär själv? Vilka redskap är bäst? När jag kör med min fönborste blir bara konstigt och håller ändå bara i typ 5 min fast jag har hårspray.

    Den här looken pratar jag om:

    https://secretldn.com/wp-content/uploads/2018/03/26870843_205186380036853_5085289360622878720_n.jpg

    https://cdn.mamamia.com.au/wp/wp-content/uploads/2018/10/30110417/The-Mane-Event-600×900.jpg

    Inte såhär, och det är typ lite så det blir när jag gör det :/

    https://i.pinimg.com/originals/00/bc/40/00bc409da908afa4d301792935e2c2fe.png

      Så kan det bli för mig när jag gör lockar med. Plattång. Testa det

      Du behöver ett smalt munstycke på din fön, en STOR rund fönborste och en mindre för håret runt ansiktet. En bra volymspray (Matrix har en bra som heter high amplify total results) och sen värmeskydd + en produkt som ger stadga, exempel lanza zero weight gel. Är håret för ”mjukt” kommer det bar att lägga sig platt. Sedan delar du upp håret i sektioner, fönar först med stora rundborsgen och håller fönen underifrån och sen ovanifrån, det ger det berömda ”svallet”. Bäst att kolla på youtube men det är så jag gör det och det blir jätte fint varje gång.

    När man hör en retur i butik, hur lång tid brukar det ta innan pengarna är på kontot? Gjorde detta i måndags, fortf ingenting.

      Gör*

      Kan ta allt från 3-5 arbetsdagar

    Min pojkvän lämnade mig för några veckor. Och på ett ganska taskigt sätt. Och jag försöker skriva med nya killar men trots att de är helt underbara så blir jag inte intresserad ? känns som jag aldrig kommer kunna bli kär i någon annan än mitt ex. Jag är 28 och det var mitt första förhållande.

      Det kommer du ❤️ en dag kommer du inse varför du inte var menad med han som gjorde slut med dig på ett elakt sätt utan att du förtjänar ngn fin som älskar dig massor!

      Jag kände samma ich nu 5 år senare har jag barn med en fin kille som är allt den tidigare inte var ?

    Är kär i en person som jag inte kommer kunna träffa på obestämd tid på grund av corona. Har aldrig känt den typen av besvarade känslor förut, så känns piss att bli hindrad av det här. Jag försöker tänka positivt men det ser ärligt talat rätt mörkt ut… vet inte vad jag vill ha ut av den här kommentaren mer än kanske lite gnäll haha. Vet såklart att folk har värre problem än så.

      Lider med dig ? Försök tänka att det är en jäkla tur att vi lever 2020 och inte 1920 så vi iallafall kan videosamtala och ringas ❤️❤️?

    Jag känner mig så misslyckad. Är klar med min utbildning i statsvetenskap och känner att wtf, vad gör jag med den? Jag är 27 år och vill inte alls jobba på myndighet. Är det för sent att skola om sig trots att jag inte ens börjat jobba? Har ekonomisk möjlighet att studera men det tar verkligen emot att göra om allt.

      Det är väl aldrig försent att skola om sig.. men det känns väl lite synd att inte göra något av din examen? Om du har examen i statsvetenskap så är det ju en stabil grund att söka jobb på, och om du inte vill jobba med det så kanske du kan forska inom ämnet istället? För jag antar att du iallafall gillar studierna? 🙂

      Antingen kan du forska inom ämnet, eller kanske söka läsa till pedagogik och bli lärare i statsvetenskap ?

    Hej!

    Jag har två bäddmadrasser i storlek 110 (helt nya) som jag skulle vilja skänka till bättre behövande men blir inte klok på Google djungeln. Skulle gärna vilja ge dom till hemlösa, kvinno jour eller flyktingar. Har försökt få kontakt men inga resultat.
    Vart vänder jag mig? Jobbar du för något som passar in och behöver två bäddmadrasser?

    Befinner mig i Stockholm och har bil. Kan åka en bit för att ge bort dom till någon som verkligen behöver dom.

    Tack och kram

      Hör av dig till henne. ?Hon finns på insta också tror jag. Rätt säker på att hon kan leda dig rätt. ?

      https://minettetigerfalk.maqt.se

        ?

          Vad är det du inte förstår?

      Prova ingen är illegal! Googla så hittar du mail. Jobbar med papperslösa så där finns ju människor i behov.
      Fin tanke av dig!

    Finns inga rätt eller fel? Omodererat?

    Hej,
    Har bestämt mig för att gå till botten med mina känslor för min (nästintill) obefintliga relation med min pappa. Jag har pratat med honom men når inte fram, utan de problem jag nämnde var mitt fel medan han är perfekt.

    Jag kommer alltså inte att kunna lösa situationen med min pappa. Alltså måste jag hitta något sätt att acceptera det innan jag kan avsluta relationen eller harva vidare som de senaste åren. Klarar inte detta själv utan behöver hjälp.

    Har ni några tips på hur man kan söka hjälp för detta?

    Jag skrev under Nellie Berntsson-inlägget nedan men måste skriva igen och se om någon håller med. Jag tycker hon är så sjukt snygg. Inte sådär allmänt snygg utan på ett mer attraherande sätt (jag är straight tjej). Kan vara för att hon liknar en kille jag tycker är snygg. Något med hårfärgen, ögonen, näsan och typ munnen/minen.

      Agree to disagree

    Helt sant. Nästan alla pojkar i USA är omskurna. Har frågat våra vänner där och vid ett tillfälle fick jag svaret att dom inte ville att sonen skulle bli mobbad/retad i skolan för att han skulle se annorlunda ut. Så därför blev han omskuren.

      På typ 70/80-talet var det så, men absolut inte längre. Snarare 50/50 nuförtiden

    Ang Eric och Nicole, på en kompis bild där han är med har en annan kompis kommenterat ”skönt att Eric återgått till det normala och inte är +1 längre” ?

      Lite småtaskig kommentar, om jag var Nicole hade jag blivit ledsen av att se något sånt.

        Verkar vara en gemensam vän dessutom. Nicole följer henne och har nyligen kommenterat ”bästa tjejen ?????”

      Otroligt omogen kommentar!

      Förlåt men vad menas med +1 i det här sammanhanget?

    Jag är gravid (tidigt) och mår så illa så jag vet inte var jag ska ta vägen.. det lättar kanske tio min efter jag ätit något (oftast smörgås eller nyponsoppa) men sen är det igång igen.. jag kräker alltså inte utan det är bara konstant illamående…
    Blir spyfärdig bara av tanken på viss mat (sill, fisk, grillat kött, majonnäs osv) och då menar jag bara jag visualiserar en sillbit i huvudet så vill jag aldrig mer äta något i hela mitt liv haha, det ska tilläggas att jag är vegetarian så att jag ens tänker på detta är helt sjukt, har inte ätit det på 15 år…
    Just nu försöker jag äta varannan timme men det tar verkligen emot… Jag äter verkligen enformigt och är rädd jag inte får i mig allt till bebisen..
    Har köpt åksjukebandet från apoteket och det hjälper liiite…
    Ge mig era bästa tips! HJÄLP!!!

      För mig hjälpte djungelvrål när jag mådde som värst. Har hört att ingefära och dämpar illamående. Både ingefära och lakrits ska man vara försiktig med som gravid. Hoppas det ger med sig ❤️

      Postafen är din räddning tillsammans med åksjukearmband.

      Calma. Man får ta dem i början men inte emot slutet av graviditet. Räddade mig. Var sjukskriven v 8-13 pga konstant illamående, men när jag började med dessa kunde jag jobba igen. Tog var fjärde timme, behövde inte ens kolla klockan. Så fort de sluta verka kände jag av det. Ville inte ta Prostafen då jag blir så trött av dem men Calma var toppen.

      Sill och rå fisk får man ju inte äta under graviditeten, samt ingefära kan orsaka missfall iaf i tidiga graviditeter ,så undvik dem!
      Men jag mådde pyton under min graviditet, men det som hjälpte mig var att småäta typ hela tiden och akupunktur!
      Kämpa på, det är ett helvete men blir bättre i nåt skede!?

    Catten af Tälje väntar på sitt fjärde barn med mannen i hennes liv som sitter/suttit inne pga att han misshandlat Catten som är blivande mamma till hans kommande barn, sen är det nog lite annat skumt JS har gjort så att han får skaka galler. Hur tänker Cat Von Järna egentligen?

    Jag vill byta efternamn, men kommer inte på nånting!

    Hur kommer man på ett nytt namn??

      Har du kollat vilka efternamn som redan finns i din familj? Och hämta inspiration från dem? Annars hade jag nog siktat på att hitta på ett helt unikt efternamn, typ…. Riddarborg? (Obs, jag har inte kollat om detta efternamn inte redan finns, men jag tyckte det klingade snyggt i kombination med de olika förnamn jag testade med 🙂

    Same, är i vecka 9 och bara tanken av viss mat, framför allt kött (pulled pork ?) får det att vända sig i magen.
    För mig hjälper det att äta kalla saker, typ fil, eller bara småäta på frukt eller glass.
    Hoppas illamåendet går över snart

      Var givetvis svar till någon högre upp ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.