Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

704 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag känner att jag lär mig så mycket nu och jag älskar det! Har läst på massa om blackfishing, dvs när man som npoc tar svarta drag som anses vackra men inte får lida av utsattheten av vara svart.

    Jag såg ex att kenza skrev att hon använder brun utan sol. Hur är det ok egentligen? Hon låtsas ju bara brunare än vad hon är men lider inte av den diskriminering som finns hos npoc?! Varför reagerar inga på att influenser använder sånt?!

    Eller de influenser som sprutar in i läpparna för att få mer fylliga läppar som många vackra svarta har, varför reagerar vi inte på att de är just blackfishing?!!

    Det finns massa att läsa om detta på ex Instagram och där förklarar de skillnaden mellan att göra sig mer vit vs att göra sig svart (för jag vet att många vita karens kommer nu att påpeka det…)

    Vi behöver verkligen säga ifrån och inte låta detta ske! Sprid kärlek

      Förstår din poäng, men jag tycker att exempelvis Kenza har rätt att använda brun utan sol om hon vill så länge hon inte går från vit till svart? Du kan ju få samma effekt av brun utan sol av att sola på en strand liksom…

        Hon gör sig mörkare för att det är vackert. Men lider inte av nackdelarna av det ❤️

          Hon går också runt med snäckor som halsband ibland vilket användes för att köpa slavar förr. Googla cowrie shells rasism

            Åh Jesus, du trollar nu va? ?

            Slavar användes till att plocka bomull också. Använder du bomull?

              ????

          Fast det är naturligt för ljushyade att bli solbrända så jag förstår inte din poäng.

          Jag förstår att det är dumt att glömma vad vita har utsatt de flesta andra folkslag för. Det får vi inte göra, och vi får hoppas på att alla andra folkslag inte är hämndlystna. Men jag har lite svårt för att säga att vi inte skulle få eftersträva drag som anses vackra, bara för att de av vissa kopplas ihop med människor av en viss hudfärg. Jag tycker att det är att förstärka gränserna mellan människor, snarare än att försöka sudda ut dem. Att hylla drag som anses vackra och kopplas ihop med människor av en viss hudfärg, känns inte som rasism. Jag tror att kampen missar målet lite här. Kom ihåg hur illa vi människor kan behandla varandra, till exempel beroende på vilken hudfärg vi har, för att aldrig upprepa dumheterna – JA. Men jag tycker också att vi kan lyfta fram det som är vackert med människor, och hylla det. Även om det råkar vara drag som förknippas med svartarbete/människor med mörk hudfärg.

            Men snälla, alla folkslag har utsatt både sitt eget folkslag och andra för hemskheter. Även vita har blivit utsatta för slavhandel (barbary slave trade t.ex) och både svarta och araber håller slavar än idag och vissa folkslag har utsatts för folkmord i modern tid. DET kan jag tycka är viktigare, än vad vita gjorde för 200 år sen.

          Det stör dig att Kenza inte lider? Är hon inte ”poc” med tanke på att pappan var marockan?

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

            Alltså vad är det för jävla ruttna kommentarer?!

          Shit, jag kände inte igen henne alls. Jag tyckte att hon var så vacker i Midnattssol. Det ser inte ut som samma människa.

      Okej läpparna kan jag köpa, men BUS? Vit solbrun hy är ju inte ”samma färg”. Hur menar du att BUS skulle vara blackfishing? Är att sola det med?

        För att du då får mörkare hy fast med europeiska drag som anses vara mer priviligerat och många ggr vackrare (läs sexuell rasism, att man attraheras endast av ex vita för de anses vara bättre )

          Ja, vi ser ju inte likadana ut? Vi har inte samma pigmentering eller anlag för att få samma färg. Vad spelar det för roll om det är europeisk brun? Fram tills nu var det ju dessutom fult att bli solbrun eftersom adeln höll sig inomhus.

            Sexuell rasism finns och var ännu starkare förut. Nu anses svarta drag vackra (har alltid varit men är ”accepterade” nu)

            Då vill vita dra nytta av det. När det var ”inne” att vara vit så drog de nytta också.

              Jag tror inte att vita är de enda som ”drar nytta” av vad som för stunden är åtråvärt

                Men lider de vita av det ockeå? Eller lider endast poc?

                  På individnivå? Garanterat.

                  På vilket sätt lider svarta av att vita använder brun utan sol? Tänker att det snarare borde ha motsatt effekt? Att det bidrar till att det mörkare blir något önskvärt.

              Det har väl inte varit inne att vara blek sen typ 1700talet?

                Alla typiskt vackra kvinnor från åtminstone första delen av 1900-talet har ju varit bleka. Audrey Hepburn, marylin Monroe, grace Kelly, de låg knappast och pressade på stranden. Solbränd blev på modet från 80-talet.

          Min man är helt svensk och dessutom med röda anlag i håret, han blir lika brun som jag fast jag är sydlänning med mörkbrunt hår och bruna ögon. Han solar inte aktivt men är mycket ute på fritiden.
          Man kan inte kapa en hudfärg, vi är människor med olika färg och form som inget folkslag har ensamrätt på.
          Min yngsta dotter har fylliga läppar naturligt, ska hon inte få vara stolt över dom trots att hon är ”vit”
          Är inte Kenza delvis färgad?

            Självklart ska man vara stolt för den man är. Jag menade de som försöker ta drag från poc men som inte har det naturligt.

            Jag tror alla här skulle rasa om ngn influenser ex skaffade ”rasta flätor”
            Adam lindard tog bort sina flätor pga all kritik han fick för sina exempelvis.

            ❤️

            Jag tog kenza som exempel för att hon är populär och har 1,7 miljoner följare. Hon är dessutom vit. Men jag har förstått av era synpunkter att det var fel och att jag istället borde ha fokuserat på detta i allmänhet. Jag ber om ursäkt för det ❤️

            Kram

              Men vad menar du ens med att ”ta drag ifrån”? Du fattar att människor ser väldigt olika ut oavsett varifrån på jorden man kommer? Jag är helt svensk sedan generationer bakåt i tiden, är ljushårig och blåögd och ÄNDÅ är min hud just nu mörkare än mina eritreanska kompisars hud. Fatta att européer kan ha mörk hud, fatta att afrikaner kan ha ljus hud!

              Dina argument är så korkade så det finns inte. De flesta vita blir bruna i solen, alltså = naturligt. 2. Kenza är 50% MAROCKAN. Afrika!!!

      Vi kan ju inte hindra någon från att operera sig eller använda brun utan sol?

        Nej man kan inte hindra folk men man kan utbilda dom och få de att ändra sig och sluta använda sig av blackfishing

          Och man ska då lära dom tills de ändrar sig?

            Jag tvingar ingen till ngt ❤️vill bara att ni ska veta ❤️ kanske ändrar ni er kanske inte. Men vissa tar illa upp!

              Men vissa tar inte illa upp.

      Sluta förf#n!
      Jag förstorar läpparna för att JAG vill, svarta har inte patent på en storlek eller en färg, herregud!
      Vad anses vara blackfishing, om man är en nyans eller tre mörkare? Kenza är gyllenbrun, inte svart.
      Vad vill du att hon ska göra, sola och tatuera in att ”diskriminera mig tills färgen skrubbats bort”?

      Jagbtror seriöst att mörkhyade störs sig på vita som ska särbehandla dem som om de är offer. De är vanliga människor och ska behandlas med respekt precis som alla andra raser. Helt sjukt hur du resonerar även om du verkar godhjärtad.

        Anonym: det finns bara en ras och det är homosapiens men ok.

          Enligt de svarta jag träffat och det är en del då jag bott några år på andra kontinenter så är just detta med ras jätteviktigt. Så ras och dess betydelse existerar i högsta grad. Talas dagligen om hur viktigt det är att deras barn kommer gifta sig med en av samma ras. Så varför existerar ras och har stor betydelse för de färgade men inte enligt oss vita?

            Vi kommer inte förstå men man kan acceptera det ❤️

            Man kan prata om ras som ett klassificeringssystem som kan handla om etnicitet, språk, kultur, religion, klasstillhörighet osv. Men biologisk finns det endast en ras och det är människorasen. Att du har träffat svarta om tycker det är viktigt med ras eller om de faktiskt tror att människor tillhör olika raser kan vara pga okunskap. Du föds inte med historisk eller biologisk kunskap bara för att du är svart tex. Precis som att det finns kvinnor som är indoktrinerade i patriarkatet och saknar kunskap om ganska basic kvinnliga rättigheter.

              Jag använder lite bus, för att jag har cancer och inte ska vistas i solen.

                ❤️ Kram

                Inte så bra för cellerna att spruta på massa gift.

                Krya❤️

                  Wow, vilket hemskt elakt svar med ett ”inget illa menat men..” tonläge. Alltså wow.

        Du gör det för att du anser att det är vackert. Men du gör det på bekostnad av andra som då tar illa upp för att du lider inte med deras historia. ❤️

          Ehh va? Så färgade tar illa upp för att jag använder bus och fillers? Det har jag aldrig hört.
          Bara läst från arga vita svenskar

            Det finns massa klipp där poc berättar om just blackfishing på Instagram. Vi kommer sannolikt att titta tillbaka på den här tiden i framtiden och förvånas över hur många npoc som använde fillers, operade sig eller använde bus utan att reflektera över det! ❤️

              Ja, vi anser det vara vackert.

                Ja utan att få lida av utsattheten som poc innebär. Förstår du skillnaden?

                  Ja, jag förstår skillnaden.

                  Stina, du får mig att vilja (trots att jag är man) att fläta mitt hår, fylla mina läppar och sola mig riktigt brun.
                  Fan alltså vilket sluttande plan vi är på om hudfärg ska bestämma vad vi får gör eller inte….

                  Nu får du ta o ge dig .

            Vänligen sluta använd färgade som en beskrivning för svarta människor. Det är passé.

              Är det okej att säga svart nu? ?

                Vad är det här för trams? Självklart bör svart resp. vit användas s
                I beskrivande syfte, de är lika abstrakta! Sedan går det utmärkt att även använda poc, dock är inte alla pocs svarta.

                  Men fram tills nyligen fick man ju inte säga färger eftersom det är nedvärderande! Jag vet ju inte vilket specifikt land en person är ifrån. Vad är skillnaden på poc och färgad?

                    Färgad är rasistiskt språkbruk, det utgår från en rasistisk verklighetstolkning, nämligen att någon är neutral (vit) och någon är inte neutral utan, just det – färgad. Det går även bra att kolla upp apartheidssystemets indelning i kategorier, där färgad var snäppet bättre än svart men fortfarande en mindervärdig kategori. Fattar faktiskt inte att folk inte får en dålig smak i munnen av det ordet? PoC är en helt annan historia som handlar om egenbeskriving, Wikipedia har säkert ett informativt inlägg om saken.

                      Så det är okej att använda det engelska ordet för färgad än att säga färgad?

                      Today the term ”person of color” (plural: people of color, persons of color; sometimes abbreviated POC)[1] is primarily used to describe any person who is not considered White in the United States.

                      Hur anser du detta vara annorlunda mot färgad? Person of colour översätts till färgad person.

                      During various periods in US history, persons of color included African Americans, Latino Americans, Asian Americans, Native Americans, Pacific Islander Americans, and multiracial Americans. The term emphasizes common experiences of systemic racism.

                      Anonym, person of color har inte samma negativa innebörd som colored.

              ”Vänligen sluta använda passé som en synonym för något inaktuellt. Det är föråldrat.”

              Att förbjuda användande av ord leder till det andra sättet vi har att uttrycka oss – med våld.

              Inte heller är det ett argument att något ska förbjudas bara för att det anses gammalt.

          Men snälla, vad ÄR detta för diskussion ens? Sjukaste jag läst.

        20:08 håller med dej.

      Så glad att den första kommentaren är en som denna❤️ Jag har länge varit intresserad av svart historia men jag har lärt mig mer om svart historia de senaste veckorna än det jag lärde mig på universitetet. Är glad över att vi som inte upplever rasism och strukturella orättvisor äntligen ser och hör individerna som gör det. Önskar bara att det hade hänt tidigare❤️

        Vill tillägga att jag inte håller med om BUS (måttlig BUS dvs). Att använda en BUS med bra färg för din hudton gör endast att du ser solbränd ut vilket ens naturliga pigment också kan göra.

          Ja men att säga att man inte ”Håller med” hjälper nog inte de som tar illa upp dock :/ ❤️

            Så någon tar illa upp om jag har varit mycket på sjön i sommar och därför har blivit riktigt mörkt brun? Någon tar illa upp om jag låter bli att platta mitt väldigt lockiga hår för att det är för ljust för att vara så lockigt? Någon tar illa upp för att jag har blå ögon när jag blir så väldigt brun när jag är ute i solen och tillsammans med det lockiga håret så ser man ju att jag inte kan vara så av naturen … när jag är naturlig?

              Å jag är helsvensk men har stora naturliga läppar. Ska jag få genomgå en läppförminskning för att inte kränka nån? Den är diskussionen har ju urartat.

            Jag ser inte varför man ska ta illa upp för något som andra gör med sina utseenden? Så länge de inte gör det i ett hånande syfte liksom?

              Eller hur, BUS kan väl knappast likställas med blackface?

                Blackfishing och backface är inte samma sak ❤️

                  Det är uppenbart att Stina trollar. ”Hon” får igång hela kommentarsfältet.

            BUS är bra för människor då det ersätter farlig solning. Välj bara din egen hudfärg som den är när den är som mest brun, och inte svart ?

          Men ni rävar har ju så fin färg på pälsen. Den duger väll som den är. ?

            Ja jag använder inte BUS pga att jag är nöjd med min naturliga orangea färg. Dessutom innehåller bus väldigt mycket alkohol och ibland aceton så det skulle bara torka ut och slita på pälsen.

      Men lägg av, du letar verkligen problem.

      Blackfishing går inte att applicera på alla med ljus hy. Kenza är halvmarockan, hon blir naturligt mörkare i solen. Att hon vill förstärka det med BUS är hennes val. Förstår ärligt talat inte hur det kan vara problematiskt?

        Hon gör sig mörkare än vad hon är. Hon är inte svart! Men vill dra nytta av det som är vackert med poc. Det är det jag menar! Hon lider inte för hon har europeiska drag i övrigt.

          Absolut, jag vet vad blackfishing är, men Kenza drar inte nytta av något. Hon ”gör sig” inte mörkare, utan hon blir naturligt mörkare i solen. Om hon sedan väljer att få färg genom BUS istället för sol spelar ju ingen roll. Lägg istället fokus på någon influencer som verkligen blackfishar, och inte på Kenza.

            Kenza använder massor med BUS!googla kenza och spray tan så ser du. Hon är jätte ljus egentligen

              Så… du tycker att hon ska undvika all sol, och all brun utan sol, för att någon eventuellt kan ta illa upp för att hon blir solbränd på sommaren? För att hon är jätteljus på vintern? Haha troll ❤️

                Hon klär sig i snäckor ibland också. De finns småsaker som hon gör för att det är vackert som är från poc kultur ❤️

                  Men används snäckor för att köpa slavar nu? Eller har konceptet försvunnit? Hur långt tillbaka i tiden vill du gå?

                    Föreställ dig att du är poc. Du har blivit diskriminerad hela livet. Dina förfäder sålda som slavar. Du anses inte vara vacker för du poc drag. Vita åker på räkmacka och det är vita med deras drag som anses vara attraktiva.

                    Sen händer ngt, poc drag anses vara vackert. Då kommer vita privilegierade kenza eller annan vit och handplockar de som är vackert. Din kultur, din hudfärg, gör läpparna mer fylliga etc. Klär sig i snäckor för att det är trendigt utan att reflektera över vad det betyder. Lider INTE av ngn diskriminering på jobb etc

                    Kvar står du. Du försöker berätta för folk om detta och får svaret att av en vit att de inte håller med om att du tar illa upp av detta.

                    Kanske dåligt förklarat men förstår du lite vad jag menar?

                      Är inte Kenza poc? Är inte hennes pappa från marocko eller liknande?

                      Kan inte svara men hennes mamma är vit och hennes pappa kommer från Marocko. Hon är privilegierad som poc inte är

                      Kenza är ju dock av arabiskt ursprung, om vi nu prompt ska gå på Kenza. Och det är relativt tydligt att hon är av annat ursprung. Varför envisas du med att gå på en viss individ? Om du kunde argumentera i generella termer tror jag att fler skulle ta dig seriöst.

                      Ja, jag förstår vad du menar. De flesta normalbegåvade är medvetna om detta, men struntar i det av olika skäl. Vi engagerar oss i det som ligger oss närmast, det vi bryr oss om. Alla har inte detaljnivå som sin hjärtefråga.

                      Ska jag vara helt ärlig är det diskussioner som dessa som får mig att reagera. I serien jag tittar på är huvudkaraktären afroamerikan, vilket jag inte reagerade på första gången jag såg den.

                      Stina, låt bli att bestämma vem som är privilegierad och inte.

                      Jag tog kenza som exempel för att hon är populär här och har 1,7 miljoner följare . Kunde så klart ha tagit massa andra exempel ❤️

                      Stina – gör dig inte till företrädare för oss mörkhyade. Vi är inte en homogen grupp som tycker samma saker.

                      Föreställ dig att du är ett metalhead. Du har blivit diskriminerad hela livet. Dina förfäder mobbade för sin klädstil. Du anses inte vara vacker för du har piercingar, klär dig i läder och har svart hår. Innetjejena med dagens frisyr och smink åker på räkmacka och det är vita med deras drag som anses vara attraktiva.

                      Sen händer ngt, metal drag anses vara vackert. Då kommer innetjejerna privilegierade kenza eller annan m wannabemetal och handplockar de som är vackert. Din kultur, din bleka hudfärg, gör läpparna mer fylliga etc. Klär sig i skinnbyxor och jackor för att det är trendigt utan att reflektera över vad det betyder. Lider INTE av ngn diskriminering på jobb etc

                      Kvar står du. Du försöker berätta för folk om detta och får svaret att av en innetjej att de inte håller med om att du tar illa upp av detta.

                      Kanske dåligt förklarat men förstår du lite vad jag menar?

                  Att generalisera alla icke-vitas kultur till ”poc-kultur” känns ju typ lika produktivt som att kalla Afrika för ett land?

          Stina människor som du skrämmer mig. Letar rasism i precis allt. Brun utan sol? Hahahaha du vet att även vi vita blir bruna i solen: BRUN UTAN SOL inte rasism vännen. Finns så mycket större och viktigare saker att diskutera än om brun utan sol är rasism. Men du tror att du är en god människa jag vet. Dagens identitetspolitik.

            Jag tror att Stina max börjar år två på gymnasiet i höst.

              Ditt svar berör inte mig ❤️ni behöver inte hålla med. Vill ingen illa vill bara informera ❤️

                Nä, du informerar inte! Du tjatar om din egen ståndpunkt utan att ta in vad andra tycker!

                  Detta är inte min ståndpunkt utan poc som upplever detta! Jag är vit! Jag är privilegierad som bara den! Precis som ni

                    Du är personen som ansåg sig vara transracial, eller hur?

                    Har för mig att många poc uttalat att de inte gillar att vita privilegiade personer för deras talan.

                    VARFÖR TROR DU ATT DET ÄR DIN UPPGIFT ATT SNACKA ISTÄLLET FÖR DEM?

                    Så jävla typiskt, alltid är det vita som gapar mest om något som de inte har någon aning om.

                Skit i folk som inte vill ta in eller lära sig mer Stina. Men jag är glad för att iallafall Du försöker och vill lära dig mer. Sluta inte med det! ❤️❤️❤️❤️

            Håller med. En fruktansvärt farlig diskussion hon startar. Kommer antagligen skapa mer hat och problem. Som tur är har denna typen av människor väldigt lite makt i samhället.

              ”En fruktansvärt farligt diskussion”

              ?
              RING INTERPOL, SÄPO, MILITÄREN OCH SUPERAGENTER!!!
              En farlig diskussion är på antågande, fort KUNGEN!!

              Here We Go skydda svenska statsapparaten den kommer att gå i kras HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!????

        Kenzas pappa är inte mörk? Finns både ljusa och halvmörka marockaner men, Kenza är vit Och verkligen inte ”gyllenbrun”

          Man herregud. Vad spelar det för roll vad folk har för hudfärg? Trodde vi hade kommit längre

      Trams! Vem är du att bestämma vilken färg jag ska ha på kroppen!

        Jag bestämmer inget. Man väljer själv men blackfishing påverkar andra och de finns de som tar illa upp ❤️

          Du blir inte mindre rabiat av dina hjärtan ?

            ??Men det ser trevligt ut, det får vi ge Stina tycker jag.??

          Stina, de finns de som tar illa upp av allt. Precis allt.

      Har du sett intervjuklippen med Martina Big och hennes man som tagit injektioner med något för att bli svarta? Lite BUS för att bli solbränd som ju även vita kan bli, är bäl inget, men det här är något helt annat. Lan inte länka, men sök på Martina Big så hittar du dem.

        Jag kan tydligen inte stava heller men titta på klippen

      Så vi ska radera ut rasism genom att göra klassiskt vitt utseende till det enda man får sträva efter…? Det låter oerhört kontraproduktivt.

        Viktor: huh? Vem har sagt det? Att sluta använda bus så att du blir 5 nyanser mörkare kommer självfallet inte ta slut på rasism (??). Problematiken har att göra med att vi som är vita och har europeiska ansiktsdrag drag (som tillhör normen) gör oss mörkare för att eftersträva ett ideal som svarta naturligt har och som de har fått lida för genom rasism, segregation, arbetslöshet och sen ska vi vita handplocka det vi tycker är fint från deras utseende/kultur utan att ens lägga en tanke bakom vad de går har fått gå igenom. Har du sett dagens ideal? Hört talas om Kardashians? De har tjänat miljoner på sitt utseende som är handplockat från svarta: street wear, braids, fem nyanser mörkare hud, stora läppar, stor rumpa osv.

          Precis! Kolla kenzas klädstil med snäckor etc! ❤️

            Men tjat om snäckorna! Hitta något mer!

              Flätor? Studera hennes stil så ser du att hon handpickar.

                Vilka frisyrer är okej att ha?

                  Blont rakt hår. Då är du i alla fall öppen rasist, I guess?

                  Lovette har lärt mig att jag är rasist. Oavsett vad jag tycker.

                    Så om man har naturligt brunt hår är man körd då??

                      Då kan man ju köpa en sån där vit 1700-talsperuk.

                      Nej usch med arsenik och löss ju? Och perukerna var ju vita, inte blonda. Btw, måste jag även skaffa blåa linser för mina ögon är gröna…?

                      Det räcker om du har solglasögon. Fadt då kanske någon blind tar illa upp. Eller någon kändis.

                      Ännu värre om du har lockigt brunt hår. You blackfish!

                      Aldrig kan man göra rätt!?‍♀️ Lika bra att gömma sig hemma, men då blir någon som är fast hemma kränkt istället.

                      Om man är ogift men har haft sex så kan man ha horklut, tror att det täcker håret och är ett gammalt traditionellt svenskt plagg. En enkel sjalett kan kanske också vara något.

                      Man man ogift och inte haft sex då? Rakar man bara av sig håret då?

                      Toppluva kanske?

                Handpickar?

                Men flätor har ju använts i Europa i hundratals år! Vi konstaterade det för över ett år sedan, häng med i matchen! Och släpp Kenza, din kamp skulle gynnas om du kunde sluta se individer!

                Jag gillar inte ens Kenza, men du är ju värre än en hackig LP skiva! ?

                  Det finns givetvis olika typer av flätor:) finns flätor som ursprungligen kommer från Europa och så finns det flätor som härstammar från afrikansk kultur och som är menade för afrohår. När man pratar om CA pratar man givetvis om de sistnämnda flätorna.

                    Men då får väl personer med afrohår inte platta sitt hår då? Det borde ju också räknas som CA tänker jag.

                      Och poc som färgar håret blont borde ju också räknas som CA?

                      Nej det fungerar inte åt det hållet för vita är inte utsatta på samma sätt ❤️

                  Låter som en hackig skiva för jag får samma frågor 🙂 jag förklarar nog dåligt.. Men söker ni på hastaggen #blackfishing så kan ni höra andra som är bättre än mig att förklara ❤️

                  Släpper kenza. Det var dumt. Jag tog henne som ex för hon har många följare men inser nu att det var fel. Borde fokuserat på detta i allmänhet ❤️

                    Du förklarade absolut noll rörande snäckorna du tjatar om, och absolut ingen har bett dig förklara snäckorna så många gånger som du har dragit upp dem.

                    Kul för dig att du har något att engagera dig i dock ?

                Handpickar? Ska du inte börja kalla flätor för ”braidsor” och stil för ”stile” också

            Är det såna där fula snäckor som ser ut som snippor?

              Fast snippor är ju vackra så du kan inte kalla snäckor fula, är du en kvinnohatare eller??

                Nej, men jag är uppriktigt förundrad över att de organ som ska få oss människor attraherade av varandra är typ det fulaste vi har på våra kroppar (både snoppar och snippor) och att det ändå fungerar. ? och att folk köper snippsnäckshalsband.

                  ???

            Men allvarligt, snäckor finns ju fan i Sverige. Ska inte vita få använda snäckor till smycken eller dekoration hemma?

              Nej, det hade ju avänts som betalningsmedel för slavar. Bomull borde inte heller vara okej som material då många slavar arbetade på bomullsfält.

                Och de som plockade majs hade någon läskig sak över munnen för att hindra slavarna från att smygäta. Alltså bör vi inte äta majs?

                  Nej! någon får sammanställa en lista över allt som är inte är okej av oika asnledningar. Jag kan starta , så fyller ni är på:

                  Snippsnäckor
                  Andra snäckor
                  Brun utan sol
                  Bomull
                  Majs
                  Frisyrer
                  Ittalaglas med etiketterna kvar
                  Vara tjock eller smal

                    Sexuell rasism, blackfishing, CA

                    ❤️

                      Men innefattar inte det snäckorna, BUS:et och frisyrerna? Jag tänkte mer på detaljnivå ??

                      Stina trollar på… ??

                    Något om vantar om vintern var det också!

                    Lägg till
                    – stor rumpa
                    – stora läppar
                    – lockigt hår
                    – flätor

            Men släpp det där med snäckorna nu. Och välkommen till Sverige. Att prata om rasifierade i Sverige är inte samma som i USA. Titta hur våra förorter ser ut, vilka som utsätts för rasism osv. Det är somalier, romer, araber, kurder, nordafrikaner osv. Det blir liksom inte helt tillämpligt att prata om svarta och vita på samma sätt som i USA. Sätt på Kenza hoodie och ett par adidassneakers och placera henne på hjällbotorg så skulle hon passa in. Så kanske sluta haka upp dig på en tjej med namnet Kenza som har en marockan till farsa om du vill få fram din poäng med vad vita priviligierade svenskar gör för fel

          Men du är medveten om att svensk historia har ansett brun hy vara fult? Inte som poc, men som solbrun svensk hy blir på sommaren av att vara utomhus. Bönder, pigor och drängar blev solbruna, adeln höll sig ljus eftersom de såg ned på bonnfolket. Är det förbjudet att vara utomhus på sommaren? Åka utomlands? Vistas i solen? Se solen? Vissa har sådana pigment, de vistas i solen och blir bruna istället för brända. Är det fel? Är det fel att använda bus i samma nyans som ens naturliga solbränna?

            Just det, sen blev det fint med solbränna igen när det nörjade förknippas med att ha råd att åka på semester typ.

              Ja. Så anser vi att poc eller rika är de eftersträvansvärda?

          Har inte Kardashians ursprung i östeuropa?

            För i Östeuropa är folk väldigt bruna?

              Ses de som vita då ?

                Ja, det är klart östeuropéer är vita. Kardasjians är dock inte österupeer

                  Du vet väl inte vad de identifierar sig som?

            Farföräldrarna kom från Armenien.

              Näe, inte ens det. Hennes farfarsföräldrar kom från Armenien. Deras pappa var tredje generationens invandrare.

          Öhh wtf? Ser du inte skillnad på solbränd och svart? Inte fan använder vi nutella som bus utan typ vanlig hederlig gyllenbrun bus. Och de flesta vita människor blir bruna naturligt på sommaren. Ska vi stoppa det med för att det inte ska verka som att vi stjäl från någon annans kultur? Jag är naturligt vit som snö, har stora bröst, enorm rumpa, pytte midja, stora läppar och blir konstigt nog riktigt brun i solen. Ska du då anklaga mig för blackfishing eller vad du nu kallar det? Ska jag operera bort min rumpa för att korkade personer som dig inte ska tro att jag försöker efterlikna en svart människa? Herregud.

      Fast var det inte du som nyss va ”transracial”? Och nu är detta inte ok? Hur går det ihop egentligen?

      Detta är bland det mest vansinniga jag läst på internet på länge. Den enda rasisten här är du, Stina. Ta dina hjärtan och tryck upp dem i dalen.

        Oj då kan du inte läst mycket med tanke på vad som har hänt senaste månaderna. Tragiskt.

          Polisskjutningar är absolut jämförbart med ett snäckhalsband och fillers.

            Bland det värsta är inte = det absolut värsta någonsin ever

      Vilket rubbat dravel. Herregud, en del har verkligen tappat det helt.
      Så vi är nere på BUS-nivå nu?
      Jeez alltså. Lägg ner.

      Älskar hur folk verkligen kan bli kränkta av precis allt! Snart blir även de döda kränkta för att de levande andas! ?

        #intealladöda

          Jag identifierar mig som död och känner mig kränkt nu! Att andas är de levandes privilegium som de döda inte anses få göra!

            Haha???

      Förstår inte alls detta resonemang.
      Människor har i alla tider förstärkt sina olika drag för att göra sig mer vackra.
      Jag är blek men har rötter i Sydeuropa och blir mycket mörkt så fort jag går ut i solen.
      På vintern använder jag Bus för att få bort mitt likbleka.
      Förr smörjde man in ansiktet med blod för att få röda kinder.
      ALLT kan vara kränkande om man vrider och vänder på det tillräckligt mycket.

      Oj oj oj… Om vi bortser från alla kränkta vita kvinnor som företräder BLM: bus ger mig samma färg jag fått om jag solat, dvs en naturlig variation av min hudfärg. Det är ju inte tjära jag smetar på.

      Snälla säg att det här är århundradens trollning!????

        Jag tror dock inte att det slår Carl von Linné situationen. Men det är i klass med det!

          Sant, hade glömt den?

      Det är inte bara svarta som har stora läppar?

      Finns europeer latinos asiater som har stora läppar

      Jag förstår vad du vill få sagt, men du tar det för långt. Många poc har karaktäristiska drag, men bara för att en npoc har samma drag – blir det genast rasistiskt då? Och om det är naturligt eller onaturligt – blir det någon skillnad? Var dras gränsen? Om en poc har europeiska drag, är du privilegierad då? Eller gäller det bara för npoc som har karaktäristiska poc-drag? Absolut, vi har en historia som man ska respektera och vara medveten om men budskapet förloras när man börjar känna sig kränkt över ett snäcksmycke.

      Dra åt helvete, Stina. ❤️

      Om svarta människor säger till mig att inte använda BUS så slutar jag. Me helt ärligt är det mest vita kvinnor som påpekar en massa saker som Ingen egentligen bryr sig om. En på min (vit ung kvinna) hade en lång rant om att man inte ska använda henna på sin kropp för det är traditioner i andra kulturer. Men indier och araber har, när jag frågat, sagt att de verkligen inte bryr sig om någon använder henna. CA och black fishing är såklart inte samma, men trött på att vita kvinnor ska prata ÅT dem det gäller.. lyssnar då hellre på personerna vars kultur det gäller

        En på min instagram (vit ung kvinna)**

        Bra att du slutar om en poc Ber om det ❤️

      Jag bara utgår från att du försöker vara ironisk eller skämta.
      Om inte, kan du vara snäll att lista vilka som räknas som npoc.. Ryssar? Greker? Marocaner? Kineser? Chilenare?

      Ehh vadå blackfishing? De flesta av oss vita blir bruna naturligt I solen. Bleks svartas hud naturligt under vintern eller vadå? Du kan liksom inte jämföra när det är något som de flesta av oss upplever naturligt under sommaren. Sen blir vi aldrig så svarta att man anses svart.

        Underbart att läsa hur tappade alla är under Stinas kommentarer. Ingen är smart nog att använda sig av Googles utan leker än mer bakom flötet och gapar om bus och drar så jävla korkade slutsatser at jag storknar.

        Camillas läsare i ett nötskal fan! ???
        Älskar det!

      Hur är det med poc som färgar håret blont? Är det att de vill bli som vita eller är det för att de gillar färgen?

        Det gäller inte åt det hållet för vita är inte diskriminerande ❤️

        Det finns svarta som har naturligt blont hår och/eller blåa ögon precis som det finns vita som har naturligt stora läppar men det är inte majoriteten.
        För övrigt så är de enda som har naturligt gyllenbrun hudton (läs: som föds med det) färgade/svarta människor.
        Inga vita människor har naturligt gyllenbrun hudfärg. Oliv, ja. Men brun av någon sorts!? Nej.
        För övrigt är den här diskussionen på en pinsamt låg nivå. Grattis Stina för att du tar oss alla tre steg tillbaks.
        Du stjälper mer än du hjälper. Önskar sådana som du kunde lägga ner! Du talar inte för någon förutom dig själv.

      Du får ta och fundera på varför du använder halvmarockanska Kenza som exempel.

    Någon som lyssnat på therese sommarprat? Jag började gråta för att varenda ord hon sa stämde in på mig, som att jag skrivit talet. Läskigt likt. Vi delar exakt samma tankar om ångest inför att någon man älskar ska försvinna. Det var som att höra mig själv prata. Antar att många har dom tankarna, men att jag börjar ta avstånd från folk i min närhet för att de inte ska bli en lika hård smäll om dom försvinner…

      Precis samma här. Du är inte ensam. ❤

      Den kvinnan har så mycket ångest att det är löjligt. Ångest för precis allt. ?

        Ja när man lider av ångest så har man ju just ångest för allt.

        Och då ska du sitta och vara lite härligt rolig över det?

          Folk borde sluta vara så skitnödiga för allt man säger. Alla kommer inte hålla med om att man ska ta allt på allvar hela tiden.

          Ja hon har ju ångest för minsta lilla, hon har det för bra helt enkel. ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

            Fast ni ska vara så jävla glada över att ni inte lever med sån där ångest. Alltså man vill dö för att man inte kan funka som andra människor. Var tacksamma att ni inte har ångestproblem.

            Och folk borde kunna fatta när man kan hålla käften och låta bli att vara nedlåtande.

        Jaa jag har slutat följa henne pga allt hon pratar om är hur jobbigt allt är.

      När Led Zeppelin spelades, fy vad sorgligt. Jag stod i kön på Ica och fick kämpa mot tårar.

        Jag också!

        Ursäkta? Hon skulle ju bara spela kvinnliga svenska artister?

          Det var bara kvinnliga artister + Zeppelin pga att den hade stor betydelse för ”berättelsen”

      Jag lyssnade. Jag har flera vänner som har den typ av ångest, ptsd osv hon har. De isolerar sig och får tyvärr på det sättet mer tid att tänka på allt som kan hända och förvärrar. Jag har själv borderline. Ibland har det varit så illa så jag har varit inlagd för att de resurser jag behövt inte funnits på allmän psyk. Jag tänkte på det när jag hörde hennes sommarprat att det är kanske just det hon skulle behöva. Hon fick tydligen antidepp idag utskrivet och två timmar senare hade hon huvudvärk som hon trodde berodde på just antidepp. Jag hoppas det går bra för henne.

        Inget gör en så sjuk som ens egna tankar när man lider av ångest. Det och isolering. Man blir sin värsta fiende och allt blir tio gånger värre. Likväl som social fobi blir värre ju mer man isolerar sig.

        Med det sagt, det är ju tyvärr inte så lätt som det låter att bryta det. Men kbt är fan guld!

    Johan Glans på TV nu. Vem tycker ni är Sveriges roligaste komiker? Gärna yngre, de gamla (Adde Malmberg, Schyffert, Rheborg osv) har man ju tröttnat på, haha.

      Älskar Johan glans!!!

      Johanna Nordström. ❤️

        Har du sett hennes standup? Vad tycker du om den isåfall?

          Nej tyvärr inte! Bara sett hennes IG. Men hade gärna velat se henne live 🙂

            Tycker tyvärr att hennes standup är rätt dålig – hon har inte hållit på tillräckligt länge. Alla suger i början och bombar (vilket behövs) men hon har kunnat sälja biljetter på sitt namn alldeles för tidigt. Tyvärr!

              Ah va synd! Tycker generellt att folk typ är roligare på insta..? Men som han som har mumbo jumbo. Han VAR ju asrolig tills han började jobba på TV4. Känns som mycket av det spontana kan försvinna som det kanske blir med Johanna också?

            Inget gör en så sjuk som ens egna tankar när man lider av ångest. Det och isolering. Man blir sin värsta fiende och allt blir tio gånger värre. Likväl som social fobi blir värre ju mer man isolerar sig.

            Med det sagt, det är ju tyvärr inte så lätt som det låter att bryta det. Men kbt är fan guld!

              Den här kommentaren landade väldigt fel, skulle vara om Therese sommarprat ?

        Alltså, jag gillade verkligen henne på instagram förut. Men efter att ha lyssnat på poddar med henne verkar hon, ursäkta nu, men så oallmänbildad och ganska tråkig. Älskar Edvin som hon poddar med, tycker han är så fruktansvärt kul person. Men hon är verkligen den mindre roliga av de två. Hennes standup vet jag dock inget om.

      Gillar Nour. Och Shantis imitationer som är så klockrena!

        Nour ❤

      Finns det någon kvinna som är bra? Babben är nog den enda som är liiiiiite rolig. Tyckte om Skäringer på Globen men hon är ändå ingen Glans, Robert osv
      Tips?

        Nä. Bara män som kan vara roliga.

        Läs tidigare kommentarer. I övrigt Emma Knyckare, Sandra Ilar, Josefin Sonck, Elinor Svensson, Camilla Fågelborg …

        Jag tycker att Petrina Solange och Ina Lundström är de överlägset bästa komikerna vi har i det här landet. Ser mycket standup och de sopar banan med alla.

          Hatar Elinor Svensson, hela hennes grej är ”blablabla KUK hehihihihi blablabla”
          Petrina däremot, heeelt underbar. Och Sandra Ilar blev bra igen när hon slutade skrika sig igenom seten.

            Sandra Ilar är så cringe. Hon kanske går hem i fikarummet på ett mansdominerat bygge men inte någon annanstans

        Nej det tycker jag inte. Annika Andersson typ.

        Susanne Reuter. Oslagbar.

          Legend ?

        Emma Knyckare, Marika Karlsson, Petra Solange

      Johan Glans och David Batra!
      Deras shower finns på ljudboksappar och jag vet inte hur många gånger jag hört dem, så roliga?

        Haha. Jag läste ”deras show finns på julklappspapper’” MEN vad trevligt tänkte jag…

          SÅNT VILL JAG HA!

      Al Pitcher

        Björn Gustafsson är också väldigt rolig. Även om den börjar bli gammal nu så när han var med i Parlamentet och spelade en tonåring ”A men du då” eller när han pratar WoW ???

      Magnus Betner!

      Jonathan Unge, KristofferAppelkvist

      Al Pitcher och Messiah Hallberg ??

      Marcus Berggren

        Hur kunde jag glömma honom!
        Vill höra honom i Morgonpasset varje dag och hans (tillsammans med Carl Stanley iofs) podd är bäst.

          Gillar Carl bättre!

            Många som gör har jag förstått men jag tycker han låter så dryg (men han börjar växa lite), svag för Berggrens göteborgska också så det spelar in.

      Nor el rafai!!

      Anders Ankan Johansson och Per Andersson ❤️ Förutom dom ni nämnt innan ?

      Jonathan Unge och Nisse Hallberg ❤

      Messiah Hallberg, Marcus Berggren och Nisse Hallberg. Har inte så bra koll på all standup de gör, men skrattar alltid åt dem och gillar att lyssna på dem! Gillar tyvärr dock inte Carl som Marcus poddar med, så den skippar jag men älskar Messiahs podd och Morgonpasset när Marcus är med. Lyssnar alltid när de tre gästar andra poddar också.

        Varför gillar du inte Carl S?

          Tycker inte han är så kul. Ogillar inte honom på något starkt sätt direkt, men jag tror mest det handlar om att han är för ung för att riktigt tilltala mig. Det märks liksom på hans världsbild att han är 23, och det ska det väl få göra, men jag är kanske inte hans målgrupp.

      Mia skäringer, skrattade hela NMFTG. Susanne Reuter, kakan Hermansson, Ulla Skoog, Emma knyckare, Ina Lundström, Bianca kronlöf, Jonathan unge, Marcus Berggren och Ankan 🙂

    Letar efter produkter mot frissigt hår. Tipps mottages 🙂

      Fructis hair food ☺️

      Se över glycerin i dina produkter ?

      Jag också! Har tjockt frissigt hår som jag inte hittat en enda produkt som fungerar än så länge..

      Briogeo har en helt fantastiskt underbar serie för frissigt hår.

      Jag använder Davines Love smoothing shampo och balsam. Det enda jag provat som verkligen fungerar. Fönar sen håret efter tvätt och det blir silkeslent ?

      Jag med! Jättetjockt hår som är så sjukt torrt ? Ge oss tips!!

        Davines ol

      Kan rekommendera L’Incroyable Blowdry! Det är egentligen ett värmeskydd, men den funkar perfekt för att styra mitt friss med.

      Finns en hårolja som heter Nashi Argan. Den är grym på att återfukta.

      Ett annat tips är Antionio Axu Anti-Frizz kräm. Brukar ha den i blött hår och håret blir inte frissigt efter att ha fått självtorka.

      Hela Nashis serie med schampo, balsam, inpackning, olja och leave-in-kräm är himla fin!
      Davines, antingen Love Smooth eller Oi-serien.
      KMS anti-frizz-produkter och då speciellt leave-in-krämen!
      Living Proof frizz-serie. Masken!!
      Olaplex no 6 (som även funkar i torrt hår så man kan fräscha upp under dagen!).

      Tips tips! Ha i (rätt ordentligt) med antifrizz-kräm i BLÖTT hår efter duschen och ta sen i stylingkräm med stadga och/eller olja när håret har torkat mer och endast är fuktigt. Funkar för att få bort mitt friss!

      Om du har tjockt hår är Jasmine and Henna Fluff-Ease från Lush guld! Skulle nog gissa att den blir för ”tung” om du har tunnare hår, men om du har lite tjockare med volym/vågor/lockar är den fantastisk ?

      Olja ?

    Har bestämt mig för att bli vegetarian på heltid nu! Ni andra vegetarianer – kan få tips på goda maträtter? Samt vad för gott man kan grilla nu i sommar? Svamp, grönsaker, halloumi vet jag men sen tar fantasin slut ?

      Hemgjorda biffar av formbar färs, portabellosvamp, korv, hamburgare.

      Halloumi stroganoff går varm här hemma. Linsgryta tycker jag också är gott. Grilla är jag sämre på dock tyvärr.

        Marinera filebitar och grönsaker och sätt på spett och grilla. Jag är inte ens veg och vet hur man får ihop en bra grill med veg ?

          Vadå för filebitar?

      Vegetarisk carbonara med ICAs vego bacon!
      Vi gör även mycket burritos med varierat innehåll, gärna med jalapeno dressing och bönor och för protein oumph bitar eller sojafärs, som enligt mig så mycket godare än quorn och passar mycket bättre för tacos, köttfärssås, lasagne osv!
      För att grilla tipsar jag om beyond burger som är otroligt god och även går hem hos icke vegetarianer. Annars att grilla spetssallad med brynt smör!

      Falafel är min favorit.
      Grillad citron är det bästa jag vet

      Halloumi är väl inte vegetariskt?
      Eller menar du att du ska sluta äta kött?

        Ja, precis. Slutar med kött helt enkelt.

        Menar du på allvar att man måste säga att man är lakto-vegetarian varenda gång man ska beskriva sin kosthållning? Eller Lakto-ovo-vegetarian om man äter ägg också? Isåfall varför?

          Ja, det är ju stor skillnad?

            Absolut, men varför är det viktigt att redovisa den skillnaden för andra? Det är betydligt mer krångligt att säga lakto-ovo-vegetarian än bara vegetarian. Slarvigt, javisst, men vem bryr sig och varför?

              Varför är det isåfall viktigt att säga att man ska bli vegetarian? När man inte ska bli vegetarian?

                Jag har varit lakto-ovo-vegetarian hela mitt liv. Varför kan jag inte säga att jag är vegetarian?

                Får man fråga om du brukar presentera dig med alla dina namn? Alltså förnamn, mellannamn och efternamn när du ska berätta vad du heter?

                Varför tycker du att det är viktigt att främlingar använder det du anser är rätt benämning?

              Jag måste ju veta vad folk äter och inte? En kock måste ju veta om personen är vegetarian eller lakto?

                Ts ska ju inte bli vegetarian som ts skrev.
                Ts ska sluta äta kött, man kan säga till en kock att man inte äter kött.
                Enkelt.
                Enklare att säga att man utesluter kött än att säga lacto-ovo-vegetarian. Eller?

                Känns som att många vill säga att dom är vegetarianer bara för att.
                Ni utesluter kött, ni är inga vegetarianer.

                Varför måste du det? Om jag går på restaurang säger jag vad jag äter och inte äter? Ser fortfarande intw problemet, vem som bryr sig och varför.

                  Håller iofs med Maria lite. Ofta i mitt jobb är jag ansvarig för att ta matbeställningar när vi ska på event eller liknande. Vissa säger vegetarian när de helt uteslutit animaliska produkter, vilket egentligen är det korrekta. Men många vet inte detta så flera gånger har personen i fråga ändå fått ost eller mjölkprodukter i sin mat.

        Jag, som själv är vegan och mycket väl vet skillnaden i de olika benämningarna, känner bara: O-R-K-A

        Om en demivegetarian vill benämna sig som vegetarian för att man bara utesluter kött, gör så. Det är extremt vanligt att man i folkmun kallar någon som utesluter kött för vegetarian. Precis som man brukar kalla de som äter vegetarisk kost för veganer.
        Det är precis som att folk brukar säga att de hejar på Mercedes i formel 1, när de egentligen menar Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Eller att de hejar på Red Bull, när de egentligen heter Aston Martin Red Bull Racing. Annat exempel som fortfarande är aktuellt just nu är att folk säger att de haft corona, när det egentligen är covid-19 de haft. Man hissar inte en flagga på halv stång, man sänker den. En annan sak som folk ofta har fel på är procent och procentenheter. Om något, låt oss säga en ränta har gått från 5% till 4% har inte räntan sjunkit med 1%. Den har skänkts med 1 procentenhet, eller 20%. Skulle den ha sänkts men 1% hade den nya räntan blivit 4,95 procent.

        Men vem orkar påpeka sådana grejer egentligen? Speciellt när typ 99% av alla inte använder de rätta benämningarna?

          Exakt så

            Så du VET alltså att du inte är vegetarian men du vill säga att du är det?
            VARFÖR är det viktigt för dig att säga att du är vegetarian?
            exakt, när du går till en restaurang säger du vad du INTE äter -alltså kött
            Men till dom inte ska laga din mat säger du vegetarian, varför?
            Låter det finare?

            Så tramsigt att det måste heta någonting.
            Du äter inte kött helt enkelt.
            Du är ingen vegetarian.

              Varför är det viktigt för dig att folk inte kallar sig för vegetarianer? Ska vi behöva förklara varje gång vi äter mat ”hej vi är inte vegetarianer men vi äter inte kött, gelatin, löpe, e120 e37387, fettsyror från djur och e2737381910024847miljoner plus hundra andra enummer”? Du får faktiskt acceptera att i folkmun så innebär vegetariskt djurfritt och veganskt innebär att man utesluter även mjölk och ägg.

              Japp. Det är inte viktigt, jag gör det av ren lathet. För som sagt, det är lättare att säga vegetarian än lakto-ovo-vegetarian. Varför skulle jag inte få det?

      Någon med tips på sojafria produkter som finns på Willys? ?

        Anammas ärtprodukter.

          Tack ?

      Biffar på morot och halloumi med bulgursallad och hummus.
      Grönkålspasta med rostade hasselnötter
      Kikärtsbiffar
      Veg kebab från schysst käk

      Willys har jättemycket bra vegoprodukter i både frysen och kylen, så dit går jag alltid och handlar!

      Kom ihåg också att börja äta kosttillskott med det du inte får i dig via kött längre. Det finns Mitt val vegeterian där allt man behöver ingår.

      – Marinera halloumi och stek den hel på grillen.
      – Grönsakspett – zucchini, paprika, svamp, majs – krydda in. Använd resterna i en sallad med lite fetaostkräm (grekisk youghurt + mosad fetaost + valfria kryddor)
      – Ungersk potatisgryta – Ha i 1 tärnad lök, ½ tärnad paprika, ½ tärnad tomat, ca ½ L (helst) färskpotatis. Ha på salt, peppar, cayennepeppar och paprikapulver. Häll på ca 1-2 dl vatten. Låt ånga/koka tills potatisen blivit mjuk.
      – Svampbiffar – mixa valfri svamp, blanda med kryddor (eg vitlök, persilja osv.) och ägg (eller substiut – typ kikärtsspad). Stek på. Valfritt tillbehör

      Kolla in portionen under tian! Massa bra billiga recept

      Sök på under tian matblogg.

      Och googla vad vegetarian betyder.
      annars kan du säga att du är fuskterian. ??

        Eller så googlar du och inser att majoriteten av människor kallas lakto ovo för VEGETERIANER. medans en vegansk kost kallas veganer.

      Titta på Avantgarde Vegan på Youtube! Jag har fått massor av inspiration av det kontot och jag har ändå ätit köttfritt sedan förra årtusendet.

    Har så mkt ångest.. har haft en ofarlig fettklump i bröstet i några år. Var på mammografi för kanske 4 år sen och den kan inte utvecklas till cancer sa dom då. Nu ammar jag sen ca 6 månader tillbaka. Och tycker klumpen känns lite större och upptäckte idag att jag har typ förstorade porer eller apelsinhud på BARA det bröstet som klumpen är i. Det är också lite större än andra bröstet. Ska till vårdcentral på tisdag för detta nu, men har så mycket ångest att jag ska ha bröstcancer och kan inte släppa det här nu. Hur ska jag palla vänta till tisdag, där dom förmodligen ändå bara kommer remittera till mammografi..? Är det någon annan som ammat och också fått förstorade porer? Eller har annan erfarenhet att dela med sig av? ?

      Be att få göra både mammografi och ultraljud.

      Skickar ❤❤❤ du grejar det här! Jag ska hålla tummarna för att det inte är nåt. ?

        ❤️❤️

      Ring direkt till bröstenheten i din stad/på ditt sjukhus.
      Jag har haft samma ”problem” och oro.
      En vänlig sköterska som svarade när jag ringde till vc sa nästan på en gång att jag skulle ringa bröstenheten direkt istället, för att på vc ställer de ingen diagnos och skickar dig ändå vidare.
      Ingen tröst för din oro såklart. Men ett tips bara.
      Jag var helt övertygad om att jag hade bröstcancer, alla symptom tyckte jag stämde in. Men min knöl är kvar och är ofarlig ?
      Lycka till och stå på dig!

      Hur känns det? Eller snarare.. Känns den? Gör det ont? För isåfall ska du nog inte vara så orolig. Jag hade samma problem, men det högg även till ibland. Speciellt när jag vände mig på nätterna. Pratade med bröstcentrum, de lugnade mig med att cancer sällan gör ont. Det visade sig vara en ofarlig cysta som de punkterade.
      Hoppas det är samma för dig ??

        Nä den gör inte ont… och förra gången jag kollade upp den sa dom att det var en naturlig fettknöl som inte kan bli cancer. Men den känns liksom större så är ju orolig ändå… plus det där med porerna… kan ju vara amningen men känns ändå olustigt ?

      Håller tummarna för dig ❤️
      Ingen erfarenhet av amning och vad som sker med kroppen då jag inte har barn. När jag var runt 20 så upptäckte jag en knöl i ena bröstet som jag gick med ganska länge innan jag vågade mig till läkaren, den visade sig också var helt ofarlig men jag fick lov att ta bort den ändå för att slippa gå och oroa mig. Detta är ca 10 år sedan och jag vet att man kanske inte vill/kan genomgå operation/ingrepp helt hursomhelst, men kanske kan du få lov att ta bort din med ifall den oroar dig väldigt mycket? Som de andra skriver så tycker jag du skall be om både ultraljud och mammografi, om du tror att det känns bättre för dig då. Det här fixar du! Kram ❤️

        Tack snälla för svar ❤️

          Hur går det att amma med det bröstet?

            Jättebra! Välfyllt och mer mjölk i det än i klumpfria bröstet

            Mitt svar hamnade fel ? det går jättebra att amma med det bröstet. Är mer mjölk i det än i klumpfria bröstet.

    Har någon testat mamma fitness med olga Rönnberg och vill dela med er av eran erfarenhet.

      Min syster och svägerska tyckte det var bra. Mycket om att stärka bäckenbotten och bål och sånt.

      Det undrar jag med.

      Jag har kört med mammafitness! Väldigt tidskrävande att väga och regga ALLT man äter men dom har ett väldigt bra system man får tillgång till. Bra upplägg på träningen och bra kontakt med en kostrådgivare och en PT

    Någon som vill dela med sig av sina erfarenheter av Ecitalopram? Positiva och negativa upplevelser efter att inkörsperioden är över, d v s när pillren börjar verka bra och biverkningarna ska avta…?

      Precis som med alla andra SSRI, SNRI, TCA etc. Etc. Så kan man inte jämföra andras reaktioner med sina egna. Allas kroppar är olika, reagerar och fungerar på olika sätt. Något som funkar fantastiskt på någon kan ge många dåliga biverkningar för någon annan.
      Det enda man kan göra är att själv testa under några veckor.

      Jag har en mycket positiv upplevelse av escitalopram. Började äta det p.g.a paniksyndrom och de värsta ångesttopparna försvann redan efter ett par dagar (även om måendet var mycket svajigt i månader efter insättningen). Jag fick endel yrsel och huvudvärk under de första veckorna, men detta vägdes såklart upp av att ångesten avtog successivt. Jag har tidigare ätit andra SSRI och aldrig tidigare upplevt mig få så mycket hjälp av det. Det är så svårt att hitta något som passar..

        Jag är medveten om att det som fungerar för mig inte fungerar för alla. Men det är lätt att skrämmas av alla de biverkningar som beskrivs i olika forum på nätet och ibland kan det behövas att få höra om positiva upplevelser också. Så man ändå vågar prova när man verkligen behöver hjälp.

      Äter från ägglossning till typ dag 2 på mens. Supernöjd. Väldigt snabbverkande!
      Noll negativa biverkningar

      Bästa som hänt mig!!! Att jag inte började tidigare. Första månaden hade jag milda insättningssymptom i typ två dagar, lite yr och illamående men inte farligt alls. Inga utsättningssymptom. Efter första månaden hade jag varken symptom vid insättning eller utsättning. Mår precis likadant under den tidigare PMS-perioden som resten av månaden nu. Så himla glad att det fungerar så bra! Hade inga förhoppningar alls men som tidigare nämt – alla reagerar såklart olika. Ville mest dela med mig av mina positiva erfarenheter, hoppas det funkar lika bra för dig eller att du hittar något annat som gör ?

      Jag har erfarenhet av ssri och kan bara rekommendera att äta, för att slippa må dåligt. Om inte första sorten fungerar för dig, finns det många andra sorter! Prova den här medicinen och prata med sjukvården om det inte funkar. Det finns ingen anledning att gå och må dåligt om man inte måste. Och det måste man inte!

    Finns det några konstintresserade här? Jag vill lära mig mer om konst, från alla epoker. Har ni tips på sidor/böcker/videos man kan läsa eller titta på?

      Cprint journal, artlover, kunstkritikk.se

      Sen konstkvinnor på instagram

      Det var en tysk, en rysk och Bellman som skulle hoppa ner i en magisk pool, när man hoppade i skulle man säga vad poolen skulle fyllas med och ens önskan skulle gå i uppfyllelse.
      Först var det tyskens tur, han hoppade i och ropade ”öl!” Och hela poolen fylldes med öl.
      Sedan var det ryskens tur, han hoppade i och ropade ”vodka!” Och hela poolen fylldes med vodka.
      Sist var det Bellmans tur men precis när han skulle hoppa i snubblade han och utbrast ”jävla skit!”

        Den var populär när jag gick o 2. Klass

      Tycker att en bra början är att läsa (kanske mest bläddra!) i en kanon, t.ex. ”art history” av stokstad. Dock med ett västerländskt perspektiv som upplevs som linjär, men som gör det hela mer överskådligt. Men det bästa tipset är framför allt att se konst! Gå på museum, läsa texterna och googla det som verkar intressant! På SVTplay har jag sett en del dokumentärer om konstnärer men har dålig koll på vad som finns där just nu. Konst är livet!

      Kolla Nerdwriter’s videos on tavlor på Youtube. Han har några videor där han går tillbaka i tiden och visar hur konstnären nådde sin stil, och flera videor där han tolkar kända konstverk. Han använder photoshop och ljud på ett väldigt intuitivt sätt för att visa vad han menar.

      Sen om du har tid så finns det ju alltid kurser på Universitetet.. om dom ens har öppet nuförtiden.

      Mitt tips skulle vara att sätta in sig i en tidsepok i taget. Börja med sent 1800tal och läs på hur livet såg ut då så förstår man varför konsten såg ut som den gjorde. Sen går du över till 1910-1930- tal och så vidare tills du når nutid. Det är verkligen intressant hur konst, design och politik hör ihop. Finns många historiepoddar från Sveriges radio.
      http://designkmg.weebly.com/design-movements.html

    Vilket är ert bästa skämt? Mitt är detta:

    Vad är det för skillnad på en död och en levande tvilling?
    .
    .
    .
    Den ena är mer lik än den andre.

      Kakorna är slut, men muffins.

        hehe

      Fritzls fru till Fritzl på kvällen: ”har du slä(c)kt i källaren?

        Haha den var bra

      Jag har ett skämt om ett gammalt släp, men orkar inte dra det nu.

      Vill du höra en vits om min penis? Den är väldigt lång.

    Jag måste dammsuga nu men orkar inte resa mig upp från sängen. För lång arbetsvecka haha. Hur gör ni som inte har städork men MÅSTE ta tag i det?

      Jag behöver också städa. Nu gör vi det; och så är vi klara vid 20:30 och kommenterar i den här tråden igen. Deal?

      Köp en robot dammsugare!

        Tips på bra sådana?

          Jag har en robot som funkar bra

            irobot

        Men det hjälper ju inte, tyngsta är ju att plocka upp allt från golven, det lätta och roliga är ju att gå runt med dammsugaren och höra när den suger upp stenar och dylikt ? men den dagen nån kommer på en robotdammsugare som plockar upp+dammsuger så är jag den första som köper!

          STENAR?! Wtf, har aldrig haft stenar på mitt golv? Fattar dock att det är tillfredsställande att höra det haha

            Grus kanske? Som kommer in med skorna.

            Alltså bor på landet och här kommer allt in med skor och barn, grus ibland små stenar, torkad lera mm ?

          Plocka upp vad från golvet?

            Om man har barn så tar sakerna att plocka upp från golvet aldrig slut.. Lego, pärlor, pusselbitar osv i all oändlighet åker lätt in i dammsugaren ??‍♀️

              Exakt, barnen och mannen lämnar allt över allt…

              Är barnen stora nog att leka med lego och att pärla så tycker i alla fall jag att dom är stora nog att plocka i ordning efter sig själva?

                Ja det håller förmodligen varenda förälder med dig om, men i slutändan är det enklare att göra det själv än att tjata! Yes, så är vi hemma hos oss, följer gärna minsta motståndets lag.

                Min tvååring leker med Lego (har äldre syskon). Försök få henne att plocka upp allt ordentligt ??‍♀️

              Jaha ok barn.. men att mannen lämnar saker på golvet??

                Det kanske inte är något universellt, men här är mannen super bra på att röja diskbänken men inte lika bra på att flytta smutstvätten i tvättstugan. Den stannar ofta kvar i sovrummet där han lämnade kläderna på kvällen.

      Tänker på hur skönt det är när det är gjort. Det är jobbigare att tänka och ha dåligt samvete över att man vet att det måste göras än att bara göra det direkt. (Lättare sagt än gjort!)

      Jag brukar bestämma mig för en pod jag ska lyssna på, sätter i lurarna och försöker tänka på att jag inte kommer tycka det är så jobbigt när väl är igång och sätter igång.

      Men måste du verkligen städa? då får du göra ett ryck bara gör det. Men jag är sädan att orkar jag inte tar jag det en annan dag .

      Jag gör 7 saker sen är jag klar. Man behöver inte göra mer. Vika en handduk, sätta in två glas i diskmaskinen, vattna en blomma, så, där är tre saker gjorda. 7 saker hinner man i en reklampaus.

    Zac Efron är så jävla mumsig

      Sexist much?

        Men nu fick du väl ändå till det… Gud ditt jävla spån.

          Lugn

    Jag är en väldigt nervös och ångestfylld person som har fått mitt livs chans som kräver att jag tar några steg utanför min komfortzon.
    Har någon nått tips på ”lugnande” som hjälpt er ta första steget/lugnat i stressfylld situation? Önskar tips på allt från lugnande té och oljor till receptbelagda preparat jag kan diskutera med min läkare.
    Vill alltså inte såsa ner mig helt utan bara ta udden av den värsta känslan som i vanliga fall gör att jag hoppar över/tackar nej till saker ☺️

      Lergigan funkar för mig! 25mg tjugo minuter innan för lite lugn, 50mg för att bromsa full blown panikattacker. Kan bli lite trött dagen efter och kör inte bil när jag tagit dem, men alla reagerar olika.

        Jag blir 100% däckad av lergigan. Somnar direkt och kan lätt sova 16 timmar och är ”bakis” dagen efter.

          Även av Comp?

          Jag också! Är yr, skakis och trög större delen av dagen efter. Gäller även atarax. Andningsövningar och kbt hjälper mig mer och bättre med ångesten.

        Gud jag kan inte ta Lergigan blir helt bombad. Atarax tycker jag är bättre. Glöm ej hälsokost som kan ha en del att välja på.

          Atarax gör ingenting alls för mig. Galet att det kan slå så olika!

        Tack för ditt svar Rebecka, ska ta upp lergigan på mitt nästa läkarsamtal. Förstår av kommentarerna under att det varierar lite hur man reagerar, men man måste prova för att veta! Ha en fin kväll!

      Inderal 10 mg, blir inte trött eller nått av det men tar bort symptomen på stress/ångest

        Ett måste när jag ska prata inför folk

          Samma!

        Tack så mycket för ditt svar, ska kolla upp vad det är! ??

      Hur skulle det vara om du istället tänkte ”det ÄR jobbigt att gå utanför min comfort zone”. De allra flesta människorna tycker det är jobbigt – men det är också det som gör att man växer. Nästa gång du behöver göra något utanför din bekvämlingszon så kommer det inte vara lika ångestfyllt och jobbigt. Just för att du kommer ha vuxit med det. Vore inte det en revanch mot din ångest?

        Tack för ditt svar Ek! Jag Jobbar rätt mycket med min ångest och har pratat med kuratorer och kbt i några år. Har lärt mig att stilla den värsta ångesten som kommer flygande helt från ingenstans med hjälp av bland annat mindfulness, men behöver lite mer hjälp på traven här framöver. Tanken är självklart att bara ta mig förbi det värsta för att sen kunna jobba mer med tanke, vilja och andning.
        Ha en fin kväll!

    Betalar någon sina räkningar med Kivra? Jag behöver hjälp! Jag försöker betala en räkning men när jag trycker på betala knappen kommer jag bara fram till en sida där det står att mitt bankkonto har anslutit sig till Kivra och att betalningstjänsten är aktiverad. Hur gör jag då?

      Jag betalar inte via Kivra, har noll aning om hur det går till ? däremot har Kivra hjälpt mig med vikten av autogiro!

      Är du inne på fakturan? Jag får klicka på fakturan och då kommer en liten ikon upp med betala

        Ja, det är jag! Klickar på ikonen men då kommer jag bara fram till den sidan jag nämnde.

    Någon här som har erfarenhet eller vet om igångsättning efter att vattnet har gått går snabbare? Brukar det bli en snabbare förlossning rent generellt om
    Vattnet gått ”naturligt”? Eller är det hugget som stucket?

      Är inte det ganska onödigt med igångsättning om vattnet har gått? Trodde förlossningen var igång då

        Det får ju inte gå för många timmar efter att vattnet gått innan bebisen är ute. Alltså ibland går ju vattnet men ungen ba ne stannar kvar. Då behövs igångsättning.

        Tror det är 48 timmar?

        Ibland går vattnet utan att man får värkar.

      Jag tror inte det spelar nån roll. Jag har blivit igångsatt två gånger efter att vattnat har gått. Första gången tog det nästan ett dygn innan förlossningen var igång, från att jag tog första tabletten. Tror bara att det berodde på att det var första förlossningen.
      Andra gången tog de bara 3-4 timmar.

      Men rekommenderar starkt att vänta på egna värkar istället för igångsättning, om du får välja. ? Tredje förlossningen var drömmig i jämförelse när jag slapp de konstgjorda värkarna. Hade faktiskt inte ont förtän jag var öppen 8 cm.

      Mitt vatten gick utan att jag fick några värkar. Värkarna kom aldrig av sig själv så fick sättas igång efter 2,5 dygn. Tog första shotten vid 8, sista vid 12 innan värkarna startade vid 12.45. Strax innan 18 är kom bebis. Tycker det var en ganska så snabb förlossning med tanke på igångsättning. Har hört att det annars kan vara ganska utdraget med igångsättning..

    Vad tycker ni om Therese Lindgrens sommarprat?

      Jättebra, tycker jag! Märktes att hon lagt tid på det och det är alltid fint med personliga berättelser. Tror att många kan känna igen sig i det hon berättar och behöver höra det.

      Tyckte det var bra. Men kändes som man hade hört allt förut. Men ändå bra.

        Ja, jag blev lite förvånad när hon sa i slutet att hon öppnat upp sig om saker hon aldrig pratat om tidigare, men iaf jag visste redan allt?

          Samma här. Läste innan på henne insta att hon tog upp saker hon inte pratat om tidigare. Jag hade redan hört allt också.

          Sen tänkte jag på att hon sa att hon spenderade sin sjukskrivning med en box lådvin i sommarpratet. Men i hennes bok ”ibland mår jag inte så bra” skriver hon att hon hade en hel lista med kurser och andra grejer hon skulle göra när hon var sjukskriven och prickade av hela listan.
          Var det en annan sjukskrivning eller slirar hon på sanningen?

    Vilka typer av personer stör ni er mest på? Besserwissers, falska människor?

    Jag har upptäckt att jag stör mig på nyfrälsta och de som öppet ”misslyckas” i och med nyfrälsningen. Till exempel slutar röka, berättar att de ska skuta röka, slutar röka, berättar hur bra det är att inte röka, börjar röka och så vidare i evighet.

      Jag stör mig helt ORIMLIGT mycket på folk som hånar. Hade en kollega som skrattade nästan lite tillgjort när jag sa saker på möten. Hon skulle liksom TEATRALISKT skratta för att oss hur dumt det var som jag sa. Har en kompis också som hånar mig för ganska konstiga saker, typ området jag valde att leta bostad i. Det tog hon hånfullt upp 2-3 gånger, och skrattade åt mig att jag inte breddade området. Kan seriöst tappa all respekt för människor jag träffar som hånar mig. Orkar inte med det beteendet längre. Så otroligt ouppfostrat.

        Känner så igen dedär! Sagt upp vänskapen me en av mina närmsta vänner pga de. Jag äter ofta sallad och dricker rosé när vi äter ute, hånade mig orimligt ofta för de. Hon ville gärna att andra skulle haka på så dom kunde skratta tillsammans åt mig. ???

        Åh sånt där får mig att gå i taket. Jag håller just nu på att fasa ut en vän som beter sig exakt sådär. Hånar och klankar ner, när jag tar upp det säger hon att hon bara är ironisk och skämtsam. Yeah right. Umgänge med såna människor suger livslusten ur en.

          Tror det kan ha med avundsjuka att göra.. min kompis tex har hyresrätt och kan inte flytta till bostadsrätt och är typ bitter för det…..

            Det tror jag också. Avundsjuka och missnöje över sitt eget liv.

      Helt ärligt?
      Människor som hela tiden postar självpeppande citat på facebook där citaten är direkt hämtade från Tomas Gunnarsson.
      Inte helt sällan är dessa samma människor som gått ”livets svåra skola” eller som aldrig öppnat en endaste bok under sitt liv.

      Jag tål inte folk med teflonpersonlighet. Sådana som aldrig gör något själva utan bara delegerar vidare precis allt jobb.

      Och allra mest intolerans har jag för dem som ser ner på folk och tycker att de är bättre än andra. Typ sådana som behandlar servitriser och städare som skräp.

        Får mig att tänka på en man som skällde ut en typ gymnasieelev som jobbade på donken en gång.. hon hade en ny på jobbet-skylt och han blev lack för hans cheeseburgare dröjde för länge typ ?

        Ja sådana som ser ner på andra. Finns ju tex läkare med extrem maktnoja. Gillar det inte. Att liksom vilja trycka ner någon. Det är inte bra. Där kom jag på ett ord maktnoja.

          Eller ännu värre, sådana som bara ser upp till andra som de vet att de har en vinning från.

      Besserwissrar (stav?). Hade en klasskompis som gärna ville framstå som bäst i allt, predikade för allt och alla och skulle aldrig ha rätt. Jag måste erkänna att det fanns lite skadeglädje i att hon inte klarade proven särskilt bra ?

      Ja KAN inte med falska människor ??

        VA?!

      Människor som går före andra i kön, speciellt när de går före äldre människor för att de inte orkar köa längst bak för deras tid är viktigare än äldres.

      Människor som tar och imiterar andra rakt av, med klädstil, smink, hår, inredning rakt av. Har en del såna vänner bakom mig.

      Grannar som är olidligt nyfikna och står och glor på en hur länge som helst direkt man är på sin gård. Kollar i fönster, eller tror dom är diskreta. Men dom hälsar aldrig, och ser varje gång jävligt sura ut när man möts.

      Läkare som har maktbehov..

      Föräldrar som inte kan hålla koll på sina barn ute på restauranger, affären etc.

      Människor som tittar ner på folk.. tex när man är ute ett gäng och så ska en okänd högt uttala ”haha åh gud, jag och Carl skulle då aldrig ens tänka tanken att göra så..men lycka tiiiill” och så himlar de på ögonen.

        Andra som imiterar en, ta det som en komplimang! Du har bra smak. Förstår inte riktigt vad det är att sura över? Vänner delar med sig av tips. Du är knappast unik som har en viss frisyr/hårfärg/parfym/möbel/annat.

        Jag upplever att det mest är äldre människor som går före i kön ?

      Folk som ljuger. Äckligt verkligen.

      Jag stör mig på folk som laddar upp likadana selfies en gång per vecka.. Ja tack, vi vet att du är snygg! Så känner jag först. Men samtidigt så vet jag ju att de lägger upp för de känner sig svinsnygga och har bra självförtroende. Vilket jag inte har. Så slutar alltid med en like ändå för det är bra att de känner att de är fina! Så egentligen handlar sådana tankar om avundsjuka. Samma kan jag tänka att det handlar om att du stör dig på ”nyfrälsta”. De är GLADA och vill dela med sig. Vill bli peppade och peppa sig själv till att klara av det. Sen kanske det inte alltid blir som man tänkt sig, men du kanske i grund och botten är avundsjuk till att de vågar försöka göra en förändring men inte du?

        Hm har alltid varit med om att det är tvärtom? ?Alltid de som nojjar över sitt utseende eller är osäkra och behöver bekräftelse som lägger upp bilder stup i kvarten. De som vet att de är snygga lägger sällan upp bilder.

      Människor som aldrig kan vara spontana, som måste planera allt och inte bara kan ”leva lite” ibland. Alltså, det är ju inget fel på att vara så, men märker att det är det som stör mig mest i de nära relationer jag har. Det blir så långt ifrån hur jag själv är. En av mina bästa kompisar är så, och även om jag gillar henne så kan jag bli orimligt stressad inombords när vi ska göra något och ALLT ska planeras och gås igenom och man ska funder på väder och mat och ta varje möjligt scenario i beaktande. Det dödar glädjen i att hitta på saker för mig!

    Inatt så sätt jag i vardagsrummet och såg hur hela rummet lös upp. Tittade ut genom fönstret och där stod en polis med ficklampa. Jag bor högst upp och hela rummet fylldes med ljus! Hur starka ficklampor har de egentligen?

      Stod hen i luften?

        Ja K det forstår du väl.

      Jag arbetade som nattväktare ett tag och vi hade sjuka ficklampor. Så jag kan tänka mig att polisen har samma, eller ännu bättre.

      Här kommer ett väldigt tråkigt svar:
      Polisens ficklampor har oftast en räckvidd på över 300 meter och en maxstyrka på 4000 lumen. Men söker de efter något särskilt har de ficklampor som har en styrka på 25.000 lumen och räcker över 600 meter.
      För att ställa det i perspektiv på något så lyser en vanlig 60W lampa med 700-800 lumen och de flesta helljus på dagens bilar räcker bara 300 meter.

        Haha det här var ju intressant på riktig.

    Tips på bra butik med billiga peruker som man kan använda värme på

    Jag har rätt vågigt hår som ibland ser rätt torrt ut. Har hört att glansspray kan hjälpa med det. Är det någon som provat och kan rekommendera ett märke? ?‍♀️

      Har tyvärr ingen glansspray att rekommendera, men har samma problem. Jag kör på inpackning och hårolja för att få det är se mindre torrt ut. Är svårt att hitta några bra produkter, men håller på att försöka testa mig fram 🙂 Maria Nila color boost (? rosa burk) inpackningen har hjälpt!

      Balmain har en bra spray, samt även Morroccan oil ?

    Min killes mamma har stort kontrollbehov o har därför alltid gjort saker åt honom eller påmint 20 gånger. Därav har han ju ”vant” sig rätt mycket vid att inte behöva ta ansvaret själv. Vad kan jag göra för att han ska lära sig och faktiskt bli mer självständig och ansvarstagande? (Vet att han vill, han har flyttat hemifrån och stör sig ofta på alla tusen samtal – men han har inte ”redskapen” ).

      Är han vuxen får han väl göra som alla andra, prova sig fram till vad som funkar för honom.

      Varför ska du göra nåt? Menar inte på ett drygt sätt. Vill han ändra/lära sig så får han göra det, hitta ett sätt. Du varken kan eller bör hjälpa. Flytta inte ihop!

        Man kan ju peppa och ge råd för hur han ska komma ihåg allt och sånt, utan att curla.

          Sorry tror fortfarande inte det är en bra idé. Kvinnofälla.

          Förlåt men så fånigt. Ge råd och pepp till en vuxen person hur han ska ta ansvar? Han får väl göra lite egen research på hur man ”kommer ihåg” att göra basic grejer i ett hushåll tex. Det märkliga är att såna här killar aldrig glömmer bort roliga saker……. dom är lata helt enkelt.

            Jag har förståelse för att saker kan vara svårt om man blivit servad med allt och sen helt plötsligt ska stå helt på egna ben. För de flesta är det ju en lång process att ta mer och mer ansvar ju äldre man blir, något man lär sig av sina föräldrar.

            TS skriver ju att han vill bli bättre så då tolkar jag det inte som att han är en bortskämd snorunge som vill bli uppassad med allt.

      Seriöst VARFÖR gör kvinnor så mot sina söner?! VIDRIGT. Mitt ex var likadan. Han ändrade sig inte på två år så jag gjorde faktiskt slut eftersom jag inte orkar uppfostra en vuxen man som är för lat för att dammsuga och suger på att tvätta.

    Min katt har med åldern (han är 10) blivit mindre aktiv och gått upp i vikt. I vintras fick han urinvägsinfektion pga vikten så vi satte honom på en bantningskur på råd av veterinär. Så nu får han en viss mängd mat varje dag. det är främst jag som sköter det, så jag matar honom på särskilda tider. Såklart slukar han maten och blir hungrig mellan målen. Och min man fortsätter att ge honom mat så fort skålen är tom. Jag blir så jävla irriterad. Vad är poängen med att katten bantar om han ger honom mat hela tiden?! Han menar på att han bara ger honom lite grann osv, men jag lovar att en katt överlever att ha en tom skål i ett par timmar! Det räcker med att titta på katten så ser man att han inte svälter. Fattar att min man matar honom för att vara snäll eller vad man ska säga, men det är ju inte snällt när han kan bli sjuk av det? Jag tar hellre att han går och jamar än att betala svindyra veterinärräkningar igen. Funderar på att låsa in kattmaten.

      Nämen gud.. Antar att veterinären berättade hur mycket katten skulle äta varje dag? Var din man inte med då eller litar han inte veterinären eller?

        Det var bara jag där, men jag fick exakta mått (bokstavligen, jag fick ett mått som veterinären skrev på) på hur mkt han skulle käka om dagen. Så jag har delat det på tre o matar honom tre ggr.
        Han tycker synd om katten när han är hungrig och har en tom skål. Självklart är han hungrig, han är van att äta mycket mer än vad han gör! Min man menar på att han bara ger honom lite grann så han inte är hungrig tills nästa gång. Orkar inte. Jag vet att han tycker att han menar väl men det är ju farligt.

          Alltså förlåt men fett söt man ändå. ? Men stackars kisse, jag förstår dig helt och hållet. Han borde sluta.

      Det naturliga för en katt är att äta många gånger per dag och att lägga väldigt mycket tid på födosök.
      Istället för att bråka med mannen så ge katten utmaningar runt fodret.
      Ta bort skålen och antingen köp pysselbarer från djurbutiken eller gör egna lösningar.
      Kanske en papplåda med prasselpapper blandat med mat. Lägga ut bitar lite överallt. I hyllor, bakom blomkrukor, under mattkanter. Klistra toarullar på en kartongbit som den kan pilla ur med tassen.
      Kattens hjärna blir mer tillfredsställd och de brukar då självmant reglera fodermängden. Extra bra om den är överviktig att bli ”tvingad” till rörelse och aktivitet.
      Första dagarna kommer den säkert bli lite gnällig eftersom den vant sig vid er uppassning. Hjälp den hitta gömställena och var lite envis.
      Lycka till!

    Jag har lite smått börjat planera för att ta tag u en bröstförminskning när vården åter kan ta emot sådana patienter. Min fråga är hur jag ska gå tillväga? Pratar jag med vårdcentralen eller vart vänder jag mig? Jag har ganska grov social ångest så att ta tag i detta är något som är riktigt jobbigt. Är normalviktig och har både fysiska och svåra psykiska besvär så kommer att gå via landstinget. Tacksam för svar.

      En vän gick genom vårdcentralen. Lycka till!

      Jag tog direkt kontakt med en privatklinik som hade avtal med landstinget. Jag bokade tid för konsultation hos en plastikkirurg som undersökte mig och sa direkt att jag får operationen beviljad.

      Bröstförminskning är en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv så rekommenderar det starkt! Såååå värt det.

    Igår gick min mans hund bort.
    Har levt ihop med honom i 6 år, hunden var 13 år gammal…

    Har aldrig själc haft hund (förutom sambons, men det var ju hans hund)
    Hur stöttar man någon som förlorat sin hund? En vän de levt ihop med i 13 år?
    Hur känns det? Kommer man över det?
    Vad hade ni velat att ngn gjorde för er om. Er hund gick bort?

      När min katt gick bort saknade jag väldigt mycket att ha någon att minnas honom med. Var egentligen bara jag som hade bott med honom nästan och det känns fortfarande som om jag har ett ansvar att han inte glöms bort, så det är väldigt skönt att prata om honom med de som träffade honom mycket. Med det i åtanke skulle jag i ditt läge inte vara rädd för att prata om hunden med din man. Ni kommer säkert båda bli ledsna på kuppen, men som Gandalf säger så är alla tårar inte av ondo. En sådan vän är fin att minnas, även om minnena också för med sig saknad.

      Jag skulle säga att bara finnas där. Vill han prata om det, lyssna. När jag behövde avliva min katt på 5.5 år förra året (alldeles för tidigt men behövdes pga sjukdom) lät jag mig sörja. Pratade om henne när jag kände för det och tillslut kunde jag prata om henne utan att gråta. Kan fortfarande tycka det är jobbigt då hon var speciell och sonen som bara var 2 när hon togs bort pratar ibland om henne. Han säger att han brukar se henne (svårt att veta om det stämmer med en 3-årings fantasi). Jag är väl en person som tror att de som dör lever vidare på ett eller annat sätt.

      Jag skulle sammanfatta det som att man kommer kanske inte över det helt, men man lär sig att leva med det. Jag påminns ofta om henne när jag ser vissa saker – men jag känner utöver saknad också glädje åt minnena.

      hej <3 vad fint av dig. jag har haft min älskade hund hela mitt vuxna liv, snart tio år. hade den innan jag träffade min partner. jättesvårt att hantera tanken av att han en dag ska gå bort. men bara att du verkar vara så omtänksam tror jag räcker. jag har haft hundar under min uppväxt som gått bort, det har varit några tunga dagar för familjen men man kommer över det och minns allt det vackra och all kärlek. hans hund verkar ha haft ett långt och förhoppningsvis bra liv, då tror jag förutsättningarna för honom att komma över det är bra. tror den första tiden är jättejobbig men att det sedan ändå blir bättre. men bara visa kärlek, visa att du bryr dig, ta det på allvar och förminska det inte för att det är en hund. prata med honom, krama honom <3 man kan framkalla en fin bild av hunden o rama in för att hedra. begravning, gå till graven med blommor. lycka till!

      När min hund gick bort var det bland det värsta jag har varit med om. Det kändes som om jag hade dödat henne. Hemsk känsla även fast jag visste att det var för hennes bästa. Men det där valet, att det är en själv som faktiskt bestämmer … det är hemskt. Sen att man förlorar sin bästa vän – någon man alltid haft vid sin sida under en lång tid är som att man skulle förlora en familjemedlem. Många utan husdjur kanske inte förstår den liknelsen men det känns faktiskt så.

      Låt honom sörja. Prata om det om han vill prata om det. Annars låt honom vara. Alla hanterar sin sorg på olika sätt, så det bästa är verkligen att bara visa att man bryr sig genom att bara vara där när man behövs.

    Jag gifter mig i sommar. Tips på bästa hållbara sminket? Hur gör jag för att min mascara ska hålla för mina tårar? Verkligen hjälp!!!

      Vattenfast borde väl hålla??

      Boka makeupartist.

      Skjut upp bröllopet pga Corona eller köp en vattenfast mascara ??‍♀️

      Jag gjorde fransförlängning, enda gången jag gjort det och är så nöjd över valet. Är ingen talang på make-up så slapp både besväret med att försöka få till mascaran själv samt hitta någon tillräckligt bra för alla ev. tårar.

      Jag fick höra om en mascara av en kollega nu i veckan och testade även själv den bara för att jag verkligen ville se om det fungerar och ja, jag tror fasiken det. Mascaran heter Fiberwig Volume Lash Mascara och är tydligen en ”paint on false lashes”, men den är vattentålig – så du kan bara torka bort den med varmt/ljummet vatten. Då lossnar fibrerna.

      Jag har alltid panda ögon bara för att mina ögon kliar, men inte av denna! Nu har jag på dag 3 av denna och än så länge är jag nöjd. Den är lite knepig att sätta på, men tänker att den åtminstone sitter där den sitter om det kommer en tår eller två 🙂

      Grattis. Får hoppas att det är ett mini litet bröllop med närmast sörjande. En stor pandemi råder nämligen, därför avråds bröllop pga risk för smittspridning.

        Nääähäää? Alltså allvarligt, tror du inte hon har koll på det?

          Om hon hade koll på det skulle hon väl inte ha ett bröllop?!

            Sen när är det förbjudet att gifta sig? Finns riktlinjer att hålla sig till men ingenstans står det att hon ämnar bryta mot dessa..? Hon kanske ska använda det efterfrågade sminket på ett bröllop med 47 gäster. Eller med 1. Eller inga?

    Tog studenten för 10 år sedan och har ju börjat fundera på att studera igen. Finns det någon här som jobbar som medicinsk sekreterare? Vad jobbar ni med? Erfarenheter från en sådan utbildning, funkar den på distans? Jag är 28 år, har två små barn hemma och noll erfarenhet inom vården. Kan detta vara nåt för mig tro?

      har flera kollegor som läst sig till detta vid 30-40-årsåldern. snabb hyfsat enkel utbildning på två år – sen verkar det vara lätt att få jobb! så det tror jag verkligen 🙂

      Har tidigare arbetat som arbetsterapeut och arbetat en del med medicinska sekreterare. Arbetsuppgifterna skiljer sig beroende på var du arbetar men de jag stött på (via sjukhus) har lyssnat på dikteringar och sen skrivit ner dem i journalen, andra har tagit hand om fakturor, remisser etc.

      Utöver svaren du får här, läs på om utbildningen och potentiella arbetsplatser. Känns det rätt – kör! Är lika gammal som dig och tog min andra examen förra året med en numera 3-åring. Distans kommer nog vara superskönt så länge man får in rutiner och passar bra när man har småbarn att hämta/lämna.

        Kanske märkligt att jag skriver här så långt senare men blev nyfken då jag själv pluggar till arbetsterapeut men jag tvivlar extremt mycket hela tiden. Jag kämpar med att fortsätta plugget och tänker att jag väl iaf kommer bli mer attraktiv för andra administrativa jobb med utbildningen i bagaget ?Får jag lov att fråga varför du lämnade yrket och vad du har pluggat till nu?

      Lätt att få jobb men dålig lön

        Och om du har otur får du jobba med läkare som behöver hjälp med ALLT.

      Roligt jobb där många trivs men dålig lön generellt. 🙂

    Tips på vad man kan hitta på i sommar? Jag är 40 och bor med min sambo i Göteborg.

      Ta en mysig tur till Hjo och strosa bland alla trähusen, ät på restaurang/fik. Sitt vid vattnet och likande båtar

      Finns ett supermysigt litet företag i Göteborg som har dagsutflykter till fina ställen. Det kanske kan vara något? Unique visit heter det.

    Har fått mycket kloka svar av tandisar här inne så jag gör ett försök till ? Vad kan man göra mer än att ha bettskena mot käkfunktionsstörningar? Jag väntar på tid till bettfysiolog men hade varit skönt att veta lite mer redan nu. Har fått både bettskena och botox i käkarna vilket har tagit bort det allra värsta, men har fortfarande grova spänningar samt tryck i käkarna.

      rörelseövningar

        Tack för tipset, gör övningar då och då. Kunde inte i början då det slutade med att jag låg och bölade av smärta efteråt ?

      Jag har problem med käken på höger sida och gör jag inte käkövningar 3 ggr/dag får jag huvudvärk i halva huvudet, ögat och käken på den sidan.
      Jag öppnar munnen och stänger den i underbett så underkäken kommer utanför överkäken, 3 minuter 3 ggr/dag. Det gör jättestor skillnad, slarvar jag får jag ont direkt.

      Det skadar inte att försöka.

        Tack för tipset och att du förtydligar exakt hur man går tillväga! ?

    Finns det ingen sökfunktion på bloggbevakning? Är på mobilen och hittar ingen? Eller är jag blind?

      Söka efter vad?

      Din webbläsare har väl en sökfunktion? Eller vad ska du söka efter?

    Idag är det min dag för det är min födelsedag?. Är dock så besviken på min man som inte har gjort någonting alls (mer än säga Grattis) för att min dag skulle få vara speciell! Kräver inte tokmycket men hade blivit så glad för något som visar att jag är viktig, det hade lätt räckt med att han hade åkt o köpt fika! Funderar på att gå o läggs mig o glömma den här dagen!

      Så tråkigt när ens partner gör en besviken för att den är oengagerad och struntar i att visa uppskattning. :((( Nästa år borde du planera något fint med vänner på egen hand så att du ändå ser till att få en bra dag om han inte ens kan anstränga sig och fixa lite fika till dig. Grattis på födelsedagen i alla fall ?

      Dags för skilsmässa

      Du har all rätt att bli sur! Gör likadant på hans födelsedag nästa gång.

      Grattis!

      Grattis på födelsedagen! ❤️❤️

      Jag tycker inte du ska göra likadant mot honom! Jag och min pojkvän fyller år ganska nära varandra. Han gjorde knappt något när jag fyllde år, så när han fyllde år gjorde jag världens frukost på sängen, gjorde fint kort, hade fint inslagna paket osv osv. Då fick han lite dåligt samvete och sa typ ”oj såhär fint gjorde ju inte jag för dig…” och nu har jag satt standarden här hemma för födelsedagsfirande 🙂

        När han blev lite skamsen, hoppas du inte svarade ”Äsch, det spelar väl ingen roll!”, då finns risk att han tror att ”hon firar mig för att hon tycker om att fira och dona” och att det är helt ok för honom att strunta i dig nästa år också…
        Mvh Been there done that

      Har du pratat med honom hur du vill bli firad?

        Att bli firad överhuvudtaget är väl knappast nått man ska behöva informera sin partner om? Rimligtvis borde han väl fatta det?

      Det är därför jag är 26 år och fortfarande hypar min födelsedag en månad i förväg.

        Känns så barnsligt att behöva göra det dock

          Äh

      Usch vad tråkigt. STORT grattis på födelsedagen iallafall! ❤

      Grattis till dig! ?????

      Tyvärr vet jag den besvikelsen allt för bra. Att det ska va så svårt att kanske skriva ett handskrivet grattis-kort och som du sa köpa fika/blommor eller vad som helst, behöver inte kosta att vara omtänksam. Så tråkigt 🙁

      Oj… Är detta något som är ovanligt för honom? Om inte så hade jag börjat ifrågasätta en hel del…

      Åh vad tråkigt att han inte ansträngde sig något 🙁 Jag tycker faktiskt att du ska berätta att du blev besviken, särskilt om du brukar ge honom mer än ett grattis när han fyller år

    Måste fråga om råd! Jag har alltid haft hög ämnesomsättning och ätit mycket. Alltid varit smal. Men nu sista månaderna har det blivit mycket värre. Äter 4-5 lagade mål mat om dagen men går ändå ner i vikt. Är 175 och har gått ner från 60 till 56 på 8 veckor. Blir helt skakig efter måltider och är så trött. Tänker hela tiden på mat för jag alltid måste äta. Någon som kan ge råd? ?

      Kolla upp på vårdcentralen!!

        Har tid nästa vecka, men är en orolig själ så söker alla möjliga svar nu ?

          hyperthyreos?

      Låter som något hormonellt så som hypothyreos.

        Låter mer som hypertyreos med tanke på hög ämnesomsättning. Lätt att blanda ihop hypo och hyper ?

      Diabetes

      Hej! Du har uu en ganska låg vikt för din längd så inte konstigt att du hela tiden tänker på mat, vad jobbigt för dig :/ Tills du får din tid hos vårdcentralen (HELT rätt! De borde kolla elektrolyter, TSH, T4 och glukos på dig <3 De är ofta superduktiga!) så försök småäta mellan måltiderna, tex en näve nötter och torkad frukt eller banan eller yoghurt med müsli osv. Se till att dina lagade måltider innehåller bra med fett/kalorier; äter du tex mycket "side salad" får du inte i dig lika mycket av själva maten vilket verkar vara det du behöver just nu. Se om du kan öka till 5-6 stora måltider. Och ät gärna precis innan läggdags, så du sover gott! Men du gör helt rätt som kollar upp det! Det jag skriver är ju inte lösningen på ditt problem, utan skall bara hålla dig flytande tills du får hjälp <3

        Tack snälla för ditt fina och omtänksamma meddelande. Jag ska ta till mig dina råd ? Känner att jag äter bra och varierat men kan kanske försöka öka upp kolhydraterna mer! Ska bli skönt att kolla upp!! ☺️

    Tycker det är en djungel med kattfoder, är på jakt efter ett med bra innehåll (inte särskilt mycket spannmål, bra kötthalt osv) men det är svårt! Någon som har koll på bra märken? Royal Canin LÅTER bra men har tolkat det som att de innehåller ganska mycket spannmål osv.

      Vi köper Pure Natural. Har fått för mig att det ska vara bra för kissarna 🙂

      Mjau mjukmat är spannmålsfritt och har rekommenderats av de veterinärer jag har träffat.

      Precis, Royal Canin är riktigt skit som lever på sitt varumärke. Fullproppat med spannmål och skit. Har tidigare kört Pure Natural men kör numera Canagan som är helt spannmålspriset. Vissa sorter av Pure Natural är spannmålsfria men inte alla. Kom ihåg att fasa in maten och inte byta av helt då magen kan knasa annars. Det absolut bästa är att ge blötmat eller färskfoder (katten får även i sig extra vätska då), men min katt är alldeles för kräsen och vägrar släppa sitt torrfoder så vi kör kombinerat här hemma.

      Köp inte royal canin, det är spannmål och annat trams i.

      Torrfodret är Bozita, våtmaten är Whiskas.

        Tack för era tips! Ska kolla in det.

      Orijen köper vi till våran katt. Hög kötthalt med bra innehåll & spannmålsfritt. Har haft det flera år till vår innekatt som är väldigt kräsen men fullkomligt älskar detta torrfoder.

      Royal Canin är det enda mina katter äter. Den ena tål typ inga andra foder och den andre vill inte ha något annat.

      Bozita!! jag kör deras blötmat – hög kötthalt, och mina kräsna katter älskar det. Dessutom svenskt.
      Torrfoder köper jag från Lilys Kitchen!
      Alltid Spannmålsfri kattmat
      Mina älsklingar har fått världens finaste och lenaste päls sen jag verkligen satte mig in i kattmatsdjungeln och insåg att man absolut inte borde köpa de mest bekanta märkena .. whiskas, felix osv..

      läs innehållsförteckningarna så förstår du varför!
      Bozitas blötmat skulle jag nog själv kunna smaka på (om jag inte vore vegetarian).
      Lycka till!

    En av många influenser som haft convid 19 konstaterad är Johanna Toftby. Detta gick hon ut med för snart tre veckor sedan. I varje inlägg på blogg och IG efter detta tar hon upp och tuggar om hur sjuk hon varit, att hon haft alla symptom plus lite till som går att få…..
    Räcker det inte att EN gång tala om att man haft convid 19?
    Nu har hon blivit EXPERT på denna sjukdom, är otrevlig, tyken, mm om någon har en annan åsikt än hon har.
    Var ute vid en badplats utanför Göteborg och där var det enl henne rent kaos. Skitigt, mycket folk som inte höll avstånd…… men vad gjorde hon själv där?????
    Fick igång en disskusion på sin blogg där hon och hennes följare skyllde allt på invandrare……
    ”Kom hela följen med hela sitt bohag”
    ”Äckliga vattenpipor”
    ”Var inga svenskar som grisade ner”
    Tycker Johanna skall stanna kvar hemma i Skövde……
    Rena

      Avskyr fanskapet men om Näsets badplats har hon rätt.

        Nu är du allt lite för hård mot Johanna tycker jag. Hon är verkligen en av de mest underskattade influencers vi har

      Alla influensers som haft covid-19 eller tror att det haft det (utan test) blir experter på sjukdomen. Herregud dasha hade ju till och med info-video på youtube fast hon aldrig testades och sen köpte ett fil-test för antikroppar på heddacare. Allt hon sa hade hon hittat på själv ?

      Covid inte convid.

        *~convid~*

    Hur ofta har ni i fasta relationer sex?
    Säg ärligt nu?
    Jag och min man har 4 ggr/vecka ganska precis. Barn som är 6 månader. Innan hade vi mer sex. Kanske 6 ggr/vecka.

      Max 1 gång i veckan och ibland kan det bli 1 gång varannan vecka. Vi har två barn i skolåldern.

        Det är ju olika perioder också. Ibland har man mer och ibland har man mindre.

      Är ju helt inviduellt. Ingen som läser det här borde oroa sig eller fundera över om de har för lite eller för mycket sex. Så länge en har en öppen dialog med sin parnter angående sitt eget sexliv så spelar det ingen roll hur ofta andra har sex.

        Helt rätt!

        Håller helt med! Har vänner som har sex varannan månad och är nöjda. Så länge båda är nöjda!
        Är mer nyfiken ?

      Typ 1-2 ggr i veckan. Vi har en liten på 6 månader som försvårar umgänge ?

      Humble brag ?

        Haha va inte avis nu 😉 Är nyfiken på hur ofta andra har sex. Sen om du tycker jag har mycket tar jag väl som en komplimang då? ? Kan ju inte fråga andra utan att berätta själv?

          Jodå det kan du? om du endast var nyfiken på hur andra har det dvs. Men så var ju inte riktigt fallet, därav anonyms kommentar.

            Alltid någon som ska ta saker fel. Jag har ingen aning om hur många ggr andra har sex och kunde ju därför inte skryta redan innan folk svarat. Annan sak om jag kommenterar efter ”aha har du bara sex en gång om året, jag har 4 ggr i veckan”. Så är ju inte riktigt fallet. Skrev bara ärligt hur många ggr jag har det i veckan. Utan värdering. Det är ni som lägger värdering i det.
            Jag tycker det är otrevligt att fråga andra frågor utan att svara för sig själv först.
            Om du tycker jag har mycket och stör dig på det får du väl jobba på det?
            Om inte – good for you!

              Men gud erkänn bara, det är okej att humble brag’a. Vi alla har gjort det, medvetet och omedvetet.

              Helt ärligt, om du undrar hur någon mår så berättar du inte själv hur du själv mår innan den du frågat hur är det själv, eller?

                Men herregud. Nej det gjorde jag inte. Vet människor som har betydligt mer sex än vad jag har… tycker inte 4 ggr per vecka är anmärkningsvärt mycket? Okej om jag hade haft sex 10 ggr per vecka eller liknande och sagt det?

                Nu ställde ju inte jag en sån fråga.
                Tycker det är lite samma sak som att fråga vad någon tjänar. Man frågar inte det utan att berätta vad man själv tjänar. Då snokar man bara. Jag ville genuint veta hur ofta folk har sex. Visste inte att min frekvens skulle skapa sånt… agg..

                  Då är du nog bara lite off socialt.

                    Eller så är du bara lättstött och behöver ett ligg…

                      Classic!

                      Ja du verkar själv vara otroligt originell. En som mår dåligt när det går bra för andra och försöker trycka ner istället för att glädjas åt andra ??

                      Ha ha ha, spot on Linda! Brb min snubbe slank just ner under täcket.

                      Haha najs! Hälsa ?

                      Herregud.

              Såklart du vet att 4 dagar i veckan är mycket ?

                Helt ärligt! Det visste jag inte. Men NU vet jag med tanke på reaktionerna ?? trodde jag var ganska medel med 4 ggr/vecka.
                Beror ju kanske på vilka man frågar ??‍♀️. Frågar man en 20 åring i ett nytt förhållande är nog 4 ggr/vecka ganska lite. Frågar man en nyförlöst är det kanske supermycket.
                Ber om ursäkt om min frekvens fått någon att må dåligt. Var aldrig min avsikt! Var enbart nyfiken och lägger ingen värdering i någon annans liv. Hoppas ni är nöjda där ute ????

                  Då blir jag nyfiken. Hur kommer det sig att du ställde frågan från första början? ?

                    Som jag skrev, för att jag var nyfiken. Vill veta hur det är för andra. Får jag fråga varför du störde dig så mycket på min fråga? Kanske är det du borde fråga dig själv istället? Mår du bra?

                      Men du måste väl ha funderat på ditt eget sexliv invig med att finstämdes frågan? Tycker du själv att det är mycket eller lite? Hur skulle du vilja ha det?

                      Oj, snacka om att dra stora växlar på mitt svar ?

                      Mitt sexliv har ju minskat sen jag fick barn vilket jag är nöjd med 🙂 Känns som mer kvalitet nu än kvantitet.

                      Visst känns linda lite som Anna book? Men alla emojis och hur hon skriver.

      Jag och min man hade inte sex igen förän barnet var 1 år. Har vi mycket sex är det kanske 2 ggr i månaden? Ungen är 3.5.

        Ungefär samma. Är ni nöjda med det?

          Näää önskar jag fick ha sex med dig också Becky/anonym/evengeline

      Om jag hade fått bestämma minst 3 ggr i veckan (+att man tar hand om sig själv 1-3ggr). Men är 1-6 ggr i månaden bara=(

      I genomsnitt…3-4 ggr i veckan, kanske? Mindre under värmeböljor? avskyr sex på sommaren, orkar inte göra något.

        Inte bara jag som ”humble bragar då”. Du har tydligen sviiiiinmycket mer sex än alla andra här och det får man inte ha! Man måste vara ”medel” och lagom. Tänk på det 😉

          Har du tittat för långt ner i vinglaset ikväll eller vad sjutton är det frågan om här?

            Du är ju bara här inne för att skriva elaka saker och trycka ner andra. Varför gör du så?
            Så nu är jag både socialt inkompetent och aspackad för att jag har mer sex än vad du har? My god…

              Jag har inte hävdat att du är socialt inkompetent. Men ditt sätt att uttrycka dig och sättet du härjar här inne just nu tyder på att du druckit ett glas vin eller två för mycket.
              Du är ganska defensiv och har en hyfsad aggressiv framtoning ikväll. Hur mår du egentligen?

                Du avslöjade just att du är både anonym och Evengeline. Du håller också på att skriva kommentarer som ”Linda”. Uppenbarligen stör du dig på min sexfrekvens vilket är tråkigt! Annars hade din reaktion inte blivit så kraftfull. Hoppas det blir bättre för dig.

                  Bytt namn nu eftersom du störde dig på Linda som du ser ? må bättre kram !!

                    Vad snackar du om? Du får kalla dig för precis vad du vill. Varför skulle jag störa mig på något sådant?

                  Det är det här jag menar med att du är defensiv och aggressiv. Jag kan omöjligt ha avslöjat något eftersom det inte finns något att avslöja. Jag är inte Evengeline och skriver inte kommentarer i något annat namn än anonym då jag är för lat att skriva in sånt.
                  Jag stör mig inte på någonting. Jag fascineras av hur någon kan gå fullständigt bananas i ett sådant här kommentarsfält. Därför min fråga om hur du mår. För nu verkar du inte bara full, du verkar vara lite paranoid också.

                    Fast vad snackar du ens om?
                    Jag har inte ens gått bananas. Känns som att du projicerar din skit på andra. Kan du min IP adress? Jag har enbart skrivit positiva och fina saker och om mitt sexliv vilket du stör dig på.
                    Kommer inte svara dig mer nu. Du är ett uppenbart troll!
                    Jo du gillar dina egna kommentarer ? dom är fan gillade redan innan dom postas

                      Du kommenterar definitivt inte som en sund person. Och det är inte enbart saker om ditt sexliv du skrivit om heller, så sluta ljug.

                      Skulle grejen att jag gillar mina egna kommentarer ”avslöja” att jag kommenterar under flera olika nick?
                      Som jag sa, jag använder det som ett sätt att hålla koll på mina kommentarer, jag är inte den enda som gör så.

                      Men det är JAG som är paranoid? ?
                      Herregud… Du verkar inte frisk helt allvarligt.

                  Då vet vi två saker om sig. Du har mycket sex och är paranoid. Grattis ???

                    Okej… Hoppas ni har kul som kommenterar som ”mig”. ??‍♀️

                Vore trevligt om du slutade gilla dina egna kommentarer också ?

                  Det är inte bara jag som gillar kommentarerna för att ha ett enkelt sätt att hålla koll på dem och se om jag fått svar.
                  Vad tänker du att en gilla betyder och varför stör du dig så mycket på det?

                    Förstår varför du aldrig får sex ???

                      Men vad fan är ditt jävla fuc*ing problem?!?
                      Sluta bete dig som en ouppfostrad jävla snorunge, väx upp och inse att du skriver till människor som har känslor.

                      Bara för att du sitter skyddad framför din datorskärm betyder inte det att det är okej att skriva alla tankar som passerar. Man måste ha filter i kommentarsfält också.
                      Jag kan nästan garantera att om du behövde stå för dina kommentarer framför dina föräldrar, chefer, partner eller barn så skulle du inte göra det utan att skämmas.

                      Kan BARA säga detsamma om dig Anonym och 57 andra namn. Dags att sova nu va och sluta ha en så aggressiv framtoning?

                      OK
                      God natt och hoppas att du sover gott!

                      Verkligen! Anonym lugna dig ❤️ sov så sött sen! Du med H!

      Högst 1 gång på 2 veckor

      Oj, bara 6 ggr/ veckan? Jag brukar åtminstone suga av min man 2 ggr per dag och ha sex sju dagar per vecka.

        Innan vi fick barn ja. Inte nu. Nu är det 4 ggr per vecka ungefär.
        Märks att du är missnöjd med ditt sexliv. Ta tag i det istället för att störa dig på att andra har sex?

          Jag är jättenöjd. Är bara chockad över hur lite sex du har. Vi har 7 barn och hade sex 5 gånger/dag fram tills bf varje graviditet.

            Tycker det är otrevligt med sarkasm när jag ställer en seriös fråga och själv ger ett seriöst svar.
            Mycket bittra människor här inne jämt. Kanske ska knulla istället för att hänga här ?

              Förlåt men tänker mig att det är Linda Hammar som skriver ❤️ tar tillbaka allt Linda, do you.

                Vem är Linda Hammar? ??‍♀️

                  En fantastisk kvinna.

                    Hon låter magisk…

                      En komplimang från min sida.

            Per dag?? Hur hann ni med det?

              Men Sofia…..

        Gud! Suger du bara av honom två gånger om dagen? Suger av min en gång i timmen och har vi sex tre-fyra gånger om dagen.

          Nä nu kallsvettas jag! Ligger inte sist på listan iallafall. TUR att man har ett så bra sexliv. Jag ÄLSKAR sperma. Och min man ÄLSKAR att ha sex med mig. Sen är jag väldigt REN och FRÄSCH??‍♀️

      2-4 gånger i veckan ungefär.

      Vissa veckor nästan varje dag, vissa veckor inte alls.
      Innan barn hade vi sex två gånger om dagen så det är klart mindre nu. Tiden finns helt enkelt inte nu.

        12 år ihop, två barn.

      Frågan borde inte ställas beroende på hur länge man har varit tillsammans. Har man varit tillsammans i 1,5 år så är man fortfarande nykär och nuppar på som fan oavsett barn eller ej. 3 år, lika så men inte längre nykär. 10-15 år? Då är det skönt och bekvämt, man kanske har en unge eller 3 och eftersom ungarna är större och är vakna längre så är det inte värt att tvingas gå och duscha 22 på kvällen efter sex när man haft en lååång dag med ungar som somnar 21,30, vaknar direkt man rör sig och du ska upp klockan 05. Njut av ditt nykära liv så länge det varar, (eller gravid/nyförlöst/amningshormoner) men sätt dig inte på höga hästar och tro att det varar för evigt.

        Dra bort ”inte” från första meningen så..

      Slinker in här lite sent men: allas mål är kanske inte att ha sex så ofta som möjligt? Det kanske inte behöver vara definitionen av ett bra sexliv att ha sex ofta? Man vet aldrig vad någon annan går igenom eller varit med om. Ett bra sexliv är ju om båda är på samma nivå i vad man tycker om och hur ofta man vill ha sex. Ett bra sexliv är sex utan press.

      Har sett såna här trådar ibland och tänker att det kan skapa väldigt dåligt samvete hos vissa, när det framstår som att ”alla” har sex mer eller mindre varje dag. Jag tänker att ska man ställa såna här frågor så kanske svaren ska innehålla lite mer info så man förstår vart i livet man är. För exempel:

      Första åren vi var tillsammans: sex ca 3-7 ggr/veckan.
      Efter ca 5-7 år tillsammans: sex ca 1 gång/veckan
      Efter ca 8-12 år tillsammans och barn: ca varannan månad pga småbarn som gör att man är dödstrött, båda jobbar mycket och satsar på karriär, förlossningsskador som gör att det gör ont med sex, osv. Men när vi reser bort tillsammans utan barn har vi sex typ varje dag.

      Alltså så skulle jag svara väldigt olika på den här frågan beroende på när i livet jag hade fått frågan.

    Någon mer än jag som tror att Blondinbellas nya kärlek är en rad i excelarket? Ena dagen säger hon att hon ska öva mer på att vara själv de veckor hon inte har barnen, nästa dag har hon träffat sitt livs kärlek. Självklart har Pingis haft ett finger med i spelet. Under tiden som alla glada tillrop strömmar in glöms mammans anmälan och systerns brev bort….Tillfällighet – I think not.

      Tror det är en överenskommelse mellan henne o den nya. Hon behöver honom för Excelarket och han behöver publicitet till sin konst. Hon taggar hans Instagram i alla hennes storys. Tror det är fejk

    Någon som testat Randonautica? Är helt förundrad över skiten.

      Jag har testat! 3 olika locations och inget fanns där! Skit

    Läste precis att IvyRevel är skyldig H&M 18 miljoner. Det var saftigt.

      Det är H&M som levererat kläderna som IvyRevel sålt eller försökt sälja. Förutom denna fordran har H&M satsat 25 mkr i kapital som IvyRevel satt sprätt på.
      Tala om dålig affär! Och vart tog pengarna vägen?

    Någon mer som är eller tror sig vara asexuell? Kan det ’gå över’ eller i alla fall bli bättre? Jag har verkligen nooooll sexlust..och har väl typ aldrig haft förutom kanske första 1-4 gångerna man ligger med någon ’ny’. Känner mig så otroligt trist.

      Alla är olika. Är absolut inget fel att aldrig vilja ha sex. Är heller inte fel att vilja ha massor 🙂 Du behöver inte vara någon annan än den du är!
      Om du VILL så kan du ju försöka träffa någon som känner samma sak inför sex. Man behöver ju inte träffa någon heller 🙂 Är liksom inte målet med livet för många!

      Jag. Jag förstår inte grejen, men kanske legat med fel personer?

        ? relaterar. Jag har sambo och han är toppen i sängen, jag tycker han är finast i världen osv (och det är oftast skönt så att säga) men det hjälper liksom inte, jag tycker bara det är slöseri med tid/bökigt/svettigt och räknar minutrarna tills det är klart, typ. Alltid. Sen så är jag himla avtänd på mig själv med..kanske bidrar men det känns mest som om jag är den enda i hela världen som gärna skulle slippa sex, för evigt.

          Deprimerad? Jag känner också likadant efter 10 år tillsammans. För det är ALLTID jag som måste kliva upp och duscha av mig om jag inte vill lukta gammal sperma..

            Tja, jo jag är nog rätt deppig

        Får jag fråga om du får orgasm? Varit kär när du haft sex? Tänt på dom du haft sex med?
        De liggen jag haft som varit bäst är med killar jag veeeerkligen varit attraherad av och/eller varit förälskad i.
        En del ligg har sugit så mycket att jag likagärna kunde använt dildo…

          Är suuuuperkär!! Det spelar liksom ingen roll…

          Räknas fejkade orgasmer? ? Dvs svaret är nej på det

            Vad härligt att du är kär 🙂 Grattis!
            Orgasm är absolut inte allt. Finns ju mer till sex än det förstås! Men enligt mig är det liksom extra skönt att få orgasm, även om ja inte får det varje gång. Kan tycka att det är avslappnande bara själva sexet.
            Har du testat att få det själv någon gång? Finns många bra hjälpmedel man kan testa med 🙂 Gissar att sexet kanske kan få en ny dimension för dig när du för orgasm?

          Linda går hårt på sexfrågorna ikväll.

            Du har inte tänkt på att det finns fler Lindor här inne ??

              Nja va.

            Stalkar du mig anonym? ?

              Läser öppet spår som alla andra bara. Chilla.

                Chilla själv och sluta anta att alla som heter Linda är jag ?

                  Stoooor sannolikhet att två Lindor skulle göra sig besväret att kommentera under ett riktigt namn istället för ett alias. Speciellt när man behöver skriva in det för varenda kommentar man skickar.

                    Vad jag vet är Linda ett ganska vanligt namn i Sverige och har sett fler som kommenterar under det namnet. Kan byta namn om du stör dig på att det finns fler, för jag har då långt från skrivit alla kommentarer under namnet Linda.

                      visst, vi säger så

                      Och ändå känner du ett behov att påpeka att andra som använt ”linda” ikäll använder ditt nick.

                      Man ser ju hur på hur du skriver att det är du.

      Relaterar inte men vill ändå svara. Äter du p-piller eller mediciner? Det kan ge biverkningar.

        Nej, inga preventivmedel! Tycker bara inte att sex ör särskilt intressant. Blir inte tänd och tycker det ör fullkomligt slöseri med tid och energi. Verkar vara rätt ensam om det, i alla fall här

    Går på semester om en vecka och något jag brukar göra under semester är att köpa en korsordstidning. Det har jag gjort även för i år, men vill ha en till tidning för lata dagar. Behöver tips! Finns det något som påminner om typ Veckorevyn, Solo, Frida? Jag vill liksom läsa en tjejtidning men som funkar för en 28åring. Finns det nu för tiden?

    Björn Natthiko lindeblsd’s Sommarprat.. Tipsar alla att lyssna. Hulkgrät som ett barn. Starkt, modigt och så känslosamt ❤️

      Började lyssna, men jag ville inte fortsätta så fort han nämnde ”ALS”, förstod att det skulle bli ett jobbigt program.

        Oj. Du missade verkligen någonting. Aldrig hört någon tala så lättsamt och vackert om döden. Sorgligt är inte samma som jobbigt! Prova igen!!

    Vilken Marabou smak tycker ni är godast? Mina favoriter är Daim och Havssalt!

      Tycker originalet är godast 🙂

      Mintkrokant och kokos. Blev otroligt förvånad

      Original (alltså mjölkchoklad), Salta mandlar, ibland ’Fudge & Havssalt’. Saltlakrits är också gott.
      Jag gillar kombinationen av sött och salt. 🙂

      Salt lakrits. Helst till ett glas merlot!

      DUKAT! 🙂

      Mint, gräddnougat och drömkrisp.
      Drömkrispen är extremt svårslagen

      Pepparkaka som de hade i julas. Så jävla god.

        NEJ! Den var så sjukt vidrig! Har aldrig ätit äckligare choklad

      Mjölkchoklad, co-cos, nöt, mint, digestive, saltlakrits, fd jordgubb men strawberry cheese cake är också gott. Om jag bara får välja en? Mjölk choklad!

    Jag upptäckte idag att min fiffi syns i bikinitrosor? Dels syns skåran men också en liten ”bulle”. Vad kan man göra åt detta? Är det normalt? :O

    Jag har långa inre blygdläppar, yttre vet jag inte, tror dom är rätt normala? :O

      Ja det är normalt. Alla snippor ser olika ut, inget rätt inget fel.

        Är det normalt om ens snippa mer ser ut som en penis?

          Du kanske är en pojke.

          Gumman. EvengEline. Gör om, gör rätt.

            Men GMN (ingrosso)? JAG heter Evangeline?
            Sen vad du heter får stå för dig…

              Evangeline Lilly är ju ändå en av de hetaste tjejerna som finns!

      Ja, det är normalt.

      Hur kan du ha en skåra om du har långa inre? För mig ser det ut som att jag har en bebissnopp och inte en skåra i sikte. (Har inte stort underliv men de yttre blygdläpparna + klitoris är utanför) Varför finns inte kvinnliga badshorts för oss som inte vill framhäva könet?!

        Köp bikinitrosor med dubbelt tyg.
        /vulvaräddaren

        Ja du, det är väldigt konstigt. Tror kanske det är konturerna av dom långa blygdläpparna, alltså inte skåran mellan dom yttre.

        Jag börjar fundera på hur ett ”normalt” underliv ser ut och har spenderat kvälleb på Google. Antar att porrunderliven inte är representabla? Men funderar ändå på mina yttre, mina möts ju och bildar själva snippan men känns som porrskådisar bara har ett hål??

          Nästan alla porrskådisar är opererade så det är ingen bra referens alls!!

          Kolla det här kontot på Instagram istället, visar alla möjliga slags snippor och även små inskickade berättelser om hur personer kommit att acceptera sitt utseende:

          https://instagram.com/the.vulva.gallery?igshid=43sziohi0ivp

      För mig ser det ut som en ”bulle”. Du är normal

        Jag menar kanelbulle.

          Taskigt att kommentera i mitt namn.

      Jag har stora bullar i stjärten jag istället ??‍♀️

    Vem är hon i danska paradise hotel som uttrycker sig så dumt?

      Evengeline!

    Jag har alltid haft riktigt tjockt hår till rumpan. Nu har jag bytt hårfärg och klippt av 3 dm och det är så skönt!!! Jag har visserligen långt hår ännu, MEN… Det självtorkar på en timma istället för 5. Det går att locka/platta det på 30 minuter istället för 9234083204328409 timmar. Det går att bara vakna, borsta håret och gå ut istället för att stoppa det i flätor så man inte råkar sitta på det. Ahh, förstår de som klipper ännu kortare. Ändå så saknar jag det för att det var så snyggt att ha riktigt långt lockat naturligt hår de enstaka gångerna jag orkade fixa det..

      Tycker det swr fult ut med för långt hår. Som att man har noll karaktär och inte bryr sig, bara låter skiten växa okontrollerat.
      Däremot tjejer i korta och coola stylade frisyrer. De ser ut att iaf ha lite personlighet

        Du är alltså avundsjuk på tjejer med långt hår för att du själv inte har tålamod att skaffa så långt. Det tar flera år av möda och omsorg.

          Jag är avundsjuk på tjejer som har långt hår på huvudet och inte i rumpan ?

            Eller hur. Borde sparat mitt abklippta hår och använt det till hårförlägning i rumpan! Tänk vad praktiskt när man glömt toapapper när man bor i tält. Bara torka med rövhåret och hänga ut det som en svans att lufttorka..

      Läste ”Har alltid haft riktigt långt hår i rumpan”…

        Jag har faktiskt jättelångt hår där… Tog illa upp nu.

      Jag skojjade. Det tar inte en timma att självtorka. Det tar fortfarande 5 timmar pga tjockleken. Tror jag måste klippa upp håret och tunna ut det!

    Köpa lägenhet nu eller vänta? Tror ni att priserna kommer gå ner om 1-2 år? Gärna svar från er som är insatta i bostadsmarknaden.

      Ingen vet. Det kan lika gärna gå upp om 2 till 3 år. Historiskt sett har det alltid gått upp, med dippar på vägen.

      Kom ihåg att det råder bostadsbrist i många städer, 1-2 år kommer inte lösa bristen. Köp en lägenhet för att du ska bo i den, inte för att ha avsikten att göra en dunder affär. Köp

      Behöver du en bostad så köp. Vill du bo i en bostadsrätt: köp.
      Behöver du inte någonstans att bo så vänta. Vill du bo i en hyresrätt just nu: vänta.

      En lägenhet köper man inte för att göra klipp på. Det köper man för att få ett boende. Klipp gör man på börsen.

        Besserwisser

          Ok Karen

            Har du lärt dig ett nytt uttryck?

              Jag har i alla fall lärt mig något. När ska du lära dig att vara trevlig och mindre dryg?

                Väx upp anonym.

                  DU kan växa upp!

                    Oooohhh vilken come back

                      Tillbakakaka, stjärnstopp och universumspegel!

        Jag gick plus 1,2 miljoner på 5 år på mitt lägenhetsköp. Renoverade ingenting. Skulle nog kalla det för klipp.

    Hallå snälla berätta era kärlekshistorier som slutade lyckligt fastän ni mötte hinder på vägen. Typ att ni gjorde slut men sedan blev tillsammans igen!❤️

      Ingen vet ju om det slutar lyckligt, vem vet längre fram liksom. Så länge det känns bra just nu tänker jag. Men grundregeln borde väl vara att alla relationer stöter på bumps in the road.

      Har varit med min snubbe sen jag var 17,är 30 nu. Herregud vad det svängt. Men nu i efterhand är jag så jävla glad att vi står starka. Det är, enligt min erfarenhet värt det. Så länge relationen är sund dvs.

      Jag hade en kille en gång med jätteliten sak där mellan benen… sen gjorde han en förstoring, och sen levde vi lyckliga i alla våra dagar
      ❤️

        Wtf? Hur gjorde han det, implantat?

      Vi har aldrig gjort slut men var varandras motsatser när vi träffades! Det var inte kärlek vid första ögonkastet för min del, men ju mer vi lärde känna varandra insåg jag att den här killen är nog något.. ☺️ Såhär sex år senare och två barn.

    Vad gör alla influensers i Båstad nu? Det är väl inte tennisveckan i år?

      Nej det är det inte (den hade ändå inte varit nu). Stör mig för övrigt på att folk gör en grej av att vara på tennisveckan när de ändå inte är där för tennisen.

        Så är det väl med många event, folk åker dit för att supa… tänkte bara om det hände något speciellt i Båstad nu trots Corona.

      Du tror väl ändå inte att det är tennisen som primärt får folk att vallfärda dit på tennisveckan???

        Jag har alltid uppskattat en redig omgång tennis.

    Jag träffade min kille, första ett och ett halvt åren var han otrogen mot mig. Vi gjorde slut, blev tillsammans igen och nu har vi varit ihop i femton år och har det superfint tillsammans. Slutet gott.

      Hahaha

        Har du kul eller? Alla vet att det är du bittra anonym som ska kommentera elaka saker som ”Linda” nu ??‍♀️ väx upp och SNÄLLA skaffa dig ett ligg. Kanske Classic, men på riktigt, DU behöver det ❤️?

          Fan gaggar du om?

            ???? Är du 14 år eller?

              Är du 5?

                Nej jag är 29 och uppenbart påhoppad pga att jag har ett mer frekvent sexliv än vad du var. Mår du så dåligt i ditt liv?
                Bittra människor är typ chockad.

          Linda Book, jag gick och la mig igår ungefär efter ’classic’ kommentareren.

      Samma här. Och jag var naiv som trodde att han inte var otrogen åren därefter. Han hade bara lärt sig att dölja det när jag tidigare kommit på han. Ränderna går inte ur hur mycket du än intalar dig tyvärr. Var otrogen tillbaka och lev i ett öppet förhållade,eller respektera dig nog mycket för att lämna.

      ”Superfint” att dela sitt liv med en som inte ens respekterar en tillräckligt för att inte stoppa in den i någon annan. Visst..

    Alltså Bellas gapflabb i sin story där hon kommer cyklandes i regnet… ?

      Jag tycker att det är ett av de finaste skratten jag någonsin hört

        Ja faktiskt har hon ett ganska fint skratt! Åtminstone leende 🙂 Sen kan man tycka vad man vill om mycket annat rörande henne!

      Så låter hon ju i alla stories med andra människor

    Jag har ett uselt sexliv och är sjukt bitter och avundsjuk på alla som har sex!

      Mitt sexliv är perfekt. ♥️

        Vi noterar

        Fast jag är nog ganska ful också så jag får skylla mig själv…

      ??

    Min lägenhet blev uppsagd idag. Har vetat att dagen skulle komma (stambyte) men förväntade mig att få bo åtminstone något år, och tårarna slutar inte rinna.

    Du som befunnit dig i samma sits, vad gjorde du?

      Rivningskontrakt eller?
      Det är bara hoppa upp på hästen igen och börja leta efter nytt boende

      Jag bor hemma efter att det hände mig. Med mamma i en etta! Letar andrahandskontrakt nu.

    Jag har svårt att förstå handlingen i Idol.

      För att du är korkad.

        Fast du är nog mer korkad.

          Du är ännu mer korkad.

            Nu sårar du mig… Vilken ost är din favorit? Min är flens!

              Är det 2 Girls 1 bläcka vi ser här.

      Lägg ner skiten lol

    Vad längtar ni efter att kunna göra Om vi någonsin kommer få pandemin i schack? 🙂

    Jag längtar till min flytt utomlands och lämna detta skitlandet ?

      Krama min mamma! ❤️

    Undrar om @Bloggbevakning kommer ta upp Haveristernas splittrande och Henrik Johanssons/Axel Luro Örnman’s totala haveri kring Myras avsked.

    De har tappat väldigt många Patreons den här veckan. (mer finns att läsa på flashback)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.