Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

763 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Elin och Paolo följer varandra på instagram igen

      Och? Hon vill väl vara ett stöd för honom. Hon har ju redan sagt att hon inte förlåter vad han gjort men att hon älskar honom.

      Det är deras ensak.

      Hur det än går för dem hoppas jag att allt löser sig.

        Inkluderar du den utnyttjade kvinnan i ”dem”?

          Jag gör ?

      Usch ?

        Kasta första stenen du utan synd.

          Men ärligt, om din man hade köpt sex av en rumänska som är i Sverige pga människohandel med en hallick,osv? Hade du friat honom då? Ursäkta med att ”du älskar honom”? Medan alla dina väninnor hade skrikit ”du är ihop med en player som är typ trettio år äldre än du, gå.i terapi”? Friskt.

            De flesta vill ha en alfahanne då kan snesteg ske. Tror det blir bra till slut. Vi får hålla tummarna för att han inte råkar göra ett felsteg igen.

              Råka göra felsteg ??‍♀️

                Ja, hoppsan! Men det var ju första gången och en gång är ingen gång, eller hur var det? Inte kunde han veta att det var fel att göra så.

              Haha så för en alfahane ingår att köpa sex? Du är en sån där som faller för idioter och sen säger att alla män är likadana och ger oss andra kvinnor en ”korkad”-stämpel

              ”De flesta” och du fick två som håller med ?

              Ja, det är ju så förargligt när man råkar snubbla på tröskeln och köra kuken i någon.

            Nu var hon väl från Polen och hävdade själv bestämt att hon inte var utnyttjad utan valt yrket pga div fördelar hon tyckte sig ser (pengar, frihet etc vs arbetsinsats osv) . Eller har jag missförstått… Jag dömer ingen här, tar inget parti alls. Undrar bara hur vi kan ha så olika info om vem hon var & vad hon själv anser om läget…?

              Källa på det? Arresterande polis sa helt annorlunda.

                ”Arresterande” ?

            Du verkar sitta inne med info.
            Du kan peka ut att det finns en hallick plus kvinnans nationalitet.
            Jag har fått annan info som inte överensstämmer med din.
            Jag försvarar inte Paolos skit, men jag skulle se till att ha jävligt torrt på fötterna innan jag basunerar ut nån ”sanning” här på ett öppet forum.

              Sanningen är att han köpte sig ett övergrepp och att det är jävligt lågt. Han förtjänar inte en andra chans av någon enligt mig, men vad andra tycker kan man inte göra något åt.

                Precis som många tanter gör i Gambia.

                  Köpa sex är aldrig OK. Men kvinnors sexköp utgör en bråkdel av all sexhandel och är inte det stora problemet.

              Har bara läst det i pressen/online. Inga hemliga källor här ? Det var det jag undrade, om du hade ”hemliga källor”. Läste också biten om att det fanns en hallick.

            Liz Hurley höll ju kvar Hugh Grant efter att han köpt en avsugning av en crackhora. Inte särskilt många kvinnor som cancellade Hugh efter den fadäsen f.ö

            Dubbla måttstockar…

              Kvinnor utan något som helst självvärde

      Wow. Självrespekten.

        Alla har inte en käpp uppe i röven som du har.

          Så hen har en käpp uppe i röven för att hon respekterar sig själv? Alltid har ni svaga kvinnor hatat starka kvinnor för att de har någon som helst standard. Pinsamt.

      Jag vet inte vad jag hade tyckt var värst eller mest pinsamt; otroheten, otrohet med en stackars prostituerad som gjorde det mot sin vilja, det faktum att han åkte dit eller det ofantligt dåliga hanterandet av det. Att han mest tycker synd om sig själv. Men jag hade aldrig blivit kär i en snubbe som Paolo från början så jag vet inte… Och det är absolut inget hon ska dömas för! Män som Paolo har väl ett sätt att hålla sig fast i ens liv oavsett man vill eller inte.

        Det vet du inte? Att va otrogen, begå ett brott(en våldtäkt). Tror inte samtyckeslagen skulle kunna tillämpas här.

          Men nu utgår vi alla från Paolos ord. Att du prompt hävdar att vi inte alls vet om kvinnan var köpt får stå för dig, det räcker med det Paolo sa för att saken ska bli tio gånger värre.

        Samt hade jag känt att varför räcker inte sex med mig? Liksom varför köpa sex när man är sambo?

        Hemskt att säga men min förståelse hade varit större om han hade gått utan sex i flera år……..

      Kanske är de vänner men det går väl aldrig att lita på honom igen.. han var ju otrogen.. ingen tror att det var första gången heller så tror inte Elin tror det heller..

      Jag har sagt det tidigare att min känsla är att de kommer bli ett par igen. Att det kommer gå en viss tid innan det offentliggörs och då kommer det låta att han har insett sina synder, gått/går i terapi och jobbar med sig själv etc och att alla förtjänar en ansra chans osv osv. Tyvärr så tror jag inte att snubbar som Paolo går att ”bota”. Eller kanske, men tror att den skeva kvinnosynen han besitter är djupt rotad i honom.

      Jag kan ju också har helt fel, men det är verkligen den vibben jag får.

        Sorgligt att en tjej som uppenbart har enorm mental och fysisk styrka inte väljer att lämna skiten. Men det är väl självkänslan som är åt helvete. Och snälla ursäkta det inte med kärlek. Man ska inte förstöra sitt liv för att man råkar vara kär, eller tillåta någon annan att förnedra en framför hela landet. Han har varit otrogen mot henne en massa gånger, att han köpt sex har inte varit någon hemlighet utan han är en regelbunden kund.

    Sorglig vecka när BLM gick från frihetskämpar till mördare.

        Med den retoriken så gick alla poliser från från beskyddare till mördare för länge sen.
        Jag hoppas att du aldrig har tagit orden ”inte alla män” i din mun.

      En hel rörelse går från frihetskämpar till mördare pga EN incident? Tråkigt att alla som heter Niklas är våldtäktsmän, de brukade vara så snälla tidigare.

        Precis som att alla poliser sysslar med övervåld alltså.

          Jag har aldrig påstått det, även om jag tror att det är ganska vanligt i vissa delar av usa. Här var det väl på 80 och 90talet vi hade mest problem med det? Poliserna i baseballigan tex.

          Många gör såklart inte det. Men att 35ggr så många dör i USA till följd av polisskjutning jmf med i Sverige (och Sverige är inte bäst i klassen, linte ens i närheten, tom om man bara jmf med länder i Europa) säger väl ändå något om att det är kris och panik. Djup och kraftig systemförändring krävs, och där ingår i allra högsta grad polisväsendet.

        Snygg vitmålning när du kallar ett mord för en incident.

          Ett mord är en incident. Incident = händelse.

            Hahaha

            Ett mord är en aktiv handling, d.v.s inte en incident (olyckshändelse).

          Håll käft Karin

            Sök hjälp för dina aggressionsproblem, Sture.

            Jag heter Amina. Puss!

            Karen. Ska du vara en fjant får du i alla fall ha typ rätt.

          K

        Helt sjuk att anonym 20:05 får så många like. Ni är hjärntvättade hela högen.

          Det är så knäppt, tror inte en endaste av dom 140 personer som likeat har en aning om vad blm sysslar med och hur det skadar svarta. Tror dom faktiskt inte har koll på nånting alls, och bara upprepar saker dom läst av någon på Instagram. Jisses

        En incident? Är du dum på riktigt? 9, NIO barn (svarta) har dött av dessa protester. Dessa protester gör mer skada än nytta tyvärr…

          Beror nog på hur man definierar nytta. Och för vem…

        Hagamannen?

      Denna vecka? Det har dom väl varit länge o bragt väldigt många vuxna o barn speciellt svarta, om livet.

      Jag har inte mördat någon och skulle definitivt se mug som en del av BLM. Just sayin…

      Oroa dig inte, det gjorde den inte. Rörelsen är fortfarande en frihetsrörelse. Att människor blir mördade när stora motsättningar mellan grupper finns är desvärre legio. Det är dock lika sorgligt var gång (och ytterligare ett argument till varför kreti och pleti Inte ska gå runt med skjutvapen). Hemskt för denna kvinna, och lika hemskt för alla andra som dör i frihetsrörelser ? Förhoppningsvis når vi jämlikhet mycket snart så fler slipper sätta livet till.

      Ägnar en tyst minut till minne av din logik, rationalitet och slutledningsförmåga.

    Jag har varit i en toxic relation i flera år och under min uppväxt fått kritik och blivit hånad av mina nära. Så jag lider av depression vilket fått mig att isloera mig och utvecklat social fobi .. jag känner att jag inte duger , har inget självförtroende heller. Jag vill utbilda mig men som sagt.. lider av socialfobi .. vad kan jag göra? Jag har hittat en bra och kort utbildning på 9 månader och utbildningen är i klassrum och inte på distans 🙁

      Sök hjälp för det. Psykolog eller kbt.

      Rekommenderar också terapi, och att våga prova! Alla är nervösa i början av en utbildning om man inte känner någon, och det brukar gå jättebra. ❤

      Sök hjälp! Nu finns ju Mindler som jag gillar, du kan t.o.m. välja vem du vill prata med

      Som andra har föreslagit så finns det KBT där du får testa någon eller några uppgifter varje vecka för att exponera dig själv för de situationerna som skapar ångest för dig och där du då ska stanna kvar och bevisa för dig själv att det går att hantera. Du får ta det i din takt.

      Hur funkade det i skolan tidigare? När börjar utbildningen? En sak du skulle kunna testa innan om du har möjlighet är någon liten kurs på några timmar eller några dagar.

      Du kan även ta kontakt med Studenthälsan eller motsvarande på din skola för att få stöd under utbildningen.

      Kan du kanske tala med lärarna innan. Så dom vet läget och kan stötta dej lite mera.

      Kbt!! Det funkar! Vet inte vad jag jag hade gjort utan det, har verkligen utvecklat mig till en modig människa. Ser inga hinder även om jag fortfarande tycker nya grejer är läskigt. Ta tag i det, kommer gå bra ❤️ Och jobba med självkänsla med psykologen så du inte ramlar in i en toxisk relation igen (känner igen det med…)

      Jag har tyvärr inga tips, men vill bara säga att du inte är ensam (även om det inte gör din situation bättre). Har lovat mig själv att söka hjälp för detta en vacker dag. Det kanske du också borde göra? ❤️

        Sök hjälp <3

      Finns en del utbildningar ochbl7knande på folkhögskolor som är till personet med psykiskt ohälsa m.m
      Gick en sådan och det var så skönt att få träffa andra i samma sits. Vi hade en fin gemenskap och det var väldigt blandande åldrar.
      Även jag vill tala varmt om KBT.

      Jag rekommenderar dig på riktigt att bara göra det. det enda min sociala fobi mår bra av är att ha bekväma kläder, uppsatt hår då jag inte börjar svettas i nacken, och så kör jag bara. Åren av att isolera mig gjorde bara ont så börja småttt, gå till Ica själv, fråga personalen vart något finns även om du inte behöver det, öva liksom på att vara ute. Det kommer underlätta, men man måste bara göra det.

        Med ”kör jag bara” menar jag att jag går bara till stället. Fortfarande undviker jag platser där det finns mycket folk osv, men det enda jag menar är att försök ta dig ut och börja smått.

      Jag har social fobi. Betablockerare har hjälpt mig klara en fil kand + få ett bra jobb. Det i kombination med terapi. Lycka till, du klarar det!

    Tycker så jäkla synd om Britney spears. Ni som inte vet vad som hänt kolla amir akroutis senaste video.. aldrig gråtit för en kändis 🙁 gör så ont i hjärtat.. sedan hon var ett litet barn har hon varit som en marionett för hennes pappa. Ni som tror att pengar och kändisskap är allt. De flesta kändisar och rika lever ett trasigt liv. Jag tycker så synd om henne o hoppas verkligen verkligen hon får hjälp!. Hon har försökt ropa på hjälp men folk gör bara narr av henne. Kollar man bara på hennes klipp och lyssnar på hennes intervju så ser man hur trasig hon är. Folk tror att det är okej att göra narr av någon.. ” hon är ju känd , inte synd om henne ” men så är det inte. Hon har aldrig haft ett normalt liv. Hennes psykopat pappa har styrt hennes liv sen dag ett..

    Hemskt 🙁

      Kollade på klipp idag när paparazzis jagade henne från hennes bil in ingen affär. De var fan fruktansvärda mot henne. Det var Någon månad innan hennes sammanbrott. Hon t.o.m. sa jag vill gråta och de hejade på henne och betedde sig så jävla svinigt.

      Läste också det idag. Fruktansvärt.

      Hej Amir, sluta ragga kollare till din sida, jävla patrask.

    Vad är meningen med livet enligt er? Och hur kom ni fram till det?

      Chips. Det är gott.

        Det är mitt standardsvar. Kan bara inte bestämma mig för om det är grillchips eller vickningchips. Tror fan mest på grill. ?

          Sweet chili.

            Omg, menar du Estrella? Lila påsen? Den är fan min mening med livet

      Kanske klyschigt men när jag fick barn 1 år sen insåg jag att det fan i mig var meningen med livet! Annars är det livets djupaste fråga med diskussion utan slut

        Detdär är så typiskt ett mamma svar

          Tror det är sunt att tycka så efter att man fått barn

            Jag fick barn för snart två år sen och känner inte att det är meningen med livet. En del av det ja. Men inte allt.

            Shotstorm om 3.. 2.. 1..

              Härligt, bra svar!

              Skål!

              Tycker det är sunt att inte se en annan människa som ens mening med livet. Barn som annan vuxen men det kanske bara är jag… De gånger jag känt att ”detta är meningen med livet” är små stunder av lycka och ro, upplevelser som får mig att känna mig levande, djupa samtal om riktiga känslor med andra människor, att lära mig nya spännande saker och få insikter, att hjälpa andra… ja det är nog det 🙂

          Och?

        ??? inbilla dig det du!!!

      Meningen med livet är att hitta sin egen mening med livet. Det kan alltså vara helt olika från person till person.

      Har nyss läst Kierkegaard (filosofi) ?

      Att inte alltid vara olycklig.

      Att bara göra sådant du mår bra av, allt annat är slöseri då du kan dö nästa dag.

      Byt utbildning om du känner att det var fel, Byt jobb om du inte trivs, flytta om du är less på omgivningen.

      Våga mer. Ta det där steget trots att något skrämmer dig. Våga förändra livet om du inte tycker om livet du lever nu.

      Sluta lyssna på andra.
      Sluta apa efter andra.
      Sluta bry dig om vad andra tycker om dig.
      Sluta jaga det som inte får dig att må bra.
      Sluta umgås med människor som får dig att må dåligt.

      Kort sagt: lev livet för dig och ingen annan.

      Tror inte det finns någon mening med livet. Vi är djur vars enda uppgift är att överleva och föröka oss. Sen får man väl hitta sig en egen mening om man tycker det är viktigt.

        Va? Det låter som om du är i en djup och mörk depression värre än den IL drabbades av hastigt och plötsligt!
        Nog måste man väl tycka och tänka att det finns en mening med att just DU lever!!!? Det finns ju massor av anledning varje dag! Och om du inte själv känner glädjen så försök göra bara en liten, liten handling för att göra dagen lite, lite minnesvärd för någon annan! Svårare än så är det inte!
        Le åt någon du möter, ge bort något till någon som absolut inte förväntar sig att få något, säg ett vänligt ord till någon – vad som helst! En liten sak kan betyda enormt för någon annan. Och plötsligt en dag får man tillbaka det man tidigare gett ut och just detta kan göra skillnaden på just DIN dag!

        Det är klart det finns betydligt större mål och meningar som att bebygga andra planeter eller förstå hur man gör för att bli odödlig (dock inte drömmar jag personligen har…) men små, små saker är lika viktiga! Att se till att de som kommer att förverkliga alla dessa ”livets mening” får mat, har någonstans att bo, kläder på kroppen, tv att kolla på osv!

        Men en mening med livet måste vara livsviktigt att ha!
        Alla dagar är verkligen inte fantastiska! Inte ens hälften av dagarna. Faktiskt knappast ens en sjättedel, men för i alla fall fem minuter på en vecka behöver jag känna glädje och hopp för framtiden! Annars hade jag absolut bett om att få prata med någon kunnig människa som kan hjälpa mig vända på mitt tankemönster! ASAP
        ?

      Mina barn
      Min familj
      Att hitta ett jobb som inte ger söndagsångest

      42.

        Du glömde en nolla

        Men herregud. Känner ni inte er Douglas Adams? 42 är inte meningen.
        Det är _svaret_ på livet, universum och allt

      Att utplåna mig själv men först vill jag hinna med att älska med svarta män ❤️

        Det senare kan jag rekommendera ?

        Varför just svarta män? ?

          Bbc

        ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

        Du har verkligenhakat upp dig på mig ”Stina”. Jag förstår att blackfishing ligger ofta i dina tankar vilket glädjer mig för det innebär att jag har sått ett frö i din hjärna ❤️

        Hahaha

        Ok Stina vi fattar. Du hade ett horisontellt möte med en svart man som gjort dig helt frälst och nu predikar du här

      Tror meningen med livet är att utvecklas som människa. Gå igenom upp och nedgångar och lära sig utifrån olika situationer. Livets skola som man säger. Men jag tror att meningen med livet är olika för olika människor vilket är helt naturligt.

      Läs Seth Speaks. Sen behöver ni inte undra längre.
      Men i kort, vi är här för att lära oss att skapa vår egen verklighet. Och vi lever många, många liv.

    Varför är ni så dryga mot varandra här inne numera? Saknar hur det var för ett par år sen.

      Måste vara pga Corona

        Det var illa innan Corona, märkligt behov en del har, att trycka till helt okända människor.

        Började långt före corona.

      Ja, så himla tråkig stämning här!

      Hur menar du? Man får väl ha olika åsikter och diskutera ändå!

        Fast har man en annan åsikt blir det ett jävla liv?

          Det är just det jag 20:30 menar! Känns som att man inte får inte ha olika åsikter längre för då är man direkt elak och det blir så jobbigt för alla.. Så tröttsamt.

            Så är det verkligen. Och det är så PK här inne så känner att det är inte ens lönt att skriva såna åsikter för då kommer en hel hög med hat.

        Exakt! Så fort man inte håller med eller argumenterar emot är man ”tjafsig”. Tycker toleransnivån för olika tyckanden och vad som klassas som tjafs sjunkit avsevärt.

          Kan också bero på hur andra åsikter bemöts numera.

            Nej! Det beror på att åsiktskorriodern är trång och minsat lilla att man säger ifrån att ni är elaka ena så får man hela mobben mot sig. Ni är sjuka i huvduet och ni kan inte ha några vänner eller någon famlij. Jag hoppas inte det i alla fall för ingen förtjänar era elaka sinnen eller att omgivna av er.

              Wow… hur mår du egentligen?

      Det blir så när intoleransvänstern får styra och ställa.

    Är det okej att sjukanmäla sig ett par dagar (så länge man slipper sjukintyg liksom) på grund av psykiskt mående?

      Ja.

      100%.

      Absolut. Hoppas du snart mår bättre.

      Jag brukar säga att jag fått en psykisk förkylning när jag känner att jag är på väg neråt. Har haft depressioner från och till i många år så vet när jag behöver dra i bromsen och ta hand om mig. Kan räcka med tre-fem dagar. Innan jag gjorde det hamnade jag i längre sjukskrivningar istället.

        Alltså jag säger till min arbetsgivare att jag har en psykisk förkylning för att ge en förklaring till att jag behöver vara hemma pga psykiskt mående som ännu inte blivit så allvarligt. Utryckte mig nog lite otydligt.

      SJÄLVKLART❣️

    När ni är på ert jobb, känner ni då att ni är rätt person på rätt plats? 😀
    Vad jobbar ni med och vad får er att känna det ena eller andra?

      Nej jag känner hela tiden att jag fan inte vet nånting. Snart kommer nån komma och förstå att jag är helt fejk.

        Så känner jag också! Ägnade veckan innan mitt utvecklingssamtal till att ha ångest och tänka ”nu kommer de på att jag inte kan någonting” sen så fick jag positiv feedback och ägnade resten av veckan till att ifrågasätta min chefs omdöme och kompetens. Så jobbigt att ha dom tankarna!

          Imposter syndrome

          ???

      Ja, jag är bäst på det jag gör. (På min arbetsplats.)

      Ja! Varning för ohämmat skryt! Jag är så jävla duktig och kompetent och levererar! Älskar mitt jobb och mina kollegor.

        Vad jobbar du som? 🙂

          Bingovärdinna.

          Haha inte bingovärdinna ?? jobbar som chef för en grej. Tänker inte va mer specifik för vi är rätt få i Sverige som har just den tjänsten 🙂

      Ja. Är sjuksköterska. Givande yrke som sällan är tråkigt. Men gäller såklart att jobba på en arbetsplats som passar en själv….

      Ja verkligen älskar mitt jobb! Är ekonom och relativt ny, så kan inte allt egentligen men lär mig hela tiden. På mitt förra jobb (managementkonsult) kände jag mig helt fel. Har kommit på att jag inte är så mycket en people person som jag kanske trodde, utan trivs bäst när jag får nörda ner mig i siffror och ta till mig massa ny intressant information ?

      Ja, jag gör det. Skulle önska att jag kunde jobba 75% men det funkar inte ekonomiskt. Men gillar mitt jobb och oftast mina kollegor

      Nej jag känner att mitt jobb kräver absolut noll hjärna och att jag är för smart för det. Nu kommer det väl bli lite bättre efter semestern men ändå inte.
      Det är dag 3 på semestern idag och i morse vaknade jag och kände att jag måste börja söka nytt.

      Älskade mitt tidigare jobb, där kände jag mig väldigt kompetent och respekterad. Bytte till en liknande tjänst inom samma koncern fast på en annan ort. Nu känner jag inte alls samma glädje inför att gå till jobbet. Det känns som att jag börjar på -100 och ska jobba med uppåt från det. Flyttade för att det passade bäst för min familj men å vad jag saknar min gamla arbetsplats!

      Jag trivdes hur bra som helst på mitt förra jobb. Kände mig otroligt kompetent där trots att jag precis tagit examen och mina kollegor var fantastiska. Tyvärr hade jag bara ett vikariat och sökte en fast tjänst i en annan stad. Jag trivs inte alls på mitt nya jobb. Jag känner mig otroligt utanför och tycker inte att jag passar i arbetsgruppen. Sjukt trist.

      Ja, sjuksköterska. Älskar mitt jobb?

      Jobbar som sjuksköterska på en neonatalavdelning. Älskar verkligen mitt jobb!

      Ja och nu när jag varit där ett tag och nya vänder sig till mig för frågor mm känner jag det ännu mer.

      Men skulle vilja havuppskattning från rektorn/chefen också och inte bara kollegor, barn och vårdnadshavare.

      Men man kan ju inte få allt.

      Fick ett jobb som orderbokare och via interna förändringar och omplaceringar slutade jag efter 18 år som annonsansvarig på företagets reklamavdelning. Eller ”slutade” är fel ord. Jag blev uppsagd eftersom jag inte bedömdes göra ett tillräckligt bra jobb helt enkelt. Företaget var inte nöjda med mina insatser.

      Jag påpekade att jag 18 år tidigare anställdes som orderbokare och inte fått eller gått en enda utbildning till något av de jobb jag blivit tilldelad genom åren! Man fick ett nytt jobb, tacka ja eller nej, lära sig bäst man kunde och jobba så mycket kroppen bara orkade!

      Trots alla platser jag jobbat på, inkl vår interna postavdelning och växel, packat upp och ner från lagret, anordnat 3-dagars konferenser för 500 gäster på annan ort, säljresor utomlands med biljettbokningar, bussar, hotell och annan logistik för 150-200 resenärer ett 15-tal gånger och sist ansvarig för att ta fram riksannonser, radioreklam och tv-reklam har jag ingen extern utbildning alls. Detta sista uppdrag var uppenbarligen inte min grej! Jag blev uppsagd med benämningen ”arbetsbrist”…
      På just min arbetsplats tydligen.
      Det visade sig att det var arbetsbrist på samtliga jobb jag tidigare haft!
      Jag drog in facket och fick ett avgångsvederlag och slutade en vecka efter att jag fick beskedet!
      Till saken hör att jag fått diagnosen Crohns sjukdom och förmodligen skulle bli en stor belastning för företaget. De ville bli av med mig helt enkelt!
      Och det blev de…

      Det jobbiga är när man idag ser annonser och reklam för företaget och vet hur de behandlar anställda. Vi pratar om ett välkänt och relativt stort svenskt företag…

      Nåväl – jag sökte nytt jobb med en gång och två veckor efter att jag slutade hade jag en ny anställning. Och ganska många årslöner extra eftersom de gått förbi turordningsreglerna.
      Så jag överlevde!
      Men såret blev djupt… Det blöder fortfarande då och då. Som nu…
      Så ni som ska renovera hemma – ett av era större projekt – tänk på vilka leverantörer ni väljer… ??

    Vilken färg tycker ni är fulast på en bil?

      Beige

        Skulle vilja svara att det beror på vilken bil och modell det är. En sportbil är finare i vissa färger än vad som passar en familjebil, etc. En liten skrothög passar i ytterligare en annan, ungefär. 🙂

          Fast ingen passar nog i beige

            Håller med. Tyska taxibilar ser bara solblekta ut ?

      Ljusa färger. Bilarna ser så skitiga ut hela tiden.

      1. Röd! ?
      2. Brun
      3. Silver

      Röd

      Tandkrämsblå eller typ turkos, och andra ljusa nyanser av blått.

      Brun.

      Rosa är inte så fint..

      – Vilka färger?
      – Ursäkta?
      – Vilka färger finns det på bilarna?

      Hahaha, ursäkta, men får bara associationer till Lorry och sketchen Bilskolan.
      https://www.svtplay.se/video/13895144/lorry/lorry-sasong-1-avsnitt-6?start=autoka (första sketchen i det här avsnittet)

      Gul

      Röd. Hatar röda bilar!

      Knallblå.

        Men Polestar är ju coolt!

      Seat tror jag det är som har/hade en typ aprikos rosé-färg. Den är fan inte snygg. Annars så beror det mest på bil.

      Alla som inte är vitt eller svart.

      Allt utom svart, vit och silver.

      Ryyyyyyyser av alla andra!

      Silver!!! Ser billigt och ”gubbigt” ut usch

    Vilken är er favoritinfluencer?

      Filip dikmen men alla känns så jävla fake…

      Dāv Kaufman.

      Petra T, en frisk fläkt

        Och hon kan skriva också! Så uppfriskande med influensers som faktisk kan skriva sina bloggar så man förstår ?

      Martine Halvorsen

      Jenny freed

      Josefine Qvist!

        Hon verkar faktiskt sjukt fin rakt igenom den tjejen.

          Förutom det faktum att hon bjuder in kvinnomisshandlare till sina kanaler, och låter honom prata fritt och frotsätta trashtalka sitt ex.

            Vem syftar du på? Inte hängt med.

            Vill du utveckla? Det här har jag missat ?

            Sant! Men jag förstod att hon inte visste om detta. Elin däremot visste, och henne har jag jäkligt svårt med om jag ska va ärlig..

            Men gillar Jossan!

      Helen Torsgården.

        Men hon gnäller ju nått in i det berömda ? älskad henne förut men nu är det mest gnäll om hur jobbigt allt är o hur mycket hon jobbar. Och ingeeeen kan någinsssssiiin förstå hur mycket tid hon lägger ner på Youtube.
        Synd endå ?

          Gnäll och bara massa samarbeten

          Tycker gott att hon kan gnälla mer. Hon gör ett bra jobb.

        Åh tycker hon är grym!

      Sandra Beijer!

        Tycker sandra känns så bitter senaste halvåret, syrliga och snäsiga kommentarer i varenda inlägg.

        Likaså Flora. Dessa var mina två favoritbloggar.

          Tycker också mest om Sandra. Älskar att hon är bitsk, tycker oftast det är befogat. Känns som att Sandra har utvecklats, men många av hennes läsare har inte.

      Underbara Clara

      Sandra Lindahl ?

        ÄLSKAR!

      Kollar på olika, kan nog inte rangordna dem. Men Rose&Rosie är väldigt humoristiska och talangfulla… De verkar leva ett liv de trivs med.
      Gillar också Christine McConnell. Hon är väldigt inspirerande. 🙂 Jätteduktig på allt som har med skapande att göra.

      Det var de kanalerna jag kom på just nu…

      Mimmi kapell. Har nyligen börjat följa henne men hon känns bara så vanlig och jordnära.

    Hej allihopa! Vad åt/äter ni till middag ikv? Vill ha inspo. Det enda jag var sugen på var pizza ikv (ost, skinka, banan, curry, ananas med massa bea och en iskall cola) HUR GOTT ändå? Hoppas ni har en fin kväll!

      Citronrisotto med ostronskivling och kyckling

        Herregud vad gott det lät!

      Kycklinggryta med röd curry, kokosmjölk och jasminris.

      Tacos.

      Carbonara ?

      Jag har ätit wok + vårrullar ?

      Wrap med rödbetsbiffar, sötpotatis, feta och guacamole ?? Och picklad rödlök!

      Gjorde Kenzas tonfiskröra (som Egoina rekommenderade i veckan) med pasta

      Spagetti med ostsås, bacon och broccoli.

      Ris, veg schnitzel,varm sås. Grönsaker. Helt ok.

        Grönsaker i ugn, tzatziki och fetaostfylld lövbiff! Recept från Coop

      Carbonara

      Citronkyckling med ris & tomatsallad.

      Crepes med skinkfyllning. Men ångrade att jag inte gjorde räkfyllning istället.

      Stekta kycklingbitar med bbqsås, ris, broccoli, blomkål, spenat och guac. Var najs efter ett tungt träningspass.
      Nu till snacks äter vi gurkstavar, kikärtor och vindruvor. Såååå gott!

      Pizza med ANANAS och BANAN, nej du kan inte vara helt 100???

      Jag gjorde pasta med baconsås??

        Min nya pizz-dille!!! Kombon är ??????

      Bönpasta med svartkål och halloumi, recept från ICA. Helt okej.

      våfflor med brunost

        Älskar’t!!!

        Neeeeeeej vad snubbigt! ?

          ?

      Torskrygg med dillsås och färskpotatis

      Åt en färspanna med thaismak – en version av denna https://receptfavoriter.se/recept/thailaendsk-koettfaersroera.html

      Riktigt gott var det. Ris och sen en coleslaw med sesamfrön och sesamolja i.

      Myllymäkis paprikasoppa toppad med fetaost, oliver och salladslök. Svartkålsbruchetta med parmesan till.

      Vem planterar dessa kommentarer i varje öp? Plötsligt finns det 100+ kommentarer om vad folk åt till middag.

      Jag åt två stekta korvar, en raritet från Ica hyllan, ICAs lunchkorv. Serverades med Felix ketchup och ICAs senap.

        Ungefär samma nivå här. Pulvermos och Dafgårds köttbullar. Felix saltgurka var det godaste på tallriken.

    Har ni någongång ljugit på ert cv eller personliga brev?

      I mitt personliga brev framstår jag som en trevlig människa ?‍♀️

        Varför får det här likes? Är ni så många som egentligen är otrevliga här?

          Lugn det var ett skämt

      Hur går det till när man går på KBT , är man ensam ellet får man hjälp med andra människor?

        Det kan vara både och beroende på om man går i gruppbehandling eller enskild behandling,

      Haha flera av mina kontaktpersoner är vänner till mig. Funkat varje gång. Jag står på deras också så ibland ringer någon och undrar hur Johanna tex var som anställd. Kanon bra tjej svarar jag då.

        Alltså funkar det verkligen på riktigt? ? Skulle aldrig våga

          Ja det funkar. De gör ingen större koll direkt, de frågar vad personen jobbade med, om personen passade tider osv. Det är bara att hitta på något. Har ju kommit överens med mina vänner innan, typ att personen jobbat som säljare hos mig eller liknande.

            Men har ni inga riktiga referenser att hänvisa till?

              Jo, det också. Men folk svarar ju inte i telefon. (Själv anställt, ibland är det omöjligt att få tag på referenserna.)

              Bör dom ju ha om det ”funkar varje gång”. Fast är man inte så bra på sitt jobb eller trevlig får man kanske inte bra referenser…

                Nu använder jag inte fejkreferenser men hatar att be någon att ställa upp dels för att jag inte vill störa och dels för att jag inte vill ge andra insyn i mitt jobbsökande. Vill hellre be om ett brev när tjänsten avslutas men tror potentiella arbetsgivare helst vill ringa upp?

            Men skriver ni något riktigt företag ni jobbat på men bara numret till en kompis eller fejkar ni företag och att ni jobbat där helt?

      Nej

      Verkligen inte. Jag vill bli anställd för att jag är bäst lämpad för jobbet och för att arbetsgivaren ser min kompetens.

      Nej, tänker att det skulle kunna sätta mig i en knivig sits jag inte vill vara i ?

    Skulle vilja prata om Corona och influencers uppträdande kring denna mycket allvarliga sjukdom. Finns många exempel men nu tänker jag t.ex. på Toftbys och Graafs partajande härom kvällen.

    Toftby menar att alla som var med hade haft Corona och är säkra på att dom har antikroppar som håller dom kärnfriska. Det verkar ju inte klokt så överrepresenterade den här gruppen är. I hela landet har 1 promille! 1 promille! Beter influencers sig i övrigt också så ansvarslöst kring detta tro? Fattar heller inte när dom hade tid att trycka in sjukdomen mittupp i allt.

      Tycker de beter sig likadant som de flesta. Var på ica maxi idag, körde förbi gallerian, parkeringen var helt full. 500 bilar om inte mer. Ingen bryr sig längre om att hålla sig hemma.

        Ja fast man sitter ju inte och klänger på varandra när man handlar mat. Avstånd är fortfarande jätteviktigt.

          Nej men när man umgås, festar, är ute och äter osv. Är inte bara influencers som gått tillbaka till att leva mer eller mindre normalt.

      Var fick du ifrån siffran 1 promille med antikroppar för hela landet? Beroende på var personerna bor (t.ex. Stockholm, Västra Götaland) och i och med att de troligen var ute och exponerade sig även tidigare så är det inte omöjligt att de alla har smittats. Som relativt ung och frisk behöver man inte heller bli allvarligt eller långvarigt sjuk så att sjukdomen inte behöver ”tryckas in”. Vet inte om hon talar sanning men det är som sagt inte helt omöjligt att det stämmer.

        I stort sett omöjligt. Siffran kommer från FHM:s hemsida och statistik.

          Länka gärna till var du har hittat denna siffra.

            ………… FMHs hemsida….?

    Någon som följt #freebritney senaste tiden? Vad har ni för tankar om det? Tror ni att det är så illa som många fans tror, eller tror ni att det är överdrivet?

      Tycker det är helt sjukt att hon fortfarande är omyndigförklarad. Tycker dock även hysteriska fans beter sig sjukt.

      Såg det häromdagen. Det är ju fruktansvärt om det är sant men man vet ju liksom inte ?

      Jag vet inte vad jag ska säga men jag följer Britney på Instagram och hennes flöde har varit jättekonstigt på sistone… nåt är det som händer känns det som

        Definitivt. Jag var tvungen att kolla på intervjuer från slutet av 90 talet och tidigt 00 för att komma ihåg varför jag började gilla henne. Nu är hon heeeelt loco.

          man säger ”loca” på spanska när det gäller en tjej

      Jag har inte följt den men läst om att fans kan utläsa signaler i hennes fransar och emojis, helt galet vad långsökt men också sjukt intressant att det finns de som tänker och tolkar så. Förfärligt att vara omyndigförklarad, hoppas hennes pappa är en bra förmyndare då bara. B själv verkar lite spårad i hennes danser men det är väl bara jag som har mitt tydliga barndomsminne av henne som en annan :).

        Men jag SER fasiken också ”FAX 911” på ögonfransarna…

          I vilken bild/klipp?

      Det är bara toppen av ett enormt isberg.

      Såg att pappan har besöksförbud till äldsta sonen (tonåring nu) pga att han varit fysisk mot honom (vet inte av vilken natur). Sonen har sagt på Instagram att han hatar sin morfar. Ger ju inga bra vibbar direkt :/ tycker synd om henne

      JAG VILL VETA MER (hörde om det först idag hehe)! Någon som följt detta ett tag och kan berätta vad ni tänker/tror?

        Vet inte om du sett men såg en sammanfattning på @beyondtheinterview på instagram (ej om koderna men om hennes liv typ, hur det blev såhär)

        Subredditen freebritney är mycket intressant

      Vad är det man tror har hänt? För jag såg bara en artikel på aftonbladet och gick in på hennes Instagram efter det, fattade uppenbarligen ingenting.

      Och, vadå omyndigförklarad som nån skrev??

        Hon har varit det sen 2007 eller 2008.

          Varför då? Och varför skulle hon behöva hjälp nu? Är hon fångad eller vadå?

            För hon är psykiskt instabil. Allt började väl med den klassiska rakningen av allt hår?

              Var*. Vad vet du/vi om hennes mentala hälsa nu?

            Psykiska problem
            Jag kan ha läst fel men jag tror inte att det är pappan som är hennes förmyndare längre men han har fortfarande mycket makt över henne

              Jo, han avsade sig den temporärt när han var dålig men han är det igen

            Det är ganska mycket info, rekommenderar att googla. Men allt började med hennes breakdown 2007 och hennes pappa verkar vara ett as. Hon berättade förra året i rätten att hon hålls mot sin vilja och det ska upp i rätten den här månaden tror jag, de ska se över om hennes pappa ska fortsätta vara hennes förmyndare

              Mm jag gjorde det, kändes bara svårt att veta vart man skulle börja googla. Men lite klarhet fick jag till slut av Google också.

                Rekommenderar dig att lyssna på podden ”P3 musikdokumentär” om Britney, de summerar det hela rätt bra. ??

              Shit, så han får slösa hennes pengar hur han vill? Hur kunde han egentligen bli hennes förmyndare och inte någon professionell?

    Kan vi inte ha ett uppfriskande samtal om fetma? Jag kan börja: jag tycker att det är fel att framställa kraftigt överviktiga personer som någon sorts normalitet, att ”man är vacker som man är”. Helt ärligt, tycker ni verkligen det, att kraftigt överviktiga människor är vackra? Läpparnas bekännelse.

    Och på samma sätt som anorexi, alkoholism, narkotikabruk, rökning et cetera är skadligt, så är det också med de som är kraftigt överviktiga. Diabetes, inkontinens, hjärtproblem, knäna tar skada och så vidare. Varför ska man tycka att just kraftig övervikt är OK?

    Och sluta nu med ”amenförstårdu, det kan faktiskt bero på hormoner och annat, sådetså”. Det kan knappast stå för mer än en mycket liten del av bakomliggande orsaker som ger kraftig övervikt.

      Om du vill ha ett uppfriskande samtal om något kanske du inte ska uttrycka ditt uppenbara förakt och din brist på förståelse. Det är inte uppfriskande för fem öre.

        Berätta, på vilket sätt är det att uttrycka förakt?

          Ja du satte ju verkligen ribban för ett ”uppfriskande” samtal ??

          Att hävda att alla skulle ha svårt att se feta personer som vackra är förakt.

          Vad Anonym 20:22 sa. Hur är det INTE förakt att verkligen inte FÖRSTÅ hur man kan tycka tjocka människor kan vara vackra? Hela din approach är förakt. Och du är fett respektlös.

          Sköt dig själv och skit i andra, är ett väldigt bra ordspråk som du borde ta efter. Om du skulle ta tiden du lägger på att hata tjocka på att jobba på dig själv och din förståelse för dina medmänniskor så hade ditt liv blivit lite bättre.

          / Anonym 20:09

            Anonym 20.07

            Jag håller med dig och förstår precis hur du menar! Tycker det är skrämmande hur debatten kring att alla kroppar är okej har utvecklat sig. Ur en hälsovinkel ska man vaken hylla för tjocka eller smala kroppar, då inget av det är hälsosamt. Det vi borde normalisera är en hälsosam kropp.

            Ja, alla människor ska accepteras och respekteras oavsett kropp, men, en ohälsosam kropp ska inte normaliseras i den debatten.

      Dålig idé, kommer bli allt annat än uppfriskande kommentarer. Tror inte du menar väl heller ärligt talat utan vill få igång diskussionen på nytt.

      Jag håller med dig men du kommer att få mycket skit. Många arga snöflingor här …

      Alltså kraftig övervikt, typ 150 kilo på 160cm eller nåt är ju såklart inte hälsosamt. Alltså säga vad man vill om att alla är vackra men i längden kommer det slita på kroppen. Men med det sagt så behövs ju ändå kroppspositivism, men nånstans så finns det ju en gräns. Sedan är ju inte ohälsosam = ful heller, så vacker kan man ju vara ändå.

      Jag förstår inte varför fetma och övervikt är så otroligt provocerande! Jag har inte tränat på tio år, tar aldrig promenader, äter oftast en gång om dagen och då är det pizza eller annan hämtmat. Dricker väldigt mycket kaffe och både snusar och röker. Godis äter jag när jag vill, ganska ofta alltså. MEN jag är inte fet eller överviktig. Hur försvarar du min diet? Är det okej att leva extremt ohälsosamt bara det inte syns och stör dig? Jag slår vad om att jag är närmare diabetes och andra följdsjukdomar än en fet person som tränar och försöker gå ner i vikt. Framförallt för att jag slipper ångesten över att jag ”måste” gå ner i vikt.
      Sluta låtsas att ni bryr er, det är bara förakt det handlar om. Låt folk få se ut och äta vad fan de vill! Titta bort om det är jobbigt.

      Jag hoppas inte att mitt inlägg triggar eller gör någon ledsen, vi är alla olika ❤️

        Så länge du är smal får du gladeligen posta precis allt onyttigt du äter. Lovar att ts inte kommer att vilja diskutera din hälsa eller vilka ideal du sprider trots det.

          Men mina celluliter och mitt slappa, dallriga skinn kanske äcklar? Det kommer man ju inte undan trots att man är smal ??‍♀️?

          Helt ärligt så tror jag att många tycker att när en smal person postar allt onyttigt den äter hela tiden också är lite smått vidrigt. Spelar ingen roll om det är alkohol, donken, godis eller vitt, sockrigt bröd tex. Oavsett om din vikt inte rör på sig så kan man ju bara föreställa sig hur insidan ser ut. Att aldrig motionera och bara stoppa i sig skit dagligen/för ofta måste vara hemskt för en kropp.. balans är väl ändå nyckeln?

            Men hur kan man störa sig så mycket på vad andra äter? Sköt dig själv tänker jag

      Så här tänker jag: det finns olika kroppstyper och storlekar och ingen typ är mer ”rätt”. Ska vi börja prata om vilka typer som får synas på sociala medier där eventuellt vissa kan bli påverkade, då borde man bannlysa de som är extremt smala (för det kan ju trigga till ätstörningar). Även alkohol och bilder med fester där alkohol ingår borde inte få visas för det kan influera unga till alkoholmissbruk. Vi kan dra det ännu längre, det borde inte få visas bilder med mammor som flaskmatar sina barn för det finns ju minsann forskning som visar att amning är ett bättre alternativ (ett extremt exempel, är inte ute efter att skamma någon som valt bort amning) . Förstår du vad jag är ute efter? Om bara ”normen” eller det som är hälsosamt enligt forskning får visas och synas, vart kommer det då sluta? Nej, alla kroppstyper får synas, punkt. Blir man upprörd får man titta bort. Ni som tjatar om att det minsann inte är hälsosamt att vara överviktig, det är inte av omtanke ni basunerar ut detta, ni vill bara ge uttryck för ert människoförakt och brist på empati.

      Jag tycker att ganska få människor är vackra. Oavsett storlek.

      Jag kan ärligt säga att jag tycker att överviktiga är vackra. Inte alla så klart. Jag tycker även att smala är vackra. Men inte alla smala heller så klart.

      Jag har haft relationer med både smala och tjocka tjejer och de har alla varit vackra i mina ögon. Det är ju någonting mer än bara kropp som behövs för att någon ska vara vacker tycker jag.

        Cassandra Klatzkow är så vacker!

          Ja gud ja! ?

          Ja men vad har hänt med hennes läppar? Varför…står de rakt ut???

      Varför ska inte personer med fetma få känna sig vackra? Håller med tidigare kommentarer, ditt förakt lyser igenom.

      Det handlar om att ha respekt för andra. I alla tider har det funnits överviktiga. Dom måste själv få ta beslutet hur dom vill leva och se ut. Och att insidan är viktigast. Vi är alla olika men vi är alla också lika viktiga.

        Och framför allt så ska inte en överviktig behöva ursäkta och försvara din existens för andra. En överviktig ska också kunna ha sociala medier, gå på stranden en varm dag, ligga i soffan och kolla på Netflix en kväll utan att bli anklagad för att hylla sjuka ideal eller fetma genom att göra det.

        Det är bara okej att vara tjock om man har en anledning. Att man nyss fått barn, man är sjuk eller håller på att gå ner i vikt. Då kan andra acceptera att man är tjock om man ber snällt.

        Låt folk få finnas till utan att behöva diskutera sin hälsa med främlingar bara för att de inte skyler sig.

          Handlar väl inte om att de som är överviktiga ska försvara sin existens, utan att det inte bör normaliseras då det är ohälsosamt.
          Rökning är ohälsosamt och bör därför inte normaliseras. Självklart ska alla accepteras o respekteras oavsett storlek men övervikt som leder till följdsjukdomar är inget som borde normaliseras

      Jag är normalviktig och är nöjd med min kropp trots 2 barn :P. Men jag tycker verkligen tjocka tjejer är så jäkla fina! En stor tjej som klär sig snyggt och trendigt. Linda Marie (ursäkta om hon heter någon annat kommer inte riktigt ihåg). Asså wow, så snygg! Det finns en youtuber som också är tjock som jag också tycker är dö cool (Felicia)! Helen Torsgården är ju med större nu för tiden och jag tycker hon är vackrare än någonsin! Jag tycker det är attraktivt och fint (även män!). Men det verkar som jag är undantaget många gånger. Många slänger ur sig kommentarer om tjocka och jag fattar inte grejen. Låt människor vara tjocka, smala, fasta, slappa, muskulösa eller taniga, rynkiga, gropiga, släta. Fokusera på dig själv och hur du mår och känner dig istället :).

      Vad är det du egentligen är ute efter att diskutera?

      Följdsjukdomar av övervikt eller huruvida folk generellt tänder på en tjock kropp?

      Kan man inte vara vacker som man är även om man inte är hälsosam? För mig är det inte riktigt samma sak som att tycka att fetma är ofarligt eller att man promotar det på något sätt.

      Gör du en hälsoundersökning på människor innan du avgör om de människorna är ok och innan du bestämmer dig för om de är vackra?

        Anonym 21.12

        Tyvärr är majoriteten av de som är överviktiga inte överviktiga på grund av en föreliggande sjukdom.

          Det var inte min fråga.

      Det gick inte så bra för ditt ”uppfriskande samtal”, eller hur? Jag är positivt överraskad över de många fina kommentarerna mot ditt fettförakt.

      Jag tycker håller med dig helt och hållet. Tycker dock alla som inte tar hand om kroppen är ”dumma” och dom provocerar mig, lika mycket som folk som är besatta av sitt utseende gör. Tror att det i det här fallet är lagom är bäst.

      Har du någonsin pratat med en person som har kraftig övervikt? Varit vän med? Älskat? Har du någonsin ens försökt att se dom som människor precis som du? Att allting har en orsak? Det är ingen som vaknar upp och bestämmer sig för att lägga på sig en kraftig övervikt. Många har varit överviktiga sen barnsben, levt med att bli dömd, sedd för ens utseende och börjat hata sig själva. Vissa har övervikt som en skyddsbarriär för trauman. Om du kunde se människan bakom övervikten så hade du inte känt ett behov av att påpeka deras vikt för då hade du insett att denna människan vet mycket väl. Kanske vill personen gå ner i vikt men av psykologiska faktorer inte kan. Kanske vill hon/han inte det. Hjärnan och det mänskliga psyket är komplicerat och vi måste respektera och värdera alla människor lika. Överviktiga människor är precis lika vackra som någon annan, de kan sprida glädje, ge pirr i magen, ge en fantastisk vänskap, vara en otrolig förälder, älskare och medmänniska. Vad spelar det för roll för dig hur deras kropp ser ut? Det skadar ingen om vi accepterar och respekterar dom för vilka de är. Det kanske till och med hjälper? Tänk vad många som skulle slippa vakna upp och hata sig själva? Som inte vågar söka kärlek för ”ingen kan väl tycka att de är vackra”? Sluta bara. Ingen kommer att bestämma sig för att gå upp 100kg för att en annan älskar sig själv.

      Anonym 20.07

      Jag håller med dig och förstår precis hur du menar! Tycker det är skrämmande hur debatten kring att alla kroppar är okej har utvecklat sig. Ur en hälsovinkel ska man vaken hylla för tjocka eller smala kroppar, då inget av det är hälsosamt. Det vi borde normalisera är en hälsosam kropp.

      Ja, alla människor ska accepteras och respekteras oavsett kropp, men, en ohälsosam kropp ska inte normaliseras i den debatten.

      Så inkontinens är inte okej?

      Ja då får vi sluta normalisera att kvinnor skaffar barn och att människor blir äldre helt enkelt. Du får starta en hashtag.

      Men gud, kan inte alla bara få ha den kropp man har (smal som ”tjock”) utan att folk ska lägga sig i med sitt tyckande??
      Varför ska man bry sig om hur andra ser ut (oavsett HUR man ser ut)??

    Jag ska ut på mitt första egna uppdrag på mitt nya jobb imorgon och har så otroligt mycket ångest.
    Jag har inte jättelätt att träffa nya människor, så är skitnervös över det. Jag känner inte staden så vet inte ens om jag kommer hitta dit. Har lite dålig koll på vad jag ska få ut av det jag ska göra ens, och då är det som svårt att förbereda sig också.

    Är bara så rädd att göra ett dåligt jobb och vara en dålig representant för företaget…

      Tänk på att du blivit anställd av företaget för just denna tjänst eller denna typ av arbete, dom har sett potential! ? Alla gör alltid en ”första gången”-grej på sitt arbete. Ibland går det över förväntan & ibland inte, men man lär sig! Du har ångest säger du & svårt att träffa nya människor, samtidigt är du påväg ut & ska göra ditt första egna uppdrag! Bara där är du halvvägs utanför din trygga zoon & redo att testa något nytt! Tro på dig själv, himmel så stolt du kommer vara imorgon kväll! ?

        Fint!

        Men vilket fint svar <3
        Har så jävla svårt att ta åt mig av sådant här för jag tänker bara att jag var bra på att sälja in mig själv och att det inte behöver betyda att jag faktiskt kan göra ett bra jobb. Jag antar att jag inte vågar tro på mig själv och att jag klarar något bara, och då sätter jag standarden för mig själv redan innan genom att intala mig att jag är dålig socialt, att jag kommer bete mig awkward, att det kommer gå dåligt osv. Och ju mer jag tänker så, desto sämre känner jag mig ju såklart. Jävla negativ spiral alltså. Men verkligen tack för din fina kommentar, jag ska försöka tänka så. Och ska fira med någonting imorgon när jag avklarat det!

      Var artig och ställ dig framför spegeln och säg till dig själv att du är bra, fantastiskt och du kommer fixa det

        Klarar inte av att göra sådant… jag tror inte på orden och då känns det bara fel. Förstår grejen dock, önskar att jag var mer mottaglig för det än jag är.

          Jag är likadan men du måste lura hjärnan för att skapa självförtroende

      Var inte rädd för att fråga hur man gör något, be om hjälp när du behöver. På så vis visast du intresse och andra får visa att de kan och får ta ansvar att hjälpa dig. De flesta är nervösa när de byter jobb, det syns bara olika mkt. Med åldern har jag lärt mig att jobbiga känslor blir lättare att hantera när jag säger hur jag känner högt. Tex i stunden det sker alt i förväg. Då får man oftast stöd och känner sig lite bättre till mods. Lycka till imorgon, det kommer gå bra ska du se!

        Ja, alltså jag har gjort det. Men det blir ju en helt annan grej när jag ska iväg och göra något själv. Jag har kollat på hur de gjort innan för inspo, men skitsvårt att veta om det blir rätt ändå. Det jobbigaste är nog att jag känner mig nervös inför det sociala, att träffa en helt ny, okänd människa osv, och då börjar jag stressa upp mig själv redan nu – tänker liksom ”Ja, det kommer ju gå skitdåligt för jag är socialt inkompetent” och då har jag ju redan satt ribban. Fan. Hatar min hjärna.

        Men tack… jag hoppas det.

          Tänk positivt. Situationer kan gå fel av massa olika anledningar. På samma sätt som de kan gå bra av lika många anledningar. Ett lyckat förlopp hänger inte enbart på dig, därför vill jag önska att du inte tar på sig skulden redan nu för något som inte har hänt (ocjbtroligtbos inte ens kommer hända). Jag tror att det kallas ”krisberedskap” inom psykologin. Jag kan drabbas av det jag med ibland. Försök jobba med den biten. Att varje situation är ett blankt papper. Försök inte planera för det för mycket, det är då jag kan tänka mig att du faller in i invanda tankemönster som riskerar att äta upp dig inifrån. Det är inte rättvist mot dig, du är bra, du är grym, du kan leverera! Tänk så istället, hur bra det ska gå imorgon, vilka trevliga personer du kommer att träffa och vad spännande att lära dig något nytt.

            Jävlar vad det här var träffsäkert. Jag gör såhär JÄMT. Jag föreställer mig alltid hur situationer ska gå innan, tänker hur mycket jag kommer lyckas osv. Jag känner verkligen hur jag hela tiden måste ta ett socialt ansvar, vilket ger mig den här ångesten innan. För tänk om jag inte lyckas ta det ansvar jag kräver av mig själv att göra? Jag vågar liksom inte dejta pga detta, vågar knappt umgås med kompisar på tu man hand pga detta. För att jag tänker att JAG hela tiden ska styra hela skutan och att JAG måste kunna leverera socialt, för att inte känna mig dålig. Jag vet ju att det jag ska göra imorgon är roligt, det är det absolut roligaste jag vet, men kan ändå inte känna att jag kommer tycka det för att jag lägger för stor press på mig att jag MÅSTE prestera och jag MÅSTE klara av det sociala och jag MÅSTE si och jag MÅSTE så.

            Nu blev det lite off topic, men det är verkligen en så klockren beskrivning av mitt problem. Och ja, jag har tänkt att jag måste jobba med det. Jag har tänkt gå till psykolog eller något, men det har alltid stått någonting i vägen (och jag har varit omotiverad osv). Men mina katastroftankar och det du beskriver som ”krisberedskap” är ett så stort problem i min vardag nu för tiden att jag fan inte kan ha det såhär längre.

            Tack så otroligt för din kommentar. Ska verkligen försöka fokusera på att ha roligt imorgon bara, och embracea att jag fått förtroendet att göra det här ensam.

              That’s the spirit! Du kan gå hela vägen utifrån ditt perspektiv, samtidigt som den ansträngningen aldrig kan utgöra mer än 50% av helheten. Lycka till ?

              Omg!! Hade kunnat vara jag som skrev denna kommentaren. Är också exakt sådär att jag känner att jag måste ta ansvaret för de sociala. Träffar inte heller vänner ensam pga detta utan vill alltid ses i grupp

      Se till att vara ute i god tid så att du inte blir sen om du får svårt att hitta dit. Reagerar lite på ”dålig koll på vad jag ska få ut av det jag ska göra ens”, har du inte fått den information du behöver? Jobbar du som konsult och ska få introduktion när du kommer? Första gången/dagen så vet man inte allt och det kommer de att ha förståelse för så länge man visar att man är arbetsvillig.

        Nej alltså jag jobbar på ett företag och ska ut och göra ett reportage hos en av deras (våra) kunder.

    Bara jag som får ”Bullens brevfilmer”-vibbar av Öppet spår?

      Hahahhaa
      Kom ihåg att det inte är tjejen i filmen som har skrivit brevet bara!

    Era bästa tips på att få ett framgångsrikt liv

      Hitta tacksamhet och glädje i det du har i livet nu.

    Jag orkade städa en del idag! (det är en big deal när man är utmattad) känner mig helt utpumpad nu.

      Skitbra jobbat! Men kom ihåg att du är lika bra när du lyssnar på din kropp och vilar när du behöver det ?

        Sofia du skriver fina och kloka kommentarer. ?

          Men tack, vad gullig du är ❤

      Då har du gjort för mycket. Som utmattad ska du dela upp det, lite åt gången. Du ska inte känna dig utpumpad då har du inte lyssnat på din kropp/hjärna.

        Brukar alltid vara så att när jag väl har kommit igång – vilket inte är ofta – så kör jag så mycket som jag bara kan för jag vet inte när det kommer bli av nästa gång. Är ändå glad att jag blev av med de värsta dammråttorna och fick kastat en del skräp som min hoarderhjärna tidigare vägrat låta mig kasta ??

          Jag gjorde också så, var sjukskriven i 3 år i utmattningssyndrom innan jag fattade att jag gjorde fel och började lyssna på min kropp. Lär om ditt beteende.

    Jag dumpade min kille efter 10 år tillsammans i februari och har nu börjat dejta en supergullig kille. Hur vet jag att jag är helt redo att satsa på något nytt? Han är verkligen vad jag söker men jag är osäker på om jag är klar med singellivet. Hur vet man att man är redo?

      Man vet när man är redo, velar man är man inte redo

      Bara att du frågar säger allt,njut av singelivet

        Jag förstår att det säger allt men ibland tänker jag att jag inte borde vara så rädd för kärleken.. Tänk om han är mannen i mitt liv och jag missar det för att jag är osäker.

          Satsa då?

      När det är nytt kan man vara osäker tänker jag. I sinom tid vet du. Du kan ju vara öppen med killen om att du nyss kommit in i singellivet och att ni inte ska hetsa fram något liksom ?

      Jag håller inte med om att man inte är redo bara för att man velar, det kan såklart vara läskigt att påbörja en ny relation efter att (ganska nyligen) avslutat en lång relation. Jag brukar tänka att om jag inte gör detta (satsar på en relation, reser etc) kommer jag då gå och fundera på hur det hade varit om jag gjort det? Om svaret är ja, så brukar jag göra det. 🙂 Jag varit tillsammans med min sambo i över fem år och velade precis som du i början på om jag var redo. Gör människan dig glad och får dig att må bra, varför inte? 🙂

    TEMPDROP

    Har någon använt tempdrop för fertilitetstracking och kan berätta om era upplevelser? Mina väninnor i USA hyllar det men jag hittar nästan ingen i Sverige som har det.

      Är det inte typ som natural cycles? Eller har det en sån termometer som sitter fast på armen?

        Man sover med den på armen, så man slipper själv ta tempen och se till att det blir vid samma tidpunkt. Men den är ganska dyr, runt 2000 för största paketet, så jag ville höra med andra först.

          Kolla Fittlife på Facebook. Sök i gruppens sökfunktion. Där har folk skrivit om det.

            Tack!

    Haft min värsta sommar hittills, eller ja typ halvår ärligt talat. Men fått reda på jag kom in på utbildning jag va reserv på idag och är sååå glad, äntligen lite ljus och något positivt ???

    Mitt mående den här sommaren har isolerat mig och kommit in i mörka tankar, känner mig otroligt ensam men detta besked lättade lite.

      ???❤️❤️

      Det är år 2020. Alla har haft det tufft.

        Men gå hem Britt-Marie

        Trevlig kommentar. Varför är folk så dryga här.

          Haha fast att säga att man haft ett tufft halvår just det här året… Jo tjena. You’re not special.

            Så då får man inte skriva eller prata om det för att flera haft det tufft? Logiskt

            Spelar det någon roll om man inte är speciell? Man mår ju lika dåligt oavsett om femhundratusen andra människor också mår dåligt. Sedan kan det ju vara annat än corona som gör att man mår dåligt. Om t.ex. ens mamma blivit brutalt våldtagen och mördad framför ens ögon kanske man mår speciellt dåligt, även om andra mår dåligt av corona samtidigt.

              Allt handlar inte om Corona, tro de eller ej, finns andra problem med.

            She didn’t claim she was.

        En människa som har haft det tufft och känner sig ensam ville dela med sig av att det äntligen har hänt något bra. Varför känner du då ett behov av att förminska?

        Gissar att du är en av dom som typ missade en semester eller en fest i år…

      Grattis till antagningen!

    Hej alla härliga!
    Jag såg att det var någon som (för något öppet spår sedan) kommenterade kring Netflix-serien Unsolved Mysteries. Jag hade inte sett den vid tillfället men har sett några avsnitt nu, någon som vill gagga lite?? Jag har precis sett klart avsnittet om den franska familjen, så märkligt. Även det första avsnittet om mannen som föll, eller vad som nu hände :). Vad tycker ni som sett den serien?

    Kram!!

      Det var jag som starta den tråden, kul att du också kollat! Önskar så det fanns fler avsnitt för man blir ju helt beroende (och mindfucked ?)

      Alltså det är så sjukt obehagligt med det första fallet! Och den Franska familjen.. enligt Google hitta dom Xavier i Uk i slutet på 2019. Men är inte hundra om det stämmer! Men hoppas.. fan vilket monster han är.

        Haha åh, bästa du som var den som väckte serien hos mig. Tack :)!

        Hitta de honom?? Jag har inte Googlat men hoppas verkligen att det var han. Garvade lite när den där franska polisen sa att det blir svårt att hitta honom för han ”ser lite väl alldaglig ut”? Starkt polisarbete!

        Kan tipsa om att det finns massor mer eller mindre spännande fall av försvinnanden listade på wiki, sök på insolved disappearances.

        Finns ju teorier om att det inte ens är familjen som var begravd under verandan, utan några andra. Otroligt märklig story. Hur gräves hålet under verandan (ej ståhöjd därunder), vad hände med all jord som grävdes bort, hur kunde han släpa ut så många kroppar utan att nån märkte det, hur orkade han göra det, varför säger flera vittnen att de sett mamman flera dagar efter hon sägs ha dött, varför finns inga blodspår i huset? Något är mycket märkligt med detta fall…

          Åh vad glad jag blir ❤ är så glad att Netflix släppte sånahär avsnitt äntligen! För avsnitten sätter spår hos en efteråt på ett helt annat sätt.

          Exakt! Har läst så mycket ”nytt” om fallet på olika sajter så jag vet inte vad man ska tro mer. Men gud jag får så mycket obehag av detta fallet! Det känns som en hitman gjort detta när alla spår av blod och dna finns ingenstans.. allfså fyfan. Det är heeelt obegripligt. Och ja, så dåligt påstående av polisen ? man ba comeon! Fan jag vill verkligen veta allt om det fallet.. Och det första avsnittet! Det fick mig riktigt illamående. Vem ringde på natten som fick honom att rusa ut? Jag gissar på hans barndoms/arbetskollega är inblandad där 100%.. men HUR kom han igenom hålet på taket??! Det är så jävla onehagligt. Och jag led verkligen med hans fru.. fyfan den smärtan hon bär på.

    Har blivit besatt av ”color by number” appar! Det är så rogivande att fylla i bilder?

      Ja! Vilka appar har du?

        Chamy, målamedsiffror, gallery och colorscapes. Vilka har du??

        C hamy, måla m edsiffror, g allery och colors capes

        Fastnar i modd. Vilka har du?

        Försöker svara men fastnar i modd

          Chamy

            Målamedsiffror

            måla med siffror

            paint by numbers

              gallery

                och colorscapes

                  Vilka har du?

                    Recolor by Numbers men gillar inte den, men fick ju massa tips från dig nu, kul ?

                      Gallery är kul om du även gillar inredning men hatar match3 spel. De andra är mer ”vanliga” måla appar? Hoppas du hittar någon som du gillar.

                      Hoppas du gillar någon av dem?

    Har någon av er behövt göra slut med sin partner trots att ni fortfarande älskar honom/henne? Kommer man någonsin över det?

      Ja det gör man.

      blev dumpad av min pojkvän som fortfarande älskade mig för att han har gör mycket att göra kommande 3 år. Riktigt knäppt.

      blev dumpad av min pojkvän som fortfarande älskade mig för att han har gör mycket att göra kommande 3 år………. ja, vad ska man säga

      Jag har det. Så länge man har fattat beslutet på rätt grunder och är beslutsam att fullfölja beslutet, då kommer det gå bra. Är naturligtvis otroligt jobbigt i stunden, men om du nån gång får minsta gnutta hopp om framtiden så ska du hålla fast vid det. Då är du på rätt väg, även om det går upp/ned under resans gång.

      Mmm för många år sen. Jag och min kille älskade varandra, men han valde en karriär som bara fick mig att vilja kräkas. Var så jäkla omoraliskt. Och vi bråkade om det så mycket, och det var hans kall i livet. Så vad fan kan man då göra liksom. En av oss skulle alltid vara olycklig hur vi än gjorde. Så vi gjorde slut. Var knäckt i ett år, men idag känner jag att det var så rätt, hade aldrig funkat ändå.

        Blir så nyfiken nu, vad var så omoraliskt?

    Hur gick det för dig som hade en helknäpp granne som bland annat stod och skrek in i brevinkastet om du inte umgicks med henne eller hur det nu var? ? var ju ett tag sedan du skrev så hoppas det har blivit bättre!

      Läste en tråd på flashback om en stackars mamma och dotter som blev inlåsta i en kaninbur av en kvinna hon inte längre ville umgås med. Kan det vara samma? ?

      Jag undrar också…. lät som min kollega på jobbet

        Just det! Var det inte du som var tvungen att skjutsa din kollega dagligen? Hur löste det sig?

          Haha det var nog jag! Min slackerkollega som inte ens ville betala något för det ? jag bytte jobb efter sommaren, han blev uppsagd lite senare 🙂

      Juste! Borderlinegrannen!

    Sk tillbaka efter föräldraledighet nu 1 år (pga tvillingfödsel). Min chef skrev att mina arbetsuppgifter inte finns kvar. Är det lagligt? Jobbar i en mindre kommun södra Sverige. Skrev även att jag får se vad jag ska syssla med. Sen vill jag också säga att chefen ej gett mig löneförhöjning på tre år (hade graviditet som slutade i ängelbarn) sen graviditet och sen föräldraledighet. Är det också lagligt? Är akademiker och vidareutbildat mig med egna medel under mina verksamma år och på min fritid men kan inget om arbetsrätt, praxis osv. Finns nån med erfarenhet här? Hur bemöter man sånt här? Vill absolut inte dra i facket har tillräckligt med andra saker tex roddar en lex Maria anmälan gällande min farmor. Tips?

      Alltså, du behöver ju inte dra in facket i värsta processen, du kan ju bara ringa dom och be om lite råd. Hoppas det löser sig!

        Håller med. Facket är där som rådgivare till en början och ska inte göra ditt ärende vidare om du inte själv vill det. Som FL ska man inte missgynnas. Läs på vad som står i kollektivavtalet som din arbetsplats är ansluten till. Då kan du själv taxiresa på en hel del. Dessutom borde ni ha fackliga representanter på din arbetsplats, de vet vad som gäller där.

      Ta upp det med din chef. Boka in ett lönesamtal. Om hen säger att du är nollad så måste det finnas en anledning och du måste fått besked om det innan. Om din chef säger att du kan inte förvänta dig någon löneförhöjning pga graviditet så är det = diskriminering.

      Säkert någon här som har bättre koll än vad jag har ? har ingen koll på skyldigheter vid omplacering osv tyvärr. Mitt bästa råd är ändå att kontakta facket och fråga. Dom driver det åt dig = du borde få mindre att göra än om du driver det själv. Dom börjar driva det när du inkommer med en officiell anmälan. Du kan ju alltid ringa typ kundtjänst och be om gratis rådgivning

      Jag säger som den ovan, prata med facket. De har experter på arbetssätt som dessutom kan just din bransch, och kanske till och med din arbetsplats. Att prata med facket drar inte igång något, men du kan få bra råd och koll på var du kan läsa mer (tex vilket kollektivavtal du har etc). Chefen får inte reda på att du har haft rådgivning med facket.

      Ja de kan tyvärr säga att dina arbetsuppgifter inte finns kvar och ändra din roll och dina arbetsuppgifter, men de kan inte säga upp dig. Är de taskiga och vill bli av med dig kan de ju tyvärr ge dig tråkiga uppgifter så du själv vill sluta (hoppas inte de tänker så). Däremot borde du ha haft rätt till löneförhöjning för arbetsgivaren ska basera lönehöjningar på hur du arbetade innan du gick på föräldraledighet för att inte diskriminera föräldrar som är föräldralediga. I år är kanske ett undantag pga Corona men då borde det gälla alla anställda. Tycker du borde ringa facket ändå och rådfråga (om du är medlem), varför annars betala för att vara med i facket om man inte tar hjälp av dem? Lycka till!

        Dock 3 år utan löneförhöjning och 1 år FL så kanske inte beror på FL.

      Löneförhöjning ska inte drabbas av graviditer och föräldraledighet dock kan det vara så att arbetsuppgifterna inte finns kvar:
      >Det stämmer att din sambo har rätt att få tillbaka den tjänst hon hade innan om den finns kvar. Men är det så att arbetsuppgifterna inte längre finns kvar så kan fråntagandet av hennes arbetsuppgifter ej anses ha samband med föräldraledigheten. (https://lawline.se/answers/ratten-att-fa-aterga-till-samma-tjanst-efter-foraldraledigheten)

        Precis så. Att förändringar görs i verksamheter är inget konstigt. Däremot kan man anta att du ska bli erbjuden en likvärdig tjänst. Det är också en sak att ta med sina fackliga representanter. Det är knappast första gången det sker, men frågan om vad likvärdig resp/skälig roll skulle kunna vara beror helt på hur tjänster är klassade hos er. Ta kontakt med de som kan detta, anonymt om du föredrar det, så slipper du våndas.

          Man behöver inte bli erbjuden en likvärdig tjänst eller ens en likvärdig lön. Avgörande är att arbetsgivaren erbjuder en faktisk tjänst som finns hos arbetsgivaren. Det får inte vara en påhittad sken-tjänst i syfte att framkalla uppsägning på egen begäran eller liknande. För det fall arbetsgivaren vill ”bli av med” dig så är mitt råd att försöka förhandla fram ett avslutsavtal, företrädesvis med hjälp av facket.

            Ok förlåt men kan ej ta dig seriöst då du haft fel så många gånger.

              Flera andra som använder ”mitt” nick tyvärr. Här finns ett rättsfall som styrker det jag sa: http://www.arbetsdomstolen.se/upload/pdf/2008/63-08.pdf

      Du bör nog ringa och fråga facket. Mycket styrs av vilket kollektivavtal som gäller. Egentligen har inget olagligt skett här utifrån det du skriver (bortsett från sådant som ev regleras i kollektivavtalet). Arbetsuppgifter kan absolut försvinna och man kan som chef omplacera anställda. Löneökning är inte på något vis en lagstadgad rättighet och motiverade lönesänkningar är tillåtna, men kanske inte så vanliga. Det jag ev kan ana är diskriminering pga föräldraledighet. Detta är olagligt. Du får inte missgynnas jmf med kollegor i samma position avs lön, karriärutveckling etc för att du varit föräldraledig. Men, du bör verkligen ringa fackets hjälplinje och få råd via dem. Det dras absolut inte igång en process för att du ringer och ställer frågor/ber om råd. Näst bästa alternativ är att ta med ditt kollektivavtal och andra avtal du har m arbetsgivaren till en arbetsrättsjurist och få råd och tips den vägen. Men det är ju mycket dyrare och leder till samma resultat som att rådfråga facket…

    Vad är ert största misstag?

      Försökt argumentera med troll här inne. Slöseri på tid.

      Valde inte estet programmet i gymnasiet och valde helt fel gymnasium. Dum som man var så bytte man inte heller.

      Jag och en i familjen skiljdes åt som ovänner. Innan vi hann prata igen dog hon. Det kommer jag älta föralltid.

        Tänker att det inte spelar någon roll utan att det är hur relationen såg ut i stort som är viktigt. Ni hade ju säkert blivit sams någon gång igen om hon fortfarande fanns.

          ❤️❤️ Tack

          Fint och klokt svar. ??

          Fint sagt ?

      Att jag stannade kvar hos mitt ex.
      Sa till en kompis typ två månader in i relationen att han betedde sig som en kvinnomisshandlare. Well. Because he was osv.

      Att jag valde att gå hem halv 3 på torsdagseftermiddagarna i 2an på gymnasiet istället för att gå på matte b lektion till 16….

      Att jag inte gick på magkänslan när jag dejtade mitt ex. Han förstörde mitt liv, och jag kände redan när vi dejtade att han verkade ha hett temperament. Men tänkte att jag nog bara överreagerade…

        Same ??‍♀️ men fick två barn jag inte ångrar, önskar dom hade en bättre pappa dock

      Att jag typ gör allt för mitt ex. Fan ?

        Men sluta då

      Som fler andra, inte litade på min magkänsla när det gällde mitt ex när vi dejtade. Kändes inte som han ville satsa hundra procent , vänner tyckte jag övernojjade, vi blev tillsammans och efter ett tag gjorde han slut

    Precis sett klart Normal People och älskade den till döds (hatade slutet tho men det är bara utifrån mina personliga preferenser). Någon som har tips på liknande serie, som är lika snyggt filmad, har samma rappa tempo och bra skådisar? Behöver absolut inte vara lika mycket sex 😀

      Jag älskade också den! Jag var alldeles uppslukad från start till slut, lite jobbigt känslomässigt men svit vad bra ? Sorry, har inget tips men följer din tråd i hopp om att få ??

      SPUNG?

      Rappa tempo? Har vi kolla på samma serie?!

    Erfarenheter kring mindfulness? Har det hjälpt, och på vilket sätt?

      Jag blir inte hjälpt av övningar där man sitter och ska föreställa sig hur saker känns, men däremot övningar där man sitter stilla och faktiskt registrerar hur kroppen känns (sk kroppsscanning), eller vilka ljud man hör runt omkring sig. Kroppsscanning hjälper mig att andas djupare och slappna av i musklerna och kan sänka stressnivån lite iom att man fokuserar på en enda sak istället för virrvarret av tankar i huvudet.

      Är nybörjare men det har hjälpt mot stress och därigenom också mot smärta ?

      För mig är mindfullness att pyssla i stallet och med hästarna. Rida ut i skogen och nere vid havet

      Jaaa. Vipassanameditation har totalt förändrat mitt liv. På alla sätt. Har hållt på i 14 år nu och fortfarande är vipassanameditation det enskilt bästa jag någonsin tagit mig för, för mig själv och för alla som kommer i kontakt med mig. Kan inte komma på et enda område i mitt liv som inte påverkats positivt. Kurserna är dock ofta svinjobbiga (brukar snitta en 10-dgrs kurs/år), vissa stunder rent djävulskt ansträngande, men det är lätt värt det. ?

        Vart går du?

          Första gången var jag i Spanien, på Dhamma Neru. Sedan har jag varit många gånger i Sverige (Dhamma Sobhana) och någon gång i Polen (minns inte vad det centret heter.). Kursen är likadan var man än går, lika jobbig och lika bra. Det som kan skilja lite är vad man får för mat, hur man bor osv. Vill verkligen inte skönmåla. Att lära sig vipassana är oerhört tufft och utmanande. Samtidigt har det tveklöst varit värt det för mig, men det är fortfarande ingen dans på rosor. I vardagen är det mest härligt men kurserna är fortfarande jättetuffa ibland. För mig iaf ?

      Ja, jag typ bara fokuserade på andningen för att ”centreras” och jag levde i nuet i typ ett år. Var bästa tiden i mitt liv, kände mig så levande, lycklig över att bara fåglarna kvittrade. Men mycket går in där, när energin är så ren och bra inom en tänker man liksom inget dåligt, säger inget elakt om någon, pratar ej illa osv… det gör mycket för att man inte ska förlora ”centreringen”.

    Hur mycket vatten dricker ni om dagen? Känner mig nästan hela tiden törstig eller sugen på vatten men är väl intd bra att dricka för mkt heller??

      Jag är en törstig människa och dricker mycket. Flera liter om dagen. Nej, det är inget fel på min hälsa eller värden eller nåt. Jag gillar vatten bara.

      Två liter typ. Är törstig av mig. Dricker vatten så fort jag vaknar, till all mat och sedan lite då och då under dagen. Haha. Älskar vatten!!!

      Inget rent vatten alls. Dricker apelsinjuice och fanta lemon till allt och alltid. Dricker inte kaffe, te eller varm choklad heller utan alltid bar juice eller läsk ?

        Oj, hur mår tänderna och kroppen?

        Dina tänder kommer att ta skada av det så småningom.

          Jag fyller 54 i höst och ännu har jag inte haft problem med gaddarna. Men det kommer väl för alla med åldern förr eller senare.
          Det är alltid lika roligt att höra folk förfasas över detta när de själva hinkar i sig kolsyrat vatten och 6 koppar kaffe per dag och känner sig så duktiga.
          Vad gäller hur min kropp mår så kunde det varit bättre, har artros i ett knä men att detta skulle ha med avsaknaden av rent vatten att göra ser jag som högst osannolikt.

            Dricker varken kolsyrat eller kaffe, men bra att du har hälsan kvar 🙂

            Allt socker i juicen och läsken påverkar din artros negativt. Artros är en inflammatorisk sjukdom, socker skapar inflammation.

        Får panik av citronkommentaren ? Bye ?

      Ca 2 liter. Haft njursten och lätt att få urinvägsinfektion. Har pressad citron eller tranbärsdricka i.

      När jag jobbar har jag en flaska som rymmer ca 1l, lite mindre tror jag. Den fyller jag på före jobbet, på första rasten, på lunchen och på eftermiddagen. Det är inte alltid jag har druckit ur den till varje rast (fysiskt arbete och svettas mycket) men är det varmt så har jag definitivt tömt den. Så på ett ungefär då, ca 3l. Men nu när jag har semester är jag sämre på att dricka. Druckit en imsdalsflaska med saft på hela dagen och ett glas c-vitamin. Det känns i huvudet nu att jag druckit för lite.

      Kolla upp ditt blodsocker så att du inte är pre diabetiker.

      Om inte, testa att ha citron i ditt vatten. Det släcker lättare törsten hos många. ?

      (Nej inte bar att dricka för mycket. Kan laka ur dina salter, mineraler mm, men du ska upp på nivåer över 3 liter vatten om dagen)

        Inget citron, tänderna tycker inte om det.

          Jag kan i stort sett lova dig att en viss andel citron i vattnet inte kommer att påverka emaljen nämnvärt illa så länge som att du sväljer ganska omgående och inte gurglar dig med det. ?

            Det beror på hur ofta man dricker sitt citronvatten. Om man smuttar på det under hela dagen blir det ju syraattack nonstop.

              Det mesta du äter orsakar syraattacker och att småäta etc är dåligt så klart. Men andelen PH som sänks pga citron i vatten otroligt liten. Då är socker eller ännu mer att borsta tänderna för ofta betydligt värre.

                Information om frätskador och citronvattens ph-värde från riktiga tandläkare:
                https://folktandvarden.vgregion.se/fakta-och-munhalsorad/besvar-och-sjukdomar/fratskador-pa-tanderna/

                  Din länk borde gäller smaksatt vatten på flaska som är surare än vad många tror (Vanligen ligger ett stort glas vatten med citron på ca 4.)

                  Annars så visar det på en enorm icke-proffessionalitet. För det är omöjligt kunna ange ett exakt PH när de inte känner till proportionerna mellan andel vatten och citron.

                    Tillägg

                    Citronsaft självt har ett pH runt 2,0, som sträcker sig mellan två till 3, så att ett glas vatten som börjar på 7 skulle med några droppar citron hamna på 3,2 är helt orimligt.

                    Och frätande på emaljen börjar vi ca 5,5.

                      Du sprider felaktig och skadlig information!
                      Det finns de som har undersökt detta:
                      ”Skivor av naturligt citron i tillbringare med kranvatten 3,2-4,0”
                      https://svenska.yle.fi/artikel/2012/01/06/tanderosion-och-fratande-drycker

                      Du säger själv att frätandet börjar vid ca 5,5, så om citron gör att ph hamnar på 4, så är det ju skadligt för tänderna. Hur kan du säga att citron i vattnet inte är nån fara?

            Nu är du tandläkare också!

              Vad jag är eller inte kvittar för rent allmänna baskunskaper om PH borde de flesta kunna både besitta eller iaf lätt ta till sig.

              Eller? ?

              Information om frätskador och citronvattens ph-värde från riktiga tandläkare:
              https://folktandvarden.vgregion.se/fakta-och-munhalsorad/besvar-och-sjukdomar/fratskador-pa-tanderna/

          Lungande svar i modd.

      Kolla ditt blodsocker så du kan utesluta diabetes

      Satsa på 1,5-2 liter per dag. Mer om du svettas mycket.

      Jag försöker dricka minst 2 liter vatten när jag är på jobbet. Släpar runt på min literflaska och försöker komma ihåg att dricka. Hemma så är jag sämre – då dricker jag kanske 0,5-1 liter. Så får väl ändå i mig runt 2,5-3 liter på vardagarna åtminstone.

    Vill höra allt om koderna i Britneys inlägg. Jag är inte så intresserad av huruvida hon behöver förmyndare eller inte, vill veta allt vad folk tror sig se för rop på hjälp?

      Jag ser 911 i ögonfransarna på ögat som är till höger i bild. Men jag ser inte call. Och 911 kan lika gärna vara en ögonfrans som klibbat och två raka.

        Tror folk ser vad de vill se bara med andra ord.

        I vilken bild eller film är det ni ser detta? Har försökte se på hennes insta men hittar inget

          Hennes 7e bild. Bilden hon lagt upp efter be on your guard-texten. I hennes undre fransar.

        Det står inte ”call” det står ”fax”. Tycker det är tydligare än 911.

          För 911 räcker det med klumpig maskaraapplicering som formar 9:an och sedan är ettorna bara vanliga fransar.

            Just därför FAX är tydligare

    Fler än jag som typ bara vill strypa sin partner i slutet (mitten ?) av semestern? Vi hänger verkligen inte hela tiden, vi får egentid och tränar på varsitt håll tre ggr/veckan men ändå så tröttnar vi (??, iaf jag) på varandra! Hur ska man klara av semestern? Har ni några tips ?? Jag funderar lite på att om vi blir så irriterande på varandra efter fem veckor, hur ska vi klara av pensionen?? Ahhh ?

      Nej, jag älskar att umgås med min partner. Tröttnar aldrig så länge man har egentid också.

        Vi kanske skulle behöva mer egentid…

        Japp! Jag och min karl har suttit ihop vid höften i snart 2 år. Vi är knappt ifrån varandra ett par timmar i vecka. Älskar det, vi trivs i varandras sällskap så himla mycket och undrar varför man är ihop med någon man bara blir irriterad på?

          Tycker det är märkligt med par som ”tröttnar” på varandra efter för mycket tid tillsammans. Jag och min man har varit tillsammans i 11 år, alltid spenderat majoriteten av vår tid tillsammans, och aldrig tröttnat. Varför vara tillsammans med någon man blir irriterad på efter för mycket tid tillsammans?

            Jag blir också helt förundrad över detta, skulle aldrig orka bo med någon som irriterar mig. Hade jag blivit så irriterad av min man att jag inte klarade av en semester ihop hade jag nog skilt mig

      Relaterar. Haha. Både maken och jag tyckte det var skönt att han började jobba idag igen ?

      Nej, om nåt önskar jag ännu mer partid tillsammans ? Men vi har 2 småbarn så det blir tyvärr inte lika mycket (kvalitets) tid som förut vilket jag kan längta efter.

    Har blivit bjuden på en väns 30årsfest. Det är utomhus och vi ska mest bada, grilla och dricka öl i trädgården. Jag känner mig tveksam pga Corona. Är man en landsförrädare om man går?

      Ja

      Jag hade 30års fest i juni. Bjöd enbart familj dock. Utomhus. Funkade fint. Varför skulle du inte gå? Så länge du är frisk, tänker på handhygien och håller någorlunda avstånd.

      Jag hade gått, låter ju superhärligt!

      Det är ju utomhus och man behöver ju inte kramas, pussas och dricka ur varandras glas…

    Jag skulle behöva lite hjälp med hur jag ska tackla en situation. Min före detta fästman gick tragiskt bort för några månader sedan. Jag blev otroligt knäckt när jag fick beskedet, han var en otroligt viktig del av mitt liv i flera år. Min äldsta och bästa vän har inte sagt ett ljud om det här, fick inte ens ett litet sms där hon frågade hur jag mådde. En gammal bekant hörde till och med av sig men inte hon… Samma dag som han gick bort fick jag liksom en random bild på hennes barn, men inte ett ljud om det som hänt. Hon har inte missat det här, hon har kommenterat på hans syskons inlägg osv. Blir bara så besviken och ledsen. Ska träffa henne snart (vi bor i olika städer) och vet inte om jag ska ta upp det med henne och ifrågasätta varför hon inte sagt något? Känns så dumt att jag ska behöva ta upp det också.

      Har du lagt ut något om det eller pratat om det? Hur ska hon veta att du vill prata om det?

        Ska jag behöva göra ett inlägg om det bara för att hon ska höra av sig fråga hur jag mår och beklaga sorgen? Jag har inte tagit upp det med henne eftersom hon inte har det, har bara väntat på att få någon slags sympati. Tycker faktiskt att det ligger på henne som vän att kolla hur jag mår. Mina andra vänner ringde mig så fort det hände.

        Man hör av sig till sina vänner om någon indelas närhet går bort. Om du inte gör det hoppas jag att jag inte känner dig

          Fd fästman. Beror ju lite på vad de har haft för relation sedan förhållandet tog slut och kompisen kanske låter Anoym 20:42 bestämma hur det ska hanteras? Vill man ha stöd av sin bästa vän kan man också vara öppen med det ”Hej, jag fick veta att X har dött och känner mig skakad” istället för att vara arg på en vän som kanske tolkar ens tystnad som att man inte vill prata om det och därmed respekterar det. Är man riktiga vänner så ger man väl den andra ”the benefit of the doubt” särskilt om personen har varit en bra kompis i övrigt?

          På vilket sätt är förredetta fästman någon i hennes närhet? Det är ju ett ex. Jag hade inte tagit upp det om inte personen själv tog upp det.

        Varför ska hon lägga ut något om det? Är du en som som lägger upp bild på och taggar dig själv på sjukhuset när du är där också?

      Vet hon om att det har hänt? Var det du som berättade? Har hon beklagat sorgen? Det är i min bok det absolut minsta man bidrar med. Tror du att hon kanske tror att han var gammal historia för dig, och kanske därför inte tar upp det?

        Ja hon vet då hon också kände honom (via mig) och hon fick veta det via sociala medier, inte ifrån mig. Nej hon har inte beklagat sorgen, det är det som är grejen.. Vet inte om det beror på att hon tror att han är historia för mig, men det var inte så längesen det tog slut och hon vet ju att han var oerhört viktig för mig under en massa år. Klart man kan bli ledsen trots att det är ett ex, det är ju trots allt en person jag har levt med.

          Jag håller med dig till fullo. Hade detta hänt min vän, även om relationen låg 10-20 år bakåt i tiden, så hade jag självklart hört av mig. Allt annat tycker iaf jag är märkligt, särskilt som din bästa vän. Om hon nu inte har någon svår relation till att människor dör eller så. Jag hade tagit upp det med henne, men jag är rak på det sättet, inte alla som resonerar likadant. Det skulle bara reta upp mig att grubbla på det. Ställer du frågan så får du förhoppningsvis ett svar.

      Jag beklagar din förlust, jag förstår att du haft en otroligt tuff tid det senaste.

      De är tyvärr i sådana stunder som ens sanna vänner visar sig. Ta upp det med henne att du är besviken och förundrad över hennes agerande och fråga henne varför hon inte hört av sig till dig? Förklara att du trodde att du skulle få stöd av henne som ändå är din bästa vän ❤️

        Äsch vad löjliga ni är. ”Ens sanna vänner”. Det är ett ex, det är inte hennes man som gått bort. Ts får ju bjuda in till att prata om det med sin vän.

      Först och främst jag beklagar din sorg, fy jag kan inte tänka mig hur hemskt det måste kännas att ha förlorat din stora kärlek ? folk är ju lite udda och beter sig olika i sorg/trauman (vissa vill prata, vissa vill vara ifred etc), kan hon kanske tänka att hon väntar på att du ska säga nåt om det för att då prata om det? Annars lär det ju komma upp när ni ses, hon kan ju inte låtsas som det regnar om ni ses och ska prata om era liv.

        Föredetta fästman läser jag som att ett ex har gått bort. Kanske inte ens stora kärlek då, tänker jag.

        Alltså det här med att ”folk beter sig lite udda i sorg”. Nä, det ska inte handla om den andra personen utan den som sörjer. Jag kan köpa att någon bekant går under jorden när man går igenom sorg men en ”bästa vän”. Wtf… enda jag kan tänka på är att hon inte vet om det. Om hon nu vet det är det extremt skumt och nästan lite stört beteende.

          Men till hennes förvar måste jag dock lägga till att om det rör sig om en ex-fästman är det inte lika ”hemskt” att hon inte sagt något. Jo, det är fortfarande sjukt beteende eftersom att ni är vänner men det vore liksom helt oacceptabelt om det vore någon i din närhet just nu.

      Jag är i en lite liknande sits med en vän som försvann helt när en hemsk sak hände mig. Alltså helt ärligt. Det är JÄTTEKONSTIGT att man är gamla, nära vänner, och inte beklagar sorgen, frågar om man kan göra något för en eller frågar hur man mår. Du behöver inte såna människor i ditt liv, hon kommer inte finnas där för dig om andra saker händer heller. Stor kram till dig och beklagar sorgen ❤️

      kan ju vara så att hon av respekt för dig väljer att inte ta upp det förrän du själv säger något om det. Alltså eftersom det är en före detta fästman så kanske hon inte vet om det är för jobbigt för dig att ta upp det, och väljer istället att vänta ut dig, så att du får ta upp det istället. Så hade jag kanske tänkt…

      Alltså var han ett ex när han gick bort eller var ni tillsammans?

        Det är ett ex, vi var alltså inte tillsammans när han gick bort. Men vi var vänner långt efteråt och hon vet att han var viktig för mig. Förstår inte varför man inte skulle bli ledsen bara för att det är ett ex. Visst om det är ett as som behandlat en som skit men annars är det väl fullt rimligt att bli ledsen när en person man levt med i flera år gått bort.

    Har en bekant som lagt stora summor på fettfrysning… Ska man verkligen tro att det funkar??
    Jag är som Doktor Dängrot – skeptisk…

      Vaser lipo säger jag bara 🙂 wow wow

      Min nära släkting arbetar/utför med sånt (fettfrysning) och ja – det funkar! 🙂

    Är det någon som har tips på sevärdheter/restauranger man kan stanna till på mellan Orsa-Borlänge? Har ni några guldkorn?

    Inga svar med Google-hänvisning önskas.

      Är du bekant med området? Det är jättefin utsikt över Siljan i både Rättvik (där kan man gå ut på långbryggan också), Tällberg och Plintsberg. Man kan käka Rättviksglass, äta på 50-talsrestaurangen Diner 45 i Rättvik och besöka Sahlins strutsfarm i Borlänge ?

        Stort tack! Ska kika vidare på dina tips! ?

        Vi gick ut på långbryggan när vi var i Rättvik förra året – väldigt mysigt så kan också rekommendera det 🙂

        Och åka Rodel!!! ?

    Gomda.kvinnor på instagram, snälla följ, läs och se ❤️

    Favorit poddar?
    Mina är ursäkta, creepy podden och Alex och Sigge.

      Wahlgren & Wistam, Skäringer & Mannheimer, Ursäkta, Konsten att vara, I sanningens namn, Gott Folk och Lika & Olika.

      Wahlgren och Wistam, JLC, rättegångspodden, olösta fall, P3 dokumentär, sommar i P1

      Doulapodden ❤ Rekommenderar starkt till de som väntar barn.

        Tack för tips! Jag är lite längre än halvvägs i min första graviditet och även om jag inte är nojig eller orolig av mig så vill jag gärna veta fakta. Alla dessa Facebookgrupper där frågor ställs random och ofta är OT gör mig bara less ?

      Skyldig?, öppet fall och över min döda kropp.

      Vetenskapsradion Historia, Svenska folkets historia, The double cleanse och Myter och mysterier.

      Jag lyssnar även på Somna med Henrik och Nothing much happens när jag ska sova 🙂

        När jag ser det i skrift ser det ju ganska nördigt och torrt ut, haha. Sorry

      Rättegångspodden, En mörk historia, Mellan himmel och jord (JLC:s podd) och Gynning och Berg hittar sig själva ?

      Mark och Jonas, Läkarna (fd AT-läkarna), Ronden (nedlagd), notoverthinking (men har blivit sämre)

      Öppet fall, You must remember this, Beauty & Bubblor, You’re Dead To Me, Science vs, Criminal.

      Freakonomics Radio! Odelad ohotad etta alla kategorier, år ut och år in. Sedan inget, inget, inget… och på plats 100 ungefär kommer ett helt gäng, bl. a Tell me something I don’t know, Conan O’Brian needs a friend (vissa avsnitt), under 15, Alex å Sigge (vissa! avsnitt), m.fl

    Mannen jag dejtade (känt varandra i 8 år men har bott på olika orter pga jobb/skola osv) fick veta att kvinnan han dejtade innan mig var gravid. Detta var en stor chock. Han sa att de var ingenting och inte tillsammans. Han sa att han måste få avsluta det innan vi kan bli tillsammans på riktigt då han var rädd att förlora kontakten med barnet. I mitt huvud så var sanningen ( att han inte vill vara tillsammans, att han vill vara med en annan) var en god nog avslutning. Såklart ska han ta sitt ansvar ändå! Det är obligatoriskt. Men hans idé på att avsluta var att låtsas vara tillsammans fram tills efter födseln. Hon satt där på jul, han åkte och skaffade lägenhet till henne och babyn. Han åkte till LA för å möte henne ( Han kallade det stötta henne). Hon la ut bilder på dem om att hom älskar han och stt han var hennes. Nu är barnet här och jag var dum nog att följa med på resan. Han säger att han är så kär och jag är hans livskärlek men allt jag känner är att han inte valde mig. Vi kunde ju fixat detta tillsammans. Han tycker mina krav var orimliga (Att säga sanningen direkt, varför slösa hennes tid och lura henne) medans han tycker han var tvungen och ta det långsammare (visa att han försökte) . Han satte mig på paus efter att vi väntat sålänge att vara tillsammans. Jag är i stor sorg och inte minst så måste jag veta att han nu är där, bor i hennes lägenhet och de tar hand om deras nyfödda tillsammans. Han har gjort slut och nu gör de det som vänner. Jag är svartsjuk och litar inte på han. Jag lämnade han men sorgen är enorm. Så mycket lögner och osäkerhet. Va jag så orimlig?

      Han fick mig att stå och se på hur han dejtade henne. Jag grät och var så förvirrad över varför han gör detta? Om han inte vill vara med henne, varför sitter ni tillsammans på jul, åker på stugsemester INNAN barnet är här. Jag tycker inte det är okej

        Han ville ha er båda. Finns 100 andra sätt han kunde ha skött det på. Du är inte orimlig alls. De ”krav” du ställt är ju helt sunda. Förstår om de är jobbigt nu men du kommer tacka dig sen för att du inte köpte hans lögner. Finns bättre män.

        Han verkar helt sjuk. Om han lurar henne att han vill vara med henne men bara gör det för barnet, ta sitt ansvar för barnet kunde han gjort ändå. Om han nu inte lurar dig och vill vara med henne också.. Låt honom inte komma tillbaka.

        Ledsen för din skull. Låter overkligt alltihop. Jag håller med ovan, kanske lika bra att det skedde, det fanns nog en mening mitt i allt. Se det som att du agerade utifrån vad du vill ha och vad du anser vara rätt och fel. Där passar han helt enkelt inte in. Ditt liv ska inte levas på andras villkor, om du inte själv väljer att tex kompromissa om något. Kärleken finns även för dig, var så säker ❣️

        Klart det inte är okej, mot någon av er. Manipulation, lögnhärvor osv är aldrig okej. Och att han säger att du överdriver : Ingen! kan säga åt dig vilka känslor som är rimliga och vilka som är överdrivna. Du bestämmer dina gränser själv ❤️ ❤️ ❤️ Du gjorde rätt som valde dig själv. Om inte du skyddar och står upp för dig, vem ska då göra det ❤️

      Vill du leva med en man som tycker det är ok att lura en annan kvinna? Visst, fullt normalt att han vill ta ansvar för sitt barn men det hade varit bättre om han varit ärlig mot er båda. Han säger att han är kär i dig men hans agerande säger något helt annat. Släpp honom, hela situationen är rörig och han kommer troligen alltid prioritera mamman till sitt barn framför dig. Utgångsläget du är i är verkligen inte bra för att skapa en bra och sund relation. Et finns så många andra män därute som inte ljuger för ex och flyttar ihop med andra kvinnor. Ju längre du väntar på killen du väntar på nu desto längre tid tar det innan du träffar någon som vill prioritera dig.

        Jag har lämnat för att allt in mig så att detta är fel. Samt att jag klarade inte av att se han ha en baby med en annan. Hon bor i USA så han bor där när han hälsar på. Det känns som om han skulle ha två familjer. En med mig och så åker han dit 1 vecka i månaden och är med dem. Det finns säkert någon som hade vart okej med det men jag kände att det var över min gräns. Han tycker jag överdriver.

          Nej du överdriver inte. Du gjorde rätt! Det låter helt sjukt. Respektlöst mot både dig och henne.

          Du överdriver inte. Tänk som en polis istället. Hur vet du att han har gjort slut nu och att de nu bor ihop och uppfostrar barnet som vänner? Har du läst det på sociala media eller på något annan officiellt sätt fått veta det? Eller sa han det till dig? Om det sistnämnda så är det förmodligen inte sant. Lägg ner att ta hans ord för sanning när du vet att han är en lögnare. Lögnare ljuger. Det är inte svårare än så. Du kan utgå från att allt som kommer ur hans mun är tvärtom i verkligheten. Han ville väl ha tillbaka dig i fållan. Ha kakan och äta den igen.

      Wtf? Hur naiv får man vara? ? snälla människa, spring därifrån och var glad att han är med henne så du slipper honom. Och känslor går över. Inte kan du spendera ditt liv med någon som har tjej och barn på halvtid och dig på halvtid? Herregud.

    Ni som är i en relation: vill killen ha en perfekt flickvän? Reagerar han om ni mår dåligt och tycker det är jobbigt? Jag har lite hälsoproblem och vill inte dejta någon för är rädd att han kommer lämna mig för någon annan när han upptäcker att jag vare sig har en perfekt kropp eller perfekt hälsa.

      Nej, vill man ha en ’perfekt’ Partner är man nog lite uppe i det blå. Vem är perfekt och vad är perfekt? Min man älskar mig med dallriga cellulitben, med både plus och minus 10kg, fisar, menstrosor, amningslugg, med och utan smink, svettlukt, listan kan göras längre. Sen har ju han grejer också som inte är ’perfekta’. Hoppas du hittar din drömpartner!

        Tack för världens finaste kommentar och stöd ❤

        Så fint att läsa. Jag är i samma situation och tänker bara ibland på hur underbart det är att kunna vara exakt den man är och samtidigt vara så älskad och känna sig som världens enda och vackraste med alla sina inbillade och äkta fel och brister.

      Min partner skulle jag säga är precis tvärtom. När jag inte mår bra det är då jag känner att han tycker om och bryr sig om mig som mest. Han vill inte ha en perfekt flickvän för en sådan finns inte. Hur snygg och polerad man än är i det offentliga så måste fasaden bort för att man på riktigt ska kunna bygga en relation. Får du inte stöd av en kille du dejtar pga dina hälsoproblem, ja då är det han som har betydligt större problem ?

        Ja det är ju så. Tack för din fina kommentar ❤

      Nej. Jag blev utmattad och diagnostiserad med panikångest ett år in i vårt förhållande. Han är världens finaste mot mig och har hjälpt mig mycket med att bli frisk ❤

      Vill han inte ha dig när du mår som sämst, förtjänar han dig inte när du är som bäst.

        Så himla fin kommentar tack så jättemycket ❤❤

      Vill du själv ha en perfekt pojkvän utan fel och brister?

        Verkligen inte. Jag vill att han ska vara mänsklig.

          Varför skulle inte en kille känna samma sak?

      Min pojkvän berättade för mig kanske ett år efter att vi sågs att han först tyckte det var lite jobbigt att jag har ångest. Inte att JAG var jobbig, men att han vet att det kan vara mycket jobb. Men han har alltid funnits där för mig och han älskar mig trots det. Har även lite andra grejer som jag inte ens vill skriva om anonymt och han kunde verkligen inte bry sig mindre.

      om någon skulle lämna av de anledningarna, då är de inga du vill spendera livet med ändå ❤️

        Tusen tack för din fina kommentar och stöd ❤ hoppas dina problem inte är alltför jobbiga ❤

      Nej, min pojkvän vet om att jag inte är perfekt och jag vet om att han heller inte är det. Vi är två människor, inte Instagram-modeller. Försök träffa en genuint schysst människa och ser du minsta tecken på motsatsen hos någon du dejtar så dumpa honom. Om du är väldigt rädd för att bli lämnad kanske det är bra att du inte vill dejta, för då kanske du skulle klamra dig fast även vid en elak kille och det knäcker dig i längden. Men det finns snälla killar där ute, det är inte kört på något sätt.

      Verkligen inte. Har psykiska problem o ingen perfekt kropp (tack psykofarmaka) o värdens gulligaste pojkvän

    ? Har någon här inne mist en förälder? Isf – hur överlevde du? Hur tar man sig vidare i vardagen och livet?

      Inte jag. Men min 26 åriga sambo gjorde det.
      Han lät sig själv vara ledsen när som. Samtidigt var han noga med att göra begravningen fin och är noga med att åka till graven en gång i veckan ungefär. Han tillät sig kolla gamla bilder och tänka på minnen, enligt honom bearbetade han bortgången bättre då än om han väntat med minnena. Men hans bästa tips (frågade honom) är att tillåta sig vara ledsen, gråta om man vill vilket är HELT okej. Avboka bjudningar om du känner för, ta en dag ledigt från jobbet om du har sovit dåligt pga dödsfallet.
      Kram på dig ?

      Jagbeklagar! ?

      Sök på Linn Herbertsson (bloggare) och mamma. Hon förlorade sin mamma i Cancerfonden för några år sen och skrev mycket om hennes sorg.

      Beklagar sorgen ♥️

      Min pappa dog när jag var 25, åtta år sen nu. Det var fruktansvärt, och jag saknar honom fortfarande. Det som hjälpte mig var gruppterapi (för ”unga vuxna” som förlorat nära anhöriga), att hålla mig sysselsatt och att prata med vänner som också upplevt sorg. Mammas och min relation blev tyvärr sämre när pappa dog, vi orkade inte stötta varandra, vilket också var svinjobbigt men nog inte så konstigt. Vi har en bra relation idag men det tog sin lilla tid.

      Man överlever, man gör verkligen det, men det är kämpigt som fan, det kommer ofta i vågor och det är aldrig fel att be om externt stöd som t.ex. psykolog.

      Förlorade min mamma i cancer för några år sedan. Bröt ihop totalt, men det var nog oundvikligt eftersom hon hade varit min orubbliga stöttepelare i alla år. Men jag tillät mig själv att sörja, gråta och minnas. Sen ca 1 år senare var det dags att resa sig igen och börja gå vidare, fast i en ny fas där inte mamma fanns. Nu är det mer ett tomrum och ett vemod, men livet går alltid vidare.

      Jag vet inte hur jag överlevde men det var som att hjärnan stängde av sig men ändå körde i bakgrunden för att jag skulle kunna hantera allt det praktiska. Jag har mycket minnesluckor från den tiden.
      Jag har aldrig upplevt sån fysisk smärta som jag gjorde då, ångesten och sorgen gjorde ont i varenda liten cell, det gjorde ont från själen ändå ut i huden.

      Fem år senare tänker jag fortfarande på henne varje dag men jag vet att när min tid är kommen, då kommer jag få träffa min lilla mamma igen. ❤

        Började gråta av det här

      Jag gjorde det, för 1 år sen när jag var 19, han 45. Aldrig bearbetat sorgen, så var tillbaka ganska normalt med livet bara 2-3 månader efter hans bortgång, började plugga osv. Mår väldigt dåligt över det nu, då vardagen är så jäkla vanlig just nu men egentligen är inget som det ska. Saknar honom något enormt.

      Förlorade min mamma för fyra månader sedan. Det var väldigt väntat och kom inte alls som någon chock. Men det känns väldigt overkligt. Tror fortfarande inte att den värsta sorgeprocessen kommit igång, eftersom sjukdomstiden var så lång och så jobbig så blev det nästan som en lättnad när det var över. Men jag förväntar mig att det kommer kännas tomt länge. Ibland slår det mig med full kraft att hon aldrig kommer finnas där när ifall jag någon gång får barn eller gifter mig eller liknande, och då känns allt meningslöst. Medan det ibland känns ”okej”, eftersom jag vetat i typ 10 år att hon inte kommer finnas kvar så länge till. Men styrka till dig. Man klarar väl det för att det inte finns något alternativ! ❤️

    Era bästa lifehack?

    Jag har ett! När man är på en offentligt toalett och man absolut inte vill prutta så det ekar i toaletten och hörs ut, ta en pappersbit och håll mot rump hålet. Skulle du prutta hörs det inte! Upptäckte det idag nämligen på espresso house

      ??

      Hahaha eller så håller du isär skinkorna så rumphålet blir större. Då blir det bara en pyssssht istället för en prutt eftersom skinkorna/hålet inte kan vibrera

        Fast ibland vill prutten ut i en väldig fart och då hjälper inget särande där inte. ?

      Har sagt det förut och säger det igen: Öppet Spår slutar ALDRIG, att leverera.

    Nyligen fått MS-diagnos som 30-åring. Någon mer med ms? Bara räkna ner 10-15 år till rullstol och sluta jobba? Samtidigt har en bekant fått cancer, kunde varit värre. Varför kan man inte bara få ha en frisk kropp resten av livet. Mvh ångest

      Lider med dig, det var ledamot att höra. Jag känner till en tjej som fick diagnosen när hon var +20 någonting. Tror att hon har fått testa flera olika mediciner som jag har förstått faktiskt har hjälpt henne en hel del. Utforska alla möjligheter som ges och hittar du egna öppningar ska du inte vara rädd för att lyfta de med vården om du tror att det kan hjälpa. Titta på Louise Hoffsten, hon har kämpat länge med MS. Hon verkar leva ett rikt och glädjefullt liv. All lycka till dig ❣️

      ❤️ är såpass mycket forskning på MS att man idag lever ett normallångt liv. Har en läkare antytt på 10-15 år till rullstol, är väl olika för alla. Kanske hitta facebook grupp med andra i liknande situation så du kan prata med någon i samma situation?

        Jag verkar svara bra på min medicin hittills. Fick hästdoser kortison för att bromsa mina skov, fel på synen och balansen. Kroppen pajade totalt. Vill inte gå med i grupper på fb, så andra ser att jag har ms. Håller det för mig själv, familjen vet men jag går inte ut med det offentligt på instagram tex. Önskar man kunde få facit över hur det kommer gå. Ingen vet vilken prognos man har jag vet, googlat och läst förbannat mycket. Önskar få läsa positiva stories. Lite hopp! Liksom törs jag skaffa barn? Jag är en aktiv person och Vetskapen att jag en dag kanske inte ens kan gå eller kommer behöva en personlig assistent. Det finns inte i min värld. Ni är så snälla som svarat ?❤️

          I de flesta grupper av det slaget kan enbart andra gruppmedlemmar se att du är med, inte dina FB-vänner. Har inte MS men har andra sjukdomar och FB-grupperna har hjälpt mkt!

          Har en nära vän som har ms. Det upptäcktes när hon hade ett fruktansvärt skov, blev bla helt förlamad i benen.
          Hon lever ett helt normalt liv efter att ha hittat en medecin som fungerar, har ett fysiskt arbete osv. Vet inte om det ger lite hopp, är en fruktasnsvärd sjukdom men forskningen går framåt hela tiden.

          Blir det verkligen synligt om man går med i privata fb grupper? När du accepterat sjukdomen mer och vant dig kanske du slutar bry dig om andra vet eller inte (gör jag med allt efter ett tag). Någon slags tröst kanske är att oavsett ms eller ej så vet INGEN hur framtiden ser ut, andra sjukdomar kan komma upp, olyckor osv. De flesta åker på ett och annat med åldern. Du borde få hjälp med psykolog så du kan bolla med dina tankar?

          Kanske låter sjukt, men du skulle kunna skaffa ett fakekonto för att kunna få känna dig anonym tills du känner att det känns ok med din riktiga profil❤️ Så tufft besked att få, tänker på dig och hoppas att allt blir så bra det kan bli ❤️

      Jag pluggade med en tjej som hade en MS-diagnos sedan tidigare. Hon tog examen och är nu yrkesverksam och har fått barn (hon funderade tidigare om det ens var värt att försöka). Det är ett tungt besked men man får ju hoppas att du håller dig så frisk som möjligt så långt som möjligt. Du behöver inte begränsa ditt liv före kroppen gör det och även då finns det anpassningar som kan göras. Hoppas du har stöd nu eller söker upp det.

        Bra poäng. TACK alla! ❤️❤️❤️❤️❤️

        Bra poäng. Tack alla ❤️❤️❤️❤️

      Idag finns det så pass bra behandlingar, plus att det forskas mycket på ms, så en diagnos behöver verkligen inte betyda rullstol/personlig assistent/sluta jobba.

      Dom flesta med ms klarar sig bra med bromsmediciner, min pojkvän (som fick diagnosen för ca tre år sen) gjorde dock en stamcellstransplantation för ett tag sen, tanken är att den ska stoppa upp all försämring så han tar ingen medicin alls sen ett år tillbaka.

      Prata med din läkare, se till att den skriver remiss så att du får träffa psykolog och sluta inte att vara aktiv. Träning är viktigt och jag tror att det är även viktigt att till slut våga berätta för vänner och nära kollegor. Det tog ett tag innan min pojkvän tog tag i det och att hålla det hemligt var nog nästa lika jobbigt som sjukdomen i sig.

      Sverige har en av världens bästa ms-vård och det har hänt mycket inom ms-vården bara de senaste 10 åren.

    Barnfri exakt 16 timmar till, vad ska jag göra?? Är så rastlös haha

      Kolla på en bra film eller serie. Passa på att städa och plocka eller gör något annat som du annars brukar vilja göra men då inte kan?

        Har satt på serien Slasher på Netflix och äter röda ferraribilar och dricker pepsi:)

    Hur lär man sig njuta av mammaledigheten? Jag är inne på de sista månaderna nu som mammaledig och går snart i taket. Kan inte hjälpa att på ett sätt längta till förskolan börjar så jag kan få träffa folk och jobba, prata med någon som förstår och som svarar. Samtidigt får jag ångest av tanken att de snart är dags för förskolan?! Hur hittar man en balans och NJUTER av sista tiden? Ibland när jag vaknar vill jag bara att de ska bli kväll igen för att jag har noll lust att leka med leksaker en dag till. Känner mig hemsk.. VILL njuta och vara i nuet 100% men kan typ inte?

      Min kompis längtar efter jobba. En annan vill vara hemma jämt med bebis. Du kanske fått nog nu. Att ”njuta” kanske är lite väl magstarkt. Ta vara på tiden mer rimlig nivå? Sänk din egen press

        Ja, njuter man inte så njuter man inte. Man skapar bara fler problem för sig själv om man ställer krav på att man ska njuta.

      Herregud vilket i-landsproblem.

        Verkligen

        Men kan ni som lägger dryga kommentarer bara låta bli att kommentera helt ärligt? Så trött på det

          Nej men det är fan sant. ”Hur lär man sig njuta av semester”. Folk här skriver om cancer, ms, saker som typ får ens hjärta att göra volter bara av tanken, och så kommer någon och undrar huuuur man njuter av ledighet? 1. Du kanske ska sluta göra ett problem av allt och bara fatta att du är ledig och göra det du känner för. Klart. Livet bär med sig hemska problem, så skapa inga problem där de inte finns.

            Det är väl ett problem i sig att man ”skapar problem som inte finns”? Vem har rätt att bestämma vad som är stort nog för att vara ett problem?

            Känslor går inte att styra över och ibland behöver man hjälp att hantera dem.

        Men oj, vad drygt. För mig är det ett problem då jag får ångest och känner stress över att jag inte njuter tillräckligt, alla man någonsin pratar med säger att man ska njuta och ta vara på tiden när de är så små för den kommer aldrig igen. Jag får en enorm press och stress över att konstant höra det och jag känner att jag aldrig kan slappna av ordentligt och ta vara på stunden för jag har för höga krav på att jag ”måste njuta”. Och de är svårt att njuta när barnet är gnälligt. De är svårt att njuta när man inte hinner med hushållet, när pengarna inte räcker till för man har dålig mammapeng, svårt att njuta när man sitter inne hela dagarna pga corona. Alla har olika problem i livet och just nu är detta mitt problem, kan folk sluta förminska det?

      Man behöver inte njuta hela tiden. Svårt att tvinga fram dessutom. Ta det för vad det är.

      Trodde att FL skulle vara min bästa period i livet, så mysigt att vara ledig med bebis! Hade barn med magproblem som skrek i ca 6 mån, hatade när folk sa ”åååh njuuuuut nu”. De kändes som jag var i krig typ, varje dag var en kamp för att orka. Så jag njöt inte ett skit, när magen väl var bra var jag typ utbränd och räknade typ minuter till sambon skulle komma hem. Nu däremot njuter jag varje minut av mitt barn. Så tycker att din känsla är 100 % rimlig. Inte alltid något att njuuuuuta av.

        Samma här V! Du är ej ensam.

      Hitta på sociala aktiviteter med barnet, öppna förskolan? Har ev partnern semester så hela familjen kan göra saker tillsammans? Egentid?

      Dela upp dagen i segment så det blir lite kortare steg att klara av, så kan du räkna ner stegen istället för att tänka i tid som ju känns mycket längre.

      Jag känner igen mig precis, och det innebär ju inte att du älskar ditt barn mindre. Men det är påfrestande (för mig iaf) att bara vara hemma och laga mat, plocka disk och försöka underhålla ett barn som när de blir över typ 8mån vill ha mycket underhållning. Jag åkte mycket på playdates med andra mammor och bebiscafe, det var min räddning för då var min tjej så nöjd och dagarna gick fort.
      Längtade verkligen tillbaks tiöö mitt jobb, samtidigt som det såklart var underbart att få möjligheten att vara hemma.

    Lyssnade precis på senaste avsnittet av Spöktimmen och… jävlar vad dåligt? Hur kan de inte fatta att de tar med uppenbart fabricerade lyssnarberättelser? Samtidigt går Spöktimmen-sekten bananas i efternackgruppen och tycker såååå synd om killen som enligt (den uppenbart påhittade berättelsen) blivit utsatt för en stalker.

      Tycker Spöktimmen har blivit sämre, de har blivit så kaxiga. Lyssnade på alla avsnitt förut men nu lyssnar jag bara på avsnitt med teman jag tycker är intressanta. Gillar Creepypodden bättre.

      I förra sommarens avsnitt med lyssnarberättelser var det med en väldigt detaljerad berättelse angående anden i glaset, den var så detaljerad så den förstörde lite.

        På vilket sätt märks det att de är kaxiga?

          De skryter ganska ofta att deras podd ligger högt upp på någon lista, och de säger att en del gamla vänner slutat höra av sig pga avundsjuka för att det blivit så framgångsrika.

        Ja hur är de kaxiga? Tycker de låter dryga snarare, mycket ”jahaa.”, ”mhmm”, som att de inte alls bryr sig om vad den andra säger. Samt att den ena alltid måste poängtera hur mycket hon gillar något.

        Tycker visserligen den är bättre än creepypodden dock? jag är en lättskrämd person, men blir inte det minsta rädd av creepypodden?

      Hahahaha exakt!! Jag väntade på att de skulle adressera att det kanske inte var sant. Men icke

    Hej, tyvärr orkar jag inte läsa igenom 260+ kommentarer så skriver min undran här;

    Vad är det med Linda-Marie och Alexandra?? De säger hela tiden att det inte är något. Kollade för typ 2-3 veckor sen och de följde inte varann, eller Alexandra följde LM inte tvärtom. Plötsligt ser man hur LM länkat A’s storie där A lyft LM som ett av kontona som inspirerar mest och LM tackar sååå mycket. De följer plötsligt varann ömsesidigt. Detta var var några dagar sen. Häromdagen gör LM inlägget (storie) om Reality på insta som Camilla skrivit inlägg om här. Kollade idag – LM följer inte Alexandra, igen…. Fill me in please!

      Det har väl aldrig varit nära vänner, de är väl bara föredetta kollegor. Så tycker inte det är något att haka upp sig på

      Jag vet inte vad som hänt med det hände något när dom gjorde en podd ihop, dom va en riktigt dålig match i det konceptet, Alexandra rak och ärlig och Linda Marie vågar inte säga nånting om något, så podden lades ner på ett rätt abrupt sätt.

        Hur kom det sig att de startade en podd tillsammans från början?

          Jadu, dom tänkte väl att det skulle bli bra antagligen men man märkte snabbt dom inte kom nånstans i konversationerna just pga deras olikheter, tror Alexandra kände hon behövde dra samtalen hela tiden och säga något intressant .. vet inte så konstigt allt bara, vet inte hur dom tänkte att det där skulle bli bra.

            Undrade mest om de var vänner innan för så brukar vara fallet för poddpar. Verkar som personkemin inte stämde, blir stelt att podda med någon man inte känner så bra vs med någon man känner där det bara flytar på. Om det inte är så att samtalsämnet är det man har gemensamt och där var och en kan bidra med sin expertis.

              Ändå lite konstigt just nu kan jag tycka med alla svängar när de innan/under podd tid verkligen sågs och följdes på olika event. Och nu är allt klippt, allt är ”bra” men märks att något bubblar under ytan så tydligt ändå. Har nog tyckt bättre om LM tidigare än vad jag gör nu i allt det här faktiskt?

                Och surprise, nu följer ingen av dom varann….? Är så nyfiken så jag spricker över denna sak!! Varför flyger den under radarn?? Och LM verkar ju läsa här inne eftersom hon gjorde en smått skum storie idag på insta.?

    Är det någon som gift sig borgerligt? Jag och min kille vill gifta oss mest för det juridiska (har barn och hus ihop) och för att vi älskar varandra förstås! Är det någon som gift sig borgerligt och sen senare haft fest? Låter skitkonstigt att gifta sig typ nu och ha en bröllopsfest ett år senare? Eller det kanske inte alls är ovanligt? 🙂 eller vad har ni för erfarenheter?

      Med tanke på Corona är det säkert många som kommer haa festen senare 🙂

      Jag gifte mig borgerligt men inte i stadshuset eller liknande så det var ju en längre ceremoni och middag efter (ingen fest, litet bröllop). Men jag har hört om flera som gjort som du beskriver. Risken finns väl att vissa inte tycker att festen blir lika viktig som en vanlig bröllopsfest. Men som läget är nu är upplägget förståeligt. Det är ju också smart att va gift när man har barn. Troligen händer det er inget på ett år dock, så vänta och ha ett sammanhållet bröllop nästa år om ni vill/”vågar” vänta eller kör som du skrev.

      Tror inte det är så ovanligt, har varit på ett par fester som har liknande upplägg eller vad man nu ska säga. Vi gifte oss borgerligt och hade en middag med de närmaste helgen efter.

      Ni kan ju gifta er borgerligt nu med en enkel ceremoni, och sedan om och när ni känner för det går det att ha något som heter ”välsignelse över ingånget äktenskap” eller förnyelse av löften eller liknande i kyrkan. Man kan utforma det nästan exakt som en ”vanlig” vigsel fast utan det juridiska ?

      Vi kommer gifta oss på klipporna vid havet senare i sommar, med de allra närmaste. Sen tar vi fest och bröllopsresa nästa år.

      Nä, massa människor gör så. Jobbade med bröllop i över sex år (slutade helt efter förra sommaren). Har kört en bra bit över 100 bröllop varav > 75% i norden (S, N, DK), på 80-300 gäster och ca en fjärdedel är borgerliga vigslar med efterföljande bröllopsfest. De kyrkliga är faktiskt ofta enbart for show (ingen i brudparet eller nära familj är troende) och många gäster har tråkigt (långdraget, stelt, träsmak i baken osv) så man kan ju undra vad 17 dom är till för (känns som hyckleri för min del men vem är jag att döma…). Så go nuts bara ? Borgerligt blir hur bra som helst ?

    Jagbeklagar! ?

    Sök på Linn Herbertsson (bloggare) och mamma. Hon förlorade sin mamma i Cancerfonden för några år sen och skrev mycket om hennes sorg.

    Vad är er favoritlåt?

      En låt.

      Eller menar du vilken?

      suspicious minds- Elvis Presley

      Just nu dräng & piga – drängarna.
      Blir så glad av melodin i den låten!

      Black Hole Sun

      Love me harder – Woodz

      Mein Hertz Brennt.

      Kraftwerk: Musique Non Stop

      Lou Reed – Perfect Day.

      En vän med en bil – Håkan Hellström
      Den är låtarnas låt, men så har jag andra som är favoriter för stunden. T.ex såg jag Top Gun för första gången i lördags och har lyssnat mycket på Danger Zone efter det.??

      Kan inte välja bara en. Finns så många bra låtar, helt beroende på vilket humör jag är på. 🙂

    Varför stängdes kommentarerna av på inlägget om Linda Marie?

      För att folk var rövar antagligen. Som vanligt.

      Tror Linda Marie bad Camilla att göra det, men det är bara en gissning. Typ för att förhindra att folk diskuterar hennes kropp utan att hon kan radera eller kontrollera kommentarer

        Nix

          Okej! Det var som sagt en gissning bara

          Men säg istället varför då. Eller vågar du inte camcam?

            Du är ju helt slut i skallen.

      För att en av många idioter vid namn Fredrik lämnade vidriga kommentarer om hennes kropp.

        Trams!

        Camcam veeet vad som kommer att komma. Hon har själv skapat sitt monster till blogg.

          Må så vara men ingen har rätt att du galla över någon annans kropp.

            *spy jävla autokorrekt

          Men dra härifrån då! Tack och heeeeej

            Med den attityden kanske du borde dra långt långt bort.

    Har folk helt missat att vi ska hålla avstånd nu pga corona? Är gravid och måste regelbundet besöka barnmorskan på sjukhuset. Det finns 7 hissar där. Ändå tränger folk sig in i samma lilla hiss. Jag brukar ta trapporna för att undvika trängseln. Men det är 14 trappor upp och som högravid och med foglossning går det inte längre att ta trapporna. Sist kom en mamma med barnvagn och tänkte åka med i samma hiss. Jag sa att hon fick ta en annan hiss pga corona men hon såg bara helt oförstående ut.

    Min 50 åriga, tidigare friska pappa låg nersövd på IVA i över en månad och höll på att dö i corona och har fortfarande lång (över 1 års) rehabilitering kvar. Men nog borde väl folk fatta vikten att hålla avståndet även om man inte själv är i riskgrupp eller har anhörig som drabbats?

      Detta börjar bli uttjatat nu, nej vissa bryr sig uppenbarligen inte om Corona och vissa bryr sig. Tråkigt men så är det.

      Fortsätt göra som du gjorde med mamman, säg ifrån. Det viktiga är att du tar dig igenom graviditeten på bästa sätt. Vissa personers oförmåga att visa respekt för sina medmänniskor är beyond me.

      Sjukhuset borde sätta upp lappar på hissarna som informerar om hur många som får åka åt gången. Det har dom gjort på sjukhuset som min husläkarmottagning ligger i. Max tre i hissarna står det.

      Man blir så trött på dessa ignoranta idioter!!!

    Har precis börjat kolla på Poldark. Herregud säger jag bara ???????????????????

      Fortsätt med Outlander.

        Aldrig någonsin. Den råheten med tortyr och grova v***täkter är ingenting för mig. Poldark är underbar.

    Vad hände med Dennis och Nina egentligen?

      De gjorde slut?

      Jaa! Vill också veta! Blev så chockad över deras uppbrott

      Han verkar ju tyvärr lämnat henne… så synd. Nina är en så otroligt vacker tjej, och verkar ge allt och lite till i sina relationer. Stackaren förtjänade verkligen kärlek efter Marcelo! Hon kommer att hitta den <3

        Yes, killar gillar inte klängiga tjejer utan självrespekt. Kvinnor gillar heller inte klängiga män utan självrespekt, man blir helt enkelt anti och vill oftast köra över dem. Dennis kommer falla pladask för en brud som fullständigt skiter i om han är där eller ej, brukar bli så för de flesta såna killar.

    Gravida som röker är sådana jävla WT! Finns det något som är mer WT egentligen?! Det är barnmisshandel och inget annat och dessa personer borde inte få skaffa barn.

      Okej då vet vi.

      Finns det folk som gör det nu för tiden?? Har själv aldrig sett någon. Är det en handfull skara vi snackar om eller vanligt? Bara nyfiken. Så sjuk grej, har ju varit nono sen ca 80-talet

        OM det finns! Bor i en ny nere på Österlen och det är jättevanligt. Bland alla WT då. Hade en vän innan som rökte genom 3 graviditeter. Jag sa upp vänskapen för att jag inte klarade av det.

          by*

    Hej!
    Så orolig, haft som en ”klump i halsen” i en månad ? Inte vanligt halsont utan just känsla av en klump, kan inte knäppa jackan högst upp/ha på tröjor med hög krage pga obehaget, gör ont när jag vrider huvudet, eller i vissa positioner när jag ska sova. Någon som haft samma eller liknanden?! Så orolig ?

      Sök läkartid

      Har du haft andra symptom? Det är ett väldigt vanligt Corona-symptom nämligen. Har själv haft det i 4 månader nu ?

        Är det?! Inga andra symptom alls, därför jag är så orolig att det ska vara någon tumör eller nåt? Ska söka läkartid imorgon….

      Tänker thyroidea. Kolla upp det.

      Du måste söka läkarhjälp nu. Jag vill inte skrämma dig och chansen är minipyyeliten att det är allvarligt, men det är superviktigt att kolla upp. Min vän hade mycket lika symptom när han var 18 och det visade sig vara aggressiv cancer i nacken & halsen. Den kom tillbaka 3 ggr efter OP etc, men nu är han 24 och cancerfri sedan nästan två år. Så kolla upp och kolla Nu!

        Just sånt här tycker jag man ska undvika berätta, varför skrämma upp, låt personen prata med en läkare istället.

          Så att personen i fråga verkligen tar saken på allvar och söker hjälp. Fort. Det var iaf så jag tänkte. Men du kan ha rätt. Jag är inte den otroliga typen utan tänker att info är en bra sak som kan motivera till handling. Men vissa kan säkert bli fruktansvärt illa berörda och få världens stresspåslag och kanske ångest etc av att höra sådant här. Bra att du sade till. Det vidgade mitt perspektiv. Ska vara försiktigare framgent ?

            Oroliga. Menade oroliga typen.

      Låter som struma, värt att kolla upp.

      Sent svar men du kanske ser! Sökte själv för detta förra året och visade sig vara reflux alltså magsaft som tränger upp i strupen. Var hos specialist som sa att nästan alla som söker för klump i halsen har just detta. Fick esomeprazol som jag tog en månad och det gick över. Det kommer tillbaka då och då och då kör jag en ny kur receptfri omeprazol. Så kolla upp men är säkert ingen fara!

    Varför repostar folk vad andra skickat till dem? Vem vill läsa? Självvalidera ffs.

      Men eller hur! Är det dåligt självförtroende? Sanna Nielsen är ju galen med sitt repostande!

    JAHAPP jag var today years old när jag förstod att det är öppet SPÅR och inte öppet SÅR. Inte någon gång tyckt att det var orimligt?? Öppet sår som i att vi får skriva om saker som svider å gnager på oss liksom. Jösses

      Hahaha har aldrig gjort kopplingen öppet sår

    Ärligt: kan man bli läkare om man är tjock? Kommer man bli tagen på allvar av kursare, lärare, kollegor, patienter etc?
    //Mvh överviktig tjej som kommit in på läkarlinjen

      Jag skulle som patient tyvärr inte ta en överviktig läkare på allvar. Sorry, men så är det ?‍♀️

        Varför? Kan en överviktig läkare inte hjälpa dig för att han/hon är överviktig?

          Med tanke på att lösningen på precis allt (okej, det som inte Alvedon löser då) är att träna och äta bra är det ju svårt att ta någon på allvar som uppenbarligen gör varken eller.

          Det handlar om trovärdighet. Är man överviktig så tar man inte hand om sig, och då litar jag inte på att personen heller ger mig bra råd.

            Dummaste jag hört.

            Brukade tänka så förr, när GP var statsminister. Det var faktiskt mitt skäl till att aldrig rösta på honom. Guuuud så otroligt blind och okunnig man var ?‍♀️?‍♀️?‍♀️Tack och lov har jag mer kunskap nu och förstår därför bättre. Så skönt att slippa vara så dömande. Gör livet mycket rikare och roligare. Hoppas du också får förmånen att komma dit en dag ?

              Fast det är inte samma yrke så den jämförelsen är inte helt 100.

      Ja det är klart man kan!

      Det klart du kan! Din kunskap sitter inte i din kropp. Jag har arbetat som sjuksköterska i 20+ år och arbetat med doktorer med varierande kunskap och varierande storlek. INTE beroende av varandra!

      Absolut. Känner en hel del överviktiga och rent utav tjocka läkare. Inget konstigt med det! Grattis till platsen på utbildningen!

      ja!

      Det är väl klart du kan! Det är vad du har innanför pannbenet som räknas och att du vill hjälpa människor. Har träffat läkare i alla former jag har aldrig tänkt tanken att deras kroppsform gör de mindre trovärdiga. Om de däremot känns stressade, ointresserade och empatilösa då minskar trovärdigheten. Grattis till antagningen!

      Om inte annat blir du smal av stressen på läkarlinjen så blir det ett ickeproblem. hehe nämen jag som patient kunde inte bry mig mindre, så länge du är en bra läkare och ger korrekt behandling osv så skiter jag i hur du ser ut.

      Klart du ska bli läkare!!! Du behövs!! Jag har haft flera föreläsare, handledare och kursare som är tjocka. Blir du särbehandlad pga din vikt finns det instanser du kan överklaga till! Diskriminering oavsett sort är aldrig acceptabelt!
      / läkarstudent

      har också klasskamrater och lärare som är överviktiga som i alla andra program ?

      Grattis till att du kommit in på läkarlinjen ?Klart du ska gå utbildningen om det är din dröm ❤ Låt inte andras okunskap (här eller i övrigt) eller fördomar styra ditt yrkesval.

      Som student har jag gått med duktiga läkare som är överviktiga och det är ju inget hinder för att bli t.ex. överläkare. Det var dock inte så många överviktiga läkare eller kursare (nu när jag tänker efter så kommer jag på 2 st kursare).

      Min ÖNH läkare var smällfet, min gynekolog är rejält tjock. Kirurgen som opererade mig vid utomkveds var också mycket överviktig. När jag återigen var tvungen att operera mig så önskade jag såklart hen igen då hen ansågs vara den bästa kirurgen, överläkare och har lång erfarenhet. Det uppstod komplikationer under operationen men Operationsteamet räddade livet på mig, flera som var tjocka. Jag hade enormt förtroende för alla och är enormt tacksam. Jag bryr mig bara om läkarens kompetens!

        ALLA VAR TJOCKA!

      Glömde säga Grattis, lycka till!?

      Klart du kan! Känner hur många läkare som helst som röker som fan. T.o.m en onkolog. Med PhD & forskartjänst på KI! Tjena mittbena liksom. Men alla är duktiga läkare. Träffade en ortoped för ett par år sedan, liksom en röntgenläkare. Bägge överviktiga. Min gynekolog är också överviktig, och super-duper duktig ? Låt aldrig diskriminering & andra människors småsints okunniga dömande hindra dig. Och hindra aldrig aldrig Aldrig! dig själv ❤️❤️ ❤️ Och stort grattis såklart. Fantastiskt bra jobbat. Så kul att du kom in. ?

      Jag äger supernyttigt, tränar, är äckligt ytlig och min kropp måste typ vara perfekt, men jag skulle aldrig ta en tjock läkare mindre seriöst än en smal. Läkares (och din förhoppningsvis kommande) kunskap sitter i hjärnan, och där spelar övervikt ingen roll (haka inte upp er på ”skräpmat är inte bra för hjärnan” och annat tjat, blabla) men som sagt jag personligen skulle inte bry mig och jag tänker att du själv ska låta din hjärna göra jobbet och lägga all din energi på att klara dig genom en utbildning som många drömmer om att få gå. En chans att bli läkare kommer inte alltid men övervikt är lätt att bli av med när som helst när man bestämmer sig för det.

        Äter

      Klart du ska bli läkare! Lyssna inte på fjortisarna här. Kan man se på en läkare om hen knarkar, röker eller slår sin fru? Många snutar har ju visat sig gilla att bruka övervåld och ligga med prostituerade, det är inget man kan se heller. Att vara överviktig är inget brott och du kommer bli en fantastisk
      läkare! Och om/när du vill kan du gå ner i vikt ??‍♀️ Fan va trött jag blir på attityden i detta kommentarsfält, du är för smart för att hönga här inne med oss ?

    På svenska heter det kaffe och koffein.

    På engelska heter det coffee och caffeine.

    Haha! Roligt liksom.

      Himla kul

        Haha ja!

      Haha! Jag brukar tänka på att sunny rimmar på funny, och soligt rimmar på roligt. Även fast orden sun och sol ligger någorlunda nära varandra så är det ju svårt att härleda roligt till funny, tänker jag

        Haha ja!!

      C8H10N4O2☕☕☕

    Har inte träffat min farmor sedan i julas pga corona. Pratar med henne en gång i veckan i snitt men vill göra något för henne trots att jag inte kan träffa henne.
    Handling osv har hon redan men tänkte mer skicka kanske en presentkorg eller liknande?
    Behöver tips!
    Min farmor gillar att brodera, lösa korsord bla.

      Ja men varför inte, plocka ihop en liten korg med nån korsordstisning, kaffe, nån chokladask kanske, finns väl säkert broderimönster/kit nånstans också. Lite smått och gott typ, med sånt du vet att hon gillar.

        Glömde skriva att hon är diabetiker så vågar inte skicka med choklad. Men någon trevlig kaffesort ska jag skicka med, tänkte några korsordstidningar ev några böcker med korsord, lite bilder på min dotter, lite sommarbär, broderistygn eller bok eller vad jag kan hitta och så kanske en bra roman. Kanske någon body butter också och lite fotkräm.
        Vad tror ni?

          Ja det låter väl bra, tycker gamla verkar bli glada för allt så om din farmor är likadan så låter det väl som en fin idé?

      Gulligt av dig! ❤️

      Tips är att beställa nån typ av broderikit till henne! Alltså ett kit med tyg, garn och allt sånt. Det gjorde jag till min mormor och hon blev såååå glad! Finns hos typ Broderamera eller Fingerfärda 😀

        Tack! det ska jag absolut göra ?

      Kan du inte träffa din farmor på en promenad, med ett ordentligt avstånd mellan er? Lovar dig att det kommer vara mycket uppskattat om hon sitter isolerad/ensam.

      Och från en diabetiker: va inte rädd att skicka med choklad till din farmor! Vi får rätt ofta lågt blodsocker och då behövs chokladen 🙂

        Jo åh vad jag vill! Har inte vågat fråga henne faktiskt men ska ge henne den här korgen och sen fråga.
        Min farmor är i alla riskgrupper som finns i princip astma, diabetiker och gammal så har velat vara försiktig. Men ska fråga!

        Tack, angående chokladen ska köpa någon godare variant! ?

          Ja även diabetiker kan ju äta sött (äta som alla andra). Hon måste inte vara låg för det.

    Toftby och sex till, bl.a Magdalena Graaf, festade runt i Göteborg i lördags. Många anmärkte på att hålla avstånd men Toftby sa att ALLA som var med hade antikroppar…….Då menar ju Toftby att Magdalena Graaf haft covid19 och även har antikroppar. Fått frågan i kommentarer där man undrar när hon kunnat ha influensan. Toftby vägrar svara på sitt påstående, istället är hon otrevlig, tyken……
    Graaf har efter detta fått frågor på sin blogg, många som undrar och frågar om hon haft convid19 och även har antikroppar. Hon svarar inte alls. Hade ju halsfluss i slutet på juni och åt penicillin…….

      Jag har tyckt om dem förut men nu är de bara pinsamma och otrevliga. Skäms.

    Filler TW!

    Har gjort läpparna nu tre gånger, och kindbenen plus nasonala vecken några gånger samt käkbenet. Och fan jag är så beroende nu.. ? Älskar stramheten och hur ansiktet får ett härligt lyft! Hur många gånger behövde ni injicera för att få ett hållbart resultat?

      Du behöver hålla på resten av livet. Oavsett om det behövs eller inte, du skriver själv du är beroende, tillslut blir man blind. Lycka till.

      Blir aldrig ett hållbart resultat. Måste fyllas på med jämna mellanrum. För alltid.

      En gång per år kör jag kunder. Tear through har hållt i fem år på mig. Läpparna har jag inte fixat. Men älskar också känslan efteråt, ååååh längtar till nästa gång haha

        Kinder*

      Tänk på att filler inte försvinner, utan mer flyter ut och ”vandrar” i ansiktet. Fyller du på ofta trycker du bara in mer i fejset.

      Här finns en Youtubelänk om du vill veta mer
      https://youtu.be/yoF_Ez27-L0

      Var rädd om dig

    Älgar, är inte det typ som skogens hästar?

      Jo, men de är satans svårridna

        Det var hästar också i början!

          Älgar och hästar har väldigt stora näsor.

    Alltså är det ”normalt” att få nån jäkla tonårings-crush på kändisar när man är närmare 30??
    Råkade slira in på en video med A7X häromdagen där dom spelade nån akustisk låt och från och med den dagen har jag tyckt att Synyster Gates är typ världens snyggaste. Har aldrig kollat på nån av dom så noga förut men nu plötsligt var det bara DAMN. Fuck me up.
    Är för fan gift med 1 barn. 30-årskris på inkommande?

      Man kan väl tycka kändisar är attraktiva oavsett hur gammal man själv är ? 🙂

        Ja men alltså att man blir typ besatt? ? Kan liksom inte släppa det.

          Jodå! Det går ??

            Man är aldrig för gammal för att bli ett fan!?

    Min mamma bor i ett annat land och får inte arbeta på grund av karantän så nu skickar hon en massa meddelanden för att fråga om jag sover just då, om jag är klar på jobbet för dagen, om jag har ätit lunch eller middag och i så fall vad, om vad jag gör just nu, osv. Jag blir stressad över att behöva redogöra för mitt schema och mina måltider. Flyttade hemifrån för över tio år sedan och har sovit och ätit sedan dess. Skickade faktiskt printscreen på jobbschemat men egentligen tror jag inte hon är intresserad av svaren för hon frågar om jag är klar de dagarna det står att jag är ledig och hon känner till tidsskillnaden men utgår från måltiderna i sin tidszon. Förstår att hon är uttråkad men jag är utmattad.

      Låter mer som kontrollbehov, kan ni inte höras på telefon på kvällen så kan ni prata om dagen istället för flera sms under dagen.

      Det är för att du är MENINGEN med hennes liv

    Min lägenhet har blivit invaderat av blomflugor! De ska alltid försöka flyga in i min näsa också? Har lagt ut fällor (skålar med sockervatten och diskmedel i) men det är väldigt få som flyger till dem. Har någon något bra tips på hur man blir av med dem? Blir galen snart!?

      Har för mig att vinegär också ska ingå i receptet, tror det är doften av den plus sockret som drar till flugorna.

        Glömde skriva att jag även har i vinäger, det känns nästan som att de VET att det är en fälla? Men tack iallafall!?

          När lade du ut fällorna? När jag gjorde det så tyckte jag först att inget hände men efter några dagar märkte jag att flugorna var borta.

      Ställ fram ett glas vin

        Och dammsug de som inte åker in där

      Ta bort allt stående vatten överallt. Se till att inte övervattna krukväxterna, klarar du inte det, släng ut dem. Ha inga skal eller matrester liggande, om du komposterar använd lock. Ta fram dammsugaren, dammsug upp så många du kan. Ta ur påsen och gå ut och släng den direkt, innan de flyger ut igen. Fortsätt att aldrig ha stående vatten eller matrester någonstans i lägenheten.

        +1

      Du måste även slå kokande vatten i alla vaskar, kök och badrum. I avloppet lägger de äggen. Gör det två gånger om dagen.

    Jag visste ej i vilken vecka jag är gravid i så jag fick göra ett VUL för 2 dagar sen. De sa något om lite förtjockad slemhinna och att jag hade haft ägglossning från vänster sida. Jag har haft lite stickningar där och idag ömmar det. och hon undersökte noga om jag fick ont vid den äggstocken. Hon trodde att jag kanske var i vecka 4, men att jag måste hålla koll på om jag får ont på vänster sida eller om jag börjar blöda, svimma osv. Fick även göra hcg blodprov som ska tas på nytt igen en vecka efter. Är det vanligt att tidig graviditet kan misstas för utomkvedshavandeskap? Är jätte orolig nu. Trodde dessutom att jag var i vecka 6. Om jag nu är i vecka 4+0 som hon chansade på så testade jag positivt vecka 3+2 och det ska man väl inte göra? Vet att jag måste hålla ut och tänka på annat, men vill gärna höra andras tankar och erfarenheter

    Är det någon som upplevt att de fått mycket ”har på vägen” beroende på vilken typ av bil man kör?
    Jag köpte min första bil (27 år gammal kvinna så var dags lol) för två veckor sedan. Blev min drömbil, en Mercedes Benz SLK AMG med röda skinnsäten. Bilen står ju ut om man säger så.
    Under dessa två veckor har jag fått ta emot så sjukt mycket skit från andra bilförare, alla var män. De har anklagat mig för att skrapat deras bilar (har bevis på att jag inte gjort det) att jag parkerar dåligt (fastän jag parkerar där man ska parkera) och de slänger sig på tutan och räcker fingret så fort jag INTE kör fortare än tillåten hastighet. Min pojkvän reagerade till och med på det då han sa att jag fick fler tutningar på en dag än vad han fått på ett år (han kör en äldre bil som han inte är så rädd om). Till och med när han kör min bil får även han mycket skit från andra bilförare.
    Är det pga bilen, att den är en sportbil eller är det för att jag som ung blond kvinna kör den? Blir fan galen snart, vad jag än gör i trafiken med den bilen verkar folk ha problem med.

      Avund såklart. Lite” du ska inte komma här å…”. Mindervärdeskomplex du vet. Gör män knäppa (för det är ju nästan bara män som håller på). ”Måste.Hävda.Mig.” Haft samma problem. Ju dyrare bil desto värre blir det. Och alldeles särskilt om bilen är av den sportigare typen. 1000ggr mer skit om du kör 718 eller 911 jmf med en cayenne tex. Så ja, det kommer med bilen…

    Kan någon säga, vem är Magdalena Graaf ???

    Nån annan som inte klarar av att läsa om sjukdomar som folk blir drabbade av hela tiden? Herregud, det känns bara som att det är värre och värre sjukdomar som folk blir drabbade av. Här i ös, bekantas döttrar, söner, fy. Får bara så mycket ångest. Är det någon som har svårt att läsa och höra om sånt då man direkt tänker på ens nära och kära och sig själv eller skakar ni bara av er det?

      Jag själv har en sjukdom, allvarlig men inte livshotande. En del i min hantering är att jag följer många med cancer på t ex instagram. Shit happens. Kan hända vem som helst. Jag tar aldrig hälsan för givet igen. Blir rädd över hur slumpmässigt alla blir sjuka. Det hände mig. Och tänker allt kan hända alla andra. Sjukt jobbigt att inte kunna vara i ”händer-inte-mig-bubblan” längre för det hände mig.

    Var är Viktor den store? Saknar dig, Viktor.

    BO i Kiruna var afghan. Och killen som sköts i Örebro var ledare för BC och hette Ali. Ingen större förlust för Sverige.

    Vet inte om jag är helt efter på bollen men insåg igår att min IKEA ugn har en inbyggd kött/hushålls/kökstermometer??? Hittade sladden och satte in den i ett hål inuti ugnen (direkt till vänster bakom en flärp), kunde ställa in önskade grader och min torsk blev perfekt!!!! Wiho e så glad!!! 😀 Är också glad över att min kompis friade till sin pojkvän och han sa JAAAAA och att en min kollega fick reda på att hennes barn i magen är friskt. Så mycket för att vara glad och tacksam för. Förutom att min pepparrotssås blev så stark att jag fick ont i huvudet av den men äsch. Ha en fantastisk dag allihopa!! Massa kramaaaaar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.