Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

922 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan någon rekommendera en bra körskola i Stockholm? Gärna med enbart kvinnliga lärare eller åtminstone i majoritet.

      Om du bor i Västerort kan jag verkligen rekommendera Labyrint trafikskola. Den drivs av ett par och de kommer och hämtar upp dig. Man behöver inte köra med båda om man inte vill, men killen där är störtskön och extremt pedagogisk.

      Malin på Staffans trafikskola i Älvsjö! Guld värd ❤

        Hur länge sen var det du körde där? Har hört så mycket dåligt om Staffans nämligen…

          Fem år sen. Jag körde bara med Malin, tyckte att hon var kanon.

      Haha läste kör- som i ”sjunga i grupp”-skola, och började läsa det första svaret och tänkte att det var ett väldigt märkligt tips….

    Hamnade av en slump här prick när öppet spår började? Spännande att vara med från början :))

    Någon mer som är sjukskriven för utmattning och har barn under 6 år hemma? Så tufft att bli frisk tycker jag!

      Låter tufft! Har du någon partner eller annan som kan ge dig avlastning med barnen?

        Jag har massor med stöd av både partner och familj. Är så tacksam för det <3 Men det är tufft ändå stundtals!

      Japp, dock är mitt barn lite äldre. Sjukdomen är ett helvete. Önskar dig allt gott ❤️

        Ja det är verkligen en hemsk osynlig sjukdom som kan smyga sig på, på något konstigt sätt köpte jag bara att ”såhär mår jag och det är väl inget konstigt” men tillslut sa kroppen ifrån. Vilket på sätt och vis var väl bra ändå.

      Går du på rehab? Jag började på en stressmottagning och det är värdefullt. Det blir bättre och bättre även om man har svårt att tro det. Läkningen är inte linjär och man får bakslag men varje dag är ändå en dag närmare tillfrisknande. Jag kraschade riktigt hårt men nu efter 6 månader ska jag börja med den arbetsplatsbaserade rehabiliteringen. Jag är inte frisk ännu men mår betydligt bättre, så pass att jag tror att jag klarar av att arbetsträna på 25% nu. Denna sjukdom tar tid att bli frisk från men det kommer. Krya på dig. ?

        Jag går på stressrehab och började jobba 25% i juni. Ska jobba 50% efter semestern, har inte ens hunnit vara sjukskriven 6 månader än (blev sjuk i början av feb) men försäkringskassan tycker jag borde vara frisk nu! Men stressrehaben har varit guld värd, så bra insikter. Hoppas det går bra för dig framåt!

      Jag drabbades av utmattningssyndrom/bipolär depression 2015, då mina barn var 6, 9 och 11. Är fortfarande sjukskriven på heltid. Först kom det ekonomiska bakslaget. Behöva säga nej till allt. Att inte orka med. Inte orka med prat, ljud, intryck. Inte orka laga mat, inte vara förälder. Stod utan skyddsnät, och vågade inte be om hjälp. Men på något vis.. Jag gjorde det jag kunde och orkade. Bäddade madrasser på golvet i vardagsrummet och hade myskväll. Tillät mig att inte orka. Nu har det gått 5 år, och jag är fortfarande sjukskriven. Barnen minns hur mysigt vi hade, hur härligt det var att få äta popcorn och mackor en hel sommar. De minns inte hur jag inte orkade.
      Så, sänk ambitionen, läk och bli hel, det är ok att äta chips till middag, det är ok att inte orka! Ligg i sängen och kolla på film Krya på dig ? ?

        Vilken fantastisk förälder du låter som <3 Känner genuin beundran att du tog dig igenom det!! Och tack för snälla ord! Tyvärr får jag inte vara sjuk mer för FK, skulle börja jobba efter 4 månader. Så försöker bolla alla krav som man inte kommer undan men har tack och lov ett stort skyddsnät runtomkring mig. Allt hopp om lycka och välmående till dig!

      Tipsar om fb gruppen stressgäris! Där kan du hitta fler som kan relatera! Kram<3

        Tack för tips! 🙂

    Så sorgligt att, och framförallt hur, skådespelerskan Naya Rivera dog! Så synd.

      Hur dog hon?

        Drunkning. Hon och sonen tog ett dopp i en sjö men pga kallt vatten och kraftiga strömmar, så hade hon hade bara kraft till att få upp sin son på båten igen. Detta enligt myndigheterna. Hennes sista gärning i världen var att rädda sin son. ?

        Finns en del teorier om att det var mord, but who knows..

          Darwin snarare

        Förlåt jag vill inte vara elak men läser du inte nyheter?

    Skärmen på min laptop har lossnat från tangentbordet, någon som har tips på vad man kan göra åt det? Går det att laga, kommer datorn gå sönder helt?

      Silvertejp

        Har lossnat helt, tror inte skärmen kommer stå upp av silvertejp men kanske ska testa.

          Funkar det inte med silvertejp är det trasigt.

    Jag undrar hur jag någonsin ska bara skaffa barn. Jag längtar så, men jag rädd för exakt allt i hela processen. Allt från illamående och andra åkommor under graviditeten, smärtan vid förlossningen, bestående förändringar i kroppen och framförallt ansvaret för en ny människas liv. Hur kommer man över tankarna?

    Jag har en p-stav som jag ska våga gå och plocka ut om det ska kunna bli av. Ni som haft sådan, hur lång tid tog det att få tillbaka normala cykler?

      Jag känner mig också rädd, mest för förlossningen, och gör mig också orolig när jag får höra att man måste kämpa för att få kejsarsnitt.

      *våga skulle det stå. Inte bara!

      Att bli gravid är inte så svårt, bara ta ut staven och köra på! Sen när du väl är gravid är det inte så mycket du kan göra; oavsett vad du gör, och oavsett hur förberedd du är så kommer det en unge 9 månader senare.

        Nja, inte så bara för alla..

        Oh I FUCKING WISH!!

        Hej du nyss fyllda 20 åring som nyss fått ditt första barn! Nej det är kanske inte alltid så jävla svårt när man är ung och feril, men ibland är det svårare än jävligt svårt trots ålder. Jag fick själv mina barn vid 22 och 25, lyckligtvist friska och främst levande.. Men jag fick även en välutvecklad hjärna vid 20 års åldern då jag insåg vid en snabb googling att det inte är så lätt att bli gravid för alla oavsett ålder. Att det är vanligt att det tar över ett år att bli gravid, missfall, missed abortion, barn med fel som eventuellt inte kommer överleva förlossning eller dess första födelsedag osv. Hur kan du ens skriva en sådan okänslig sak? En form av humble brag då du inte har någonting annat att skryta om?

          Fast för de flesta går det relativt snabbt att bli gravid med bra utgång.

            Jag vet inte, det tar i genomsnitt 7-8 månader för kvinnor att bli gravida. Och det är så mycket som 20% av alla graviditeter som slutar med missfall.

            Över ett halvårs försök kallar inte jag för relativt snabbt.

      Det är ju alltid lite läskigt, men man måste ju satsa för att vinna. Man får helt enkelt ställa sig frågan om det är värt att riskera illamående, förlossningssmärta och bestående förändringar. Själva graviditeten och förlossningen är ju så kort tid, i nio månader och en förlossning på i snitt en dag står man ju ut med det mesta.

      Samma här. Och livrädd för det enorma ansvaret.

      Jag är högkänslig och tyckte jag „var bra“ på att få barn. Jag blev lugn som en ko under graviditeten, bråkade inte med någon, kunde känna vad min kropp behövde, mådde iofs. illa i fem månader, men bara på eftermiddagen och älskade att bli mamma. Det kändes lätt för att jag hela tiden bara behövde lyssna på barnets behov och min unge är (eller var) dessutom allmänt nöjd.
      Jag tycker fortfarande inte att mina egna behov är så viktiga. Det är en helt underbar och magisk hjärntvätt. Fast nu är vi inte kvar i den magiska småbarnsvärlden längre och jag har liksom nyktrat till lite. Tänker att det nog är bra att det blev ett barn för oss två lite äldre föräldrar. Att jag som högkänslig inte fick ett till barn för två-tre år sen (iofs. skulle jag vara inne i den där bubblan igen). Att mitt barn nu måste möta verkligheten och att den är tuff. Ekonomin är sådär, släkten är en katastrof, min karriär stannade av … och ibland känns livet lite läskigt. Men mitt barn verkar må bra och vara stark, tack och lov.

        Jag är högkänslig och tror att också ett barn hade räckt för mig. Nu blev det två (önskat och planerat) men det är tufft. Bubblan med andra uteblev då det inte gick att vara och njuta på samma sätt. Jag ångrar mig inte och älskar bägge över allt, men känner mig otillräcklig. Är inte den mamma jag trodde jag skulle vara och det känns tungt.

      Försök att bryta ner det hela till mindre beståndsdelar. Visst, de flesta blir illamående och även extremt trötta ett tag men man kan ta postafen och ta och vila i vilorummet på jobbet när du behöver. Alla får inte bestående men på kroppen, långt ifrån. Du är inte ensam på förlossningen, du är omgiven av fantastiska barnmorskor och du får bedövning. Ingen förstagångsförälder vet egentligen allt om hur man tar hand om en liten människa, återigen det är något man lär sig. Lycka till. Var inte rädd.

        Haha lyxigt att ha vilrum och få/kunna vila på arbetstid! Inte en realitet för alla kan jag säga.

          Har bara sett vilorum på arbetsplatser där det utförs fysiskt tunga jobb.

            Arbetar på en f-6 skola och vi har ett vilorum för personal och ett för elever med sängar.

              Jobbar också på skola men har fan inte tid att vila.. skulle inte funka med verksamheten.

      Graviditeten är en sån liten del av livet! Minns att jag var så rädd för min första förlossning och BARA tänkte på den, istället för att fokusera på allt som kommer sen. Det är ju då livet börjar; när bebisen äntligen är här! Graviditet och förlossning är bara fisar i rymden i jämförelse med vad som kommer sen ❤️

        När livet börjar??? Så du hade inget liv innan?

          Livet med barn förstås. Vilken grinpelle du verkar vara då …

            Då missförstod jag dig pga otydligheten, sorry. Nej, men många skriver såna där tråkigheter ska du veta, att man inte har ett liv innan/utan barn. Skönt att du inte var sån.

              Sluta känn dig kränkt för en kommentar. Jösses.

                Detsamma! ?

          Livet ÄR bättre efter barn. Det betyder inte att man inte hade ett liv innan barn, det betyder bara att lovet ändras till det bättre. Visst är det kämpigt som faaan de första åren men sen är det bättre då livet är fullt av mer kärlek än man trodde fanns innan!

            Oh gud ???‍♀️

            Inte för alla… Och alla skulle inte känna så och då är det bättre att låta bli! Beror ju också på hur ens liv var innan.

      Att vara förlossningsrädd en hel graviditet är inte lätt och inget man ska behöva gå igenom utan bra hjälp. Om du väljer att bli gravid se till att du får remiss till aurora team som hjälper förlossningsrädda. Nu under corona har stödet (iaf i min stad) från vården varit näst intill obefintlig. Men i vanliga fall kan man få gå i samtal hos aurora.

      Rekommenderar också starkt att ha med en doula under förlossningen och i så fall ta kontakt med en tidigt i graviditeten. Kolla upp om doula skulle vara något för dig. Doulan är med hela graviditeten som stöd och under hela förlossningen om man vill. Är otroligt glad och tacksam att jag haft mina doulor (man får en back up ifall ena är sjuk) under den här graviditeten.

      Sara, så kände jag också men körde till slut ändå (38 år) och det var verkligen över förväntan. Var egentligen ganska pepp på graviditet/förlossning osv, men mådde jättebra under graviditeten, födde med snitt, inga men eller komplikationer (förutom att min dotter kom en månad tidigt, lite oväntat) och faktiskt inga förändringar i kroppen nu efteråt vad jag har märkt av. Flaskmatade från start så att jag och min sambo kunde dela lika på ansvaret direkt. Ledsen om det låter förskönande, men jag menar bara att det inte nödvändigtvis behöver vara så jobbigt som man kanske tror (iaf som jag trodde). Min barnmorska sade att man hör ofta om de jobbiga aspekterna men att det även är väldigt många som mår superbra genom allt, bara att man inte hör om dem på samma sätt

        Var egentligen ganska OPEPP, skulle det stå!!

      Inte haft p-stav men käkade ppiller. Slutade i början på november förra året. Har fortfarande inte hamnat i fas med min cykel.. Har mens efter ca 45 dagar och då väldigt lite mens också. Hoppas verkligen inte något är fel på mig!

      Jag vet inte hur gammal du är, men för mig har de negativa känslorna mattats av en del med tiden. Jag är 28 nu och har inga barn än. När jag var i åldern 16-25 så kände jag endast panik, mörker och sorg när jag tänkte på att skaffa barn, och speciellt tanken på att genomgå graviditet och förlossning. Jag är fortfarande rädd för förlossningen, främst när det gäller komplikationer/ingrepp och eventuella skador efteråt samt att känna mig utlämnad. Samtidigt vill jag någon gång vara gravid och föda barn, och jag har också insett att jag vill ha barn så gärna att jag är beredd att testa. När den dagen kommer planerar jag att ta emot och söka all hjälp jag kan få, det finns ju auroramottagningar och även privata psykologer som är specialiserade på de psykiska aspekterna av graviditet och förlossning. Jag rekommenderar att du försöker bearbeta dina tankar på något sätt, det kan vara att skriva ner tankar, läsa böcker (kolla in boken ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig”) eller prata med nån annan som förstår dig och tar dina tankar på allvar. Om det inte funkar, sök professionell hjälp antingen direkt eller när barnaskaffandet närmar sig. Det är viktigt att må bra mentalt, både under graviditet och som mamma!

    Hjälp alla hobbydetektiver!!

    Jag anser mig själv som rätt så duktig med att hitta folk på internet men nu har jag helt kört fast!
    Jag skulle vilja veta penny Parneviks ex Instagram!!

    Inget viktigt men stör mig så mycket att jag inte lyckats hitta honom efter mycket tid…

    Menar den första killen hon hade som var otrogen medan dom spelade in Parneviks!

    Han hette JJ tror jag!

      Han hette Jayden och kallades för JJ

      Bara sök på ”JJ” bland Pennys följare på instagram och han dyker upp direkt!

        What!! Ska kolla…

        Hittar ju inte… kan du inte skriva hans instanamn?

          usetheschwarz22

            Älskar dig, tack

    Nån som följer serien dark på Netflix? Va tycker ni om senaste säsongen?

      Inte där än, spoila inte piiiiiiz?

        Vilken säsong/avsnitt är du på? ?

      Gillade inte alls säsong 3. Slutade kolla eftersom jag inte hängde med. Säsong 1 och 2 såg jag och var helt besatt!

        Men gud känner exakt samma, så besviken ? älskade dom 2 första säsongerna, va besatt också, tipsade alla om den serien haha. Och nu i 3an fattar jag ingenting, dom gjorde de för rörigt.

          haha jag fatta inte heller nåt.

        Jag pallar inte ens med säsong 2 haha. För många tidszoner och slutade bry mig…

        Jo tredje säsongen är förvirrande men efter att ha sett sista avsnittet insåg jag att även tredje säsongen var otroligt bra och genomtänkt! Se till slut, det sista avsnittet gör det värt det!

      Kände att den var ”klar” sista avsnittet säsong 2 så blev faktiskt besviken när det kom en till. Vägrar se den pga av alla serier man sett sönder efter de första säsongerna. Min sambo vill se vidare pga samma anledning, alltså att de första två var bra så då måste nästa också vara det. ?

      Konstant förvirring men ändå spännande ?

      Komplicerat. Räckt med säsong 2! Usch så dåligt

      Neej sluta. Gillade den. Såg till halva säsong 2 och har ännu inte orkat kolla klart den och kommer knappast orka kolla s03. Säsong 1 var bra iallafall..

    Vilken är, enligt er, den bästa TV-serien?

      Lost! Det kommer nog aldrig komma en serie som ens kommer i närheten av den.

        Game of thrones eller the handmaids tale!

          Nope, de är båda alldeles för långsamma. Det är aldrig något som händer ju!

            Okej håller inte med om att inget händer men vad gillar du för serier då? 🙂

              Lost sa jag ju 😉
              Prison Break, Breaking Bad, This is us och Blindspot är också riktigt bra serier 🙂

            Men va? På GoT händer det ju något heeela tiden!

              Jag gav det en och en halv säsong. under den tiden hände det inte alls speciellt mycket

                Fast jo det gör det haha. Du är väl kanske bara dålig på att snappa upp små detaljer.

                  I jämförelse med många andra serier så hände det ingenting.
                  Jag tycker dessutom om när avsnitt avslutas med en stor cliff hanger och det gör definitivt inte GoT.

                    Ni fattar väl att den där anonym driver med er? Eller så är hen van vid telenovlas och skitiga såpoperor eller så är konstigheter hens vardag. Jag menar, 14 åringar såld till någon barbar kung som tvingas ha sex och blir gravid och får 3 drakar osv. och syskon som har sex på deras inbreed sons grav är normalt. Nya konstigheter för varje avsnitt och cliffhangers vid varje säsongsavslut. Så antingen har den anonyma inte sett GoT eller så driver den. Eller så är den bara knäpp.

            Skojjaru???

        Lost är så rörig, galet ju. Förstår inte meningen med slutet.

          Sämsta slutet någonsin.

          Finns förklaringar på internet ? kul att se dig Nora, jag tänkte precis att det var ett tag sen

            Åh, fin du är ❤️

            Och tack för tipset ska läsa ? lite om slutet ?

      Modern Family, The Office, Breaking Bad.

        Modern family är det bästa som hänt tv❤️

          Nä det är fan its always sunny in philadelphia

          Håller med!!!❤

          Det lilla jag sett av den är att den är jävligt cringe

      Vänner

        Känns inte skämten i den rätt ofräscha numera?

          Jo, det gör dem absolut. Men det är ändå nostalgi ?

            Nostalgi räcker inte för att säga att nåt är bra.

              Tydligen för Stella Luna så. ??‍♀️

                Mm bad taste dårå?

                  Haha fast så kan man ju inte säga. Tv-serie smak, musiksmak etc är ju inte objektiv och har rätt eller fel.. nån tycker säkert du har dålig smal. Live and let live.

                    Visst. Men det är inte bra. På samma sätt som att The big bang theory inte är bra.

                    Men tycker du det najs för dig. Då har du ju ganska låga krav på vad som är bra vilket är najs förstås. Bra utbud!

                      Jag har inte sagt att jag tycker det är bra. Men alltså, det är ju subjektivt.

              Jo, nostalgi kan ha en inverkan i många olika situationer. Till exempel på serier då jag kan säga att det inte finns många serier som har påverkat mig och haft en inverkan på mitt liv som Vänner har haft. Och jag kan fortfarande säga att det är en av de bästa serier jag har sett, även om jag idag inte tycker att skämten är särskilt okej.

          Men vem bryr sig? Det är SKÄMT och en serie, inte real life. Dessutom får man ta det för vad det var, d.v.s att det var okej på den tiden..

            Fast klart man bryr sig. Jag gillade The nanny då jag var 10, skulle aldrig rekommendera den nu då jag vet att den inte åldrats väl. Den var bra för att jag var barn.

              Ja, jag som skrev kommentaren kan säga att jag gillar varken friends eller nanny längre.. DOCK så ogillar jag dem inte p.g.a opassliga skämt eller att de inte är tillräckligt pk utan för att min humor och smak ändrats över åren. Vet ändå att många fortfarande gillar friends och säkert delvis av nostalgiska skäl, men visst kan man även tycka att den är rolig. Du kan liksom inte påstå att en av tidernas största tv serier borde förbjudas.. Så ”farlig” humor har den väl knappast heller.

          Jo det gör dem. En borde fängsla skådespelarna för att de sa såna hemska saker då som idag är tabu och dem som skrev manus borde antingen skjutas eller åtminstone ställas i skampålen på torget så att en kan hata på dem. Henrik Arnstad skriver mycket om det här med att döma historiska personer efter dagens moral, hen är bra ❤️

            Hahaha, delar din humor. Tror inte det finns många här som fattar ditt Arnstadskämt men vi som fattar, vi fattar ?

          Bryr mig inte. Gillar den och så är det med det.

          Äh sluta va så ängsligt PK!

            Eller hur!!! Alltså förstår inte hur man orkar.

      Gilmore girls ❤️

        In omnia paratus!

          oy enough with the poodles already!

        Ja snälla. Fantastiskt manus och så välproducerad! Känns inte så vanligt för de genren. Team Jess all the way haha, he got his shit together at the end ju!

        Mysigaste!!!

      GoT och Family guy.

      Oz – fängelseserien som jämt gick på ZTV. Har sett alla säsonger flera gånger. Den är mörk, den är våldsam, den är absurd och den är spännande. Dock är en del av säsong 5 väldigt märklig men bortsett från det så är det en grymt bra serie.

        Prison Break första säsongen!

        Håller med!!!

        Ja, Oz var så jävla bra!!!

      fleabag

      The West Wing.

      Jävla Kajsa.

        Hahahahaha!!! +1

      One tree hill, riverdale, 13 reasons why, chicago fire, störst av allt

        Riverdale är ju den sämsta skiten som finns?

      Frankie & Grace
      Downtown Abby
      When Calls The heart
      Midsomer murders
      Poirot

      Arkiv X. Klassiker!

        Åh ja Arkiv X ?

      Alla älskar raymond, always sunny in philadelphia, modern family, got, the sopranos.

      OZ

      Breaking Bad – för att den verkligen höll hela vägen och hade i princip allt
      Downton Abbey – för att man kan drömma sig bort
      Vänner – som ett sällskap i bakgrunden när man egentligen gör annat
      Desperate Housewives – för de ikoniska dramatiska händelserna och för att jag kan se den om och om igen

      Och jag blev helt golvad av The Crown, Broadchurch, House of Cards (inte sista säsongen!) och Bodyguard.

        Håller helt med om Broadchurch!! Blev helt fast!

        Men alltså JA på Breaking Bad. Sånt jävla mästerverk. Inte undra på att den fått typ 9.5 på imdb.

          det bara jag som inte fattar hypen om BB. Det är ju fan skit ledsam och handlar om att snubben får/har cancer… så deprimerande att jg inte orkade mer än 1 säsong… blev för jobbigt helt enkelt

            Fattar inte heller hypen. Såg igenom hela och säsong 1 är en dag på tivoli jämfört med resten. Skräpserie.

            Finns ju långt mer deprimerande, ledsamma serier än så? Som folk kolla på ändå.

            Men det är ju inte det serien handlar om

      Snowpiercer, Zone blanche, The rain, A series of unfortunate events, The haunting of hill house, Heder, Himmelsdal

        Hem till gården

      Vår tid är nu ♥️ Så bra serie!

      Hur kan INGEN ha nämnt Twin Peaks!?

        Lita ALDRIG på en snubbe med långt grått hår och jeansjacka..

        Dålig smak här inne??? Twin Peaks är den bästa serieren någonsin. (Förutom när James är ute på den där gården, sämsta side Storyn).

        Ingen har heller nämt The wire!! Bubbs!!

        Sen gillade jag också westworld och black mirror. Mindhunter och ozark för lite lättsammare serier. Curb your entusiasm, inte att förglömma.

        Åh så bra! Gillar även The Wire.

      ER, X-files och The Fall.

        Jaa The fall, var kan man streama den? Någon som vet??

      Nu:
      SOA (kommer aldrig hitta en bättre)
      GoT
      Downton Abbey
      The Fall säsong 1+2
      Då:
      Bevvan
      Melrose Place
      Sunset Beach
      Baywatch

        Åh sunset beach… ÄLSKADE Cole, han var typ det snyggaste jag hade sett ever!

      Sex and the city eller
      Seinfeld eller
      Fraiser

      men om jag måste välja är det SATC

      Outlander. Utan tvekan

    Idag kom Åza förbi på spontanfika till ATB som blev såååå glad. Åza är sååå välkommen tillbaks – mitt i allt byggkaos…

    Ja, nog var det det som var problemet. ATB var inte bjuden till My när Å hälsar på… De kunde väl inte göra annat än att försöka reparera skadan lite…

      Har du ingen hobby?

        Har många hobbysar. 🙂 Sociala medier är en av många.

        Jo, Anna Book.

          Ja, hon är intressant att följa, bland andra.
          Är det möjligen ATB själv jag skriver med? 🙂 🙂

            Ja. ♥️

              ????❤️

                ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

      Anna verkar inte följa My på insta längre. My verkar dock följa anna.

        Jo hon följer henne men hon har nog förstått nu hur m är och fungerar och att hon varit en plan typ.

          Men om man söker på Mys följare är Anna inte en av dem?

        Är det My måntro?

    Jag kan inte släppa att den som påstod sig hellre rädda en random hund än en random två-åring ur ett brinnande hus fick över 50 gillamarkeringar. Jag blir seriöst rädd och äcklad, då är jag ändå vegan själv.

      Så du tycker människoliv är mer värda är djurliv?

        Ja, det tycker jag. En annan anonym men ja.

          Håller verkligen med.
          Såklart är männislan bättre. Hade jag varit en fisk då hade jag väl ansett att fislar är bättre.

          mvh Äcklad av min art.

            Alla tycker olika om det, bara att acceptera. Släpp det. Människan är ju den ondaste, värsta arten ju ??‍♀️?

              Jo men ändå läskigt att vissa är så små människor att de identifierar sig som hundar. Vackra, lojala djur men djur nonetheless.

                Nu fattar jag inte vad du menar. Du verkar väldigt upprörd.

                precis som människor då, för vi är också djur??‍♀️

              Du är säkert en sån som tycker det är ok att barn plågar djur

                Du är sån som gärna plågar bebisar.

            ”Såklart är männislan bättre.”

            På vilket sätt? Förstör planeten för alla och orsakar så mycket förödelse och smärta för alla levande varelser inkl. sig själva.

        Men random hund och random barn, inte ens din egen hund. Du skulle alltså kunna lämna barnet att dö och lalla ut med hunden?

          Om man hatar barn är det väl inget konstigt?
          Man har ingen skyldighet att ta hand om andras barn.
          Även om många verkar tro det..

            Men hur kan man hata barn så pass mycket att man är helt chill med att dom brinner inne? Alltså hör du inte hur sjukt det låter? En tvååring?

              Barnet har väl troligen två föräldrar dom själviskt nog skaffat ingen och då är det deras ansvar att hålla efter det.

                Föräldrarna som också förmodligen är inne i det brinnande huset alltså?

                Jag ger upp, du trollar eller är sjuk i huvudet så det är inte lönt.

                  Jag tycker seriöst att C borde kolla upp denna människa. Inte frisk och rent ut sagt livsfarlig att ha härjandes ute i riket.

                    Hej C, du får gärna kolla upp mig. Jag står för att jag tycker att man är sjuk i huvudet om man ”hatar barn” så pass mycket att man på riktigt hade varit okej med att lämna dom i en brinnande lägenhet.

                      Har du haft en traumatisk arndom? Du har ju själv varit ett barn så att du känner så mycket avsky mot barn.. Kan det vara att du utsatts för hemskheter som barn och kopplar de till svaghet, offer, beroende etc?

                      Nej nej, håller med dig. Tycker de andra som hellre räddat hunden är sjuka, på riktigt!!!

                      Jag tror du/ni drar för stora växlar på det här. En del går igång otroligt här och det tycker vissa är kul och fortsätter…

                    Oj förlåt, såg nu att du var ts, trodde du menade mig ?

                    Haha men inte är personen farlig för det ? Håller inte med hen men ta det lugnt.

                      Jo, denna människa hatar barn (och människor) så mycket att den inte ser något fel i att barnet plågas till döds. Sin egen art. Det är riktigt sjukt. Påstå inte att det är friskt eller normalt.

                      Men du, det här är internet. Ta det inte på så stort allvar.

                      äh, det finns fler barn där ute 😉 chilla

                Det funderade jag på i den här frågeställningen – var är alla barnens föräldrar som borde ha koll på dem? ??

                  De kanske redan har dött. Ska barnet lida för det? Det kanske brann på dagis (och en hund råkade befinna sig på plats bara). Kanske med mormor som orsakade branden och dog. Kanske brinner det när en psykopat tänt på föräldrarnas sovrun först?

                    Haha många scenarion!
                    Då blir barnet föräldralöst då om det överlever?
                    Nä jag ska sluta, jag pratar bara oseriöst och hypotetiskt och det känns som du tar detta seriöst det känns inte sjysst. Men tror du kan va lugn, såna här saker händer väldigt sällan…

                    Seriöst, du verkar på riktigt sjuk i huvudet själv som går igång på vad anonyma människor skriver i ett kommentarsfält. Du borde ta semester från nätet för du är för känslig för att vistas här.
                    Du behöver inte förstå någonting alls, folk är olika och tycker olika det är ingenting du kan göra något åt. Vissa hatar barn och räddar hellre djur från döden, andra älskar småbarn så mycket att de slickar deras kön, filmar och säljer filmerna. Du behöver inte förstå och sitta och tjafsa om det en fredagskväll på internet, folk är olika och du kommer aldrig förstå dom.
                    Dra ur laddsladden och fira helg.

                      Människor är den sämsta arten på jorden, vi är vidriga och jag hatar oss alla och vi borde utrotas.
                      Så jag skulle åxå rädda djur i första hand.
                      Ha en trevlig helg alla, nu ska jag åka och handla godis till katten. 🙂

              Vaddå helt chill med det? Vill varken att barn eller hund ska brinna inne, men får jag bara rädda en räddar jag hunden. ??‍♀️ Eller katten, ödlan, fågeln, kaninen… Det enda jag skulle lämna är väl foderinsekter.

                Så barn står liiiiiite högre i rang än insekter?

                  Precis! De står över foderinsekter. Men under övriga djur. Enligt mig. 🙂

                    Över eller under vägglöss? Förstår att dom drar jämnt med kackerlackor.

                    Men då anser du att man ska rädda djur framför dig?

                      Självklart!

                  Enligt dig, inte enligt mig.

              Jag tror ingen hatar barn så mycket, hen busar nog lite med er. När man ”hatar” barn så brukar man mena deras beteende? Inte att de ska utplånas? ?

                Alltså jag hoppas verkligen det, men med tanke på vilka åsikter folk i allmänhet verkar ha i mycket annat så blir jag inte förvånad längre.

                  Det är skrämmande att man inte förvånas över packet som hänger på denna blogg. Stackars C som lyckas dra åt sig bottenskrapet av mänskligheten varje dag kl 9, 12, 15 och 18.

                    Kanske dags att sluta läsa om du känner så? ?

                      Jag är inte C. Tycker synd om henne.

            Oj, psykopat?

            Du har ingen skyldighet att ta hand om folks barn, men borde man inte försöka skydda de som inte kan skydda sig själva? Är man stor borde man vara snäll. Jag har hund själv som jag älskar djupt men skulle det stå mellan min hund och en annan människas barn skulle jag räddat barnet.

          Jag är inte speciellt förtjust i människor alls och vill nog påstå att jag inte tål barn. Så jag räddar djur alla dagar i veckan trots att jag även glatt äter djur.

        Ja det hoppas jag alla tycker!
        Om du vill offra ditt liv framför en hund så varsågod. Men förhoppningsvis är folk lite friskare än så i huvudet. Btw älskar min katt men står det mellan honom och mitt barn hade jag inte ens tvekat en sekund (är inte ts)

        Fast vi människor har ju många år på den här jorden. Så om hunden är över 10 och tänk barnet har många år kvar. Jag skulle absolut försöka rädda bägge

          Jag tänker att människor förstör bara jorden så varför rädda dem om man inte behöver?

            Men det är okej för dig att vara kvar?

          Denna jorden behöver inte fler människor som ska konsumera skit i 90 år.

            Jamen börja med dig själv då, inte en två åring. Rädda barnet och spring sedan in i elden själv.

              Du har nog missförstått, det är bara dina barn vi inte vill rädda ?

                Jaha!!! Men då häbger jag med. Är det för att mitt barn är mörkhyat?

                  Nej då var det ju lugnt tydligen, det är ju rasism. Vita barn är däremot lugnt att lämna

                  Ja

                  Men hur skulle nån veta det? Nu tror jag du trollar.. Är du Stina?? ?

              Nä möjligen är jag den som går in i en villa och tänder på då jag tar med mig en 7 barnsfamilj, då gör jag ju lite nytta för planeten.

                Glöm inte ekologisk tändvätska då bara.

        Men det är väl självklart att människoliv är mer värt är djurliv? Herregud, att det ens är en fråga!

          Fast om du hängde med i diskussionen här om dan så är det ju inte självklart för alla. Sånt är livet, acceptera att folk är olika.

            Nej, missade den. Men låter helt bisarrt att välja ett djur framför en människa. Skulle vilja se den personen försvara sig för eventuella föräldrar/släkt- Jag kunde ha räddat tvååringen men valde denna hund som iaf kommer dö om max 10 år. Wow….

              Ett barn jag aldrig mer kommer se eller en hund som är med mig 24 timmar om dygnet i 10 år, inte svårt val för mig alls.

                Fast nu var ju inte grejen din hund utan random barn random hund.

                  Hen utgår kanske ifrån att hen kommer att få behålla hunden (Finders, keepers) samt aldrig kommer att behöva vara borta från hunden.

                Gud vad egoistiskt sagt.

                  Människan är egoistisk… Du skulle rädda din familj framför andras? Det skulle vi med.

            Acceptera att du är helt sjuk i huvudet

      Här inne är det lite coolt att hata barn. Gissar att de flesta är typ 14.

        Nä jag är 30 och har aldrig gillat barn!
        Man har ingen obligation att tycka om barn, oavsett vad du tycker.

          Nä men att inte gilla och att medvetet låta dö är väl ändå lite skillnad eller? Jag tycker nog inte om dig heller men hade inte låtit dig brinna upp för det.

            Haha +1

            Oj vad du tog åt dig

              Mm sjukt kränkt

        Tack men är 42 år och kommer aldrig skaffa barn. Tycker inte om barn!!!

          Men herre, så det är alltså okej att låta nån dö för att du inte tycker om barn i allmänhet? En människas liv har alltså inte mer värde än så?

            Nä inte för mig

              Du vet att du är nazist va? Alltså i betydelsen att ditt liv är värt nåt och andras liv är därefter bara värt nåt i relation till ditt. Jävligt ofräscht.

                ???

                Hahahah oh Lord!! ??

                Åh herregud! Googla nazist gumman ????

                  Gör det själv. Jag föreslår att du använder begreppet nationalsocialism STUMPAN

                    Fast nu får du nog gå om skolan, idiot ☺️

                      Helvete vad ni är otrevliga, gå och skäms.

            Men det sa hen ju inte? *förvirrad*

              Det var ju det diskussionen handlade om, eller? Person 1 antar att alla med dessa åsikter är typ 14 och person 2 säger att nej den är 42?

                Men flera har svarat med sin ålder. Uppfattade inte att hen som 42 och inte vill ha barn var den som sa att människoliv inte betydde så mkt. Förvirrande med alla anonyma! ?

                  Ja alltså nu är det förvirrande men i början när det inte fanns så många kommentarer uppfattades det så 🙂

                  Annars att bara kommentera sin ålder och att man inte vill ha barn är ju liksom inte helt relevant till att det är fjortonåringar som hatar barn och skulle låta dom brinna inne.

                    Förstår. Tror folk tolkade det lite fristående dock och svarar på bara den kommentaren där det står ”coolt att hata barn här, de flesta är nog 14”. Vet inte om nån av dem som svarade är anonym som föredrog hundar.

      Är det så svårt att förstå att alla människor är olika? Jag är ganska säker på att man blir straffad om man väljer hunden före barnet och det förstår de flesta, men alla har väl
      rätt till sina egna känslor?

      Om du vill gifta dig med en häftapparat och rädda den ur en brinnande byggnad så okej då, jag förstår inte men det är inte min ensak att säga till dig vad som är viktigt för dig?

        Nej, räddar man hellre en häftapparat än en människa är man sjuk i huvudet.

          Och vem är du att avgöra det? ?

            Det var du som sa att man har rätt till sina egna känslor

        Så himla sant! Är alla här inne 12 år och tycker att någon vuxen ska bestämma vad vi alla ska tycka och göra?

        Tror inte man blir straffad för det, det är väl inte brottsligt att låta bli att rädda nån? Eller har det blivit det?

          Jag tror att man ”måste” ingripa på ett eller annat sätt om man ser att någon utsätts för fara, bara du inte riskerar ditt eget liv.

            Jag tror inte lagstiftningen ser ut så, kan ju va svårt att bedöma också i, då och i efterhand vad risken var? Intressant, får kolla upp.

          Jag tror att man hade fått ett pris på sitt huvud, så för ens egen skull kanske man ska rädda barnet.

            Det om något är ju olagligt och då får man söka skydd av polisen.

              Nu plötsligt är människoliv viktigt. Varför ska ni söka skydd hos människopolisen och inte i typ ett hunddagis?

                Jag och jag, jag är inte inblandad i det här. Pekar bara på hur lagen ser ut ??‍♀️

                ??? nu dog jag. Följt diskussionen med iver och nu skrattade jag så högt att ettåringen vaknade

                  Åt ”äcklad” eller anonym med lagen? ?

                    Åt allt men det var kommentaren med att söka skydd på hunddagis som fick skrattet att tippa över ? alla är så sjukt roliga, roligare att alla är så arga också

            Dessutom tror jag inte nån sätter ett pris på ditt huvud om du låter bli att rädda ett barn eller annan ifall det var farligt. Man kan frysa av panik eller ens överlevnadsinstinkt kan kicka in, som i filmen Turist. Därför är det heller inte straffbart.

              Menar nu utan ”rädda hundscenariot”.

            Aha, det var du som skrev att du skulle slakta den som inte räddade ditt barn igår? Vet du vad; jag hoppas att ingen räddar dina barn, du verkar helt hjärndöd och borde aldrig ha fått skaffa barn från början ?

              Nej det var inte jag men jag gillade den kommentaren. Tyck vad du vill, rädda vem du vill men jag skulle jaga dig till världens ände och plpga dig till döds om du medvetet valt ett djur för att du hatar barn. Jag står för det. Jag hade PLÅGAT dig med syra, lågor, kol och avslutat det hela med en molotovkocktail i din rumpa. Sen hade jag knatat in på poliskontoret och lämnat över videon där jag spelat in allt. Hade tagit 20 år bakom galler utan att ångra mig en sekund. Hade gjort samma för ett random barn också.

                Och du tycker andra är sjuka i huvudet och farliga… ?
                Det här kan ju inte va på riktigt?

                  Jag överdrev såklart. Men så kan det faktiskt kännas. Hade dock inte gjort det jag skrev ovan för att jag inte har hjärta till det men i skallen hade människan plågats om och om igen. Man får ju trolla lite när man ändå hänger här 🙂

                    Jaha, nu förstår jag. Du får trolla lite men CamCam ska lägga mer bloggen pg av oss andra som skriver här.

                    Så känner kanske någon annan över ett djur.

                    Ja men du ser, som du höll på nu kanske den andra överdrev också. Inget att hetsa upp sig över.

                Men.. om du hade gjort samma för ett random barn så lämnar du ditt eget barn utan mamma då du är i fängelset i 20 år som du säger? Det skulle inte jag göra.

                  Helt sjukt att en FÖRÄLDER sitter och skriver såhär grova och knäppa saker på internet? Omoget.
                  Sen att man kanske skulle vilja hämnas sitt barns död är en sak (tror få faktiskt skulle göra det, händer ju typ aldrig i verkligheten). Men att sitta o skriva det på internet, om en hypotetisk situation? Wow. Tycker du verkar instabil.
                  Och ja, jag har barn som sagt.

                    Jag hoppas verkligen denna människan är ett troll och inte har egna barn.

                      Haha när vi utrycker oss fritt då är vi sjuka men ni hundälskare får tycka vad ni vill och vi ska bara svälja det? Ja, jag trollar!!!! Dumma är ni också…

                      Men vaddå vi? Jag har barn men ingen hund eller andra djur.
                      Man kan reagera på saker flera gör, två fel blir inte ett rätt.

                      Tycker det är opassande att trolla sådär som förälder faktiskt…

                    Det sjuka är ju att välja ett djur framför ett barn. Det är ostabilt om något.

                Plågat mig med syra? Ok där fick vi svaret på att du är en rabiat utlänning.

                  Jag skrev ju att mitt barn är mörkhyat ovan, är du blind eller?

                  Ey! Det var mig hon skulle ”plågat med syra”, ta inte över med rasistiska påhopp tack! ?

                ? Vad i ditt agerande är bättre än den som räddar hunden? Den räddar ju åtminstone något levande medan du bara dräper ?‍♀️

                Du låter som en tickande bomb.. Jeesus!

              Jag skrev inte heller den kommentaren igår men om du inte har barn så förstår du inte vad man skulle göra för sina barn. Jag hade tagit livstid. Särskilt om personen AKTIVT valt ett djur istället. Alltså här är fido, här är barnet, och du väljer fido. Att olyckor händer är tragiskt men inget att göra åt, men om nån människa aktivt valt att lämna mitt barn att dö. Medvetet. Hade letat upp den människan.

                Jodu, det kan man visst förstå. Skulle skada nån som dödade mina djur, det kan du ge dig på.

                  Skillnaden är att alla som har djur och barn älskar ju barnen mer. Du kan gå från att älska hunden mest av allt till att älska barnet mest av allt, men inte tvärtom. Du älskar inte hunden mindre det är bara starkare för barnet. Förstår du hur jag menar?

                  Min hund var mitt liv innan jag fick barn men känslorna går inte att jämföra.

                    Skillnaden är att jag älskar min hund mer än ditt barn, att du väljer att rädda ditt barn framför din hund köper jag.

                      Ja alltså att du räddar din hund förstår jag. Jag håller inte med men jag fattar att du älskar din hund.

                      Men nu gällde det ju egentligen random hund och random barn och där förstår jag inte att man inte värderar människor högre.

                    Det har jag inte sagt nåt om. Jag har bara djur, inga barn men skulle ändå kämpa för att rädda dem, hämnas om nån skadade dem mm. Säger inte att det är samma sak som med barn men jag kan ju uppenbarligen förstå känslan.

                På vilket sätt menar du att det hjälper ditt redan döda barn att du mördar någon? ?

              Klart det var hon, hon är helt galen

              Det var jag, ??‍♀️ Inte så mycket hjärndöd här inte, ganska högt utbildad faktiskt, ? du är dock extremt otrevlig och känns inte alls som en bra person, TUR jag inte har ruttna vänner som dig! Du verkar inte må speciellt bra, ring 1177 bums, dårar borde inte få gå lösa!

      ”Rädd” ?

        Jamen verkligen. Tänk att detta är mina vänner, grannar, släkt och kollegor. Min ettåring sitter och DÖR men de räddar min hund? Älskar Morris men snälla, hade flippat ur på riktigt om någon sprang ut med jycken istället för mitt barn.

          Men det är EN person som skrev så! Av 10 miljoner i Sverige. Kolla runt med dina grannar för att va säker då.

            En = knäpp
            50 gilla = samhällsproblem

              Åh jag dör. Samhällsproblem! ?
              Jag tror de flesta tyckte kommentaren var lite fräck och uppfriskande. Eller så älskar de djur väldigt mkt. Inte värt att hetsa upp sig och bli rädd för. För din egen skull.

          Jag undrar om detsamma gäller andra hjälplösa människor också. Gamla tanten, nån funktionshindrad osv. Folk springer förbi och ba den här hamstern den måste med.

      Ok för att du ska förstå. Du är inne på bloggbevakning. 90% av läsarna här är extremt ensamma, bittra, avundsjuka. Läs öppet spår tre v i rad så förstår du. 2. Deras tillvaro går ut på att leta fel hos folk de aldrig träffat och diskutera, dreva och bråka med anonyma likasinnade på nätet. 3. Bloggbevaknings läsare är en PYTTELITEN minoritet i samhället. De flesta friska människor tycker att ett barnliv är pyttelite mer värt än ett djurliv men ömmar för djuret ändå och ser det inte som värdelöst. De flesta friska människor utan pedofil- tendenser tycker inte det är kul med ”sex med barn-skämt”, ännu ett ämne som behandlats här och där en stor andel störda individer tyckte det var helt ok att hålla på skämta om pedofili. Så snälla, upprepa detta för dig och inse att detta inte är normen i samhället någonstans, och att det är därför dessa behöver en samlingsplats.

        Hade jag varit C så hade jag fan stängt ned bloggen om sånt löst folk samlades här. Fick en riktig ögonöppnare. Har alltod tyckt att det är hård ton mot vissa influencers medans andra kommer undan men att 50 läsare hellre räddat Mani än Nikola är sjukt, på riktigt.

          Minst 50 får man väl anta dessutom.

          Jag förstår dig, men vad är cc för person egentligen? Hennes liv går ut på att leta fel hos folk, och skapa sååå mycket negativitet som DIREKT påverkar en annan människa. Vad är man för människa då? En vanlig, hygglig person skulle aldrig klara av att hålla på med sånt så det är inte konstigt att en stor andel av läsarna är som de är.

            Och ändå är ni här…

              Ja, vi är här. Vi är dock normala människor som vill lösa lite skvaller för att komma ifrån livet 10 min. Helst oskyldigt skvaller utan lynchningar och mobbning. Vi är inte pyromaner som älskar att se barn plågas till döds. Eller vill du att vi normala drar så att ni kan diskutera barnhat och plågeri ifred?

                Ditt svar om hur du skulle jaga människor och plåga dem är inte så normalt du..

                Ingen har sagt att de älskar att se folk plågas till död dessutom? Chilla.
                Du skrämmer mig lite faktiskt..

                  Ja ni är väl såna som tycker att nån som hämnas på någon som våldtagit ens barn är lika mycket skit som pedofilen. Störda individer

                    Exakt den typen av människor är de.

                    Fast om en är pedofil och den andra mördare gör inte den ena till en bättre eller sämre människa ??‍♀️ Både pedofilen och mördaren ska låsas in. Sen kan man ju tycka att ett brott är värre än ett annat, vidriga människor är de ju båda två ?

                      Man är ingen mördare om man hämnas för att nån våldtagit ens barn ditt jävla inbecilla fån. du kanske är ok med pedofiler eller är en själv med ditt synsätt. Snälla, kom aldrig till usa. Hade du sagt så här hade du blivit skjuten direkt.

                      Så man är en vidrig människa om man hämnas på någon som våldtagit ens barn? Du om någon är vidrig, sjuka människa.

                      Jo man är en mördare om man dödar någon med uppsåt. Sen om man tycker det moraliskt är rätt är en annan sak men att mörda = mördare.

                      Inavlade missfoster, ni skrämmer mig ?

                      En mördare är en mördare oavsett den hämnas eller inte ? Tänk att ni alla har barn också, DET är skrämmande.

                Du är sjuk i huvudet. Snälla lämna bort dina barn om du har några, jag tycker synd om dom ?

                  Men då skaffar jag bara hundar, det är ju exakt samma. Lär glömma barnen om man ska tro er.

                    Vill du veta exakt varför jag skulle välja att rädda djuret före människan?

                      För att du är en tiger?

                      Nej. Finns inget svar som får dig att låta frisk. God natt 🙂

                Du verkar ju dock inte bara vara här för 10min skvaller. Utan du verkar ju djupt engagerad och ha spenderat hela kvällen här ?‍♀️

      Jag skulle iaf aldrig rädda en vegan.

    Kan aldrig läsa öppet spår ordentligt längre. Sidan laddas om och börjar från början efter typ 200
    Inlägg. Min mobil blir dessutom supervarm (iPhone 11 PRO Max). Någon annan som har det problemet?

      Min telefon blir också SUPERvarm och batteriet tar slut jättesnabbt.

        Samma, min iPhone blir läskigt varm

        Trodde det bara var jag.

        Min med. Laggar och så varm. Ny mobil.

      Min mobil är av modell äldre men blir också glödhet när det är 200+ kommentarer. Skönt på vintern iallafall så blir händerna upptinade..

      Hur skriver man en kommentar som blir en egen kommentar och inte ett svar?

        Har försökt göra just det i typ en h utan och lyckas såå nu kapar jag din tråd tyvärr.

        Har inte problem hy men är 27 och har aldrig tagit hand om min hud så förmodar att det är dags nu eller för typ 3 år sen men jag är totalt ointresserad av och köpa 1000 produkter och hålla på med hudvård så jag undrar, om man ska försöka ta hand lite om sin hy, vad är basic och använda? Har blandhy.. Torr om haka/näsa och fettig överallt annat. Lite porer och ojämnheter men ingrt förfärligt. Någon med tips! Typ max 3 produkter annars kommer jag aldrig hålla det ?

          Rengöring, ansiktskräm och en scrub skulle jag säga (och min hudterapeut). Googla/gå till en hudterapeut för att hitta produkter för din blandhy

      Japp! Trodde det bara var min gamla iPhone 7 som blivit seg

        Jag har en iphone 6 och den blir varken varm eller laggar när jag scrollar öppet spår!

      Min laddas inte om men den laggar, batteriet tar slut och mobilen blir supervarm ? (iPhone 6)

    Min granne är en riktig plåga. Vi snackar om en negativ glädjedödare som hittar problem på varje lösning och vill att allt ska passa henne. Alla grannar är trötta på henne men ingen vågar säga något för att hon hänger ut en på facebook då. Jag skulle våga säga till om det inte vore för att hennes barn går på förskolan jag jobbar på. Börjar bli sjukt jobbigt att bita sig i tungan haha

      Vi kan byta. Min granne spelar på sin orgel helt oregelbundet mellan allt från 6 på morgonen till halv tre på natten

        Orgelmusik. Där går min gräns. Skulle fan inte ta det. Never!!

          Hur känner ni för säckpipa?

            Coolt instrument! Verkar svårt att spela dock…

              Med lite övning så blir det nog bra? Skulle vilja köpa hem en och öva men det är inte så populärt bland de andra som bor här, de verkar inte uppskatta den typen av musik.

                Om du gjorde det på tider då jag var på jobbet skulle jag inte ha några som helst problem med det 🙂

                  Men då missar du ju den vackra musiken, väntar hellre tills du kommit hem då??

        Omg ???

          Speciellt en regnig mörk höstnatt när man ser skuggorna av vajande trädgrenar på sovrumsväggen.
          Och så vaknar man upp 00:30 av något som är menat att likna Toccata and Fugue.
          Det är INTE kul

        Elektrisk orgel eller piporgel? ?

          Jag vet faktiskt inte. Det låter som en piporgel, men jag antar att de är ganska stora och han bor bara på 42-45 kvadrat så jag vet inte hur han skulle få plats med en sådan.

            Du får vara glad att det inte är en kyrkorgel.

            Lider med dig. Jobbar själv som kyrkomusiker men hade ändå inte velat ha någon som brassar på med alla register utdragna klockan ett på natten. Inte okej! ?

        Or(e)gelbundet!

      Min granne är förtidspensionär och brukar stå i fönstret och vaka över soptunnorna. När vi var nyinflyttade kom han ut och skrek (på riktigt skrek) på oss i flera minuter för att föreningen betalar för tunnorna och vi hade inget där att göra… Jo förutom att vi också tillhör föreningen och också betalar förmodligen, men okej. En annan gång kom han ut och hotade med att ringa polisen för att min mamma använde gästparkeringen. Fick ingen direkt förklaring på varför hon inte fick stå där, och det finns typ 10 gästparkeringar så det fanns många lediga. Har också flera gånger sett honom i tvättstugan där han typ inspekterar städningen. Vi kan byta om du vill.

        Men gud vilken tragisk gubbe!

      Min pappa skulle nog gå under ”jobbig granne”. Han är också pensionär och brukar ha som sysselsättning att parkera sin minibil så långt in i parkeringsrutan som möjligt. Och så sätter han sig på balkongen och tittar på alla bilar som letar parkeringsplats. Såklart så är det många som först tror att det finns en ledig plats så de svänger för att parkera och då brukar farsan skratta så högt att de hör.

        Nejdå, jag tycker redan om din pappa ❤️

          Ja, jag måste säga att det är ett väldigt lustigt intresse han har 🙂

            Låter som något min far skulle kunna göra?

        Dessa minibilar är satans påfund och de brukar ALLTID stå parkerade orimligt långt in i parkeringsrutan. Jag tror inte din far är ensam.

        Din pappa låter magisk! ?

          Ja, han är en klippa! 😀

        Haha, din farsa är en rolig gubbe som förstår att roa sig själv.

      Min skaffar barn på löpande band med en kriminell fängelsekund från Nigeria, bor i en liten 2a och sitter där inne med ungar som gallskriker och väsnas allt medan hon planerar nästa fillersinjektioner och läppförstoring. Sterilisering tack

    Mina morföräldrar firar 50-åring bröllopsdag i sommar. Vi ska fira dem med en middag, men har ni några tips på annat vi skulle kunna göra också? Någon aktivitet eller liknande som funkar trots corona ?

      Vi gav bort hummerfiske. Verkar uppskattat i många åldrar.

        Okej kanske inte, insåg inte att de kanske är lite uppåt åren.?!

        Min 4 åring hade älskat att få hummerfiske i present så det funkar nog i alla åldrar ?

      Ni kan ge dem en fin fotobok med bilder genom åren på dem och nära och kära!

      Aktivitet på middagen skulle kunna vara ett quiz som handlar om deras liv eller/och saker som hände i världen för 50 år sedan när de gifte sig. Ta med några låtar från den tiden också man ska gissa titel på eller så 🙂

      En aktivitet? Facetime-samtal. 🙂

        Bra tips suris! ?

      I Ljungskile kan man åka ut och plocka musslor som man senare på kvällen får äta på restaurangen. Sjukt mysigt och gott

    Jag trodde det var SÖNDAG HAHAHAH

      Hahahahahahhahahaahhahahahahahahahahahaahhahah

    Vad tycker ni om Tiktok polisen? Han som hetet patrik?

      Är det han som har gjort om sitt vardagsrum till ett gym?
      Och har massa klättergrejer i precis hela lägenheten?

      CRINGE

      Poliser har inget på sociala medier att göra när de är i sin yrkesroll. Privat får de göra vad det vill ??‍♀️

      Tyckte han var snygg tills jag såg han på Tiktok. Pinsamt. Och han är så medveten om att han är snygg…..

      ….och jag lovar att han fantiserar om sig själv när han ligger med sin tjej. Och drar en handtralla till sin egna spegelbild. Samma sak med konstapel Melin.

      Skämskudden åker fram! Men stockholmspoliserna är mums

        Ähh tacka vet jag brandmän?

      De borde typ förbjuda ALLA från att hålla på fjanta sig på sociala medier i sin yrkesroll. Så jävla krystat hehe

    Har ni tips på bra restauranger med take away i Halmstad? Ska dit i veckan ett par dagar och vill inte sitta på restauranger och knö med andra utan helst kunna ta med mig mat därifrån.?

      Umai, bästa sushin! Dom har en egen ingång till take awayen så du slipper gå in i resturangen

        Jag kan även rekommendera la pizza eller trattoria la pizza för bäst pizza

          Indian kitchen är supergott! Köp lunch, du får hur mycket som helst. Annars rekommenderar jag dig att gå till min favoritkrog Jarlen, om du vågar dig ut. Är fd Halmstad-bo som också ska dit och äta snart ???

        Det är dock 1000 års väntetid där?

          Var är det väntetid? ?

            Sushin

        Tur i oturen att det är lång väntetid om det K säger stämmer, gillar inte sushi?

        Jag ska kolla in pizzeriorna i alla fall! Indian kitchen låter som indiskt, brukar inte vara min favoritmat men skadar inte att kika. Är rätt kräsen och äter inte så mycket annat än typ husmanskost egentligen, men det är väl kanske inte så många restauranger med ”riktig mat” som har take away? Så då får man utforska lite annat.

        Tack för tipsen!?

    Är sugen på godis men har inte en enda krona.. vad gör man?

    I-landsproblem jag vet 🙁
    Men är så sugen på salta lakrits!

      Man dricker vatten

        Så sa min mamma när jag var liten

          Det funkar ju!

      Panta om du har tomma flaskor hemma!?

      Fråga om en kompis vill komma över och så säger du” föresten kan du ta med godis ?

      Gör mug cake!

      Gör äggtoddy, bra substitut för godis 🙂

      Du kan alltid sno godis

      Handla på kredit.

    Vilken influencersnubbe hade ni helst varit tillsammans med?

      Dwane Johnson! Alla dagar i veckan.
      Jag vill ha en stor och stark Hufflepuff 🙂

        Är han en influencersnubbe? ?

          Ja. Han har 190 miljoner följare på insta, där han alltid gör reklam för sina egna produkter. Så han räknas i allra högsta grad som en influencersnubbe

            Han är väl främst en skådespelare? Det är en förolämpning att kalla folk influncers, speciellt när det har en riktig karriär ?

              Vi har ju alltid haft influncers i alla tider. Tomten som vi känner idag är ju skapad utifrån att Coca Cola gjorde honom som frontfigur och influnecer för läsken. Tidningsannonser och senare TV reklam använde sig tidigt av kända skådespelare och andra stora influencers. Sedan kom musikartisterna som skulle influera och efter det var det idrottsmän.

                Och sen kom Bianca, Blondinbella och alla andra hjärndöda, utseendefixerade, patetiska fjortisar och förstörde allt ?

                  Fast innan dess kom dokusåpakändisarna, Paris Hilton och andra som var kända för att de blev kända.

      Har du ingen puff?

        Vad menar du?

          Rullgräs

      Jonas Fagerström

        ja, om han är tyst för hjälp så korkad…

        Carl Déman

          Hjälp! För mig är han det osexigastw Osom finns…

            Tyckte det förut och hade valt Jonas av de tre i JLC, men har tydligen ändrat mig.

      De räknas inte som influencers men någon av bröderna Ingrosso

        Sebastian ❤️

        Vilka bröder Ingrosso? Emilio, Vito eller Luciano? ?

      Mimmi Kapells kille

        Hahaha han verkar så go men lägg av han har fan barn och familj!!!!!

        Den vetskapen borde göra killar oattraktiva med en gång

          Tänker inte ta nåns man.. säger bara att han är en jag kunde tänka mig av alla influencers partners. Hans personlighet i en annan kropp skulle va perfekt!

    Om jag har en servis från seltmann weiden ”bavaria monika” (obs kan ej något om sånt här) i fint skick och komplett, hur säljer jag det på bästa sätt? Är det blocket eller tradera typ?
    Och hur ska man prissätta om man ej kan något? Finns de några vanliga riktlinjer? ?

      Tradera om du kan tänka dig packa och skicka.

      Håll koll på auktionsfirmornas nätauktioner för att få en bild av vad rimligt priser. Är det hissat högt så kanske låta en auktionsfirma sälja åt dig? Kolla via actionet

      Är det en eftertraktad servis kan du få en hel del men ofta är serviser värda mindre än man tror. Många lägger hellre stora pengar på nytt porslin än köper äldre serviser, tyvärr.

      Skänk bort den till secondhand för den är inte värdefull du får max nån hundring för den kanske 300 kr om du har tur. Men om du vill sälja så välj marketplace.

    Vad är ert bästa tips när man går igenom hjärtesorg och ibland tror att man ska dö?

      Prata med en vän, laga god mat, läs en bok och bestäm en tid på dagen det är okej att sörja så det inte tar över hela livet.

      Försök att inte stalka personen på sociala medier hela tiden, gråt ut hos en kompis, skriv ett brev till hen (som du aldrig skickar) där du förklarar allt som är dåligt med personen.

      Promenera och lyssna på roliga poddar eller annan träning. Räddade mig.
      Sen började jag snusa också, men det hjälper mot ångesten. Eller prata med en terapeut, kanske mitt bästa råd eg.

      Gråt. Om det är svårt, kolla filmer som hjälper att få igång gråten. Prata med dig själv. Säg att det är okej att vara ledsen så länge du behöver. Stryk dig själv vänligt på kinderna och på armarna och säg snälla saker. Typ ”det är helt okej att vara ledsen, det gör så ont och känns så hemskt just nu, gråt så mycket och så länge du behöver, jag finns här för dig”. Och så styker du dig själv på armarna eller håller om dig själv i en kram (funkar utmärkt att krama andra, som djur eller vänliga vänner också såklart). Bad är också bra (funkar som en varm ”kram” för hela kroppen pga vattnets omslutning vilket ger en tryggande effekt rent fysiologiskt, ung som tyngdtäcken gör). Om allt detta låter som flum så googla ”självmedkänsla”. Det är ett vedertaget begrepp inom psykologin och funkar faktiskt. Har också varit sådär ledsen. Grät konstant och hade så ont i hjärtat och i kroppen att jag verkligen trodde jag skulle dö. Kunde inte annat än att gråta i en hel månad. Lider med dig ❤️❤️❤️

    På jakt efter ny BRA musik! Har ni tips? Låtar som får en att känna massor

      Allt med Eths.

        Nä fy fan hahahahah gick in och lyssnade. Nej tack.

      Woodz – love me harder
      Woodz – lift up
      Chungha – play
      Bibi – kazino

      Allt med Guts!
      The Celebration Song – Brock Berrigan
      Ballad of a Thin Man – Bob Dylan
      Jane Fonda – Mickey Avalaon
      Reptilia – The Strokes
      Happy Man – Jungle

      Dayshell – Pressure

      The harlatans
      Mother of the second lord
      Maharadjas in outer space
      Didi wollen

      Lykke Lis album So Sad So Sexy
      Alla låtar är helt jävla suveräna men Utopia, Deep End och Hard Rain är lite extra??

      Tom Rosenthal kanske?

    Är så jävla less på min”bonus dotter,”hon tycker det är helt ok att bjuda in sig själv + kompisar hem till oss(vi bor i Spanien)Vad gör jag?Hennes pappa är konflikt ”rädd” .Så jag är the badass och varken vill eller orkar ha den diskussionen.Vad hade ni gjort?

      Slagit näven i bordet och sagt åt karln att sätta en gräns ? Orka vara konflikträdd !

      Men varför ska inte bonusdottern få komma och hälsa på i Spanien, det är ju trots allt din partners barn? och det är väl ingen fara med kompisar om det finns plats. Sen behöver du inte står för deras kostnader eller städning men det får du ju säga till om.

        Anonym 20:15
        Det handlar nog om hur hon bjöd in sig själv med vänner. Sedan vet ingen av oss hur styvdottern beter sig mot ts i vanliga fall.
        Kan även vara så att ts med partner kanske sett fram emot semester själva. Det finns många frågor samt situationer som vi inte vet om.

        Därför hennes sätt att köra över folk,hon går fan över lik för att få som hon vill.

          Det här verkar minst sagt handla om annat än att hon bjuder in sig själv hos sina föräldrar??

          Vadå gå över lik? För att få vad?

            Så bonusdottern behöver gå över lik för att få åka hem till sin pappa i Spanien med kompisar? Skön bonusmorsa.

          Otrevligt hur du pratar om henne, de är din mans barn.

        Men sluta skylla så mycket på ts. Ni vet på riktigt ingenting. Det kan vara ett helvete till barn. Min mans bror är likadan, han är vidrig, kör över allt och alla, tvingar familjen att försörja honom medan han alkoholiserar sig. Så det finns liksom tusen möjliga scenarion som kan leda till att ts känner som hon gör men inte berättat. Eller så är hon bara som hon är.

          Kan också vara ett helvete till styvmorsa. Det vet du inte heller.

            Nä precis, det skrev jag ju i slutet. Så om ni inte vet, varför tar ni förgivet att det är hon som är boven?

      Läste nu att ni BOR i Spanien och då blir det väl ändå en annan femma, hon vill väl träffa sin pappa?! Jag träffade inte min pappa på 3 månader och grät i bilen både dit och hem för jag var så glad över att jag äntligen skulle få träffa honom. Som anonym skrev, så länge det finns plats för kompisar så låt dom följa med? Kan ju vara roligt att få visa upp er samt era boende?

        Jo men vi bor både i sverige och i spanien men det är lite flashigare att komma och hälsa på i Spanien-bor fö i samma by i sverige så vi umgås,det är just hennes sätt att bara köra över oss som stör mig.

          Köra över, hur?

            Varför är det inte okej att barnen vill åka till Spanien med polarna för att det är flashigare? Hade jag gjort alla dagar. Det är så tonåringar är. Du har inte egna barn förstår jag?

      Brukar inte barn få bjuda in sig själva hos sina föräldrar? Är väl ändå ganska rimligt?

      På din kommentar och svar låter det mest som att det är Du som inte vill att hon stör dig på semestern i Spanien.

        Är ju inte ens semester. Dom bor där. Hade blivit sjukt ledsen om jag inte fått hälsa på min pappa på många månader när han bor i Spanien för att bonusmamman tycker att man ”bjuder in sig själv” behöver ett barn ens bjuda in sig till sin egna förälder? Sen att hon kanske vill ta med kompisar är rätt naturligt. Jag brukade också kunna/få ta med kompisar på semester och tyckte såklart det var jätteroligt. Tror man som bonusförälder ändå måste räkna med att bonusbarn plus eventuella kompisar finns i bilden. Tycker ts verkar ha en rätt rutten attityd till bonusbarn – och ja barn/tonåringar kan ibland upplevas jobbiga och störiga även för föräldrarna själva. Tänk då en som måste måste anpassas till nya familjeförhållanden och en bonusmamma som inte gillar en. Hade med blivit lite rebellisk under sådana omständigheter.

      Din sambo/man kanske inte alls är rädd för konflikter med dottern utan konflikter med dig?

      Vilken pappa tycker inte det är okej att barnen kommer och hälsar på när de vill?

        Haha ja precis. Här har vi problemet. Sen är det väl deras gemensamma hem och hon är tillsammans med en man med barn.

        Låter som att hon vill att karln ska ge henne mer uppmärksamhet och respekt än vad han ska ge dottern. Sätta nya fruns önskningar över dotterns, herregud. Vidrigt.

          Usch får ont i magen av sånt här, själv varit med om en häxa till ”bonus mamma” kallade aldrig henne de dock, hon klarade inte av att jag är min pappas allt och enda barn. Varför ger man sig in i en relation med en människa om man inte klarar av att dom har barn

            Mm vidrigt. Att bli typ avundsjuk på att dottern ska få uppmärksamhet från sin pappa och att allt ljus inte landar på bonusmorsan. Lite den känslan man får av ts. ’men jag jag jag då?’

            Det beror väl helt på hur ungarna är. De kan vara riktiga huliganer och göra livet till ett helvete.

              Jorå, visst kan barn vara huliganer men det är ju dina barn, dom är välkomna oavsett.

              Ungarna kan absolut va jätte jobbiga men du älskar (i detta fall) din man och då får du acceptera barnen, inte få dom känna sig ovälkomna eller till besvär.

              Huliganer eller inte, barn har fortfarande rätt till sina föräldrar. Herregud vilken märklig diskussion. Spelar väl ingen roll om man har semesterboende i Spanien eller på månen – det är barnets bostad också!

              Hälsningar från en som är som lyckligast när barnen tar hem sina kompisar och man märker hur glada och lyckliga de är över att få ”ta plats” och känna att de är välkomna och omtyckta.

      Är det familjen Book du pratar om? Är det gammelpappan Toledano som skriver?

        Hahahahaaaaha

        ?

        Jag tänkte att det kanske var Åsa ?

      Det är erat hem. Så du har all rätt att dra gränser. Säg åt henne att ”visst kom en vecka sen räcker det”. Är hon gammal nog att ha inkomst så får hon och kompisarna bidra med mat. OCH att de hjälper till. Inte bara kommer och tro att du ska göra allt åt dom.

        Vet inte men det känns väl som något man säger till vuxna barn, typ 25åringar och inte typ 14åringar. Jag hade inte känt mig välkommen hem till min pappa om han kom med krav på hur länge jag fick vara där samt att jag skulle ha massa krav på att typ betala min egen mat.

        Allt beror ju på åldern.

        Så låt oss säga att bonusbarnets mamma skulle avlida då är barnet välkommet max en vecka!?! Nej barn har man 24/7, 365 dagar om året och det är inte valbart när/hur man vill ha sitt barn hos sig så länge dom är omyndiga. Tro mig det finns dagar jag skulle vilja avsäga mig mitt moderskap och bo på Bahamas och bara ha barnet en vecka om året men det är liksom inte valbart. Oavsett vad en bonusmamma tycker om det. Barn har man för livet och man är ansvarig för det, SPECIELLT om det är en snattande huligan, då finns ju ännu mer ansvar att ta hand och guida det barnet rätt. Man är ju inte ”oj misslyckades med den här så den får bo på gatan, tur jag har Tova 8 år som jag kan ersätta det där huliganbarnet med”

          Sista line’en, helt rätt. Är barnet en huligan är det ju föräldrarnas ansvar.

          Haha, precis så. Inte konstigt att TS upplever att bonusdottern måste köra över folk för att få sin vilja igenom om den stackaren måste kriga för att få hälsa på sin egen pappa i deras bostad i Spanien.

          Som du mycket riktigt påpekade, barn har man för livet. Jag skulle vilja påminna styvmodern om att det är hon själv som är utbytbar och inte ett dugg självklar i den här familjekonstellationen. Dotter kommer att vara dotter för evigt, även om (eller när) styvmamman bara blivit en exsambo/exfru.

            Oooooooooooh snap!!! Instämmer. Ts var försiktig, som du håller på nu är du snart exfrun.

        Men det är ju också ett sjukt sätt att hantera det?!

        Visst, alla föräldrar får ju sätta upp regler för hur det är i hushållet och vad alla måste förhålla sig till, men ens barn är ju ens barn oavsett om de är vuxna eller inte.

        Att prata igenom gemensamma förhållningsregler är väl bra, men att sätta gränser som ”du får bara vara här då och då” är väl ändå ganska sjukt?

      Hur gammal är dottern?
      Hur är eran relation för övrigt?
      Hur är hon när hon kommer till Spanien?

      Du MÅSTE ta en diskussion med pappan så att ni är på samma plan. Annars kommer det inte funka för er. MEN låt inte dottern ta över. Sätt er ner alla tre och diskutera vad som gäller.

        Pappan är nog den som MÅSTE ta ett snack med bonusmorsan här. Inte tvärtom.

      Tycker så synd om din mans dotter som inte kan åka och hälsa på sin pappa tsm med hennes vänner utan att du ska tycka att hon tränger sig på. Din man behöver inte sätta ner foten mot henne utan mot dig :)))

      Vet inte hur din situation är med dottern eller hennes beteende men jag minns när jag fyllde 10 och min pappa inte fick komma på mitt kalas för att hans nya inte ville att han skulle vara i samma hus som min mamma. Och så minns jag när dem köpte hus och fixade hela övervåningen med sovrum spelrum egen toalett etc till hennes son. Det fanns inte ens en bäddsoffa till mig. Hatar pappor som väljer kvinnor före sina barn.

        Och föresten är det helt ologiskt att ett barn ska behöva fråga om lov för och komma och hälsa på. Lägenheten är hans barns också btw. ?

        Fyfan .. vissa kvinnor kan verkligen vara elaka i sånna här situationer .. hört likande historier som denna för många gånger. Varför har dom så svårt ta in mannens barn men deras egna ska vara en självklarhet ?

          Vidrigt?????

        Usch, vidrigt. Och alltid är det kvinnor som med sin äckliga avundsjuka förstör allt.

          3 likes från 3 incels ?

          Vad har incels att göra med det faktum att vissa kvinnor är så svartsjuka på sina mäns döttrar att de förstör relationen medvetet?

      Fyfan vad äcklig du verkar

    Ha en supertrevlig helg alla ?❤️

      Tack detsamma???

        ❤️

      Detsamma!
      Ska du göra något kul?

        Tack! Ja helgen är planerad , semestern började i tisdags kl 15.30 ? Idag har jag tvättat fönster och städat lol.

    Jag hade ingen aning om att Sofie Sarenbrant är storasyster till bloggerskan T.S.! Eller är det old news?

      Är osäker på om namnet är i modd, men börjar på T och rimmar på fyra.

      Superold hehe.. och brorsan är ju kock

        Ja, brorsan hade jag koll på. Men kanske inte konstigt att T mår dåligt då, med tanke på vad som verkar ha pågått i barndomen.

          Sant sant!

            Kan inte någon recapa för en som missat

              Sofie sarenbrants hela sommarprat handlat om barndomen

                Vad hände i barndommen?

                  Enkelt: Lyssna på hennes sommarprat.

      Vadå Tyra sjöstedt? Nä?

        Jo!

    Tjejer jag ska äntligen börja måla tavlor med akryl och sälja. Vad har ni för tips? Vilka konst eller målningar tror ni är populära?

    Är duktig på att måla och älskar att måla men är rädd att jag gör massa tavlor och att ingen köper ?

      Kör din egen stil, vad du gillar att måla. Finns inget värre än någon som ska försöka efterlikna någon annan

      Vet inte, troligtvis kommer ingen köpa så köp inte mer än du vill hänga upp hemma. Eller jag skulle iallafall inte köpa en randomtavla som någon randomtjej målat.

      Säger inte att du inte är duktig men du förstår vad jag menar hehe.

      Abstrakt konst kan sälja förvånansvärt bra.
      Typ prickar, streck, och olika färger 🙂
      Men annars har ju alla olika smak, du måste nog fråga potentiella köpare.

      Kanske ett naturmotiv, eller så kan du erbjuda att måla porträtt på människor, fast med en tvist istället för att de ska se ut som foton. 🙂

      Får inte killar svara?

      Gör något unikt

      Vill gärna ha en vit abstrakt tavla tack ?

      Gör det du tycker är kul att göra! Jag målar fotbollstavlor, giraffer och stilleben typ. Och sånt folk vill ha.

    Hur står man ut med att ens bebis hela tiden vill sova på en, låter dig bara tröstas av tutten och att man aaaldrig ens får gå på toa i fred. Jag orkar inte mer och han är bara 8 veckor gammal…
    hur stog ni ut?

      Allt jag vill göra är att dricka vin…

        Jag har inte ens en bebis men allt jag vill göra är att dricka vin så jag kan ändå relatea. Eller Iof så ser jag de flesta jag jobbar med som barn så kanske är det därför jag alltid vill dricka vin…

        Du kan ju dricka vin i soffan medan bebisen sover på dig ?

        För övrigt, hitta strategier för att känns dig mer okej med situationen. För har man en bebis på 8 veckor så är lite så, då kan man inte räkna med något annat.

        tralala la la la ~ la laaaaaa ~~

      Tänkte att det är en period i livet som går över, se ljuset i slutet av tunneln typ ?

      Man står ut för att man måste, man vänjer sig och det blir bättre. Men varför skulle du inte kunna dricka vin för den sakens skull?

        Anonym 20:26

        Jag tror att ts ammar och då är det väl dumt att dricka vin?

          Tror inte det var ts som inte kunde dricka vin, men oavsett om man ammar eller inte är man troligen alldeles för trött för att orka dricka vin med liten bebis..

          Klart man kan dricka vin när man ammar, tror inte att ts hade tänkt att dricka sig stupfull på billigt tetravin.

      Jag vande aldrig mina barn att sova på mig eller i min famn. De sov i egen säng redan 8 timmar efter förlossningen när vi kom hem. Jag inbillat mig att det blir efter hur man vänjer dom från början. Missförstå mig rätt jag älskar mina barn men har allt för mycket att göra hemma med barn och djur för att ha tid att bära runt på en bebis 24-7.

        varför skaffade du barn?

          För att jag älskar barn och speciellt mina barn då ? de är med hemma och runt benen hela dagarna då jag arbetar hemifrån. Med företag, djur och fler barn så har det inte funnits tid att vara klistrad vid en bebis ett halvår men jag har nöjda trygga och glada barn för det.
          Kanske för att de just inte varit fastklistrade vid mig så har de inte något att vara missnöjda med. Till skillnad från att om jag skulle burit dom mycket först några månader för att sedan försöka få dom att ligga själva.
          Kanske låter konstigt för många men för oss har det varit en bra lösning för att ändå hinna med vardagens bestyr.
          De har ju ändå varit inom en armlängds avstånd från mig när de varit bebisar först i vagnen och sedan i baybysitter eller lekhage i samma rum som mig och syskonen.
          Alla löser ju sina situationen på de sätt som fungerar för dom. För mig har detta varit ett sätt som gjort att barnen kunnat vara hemma tills de börjat på dagis vid 5 år.
          Jag tror verkligen att om man bortser från ev sjukdomar eller kolik osv att mammor formar sina barn. Det är väl dock mycket kontroversiellt att säga och jag baserar det endast på de mammor jag har i min bekantskapskrets och inga andra.
          De mammor som är osäkra och oroliga i sig själva resan innan de blir föräldrar tycker jag är de som har mest ”problem” med sina bebisars sömn, hälsa, mat, potträning osv.

        Tror tyvärr inte det funkar på alla barn, men skönt att det funkade för dig 🙂

        Du tränade kanske barnet i att det inte var nån idé att de skrek och sände signaler till dig att de ville ha närhet?

        Haha åh man älskar ju såna här ”duktiga” föräldrar som inte fattar att alla barn är individer med olika preferenser och behov precis som vuxna. Jätteskönt för dig att dina bebisar kunde sova själv på en gång men det har ingenting att göra med att du vande dom vid det. Så vida du inte lät dom ligga och skrika tills dom gav upp hade du helt enkelt bebisar som var okej med att sova själva. Punkt. TS bebis har helt andra behov och jag kan nästan garantera dig att det märktes rätt snabbt på BB att hon inte bara kunde ”vänja” sin bebis med att ligga själv.

        Till TS: Jag vet precis vad du upplever just nu och det är riktigt tufft. Jag vet att alla säger detta men försök att tänka att denna period bara är en fjärt i rymden i jämförelse med resten av tiden du kommer ha med ditt barn. Du gör ett fantastiskt jobb och just precis din bebis har ett stort behov av närhet som kommer ge med sig allt eftersom. Det du gör för den just nu är att ge den en enorm trygghet som kommer ligga som grund hos den för resten av livet. Det som fungerade allra bäst för mig var acceptans. När jag accepterade läget blev det lättare att bara flyta med. Drick vin med bebis i famnen, kolla serier, ät choklad, mys. Plötsligt kan du börja gå ifrån lite på kvällarna och då kommer du knappt minnas den här perioden.

          Acceptans. Håller med

          Tack för din kommentar, den gav perspektiv och hopp! ?

        Haha, gulligt med föräldrar som tror att de är anledningen till att deras bebisar var på ett eller annat sätt ??

        Som om det går att styra små bebisar ?‍♀️?‍♀️

          Du vet att det går att styra bebisars sömn och matrutiner va?

        Hahahahaha!

      Det finns en jättebra dikt som jag skulle vilja dela till dig men kommer inte på vad den heter men i korta drag handlar om varför en bebis vill vara sin mamma nära. I 9 månader ligger bebisen i mammans mage, får mat och värme, lyssnar på mammas hjärtljud. Känner sig trygg.

      Jag hade köpt en bärsele, då kan du ha din bebis nära samtidigt som du har två händer fria (du kan amma i selen). Passa på att bajsa när bebisen sover ? (om bebisen gillar selen dvs, ingen bebis är den andre lik men det är värt ett försök).

      Ha tålamod med din lille, du är hela dens värld ❤️

        Här finns dikten:
        https://saragunmarie.vimedbarn.se/att-inte-ta-upp-ett-barn-som-skriker/
        Den heter femminutersmetoden

        Det var inte den jag tänkte på men denna är också tänkvärd ❤️

      Tänk att det är en begränsad period av livet och att det är något fint att du är så otroligt viktig för en liten människa. Det är ok att känna som du gör, det är skitjobbigt att helt plötsligt aldrig få vara ifred. Har du en partner eller nån annan närstående som kan ta barnet en stund så du kan duscha ifred eller typ gå en snabbis till Ica? Barnet klarar sig om hen är i en trygg famn och i längden är det nog bra för er båda

      Hade en likadan bebis. Lyssna inte på dom som säger att det blir vad man vänjer dom vid. Han sov själv dom första 2 veckorna innan hell started. Bärsele och bara tänk trösten att det kommer bli bättre vid 3 mån, sen vid 6 mån och vid 1 år är det nästa bra ? men fyfan är gravid igen. Vill helst inte påminnas om hur hemskt det var.

      När barnet är mätt och pigg (alltså inte direkt efter maten utan mellan måltiderna) lämnar du över barnet till någon annan (pappan eller annan person) och går in i ett annat rum i en halvtimme eller två, så att du får en liten andningspaus. Helst ett par gånger om dagen.

      Ett annat knep är att ha barnet i bärsjal. Där kan den sova medan du dricker kaffe, går en promenad eller vad du nu vill göra.
      /mamma som haft närhetstörstande barn som krävde kroppskontakt varje sekund till runt fem månader då hen plötsligt blev ett supersjälvständigt barn

      Jag försökte vänja bort att sova på mig, amma sen i sängen/soffan/vagnen osv i början var det massa skrik men sen blev det bättre och nappen i munnen direkt tutten tas ut! Ifall du har partner så låt hen få bebis att sova efter att du ammat klart!

      Min unge sover så på nätterna. 14 mån.
      Att en åttaveckors gör så är ju för att det som ger liv är amning. Vid minsta pip ska man ju amma egentligen. Är det ditt första? Fick också lättare panik med första o tänkte att va inte amma igen? Man e ju van att rå sig själv inte ha ansvar för nån eller nån mot kroppen 24 7

      Man bara härdar dem stunderna man måste men sen tar sig egentid. Går ut själv på promenad när andra föräldern är hemma. Går och tränar. Hittar ngt du kan åka iväg och göra en stund ensam annars kommer du bli helt tömd på energi. Från en mamma till en annan. Ta emot hjälp! Be om den från släkt och nära. Och kräv den från din partner om du har en. Din återhämtning och ditt mående är sååå viktig.

      Att vänja bebisen vid flaskan tidigt är också till hjälp. Så någon annan än du kan trösta ❤️

      Och kom. Ihåg att det är tillfälligt. Det går över. ❤️

      Man skaffar en bärsjal och ammar i den. Vila när bebis vilar.

        *bebisen

        Se hur dumt det blir:
        När ska katt ha mat?
        Jag måste gå ut med hund
        Oj, nu är katt busig

        Bara lägg ner nu och skriv ordentligt!

          Körde med liknande exempel häromdagen, folk jävlades bara ännu mer. Förstår inte hur svårt det ska vara.

      Tror faktiskt inte mammor som haft bebisar man kan lägga ifrån sig någonsin kan förstå hur tufft det är att aldrig kunna ge barnet till någon annan.
      Vi försökte länge i början att lägga ifrån oss vår son när han var mätt och trött men det funkade inte alls. Försökte greja med att snabbt värma vetekudde och lägga i hans babynest, bort med vetekudden, i med honom i varma nestet, i med napp men vi hann inte ens lägga ner honom förrän han skrek. Men alltid värt att prova, vet andra det funkat för!
      Annars så tror jag också acceptans var det som hjälpte bäst❤ försökte slå ifrån mig alla som sa välmenande ”vila när bebis vilar” etc. (Jag kunde som sagt inte vila när jag kunde inte släppa honom utan att det blev totalt skrikkaos, inte ens för att liggamma. Sov sittandes i 3 mån med han i famnen).
      Men med tiden så accepterade han pappans famn, sova i vagnen, selen och sjalen, till att helt plötsligt vid 6 mån ålder kunna nattas i vår säng och sova där själv tills vi lägger oss. Nu är han nästan ett år och den där hemska tiden (sa jag att han även hade kolik och allergi??) i början känns så långt bort. Men minns fortfarande hur frustrerad och ledsen jag var. I perioder var jag helt säker på att jag helt enkelt inte fixade att vara mamma..(nu i efterhand, herregud vilken power-woman jag var!!)
      Men det vänder! Försök se ljuset i tunneln och ta inte all närhet och allt gos i famnen du får nu för given. Nästan så jag hade velat gå tillbaka dit trots all sömnbrist bara för att få hålla min lilla, lilla bebis igen ❤ kämpa mama, you got this!!!

      Ge barnet till pappan och gå på toa. Det skadar inte barnet om hen får vara hos sin andra förälder en kort stund även om hen inte är nöjd just då.

      Det går nog snart över… vet att helt plötsligt så var det betydligt färre vilopauser. Helt plötsligt vill de inte ens vara nära en ?
      Känns inte så peppande kanske men en dag kommer du att sakna en bebis som vill ha din närhet ?

    Jag har väldigt många streck på mina händer, både handflata och ovansida. Det syns mindre när jag är varm men när jag är kall så ser mina händer väldigt konstiga ut. Jag har typ streck mellan kotorna på fingrarna, i princip streck på hela handen. Är det någon som har liknade problem och lyckats hitta en lösning? Kanske någon salva eller erfarenhet av fillers? Hade gärna velat prova att ha händer som inte barn och vuxna påpekar eller frågar om.

    Gnäll-tråd!

    Vad stör ni er på just nu?

      De extremt gnälliga och negativa kommentarerna här inne

        Ja, för du tycker väl att allt bara ska vara gulligull och rosa moln. Ingen negativitet här inte.

          Men det finns ju ett mellanläge? Allt behöver ju inte vara extremt åt något håll…

        Lätt löst ändå.. sluta läsa ?

      Folk som inte följer restriktionerna, eller vrider och vänder på dem för att kunna leva som vanligt. Stanna hemma, träffa inte äldre eller nytt folk, hosta i armvecket och tvätta händerna.

      Min dator som låter som en besatt voodoopräst, och cyklister som susar förbi utan att bemöda sig med att plinga innan vet inte hur många gånger som jag nästan har blivit påkörd?

        Det hade kunnat vara värre. Tänk om du haft en voodoo-präst gormandes utanför och datorn lät som ett gäng cyklister som kom farandes!

          Då hade jag kunnat kasta en blomkruka på prästen och om datorn lät som ett stycke farande cyklister så hade den iallafall varit tystare än vad den är nu!?

        Gå inte på cykelbanan..

          Går på trottoaren, det är cyklisterna som inte håller sig till banorna?

      Mina kollegor. Jobbar på förskola och deras barnsyn är förlegad. Tur att de inte jobbar på min avdelning i vanliga fall.

        Hur är deras barnsyn förlegad? Är nyfiken haha, jobbar i samma bransch som du:)

          De ser barnen som mindre värda. Alltså att barn inte är ”riktiga” människor. Att de ser barnen som ”becomings” istället för ”beeings”. Du skulle ju aldrig skrika/höja rösten till en vuxen ”TITTA RAKT FRAM NÄR DU GÅR!” eller rycka tag i armen och säga sitt på stolen. Såna saker. Och så fort barnen gör något så ska de tillrättavisas hela tiden, bara massa ”nej, inte så, sitt upp, ligg ner, gör inte så gör si” osv. Att de liksom ska lära barnen ”det rätta” enligt dem. Jag ser barnen som att de undersöker, utmanar, blir distraherade, okoncentrerade, ingen impulskontroll, barn är så ibland. Man pratar med barn med respekt och vänlighet, inte höja rösten hela tiden och tillrättavisa på ett dåligt sätt. Herregud då gör man ju inget annat. Säg istället ”sätt dig på rumpan så du inte ramlar av stolen, tänk om du slår dig” osv. Och man behöver inte säga till varenda gång. Låt barnen lära sig genom sina misstag också. Blev väldigt spritt svar men hoppas du förstår hur jag menar.

            Vilket jävla dravel. Det finns en anledning till att man blir myndig först vid 18. Dessförinnan ska man lyda och hålla käft.

              Hahaa okej Berit!

            Jag håller med dig i allt. Och det är verkligen tråkigt att det finns förskollärare som inte uppdaterar sin kunskap, när det finns så mycket ny forskning inom området.

      Det har jag stört mig på sedan 2015?

        Ska vi slå vad om att våra kommentarer blir raderade?

          Det går man väl fan hoppas era rasistiska kräk!

            Men sälla söta rara….

            Man är inte rasistisk för att man pekar ut det uppenbara. Mvh invandrare som är trött på hur andra invandrare förstört landet och tycker att de borde utvisas om de begår brott

              Tack! Mvh från en svensk som är lika trött på samma sak.

              Well jag brukar räkna mig själv som invandrare men gömmer mig inte bakom det för att komma undan med idiotiska rasistiska åsikter. Kan inte ni kolla upp hur brottsstatistiken gällande invandrare/svenskar egentligen ser ut?! De som oftast mördar är svenska män. Punkt.

                ”De som oftast mördar är svenska män. Punkt.”

                Källa på det, tack!

                I samtliga gängskjutningar är det ju folk från länder där man inte åker skidor som är både GM och BO. Och dumsvensken står vid sidan av och sjunger ”We shall overcome”.

                Har du besökt ett svenskt fängelse? 85% invandrare och 2a generationens invandrare. Tragiskt men sant.

                Och de som våldtar kvinnor när…? Inte svenska män.

                Får du vara så ärlig, får jag det med.

      Jag har en fråga till er som är negativt på flyktingar eller kanske invandring överlag, hur ställer ni er till invandrade som läst sin SFIoch arbetar som vilken Svensson som helst? Är dom okej i era ögon eller borde dessa personer också skickas ut? Inget dömande från min sida är bara väldigt nyfiken då jag ibland undrar om alla ”invandrare” dras över samma Kant?

        Alla som begår brott ska ut. Punkt.

        Folk som turistar i länderna de har ”flytt” från är inte flyktingar och kan utvisas.

          Jag syftar mer på människor som kommer hit för arbetstillfällen, och som sen arbetar 9-5.

            Skötsamma människor som arbetar ska givetvis vara välkomna.

            Jag anser att man måste ha antingen asylskäl eller arbete.
            Alla som vill komma hit kan inte komma hit, det är omöjligt. Därför måste man ibland välja att utvisa även skötsamma människor för att de saknar asylskäl. Hade vi utvisat alla som faktiskt fått avslag på sin asylansökan hade vi istället kunnat ta in fler personer som har större rätt att bo i Sverige.

            Huruvida någon har jobb eller inte, är inte högst på listan för att anse någon vara ’ok’ att bo i Sverige, enligt mig.

            Främst är det någon som är för kvinnors och hbtq-personers rätt- och friheter. Någon som inte använder våld och förstörelse som en del av sin ’subkultur’ (bilbränder, skjutningar, exempelvis) och någon som helt enkelt är en demokratisk medborgare. Någon som inte anser att andra religioner och kulturer står under dem, och i och med den synen, anser sig ha rätt att mörda, och skada individer som inte tillhör samma religion och/eller kultur.

        Kam

          Borste

            Nja..

        De som sköter sig ska självklart få stanna!

          Anonym 20:49
          Jag förstår inte varför man utvisat familjer som bott här i Xx antal år. De har jobb sedan länge, deras barn går i skola och så vidare. Det är bättre att utvisa dem som begår brott under tiden de väntar på asyl.

            Instämmer till 100%

        Anonym 20;42

        De som vill lära sig svenska, jobba och som vill göra rätt för sig är välkommna. De som medvetet gör lite som möjligt och begår brott medan de väntar på svar har inget här att göra. Sedan finns det flera kommuner som har svårt med ekonomin då det kom många på en gång. De tog upp det på uppdrag granskning för ett tag sedan.

        Min make har varit i Sverige i 5 år denna månad. Gått klart SFI, arbetar på skola sedan 2.5 år, fast anställd sedan 1.5 år. Vi köpte bostadsrätt för exakt ett år sedan. Vi är lyckligt gifta i snart 2 år och har en snart 4 månaders bebis.
        Så himla tröttsamt när alla ska dras över samma kant.
        Intressant att veta om fientligheten gäller alla invandrare.

          Svaret finns ovan. Brottslingarna ska ut, skötsamma är välkomna.

            Min man är från ett land i mellanöstern och rasismen han möter är fan olidlig ibland. Hade en som skrek och var helt galen(typ psykotisk) när han tutade en gång när hon cyklade rakt över en bilväg och han svängde in på vägen och nästan körde på henne. Hon skrek till mig hur jag kunde vara tillsammans med en ”sån som han”. Till det tillhör att han är välutbildad (ingenjör som jobbar inom infrastruktur), kristen (men från en liberal familj då vi har barn men inte är gifta tex), jobbar och belastar ingen eller inget. Är själv svensk (blond och blåögd) så hade aldriiiig kunnat ana hur rasistiska folk är om jag inte sett hur han blir behandlad ibland alltså. fattar att bägaren rinner över för en del som bara vill vara ifred, jobba och leva med sin familj som ständigt blir utsatta för folks negativa omdömen. Samtidigt förstår jag alla som är trötta på våldtäkter, misshandel, mord osv. Men det har ju mer med att vår regering är extremt slapp i hanteringen i vem som får komma och vem som får stanna. Finns ju en hel del isis i Sverige som man inte gör något åt tex. Blir bara ledsen att alla blir bedömda som värsta sortens misshandlare bara för att man är från mellanöstern.

      Alla som orkar klaga på denhär bloggen dag ut och dag in..

      Har gått snart en vecka över tiden med bebis och varje dag hör nån kollega/vän/svärfar/främling/whatever av sig och frågar om det inte blir nån bebis snart, som om jag sköt upp något gemensamt projekt med flit.

        Hahahahaha. Beklagar. Vet hur det är. Därav har jag inte sagt någonting om BF till någon denna gång (2barnet) Har redan datum för mitt planerade ks och ingen ska få veta förens barnet är ute, och vi har arit hemma i några dagar och chillat.
        Folk är så jävla jobbiga hur mkt kan man bry sig om någon annans förlossning/bebis det är bara nyfikenhet

      Mina fucking grannar!!!

      Typer som Toftby, Martin Melin, Forni, Graaf med flera som struntar i att en pandemi pågår för fullt och är ute och partajar och som inte håller distans till andra. Allt för att få partaja och få ”fina” bilder till sina så kallade kanaler.

      Varför kan folk inte sköta sig och framför allt de som kallar sig influenser/förebilder?

      På såna där folk som dom här ovan som daltar med sina barn och tror att dom kommer dö om dom inte får vara i famnen 24/7.

    Tror ni något hänt mellan tunis och forni? De verkar inte umgås längre och gillar inte varandras bilder på insta. Och nej jag har inget liv just nu ?

      Har också funderat på det!

      Spännande!!!! Har inte tänkt på det men så kanske det är….

      Va märkligt!!! Har jag inte tänkt på men undra vad som hänt..

      I Petras näst senaste inlägg skriver hon ju att hon ätit lunch med forni?

        Ja precis…?

    Hur blir man chef?

    Menar då butikschef ?
    Alltså från att gå till säljare till butikschef
    Vad finns det för
    För och nackdelar ?

      Nackdel- du går från att vara en skön medarbetare till en bitch ?

        Lol detta?? e 100% sant

      Man lär sig allt som behövs göras och säger till närmsta chef över att man är intresserad av att bli bc om chans finns. Ställ upp när det behövs, var den i teamet folk vänder sig till när bc inte är på plats. Så har jag gjort alla gånger, men fan va gött det vore att slippa allt ansvar haha!

      Flagga för att du vill vara ställföreträdande under ordinarie bcs semester. Det är en jättebra erfarenhet.

      Fördel: man får bestämma
      Nackdel: att alltid måste vara den som löser alla jävla problem som kastas på en till höger och vänster

      Min bc tjänade typ 1500 kr mer än oss för dubbelt så mkt jobb, planering etc och fick skit för allt. Hela tiden. Känns som en otacksam position och ha. Iaf på vero moda. Fan vad jag är glad över och inte jobba där längre?

    Såg Alla våra liggs Instagram där Amanda och Anna uppmanade folk med KÖNSHERPES att inte berätta det för eventuella ligg. De resonerade att så många människor har redan det och att det ”typ nästan sannolikt inte” smittar när man inte har blåsorna lr va fan det är. Blev illa berörd och tacksam att va i ett förhållande, hade aldrig vågat ligga utan kondom om det är sådär folk tänker. DESSUTOM är det en brottslig handling att medvetet ligga med någon och möjligtvis ge sjukdom. Smittskyddslagen. Hade polisanmält direkt. Riktig idioti att uppmuntra till att inte berätta, eller vad tycker ni?

      HBTQ-aktivister med aids resonerar på samma sätt.

        Nämn en.

          Kristina Ljungros, förbundsordförande RFSU
          Ulrika Westerlund, förbundsordförande RFSL

          https://www.rfsu.se/globalassets/pdf/rfsu_hivbrottstraff.pdf

          Prutt-lisa

          Ett avsnitt i Alla våra ligg säger en gäst det. Kommer inte ihåg vilket men det heter nåt med hiv/aids…

      Vad i helvete är fel på folk? Hoppas INNERLIGEN att ingen lyssnar på rådet utan slutar lyssna på podden ist

      Fast det är ju så att det bara är blåsorna som smittar.
      Och har man blåsor där nere är sex det sista man vill ha, tro mig.

        Tydligen inte. Amanda har suttit och sagt att de bara smittar vi blåsor och att de inte har sex då men nu är hennes kille smittad också. Kan säkert vara att man tror att blåsorna är borta men så är de inte det. Man måste berätta och låta partnern ta ställning om man vill RISKERA det.

      Man är inte skyldig att berätta om herpes (enligt lag, vad det gäller moral så är det en annan fråga). Herpes är inte en farlig sjukdom och finns inte med på listan över könssjukdomar som du är skyldig att berätta om

        I smittskyddslagen står det: ”Med allmänfarliga sjukdomar avses smittsamma sjukdomar som kan vara livshotande, innebära långvarig sjukdom eller svårt lidande eller medföra andra allvarliga konsekvenser och där det finns möjlighet att förebygga smittspridning genom åtgärder som riktas till den smittade”.
        Herpes är en långvarig obotlig sjukdom som innefattar svårt lidande skulle jag säga. Både fysiskt och psykiskt. Speciellt för mig som har en medfödd underlivssjukdom, om jag skulle få herpes på det skulle jag gå under mentalt. Man kan aldrig veta vad en annan har så BERÄTTA för att inte va en @”%$#÷=%@@.

          Är du inte läskunnig? Skrev tydligt att man inte är skyldig enligt lag, men vad det gäller MORAL så är det en annan fråga. Kolla listan för smittskyddslagen så ser du vilka sjukdomar det gäller, herpes är INTE en utav dom.

          Det är bara hiv, gonorré, klamydia, syfilis och hepatit som man behöver berätta om.

          Herpes är inte en allmänfarlig sjukdom och är varken livshotande, innebär långvarig sjukdom, svårt lidande eller medför andra allvarliga konsekvenser. Man får lite obehag av det medan blåsorna är framme, men det är allt.

          Det är inte som de andra listade sjukdomarna som faktiskt kan innebära allvarliga konsekvenser som infertilitet och död.

            Det är däremot farligt att föda barn vaginalt om man samtidigt har aktiv herpes då barnet kan insjukna i neonatal herpes simplexencefalit… inte kul.

              Skulle ju även tekniskt sett kunna ske om farmor eller farfar med munherpes pussar på det nyfödda barnet..

          Har du svårt att läsa? Enligt lag har man ingen skyldighet, moraliskt är en annan femma. Men du kan inte anmäla någon om den inte informerar dig om herpes och det är ingen farlig sjukdom, läs på bättre innan du börjar hetsa.

          Jag håller med om att man ska informera om man har herpes, men de sjukdomar som räknas som allmänfarliga är listade och herpes är inte en av dem.

      Herpes går inte under smittskyddslagen.

        Okej, kanske inte men som jag skrev så skulle det innebära ännu mer problematik för mig och andra som kanske har underlivsproblem. Så att inte berätta är om inte brottsligt så är det en enorm brist på empati och omtanke för sina sexpartners. ?

          Du verkar väldigt okunnig vad det gäller könssjukdomar 20:45

            Nja, må inte veta exakt allt om alla könssjukdomar som dig men jag vet nog fan om just herpes då en nära kompis har det, plus då att jag hört Amanda snacka om det i Alla våra ligg hur ont det gör samt läst lite på 1177 om det för att kunna stötta kompisen. Och som sagt, jag som redan har en underlivssjukdom (ej smittsam) skulle då ha två underlivssjukdomar (snabb matte där va ;)) vilket skulle innebära för mig och för andra som har underlivsproblematik ENORMT lidande. Det räcker med en liksom. Jag skulle bli vansinnig om jag ligger med någon och den undanhöll en SMITTSAM SJUKDOM för mig.

              Herpes är väldigt obehagligt när du har blåsor, annars märker du inte av det. Många får blåsor en gång per år / i halvåret, har man otur och får det mer regelbundet så får man valaciclovir, tar du det så får du inga blåsor. Sluta gör det till en större grej än vad det är.

                Sluta göra det till en mindre grej än vad det är….

                  Men det är ingen stor grej!
                  Jag har könsherpes men har inte haft ett utbrott på 6 år. När jag väl har utbrott är det värsta över på 48 timmar. Mindre än så om jag ringer till vårdcentralen för att få salva utskrivet. Tar man på bedövningssalva känns det heller inte alls.
                  Det är absurt att blåsa upp det till en stor grej

                    ?

                      Vad ville du ha ut av ditt oerhört konstruktiva svar?
                      Tack för att du fick mig att känna mig äcklig ditt svin.

                    Jag har också könsherpes fast har bara haft utbrott en gång för cirka 8 år sedan, samma gäller en vän till mig ??‍♀️

              Din kompis är ju inte representativ för alla med någon form av herpes ??‍♀️

          Då ligger det hos dig att du är uppmärksam, använder kodom och försöker skydda dig så gott du kan. Det är inte någon annans fel att du har en sjukdom, även om det känns orättvist.

      Herpes lyder inte under smittskyddslagen och det är faktiskt typ mkt osannolikt att få det om den andra inte har blåsor.
      Lider inte själv av det men kan förstå varför man tvekar att säga ngt sådant.

      Är du medveten om:
      Att munherpes kan smitta till kön.

      Du kan vara latent bärare av viruset och smitta runt det till andra personer.

      Att du kan ha herpesblåsor en gång och sen aldrig mer, ska man då behöva berätta för alla att jag hade herpesutslag en gång för 23 år sedan

      Kondom skyddar inte om herpesblåsor ana sitter långt ut

    Vart köper man riktigt fina tårtor i Stockholm? Obs ej maxi, patisserie, Haga, coop, Thelins (eller något liknande) utan ute efter någon som gör tårtor efter önskemål.

      Den här kvinnan är fantastisk:

      http://www.ateljetartan.com/sv/hem.php

    Roligaste komikern/kändisen under 30?

      Komiker: Johanna Nordström.

      Kändis: Bianca

      De jag kommer på nu på rak arm iallafall.

        Bianca, rolig? ?

      Johanna Nordström och Edvin Törnblom!

        Dom är oroliga! Älskar deras podd, skrattar rätt ut flera gånger

          Otroliga* skulle det va haha

      På tal om komiker. Vart tog Sor*n Ism*il vägen?

      * = a

        Han pluggar till psykolog och ligger lågt, men försöker snika sig in i humorkretsar igen. Har fortfarande goda vänner i branschen som umgås med honom.?

          nej usch skulle ALDRIG vilja ha honom som psykolog??

          Har han några roliga våldtäktsskämt?

          Stelt att komma till honom och berätta om dåliga erfarenheter av män……

      Marcus Berggren

    Är killar (man i 35-års ålder) komplicerade på riktigt eller spelar de svåra? Blir man inte mognare med åldern? ?

      Tyvärr inte ? jag har träffat mognare killar o 20–25års ålder jämfört med 30-35 åringar. Ha inte för höga förhoppningar. Antigen är man mogen eller inte

      Nej, blir inte mognare med åldern.
      Mvh förlovad med en 35 åring ☺️

      Nej, sorry, snubbar blir inte mognare utan fortsätter spela svåra. Dom tror att det spelet funkar även när dom är 40+. Man ba, nej, lägg av, sluta va en tönt!

      Män blir aldrig vuxna.

      Män har inget djup

        Sägs på en skallerblogg där främst kvinnor hänger 🙂

      Undrar samma..träffade en 35åring i söndags. Han pratade redan då om att ses igen. Sa typ ”nu har jag ju fullt upp hela veckan, tävlingar fram till lördag, men vi kan ju höras sen och se när blablabla”.
      Vi har hörts lite sen dess bara, i måndags, så vet inte om han bara avvaktar tills hans tävlingar är klara eller om han är ointresserad nu?

      Nej, han tycker bara inte om dig tillräckligt för då skulle han inte spelat svår. Oavsett ålder.

    ni som läser, har ni läst peter james böcker? dom är superbra. läser just nu dödsmärkt

    Är det något ett barn bör kunna ( eller ja, kan vara fördelaktigt) för att klara sig bra på förskolan? Äta sj med sked och gaffel? Kunna somna sj? Inte ha nappen?

    Ha en fin kväll allihopa

      Åh vill också veta, har barn som ska börja på förskolan nu i augusti! Är orimligt rädd att barnet ska sätta mat i halsen eller nåt så hoppas de skär små bitar ?

        Jag skär inte små små bitar, skär vanligt bara. Barnen klarar det. Var inte för hönsig ?

          Lätt att tänka att man inte ska va det (skulle önska jag inte va det!) men svårt att få till.. ?

      Är förskollärare. För vår skull och barnets är det bäst om barnet kan gå själv. Det blir väldigt jobbigt att bära och vara ute. Men i övrigt så bryr jag mig inte. Äta med bestick- äh, så länge de äter blir jag glad. ?

        +10000 ja att barnen ska kunna gå! Glömde det, ändå typ det viktigaste

      Är väldigt glad om barnet kan äta med sked när hen börjar, eller åtminstone försöker äta med sked. Även dricka ur glas, iallafall där jag jobbar är pipmuggarna så vidrigt äckliga så jag vill inte att barnen använder dem ? Ger alla småttingar glas med några droppar i botten bara och hoppas på att de lär sig tekniken fort, det brukar aldrig vara några problem. Kan barnet somna själv utan massa lull-lull (har varit med om barn som bara somnade liggande över mig när jag sjöng bamse-sången. Inga andra barn kunde somna då!!) är det SÅ uppskattat, samma att barnet är vant vid att sova fast det är lite ljud runtomkring. Nappen har man när man behöver den, inte annars, iallafall där jag jobbar ?

      Jag ville att mina skulle gå stadigt och äta med sked. Resten löser sig.

      Äta själv underlättar givetvis, speciellt om det är många 1-åringar som skolas in samtidigt. En termin hade vi 9 st 1-åringar (plus 8 gamla barn) på 3 personal och 30 min att vara i matsalen så det hade varit stressigt om inget av de nya barnen kunde äta själv. Men de lär sig fort om de inte kan! Napp går bra. Vi hjälper barnen att somna såklart.

      Brukar tänka att det är bra om de haft lite barnvakt så att de någon gång har behövt säga hejdå till sina föräldrar innan. Barn som varit runt andra barn brukar ofta ha det lite lättare. Har man knappt träffat andra barn upplever jag att barnet kan bli lite rädd och tillbakadragen av all volym och aktivitet.

      Men i stort sett allt löser sig! Av cirka 40 inskolningar har jag haft en som varit riktigt svår, men där gick det också bra efter en månad eller så.

      Napp skulle jag inte se som ett problem. Om det ger trygghet. Napp o snuttis

        När man ska sova då tex

        När det ska sovas tex

      Vill också veta. Min börjar i aug . Kan äta själv med gaffel/kniv/sked. Dricka ur mugg. Säga till när han bajsat/kissat, prata och be om saker. Gå såklart. Ta på sig vissa klädesplagg utan hjälp. I övrigt ganska självständig för sin ålder

      Men han är en mardröm och lägga ner för och vila. Han hatar och sova på dagen. Tar oss runt 1,5 h och få han och somna ? och då vaggar vi och sjunger. Förskolan kommer avsky mig ?

        Min son sov inte heller hemma, tog också väldigt lång tid att natta även fast han var trött. Men på förskolan var han inte enda barnet som ska sova, utan det är alla kompisar också. Blir grupptryck haha han ser att alla andra gör och då gör han också. ? Samma med maten, hemma är han superkräsen men på förskolan äter han verkligen allt.

          Typ ALLA är/var oroliga över vilan. Det var även jag. Men det var inga problem och är sällan det. Det är nog som ovan nämnde att det blir ”grupptryck” ??

        Båda mina har varit fruktansvärda hemma men på förskolan har vi aldrig hört att det varit problem mer än enstaka gånger. Ditt barn kommer klara sig finfint så länge han trivs med pedagogerna.

      Det är nog olika vad föräldrar tycker. Vi tyckte det var viktigt med ett språk innan vårt barn började förskolan. Att kunna säga nej, stopp mm och kunna berätta lite om sin dag.

    Blev nekad sjukpenning nu över sommaren, trots alla intyg och skit som behövdes. Hur som. Hur gör jag för att få in extra cash nu över sommaren? Kan som sagt inte arbeta, men finns det några andra sätt?

      Sälja saker på tex blocket?

        Och då blir jag av med gammal skit som skräpar – win win. Tack för tipset!

      Prova söka försörjningsstöd, de kanske även kan sätta lite press hos försäkringskassan?

        Åh, smart! Tack!

          Kämpar också mot försäkringskassan med läkarintyg så vet hur jobbigt det är??

            Vad fint att ni kan göra en high five på det!

        Tyvärr inte. Arbetar på fk.

          Då har jag en fråga!
          Har en i släkten som av sin läkare fått diagnos och att hen inte klarar av att jobba överhuvud taget. FK.s läkare säger att hen är 100% arbetsförd.
          Hur kan två inom samma gebit komma fram till så diametrala slutsatser?
          Sorry du kanske inte har lust att snacks jobb?

            FK:s läkare går inte att muta.

              FK’s läkare är magiska och kan bota ALLA sjukdomar!???

      Distanskurs och få studiemedel. Sommarkurserna som finns är sjukt lätta att ta sig igenom och ställer knappt några krav alls!

        Var egentligen anmäld till en sommarkurs, men fick hoppa av pga huvudet fungerar inte heller (psykisk sjukdom) ? Kanske finns praktisk sommarkurs som ger csn?

          På Folkhögskola finns sommarkurser som är mer åt det estetiska hållet 🙂

      Kolla efter pantflaskor i diken, längs cykelvägar om du är ute och promenerar.
      Kan du ta dig till en återvinningsstation så rekomenderar jag appen ”panta på”.
      Det blir inga stora summor men det kan iallafall vara en dags mat tex.

        Någon som nyss lärt sig en ny förkortning och vill sprida den.

        Eller rånad av någon överhuvdtaget ??‍♀️

        Håller med, försäkringskassan tycker jag är frisk och soc vill att jag ska leva på mamma. Pantburkar har räddat mitt liv…. (och nån stöld här och var, men bara i nödfall)

    Hurra badväder. Äntligen vad jag längtat. För mej kan nästan vad som helst hända men är det sol är jag nöjd. Älskar det. Hoppas på en varm augusti och september.

    Någon som fått lite bbc i veckan?❤️

      Stina, is that u?

        Vill inte svara på det❤️❤️❤️

      Jag/vi vill inte komma tillbaka heller så oroa dig inte…

        Nu måste ju ditt kritiska tänkande komma fram, rasistfan. Det är väl självklart att länder som inte har fungerande skolsystem, fan fungerande vattenledningar inte har samma förutsättningar att ”bli smarta”. Svarta människor som föds i länder med fungerande skolsystem har inte lägre iq. Sluta göm din rasism med ”fakta”.

          Hoppas att du inte blir ledsen nu, men du har fel: ”the typical American black still scores below 75 percent of American whites on almost every standardized test”.

          Källa:

          https://www.brookings.edu/articles/the-black-white-test-score-gap-why-it-persists-and-what-can-be-done/

            Som att prata med en vägg… Varför tror du att svarta amerikaner får lägre poäng? Kan det vara strukturell rasism? Kan det vara fattigdom utanför skolan? Kan det vara att svarta inte har samma stödsystem? Kan det vara att lärare är rasistiska? Socioekonomiska faktorer osv…. Har förövrigt inte läst dina källor, som sagt sluta göm dig bakom dom. Det är uppenbart att vi inte kommer komma överens här, så….

          Vi hade väl inte heller fungerande vattenledningar från början?

        Lär dig läsa innan du ppstår att svarta är dumma. Idiot.

        ”None of the studies used here, conclude that the intelligence quotient is influenced by a particular race.”

          Det säger de ju bara för att inte bli stämda. Eller tror du på tomten också?

            Jaha, men då kansle de bara satte Japan högst upp för att inte bli stuckna med en katana.
            Tips: länka inte till en studie och påstå att den är faktabsserad om du inte tror på den själv. Tur att du är anonym, fan va pinsamt annars.

              Du har fortfarande inte svarat på 22:29. Hur bortförklarar du det här: ”the typical American black still scores below 75 percent of American whites on almost every standardized test”.

      Nej, jag har inte kollat på BBC på väldigt länge. Har främst kollat på Channel 4 av de engelska tv-kanalerna.

      Intressant att se hur bottenskrapet resonerar. Akta så du inte slutar som Elin Krantz.

    Ni som gjort filler. Kan ni berätta hur det ser ut efter ett tag? Med tanke på att det kommer mer och mer artiklar om att filler inte går ur kroppen utan endast vandrar runt i ansiktet

      Det ser bra ut! Flyttas inte nånstans på mig. Det är där det ’ska va’ liksom ?

      Jag har gjort botox bara en gång, aldrig mer då jag fick sådana hemska biverkningar. Dock gillade jag effekten!! Blev av med min bekymmersrynka men nu får jag väl leva med den istället ?

      Jag har gjort mina läppar 2 gånger, jätte nöjd, för mig försvinner det inte men det ”vandrar” inte runt heller haha det stannar i läpparna 🙂

      Har gjort tear through och kinder. Tear through än är kvar fem år senare och har inte vandrat nånstans. Fillersen i kinderna har heller inte vandrat alls. Älskar fillers.

    Vitt vin och jordgubbar, fan va gott att solen är tillbaka.

    Tips på LÖJLIGT enkla och snabba maträtter? Ätit frysmat i två veckor nu men det är ju inte hållbart haha. Gärna billiga också. Och veg men kan anpassa recept såklart om ni har bra ej-veg. Alltså mirakelrecept tack. Mirakulöst enkla och billiga och trevliga recept. Tack. Mvh lagade ok mat förr men har fått noll lust till att laga eller äta vettigt.

      Rostbiff med potatissallad, bara öppna förpackningarna och äta?

        Eller kräm och nån veg mjölk

          Haha usch

            vet, mycket godare med riktig mjölk

      Wok – köp typ Findus wokgrönsaker (eller köp grönsaker och hacka i) Häll i lite sweet chili sås och ev andra kryddor beroende på ork 😉 och sen i med typ tofu/halloumi eller något annat matigt som passar. Ha ev. i nudlar. KLARRRT

      Pasta med sås gjord på matlagningsgrädde (vi kör mjölkfritt här hemma så funkar med vilket som), färska champinjoner, bacon (eller fejkon), gul lök, salt och svartpeppar. Vill man lyxa till det har jag ibland i lite riven veganost. Bara steka alla ingredienser, krydda och på med grädden och lite pastavatten. Klart.

      Skala och hacka lök+vitlök, fräs tills mjuknat (lök först, vitlök tillsätts sen), tillsätt färdigkokta linser, passerade tomater, tomatpuré, curry, kokosmjölk, låt puttra ihop och servera m. ris/nudlar, cashew och om du är bananas även bananas och ananas.

      Pasta, rör ner i paprika/chili creme fraiche. Servera med valfritt kött. Exempelvis färdiggrillad kyckling, eller rostbiff.

      Plåtmat kanske?

      Makrill i tomatsås.

    Tips på saker att göra i Malmö? Samt tips på restauranger och trevliga drinkställen?

      mineral en bar

      Kolla instagramkontona malmofoodstories och malmoforfoodisar för tips om mat m.m.
      Kolla kulturcentralen.nu för vad som är på gång.
      Far i hatten – bar och restaurang i Folkets park, fantastiska pizzor.
      Malmö saluhall. Många matställen.
      Malmö konsthall.
      Moderna museet med Hilma af Klint-utställningen.
      Godast kaffe: Kaffebaren på Möllan och Nostra vid Triangeln.
      Bra restauranger: Bastard och Kv. Åkern.
      Mysigt folkliv med många barer och restauranger: Lilla torg och Möllevångstorget.
      Rundan båtsightseeing.
      Slottsträdgårdens café i Slottsparken. Ligger nära vårt vackra bibliotek Ljusets kalender.
      Tjeckiska ölbaren Pivo på Gamla väster. Ligger intill vinbaren L’Enoteca.
      Julie vinbar, också på Gamla väster.
      Cocktailbaren på hotell MJ’s.
      Lunch på Blå hoddan, en av fiskehoddorna mittemot Malmö museer (i Malmöhus slott).

      Ginbaren vid Paddy’s, så trevlig personal och supergott även för oss som inte älskar gin. MJ’s och Care of är också fina. Namdo har riktigt god mat!
      Malmöhus slott/museum är trevligt, Lund har många fina museum om ni pallar åka tåg en kort stund.

    Är det konstigt att vara tillsammans med någon men samtidigt bli pirrig i någon annans närhet? Smygtittar på min snygga kollega flera gånger varje dag ??

      Låter som du är en helt normal människa. Så länge du inte gör något för att ta det längre än att titta och tänka så behöver du inte oroa dig

      Ja! I samma sits ?‍♀️ Ett tips – gör inte din värsta fylla på typ 10 år i samband med jobbfest och flirta ”lite oskyldigt/osynligt”. Ett år har snart gått och jag får sån extrem ångest minst en gång i veckan när jag ser honom. Vi pratar som vanligt nu det var mest jag som höll mig undan pga skam första tiden. Brukar annars ha bra koll när jag dricker men av någon anledning spårade det helt.

        Alltså ja att det är normalt, blev ju helt fel inledning ?

    Det finns en jättebra dikt som jag skulle vilja dela till dig men kommer inte på vad den heter men i korta drag handlar om varför en bebis vill vara sin mamma nära. I 9 månader ligger bebisen i mammans mage, får mat och värme, lyssnar på mammas hjärtljud. Känner sig trygg.

    Jag hade köpt en bärsele, då kan du ha din bebis nära samtidigt som du har två händer fria (du kan amma i selen). Passa på att bajsa när bebisen sover ? (om bebisen gillar selen dvs, ingen bebis är den andre lik men det är värt ett försök).

    Ha tålamod med din lille, du är hela dens värld ❤️

      *bebisen

        Jag är själv anti ”bebis” istället för bebisen så läs gärna min text igen…

        ?

          ??

        ???

    Ni som har äldre barn: Hur länge anser ni att barnet har ”rätt” till sitt rum efter att det flyttat hemifrån? Min dotter har tagit studenten och ska bo hemma ett sabbatsår innan hon börjar på universitet. Tycker ni hon har har rätt att behålla sitt rum ”intakt” eller kan vi börja använda det när hon flyttat? Hon kommer antagligen bo hemma på somrarna. Hur har ni gjort?

      En vuxen människa har väl aldrig rätt till ett rum. Såvida det inte är upplagt så att barnet betalar för sig under sitt sabbatsår och under sina universitetsstudier.
      Dock har vi varit noga med att sovplatser finns till alla. För övernattningar kan det ju blir hur som helst.

        Oj vad hårt!

          Nämen va, det är det väl inte? Har man flyttat ut så har man flyttat ut.

        Ni kan inte gilla era barn såpass mycket!?

        Inte konstigt att era barn lämnar er på ålderdomshem och aldrig besöker er. Jag är 28 år, mitt rum är ”intakt” och jag får komma hem när jag vill. Jag har världens bästa relation med min mamma och älskar henne mer än livet och skulle göra allt för henne. Men hade hon slängt ut mig vid 18 års ålder hade nog relationen inte varit som den är idag.

          Du är en bebis i en vuxen kropp. Väx upp i huvudet också.

            Jag är en bebis för att jag har en bra relation med min mamma?? idiot

      Har inga barn själv, men när jag flyttade hemifrån första gången till studentlgh så hann jag knappt lyfta ut sista flyttkartongen innan mina föräldrar hade ockuperat rummet. När jag sen behövde flytta hem igen fick jag ställa min gamla säng i liten skrubb och låtsas vara harry potter i ett år innan jag fick en hyreslgh ? Så alltså, ja, ska din dotter bara bo hemma under somrarna (varför ska hon det förresten?) så räcker ju nånstans att ställa sängen. Det är ju ditt hem, har ungen flyttat så gör du vad du vill med dina kvadratmeter ?

        Dina föräldrar lät dig bo i en skrubb? Alltså vad har ni ens för föräldrar. Herregud.

          Vissa ska helt enkelt inte ha barn…

          Ja alltså jag hade ju min säng och tak över huvudet. En garderob att förvara kläder och lite småprylar i. Utan den skrubben hade jag fått bo på gatan det året tills jag fick en hyreslgh. Så ja, jag är då glad över den skrubben iallafall!

            (Dessutom, en ”skrubb” där 90×200 cm säng, en garderob, liten tv osv får plats är ju inte SÅ litet så syret tog slut direkt. Jag hade tom fönster med norrläge, svalt och skönt, sov som en kung!)

      När man flyttat så har man flyttat. Hon får sova på extrasäng eller soffan…

        Ja, ut med packet!

      Haha här va det hårda bud. Min mamma har kvar mitt rum, hon köpte till och med en ny säng dit eftersom jag tog den jag hade där med mig när jag flytta, hon vill jag ska komma och sova över ofta, det är jätte mysigt 🙂

        Alla har väl inte den platsen att bara låta stå tomt.

      När jag flyttat försvann mitt rum ganska snabbt.
      När jag sedan var hemma på somrarna under studietiden fick jag sova på gästsängen och förvara mina kläder i resväskorna.

      Efter studierna flyttade jag hem och hade ingen egen lgh. Fick då för egna pengar ställa iordning gästrummet, vilket blev rätt spartanskt då det egentligen bara var en nödlösning. Kändes aldrig bra så fixade ganska snabbt ett egen bo.

      Alltid välkomna hem, rummen finns när de kommer!

      Har fortfarande kvar mitt rum. Mvh 35 år med två egna barn ?

        DET är gulligt det

      Har min säng kvar hemma. Är välkommen när som helst på dygnet och jag får komma och gå som jag vill, äta deras mat, ja, allt. Mamma tycker dessutom det är extra kul när vi barn kommer hem och skämmer bort oss. Skickar alltid med matlådor osv.❤

        Är du icke svensk? Jag är amerikan men född och uppvuxen i Sverige, har dock flyttat till usa nu och känner att vi har en helt annan familje-kultur än svenskar, allt som oftast…

          Nä, haha. Helsvensk. Men familjerelationen har blivit bättre sen vi flyttade ut och mamma och pappa vill liksom förtydliga att bara för att vi har flyttat hemifrån så är inte dörren stängd, att hemma kommer alltid vara hemma.❤

        Åh vad fint!?

      Mina föräldrar bor visserligen rätt stort, men låter oss behålla våra rum tills vi köpt en egen bostad. När min bror köpte sitt hus blev hans rum ett gästrum så han ändå kan hälsa på, medan mitt rum fortfarande finns kvar pga har hyresrätt.
      Har aldrig heller behövt betala hyra under de perioder vi bott hemma efter studenten, men istället hjälpt till på andra sätt.

    Jag har dumpat min vän/älskare och är så ledsen. Skulle vilja slänga honom till vargarna för att ha sårat mig, jag älskade honom men han älskar sin 55-åriga fru och har bara haft mig vid sidan om. Snart 2 år har detta pågått och mitt liv har blivit kaos men han fortsätter sitt familjeliv som vanligt.
    Han är en familjepappa som ingen tror är otrogen men det var han som raggade upp mig. Och sa att jag var hans livs kärlek och bästa vän. Jag gick såklart på det.
    Jävla skitstövel! Hoppas han blir impotent.

      Skyll dig själv om du medvetet särat på benen för en annan kvinnas man,

        Det där med att bli arg på kvinnan har jag aldrig förstått. Mannen är dock ett praktsvin mot sin fru.

        Japp, jag har dåligt samvete men bara mot de jag sårat (men jag har berättat för min man vilken skitstövel jag är).

      Vad heter han? Första bokstaven? Stämmer misstänksamt mkt in med en gift man jag träffar…

        Hans förnamn börjar på M och bor i Norrland.

        Är det samma?

          Stämmer ju inte på majoriteten otrogna män ?

    Vet någon vad som hänt mellan Zennufer och linn och co?

      Varför skulle det ha hänt något?
      Och vilka är ”co” i Linn och co?

      Kan det vara för att Linns kompis dejtar Zennufers ex?

      Hahah båda de var på utecompagniet igår! Det verkade kyligt mellan de. De vinkade bara och gjorde ne liten slängpuss. Inget gå fram och snacka.

    Varenda turistjävel som tar hit sina husvagnar/husbilar, skräpar ner och beter sig allmänt jävligt. Går gärna in på min gård och slänger saker i soptunnan, tar vatten ur brunnen, blockerar min utfart etc. Det är sen restriktionerna släpptes på som folk börjat åka hit.

      Eller kanske /Gotlandsbo

    Sidhelvete. Skulle vara som svar på vad man stör sig på. Nu stör jag mig på detta.

    Är det någon som följer 90 days fiance på TLC? Den finska tjejen är sjukt likt Kissie, måste ha haft samma plastikkirurg. Någon mer som sett det?

      Ja, jag älskar 90 days! Men den finska tjejen var så sjukt tråkig tyckte jag, hoppade över det mesta i avsnitten med henne 🙂

        Vad kul med någon mer som jag:). Ja, hon är otroligt tråkig och egocentrisk. Stackars killen, fick inte ens ta en drink.

    Jag har fått djupa breda skålar från Creuset som man kan köra på hög värme i ugn. Har någon tips på vad man skulle kunna göra? Typ portionsbitar av öppen gratinerad lasagne eller vad annars?

    Tack på förhand!

      Tänker i stil med lasange så har du ju moussaka, eggplant parmesan (vet inte om det finns någon svensk översättning till det).
      Annars kanske en potatisgratäng, broccoligratäng, rotfruktslåda. Efterrätter i form av pajer osv.

        Melanzane alla parmigiana på italienska, auberginegratäng kallas det väl på svenska.
        Okej recept på svenska här:
        https://www.systrarnaeisenman.se/2020/01/27/melanzana-alla-parmigiana/
        Bra recept på italienska här:
        https://www.ricettedellanonna.net/melanzane_alla_parmigiana/

      Tortellini ?

    Var tvungen att få ner några allmänna tankar bara, kanske någon kan komma med idéer hur man hanterar en sån här människa eller bara någon generell tanke om det hela.

    Jag har en person i min omgivning som jag tror har tendenser av (åtminstone) psykopati.
    Hen ljuger konstant på gränsen till mytomani. Det finns inget som är för stort eller för smått. Det kan vara allt ifrån en cancerdiagnos, till att bilen har gått sönder, till att alla vänder ”arbetar mot” hen.

    Vidare så har hen en tendens att se sig själv som ett offer/martyr. Hela tiden har hen alltid haft det värre – det är dock aldrig hens fel (detta rör oftast pengar). De personer som har haft det bättre än hen är bortskämda och naiva.

    Hen har till viss del svårt med relationer då hen inte har någon direkt kontakt med sin familj (endast sina barn som hen stundtals hamnar i kläm med) då familjen dels valt att bryta kontakten på grund av upprepade lögner och hela tiden blivit anklagade för att ha gjort hen till ett offer. Dessutom upplever familjen att varje gång de försöker hjälpa hen, eller i något hänseende vara hjälpsam, får de alltid en kniv i ryggen till slut och blir anklagade för diverse saker.

      Är det halta Lotta du beskriver?

      Jag bröt med en kvinna som var precis allt du skriver. (Jag var även hennes taxi och gratis frissa) Känner mig befriad, hon tog enormt med energi..

    Hur pass aktiva är ni på LinkedIn? Jag har ett konto sen typ 5 år, har väl varit inloggad max 5 ggr… En gammal kompis lade till mig där häromdagen så kände att jag lika gärna kunde uppdatera mina meriter och acceptera förfrågan för jag vill ta upp kontakten. Samtidigt så är jag verkligen inte aktiv där så det ser ju konstigt ut att ha ett uppdaterat CV men färre än 50 vänner….

      Om du vill ha kvar kontot skulle jag rekommendera att uppdatera alla uppgifter. Fått lära mig att under 200 kontakter kommer minska din synlighet. Man kan alltid börja lägga till folk i sin bransch, kollegor etc. Är uppe i snart 300, loggar in i princip 1 gång om dagen för tillfället då jag förlorade mitt arbete pga covid-19 helvetet. Annars kanske jag går in då och då, men börjar bli vanligare och vanligare i många branscher att använda LinkedIn som CV.

      Jag är väldigt aktiv men så är jag rekryterare och använder det bl.a. som sökverktyg i mitt jobb. Det är väldigt olika skulle jag säga, vissa uppdaterar minsta lilla projekt eller program de jobbat med, har 1000 kontakter och kommenterar eller skriver regelbundet egna artiklar. Andra har ingen bild, några få kontaker och har inte uppdaterat sedan 2011 😉 Det är ju ingen indikator på hur duktig man är på sitt jobb, utan mer ett sätt att synas och nätverka om man vill det. Om du inte känner något behov av det så är det väl inget problem, beror ju också helt på vilken branch man är i!

    Är det någon som levt tillsammans med partner som har adhd/add och missbruksproblem i bagaget? Går det, eller ska jag lägga benen på ryggen? Efter 10 månader börjar jag känna att bristen på tillit, humörsvängningar, initiativförmåga på minus och mansbebissyndrom börjar få nog…

      Spring! 10 månader bör man fortfarande vara i ”honeymoon” fasen.

      Du bör inte leva med någon som har missbruksproblem. Du förtjänar bättre.

      Du svarade på din fråga. Lämna.

      Har en 8 årsrelation med en kille med adhd. Visst han dricker lite mycket bärs, men blir aldrig full och sköter jobbet jättebra. Hemmet är lite jobbigare för honom men påminner man honom går det bra. Han vill att jag ska påminna och känner sig dålig då han glömmer men det är ju en del av diagnosen.

      Nu är ju alla olika men min kille är sjukt handlingskraftig och tar sig an sjukt mycket mer än jag då det gäller saker utanför hemmet (bygga, måla, ärenden etc) som jag är gräslig på, så jag känner att alla drar sitt strå till stacken.

      Så det beror på vem killen är och hur han är som person.

      Lämna!!! Det är inte värt det!

      Funkar bra för oss, varit ett par i ungefär 7 år.

      Tack alla. Jag har sovit på saken och kommer att lämna. Jag förstår att alla är olika, och har främst min egen pappa som balansmått för att nyansera bilden. Min far har ingen diagnos men prickar i princip i varenda ruta på självskattningstest – dock kompenserar han upp bra för eventuella brister och har t.ex ett gott ekonomiskt sinnelag och är väldigt lyssnande och social. Dock har jag efter mycket tänkande kommit fram till att även om man gillar en person så får det vara nog någon gång, och som någon skrev – de första månaderna borde vara den lättaste fasen. Jag får helt enkelt rycka av plåstret efter ett år, det har skavt alldeles för länge. Tack alla 🙂

        Bra!!?

    Ni som har småbarn, vad uppskattar ni mest när en vän kommer över? En av mina närmaste väninnor har en 2-åring och en 4 månaders, är främst ensam om dagarna med dem då partnern inte gått på semester än. Försöker vid besök avlasta men vissa saker som att plocka undan är knepigt när man inte vet var allt ska vara exempelvis på deras nya landställe. Sköter matlagning och röjer/diskar efteråt när barnen nattas, tröstar bebisen när hon hjälper 2-åringen, och leker med 2-åringen när hon ammar bebisen osv. Men vad mer skulle uppskattas?

      Låter som att du redan är en jättebra vän. 🙂 Jag skulle inte begära något mer, skulle inte ens begära det du gör haha. Uppskattar bara samtal och visat intresse för mitt barn. Ställa nån eller några frågor om barnet.

        Tack snälla! <3

      Jag själv skulle känna som att jag inte gör bra nog om en vän kom över och skulle börja städa och diska. Men jag skulle känna mig lättat och tacksam om min vän hade hjälpt mig med ena barnet medan jag nattade andra osv. Jag skulle också vara helt exalterad om min vän var förbi så ofta att en 2 åring hade godkänt att vara med henne istället för mig. För 2 åringar är fortfarande små och skulle inte vara med någon som kommer och hälsar på en gång per månad eller mer sällan.

        Jag stompar ju inte in och börjar röja utan mer försöker avlasta när det verkar kunna hjälpa, typ om hon står med ett ammande spädbarn på höften+steker mat+2-åringen pockar på uppmärksamhet, då leker jag med 2-åringen och/eller sköter pannorna istället för att vara åskådare. Om jag inte har något för mig när barnen är trötta och nattas kan jag ju lika gärna röja undan. Men absolut förstår vad du menar och vill verkligen inte komma in och få någon att känna sig utpekad som otillräcklig. Tack för feedback!

    [Borttagen kommentar]

      Ja, men på flashback. Låt det stanna där tack ?

    Ni som ville flytta tillbaka till Sverige efter att ha bott utomlands, var det värt det? varför/varför inte?
    Oväntade problem ni stötte på?
    Börjar närma mig 6-års-gränsen nu och känner mer och mer att jag saknar Sverige.

      Vi trivs jättebra men vi fick barn. Bodde i en stad som inte var så barnvänlig. Skulle kunna tänka mig att flytta tillbaka när barnen är stora typ tonåringar för att staden är roligare att leva i men sjukt tråkig och omständig med småbarn. Makens familj bor i landet så vi skulle inte vara ensamma, är väl dom
      Jag saknar mest med att bo i Sverige. Sen Kan jag tycka att människorna i Sverige skulle må bättre av att inte störa sig på allt och alla. Mycket bättre stämning och blandning av nationaliteter i staden vi bodde i.

        Förstår precis. Vem skulle inte må bättre av att inte störa sig på ”allt och alla” (inkl. jag själv). Men hur göör man?

      Ja, absolut värt det. Bodde i USA men flyttade tillbaka, vi har verkligen ett av världens bästa länder. Fri utbildning, sjukvård, socialförsäkringssystem, etc. Skulle aldrig flytta tillbaka till eländet.

    Nån som har koll om en arbetsgivare alltid återkopplar efter en arbetsintervju? Alltså även om man inte är aktuell efter intervjun? Var på en intervju innan sommaren. Kände ganska direkt efteråt att det inte var något för mig så det är liksom inte som att jag väntat på deras samtal, eller känner mig besviken att de inte hört av sig, men jag finner det ändå lite skumt att de aldrig hörde av sig? Enligt uppgiften jag fick av dem skulle rekryteringen vara klar till sommaren.

      Många företag ghostar tyvärr. Har varit med om att företag lovat återkoppling även på intervju, men där det dragit ut på tiden så jag mailade bara för att höra. Var visserligen intresserad av tjänsterna. Låt det rinna ut ur sanden om du ändå inte ville ha det eller hör av dig och fråga.

        Japp. Blivit ghostad flera gånger även efter intervju. Många bryr sig inte. Mejla och fråga kan man alltid.

    Bästa tipset mot sneakers som stinker tåbira? Krymper de i tvättmaskin (asså inte tårna höhö)?

      Finns skospray mot illaluktande skor! Googla efter något som passar dig.

      Annars har du en hel rad tips här:
      https://www.husmorstipset.se/lukt-i-skorna/

      Scholl har någon skosprej som ska ta bort dålig lukt. Ha sulor som går att byta ut. Har även hört att tepåsar drar åt sig fukt och lukt. Men alla dessa kanske är mer förebyggande från det att skorna är nya, jag vet inte om det funkar när de redan är stinkande.

      Smell well – kuddar som man lägger i skorna (när man inte använder dem).

      Får jag lukta på dina fötter?

        Tar av mig skorna på jobbet och öppnar fönstret inne på kontoret och hoppas ingen kommer förbi, men sure go ahead!

      Lägg i tepåsar ?

      Krymper inte. Inte mina iaf och jag har tvättat alla sneakers jag någonsin ägt i 60 grader. Däremot kan sulan lossna från skon (limmet smälter) om du torktumlar länge på för högsta temp…?‍♀️

      Ps. Om du har skinnsneakers (eller mocka) tror jag du ska satsa på specialtvättmedel. Jag köper inte skinnsneakers men har tvättat ridbyxor rätt många gånger i mitt liv och skinn som skinn, right? Kräver rätt tvättmedel annars blir de förstörda.

      Använd tunna strumpor i dina skor! Byt strumpor varje dag. Och köp spray som nämns här.

    Registrerade mig precis på Tinder och skaffade Tinder Gold och ångrar mig redan. Vilka jävla stolpskott #singelFörAlltid

      Tinder ja… herregud.
      Vad har du varit med om?

        Massa player som bara vill ligga när min profil säger motsatsen! Blir så trött kommer fan aldrig träffa någon. Alla andra gör det men inte jag. Är väl inte flickvänsmaterial antar jag.

          I feel you ❤️
          Och de jag träffar vill ha seriöst, men inte med mig ????
          Jag hoppas och hoppas och hoppas att vår tur också kommer snart! ❤️

      Måste man koppla sitt facebook-konto till tinder?

        Nope! Och gör verkligen inte det. Då får du upp personer du känner.

      Vill du sprida corona lite till eller? *tar mig för pannan*.

      Det gjorde min sambo också för ett halvår sen. Hoppas han ångrar sig.

        Menar du att han skaffade tinder medan ni var sambos?

    Förlåt för ett dystert inlägg såhär på fredagskvällen… Men jag har helt tappat framtidstron. Det överhängande klimathotet förstås, men jag börjar nästan bli nästan mer orolig för vår nära framtid här i Sverige för varje dag. Kriminaliteten tycks ju skjuta i höjden, knivattentat sker på öppna platser som bussar och kaféer och känns inte alls begränsat till ”de kriminella miljöerna” som det alltid låtit tidigare. Hur gör ni för att inte helt tappa hoppet om en trygg och säker framtid? Kanske minns jag fel, men tidigare kändes allt mycket, mycket tryggare här i landet och jag längtar verkligen tillbaka till den känslan. 🙁

      Jag med ?❤ jag försöker bara leva för det går inte annars. Undviker att läsa/lyssna på nyheterna för ofta och tänker på hur världen har sett ut genom åren och hur vidrig den har varit. Och tänker att vi ändå har det ganska bra ändå.

      Tänker mig för innan jag går ut, här rånar de mitt på dagen och då oftast med kniv, men även pistolhot. Polisen syns, men de hinner inte med allt. En föränderlig tid, på många sätt nu.

        Var?

      Känner samma sak. Allt känns dystert och blir bara mörkare och mörkare för var år som går.

      Jag tror det handlar mkt om informationsflödet också. Man får så snabbt veta allt som hänt med dagens teknik. Och man blir översköljd av negativa nyheter för det är det som säljer bäst.
      Jag vet inte vad jag gör för att va trygg, jag bara är det. Inget har hänt mig och det är ändå låg risk att det kommer göra det.

    Pernilla Wahlgren har lagt på sin instastory Jonas Gardells krönika om showbranshen osv…
    Jag fattar att alla tekniker, scenarbetare osv går på knäna… Men det är ju inte de enda som gör det nu i coronatider. Vad tycker ni?

      Så jävla märkligt att det får vara hur många som helst på en restaurang, men så fort du sätter en komiker eller musiker i samma rum får de inte samla folk alls.

      Jag tycker att alla har rätt att vara uppgivna. Oavsett om någon har det sämre, lider mer osv så kan man inte bara vifta bort någons känslor

    Vad har ni för tips när man känner sig tråkig utseendemässigt? Hur ser man fräsch/fin ut med små knep? Ge mig era bästa snyggknep, både styling av hår, ansikte och klädsel!

      Vars är tjejen som gav dom bästa ärligaste svaren på detta? Utförligt som fan.

      Fräscha fixade naglar och rena strukna kläder kommer man långt med.

      Ansiktsmask, färga fransar och ögonbryn, brun utan sol, snygga och rena naglar, måla tånaglarna, köp en god parfym så du luktar gott, föna håret med mousse i hårbotten så du får lite volym, ganska investera i en bra rundvärmeborste? Investera i en bra basgarderob!!! Köp en bra steamer eller strykjärn. Och med snygga underkläder känner iaf jag mig skitsnygg, rekommenderar Ella m från Lindex!

        Ja detta pratade jag och en kompis om häromdagen. Det är inte alltid någon ser om man har fina fötter, snygga underkläder, ser ens rakade ben osv. Men känslan av att man har fixat sina fötter och allt tyckte vi båda gjorde att man kände sig så mycket snyggare!

      Snagga dig!

      Ta hand om din hygien… viktigast. Ha KORTA naglar. Klä dig i kläder du känner dig bekväm i. 🙂 Ta hand om din hy, dvs. återfukta ansiktet. Använd smink om du vill, men sminka så det ser naturligt ut, inte ’för mycket’. Personligen tycker jag att ’svaga’ lockar i håret är finast. 🙂 Är du ljushårig är det finare med brun maskara än svart, (om man använder maskara vill säga.)

      Alla har olika åsikter om vad som är fint… Så kläder och sådant är svårt att ge tips om. Men kanske kan du ta lite tips från en kändis du själv tycker ser bra ut? 🙂

      Hitta den stil av klänning som passar din kroppsform och köp på dig några. Klänning är det lättaste plagget att se snygg ut och älskar att slippa fundera på fler delar i outfiten.
      Sen läppstift, livar alltid upp. Låt de på Mac hjälpa dig, eller kolla på Youtube. Finns en tjej – Emily Fox som gör grymma videor.

    Ska man äta en micropizza nu eller senare?

      Nu! Senare är det dags för chips.

      Eller om man tar chipsen efter glassen. Det är valfritt.

        ?

          Glass PÅ Chips! Tänk er själva, len mjuk söt krämig glass på ett salt och riktigt krispigt tunt potatischips. Foodgasm direkt ?

            Nej chips PÅ glass!

              Har tyvärr varken chips eller glass 🙁 Pizzan blev äten ganska snart efter jag postade?

    Nån mer som sett på The secreta she keeps? Sjuk serie! Får panik att folk kan ljuga så mycket o ljuga så mycket för sig själv??

    Förslag på bra flyttstäd i Stockholm? Hittar ingenting klockrent när jag googlar.

    Jag avskyr mitt liv mer än något.
    Det blir aldrig bättre på kärleksfronten!

    Jag försöker komma över honom. Han den där jag fastnade för direkt. Som det klickade med omedelbart. Han som kom att betyda mer än någon annan någonsin gjort. Som kände detsamma. Och som det inte blev något med.

    Medan han har roligt, umgås och festar med andra skitsnygga tjejer, är glad och lycklig… då sitter jag hemma och gråter över honom och mår dåligt över detta. Och han ägnar mig inte ens en tanke.
    Fan att jag har honom på sociala medier och ser allt han gör. Fan att jag känner för honom.
    Hur faaaaan går jag vidare (förutom tar bort honom på FB/insta)?

    Och kommer det någonsin bli bra? Kommer man någonsin hitta någon annan? Kommer den andra isåfall ens vara en gnutta lika bra som han jag försöker glömma?

    Fan. Är 35 och bölar över en man. Igen. Jävla skitliv!

      Eftersom att jag är extremt hypokondriskt lagd så tänker jag varje dag ’förstå att jag får uppleva detta, en glass, regn, åska, dega i en soffa, bara kunna öppna ögonen och SR NÅGOT framför mig, gå en promenad etc’

      Men det är ju inte med lung och lycka, utan givetvis ångestladdat.

      Ja. Det var väl det.

    När man läser kommentarsfältet här inne så får man inte vara barn, med utländsk härkomst eller man. Seriöst folk ut och njut av solen idag.

      Nu är det ju ingen sol.

        Iofs men imorgon då. Njut av värmen, fredag? Vad som helst. Kan inte vara hälsosamt att vara så arg på alla dessa barn/invandrare/män.

          Man kan väl vara arg och irriterad över saker i ett kommentarsfält utan att det tar upp hela ens liv. På samma sätt som du skrev denna kommentar igår och inte tänker så mycket mer på den idag gör folk som klagar på ovanstående detsamma. Troligtvis ute i solen idag och umgås med kompisar och familj.

    Det finns en grupp på fb kallad economista som fokuserar på aktier osv. Den hade en systergrupp som fokuserade på utbildning och karriär, är den borttagen?

    Hej. Min första kommentar på öppet spår. Jag känner mig bara så jävla uppgiven och frustrerad. Jag har tvekat på vad jag ska studera, men påbörjade en utbildning nu i våras. Long story short så insåg jag vilken utbildning som skulle passa mig allra allra bäst. Men insåg inte det förrän sista ansökningsdagen var förbi… Och de öppnar inte för sen anmälan… Och utbildning börjar bara på hösten… Så jag har gråtit så mycket nu över att det känns som att jag inte kommer kunna börja mitt riktiga liv förrän hösten 2021, att jag kommer stampa på samma ställe i livet tills dess samtidigt som alla mina vänner skrider fram sakta men säkert. Vet inte riktigt vad jag vill höra, men skulle bara behöva lite tröst för jag får ingen vidare stöttning eller förståelse av mina föräldrar. Känner mig så jävla misslyckad.

      Du är INTE misslyckad ❤ Försök tänk såhär istället: det var inte meningen att du skulle komma in på den här utbildningen i år för det här året har andra planer för dig som gör att du blir ännu grymmare 2021 när du söker in på utbildningen som du drömt om! Så boosta ditt självförtroende det här året: läs lite kurser (jag vet inte vad du ska läsa för utbildning) eller jobba som volontär någonstans. Gå på yoga eller meditation och hitta dig själv för du tror att dina vänner har allt glasklart men så är det aldrig. Och även om de kanske hittade sin utbildning före dig så gör inte det dig till en sämre person!

      Du lever ditt riktiga liv just nu! Visst den här pandemin har satt det mesta på paus men livet är så mycket mer än jobb och utbildning. Jag tog själv flera sabbatsår innan jag började plugga och de åren lärde jag mig så mycket. Så se det här som din chans till lite frihet innan ”verkligheten” börjar.eller testa på något du är nyfiken på. I backspegeln önskar jag att jag unnat mig mer ledighet men har alltid varit så fokuserad och nu sitter jag här med 5 semesterveckor per år som inte räcker alls..

    Jag har ett dilemma, eller igentligen inte ännu men kanske eventuellt, vill hinna förbereda mig på det hur som.
    Jag har sökt till förskollärarutbildningen och står som 39 reserv inför andra urvalet. Jag vet att jag eventuellt bara har någon månad på mitt gamla arbete efter semestern då jag blivit varslad, men de finns dock chans att de ändå blir förlängning. Jag står så kluven hur jag ska göra, ska jag tacka ja till utbildningen om jag kommer in? Inte min absolut högsta dröm men känner att jag måste göra något NU då de alltid kommer vara osäkert på arbetsmarknaden för min del annars. Fyller 26 o har hus, man o barn. Och hur stor chans är de ens att man blir antagen andra urvalet? Kom med era erfarenheter! O glad sommar ❤️

      Kör! Jag kom in på andra urvalet, hade reservplats 6. Dock har jag några i min klass som var högre reserv. Går förskollärarprogrammet och det var måååånga som hoppade av de första veckorna, så du borde komma in!

      Beror på hur gärna du vill bli just förskollärare. För att plugga och framför allt jobba som det behöver man ha motivation och viljan.

    Kolla Instagram #annatoledanobook Hur hon låtsas se ut vs hur hon verkligen ser ut ???

      Undrar mest varför hon alltid ska berätta att hon duschat? Liksom hör det till vardagsdialogen, ungefär som att berätta för sina följare att man torkat sig i röven eller har borstat tänderna? Fattar inte.

    Camilla, var det du och Selma vid Bagarmossens djurakut tidigare ikväll? Krya till Selma i så fall. ❤️❤️❤️

    https://www.instagram.com/p/CCwcLgTH8nS/?hl=sv

    Likt Isabella Löwengrip är denna människan oerhörr självisk ska resa till varje pris, mitt under pående pandemin. Och att drycka älskar hon att göraska dryckas alkohol fleradar i veckan.

    Har inte ens ett jobb maken plockar ut pengar ur företaget varje år har de mindre anställda. Men att låtsas vara rik på instagram men inte ens ha ett åtsinkomst på 150 000 ja de duger. Och sen brnbidrag på det.

      Så pinsamt att försöka dra in följare till ditt eget konto

    Apropå Isabella ? hon verkar äntligen njuta på sin semester och uppleva lite mer av omgivningarna och upplevelser..
    Var det inte hon som endast reste för att vara kvar på hotellet..? ?

      Kameleont ?

      Tänkte också på det! Haha, glömmer aldrig den gången hon skrev ”att jag får se såhär vackra platser” med en bild på en hotellsvit ?

    Behöver tjejinput. En kille där jag tränar är väldigt kontaktsökande, timear när jag tränar, pratar, hälsar osv men är otroligt respektfull och försiktig. Pga skit som har hänt tidigare i livet har jag svårt att lita på män. Har inte låtit någon komma nära på flera år och har därför tappat mitt ”game”. Är han intresserad av mig eller vill han bara vara trevlig och hur ska jag isf hantera det? För tillfället hälsar jag tillbaka men är rätt kall och dryg, inte otrevlig men def kall. Dels för att jag är på min vakt men också för att jag inte är intresserad av att vara någons liggdocka, ja ni fattar. Gör jag rätt?

      Du gör rätt. Alla män är skit.

      Är du intresserad av honom?

        Jo det är jag nog ändå och det är det jag undrar, om jag gör rätt? Förstår han att han behöver anstränga sig rätt mycket eller kommer han sluta bry sig om jag fortsätter hålla avstånd?

          Om du inte ger någon respons så blir det att han drar sig tillbaks och slutar ”uppvakta”. Han får signaler att du inte är intresserad. Och varför ska han anstränga sig för att du är kall mot honom?

            Är nog inte just kall med flit, var extremt bubblig charmig och självsäker när jag var yngre men som sagt, det har hänt en del saker sen dess. Är så mycket på min vakt och rätt osäker att jag bara blir kall i mitt bemötande.

      Låter ändå som att han är intresserad. Försök öppna upp dig lite mer/visa intresse. Typ fråga honom saker tillbaka än att bara ge honom korta svar. Ta kontakt med honom först. Förstår att de kan vara svårt att lita på någon igen. Men du kan ju änd0 ta detta varsamt i din takt. Om ni kommer längre och de visar sig att intresse finns från båda håll kan du ju då öppna upp dig om att du vill gå sakta framåt.

        Tack för att du förstod vad jag menar, vill ju inte vara dryg och kall, det bara blir så. Vill bara ta det i min egen takt och försäkra mig om att detta inte är en person som kommer göra mig illa. Ska tänka på att göra som du skriver, tack<3

    Har någon gjort rostade blomkålsblad/blast? Blev det gott, frasigt och vad var smaksättningen?

    Ursäkta tråkigt inlägg. Var bara tvungen att skriva av mig, har ingen jag kan prata med just nu.. Flera influencers har postat om denna människa som misshandlar och torterar djur på instagram.. personen verkar skapa nya konton hela tiden. Jag vill självklart hjälpa till att anmäla så att kontot tas ned snabbt. Försökte kolla bort och bara trycka på anmäl direkt men var såklart tvungen att titta på skärmen för att se var jag skulle trycka nånstans. .

    Tyvärr var inte alla bilder markerade med känsligt inlägg så jag såg av misstag en bild på en stackars hund som var helt skinnflådd i hela ansiktet.

    Mitt hjärta blöder verkligen. Kan inte skaka av mig den obehagliga känslan jag fått. Mår verkligen så jävla dåligt av detta. Hur kan en människa vara så fruktansvärt hemsk. FY FAN alltså.

    Har inte läst alla inlägg här i kväll. Men har någon av er fattat vad som har hänt mellan Haveristerna ”Henko” och Maxida Märak? Hon har 40 min live på sin insta om hur jävla dåligt hon mår. Jag backar henne 100%. Haveristerna har havererat

      Henko tyckte Maxida var för smal och anklgade henne för att ha ätstörningar och använda bantningspiller. Sanna hängde på och Googlade fram att M varit sjuk i utmattning tidigare och tappat vikt. Henko sa då i hånande ton typ: ” Ja, men har hon gått up nåt nu då?” .De båda hade fortsatt hånande ton angående M´s vikt. Axel tog avstånd. INGEN av dem hade tillräckligt mycket hjärnceller för att komma på att klippa bort detta, istället sändes det för alla att ta del av. Det tog helt bort fokus från det Axel tog upp angående att BLM-svenskar anklagar M för rasism då hon färgar håret mörkt, använder spraytan och plutar med läpparna och vad han tycker om det(han höll inte med BLM-svenskarna).
      Maxida blev ledsen och gjorde sin live. Henko fick kritik och blev varse om liven och skrev en ursäkt i Fb-gruppen.
      I kommentarerna bortförklarar han sig dock och ursäkten blir därmed ett skämt.

      Svar i modd. Fattar inte varför!

    Sen är den där källan kanske inte trovärdig …”Petterssons blogg”

    Senaste mens : ungefär 23 juni. (Det fick jag reda på nu i efterhand med hjälp av bilder) = ägglossning borde ha varit 2 veckor senare (har regelbunden menscykel på 28 dagar) = 7 juli. 2 dagar senare fick jag POSITIVT graviditetstest. 13e får jag ett VUL vilket visar en förstorad slemhinna eller något, och något i äggstocken. Hon som gjorde undersökningen ber mig hålla koll så att jag inte får ont på den sidan osv och säger att det är mest troligt väldigt tidigt i graviditeten men det kan också vara utomkvedshavandeskap. Jag gjorde en medicinsk abort hemma igår och nu är jag orolig. Ingen graviditet kan visa positivt så kort tid efter ägglossning?!Jag ska in och göra ett blodprov på hcg på tisdag för att kolla så att hcg har sjunkit för att utesluta utomkvedes. Men vad tror ni? Någon som har någon erfarenhet?

    Är det någon som vet vad som hänt mellan Maja lindelöf och sanna guidetti?

    Jag har mycket fritid ibland och jag kollar serie efter serie, film eller film medan jag har egentid på kvällen, medan jag badar och äter frukost. Jag gillar många filmer/serier men direkt jag slutat kolla så glömmer jag bort dom fort för att de är en i mängden. Jag kan till exempel kolla gossip girl varje år för att den är bra, men ändå så hinner jag glömma bort vad som händer i den efter en månad för att den är så vanlig. Däremot kommer jag ihåg filmer som sweeney todd, phantom of the opera, frost och frost 2, 2012, day after tomorrow, truemanshow, detectice pikachu, bird box, the ranch, you, lejonkungen osv, just för att de är lite annorlunda och frambringar känslor! Det finns säkerligen filmer som är lika dessa, och det finns många liknande som ger samma känslor för tillfället men de här var de första av den sorten som jag har känt något av att titta. Jag kan kolla igenom vad jag kollat på netflix. Vissa serier har jag sett flera säsonger av utan att minnas ett skit. Hjärnan minns tydligen bara nya upplevelser och vardag glöms bort.. men iaf, vilka serier och filmer minns ni? Ni som har det som mig och kollar mycket alltså

    Kanske är en dum fråga, men jag vet inte så…

    När man pantar och ska lösa in pantkvittot, kan man göra det i förbutiken då? För jag behöver panta men inte handla?

    (Och ja, jag vet att man kan skänka panten, men det är inget alternativ just denna gången.)

      Det borde du kunna. Eller så kan du spara kvittot och lösa ut det nästa gång du handlar.

      Japp, det kan man göra. Brukar jag göra.

        Toppen, tack! Vart brukar du panta? För jag läste lite om pant och då stod det att butiken själv får bestämma om de ska ge tillbaka hela panten eller ge ett tillgodokvitto, och det vill jag inte ha.

          Ibland har de en gräns på typ 100 eller 200 kr, men jag har aldrig hört talas om någon butik som vägrar ge ut pengar överhuvudtaget

    Tusen tack för smilande vovvar!

    Var och tog ett glas vin hos en god väninna igår och spillde ett glas vin rakt över den nya favoritblusen…
    Det gällde att handla snabbt och jag hade i minnet att salt kunde hjälpa så snabbt googlade jag och hittade denna bra guide: https://hemmanytt.se/husmorstips/flackborttagning-guide/

    Lyckligtvis hade hon tvättmaskin så vi fick tvätta och det gick bra! De hade hjälp för flera typer av fläckar på hemsidan så jag tänkte att jag delar den 😀

    Ha en trevlig helg!

    Om du vill gräva i något kolla upp Madde ilmrud och hennes historik att få hennes barn verka sjuka och söka vård. Allt från tarmar, trauma, gips, hortons, kikhosta, corona. Något st’mmer inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.