Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

617 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inlägget som Camilla gjorde igår om Anna book. Riktig mobbar beteende.. tror Camilla var en sån tjej som mobbade andra i skolan. Så känns det när jag läste ditt inlägg igår och även dina inlägg om Isabella. Visst man kan skämta och så , men det där var verkligen lågt. Du hånade henne verkligen. Vi är många som läser din blogg och gillar den men ibland övedriver du verkligen. Jag tycker iallfall att Anna book inte gjort någon illa. Visst hon kanske söker bekräftelse och vill synas men hon är endå trevlig. Hon har fått så mycket hat redan i många år.

      Bjäbb bjäbb bjäbb Anna Book Älskar när det skrivs om henne. Taskigt eller inte, hon njuter när hon blir fortsatt omnämnd.

      Jag förstår inte varifrån du får att AB är trevlig? Hon är en orm som hugger med sitt gift åt alla hål. Kriminell med och även hennes avkommor.

      Anna trevlig?? Det var väl ändå en sanning med modifikation. Sjukt otrevlig och helt verklighetsfrånvänd skulle jag säga.

      Fattar inte varför ni alltid tycker så synd om Anna Book när det skrivs om henne men när det kommer till Bella så är det ok?

      ?

      Tycker du på allvar att Anna verkar trevlig? Hon verkar ju totalt galen.

        Verkligen, galen, sinnesförvirrad, drogberoende, rabiat, psykopat, lömsk och illasinnad. Mycket kan jag rabbla upp men trevlig finns inte med när jag ska beskriva henne.

          Casa loco borde huset kallas.

          Såg ni hennes live idag? Hon vill tydligen INTE vara känd. Trots det sitter hon och livear dag ut och dag in på sin öppna Instagram och låtsas vara influencer.

            Hon är inte frisk
            Hon livar i bilen o beter sig som en barnunge

              Hur hon betedde sig när hennes nya bästis man kom för att hämta henne var ju sjukt på riktigt.

                Jag vill inte vara den som är den.. Men! Ni som tar Anna i försvar och säger hur trevlig hon är. För några månader sedan stötte jag på Anna med bihang på Coop i Märsta Centrum, de plöjde fram genom gångarna trots avstånd-anvisningar. Hon hördes på långt håll kan jag tala om.
                /före detta Märsta bo

                Vad gjorde hon?

          Inte ens hennes trevligaste är trevlig.

      Oj! Här var du igång igen! Du förstår inte sarkasm va?

      Folk har alltid tjänat pengar på att stalka och försöka bryta ner kända människor. Det finns ett behov hos folk att bete sig så, att upphöja sig själva genom att mobba och hetsa. Hela BB är i princip en skock med fårskallar. Det är underhållning.

        Och du är bara en enda stor styrkekram hela du! ????

        Tack för ditt bidrag till underhållningen!???

        Jag tycker att många åsikter här visar att det finns hopp för mänskligheten. 😉

      Läst på en blogg nära dig från en som känner camcam när dom två gick i skolan så var camcam en mobbare

        Och tror man det så får man gärna hålla den diskussionen där. ?

          Varför då? Är inte öppet spår till för alla kommentarer?

            Camcams blogg, Camcams regler.

              Så det är okej att skvallra och spekulera kring alla bloggare och influencers. Men den absolut största bloggen ett undantag och klarar inte av spekulationer om en?

                Som sagt ”Camcams blogg, Camcams regler.” Du får ta det med henne 🙂

                  Ja det var ju till Camilla hen ställde frågan men du valde att svara.

                Det är väldigt enkelt…
                Mitt jobb handlar inte om mitt privatliv och jag är således ingen sådan influencer som de som omskrivs här som har byggt sina varumärken krign sina personer och sina privatliv.
                Diskutera mitt jobb allt du vill men eftersom du inte är inbjuden till mitt privatliv genom mitt jobb så kommer jag heller inte tillåta diskussioner baserade på lögner gällande det.

                  Jag köper det. Men vi får ju diskutera om sådant som influencers inte bjudit in till även om de är personliga. Exempelvis diagnoser de inte gått ut med, vem deras nya pojkvän de inte går ut med namn på är, osv.

                  Fast vi får knappt diskutera ditt jobb heller.

                  Det är få influencers som delar med sig av sitt privatliv nu för tiden. Och det spelar väl egentligen ingen roll, du är egentligen en lika offentlig person som alla andra. Din instagram tex är vid stunder väldigt privat.
                  Här tillåts allt som oftast diskussion om alla av allt. Privatlivet för influencers partners som definitivt inte bjudit in oss genom sitt jobb är helt okej att spekulera i till exempel.
                  Dessutom tycker du ju inte att det är fritt fram att diskutera ditt jobb heller. Många har ställt frågor till dig om det, vilket du bara ignorerat.

                    Min Instagram är aldrig privat längre.

                      Men det var inte så länge sen som den var det. Dessutom gör drar du fortfarande hela tiden privata referenser i inläggen.

                      Jag blir lite irriterad på att få ickesvar. Kan du inte bemöta det jag skrivit istället?
                      Svara inte alls om du inte har någon förklaring.

                  Sluta isf upp med att referera till ditt privatliv i dina inlägg.

                    Ja tack!

                  Bra svarat!

        Men herreguuuuud, i skolan??? Jag gick i skolan tillsammans med Gynning och jag har svårt att tro att de kvalitéer hon hade då är samma som idag. Det verkar inte så. Och jag har själv verkligen förändrats mycket sen dess. Känns som en väldigt irrelevant kommentar!

          Om takterna håller i sig så är det inte svårt att tro på.

          näe, en gång mobbare, alltid mobbare

        ”Läst på en blogg nära dig”

        Är det Trh som spammar om sin pinsamma blogg nu igen?

    Någon av er här ikväll som har matbordet Althea från Trademax? Jag har köpt ett begagnat utan medföljande manual och Trademax har ej möjlighet att hjälpa mig få fram en länk till monteringsanvisningar på detta bordet.
    Ej heller den kinesiska tillverkaren verkar ha detta tillgängligt dessvärre.
    Min fråga är alltså om någon råkar ha kvar sina monteringsanvisningar till detta bordet och vill dela med sig av dessa. Innerligt trött på att ha det liggandes i delar på köksgolvet ?
    Vet att det även säljs på Chilli fast där under namnet isadora.

      Chili och trademax är samma företag. Det är exakt samma bord

        Ja det skrev hon ju, det är ju lappen med monteringen som eftersöks

      Kanske en dum fråga men funkar det inte att testa sig fram för det borde inte finnas så många delar och det borde gå att skilja på bordsben och vad som hör till kort- vs. långsida t.ex.?

    Ni som flyttat till annan stad, help please. Jag flyttade till annan stad för snart en månad sedan pga jobb. Tre timmar hemifrån med bil, känner ingen häromkring. Trivs bra på jobbet hittills men såfort jag inte jobbar känns det tungt. Jag är inte en jättesocial människa men här känner jag mig ensam, och så tänker jag på hur det ska gå om något händer. Jag känner ingen som kan hjälpa mig handla eller gå ut med min hund ifall jag inte kan själv osv. Det känns otryggt. Som sagt så är jag inte så social men jag vill ju skapa mig ett liv och gemeskap här men… hur gör man? Vännerna jag har har kommit av sig självt genom skola och sådant så det växer fram med tiden. Det känns för jobbigt att ”kompisdejta” och som att det inte skulle funka. Hjälp vad rörig text men summa kardemumma, hur har det varit för er att flytta till annan stad utan att känna någon? Har det gått bra eller har ni flyttat tillbaka? Hur ska jag tänka?

      Jag flyttade runt 100 mil hemifrån för 4 år sedan. Flyttade ensam utan att känna någon i staden. En stad på ca 100 000 invånare. Tog mig ungefär ett år innan jag hade en kompis. Jag träffade henne på gymmet.

      Nu har mitt jobb anställt många nya och många kommer från andra länder så de har samma sociala behov som mig.

      Jag har alltid haft lätt att ”umgås med mig själv”, alltså resa ensam, gå på bio ensam osv och det har jag haft nytta av innan jag lärde känna andra här.

        Har du trivits ändå eller känt dig nere/deppig/ensam och tvekat? Jag har blivit mycket bättre men tycker det är jobbigt att vara ute i världen alltså handla, tanka, allt sånt. Du verkar vara mer självständig och stark än mig ?

          Det tar tid att skaffa nya vänner. Har du provat appen Gofrendly? Jag har tyvärr inte funnit vänner där men hört att andra lyckats.

          Ja det var ju tråkigt att inte ha någon att ringa spontant för att hitta på något. Periodvis var det ganska deppigt men över lag tycker jag att det gick bra.

      Jag lärde känna folk via jobbet, och en vän via ”hitta vänner-inlägg”.

      Jag har flyttat till en ny stad vid ett flertal gånger, och det har gått olika bra. I slutändan har det alltid blivit bra men det har gått olika fort innan jag känt mig ”hemma” i en stad. Jag upplever att det som fungerat bäst för mig är att gå med i föreningar, exempelvis så älskar jag brädspel och har varit med i en sådan i nästan varje stad som jag bott i. Det känns som att det är lättare att umgås med nya människor om man delat ett intresse. Annars är träningsklubbar, idella föreningar och volontäraktiviteter andra sammanhang som jag träffat nära vänner i. 🙂

      Jag flyttade bara 3.5 mil och nu har visserligen min stad redan en stämpel att det är sjukt svårt som inflyttad att komma in så det har varit, och är, jättejättesvårt. Jag har tyvärr inga tips, har typ gett upp. Har bott i stan i snart 3.5 år men tittar på lägenheter i en annan stad (bara 2.5 mil från min hemort och är en bättre stad på alla tänkbara sätt).

      Testa att börja med någon sport annars. Typ badminton eller nåt. Jag idrottade i stan redan innan jag flyttade dit och hade väl lite fördelar på den banan, men jag har inte hittat någon att umgås flitigt med utanför sportens värld.

        ??lidköping??

          Anonym som skriver: ??lidköping??

          Du, jag är född och uppväxt där….
          Det är fasen inte lättare för mig!
          Jag var aldrig i nåt ”gäng” i skolan aldrig haft en bästis som man tyr sig till utan jag vara lite vän med allt och alla istället.

          Dock var det lättare när man var i 20-års åldern.
          Nu på äldre dar är det fan helt omöjligt att skaffa nya vänner.

          Nej?

            Nu vet jag inte vem som svarar på vad … här …

              Svarade till 20:50

                Aha!
                20:50 slängde iväg en vild gissning då antar jag … förmodligen själv från Lidköping då! 😀

                Då fattade jag helt fel! Så kan det gå! 😀

                  KAN inte folk sluta kommentera som Anonym. Lätt förvirring då! Skriv nåt annat istället.

          Haha!

          Underbar stad ??

            Du är ironisk nu va?!

            Håller med! // inflyttad i vuxen ålder utan några problem att ta sig in i gemenskapen i en småstad

      Ingen du klickar lite extra med på jobbet då? Kanske kan be om hjälp att leta något speciellt på loppis under helgen eller liknande, så det inte blir tydligt ”här sitter vi på kompisdejt och ska lära känna varandra”?

      Kanske bokklubb, danskurs, yoga, språklektioner? Tänker att man får försöka komma hemifrån på fritiden och se om man hittar någon vänlig själ att connecta med någonstans. Annars kanske mer pang på – hitta vänner-appar! Lycka till, hoppas du hittar någon du tycker om.

      Jag har flyttat flera gånger till en ny stad, över 100 mil första gången, och det har gått bra varje gång! Mitt bästa råd är: låt det ta tid ♥️ Det tar tid att känna sig hemma i en ny stad, att få kompisar mm. Gofriendly är ett bra sätt att få kompisar, eller börja i en ny sport eller nåt sånt. Sen är det alltid bra att tacka ja till aw och sånt på jobbet (om du jobbar)! Sen få inte panik över att dina vänner bor i nån annan stad, ni kan ju hälsa på varann ändå! Jag har massa kompisar utspridda över hela Sverige och det tycker jag bara är härligt

      Var har du flyttat? (Om du vill berätta)

        Linköping. För stort för mig egentligen. Jag trivs på landet. Tack och lov så bor jag tillfälligt utanför stan men för nära asfalterad väg för min smak ?

          Var glad att det inte var Lidköping då, då hade du haft problem på riktigt!

            Ja här har jag bara läst negativa saker om lidköping. Sorry lidköping-bor (men många verkar hålla med)

              Är lidköpings-bo, men tar inte alls illa upp eftersom jag bor här och vet hur det ÄR.

                Vad är grejen med Lidköping? Genuint nyfiken, är folk sjukt otrevliga? ?

                  Det är en gammal hamnstad med Kinnekulletåget till Göteborg. Bodde där i 12 år. Otroligt fint! Tydligen har Lidköping nordens största torg. Ser staden fortfarande som mitt ”hem”. Gamla Rörstrandsfabriken med tillhörande museum ligger där ?

                    En fruktansvärd håla med inskränkta människor placerad i ”ingenstans”. Några fina gamla hus och ett stort torg väger inte upp detta.

                      Tråkigt att Lidköpingsbor inte gärna bjuder dig på kaffe. Du som verkar så trevlig.

            Haha vad lustigt. Alla människor jag känner från Lidköping är väldigt snälla och omtänksamma människor. Fast orsaken att jag känner dem är ju förstås att de flyttat därifrån. 🙂

              Hahaha exakt? hade du träffat dem där hade du förmodligen inte ens lyckats bli vän med dem?

              Viss överdrift, men när inte ens lidköpingsborna själva säger att det är lätt att komma in i gemenskapen, att de har så svårt att släppa in nytt folk, ja då tänker jag att det borde stämma.

                Jag hade inga problem att träffa vare sig vänner och bästa vänner när jag flyttade till lidköping. Vad folk säger och hur det är i verkligheten behöver möjligtvis inte vara samma sak.

                Om ”svårare att komma in i samhället” innebär att folk är ointresserade av att skvallra om en så har jag inga problem med det ?

                Jag har inte hört en enda som uttrycker sig så?

            På vilket sätt?

              På alla sätt. De är inte intresserade av att lära känna utsocknes folk. Flyttar du dit lär ingen bjuda över dig på kaffe eller prata med dig. Mantrat är lite detta, de känner dig inte och därför vill de inte lära känna dig heller.

                Märkligt. Jag flyttade dit och bodde där i 12 år. Jag tycks ha helt andra erfarenheter, de motsatta faktiskt ?

      Har själv inte flyttat till annan stad, men har känt mig väldigt ensam då jag tappade kontakten med mina närmsta vänner när barn kom in i bilden. Och Crossfit har varit det som verkligen fått mig att hitta likasinnade? Så gillar du att träna, hitta en box nära dig och jag garanterar att du kommer hitta underbara människor!

      Kvällskurser! Jag flyttade tillbaka till min hemstad några år sedan och även om jag har några få nära vänner från skoltiden kvar så blev mitt sociala liv mycket mindre än i min studiestad. Plus att alla mina vänner här är i förhållanden så de har sina egna liv helt enkelt. Kvällskurser har varit jättebra för att komma ut ur lägenheten och göra något kul med andra människor. Senaste läsåret (innan Corona) gick jag en bildkonstkurs, en språkkurs och sjöng i en kör. Så glad att jag skapat mig dessa sammanhang! Förstår jag rätt så har du hund? Då kan det förstås vara knepigare om du inte vill lämna den ensam på kvällarna, men å andra sidan kanske du kan hitta en aktivitet som innefattar hunden, och hitta vänner den vägen! Lycka till, det blir nog bra!

    Kan ni ge mig filmer/ serier som handlar om

    Psykopater
    Sociopater
    Narcissister

    Har redan sett
    Dirty John
    A fall from grace

    .. alla förslag utom YOU.

      Bloggbevaknings kommentarsfält

        ? ”Nytt avsnitt varje dag”

      Hell is other people
      The outlaws
      Psychopats Diary
      The Smile Has Left Your Eyes

      Dexter

      Epsteindokumentärserien på Netflix, I’ll be gone in the dark på HBO.

      Igår såg jag ”tassarna bort från katterna” på Netflix. Skitbra!

      The Fall!

        Den är SÅ bra!

          Ja! En av de bästa ??

      American psycho

      Out of shadows (finns på youtube men blir nedtagen gång på gång och är svår att hitta, googla på out of shadows documentary så kommer den upp)

      inte film men serien Mindhunter, bland det bästa jag sett! Baserat på verkliga psykopater/seriemördare.

      Sherlock

      Gone girl
      The jinx dokumentär

      När jag var utsatt för en psykopat/sociopat så tipsade min psykolog mig om att se filmen Don Juan DeMarco med Johnny Depp.
      (Jag har dock inte sett den än)

      Sharp objects

    Hur mycket hade ni på era sparkonton när ni var 22 år?

      35800005

      250.000 🙂

      12 kronor.

      Ca 1 500 000

        Tror du på den själv?

        Wow! Hur blev det så mycket?

          Jag ärvde mycket pengar när min morfar dog (min mormor som då levde valde att ge vidare till oss två barnbarn av den delen hon ärvde). Hade jag fått välja hade jag självklart haft kvar honom i livet i stället för pengarna då han dog alldeles för ung.

          Men jag är självklart tacksam att jag därför har kunnat studera utan att ta lån och köpa mig en lägenhet i ett bra område.

            (Ca 200 000 av det jag hade på sparkontot hade jag sparat ihop genom att jobba, jobba, jobba och spara, spara, spara.)

              Är 22 just nu och har om jag räknar in alla mina fonder,aktier, sparkonton ca 700 000kr. Har jobbat mycket och sparat sedan jag var 16 ?

      Ca 50000. Nu mindre än hälften (ett år senare) ? mindre än många men också mer än många ??‍♀️

      Pengar man sparat själv eller som föräldrar sparat åt en?

        Bra förtydling!! Menar nog pengar man har sparat själv, men intressant oavsett!

        Är det inte pengar på ens sparkonto oavsett?

          Inte om du är en bortskämd unge som lever med silversked i munnen och får pengar från lilla pappsen

            Så frågan är egentligen
            ”Hur mycket hade du sparat ihop på egen hand när du var 22?”

            Haha sant! Men dom pengarna går ju oavsett att använda till insats till lägenhet, resa, bil etc.

            Det är ju fortfarande sparade pengar på kontot tills man spenderar dom?

      Ca 0:-

      Hade inget sparkonto när jag var 22 år.

        Hade inte heller.. shoppade loss.

      Ca. 200 000

      Fyllde 23 för några månader sedan, har ca 100k på sparkonto och ca 25k i aktier.

      0kr typ

      Typ 10.000 som brändes på utlandsresa, samma sak varje år till jag fyllde 26 och tog examen.

      ca 80 000

      Runt två miljoner. Fick aktier när jag föddes som förvaltades och sen årliga utdelningar på det + rent kapital som sattes in med jämna mellanrum. Räknar alltså inte in det aktuella värdet på aktierna vid tidpunkten utan just sparade pengar.

      150 000 kr, hade precis köpt mindre gård ☺

      90.000 kr. Som jag sparat ihop själv!

      Inte en spänn.

      Har tillgångar på ca 250k. Men ca noll på sparkontot. Lägger alla pengar på aktier. 22år sedan maj 🙂

        Är 22 just nu och har om jag räknar in alla mina fonder,aktier, sparkonton ca 700 000kr. Har jobbat mycket och sparat sedan jag var 16 ?

    Vad gör ni just nu?

      Åker tåg.

      Gör äpplen i ugn!! Ska bli supergott

        Hur gör man äpplen i ugn?

        Dela receptet nu!!!???

      Jobbar

      Chillar i sängen med min mops

        Åh mopsar ?

      Är trött i soffan och slökollar på Netflix.

      Väntar på att min dejt ska sluta så jag får hämta honom och kramas. Ska skeda sönder i natt.

        ”Skeda” 😉

      Sitter i stugan i fjällen, äter godis och tittar på lyxfällan.

      Sitter i bilen och funderar på vilken omväg jag ska ta till mitt hotell. Alla är så fina och jag kommer inte hit förrän nästa år igen så måste minnas den finaste vägen tills dess.?

        Är ensam hemma så gör vad jag alltid gör då – äter indiskt och ser på Vänner. Funderar också på om man kan äta godis i duschen eller om jag måste vänta tills jag duschat klart

          Hahaha!! Man kan! Men upplever att godis smakar mindre i duschen?
          Ja, jag har provat?

            Jag gillar dig. Tror vi hade kommit överens.

            Vad tror du om choklad? Smälter det?

              Nej det gör det inte. Funkar toppen!

              Mvh en annan som vet.

              Inte om du duschar kallt.

              Haha förr, innan jag lärt mig äta surt godis, kunde jag plocka med mig surisar in i duschen och äta och skölja av dem samtidigt. Gillade smaken av de röda sura döskallarna, men inte att de var sura?

              Nu går de bra även med det sura på?

          Är du Sandra Beijer?

      Dricker en öl, käkar chips och lyssnar på musik, i sommarhuset på Gotland. Klassisk kväll för mig, mannen och barnen sover och bara jag är vaken nån timme till.

    Tips på böcker så som ’fem gånger mer kärlek’?

      Toppenbok ju!? Har lyssnat på ljudboken och precis beställt en fysisk bok också. Tänker den kan bara bra att kika i lite nu och då ?

      Mitt kompetenta barn

        Tack!

    Hej! Vet ni om det finns lokaler/grupper som bara har spinningpass i Stockholm? Alltså inget vanligt gym då.

      https://www.studiolechelon.com/

      Det är ett träningscenter för cyklister men det kanske funkar ?

    Någon här som kan förklara fenomenet med heteropar som säger att dom är gravidA, varför säger man så? Perverst med män som kuppar sin partners graviditet.

      Det gäller väl även lebbor och bögar isåfall?

        Nej

          Varför inte?

          Du är inte riktigt riktig.

        Vilket bögpar säger att de är gravida?

          Får mig att tänka på nån bild på Fredrik Eklund som ligger på sjukhuset och får det att se ut som att han just tryckt ut sina bebisar lol

      Får man säga ”Vi väntar barn” då? Eller är det också fel?

        Det låter bra

        Paret väntar barn, men kvinnan är gravid. Så 🙂

          Min säger bara ”min fru är gravid” konstig grej att säga att båda är gravida. Han menar ju inte hon är gravid och jag skiter i barnet liksom. Är underförstått att han är delaktig

      Men eller hur? Båda väntar barn, bara en är gravid…

      En töntig jämställdhetsgrej.

        Det är snarare motsatsen till jämställd att ta kredd för att vara gravid när det är partnern som får gå igenom det kroppsligt jobbiga. Graviditetsappropriering.

      Nja… Aldrig hört. Låter lite bajsnödigt, Solsidan ungefär. Bror duktig. Annarssss låt barnbärarn i förhållandet ge godkännandet till sin partner?

      Jag skulle nog säga så, vi är gravida, trots att det var i min mage den blivande bebisen låg. Känns bara som rätt grej att säga. Vårt projekt liksom. Skulle nog säga ”vi bygger hus” eller ”vi renoverar köket”, trots att det i ärlighetens namn helt säkert skulle vara jag som stod för själva byggandet/renovera det. Om det var vårt hus, eller vårt kök dvs, precis som vår bebis…

    Tror ni vet att man är död när man dör? Alltså sekunden själen lämnar kroppen?

      Nej jag tror inte man vet det, inbillar jag mig iaf utan att man bara lever på som någon ny lyckligt ovetandes om tidigare liv.

      Ja det tror jag!

      Nej. När man är död kan man inte veta något. Du måste vara vid liv för att ha ett medvetande.

      Tror själen går vidare

      Jag tror man vet. Har hört att hörseln är det sista som slutar funka. T.ex. om någon dött under operation men kom tillbaka i livet så har patienten kunnat berätta vad som skett i rummet trots att hen var död.

        Men hörseln ”funkar” väl inte under en narkos även om man är fullt levande??

        Man skulle alltså kunna höra när man är död? Nej, det går inte.

      När du dör så ”vaknar” du. Då minns du alla dina tidigare liv och väljer vad du ska leva för liv nästa gång. Vi är här för att lära oss och uppleva olika saker. Vi har alla varit fattiga, rika, svarta, vita, män och kvinnor etc. När man är färdig går man vidare till andra stadier av upplysning.

      Själen? Finns inga vetenskapliga bevis som riktigt indikerar att själen är något annat än en del av vår självuppfattning. Som sådan existerar den inte självständigt utanför kroppen. Så när kroppen dör, framför allt när hjärnaktiviteten upphört, så upphör också det folk kallar för själ. Tror absolut man kan vara medveten om att döden ska ske strax innan sitt dödsögonblick, men när döden väl inträffar finns inte längre något att vara medveten med då medvetenheten ju skapas i hjärnan, och då kan man heller inte vara medveten… ?

    Ni som lasrat er – till vem har ni gått? Snackar då laser från ansikte till benen.

      Svart i Tensta. 1/10 av priset.

        Resultat 1/10

        Säger sig. Självt

      Evolution Laser i mall of scandinavia. Superbilligt (99kr per gång för armhåla) och gör inte ont. Är helt hårfri efter 7 besök där och kan varmt rekommendera 🙂

        För en armhåla? Vem gör bara en armhåla?

    Vad är er favorit cheesecake ? ?

      Fryst vanilj som smakar glass

      Vitchoklad ?

      New york blueberry cheesecake, mmh

      Oreo cheescake men satan vad mastig den är, gör man en sån räcker den länge?

      Småländsk ostkaka.

      Fryst pepparkakscheescake med vit choklad och apelsin. MUMS!

    Hej! Jag är en tjej med social ångest, vanlig ångest och oro och är allmänt förvirrad över vad jag vill studera eller göra i livet.
    Till hösten ska jag läsa termin två i mitt program som helt ärligt inte känns jättebra, vill nog byta egentligen. Jag kommer även vara engagerad i en nation och vara fadder. På papper låter det säkert kul! Men jag har ångest varje dag över hösten, jag vill verkligen inte. Det känns som jag har tagit mig vatten över huvudet.

    Borde jag hoppa av och säga ifrån mig alla åtaganden, fram tills att jag vet vad jag vill göra? Eller ska jag kötta på ändå, med risk för att mitt mående blir ännu sämre? Vad hade ni gjort? Eller finns det någon som har varit i samma situation? Kram

      Jag hade nog fortsatt och samtidigt gått till en studievägledare och fått rätsida på vad jag vill göra istället 🙂 Hoppas det löser sig för dig!

      Prata med någon professionell så det inte utvecklas till något värre som tar lång tid att återhämta sig från. Ta hjälp snarast! ❤️

      Jag hade nog sagt nej till att vara fadder och allt det där men gått kvar i skolan tills jag vetat vad jag vill göra. Vad är det som inte känns bra med programmet du läser? Jag lever själv med en massa ångest och har under mina år på uni tänkt flera gånger ”jag hoppar av, jag kommer inte klara det här, jag är sämst” osv + gråtit och haft magont men då jag har provat att arbeta inom yrket jag utbildar mig till så vet jag att det är det här jag vill. Just därför har jag inte hoppat av. Ångesten pga skolarbetet, inlämningar, uppsatser och tentor hade jag haft oavsett vilken utbildning jag skulle ha bytt till. Har gått några gånger till en psykolog via studenthälsan där jag fått prata om min ångest och rädsla över att inte klara uppgifter men mycket ligger på mig själv i vardagen. Att arbeta med tankarna som kommer upp. Väldigt lätt att säga såhär men svårt då det kommer till kritan

        Summan av detta är: ta inte på dig för mycket ansvar och gå och prata med någon! Du är inte ensam.❤️

        What they said ??

      Hoppa av

      Försök tänka ut strategier för olika scenarion. Till exempel hur du ska agera om du fortsätter dina studier och har kvar dina åtaganden, men ändå inser att det inte funkar. Det brukar hjälpa för mig, om jag har en ”escape plan”, blir det lättare att klara av stressen och ångesten och då har jag oftast fullföljt mina åtaganden. På gott och ont det också, förstås. Det är absolut inte ett misslyckande att ändra sig heller och byta bana ?

    Ni som gått på salong för att få bort hår mellan bena med laser eller vax.. hur var det första gången? Tyckte ni det var pinsamt? Hur sparat ska det vara innan man går dit? Har ni några tips?

    Trött på röda prickar och stubb..
    Testat allting o inget funkar.

      Jag köpte rakapparat till katten. Perfekt att snagga fiffihåret med, blir lagom kort. Har inte längre några varbölder ?‍♀️ där iaf. Får iofs i ljumsken istället lol.

        Kör också trimning! 1mm blir lent som rakning men utan alla störiga ”biverkningar”.

          Exakt!

          Trimmar du blygdläppar också? (Frågan är allvarligt menad)

            Japp! Alltihop. Kör ibland en landningsbana på typ 3-4 mm på venusberget.

          Vad har ni för trimmer? Märke? 🙂

            Snor min sambos skäggtrimmer bara, hehe.

      Gå till nån som vet vad den gör. Min första vaxning var KAOS. Sen gjorde jag mer research och sen dess har jag varit nöjd med de jag gått till, bortsett från en hårdhänt brasilianska. 🙂

      Inte pinsamt alls tycker jag. Kör.
      Köp folisan och badda med mellan gångerna.

      Vaxa på salong och folisan är det enda som hjälper mig mot röda prickar. Jag har provat alla tips!?

        Och jag går ca var 4e vecka och vaxar.

      Jag gör laser och tycker inte att det är pinsamt. Jag tänkte innan att hellre att det är lite pinsamt ett par gånger och att jag sedan slipper rakhyvel för intim, armhålor och ben resten av livet än att bespara mig pinsamheten och fortsätter raka.

      Det var ovant första gången, absolut, men med en oerhört proffsig och erfaren behandlare så tyckte/tycker jag faktiskt inte att det är pinsamt.

      För den lasern jag gör ska man vara rakad sen 1-2 dagar tillbaka. Tidigare vaxade jag och då sparade jag så länge jag stod ut innan : )

      Lycka till!

    Finns det någon som har hoppat av ert program på universitetet? När tog ni beslutet och vad berodde det på? Berätta gärna allt!!! Jag är så kluven med utbildningen jag läser nu, samtidigt som jag är en duktig flicka som vill göra mina föräldrar nöjda.. När vet man att man har nått gränsen?

      Jag led mig igenom 4 terminer av 7 innan jag tillslut inte pallade mer. Det kom till en punkt då det helt enkelt inte funkade längre. Jag skulle nog säga att känns det inte rätt så är det inte rätt. Eventuellt vänta till efter första praktikperioden (om du inte haft den) och känn efter hur det känns när det är ”på riktigt”. Det är aldrig för sent att hoppa av och börja om, men är det inte rätt så tror jag att man vet det.

      Jag hoppade av ett program efter ett halvår. Jag bestämde mig efter att jag funderat på om det jag skulle jobba med efter utbildningen gjorde mig motiverad. Själva studietiden är ju en transportsträcka till vad man ska göra sen, tänker jag. Så kom jag på att jag inte alls ville göra det längre, och hoppade av. ?

      Jag började läsa Ekonomprogrammet för många år sedan. Första kursen var kul men andra var rena döden ? Samtidigt som jag insåg det hade jag hört talas om en kreativ utbildning utomlands och bestämde mig för att satsa på det. Ångrar mig inte en sekund eftersom jag ju ändå valde studier, men en annan inriktning än jag först satsat på. Gör det som gör dig glad. Ju längre du väntar på att backa och göra om desto svårare kommer det bli att lyckas göra det. Lev livet, du har bara ett (klyscha, jajjemän, men så jäkla sant!).

    Förskollärare!

    Jag börjar andra terminen på utbildningen nu i höst och ska ut på min första VFU. Är sjukt nervös och har många dumma frågor så håll i er. För det första så ska vi under hela perioden göra en portfolio som ska lämnas både till skolan och till vfu-platsen, vad innebär det mer exakt? Sedan verkar huvuduppgiften vara att vi ska planera en bildskapande aktivitet (vet ej för vilken åldersgrupp) och skulle gärna ta lite tips på vad detta skulle kunna vara, eller om någon har tips på nån bra blogg, insta, facebookgrupp eller bok osv som kanske har bra tips. Och sedan så är jag nervös för att typ misslyckas helt. Alltså jag har ingen erfarenhet alls av förskolan, har dock egna barn. Vad förväntas egentligen av mig första perioden?

      Tips på bok: Formulera. Är en lärobok i bild och skapande för förskolan. Superbra med massa praktiska tips och bilder. Författaren heter Karin Furness.

        Tack, den finns faktiskt med som obligatorisk litteratur haha 🙂 men då kanske det löser sig då.

      Portfolio på min högskola är mer en mötesplats där min vfu handledare ser mina uppgifter och kursens mål och där läraren kan gå in och kommunicera och läsa uppgifterna jag gjort. Blev er vfu inställd i våras? Jag börjar andra terminen i höst och är nervös för att man får helt andra uppgifter som innebär planering av aktiviteter osv. Första vfun var mer för att lära känna yrket och kommunicera med barn

        Jaha hade ni vfu första terminen? 🙂 våra ligger termin 2,3,4 och 6 eller nåt sånt, så inget pga corona faktiskt. Ja usch det förstår jag, får ångest bara av tanken nästan. Hur långa är era perioder? Kanske är annat upplägg helt.

          Oj jag vet inte! Tror vi har vfu termin 1,2,3,4 och 6. Men kan ha fel! Det kommer gå jättebra! Det är roligt att vara ute på vfu, dock är det jobbigt om man inte riktigt klickar med sin handledare, jag hoppas det blir bättre mellan oss nästa vfu annars byter jag. Vi var ute i 4 veckor!

      Vår första vfu hade vi verkligen inga egentliga krav förutom att närvara, medverka i rutinerna, lära känna barnen och hur det är att vara på en förskola. Sen hade vi en matris som vi fyllde i där de som inte har erfarenhet är novis sen olika steg upp till expert. Sedan hade vi ett självreflektionsdokument som vi fyllde i och var tvungna att skriva dagbok varje dag, där dagboken kunde man flytta in i reflektionsdokumentet. Så det var väldigt ”låga” krav just första, tyckte det var väldigt schysst för oss som inte hade erfarenhet sen tidigare. Mitt tips till dig är att våga ta för dig, ha aktiviteter ofta med barnen för att lära känna dig själv som ledare och bli bekväm att leda en barngrupp, utmana dig. Och var inte rädd att misslyckas, vissa samlingar eller aktiviteter går åt skogen men då reflekterar du efter och tänker vad du kunnat göra annorlunda för att de skulle gå bättre.
      Med handledaren är mitt tips att noga ha läst studiemanualen så du vet vad som förväntas, låt inte handledaren behandla dig som en extra personal. Du räknas inte alls när du är där rent personalmässigt, det är superviktigt, de ska ringa in vik om nån är sjuk. Tala med din vfu-lärare om det inte följs.
      Försök ta kontakt med föräldrarna, de minsta förväntan är nog att du ska hälsa och presentera dig. Om du vågar, berätta något som du och barnet gjorde under dagen när de hämtar. De kommer du få göra under andra vfuer så lika bra att träna 😉
      En bildskapande aktivitet för barn i 1-3 skulle kunna vara att måla med ”saker” inte bara en pensel. Svamp, tyg, fingrar osv. Att ha bara 2 färger kanske så man benämner färgerna.
      En för barn 3-5 kanske måla självporträtt, ta fram spegel och antingen pennor eller penslar, benämna de olika ansiktsdelarna. Eller berätta en saga först och sen be barnen rita något i sagan du berätta. Alltså introducera genom att de sitter i samling eller ligger på madrasser där du förklarar vad som kommer hända sen berätta sagan.

      Suck, skrev en lång kommentar, hoppas den kommer fram haha

      Även om det här inte är svaret du vill ha nu (då du verkar vara lite som mig och gärna vill ha kontroll) så kommer du förstå allt med vad portfolion och uppgifterna innebär så fort kursen är igång och ni har en genomgång via skolan om det. Ta det lugnt tills du har kurslitteraturen och kursen är nära på riktigt. Under våra praktiker har vi oftast fått komma ut till verksamheten, fått lära känna barnen och observerat vad de intresserar sig för och därefter planerat aktiviteter. Vid något tillfälle har vi planerat någon aktivitet i förväg men mer vanligt att göra det under själva praktikperioden. Eftersom det är din första praktik så kommer du kunna få mycket stöd av din handledare och kunna bolla idéer med den personen. Vad som förväntas av dig? Att du är där för att du vill lära dig och utvecklas inom ditt kommande yrke, att du är intresserad av barnen och är på deras nivå. Det kommer gå bra! Många av oss som studerar stressar oftast upp oss i onödan och det går alltid bra i slutändan så länge man är intresserad och gör sitt bästa. Nu tycker jag att du bara ska njuta av sommaren!❤️

      Fler boktips:

      Braxell, S. (2010). Skapande barn: att arbeta med bild i förskolan. Stockholm: Lärarförbundets förlag.

      Dahlbeck, P. & Westlund, K. (red.) (2018). Att skapa språk och mening: litteracitetsarbete i förskola och förskoleklass. (Upplaga 1). Lund: Studentlitteratur. (Annette Sköldes kapitel).

      Tipsar om ALLT med Linda Linder, hon är superstjärna!

      Ang uppgiften – så svårt när man inte vet varken ålder eller grupp/erfarenheter eller vad förskolan har för resurser. Samla på dig aktiviteter du tycker skulle vara intressanta. Men bestäm inte förrän du har din grupp 🙂 Men att arbeta med exempelvis lera/digitalitet eller att måla samt projicera.

    HUR kommer man över känslor man hade för en kk? Känns helt omöjligt och vet att jag hade blivit en blöt fläck om jag sprang in i honom på stan…

      Tid och avstånd är nog tyvärr svaret på frågan.

      ”The best way to get over a guy is to get under another.”

        Nej, dumt som fan!
        Men roligt ordspråk haha!

    Någon mer som gillar snigelpost? Som har en brevvän eller skickar fysiska vykort när de är utomlands tex. Tycker det är så fint när man får något och man vet att avsändaren lagt tid på just en själv!!

      Jag skickar alltid vykort när jag är på semester. Får även tillbaka av dom jag skickar till. 🙂

        Svar till mig själv: en gång tog det 5 månader för vykorten att komma fram, men det var väl kul för mottagarna att få vykort mitt i vintern. ?

      Jag skickar julkort till mina jämnåriga (21-25 år) vänner!

      Jag har en brevvän. Vi har brevväxlat sen typ lågstadiet och skickar fortfarande ”riktiga” brev. Vi bor i olika länder men har träffats flera gånger och fortsätter ändå med breven. Nu blir det inte att vi skriver så ofta men kanske 3-4 brev per år. Jag älskar att få brev av henne.

      Jag skickar vykort när jag reser. Brukar få vykort av en eller två vänner när de reser.

      Får brev av syskonbarnen ibland, även om de bara bor något kvarter bort?

      Jag har brevvänner i olika länder sen 30 år tillbaka.
      Skriver gammaldags brev med 2, resten mail.
      En vän i USA har jag träffat 14 ggr. Hemma hos dom, hemma hos oss, på andra platser.
      Härligt är det med brevvänner.
      Gick led i IPF (irland) och jag tror att dom ff finns kvar.

      Kolla appen ”Slowly” = typ digitala vykort som tar en vecka eller två att komma fram. Rätt najs!

    Hur slutar man jämföra sig med andra? Hur blir man nöjd med vad man själv har? Och hur vet man att man själv är nöjd och inte att man bara är glad för att man gjort någon annan nöjd? Jag sliter sönder och förstör för mig själv med detta, och har gjort i flera år. Orkar snart inte mer.

      Man blir äldre och orkar inte bry sig mer.
      Mvh 27årig tant som slutat bry sig vad andra tycker om en själv för längesen.

        Jag hoppas jag också är där snart
        //snart 27årig tant

        Jag bryr mig mer om vad andra tycker än någonsin.
        Mvh 28årig tant.

          Samma, fyfan. Trodde det började bli bättre när jag fyllde 25, men nu vid 28 har pendeln svängt tillbaka totalt. För min del är det främst utseenderelaterat dock.

          Samma här. Har börjat nu, brydde mig inte ett dugg förr.
          Är också 28.

        Fördelen med att bli äldre. Bryr mig inte i närheten av allt som jag gjorde under 30.
        // Snart 50

      Vet inte vad du har för vanor, men att typ radera instagram ett tag kanske kan vara en idé? Istället kan du lägga fokus på dig själv och utveckla något du har intresse för, då kommer du växa i dig själv 🙂

      Sluta med all social media och kolla aldrig upp vad gamla bekanta (som du ändå inte gillar) gör. Strunta i att ha ’återträffar’ med bekanta som du ändå inte har något gemensamt med laängre.

        ??Jag vill inte gå på återträff o återträff dig… ???

      Kom ihåg att det är inte en ”zero sum game”, unna andra deras lycka. Dessutom kom ihåg att du inte veta allt om andra, vad de har för svårigheter, hur de prioriterar, vad de offrar, osv. Jag slet med jobb och skola och någon jag känner var avundsjuk för att jag ”jobbade några timmar och lunchade”.

      Man kan också vara nöjd/glad på riktigt över att ha gjort någon annan nöjd. Röda flaggan är när du gör saker för ändras skull trots att det inte känns rätt eller bra för dig.

    Jag läste en debattartikel i Aftonbladet:

    ”Kasta in EU-handduken och bilda ny frihandelsunion. Bättre samarbeta med Storbritannien, Schweiz och Norge”.

    Gilla om du håller med.

    Kan man bli mindre håröm på något sätt?

      Hur gammal är du? För jag var jättehåröm när jag var liten, är 28 nu och man kan i princip dra hur hårt som helst i mitt hår nu? så det växte bort

        Jag är snart 30 och för mig blir det bara värre?

      Skaffa en dominant kille.

    Alltså jag har följt den här bloggen sedan start och har oftast tyckt att Camilla är rolig och klok. Har dock sällan kommenterat pga lat. Är väl som vem som helst här inne som gillar att gotta mig i skvaller om våra kära influencers. Men nu på sistone känner jag bara att det inte är roligt längre. Skvaller och ifrågasättande är en sak, men jag tycker tyvärr att Camilla har blivit något elak. Det är inte alls lika roligt att gå in på bloggen längre (”jaja sluta läs då” jag vill inte!) och hoppas innerligt att det ska ändras. Jag har inte heller mycket till övers för miss Löwengrip till exempel, men jag går inte igång på att göra narr av henne/läsa Camilla göra narr av henne dag in och dag ut. Det gäller såklart även andra influencers, men hon är ju det mest uppenbara exemplet.
    Jag vet inte vad jag vill åstadkomma med min kommentar, kanske hoppas jag att Camilla kan ta åt sig lite (och av andra liknande kommentarer) och se över hur attityden är i kommentarsfältet. Som många har skrivit så påverkas ju kommentarsfältet av Camillas ton. Jag brukar säga att mitt beteende är en reflektion av hur andra beter sig mot mig, typ samma sak.
    Jag längtar tillbaka till när bloggen hade en hälsosam, rolig stämning och det gör nog många med mig.
    Visst att Corona och isolering och arbetslöshet och ensamhet etc har gjort oss bittrare än vanligt, men kom igen nu… Kan vi inte bara bli gladare och snällare igen? ??

    Mvh
    Trött och uppgiven

      Camilla har alltid varit elak, hon har bara blivit sämre på att dölja det. Tror tyvärr att denna blogg är ett sjunkande skepp och egentligen borde vi alla överge det innan vi sjunker med det.

      Jag håller med helt och hållet. Vissa av inläggen i början var helt över gränsen också men senaste året har det blivit värre. Tonen är hårdare och när inläggen tidigare var mer retsamma är de nu bara hånfulla. Dessutom plockar Camilla upp halmstrån och kritiserar influencers för småsaker eller fullkomligt irrelevanta saker. Det känns dels som att hon har svårt att hitta saker att skriva om men också som att hon skriver elaka inlägg om vad som helst bara för att trigga kommentarsfältet.

        Excelarket blir allt synligare.

      Jag tycker faktiskt inte bloggen förändrats så mycket. Visst en del inlägg går över gränsen men de flesta tycker jag är skrivna med humor. Däremot har kommentarsfältet blivit värre. Folk är missnöjda, klagar och skriver elaka saker. Jag överväger att sluta läsa, åtminstone att ta en paus.

        Skulle precis skriva samma sak. Det spelar verkligen ingen roll vad inlägget handlar om, max tre kommentarer ner börjar gnället. Blir fan tokig! Kommentarerna förr fick mig alltid att garva rakt ut för det var glad stämning och mycket skojande. Nu skrattar jag ibland och det är åt dom som fortfarande har humor och inte är så jävla sura och bittra hela tiden. Blir fan irriterad när jag skriver det här, kan ni som gnäller inte bara dra så kan vi andra få återgå till hur det var? ?

          camcam borde blocka alla sura?

        Nä tycker inte heller att det har ändrats, alls egentligen.

    Behöver tips på prisvärd bra contour-palett (stavning?). Vet att ni har tips – ge mig! ?

      Nyx är superbra! 🙂

      Smashbox ?

    Hej… Jag har dejtat min partner i snart 8 månader och nu är det dags för mig att träffa hans unge och jag skiter på mig av nervositet. Barnet är 9 år och jag har INGEN aning om hur jag ska bete mig. Han ska presentera mig som en kompis, men jag känner mih helt lost. Ska jag krama barnet? Ta i hand? Bara säga hej? Jag gillar inte barn, och blir socially awkward bland dom så jag är ju så jäkla rädd att sabba detta. Har någon varit i samma sits o kan ge tips? ?

      Mitt bästa tips: målarbok/pennor, såpbubblor och godis! ..eller tiktok?

        En 9-åring gillar inget av det där, möjligtvis Tik-tok då.

          Min 9-åring gillar alla de sakerna.

            Mitt 9åriga jag hade gillat

            Okej då, men jag är lärare åt 50 9-åringar och inte många av dom hade uppskattat målarböcker eller såpbubblor.

      Säg hej, och avvakta bara. Forcera inget utan låt barnet sätta nivån, liksom. Det kommer att gå hur bra som helst!

      Vinka och le bara 🙂

      Säg hej, var glad och trevlig, prata om det barnet vill prata om 🙂 eventuellt gör det under en aktivitet som barnet tycker om så blir det nog mer lättsamt. Typ lekland haha (har ingen aning om vad en nioåring tycker om)

      Inte krama eller ta i hand, säg bara hej och var dig själv. En nioåring är ju ganska stor, du kommer säkert ihåg själv när du var nio år. Om ni ska fika eller så, ta med något smarrigt att bidra med ?

      Din partner känner barnet bäst. Fråga honom hur du bemöter just det barnet bäst.

      Krama inte barnet om inte han själv vill krama dig. Var genuint snäll & rolig och fråga vad han tycker om att göra på fritiden? Sport? Spela spel? Låtsas vara intresserad av det dom är intresserande av. Bästa tipset är att LYSSNA på barnet, svara på frågor och lek gärna lekar. Kram förskollärare.

      Jag har varit i samma sits, och det gick bra. Det kommer det göra för dig med. Fråga om tictoc, roblox, youtube, favoritämnen i skolan. Låt det gå en stund innan du frågar en massa, låt barnet känna av dig och bli nyfiken först. Snälla, glada människor går hem hos de flesta barn men man behöver INTE locka en 9-åring med godis, sånt kan de vara lite för smarta för. Lycka till ❤️

      Åh låt barnet bestämma takt och tempo! Ställ frågor och häng på när det börjar bubbla, var nyfiken på allt barnet tycker om Och ta det inte personligt om barnet är blygt till en början, er relation byggs ju över tid 🙂

      Tack snälla för toppen råd!! Jag är också lite rädd för exet eftersom jag fick veta att hon total flippade när han berättade att han tänkt presentera oss för varandra, så jag är orolig där eftersom jag verkligen vill få detta att funka.

        Med tanke på hur omtänksam och mån du verkar vara om denna partner och ert förhållande tror jag allt kommer ordna sig oavsett potentiella speed bumps. Försök njuta av era framsteg och att relationen fördjupas istället för saker som kanske inte ens blir ett problem! Lätt för mig att säga såklart, dock 😉

        Oavsett, med din inställning och vilja att allt ska bli bra tror jag det inte kan bli så fel.

        Ja alltså nu tänker jag framförallt framåt i tiden men… Exet har såklart taggarna utåt, det här är ju hennes allt du har att göra med. Alltså oavsett vad som händer nu framöver så är ju mamma mamma och du är du, MEN du kan ju fortfarande bli en viktig person. Den här lilla människan kommer förmodligen se upp till dig och på ett sätt är det ett stort ansvar oavsett om du vill det eller ej. Behandla hen med respekt och var genuin så löser det sig 🙂 respektera också exet och att hon och mannen alltid kommer behöva ha en hyfsat nära relation.

      Jag har haft en singel pappa i hela mitt liv och de tjejer jag har gillat är de som:
      Inte är för på, alltså fråga lite frågor men det gör inget om det blir lite tyst.
      Genuint visar omtanke för att man ska känna sig inkluderad.
      Inte försöker vara en extra mamma (detta kan ju absolut ändras med tiden men viktigt i början att inte se sig som en extra mamma)
      Ser till att både ungen och du får uppmärksamhet av pappan men också blir sedd enbart av dig (min ”favorit” extra mamma brukade ta med mig och fika typ en gång i månaden där vi liksom bara var.
      Tror det viktigaste är att du låter det ta tid och inte försöker bli bästis direkt! Lycka till!

      Försök att tänka på hur du hade tänkt som 9 åring. Nej till kram från pappas kompis.

    När jag slutade med mina p-piller fick jag massa akne på hela hakan. För några dagar sedan tog jag äntligen mod till mig och har nu en receptbelagd kräm som jag smörjer mig med. Starka grejer! Hela ansiktet är mörkrött, kliar, fjällar, bränns, stramar osv. Det är helt normalt och att förvänta, men jisses vad det tär på självförtroendet.
    Jag är bara less och ville skriva av mig lite.
    Tack och förlåt.

      Skickade läkaren inte även med recept eller råd om vilken mjukgörande kräm du skulle komplettera med för? Man brukar oftast kunna komplettera med en återfuktande/mjukgörande kräv utöver de där starka grejerna

        Nej, jag fick inga råd eller något. Jag använder aloe vera och nyponfröolja som funkar hyfsat, men jag får nog prova mig fram, eftersom hyn ändras varje dag typ.
        Det är ju egentligen ett ickeproblem, med tanke på vilka hemskheter som finns i världen, men jag känner mig lite uppgiven, äcklig och deppig.

        Propyless tipsade läkaren mig om när jag skulle smörja med starka uttorkande krämer. Dessutom billig ?

      Tipsar om Caroline Hirons blogg. Sök i bloggen på den aktiva ingrediensen i din kräm och leta runt lite. Där får du riktgt bra råd! Hon är min hudgud!

      Du, snälla säger detta i all välmening men du borde verkligen lyssna på detta!!! ?? Jag hade exakt samma, o just akne på den platsen är ofta hormonakne pga överproduktion av könshormon. Det KAN vara ett tecken på PCOS, det är VÄRT att kolla upp tro mig. För isåfall är denna akne inget att leka med – INGEN mirakelkräm kommer hjälpa här inte. Gå till gyn, be dem utreda PCOS. De två andra tecknen på detta är övervikt/lätt att gå upp i vikt samt pärlformade cystor på äggstockarna. Isåfall är det viktigt att du får hjälp med detta tillstånd. I mitt fall slutade jag med p-piller, fick akne på hakan/kinderna (från ingenstans – aldrig haft förut) men det tog flera år innan jag fattade att jag hade PCO o att det enda som hjälper är ppiller. Gick till läkare/hudläkare, testade flera olika aknemediciner o krämer vissa riktigt starka, det hjälper bara ytterst tillfälligt. Tyvärr gör detta tillstånd även det lite svårare för mig att få barn (är ofrivilligt barnlös sen flera flera år nu) o just nu äter jag speciella p-piller bara för att få slippa aknen ett litet tag. En jättebra läkare har till slut sagt till mig att använda några produkter; Eucerin washlotion som sminkborttagning och Eucerin lotion som ansiktskräm. Ja, de billiga i stora pumpflaskor. Gjort det flera år nu. Helt neutralt o funkar så bra. Så slipper du lägga pengar på olika krämer som ÄNDÅ inte funkar när det är hormonellt. Kram på dig o lycka till!!!! Kanske är dina problem mindre än mina men jag vet hur det är att ”testa olika grejer” fram o tillbaka utan resultat. Gå o kolla upp direkt istället! <3

      Prova äta lite extra zink. Förutom att dämpa inflammation så stödjer zink även hormonbalansen.

        Äter redan zinktillskott, men tack för omtanken 🙂

    Vad kommer ni vilja ha uppnått och vid vilken ålder, för att ni ska kunna sitta i soffan i vardagsrummet i framtiden och känna lugnet av att ”nu har jag lyckats med livet och känner mig nöjd”?

      Känner så nu. Är 29. Gift med mitt livs kärlek. Har mitt drömjobb. Precis köpt ett fantastiskt litet hus tillsammans. Behöver inte oroa mig alls ekonomiskt och funderar på att skaffa hund . Jag har fina relation er med vänner och familjemedlemmar. Har aldrig någonsin känt en sån här harmonisk lycka av att vara på rätt plats.

      I framtiden vi alla åldrar hoppas jag på ovan. Kanske ha haft någon positiv inverkan i mitt när samhälle och att lära mig segla?

      Innan 30 så vill jag helst ha större lägenhet/hus, större och nyare bil ska vi kolla på imorgon, ha ett jobb jag trivs med och försöka bli gravid om jag fortfarande vill ha barn när jag är 30 år. Helst vara gift.
      Hinner jag med allt det så kommer jag nog må bra nog gött ändå. 27 år idag.

      Jag vill aldrig känna mig nöjd eller sluta sträva efter att utvecklas.

      Kanske uppnå är fel ord; jag har sambo och vi har två småbarn, vi bor i lägenhet nu men båda har bra universitetsutbildningar och bra jobb, så att köpa hus i framtiden blir inget problem. Gifta oss kommer vi göra snart. Det jag dock känner är att jag inte vill bli helt ”lost” i att uppnå (materiella) saker. Jag vill kunna känna att jag har tid att umgås med mina barn, kanske jobba deltid. Och tid att umgås med min man, och mina vänner och familj. Jag vill tro att ett kvalitativt socialt liv är nyckeln till lycka.

      Typ 80.

    Varning för lång text.
    Jag är 31 år gammal, har två barn och har levt ihop med deras pappa i över 10 år; alltså hela mitt vuxna liv i princip. Jag har börjat förstå att min man är narcissist, en grov sådan (om man kan uttrycka sig så). Han har lämnat mig flera gånger pga jag inte kan bekräfta honom tillräckligt. Efter ett par dagar eller veckor ångrar han sig och vill komma hem igen. Han hinner alltid träffa andra tjejer som han ligger med då han är ”singel”. När han kommer tillbaka måste jag alltid förbättra mig själv för att han ska stanna kvar, alltså typ sköta det mesta samtidigt som jag ska se bra ut och vilja ha sex typ varje dag och passa upp på honom. Nu har han lämnat mig igen, det är andra gången på kort tid. Det brukar vanligtvis gå nått år emellan men nu endast tre månader. Som vanligt är det mitt fel. Jag är ingen dålig person säger han, men dålig för honom. Pga mig är han även en dålig pappa menar han. Jag tror att han lämnar mig nu för att den riktiga bilden av honom börjar sippra ut. Hans vänner + flickvän har börjat prata med mig om att jag förtjänar bättre då min man hela tiden gör det som behagar honom. Han tränar ofta samt går ut på krogen varje helg. Jag har berättat lite fint för honom att de tycker såhär och han blev helt knäckt. Inte över det faktumet att han väljer bort sin familj utan att andra personer tycker att det inte är bra.
    Nu till själva dilemmat. Jag mår så fruktansvärt dåligt och typ skäms för att jag älskar en man som egentligen bara är ”bra” typ 15% (av 100). Han har antagligen aldrig älskat mig tillbaka på samma sätt, någon gång. Inte ens våra barn. Jag vet inte om han kommer vilja komma tillbaka till mig den här gången som han gjort alla andra gånger. Det känns annorlunda på något sätt. Men om han vill det – hur säger jag nej? Jag vill ut nu på riktigt. Trots att jag älskar honom över hela mitt hjärta.
    Tack för att du orkade läsa.

      Inte svaret på din fråga men måste bara säga att du förtjänar så mycket bättre. Säg att han bara får höra av sig om det gäller barnen och känn att det kommer bli lättare och lättare att andas för varje dag han inte är i närheten. Du grejer detta!

        Åh, denhär kommentaren var så fin och viktig ??❤

        /dotter till en grovt narcissistisk pappa

          Oj den for fel! Skulle till 20:34

      SÄG NEJ!!!!!! Fuck my life vad jag blir arg över att du blir behandlad såhär!!!!! Nej nej nej nej!!! Om du inte klarar av att säga nej själv så får du berätta om situationen till vänner, familj som du direkt kan vända dig till om han kommer tillbaka, så de kan stötta dig i ditt nej! Ring kvinnojour och läs böcker om samma situation du befinner dig i så du inser vilken skitstövel han är. Tror du kan ha blivit så manipulerad att du behöver jobba upp dig själv igen. DU ÄR GRYM!!!!!! Ring snälla någon kvinnojour och prata om det med någon som är lite mer professionell också. kram hjärtat!

      Den här kvinnan kan hjälpa dig:

      https://www.youtube.com/user/DoctorRamanDurvasula

      Med vänliga hälsningar från en som fått leva med en pappa med NPD.

      Heja dig! På nåt sätt kommer du att fixa det. Tänk på dina barn, att de förtjänar bättre. De är ju 50% du så tänk på hur det känns för dem att en del av dem inte värdesätts. Om det var något av dina barn som behandlades illa så skulle du nog inte tveka en sekund. Låtsas att du är din egen lejonmamma och tänk ”ingen behandlar min dotter så där! Ut karlslok, du är inte värd henne!”

      Du stålsätter dig och accepterar att du kommer känna många fruktansvärda känslor, men att det inte är farligt. Du vet ju ungefär vad som kommer skölja över dig i och med att du gått igenom detta förut. Det kommer säkert komma stunders du vill stanna – men det är i de stunderna man måste tänka längre, framåt och på hur man vill att livet ska se ut om typ ett år. Du fixar detta!! Du och dina barn förtjänar kärlek och respekt. Hejar på dig ❤️

      Vet du! Jag var ihop med en kille i bara 1,5 år, troligtvis var han narcissist. Jag trodde aldrig jag skulle kunna vara lycklig utan honom, för han fick mig att tro att han var lyckan i mitt liv typ. Sen lämnade jag till slut och mådde SÅ JÄVLA DÅLIGT. Tänkte att jag aldrig skulle bli lycklig igen. Men så när jag började få distans till det kände jag hur all stress började försvinna över att göra fel som han skulle hugga på. Behövde inte längre vara rädd för hans utbrott. Jag lovar dig att så fort du får distans till honom kommer du kunna andas igen och förstå vad han har gjort dig. Det är tufft men det går. ❤️

      Jag lämnade en liknande situation för en månad sedan. En relation som fick mig att må sämre än vad jag någonsin har gjort. Var så rädd för att jag skulle må ännu sämre om jag lämnade och dessutom då vara ensam.
      Men vet du vad?
      HELVETE vilken lättnad det är när man har kommit över på andra sidan!!!! Du kommer må minst lika jävla fantastiskt som mig, även om det kanske inte känns så för dig nu så LOVAR jag det!!!!!!
      Det är värt att ta steget, men absolut inte värt att stanna, det vet jag att du förstår

      Min pappa är narcissist och alla i familjen mådde bättre när han inte längre var i våra liv och berättade för oss att vi inte var bra nog. Min mamma blev en bättre mamma när hon var fri från honom.

      Detsamma gäller dig och dina barn. Du behöver inte nãgon som trycker ner dig.

    Förskolelärare!

    Har förstått att föräldrar kan vara pest och pina. Vad är era do and dont till föräldrar?

      Jag tycker nog inte att vi kräver jättemycket, egentligen.
      Skrik inte på oss. Läs informationen vi skickar hem, var intresserad av ditt barn, se till att ditt barn alltid har extrakläder och hör av dig om det blir schemändringar. Fixar du det är du en toppförälder att ha att göra med 🙂

    Hur trött är ni? Hur aktiva är ni efter arbete/barn/helg/vila? Varit så sjukt trött sen februari/mars ? Vaknar utvilad på morgonen men sen vill jag gärna slöa hela dagen. Försöker inte ge efter såklart…

      Har du kollat upp om du har någon näringsbrist?

      Är trött hela tiden ? Men har inte fått sova hela nätter på 3 år pga barn med sjukdom så vet vad det beror på. Så på ledig tid och helger tar jag det bara lugnt med familjen. Planerar sällan in något i förväg.

        Fick göra provet i juni som inte visade något, dock vanliga blodprover ej vitaminer och liknande. Var idag och hälsade på familjemedlem som campade, fikade, promenerade och umgicks. Nu helt slut. Inte ok känns de som. Kanske ska försöka få testa om jag har någon brist på näring. Känner mig en utmattad utan bara märkligt trött.

          Ja hör med VC igen. Det måste ju bero på något och det låter inte bra att bli så trött. Om inte vårdcentralen vill ta prover kan du göra det privat. Var själv vansinigt trött för flera år sen och det gjorde tillslut ont i kroppen vid minsta ansträgning, som typ gå upp för en liten backe. Fick då veta att jag hade d-vitaminbrist. Så värt kolla upp ordentligt. Vanliga d-vitamin tillskott är inte tillräckliga heller.

      Kollade de sköldkörteln? Jag har hashimotos som lett till hypotyroes. Ett av mina alla symtom är just trötthet, visserligen trött på morgon och blir bättre senare på dagen oftast. Alltid annars varit morgonmänniska. Men be de ta sköldkörtelprover och sen sånt som B12, järn och andra vitaminer/mineraler som kan leda till trötthet.

      Relaterar verkligen. Varit såhär sjukligt trött i tre-fyra år. Dippar efter max två timmar som vaken, och har skitsvårt att faktiskt vara effektiv på dagarna. Funkade ganska ok som student, nu när jag börjat jobba känner jag hur det tär på mig att ständigt vara så trött att jag känner att jag skulle behöva sova. Kan ju som inte prestera riktigt på jobbet och orkar inte ha något liv utanför jobbet vilket gör att jag blir deppig. Var till läkaren i januari och testade mig för alla ”trötthetssjukdomar” som läkaren kunde komma på, men det visade inget. Är för trött för att söka hjälp igen… 🙁

        Gå ner i timmar om du kan, livet ska inte jobbas bort!❤

          Det är inte det som är problemet. Problemet är att jag inte orkar förvalta de timmar jag har, vilket ger mig ångest. Hade jag varit pigg nog att träna, träffa folk, hitta på nya saker osv på kvällarna/helgerna så hade jag varit nöjd med livet pga älskar mitt jobb. Men det enda jag orkar göra och gör nu för tiden är att jobba, äta och sova.

      Tränar du?

      Jag fick mycket mer energi när jag uteslöt kolhydrater och la om min kost till lchf.

        Säkert

      Vitamin D.

      Kolla om det är borrelia ?

    Precis flyttat till Uppsala och behöver därmed också flytta mina kontakter inom psykiatrin. Jag gick på unga vuxna när jag bodde här förut men är för gammal, så är det någon som har tips på en vettig vårdcentral (och gärna tips på vettig läkare/psykolog) i Uppsala?

    Tidigare när jag flyttat så har jag bollats mellan osympatiska och okunniga personer innan jag hittat någon som förstår depression. Så jag tänkte att om någon har tips så kanske jag kan skippa den processen den här gången. 🙂

      Någon mer som hade sin svärmor på besök i sex 6 veckor (!) utan förvarning för att ”hjälpa till”?
      Tillhör detta det vanliga?

        Hamnade fel.

          Haha lite udda svar annars, men kan spontant tänka mig att ett oväntat besök av svärmor i sex veckor kan leda till att man vill ha kontakt med psykiatrin. 😉

        Men säg nej människa! ?
        Nej det är absolut inte vanligt. Man frågar väl innan man kommer på besök?

          Jag har noll problem med att säga Nej. Men du kan inte säga nej till någon som helt enkelt inte fråga, sen dyker upp och kan inte åka hem ”på grund av Corona”.
          Efter 6 veckor hittade vi möjlighet för henne att åka hem, hon ville stanna ännu längre!

            Vaddå kom hon från ett annat land på oanmält besök?? Kunde hon inte bott på hotell då?

      Jag kan rekommendera Ekeby Hälsocentral, vände mig själv dit i våras efter rekommendation och är supernöjd.

      Jag hade det problemet när jag flyttade från Sthlm till Uppsala, dom tog inte emot remissen från min psykolog på karolinska. Såååå jag hamnade mellan stolarna. Dom sa att jag får kontakta vårdcentralen, gjorde det och fick vänta ca 1 år innan jag fick tid… hoppas verkligen att det går bättre för dig!

      Mårten Roos, läkare på luthagen VC är väldigt duktig.

    Finns det någon SYV jag kan höra av mig till??? Min syv på komvux i min hemkommun hänvisar mig till syv på komvux i min studiekommun (folkbokförd där nu) som i sin tur hänvisar mig till mitt universitets syv, som är på semester till augusti! Känner mig helt osynlig och får panik

      Oj vad jobbigt, vad är det du behöver hjälp med?

        Behöver input av er andra.
        Vad ska man säga som utomstående som ser på en relation där sonen som är lite över 20 års åldern bor hemma hos föräldrar, betalar ingenting har jobb tjänar hyfsat bra, och utöver detta har hans flickvänn flyttat in hos de, hans föräldrar bor nästan 3 år hos dem. Äter gratis, bor gratis, duschar och får sin tvätt tvättat. Och allt detta ser man från sidan. Nu när pandemin råder reser hon lite här och var med sina kompisar medans han jobbar. Hon kommer hem efter några dar och riskerar att smitta ner allihop. Ändå kan deinte göra någonting vill inte ställa krav på sonen. Själv ser man hur de utnyttjas och säger man de så kontrar de med att de kan inte be de att flytta typ göra så mot sin egen son. Usch ville bara höra vad ni andra tycker. Önskar att man slapp se detta Om ändå inte vore en närstående till dem.

          Du behöver inte säga så mycket mer till dem än att du inte kommer att umgås med dem förrän coronan är över om de inte sätter ner foten mot framförallt tjejen. Om de väljer att leva som de gör, får de ta konsekvenserna.

        Jag känner mig så vilse med mitt program, vill nog hoppa av. Men skulle så gärna vilja diskutera det med en syv först. Alla alternativ liksom. Men det känns omöjligt i semestertider, samtidigt som jag klättrar på väggarna av ångest.

          Usch och fy, jag förstår den där ångesten! Det finns inget vägledningscentrum där du bor eller är skriven då? Annars kanske det kan hjälpa att åtminståne skicka iväg ett mail till studievägledaren på ditt universitet, känslan av att åtminstone ha gjort något kan ibland hjälpa mot ångest. Personligen så upplever jag att det kännas lättare efter att ha skrivit ned tankarna kring det som ger mig ångest.

      Kolla SYV.se

    Min son har fått en stor fotvårta under foten, hu. Försökta kolla upp olika medel men det finns ju så många olika. Nån som har erfarenhet, vad är bäst/mest effektivt för att få bort den?

      Ättika

      Frys bort den med medel man köper på apoteket. Min dotter hade 8 vårtor i våras, vi frös en sen försvann resten. Tror i.munförsvimmunförsvaret triggades av den som frystes bort… Tog ca 2 veckor.

        Immunförsvaret… ?

      Nagellack!! Vanligt nagellack 1-2 gånger om dagen!

        Smart! Hur länge tar den metoden ungefär?

      Tea tree olja

      Min dotter hade en envis vårta. Vi frös och applicerade vinäger-plåster. Viktigt att täcka vårtor helt, de dör utan syre och dagsljus. Bara att ha plåster på den dag och natt kan hjälpa, men det tar 1-2 veckor. Vårdcentralen kan även skära ut den men läkningen är då något längre och komplicerad.

      Wortie

    Någon mer som hade sin svärmor på besök i sex 6 veckor (!) utan förvarning för att ”hjälpa till”?
    Tillhör detta det vanliga?

      Hade gärna fått avlastning men fasen.. att dyka upp oanmält är inte okej.

        Det blev avlastning i princip bara med disken (fylla och tömma diskmaskinen) men inte als mycket med barnen… så jag tror nog att hon ville bara hänga här under semestern ?

      Guuuu nej, hade flippat

      Hade svärfar en gång i 7 dagar. Höll på att dö. Hur klara du 6v? Sjukt ju. Hahahha

        Jag höll på flippa ut i mellan åt. Problemet är att hon tror inte att det finns någon problem med att bara komma och stanna på obestämd tid…
        Så till slut kan jag inte tar henne på allvar, vem förstår inte sitt beteende kan inte bli tagen på allvar ???

          Varför sa du inte till henne att åka hem då?

            Corona. På grund av Corona ville hon inte åka tåg och buss hem. Och vi kunde inte köra henne. Det var en bekant som skulle åka bil till hennes stad och då passade vi på att skicka iväg henne med. Hon ville stanna ännu länge.

              Ville och ville.. Måste man så måste man. Ni ville ju inte ha henne där heller.. Hon får väl skylla sig själv som åker hem till nån utan att fråga. Skulle inte acceptera sån respektlöshet.

      Låter jätteknäppt. Skulle dock bett henne åka hem när det kändes som det räckte.

      Japp. Men i 4 v då. Vi hade precis fått barn, sonen var 1 v när hon kom och jag tyckte att det var Hemskt jobbigt och ha henne där hela dagarna när. Jag gick igenom så mkt emotionellt och praktiskt med ett spädbarn och knyta an till?

        Oj, detta är så jobbigt. Vi gick genom det här också!

        Men varför sa inte din partner till henne att åka hem??

          Hon bor i Ett annat land, och hade bokat biljett för och stanna en månad och min sambo visste att hon skulle vara här i en månad. Men vi trodde att hon skullestanna hos några andra för det säger väl sig självt att man int e känner för gäster när man har ett nyfött barn? men nopp. Så fort de kom. Från flygplatsen sa min sambo att hans mamma tänkt stanna hos oss. Hon var redan där. Kändes jobbigt och behöva säga ifrån när han tydligen sagt ja i bilen reda. ?

    Vore kul om folk kunde skriva ålder, yrke och lön! Jag har kandidat i ekonomi, jobbar som projektledare, tjänar 40 000 och är 27 år!

      Sktyttråd ?

      Jag undrar varför den här frågan är så intressant att den kommer upp i varje öppet spår.

      Men ok.. Jag ska svara.

      31. Doktorand. Drygt 30k.

      Men snart vad tråkigt?

      27, masterstudent 0 kr.

      23, konsult i eget företag, ingen utbildning. Fakturerar 1000kr/h plus moms, jobbar bara deltid men tar ut ca 14k per månad.

        Vad jobbar du med? Vad är en konsult?

      Vad projektleder du?

      63, statsminister, 172 000.

        Hej steffe

      31, Förskollärare, 35,500

        Trodde inte en dagisfröken tjänar så mycket.

          Hurdurhurhur

          Jag är inte förskollärare, så jag talar inte i egen sak. Men jag tycker faktiskt det är onödigt att kalla en förskolepedagog med gedigen universitetsutbildning för ”dagisfröken”.

            Aaaand here we go….

            ?????

            Kom vi inte överens om att det inte fanns något som hette förskolepedagog sist vi hade den här evighetsdiskussionen uppe sist? Eller är det nya regler kring vad de ska kallas sen då?

          En i familjen är förskolelärare och tjänar 39500 🙂 Om man är duktig kan man kräva mer!

            Handlar rätt mycket om var man är anställd också.

              Ja det är sant! ??

        Hur länge har du jobbat?

      37, astronaut, jobba på rymdstationen.
      Fakturera 100000 i månaden, utan skatt. Skatt betalas inte i rymden.

        Oj.. jag är astronaut och fakturerar en miljard miljoner filidutter i månaden. Du borde prata med facket.

          Facket? Det är bara för jordbor?

      Kundtjänst, 33 år, 32000kr i månaden.

        På vilken typ av företag? Jag jobbade på kundtjänst för bank och fick ca 20000. De äldre som jobbade där fick inte mycket mer heller.

          Är inte renodlad kundtjänst men till största delen. Krävs en del språkkunnighet och på den vägen kunde jag förhandla.

      Jag är 12, arbetar på Nasa och tjänar ca 120 000 i timmen. Dollar, så klart.

      34 år, master i ekonomi, jobbar som ekonomiansvarig på ett litet startup och tjänar 33.000 kr.

        27, jobbar som konsult i IT branschen. 40 000 i månaden. Minst.

        Du borde be om högre lön.

      Barnmorska, 35 år, 34’

      27 år, socialpedagog med inriktning specialpedagogik på högstadiet, 35800 i lön.

      50, ekonomiassistent, 43.000kr

      Förstelärare i NO, 46 700, 38 år

        Professionell MUA faktuerar minst 100 000 per jobbtillfälle. Är 23 år.

      22 år, lokförsre och 36.000 i grundlön innan alla tillägg ?

      Kandidatexamen i ekonomi, 23 år, jobbar som konsult inom kommunikation, tjänar 30k

        Städare 15 000

          Då tycker jag du skulle flytta till Norge där minstelönen är 187,66 nkr /tim om du är över 18 år.

      Jag är 32 och kommer aldrig bli nåt. Jag är så jävla värdelös

      30 år, läkare, 30,900

      33 år president. 6 miljoner dollar

      32, Optiker, 38K

      Medicinsk sekreterare, 27 år, 30 000.

      29 år. Gymnasielärare. 44 tusen.

    Vad gör ricardos mördare idag?

    Är det bara jag som stör mig på Sannes storys/bilder? Hon är så fin och naturligt vacker, så VARFÖR ska hon puta med läpparna så extremt mycket?? Ser bara konstigt ut. Just do fillers already….

      avföljde henne klarade inte av det, putar som en fjortis när hon så fin naturligt!!

      Omg ALLT hon gör!!
      Hon försöker ge sken av att vara hollistic, down to earth, ingen bryr sig om hur kroppen ser ut.
      Men allt hon pratar om är kroppen, hur liten mage hon hade med Frans -det var därför hon inte fick honom i V40!
      Skönt att denna bebisen kom i V40 så man slipper höra det!
      Hon säger att hon ska lära sitt barn att man är vacker som man är,att hennes fläckar i ansiktet är vackra (inget fel på fläckarna) men hon har ju själv gått på behandlingar för att ta bort dom.. hon har haft tandställning enbart för att hon vill få rakare tänder….
      Men nej ”jag ska lära min dotter att man är fin som man är, jag är stolt över mina fläckar”
      FALSKARE ÄR FALSKAST

      Jaa!
      Men Vad snygg hennes man är och hans kropp!!!

    Någon som jobbar som akutsjuksköterska? Är det kul?

      Om du gillar att mötas av allt från skottskadade till barn som skadat sig på studsmattor och folk med snorkråkor.

      Var jättekul. På 80 -90 talet

      Slutade 2009, världens bästa jobb enligt mig. Tyvärr bor jag i en större stad men stor andel invandrare i förorterna och pg av min mans arbete kunde vi ej flytta. Slutade pg av att jag var rätt och gick med oro dygnet runt efter att flera gånger blivit utsatt för hot, hat, stenkastning samt brinnande flaskor med bensin mot mig under pågående utryckning.
      Det var inte värt det i längden, att riskera både liv och mående för att rädda andra i nöd.
      Arbetar numera dagtid som operationssköterska på en större privatklinik där vi föryngrar och förskönar våra patienter som alltid är glada och trevliga.
      Dessutom tjänar jag betydligt bättre, arbetar dagtid, har 7 veckors semester varav 6 i sträck på sommaren och är numera alltid glad på söndag kväll inför kommande arbetsvecka.
      I slutändan är mitt liv och mående viktigare för mig än andras.

        Tack! ❤️ Är så sugen på att jobba antingen akuten eller Ambulans…

          Det är väl lika illa idag, jag jobbar som säkerhetsvakt. Akuten här där jag bor tvingas ha oss på plats då stora horder av släktingar kommer och ska storma akuten när deras avkommor blivit skjutna eller knivskurna.
          Även biblioteket måste hyra in våra tjänster numera.
          Tiderna förändras hastigt.

            ”Deras avkommor”… hade också åkt dit direkt, och jag är svensk.
            Väktare är ett speciellt pack.

              Hade du verkligen åkt in till akuten om det var din bryllings ingifta frus halvbrors morbrors kusins barnbarn?

              Nä det hade du inte gjort om det var din kusin, och stå där och hota, gapa och ropa till personalen samt rabbla ramsor och skrika i högan sky.
              Det är högst onormalt beteende här i norra Europa

                ? Herregud. Vad händer i Svedala?

        Helt rätt beslut!
        Grattis

    Grym shoppingrunda i dag 3 klänningar, shopping 3 linnen 250kr ?

      Vilket kap?

      Ingen i tillverkningskedjan som får skälig lön ?

        Men snark! Låt folk glädjas över sina shoppingfynd!

        Får inte heller skälig lön därför måste jag köpa dessa billiga kläder ?

    Hur fick ni ert jobb?

      Mailade och sa ”hej, såg att du behövde hjälp med det här. Jag kan det här, det här och det här också.” Lite bättre formulerat, kanske.

      Såg en annons i Platsbanken.

      Svarade på en jobbannons.

      Annonsen låg på nån jobbsajt och ansökte därifrån, de ringde upp för intervju.

      Fick tips av en lärare precis när jag skulle ta examen, sökte jobbet och fick det innan en intervju ens.

      Jobbade i en relaterad verksamhet och hade kontakt med nuvarande arbetsplats i tjänsten. När de förstod att jag inte trivdes på det jobb jag hade då frågade de om jag var intresserad av att börja hos dem.

      Via Linkedin. Sökte, blev uppringd, trampade intervjuaren på foten och fick jobbet! 🙂

    Blir så glad av trädgårdsarbete. Det är någonting särskilt med att bli ett med naturen. Ville bara säga det.

      Visst blir man? ?
      Naturen är läkande ?

        Eller hur. Har du egen trädgård? Jag bor i Stockholms innerstad men tar han om en lummig innergård. På kvällarna ser jag på dokumentärer typ Gardener’s World med Monty Don.

          Åh låter härligt att du har en plats att ta hand om. Särskilt betydelsefullt när man bor så centralt. Bor på landet och har en egen liten trädgård, med lite grönsaksodling och växthus. Ska kolla in dokumentärerna! Bra med tips.

      Testa att jaga en hektar eller så med lupiner. Efter det är man mogen att asfaltera hela trädgården.

        Lupiner som e så fina ?

    Hej. Era bästa tips för att motverka sockersug?

      Tuggummi

      Det enda som på riktigt hjälper mig är att äta något sött. Tyvärr.

      Annars är det bara att stå ut och försöka sysselsätta mig med något för att inte tänka på det. Just nu stickar jag strumpor för att inte äta när jag ser film och serier. Har strumpor i varenda hörn av lägenheten nu.

      Drick te!

      Ät frukt när du blir sugen på något sött, prova någon ny frukt istället för tråkiga äpplen. Baka rawfood desserter.

      Och ja innan ni börjar: frukt är nyttigt!

      Ät potatis. Ja, det låter inte klokt men det kan hjälpa.

      lchf

      Ät ett kokt ägg. Gärna mosat i majonnäs.

      Drick vatten och borsta tänderna

      Ät ordentliga och välkomponerade måltider, rör på dig.

      Mitt sötsug försvinner om jag tränar.

        Kanske borde ha skrivit när jag tränar.

      Träna varje dag. Sötsuget går ner dramatiskt. Får tvinga i mig godis ibland lol

    Inte så viktigt kanske men för den som minns och ev.vill veta så har jag nu hittat svaret på den fundering jag hade i ett ös för ganska längesen kring ett loppisfynd på ett blått konstglas med speciellt utseende.. Är tydligen spansk glas från Mallorca så förmodligen någon glad turist som tagit med sig en souvenir hem så det var lite kul ändå för trodde verkligen det var svensk men tji på den! ;D

    Och joo.. På tal om lösningar så frågade jag även kring en blomma för evigheter sen i ett ös och det var/är en garderobsblomma! Den kom till skott tillslut och började växa så blev tre stammar som delar kruka, riktig trevlig är den och lättskött, inte knöslig om ljus och inte helelr värst örstig 🙂

      Haha jag svarade dig då på din undran om glaset och försökte googla fram vad det kunde vara. Tänkte på ditt glas när jag var på en loppis för någon vecka sedan ?? har du något märke eller så på den så att jag kan googla hur den ser ut? Blir ju lite nyfiken nu när gåtan har fått sin lösning?

        (Det var glaset med en cirkel på med prickar i eller vad man ska säga?)

        Sedär och kul 😀 ..Jag har också googlat en hel del, tog bara sin lilla tid att komma underfund med vad jag hade men tillsist så blev det mål och sökord är; Gordiola Vidrio Decanter ..Då kan du se på ett ungefär hur mitt glas+karaff ser ut (fast blå och med en svan som propp då)

          Jättefin och lite annorlunda också. Roligt att du tog dig tid att posta uppdateringen? det uppskattar jag.

      Mer sånt här tack! Underbart! ?

    Tror ni är mycket vettigare bakom allt strunt om Bella och Anna B.
    Så nu kommer en klurig fråga.
    Jag har köpt ett fantastiskt hus.
    Dock så undanhöll både mäklare & säljare att huset ligger på en fornminnes gravplats.
    Häva köpet blir en kostsam historia för oss, det blev vi jäkligt upplysta om. Gräva ner eller fixa pool är totalförbjudet.
    Vad har ni för tips? Hur kan man göra?
    Kan man hävda att dom sålde i ond tro?

      Hade varit mer orolig för de osaliga andarna som säkert kom med på köpet??

        Kanske är lite likgiltig gällande spökena men är dom snälla så kan dom få vara med på spök inflyttningsfesten 😉

      Vi köpte ett stort hus och fick veta efter köpet gått igenom att vi inte alls kunde sätta in toastol i ena badrummet, som vi fått skriftlig info av mäklaren att vi skulle kunna göra (länge sedan nu men hade med avloppet att göra). Blev en jävla historia med advokater och det slutade med att vi bara fick acceptera det. Inget svar på din fråga men… lycka till.

        Fy fan! Det kan alltså bli så illa.
        Bilden från lantmäteriet såg så perfekt ut. Men icke! Jag fick fram att hela området är ett enda stort fornminne 500 år före Kristus. Järnåldern dvs

          Men det är ju coolt! Pool är ändå överskattat, tänk på vilken otrolig historia platsen har!?

            Har en son som behöver det för träning men det löser sig nog på något annat sätt

          Förstår besvikelsen men tänk ändå såhär. Om 100 år är din pool borta, men fornminnena kommer finnas kvar. Kanske ingen tröst men jag tycker det är fantastiskt att vi inte gräver upp och bygger på varenda yta utan bevarat vårt arv ?

      Tänk på att alltid kolla detaljplanen! Där står det klart och tydligt reglerat vad man får och inte får (tex sätta in toastol), om det är fornminne etc som förhindrar poolbygge eller altan. Finns mycket regler, lättast är att köpa fastighet utom plan och hoppas på att det inte finns någon arkeologi eller salamander ?

    HUR får man motivation till att börja träna?
    Jag har inte tränat på över 10 år och nu sedan jag fött mina 2 barn inom loppet av drygt 1 år och ätit massa onyttigheter typ dagligen så har min kropp verkligen förfalligt :'( Jag får inte på mig nåågra av mina kläder och har fått en riktig manskagge och fet fiffi + dubbelhaka.. UUUSCH jag mår så dåligt över detta men vet verkligen inte hur jag ska hitta motivation till att börja träna och äta mer nyttigt. Hatar gym så vill vill inte börja med det direkt (bla för att jag verkligen skäms över min kropp).

      Hitta din egna grej. Prova dig fram till det du tycker ger dig något/något som är kul. Skippa gymmet helt om du ogillar det.

      Köp ett aktivitetsarmband! Så får du koll på hur mycket du rör dig och förhoppningsvis peppas du till att röra dig ännu mer.

      Hitta någon sport du gillar, Dansa? Simning? Tennis? Yoga? .. gym kan vara väldigt tråkigt och det blir oftast att man tvingar sig dit.

      Det undrar jag med haha. Men jag gick faktiskt till en personlig tränare som har motiverat mig rejält nu så jag är redo att gå på gym själv haha vilket jag har undvikit för evigt. Det kanske är något för dig?

      Motivation är en lyxvara. Bara gör det. Du vill ha ett långt liv för dina ungar, då kan du lägga max tre timmar i veckan, för att kunna vara med när de firar sin 30-årsdag.

      Wake up, get shit done. Repeat.

        Men som ny på ett gym vad är de bästa passen att göra? Och hur länge?

          Spinning/crosstraining pass som kondition, och skivstång som styrka kanske? Man kan ju helt lägga sig på sin egen nivå på de passen. Och kom ihåg! Alla är upptagna med att bry sig om sig själva och tittar inte på andra ?

            Jag är nybörjare i träningsvärlden och hatar verkligen att vara på gym själv haha. Gör mig så nervös. Och vilken tid är bäst på gymmet när man jobbar heltid? Och räcker en timme typ 2-3 dagar i veckan?

      Kosta på dig en kompetent personlig tränare och sänk kraven på dg själv!

      Man gör det bara. Det är ingen som knackar på ddörren och levererar motivation, den hämtar man när man tränat, sen kommer den naturligt när man håller igång. Tänk på varför du började/vill börja och sätt igång.

      Man bara gör det. Jag kan bara tala för mig själv, men dett är nog ingen som Ser fram emot exakt varje träningspass. Många gånger får jag tvinga mig själv till gymmet eller ut i spåret. Jag ångrar dock sällan ett träningspass när det väl är utfört/avklarat. ?

      Tycker det hjälper att bestämma typ på måndagar tränar jag ett pass varje vecka (föredrar att hitta ett ledarlett pass som känns ok att göra en gång i veckan) och på tex torsdagar ska jag försöka få till ett pass till och en gång under helgen gör vi en aktivitet med familjen som ger mig puls, typ cyklar en längre runda eller vandrar en slinga. Lycka till! ?

      Jag har varit överviktig hela mitt liv, och de senaste åren verkligen grovt överviktig. Fick remiss till obesitasmottagning och började där i Januari. Jag började LÅNGSAMT, alltså typ 15 minuter promenad, tills det inte kändes jobbigt, sen ökade jag successivt. Nu går jag ut på promenad varje dag, har börjat jogga, tränar hemma med youtube minst 2 dagar i veckan och vandrar upp till en mil varje helg. Poängen är att skynda långsamt, det tar 21 dagar för en ny vana att ta vid, håll ut och tvinga ut dig själv under den tiden och sen kommer du göra det på automatik. 🙂

    Är Helena, vägen till ett plus här? Vill läsa din förlossningsberättelse!!

      Har också tänkt på henne. Så hennes barn har kommit nu? Har för mig att hon ska föda omkring samma tid som mig.

        Ja jag såg att hon skrivit att han hade kommit för ett tag sedan och att hon skulle skriva om förlossningen senare.

      Hon är ute och rekar efter årets julgran ?

        På riktigt, jag kommer alltid tycka detta är kul och det enda jag tänker på när jag ser hennes nick.

          Tycker det är elakt och ni borde släppa det.
          Nackdelen med nick, folk släpper inte vad folk sagt.

    Mat att ta med på resa?
    Behöver den för ca ett dygn. Har ej tillgång till kylväska, kyl, micro, termos eller dylikt.

      Köp någon färdig matsallad och några färdiga mackor samt drickor så klarar du dig. Undvik rå fisk som lätt blir dålig. Tillagad kyckling eller skinka i salladen blir inte dålig så fort i rumstemperatur (om den inte står direkt i solen och det är 30+ grader).

        Tack <3

    Tips på bra frisörer i Stockholm som inte kostar allt för mycket? 🙂

    Jag är lite nyfiken på tramsfrans AB.
    Skulle gärna se ett inlägg med lite info

    Den här lilla filmen fick mig att skratta i veckan:

    https://twitter.com/JimBall55154596/status/1284166696857739265

    Gammal är äldst!

    Någon här som har ADD?
    Vilka tecken hade ni? När utreddes ni?

    Jag är väldigt fundersam på om jag ev har det. Har länge känt att något inte är ”helt 100” eller hur man ska beskriva det. Jag svävar otroligt lätt bort i drömmar (gjort sen jag var liten), har svårt för att komma igång med saker, får lätt ångest, svårt med koncentration… m.m. Jag har sökt vård pga främst ångest tidigare men det känns inte som att jag blivit riktigt tagen på allvar. Hur gör jag för att ev bli utredd?

      Har inte ADD, men ADHD och har liknande tecken som du beskriver. Utreddes i tidiga 20 årsålder. Allt börjar hos din hälsocentral, så kontakta dem och säg att du misstänker att du har ADD, så får du komma på ett besök. Så gick det till för mig i alla fall!

    Hade ni börjat läsa bloggen om Camilla inte gav den en personlig prägel?

      Jag är här för kommentarsfältet. Inte inläggen. De scrollar jag snabbt och ser vem det handlar om typ.

      Nej, hade blivit för tråkigt då.

      Ja och jag hade tagit bloggen mycket mer seriöst. Nu är jag mest här för kommentarerna.

      Nej, då hade det nog blivit lite som Bloggkommentatorerna, som egentligen var toppen men det blev bara lite… tråkigt. Det engagerade inte.

      Men å andra sidan tycker jag mängden klagomål och sura miner i kommentarsfältet förstör hela bloggen, så jag läser sällan kommentarer om det inte är ett ämne eller influencer som verkligen engagerar mig. Vilket är få.

        Saknar BK utom perioden när en av dem var som mest LCHF-frälst.

      Ja, hade gillat den mer då.

    Tycker ni som jag det är jättetragiskt när någon man tycker mycket om dör för tidigt. Alltså jag är helt betagen av Freddie Mercery. Vilken kille. Sådana människor vill jag ha kvar på jorden för alltid. Han hade humor och vilken artist och verkade så snäll. Om jag får träffa honom i himlen är jag nöjd. Älskar även dom andra som spelar i Quenn. ?❤?❤?

      Mercury*
      Queen*

      Ja, det var jättetragiskt.
      Jag gillar Queen jättemycket, personligen tycker inte jag att Freddies karisma är en av de bästa i artistvärlden (som många andra verkar tycka) Men jag älskar bandet. <3<3 Jag älskar Roger Taylors röst väldigt mycket (Trummisen i bandet.) Men den största behållningen med Queen är stämmorna de har i sina låtar, och även hur experimentell musiken är. De har så många bra låtar.

    Det finns många outlets/fabriksbutiker etc med försäljning i vårt avlånga land. Vilken outlet/butik tycker du har varit bäst/roligast/ mest udda/eller bara vill rekommendera?

    Själv besökte jag Leksands knäckebröds fabriksbutik härom dagen! Roligt och oväntat och framförallt gott!

    Per Holknekt skiljer sig för tredje (!) gången… Nån som vet skvaller?

      Jag hatar skvallerkärringar.

        Och ändå hänger du här??

      Han har missbruksproblem.

      Jag är fortfarande sekundärkränkt sen svineriet mot Lena Ph.

        Vad gjorde han mot henne? 🙁

          Otrogen när de var relativt nygifta.

      Han känns som en person som är svår att leva med. Med både missbruksproblematik och grandios självbild.

    Xenia verkar vara uppe hos Annica i Gävle på hennes födelsedagsfirande, så roligt om de har hittat tillbaka till varandra igen

      Ja, de har väl aldrig varit osams. Det var bara olika saker som kom emellan.

    Lady Dahmer vill skaffa en unge till och är frustrerad över att det inte fungerar på första försöket som de tre tidigare gravidititerna gjort. Hon är inte helt otippat förbannad på de som tycker att hon borde gå ner i vikt för att öka sina chanser att bli gravid.
    För henne innebär tydligen viktnedgång svält och med den inställningen/okunskapen kan man förstå att hon inte vill göra en sådan livsstilsförändring.

      Men är inte hon några år över 40?

        Jo och i förklimakteriet enligt henne själv. Nu tycker jag förvisso inte att Nilla återberättade LDs inlägg riktigt korrekt, men det är ju fritt för den som är intresserad att gå in och läsa själv vad hon skrivit.

          Håller med. Läste också sen. Kan tänka mig att det hunnit hända en del i kroppen o med fertiliteten sen hon sist fick barn å därför går det inte på första försöket längre. Snarare än vikten då

      Fayme håller ju också på försöker få en till 🙂 önskar de båda att de blir gravida men undrar hur de inte kan se kopplingen själva att de tidigare blivit gravida utan svårare komplikationer och nu när de är tjocka verkar det svårare och lyckas

        Men lägg ner. Fayme har försökt i 4 månader. Det är inte länge. Hon är ung och hennes fertilitet är det säkert inget fel på.

        Ld var väl inte smal sist hon blev gravid? Däremot yngre.

        Väger LD mer nu än hon gjorde när hon var gravid med yngsta barnet 2015/2016? Det har däremot gått 4 år sedan sist och LD har hunnit fylla 43.

      Catten väntar nr 4.

        Kul för henne ?

      Lady dahmer känns som ett trotsigt litet barn. ”Buu jag vill inte banta”. Alltså för det första så är bantning förlegat. Ska man gå ner i vikt så är det träning det gäller. Hon fattar inte att om hon drar till gymmet kanske 2-3 gånger i veckan så kommer hon automatiskt anpassa sin kost efter träningen. Dessutom fortsätter hon att köra skrämselpropaganda mot de som vill gå ner i vikt. ”Går man ner i vikt så går man upp ALLT”.
      Hon verkar inte förstå att folk som går upp i vikt gör det av olika orsaker. Det är inte bara viktnedgång som är faktorn för det.
      Men att frossa, sitta mestadels av dagarna och röka och dricka massa alkohol är bättre då enligt henne. Men att underhålla sin kropp med att äta sunt och motion är dåligt… Mmm ok…

    Idag önskar jag att jag hade växt upp i annorlunda familjeförhållanden och förutsättningar. Jag undrar vem jag hade varit om jag hade fått andra möjligheter.
    . Avis på er Som har haft en förälder och övningsköra med. Bara en sån sak. Förstår ni ens hur lyckligt lottade ni är? Eller ni som fått er första bostadsrätt serverad ?och som inte varit rädda för att gå hem om kvällarna för att ni aldrig behövde oroa er över vilket skick ni skulle hitta en förälder i..

    Ni här som inte haft en trygg uppväxt. ”normala” föräldrar och familjeförhållanden.
    Hur ser ert liv ut idag i jämförelse med då? Känner ni att ni ”lyckats” bättre? Eller alls? Vad tror ni hade varit annorlunda om ni fått. Stöd och uppmuntran hemifrån?

      Jag fick mycket stöd under min uppväxt och även under mitt vuxna liv, dock fanns där ändå klart dysfunķtionella inslag som bl a berodde på alkoholmissbruk.

        Samma här. Är tyvärr mer skadad av min anhöriges alkoholmissbruk än jag önskat.

      Hade min uppväxt sett annorlunda ut hade jag nog kommit igång med utbildning, jobb, körkort mm mycket tidigare och sluppit hamna i destruktiva relationer och situtationer som ung om jag haft en trygghet hemifrån. Tog körkortet först vid 30 då jag aldrig hade någon att övingsköra med och först då jag hade råd.

      Känner att jag tagit mycket lärdom från min barndom och vill ge mina barn något bättre än det jag fick. Mina föräldrars relation till varandra är väldigt destruktiv. Känner att jag lyckats bättre där, i att ha ett äktensjap som är tryggt, kärleksfullt och sunt. Och att jag är och kommer vara en mycket bättre förälder än de var/är.

      Visst hade det varit fint att ha en bra relation till sin ursprungliga familj och att barndomen varit annorlunda. Men jag går inte och önskar att den var annorlunda då det inte leder till något. Försöker istället ta igen det dåliga som var då och fylla livet med bra saker nu och skapa mig en egen fin familj.

        Samtidigt kan jag stundvis vara bitter/arg på hur illa mina föräldrar skött oss barn och konsekvenserna som jag får leva med pga det. Som psykiska problem som jag fått pga saker barndomen. Särskilt arg över det när de vill låtsas som att vi är så nära eller har en bra relation nu i vuxen ålder. De vill inte inse att de förstörde relationen och att jag helst skulle vilja bryta med dom.

        Precis så. Vissa saker som är. Så. Självklara för andra har man fått kämpa med ensam. Visst har det byggt karaktär och jag går inte runt dagligen och ältar det. Men fyller år idag och är extra ängslig.

        Blir 27 och har barn.. Börjar studera i Aug, håller på med körkortet nu som jag sparat inför ett tag och försöker bygga det liv jag önskar för mig och min familj. Känner mig så ”efter” ibland.. Drömmer om mycket som. Känns ouppnåeligt bara för att livet började lite sent pga mitt mående mm. Ibland blir man ledsen över att inte ha haft en tryggare bas att börja ifrån. ❤️

          Förstår det verkligen. Kan också känna att jag hamnat efter eller att det är mycket jag missat. När andra reste runt i världen, studerade och levde livet i 20 års åldern la jag tio år i terapi. Det har varit en sorg. Men du är på rätt väg nu låter det som och att du har mycket fint framför dig. Och det du inte fick då eller fick kämpa extra mycket med kan du ge till dina barn och ta igen nu. Du är 27 och har fortfarande så stor av livet framför dig att uppnå dina drömmar.

          Lycka till med körkortet. Kommer kännas jävligt gott sen att du klarade av det helt själv ?

      Jag lever ett tryggt liv idag och tycker att jag själv är en bättre förälder än mina föräldrar var, men jag har inte ”lyckats” i bemärkelsen att jag har en framgångsrik karriär eller att jag gjort en klassresa. Åren mellan 20-30 då många pluggar och påbörjar karriären fick jag använda till att gå i terapi och arbeta med min ångest. Jag jobbade, men orkade inte slutgöra min universitetsutbildning. Det hade jag säkerligen gjort om jag inte behövt lägga så mycket energi på att överleva psykiskt.
      Jag har en stabil familjesituation och lever med en partner jag är trygg med. På det viset har jag lyckats bättre än mina föräldrar.

      Hade jag haft en stabil uppväxt tror jag att jag haft betydligt lättare att plugga och göra karriär. Jag hade haft lättare med gränssättning och därför kanske sluppit bli utmattad flera gånger. Sedan är det svårt att veta vad som är genetiskt och vad som beror på otrygg uppväxt. Jag har haft svag självkänsla och därför inte vågat satsa på svåra uppdrag utan stannat där jag varit trygg. Skönt för mig, men inte lysande för karriären eller stärkande av de talanger jag har.

        Tack för att du delar med dig! ❤

        Oj jäklar vad jag känner igen mig i detta❤️

      Jag förstår dig… kan känna så stundtals också.

      Jag hade en otrygg uppväxt på det känslomässiga planet. Har absolut undrat hur mitt liv kunnat bli under andra omständigheter.
      Jag har svårt att skapa varaktiga relationer, jag litar inte på någon och jag har ingen familj.
      Vad finns att säga, c’est la vie.

        +1

        Har länge tänkt tillbaka på min barndom som ”trygg”, men senaste året börjat förstå att jag alltid har haft med mig en otrygg undvikande anknytning. Mina föräldrar har alltid funnits ”där”, men inte kunnat ge mig den känslomässiga bekräftelsen som jag behövde som liten. Jag har jättesvårt att släppa människor nära inpå mig. Ytliga bekanta som kollegor har jag oftast inga problem med, men nära vänner och partners är svårt för mig.
        Mina föräldrar gjorde det dom trodde var bäst för mig, och vem vet, jag kanske hade gjort samma sak i deras situation och jag klandrar inte dom. Det är bara väldigt svårt att skapa ett tryggt anknytningsmönster i vuxen ålder, men det är väl bara att kämpa på antar jag

      Jag har haft det bra under min uppväxt rent materialistiskt. Fick körkort och hjälp med första bostadsrätten osv. Men jag är också barnet som fått presenter men aldrig fått höra att jag är älskad. Alltid blivit skammad för att jag var ledsen som barn. Blev hånad mycket som barn av övriga familjen. Fick alltid höra att jag överreagerade eller var för känslig. Är 33, har pluggat 4,5 år men har ett asdåligt jobb. Känner inte att jag klarar av någonting, har ångest varje dag, panikångest, hälsoångest och GAD. varit i många dåliga relationer eftersom jag som barn blev så hånad har jag inte förstått som vuxen att man inte ska ta att någon är elak mot en. Klart jag är evigt tacksam för pengarna jag fått, men hade alla dagar i veckan velat byta det mot att faktiskt kunna känna att jag kan ringa dom och säga att jag mår psykiskt dåligt. Men nä. Än idag kan jag inte det. Tyvärr.

        Aj, det där gick rätt in i hjärtat på mig. Känner igen mig så. Hoppas att du blir lycklig och ångestfri i framtiden, det förtjänar du<3

        Jag hoppas du får psykiskt stöd någon annanstans. Det är en svår process att bygga upp självkänslan och tryggheten när ens känslor inte har bekräftats som barn.

      Hade det också jobbigt som barn pga en narcissistisk alkoholist till pappa vars storhetsvansinne ledde till att han ofta gick arbetslös samtidigt som han pga svartsjuka inte ville att mamma skulle arbeta. Klart att det sätter sina spår och det blir mer uppforsbacke men som vuxen måste man ändå göra ett val att inte låta den begränsa en. Uppväxten kan vi inte ändra men hur vi har det nu och i framtiden har vi själva makt över.

    Bästa restaurangen i Karlstad?

      Max

      Baron!!

        Tack för tips, det är den vi spanat på 🙂

    Jag frågade om tandblekningskit för ett tag sen här. Fick tips om vitatander.nu vilket min sambo köpte. Fungerade BRILJANT och nu vill jag köpa! Problemet är bara att det inte går att beställa?! Och det har varit så i flera veckor nu. Frågan är, finns det någon annanstans att köpa white creat strips!?

      Jag brukade köpa från E-Bay för 10 år sen.

    Kan förkylning aldrig vara covid?

      Jo

    Alla Instastorys på när folk sabrerar champagne flaskan från båten… åker inte både kork och en bit av glas ner i sjön??
    Har sett otaliga videos på det nu, både från vänner på facebook och nu senast tex Johanna Toftby… ?

    Harkommit in på distansutbildning i Piteå. Det är 5 obligatoriska träffar under utbildningen och trots att det är långt kvar till första känner jag mig jätteobekväm med att behöva åka dit ensam haha. Jag har rest genom Asien ensam så jag vet inte vad det är som gör mig så nervös så. Jag ville kolla. Om. Det finns någon som gått i skola där men bott Någon annanstans och hur det har funkat. Undrar också om Piteå allmänt. Finns det lättillgängliga bussar /tåg eller behöver jag bila ner dit. Är det stort? Lätt och hitta? Lätt och ta sig runt? Bra hostels/hotell. Kam ni inte berätta lite om. Piteå allmänt. ?

      Det går inte att åka tåg till Piteå. Det är buss som gäller. Du kan åka tåg till Luleå eller Älvsbyn och sen buss därifrån. Piteå är en liten stad så utbudet är därefter. Det finns flera trevliga hotell, Kust är det mest hypade. I övrigt en gullig liten stad med begränsat utbud. Välkommen hit!

      Det går inte att åka tåg till Piteå. Det är buss eller bil som gäller. Du kan åka tåg till Luleå eller Älvsbyn och sen buss därifrån. Piteå är en liten stad så utbudet är därefter. Det finns flera trevliga hotell, Kust är det mest hypade. I övrigt en gullig liten stad med begränsat utbud. Välkommen hit!

    De som lägger ut bild på sin man när de tar en drink ihop som sedan säkert också tar en bild o lägger ut ? jag förstår inte detta. Varför inte vara lite mer i stunden?
    Inte undra på att folk är stressade idag, alltid uppkopplade

      Men hur lång tid tar det liksom? Går att göra båda.

        Har väl inget med tiden att göra? Menar att måste man verkligen lägga ut bilder hela tiden och inte vara i nuet?

          Tja du sa ”kan man inte vara i stunden?” Och jag menar att det kan man ju också, även om man lägger upp en bild?

            Nja håller inte riktigt med men det är min åsikt

      Det är cringe ?

    Fråga nu i Corona tider – överhörde en diskussion på tåget idag om en kvinna som var upprörd över att en ung tjej suttit för nära henne på bussen. Tjejen hade inte velat flytta på sig när hon sagt till henne (det lät inte som hon sagt till henne på ett trevligt sätt). Min spontana tanke var då ”men gud om du har problem med att hon sitter där får väl du flytta på dig.” Jag kanske tänker helt galet? Jag själv har flyttat på mig då det kom en tant och trängde ner sig bredvid mig så vi rörde varandra – irriterande, absolut men eftersom jag inte ville sitta nära henne så flyttade jag på mig. Jag vill hålla avstånd från främlingar.

    Jag tänker bara att på ett begränsat utrymme som en buss har, kan man schasa bort någon om det är ont om plats?

      Det är väldigt oförskämt att slå sig ner för nära någon annan person i dessa tider. Klart man själv kan flytta på sig (det har jag gjort), men det hindrar ju inte att man blir arg/irriterad.

      Nä det kan man inte. Finns det plats någon annanstans så får man byta själv om inte den andra vill.

      Åker man kollektivt får man räkna med att behöva sitta brevid någon annan om det behövs. Annars får man kliva av och vänta på nästa buss och hoppas att den är tom.

      En del tror att universum kretsar runt dom.

        Man ska hålla avstånd. Folk fattar det inte ens när utrymmet finns.

          Nä men det man får göra då är att hålla avstånd själv. Är ju bara att flytta sig dit man ville att den andra skulle flytta sig om den inte vill det.

            inte alltid så lätt att själv flytta sig och då har de ju redan trängt sig på? Jag har fått säga till folk att kliva ur hissen när jag behövt ta hiss. Och står jag i matkö ska jag väl inte behöva flytta mig bakåt hela tiden för att folk inte kan läsa på golvet vart markeringarna går?

              Nu var det ju på en buss där det uppenbarligen fanns plats att flytta till. Men beställ mat online så är problemet med matkön löst. Du kan inte få alla andra att göra rätt. Vill du hålla strikt avstånd så kommer du behöva anpassa sig efter de som inte vill det.

                Tror du att alla kan beställa mat online? Det finns ingen som kör ut mat dit jag bor. Hissen på sjukhuset måste jag ta. Om jag går in i en hiss först får folk respektera avstånd och inte tränga sig in. Folk kan ju inte bli arga för att de blir tillsagda att hålla det avstånd man ska hålla nu.

                Tror du att alla kan beställa mat online? Finns ingen sån tjänst som levererar hem mat dit jag bor. Så jag måste handla mat i butik och stå i kö. Folk får förvänta sig bli tillsagda och respektera avstånd då.

                  Ja och om de inte lyssnar så är enda alternativet om du vill hålla avstånd att du flyttar på dig. Ledsen men vi lever inte i en perfekt värld.

                    Har du missat att det är en pandemi och vi SKA hålla avstånd? Det är ditt samhällsansvar

      Min sambo blev arg på en man som ställde sig tätt intill oss i kön och sa åt han. Jag skämdes. Tyckte det var överdrivet?

        Bra gjort av din sambo och inte alls överdrivet. Det är inte för skojs skull som folkhälsomyndigeten gått ut med riktlinjer för avstånd eller butikerna markerar ut avståndet på golven.

        Tycker också man ska säga till då. I en kö är man mer ”fast” på sin plats och oftast finns både personer bakom och framför som gör att det inte går att flytta på sig. Tror mer på en ömsesidig respekt från alla. Jag tycker också att det är oförskämt att slå sig ner bredvid någon just nu, men det kommer väl liksom hända och man kan tyvärr inte styra hur andra männiksor agerar och då kanske man måste tex byta plats på en buss utan att behöva göra det till en stor grej ??‍♀️

        Jag hade skämts ögonen ur mig ???

    Jag sket ner mig idag. Höll mig för länge och kunde sedan inte hålla mig. Hittade en glänta och satte mig men delar av kläderna blev kladdiga. Jaja kom hem tillslut ändå.

      TMI

      eh..tack…för informationen…tror jag..

    Är det försent att skaffa ett till barn när man närmar sig 40? Vad tycker ni ärligt?

      Nej det tycker jag inte.

      Det beror på hur du mår. Hur mycket du orkar. Har du en bra hälsa o så så nej. Är du trött. Och hängig redan så ja haha

        Haha nu fattade jag hur du mena ? tack för svar!

      Hellre vid 40 än vid 20 tycker jag

        Tack!! Det var ett bra svar! ?

      Nej, absolut inte. 50 är smärtgränsen för mig, varken kvinnor eller män borde aktivt skaffa barn efter den åldern

    Sminktips!

    Är det stor skillnad på rouger? Likaså Highlighters?
    Använt mest budget för tänkt att det kvittar väll. Men så testade jag caia och tyckte öndå det blev så fint… men skulle aldrig lägga den summan så tänkte om ngn vet ett lite billigare alternativ? Sminkar mig liksom typ en gång i månaden ? söker även tips på settingspray och bra konton på insta angående smink 🙂

      Ja det är ändå en skillnad på olika produkter, därav prisskillnaderna. Tycker Nyx professional makeup är ett bra billigare alternativ som levererar inom det mesta. Har bland annat highlighter och settingspray från dem som jag är nöjd med!

      Indy Beautys sminkprodukter är suuuperbra!!

    Vad tror ni har hänt mellan Mergim och Lennie egentligen? Har mina aningar…

      Undrar med. Tror. Mergim hängde med. Han för. Vinsten och att ha ngn som betalar för han ? och att lennie insåg det

      Sex sabbade det för dom. En är bög och en trodde han var det litegrann

        Vem. Är bög då?

      Vad har hänt?! Har ej instagram så en genuin undran från en nyfiken

    Kan vi prata om rimligheten i att Camilla tjänar över 250.000kr/mån på den här bloggen?

      Det kallar jag bra jobbat. Men förstår att det svider för er som hatar denna bloggen och CAMs inlägg, ton och ja typ allt hon skriver om här på sin blogg.

        Hatar man bloggen fattar jag inte varför man går in här och hjälper henne att tjäna de pengarna..

      Ganska rimligt tycker jag ändå. Jag gillar bloggen men tror att alla typer av bloggare/influencers har ett bäst före datum, ingen kommer kunna hålla på för evigt. Så det gör ju att hon säkert har kvar pengar att leva på om den dagen kommer

      Jämfört med vadå? Jämför med de Camilla granskar och deras inkomster är väl det enda rimliga?

        Om du ska vara ärlig. Hur mycket granskande är det egentligen här? Senaste granskningen hände väl för knappt ett år sedan?
        Är det verkligen rimligt att någon som elakt vinklat återberättar det content andra har skapat? Är det verkligen rimligt?

      … URSÄKTA..?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.