Yogagirl startar matföretag

https://www.instagram.com/p/CDUAYVWhR7P/

https://www.instagram.com/p/CDUjjJFHHdA/

Först ut för hennes nya företag är pannkakor, utan tillsatser, stabiliseringsmedel, soja och annat som normalt trycks in i vår mat.
Det här ska tydligen vara rent, rent, rent och jag kan inte låta bli att dra en parallell till Katrin Zytomierska och hennes ”Clean Eating”.
Konkurrenter?

Nja, Fämily Food kommer till en början att satsa på den amerikanska marknaden men i kommentarerna svarar företaget att det nog ska kunna gå att beställa även till Sverige.
Och visst måste de menar som ett pannkakspulver som man själv vispar ihop hemma, för om man skickar färdig mat till exempelvis Sverige så har den nog en del att önska när den väl kommer fram.
🙂

Så fort det går att beställa pannkakor till Sverige så ska jag göra det och testa dem.
Jobbigt om de skulle visa sig vara de godaste pannkisarna jag någonsin ätit med tanke på att de måste beställas från Aruba, men den dagen, den sorgen.
Jag lovar också att inte dränka dem i syntetisk jordgubbssylt och förstöra hela poängen med dem. Nutella borde funka minst lika bra, så naturligt och utan tillsatser som DE är.

😉

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är det jag missar? Går det inte längre att laga mat själv, från grunden? Snart kommer väl ”färdigkokt vatten” på dunk, klart att värma upp på spisen.

      Haha!

      Jag, 30 år, har varit väldigt dålig på matlagning. Något som jag nästan skämdes över ett tag. Jag är tvåbarnsmamma och kände tillslut att jag inte ville ge mina barn halvdan mat baserad på alldeles för mycket halvfabrikat.

      Jag bor på en väldigt liten ort där varken matlagningskurser eller hemleverans av mat finns. Enda hängmaten är pizza eller hamburgare.

      Nåja, jag googlade, googlade och googlade (och frågade vänner o bekanta). Samlade ihop 6 olika enkla recept som jag nu varvar och serverar här hemma. Visst, det blir lite enformigt ibland, men min enkla matlagning är mycket roligare nu än min tidigare trista mat.

      Det är inte försent att lära sig!

        det finns hur många matlagingsvideor som helst på youtube! vem behöver kurser där man bor?!

          Kan ju dock vara trevligt med en kurs om man är hyfsat social

        Jag blir nyfiken, vilka rätter lagar du? ?

        Gud, är det jag som skrivit den kommentaren? Vilka maträtter lagar du? Jag är hemma och mammaledig och känner att vi börjat slarva igen, behöver ny inspo

        Grym du är! Jag är 33 och kan inte laga mat alls haha.

        Jag googlade Filip Poons (?) skräpmat och gjorde egna chili poppers som man köper på McDonalds, smällde i mig allihop – så sjukt lätt och farligt! Hej då hämtmat även i skräpform ??

      Fämily Foods kommande produkt, när pannkakspulvret floppat: ”Swedish Wäter”. Kommunens kranvatten upptappat på flaska, sedan båt till Amerikat. Kan bara bli bra.

        Wåter blir kanske mer uttalsmässigt likt Fämily – men din poäng var ju spot on!

        Wåter skulle kanske passa ännu bättre? Men din poäng är spot on!

      Har bott i USA några år och jag lagade alltid pannkakor från grund men mina vänner tyckte jag var galen som gjorde det. I USA använder man pulver till allt, pannkakor, våfflor, bakverk, allt. Du blandar några skopor pulver med vatten, ägg och rapsolja och så har du en färdig smet. Därför riktar sig nog detta främst till amerikanare och inte för oss svenskar.

        Tycker det är så fascinerande det där med att som bakar allt med pulver. Så främmande för en själv..

        Särskilt som pannkakor är så avancerat….. vad är poängen med att göra det till ett pulver ens? Det svåraste är ju att steka dem.

        Och så ser de ut som de gör…

    Pannkakspulver?! Hur kan man vara så lat att man inte gör egna pannkakor själv? Det är ju bara mjöl vatten ägg – vem behöver ett PULVER?

      VATTEN? det ska väl ändå vara mjölk i någon form! mjölk, mjöl, ägg, vaniljsocker och en pyttedust av kanel.

        Vaniljsocker och kanel det blir väl mer fika? Inte middag direkt va?

          Jag växte upp med glass och sylt till pannkakorna, även till middag. Kompisar blev ej ledsna om det råkade va pannkakor när dom skulle käka hos oss ?

          Pannkakor till middag… ? Slavföda.

      Nä, det är även salt, lite socker och en skvätt mineralvatten för att de inte ska vara så dinkiga

        Och gammeldags mjölk!

        Sockret ska vara på pannkakorna – inte i!!!

      Och det går alldeles utmärkt att hoppa äggen också om någon är allergisk.

        Bara vatten och mjöl?

          Nu kör jag ju inte vatten utan mjölk istället, kan inte svara på hur det blir med vatten. Har även i bakpulver.

          Hela kostcirkeln är täkt.

      Amerikaner. Som köper färdigvispad grädde.

        …och färdiga isbitar

          Fast färdiga isbitar är ju väldigt smidigt, istället för att skvimpa in en form i frysen. Framförallt när man som jag inte har någon hylla utan endast lådor.

            Eller om man ska ha fest och vill ha kilovis med is hemma men bara äger en isform.

              Lifehack som vi brukar göra, som också bara har en isform (om man har lite framförhållning innan gästerna kommer).
              Frys en omgång is per dag i typ en vecka. När isbitarna frusit efter en dag så tar man loss dem från brickan och låter dem ligga löst i frysen. (Istärningarna behöver ju inte ligga i isformen längre när de väl är frusna.) Så fyller man formen med nytt vatten, bryter loss de nya bitarna där de fryst klart och sen håller man på så så länge man orkar :p

                Lifehacket är alltså att använda isformen många gånger för att få många isbitar?

                  Ja, om man inte vill köpa fler isbrickor och då tänker att enda alternativt är att köpa färdig is på påse så ville jag bara tipsa om att man ju inte behöver vara begränsad till att ha 16 isbitar per festtillfälle om man istället väljer att tömma ut de färdiga isbitarna i frysen och fylla isbrickan med vatten igen och igen.

                    Alltså en veckas jobb vs en ispåse för 20 kr? Vet vad jag hade valt.

                      Ja. Precis som han i lyxfällan räknade tiden när han väntade på diskmaskinen räknar man tiden när isen fryser.

                      Jaja är väl en smaksak då :p
                      Jag är väl bara för lat för att släpa hem t.ex isbitar och flaskvatten när jag redan har allt sånt hemma.

                    Jag har noll tanke på sånt i förväg.

                OK HÄR KOMMER LIVETS LIFE HACK: frys is i gammal glassförpackning eller valfri plastbytta typ. Även glas funkar om du är petig, utan lock osv givetvis. Sen har du ett block is. Dunka ut det på skärbrädan och hacka av valfri storlek, släng i glas. Typ en styv skalkniv funkar bra. BÄSTA isen pga en stor isbit så blir ej vattnigt. Vassegoda
                Mvh äskar is

                Vad rolig du är. Du skriver som du kommit på något nytt. Så gör vi nog alla om vi behöver mycket is.

                  Till Johanna

              Hört talas om istärningspåsar?

          Färdiga isbitar är livet

        Jag med så bekvämt!

        Det gör de väl här i Sverige också, något elände som brukar kallas sprutgrädde.?

        Och färdigpressad vitlök, färdighackad tomat, m.m.m.m.

      3 ägg
      3 dl mjölk
      6 dl mjöl
      Ca 0,5 tsk salt (efter smak)

      Stek i en gjutjärnspanna i riktigt smör. Mmmmmhhhh.

        Fast tvärtom på mjölk och mjöl?
        3 ägg
        3 dl vetemjöl
        6 dl mjölk
        Lite salt

          Exakt, haha. Det första hade nog inte varit så lyckat.

          Hahaha! Hoppsan! Slängde om måtten för mjölk och mjöl!
          Hade man adderat 2 teskedar bakpulver så hade det kanske blivit scones!

      Finns ju i och för sig redan våffelmix i pulver så varför skulle inte pannkakspulver kunna sälja…

      Ja kan men vil inte ? ni präktiga skitar slänger säkert en massa med mat det gör aldrig jag ?

        Varför köpa färdigt smör? Hur lat får man bli? tar ju typ 5 min att vispa grädde och blanda i lite salt.

          Det år tro det eller ej billigare att köpa färdigt smör än att höra eget.

            Billigare att köpa färdiga pannkakor än att göra egna också.

      Finns ju mycket färdigmat som inte tar så lång tid att laga själv men som ändå säljs i färdig form.

      Nu var det ju vegansk mat, så det är förmodligen inte ägg i. Eller mjölk, som kommenteras här nedan.

        Då måste man använda något processad skitsubstitut istället.

          Jag gör våfflor på havremjölk, mjöl, lite olja, salt, apelsinjuice och valfri smaksättning. Pannkakor på mjöl, havremjölk, lite majsstärkelse, söt och lite olja. Ingen skit där, onödigt att vara så aggressiv.

            Söt = salt.

            …men inte glutenfritt? Yogagirls pannkaksmix är glutenfri!

            Den som är aggressiv är du. Havremjölk, mjöl, olja, juice, majsstärkelse är alla antinutrienter och skit för kroppen.

            Apelsinjuice i våfflor?

        Nej, och det är ju jättesvårt att hitta (googla) veganska ersättningar – bäst att beställa från Aruba!

      Alla ni pankaksdikatatorer har missat att det rör sig om veganska pannkakor… dvs utan er älskade ”mjölk/ägg/smör” kombo.

        Dessutom är de glutenfria. Jag tror nog att många uppskattar att slippa köpa de olika mjöler samt chiafrö eller psyllium som kan behövas för att få till en pannkakssmet som funkar för de som vill/behöver äta glutenfritt och veganskt!

      Men nu är det ju vegansk mat det handlar om. Inga ägg, ingen mjölk, inget smör ex. Det riktar sig ju framförallt till den amerikanska marknaden, där man ofta föredrar mixförpackningar. Easy cooking.

      De här är ju veganska och poängen (förutom det då) är att de har massa nyttiga ingredienser i sig…

    fÄmily foods… wow vad edgy xD

      Vet du vad edgy betyder?

      Och ja, det finns väl kanske en liten marknad med korkade amerikanska hemmafruar som tror att GMO, sötningsmedel och andra tillsatser är farligt… ?

      Äh, jag tyckte det var lite smart ändå. Typ Häägen Dazs, till exempel.

      Sen har jag följt hennes ganska långdragna procedur innan hon kom fram till just det här receptet och jag tycker kanske inte att de färdiga pannkakorna SER så jätteunderbara ut – men de kanske smakar jättegott? Inget för den svenska marknaden ändå, tror jag – vi är väl liiite bättre på att leta fram passande recept och sen laga pannkakor själva….. Jag hade personligen hellre sett en kokbok från Yogagirl, med rrrriktigt goda veganska recept! Fast det är kanske för uttjatat? Hon kanske ändå är inne på nåt lukrativt här…..

    Det känns ju spontant som att den amerikanska marknaden är passande för denna produkt – min föreställning av USA är ju att de köper allt i hel/halvfabrikat, typ färdigskalad banan och pulvermixer för allt. Svårt att se den slå i Sverige. Vanlig pannkakssmet tar ju max 5 min att vispa ihop. Nu är ju jag inte vegan, men att göra vegansk lär ju knappast vara svårt. Googlade lite snabbt och fick ju upp hur många recept som helst.

      Jag har bor själv och har sällan saker hemma så köper färdig smet ? j

    Ja kan men vill inte ? ni präktiga skitar slänger säkert en massa med mat det gör aldrig jag ?

      Jag vet inte om jag räknas som präktig skit, men älskar att baka och laga mat. Är min största hobby faktiskt. Slänger aldrig något. Tycker man att det är praktiskt och gott med pulver eller helfabrikat är det ju toppen. Alla kan ju inte ha samma hobby och JAG lider ju inte av vad andra äter.

    Jag åt pannkakor idag, med drottningssylt och så lite grädde på.
    Alltså ?

      Min danska släkt ÄÄÄLSKAR drottningsylt och köper alltid med flera burkar hem.
      Min lilla kusin är mycket upprörd över att den danska drottningen inte producerar någon sylt ?

    Jag tycker att det är själva stekandet som är jobbigt med pannkakor. Att vispa ihop smeten tar ju max en minut, medan man sedan är fast i ett evighetsstekande. ?

      Håller med. Kör med flera stekpannor samtidigt så går det i alla fall lite snabbare.

      Kanske Yoga-Girl kan flyga in från Aruba och ta gräddandes?

    Finns frysta pannkakor. En före detta vän till mig använde uteslutande fryst mat, inklusive fryst potatis, under flera år.

      :O

      Kör också med frysta pannkakor. Tar ju 100 år att steka och bara första som blir riktigt god.

        Haha! Den första ger vi till hunden! Den, liksom första våfflan, brukar alltid se lite mysko ut (fast hunden bryr sig ju inte om sånt oväsentligt!).

        Nu tänkte du väl lite fel? Den första blir ju aldrig bra.

          Den som har mest smör ju!

    Det märkligaste i matväg jag sett (i serien ”hur svårt kan det vara”) är färdigkokta ägg, skalade, i plastförpackning. Såg det för första gången i Ungern.

      Ska tillägga att jag ibland själv köper färdigblandad pannkakssmet, muffinssmet, med mera, pga är lat och äter glutenfritt. 🙂 Men kokta, skalade ägg… eh.

        på grund av är lat…?

      FAst det är ju praktiskt med färdigkokta ägg om man vill ha något on the go. Sjukt bra mellis eller frukost.

        Eller hur? Mycket bättre än att grabba en bar eller bulle i farten. 🙂

        Usch. Det är ju bara att koka och ta med i en förpackning

          Absolut, ägg är bra 🙂 men till och med färdigt skalade? Folk är lata.

          Går du alltid runt med snacks i fickan ?

      Gick att köpa ett ägg och minitub Kalles på Ica-to-go.

    Underbart att hon har kommit på ett recept på GODA pannkakor som är veganska och glutenfria ??❤️☺️.

    Men är de glutenfria? Wow i så fall, både veganska och glutenfria?

      Ja det är fasen inte lätt att få till ?

    Men vi som är glutentoleranta då? Va? Vem tänker på oss?

      Yogagurl gör, pannkaksmixen är ju glutenfri. Kung Markatta har också en glutenfri vegansk pannkaksmix?

        Läs en gång till … ?

          Åh?

          Förlåt att jag inte fattar men var står det att de är glutenfria? Toppen om Kung Markatta gör, det har jag missat.

            På instagraminlägget som det länkad till upplyser de om allt vad mixen inte innehåller (men det framgår inte vad den innehåller…?)

      Nu bor jag iof inte i Sverige men här säljs pannkakspulver med gluten ?

      Men du dör ju inte precis av att äta en glutenfri….?

        Ironi …

    Haha älskar den här typen av kommentarsfält – alla är oense men med energin riktad mot rätt håll – sak och inte person. Älskar att folk är arga på pannkaksrecept och sprutgrädde!

      Sant haha ❤️

    4 dl mjöl (dinkel + graham)
    Lite salt
    1 msk linfrö
    8 dl soja/havremjölk
    Vispa ihop och låt dra ett par timmar.

    Finhacka en liten lök
    Riv 2 morötter

    Blanda allt och stek.

    Såå gott.

      Enkelt, men de innehåller både gluten och soja, så du får nog beställa Yogagirls pannkaksmix om du får gäster som inte tål gluten eller soja…

      Detta är varför vi med kostallergier inte gillar att bli bjudna på mat… Folk tror det räcker om en av tre livsmedel msn inte tål utesluts…?

      Låter inte som goda pannkakor. Låter inte ens som pannkakor.

        Låt bli att testa då!

    Fy fan vad jag avskyr den engelska trenden med att använda åäö för att det är ~aesthetic och trendigt just nu. Såg häromdan en amerikansk vän som skrev att hennes cat var en ”lörg boy” (large) >_> såååå töntigt och jag stör mig så himla mycket. Likaså med ’fämily’ här. Fult!!!!!!

      Den trenden har väl funnits ett bra tag – tänker igen på Häägen Dazs. I Yogagirls fall kanske det är en liten hint till att hon är svensk?

      Sen kan jag tycka det är minst lika störigt att så mycket skrivs på engelska i marknadsföring etc etc etc. Engelska är liksom coolare. Min man, som är engelskspråkig, tycker detta är ett mycket märkligt fenomen.

    Till ”Goddag Yxskaft /”
    Var någonstans har jag skrivit att receptet är gluten/sojafritt?
    Lämnade bara ett tips på goda pannkakor/plättar.

    Du behöver inte vara så elak.

      Tack för receptet 🙂 ?

    Ordet pannkisar ??

    Nutella är skit, hälften socker och en tredjedel palmolja .
    Köp en ekologisk hasselnöts kräm eller göra själv det går snabbt.

      Håller med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.