Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

609 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad har hänt Maja Nilsson lindelöf?? Tänkte på senaste blogginlägget

      En närstående är tyvärr riktigt sjuk.

        Jaha åh, usch.. har hon skrivit vem?

          Vad har du/vimed det att göra?

            Om hon skriver om det får hon ju utveckla ? vill hon inte att nån ska veta är det bara att låta bli att skriva

              Men seriöst? Hon väljer väl själv vad hon vill dela med sig av. Sluta vara så jävla nyfiken och girig.

              Så klart hon inte måste utveckla. Hon måste ingenting.

          Nej. Förstår att man är nyfiken men det är ingenting vi bör gräva i. Uppenbarligen är det någon hon håller kär och hon förtjänar att få sin sorg och egentid respekterad utan att vi diskuterar ämnet.

        Dejtar en snubbe med 2 barn, nån med en bra input?? Är så kluven. Jag har inga egna barn. Ska man bara ge upp å hitta någon som inte har barn?

          Ja det skulle jag göra

            Jag med. Aldrig mer en man med barn.

              Äh, är det rätt så är det. Chansa. Gör slut om det inte fungerar.

          Ja! Fyfan. Försök träffa någon som inte har ett barn och en barnens mamma du behöver dras med

            Det värsta är inte barnen och deras mammor när man dejtar en man med barn. Det värsta är att han förväntar sig att man ska vara hans nanny.

      Jag är mer nyfiken va som hände mellan henne och Sanna, nära vänner och podd och allt.

        Neeeej lägg ned det där! ?

        Victor var otrogen mot Maja. John visste om det och berättade det för Sanna. Maja blev ledsen/arg för att inte Sanna hade sagt något.

          Men John går bra att umgås med? Fattar inte det där.

          På riktig??

          Victor o Maja är väl fortfarande ihop??
          Vet inte om jag ska tro på det du skriver.. hur vet du detta?

            Det är inte ovanligt att kvinnor stannar kvar i relationer där otrohet har skett. Speciellt med det flottiga livet som dom lever. Inte vem som helst är beredd att ge upp det.

            Victor hade sin svensexa i Marbella (året de gifte sig). Han och ”grabbarna” bland annat John hyrde en båt. På båten hade även brudar fixats dit. Både John och Victor låg med tjejer. Har hört detta från en person som var på plats och en släkting till Victor berättade även det på Gotland till en jag känner. Det är INTE bullshit.

              Gotland?!!

                Ja. Min bästa vän var på Gotland och hängde med en släkting till VL och hans vänner. Saker berättades.

          Hade det hänt hade väl det varit skriverier om det?

            Hvordan vet du dette?

              Det hänvisas ju exakt varje vecka till nån tråd på flashback

                *host* källkritik *host*

            Varför skulle det vara skriverier om det? Tror du själv att John och Victor skulle erkänna att dom varit otrogna? Tänk en gång till

    Hur ljusar man upp sina ögonbryn så att det passar ens utseende? Mina ögonbryn är kolsvarta och mitt hår är konstigt nog mörkbrunt, men bleker jag dem är jag rädd att de ska bli orangea/röda.

      Kan du inte bleka och sen färga brunt?

        Har också svarta ögonbryn och mörkbrunt hår. Har aldrig ens funderat på att det inte skulle passa ihop…
        Många blonda målar ju sina bryn i mörkare nyans än håret osv..
        Låter meckigt att hålla på med. En sak med personer som har typ vita ögonbryn och alltid fyller i, kan förstå att man färgar då om det sparar tid

          Nej, den kombinationen ser inte dåligt ut för mig alls. Men har slingat håret så nu ligger det mer åt det blonda hållet och det blir för skarpt med svarta ögonbryn för mig då.

          Ljushåriga ska ha 1-3 nyanser mörkare medans vi mörkåriga ska ha 1-3 nyanser ljusare. Ser mjukare och ”renare” ut.

            ”Ska ha”, eller så har man det man själv trivs i

              Vilken trist människa du är…

                Ja eller så har man det man är född med liksom…och vill man inte det så har man det man vill ha och trivs med…

                  Men vem i hela fridens namn har bett dig färga brynen? Du la dig i en konversation där ts efterfrågade tips och kommer med moralpinnar och spottar ur dig flosker helt ovälkommet.

                  Sköt du dina bryn och håll dig utanför sånt du inte har något att göra med.

                    Haha du är verkligen otrevlig rakt igenom hela öppet spår

            Ska och ska. Jag har naturligt mörkblont hår och svarta ögonbryn och ögonfransar. Har alltid fått komplimanger för det.

        Detta funkade på mig men det bruna släpper jättelätt så man får färga om och om igen. Enklare att ta bort blekningen efter 3 min, då är de kastanjebruna utan massa orange/röda pigment 🙂

      Jag använder blekning till kroppsbehåring. Väteperoxiden kommer i krämform och blekmedlet i pulver. Typ Jolens med aloe vera är bra. Mixar upp allt och smetar på brynen. Låter verka 3 min (håren är så fina, glesa och värmen från huvudet snabbar på processen). De blir bruna på 3-5 min och ljusbrunorangea på ca 6 min. Prova dig fram. Smeta, skrapa bort med nageln, kolla, smeta tillbaka allt. En burk Jolen/ Andrea body bleach räcker i ca 5 år haha. Blir skitsnyggt med liiite ljusare bryn när man har mörkt hår, ser naturligare och mjukare ut.

      Har råkat bleka för mycket och hade då brunoranga bryn men med lite brun ögonskugga på så såg de normala ut. Kolla varannan min så blir det bra.

        Tack!! Vart köper man den?

          Jag ber folk ta med från USA och Dubai men jag är 100 på att de finns på ebay, har nämligen sett de där 🙂

          Jolen med aloe vera är lite mildare vilket är bättre. Kör på hela ansiktet ibland då finnar, pormaskar och smuts försvinner. Har aldrig haft så fin, lystrig och jämn hy som när jag körde Jolen som ansiktsmask en gång i veckan. Väteperoxid är inte farligt, man kan till och med ta i lite i badet.

          Kan leta fram en länk på de jag använder 🙂

            Tack snälla! Lägger en beställning direkt. Innan den kommer får jag prova att bleka med någonting annat 🙂

              Lycka till 🙂

        Jag vet inte vad du menar med att det ser ”naturligare” ut när det uppenbarligen är mindre naturligt då du färgar till dig det?

          Smälter ihop bättre med hyn och ser inte så artificiellt mörka ut. Mer harmoni typ 🙂

            De mörka om jag är helt ärlig. Tycker sällan att blekta ögonbryn ser naturliga ut iom att de alltid blir lite för varma. De är inte många som naturligt har bruna ögonbryn.

              Jag håller inte med (nu var den bilden sämst) men kul att vi tycker olika ändå 🙂

              Tycker sällan att färgade ögonbryn heller blir bra då de också ofta blir på tok för varma.

            Jag tyckte båda såg målade ut. Men de mörkare passade nog kvinnans färger lite bättre. Dock gjorde ju det knallröda läppstift sitt för att man inte skulle uppskatta den bilden så naturlig.

    Jag kan inte komma över att folk på riktigt tycker att LDs man skulle vara nån form av offer.

      Inte jag heller. Jag undrar mest hur de som krotiserar henne lever i sina relationer. Jag kan tvinga min man att göra massa saker han hatar/inte vill göra, tvingade honom nyss skrubba toan. Han vill ibland ha sex och kör på trots att jag inte pallar (såklart han skulle sluta om jag sa ifrån på allvar/ grät/ osv, ni fattar…eller gör ni?). Det är så vanliga relationer ser ut.

      Dessa människor verkar mest bete sig som kollegor som råkar ligga med varandra. Det snackas om respekt hit och dit men man har ju en helt annan typ av respekt i en relation.

      Jag ”tvingade” min man att ha sex med mig under ägglossning. Han kunde ha sagt nej och gått därifrån men han gav vika. Mitt behov att få ett barn väger mer än hans ”meeeh jag orkar inte med barn”. Han orkar spela COD, supa, resa, gymma, gå ut, spela fotboll osv då får han också orka bli pappa.

      Varför behöver man annars en man? Lever hellre singel om mannen inte tillfredställer det biologiska behov som är djup inrotat i oss. Det är ju därför vi har alla dessa känslor och står ut med varandra, för att föra generna vidare inte för att män är en drog vi kvinnor inte kan leva utan. Barn är dock en drog.

      Idag har vi två barn och han vill ha ett tredje. Jag fick lita på att jag valt en ansvarsfull man att dela mitt liv med, då kan jag också känna mig trygg med honom som far till mina barn.

      De som tänker ”men han kanske lämnar mig sen när barnet kommer”, varför är ni ens i en relation med någon ni inte kan lita på???

        Det är Inte normalt att någon ”kör på” med sex när den andre inte orkar. Inte normalt.

          Jo, det är det. Ibland orkar jag inte men han gnäller. Då får han ha sex med en uttråkad fisk. Jag mår inte allllls dåligt av det. Han tvingar mig inte men visar att han vääääldigt gärna vill. Nu är han min man och jag vet vart jag har honom.

          Verkligen inte ok om man inte riktigt känner människan.

            Fortfarande inte normalt ?

            Jag har ibland sagt ja, men att jag är väldigt trött så jag kommer inte vara så rolig. Är det så du menar? Det tycker jag är helt okej, säger inte ja för att min partner tjatar (han skulle aldrig tjata) utan för att tag helt enkelt tycker att det är trevligt att ha sex även som jättetrött men däremot får dåligt samvete av att jag inte är aktiv utan bara ligger där och halvsover. Är han OK med att jag bara ligger där så är det en win win tänker jag, sex är en så bra sömnfösare också.

              Ja exakt så menar jag, inte sex under pistolhot lol.

              Gud tack E. Skrev en kommentar som fastnade i modd tror jag men du förklara det så mycket bättre!
              Det verkar ju som andra inte har någon kommunikation alls med sina partners.

              Alla mina fördomar mot heteropar visar sig verkligen vara sanna i och med den här tråden…

                Men att sprida aids är helt ok 🙂

                Så du tror inte att en öesbisk kvinna skämtsamt kan stoppa ned fingrarna i sin fliclväns trosor nör flickvännen inte är så sugen?

                Jag undrar seriöst hur folk har sex…skickar ni iväg ett formulär två veckor innan akten eller ringer din assistent hans assistent och stämmer träff?

                Samma här. Men är vi förvånade? Skulle inte kalla det våra fördomar utan snarare sanningen om heteroparen och deras så kallade sexliv.

              Men snälla. Man säger ”nej” om man inte orkar. Hur svårt kan det vara?
              Sjukt att bara ligga där och ”låta honom hålla på”!
              Inte ett bra jämställt förhållande

                Förklara gärna varför det skulle vara sjukt eller omjämställt om vi båda upplever sexuell tillfredsställelse?

                Varför ska jag säga nej till sex jag vill ha bara för att du eller någon annan i le närvarande bestämt att ”man” ska säga nej om man inte orkar vara tillräckligt aktiv?

                Allt sex som är ömsesidigt är väl bra. Sen förstår jag att det kanske inte låter som värdens hetaste grej utifrån, men mitt sexliv är ju inte till för att bli en bra porrfilm utan för att göra mig och min partner glada.

                  Tror att det är samma anonyma som hatar barn, skriker våldtäckt när alla inte är 100% sugna, tycker att husdjur är som ens bebisar, swishar 2 kr till sin partner för att ”rätt ska vara rätt”, slänger sina föräldrar på ålderdomshem när de är 45 och tycker att folk som flyger är satan personifierad.

                  De är väldigt små männislor som nu äntligen funnit en plats där de passar in och även hyllas för sin patetiska existens.

                    Jo håller väl med. Men alltså gudarna ska veta att min kille gått ner på mig då jag varit kåt utan att han varit det, bara så att jag ska få komma. Visst hade jag kunnat rub one out men vafan. Ibland blir det så.

                      Haha, men så är det i normala förhållanden. Svalde just en sats för att slippa få den i ansiktet. Skitjobbigt att tvätta bort.
                      Jag var 0 upphetsad men sitter nu och äter ananas utan att må det minsta dåligt.

                      Eh du hade ju inte behövt få den på dig eller i dig alls.. jeez.

                      Haha behövt och behövt. Han behövde det så jag lät honom.

                      23.32. Du skulle säkert svälja hans blod och piss också om han ville? Tänk bara på att det ökade mask-sugandet och sväljandet av mäns sperma bland heterosexuella kvinnor, också har ökat hetero-kvinnors hals- och muncancer. HPV-virus stavas det. Samma som ger livmoderhalscancer.

                      Så han ”behöver” spruta dig i munnen eller ansiktet? Du var tvungen att välja en?

                Han ligger där och juckar i henne medan hon håller på att somna. Så himla sexigt. 🙂

                  Hahahaha, jamen funkar det för honom så kör på! Men använd glidmedel förfan!!!!

                    Ja, bara det funkar för honom så är husfriden intakt ett tag. 🙂 Men hetero-kvinnor tröttnar. Förr eller senare.

                      Exakt, vi slavar åt husfriden vi hetrokvinnor.

              Det här var ironi va, E?

            Haha älskar att du säger fisk för jag säger samma till min man! Ibland är han sugen och jag kanske vill hellre sova eller bara är orimligg lat men inte direkt osugen. Om han fortsätter säger jag typ “jag är för lat för att vara motiverad till sex om du vill ha sex nu kommer du ha sex med en slapp fisk ju” och han ba “ok det är ok Jag kan röra mig! Du behöver inte göra någonting!” Haha. Tycker inte detta är husefrid sex utan jag samtycker ju men är ärlig med att jag inte orkar röra mig hahahah.

            Jag har ju “tvingat” honom att ha sex med mig också. Herregud båda av oss skulle ju givetvis inte ha sex med den andre om denne nu verkligen inte ville.

              Sorry hamnade fel!!

              Haha, akta dig, tydligen så är både du och din man våldtäcksmänniskor.

              Man känner sig som en fisk som sprattlar livlöst haha.

                Våldtäkt*

                  Tak 🙂

            INTE normalt!

            Samma här. Ibland ”ställer jag upp” och ibland gör han det för mig! Ser det som något fint och romantiskt. Brukar också säga typ halvtrött och halvsovandes att ”gör vad du måste så ligger jag här” ?? Vi har ett underbart förhållande med den jargongen ??‍♀️ Sen har jag förståelse för att det kanske är konstigt för andra. Men ”onormalt” skulle jag inte säga att det är. Bara båda är överens tycker jag det är okej 🙂

        Alltså jag tycker inte att det är rätt att tjata sig till sex. Men, MEN, om man berättar att man inte längre vill använda skydd och partnern kör ändå, då är det hans ansvar också. Han får väl sterilisera sig, acceptera läget eller skilja sig.

          Ja eller man har ju i alla fall ett ansvar mot det eventuella kommande barnet.

          Barn har rätt att svara önskade av båda sina föräldrar. Ligger man med en person som man vet väljer att skita i skydd har man ett ansvar mot (det blivande) barnet att avstå från sex eller typ sterilisera sig. Ja visst det är hemskt av mamman att inte respektera sin partners önskan MEN det minskar inte är ens eget ansvar mot barnet. Snarare gör det värre: ”jag satte dig till världen fast jag inte vill ha dig, OCH dessutom med en idiot till mamma”.

          Om min man börjat vägra kondomer hade jag liksom inte bara ”jaha får väl bli en oönskad bebis då , jag vill ju ligga”.

            Var någon här igår som oroade sig över om värdet på hennes kommande 30-års present skulle överstiga värdet på den present hennes kille gav sitt ex i 30 års present. Personen menade att hon var bättre och snyggare (antar jag) än exet osv och därmed borde vara värd en ännu bättre present.. jag tyckte det här var intressant och undrar, ni som brukar köpa presenter till era partners, har mängden kärlek ni känner till en viss partner = bättre presenter? Ser ni något samband eller har det varit tvärtom för er?

              Hahhahaha va. Det sjukaste jag hört. Förhoppningsvis älskar man den i sitt nuvarande förhållande mer än den i något dåvarande. Och baserar eventuella gåvor på sin nuvarande kärlek och vad man vill ge den och vad den vill ha. Man utgår ju ifrån personen man älskar och vad man tror att den vill ha.

        Låter hemskt att vara i en relation med dig.
        Och nej, barn är inte en drog.
        Eller jo möjligtvis på det sättet att de förstör folks liv.

          Sluta din barnhatande DNA- återvändsgränd.

          Barn är hela meningen med vår existens. Att leva med en man utan testesteron och maskulina begär och en sänderavlad hund är knappast det normala ur en evolutionär ståndpunkt.

            Men alltså, barn är meningen med hela vår existens? Really? Med tanke på hur människan tar sönder både andra människor och planeten så borde meningen med vår existens vara att sluta existera så planeten kan överleva utan oss. Det finns redan så jävla mkt folk på den här planeten så det behövs inte födas så jävla många barn till. Det där dravlet är jag så less på att läsa/höra.

              Ja men ba bra att du är så anti-barn, nu slipper min avkomma din avkomma.

                Men haha ah vafan. Det är tyvärr rent krasst ’meningen med våran existens’. Sluta spela dum.

                Visst att man kan hitta sin egen mening och annat som gör en lycklig men biologi är biologi.

                  Vad gör man inte för att fylla det tomrum man skapat genom att avfärda biologi och evolution. De övertalar sig själva om att de gör en god gärning och att biologi gjort ett undantag för just dem. Att stirra sanningen i vitögat är inget alternativ.

                  Finns massa normalt folk som inte vill ha barn men de går knappast runt och förnekar biologi och evolution samt shamar folk som skaffar barn (blogginnehavaren är ett exempel på en ”normal” barnlös människa).

                    Men biologin HAR uppenbart gjort ett undantag för många? För oss som inte vill ha barn, inte känner längtan alls?
                    Det är som det är.

                      Ni är en biologisk avvikelse, inte ett undantag. Lite som ett DNA-handikapp. Jag lägger inget värde i detta, du gör precis som du vill MEN om ni ska tracka ned på oss som har barn/ ser barn som meningen med livet, då får ni tåla att vi svarar.

                      Har inget med biologi att göra. Det har med fria val att göra. Biologin skulle endast gälla för de kvinnor och män som inte KAN skaffa barn. De skulle vara en ”avvikelse” enligt 00.02. Fria val är ingen och kan aldrig bli en ”biologisk avvikelse”. Naturligtvis.

                      Undantag och avvikelse är samma sak. Jag har inte trackat någon som du ser om, det var min första kommentar på ämnet.

        Det är inte normalt att någon försöker ha sex med en när man är trött. Hur kan man vilja ha sex med någon som inte vill det själv? Men jag antar att det är så det är att ha sex med män.

          Nej, det är inte så det är att ha sex med män. Så är det att ha sex med svin.

            Älskar mitt svin <3

        Vad i helvete läste jag precis?!!!!!!

        Men grina inte sen när din snubbe är otrogen eller inte är där för dig med tanke på att du så fint ”tvingade honom ha sex”. Herregud, hade en man skrivit att han tvingat sin tjej att ha sex med honom hade han blivit anmäld för våldtäkt av någon tredje person.

          Men är du DUM eller, sluta urvattna övergrepp och våldtäckter genom att påstå att allt är våldtäckt. Ni visar verkligen ingen respekt mot folk som blivit utsatta för riktiga övergrepp och som lider dagligen.

          Min man blev inte våldtagen. Han kunde packa sin väska och lämna mig men jag sa att vill han vara med mig då ska vi skaffa barn. Det kallas för ett ultimatum så snälla, jämför inte detta med våldtäckter. Empatilöst och fruktansvärt dumt.

            Verkar finnas många män i kommentarsfältet ikväll som inte vet vad våldtäkt är. De vill nog inte veta heller.

              Ni är fan dumma i huvudet. Hade en kvinna ”blivit tvingad till sex” av sin pojkvän hade ni skrikit att han våödtar ju henne förfan!!! Men när det är omvänt så näää, lär dig vad våldtäkt är ??

        Du ”tvingade din man” till sex? Då har du begått våldtäkt.

          Och du begår förtal.

          Men gud jag har “tvingat” min man till att ha sex också. Tror inte han skulle kalla det våldtäkt. Tror hon som skrev orginal kommentaren inte menade att just ordet “tvinga” skulle tas på största jävla allvar.

          Hade en man skrivit att han tvingar sin tjej till sex hade ni skrikit att han är en våldtäktsman. Jävla dubbelmoral

            Han kräver sex ibland. Ingen våldtäksman för det.

              Man kan inte kräva sex. Och jo, det är en sorts övergrepp. Varför tror du att det är ok för nån att kräva rätt till din kropp? ?

                Men det är inte Johan, 47, som jobbar på Chlas Olsson Fiskebäck som kräver åtkomst till min kropp, det är min man. Människan jag valt att dela livet med. Människan jag litar på mest i världen. Den som känner mig bäst. Den som finns där i vått och torrt.

                Tror du att jag lider av att han vill ha lite sex när jag mest vill titta på Biancas nya vlogg? Nej, jag pausar, låter honom sköta sitt, tar en snabb dusch om det skulle behövas och sätter på youtube.

                Allvarligt talat, hur initierar du sex med din partner? Hos oss frågar han, gag svarar att jag inte orkar, han försöker göra mig upphetsad, han failar men jag älskar honom så jag låter honom köra på ändå.
                Hoppa av din höga häst…

                  Usch. Riktigt ofräsch man du har.

                  Låter ändå helt sjukt. Skulle aldrig vilja ha sex med nån som inte vill lika mkt som jag. Obehaglig man.

                    Men alltså ni som är helt förfärade, är ni allvarliga? Ja men jag antar att det finns kvinnor som vill ha en feminin man, som alltid är er till lags, aldrig har egna åsikter eller egen vilja. Och saknar testeoron helt.
                    Själv vill jag ha en man som är det motsatta, jag vill att han ska ta kommando, jag vill att han ska ha sex med mig utan att formellt fråga om jag vill idka älskog. Jag vill ha det så, du tycker jag är sjuk, jag tycker du är sjuk.

                      Är du allvarlig? Att din man har lyckats tuta i dig att detta skulle vara normalt, är en sak. Att du försöker sprida hans ”lära” vidare till andra kvinnor i en blogg är inte okej. Ett sånt sexliv är absolut inte sunt eller normalt. Inte någonstans.

                      Vadå att min man lyckats tuta i mig detta? ? Jag har varit ihop med mesiga män förut, och nej, attraktionen till dom dog efter att dom aldrig hade en egen vilja. Och jo ett sexliv man njuter av är väl sunt? Kan du inte bara acceptera att vi är olika? Jo det är sunt och normalt och idealiskt för mig. Du är ju knäpp.

                      Din man har även lyckats tuta i dig att män som inte beter sig som han, skulle vara mesiga och helt utan egen vilja? Din man är sjuk och han har lyckats smitta dig också.

                Men varför reagerar ni inte på samma sak när hon skriver att hon tvingat sin man till sex men när hon skriver att hon halvsover medan han är i henne är det plötsligt ”inte ok”?! Orkar inte med denna sjukt störda dubbelmoral

                  Sätt*

                  Och ännu sjukare att hon tvingat honom gå ner på henne. Vänd bara på det så blir ni förfasade. Jag vill understryka att jag personligen inte tycker det är fråga om någon våldtäkt alls, ibland funkar det så i förhållanden, att man har sex när man inte är supersugen (ej tvingad). Men jag blir ändå lite förvånad över den kvinnliga dubbelmoralen som finns här inne. Jag är själv kvinna men tycker det är galet att ingen reagerar när hon skriver att hon tvingat han till sex när vi vet hur det hade varit om det vore en man som skrivit något sånt on sin tjej

        Omg det är sjukt det du skriver

      I mitt fall ville jag inte ha ett till barn, men hade oskyddat sex ändå och blev gravid. Ville göra abort men har ett barn som jag kunde känna att jag ville ge ett syskon till, och min man som är ensambarn bönade om att vi skulle behålla det.

      Känner ånger över att jag behöll barnet för min sambos och vår sons skull och känner itne så mycket glädje inför barnet (gravid i v 39). Så jag kan tycka ”synd” om hennes man på ett sätt.
      Är det annorlunda eftersom jag är kvinna och bär barnet eller hur tänker ni då?

        Ja jag tycker det är skillnad eftersom det är du som bär barnet, utsätter dig för risker osv.

        Och det låter jättejobbigt, jag hoppas att du känner annorlunda efter förlossningen ❤️ jag har inte känt direkt glädje under någon av mina graviditeter och kände inte den här käftsmällen av kärlek direkt heller, men det löste sig liksom.

        Hej,

        Lite svårt att utläsa mellan raderna hur mycket ånger du känner och hur du mår. Men jag vill tipsa om att man kan få hjälp med anknytningen till barnet från BUP redan under gravditeten, om du inte redan vet det. Tänkte om det kanske kunde vara något du kunde kolla på med MVC. Nu är det iofs inte så lång tid kvar för dig, men det kan ju bara bra att ta initiativet i tid.

        Hoppas du mår okej!

      Min man ville inte ha ett barn men jag ville. Han använde inget skydd. Det blev ett barn till.

      Jag vill ha ett till men han vill inte. Han skyddar sig. Enkelt. Jag får inget barn till.

        Sunt. Not.

      Det som är problematiskt tycker jag är att köra med psykologisk utpressning och använda sex som någon form av handelsvara för att få som hon vill- trots att han är tydlig med att han inte vill ha några fler barn. Väldigt egoistiskt och inte ett särskilt sunt förhållande. Inte heller speciellt omtänksamt mot barnet att skaffa barn med någon som inte ens välkomnar tanken på att skaffa en till avkomma.

        Hon använder inte sex som handelsvara för att få som hon vill. Han vill ju ha sex och hon nekar honom inte heller.

          Inte, hur vet du det? Hon uppmanar åtminstone andra att göra det. Men hon lever ju inte direkt som hon lär i övrig heller så du kanske har rätt.

          “Varför ska han bestämma?
          Varför är hans behov, vilja och önskan mer värd?
          Varför är hans nöjdhet mer värd än din längtan?
          Du kommer att bli bitter och ånga dig om du går med på det. Det går inte över. Han kommer inte att ångra ytterligare ett barn när det väl är här. Han är en jävla egoist. Låt honom veta det och ställ ultimatum. Och sluta knulla med honom tills han fattar.”

          Detta skrev LD på sin instasory.

    Hur är man en så kallad ”fin flicka”?

      Sitter rakt i ryggen. Har strukna kläder, putsade skor och rent hår. Kommer i tid, är påläst och inkluderande. Låter andra prata till punkt men pratar själv om det blir tyst runt bordet. Sjukt jobbigt att vara fin flicka med andra ord…

        Jag tror man oftast har håret uppsatt i nån prydlig typ knut också. Och glöm inte att le mycket!

      Man går högskola, svär inte, har inte stora silicontuttar, ankläppar eller hemmafärgat hår. Man röker eller snusar inte, blir inte tonårsförälder lever på soc och har blandras av kamphundsmodell.
      Samt att man är artig och hjälpsam.

        Nej du beskriver bara en normal person. För ”fin flicka” krävs väl lite mer. Inga ons, måttlig med alkohol, sånt tycker jag krävs för ”fin flicka”.

      Man hänger inte med killar i bilar utan är hemma med familjen och jobbar extra.

      Man är aldrig ngn ”börda” utan bara pleasar alla

      Man är mer en dörrmatta än människa.

      Man lever för att verka bättre än andra och gör allt som Förväntas utav en.

      Låter bli att röka!

      Eller iaf om man frågar BB.

      Minms ni när hon sålde pins med texten ”fina flickor röker inte” (ett citat från Ebba von Sydow?) och mötte upp de bloggläsare som ville köpa vid Svampen? Det var lääääge sen det :O

      Man ligger inte med killar.

      Man gör det som förväntas av en: duktig i skolan, sköter sig, för som man blir tillsagd, fortsätter med fin utbildning, utexamineras i tid, jobbar med det man är utbildad till. Helst har man en perfekt pojkvän/sambo också.

      Man är sig själv, gör vad man vill, hur man vill, när man vill och skiter i vad alla andra tycker. Girls just wanna have fun.

    Jag har varit tillsammans med min pojkvän i två år. Har haft långdistans hela perioden. Nu är jag gravid. Vi har aldrig bott tillsammans men vill flytta ihop när barnet kommer. Ska vi behålla? Jag är 32 år. Vi älskar varandra och vet att vi vill vara tillsammans och ha barn men vi har aldrig bott tillsammans. ”Måste” man ha bott tillsammans? Blir det en chock? Kommer sambolivet ta fram sidor av oss som vi inte visste om?

      Det rätta svaret vet bara ni! ? Även om ni haft långdistans har ni väl setts över helger och då bott tillsammans, längre tid över semester, rest tillsammans, och känt hur det är att bo med den andre även om det inte är ”vardags-bo-ihop”?

      Jag är för fri abort men om ditt enda problem är att ni inte bott tillsammans då tycker jag att du ska behålla. Ni kanske kan flytta ihop redan nu? Förbered ert framtida liv och landa i hela samboskapet.

      Barn är verkligen meningen med livet.

      Vill heller inte vara deeeen men vid 32 års ålder så är det inte så klokt att gambla, du kanske drar en nitlott. Skulle det inte hålla mellan er då lär det dröja minst ett par år innan du kan få barn och då har chanserna minskat rätt mycket. Så, vill du ha barn då är det på tiden om du inte vill genomlida eventuell IVF och helvette.

      Du gör precis som du vill men detta är min åsikt, ignorera mig om jag låter sjuk i huvudet. Du ska må bra 🙂

        Barn behöver verkligen inte vara meningen med livet. Kanske för dig, men så är det inte för alla.

          Ok, men nu är barn meningen med livet för en klar majoritet. Vad är din mening? Resa? Läsa? Gå ut med hunden?

            Gör du inget annat än att vara med dina barn? Vad gjorde du innan barnen?

              Varför svarar du inte på frågan, vad är meningen med ditt liv?

                Meningen med mitt liv är JAG. Jag vill kunna styra över min egen tid och framförallt känna frihet.

                  Förväntarde mig inget bättre svar av någon som allllltid ska påpeka att barn minsann inte är viktiga för att leva ett rikt liv. Egoism och dålig självkänsla är standard.

                    Är det egoistiskt att inte skaffa barn?
                    Och varför hävdar du att jag har dålig självkänsla?

                      Studier har gång på gång pekat på att kvinnor i fertil ålder som inte vill skaffa barn (om de inte upplevt trauma) har väldigt låg självkänsla och tvivlar på sin egen förmåga att uppfostra barn. De är helt enkelt avvikande rent biologiskt och det kan även ses som att evolutionen sållar bort ert dna då det inte är av ”överlevar”- natur. Ni är mer bytet än jägaren vilket inte är bra för artens överlevnad.

                      Och ja, du är självisk. Kom inte med tramset ”kah avstår för klimatets skull”, det om något är ett riktigt ointelligent argument. Men som sagt, ditt dna sållas bort för att du inte passar in. En mutation som måste bort för att inte riskera attens utrotning.

                      Studierna kan du googla själv, finns en uppskö. Bara att söka på engelska. Välj en källa du litar på.

                      Åh vad jag håller med (i smyg)

                      Dina fantasier motsäger sig själva, 23:18.
                      Naturen skulle sålla bort barnfria kvinnors dna inbillar du dig, men hur skulle det gå till när barnfria kvinnor själva VÄLJER att leva barnfria liv? Du har ju noll koll på vad du själv skriver och säger emot dig själv. Om något så skulle naturen i så fall sålla bort de kvinnor och män som inte KAN få barn och de är då, enligt dina fantasier, inte ”överlevarnatur” utan ”byten”. Barnfria kvinnor som jag VÄLJER bort barn för att vi vill. Inte för att vi inte KAN få barn. Knäppgök.

                      Haha, troll! Ingen kan på riktigt tro på det där dravlet ”LD har rätt”. Nu gick du för långt i ditt trollande.

                      Anonym 23.54

                      Men evolutionen är ingen människa som talar om vad du ska göra. Det är en inre röst, en instinkt. Hos er som inte vill skaffa barn så övertalar denna instinkt er att inte reproducera. Ni avstår från att skaffa barn för att ni inte har överlevargener. Ni är passiva och för vidare gener som i framtiden leder till att fler ifrågasätter huruvida de ska skaffa avkommor. Bättre att sålla bort er för att inte fler ska tänka så, det är dåligt för artens överlevnad. Som sagt, ni är en avvikelse, en mutation som vi gör bäst i att kapa bort från släktträdet.

                      De som inte kan få barn har överlevnadsinstinkten men sållas bort av andra anledningar. Kenza har tex en genetisk avvikelse som sätter henne i klimalteriet 25 år för tidigt. Dessa gener är inte farliga i sig men kan, om de muteras och förs vidare, orsaka rasens förfall. Men Kenza vill ju skaffa barn (är riktigt glad för hennes skull!) och är därmed en människa som vill föra sina gener vidare, hon är en jägare som råkar ha otur.

                      00.23. Du är osmart. Du har bevisat det. Sluta trolla nu och gå och gör det du gör bäst – svälj en sats.

                Meningen med mitt liv är JAG. Jag vill känna frihet att kunna göra vad jag vill utan att behöva anpassa mig efter ett barn.

                  ??

                  ❤️

            Nu ställde du inte frågan till mig men inte heller jag ser barn som meningen med livet. Meningen med mitt liv har alltid varit att göra det så bekvämt, smärtfritt, problemfritt och lyckligt som möjligt för mig själv. 🙂 Livet går fort och vi får bara en chans.

              Men du inser att du avviker från det normala, va? Du sitter här för att dina förfäder skaffat barn i tusentals generationer och så kommer du och bara ”nej, att leva smärtfritt och bekvämt är meningen”. Då ubdrar jag vad du menar med att leva bekvämt och varför du antar att barn är obekväma?

                Är det så hemskt att undvika från det normala? Jorden är redan överbefolkad och klimatet är piss så alla som avstår barn gör något bra tycker jag.

                  Men jag har väl inte sagt att det är hemskt heller. Bara avvikande från normen.

                    Norm och normalt betyder inte samma sak.

                      Ville inte skriva normal av respekt men ja, det är onormalt att inte vilja föra sina gener vidare. Sen är det helt normalt om ni är ”ett sämre människoexemplar som kan sätta artens överlevnad i skakning”. Då funkar allt som det ska, niskaffar inga avkommor och denna mutation raderas ur vår genpool.

                      Det är inte onormalt. Vet inte varför du är så nedlåtande, kanske är du ett troll. Du är så sjukt ovetenskaplig iaf och har noll koll så orkar ej lägga energi på dig.

                      Du är ju i särklass det sämsta människoexemplaret här dock ”LDhar rätt”. Du borde inte avlat.

                Nej, jag inser inte att jag avviker från det normala. Från samhällsnormen däremot – javisst! 🙂

                  ?

                    Förstår du inte skillnaden mellan normalt och norm?

                Var och en får väl hitta sin mening med sitt liv.

                Vad är din mening med dina kommentarer? Ska folk som inte vill eller inte kan få barn känna sig obekväma/mindre värda? ?

                Skithäftigt att just du funnit meningen med ditt liv. Det borde väl ändå räcka.

                  Nu får du ge dig! Jag önskar alla människor som vill ha barn all lycka. Varför skulle jag missunna någon denna känsla av lycka. Du läser in dig i saker och drar slutsatser utifrån dina egna fördomar om mig.

                  Jag svarat på kommentarer på en mobil med internet. Vi har något som kallas konstbefruktning, surrogat, adoption och massa annat som kan hjälpa ofrivilligt barnlösa. Detta är underbart och som sagt, jag unnar verkligen varenda människa att få bli förälder. Alla. Även homosexuella, ensamstående, sjuka osv. Och även LD såklart!

                    00.30. Nu vet du inte ens vad du svarar på längre. Gå och lägg dig.

                    Vi är flera anonyma som kommenterar här. Det här och det du nyss svarade på är det enda jag skrivit.

                    Jag har däremot läst allt som du har skrivit och tycker du verkar spåra ur mer och mer. Kanske dags att skruva på korken för den här kvällen.

                    Ja du verkar ju jättelycklig du ? vem försöker du lura?!

        Ja det är också min tanke att jag börjar bli gammal. Jag älskar min pojkvän och vi har varit tillsammans 4-5 veckor i sträck i perioder, rest mycket och bott med varandra på helgerna. Vi båda är välutbildade med bra jobb, så det ska nog lösa sig även om det är någon som måste ge upp sitt liv på hemmaplan för att vi ska bygga något tillsammans

          Det kommer att bli bra. Att skaffa barn är inget man kan vara helt förberedd på någonsin men när man accepterat att det snart kommer en knodd då får livet en helt annan mening. Plötsligt vill du vara nära pappan, börjar följa gravidkonton, laddar ned gravidappar, letar spjälsäng och jämför babyskydd. Helt fantastiskt underbart.

          Närstående till mig började som ni (fast de var yngre) och nu, drygt 30 år senare har de fyra barn och barnbarnen har börjat dyka upp, så det kan gå hur bra som helst trots att man inte har bott ihop!

            En väninna till mig var i ungefär samma situation. Det blev tvillingar och pappan stack. Är du beredd på vad som helst och klarar du av det ensam?

      Behåll barnet. Det andra kommer att lösa sig.

      Vi hade bott ihop en kort period tidigare, och när jag blev gravid hade vi distansförhållande igen.
      Gick utmärkt.
      Efter första barnet bodde vi på distans ytterligare några omgångar. Efter andra barnet blev vi en ”klassisk” familj och bodde ihop på heltid.
      Vad är du orolig för? Funkar ni på distans, som knäcker de flesta förhållanden, så funkar ni ihop.

      Om du känner dig trygg men reaktionen ser jag inte problemet med att ni inte är sambos, ni hade väl borr ihop om.det inte var för att det var långdistans.

      Gissningsvis kommer det komma en massa nya påfrestningar på relationen, men så är det ju för alla som blir föräldrar. Kanske kan ni förebygga konflikter genom att prata om hur ni ska hantera det praktiska kring barnet och fördela ansvaret?

      Hm, svår sits. Jag skulle enbart behålla ifall jag var säker på att jag skulle klara av ett barn som ensamstående.
      Det kan bli fantastiskt, men det kan också bli väldigt mycket med att flytta ihop + ett spädbarn på det.
      Önskar dig lycka till<3

        En bör väl alltid vara beredd att bli ensamstående, saker kan ju hända..
        Men röstar ändå för att behålla. Har själv en liten bebis här på tre månader och hennes pappa bor i ett annat land. Kanske inte optimalt alla gånger men det funkar och är nog mer jobbigt för den som måste vara ifrån barnet. Sen underlättar det att ha ett socialt nätverk som kan avlasta.

      Klart att ni ska, ni vill leva tillsammans och ni vill ha barnet. Resten tar ni som det kommer ? vet flera (inklusive mig) som gjort liknande resor på ett eller annat sätt. Oftast efter mycket kortare tid tillsammans, och de flesta är mer än ett decennium senare fortfarande tillsammans ? även om man varit tillsammans länge eller bor ihop eller gjort allt enligt konstens alla regler, blir barn en omställning och ni kommer lära känna varandra som föräldrar också!

      Jag hade distansförhållande med min man, jag blev gravid och vi flyttade ihop när jag gick på mammaledighet.
      Idag har det gått 6 år och vi har 2 barn och fortfarande lika kära. 🙂

    Tack du som igår hjälpte mig att hitta kontot newearth.mama på Instagram! Som jag letat och sökt – visste man kunde lite på Bloggbevakning 🙂

    Någon skrev att mogi och mon amour sålde sin nya lägenhet igen? Ligger annonsen ute?

    Jag ska göra en så kallad Kapselendoskopi där man sväljer en kamera och ”filmar” tarmen ett dygn, har någon gjort det? Jag vet inte vad jag ska kolla egentligen men det började med att jag har väldigt svårt att ta upp järn och man försöker ta reda på varför (har kollat gluten, gjort gastroskopi, koloskopi och tagit olika prover).

    Vad tyckte du i så fall?

      Oj har aldrig hört om denna undersökning.
      Själv har jag med gjort gastroskopi och koloskopi. Lycka till hoppas det går bra ?

      Jag har med svårt att ta upp järn men det är inget läkaren vill utreda vidare. Är det hb för dig som är dåligt eller är det depåerna?

      Jag har gjort det 🙂 Tror jag svalde kameran runt 08 och var tillbaka på sjukhuset runt 15. Kändes inte alls. Går inte att jämföra med koloskopi och gastroskopi (har gjort båda). Fick rekommendation att röra på mig så strosade mest runt under tiden. Gjorde också detta pga problem med järnvärden, man hittade dock inget. Det som hjälpte mig var blodtransfusion samt järninjektioner. Hoppas det löser sig för dig! 🙂

        Hur låga värden hade du?

      Jag har gjort det! Var typ helt smärtfritt och rätt skoj faktiskt. Fick en liten apparat att ha på magen och ett bälte som har kontakt med pillret när det är inne. Kunde gå in på maskinen och kolla hur det gick för pillret, och hur långt det kommit.

      Pillret var rätt stort så var lite jobbigt att svälja, men märkte inte ens när det kom ut på andra sidan.

      Får man fråga vilka värden du har och märker du till vardags att du har svårt att ta upp järn?

        Jag tog alla tester man tar när man provar järn och låg just under referensvärdet på alla. Jag fick järninfusion och fick upp mina värden men läkaren ville ändå undersöka vidare för att hitta källan till varför jag ej tar upp järn. En helt fantastisk läkare, annars måste man snarare tjata sig till att få undersöka.

      Alltså, jag har stört mig på att Therese Lindgren pratar om koloskopi när det heter kolonoskopi, men nu googlade jag och märkte att det verkar heta koloskopi i Sverige medan det heter kolonoskopi här i Finland. Man lär sig något nytt varje dag!

    Vaeöfe skriver inte Camcam om Bangladesh_girl på Instagram som visar det rasistiska i våra influenser?

      För att allt som du anser är rasism är inte rasism ❤

        Nu senast vägrar jacki ferm att lämna hennes konto ifred och carolina gynning svarar inte

          Du menar att HON inte lämnar Jackie ifred. Gynning har noll ansvar att svara henne. Vad gäller Gynning så lade innehavaren upp en bild från hennes insta, av hennes rumpa, och ba den här har jag anmält. ?

          Sociala medier har verkligen hjälpt till för störda och sjuka personer att synas dessvärre.

            Oj varför har hon anmält en bild på CG rumpa, är det för att den är för fyllig med tanke på hennes hudfärg?

            Visst är det bra att vi blir upplysta om strukturer som missgynnar människor, utifrån hudfärg, religion, etnicitet, kön, läggning och så vidare. Framförallt för att vi ska lära om och göra rätt framåt. Men jag är inte ännu övertygad om att det är rasism att vilja ha attribut som (av många) anses vackra och tillskrivs människor av exempelvis viss hudfärg.

              Det är inte rasistiskt heller, trollkontot vill bara dra det till det yttersta för skapa motsatt reaktion.

      Låter ju väldigt intressant…. NOT

      Kul att du är med i curly girl gruppen! Varför anser du att en viss hårvårdsmetod är CA?

        Vad pratar ni om? Har inte instagram själv så kan ni säga…?

          Stina trollar på som vanligt

            Att säga att jag trollar gör det inte mindre rasistiskt hos våra influenser ❤️

              Kämpa Stina, kämpa

              Anmäler ditt konto.
              Sättet du skriver på och folk svarar här är så jävla uppenbart.
              Hur orkar ni liksom?

                Haha jag fattar inte, tror du att jag svarar på mina egna kommentarer här?

      Men jösses vad är det för konto

        Ngt särskilt du tänkte på?

          Dumheten kanske.?

      Hittar ingen som skriver om rasism. Med drt namnet? Länka

        https://www.instagram.com/p/CDKfQJeJSuM/?igshid=18aw37hds55vb

        Om Viktor frisk som beter sig rasistiskt ex

          Skriven av en känslig snöflinga – inget att bry sig om alltså.

            Du som är praktiskt.ethos eller?

            Hur mycket lägger ni ner per dag att öppna och lägga upp en massa konton överallt för att stoppa antirasismen?

            Är ni ett gäng, kommer ni ifrån Flashback?

              Stoppa antirasismen? Varför skulle den stoppas?

                ?
                ”Stina” gå och öva på din karaktär och kom tillbaka senare.

        https://www.instagram.com/p/CDdmNgHpZWG/?igshid=6ul1tm41p6xs

        Alice stenlöf

        Listan med influenser är lång……

          Skriven av en känslig snöflinga – inget att bry sig om alltså. Läs på igen om CA.

          Fint att se troll vara igång igen.
          Du öppnar konton och låtsas vara antirasist och trigga igång folk med korkade CA-påståenden för att förlöjliga kampen mot rasism.

          Ni låtsas vara extremvänster och ”woke” överallt. Är det så jobbigt med att inte få vara rasist ifred alltså?

          Lite besviken men inte förvånad över att du och antagligen dina kompisar som svarar hänger här på Bloggbevakning.

            Skulle jag vara kontot? Hon är ju öppen med sin identitet! Nej jag vågar inte göra ett konto i mitt namn på Instagram eftersom det skulle göra så många rasister arga 🙁

              Försök lite hårdare nästa gång och öva på trovärdigheten. Vet att ni skriver som ni gör för att peka på ”trögvänstern”.

              Testa Gunvor 76 miljökämpe nästa gång!

              Lycka till.

              Ni följer folk för att sedan ”dog whistla” på varandra.

              Så jävla roligt att högern gnäller om hur dom blir censurerade och kräver yttrandefrihet och samtidigt kväver de som öppet kämpar mot homofobi, rasism och diskriminering med era jävla lämmeltåg av anhängare.

              Jävla pajasar.

              Sjukaste kontot. Vilket vansinne och rent ut sagt vidrigt. Tjejen mår nog väldigt dåligt om hon ser det som sin livsuppgift att scrolla igenom influensers konton för att hitta något att klaga på och skriva om.

                Troll 2. Hittat

                Gick också in på det.. Anmält.

                  Vad anmälde du? Och varför?

                    Vad angår det dig?

                  ’anmält’ /karen

                    Blev du irriterad för att jag anmälde?

                    Lär dig vad en ”Karen” är innan du yttrar dig nästa gång bootlicker.

      Varför skulle hon? Ingen som följer det kontot och står bara konstiga grejer. Istället för diskussion svarat tjejen ”LÄMNA MIG IFRED” till alla. Finns noll att skriva om och noll substans. Väldigt underlig fråga. Sätt att försöka få nya följare eller?

        Deflection.

        Personen följer och följs av två antirasister där en är Lovette Jallow.
        Märker att du är med på detta du också.

        Denna bloggen är inget annat än en spann med trollande och wt- folk.
        Passar Camilla utmärkt.

          Haha va? Allvarligt inläggen har inte ens likes? Fattar inte din kommentar

          Plus varför nämna att hon följer någon? ? jag följer massor av konton antar det gör mig relevant nog att skrivas om då

    Hade ni velat vara av kunglig börd med allt vad det innebär?

      Ja, för mig hade det funkat. Jag passar bra inom tydliga ramar och regler. Gillar att artighetsprata med främlingar och har inga problem med ”stela middagar” och tillställningar där jag förväntas representera.

      Japp! Men så är jag fin flicka med med social kompetens.
      Hade passat mig fint att leva efter inrutat schema och åka runt och lära mig om allt från himmel och jord.

      Nej verkligen inte.

      Nej, vill vara mer fri. Hade varit Madeleine i familjen…

      Bara om jag får vara den som styr. En härskarinna. Har fantiserat om att styra ett kungarike sen barnsben (medeltida av någon anledning) och har kommit fram till att jag skulle vara grymt bra på mitt jobb!!!!

      Även idag hade jag tagit på mig kronan och svurits in om jag så måste överge allt jag kämpat för (förutom mina döttrar och min man då).

      Ja!
      Mest för att jag älskar traditionen och historien, vill föra det vidare.

      Aldrig i livet. Kungligheterna passar i barnböcker. Prinsessor och prinsar ????

      Aldrig i livet. Mardröm

    Jävla suggor som stjäl på nudistlägren nu förtiden…

      Vilka jävla svin ?

        Vilka fickor är det de snor från på ett nudistläger? ?

          Såg din länk nu??

            fruktansvärt pittoresk taskspelare

      NudistLÄGER? Nakna 24/7 i grupp??

        Ja du har rätt champ! Mycket psykoterapi blev det & en revolution inom ämnet.
        Svinen är nakna på heltid!!

      Hoppas de små lärde sig en läxa. Morsan blir säkert fortsatt kriminell. Mat är en sak, teknikprylar en helt annan. 😀 Eller så ville hon se propellern på gubben. Snuskgris.

    Jag ger upp.
    I två års tid har jag sökt jobb på annan ort. Jag vill så jävla gärna bort från den här staden där jag bott i tre år. Sökt jobb i två andra städer som är relativt stora ändå, det finns jobbmöjligheter och jag har bara sökt jobb som jag vet att jag är kvalificerad till. Ändå får jag inget natt. Är det inte meningen att jag ska byta stad eller vad fan är det för fel?? Får inte ens någon återkoppling mer än de automatiska mallen som tackar för ansökan eller meddelar att tjänsten är tillsatt. Jag vet att utformningen på min ansökan är bra och jag har förut haft det angelägna problemet att jag har kunnat välja och vraka bland jobberbjudanden..

      Napp*

      Känner samma. Hatar den här stan, men det känns hopplöst att komma härifrån.

        Åh, känner med dig! Hur länge har du försökt ta dig därifrån?

      Syns det att du inte bor i staden du söker jobb i? Och är det svårt att få bostad där?

      Jag vet att min chef har sorterat bort ansökningar till vår avdelning om de inte bor i Stockholm/pendlngsavstånd eller skriver någon rad i brevet om hur de löser bostad.
      Detta efter ett antal anställningar som inte fungerat då vederbörande ledsnat på att flytta runt i andra hand eller vara borta från familjen hela veckorna.
      Tråkigt för de som bor någon annanstans så klart och vi missar säkert något guldkorn, men när det är många kvalificerade sökande så blir det en parameter bland många andra.

        Är inte ts, men är så jävla rädd för detta. Känns som man typ måste flytta före man får ett jobb i staden, men jobb krävs ju för att kunna betala hyran..?

          Känner samma. Jag skulle kunna flytta hem till någon i min familj som redan bor i staden för att sedan hitta något eget, så i praktiken skulle jag kunna flytta innan jag har fått jobb. Men tänker att jag har sökt jobb i två år redan och inte ens blivit kallad till en första intervju, då känns det osäkert att flytta även om jag inte behöver betala någon större hyra. Inget som säger att jag kommer få napp inom de kommande två åren heller liksom och då står man där och har varit arbetslös i två år vilket inte heller gynnar ens chanser då det blir en lucka i cv ??‍♀️ Känns svårt hur man än gör

            Skriv adressen i cv:t hos din familj då och se om det hjälper. Ansök till skola på våren och så söker du jobb hela sommaren, är lättare när du är på plats.
            Får du inte napp läser du något random program som kan vara intressant och slipper hål i cv:t och får du napp på jobb så tackar du nej till studieplatsen. Folk flyttar till nya städer hela tiden, se till att ha en buffert och tänka ut lösningar istället för att gå ner dig i tankar om att det är hopplöst, du har ju tillochmed familj på plats som du kan flytta hem till en period så redan där så har du en fördel som många står utan.

        Ja, detta tänkte jag på efter ett tag då ju ort för min nuvarande anställning står utskriven och den ligger ganska långt ifrån de städer som jag söker jobb på.
        Har förtydligat i mitt personliga brev att jag för närvarande bor i den här staden men vill flytta närmare familj och har boende klart (då jag har familj i båda städer kan jag bo där tills jag köpt något eget).

          Tänker att många kanske inte ens läser det personliga brevet utan jag sållas bort redan för att orten står i CV:t. Tips på hur jag snyggt får in min boendesituation i själva CV-delen?

            Skulle ta med det i en kort (4-5 rader) presentation av dig/din kompetens överst i cvt. vi brukar också sålla ansökningar pga ort där det intr står förklarat varför de söker någpn helt annanstans (annars tror man att debara måste söka x antal jobb) och ja, det är inte alltid man läser brevet, iallafall inte första ”sållningen”. sen beror det såkkart på vilken typ av jobb man söker och var.

        Tips på liknande film som finns på netflix. The call, 3096 dagar, Room.

      Ring några dagar efter du skickat in ansökan

      Jag vet en som sökte jobb på makens arbetsplats, som genast sållades bort då de kollat referenserna först. De beslutade att inte träffa vederbörande. Så jag tänker att det är bra att utelämna namn på referenserna och skriva att de lämnas på begäran. Men du har säkert bra referenser och så känner du säkert till trixet sedan tidigare ?

    Vad är det elakaste en kille har sagt/gjort mot er?

      När jag meddelande mitt ex att jag var gravid var svaret:
      ”om du inte gör abort kommer jag sparka och slå dig i magen tills barnet dör”

      Jag vågade givetvis inte annat än att göra abort något jag ångrar än idag trots att det har gått 7 år.

        Usch vilken hemsk kille! Hoppas du hittar/hittat en bra man som förtjänar att bli pappa till ditt barn!

        En fråga, och menar inte att vara taskig eller okänslig men hur kan du ångra det? Du borde vara lättad utav helvete att de barnet slipper en sån pappa. Du skulle varit tvungen att ha kontakt med honom i 18 år där han med största sannolikhet skulle göra allt för att göra ditt liv jobbigare. Och tänk om något skulle hända dig, och barnet då får bo med han 24/7, tänker att de barnet kommer bli lika stort arsle som sin pappa. Var glad och tacksam att du ducka den kulan.

          Men gud vilket okänsligt svar?

          För det är ju alltid kul att bli hotad och tvingad till en abort som kan ge men för livet!

      Dejtade en kille en period som ofta pratade om hur vacker, fin och bla bla bla jag var. Pratade om att han var kär även. Visade sig att han knulla en annan bakom min rygg under hela tiden. Blev så paff haha

      Tagit en bild på mig, naken, när jag sov, och skickat till sina kompisar på sms från min mobil (!!), med tillhörande bildtext som jag inte ens vill återge för det ger mig fortfarande ångest. Tänker ibland på om jag skulle springa på honom och hur skönt det skulle kännas att typ hälla en rödvinsflaska över honom.

        Om du Skulle se honom och om du orkar, säg detta till honom och att du fortfarande mår dåligt och att du inte förstår hur han kan sova på nätterna efter vad han gjort. Sen går du bara.

        Kommer lämna ett mäktigt avtryck och en enorm ångest hos honom

          Du hade höga hopp om män
          Snubben skiter nog i.

        En flaska t röd skulle jag hälla och sen råka snubbla över honom med en tänd tändsticka… Vilken sinnessjuk idiot.

        Slösa inte vin på honom. Ge honom ett rejält kokt stryk istället.

        Polisanmäl!

      ”Såklart jag ligger med andra när du inte ger mig det jag vill ha” – när jag som 16 åring inte ville ha sex med den jag dejtade.

      Han som jag trodde var den rätte försökte tvinga mig till abort. Sen sa han att han hade mig bara för att få ligga. Honom hade man gett sitt hjärta, kropp å själ till. Jag behöll bebin å hon är en månad idag. ☺️

        En kille som jag inte ville umgås med mer sa ”så jävla dumt jag försvara dig när mina kompisar skratta åt hur du såg ut” ok…. sen skickade han dick-picks i säkert två år utan ett enda svar ifrån mig : ))

        Också fått höra ”jag vill tycka att du är söt men tjejer som har näsring äcklar mig” ok :)) eller en jag dejtade lite, skulle visa upp mina nya skor, var så stolt och det första han säger ”jävlar vad fula skor, det var verkligen de värsta jag sett är du seriös?” Pratade aldrig mer med han.

        En sista som kanske inte var så hård men för en ganska känslig tonåring sög det. Vi hade dans dag i skolan där alla dansade i olika grupper hela dagen och sen avslutades med en stor dans med alla elever. Man skulle dansa med en partner för en övning och dansledaren sa att killarna skulle gå i en ring och tjejerna i en ring inuti killarnas ring. När han sa stopp så var det den partnern en skulle dansa med.
        Well han stoppa precis när skolans ”poppis” (läs mobbare) kille är vid mig och killen säger högt ”FUCK NO” och går iväg till en annan tjej. Låter töntigt men jag var så ung då och alla andra hörde ju och kollade på mig. Uh.

      Tvingade mig att gå hem från en fest hos en av hans kompisar som vi var gemensamt bjudna till för att jag ”förstörde hans kväll”.

    Hej alla! Jag jobbar på kontor och har sen i mars jobbat delvis hemma, som många andra här antar jag. Vi har det lite flexibelt så man kan vara på jobbet då och då, men inte varje dag och inte alla samtidigt. Jag har många möten om dagarna och nu är allt via skype vilket funkar sådär om jag ska vara ärlig. Nu ska vi jobba hemma till slutet av året enligt de nya riktlinjerna. Jag bor ensam och blir väldigt ensam av att vara hemma såhär mycket. Har ingen riktigt arbetsplats hemma utan jobbar vid köksbordet vid en liten laptop. Jag äter sämre när jag bara är hemma, blir lättare nedstämd med mera. Kontakten med arbetskamrater är liten och det känns som det lätt blir missförstånd och att vissa ser jag aldrig längre.

    Alltså HUR klarar ni av att jobba hemma såhär mycket? Vad kommer ni ha för strategier för att fixa detta?

    PS. Såklart tycker jag det är positivt att jobba på distans ibland, kanske en gång i veckan, men jag saknar den gamla gemenskapen och kontakten med kollegor. Typ att ha fredagsfrukostar som vi alltid brukar ha (allt det inställt nu). Samt att jobbet inte går lika smidigt när jag behöver vara digital hela tiden.

      Vi kör inbokat tisdagsfika över zoom med hela arbetsgruppen då chefen kör lite kort info, vi går laget runt och säger något om vad vi jobbar med just nu (gruppen är involverade i olika projekt) och sen småpratar.
      Sen har jag och 4kollegor stående lunchadate inbokat där de som kan kopplar upp sig och äter lunch tillsammans och småpratar. Ibland är vi alla fem, ibland tre en stund och sen två och vissa dar kan ingen. Men oftast är det minst två som kan en stund så är jag ensam först låter jag datorn stå igpbg så dyker nån annan upp en stund och säger hej 🙂

        Låter som du hittat bra rutiner 🙂 jag har försökt få till nåt liknande lunchträffsmöte men ingen har varit på det… Många verkar bara tycka det är skönt att vara hemma och slippa ha kontakt med oss kollegor

          Ja det gäller ju att hitta några som har samma sociala behov som en själv.
          Jag tycker det är skönt att prata med någon mer än min man (som oxå jobbar hemifrån mestadels) men lunchar med honom med ibland om tiden passar.
          Sen har vi kört zoom aw med mina syskon och min syster ordnade quiz kväll med oss och föräldrarna en gång nu i sommar och det har vi sagt ska bli stående en gång/mån om det här fortsätter.
          Du kanske kan få med någon vän på att luncha, fika,aw med dig

            Ja men precis… Måste försöka hitta de som har samma behov som mig. Låter ju som en jättebra ide det med zoom-aw! 🙂 kul med quiz också. Får försöka boka in kompisträffar lite mer oftare än jag gjort innan. Innan fick man liksom sitt sociala behov ganska tillfredsställt på jobbet

      Förstår verkligen!! Går det att få hem datorskärm och tangentbord för bättre arbetsmiljö hemma? Iaf en datormus? Man får ju nackspärr av att jobba vid laptop.
      Om det är några kollegor som bor nära och jobbar hemma, kanske boka in att ni någon dag jobbar hemma ihop hos en av er? Eller se till att träffa kompisar som bor nära och jobbar hemma tex på en promenad på morgon eller lunch så att du kommer ut lite?

        Datormus har jag hemma, men skärmarna får jag tyvärr inte ta med hem… Ska se om jag kan försöka se till att träffa kompisar lite oftare 🙂 får försöka boka in det lite mer frekvent än innan. Tack för tipsen! 🙂

          Om du har ett skyddsombud på arbetsplatsen så kan du prata med den personen om din arbetssituation. De är till för att stötta medarbetare med utmaningar som finns. Jobbar anställda hemifrån en längre tid så är arbetsgivaren skyldighet att säkerställa god arbetsmiljö. Att du inte får ta med skärmen hem låter väldigt konstigt. Datorn är ju mer värd än en skärm. Lycka till!

            Ska kolla upp det 🙂 tack!

          Gillar du att träna tipsar jag om gruppträningspass, typ på gym. Tycker också hemmaarbetet blir ensamt och då kan det vara skönt att ha en tid att passa och någon som ”väntar på en”. Går man frekvent är det ofta ungefär samma personer (iaf på mitt gym) som går och brukar alltid finnas någon som inte har något emot att små-snacka lite 🙂

            så sant! Ska försöka komma igång med träningen lite efter sommaren 🙂 och då köra med pass på gymmet än själv

              Ja man får testa sig fram för att hitta vad man gillar, vilka instruktörer som passar en osv. Lycka till! 🙂

      Visste en kollega i samma situation (båda singlar, bor ensamma osv osv) och på gång/cykelavstånd, och så bestämde vi att jobba eller åtminstone luncha ihop. Kan sitta vid kollegans matbord likväl som mitt egna. Vi kom fram till att då inte ha någon stor umgängeskrets utöver varandra, utan träffar typ en kompis var. Gjorde verkligen superstor skillnad för mig! Annars har vi också fikamöte via Skype varje dag (hela företaget men oftast max 10 som deltar) och så ringer jag och pratar med mina föräldrar varje dag 🙂 skulle verkligen tipsa om att hitta en kollega alt kompis som jobbar på kontor också, och arbeta hos varandra! Vissa påstår att man inte ska träffa folk utanför sitt hushåll men att seriöst sitta hemma och inte träffa någon på ett år är ju helt förfärligt för måendet. Många som tycker det har själva en sambo, så tror inte de fattar hur jobbigt det blir (finns ju självklart säkert de som gillar att vara helt ensamma ett helt år med menmen)

        Gud vad jag håller med! Tycker folk i samboförhållande ofta säger sånt som att man bara skak hålla sig hemma och inte fattar när jag menar med att det är ensamt. Vi singlar är ju liksom alltid själv hemma så det blir ju ganska tärande det här med att vara hemma så mycket… Ska försöka träffa nån kompis som jobbar ungefär samma tider som mig som man kan ha ett liknande upplägg med 🙂

          Rekommenderar verkligen! Behöver ju inte vara hela dagar heller nödvändigtvis, man kan ju dra hem vid lunch t.ex. 🙂

          Sedan kan det vara väl värt att notera att arbetsgivaren har ett ansvar för medarbetarnas hälsa, både den fysiska och psykiska 🙂 Vet att folkhälsomyndigheten tryckte mycket på det när de bad om att folk skulle arbeta hemifrån i den mån det är möjligt året ut. Både om socialisering och ergonomi ingår ju då såklart!

            Ska höra mig för lite mer på jobbet om vad de tänker ang hemmaarbete 🙂 de har ju som sagt rätt stort ansvar

          Själv skulle jag aldrig stå ut med att hålla mig hemma hela dagarna med en manlig sambo. Döden för många. Kan både jobba hemifrån och älskar att vara hemma eftersom jag ÄR singel.

      Nu är jag inte singel, så förstår att det är en ytterligare dimension som säkerligen är tuff, men dessa grejer har hjälpt mig:
      1. Ergonomi. Arbetsgivare blir inte av med arbetsgivarnansvar för att du jobbar hemifrån. Bra stol och skärm!! Jag har även en webcam på min externa skärm, sjukt skönt.
      2. Jag tar många möten promenerande. Beror givetvis på typ av möte, men ska jag typ ja veckoavstämning med chefen är det perfekt att ta under en promenad.
      3. Bara för att video finns MÅSTE man inte använda det. Telefon funkar faktiskt bra, och gör det lite mer chill.
      4. Gör storkok med lunch för att få i mig ok mat, annars blir det typ mackor. Typ linssoppa.
      5. Tränar hemma varje dag, 20-30 minuter. Yoga eller högintensivt. Finns massor på YouTube.
      6. Promenader med kollegor ibland, om det funkar.
      7. Bokar in kaffedejt på zoom med kollegor ibland, i tillägg till informella check-ins vi har med teamet tre gånger i veckan.

      Nu blev det en uppsats haha. Hoppas du hittar sätt som fungerar för dig!

        Bra med uppsats ju! 🙂 tack för många bra tips! Ska ta efter det med promenadmöten och det med att man inte alltid måste ha på videon.

        Jättebra idéer tycker jag! Jag gillar tanken på att träna en halvtimme varje dag. Annars är det lätt att man inte tar raster och så blir man helt borta i skallen efter ett tag.
        Jag gör också lunch för hela veckan. Annars skulle jag bara äta mackor.

    Frågade igår i ÖS vad ni associerade med WT. Så ikväll frågar jag hur ni tycker en icke-WT person ter sig?

      Wt är ju en typ av ”trash ”, menar du hur andra grupper som är trasiga beter sig? Eller vilken typ vill du att vi ska generalisera

      Det var en jäkla tjat om wt hit och dit, vad är grejen egentligen?

      Intelligent.

        Är väl främst detta. För en person som är intelligent kommer undan med det mesta.

        Jag är har gjort en klassresa men är inte så himla smart så what to do eller hur? Hah.

          Ja och så kan man vara väldigt smart utan att göra en klassresa. Att bete sig tveksamt (om det nu är det som avses med wt) är egentligen ingenting som hör till någon särskild samhällskkass. Möjligtvis är medel- och överklass bättre på att dölja missförhållanden. Och det i sin tur kan ju bero på att gemene man inte förväntar sig något sådant av dem som per definition inte är wt. Plus ekonomiska förutsättningar som kan hjälpa till att dölja oegentligheter.

      Eftergymnasial utbildning är väl det jag tänker på främst.
      Tittar inte på mainstream TV, typ Idol PH och sånt.
      Sällan överviktiga, men det förekommer såklart.
      Skaffar inte barn före 25.
      Tror inte på horoskop och annat trams.

      Men… ja en icke-WT beter sig ju bara INTE så som dom vi skrev om igår? Röker inte osv ?

    Jag väntar mitt första barn med min man som jag levt tillsammans med i 12 år. Vår plan är att jag ska vara hemma de 6 första månaderna med barnen och min man ska vara hemma de sista 12 månaderna innan barnet börjar på förskolan. Men folk verkar helt emot den planen och tycker att jag ska vara hemma minst ett år! Trodde fan att vi kommit längre….Min man är lika kapabel som jag att ta hand om ett barn. Jag blir så arg på dessa jävla människor som inte tror att pappan kan klara av föräldraraskapepet 🙁

      För att vara 30+ bryr du dig oroväckande mycket om vad andra tycker

        Jag bryt mig inte i vad andra tycker, tycker bara att det är skrämmande hur trångsynta folk är!

          Ja, men det är väl ändå deras problem? Tids nog när de också bli upplysta och lärda människor.

      Gör det bara då? Det du själv känner för: barn kan vara extremt mammiga dock o med amning kan det ibland vara svårt å sluta tvärt , men finns ju flaskmatning inget min dotter någonsin ville

        För min son var och är pappa bäst. Redan från födseln har han föredragit pappan. Så fort han söker tröst går han till pappan. Så fort han vill leka går han till pappan.

      Håller med dig! Så länge ni är överens och har gjort en plan ska folk skita i det. Barnet kommer ju va hemma 18 mån, inte alla barn som får vara det. Så det låter ju fint!

      Löjligt. Den som har bäst mental uthållighet och klarar monotona ensamma dagar utan vuxet sällskap/stimulans är den som passar bäst att vara föräldraledig.
      Jag var hemma längst med vårt första barn, alla tyckte ändå pappan var SÅÅÅ duktig som var hemma öht vilket var hemskt irriterande. Vi har skolat in våra barn på fsk när de varit drygt ett år och inte väntat till 1,5 vilket funkat super.

      Tror inte det handlar om att pappan ”inte klarar av” utan det kommer ta emot som mamma att lämna sin bebis efter 6 månader.
      Ammar man dessutom är det ännu svårare.

      Men oavsett vad ni väljer så väljer ni ju något som passar ER inte någon annan så skit i alla andra.

      Skit i dem. Man måste inte berätta alla sina planer för alla, då kan de inte komma med sina åsikter.

      Bry dig inte om vad andra tycker! Det visar på mognar att man bestämmer själv!! Min man tog hela föräldraledigheten då var tvungen att gå tillbaka till jobbet (självvalt) tre dagar efter förlossningen.
      Ingen som hade åsikter om det alls utan tyckte bara att pappan var grym som skötte allt själv som förstagångsförälder.

      Ingen annan än ni som föräldrar ska avgöra hur ni vill leva ert liv och hur ni väljer att fördela ER föräldraledighet. Folk lägger sig i för mkt och hakar upp sig på normer som skapats av samhället. Att barnet får ha sina föräldrar nära i 18 mån borde vara det enda viktiga, det är fantastiskt lyxigt att ni kan ge barnet det!

      Barnet behöver mamman. Det är biologiskt. Läs på. Sorry, not sorry ?‍♀️

      Hej du 30+! Först och främst grattis till barnet ♥️ du är inte ensam om att börja jobba tidigt, jag har ett barn på 10 månader och började återgå till mitt arbete när han var 6 månader, jag fick också massa kritik över att arbeta och lämna sonen till pappa. Men i mitt fall är de så att jag faktiskt är den som tjänar mest lön och mår bra av gå till jobbet ( eller ja inte längre). Trodde aldrig att de skulle fungera för oss då min sambo har tendenser och diagnoser som gör att han kan bli lite bekväm och lat ibland. Men nu är han världens bästa hemma pappa och de fungerar klockrent, då jobbar väldigt oregelbundet också . Skit i vad andra tycker och gör er grej det är bara ni som vet vad som är bäst för och är ni överens ska ni skita i andra.♥️

      Usch blir så trött på sån mentalitet. Han är väl exakt lika mycket förälder och det kommer gå utmärkt. Jag själv ville verkligen dela upp föräldraledigheten då jag inte mår bra av att bara gå hemma en längre tid. Han ändrade sig och tvingade mig ta hela (dock är det en helt annan historia) men därför blir jag glad när jag läser om andra pappor som VILL vara hemma och ta sitt ansvar för sina barn. Lyssna inte på dumma kommentarer ni gör vad som fungerar bäst för ER familj.

      Är du säker på att de menar att pappan skulle vara mindre kapabel? Eller kan det vara så att de menar att du borde passa på att ta ett break från jobbet när du nu har möjlighet? Oftast är ju månad 0-6 mer krävande än 6-12 eller 12-18 så de kanske menar att du borde passa på att vara lite ledig under den lättare perioden än att släppa över stafettpinnen när du gjort grovjobbet liksom? Såklart olika för alla men skulle tippa på att många har den upplevelsen. Fick själv lite olika reaktioner när jag pratade om min föräldraledighet, många kollegor tyckte att mina 10-11 månader var länge medan de flesta vänner tyckte jag skulle passa på att ta 12-13 månader. Eller ja, tyckte och tyckte, vi pratade om det och folk uttryckte sina tankar och har sina egna erfarenheter men jag visste ju själv varför jag gjorde det val jag gjorde. Och det vet väl du också? Bara att ge dem ditt svar.

        Ja, så loser att vara hemma 0-6 och sedan jobba när allt blir lugnare 6-18!
        Gå inte i den fällan!

          Beror ju också helt på hur man själv mår första tiden och vad man får för barn. Vårt barn hade kolik, kämpigt med sömnen och jag ammade första 6 månaderna. Hade aldrig orkat börja jobba precis när allt äntligen blev lite lättare, jag var ju helt slut då även om barnet inte var mer mammigt än pappigt.

      Detta är svårt att planera eller veta på förhand om detta upplägget funkar för just ert barn. Men detta kommer ni ser själva. Sen går det alltid att justera. Jag tror att enklast är att inte berätta på förhand hur ni ska göra. När dagen kommer så ser ni vad fungerar och gör just detta.

    Varje gång jag ser en bild på danipavlicas instagram undrar jag om hon någonsin har håret uppsatt. Varför stör detta mig ? Mvh en som iprincip alltid har håret uppsatt

      Haha jag har typ också alltid håret uppsatt, bästa som finns att sätta upp det, mycket skönare.

      Jag började ha håret uppsatt när jag fick mitt första barn och nu har jag inte haft håret utsläpptt förutom om jag vill vara snygg eller sova. : p

      Har aldrig håret uppsatt.

      Har ALDRIG håret uppsatt

      Hur sätter ni upp det snyggt?

      Jamen vafan hon har ju världens snyggaste går. Fyfan!!!! Så Jävla snyggt.

    Netflix the rain, vilket tråkigt avsluuuuuuut. Så besviken

      Spoila inte please

        Kommer bara säga man märker så tydligt när man ”skyndat” på ett avslut på en serie. Hatar känslan av att ”jag vill veta mer” men så får man inte haha.

      Spoila tack så att jag slipper se resten

    Jag har tidigare gjort sockervaxning i armhålor och vid muttis, men har nu tröttnat på det och funderar istället på att göra permanent hårborttagning med någon form av laser eller ipl. Har läst en del om de olika varianterna av laser och ipl men skulle gärna vilja höra lite om era erfarenheter. Jag har ljus hy med mörkt hår. Vilken laservariant har ni använt och hur har ert resultat varit? Samt tips på salonger i Stockholm.

    Jag är så himla kär i en person som jag jobbar med. ska jag säga något (trots att jag vet att han inte är kär i mig) eller ska jag byta jobb? känner att jag håller på att gå sönder

      Jag va kär i en nära kollega i kanske 3 år
      Det va ganska jävla vidrigt. Jag sa aldrig ngt då jag tyckte det va tydligt att han inte kände så. Känslorna svalnade och en riktigt fin vänskap växte fram. Snart 10 år senare är han en av mina närmaste vänner och jag väntar barn med världens bästa man.
      Jag tycker inte det finns ngn mening med att säga ngt om du känner dig säker pp att det inte är besvarat.

    jag har ett barnbarn som är tv år. min dator kraschade för en v sen men sen gick den igång. men alla fotografier under dessa två år är borta. trasig länk står det bara. ledsen…

      Låter segt! Kan inget om datorer och förstår att du vill ha just dina bilder. Men be föräldern maila de bilder de har (vilket garanterat är jättejättemånga med tanke på dagens samhälle)

      Ånej vad trist!

      Hur lagrade du bilderna?

      Jag tappade min dator med alla kort på mina barn som små tyvärr. Hade så länge tänkt lägga över dem på en extern hårddisk men inte tagit tag i det. Tyvärr förlorade för alltid förutom enstaka bilder vi fått från släktingar. Sorgligt, men det är ändå bara materiella ting. Förr hade man inga fotografier alls och det gick ju bra det med. Vissa minnen har man ju ändå kvar och viktigast av allt: man har relationen med barnen kvar!

      Hände mig en gång. Jag lämnade in den på ett ”datorställe”, tänk typ ett ställe som lagar datorer. Inte Elgiganten eller såna ställen. De fick fram all mina foton, jag var så lycklig!

    Dååå sitter man ensam hemma och lyssnar på deppig musik och gråter sommarens varmaste lördagskväll. Där tog ett sju års långt förhållande slut och jag är helt… tom? Vad gör man nu? Vill bara försvinna, vakna upp ur denna mardröm. Någon annan som är/varit i samma sits och kan ge pepp och råd hur man överlever och kanske tom mer än så?

      Jag är i lite samma sits tyvärr finns det inga bra råd annat än att lida igenom det wtt tro att det finns något botemedel mot sorgen gör det nog värre, stressa inte in dig i annat förhållande (om du inte skulle möta livets körlek) håll dig upptagen gör saker ?

      ??

      Ledsen för dig, låt det ha sin gång, det kommer bli bra. Mitt allra bästa tips är att promenera. Det var så mkt terapi för mig när jag var i samma sits, vädrade tankar, rörde på mig samtidigt och jag är helt övertygad om att det gick mig att läka.

      Önskar nästan du bodde i Stockholm.. Jag är helt ensam nu. Jag har ingen.
      Mitt femåriga förhållande tog slut och jag är och har varit helt apatisk de senaste 36 h ( har EIPS b.l.a.)

    När är man redo för att få barn enligt just dig? Nån speciell ålder? Hur länge ska man ha varit tillsammans med sin partner? Jobb/utbildning etc?

    Förstår att det är helt olika för alla, men vad tycker just du?

      Jävligt individuellt. Men typ 23-24. Tycker inte man behöver checka av en lista innan så längw man har ngn form av boende och försörjning. Jag är 33 och väntar 1:a barnet men har kännt mig redo sen typ 20-21.

      Är 28 och absolut inte redo och tycker det är jättekonstigt att se 20-åringar skaffa barn. Men, man är ju olika.

      Tycker man ska ha fast jobb, ok inkomst, fast boende. Varit tillsammans 5 år minst. Ålder är svårare men minst 23 kanske, gärna 25.

        ??

      Tycker man är redo när man har stabil ekonomi och stadigvarande boende, detta för att kunna ge sitt barn de bästa förutsättningarna för en trygg uppväxt.

      Hade definitivt blivit mamma vid 25 om jag kunnat välja helt fritt! Då hade jag hunnit jobba några år och ordna stabil ekonomi och det hade känts schysst mot arbetsgivaren också! Har längtat efter barn sedan jag var typ 20, men tyvärr bara varit ihop med en kille som hela tiden snackade om ”om några år” (utan att det kom närmare), vi bröt dels därför och framförallt av andra skäl för ett år sedan, och nu sitter jag här 30 bast och singel och rädd att missa chansen till barn helt och hållet

      Jobb och bostad är ju sådant som löser sig på ett eller annat sätt. Men att skaffa barn i en relation som är ostadig, kantad av psykisk ohälsa eller missbruk, saker som kan påverka barnet extremt mycket. Det är mer avgörande än ålder och allt annat enligt mig.

        Nej det ”löser sig” verkligen inte alltid. Ordna det först!

      Tidigast 35. Då har man avklarade studier, påbörjad karriär, god ekonomi och därmed säker försörjning för barnet och sig själv, vet förhoppningsvis vem man är och är trygg i sig själv samt har ett tryggt och säkert uppbyggt socialt nätverk runt omkring sig och ett färdigställt hem som man förhoppningsvis trivs i. Om man ska ha en pappa till barnet har man förhoppningsvis också hunnit lära känna honom under ett antal år innan.

      När man har en bra och stabil ekonomi, gärna så att bägge föräldrarna har råd att vara hemma ett tag. Man bör ha pratat igenom beslutet noga innan och ha liknande värderingar om barnuppfostran (och livet i allmänhet tycker jag). En jämställd relation tycker jag också är viktigt. Bägge bör ha fasta anställningar.

      Jag tycker båda bör ha ett fast jobb, en bostad samt bott ihop minst 2 år, varit tillsammans kanske 5. Utbildning går att fixa med barn, nästan bättre då man oftast kan ha kortare dagar på förskolan. Men att ha en bra sgi är viktigt, stabil relation, mentalt stabil också.

      Lite input från en som har en fem-månaders som snarkar i min armhåla just nu. Pengar underlättar absolut allt, men det vet ju alla och vem försöker inte ha ordnat ekonomi osv?

      Jag skulle säga att det absolut viktigaste innan u skaffar barn är att 1) Veta vem du är. Känn dig själv och vad du vill i det här livet. Var säker i dig själv och älska dig själv – svårt att älska en annan person när du inte vet vem du är. När du blir förälder blir du en väldigt extrem version av dig själv – på på gott och ont! 2) Ha en ordentlig med-förälder/partner och nån du litar på och älskar, ni kommer uppleva det bästa och tuffaste nånsin.

      Vissa uppnår det där när de är 22, andra när de är 32 och vissa aldrig. Men vem bryr sig om vad andra tycker? Om du vill ha barn är det säkert en bra idé. Jag hade hört massor om att ha barn, sömnbrist och trots åldern men ingen sa hur jävla KUL det är att ha barn! Nu ska jag passa på att sova när bebis sover. Vet inte riktigt vad jag har skrivit, orkar inte korrläsa. God natt!

        Fast förvånansvärt många tänker inte alls på ekonomin… Och många funderar på det eller försöker fast det inte är en bra idé.

    Hittade att min pojkvän hade dejtingsidor när jag ifrågasatte detta sa han det var för vänskap blev sårad sa till honom men då började fler saker rada upp sig han bar medlem på hemsidor för att skriva med snygga tjejer som nedvärderar honom och han behandlar dem som gudinnor o skickar pengar, han sa jag var larvig som kallade det otrohet att det var pornografi.. det är inte pornografi enligt mig! Det är inget annat än ett svek mot mitt förtroende, sedan för att toppa det hade han skrivit med en söt tjej vän och pratat som jag inte fanns han hade beskrivit resor vi gjort tillsammans som han åkt själv dit, trodde han var mitt livs kärlek men mitt hjärta gör bara ont. Jag har gjort slut. Ska man ge en chans? Försöka igen? Skira i det ? Upp till mig! Men ngn med liknande erfarenhet?

      Vilket svin. Vet inte hur gammal du är, men skulle absolut dumpa. Det där är i mina ögon att gå över gränsen flera gånger om.

      Oj, nej vad ska du med en sån man till?

      En man ska vara BRA dvs seriös, inga konstiga idéer, inga fetischer. Respektera sin kvinna är ett måste, så länge han är med dig ska han respektera dig och inte gå bakom din rygg, inte skriva med andra kvinnor, inte porrmodeller och inte vanliga kvinnor.

      Han låter inte som en kille värd din tid. Jag kanske har fel, men du låter ganska ung? Om det stämmer så ska du veta att livet är långt och fantastiskt. Du kommer uppleva så mkt och så många människor i ditt liv, ut av det. Stanna inte med douche bags som inte respekterar dig och behandlar dig illa. Aldrig.

        ut av det=njut av det

      Tyckte han att det lät bättre med porr? 🙂 🙂
      Nej, detta ska du inte tåla. Gör du det så kommer han aldrig att respektera dig. Dumpa. Finns gott om andra killar.

    Köpa eller inte köpa en Gucciväska för drygt 16.000:-? Skulle du gjort det om du hade ekonomin för det?

      Nej, men bara för att de är så jävla fula. Hade köpt en fin väska för de pengarna istället.

        Är denna verkligen så ful? https://www.gucci.com/se/en_gb/pr/women/handbags/mini-bags-for-women/gg-marmont-matelasse-mini-bag-p-446744DTDIT1000

        Väskmodeller är såklart en smak sak tänkte mest priset osv.

          Nej den var inte så illa faktiskt. Tänker mest på de fula väskorna med loggan på när jag hör Gucci. Men vet ändå inte om jag hade velat lägga så mycket på den. Men om du tycker om den så kör ?

          Ganska fin men också lite ”vräkig”.

          Den är inte så inne längre. Köp någon annan modell.

            Håller med. Ska du lägga så mkt pengar på en designerväska så skulle jag välja en klassisk modell vars värde består över tid. Den du länkade till var en modeprodukt som inte är särskilt populär längre. Den sälja second hand på många säljsidor. Men, det viktigaste är att du tycker om väskan. Köp den bara inte för en trend.

              Länka gärna om du vet en väska i typ den stilen jag länkade till tidigare. 🙂
              Tycker ändå den är stilren och inte så mycket ”krimskrams” över modellen.

          Ja den är inte snygg. Hade du köpt den för 16 000 om det inte var något märke? Om svaret är nej så köp den inte.

      Nej inte Gucci, tycker det märket har blivit ”trashigt”. Skulle satsa på en YSL istället om jag vore dig.

        Alla fjortisar har ju en YSL

        Tycker tvärtom att Gucci blivit småcoolt igen.

        Chanel är märket som blivit ”trashigt” och lågstatus eftersom varje kotte köper en boy bag eller klassisk flap. Många nyrika som ingrosso Wahlgren osv köper Chanel
        Men alla dessa märken som Chanel, ysl, gucci osv har förlorat lite status faktiskt

          Tack! Precis min tanke. Chanel och liknande märken börjar bli så fruktansvärt mainstream, jag har en Chanel men använder den inte för jag tycker den har tappat det den en gång stod för. Nu går varenda kotte en sådan väska. Den har verkligen tappat status

            Tillägg: Gucci, YSL, Chanel etc börjar hamna i samma liga som typ Michael Kors. Dessa väskor ser man överallt, ingen ”wow”-faktor, inget åtråvärt, bara slit och släng-väskor. Fast fashion. Lite wt över det hela. Så jäkla tråkigt att det blivit så!

              ?

                Varför himlar du med ögonen?

                  Öh för att det ska vara enkla sandaler eller crocs, bara fint folk som tror dom är något går runt med märkes ??

      Nej aldrig.

      Det tvivlar jag på. Det är rätt mycket pengar för en enskild sak. Har svårt att känna att det skulle vara värt det.

      Älskar Gucci! Köp! ❤️

      Ja, men hade kanske sett mig om efter andra modeller eller märken. Tycker den är lite ”tjatig” men hade ju aldrig tackat nej till den heller ?

      Ja lätt om det är en väska jag verkligen vill ha. Brukar dock avvakta lite innan köp så att jag är säker på att jag gillar den.

      Kan du få pengarna tillbaka om du säljer den sen?
      Svara på frågan och då vet du om detta är en bra eller daligt in investering.

    Hej! Säkert ingen som minns mig men jag skrev om en abort i oktober förra året. Det tog lång tid och många timmar terapi men jag ville bara kika in och tacka er för allt stöd jag fick då. Underbara människor! Tack för stödet jag fick ❤️

      Men äntligen! Jag hur undrat och för ett par månader sen frågat hur det var med dig, men du var ”inte här”.
      Vad skönt!!!

      Kram

    Jag läste kommentarerna under inläggen om Lady Dahmer. Ibland undrar jag hur Sveriges absoluta bottenskrap kan samlas på en och samma plats; många kommentarer var fruktansvärt elaka. Jag får inte ihop det med de beskrivningar folk ger av sig själv när frågan kommer upp här på ÖS om utbildning osv. Inte konstigt att barn mobbar när deras föräldrar kan uttrycka sig på det sättet om en annan person.

      Mår du bättre nu när du fått skriva av dig lite?

        Nej, jag mår fortfarande dåligt över de kommentarsfälten och misströstar om människorna. Är det inte någon enda person som inser att det skit de skriver troligen når LD? Hur kan man vara så in i helvete elak? Och det gäller inte bara henne. I allmänhet skrivs det hemska saker om folk här, men det verkar som om LD, IL och CW är de som framkallar mest hätskhet.

          LD är här och tjafsar själv hela tiden. Om du gör lite research på hennes gamla bloggar ser du att hon själv håller samma nivå mot folk. Hon är inte nådig mot folk med andra åsikter, och som man beter sig blir man bemött.

            Det var nog jäkligt länge sedan LD skrev något här.

              Igår senast

                Idag

          Kan ju vara för att just dessa medvetet provocerar läsarna för mer trafik till sina kanaler…

            Det beror på vad man menar med ”medvetet provocerar”. Det upplever jag inte att vare sig LD eller CW gör.

              Lobbyisterna på internet har sökmotorer som gör att de kan sniffa upp alla forum som handlar om feminism. Det är anledningen till att de alltid rasar in i alla bloggar och forum med inlägg som handlar om feminism, feminister och kvinnors rättigheter. Där deras avsikt givetvis är att lobba för att skicka kvinnor tillbaka till 1800-talet. Hjärntvätt och propaganda på internet, helt enkelt.

                Sagda sökmotorer är privatpersoner som sitter och dokumenterar för att senare attackera och trakassera oliktänkande till den grad att måltavlan lägger sig för att tysta debatten.

                Effektivt och smärtfritt, sedan är det fritt fram med ologiska grafer utan källhänvisning eller vinklade artiklar.

      Oj, jag tror du ska läsa in dig på hur LD själv bemöter folk. Det är ingen liten osäker flicka du pratar om, hon är en 40+ vuxen kvinna som har jävligt lätt att hoppa på folk.

        Whatabout LD?
        Hon hoppar ju på folk, då får hon väl finna sig i att kallas för en fet, ful, överviktig, rökare som absolut inte är en äkta feminist. Eller?

        Jag har följt henne i en massa år. Och jag har aldrig sett henne kommentera andra människor på det sätt som folk här skriver om henne och andra.

      Har funderat i samma banor!

    Hej! Jag har långt, vågigt och tjockt hår. Efter varje hårtvätt blir det så in i h*lvete trassligt!!!?? Tips på bra shampoo, balsam & leave in-spray mottagets tacksamt innan jag sliter av mig håret i ren frustration…

      Borsta håret när det är blött och se för övrigt till att torka håret pp sätt som inte trasslar till det mer.
      Kinky curly knot today, (leave in, men märket har massa produkter) är väl lite av en holy grail i curly kretsar

        När håret är blött är det skört så jag skulle inte borsta håret blött om du inte måste. I så fall i duschen med balsam i, använd en bredtandad kam. Mina favoritmärken är Kevin Murphy och Davines, båda har kollektioner som borde passa ditt hår. Davines balsam och inpackningar är smöriga och helt underbara för tjockare hår!

          Jo du ska borsta det blött pm du har vågigt hår. Dock precis som du säger med balsam i och bredtandad kam eller wet brush.
          Jag skulle förövrigt rekommendera dog att följa curly girl metoden!

      Anti-frizz från antingen Löwengrip eller Antonio Axu – det funkar för mig!

      Davines ”Love Smoothing Conditioner” är väldigt bra för frissigt och rebelliskt hår. Finns shampoo också i samma serie.

    Har någon gjort en ADD-utredning? Min sambo gör en och tydligen ska anhöriga intervjuas. Jag vet ju dock inte vad som är ADD och vad som är ren personlighet…? Sen är jag också orolig för att dom sa att han fick gå före i kön pga vi har barn. Blandas soc in om man får en diagnos eller vadan detta? Tycker inte hans ev add påverkar vårt barn, men känner mig orolig över att vår familj ska utredas i sömmarna liksom… någon med erfarenhet?

      Varför så orolig över soc? Har ni något som de kan anmärka på eller vadå? Om ni inte har det, så gör väl en socutredning ingenting.

        Nej jag känner inte oro över dom ska hitta nåt att klaga på egentligen. Vi är bra föräldrar och vår dotter mår bra. Däremot har vi gått igenom ett stort trauma ihop och vi försöker läka som familj, och det sista jag vill är en utomstående som ska syna oss i sömmarna just nu. Vår dotter föddes allvarligt sjukt tex så vi har inte haft så mkt privatliv hennes första tid i livet iom sjukhusliv osv. Så det är mest det egentligen.

          Jag tror inte att du behöver vara orolig (såvida er dotter inte far illa). För det första kommer de inte anmäla till soc om de inte känner någon oro. Och även om de gjorde det, kommer soc att göra en förhandsbedömnimg innan de inleder en utredning, som man antingen kan göra om ni ansöker om något eller om de tycker att det finns fog för det (och här måste socialsekreterare fylla i, men för att inleda utredning utan ansökan på barn, måste det väl vara fråga om LVU?).

          Sedan tänker jag att de intervjuar dig för att själva göra en bedömning av vad som är ”personlighet” och vad som möjligen kan vara adhd. Du behöver bara svara på frågorna och så sköter utredarna resten ?

        Jag tror att de flesta föräldrar skulle känna obehag inför en socutredning. Inga föräldrar är perfekta och alla barn har svagheter. Bara att någon ska komma och bedöma ens föräldraskap och peka ut vad som är rätt och fel i olika situationer känns olustigt.

          Exakt så!

      Jag har flera diagnoser som samhället är medvetna om SÅ många har diagnoser kolla bara på hälften av alla större influencers typ som Jocke, tar du hand om
      Ditt barn behöver du inte vara rädd för en soc utredning speciellt inte om folk i din närhet kan styrka att du är en bra förälder (sen kan såklart idioter finnas och döma för hårt o fel)

        För att förtydliga jag har flera diagnoser och har ett barn! (Har aldrig blivit annat än berömd och har aldrig haft ngn soc utredning) hade inte heller vart rädd för en för jag har inget att dölja! Men däremot kan såklart det finnas idioter som dömer en fel men jag tror dem flesta bara vill barnens bästa o tänker man på det sättet kan man ju förstå deras eventuella oro. Dem får inte ta ens barn bara sådär om du inte verklfien missköter dig som förälder

          Tack snälla för svar ?

      Nej soc blandas inte in om barnen inte far illa på något sätt, men det kan vara bra att känna till att man har en npf-diagnos eftersom de är såpass ärftliga och era barn kan kanske få problem och behöva utredas längre fram

        Ja och det är superbra! Nu är ju inte utredningen klar, han kanske inte har ADD. Men det gör mig lite ledsen att tänka på alla problem han hade med skolgången och hur annorlunda han hade kunnat haft det om han hade fått hjälp tidigare.

      Jag jobbar på en sådan verksamhet som gör utredningar och där är riktlinjerna att låta personer som har små barn, är utan arbete eller liknande prioriteras i kön till utredningar. Inte för att soc behöver bli involverade, utan för att det kan vara extra tufft för personer med små barn att gå runt utan att få eventuell diagnos och rätt stöd.

      Vad gäller anhörigintervjun ställs det inga krav på dig att du ska veta skillnad på vad som kan vara tecken på ADD eller vad som är rena personlighetsdrag, utan dom vill nog bara gärna få ditt perspektiv på din sambos situation 🙂 Anhöriga är en jätteresurs vid utredningar och det finns ingen press på er, dom vill bara få din bild och dina viktiga tankar och upplevelser.

        Gör man alltid en anhörigintervju? Om man inte har så mycket kontakt med släktingar och de vet inte så mycket om ens liv, hur hör man då?

          Där jag jobbar vill man väldigt gärna göra anhörigintervjuer, det kanske ser olika ut beroende på var i landet man är, men det händer såklart att personen inte vill att vi intervjuar anhöriga eller att personen av någon anledning inte har kontakt med sina anhöriga. Då gör man utredningen ändå såklart. Även om den biten ofta kan vara viktig så är det ju inte alla som har anhöriga man kan involvera i en utredning 🙂

        Åh. Tack snälla för svar, känns mkt bättre nu ❤️ Jag tror ju han skulle behöva få lite hjälp med framförallt rutiner. Han har väldigt svårt att planera och så. Så jag ser bara positivt på att han för en diagnos egentligen, för då kan han ju få hjälp. Känns bara lite nervöst ?

          Det är helt normalt att vara nervös. Och du har rätt inställning till det hela, en diagnos ska sättas för att hjälpa den enskilde. Och det finns ju hjälp att få. Jag tänker att svårigheter att planera är ganska vanligt när man har add/adhd.

      Jag gick en ADHD-utredning som ju inkluderar ADD. De intervjuade min farmor och min sambo, och det var verkligen en intervju. Psykologen frågade dem om hur jag var i olika situationer, om de såg de svårigheter jag berättat om, osv. De är proffs och det är deras jobb är att diagnostisera din sambo, inte din. Svara på deras frågor och var ärlig, säg allt du kommer på så kommer det att gå bra!

        ???????

          ????????????????

        Tack för svar ❤️?

      Jag vet inte. Bella har ju ADHD och hennes barn är kvar hos henne. Det är nog ganska vanligt diagnos nuförtiden tror jag. ADD är nog bara en form av ADHD.

        Bella har inte fått någon diagnos däremot har hennes f d svärmor sagt att hon tror att Bella har ADHD! Hon har säkert ADHD men hon har INTE fått diagnosen fastställd. Det har hon t o m själv sagt i någon intervju.

    Är allt bögarnas fel?

      Japp.

      Nej. Allt är kvinnors fel. Alltid.

    Sex av åtta reklaminslag handlar bl a om Nyheter24s onlinekurser om sex.
    Två reklaminslag om potenshöjande medel
    ”Svårt att prata sex med din partner”: Nyheter24
    ”Har du tappat sexlusten”: Nyheter24
    ”Vill du öka sexlusten”: Nyheter24
    ”Har du ett trist sexliv”: Nyheter24
    ”Drömmer du om henne i sängen, ÄT detta”
    ”Sexuell prestations som en 20-åring”

    och så all denna spelreklam som lägger sig över…Känns som att det blir allt flera annonser mellan kommentarerna.

    Men lite förvånad över Nyheter24 s kurseverksamhet om sex… Är det månne en folkbildningsansträngning?

      Det är bara vanlig sexualpropaganda (heterosexuell givetvis för nåt annat vill man inte propagera för;) )
      Vi ser det dagligen i alla tidningar. Hetero-folket har för lite sex, tycker man, det föds för lite barn och de menar att heterosex skulle främja både kvinnors och mäns hälsa.

        och jag som trodde att de försökte sälja något…

          Ja, det är väl ungefär vad de gör. Säljer heterosex och heteronorm. Aftonbladet har dessutom en artikel där de påstår sig ha intervjuat ”mammor som säljer sex”. Lobbar de för att kvinnor ska prostituera sig? Häromdagen såg jag en artikel vars rubrik var något i stil med ”så ofta BEHÖVER ni ha (hetero-) sex”. Vadå behöver?
          Detta är ständigt pågående propaganda, inget nytt alls.

    Tips på film på netflix som påminner om filmer som.. the call. Room. 3096 days.

      Nä men vill du se en film med färre days så kan jag rekommendera 365 Days på Netflix. Massimo är muuuums

        Omg ????

        Michele Morrone ❤
        Hade fan lämnat min familj för honom ?

        ??

      Kanske Taken? Och Den Skyldige (dansk film som påminner väldigt mycket om The Call).

    Finns det någon här som har eller har haft hopparknä? Hur lång tid tog det för er att bli av med det och hur gick det till?

    Köttbullar

      Korv

      ?

      Mjukglass.

        Mjukglass, menar du väl ?

          ?

    Nu undrar jag på riktigt: är det bara kvinnor som läser och kommenterar här på Bloggbevakning ??

      Har fått känslan att runt 90-95% av alla är kvinnor.

        Kan nog gå så långt att säga att 99% är kvinnor. 98% om vi nu ska vara inkluderade.

          Tror på 50/50 av varje. Alla är inte kvinnor som låtsas vara kvinnor.

            Nej så många män kan jag inte tänka mig att det är.

      Det verkar vara en riktigt Ellen DeGeneres Show här 😉

      Jag efterlyser män, finns det några?

        Kolla på Tinder

        Jag finns… Men är ju rätt feminin.

          Haha. Hur?

            Går alltid på toaletten med mina kompisar till exempel. Nu är det förvisso katter, men jag tycker det räknas.

              Tänk på att katter har bra luktsinne.

          1 – En man iaf!
          Om alla andra 99 är kvinnor så kanske är det 99% kvinnor*.
          *Under förutsättning att det är minst 100 människor som läser och kommenterar här inne ikväll.

            Det är faktiskt hela 21% män som läser bliggbevakningen enligt Google Analytics. De ör nog bara blyga.. ?

              Hur förs den statistiken? Genom undersökningar eller hur funkar det?

                Det är Google Analytics som tar fram den statistiken men hur det går till exakt vet jag inte…
                Kanske genom all info man indirekt förser Google med via deras olika plattformar.

          Vad tror du, är alla andra kvinnor här inne?

            Det borde väl finnas några fler män, men kan tänka mig att de allra flesta är anonyma. Det känns ju inte sådär asmacho att läsa om nya skotrender bland kvinnliga influensers. Med det sagt är det säkert minst 90% kvinnor.

            Jävla tjat

    Är gravid i vecka 12 och ammar fortfarande min 1,5åring. Ammar mest på natten, samsover så ammar i sömnen, och en gång på dagen.
    När försvann mjölken för er? och när kom obehaget? Har börjat få lite aversion men den är inte så påtaglig ännu.

      Mjölken försvann när jag slutade att amma. Barnet var då 2 år och 3 månader.

        Sluta om du upplever aversion. Det är inte nödvändigt att amma en 1,5 åring.

          Jag vill amma så tack för världens sämsta tips.

            Okey va äcklig och otrevlig då.

      Jag slutade amma det äldre barnet när jag var runt v 12-15, minns inte exakt. Jag fick en stark känsla av att jag måste få ha min kropp i fred ett tag innan nästa bebis kom och ville därför inte amma längre.

      Tilläggskommentar:
      Jag vet att mjölken försvinner när man slutar amma, något jag inte vill göra ännu. För många försvinner även mjölken vid en ny graviditet och därför undrar jag om erfarenheter kring det.
      Och undviker gärna kommentarer som att en 1,5åring inte behöver amma då amning är mycket mer än enbart mjölk och näring.

        Jag tror att den som sa att du kunde sluta, baserade sin kommentar på att d kände lite aversion. Inte på ditt barns ålder. Om det inte känns bra kan man sluta, annars kan man fortsätta!

      Jag ammade hela vägen tills jag födde andra barnet och även lite till därefter. Mjölk försvann aldrig. Inte heller födde jag för tidigt för att jag ammade – gick 2 veckor över. Mjölk förvandlades inte heller till råmjölk.
      Lite obehag känslor blev det, men inte för mycket, jag fortsätta att amma ändå.
      Ammade bara timmar innan jag skulle till BB. Lycka till!

        Tack för svar! Vad skönt att mjölken var kvar hela tiden, hoppas också att den stannar för mig.
        Hur gick det med amningsavslut när nr 2 var född? Skedde det ”naturligt” eller var det styrt från ditt håll?

          Om man vill så går det fint att amma både bebisen och storasyskonet ❤️ http://www.babybaby.se/2017/09/tva-barn-vid-brostet-att-amma-syskon-i-olika-aldrar/

            Älskar den sidan! Har hjälpt mig så mycket med amningen

          Jag ammade båda två ett tag, men det blev naturligt på något vis att bebisen ammade mer. Sen hängde äldre ett tag kvar på den andra bröstet, sen blev det kortare och kortare stunder vid bröstet, sen bara ”påhälsningar” – pussa och kramar bröstet.
          Undantag blev när barnet blev sjuk någon gång och ville ha mer tröst.

    Finns det nåt tips för att på smidigast möjliga sätt dra slingor i hätta? Fan det jobbigaste jag gjort i livet.

      Känns som ett super gammaldags sätt att göra slingor på. Just saying ??‍♀️

        Hur gör man annars då? Har aldrig gjort slingor innan så

      Balsam innan du drar ut slingorna genom hättan.

    Jag blir galen. Vad heter insta-tjejen som var tillsammans med någon fransman (?) Gjorde slut och drog på en dag när han var iväg, gifte sig med någon snubbe hon dejtat förut och nu väntar barn? De bor utomlands. Har funderat i en vecka! Hon är skitsnygg.

      Mogi?

      Menar du Isabella Jedler??

        Men oj? Varför drog hon bara? Eller va

          Han var tydligen ett rövhål. Tror det finns inlägg här om det!

      Isabella Jedler 🙂

      Isabelle Jedler

      isabella jedler måste det va du menar? gjorde slut med sin kille typ förra sommaren, gifte sig i vintras med ett gammalt ex och ska ha barn i sommar/höst

      Men taaack! Såklart det är Isabella Jedler! Herregud vad jobbigt när man inte kommer på vad människor heter ?

    Var och hur hittar man kärleken igen? Jag är 30+ och har två barn, precis kommit ur en stormig 10-årig relation… Har inte självförtroende nog för tinder och liknande appar. Är det kört för mig?

      Samma här fast 46 år

      Klart det inte är! Det är aldrig för sent ❤

        Jo, för vissa är det det. Det är inte alla som hittar kärleken ”när man minst anar”. Vissa hittar den aldrig.

          ?

          Mvh forever alone

          Jag är singel själv och 30 + så jag förstår dig! Men det hjälper inte att stressa ❤ jag hänger för närvarande på Tinder och tänker se om det finns någon som är seriös. Om det inte gör det så skit samma. Någon gång händer det väl och tills dess: lev livet precis som du vill! För när du väl träffar någon måste du dansa efter hens pipa.

            Tack för pepp och fina ord ❤️

          Så sorgligt!

      Hej Jenny 🙂

      Emilia?

      Min mormor är 82 och har precis träffat en man, det är aldrig försent ?

      För barnens skull…vänta tills de är stora.
      Vad är det för stress du har? Du har ju redan barn, du behöver inte en man nu

        Ja, det är nog bäst att vänta. Har ju egentligen allt jag behöver i livet dvs mina barn. Känner mig bara deppig ikväll då jag saknar kärlek (från en man).

          Fast neeej, man behöver närhet av en vuxen med! Lyssna inte på sånt TS, you do you! Va singel, flörta, lev livet! Bara för att man har barn behöver man inte bli nunna och leva ensam. Nej nej, ut o dejta på ? Barnen behöver ju inte bli presenterade direkt. Herregud, nej.

          Gör precis vad du känner för ??

        Eh, för det är det enda man vill ha en man till??

        Fast neeej, man behöver närhet av en vuxen med! Lyssna inte på sånt TS, you do you! Va singel, flörta, lev livet! Bara för att man har barn behöver man inte bli nunna och leva ensam. Nej nej, ut o dejta på ? Barnen behöver ju inte bli presenterade direkt. Herregud, nej.

        Gör precis vad du känner för ??

      Jag är 30+, barnlös, bra jobb och med en lägenhet på hyfsat bra läge.
      Kört Tinder till och från i 3 år.
      Hittar inget det är kört!

    Mammaledig i coronatider…känner mig SÅ ensam. Föräldragrupper, öppna fsk inställda. Har vänner men bor i storstan, blir sällan att vi träffas. Vad gör ni andra?

      Lider med dig! Kan inte vara roligt. Bibliotek och sånt verkar i alla fall öppna till hösten. Kollat om du kan skapa en egen mammagrupp på rulla vagn som kan ses utomhus typ?

      Gå med i nån mammagrupp för din stad, eller den perioden du fick barn i (på Facebook) och fråga om det finns en eller flera som vill ses o hänga med barnen? 100 % du kmr få napp. Är med i ”bf mammor juni 2019” sen jag var gravid och den typ av inlägg kommer då och då. 🙂

    Någon som har tips på enkla sagor? Min 1,5 åring älskar när jag berättar bockarna bruse och guldlock. Tre små grisar har jag också tänkt på kan fungera. Men sen kommer jag inte på fler?

    Tycker det är så praktiskt att kunna berätta sagor i bilen, av böcker blir hon åksjuk. Mysigt också. Men mitt googlade på enkla sagor ger inget resultat och typ Törnrosa etc är ju inte riktigt ettåringsnivå.

      guldlock, den fula ankungen, rödluvan

        Vad tråkigt man kan ha ibland?

          Den skulle bli en egen kommentar?

      Petter och hans fyra getter.

      Jag berättar många sagor om mina barn, fast utan att säga att det är dem. Om de har varit hos mormor och ätit jordgubbar en dag så berättar jag sagan om en flicka och hennes lillebror som var hos sin mormor. Treåringen älskar det och tvååringen lyssnar och hänger med så gott han kan.

      Rödluvan och vargen kanske. Och så finns nog många barnböcker på cd eller online (ladda ner), vilket ni använder er av i bilen ?

    Influncers säger ofta att de älskar sitt yrke då de får ”inspirera” andra personer. Blir du tex inspirerad och påverkad positivt när du scrollar förbi en influencers Intagram eller känner du en negativ påverkan?

      Hahaha har tänkt på det många gånger. Kunde inte bry mig mindre, påverkas varken positivt eller negativt och iom det har jag väldigt svårt att tro att någon ens kan inspireras av en influencer. Uppenbarligen kan ju folk det, men jag förstår inte hur.

      Stör mig på och tycker inte om influencers, följer väldigt få. Men indirekt inspireras man ju av tex goda restauranger, fina kläder, fina resmål osv. Att man tar till sig det och gör det till sitt egna. Men tycker inte yrket i sig är inspirerande, men det är ju på ett sätt oundvikligt att man tar efter tex kläder

      Blir sällan inspirerad. Precis som Not My President. NOT My influencers….

      Man följer väl konton med vad man gillar helt enkelt?!
      Vet ni inte hur instagram funkar?
      Blocka alla ni avskyr så kommer dom inte upp något mera.

      Blir mer inspirerad av tex. bakamedfrida än de ”traditionella” influencerna där det bara går ut på att ta snygga bilder. Förstår inte hur det inspirerar.

    Är det någon som vet vad som hände mellan Elaine Eksvärd och Isabella Löwengrip. Verkar inte följa varandra på instagram ens… var väl ett nära vänner förr???

      Swisha mig 100 kr så ska jag berätta

        ?

    Var någon här igår som oroade sig över om värdet på hennes kommande 30-års present skulle överstiga värdet på den present hennes kille gav sitt ex i 30 års present. Personen menade att hon var bättre och snyggare (antar jag) än exet osv och därmed borde vara värd en ännu bättre present.. jag tyckte det här var intressant och undrar, ni som brukar köpa presenter till era partners, har mängden kärlek ni känner till en viss partner = bättre presenter? Ser ni något samband eller har det varit tvärtom för er?

      Inte prismässigt men lagt ner mer omtanke däremot.

      För mig är det viktigt att en present är vad mottagaren vill ha och vad som passar. Mitt ex fick konsertbiljetter för han älskar musik, min nuvarande pojkvän fick en Vienettatårta för det var det enda han önskade sig för han fick dem hos sin dagmamma när han var liten. Enorm prisskillnad men samma glädje hos mottagaren av presenten.

        Och vem älskar du mer?

    Svårt sugen på att ligga med en ”gammal” KK.
    Är gift, men det är på upphällningen..

    Vill inte ligga med maken, men vill ligga..
    Musslan har vart stängd i ett halvår pga avtändhet på hemmaplan.

    Ska man köra på?

      ? ? ?

        För stor aubergin för hålet, ser du väl.

      Gör slut först.

      Nej.

      Nej

    Fundering nu i värmen.

    Om man har svårt att få i sig rent vatten av någon anledning rekommenderar vården röd saft. Samma sak på vårdcentralen när man behöver få upp blodsockret efter ex ett blodprov; då serveras röd saft. Varför just röd saft? Vad innehåller den för typ av mirakelmedlet? Någon som vet?

      Vet inte varför det skulle vara just röd. Jag arbetar som specialistutbildad uska inom äldrehhälsa och då lärde jag mig att det är mycket bättre att servera någon slags måltidsdryck till maten (ej vatten) när det gäller just äldre. Detta kan vara typ lingondricka, tranbär, lättöl etc. för att detta innhåller mer socker och kalorier än vanligt vatten.

      Socker. Den innehåller socker.
      Gul saft funkar lika bra.

        Men varför betonas just RÖD saft om gul saft fungerar lika bra?

        (Har drivit min man till vansinne med den här frågan sen i maj)

          Godare! Gul saft är äckligt.

      Tänker att röd saft efter att ha lämnat blodprov kanske innehåller mer järn och det är därför man rekommenderar det. Känns dock som om mängderna är väldigt små …

      Blev nyfiken så googlade, men jag kan faktiskt inte se att vården rekommenderar just röd saft. Det enda jag fann var att man ska undvika det vid en koloskopi då det kan ge en missvisande färg i tarmen.

    Dum fråga kanske men ändå…
    Om killen får utlösning under förspelet, och sen stoppar in den i mig, går det att bli gravid då? Tänker om de finns sperma kvar på han?

      Ja

        Jo det är inte omöjligt men osannolikt. Spermier dör när de inte är i kroppsvärme.
        Därför desperata kvinnor inte blir gravida av att typ ta en använd kondom eller liknande och använda spermierna.

          Fast nej, hur tror du inseminering och ivf går till?

            Ja du jag vet inte exakt hur ivf går till. Men en enkel googling visar att anledningen till att spermier dör snabbt utanför kroppen är både temperaturen och att vätskan torkar utanför kroppen.
            https://www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-dig-som-undrar/frageladan/kukkunskap/sperma/spermiers-overlevnad-utanfor-kroppen/

          Beror det inte snarare på att det inte blir samma skjuts på dem om man försöker inseminera sig själv ?

    Behöver tips om de bästa sängkläderna!
    Jag vill inte ha för mjuka, utan gärna lite ”pappriga” om ni förstår.

      Toalettpapper

      Bästa sängkläderna är absolut de som är vävd krepp (finns både i bomull och syntet). Detta ger en nästan räfflad struktur på sängkläderna vilket är jätteskönt. Jag gillar också ”pappriga” sängkläder och klarar absolut inten av t ex satin.

        Åh gud, detta är det värsta jag vet! Fick såna av en släkting som tonåring. Drömde att jag låg ihoptrasslad med en rostig cykel i min säng. Aldrig mer!

      Köp sängkläder i vävd krepp, de är jättesköna då det blir som en räfflad struktur på sängkläderna. De finns både i bomull och syntet.

      Sängkläder i percale som har en trådtäthet på minst 200 trådar/tum² (200 TC). Ju högre TC, desto svalare och lyxigare känsla samt finare kvalitet. Percale är en matt, sval och krispig textil med jämn yta.

      Det viktigaste är att aldrig torktumla sina lakan.

      Linne eller lin. Ikea har perfekta som inte heller är för dyra. Jättesköna!

    Är det någon här som har ”börjat om från början ”? På ny mindre ort och hittat umgänge där? Jag är 40 och bor med min sambo i Göteborg men är trött på det livet. Hur träffar man nya kompisar och var ska man bo? Har inga barn.

      Jag har börjat om 2 gånger. Har ca 3 vänner kvar från skoltiden. Flyttade till en lite mindre stad och därifrån har jag 2 vän kvar. Sen flyttade jag till en storstad och därifrån har jag precis flyttat ifrån men har kvar mina vänner där. ( är inte så långt att åka dit från där jag bor nu. )
      Jag har tyckt det var enklast att umgås med arbetskompisar. Annars, har du något fritidsintresse du kan träffa folk på?

        Skulle vara en hund som jag hoppas vi har i framtiden 🙂 Är också konstintresserad.

          Ta en konstkurs eller liknande! I större städer finns ju konstcafeer! Hundar finns ju massvis av överallt, häng i rastgården så kommer du garanterat träffa folk!
          Jag tycker det är skönt att börja om ibland. Inte för att jag har något att fly ifrån, men bara att få starta om är fantastiskt och gör en lite ur balans så man får anstränga sig lite igen ?

    Nån som bor i usa och kan berätta om livet där? Vad fick er att flytta, hur trivs ni? Vilka skillnader upplever ni jämfört med Sverige?

      Donald Trump, är skillnaden.

    Förstår att effekten kan variera men är det någon som har erfarenhet av CBD-olja i samband med ångestproblematik?
    Vilken är isåfall bäst?

    HJÄLP! Jag va på världens mysigaste dejt idag, båda blev sjukt kåta men jag har mens så kunde (ville) ändå inte ha sex för det.

    MEN! Jag har dessutom fått herpesutbrott (andra utbrottet ever) på fiffi och alltså HJÄLP MIG. Ska jag säga något? Ofc ligger vi inte förrän det är borta, självklart! Men sen.

    Hur har ni andra gjort? Har ni berättat? (Ingår inte i smittskyddslagen) Vill inte skrämma bort honom med det. Samtidigt som jag kommer få världens ångest om jag skulle smitta honom. Alltså ååååh. Jävla ex som smittade mig med det ?

      Jag tänker att du måste berätta det för honom. En killkompis till mig var med en tjej som hade könsherpes. Innan de låg med varandra första gången berättade hon det för honom och han tog det bra – tror han uppskattade att hon var ärlig. Herpes är vanligt, du behöver absolut inte skämmas för det. Om jag förstår det rätt smittar herpes bara under utbrott så då är det bara att undvika att ha sex med varandra, annars är det ju bara att köra på som vanligt!

        Du kan smitta även fast du inte har utbrott. Såklart ska ts berätta. Det är d ända rätta!

          Fast det ingår inte i smittskyddslagen, så jag MÅSTE inte. Men ja det känns ju som det rätta. Fast åh äh vet inte.

            Men du hade säkert uppskattat om ditt ex gjorde det, eller hur?

              Äh skitsamma

        Ja, precis som anonym under skriver så kan det smitta även utan symptom. Dock väldigt sällan. Men åh har sån ångest över det! Jag känner mig sjukt smutsig.

        Jag fick det av mitt ex, som berättade att han hade det EFTER vi gjort slut. Då hade han haft det i tre år, jag blev så besviken att han inte sa något tidigare. Och det får ju mig att vilja vara superordentlig och berätta för den nya killen. Men blir så sjukt rädd att han ska tro nåt illa om mig eller att jag är äcklig. Jag har bara haft ett utbrott innan, så hade typ glömt bort det. Fan, åååååh! Och HELVETE vad ont det gör med ?

        Dessutom har jag munherpes på fiffi, haha.

    Bästa mozzarella-liknande veganska osten? Ska liksom hålla formen men smälta lite grann över varm mat. Ska använda när jag lagar mat till vänner som är veganer, annars hade jag kört på vanlig mozzarella, undanber mig diskussioner om varför osten ska vara vegansk.

    Tack på förhand!

    Tyvärr är min erfarenhet att det inte finns några bra veganska ostar, särskilt inte sådana som smälter… Jag är nybliven vegan och har provat hela sortimentet på de stormarknader jag har här omkring. Jag undviker rätter som kräver ost eller gör en egen ”ost” sås med cashewnötter.

    Mogen du är då…

    Vad tror ni om Jockibois nya matvagn med Eldorado kycklingkebab?

    Tycker om Helens vloggar men förstår inte vad hon menar med vad som är så tufft med att vlogga? Jag förstår att det är jobbigare än man kan tro men hon gör många videos där hon sitter o säger vi inte förstår hur hon har det (in princip)
    Jag tycker det verkar ett lyxigt jobb att få vara hemma med sin familj tänker på dem som jobbar i hazmat dräkter i värmen inte bara i Sverige men runtom världen. Och alla andra möjliga andra jobb man skulle kunnat dras med, dålig jämförelse men men.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.