Kul eller knas?

Bingo och Katrin som Rambo lajvar ”Killen med skylten” eller kanske rent av Greta Thunberg herself?
Han ska nämligen ha gått ut i solstrejk (snarare än skolstrejk) pga att Gröna Lund inte är öppet så nu uppmanar han alla att strejka i karusellernas namn…
Eller så har pappa planerat en liten parodi och till och med gjort en skylt för Rambo att hålla i, som ett skämt, när han skojar om Greta Thunberg och hennes eviga följeslagare – skylten.

Jag tror helt enkelt att pappa – och kanske mamma –  kokat ihop det här som ett harmlöst skämt för att få bra och roligt content, men också för att få raljera och driva lite med Greta Thunberg och hennes skylt vars strejk går in i vecka 104.
Det här kan omöjligt vara Rambos idé, särskilt inte skylten. 🙂

Vad tror ni?
Är Rambo ett die hard Gröna Lunds-fan eller får han knäcka extra som statist i mammas och pappas jakt på skojsigt content?

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Behöver vi ens svara på det?

    Två år! Shit, känns som att skolstrejken varit igång längre än så. Det är helt galet vilket intryck Greta gjort på väldigt kort tid. Häftigt!

      Har hon verkligen gjort så stort intryck?
      Tycker mest det känns som en mediahype. Mycket skriverier men inget som märks i skolvärlden, alls.
      Jag har skolbarn och deras skolor har noll engagemang i Gretas strejkande.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Greta_Thunberg
        Ja, hon har gjort ett väldigt stort intryck.

        Kids/ungdomar har ju strejkat för klimatet världen över i ”gretas fotspår”. Hon har hållit tal på FNs klimatmöte. Hon har extremt stort (orkar ej kolla exakt) antal följare på sociala medier.. Und so weiter!

        Men näe visst, hon har inte gjort stort intryck om ditt barna skola inte uppmärksammat henne.. ??‍♀️

          Mina barn går i olika skolor och jo, det är faktiskt anmärkningsvärt att det skrivs så mycket om vad Greta åstadkommit men ändå märks så lite på ”skolnivå”.

        Synd. Bra med engagerade barn/ungdomar.

          Jag tycker det är bra om barn kan få en naiv och sorglös tid i livet.
          Tids nog kommer verkligheten till dem också.

    Haha Greta thungården. Gör om gör rätt!;)

    Vem följer Bingo och Katrin? Undrar på riktigt vem som är intresserad av deras liv. Kan inte tänka mig något mer ointressant.

      Har lyssnat på deras podd sen start. Det är sällan vi delar åsikter, men podden är rolig och ibland är det skönt att lyssna på något som inte är så allvarligt 🙂

      Har följt länge så bara en vanesak typ. Kan tycka Bingo är lite smårolig ibland men måste typ avfölja Katrin. Klarar inte när hon ska smaska heeela tiden när hon visar upp sina produkter… Och hennes nya gröt såg ut som spya, fattar inte hur hon kan visa upp den i det skicket på insta och uppmana folk att köpa den.

        Ja hennes smaskande är så vidrigt men hon gör det för att provocera, orka leva ett liv där du planerat provocerar och är en oskön människa för att hålla dig relevant

          [Borttagen kommentar]

          Hur är man funtad om man som vuxen smaskar medvetet för att provocera?
          Då är nog inte alla hästar hemma…

            Anna book provocerar hela tiden

        Ringo är så duktig med men har inget bordsskick. Pratar med mat i munnen jämt så man ser allt och tuggar med öppen mun, tyvärr. O de ska alltid filma det oxå.

      Skulle aldrig följa nån av dom eller något dom gör ?

      Följer dem för att se vad andra sidan sysslar med. Alltid roligt att kolla på ”överklassen” med dålig smak som försöker för mycket. Ser det som vilken reality som helst på typ TLC.

        Hahaha Bingo och Katrin överklass?? ??

          Exakt, överklass? ?
          Snarare WT!

        Hahah överklass?! ??

          Därav situationstecken men folk idag verkar ju inte fatta vad det betyder nu för tiden.

          Så klart de inte är överklass. De är ”överklass”.

            Men de är ju inte ”överklass”, vare sig med eller utan ” ”

              I och med att de har flera bostäder i Stockholms innerstad, landställe i Stockholms skärgård, på andra platser i Sverige, reser i tid och otid på lyxresor (ofta med flyg), i princip ekonomiskt oberoende och föredrar märkesvaror är de rätt överklass.

              Sen uttrycker de sin överklass på ett trashigt sätt men det betyder inte att deras privilegier försvinner. Att ha privilegier som de har är överklass.

                Nej, överklass betyder så mycket mer än ägande, t ex utbildning och smak.

                Att de är nyrika har ingenting med överklass att göra överhuvudtaget.

            Citationstecken, inte situationstecken. Sorry för språkpoliseri.

              Ja jo. Men du fattar vad jag menar.

                Nej.

    Skulle inte FN:s barnkonvention bli lag i detta landet vid årsskiftet? Eller var det förra året?
    Hur som helst, när ska stackars stackars oskyldiga barn sluta exponeras på sociala medier?

    Ser massor med föräldrar som glatt lägger ut det mesta på sina barn fortfarande…

      Förr skickade man ut barnen att mjölka kor, bärga hö eller plocka potatis. Barnarbetet har bara tagit sig andra former.

        I en gammal bok jag har som handlar om medicinalväxter, står det mycket positivt om användandet av barn (och även gamla backstugusittare) till insamlandet av växter. Barnen skulle på detta sätt lära sig vad arbete var och bli lydiga.

          Levde kvar in i modern tid. Min mor ålades varje sommar att insamla och pressa ett visst antal växter, sätta in i herbarium och sedan vid terminens början redovisa med svenskt och latinskt namn, växtplats osv.
          Vad arbete var visste hon nog från början men om hon blev lydig av växtsamlandet vet jag inte. Barn på den tiden fick lära sig lyda på både det ena och det andra sättet.
          Kanske växtsamlandet åter skulle bli en sommaruppgift för dagens ”ska ha”-elever? Det verkar vara en karaktärsdanande sysselsättning om inte annat 🙂

            Det hade väl ingenting med arbete att göra, det var en skoluppgift, en läxa, som utfördes under det långa sommarlovet (3 månader). Dessutom var det en uppgift på läroverksnivå dvs ”barnen” var tonåringar. Det var inte så många ungdomar som fick högre utbildning och de tillhörde företrädesvis överklassen. Så ska vi prata om barnarbete får vi titta åt annat håll. Och det finns ett rikt material inte bara i bondesamhället utan också i industrisamhället.

      Jockiboi med fru är äckliga på att exponera sina barn, de har ju t.o.m. egna instakonton. Här tjänar vi pengar på ungarna vill jag lova. O Margååå då förstås osv.

        Tycker i princip alla influensers som har barn exponerar dom, redan som nästan nyfödda används dom för att hjälpa mamma göra reklam för något på Instagram, helt sjukt.

          Ja, jag ser skrämmande många väldigt unga wannabe influencers som blir gravida efter två
          månader med pojkvännen, och bygger sitt Insta kring bebisen. Bebisens namn (som måste vara nåt coolt ), kläder osv i det oändliga. Unga tjejer utan utbildning som efter att ha hoppat av gymnasiet bygger sina wannabe influencerliv kring en bebis. Det är så sorgligt.

            Vet exakt vem du tänker på och hon är min guilty pleasure.

            Hon lever verkligen i en bubbla speciellt om man prompt måste hala fram ett par spetstrosor ? , tvinga sambon fotografera när man harmonisk går omkring och ”föder barn” för att få en harmonisk fina bilder i sitt flöde för alla debuggable hjärntvättade följarna som tror att livet går ut på att ha mynta på sina chips och oändliga fruktfat.

              Vem?

                Linn

              Jag har flera som jag tänker på. Mikro-influencers som hoppas och tror att de ska bli stora, och kunna leva läckra liv på sina instagramkonton med bebisen och pojkvännen – som också är 20 år och som hon varit tillsammans med i ett par månader. Jag misstänker att de flesta av dem kommer att landa hårt i verkligheten.

            Allt jag kan tänka på är hon som döpt ungen till juvelia ?

          Tycker inte det är sjukt att barnen visas i föräldrarnas blogg.
          Dom skriver ju om sitt liv och barnen tillhör ju livet.

          De släpar med sin nyfödda överallt, vidrigt!

        Nej dom är inte äckliga. Äckligt är något annat.

      Säg det till Bella som nu plötsligt efter torsdagens blogginlägg börjar visa barnen ännu mer. Särskilt det yngre, dottern. Kan det bero på att monsieur kärlek inte längre vill vara med på bild? Utan resor, kärlek och barn har hon nada att visa upp. Oj, glömde skorna. Där duger inte hennes ”egna märke” Flattered. Dags kanske för barnen att börja med skylt ”Fler Chanelskor till folket” för de gör mamma lycklig.

        Ja mycket bilder på dottern nu

          IL kan aldrig göra rätt. Visar hon inte barnen så får hon veta att hon är en dålig mamma, visar hon barnen är hon också en dålig mamma… ??

            Men hon ÄR väl en dålig mamma oavsett.

              Det är hon säkerligen inte. Sjuk kommentar.

            Ingen har någonsin anklagat henne för att vara en dålig mamma för att hon inte visar barnen. Hon får kritik när hon inte visar sig FÖR barnen och prioriterat bort dem.

            Stor skillnad.

              Exakt

              Det är ju stört att du tror att du vet vilken sorts mamma hon är baserat på några inlägg på bloggen.

              Jo det har vissa visst anklagat henne för. Visar hon inte barnen så s kiter hon i dem och de är inte viktiga, visar hon dem så är hon dålig mamma som har dem som statister och vill tjäna pengar på dem. Hon kan aldrig göra rätt för vissa vänder allt till fel och dåligt. Sjukt är det.

          Mycket? Really? Nej inte särskilt mycket men du/ni har egna konstiga uppfattningar för att få skamma henne här, sjukt är det, vissa har en galen besatthet. 09:36 är obehaglig, ge upp någon gång. Visar IL inte att hon är med barnen så påstår ni ju att hon inte är det så då måste hon ju såklart visa lite bilder på när de umgås.

        Alltså jag tycker verkligen inte om Isabella och det är så mycket som jag tycker hon gör och gjort fel. Men hon är nog den enda influencern jag vet om som inte använt sina barn på samma sätt som alla andra. Se bara på Paula/Hugo… Bingo och Katrin… alltså de är för många För att alla nämnas vid namn. Äckligt är det att använda och exponera sina barn, skriva om sina barn. Får se vilken skada det kommer att ha på dessa individer i tonåren och vuxen ålder.

          Blondinbella visade aldrig ansiktet på dem men exponerade dem flitigt i början. Mindre på senare tid och jag tror att någon sagt i från. Hon använde barnen till att sälja allt från böcker och blöjor innan de ens var födda till barnvagnar, kläder, partytillbehör och leksaker under deras första år. Hon har tjänat lika mycket pengar på dem som andra influencers.

            Odd kanske ledsnade?

            Precis som alla influensers gör nu för tiden. Hon och Katrin var ju inkörsporten för alla andra. Så klart hon utnyttjade det då. Men så ser lagarna ut annorlunda ut nu när det kommer till smygreklam, samarbeten och sponsring.

            Om du läser det jag skrev så skrev jag att IL inte använt sina barn på samma sätt som de flesta andra… med barnens ansikten till sitt varumärke, till samarbeten med barnets ansikte utåt. DET ska hon fan ändå ha, med tanke på hur kasst hon gör allting annat.

        Bella får nog inga fler skor gratis från Flattered.
        Det kanske inte finns några nya modeller att visa upp helt enkelt. Bolaget verkar gå väldigt dåligt och har drabbats hårt av corona på samma sätt som många andra företag i modebranscher.
        Och så är det tveksamt om reklam i Bellas sociala medier är så positivt för ett företag över huvud taget.

          De har ju ändå bara en massa fula skor.

      Barnkonventionen är lag i Sverige sedan årsskiftet. Men folk har fått det hela om bakfoten. Lagen gäller för offentlig verksamhet. Den gäller inte för vad en förälder gör.

    Måste ju vara skitjobbigt att vara barn till så omogna föräldrar. Bekräftelsesökande fjantar som utnyttjar sina barn för lite garv. Finns för mycket sånt på sociala medier idag. Leave them kids alone!!!

      Finns inge värre än omogna föräldrar. Stackars barn.

      Alltså de där barnen ser så älskade och omhändertagna ut. De verkar ha en underbar sommar på landet med vänner och familj, där barnen får lära sig sjövett och eget ansvar utifrån sin mognad. Katrin må ha gjort mycket galet för sig själv, men inte med barnen. Absolut att hon fått det fel ibland även med barnen, men inget upprepat utnyttjande alls som hos andra influencers där barnen är reklampelare hela tiden.

    Jag tycker detta var kul! Humor verkligen!

      Hoppas att du är ironisk nu?

    Bingo tyckte säkert han var oerhört rolig när han kom på detta och satte skylten i hand på sonen. Content till insta, imorgon glömt.

    Content

    my baby dolls fick sitt nionde barn för fyra mån sedan. nu är hon gravid med tian. lite snabbt??

      Vem?

        my baby dolls är en 37 årig tjej som har 9 barn. hon har en blogg som heter my baby dolls

          Vänta, refererar hon my baby dolls om sina barn??

            Trodde den bloggen handlade om såna där creepy dockor.. ? Var nog nån annan då.

            ?

      äää va???

      Tror hon kör på jättetätt som sin grej. Kanske bara ger ersättning å får ägglossning direkt

      Barnsamlare… stackars ungar.

        Dom barnen är det inte synd om, sluta spy skit omkring dig.

      Jag förväntade mig att hon skulle få barn tätt, men inte så tätt. Bf är 11 månader efter nian är född, men hon brukar föda tidigt så det blir väl 10 månader mellan. Tänk om de föds samma år??

      Tycker dock att hon verkar vara en bra mamma. Hon går ju dock barn VÄLDIGT tätt. Undra om det här är sista…

      Lite snabbt för vem? Inte för dom efter som dom önskar fler.
      Korkad kommentar.

        För snabbt för syskonen kanske. Använd din fantasi

      Hennes man ville ju inte ha det åttonde barnet men helt plötsligt har de det tionde barnet på gång. Okej…

      Jag undrar fortfarande vad barn nummer 9, 10 etc medför de tidigare barnen inte kunnat medföra.

        Det är lite konstigt att han plötsligt ändrade sig. Hon får säkert med honom på nr 11 och 12 också. Sedan kommer det bli svårt eftersom hon blir mindre fertil.

    Lite kul ändå tycker jag, man måste få driva även med Sankta Greta ju.

      Vad är det som är kul? Fattar inte, och för mig har det inget med Greta att göra men förstår inte det roliga

      Vad är kul att skämta om Greta? Omoget pinsamt!

    Patetiskt. Vem bryr sig.

    Jag tycker att det är lite kul faktiskt. 😀

    Stackars barn….

      Inte i närheten vad Greta blev/är utsatt för av sina föräldrar.

      Vet vilka majoriteten är här inne, att ni är greta-fanatiker som inte har förmåga att se vilka krafter som ligger bakom exponeringen.

      Bingo och Katrin gör det här med glimten i ögat.

        Föräldrarna har väl snarare motsatt sig att Greta skulle köra på med detta?

          Haha, nej tvärtom.

            Vilka trovärdiga argument du har..

            ?

              Hon är inte myndig så det är vårdnadshavaren som har ansvaret och bestämmer. Så nej, de har inte motsatt sig något i Greta- cirkusen.

              Mina barn är inte heller myndiga. Så om jag motsätter mig något är det naturligtvis min vilja som styr.

    Kanske old news, men PR blockar om man skriver negativa kommentarer. Kollar man i kommentarsfältet så är det bara positiva hejarop. Blev blockad för jag skrev att han förhåller sig till förbud mot grillning men inte förbud mot sexköp

      Ha ha det var bra skrivet av dig! ? ?

      Fast gick in och kollade där och andra ”otrevliga” kommentarer står kvar. Fick mig i alla fall ett gott skratt. ?

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Tänker på barn i andra länder som måste slita hårt i tunga jobb. Så fel och så olika faller ödets lott.

    Mybabydolls väntar sitt 10e barn! Nian är född i februari och nästa kommer troligen i januari.

      ?

        Mybabydolls.se
        En bloggare och instagrammare med många barn.

          Jo, har fattat det, men varför är hon intressant?

            Är hon en svensk influenser dock? Har aldrig hört talas om människan förutom förutom att hon är typ mammisars favorit.

              Hon bor i Sverige och har bloggen på Svenska. Hon har jättemånga följare på Instagram, många fler än vissa som nämns här (systrarna Lagergren, m. fl).

      Varför skaffar man så många barn? Och sen använder det för att göra sig till influenser med många följare på insta? Känns som man skaffar fler för hålla sig relevant inte för att man vill ha, och det gäller för alla dessa stor familjer på insta ?

        För att man har ett jättestort bekräftelsebehov. Tror jag.

        Jag har undrat hur folk vågar öht skaffa så många barn. Hur ska de klara att ta hand om allt ensamma om det händer nåt, skilsmässa, maken dör eller nåt.

      Har hon barn med samma gubbe, eller är det olika? Ser inte att någon pappa är med på ett enda foto. Märkligt, fast det kanske är storken som kommit med alla barnen. ?

        Haha. Det är samma pappa till dem. Han är 15-17 år äldre än henne och har tre vuxna barn sedan tidigare. Han jobbar oftast 6-7 dagar i veckan långa dagar, så hon tar främst hand om barnen själv.

          Aha så han basically existerar för att försörja sin stora familj? Kul liv ? hoppas han får träffa dom lite iallafall.

          HUR TAR MAN HAND OM TIO BARN?!?!!? //enbarnsförälder

            Jag tror att de äldte syskonen får ta mycket ansvar för de yngre i sådana familjer.

            Jag jobbade tidigare med en kvinna som hade 11 syskon. Hon ville aldrig själv ha barn. Hon menade på att hon hade inte gjort annat än tagit hand om barn under hela hennes uppväxt.

              Alla jag känner som har fler än fyra syskon har berättat om hur det påverkat dem och att de själva inte vill ha fler än två barn just för att de inte kände sig sedda/bekräftade som barn. Några av dem berättar precis som du beskriver att de fick ta alldeles för mycket ansvar redan tidigt.

              Tycker inte det är okej, skaffa många barn så dom större barnen behöver ta hand om små syskon för mamma behöver hjälp hinna med. Otroligt egoistiskt av föräldrar som gör så, det är dina barn, inte dina barns barn. Skaffa inte fler än man hinner med.

                Självklart är det inte okej. De stora familjerna säger ofta att de INTE gör så, men det är nog något de känner att de måste säga. Hur det är i verkligheten vet man ju inte…

              Jag har 5 småsyskon och jag instämmer helt. Känner agg mot mina föräldrar idag som skaffat så många barn. Även ifall jag såklart älskar mina syskon.
              Mina föräldrar skiljde sig dessutom när jag var 16 så då fick jag ta ena föräldrarollen, blev utbränd när jag var 19.

                <3

      Plus att mannen har 3 til sedan innan. Han gör inga nattningar skrev hon i sin blogg. Föreställ dig att ensam lägga 10 barn. (antar att de andra 3 bor ngn annan stans)

        De andra 3 barnen är vuxna och två av dem har egna barn.

        Tur för dem då att de bor i bidrags-Sverige.

          Bidragssverige?!?

            Ja du har så rätt.

          Japp och föga förvånande hittar man namn som Kevin, Melanie, Celina och Vanessa i den stora barnaskaran ?

          +10 av 10 på WT-barometern…

            Eehh….namnen du nämner är vanliga namn i hela den engelsktalande världen, jag har själv ett av dem. Bara för att du är en inskränkt svennebanan betyder inte alla som inte heter trista Svensson namn är ”wt”. Kevin är ett gammalt irländskt namn, Celine är ett latinskt namn populärt i Frankrike, Vanessa är relativt modernt namn från 1700-talet och även Melanie är ett gammalt latinskt helgonnamn.

              De är wt-namn i Sverige.

                Bara för att du och ett gäng töntar tror att ni har rätt att sätta er över andra människors val. Jag skulle hellre vara ”wt” än en fördömande och fördomsfull person som är så ängslig över vad andra tycker att ni inte ens kan välja era egna namn.

                I ditt huvud är det wt, och vad visar det?

            Jag heter ett av de namnen du säger är wt. Jag är döpt till Vanessa efter min farmor eftersom min pappa är amerikan. Det är rätt tråkigt att läsa att du och uppenbarligen massa andra tror att jag är wt när jag presenterar mig. Det är faktiskt rätt sårande att få höra att mitt namn skulle vara white trash enligt massa människor i Sverige. Jag hoppas verkligen du inte är så dömande i verkligheten också.

              Har något vagt minne av att någon i sunset beach hette Vanessa
              , Melanie eller liknande och jag tyckte det var sååå fint

              Jag tror få egentligen tror att alla med ”WT-namn” är WT. Jag tror det i alla fall inte.

          Du menar så dom får barnbidrag, som alla andra barnfamiljer?

            De lever mest troligt på mannens lön och kvinnans influenser-lön. Men de lär väl få barnbidrag som alla andra.

    Hur kan man döpa sitt barn till Rambo?

      Och Ringo

      Jag tycker att det är fint ?

        Ja, First Blood var ju en underbar film ❤

    OT men blir hundägare döva för sina egna hundars skällande? Tycker jag ser detta så ofta, hundar som skäller så folk stannar upp och tittar men ägarna verkar knappt höra det själv. Tillexempel igår så va jag i en park med en vän där det var många andra som satt på filtar och sola och hade picknick, vid en bänk längre bort satte sig ett par med en hund och den skällde och lät otroligt högt hur länge som helst, paret satt och höll om varann och verkade njuta massa där medans vi andra undra hur hunden mådde som skällde helt rabiat haha, blir man döv för sin egen hund?

      Antagligen och uppenbarligen lätt dum i huvudet också!

      Beror ju på vad hunden har för problem. Alla skäll är inte skäll för att den mår dåligt eller så. Den kanske vill ha uppmärksamhet. Gav ägaren den godis så fort den tystnade så tränade de sin hund. Svårt att träna en hund som skäller för att den ej får uppmärksamhet när andra människor är runt omkring om det är tomt hemma från folk 🙂

        Okej fast spelar ingen roll tycker jag vad hunden vill med sina skall, min fråga va varför inte ägarna gör något? Reagerar på detta för jag sett det så ofta nu, hundar som skäller som tokar och ägarna verkar inte höra eller bry sig. Och om dom i parken nej dom gav inte godis eller något dom va upptagna med att gosa med varann på bänken medans hunden verkade skälla åt saker som bara den såg.

          Nu är det här lite väl OT och kunde väl väntat till nästa Öppet Spår kan jag tycka.

          Men en del raser är mer skälliga än andra och skällande kan bero på en massa saker. Det sämsta man som husse/matte kan göra vid oönskat skällande är att gapa på hunden att vara tyst eller att aktivera den i ett försök att avleda skällandet. Ger man den godis eller börjar leka med den så har man uppmuntrat beteendet och då lär sig hunden att skälla = lek eller godis. Även att resa sig upp och gå därifrån räknas som roligare för hunden.

          Det bästa är faktiskt att ignorera skällandet och sedan jobba långsiktigt på att träna bort det (men det tar tid och man får inte resultat på en gång).

            Fyfan va jobbigt

              Vari ligger det jobbiga?
              Hundar skäller, det är de flesta hundägare väl medvetna om när de skaffar hund. Det är inte jobbigare än övertrötta småbarn eller barn i trotsåldern.

              Jag vet inte, jag är nog ganska tolerant mot saker i min omgivning och låter inte det påverka mig och mitt liv. En hund skäller eller ett barn skriker – det är en del av livet.

                Förjävligt att lyssna på.

                För att alla som är immuna mot hundskall verkar vara ägarna själva medans omgivningen får sin picknick stund på filten förstörd

                Nog blir föräldrarna till skrikiga barn också immuna efter ett tag. Ingen annan än föräldrarna, om ens dom själva, gillar att ha dom i närheten men sånt är livet. Man får bara hoppas på att dom med stigande ålder och social träning blir mindre högljudda.

                  Jag pratar inte om barn, jag pratar om hundar. Föräldrar ser jag iallafall försöka lugna barnen och har mer förståelse för dom.

    Att göra en parodi är inte att lajva. Lajva = delta i rollspel och rollspel = deltagare som spelar mot varandra i förutbestämda roller men utan bestämd handling för att ha roligt tillsammans, alltså inte för deltagare (då är det mer improvisation…).

    Vem är det som skriver inläggen på Bellas blogg? Inte är det fröken Löwengrip själv iallafall.
    Är det herr Sundvik själv?

    Vad är det för fel på föräldrar som har framåtvända vagnar till små barn? Hej då anknytning!

      Föräldrar som upplever att barnet inte trivs i att åka vagn om den är vänd åt andra hållet. Anknytning sker väl på fler sätt än när ungen åker vagn.

      Ja verkligen. De barnen kommer växa upp och vara otrygga. De kommer inte lita på en människa i hela sitt liv. De kommer börja droga vid 9 års ålder och hamna i fängelse för diverse hemskheter innan de är 19 ? om deras föräldrar bara inte haft dem framåtvända i vagnen ??? nu utlyser vi nationell landssorg för alla barn som sitter framåt.
      Och ja- jag har egna barn. Och nej- de satt inte framåtvända. Och ja- jag har läst på om anknytningsteori och vet vad det handlar om, men ni som håller på som att världen rasar samman för ett barn inte tittar på föräldern en stund i vagnen får banne mig lugna ner er!

      Men snark! Du verkar ju vara en jobbig typ du. Barn kommer inte att få en skadad anknytning till sina föräldrar bara för att dom sitter framåt i sin vagn.

        Till er som är skeptiska gentemot mina åsikter om framåtvända barnvagnar. Det finns forskning om hur dessa vagnar påverkar barnen negativt. Var så god och läs! Och nej, man behöver inte vara så löjlig att man vänder det till att det skulle vara allt för anknytningen. Barnvagnstillverkarna bryr sig inte ett dyft om det här (för er kanske undrar varför då framåtvända barnvagnar överhuvudtaget produceras). Det är en långvarig trend, liksom mycket annat där inte forskning har sin grund.

          Folk är nog inte skeptiska mot dina åsikter om att det är bra att sitta bakvänd och se föräldern. Däremot orkar folk inte med ditt förnumstiga och dryga sätt där du påstår att man blir av med anknytningen genom att köra barnet framåtvänt.

          Och andra sidan så lever inte barn i barnvagnen dygnet runt. Framåtvända vagnar låter barn utforska sin omgivning och forskning säger att barn som lär sig utforska har lättare i skolan.

          Man kanske ska se till individen när det kommer till barn?

            Utforska gör man inte i en vagn. Där kan man bara ta emot och inte upptäcka själv. Har du forskning bakom vad du skriver? Det tror jag knappast. Tror du på riktigt en ettåring har nytta av den ständiga stimulans som den får om hen åker framåt? Och där hen inte har möjlighet att se sin förälder för att känna trygghet. Mm, superbra! Antar att ni som skriver emot mig har just dessa vagnar.

            En artikel som sammanfattar det hela ganska bra: https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/ont-om-bakvanda-vagnar-for-stora-barn

                Går du fram till folk du inte känner och frågar dem vad det är för fel på dem samt att det är hejdå till anknytningen? Eller är det bara på internet du är så kaxig?

                  Att du upplever mig som kaxig din och kanske andras ensak. Jag antar att jag trampade på en öm tå. Jag reagerar bara på samma sätt då jag ser de där idiotiska vagnarna. Och ja, jag har faktiskt gått fram till två föräldrapar (två olika gånger) när jag att ungarna på cirka 10 månader dinglade fram och tillbaka halvliggandes. Jag frågade om de tyckte det var vettigt att ha så små barn i vagnar, i synnerhet när de inte hade minsta koll på hur barnen låg utan att ha kraft att sätta sig upp.

                  Jag är SÅ förvånad över att många föräldrar inte verkar reflektera över val av vagn. Det är som att de har noll koll på ett barns behov.

                    Du trampa absolut inte på någon öm tå hos mig. Mina barn har suttit bakåtvända och det har varit en självklarhet för mig. Dock baxnar jag över din självgodhet.

                      Du får gärna tycka att jag är självgod. Jag värnar om barnen. Jag skulle dock inte slängt med med uttrycket hej då anknytning utan något mer som inte tolkades så övergripande.

                    ?

    Eller få sin picknick förstörd av barn som skriker. Vissa föräldrar verkar vara immuna.

      Vad tycker du att man ska göra när en unge skriker?
      Hala fram silvertejpen ur picknickväskan och tejpa igen munnen?
      Barn skriker. Det hör till.

    Hundar skäller. Det hör till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.