Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

682 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Yay ÖS 🙂 Har inget särskilt men roligaste tråden att slöläsa.

      Kapar tråd! Jag som skrev att jag är frustrerad över Annica Eklund.

      Människan lägger ut världens text om missfall. Buhuar sig över det hela. Förstår henne helt. Hon målar upp sig som den första med missfall. DET STÖR MIG!

      Och kom igen, hur många månader har de känt/ varit med varandra och vill redan sätta ett barn till värden??

      NEEEEEJ! NEJ BARA NEJ!!!

        Högst oklart vem du skriver om… Annica Englund däremot skrev ett otroligt ledsamt inlägg idag. All kärlek till henne, missfall är fruktansvärda att gå igenom ❤️

        Jag blir helt mållös när jag läser din kommentar. Hurkan du vara frustrerad över att någon är ledsen över sitt missfall? Det spelar väl ingen roll hur vanligt det är med missfall? Det är fortfarande smärtsamt både psykiskt och fysiskt för den som går igenom det och man har all rätt att få ”buhua” eller sörja (ett ord som jag hellre hade valt).

        Men gud, du låter som världens bittraste människa, vilken knäpp text.
        Och vadåra om dom så känt varandra några månader? Annica är väl 30? Ganska förståeligt då att hon vill skaffa barn nu medans hon kan och när hon träffat en man hon vill leva med.

        Där är du igen. Huuur kan du klandra henne?
        Annica beskriver varför hon mår dåligt just nu. Hon målar inte upp sig som det enda offret. Men hon vill berätta om sina missfall för att visa att det är okej och att man får må dåligt. Livet är inte alltid perfekt.

        Du är inte Annica och du har inte rätt att bestämma när hon och hennes kille har rättigheter att bli med barn.

        Snälla, Annica mår dåligt och kan vi bara låta henne få sörja ifred.

        fy vilken hemsk kommentar. Inte bara missfall, utan ett missed abortion. Hon har alltså fått reda på,via ett ultraljud, att bernet i magen är död. Dock så har inte kroppen tagit hand om det själv.
        Var med om samma i år, och det är verkligen någonting fruktansvärt att gå igenom. Fy för dig som förminskar detta på det viset.

          Fostret.

        Fy tusan för människor som du. Hon delar mig sig av någon otroligt jobbigt och du har mage och skriva så. Vilken vidrig människa du är.

        De flesta av de allra största händelserna i livet är väl ganska allmänmänskliga? De flesta har varit med om att mista någon närstående, att få en dröm krossad – liv och död kommer drabba de flesta av oss under vår livstid.

        Och då menar du att man inte får sörja för att man inte är den första att förlora en graviditet, en förälder, ett kärt djur?

        Jag tänker nog tvärtom, fram för att ge alla lov att känna och uttrycka sig – i det svåra som i det lyckliga. Så behöver kanske någon annan inte känna sig lika ensam i sin sorg.

    [Borttagen kommentar]

      Schysst kommentar!

      Tvärtom tycker jag det är så skönt med typ den enda influencern som inte låter barnet och mödraskapet ta över ALLT annat. Hon verkar så chill som morsa och lever på precis som vanligt.

        Yes! Och helt transparent med hur en kropp ser ut efter man fått barn ❤️

        Precis håller helt med! Tänker ofta hur lycklig och tillfreds hon ser ut med bebisen på armen. Fantastik och duktig som har med honom på massa roliga grejer hela tiden.

      Det är bara du…

      Absolut inte! Hon både prioriterar sitt barn men bollar också med sin karriär- tycker hon är sjukt grym!

      Varför skulle hon vara olycklig med sitt föräldraskap? Så himla skum kommentar, hur kommer man ens på att skriva en sån sak ??‍♀️

      What ? Nä men hon är ju trött och omtumlad som vilken nybliven förälder som helst.

      Nä hon verkar väldigt avslappnad och lycklig! Och snygg!

      Jag som skrev kommentaren om Petra tungården hade mixat upp henne med en annan person, så var inte Petra jag menade

        Vem menade du då?

          Forni?

        Hanna Persson?

      Tvärtom tycker jag!

    Bästa låten just nu? Behöver lite ny musikinspo ✨

      Journey – Don’t stop believin’

        ,?

          Vad? Den är ju sjukt bra ju!

        Denna är bäst!
        https://www.youtube.com/watch?v= tNG62fULYgI

        ”Behöver ny musikinspo”
        *föreslår den mest kända och klyshigaste låten ever som är typ 40 år gammal*

          Bara för att låten funnits i 39 år behöver det inte betyda att personen lyssnat på den.
          Och såå känd och klyschig är den inte.

          Men vilken låt tycker du är bäst just nu då?

            Off the top of my head… Harry Styles – Watermelon Sugar, Grimes – Oblivion eller Alexandra Savior – Bones.

              Alltså, HUR kan en låt om oralsex vara bättre än en låt som handlar om att man ska tro på sig själv och sina drömmar? En låt som dessutom har ett av de bästa riffen i historien.

                ?

              Med den musiksmaken förstår jag varför du inte uppskattar riktig musik.

              Harry Styles ??

                Yes… Harry Styles är känd främst för att tjejer och kvinnor finner honom charmig, inte mycket däröver.

            Fast det ar ju trevligt nar manniskor skaffar sig LITE musik kunskap.

          Näe, den går alldeles för långsamt. Ska det vara långsamma låtar så vinner Nothing else matters med hästlängder

            Nix, du har fel.

      ONF – Sukhumvit Swimming

      Ava Max-Kings and Queens

      Som man blir kåt av?

      Miley Cyrus nya, SÅ JÄVLA BRA

      Loverman!

        Allt med mwuana!

      Love me land

      Vad som helst av Sufjan Stevens. Gärna Carrie & Lowell från början till slut.

    Va bara 3 kommentarer vad händer?

      Ös kom ut sent! 20:25

    Hej på er alla ÖS:are. ❤️ Stora frågan; sluta jobba eller inte?

    Jag behöver kloka råd i en fråga jag klurat på länge. Jag har studerat och arbetet under ett antal år, är ca 30 år. Har ett bra jobb med bra lön för min ålder, men jag känner att jag verkligen tappat jobb-gnistan. Jag brinner inte för det jag gör längre utan känner mig vilsen i karriären och väldigt trött. Nu till min fråga; ska jag sluta jobba och ägna mig åt något mer betydelsefullt så som volontärarbete? Min man och jag är ekonomiskt oberoende och vår ekonomi skulle inte ändras om jag slutade arbeta. Jag som person har alltid varit självständig och ”stolt” där jag alltid vill visa mig själv och omgivningen att jag är stark och har en egen karriär och inte ”lever på min man”, eftersom han är framgångsrik entreprenör och har skapat en väldigt bra tillvaro för oss ekonomiskt. Jag slits mellan min vilja att göra det som känns rätt, betydelsefullt och harmoniskt och det som känns självständigt och som visar att jag är stark och inte nån ”hemmafru” som sysselsätts med välgörenhetsprojekt.. Vore så tacksam för kloka råd.

      Jag är i samma sits! Har tyvärr inget råd, men funderar fram och tillbaka.

        Låter jobbigt 🙁

          Vad är jobbigt?

          Ja, superjobbigt att vara ekonomiskt oberoende ?

            Har trådstartaren sagt att det är jobbigt att vara ekonomiskt oberoende? Hon ber ju bara om råd?

              Det är helt sjukt hur många missunnsamma som hänger här. Varje gång det blir tal om att någon har det bättre ställt blir det spydiga kommentarer. Blir mörkrädd.

                Lustigt nog får jag känslan av att det är samma personer som alltid ylar ”peeeengar är inte allt” och ”man blir inte lyckligare av pengar” osv.

                  Kan inte någon av er ge er till känna så vi kan diskutera här vad som är så problematiskt kring att vissa har det bättre ekonomiskt än andra? Och behovet av att trycka ner dessa personer? Eller är det som det alltid brukar kontras med – grundat i avundssjuka?

                    Jag som skrev 23:06 menar att det är de missunnsamma som skriver spydiga kommentarer som också alltid vill påpeka att ”pengar inte är allt” eller att man inte blir lyckligare av pengar – samtidigt som de skriver spydiga kommentarer så fort någon som har pengar vill skriva om ett problem eller någon svårighet. Som om man inte skulle ha rätt att uppleva något som ett problem bara för att man har pengar.

      Testa alternativ Att säga upp dig! Alternativet du kör på idag låter det som att du är trött på och har redan klurat ut vad du vill dessutom
      Har du den ekonomiska möjligheten. Ps- vem bryr sig om någon tycker att du lever på din man. Du kan alltid testa sedan återgå till det trista 8-17 livet 🙂

        Du har rätt! Det är ju inte skrivet i sten att det ska vara så för alltid. Jag är ju fortf ung och kan ju komma tillbaka in på arbetsmarknaden om det vore så. Men är nog bara feg att ta steget! Haha. Tack för input ?

      Varför är det så viktigt för dig att ”visa dig stark”? För vem? Det verkar ju helt galet att en sådan sak skulle vara viktigare än att leva ditt liv som du vill och mår bäst av. Livet är för kort för att hålla på att anpassa sig efter vad omgivningen kan tänkas tycka.

        Jag veeet ? Jag är bara så knasig med sånt. Uppvuxen i ett hem där det är viktigt att vara ”stark”, ”självständig” osv. Det sitter alltid i bakhuvudet. Men du har såklart helt rätt. Varför ska jag bry mig?! Ska ta med mig dina ord och tänka på vad som är bra för mig och oss ?

        Jag är inte ts men kan tänka mig att det handlar en hel del om omgivningens bemötande.

        Jag känner ganska många kvinnor som inte förvärvsarbetar och ojoj vad de tvingas försvara sina val. De blir ifrågasatta om vad de ”gör hela dagarna” och får alltid höra att de aldrig kommer att kunna komma tillbaka till arbetsmarknaden om de har långa luckor osv.

        Detta trots att det ibland är kvinnorna som faktiskt sitter på pengarna. Och de flesta har faktiskt inte alls särskilt svårt att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden. Dels för att de har ett stort nätverk och mycket kontakter. Men också för att många har råd att starta eget om de skulle vilja.

          Ja, det är mycket sånt jag sett och känner vissa farhågor inför. Har flera i min bekantskapskrets som får försvara sina val dagligen. Alltid svara på frågan ”när ska du börja jobba igen då?”. Många av dem är fantastiskt intelligenta kvinnor som blir nedvärderade för hur de valt att leva sina liv. Det gör mig både ledsen över att vi inte kommit längre 2020 och på att Sverige känns extra mycket som ett land där alla ska lägga sig i varandras liv.

            Ja, det blir lätt en ond cirkel av det där.
            Eftersom de tröttnar på att bli ifrågasatta och att ständigt behöva försvara sina livsval så dras de till andra ”hemmafruar” och börjar umgås med dem. Och då kommer automatiskt stämpeln lyxhustru trots att många av dem verkligen inte alls har någon livsstil som går ut på att bara shoppa, äta dyra luncher och gå på skönhetsbehandlingar hela dagarna.

              Exakt! Har en vän som hamnat i den där cirkeln. Hon tampas mycket med att andra ser på henne som identitetslös för att hon valt att spendera sin tid med barnen när de är små.

              Jag tror det är avgörande att berika sitt liv och utvecklas i sig själv även om man inte har ett ”vanligt jobb”. Dels för sin egen skull och för att inte hamna vid sidan om verkligheten

      Börja snacka med din man och se vad han säger om saken?
      Jag menar inte att du ska be om tillåtelse eller något sådant. Men han kan kanske komma med bättre råd än vad vi främlingar kan göra?
      Ett alternativ är ju att ta tjänstledigt i tre månader – ett år för att se om du får tillbaka jobbgnistan?

        Min man är superstöttande såklart. Vi pratar massor. Men ibland är det intressant att höra inputs från just främlingar eftersom det kan ge andra perspektiv ?

        Ja, det vore en idé!

          Om jag var ekonomiskt oberoende så skulle jag inte stanna kvar länge på ett ställe som gjorde mig trött. Då skulle jag lätt kunna tänka mig att volontärarbeta på viltvårdcenter samtidigt som jag skulle ”jobba” med att designa och bygga möbler och så skulle jag kanske eventuellt också gå kurser i sådant jag tyckte var kul.

      Kan du kanske gå ned i tid på jobbet, så kan du testa på olika andra grejer? Om du inte är säker på vad du skulle göra istället menar jag 🙂

        Också bra alternativ ?

      Kanske testa sluta jobba men tidsbegränsad det för att slippa känslan av livsavgörande beslut. T ex ge det ett år? Sen är det bara att omvärdera 🙂

      Börja med att ta tjänstledigt för att studera något? Freds och konfliktkunskap, skriva bok, lära dig ett språk etc? Då får du en mjukstart för att testa dina vingar.

        Ja tjänstledigt ska jag faktiskt kolla upp! Då blir det inte så definitivt. Jag är egentligen intresserad av att börja volontära med barn och unga som lever med missbrukande föräldrar. När jag tänker på det så känns mitt jobb på konsultfirma så sjukt oviktigt – därav mina tankar på att göra om och göra rätt.

          Helt ärligt, om man har möjligheten att sluta med ett jobb rent ekonomiskt och ägna sig åt något så viktigt som du tänkt så säger jag bara vad väntar du på!? Så fint att ägna sin tid till att arbeta med utsatta grupper utan att behöva lön för det. Främst eftersom det alltid är resursbrister när det kommer till socialt arbete…

          Fortsatt jobba, men bli foster foraldrar?

            Jag jobbar med barn och ungdomar till missbrukande föräldrar (inom socialtjänsten). Tyvärr kan jag säga att det inte är så mkt du kan göra på volantärbasis. De riktade verksamheterna till den målgruppen brukar drivas av utbildad personal. Vet iofs inte var du bor och hur det ser ut på din ort. Jag bor i Göteborg.
            Ett tips är att isf bli kontaktperson till barn/ungdom. Via socialtjänsten. Träffa en ungdom en gång i veckan och göra aktiviteter, snacka och ge stöd. Kontaktfamilj kan också va ett jättebra alternativ men kräver ju att mannen är med på det och är ett mer långsiktigt commitment. Då har du ett barn eller flera syskon hos dig ungefär var tredje helg (omfattning kan skilja sig).
            På dessa sätt kan du göra jättestor skillnad! Finns såklart andra sätt också men ville bara tipsa om du inte tänkt på detta.

      Jobbade för flera år sedan med en tjej vars man var otroligt rik. Hon körde en dag i vecka på salong för att hon gillade sitt yrke, resten av dagarna var hon på stockholms katthem och arbetade volontärt 🙂

        Underbart ju – jag som är kattälskare ?

        Så hon levde på sin mans inkomst?

          Ja. Är det fel menar du?

      om du har de ekonomiska möjligheterna att säga upp dig och syssla med något som känns mer meningsfullt så säger jag bara KÖR! Folk älskar människor som går sin egna väg och om du skulle vilja börja jobba igen så skulle din story bara göra dig mer intressant.

        Tack för pepp ??

      Jobbar som ekonomisk rådgivare. Skulle tänka igenom ordentligt hur det skulle bli vid ett ”worst case”, att något händer mellan er. Tänk även långsiktigt – på din pension som samlas ihop när du jobbar. Skulle gå igenom det även med en jurist. Har du bra och trygga svar skulle jag inte tveka en sekund ? men tyvärr sett flera fall där kvinnans ekonomi blivit beroende av mannens och sedan har allt gått käpprätt åt skogen…

        Absolut! ?? Det är otroligt viktigt. Tack! Vi har diskuterat en plan för det den dagen jag vill sluta arbeta. Vi tänker att pension varje månad alltid ska avsättas privat minst samma summa som om jag hade jobbat. Vi håller också på att skissa på ett avtal med jurister som reglerar allt oss emellan om vi separerar.

        Äh. Ska nog ta och köra alltså!! Våga ta steget, det värsta som kan hända är ju att jag går tillbaka till jobbet ?

          KBK!

      Beror väl på om de pengar som han dragit in även är dina om ni skulle gå skilda vägar?

      Bry dig inte om andra. De kommer att tycka oavsett, vad såna människor tänker behöver du inte bry dig om. Du har redan bevisat att du är din egen. Gör det du känner för. Hade aldrig jobbat om jag inte behövt det, sen är det ju inte så att du aldrig kan jobba igen 🙂

        Tack. Kloka ord som jag ska tänka på ?

      Tjänstledigt? Då kan du ju återgå om du ångrar dig..

      Du kan mycket väl sluta jobba när du nu har möjlighet. Du ska inte känna dig trött i så ung ålder.

      Ett annat alternativ är att gå ner i tid. Du kanske kan ha t.ex. lediga måndagar och fredagar så du får långhelg varje helg? Då får du också tid över till volontärarbete, som så småningom kan utökas, och lönearbetet minska.

      Vad du än gör så se till att du är skyddad ekonomiskt om ni, kanske mot all förmodan, skulle separera. Egna bankkonton etc.

      Lycka till!

      Jag har precis börjat jobba igen efter ett sabbatsår. Sa upp mig från mitt jobb, har varit ledig och ägnat dagarna åt det jag kännt för just den dagen samt läst en kvällskurs inom ett ämne som jag tidgare bara haft som hobby. Hur härligt som helst! Ingen har ifrågasatt min självständighet. Nu har jag börjat jobba igen, med massor av ny energi på lager. Om du har möjlighet; Just go for it!

        Tack för du skriver!! Låter super ju. Jag gör nog samma som du och testar om det är något för mig. ?

    Känns inte som så trevlig fråga…

      Ja, den bodar inget gott….

    Fråga: Kan man skoja om Covid 19 och munskydd eller tycker ni att det är respektlöst mot dem som är sjuka och anhöriga till dem som har dött?

      Man kan inte skoja om det ännu tycker jag.

      Man kan skoja om allt.

      Jag skulle inte göra det. Tycker Corona är stressande och ser inget slut på eländet.

      Varför skulle du skoja om det, det måste väl finnas annat att skoja om.

        Därför att polisen stoppat mig två ggr nu på två veckor då jag inte hade på mig mitt munskydd och andra gången för att jag hade det nedanför hakan… Gick ut sent en kväll när det var mörkt och kom på två kvarter bort att jag hade ”fel” jacka och inget munskydd med mig… det blev liksom lite skratt-retande att gå och oroa sig för att en polisbil skulle dyka upp!… (jag bor i Bryssel)

          Ah kul grej!
          …….

          Det är väl inget att skoja om: att vara så pass ansvarslös och dessutom använda munskyddet på fel sätt (dra ner det).

          Ursäkta, men det låter mer idiotiskt än roligt. Och inte bara respektlöst mot sjuka och de som dött, utan också enormt respektlöst mot alla som inte vill bli sjuka eller smittbärare, ofta utan symptom så alltså ovetande om smittan.

          Hej från Spanien (f.d. Bryssel-bo som lämnade regnet för solen)

        Kan vara skönt att skoja om jobbiga saker. Men man får såklart tänka lite på vem man säger skämtet till. Är ju inte passande att skämta om det med alla.

      Beror väl på vem du skojar med och om det är på någons bekostnad… och mest på om det är roligt

      Du kan skoja! Alla kommer inte uppskatta det, men vissa (jag t.ex.) tycker det är befriande att få skratta åt hemskheter. Dock kan du ju känna av läget innan du skämtar om du är rädd att göra någon upprörd. Jag tycker det är fint och respektfullt av dig att fundera på andras känslor.

      Man kan skoja om munskydd när folk som använder munskydd på allvar inte hör.
      Man kan skoja om allt, men inte med alla. Man får välja sitt tillfälle och publik

      Ja man får skoja om allt.

      Varför vill man skoja om det ?

    Sjukaste frågan…..!

    Du vill alltså diskutera vilken bebis/litet barn som är bättre eller sämre?

    Jaha det började senare. Fan vad svårt det är att veta ibland vad man ska ha till middag. Beundrar dom som är duktiga att laga det mesta hemma.

      Beundrade också de personerna förut. Sen bestämde jag mig för att börja rensa frysen och äta ur den. Det har gått hyfsat bra, så det kanske kan vara ett tips, om du har mat där som väntar på att lagas och ätas.

    Nämn influencers som ni fått intrycket av att vara clout chasers? (A person who tries to feed off others popularity to benefit themselves)

      Lovisa Worge, Ida Warg, Daniel Redgert, Amir Akrouti, Margaux Dietz.

        Men vissa blir ju kända ändå, fast de inte ”tries to feed of others…
        som Lovisa tycker jag.

        Alice stenlöf och Lovisa worge som blev kända genom Bianca. Även Viktor frisk som blev känd genom Samir

      Dasha Girine #1!!!! Hon gör verkligen ingenting men har blivit ”känd” för att ha klistrat fast sig till Forni.

      Inesstagram ocj Dasha

      My Martens kan tacka Maggan för mycket.

        Mys blogg är väl å andra sidan ingen större succé. Mestadels svettiga bilder och skrevade ben på My. Ser inte så fräscht ut.

      Typ precis alla

      Alice Stenlöf, Tan by Klara och sen alla helt obetydliga nån Pavlica och Inesstagram och de där…

      Kenzas och hennes fula miner

        Sorry det skulle vara vilka vi stör oss på

      My.

      Daniel Paris

        Började inte han sin ”kändis resa”’ genom att vara paows stalker? Eller blandar jag ihop haha! ??

        Han har Paow att tacka for allt och namner henne inte ens nar han pratar om hur han forst blev kand. Slutade ocksa umgas med henne nar han ej behovde henne mer. Kommer ihag att hon lankade honom och promotade hans trakiga kokbok i varenda blogginlagg nar hon var som storst.

          ps. hon var 17 och han typ 24, sa det var ganska uppenbart att det inte var for vanskapen han umgicks med henne

    Har någon av er nån gång fått sparken under prövotiden på ett nytt jobb? Pga vilka orsaker kan dom ge sparken under den tiden?

      Jag fick inte förlängt på ett jobb pga att jag gått ut med att jag var gravid.

        Det är otillåtet att säga upp pga graviditet! Diskriminering så det skriker om det! Är du med i något fackförbund kontakta dem direkt. Kontakta även diskrimineringsombudsmannen
        https://www.do.se/om-do/pressrum/aktuellt/aktuellt-under-2020/foraldraledighet-far-inte-vara-ett-hinder/

      Fick inte förlängt för att jag vägrade blåsa kunder på pengar. Fick sparken och fick gå samma dag. 🙂 Var på mysafety och jag var 17-18år.

      Jag fick sparken för att jag log för lite i kassan på burger king ? (typ 15 år sedan)

        Jag tycker det är jobbigt när dom ler så mycket

          Exakt! Jag vill inte se dina gula, ovårdade tänder ?

            Inte riktigt så jag menade.

      Jag lärde mig inte tillräckligt snabbt på ett jobb där jag inte fick någon som helst uppbackning och utbildning och på ett annat kom jag inte alls överens med chefen

      Hade en kollega som fick sluta pga ”för gnällig”, även om det var uppenbart för alla att det berodde på att hon sjukskrev sig ofta pga ibs

      Under provanställningen kan man avsluta en anställning utan skäl.

        Det var ju inte alls det som var frågan

          Fråga: ”Pga vilka orsaker kan de ge en sparken under prövotid?” Svar: de behöver inte ge en orsak alls. Men jag kanske har problem med min läsförståelse.

            Mathilda du och de som ”gillat” ditt inlägg behöver ta er tid att läsa på mer om vad som de facto gäller!
            Dessutom behöver du inse allvaret av att sprida falsk och okunnig information om viktiga saker så som arbetsrättsligafrågor, för sånt här påverkar människors liv!
            Det du påstår gällande provanställningar är helt fel och högst olämpligt att delge.

            Vi har ett av världens ”tryggaste” system och lagar när det kommer till arbetsrätt och INGEN arbetsgivare kan utan anledning och välgrundad motivering avsluta ens en provanställning korrekt.

            Det du förmedlar kan få någon som läser det att tro att hen är helt rättslös och att en arbetsgivare kan göra vad hen vill ?

            Det är både människovidrigt och rättsvidrigt

            Hoppas du faktiskt bara trollar?
            För DU kan bevisligen ingenting rörande ämnen som hr och arbetsrättsjuridik

              Eh tror du behöver läsa på om provanställning. En arbetsgivare kan säga upp en person under provanställning med den enda grunden att hen inte gillar personen. Krävs alltså ingen faktisk grund för att säga upp en person under provanställning, det är ju hela grejen med att tillämpa provanställning.

        Nja. Sanning med modifikation. Det måste alltid finnas en anledning att inte förlänga en provanställning, men under en provanställning räcker det med att säga att ”det inte fungerar pga insert valfritt påhitt”
        Provanställning är den mest osäkra anställningen man kan ha och facket vill inte ha sådana anställningar.

        Man får heller inte ”sparken” att få ”sparken är att bli avskedad, då måste du begå ganska grova fel. 🙂

        Du jobbar förhoppningsvis inte i en position där du tar sådana beslut… Om du gör det råder jag dig starkt att ta ett par kurser i arbetsrätt, alternativt byta tjänst…

      Du har knappt rättigheter under provanställning. Om du inte kan bevisa att arbetsgivaren avslutat anställningen av diskriminerande skäl, typ att du har något skriftligt, så kan du inte dra ärendet nånstans.
      Är man provanställd kan du bli uppsagd pga vilka skäl som helst, tex att du inte passade in i företaget tex.
      Den mest osäkra anställningen man kan ha är en provanställning

      Jag blev uppsagd från MQ för att jag inte var tillräckligt påflugen på kunderna i provhytten. Ni vet, när de praktiskt taget sliter upp dörren efter 43 sekunder när man precis dragit av sig sina jeans för att prova någon byxa och de tjuter ”var det rätt storlek däääÄÄÄR”.

        Hatar påflugna säljare i affärer. I synnerhet när man står i provhytten. Vill jag ha hjälp ber jag om hjälp!

      Skrev ett svar som hamnade i MOOOOOODD! !!!? Att jag blev uppsagd från MQ för att jag inte var tillräckligt påflugen mot kunderna i provrummet. Jag lät ju dem faktiskt få tid att klä sig innan jag slet upp dörren och frågade om det ”går braaaAAA hääääär”.

      Jag fick sparken i våras p.g.a att jag blev sjukskriven för utmattningsdepression.

      Menar du att en provanställning inte övergår till tillsvidareanställning? En arbetsgivare behöver inte uppge orsak till att det inte sker.

      Framgår det att det beror på graviditet är det en annan sak. Inte lagligt.

        En provanställning är alltid tidsbestämd med start och slutdatum, accepterad och godkänd av båda parter.
        Likaså ska (alltså inte kanske och/eller bör) utan SKA förutsättningarna, arbetsuppgifterna, ansvarsområdena och naturligtvis allt annat runt tjänsten och företagets direktiv vara tydliga och väldefinierade, mätbara och nedskrivna. Så att du och den som ansvarar för din tjänst enkelt och regelbundet kan stämma av hur det går osv.
        Tydligt, uppriktigt att alla vet vad som gäller

      Tvärtom här, har sagt upp under provanställning. Anledningen: Sjukt mycket privata samtal under arbetstid och passade inte in i gruppen.

      Du behöver inte ens ange orsak om det är en provanställning.

      Jag fick inte förlängt på ett hemtjänstföretag pga de tyckte jag hade varit borta för mycket från jobbet. Hade tagit det om det inte vore för att jag 2 veckor var SJUKSKRIVEN med läkarintyg och hela konkarongen efter att jag hade halkat och slagit mig utanför en kund. :))) Platschefen hade dock jättemycket ångest över det och bad om ursäkt typ 100 gånger och sa att det här gick helt fel till men det var på direktiv av VDn/chefen som jag träffat en gång som hastigast, hon hade försökt ”rädda” min anställning då jag var väldigt omtyckt av alla kunder men VDn/chefen sa nej. Var inte med i facket då och var grovt deprimerad, så jag orkade inte ta fighten för ett jobb jag ändå inte trivdes på. Nu har företaget i princip konkat och nästan alla som jobbade där har jumped ship så i slutänden känns det som att det var skönt att jag inte fick förlängt. Har världens bästa jobb som jag älskar nu i stället. 🙂

    Är det någon som har erfarenhet av att strypa/avlägsna födelsemärken med sytråd? Hade en gammal läkare som sa att det var ok på min vc men litar inte helt på gamla rävar. Någon som har lite medicinsk kunskap eller själv prövat? Vad blev resultatet?

      Testade för första gången för några veckor sedan. Fungerade klockrent!
      Knöt en tråd på kvällen. På morgonen hade tråden ramlat av och jag kände ingenting. Födelsemärket var kvar. Men efter ett par dagar hade födelsemärket torkat och var enkelt att pilla bort.

        Hur hårt ska man knyta?

          Så hårt du kan. Dubbelt halvslag är bra. Tar alltid tandtråd som jag desinficerar först. Bästa sättet.

      Jag har gjort det två gånger och det blev kaos båda gångerna. Infekterat och blodigt och jävligt i typ två veckor men resultatet blev himla bra. Jag kommer lätt göra det igen men de jag behöver strypa just nu kommer jag inte åt och min sambo vägrar knyta åt mig. :((

      Nej snälla gör det bara hos vc. Tar två minuter sen är det klart

        Fast jag har fått såå fula ärr av vc, har tagit bort 5 stycken.. De är inga direkta proffskirurger ? Senaste blev tokinfekterat o fick antibiotika, ett ärr som en 5krona på halsen

          De jag tagit själv med tandtråd är mycket snyggare än de som tagits professionellt. Desinficera tråden först.

        Jag får inte ta bort på VC om de inte misstänker cancer, annars hade jag ju givetvis tagit bort dem hos någon som vet vad den sysslar med. Ska jag ta bort dem kostar det typ 1500:- per leverfläck.

          Men var lite smart 😉 Säg att det börjat klia och blöda lite – då misstänker de direkt malignitet och tar bort det åt dig.

      Whaaaat? Ta bort leverfläckar själv? Allt måste ju bort, rötterna… å skickas till patologen. Menar du verkligen leverfläckar?

      Nej men däremot klippt bort ett med en nagelsax, ingen bra idé, gör inte det ? Blödde som en gris, kära nån. Smärta tål jag så det var inte så farligt.

      Jag har gjort så för att bli av med skinnflärpar.
      Blir inga ärr. Det ser inte trevligt ut, svullet och blått med var men sen torkar det ut och faller bort.
      Har skurit bort hos VC men fått fult ärr tyvärr.

      Nej men med äppelcidervinäger ??

    Såg ett avsnitt av Sofias Änglar där familjehemsmamman till Esmeralda fick hjälp hemma. De har ett nytt barn hos sig, en liten pojke och han såg så härligt glad ut. Men jag undrar lite över detta med att outa hans ansikte. Han är ju familjehemsplacerad. Det råder sträng sekretess kring barn som är det. Känns inte rimligt att visa upp honom. Varför gör man det?

      Kanske är det särskilda omständigheter som tillåter det?
      Tror inte den familjen någonsin skulle riskera sina barn för ett tvprogram. De har säkert full koll.

      Föräldrarna fick kanske godkänna?

      Fosterhemsmamman har skrivit på sin Instagram att de biologiska föräldrarna godkände att han var med i programmet. Självklart har dom full koll på det där, att ens tro nått annat. Suck.

        Är tanken att fostermamman ska profilera på Esmeraldas död nu så säger jag upp mitt internet!

          Det var min första tanke också, mamman har blivit kändis på Esmeraldas tragiska öde. Hon siktar kanske på att bli Influenser.

          Det var även min tanke. Kändes lite osmakligt, fick lite dåliga vibbar där faktiskt.

            Ja det spelar väl ingen roll om föräldrarna godkänt det. De har uppenbarligen bedömts som olämpliga föräldrar (åtminstone just nu), dessutom kanske de inte vill uppfattas som bråkigs och krångliga. Frågan är om socialtjänsten fått tycka ngt. Ganska säker på att man skulle tycka det va olämpligt. Barnet själv är ju för liten för att godkänna.
            Osmakligt.

          Eller så försöker hon bilda opinion och skapa bättre regler för att skydda andra barn från samma öde?

          Och hela idén med Sofias änglar är väl att profitera på sina barn, rent krasst?

    Jag känner bara till Arnold och han skulle jag lätt vilja ha som barn. Han är verkar vara sjukt smart och väldigt lätt att ha att göra med.

    Räknas Lancelot som influencerbarn? I sådana fall är det han som ligger på botten, men det ligger absolut inte på honom utan är helt och hållet föräldrarnas fel som gjort honom så bortskämd.

    Erfarenheter av ”Absolut torr”? har prövat förut men sved som fan i armhålorna…..
    Prövade igen för en vecka sen och tycker det hjälper redan. 🙂 alt så är det svalare väder nu 😛
    Svettas så oerhört mkt under armarna och vid pannan….

    Vet att det finns många deos som ska hjälpa. men just all svett i ansiktet är inte sååå najs…..

      Använt i 15 år haha fan va sjukt när jag tänker på det. Men det är lätt den bästa, är aldrig svettig och luktar aldrig svett. Hade du rakat armhålorna de senaste 48h? Om jag rakat mig måste det gå 48h, om jag satt på torren så måste det gå 48h innan jag kan raka. Använder 1 gång varannan vecka nu ungefär och är torr hela tiden.

        Jag orkade inte läsa bruksanvisningen och talade mig först, innan jag öste på AT. JG kan ju tala om att det sved och var knallrött i två dagar!

          Lider med dig!
          Minns smärtan… Tog på en kväll första ggn.. Fy fan vad det kliade…. Fick ge upp och tvätta bort efter nån timme.
          Min läxa är lärd ?

        Läste på men rakar typ allt så fort jag duschar… Så det sved härligt…..
        Nu har jag lärt mig.
        Ökar inte svetten på andra ställen?
        Vart köper man för bästa pris?
        Kul att den funkar och du haft den så länge ?
        Tack för svar!

      Hade den förut. Är viktigt du är helt torr innan du sätter på den. Nu har jag vichy den med röda korken och den är toppen.

      Det är ju rent gift?!

        Vad är gift?
        Vad är inte gift i livet..?

      använder absolut torr och har gjort i ca 5 år, älskar den! Svettas så sjukt mycket och absolut torr har räddat mitt liv! Se till att inte vara nyrakad under armarna och smörj in huden lite innan med oparfymerad hudcreme eller liknande ?

      Tycker det funkar jättebra!
      Jobbade på Gothia Cup för några somrar sen och då fick vi bara en T-shirt och jag hade inte möjlighet att tvätta den under veckan, så jag körde med absolut torr och skötte min hygien och tröjan luktade inte det minsta svett när veckan var över.

      Har använt den tidigare. Efter ett tag märkte jag att svetten kom fram på andra ställen än i armhålorna, där jag använde Absolut Torr. Typ i knävecken, på ryggen, vid näsvingarna etc

        Inte så konstigt då svetten måste ut.

      Äääälskar absolut torr!!! Kliar som fan på mig kvällen jag applicerar men det är så jävla värt för att kunna gå en vecka utan att oroa sig för svettfläckar under armarna.

      Dock fungerar den inte under brösten på mig så där måste jag hitta något annat.

        Tjatar men rakar du dig?
        Jag lyckades att inte raka mig på en vecka säkert. Då sved det inte alls!

          Jag försöker att inte raka innan eller dagen efter men gör jag det så har det aldrig blivit nån katastrof för mig! Bara det förbannade kliandet som är jobbigt mem det är som sagt bara under nån timme eööer två!

      Jag brukar ta babypuder innan jag tar absolut torr och då känns det inte alls ?

      Bytte kost till strikt lchf så slutade jag svettas onaturliga mängder. AT funkade ej på mig

    Även om flunsorna inte respekterar barnens integritet så kan väl vi göra det. Inget litet barn ska behöva utsättas för att bli omskrivna på ett elakt sätt av okända människor på nätet.

    Eric Saade och Hanna Schönberg har något på G. JÄVLIGT FULT AV ERIC att hoppa över till någon annan efter 5 års förhållande!!!

      Ja, han måste ju vara singel åtminstone lika länge innan han ens tittar på någon annan!!!

      Varför? Ska han vara singel för alltid eller? Nicole har ju också träffat en ny.

        Fast Nicole har ju ett rebound. Inte en chans att man e kär sådär snabbt när man nyss blivit dumpad.

        ?

      Finns väl inga regler om att man inte får gå vidare efter ett förhållande. De har gjort slut. Både Eric och Nicole är fria att vara med vem tusan de vill ??‍♀️

        Nån som blivit fri från kombon vaginism, svamp och ömhet efter sex enbart genom knipövningar? Har fått det rådet, men undrar om jag borde söka specialistvård?

          Nej, du bör kontakta en gynekolog för att få svampdödande medel alt köpa receptfritt på apoteket.

      Vad då då?? Nicole har ju ny kille.

      Vad fan har du med det att göra?

        Det är bara konstigt att han redan valt att gå vidare efter att man varit tillsammans så länge. Hannas förhållande tog ju också slut ganska nyligen och sen så ser man helt plötsligt att både Hanna och Eric är på resa i IBIZA tillsammans. Fult av dom båda tycker jag!! Det menas med att dom har haft ögonen för varandra tidigare!!! USCH

          Håller med dig! Ful stil och klart han hade ögon för henne innan ?

          Ja det är konstigt. Däremot är inte detta första resan de gör, de har träffats hela sommaren och rest till Marbella och alla ställen fram och tillbaka med Molly rustas och flera. Tror absolut att han och Hanna träffades innan eller iallafall väldigt tätt inpå han gjorde slut med Nicole. Tror faktiskt Hanna var anledningen till att han kom fram till att han bör göra slut.

      Handlar väl mer om dessa töntinfluencers brist på integritet. Man kan sköta allt snyggt och gå vidare utan att gräva djupare i någon annans sår. Jag menar, det räcker väl att lämna någon precis innan ett bröllop? Man behöver inte göra det värre.

      Nicole har ju också gått vidare? Tycker däremot att hans kommentar att ”den här sommaren har varit den bästa på många år” är väldigt dryg och onödig.

        Hahah så jävla tydligt att ingen av dom egentligen har gått vidare men ska låtsas i sociala medier.

      Finns inga regler. Är det slut så är det slut, man gör som man vill. Varför är det ”fult”? Ska man typ ta hänsyn till sitt ex och vänta ett tag med att gå vidare eller vadå? Nae, vill man ge sig ut på marknaden direkt, då ska man göra det.

      Mm Eric syntes med Hanna minst en månad innan det tog slut med Nicole

        Har jag hört alltså …

    Okej, lång kommentar men hang in there om du är hundägare!

    Jag har nyligen blivit hundägare (tagit över en vuxen hund, men ingen problemhund på något sätt) och jag känner mig som en förstagångsmamma som konstant kollar att barnet andas, typ! Hur vet man att man tar hand om sin hund på rätt sätt och att den har det bra? Det är en liten/mellanstor ras på 8-10kg. Vi går på promenader (4-6 st per dag på mellan 30 och 90 minuter, totalt minst 2.5h per dag), övar tricks och pussel för mental stimulans och ger mat (spannmålsfritt som vi långsamt fasar in från förra ägarens mat) via leksaker istället för att mata i skål. Han äter, dricker och sköter magen som han ska men jag får ändå känslan av att jag är typ … tråkig och inte ger honom bästa möjliga liv. Han sover så gott som hela dagen, förutom korta pauser när han vill kela (och alltså sova bredvid mig) eller när jag initierar lek/bus/trick. Jag litar inte riktigt på min egen förmåga och kan liksom sitta och googla ”how to know your dog hates you” medan han ligger och sover i knät på mig, haha.

    Är jag övernojig? Hur vet man att ens hund trivs hemma och tycker om en? När går nojan över??

      Ligger han och sover lugnt där hemma, då kan han ju slappna av o känna sig trygg. äter som han ska och leker och kelar så är han glad och nöjd. Tänk inte så mycket, du hade märkt om han var stressad eller orolig, hundar är rätt bra på att visa det. Du gör ett bra jobb!

        Ja, absolut! Han ligger ofta på rygg och spretar med benen åt alla håll, så jag ibland får peta på honom bara för att se att han lever, haha.

      Tycker du låter helt fantastiskt! Tror din hund trivs fantastiskt bra, var stolt och tro på dig själv! 🙂

        Tack! Jag hoppas att oron ska lägga sig när han har bott här ett längre tag och fortfarande lever, haha …

      Beroende på ras låter det som du riskerar att över anstränga hunden med då mkt motion och aktivering.

      I övrigt är en hund som sover lugnt en trygg och glad hund 🙂

      Finns mkt bra

        Hur vet man om man gör det? Hur märks det på hunden? Våra promenader är ändå i lugn takt och nu när det är så varmt tar vi bara kortare rundor på dagen och en längre på kvällen/natten. Tricks och sånt övar vi i kanske 5-10 minuter 2, 3 gånger om dagen. Är det för mycket?

          Slappna av! Jag hade inte velat sälja valp till dig som du beskriver dig själv nu. Du är stressad och överdriver i din välvilja. Slappna av och testa att ibland bara ta en kiss på någon minut och in igen och slappa. Du skapar i värsta fall ett beteende hos hunden som på sikt kan göra att den kräver dessa långa promenader för att slappna av trots att den var lugn redan från början.
          En hund ska följa familjens mönster, du ska inte anpassa hela din vardag för något du tror hunden behöver. Får den två lite längre promenader om dagen och komma ut och kissa däremellan är den garanterat nöjd.
          En hund aktiveras dessutom bra bara genom att vara med i familjens rörelse hemmavid.
          Som sagt skapa inte ett problem som inte finns utan njut även av hundlivet med att bara vara.
          Jag har fött upp hundar sedan 1975, de hundköpare som oftast får ”problem” med sina hundar är de som överaktiverar och överanalyserar. De som pratar med allt och alla om foder och träning och ska pröva på och byta foder och koppel och ja fan vet allt efter att de hört något eller läst något.
          Dessa hundar får hud och magproblem efter alla olika foder osv.
          Så är magen och pälsen bra på din hund tex så finns ingen anledning att någonsin byta bara för att någon annan berättar om ett foder osv osv.
          Lugna trygga hundägare är de bästa med välmående hundar, hoppas du snart landar i din roll och kan slappna av och njuta av din nya vän.

            Hunduppfödare är djurplågare, så dig hade jag inte lyssnat på

              Och var skulle du skaffa hund ifrån annars?

                Jag tycker inte man ska avla fram hundar för människan s skull. Vill man tvunget ha en hund kan man adoptera en som är i behov av ett hem.

      Chilla..
      Hundar sover mycket, som alla köttätande djur.
      Det är inte så svårt att ha hund men man kan göra det otroligt komplicerat för sig om man känner för det.
      Fundera på varför du vill ha hund och vad du tycker är roligt. Mysa i soffan, agility, trix, skogspromenader? Hundar hänger på det mesta som ägaren tycker är skoj.

      Du gör allt rätt! Fler hundar borde ha det som hos dig!

      Tror nog hunden tycker om dig? Annars skulle han inte ty sig till dig.

      Hundar är för övrigt individer och alla är olika, glöm inte det. Går inte att ändra på dem. Jag är uppväxt med en terrier. Han ville aldrig sitta i knäet, hatade telefoner, ”jagade”
      vattenvirveln i toalettstolen och kunde gå hur långt som helst utan att bli trött. Ibland när man kom hem efter att ha varit borta en stund var han riktigt sur- typ satt och blängde under mitt skrivbord i minst en kvart innan han kom fram för att hälsa, då ganska avmätt och med lagom nonchalant uppsyn. Antingen sur för att ha blivit lämnad ensam, eller sur för att man dök upp för tidigt och ”störde” honom. Det var sådan han var och vi accepterade honom just sådan; rolig, lynnig, energisk, smart och lojal. Det är 15 år sedan han dog, jag tänker ofta på honom och saknar att ha en hund i mitt liv.

      Blev en lång utläggning- men: var glad över din hund ❤️

    Med risk att låta präktig: jag vill ha mina egna barn.
    Osmaklig fråga dessutom.

    Dasha, Forni, ida Warg, Michaela Hamilton….

    Har suttit i timmar och svurit över en jävla ikeabyrå. Har inga problem att sätta ihop små pilliga grejer, men större möbler alltså… fyfan. Har satt ihop 75%, min man får göra resten imorgon.
    Det var allt mitt gnäll för kvällen, vad vill ni gnälla om?

      Kanske räcker med 75%?

      Jag haf klippt mina tånaglar alldeles för korta. Har aldrig förut varit så medveten om att jag har tår.

      Jag har två jobberbjudanden och kan inte bestämma mig vilket jag vill ha… Trodde aldrig jag skulle hamna i en sån här situation. I-landsgnäll deluxe!

        Grattis till jobben! 🙂 tuff situation men glöm inte att vara stolt över dig själv oxå! 🙂

      Jag skulle inte ens försöka. Inget för mej att sätta ihop möbler. Skulle bli gråhårig av det .

    Min mans kompis fru har kommit till Sverige med sin 3 åriga dotter . Helt ny. Vi pratar samma språk. Hennes dotter lekte med min dotter när papporna träffades. Jag har aldrig mött henne och vill ha en ny vän. Vi har aldrig pratat förut. Hur tycker ni jag borde lära känna henne? Ska ja bjuda hem henne eller ut på promenad? Har ni några tips? Hon är ensam med sin man i Sverige och känner ingen här. Jag vill få henne att känna sig välkomen och mår dåligt då hon är säkert känner sig ensam ❤

      Btw utan männen. De bara jobbar och träffar sina grabbvänner för att spela psp. Jag känner hennes man…. min man o hennes man är inte typen tjejer vill umgås med med sina vänner.

      Så fint av dig. Kanske kan ni ta med fikakorgen till en lekplats, så har dottern något att göra. Tror inte det behövs så mycket. En kopp kaffe och frågan hur mår du? Kan räcka långt.

      Fråga om ni kan med barnen träffas i nån lekpark? Eller som du sa, hem till er. Barnen hjälper att göra situationen mer avslappnad, ni kan prata om dom så löper samtalet vidare. Va fint att sträcka ut en hand tycker jag, när man vet att någon inte har kompisar. 🙂

        Håller med om att det är lättare att träffas med barnen. Ni kan ta med ungarna till biblioteket också, kanske finns där böcker på språket ni pratar? Hon blir säkert jätteglad över en vän, det hade jag blivit.

    Jag och min pojkvän ska åka på en liten weekend till Göteborg i helgen. Tar gärna emot tips på trevliga restauranger och aktiviteter man kan hitta på!

      Sultan grill
      Takame ( bästa sushi resturangen ever )
      Pasta hause
      Delissimo ( bästa de har god pasta pizza och även nutella pizza )
      Benne pasta ( pasta som är riktigt god för 50 spänn.

      Kommer ej på mera men checka in appen tripadvisor

      Undvik nordstan , sunkigt äckligt o massa gäng som står där o glor. Massa poliser som fångat en grupp maskerade killar på centralstationen.. poliser helikopter överallt.

        Och så var det inte ens för 10 år sedan. Tack politiker.

      Vill också veta!!! 🙂 Bra restauranger och butiker? Inredning? Andra kläder än de stora kedjorna? 🙂

        Håll er härifrån om ni vill slippa Covid-19. Ingen här bryr sig om de smittar andra.

          Personligen är jag inte på väg dit i närtid, men min kille kommer ha en del jobb där framöver, och tänkte då passa på att följa med och göra det till små weekends, etc! 😀

      Gör inte det. Åk någon annanstans.

      Göteborg i all ära, men inte nu?

      Restauranger: bellora, mr p, toso, made in china, taverna averna, levantine,

      SPANSKA KÖKET!!!! Det är ett måste att äta där om man är i Göteborg!

      Restauranger: Magic Flamingo (råbiffen!), Tacos&Tequila, Tugg, Doktor Glas (brunch!) och Gelaterian. Food trucks på Magasinsgatan och/eller Gustaf Adolfs Torg.

      Aktiviteter: Paddan, Musikflotten, promenera längs bryggan i Eriksberg (ta färjan över) och shoppa på Magasinsgatan och Vallgatan samt Fredsgatan.

      Ha så roligt!!

        Tack för alla tips!! ☺️

      Magasinsgatan för inredningsbutiker o mys
      Linnéstaden/Vasastaden/Södra vägen för restauranger /barer

      För italienskt välj mysigaste Nonna Kungsgatan 12. Mysigt och romantiskt med äkta italienska smaker

    Jobbar som vikarie inom förskola. Fick idag ett klagomål att jag inte presenterat mig tillräckligt bra till alla föräldrar. Vilket jag har dock gjort när jag haft chansen och möjlighet. Nu kommer jag ju dock inte ihåg vem jag redan presenterat till då det gått en hel månad.

    Är det konstigt att jag börjar presentera mig igen för föräldrarna trots att det gått en månad?

      Absolut inte! Mycket mer konstigt att lämna sitt barn till någon man inte känner igen. Än att få höra samma namn två gånger. Du kan ju alltid säga ’ vet inte om jag presenterat mig, men jag heter …. och är vikarie här’.

      Du skulle kunna ha en namnskylt bara och när förälder hämtar så berättar du något om dagen så ser hen namnskylten, så kanske den spontant säger att jag tror inte vi träffats. Då kan ju du svara att ”nej jusste, det är så många att hålla koll på, Xx heter jag iaf.. bla bla bla”.

      Äh, skit i det! Folk gnäller över så konstiga saker, vill någon veta mer om dig så får de väl fråga ?

        Det var det jag tänkte på också. Att varför går dom och ringer åt chefen och klagar över sånt, när dom helt enkelt kan fråga direkt från mig. På andra vikariat så har det alltid varit ordinarie personalen som presenterat mig varje gång en förälder kom med barnet på morgonen typ ”och det här är xxxx som vikarierar henne idag som är sjuk bla bla…”

          Du ska ju bara säga ditt namn, varför skulle en annan vuxen behöva göra det åt dig? ”-Kerstin är sjuk idag, så idag är jag här, jag heter Sofie.” Inte direkt komplicerat.

      Då du fått klagomål får du börja hälsa igen. Om ngn frågar får du väl säga som det är! Lycka till!

      Konstigt klagomål. Vi föräldrar är ju (tyvärr) ofta småstressade både vid lämning och hämtning pga på språng. Så är garanterat inte ditt fel om det inte blivit hälsning.

      Men nej inte så konstigt tycker jag, säg bara ”jag vet inte om vi hunnit hälsa?”, det låter väl rätt naturligt.

      Tyvärr har du missat att presentera dig för den enda föräldern som bryr sig. Jag tycker inte att du behöver presentera dig igen, hade känt jättekonstigt om någon jag hejat på varje dag plötsligt började presentera sig vid namm

      De du känner igen behöver du ju inte presentera dig igen för. De du är osäker på om du hälsat på ksn du väl bara gå fram till och säga ”jag tror inte jag har fått chansen och presentera mig..” och då gör du det.

      Kanske sent nu men de dagar som du är inne och jobbar kan du hänga upp en lapp i kapprummet där det står typ ”hej hej Frida heter jag och jobbar som vikarie här i dag”

    Hur ska man egentligen tänka kring BMI? När jag räknar enligt tabeller har jag fetma men är knappt överviktig, snarare normalviktig 35+ småbarnsmamma.

      Hur lång är du och vad väger du då?

      Tja.. på många stämmer det, men inte på alla. Har en kompis som är typ 163 och väger nästan 80. Enligt bmi är hon överviktig. Men inte enligt en endaste människa som tittar på henne
      Hon är vältränad och har rumpa och tuttar. Får betydlig mer blickar än jag och vänner med normalt bmi.

        ”Får betydligt mer blickar än jag och vänner med normalt bmi”
        Jag hoppas att du är typ 14 år och har mycket kvar att lära i livet. Om inte bör du genast ta dig en funderare över vad du skrivit…

      Att det inte är tillförlitligt, du kan vara väldigt vältränad och ha ett högt BMI då muskler väger mer än fett. Fokusera på om kroppen mår bra av den kosten och träning du kör på istället 🙂

      BMI är inget mått på hälsa. Fundera på hur du upprätthåller den istället så kommer du långt.

      BMI är skitsnack 🙂

    Paula.

      Rolf.

        Babsan.

    Katrin Z, Joakim Lundell. Sen vet jag inte om man kalla Lady D och kompisen Fayme influencers? Finns flera också.

    Hur fixar man en bra tinderprofil? Vad är era bästa tips? Tänkte ge tinder ett nytt försök

      Gör: Många bilder som visar vem du är som person (intressen m m) och kort text i beskrivningen.
      Gör inte: Selfies (speciellt inte spegelselfies), bilder med snyggfilter, bilder med solglasögon, gruppbilder

    Vad gör man när ens partner vill ha anal sex trots att man säger nej?

      Man har det inte bara.

      Jobbar med kommunikation och respekt i relationen.

      Frågar om han själv hade kunnat tänka sig bli penetrerad analt.

        ?

      Lämnar honom.

      Då skulle jag säga att jag kommer aldrig ha analsex med dig, om du vill ha det så får du hitta någon annan. Vill du verkligen ha sex med någon som inte vill, alltså typ våldtäkt?

      Kör in dildon i hans röv bara, så får han som han vill.

      Slut.

      Ett nej är ett nej. Jag trodde dock aaaldrig att jag skulle vara positiv till att 2an får uppmärksamhet men jag har nog aldrig kommit så hårt som när ett litet lätt tryck med ett finger letade sig dit en gång för länge sen. Numera är jag mycket mer analpositiv. De vet ju var de ger sig in på (i) så ev pinsamheter som skulle kunna uppstå är de ju medvetna om (om det är det som är problemet)

    Absolut inte! Mycket mer konstigt att lämna sitt barn till någon man inte känner igen. Än att få höra samma namn två gånger. Du kan ju alltid säga ’ vet inte om jag presenterat mig, men jag heter …. och är vikarie här’.

      Den skulle högre upp ??

      Det är ju ens eget val att lämna sitt barn till ”någon man inte känner”…inget man kan skylla på personalen. Gud föräldrar är verkligen jobbiga människor…

    Bara en fundering, tänkte det vore intressant att kolla av om någon annan också är inne lite på samma spår… Gällande influencer. Utan att vara för utpekande så benämner jag denna influencer som P. P har nyligen förlorat en närstående i Covid-19 men lever på precis som vanligt. Reser, träffar vänner m.m. och visar mer än gärna upp varenda del av detta i sin blogg. Nu är min fundering. Har denna P börjat med provokation eller är det ”bara” ett aningen omoget beteende. Alltså med tanke på restriktioner och rekommendationer så gör denna P precis det motsatta. Lite som ”bara för att ingen ska komma och bestämma hur hon ska leva sitt liv så ska hon minsann visa upp lite extra att hon inte bryr sig ett dugg i övriga medmänniskor”. Självklart finns det andra som också gör sånt som kanske inte är det bästa just nu men det är bara en känsla att just denna P är lite ”överdriven” i att visa upp en sida som säger att hon inte kunde bry sig mindre i den pågående pandemin ?‍♀️

      Orka skriva ett helt A4 om någon du inte ens känner…. palla.

        Men du orkade läsa ?

          Fast nä det gjorde jag inte, läste första meningen och fattade att du rantar i hela inlägget. Stackare

            Bra försök. Första meningarna säger knappt nånting ? Jösses, orka med dryga personer som dig. Ge fan i att läs och kommentera om du inte gillar’t?

              Var förmodligen Paula själv som kommenterade eller Hugo ? Håller med om varenda ord!

                Vet inte ens vem de är.. ni är patetiska.

                Precis min tanke med ?

      I början av pandemin är det inte konstigt att människor reagerade starkt och på olika sätt. Sanningen är att vi kommer att leva med detta virus i troligtvis 2 år till. Vi måste också leva, men tänka på restriktioner. Jag bor inte i Sverige, men vi var helt isolerade i ett par månader. Sakta måste ändå livet återgå till någon form av ”ny” normalitet. Vi har åkt på roadtrip och tältat, träffat andra människor, men med försiktighet och viruset i åtanke såklart. Tänker du att alla ska leva inne i sitt hus i flera år eller vad är det du förväntar dig av andra? Jag är uppriktigt nyfiken. För det är enkelt att kritisera andra men vad är det du tycker att alla ska göra? Självklart behöver man inte trängas bland folk hela tiden, men det tycker jag heller inte att ”p” gör.

        Kanske att inte visa upp ALLT socialt man gör i en blogg under en pandemi? Bara en tanke

      Maja?

      Det börjar bli galet tröttsamt med sådana här ranter. Kan ni inte hitta något nytt att hata på?

        Haha förlåt men kan nån förklara för mig vad som menas med ”ranter” ?

          Vissa kan behöva läsa Bloggbevaknings inlägg där det står om vad som gäller här. ”tjafsa mindre” till exempel… Det är fritt att skriva vad man vill under inlägget. Gillar man inte nått, scrolla vidare! Hur svårt ska det va?

            Att under ett halvår i streck hela tiden gnälla över precis samma grej utan att göra något åt saken är i min bok också tjafs

          Från engelskans ”rant”. På svenska typ gormande eller hetsig utläggning.

        Alltså inlägget handlar ju om en influencer blivit provokatör eller bara är omogen… Inte om Covid-19…

          Bara ytterligare en vinkling på covid där man greppar efter strån för att göra det legitimt att fortsätta gnälla om det.

            Ja vissa fortsätter gnälla och andra fortsätter utsätta folk för livsfara…

              Varje gång du sätter dig framför en ratt utsätter du folk för livsfara. Ska vi börja gnälla på alla som kör bil? Det där liksom fler i bilolyckor världen över än vad folk har gjort i covid

                Haha klassiska ”finns de som har det värre”?‍♀️Ni tycker inte att man bör göra det man kan för att hålla dödsantal i Covid-19 nere? Okeeej trevliga medmänniskor ni är?

                  Jo självklart! Det behöver dock inte gå till överdrift.
                  Det är dessutom upp till var och en vad de väljer att göra. Att gnälla på personer som väljer att handla på ett annat sätt än en själv går inte under ”göra det man kan” det har mer motsatt effekt om något och man får fler människor mot sig.

                    Håller helt med om att det ger motsatt effekt! Men att sk influencer, vilka menar att det är deras ”yrke”, ska visa upp i varenda inlägg att det är fullt okej att leva hur en vill trots vad som just nu pågår. Tyvärr är det som det är och det är skit men bilister har ett ansvar för andra människors liv, läkare, förskolepersonal m fl har ansvar för andras liv… Influencer vars ”yrke” går ut på att ha inflytande på andra, de har inget som helst ansvar? Intressant fundering bara, inget påstående.

    Vad har ni för fördomar om folk här inne? Jag tycker många verkar väldigt bittra, ensamma och gör en höna av en fjäder av allt.

      Att det är folk som tycker att flashback är hemskt och fullt av idioter och fattar inte att detta är flashback light.

      90% är bittra, ensamma stackare som hyser enormt mycket avundsjuka mot influencers men döljer det bakom ”konstruktiv kritik”. Idioter helt enkelt. Resterande 10% är normala människor som tar skiten med en nypa salt men skriver inte skit

      Med tanke på vissa av kommentarerna här skulle jag säga att vissa tyvärr inte mår särskilt bra… ?

        ”vissa”? De flesta skulle jag vilja säga

      Bittra och gnälliga, humorlösa, feminister, ”jag är mycket bättre än vad du är för jag är vegan”-personer

        Dom ogillar folk som har pengar också uppenbart. Otroligt mycket avundsjuka

        Fast också många som klagar på de ”vänsterblivna”! Så tråkigt uttryck, btw.

        Fast just om man är vegan så är man ju mer medveten och har uppenbarligen tagit sig längre fram i evolutionen än dom stackars empatistörda köttätarna..

          Hahaha..det var det dummaste jag läst på år och dag! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

            Är du en av de outbildade som år 2020 fortf lever med inbillningen att vi ”behöver” plåga djur för vårt välmående? Wake up!

            Säger en del om dig själv.

          Hahahaahah

    Hej ÖS! Gud, hur kan det vara så att jag hamnar här när jag behöver lätta på hjärtat?
    Iaf, blev väldigt nostalgisk ikväll. Jag är 37 och har, trots motgångar, levt ett fantastiskt och roligt liv. Men, jag upplever och känner att jag liksom inte gillar rollen som förväntas av mig iom min ålder. Jag tror att jag levde mitt bästa liv när jag var yngre. När mina kompisar och jag var singlar, festade, var uppe sent på nätterna och umgicks mer med varandra. Nu har alla partner (inkl jag) och iom min ålder så förväntas det andra saker av mig än när jag var yngre. Det här otvungna, hej ska vi ses på Möllan om tio minuter)-livet funkar liksom inte på samma sätt. Iaf inte med mina kompisar. Sen har vi andra jobb nuförtiden såklart som gör att det inte alltid funkar, och folk har barn etc. Men liksom stämningen, att man var fri och livet var enkelt är borta. Nu är det mest måsten, jobb, planera, logistik etc. Ingen som känner såhär? Det är som att jag är gjord för ett annat liv men jag kan inte riktigt leva det.

      Jo nog är det så. Jag saknar jag hade mindre oro för framtiden och annat. Jag tog saker lättare förut. Sedan blev jag dålig och det sitter i. Tex vid magont tänk om det är en ny tumör. Det är så jobbigt .

        Samma här.

      Är det du Sandra B?

        haha, min första tanke också.

      Exakt så känner jag med! Klockrent beskrivet att det enkla livet har bytts ut mot måsten och planering hit och dit. Jag kan även känna att det finns en annan förväntan på mig att jag ska vara så vuxen och förnuftig hela tiden. I 20 års åldern kunde jag gå ut och festa hela nätter och inte bry mig alls vad andra tyckte, nu förväntas man typ dricka en halv öl och gå hem kl 22, för det är det ”vuxna, förståndiga”.

        Äh, skit i sånt folk, ha kul!

      Skaffa nya, roligare kompisar!

      Men skulle du palla dom där festnätterna nu? Jag är 35 och tycker det är roligast att va full dagtid nu för tiden pga så kvällstrött och får ångest av att ligga bakis en hel dag.
      Sen är jag såklart inte full jämt dagtid. Men ta en lördag o glida från ölställe till ölställe o sen kanske knoppa i säng vid 23.
      Jag är istället så glad att jag gjort alla dom där festliga spontana grejerna. Var inte ledsen att dom är slut. Var glad att dom fanns istället!

      O vill du leva life med mer fest o spontanitet så gör det!

      Kunde varit jag som skrev detta ?

      Möllan ❤

    Åker till köpenhamn för ett ärende nästa vecka. Bilar. Vad bör man se?

      CHRISTIANIA!
      Gå dit och ta en öl på torget.

        Haha TACK för tipset! Kan man röka på där? Aldrig rökt på så kan vara dags för en första gång

          Givetvis, försäljning sker vid marknadsstånd och det finns alla sorters brunt och grönt. Även färdigrullade för hundring. Men en vänlig varning, rök lite för det är väldigt bra kvalitet och du kommer inte att må bra om du blir stenad för första gången där bland allt folk.

      Du bör se folk med munskydd. Glöm inte att se dig om över axeln också. Mycket kriminellt i farten. Och kör för guds skull inte bil utan låsta dörrar!!

      Men ja… vad ska du dit å göra ens?? Corona någon??

        Vad har du med saken att göra? Personen åker ju bil och kanske inte träffar en enda människa.

    Nä. Jag blev dock extremt less idag när jag läste att de borgerliga i Malmö hade lagt 27 miljoner på en konsultfirma som utvärderat hur region skåne kan spara pengar. Sen är det en myt att man i USA inte betalar så mkt skatt, det gör man, men det går till andra saker tex militären. Det du skriver om Sverige är inte heller unikt för Sverige. Kolla USA som du verkar gilla lite ändå? Polisen skjuter svarta till höger och vänster utan att bry sig, utan konsekvenser. Om du är trött på Sverige så flytta till USA eller Ryssland då?

      Vet du vad, jag tänker inte ens diskutera med dig. Ingenstans har jag nämnt usa förutom att ”det inte är bättre alls”. Att jag råkar ha 50% amerikanskt blod i mig gör inte att jag ”tycker om usa”. Fattar inte hur du lyckades hitta på så mycket som jag inte alls skrivit.

      Vad är grejen med att be henne flytta till usa när hon skrev att det inte är bättre där? Och varför be någon flytta så fort denne påpekar att det finns problem? Som att de inte existerar? Om man inte får diskutera Sveriges problem kan det ju aldrig bli bättre heller. Helt otroligt vad vissa ska skydds staten med näbbar och klor.

        Bra kommentar Tina. Håller med!

    Har för första gången sett Wahlgrens värld, de senaste avsnitten när de är i LA. Bianca är ju HELT annorlunda mot hur hon är i sina vloggar 🙁 I tv-serien pratar hon som tjejerna i Ex on the beach, låter så fel.

      Tycker det låter som hon överdriver mycket i serien för att det ska bli ”bra tv”. Tycker däremot att den där Lovisa inte borde få en sekund i tv. Så dryg och omogen herregud vad hon stör mig.

        Åh jaaaa! Anledningen till att jag inte gillar de nya avsnitten av WV. Tycker Bianca och Pernilla mm är superhärliga men den där Lovisa?? Gud vilken dryg människa, tål inte att se henne i rutan.

          Och Philippe ?

    Vet inte vad som är värre. Socialism eller kapitalism. Håller dock med dig helt, blir så trött på att man nästan ska straffas för att man jobbar och kämpar på medan andra får allt gratis och nästan har lagen på sin sida. Angående Solna. Att en av gärningsmänmen hade dömts 6 gånger, bland annat för mordbrand och nu begår ett så fruktansvärt brott som han gjort visar bara på vart Sverige är på väg.

    Vad tycker ni om midjeväskor? Är det någon här som använder det? I vilka sammanhang i så fall? Sportiga varianter eller mer som en väska/plånbok på ett skärp? 🙂

    Är väldigt sugen på att testa då det verkar otroligt skönt och praktiskt att kunna vara hands free och inte ha något hängande på axeln/crossbody, framförallt då jag har ryggproblem!

    Jag har beställt hem en sportig variant för promenader men skulle vara kul att testa någon mer ”väskig” variant att ha till vanliga kläder (kjolar, klänning, kostymbyxor, vida byxor, t ex) på universitetet! Har inte sett någon annan med en sådan där (har förvisso inte varit där sen i mars pga distansundervisning men ja), så känner mig töntigt nog lite självmedveten över tanken att bära det till vanliga kläder. Framförallt känns det lite töntigt att lägga mycket pengar på en så kanske tillfällig trend, men är väldigt intresserad av design mm. och har fastnat för en från ett av de större modehusen. Tänker att det nog är så bra för ryggen att jag nog kommer använda dessa långt efter att trenden dör ut. Kanske inte på universitetet då möjligen men ja, iaf på resor.

    Hur tänker ni kring denna trend? Snyggt eller gräsligt? 🙂

      Jag är för gammal (35) för att tycka det är snyggt. Mitt minne av midjeväskor är den gröna med Musse Pigg som jag, med stolthet, bar sommaren 1993.
      Tyvärr fick nämnda midjeväska slängas för ett par månader sedan efter det den hittats på vinden, full av puttekulor (väskan alltså, inte vinden), även dessa från 1993.
      Varsågod för ett långt och fullständigt ointressant inlägg om mig, min midjeväska och året 1993.

        Haha, jag fyller själv 31 i år, så är troligen också för gammal för att gilla det… egentligen! 😀

        Ni som svarar får jättegärna ange både ålder och i vilken stad ni bor, det vore intressant att veta om det finns någon korrelation mellan ex. yngre vs. äldre och storstad vs. småstad, etc!

        Den jag beställt för promenader bryr jag mig föga om huruvida den uppfattas som snygg eller ej, men man vill ju gärna klä sig ”socialt acceptabelt” i skolan och inte se ut som att man antingen försöker låtsas vara 10 år yngre än vad man är, alternativt råka misstas för att ha teleporterats dit från sällskapsresan-eran, typ. Är lite kluven till vilken av dessa kategorier jag (som något äldre än genomsnittet…) skulle falla inom.

      GRÄSLIGT! Ännu värre när folk har dem på bröstet?! Det ser inte klokt ut.

        Tack för svar! Får man fråga var du bor och hur gammal du är? Av intresse. Tänkte göra en liten undersökning här, haha.

        Trist att något så otroligt praktiskt och smidigt ska väcka så starka känslor, haha. Det borde vara obligatoriskt med midjeväska! Våra axlar och ryggar skulle tacka oss om 40 år!

          Tycker det ser för jävligt ut. Har kompisar och bekanta som har det och skäms ju av att bara se det.
          Okej i typ skogen, och att man har den där den ska vara, runt midjan.
          Är förövrigt 25 och bor i Sthlm

            Haha, vad har de för varianter då? ? Tyckte den jag beställde för promenader var rätt neutral ( https://www.eu.lululemon.com/en-lu/p/everywhere-belt-bag-1l/107375795.html?CID=Google_SWE_Shopping_Smart_Best_Sellers&gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwkJj6BRA-EiwA0ZVPVo20Nk4b9kVUm2rtAzP9ZJqc_rJwALpWdsEkaJQkNaJEgSMb1C3g9xoCSngQAvD_BwE ) och de jag funderar på att köpa till skolan är typ som en plånbok på ett skärp, inte som en magpåse, men ah, kanske är dessa lika hopplöst smaklösa de med! ?

          28, Västsverige

      Jag har kvar min från när jag var 18, är 38 nu. Det var min allra första märkesgrej (Gucci) och används bara när jag är på temafest… med andra ord, jag tycker att det är gräsligt!! Bor utomlands

        Tack för svar! Haha. Får kanske gå in i det med inställningen att livet är en enda lång temafest?

          Om du gillart, då kör!

            Yes, den lite mer sportvänliga varianten är redan på väg hem till mig, det jag velar om är huruvida jag ska gå all in och även köra på en liten fashion-väska (typ en liten plånbok på ett midjebälde typ) för vardagsbruk… haha. Vore så skönt att slippa ha min lilla handväska över axeln men ändå inte behöva stoppa ner allt ifrån mobil, nycklar och leg och betalkort i BHn… 😀

      De enda jag vet med magväska är unga grabbar ifrån förorten som stinker weed och hänger med sina brushor ELLER tyska pensionärer på semester. Kan inte förstå hur en vanlig människa skulle vilja klä sig i en sådan?

        Denna är den jag köpt för att ha på långpromenader:

        https://www.eu.lululemon.com/en-lu/p/everywhere-belt-bag-1l/107375795.html?CID=Google_SWE_Shopping_Smart_Best_Sellers&gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwkJj6BRA-EiwA0ZVPVo20Nk4b9kVUm2rtAzP9ZJqc_rJwALpWdsEkaJQkNaJEgSMb1C3g9xoCSngQAvD_BwE

        Och den typ jag funderar på ser typ ut som en prydlig plånbok på ett bälte i midjan… Skriker dessa varianter också weedbrusha/tysk pensionär? ?

      Alltså… jag har precis börjat fundera på att skaffa en. Fast jag fram till nyligen skrattade rått åt midjeväskor. Hade en som tonåring på 90-talet. Kan det vara åldern… men det verkar så smidigt… ha ha

        Haha ja, det tacksamma med åldern är ju att man mindre och mindre bryr sig om vad andra tycker med, jag skulle heller aldrig ens övervägt det för 5-20 år sedan… men varför skulle man INTE köpa något bekvämt och praktiskt? Dessutom känns det ju ändå semi-normaliserat nu för tiden, i alla fall på sociala medier, även om man inte ser så många ute i det vilda!

        Så klart du ska unna dig en midjeväska med, och passa på nu medan trenden håller i sig och det faktiskt finns några iaf halvsnygga att välja mellan! ? Är det någon särskild du spanat in?

      Är 31 år och just köpt en sportig variant för att ha på promenader. Grymt skönt må jag säga, bästa köpet på länge. Känner mig dock lite töntig i den men tänker rocka den ändå ?

        Härligt! Tänker göra likadant! 😀 Vilken variant har du? 😀

      Min son har en midjeväska dagligen som han har sin insulinpump i. Så är glad att se att många börjar använda det igen. Kör på om du vill ha en!

        Ja men förstår att det måste vara skönt för dem som tvingas ha det dagligen att det blir mer normaliserat och ”socialt accepterat” även bland yngre generationer, nu vet jag inte hur gammal din son är, men det finns ju vissa åldrar där sådant kan vara väldigt känsligt. Heja honom, vad som än får en att må bra och klara vardagen är det mest ”in style” man kan bära!

    Någon mer som blir sjukt provocerad av Jessica Lagergren och hennes ”plötsliga viktnedgång” som hon gärna vill framstå beror pga träning? Hon har gjort en gastric by pass-operationen, detta har hon ENDAST skrivit på sin blogg, som hon inte länkar till särskilt ofta, hon har den inte ens länkad i sin bio på Instagram. På ALLA tusen bilder på sig själv på Instagram, som hon självklart lägger ut nu när hon tappat en massa i vikt, öser kommentarerna in om hur hon har lyckats etc. Inte ett ord om sin operation säger hon där. Absolut inget fel med att göra en sådan operation, men jag kan inte hjälpa att bli något provocerad när en människa som tidigare har vikthetsat, samarbetat med viktväktarna etc, gör en sådan här operation och INTE är SÅ PASS öppen med det. Och nu ska hon tydligen börja med något träningssammarbete som alla hennes följare ska få ta del av och vara med i…

      Kollade hennes ig för visste inte vem hon var. Ser knappt skillnad? Ser ut som hon kanske gått ner 5-9 kg.

        Hon gjorde operationen i februari/mars 2020, så du får bläddra ganska långt tillbaka för att se bilder som är rättvisa på hur hon såg ut tidigare.

      Det jag inte förstår med detta är hur hon kunde få en operation? Var hon ens SÅ överviktig? Fick mig en chock när jag läste det.

        Förstår inte heller. Hon måste ha bekostat den själv.

    Kan vi prata lite om blygdläppar? Jag har stora yttre och det stör mig mer och mer. Dels utseendemässigt men det är också obekvämt. Obekvämt med trosor, ännu mer obekvämt utan. Får skav osv osv. Hade faktiskt kunna tänka mig att operera men anser inte att det är värt att lägga pengarna. Ena dagen känner jag mig stolt över min kropp, andra dagen känns det jobbigt att visa mig för min sambo. Hatar att jag känner såhär om en stark välfungerande kropp men nu gör jag det. Kan tilläggas att jag är 25 år. Är jag ensam? Jag upplever att det inte alls pratas om detta. Har ni erfarenhet eller kloka ord?

      Har du problem som skav etc kan man nog få det betalt av landstinget.

      Tror många kan känna liknande runt kroppen. Ibland kan jag känna mig snygg och ibland svinful… särskilt gällande vissa kroppsdelar. Försöker att inte lägga så stort fokus på specifika delar, men förstår att det blir annolunda när du känner av skav ?

      Varför ska vi prata om skam och ångest över hur underlivet ser ut? Kan kvinnors underliv inte få vara en fredad zon som kan få se ut som det ser ut, måste vi verkligen prata utseende och ideal kring våra vaginor?! Fittor ser ut som de ser ut och ska inte bli ytterligare en kroppsdel som ska stympas och modifieras för att passa in i något jävla porr-ideal!

        Fast.. Hon beskrev hur hon mår över det, hon skrev inte att ”såhär bör en se ut”.

        Det är fullkomligt OKEJ att få må dåligt över något som skaver, herregud. Att få prata om skammen/ångesten kan ju ha en lugnande effekt för många. ”Ah det är inte bara jag som ser ut så”, ”det är normalt”.

        Så lugna ner dig och va nöjd över hur du ser ut, och låt andra få må som dom gör över hur de ser ut.

    Håller med till 100% i allt du säger. Sverige är på väg utåt. Och inte kan man prata om det heller för då blir man stämplad rasist.

      Jo, man får prata om det men det beror väl lite på hur man pratar om det.

        Jag håller med. Jag känner att jag kan prata om det pga amerikanare/rysk medan mina svenska kompisar nästan är rädda för att uttrycka sig för att inte bli stämplade som rasister. Helt galet att de inte får tycka om sitt eget land. Det är liksom inte ens åsikter utan statistik det handlar om.

          Alltså håller med .06 om att svenskar inte alls kan prata om det lika fritt

          Fast det stämmer inte? SD är ju ett stort parti så uppenbarligen kan folk både lyssna och prata om det? O som sagt, det beror på hur du pratar om det. Generaliserar du om invandrare så är du ju rasist?

            Nej man är inte rasist om man säger att invandrare står för större delen brott i det här landet. Det är sanning och statistik.

              Fast det stämmer ju inte. Det finns en gemensam nämnare bland de som begår brott, alla slags brott, det är att de är män.

                Men varför inte lika många svenska män då? Jo eftersom att jag känner invandrare och vet hur de tänker. De ser Sverige som ett skämt. De lever som de vill, sitter inne i ynka 2-3 år, behöver aldrig betala en krona för varken skadestånd eller rättegångskostnader då de inte har dokumenterad inkomst och skratttar bara åt svenskarna.

                [Borttagen kommentar]

                  [Borttagen kommentar]

              Well, statistik kan man vinkla precis hur man vill.
              Vad som också är sanning och statistik är att de som står för i princip alla brott i det här landet är personer som på olika sätt inte är integrerade i samhället. Personer som på olika sätt står helt utanför vårt samhälle, utan samma skyddsnät och allt annat vad ”samhället” innebär.
              Folk som på olika sätt är desperata att överleva, få mat på bordet och tak över huvudet. För många är kriminaliteten den enda lösningen som är lätt och ger en möjlighet till snabba och stora pengar.

                Inte integrerade? Hänger inte det på människan? Om vi flyttar någon annanstans ska vi bara sitta på arslet, strunta i att lära oss svenska, strunta i att gå i skolan/jobba och bränna bilar istället och sedan skylla på samhället?

                  Det är väldigt lätt att påstå och säga om man är uppvuxen i en skyddad svenssonfamilj i ett idylliskt och skyddat område.
                  De som vuxit upp i ett av sveriges mest utsatta områden vet att verkligheten är mycket mer komplexare än så.

                    Jag är varken svensk eller uppvuxen i ett idylliskt område. Är invandrare och uppvuxen i ett av Stockholms värsta områden och vet mycket väl hur dessa personer tänker

                    Jag är varken svensk eller uppvuxen på ett fint ställe. Är uppvuxen i en av Stockholms värsta förorter och vet exakt hur dessa människor funkar. Att påstå att de inte har samma möjligheter som alla andra och att härleda till massa teorier visar bara på att du har noll förankring med verkligheten. Väldigt få av dessa har en ”svår” uppväxt, det är helt enkelt inte tufft att tala ren svenska och ha ett bra jobb.

                Vilket vänsterdravel. Så vi invandrare har inte samma skyddsnät som etniska svenskar? Vi har inte rätt till gratis skola, gratis vård, gratis allting? Jo det har vi. Men kommer man från en kultur där man är bra om man är dålig kan inte samhället göra ett skit. Så lägg ner med ditt skitsnack. Statistik ljuger heller inte och går inte att vinkla så som du påstår. På vilket sätt kan inte en invandrare plugga och klättra socio-ekonomiskt? Hur kommer det sig att europeiska invandrare då lyckats göra det i Sverige men att de från mena och delar av Afrika inte lyckats göra det? Har det med Sverige att göra eller med deras egen kultur?

                  De är latmaskar och vill inte anpassa sig. Och jag är inte vänster jag är SD.

                  Jag hade faktiskt den här diskussionen idag med min kära far. Han kom med exakt samma argument och härskartekniker som du gör nu. Han är en alkoholdement pensionär som alltid varit ganska mycket ”vit makt”…

                  Jag lägger ner den här diskussionen pga att jag vet med säkerhet att det är mer konstruktivare att doppa huvudet i kokande olja än att försöka få vettiga svar.

                    Gör det gullet ?? funkar alltid bra att stoppa huvudet i sanden medan samhället faller ihop.

                    Åh herregud, jag skickar massa styrkekramar till dig anonym 22:30

                  men hållkäft för fan, vilket jäkla snack ni kommer med bara för att jävlas….Jag är från Mellanöstern.!!! Alla mina syskon har studerat på universitet och jobbar med det de plugga till. 3 av mina kusiner är väldigt ambitiösa och har blivit rika och bor på jättefina lägenheter i innerstan här i Stockholm. Mina vänner från syrien/libanon som jag har känt i över 20 år är ekonomer/mäklare osv.
                  Jag har jobbat inom vården som undersköterska. Men just nu är jag sjukskriven men har det väldigt bra ställt dock.

                  Så vart har ni fått det ifrån att ingen från Mellanöstern pluggar eller blir framgångsrik?

                Det är inte de som inte har mat på bordet eller tak över huvudet som skjuter ihjäl varandra i Göteborg.

            Och hur mottas människor som säger att de röstar på sd då?

              Precis på det sättet som de förtjänar

    Hej!

    Letar efter tips, erfarenheter och do-nots gällande låd/lastcykel. Jag är klen och kommer behöva en med elassistans. OM jag köper en lådcykel är dess primära funktion att transportera mig och min jycke på cirka 30 kg till och från hunddagis. Sträckan är cirka 7 km enkelväg. Tror inte det är särskilt krävande cykelväg dit. Cykeln ska kännas lätt, smidig och inte för enorm. Batteriet ska vara tillräckligt bra att ta oss ToR. Inget skitbatteri. För skojs skull säger vi ingen budget. Är öppen för märken som inte är så vanliga i Sverige med. Det viktigaste är att den är stark, lätt att manövrera, smidig och har bra kvalitet. Det ska vara något som kan bestå. Den får gärna också vara bekväm och säker ur ett hundperspektiv ??

    Tips på tillbehör såsom lås och skydd mottages gärna också. Vill göra den ostjälbar ?

      Har en Cargo bike, den är grym. Man vänjer sig snabbt vid storleken.
      Alla oavsett modell och märke kan stjälas. Tips är ett mc-lås och alltid ta ur batteriet när du ställer den någonstans.

    Är det någon här som använder p-spruta? Min gynekolog vill att jag ska testa det för att se om jag mår lite bättre men har läst så mycket negativa biverkningar med viktuppgång och problem med huden och akne 🙁

      Varför tycker din gynekolog just att p-spruta vore bäst? Varför inte kombinerad metod (p-piller, p-ring, p-plåster?) med östrogen/progesteron. Finns flera p-piller med mycket positiv inverkan på huden.
      Tänker om det hade med blodtrycket, ålder eller rökning att göra? I vissa fall rekommenderas nämligen inte kombinerad metod.

      Har tidigare använt p-spruta under flera år. Trivdes väldigt bra med det. Inga blödningar och inga biverkningar.

        Jag har ätit primolut-nor i två år och gått upp i vikt via ödem typ och det är ju ännu mer progesteron i en p-spruta.

      Läs mer om hormonella preventivmedel på Vulverinekoos på Instagram. Otroligt allmänbildande!

      Min bm sa att det var absolut sista alt man hade enligt hen….
      Pga av väldigt höga hormoner och mår man dåligt vecka två så kan man inte avbryta osv…
      Jag hade p piller men mådde inte bra.
      Så här är det kondom som gäller ?

    Jag ska springa Muddy Paws med min hund om mindre än en månad! Så himla nervös!!! Har någon annan tävlat det någon gång? ????

      Lycka till! Hade aldrig hört talas om det och fick googla 🙂

        Tack! Är typ rätt nytt men verkar superkul!

    Du lever i ett bra land då, eftersom du har möjlighet att flytta till otroligt många länder, ganska enkelt! Känns spontant som att du skulle gilla att bo i USA där det är mer ett ”egoistiskt” tänk, alltså ”jag ska se till att jag klarar mig innan jag hjälper grannen”-mentalitet. Jag jobbar mycket med amerikaner, och även om jag verkligen gillar mina vänner där och att dom i sig inte är egoistiska så lever dom ett egoistiskt liv. Jag har själv svårt att förstå att man väljer att bo i ett land som inte tar hand om invånarna. Sen kan man absolut ha åsikter om vart skattepengarna går!

      Jag älskar Sverige, men jag är trött på att se vad som sker med det. Kan ni sluta dra in usa hela tiden, det är liksom inte det enda land som existerar förutom Sverige och bara för att jag råkar ha en amerikansk pappa så ska jag väl inte behöva flytta dit? Får man inte vara trött på ett land man älskar? Jag är trött på att Sverige går utför, att folk förstör landet. Det betyder inte att jag ska hålla käften och flytta.

        Haha! Vart skrev jag att du skulle hålla käften och flytta. Jag skrev att du har tur som kan flytta lite vart som. Jag trodde du skulle gilla USA eftersom att det socialistiskt inte finns där, och det lät som att det var det du var mest trött på! Men hej, sorry!
        Ett annat förslag är juh att du ger dig in i politiken och förändrar!

        Nej, jag tänkte på kommentaren där uppe. Jag har bott i usa som jag skrev och vill inte bo där. Jag älskar Sverige och önskar att det vore bättre, som det var tidigare. Är nog inte lämplig för att ge mig in i politiken trots att jag har en masters i statsvetenskap (?) men är bara frustrerad på allt som sker.

          Vi behöver ”mindre lämpliga” i politiken med! 😉 Jag är inte alls intresserad av politik. Önskar jag vore det. Vore coolt att faktiskt kunna förändra saker på det sättet.
          Tror dock tyvärr att vi kommer få ha det så här ett tag till, innan allt kommer på fötter igen. (Tänker mest massinvandring som ändå till mesta dels beror på krig runt om i världen.)

        Men det var du som tog upp det? Irrelevant hur som helst.

      Jag har bott i usa och folk där är långt ifrån egoistiska. Är tvärtom folk här i sverige som är det.

        Nja, vi tänker nog på olika saker/delar. Absolut att folk är generösa när det kommer till sin community. Jag tänker mer egoistiska genom att man själv måste se till att ha alla försäkringar runt sjukvård och sånna delar. Man måste helt enkelt vara egoistisk för att klara sitt egna liv först. Kapitalismen va socialismen.

    Finns en tjej som heter Linn Olsson som hänger med alla influencers och var bland annat bjuden på Fornis fest. Tydligen kompis med Petra turngården, vad gör hon? Varför känner hon så många kändisar

      Hon och Petra hade en podd förut, hon verkar superhärlig!

        Hon var en riktig bitch på högstadiet ?‍♀️

      Vad hände med Petras bästa kompis hon hade förr i tiden? Tror hon hette Annika? Inte en bild på henne på många år, och de verkade väldigt tighta då.

    Igår fick min partner veta att hens pappa är/har varit alkoholist i flera år och blev tagen av polisen igår för grovt rattfylleri (druckit 2 flaskor rött vin innan han körde). Som tur var så skadades ingen utan vad vi vet än så länge var det i en rutinkontroll han blev tagen.
    Min partner bor ca 8h med bil från sina föräldrar. Hur stöttar vi dom bäst men framförallt hur stöttar jag min partner bäst? Vi har självklart pratat och jag har gjort klart för hen att hen alltid kan prata med mig om detta och att jag stöttar både hen och hens familj, men finns det något mer jag kan göra? Tips på sidor/föreningar?

      Om din partner behöver det så finns det anhörigstöd i alla kommuner, oftast både i grupp och enskilt. Det är en process att förstå och acceptera.
      Gällande svärfar så kan ni rekommendera honom att söka stöd på vuxenenheten/missbruksenheten i hans kommun, där kan man få allt från öppenvård till behandlingshem beroende på vad hans utredning kommer visa. Han kan även gå på AA-möten, finns även på kvällar och helger. ?

        Tack för svar! Ja troligtvis lär hans straff bli nån form av tvångsrehab (istället för fängelse) vad jag kan läsa mig till. Ska kolla upp anhörigstöd så jag har det redo ifall min partner känner att hen behöver det ?

      Bor pappan med någon. Isåfall har ni troligtvis en som lider av medberoende. Lätt att glömma dem som har en lång och svår återhämtning. De har ägnat stor del av sin tid att försöka förhindra, dölja, förklara och släta över.
      Alkoholisten går behandlingar och tycker alla skall vara med i samma rytm, medans anhöriga har problem med tillit, oläkta sår och svek.
      Ett jävla skit helt enkelt. Men nu vet ni, problemet är ute i ljuset. Den enda som kan göra en förändring är din far och det i sin tur beror helt på, om han faktiskt vill.
      Kämpa på och ta hand om varandra!

    Någon som testa VLCD? Är inne på min tredje dag och är såååå hungrig. Kör med nutrilett shakes o soppor. Blir det bättre? Hur länge körde ni? Hur mycket gick ni ner?

      Min syrra har kört ett flertal gånger. Gick ner rätt många kilon (varje omgång) men sedan upp allt igen. Det funkar kanske i teorin men det man glömt ta med i beräkningen är hur mycket våra hormoner faktiskt påverkar oss.

      Jag körde drygt 2 veckor. Gick ner 7kg.
      Har gått ner lite till efter det för den fick mig att bryta mina vanor, tänka innan jag tar mer mat osv.
      Så för mig hjälpte det!

      Don’t do it!

      Japp. Det går över efter några dagar när du går in i Ketos. Jag körde 20 veckor via obesitasmottagning, då med kontakt med sjukvården. Gick ner 45 kilo. Nu äter jag frukost och middag och 1-2 modifast per dag. Har gått ner ytterligare 10 kilo sen jag började äta igen (ca 2 månader sedan).

      Maxtiden att köra pulver är 3 veckor om man inte har kontakt med sjukvården, och jag tycker att det kan vara en fantastiskt bra kickstart för att komma igång och bryta vanor, men om man inte är beredd att göra en livsstilsförändring i samband med dieten så kommer man att gå upp allting igen.

    Tycker ni att era män ska betala allt? Alltså förutom räkningar och mat, även typ behandlingar ni vill gå på, kläder, smink osv?

      Haha nej ?

      I vårt förhållande är alla pengar ”våra pengar”, och vi tar av de pengar som finns. Det råkar bara vara så att jag är betydligt dyrare i drift än min partner och därför blir ca 90% av allt som ”blir över” efter att räkningarna är betalda mina pengar. Haha. 🙂

        Seriöst? Låter helt puckat

      Hahaha varför skulle de? Om man är nån sorts lyxhustru som inte arbetar menar du?

      Men ja, skulle jag vara hemmafru så ja, då skulle väl det vara arrangemanget? Men om båda arbetar, vad skulle jag göra med min egen lön om killen ska betala allt? Bara lägga på hög? 😀 Men ja är som regel väldigt mycket för att alla par får arrangera sin ekonomi som passar dem bäst, oavsett om det betyder att den enda försörjer den andra eller att man splittar jämt inpå öret. 🙂

        Det finns mellanting mellan att bli försörjd och att splitta på öret.
        Min man brukar ta alla räkningar som rasslar in men sedan när det ska köpas möbler och liknande brukar jag hålla i det – och betalar då också. Har ingen aning om vem som betalat vad (minst eller mest) men vi är gifta så det spelar absolut ingen roll. Däremellan lägger jag absolut pengarna på hög.

        Håller med om att det viktiga är att hitta en metod som fungerar i det egna förhållandet.

          Men sa jag att det var de enda alternativen? Får förtydliga, min avsikt var att skriva ”alltifrån x till x” dvs, dessa två ytterligheter och allt däremellan.

            Oj, snarstucken much?
            Ville bara ge ett exempel på mellanting. Ta det inte så hårt.

      Varför skulle han ens behöva stå för alla räkningar och all mat själv?

      Haha nej verkligen inte. Vi båda tjänar bra och likvärdigt, tar ut precis lika mycket FP vardera. Alla pengar går in på ett gemensamt konto där alla räkningar, försäkringar, huslån, pensioner överföringar till sparkonton (både gemensamma och våra egna), pengar till matkontot mm dras ifrån. Det som sedan blir kvar delas på mitten och förs över till våra egna privatkonton som vi gör vad vi vill för.
      Hade tyckt det var väldigt osexigt om min man betalade allt för mig.

    Vad kör ni för bil och vad kostar den er i månaden?

      Audi A7, har aldrig tänkt på vad den kostar mig i bränsle, försäkring och skatt. Älskar bilen och det får kosta.

        Aldrig tänkt på? Okej bränslet men du ser ju försäkring via autogiro eller räkning och skatten får du också en eller ett par ggr per år på räkning.
        Har själv en S8 och det är absolut värt det och den får kosta den med men jag vet iallafall ungefär vad det kostar

        Vet man inte vad ens bil kostar i skatt osv så är det ju uppenbart att du lånar bilen/någon annan betalar för den.

          BUSTED!

          Nja, jag har inte den blekaste aning heller. Försäkringen kostar ca 500:-/månaden men det är det enda jag vet. Betalar skatten när den kommer men minns aldrig vad den är på och jag vet inte vad jag lägger på bränsle varje månad.

            Är du sådär slarvig med alla dina kostnader?
            Asså något hum måste du väl ändå ha hur mycket den kostar. Man vet ju om man lägger några tusen eller närmre 20.000 på den liksom, eller?

              20k är det ju knappast.
              Är inte slarvig med något kan jag tala om för dig, men bilen är ett måste, så den kostar vad den kostar. Jag tänker dessutom inte på bilen som en månadskostnad eftersom skatten betalas en gång per år (har även betalat min försäkring för hela året, men den ska ligga på ca 500 annars). Har ingen parkeringsavgift och inga lån att räkna på heller. Bränsle varierar, har nyss bytt jobb och pendlar en liten bit och har inte hunnit räkna på hur mycket jag tankar för. Har full koll på min ekonomi, så du vet. -.-

        Haha en sån snygg bil hade jag heller inte brytt mig om kostnaderna på. Grattis, det är en skönhet.

        Men hen kanske inte tänker på det och bara betalar som det kommer men inte har koll på ”månadskostnaden”?

          Ja men exakt??? Man måste liksom inte veta exakt vad sin bil kostar.

        Jag har enorma fördomar om folk som kör Audi. Oftast visar de ju sig stämma också så. Men du kanske kör lugnt och lagligt 🙂

          Att de har väldigt bra smak. Jag har fördomar om folk som kör Volvo också.

      Volkswagen passat runt 4000 ca. (Leasar)

      BMW x5. Försäkring ca 1000 kr i mån, parkering 500 kr, skatt var tredje månad 1374 kr, underhåll; en hel del. Bensin ca 2000 kr i månaden. Så ca 4000 kr utan underhållet då som i perioder är noll och men kan komma saftiga underhållsräkningar sporadiskt.

      Range Rover sport
      Ca 9000 kr/månaden
      (noll lån, bara själva ägandet som kostar)

        6000 – inte 9000!!

        Dyr

          Väldigt!! Men jag är medveten om det och prioriterar den kostnaden ändå.

            Förstår, men det är en fin bil så värt det ?

      Mazda 2, kostar typ 2000/mån plus servicar som oftast är 0 men kostar ibland massor.
      Kör typ 1500 mil/år

      Har en Volvo v40, kostar ca 2700 med lån (ja jag behövde det), försäkring och serviceavtal. Köpte den helt ny för tre år sedan och planerar att köra den i många år till. Tankar för kanske 500:- i månaden så kör inte så mycket.

      Vw golf sportcombi, 2017 års-modell. Cashad vid köpet så har noll avbetalning. Bensin går på ca 800 i månaden, försäkring betalar sambon (hehe..) men skulle tippa på kanske 1300 tutti i månaden?

      Jag kör en Range Rover Autobiography. Älskar den!! Vet faktiskt inte vad den kostar totalt i månaden, men det är ingen investering direkt….

        Har den alltså på mitt egna privatägda bolag, därför jag inte har helt koll på siffrorna utan att behöva fråga ?

    Ge mig tips på era bästa mascaror!!! Som man kan jobba upp volym utan klumpar, gärna maxfactor❤️❤️❤️

      Maybelline the colossal smokey black

    Tycker synd om Micah… nu började hon blogga igen och vips så hittade hennes gubbvän på något skumt… vilken värld lever hon i?? Vill ha barn med gubben och större lägenhet, men ingen av dem jobbar…

      Snälla gör inte Micah till en grej igen. Hon behöver inte bli en influenser med kanaler!

        Kommer aldrig hända ändå, så du kan nog vara lugn. Bara hon inte sätter ännu ett barn till världen med gubben.

    Någon som vet hur jag ska börja? Ska skriva en inlämningsuppgift om basala hygienrutiner inom tandvård på 3000 tecken.
    Har skrivit rubriken…
    Och nuuuu freakar jag ut totalt!!! Ska lämnas in på måndag och jag dör snart!
    Finns det någon barmhärtig och smart här?

      Borsta tänderna efter måltid, inte äta eller dricka för mycket onyttigt och köra tandtråd och munskölj ?

        Det är inte vad basala hygienrutiner handlar om.

        TS. Skriv om vikten att rummen alltid spritas av. Inklusive hela uniten, dator som pillas på under behandling, stol spegel osv (vet det slarvas med pga stress då man ibland är försen till nästa patient), att man byter ALLA munstycken och följer de råd som gäller (vet kliniker som kör engångssugarna i disken istället för att slänga), att man verkligen inte rör något med sina handskar under behandling -då SKA de bytas. Använd plockpincett. Tvätta händer ofta, glöm ej upp till armbågen. Gör allt i rätt ordning. Tvätta, sen munskydd och engångsförkläde (glömt namnet) och sist handskar. Se till att alla jobbar efter samma rutiner kring hygien. Följ rätt instruktioner för disk, dac osv. En så enkel grej som att man noga kollar varje instrument så att det är kliniskt rent. Att man följer instruktioner gällande att arbetskläderna ska bytas efter varje dag (många snålar och ger anställda få ombyten), det är allt jag kan komma på nu. Lite rörigt men ? i slutändan handlar det om hygien, det går aldrig att överdriva. Viktigt att ingen ekonomi eller stress får gå ut över hygienen och hygienrutinerna

          Glömde även grundläggande saker som korta naglar, inget nagellack inte ens genomskinligt, uppsatt hår, visir (!) Alltid!, att man byter kläder direkt på jobbet om man fått blodstänk på de till exempel.

      Det finns ju massor! Man ska dricka med sugrör, inte äta och dricka för mycket socker. Floursköljning. Använda rätt tandborstningsteknik. Hur man använder tandtråd. Jag vet att man också ska vänta x antal minuter från det att man druckit något speciellt (typ läsk, varmt eller något sånt speciellt som jag inte alls kommer ihåg) till att man borstar tänderna pga emaljen är skör.
      Besök tandläkare och tandhygienist regelbundet. Rengör tungan och hur man gör det ”rätt”. Hur man använder munskölj
      Osv osv osv

      Och något som jag lärde mig den hårda vägen: Man ska definitivt inte tugga kaneltuggummin för ofta!

        Det är inte vad basala hygienrutiner handlar om.

          Jahaaa! Hahaha, vad jag missförstod det där totalt!
          Men det är ju egentligen att bara använda sig av samma princip. Berätta kort vad man gör, berätta långt om hur man gör det och varför man gör det 🙂

      Dela upp den i underrubriker med olika teman så blir det lättare att skriva ett stycke under varje rubrik.

    Hej! Tips på ngt som hjälper mot gravidillamående? Fått meds utskrivetoch min man kan hämta ut först till helgen. Tagit förut med erfarenheten att de hjälper men inte helt. Bara kräks och kräks, är så trött.

      Sug på ingefära

      Frys in vindruvor!!

      Kan du inte beställa från typ apotea och att det lämnas utanför dörren? Beroende på vart du bor såklart. Hos oss kan de komma redan nästa morgon utanför dörren. Bor då i ytterförort i Stockholm

    När ska svenskar vakna till och kämpa emot all brott som utförs på svenskar? När ska det demonstreras mot all skit som pågår i Sverige, hur och när kommer en ändring ske för vi kan inte ha det på det här sättet? Varför görs det inget, varför gör inte folk sina röster hörda? Svenskar som utländska. Vad är det som händer?!
    Är själv utländsk och ja det har tydligen en betydelse när en sån här kommentar publiceras.
    Hade jag haft kunskap om hur en demonstration aktiveras hade jag gjort det för längesen.

      Googla så kan du fixa det själv om det är så viktigt.

        ”om det är så viktigt”
        ???

        Jag tycker det är rent skrämmande att så många verkar blunda för vad som pågår i samhället, unga dödar barn och det SÅ mycket fruktansvärda saker som sker mitt framför näsan på oss. När jag var i skolåldern kände jag inte en enda person som blivit rånad medan mina barn känner ett 20-tal barn/ungdomar som blivit rånade på kläder och mobiltelefoner.

          Det låter som att du borde flytta till ett annat område

            Haha, det kan man tro men vet du vad det absolut sorgligaste är…?
            Att vi bor i ett sk ”jättefint” område.

            Tänk dig då hur det ser ut i sämre områden…

              Man skiter inte där man äter svarar jag på den.
              Jag har aldrig känt mig så trygg som jag gjorde när jag bodde i ett sk ”utsatt” område

                ”Man skiter inte där man äter svarar jag på den.” Vet du ens vad det uttrycket betyder? Haha pajas.

                  Pajas kan du vara själv!

                    Hmm..Okej.

                Nja, förstår vad du menar och det kan tänkas gälla dig men många som bor i utsatta områden känner sig allt annat än trygga. Stockholms stad gör regelbundna trygghetsmätningar och då är det alltid Rinkeby/Kista, Spånga/Tensta, Skärholmen, Hässelby och Vällingby som toppar listan.

      Inte jättesvårt att hitta hur man gör. Go nuts. https://polisen.se/tjanster-tillstand/tillstand-ansok/allman-sammankomst/#demo

      [Borttagen kommentar]

      Vad menar du exakt? Är svensk och vad är det för brott du menar begås mot mig? Och av vilka?

        ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Wow!

          Verkligen wow! Jag orkar inte ens lägga energi för att svara ”anonym”.

    Halloj! Finns det någon målare här? Jag funderar på att utbilda mig till det, är 25 år gammal. Anledningen är därför att jag gillar att måla, är trött på att sitta på kontor och det är faktiskt bra betalt enligt dom uppgifter jag har. Är någon här målare och kan berätta vad den tjänar och hur det är? Får man banklån under tiden man är lärling tro? Min pojkvän ska nämligen plugga i 2 år nu men efter det tänkte vi köpa lägenhet, vill inte behöva skjuta upp det ännu mer.

    Jag ställde en fråga om hur man lägger bronzer förra veckan. Malin (?) svarade kräm på kräm, puder på puder. TACK!!! Du räddade mig!!?

    Hade sex i söndags (tjoho!) men sprack. Eller det känns som jag har en spricka, i nedre/bakre delen av slidmynningen. Gör ont när jag kissar, i mån morse gjorde det ont när jag gjorde nr 2…. Smörjer jag där med olja så gör det ont av beröring. Som att hälla salt i ett sår!

    Fick sprickan under själva samlaget så kunde ju inte fullborda penetrationen, men jag var våt?! Fattar ingenting! Vad är kvinnliga kroppen för jävla fängelse? Blir så trött!!

      Kan vara svamp! Då blir man skörare och kan få sprickor. Är flytningarna är gryniga kan det vara svaret. Jobbigt är det ?

      åh vad jobbigt, desamma hände mig för någon månad sen. Har heller ingen förklaring till varför. Gick till gyn och fick någonting att skölja med inuti och en svampsalva. Läkte efter någon vecka. Har haft betydligt ’hårdare’ sex efteråt och det har inte hänt igen.

    Tips på bra svenska filmer?

      Livet i 8bitar
      The unthinkable (rekommenderar starkt)
      Serien ”fallet”
      Tomten är far till alla barnen
      Drömkåken
      Svensson Svensson filmen
      7 miljonärer

    Hur tar man sig mod till att gå till öppna förskolan?
    Har en 1,5åring och jag vill verkligen gå dit med henne men vågar absolut inte. Hur beter man sig? Hälsar man på alla? Går man bara in?
    Har inte social fobi eller så är bara rädd för första gången. Har inte heller någon att gå med.

      Man kliver bara in. Ler och nickar lite grann åt de andra föräldrarna om man vill. Sen sätter man sig där du och ditt barn tycker passar utefter barnets intresse. De som jobbar där kommer garanterat komma fram och presentera sig och berätta lite om verksamheten. Man behöver inte gå runt och hälsa eller ens prata med de andra föräldrarna om man inte vill.

        Vill tillägga att jag varit öppna förskolan-stammis i snart 4 år och aldrig sett någon förälder gå runt och hälsa men däremot sett massor som inte direkt pratat med någon och det har inte varit alls märkligt?

          Ändå ett märkligt beteende och ger konstiga signaler till barnen hur man beter sig bland andra människor.

        tack snälla för svar! ska nog våga mig dit imorgon

      De flesta öppna förskolor har en sångstund. Brukar alltid komma dit lagom till den, då kommer man, säger ”hej allihop” eller något sådant, och sätter sig i ringen.

    Tycker ni jag överreagerar med att bli extremt ledsen när min sambo säger åt mig att han inte gillar mig och därför väljer att aldrig spendera tid med mig utan går hellre ut med sina kompisar när vi bråkar? Jag har jättesvårt att tro på att han älskar mig för att han inte verkar ha någon som helst empati för hur jag känner och att jag är ledsen. Tror ni man kan kan älska någon men inte bry sig om man sårat personen i fråga och vet att hen är ledsen men inte gör något åt saken?

      Kan det vara så att han menar att han inte gillar vissa sidor av dig? Typ så man känner för de flesta man känner, d v s alla har något man kan störa sig på. T o m snälla personer kan vara fööör snälla om du förstår hur jag menar. ?

        Jag vet inte, men han får det att låta som om han inte gillar hela min personlighet.. och jag är inte liksom jobbig på något vis som en man kanske typiskt skulle bli less på, jag gnäller inte hela tiden, ringer inte honom en massa och frågar jämt var han är osv. Är väldigt relaxed i vår relation. Sist han sa det var igår för att jag sa att jag inte kan hjälpa honom med något på hans jobb för att jag höll på med skoluppgifter som hade en deadline. Jag kan liksom inte säga nej till att hjälpa honom för han beter sig som om jag är tvungen att hjälpa honom. Kan tilläggas att jag ALLTID hjälper men just igår hade jag sagt flera gånger att han inte kan ringa mig för något alls för att jag är extremt stressad pga min skoluppgift.

          Hur länge har ni varit ihop? Har det varit såsom du beskriver det under en längre tid?

          Kanske är du för snäll och det vet han säkert mycket väl. Tycker det låtet som att du ska sätta honom lite på plats. Vägra vara hans dörrmatta. Om du behöver hjälp att bitcha till dig återkom till nig. ?

            Vi har varit ihop i 5år! Ja jag är väldigt snäll, men samtidigt är det så mycket lättare att bara hjälpa till osv än att ta denhär skiten och behöva bli ledsen ? sen beter han sig som offret som jag gjort jättefel mot

              Det här låter som något du behöver hjälp att ta dig ur. Eller är han värd att kämpa för tycker du? I så fall varför?

                Till 80% är han en bra partner även om det inte låter som det, han har bara problem med att hantera sin ilska och att bråka på en ”ok” nivå, han drar det alltid till att jag är skit, hela vårt förhållande är skit och vi ska göra slut när vi bråkar. Sen är jag nästan 8 månader gravid så skulle helst kämpa för vårt förhållande och familj.

                  Problem med att att hantera sin ilska hoppas jag inte är något du/vi behöver oroa oss över. Är du desdutom gravid borde han ha vett att lägga band på sin ilska. Eftersom du skriver här förutsätter jag att du inte mår så bra. ❤

                    Nej, det händer inte ofta att det går ”för långt”, men det är bara jobbigt för att han snabbt kan bli orimligt arg för små skitsaker och man vet inte ens ibland vad som gjorde honom arg. Men inte så det blir fysiskt, utan bara så att han är extremt elak och vägrar prata med mig i två/tre dagar oftast. Nej, mår verkligen skit just nu och känner mig jätte oälskad. Känner också sån skuld mot min bebis över att jag inte njutit av denna graviditet, mycket pga att jag känt mig så ensam.. tack för att du lyssnat och svarat ❤️

                      Fast…..vet inte vad jag ska säga för uppenbarligen mår du inte bra och blir inte schyst behandlad. Önskar attjag kunde gör mer för dig. ?❤

                      Att ens känna att någon bryr sig hjälper redan jättemycket ❤️

                      Du hade hade gärna fått ringa ellerler smsa mig om du velat men går liksom inte att lägga upp sådana uppgifter här. Kram

              Det han håller på med är manipulation…har varit i samma sits. Då han inte fick som han ville kom han med elaka kommentarer och hot som att göra slut. Det är inte hälsosamt och jag lämnade honom därför

                Det är verkligen så nedbrytande att vara i denna situationen ? älskar honom men det är så orättvist att jag blir behandlad såhär hela tiden och sedan anklagad för att jag gjort fel

      Inte gillar dig????
      Lämna

      din sambo låter inte som en bra sambo

      Låter ju helt sjukt?! Vem säger så? Varför är man ihop med nån man inte gillar då?
      Säg åt honom att skärpa sig och sluta prata sådär och dumpa annars.

      Du övereagerar INTE!

      Wtf!? Nej du överreagerar inte, tvärtom, du underreagerar. Självklart älskar han inte dig när han inte ens gillar dig och pga att du säkert fått höra det och lite till ett antal gånger börjar du bagatellisera det han säger och ser på vad det är för fel hos dig istället. Jag lovar att det inte är fel på dig utan han är bara en skit. Att han är bra till 80% är heller inte tillräckligt, jag tror inte man ska nöja sig med någon som är dålig 20%. Så tänkt över ditt liv. Är det värt att vara med någon som säger rakt ut att denne inte gillar en och hellre umgås med sina vänner? Lämnar en ensam hemma för att de inte vill vara med en? NEJ.

      Det där låter inte alls bra – det låter som om du anpassar dig extremt mycket till honom. Han ska inte behandla dig så. Jag skulle rekommendera att du pratar med någon som kurator eller psykolog för att få lite mer perspektiv på situationen och vad du behöver göra.

      Prova parterapi för att komma till bukt med era kommunikationsproblem. Vi var på vårt andra samtal idag och det känns redan sååå mycket bättre.

    …och Gynning fortsätter lägga upp foton på hennes kopierade verk. Det känns nästan som att hon gör det med flit för hon vet att hon ändå kommer komma undan med det.

      Jag hoppas Camilla sitter och knåpar på ett bra jäkla inlägg som avslöjar alla hennes verk sida vid sida med originalen. Det kommer bli News.

    Så random: men i en tidigare ÖS så pratade ni om någon micro influencer som hette ”Micah” vars familj endast bar märkeskläder? Stog även att allt är fejk enligt ngn. Vet någon vem jag menar? Ville bara veta vad hon heter!

      Alltså finns en ung mamma som heter Micah (googla micah så kommer bloggen upp). Jag gissar att det är hon du menar…?
      Läser hennes blogg ibland men mår fan bara dåligt av allt som står där. Tycker helt fruktansvärt synd om hennes dotter?

      Känner inte igen detta. Micah är väldigt wt, men något rykte om att familjen endast bär märkeskläder har jag aldrig hört.

      marie jaskari är den du söker

    Hej! Jag undrar lite om spelmissbruk. Har en partner där det har kommit fram att hen är spelmissbrukare och har även varit otrogen. Jag försöker förstå hur en sådan hjärna fungerar, även om det är nästintill omöjligt. Är det fler i liknande sits och har ni några tips?

      Hej, jag är nykter spelmissbrukare sedan 2 år, en spelmissbrukare är en självisk, patetisk skit som inte fungerar som andra normala hjärnor. Spelandet är ett sätt att fly undan det normala livet och jobbiga tankar, för att dämpa ångest och dålig självkänsla, med resultatet att missbrukaren mår ännu sämre och får sämre självkänsla.
      Har ni inte barn, spring fort därifrån. Har ni gemensam ekonomi? Dela på den fort somf….

        Kunde inte hålla med mer. Va sambo med en spelmissbrukare ett par år. Han ljög om allt och manipulerade mig. Min självkänsla va helt nedbruten. Trodde att jag inte kunde leva utan honom. Min ekonomi blev totalförstörd, han lurade till sig pengar, stal pengar från mig, försökte ta lån i mitt namn.
        Spring därifrån. Seriöst. Har även vuxit upp i ett hem med spelmissbruk.
        Dessa relationer är ngt av de mest destruktiva jag nånsin varit med om.
        Insåg ej hur jävla medberoende jag va.

        Tack för svar! Känner mig så ensam ibland. Självklart fick jag reda på allt (alltså kollade igenom telefonen, han berättade inte själv) 3 dagar innan jag födde vårt barn. Inte jätteoptimalt. Han går i KBT nu och har ändrats enormt. Men känslan av att vara manipulerad sitter fortfarande i. Känner du att man kan ändras?

    I morgon händer det grejer med Trump ?

      Vad menar du??

        Hehe ne men enligt the Simpsons kommer han att kolavippa ? de har ju förutspått saker tidigare som varit rätt, typ att han skulle bli president etc.

          Du fattar att den konspirationen är baserat på memes va? Alla de sakerna i Simpsons är skildringar av saker som redan skett. Herregud ??‍♀️

      Vad är det vi andra har missat?

        Vi har inte missat nåt. Hen bara trollar.

      Men kom igen! Du kan inte säga A och sen skita i att säga B!!

      Inte jag som har skrivit första kommentaren men det hen har skrivit är baserat på en teori om ett Simpsons avsnitt. Flera Simpson avsnitt har förutspått rätt sjuka grejer som pandemin, tragedin i Beirut etc. via sina avsnitt. Det förutspås även sedan länge att Trump dör(?) den 27e Augusti 2020 så det är många som väntar på denna dag. Sjukt ändå ?

        Fast det finns över 255 timmar med Simpsons där typ varje minut ”förutspår” grejer.
        Det är dessutom rätt så skarpa hjärnor som skapar de där minutrarna och man behöver inte vara hjärnkirurg för att ha ”förutspått” en pandemi, att den största staden i en av världens mest konflikthärjade del skulle bli bombat, att några skulle tycka att Michelangelos David är för naken. Eller att man blandar i annat billigare djurkött i något man märker upp med 100% nöt, att Disney skulle köpa upp Fox etc etc

          Men de har också ”förutspått” att vi skulle ha hoovrande bilar 2013, att musik skulle börja hjärntvätta oss, VR-mat. Att vi skulle kolonisera Mars 2026. Att hologrammeddelande skulle bli en grej, att företag aktivt skulle sabotera för utvecklingen av förnyelsebar energi eller att Schwarzenegger skulle bli den fösta utlandsfödda amerikanska presidenten. Och den roligaste av allt: Att Fox skulle bli en hårdporrskanal

          Okej softa vi har fattat att du sett alla Simpsonsavsitt sen 1925

            Det vore väldigt konstigt eftersom första avsnittet inte sändes förrän 89 😀

    Hallå låt oss prata om Ida och Alexander. Påriktigt, tror ni dom är kära eller tror ni dom hänger ihop pga jobb?
    Upplever inte att dom har kärlek mellan varandra utan som att båda är i stadiet att man typ stör sig på allt hos den andra?!
    Sen en annan sak, varför tror att influensers att dom är proffs på relationer, råd, ja allt? ?

      De har varit tillsammans många år.
      Tror absolut att de är kära, men de har nog i mångas ögon ett väldigt märkligt förhållande eftersom de inte lever något typiskt parliv.

        Ligger dom ens med varandra?

          Innebär det att det är någon annan som är pappan till elvis???

            Haha helt omöjligt. Barnet är så lik Pärlan

        Så många år har dem inte varit tillsammans. Absolut kanske det finns kärlek men när man lyssnar på deras podd får man känslan av att iaf Ida inte är kär. Sen kanske de är bästa vänner istället men njaa… låter inte så heller. Hursomhelst spelar det egentligen ingen roll. Ville bara se om fler fått känslan eller om det bara var jag

          Dem? Är du det du, Anna Book? ?

            Tänk att jag visste att en så trött mås som du skulle kommentera grammatiken. Nöjd över att du var bättre än någon idag? Du får en klapp på axeln.

            Orka

            ”Är du det du”?

    Har någon här inne mist en förälder? Hur överlever man? Jag har inga syskon och kommer bli så jävla ensam och utan skyddsnät… ?

      Samma här ❤️?

        Så jäkla hemskt ?

      Du låter som att du är ung. Har jag rätt? Det finns mycket stöd och hjälp du kan få på vägen. Du kommer att överleva och syskon är inte en garanti på mågot sätt. Man kan vara/känna sig nog så ensam trots att man har exempelvis syskon.

        35, vet inte vart på skalan jag hör hemma ?

          Jag var runt 40 när jag miste min pappa och känner mig fortfarande, ptja nästan övergiven. Kan tillägga att jag har fortfarande min mamma i livet samt sysjon (ingen superkontakt där äcen om den inte heller är dålig).

          Önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt vet bara inte hur. ?

      Jag beklagar din förlust och förstår din känsla av vilsenhet. Att förlora en förälder kan kännas som att tappa ankaret i tillvaron. Jag miste min pappa för 12 år sedan. Man överlever, och det blir lättare med tiden, men saknaden kommer alltid att finnas. För mig tog det nog ungefär ett år innan jag började kunna komma vidare. Jag märkte att det gjorde mindre ont och att jag inte längre tänkte på honom flera gånger om dagen. Jag tyckte att det var skönt att ha vardag och rutiner, så jag jobbade ganska mycket under den här perioden. Det gjorde också att hjärnan fick en paus och fokuserade på annat än pappa emellanåt.

        Åh ? Hur gammal var du när det hände? Jag är så ledsen över att jag inte har svar på alla mina frågor om det förflutna, om släkten osv. Det är mkt jag undrar över. Och bara detta att ha någon att ringa och berätta saker för, ingen utomstående lyssnar så som en förälder… Vet inte hur detta ska gå ???

          Jag var 25. Han dog väldigt plötsligt och det är så mycket som jag aldrig hann fråga och som ingen annan kan svara på. Jag saknar också alla hans praktiska papparåd av typen ”så här lagar du en…” osv och hans humor, han var jätterolig. Och som du säger, vissa saker vet man att bara ens förälder genuint är intresserade av att höra om. Jag lovar dig att det kommer att bli bättre och göra mindre ont med tiden. I början kunde sorgen liksom skära i mig, drabba mig hårt och plötsligt som knytnävsslag. Saknaden, tomheten. Nu är den mera lågmäld, saknaden kommer fortfarande men det är mer värme i den nu, jag kan tänka på honom utan att samtidigt vilja gråta av längtan. Allas sorg är såklart olika, men jag tror att de flesta hittar sina sätt att hantera det. Stor kram från en dotter till en annan. ❤

            Tack för ditt underbara svar ??? Jag är i ”knytnävsfasen”. Borde nog gå och prata med någon…

      Jag miste min pappa när jag var 23 och det var hemskt. Jag var verkligen ”pappas flicka” och han var min allra bästa vän.

        Åh… Hur mår du? ❤ Och hur tog du dig till platsen du är på idag?

      Jag förlorade min mamma i en ovanlig cancer när jag var 24. Det gör fortfarande lika ont (idag är jag 35). Är så arg och ledsen fortfarande men det finns inget man kan göra mer än att försöka leva med det som finns här och nu. Har gråtit så mycket att jag tror mina tårar är slut. För ett år sedan förlorade jag dessutom min bästa vän i en tragisk snabb sjukdom. Från en dag till en annan. Vill inte att livet ska vara så skört.. Mina barn och min fästman är det som ger mig energi.

        Jag är så ledsen för din skull ? Förstår vad du menar med tårarna, dit lär jag komma också en dag. När man inser att det bara finns tomhet. Detta ska fan inte ske när man är ung… Alla säger att jag är vuxen men jag behöver fortfarande mina föräldrar ?

      Jag förlorade båda mina föräldrar med 9 månaders mellanrum när jag var 21. Jag vet hur tufft det är och hur sjukt ensam man känner sig. Men man överlever, jag lovar. ❤️ Rekommenderar verkligen terapi. Det och familjens hund var min räddning. Första året var värst, jag var djupt deprimerad och ville absolut ingenting. Trodde aldrig jag skulle kunna le igen. Det är fortfarande otroligt tufft i perioder, men jag kan ha långa perioder nu där jag mår riktigt bra. Sorgen kommer alltid finnas där, men jag har lärt mig att det inte funkar att gräva ner sig i den. Livet är till för att leva, mina föräldrar hade velat det.

    Har du något drömland? Sverige, eller Norden, är en dröm för mig, men vi har alla olika drömmar. Det är ju aldrig fel att testa att bo i ett annat land. Antingen trivs du som fisken i vattnet eller så ser man det fina med sitt hemland. Prova vingarna och flytta till ett land som fungerar lite mer som du vill. Du kan alltid flytta tillbaka.

      Norge och Danmark är nog generellt bättre land att bo i än Sverige.

    Jag och min sambo (ibland kallar jag honom för min man, lol) har kommit fram till att vi ska förlova oss. Inget märkvärdigt men vi ska ta en egen liten ”ceremoni” bara vi två där vi typ lovar varandra att vi ska älska varandra osv. Låter fett cheesy ? Men han vill verkligen inte gifta sig och det låter lite mysigt när man tänkt på det ett tag ju. Jag funderar dock på att gå all in och ha finare lite mer ”bröllopsklänning” liknande. Vi kommer bestämma vilka ringar vi vill ha osv då han bara vill ha släta.
    Vi har tänkt oss göra det under ett träd eller något, väldigt simpelt. Låter det töntigt? ??
    Jag är ju bara så satans kär i karln ?

      Låter inte töntigt alls, men låter som är ni lika gärna kan gifta er 😀 Varför inte?

        *att

      Länge leve kärleken❤ låter jättefint tycker jag

      Helt ärligt så känns det lite onödigt med förlovning i så fall. Det är helt utan juridisk bindning och förlovning betyder ju att ”lova att gifta sig”. Det verkar lite oseriöst liksom. Är han rädd för att binda sig?

    Jag är så trött på att kommentarerna randomly hamnar i mod och sen aldrig dyker upp trots att man inte skrivit något konstigt alls. Tappar sugen på att kommenterar pga det. OCH – det är alltid kommentarer med en bra poäng som det händer med, inte de mer oviktiga kommentarerna.

    Borde komma ett ÖS special edition med en massa genom åren borttappade kommentarer.

    Vilka av urtekrams shampo/balsam gillar ni bäst?

    Jag använder lavendel just nu och mitt hår har blivit så mjukt/fint. innan vart det tovigt och svårhanterat. Jag vill köpa flera av deras sortiment men skulle vilja testa olika.

      Jag har provat Aloevera, kommer inte att köpa det igen. Tyckte att håret kändes strävt sv det. Har det med blå förpackningen hemma, tror det är utan doft. Kan inte kolla nu, för jag ammar ?

    Jag behöver lite råd på hur jag ska göra.
    En kollega tar och ständigt bokar in möten med mig utan att kolla upp om det passar först.
    Alltid hittar jag bara en inbjudan i inboxen och någon mening om vad personen vill. Utan att komma överens med mig först och utan att jag kan förbereda mig.
    Jag tycker att det är sjukt störande men vet inte riktigt om det är bara pga att jag tycker att allt med kollegan är störande. Överreagerar jag?

      Nja, det beror väl på. Om inbjudan är menad att visa när hen kan och en förfrågan till dig med möjlighet att tacka nej är det ju inte så konstigt. Men om ni ofta pratar, så borde man kunna ta det muntligt. Fråga kollegan nästa gång om ni kan boka in era möten genom att prata om det istället för att maila, kanske.

        Nej, det är inte menat som en förfrågan. Personen räknar kallt med att kunna ha mötet då.

          Då är det respektlöst, ja.

            Då överreagerar jag inte alltså? Tack! Då kan jag med gott samvete ta upp det imorgon på det mötet jag fick mail om vid 20-tiden idag om att jag skulle ha 🙂

              Ja det tycker jag!

              Absolut. Ska du ha möten sska du ha chans att förbereda dig och få vara med och bestämma tid så att det passar. Möten blir ju också mest givande och effektiva om man kan komma förberedd.

              Obs att kollegan är en dåre så var försiktig med konfrontation. BokA om mötet till en tid som passar dig bättre som en första markering och ta det därifrån.

              Om du inte jobbade vid 20-tiden tycker jag att du inte har sett inbjudan. Sen ser du den väldigt sent innan mötet och ber att få återkomma med en mer passande tid.

                Nej, den här personen kan inte ta sådana subtila hintar. Om jag stör mig på det så måste jag berätta det, förklara varför jag känner som jag gör och berätta hur jag vill ha det i framtiden.

      Beror på.. vad har ni för policy på jobbet, kan ni se varandras kalendrar? Om kalendrarna ligger öppna så att man ser ledig resp bokad tid tycker jag att det är ok att skicka en direkt mötesinbjudan om ni har sån policy. Men ofta kommer det med i den policyn att man i princip utan förklaring kan tacka nej eller föreslå annan tid.
      Ett tips är att boka kontorstid med dig själv för att freda vissa tidpunkter för jobb och uppgifter som du planerat för.

        Vi har ingen policy på jobbet, men vi kan inte se varandras kalendrar. Och även fast vi gjorde det tycker i alla fall jag att man ringer och kollar med personen innan. Speciellt om man är en sådan som alltid ringer i övrigt och väldigt sällan mailar.

        Första dagen efter semestern kom jag tillbaka till en mailkorg där denne person bokat in möte klockan 8 på morgonen, 2 minuter över hade personen skickat mail med ett ”väntar” och ingenting annat. Och ja, kollegan visste att det var första dagen för mig.

          Haha men då har du ju inte ens hunnit acceptera inbjudan. Tyvärr är en stolle du har att göra med. Du får helt enkelt göra alla på arbetsplatsen en tjänst genom att lära upp personen hur man beter sig.

            Nä precis. Jag hade inte ens hunnit se inbjudan. Men personen tog för givet att jag läste mail under semestern eftersom personen själv gör det, typ.

              Och även om du läst så har personen inte uppfattat att du inte svarat. Förstår att du stör dig!

          Va – crazy! Härskarteknik?

      Ohyfsat beteende men går att lösa på enkelt sätt. Om tiden inte passar – föreslå en annan tid i vändande kalenderinbjudan. Om personen inte är tillräckligt tydlig med att precisera vad som ska avhandlas – be personen förtydliga. Vissa personer förstår inte mail- och kalendervett och kan behöva subtila hintar om hur man beter sig på en arbetsplats.

        Det är inte det att tiden inte passar. Om jag bara accepterar eller föreslår en ny tid kommer detta bara fortsätta. Jag ville mest bara veta om det här är något som är legitimt att säga ifrån på 🙂
        Jag känner som sagt att jag är lite färgad av att jag inte alls tål personen.

          Okej låter mer som att du helst vill slippa ha möten med personen överhuvudtaget 🙂 svårare att lösa.

            Nejdå, det är inte så. Jag kan absolut ha möten. Det är bara sättet som mötena bokas in på som stör mig oerhört. De bestäms liksom helt utan mig. Men jag kanske bara ska ta det som ett: ”vid den här tidpunkten kommer jag ringa dig”? För lite så är det ju om man tänker efter. Typ, eller? Jag vet faktiskt inte alls

            Men shit vad ni läser in saker som hen inte ens skrivit. Ts, är han överordnad dig? Om inte tycker jag att han ska respektera din tid mer och kolla med dig innan. Annars känns det ju bara som att han dirigerar. Men ändå, bäst att ta det med honom, inled med en fråga och säg sedan ditt därifrån

    Nöjd över att du var bättre än någon idag? Du får en klapp på axeln.

    Varför hamnar allt i modd.

      Allt utom detta uppenbarligen!!
      Skrev nyss TVÅ kommentarer om hur tröttsamt det är när var och varannan kommentar randomly hamnar i modifiering utan att man skrivit något konstigt. Man tappar lusten att kommentera när det funkar så dåligt. Meeeeen, guess what – DE HAMNADE I MODIFIERING BÅDA TVÅ!!!
      De verkar oftast inte dyka upp senare så vad är det för sorts modifiering egentligen?

        Det beror på vilka trådar du skriver i

          Hur då?

          Det händer lika ofta när jag skriver egen trådstart.

            Du har väl skrivit något idiotiskt i en idiotisk tråd då?

              Men läser du inte så bra? Jag skrev ju att det händer trots att man inte skrivit något konstigt.

        Modifiering? ? Moderering ??

          Hm, tack, jag väntade på att bli rättad för jag tyckte det lät fel.? är så trött så kunde inte klämma fram rätta ordet men visste att man kan lita på detta kommentarsfält i det avseendet.☺️

            Menade det inte som något illa. ? Jag blir ibland galen på mig själv när jag inte hittar rätt ord men hör att jag utan tvekan säger fel ?

              Ja det var så det var för mig!? Var sjukligt trött igår så hade en ovanligt pantad kväll ?

    Att gå på en fest som kanske inte kommer ha roligt på pga personer som behandlat en illa – eller hålla huvudet högt, gå dit och visa att de inte kan påverka en. Värden är en god vän, gemensamma ”vännerna”, not so much.

      Inte gå på fest under en pandemi.

      Svårt det där. Jag har en gång gått på en sån fest dock var värden inte en så jättenära vän men vi hade umgåtts lite i ett större gäng. Jag ångrade grovt att jag gick då min kille och den det var en fnurra med (också kille) hamnade i bråk (pga den andra killen som hade missbruksproblem) och det var sedan tydligt att jag inte hade några vänner där. Trots att det inte var jag eller min kille som betett oss illa så hade jag inget stöd där utan det kändes som det mest awkward scen ur valfritt Real Housewives of.. och vi avlägsnade oss från platsen. Jag kände att det var totalt under min värdighet att gå dit och sätta mig i den här situationen. Man ska omge sig med personer som vill en väl.
      Vet dock inte hur jag skulle göra om det var en nära vän, det beror på nivån av hur dåligt behandlad man blivit av de övriga.

      I vanliga fall hade jag tänkt såhär: Är det värdens födelsedag eller någon högtidsdag åt det hållet så hade jag hållit huvudet högt och gått dit, är det bara någon liten sammankomst för att det är trevligt med fest hade jag avstått. Nu i coronatider hade jag inte gått dit oavsett.

      Gör något som du själv tycker är roligt! Ovärt att umgås med människor en inte gillar.

      Nej, om personer behandlat en illa förtjänar de inte ens närvaro

      Gå dit, de bekänner färg. I slutet så kommer verkligheten ikapp för samtliga. Dock blir du fienden som behövs för att de ska känna mer gemenskap! Eller så skiter du i dem. De kan harva på runt i sin egen skit!

    Har du blivit sviken av en vän någon gång? Isf hur?

      Min närmaste vän i tidiga tonåren sa från ingenstans ”jag hör mest av mig till dig när ingen annan kan. För jag vet att du alltid ställer upp.”

      Vi är inte vänner idag

      Ja faktiskt, eller närmare bestämt min kusin som jag ”bjöd in” till mitt kompisgäng när hon var väldigt ensam. Nu ca ett år senare har mina vänner vänts emot mig medan hon är bästis med dem. Hon låtsades ”hjälpa till”, men det var egentligen hon som snackade skit om mig. Istället för att stötta mig och vara på min sida valde hon dem.

        Nej va trist. Hur många vänner ”tog hon över”? ? och har du nån kontakt med kusinen idag? Har nämligen en liknande situation själv…

      En av mina bästa tjejkompisar började flirta med min bästa killkompis och bad mig om massa råd osv. Sa åt henne att inte såra honom, för att han är för bra för det! Sen kom det fram att hon under hela denna tiden legat med min expojkvän bakom min rygg… samma expojkvän hon stöttat mig att lämna eftersom han misshandlade mig psykiskt och fysiskt. Kul tjej!

      Nej, vi är inte vänner idag.

    Vill bara skriva av mig ibland är det så tröttsamt. Jobbar på förskola som barnskötare sedan i maj så är fortfarande hyfsat nytt för mig. Vi är 1.5 personer kort på min avdelning och nu med alla inskolningar av nya och väldigt små 1 åringar har det varit extra kämpigt och ljudnivån har verkligen skjutit i taket (vilket såklart är att förvänta). Jag är den enda som stänger på min avdelning då jag är den enda utan barn så har dessutom väldigt långa dagar och ofta själv sista timmen.
    Idag när det jag var ensam kvar klagade En mamma på att jag endast var barnskötare och inte förskollärare och att vi var för få förskollärare på avdelningen. Blir bara så tröttsamt när jag verkligen slitit sen jag fick jobbet konstant att vara så bra och tillräcklig som möjligt. dessutom nu med mensvärk från helvetet sen en vecka tillbaka. Många föräldrar är super härliga men gud vad många som tar oss för givet och inte har i åtanke att vi ofta kanske är 3 vuxna på 24 barn och att man då inte kan jaga barnet som vägrar ha gympaskor istället för stövlar tex..

      Ni som jobbar på förskola ska veta att ni är guld värda för oss föräldrar oavsett om ni är barnskötare eller förskolelärare. Jag önskar att ni alla fick bättre arbetsmiljö och bättre förutsättningar på arbetsplatsen. ❤

      Jag kan förstå efter profession varför mamman blir irriterad. Barnskötare har generellt inte samma ansvar som förskollärare. Däremot så gäller inte det kravet stängningar och öppningar osv. Det är all personal som jobbar i barngrupps ansvar. Så mamman har fel där.

      Tycker du ska skita i henne och tänka på att vi behövs inom förskola!

      När du väl jobbat några år kan du läsa upp dig till förskollärare, det gjorde jag 🙂

      Det är väl inte så svårt att hänvisa till rektor/chef?
      Inget av det mamman klagade på är saker som du kan göra något åt liksom.

      Kräv att dina kollegor stänger lika ofta som du, att de har barn är ingen orsak till att inte jobba.

        Verkligen! Helt sjukt. Kan ju inte va ok, enligt facket t.ex?

        Nu vet vi ju inte hela storyn. Men jobbar man deltid tex 50-75% så stänger man sällan

          Det kan ju inte alla kollegor göra? I så fall får de vackert stänga ändå!

      Plus att raster ska in. O att en är där tidigt o en tar det senare passet. O om det är flera inskolningar samtidigt. Nä båten är inte på rätt köl jämt. Oftast rättar det till sig. Din energi ska ju i huvudsak gå till barnen o vissa frågor från föräldrarna. Det andra har du inget ansvar för – surförälder!!! Sen kan ju föräldern inte heller bestämma vad du ska studera till? Är nästan klar fsk lärare (sjukskriven) på mig blev det ingen större skillnad än om jag annars allmänt varit intresserad av barns utveckling. Lätt genomgång av pedagogiker o läs o skriv ex tagerton modellen, att rimma är bra för läs utv… Osv Inte direkt livsavgörande för barnet. Följer man barnets intresse o lyssnar o bryyr sig så är det ju lika bra! O vad gäller modeller, pedagogiken osv så är ett samstämmigt-den du fastnar för, gillar blir bäst på är den bästa metoden!

    Era bästa restaurang-tips i Malmö. Spelar ingen roll vilken typ av mat, gillar det mesta.

    Jazz-shampoo m.fl.

    Funkar de verkligen?

      Hair JAZZ*

      Nej

    Hejsansvejjsan. Jag undrar om någon här inne testad LSD eller psykadeliska svampar. Hur var er upplevelse? Undanber gärna pekpinnar från folk som inte vet skillnaden mellan amfetamin och LSD

      Tror du detta är rätt forum för att föra den diskussionen Hejsansvejjsan. Prata med en läkare som är bra på det. O kan förklara varför det känns som det gör. Varför denna effekt kommer Och hur det känns på en fem års/ tio års period. Tackar som frågar

        Hej frågade inte varför det känns som det gör.

      Har aldrig haft en dålig upplevelse på varken LSD eller svamp. Tvärtom. Har tagit det i tider då jag varit väldigt stressad och deprimerad och ”klivit ur ruset” betydligt lättare än innan med ett visst mått av ego dissolution som har gjort mig gott i situationen jag befann mig i.
      Maps. Org är en sida jag verkligen rekommenderar för den som är intresserad av den senaste forskningen inom psykedeliska.

    Penny Parnevik är gravid igen.

    Är vi lättkränkta?
    Bloggare kastar gärna upp ”svar på tal”-inlägg över minsta lilla (oskyldiga) kritik. Här i kommentarsfältet hoppar vissa på andra över minsta lilla (oskyldiga) kommentatorsinlägg.
    Varför inte bara ”inte bry sig”?

      Jag skulle nog vara lättkränkt och vilja ge min version OM MIG SJÄLV om jag vore en stor influenser som får motta mycket kritiska kommentarer. Inte lätt att ”inte bry sig”. De flesta kommentarer är ju rent utav hemska och vidriga.

        Fast nu handlar det om (oskyldig) kritik… Alltså inte det hemska du nämner

    Hade jag det bästa sexet i mitt 32åriga liv igår kväll? Ja.

    ☺☺☺☺

    Jag ligger med en 21 år äldre man, är jag knäpp som träffar någon som är så mycket äldre? Jag tycker vi har kemi och har det roligt tillsammans, det kommer inte bli seriöst, men mina vänner tycker jag är galen och att det är lite äckligt
    Jag är 26, han 47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.