Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

726 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej

      Äntligen!

    Mår så dåligt av att gå på juristprogrammet, tvekar på om jag vill arbeta som jurist. Har ett år kvar innan jag tar examen – borde jag fortsätta studera på programmet?

      Kör på! Så värt med en examen ??

      Kan du inte välja en intressant inriktning sista året?

      Jag tycker du ska gå kvar! Om du kämpat dig igenom 3,5 år kvar är det inte mkt kvar! Även om du inte vill arbeta med något ”typiskt” juristjobb är juristprogrammet en väldigt bra grund och det finns så mycket man kan göra efter. Vet du vad du mår dåligt av att läsa jp? Jag läser T5 och det går verkligen upp och ner för mig. Försöker ta en dag i taget typ 🙂

      Bra med examen, man kan göra mycket med en juristexamen! Vill tipsa om praktik. Fick själv väldigt bra insikter om vad jag vill jobba med (ett rättsområde jag inte trott kunde vara så kul!) + jobb efter praktik och jobbar idag kvar, tre år senare. Och att jobba är något helt annat än att plugga, våga utforska mindre ”klassiska” juristjobb!

        Vilket rättsområde jobbar du med? 🙂

        Vill också veta vilket rättsområde 🙂

          Jag med!

        Praktik är guld värt. Jag var helt säker på att jag ville bli IP-jurist, men när jag praktiserade en sommar i IP-gruppen på en av de största advokatbyråerna så insåg jag att IP nog är det sista jag vill jobba med.

      Detta hade legit kunnat va VEM som helst av mig eller mina kompisar som skrivit. HÅLL UT och få din examen!!!!!!!!!!!

        Verkligen!
        Jag tyckte att det var så jäkla tråkigt att plugga juridik, men att jobba som jurist är ganska trevligt om man hittar en inriktning man är intresserad av.

      Kände prick likadant! Att jobba praktiskt skiljer sig så mycket från programmet – du kan göra så mycket, på så mycket olika sätt! Jag arbetar på ett företag med bolagsrätt och det är väldigt kul. Och om det inte skulle kännas rätt efter du kört på och testat runt lite efter examen – sök dig till en annan sektor! Jurister är så eftertraktade och att vara jurist på de stora advokatbyråerna är en sån liten del av vad folk faktiskt jobbar med som jurister <3

      Kan du inte plugga något annat i 30hp/göra praktik och tillgodoräkna dig? Sedan är det bara exjobbet, såå värt att bara få det gjort.

      Jag mådde också skit under juristprogrammet och ville hoppa av många gånger. Blev klar i vintras och har jobbat ett halvår nu och livet är så mycket bättre. Att jobba som jurist är 100 gånger bättre än plugget. Många av mina juristvänner känner samma sak. Vill bara ge dig massa pepp att klara sista året, sen sitter du där med en fet utbildning och kan göra vad tusan du vill. Det värsta med plugget är över, nu är det bara specialkurser och uppsats och sen är du i mål! Kämpa!

        Varför mår alla så skit under juristprogrammet?
        Min dotter sökte men ångrade sig precis innan hon skulle börja och pluggar nu något väldigt annat. Jag blev så nyfiken när så många säger de mår skit vad det kan bero på?

          Det är tråkigt att det är så vanligt att må dåligt under juriststudierna! det råder en enorm betygshets på juristprogrammet. För att ens få ett extrajobb under studietiden på en större advokatbyrå måste du ha höga betyg. Samma princip gäller såklart även för riktiga juristjobb när du är klar. Tjänster som tingsnotarie, vilket är ett måste för blivande domare eller åklagare, blir tillsatta endast baserat på betyg. Detta är en enorm press i kombination med en utbildning med hög svårighetsgrad och ett högt tempo där lärarna ställer höga krav. Där jag studerade fanns även en press att skaffa sig extrameriter på sidan av plugget, vilket gjorde att många jobbade extra utöver studierna. För egen del jobbade jag 2-3 heldagar på byrå utöver plugget och såhär i efterhand förstår jag att jag nog var utmattad. Många med mig upplever samma sak med lite distans till utbildningsåren

          Det är en väldig betygshets, tävling om jobb och jag och många kompisar saknade ”kickar” i vardagen. Man ska lära sig ca 1000 sidor text i månaden, lösa några rättsfall, skriva något pm och tenta och så upprepar man det år efter år. Det är verkligen som natt och dag om man jämför med gymnasiet och många är inte mogna nog att ta till sig så mycket tråkig text direkt efter att man kommer från gymnasiet, vilket kan ge ångest.

      Wooow, detta hade kunnat vara jag! Går också sista året på juristprogrammet.

      Jag tänker såhär: Jag tar examen (det får bli vad det blir med betygen och allt det där) och då har jag en trygghet i livet. Jag har en examen att luta mig mot, men vill jag inte jobba som jurist så behöver jag inte.

      Kämpa på, vi grejar detta!

        Vad förvånad jag blir över att se att så många juriststudenter hänger här. 🙂

          Haha jasså? Varför då? 🙂

      Stå ut, du är nästan framme och tiden går fort! Lovar att det är roligare ute i arbetslivet än i plugget!

      Guuuud jag känner exakt samma. Har konstant ångest över att återvända om en månad. Har också ett år kvar och tvekar verkligen om det är värt att kämpa sig igenom.. vet dock inte om jag ens klarat mina två senaste prov så jag får fortsätta ?

      Åh hörrni TACK för alla era fina kommentarer! <3

    Vart arbetslös och desperat väldigt länge och äntligen fått jobb.. timanställd på fritids med barn från förskolan till klass 3. Jobbar på en stooor skola med 600 pers och det är mycket ljud. Det gör att jag blir trött då jag är högkänslig! , jag får berömm då jag är bra med barnen, leker pratar osv men IBLAND blir jag så sjukt trött att jag känner att jag inte är där psykiskt.. blir trött utmattad och lite uttråkad. Ja jag vet jag borde inte klaga o borde vara tacksam men min fråga är hur överlever man som högkänslig i en skola där det är mycket ljud och buller? Jag har sökt massvis med jobb och inte fått något. Men jag vill jobba kvar där för jag vill ha en inkomst. Någon mer som jobbar i ett jobb som inte trivs med eller så men försöker stå ut? Har ni några råd?
    Tacksam för svar.

      Skaffa formgjutna öronproppar ?? Finns att beställa med olika filter som dämpar olika mycket. Släpper igenom tal superbra men dämpar andra ljud. Det bästa jag någonsin köpt typ! Mvh ljudkänslig

      Psst, förskoleklass! ? (Förskola är från åldern 1-5, förskoleklass är i skolan)

        Vet inte vad du menade med det med de som går i förskoleklass går också på fritids! ?

          Ja, men det står ”barn från förskolan till klass 3” – det ska vara förskoleklass. Förskolan är en annan verksamhet ?

            Ah! Nu såg jag det när du uppmärksammade mig, Sorry! ☺️

            Men vem bryr sig? Alla fattar ju vad ts menar?

      Alltså för det första skulle jag inte jobba i skola för att enbart tjäna pengar, det behövs folk i skolan som älskar sitt jobb. Det gjorde jag. Saknar att jobba i skolan varje dag, men jag var också tvungen att sluta för att jag blev utbränd pga andra orsaker men att jobba i skola var liksom bägaren som rann över. Jag hoppas det ger dig ett bra svar. Mår du dåligt så är det inte värt pengarna. Det gäller alla jobb, enligt mig.

        Jag stod alltså inte ut med allt ljud och då insåg jag att det var dags att sluta och söka sig till en lugnare arbetsplats för min egna hälsas skull

        Jag håller verkligen inte med dig om att man måste älska sitt jobb för att jobba i skolan. Det är okej att vara skolpersonal utan att ha yrket som sitt kall. Det duger bra att gå till jobbet, göra det man ska och gå hem. Man måste inte älska det.

          Mitt svar hamnade under en helt annan tråd

        Vilken dröm det vore om alla på skolan älskade sitt jobb. Min känsla ( på min skola) är att allt för många inte alls vill jobba som/ passar som lärare. Bara om de får ”rätt elever” , inte såna som har särskilda behov och som man behöver anstränga sig extra med.

          Jag tror att om man som skolpersonal hade TIDEN så skulle ingen bry sig om ”rätt” sorts elever. Tror de flesta mer än gärna skulle vilja hjälpa alla men tiden räcker inte till alla gånger…

            Jag hoppas du har rätt men ibland undrar jag..ett trevligt bemötande tar inte längre tid än ett tråkigt.

      Mitt bästa tips är att börja en utbildning, ett nytt spår.
      Tycker inte man ska vara kvar någonstans där man inte trivs. Det kommer fler möjligheter.

      20:03 All heder till dig som står ut ?
      Anmäl dig till olika Bemanningsföretag, plötsligt så händer, ge inte upp.

      Hej!

      Finns det någon särskola, flex-grupp eller annan grupp med särskild undervisning?
      Då arbetar man som elevassistent och det kan vara väldigt tufft men också väldigt givande. Det är mycket mindre barngrupper och mer personal.
      Jag upplever att det är mycket lugnare och mysigare än att jobba på stora fritids med 45-50 barn eller mer t.o.m.

      Du kanske kan be om att få jobba i en sådan grupp?

      Jag arbetar på en stor skola jag också. Nästan 1000 elever. Arbetar med en enskild elev som har särskilda behov. Lärarna tycker inte om dessa typer av elever och vill inte beblanda sig med min elev. Jag får ingen rast eller lunch på arbetsdagen. Eleven behöver stöd hela skoldagen. Jag trivs inte alls! Vill byta jobb nu direkt! Hjälp! Ska jag säga upp mig utan nytt jobb färdigt??

    Vilken influencer har snyggast klädstil?

      Anna Book.

        ???

      Sofi Fahrman

      Svårt. Tycker de flesta har riktigt usel smak. Allt Kenza har på sig, oavsett om det är från Acne, känns Gina Tricot 2012. Alla rövtjejer på insta har ju samma grejer på sig och samarbetar med typ Chiquelle. ZZZzzz.

      Säger Sandra Beijer och HanaPee.

      Sandra för att hon faktiskt har en egen stil och väljer plagg med omsorg, den skulle inte passa mig – men tycker hennes stil är riktigt fin.

        Kenza förstör alla outfits med sina stora fula gympaskor. Visst de är säkert något fancy märke och snordyra men extremt fula gympaskor som gör att hennes fötter ser ut att vara storlek 54.

          Dels skor, sen förstör hon alla sina outfits med att hon har generellt dålig smak och noll estetik i sig. Enligt mig i alla fall. Hon blev ju stor för att hon är/var jättesnygg. Bra stilkänsla har hon verkligen aldrig haft, men det gör inget när man är snygg på riktigt. Hon säljer ju med cuteface.

          Tänker på IvyRevel, har aldrig sett enda plagg och tänkt att det är fint, tvärtom.

          Kenza är iallafall bra på att klä sig efter sin kropp, kläder sitter snyggt på henne oavsett om de är tighta eller oversize. Men typ Forni, aldrig sett någon vara så omedveten om hur ens kropp ser ut eller hur man ska klä sig för att det ska se bra ut? Varenda outfit-bild är det något plagg som inte alls passar hennes kroppstyp. Typ detta set som ser två storlekar för stort ut https://michaela.forni.se/wp-content/uploads/2020/08/DBE4F651-64D8-4736-9ADF-1717EABFE391-e1597946426338-766×1024.jpeg

          Jaja, man får klä sig hur man vill men hävdar man att man är intresserad av mode och kläder borde man väl vilja kunna såna här grundläggande saker.

            Det var ett jättefult set, men jag tycker inte att storleken är fel, det ska jag se lite löst och bohemiskt ut.

      Victoria Törnegren

      Hanapee och Sanna jörnvik!

        Jag sa att JAG inte skulle jobba i skola enbart för pengarna och att det behövs fler folk i skolan som älskar sitt jobb inte att det är ett måste.
        Så borde det vara i alla yrken? Förstå vilken skillnad det skulle vara om man mötte fler som älskade sitt jobb… just imagine.

          Hamnade fel…..

      Gillade Bellas för 10år sen typ. Blåa jeans, vit blus eller skjorta och snygg axelremsväska. Idag gillar jag ingens.

      Chloe schuterman!!

      Matilda Djerf
      Gine Margerethe
      Petra Tungården

      Michaela Deler, hundra procent!!

      Colorelle!

      Älskar Matilda Djerfs stil. Alexia klär sig snyggt också. Tycker annars de flesta svenska influencers har sjukt tråkig/stil, hannalicious/lojsan/moa mattsson-stilen tilltalar mig inte alls. Danska influencers har så mycket mer stilkänsla, kommer dock inte på namn nu.

        Hanna/lojsan/moa/molly-gänget får prick ALLT att se fett billigt och skräpigt ut oavsett om de köpt de på fendi eller nelly så ser de ut som om de köpt allt på typ boohoo och wish ?

          Plus ett på den

          Exakt! Är det för att de inte egentligen har någon egen stil utan bara slänger på sig sånt som är trendigt? Eller vad är det som gör att de ser så trashiga ut?

      Anna Kubel ?

      HanaPee!

    Bästa vintagebutikerna i Sthlms innerstad? ? Inte Myrorna och liknande utan butiker som tar in märkesväskor osv.

      Arkivet och Afound! ✨

        Tack! 🙂

      Judit Second hand på Hornsgatan och Arkivet på Odenplan samt Östermalm.

    Vilken är den bästa låten just NU ?

      ABC med Anna

      Don’t stop belivin

        Inte nu igen…

          Hahahahhaha

          Det är ju på riktigt den bästa låten just nu

      Every breath you take i’ll be watching you( murder remix)

      Piccadilly Circus

      Samba sambero ?

      Tusen och en natt

      Husavik!

      Blackbird med Buster Moe! Helt fantastisk!

        Tack för tips!

      WayV – Bad Alive (English Ver)

    Vad brukar ni göra för att förgylla hösten? Blir ju lätt klyschigt… jag brukar boka in en weekend till nån storstad för att ha något att se fram emot men det känns ju inte så lämpligt i år.
    SÅ! Några förslag på annat skoj?

      Byt ut garderoben till snygga höstkläder som du känner dig snygg i. Köp en riktigt snygg gryta, typ creuset, så blir det roligt att laga mat!

      Läsa alla över 3 000 sidor på FB som handlar om Anna Book.

      Skaffa en riktigt bra KK.

      Gå på spa eller åka på spahelg inom Sverige, planera in roliga saker som teater eller opera, (vissa öppnar igen nu, Stockholmsoperan t.ex), ha mysiga filmkvällar hemma.

        Och höstpromenader i naturen med picknick (innan det blir för grått och regnigt ).

      Byt ut vissa saker, typ ljus, gardiner, duschdraperi, kuddar osv. Baka! Jag har börjat baka massor nu.

      Det här låter ju sjukt men vi har börjat med hushållskaniner och jag har en kull som ska slaktas om en månad så ser fram emot en god höstgryta!

        Ja det lät verkligen sjukt

          Hatar ni bönder också.. Eller? Tar för givet att alla ni som är negativt inställda själva är veganer och inte konsumerar djurprodukter överhuvudtaget! Om inte är ni ju rätt ut sagt dumma i huvudet ?

            Självklart är jag vegan

        Vider.

        Helt stört om det är sant.

          Varför är det stört?
          Tala om närproducerat. Och att man vet hur djuren haft det. Och kan påverka hur slakten sker.
          Nej, idel beröm från mig!!

            Sjuka jävel!

              Nej, tvärtom.
              Jag har en sund syn på djurhållning och slakt. Till skillnad mot dig som bara kommer med låga påhopp för att du saknar argument.

                Det är stört att föda upp nåt och sen döda det.

        fyfan alltså!!!!!!!!! ?

        Undrar hur många av de som kommer klaga som käkar höna, kossa å gris..

          Jag personligen skulle aldrig vilja äta ett djur och kan därför inte förstå hur man kan föda upp något och sedan döda det. Speciellt nu när det finns SÅ mycket mer kunskap om andra alternativ.?

        Hoppas någon fritar dem ❤️

          Friterar menar du?

            Friterat ar faktiskt gott! Typ KFC style, har testat och rekommenderar.

      Brukar satsa på livsnjuteri på hösten, mycket för att hösten är så mysig. Så denna hösten ska jag försöka boka in en del privatträningar, gå på massage, nu på fredag ska jag till frisören, bara det känns ”lyxigt”.
      En och annan AW (med ansvar!!), middagar hemma, vinkvällar, utflykter, skogspromenader, boka en hotellnatt nånstans bara för att komma bort. Grilla korv(/annat) på en grillplats! Finns mycket kul och mysigt att göra.?

      Åh, hösten för mig är som en högtid! Mer nyår än januari! Frisk luft, nytänk och nya rutiner. Intressera dig mer för recept, laga mustiga goda grytor och soppor, jazz musik i bakgrunden, ett glas rött vin eller en nice specialöl, härliga deckarserier att mysa i soffan framför, tända ljus, mörker, en bra bok. Ta en staycation på ett spahotell nära, checka in efter jobbet en fredag, ät en god middag, sov ut, ta en behandling. njut. Ta reda på intressanta områden/byar med små boutique hotel du kan resa till. Finns mycket exotiskt även inom Sverige!

    Har börjat högskolan precis, har social ångest trots att jag är 25 vilket gör att varje dag blir extremt jobbig med tryck över ångest och andningssvårigheter. Sen är jag lite golvad över all information och allt kursinnehåll vilket nästan känns övermäktigt. Vill så gärna klara en utbildning men det känns så oerhört tufft just nu. Kan någon vänlig skriva något peppande? Hur klarade ni er utbildning? Ni med social ångest, hur socialiserar ni er? Vill gärna inte hamna utanför liksom…

      Jag har en 4-årig universitetsutbildning med toppbetyg, men kan erkänna att varje kurs kändes övermäktig i början.

      Lägg ner så mycket tid och energi du kan på de första kurserna, så kommer du lära dig studieteknik och få en push av ett bra resultat.

      Det var väldigt överväldigande i början. Man får ta en sak i taget och intala sig att det blir bra, brukar falla på plats sen. Det ÄR mkt i början, en helt ny grej ju. Sen ville jag hoppa av varje vecka första terminen typ men jag var inställd på målet så jag höll ut.

      Hej! Gällande att vara social: Jag socialiserade faktiskt inte alls under min kandidat. Jag tycker det viktigaste är att vara trevlig men jag tycker inte att man behöver göra mer än så. Jag var personligen inte intresserad av att vara med i nåt gäng, och med tanke på hur du skriver undrar jag om du också verkligen skulle må så dåligt av att ”hamna utanför”? Jag accepterade att jag kommer inte vara med i något gäng, men alltid vara trevlig vid seminarier och grupparbeten osv. Det har funkat bra för mig (tror liksom mina klasskamrater faktiskt ändå tycker genuint gott om mig).
      Gällande att det känns svårt: Det känns svårt och överväldigande i början. Det där kommer släppa, jag lovar! Jag var nog ganska förvirrad typ hela första terminen, men sen får man grepp på det och blir bättre på att sålla informationen. Och mitt bästa tips är alltid att lyssna inte för mycket på andra. Högskolan är full av personer som är pretto och gärna vill framställa sig som smartare än dom faktiskt är. Många gånger ibörjan tänkte jag ”vad fan pratar dom om, jag fattar ingenting” men efter tentorna fick jag toppbetyg och dom fick göra omprov eller klarade sig med nöd och näppe. Kör ditt eget race! Och slutligen: kram <333

        Den här kommentaren håller jag med om till 100%. Mvh sista året på kandidat.

      Vad läser du, är det en stor grupp? Jag är universitetslärare. Det är viktigt att som lärare ha förståelse för att det är väldigt mycket för en nybörjarstudent med all information och påminna er om att det är så. Du är inte ensam om att känna så. Jag vet inte vilken högskola du går på men ni bör ha någon form av Studenthälsa (har ni fått info om det?) som du kan vända dig till och få stöd. Jag har haft studenter med en enorm social ångest i klassrummet och då har vi diskuterat vad som fungerar. Så småningom kommer ni säkert ha en del grupparbeten och det brukar hjälpa till och många tycker det är lättare att komma in gemenskapen då också. Det är också en del av vår uppgift som lärare att faktiskt få till en bra gruppdynamik men tyvärr förstår ju en hel del lärare inte det.

      Har du någon programsamordnare du kan vända dig till?

      Jag känner precis som du med det sociala trots pluggat i 3 år. Pissjobbigt, har tyvärr inga tips men du är inte ensam iallafall och det går att klara skolan ändå. Och av mina erfarenheter verkar alla kurser svåra och omöjliga i början, men det släpper eftersom ju mer man kommer in i de, så ta det lugnt!

      Har social fobi och GAD men blir bättre för varje år. Är dock SÅ GLAD över distansstuderna. Bästa som hänt. Brukade va helt slut efter föreläsningar hela dagarna och ha noll möjlighet att lyssna+ hänga med. Mycket bättre nu på distans och kunna va bekväm och inte stressad innan föreläsningar och inspelade föreläsningar så man kan kolla igenom igen. Älskar distans!

      Ta hjälp av studenthälsan. De är vana vid såna här bekymmer. Det går att lära sig hantera ångesten på olika sätt. Sätt inte ribban högre för dina studier än att bli godkänd. Lycka till?

        TACK för alla fina svar!!! <3 Ska absolut kolla upp studenthälsan! Vad skönt att jag inte är ensam! Så bra svar från er alla, verkligen <3

    Ni vet ahlgrensbilar fast den som heter ” elbilar ” varför smakar det som någon hällt BAKPULVER I PÅSEN?!??!?!?! GÅR knappt o äta godiset

      Ja de är hemska, fick kasta påsen ;/

      Tvingade skamset i mig skiten!

      Riktigt äckliga tyvärr. Originalbilen är ju supergod ?

      Smakar typ Treo?

      Jag tycker dom är goda ?

        Jag med ?

        Samma här! Älskar dom haha.

    Märkeskläder till barn – ja eller nej?

      Kanske till lite äldre barn, men till småbarn känns det bara sjukt onödigt ?

      Nej

      Innan jag själv fick barn – aldrig i livet!
      Efter jag själv fått barn – jag! (Köper dock det allra mesta second hand)

        Vad köper du då för märken på second hand?

          Det som faller mig i smaken. Antingen i lokala secondhandbutiker, i märkesspecifika Facebookgrupper eller på Tradera. Alltså, jag tycker inte att märket i sig för plagget snyggt men märkeskläder har oftast en mer genomtänkt design än typ H&M (som inte känns etiskt försvarbart att köpa).

          Exakt samma här, jag kan inte låta bli att köpa märkeskläder till barnen, även om jag egentligen inte tycker att man ska fästa sig vid sånt. Försöker köpa det mesta secondhand, på tradera, blocket och sellpy. Men Facebook funkar också om man har det ?

      På ytterkläder – JA! Pga ska vara bra grejer som håller värmen, tål slitage, håller dom torra osv. Resten – nej. Pga.. Slits, tvättas ur och går sönder oavsett,

      Om man har råd – absolut.
      Påverkar det ens ekonomi negativt – låt bli.

      Simple as that!

      Varför inte? Sen beror det på vad du menar med märken. Att man köper HM-standard med fin logga? Eller märken som i kvalite och inte sytt av fyraåringar i Asien?

      Ja, jag har köpt mycket åt min bebis som föds om en månad. Inte för att de har logga på (de flesta jag köpt har inte det) utan för att jag tycker det är fina saker. Blandat med H&M, lindex och Pop osv.

      Både jag och min sambo är höginkomsttagare men skulle nog aldrig köpa märkeskläder till våra framtida barn (ytterkläder är viktigare, men då skiter jag i om det är ett märke, kvalitet först). Jag skulle dock gärna betala för bra kvalitet och material. Kanske inte när de är pyttesmå, men när de börjar växa liiite mer långsamt 😉

    Nu har stoppa pressarna skrivit om den kända artistens dotter. Får de verkligen identifiera henne?

      Varför inte? Det är offentliga uppgifter. Fråga Paolo Roberto 🙂

        Paolo gick själv ut med det.

      Nej, men de kanske inte bryr sig.

      Inte enligt de pressetiska reglerna men de är vägledande och inte en lag. De kan bli fällda av Medieombudsmannen men det lär de överleva så antar att de skiter i. Stoppa Pressarna är väl inte direkt kända för sin pressetik.

    Vart köper ni billiga städprodukter?
    Btw godaste doftspray till hemmet?

      Bästa tycket jag är parfum interieur från Rituals. Doftar såååå gott och håller länge.

      Billiga städprodukter finns på rusta, öob och dollarstore
      Godaste doftsprayen kommer från Washologi och heter längtan

      Blanda egna och gör både miljön och plånboken en stor tjänst!

        Instämmer! Vill man ha god lukt kan man ex använda eterisk olja i ex spraymoppen och moppa hemmet med eller köpa en diffuser. Tänker bara på alla kemikalier som kan finnas i alla olika städprodukter.

          Men sådant gör ju inte rent ju

      Dollarstore.
      Sen moppar jag golvet med nån citronsåpa och det luktar rent efter så tycker inte det behövs någon doftspray sen?

        Jag får klåda av såpa 🙁

          Blev rekommenderad av sjuksköterskan på vårdcentralen igår att sitta med fötterna i grönsåpa pga att jag fått nageltrång och det ska vara bra mot det?

    Positivt graviditetstest imorse! Är chockad. Vet inte om jag orkar, vet heller inte vad jag känner inför abort. Blir isåfall fjärde barnet, en liten sladdis. Samma pappa till alla och vi lever ihop.
    Vet inte vad jag vill med detta, behövde få det ur mig..

      Prata med din man.

        Fan vilken dryg kommentar! Du tror liksom att hon inte hade tänkt på det själv eller, att diskutera saken med pappan? Så om man har en partner får man inte skriva om något här som gäller familjeliv? Tror du man är utan hjärnceller bara för att man råkat bli gravid? /nyfiken

      Grattis ändå ? själv kommer jag aldrig i kontakt med barnmorska för att byta hormonspiral som suttit i drygt fem år. Är rädd för att det kommer att gå så lång tid att den inte fungerar längre. Och vet inte heller om vi skulle orka med fler barn. Vet inte heller vad jag ville med detta. Antar att en del av mig alltid kommer längta efter att bli gravid och få fler barn även om det vore ganska galet när barnen börjar bli stora och man själv är medelålders.

      Vill inte ha fler. Säg gärna vilket preventivmedel jag ska undvika

    Vad tänker ni om någon som endast vill ha begagnat till sin bebis då hen är rädd för gifter?

      Jag tänker att du har lite för mycket att tänka på som ens kommer på frågan.

        Haha, för mycket att tänka på? Jag hinner tänka många tankar på en dag, är väl inget fel med det 🙂

          Vad spelar det för roll dock vad din kompis köper till sitt barn? Alltså vad för åsikter ska vi här inne ha om det?

            Vadå min kompis? Det är jag själv som funderar på att endast köpa begagnat när bebisen kommer och skulle vilja ha inputs. Har blivit erbjuden en madrass men den är dock oanvänd så jag funderar på att tacka nej pga det.

              Varför ställa frågan som om det gäller någon annan då?

              Jag köper kanske 75% begagnat till mitt barn. En måste hela tiden ligga en storlek och en säsong i förväg när en handlar för att lyckas. Och jag har inte lyckats hela tiden och har därför behövt köpa vissa saker nya. Eller ja, ibland har jag köpt nytt för att jag vill köpa nytt också men att köpa begagnat skänker mig mer tillfredställelse.

                Okej, tack! Ja det verkar som att man behöver lite flyt för att hitta allt begagnat. Men 75% är ju jättebra. Hur har du gjort med madrasser?

                  Jag läste ovan att du hittat en bra begagnad/oanvänd och det hade jag köpt. Jag hade inte den turen och köpte därför nytt. Det tar mycket tid att köpa begagnat men är också kul, lite som en skattjakt.
                  Jag får ofta höra att mitt barn har bra och fina kläder och få fattar nog att det mesta är begagnat, de som vet förvånas över vilka bra grejer jag lyckas hitta.
                  Lycka till!

                    Åh vad jag håller med dig! Det är exakt som en sport att leta fina kläder secondhand. Och man får ofta höra att barnen är välklädda ? det är dessutom bra för att det borde vara mindre gifter i tygerna och dessutom bättre för miljön. Så till ts, helt klart värt det!

              Vi köper allt vi kan begagnat. Både för att undvika gifter men också för att minska konsumtionen av nytillverkade varor ( mer hållbart).
              En madrass som är ny är ju bättre att någon använder än att den ligger och skräpar hos någon utan ett behov av den.
              Ingen har någonsin sagt något om att det syns, märks eller så. Mina barn är inte ett dugg utanför eller ser lidande ut. Även frost tröjor säljs begagnat ( om man nu vill ha sådant).

              När det gäller just madrass så rekommenderar man i bla.a. UK att aldrig använda begagnad sådan till ett spädbarn, inte ens ärva från äldre till yngre syskon. Detta då det skulle kunna vara en riskfaktor för PSD. Vet inte om det pratas om det i Sverige men värt att känna till i sammanhanget.

                Vad skulle kopplingen vara mellan just en begagnad madrass och PSD i så fall?

                  Det är oklart, som så mkt annat med PSD, men sambandet verkar iaf tillräckligt starkt för att tas på allvar från många håll.

                    Det påståendet behöver jag länk på ?

      Finns många fördelar med begagnade kläder, att man undviker gifter är en av dem ?

        Och vad jag tänker om dem? Att de är medvetna människor

      Det låter klokt för både bebisens skull och mycket mindre miljöpåverkan. Men egentligen förstår jag inte varför någon annan (förutom ev. partner) ska tycka något om mammans val för sitt barn så länge inte barnet far illa. Vilket hen inte kommer att göra pga begagnade kläder.

      Har inga barn själv men när jag skaffar så kommer jag bara köpa second hand. Bra för miljön och ekonomiskt.

      Tänker att alla får göra som dom vill. Superbra för både plånbok och miljö dock, så det är ju win för alla ?

      Ingenting. Kan liksom inte relatera. Skulle aldrig köpa begagnat till Mitt barn pga jag inte vill ha andras energier och tycker det är Ofräscht.

      Den personen tänker nog att jag är knäpp.
      Lev å Låt leva

        Jag har aldrig köpt ett plagg begagnat till något av mina barn, däremot har jag sålt det mesta av deras kläder och grejer vidare när de vuxit ur eller tröttnat på dem. Så jag är väldigt glad över att det finns en begagnat-marknad. Tänker att många inte har råd att köpa nytt och då är det toppen att de kan få överta mina barns saker till en billig kostnad.

        Fräsct med ett plagg massa rester av kemikalier som påverkar din bebis

          Hört talas om tvättmaskin?

            Tar den bort dåliga energier?

              Ja, de nyare gör det. Beror lite på tvättmedel också.

                Så då skulle det väl räcka med att tvätta begagnade kläder i en sån för att få bort andra bebisars ofräscha energier.

        Energier, tomtar, vättar och troll.

        Psst. Dom försvinner ner i avloppet vid tvätt över 40 grader.

      Jag vågar inte köpa något begagnat, tycker det är lite äckligt. Rengör och tvättar ALLT som jag köpt (nytt).

    Har någon här sett serien Search Party? Läste om den hos Sandra Beijer och har precis sett färdigt säsong två. Vill prata med någon om den! Ingen jag känner har ju sett den?

      Läste med om den hos henne
      Vart såg man den?

      Jag har sett den! Men det var ett tag sedan, minns den inte som så himla bra. Gillade att den var udda men den var lite för konstig för min smak. Gillade du den?

    Tror ni att många av de radikala feministerna bara är den kvinnliga versionen av incels?
    Tänker att de tycks bägge hata det motsatta könet för att de från början blev ratade på marknaden.

      Ursäkta?

      Herregud, har aldrig tänkt på det men du kan ju verkligen ha rätt ?

        Nej. Vad får dig ens att tro det?

      Verkligen inte. Du är så fel ute.

      Feminister mördar inte män, misshandlar inte män, våldtar inte män, tafsar inte på män, kallar inte män för hora osv. Däremot är feminister trött på att män gör detta mot kvinnor. Varför män hatar kvinnor är dock en gåta.

      Ratade på marknaden? Att få knulla som tjej är det lättaste som finns.

        Fast vadå män är ju mer aggressiva (mer testo) så deras frustration kan ta sig uttryck på det sätt du beskriver.. medan kvinnor inte har lika mycket testo, så deras frustration kommer ut som allmänt manshat istället ?‍♀️ Och nej, självklart märker tjejer av om de alltid är sistahandsvalet på krogen kl 03…

          Så män är sådan av naturen? Och folk säger att vi feminister hatar män…
          vi har iaf en högre förväntningar på dom än sådär.

            Men nej det sa jag väl inte? Män har mer testo av naturen ja, det är ju mätbart så bara för dig att kolla upp. Sen är de allra flesta män såklart helt normala, men jag sa att en man som har mycket underliggande frustration KAN ta till våld (lättare än en kvinna).

            Eller ex i vården – där vet man att tjejer som har dåliga hemförhållanden/mår dåligt lättare skär sig (inåtagerande), medan det är vanligare att killar blir utåtagerande (hamnar i slagsmål, skadegörelse etc.).

              Om man utgår från ditt resonemang så innebär det ju att män som _inte_ våldtar, misshandlar eller mördar har lägre nivåer av testo till skillnad från de män som gör det… och det är ju bara fel att tro det.

                Men nej det är ju inte ens det jag skriver? Testo är knappast den enda avgörande grejen, jag menar att det är EN av flera påverkande faktorer.

                Jag säger inte heller att det ens är vanligare att män med mycket testo just våldtar (eller tvärtom), men att OM man jämför män och kvinnor så är det fler män som har mycket testo än kvinnor, och av de männen är det en viss procent som av olika anledningar mår dåligt, och av den lilla gruppen som mår dåligt är det en ännu mindre grupp som gör något utåtagerande (slåss, våldtar etc.).

                OM man då jämför denna väldigt lilla gruppen män med ett snitt av kvinnor i samma situation (dvs som också mår dåligt av olika anledningar) – så skulle man se skillnad, och den skillnaden skulle vara att dessa män är mer våldsamma än kvinnor.

                  Men gud, skriv ut testosteron åtminstone, ser skitlöjligt ut.

                  Kan tipsa om boken ”inferior – how science got women wrong” om du vill förstå mer om både biologi och sociologi när det kommer till kön och beteende.

        1) Det gör garanterat inte särskilt många incels heller. Det är nog större chans att de sitter hemma framför datorn och gror ett stort hat gentemot det motsatta könet och sprider ur sig dynga på nätet. Precis som många rad feminister.

        2) Ja ratade på marknaden av ett attraktiv partner som får en att må bra. Allting handlar inte om att bli knuffad av någon halvdan snubbe som ändå skiter i en.

          *knullad

          Jag känner inte en feminist som fått nöja sig med något annat än förstahandsvalet, inkl mig själv.

            Jag känner inte en radikalfeminist som lyckats få en partner överhuvudtaget.

            Lysande anekdotisk bevisföring. Skönt att du kunde klargöra att radikala feminister minsann är de hetaste på marknaden trots all skit de spyr ur sig.

              ????

      Haha jaa du satte fingret på det! ?

      Det var det dummaste och mest okunniga jag har hört idag.

      Jag är radikalfeminist (en gren inom feminismen, vilket härstammar från det latinska ordet radix = rot) vilket betyder att man i sin teoribildning söker roten till kvinnors förtryck. Roten till kvinnors förtryck är män och kvinnor är förtryckta på grund av vårt kön. Radikalfeminismens mödrar i USA har lagt grunden till många rättigheter kvinnor över atlanten saknade på 70-talet, exempelvis rätten till abort, att kunna äga ett eget bankkort, kvinnojourer med bostadsplatser för kvinnor som flydde sina mäns våld etc.

      Det säger faktiskt väldigt mycket om din kvinnosyn när du anser att bildade kvinnor (vars teorier är mer aktuella idag än någonsin!) som fått igenom lagar och rättigheter kan likställas med män som inte lyckas ligga och därför våldsamt hatar kvinnor och aktivt önskar dem grov våldtäkt, tortyr och mord bara för att du tycker att det är jobbigt att vi gör män obekväma och är gapiga. Hate to break it to you men passiva kvinnor vars feministiska kamp utgörs av att bära T-shirts där det står ”feminism means equality, not man hate” och ständigt behöver bevisa hur mycket feminism kan gynna män också aldrig kommer att göra någon riktig skillnad.

        Tror det ligger mycket i det du säger. Jag är inte radikal-feminist och vet inte ens om jag öppet skulle kalla mig feminist heller, för jag orkar inte med den debatten. Så det är klart att jag inte kommer påverka med mina semi-feministiska åsikter…

      Jepp. Jag tror de alla ser ut som Trigglypuff (bild- och video-googla!).

      Nej

    Nate eller Chuck? Serena eller Blair?

      Svampbob fyrkant eller Patrik!

        Svampbob alla dagar i veckan

      Blair
      Chuck

        100%!!!

      Nate och Blair

      Nate och Blair.

      Nate och Serena

      Nate, chuck, Blair och Serena ❤️❤️❤️

      Dan och Serena egentligen, men eftersom han inte finns att välja på så, Nate.

      Avskyr Chuck, avskyr även Jenny Humphrey, kan vara den värsta karaktären jag vet, efter Scar.

        Jag älskar Jenny.

          Innan hon blev weird..

        Alltså jag tror att det har med Chucks viskande röst att göra. Att skådespelaren alltid ska dämpa sin röst för att dölja att han egentligen är britt.

          Nej jag tål inte den han är, usch.

      Chuck och Blair lätt! Älskar båda!!

      Såg Chuck på vårt hotell i Italien i somras. Mums ?

    Har haft mitt andra missfall nu. Inga barn. Fick reda på att jag har en hjärtformad livmoder. Förstod på läkaren att det inte va ngt positivt. Googlar man är det skräck.
    Finns det andra här som har det och kan berätta sina erfarenheter?

      Unga mamman Linn Andersson (@tiingelinn) har hjärtformad livmoder och fick nyligen sitt andra barn. Hon har skrivit liiite om det men kanske är öppen för frågor via dm?

      Inte egna erfarenheter men min svägerska har hjärtformad livmoder. Efter första lyckade IVF fick de missfall i 3e månaden, sen upptäckte de den hjärtformade livmodern och opererade/skar bort en liten bit av typ ”väggen” i mitten av livmodern (dock kunde de såklart inte garantera att det skulle hjälpa). Nått år efter missfall/operationen blev hon gravid igen via IVF och har nu en liten pojke på 5 månader.

      min syster har. Först blev hon opla erat gravid med tvillingar. Ett barn klarade sig, andra misste hon tidigt.
      Andra och tredje barnet kom flera år senare mha Ivf. Ett missfall däremellan.

      så det går ♡ kolla möjligheten att operera bort skiljeväggen beroende på hur stor den är.

      Hej ❤️ Jag har en hjärtformad livmoder och det upptäcktes under kejsarsnittet med mitt första barn. Hon låg i säte, vilket är vanligt med en mindre skiljevägg i livmodern.

      Mitt andra barn låg dock med huvudet nedåt och det blev en vanlig födsel.

      Kan knappt förstå hur tungt det måste vara med missfall 🙁

      Jag ville bara skriva att en hjärtformad livmoder inte alltid betyder att det inte går, det kan ibland bara vara lite lite svårare.

      Tänkte också tipsa om bloggarna tiingelinn och Spiderchick, som båda har en hjärtformad livmoder. Googla så får du fram deras inlägg om det ?

      Snart är det din tur ska du se ❤️

        Tack nu som svarat ❤ ska kolla in bloggarna!

    Är michaela hamilton singel?

      Tänker du lägga in en stöt?

      Hon är alltid singel

    Hur länge hade ni varit tillsammans innan ni fick barn med er partner? Och hur gamla var ni när ni träffade er partner?

      Vi har varit tillsammans i 14 år och har fortfarande inte fått barn.
      Vi träffades när jag var 19 och han var 28

        Vi var tillsammans i 20 år innan det kom barn.

      Vi träffades när jag var 24 och sambon 25. Fick barn nyligen. Är 30 och han 31.

      Träffades när jag var 22, blev sambos efter ett år och fick barn när jag var 26!

      Vi hade varit tillsammans i 3,5 år när dottern föddes. Jag var 22 och han 29 när vi träffades.

      Inte fått barn än men jag är gravid nu, vi träffades när jag var 29 och skulle fylla 30, han var då 31 och skulle fylla 32, vi blev gravida efter 2 år och typ 2-3 månader ihop. Flyttade ihop efter drygt 10 månader. Vi träffades på tinder woho! Så allt kan hända.

      Vi var 20 resp 21 när vi träffades. 9 år senare kom första barnet. Nu har vi varit tillsammans i 14 år och väntar på nr 3?

      Träffade min partner när jag var 22, han 31. Blev gravid efter 7 månader. 6 år senare är vi gifta och har nyligen fått vårt andra barn. Snabbt tycker många (inklusive oss själva). Men så kan det gå 🙂

      Första barnet föddes på dagen ett år efter att vi blev tillsammans 🙂 Var 27 år då.

      Vi träffades när jag var 18 år och han 25 år, fick barn när vi nästan hade varit tillsammans i 3 år, dvs jag 21 år och han 28 år.

      Vi hade varit tillsammans i 9 år. Träffades när vi var 16 & 17.

      Blev tillsammans 17 resp. 21 år. Fick första barnet nävid 24 resp. 28 år ? Så mitt i vad som ska vara den berömda ”7 års-krisen” (vi har fortfarande inte krisat än?)Och nu väntar vi andra barnet?

      Vi var tillsammans i 7 år innan första kom.

      Vi väntade 7 år. Jag var 16 år och han 23 år när vi blev ihop.

        Det låter sjukt

          Varför?

            För att du var ett barn och han en vuxen

      Blev gravid efter 3 månader tillsammans ? nu har vi varit tillsammans i 6 år och har två barn ?

      Var 19 när jag träffade min sambo. Hade känt varandra och hängt mer eller Mindre i i 6 år, men varit tillsammans i typ 7 mån när jag blev gravid. ?

      9.5 år efter att vi blev vi, träffades som 16&18år! ?

      6 år hade vi varit tsm. Träffades när jag var 22 🙂

      Varit tillsammans 9 år och blev tillsammans när vi var 29 och 26.

      Jag blev gravid 3 veckor efter att vi träffades. Jag var 32

      Ett år, sen blev jag gravid. Firade två år precis:)

      Träffades när vi var 21 och 22, första barnet föddes när vi var 23 och 24. Nio år tillsammans och tre barn nu. ?

      3 mån, 32 år

      19 år då vi träffades, han var 33. Vi har varit ihop i 5 år och jag är nu gravid med vårt första barn.

        Det låter helt sjukt

      33, han 25. Fick barn när jag var 35, sen blev det inga fler, tyvärr.

    Hur gör man om man vill ta del av en tingsrättsdom i en vårdnadstvist?

      Kan man begära ut från tingsrätten bara?

      Man hör av sig till tingsrätten i fråga och ber att få ut domen från tvisten i fråga

        Kan dom inblandade få reda på att någon begärt ut domen?

          Om inte du är inblandad så tycker jag inte att du ska ta del av någon annans dom.
          Varför skulle du vilja det?

          Dom är en offentlig handling.
          Vissa ställen mailar tom ut domar.
          Bara ange en mail.
          Klart

          De kan få reda på det ja, eftersom mailet du skickar till domstolen också är offentliga handlingar. Men de får ingen notis eller liknande om att någon begärt ut domen.

          Nej, domar är offentliga handlingar som vem som helst har rätt att begära ut anonymt men du måste ha målnummer eller uppgifter om minst en inblandad person som personnummer så att domen är sökbar. Det går även att beställa mot betalning på bland annat mrkoll och lexbase.

        Tänk på att man bör skaffa en anonym mejladress.

      Man går in på lexbase och betalar 99kr

      Troligen sekretess-belagt, men du hör av dig till domstolen (t.ex. genom mail).

        Vårdnadstvister är sekretessbelagda om parterna ber om det och det finns skäl. Oftast är allt offentligt.

      Förlåt men vad sjukt att ens ta ut andras domar, särskilt i vårdtvist. Vad har du med saken att göra liksom?

    Är det någon som gjort ett DNA-prov för släktforskning? Vilken? Nöjd? ?

      Ancenstry, nöjd med resultatet.

        Vad får man egentligen veta? Hur detaljerat?

      Skulle aaaaaaldrig någonsin skicka mitt DNA till ett företag.

        Jag tänker att det är bra om man bidrar till polisens DNA-register

          Det är inte polisens register de flesta är oroliga för att bidra till. Det är bara en liten del av vad ditt dna används till, det säljs till forskare av olika inriktningar. Det kanske inte bidrar till ett sämre leverne för dig som privatperson i denna livstid, men jag önskar att fler hade insikt i vad som kan göras med dna-kännedom. Mycket bra, men också mycket som inte är den värld jag vill leva i. Inte i en kapitalistisk värld och var den (möjligtvis) är på väg.

        Varför inte?

          För att du inte vet vilka som får tag på det. Många sidor måste man godkänna att de får sälja vidare till 3e part. Vem vet vem 3e part är i framtiden?

        Inte jag heller. Så jäkla knepigt när man åker dit för alla brott man begått.

      Min farbror har. Vi hittade släktingar i USA vilket var rätt roligt!

    Är det någon som kan något om motorcyklar?
    Mina blinkers där bak funkar inte. Vad är det som kan vara fel?

      Slut på blinkersolja. Ganska vanligt.

        Ha ha
        På riktigt nu. Blinkersena där bak är ju de man absolut INTE vill vara utan.

          Kan vara en säkring som gått?

            Näe. Då skulle inte de där fram fungera heller.

      Om de fram funkar kan jag bara komma på två fel:
      1. Lamporna är trasiga , men det är kanske inte troligt att båda pajar samtidigt.
      2. Kablarna till bakblinkers är skadade eller av

        Har kollat lamporna och de är det inget fel på. Bytte ena lampan bak och satte i den där fram och det blev ingen skillnad.
        Så det ser ut att vara en kabel då.
        Jävla skit, det låter som att det här kommer bli dyrt 🙁

      Har motorcyklar säkringar? ?
      Min bil hade fel på blinkers så kollade släktingarna och bytte den som var trasig och så funkade det sen. Men det är ju en bil det. ?

        Släktingarna har jag inte kollat och bytt även fast det hade varit något ?
        * säkringarna såklart.

        Jadå de har säkringar 🙂
        Det kan omöjligt vara det dock, då alla ljus går på en och samma säkring. Det är bara bakblinkers som inte funkar.

    Vad skulle ni äta som er sista måltid? ?

      Flugsvamp. Mycket flugsvamp.

      Usch, orka tänka på sånt.

      Buffé!
      Och den skulle innehålla massor med skivad frukt. Jag tänker öpplen, päron, olika sorters meloner, persikor, nektariner.
      Och så blåbär, hallon, passionsfrukt, vindruvor.
      Såklart också grönsaksstavar med en god vit sås och guacamole till.
      Skagentoast
      8 olika sorters ostar med lika många olika sorters marmelad.
      Choklad och citron Croissanter.
      Några sorters gelato
      Pch till sist typ 6 liter iskall Cola Zero

        Ja, om sista måltiden är precis innan man ska avrättas så behöver man ju inte oroa sig för matkoma iaf!

          Exakt! Eller orolig mage eller sura uppstötningar 😀

      Jag tappar alltid aptiten när jag är orolig så skulle nog inte vilja ha nånting.

      Nutella!

      Buffé på PONG, så jävla gott! <3

      En riktigt bra pasta carbonara. Har varit veg i ett år men om det var min sista måltid skulle det vara riktigt bra pancetta och extra mycket parmesan.

      En god köttgryta som jag själv gjort så att jag får den som jag vill. 🙂 med potatis till… Sedan efterrätt: äppelpaj med vaniljsås. Och så blandat godis på det. Så är jag nöjd.

    Ska försöka göra en lång historia kort
    Jag och min kille träffades i november förra året och han flyttade till mig. Han var då arbetslös så jag fick betala allting för honom. Han var bra i början men blev ganska snabbt en typisk mansbebis som skiter i allt. I april börja han jobba och 2 veckor efter det gick jag in i väggen för att jag inte orka hålla i allting (äger ett stort hus, har husdjur och ett heltidsjobb också). Jag blev sjukskriven 50% och fick pga det minskad inkomst. Samtidigt fick min kille sin första lön, men han hjälpte inte till alls ekonomisk. Han brydde sig bara om sig själv och sina egna intressen. Jag känner hur han bara tynger ner mig, men jag mår fortfarande dåligt och vet inte hur jag ska ta mig ur allt. Jag är ju fortfarande kär och bara tanken på att vara utan honom får mig att gå sönder.

    MEN i början av sommaren lärde jag känna en kille, och jag märkte direkt hur mycket han bryr sig om mig. Han finns för mig dygnet runt, hjälper mig med allt som min mansbebis skiter i och han lyssnar alltid på mig när jag pratar ut om allt jobbigt. Varje gång jag träffar honom så slår mitt hjärta dubbla slag och jag kan inte sluta le. Min kille har också lärt känna honom och vi brukar umgås alla 3. Dock så märker han att min kille behandlar mig väldigt dåligt. Men nu till ”problemet”.

    Jag fattar att jag måste lämna min kille men jag vet inte hur. Jag har sagt till honom att jag inte vill mer, men ändå så lyckas han klamra sig fast. Jag känner mig så nedtryckt att jag inte orkar kämpa emot. Han har varit otroligt elak mot mig och jag kan inte förlåta det. Jag känner hur han bara tynger ner mig, men jag mår fortfarande dåligt och vet inte hur jag ska ta mig ur allt. Jag är ju fortfarande kär och bara tanken på att vara utan honom får mig att gå sönder
    Jag vill kunna hitta mig själv och kanske se om det kan bli något med den andra killen. Men hur ska man ta sig dit? Hur hittar man styrkan?

      Med tanke på allt hemskt du skriver som han gjort och hur dålig pojkvän han har varit där du försörjt honom bla och nu när han får lön vill han inte hjälpa och betala, ut med fanskapet! Usch

      Säg bara det är dags för dig att flytta ut, kanske den andra killen kan hjälpa dig?

      Jag tror det är som att ”dra av ett plåster”, att om du drar ut på det så gör det mer ont.

      Ställ krav på att han ska ut ur ditt hus! Har du föräldrar som kan hjälpa dig?
      En drastisk åtgärd är att packa ihop alla hans grejer och ställa utanför huset. Därifrån tar du en dag i taget med kille nr 2.

        Har bara min mamma och hon har sitt eget liv. Kan tillägga att vi är unga, jag är 23 och han 21. Mår väldigt dåligt i grunden och är mitt uppe i en utredning.

      Man bara gör det. För att man måste. Vänta inte, det blir inte lättare, bara gör det.

      Ja, det är ”bara” att försöka dra av plåstret.
      Var med om samma med mitt ex. Spelmissbrukare och narccisict som under många år isolerat och totalt brutit ner mig.

      Blev kär i min kollega. Vi började som vänner och han fick mig att inse att det fanns ett liv där på andra sidan väggen av helvetet jag levde i. Försökte lämna många gånger i 3 års tid, men manipulerades till att stanna varje gång.

      Sen en morgon, från ingenstans, när jag skulle gå till jobbet sa jag lugnt till honom att NU var det slut. Han skulle ut ur lägenheten (som var min) Jag gav honom ett par dagar att lösa vart han skulle ta vägen och bodde hos en kompis. Sen gick jag. Stängde av telefonen och åkte till jobbet. Hade inte ens planerat det, var som att något övernaturligt tog över min kropp den morgonen, vilket jag är tacksam över idag.

      Det var ett helvete att få honom att förstå att det var på riktigt. Fick ha telefonen avstängd cirka hela tiden och endast sätta på den för att updatera honom om när han skulle va ute ur lägenheten. Kontaktade även hans föräldrar för att dom skulle hjälpa honom och även mig att få honom att förstå.

      Hoppas du finner modet snart. Blir tyvärr bara värre med tiden med dessa sjuka män. Ju längre tiden går, desto mer makt får dom över en. Men jag är helt säker på att du besitter den styrkan. Det kanske inte är enkelt men så jäääävla värt det efteråt.

      Aldrig upplevt sån eufori och frihetskänsla när jag äntligen var av med honom ❤ Lycka till!

      Jag tänker att du redan lämnat psykiskt, eller? Det låter så på din text iallafall. Du vet att han får dig att må dåligt men är fortfarande kär. Kan det vara så att du är ”kär i kärleken”, dvs du är kär i honom för att han är din kille? Det du behöver göra är att lösa det praktiska. Försök hitta ett eget boende, när det är klart kan du bara flytta ut och påbörja nästa kapitel av ditt liv. Och om det är meningen med den andra killen så kommer ni finna varandra, ge det bara lite tid nu medans du bryter med den första.

        Jag har eget boende. Vi bor i mitt hus som jag har köpt. Och ja jag är nog lite kär i kärleken. Vill inte behöva se honom gå vidare och hitta någon annan..

      Du kommer ju inte att vara med han livet ut, eller hur? Det är bara en fråga om tid. Ju förr desto bättre. Då kan du fokusera på ett värdigt, lyckligt liv. Ut med han.

      Förstår att det är svårt, men du är nästan där, du behöver bara samla kraft och sen kan det vara över samma dag eller inom några dagar beroende på hur lång tid du ger honom att flytta ut.

      Du kommer inte att gå sönder, du kommer att bli mer hel utan honom, han stjäl din tid och din energi. Du har redan börjat gå vidare : Du har tröttnat på hans sätt att vara mot dig, du har intresse för en annan och du har redan sagt att det är slut. Det är inte hans hem längre, han bor inte hos er, utan hos dig, i ditt hem och har snyltat på din ekonomi och energi ett bra tag nu.

      Huset är ditt så du slipper flytta. Är han för seg kanske du måste hjälpa honom att packa ihop hans grejjor och sen be honom att dra.

      Skit i om han träffar någon ny (att ha som mamma), tänk istället på vad du kanske missar om den andra killen hittar någon annan. Då står du där med din mansbebis. Och någon annan har din fina kille.

    ”Mybabydolls” på insta väntar barn nr 10, bebis nr 9 inte ens året fyllda ännu. Vad är det egentligen som gör att man känner ett behov av så många? Känner inte familjen alls men jag har så svårt att se vad hur man hinner se alla, var och en.

      Det handlar om att uppfylla egna behov, och/eller av religiösa skäl. Att man gillar uppmärksamheten som följer på en graviditet och inte minst symbiosen med det lilla spädbarnet. Synd om barnen, finns ingen förälder i världen som kan ge tillräckligt till en syskonskara om 10 barn.

        Allt barnadkaffande handlar väl iofs om enga behov. Frågan är väl snarare hur mycket de tsker på barnens bekostnad.

        Jag tycker hon verkar vara en dedikerad och varm förälder, men visst måste ekvationen vara helt omöjligt att få ihop.

        Beroende av att skapa liv? Inte känna några andra behov alls?

      Hon verkar samla på ungar. Förr brukade jag inte bry mig men Mirka är ju ett bra exempel på hur det kan bli när man skaffar massa barn av egoistiska skäl. Flera av barnen mår dåligt psykiskt, så pass så de blir inlagda, Mirka mår själv dåligt och ungarna har en avlastningsfamilj.
      Nej, stanna vid 5 om man vill ha många barn så man iallafall kan ta hand om sina barn ordentligt.

        Va är det sant? Hade ingen aning ?

      Föräldrarna i England som har 22 barn säger att det är som ett beroende och att de älskar att få barn. Mamman blev gravid som 13 åring och har hållt på sen -89. Ego delux.

        Som 13 åring??? Du skojar

      Tragiskt.. ingen kan ge så många barn allt de behöver.

      Dom kanske känner för att ha många barn? Tror inte barn med många syskon har det värst i samhället utan de med typ missbrukande/våldsamma/utnyttjande föräldrar har det värre.

        Bara för att nån har det värre betyder inte att man har det bra…
        10 är på tok för många för att ta hand om på ett bra sätt.

          Går det verkligen att dra en generell gräns vid 10 (eller lägre?) och säga att syskonskaror på den storleken inte har det bra?

            Ja. Gränsen går tidigare t.o.m. skulle jag säga.
            Tänk dig själv…

      18 veckor gravid och den yngsta har precis blivit 6 månader.
      Låter skitjobbigt

      Jag har 5 yngre syskon och känner agg mot mina föräldrar för att de skaffade så många barn. De är dessutom skilda sedan några år så jag fick indirekt ta ena föräldrarollen. Jag blev utmattad när jag var 19, för 3 år sen och är ännu inte återhämtad. Mina syskon mår psykiskt dåligt mer eller mindre allihop och jag sliter och försöker hjälpa dem så mycket jag kan. De sover ofta över hos mig och min sambo i vår etta eller käkar middag hos oss när det är jobbigt hemma. Det yngsta syskonen har det jobbigt med skolan och vill inte gå dit, våra föräldrar gör inte direkt något för att stötta så jag får ta allt ansvar. Men utåt sett ska vår familj framställas som den fina familjen med ”såå härliga underbara barn”.

      Usch, haha det var inte meningen att det här skulle bli någon terapisession men ja, det är helt galet att skaffa så många barn. Det blir att barnen får uppfostra varandra. 10 barn är galenskap.
      Jag har sånt stort trauma av min egen barndom att jag inte tror att jag kommer skaffa några egna barn.

        Vill tillägga att det också är fantastiskt med syskon. Det är som att ha 5 bästa vänner som är typ exakt som dig. Man har alltid någon att umgås eller prata med.
        Det är skitkul nu när vi börjar bli vuxna allihop och kan göra mer grejer ihop. Så, inte bara dåligt med att vara många barn?

          Så är det ju verkligen inte för alla dock. Jag och mina syskon är väldigt olika och inte bästa vänner (inte ovänner heller). Men kul för er!

        Intressant att läsa ett annars perspektiv av att ha många syskon. Bearbetar det själv just nu. Jag är yngst av 5 och har alltid haft känslan att ”bara hänga med”, aldrig något som var mitt eget eller nåt som va viktigt för mig va viktigt för dom, o heller inte vara för besvärlig..de blev så mkt suck och stön. Kände mig alltid i vägen och malplacerad. Vilket fick mig att slå bakut i tonåren. Mina äldre syskon la mina föräldrar ner så mkt tid i och jag har länge undrat varför jag känt som jag känt men nu som vuxen har jag fått hjälp att ta reda på varför. Jag minns mest från min barndom hur irriterade o sura mina föräldrar var (pga trötthet osv) medan mina syskon inte alls upplever det så. Är förövrigt en väldigt ”välmående och fungerande” familj utåt sett.

          Ja det låter ju ärligt talat inte som några jättestora problem heller. Men klart att du kan va känsligare än dina syskon och farit illa av saker de inte ens reflekterat över.

      Vad dyrt det måste vara och sen kommer tonårstiden (värsta tiden med barnen enligt min erfarenhet) som en chock..

      Härligt med så stor familj ändå.

    Tips på bra a-kassa att gå med i om man jobbar på statlig myndighet?

    Tack på förhand!

      Unionen? Stora, stabila, erbjuder rätt mycket.

      Vilken statlig myndighet?

        Polismyndigheten

          Jag jobbar också inom polismyndigheten och har unionen

      Vilket fackförbund är du med i?

    Hej! Vad är det för skit tunnelbanenettan får enligt henne själv?

      TRÖTT på henne, vilken kändis man än hamnar in på så är hon där i kommentarsfältet

    Kan ni tipsa om STORA men hyfsat lättskötta växter? För inomhus.
    Plus vart köper man dessa? Hittat bara max 1m höga på tex plantagen eller liknande.

      Blocket har det mesta. Ställ in sökningen geografiskt nära …

        vad använder jag för sökord på blocket?

      Vad är lättskött och vad är stort?
      Plantagen har ju ganska många växter som är 130-170 långa
      https://www.plantagen.se/stora-vaxter/

        Tänker stora som i typ mycket blad och lite bred. Man se plantan helt enkelt.
        Relativitet lättskött är vattna en gång i veckan typ eller max 2-3 ggr.

      Monstera överlever allt och kan bli enorma. Tacksamma att klippa ner och ta skott av så man har fler. Finns riktigt stora garderobsblommor där också, de behöver man aldrig vattna.

        Tack! Har kikat och tycker den var riktigt fin

      Fiolfikus! Köpte min på en stor Ica! Duschar den kanske två gånger i månaden då den inte vill ha damm på bladen. Växer på och blir större och större 🙂

        Åh ja! såg att de finns stora varianter, ska köpa!

      Köpt några stora lättskötta Palm-växter på Ikea. Har väl haft i 4-5 år och de är toppen

        Har faktiskt köpt en yuccapalm därifrån för några dagar sen! Jättefin men vill ha störrrreee

      stor och stor vet jag inte, men porslinsblomma är en av mina favoriter. kan växa och bli hur lång som helst om den får slingra sig uppåt väggarna, och så är den väldigt lättskött. har haft en av mina porslinsblommor sen 2006-ish och den växer och frodas ännu. 🙂

    Era bästa tips på träningsskor till Zumba, HIIT, pass med mycket rörelse ?

      Haha zumba, hade glömt bort att det fanns?

    Superkorkad fråga… Men hur ser man på ett mail i Outlook vart man har vidarebefordrat det? Ibland på mitt nya jobb undrar jag vart en del mail ska vidare och får rådet ”titta vart tidigare mail av det slaget skickats” och jag vet inte hur jag ska hitta infon via originalmailet som vidarebefordrats… Tacksam för hjälp!

      Mail har ju ofta en ämnesrad, sök i ”skickat” på den ämnesraden så borde alla mail du skickat med det ämnet komma upp. Glöm inte sätta ” ” runt ämnet så söker mailen på exakt de orden i den ordföljden.

      Sök i ”Skickat”?

      Jag tänker spontant att man får kika i skickat-mappen om det är skickat från en funktionell (gemensam) maillåda. Då kan du se vart kollegor skickat dessa mail innan. Annars vetti tusan

    Jag blir täppt i näsan varje kväll när jag ska sova. Det börjar alltid när jag ska somna in, alltså sällan några problem om jag ligger och kollar mobilen eller film i sängen. Har märkt att min sömn påverkas enormt och jag är helt utmattad av brist på återhämtning. Vad är felet??
    Det rinner ingenting från näsan utan det känns som slemhinnan svullnar. Särskilt i ena näsborren då skiljeväggen är sne så ena näsborren är mycket mindre än den andra.
    Dagtid är det inga bekymmer med näsan men nattetid känner jag mig som en fransk bulldog. Jag kan inte andas och få in tillräckligt med luft om jag inte tar i, och även då får jag kvävningskänslor.

      Hade samma. Böt till tvättmedel och sköljmedel utan parfym och problemen försvann. Kände inte av något av mina kläder men tydligen påverkades jag av sängkläderna.

        Böt <3

          Uppsalabo?

      Jag har så, har polyper som täpper till och märks mest på kvällen och morgonen. Var inte tillräckligt stora för att tas bort så kör med Nasonex några dagar när det är alldeles täppt.

        Tack för tips. Ska kolla om Nasonex kan hjälpa mig. Hur kollar man polyper? Är det hos speciell näsdoktor och gör det ont? Vill inte ha något uppkört i min trånga näsa utan narkos ?

      Byt kudde!!
      Många gånger har folk sin gamla kudde alldeles för länge och till slut innehåller den mer kvalster och kvalsterbajs än stoppning…

        Usch får mardrömmar om Kvalsterbajs nu!
        Men kudden är typ 2 år och jag tvättar den ibland så borde väl vara safe från så mkt bajs?

      Använder du dun i kuddarna? Min sambo hade likadant, sen bytte jag ut till utan dun och han blev bättre

        Ja det är dun i kudden. Men kan Inte tänka mig att sova utan dun? är ju så mysigt. Jaja får väl testa det med det kan ju kanske vara boven.

    Jag och min fästman ska gifta oss borgligt nu till höst och vi kommer inte ha ett bröllop (inte i år iaf pga corona samt att ekonomin finns inte just nu).
    Några idéer för vad man kan göra för att fira med de närmaste (vi blir max tio styckna) efter vigseln?

      Jag skulle nog satsa på en riktigt bra restaurang. Iom att ni blir ett rätt litet sällskap kanske ekonomin tillåter en finare restaurang, riktigt bra mat kan verkligen bli ett minne för livet.
      Eller en övernattning för hela sällskapet på något vackert ställe, kanske nära naturen/havet, ett spahotell, mysigt B&B eller liknande.

      Vi bjöd hela sällskapet (10 plus vi själva) på restaurang i närheten. Det var den restaurang vi hade vår första dejt på, så det fanns en särskild anledning att gå dit. Som tur är var det inte den dyraste restaurangen i stan, ekonomin kan ju sätta gränserna.

      Fast då har ni ju ett bröllop? Att gifta sig är att ha ett bröllop. Eller menar du bröllopsfest/bröllopsfirande?

    Bästa dejtingsajten om man är lite seriös och känner avsmak inför svajpandet på tinder?

      Bodycontact

      Jag och min fru fann varandra på Match.com

      elitsinglar! Vem har inte velat dejta en person som registrerat sig på en sida där själva premissen är att man ska vara en oskön jävel?

    Är väldigt sugen på att göra belkyra mot dubbelhaka, har någon hört talas om den?

      Kybella? Det funkar faktiskt inte alls sarskilt bra. Mycket battre att gora fettsugning med lyft/skin tightening. Gjorde kybella for 2000 dollar och marker knappt skillnad!

        Jag som läst att det ska fungera så bra

      Jag tror på det, kollade på Artclinic.

      Nej bara nej ? du kommer behöva göra minst 2-3 st för att se resultat och då kan du för dem pengarna istället göra en fettsugning som garanterat ger resultat.
      Jag gjorde en, enligt kliniken (en känd klinik) där de sa att det kommer räcka med en behandling. Såg inga resultat varken 1, 6 eller 12 månader framåt (foton). Lätt att vara efterklok men var pengar i sjön, gjorde dessutom vidrigt ont och du får hålla dig inomhus en vecka framöver för ingen polo i världen täcker den svullnaden som uppstår.

    Någon mer som inte trivs med sitt jobb ?

      ??‍♀️
      Så grymt less på det. Avskyr varje morgon.

        Vad jobbar du med?

      Jepp.. Vill byta bransch.

      Ja men är glad att jag har ett. Sen är det iofs inte så illa väl där, men börjar känna att jag vill göra något annat också.

      Alltså trivs egentligen men arbetsbelastningen är hög (jobbar inom förskolan) i jämförelse med vad man får ut i lön, dessutom har jag tyvärr svårt för några av mina kollegor som kan vara så extremt otrevliga och svåra att ha med att göra. Har iallafall bestämt mig för att läsa en kurs utomlands i några månader och sedan i höst plugga till något annat ?

      Jag ? känns trist att utbildat mig i flera år och inte trivas. Försöker hitta nytt jobb men svårt i dessa oroliga tider.

        Vad jobbar du som?

          Skolbibliotekarie

      Trivs väl ok men själva arbetet i sig men hela dagarna får jag mest höra klag och gnäll från alla andra som känner sig stressade hela tiden. Jag förväntas både lösa problemen, hantera mina egna arbetsuppgifter och hålla humöret uppe. Det tar på mina krafter med all negativitet

    Vad hade ni gjort om ni var Anna book?
    Själv hade jag flyttat till spanien och börjat livet på nytt efter all skandal.

      Slutat ligga på ica maxis toalett och visat mina barn vad som är rätt och fel.

      Lagt av med sociala medier och klivit ur offentligheten för att må bättre.

      Shit vad hon lackade ur på slutet av dagens live! Fattar inte varför hon sänder live dagen efter gårdagen och sedan blir rasande när hon får frågor om saken?

      Hade skämts att jag inte uppfostrat bättre barn. Skämts överlag bara….

      ”Efter all skandal”? Vad syftar du på egentligen?
      Anna Book har ALLTID varit med om skandaler. Alltså verkligen precis alltid.
      Sedan genombrottet 85 har hon varit Sveriges mobboffer. De senaste åren har det bara bytt utseende.
      Så jag vet verkligen inte vad du pratar om. Hon har ju levt i det här i över 35 år, jag tror att hon är rätt van vid det här laget.

    Tips på GODA GREKISKA RÄTTER ? ?

      Moussaka, vanlig grekisk sallad, zuccinibiffar med fetaost i, bönsoppa…. kolla zeinas kitchen!

      Jag tycker Bifteki, fetaostfylld färsbiff, är väldigt gott.

      Kycklingsouvlaki ?

      Briam. Gigandes plaki. Fasolakia giaxni. Dolmades. Tomater och paprikor fyllda med ris.

    Varför är det en del tjejer som kollar snett på en utan anledning? En tjej som jag inte ens känner tittade på mig med en blick som inte alls var trevlig ?

      Avundsjuka!!

      En del människor, både män och kvinnor, är inte så trevliga helt enkelt. Eller så var det ett misstag/övertolkning. Man får skita i det helt enkelt.

      Finns en sån tjej här i stan, alltså, vi känner inte ens varandra. Jag vet vad hon heter för att hon är lite av en ”lokal kändis” men det finns inte en chans att hon vet vem jag är.
      Sist jag såg henne hade jag parkerat och hon cyklade 50m bort. Såg hur hon tittade åt mitt håll hela tiden tills hon inte kunde se mig mer. Jag är knappast ett hot mot henne?

      Ja alltså fattar verkligen inte det? Var i en galleria här om dagen och väntade på att min kille skulle betala, förbi går då en tjej och hennes kille förbi och tjejen stirrar verkligen på mig som att jag hade gjort henne något (har aldrig sätt henne tidigare) så sjukt konstigt och otrevligt. Hade en urringad tröja men gud vad barnsligt om man stirrar pga något sånt..

      Avund. Jag klär mig väldigt tight och får äckligt mycket uppmärksamhet av både män och kvinnor och vissa tjejer kan stirra så mycket att det hänt att jag bett dem sluta då de är värre än utländska män på plattan. Det är som att de tror att det är ok att de stirrar bara för de är kvinnor och det är inte ok. De värsta är de vars killar glor och man sen får en mördarblcik av tjejen som att man själv gjort något och inte mannen.. galet.

    Säg att Elin ska ha kalas för sin dotter som fyller tre och har bjudit lite barn för barnkalas, alla äter socker förutom hennes väns barn som inte börjat med detta än. Elin ska baka muffins och tårtor, ska hon även baka sockerfritt eller bör hennes vän erbjuda sig att ta me alternativt till sina barn?

      Jag hade fixat till min väns barn. Hade inte fixat till typ unge på förskolan. Men mina vänner ställer upp för mig, så jag hade ställt upp för dem.

      Jag hade kompletterat fikat med lite färska bär. Så får barnet som inte äter socker äta det.. bär gillar ju de allra flesta barn.

      Tycker inte du är skyldig att fixa andra alternativ till ett ynka barn. Speciellt eftersom att det inte är en allergi direkt, utan något föräldern själv hittat på.
      Vafan socker är väll en del av kalas, tårtor, kakor osv.

        Fast va nej? Det är ju jättebra att man inte trycker in massa socker. Så för att du bjuder mig på kalas så ska jag ta med eget?

          Man ater det som bjuds. Annars far man ta med eget om man ska halla pa.

          Så är livet för oss allergiker.

            Inte när jag bjuder till middagar osv. Då fixar jag veganskt och laktosfritt osv. Annars ser jag inte meningen med att bjuda folk på mat öht.

            Hoppas andra tänker om ??

              Som vegan har jag bara en enda i min närhet som gör detta. På alla andra bjudningar behöver jag ha ätit ordentligt innan för att överleva.

          Säg något man kan bjuda på som inte innehåller socker.

      Om man är bra kompisar, ja kanske att hon ska baka utan socker också. Annars kan jag tänka mig att det är sjukt mycket fix och bakandes ändå inför ett barnkalas utan att behöva ta hänsyn till alla olika sorters önskemål. Elin skulle nog bli glad om föräldern iallafall erbjuder sig att ta med en kaka utan socker till sitt barn.

      Ta med. Stackars Elin har nog fullt upp ändå.

      Inte riktigt samma sak men min dotter är mjölkproteinallergiker, jag erbjuder mig alltid att ta med eget till henne. Det är ju lättare för oss som gör allt mjölkfritt än för någon som inte brukar baka mjölkfritt.

      Elin ska bjuda på sockerfritt. Bjuder man in nån som inte äter socker/gluten/laktos/veganskt så bjuder man på socker- gluten- laktosfritt/veganskt.

      Skulle aldrig någonsin tillåta att nån ska behöva ta med sig nåt om jag bjuder på kalas.

        Instämmer till fullo! Dock tycker jag att typ frukt/bär och grädde är ok att bjuda på.
        Om ungen kan äta det så bara ngt enkelt annars, typ dadelbollar. Drt kan man bjuda fler på, eller kanske ngn vuxen som vill ha alternativ. Då har du dessutom fixat veganalternativ om ngn vill ha det. Och glutenfritt. Och laktosfritt.

          Eller hur? Ja alltså om man bjöd en vuxen hade ju INGEN sagt ”Du är välkommen på mitt födelsedagsfirande! Men du får ta med egen fika”.

          Hade det varit mitt barn så hade jag lätt kunnat skita i att gå på kalas om mitt barn inte ska få nån fika när resterande barn får. Och man kan göra det väldigt simpelt.

          Man vet ju heller inte anledningen till sockerfritt. Nej, om man inte kan bjuda ett barn/vuxen på likvärdig fika oavsett vad man har för speciell kost, bjud inte överhuvudtaget då. Tycker det känns oerhört snålt och taskigt att inte bjuda på en sockerfri muffins och typ en sockerfri glass ist för med socker (tex).

          Bjuder jag in dig, så bjuder jag ju även på fika/mat anpassat för dig.

          Men frukt och bär innehåller ju massor med socker!

        Och det var sista gången som det barnet blev bjuden på kalas…

        Är man på kalas äter man på det som bjuds om det inte finns medicinska hinder. Jag bjuder på sockerfritt till diabetiker om den skulle önska det. I alla andra avseenden när det inte handlar om sjukdomar är det bara dumt att hålla på med pekpinnar kring kosten. Inget är så onyttigt att man aldrig kan äta det. Vad skulle liksom kunna hända?

          Skulle dock inte bjuda veganer / vegetarianer på kött så där är jag ju en hycklare märkte jag nu.

            Näej, inte är du hycklare för det! Är väl lite skillnad då det oftast har med ett etiskt val att göra, jämfört med inget socker på grund av hälsoskäl eller LCHF på grund av ett sätta att gå ner/hålla vikten. Samt, har man aldrig/inte på väldigt länge ätit kött eller mejeriprodukter så kan man bli sjuk av att äta det.

      Tycker hennes vän bör erbjuda sig att ta med, det skulle jag gjort om det var viktigt för mig (mina barn äter inte heller socker).

    Har ni några återkommande drömmar som är obehaglig ?

    Har flera gånger att drömmt att jag åker karusell men utan bälte så jag måste hålla i så hårt jag kan.

    Drömt att jag ska ta hissen upp men att den hoppar över våningen jag ska till så trycker jag på 4 åker den tilll alla våningar förutom 4.

    Har drömt att jag ser någon bakom mig och tänker , tänk såå skulle personen springa bakom mig och så gör personen precis det.

    Drömmer att jag åker buss men hamnar långt ifrån mitt hem.

    Ärligt tycker drömmar är sjuka och intressanta. Dela gärna era obehagliga drömmar ?

      Andras drömmar är såååå ointressant att läsa om. Men för att svara på din fråga, har flera gånger drömt om att jag har inbrott och att jag dödar personen. Ser en stor man utanför fönstret, han bryter sig in och ger sig på mig när jag ser han och jag slår han i huvudet med något föremål, ljusstake, lampa.. Det är olika. Sen brukar jag vakna genomsvettig.

        Verkligen inte, då har man tråkiga drömmar ? Har du läst Sandra Beijers drömdagbok nångång?

      Att tappa tänderna i drömmen är sjukt obehagligt speciellt när det känns väldigt verklighetstroget

        Det är en symboldröm – du är rädd att förlora kontroll.

      Jag drömmer jätteofta att jag måste ringa 112 pga olika anledning men att jag antingen tappar telefonen eller inte kan slå in numret rätt eller att siffrorna byter sida med varandra, skit jobbigt och vaknar alltid med lite panik

        Jag med! Lyckas aldrig få till numret..

          Usch!! undrar vad det betyder… 🙂

            Att vi har tjocka fingrar.. Skoja.
            Faktiskt så hände det mig en gång i verkligheten, blev nervös så det blev svårt att slå numret (bevittnade misshandel).
            Tror hjärnan bara bearbetar saker som stress t.ex., exakt vad man drömmer betyder nog inte så mkt.

      Jag har drömt ibland att jag har slagit eller dödat min mamma.

      Har flera gånger haft drömmar om mina tänder. Att en eller flera smulas sönder, att någon tand går sönder, att en eller flera går av osv.? Sen så har jag även ”sett” en spindel klättra upp för min vägg precis innan jag lyckas somna ett par gånger. Hoppar upp varje gång och dubbelkollar ifall det ens existerar en spindel i rummet xD

        Usch jag drömmer också ofta om att mina tänder smulas sönder eller trillar av helt. Spindlar ser jag också på väggarna eller att de ”åker” ner från taket. Kan även drömma att någon står i ena hörnet av rummet eller att någon långsamt stänger min dörr till sovrummet och vaknar ofta till och måste tända lampan för att vara säker på att där inte är någon! Sjukt läskigt för i några sekunder känns det så verkligt när man vaknar till.

        Jag är också drabbad av spindelfenomenet. Inte i samband med insomnande dock utan jag vaknar utav det.Det är nästan alltid en gigantisk svart spindel som sitter i taket och ramlar ner i sängen eller så ör det en mindre spindel som kilar iväg längs väggen och försvinner. Är ganska säker på att jag får sömnparalyser när detta sker då jag ofta upplever att jag inte kan röra mig, vissa gånger skriker jag så högt jag kan (i drömmen) men det kommer inget ljud (hoppas jag för annars är det synd om mina grannar!)
        Sjukt obehagligt är det i vilket fall och det har hållt på i ca 15 år.

          Å herre gud, låter extremt obehagligt ? Spindlar alltså…

      Jag har en viss typ av dröm som har återkommit flera år. Min mamma och min bästa kompis står och hånskrattar åt mig och jag bara gråter och gråter och försöker förklara för dem om vad jag känner om olika saker…. Så jobbigt! Jag känner verkligen inte att jag har något otalt med någon av dem…

        Jag tror inte det har något att göra med just dem, utan med dig. Så försöker jag tänka själv i alla fall, att det ligger kanske i en låg självkänsla? I dåliga perioder drömmer jag också om hur de människor jag värnar om mest hånar mig, inte orkar med mig mer, etc. Så, som en lätt analys tror jag det mer handlar om dig och kanske en rädsla av att tappa de personerna som du tycker ”känner” dig. typ. för att du inte är så säker/känner dig själv.

      Drömmer ibland att jag är en fallande hiss, på väg mot botten, vidrigt. En annan återkommande är att jag försöker låsa in mig, nåt farligt är på andra sidan, men antingen har dörren ingen låsfunktion eller så är den sönder och bara snurrar runt runt när man försöker låsa.

      Jag drömmer regelbundet att jag ramlar nerför en trappa. Alltid samma trappa. Vaknar med ett ryck.

      Drömmer också att tänderna tappas eller går sönder, fyfan så obehagligt.

      Drömmer att jag blir jagad och ska springa men mina ben känns som att de väger 100kg.

      Drömmer att jag behöver ropa på hjälp men det blir som att jag viskar, det går inte att skrika utan små hesa viskningar bara.

      Drömmer att någon bryter sig in i lägenheten och jag gömmer min son i garderoben och säger åt han att vara tyst, att inte komma ut oavsett vad. Personen kommer in i sovrummet och vi brottas gärningspersonen tar strypgrepp. Känner paniken över att inte kunna skydda min son. När jag vaknar från denna kan jag inte somna om, gråter oftast.

      Kul med drömmar!

      Att Jag står på takkanten på en skyskrapa och faller/hoppar ansiktet före mot marken och vaknar då jag i drömmen smäller I marken.

      Jag har börjat drömma mycket mer (eller minns mer iaf) sen jag började med antidepp/Escitalopram. De flesta av mina drömmar framkallar någon typ av stress eller ångest. Den mest återkommande drömmen är att jag som 28-åring fortfarande går i gymnasiet, inte har tagit studenten än och ligger efter sjukt mycket i alla ämnen. Låter inte så extremt kanske, men det är väldigt stressande att uppleva och jag har drömt det så många gånger att jag ofta vaknar på morgonen och tror att det är en sann del av mitt liv. Jag har ibland även drömt att jag blir dömd till fängelse, att jag har bråttom till flyg eller tåg eller att min familj drar iväg och lämnar mig ensam kvar.

        Åh gud, drömmer ofta att jag är tillbaka i högstadiet eller gymnasiet för att de kommit på att jag saknar nåt betyg eller poäng. Hittar inte mitt skåp, har glömt idrottskläder och kan inte schemat. Stress!

          Jaaa, detta drömmer jag om hur ofta som helst. Paniken över att behöva återgå till grundskolan, att jag inte får jobba kvar för att jag missat något slutprov i matte. Hjälp! ? Drömmer ibland att jag t o m måste gå om lågstadiet… huvva!!!

            Samma här! Jag drömde för ett tag sen att jag behövde gå om nian, men i min gamla lågstadieskola (?), haha

        SAMMA HÄR!!!!

        Drömmer också att jag är tillbaka i gymnasiet! Oftast drömmer jag att jag skolkat från idrotten hela läsåret, inte ens brytt mig om vilken dag jag skulle ha det och skitit i att göra varenda uppgift i matteboken. Matten hade jag svårt med på riktigt men att idrotten ville undvikas är något nytt.
        Sjukt att flera drömmer samma sak.

        Ibland drömmer jag också att kaninen jag hade när jag var 15 fortfarande lever och att jag inte sett till honom eller matat på över 15 år. Har nog lite dåligt samvete för att jag tröttnade på den mot slutet och den mest fick sitta i sin bur.

          Samma här. Jag brukar drömma att jag inte varit i skolan på hela terminen, inte öppnat matteboken på hela året och nu ska vi ha något slutprov etc. Vilket är helt logiskt egentligen; jag har ju varken varit i skolan eller räknat några mattetal senaste året!

        Kul att så många känner igen sig, men ändå inte. Antar att jag inte är ensam om att stressen från skolan lever kvar
        //OP

      Skulle dock inte bjuda veganer / vegetarianer på kött så där är jag ju en hycklare märkte jag nu.

      Brukar ofta drömma att jag gör mig redo för att åka iväg på Något viktigt. Jag fixar mig och klär på mig och går sedan ut hemifrån och tar tunnelbanan. Väl där tittar jag ner och inser att jag har glömt mina skor och strumpor. Är barfota och blir så sur på mig. Själc för vem fan glömmer skor? Ser mig Omkring och skäms så otroligt att jag har lyckats gå ut utan skor. ??

    Tycker ni att ett barn ska få dela ut inbjudningskort på förskolan men inte bjuda alla bara få? Tycker fröknar borde förbjuda sånt då andra barn blir sårade

      Tycker föräldrar som inte bjuder in alla barn i en klass är dumma i huvudet ärligt talat. Är en sak när barnet är 12-13år, men när det är småbarn så bjuder man alla eller ingen.

      Trodde det var i princip ”förbjudet”. Vet att detta infördes på min skola under 90-talet, alltså när jag gick där, så var övertygad om att det var så det fungerade nu förtiden. Vad sjukt om det fortfarande händer

      Man får inte dela ut inbjudningskort på förskolan. Om dina barns förskola gör det – ta upp likabehandlingsplanen. Det är diskriminerande att inte bjuda alla PLUS det är något privat som ska skötas på eget håll

      Brukar finnas regler mot det nu för tiden.

      På alla förskolor jag har jobbat på har regeln varit att inga inbjudningskort får delas ut om inte alla är bjudna, samt att vi inte pratat om kalas på förskolan.

      På vår förskola är det en regel att sådant sköts utanför, dvs inga inbjudningskort på hyllorna just för att undvika ledsna barn som inte blir bjudna.

    Jag hade inget problem med att sidan laggade och laddade om osv ända tills ni alla skrev det i ett inlägg nyligen. Då började min sida också fucka ur. Vad fan?

    Jag funderar på byta namn tips på fina förnamn till kvinna

      Jourline

        Obetalbart.

        Seckalina

      Lunabelle

      Cristal

        Juvelia

      Juvelia

        Haha! Great minds ?

      Juvelia ?

        Härliga wt namn ??

        Tänker på kor och juver ?

      Lydia
      Greta
      Astrid
      Lo
      Lovis
      Sophia
      Aurora
      Gabriella
      Ester
      Edith
      Isabelle
      Livia
      Britta
      Agnes
      Valentina
      Ava
      Laura
      Amina
      Jasmine

      Berätta gärna i ett ÖS vad det blev när du bestämt dig!

      Aline. Det heter min dotter (med franskt uttal: A-linn).

        Hon kommer alltså alltid att få bokstavera/förklara hur sitt namn stavas. Kul…

          Nej, vi bor i Frankrike.

          Det heter förresten ”hur hennes namn stavas”.

          Det får man göra med många namn som redan är ”etablerade” i Sverige ändå.

          Mvh en Madeleine som väldigt ofta får stava namnet och då och då säga hur det ska uttalas när andra säger något annat (Madelejn/Madelejne vanligast förekommande, eller de som försöker sig på ett franskt uttal i Sverige – Madelään)

      Stjärt-Lina

      Veronica! 😀

    Jag funderar på byta namn tips på fina förnamn till kvinna

    Rebecka stellas senaste story, är det bara jag som får ont i hjärtat när hon skrattar åt sin son? ? han verkar ju inte fatta varför iaf.

      Ja fy fan hur hon pratar med sitt barn?!

      Var tvungen att kolla och nej, man pratar inte så mitt sitt barn. Frågar en fråga och sen asgarvar när han svarar, inte snällt någon stans.

      På tal om något annat, vet någon om hon pratar svenska med sin son? Eller är det bara engelska som gäller i hemmet? ?

      Overdrivet. Tror inte alls barnet tar skada. Vi har ingen aning om vad hon sager sekunden efter hon slutar filma.

        Förstår inte den här logiken.
        Hennes första reaktion är ju den hon får med på film och oavsett vad hon säger efter kameran slutar filma så är barnet för liten för att förstå kopplingen. Tycker det är, oavsett om barnet skadas eller inte, en tråkig reaktion som kan leda till osäkerheter när barnet blir äldre. Tänk dig själv, du får en fråga och personen som ställer frågan asgarvar bara när du svarar, hade inte du blivit osäker eller åtminstone tänkte ”wtf”, även i vuxen ålder? Hon kanske bara gör så på videorna och inte annars, det vet ju ingen såklart men tycker ändå det är onödig och dålig reaktion.

        Skillnad är att skratta MED sitt barn när denne gör något rolig och man märker att barnet skrattat själv men i det här fallet blir det mer hångarv.

      Jag förstår inte. Rebecca och hennes man heter Dion i efternamn men deras son heter det i förnamn?

        De heter något grekiskt i efternamn egentligen, typ Dionisopoulos. Så barnet heter Dion Dionisopoulos, inte jättemycket bättre men ändå.

    Ge mig tips på den godaste parfymen! Jag älskar Black Opium från YSL

      Good girl och Donna born in roma

      Den jag tycker bäst om av de min fru använder är Calvin Klein Eternity

      Gillar Si georgio armani, jag gillar också opium, bra kontrast till vardags

      Ralph Lauren – woman

      Miss dior och valentino Donna är riktigt drömmiga ?

      Dior poison girl!!

    Hmm detta kanske låter konstigt men det känns som jag har förlorat mina ”social skills”. Träffar inte mina vänner längre och tillbringar mycket tid ensam i lägenheten – känner mig liksom lite rädd/obekväm/osäker på att vara ute bland människor och hur man ska vara haha. Låter jättekonstigt kanske, men någon som känner igen sig?

      Låter inte alls konstigt eftersom vi blivit matade hela året med att undvika människor. Jag har problem med ångest, affärer brukar vara tufft, för mig har skyltarna utanför affären att hålla avstånd till andra typ blivit en bekräftelse på att mina hjärnspöken har rätt.

      Tänker att social skills är lite en färskvara, inte konstigt om du känner så om du spenderat mer tid ensam ? Du kan lätt träna upp det igen <3

    Känner att jag håller på att bli sjuk, hoppas inte det är corona. Har ni några tips på anti-förkylningskurer???

      Kan Jang!

      Friggs förkylningsbrus

      Varmt te

      Äppelcidervinäger

    Tror ni på det övernaturliga?

      Ja ?

      Nej.

    Har ni någon person (typ kändis) som ni är jätteintresserade av, alltså som när man var yngre och var kär i en idol! Vem isåfall? (Döda personer räknas) Min är Jim Morrison! Han är perfektion för mig alltså

      Henrik Lundqvist ??? var helt besatt

        oj, trodde också att du menar när man var liten. Nu… hmm nee inte längre

      Cate Blanchett. Kan kolla på intervjuer med henne när jag har tråkigt.

      Bam Margera. Nu, ca 15 år senare, not so much. Men sjukt vad kär jag var. Googlade honom hela tiden, var avundsjuk på hans tjej. Tänkte att om han bara fick se mig, 13 år, så hade han blivit sååååå kär. logic

        Jahaaaa förlåt läste för snabbt! Trodde det stod när man var liten och kär. My bad!

        Haha jag var typ kär i Steve-o!

          Haha hade också en grej för Steve-O! ?

        Var också kär i Bam!?

        Haha, Bam var mitt liv när jag var typ 13-14

        Haha jag med! Men var 20 när det begav sig och inte 13.
        Nu ser han ut, och beter sig som en slusk.

      Räknas anna Book? ?? obs! Ej kär och ingen idol.

      Kevin Bacon. Förutom bra skådespelare och snygg så verkar han vara en fantastisk och stabil person också.

      Keanu Reeves såklart! Och är fortfarande mannen är perfektion ??

      Dave Grohl?

      Pinsamt att erkänna men är 30+ och tycker Harry Styles så som han ser ut nu ser rätt trevlig ut.

      Alexander ”academics” Juneblad

      Chris Evans. Jag älskar verkligen hans personlighet.

      Alex Turner. Herre min gud.

    – Vad tror ni har hänt mellan Mimi och Miranda? Jag tänker att det har med att Miranda slutade på salongen, men tråkigt när det går ut över familjen. Dom verkade umgås så mycket förr, och nu ingenting (och allt visas inte på sociala medier osv osv).
    – Varför är 11 barn drömmen för många? Känns som att många stora familjer satsar just på 11, VAD är det med den siffran som lockar hos många?
    – Hur tror ni exonphspoiler får reda på allt?
    – Varför klagar influencers så mycket på att dom har mycket att göra? Tänker typ Torsgården, allt hon filmar på dagarna (städar, lagar mat, renoverar etc) gör hon på dagtid, och får sen redigera på kvällen. Liksom ”vanliga” människor har det likadant men tvärtom, vi jobbar på dagen och får ta tag i hemmet på kvällen.

    SLUT på rant!!! Hej då

      Jag tror att Mimi är en ganska sniken person som inte kan unna folk framgång. Helt slutat titta på Mimi och kollar nu bara på Miranda då jag tycker att hon är avslappnad och visar både bra och mindre bra sidor med livet till skillnad från Mimi där allt ska vara så perfekt hela tiden.

      Torsgården blir jag bara mer o mer less på. Gillar henne egentligen, för hon är lugn osv. Men att städa/storhandla/renovera/mata djur osv ser jag inte som ett jobb. DÅ tappar jag verkligen respekten för influenceryrket.

      ”Eftersom jag filmar det så är det mitt jobb”. Ööööh..

      Om jag på något sätt ska försvara Helen så tror jag mig känna att hon är en riktig perfektionist. Hon har ju pratat om det en del i vloggarna och t.om gråtit för att hon mått dåligt över att hemmet inte är perfekt, att hon inte hunnit med allt på sina extreeeemt långa to-do listor, att redigeringen inte blev bra, etc.

    Någon som har tips när det gäller rutiner och framför allt matlagning när man bor själv i en superliten lägenhet? Så tråkigt att laga mat och diska och blir lätt att jag skiter i det när det ändå bara är jag som ska äta.

      Storkok!!

        Storkuk helt klart

    Hjälp. Vad gör man när ens vän blivit tillsammans med en person med psykopatiska beteenden? Googlar man psykopat/misshandlare fyller han i alla kriterier. Ljuger ständigt om allt för att gynna sig själv, startar intriger, grandios självbild, manipulerar alla i sin närhet, kontrollerar, är svartsjuk och misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är snart en rättegång mot denna person. Alla är rädda för vad han kan ta sig till/göra.

      En väldigt viktig sak du kan göra är att inte sluta höra av dig. Även om hen slutar höra av sig till dig eller till och med är otrevlig, ge inte upp. Troligen kommer pojkvännen misshandla och kontrollera även din vän. Hon kommer behöva dig för att kunna ta sig ur relationen. Dock så blir det svårt om du kritiserar honom, hon kommer troligen gå i försvar. Ifrågasätt ändå, var den friska och sunda personen som motvikt till honom. Backa inte utan fortsätt höra av dig och berätta alltid gör vännen att du finns där oavsett.

      Det kan mycket väl bli så att ni inom kort blir ovänner och bryter kontakten. Hon kanske bråkar med dig, säger något taskigt eller bara bryter. Det är då det där med ”du är alltid välkommen att höra av dig” kan vara en rätt viktig sak att få sagt, även om du är rättmätigt förbannad på henne. För om killen ser dig som ett hot mot relationen eller bara vill vara kontrollerande kommer han få henne att bryta med dig, saker kommer plötsligt vara ditt fel och du är den stora skurken. Och en vacker dag, när hon faktiskt vill ut, eller efter relationen är över kommer hon att skämmas för mycket för att våga ringa dig.

    Jag har lite svårt att komma över att sommaren är slut. Har stark separationsångest från minnena av det lilla skoj som erbjöds den här sommaren. Och ljuset och värmen.
    Hur kan man mildra känslan av att bli övergiven av sommaren?

      Samma för mig samma år. ”Dör” lite varje höst och sen kommer till liv på våren. Lite ”just ja, såhär känns det att leva 100 %”. Jag bara är sån, ingen höst/vinterperson. Såklart det är deppigt.

        Vanligtvis älskar jag hösten. Tycker den är fräsch och uppiggande och vacker. Väldigt inspirerande tid, fram till mitten/slutet på november. Det här året har jag helt anna känsla. Det kanske beror på Coronan. Men känns märkligt att avsaknaden av en eller två veckors utlandsresa ska vara så avgörande för ens upplevelse av resten av året.
        Men känner som du nu, att jag dör lite. ”När solbrännan försvinner ”syns” jag väl inte ens” osv ?

      Får den känslan efter varje semester, då känns det som att hösten kommer direkt. Gillar hösten, men det är jobbigt när sommaren är slut. Så mitt tips är att kanske försöka förlänga sommaren lite, t.ex fortsätta njuta av fina kvällar.

        Vilka fina kvällar? Det finns ju inga längre? Vart bor du? Ska bli 18-19 grader på fredag och lördag men det ger mig inte mkt sommarkänsla när fredagskvällen blir mörk 19:58 och temperaturen kryper ner mot 10 iskalla grader. Vill ha shorts och öppna skor, kräla i sanden på en strand, vara ute sent och njuta av naturen i kvällsljuset osv. Kan inte fejka det.?
        Ska man behöva ordna en fest med chartertema inomhus kanske?

          En fin kväll behöver inte betyda 25 grader och sol…det var en fin kväll här idag, himlen var alldeles rosa och hade man bara haft varmt på sig hade det gått att sitta ute.

            Här hade det nog inte gått att sitta ute utan att få känslan av typ afterski eller nånting annat o-somrigt. ?

    Jag har en crush. Och den är så jobbig. På min tränare. Har ingen aning om han är singel ens, men oavsett kan jag inte göra något åt saken, bara låta det försvinna.?☹

    .Varför ökar andningen vid ansträngning?

      Det här är det fina med Öppet Spår! Helt plötsligt dyker det upp en biologifråga på lågstadienivå!

        gymnasienivå faktiskt. naturkunskap 1

        kan du inte svara då eftersom det är lågstadienivå? =)

          Man andas för att få syre. Muskler använder syre. Anstränger du musklerna behöver du mer syre. För att få mer syre ökar andningen.

          Men det här är bara en gissning…

            På vilket sätt använder musklerna syre? Varför behöver de mer när man anstränger sig? Och varför blir man mer andfådd om man tex går i trappor jämfört om man skulle ta 150kg i benpress? Rent logiskt måste väl musklerna vid benpressen anstränga sig mer än om de går i trappor?

              Det här får du svar på i del 8 – andningen, av serien ”en cellsam historia”. Mina barn, 6 och 8 år, vet.

                Åh gud, jag hatade den serien när jag var liten!
                Men det avsnittet svarade inte på något sätt på mina frågor.
                Första delen handlade enbart om hur alla bakterier och virus stoppas av näsår. Andra delen fortsatte att handla om kroppens försvar mot virus och bakterier vi andas in, sedan propaganda för hur det ser ut inuti andningsorganen hos rökare och sedan fick man se några minuter hur syret transporteras i kroppen. Den förklarade väldigt få hur och inga som helst varför.
                I det avsnittet var inte ens syret i musklerna och enligt avsnittet så förvandlas syret bara magiskt till koldioxid.

                Ja, jag tog mig tiden och kolla på avsnittet och jag tvivlar starkt på att dina barn kan svara på mina frågor.

                Mitt svar fastnade förstås i modd.
                Kort svar: Nej det får man inte och nej, dina barn kan omöjligt veta det här

      Kort svar: För att syresätta kroppen så att den orkar med att jobba vid ansträngning!

      Musklerna behöver syre för att funka.

      Man andas för att göra sig av med koldioxid också

    Alltså, Bellas senaste stories på instagram.. Man ser på kroppspråket Paul inte verkar tycka det är riktiga lika kul längre bli filmad och ha kameran upp i nyllet för allt de gör.

      Såg också. Varför filmar hon det??

        Eller hur, och när han säger åt henne sluta filma och hon fortsätter och fnittrar.
        *cringe* Man ser ansiktsuttrycken bakom solglasögonen han nog inte tycker det är jättekul.

      Verkligen! ”Paul, du har glömt tavlan, tavlan Paul!” Vem är mest korkad av den, svårt att avgöra.

        Störde mig på det, kunde hon inte hämtat den själv…

      Där fick Bella ett extra klick från mig!

    Tips på bra hudkräm som doftar gott?

      Dr.ceuracle cica regen anti-dust sun gel spf50+

      Apoteket märke apoliva. Doftar lite arganolja och mandel.

      Body yoghurt mandelmjölk från body shop. Jag är typ beroende av den. Den luktar så fantastiskt gott!

      REN skincare

    Min barndomskompis skulle gifta sig i år men det blev inställt pga pandemin, trodde jag. Fick av en slump en känsla att hon hade gift sig i alla fall och det hade hon mycket riktigt, på det datumet hon från början skulle ha haft bröllopet.
    Verkade inte så många bjudna såklart men jag blev inte bjuden. Är besviken såklart då hon är min barndomskompis så känner att jag ”borde” vara bjuden plus hon blev såklart bjuden på mitt.

    Problemet är såhär, jag såg att hon gift sig från min mans instagram och inte ens på hennes sida utan någon väns, då jag inte har sociala medier alls. Så hur kan jag ens ta upp det med henne då enda sättet att ha sett det är att ha stalkat henne. Plus hur ”konfronterar” jag henne?
    Är ledsen mer än arg, för ärligt talat jag bestämmer ju inte vem hon bjuder eller inte men trodde jag var ”självklar” för hon är det för mig.

      Supertrist såklart att du inte ens fått veta ngt.
      Men hade de festlighet alls eller var det verkligen bara den närmsta familjen som var med?!

        Verkade vara lite festlighet och inte bara närmaste familjen. Inget stort såklart men kanske 20-30 pers?

      Tänker att de förmodligen fått välja ut de absolut ”viktigaste” att fira med för att få ner antalet ?

        Alltså även om ni är barndomsvänner så kanske nån annan känns ”viktigare” att ha med.

        Tycker inte att det är något du ska konfrontera med. Det va hennes bröllop, deras beslut 🙂

          Ja självklart deras beslut.
          Skrev ”konfrontera” i brist på bättre ord bara, syftade mer på hur kan jag ens säga grattis eller något överhuvudtaget när jag inte ”borde” veta om det!

            Jag tänker att du ska gratulera henne om du klarar det. Inte bittert eller passiv aggressivt, utan så som du känner om du tar ut besvikelsen ur ekvationen.
            Jag tycker hon gjorde jättekonstigt. Att hon inte bjöd dig är en sak, det är nog antal som ställer till det (kan vara släktingar som MÅSTE bjudas osv) men hon borde ha sagt det till dig. Kanske gjorde hon inte det för att hon är jätteledsen att hon inte kunde bjuda dig. Fel hanterat men om du kan hitta det i dig att gratulera och vara glad för hennes skull så tror jag att du kommer att få veta hur det hänger ihop. Du hjälper henne ut ur en jättekonstig situation som hon har satt sig i.

            Förstår samtidigt om du inte kan hitta den storheten i dig. Då tycker jag att du skulle kunna säga -vänligt – ”jag hörde att ni hade gift er, stämmer det?” och så tar du det därifrån beroende på svar.
            Lycka till ?!

              Tack för ett jättebra svar!
              Hennes släkt är extremt liten så det är också en addition till ekvationen som gör att jag känner mig extra putt.

              Ska absolut hitta det i mig att gratta henne, fick bra perspektiv av ditt svar.

                Men hans släkt är kanske större vilket gjorde att de inte fick 10-15 var för att han hade fler ”måsten”? Håller med Messer ovan, bruden har säkert haft fullt upp plus dåligt samvete över de hon självklart hade velat ha där från början. Du var ju ändå bjuden till det stora bröllopet! ❤️
                Tänker också att du inte behöver vara rädd för hur du kommit på det, om din man sett det på sin Instagram är det ju inte konstigt att han berättat det för dig ☺️

      Tänker att du bara kan umgås med henne som vanligt så kommer hon att berätta det själv

      Konstigt av henne att inte säga nåt..

    Bostadskö = stå där för evigt
    Köpelägenhet = För dyrt

    #moment22 så jävla ledsamt.

      I vilken stad?

        Göteborg.

          Kolla med privata hyresvärdar

            Jag gör det men även det är svårt då många som hyr ut privat gärna i första hand hur ut till de som redan har en lägenhet. Bor med mina föräldrar för att ge mig själv ekonomisk trygghet och ha råd att flytta men fan det känns långt bort.

              Andrahand? Inneboende?

                Jag är inneboende hos mina föräldrar. Föredrar det framför en jäkla främling.

                  Jaha men dåså.
                  Tänker att man är mer självständig då iallafall och har flyttat hemifrån åtminstone.

                    Tänker tvärtom. Man blir mer självständig om man redan från början tänker smart och långsiktigt och bor kvar hemma lite längre för att få ekonomi att verkligen stå på egna ben sedan. Istället för att fastna i en ond cirkel med dyra andrahandsboende och noll trygghet och riskera att behöva flytta hem igen efter att ha lämnat boet.

                      Ok.
                      Ingen jag känner som bor i en storstad har gått direkt från föräldrahemmet till eget kontrakt/bostadsrätt direkt dock. Och inte flyttat hem till föräldrarna sen heller. Men man gör som man vill. Tänker att det beror lite på hur gammal man ör också.. Är man 19 är det kanske inte lika ”brådskande” som om man är 26…
                      Ekonomin löser man väl genom att ha ett jobb eller plugga, annars kan man inte flytta såklart.
                      Tycker bara det är lite konstigt att klaga på sin situation och sen klaga på lösningar. Vad ska hända då?

                      Exakt.

              Är du med på HomeQ? Vet flera som fått lägenhet efter ganska kort tid, med ”vanlig” inkomst och utan särskilt många ködagar.

    Alltså VAD är det Lina från Linas matkasse säger i reklamen som går på tv just nu? Det enda jag hör är ”eftersom jag är nudist gillar jag att testa nya rätter” eller nåt sånt och jag får spel när jag inte hör nåt annat än ’nudist’ för det kan ju inte vara det hon säger ?

      nutritionist?

        Låter vettigt, tack, ska lyssna om jag hör det nästa gång den kmr

      Du hör det du vill höra

    Undrar vad som hänt med Angelica Lagergren… hon bor inte kvar på samma adress som N….
    Ja ja jag vet att det är att snoka! Men hon är ju faktiskt offentlig så då måste man väl få spekulera?

      Hur vet du att hon inte bor kvar, det har hon väl inte sagt något om?

        Hitta.se ?

          Men det är inte alltid som båda står registrerade på en adress där, hon kanske bara inte vill ha sin adress öppen och sökbar? Kanske har hon fått en stalker på halsen tex?

            På ratsit står hon på en ny adress och på mrkoll står hon på samma adress som N

      Hon skrev ett inlägg om att dom har separerat☹️

    Måste bara få skriva av mig.

    Jag lyckades få jobb i en butik för ca 4-5 månader sedan vilket kändes jättebra i coronatider. Redan från start var jag tydlig med att jag sökt in till högskolan till hösten och att jag bara var ute efter ett tillfälligt sommarjobb, något de var överens om. Allt gick jättebra, jag har fått så sjukt mycket beröm och komplimanger dagligen för att jag sprider så mycket glädje och positiv energi på jobbet av både kunder och kollegor. För ca 1 månad sen hade jag ett möte med chefen som då frågade hur jag tänkt till hösten, att dom jättegärna ville ha kvar mig och undrade om jag kunde tänka mig jobba kvar om jag inte kom in på högskolan då de var väldigt nöjda med mig. Sen frågade chefen mig om jag kunde tänka mig jobba extra om det var så att jag kom in. Jag svarade att det lät jättebra. Chefen frågade då om varannan helg skulle funka för mig men jag svarade att det nog blev för mycket såhär i början.

    Därefter gick chefen på semester och jag blev sjuk mycket. (lider av en tarmsjukdom) vilket gjorde att jag fick åka hem från jobbet för jag hade magkramper och spydde. Det kommer i perioder med men framförallt under chefens semester var jag väldigt sjuk mycket. Då de var väldigt noga med att man vid minsta sjukdom skulle vara hemma så gjorde jag även så, då jag ibland inte alltid kan skilja på ”vanlig” sjukdom eller om det är min tarmsjukdom som spökar och jag inte ville riskera något i coronatider.

    Jag kom in på skolan och berättade det för dom. Vi pratade inte så mycket mer om det så. Igår skulle jag logga in och kolla schemat för att se om det fanns några lediga pass till helgen jag kunde ta och märkte då att jag inte kunde logga in. Mejlade chefen och får till svar att ”men ditt kontrakt gick ut i augusti, du jobbar inte kvar hos oss?” jag blev jättechockad och svarade att ”men ni ville ju att jag skulle stanna kvar och jobba extra?” chefen sa då att ”va synd att du tror jag lovat dig något men så är inte fallet” och jag tog då upp mötet som vi hade haft innan chefen gått på semester men hon spelade jättedum och låtsades inte känna till vad jag pratade om vilket jag tydligt märkte av. Jag tog upp att hon frågat om jag ville jobba varannan helg, att hon sagt att det finns många extrapass att plocka osv. Jag är så besviken! Nog för att jag pluggar heltid nu så jag har fullt upp som det är, men varför kan inte hon bara vara ärlig och säga att förutsättningarna har ändrats och dom tycker jag varit sjuk mycket och inte vill ha kvar mig? för det känns som att det är där problemet ligger. Istället för att spela dum så jag ska tro att jag ”missuppfattat något”. vet inte vad det finns att missuppfatta i en direkt fråga som ställs om man vill och kan jobba kvar?

    Ber om ursäkt för långt inlägg. Nu har jag fått skriva av mig. Tack för er som orkat läsa hit. <3

      Håller med dig om att det var riktigt konstigt att hon inte kunde säga som det var!
      Kanske lika bra att inte fortsätta jobba under en sån chef

      Är sjukt intresserad av vilken butik detta gäller?

        Jag med. Låter som min gamla kassachef ? Kan du säga stad?

          Vill inte outa mig eller butiken för mycket. Men ligger i södra Sverige. Staden börjar på K.

      De vill säkert inte erkänna för att OM de valt att inte ge dig mer pga sjukdom så är det kränkande särbehandling vilket är olagligt.

      Men omoget och tråkigt att de gör så ändå :/

      Så jävla sneaky. En del chefer och ärlighet alltså, vad är deras problem??

      Sök jobb i butiken i närheten. Gör så mysigt så att alla som ens slänger ett öga ditåt får gåshud av välbehag. Ta fram dit vitaste fräschaste leende. Se ut som att du är i edens lustgård. Eller se fram. Gå vidare, nåt nytt kommer… Undra just varför chefen gjorde så… Sånt man kan klura på o när nåt kommer upp till ytan så fattar man… Du verkar ha nån oro för vad det kan ha berott på, eller känner du dig bara orättvist behandlad. Eller inser du att du kanske skulle tagit dig till jobbet nååågra fler dagar? Blir ju väldig belastning för kollegor om nån närvarar alldeles för sällan.

        Fast beroende på sjukdom så kan det vara omöjligt att gå till jobbet. Tyckte det va en ful känga, du har ingen aning om hur personen mår.

    Fan. Min mormor kommer dö snart. Inte kunnat träffa henne pga Corona. Dels för hon bor på hem och dels för en i min familj är i riskgrupp. Känner mig så jävla ledsen bara. Hon är 93 så inte oväntat så sett, men bara så jävla ledsen att sista tiden skulle bli instängd på ett hem ?

      Jag tänkte samma om farmor. Men sen tänkte jag om – jag vet att de aktiverar de boende mycket mer, de fixar små happenings typ. Har sittgympa osv. De går ut på promenader osv. Då känns det betydligt bättre ??

        Men på många boenden har dom tagit bort aktiviteter.

          Inte här iaf, tvärtom. De har ökat på aktiviteter fast i mindre grupper osv.

      Eh kram till dej. Förstår inte hur äldre orkar med isolering. Och en del är ju pigga. Jävla Corona den här gjort livet deppigt för så många.

      Ni kan väl träffas utomhus?
      Varenda kotte jag känner – inklusive jag själv – har fått träffa de äldre som bor på hem?! Bara man följer de restriktioner som finns angående avstånd, plastvisir m.m.
      Många äldreboenden har ju satt upp plexiglasskivor för att man ska kunna sitta mitt emot varandra och samtala.

        Ja nu är hon ju som sagt några timmar från döden så lite svårt, men nej, vi har inte kunnat ses utomhus.

          Förlåt, förstod inte att det handlade om timmar. Och när du skrev att ni inte kunnat träffats på grund av Corona utgick jag från att du inte träffat henne sedan feb-mars när Coronan tog fart.

          Beklagar och ber återigen om ursäkt för att jag missförstod ❤️

            Ingen fara, jag inser också att ”döende” kan ju som du säger vara ett mer långvarigt tillstånd. Tack så mycket och ursäkta min sura ton ❤️

              Ingen fara. Blir så lätt missförstånd.

              Har hört så många säga att de inte får besöka sina äldre och undrar ibland om det verkligen stämmer (inte i ditt fall alltså!!) och vill därför förtydliga att många boenden verkligen försöker få till möjligheten för de äldre att träffa sina anhöriga, om än under nya former. Så att folk inte utgår från att det är besöksförbud punkt slut och så blir de gamla ännu mer ensamma och isolerade.

                Besöksförbudet ändras om det är insatt palliativ vård.
                Ni får träffas, ingen ska behöva dö utan att någon håller ens hand.
                Förstår om du är i riskgrupp att det inte går men någon annan i familjen kanske kan åka?
                Kramar till dig från någon som ofta sitter med i livets slutskede.. ❤️

              Fast om hon redan är döende kan du ju träffa henne?

    Är det ngn som vet var IG kontot ”somliga feta kvinnor” eller liknande nick tagit vägen?

      Vet inte, men jag har sett att hon har haft något annat konto som var lite mer anonymt. Kommer dock inte ihåg när eller vad det hette. Men jag fick alltid intrycket av att hon inte var så bekväm med att ha så många följare och att hon inte alltid mådde så bra.

        Hon var ju gravt psykiskt sjuk så med alla de tvångstankarna så var hon högst olämplig att ha ett öppet konto. Eller tillgång till internet över huvud taget.

      Undrar också. Hittade ett konto en gång jag tänkte var hon, men sen försvann det bara.

    Tips på snygga och bekväma sneakers till i Höst? 🙂

      Vans ?

        Hatar vans

      Adidas advantage i Silver. Lagom uppklädda utan att vara för gympadojaktiga. Passar till tights och jeans

      Har ett par supersnygga i mocka från Filippa K.

    Jag har en fundering som kanske är lite knasig men tänker att jag inte kan vara den enda som tänker så.

    Jag flyttade till Sverige som barn och skaffade mitt första jobb som 16åring och har alltså sedan dess bidragit till samhället. Idag har jag ett jobb där jag tjänar väldigt bra och har fram tills nu alltid känt mig välkommen och som en del i samhället.
    MEN, nu när jag har skaffat barn som förstås inte ser svensk ut och med tanken på allt som händer i Sverige, känns det som att mitt barn kommer ha det tuffare och kan bli dömd pga sitt utseende.
    Samtidigt så har jag förståelse för svenskar som fått nog, för oavsett bakgrund så kan vi alla vara eniga om att integrationspolitiken i Sverige har misslyckats totalt och att skylla de problemen som idag finns i samhället på utanförskap är skitsnack, i alla fall i 90% av fallen. Vill tillägga att jag själv är uppvuxen i en av Sthlms värsta förorter, men min mamma såg till att jag fick rätt förutsättningar genom att vara en engagerad föräldrar, lärde mig prata svenska utan att bryta (inget fel att bryta, syftar mer på förortsslang) och integrerade oss i samhället för att viljan fanns där.

    Jag funderar på riktigt på att flytta till ett annat land där vi mer ser ut som befolkningen i det landet för att undvika utsätta mig och min familj för fördomar.

    Hur upplever ni dagens Sverige? Vad har ni för fördomar, ni som är etniska svenskar? Dömmer ni alla? Jag har sett en del trådar här som på riktigt gör ont att läsa.

      Chilenare?

      Chilenare? ??

        Nej 🙂

      Jag upplever att det oftast är människor som själva har invandrarbakgrund som blir mest upprörda och frustrerade över samhällsutvecklingen. Jag tycker att de som kom hit för många år sedan och integrerades för att de ville (och förstod att det hörde till det nya livet) uttrycker sig råast över dagens Sverige. Har daglig kontakt med invandrare som är förbannade över hur situationen ser ut och att de här problemen i första hand går ut över dem – inte etniska svenskar som bor skyddade i bättre områden. Det är de som bor i samma områden som drabbas hårdast och som dras med i dåligt-rykte-karusellen.

      Så nej, jag tvivlar på att etniska svenskar är de som dömer hårdast – tvärtom.

        Du har en poäng där. Precis som du skriver så kan jag bli frustrerad över vad andra med invandrarbakgrund gör just för pga rädslan för generalisering.

      Jag bor och jobbar i två olika multikulturella områden i Stockholm. Möter människor av alla sorter, bra och dåliga, med olika etniciteter. Så försöker att inte ha fördomar utan döma baserat på individen.

      Jag tror kommentarer här inne låret mycket värre än i verkligheten. Läser man gör inte tror man att 70% av alla i Sverige är rasister.

        Att gapa om rasister är nog det mest uttjatade och urvattnade som finns. Så fort någon är minsta lilla samhällskritisk ska de försöka tystas genom att anklagas för att vara rasister. Så jo, med det som utgångspunkt kan man ju snart kalla 85% av alla som bor i landet för rasister. Har man däremot en nyanserad och realistiskt bild av samhällskritiken så är det väldigt få som verkligen är rasister (i ordets rätta bemärkelse).

          Jag anser mig ha rätt realistisk bild av samhällskritiken då jag själv är en av de som kritiserar men du kan ändå inte förneka att rasistiska påhopp förekommer i form av generalisering.
          För mig, att vara samhällskritik handlar om att kunna diskutera sakfrågan istället för påhopp, diskutera lösningar på det som gått fel.
          Att skriva alla invandrare är bidragstagare är rasistiskt enligt mig, medan prata om hur Sverige borde ställa krav på folk från andra länder är ett nyanserat sätt att diskutera på.

            Mina svar hamnat i mod’

      Jag tänker Laleh Katarina gospic mfl. Lyssna på Lalehs sommarprat. Självklart synd att du har den rädslan. Det enda är väl att visa framfötterna, att man finns o vem man är. Oftast går det väl hyfsat då. Allt har ju fördelar o nackdelar, följ din magkänsla. Gå inte på oro o rädsla. Se verkligheten för ditt barn som barnet beskriver den. O hur folk du litar på som ser barnet i dess vardag beskriver hur de upplever att det är kring barnet. (men;svårigheter är väl bäst att träna på med kärleksfulla målsmans i livet.o inte stöta på dem första gången som vuxen)

      Nu kommer det inte vara svar på din huvudfråga.
      Och jag tycker det är riktigt tråkigt att du upplever en sådan (med befogenhet) dilemma.

      Men en viktig faktor som invandrare borde ta i beaktning är att det är andra tider nu, jämfört med när våra föräldrar kom hit ca 70/80-talet.

      Länderna de kommer ifrån har bara blivit extremt mycket värre jämfört med tiden våra föräldrar kom. Det har ändrats sen våra föräldrars tid. Ekonomin, korruption, politiken, militären, utbildningen, vård, mat, allt.
      Allt har blivit till det värre. Så de flyktingar som är landsmän till våra föräldrar och kommer nu på senare tid till oss har mycket sämre förhållanden och förmåner tillskillnad från tiden våra föräldrar kom hit och interagerades in.

      Jag säger inte att det är så 100% eller att alla personer har detta som en anledning. Jag nämner bara att det är värt att hålla realistiska faktorer öppna.

    Ni som ignorerat en person, som ni sedan insett att ni ignorerat för att ni har känslor för hen…
    Vad för typ av känslor kände ni, som gjorde att ni var så rädda/obekväma att ni istället tog avstånd? Hur kom ni på att ni ville vara med personen och hur kom ni över rädslan?

    Help a sister out!❤️

      Är det du som ignorerar eller blir ignorerad

        Blir Ignorerad…. Men jag VET att det finns något där!

        Även om jag inte tänker hoppas mer (fast jag gör ju det ändå…) och har i princip släppt taget, så är jag generellt nyfiken. Man har ju hört historier om män/kvinnor som blivit rädda för sina känslor, de där kärlekskänslorna som inte känts som vanligt utan visat sig som helt nya känslor man inte känt förut.

          Om personen inte är gift eller gått igenom något fruktansvärt trauma som satt djupa spår tror jag ”rädd för sina känslor” är en ursäkt man drar till med när man inte är mogen nog att vara ärlig.

      Blir du tänd av en o beslutsam mes så låt den iddisla det i 99 o en dag

    Har någon en fritös. ok det är inte nyttigt men kommer använda den väldigt sällan.

      Köp en airfryer istället

        Nej för jag vill ha det riktigt smaskigt och gott för jagkommer använda den sällan.

          Då kan du lika gärna fritera i en tjockbottnad kastrull och ha en termometer om du nu ska göra det sällan.

    Jag har de senaste två åren gått upp 30kg i vikt pga psykisk ohälsa. Har fått jättebra hjälp av vården från både läkare och psykologer så jag känner mig bra idag. Men jag har ännu inte tagit tag i vikten då jag skäms så mycket.

    Nu till min fråga. Jag började precis läsa till sjuksköterska och känner mig så kluven. Jag vill ju hjälpa andra så som jag själv blivit hjälpt. Men samtidigt skäms jag för att jag är en överviktig sjuksköterskestudent. Kommer någon lyssna på mig när jag ska ge hälsoråd? Känns som de kommer tänka ”du borde själv ta till dig dom råden” =(

      Klart de inte kommer! ❤ Om du visste hur många läkare jag har mött som både är överviktiga och röker eller snusar. Läkare är vanligtvis de största hycklarna.

        Wow, jag har aldrig mött en överviktig läkare. Några läkare som röker eller snusar men de är inte många. Dessutom handlar det inte om hyckleri utan om yrkesroll, kunnande och person. Men det verkar du inte fatta.

          Mhm eller hur. Då har du missat mycket. En psykiatiker var deprimerad och hängde sig själv men det kanske han inte borde ha gjort då han borde vetat vad depression är eller hur? Bara för att det är ens yrkesroll innebär inte det att allt fullföljs.

            Det var ju exakt det jag skrev, hur står det till med läsförståelsen?
            Herregud alltså.

      Ärligt? Jag skulle tänka så som du tror, ja. Låter hårt, men om nån ska ge råd om hälsa och inte följer dem själv så känns det inte riktigt trovärdigt, eller som att personen vet vad den pratar om.

      Jag har samma tankar inför att plugga till läkare, vet inte hur jag ska göra. Men i slutändan känner jag ändå att man inte kan låta andras åsikter styra ens liv på det sättet, speciellt när man faktiskt inte vet hur andra tänker om en själv. Det finns ändå folk av alla storlekar som jobbar inom vården. Förhoppningsvis kommer folk i framtiden också förstå att övervikt inte automatiskt betyder att man har en ohälsosam livsstil. Skickar all styrka till dig!

      Frågade min man och han svarade att han önska att han inte skulle tänka på det men att han nog skulle det. Att läkare/sjuksköterska och övervikt/rökare osv inte går ihop med varann. Och jag får nog hålla med. Tycker däremot inte att det ska stoppa dig. Kör!

      Finns många överviktiga inom vården. Är man smart så fattar man väl att man kan ha kunskap om nåt (genom att ha pluggat det) utan att följa det själv. Sen vet man ju inte, personen kanske lever jättehälsosamt men är överviktig ändå, så folk borde döma mindre och lyssna på proffsen mer…

        Nja. Det är ju precis som om en läkare skulle berätta för någon hur ohälsosamt det är att röka och att patienten därför bör sluta, samtidigt som läkaren själv står och röker en cigarett.

          Ja? Man fattar att det är en människa som har kunskap men kanske inte själv följer den. Men ändå inte samma sak, att stå och röka på nån är opassande. Rökning är ett val man gör varje dag också, så snabbt kan man inte ”sluta” med övervikt.

      Om du går ner i vikt och blir hälsosam igen så finns inte problemet 🙂

        Men dra.

          Men det är ju sant.

            Nej. Hon kan va hälsosam ändå. Och det none of your damn business vad hon gör med sin kropp.

              Hon kmr ju Inte gå ner med samma vanor som gjorde henne tjock? Så nej hoh måste ju aktivt ta tag i det för att vara hälsosam.

                Men det är svårt att gå ner i vilt och tar lång tid, med hälsosamma vanor. Låt henne va.

      Såklart du ska plugga det du vill bli! Läs till sjuksköterska och försök att samtidigt ta hand om dig och din hälsa <3

      VA??? Däremot din inställning ”vad tänker de om mig” kan du utföra det du ska. O putta folk i rätt riktning så ser jag inte nån begränsning i vem du må vara som person? Kan jag som inte ha egna barn arb på förskola, de kanske tänker att jag inte gillar barn för att jag inte har egna, eller är där för att sno deras ?????‍♀️ Fast å andra sidan-bli förskollärare.

      Överviktig sjuksköterska tycker jag inte är ett problem. Jag ser sjuksköterskan som omvårdande, inte som en som ska ge hälsoråd, för sådant lyssnar jag på läkare. Sjuksköterskors primära uppgift är att vårda.

    Hur vet man om en kille gillar en? Alltså inte gillar som en kompis utan gillar som i jag vill träffa dig/ligga med dig

      Är du fjortis?

        Med tanke på att du skriver ”fjortis” är du nog själv en fjortis.

          Logiken i det?!? ??

    Jag tog mod till mig för ett tag sedan och rapporterade enligt lex sarah 3 kollegor för bla kränkningar av flera boende på det särskilda boende jag arbetar på. Jag visste att det skulle vara en stor risk att göra den rapporten, då de har ett ganska högt socialt kapital på avdelningen. Starka vänskapsband och lite andra förhållanden gör att det den subgruppen håller varandra hårt bakom ryggen.
    Det har nu startas ett drev mot mig, man kallar mig lögnare, vittnena jag nämnt vänner till de anmälda. Jag är helt utesluten ur gemenskapen och man har stängt ner arbetsmessengerkonton med mig i för att starta nytt och utesluta mig osv. Ska tilläggas att det här gänget rapporterar själv när det gäller tex vikarier de inte gillar, eller annan ”lite lägre” stående personal när misstag och fel görs. Så rapportera det får man, så länge man gör det mot ”rätt männsikor”.
    Chefen och hr vet men gör inget. Jag ska förstå att det är ”många frustrerande känslor”.
    Allt känns som en enda lång mardröm för tillfället :(. Min ambition var att skydda de äldre plus lyfta de destruktiva och rakt av olagliga beteende personalen haft, men det blev med mitt liv som insats.
    Någon som varit med om likande erfarenheter?
    Jag är stolt att jag gjorde det och är tjl för tillfället vilket är min räddning.
    Jag har en liten hejarklack som är kvar på arbetsplatsen som uttryckt sitt tysta stöd för mitt mod samt bekräftat deras dåliga bemötande av sjuka männsikor.
    Mitt hjärta går sönder för alla våra äldre helt utan anhöriga så här i coronatider som är utsatta på ett eller annat sätt, med en ännu mindre chans till upprättelse när många personal skräms till tystnad av maktinehavarna i arbetsgrupper. Men som tur är finns det massor med fina eldsjälar också.

      Detta händer för att det finns grupptryck och de som inte vågar stå emot öppet för att du gjort rätt. Och det enda sättet du kan stoppa detta på och bryta är att ställa fram den där enorma elefanten i rummet. Backa inte och hur obekvämt det än är- ta dig an en roll, du verkar så oerhört klok – lyft ut detta högt ! Slå på trumman över hur lite ryggrad de har !

      Har gjort en liknande sak men med soc och föräldrar till ett barn i min klass. Blev inte populär men det var rätt sak att göra.
      Det suger att inte din chef stöttar dig, gå högre om du orkar och kan. Vi måste alla göra val som vi kan leva med, du ska gå med huvudet högt. Du är en j-vla hjälte som stått upp för de som inte kan själva, bär med dig det. ❤️??

      Jag har inte varit med om ngt liknande men vill bara säga HEJA DIG!! Hade önskat att fler vågade stå upp för de äldre. Känner dig inte men är SÅ stolt över dig!

        GÅ MED HUVUDET HÖGT.
        Du har gjort rätt, var stolt.
        Slödder som behandlar människor i beroendeställning illa förtjänar inget annat än att föras ut i ljuset.

        Om din chef inte sköter sitt jobb att hålla dig bakom ryggen eller förändra de fel du anmält, gå till chefen över hen.
        Kontakta facket och be dem om hjälp.
        Jag rekommenderar dig MYCKET starkt att ha med dig ett vittne på dina möten, alternativt spela in dina möten i smyg (det är inte olagligt, självklar bara då om det handlar om din arbetssituation inte när ni pratar sekretessbelagda uppgifter om enskilda).
        Alternativt stå för att du SKA spela in, låt ingen trampa på dig!

        Jag har skrivit mycket avvikelser och lex sarah, det är inte menat att ”sätta dit folk” utan förbättra något/undvika att det ska hända något allvarligt INNAN det händer.
        Det ingår i vårt jobb!
        Du ska ha en eloge!
        Stay strong.

      HEJA DIG!

      Synd att de andra kollegorna bara ger dig sitt tysta stöd

    Jag har börjat dejta igen efter två år av ….att det bara inte varit mina år kan man säga… skild sedan några år. Det här är ju inte lätt känner jag.. har nyss haft dejt med överraskande trevlig man , vin och Tapas. Han och jag kunde tänka oss att ses igen, han vill snart. Jag är rädd att jag blivit blasé när jag – just nu- känner eller inte vet om det finns något mer än att han är trevlig och bra.Hur länge ska jag vänta på att känna om det inte händer? Jag vill inte vara en som eventuellt ger falska vibbar.

      Jag tänker att det kan ta lite tid för saker att växa fram. Har ni trevligt och han är vettig, träffa honom utan krav eller förhoppningar och se vad som händer. Några dejter kan man ge det iallafall.

    Du kommer kunna bidra med både kunskap och egen erfarenhet. Om någon ändå inte skulle lyssna på dig är det faktiskt deras problem. Hälsa kan se så olika ut.

    Idag gick jag in i Vecka 17 och har precis börjat märka att magen putar.. Så häftigt!
    Men nu till saken.. jag har inte gått upp ett gram i vikt men ändå får jag OTROLIGT ont i fötterna efter en hel arbetsdag (jag har faktiskt bra skor..).
    Google säger stödstrumpor (redan alltså.. HA!) så det ska jag införskaffa..

    Har ni några andra tips? ❤️

      Har för mig att värken i fötterna beror på den ökade vätskan i kroppen och inte på ökad vikt?

      Det enda som funkade för mig (hade riktigt ont i fötterna) var att ha fötterna i högläge. La massa kuddar i sängen och försökte ligga med fötterna högt så mycket som möjligt.

        Det avlastar för stunden iaf men tar inte bort värken. Det gjorde det inte för mig iaf. Akupressur vet jag hjälpt många. Det ger en längre verkan på några veckor.

    Precis börjat jobba med musik på ett otroligt spännande skivbolag. Har ni några tips ni som har erfarenheter inom branschen?

      Tips på vad?

    Tjena! Jag har börjat med mitt sidoprojekt där jag köper in hårprodukter direkt från företaget för att det inte ska bli lika dyrt som när man köper det från en återförsäljare. Jag har en liten marginal som jag kommer använda för att kunna köpa in fler produkter. Just nu är jag i startup fasen och har precis skapat en instagramsida för jag vill se hur många som är eventuellt intresserade. Skulle uppskatta det rejält om ni skulle gå in och kika på det. Förstår om det inte finns ett intresse eller om ni tycker att min instagramsida är basic men som sagt det är precis startat och ni kan bara scrolla förbi om ni inte tycker det är intressant ❤ Tack så mycket! Kontot heter bonitacurls_se

      Du behöver lägga ner en hel del jobb på ditt instakonto. ?

        Hon sa ju det!

      Om du har köpt in produkterna skulle jag rekommendera att ta egna bilder på produkter för att öka bl.a trovärdigheten. Sen för att se hur många som är intresserade skulle jag försöka satsa på en hemsida där det egentligen bara går ut på att sälja in konceptet och få människor att lämna sin mailadress för att dels se intresset men också för att dem ska kunna få information om när du lanserar.

        Tack så mycket! Det ska jag absolut göra!

    GAH!! Någon mer än jag som har Instabugg just nu?
    Scrollar feed, trycker mig in på en bild, ”backar tillbaka” till feeden = hamnar längst upp i profilen istället för ner dit jag scrollat?

    Dagens största i-landsproblem men för faaaaen! Kan ju inte stalka normalt…!

      Har hänt mig i flera veckor. Otroligt störande!!

    Tänk att han äntligen åkte dit för dubbelmordet 2004. Måste sova, tidig och viktig dag på jobbet imorgon men kan inte sluta läsa fupen. Som jag har längtat till att han ska åka fast!!!

    Det finns folk som vill bli granne med Hertiginnan av Märsta, nu är det budgivning på grannkåken. Hoppas de har klart för sig att Booken bor bredvid…

      Cissi Wallins projekt Gardet har somnat in. Inga poster på hemsidan sedan Juni. Inget på Instagram sedan Juli. Ändå fortsätter hon samla in pengar från Patreons. Till vad?

        TIll sig själv. Mycket vill ha mer.

    Anna B gör reklam för sin 90-talsmusik, den passar bra som hissmusik. Det är enligt Anna hennes bästa album, har hon ens gjort några fler album?

      Fyra album som inte är samlingar , best of etc

    Jag skriver för att lätta på mitt hjärta.
    Jag klarar inte av att prata om detta med någon jag känner och jag tror ingen läser ”gamla spår” en fredagmorgon.
    Mitt ex pappa är min chef, mitt ex och jag träffades på jobbet.
    Min chefer kär i mig, alltså mitt ex pappa som har en sambo… de båda har tagit mig som en dotter då jag av olika skäl inte har kontakt med min familj. Vi har båda bekänt starka känslor för varandra, det har gått så långt att vi båda erkänt för varandra när vi är fulla att vi tänkt på varandra vid sex.

    Vi har bara kramat varandra tidigare, kanske är det fel eller det ÄR fel givet omständigheterna, men idag har han försökt trycka in sin tunga i min munpå fyllan, jag har bestämt nekat och sagt att krama är okej men inte mer, och försökt påminna honom om konsekvenserna och det är inte min person, hur full jag än må vara.

    Vi avslutade leende och på god fot, som jag sa så är det mitt ex pappa, och min. Nuvarande chef.
    Jag skall givetvis avsluta denna relation snarast men jag är så att säga undergiven vilket han vet. Han bryr sig om mig, otroligt mycket det vet jag och innan allt detta startade för cirka en vecka sen så har jag inte känt dom vibbarna från honom men han vet att vi är inte tillsammans längre och hans flickvän är inte hemma.
    Han föreslog att vi skulle gå hela vägen dvs ha sex. Jag nekade och han försökte köra in sin tunga i min mun. Jag bröt nästan av honom fingret och var arg som ett bi men vi avslutade som sagt på god fot.
    Jag vet att han älskar mig djupt och menar endast detta när han druckit som fan, vilket känns som mitt fel.
    Jag vettefan vad jag skall hitta på då han somsagt är min chef och mitt ex pappa och mina känslor är ju vbesvarade (delvis) i ett annat liv hade det sett annorlunda ut MEN det kommer aldrig bli vi, jag vill bara lätta på hjärtat för imorgon är en ny fdag, när han har ångest och jag skall låtsas som ingenting.
    Livet, så jävla sjukt!
    Det har gått gradvis och på fyllan, jag står vid devisen ”man kan inte rå för vad man känner, men vad man gör”
    Jag kommer ta detta till graven utom här med tanke på vad jag känner men jag löper aldrig linan ut.
    Som han tjatat och försökt men konsekvenserna och det nu ofrivilliga skrämmer mig…. Även om jag vet att han drar Det kortaste strået så vill jag leva med mina val. Jag vill inte leva med honom det är endast attraktion. Och jag är hans ex flickvän och hans anställd fan alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.