Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

696 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min mofar har dött och nu pratar alla om döden och är rädd. Någon mer med dödsångest? Hur hanterar ni detta?

      KBT!

      MCT

        ECT

          BBQ

      Varför är du rädd?

        Vadå varför är du rädd? Det ligger i vår natur som människor

          Ibland kan det hjälpa att sätta ord på saker. Därför frågade jag.

            Jaha, trodde du menade att det var ovanligt att vara rädd typ. Sorry.

      Andlighet. Om jag inte trodde på något mer än det jag kan uppleva fysiskt hade jag tagit livet av mig.

        Oj. Jag tycker det liv som är är tillräckligt och härligt nog.

          Jag tänker samma. Det är läskigt om jag tänker på min egen del i det hela, men jag mår inte bättre av att ljuga för mig själv.

        Tänker också dylikt. Hitta någon större mening med livet. Jag måste tro att det fortsätter efter döden.

        Jag är helt tvärtom? blir lugn av tanken att man inte finns mer efter döden. Då kommer man ju ändå inte vara medveten.

          Samma här. För mig är det en hemsk tanke om livet aldrig hade ett slut.

          Jag är så till freds med att vara en del av det naturliga kretsloppet.

            Men ett kretslopp är ju en cirkel och en cirkel tar ju inte slut…?

              Men du är ju bara en del av cirkeln

        Men hade du det verkligen? För då hade du ju trott allt skulle ta slut då… ?

          Mm men menar att mitt liv känns meningslöst om det inte finns något mer efter döden. Då har jag jobbat, ätit, sovit helt i onödan. Varför står ut med allt ”tråkigt” om det varit till ingen nytta?

      Har enorm dödsångest. Bara tanken att försvinna, inte få se mina barn, min man, mina djur, det gör så ont.
      Kommer man någon annanstans, eller försvinner man bara? Poff? Kommer det göra ont? Mina tankar virvlar runt rejält när jag börjar…

        Tror det fortsätter. Men i en dimension vi inte kan föreställa oss. Och tror inte man lider eller saknar jordelivet där. Eller sörjer det man går miste om på jorden. Vill gärna naivt tro vackra berättelser om nära döden-upplevelser.
        Men jobbigt hamna i grubblerier kring de efterlevandes sorg och saknad.

          Rent kliniskt är nära döden-upplevelser suggestioner av vårt medvetande. Även nära döden är vår hjärna helt på det klara med vilka typer av upplevelser och tankar som vi lagrat under vårt liv. En enorm fysisk och psykisk stress (som vid en nära död) laddar upp en mix av allt detta. Framför allt en mix av våra föreställningar om just döden.

          Att lyssna på andras berättelser kan vara skrämmande, eller fridfullt. Vi behöver dock påminna oss själva om att den upplevelsen är baserad på vårt jordelivs upplevelser. Hjärnan är ju fortfarande i funktion!

          Vår hjärna är ur funktion när vi dör. Allt som lagrats i vår hjärndatabas är därmed förlorad. Det är sorgligt och svindlande men till dags dato är det det enda vi faktiskt vet om ”livet efter. Vilket med stor sannolikhet inte existerar.

          Således: lev i nuet, för allt vad det är värt!

            Vi kanske har ett slags minneskort så inte allt som lagrats går förlorat 😉

            Eben Alexander är hjärnkirurg som hade en nära-döden-upplevelse där man medicinskt fastslog att hans hjärna var ”död”, han var alltså helt död och inte bara utan hjärtslag, när han hade sina upplevelser från andra sidan.
            Kom inte här och slå fast att livet efter döden inte existerar för att du läst att forskare TROR att hjärnan skapar vissa bilder som vi tolkar som livet efter detta. Vetenskapen har inte svar på allt. Tycker ditt inlägg var onödigt när en person skriver att hen har stor ångest över döden.

              En hjärna har inte hjärtslag.
              Och hur kan man vara säker på att hjärnan var död? Det görs medicinska upptäkter hela tiden och i det här fallet kanske inte hjärnan var helt död, bara det att det inte gick och se med dagens mätinstrument. Så att man till synes var död, men egentligen så fungerade hjärnan fortfarande.
              Lite som på medeltiden när någon trott att en person var död eftersom pulsen var så låg och långsam att den inte gick att känna och det slutade med att personen begravdes levande.

        Tänker exakt samma som dig 🙁

        Anonym 20:42

        Känner precis som dig ❤️
        Får ångest o panik bara jag tänker på att när jag dör kommer jag ALDRIG mer att finnas. Aldrig mer existera. Jag vill för fan leva ?

          Jag brukar tänka att universum är oändligt både till tid och rum, och därmed är också det mesta möjligt. Kanske återföds någon varelse som är jag någon helt annanstans någon gång? Om inte så kan jag vila i vetskapen om att det är helt otroligt fantastiskt och hisnande att just jag föddes och då känner jag tacksamhet. <3

            Åh vad fint! Skärmdumpar ?

      Sorry för trådkap men VAR skriver man nya inlägg i öppet spår? Hittar ingen ruta när jag scrollar ner…

        Allra längst ner. ?

    CW är ju väldigt radikal och extrem i vissa anseenden och helknäpp ibland. Men jag undrar om det finns någon här som faktiskt inte håller med om att ”om man har levt som man i 30-40 år så kan kan man aldrig förstå hur det är att vara kvinna” för de transpersoner som identifierar sig som kvinna. Det innebär inte att transpersoner inte har rätt att existera eller att de inte är utsatta av andea anledningar. Men just faktum att se inte kan förstå hur det är att vara kvinna i dagens samhälle – det måste väl ändå säga sig självt?

      Jag tycker det är rätt självklart att en transkvinna som nyligen blivit kvinna inte har samma erfarenhet och förståelse för en kvinnas liv som en biologisk kvinna som levt ett helt liv som kvinna. Och vice versa så klart.

      Fast nu är det ju många unga som tidigt inser att de är transsexuella och därmed får väldigt lång erfarenhet av hur det är. Inte minst får de känna på mycket förakt och diskriminering, så de borde ha gemensamma beröringspunkter.

        Men det är ju inte samma förakt och förtryck.

          Måste det vara det? Eget lidande ger förståelse för andras lidande.

            Precis. Men tycker inte att vara kvinna är synonymt med lidande.

            Det är verkligen inte samma lidande. Du kan inte jämföra det lidande som en homosexuell man upplever med hur det är att vara kvinna. Båda upplever väl lidande och förtryck men det är helt olika och transkvinnor kan aldrig uppleva samma sak som vi biologiska kvinnor.

              Det är ju inte som att alla biologiska kvinnor upplever samma saker heller, så att bygga en gemenskap på att man måste uppleva saker precis lika känns ju dömt att misslyckas.

                Nä men biologiska kvinnor har nog mer gemensamt med varandra än vad en kvinna och homokille har, samtidigt som andra homokillar nog delar mer upplevelser med andra homo-män än kvinnor, liksom inget konstigt.

                  Dock om de levt som flickor/kvinnor sen ung ålder så kan de väl ha upplevt samma saker som ”födda kvinnor”?! Det är ju inte så att de säger att de är trans till alla de träffar på?!

                    Hur ska de ha upplevt det? Och vad är det för föräldrar som ger barn så mycket hormonstoppande läkemedel att deras barn i ung ålder kan ”pass” som motsatt kön. En pojke kan inte uppleva sin första mens, hur kroppen förändras, att man plötsligt börjar få hår där nere och brösten växer, man börjar bli intresserad av killar. Allt det hör till det kvinnliga. Eller ska du påstå att vi tjeje också kan uppleva hur det är att vara män om vi känner oss som det? Målbrottet, första ståndet osv? Nej! Det går inte. Låt biologin vara tack.

                      +1000 på dig Anonym 22:16

            Det brukar det inte alls göra. De allra flesta bryr sig bara om sig själva och anser att deras lidande är värst.

        Hur många?

      De har ju en annan upplevelse då de inte harväxt upp med att vara kvinna (att de alltid har känt sig som kvinna är en annan femma). Däremot utsätts de för förtryck som inte biologiska kvinnor har erfarenhet av. Jag har tex en bekant som är trans och hon tycker att feminism är skit (trots att hon ens har rättigheter pga feminism, och hon regelbundet blir utsatt för sexuella trakasserier av män) och att kvinnor som blir slagna ofta har gjort nåt för att förtjäna det. Men det finns det ju många ciskvinnor som tycker också.

      Gillar däremot inte när feminister som CW spär på myten om transkvinnor som farliga män i klänning som vill in i ditt omklädningsrum.

        Du kompis verkar orimligt förvirrad, oavsett könstillhörighet. Att kvinnor skulle förtjäna att bli slagna??? Hejdå!

      Är det så fasansfullt jobbigt att vara kvinna? Hennes framställande antyder att ALLT med att vara kvinna är ett enda lidande – allt som går fel för henne beror på att hon är kvinna. Jag har aldrig upplevt det så, utan är tacksam för att vara född kvinna. Jag skulle nog påstå att de män som mot sin vilja levt som man i 30-40 år upplevt ett STÖRRE lidande än gemene kvinna. Förstår inte varför denna diskussion blivit så stor. Vad jag dock förstår är att CW:s version av feminism är mer skadlig än nyttig för kvinnor.

        Ja.

        Allt som Wallin har upplevt applicerar hon på ALLA kvinnor och det retar mig till vansinne att hon har utsett sig själv till taleskvinna för feminism i största allmänhet. Jag har verkligen inget till övers för hennes totalt världsfrånvända ”jag misslyckas med allt jag tar mig för men hey, jag gifte mig med en miljonär och wow, då såg jag ljuset och sen dess så vet jag att jag är den största feministen i hela jävla världen”! Tycker det sorgligaste är hennes svans av okritiska fans som sväljer allt hon säger.

        Läs gärna SVT:s granskning om hur ofta en kvinna dör på grund av hennes relation till en man. IDAG. ”Fasansfullt jobbigt?” Njae, inte mer jobbigt än att man riskerar livet …

          Ja män är farliga. Och det är därför jag aldrig velat ha en relation med en man. Det förvånar mig hur kvinnor vågar egentligen… dejta män.

      Håller med helt.

      Jo det är klart att det stämmer, men sedan undrar jag hur mycket vi vinner på att utesluta någon som kämpar för samma saker som oss som är födda som kvinnor.

      Jag känner samma sak inför debatten om hur exempelvis hudfärg påverkar upplevelsen av att vara kvinna. Det är självklart att det finns skillnader där också, men den gemensamma nämnaren är väl ändå att kvinnor värderas lägre än män och har sämre villkor och rättigheter oavsett i vilket sammanhang i världen vi befinner oss, när vi jämför med män i samma sammanhang. Jag tycker att vi ska se på vad som förenar snarare än skiljer åt. Men det tycker jag även när det gäller oss som människor rätt upp och ner. Det finns ju faktiskt män som inte har det bra, till och med vita män i västvärlden. Och de har rätt till sin upplevelse och att sträva efter att ha det bättre, trots att de inte är strukturellt utsatta.

        Men alltså jag kan inte veta hur det är att vara svart fastän jag känner mig som Beyonce ibland, sorry.

        Fattar du inte att hudfärg har med rasism att göra? Jag är såklart lika mycket kvinna som du, trots att jag är halvindier. Jag har upplevt kvinnoskapet från dag 0. Hur kan du ens jämföra dessa två?

          Det är ju exakt min poäng, att vi delar kvinnoskapet även om det är svårare att vara kvinna i andra delar av världen än Sverige. Var jag så otydlig?

            Aha! Förlåt, jag har helt klart läst fel. Ber verkligen om ursäkt, du var inte alls otydlig. Då är vi på samma våglängd. Tack för det!

        Intressant det där med att ”kvinnor värderas lägre än män och har sämre villkor och rättigheter”. Talar du för dig själv och din närhet då eller på nån gruppnivå? Eller är det nån saying man kör med? För jag är kvinna i Sverige och har aldrig värderats lägre eller haft sämre vilkor o rättigheter här iaf.
        Skolan är gratis, du får betalt för att plugga på universitet, tjejer är bättre i skolan (alla nivåer), du får söka vilket jobb du vill osv.

      Hur drog du det till att de inte har rätt att existera? Att jk rowling bara sa sanningen, att det finns biologiska skillnader är liksom bar sjukt att motsätta sig. Självklart kan någon som inte är född kvinna med mens, relationer, hormoner, jobbet, interaktion med män, förväntningar från samhället, smärtor krämpor gynekologbesök veta hur det är att vara kvinna. Vi kvinnor vet ju liksom inte hur det är att vara man för att vi inte är födda som män. Självklart har de rätt att existera men hur kan man bråka om biologin? Alltså har folk blivit så störda i huvudet att de nu ska påstå att en man som är född man men råkar känna sig som en kvinna egentligen är kvinna och vet hur det är att vara det? Nej! Du kan inte ändra på biologi oavsett operationer och fejkhormoner!

        inte veta*

      Nu kanske jag har missat någonting men jag har aldrig sett någon transkvinna påstå att den vet lika mycket (eller ens någonting) om hur det är att växa upp som tjej/kvinna. Har aldrig hört om en transperson som trampar på tår/säger emot/förminskar/på annat sätt negativt påverkar den feministiska kampen som icke-trans kvinnor kämpar.

      Däremot så upplever ju transkvinnor en annan form av förtryck pga trans och särskilt pga just det faktum att de transitionerar (förlåt kan inte svenska ordet) till kvinnor. Är inte det en spegling av kvinnohat och förtryck som är relaterat till det kvinnor födda som sådana upplever? Är det inte viktigt att stötta och inkludera deras kamp i feminismen?

    Jag får jätteont i händerna och armarna när jag går med kryckor. I lederna. Måste tyvärr gå med dem i en vecka till och har knappt stått ut 48 timmar. Har ni några tips?

      Be om ergonomiska kryckor

        Köpte mina från ortopeden. Detta var de enda.

          Annan anonym här.
          Är handtagen mjuka/ergonomisk eller såna vanliga raka hårda? Testa då att lägga något mjukt emellan och linda fast för att testa. Nu vet jag inte orsaken till ditt behov av kryckor, men finns olika gångtekniker för att gå med kryckor. Låter förövrigt konstigt att du fick betala för kryckor då det oftast ingår bland hjälpmedel som lånas ut (förskrivs).

            Vanliga raka hårda men de är formade efter handen, så varje finger har sin plats. Har en hemsk knäskada så jag kan inte belasta helt på ena benet. Vad finns det för gångtekniker?

            Jaha, det visste jag inte. Kostar både på vårdcentralen och prtopedkliniken jag var på.

            Tack för svar förresten:)

              Ta kontakt med en sjukgymnast/fysioterapeut för att se över gångteknik är mitt tips. Mycket lättare att se i verkligheten där de kan visa och även titta på din teknik.

              Det var lustigt. Beror såklart på var man bor. Jag är utbildad arbetsterapeut så förskrivit en del hjälpmedel och där ingår bl.a kryckor (arbetat i två olika län).

              Kostar på akuten också. Förr var de gratis att låna men de fick inte tillbaks så många så därför togs den möjligheten bort.

                Vi registrerar hjälpmedel på personnummer. Förstår kanske på akuten att det inte hinner med, men på en mottagning kan jag tycka det borde göras.

                  Fast det är nog olika mellan regioner. I region Östergötland är kryckor en produkt man som patient får betala för, oavsett om du är på akuten eller en mottagning. Det är så avtalet ser ut helt enkelt ?

      Får du belasta eller måste du avlasta helt?

        Tanken är att jag ska börja belasta om några dagar, men skadan är ny och gör fruktansvärt ont så jag belastar helst inte så mycket.

      Låna rullstol 🙂

    Veckans bästa låt? ??

      Snart svarar någon Don’t stop believing…. eller så gör jag det. 😀 Nej men jag vet inte,…Stray Kids- neverending story kanske…

      The Cure: Lovecats

      Comedy-Tragedy Jeff Satur

      Don’t Stop Believin’!!

      My shot – Hamilton

      TELÉFONO Remix – pH-1, HAON, Woodie Gochild, Jay Park, Sik-K, TRADE L, Big Naughty

      Shine the house – the Millifreds

      Jamen det får nog bli ”Ut med dig i solen” – Magnus Eklund & Stålet, Mattias Alkberg, ”I Think It’s Gonna Rain Today” – Claudine Longet samt ”Unstoppable” – Sia. Den tillfälliga treenigheten ?

        Vänta lite, är det Kitok som hörs på ”ut med dig I solen”?

          Jepp! ?

            Vilket informativt svar jag gav heh, Magnus Ekelund (ej Eklund) = Kitok nu senaste fem (?) åren.

              Tack! Tyckte jag kände igen rösten.
              Bra låt, åkte in på gillade listan?

                Rodeo -mickey avalon

      Crush – Ohio?

      Samba sambero

        ?

      Det vet jag först på fredag kl 13?? kom på häromdagen att jag bara lyssnar på musik på fredagar, fira in helgen på så vis?

      Wallows – Are You Bored Yet? <3

      En gammal goding, Scarborough fare (stavning??? Orkar inte googla.) av Simon and Garfunkel ❤️?❤️?❤️?

        Finns en fin cover av Terry Lin där han mixar den med en annan kinesisk? låt. De är i olika tonarter och rytmer men han får ihop det i en vacker blandning.

        Fair.

          Tack! ?

            fair betyder marknad. 😀 /lesson of the day.

              Ja, i det sammanhanget betyder det marknad iallafall 😀

      Angeleyes – ABBA och Renegade – Styx ??

    Du som skrev att du jobbar på Byredo – är du här ikväll?

    Hur vet man om man har ont i hjärtat eller bröstet eller nerv som är i kläm? Känner det att det sticks kommer och går

      Kan du peka på en specifik punkt där du har ont? Förändras smärtan med din kroppsposition? Om du är ung kan du mest sannolikt sluta oroa dig att det är något med hjärtat.

      Det kan man inte veta själv. Ta kontakt med din vårdcentral i morgon så får de undersöka dig och troligtvis ge dig ett lugnande besked och du slipper oroa dig mer.

      Bröstsmärta brukar också komma med andra symtom tex dyspné. Ring 1177 och fråga dem så får du troligtvis bättre svar än här. Mvh ssk

    Ser att Brå (Brottsförnekande rådet) nu försöker få oss att tro att det inte råder en vlådtäktsepidemi i Sverige.

    All makt åt Tengil, vår befriare!

      Är det nåt insta?

      Men dra tillbaka till FB och läs rapporten lite noggrannare….

      Om du förstod det minsta du skriver om skulle du fatta att Brå har rätt.

        Rätt … att vinkla, ja.

          Det är alltid det som ni SD-anhängare säger när ni inte förstår nåt om saken ni skriver om, vilket är ju alltid.

          Kan du förklara hur BRÅ ”vinklar” något så simpelt som att det vi i Sverige dömer som våldtäkt (exempelvis sex med en sovande eller medvetslös person) inte räknas som våldtäkt i Tyskland? Om du tar dina två hjärnceller och gnuggar dem riiiiiiiktigt hårt så förstår nog även du att Sverige bara i det fallet kommer att ha fler våldtäkter i statistiken än Tyskland. Sen finns det flera sådana diskrepanser i hela rapporten som tydligt visar skillnader i statistiken. Men jag börjar med den enklaste så får vi se om du kan applicera lite logiskt tänkande på din fördomar….

            Nja, nu var ju Brå i rejält blåsväder för något år sedan när de fick skarp kritik av forskare och professorer för att man ansåg att de vilseleder politikerna, folket och media. Och nej, jag har inte läst det på fb utan jag prenumererar på både DN och Svd och jag minns att det stod en hel del om det här i någon av tidningarna (svenskan tror jag). Vet att de även fått skarp kritik vid tidigare tillfällen. Och det är ju inte så konstigt om man tänker efter, det är människor bakom dessa rapporter och de är inte alltid opartiska.

            Och nej, jag röstar inte sd. Så släpp det spåret.

              DN hade en lång artikel i morse om rapporten. Stod inget om att rapporten var vinklad eller kritik mot BRÅ. Du får gärna länka till artiklar med tidigare kritik mot BRÅ. Dock helst inte SvD eftersom alla deras artiklar är låsta.

                Googlade och tyvärr var det i svenskan jag läst om detta. Men det var inte om den här rapporten utan jag skrev ”för något år sedan” (och mycket riktigt det var 2019)
                Googla Blå + kritik så ser du att det var en ganska omskriven händelse. Och som sagt, inte första gången de kritiseras.

      Jag har aldrig hört talas om vlådtäkt, så epidemin kan nog inte vara så omfattande.

    Vilken Netflix serie kollar ni på nu?

      Vänner

        Jag med ?

          Jag också. Kollar om och om och om igen, så fort absolut sista avsnittet är slut börjar jag på nytt. Kommer aldrig tröttna.

            Jag blir alltid lite sorgsen när sista avsnittet är slut. Sen sätter man på säsong 1 så känns allt bra igen ?

              Jag är nog den enda människan på jorden som aldrig sett ett vänner avsnitt ?

                Här är en till!

                Jag har svårt att förstå hur man orkar följa en humorserie från början till slut ? Finns ju inget ”djup” som gör att man pallar

                  Just därför. Man kan försvinna ett litet tag och det har inte hänt jättemycket.
                  Jag förstår inte hur man kan kolla på serier där man måste hänga med hela tiden?

      Bodyguard

      Reign som sträckkolla, Kalifat som ett avsnitt/dag.

        Åååhå Francis ??????

      La casa de papel. ?

      Outlander ?

      Crash landing on you

      Black spot.

      Ser om Gilmore Girls, blir väldigt lugn av den serien om än lite nostalgisk.

        Älskar!!!

      Ratched. Bra, men inte svinbra.

      Ingen just men vill tacka den som tipsade om The Social Dilemma här för ett par dagar sedan! Min hjärna har exploderat. Sen såg jag The Great Hack (tips!) och blev tillslut tvungen att radera instagram, Facebook och byta från Google till DuckDuckGo (’som inte spårar användarinformation).

      Det pratas ibland om att telefonen lyssnar på en och därför ger en kusligt träffande reklam, men nu fattar jag att det är för att Google/Facebook/Insta sparar så sjukt mkt information om oss och vad vi klickar på (’och hur länge vi tittar på olika bilder!) att de kan förutspå vad vi kommer att tänka på och därför skickar läskigt passande reklam. Nästan mer creepy än att bli tjulyssnad på? för att inte tala om att Google visar olika resultat beroende på din historik, så att vi mest ser artiklar som stämmer överens med det vi redan tycker… vilket eldar på extremism.

      Någon annan som sett The Social Dilemma eller The Great Hack? Har det påverkat hur ni använder tjänster från Google och sociala medier?

        Jag har tittat på dem. De är definitivt sevärda, men inget som har påverkat sättet jag använder sociala medier eller google

        Jag har tittat och än så länge bara förfasats, men inte ändrat mitt liv så mycket (tycker jag mest använder messenger/insta/snapchat för att hålla kontakt med familj och nära vänner).

        Tänker mer på hur det är ett samhällsproblem. Att de har så mycket data om oss att de kan styra demokratiska val, och starta olika uppror världen över, och elda på extremism. Blir skrämd när jag tänker vilken värld detta kan leda till, som mina barn ska växa upp i.

        Man tänker ju alltid att ’JAG minsann’ inte påverkas av propaganda. Men tänk ett steg längre, att det finns människor som faktiskt gör det, unga eller andra. Tänk då detta i global skala, att några få redan nu kan styra människor till att stödja sitt eget syfte (oftast makt/rikedom). Man blir mörkrädd.

          Jag förstår ju riskerna och farorna med den här typen av kartläggning om den skulle utvecklas mot samma håll som Kina med övervakning och poängsystem, men för övrigt känner jag att man gärna får kartlägga mitt enkla lilla oskyldiga liv om det bara handlar om mina konsumentvanor och liknande. Så länge det handlar om petitesser som att jag gillar Nike men inte Adidas, hundar men inte katter och var jag köper min mat och vilken mat. Kan inte se att det är ett problem.

            Tyvärr handlar det ju om större saker också, som om du endast får se nyheter som stöder dina politiska synpunkter och som svartmålar meningsmotståndare osv. Så att olika sidor kommer längre och längre ifrån varandra.

            Sedan vet man aldrig vem som kommer in i ledningen för Google, eller köper företaget med all dess sparade information.

              Nej det är faktiskt ingenting som oroar mig det allra minsta.

            Men det handlar ju om mer än petitesser, de kartlägger ju våra personligheter och politiska ståndpunkt i syfte att ändra den.

        Jag har sett, men tyckte inte att det var något nytt eller livsomvälvande. Man vet ju redan allt det där, men blundar för det eller bryr sig inte.

          Jag trodde att jag visste allt men lärde mig massor.

          Provade att undvika alla sociala medier och bara kolla mailen två gånger om dagen i några dagar och märkte hur armen liksom drog iväg automatiskt för att lyfta upp telefonen även fast jag inte hade något ärende. För att jag är så van att kolla instagram och mailen jämt. Tråkigt att inse att man är beroende ?

            Äsch så farligt är det väl inte. Vi är alla ”beroende” av nåt.

          Hehe håller med. Tycker inte jag lärde mig något nytt, det är stort och lite läskigt kanske men jag tycker ändå fördelarna med sociala medier övervägar nackdelarna (dessutom jobbar jag med köpt annonsering i sociala medier så jag tycker det är en bra grej ?)

          The Social Dilemma började bra, men fick gömma ansiktet i kudden pga sekundärskämdes när de skulle skådespela upp vissa delar. Sen tröttnade jag fram emot slutet när det började kännas som en hel propagandafilm…mot propaganda?

      Till havs

      Flickorna i växeln.

      Lucifer.

      Derry girls!

        Derry Girls är så himla bra!

      The 100!!

        Så bra! Jag är på säsong fyra nu, spännande

    Spelar det någon roll vad för knästöd man köper till sitt knä? Stödet ska främst minska svullnaden eller se till att det inte sväller mer.

      Jag kan tyvärr inte ge tips om vilket skydd du ska köpa men svaret är ja, det spelar roll vad man köper. Knäskydd har olika fiktioner och stöd beroende på material, tjocklek och storlek.

    Har Sverige någonsin varit med om en katastrof? Menar som tsunami , jordbävning eller liknande?

      Räknas senaste riksdagsvalet?

        ?

      Stormen Gudrun och andra stormar räknas kanske? Även alla bränder som skedde sommaren 2018. Säkert massa mer som skett!

      Nej. Det är därför man bråkar om symbolen på vägmärkena har kjol och varför

      Den aldrig sinande flyktingvågen.

        Köttsunamin …

          Camilla ta bort detta

            Varför det? Orkar du inte argumentera?

              anmält

              Argumenterar inte med folk som använder oavanstående språk. Tyder på bristande kunskap och låg intelligens.

            Sluta blunda för verkligheten!

              anmält

                Sverige kan ju inte ta hand om alla! Tycker du det är bra? Får det inte lyftas?

                  Här är inte rätta forumet att lyfta det på.

                  btw: anmäld

            Skriv inte Camilla i början av inlägg där du vill att hon tar bort kommentarer, skriv Gervide så ser hon det snabbare.

            Skriv inte hennes förnamn när du skriver en kommentar om att du vill att hon tar bort något, skriv hennes efternamn så ser hon det snabbare.

              Jag lämnade för några veckor sedan en lång kommentar till Camilla om hur hon behöver rensa och moderera hårdare här eftersom alla ”livet hårda skola ” SD gäng från Flashback hittar hit och skriver massa dynga. Men än har det inte kommit något svar… Klick och kommentarer genererar ju pengar och kredd så hon kanske vill ha det så här.

          anmält

        anmält

      Svälten i slutet av 1800-tablet
      Digerdöden samt ett antal pestepidemier efter det
      Flertalet städer I Sverige har brunnit ner till grunkr, bla Umeå och Karlskrona
      Vasas förlisning och ett antal andra skepp under 1500-,1600- och 1700-talet
      Krigen I ryssland och Polen på 1600- och 1700-talet där mängder av svenskar dog

      Finns fler exempel. Det var inte alltid bättre förr…

        Förtydligande: svälten berodde på missväxt i kombo med överbefolkning så kan väl räknas som naturkatastrof. Bränderna orsakades ofta av människor men säkert nån gång av blixten. Övriga berodde på sjukdomar (majoriteten av de som dog i kriget dog inte i strid) och mänsklig dumhet

          Svälten orsakade dessutom en stor flyktingvåg från Sverige till Nordamerika.

            Ekonomiska flyktingar.

            Ja den berodde delvis på svälten även om själva höjdpunkten på utvandringen kom ca 10-20 år senare. Det beroende också på förtrycket av oliktänkande i Sverige samt på att man ville komma bort från klassamhället

          Det stod inte naturkatastrof i frågan, det frågades om ”katastrof”.

      Vi har haft en del händelser som har varit förödande ekonomiskt för många.
      Men i nutid har vi inte varit med om något där många mist livet på grund av en katastrof.
      Det geologiska läget gör ju att vi är väldigt förskonade från sådant.

      anmält

        Anmält!

        Du var ordningsman i skolan, va?

          anmäld

      Estonia

        Var ingen naturkatastrof…

          Det stod inte naturkatastrof i frågan, det frågades om ”katastrof”!

            ”Menar som tsunami , jordbävning eller liknande”

      Störst är ju krisen för dom flyende. Inte för oss. Få lite perspektiv.

      låt folk få ha åsikter i ett öppet komentarsfält.

        Nu är det ju så att det bokstavligen står i inlägget:

        ”Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!”

        Att dessutom kalla flyktinvågen för köttsunami är riktigt vidrigt.
        Så nej, jag tänker motarbeta dessa åsikter så mycket jag kan. Sedan är det inte upp till mig, utan upp till Camilla att låta folk ha åsikter i det här kommentarsfältet. Det är dessutom hennes kommentarsfält och inte ett öppet sådant där vilken skit som helst tillåts.

      Anmält

      Ja, vi har varit med om svält när det varit missväxt, tex under Karl på 1700-talet. Då led vi också samtidigt av att så många män blev utskickade i krig och aldrig kom tillbaka.
      Pesten var en katastrof som drabbade Sverige. Vet inte hur många som dog i Sverige, men i Europa var det en tredjedel.
      I slutet av 1800- början på 1900-talet var vi så fattiga att en fjärdedel av alla svenskar utvandrade till USA.

      Intressant. Om vi tänker modern tid och skippar typ digerdöden tänker jag på Raset i Tuve, Estonia och Gudrun. De tänker jag är katastrofer. Sen finns såklart mer isolerade incidenter som ändå var katastrofer som spårvagnsolyclan i gbg, tågkraschen i Lerum, morden i Falun, Stureplan…

      Förmodligen ingen lika stor naturkatastrof. Vi ligger på en stabil plats på jorden.

      Har tänkt på det, att det är ofta väldigt fattiga länder som drabbas av de värsta naturkatastroferna där det redan finns mkt utsatta människor tex Thailand och Nepal. Har dessa naturkatastrofer genom tiderna orsakat fattigdomen och vice versa, att vi o Norden och stor del av Europa lyckats bygga ett relativt stadigt land?

    Vad är det godaste gärningen man kan göra?

      godaste gärningen? Ingen aning du. rädda någon från något typ av fångenskap eller förtryck möjligtvis.(alltså där den fångne är oskyldig)

      Det absolut finaste man kan göra är att ge sitt liv för någon annan.

        Menar du självmord? Då absolut inte det finaste.
        Menar du organdonation? Ja. Det är fint.
        Menar du som i krig eller försvara någon till döden under ett bråk? Nja. Mycket bättre att dra ifrån bråket än att dö i det. O kriget är bara fruktansvärt.

        Va? Vad menar du? Det låter bara sjukt.

      Registrera sig som organdonator

        Precis. Jag anmälde mig nu i veckan till Tobias registret, inte organdonation men ändå! 🙂

        Läkare har mindre villighet att rädda folk som är organdonatorer… något man bör ha i åtanke även om det är en väldigt fin sak att ställa upp på.

          Vaddå, får de kick-back på organen?

            Organ trafficking förekommer i allra högsta grad. Förstår inte varför det skulle vara något förvånande ens?
            Ni tror väl på allvar att sånt inte bara händer i tv serier som blacklist eller greys? Det sker. Precis som Human trafficking sker.
            Och jo de kan se om du är med i registret innan du dör. Om en person ligger i koma så kan läkarna ofta föreslår eller om kräva att maskinen stängs av, men det är inte helt uteslutet att personen faktiskt kan vakna upp…

              https://m.youtube.com/watch?v=JFf8SZO3e_M

              Googla själv på organ trafficking och läs på. Läkare är inte att lita på…

          Stämmer ju inte alls. Skärp dig.

          Du har kollat alldeles för mycket på greys anatomy

          Alltså… läkarna vet inte om att du är organdonator förrän du är dödförklarad, så detta stämmer ju inte alls?

      Bli yrkesmilitär och försvara sitt land.

      Ge bort en krona om du har 2

        Vänsterbliven…

          Och du är högerbliven. Vet du inte att hjärtat sitter till vänster?

            Nej, han är efterbliven.

      Bli vegan

        Självgod

          Jaha att inte vilja bidra till plågeri och död av andra levande varelser är att vara självgod?

      Ge blod

      Vad som helst man gör för någon annans skull utan att förvänta sig något tillbaka eller för att vinna godhetspoäng. Typ ”jag hatar verkligen att kliva upp tidigt på lördagar men nu står jag här 07.00 för att mormor behöver hjälp med att gå ut med sin hund då”.

    Har någon här handlat från afound? Kan man lita på de?

      Jag har handlat där vid två tillfällen och fungerat fin fint!

      Absolut! Handlat där flera gånger.

      Jag har handlat därifrån utan problem.

      Nej! Var sugen på en väska för något år sedan som enligt afounds sida var nedsatt från 6 000 till 4 200. Googlade märket och då visade det sig att väskan på märkets egna hemsida kostade ca 3 800 ordinariepris.

      Detta är såklart olagligt. Har anmält, men inget har hänt.

        varför skulle det vara olagligt? dom bestämmer väl sina egna priser? priset var ju nedsatt från DERAS pris på 6000? eller påstod dom att ”vårt pris är 4200 och på den andra hemsidan 6000”?

          Vilseledande marknadsföring. De får det att framstå som att väskan är nedsatt och därmed billigare hos dem, när den egentligen kostar lika mycket som på märkets egna sida.

      Ja absolut, är en del av H&M

      Det är safe! En del varor man handlar kommer dock direkt från det specifika märkets lager (det framgår på produktssidan om det skickas från afound eller inte). Detta innebär att vid retur kan du ibland behöva kontakta det företaget och inte afound. Var med om det och företaget sa att de pga Corona inte hade tid att skickan returlappar via mejl(???) , så efter många om o men strök afound den fakturan och jag fick behålla klockan gratis.

        Varför står det att min kommentar inväntat moderering ? Har jag skrivit något ej tillåtet någon gång eller varför blir det så?

    Jag är så sjukt nyfiken. Vad är det som hänt mellan Antonija Mandir och Jack? Eller är det inte något mellan dem?

      Vad skulle ha hänt menar du?

      Men jag ocksååå

      Det beror väl på hennes följare? Att följare har börjat komma hem till dem. Ungarna bankar och skriker.

        Inte okej såklart men… att köpa en lägenhet på markplan från första början?! Det var min första tanke när jag såg det, att där kommer ränna massa kids och annat nyfiket pack.

          Dom bodde på bottenvåningen tidigare också. Tror verkligen inte det är därför hon har tagit en paus.

        Tror verkligen inte att det är därför.

      Vet inte vad som skett i deras förhållande men har sett att antonija fått en massa skit efter hennes snack om att Linn Ahlborg (?) ”snott” hennes design. Har sett en massa videos på tiktok om hur oskön hon är etc.

      Jag också!! Känns som att dom har gjort slut, Antonija la precis upp en lite udda text på instastory. Vet inte hur man ska tolka den.. ?

      Jack la ut en story från en begravning idag..

    Ett tips till dig som repar ut fröna ur en chili innan du hackar upp den till middagen: peta inte näsan direkt efteråt. Det är direkt obra, har jag kommit fram till. Inte heller särskilt lyckat att försöka skölja med vatten.

      Fortsätter: sätt inte in en tampong efter att du smörjt in fötterna med fotkräm, de har ofta mint i.

        Vem sätter in en tampong utan att tvätta händerna först?! Särskilt om man rört fötterna precis innan? Fattar varför corona sprids ?

          Fötter är bara så vidriga!

          Förmodligen en nyduschad med rena fötter, men du är väl en sån som tror att man inte behöver tvätta dem.

            Det var jag som skrev kommentaren om att tvätta händerna, och du verkar ju inte veta vad RENA händer betyder, för dom är ju inte rena om personen precis smörjt dom med fotkräm. Fotkräm ska inte in i fiffi, bevisligen eftersom TS tyckte det var onice med mint därinne.

            Återigen, jag fattar varför corona sprids ??

              Du får inte Corona via fiffin. Lovar.

                Tipsar om basal handhygien, finns på youtube

        Haha trodde först att du satt in en tampong med mintkräm i näsan för att lindra chilismärtan…

        Samma gäller om du först smort in smalbenen med tigerbalsam på grund av ont i benhinnorna. Jag tvättade händerna mellan tigerbalsam och tampong med skiten bet sig liksom kvar. Sved rätt hårt kan jag säga.

          Köp handskar!
          Bästa när man bakar lr smörjer lr gör rent avlopp.

        Haha, jag satte in en tampong efter att ha smort in mig med extra starkt myggmedel en gång. Var ute och campade. Good times!

      Ta inte heller ut linserna närmaste timmarna…

      Plocka inte i eller ur dina linser…

      Brukar alltid handskar när jag hackar chili.
      Glömde bort och spolade bara av händerna.
      Blev kåt en stund senare och onanerade. Gick på toa efter och ja en kvart senare brä de det fint…. Tvättade händerna och allt av kunde.

      Läxan lärd. Smärtan försvann iof en timme senare

      Doppa nosen i mjölk el yoghurt så försvinner svedan i ett nafs ??

    Angående döden..
    Hur tror ni att ni kommer att dö?

      Nöjd.

      Rik.

      Dels så dör jag tidigt i en trafikolycka eller i självmord. Eller sent antagligen i Någon slags cancer eller kanske självmord när man inte pallar längre.

        Fattar ej. Hur många liv har du?

          9, om hen som skriver är en katt.

      Cancer då det verkar ligga i släkten

        Cancer är sällan genetiskt betingat, utan miljö-och-livsstilsbetingat.

          Är det så? Det sägs ju alltid, åh det ligger i släkten, min mamma/pappa hade också xx

          Känns som risken dock är stor då både min morfar, hans mamma och min moster haft cancer. De två första dog av sina.

      Antagligen cancer. Förhoppningsvis väldigt gammal.

      Cancer som jag har, men jävlar jag ska fixa detta ?? har svarat på mina behandlingar.

      självmord eller… corona.

      Tror jag kommer få diabetes och dö i sömnen. Hoppas lite på det helt ärligt. När jag är 102 år gammal. 🙂

      Har typ fått för mig att jag kommer dö i en trafikolycka eller cancer ?

      Jag kommer skratta ihjäl mig

    Jag tror att jag har en ätstörning som jag egentligen har haft så länge jag kan minnas och det är att konstant tänka på mat och dagligen köpa godis och chips för att vräka i mig varvat med korta perioder när jag helt tvärvänder och äter nyttigt, lagom och kan köra på typ periodisk fasta. Just nu är jag i en långdragen ät period. Jag kan inte bara gå hem efter jobb/skola och vara trots att kylen är full. Jag MÅSTE liksom små handla varje dag och det blir alltid något onyttigt.
    Någon som känner igen sig? Vad ska man göra? Trött på att vara tjock men framför allt ha denna störning

      Kanske försöka komma till botten med varför du tröstar dig med mat? Känner du dig fast och kontrollerad i livet, och mat är det du kan kontrollera?

        Eller tristess, jag tenderar att vilja ha onyttigt när jag har en ’tråkig’ period, ex plugga eller andra tråkiga sysslor, för lite givande sociala kontakter, alldeles för mycket tid själv med mina barn..

        Vet inte om det är så mycket tröst? Men dels för det är så jävla gott med skräp och för att jag får en sån energi dipp på eftermiddagen.
        Men sen är väl mat någon slags belöning och jag äter för jag är uttråkad med.

          Jag har för mig att man inte kan bryta en vana, utan att man behöver ersätta den med en annan vana. Kan du göra något annat när du känner dig låg på energi eller uttråkad ?

            Visst kan man bryta en vana men man behöver hjälp med det.

        UndrA varför bianca gör reklam för underkläder,har aldrig bh ens

      Omg det är som om jag själv skrivit det där?!?! Är exakt som du… är just nu i min ”nyttiga” period men är så ”nyttig” att det känns som om hela mitt liv kretsar kring mat och att gå ner de kilorna som jag gått upp av att i en väldigt lång period ätit godis, chips eller bullar varje dag vilket i slutändan gjort att jag mått/mår väldigt, väldigt dåligt.

      Förlåt nu babblar jag ju bara på om mig själv och jag har ju egentligen inget tips då jag själv antagligen behöver hjälp men du är iaf inte ensam. ❤

      I liknande situation gick jag i kognitiv beteendeterapi (KBT) hos en jätteduktig psykolog. Det räddade mig.

      Tyvärr är det helt naturligt. Människan är inte van att ha denna i princip fria tillgång till mat som vi i västvärlden har. Hur länge tror du att vi ens har handlat i affärer? Hur länge tror du att vi har haft råd att handla? Våra hjärnor är fortfarande i princip stenåldershjärnor – våra förfäder har ätit allt de har kommit åt för att överleva. Survival of the fittest. Precis som att många lider av ångest då det är en evolutionär fördel att oroa sig för faror. Det ligger kvar i oss. Och tillråga på det all denna processade mat som känns som belöning för oss. Jag tror att det huvudorsaken till fetmaepidemin.

        Ja, men det där hjälper inte anonym 20.06 som har problem med ätandet. Det är INTE naturligt med ätstörningar.

          Nej men det blir ju tyvärr effekten av att vi lever i en onaturlig miljö.. Kanske hjälper lite att veta att hennes problem är mänskligt.

      Läs Bitten Jonssons bok Sockerbomben 3.0 och se om du känner igen dig.
      Du kan också börja med att gå in här och göra självdiagnostestet UNCOPE:
      https://www.bittensaddiction.com/addiction/sockerberoende/

        Tack ska kolla!

      Läs boken Sockerbomben 3.0 av Bitten Jonsson och se om du känner igen dig. Eller börja med att gå in på hennes hemsida och gör själdiagnostestet UNCOPE.

      hur mycket pengar lägger du på mat om du handlar fast du har full kyl?

        Jag vet inte faktiskt men det handlar om dagliga småsummor på mellan 60-140 kr kanske. Jag lägger mycket pengar på cola zero också och köper ofta med dumma grejer som typ färdigmat från salladsbaren

          Då kan jag ”skrämma” dig med att det finns inget som sprider mer smittor än de där salladsbaren på mataffären. De är extremt dåligt skötta och nu talar jag inte bara om Corona. Utan absolut alla bakterier och virus du kan tänka dig då folk andas över de där barerna, tappar slevarna på golven och folk pillar i det med händerna. Man kan få alltid ifrån halsfluss, e coli, hjärnhinneinflammation till Corona, msra, you name it.
          Plockgodis är inte heller någon succé om man vill hålla sig frisk från förkylningar och influensor…

      Ta kontakt med en beroendeterapeut.

      Samma här!! Vissa perioder håller jag periodisk fasta och äter bra mat, planerar och fixar matlådor etc och sen bara vänder det och då kan jag inte tänka på något annat än att äta en massa skit och trycker i mig hur mycket som helst, framförallt godis och annat onyttigt, kan verkligen inte tänka på annat. Och det är nog dels kopplat till mående för mig, äter sämre när jag mår dåligt, men ofta känns det bara som att jag gör det pga tristess nästan..

      Ge upp bantandet för alltid. Acceptera dig själv. Sluta pendla mellan två extrema lägen, försök hitta en gyllene medelväg där du äter mat du gillar varje dag som smakar gott. Det är ok att äta riktig mat, det är ok att äta en bulle eller chokladkaka eller glass eller pasta eller vad du nu vill ha bara du äter riktig näringsriktig mat.

        håller med, ät vanlig mat. men bli av med sockerberoendet! kör nolltolerans för socker 1-2 månader eller vad du känner för och håll dig till godis en gång i veckan eller innan mens eller nått om du får sug. en kaka om det bjuds på fika. Själv försöker jag äta vanlig hälsosam mat (inspo Livsmedelsverket) och äter bara godis/socker om det bjuds. håller mig normalviktig.

        Håller med! När det gäller glass/godis/chips etc, allt som man äter bara för att det är gott, måste man framför allt inse att nolltolerans aldrig kommer funka i längden OCH lära sig att äta sånt i mindre mängder. Typ äta en bulle om man är sugen på det, och sen vara nöjd. Jag har själv samma problem, och kämpar på för att lära om. Om jag t ex är sugen på choklad så tycker jag typ inte att det är ”värt det” om jag inte får vräka i mig flera hundra gram. Jag smakar inte ens ordentligt, det ska bara tuggas och sväljas snabbt.

    Någon som är sugen på att lämna regniga Sverige och överge karriär och allt och prova något nytt? Min blogg ger inspiration! Lever mitt liv i en bikini istället för kostym

    https://alifeexpedition.blogspot.com/

      Eftersom jag har hudcancer säger jag bara: Äntligen är hösten här!

        Ja du kan ju flytta till Norrland då

      Nej tack

      Tips! Jobba hemifrån och lev i bikini året runt!

    Har nån fått roaccutan utskrivet hos hudläkare i Sthlm? Kan inte ni tipsa om någon hudläkare i Sthlm ni känner tog er och er acne på allvar och skrev ut skiten?

      Jag har ätit två omgångar med Roaccutan för ett antal år sedan. Gick till en husläkare som skrev remiss till en hudläkare som bedömde att jag har medelsvår vuxenacne (finnar på ansiktet, pannan, axlar, ryggen, några på halsen och bröstkorgen). Fick först en kur antibiotika för det är tydligen så man börjar. När det inte hjälpte fick jag en ganska lång kur Roaccutan och acne försvann helt. Efter ett par år började acne komma tillbaka, gick då till en annan husläkare (hade flyttat) som skrev en remiss till en annan hudläkare. Jag fick en kur Roaccutan igen trots att situationen inte var så dålig som första gången. Efter den kuren har acne inte kommut tillbaka.

      Jag behövde aldrig bråka om att bli tagen på allvar och få Roaccutan utskriven. Tyvärr kan jag inte tipsa om mottagningar då båda ser ut att ha upphört.

      hudläkartjänst!!!!

      Jag har sökt hjälp fram och tillbaka i 10 år och har provat ALLT. Ätit tetralysal i 4 olika omgångar, bytt P-piller som är till med svår Acne, lagt tusentals kronor på olika ansiktsbehandlingar och vi ska inte ens prata på alla olika produkter jag köpt. Absolut ingenting har hjälpt och min lokala läkare tycker jag är töntig och överdriver och skrattar åt mig.
      I somras ringde jag till KRY och fick prata med en sån förstående läkare som inte ens tvekade på att skriva en remiss till hudspecialisten. I måndags startade jag min 8-månaders kur med isotretinoin (roaccutane) och jag längtar efter att få börja se resultat. Så ring till KRY och be dom hjälpa dig vidare ????

    Vilka såg debatten mellan Trump och Biden?

      Inte jag men var kan man se den i efterhand?

        Sök på YouTube bara.

        https://www.youtube.com/
        watch?v=yHFI8TsSKXY

        Ehhh ja vaaaaart kan man undra

          Youtube.

          Sök ”first 2020 presidential debate between Donald trump and joe Biden”

          Jag kollar nu ?

      Ja, den var ju…. i intressant…

      ”you are the worst president ever!”
      ”shut up, man!”
      ”Clown!”

      Kändes ju inte så… formellt

        Och Trump vägrade ta avstånd från white supremacist… lät till sist som att han gav dem order och sa åt dem och att vara beredda ”stand down and stand by”.

        Mina två sista hjärnceller kl 3.30 om natten…?

        Så Trump var bättre??! Hur många gånger avbröt han? Var 10:e sekund ungefär?

          Ja citaten ovan var från Biden och han var mognare än Trump.
          Säger väl allt om debatten?

            Jo jag såg allt. Citaten ovan var väl uttryck för en frustration över hur mycket Trump avbröt. Till och med Chris Wallace blev ju irriterad.

              Ja, om någon beter sig så vedervärdigt som Trump och avbryter exakt hela tiden är det omöjligt att hålla en vanlig debatt. Genom att bete sig som den lägsta sortens avskum garanterar han att det inte kan hållas en sakpolitisk debatt. För det skulle han inte klara, då skulle han ju tex behöva stå till svars för sina deklarationer mm och det kan han inte. Så han kör taktiken att vråla och skräna istället för att debattera. Hans motståndare kan då självklart inte stå och hålla en vettig debatt med sig själv medan motståndaren vrålar rakt ut.

    Ingen med smaskiga skvaller från influenser-världen? Mvh en trött mamma som inte har så mycket att göra en onsdag kväll

      Den här tråden har jag lagt orimligt mycket tid på i veckan:

      https://www.flashback.org/t3265463p16

      FUP:arna i slutet är väldigt avslöjande.

      Nicole Falciani tar över som programledare för Paradise Hotel.

        Nej för helvete! Jag som gillade PH…

        Var har du hört detta?

        Jag har hört att Annie Lööf ska ta över

    Ni med tjockt, långt, ej lockigt hår – hur stylar ni? Vilka produkter använder ni?

    Jag låter typ håret självtorka utan produkter, och det ser oftast hemskt ut. Frissigt, platt upptill och supertjockt längst nere vid längderna, hjälp! Hur ska jag få det att se snyggt ut?

      Fläta två jätte lösa flätor och låt självtorka

        Tack! Ska prova det ?

      Spraybalsam är superbra till tjockt hår. Tvätta med vanligt schampo och balsam, torka med handduk och sedan i med spraybalsam i längderna. Jag låter också håret självtorka, ibland i fläta och ibland utsläppt. När håret är torrt har jag i hårolja i topparna, oftast arganolja.

    Min partner vill ha sex meed tänd lampa.. men jag tycker det ska vara mörkt för det äe mysigt. Sen är jag osäker på min kropp. Har ni någon lösning?

      Värmeljus

      Dimljus?

      Tända ljus?

      Tända ljus ????

      Ögonbindel för dig?

        Hahahahaha

      Tänk såhär: Han vill antagligen ha tänd lampa för att kunna se dig, dvs han tycker du är fin 🙂

      Kompromissa med att ha mysbelysning. Sen så försök att släppa kroppsnojorna! Du kommer inte bli lyckligare och gladare av att tycka illa om din kropp. Har själv celluliter, bristningar, hängmage och orkar inte raka benen. Ligger med min heta partner varje dag. Försök att släppa dig och njut istället av att bli åtrådd av din partner!

        Haha menade såklart försök att släppa DET men du kan ju även prova att släppa dig och se vad som händer ?

      Solglasögon

      Köpa wax ljus som är med led, finns på Åhléns. de lyser lagom mycket och har ett behagligt varmt sken plus att man slipper oroa sig för tända ljus om man tänker på annat så att säga och sen somnar ?

      Jag har aldrig velat ha det heller men var med en kille som var tydlig med hur fin han tyckte jag var, gick med på det men kände mig rätt osäker först. Trodde aldrig jag skulle gilla det men det var grymt, ett helt nytt element!

    Vad brukar ni äta på fredagar??

      Stinas kyckling

        På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest..

          Men fredag är ändå den dagen jag gillar allra mest…

            https://m.youtube.com/ watch?v=R8d7pXJ8ecg

      Det jag känne för

      Olika tacos, pizza, nachos, olika proteiner med pommes och bea typ eller beställa mat.

      Mat

      Pölsa

      Oftast tacos och naturgodis. Och både tacosen och naturgodiset räcker hela helgen???

        Är det bra att det räcker hela helgen?

          Ja, god mat en hel helg.

      Tacoooooos! Alltid tacofredag. Ibland tjuvstartar jag med tacotorsdag bara för att börja peppa inför helgen

      (Ja jag ÄLSKAR tacos)

        Vad måste finnas på tacobordet?

          Ananas!

            RÖTT KORT!!!!!!!

              ?

          Gräddfil och rivenost!

      Tacos!!

      Min mamma gör alltid korv och pommes i ugn på fredagar. Antagligen för att de sköter sig självt ?

      Det varierar väldigt 🙂
      Helt beroende på vad jag är sugen på

    Kommer Sverige någonsin att få ordning på de problem med gängkriminalitet vi har skaffat oss? Vad skulle behövas?

      Ensam majoritet för AfS?

        Förstår inte varför ett nazistparti skulle lösa saken? Vet du hur det gick i Tyskland på 40–talet?

        Vad har de för partiprogram?
        Alltså förutom att vara arga.

        Ha de några idéer om typ föräldraledighet, skolpeng och sånt?

        Vilka är ni underbegåvade som hittat hit? Har ni gått i skolan?

      Man kan bara hoppas, men det ser inte lovande ut ?

      Gated communities

        Ännu tydligare segregation alltså?

      En stor lokal som bara går att öppna utifrån…

      Det kommer bli värre eftersom vi sparar mer på skolan nu är vi gjorde för 10 år sedan. Om vi ska få bukt med den måste vi bekämpa fattigdom och satsa på att ge alla barn en god utbildning. Just nu lär får invandrarkillarna en dålig start i livet vilket gör att de hamnar snett.

    Har kbt hjälpt ?
    Är det värt?
    Hur funkar det? Är man i grupp eller ensam med?
    Vad har ni fått hjälp för?

      För mig var det väldigt nyttigt, har väl fortfarande vissa svårigheter men ligger nog mer i utmattningen jag hade än själva KBT. Gick i en grupp med metoden ACT. Jag kunde välja mellan att vara ensam eller i grupp. Ensam hade jag fått träffat kurator för samtal och inget direkt upplägg, medan en psykolog höll i gruppen med påvisad effekt. Vi utgick från boken ”Lyckofällan” av Russ Harris. Valde därför grupp även om jag var väldigt tveksam.

      Går i grupp just nu. Precis i början, så har inte så mycket erfarenhet än. Men en fin sak är att upptäcka att man inte är ensam om sina tankar. Hoppas du hittar något som passar för dig! <3

      KBT har hjälpt mig jättemycket. Jag är ensam, tror inte att jag hade klarat att gå i grupp.

    Angående säljlive på Facebook
    550 kr … vad tycker ni om det?
    Man tjänar ju lika mycket som man betalar.. eller?

      Så vadå, vem får pengarna?

      Varför betala för att vara live?

      Den som startade gruppen har ett företag dit pengarna tydligen går. Tanken var att dess lives skulle minskas, därav kostnaden. Men dessa lives ökade ju istället. Helt fritt att välja att sälja i den gruppen detta gäller eller att sälja i andra där man inte måste betala eller bjuda in x antal nya medlemmar.

    Drog ut en visdomstand idag. Allt gick prima under själva ingreppet men nu efter några timmar börjar det värka. Tagit Alvedon då jag inte tål Ipren, men verkar inte hjälpa. Andra tips?

      Låt det vara så länge du inte håller på att gå under av smärta Du kommer inte att dö, och det är bra att ha det ”obekvämt” ibland och inte alltid ta smärtstillande ”för minsta lilla”.

        Har haft smärtan i två veckor nu så känner att ta värktabletter är helt okej att ta. Ganska uttröttande med konstant smärta som påverkar sömn etc.

          Kom igen när du haft konstant smärta i 30 år.

            Men lägg av. Bara för att andra har det värre så betyder inte det att man inte får klaga. Jag jobbar inom vården och skulle aldrig tänka så där, varje människa har rätt till sin egen upplevelse och tycker man att det gör ont och är jobbigt så ska man få hjälp. Smärta kan inte jämföras mellan olika människor, utan det är en subjektiv upplevelse.

          Haha va? Du sa du drog ut en visdomstand IDAG och att det smärtat några timmar?

            För man kan ju inte ha ont innan man drar ut tanden? De flesta drar ju ut tänder bara för att.. ?‍♀️

              Jag ÄLSKAR att dra ut tänder! Önskar jag hade fler!!!

        Varför skulle det vara bra att ha ont i onödan? Vilken lutheransk uppfattning.

      Jag fick tips när jag piercade tungan att ta flytande Alvedon istället för tabletter och typ skölja munnen med det. Funkade jättebra! Jag tycker att det fungerar bra när jag har halsont också, att typ gurgla med det. Haha. Men iaf, det kanske fungerar för din tandvärk?

      Var uppmärksam på om det börjar bulta och ditt allmäntillstånd försämras. Infektioner i munnen är absolut inte bra. Sök vård direkt i så fall

        Ja men nu var det idag tanden drogs ut, självklart att det känns då liksom.

      Tänk på hur härligt det är att vi inte lever på medeltiden! Det brukar jag göra och det funkar rätt bra. Man får lite perspektiv.

        Om vi uppfinner tidsresor kommer jag ta med mig guld, Ipren och penicillin…

        Haha alltså förlåt men världens sämsta tips ? Man sitter och har jätteont men bara man tänker att ”oj om jag hade levt på medeltiden istället då hade det varit mycket värre” och så vips så var smärtan borta!

        Är du på riktigt?
        Har du den inställningen när det kommer till brutna ben också?

      Jag fick citodon utskrivet av min tandläkare när jag drog ut min visdomstand

      Tack alla för svar!
      Jag har fött barn så är fullt medveten om vilka grader av smärta det finns. Däremot har jag gått runt med den här smärtan i två veckor redan och det påverkar min sömn. Därav min fråga om eventuella tips. Annars hade jag inte brytt mig.

        Kontakat din tandläkare som får skriva ut något starkare till dig. Det är ju inte meningen att du ska bli allmänpåverkad av smärtan så lång tid

          Citodon är bra mot värk.

        Jag har också fött barn men att dra ut min visdomstand var ta mej f*n den värsta smärta jag varit med om. Be om receptbelagda smärtstillande.

        Varför sa du att du drog ut den idag då?

          Antagligen har hon haft smärtan en lång tid på grund av infektion eller liknande och att det är därför tanden har dragits ut

            Precis. Den var inflammerad och varit där tidigare för att de sprutade koksaltlösning för att se om det hjälpte, men icke. Därav smärta lång tid.

      Pamol fick jag som tips av tandläkaren.
      Ta annars vad du har idag o ring tandläkaren imorgon. De vet vad som gör susen 🙂

        Pamol och Alvedon är typ samma sak.
        Båda innehåller Paracetamol, bara olika märken.

      Se sen också till att inte få mat osv i hålet.
      Skölj gärna munnen m Corsodyl eller liknande.

      Svårt att komma på nåt som skulle hjälpa nu under kvällen/natten. Det är ju fullt normalt att det gör ont när man dragit ut en tand. Men om det inte hjälper med bara Alvedon så kan du ringa och få Citodon utskrivet imorgon av din tandläkare. Det kan man ta om man ej tål Ipren.
      (Taskiga svar du fått för övrigt, självklart ska man kunna få bra smärtlindring och det är inte nåt konstigt med att ha haft ont i ett par veckor heller, antagligen därför man nu har dragit ut tanden).
      /Tandläkare

        Tack för svar!
        Får ringa tandläkaren och höra.

    Någon som har någon teori om vad som hänt med Amir?

      Jag tror han har suttit inne en månad för nu har han efter en månad uppdaterat Instagram.

        Han har ju uppdaterat instastory

          Då tar jag tillbaka det.

      Ren lathet. Han orkar inte helt enkelt och tror på fullaste allvar att alla hans ”fans” finns kvar när han väl tar tummen ur och återkommer.

      Han orkar väl inte med det betungande jobbet som influensa. Verkar ha gjort slut med sina vänner också. Hänger med nån annan tjej nu.

        Haha alltså varför byter han gäng en gång per år och bara klipper med alla gamla? Och ska bli en ny människa? Så sjukt

    Jag har handsvett och den hindrar mig så i mitt liv. Känns som om jag är den enda i världen med handsvett ?

      Jag hade extrema problem med detta förut och funderar på om det kan vara hormonellt. För så fort jag fick insatt medicin för min sköldkörtel minskade detta. I värsta fall finns det behandling för det som du lider av det i vardagen!

        Har du över eller underproduktion?

          Underproduktion, dvs hypotyreos. Främst symtom som är typiska hypo, men har även vissa symtom som kan ses som mer hyper. Dock inget ovanligt.

      botox

      Har också problem med det, kan svettas sjukt mycket om händerna även fast jag fryser i övrigt. Hatar när man ska träffa en ny person och behöva ta i hand (tack och lov slipper man det nu under corona). Tycker även att det är jobbigt att dejta när killen vill hålla hand. Har ibland ryckt undan handen när de försöker ta den och de tycker bara att jag är superkonstig eller avvisande. Har funderat på botox men känns lite läskigt? Har nog testat alla såna där krämer och deodoranter mot hand- och fotsvett men de funkar inte alls på mig.

        Jag har gjort botox på flera ställen, inklusive händerna, 4 gånger nu och det är så värt det. Det känns som att man är en normal människa. Visserligen svindyrt, det var mycket bättre när man kunde åka till Danmark och få hjälp där..
        Jag sparar pengar året om för att kunna göra mina behandlingar.

      Du är inte ensam! Alla drabbade gör bara sitt yttersta för att dölja det. Enda fungerande lösningen (om det inte finns någon direkt medicinsk orsak): botox. Kolla Svettmottagningen. Tidigare betalade landstinget men nu måste man tyvärr stå för det själv. Efter att ha försökt leva med handsvett igen helt utan framgång kom jag till slutsatsen att det var värt kostnaden att slippa.

        Så det funkade för dig? Hur många behandlingar måste man göra? Du har inte tappat någon känsel i händerna?

          Jag behöver behandla ca var 3-4:e månad, men det varierar människor emellan. Vissa klarar uppemot 6 månader på en behandling. Tror jag har pyttelite sämre motorik i händerna numera men eftersom jag kan härleda det till botoxen så kan jag leva med det, annars hade jag väl panikat över reumatism eller nåt.

    Någon som kan dela med sig av sina erfarenheter av att amma och vara gravid?
    Är i vecka 20 och ammar fortfarande men har knappt någon mjölk. kommer bara droppar när jag klämmer och hör inget sväljande.

      Jag ammade tills det var dags att åka in till BB. Jag hade mjölk, men det blev obehagligt (när hormoner påverkar bröstet) efter ett tag. Men jag fortsatte ett tag även efter andra barnet komm. Om du behöver, kanske komplettera lite ammande, om barnet är fortfarande liten och äter mest mjölk.

    Finns så många influensers som inte borde ha hund..

      Vilka tänker du på?

        För att nämna två: Bianca och Lovisa Barkman!
        I Biancas fall känns det verkligen inte som att hon har tiden för att ta hand om två hundar. Att hennes ena hund fortfarande inte är rumsren och att ingen av hundarna kan gå i koppel säger en del. I Lovisa B’s fall känns det som hon har brist på kunskap, hennes hund bröt benet för ett tag sen. Veterinären sa då åt henne att hunden skulle ha burvila, vilket hon direkt tummade på! Idag skrev hon på sin instagram att återbesöket hos veterinären visade att de fortfarande inte var bra med hunden och att den skrek när veterinären tog på benet… vilket hon själv inte märkt av!

      Tänker du på nån specifik?

    Ni som har barn i sjuårsåldern, hur mycket skärmtid får de ha per dag?

      Tre timmar. Max.

      Ca 3 timmar per vecka.

        Imponerande! Hur lyckas ni begränsa det?

          Tar skärmen ifrån dem.

            TV och dator också?

          Vi har ingen TV, det gör att den aldrig liksom ”bara står på”. Dock har vi speldator och iPad (ingen egen mobiltelefon före 9 år).
          Sen beror det på tur också, alla har inte samma förutsättningar. Vi bor naturnära och på ett kvarter där barn är ute väldigt mycket, så mina barn dras automatiskt ut för kojbyggen, käpphästlekar och så är vi vuxna ute väldigt mycket också. Så det blir en heeeel del ute-mellisar, vandringar och massor med borttappade vantar och leksaker.
          Barnen är vana vid att det är så, och vi har inte behövt sätta upp någon regel kring skärmtiden.

      Har aldrig begränsat skärmtid, vilket resulterade i två helt fantastiska tonåringar med bra betyg, sociala kompetenser och ett sjujäkla driv i språk. De umgås med vänner med, samt läser böcker. Så obegränsat skärmtid är inte bara negativt.

        Fast det förutsätter att de har andra drivkrafter och intressen än plattan, tänker jag? Eller har de suttit en stor del av dagen framför skärmen? Har själv ett barn som endast vill sitta med sin iPad, annars blir det ”har inget att göra”. Då han träffar kompisar är spel också den aktivitet som är mest intressant.

          Precis, det finns stora individuella skillnader. Jag har också två tonåringar som alltid varit fysiskt aktiva och språkmässigt starka osv. Då är det lätt att ge mycket frihet och inte ha så mycket regler. Medan min sons kompis som inte heller hade några begränsningar ballade ur totalt när han fick fri skärmtid. Han slutade gå till skolan och satt hemma och spelade hela dagarna. Det blev ett stort problem för familjen och förstörde hela högstadietiden. När min son och andra kompisar hälsade på hemma hos honom så vägrade han göra annat än att spela.

      En hel del efter skolan ??
      Sen märker jag om man börjar med skärmtid (att spela spel eller titta på Youtube) då är det svårt att sätta stopp, men när man inte börja als på morgonen, då efter lite gnäll går det över och man har en helt vanlig dag. Då måste man ha aktiviteter annars kan det blir mycket bys ?

        Håller med! Har en sexåring som länge hade som vana att somna till tvn. Iom en flytt passade vi på att ta bort tvn från sovrummet och började läsa bok. Resulterade i att han slutade fråga om tv/padda det första han gjorde när han vaknade. Så är helt enig med vad du skriver.

    Någon som fick jobb under graviditeten? Hur gick det till?

      Inte under graviditeten men mammaledigheten. Var öppen med det. Sökte, gick på massa intervjuer och fick (6 månader in). Men det var lite flexibelt när jag kunde börja, sökte i februari och fick enligt eget önskemål börja i september. Andra jobbet jag sökte och nästan fick var starten i december.

        Bra jobbat!

        Inom vilket område?

    Har ni inte sett dokumentären om Estonia på Dplay så gör det! Väldigt bra gjord och intressant att höra de överlevande berätta om sina upplevelser.

      Och såklart fyndet!?

      Finns många gamla dokumentärer om Estonia som också är väldigt välgjorda och intressanta.

        Men just den här finns just nu på dplay.
        Vilka andra dokumentärer tänker du på och var kan man se dem?

          Livlinan som brast tex. Finns på youtube. Även survivers storys.

        Estonia hette annat innan olyckan. Tror det var viking lines båt?

          Wasa king bland annat.

    Hur känns ryggskott? misstänker att jag har råkat få det?

      Som nackspärr fast i ryggen.
      Kan inte förklara det bättre än så

        Ah ja då har jag nog det? Någon bra tips på lindring?

          Googla McKenziemetoden/ryggskott och klicka på videor.

      Det gör jätteont. Som en låsning i ryggen. Hualigen.

    Hur vet du detta?

      Paow hade en ”frågestund” på hennes instagram igår, det var någon som skrev något om att hon och Moa Matsson legat! Hon bekräftade det med ”ja vi hade en trekant med en känd dj”

    Wtf?

    Har tänkt på influencer och amning. Kenza tex var en sån himla supporter om att man får amma var som helst osv. (såklart)
    Men sen följer hon inte rekommendationerna med att amma till 2 år och ammad endast 6 mån osv.
    Man får amma hur kort/länge/inte alls man vill men för mig känns det lite skenheligt bara.
    obs ingen kritik gentemot Kenza specifikt, hon är bara ett exempel.

      Att du orkar bry dig om hur länge en okänd människa du aldrig träffat ammar ?

        Som jag skrev, inte Kenza specifikt, syftar på influenser generellt och hon var ett exempel.

      Men kan inte det vara med anledning av att de ville bli gravida igen snabbt.

      Hon ammade i nio månader.

      Varför är det skenheligt att uppmuntra till amning även om man inte ammar i två år? Det är väl bra om man visar upp amning som något positivt och bra då antalet mödrar som ammar har minskat över tid. Den viktigaste mjölken får barnet i sig den absolut första tiden, inte vid 2års ålder. Du vet ju inte varför Kenza slutade amma. En del slutar för att barnet bits vid varje amning, för att barnet vil ligga och snutta hela natten osv.

      Utveckla gärna ditt resonemang 🙂

      Men hon slutade ju för att hon känner sig stressad att bli gravid eftersom hon är på väg in i klimakteriet.

      Men som du själv säger så får ju alla göre exakt som de vill! Att man vill stötta och normalisera amning betyder inte att man måste amma en viss längd? Jag ammade 1,5 vecka och la sen ner det men jag vill gärna stötta ammande kvonnor och deras rätt till normalisering även om man ammar sex månader eller två år.

      Vilka rekommendationer?

        WHO rekommenderar amning till 2 år. Folkhälsomyndigheten däremot rekommenderar 1 år. WHO ser till hela världen, inklusive länder där svält råder. Därför är WHOs riktlinjer angående amning längre

      Man kan inte göra de hormonbehandlingar Kenza gjorde när man ammar.

        Varför behövde hon hormoner? Är hon man?

          För att hon ville ha ett syskon till Nikola innan hennes ägg tar slut! (diagnos om tidigt klimakterium)

    Borlänge har länge haft problem med kriminalitet i vissa områden. Detta började långt innan invandringen dit tog fart.

    Att du använder ordet berikad säger så mycket om dig och din syn på andra människor.

      Det började spåra i Tjärna ängar när somalierna kom.

        Varför blir jag inte förvånad. Det finns en anledning varför de kallas zooomalier

    Finns det någon som tjänar bra på aktierna? Tips mottages tacksamt ?

      Jag lever på mina utdelningar (runt 200 000 om året efter skatt).

      Tips: SHB A är billig just nu.

        Det var inte illa.? Tack för tipset. Undrar om du sitter på flera olika aktier eller några få du känner väl?

          Jag har investmentbolag i grunden (halva portföljen): Investor, Industrivärden, Öresund. Sedan tråkiga ”gubbaktier” – Holmen, SEB, SHB, Skanska, Telia, H&M, Billerud, Securitas, SCA

        förlåt om jag låter dryg har ingen koll på aktier. Men 200.000 att leva för om året är väl typ ingenting? 16.000kr i månaden alltså? beror väl kanske på vart man bor då. Men i sthlm är det inte mycket……

          Jag har givetvis betalat tillbaka alla lån. 2300 i avgift för min trea i Stockholms innerstad. Det blir gott om pengar över.

          Tänkte också på det? o då bor jag i en småstad.

          Finns väl hur många studenter, pensionärer, ensamstående föräldrar eller långtidssjuksrivna som helst som klarar sig på mindre än så? Har man inte lån upp över öronen eller för dyrt boende och för dyr bil så är det väl inga problem att klara sig på 16000 kr/mån i Stockholm?

            Håller med. Man klarar sig fint på 16 i månaden om man lever någorlunda normalt

              16000 är långt mer än jag behöver iallafall.

            Men är ”klara sig” allt man vill? Då jobbar jag hellre och har mer pengar. Beror kanske vad man vill göra på sin fria tid…

              Det är naturligtvis upp till var och en. Så länge man har arbetsförmåga och möjlighet att välja själv. Sedan beror det såklart på vad man har i livet när man väljer att downshifta (om man gör det frivilligt). Man kanske redan har hunnit skaffa ett fint boende utan lån (genom arv eller på andra sätt) och allt annat man velat uppnå. Då kan man nog värdera ledig tid mer än ekorrhjulet.

              Själv har jag höga levnadskostnader och vi driver eget företag så jag kan inte relatera till det än. Men kan verkligen tänka mig att downshifta eller rentav göra en exit inom några år.

            Dags för er att vakna!!
            De med sjukersättning får endast 11 000 kr i månaden inklusive bostadsbidraget.
            En person med aktivitetsersättning får 8000-11000 i månaden tom och ned sista året.

            Och detta är människor med svåra sjukdomar och hälsotillstånd som oftast har högre utgifter än en frisk arbetande person, mediciner, extra hjälp osv osv.

        Får man fråga hur mycket kapital man behöver för att få till en så stor summa i utdelningar?

          Min portfölj är värd runt fyra miljoner.

            Tack så jättemycket för svaret!
            Då har jag inte varit helt ute när jag räknat på att man ”bara” behöver 5 miljoner för att kunna leva på enbart avkastningen 😉

            Hur sparar man ihop till något sånt?

        Vad gör du om dagarna?

          Flanerar, tar hand om ett par trädgårdar, läser böcker, målar.

      Ja. Det viktigaste är att du tänker ut ut strategi och håller dig till den. Hatta inte runt och plocka tips utan att undersöka företagen ordentligt.

      Vill du trada är det viktigare mer teknisk analys, som i sin tur blir rätt oviktigt om du är långsiktig. Då det viktigt att verkligen förstå vad bolaget håller på med, hur mycket de tjänar och har i skulder.

      Är du intresserad av att vara lång och ta utdelningar? Kolla utdelningshistoriken och se om företaget kunnat betala ut konsekvent under många år. Håll koll på insider-listan (finansinspektionen, finns online) och se om de som verkligen har koll på bolagen väljer att köpa aktier. Och läs kvartals och årsrapporterna såklart, så att du vet vad det är som sker i bolagen.

      Bestäm dina regler innan du handlar så att du inte får panik när du ser dina aktier sjunka eller stiga – bestäm dina regler för sälj och köp när du är i en sansad sinnesstämning så att säga, för börsen kan verkligen testa psyket

        Tydligen kunde jag inte stava ett ord rätt idag, men jaja. Hoppas jag fick fram ett någorlunda svar iaf.
        Har levt på aktier de senaste decenniet och det bästa jag lärt mig är att inte ta tips utan att göra egen research.

          Detta var en mycket bra svar. Jag vill verkligen lära mig hur man gör detta med aktierna och vad ska man tänka på.

        Tack så mycket för utförligt svar! Det är mycket bra saker du skriver.
        Jag är intresserade av både långtidsägande och att trada. Det som är intressant här att kunna välja vilka är bäst att äga långsiktigt och vilka är bra att sälja av. Då passar det du skriver att titta ordentligt på företag/utdelningar/investerare.
        Men vågar man träda med bra/stora företag? Eller är det små eller hög risk företag man träda med? Tack för din tid!

    Nu är jag riktigt trött på alla som gastar om att man ”INTE FÅR KOMMENTERA FOLKS UTSEENDEN!!” (Som bland kommentarerna under inlägget om Bianca tex)
    Kan man skilja på äpplen och päron? Kan man hålla två tankar i huvudet samtidigt?
    I min mening är det inte fel och ibland till och med nödvändigt att kunna nämna att nån gått bananas med fillers, botox, trådlyft osv. För det är mer skadligt för unga tjejer att faktiskt tro att man kan se ut sådär naturligt eller att det är något eftersträvansvärt!
    Så alla ni som ba ”DET ÄR JÅTTEDÅLIGT FÖR TJEJERS SJÄLVKÄNSLA ATT MAN KOMMENTERAR UTSEENDE!” kan ni lugna er lite och förstå skillnaden? Det är lika jäkla dåligt för unga tjejer (och andra) att vi går omkring och låtsas som ingenting när folk totalt byter ansikten!

      Jag håller med! Självklart kan man diskutera utseenden

        Ok Camilla är ful tjock och har enorm panna! Kenza har ingen röv och höfter. Alexandra Nilssons är den fulaste bloggerskan på jorden, finns ingen operation som kan rädda henne. Hade hon inte haft sillisar hade ingen nånsin tittat på henne. Fanny lyckman är snygg men har fixat röven. Hannalicious är för kort för att någonsin anses vara ”snygg”, och ser ut som en hund i ansiktet. Isabella löwengrip har grisnäsa. Så, det var allt elakt jag tänkt och aldrig sagt, men nu är det visst tillåtet så

          Känns det bättre nu? ❤️

          Herregud människa vad är det för fel på dig? Är du dum i huvudet på riktigt? Du förstår verkligen inte skillnaden på kommentarer som ”xx har förändrats pga ingrepp” och ”xx är den fulaste på jorden, finns ingen operation som kan rädda henne”.

          Nu blir det väldigt spännande att se hur du själv ser ut ? ??

            Åhhh jag är skitsnygg. Men brukar aldrig säga så fula saker, och har aldrig sagt något fult om eller till någon. Mjag tycker inte sånt är ok utan försöker visa på exempel hur vidrigt det är att prata elakt om folks utseende som personen ovan tycker är helt ok

      Hurra??

      Har inte sett en enda kommentar som lyder typ ”hennes ögon…blbabla” eller ”hennes näsa….” utan alla handlar ju istället om ingreppen i sig så det tycker jag absolut att man får kommentera. Ingreppen alltså.

      Men då pratar med de unga tjejerna om det istället för att vräka ur sig otrevligheter i det här kommentarsfältet!
      När man pratar med dem är det också viktigt att inte fokusera på hur man INTE ska se ut, utan man ska fokusera på att man kan se ut precis hur som helst och det är okej. Det man ska lära unga tjejer är att det är accepterat att se ut precis så som man ser ut. De ska inte lära sig att man ser ner på sådana som valt att göra ingrepp.

      Lär dem vad de ska göra, hur de ska hitta kärleken till sig själva, acceptera hur de ser ut och allt sådant där. Lär dem INTE att det inte är okej att se ut på vissa sätt.

      Alla vet hur bianca ser ut naturligt, och hon är även öppen med sina ingrepp så folk vet vad hon gjort och var. Vad är grejen? Din kommentar skriker bara ”låt mig fåååå klaga”. Och hur mår du egentligen när du tänker på att det finns folk som ”ser ut så naturligt”, alltså som är utomjordiskt snygga helt naturligt. Ska vi gömma dem i skogen eller? Lär dig leva med snygga människor, naturliga som onaturliga och håll käften så kommer du må bättre och inte verka så himla osäker i dig själv.

        Fast hon är ju inte öppen med sina ingrepp? Möjligtvis i början när hon bara gjorde under eye fillers och som hon säger liiiite i läpparna så sa hon att hon vill vara ärlig mot sina följare, men sen dess har det ju gått utför och nu vågar hon inte längre säga allt hon gör.

          Fast följer du henne vet du ju att det inte är sant, och vad är grejen med denna besatthet av biancas utseende och vad hon gör med sin egen kropp!?

            Därför att hon lever på att inspirera unga tjejer till att göra likadant, hon sätter en standard som man måste följa för att ”duga”. Vad är det du inte förstår?

              Jaha så allt hon gör ska kopieras? Allt hon gör ska hon göra för andra? Hon ska tänka på vad hon äter säger gör vill älskar bara för att hon har många följare? Skojar du eller? Har dessa småbarn inte föräldrar?

      Hela ditt inlägg är ett rant för att rättfärdiga att få snacka skit om någons utseendet. Man kan absolut prata om hur dålig skönhetshets är för unga men man kan göra det utan att använda en enskild individ, som dessutom pratat om hur dåligt hon mår av såna kommentarer, som slagpåse. Om du nu ändå måste, varför pratar du då inte om exakt alla influensers? det finns inte en enda influenser som inte har fillers i fejset, inte ens Kenza är fillers-fri och hon har även implantat, men ingen pratar om det? Men Bianca som inte ens opererat sig ska det pratas ihjäl om? Bara för att någon råkar ha en stor följarskara betyder inte det att personen inte längre har rätt till SIN kropp. Låt henne vara. Det som är sjukt är ju att det inte ens är män som kommenterar henne utan KVINNOR. Alltid KVINNOR! Patetiskt! Och ni sitter här och babblar om nån jävla feminism, det existerar fan inte.

        Exakt. Vill man kritisera ett fenomen kan man göra det på ett allmänt plan utan att angripa en ensam tjej som lever i den här världen.

          Precis, speciellt inte en tjej som rakt ut skriker att hon mår dåligt av alla kommentarer, hur fan kan man då fortsätta? Det är som att vissa VILL att hon ska må dåligt, de vill liksom trycka ner henne tills hon typ dör eller något annat sjukt? Jag fattar liksom inte. Ok hon har fillers, vad mer är det man ska diskutera? Sjukt

      Oj, stackars dig. Vad säger du om hennes naturligt perfekta kropp? Hade du grinat om hon sa att hon gjort en bbl och därför hade stor rumpa, fina höfter och mini-midja? Då hade du väl skrikit att ingen ser ut så naturligt och att hon skapar sjuka ideal. Men nu har hon ju det naturligt så då är det ok? Vi behöver inte kasta skit på henne? Vad spelar det liksom för roll om hon lagt lite fillers i ansiktet? Ingen alls, för då kan man börja klaga på smink, vaxning och en massa annat. Ditt inlägg är bara ett patetiskt försök att rättfärdiga skitsnack. Du borde ladda upp en bild så att vi får kommentera dig

        Du är samma dåre som i det andra kommentarfältet alltså. Kan du inte skilja på det här med ingrepp och någons vanliga utseende? Du är väldigt intresserad av att andra ska lägga upp bilder så att du kan få ”skratta” som du skrev förut, och kommentera. Du borde sluta vara så utseendefixerad.

          Det är ju du som är så undseendesfixerad och besatt av att få kommentera någons utseende. Räcker det inte med att säga att nån gjort fillers? Måste du tjata om det hela tiden i tre inlägg? Vad får du ut av att skriva om hennes fillers gång på gång när hon skrivit att hon mår dåligt av såna kommentarer? När ger du dig, när hon är död eller? Du måste vara sjuk som fan som har ett behov av att trycka ner människor som redan mår dåligt så. Att du själv inte fattar hur obehaglig du är… herregud

      Klart man kan se ut så naturligt, ehhh wtf, har du aldrig sett snygga människor eller?

      Men lägg av. Inlägget påstås ha handlat om ”smink och marknadsföring” men inte en kommentar handlade om sminket. Herregud, det är knappast som att man inte känner igen henne, lägg ner.

        Enda anledningen till att Camilla tillåter alla dessa elaka kommentarer är pga avund, inget annat. Stackars Bianca, känner fan med henne.

          Kan du citera en elak kommentar för att visa vad du menar? För att konstatera att hon har förändrats och gjort ingrepp är inget elakt.

    Skandalöst att inte fri glass ingår i bidragen de får … ?

      TA BORT KOMMENTAR!

        Man får skoja … ?

          Fanatiker har alltid saknat humor. Se bara på islamisterna …

      anmält

    Otrevlig kommentar!

      Men att de inte kan sälja glass i delar av staden, det reflekterar du inte kring? Är inte det otrevligt?

    Hänger inte med i svängarna, men såg att Catrin H är gravid igen. Vågar man tro att hon lämnat det kriminella bakom sig för gott?

      Var kan man läsa om det?

    Tips på enkla maträtter att laga. Gärna snabba med kyckling. Är otroligt dålig på matlagning och saknar både inspiration och lust att laga mat! Tips mottages tacksamt!

      Enchiladas

        Tack! Var tvungen att googla. Ser väldigt gott ut. Ska prova! 🙂

          Gillar man kyckling så tycker man nog att det är gott, jag är inte så förtjust i det och brukar göra enchiladas med nötfärs. 🙂

      Stek kycklingfilée med salt, peppar och paprikapulver tills de fått fin färg. Ta upp filéerna och lägg åt sidan, på med lite mer smör i pannan och i med röd paprika(måste vara röd)och hackad gul lök, låt steka lite sen i med ett par klyftor hackad vitlök och låt steka lite till, de får dock inte brännas. På med grädde och en kycklingbuljongtärning och lägg tillbaka filéerna, låt puttra på svag värme en liten stund, servera med pasta. Helst tagiatelle. SVIN gott och as gott att värma ?

        Tack! Låter gott!! 🙂

    Ny guilty-pleasure-influenser: @claudia.behnan

    Verkar ju snäll o.s.v. men alltså..detta re-postande (av AAAALLT där hon nämns) och uppmärksamhetssökande ??‍♀️ Pratar som en liten flicka vilket låter väldigt konstlat (kanske har fel, vad vet jag). Kan inte låta bli att följa uppdateringarna dock så något gör hon ju rätt ?

      Var det inte hon som blev anmäld till polisen och de gjorde en utredning på huruvida hennes andra konto (”barnets konto” – där hon exponerar barnet) skulle dra till sig peddos. Hon har en liten son som gillar att klä sig som flicka i högklackat och tjejkläder och poserar på ett sätt man kan uppfatta som djupt problematiskt.

        Jaså? Visste jag ej..hittat henne rätt nyligen. Väldigt speciell människa

          Aldrig följt henne men brukade gå in och kolla lite då och då för kanske ett halvår sedan. På den tiden gjorde hon mycket reklam för det kontot där barnet dansar och poserar. Jättegullig liten unge, så kritiken är inte på något sätt riktad mot honom utan mot mammans omdöme.

            Ja, jösses så hon exponerar honom…som så många andra influencers

    Det här kommentarsfältet är verkligen på väg att bli ett omodererat flashback…

      Och Camilla verkar inte bry sig. Hon har noll koll i realtid utan rensar lite lojt ett dygn senare. Vore jag chef på plattformen skulle jag kräva att hon tar in moderatorer som kan hålla efter.

    anmält

    Brukar du göra egen glass hemma och i så fall vad tycker du är gott att ha i ?

      Mariannekulor (dom små kulorna inte karamellerna)

      Jag var lat en kväll….
      Mixade kokosgrädde och frysta hallon ????

      Mixade kokosgrädde och frysta hallon ???

        Sorry för dubbelt. Den första kommentaren försvann ?

      Frysta blåbär! ? Måste mossa de lite innan.

    Jag såg att Isabellas X Erik nu åtalas för folkbokföringsbrott DVS att han skrivit sig på
    en annan adress än där han verkligen bor. Har för mig det skvallrats om både den ena
    och andra influencern som är folkbokförda på fel adress. Är det fler som bör
    åtalas för detta bland innefolk och kända personer ?

      Hennes ex, är dom inte tillsammans längre?

        Juste. glöm de! haha blandade ihop han med den nya

      Isabella är ju själv skriven på sin gamla adress. Märkligt.

      Men vem vill ens vara skriven på sin riktiga adress när man är miljardär? Vad är det för fel på sverige? Man får inte ha nån jävla integritet alls.

        alltså ser ni inte vad som händer med folk som bara bär en dyr klocka? Vad tror ni då miljardärer får för galningar efter sig? Jag hade haft tio olika adresser om jag vore miljardär, särskilt när man vet att trots all den skatt särskilt erik betalat inte kommer ge honom något sorts skydd alls från statens sida. Man bara klappar kriminella på huvudet och serverar dem saft och bullar

        Finns det något annat land där alla uppgifter offentliggörs lika mycket som här?
        Bara att logga in på Merinfo eller Mrkoll och allt vad de heter och se hur många kvm någon bor på, vad bostaden är värd, vilken bil de kör och vad den är värd (om den är köpt med lån m.m). Det är rent skrämmande faktiskt.

          Det är helt sjukt. Jag kan inte ens byta adress och vara folkbokförd på rätt adress pga stalker som jag har polisanmälan på och skyddad identitet får jag inte. Helt sjukt

            Precis. Exakt det, men också den ökade risken för brott, inbrott eller rån. Eller varför inte bara obehaget att folk kan kolla upp en och kliva rakt in i den privata sfären…
            Nej, jag tycker inte det borde vara lagligt.

          Nej det gör det inte. Jag har bott utomlands i många år och mina vänner har trott jag drivit när jag berättar all info man kan få ut!

          Tacka a**hole Reinfeldt för detta, han gjorde lagändringar så sajter som ratsit och mrkoll kunde få finnas plus att den jäkel såg till att även lägenhetsnummer blev offentliga uppgifter. Så folk kan spåra exakt var personen bor. Urk för honom

      Varför skulle man vilja det? Vad är syftet och varför är det brottsligt?

      Är det rimligt att använda tid och skattepengar på detta? Han har väl knappast tjänat pengar på det, bara velat hålla sin riktiga adress hemlig (i egenskap av möjligt kidnappningsoffer)?

        Verkligen inte rimligt, det rimliga hade varit att erbjuda honom att ha sin adress på mars om han så vill med tanke på all skatt han betalat

        Jag kan tänka mig att det har ett signalvärde när kända personer blir brottsanmälda för folkbokföringsbrott. På så sätt sprids kunskapen om att brottsrubriceringen finns och förhoppningsvis så fungerar det avskräckande för andra som fifflar med sin folkbokföring. Många fuskar ju med folkbokföringen för att kunna fiffla till sig ekonomiska fördelar. Jag tycker att det är toppenbra att man satsar stort på detta nu!

      Bianca

      Lyssnade på senaste avsnittet av Börspodden där de tar upp det lite. Kortfattat så menar de på att Aftonbladet jagat honom på grund av hans tjej (antar Isabella) och han då fått massa galningar på sig, behövt anlita säkerhetsbolag för han och hans familjs säkerhet och då helt enkelt skickat brev till kontoret.

    Vilken macka tycker du är godast på Subway?

      Teriyaki kyckling med honey oat eller det där fröbrödet. Har alltid majonnäs som sås. Bort med jalapeno och lök.

      Ingen

      Tonfisk (kall) med chipotle south west dressing och typ alla grönsaker. Ni måste testa, så sjukt gott.

      Subway melt. Mmmmm

      Kalkon med currysås

    Gerviiiideee! Det går inte att anmäla kommentarer genom att skriva Gervide mer än max en gång, ibland inte ens det. I detta öppet spår hade man verkligen behövt göra det.

      Jo då, de fastnar alla i modd.

        Jaha! Jag får den där kommentaren typ att: ”du har redan skrivit det en gång” när jag inte fått det tidigare även om jag anmält flera kommentarer på en diskussion. Tidigare har jag bara kastats tillbaka till diskussionen utan nån kommentar.

          Vänta några sekunder eller sätt en punkt eller liknande efter så ska det funka, men jag hade flera kommentarer från dig som gått igenom. ?

    Var det någon som såg expressens dokumentär om Corona i Sverige?
    ”Pandemin inifrån”

    Något tips till mig som precis börjat övningsköra (b-körkort)?

      Var inte rädd.

      Kör så mycket som möjligt. Kör i så många olika områden som möjligt.
      Att lära sig köra bil handlar typ enbart om mängdträning.
      Och var inte rädd för gasen!

        Snarare är det så att de som övningskör och sedan kommer till körskola oftast får konstruktiv kritik i form av ”kör saktare mor korsningar och rondeller” så var inte rädd för motorbromsen skulle jag säga.

        Lär dig att kolla i speglar och döda vinkeln på en gång, ska sitta som en klocka vid uppkörning. Håll avstånd och kör i en takt (särskilt i samhällen) där du inte måste tvärnita om något uppstår, du ska hinna sakta ner innan korsningar och övergångsställ utan att bromsa in hårt på slutet, planerad körning kollar dem mycket på!

      I trafiken har du enbart skyldigheter.

      Lär dig trafikreglerna ordentligt , typ håll alltid avstånd, ligg inte i vänster om du inte kör om, lär dig märken och hur en rondell fungerar. Viktigaste i trafiken är att ha självförtroende, tveka inte!

        Högerregeln!!!

          Ja! Det som är synd är att få kan den så blir ofta missförstånd.

      kom ihåg att uppkörningen är till för att visa att du kan föra en bil säkert i trafik, dvs att du har koll på andra bilar, gående, cyklister, skyltar, oväntade händelser osv – inte att bara visa att du kan köra en bil från a till b som många unga verkar tro!

    Hur ska vi kunna veta?

      ? trodde ni visste allt!

    I veckans avsnitt av podden Recensörerna säger dom att en av sveriges största influencers har träffat rapparen Tyga under sommaren, någon som vet vem?

      Paow?

        Ångrar mig där, det var en känd dj har jag för mig jag läste angående trekanten med Moa Mattson. Paow hade frågestund. Nån annan vet säkert ☺️

    Finns väl inget som tyder på det, och är hon så är det väl hennes business. Dessa eviga gravidspekulationer. Nu när Sandra dementerat är det dags för nästa?!

      ?

    Hej!
    Jag är Mandy Shulmans graviditetstest och det jag kan berätta är att jag inte tänker berätta något förrän Mandy själv väljer att berätta något.

      Va fint! Trevligt att råkas!

    Hur kommer man över en vän? För några månader sen så träffa jag en kille och vi klicka jätte bra. Förstod sen att han hade känslor för mig, men jag har pojkvän. Efter några månaders vänskap så börja han ta avstånd från mig, slutade bry sig, slutade höra av sig och slutade ta initiativ till att ses. Har frågat varför men han säger att det inte finns något skäl. Slutade med att jag slutade skriva till honom förra fredagen, och han har inte försökt kontakta mig heller. Känner mig så ledsen, tyckte verkligen om den här killen.

      Han tyckte nog att de obesvarade känslorna blev för mycket, då är det lättare att bara stänga av.

      Fast svårt med vänskap då en har romantiska känslor. Det var nog inte vänskapen som var intressant från hans sida.

    Min kille och jag ska på fest med filmtema, några tips på karaktärer?!

      Hattmakaren och Alice (Alice i Underlandet)

      hur vågade du skriva det här? väntar bara på alla idioter som ska skrika coronaaaa!!!

        Ni som festar är idioterna.

          Jag hade inte ens tänkt tanken på att gå på fest men tycker det är så patetiskt att folk hela tiden ska agera coronapoliser

            Varför är det patetiskt? Jag vill inte lida till döds.

              Lider du till döds av att någon annan skriver att de ska gå på fest?

      Jeppe på berget

        Haha läste Joppe. ”Joppe – död eller levande”. Den som vet den vet.

      Gandalf och Frodo.
      Batman och jokern.
      Mofasa och Scar.
      Micke och Molle.
      Jasmine och Raja.
      Tiana och grodan.

      Covid-molekyl och läkare i skyddsutrustning

      Bi och biodlare

      Biden och Trump

        Ja absolut köp upp extremt viktig skyddsutrustning som folk i riskgrupper och vården akut behöver för att några idioter ska gå på fest.

      Baby och Johnny – dirty dancing

      Carrie och mr. Big

      Kermit och miss Piggy

      Carl Fredricksen och Russel – Up

      Prinsessan Leia och Han Solo

      Ronja och Rumpnisse

      Paret i The Shining! ?

      Iva sjuksköterskor. Då ni uppenbarligen längtar dit.

        orka

    Var det någon mer än jag som tyckte Bellas nya hus var väldigt fult?

    (Finns på MrKoll för den som vill se.)

      Men vad är det där för oskön kommentar?

        Kan man väl få tycka. Det är ju inte så att ett hus har känslor.

          Man behöver ju inte låta bli att säga något bara för att det kommer såra någons känslor.
          Det är så lagom skoj att läsa gnälliga och begativa kommentarer.

        Huset är fult. Huset har inga känslor.

          Är det bara det filtret du har?

      Jag tycker det var fint! Kanske inte värt 15 mille i mina ögon men ändå fint!

    Stör mig orimligt mycket på folk som bryr sig vad dem äter, och dricker koffeinfritt för koffein är så dåligt. Men sprutar in botox och fillers (gift om något)

      Skaffa dig ett liv

      Mmm, lite orimligt. Men jag stör mig på människor som Gwyneth Paltrow som fastar och gör tarmsköjningar för att bli av med ’gifter’ och sedan dricker vin (alkohol=gift).

    Är det någon här som är i förklimakteriet och har fått östrogen? Isåfall hur lång tid tog det innan ni märkte skillnad och vallningar/svettningar minskade?

      Hur upptäckte du att du var i förklimakteriet?

        Har vaknat med 800 grader i kroppen varannan timme varje natt i 2 mån. Googlade. Alla symtom stämde in. Var hos läkare igår och fick östrogenplåster, nu väntar jag på att det ska verka ungefär som ett barn väntar på tomten på julafton…..

    Någon som plötsligt fått cystiska finnar på käken? Har inga cystor på äggstockarna och min läkare uteslöt helt pcos utan att ta prover eller liknande.. men ni som haft det här problemet, vad visade det sig vara och hur blev ni kvitt problemet?

      gå till hudläkare och få behandling

      Jag går på lymecycline men det verkar en fungera utan har plötsligt blivit värre:(

    Är inne på femte veckan utan smak efter härliga corona.. någon som kan ge mig hopp om smak igen? Mat är så tråkigt just nu ?

      Passpå att äta maträtter som du annars inte tycker om!

        Broccoli!

        Det gör jag, och det är faktiskt bra haha! Har till exempel ett ständigt sug efter kaffe, jag som innan coronis avskydde kaffe ?

    Någon här som har appen HER?
    Var alldeles för snabb att swipea första gången och tog bara för givet att det var som Tinder. Men helt plötsligt skickar jag iväg vänförfrågningar och jag vet inte vad allt.

    Så jag tror nog jag skulle behöva en ’HER for dummies’ typ av förklaringar, någon?

      Har tyvärr ingen aning om vad HER är, men hoppas att någon av dina oplanerade vänförfrågningar leder till att du hittar den du sökte 🙂

        Åh, vad fint skrivet. Tack!

    Någon som har sett den nya serien ”white wall” på svt och kan förklara slutet för mig?

      Såg litet av avsnitt två. Kan vara Sveriges sämsta tv-serie det här årtusendet.

        Håller med! Så kass!

        Däremot serien Utredningen om Kim Wall är såå braaa!

          Kass eller ej. Förstod inte slutet helt med kopplingen till mars.

    Börjat prata med en kille på Tinder som jag känner att jag klickar sjukt bra med. Hans humor matchar min, vilket sällan händer pga jag är lite småspeciell när det kommer till det (och skitrolig, så många killar känner sig hotade haha), han verkar vettig och jordnära. Vi båda lägger små hintar om att vi ska ses, men jag vet innerst inne att jag antagligen inte kommer våga.

    Har hört/läst alldeles för många killar som klagat på att ”tjejer måste sluta ha bilder där de ser smala ut på Tinder om de inte är det” och ”borde vara lag på tjejer att ha helkroppsbilder så man vet om de är tjocka innan man träffas” osv för att INTE känna att jag är rädd att han ska bli besviken. Är liksom inte pinnsmal och vet inte om mina bilder anses missvisande på det sättet. Är skiträdd att han ska tänka att jag är för tjock (fast jag inte ens är tjock) typ. Men antar att han inte är någonting att ha då?

    Har inte träffat någon kille på jättelänge av exakt den här anledningen, och hade det varit vem som helst annars så hade jag nog bangat och dragit mig undan helt. Men jag är så nyfiken på den här killen 🙁 behöver typ lite pepp eller något. Hur ska jag våga träffa honom? Ska jag säga någonting om det innan eller är det dumt, så att han kanske tänker på det mer än nödvändigt?

      Jag har verkligen inget positivt att säga om Tinder. Eftersom det enbart går ut på:
      1) Ytlighet
      2) Samla hur många swipes man får
      3) Sex

      Så bör du inte ha för höga förhoppningar om honom även om han verkar klicka bra med dig. Jag är ledsen. Men tips är att du har videosamtal med honom först. Se vem han faktiskt är och vad han går för.

        Hahaha vilken rolig och otroligt nedlåtande kommentar på samma gång! Och verkligen totalt irrelevant!

          Människor borde snarare vakna upp och se vad Tinder är och vad som gömmer sig där bakom.

            Berätta?

              Nej för trött. Googla.

            Please, enlighten me!

      I min erfarenhet brukar killar inte bry sig, men om du nojjar över det kanske du kan lägga upp en bild där det syns hur pass smal eller tjock eller whatever du är så har du det ur världen.

        Min erfarenhet är tvärtom haha. Inte personlig, då. Men den uppfattningen jag fått när jag sett killar skriva om det på www är att de bryr sig otroligt mycket om att tjejer ”luras” för att de ser smala ut på selfies. Alltså jag har en helkroppsbild, men vet inte om folk uppfattar den som missvisande. Antar att man ser att jag inte är modellsmal och inte jättetjock i alla fall. Mitt största problem är dock att jag, väldigt naturligt, har dubbelhaka (hade det även när jag var pinnsmal) och att det kanske inte är det sexigaste (och ingenting som syns på mina bilder).

        Lägg upp en helkroppsbild, börjar han ignorera dig så vet du. Bättre att du vet innan än att han börjar ignorera dig när ni väl träffats

      Har samma problem som dig. Jag är lite mullig och är också livrädd för att killarna ska dissa mig pga, det då jag är väldigt fotogenisk men inte lika snygg i verkligheten. Har till och med skrivit ut i presentationen att jag inte är smal, men jag är ändå rädd att de inte ska ha läst den 🙁 Fy! Men försöker tänka att om jag inte chansar och utsätter mig för obehaget så kommer jag aldrig att träffa någon. Då har jag redan avvisat mig själv innan någon annan har fått möjlighet att göra det. Det kan vara värt några timmars obehag för chansen att träffa kärleken.

        Det finns ju dock extremt många killar som inte gillar smala tjejer. Jag är kurvig och har alltid varit superpoppis och alla killar har alltid hetsat om hur härlig min kropp är. O tjejer som inte är smala har ju också partners, inkl jag själv. Kör hårt o gå på dejt!!

      Det är bara arslen som bryr sig så mycket om vikt, de flesta killar skiter i om du är smalare eller mulligare än normen.

    Såg precis en dokumentär om Jeffrey Dahmer på ID. Mysigt sånär in på kvällskvisten.

    Några köpa-bostad tips? Typ hur man agerar med mäklaren, budgivning osv… ska köpa min första bostad snart och är lite trött på mäklare som kör det där spelet ”aaaa men dom släpper den för 2,6” och inte en enda lägenhet i området har liksom gått för mer än 2.3… osv..

    När folk frågar mig om jag som ofrivilligt barnlös inte vill adoptera så känner jag att jag måste förklara varför jag inte kan det. Det känns inte som att det räcker att säga nej, jag vill inte (sanningen är att jag varken vill eller kan). Nån i samma sits som har en bra snabb kommentar man kan lägga vid denna ständiga fråga?

      Om du vill ha ett lätt svar kan du säga att det ekonomiskt blir svårt, utlandsadoptioner är ju ofta väldigt dyra faktiskt. Samtidigt som det finns massa problematik och etik runt adoptioner de flesta borde förstå och därav förstå att adoption inte är ett självklart val för alla ❤️

    Vart nånstans får man snabb gynekologtid i Sthlm? Tips!! Behöver tid snabbt.

      Ring 1177 och fråga

      Rosenlund gyn mottagning

    någon som fattar Therese lindgrens tittarsiffror på hennes senaste film?

      har hon köpt tittare tror ni?

      Det är inte mer än någon annan film?

    Någon mer som älskade dagens avsnitt på PH när Tanja körde ut hybris-Alexandra?

      Jaaaaa, älskade det

      Jag! Så fruktansvärt roligt att se ?

    Fy fan för dig

    Hur delar ni som är sambos/gifta upp utgifter för mat? Har ni ett gemensamt konto eller turas ni om att betala? Det kan ju såklart aldrig bli 100% rättvist men i mitt förhållande betalar min sambo ibland och ibland jag. Egentligen är det inte helt rättvist då han tjänar ganska mycket mer och äter framförallt mycket mer (spec då han tränar).

      Ett konto där två inkomster går in

      Vi har ett matkonto med två betalkort. Det är bara jag som sätter in pengar där varje månad. Men vi har även ett räkningarkonto där lån, amortering, el, telefoner osv dras och där sätter min man in en betydligt större summa än jag varje månad. Han tjänar mer än jag och betalar större del av våra fasta utgifter. Vi har ungefär lika mycket kvar av våra löner att röra oss med när alla fasta dragningar gjorts till matkonto, räkningarkonto och sparkonton.

        Smart att tänka att man ska ha lika mycket kvar – helt rimligt och ganska enkelt att räkna på ju. Tack!

      Alla pengar som kommer in i hushållet är våra pengar.

      Men om han tjänar mycket mer än dig så ska han betala mer tycker jag. Vi säger om du får ut 20 och han får ut 35 så är det ju helt orimligt att ni ska betala 50/50 i hyra, mat/övriga gemensamma kostnader. Helt orimligt. Handlar det om typ 5k eller mindre så är 50/50 ok.

      Så skönt att ha gemensamt, slipper man hålla koll å greja. Min mamma och hennes man är helt bisarra i mina ögon. Hon bad om pengar för att hon hade köpt hans rakgel, va kan de kosta, max 25. Min man har tjänat mer än mig i alla år och vi har haft gemensam. Nu och sen några månader tillbaka så tjänar jag mer och kommer tjäna mer förmodligen livet ut, är man gifta och ingen har typ spel/shoppingberoende så ser jag inte varför man inte skulle ha gemensam. Speciellt om barn är inblandat.

        Tack för ett vettigt svar! Jag ska nog ta upp det när han snart kommer att tjäna ännu mer än jag.

          Ja, det tycker jag du ska göra. Stå på dig! Lycka till. //Anonym:23.18

      Han betalar allt, mat, räkningar, bilar…

    Vilken är den värsta fysiska smärta ni upplevt?
    Mitt var ett gallstensanfall, tog en hästdos med morfin på akuten innan de släppte. Värre än att föda barn! ?

      Brusten blindtarm. Förutom förlossningar

      Det här kommer låta överdrivet men jag skulle ta bort ett födelsemärke som satt eh, tänk er de yttre blygdläpparna så kanse 1-2cm bredvid dom. Där nere iaf. Skulle få bedövningssprutan och jag höll fan på att dö, den gjorde så f*ttigt ont. Om man jämför det med att föda barn så är det fan samma bara att sprutan gjorde ont i typ 1 min och förlossningen 18h.

      Säger också gallsten, sen sätta in spiral, förutom att jag svimmade av och kräktes gjorde det så galet ont speciellt när den skulle spännas till, tror den kom åt en nerv för fick som en våg av kramper från livmodern till min hårbotten och ända ut i tårna sen svimmade jag av.. har också haft några vidriga migränanfall där jag haft så ont att jag blivit medvetslös. Har inte fött barn än så får se vart det hamnar i jämförelse 😉

      Blivit totalknockad av en häst, hästens huvud knockade mitt huvud. Sen flög jag baklänges på hårt underlag och slog i bakhuvudet och tuppade av någon sekund. Trodde seriöst att huvudet gått sönder och att alla tänder var utslagna. Pulserade i hela hjärnan kändes det som.

      Förlossning var enklare i jämförelse ?

      Skada på svanskotan! Kunde inte sitta eller ligga ner utan en jä-la smärta på 2 veckor. Tog ca 1,5 månad innan det gick över helt…

    Paradise Hotel. Usch vilket äckligt beteende Alexandra och Josie visar upp. Riktiga mobbare och tror att dom är läckra för att dom har varit med förut. Dom får tom Paow att se ödmjuk ut i jämförelse. Heja Diana och Miki!

    Tycker att alla mina kollegor är nötter ?!
    Mår dåligt när de pratar dålig svenska och får huvudverk. Hindrar mig själv för att säga vad jag tycker. Någon annan som har samma erfarenhet?

    Såå less på att sänka kunskapsnivån så att alla förstår!

      Kanske du kan pratar engelska eller deras språk istället? Då får du utmaning och slipper huvudvärk!

      Du kan ju inte stava till huvudvärk, så din kunskapsnivå kan ju inte heller vara så hög? Skärp dig.

      ”Pratar dålig svenska” *skriver huvudverk*

    Hur vet man att man är kär? Måste det vara himlastormande? Har en ny pojkvän efter att ha varit ihop 14 år med mitt ex och tycker inte att det känns så mycket som det borde kännas? Inte så mycket saknad när vi är ifrån varandra osv

    Det slog mig precis (så här när jag vaknat upp mitt i natten och skrollar) är inte Blondinbellas nya snubbe väldigt lik hennes farsa ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.