Nellie Berntssons otillåtna hästverksamhet belagd med vite av Länsstyrelsen

Tidigare idag skrev jag om att Nellie Berntsson verkar ha bedrivit sin hästverksamhet utan det tillstånd som krävs enligt Djurskyddslagen och som man ansöker om från Länsstyrelsen.
I en kommentar skrevs då att detta inte bara stämde, utan även att det gått så pass långt att Länsstyrelsen belagt Nellie, hennes pojkvän Olav och företaget O.N Sporthorses med ett vite att betala om de forsätter bryta mot det förbud som Länsstyrelsen utfärdat mot dem.
Det stämmer, jag har precis läst igenom den information som står i den dokumentation som Nellie, Olav och O.N Sporthorses fått skickat till sig.
Enligt det ser ser Länsstyrelsen extra allvarligt på att Nellie Berntsson hela tiden varit medveten om att verksamheten kräver ett tillstånd då hennes mamma tidigare ansökt om ett åt dottern, en ansökan som avskrevs då Nellie flyttade utomland.
När Nellie, några månader senare, flyttade tillbaka verksamheten till Sverige så gjordes detta utan att någon ansökan skickades in till Länsstyrelsen. Det var alltså Länsstyrelsen som uppmärksammade Nellies otillåtna hästförsäljning på sociala medier och inte hon som var sen med sin ansökan eller liknande.
Jag undrar hur länge hon ahde tänkt bedriva otillåten verksamhet för häst om inte Länsstyrelsen fått upp ögonen för den?

Så här beskrivs processen i det dokument som slutligen skickades ut till Nellie, Olav och O.N Sporthorses:

Den 15 september 2020 uppmärksammade Länsstyrelsen att ni på sociala medier
hade flera annonser om hästar till salu eller hästar som sålts.

Den 18 september 2020 skickade Länsstyrelsen ett meddelande till er med
anledning av att det uppmärksammats att ni bedrev tillståndspliktig verksamhet med
häst utan nödvändigt tillstånd.

Den 23 september 2020 kontaktade ni Länsstyrelsen via telefon. Under samtalet
uppgav ni bland annat att ni inte visste om att det krävdes tillstånd för att bedriva er
verksamhet. Ni skulle dock snarast inkomma med en ansökan då ni levde av er
verksamhet och Länsstyrelsen upplyste er om att ni skulle underrättas om ett
förbud.

Ni inkom den 23 september 2020 med en ansökan för O.N Sporthorses AB om
tillstånd för pågående verksamhet att yrkesmässigt sälja hästar och hålla hästar på en
fastighet i Kristianstads kommun.

I samma dokument motiverar Länsstyrelsen ytterligare sitt beslut så här:

Utifrån vad som framgår av ovan under beskrivning av ärendet bedömer
Länsstyrelsen att ni utan erforderligt tillstånd bedrivit tillståndspliktig verksamhet
med häst. Länsstyrelsen konstaterar även att åtminstone du, Nellie Berntsson, har
varit medveten om kravet på tillstånd eftersom din mor för din verksamhet ansökt
om att få bedriva tillståndspliktig verksamhet med häst.

Länsstyrelsen ser allvarligt på att ni bedrivit tillståndspliktig verksamhet med häst
utan tillstånd och anser därför att det mot bakgrund av vad som kommit fram i
ärendet är motiverat och angeläget från djurskyddssynpunkt att meddela detta
beslut.

Med facit i hand – eller den här dokumentationen i det här fallet – så är kanske Nellie fel person att klaga över dålig service och oproffsigt bemötande?
Jag undrar vad detta kan innebära för de personer som köpt och sålt hästar genom henne och hennes otillåtna verksamhet?

Jag har ytterligare en gång sökt O.N Sporthorses för en kommentar, men de har inte återkommit. 

HÄR kan du läsa dokumentet i sin helhet.

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ???

      Ja det där var ju riktigt klantigt gjort

        Spring, spring, spring. Släpp hästarna fria!
        ???????

          Jefla hästhandlar fasoner av Nälly! Tvi

    Bra att någon hjälper Nellie att hitta tillbaka till verkligheten

    ?

    Nellie tänk på att det är Viktigt att ha tillstånd för det du gör! Visste du inte det? Eller sket du bara i det för att du är så nonchalant och tror att du vet allt?

      Nä men du vet ju, Nellie behöver ju inte ha sånt, hon är ju en ung driven kvinna och ingen får stampa på henne! Får vi höra om systerskapet tro, hur vidrigt det är att en kvinna gör detta mot henne ?

    OT – tittar på Biancas nya vlogg. I början sitter hon och garvar med Lovisa och typ ”idiotförklarar” sina följare.

    Brukar inte titta på Bianca men sett de senaste pga uttråkad (sjukhusvistelse). Och förstår att hon inte förstår att folk inte förstår. Men om man nu har mkt internt så kanske man ska utesluta vissa grejer. Usch deras blickar och skratt om ”att ni inte fattar att vi driver” ger mig såna otäcka mobbar-blickar typ. Hon ger ju inte bra pr för sig själv när hon idiotförklarar folk även om de skämtar.

      Håller med! Riktigt oskön och dryg framstår hon som

        Verkligen! Sjukt oprofessionellt, det är liksom inte underhållande att titta på. Och folk kommenterar typ som att de ursäktar sig att det inte fattade. Översittare deluxe

      Reagerade också. Hemskt att sitta halva vloggen och håna sina följare för att de ”inte fattar” har ingen humor” osv. Resten av vloggen var reklam för deo doc, så då ska vi humorlösa idioter köpa deodorant och parfym till våra fiffisar.??‍♀️

      på grund av att jag är uttråkad…

        Åh TACK. NU FÖRST förstod jag meningen! Vad gjorde vi utan såna som du?

      Mmm. Videon heter nåt i stil med ’Vi bråkar och hånglar oss igenom hela videon’ och så är hon jättechockad över att följarna tror att de bråkar. De skojar ju bara. Vet inte vad de gör, och bryr mig inte heller, men det var den tråkigaste videon ever i alla fall.

    Så jävla proffsigt alltså. ??‍♀️

    Dessutom har Nellie tävlat skadad häst inom karensen för läkemedlet de behandlade hästen med = dopad.

      Oj jävlar

      Finns det bevis för detta?

      Hur vet du det? bevis?

    Det betyder ingenting för köparna av hästarna men Nelly måste söka tillstånd annars får hon casha upp.

    Men nu blir där ju inget kännbart straff, bara en knäpp på näsan och en plump i protokollet. Ev böter utfärdas fr.o.m. nu och nu har de väl fått sitt tillstånd? Sånt här borde fungera retroaktivt, egentligen – de var ju helt klart medvetna om lagen men valde att strunta i det. Nu fick de ju i stort sett bara en varning. Undrar i hur många situationer man kan göra så? Bedriva olaglig verksamhet tills man blir påkommen och slippa stå för det?

      Läser det som att de inte fått sitt tillstånd – men har ansökt om ett och reviderat den ansökan till att gälla för det nya stället i Eslöv. Men fattar inte heller när böter kan utkrävas? Om pågående ansökan blir nekad? Varför då skriva denna skrivelse?

        Om hon inte skaffar korrekt tillstånd inom tre månader så kostar varje kontrolltillfälle av Länsstyrelsen efter det 50 000 kr/häst.

          Då får vi hoppas att tillståndet kommer snabbt – jag känner de som ansökt om verksamhet med djur (katthotell) hos Länsstyrelsen och det har nog snart gått ett år och inget har hänt. De har inte hunnit med deras ansökan, heter det…..

            Med tanke på att den första ansökan inkom i slutet av november 2019 men avskrevs i slutet av mars 2020, innan något beslut om tillstånd hunnit fattas, tvivlar jag på att de får ett tillstånd inom tre månader denna gång. Det betyder att de måste upphöra med den tillståndspliktiga verksamheten eller riskera att betala vitet vid en eventuell kontroll. Länsstyrelserna är tyvärr extremt ineffektiva myndigheter med väldigt långa handläggningstider.

      Tycker iofs en varning så att vederbörande får en chans på sig att rätta till problemet samt att varningen gör en uppmärksam på att man har ögonen på sig. Ingen vinner ngt på att någon förlorar allt eller hamnar i knipa.

      Nej tycker det är ett bra system. Nu får hon ju chans till rättelse. Länsstyrelsen vill ju bedriva tillsyn, inte jävlas med folk.

      Jättemånga lagar funkar ju så

    OT men tips till Camcam;

    Det är förbjudet med icke nödvändiga resor till Sverige om man är bosatt utanför EU.

    https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/OQpxaV/infor-undantag-for-elitidrottare

    Rebecca Stella Simonsson är inte längre skriven i Sverige och hennes man och son har ej medborgarskap i Sverige.
    Idrottsmän samt människor ä som velat hälsa på sina sjuka släktingar har inte ens fått komma in i Europa eller Sverige då det ej klassats som nödvändiga resor.

    Rebecca har beskrivit i sin podd med Vanessa att denna resa inte går att tolka som något annat sätt än en nöjesresa till Sverige, då hon är trött på restriktionerna i USA och vill ”hitta på saker”.
    Vanessa och Rebecca har pratat länge och utförligt i sin podd om hennes resa och det finns inget nödvändigt med den.
    Att planera några plåtningar som enkelt hade kunna gjorts i USA gör det inte till en nödvändig resa. Hon har ju sina hobby-plåtningar hela tiden i LA…
    Således har Rebecca och speciellt hennes man brutit mot förbudet och kommit till Sverige fast det inte är en nödvändig resa.

        Spelar ingen roll om du är utskriven eller ej så länge du har svenskt pass.

          Ah men hennes man har inte svenskt pass och inte hennes son heller…

            Nej då får du väl vända dig till svenska ambassaden och fråga på vilken grund Rebecca Stellas man och son beviljats inresa och visum till Sverige? Trotsat något förbud har de ju inte gjort, isf hade de nämligen stoppats på flygplatsen vid ankomst.

              Då kanske det tagit bort det som jag läste om, oavsett dåliga föredömen att säga man kommer till Sverige för slippa restriktionerna.

                Tycker du? Det är det annars väldigt många svenskar som gjort och sagt (t ex jag själv). På vilket sätt tycker du jag är ett dåligt föredöme om jag väljer vara i mitt hemland Sverige istället för ett land med stenhård karantän där jag annars bor?

                  För att du inte betalar skatt här.

                    Vad yrar du om? Om jag beskattas i Sverige är inte beroende på i vilket land jag bor utan vem min arbetsgivare är enligt huvudregeln. Det finns ytterligare regler och undantag för beskattning om du är intresserad. (Ingen endaste av dem är länkade till covid eller huruvida svenska medborgare har rätt att vistas i Sverige).

                      Jo det spelar roll vart du betalar skatt för om du inte betalar skatt i Sverige borde du inte belasta systemet, dvs sjukvården….

                      Läs igen: huruvida du beskattas i Sverige beror inte på var i världen du bor utan på vem din arbetsgivare är.

                      https://www.arbetautomlands.se/innan/arbetsliv/betala-skatt-utomlands
                      Nej, jobbar du utomlands i över sex månader även för ett svenskt bolag så behöver du inte betala svensk skatt. Se dubbelbeskattning etc. Du bör kontakta en skattejurist eftersom det kan komma surt efter.
                      Hur som, jag tror många av oss är rätt trötta på utlandssvenskar som kommer hit när det passar dem. Eller svenskar som gnäller över att de inte får hjälp hem när de farit runt i mer coviddrabbade länder. Jag är också tveksam til din moraliska kompass – du bor i ett land med stenhård karantän, tycker det är jobbigt så då åker du hem direkt? Det känns sådär.

                      Tack men jag har nog bäst koll själv på var jag har beskattningsplikt.

            Nej, men de är hennes man och barn. Senast i juni fick närmast anhöriga komma med svensk medborgare till Sverige och jag tror inte de har ändrat det sedan dess.

        Rebecca ska ju öppna sin butik i Stockholm, och har även fotograferingar tillsammans med svenska influencers.

          Fortfarande klassats som icke nödvändig resa. I podden har de låtit som det där bara är bortförklaringar för att komma bort från restriktionerna i USA

            Klassats som icke nödvändig resa enligt dig? Okej då vet vi…

              Enligt juridiken är det en icke nödvändig resa. Läs själv på regeringens hemsida

                Spännande. Vilken juridik mer exakt syftar du på? Kan du vara snäll att hänvisa till lag & paragraf som berättar för oss att rebeccas företagslaunch är en onödig anledning att resa så vi andra hänger med?

                  Inreseförbud för utlänningar från utanför EES*

                  Huvudregeln är att utlänningar som inte är EES*-medborgare, som reser till Sverige från ett land som inte ingår i EES* kommer att nekas inresa och avvisas. I första hand kommer inresor till svenska flygplatser och hamnar beröras, då Sverige inte har landgräns mot något land som inte ingår i EES*. Undantag finns för ett begränsat antal namngivna länder utanför EES*.


                  Polismyndigheten

                    ”Inreseförbudet gäller från och med den 4 juli inte för personer som:

                    har en sådan familjeanknytning som anges i 3 a kap. 2 § första stycket eller 5 kap. 3 § första stycket 1–4 eller 3 a § utlänningslagen (2005:716) till en person som omfattas av någon av punkterna 1–4 eller till en svensk medborgare”

                      ”UtlL 3a kap 2 § Med familjemedlem till EES-medborgare avses i denna lag en utlänning som följer med eller i Sverige ansluter sig till en EES-medborgare och som är
                      1. make eller sambo till EES-medborgaren”

          Jätteviktigt juuuu…….

        Hon är skriven i Sverige fast hon inte bor i Sverige ?
        Det får man inte vara enligt skatteverket, om man bor utomlands i mer än 52 dagar på ett år ska man skriva ut sig.
        Hon har ju inte varit i Sverige på flera år under så lång tid ?

        https://mrkoll.se/person/Rebecca-Stella-Simonsson-Blasutgatan-1-Goteborg/kyqRaQmUxakyqRaQulaTdYQadYQaDYuqcYfrkyqRaQdYQapuhQuerA

        https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/flyttautomlands.4.18e1b10334ebe8bc80001591.html

          Finns undantag för den regeln hälsar fd utlandssvensk.

            Vilka undantag då? Mvh Också utlandssvensk!

            Ja det undrar jag med mvh fd utlandssvensk som flyttade hem i somras.

          Nej, det är hon inte.

          ”Rebecca Dionisopoulos registrerades som utvandrad 2019-11-15 och hennes hemkommun var då Göteborg.”

      Va? Det finns inga förbud såvitt jag vet för svenska medborgare så vad pratar du om. Är Rebecca Stella inte svensk? Hennes man lär vara undantagen han med om han är gift med en svenska. Sverige kan inte neka svenska medborgare komma in i landet du har missuppfattat allting.

        Nej man får endast resa hem om syftet är att resa HEM. Dvs om du är i USA har du rätt att åka till Sverige om du bor i Sverige och har ett hem här. Man har inte rätt åka på semester till Sverige även om man har svenskt pass

        https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/usa/reseinformation/reseinformation/

          Men skojar du? Ingen med medborgarskap i ett land kan nekas inresa i det landet. Du har fått det här helt om bakfoten.

            Nej jag talar om anhöriga hennes man.

              Ja precis, hon får som svensk medborgare resa tillbaka till Sverige med sin man och barn.

              Suck. Du vet ju inte på vilken grund de beviljats visum alt inresetillstånd. Iom att de beviljats inresetillstånd tror jag du kan känna dig ganska trygg i att svenska myndigheter som beviljar det (inte du personligen) hade en bra anledning att göra det.

                Förbjöd inte Trump alla resor från Europa i våras? Så att de som var utländska medborgare i USA kunde inte åka tillbaka ifall de lämnade USA?
                Det kanske tagits bort nu?

                Jag trodde detta endast gällde för de som var registrerat gifta i Sverige med utländska medborgare. Inte de som endast var registrerade i annat land som gifta. My mistake then ??‍♀️??‍♀️

                  Gift som gift. Det spelar självklart ingen roll, om du gift dig med nån på Bahamas så upplöser inte svenska myndigheter ditt äktenskap när du reser hem, varför skulle de göra det?

      1. du är creepy
      2. Sköt ditt eget
      3. du har fått saker om bakfoten
      4. man får alltid resa in som medborgare (och är du gift med medborgaref finns undantag)
      5. hon är väl ändå här på jobb
      6. man får lita på att deras inresa skett enligt regler när gränspolisen släppte in dem

        Öh okej så jag är creepy för jag har åsikter om en offentlig person dvs influencer, vad är då camcam som har en hel blogg om att kommenterat influencers? Sen NÄR får man inte ha åsikter om vad influencers gör.
        Jag tycker det är rutten stil att komma till Sverige från USA, arrangera events som bidrar till smittspridningen och säga i sin podcast till tusentals människor att man vill slippa restriktionerna.
        ALLA offentliga personer som tjänar pengar på att vara offentliga har ett ansvar för hur de agerar under pandemin.
        Men du tycker säkert grävande journalister är creepy också…

          Det som är creepy med dig är att du hittar på regler som inte finns för att du har åsikter om en influensers rätt att vara i Sverige. Du verkar också ha svårt att acceptera att influensern med familj har rätt att vara i Sverige enligt svenska myndigheter. Det uppfattas lätt som udda att driva det såpass långt.

            Jag har ju redan skrivit ”my mistake”, tydligen var regeln jag hade läst om borttagen i somras vilket jag missat. Tycker ändå det är fett oskönt av henne att uppmana folk hur trist det är med rekommendationer och i Sverige kan man vara för här finns inga rekommendationer, snacka om att ”pissa” på riskgrupperna ännu mer…

              Sen antar jag att du fattar att jag inte är den enda som skrivit kommentarer i den här tråden….

              Men alltså…du börjar med att påstå att Rebecca inte får vara i Sverige…folk påpekar hon är svensk…du påstår svenskar inte får resa på semester till Sverige…folk påpekar att det får det visst…du ändrar dig då & säger att du pratar om rebeccas familj…folk hänvisar till massa paragrafer & myndigheter som säger att de har all rätt vara här…du påstår deras resa är onödig enligt lag, folk motbevisar dig & då handlar det om utskrivning vilket inte heller är sant & till sist moral ??

                Men har du svårt att förstå, det har varit inreseförbud i Sverige egna medborgare exkluderade och från USAs sida var det en lag eller restriktioner från att åka fram och tillbaka från Europa och USA.
                Jag har inte sagt att hon inte får vara i Sverige, jag har sagt att hennes resa klassas som icke nödvändig och jag trodde att regeln för semesterresor fortfarande gällde, tydligen inte.

                Och ja deras resa är fett onödig, hon uppmanar sina lyssnare i sin podd att åka till Sverige för art slippa restriktioner, arrangerar events som bidrar till smittspridning när läget i Stockholm börjar bli total katastrof, och dessutom hånade hon Sverige i våras för att inte ha ordentliga restriktioner detta var när Adam Alsing gick bort.
                Jag var övertygad att den restruktionen mellan USA och Europa fortfarande fanns, tydligen inte, fortfarande ruttet att komma hit för att slippa leva efter restriktioner. Dessa influencers hånar riskgruppers lidande exakt hela tiden.

      Är din källa Aftonbladet??

        Aftonbladets sportsidor

          Olof Lundh!!! NU fattar jag var det här ogrundade tjatet kommer ifrån ?

    Nellie gör som hon vill och skiter i vad som är rätt och fel, som vanligt. Barnsligare och mer nonchalant människa får man leta efter.

    Vill man bli tagen som en seriös företagare/entreprenööööör så är det kanske en idé att ha tillstånd för sin verksamhet. Men är väl viktigare att kunna lägga upp egna hyllningstexter på sociala medier om ens egen förträfflighet och #girlpower #goals #business etc. ?‍♀️

      Jo för man ska ju bara ”köra på det man innerst inne sitter och trycker på, våga ta dig an det för att sedan bli sant och kanske till en vardag.” Typ? #underskattaaldrigskolgång

        ???

    Har för mig att någon kommenterade på hennes blogg för rätt länge sedan och ifrågasatte avsaknad av reggat företag och tillstånd.

      Minns också detta!

      Det tog väldigt långt tid för o.n sporthorses att dyka upp på allabolag. Men nu (vet inte från och med när) så finns det där.

    Delgivningskvittot är det man skriver på när man mottagit handlingen. Det du refererar till är ett beslut. ?

      Det står delgivningskvitto högst upp? Är inte det vad detta är och det som Nellie mottagit?

        Antagligen har de fått skriva på delgivning på samma handling, men som du ser längst upp är innehållet själva beslutet enligt 8 kap 9 djurskyddslagen. Delgivning innebär bara att man på vissa sätt måste se till att personen en handling rör mottagit den (enligt delgivningslagen).

        Nej, hon signerar ett delgivningkvitto som bevis på att hon tagit emot beslutet (det dokument du läst).

        Nej, det betyder bara att delgivningskvitto ska medfölja beslutet ? Nellie ska skriva under och skicka tillbaka delgivningskvittot till länsstyrelsen när hon mottagit beslutet.

          Aha! Fattar!
          Tack!

    Delgivningskvitto är vad Nellie fått skriva på för att myndigheten ska veta att beslutet är mottaget och för att tiden innan beslutet vinner laga kraft ska börja räknas.

    Det är ett beslut förenat med vite som de fått.

      Men vite utkrävs inte förens om 3 månader? Givet att dom inte får tillståndet de ansökt om?

        Beslutet är ett förbud förenat med vite dvs om de inte följer beslutet kan myndigheten döma ut vite. Samma sak om företag tex bryter mot marknadsföringslagen.

    Nellie slutade ju förvisso att blogga för en tid sedan men nu verkar bloggen heldöd. Är det bara Aramfili-kvalitet eller är den borttagen?

      Den är borttagen

      Vad menas med aramfilikvalitet?

      Vad menar du med Aram Fili? Hur kopplas han in i det här?

    Fast jag köper att hon faktiskt inte visste. Tänk nivån av bortskämdhet, en curlande morsa som sopat banan ständigt.

    Hon hade nog ingen aning. Vilket kan vara värre.

      I hennes bubbla är hon drabbad av dålig service från länsstyrelsen ?

      Fast driver man verksamhet är man skyldig att ha koll. Det håller inte att exempelvis inte veta om ens butik behöver kassaregister, att man måste betala arbetsavgifter för sina anställda, att man ska betala in moms till skatteverket osv. Samma sak med lagar som påverkar en själv, som att inte veta att våldtäkt är olagligt i Sverige

      Nej så här är det att vara vuxen man måste skaffa koll själv. Ingen serverar saker till en längre.

      Älskar när curlade ungar äntligen får möjlighet att lära sig. Kan nog bli en produktiv medlem av samhället av henne ändå.

    Det är väl bara avundsjuka som vanligt, denna gången från myndigheterna…..

      Avundsjuka?! Absolut inte! Lagar och regler ska gälla..för alla! Punkt.

        Avundsjuka är Nellies första kort att dra ?

      ?

        Alltså till anonym 19:09

      Jag tror att 19:09 skämtar (citerar var Nellie själv antagligen tycker)

    Argt insta inlägg om allt hat en ung ödmjuk tjej får utstå om 3, 2, 1….?

    Skäms ihjäl å nellies vägnar, hon klagade på att företagen inte svarar tillbaka och är ointresserade av att sälja. Kollade in deras eget inlägg på ON sporthorses och vad hittar jag där? Ett inlägg om att de tackar för stort intresse men att de har 90 olästa mail från intressenter och ursäktar med att dom inte har tid att svara och ber folk maila igen om de är intresserade. Ridå!

    Förstår verkligen inte hur företag vill synas i samband med henne. Blev så besviken när mitt favoritmärke NAF började sammarbeta med henne. Jag vill inte ha saker som förknippas med Nellie pga hennes attityd och all skit hon har för sig. :/

    Förlåt för OT men är det någon som vet varför Margaux alltid har kommentarer inaktiverade på youtube?

      För att barn förekommer i videorna

        Men Helen Torsgården har ju alltid kommentarerna på?

          Fast det där är mer som ett lotteri. Vissa får ha kommentarer på trots barn som förekommer, andra inte. Jag följer flera familjer med barn som bor i USA och där är det exakt samma. Vissa familjer har kommentarer, andra har blivit disabled. Ibland kan man dock kommentera, men det händer inte ofta. Har med pedofiler och göra.

            Aha, tack så mycket för svar!

      För folk kan inte bete sig, bara att kolla här!!

    Är det någon som fattar varför Booken ballar ur på ännu en följare? Denna gång med tre(!) Olika storys om samma människa men avslutar sen med ”att hon faktiskt inte bryr sig”. ?

      Börjar inse att hon gör det medvetet. Det är sättet hon syns och hörs på, att skapa drama i stort och smått. Utan det skulle hon inte noteras i mediabruset. För hon vill ju hålla sig aktuell, utan tvekan.

      Jag undrar med, tycker det är obehagligt. Dock så blev en kompis uthängd på hennes story. Det resulterade i ett dm på engelska, som löd:- what’s wrong with you idiot. Högst troligen ett trollkonto, noll följare. Endast ett dm inget annat. Skrämmande egentligen med tanke på att hon faktiskt har +56000 följare.

        Köpta följare? Har hon mkt interaktion i sina inlägg om man bortser från att hon själv står för typ hälften av kommentarerna under varje? Eller så är de flesta bara där för showen.. dvs blir inget drev när hon hänger ut ngn pga alla fattar… ?

      Samt att hon inte är ledsen! Men nyligen hängde hon ut en annan och var det inte en bild på henne med tårar i ögonen då? Hon kanske har glömt det ?

    Den som sa det var det… Har rätt kul åt att det här kommer i samma veva som Nellie går ut på insta och sågar företag som har unga anställda och kallar dem för oseriösa och att det är rätt åt dem om de går i kånken.

    Varför håller du på så här och svart målar! Låt myndigheterna sköta detta. Tycker du går över gränsen!

      Svart målar? Uppenbarligen någon från familjen Berntsson som hittat hit igen.

      Hon har drivit företag utan tillstånd, på vilket sätt är det svartmåla eller gå över gränsen? det är väl bara att dela fakta/sanning, det är offentliga handlingar som vem som helst kan begära ut

      En bloggare (eller fd) har gjort något otillåtet och fått sanktioner utdömda av myndighet. Du vet att du är på bloggen Bloggbevakning va?

    De lär ju ha en kunnig revisor som sköter deras bokföring etc och det är förvånande att denne inte upplyst dem. Lite tänker jag att även revisorn kan råka illa ut iom detta. En seriös revisor som är mån om sitt rykte och sin verksamhet, vill inte bli inblandad i olagligheter. Det kan bli väldigt obekvämt.

      Nu överdriver du. Hon har ombetts söka tillstånd under vite, det är en ganska bra bit bort från ”olagligheter” förutsatt att hon söker tillståndet inom tre månader som länsstyrelsen skriver. En revisor som granskar bokföring (!) har öht inget med erforderliga tillstånd hos länsstyrelsen att göra.

        Fast hon har bedrivit verksamhet utan tillstånd vilket är OLAGLIGT. Så det är inte ”en ganska bra bit bort från ”olagligheter””, utan det är olagligt, hon har brutit emot en lag, att man ska ha tillstånd för att bedriva den verksamhet hon gör.
        Sedan är det ju inget jätte allvarligt brott, det är ju inte som att hon brutit emot djurskyddslagen och missköt sina djur eller liknande, men det är fortfarande ett lagbrott = olagligt, oavsett hur du vrider och vänder på det.

          Nej. Det är skillnad på civilrätt, administrativ rätt och straffrätt. Hon har inte begått ett brott.

            Nja, hon/de är kanske tekniskt sett inte åtalsanmälda så länge det ligger ett hot om vite – men visst finns det teoretiskt sett en straffbestämmelse kopplad till tillståndsplikten också, om man ska vara korrekt? Där det räcker med oaktsamhet för straffbarhet dessutom. (6 kap 4 § första stycket och 10 kap 1 § p 1 med hänvisning till 6:4)

            6 kap djurskyddslagen Tillståndsplikt för viss djurhållning

            4 § Tillstånd för verksamheten ska den ha som yrkesmässigt eller i större omfattning
            1. håller, föder upp, upplåter eller säljer sällskapsdjur eller tar emot sällskapsdjur för förvaring eller utfodring,
            2. håller, föder upp, upplåter eller säljer hästar eller tar emot hästar för förvaring eller utfodring eller använder hästar i ridskoleverksamhet, eller
            3. föder upp pälsdjur.

            Frågor om tillstånd prövas av den myndighet som regeringen bestämmer.

            Vid tillståndsprövningen ska särskild hänsyn tas till om den sökande kan anses lämplig att bedriva verksamheten och om de anläggningar som verksamheten ska bedrivas i är lämpliga från djurskyddssynpunkt.

            Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter om undantag från första stycket.

            Samt: 10 kap. Straff och andra sanktioner

            1 § Till böter eller fängelse i högst två år döms den som med uppsåt eller av oaktsamhet
            1. bryter mot
            – 2 kap. 4 § första eller andra stycket, 2 kap. 5 § första eller andra stycket, 2 kap. 6 § första, andra eller tredje stycket, 2 kap. 7 § första stycket, 2 kap. 8 §, 2 kap. 9 § första eller andra stycket, 2 kap. 11 § första stycket eller 2 kap. 13 § första eller andra stycket,
            – 3 kap. 1 § första stycket eller 3 kap. 2 § första stycket,
            – 4 kap. 1 §, 4 kap. 2 § första eller tredje stycket eller 4 kap. 3 § första stycket,
            – 5 kap. 1 § första eller andra stycket eller föreskrifter om bedövning som regeringen har meddelat med stöd av 5 kap. 2 § 1,
            – 6 kap. 4 § första stycket,
            – 7 kap. 1 § första stycket, 7 kap. 2 § första stycket eller 7 kap. 9 § första stycket, eller
            2. inte följer ett beslut om djurförbud enligt 9 kap. 1 § eller ett föreläggande om skyldighet att avveckla djurinnehav enligt 9 kap. 3 §.

            Om brottet har begåtts med uppsåt och avsett en förpliktelse av väsentlig betydelse från djurskyddssynpunkt, är straffet fängelse i högst två år.

      Varför skulle de ha en revisor? De har knappast anmält revisor utan företaget är så litet att det går utanför revisorsplikten. Möjligen har de en redovisningsekonom som hjälp, men känner vi Nellie rätt så ”sköter” hon den biten själv, alternativt låter mamman ”sköta”.

    Är det dock så smart att i dokumenten du visar upp lämna ut nellie o olavs lägenhets adress osv? (längst ner där det står vart breven skickats)

      Bara en googling bort vilken gata dom bor på!

    Jag tror inte att Nellie hade koll på detta. Hon är trots allt bara 20 år gammal. Tidigare har hennes föräldrar bedrivit hennes företag då hon förmodligen bara haft fokus på tävlingar och skapa content.

    Riktigt tråkigt att se den hårda tonen som blivit här inne. Jag har läst bloggbevakning sen start och det är en enorm skillnad på kommentarerna då och nu. Känns som att majoriteten av de som kommenterar här inne njuter av att hävda sig och trycka ner andra.

      Det beror helt på hennes översittarfasoner som folk gläds när något drabbar henne tillbaka.

        Men snälla, hon har tjänat miljoner kr på att sälja hästar, givetvis ska hon ha tillstånd för det. Hon är myndig, ska hon bedriva en verksamhet och tjäna pengar på den får hon väl sätta sig in i vad som gäller. Precis som alla andra vuxna människor.

      Fast ska man starta företag är det ju bra om man läser på innan. Det gäller allt från tillstånd, skatt, regler gällande anställda, bokföring, mm. Det går ju inte bara att göra lite som man vill och sedan säga ”jag visste inte att detta var olagligt”. Det är ditt ansvar att se till att företaget du startar är lagligt.
      Man kan tex jämföra det med en bil, det är ditt ansvar att se till att bilen du kör är laglig och säker att köra. Det går ju inte att säga ”jag visste inte att bilens bromsar var så dåliga att den inte gick igenom besiktningen” eller ”jag visste inte att det var sommardäck på bilen fast det är fullt med snö och is ute”, ditt ansvar, precis som att det är Nellies ansvar att läsa på vad som gäller när man startar företag.

    Det många verkar glömma är Olav, han och Nellie äger företaget ihop, han har lika mycket ansvar som hon att läsa vad som gäller när man startar företag. Spelar ingen roll att han inte är Svensk, ska man starta ett företag i ett annat land måste man ändå läsa på vad som gäller innan. Så han och Nellie har lika stort ansvar för detta.
    Bra att LST kom på dem, och troligen kommer dem inte få tillståndet beviljar i tid så ska bli spännande att se hur dem löser det

    Som köpare är det enorm stor skillnad på att köpa från privat person och från företag…

      Ja precis, undrar vad det står på kvittot köparna fått – jag gissar ON men är det verkligen det om de nu saknat tillstånd?

    Hippson har en artikel om detta på deras hemsida!

      Läste nyss! Där står att de kopplat in advokat i ärendet. Undrar hur en advokat ska kunna hjälpa nu, man kan ju inte göra undantag och rucka på bestämmelser enbart för dem…!

        Så jäkla förutsägbart drag, ändå. Samtidigt som Länsstyrelsen bara för några dagar skrev ”Ni har vid samtal per telefon bland annat framfört att ni är MYCKET MÅNA om att följa Länsstyrelsens beslut och de bestämmelser som finns.”

        Och två sekunder senare bara ”nej usch och fy vilken personlig kränkning att behöva följa en massa dåliga beslut och byråkratiska bestämmelser, här ska någon ställas till svars! Avgå, alla! Kosta vad det kosta vill, ring advokaten!”

        En ordentlig pudel nu hade ändå kunnat inge lite respekt och tyda på åtminstone en ambition att bli vuxen, i stället för att fortsätta på den alltför bekanta anfalls-/dramalinjen.

          … och nu dementerar N själv Hippsons uppgifter i den delen och menar att det inte alls skulle kopplas in någon advokat? En aning förvirrande att det skulle kunna missförstås så mycket i den enda kommentaren som var lämnad. Får väl se hur det slutar och om tålamodet räcker till för att vänta på beslutet.

    Är det inte tråkigt att gång på gång uppmärksamma saker, som detta t.ex! Du skriver om det först och sedan hoppar olika ridsportstidningar in och skriver som att de visste det först och inte ger cred??. Eller var detta allmänkännt? Du skrev iaf dina inlägg innan ridsports tidningarna gjorde det.

      Hej Camilla
      Vi har haft bevakning på Nellie och hennes avsaknad av tillstånd under en tid och har skrivit utifrån dokument som vi har fått direkt från länsstyrelsen.

      Vänliga hälsningar
      Annika Grundberg, nyhetschef
      Hippson.se

        Vilket intetsägande svar!
        Att de har haft bevakning en tid säger ingenting om hur länge.
        Att de citerar länssstyrelsen kan de göra efter att ha uppmärksammats på detta av bloggbevakning och därefter kontaktat länsstyrelsen. Svaret säger ju verkligen ingenting specifikt om När det kom till deras kännedom. OM de haft kunskapen så länge så varför dröjde då deras publicering?

    Nellie har förklarat sig på din instagram och fb nu. Men stängt kommentarsfältet på instagram till det inlägget av någon anledning. Får hoppas att länsstyrelsen kan ge dem tillstånd snart men vet att det kan ta en otrolig tid och de lär knappast få hoppa före i kön.

      Sin inte din…,

    Bra bevakat! Tycker dock du kunde mörka handläggarens namn. Det är offentliga uppgifter så du har ingen skyldighet till det men det är jobbigt nog som det är att arbeta med djurskydd… utan att behöva stå med namn på en blogg med nationell räckvidd.

    Undrar också om hon har sålt hästarna som privatperson eller som företag och hur detta kan påverka köparna?

    De har gått ut med kommentar om det på sin Instagram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.