Hur likt är för likt – del 2?

Jag tänker att vi fortsätter på inslagen linje, då en läsare uppmärksammade mig på att det även finns mäkliga likheter mellan Alice Stenlöf och Linn Ahlborg, och kollektionerna de släpper.
Släpper de identiska toppar eller sitter Linn och blir sminkad bland Alice kläder?

Uppdatering:
Det visade dig att Linn Ahlborg nog faktiskt SATT och blev sminkad bland Alice kläder. 😉

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dom jobbar med samma företag för att få ut kollektionerna, HUBSO. Det gör också Lovisa Barkman med Peonias. Linn sminkas på HUBSOs kontor där plagg från märkena de jobbar med hänger uppe. Inte konstigare än så.

      Så. Då fick vi det uppklarat och kan fundera på annat.

      Case closed.

      Ja, det låter ju rimligt. Skönt att slippa en eventuell ”Antonija Mandir-fight” mellan Linn och Alice, om plagiat den här gången då. =)

        Kanske uppdatera texten då?

      HUBSO verkar vara för kläder vad Svenska Krämfabriken är för hudvård och Intercos för kosmetik.
      Legotillverkare kallas det.

    Corona-hösten 2020 är definitivt för lik corona-våren 2020.

    Tycker synd om Egoina för hennes snubbe verkar vara Sveriges mest osköna person. Så sjukt märklig negativ personlighet baserat på det hon själv skriver om honom…

      Är hon så jäkla lattjo själv då?

      Håller helt med!

      Han vill inte gifta sig men är okej med att göra det för hennes skull och han vill inte möblera på sättet hon vill möblera men hon ska övertala honom. På vilket sätt verkar han oskön? Får snarare bilden av att det är hon som är ganska oskön.

        Läs hennes årssammanfattning av år 2016. Hon blev gravid, han var inte redo och hon beskriver hur ledsen och ensam hon var och att hon nästan blev glad att hon slapp ta ett jobbigt beslut när graviditeten visade sig vara utomkvedshavandeskap. Låter som att hon ville behålla men han ville inte och att hon då tänkte göra abort för att han inte ville… Att som partner göra så att kvinnan känner sig ensam och att ett visst beslut förväntas. Nej fy, skulle aldrig förlåta det.

          Hon skrev också att han gjorde allt i sin makt för att få henne att må bra under den perioden men att HON inte kunde vara nära han. Hon flyttade till sin mamma. Varför utelämnar du det, är ju ändå en ganska viktig detalj till din kommentar?

            *honom

            Ser inget om att han försökte få henne att må bra? Att hon inte orkade se honom är ju helt förståeligt. Hon sörjde den graviditet som han inte ville ha.

              Det står i nästa inlägg, om 2017. ”Herregud vad F kämpade. Tröstade, mutade, fjäskade. Och jag var bara elak tillbaka. Han visste inte vad han skulle göra, så snart började han göra inget alls.”

                Ett halvår efter… Hon var ändå ensam och ledsen då när hon var gravid och där i ligger sveket anser jag.

                  Nej, hon var inte ensam. Hon kände sig ensam. Det är en stor skillnad. Hon har ju pratat om det, han fanns där hela tiden men hon var inte mottaglig. Så blir det ibland, man kan känna sig ensam i ett rum med 100 personer som älskar dig.

                    Hon kände sig ensam. Exakt. Det är allt som betyder något. I en relation ska man inte känna sig ensam och speciellt inte om något så här stort.

                      Fast det var inte hans fel. Hon skriver ju att hon till och med ljög för sin mamma för att kunna vara ensam på julafton. Ibland mår man bara piss och andra kan inte göra det bättre. Dessutom gjorde hon slut? Så vilken relation? Han fanns där för henne även efter hon gjort slut och de flyttat isär, det om något tyder väl på att han är en bra kille.

                      Hon gjorde slut året efter ja. Jag pratar om när hon var gravid. Inte vad som hände flera månader efter…?

                      Hon skriver ju också detta:
                      ”Jag slapp ta ett beslut jag inte ville ta och det kändes som att vår relation fick en ny chans. Hade det inte blivit så hade vi varit dödsdömda.”

                      Det tolkar jag som att hade det blivit en fullgången graviditet så hade han lämnat eller hade hon gjort abort för hans skull så hade hon lämnat. Det är inte ett val man ska behöva ställas inför som gravid. Att behöva välja mellan sin partner och barnet man bär.

                      Viktoria, jo, det är ett val man får göra om man inte är redo för att skaffa barn. Som kvinna kan man välja att behålla, men man kan aldrig tvinga ens partner att stanna kvar. Han blir tvingad att ta ansvar för sitt barn, men man kan inte räkna med att ens relation fortsätter.

                      Man ska inte behöva tvinga ens partner att stanna kvar. Lämnar mannen för att kvinnan behåller deras barn så är han en vidrig person bara.

                      En oönskad graviditet är självklart inte lätt för någon. Men män vet vad det innebär att ha sex med kvinnor. I en relation så får mannen självklart uttrycka att han inte är redo men han ska stötta kvinnan och stötta hennes beslut.

                      Nja. Lämnar han sitt barn är han vidrig. Dock så måste han ju ha barnet varannan vecka för att inte va ovidrig och då är det väl lättare att fortsätta va två antar jag.
                      Dock kan man inte förutsätta att relationen ska gå vidare oskadad om man behåller ett barn den andra inte vill ha.
                      Både män ocj kvinnor har ansvaret att skydda sig och man bör också prata om vad man ska göra om olyckan ändå är framme (innan det sker). Bäst att va överens.

          Men snälla, sluta tro att man vet allt om folk och människors personligheter baserat på en blogg?!

            Håller med dig 13.48. Men är det inte helt sjukt att skriva om allt detta på sina sociala medier.
            Har men inget j*kla behov av att leva ett privat liv. Varför vill man att alla ska veta hur ens partner beter sig/känner sig/Kommer att göra när man har blivit ”ofrivilligt” gravid?
            Det allra allra mest privata?

        Men vad fan vill du ha någon i livet som säger: jag vill inte gifta mig men kan tänkas gifta mig för din skull? Inte direkt vad man vill höra. Samma sak som: nej jag vill inte ha barn men kan väl skaffa barn för din skull. Rimligt. Inte.

          Vill man inte ha det så får man leta vidare. Ska man tvinga någon att gifta sig? Är det okej att tvinga kvinnor att gifta sig, eller är det bara män vi ska tvinga?

            Nej men hon vill ju gifta sig och han vill inte gifta sig. Jag tror hon försöker göra sken av sin egen lycka men den finns inte där. Känns som hon håller fast vid honom så han kan vara i en relation.

              Alltså ärligt talat känner jag också lite så. Vet att hon skrev att hon gjort så tidigare, även om hon var olycklig i den relationen. Jag tror inte hon och F är olyckliga nu (även om jag inte vet såklart) men det lär lite som att hon kompromissar med äktenskapsfrågan bara för att han ska stanna. Som att hon försökte övertala dig själv i inlägget.
              Men jag spekulerar såklart bara.

          Tycker det gör han till en bra person, att han är rak och öppen med hur han känner. Hellre det än bli blåst.

            *honom

          Vill och vill, jag skulle uppskatta att ha en person som är ärlig med hur den känner, ja.

          Det är väl superrimligt? Alla vill inte gifta sig, oavsett hur mycket de planerar att eller vill spendera resten av livet med en person. Många är helt obrydda om de gifter sig eller inte, men kan tänka sig att göra det om det är viktigt för den andra personen. Att någon rent generellt inte är intresserad av giftermål är ju inte en förolämpning mot HENNE?

          Förstår inte alls problemet faktiskt.

          Jag fattat att det inte känns som det mest romantiska man kan höra. Men det beror ju också på hur man väljer att ta det. Jag hör en människa som inte vill göra x (gifta sig i det här fallet) men som kan tänka sig att göra det för att få leva med sin partner. Det vittnar ju om någon som älskar?

          Men va? Jag känner absolut inget behov av att gifta mig av hundra olika anledningar och skulle aldrig föreslå det, men om min partner absolut ville det skulle jag kunna tänka mig att överväga det iaf.

          Jag tycker inte att man kan jämföra ett äktenskap med att skaffa ett barn.

          Och varför är det så hemskt att ens partner inte går runt och drömmer om att gifta sig men gör det om det är den andras önskan? Ett förhållande bygger ju på kompromisser om så mycket mer så varför är just detta en så känslig sak?

          En rimligare jämförelse än att skaffa barn är att ens partner säger ”jag vill inte flytta till hus men kan tänka mig att göra det om du vill” eller ”jag vill inte fira jularna med hela tjocka släkten men kan tänka mig att göra det om du vill”.

          Är det så hemskt eller är det bara äktenskapet som är hemskt att inte ha samma åsikt kring?

            Fast det går ju inte att jämföra. Giftemål och tjocka släkten är inte lika viktigt.

              Inte för dig kanske. Vilket precis är poängen.

              Inte för dig, men om det är det för din partner?

      Jag har alltid varit fundersam när det kommer till honom. Han verkar vara den tråkigaste människan som går i ett par skor. Men kaka söker maka heter det vanligtvis. Fast å andra sidan vill han ju inte gifta sig så han kommer inte få en maka.

      Vad baserar du det på?

      Håller inte med. Han verkar ju gullig mot henne!

      Utifrån sättet hon skriver om honom får jag känslan att hon har mindervärdeskänslor i det förhållandet och har någon malplacerad tacksamhet över att han vill vara med henne.

        Exakt så

        Ja, får också den känslan utifrån det hon delar med sig.

        Precis!

        Hur då?

        Tycker det alltid känts så utifrån det hon skriver, i alla hennes förhållanden. Samtidigt tycker jag hon skriver underliggande nedvärderande om sina partners, typ att dom är dumma i huvudet när dom inte håller med henne.

          Men det gör hon ju alltid. Hon är extremt lättstött kolla bara när hon får en kritisk kommentar till exempel.

        Håller med. Jag tror han rider på sitt utseende plus att han är civilingenjöööör… Men personligheten verkar vara en gråstens

          Han är ju inte ens snygg? Ser verkligen inget snyggt med honom. Hans ögon är tomma.

    Tyckte skjortan var rätt fin, men är inte armarna helt galet långa? ?

      Nej, inte om man är orangutang…

      Du drar ju upp dem

        Drar upp dom? Hur menar du nu?

    Oslo Skin Lab, Anyfin, Na-Kd
    Aka samarbetenas hall of shame ?

      Daniel Wellington platsar också där…

        Ideal of Sweden

          Chimi Eyewear eller vad de heter!

      Protein.se ?

        Bra grejer men sånt överpris på allt. Fattar inte vem som handlar där när du kan få samma vara billigare på annat håll.

      Lohilo ?

      Håller med att det finns flera.
      Tog de tre som Bella nu verkar promota 🙂

    Spännande att se hur influencer-världen kommer hantera det nya restriktionerna…….

      Det har vi ju diskuterat tidigare och kommit fram till att det ju inte gäller influensers. För dom tycker att det är så hiiiimla tråkigt.

    Hur ska det gå för alla stackars influencers nu?
    Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

    Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

    Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

    Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

      Är nog inte vara influencers som kommer att ha svårt att hålla de rekommendationerna.

        Nä men de är de som är publika och delar med sig av sina förehavanden. Då får de räkna med att stå till svars.

        Om Sverige inte hade varit så lama från början hade fler haft vett att följa restriktioner.

          Du får försöka att använda ditt eget huvud istället för att vänta på stränga lagar.
          Det är vi ganska många som lärt oss.

        Kommer bara funka för Alexandra Bring ??????

      Sandra Beijer kommer ju misslyckas hon pendlar ju fram och tillbaka ändå.

        Hur vet du det, restriktionerna kom idag. Och hur pendlar hon, bil? Isåfl kan hon ju fortfarande hålla restriktioner om hon bara åker dörr till dörr.

          Tåg.

          Hon pendlar mellan Stockholm-Göteborg med tåg. Och vadå kom idag? Så FHM ska IGEN behöva säga vad folk ska undvika? Är folk så tröga självmant?

            Det kom nya hårdare restriktioner idag ja. Åka tåg har man kunnat göra om man varit frisk och det inte varit trängsel.

      Svårt, precis som det är svårt för oss andra. Något jag funderade på är dock restauranger? Kommer det fortfarande vara ok med bort med avstånd till andra eller räknas det som inomhusmiljö?

        Bord inte bort, såklart.

          Antar att det är okej med bord med avstånd, eftersom det är avstånd och en kontrollerad miljö.

        Så klart räknas det som inomhusmiljö om det är inne?
        Känns det som du är tvungen att gå på restaurang, mitt i smittspridningen?
        Varje människa som du träffar är en potentiell risk för att bli smittad av covid-19.
        Är det värt det för ett restaurangbesök?

      Hur tolkar ni fysisk kontakt? Att träffas överhuvudtaget eller att röra vid varann?

        Fysisk kontakt = röra någon. Typ allt från frisörbesök, tandläkare, kyssar, kramar, massage, sporer med närkontakt and so on… Träffas får man om man håller avstånd.

          Inte enligt nya restriktionerna. Du ska undvika att träffa personer utanför din familj. Står klart och tydligt.

            Står inte i deras pressmeddelande väl?

              Står ju fysisk kontakt menar jag, inte träffa.

          Kysser du din frisör?

          Skulle kunna vara fysisk som motsats till virtuell för det har varit tjafs om att man inte ska prata om social distancing.

        Ska enligt Folkhälsomyndigheten inte bara tolkas som att man TAR i varandra. Det handlar om umgänge som sker nära (dvs när man brister i sociala distanseringen) som jag uppfattade det. Källa: frågestunden efter Folkhälsomyndighetens presskonferens för två veckor sedan

          Så lite avstånd går bra eller? Så som det varit hitills? För man skulle ju hålla avstånd förut också. Tycker det finns två tolkningar av social distansering nämligen som jag hör. Ha distans när man träffar nån eller inte träffa folk.

          Men två veckor sen? Detta hände ju nu? Hur hör de ihop?

            För att samma rekommendation presenterades för Uppsala län på presskonferensen för två veckor sedan. Vi i Uppsala var först ut med lokala rekommendationer. Sedan Skåne. Och nu dessa som tillkom idag.

        Såg ett klipp nu där han sa ”fysisk kontakt, social kontakt, vad man nu kallar det”. Så antar att träffas avses…
        Dock så är exemplen som tas upp i både videon och texten ”fester, after work och liknande”. Inte fika med EN kompis eller utomhusaktiviteter? Men de kanske ska räknas in?

          Jag tolkar det som att sådant ska räknas in.

          Du ska inte fika inne med en kompis, om ni inte bor ihop, för då är det svårt att undvika.

        Det är ju ingenting som man tolkar, fysisk kontakt, betyder att man rör vid en annan person.

          Tydligen inte, han förtydligade ju på presskonferensen… Slarvigt skrivet kanske.

            Fysiska möten verkan de menat.

      Ingår alkohol i livsmedelskategorin? ?

        Inte alkohol i sig men alkoholhaltiga drycker, ja. ☺️

      Men det är alltså fortfarande okej att resa eller? Hur tänker dom där? ?

      Är det inte lite konstigt att man ber folk inte besöka butiker, men man säger inte åt butikerna att stänga? Så de ska ha öppet och samma utgifter som innan (hyra, lön etc) men sämre vinst?
      Och varför är inte restaurang, barer etc med? Det är väl där det varit uppmärksammat i media att det varit ett problem?

        De får väl stänga om de vill?

          I ett köpcentrum kan en enskild butik inte bara stänga.

    Varför är ärmarna så otroligt långa?

      För att man gjort en såååå speciell modell. Sen att den inte går att använda, och är sjukt ful….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.