Hur firade flunsorna halloween då?

Viktor Frisk hade det lite tufft, så där dagen efter men med hjälp av lite olivolja försvann slutligen alla bevis på att han med största sannolikhet inte riktigt följde FOHM rekommendationer/restriktioner. 

Jag undrar hur alla som skiter i restrktionerna skulle bete sig om de stod inför valet – antingen festa nu, eller fira jul med nära och kära?
Om de bara fått välja en av dem. Jag tror ingen av dem valt bort att få fira jul med nära och kär – vilket kan bli konsekvensen om dessa restriktioner inte lyckas stoppa smittspridningen.
Med andra ord – de väljer åt oss alla, även åt oss som faktiskt stannar hemma istället för att leva på som vanligt.

Tycker ni att det är okej?
Att någon annan gör ditt val?

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men snälla, gå på valfri Espresso House eller åk spårvagn/tunnelbana. Människor skiter i restriktionerna, and rightfully so.

    Det är så konstigt att ni inte har vett att ifrågasätta när någon vill kontrollera era liv till den grad som nu sker. Vilka ni får träffa, vilka ni får ha sex and, när ni får gå ut..

    ”Jag gjorde bara som jag blev tillsagd/beordrad..” har aldrig varit en bra ursäkt.

      Herregud, vilken idiotisk kommentar. Du har verkligen inte fattat vad det hela handlar om. Att man ska sluta vara så egoistisk och börja tänka på andra. Bara för att du inte drabbas riskerar du smitta ned andra med ditt beteende. Det är pga såna som dig som det till slut kommer krävas en nedstägning för att
      få bukt på smittspridningen. Då kan du komma och gnälla om ”någon som vill kontrollera ditt liv”…

        Det är väl mycket bättre att stänga ner än att hyckla med att hålla restauranger och nattklubbar öppna men med en allmän avrådan från att besöka dem (??)

          Det kan man såklart inte göra, då blir det så uppenbart vilken totalitär stat vi har blivit. Och på 9-10 månader.

          Istället ”rekommenderar” man, då får man inbördes konflikter på köpet, och människor kan godhetssignalera om vilka bra människor som är.

            Alltså…”totalitär stat.” Vilket jäkla barnsligt trams ursäkta mig. Vet du att det pågår en global pandemi? Intressant nog har den drabbat Sverige hårdare än alla andra nordiska (& de flesta) europeiska länder. Hur kan ens största problem i livet vara man inte bör partaja som vanligt?

              Allt handlar bara om mig mig mig mig mig mig miiiiiigg och vad JAAAAG vill göra. Spyr faktiskt rätt ordentligt på folk överlag just nu. De flesta skiter totalt i denna pandemi.

            Mohaha vore kanske bra för dig att besöka en totalitär stat, få lite perspektiv..

              Personen kanske borde flytta till Nordkorea en sväng?

            Tycker du ska besöka andra ”totalitära stater” som England, Frankrike och Spanien och se hur de hanterar corona…

              Japp. Personen borde också besöka totalitära Norge & Finland & Island. Om ni bara visste vad folk lider totalitärt förtryck där alltså .

            Har du ens koll på vad en totalitär stat är?

          Sverige KAN INTE stänga ner för det går emot grundlagen. Det hårdaste FoHM kan gå ut med är avrådan och rekommendationer, vilket ska tolkas som förbud i största möjliga mån.

            i grundlagen (regeringsformen) framgår det att begränsningar i rätten till rörelsefrihet får göras med hänsyn till t.ex. allmän ordning och säkerhet

              Om man läser vidare så berör dessa begränsningar särskilda tillfällen eller händelser, inte rörelsefriheten för hela landets befolkning i obegränsad tid.

          Finns ju faktiskt hemkörning från de allra flesta restauranger nu för tiden… vad är skillnaden på hemkörd mat kontra hemkörd matkasse? Hemkörningen har verkligen gjort att många restauranger överlevt och att jag haft ett jobb att gå till fortsatt… och gud vad vi kämpat med avstängda bord och hålla avstånd till andra bord, och handsprit överallt. Vi har verkligen STÄLLT om tillskillnad från de jävla stureplansnattklubbarna som med lång näsa fick sig en offentlig utskällning och hårdare restriktioner.

        Z

      Avslutet på det här inlägget är dessutom helt absurt:

      ”Tycker ni att det är okej?
      Att någon annan gör ditt val?”

      Jag väljer för mig, och du väljer för dig Camilla. Det är ju du/ni som vill göra valet åt andra.

        Hmm vänta nu…eller är det såna som du som gör att jag väntar på en operation i 10 månader? Som jag inte får nu för att det ligger relativt friska 18 åringar på intensiven? Camilla har rätt.

          Nej, jag är en av alla dom som går och jobbar och betalar den skatt som betalar för din operation.

            Meh. FOHM har inga restriktioner på jobb. Vi som väntar på sjukvård jobbar i de allra flesta fall också. Vad som upplevs som absurt är att helt onödigt festande imploderar vården.

              Men vänta här nu, förstår du verkligen inte att det där också är jobb? Om en restaurang eller evenemangs-anordnare förbjuds ha fler än X kunder, så är det någons jobb.

              Om FOHM rekommenderar alla att stanna hemma i 4 veckor, så påverkar det människors jobb.

              Mest absurt blir ju det här med kollektivtrafiken som å ena sidan beklagar sig över att så många åker med dom, å andra sidan beklagar sig över att så få reser så att det påverkar deras intäkter.

                Camilla har helt rätt, det är såna som du som gör valet åt alla oss andra och som tvingar staten att ta i med hårdhandskarna. Och det är långt ifrån totalitärt. Läs på om din omvärld istället för att uttrycka dig som en riktig idiot på internet.

                De (klubbar o liknande) får skylla sig själva med tanke på att de inte skött sig. Hur tråkigt det än är måste folk fatta att det inte går att ha evenemang o liknande för hundratals människor just nu.

                Men skulle det inte vara bättre att få det ”överstökat” och så att fallen faktist minskar på 4 veckor än att hålla på och dras med regleringar över en längre tid. I Finland har vi regionala nedstängningar nu som då och vi har både rätt lite fall och överlevande företag. Men det förutsätter ju förstås att folk faktist tar sitt ansvar..

                  Heja Finland! Imponerande hur bra det gått hos er!

        Valet DU gör kan innebära att folk dör. Svårt att fatta det?

      Men snälla…VARFÖR tror du att de här reglerna finns? Det handlar ju inte bara om covid utan alla som har behov av sjukvård och nu inte får plats. Det är mycket man kan lida av utan att direkt dö inom en kvart.

        *Rekommendationer. De är fortfarande inga regler utan det har bara varit rekommendationer här i Sverige.

          Rekommendationer är det starkaste FHM har. Vi kan inte börja lagstifta mot grundlagsskyddade rättigheter. Rekommendationer ska tolkas som regel/lag.

      Du sätter fingret på vad det absolut värsta med Sverige är. Noll solidaritet och 100% egoism.

        Och ändå är det ett av de få länder som fortfarande styrs av socialism.
        Den där ekvationen går inte riktigt ihop.

          Majoriteten av medborgarna är (tyvärr) inte socialister utan egocentriska individualister.

      Anonym 05:36 måste fråga om du tror att hela pandemin är fake news?

        Jag tror det är en sån där alldeles för vanlig typ som för tillfället inte är drabbad. Det finns så många fullblodsegoister som saknar empati för de som drabbats men också fantasi nog att inse att förr eller senare blir hen drabbad, direkt eller indirekt…

      Detta var det mesta ignoranta jag läst. Kom tillbaka när du (eller någon du tycker om) ligger på intensiven med Corona vetja.

      Föddes du igår? Den här kommentaren borde hamna i Guiness Rekordbok som den mest korkade kommentaren någonsin. Vi lever inte i en diktatur men om vi vill bli av med pandemin ska vi följa restriktionerna. Men du kanske vaknar när du själv insjuknar eller mister någon i covid.

      Trängsel på buss/spårvagn/tunnelbana/lokaltåg skulle kanske vara mindre om folk bara pendlade om de behövde.
      Att åka för att fika/shoppa/umgås med vänner osv är totalt onödiga resor.
      Jag har ej körkort, så att pendla med kollektivtrafik är ett måste för mig(har 5 mil till jobbet), men sen allt detta startade har jag inte gjort en enda onödig resa utan enbart för jobb, sällskap med barn som ska till doktor, för att möta upp min sambo för handling till mat(går ej att handla mat på nätet i mitt lilla samhälle, går enbart för de i riskgrupp)

        Kan inte din sambo handla själv? Köp två dramaten så lovar jag att ni får hem all mat utan att vara två.

          Min sambo har nedsatt ork pga sin cancer så enklare om jag är med och hjälper till att bära och håller reda på inköpslista.
          Sen räcker inte 2 Dramaten, vi har även barn och husdjur som det handlas åt då

          Men håller givetvis distans på affären

            Om din sambo har cancer så är han ju definitivt i riskgrupp och borde ingå bland de som får handla på nätet. Han ska väl definitivt inte traska runt inne på ICA.

              Beror helt på cancersort, enligt hans läkare är han ej i riskgrupp, är bara orken som sinar snabbt och det beror nog bla på den 10 timmars operation han gjorde för att ta bort tumörer.
              Kan tydligen ta lång tid att återfå sin gamla ork

              11:22
              Bara sluta att härska och vara elak. Kanske inte går att handla på nätet!? Du vet inget om hans sjukdom och vad han behöver/mår bäst av.

      Vad har du gjort av foliehatten…

      Du kan inte förvänta dig att dessa får ska tänka själva. Dom gör bara vad dom blir tillsagda! Miljoner människor demonstrerar och kämpar runt om i Europa över att vi varje dag förlorar fler och fler rättigheter medan folk i Sverige bråkar över ”influenser”. Corona kommer att försvinna med våra rättigheter kommer inte tillbaka!

        Vilka rättigheter känner du att du förlorat? Rätten att festa utan offentlig skam samtidigt som Bengt dör och Anna väntar på operation?

      ??

    Du och dina pekpinnar, snacka om att göra en höna av en fjäder. Pernilla Wahlgren var på restaurang och Viktor Frisk hade smink på sig?

      Pernilla verkar ju ha hoppat mellan olika restauranger (vilket i sig innebär att beblanda sig med mer folk troligtvis och det finns avrådan från att äta ute) och Viktor tar väl knappast på sig sånt smink och sen ugglar på sitt rum?
      Tycker det är bra att det tas upp även om det inte finns tydliga festbilder!

        Det är sånt här som gör att det blir onödigt tjafs, NEJ det finns ingen avrådan mot att gå på resturang. Det finns avrådan mot att få på resturang med personer som man inte träffar varje vecka och där man inte kan hålla avstånd

          Beror på var man bor. I många delar av Sverige finns det nya lokala råd mot att vistas i andra lokaler än Apotek och mataffärer. Då är det verkligen ingen poäng att bibliotek ens hålls öppna här, ännu mindre restauranger. Det är ju inte tänkt att något ska gå dit.

            Snacka om att urholka välfärden på det sättet

          I Stockholm ska man inte träffa människor utanför ens eget hushåll (om inte nödvändigt förstås).

            Eller människor man umgås med varje vecka.

              ” Alla som vistas i Stockholms län bör:

              1. Avstå att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet.”

          Kopierat:

          ”Alla bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det är risk för trängsel som till exempel butiker och köpcentrum. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras. Undvik miljöer och platser där många vistas samtidigt. Alla bör undvika att umgås med andra personer än de som man bor med eller träffar varje vecka. Undvik att ordna eller delta i fester och andra privata tillställningar. Att träffa personer utöver de man bor tillsammans med eller träffar regelbundet ökar risken för smitta.

          Så jo, restaurangbesök finns det restriktioner mot….

            Med lite längre ord betyder det detta:
            Alla bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det är risk för trängsel som till exempel butiker och köpcentrum. Är det inte trängsel är det okej att vistas i inomhusmiljöer.
            Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras. Men även det bör man undvika om det är mycket trängsel. Inget besök på livsmedelsbutik eller apotek är livsnödvändigt mitt i rusning.
            Undvik miljöer och platser där många vistas samtidigt. Alltså miljöer där man inte kan hålla avstånd. Kan man hålla avstånd till personer är det okej, som t.ex. restauranger.
            Alla bör undvika att umgås med andra personer än de som man bor med eller träffar varje vecka.
            Undvik att ordna eller delta i fester och andra privata tillställningar.
            Att träffa personer utöver de man bor tillsammans med eller träffar regelbundet ökar risken för smitta.

            Tegnell har till och med specifikt uttalat sig om vad som gäller för restaurangbesök i de regioner med utökade restriktioner så du har misstolkat texten. Restaurangbesök är okej om de görs ensamma eller med personer från det egna hushållet, förutsatt att man kan hålla avstånd etc.

    Men man undersöker och inhandlar väl diverse sminkborttagning INNAN man får fejset fullt? Det kanske bara är planeringsfreaket i mig…
    Gå aldrig till sängs med smink, kompisar. Jättedåligt för hyn.

    En väldigt udda story på Bianca och Oscar där han säger att de ska sova i samma säng och ska göra henne gravid

      Är nog inte bara flipp som har dörren halvöppen.

      Oj ? Är han straight?

        Nä, Zia är gay.

        Jag fattar typ jämt när de driver och fnissar, men de borde ha lärt sig att deras följare på Instagram och Youtube _inte_ gör det. Nånsin.

      Btw åtminstone vill en annan man göra henne gravid (kunde inte låta bli…), till skillnad från hennes egen pojkvän som först och främst inte skyddar sig, men ändå förväntar att hans tjej använder skydd som förstör henne totalt (spiral) samt som förväntar att hon går igenom en fjärde abort med hans eventuella barn trots att hon oerhört gärna vill ha barn. Och som, sist men inte minst, verkar glida räkmacka på hennes enorma succés.

      Märker man att jag inte är ett fan av honom? ?

      Men han är ju så gay han kan bli.

        Och? Man kan ju gilla att pippa ändå

          Ja jo, men inte med en kvinna kanske?

      Så jävla osmakligt

        Alla fattar väl att de skojar men jävligt olämpligt med tanke på allt som går runt med abort… Hade hon tyckt att det var okej hade hon ju själv inte tagit bort två stories där de menar på att de ska hem till varandra eller hitta en säng.

        Det är väl Biancas mellannamn? Bianca osmaklig Ingrosso.

    Jag tycker det är svinjobbigt med alla festprissar. Jag väntar på en operation sedan i mars i år & att sjukhusen nu fylls av relativt unga covidfall är bara katastrof. Jag fattar att man inte tänker på det om man är ung och frisk men lite solidaritet snälla…

    Vissa fattar verkligen inte… För mig har den här tiden visat vilka i min omgivning som jag kan ha förtroende för och inte.

    Har nära anhöriga som senast i helgen var på kalas, för det är ju SÅ viktigt att få fira en ettåring mitt under en pandemi… Helt obegripligt. I smyg hoppas jag de ska bli sjuka så att de börjar ta detta på allvar.

      Jag måste bara fråga, vem får du din lön ifrån?

      Jag menar såklart inte specifikt företag, men är det ett företag? Kommun? Landstinget?

        What? Inte samma person som ovan men vad är din poäng? Vad spelar det för roll om personen jobbar statligt eller privat?

        Inte samma anonym men vad spelar det för roll?

        Va? Har du postat fel? (Inte heller samma anonym)

        Fast det bästa sättet att få igång ekonomin och rädda jobb är inte att vara ute som vanligt och låta smittan fortgå. Det är inte Stockholms restaurangliv som är motorn i Svensk ekonomi.
        Bästa sättet att rädda jobb är att få stopp på smittspridning snabbt.

      Inte önska sjukdom på någon 🙁 Hur idiotiska de än är.

      Fira en ettåring! Men herregud! Kan se bara lägga ner.

    Bianca borde nog inte vara ute och parta så om hon är gravid och ska få barn.. ❤️
    Gravida kan ju bli jättesjuka.

      Hon är väl inte gravid?

      Du verkar ha missuppfattat det mesta.

      Anonym 07:05
      Anonym 07:09

      Hon är väl visst gravid?

      BB hade ju något klipp här där Bianca berättade för sin mamma att hon var gravid och hon ville behålla och bli mamma… ?‍♀️

        Var inte det från Wahlgrens värld och det var ju inspelat för en tid sedan, så hon gjorde kanske abort?

          Tror faktiskt lombax bara vill vara taskig på nåt väldigt konstigt sätt.

          En tid sen? Ett halvår sedan.

          Norrlänskan:
          Ja de var ifrån ett program iaf med länk via denna bloggm

          Jag vet inte ?‍♀️ jag ser typ aldrig på tv lr dator och speciellt inte på svenska shower.
          Jag har ingen aning när detta skedde..

          På sin höjd kan jag streama någon bra film lr dokumentär.

          Aha.
          Tråkigt att hon gjorde en abort då om hon ville behålla.
          Får hoppas att Bianca inte använder Blondinbellas NC.

            yeah, sure ?

              Anonym.
              Sant..

              Jag har inte sett ett endaste avsnitt av idol, farmen, ph, bianca, Isabella, big brother, sex on the beach, jocke och jonna osv osv…

              Enda jag läst om dessa är här via bloggen.. Helt seriöst!

              Jag ser inge nöje med att se på såna program och jag prioriterar annat än att kolla på ckändisar, läser gärna gör jag dock om de. Annars hade jag inte varit kvar på denna bloggen.

                Haha visst.

                  Hur är det ett problem? Jag har inte heller sett ett enda avsnitt av någon av de serierna och kommer aldrig att göra det heller. Vi lever bara en gång och jag har inget intresse av att lägga min tid på sådan skit.

            Varför uttala dig så säkert om det?

        Träna på läsförståelse kära du

    Det här med att man kan vara utomhus med covid-19 bekräftat eller med symptom…jag gör allt för att hålla avstånd, men i princip alla jag mötet skiter i det och går aldrig åt sidan. Ser dagligen människor som hostar och snörvlar rakt ut. Har på riktigt blivit hostad på flera gånger!! Runt ett hörn utomhus, i matbutiken, i parken när någon är exakt jämnsides mig. Alltså ?!?!?! Hade varit skönt om alla hade munskydd för då hade iallafall deras äckliga hosta hållit sig i masken.

      Jag förstår dig, men jag tror inte en mask skulle hjälpa iaf. För dessa människor du beskriver skulle inte använda den rätt. Folk kunde inte ens tvätta händerna rätt så det är klart att använda en mask i ansiktet korrekt blir för avancerat.

        Fast även om det inte hjälper 100% är det ju bra om det ens hjälper 3 %.

          Så du skulle känna dig trygg om du bara fick 97% av viruset?

        Jag bor i ett land där mask är obligatorisk på de flesta offentliga platser. Ni skulle bara veta hur få som ens har masken över mun och näsa. Är nästan mer provocerande att se folk använda maskerna hejvilt (som halsband, i pannan, runt armen osv) än att se folk som inte alls har mask. Masken blir bara ett bevis på hur dumma människor är.

          Exakr, och dessutom så andas man in och ut vid sidan av masken. Luften går inte igenom materialet i masken.

            Exakt, så klart.

    Tror att de som struntar i restriktionerna nu också kommer strunta i restriktionerna även till jul om det blir så ?‍♀️

    Blir så sjukt besviken på alla influencers (och andra såklart) som fullständigt skiter i vad folkhälsomyndigheten har sagt. Egoistiska som bara bryr sig om sig själva ??‍♀️ Reagerade på sannealexandras story igår där hon och familjen var i en ishall och åkte skridskor, inget fel med det förutom att det var fullt med folk utifrån det man såg. Sedan på kvällen la hon ut en story där hon skrev att de följer nackas kommuns rekommendationer till punkt och pricka och skulle aldrig riskera något, och att de inte har samma restriktioner som Stockholms STAD, dock Är storyn borttagen nu så antar att hon fick kritik för det eftersom det gäller för hela länet utifrån folkhälsomyndighetens hemsida.

    Bah, trött på kidsen som ska ut och festa till varje pris. Tycker det är bedrövligt. Men jag är däremot för att hålla ”Sverige öppet” och ser inget fel med att gå ut på restaurang eller andra ställen med en begränsad umgängeskrets som man regelbundet bor med/träffar. Om man kan hålla avstånd. Men där lägger jag också ansvar på restaurangerna och klubbarna. Att ha en nattklubb öppen är ju dömt att misslyckas om man inte gör om den till en mer barliknande lokal där man sitter vid bord och får drinkar serverade.

    Butiker får hålla kö precis som systemet varit duktiga på att göra. Alternativt får de inrätta någon onlinebokning så folk får boka en viss tid de vill vara där – typ 15.30 -16.00. Så blir det inte för många inne samtidigt.

    Men folk som ränner runt i stan med symptom, som inte håller avstånd, som träffar nytt folk hela tiden, som festar… jag fattar inte hur de kan göra det med gott samvete. Jag är också ung, och även om unga inte löper samma risk att drabbas allvarligt av Corona finns det de som gör det. Mest av allt fattar jag inte hur de med gott samvete kan leva med att DE kanske smittar någon i riskgrupp eller äldre som DÖR. Och då menar jag inte att de kan säga ”jag träffar inga äldre!”, för träffar du femtielva personer varje helg så är ju risken hur stor som helst att du och de du träffar för smittan vidare till mer sårbara personer. Skäms på er, skäms.

      Jag håller med dig.

    Ett syskons partner är totalt egoistisk, de bor båda hos våra föräldrar och hen väljer partnern att gå iväg på halloween fest, trots stundande pandemin. Bör tilläggas att vi bor i ett av länen med högre smittspridning. Smittas våra föräldrar kommer även vi andra bli drabbade. Hen bor Gratis hos de får mat Gratis kan fan inte förstå hur de tillåter detta. ???

      Dags sparka ut? Hoppas era föräldrar inte hör till riskgrupp.

        Tyvärr det gör de, hen utnyttjar de har påtalat detta för de. ?

          Wtf…hade också varit helt knäckt om jag var du. Skäll ut syskonet och partnern tillsammans?

    Jag måste ta en paus från den här bloggen ett tag för jag blir så jäkla ledsen av att läsa om dessa människors dumhet (jag följer inga av dessa influensers någon annanstans).

    Jag, min familj, mina vänner och kollegor följer restriktionerna så gott vi kan. Därför att vi inte vill riskera att någon ska bli svårt sjuk och att vi vill att de som arbetar i vården ska ha en hållbar situation. Pga av Corona har annan vård också blivit pausad så detta kan drabba oss alla. Någon av dessa influensor kanske inte får svår Corona men kanske behöver någon operation framöver som pga pandemin inte går att genomföra.

    Aja. Jag hoppas att dessa är undantag och inte är represententasiva för befolkningen (de flesta av dem har väl inte ens gått klart gymnasiet, vilket märks…).

    Men som sagt. Jag orkar inte se det. Tar en paus. Vi syns!

      Jag förstår dig verkligen. Man vill inte se hur taskigt folk beter sig. Jag önskar utegångsförbud och patrullerande soldater. Som på bilderna från Paris. Det finns ett skäl till varför vi har lagar också; folk kan inte hantera frihet på ett bra sätt. Min familj har varit ganska isolerade sedan mars och vi kör på. Men vad hjälper det när andra gör som de behagar….

        Enig. Svenskar har inte samma erfarenheter som norrmän och finländare historiskt. Där klarar man skärpa till sig och ta hand om sin befolkning i kris medans svenskar yrar om ”Sverigebilden.”

          Precis. Jag är själv finsk och finnar är annorlunda pga krigshistorien. De vet vad som gäller när ledarna säger till. Här lyssnar man inte på de som leder landet. Respekt mot auktoriteten saknas

        Utegångsförbud och patrullerande soldater.. låter ju verkligen som ett drömscenario.

        Själv önskar jag innerligt att vi slipper det.

          Det är väl ingen som tycker det låter bra? Men när vår befolkning bevisligen inte kan visa hänsyn är det ju ett måste.

            ”Jag önskar utegångsförbud….”

            Inte ”jag önskar att folk levde efter rekommendationer så att utegångsförbud och soldater inte behövs sättas in någonstans”.

              Men de facto är det ju för sent att önska att folk efterlevde rekommendationerna eftersom de inte gör det. Då är det ju fullt normalt folk önskar undantagstillstånd och förbud.

                Är väl inte alls för sent att önska att folk lever efter restriktionerna? Man kan ju önska att folk äntligen fattade. Jag bor i Paris och tro mig, det här önskar ni inte.

                  Men ser du hur många svenskar lever? Precis som ingenting. Jag var tvungen att besöka ett köpcentrum igår (apoteket ligger i det) och det var familjer som handlade. Folk som stannade och pratade med varandra på nära håll, kramar och skratt medan de pratade om att det är eländigt med viruset. Många blundar ju för sanningen. Därför behövs det hårdare tag. Som jag skrev ovan så finns det ett skäl till varför vi har lagar med. Individen kan inte hantera frihet och allt det som kommer med det.

          Alternativet är att allt fler dör och smittas av eländesviruset. Pest eller kolera? Jag ser hellre soldater.

            Du vet om att utegångsförbud inte fungerar va? Jag bor i England och vi hade lockdown i 4 månader och sedan öppnade vi upp försiktigt igen. På torsdag går vi in i vår andra lockdown. Varför? För att smittan ökat igen efter lockdown. Det fungerar inte. Flockimmunitet och vaccin är det enda som hjälper.

              Vad är det som fungerar då? ?

                Flockimmunitet och vaccin.

                Vad tror du själv händer om du isolerar alla människor och sen släpper ut alla på en och samma gång? Viruset existerar ju fortfarande.

    Exakt Cam. De väljer åt oss andra. Deras frihet att välja inskränker vår.
    Deras behov, girighet och ego går före allt annat, till varje pris. Man blir mållös.

      Fast.. att Victor gick på fest inskränker inte det minsta på mitt val att gå på restaurang/bio/stanna hemma. Inte än i alla fall.

        Nä, inte än. Men så länge man agerar som en potentiell smittospridare, bidrar man till restriktioner för andra. Högriskpatient er exempelvis.

        Nä man en dom visar sig att dessa fester är orsaken till spridningen så kommer vi andra bli drabbade. Tror det är just på dessa fester det har konstaterats att smittan sprids mest. Det är inte på jobb,kollektivtrafik eller i mataffärer. Det är på fest!!

    En av dom som arrangerar nyctophilia i gbg

    https://instagram.com/nebbe_kotur?igshid=2jw0dpy3gkft

    Känner absolut att många verkar ta detta alldeles för lätt? Själv har jag inte varit på restaurang eller bio på många månader. Men hur hjälper det att jag sitter och är arg på andra människor? Vad ska vi göra åt det? Känns bara som att det är onödig tid som jag ska kasta bort på något jag ändå inte kan påverka

      Vad skönt för dig att du kan styra över dina känslor så. Jag blir arg och frustrerad och kan tyvärr inte bara ”tänka bort det”.

    Camilla – influensers barn exponering varumärke sociala medier!

    Nu har influensern Lofsan lagt upp en ”förklaring” på insta till varför familjen med Baxter hoppat av Född 2010…

    Kom först efter kommentarer HÄR igår, fast serien både varit igång och folk var frågat i ALLA sociala mediekanaler flera veckor utan att få svar.

    Köper det inte. Ifrågasätter hennes ”anledningar” helt. Hon skriver att det för dem handlar om att: SVT är svåra att samarbeta med och att familjen Lofsan inte vill exponera barnet Baxter, utan istället skydda honom från allmänhetens åsikter… Haha haha!

    Hon slirar rejält på sanningen, för hade det varit som hon skriver hade de gått ut med den här informationen redan när serien började igen, vilket som sagt var för flera veckor sen.

    Det handlar BARA om att hon som influenser inte kan styra bilden av varumärket Lofsan™️ och varumärket Baxter™️ när de — eftersom det är just en DOKUMENTÄR och inte PR/reklamfilm för henne och sonen! — inte får bestämma vad, när och hur vad gäller innehållet. Som de nu gör via sociala medier.

    Baxter är redan totalt exponerad som barnstjärna och som del av mammas reklamsamarbeten i alla sociala medier!

    Dokumentären hade faktiskt varit en fin möjlighet att visa en ofiltrerad bakom kulisserna/bakom social medier-bild av hur det är att vara del av sin mammas varumärke och barnstjärna med eget varumärke.

    Hade de velat skydda honom hade han inte varit en del av hennes insta och varumärke, inte haft egen insta för sitt varumärke och inte exponerats på sociala medier hela tiden helt enkelt!

    Nu när ämnet kom upp här på bloggen blev de väl rädda att snacket skulle ta fart på riktigt (bloggen har ju enorm räckvidd) och försöker sig på lite sen krishantering.

    Men det blir ju bara ännu mer uppenbart att det handlar om att styra bilden av varumärken och inget annat. De vill helt enkelt inte visa hur det ser ut, på andra sidan sociala medier, i verkligheten…

      Detta kommer i skym undan pga Bella och granskningsnämnden nu.

      Men snälla Camilla! Granska detta!

      Det ligger ju helt inom det område du brinner för:
      Influensers barn och sociala medier.

      Baxter medverkan och en bakom kulisserna dokumentär om hur det är att vara barnstjärna i socialamedier-tider är ju så relevant. Är ju precis det vi vill se och följa.

      Nu får man ju verkligen uppfattningen att de har något att dölja snarare än tvärt om…

    När man själv varken kramat eller varit i närheten av någon annan människa än sin man sedan mars månad känns det jäkligt provocerande att se hur många det är som fullkomligt ignorerar FHM:s rekommendationer.
    Dessa måste uppenbarligen ha någon form av utvecklingsstörning eller varit med om någon form av trauma som påverkar deras frontlob.
    Hur ska man annars förklara dessa individers totala frånvaro av konsekvenstänk, riskbedömning och impulskontroll?
    Vi bör kanske se till att dessa blir omhändertagna enligt LPT istället eftersom dom är en fara för sig själva och andra..

      Oh herregud…

      Om du inte träffat någon annan än din man sedan mars och sköter dig så exemplariskt, vad i hela fridens namn är du orolig för? Vi har fått rekommendationer från FHM men inte ens Tegnell själv säger att vi ska sluta träna, gå på restaurang eller träffa folk. Jag förstår inte hur ni galningar tolkar nyheterna? Man kan faktiskt använda sunt förnuft och följa råd UTAN att leva som i fängelse, jag är fan rädd för människor som dig. Men sitt inne du ett år till eller två, jag kommer fortsätta gå till mataffären och på middagar och hålla avstånd och sprita mig. Funkar fint.

        Till signaturen ”Okej”.
        Så fint att läsa att du i övrigt är så frisk att du kan röra dig fritt i samhället med, förhoppningsvis, klokt egenansvar. Alla medborgare i Sverige är ju dock inte i din situation. Att kalla oss multisjuka för ”galningar” säger en del om din världsbild och empati..
        Jag vill bara överleva, får jag lov att göra det genom att hantera pandemin på det sätt mina läkare anser vara bäst?
        Jag lovar, du behöver inte vara rädd för ”människor som mig”, eftersom du aldrig ser oss.
        /Hanna

          Så att jag sitter inne konstant ska göra att multi-sjuka som du ska kunna gå på stan? Förstår inte logiken, förklara gärna. Rimligare är väl att jag som är fullt frisk lever på så vanligt men säkert jag kan för ekonomins skull och ni multi-sjuka håller er hemma så mycket ni kan för, u know, ditt livs skull.

            Slutrespons till signaturen ””Okej”.

            Jag skrev att det är oerhört provocerande att se människor, som dessutom tydligt visar upp detta idiotiska beteende i sociala medier, fullkomligt ignorera FHM:s restriktioner.

            Vad det har med dig att göra och varför du ifrågasätter mitt tyckande om den saken är en gåta, men den snäva världsbild du så tydligt klargjorde i din förra respons när du kallade mig och den grupp jag tillhör för galningar talar sitt tydliga språk.
            Vänligen, Hanna

    Hade inte varit så svårt att välja om man visste att folk som är sjuka stannar hemma. Ja jag vet att det kan smitta ändå, men man utestluter ändå de flesta som har symtom. Minsta lilla man känner sig hängig,snorig,ont i halsen. Stanna för i helvete hemma. Nu var det ett gäng damer i den sk 1.6 miljoners klubben som träffades och flera där är nu sjuka. Vad är det som gör att folk MåSTE gå på dessa fester även om man är dålig?

      Jag tror verkligen att många underskattar sjuka människor – sen när är det vanligt att folk går runt sjuka ute bland folk? Jag såg det knappt innan corona och aldrig nu. I Sverige har vi turen att få sjuklön eller a-kassa, kan handla mat online och vi bor inte trångt. Är man sjuk stannar man hemma. Vi andra som är helt friska ska kunna ta en promenad, sitta med vår partner på restaurang eller gå till gymmet när det är tomt. Vi kan hälsa och prata med folk på avstånd och ALLA har handsprit i väskan. Är du riskgrupp eller känner dig krasslig, SJÄLVKLART ska du va hemma men alla andra ska kunna leva lite. Vi har eget ansvar och det är en demokrati, thank god!

        Oj, det är vanligt.. Innan corona var det vanligare dock. I kollektivtrafiken, affärer, på jobbet, föräldrar som skickar sjuka barn till förskola och skola… Host och snörvel överallt.

          Då är det väl främst dessa människor restriktionerna riktas till och inte fullt friska människor som klarar av att hålla gott avstånd till folk i de flesta miljöer (aldrig någonsin upplevt detta som ett problem) och som tvättar våra händer, använder handskar och munskydd i affärer osv. Ingen har sagt att bara för man inte håller sig hemma dygnet runt så är har man inte ändrat sitt beteende ute?

    Jag såg en del influensers som kanske inte var på fest, men gick på en parmiddag fredag och en annan parmiddag lördag och sen hängde med familj/vänner på söndag (t.ex. Michaela Forni). Samtidigt som Stockholms smittksyddsläkare väldigt tydligt i en intervju i DN säger att nej, det är inte okej att bjuda hem vänner: https://www.dn.se/sthlm/nio-fragor-och-svar-om-de-nya-skarpta-raden-i-flera-regioner/. Det är så trist att se att de inte förvaltar det förtroende och lojalitet många av deras följare visat under så många år och visar solidaritet med samhället. T.o.m. om du har antikroppar ska man ju följa de nya striktare restriktionerna. Jag är så glad att vi sluppit nedstängningar såsom i Storbritannien, vår familj där har verkligen mått dåligt. Men samtidigt blir man ju då ledsen när folk inte kan hantera frihet under ansvar och agera solidariskt.

      Paret JT och JF glassar som vanligt obehindrat,tycks se herr J blivit fullpluffsig i trynet och hon åtstramad vin look,ja ja tiden läker alla sår….skål

    Kharma

    Alla dessa självutnämnda experter som yrar omkring här, ni borde fan få nobelpris i ämnet. Herregud?

    Ser att en del här tycker att Sverige borde gå in i en lockdown och stänga ner allt för att Sverige är ”en av de länder som hanterat Corona sämst”. Detta stämmer verkligen inte, Sverige har klarat sig mycket bättre än majoriteten av länderna i Europa just pga att vi inte har haft lockdown.
    Jag bor i England, och på torsdag går vi in i vår andra lockdown. Det är inget ni vill ha, det kan jag lova. Englands ekonomi förblöder till döds just nu. Ja vi måste avlasta vården, men i den här takten kommer det inte finnas några pengar till vården nästa år. Massvis med företag slår igen och arbetslösheten skjuter i höjden. Det här kommer bli ett mycket mer långvarigt problem än Corona. Antar att det flesta av er som är för lockdown jobbar inom områden som inte påverkas lika mycket av en lockdown. Jag arbetar inom flyget och hela vår yrkesgrupp är bokstavligt talat döende just nu, pga detta. Och inget stöd får vi heller. Har kollegor som förlorar sina hus, och deras familjer blir lidande. Ja Corona är ett problem och det är viktigt att folk håller avstånd, stannar hemma vid symptom, noga med hygien etc. Men att komplett stänga ner allt är bara urbota dumt. Det fungerar inte. Våran första lockdown förhindrade inte en andra våg och det kommer inte den här andra lockdown göra heller.

      Exakt, tack för detta. Det måste vara otroligt priviligierade människor som tror att det helt och hållet går att leva ett liv helt totalt hemifrån. Vi MÅSTE inte det i Sverige just nu så titta inte snett på alla som anser sig friska och vettiga nog att kunna gå utanför sina bostäder! Kanske tack vare dem det inte är en spökvärld ni andra som tydligen totalt gått i ide kommer ut till sen när ni törs. Eller hoppas ni att exakt varje affär, fik, bar och arbetsplats ska ha konkat och slagit igen? För att fullt friska människor inte fick sitta 5 m från vatandra och äta en gång i veckan?

      Jag är inte för total lockdown. Men jag är för att alla använder munskydd, och att exempelvis skolbarn eller anställda som är i riskgrupp, ska få jobba/studera hemifrån.

      Även att alla som kan jobba hemifrån för att arbetsuppgifterna tillåter, får göra det. Oavsett yrke.
      Som det är nu tvingas endel ’gå tillbaka’ till kontoren trots att de är i risk. Och barn har inga rättigheter att slippa vara fysiskt i skolan om de själva eller någon de bor med är i riskgrupp.

    Viktor frisk gick arm i arm genom Sturegallerian med Molly rustas sent på kvällen, han hade denna halloweensminkning men hon var bara uppklädd. Båda två verkade skapligt berusade. Mollys kille kom efter tillsammans med några andra, sen gick dom in vid sturebaren på något som såg ut som en fest… massa människor gick in där.

      Och Margaux har inte uppdaterat Instagram
      Eller bloggen på hela helgen. Får en ju ändå att undra vad hon har gjort för hemligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.