House of Philia-Petra försvarar sin resa utomlands

Just nu känns det inte jättebra och som om jag liksom gjort något oförlåtligt och rätt  hemskt. Inte slagit mina barn eller så utan att jag har rest utomlands med min familj på höstlovet. Det var ett plötsligt infall, inte helt genomtänkt men det var lagligt och det blev en fantastiskt fin resa. Jag kan inte helt försvara denna resa, många vill att kan ska svara på all kritik. För vad kan jag försvara mig med? Ni vill nog att jag ska skriva ett förlåt och att jag insett att jag nog är en hemsk egoistisk person. Men det tycker jag ju faktiskt inte.
[…]

Alla vet givetvis att det är en pandemi och jag tycker verkligen man måste se till varför man gör saker nu och framförallt h u r man gör saker nu.
[…]

Vi måste alla försöka fokusera på v a r f ö r vi måste göra på vissa sätt och följa lagar och rekommendationer. // House of Philia-Petra

Förutom det här och resten av sin text där hon motiverar familjens resa till Nerja så skriver hon om hur skenheliga alla influencers är som skriver om att man inte ska flyga nu, när de fortfarande går på restaurang. Med tanke på innehållet i hennes inlägg så låter det inte som någonting annat än ett försök till renodlad ”whataboutism”.
MEN DEEEEERÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!??

Jag vet inte vad ni tycker men jag tror nästan det hade varit bättre att inte skriva någnting alls faktiskt, än att publicera det här inlägget som framstår som både egoistiskt och osolidariskt?
Så här tyckte många av Petras läsare:

Vad tycker ni om Petras inlägg?

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    House of philia?

      maken är i farten och försvarar deras resande. dumma i huvet båda två borde bli lockdown för de där borta 😛

        Var?

        Var då??

          Instagram

    Nja,house ofta Philip

      Förlåt,språkpolisen fick lite bråttom ?

    Alltså en resa ”händer inte bara”. Det kostar pengar, planering (även om den är kort tex vid sista minuten), packning. Ett väl medvetet val.

    Då tycker jag nästan ett restaurangbesök här hemma är bättre.

    Hon blir väl jagad nu, eftersom alla influenser va väääldigt tysta i helgen jämfört med annars. Eftersom de förmodligen va på fest osv ?

      Man har ju också oftast ganska mycket färre interfaces med folk till och från och under ett restaurant besök, än två flygresor, resor till och från flygplatser i båda ändar, köpa mat, restaurant besök osv där nere….

      Precis så! Jag har tittat på resor under hösten för att hälsa på släktingar i ett europeiskt land.
      Valde bort det pga utvecklingen. Men det är verkligen inget som bara händer.
      Kräver en hel del planering. Provtagning ett visst antal timmar innan, specialregler på plats, ta ledigt, rodda med skola/arbete.

        Det behövs väl ingen provtagning för att resa?

          Vissa länder kräver att du visar upp ett negativt Covid-test för att få komma in.

      Jag tycker att väldigt många s k influencers verkligen visar vad de går för i dessa tider. Deras äkta sidor bara fläks ut på vid gavel när de så uppenbart beter sig så urbota korkat och egoistiskt. De har länge fightats mot dem som hävdar att influencer inte är ett riktigt jobb. Nej, det är inget riktigt jobb. Det är en sysselsättning för lata och korkade egoister som går igång på andras totala bekräftelse. Deras liv går ut på yta, yta och åter yta. Pandemin har kommit och stuckit hål på deras uppblåsta lilla lyxbubbla fylld av gratisresor och fullt betalt nöjesliv och hets till konsumtion. Staaaackare.

      Dessa arma människor skulle inte klara av en vecka på ett ”vanligt” jobb. De skulle inte ens få ett vanligt jobb. De är helt enkelt för dumma för det. Och det är ingenting jag påstår. Det visar de själva så bra på egen hand. Gång efter gång.

        Alltså oavsett hur illa en tycker om influencers som person och yrket i stort, så ÄR det ett riktigt jobb. De får betalt för att utföra ett arbete (marknadsföring) och skattar på pengarna de tjänar. Ja, det är ytligt och många är egoistiska och självcentrerade. En del är korkade, en del är intelligenta. Det som marknadsförs är ofta moraliskt tveksamt som bäst… Ja, det finns mycket att anmärka på. Men det ÄR ett jobb.

          Nej inget riktigt jobb!

        Tycker också en del influencer är ego och ytliga. Och dom lyssnar inte på andra. Tycker dansställen ska stänga helt en längre tid.

    Är väl ännu mer intressant hur hon beskriver hur hon blir uppfattade privat, att hon skriver att folk, så länge hon kan minnas och i alla sammanhang, inte tycker om henne privat… Petra säger att hon inte förstår varför, hon är ju sååååå snääääl….

      Och alla är avundsjuka på henne som är både snygg och har 1,7 på HP.

        Är 1,7 ngt att skryta med? Alltså på riktigt? Jag fick det nämligen när jag gjorde det för några år sen och har sorterat in det som ett misslyckande som jag inte pratar öppet om.

          Skrytmåns

          Det är väl shögst subjektivt om det är något att skryta om eller ej.
          Ca 2% av provdeltagarna får 1.7 eller högre på HP.
          Vill du vara topp 1% så kan du absolut se det som ett misslyckande.
          Medan andra kanske ser det som något lyckat att tillhöra de 2% som fick högst betyg.

          Men tönt.

          Snacka om att ge humble bragging ett ansikte ?

    Jag tycker att man är en idiot om man åker till Spanien nu.

    Mvh
    Har min släkt i Spanien

      Du har helt rätt till din åsikt. Men jag delar den inte.

      Forskning visar att risken för att bli smittad under en flygresa faktiskt är extremt låg. Och det är så folktomt på olika ställen i Spanien att man är säkrare där än vad man är i Sverige för tillfället. Men man gör givetvis sina egna val.

        Det handlar inte bara om själva flygresan. I Spanien härjar det muterade corona-viruset (20A.EU1). Det kommer nu att föras hit av den här sortens aningslösa idioter.

          Vore vi något annat EU-land hade det gällt karantän efter hemkomst men icke i Sverige Tegnel & Co vill ju uppnå flockimunitet till vilken pris som helst fast det inte ens funkar så. ??

            @13.50 Vad svamlar du om? Om du inte har koll så låt bli tangenterna.

        Men det handlar ju inte enbart om risken att bli smittad själv? Att resa från Sverige till Spanien och potentiellt behöva belasta deras sjukvård eller smitta andra i ett land som utlyst nationellt nödläge?

          Tack för att någon fattat grejen. Folk säger hela tiden att de mer riskerar att bli smittade här o tänker inte att de faktiskt riskerar att dra med smittan till andra ställen.

          / en som också har sin släkt i annat land och inte kan hälsa på.

            +1

            Vet inte hur många gånger jag hört det argumentet, att det är mer safe i ett annat land, och så tar man inte hänsyn till det landets situation öht ?

              Jag bor i Madrid och för oss är det förbjudet att åka utanför stadens gränser, så en resa till kusten är det definitivt inte tal om att få göra. Och även om det vore tillåtet så skulle jag ändå inte resa i tider som dessa. Därför är det ganska irriterande att se hur svenskar flyger fram och tillbaka till Spanien och babblar om hur säkert det är här för att det är så öde. Klart som fan det är öde, när vi som bor här måste stanna hemma.

              Dessutom förstår jag mig inte på det där att det är mer säkert i ett annat land. Kan man jobba hemma ska man glra det. De flesta influenserna har väl inget arbete de måste gå till? Eller är event livsnödvändigt för dem?

              Jag jobbar bara hemma, åker inte kommunalt utan tar taxi om jag ska någonstans. Går på gym på tider då väldigt få tränar, träffar vänner ibland och har ett stående ligg på helgen med en kille som också mest är hemma. Ja, jag kanske bryter mot restriktionerna men är nog mindre smittbärare än de som handlar i mataffärer (handlar bara på MatHem) och åker kommunalt till jobbet. Jag kan helt ärligt inte sitta hemma 24/7 utan sällskap för då kommer jag bli knäpp men när jag umgås/tränar gör jag det på ett sådant ansvarsfull sätt som möjligt.!

        Det är ju mer dumt om hela världen stänger ner när man är där…

        Dummaste kommentaren jag läst ” det är så tomt nu så det är säkrare där”. Den egna befolkningen lyssnar på rekommendationerna, sen kommer en svensk” det är så tomt och bra här, perfekt tid att resa ”. ….
        Hur kan man ha det som argument att resa till ett land som har nödläge. Blä för alla Egocentriska influensers

          Ja typ som Kenza, stör mig så fruktansvärt på henne och hennes ständigt självgoda och egoistiska smile och uttryck i nyllet. Förlåt ska försöka skaffa mig ett liv.

            Hahaha, usch, jag med…självgod var ordet..

          Ja,Hannah Graaf sa ju något sådant när hon var ute och flängde -Det är nästan inga ute.Men det gör ingenting för vi tycker det är så skönt med lugn och ro.

        Gud så dumt du resonerar @anonym 12:19. Tur att andra resonerar lite bättre 🙂

          Tur att vi alla har rätt att tycka vad vi vill. Och alla resonerar inte som du heller, flygen var fullbokade under höstloven. Så sitt du där och tyck att du är bättre om det får dig att må bra.

            ”Om det får mig att må bra”? Jag har släkt i Spanien och släktingar där som dött av corona. För mig är det fullkomlig jävla ansvarslös idioti att åka dit och riskera att sprida smitta, ta med smitta hem eller belasta en sjukvård som går på knäna (i båda länderna men särskilt i Spanien). Det här handlar inte om vad som för mig personligen att må bra, det här handlar om att använda hjärnan så att vi kan komma ur en fucking pandemi.

            Fattar du inte det så kan jag inte med ord beskriva din dumhet.

        ”Forskning visar att…” really?

          Ja, faktiskt sant. Oavsett vad man vill tycka om det.

      Varför? Hjulen måste snurra, annars finns där snart inga pengar kvar till sjukvård, pensioner, polis etc. Det dummaste jag hört är lock downs och att stanna hemma.

        … Hjulen kanske måste stanna eller i alla fall snurra lite långsammare ett tag. Annars har vi snart inga pensionärer, sjukvårdare eller polis. Du förstår väl att beslut om lockdown inte är enkelt att göra och att det övervägs in i det sista vilken påverkan det kommer att ha på ett lands ekonomi? De länder som tagit beslutet har gjort det väldigt noggrant. En ökad smittspridning resulterar också i smittade sjukvårdare och poliser. Färre människor i arbete, fler sjuk- och dödsfall. Fungerar inte sjukvården så kommer folk även att dö och lida i onödan av anledningar som inte har med covid-19 att göra. Där jag bor genomför de endast akutoperationer och canceroperationer just nu, allt annan form av vård är lagd på is för att klara av läget. Om folk bara kunde följa restriktionerna så kommer vi ju ur den här situationen snabbare. Varför är det så svårt att förstå??

        Ja hjulen måste snurra. Och på lång sikt är det mkt bättre om vi tar tag i spridningen och blir av med skiten oxh kan börja om än att vi ska hålla på med dessa halvmesyrer i X antal år framåt.

          Börja om? Lyssna på ekonomerna, många experter påstår att ingen nu levande kommer få uppleva när ekonomin återhämtar sig efter detta.

            (Och nej, jag kan inte korrekta termen för de ekonomer som håller på med just denna typ av ekonomi)

            Jadajada, experterna hit och dit som påstår dittanochdattan. Varför skulle ekonomin inte återhämta sig?

        Du,det finns pengar i det här landet men dom är felfördelade.

      Detta ”Mvh släkt i Spanien/sjuksköterska på IVA/lärare, jurist” osv börjar bli väldigt tröttsamt.

      Mvh
      ”Kräks lite i munnen”

        Haha ja verkligen. Så löjligt.

        Det är väl jättebra att veta vem som uttalar sig

        Bättre med Anonym menar du?

      Och jag håller inte med dig. Tycker inte att man per automatik är en idiot för att man reser just nu.

      Mvh har släkt i Estland, Frankrike och England

        Och nej, har inte själv rest själv sedan i julas.

        Du har fördelen att du skulle kunna resa med bil pga inte så jättelångt borta om du ville och vet du med dig att du redan haft covid-19 så tycker jag att det skulle vara ok om du har tillgång till bostad och inte hotell att åka och besöka.

        Så tänker jag, som inte ens vill gå på bio trots antikroppar. Tror inte på svart/vitt och jag tog själv bilen för att besöka nära och kära när jag fått mitt besked och det var färskt att jag hade antikroppar.

        Men flyga… jag vet inte om jag tycker det är värt det…

        Flygen i Europa verkar ju fyllas till bredden….

        Men om alla avkrävs nytagna test och de visar negativt. Då är det heller ingen direkt skillnad på bil och flyg.

        Jag tycker det är svårt..

          Va? Vad har jag inte långt till med bil?

            Estland, Frankrike och England förutsatt att du bor i Sverige söder om Östersund.

          Hur kan du, The real Hmm, som vet allt om allt, hur kan du använda förkortningen ”pga” så fel?

    Känns ju säkrare att vara i ett munskyddstvångs-land där man dessutom spenderar majoriteten av tiden utomhus (och dessutom fått göra ett coronatest senast 72h innan avfärd) än att behöva förflytta sig från A till B i exempelvis centrala Stockholm.

      Exakt så. Har kompisar som är i Spanien nu (alla har egna hus eller lägenheter så de delar inte boende med andra) och de delar bilder och filmklipp på hur öde det är överallt. Hur lite folk det är i matbutikerna (och ALLA har munskydd).

      Själv var jag på Ica och handlade igår och det var länge sedan jag såg så mycket folk därinne. Trängsel och långa köer. Trots att de gång på gång ropade ut i högtalarna att man inte fick gå in fler än en i ett sällskap och uppmanades att tänka på avstånd m.m.

        Hela familjer trängs i butiker trots rekommendationerna. Biltema, Ikea mm. Sitter själv i bilen om min man går in och köper några saker. Man behöver inte släpa en hel familj in på Biltema bara för att köpa spolarvätska. Verkar som att det behövs vakter utanför som tillämpar en ut en in principen, med max antal kunder i butiken samtidigt.

          Haha fast ni själva är ute o handlar? Går väl bra att vänta 3 v. Beställ mat från nätet. Alltså, vill bara visa med denna ”tävlan” om vem som är duktigast att det går inte att vinna. Visst, tycker inte heller hela familjen behöver vara ute o ränna just nu. Utsätter inte mig och min familjen öht för såna affärer i dessa tider, sånt som skulle behöva handlas får väntas med.

            Alltså min man handlar för arbete. Han jobbar i byggsektorn som egenföretagare så han måste handla rätt ofta i yrkesbutiker och Biltema, Jula, Byggmax… Det går inte att planera då varje dag händer det oväntade saker som gör att man måste handla verktyg, muttrar, skruvar, packningar…för att arbetet ska flyta på. Man pausar inte infrastrukturbyggen pga corona. Klart att vi inte är ute och nöjesshoppar, och jag väntar i bilen för att vi inte behöver vara två på affären. Vad barnfamiljer nu har för ursäkter vet jag inte.

            Ja det har blivit en godhetstävlan värre än någonsin.

            ”Men MIN familjs besök på IKEA var minsann mer nödvändig än din!”

            ”Jag har inte varit på restaurang på 5 månader och sju dagar! Det du!”

            Osv
            Osv
            Osv

            Kan vi dela ut medaljer så kan godhetsknarkarna bli tysta någon gång?

        Öde av en anledning, för att det bör vara så kanske!

          Ja, men det är inte öde någonstans HÄR.
          Tvärtom. Så då kanske folk kan sluta klaga på att några svenskar struttar runt med munskydd på en folktom gata/strand i Spanien.

          Blir GALEN på det här hyckleriet och trams-skammandet.

      Jag har boende i Spanien men väljer att inte åka dit. För jag vill inte belasta deras redan ansträngda sjukvård om något händer under resan. Behöver ju inte vara corona, kan ju vara något så simpelt som att halka och bryta benet.
      Dvs samma resonemang som varit att resa runt i Sverige i våras, sjukvården har inte kapacitet för extra personer.
      Att även riskera att hamna i lock down och få svårt att komma hem väger även det in i mitt beslut.

        Fast belasta sjukvården för annat än covid kan ju hända även i Sverige och Sverige har inte mer kapacitet än exakt alla andra länder. Tex så har Tyskland bättre kapacitet.

        Jag håller väl i mångt och mycket med om att det är bättre att stanna hemma, men jag tycker inte det är svart/vitt och att allt är lika för alla.

          Har inte hävdat att Sverige har bättre kapacitet än alla andra länder.

          Men om jag befinner mig i det län jag bor i i Sverige så är den beräknad efter invånarantalet,( och bara med det överbelastad just nu)
          Precis som att tex Åre inte i vinteras kunde skala upp sjukvården till att täcka alla invånare och vinterturister eller Gotland på sommaren under en pandemi.

          Jag har inte hävdat att det är svart/ vitt eller lika för alla.

            Ja, och de exemplen du tog är ställen med lägre kapacitet. Åre, Gotland etc.

            Är det någon längre som tycker det är fel att åka till sin släkt i Åre?

              Ja, icke nödvändiga resor ska undvikas?

                Räknas att besöka släkten som nödvändig eller inte?

                Det har jag faktiskt inte blivit klok på och tycker också att det blir svårt FMH eller någon annan än en själv att avgöra.

                Det har gått snart ett år till att många inte har setts. (Och jag menar inte just nu dessa 3 veckor med extra förtydliganden rekommendationer.)

                  För att du ska förstå. Jag är en person som inte gått på gallerieror, bara träffat vänner utomhus. I övrigt har vi setts via chatt. Jag var knappt på stranden trots varmt väder etc etc.

                  Men jag tycker inte det är självklart att någon ska bedöma åt mig eller någon annan när det är nödvändigt att träffa släkt.

                  Tycker verkligen du det?

                    Du förklarar inte tillräckligt bra för att jag ska förstå.

            15: 02
            Håller med ?

      Härlig inställning! Det är ju jättebra om andra länder kan ha åtgärder som bromsar deras smitta så kan vi sen åka dit och ha det lattjo!

    Anledningen till att det är folktomt och de kan resa utan stor risk att bli smittade beror ju på att alla andra offrat sig.

    Då sticker det i ögonen på folk och anses osolidariskt.

    Men Petra hade ju läkare med sig så det är luuuuugnt ✌️?

    Jag är tudelad. Jag tror inte själva resandet i sig orsakar mer smitta, utan allt beror på hur man beter sig på resemålet. Jag tycker det är värre att gå på krogen/stora hemmafester än att resa och hålla ansvar när man är där.

      Och hur tror du att smittan spridit sig från land till land?

        Ha ha ja precis!

    Det här är långt ifrån den enda utomlandsresan hon gör under pandemin och det är så förbannat trist att folk som henne inte är solidariska och stannar hemma. Särskilt eftersom hon är en influenser och ”influenserar” alla följare. Om hon är så illa tvungen att sätta sitt egna intresse i första rum (vilket är det hon gör när hon aktivt väljer att resa) så är det minsta hon kan göra att inte posta om det på sina plattformar. Jag vill också resa utomlands men jag väljer att inte göra det för att vara solidarisk mot alla mina medmänniskor, både för de som bor här i Sverige men oxå för det eventuella landet jag jag skulle besöka.

    rädda ekonomin

    Hade önskat att nån bara kunnat vara ärlig och säga att man är egoistisk, man gör det för sin egen skull, man skiter i hur det blir för andra osv. Istället för att ösa på massa lögner. Typ allt vi människor gör är ju av egoistiska anledningar. Att jag ens existerar är för att mina föräldrar var egoistiska tex.

      Men sen att använda ursäkten ”jobbsyfte”, alltså det är ju inte bra för deras företag att resa nu, dom stjälper ju företaget genom detta då dom blir avskydda av sina följare pga hur egoistiska dom är.

      Fattar inte hur dom tänker? Det är verkligen ett beroende, för dom beter sig som pundare som oavsett vad ska ha sin fix.

        Det bästa man kan göra är att avfölja dom och sluta ge dom trafik. Sluta skriva deras namn i kommentarerna tex. Jag läser bloggbevakning för är lite nyfiken vad som händer istället för att gå direkt in på deras sidor.

    Alltså. Det här med att flunsorna gör saker för att sen babbla om att det är viktigt att följa restriktioner… wait what?

    Dåligt att sedan komma med någon halvdan ursäkt sedan för att på något sätt skyla den stora problematiken, påminner mig om kungen. Seså. Nu vänder vi blad.. ”kolla in det här samarbetet med kalaspuffar, själv äääääälskar jag kalaspuffar och kan inte leva utan dom min hy är så fin och mina bröst har gått upp två storlekar!!”

    Gu. Vilket bladder. Ja, men så blir det när man skriver som man tänker. (Syftar på mig själv..)

      Konstigt att de är så noga med restriktionerna men UDs avrådan om icke nödvändiga resor struntar man i? Jag reser mer än många influensers, men har i år ställt in samtliga resor vilket folk i min närhet självklart också gjort. Tycker det känns, ursäkta, ”trashigt” att resa nu…

    Tramsigt att försvara sig i efterhand. Hade haft mer respekt för hennes beslut om hon bara ägde det.
    -Det var höstlov och vi ville få lite sol och värme. Så vi drog iväg, fvck it!

    Hon är ju inte precis den skarpaste kniven i lådan.

      Vad bygger du det påståendet på?

        Kan tro att man uppfattar folk som uppför sig på ett sätt som flertalet anser omoraliskt så kan man dra slutsatsen att de inte har alla knivarna vässade?

    Så fånigt?! Varför ens lägga upp om resan, bara låstas som att det regnar och säg att du tog en break från internet. Tycker det är knäppt att försvara sig som hon gör, för ärligt talat finns det inget försvar. Kan alltid bli så att man insjuknar och blir spridare av covid trots att testet för 2 dagar visade negativt. Att riskera att belasta deras sjukvårdssystem eller att flyga hem med covid,.. (ingen behöver väl testas när de flyger hem?) mm ännu bättre!

    Blir så trött på det här.
    Vi kan inte styra över alla människor. Finns det inga hårdare restriktioner eller förbud kommer folk leva på som vanligt. Spelar ingen roll hur duktig just du är.
    Samma är det med klimatkrisen, det spelar ingen roll om du källsorterar, äter veganskt och inte använder päls, så kommer det alltid finnas människor som gör allt för att skita i miljön.

    Har en vuxen väninna, som jag samåkte med efter jobbet i våras, hon sa att hon skulle städa ur bilen lite innan vi satte oss. Och med ’städa’ menade hon att slänga ut allt på asfalten under oss. Jag tog allt och kastade in det i bilen igen och skällde ut henne. Hennes försvar var ”Vad spelar det för roll, det är ju skräp överallt ändå”.

    En vuxen person med detta argument, då förstår ni säkert också varför vissa röstar som de gör, och varför vissa sätter sig på ett flygplan till värmen.

    Jag har familj i andra länder, och ibland gråter jag mig till sömns på grund av saknaden. Och en ångest som ligger och gror, tänk om något händer? Tänk om de blir sjuka?

    Men ja, vi kanske bara ska skita i det här. Besöka restauranger pga näringslivet och entreprenörerna behöver oss mer än någonsin. Spelar ingen roll om du är orolig över familj och vänner, krögarna går under utan oss. Och Tui behöver oss på sina flygplan, Playa Del Ingles vet inte vad de ska göra med all lustgas, och alla solstolar som bara står och samlar sand.

    Nu är min rant slut, tack och hej.

      Jag kommer inte heller kunna vara med min familj i jul. Kan inte riskera att smitta mina föräldrar, samt det blir för osäkert med flygen och tågen. Jag måste kunna åka tillbaka med kort varsel om jag skulle få symptom. Hade gärna åkt hem och spenderat tid med mina föräldrar, syskon och syskonbarn, fått dela julklappar och julbaka tillsammans. Särskilt då jag inte var där förra julen heller. Då kanske det är helt okej att jag struntar i restriktionerna nu, för det gör ju ingen skillnad för mig och mitt julfirande. Många reser och beter sig som vanligt, så då kan jag väl också bara strunta i allt.
      Teoretiskt. I praktiken kommer jag fortsätta göra allt för att inte sprida smitta, även om det innebär att jag kommer gråta en del på julafton.

      wow, bra du är som kastade in skiten igen hahaha! Vuxen människa, jag är verkligen trött på människor å deras beteende..

    Kan vi prata om det faktum att det bara är kvinnliga influencers som får skit för det här?
    Manliga influencers kommentarsfält är bara uteslutande fyllda med hurrarop när de postat saker om deras utlandsresa.

    Varför är det så?

      För att kvinnliga influencers har kvinnliga följare, och kvinnor älskar att vara moralpoliser. Så enkelt är det.

        För att kvinnliga influencers har kvinnliga följare, och kvinnor som grupp tar ansvar för sin omgivning och känner empati och omsorg för andra människor.

        @13:16 – Så, fixade din text!

          Det där är ju bara BS

          Men gud, verkligen inte. Kvinnor är så mycket värre än män gällande att scamma. Män bryr sig helt enkelt inte.

      Jag tror det är för att just influencerbranschen domineras av kvinnor.

        Men sen finns det ju dom som gör det enkelt för sig och raderar kritiken, exempelvis Sofi Fahrman och Bingo

        Fast bara för att branschen domineras av kvinnor betyder ju inte det att manliga influencers inte existerar. De manliga influencers som finns har inte blivit ifrågasatta alls överhuvudtaget.
        Det har inget att göra med att majoriteten av influencers är kvinnor.

        Jag tror mer på teorin anonym 13:16 har: kvinnliga influencers har kvinnliga följare, och kvinnor älskar att vara moralpoliser.

          Det bor en karen i alla kvinnor.

      En avvara manliga influenserna som i vart fall jag tycker är en bra förebild på många sätt är Daniel Paris. Men när det gäller senaste tidens beteende under covid-19 har han betett sig bedrövligt. Men han kanske egentligen inte är influenser?

      Finns det manliga influensers?

        Ja, en handfull. De kallas flunsar.

      Vilka manliga influencers som reser runt världen tycker du vi ska gnälla på då? Bingo har så vitt jag vet fått kritik redan.
      Det här med att dra kvinnokortet (”kvinnor som inte stöttar andra kvinnor!!”) så fort influencers får kritik för sitt beteende börjar bli uttjatat.

        Varför hamnar alla mina inlägg i modd?

    Bara införa lock down här i Sverige också. Folk skiter ju uppenbarligen i ”rekommendationer”. Funkade i våras, nu krävs det lite hårdare tag. Bara så trött på alla egoistiska idioter som dessutom ska hålla på försöka försvara sitt själviska beteende.

      Som jag förstår det är det inte möjligt med total lockdown pga grundlagen. Utan att det måste en ny lag, därav pandemilagen, för att kunna göra som andra länder.

      Verkar ju inte gå mycket bättre för länderna med lockdown….

        Kanske inte. Vore bara rätt trevligt att se hur vissa kommer lida av att inte kunna resa, festa och ränna runt på massa events

    Kan dessa flunsor bara sluta med att outa ALLT de gör!!! Ta semester från sociala medier.

      Deras ”jobb” går ju ut på att fläka ut sina liv. Om de ska sluta outa allt de gör kan de lika gärna stänga ned sina sociala medier.

        Om det är deras jobb kan de i alla fall göra det må-fre, ta semester. Använd ett annat konto för privata saker.

        Klara
        Men det vore ju bra! Tänkvärt förslag, på riktigt.

    Petra är ju känd för att hon är ego. All form av kritik är avundsjuka. Hon är en narcissist ut i fingerspetsarna. Läste hennes blogg förr men har slutat. Beskriver man sig själv som ödmjuk är man aldrig det ?

      Jag läste också hennes blogg tidigare men nu kretsar allt runt hennes utseende. Det liv hon visar upp på bloggen är också så själlöst och världsfrånvänt. Men man blir väl sådan när man endast går runt hemma i sin egen bubbla. Hemmafrus liv är aldrig bra.

        Håller med dig. Bloggandet är en nödvändighet för att få utlopp för sitt ego.
        Just detta inlägget tycker jag slog alla rekord. Är det verkligen så att ALLA andra är avundsjuka på henne? Tänk att det finns personer som tror det, helt sjukt. Psykopati i sin renaste form. Aldrig gör fel.
        Det är väl hon och blondinbella som är i samma klass vill jag påstå.

        Jag tycker hon känns så himla självgod..Alltid lycklig, alltid perfekt, alltid perfekt omgivning. Allt är helt enkelt perfekt, viket känns orealistiskt o man har 4 ungar. Det enda hon kan göra om dagarna måste ju vara att piffa kuddar och baka hembakt? Det blir liksom för mycket av allt. Jag gillade hennes blogg mer förut. Nu är det mest nytt nytt nytt botox och fillers, magoperation och läppar, olika behandlingar osv. Ibland blir jag inspirerad, men väldigt sällan. Har ni sett MIN nya trappa…eh det är inte VÅR trappa utan min nya. Allt är snyggt fräscht ock krispigt och när allt blir sådär överperfekt så känns det som lik härjar i garderoben hahaha..eller det kanske bara e jag. Hon är tom stunning i skogen?!
        Men det måste ju vara osäkerhet någonstans? Att man inte duger som man är, utan måste hålla världsklass i allt man gör, dag ut och dag in? Jag skulle bli sjuk av att leva så. Ibland kommer det lite djupare inlägg. De gillar jag verkligen. Men jag är jäääävligt less på överperfekta bloggar/Instakonton där allt är så förbannat rätt i tiden. Hemmet ser ut som ett arkitekturmagasin osv osv..Jag är verkligen det. Förr kunde jag bli nedslagen av hur fint det var över allt, nu skrattar jag mer åt det. Det känns overkligt. Å man kan inte jämföra sig med dessa människor heller, för de har ett överskott av pengar och de lever i ett överflöd, som inte så många andra kan. Ser trädgården risig ut, ja men då kirrar man det på en vecka för några 100 lax osv..

        Tycker det är onödigt att påstå att ”hemmafruliv” aldrig är bra. För det vet du uppenbarligen ingenting om. Ingen av de hemmafruar jag känner (dvs kvinnor som inte förvärvsarbetar) beter sig eller lever i närheten av ett lika själlöst och ytligt liv som Petra gör. Och tvärt emot Petra har de noll och inga behov av att visa upp varenda inköp och heminredning m.m.
        Tvärtom, de håller en låg profil eftersom det dels inte är prioriterat i deras liv och för att de vet att de är priviligierade.

    Jag är förvånad över att någon överhuvudtaget blir förvånad över något en influencer gör. Det finns en anledning till att de är just influencers. Ytliga liv som går ut på att posera och kränga grejer, då krävs det varken något större IQ eller samvete. Det är också skrämmande att dessa influencers har så många följare som avgudar dem. Är folk så ytliga nuförtiden att de drömmer om samma liv? Det är faktiskt en smula otäckt.

    Hur kul är det att gå runt med nåt munskydd i ett tomt semesterparadis? Folk är ju bara för dumma i huvet.

      Fast är det inte ett tomt paradis just det ställe man vill vara på i en pandemi? Så få folk som möjligt och fint väder. Perfekt. Nu menar jag INTE att de gör rätt som åker, men jag tycker det låter som toppen ställen att vara på om man inte vill ha för mycket folk runt sig.

      I Sverige är det allt annat än folktomt. o.O

    Man kan ju också ta eget ansvar. Bara för att något inte är olagligt betyder det inte att man ska. Moral och etik är inte samma sak som lagar och regler. Jag kan inte begripa hur folk väljer att resa på semester i tider som dessa och sen inte kunna äga det. Det är tydligt att dom som gör det har en alternativ syn på pandemin eller problem att ta in information

    Det jag tycker Petra missar helt är att hon är en influenser – det hon delar med sig av i sin blogg influerar andra människor. Det hade varit så enkelt för henne att inte alls nämna denna resa på blogg eller Instagram. Res om ni vill, men influera inte om det!

      Så med andra ord ska influenser leva varenda del av sina liv för andra? Varje val de gör ska göras med tanke på vad de vill att andra ska göra? De ska bara göra perfekta val och aldrig något annat. Hör du ens hur det låter? Det är ju helt sjukt och går helt emot det som är att vara människa. VEM agerar perfekt i alla lägen, gör perfekta val, användet bara perfekta ord? Ingen! Folk vill att influensers ska visa sig ”äkta” och ”med brister” men egentligen håller folk dem till en standard som är helt ouppnåelig då de tyvärr är vanliga människor. Det går liksom inte att leta fel hos folk hela tiden. Hon har rest, likt många andra, jaaaa, dåligt men så är det.

        Nej, varför skulle de leva varenda del av sina liv för andra? De delar som de använder i sitt jobb (content till blogg och Instagram) blir dock ofrånkomligt något som påverkar följarna.

          Så om Kenza reser bort och inte skriver det kommer det inte komma ut ändå? De kan ju inte göra rätt oavsett

      Jag glömde nämna att såklart är det svårt för vilken större influenser som helst att inte ”avslöjas” så oavsett blir det ramaskri, vad de än gör. Alltså jag gillar inte ens influensers men är så trött på att folk hoppar på exakt allt.

    Alltså jobbar den kvinnan ens på riktigt? alla dessa så kallade influencers är misslyckade så undrar hur länge deras låtsas jobb håller. 😛

      Tyvärr verkar det ju hålla år efter år efter år…
      Eller rättare sagt, så länge folk fortsätter följa och handla allt de marknadsför. Så länge kommer de också att kunna livnära sig på det.

      Undrar hur deras flöde skulle se ut om de var tvugna att ha ett 9-5 jobb fem dagar i veckan.
      – Titta vad fint jag har gjort runt pasta hyllan! :20 min senare: Asså vad sjutton är det för fel på folk? Titta här någon har lagt spagetti bland makaronerna och jag som gar kämpat i 20 min med att göra det fint. Sad smile.

      I morgon jobbar jag på bland frukten ses då!

        Kul tanke. Men varför skulle de jobba just i en matbutik?
        Och varför skulle de lägga upp content från arbetsplatsen om de böjar en avlönad anställning någonstans?
        En del influencers har ju faktiskt haft andra ”vanliga” jobb och jag tror inte de filmat och fotat särskilt mycket där.

        ?

    Hon skrev ett inlägg för några dagar sedan som hon plockade bort och där såg man exakt hur hon såg på alla andra. Det var ingen feelgood-känsla vill jag lova och jag kan inte annat än att bli ledsen när det är en person jag följt i många år. Jag hade högre tankar om henne.

      Vad skrev hon?

        Ja, vad skrev hon?

        Jag uppfattade det som att hon tyckte att det minsann var lika farligt att handla på typ ICA som att resa och det kändes tyvärr nedvärderande mot oss som valt att stanna hemma och inte resa.

    Fast alltså jag vet inte ens vem hon är men hon har ju rätt. Vad ska hon göra? Hon skriver ju att det inte var så genomtänkt och även om det var det har hon nu genomfört sin resa så vad ska hon göra? Bikta sig, skjuta sig själv i benet för att ni ska sluta tjata? Alltså hur ber en influenser om ursäkt för att det ens ska passa folk? Och varför ska hon ens be om ursäkt? It is what it is, hon har inte mördat något.

    Vill bara tipsa om en influenser som verkligen tar ansvar enligt mig. Inte nog med att de avbokade sina planer, utan hon tänker också ytterligare ett steg längre i vad hon lägger ut för tips. Läs hennes inlägg nedan:
    https://nouw.com/Yayas

      Skulle ALDRIG klicka på någon länk där någon bara vill ta tillfället i akt och göra reklam. Tycker inte ens sådana länkar borde tillåtas här i kommentarsfältet.

    Petra har ju eget företag och en massa uppdrag skriver hon. Det skulle vara kul att se några av dem.

      Nu hör jag iofs till skaran som är föga imponerad av Petra, men varför skulle hon visa upp jobb hennes företag gör? Jag har ingen aning om vad det är för uppdrag hon har eller var hon jobbar med utöver bloggen, men antar att hennes uppdragsgivare inte vill hamna på hennes blogg och instagram. Eller?

      Om du är så nyfiken är det väl bättre att du hör av dig till henne i form av presumtiv kund och låtsas att du vill anlita henne. Då kan du ju enkelt be att få se tidigare jobb hon gjort. Eller kolla hur det går för hennes företag. Allt finns ju på nätet. Sajter som Alla bolag, Ratsit med flera.

    Hon bekräftar bara sin låga intelligensnivå med det där inlägget. Tack och hej Philia! Blir inga mer besök på din ”blogg”.

    Men borde vi inte också börja ifrågasätta de företag som väljer att samarbeta med influencers med dåliga värderingar? Värderingsarbete brukar vara viktigt på företag internt, men man verkar ha glömt bort att säkerställa att deras reklampelare även borde stå för samma värdegrund.

    Hannah Graaf bryr sig inte heller om Stockholms nya restriktioner. Sliter fullständigt i dem faktiskt. Gör rent utav helt tvärs emot vad restriktionerna säger. Att du inte skriver om det?

      Man får inte kritisera systrarna Graaf, vet du inte det? Hur pinsamma de än är.

    Vet inte ens vem Petra är! Det är jag tacksam för.

    Jag tillhör dem som restriktionerna passar som handen i handsken på mig överlag. Tycker inte om att resa förut heller och nu behöver jag inte ens argumentera för det. Jag slipper alla möten och får faktiskt göra mitt jobb när jag jobbar. I soffa , i pyjamas. Jg slipper trängas även när jag går ut eftersom man måste handla lite olika saker och gå ut och gå ibland. Jag tycker det är fantastisk att man kan gå komma åt och ösaker som man verkligen behöver.

    Men Coronasc riktlinjer känner jag mig lugn och tillfreds med.
    Är dock riktigt trött på smittan och har hittills förlorat fyra närståend; farfar, ingift äldre släkting som varit med i hela mitt, en närstående kollega samt en fin vän på bara 30 år.
    Det är för jälviigt och jag skulle inte rekommendera någon att mista fyra personer på så kort tid. För något i världen. Du blir aldrig den samma personen igen.
    Mitt dilemma nu är att jag har en typ dement farmor på demensboende (hon överlevde, 93 år ) men coronan hargett henne hjärnskador (för övrigt var det hon som ville flytta till boende). Hon har ett minne på 2 min.
    Därav anser jag att kota besök med avstånd, handsprit osv är nödvinga då mig är den enda hon har. Hon förlorade sin man sedan 70 tillbaka och har bara oss. Just pga demensen och mitt ansvar som förvaltare och närmsta anhörig anser jag att jag behöver träffa henne någon gång iblsnd då för hon frågor om det gång, på gång.
    Jag har förtar kunnat hälsa på henne nu, efter att hon har varit helt utan besök sedan mars när hon blev sjuk och flyttades runt 7-8 ggr innan hon fick en permanent plats. Och hon behöver oss.
    Självklart är inte där varje dag, var 10de cirka.hennes psyke skulle inte klara färre besök. Och den döden hade varit värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.