Bianca Ingrosso om gravidavsnittet i Wahlgrens Värld

Jag håller helt med Bianca om att vi som betraktare omöjligt kan få hela bilden av en situation som den här, där Bianca berättar för Pernilla i Wahlgrens Värld om att hon är gravid och hennes pojkvän inte är redo.
Jag tycker också att hennes anledning till att ta med det är positiv – hon är en förebild för många och kanske är det någon som kan bli hjälpt av hennes öppenhet.

Däremot så tror tänker jag att det kanske inte hade behövt komma lika mycket kritik mot – ja, egentligen alla inblandade – om själva vinklingen inte blivit så ensidig.
Jag kan bara föreställa mig kritiken som riktats mot Phillipe eftersom han mer eller mindre framställdes som den som absolut INTE ville ha barnet medan Bianca filmades medan hon satt och vyssade barnkläder i en soffa.
En så här allvarlig sak, som även involverar Biancas pojkvän, hade kanske blivit bättre om han på något vis involverats i klippningen så det inte framstår som att han ”tvingade” Bianca till en abort.
Jag kan förstå att man valde den här typen av klippning för dramatisk effekt, men eftersom den tydligen påverkat dem så pass mycket i det verkliga livet att Bianca känner sig manad att skriva det här inlägget så borde de kanske se över den delen av produktionen?
Phillipe ville kanske inte medverka, men med facit i hand – om Bianca nu ska dela så här känsliga delar av deras förhållande och han inte kan ändra på det – då är det kanske bättre ATT medverka ändå? För att slippa en sådan här vinkling, och slippa behöva skriva inlägg som det Bianca postat här ovan?

Han skulle ju kunna medverka och säga att han egentligen inte vill att den här delen av deras förhållande ska bli del av ett underhållningsprogram, men att det är en extremt tuff och jobbig situation. 
Allt hade varit bättre än den kompakta tystnad som utspelade sig i avsnittet där Bianca framställdes som att hon egentligen inte ville göra abort men att hon inte hade något val då hennes pojkvän absolut inte ville behålla barnet.
Ja, det är tv men det är tv om deras LIV!

Ärlighet och öppenhet är jättebra, men inte om det blir på bekostnad av någon man älskar för dramaturgisk effekt.

197 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ibland kanske hon får sätta sig och sitt förhållande före att ”finnas där för yngre tjejer”. Någonstans måste det finnas en gräns.

      Äh! Det är enbart för att det är bra tv. Hon lurar ingen.

      Det är på de tjejerna hon tjänar sina bappiljarder, klart hon vill ”finnas där” för dem…

        Vill också ha bappiljarder.

      Fast det där var ju bara en fånig bortförklaring, ”hjälpa någon annan tjej genom att berätta i tv att hon ska göra a bort för hennes kille vill inte ha barn nu” ? Eh nej hur hjälper det andra. Hon verkade dessutom ganska så oberörd. Det där var ju bara en bortförklaring när de fick kritik efteråt, hon ska ju alltid förklarar bort allt så det låter bra. Verkar som om hon och Philiipe försonats nu och är ihop igen. Och de var ju ihop DÅ också, är ju långt efter det som det blivit paus eller slut mellan dem.

        Nej att det var för att hjälpa andra är en dålig efterkonstruktion för att rädda upp det. Varför inte säga direkt att det var ett gemensamt beslut ist för att skylla på att Philippe inte ville, så att han skulle få skäll av folk och Bianca var det så synd om.. Nej det var inte synd om henne för hon tog ju det beslutet, hon hade ett val och hon valde att inte behålla. Tror att det är viktigare för henne att göra karriär nu, hon vill passa på att tjäna stora pengar så barn passar inte in just nu, och nej då var de ju inte redo heller men det är deras val.

          Nu är det ju inte Bianca och Pernilla som bestämmer hur saker och ting ska klippas ihop. Jag tycker att det är bra att de visar utåt hur livet är och inte döljer nåt, vilket faktiskt hjälper många unga kvinnor och tjejer att inte känna sig ensamma i den situation de möjligtvis är i. Och att sen gå ut via Instagram och förklara och belysa när man ser att det missuppfattas tycker jag är bra gjort men det är klart, vill man så kan man ju bortse från det om man absolut bara vill ge Bianca skit hela tiden utan att bry sig om att hon dels gör mycket bra saker som faktiskt hjälper folk och dels bara är människa hon också

          Fattar inte varför han skulle få skit ens om det var sant att hon ville behålla med Philippe inte bli pappa? Det är typ det största som kan hända i en människas liv och är man inte redo att ha barn eller planerat det ihop tycker jag inte en person ska få skit för att den är ärlig med hur den känner. Det är ju en sjukt stort beslut som förändrat ditt liv drastiskt för evigt. Känner en person att den verkligen inte är redo är det förmodligen ansvarsfullt att INTE skaffa barn då. Finns tillräckligt med ungar som har en dålig uppväxt. Sen är det alltid kvinnan beslut i slutändan, men givetvis ska partnern få ha en åsikt i frågan; och om han inte vill ha barn men kvinnan behåller ska han inte behöva vara involverad heller (även om en reko kille BORDE vilja vara en del av sitt barns liv även om han inte håller ihop med mamman etc).

            Som man kan man skydda sig också! Istället för att kvinnan ska göra abort varje gång det sket sig! ?
            Tänk om det skulle tillstöta komplikationer under någon av alla aborter så att hon sedan inte längre kan bli gravid?!?

              Hon skrev i sitt inlägg på Instagram att hon åt p-piller.

      Inte bara ibland kanske alltid måste hon sätta sig själv först hon har mycket ta igen efter hon har liksom inte satts först i sin familj. Hon vill alltid vara den som ska ge mest för att aldrig bli skyldig någon något.

    Men de är alltså tillsammans nu? Jag trodde att de hade gjort slut?
    Och ja, jag håller med dig. Vet inte hur det funkar med tv-inspelningar (om b godkänner avsnittet innan det sänds osv), men tycker det är ganska dålig stil av B att lägga all ”skuld” på P, om det inte var så.

      Bianca har vad jag sett hela tiden hävdat att de fortfarande är tillsammans, även om de inte setts tillsammans på länge. Hur det egentligen ligger till vet bara de i deras närhet och eftersom de uppenbarligen inte vill prata om det så tycker jag det borde respekteras.

        Det har du rätt i. Följer inte Bianca någonstans, har bara läst här på bb (i kommentarerna) att de gjort slut. Trodde att de gått ut med det offentligt. 🙂

          Man ska inte tro så mycket

            Nä och därför frågar man

      Hon kommenterade iallafall hans matbild från 1 November. Det behöver inte betyda något för oss vanlisar men influencers brukar sluta med sådana offentliga grejer på instagram när de gjort slut.

      Det är bara damage control nu som hon återigen vill ha honom tillbaka. Har ni inte lärt er hennes mönster? Bianca godkänner varenda sekvens hon är med i, det var Biancas eget val att framställa situationen som den var. Det var Biancas val att berätta hur hon så gärna ville ha det barnet, men att Flipp absolut inte ville. Hon försöker skriva om historien pga att hon nu ångrat sig och vill ha honom tillbaka (igen…) och då lägger hon skulden på produktionen som klippt fram osanningar och fansen som ”missuppfattat” vad hon menade. Som vanligt alltså. Jag kan hålla med Flippen om en sak, deras förhållande är inte på en plats där de bör ha barn. Men det har de aldrig varit och kommer aldrig bli, en relation som varit gravt dysfunktionell i 6-7 år blir inte plötsligt bra. En sån relatior tär så mycket på ens psyke att det är ett självskadebeteende att stanna kvar, att gång på gång sticka kniven i hjärta. Släpp och gå vidare, han kommer aldrig kunna ge Bianca det hon behöver.

        Det är så sant det du skriver, deras relation har blivit ett självskadebeteende för dom båda. Har de inte lyckats skapa en trygg och stabil grund tillsammans efter 6-7 år så kommer det aldrig att ske..men det kanske är just det dom båda har svårt att komma to terms med..

        Enligt forumet-som-inte-får-nämnas-vid-namn har det varit över mellan dem ett tag nu.

          Ja, alltså för någon vecka sen la ju Bianca upp en insta story sent på kvällen där Oscar Zia och hon pratar om att han ska följa med henne hem och ”make her pregnant”. Ganska säker på att hon är singel och vill göra philippe avis.

            Nej Bianca sa i hennes senaste live att hon inte är singel, och dessutom är oscar zia gay så tror inte philippe blir avundsjuk på det.

              Ah, ok. Ingen fara för fullbordan med andra ord, haha! Men lite märkligt klipp att lägga ut efter att man gråtit ut i sina kanaler och tv-serie om en abort. Kändes som en pik till Philippe.

              Mycket dysfunktionellt förhållande verkar det vara, så man kanske får hoppas för deras skull att det tar slut. Bor i samma område som Bianca, och hon ser alltid så liten och ledsen ut när hon är ensam. Vill bara ge henne en kram.

        Skvaller på stan eller?? Så fort en influencer kommer med förklaringar efter att nåt har hänt som blivit fel så får folk för sig att det är damage control för att hon är ju enligt vissa såååååå falsk och pengasugen. Får ni aldrig nog av er själva??

      När man vill se exempel på destruktiv relation att undvika så kan man visa upp Bianca och Philly för sina barn

        Vad exakt gör deras relation destuktiv? Har bara sett några få vloggar och då verkar allt normalt iallafall.

          [Borttagen kommentar]

            [Borttagen kommentar]

              Det är väl mer att Filippe gör slut, ligger med andra tjejer och ”kommer sedan på” att han älskar Bianca, så blir dom ihop igen, så går det 6 månader, så tar det slut, så är cirkeln igång igen..Tror dom har gjort slut 5-6 gånger nu..på 6-7 år…så ja, dom gör slut 1 gr per år i snitt.

      Jag tror att dem har gjort slut men inte kommer gå ut med det på ett tag (hoppas jag) förrän det är 100%, alternativt att de har kommit vidare i det, alternativt att det visas i ett avsnitt av WV för att slippa spekulationer. Tror också de har kommit överens om att de inte ska säga utåt att de har gjort slut pga hur det har sett ut alla andra 10 ggr de har gjort det… Men Bianca går till sin psykolog 2 ggr i veckan (enligt sina egna stories) och pratar mkt om att hon äntligen sätter sig själv först. Jag tycker det är glasklart, bara att man gör det på ett ”sociala medier taktiskt sätt” osv. Han är ju också en profil nu, får vi inte glömma..

      Ja om de nu tar upp ämnet för att det är viktigt kanske de skall he så mycket info som möjligt.. inte ge folk utrymme för spekulationer!!!

    Dumpa henne!

      Hon är tillsammans med en man, så du menar nog ”honom”.

        personen kanske menar att pojkvännen ska dumpa Bianca

          ?

          jo men så att det förstod jag…

        ????

    Jag kollade på det senaste avsnittet på Dplay. Rätta mig om jag har fel men jag vill minnas att hon sa att Phillipe fick boka aborten för hon ville inte göra den. Så minns jag det, då kan jag även tycka att det är svårt att vinkla det till någon annan än just Phillipe.

      Ja, låter som en efterhandskonstruktion nu och ev att Phillipe bett henne göra ett förtydligande för att slippa få skit.

        Vad är det som är så fel med att göra ett förtydligande när det nu blev så fel och Philppe kom i kläm på ett sätt som det antagligen inte alls var meningen att han skulle göra

          För att det kanske var som Bianca sa från början i programmet, hon brukar ju vara rätt så ofiltrerad därför tror jag mer på det som visades då än denna efterhandskonstruktion.

    Ja vinklingen blir fel och det blir många missuppfattningar.

    Alltså p-piller verkar ju vara världens sämsta preventivmedel? Tycker alla som ”råkar” bli gravida går på just piller.

      Det beror ofta på att man missar att ta dem samma tid varje dag och/eller slarvar.

      Googla pearl index för typisk användning så ser du precis hur säkra olika preventivmedel är för olyckor.

      För att de slarvar och råkar glömma ett piller då och då, eller glömmer bort att kräkning/diarré kan förstöra effekten. Tar man dem precis så som man ska och kompletterar med kondom efter t.ex. kräkning/diarré så är det mycket låg risk för en oönskad graviditet.

      Sedan vill inte de flesta framstå som oansvariga och säga ”vi trodde det räckte med avbrutet…!” utan drar då till med att deras p-piller inte fungerat.

      Var väl så Margås barn blev till, att hon missade ta nåt piller. Så blev hennes kille arg på henne för det. Men dom bestämde sig för att behålla det ändå. Så fint. ?

        Fint?

      Bianca har själv gått ut med att hon är extremt slarvig med sina p-piller och då kan det bli såhär.Mkt mkt ovanligt att bli gravid om man tar dom som man ska ,visst det händer men ja….hela historien känns konstig.

      Det är ett mycket säkert preventivmedel om man använder det rätt…

    Jag fick verkligen intrycket av att hon blev känslomässigt pressad till abort. Jag grät massor till det avsnittet för jag fick så jävla ont i hjärtat. Så ja.. där kan man faktiskt rikta mer kritik till klippningen/producenterna än till alla som reagerat..

      Nej, det kan man inte. Bianca godkänner alla avsnitten!

        Hur vet du det? Har hon sagt det?

        Menar inte att ifrågasätta utan undrar. Vad jag förstått är det iaf ingen självklarhet vid all teveproduktion.

          Hon brukar säga i vloggar att hon kollat på kommande avsnitt för att godkänna de.

            Jaha, det hade jag ingen aning om. Men då har hon ju enbart sig själv att skylla. De vill ju göra bra tv och locka tittare och skapa reaktioner, såklart. Men då får hon ju stå för att le boyfriend får ta lite hat sen också.. eftersom att vinklingen verkligen inte var till hans fördel. Milt sagt!

          Hon har sagt det. Minns ej om det var i en vlogg eller instagram men hon har förklarat hur det går till ganska tydligt. Hon säger också ganska ofta i vloggar att ”nu har jag suttit och godkänt WV-avsnittet som…”

        Att hon godkänner betyder inte nödvändigtvis att hon är själaglad över innehållet och klippningarna. Hon har tidigare konstaterat att iom med medverkan i WV skriver hon och övriga deltagare på ett avtal där vissa saker ska delas. Därför är det säkerligen så att vissa saker kommer med som hon helst önskat inte gjorde det. Klart att produktionen behöver nån typ av garanti för att det ska bli en bra följetong i slutändan.

    Å andra sidan borde man ju kunna kräva av de vuxna människor som kommenterar programmet att de också beter sig som just vuxna. Blir fan mörkrädd när jag ser hur folk håller på. Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig har skrivit en elak kommentar till någon på nätet och då var jag ändå barn när internet slog igenom.

    Skulle fan skämmas inför mig själv om jag höll på som vissa gör.

      Sin kommentar fick mig att fundera på en sak. Jag vet inte hur gammal du är, men själv är jag 35+ och resonerar precis som du. Att skriva elaka saker på nätet är lika dumt som att göra det i verkliga livet. Men, kanske är det så att yngre generationer har distanserat sig från vad det innebär att bete sig illa mot varandra online? Det är där de kommunicerar och där står inte fröken/magister/föräldrar och hänger över axeln med uppmaningar om att bete sig. Online kan vi gömma oss bakom skärmar utan att åka på repressalier för dåligt uppträdande. Detta kanske är ännu en baksida av det uppkopplade samhället? Å andra sidan finns det betydligt äldre personer som surfar runt och sprider skit, det är en helt annan kategori som jag inte kan uttala mig. Tanter som skriver elaka saker på tex IG/FB med deras egna profiler, utan att ha minsta tanke på hur de framställer sig själva eller hur mottagaren tar emot deras elakheter. De känner sig kanske berättigade? ”Allt var bättre förr”, ”Vilken hemsk frisyr, så såg vi minsann inte it på vår tid”, osv.

      Långt inlägg, men jag tror det finns förklaringar till beteenden idag för den som vill förstå, därmed absolut inte sagt att det försvarar, tvärtom. Personligen vill jag försöka förstå för det är ngt mörkt som vilar över kommunikation online. HejaLivet! På Facebook är ett fantastiskt undantag. Där är det nolltolerans mot elakheter, där deltar alla på lika villkor som grundar sig på ömsesidig respekt och hänsyn. Kika in den gruppen om ni vill omge er med människor som iaf där visar hänsyn till sin nästa.

        Intressant reflektion!

    Jag undrar bara hur många jobbiga perioder de ska ha i sitt förhållande.. Visst, man vet ju inte hur det ser ut exakt och hur de har det men det känns ju väldigt ostadigt.

    Han är verkligen en kopia av hennes pappa. En omogen, egoistisk italienare som bara leker med tjejers känslor. Som bara vill ha det bästa i livet och drar om nåt blir för jobbigt.

      Vet du att det är så eller är det något du bara hittar på? För som sagt det är inte verkligheten man ser på tv eller sociala medier. Din kommentar är värre isf.

      Det är det tjejer söker, eller?

      Han är iofs inte italienare

        Mamma, jag VILL ha en italienare

        Italienare wannabe är han då alla dagar i veckan!

      Hans familj är från Israel. Och du vet (uppenbarligen) ingenting om honom.

        Han leker italienare med all sin pasta.

          Japp, kulturell appropriering, at its finest!

          Åh shit är det deeet jag gör!!!
          Visste jag inte, trodde bara jag hade sjukligt begär efter snabba kolhydrater, pasta is da shit,

          Men nu vet jag alltså att jag leker italienare, skönt att ändå veta äntligen.

            Tror knappast du bara äter på italienska restauranger eller står och leker italiensk kock på YT? Bara för att du äter nudlar varje dag så är det inte samma sak.

        Man känner igen en player när man ser en. Du är uppenbarligen väldigt naiv.

          Kan du ge några exempel? (Uppriktig fråga då jag själv är van vid anständiga män). ?

      Trodde det var allmänt känt att kvinnor ofta träffar män som påminner om deras pappor. Men det kanske bara är en myt.

        Daddy issues.

        Nä inte alltid

      Tja det vete fan…visst hennes farsa har sina dåliga sidor men tog sitt ansvar när mamma Pernilla blev gravid som 20-åring…..så där ligger philippe i lä….

        Han var inte ens med när Benjamins föddes dock…

      o vad är det nu för fel på italienare??

        Man kan fortfarande benämna folkslag utan att vara rasistisk? Herregud. Hur orkar man leta fel i allt?!?!

    Alltså. Bianca har ju rätt i sak. Viktigt att respektera och ibland förklara/förtydliga. MEN, att skriva att man äter p-piller och att det trots dessa blev en graviditet.
    Hon har ju flertalet gånger pratat i programmet om att hon inte kan äta p-piller för hormonerna och hon inte kommer ihåg det. inte ha p-stav. Hon har minst 2 gånger tagit graviditetstest i tv för att hon glömt ta dagen efter piller. Det finns en scen innnan Jakobs och Melinas bröllop där Melina surnar till och menar på att du skyddar inte dig då vill du bli gravid. Skull dig själv.
    Känner lite att om hon ska vara ”ärlig” kanske hon ska hålla sig till sanningen istället för att sätta skräck i folk som använder ex p-piller. Det hela känns mest som hon försöker dämpa ner skadadan och hatet mot Filipe. Släta över det hela.
    Been there Done That. Man blir så hemmablind och tillslut så snurrar de runt i huvudet. Tillslut gjorde jag abort med tanken att det var de bästa och jag ville nog inte ha barn ändå kanske.. men han hade ju varit hos mig oavsett val. NOT.

      Man kan använda kondom med ?‍♀️

        Lite som att äta godis med papper på ??‍♀️

          Är du 14?

            Inte samma anonym men för många känns det så, även kvinnor… Om man har såna problem som Bianca har kanske det är det bästa dock. Fast det är ju inte lika säkert som många andra preventivmedel.

              Ligger ni med så dåliga män så att kondom tar bort halva upplevelsen? Kanske ligget ni ska byta bort istället? ??‍♀️

                Min man är skitbra i sängen men jag vill inte ha kondom för det.

                Har inget att göra med min mans prestationer att göra utan själva känslan. Känns mycket mindre när det inte är hud mot hud tycker jag. Samt mindre intimt och spontant, enligt mig. Man får tycka olika…
                Skönt att jag slipper kondom.

          men då kan man ta ansvar för barnen man skapar…..och inte gnälla sen…ja vill inte bli pappa buhuuu buhuuu…

            Gemensamt ansvar?

      Tror det är lögn att hon gick på p-piller minns för ett antal månader sedan att hon sa i en vlogg att hon inte hade något preventivmedel och att hon senare satte i en Spiral. Graviditeten måste ju skett då?

      JAG upplever hela historien som att Bianca verkligen vill ha ett barn med Philippe så hon chansar och blir gravid gång på gång i hopp om att han ändrar sig när hon väl är gravid eftersom hon gjort abort förr i deras förhållande.Han ändrar sig inte och då blir det abort.Det enda jag inte fattar är vf philipe inte drar på sig en kondom om han är så anti barn just nu??Han lägger över hela ansvaret på en tjej som han vet faktiskt vill ha barn! Herregud om jag inte vill ha barn och min kille vill så kan väl inte jag lita på att han inte gör hål i kondomen utan jag skyddar mig själv! Detta börjar bli riktigt pinsamt…..2 vuxna människor…

        Eh whaaat? Klart man ska kunna lita på sin partner?! Skulle inte ligga med en sån kille du beskriver.

          välkommen till verkligheten,oönskade barn föds varje dag pga av folk som litar på varandra sen slutar det med faderskapstester ???

            Sjuka människor gör sånt.

    Det är intressant att se att Bianca har valt exakt samma sorts relationer/livsstil som hennes mamma, ohälsosamma relationer som är on and off i all oändlighet. Hoppas att Bianca och hennes psykolog kan lyckas bryta detta destruktiva mönster samt hjälpa henne att en gång för alla bli frisk från hennes ätstörning. Det känns som att hon är inne i en väldigt mörk period just nu.

      Jag tror att hon lever i förnekelse. Hon har till och med sina föräldrars bröllopsfoto som bakgrundsbild på mobilen; detta är absurt med tanke på hur förhållandet egentligen var bakom lyckta dörrar.

        Bakom stängda dörrar? Nja.. var väl överallt i skvallerpressen så det var rätt så offentligt.

          Fast inte under själva småbarnsåren, väl? Trodde Pernilla gick ut med det först när barnen var äldre (jag kan säkert ha fel, men isf är hennes idealisering av förhållandet ännu mer skruvat).

    Vidrigt att läsa att båda var redo att bli föräldrar?! Stackars barn.

      Det var ett Max 8 veckor år gammalt foster. Inget barn.

      Varför var det vidrigt? De insåg ju att det inte skulle fungera. Man kan vara redo personligen men omständigheter runt om kan göra att det är direkt olämpligt att sätta ett barn till världen. Tex så var jag och mitt ex båda redo för ett andra barn, men vår relation var i sitt slutskede så vi båda visste att det inte skulle bli fler barn för oss. Hade jag blivit gravid då av misstag hade jag också tagit bort det.

      De var troligen inte redo dock.. se på deras liv. Stackars barn om det hade förts ja…

        Fötts.

    Hon och Pernilla tittar alltid igen avsnitten och godkänner klippningen. Självklart handlar det om tv underhållning och pengar! Vem godkänner en sån vinkling av sin man från första början? På riktigt?

      Precis så. På tal om Pernilla W så hade Frans skrivit ett kul inlägg om henne, ett granskande inlägg om att hon ljugit efter att hon fått kritik.

        Haha läste det också!

    Nu har jag själv ingen barnlängtan så kanske är därför, men har så svårt att förstå att man vill skaffa barn och bli en ung mamma till VARJE pris. Även om det innebär att man skaffar barnet med en kille som inte vill, och när förhållandet är så stormigt. Kan förstå att man inte vill göra en abort när man redan blivit gravid, men hon snackade väl om att hon bestämt att inom ett år SKA hon vara gravid igen. Liksom hon HAR ju tid både att skaffa barn och hitta en bättre snubbe.

      Kvinnor är mest fertila mellan 18-25. Bianca är väl 25 nu så hon är vid bortre gränsen av sin mest fertila period. Det är väl en utmärkt ålder att skaffa barn i och inte särskilt ungt.

        Och det ofödda barnets rätt till två stabila föräldrar i en välmående relation?

          Det ena utesluter knappast det andra.

            I det här fallet gör det ju det? De verkar inte ens kunna va ihop i 6 månader i sträck typ..

        Fast mest fertil betyder inte att man inte kan eller ens att det är svårt senare. Otroligt vanligt att få barn i 30-års åldern.

          En kvinna föds med ett visst antal ägg. Allt eftersom åren går minskar antalet ägg varje månad. Så ja, det blir svårare ju äldre man blir.

            Ja det är klart men det är oftast inte särskilt svårt som 30åring. Inte så att det är panik ”måste ta första bästa man som pappa” vid 25…

            Lite överdrivet förenklad bild av ferilitet. Brist på ägg är knappast den vanligast orsaken till att teman har svårt att bli gravid. Men visst, självklart är det bäst att börja precis när man börjat menstuera om man vill optimera sina chanser att få barn innan klimakteriet.

              Lika bra att skaffa barn när man är 13! Skynda er!!!

                Haha ja, 13åringar som skaffar barn för att hinna med att skaffa så många som möjligt innan klimakteriet. Precis vad vi behöver ?

        Biologin samstämmer ju inte alltid med livssituationen. Hade jag fått barn när jag var 25 hade barnet fått en kyrkråttefattig student i ett pyttelitet studentrum till mamma, kanske inte hade varit helt optimalt

          Tänker om jag hade fått barn när jag var typ…21. Otroligt omogen med helt andra värderingar som inte hade gynnat min uppfostran och med det inte heller barnet.

            Burr. Tänkte precis på killen jag var tillsammans med när jag var 21. Tur att jag inte dras med honom som pappa till mitt barn idag.

        Bara för man har bäst fysik 18-25 betyder det inte att man inte kan springa ett maraton när man är 36.

      Jag kan bara tala för mig själv men jag fick mitt första barn vid 25 och ville ha barn relativt tidigt. En stor fördel jag ser är att jag har nu ett fönster på åtminstone 10 år att besluta mig för om jag vill ha fler barn och hur många (förutsatt att det går att bli gravid igen, tar inte det för givet) barn jag faktiskt vill ha. Hade känts jobbigt att börja försöka runt 30+ och inse att jag måste stressa om jag vill ha tex 3 barn och skaffa dem relativt tätt med allt vad det innebär. Nu när jag har ett barn så njuter jag verkligen av bara henne och kommer skaffa syskon när hon är ca 5 år ?

        Kul för dig att det blev så, men det funkar inte riktigt så för alla.

          Nä därav skrev jag ”jag kan bara tala för mig själv”. Jag måste väl få kunna se de fördelar av de beslut jag tagit i mitt liv.

        Fröken duktig, är det du?

          Fröken bitter, är det du?

            Bitter och kränkt ?

          Skulle du uttryckt dig sådär om du pratade med en person IRL? Jag förstår inte behovet av att spy ur sig såna dumma kommentarer. Vad tycker du att du bidrar med i tråden?

          HUR och NÄR blev barnämnet så infekterat att folk håller på så här på sandlådenivå? Varför?! Jag kan inte förstå det.

          Och så gnäller folk på att samhället blir mer polariserat och att vi är så splittrade idag. Jamen vad konstigt…

        Och sen påstår folk att det inte är en egoistisk handling att skaffa barn….

          Vilka påstår det? Brukar folk säga att det inte är egoistiskt? Att de skaffar barn som en gåva till världen? Klart man skaffar barn för sin egen skull, det vet alla föräldrar.

        Tog du också första bästa kille bara för att hinna med din plan?

          Men vad fan är det för kommentar?! Reflekterar du över vad du häver ur dig eller gör den generella stämningen här att det känns helt normalt? Det här kommentarsfältet är fan det mest toxiska som finns på svenska internet. ?

            Couldn’t agree more!

            Tror hen syftar på det som skrevs där uppe, det diskussionen handlade om… Om Bianca. Att ta första bästa kille som 25åring för att kunna bli ung mamma.

          Eh va? Jag hade ingen ”plan” jag hade varit tillsammans med min sambo i 6 år och hade fast jobb, bostad osv. Jag är tacksam att jag hade mitt på det torra så jag kunde skaffa barn relativt tidigt. Fattar inte vad folk blev arga eller skriver taskiga saker för? Tycker att man alltid får försvara sig som ung förälder och nu pååekade jag det JAG tycker är bra med att få barn tidigt förutsatt att man redo för uppgiften som förälder.

        25 är i sig inte en konstig ålder att få barn i, särskilt inte om man hunnit etablera sig med bostad, sysselsättning och lämnat eventuellt festande och kompisdraman bakom sig. De flesta 25-åringar har ju ändå det, eller är på god väg. Men många influencers och andra unga vuxna uppför sig som att de befinner sig i en ständigt pågående tonårsfas, kan vara svårt att se dem funka fullt ut som föräldrar.

          Ja, jag tror kanske inte folk är skeptiska till Biancas ålder primärt utan att hon befinner sig i ett till och från förhållande. Oavsett om man är 25 eller 40 känns det som en adlig förutsättning. Men det verkar ju även hon själv tycka, vettigt nog.

          De flesta växer väl och mognar när de inser att de ska bli föräldrar? Alltså man kan ju inte gå runt och leva sitt liv som om man hade barn, bara för att man en dag kanske blir gravid. Huvudsaken är väl hur man beter sig från graviditeten och framåt, inte hur man levde innan.

        Jorden är överbefolkad. Mycket bättre att enbart skaffa ett barn än en hel drös. Har du inget annat att hitta på i livet än att byta blöjor och pumpa brösten?

          Hon kan få skaffa det barnet jag inte kan få så går det jämt ut, bra va??

            Ja shit vad klokt! Själv har jag inte satt mig på ett flygplan i år så du kan väl ta den flygresa jag skippat så går det jämt ut för miljön? 🙂

              ja det är ju att jämföra, biologi vs flygresa.

              Sluta skamma folk. Annars kan du börja med dom länderna det är vanligt att man föder 7-8 barn.

              Och jag flyger inte, så jag vill inte ha din flygresa:)

                Ah du drog till ”skamma”-kortet när du insåg att ditt resonemang inte var särskilt logiskt. 😉

      Upplever att många kvinnor utan personlighet, intellekt och egna intressen vill bli unga mammor. De har sällan studerat vidare, har ingen vidare karriär och pysslar heller inte med någon hobby (förutom typ dansa zumba eller tråda ögonbryn på vännerna). Då är det lätt att luta sig tillbaka mot att skaffa barn och låta ”MAMMA” bli ens enda/stora roll i livet.

        Väldigt taskigt men ligger nåt i det tror jag.

        Jag håller inte med. Tänker att det är såna som aldrig riktigt kommer någonstans med sina liv som väntar med barn för de tror att det ska hända något stort och fantastiskt innan, men det händer aldrig något. Så de jobbar, shoppar tingeltangel, renoverar badrum och åker på weekends i tio år innan de får panik och måste ivf:a tre barn.

          Haha, håller med både 11.09 och 12.28.
          Exakt så! Jag har tre vänner som ivf:at hysteriskt runt 40 års ålder. Detta på grund av karriärer och påkostad livsstil där man velat vänta med barn till efter 38 och sedan insett att det inte gick att bli gravid på naturlig väg.

          Fast det finns heller inte bara de två alternativen? Att antingen är du framgångsrik sångerska á la Mariah Carey eller så är du 26-årig småbarnsmorsa med socbidrag med 6 ungar som springer runt benen…? Jag och de flesta av mina vänner har valt att inte skaffa barn innan 25 då vi velat studera på universitet, odla intressen, och testa på olika relationer. Ingen av oss går runt i en illusion att vi inom kort kommer bli kända krigskorrespondenter eller köpa och renovera ett slott i södra Frankrike. Jobb, weekendresa, lite renovering låter som de flestas liv som vuxen? Även småbarnsföräldrars eller? Däremot är det lite lättare att fokusera på sig själv om man inte har ett barn att ta hand om när man är ung. Under tiden så funderar man ju på vad man vill göra.
          Men intressant att ”inte kommer någonstans med sina liv” handlar om att inte skaffa barn. Inga barn = inget liv? 😉

            Det här var den vettigaste kommentaren! Så sann!

          Haha båda dessa kommentarer speglar ju egentligen bara alltings meningslöshet. Skaffa barn eller låt bli, inget av det gör dig mer unik, intressant, befriar oss från känslan av meningslöshet eller räddar oss från att bli till jord i slutändan.

          Du beskrev just min faster till punkt och pricka ?

        Fast varför får inte barn vara någon annans kall i livet? Är man mer värd som person för att man samlar frimärken, vandrar eller reser på fritiden? Alla är inte stöpta ur samma form och alla har olika syn på vad livskvalitet är. För någon är det en fin karriär med hög lön, en annan bara ha ett jobb för att gå runt för att sen njuta av sin familj. Så länge man inte skadar någon så har alla rätt att få utforma sina egna liv.

        Min mamma fick mig (mellanbarnet) när hon var 23. Aldrig märkt att det skulle vara någon skillnad på henne och de äldre mammorna i min klass. Mer sa alla att min mamma bara alltid var så snäll.

          Alltså, får och får… Vad som helst FÅR vara ens kall i livet, men jag tänker att man raderar sig själv som person när man enbart finns till för att föda fram nya människor. Om du förstår vad jag menar? För vad är det man vill när man börjar föda barn innan man ens har lärt känna sig själv? I Sverige står ju trots allt skolan för en rätt stor del av barnens kunskap och uppfostran, så det är inte direkt så att man kan vara som han i Captain Fantastic och verkligen forma intelligenta individer utifrån ett eget synsätt.
          De flesta av oss kan trots allt vänta med att föda barn tills vi är +25 år därför är vi nog ganska många som tänker att fram tills dess kan man odla sina egna intressen och utforska både sig själv och relationerna till andra.

        Usch vad elakt skrivet 🙁

    Hur kom Bianca fram till att hon ville hjälpa i möjligtvis tjejer/ unga kvinnor som genomgår samma sak? Då får hon väl utbilda sig till psykolog/kurator. Hon gör sig till offer och ger philipp skulden offentligt, tror knappast att philipp och bara finner sig vara skurk i dramat inför hela Sverige, känns som en hämnhandling från henne. Hur det än är så är det privat.

    Philpp har troligen protesterat mot hur han framställs programmet och krävt en annan version.

      Ja och när klippet godkändes så kanske Bianca var arg på honom men nu när dom är tillsammans igen så ska det fjäskas igen. ?

        ??

    Alltså vinklingen de valt att göra av Filippe i detta avsnitt.. förstår att han inte är nöjd, han framstår inte direkt sympatisk.

    Känns väldigt märkligt att Philippe, Lovisa, Lukas osv. Alltid framställs som värsta dryga och ytliga personerna mot Bianca. Som att hon helt borde byta umgänge. Sen kommer alltid Bianca och ska försvara dom. När folk tycker att Philippe verkar som en dålig pojkvän som kommer och går som han vill, när Alice och Lovisa skrattar åt henne i podden, när Lucas visar sitt missnöje över Biancas framgång. Jättemärkligt att alla vinklingar blir så konstiga.

      Enl. Bianca är alla alltid snälla, och det är nog hennes fel iallafall.

    off topic (ursäkta, jag hittar inget aktuellt inlägg om Biden-Trump) Rekommenderas varmt: dokumentär serien ”Why we hate” av Spielberg och Gibney > https://www.dplay.se/program/why-we-hate – om hur vi fungerar psykologiskt – varför och hur vi plötsligt förvandlas till rabiata hatare av fiender till ”vår” grupp men också i slutändan vilka medel och förmågor vi har för att komma ut ur det. Trump var ett symptom, orsakerna till att han blev vald finns kvar och de orsakerna finns också i Sverige.

      Ta det på öppet spår imorgon. Eller fb.

      Det var ju media som drog igång en höststorm mot president Trump från första början. Allt tjafs om deportationer tex, Trump gjorde ingenting som inte Obama heller gjorde och under exakt samma tillvägagångssätt (separation av illegala migrantfamiljer) men den enas dygd blev den andras skuld.

        Mm, SÄÄÄKERT. Tror din Maga-keps sitter åt lite väl hårt

          Motsäger du dig det reella faktumet att president Obama deporterade fler illegala än någon annan amerikansk president innan honom genom historien?

          Jag skulle f.ö. inte röstat på vare sig Biden eller Trump!

    Och som vanligt lägga skulden på tittarna för att de tolkar in situationen annorlunda än hon själv ?‍♀️. Omöjligt att veta som tittare att man ska läsa mellan raderna, vara tankeläsare och förstå dramaturgiska uppbyggnader utan att egentligen i det här fallet få något klart avslut. Vill även minnas att följare till B vart ordenligt dumförklarade för de reagerade på ett oschysst beteende i någon vlogg nyligen.
    Ena stunden vill hon vara seriös och ”hjälpa” unga tjejer och andra stunden ska dessa tjejer som ska bli hjälpta, få höra att de är dumma och korkade för att dem inte förstår hennes elaka humor tex.
    Stackars unga tjejer som verkligen har henne som förebild. Oklarare människa får man leta efter.
    Antingen bestämmer hon sig för att vara ett bra föredöme och visar den sidan. Eller så fortsätter hon dumma och tramsa sig men då kommer hon också att kritiseras där efter.

    Hur KAN det ske med p-piller? Något måste väl ha gått snett? Har precis börjat äta det själv och blir lite nojig om B har blivit gravid flera gånger. 🙁

      I och med att Bianca ha bulimi så spyr hon upp många av hennes måltider och därav kan även det p-pillret hon tar åka upp igen + att hon berättat i flera vloggar att hon glömmer att ta sina p-piller så det är nog en kombo av dom två.

      Man missar att ta ett piller eller kräks/har diarré (och får ut pillret liksom innan det har haft effekt). Finns också en liten liten risk att bli gravid trots att man använder det rätt men det är 0,3 % risk, alltså 3 av 1000.
      Du behöver inte vara orolig.

      Äsch, mitt svar hamnade i modd. Long story short – de slarvar oftast, låg risk annars. Var inte orolig.

      Bianca har ju bulimi och kräks ibland flera gånger om dagen om jag förstått saken rätt.

    Det jag reagerade på i det avsnittet var vilka fruktansvärt dåliga signaler det sänder ut till unga att sitta i TV och säga att ett barn ska ge en relation utan en stabil grund att stå på stabilitet! Som Bianca säger ”Vi är två egoister om gör det vi vill och vi har inget som för oss samman och ett barn skulle kunna föra oss samman”, det var det sjukaste tyckte jag!

      Hon har ingen koll.

    Tycker att det ar fint att vara oppen vad de gar igenom i livet i WV.
    Men. Phillipe verkar ju uppenbarligen inte vilja vara lika oppen med sitt privatliv som Bianca. Ar man i ett forhallande bor man val diskutera tillsammans om det ar sa att bada vill att en sadan privat sak ska bli offentlig. Det kanns inte som att de har nagon kommunikation i deras forhallande.
    Sedan ar det bra att Bianca tar tag i sin bullimi. Hon verkar inte forsta att preventivmedel sa som p-piller inte fungerar om de inte far vara kvar i kroppen…

    om alla inte fattar att alla serier innehåller dramaturgi så bör man inte titta! Herregud!

      Jag slår vad om att de flesta i Bs publik (barn och ungdomar) inte fattar vad det innebär. Herregud!

    Jag tror att dem har gjort slut men inte kommer gå ut med det på ett tag (hoppas jag) förrän det är 100%, alternativt att de har kommit vidare i det, alternativt att det visas i ett avsnitt av WV för att slippa spekulationer. Tror också de har kommit överens om att de inte ska säga utåt att de har gjort slut pga hur det har sett ut alla andra 10 ggr de har gjort det… Men Bianca går till sin psykolog 2 ggr i veckan (enligt sina egna stories) och pratar mkt om att hon äntligen sätter sig själv först. Jag tycker det är glasklart, bara att man gör det på ett ”sociala medier taktiskt sätt” osv. Han är ju också en profil nu, får vi inte glömma..

    Hmm, mycket OT:

    Arnolds förskola: många inom personalen som är sjuka så håll barnen hemma mycket som det går
    Margaux: *lämnar Arnold på förskolan och tränar och spelar padel* (utöver jobb)

    Eller har jag missuppfattat något?

      Hon skiter i restriktionerna och förskolans vädjan. Klart hon måste få gå till gymmet och spela padel.
      Lilla prinsessan på ärten.

        Alltså det känns som det faktiskt. När hon skrev om vad förskolan hade sagt så tänkte jag att hon håller Arnold hemma men det verkar inte som att hon gör det eftersom hon bla. skriver ’hämta Arnold tidigt’ på torsdagen för att de ska hinna mysa innan pappan tar över på fredagen.

        Och så skriver hon att hon hoppas på att vaccinet kommer snart så att världen blir mer positiv igen. Den kan ju bli det även genom att alla följer de restriktioner som finns ??

    Mysiga, tappra Bianca! jag tänker bara att hon måste vara rädd om sig själv – hon är en bra förebild för unga kvinnor på många sätt. Jag beundrar hennes ärliga framtoning o hennes mod – hon är aldrig falsk o hon stärker kvinnor bla genom att visa att hon blivit framgångsrik helt på egen hand.

      Helt på egen hand ?

        PASTAÄLSKARE.
        På egen hand??? Vad tror ni – Nej!!!
        Bianca, den mest egoistiska jag hört talas om och som inte kan eller fattar någonting.
        Nu börjar du dessutom se ut som en anka. ”Ankan Bianca”.
        Hur kan man sätta dig i en jury, du som inte kan eller förstår någonting.

    Tänker på Elsa Billgren. Hon hann få 1 barn innan hon hade oturen att få livmoderhalscancer och kan nu inte få fler barn.
    Så lätt att vid 25-år tro att man får hur många chanser i livet som helst. Tyvärr funkar inte livet så och det blir långt ifrån alltid som man tänkt sig.

      Jo fast så kan man ju inte tänka.. Utifrån de värsta scenariona liksom.

        Varför inte?

          Blir svårt att och vanskligt att leva sitt liv så.
          Skaffa barn när man inte vill ha dem/inte är redo bara för att man KANSKE ”bara” får ett annars t.ex.
          Måla inte fan på väggen.

    Hon vill ha barn mer än allt annat, endå gör hon abort efter abort? Snacka om att inte lyssna på sig själv.. Vill man ha barn, och är ekonomiskt oberoende så har jag väldigt svårt att tro att man gör abort ”för att det inte passar just nu” hoppas hon har möjlighet att blir gravid igen nångång med en annan snubbe som är bra för henne.

    Varför säjs det i wv att hon vill ha barn nu, men inte philipp och det blir som han vill. Sedan går hon ut med att det var ett gemensamt beslut. Varför sa hon inte det från början? Hon ger en bild av philipp i programmet, men sedan var det inte riktigt så. Ämnet är känsligt och man måste verkligen väga orden vad man säger offentligt om sin partner om detta. Han kommer alltid får leva med att det blev offentligt utan att han inte ville det.

    Alltså….varför bryr sig en enda människa om huruvida denna influencer eventuellt blivit på smällen, varför hon isf blivit det, om hon gjort eller inte gjort abort, vad hennes förmodade pojkvän tycker om hela klabbadusket eller, för den delen, om någonting över huvud taget som tar eller inte tar sig till?

    Jag är ett frågetecken. Med utropstecken efteråt.

    Känner mest: Om Philippe så himla mycket inte vill ha barn, ha inte oskyddat sex med en kvinna med livmoder då.

    Ser fortfarande i mina ögon, mest ut som att Bianca är mycket mer kär i Philippen än han någonsin varit i henne. Hon försvarar honom som en lejoninna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.