Anna Book om coronarestriktionerna

Om man bortser från frisörbesök när man är snuvig (vilket visade sig vara covid-19) och diverse IKEA-besök med My Martens, vad tycker ni om det Anna Book säger i sitt klipp här ovan?
Jag håller helt med henne, men så är jag ju ingen festprisse utan nykterist och brukar vara hemma redan före 22, som är den nya gränsen för försäljning av alkohol på krogen.

Men ingenting kan väl vara viktigare än att rädda liv?
Särskilt inte saker som man gör för RENT nöjes skull. Är det kul? Men det är det inte för någon, och så länge folk fuskar och håller pandemin vid liv, destå längre till vi kan börja leva som vanligt igen.
Så sluta med det (ni som gör det alltså) och dröm iväg med mig här istället.

Vad är det första du kommer göra när vi återigen är helt restriktonsfria?
Vad drömmer du om?
Att få kramas? Resa? Shoppa? Åka på spahelg? Strosa i affärer och fika hur mycket du vill? Festa? Gå loss på Tinder? Hångla med en främling på en bar? Gå på fotbollsmatch?

Vad är din dröm? 

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bo på hotell och gå ut och äta med min man som är i riskgrupp. Längtar!

    Att kolla nyheterna utan att nya dödsfall räknas upp. Det är väl det. Hittat sätt att göra allt jag vill göra trots covid-19 så inte så mycket jag saknar där. Kommer kanske strosa runt i någon galleria bara för att.

    Längtar till all of the above, helt ärligt. Förutom att tindra och hångla med främlingar då eftersom att jag har sambo. Men att få resa, umgås med vänner, gå ut och festa, ta en shoppingrunda på stan… allt det där som gör livet till ett liv, sjukt att man inte uppskattade det mer förut utan bara tog det för givet…

      Längtar sååå mycket efter att Tinder ska fungera normalt igen… har inte legat sen februari. Inga snubbar är beredda att ”bygga upp” något kul inför en framtida dejt utan ghostar en bara när de inser att nej, jag vill faktiskt inte träffas JUST NU.

        Så har väl tinder alltid fungerat? ?

        De ghostar så fort man ses också.

    Eftersom jag är folkskygg och älskar lugn och ro så är det inte jättemycket som har begränsat mig.

    MEN jag älskar även mat, så i mitt fall är det att köra ut en sväng och ta en gofika som jag till viss del saknar.

      kom på nu också att jag saknar att kunna dra till gymmet… kanske är det så att bara för att man inte kan vill man det mer 🙂 men jag saknar det oavsett

      Åh det saknar jag också! Mamma, jag och min brors flickvän brukade träffas på ett café här efter jobbet några dagar i veckan. Det saknar jag. Var så mysigt att träffas på vardagar innan alla gick hem till sig.

        Men gud vad mysigt det lät

        Åh, det låter såå mysigt! Tänk vad fint för din brors flickvän att få vara med i er gemenskap dessutom ?!

      Klarar inte av ordet ”gofika”.

        Exakt, jag hatar också det ordet. Det är väl meningen att fika SKA vara god liksom? Eller finns det äckelfika?

          Ja, mandelkubb.

          Biskvier. Tvi vale tycker jag.

          Allt med russin. Speciellt när som blivit brända i ugne..??

          Äppelpaj ??

      Det går fortf och ta en fika, tider då det knappt är nåt folk på fik.

        Men inte med folk man inte bor med… (eller ens utvalda kontakter om man bor ensam).

          Jo, vi håller avstånd 2 m och är på tider det knappt en människa där och att vi är friska

            Man ska fortfarande inte göra det dock enligt restriktionerna.

            Herregud! Det är inte undra på att smittan aldrig går över när man resonerar som du!

          Jobbar inte hemma heller. Men vi måste hålla avstånd på Jobbet.

    Hehe jag saknar inte nån av sakerna nämnvärt. Tvärtom uppskattar jag att folk folk avstånd i affärer, väljer ett annat säte på bussen osv. Det enda som är jobbigt är att jag jobbar med en person i riskgrupp, och för hennes skull önskar jag att vi kunde bara gå på stan och ta en fika, gå på bio, gå ut och dansa igen. Hon mår otroligt dåligt av att inte få ha ett socialt liv utöver sina assistenter.

      Att folk håller avstånd och väljer annat säte.. välkommen till Norrland även innan pandemin?

        Det skulle man göra i Stockholm också om det fanns plats. Tyvärr är det fullsmockat på buss och tunnelbana för det mesta. Nu är det lite mindre men svårt få eget säte i rusningstrafik.
        Åker tidigt till jobbet och då är det lugnt men på hemvägen är det packat

          Var det inte så innan pandemin också? Att det var fullt?

            Jo..

              Åh, jag skulle vilja göra en massa skönhetsbehandlingar, fixa håret, åka till Spanien, åka till Ikea på andra orter, åka till Ikea nonstop, åka runt lite och hälsa på folk som man inte träffat på ett tag, gärna på andra orter, hälsa på äldre pensionärer, gå ut och äta och shoppa.. Ja, precis det som Anna Book har gjort nu under pandemin….

    Fast hon har ju rest till Spanien under pandemin. ?

      Hon har väl gjort en hel del under pandemin. Inte mycket hon har avstått.

        Hon har inte avstått något. Men nu är väl pengarna och inbjudningarna slut så då är det viktigt med att visa hänsyn och bry sig om andra.

        Liksom Annas goa väninna My.

          Man undrar om dom plötsligt fått något samarbete med FHM som innebär att dom ska gå ut på sina bloggar och säga till sina läsare att dom ska skärpa sig. 🙂 🙂 🙂

      Det är inte lätt att leva som man lär?

      Hon sitter och snackar om att det inte är några problem för henne, utan självklart att inte resa till Spanien på ett eller två år?
      Har hon glömt att hon var där för några månader sen?
      Och hon kan låta bli att gå ut och dricka shots och stå och hoppdansa… det beror väl på att hon inte direkt har några kompisar som hon går ut med på det viset? Lätt att låta bli då.

    Jag tar examen till våren och har sen jag började studera haft examenscermonin som målbild. Att min man och mina barn ska vara där när jag får mitt examensintyg och hur fina barnen kommer vara uppklädda. Hur glada de kommer vara för min skull. Det skulle kännas förjävligt om cermonin blir över zoom istället.

      Examensintyget kommer väl på posten… Eftersom det är myndighetsutövning att handlägga ett sådant ärende tar det lång tid att få ut intyget.

      Hoppas dock att ni kan ha någon form av ceremoni! Vår diplomutdelnig var via Zoom, examensbeviset kom i brevlådan.

        Ja, diplom menar jag ju. Blev osäker på vad det egentligen var man fick på cermonin, haha. Men examen sker i slutet av maj/början av juni så jag håller tummarna!

          Hoppas att det blir som du hoppas! ?

      Tar examen i januari och vi får 30min på zoom. Spelar ingen roll i det stora hela, men känns tråkigt ?

        Det förstår jag verkligen! Det är ju som du säger att det inte spelar någon roll egentligen, man får ju sin examen ändå men ändå… Man har ju gjort en prestation som man vill fira. Jag gillar att det ska vara lite högtidligt med cermonin, känns speciellt.

          Jag försvarar min avhandling i vår och kommer att få doktorsexamen. Känns så jävla trist att inte kunna fira det stort. Även om jag så klart förstår och är tacksam för min hälsa osv.

      Vi hade ingen ceremoni alls. 6 år studier, inte ett smack på zoom ens. Var surt, men nu ett par månader efter är jag inte så brydd. Fick mitt examensbevis och diplom på posten så whatever tänker jag. Enda som är fortf kan kännas surt med det är att mormor och morfar inte kunde se nån ceremoni men dom är fortf i livet så kan inte klaga egentligen.

      Tog examen efter 5 års studier och det blev ingen ceremoni ens via Zoom ? Ingenting. Och examensbeviset måste du beställa hem själv så…

    Saknar att umgås med andra familjemedlemmar än dom jag bor med. Pga mitt jobb inom sjukvården så träffas vi inte om vi inte kan vara utomhus. Me

    Saknar att få göra vad jag vill, när jag känner för att göra det.

    Kan någon förklara varför Linn från Spöktimmen har blivit moralpolisens heliga moder?

      Det blev jag också efter 4 veckor i covid i mars. Jag är ung och frisk i övrigt men detta slog ut totalt. Jag skulle inte kalla henne moralpolis, snarare vettig. Jag förundras snarare över människor som inte är det trots att folk dör?

    OMCORONPRESTRIKTIONERNA
    SAOL har ett nytt ord

      Va?

        AHA!

      ”destå”

    Du glömde skriva göka här Camcam som på Insta? Hade helt glömt det ordet, det har väl inte använts sedan hösten -73. Asså 1873.

      Jag hörde ”nuppa” i en bok jag lyssnar på, det är nästan värre än ”göka” väl? 😉

        Jufsa är det värsta jag hört. Kanske inte lika känt som nuppa men fick en chock och lite avsmak när jag hörde någon beskriva sex som jufsa.

          Mitt ex pappa refererade alltid till sex som ”guppa lite”. Fick stresspåslag varje gång hahaha, så fult.

            jag dejtade en kille som ville göra ”sexy bang bang” med mig. Tack men nej tack.

              Tack för dagens skratt ?

              Inget är osexigare än män som vill ”mysa” eller ”busa”…

              ”Sexa” är också fult tycker jag

              Min kk (herregud nu lät det som tävling, menar inte så) sa ”pöka” och ”polera pärlan”. Han är 31. Så jävla osexigt att säga så ?

                Sjukt osexigt med kk tycker jag.

    Att känna mig fri i närheten av andra människor, att inte behöva tjata på mina vuxna barn att dom ska vara försiktiga och tvätta sina händer tillräckligt länge.

    Att kunna ta tåget till en storstad och bo på hotell och shoppa med min man, en mysweekend helt enkelt. Och att inte få panik så fort någon hostar och snorar i min närhet.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10219974193999742&id=1069494681

    Stämmer det här?? Nu blir jag rädd för att få covid

      Skämtar du? Det är ironiskt va?
      Klart det stämmer. Varför tror du så många dött? För att det är en vanlig förkylning?

        Varför sån attityd? Tror du alla vet hur det ser ut och går till på intensiven och hur många slangar du får i kroppen? Tror förövrigt att alla har förstått att det är värre än en förkylning.

          Det har stått om detta typ VARJE dag i tidningarna, visats på nyheterna, är i flödet på alla sociala medier. Om man lyckats missa det så vet jag inte vad man pysslat med.

            Jag har då inte sett liknande bilder tidigare. Var har du sett det någonstans i media?

              Har du inte sett ETT enda nyhetsinslag på tv eller en enda dokumentär om detta på åtta månader??

                Jag personligen har sett mängder. De visar dessutom inte bilder som detta. Tror inte att alla aktivt letar upp mer nyheter i form av dokumentärer om corona än man matas med dagligen.
                Får jag fråga vad du upprörs av? Varför är det en självklarhet för dig att alla i samhället ska veta hur det ser ut som patient på intensiven?

                  Jag är inte upprörd… gud.

                  Nej jag menade bara att du själv kanske inte kom ihåg att du sett något för typ i ALLA tidningar och tv har det varit reportage med bilder ifrån olika IVA i världen.

                  Va inget illa menat… chilla

                    Haha visst.

                    Du skriver nedvärderande och hetsigt. Why om du inte är upprörd eller menar illa?

                      Nedvärderande…!? Nej. Jag va förvånad. Inget annat.

                      Missy, förvånad över att alla inte vet exakt vad som händer om man hamnar på intensiven? Varför är du förvånad över det? Tror du alla jobbar där eller?

                      Missy, vet du exakt hur forskningen kring virus och vaccin går till, exakt hur det går till när man beslutar om restriktioner, exakt hur man gör statistiska beräkningar och prognoser för smittspridning, exakt hur man designar och producerar munskydd/visir?

                  Jag har sett reportage i expressen och aftonbladet, sett huuur många inlägg som helst på sociala medier där iva-sköterskor berättar om hur det är att ligga på IVA. Jag blir provocerad av detta, ska det krävas bilder på patienter på iva för att fatta hur allvarlig den här pandemin är? På riktigt? Kan folk inte tänka själva och läsa?

                    Det krävs inte bilder men det är klart att bilder ger en annan effekt. Att läsa att man hamnar på intensiven om man inte vet vad man faktiskt går igenom där säger ju inte så mycket. ??‍♀️ Finns säkerligen de som tror att man blir nedsövd och inte märker av så mycket under tiden.

                    Det var det jag menade med… om inte ens mer än åtta månaders misär världen runt kan få folk att förstå allvaret ?

                      Att förstå allvaret och att förstå hur själva behandlingen på iva går till är ju dock två helt skilda saker.

                      Lär dig uttrycka vad du menar då.

                Vilka kanaler och program ser du på då? ?

                  Snap och Tik Tok.

            Här är ju ett av problemen med att folk ”inte orkar” kolla på nyheterna.

      Ja det stämmer, att ligga på intensiven är inget du vill råka ut för.

        Usch, fattar ju att det är hemskt att ligga där, men de bilderna gav verkligen en annan ”bild” av det.

      ?

      Min pappa låg nersövd i respirator 3 veckor i våras. Det följes av en lång tid på sjukhus. Han kom hem efter 2 månader. Vi visste inte från dag till dag om han överlevt. Fick en rapport varje dag från sköterskan om han överlevt dygnet. Är än idag inte helt återställd och han kan bara jobba 2 dagar i veckan, han har nyligen fått börja jobba och fått börja köra bil igen. Han var inte i riskgrupp.

        🙁

        Det är väl alltid så att om man inte kommer i kontakt personligen med hur anhöriga sliter och hur många som får slita med att komma tillbaka efter att ha legat nersövd är det svårt att förstå. Numera lever ju inte generationerna nära varann utan är uppdelade på barn, ungdommar, vuxna, äldre och familj och släkt finns på andra platser och då blir det väldigt ut i periferin.

          Sen är det klart att det är svårt att förstå om man inte har en bild av vad som faktiskt sker med kroppen. Tror att om man publicerade de här bilderna och förklaringen i tidningarna så skulle det ha betydligt större effekt på stora massan än Löfvens tafatta presskonferenser och Tegnells ”De flesta blir knappt märkbart sjuka”.

            Fast de flesta blir ju inte märkbart sjuka. Men det får man ju inte säga i det här jävla landet.

            Rent statistiskt så finns det såååå mycket mer som är farligare än att smittas med covid.

              Vad har det med saken att göra när tråden handlar om hur det ser ut OM man hamnar på iva?

                Kommentaren jag svarade på tog upp tegnells och löfvens uttalanden om det. Därför svarade jag på det.

              Nästan 100 personer har dött, dom 15 senaste dagarna. Tänk dig 100 kistor på rad….
              I ”det här jävla landet” har nu över 6.300 personer dött, 6.300 kistor…..

      Jag menar inget illa men människorna på bilden har alla övervikt, är det lika farligt att vara ung och överviktig med Corona? Frågar er som jobbar i vården.

        Alla kan hamna där. Det borde du veta efter all rapportering om detta virus.

          Frågan var ju om det är samma påfrestning på kroppen som normalviktig som när man är överviktig. Inte om alla kan hamna på intensiven.

            Det är samma påfrestning, ja.

            Överviktiga har metabola sjukdomar i grunden som är helt klart försvårande om man blir smittad av Covid-19.

              Är det inte bara fetma som är klassat som riskfaktor?

              Läste en studie där man kommit fram till att övervikt inte innebär större risk att dö.

              Fetma, diabetes, hjärt- och kärlsjukdom och nedsatt njurfunktion finns alla med på Folkhälsomyndighetens lista över riskfaktorer vid covid-19.
              Men ingen av dem ledde till högre dödlighet bland de 1 563 covidpatienter som vårdades på Iva i Sverige mellan 6 mars och 6 maj.

              https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.08.06.20169599v1.full.pdf

          Varför så aggressivt svar, jag är normalviktig men har en dotter som är överviktig. Hon mår dåligt av detta och jag kan inte tvinga henne att banta.

            ?

              Varför ?

            Eller hur? Fattar inte varför folk här inne är så snabba på att vara dryga istället för att bara svara ordentligt.

        Övervikt är inte klassat som riskfaktor, fetma är det däremot. Här kan du läsa mer om riskfaktorer: https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/riskgrupper

          Ändå är övervikt överrepresenterat bland dem som har blivit så sjuka att de fått intensivvård!

            Det är nog inte övervikten i sig som gjort det.

            Överviktiga lider oftare av diabetes, högt blodtryck etc. Inte övervikten i sig då utan andra faktorer som är vanligare bland överviktiga.

            Korrelation och kausalitet du vet?

              Japp, och då är ju övervikten ändå boven i dramat!

                Nej.. Övervikt i sig är inte en riskfaktor. Däremot är vissa sjukdomar/tillstånd som är vanligare hos överviktiga det. Diabetes och högt blodtryck till exempel. Det är alltså diabetesen som är en riskfaktor, inte övervikten.

                Korrelation och kausalitet är viktiga begrepp att förstå när man genomför och även läser studier. Annars finns stor risk för feltolkningar.

                Korrelation säger ingenting om orsakssamband, det kan alltså finnas en tredje variabel (exempelvis diabetes) som är orsaken till att de två andra variablerna korrelerar.

                ”Correlation does not imply causation. But it sure can help us insinuate so.”

                Nej, är du överviktig och INTE har tex diabetes eller högt blodtryck så är inte övervikten en riskfaktor.

        Ja, övervikt är en risk oavsett ålder

          Enligt vem?

          BMI över 40 är det som är bekräftat ökar riskerna för allvarlig sjukdom vid covid. Eller har det kommit nya uppgifter?

            Ja nya uppgifter. Läs min kommentar längre upp.

            För inga av dem innebär det en ökad risk.

              För det har du just googlat fram, duktig som du är.

                Nope!

                För att den blev skickad till mig.

                Ha en fin dag!

        Du kan lyssna på sommarpratet med sjuksköterskan på IVA. Hon berättar om varför det är farligare att hamna i respirator när man har fetma. Men nej, alla som intensivvårdas för covid är inte feta eller väldigt gamla.

      När jag tänker respirator tänker jag den klassiska masken över ansiktet osv. ?

        Respirator är en maskin som ventilerar lungorna.

    Jag jobbar på en covidavdelning så jag saknar att kunna jobba utan skyddsutrustning. Saknar att kunna sitta bredvid mina kollegor på frukosten. Saknar att krama om kompisar, saknar att kunna umgås med mina föräldrar normalt. Saknar konserter, att resa och planera resor. Nu vet jag att mitt liv är extremt styrt av mitt jobb och vi jobbar mkt mer än vanligt så kanske mest det – att jobba som vanligt

      Du är fantastisk !!! Tack för allt du gör♥️

      Jobbar på icke-covid-säkrad mottagning och är trött på avstånd och visir som blir skitiga efter 10 min och att tjata tjata tjata om att ringa till oss innan ifall man som patient känner sig krasslig då vi inte har adekvat skyddsutrustning.

        När jag var på kbt sist kom en man in uppenbart sjuk och gick rakt fram till receptionen och sa att han trodde att han hade corona. Schysst mot alla oss andra liksom. Står dessutom på stora skyltar utanför att man ska ringa till dem och sitta kvar i sin bil.

          WTF!

        Vi har inte heller adekvat utrustning, vi återanvänder skyddsutrustningen.
        /anonym på covidavdelning

          WTF en gång till!

      Tack för det jobbet du gör?

    Anna Book har väl gjort allt man kan göra, så någon coronarestrektion har hon knappast följt.
    Hon och hennes lika verklighetsfrånvända kompis My Martens, dom lever i en egen liten värld.

      De båda har ett stort behov av att försvara sig och leka fina, bra och goda. Så fake. Båda ljuger en massa. My som i förrgår använde covid19, och Carola, för att göra reklam för sig själv som online-pt, för att locka klienter som hon kallar det, alltså för att tjäna pengar. Osmakligt. Usch så manipulativ. Hon låtsas att hon haft hundratals klienter också men nej, knappt någon. Gå inte på det där, hoppas många avföljer henne.

        Varför följer du själv My, S? Du verkar ju veta allt hon gör och avskyr det.

        Älskar när My powerwalkar i sin dunkappa. Fräschheten själv att ånga upp sig i dun när man har en garderob av gympakläder.

          Dessutom 8+ ute.
          Svettigt.
          Kanske det är något med det? Såg Pernilla i en blå dunkappa på Insta.
          I Stockholm idag var det 13+

    Gifta mig!

    Saknar att gå ut på restaurang och äta. Bara sitta ner och bli uppassad medan man snackar med sambon och sippar vin… 🙂

    Resa!

    Jag drömmer om så mycket, men mest av allt att få träffa min familj. Vi i de närmsta familjen bor för första gången på många år nära varandra, men får ändå inte träffas. Jag drömmer även om att kunna träna på gym, att resa hem till min hemstad och bara njuta av all snö. Att träffa min pappa. Att paddla kanot i älven. Men starkast är nog ändå drömmen om att vakna upp till en värld med lite mindre smärta och rädsla.

      Varför kan du inte paddla kanot pga corona?

        Låter som att älven är i hemstaden hon inte kan besöka

    Saknar att kunna resa i landet utan att betraktas som ”stockholmare” och farlig paria..

      Haha du kommer alltid att betraktas som en 08 om du är en 08.

        ”Åh nej någon som bor i huvudstaden, dom är lågbegåvade och dryga” Hjälp!!! ??

          Nej? För att en 08 alltid är en 08. En smålänning kommer ju också betraktas som smålänning oavsett om det är covid-19 eller inte.

        Nej men det har ändrats. Jag är från Jämtland och pratar fortfarande jämtska osv. Annars när jag och familjen åkt ”hem” så har bemötandet alltid varit i stil med ”vad roligt att ni kommer upp och är hemma över jul/påsk/sommar”. Sen corona har jag typ inte vågat visa mig (det lilla vi varit uppe) för att attityden är att alla som bor i sthlmsområdet är smittbärare.

      Trgiskt nog har jag hört flera exempel där det är en rimlig reaktion. En till mig nära person jobbar inom skönhetsbranschen i en mindre stad i Mellansverige. Senast i förra veckan hade hon en kund som åkt från Sthlm för en skönhetsbehandling. Och satt glatt och berättade om en middag hon skulle på den kommande helgen med 12 personer, varav hälften var helg nya kontakter. Jävla spån är vad vissa är.

      Vem fan bryr sig om hur folk utanför Stockholm betraktar en? Herregud den här rivaliteten mellan Stockholm och resten av landet är så jävla patetiskt och tröttsam -.- Alla tycker att de själva är bäst och smartast, trots att det är precis samma människor överallt. Det finns raggare även i Stockholms län, dom åker omkring på Sveavägen varje helg och sprider sina äckliga avgaser. Det finns nyrika töntar även utanför Stockholm så det är ingenting utmärkande för oss.

        Stockholmare bryr sig om hur de betraktas av andra. Men bara om man är riiiiktiiig stockholmare.

          Nja, håller jag inte riktigt med om. Jag är fjärde generationen på ena sidan och sjätte på andra och jag skiter fullständigt i om folk antar att jag är dryg för att jag kommer från Stockholm, jag vet att jag inte är det. När jag föddes på SÖS injicerade dom inte mig med dryghet direkt och det är ingenting som mina föräldrar har lärt mig att vara heller.

          Har folk utanför Stockholm tänkt på att när de behandlar människor från just Stockholm som dryga så kanske det är anledningen till det dåliga bemötandet? Varför ska jag vara trevlig mot någon som brölar ”ja men i Fjollträsk gör ni väl så här och så här” med extremt nedlåtande ton?

            Fast… du låter rätt så dryg faktiskt. Du generaliserar lika mycket om folk utanför Stockholm som de andra här generaliserar om er i Stockholm.

            Själv ska jag gå ner till älven och knäcka en öl.

              Man kan aldrig göra rätt som Stockholmare 🙂

    Saknar att gå till jobbet. Att sitta hemma medan jobbet sinar tar död på mig.

      Och jag saknar att vara ledig någon himla kväll, istället för att jobba över var eviga dag.

    Jag vill bli riktigt full och dansa trångt fram till klockan 04.

      Det är ju dock ganska lätt ordnat.

      Ta med din bib in i garderoben, sätt på valfri musik, bli full och dansa trång ??

    Äta pizza och dricka vin i Italien! ?

    Träffa min familj i Sverige.

      Å jag har min familj i Sverige och Finland medan jag själv bor i Norge så den dagen vi alla kan träffas blir en lyckans dag?

        Min familj och släkt bor i Danmark. I början av året flyttade jag till Skåne för att vara närmare dem, så att vi kunde träffas oftare. Det gick ju…bra.

          Så trist! Men bättre tider kommer! Håll ut!

          Själv bor jag återigen i Sverige efter mååånga år utomlands, men kan inte träffa mina föräldrar trots att vi nu bor i samma stad.

    Saknar verkligen att resa. Har ett säsongsbaserat jobb så jobbar mars-december och är ledig januari och februari. Brukar alltid åka på en långresa då.
    Saknar även att kunna åka iväg spontant på en weekend.
    Min man fyller även 30 i juni och hade gärna velat överraska honom med en resa då han alltid är den som överraskar mig. Vi får se hur allting blir men har inga höga förväntningar.

    Finns inget värre här än när folk postar random suspekta länkar utan någon förklaring. Jo, det skulle vara när FB gänget kommer och vill kräka ur sig sina vidriga åsikter om andra människor. Men du och dina länkar ligger som stark 2:a!

    Längtar efter att få krama om mormor och morfar igen, och hoppas för allt i världen att de finns kvar när det här är förbi <3 Innan allt startade så tyckte jag nog det var lite tradigt och trist med släktträffar, men nu längtar jag tills vi alla kan spendera tid ihop igen. Det enda positiva med pandemin för mig har varit att jag fått lite perspektiv kring vad som är viktigt i mitt liv.

    Saknar att resa, träffa min mamma och gå på sexklubb.

    Längtar också efter att få träffa min brorsdotter som föddes i våras, de bor utomlands så har inte träffat henne än.

      Går ni tillsammans på sexklubb?

    Resa inom Sverige och utomlands. Bjuda hem många vänner. Gå på restauranger.

    Jag drömmer om att resa, gärna en weekend till London med min man. Men framför allt längtar vi efter att bjuda hem vänner på middag.

    Spela en symfoniorkesterkonsert med full publik

      Är det inte bättre med en nykter publik? Känns som det borde bli skränigt.

        Kul.

    Har svårt att lyssna till Anna Book och det hon säger när hon ändå har rest runt i landet och till Spanien. Varför säger hon att hon kan avstå att åka i 1-2 år när hon inte ens klarade några månader?

      Innan de åkte till Spanien för någon månad sedan så sa hon gång på gång hur ansvarsfull hon och Jojobejto var och att de därför inte åkte till Spanien. Helt plötsligt en helg hade de åkt dit. Anledning oklart. Det yrades om något elavtal. Som var SÅ viktigt.

    Det jag och min sambo kommer göra när livet återvänder till det normala är att försöka få ett till barn ? så hoppas att vi kan börja med det sommaren 2021 ?

      Fast det hade inte jag väntat med…

        Inte jag heller.

    Jag saknar fotbollen. Jag har årskort och åker även på bortamatcher.
    Det brukar bli ett par svängar utomlands också för att kolla fotboll, men det har ju inte heller blivit av.
    Och sen saknar jag Dubai, så dit åker jag så fort det går.

    Annars är jag enstöring och hänger inte på krogen så det saknar jag inte.
    Jag avskydde människor även innan Corona så det där att gå ut på krogen för att träffa folk har jag inte gjort på åratal ändå.

      Hur saknar man en islamistisk diktatur?

        Var det inte du som undrade varför folk tyckte 08:or var dryga?

          Nej, där har du dessvärre misstolkat. Tråden finns lite längre upp så gör ett nytt försök vettja 🙂

          Är man en dryg Stockholmare bara för att man ifrågasätter folk som åker på semester i islamistiska diktaturer?

            Äh, krävs inte särskilt lång tunnelbaneresa för att få en försmak av det.
            Finns redan i en förort nära dig.

      Många länder man inte kan resa till om man tänker så tyvärr.

    Jag längtar efter min familj. Bor inte i Sverige och har inte sett min familj på nästan 1,5 år nu. Vem vet när vi kan ses igen.

      ❤️

    Längtar efter att kunna RESA obehindrat, som man gjorde förr!
    Kommer att resa på så många weekendresor jag bara kan så fort detta är över.

    Dessutom längtar jag efter kalas, tillställningar och bjudningar där man kan sitta tätt tillsammans och umgås utan att behöva tänka på smittrisk.

    Saknar min idrott så mycket att det gör ont. När restriktionerna hävs är jag den första att hänga på låset till träningsanläggningen.

    Längtar efter att gå på massage för jag skulle verkligen verkligen behöva det.

    Längtar efter att träffa killar igen, efter att ta en AW, fika, äta ute.

    Saknar att gå på fotboll nåt så sjukt mycket! Blåvitt behöver mig?

      Blåvitt behöver dig?….

        Om du inte vet vad det är: IFK Göteborg. Ett fotbollslag, de är blåvita. Kallas blåvitt.

        Om du vet vad det är men ändå inte fattar: publikstöd. Är ju såklart inte just MIG, det var skrivet på skoj. -.-

    Saknar att resa! ? ✈️ ☀️

    Jag ser att många längtar bort. Själv längtar jag alltid hem så jag har inga problem att vara hemma och hitta på saker att göra/se även på hemmaplan.

      Är man aldrig borta så längtar man aldrig hem.

      Jag är en riktig hemmakatt ?
      Älskar mitt mysiga hem och att bara gå hemma och mysa runt. Det är bland det bästa jag vet och ofta ser jag till att ha luckor i kalendern för att få en hel ”orörd” dag hemma utan att behöva göra något annat.

      Men jag älskar också att resa och åka iväg på saker. Att se och uppleva nya miljöer! Och som personen som svarat skrev: få längta hem.

    Gå till jobbet utan rädsla för att ha smitta utan symptom och smitta personer i riskgrupp (LSS)
    Slippa hantera alla dessa utbrott som sker till följd av ändrade rutiner och psykisk ohälsa när det är svårt att förstå varför jobbet är stängt, mataffären är avrått område osv
    Träffa min familj och mina vänner som jag undviker att träffa så jag håller mig frisk
    Ta en riktigt jäkla fylla utanför hemmet
    Låta min styvson leka med okända barn i parken. Vet att barn födda innan 05 ska kunna leva som vaaaaanligt enligt regeringen, men tyvärr får ju risken för att han blir smittad och smittar väga tyngre
    Slippa höra min sambo tjata om ”all bara gör….” utan att veta varför dom är där och vad dom faktiskt gör där (I mataffären), och själv agera totalt inkonsekvent för han tycker att han har ju lämpliga skäl… En gång till och gaffatejpen går varm hemma hos oss
    Åh, få göra något roligt utan min sambos sällskap. Tror han behöver slippa mig en helg också.

    Julkonsert och luciatåg i kyrkan… ?

    Kramar och Kreta ❤️

      Samma här.

    Att få kramas (!) och att få åka hem till Sverige och hälsa på vänner och familj ❤️ bor i ett land med stängda gränser så har inte sett min familj på över ett år snart och kommer i vart fall inte få åka hem detta året ?

      Åh ja.. min pojkvän bor utomlands (också stängda gränser) och vi har inte kunnat träffas på snart ett år. Saknar ihjäl mig.

    Pussa på random snoriga dagisbarn, slicka på ledstängerna i tunnelbana och buss, nysa rakt ut bland folk utan att behöva hålla för munnen.

      Och ta med mina sjuka barn till jobbet så jag slipper vabba ??

        Ha, ha!

    Det första jag ska göra är att åka hem till Sverige och krama min familj ❤️

      +1 pa den! Har inte sett min famil IRL sedan februari 🙁 <3

    Hur många har insett det här året vad som egentligen är viktigt och därmed kommer minska den överdrivna konsumtionen den här julen? Kan vi äntligen få se att trenden med att julhandeln slår rekord varje år brytas?

      Kommer nog shoppa mer i år än vanligt faktiskt. Känns viktigare än någonsin i år att få ge bort julklappar, göra andra glada men också få unna sig saker till sig själv.

        Samma här! Känns viktigare än någonsin!
        Planerar dessutom att köpa mängder av lokalproducerade godsaker av småföretag som ”extrajulklappar” till alla på julklappslistan.

      Älskar att skämma bort mina nära och kära.

      Tydligen kan man inte skämma bort andra och göra andra glada utan att konsumera prylar. Sorgligt.

        Nej, just nu är det lite svårt att hitta på annat. Pandemin du vet. Man kan ju baka om man vill, men det vill jag inte, så tänker köpa mängder av saker till nära och kära som jag vet att de vill ha. T.o.m de man inte kan träffa kan man glädja via posten.

          Sorgligt att inte kunna komma på andra sätt att glädja någon (även på distans) än genom överkonsumtion. God jul planeten. Mänskligheten är utom hopp.

            Vad ska hon göra, ringa och sjunga en truddelutt? Det kan man ju också göra om man vill. Dessutom har det kanske inte slagit dig att vi som skrivit att vi tänkt vara extra generösa i år kanske har släkt och vänner som drabbats ekonomiskt av pandemin…?! Och då är det väl jättefint om man kan hjälpa till med lite bra och användbara presenter eller godsaker som skänker lite glädje i vardagen.

            Jag har råd att vara väldigt generös så varför ska jag inte vara det?
            Kan ju säga att jag bryr mig mer om hur mina anhöriga har det än om någon skulle anse det lilla extra som överkonsumtion.

          När inte ens en pandemi lär folk vad som betyder något på riktigt.

          Hur gör jag någon glad? Kööööpaaaaa

            Om du sätter dig ner och tänker efter lite så kanske även du kan förstå att en sak inte behöver utesluta en annan. Man kan bry sig om på många olika sätt, att ge presenter är bara ett av alla dessa.

      Folk har ju för fan börjat julpynta redan för några veckor sedan, så nej tror inte på mindre, onödig konsumtion.

        Julpynt har man ju hemma. Inte direkt så att man köper allt nytt varje år. Sluta klaga.
        Vill du inte köpa saker så låt bli. Jag tänker köpa saker.

    Saknar att slippa ha dåligt samvete för att jag träffar min pojkvän och några få nära vänner trots att man bara ska träffa ”folk som man bor med”. Men lever man ensam i en liten etta är det jobbigt att helt avstå viktiga människor i ens liv och välja bort mänsklig närhet… 🙁

      Man får ju träffa några få utvalda (som även har en själv som utvald) om man bor ensam.

        Men Löfven pratar konstant om att man bara ska träffa folk man bor med. När Sverige har så många singelhushåll liksom

          När? Sist jag såg presskonferens med honom var förra veckan sa han att bor man ensam får man skapa sig en liten social bubbla på kanske 3-4 personer.

          Ja han säger så men de har tillagt detta med den sociala bubblan.

      Behöver du absolut inte ha dåligt samvete över tycker jag!

    Håller helt med Anna Book denna gång !

      Jag med!
      Känns nästan lite ovant. =)

        Men hon gör ju inte som hon säger? Hon reser till Spanien och sen sitter hon och säger att man får hålla sig hemma några år, det är inget problem för mig….

      Blir ju dock bara tomma ord när man vet hur hon helt har (och även fortfarande) struntat fullkomligt i rekommendationer. Ingen har väl farit och flängt så otänkt som hon har det här året. Till och med när hon hade huvudvärk och snoret rann så var hon till frisören och annat oviktigt.

        Precis! Hon snackar bara massa skit. Tooken är väl sista människan man ska lyssna på. Hon har flängt hit o dit i Sverige, rest till Spanien, sprungit runt i affärer, varit på kalas, besökt frisören med symtom osv osv. Anledningen till att hon nu spelar fru duktig och håller sig hemma är pga hennes ekonomi. Hon har inte råd att springa runt o shoppa lr äta på restaurang. Vilket framkom på hennes live igår.

    Saknar att träffa min ingifta familj i Stockholm, sörjer att mina barn nästan hinner glömma sina kusiner. Önskar att jag kunde umgås med mina syskon som båda två blivit pappa här under sommaren och hösten! Vill gosa med mina syskonbarn och få snusa bebis!

    Min dröm är att min dotter som föddes i januari i år ska få träffa sin farmor för första gången i sitt liv.

    Åka tåg till släkten samt förflytta mig med kollektivtrafik inom stan igen.
    Ha barnvakt och bo på hotell bara för att. Och äta på resaturang.
    I övrigt saknar jag inte så mycket.

    Längtar mest efter att min och min makes jobbsituation ska bli normal igen, så man inte ständigt är en urvriden disktrasa. Orkar inte ens tänka på att gå ut eller träffa folk. //Chef inom äldreomsorgen gift med en läkare.

    Att både jag och min sambo ska får ha våra examensceremonier, jag har studerat 3.5 år och han 6 år (vet om att det är en bagatell sak, men det har varit vår målbild i de tuffaste tenta perioder). Längtar till vi kan röra oss fritt, vill bjuda han god mat, en resa etc. Då han är i riskgruppen har det varit en aning isolerande. Längtar till att besöka min familj i neråt i landet, min lilla farmor, Åh!

      Tycker synd om mina kollegor som studerat i 10 år (kandidat + master + PhD) och som inte kan fira över huvud taget med sina vänner och kollegor. Måste vara världens antiklimax…

        Åh jaa, lider med din kollega!

    Kenza släppte precis en vlogg på youtube från Maldiverna där hon säger ”vi är helt isolerade, vi har inte träffat någon annan här än vår familj” Sedan visar hon upp hur de är iväg på aktiviteter och uppenbarligen träffar andra!
    Dessutom länk till hotellet i beskrivningen.. smygspons at it’s finest!

      Hon nekar helt till det, utan hävdar att det handlar om att de blev vänner med managern förra gången de var där och nu bara vill hjälpa dem pga corona.
      🙂

      Fast hon brukar väl inte smyga med reklam eller så varför skulle hon göra det nu? Resan genomförde hon liksom oavsett så de enda som skulle se dumma ut om det var spons är hotellet.

    Jag längtar efter att resa! Och att gå ut på restaurang och barer obehindrat, utan att tänka på avstånd och smitta. Och att krama min bästa vän igen. Och gå på konserter!

    Äntligen få kunna vara med pojkvännen igen.. Har distansförhållande och valt att inte ses i år. Vi måste ta buss, tåg eller flyg för att ses och vi anser inte att det är värt att ta risken. Vi ser hellre att vi tar igen det ordentligt då pandemin är över. Men det är väldigt jobbigt att inte kunna ses.

    Jag vill även till min syster som blir mamma igen i januari….

    Ta en jordenruntresa, sparar järnet just nu för att ha råd. ✈✈✈✈✈

    Resa, gå på fest, gå på teater, träffa nya människor, vara SPONTAN. Längtar ihjäl mig efter en sån där kväll där man springer in i en bekant på en restaurang, går vidare till ett annat ställe, träffar ett nytt gäng, kommer hem senare än planerat… :'(

    En romantisk resa med min pojkvän. Snart varit tillsammans i 1 år men inte kunnat resa – det längtar jag efter! ❤️

    Festa å bete sig oaktsamt är en sak. Men att stänga restauranger, affärer, gym etc etc betyder förlorade jobb, förlorande intäkter osv osv. Folk blir arbetslösa och en massa skatt går förlorad. De kommer också behöva bidrag vilket betyder att skattepengar går dit. Det leder i sin tur till nerdragningar i vården vilket kommer leda till…. jag ni förstår själva . Allt är inte så enkelt som man vill få det att se ut

    Längtar till min familj i Sverige. Vi försöker åka hem en gång om året, men det blev inget i år så har inte träffat dem sen förra sommaren. Är trygg med att mamma och pappa, som är 70+, är väldigt försiktiga så behöver inte gå och vara orolig i alla fall. Försöker förklara för min dotter att nu är det faktiskt lika för alla, inte ens kusinerna som bor i samma stad som mormor och morfar får träffa dem!
    Så ja, målbilden när allt detta är över är ett Sverigebesök som är precis som vanligt, med massa folk, långa middagar, sena badkvällar och shopping!

    Träffa min pojkvän som bor i ett europeiskt land och som jag inte sett sedan i januari. Segt som fan. Trots att vi är vana vid distans så har vi alltid haft möjligheten att själva bestämma om, hur och var vi ska träffas. Nu är det helt upp till ett virus och utom vår kontroll. Kan bli lite förbannad över det emellanåt, men inte mycket annat att göra än att försöka acceptera det. ??‍♀️

    Jag är nyfiken. Ni som saknar att resa, exakt vad är det ni saknar med att resa?

    Det är inte så att jag ogillar att resa, men det kommer verkligen långt ner på min prioriteringslista. Det mesta som jag gillar med att resa kan jag nämligen göra hemma också.

      Se nya platser, uppleva andra kulturer, bada i havet, klättra i berg, nya matupplevelser, …..

      Jag älskar att resa. Komma till en ny plats, ett annat klimat, uppleva den kultur, mat, natur som finns där. Älskar både att åka till storstäder och besöka museer och restauranger, samt att åka på solsemester och njuta av värme, klart vatten och SOL. Hyra en bil och åka runt och utforska.

        Bara att gå in i en matbutik och botanisera lite blir ju en upplevelse.
        Att det doftar annorlunda, att maten smakar annorlunda och att få se något nytt. Saknar det så galet mycket!

      Värmen! Havet! Maten! Arkitektur! Hotell!

        Kunde inte sagt det bättre själv!
        Men givetvis kommer sol, värme (och helst palmer också) på första plats.

      Men om du inte älskar att resa så är det kanske svårt att förstå?
      Jag vill uppleva värme som inte finns här, se och uppleva nya saker t.ex. arkitektur och natur (nej all sorts natur finns inte i Sverige). Och själva grejen med att resa till och uppleva en ny plats.

      Tack, det var intressant att höra vad det är ni uppskattar med resor utomlands. Min egen lista ser väl ut ungefär såhär:
      1. Att vara ledig, kunna driva runt lite som jag vill.
      2. Miljöombyte, se nya saker.
      3. Vacker natur.
      4. Att få lära mig nya saker.
      5. Kolla i mataffärer (tycker att det är skitkul att se vad som säljs i olika länder).
      6. Åka i den lokala kollektivtrafiken.
      7. Försöka lära mig något av det lokala språket, läsa på skyltar etc.

      Jag går alltså sällan på restaurang när jag är utomlands, utan brukar ha boende där jag kan laga mat själv. I Sverige kan man också få testa mycket utländsk mat, så jag känner inte att jag saknar något, även om maten jag åt i Kina (den gången åt jag faktiskt uteslutande på restauranger) var väldigt, väldigt god.
      Värme är inget jag gillar, min idealtemperatur är 20 grader, vill inte ha mer än max 25. Gillar inte heller att bada särskilt mycket.

      Resten av nöjet med utlandsresor för mig kretsar alltså kring att få vara ledig och lära mig saker och det kan jag lika gärna göra hemma. Senast i går roade jag mig med att utforska staden (eller samhället, var pyttelitet) Urgamal i Mongoliet via Google Maps. Man kunde se förvånansvärt mycket och detaljerat och jag fick lära mig något nytt om Mongoliet. Visst skulle jag gärna åka dit, men jag dör inte av att inte få göra det. Jag gillar också vacker natur, men har en förkärlek för karga miljöer, så till viss del kan jag ju få det hemma med.

      Men som sagt, tack för svar, intressant att få höra bara.

      Allt som inte finns i Sverige, för nej maten är inte samma som utländsk, vyerna är inte samma som i andra länder, befolkningen och kulturen är inte samma här som i ursprungsländer och en upplevelse live kan man inte ersätta med en faktabok. Det kallas för att leva och vidga sina vyer.

      Reser till samma ställe i Grekland sen många år. Vänner från olika ställen i Sverige kommer ner, och vi möts där och umgås.
      Jag har så klart även lärt känna människor i området där jag bor. Blir så välkomnad varje gång. Sol värme och vänner. Det betyder så mycket.

    Saknar att träffa min familj. Att träffa vänner. Kunna bjuda på middag, att ta ett glas i en stimmig bar. Att gå på konsert och dansa och sjunga med i folkhavet. Saknar mellofinalen. Saknar mina kollegor, fika, konferenser och jobbfester. Saknar att resa. Saknar att inte ha något inplanerat att se fram emot. Saknar att kunna åka till sommarstugan med släkten. Saknar att klä upp mig, välja parfym, ta ett glas vin framför badrumsspegeln med bra musik för att sedan bege sig ut i kvällen och träffa vänner. Saknar att krama mamma och pappa. Saknar att gå i butiker med min bästa kompis för att sedan ta en fika ihop när fötterna värker. Saknar att gå på teater och musikal. Saknar känslan att inte behöva akta sig för andra människor hela tiden. Saknar att slippa oroa sig och att tänka på corona det sista man gör på kvällen och första man gör på morgonen.

    Kommer krama hela min familj och alla mina vänner hårt och länge! Vill ut och resa, träffa min familj som bor utomlands. Vill också få umgås med mina arbetskamrater och gå på AW:s.

    Den sista personen jag skulle ta några som helst råd av är Anna Book! Inte när det gäller barnuppfostran, hälsa, kost, karriärsval med mera och absolut inte när det gäller Corona!

    Hon som rest till Spanien, använt munskydden där fel, besökt äldre avlägsna “vänner” på +70 i Sverige samt sin äldre svärfar, flängt runt på restauranger och frisörer med mera, med mera! Jag blir fysiskt illamående av att se hennes beteende. Jag följer henne inte någonstans, men denna idioti är svår att undvika då jag ju läser denna blogg bland annat.

      Anna Book tar INTE sitt ansvar
      Hon går till frissan fixa bryn springer på IKEA m,m m,m

    TRÄNGAS FRAM PÅ ETT TRÅNGT DANSGOLV. FÅ ÖL ÖVER HELA KROPPEN AV MISSTAG PGA SÅ TRÅNGT. HÅNGLA MED EN RANDOM OCH SEN HÅNGLA MED HANS BÄSTA VÄN. DRA PÅ EFTERFEST OCH DELA EN SPLIFF MED EN NY BÄSTIS. JAG VILL GÖRA ALLT, DELA ALLA KROPPSVÄTSKOR MED OKÄNDA PERSONER. HAR PANIIIIIIK HAHAHA HJÄLP MIG JAG ORKAR INTE DETTA MEEEER (MEN TAR SÅ KLART MITT ANSVAR ÄNDÅ DISCLAIMER)

    Krama min mamma ♡

    Träffa mina föräldrar som vi brukade.
    Åkte oftast dit varje fredag och fikade på eftermiddagen. Går inte nu pga min pappa är i riskgrupp. Har knappt träffat dem sen mars. Några få gånger utomhus. Annars har de hållit sig i stugan. Ledsamt. Vill också träffa min 96 åriga mormor hemma hos henne och få kramas med dom som jag inte heller gjort sen Mars.
    Jul blir väl bara vi familjen jag maken och barnen. 🙁

    Åka hem och hälsa på min familj ❤️ Bor i Australien och har inte varit hemma på snart 2 år. Saknar mina morföräldrar som börjar bli alldeles för gamla och är livrädd att någon ska hinna gå bort innan jag kan ta mig hem och hälsa på..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.