Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

884 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Var det någon som var med och sökte efter Deniz idag?

      Varför är det så mkt uppmärksamhet runt just denna försvunna person? Obs ej kritik mot att det är så.

        Hans vänner har varit duktiga att sprida det i sociala medier

        Men lägg av. Vad är det ens för fråga? Som att man blir sur över att just en person får mycket uppmärksamhet. Det är väl för han är ung, högt uppsatt inom militären, mycket skötsam och bor i Sthlm.

          Tror att TS bara undrade, sluta missuppfatta med flit när TS till och med skriver ”Obs ej kritik mot att det är så”

            Lägg av. Klart hen skriver ”ingen kritik” för hen vet exakt hur det som skrivits uppfattas. Vart är det konstruktiva i en sån fråga? ”Varför skriver alla om en försvunnen ung människa?”. Det där är bara ursäkter för att få vara lite nedtryckande. Det borde räcka med att människan är försvunnen för att man ska hålla käften och visa lite respekt istället för att ifrågasätta varför alla måste prata om honom.

              Snarare du, Anonym 20:35, som behöver tagga ner. Är helt legitimt att undra varför en person som försvunnit verkar uppmärksammas mer än andra som försvinner, att du sen uppfattar det ”nedtryckande” får väl ändå stå för dig. Inte som att alla personer som försvinner hamnar på den här bloggen eller skrivs om i aftonbladet så bli lite jävla trevlig det är för fan fredag.

                Oj vad trevlig du var då som ber andra vara trevliga. Idiotjävel

                  Slappna av….

        Kanske för att man blir mer benägen att tro att något hänt när det handlar om en skötsam till synes psykiskt stabil person som förmodligen inte visat några suicidala tendenser. Till exempel tror man kanske att han ligger skadad eller avliden någonstans.

        Nu menar jag inte att man inte ska försöka leta efter, eller att det skulle vara mindre viktigt att leta efter, en suicidal person. Bara att försvinnandet får mer uppmärksamhet i media när man inte misstänker att personen försvunnit frivilligt.

          Folk som mår dåligt visar det inte ofta utåt. MP sa på nyhetsmorgon för inte så längesen att människor har ofta tagit livet av sig

      Nej men har följt på Flashback och jag kan inget annat säga än att det finns några redigt vidriga människor där. Första 7-8 sidorna blir jag bara äcklad av. Rasistiska svin. ? men jag hoppas verkligen han blir hittas oskadd. Verkar vara en riktigt bra kille det där.

        Sjukaste med den personen som helt obrytt skrev om att han sålde och brukade kokain. Det är verkligen ett patetiskt pack som hänger där

          Nej det är det inte.
          Det finns enstaka nötter där, precis som det finns här eller på Familjeliv eller vilket forum som helst. Tyvärr har vi en hel del sjuka individer som rör sig lösa i samhället (och vilka har brustit där, kan man ju fråga sig?) och de hittar gärna på saker för uppmärksamhet. Precis som härinne där alla ”forskare” och ”doktorander” alltid är så noga med att ange sin påhittade titel.

            Fast jag har nog aldrig stött på mer rasistiska, homofobiska människor någon annanstans än på fb

              Det är människorna omkring oss som vågar skriva sånt på ett anonymt forum.

                I alla fall i tråden/inlägg om anna märker man att det är många användare som är aktiva på både flashback och bloggbevakning. Även när det kommer till bella. Skulle tro att flera här inne är aktiva även under aktuella brott, i alla fall med tanke på hur ofta det hänvisas till fb för fupar och annat.

                  Ingen tvekan om det

            Nja, det där enstaka nötter-argumentet funkar inte riktigt på flashback.

            Haha den var rolig. Alltså om forskare etc.

              Nä den var den inte. Läs denna studien https://doi.org/10.1515/HUMOR.2008.007.

            Jag vet inte, i så fall är de enstaka nötterna väldigt tongivande där. Jag tror att det är fler än några enstaka. Och definitivt fler än här och kanske även fler än på familjeliv. Jag har heller aldrig gjort kopplingen, att de som är (säger sig vara) högutbildade är nötterna. Det är kanske för att jag själv är högutbildad som jag tycker det verkar som att fler högutbildade hänger här än på flashback eller familjeliv. It takes one to know one.

              Men här har ju var och varannan doktorsexamen så fort de ifrågasätts om hittepåfakta. Du tror väl inte att alla anonyma tomtar sitter på avhandlingar i alla ämnen de påstår?

            På Flashback finns INTE ”enstaka nötter”. På Flashback samlas hela nötkolonin. Vilken tråd du än må finna, mynnar ut i patetisk smutskastning mot invandrare och kvinnor.

            Är det inte inte intressant att just kvinnor och invandrare triggar Flashbackanvändare å det grövsta?

              Fb och bloggbevakning har mer gemensamt än vad ni vill se. Men visst, klappa er på ryggen.

                Så mycket detta. Är förvånad och lite oroad att så många dessutom är högutbildade och så ser man så mycket sjuka saker skrivas här.

                  Folkvett och hög utbildning måste inte hänga ihop. Det finns lika många reflekterade och kloka utan utbildning också. Men jag är tveksam till att högutbildade uttrycker sig så rabiat och ursinnigt som några gör här.

                Haha men exakt!

        VAD i hela friden yrar du om?

        Nyfiket plöjde jag de första åtta sidorna och den enda kommentaren jag hittar som överhuvudtaget rör vid bakgrund/ursprung är denna:
        ”Vad synd på en sådan kille. Han verkar ha turkiskt påbrå. Hoppas han hittas välbehållen”

          Jag uppfattade det som att det fanns en del underliggande, men kan vara att man läser in det för man vet hur rasistiska folk är där

            Underliggande? De nämner det ju inte ens?! Inte en antydan. Och han som skrev om droger blir ordentligt åthutad av flera stycken, tillsagd att skärpa sig.

            Nej, den här gången verkar det vara andras förutfattade meningar som talar. Inte fakta.

              Men är du dum i huvudet eller? Det är moddat och borttaget. Jävla blodigel

                Själv låter du precis som de på fb.

                  Ja visst, ge er på den som påpekar det sjuka i det andra skriver. Herre

                    ”Du ska fan inte svära så jävla mycket! Låter jävligt otrevligt!”

                    Osv

            Underliggande rasism i den tråden?? Det måste man nog vara rasist själv för att kunna känna igen

              Men är du inte läskunnig?? Det har modererats KRAFTIGT

                Du anlände direkt från fb antar jag. Såna otrevligheter.

                  När det står flertalet gånger att det är modererats och ändå kläcker en sån kommentar, ja då blir jag otrevlig

                    Wow, blir otrevlig över en sån banal sak. Drick vatten eller nåt, det är ju helg förfan..

                      När någon insinuerar att man är rasist, då anser inte jag att det är banalt. Och lägg ner dina försök till härskartekniker att säga åt mig vad jag ska göra.

                    Gå någon annanstans och var otrevlig.

                Rekommenderar att du inte läser på fb eftersom du blir så upprörd, Inte nyttigt för ditt blodtryck.

              Är du ett sånt där ruttet äpple?

          Tråden har blivit ganska kraftigt moddad under dagen. Det är många inlägg som tagits bort

          Skojar du eller? De har väl tagit bort det då. Det var kommentarer om att han inte kan ha någon hög befattning (pga turk), att han måste sålt droger, att ingen bryr sig pga invandrare, ”en bög mindre”. Det är såna idioter så det finns inte. Att du gillar såna människo säger mer om dig än nån annan.

          Hur kan man påstå att någon yrar och bli helt hysteriskt när det är uppenbart att fb moddat kraftigt? Det var vidriga kommentarer där, bara för du inte sett dem betyder det inte att det inte är sant eller förekommer på fb. Sjuka människa

            Ja verkligen, sjuk måste du vara! (Obs ironi)

        Haha, det var ingen nyhet att det finns svin på den sidan direkt. Sjukt trist att folk ska sprida dynga om någon som man inte ens vet vem han är eller vart han är eller så.

          Ja verkligen, sjuk måste du vara! (Obs ironi)

          Hamnade fel

        Funkar Flashback för er?

          Ja, men du har tele2

            Blockar de Flashback eller??

            Jag har Telenor, funkar varken med enbart mobilt nätverk eller med wifi och wifi är inte heller Tele2 eller Telenor.

          Ja det funkar bra. Rasism överallt precis som vanligt.

        Va? Det står ju inget rasistiskt i tråden? Förlåt men vad är det du tolkar som rasism? De diskuterar om hans militära meriter och om han kan ha varit deprimerad eller rekryterats till något specialförband.

          Det är som någon tidigare nämnt mkt som modererats

          De har ju tagit bort det fattar ni väl. Ni idioter är det värsta som finns, som ska skrika att inget är rasistiskt bara för ni inte sett det. Det vad flera kommentarer om att han absolut inte kan vara så högt uppsatt osv pga sitt ursprung, att han ändå var en invandrare mindre osv. Tips! Läs tråden om de fyra ungdomarna som dog i en bilolycka i Gbg. Tre tjejer och en kille. Tre skötsamma tjejer men folk tyckte det var lika bra pga fillerspumpade äckliga invandrare. Flashback är en sopa till sajt

            Men Gud, skärp dig.

              Men vad fan är det personen ska skärpa sig för? Ni frågade vad det var som var rasistiskt och fick svar, nu ska personen skärpa sig? Så stört beteende. Passar inte att höra att det var massa rasistiska inlägg?

            Men sluta kalla folk för idioter och annat. Det får bara dig själv att framstå som en. Skriv som en vettig person istället så kommer andra ta dig på allvar.

              Som en normal människa? Säg det till hen ovan som frågad vad man yrar om när man skriver helt normalt.

                Lika bra att bete sig sämre då. ”Men hon, men han” ?

        Det är helt otroligt att någon som påpekar rasistiska inslag på ett forum får mer skit än de som skriver dem. Säger mycket om er som människor

          Faktiskt..

          Men det är ju för att fett många är rassar här också. De bara döljer det mer.

          Här inne är det skapligt rassigt också men de lär sig att linda in det i bomull.

            Mm, och sen grinar de när man påpekar det uppenbara och kallar alla som inte tycker som dom för kränkta snowflakes och. så. vidare.

      Blir så ironiskt när folk här inne gapar och raljerar över hur de är på flashback ??

        Ja du jag har fortfarande inte stött på en kommentar som tycker någons död är bra för att personen är av utländskt ursprung

          På bloggbevakning alltså. Flashback är en helveteshåla

            Du ger intryck av att vara en högutbildad och sympatisk person.?

          Det har jag sett. Men det raderades ju som tur var.

            Ja jag har också sett sådan kommentar här inne.

          Nä här pratas det mest om klent virke och snöflingor när det pratas om suicidala. Mycket bättre.

        Många trådar på fb är BETYDLIGT trevligare än många kommentarsfält här inne.

          Ja fb är säkert skittrevligt om man är en kritvit man.

            Jag är varken vit eller man och håller faktiskt med 01.16. Beror kanske på vilka trådar och underforum man är i. Vissa kommentarsfält här inne är mycket värre än de trådar jag är aktiv i på Fb.

              Ja klart, det hatas sjukt mycket här inne, men fb är ändå mycket värre när det kommer till rasism även om man ser sånt här också. Vissa underforum på fb är inte helt så där, men det är för att det inte är vanliga flashbackare som hänger där. Kolla igenom aktuella ämnen liksom.

                Det är ju som att säga att de som inte skriver rassigt och kvinnoförnedrande här inne inte är den vanliga bloggbevakningsläsaren. Men det håller du säkert inte med om.

                Jag är väldigt aktiv på flashback och skulle säga tvärtom, vissa där är rasister och vissa underforum är väldigt rasistiska. Men de är för att de inte är vanliga flashbackanvändare. I många trådar är det väldigt trevligt och hjälpsamt. Men gissar att du inte rört dig i så många olika trådar i olika underforum.

                  Nej detta stället är fullt av det också, men jag upplever fb som ännu värre.

                  Men alltså vilka underforum i så fall? Jag har kollat runt fett mycket men bara hittat ett som inte är fullt av sånt, men ibland dyker det upp trådar från det underforumet på aktuella ämnen och då kommer dem direkt.

                    Tja, typ alla om större brottsfall där folk är intresserade av att diskutera fallet (Wesström, Linköping, boden, anne-elisabeth hagen etc). Där sägs det ofta snabbt ifrån om det är ot.

                    Trådarna om Palme och Estonia och liknande historiska ouppklarade fall där folk gräver i bevis tillsammans.

                    Hela underforumet om dator och IT, även ekonomi och hem och hushåll är oftast väldigt trevligt och hjälpsamt.

                    Skulle säga att det mest är underforumen om droger och politik som spårar ur värst (och vissa mindre trådar i aktuella brott) men politik spårar ju även ur här to be honest.

                    Även kändisskvaller är rätt så elakt men inte värre än här inne. Och i de trådar om de som skrivs om ofta här inne ser man tydligt att många är både här inne och där.

                      ? och kriminalhistoria! Det bästa underforumet enligt mig. Men där är det också bara de som är riktigt intresserade av själva fallet som håller till. Kommer någon tomte in så blir de ofta tillsagda på en gång.

        Och väldigt naivt att tro att det är HELT olika människor som är där och här. Lovar att en hel del härifrån är i någon tråd på flashback också. Kolla bara den ”trevliga” tråden om Tooken tex.

    Någon konspirationsteori som ni lite halvt tror är (en gnutta eller helt) sann men aldrig skulle erkänna öppet?
    Jag halv-tror att:
    1. Pandemin är ett biologiskt krig.
    2. Irak invaderades för att Saddam ville överge petrodollarn.
    3.Valet i USA/ivärlden inte går till 100% demokratiskt.
    4. Krig är en stor industri som ”vissa familjer” investerat mycket i. Dessa tjänar också på propaganda (fruka ryssen, muslimen, judorna osv)
    5. Bättre att behandla en sjukdom än att hitta orsaken och bota den helt. Finns pengar i läkemedel.
    6. Jorden är rund men det finns något de inte vill att vi ska se/veta på Antarktis tex.
    7. Vi har haft kontakt med utomjordingar men att detta tystats ned för att inte skapa kaos bland folket.
    8. Finns planer på att tvinga Yellowstone till ett utbrott för att vi ska få en kärnkraftsvinter.

    Foliehatten är helt på men jag kan inte låta bli att tro liiiite på dessa.
    Ni då?

      Att Epstein begick självmord tror jag inte en sekund på.

        Det är väl ingen som tror det

          Jo ja tror det!

          Hade ingen aning om vem epstein var men om det på wikipedia stämmer att han var en sexualförbrytare så tror jag även att han var impulsiv och hade många skruvar lösa.

            Duktig

      Svar på nummer tre: är demokrati demokratiskt? Vad är demokrati?

        Nej försök inte nu, jag kom inte hit för att tänka. Jag vill höra foliehattsteorier :p

          Haha förlåt ?

          Men här är en jag tror är halvsann: vi är kontrollerade av någon högre makt likt Sims.

            Haha Gud? Det tror jag också på, inte en chans att vi inte har en big boss.

        Är det verkligen en demokrati om endast en fjärdedel av landet röstar? Jag har inte koll på siffrorna för detta val i USA men förra..

          Alla har rätt att rösta, det är en demokrati. Sen om individer inte utnyttjar sin rätt är upp till dem.

          60% röstade i förra valet.

          Ca 70% i detta.

          Ca 60% röstade i förra valet.

          Ca 70% i detta valet.

            Sorry för dubbelpost.

      Tror absolut på 7an jag med!

      Vet inte om dessa riktigt kvalar in som konspirationsteorier eller om det är mer sjuka fantasier men here we go.

      1. Att Greta T är en tidsresenär som sett jordens undergång och har rest tlllbaka för att försöka stoppa det. (Högst troligt, JA!)

      2. Att vi alla just nu är i helvetet utan att fatta det (à la The Good Place).

      3. Att Trump är en Alien som skickats hit för att göra sociala experiment på mänskligheten (typ ”undrar om det här totala pajasen kan vinna förtroende hos folket HAHA).

        Älskade tvåan. Hade önskat att världen såg ut lite mer som The good place och att vi hade en egen Janet 🙂

        1. Kan vara det absolut knäppaste jag någonsin läst, alla kategorier
        2. Kul tanke
        3. Så tänker jag jämt om Löfven!!! Ett socialt experiment. ”Undrar om det här totala pajasen kan vinna förtroende hos folket HAHA”

      Ibland tänker jag att det finns alternativa behandlingar mot vissa sjukdomar, t.ex, CBDolja men att folk tjänar för mycket pengar på de vanliga behandlingarna och att sjukdomarna inte utrotas så det är därför alternativen är förbjudna.

        Det där är inte en konspirationsteori, det är 100% sanning.

        Och det finns ingen som tjänar pengar på att sälja cbdolja och annan alternativmedicin menar du? ?

          Klart det gör, men det är inte läkemedelsföretagen som gör det. Läkemedelsföretagen tjänar mer på all traditionell medicin än på den alternativa (som i många fall är olaglig eller iallafall svåråtkomlig).

            Vad är skillnaden på hur alternativmedicinare och läkemedelsbolag tjänar ekonomiskt på att människor köper deras produkter? Det sitter en kapitalist längst bak i ledet och skrattar hela vägen till banken oavsett med din logik.

              Ena botar andra behandlar.

                Precis som Foliehut skriver, det ena botar och det andra behandlar.
                Sen tänker jag att lagen har gjort det väldigt svårt för vanliga människor att köpa cbdolja, hade läkemedelsföretagen sålt det hade det varit lagligt och mer lättillgängligt.
                MEN då hade ju också sjukdomarna botats och i längden hade ju inte läkemedelsföretagen tjänat pengar..

                  Håller med er båda. Dessutom går det väl inte att ta patent på naturliga substanser? Tror

                    Råkade publicera utan att ha skrivit klart… ”Tror att även det spelar in” skulle det ha stått.

              Det ena kan du ta patent på ?

            Du vet att efter patentet gått ut tjänar läkemedelsföretag typ noll på sina egna mediciner som de forskat fram i 15 år?

        Cannabis/thc fungerar för mycket. Jag använde det i flera år mot pms,mensvärk,kronisk nervvärk och huvudvärk. Fungerade klockrent. MEN jag utvecklade enorm ångest efter några år, kunde inte röka utan att ha konstant ångest hela ruset. Både sativa och indica gav mig ångest, så var tvungen att sluta. Sagt till min psykolog att den dagen vi kan få det medicinskt här (Går att få utan rus.) är jag först i kö.

      Med dig på 3an och 4an. Men med detta sagt så vill jag lyfta frågan som Anonym nedan – vad är demokrati? Håller med om 3an pga att det idag är svårt att få till…

      Gällande 5an så tycker jag vi ska vara mer oroliga för Kry etc som urholkar vår modell. Vi har personer som tjänar miljoner på att utarma vår välfärd, därefter klagar på att välfärden är utarmad och sedan fortsätter tjäna pengar.

        Rättelse. Anonym ovan, såklart.

      Foliehut: Mitt svar hamnade i en egen tråd längre ner. ?

      Tror exakt som dig Foliehut! Så mycket som händer bakom kulisserna, medan vi går här och tror att vi har det så demokratiskt och bra. Det mesta styrs enligt en agenda

        Precis så tänker jag. Det är väl inte så sjukt att föreställa sig att vissa, med mycket pengar, vill styra allt till sin egen vinning? Har man de rätta kontakterna, pengarna och motovet då är det väldigt lätt att få sin vilja igenom. De med mycket pengar har samma vilja: mer pengar och makt. De kan hjälpas åt och dela på kakan medans vi får smulorna. Lite så tänker jag.

        Vi i Sverige är oerhört naiva eftersom vi är så arroganta och tror ”att vi vet allt”. Bara idioter tror på konspirationer..men varför? Vargör är det så svårt att föreställa sig att människor är..mänskliga? Giriga, hämndlystna, manipulativa, får lätt storhetsvansinne, arroganta osv.

          Exakt! Kan rekommendera dig att titta på Carl Norberg på Youtube under kanalen ”De fria”. Ny video varje onsdag och fredag där han pratar om vad som händer i världen och ger sin bild av hur det egentligen ligger till/vilka som styr vad osv och som du säger, hur otroligt naiva vi är i Sverige…Lite svårt att komma in i direkt, men ge det en chans så är det sjukt intressant!

            Ska kolla direkt, har inget att göra. Tack för tips!

              Gör så! Han använder en del ”kodnamn” på vissa verksamheter, men du kommer in i det ju mer du lyssnar som sagt 🙂

      Skulle aldrig erkänna detta irl men:
      1. Tror inte första månlandningen hände. Inspelat i studio.
      2. Trump valdes ej demokratiskt. De med makt och pengar placerade honom på presidentposten, därav att typ ingen kom till hans inaguration.
      3. Corona är ett experiment, de vill se hur lydiga medborgarna är i en kris.
      4. Läkemedelsbolag gör allt för att hålla oss sjuka och beroende av mediciner. På samma tema: SSRI är en stor bluff. Brist på serotonin är otroligt ovanligt men när vanligt folk proppar i sig SSRI så blir de lätthanterliga och jobbar på.
      5. Epstein begick inte självmord.

        -Jag tror inte heller på månlandningen.
        -Jag tror inte heller på att Hitler begick självmord i bunkern. Jag tror på det dom tar reda på i hunting Hitler, att han flydde till Brasilien.

          Tror inte heller på den första månlandningen.

            Hitler begick självmord på månen och lever fortfarande i Brasilien. Det var därför de var tvungna att fejka månlandningen genom att spela in den i hans bunker. Bevisen ligger i en tekanna som är i omlopp runt jorden, men Soros hindrar Trump från att hitta sanningen.

              Hahahahaha +1

        Det låter verkligen som en jobbig värld du lever i.

        Fast för den som lidit av svår situation ångest och saftig depression är det en befrielse att känna sig ”lätthanterlig” och kunna ”jobba på”. Har sett SSRI- mediciners funktion på nära håll och fy fan vad jag älskar dem! De gav min anhörige livet tillbaka!

          Jaa precis vad jag skulle svara också ? föredrar lätthanterlig framför ångest och vilja att ta livet av mig.

        Vill bara säga att SSRI ”räddar” bokstavligen mitt liv med svår ångest (GAD) och mer därtill..

        3an tror jag också på.

      Tror att 9/11 är ett inside job.

      Tror att vacuum hatar materia så till den milda grad att Intet i allt vacuum skapat gravitationen och därmed klumpar samman materia i planetära system stjärnor och sådan skit.

      Intet är verkligen helt Utan Bromsar! Och rymden ganska svart mellan prickarna.

        Haha, ??

      Vad gäller Saddam och krigsindustrin är det ju knappast en konspirationsteori?

      Kvinnohistoriken är urtypen av ”suppressed facts”.

      Har undrat om Julian Assange verkligen begick våldtäkt mot två kvinnor eller om det var en plan från USA för att få honom utlämnad. Har dock inget förtroende för Assange då han bortsåg från sin föräldraroll och istället höll på med wikileaks.

        Om de ville snärja Assange, då gjorde USA ett dåligt jobb att rekrytera kvinnorna som skulle sätta dit honom för de gjorde ”sitt jobb” dåligt. = tror inte alls på den teorin.

        Såvitt jag har förstått det hävdade ingen av kvinnorna att de blivit våldtagna initialt, därmot blev brottsrubriceringen misstänkt våldtäkt eller dylikt.

        Assanges egna paranoja verkar ha spelat en större roll när det gäller att få saken ur världen. Att lämna Sverige innan saken var klar verkar inte ha varit ett smart drag och han straffade sig själv med en frivillig isolering på Ecuadors ambassad i London.

      1. Invandrarna kommer att rädda våra pensioner.
      2. Det mångkulturella Sverige är spännande.

        3. Glass är gott.

      Tystas ner.? Ufot landade på min balkong igår och marsianen och jag drack kaffe och babblade. ?

        Bättre att babbla än bubbla!

      Tror definitivt att cancer hade botats vid det här laget om man hade velat bota det. Det är sådana enorma summor pengar till cancerforskning att det känns absurt att man inte skulle kommit längre + läkemedelsföretagen tjänar på det. Alla tjänar på det utom den enskilda människan.

        Så säger ngn som ej vet hur cancer uppkommer, sprider sig och behandlas. Finns massor av varianter, cancer kan uppkomma i alla organ/system i kroppen, de är olika aggressiva och kräver olika diagnostik och behandling. Orkar inte skriva mer om detta men tycker det är väldigt naivt att tro det. Finns ej ett magiskt piller som läkemedelsföretagen undanhållit från oss, det är bara så jävla svårt att rå bot på. Cancer går inte att bota riktigt som med ett vaccin, finns försök, då det uppkommer spontant i kroppen. Det man vill däremot är att optimera diagnostiken och behandlingen. Cancer är inte som tex aids, en sjukdom, det är en sjukdom med lika många varianter som det finns celltyper i din kropp.

        Så säger ngn som ej vet hur cancer uppkommer, sprider sig och behandlas. Finns massor av varianter, cancer kan uppkomma i alla organ/system i kroppen, de är olika aggressiva och kräver olika diagnostik och behandling. Orkar inte skriva mer om detta men tycker det är väldigt naivt att tro det. Finns ej ett magiskt piller som läkemedelsföretagen undanhållit från oss, det är bara så jävla svårt att rå bot på. Cancer går inte att bota riktigt som med ett vaccin, finns försök, då det uppkommer spontant i kroppen. Det man vill däremot är att optimera diagnostiken och behandlingen. Cancer är inte som tex aids, en sjukdom, det är en sjukdom med lika många varianter som det finns celltyper i din kropp.

        Cancer botas i över 60% av fallen.

          Precis, cancer är ett laddat ord och betyder inte en dödsdom i alla fall.

      Oj var ska vi börja??

      Månlandning hände ej
      9/11 var usa själva som anordnade för att få starta krig
      Aliens finns definitivt bevis på men vi ”vanlisar” får inte veta
      Den där orden som många kända är med i, att de som är absolut högst bestämmer i världen?
      Corona spreds för att man vill de hur mkt man kan styra människan samt för att tjäna pengar på vaccin

      Älskar konspirationsteorier! Så kul att väga för och emot och tänka vad som faktiskt kan stämma

      Jag tror inte att polisens plan var att avslöja att det var skandiamannen som sköt Palme. Jag tror det gjorts av någon de inte kan avslöja och därför tystats ned under utredningens tid.

        Jag tror inte att skandiamannen sköt Palme.

        Men du måste säga vem du tror också i så fall

        Någon inom polisen sköt Palme. Eller någon högt uppsatt inom polis/militär.

      Tror på typ allt du nämner…. och att elfte september var iscensatt, bin Ladin och Bushfamiljen var ju vänner. Finns botemedel till allt, men man lindrar hellre symptomen. Etc etc could go on forever.

      Är inte så mycket för konspirationsteorier. Men jag tror att twitters censur har verkat till Bidens fördel i valet. Vad jag sett väljer twitter att censurera det som inte passar deras ideologi. Är glad att Trump förlora men tycker inte det är helt demokratiskt av Twitter.

        Fast de har väl cencurerat allt som är lösa påståenden och lögner? Som plattform tycker jag att det är bra att de inte står bakom det.

        Sen att det är USAs president som cencurerats är ju oerhört tragiskt. Tragiskt att personer som han kan bli president.

      Haha, femman är ju inte ens en konspirationsteori.
      Läkemedel är till för att dämpa eller ta bort symptom. Om du slutar med dem är symptomen tillbaka, alltså är du inte botad från sjukdomen.

        Det där gäller absolut inte all medicin. Kommer huvudvärken tillbaka om du inte fortsätter äta ipren efter första tabletten? Penicillin?

          Ipren gör så att hjärnan blir arg och inte vill bo kvar i huvudet då får man ännu mer huvudvärk och måste äta fler piller.

          Fast du menar väl inte att du tror att Ipren botar huvudvärk? Det du säger är att du skulle gå med livslång huvudvärk om du inte tog en Ipren. Huvudvärken försvinner oavsett efter ett tag, men Ipren gör att du inte känner av den. Orsaken till värken finns fortfarande där, men läkemedlet minskar kontakten mellan synapserna och därmed den upplevda smärtan.

            Ipren gör det den ska, m.a.o. och som nån skrev här ovan, 60% av cancer BOTAS. Med hjälp av modern sjukvård.

          Ja, om huvudvärken beror på en sjukdom eller på att du är spänd i tex nacken, eller har ett felställt bäcken eller…

    Har precis sett klart Emilyinparis, någon mer än jag som gillade den jättemycket och som sitter på nytt serie-tips. Gärna som ger samma mysiga känsla.

      Jag tyckte att dem var ”lätt” att följa men inte alls bra. Alla män flockas av någon anledning runt tjejen som ALLTID kommer undan/finner lösningar och vägrar respektera den franska kulturen. Dessutom klär hon sig fult haha.

      Men tips är väl Dont trust the bit#h in apartment 13. Tyckte att den var bättre men June är typ Emily men bor med en rolig roomate.

        Lite som ett barnprogram fast för vuxna där ingen har riktiga problem och allt bara löööser sig!

          Precis så!

          Haha vilken bra förklaring! Tack!
          Jag kände så för det där programmet Violetta som alla var besatta över, nu är det ett barnprogram men samma känsla för det

      The good place är bra 🙂 (tack anonym ovan).

      Sex and the city
      Hart of Dixie

      Russian doll, fast inte direkt ’mysig’ kanske.

        Älskade den!

      Dash & Lily
      Virgin River

      The Queen’s Gambit
      Band of Brothers
      Homeland

        Verkligen mysig känsla i Band of Brothers!

          Mysigt? Det handlar om andra världskriget.

            Daah..

        Ingen av de är väl lika Emily in Paris?

      Gossip girl
      Filmen midnight in Paris

      Younger är mycket bättre

        Väldigt bra tips!

      Jag kan rekommdera The durrells in korfu. Serien är klar så du kan sträck kolla, mysfaktorn är väldigt hög, humor finns. Är inte så superlik Emily in paris men ville ändå rekommendera en superfin serie! 🙂

      Även om du söker mysigt så tips om spännande lång serie: Supernatural! Finns på viaplay. I början får man dock se bortom att snygga kvinnor urringade i v-ringat blir räddade av bröderna Winchester. Det är det enda som stör mig, så tråkig klyschig med manligt och kvinnligt men tror det blir bättre längre fram i säsongerna. I de senare säsongerna börjar det bli spännande med Djävulen och gud. Se!

      Chesapeake shore

    Har två frågor som jag hoppas att någon kan svara på:

    1. Jag ska hämta en valp till årsskiftet och undrar kort och gott om ni har en försäkring som ni kan rekommendera? Någon som har Bought By Many? Är ganska inne på den men har suttit och jämfört så mycket nu så jag blir helt snurrig.

    2. Jag har testat mig för covid nu i veckan men inte hunnit få svar. Kan man få svar även under helgen? Har googlat men hittar inte…

      Ja man kan få svar under helgen

      Jag fick svar en lördagmorgon.

      Fråga uppfödarn vad de har för försäkring till sina hundar!

      Jag har IF. De var fantastiska när min förra hund blev akut avlivad. Allt sköttes automatiskt. Jag har IF på nuvarande hund också och det är för rabatterna man får om man har allt hos samma bolag (alla har säkert så). Jag har dock aldrig haft en hund som varit sjuk men i av alla andra anledningar jag haft med IF att göra har de varit superbra.

      1. Så spännande med valp! Jag skrev mig hos försäkringsbolaget Moderna efter att ha läst olika ”bäst i test” bland hundförsäkringar. Billigt och täckte mycket! Men beror såklart på vilken ras man har också, t.ex. mindre ersättningsmöjligheter för kortnosade raser så som bulldog. Fick åka till veterinären flera gånger med min valp (återkommande urinvägsinfektion, åt upp tuggleksak mm) och de var alltid snabba med att skicka ut betalningar. Inget strul, rekommenderar 🙂

    igår mötte jag en tjej i hemtjänsten som aldrig tagit något vaccin. är inte det väldigt ovanligt? inte ens som liten alltså

      Det är ovanligt men de finns… Hade en familj på min förra skola, föräldrarna ville inte vaccinera barnen.

      Om folk kunde läsa på lite mer vad vaccin faktiskt innehåller och vad det gör med kroppen hade det varit betydligt vanligare.

        Do tell, vad gör det med kroppen?

          Det gör att man inte blir sjuk, oh noes!

        Av med foliehatten, Malin!

          Läs FASS för att få veta exakt vad det innehåller och ta sen reda på både för och nackdelar om varje ingrediens. Fråga också din läkare om den vaccinerar sina barn. Fråga också om den kan garantera att du/ditt barn inte får några farliga biverkningar av innehållet i vaccinet.

            Är biverkningarna värre än sjukdommen i sig?

        Och vad händer med kroppen om vi INTE vaccinerar oss? Jo många dör i utrotade sjukdomar eller blir funktionsnedsatta. Det sjukt korkat att inte vaccinera sina barn.

        Vad innehåller vaccin?

        Bättre med pandemier ?? lite mässlingen har väl ingen dött av.. oh wait

          Hade en lärare som var polioskadad, har vaccinerat barnen, ja.

            Min mormor hade polio som barn. Hon har varit påverkad hela livet.

              När jag var i Asien tidigare i år träffade jag en person med polio… Vaccinen räckte inte till alla i hans by.

          Mässling utrotades näst intill i västvärlden tack vare att vi fick mycket bättre hygien iom att de flesta hushåll fick WC inne i varje bostad istället för gemensam toa/utedass på gården . Detta skedde ett tiotal år innan allmänt mässlingvaccin blev tillgängligt. Just sayin.

            Men de länder så som inte har en fräsh WC i varje hushåll då? Just saying

        Det är ju jävligt mycket enklare att välja att INTE vaccinera sig när typ resten av Sverige gör det. Om mässlingen och polio fick härja fritt här i några år så tror jag många anti vaxxers skulle ändra sig.

          Exakt så! Det är ju den stora anledningen att vissa ka låta bli att ta vaccin (eller ge det till sina barn vilken oftast gäller). Om inte samhället haft gemensamt skydd skulle vissa nog tänka om. Läs på vad barn dör av i utvecklingsländer där vaccin inte är tillgängligt i stor skala, ni som behöver det. Helt sjukt!

            Läs på vad barnen i Indien dog av när Bill Gates var där och sålde på dem vaccin. Läs också på om varför han utvisades ur landet.

              Nä, det är lugnt faktiskt. Ska den myten försvinna någonsin?

              Bill Gates har varit i Indien och sålt vaccin?? Sure..

                Delen att Gates varit i Indien och gjort försök med vaccin är sann. Det är allt annat som är felaktigt.

        På med foliehatten annars hade vi haft utrensningar av befolkningen med jämna mellanrum i ”vanliga” sjukdomar.. Så var så god, att resten av oss vaccinerar oss gör att ni troligen slipper få det.

      Ganska ovanligt men det förekommer i vissa sammanhang på småorter, i Järna tex där antroposofer med Vidarsjukhuset etc länge har haft en avog inställning till Vaccinationer. Järna är väl också en av de få orter som haft Poliofall i modern tid.

      https://www.dagensmedicin.se/opinion/gastkronika/vill-vidarkliniken-vara-med-och-utrota-barnforlamning/

        Gräv bort Järna!

          Ge det till dansken

    Tips på några mål man kan ha att göra varje dag för att skapa rutin och välmående? Alltså som att bädda sängen, göra 20 armhävningar/situps.. på den nivån.

      Träna varje dag, lyssna på musik varje dag

      Promenera minst 30min utomhus. Ta ett varv på typ tio min eller så varje dag och plocka undan saker som står fel, släng skräp, plocka ordning på bord osv. Bädda sängen, åtminstone innan du gör och lägger dig. Fluffa upp kuddar och skaka ur täcket, vädra några minuter innan du går och lägger dig.

        Bra tips! Jag skulle vilja lägga till: promenera i dagsljus (om möjligt).

        Tack, bra svar!

      Djupandas varje dag

      Diska/plocka undan i köket varje kväll.

        Det är väl en självklarthet. Skulle aldrig klara stökigt kök! ??

          Är du Anonym som i TS eller?

      Många av mina vänner kör svt:s hemmagympa med Sofia varje dag

      Få till en morgonrutin (typ ”en kopp te/kaffe”, 10 min mindfulness, gör frukost el dyl). Gå en lunchpromenad (när det är ljust). Se till att äta ett lagat mål mat varje dag (frukost, lunch, o/e middag). Avsätt xx antal minuter (men inte mer) per dag där du får göra vad du vill/guilty pleasure.

        Begränsat antal minuter för att göra vad man vill? ? jag tycker att det är bättre att sätta ett antal minuter för att göra det man måste. Dagarna jag är hemma har jag ”roliga timmen” mellan 07-09. Sen sätta på tvätt, dammsuga, rensa kattlådor, skriva inköpslista, ringa samtal mm. Sen har jag fritid till kl 13, då jag går och handlar, lagar matlådor, plockar undan. Kl 14-16 fritid igen, brukar träna, se en serie, träffa en kompis mm. 16-17 hänga tvätt, vika kläder, vattna blommor och sen är kvällen fri.

          Ja men eller hur? Den mesta tiden måste väl få vara kul, att man gör det man vill, fritid liksom.

      Det jag brukar göra varje dag:
      – stretchövningar varje dag för nacke/axlar
      – ta vitaminer direkt på morgonen
      – gå en promenad varje dag, som minst bara runt kvarteret
      – sova utan mobil i sovrummet

      Att lyssna på lugnande musik är bra för välmåendet.
      Att sjunga är också väldigt bra. 🙂

        Får hoppas du har snälla grannar då. Vad sägs om att börja öva på att spela bastuba??

          Hahaha… well.. ingen har klagat än… o.O

          För att få sjunga? Antagligen hör de inte ens det, man måste ju inte skriksjunga…

            Nej precis. Jag har grannar som lyssnar på VÄLDIGT hög musik med bas ibland. Det hörs ju tusen gånger högre än någon som sjunger. Jag har inte ens mikrofon, så det kan väl inte höras så högt egentligen.

      Alla svar du fått är bra, promenad och dagsljus tycker jag ska vara prioriterat. Men ställ dig själv också frågan varje dag ”vad skulle jag må bra av idag?” och låt dig själv tänka på det. Fundera på vad du just Du skulle må bra av idag. Ibland är det att göra ingenting, ibland är det att ringa en vän, ibland en promenad, dusch eller ett glas vin. men fråga dig själv. varje dag!

      Jag går minst 10 000 steg varje dag. Också bäddar jag sängen.

      Tack för alla svar <3 Ska samla ihop till en liten lista

        Ring ett samtal och prata med någon varje dag. Som kanske blir glad av det?

      Kolla dina investeringar varje kväll och gläd dig åt hur mycket fritid du har köpt dig.

      Gå en promenad runt lunchtid för att få lite dagsljus och för att bryta mönstret med att sitta stilla framför datorn och jobba hela dagen. Bäddar alltid sängen, finns en bok skriven av en Navy Seal som heter ”Make your bed”, läste den och sedan dess är att bädda sängen ett viktigt inslag i min morgon. Försöker också att lyssna på musik varje dag, kan tipsa om spellistan ”Commute” på Spotify där man får lite gott och blandat!

      The body project på tuben.

    We eating taco to save the planet, yum yum yum yum yum yum yum

    ???

      HATAR

      Jag tykcer alltid att det låter som de sjunger mjau mjau mjau mjau ?

        Eller hur!!

        Jag med!! Funderade på att skriva det istället för Yum

      Får PANIK varje gång den dyker upp!

    God kväll! Skulle ha bytt spiral i februari, men pga jag svimmar varje gång hos gyn måste det göras under narkos. Fick remiss till sjukhus men pga Corona verkar det dragit på tiden. Hur länge funkar en spiral? Koppar . Är 37 vill inte ha barn. Fick inga riktiga svar sist när jag var hos gyn för cellprov (som ej fick att genomföra pga jag svimmade) och som skickade remiss. Känns så dumt att ”tränga mig på” i dessa tider och tjata på gyn om detta.

      Mitt svar: träng dig på! Detta är ju viktigt, handlar om din hälsa!

      Tjata, om de har dåligt med tider pga Corona får de själva avgöra och informera dig om.

      En tid hos gyn för att diskutera hur bra spiralen kan funka (och om du kanske bör komplettera med p-piller eller nåt tills de kan ta ut den) måste du kunna få. Att det är svårt att få loss narkosläkare är en annan sak, men du ska ju inte behöva gå utan skydd om du inte vill bli gravid.

      När jag frågade om min hormonspiral så räcker den tydligen 1-2 år extra så det var ingen stress att byta. Kan inte svara hur det är med koppar tyvärr

      Ca. 5 år, men är individuellt.

      Beror mkt på,dig själv, men minst 5 år.

      Hade min senaste i sju år utan problem (regelbundet sexliv). Min gyn (tysk och väldigt bra) menade att man kunde ha den i tio år så länge den sitter rätt. Inte enbart kopparn som har effekt utan att ngt sitter där och stör miljön. Men gör din egen research om detta o lita inte på random folk på nätet…

      Tränga dig på? Blir du gravid så blir du ju tvungen att tränga dig på?
      Ring dit remissen är skickad, och fråga.

    Tips på att hantera ensamhet?
    Gärna med hänsyn till covid-restriktioner ?

      Är du sån som trivs i ensamhet eller hatar det?

        Jag trivs med att vara ensam, men inte känna mig ensam ?

      Smsa en kompis eller familjemedlem du inte pratat med på länge. Facetimea med någon kanske? Skaffa ett husdjur?

        Har hund tack och lov. Annars skulle det vara outhärdligt!

      Ägna dig åt lite självsmek, det är en kär sysselsättning såsom uppskattas av såväl ung som gammal.

    Är det otrohet ifall man…
    återkommande tänker på någon annan under sex med sin partner?
    flirtar med kollegor, typ ger komplimanger, blickar?

      Nej men inte ok

        Självklart okej?

      Inte otrogen men du kanske borde tänka över din relation?

      Inte otrohet men billigt och respektlöst. Flirtar din partner också med sina kollegor?

        Ja rätt desperat beteende. Får du inte tillräckligt med manlig uppmärksamhet så du måste flörta när chansen finns?

      Enligt mig: otrohet är när du gör något du inte skulle gjort om din partner var med.

        Skitit med öppen dörr och skvallrat med bästa kompisen om grannen hon är kär i??

      Det spelar ingen roll vad alla andra tycker är otrohet eller inte, eftersom den gränsen är så väldig individuell.
      Det som betyder något är vad din partner tycker är otrohet. När man går över den gränsen så är det otrohet och det är inget att diskutera.

      Jesus sade:
      :…men jag säger er; den man som ser på en annan kvinna med begär i hjärtat har begått äktenskapsbrott mot sin hustru”

      Låter som du inte är så intresserad av din partner. Säg tack och hej och ge dig ut och flirta utan dåligt samvete.

    Någon skrev en fråga om erfarenheter om att beställa glasögon på nätet i något tidigare Öppetspår, men jag missade kolla svaren och nu vet jag inte när det var.

    Så samma fråga, erfarenheter av att beställa glasögon på nätet. Var är det bra och var finns bra pris? Hur går det till? Måste man ha gjort synundersökning inom ett år hos just dem? Gjorde en men det är nog 1,5 år sedan men tror inte min syn försämrats.

      Har recept från Specsavers som jag skickat in till Favoptic när jag köpt därifrån. Man kan låna hem några bågar för att pröva innan. Jag har alltid blivit nöjd. Har inget ovanligt synfel så kanske är lättare då.

      Jag beställde när jag fick tillbaka från skatten i år.
      Det du behöver veta är vad du har för synfel och det kan du få reda på om du redan gjort en synundersökning och begärt att få recept på det, eller om du gör en ny synundersökning och ber om att få recept på det.
      Sen beställer du när du hittat ett par bågar du tycker om.
      Jag beställde mina på http://www.extraoptical.se

      Se till att mäta dina gamla glasögon så du vet på ett ungefär vad du får hem för stl, jag tog ett par solbrillor som är alldeles för små så ser skitful ut i dom. Jag bryr mej iofs inte men surt ändå. Lite lång leveranstid men det är det ju alltid på glasögon. Levererades hem i brevlådan. Smidigt och bra!

        Tillägg : Jag har rätt grovt brytningsfel men var nemasproblemas. Finns många bra tillägg man kan ta osv.

      Jag skulle vilja men man måste ju markera där pupillen sitter mitt i den. Tänk om det hamnar snett.

        Varför går du inte till en butik?

      Jag har köpt ett par gånger från mister spex, funkade toppen! Man kan beställa hem fyra par att prova åt gången – mät befintliga som referens till storlekarna är ett tips. Sen behöver man ett recept från optikern som det bara är att fylla i. Har varit väldigt nöjd varje gång!

        Håller med ?

        Håller med ?

    Era bästa tips för att skriva c uppsats? Hur lång tid skrev ni er på?

      Jag skrev min på två dygn 🙂

        Hur gjorde du det? ??

          Jag satt uppe konstant i 48 timmar i sträck och skrev häcken av mig.

            Det är verkligen ingenting som rekommenderas överhuvudtaget ska tilläggas.

              Jag gjorde det på en vecka med ytterst få sömntimmar per natt. Kan verkligen inte rekommenderas.

            Hur kunde din handledare godkänna det?

              Det var ju inte som att jag inte skrev en enda rad under terminen. Men under terminen gick ju mitt jobb ut på att opponera på andras arbeten. Skrev till något inför varje opponering, men i princip allt behövdes skrivas om för att bli färdigt och okej.

              När jag skrev mitt exjobb hade jag noll kontakt med universitetets handledare. Mailade honom halvvägs och frågade om han ville se det jag skrivit dittills och fick ett ”ok” till svar. Vet inte om han läste men han skickade att det såg bra ut efter ett par dagar. Sen fick han den så klart när jag var klar så att han kunde godkänna att jag gick upp och presenterade arbetet.

                Verkar vara stor skillnad på krav mellan olika handledare och universitet/högskolor. Trist att du fick en sån oseriös handledare.

        Betyg?

          Hör och häpna, jag fick faktiskt VG 😀

      Bästa tips: lyssna på handledaren och följ hens deadlines. Då behöver du inte ”hur snabbt kan jag skriva” tävlingar.

        Fick VG btw

      Ha tät kontakt med din handledare. Låt flera utomstående korrläsa under skrivandet gång.

      Jag ska lämna in min på torsdag. Har hållit på i nio veckor men skriver tillsammans med en klasskamrat. Jag har inte suttit åtta timmar varje dag. Kanske aktivt arbete i snitt 4 timmar per dag och lediga helger.
      Men mina tips är att lyssna på handledaren och utnyttja den tillgången. Skicka texter för genomläsning och tips kontinuerligt. Ta ett ämne som det finns en del artiklar om, blir svårt annars att få ihop bakgrunden och diskussionen. Dessutom, kolla formalia noga så att det stämmer med typsnitt, citat, tabeller och sånt. Var noggrann med referenserna!

      Jag bestämde i god tid innan vad jag skulle skriva om. Sen valde jag att skriva andra arbeten inom samma område så när det var dags för uppsats hade jag många sidor klara redan.

      Skrev den under 12 dagar. Upp 08, skrev till 01 med paus för mat + dusch. Då hade jag redan intervjuat och transkriberat materialet. Att någon skrev sin på 48 h känns rätt osannolikt.. eller så har de sjukt låga krav.. ?‍♀️

    Hur gamla vill ni bli?
    Har alltid tänkt att jag vill bli max 32 år. Är 31 nu så har bara 1 år kvar. ?

      100

      Är 36

        Varför just 100? ?

      Varför vill du bli max 32 år? Jag är 37 och tycker livet blir bättre för varje år.

        Varför tycker du livet blir bättre för varje år? ?
        Känner inte att det är något mer jag vill uppleva. Har alltid trott att jag skulle känna mig ”klar” vid den här åldern och det gör jag också.

          Man utvecklas väl hela tiden och får nya perspektiv och mål i livet och nya grejer man vill uppleva, jag har fullt med grejer jag vill lära mig och har många planer för framtiden. Det låter tråkigt att känna sig klar med livet vid 32 års ålder, var du en sån person som blomstrade under skolåren och i tonåren och sen blev inte livet efter det som du tänkt dig?

            Snarare tvärtom. Gjort allt jag vill göra på min bucketlist och är inte intresserad av att göra något mer. ☺
            Känner mig färdig. Jag tänker att alla känner sig klar i olika åldrar.

              Är det ingen som kommer sakna dig då?

                Kanske? Jag vet inte. Men jag lever inte för andra människors skull.

                  Egoistiskt. Om dina föräldrar lever t.ex. Eller syskon.

                    Vet du vad som är egoistiskt? Föräldrar som föder barn som inte bett om att leva bara för att dom själv inte hittar nån mening med sina liv.
                    Det är mitt liv som jag gör vad jag vill med. Tänker inte leva för någon annans skull.

                      Men ingen ber om att få leva, det kan man ju inte veta innan. Har inte barn själv men tycker ändå synd om dina föräldrar.

                      Ja det verkligen ”supersynd” om dom att deras barn vill bestämma över sitt eget liv.

                      Det är synd om dem för deras barn dör, ingen förälder vill överleva sitt barn. Det är en av de största sorgerna man kan uppleva.
                      Om de nu inte är helt världsfrånvända psykopater eller borta i knark eller liknande, då kanske de inte bryr sig.

                      Att ha barn är ingen rättighet. Det är enbart en egoistisk gärning.

                      Ja det håller jag med om, det är ju självklart. Men när man har dem älskar man dem oftast och det är en stor sorg att förlora dem. Man skaffar dem inte av elakhet. Har nåt hänt mellan dig och dina föräldrar, du verkar inte hysa mycket värme för dem?

              Vad ska du göra när du blir 32 då?

                Du menar innan jag dör? Egentligen så har jag redan hunnit allting. ?

                  Snarare, har du tänkt ta livet av dig? Du kommer ju inte självdö när du fyller 32.

                    Antagligen?!

                      Ring vårdcentralen på måndag och få tid till kurator. Du har ju uppenbarligen ett problem att hantera, så nej du är inte färdig.

                      Jag har inga problem. Mitt liv och mitt beslut. ?

                      Jag utgår från att du är allvarlig och jag blir väldigt ledsen av att läsa det du skriver. Jag hoppas att någon i din närhet ser dessa signaler och ingriper. Det är du värd.

              Fast jag tror att dom flesta inte ens har en ålder då man plötsligt känner att man är klar med livet, det skulle väl vara om man närmar sig 100 kanske som man kan känna att man levt klart sitt liv. Vad ska du göra resten av livet då, vad är din plan om du känner dig färdig redan nu?

                Fast det är väl just det att när man känner sig klar så fortsätter man inte. ?

                  Varför en smiley efter det?

                    Människan driver ju bara…

                      Vad exakt driver jag om? Varför är det så konstigt att olika människor har olika känslor till saker?

                      Hoppas det…

                    För att jag känner mig glad kanske? ?

                      Ok. Men varför tog du upp ämnet här ikväll? Ville du se om nån kände likadant? Om nån skulle stoppa dig? Nån orsak fanns det. Tror inte du är så glad över detta som du utgör dig att vara.

                      För att jag hade en fråga och var genuint nyfiken över hur folk tänker kring det. Folk ställer frågor om allt möjligt här. Ser inget konstigt med det.

                      Fast jag tror du förstår att de flesta vill leva och inte alls känner sig klara. Varför intresserar det dig? Nu vet du iallafall att det är extremt ovanligt, vilket borde tyda på att du inte mår så bra. Hoppas du får hjälp. ❤️

                      Fast om du läser i tråden så vill ju inte alla leva hur länge som helst. Har fått väldigt olika svar.
                      För att jag är nyfiken?! Varför intresserar det dig att gå in på öppet spår? Antagligen av samma anledning.

              Men livet handlar om mer än att checka av sin bucket list. Att existera, prata med en vän, skratta, äta något gott, gråta ögonen ur sig, se en fantastik film, bli livrädd sörja osv. Livet måste inte vara full flärd och fantastiskt hela tiden för att vara värt att levas. Mina bästa dagar är när jag lämnar på föris, har två kunder, äter lunch med en vän, tar en promenad genom stan och köper något litet för kvällen som en ny ansiktsmask och kör hem med en ljudbok på. Ibland tar jag en omväg för att kunna lyssna klart och se himlen. (Min man hämtar barnen, så lugna nu). Inte mer än så men det finns ingen stress och jag känner att JAG existerar och tänker, känner och mår. Jag har varit deprimerad och kände mig klar vid 30 men jag fick hjälp och insåg att livet är mer än ens drömmar och tankar i 20 års åldern.

                Fast det där är ju olika vad man tycker. Jag har ingen lust med allt det där du skriver. Vi har fått varsitt liv och vi alla måste få göra vad vi vill av det.

                  Dö kommer du göra oavsett. Varför inte leva och se vad som kommer härnäst! Oerhört många som tänkt suicidtankar eller försökt ta sitt liv som sedan lever liv de finner meningsfulla.

                  Du har helt säkert människor och kanske djur i din närhet som vill ha dig kvar där du är nu. Du och dina erfarenheter behövs och 31 är ingen ålder, att säga att du redan upplevt allt som går är lite arrogant enligt mig. Att dö är oåterkalleligt.

                  Har du funderat på om det kan vara så att du är deprimerad utan att veta om det? Det är väldigt vanligt och går att må bättre.

                    Fast det här handlar ju om MITT liv. Jag känner att jag har upplevt allt jag vill uppleva. Jag är inte intresserad av något mer än så. Det här handlar inte om en depression utan något jag bestämde mig för redan när jag var liten.
                    Jag säger absolut inte åt någon annan vad den ska göra.

                      Varför låter du ett barn bestämma hur länge du ska leva? När jag var barn bestämde jag att jag skulle ha 10 barn och alla skulle vara flickor.
                      Låter speciellt att du lägger så stor tillit till barnversionen av dig själv.

                  Det kan inte vara så att du inte kan se framåt och inte kan se något roligt, för att du inte mår bra, och att du faktiskt kan få hjälp med det?

              Det är nog ofta tvärt om. Ingen av dom gamla jag känner och känt, har känt sig klar med livet.

          Klyschigt kanske men jag kände mig rätt klar i den åldern, jag hade rest, jobbat utomlands, levt livet ordentligt och upplevt saker, utbildat mig och fått mitt drömjobb. Sedan fick jag barn och det kändes som att börja om på nytt! Dels är det utan tvekan det jobbigaste jag någonsin varit med om, man växer verkligen som person. Och dels får jag ju ”återuppleva” världen genom deras ögon och det känns hur roligt som helst.

            Intressant. ?
            Jag har aldrig velat ha barn, partner osv. så kan inte relatera till din känsla. Men kan tänka mig att man känner lite som ett kapitel 2 i livet i såna fall.

          Det låter som du är deprimerad eller något. Det är inte särskilt vanligt eller ”normalt”/sunt att känna sig ”klar” med livet. ? Har du inga du älskar som du vill fortsätta vara med?

            I så fall har jag varit deprimerad i 32 år snart.? Jag tror bara man kanske ser livet på olika sätt.
            Nej faktiskt inte. Vill inte leva ett liv genom andra människor.

              Hur har du tänkt undvika att bli äldre än 32?

                Jag har mina planer. Men jag tänker inte skriva det här för jag vill inte påverka någon annan att göra samma sak. Det kan bli väldigt fel då. Kanske är nån som mår väldigt dåligt just ikväll av nån anledning men har massor av orsaker kvar att leva vidare ser det och tänker sig inte för.

              Inte genom, med. Låter ensamt. ?

                * Med då.
                Har redan gjort massa saker med andra människor. Det har varit roligt men jag känner mig klar med det.

                  Då har du nog inte älskat någon på riktigt. Det blir man inte klar med.

                    Okej. ??

          Vilken hybris.

            Utveckla gärna.

      86, kanske? Vet inte varför, men känns som en bra siffra. Så länge man håller sig frisk och klar, såklart, annars kan jag lika gärna dö imorgon.

      70

      Vill inte bli gammal i den här världen

      Oj, det här lät jättesorgligt. Fick ångest 🙁

        Varför? ?

      Jag har tre månader kvar till 32. Känner mig verkligen inte klar, livet har ju knappt börjat!

        Så olika man kan känna. ?

      När jag var liten skulle jag ta livet av mig när jag fyllde 30. Nu fyller jag snart 31.

        Haha jag med (fast 32). Men kom iaf på det när jag var liten och jag har inte ändrat mig sen dess.

          Har man inte utvecklats mentalt eller emotionellt sedan man var fem kan det kanske bli så.

            Haha det kanske jag inte har då. Men jag tycker det är nice att jag alltid vetat vad jag vill. Det gör allt väldigt enkelt.

        Är 30 nu… tänkte ta livet av mig när jag var 29.. men tyvärr. jag är kvar än. För feg för att begå självmord.

          Feg var väl kanske fel ord. Det kanske betyder att det finns massa saker kvar för dig i livet. ?

            Det är väl möjligt. Ett visst hopp för att det ska ’bli bättre’ någon gång. Men sedan kom corona. 🙁

        Varför tänker man ens såna tankar när man är liten?
        Ett barn vet väl inte att man kan avsluta livet?

      420!

        Rätt coolt om någon kunde bli så gammal! ☺

      150

    Jag har ett bra och välbetalt jobb. Har redan en universitetsutbildning. Är 30. Funderar på att börja juristlinjen. Är jag för gammal?

      Den här frågan är förekommande, många 30-åringar som vill bli jurister haha. Men nej, man är naturligtvis inte för gammal för att börja plugga som 30-åring.

        Är det ens värt det? Vad har jurister för ingångslön efter examen? Tänker mer på myndighet/företag och inte byrå.

          Ingångslön kanske 27-30 ungefär på myndighet. Kanske lite mer om man har tur. Framförallt så har jurister generellt en bättre löneutveckling än många andra yrken, ingångslönen är inte så märkvärdig men ökar bra!

          Hyffsat normerande för en nyexaminerad kan ju vara notarielönerna, de är väl 28000 år 1 och 30000 år 2 (ungefär).

        Har en kompis som började på läkarlinjen när hen var 30+ med två barn. Aldrig för sent uppenbarligen.

          Tycker det låter helt rimligt och ungt. Är så annorlunda när man pratar om andra vs sig själv

        Min man började plugga till ingenjör när han var 28. Han upplever att han är mer motiverad, har bättre disciplin osv än när han pluggade som yngre. Enda nackdelen är att kurskamraterna är 19 😛

      Har du bra arbetslivserfarenhet sedan tidigare så att du har hunnit jobba ett (bra) tag? Har ingen lust att betala för din pension bara för att du skulle kunna lalla runt på diverse utbildningar till du var 38 år gammal och sen inte hann jobba ihop den själv

        Jävla idiot. Jag har nog betalat för mig flera gånger om med tanke på den skatt jag betalar varje månad.

          Ehh me too.. helt galet vad mycket skatt jag betalar

        Jag betalar gärna för att folk pluggar. Dessutom får man bara CSN i några år, så du behöver nog inte oroa dig. Det finns hundratusentals andra som på riktigt inte gör ett skit i vårt land som du borde oroa dig för istället för att hoppa på någon som uppenbarligen har arbetat, och till och med har motivationen att gå två utbildningar.

        Du får bara nyttja CSN (högskoleutbildning) i veckor som motsvarar ungefär 6 år så oroa dig inte för det hörru

      Lite samma här. 30+ med ett välavlönat jobb men det känns som att de jurister jag anlitar till vardags får dra det tunga (roliga) lasset. Därför är jg lite sugen på att sadla om. Tror jg skulle ha mycket att bidra till med en gång på affärsjuridisk byrå med erfarenhet från klientens håll. Men det kan ju lika gärna bli så att jg startar längst ner efter examen med att få vända papper och det är jag inte så intresserad av.

        Tror det är jättebra med erfarenhet från klientsidan men oavsett får du börja längst ner på byrå. Och förmodligen verkar det nog roligare än vad det är egentligen..

          Tack för input. När jag sett bitisarna kämpa med mina case är jag inte så lockad att byta bana. Men lite högre upp på stegen verkar det väldigt kul. Tänker mig att det jag lärt mig vad gäller den juridiska biten hittills skulle ge mig en skjuts uppåt. Men du har nog rätt. Vi är alla barn i början.

        Vill du till en affärsjuridisk byrå kommer det bli så (”vända papper” alltså). Du kommer kaaanske ha en fördel av att ha arbetslivserfarenhet när du söker till en aff.byrå men det allra viktigaste är att du har toppbetyg på juristlinjen. Sen får du jobba dygnet runt i några år på byrån. Sen kan du ta advokatexamen, sen jobba liiite mindre än dygnet runt på byrån, SEN kan du (kanske) bli delägare på byrån och då kan du tjäna hur mycket som helst!

        Med det sagt finns det en massa roliga saker du kan jobba med som jurist även om inte just affärsjuridisk byrå skulle passa dig! 🙂

          Det är just det affärsjuridiska som lockar mig men jag inser nu att jag redan gjort mina hundår och inte är så sugen på att göra om det (ska tilläggas att jag uppfattar det som att även partners jobbar extremt, mycket men till mångfalt bättre betalt). Får väl minska på mina ombuds scope helt enkelt för att känna att jag är en del av affären 🙂

            Du har helt rätt i att vi längre upp också sliter. Vet faktiskt inte någon som ”jobbat några hundår” i början för att sedan minska på takten. Det handlar mycket mer om hur man är som person och vilken nivå av att jobba mycket man tycker är ok. Sen tycker man ofta att man är över den gränsen men man gör det ändå. Av massor av skäl.

            Om att rekrytera in någon som är äldre än andra nyexade skulle jag undra om personen skulle vara beredd att lägga ner tid och energi på att satsa på juristkarriären, absolut. Men, som någon annan skrev, skulle en sån person automatiskt upplevas som mer erfaren bara pga åldern, vilket ändå är positivt.

            Fantastiskt men slitigt är det. Skulle inte vilja byta. 🙂

          Min bild är att arbetsbördan bara ökar och ökar ju mer senior du blir, dock får man ju också göra roligare grejer med åren. Jag har dock fått jobba me kvalificerad juridik från dag ett, och känner inte igen bilden av att man skulle sitta och vända papper som ny.

      Finns många framgångsrika advokater som börjat plugga sent i livet. Det bästa är att när du står där med din juristexamen och är 35-36 år så är det inte en kotte som kommer veta om du tog examen igår eller för 10 år sedan. Din ålder och livserfarenhet kommer inge förtroende.

        Haha, va? Verkar inte som att du är jurist. Jo, när du får ditt första jobb vet arbetsgivaren när du tog din examen och du hamnar på nivån därefter.

        Ja alltså tyvärr är det inte riktigt så. Beror såklart på vart du vill in, men ska du in på en framstående advokatbyrå så är det snarare bättre att du är ung och nyexad med toppbetyg, än att du har erfarenhet. Tyvärr.

          hellre en ung nyexad som kan jobba dygnet runt än en äldre som ska hem till familjen.

      Nej, du har många år kvar i arbetslivet så det är inte försent. När jag läste juridik var det många ”äldre” som pluggade samtidigt så du kommer inte vara ensam om att inte var 20-någonting, jag var inte bland de yngsta heller. Kör på, juridik är sjukt kul!

      Nej, inte för gammal. När jag läste juridik var det många kursare som kom direkt från gymnasiet och fortfarande bodde hemma. Jag tycker det borde vara ett krav på lite mer livserfarenhet för en utbildning där du ”rätt snabbt” kan sitta och mer eller mindre avgöra en annan människas hela livsöde.

      Om du däremot är den som i ett svar till en kommentar nedan kallar en annan människa ”idiot” tycker jag att du ska ägna dig åt ett yrke där du inte har kontakt med andra människor.

        … i en kommentar ovan…

          ?? 10p till dig

      Du har ju säkert 30 år kvar att jobba så ja…

        Menade alltså att du inte är för gammal ?

      Absolut inte! Juridik är superkul, köör!

    Festkväll med brudarna-tråden ös 2020 hur full är du??✨??

    Själv har man mjukisbyxorna på, tända ljus, rödvin och nibblar på ölkorv. Har ungefär tre cm kvar av mina kronljus dock, lär inte byta ut som pga lat. Vad dricker ni? Har ni rent hår?

      Och det viktigaste tillhörande en tjejkväll, vad har ni för skvaller?

        MEN INGET SKVALLER???? Ok mitt ex har liten kuk och beställde ”kukpiller” för 3k ?det är väl nåt hahahahaha

          Okej men om vi kör sådant… Mitt ex var helt okej i längden, men såååå smal! Alltså ett helt NEJ. Jag fattar varför han hade skägg och annat maskulint.

            Fast jag tycker att det är helt okej med smal/liten kuk, sålänge dom har självförtroende. Vilket dom tyvärr oftast inte har. Asså killen jag låg med hade jag jävligt bra sex med, men hans jävla besatthet kring hans ”lilla kuk” gjorde relationen ohållbar så jag stack.

            Mitt ex hade enorma blygdläppar. Alltså enorma.

              Det har jag med. Najs va?

                Det tyckte inte hon, hon opererade dom mindre. Enligt henne blev sexet bättre efter det också, kanske för att hon fokuserade på annat än innan.

                  Tråkigt för henne, antar att hon gjorde det då hon var ung. Råder alla att vänta med allt som har med operationer tills dom är typ 40.

                    Hon var 34 då. Helt ärligt gillade jag den bättre efteråt. Size does matter!

                      (Men det sa jag ju inte till henne. Till henne sa jag att hon var lika fin innan)

                      Ja personliga preferenser är ju alltid okej, gillar min nuvarande killes större dick mer än mitt ex mindre variant också. Men det handlar nog mest om personlighet för mig ändå. Tur nog för min del är killen med större paket den större personen vilket skapar större attraktion för min del.

                      Ja självklart, jag sa väl inte att hennes fitta var viktigare än hennes personlighet? Men nu trodde jag att vi pratade om storleken på våra ex kön här…?

                      Det var väl inte exens personligheter som diskuterades här?

                      Nämen sidospår är inte okej för magistern eller? Var för övrigt jag som skrev första kommentaren om kukpiller, och den lille dingdongens personlighet var mindre än penis med luva i mitt fall.

                    Råder också alla att träffa en partner som vill knulla med dig för att dom tycker att du är sexig. Inte för att du har en si eller så kuk/fitta.

              Fy fan för att kommentera storleken på en tjejs blygdläppar så där. ?

                Skojar du? Men kukstorlek får kommenteras hur som helst? Vilket skämt.

            Ingen som ska poängtera något om personligheter här under smalisen??

              Nej den storleken spelar faktiskt roll! Men våra fittisar duger alla som de är! Viss skillnad faktiskt. Skärp dig!

                Äh vem bryr sig egentligen? Knappast killar hahahahaha. Dom är ju dom mest lurade. Dom tror dom har makt genom att säga saker som ”öhhh asså hon hade stora blygdläppar ööhhhhh” bitch du knullar mig utan att blinka försök inte. Killar är så blåsta.

                  Haha ja verkligen! Girl power!

                  Men seriöst… en liten kuk är inte så kul, men det säger man ju inte till killen?

                    Ehh så vad är skillnaden? Varför är det ok att kommentera kukstorlek men inte blygdläppsstorlek?

                      För att kukstorlek påverkar känslan, blygdläppar som du skriver om är bara utseende.

                  Skulle tro att killar säger det av ungefär samma anledning som varför tjejer säger att en kille har liten kuk.

      Själv sitter jag i bara täcke. Ska dra till ica och köpa godis snart. Dricker just nu ingenting och jag har absolut inte rent hår. Det var exakt, nästan på timmen, en vecka sedan jag tvättade det senast

        Du måste berätta vad du köpte för godis! Jag ångrar att jag inte köpte något godisbit jag handlade förut ?

      Dricker julmust med whiskey. Oklart? Ja. But so is this year! ? håret är halvsmutsigt, ljusen är tända. Ser allmänt fram emot en vild natt på ÖS. Vad görs?

        Alltså jag läste att ditt hår var halvmustigt. Juldrömmen.

      Har druckit 1,5 glas billigt bubbel och har snygga kläder på mig. Jag byter helst inte om efter jobbet. Jag tillhör den sjuka skaran som inte går runt i myskläder hemma ?
      Ska nog ta mig ett glas bubbel till och tända ett doftljus.

        20:28 här, har fortfarande jeans och kavaj på mig…

          Haha älskar att vi svarar på varandras kommentarer exakt samma tid ?
          Själv har jag svarta byxor och kavaj ?

            Hahaha men hej nya bestie! ?

            Ett Valpolicella. Mer specifikt Zenato Valpolicella Classico Superiore ???

              Haha hej ?? just det vinet har jag aldrig druckit, men jag älskar valpolicella ripasso. Rödvin är livets dryck ändå!

                Men älskar också det vinet!!!! Främst berusningen, men gott vin.

                  Hehe jaa, båda de faktorerna är trevliga ?

                    Vi var inte samma anonym, men jaaa, det vinet är så fantastiskt gott!

                      Rödvin är livets dryck! Jag har mjukisstass på mig och latar mig i soffan med ett glas
                      chateauneuf de pape ??

          era sjuka jävlar… själv är man i yogatightsen och tshirt utan bh sen länge

            Haha asså klarar inte av den stilen! Hur gör man?

              Enkelt! På med tights och t-shirt och av med bh. Klart!

              Jag har dessutom vitlöksost på ena tightsbenet efter en olycka vid middagen…

                Av med bhn, tshirten och leggings en, på med peruk. Skål.

                Hahaha men Asså det låter som raderade scener från gossip girl eller sex and the city

            Pyjamasbyxor, stor tisha och absolut ingen behå. Otvättat hår och inget vin pga var för lat för att köpa ?

              INGET VIN? en fredag att sörja

                JA!

        För övrigt älskar man ju billigt bubbel, vin och öl.

          Eller hur! Vilket är din favorit när det kommer till billigt bubbel? Min är cava.

            Vad för kavaj har du? ?

              Haha en svart från märket Rut & Circle ? det är min favoritkavaj. Den är så välanvänd att det gick hål i tyget, så jag lämnade in den hos vår lokala skräddare som räddade den ?

                Ah, låter nice. Måste lämna in röda vinterkappa, märkte att den är på väg att släppa i ena ärmen.

              Cavaj.

                ? ??

                Sorry ????

            Gillar också cava, prosecco är för sliskigt för mig. För mycket bubblor också. Men hinkar i mig det mesta, man är ju artig.

              Haha ja, allt för artigheten ?

                Gud, jag börjar ju typ alla mina kommentarer med ”haha”. Jag behöver verkligen variera mina kommentarer ?

                  Hehe.
                  Hoho.
                  Hihi.
                  Höhö.

                    Hoho, tack för tipsen! ?

                      Insåg just varför jag inte umgås med kvinnor i grupp…

                      Men snälla, ändå läste du alla kommentarer.

                      Nä, verkligen inte. Zzz

      Drack rödvin till min risotto, har snart druckit upp min prosecco och ska strax fylla på med rödvin. Ska äta lite ostbollar tror jag. Jag kollar just nu på A simple favour, vet inte vad jag ska se sen.. Inget skvaller, though.

        Gott! Vad dricker du för rödvin?

      Har druckit en öl. Har en påse chips (vanliga sourcream) i skåpet som väntar när jag pallar röra mig. Tvättade håret igår så det är väl rätt rent. Har haft en skitstressig vecka.

        Stressig på jobbet eller? Gött med öl.

      Äter choklad och dricker vitt vin! Skål! ?

        Och faktiskt nytvättat hår (!). Duschade efter jobbet

        Gott!! Jag kör på min standardfråga och frågar vilket vin du dricker ?

          Vill också veta

          Flyr cousins crisp white ??

            Men du Norrland, najs med snön nu!!!! Blir premiärtur med skotern imorn??

      Jättenykter! Drack nyss upp min c-vitamin i brustablett, står en sodastreamflaska framför mig med kolsyrat vatten med jordgubb/citron-smak. Har ätit tacos, men nu äter jag ingenting. Rent hår? Oja, varit ledig idag och det första jag gör när jag är ledig är att ta en riktig långdusch, tvätta av mig jobbet och känna mig fräsch och pigg inför helgen. Har t.o.m sminkat mig, bara för känslan dock eftersom jag inte sminkar mig till jobbet.
      Går alltid i träningstights och stor tröja hemma, men idag har det varit jeans och en snygg hoodie. Nu ligger jag dock i soffan i kimono och tittar på tennis. Himla trevlig fredagskväll!?

        Hahaha jag älskar att vara sminkad för ingenting! Blir alltid dumförklarad. Är så jävla mysigt. Känner mig kardashian’ig. Hur bra det nu är?

      Alltså låttipset på hög volym är ju låten ni redan hört tusen gånger, sexual healing med marvin gaye. Visst var det så att han faktiskt hette gay, men la till e’et?

        Baby, I’m hot just like an oven I need some lovin
        And baby, I can’t hold it much longer
        It’s getting stronger and stronger

        And when I get that feeling I want sexual healing
        Sexual healing, oh baby, makes me feel so fine

        ??

      Jag har min nya pyjamas (ekologiskt bomull, sjukt mjuk) på mig, är lite förkyld och dricker julmust.

        Låter härligt! Julmust är ??
        Krya!

      Beställde en pizza levererad till dörren. Det var det enda positiva med min kväll.

        Pizza till dörren är inte fy skam!
        Och du, nu hoppas vi att det bara kan bli bättre! Krya!

      Dricker julmust pga nykter sen juni 2019 ?. Sitter och väntar på att ungen ska bli trött och vilja sova i morgonrock och NYTVÄTTAT HÅR. Redde ut mina halv-dreads i duschen igår och känns så jävla gött med rent hååår

      Sitter välklädd i baren på det hotell jag för tillfället bor på (stambyte i huset på och det är knappt någon annan här innan ni dödar mig). Dricker en öl för tillfället. Har druckit några fler tidigare. Har mycket bra skvaller men kan inte skriva här haha.

        Härligt med hotell!
        Synd du inte kan berätta om skvallret. Jag är ny på mitt jobb och känner ingen än, så det är ingen som berättar något för mig. Jag känner mig nästan svältfödd ?

          Det var härligt första veckan med breeed dubbelsäng framför tv. Men nu lider jag mest av att inte kunna laga mat. Lobbyn räddar mig. Där kan jag få se dagsljus och dricka öl på kvälllarna. Hade hoppats på att bli tjenis med receptionisterna men icke! En vecka kvar…
          Hur är det att börja nytt jobb I dessa tider förutom att du inte sitter på något skvaller?

            Det är okej att börja nytt jobb, jag märker inte så stor skillnad sen innan pandemin. Jag är lärare så min bransch tillhör en av få som inte är drabbad av uppsägningar än och vår verksamhet rullar liksom på som vanligt.

        Blir sur berätta!!! Vad har du för skvaller? Du får ju dölja namn och platser etc. Hallåtjejkväll!!!

      Dricker vin, just nu Candidato. Inget jag kommer köpa igen, men självklart dricka upp ?. Kollar på ID kanalen, nerkrupen i soffan.. ☺️

      2 glas vin blev det ikväll!? Har bara strumpbyxorna på (tog av mig jobbkjolen när jag kom hem) med en mysig t-shirt och kofta. Det har varit en sjuuukt jobbig vecka (vab 3 dagar av barn som mest troligt inte ens varit sjuka, tror de hade feber pga får tänder och därför supergnälliga!).

      Om jag orkade skulle jag stanna uppe och ta ett glas till men måste nog gå och lägga mig nu ?

    Vilken är eran bästa sminkprodukt? Eran favorit?

      Cliniques lösa puder, Max Factor 2000 calorie mascara.

      Er*

        Ert

        Trist att du skulle förstöra tråden:/

      Bobbi browns bronzer! Gör ett under för ens trötta face.

      Lancome hypnose mascara.

      BB-cream!

      Sensais ögonbrynspenna

      Har så många! Men kanske att jag skulle säga smashbox Cali contour-paletten. Älskar den.

        Wow den verkar grym! Har du fler favoriter att dela med dig av? ?

      Nyx butter gloss

      Sensai flawless satin foundation. Gör ont att betala så mkt för en foundation egentligen, men finns inget som kan mäta sig med den.

        Jagar alltid rabatter när jag ska köpa något dyrt. Men den känslan varje morgon jag smetar på mig det!

          Oslagbar känsla!!

            Håller med helt sjuk jävla foundation. Bäst

        Men vafan vilka lovord man blir ju nyfiken ? sminkar mig en gång i månaden så inte värt. Sen sensai är väll typiskt sådant märke som inte ingår i rabatter ?

          Nu i veckan kommer det vara rabatt, black friday 🙂 den är riktigt bra om du vill ha en foundation som täcker men ser helt naturlig ut. Vill du ha en ännu naturligare är deras luminous sheer också mycket bra

          Cocopanda brukar faktiskt alltid inkludera den i sin deals och rabatter, tack och lov! Köper den alltid där.

          Jag sminkar mig varje dag i princip, och den håller i 2-3 månader för mig.

        Hur länge skulle du säga att den håller? Säg att man använder den 4-5 dagar i veckan.

          Jag sminkar mig i princip varje dag och för mig håller den ca 2-3 månader 🙂

      Vill slå ett slags för Iduns foundation som man borstar på (mineralfoundation?) och smashbox contour palette är verkligen grym! Synd att highlightern tar slut mkt snabbare än resten bara…

      ACO bronzing cream. Älskar den.

      Tikei foundation, kan inte leva utan den!

    Är det någon som vet om man kan blockera utgående sms till ett nummer? Eller om det finns en app för det? Vill helst inte blocka personen utan helst undgå fylleringa/skriva?

      Ja det finns någon app

      Ta bort numret/kontakten?

        Jag kan numret utantill tyvärr ?

      Om du kan telefonnumret utantill så är det ju egentligen ingenting som kommer hindra dig från att höra av dig när du är full.
      Vill du tillräckligt mycket kommer du hitta sätt att kontakta personen i alla fall. Som att låna någon annans telefon eller höra av dig via messenger etc.

      Du kanske ska börja jobba på din självbevarelsedrift istället? Drick inte så mycket om du vet att det kommer sluta i fyllemess?

        Nu var det inte pekpinnar jag var ute efter, jag står mitt i en jobbig separation och vill inte få för mig att kontakta personen spontant – jag vet att det går över och blir bättre med tiden, men jag ville bara höra om det fanns något som kunde underlätta situationen från min sida ☺️

          Det var inte menat som en pekpinne, utan som ett tips. Det är dumt att ta nässpray mot en täppt näsa om det är ett pälsdjur som gör att man får en rinnande näsa liksom. Lägg energin på orsaken och inte symptomen liksom.

          Men om du vill ha andra tips: Det näst effektivaste är att ge telefonen till en kompis du litar på och som ger tillbaka den när du kommit hem.

    Vad händer i Högdalen? Helikopter och sirener ?

      Det gamla vanliga?

      Mångkultur?

      Misstänkt kidnappning var svensexa
      Flera patruller skickades till Rågsved i södra Stockholm strax före 20 på fredagskvällen.

      Detta eftersom personer ringt in om att de sett en bakbunden man bli bortsläpad av flera andra män.

      Men på plats visade det sig vara ett kompisgäng som hade “kidnappat” en person inför en svensexa.

      – Det här gänget kunde bekräfta att de troligen var anledningen till att vi skickats dit. Men vi har pratat med den “drabbade”, den blivande brudgummen och han mådde jättebra, precis som det ska vara, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

      Det var nog det du hörde 🙂

        Ändå lite gulligt på något vis

    Superfin Nyproduktion i sämre område men säkrare byggnad(garage ner med hissen) osv, eller sunkig och mindre lägenhet med renoveringsbehov i bättre område?

      Jag har bil så ser ej området mkt ändå

        Har du råd att renovera? Jag skulle ta ett bättre område, säkerheten först!

      Om jag vore händig så skulle jag ta den mindre lägenheten, renovera upp den och sälja.
      Om det är hyresrätter vi pratar om skulle jag ta lägenheten som är närmast jobbet.

      Nyproduktion utan tvekan, bara för jag hatar gamla byggnader (om det inte är sekelskiftes) ?

      Sunkig lägenhet i bra område. Alla gånger.

      Läget, läget, läget.

      Läget är det enda som inte går att ändra på, det vinner alla gånger i längden.

      OM INTE du kan tänka dig att det sämre området faktiskt kan bli ett ganska bra område inom 10 år.

      Location location location

    Martin Wallström i nya Beck. Håhåååjaja ?❤️ Så JÄVLA snygg!

    Vad tycker ni om robotdammsugare från märket Cleanmate? Bra? Dåliga?

      Vi har. Tycker den gör sitt jobb rätt bra för priset. Vi har långhårig katt och småbarn och tar mycket av det värsta jag brukade gå runt och hand dammsuga varje dag. Kräver dock en genomkörare med ”stora” dammsugaren varje vecka.

    Hur är det att vara läkare? Och hur var utbildningen?

      Vilken skola?

    Tips på en bra dejtingsida?

    Vi försöker verkligen vara restriktiva nu och inte träffa andra personer. Jobbar hemifrån, beställer mat hem osv.
    Men alltså, är vi för stränga? Ett av barnen fick inbjudan till en sleepover med fyra kompisar, en annan frågade om barn två ville komma hem till dem och leka, och vi vuxna blev inbjudna på en aw. Tackar vänligt, men säger nej till allt. Vad tycker ni? Börjar känna mig förvirrad. Myndigheterna säger ju att man träffa de man bor med. Varför är alla så brylösa? Hur gör ni?

      Jag tycker ni gör rätt.

      Tycker ni gör helt rätt. Vi har inga barn, men vi själva går ingenstans än till jobbet och till affären, träffar typ inget folk alls på fritiden.
      Jag tänker att om alla skärper till sig den närmaste tiden och faktiskt stannar hemma och endast träffar dom man verkligen MÅSTE så kommer smittspridningen minska och vi kommer snart kunna återgå till en mer normal vardag med färre restriktioner.

      Tänker att om barnen går i skolan ihop kan de träffas och leka, men de vuxna får vänta med att umgås, även om de är föräldrar till kompisarna. Typ så.

      Hur tänker andra?

        Jag håller med, barnen får leka med klasskompisar men utomhus. Vi vuxna brukar ju inte träffa de barnen.

        De kan ju träffa varandra så länge de inte träffar kompisarnas föräldrar.

        Exakt! Barnen som går i skolan ihop eller går på samma aktiviteter får umgås. Men inte hemma hos varandra där det är vuxna som de inte träffar varje dag.

      Är det kompisar som barnen träffar i skolan/förskolan så hade jag låtit dom träffas på fritiden med. Annars hade jag agerat som ni gör nu 🙂

      Det låter som att din umgängeskrets och Sverige i stort är i stark behov av kamratuppfostran! Du gör HELT RÄTT. Ju fler gånger den personen som bjuder in till AW får ett nej, desto större är chansen att den tänker till.

      Som flera andra svarat tycker jag det är okej för barnen att träffas om de går i samma klass. Då ses de ju ändå dagligen. Jag tycker ni gjorde rätt som tackade nej till aw.

      Jag säger nej till allt utom promenader utomhus. Har redan haft covid.

        Bra att du inte är en av dom so tror att du för alltid är immun. Vet ifan var idén om antikroppar = för alltid immun kom ifrån. Men jag är säker på att det har att göra med den nonchalans vi ser ute i samhället just nu.

      Ni gör rätt.
      Seriöst, vilka föräldrar låter ungarna ha sleepovers nu? Jo, de som inte orkar ha en dialog med sina egna barn.

      Barn smittar mycket mindre än vuxna och lek är bra för deras utveckling ?

        Barn kan ju umgås utan att sova ihop?

    1 Lämnar det inte för uteslutet. Finns mycket Kina hade att vinna på pandemin.

    2 Kanske (men inte jättetroligt)

    3 Det beror på hur man menar. Men något valfusk annat än att manipulera folk före de går till valurnan skulle jag säga är otroligt svårt till omöjligt. Jag är mycket övertygad om att röst-räkningen gått rätt till.

    4 Om du tar bort ordet familj så är väl detta en välkänd fakta?

    5 Inte en chans. Skulle alltid någon någonstans finns de som vill lösa gåtan och det hade inte gått att stoppa, och även om någon köper upp ett patent så varar det inte för evigt.

    6 Haha, nej.

    7 Nej det tror jag inte. Se punkt #5

    8 Aldrig ens hört om den och förstår inte ens logiken bakom till vinsten av det. ??

      @ Foliehut ?

      Haha, tack för input. Jag har svårt att tro att allt går rätt till :p

      Vi glömmer hela tiden hur giriga folk är och hur de är villiga att gå över lik för att få sin vilja igenom. Har de kontakter och kontanter då kan de iprincip köpa vad de vill, tom ett val/bias studier/tysthet osv.

        Alltså nja inom forskning blir det svårt. Och glöm inte att ära och berömmelse och är en stoooor drivande kraft. Så pass att det skrivs avhandlingar på falsk data, som de vet kommer att upptäckas av andra att de gjort, bara för att få sina 5 minuters fame.

        Och det är sällan en upptäckt görs på ett ställe utan det är flera som kommer på samma sak ca samtidigt. Det är bara det att en är först och då är den som får credden.

        Tror det är oerhört svårt att begrava en upptäckt föralltid samt att de som forskar inom medicin oftast drivs av altruism. ?

          Håller med till viss del men bara det att oljeföretagen köper upp forskare som försöker få fram alternativa fordonsbränslen är ju ett exempel på att ”tysta ned” och ”köpa” studier.

          Samma med tobak och läkemedel. Inte helt omöjligt att köpa till sig studier på tex sjukdomar (som kostar mycket att utföra och därför är det då som forskar = lättare att tysta med allt).

          Med pengar och makt kan man manipulera allt. De som säger emot är ”knäppa” konspurationsteoretiker.

            Håller med. Men det var inget som de kunde hålla hemligt. Och det var ju just patent de köpte upp och begravde.

            Det var nog lättare före internetts tid att köpa forskare och politiker om tystnad ang tobak, men de lyckades ju även där inte hålla det hemligt så länge heller.

            Men jag förstår att det sätter igång tankar hos folk iom att detta har hänt.

      Juste 8:
      För att stoppa uppvärmningen. Finns massa bra videos som förklarar vad som skulle hända om Yellowstone fick utbrott. Lägg till kärnvapen och du har en kärnkraftsvinter som bara de som är förberedda kan överleva.

        Haha, ok tack! ?

        8 Då finns det enklare sätt att uppnå detta och fullt görbart. Bygga solsegel och skicka upp dem i atmosfären.

          Ja, du menar för att få oändlig energi? Typ speglar som roterar runt solen? Såg en video om det för några dagar sedan på youtube. Krygzhahawussjsjsjha hette kanalen.

            Både och. Skugga jorden och få energi på samma gång.

            Eller den lättare varianten, bara skuggan. ?

              Och nej, mer som segel.

                Ger dig en länk här som du kan börja att nysta i.

                Det finns flera som är inne på samma spår.

                https://www.bbc.com/future/article/20160425-how-a-giant-space-umbrella-could-stop-global-warming

            Men jag gissar på att du skojar om kanalen. ?? ?

    Erfarenhet av roacutan/isotrtinoin? Blev ni av med acnen? Jag hr väldigt lite acne, får kanske en finne var tredje dag men jag är liksom 28 så blev satt på isotretinoin ändå vilket jag är glad för, hoppas slippa skiten

      Du kommer aldrig få roaccutan med de problem du beskriver, så det är ovidkommande hur bra det funkar. Men ja, roaccutan är magiskt. Det är dock skadligt för levern och skrivs bara ut i extremfall (och då menar jag verkligen – extrem svår acne).

        Jag har redan fått det och ska börja på tisdag.

          Som sagt, jag har extremt mild acne men den går inte över med antibiotika, därför jag fått det. Läkaren sa att man inte ska behlva tampas ens med mild acne om den är envis. Så jag är glad att jag fått det och kul att du också skriver att det är ett mirakel

        Slöseri du vad hen skriver ens?

          Slöseri du vad du skriver?

      Orkar inte med folk som tror de vet allt. Jag fick också roaccutan utskrivet utan att ha ”extremt svår acne”. Hade kanske Max 5-6 finnar åt gången men de var cystiska. Hade en kur på 6 månader och har kanske haft en-två finnar vid mens sedan dess. Är fantastiskt! Du kommer dock bli jätte torr, och få ont i leder, eller det fick jag i alla fall.

      Varning för Tung deppighet som kan komma med Isotretionin!

        Alltså, nej. Sprid inte sånt där utan belägg.

      Ja, jag blev av med allt! Jag hade inte så grov i mina egna ögon, men nu i efterhand inser jag att det ändå var en del då jag aldrig hade ett helt finnfritt ansikte. Ett par år efter behandlingen så kan jag få nån liten finne innan mens eller om jag sover med smink, men de försvinner av sig själv på någon dag. Bästa jag någonsin gjort, och absolut värt den konstanta ögoninflammation jag hade under tiden. Men att gå tillbaka till att få fett hår sen var tråkigt, haha.

      Hej, jag fick roaccutan när jag var 17 år (är 29 nu). Finnarna försvann men jag blev deprimerad, fick väldigt torr hy och upplevde därför att mitt allmäntillstånd påverkades negativt. Man fick inte vara i solen alls, huden blir väldigt känslig och man kunde inte dricka alkohol under hela tiden
      (det var under gymnasiet så mycket fester då liksom).

      Det var såklart skönt att bli av med finnarna, men med facit i hand är jag osäker på om det var värt det. Det är en stark medicin som man behövde tät kontakt med sin läkare, testa levervärden regelbundet etc.

        Kan lägga till att finnarna försvann ”för gott” så det är ju absolut effektivt. Det var mest att jag upplevde starka biverkningar, men det kanske inte alla gör såklart.

    Någon som vet om Stronger Etna tights är genomskinliga? (svarta) Prisvärda?

      Tycker att alla från Stronger är genomskinliga ?

      Ej genomskinliga och sitter uppe, har två par 🙂 Rekommenderas!

      Dom som säger stronger tights är genomskinliga måste fått måndagsexemplar tjockaste tightsen jag testat etna är super! Dock är Nike mer prisvärda imo

    Alltså varje gym jag kört förbi idag är fullt… varför?

      För att folk är där?

      ”men det är ju bara lilla jag”

    Ni som har roborock, är ni nöjda? Hur är moppningen?

      Jag har en. Älskar den! Den ritar upp en karta och tar all golvyta systematiskt. Klarar lägre trösklar också. Jag har inte provat moppfunktionen för jag har parkett i hela huset och vill inte riskera att den fastnar eller liknande och fuktskadar golven. Men det är lätt ett av mina bästa köp. Dammsuger aldrig med vanliga dammsugaren längre.

        Vad kul!!! Hur är den på mattor? Behöver man lyfta över den? Så sjukt att bara inte behöva dammsuga något mer, lyx!!

          Den tar mattor utan problem. Den har en inställning så om man vill kan man ställa in den på att öka sugkraften när den är på mattor men jag har högsta sugkraften hela tiden. Den klarar inte våra trösklar till sovrummen men jag brukar lyfta över den och starta den och stänga dörren. Då tar den hela rummet och sen kan jag flytta ut den bara. Den har även så du kan markera i appen olika zoner, typ om du vill ta bara köket eller liknande.

      Som dammsugare helt okej. Moppfunktionen har vi bara testat en gång som var meh. Hade kanske funkat bättre om man blöter själva trasan innan, men i ärlighetens namn ”tvättar” den ju bara golvet med vatten.

        Tillägg till min kommentar: vi är alltså nöjda med dammsugaren. Har tre barn så det blir en del småskräp på golvet. Just nu kör vi den inte så mycket eftersom jag är hemma hela dagarna och det alltid ligger leksaker på golvet ?

    För ett tag sedan rapporterade jag enligt lex sarah nästan en halv personalgrupp (4 av 9 varav 3 är nära familj) för kränkningar mot flera individer på ett särskilt boende. Det som hände var att jag valde att lämna min arbetsplats efter rapporten pga av starka grupperingar och destruktiv, söndrande behandlande av både äldre och personal.
    Det som kom ur hela anmälan var att jag har hängts ut som lögnare och frysts ut. Om jag visar mig där igen så jävlar osv. Chefen försvarade de anmälda att man var tvungen att förstå deras situation som frustrerande.
    Alla jobbar kvar. Det är så jävla hemskt att det stod ord mot ord pga av att de ville skydda varandra. Och de stackars människor som är kvar får fortsätta leva deras skräckvälde utan sina anhöriga som inte får vara där och hälsa på ?.

      Fyfan alltså… vilken jävla hjälte du är!!! Vet inte vad jag ska säga mer, de är rent skräp och du har gjort helt rätt. Om alla vore som dig.

      Ring polisen och anmäl missförhållanden?

        Haha

      Var i landet har detta skett? Du behöver inte uppge exakt

      Kontaktaa pressen

    Skansen stänger, inget julfirande med storfamiljen, ser på Rapport hur man gjort iordning ett kramrum på äldreboende i Italien för att de äntligen ska få krama sina anhöriga, vilket de inte har gjort sedan i januari, 70 barn i Sverige som fått allvarliga komplikationer av covid. Nej, nu börjar det bli för sorgligt!

      Ja, Sverige är åt helvete med sin sjuka strategi och stödet för fhm sjunker som ett ankare. 6400 döda. Norge har 290 döda och räknar som oss. Jag mår dåligt av tanken på att mycket hade kunnat stoppas. Och fortfarande är allting som vanligt.

        Jag förstår fortfarande inte de som tycker Sveriges strategi är rätt…. herregud så idiotiskt. 🙁

          Det är bara de som är så indoktrinerade och inte klarar av att höra att Sverige inte är världsbäst i allt utan tvärtom sämst denna gång som påstår det

            Kan du lära dig nya ord än indoktrinerade?

              Hen kan andra ord också typ ”verkligheten”.

        *räknar som vi

        Strategier hit och dit, folk kan väl ta och skärpa sig?!! Allt är inte någon annans fel.

      Samtidigt planerar krogarna att kringgå stängningen 22.00 genom att stänga och öppna igen en halvtimme senare. Människans dumhet kommer att bli vår undergång …

        Stängningen är väl ändå 22:30, och de får inte serverva alkohol mellan 22-11:00.

          De får dock sälja ballonger med lustgas 😉

        Öppnar man 22.30 igen får man enbart servera läsk (alkoholfria drinkar). Det kommer inte hända i större skala.

          Därför jag tänker att de enda som gör så gör det för att trotsa/jävlas typ?

          Så det blir till att ta med egen vodka?

        Något ska väl betala deras hyror och mat också?

      Är det så många som 70 barn?!! Vad hemskt!

      Det är fullständigt galet att vi inte har munskyddstvång i kollektivtrafik, butiker, i skolan osv.

    Dela med er av era bästa spar-tips etc!! ??

      Jag gör såhär: sparar direkt när lönen kommer in på kontot. Ser till så att det täcker räkningar/mat/ca 3000 till övrigt. Då får jag pengarna sparade direkt och får helt enkelt förhålla mig till de pengarna jag har. Sparar ca 8000/mån men brukar ha ca 50 kr kvar sista dagarna?

        Brukar också föra över direkt till sparkontot när lönen kommer in, mycket bra tips! Tycker också att man kan spara mycket på att planera mat, veckohandla och köra storkok med matlådor. Undvika småköp i vardagen.

      Köp billigt, sälj dyrt.

      Jag har automatiska överföringar från lönekontot till Avanza, både till sparkontot där som har bättre ränta än tex Handelsbanken och dem, och till ett automatiskt fondspar.

      Investera i fonder och aktier. Går att tjäna pengar där rätt enkelt. Mitt bästa tips.

      I övrigt är det väl det gamla vanliga; matlåda, ät hemma, shoppa second hand, cykla istället för bil etc. Sen tycker jag att jag sparar mer nu eftersom jag jobbar heltid så ”hinner” inte shoppa på samma sätt som när jag pluggade eller jobbade deltid. Lägg tiden på att träna eller umgås med kompisar och familj istället för att utsätta sig för frestelser som nätshopping eller kaffe på stan.
      Har också slutat snusa och röka vilket gjort otrolig skillnad i plånboken.

    Min älskade mormor har fått Corona och blivit inlagd. Hon är för skör för intensivvård. Jag kommer aldrig få se henne igen ? Det gör såå ont att hon ska behöva dö ensam utan oss i familjen där.

      Hon kan klara sig även utan intensiv-vård. Det är inte helt hopplöst på för att intensivvård skulle vara för aggressiv.

      Vill du göra något för henne, se till att hon får D-vitamin och syrgas om syresättning är för låg.

      Ge inte upp hoppet helt. Inte än. ?

        Och se till att hon får ligga på mage, det ökar chansen till överlevnad väsentligt.

        Förlåt men hur ska hen kunna se till det? Hen verkar inte få komma dit. Läkarna gör nog det de anser bäst för patienten också.

      Sjukvården har bättre koll på behandling nu efter den första vågen. Håller tummarna att det går bra och att ni ses igen, i detta livet. ❤️❤️❤️

      Åh! Jag förstår hur du känner!! Min farmor har varit på sjukhus sen 20 oktober, dock inte av Corona.
      Hon var nära att mista livet och låg på intensiven i 1,5 vecka men klarade sig. Får panik av tanken att coronan gör att jag inte får Vara där för henne och att hon är helt ensam. Sån fruktansvärd tid detta är på många sätt. Jag hoppas verkligen att du får träffa din mormor igen mot alla odds.

      Jag jobbar med äldre sköra patienter som har covid! Ge inte upp, det är fler som blir bra igen än de som avlider ❤️❤️ Håller tummarna för din mormor.

      Kolla med sjukhuset om ni kan få besöka ändå, det brukar tillåtas vid livets slut så länge besökarna är friska och inte för många. <3

        Pratade med en krögare idag. Man tjänar inte pengar på läsk så det kommer inte hända i större skala.

    Tips på en bra, tillförlitlig och prisvärd alkoholmätare?

      Nykterhet.

        Touché!

    Jag har läst flera som rekommenderar Lumene cc cream. Är den bra? Om ja, hur är färgnyanserna? Jag vill beställa en och tycker det är svårt med nyans nu när man inte ska gå i affärer och prova. Jag är vit, men inte kritvit. Typ vit, men ’gulaktig’ (inte röd som man också kan vara som vit). Någon som är bra på cc cream? Jag funderar på om nyansen medium kan funka?

      Jag har det! Är också vit åt det varma hållet, har ”medium” som färg men funderar på att gå över till den ljusare nyansen nu till vintern. Men inte riktigt än.

      Jag är son du ”gul” i tonen. Har färgen ultra light! Slipper concealer och kan bronza upp ansiktet ist. Tunt lager går att bygga upp, ÄLSKAR den! ?

      Jag använder den, dock den absolut ljusaste nyansen, för jag har noll pigment. Jag tycker att den är bra. Ger ett naturligt och lättäckande resultat, men går även att bygga upp om man vill. Sitter fint över både primer och solkräm (lite beroende på vilken solkräm så klart. Vissa är fan skit) och funkar bra ihop med alla concealers och puder jag provat. Använder den dagligen och min superkänsliga aknebenägna hud reagerar inte. Känns inte tung på hyn och lägger sig inte i fina linjer eller rynkor.

      Den är bra, kör med den ljusaste. Enda problemet jag tycker den har är att den inte täcker mina acneärr och min acne. Annars är den toppen.

      Hatar den!!!! Älskar dock misshas bb cream, fantastiskt

      Tack för svar alla ?! Jag älskar ÖS! Man får svar på allt ?

      Jag är rätt blek med rött inslag, kör ett runt lager med färgen fair, sen bronser på kinderna.
      Tycker den är toppen

    Misstänker att jag har en knöl vid min sköldkörtel. Kan någon snälla lugna mig och berätta hur ni mår? Om ni fått operera bort den och om den var godartad? Har självklart bokat tid, men fick om 3 veckor och är så rädd och orolig….

      Jag hade vad jag trodde var en förstorad sköldkörtel (giftstruma), då det såg ut som det och min mamma bl a haft det. Lämnade blodprov som såg bra ut och så gjorde dom biopsi på den, så visade det sig vara sköldkörtelcancer. Var 3 tumörer i sköldkörteln som gjorde att den stack ut. Men fick jättebra hjälp (när jag väl kom bort från VC och fick kontakt med sjukhuset istället) och bra stöd. Fick tid någon månad efter bekräftad cancer för operation och opererade bort sköldkörteln. Allt gick jättebra och fanns jättebra stöd att få. Fick en kontaktsjuksköterska jag kunde ringa direkt till vid frågor och fick möjlighet att gå till en samtalsterapeut. Efter op fick jag en radioaktiv jodbehandling. Sen var det nära uppföljning i 5 år innan man blev utskriven. Allt har gått jättebra och jag upplevde att jag fick ett bra stöd under hela vägen och är så nöjd med sjukvården på sjukhuset. Kändes väldigt tryggt! Det enda jag tycker är jobbigt och som varit jobbigt sen dess är att hitta rätt dosering för Levaxin som funkar för en. Har ätit levaxin i 8 år nu och känner väl fortfarande att det inte känns helt optimalt. Men inget man inte klarar av ? Den typen av sköldkörtelcancer jag hade är ingen farlig variant med någon direkt dödlighet. Det var mest bara läskigt för ordet cancer är så laddat. Men absolut ingen fara!

        Ville bara säga att jag bytte från levaxin till euthyrox och det gjorde skillnad för mig. Vissa har även tillägg av lio ❤️

    Så jävla trött på min chef, aldrig någon information till oss på arbetsplatsen. Vad gäller här egentligen? Ikväll ringde en kollega till mig och sa att en på jobbet har fått corona. Detta informerade kollegan
    chefen om förra veckan. Vi jobbar på kontor och har våra skrivbord en halv meter ifrån varandra. Detta har chefen inte sagt ett endaste ord om till någon. Har han skyldighet att informera om någon på jobbet har corona? Kollegan gick hem den veckan för han hade huvudvärk.

      Skyldighet, nja ? Kan ni inte jobba hemifrån?

      Det ska göras smittspårning! Vi fick bekräftat fall hos oss och det skickades ut papper från Region Skåne samt sanering av hela stället.

      Ja man ska få veta genom smittspårning.. Så man kan va uppmärksam på symptom.

    Vilka vitaminer äter ni om ni äter några? I tablettform alltså!

      Krom, a vitamin, zink, järn, c vitamin, probiotika, spirulina

        + d vitamin nu på vintern

          Och mot C-19!

            Vad äter man mot C-19?

      Mega B-vit, C-vit + järn, D-vit samt en allt-i-allotablett Sport på morgonen.
      På kvällen tar jag Zink och Magnesium. Kan inte fungera utan mitt Magnesium, få så mycket muskelryckningar i kroppen.

        Har du kollat dina värden innan du började eller kan man testa med extra magnesium ändå?

          De kollar inte gärna detta värde på Närhälsan/VC, så jag har genom åren provat mig fram hur mycket jag behöver.
          Tar Magnesium i tablettform (Ap. Hjärtats egna märke) funkar super.
          Har generöst fyllt på mina ”depåer” i kroppen efter en utmattning. Tycker mig känna att det hjälper.
          Om det sedan är en ”placeboeffekt” so what, känslan är att det hjälper mig i alla fall.

            Tack för svar. Äter ”mitt val kvinna” men är sugen på att lägga till lite extra. Har funderat på zink och magnesium bla.

              Jag har läst på vad olika vitaminer och mineraler ger för effekt i kroppen och funderat ut vad jag kan tänka mig behöva för att fungera optimalt ihop med bra kosthållning, motion och vila såklart.
              Jag tycker jag är på rätt väg men jag fortsätter att prova vad som känns bra.
              Jag trodde ju att jag var på väg att dö när jag var i min utmattning, kände mig totalt tömd på allt i kroppen.
              Jag såg det var mitt enda val, att försöka stärka upp från grunden igen.
              Så, läs på och prova dig fram är mitt tips.

                Gud vad jobbigt med en utmattning! Skönt att du är på rätt väg. Jag tycker att alla vitaminer låter så bra när man läser på, känner att man typ behöver alla haha. Känner mig alltid så trött och seg men det kan ju bero på annat förstås. Men jag ska absolut läsa lite mer om de olika vitaminerna.

                  Ja, utmattning är ju hemskt att hamna i…usch och fy!
                  Jag tycker absolut att du kan förkovra dig i detta. Jag läste dels tidningarna Kurera och Må Bra (på nätet), samt allehanda tips och rön ang. utmattning samt hur det fungerar i kroppen för personer med högkänslighet som drag. Och det har jag tyckt fungerat så här långt.
                  Jag önskar dig lycka till och hoppas att du får känna dig piggare snart…pandemi och deprimerande mörker till trots!

                    Tackar och tar ödmjukast emot dina tips! Hoppas att du fortsätter åt rätt håll!

      Endast multivitamun kvinna. Tycker mig verkligen se skillnad också, var ofta väldigt trött förut men numera är jag inte det.

      B12, och så magnesium och Omega-3 (algolja).

      B12, D vitamin. Omega 3, 6 och 9. MSM och C-vitamin.
      Och slutligen en silica kosttillskott för håret.

        Märker du skillnad? Vad isåfall? Varför äter du omega? Är endast nyfiken då jag tänkte beställa lite vitaminer.

          Jag har tagit dem alldeles för kort tid för att säga något tyvärr. Började för knappt en månad sedan.
          Innan åt jag bara D-vitamin och B12 och det gjorde mig mycket, mycket piggare.
          Omega började jag äta för att jag inte äter fisk, eller något annat som är rikt på omega. Så jag tänkte ”varför inte”, typ.

            Förstår! Grymt att du blev piggare! Ska läsa lite om B12.

              Jag ska tillägga att jag är vegetarian och får inte i mig b12 på något naturligt sätt. Genom en hälsokontroll på jobbet fick jag också veta att jag började få en ganska stor brist på just b12. Det är anledningen till varför jag tar just det.

      -D-vitamin för att jag aldrig vistas i solen/alltid bär heltäckande kläder och solkräm.
      -Zink och B5 för att det finns studier som visar att det kan hjälpa vid akne. Tänkte dock inte fortsätta när burkarna är slut.
      -Försöker tänka på mitt järnintag, speciellt kring mens, men främst via kosten.

        Tomatbaserade såser i gjutjärnsgryta!

      Någon som har erfarenhet av msm mot torr hårbotten?

        Jag tog msm under en period för att jag hade en fotskada som inte gick att ”göra nåt åt”. Hjälpte verkligen och då minns jag att mitt hår växte snabbare än vanligt och var jättefint. Men tog det liksom inte för hårets skull.

        Tips är att trappa upp successivt! Börja med typ en halv tablett om dagen. Annars kan man få problem med magen.

      B12, zink och selen. C-vitamin och D-vitamin den här tiden på året. Probiotika under perioder.

      Jag äter Mitt val vegeterian men känner mig tveksam till det. Det känns liksom för… Enkelt? Varför skulle folk köpa en massa dyra tillskott om detta billigare alternativ där allt ingår finns?

      Är absolut inte insatt i detta, men borde bli!

      Magnesium, Kalcium, D vitamin, C vitamin, B6 och B12 vitamin, järn, A vitmin, Zink. Järn äter jag regelbundet pga konstant brist, övriga äter jag när jag kommer ihåg det 🙂

      Multivitamin, d, magnesium och järn när jag gett blod.

      Vitaminer: C, D3(ett hormon eg), K2, B12 och B9.
      Mineraler: Magnesium och Zink.
      Använder dock inte tabletter, utan flytande eller pulver, alternativt kapslar som jag öppnar och tömmer.

      Det viktigaste är dock att äta bra mat och vid behov komplettera med tillskott.

      D-vitamin och järn på morgonen. Järn och magnesium på kvällen. (Tar järn pga gravid, inte annars.)

    Vilket land ska man bo i som har bra standard, löner, är rikt, men har mycket lägre skatt och inte lika mycket vänstermentalitet? Europa helst.

      Schweiz. De är inte så invandrarvänliga dock

        Beror på vad för invandrare…

          Inte ens svenskar vill de ha

          Nej, det beror inte på. De flesta tycker inte om någon som inte är född i Schweiz av schweiziska föräldrar.
          Det oavsett anledning till varför man flyttar dit eller hur välbärgad man är.

      Kanske Andorra? Är inte så påläst i frågan dock.

      Vad menar du med standard? Typ sjukvård och sånt? England är rätt bra framför allt london då. Men standard på boende kan vara allt från skräp till det lyxigaste i ditt liv. Många kontorsjobb tjänare du betydligt bättre än Sverige men handels är skit. Så du har alla skalor.

        England har absolut inte bra standard. Är ju snudd på ett u-land.

      Österrike.

      Finland, Tyskland, Danmark.

      Estland.

    Behöver hjälp!
    Är väldigt många katter i kvarteret där jag bor, har tidigare under året känt lukt av katt urin utanför min dörr men aldrig haft något bevis på urinering. Nu när snön har kommit syns det tydligt att en katt kissat precis utanför min ytterdörr. En prydlig uppkrafsad snöhög över kisset. Luktar horribelt och är äckligt när det är precis utanför dörren. Vad göra??
    Har själv ingen erfarenhet av katter.

      Katter ogillar starkt både citrus och vitlök, prova att lägg ut det. Granngården har också något vitlöksluktande strö som är till för att inte katter ska gå dit.

        Just det, finns också nåt som heter Get Off som är en spray som luktar citron. Finns i djurbutiker.

      Det finns värre saker i livet än kissande katter kan jag tänka..

        Ja, och?

        Fast har man själv valt att inte ha katt är det inte superkul med katter som kissar vid ens ytterdörr, bajsar i ens rabatter eller krafsar upp sandlådan ?? Så trött på katter som lägger sig på våra stolsdynor och hårar ner, drar klorna genom osv. Jag har valt att inte ha katt, och då vill jag inte ha en katt som förstör i min trädgård heller

          Bo inte på planeten då? ❤

            Kränkt kattägare som vägrar ha koll på sin äckliga katt ⬆️

          Har katter. Två. Förstår dig helt. Jag har valt att ha katt men inte mina grannar så jag har inte katterna lösa ute. Husdjur tar man hand om o har under uppsikt.

            Håller absolut med om att man tar hand om sina husdjur. Men om du ser det från djurens perspektiv, du tror inte då att en katt skulle må bättre av att kunna få gå löst ute? Tror du att du kan tillgodose alla dess naturliga beteenden inne eller i koppel?

              Finns det något husdjur man bara släpper ut utan att ha uppsikt över det?

      Lägg kattmynta utanför grannens dörr

    Är det någon som har testat Ballerine spiral?
    Hörde om den i ursäkta-podden och vill gärna höra vad andra har för erfarenheter!

      Blev också sugen, men verkar inte som att den finns på alla ställen?

      Tycker det är en märklig grej att göra reklam för men inte använda själv ?

        Det gör väl influencers hela tiden?

    Vad är det som händer med Bloggbevakning? Nyheter 24? Vad är det jag har missat?

      CamCam har blivit hackad av Nyheter24.

      Jag tror att alla som startar ny tråd är
      Camilla. Det är vad som händer.

    Åsikter om Kicks nya BeautyAct – Vad gillar ni? Vad gillar ni inte?

    Jag har en känsla av att jag vill hoppa av min utbildning, har ett år kvar och det känns som att jag inte kan någonting

      Gå kvar om det bara är ett år kvar! Det klarnar❤️

      Vad är det för utbildning?
      Klarar du tentorna?

      Vad läser du? Känner inte alla så? Jag undrar själv när jag ska bli påkommen.

      Även om du kanske glömt en del, så är ju styrkan att det är lätt att läsa till sig det man glömt när man behöver använda det.

    Hej!

    Någon som har koll på hur det fungerar när t.ex. Pernilla Wahlgren gör reklam för sin butik på instastory, ska detta markeras som reklam? Tänker att hon har ekonomisk intresse i butiken, men samtidigt sitter hon inte med i styrelsen, så funderar på hur mycket det är ”hennes” butik som hon ofta säger? Någon som har koll? Sitter en Tim Wahlgren (född 1989) i styrelsen, men ser inget om PW. Intressant att få mer förståelse för hur det fungerar!

      Spelar ingen roll om man sitter i styrelsen. Det är om man äger aktier som man tjänar på att det går bra för företaget. Dvs det är om du är aktieägare som du äger företaget (eller del av det).

    Är så trött på mig själv just nu. Har inte sökt jobb på 2 veckor. Har inte lust att göra något. Ligger i min säng och gör ingenting. Det tar så mycket att höra nej hela tiden och få höra att personer med typ 10 års erfarenhet gick vidare och här sitter man hemma och inte gör något. Så trött på det här 🙁

      Förstår att du blir trött på situationen ❤ Ge dig några skitdagar nu i helgen där du gör ingenting. Sen samlar du ihop energi och tar nya tag på måndag. Oftast löser sig ju allt tillslut, även om man inte ser det i den stunden man befinner sig mitt i det.

      Känner igen känslan fast det är mååånga år sen. Ge inte upp bara hur uppgiven du än känner dig! Kraftsamla!! ❤️

      Mycket svårt att hitta jobb i nuläget (har 2 utbildningar och letar sedan sommaren)

        Samma här! Vad gör du för att hålla modet uppe?

      Fy vad jobbigt 🙁 Villen stad bor du i? Vad är det för utbildningar du har? Vilka slags jobb vill du ha?
      Förstår om du bara behövde ”klaga” lite men sen kanske någon här inne kan hjälpa dig till ett jobb.
      Sen som jag alltid brukar säga; skolan och vården behöver alltid hjälp! (Vikarie och vårdbiträde då om man inte har utbildning).

    Fick precis se att i Instagrams uppdaterade funktion går det inte få in flera bilder i samma bild om ni förstår. Innan kunde man få in 9 bilder. Använt den funktionen väldigt mycket innan. Såå tråkigt! Eller finns den någon annanstans?

    Tycker det är så bra när man ska välja färg o tapet t ex och se vad som matchar.

    Finns bara att lägga bilder efter varandra om man sveper.

      Menar kollagefunktionen

      Såg precis att den fanns på stories istället. Wieee!!!

      Om du bara menar ett vanligt kollage så finns det hur många appar som helst! Layout är den simplaste tror jag ☺️

        Jamen layout har jag fick jag se!! Tack!! ❤️

      Jag har varit någon slags försöksperson med sökfunktionen högst upp till höger. Så jävla glad att den är tillbaka där den ska vara!

      Men jag använder ju den till nyår ?

      Förlåt att jag hijackar, men IG’s nya uppdatering med en jäkla shoppingsida. Vad är det för skit? Tycker det är helt värdelöst.

        Tror inte den funktionen finns kvar på min. Var hittar du den? Min Instagram ändras hela tiden nu. Varför!?

    Har fått veta att min kille har haft sex med jättemånga innan han träffade mig och har skitsvårt att smälta det hela. Vet att det är jättefjantigt att älta något som hänt innan mig, men mår dåligt och tänker mycket på det. Vet även vilka en del av tjejerna är då vi bor i en relativt liten stad.

    Kan någon bara snälla ge mig råd eller skriva något klokt. Jag vet ju att han har rätt till sitt förflutna precis som jag.
    /en som känner sig ensam och skör just nu

      Tänk inte på det. Lättare sagt än gjort men han är tillsammans med dig för att han vill det ❤️

      Gör slut då! Haha.

        Vilken mysig människa du verkar vara ”Iallalall”

          Ja vissa verkar inte må så bra när de tvunget måste skriva taskigt till andra.

            Ovh vissa vill bara ha det svar som de vill höra.

        Lallish

      Hur han har levt innan säger verkligen ingenting om hur han är som person nu.
      Försök att inte döma. Har man ngt i sitt förflutna som man vet att folk reagerar på så behöver man inte dömande, snarare förståelse. Du vet ju inte varför det blivit så eller vad det står för.
      Kan lika väl va ett stort bekräftelsebehov som att han är en fuckboy osv.
      Gillar du killen så ska inte såna obetydliga saker spela roll. Han är med dig nu för att han vill vara med just dig!

      Du känner dig som en i raden, eller?

      Men hur gammal är du egentligen?

      Gläd dig åt att han valde dig!

      Det låter lite äckligt att han legat runt mycket.
      Men kanske är han mer trogen nu eftersom han lekt av sig.

        Ja är man en präktig uptight person som dömer människor efter antal sexpartners så har du ju helt klart hittat fel.

      Du får väl se det som att han har övat upp sina kunskaper innan han bestämde sig för att leva med dig? Hoppas han blev bra på det han gör!

      Vilket ickeproblem…

      Dumpa, om du inte promt vill ha en manwhore.

    Vad tycker ni om undantaget att man får vara 20 personer (exklusive personal) på begravningar? Jag är kluven för dels är det fruktansvärt att behöva välja vilka få personer som ska kunna komma. Samtidigt var jag på begravning idag och folk kan verkligen inte hålla avstånd, trots att det finns alla förutsättningar med ett stort rymligt rum, tydliga anvisningar osv. ?

      Tycker det borde vara undantag helt gällande begravningar, bedrövligt!

      Så länge folk får trängas på bussar, tåg, varuhus och annat så är det väl mer än okej?
      Tycker definitivt begravningar ska vara ett undantag så mycket det bara är möjligt.

        Det är fan helt sjukt att folk får härja helt fritt på ICA men på begravningar ska det minsann kontrolleras

          Men begravningar är också ett sammanhang där många glömmer av sig av olika anledningar. Man är ledsen och vill även trösta släktingar och vänner och det är svårt att hålla emot att komma nära/ge nån en kram, särskilt om man inte setts på länge. Dessutom befinner man sig i rummet under en längre period än man går förbi nån på affären. Så jag tycker inte riktigt att det går att jämföra.

            Men låt folk trösta varandra när de begraver sina nära och kära. Känslokalla människa!!!!!!

              Men på grund av att de tröstar och kramas kanske de får begrava en till i familjen..

                Vad är ni för människor? Dig vill man ändå inte ha som tröst på en begravning.

    Ni som inte fick barn av olika anledningar barn, men ville – hur hanterar ni det?

      Gå vidare, bara ?‍♀️ Allt blir inte som man tänkt sig, och barn är överskattade ändå.

        Vad är väl en bal på slottet …

    JÄKLAR vad smal Jessica Lagergren har blivit!

      Och Therese. Tycker hon blivit jättesmal.

    Sitter idag och har jordens ångest. Hatar mig själv för hur ful jag är, och för att det enda som hjälper mot mina komplex är TRÄNING – men jag får fan inte ens tummen ur för det. Totalt menlös som gnäller över något men inte ens klarar av att försöka göra något åt saken.
    Klart slut. Hoppas vakna till en bättre dag imorgon.

      Men det ÄR svårt att ge sig själv motivation till att träna ❤️ jag behöver träna för jag är extremt otränad där inga muskler är fasta men jag kan liksom inte motivera mig själv till det alls. Det kommer andra saker emellan som är roligare och träning är definitivt inte en av dem. Du är inte värdelös bara för att du inte har någon motivation! Det är det många som har problem med. Och du är INTE ful!

        The answer is: Crossfit.
        Började för ett år sen och är så jädra frälst. ÄLSKAR att åka till boxen och träna, är jag inte där en dag så längtar jag dit. Så svaret kanske inte är så enkelt som ”crossfit” men hitta något som du tycker är så roligt att du måste hindra dig själv lite från att göra det varje dag?

          Crossfit är tyvärr för ansträngande för mig men får väl se om yoga kan få mig i form haha.

            Skapa en mysig yogahörna och gör ett veckoshcema. 15 min yoga tre gånger i veckan är en bra start.

          Så känner jag för promenader. Älskar det och det hjälper mig mycket mentalt. Men det bygger dåligt med muskler ?

      Ja du lösningen på sitt problem är bara att göra det. Så trött på folk som gör problem av ingenting

        Åh det var hjälpsamt, tack!

    Vad ser ni mest fram emot när den här jävla bajspandemin är över?
    Här är mina:
    – Få gå på Liseberg igen.
    – Gifta mig.
    – Fira storhelger med familj/åka till familj eller vänner spontant.
    – Kunna åka och bada med mina kompisar på sommaren.
    – Äta grillat med familjen.

    I-landsproblem att inte få kunna göra sånt här kanske, men det skiter jag i för ikväll hatar jag Corona.

      Åh, gå på gym också.

      Krama nån. Har inte hänt på ett halvår…

      Gå på Gröna Lund med min dotter, resa, ha middagar, åka till kontoret….

      Resa! Röra mig fritt! Krama
      min bästa kompis! Hålla hennes barn! Den dagen den glädjen!

      GÅ PÅ SPORTEVENEMANG (hann gå på ett i år, Göteborg horse show. Jag är inte ens hästintresserad?‍♀️)
      Gå på konserter
      Gå på restaurang
      Gå på Liseberg
      Åka tåg
      Åka till Stockholm

      Familjen ingår i min sociala bubbla så jag har prioriterat dem framför alla andra. Men vi har bara kramats en gång sen före påsk.❤

      Få starta igång en omgång med IVF

      Att våga gå och handla i en vanlig jävla matbutik utan att riskera livet eller hälsan. 🙁

      Gå på green day-konserten som blev uppskjuten i sommar.

        Did you whine about nothing and everything all at once, though?

      Krama mina nära och kära, ha roliga aktiviteter med mina kollegor, spelkvällar med vänner, danskvällar ute, resa. Allt sånt man tidigare tog för givet. Att kunna gå i en matvaruaffär utan att ha panik. Ser SÅ mycket fram emot det.

      Krama vänner, resa, gå på konsert, gå på restauranger och barer utan att tänka på avstånd och sånt. Lääängtar!

      Det enda jag ser fram emot är att få resa. Jag trivs väldigt bra med att inte behöva umgås med folk, inte behöva ha kontakt med folk, jobba hemifrån och inte ta i hand. Hävla lyx

      Kunna gå på dejter utan att få dåligt samvete

    Hatar Ola Rapace ännu mer än tidigare. Betalade 1,7 miljoner för två svartkontrakt, nu vill han ha statens hjälp att få pengarna tillbaka:

    https://www.expressen.se/noje/ola-rapace-betalade-17-miljoner-svart-for-kontrakt/

      Varför hatar typ alla Ola egentligen? Han verkar skön ju. (bortsett från det du länkade)

        Misshandlade Noomi, knullar småtjejer, allmänt störig. Vad finns det att gilla?

          Whaaat, misshandlade Noomi? Har helt missat det

            ”År 2006 uppmärksammades han för hustrumisshandel.”

            Källa: https://www.realtid.se/ola-rapace-i-dubbel-drogskandal

        Han är lika vidrig och osympatisk som Persbrandt.

      Haha så jävla knäppt!

    Behöver bästa deodoranten. Inte den för er mes-svettisar utan den som verkligen hjälper oss blötfläckar/plaskpölar!
    (Obs inte absolut torr, tack!)

      Rexona Maximum Protection, deo stick inte roll-on!

      Jag har efter många år hittat lösningen! Först nivea black and white roll on. När det torkar så spraya Nivea 48h deo spray. Två dagar håller det. Mirakel

      Rexona maximum protection är min favvo!

      Bats. Utan tvekan. Finns på apotek.

      Har inte testat själv än men: Biotherm deo pure har jag hört bra om!

        Den är otrolig!!

      Vichy stress-någonting, den med röd kork. Rekommenderar även, om du har stora problem med svettningar, att påbörja en process med sjukvården för det finns andra lösningar. Åt medicin i något år innan jag nu kör botox.

        Usch… den luktar dålig herrparfym.

      Mountain Fresh. Har en invänjnings period dock som inte är så trevlig, men när den är över vill du inte gå tillbaka till vanlig deo.

      Både Rexona och Dove har nån som heter typ maximum protection. När jag svettas ännu värre än vanligt köper jag kill-varianten, bättre att lukta herr-deo än svett.

    Någon med erfarenhet av welshterrier? Dela allt!

    Någon som ska plugga/pluggar till medicinsk sekreterare? Hur är plugget?
    Någon som jobbar som det? Hur är jobbet?

      Min syster pluggade det! Hon tyckte det var bra, hade dock vissa lärare som var helt värdelösa. Hon fick jobb direkt efter.

      Pluggar till det nu och tycker att det är en rolig och rätt ”lätt” utbildning då den går att kombinera med småbarn. Speciellt nu när det är mestadels distans. Mycket praktik också så man får känna hur det är att jobba. Trivs jättebra men synd att det är så dålig lön ?

        Är läkarkandidat och tänker mycket på er när man man kämpar med dikteringen, och tycker synd om er som måste höra mitt stammande diktat.

    Sökes: Bästa mjukisbyxorna som är tjocka och som går att knyta åt i midjan?

      Köpte ett par på rusta förra året för 49 kr och det är mina favoritmjukisar. Haha, rusta!!! Men de är bäst, skönare än typ alla dyrare jag har. Så kolla där om du har vägarna förbi

        Intersports märke etirel

      Soc från Stadium. Tjocka, billiga, knyts i midjan.

      Pyjamasbyxor från Dressman

      Killavdelningen på hm har massa. Sitter bättre än tjejmodellen enligt mig.

    Vet ni vad det är för skillnad på ”Acceptera vän” och ”Lägg till vän” på Snapchat?

    Jag tog bort en person häromdagen, eller jag blockerade men tog bort blocken igår. På den personen står det ”lägg till vän”. Kan fortfarande se snappoängen och om det stämmer så ska man inte kunna se poängen om den andra tagit bort en?

    För sen jämförde jag med en annan som jag tagit bort men som ligger i ”senast kontaktade” (precis som den ovan) och på den står det ”acceptera vän”. Även där kan jag se poängen.

      Om du skickar en vänförfrågan får dom ”acceptera vän”. Alltså lägger du till någon eller accepterar att dom har lagt till dig

        Okej. Och lägg till innebär att de tagit bort mig också? Varför kan jag i så fall se deras poäng? Det ska man väl inte kunna göra om man inte finns på den andras lista??

    Hej! Ge mig tips på serier att kolla på, gärna om det finns någon som liknar The 100.
    Trevlig helg!

      Serien Terra Nova kanske kan vara något.

    Har ni någon ni vill hylla lite såhär anonymt idag? Jag vill hylla min chef för att hon är världens bästa!

      Min tränare

      Min man ??

      En kompis som förstår att jag är ensam och därför har inkluderat mig i hennes coronaumgänge

        Där har du en riktig vän ?

      Är det inte bättre att inte hylla anonymt? Din chef vill nog gärna höra att hon är världens bästa.

        Min chef får givetvis veta att hon är världens bästa chef ?

    Vet någon om Marcelo pena tagit bort hans instagram? Jag hittar det inte.

      Sökte precis och den finns kvar

        Men den finns ju inte kvar. Jag är inte med där men kul ibland att se vad som händer. Jag skriver hans namn och insta men den är borta?

          sök på amarelloo. han har den kvar. De är just nu norr över och firar tjejens födelsedag

    Vad tycker ni om russian lips som är populärt?. Jag tycker läpparna blir för stora. Verkar vara många yngre som gör det.

      Jag tycker inga injektioner i läpparna blir speciellt lyckade.

        ’Men just russian lips ser ännu mer fejkade ut pga storleken.

      Så jävla fult. Och den där fake linjen som vissa är blessed med naturligt går aldrig att återskapa. Jag kollar på dig Isabella Jedler. Ser vidrigt ut. Förstår inte att någon inte skäms att gå runt med såna läppar som vissa gör nuförtiden. Och när nån kollar på dem tänker de säkert ”åh de kollar för jag är snygg”.. nej nej, de kollar för du ser ut som en babianröv. Inte Isabella alltså utan folk med russian lips

    Vilka här är aktiva på flashback och vilka underforum hänger ni oftast i? Själv är jag mest aktiv i ABoK och kändisskvaller. Den senare läser jag dock mest i, skriver inte så ofta där. Och ja, så klart Palmemordet också.

      vad mer kan man skriva om i Palmeforumet? Ärendet är ju nedlagt.

        Nedlagt ja, men inte löst ?

    Om det är något ni ska kika på (om ni inte redan sett det) så är det denna dokumentären.

    https://plandemicseries.com/

    Ingen aning om det hon säger i början är sant. Men budskapet är verkligen något alla borde ta till sig.

    Vad tycker ni? Sett den? Tankar?

      https://www.youtube.com /watch?v=TWpjc1QZg84

    Hade en dröm om Arvid från Paradise Hotel häromkvällen. Kan inte säga att jag hatade det.

      Han är ju vidrig men inte ful..

        Jag tycker att han är både och.

          Jag tycker att han är extremt lik Tommy Nilsson.
          Speciellt nu när det ser ut att han gjort något med ansiktet (tror jag, inte säker)?

            Ja klart han har fixat nyllet. Men inte blev han snyggare för det….

    Nämn ditt favoritkonto på Instagram!

      Ponyhans. Kolla hans best of hemnet och maps-resor storys

    Någon som förlorat jobbet på grund av pandemin men fått nytt jobb med högre lön?

      Ja min sambo

      min kollegas sambo

      Jag!

    HJÄLP TRADERA

    Har sålt en kashmir-tröja på Tradera och nu skriver köparen att hon är jättebesviken på skicket och vill returnera den. Jag håller inte alls med och tycker att skicket är bra som jag beskrivit. Någon som varit med om liknande? Vad gör jag? Har jag rätt att ”vägra”?

      Har du bra bilder på ev anmärkningar? Skrev du tydligt i texten om skicket?

      Svårt att lösa en sån här grej- risken är ju att du får neg omdöme. Jag fick det en gång av en krånglig säljare, jag fick det borttaget av tradera i efterhand eftersom personen ”krånglat” med många och fått sitt konto borttaget

      Har du beskrivit tröjan ärligt och har fotat eventuella skavanker har du rätten på din sida. Personen kan ge dig ett dåligt betyg och starta en tvist den förmodligen inte kommer vinna.

      Men chatta med Tradera, dom brukar kunna hjälpa en med det mesta!

      Är det verkligen inget fel på den så låt köparen göra återköp och sälj till någon annan. Hade inte orkar bråka och riskera dåligt omdöme för en sån sak.

    Tips på återfuktande serum utan parfym till budgetpris? Under 300 kr. Har redan Kronans apoteks och vill gärna ha lite tjockare konsistens.

      Dr ceuracle propolis

        Den har jag haft! Den är iofs bra men vill gärna ha en lite mer krämig. Har paulas choice Omega complex nu men den kommer ta slut förr eller senare.

      The ordinarys hyaluronsyra

    Till alla er därute som behöver lite uppmuntring… kolla in henrythecoloradodog på Instagram. Njut och varsågod! ❤

    Vart hänger hon ut särbons ex?

      På sin blogg

    Är helt besatt av amoung us! Har spelat exakt HELA dagen.

    Undrar vad OT betyder, någon som vill förklara det?

      Off topic

      off topic

      OnTopic

        Nej. Det är OnT.

    Hej,

    Jag kommenterar ibland (under annat nic), men har annat på den personliga sidan.

    Så här är det:

    Jag och min man, Vi dricker för mycket bägge två. Japp, ganska mycket.

    Jag kan (beprövad) sluta asap. DVS sluta sk. Cold Turkey . Alltså – Jag kan sluta dricka och ej må dåligt efteråt utan abstinens.

    Vad problemet är ja, vanan och att avsluta en dålig vana.

    Mannen (som är medveten om verkligheten) vet att han är beroende.
    Men hur slutar vi det?

    Tips mottages tacksamt, hat, nej….?

      En början borde vara AA

      Hej TrH <3

      Tycker att du bör sluta först om det är enkelt för dig. Lättare att prata med mannen om vad han kan behöva för hjälp om du själv är nykter. Dessutom ”förstörs” vanan för honom då och han tvingas kanske titta mer på sin egen situation.

    Jag och min har köpt ett som vi har bott i i en månad. Till vår stora förvånad kryllar det av silverfiskar i sovrummet….. Har försökt täta lister, lagt ut fällor och sprejat med rödceder olja.
    Vad skall vi göra? Det äckliga fiskarna fortsätter att dyka upp. Är så ledsen och förtvivlad.. Det var inte detta man räknade med när man köpte sitt första hus. Vill typ bara flytta härifrån ??

      Det finns jättebra spray att köpa på Granngården t ex mot silverfiskar och annat

      Silverfiskar gillar fukt, det är därför man oftast ser dem i våtutrymmen. Att det kryllar av dem i sovrummet låter inte helt normalt så ni bör kontakta Anticimex för rådgivning.

    Jag är kär i en kille jag aldrig har träffat. Tror inte ens man kan va det egentligen men likt förbannat är jag det. Har varit kär i han i ungefär 10 år mer eller mindre. Vi slutar snacka en period och känslorna lägger sig men sen tar vi upp kontakten och jag går nästan sönder för han är den mest fantastiska människan jag någonsin haft med och göra.. Har aldrig varit med någon som bryr sig om mina känslor som honom och det gör så jävla ont att veta att vi nog aldrig kommer att träffas. Vafan ska jag göra?! Bör jag bryta med han för gott eller hålla igång och hoppas på att nån gång i framtiden KANSKE vi kan träffas och KANSKE det kan bli vi?! Går fan sönder

      Är ni båda singlar? Verkar han gilla dig också? Isåfall är det väl inte omöjligt.

    Så säger ngn som ej vet hur cancer uppkommer, sprider sig och behandlas. Finns massor av varianter, cancer kan uppkomma i alla organ/system i kroppen, de är olika aggressiva och kräver olika diagnostik och behandling. Orkar inte skriva mer om detta men tycker det är väldigt naivt att tro det. Finns ej ett magiskt piller som läkemedelsföretagen undanhållit från oss, det är bara så jävla svårt att rå bot på. Cancer går inte att bota riktigt som med ett vaccin, finns försök, då det uppkommer spontant i kroppen. Det man vill däremot är att optimera diagnostiken och behandlingen. Cancer är inte som tex aids, en sjukdom, det är en sjukdom med lika många varianter som det finns celltyper i din kropp.

    Jag har/är i liknande situation. Har visserligen träffat killen då vi dejtade och låg några gånger. Det blev inget mer och jag tog bort han överallt, han fortsätter dock att höra av sig ibland. Var över 4-5år sedan vi träffades. Har aldrig känt sådan kemi och attraktion med en människa innan, och han måste ju känna liknande eftersom han fortfarande hör av sig? Mitt hjärta slår volter varje gång. Men en Snap-relation är inget jag vill ha. Hur flörtig och underbar den än är.

    Jag vet ju innerst inne att det inte kommer bli nå mer med honom, och att fortsätta denna tortyr att typ längta till att han skriver känns som waste of my life.

    Men jag vet inte, jag bara bestämde mig för att jag inte pallade med honom något mer. Jag bestämde mig för att sluta bli glad typ! och det börjar hjälpa. Får liksom lura och tvinga min kropp och hjärna att inte bli exalterad och bry sig. Innerst inne vill jag ju något helt annat, men vägrar känna det.

    Han handlar dock i butiken jag jobbar, ?men senaste gången fick jag inte ens hjärtklappning när han kom in (framsteg) och jag kunde prata med honom som vilken kund som helst.

    Jag säger, sluta hoppas. Sluta ge honom din tid. Även om det går emot allt du känner. Du förtjänar någon som VILL ha dig i sitt vardagliga liv, du är mer värd än att vara ett tidsfördriv till en uttråkad snubbe. Du ska absolut inte vänta på honom. Säg att du vill träffas, vill han inte det…. så släpp honom.

    Men jag förstår din situation och dina känslor. Vissa människor fastnar i ens hjärta, vare sig vi vill det eller ej ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.