Manlig Paradise Hoteldeltagare ger sig på kvinna – sparkas ut från hotellet.

Jag skriver egentligen allt jag vill säga i texten i Instagraminlägget, men förfasas ändå över att det här skedde i mars, i en av våra grannkanaler, i ett dokusåpakoncept vi själva spelar in och sänder, till och med från samma hus där detta ägde rum och först NU börjar det uppmärksammas i Sverige, tack vare Alexandra Nilssons inlägg på Instagram.

Fan, ta avstånd! 
Paradise Hotel Sverige, Viafree, Viaplay, produktionsbolag, personal och deltagare – Ta avstånd från sådant här!

Tack för tips!

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ogillar verkligen inläggen där du hänvisar till din Instagram för att läsa hela inlägget eller få all information.

      Samma här, jag går ju in på bloggen för att läsa den och inte för att bli hänvisad till instagram för att läsa något. ??‍♀️

        Du behöver ju inte ens gå in på instagram för att läsa?? allt står ju i blogginlägget.

          Jag ser bara texten ”visa det här inlägget på Instagram” när Camilla länkar till Instagram men länken fungerar aldrig. Jag läser bara sidn via mobil med ad block.

            Okej då förstår jag. Vad konstigt!? Jag har också ad block men kan läsa det i inlägget.

            Det kan ha med dina inställningar på Facebook att göra.
            Så här skrev en annan läsare som inte heller såg inläggen från Instagram:

            ”Nu avblockerade jag någonting som såg ut som ett staket och då ser jag inlägget som det ska vara.”

              Jag har inte ens Facebook. Du märker ju att man inte uppskattar när du hänvisar till din insta, så sluta bara?

                Det går inte att göra alla nöjda tyvärr, oavsett hur man än vänder och vrider på sig.
                Vissa tycker en sak är superbra, andra inte och hur ska man göra då?

      Men hela texten går ju att läsa i bilden här ovanför? Det hänvisas inte till nånting.

        Jag ser bara filmen, ingen instagramtext.

        Jag ser varken text eller video.

        Ser också bara videon, inte texten.

        Kan också se videon och läsa texten

          Bra♥️, hobbyredaktörer kan ju fixa sina mobiler istället för att klaga. Kan de va Adblock

            Besöka den här sidan utan ad block är en mardröm…

      Tycker det är bra att Camilla hänvisar till sin instagram. För varje hänvisning får hon några fler följare. Kämpa på!

        Haha stackars camilla

        Jättemärkligt att jag kombinerar Bloggbevaknings olika plattformar, verkligen. 😉

      Katrin har köpt hund, första jag tänker på om det är rätt hund för den familjen så aktiva som dom är, hur mycket motion behöver en sån liten hund?

        Små hundar kan vara aktiva, har en liknande hund som mer än gärna är ute och rör på sig hela dagen brukar gå ca 10 km om dagen. När dom är valpar får man ta det lite lugnt såklart men annars är det inga problem.

          Ok ?

      Jag trodde att alla kunde se texten i inlägget, därför ville jag inte upprepa den igen, men om vissa inte ser den så kommer jag skriva hela texten även i inlägget.
      Videon kommer dock fortfarande publiceras på Instagram, men texten kan absolut stå med i inlägget. 🙂
      Tack för att ni sa till.

    Ser inte programmet men om de slänger ut honom så tar dom väl avstånd?

      Jag såg det här när Alexandra la ut det och på henne lät det som att han inte fick några konsekvenser. Han fick ju som sagt lämna?

      Tycker nog inte att de tar avstånd om det stämmer att de sedan har intervjuer och ”promotion” med honom inför/under tiden programmet sänds.

        Alltså bästa var i Below Deck (minns ej säsong) när det framkom att en kille hade uttalat sig olämpligt. Resterande avsnitt klipptes om och det var som att grabben inte ens var kvar på båten!

          Han hade lagt upp en genomvidrig och grovt sexistisk och rasistisk meme, utöver att bete sig sexistiskt på båten och konsekvent kallat sin kvinliga chef för ”sweetheart”, ”sweetie” och vägrat lyda order. Svärmorsdröm. ?

            Inte svärmorsdröm. Men en dröm uppenbarligen

          Ooh vem var det??

            Pete, Han var med i senaste Med säsongen

    Att få lämna den sunkiga såpan är väl inget straff (eller jo, för dem som längtar efter sina 15 min of fame är det väl hemskt). Men att ta avstånd hade varit att gå ut och säga ”vi beklagar att denna personen kom igenom våra tester, mäns våld mot kvinnor är oacceptabelt och är inget som vi vill ha i våra produktioner. Vi ber om ursäkt till tjejen som utsattes för detta och hon kommer få det stöd hon behöver ”. Ja typ så, det hade varit att ta avstånd.

      Hur får hon ont i ögat?

      Kastar han något?

        Han kastar en flaska på henne

    Nu vill många ha det såhär. Men ALLT våld tycker jag är dåligt.

      Förlåt, vill många ha det såhär? Vad menar du? Nu kanske jag missuppfattade dig, men snälla var försiktig med att förväxla att det finns folk som tycker att det är roligt med ”drama” med det som händer i det här klippet. Det är rent och skärt våld och fö ett praktexempel på den sortens våld i nära relationer som ofta viftas bort med ”han slog mig ju inte”. Väldigt tunn is.

      Ursäkta men vem fan vill ha det såhär?

        Men snälla du är inte bättre än ”mångkultur” när du anser att kvinnor får skylla sig själva. Det är exakt samma kvinnohat.

          Anonym har ju rätt. De har en annan syn på kvinnor än vad svenska män har och då blir det kollisionskurs.

            Dummaste jag hört. Svenska män kan vara minst lika kvinno-fientliga

              Fråga en svensk man om hans kvinnosyn och fråga en muslimsk man om hans kvinnosyn så får du se.

                Som hyllan med plockgodis. Nu finns det sött, salt o surt

                Har blivit utsatt för diverse saker av olika män. Aldrig av någon som inte varit svensk. Har vänner som blivit utsatt för riktigt riktigt grova saker. Också uteslutande svenskar. Lägg skulden på idioterna som faktiskt beter sig illa och går dessa brott, inte på en hel kultur (eller som jag tolkar din kommentar, typ alla andra kulturer?)

                  Och med svensk menar jag alltså de som har skandinaviskt ursprung och är born and raised i Sverige. Man kan vara svensk men inte vara född här, såklart.

                    Ja, svenska män kan bete sig riktigt svinigt. Men vi hade lyckat bra mycket bättre om vi hade haft mindre beröringskräck och jobbat hårdare med det kvinnoförtryck som gömmer sig bakom heder eller kultur också. Att blunda för och förneka detta är bara okunnigt och obildat.

                    Klipper in ett citat från svenskan ”Debatten i Sverige får mig att häpna, skriver turkiska forskaren Özge Öner. Hon skriver att vi måste erkänna och förstå att olika kulturer och samhällssystem har olika syn på kvinnors rättigheter; att förneka detta är inte bara okunnigt utan även förolämpande mot miljoner kvinnors kamp för likvärdighet”

                  Självklart kan även svenska män bete sig svinigt. Men männen i sverige har ändå kommit längre än i andra länder överlag…

                  Tyvärr är det i det stora hela MÄNNEN som är problemet. Inte ursprunget. Fy fan vad mycket skit den här världen hade sluppit om det inte vore för män!!

                  Samma här. Min förövare är helsvensk ”helylle”. Men likväl sjuk i huvudet

                Men gud, hur naiv får man bli? Kvinnohat finns i alla samhällen, definitivt i Sverige också bland ”etniska svenskar”. Om du tvivlar bara gå in på valfri tråd på Flashback och se vilken kvinnosyn många har, hur s.k ”incels” ligger bakom allt fler oprovocerade attacker samt givetvis hur män fortfarande står för majoriteten av alla våldsbrott och sexualbrott mot kvinnor, det gäller också etniskt svenska män. Hatar hur rassar och sverigedemokrater ska försöka hijacka feminismen när det passar att använda det för sitt eget sjuka syfte, och egentligen inte bryr sig ett skit om kvinnors rättigheter.
                Precis som jag ser att fler har skrivit har jag själv endast blivit utsatt av etniskt svenska män, aldrig någon invandrare. Och JA, jag har både bott och rört mig en hel del i invandrartäta områden. Med det sagt finns det absolut problem i Sverige gällande integration som måste bemötas, men att män skyller ifrån sig på andra män, ”bara invandrare begår våldsbrott mot kvinnor” är bara löjligt.

                  Skitbra inlägg. Du skrev det jag tänkte skriva fast du skrev det mycket bättre.

        Tydligen ser man olika på verkligen. Vad någon upplever kan va skevt men trots allt en upplevelse

      Camilla, är du pratar om infuencers ansvar över sina plattformar men detta är okej inlägg efter inlägg, tar DU avstånd från främlingsfientlighet undrar jag?

        Och då syftar jag så klart på kommentarstråden ovan inte innehållet i inlägget.

        Jag hade inte tackat nej till lite mer tydlighet kring detta faktiskt. Man ser mycket rasism, nazism, rasbiologi och liknande här inne, men jag personligen ser sällan några inlägg på bloggen som fördömer läsarna som skriver detta.

          Jag raderar kommentarer, blockerar skribenterna och moddar ord som används för att kringgå modereringen då jag inte vill ha sådant här, något jag inte trodde behövde ett förtydligande men jag kan självklart ta mer avstånd från det om det behöver förtydligas.

          Jag uppskattar alla som anmäler sådana kommentarer då det är det första jag tittar på när jag går in i WordPress.

            Du bör kolla igenom kommentarerna i hela inlägget, varje tråd hamnar på samma ställe.. Kanske skriva i början av inlägget att alla rasistiska och främlingsfientliga kommentarer tas bort och vilka åtgärder du vidtar för de som inte sköter sig, för det behövs ju uppenbarligen med tanke på dyngan vissa gräver ur sig nedan.

              Det gör jag, men jag startar alltid med de anmälda. 🙂

            Okej, då förstår jag. Tack för förtydligandet Camilla!

            Om sådana läsare tror att det är ens lite okej så kommer den typen av kommentarer bara att öka, så tror det är viktigt med sådan tydlighet.

    Vilket jävla skitprogram!
    Undra vad han hade gjort om inte killen varit där och stoppat honom. Otäckt och vilken jävla idiot.

    Hittar inte Alexandras inlägg på IG. Är det borttaget månntro?
    Bara en massa reklam…

      Det var på story

    Innan jag vaknade till liv funderade jag på vilken del av Sverige hon var ifrån med den dialekten. Eh. Men bra att de slängde ut honom vidriga människa!

    Sluta pusha för din Instagram plz

      Varför det? Upp till var och en att gå dit.

      Det är Bloggbevaknings Instagram som hör ihop med den här sidan?
      Det var ett väldans gnäll om Instagram och faktumet att jag publicerar videos där nu för att kunna publicera här. På Bloggbevaknings konto där jag publicerar annat material som inte riktigt får plats här? Okej om jag hade pushat för katternas konto, men det här?
      Får man gissa att du även gnällde över mina två tidigare videopubliceringsverktyg ockås, då de antingen autospelade och/eller visade reklam?

      Hur skulle du vilja få dina videos presenterade för dig, eftersom inte inbäddad, reklamfri och utan autostart verkar göra dig nöjd?

        Det blir svårt för synskadade att läsa dessa inlägg när text inte finns utanför insta

        Nä har inte gnällt över det tidigare vad jag kan minnas! Men go off.

        Är det inte du som alltid sågar influencers för att de är så dåliga på att ta kritik? Pot, meet kettle! ?

      Tycker det är bra att det finns olika plattformar, bra att det uppdateras m storys ofta oxo!

    Det är lite komplext. Undvika promotion innan ett program är svårt.
    Programmet sänds ju inte Live. Så de kan ju inte avslöja att personer betett sig som ett rötägg och åkte ut. Men de hade kunnat klippa om programmet och lagt in en kort kommentar från programledaren.

    ”XX… har fått lämna tävligen efter ett gräl under gårdagskvällen.”

      Intressant att många tar upp detta med just kusingifte jämt. Du vet att det även är tillåtet i Sverige?

      Men lägg av. Så tröttsamt med alla flashbackrasister som hittat hit och trollar.

      Varför skulle de inte kunna avslöja det?
      De bör avslöja det. Har man betett sig illa ska det tydliggöras. Tycker man det är viktigare att inte avslöja det för att programmet ska vara spännande har man hamnat väldigt fel.
      Så som de hanterade det i Rupauls dragrace när en av deltagarna catfishat män var jättebra.

        Nä det är sant

    Alla såna här dokusåpor borde läggas NER.

    Det kanske var roligt när formatet var helt nytt och alma möjliga människor var med i tex BigBrother eller Robinson.

    Nu mår deltagare dåligt redan FÖRE I spelningen. Hur bra är det att ha med såna människor i såna här sociala experiment? För det är precis vad det är.

    För mig är det helt obegripligt att det ens får finnas.

    Jaha? Förtjänar hon detta då? Eller vad vill du ha sagt?

      Verkligen inte! Den händelsen jag refererade till blev väldigt uppmärksammad. Avsnittet plockades bort från Viaplay.

      Men hans utbrott har det inte sagts någonting om tidigare.

    Spelar ingen som helst roll i sammanhanget. Han är fysiskt säkert dubbel så stor som henne – och det är vad han använder mot henne, framför kameror och åskådare. Fatta om det där bråket skett i en 2:a någonstans och hon varit ensam.

    Tycker det är intressant Josephine Qvist också uppmärksamma det, men ändå deltar hon i ex on the beach och supportar mer eller mindre Addinator och en produktion som är okej med hans beteende

    Tycker alla som skrivit här borde kolla på Jakten på en mördare. På svt. Män som mördar, misshandlar och slår finns exakt överallt, i alla länder, samhällsklasser etc.

      Och på Viaplay:

      I huvudet på en mördare
      I huvudet på en gärningsman
      Svenska fall

      Man kan också lyfta blicken och bli lite mer bildad och kunnig angående kvinnoförtrycket i förorterna.
      Beröringsskräcken bygger tyvärr en skyddande mur kring dessa män som kan fortsätta kontrollera och utöva våld och förtryck på sina kvinnor (och familjer). Det är ni som alltid går i försvarsläge och gapar om svenska män som hjälper dessa kvinnor och flickor MINST.

        Det är definitivt ett stort problem som behöver mer uppmärksamhet, men håller du med om att personerna som använder feminismen som slagträ för främlingsfientlighet också är ett problem?

          Absolut. Men det måste få vara en fristående debatt, om man vill diskutera kulturellt betingat kvinnovåld eller förtryck i ”orten” får man inte heller förstöra den debatten genom att relativisera med andra typer av kvinnovåld.

        Absolut, men just det här inlägget handlar om den här specifika mannen och produktionens agerande i och med hans beteende i Paradise Hotel och hur de agerat efteråt.

        Jag är medveten om att det finns kvinnoförtryck ÖVERALLT, som jag skrev i inlägget. Problemet jag ser oftast är att man reducerar det till en ”kulturell” fråga, många tycker att man ”importerat” kvinnofridskränkning etc, men så är ju inte fallet utan män från alla etniciteter och samhällagrupper slår, mördar och våldtar. Det är en fråga om MÄN, inte om vissa män. Det är ett problem som finns i hela världen överallt.

          Jag håller helt med om att debatten inte hör till det här exemplet (alltså att agerandet av nån pH snubbe inte ska räknas dit) men jag tror om man ska jobba förebyggande med just heder (då handlar det ju om attitydförändringar bland vissa grupper och såna tar lång tid) man måste vara mycket mer tydlig. Man måste också rekrytera framstående profiler inom riktade grupper som påverkar attityderna, annars kommer ingen berörd att lyssna.

            Det är som sagt en mycket viktig fråga, men den är inte helt osynliggjord, även om den historiskt kanske varit eftersatt. Den gemensamma nämnaren är ändå att det i huvudsak är män är som är förövare vid brotten mot kvinnor, oavsett kultur eller etnicitet.

            Nationellt centrum för kvinnofrid har en del om saken:
            https://nck.uu.se/kunskapsbanken/amnesguider/hedersrelaterat-vald-och-fortryck/

            Regeringen har riktat viss uppmärksamhet mot saken åtminstone några år:
            https://www.regeringen.se/artiklar/2017/02/regeringens-arbete-mot-hedersrelaterat-vald-och-fortryck/

              Jag tycker dock att du förenklar! Om man vill förebygga brott och komma tillrätta med förtryck måste man vara noga med motivationen bakom. Kvinnovåld är fel i alla former. Men om vi inte vågar diskutera motivationen bakom heder ger vi också upp den här frågan till de främlingsfientliga. Och det drabbar ju i slutändan offren för våldet som i mycket högre utsträckning borde ha samhället bakom sig.

                Ja, där håller jag med dig helt.

          Preach!

    Uppväxten (fast du menar kanske ursprunget?) kan visst ha med kvinnosyn att göra. Ursprunget däremot har det inte.

    På Viaplay finns en sjukt bra serie ”I huvudet på en gärningsman”. Se den!

    Så jävla obehaglig. Från hundra procent lugn och nästan lite skämtsam till det där på under en sekund, och det är vad han gör framför kameror och åskådare. Fatta om det varit de två i en lägenhet..

    Han fick lite mer än 100k följare på sin instagram tack vare paradise hotel den här omgången, och visst tappar han några följare nu men han kommer kunna leva på sin insats här i alla fall de närmsta 5/10:e åren. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det, men något SKEVAR när konsekvensen av ”vara med i paradise hotel och bli utslängd för man är våldsam mot tjejer” i det något längre loppet blir ”får sina drömmar uppfyllda och kan leva som en kung”. Troligen boostar tom den här extra uppmärksamheten honom, visst, han tappar följare NU men samtidigt får han så mycket mer rampljus än vad han förtjänar. Vi som inte följer honom och aldrig skulle göra det kostar honom ingenting, för de som ser hans beteende och tänker ”ja, det där är väl inte så farligt” eller ”ja, men han har FÖRÄNDRATS NU” kommer i längre loppet vara en nettovinst i följare för honom.

    Som sagt, vet inte riktig vad jag vill säga haha men något är FEL när du belönas för att vara ett as och dessutom ska kunna leva vidare på att inspirera andra att följa ditt exempel i livet. Rimliga hade väl varit att klippt bort honom ur varje sekund av alla avsnitt istället, och förklarat varför man gjort det.

    Heja snubben som såg till att det inte gick längre ?

      Jovars men allt annat hade ju varit vansinne.

        Civilkurage är tyvärr inget man kan lita på

    Det gör väl inget? Huvudsaken är väl att det inte är scriptat eller vad angelica blick nu sa.

    Jag gick in på danska Paradise hotel instagram och såg kommentarerna från videon när deltagarna fick reda på att han ska lämna hotellet, nästan alla som kommenterar tycker att det är tråkigt att han åker ut och vissa skyller på att kvinnan provocerat fram detta beteende!?! Deltagarna tycker även att det är tråkigt att han fått lämna??? Så himla sjukt! Tur att Alexandra och flera andra svenska instagramkonton uppmärksammar detta och visar att det inte är ok!

    Jag blev väldigt provocerad av att Josephine Qvist delade detta inlägget tillsammans med en text om att alla måste uppmärksamma detta eller dylikt för att förändring ska ske. I min värld hade det varit ett mycket tydligare ställningstagande att inte delta i en säsong av ex on the beach när en annan deltagare offentligt gått ut med att han våldfört sig på en sovandes fd. flickvän. Nu kändes det mer som hon försökte rida på Alexandras våg och få likes, men när chansen finns att förändra på riktigt struntar hon i det.

      Word!

    Har Alexandra tagit bort inlägget för hittar det inte?

      Det var på story.

    Dem tog ju avstånd. Dem skickade ut honom = markerade att detta beteende är inte okej.

    Så obehagligt att han sitter och typ småler när programledaren säger att han ska åka hem..

    Sånna extrema hycklare här i tråden. Vart var ni alla när My puttade Ludde bakifrånt (länk till video finns nedan). Fanns inte en enda käft som yttrade sig om ”våld är dåligt.” Däremot fanns det tjejer som hade mage att säga att Ludde är ”äcklig” för att att hångla med flera samtidigt…. Sånna hycklare ni alla är.

    Här är klipper, det sker vid 1:26
    https://youtu.be/s6wVrnTt6VU?t=86

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.