Gott Snack, Johanna Bladh och Peter Wahlbeck – vad har hänt och var står jag i det?

Detta har hänt:
Johanna Bladh blir inbjuden till mitt gamla gäng i Gott Snack Radio för att diskutera sexism i TV – i dyningarna av att ha uppmärksammat bland annat Ex on the beach Danmark och den unkna kvinnosyn som visas där.
Tyvärr behövde hon inte mer än kliva innanför dörrarna på den lilla studion på Ringvägen innan hon stötte på exakt den unkna kvinnosyn som hon var där för att diskutera.
Den som stod för den var ingen mindre än ”komikern” Peter Wahlbeck som fått någon typ av feeling och diskuterade övergrepp på kvinnor på ett sätt som får Donald Trump att framstå som ett under av respekt för det motsatta könet.
Han raljerar på om mängden kvinnor som anmäler män för våldtäkt på falska grunder och slänger sig med åsikter, underbyggda av enbart känslor och han försöker inte ens låtsas som att han tagit del av fakta eller statistik, utan allting är saker han ”hört” eller hur det ”känns”.
Han vänder sig även om mot Johanna och raljerar om henne flera gånger, som att hon skulle vara en av dessa kvinnor som han anklagar för än det ena, än det andra.
Det slutar med att hon helt sonika reser sig, lämnar studion och struntar i den medverkan som hon var inbokad för.

Det som gör mig beklämd är inte i första hand Peter Wahlbeck.
Eller jo, det är klart att hans pajaskonster rakt ut i etern är problematiska, men det vidriga sätt som han raljerar på gör att han till stor del faller på eget grepp. Han beter ju sig som en förrymd mentalpatient som vill passa på och njuta av så mycket frihet han kan innan personalen hittar honom och återigen sätter på honom tvångströjan och leder honom tillbaka till sitt madrasserade rum.
Maken till konspirationsteorier får man leta efter.
Varje gång någon av de manliga programledarna försöker få in honom på rätt spår så bara gapar han bara högre och verkar helt omedveten om att han sitter som gäst i ett radioprogram, och det är faktiskt det som gör mig mest beklämd.

Sättet som HAN får sätta agendan, inte bara för sitt eget segment utan även för det som Johanna skulle ha gästat, och därför så stöttar jag helhjärtat hennes beslut att lämna studion.
Hur ska hon, som arbetar för kvinnliga rättigheter på en daglig basis, kunna sätta sig där och inte bemöta skiten Peter Wahlbeck hävt ur sig? Det, som är ett direkt angrepp på ALLA kvinnor som utsatts för ett övergrepp?
Det kan hon inte, och därför gick hon. Hon var inte där för att slängas in i en debatt där det helt plötsligt läggs på henne att motbevisa ett gäng vidriga utsagon. Den bevisbördan borde ha lagts på mannen som yttrade dem, men han hade så klart inga fakta att komma med, trots att diskussionen var på hans initiativ.
Det är inte Johannas, eller någon annans kvinnas uppgift att motbevisa Peter Wahlbecks uttalanden, det är HANS uppgift att bevisa och backa upp skiten han häver ur sig.

Jag upplever att Fredrik Söderholm och hans kollegor helt tappar kontrollen över sitt eget program, och att det går ut över Johanna, både före och efter hon lämnat studion. 
Då raljerar DE över hennes agerande och kallar hennes ställningstagande för larvigt, patetiskt och att hon gör sig själv till en martyr.
Nej, hon står upp för alla kvinnor som Peter Wahlbeck spottar i ansiktet med sina uttalanden. Hon står upp för dem, i brist på något som helst agerande från de tre programledarna som mest verkar skratta med lite obekvämt.
Om DE var obekväma, hur tror de då att det kändes för Johanna?

Och att sitta och håna Johannas ställningstagande i direktsänd radio, för att sedan skicka henne ett privat meddelande där de bjuder in henne till att medverka i ett nytt program är så jävla ynkligt.
Den här sändningen gick kanske inte riktigt som de hade tänkt, men som programledare så är det deras jobb att ha kontroll över sitt program, vilket de uppenbarligen inte hade här.
Ta på er det då, och i alla fall beklaga att det blev fel den här gången!
Men nej, istället ska den enda personen, som överhuvudtaget reagerade mot skiten deras gäst hävde ur sig, förlöjligas och kallas patetisk?

Man kan ha högt till tak, se humor i det mesta men det får fan finnas måtta!
Det minsta man kan begära är att Gott Snack tar lite offentligt ansvar för att det här avsnittet gick åt skogen och be om ursäkt till den person som det gick ut över, Johanna Bladh, och i förlängningen alla kvinnor som utsatts för övergrepp och som inte blivit trodda pga människor som Peter Wahlbeck.

Att han sen copy/pastear alla sina svar på Instagram (här är hans inlägg) och lipar om ärekränkning är fan mer än vad min arma mage klarar av.
Det får mig att vilja spy.
Det här är vad han hade att säga efter sin medverkan:

Peters text: Till alla er som skriver arga kommentarer (angående det som sades i podden @gottsnackradio) på min insta och FB som inte har med ämnet att göra: Vi har nu samlat in tillräckligt med material för flera bra Standup-shower. Tack för detta! Jag ber er vänligen hädanefter skriva era kommentarer i rätt forum, förslagsvis inlägget av @johanna.bladh eller @gottsnackradio. På mina kanaler handlar det endast om konst, humor och förberedelser vi inför öppningen av min nya utställning. Följ mitt arbete på YouTube-kanalen Otto's Insight: https://www.youtube.com/c/OttoEkevi

Kommentarer som den här från Peter Wahlbecks Instagram: Du är en jävla skam för oss riktiga män. Dessutom har du aldrig varit rolig. Patetiska nolla!

 Mycket bra debatt.Jag står på alla kvinnors sida , och om det skulle verka som att jag bagatellisera våldtäkter är det fruktansvärt. Jag hoppas att alla ni tjejer gör rent hus nu med ryktet om att det finns tjejer som sätter fast killar efter sex när dom ångrat sig av olika anledningar eller för att få pengar vid fällande domar. Och eftersom våldtäkter ökat lavinartat sedan några år tillbaka är det viktigt att vi hittar bakgrunden till den extrema våldtäktsstatistiken. Samtyckeslagen är jättebra. Statens folkhälsoinstitut borde trycka upp ett papper/avtal som varje ungdom över 15 år får i skolan och alltid bör ha med sig, och som ungdomen fotograferar och dokumenterar vid tillfälle för sex. Allvarligt. Vi lever i en tid när både tjejer och killar ska veta att det inte är okey att bara knulla runt. Tjejer känner sig utnyttjade. Detta från båda sidor och därmed är saken klar. Gärna ett avtal på Arabiska och olika språk. Därmed ingår man avtal före sex och inget kan gå fel. Politiker och media vågar inte ta i problemet med den lavinartade våldtäktsstatestiken. Samtyckeslagen är en politisk konstruktion som tyvärr ett fåtal tjejer har utnyttjat på fel grunder. Många killar har råkat illa ut. De kommer ut från fängelse med 150 000 kr i skatteskuld. Det finns säkert statistik på detta. Ni som är intresserade kan väl gräva i det eftersom medlöpande vänster journalister till massinvandring av män med förnedrande kvinnosyn är orsak till mycket hedersförtryck och våld mot svaga kvinnor. Och ; Att det fortsätter. Världshistorien är fylld av övergrepp mot kvinnor. Men det ursäktar inte att det i dagens Sverige finns kvinnor som gör orätt och förstör unga killars liv. Man måste kunna skilja på äpplen och päron. https://www.aftonbladet.se/supernytt/news/skyhoeg-oekning-av-vaaldtaektsdomar-efter-samtyckeslagen.92fOu9L7C Kommentar: Tråkigt att du inte kan bemöta min kommentar utan copy paste samma svar till alla. Våga bemöta den kritik du får, du har själv satt dig i sitsen.

peterwahlbeck: Beklagar men detta är allt jag kan säga och kommentera. Har man blivit anklagad av ett personer som dig att legitimera våldtäkter och vara för våldtäkter då finns det liksom inte så mycket mer att säga mer än att avvakta och sedan polisanmäla för ärekränkning.

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilken idiot

      Ja, detta var idiotiskt på så många plan. Att de låter honom hålla på, att han killgissar och dessutom härskar genom falska dilemman och rösthöjningar, programledarnas tama försök att ”argumentera emot” och senare det jävla skitsnacket de utsätter henne för, när Johanna gjort det mest mogna och modiga av dem alla. Och seriöst! Vad är det med folks behov att diskutera saker de inte har någon jävla koll på och inte har för avsikt att skaffa sig koll på? Aaaargg!

        Verkligen. Som CC skrev, ”om DE blev obekväma, hur tror de då inte Johanna kände sig??”. Fyfan. Det darrade i min kropp av avsky, ilska, äckel och sorg när jag hörde den jävla jokern häva ur sig all skit.

        Och jag vet precis typen av man Peter är (tack och lov utdöende dock). Han tycker ungdomar ska ingå i avtal innan sex (för våldtäkt kan inte ske om man skrivit på ett papper?). Man ska dokumentera sitt sex. Han tycker förtryckande män är dåliga och de utnyttjar ”svaga” kvinnor. För starka, riktiga kvinnor kan inte bli utnyttjade eller våldtagna. Peter tycker att kvinnor nog har större ansvar – de är lite svagare och måste lära sig stå upp för sig själva och inte vara med såna förtryckande män (från andra länder).

        När kvinnor lär sig detta dock och håller sig undan idioterna (inkl Peter), gissa vad Peter då kommer bröla om? Jo, om ENSAMMA MÄN!!! Stackars dessa ensamma män och TUSAN TA kvinnor med för höga krav som inte gör sin kvinnliga plikt och ser till att varje man har en tjej och är lycklig.

        Spyr på Peter och programledarna. Skulle inte ta i det där programmet med tång ens. Sjukt bra gjort av Johanna ❤️❤️❤️ All kärlek till henne. Starkt jobbat att gå därifrån och helt rätt!

          Jag känner mest att hans fattiga resonemang om att ord står mot ord bla bla…. ja det stämmer…men det har och forsätter ALLTID vara till männens fördel.

          PS Jag hade gääärna tagit en sk debatt mot Peter Wahlbeck. ?

            Jojo, det går bra att sitta bakom en skärm och vara kaxig.

              Vet inte hur du är, men jag är inte annorlunda bakom en skärm jämte mot irl, ”anonym”. ?

                Med andra ord, riktigt besvärlig.

                  Fy vad taskigt sagt!

                    Truth hurts.

                      Trh hade gärna för min del fått vara besvärlig i en debatt mot Peter. Tror det hade gjort honom gott, såna som trh behövs här.

                  Att vara besvärlig är inte lika med att ha fel. Ibland måste man våga vara besvärlig. Som programledarna igår borde varit och fått stopp på idioten!

                Jag ser gärna en ”besvärlig” kvinna stå upp mot en besvärlig man. Jag tror att hmm hade tagit ner honom ganska fort.

                  Bara Hmm får googla litet först.

                    Men gå och lägg dig!

                    Jag tror Peter Wahlbeck hade behövt göra en googling eller två i det här fallet. 🙂
                    Google is your friend!

                  Haha ofta jag la samma kommentar innan jag läst din? aja

          Vad hände med Cams återkommande medverkan i den där podden? Har inte lyssnat på den själv meb reagerade på att cam i inlägget benämnde det som hennes ”gamla” poddgäng

            Jag hoppade av efter sommaren.

              Får man fråga vad anledningen till ditt avhopp var?

        Tycker Cissi W sammanfattar det bra

      Men vilken dum jävel. ”jag har ingen data men det här har jag hört” idiot gå och gräv ner dig

        Något är fel med honom, eller var han inte nykter, eller?

      1300-talet ringde och ville ha tillbaks Peter Wahlbeck! Yeeah!
      Gick in på hans IG – han är patetisk som svarar samma sak till alla som ifrågasätter honom. En riktig ”copypastare” mao.

      Han säger att han pratat med massa föräldrar till ungdomar, hur kommer han i kontakt med alla dessa föräldrar?
      Och ja självklart kommer föräldrar förneka att ens barn begår brott, deras lilla gulliga underbara pojke skulle aaaaaldrig göra något sånt. ??

        Hahaha eller hur, på tal om ord mot ord liksom. Och börjar prata om hur svårt männen har det att komma ut i samhället Sen? Ehm… om de ens någonsin kommer UR samhället från början. Och inte ens då är det väl (mer) problem än andra som suttit inne? Och om någon blir misstrodd så är det KVINNORNA. Eftersom männen alltid är sådär ”sköna och trevliga” och aldrig skulle göra något sådant. Förmodligen ”ljuger hon bara, hon är avundsjuk, en slyna, hon ångrade bara att hon låg med honom” ——> exakt samma smutskastning som PW använder sig av för att förminska våldtäkt och brottsoffren.

        Peter Wahlbeck har 5 barn, är 57 år och gör (som vanligt) en ”Peter Wahlbeck”: att reta upp så många människor som möjligt! Det är hans grej, hans sätt att ironisera och driva med folk som tror på att allt han säger är exakt vad han tycker. Nej! Han har lyckats bra med att starta ett eget ”knulla barn” drev… Som varade till dess att folk började förstå att Anton Magnusson och Mr Cool INTE ären och samma person. Det finns en Peter Wahlbeck och så finns det en ”Peter Wahlbeck”. Knepigt men sant.

          Jaha nämen dåså då är allt okej! Gud va sköööööönt

            Ja eller hur. Gäller det också ifall Peter skulle våldta någon? Det var ju hans alterego som gjorde det som ett skämt som senare skulle användas som en rolig anekdot!

              Ja vart går gränsen egentligen för vad man kan komma undan med med sitt alterego?

          Skillnaden är dock att vad Mr.Cool ”drev” om inte var i närheten av att vara något accepterat i samhället – uttrycks en sådan attityd/åsikt så blir en sådan person automatiskt hatad och utstött i vårt samhälla, medan den attityden Peter uppvisade och de saker han slängde ut sig så är det faktiskt tyvärr många som tror på det och det hela bidrar till den s.k. våldtäktskulturen.

            Alltså för att tydliggöra vad jag menar, med Mr. Cool var reaktionerna och den upprörda debatten om huruvida man skulle få skämta om sådant – alla visste att det var skämt, om än de tyckte ett osmakligt sådant. Men om du kikar i kommentarsfälten hos Gott Snack så finns det en hel del som instämmer med Peter och tyckte han hade helt rätt.

              Dom som instämmer är inte överraskande nog killar och män

          Privatpersonen Peter Wahlbeck brukade vara inne på en väns FB-sida och härja om invandring och miljöförstöring. Varenda jävla gång min vän länkade till en artikel var Peter där och gormade om problem med invandringen (om jag ska uttrycka mig finkänsligt) och hur det bara var muppar som trodde på växthuseffekten osv.
          Helt slut verkar han, privat som offentlig.

            Jamen hur korkad kan man vara?!

          Haha tillåt mig skratta åt att han skiljer sig privat mot sin scenpersonlighet. Ökänd hur han beter sig på flyg restauranger mm.

          Vill inte varken se eller höra någon av Peter Wahlbeckarna. Varför vill man att folk ska avsky en?

      Verkligen, hur en människa med en ändå relativt stor plattform kan sitta och häva ut sig allt fett, patetiskt om något, och dem andra som bara sitter där och inte säger ett ord om att det räcker och att det inte är okej att prata som han gör är otroligt töntigt.

    Han har väl alltid varit ett as så jag är inte förvånad.

    Ful får man vara men inte dum.

    Så ökning av våldtäkter är alltså automatisk personer som ångrar sina ligg och anmäler? Vad herr Wahlbeck måste missat när han varit kvar på 1300-talet är ju att det är inte en Walk in the park att anmäla en våldtäkt och ta sen fighten. De allra flesta anmälningar går inte ens till rättegång. En ökning kan ju faktiskt handla om att samtyckeslagen får fler att anmäla, att definitionen av våldtäkt börjar ”spridas” och fler och fler förstår att övergrepp inte per automatik är överfallsvåldtäkter av okända förövare. Det kan ju faktiskt också öka pga att fler våldtäkter sker, känns mer troligt än att fler fakeanmäler pga ångrar ligg. Det, finns ju fakta som faktiskt visar att det är väldigt få personer som felaktigt anmäler våldtäkt, desto mer som blir friande för faktiskt genomfört övergrepp.

    Jag uppmuntrar olika åsikter och diskussion men att raljera om demokratiförakt (som gottsnsck gjorde när Johanna gått) när en kvinna inte tänker vara en del i en kvinnoförnedrande debatt som skammar kvinnor som blivit sexuellt utsatta är inte ett hot mot vår demokrati, det är enbart ett hot mot patriarkatet!

      Visst, det händer väl – som i de flesta andra brott – att folk falskanmäler. Men idéen som en del fått för sig om att anmäla någon för våldtäkt på något sätt skulle vara en trevligare utgång än att i det tysta bara försöka glömma ett ligg man ångrar? Om man ångrar ett ligg är man väl inte så jävla motiverad att riskera få rubriker skrivna om det som hände, stå ut med förhär, undersökningar, möjligen en eller flera rättegångar, få rykten spridda om sig osv. I de allra flesta fall där offret inte råkar få en massa stöttningar av random människor online så är det tyvärr så att man får lida som ett offer – folk i din närhet/stad kommer alltid prata om dig lite (om det kommer ut) och många kommer anta att du ljög. Medan våldtäksdömda generellt ofta kan behålla vänner, jobb m.m. och leva på som vanligt för att trots dom så ”vet man aldrig”. Vem i helvete vill utsätta sig själv för det för att man ”ångrar” ett ligg?

        Så enligt honom är det sjuuuukt vanligt att tjejer ljuger om våldtäkt och då gärna för att få ut en saftig peng i skadestånd. Och OM nu någon blir våldtagen på riktigt så är det av arabisktalande män. Aaiiiight Peter ??‍♀️

          Yes, och tydligen är det SVAGA kvinnor som utsätts för mäns förtryck också. Han känns verkligen som en modern jämställd man.

          Men vem skulle göra något så dumt? Skulle jag vilja ha skadestånd hade jag inte valt ett brott där den åtalade typ aldrig blir dömd. Tror han att tjejer är såhär osmarta?

        Exakt. Finns uppgifter om att falskanmälningar av våldtäkt är lika vanligt som falskanmälningar av andra brott. Dvs inte vanligt alls. Hur ofta hör man till exempel om de stora problemen med att så många falskt anmäler att de har blivit rånade eller utsatta för bedrägeri? Aldrig. Eftersom det inte är ett stort problem.

        Våldtäkt är dessutom ett brott som är otroligt svårt att bli dömd för eftersom det ofta saknas vittnen och skador på offret. Och om ord står mot ord går det inte att döma utan det krävs stödbevisning. Antalet oskyldigt dömda för våldtäkt är därför försvinnande få.

          Det är dock en väldigt stor sak för de som utsätts för falska anklagelser. Dessa kan få livet raserat på grund av illvilja av en annan människa.
          Jag tycker även detta är en aspekt som PW angriper, så som han går på förstör han även för de som blir falskt anklagade, som behöver bli hörda och trodda. ( alltså inte de som säger sig bli falskt anklagade men som har begått övergrepp)
          De flesta som anmäler talar självklart sanning, att bli trodd när man talar sanning om vad man utsatts för är en extremt viktig del för att kunna gå vidare.

            Självklart finns det situationer där en person blir falskt anklagad och självklart är det fruktansvärt för den personen. Men det är inget problem sett i ett större perspektiv. Det är extremt ovanligt och som sagt inte vanligare än för något annat brott. Med tanke på att det (helt riktigt) är ett väldigt högt beviskrav i Sverige så går det även att förutsätta att de som dessutom blir dömda och inte ”bara” anmälda för våldtäkt och är oskyldigt anklagade är i princip 0.

        Ja kvinnor har ju alltid tjänat på att anmäla våldtäkter. Så otroligt många fall som löses ? Sen blir man ju alltid trodd som kvinna också.

      Emma! Har du fakta på det? Vad är det för fakta som faktiskt visar att det är ”väldigt få personer som felaktigt anmäler våldtäkt”. Visa mig gärna källfakta på det? Poliser har ju uttalat sig om att det är ett stort problem inom polisen med falsk anmälningar vid våldtäkt.

    ”Det finns säkert statistik på detta”

    ????

    ??‍♀️

    Tyckte programledarna försökte motargumentera med Peter och komma in på rätt spår men fattar inte varför man ska kalla Johanna patetisk senare när hon lämnade? Kändes först som att de inte höll med Peter, kanske fattade fel?

      De höll inte med Peter men det var ju lite löjligt att hon lämnade. LUFs ordförande stannade ju och bemötte det hela bra.

        Fast nej, det är inte löjligt att som kvinna lämna en situation som är så kvinnoföraktande som denna var. Det är självbevarelsedrift. Jag hade gjort samma sak. Man måste inte alltid och i alla lägen ”ta debatten” – ibland är det bättre att välja sina strider. Kvinnohatare som Peter Wahlbeck kommer aldrig ändra sig. Jag hade hellre sparat på krafterna till nån som är värd att övertyga, och då primärt andra kvinnor som fortfarande när på mycket internaliserat kvinnohat.

          Bär ska det stå, inte när.

    Blir så arg så att jag kokar.
    Självklart kan man ligga med en kille på en fest när man är full och sedan ÅNGRA sig och känna sig utnyttjad och utsatt för övergrepp. Man kan inte ge samtycke när man knappt kan stå på benen.

      Va, nej det är inte våldtäkt om du gett samtycke. Båda två kan vara berusade, sex är inte olagligt pga det.

        Jag skrev aldrig att det alltid innebär att det skett en våldtäkt i dom fallen? Skrev hur man kan känna.
        Är man däremot så berusad att man inte verbalt kan samtycka så är det definitivt ett övergrepp och möjligt en våldtäkt.

          Det är inte vad du skrev. Du skrev vara full och ångra sitt dåliga omdöme att vilja ha sex då dagen efteråt. Skämmes ta mig fan.

            Du verkar inte skriva så bra när du är arg. Ta ett andetag så blir diskussionen lite trevligare för oss alla 🙂

              Om det är någon här som inte verkar kunna uttrycka sig så bra i text så är det ju du? Med tanke på hur många som verkar ha ”missuppfattat” din kommentar.

                Jag förstod vad hen menade. Synd att folk är så på hugget i kommentarsfältet.
                Om man är så pass full att man inte kan stå på benen tycker inte jag heller att man är kapabel till att ge sitt fulla samtycke till samlag. Därav bör man kanske avstå både som man och kvinna från att ha sex i en sådan situation. För att ingen ska känna sig utnyttjad eller kränkt. För att inga tvivel ska uppstå.
                Har man däremot sagt ja till sex och är full är det ju en annan sak.
                Förstår inte hur man som man kan vilja ha sex med en kvinna som är så full att hon knappt kan stå och halvt medvetslös dock.

                  Jamen eller hur! Är det hål som hål för männen, eller vad ?

          ”sedan ÅNGRA sig och känna sig utnyttjad och utsatt för övergrepp. Man kan inte ge samtycke när man knappt kan stå på benen.”

          Jo, det var just det du skrev.

            Och? Förut ansågs det vara förmildrande om en man var full när han begick våldtäkt. Då måste man även kunna vara för onykter för att lämna samtycke.

        Personen skrev inte att det är våldtäkt, utan att man i efterhand kan känna sig utnyttjad. Dvs att någon utnyttjade en i en utsatt situation som man där och då inte förstod att man befann sig i. Det i sig innebär inte heller att kvinnor rusar till polisen när de inser det.

      Är det då alkoholen som får personen att ligga med en annan? För lite självbevarelsedrift finns väl ändå.

      NEJ det du kan du INTE. Att ångra sig dagen efteråt innebär INTE att du varit med om ett övergrepp, herregud!!! Då får du ju stå för ditt eget misstag. Jag hoppas verkligen du är i så liten minoritet som tror det att det bara är du själv!

        Läs det jag skrev en gång till. Jag skrev hur man kan känna. Inget annat. Lugn och fin nu.

          Klart att du kan känna vad som helst efter ett dåligt ligg, men det det betyder inte att dina känslor är rimliga eller att du är ett offer.

            Men herregud, ? menar väl inte att man ska anmäla till polisen om man ångrar ett ligg, bara att man kan känna att man har gått med på något som inte blev så bra för en. OCH att det under andra omständigheter kan vara så att ena parten är såpass påverkad att ett samtycke inte kan ges, om den andra ändå genomför sexuella handlingar då så kan det utgöra ett brott.

              ? obehagligt hur aggressiva människor är. Tyckte det var uppenbart vad du menade.

                Håller inte med och tycker det är bra att folk reagerar. Nu finns det tydligen vissa som tolkar kommentaren på ett annat sätt men vi är ju många som läser den som att personen menar man kan hävda man varit med om ett övergrepp om man ångrar ett ligg på fyllan.

              Om man är så berusad att man är medvetslös, ja visst det har du rätt i, men om man är skitfull o ligger med en kille som oxå är skitfull och (ful) ? så är väl det isåfall övergrepp från bådas sidor isåfall. Eller inte övergrepp alls.

                Tror vi pratar om olika saker. Tror också du kanske förstår att risken är något högre att en kvinna kan utnyttjas i en sådan situation.

        Vill du medvetet misstolka? Jag fattar totalt vad personen menar.

      Det är f-n skillnad på att ångra ett random fylleligg vs bli utsatt för övergrepp.

        Självklart. Det finns väl fler än ett scenario när det kommer till berusning och sex?

          Passar väl inte ens så bra ihop. Kraftig berusning och sex

            Nä, det är väl lite det som är poängen

      Fy vilken otäck kommentar.

        Du verkar ganska otäck.

      Fylleligg kallas det. Har ingenting med våldtäkt att göra.

        Det skrev hon ju inte heller. Hon skrev att man inte kan ge fullt samtycke om man inte kan stå på benen.

          Varför då ens gå och ligga med någon?

            Ja det är ju det man kanske inte kan fatta ett genomtänkt beslut kring i det tillståndet. Varken som man eller kvinna. Därför det kan bli så fel. Finns säkert en del män som uppfattar att dom fått någon form av samtycke från en halvt medvetslös kvinna. För att dom var så fulla.

              Ja exakt. Och det är väl inte heller så konstigt om man känner sig utnyttjad efter en sådan situation.

      Men shit, hoppas verkligen inga fler tänker som dig! Äckligaste åsikten på länge.

        Äckligaste kommentaren.

    Han har helt klart ingen aning vad han talar om och är helt klart inte på kvinnornas sida. Vet inte hur många kvinnor som enligt ”statistiken” som han vill säga ”utnyttjat” statistiken men det är väl föga irrelevant om man jämför med hur kvinnor som blivit våldtagna och inte trodda på i rätten. OM händelsen ens går till åtalsprövning. Jag har ingen aning om vem den här killen är men han verkar rätt dum och outbildad faktiskt (baserat på enbart då hans text på IG). Det är jättehemskt att offentliga personer uttrycker sig såhär dumt och problematiskt. Jag hoppas någon i hans närkrets kan sätta honom på plats med lite fakta och att han efter det skäms ihjäl.

    Han är en mupp! Varför stannade hon inte och skällde ut honom? Det är ju bara att ta ner såna där idioter rakt av.

    En sån där har inte mer genomtänkta argument än att det räcker att fråga om hur han hade känt om det gällt hans egen dotter. Då hade han varit svarslös.

    Synd att hon gick därifrån och fick det att verka som om tjejer är veka och inte tar fajten.

      För att hon var där för att diskutera något annat. Hon hade därmed förmodligen förberett sig för att diskutera just det som var tänkt, inte för att ta en debatt mot honom om det här. Alla har väl för tusan inte alla siffror och fakta i huvudet konstant, ska man medverka i ett program så förbereder man ju sig för det innan för att se till att man uttalar sig korrekt. Därtill är det otroligt respektlöst att inte progamledarna sa ifrån och körde ut Peter istället för att låta deras andra inbjudna gäst prata om det hon var där för att prata om. Synd att DE var veka och inte tog fajten.

      Men på riktigt, det är ju som att fråga varför mobboffret i skolan inte bara säger nej?

      Om han inte lyssnar och programledaren inte får stopp på honom, hur ska det hjälpa att Bladh stannar? Att hon gick därifrån är väl enda vettiga markeringen som hon kunde göra. Nej tjejer viker inte ner sig men att uppfostra en så lågbegåvad person som Wahlberg går ju fan inte

      Men har det inte hänt något med P W? Alltså att det har brunnit.. och då är det svårt ta en verbal fight. Det ser man ju bara på hans Instagram där han svara alla anklagelse med samma copy paste svar..

      1. Inte hennes ansvar att ta fajten med denna idiot.
      2. Argumentet med dottern är bara för dåligt – ska män komma undan med att bry sig om kvinnor bara om de har egna döttrar? Det duger inte.

    Har inte ord för vilken vidrig människa, känns som det dyker upp fler sånna här svin i sociala medier för varje dag som går. Den som betalar denna nollas lön borde skämmas, vågar påstå att INGEN behöver hans ”komik” någonsin igen.

    ”Det finns _säkert_ statistik på detta”, sa någon vettig person NEVER

      Om du menar andelen anmälningar om sexuella övergrepp som är falska så finns det åtminstone internationellt statistik på det, mellan 2-7 % av alla anmälningar.

        Men i falska anmälningar räknas ju även dom som tex drar tillbaka sin anmälan (för att man kanske inte orkar med trycket man som offer kan stå inför till exempel)
        Falska anmälningar i statistiken är inte samma sak som att någon har hittat på att ett brott begåtts.

          Nej jag läste någonstans att i Sverige är 5% av anmälningsarna konstaterat falska. Av dessa är typ 90% från folk med psykisk ohälsa som anmäler samma person upprepade gånger.

        Då ska man komma ihåg att de flesta andra länder inte har lika strikta lagar gällande våldtäkt som oss. Som några exempel finns det ju länder som anser att våldtäkt inte kan ske mellan ett gift par, eller att om man väl gått ned på sex kan man inte ångra sig efter en stund utan då har man gått med på allt som kan tänkas komma oavsett hur grovt.

        Du borde se Netflix-serien Unbelievable (baserad på en sann händelse). Så bra funkar polisväsendet ibland

    Du kunde inte hålla dig till sakfrågan utan personangrepp?

    Är han packad eller vadfan snackar han om? Så jävla pinsam

    Wow känns verkligen som att han har panik och som att han är livrädd för att någon ska avslöja honom ?

    Lyssnade/kollade på det av intervjun Bloggbevakning satt ut på IG….. Detta är seriöst något av det SJUKASTE jag hört på länge. Halå, 1500-talet ringde och ville få tillbaks sin äckliga kvinnosyn. Alltså fy fan så vidrigt. Ett kok stryk skulle det vara. Hoppas han aldrig får anställning någonstans så att kvinnorna på arbetsplatsen slipper vara nära honom.

    Bra inlägg men liknelsen med en mentalpatient med tvångströja och vadderat rum känns väldigt trött

      Oschysst mot mentalpatienter i alla fall. Ingen förtjänar att bli jämförd med det där avskrädet.

    Men missa inte Fredrik Söderholm och hans kollegor som tillät dum-Peter att prata om något helt annat än vad som var tänkt. Dessutom låtsas Fredrik Söderholm som om inget hänt, och bjuder in Johanna till ett nytt program? Hallå? På en skala?

      Det är så jäkla vanligt, män och människor i överlag är så vana vid kvinnohat så man ser det bara som en notis, som att någon har pratat om att köra lite för fort. Män som aldrig har upplevt detta kan aldrig relatera till hur det är som kvinna att sitta och lyssna på sånt här. För dom är han som vilken knäppgök som helst som står på gatan och pratar om Jesus som ska frälsa oss. För oss kvinnor dock, som har upplevt detta, har vänner som har upplevt detta, har mammor och mormödrar som har uppfostrat oss med en spår av mäns våld är detta inte vilken dåre som helst, det är lika verkligt och vardagligt som att himlen är blå. Därför kan män som dessa bara lyssna och sen borste från det för att de påverkar dom inte, det finns inte en enda känsla hos dom som kan relatera till oss kvinnor och vår upplevelse och det kan antigen bero på empatistörning eller en djupt rotad bild av att kvinnor inte är riktiga människor aka bebishjärnor.

    ”…som tyvärr ett FÅTAL tjejer har utnyttjat på fel grunder MÅNGA killar har råkat illa ut” kanonlogik apropå råka illa ut i form av våldtäkt va!!!

      Jag undrade också om den.. är det då enligt honom ett fåtal tjejer som ”utnyttjar” läget och om och om igen anmäler (och cashar in så otrooooligt lättförtjänta pengar) kille efter kille?
      Okej. Det låter absolut trovärdigt…

        Allt får mig att undra hur många killar han har i sin närhet som har fått en sådan anklagelse mot sig men han då tror det är bullshit eftersom ”han är en schysst kille, han kan inte ha gjort något, hon måste ljuga”

          Exakt? Hur kan han vara så säker på att tjejen ha ångrat sig? För att det saknas bevis?

            Raderad av Camilla:
            Snälla, sluta spekulera kring diverse brottslighet och göra utpekanden. Jag raderar alla sådana kommentarer.

              Lättaste sättet att inte bli anmäld för ett brott, är att inte begå brottet!

    Jag tycker också han är en idiot men ändå bra att det kommer fram att det är såna åsikter många har. Ska allt vara polerat och städat i media så talar vi ju inte om problemen heller. Det är ju ett samhällsproblem precis som rasism, nazism och att förstå hur kulturer ser ut kan man arbeta mot det istället för att intala sig att alla med rasistiska tankar är ku klux klan utan det är vi alla.

      Problemet är att vi inte ser vår egen kultur. Min våldtäktsman var svensk. Var det pga av den svenska kulturen med att ”ha skoj på fyllan” eller ”frigjorda tjejer” eller vad? Svenska killar är enskilda svin medan utlänska killar slås ihop i klump och deras gärning sätts ihop med kultur. Så svensken blir det svininga undantaget och utlänningen blir den svininga kulturen. Men så enkelt är det inte. Fulla svenska män kommer undan med så jävla mycket – de var ju fulla -det är vår kultur.

        Jag menar samhällskulturer.

        Det här är så bra skrivet ???? Så sant.

        Min också

    Det som chockade mig mest var vad programledarna sa om Johanna efter att hon lämnat. Deras resonemang var kanske inte lika vidrigt som Wahlbecks, men det var ju otroligt lågbegåvat? Hur var Johannas val att lämna studion DEMOKRATIFÖRAKT?

      Johanna gjorde rätt. Hon har ingen orsak att sitta och lyssna på det där.

      Så trött på folk som ska hävda ”man får uttrycka sig hur man vill det är grundlagsskyyyyyddaaaaat”. Ja absolut, säg vad du vill men jag kommer kalla dig idiot ändå.

        Ja men exakt. Det är exakt samma mekanik som ju gör att vi får tycka de är idioter ? Alltså mängden folk som slänger sig med dessa typer av resonemang är mind blowing?

      Atör mig nåt enormt på att hon satt tyst och smygfilmade och sen bara lämnade på insta för att få ryggdunk och styrkekram och hejarop för att hon är en så ”duktig” feminist. I sann instafeminism anda tog hon tillfället i akt och kapitaliserade på situationen. Lite som när hon vrider sig tills hon blir blå i ansiktet för att få till en fettvalk för att kunna hävda kroppsaktivism.

      Så cynisk har i alla fall jag blivit av Linnéa Claeson-effekten…

        *stör

        Alltså jag fattar vad du menar, men jag tolkade det mer som att hon filmade för att folk/hon själv i efterhand skulle förstå varför hon valde att lämna – vilken nivå Wahlbecks rants var på. Och hur programledarna hanterade det. Men jag kanske tolkar det så för att det hade varit min egen anledning 🙂

          Nej jag tror att det är så. Hur kan hennes agerande alls ifrågasättas här. Det förstår jag inte.

    ”Och eftersom våldtäkter ökat lavinartat sedan några år tillbaka är det viktigt att vi hittar bakgrunden till den extrema våldtäktsstatistiken”, tror jag kan ha hittat det: M Ä N !

      Va?? Mindblown ???
      Hur kan Peter ha tagit sig fram i livet egentligen när han har sämre logisk förmåga än min 3 åring?

      Hahaha nej men det är så… vem orkar bemöta detta när det är på denna nivå ens?

    Håller med i breda termer, men det är nog inget man vill bemöta helt oförberedd i radio, där dessutom meningsmotståndaren är på den sjuka nivån som Wahlbeck var?

      Oj, skulle vara svar till Dina 21:43.

        Nej det är helt sant!

    As och ett jävla komiskt geni.

      Så långt från geni man kan komma snarare.

      Komiskt geni? Har ändå sett mycket av han från ”släng dig i brunnen” på 90talet fram tills nu, kan inte direkt påstå att han är något komiskt geni. Hans skämt faller ofta platt. Särskilt i släng dig i brunnen från 90 talet är detta uppenbart där publiken inte är tvingade att skratta som i tv program. Ofta knäpptyst efter hans ”skämt”.

        Jaha så han har lyckats försörja sig på vara tråkig i 30 år. Fantastiskt.

          Faktiskt, bara för att man är känd betyder det inte att man är bra på det man gör. Det finns ett par goda exempel på det och wahlbeck är en av dom.

          Han har inte försörjt sig på sin stand up, han har gjort inhopp i tv serier, filmer osv. Det var länge sen han var känd för att vara rolig, idag är han känd som flummig.

    Tänk att inte kunna tänka så långt att man förstår att en ökande våldtäktsstatistik beror på att 1) vad som räknas som våldtäkt har ändrats genom åren. Sånt som inte var våldtäkt innan är våldtäkt nu. 2) tabut kring våldtäkt har minskat år för år (även om det fortfarande är stort). Att fler vågar anmäla och att det samtidigt är fler situationer som faller in under brottet våldtäkt säger sig självt leder till en ökad statistik.

      Helt rätt. Jag våldtogs på 90talet. Av någon jag kände – på fyllan. Jag anmälde inte då. Idag hade jag gjort det.

        Min mormor blev våldtagen av sin man och då var det inte olagligt. Lustigt att män oroar sig mer för vem som sitter i häktet än om kvinnor som har levt genom våldtäkt och gör det fortfarande. Det är så många som inte anmäler och jag kan garantera att det är fler än de som enligt honom sitter i häktet.

    Går det att anmäla programledarna för något?

      Eller – hur borde lagen se ut om det är så att de inte begår något brott?

      Typ, förtal i hennes fall, eller kanske hets mot folkgrupp? Hets mot folkgrupp funkar bara för etnicitet, religion eller sexuell läggning vad jag förstått.

      Tror annars det är just detta som Peter och programledarna skor sig på – att det inte är olagligt?

      För vadå? Har du ens lyssnat på programmet ? De tar starkt avstånd från PW’s åsikter!
      Har lyssnat på gottsnack i 8 månader nu och det är inga kvinnohatare vi pratar om det är vettiga killar och kvinnor.

        Gissar att personen kanske tänkte på program inom public service som kan bli anmälda till Granskningsnämnden för att vara partiska eller osakliga, . Är man inte så insatt så kanske man inte vet att det gäller just program som public service producerar eller vad exakt man kan anmäla dem för.

    Oavsett ämnet om jag hade kommit till ett möte/podd/föreläsning som expert och den andra gästen gått på så där och de som arrangera det inte hade gjort något åt det hade jag rest mig upp och gått. Spelar ingen roll om det handlat om kaniner, sjukvård, lekplatser eller vad som. De är bara respektlösa.

    Han har ju dock rätt mer invandringen.

      Ja han verkar tycka att dom våldtäkterna inte har att göra med tjejer som vill tjäna lite pengar. Som sagt, han har inget intresse av att bekämpa våldtäkter på något sätt

        Nä exakt. Män som säger att invandrare våldtar skiter förmodligen i att kvinnor blir våldtagna. De tycker lika illa om kvinnor som om invandrare. Egentligen tror jag att de enda de känner något för är deras egna egon.

      Nej, det har han inte

    Nä, det kan jag inte tänka mig. De borde be om ursäkt och ta sig en funderare på vad fan det var som hände här och försöka se till att det inte händer igen. Typ så…

      På frågan om att anmäla programledarna.

        Jag tänker dock att du borde bjuda in dig själv igen till deras podd och säga allt det här till dem i den. ✌️?

          Men snälla. ??‍♀️

    Förstår inte varför vi inte bara skrattar åt honom för att han är sjuk i huvudet utan vi ska istället korsfästa de som satt och skrattade åt honom (och som visst sa emot). Någon har till och med skrivit om man kan anmäla programledarna och du skriver att de till och med borde be om ursäkt till alla som blivit utsatta för sexuella övergrepp. DE TYCKER JU INTE SOM PETER, men trots det ska de alltså ta ansvar för alla som blivit utsatta? Jag tycker att det är nyttigt och lärorikt att idioter får komma till tals trots att jag håller med honom 0% och detta har öppnat för en diskussion med mina manliga kollegor idag som såklart också tycker att han är helt galen. Förstår inte varför det nya är att man ska tvingas ta avstånd och be om ursäkt för andras åsikter bara genom att vara i samma rum som dom.

      Har du lyssnat på hela programmet? Jag gjorde det. När Peter prata om Corona på ett alarmerande sätt så kan programledarna väldigt väl visa att de inte håller med och säga emot honom, men sen plötsligt när det glider in på detta med våldtäkter så OJ vad svårt det var att få fram ord och de kunde visst inte göra annat än skratta åt hans galenheter. Dessutom svarar de sen på instagram på kritiken med att kalla alla som kritiserar för ”bebishjärnor”. Vet inte vad du tycker, men för mig är det rätt tydligt att det passade sig att bara skratta åt något de själva förmodligen aldrig riskerar bli utsatta för.

      Är 100% med dig här. GS gänget förtjänar Inte denna skit och hat de fått idag. De har fått massa arga dms. Tjejer har gått på och snackat skit om mitt barn (!!) för att jag skrev att programmet var bra skött men att PW är en idiot.

        Hur har de snackat skit om ditt barn? Och vilka ”tjejer”, folk du känner IRL eller som svarat på någon kommentar du lämnat hos programmet?

          Okända tjejer som drog parallell att jag skulle tycka sexbrott var okej för att jag gillar podden. Och då kommentera min profil ”hoppas det inte är ditt barn”

          Det är ett bisarrt drev..

            Alltså menar inte att förminska de kommentarerna du fick, men det är ju inte precis specifikt till det här. En jag följer på instagram (Henrik Wahlström) la idag ut en post om att han bestämt sig för att vara helt flygfri nästa år och fick DMs och kommentarer som jag inte vill upprepa här för då fastnar dem i mod. Hans post var inte ens uppmärksammad som det här. Poängen är att det här tyvärr är baksidan av sociala medier, folk som tappar känslan för gränser och går orimligt långt – men det är inte specifikt mot detta ”drev” eller gör det mer bisarrt. Buisiness as usual online typ.

            Men Anna, du tycker att det är ett bisarrt drev för att du drabbats av det. Försök att ta andras perspektiv istället, hur roligt drev tror du att det var när PW och programledarna hoppade på JB och alla kvinnor som blivit utsatta för övergrepp? Sluta kalla protester mot idioti för drev.

              Nä det är bisarrt drev för GS redaktionen och ännu mer bisarrt att jag som tycker de gör något bra blir typ hotad av en woke skitunge. Om man har koll vet man att PW varit en knäppis hela sitt liv, orka dreva om en knäppis ens.

    Extra fint att programmet på sin instagram skriver ”Förslag: alla som hört HELA avsnittet kan diskutera här så kan bebishjärnorna käbbla kring dom kontextlösa FRAGMENT dom hört på annat håll.” som svar på kritiken.

      Tycker det är rimligt svar. Har man inte hört programmet och kommenterar är man bebishjärna.

        Problemet är att det skjöt ifrån sig all kritik – många av dem som hade lyssnat på hela programmet – med att antyda att alla som kritiserar inte lyssnat på programmet. Också himla fånigt att kalla folk bebishjärnor oavsett.

          Hade du lyssnat på programmet hade du känt till begreppet ”bebishjärna”. ?

        Patriarkatet upprätthålls bland annat av att många kvinnor drar sin lans för sådana män som vi hörde i Gott snack igår! Ni vill få vara med killarna, de ska tycka ni e sköna. Men genussystemet säger oss att män vill vara med män, kvinnor vill vara med män men män vill ej vara med kvinnor. Så sluta dra lansar för grabbarna för det e lönlöst, sådana som Söderholm föredrar alltid grabbar framför tjejer. Han har bra relation till sin mor men hans kvinnohat sipprar igenom hela tiden.

    Det finns tjejer som falskt anklagar killar för våldtäkt. Jag hade en kompis (Vi är inte kompisar nu) som varit otrogen och istället för att erkänna för sin kille, påstod hon att hon blivit våldtagen. Hennes kille sa att hon måste anmäla, hon gjorde det men drog tillbaka anmälan sen. Detta är dock den enda jag vet dom falskanklagat, tror inte att det är ett direkt omfattande problem i samhället. Dock vore det bra och skulle bli mindre polarisering om folk faktiskt erkände att det finns fall där kvinnor ljuger, även om det inte är många. Vet inte om det skulle gå att resonera med någon som mannen som blev intervjuad (Har inte hört intervjun), och säga något i stil med att fall förekommer men det stora problemet är att våldtäkter sker. Tror ingen gynnas av denna polarisering och fattar att tjejen lämnade studion i det läge som var.

      Det som sägs är dock precis det du skriver: ”tror inte att det är ett direkt omfattande problem i samhället”. Det förekommer men det är inte vanligt och inget att dra upp i varenda debatt

      Har själv blivit falskt anmäld för våldtäkt. Vi bjöd två tjejer till våran segelbåt i Båstad på förfest. Jag hånglade lite med den ena tjejen men inget mer än så. De gick för att möta upp sina vänner och kom sedan tillbaka med sällskapet och frågade om de kunde komma ombord vilket de inte kunde då vi redan var för många. Som ”hämnd”, eller hur de nu resonerade, så ringde de polisen och påstod att jag våldtagit tjejen som jag hånglade med.
      Anmälan lades ner på morgontimmarna, förmodligen hade de nyktrat till och förstått vad de gjort.
      Mådde extremt dåligt efter detta och kan bara tänka mig hur jag mått om jag hade blivit dömd för det. Som tur är är det ovanligt med falskt anmälda våldtäkter men de idioter som falskt anmäler förstör inte bara för mannen utan även för de kvinnor som har blivit våldtagna.

        Det är också det absolut vanligast bortförklaring från män till sin omgivning och polisen.

        ”Hon var med på det”

        ”Hon var full och hade pojkvän så hon ångrade sig”

        ”Hon ville hämnas för att jag inte ville ha henne”

        Bla bla bla trots blåmärken, erkände att hon sade nej, men inte menade så klart inte nej, det var bara på lek.

        Samtidigt sitter tjejen hemma knäck och funderar på att snitta handlederna….

        Detta är så hemskt. Även om det kanske inte är så många som beter sig så, anklagar falskt, är det självklart extremt hemskt för de som blir oskyldigt anklagade. Det är också ett problem som borde våga pratas om. Man måste kunna ha två tankar i huvudet samtidigt. Att ”de flesta tjejer inte anklagar falskt” blir lite typ av samma svar som ”inte alla män” och det brukar ju inte uppskattas när folk säger så….

          Men grejen är att till 99% av gångerna jag hör någon ta upp det så är det när andra redan diskuterar faktiska våldtäkter och problematik relaterat till det. Visst, prata om det – men inte om man bara använder det som ett sätt att avvisa diskussioner om våldtäkter.

        Har också haft en tidigare kompis som blev dissad av en kille. Han var i ett förhållande och (skäms att jag ens setts i hennes sällskap usch) sa fint till henne att han inte är intresserad. Hon kallade då honom för gay och en massa vidrigt skit och sa att hon skulle anmäla honom för våldtäkt. Hon ringde polisen och skrek att hon blivit våldtagen. Jag blev så chockad att jag höll på tappa anslag. Jag skrek åt henne att jag kommer säga sanningen och att jag aldrig mer ville se henne i mitt liv. Jag visste att hon var halvt labil men såhär?! Aldrig! Hon ringde polisen igen och sa att hon inte vill att de ska komma och att allt är ok och jag tog en taxi hem och blockerade henne för alltid. Jag sa även till killen att jag skulle vittna mot henne om hon hittade på något då det var det sjukaste jag nånsin sett med mina egna ögon. Tänker bara på att det finns situationer där killen faktiskt hamnar i fängelse på falska grunder. Såna här kvinnor förstör för exakt alla riktiga offer.

          Om man får vara lite o-pk… men just det du beskriver med labila människor som håller på sådär – polisen märker det. Domstolen märker det. Våldtäktsfall kommer nästan alltid till att i slutändan handla om ord mot ord, till stor därför det är ett så otroligt svårt brott att få folk dömda för. Att offret kan ge en ”trovärdig” berättelse är extremt viktigt för att ens ha chans att få en fällande dom. Sådana fall du beskriver tenderar att läggas ner under förundersökningen (om inte före som i ditt fall). Ja, sådana människor är obehagliga och läskiga – men det brukar märkas och de har ofta en knepig historia av andra typer av konstiga utspel.

            På vilket sätt menar du att det du skrev var ”o-pk”?

              Att säga att labila människar känner man rätt snabbt igen och att därför tas de inte på lika stort allvar. Det är en känslig grej att ta upp ofta, för att polisen och rättväsendat ska ta alla på allavar. Men de måste ju också göra en slags bedömning om trovärdighet, så det är en svår grej det där att prata om på ett bra sätt tänkte jag.

    Peters kroppsspråk och sätt att gå på känns väldigt mycket som en person med en ofungerande hjärna tex skadad av alkohol/droger eller att han har psykiska problem av något slag, kollade på hans instagram och hans videos är otäckt likt min pappas sätt (min pappa var psykotisk ibland) menar inget elakt mot folk som har psykiska sjukdomar/problem, det har jag själv också, menar bara att jag inte tror att han är frisk, det är inte ”bara” unkna åsikter utan han är paj på nått sätt

    Hemsk text :(. Psykopatrin förstörde mitt liv.

    Wahlgren Wahlberg Wahlbeck ??

      Hahaha blev så förvirrad genom hela texten. Camilla korrar du inte innan publikation?

        Nej. Ointresset lyser igenom.

    Han är inte klok på en fläck!
    Har aldrig varit o kommer aldrig bli som folk

    Ärligt talat, varför reagerar alla så starkt på att en person vågar ha sin egen åsikt? Jag är själv kvinna men tycker ändå mycket han sa inte var något konstigt alls. Jag tycker tjejen som gick var överkänslig och då har jag ändå varit med om hemska saker själv. Skärp er.

      Tror inte en sekund på att du är kvinna.

      Och är du det så får jag beklaga å andra kvinnors vägnar.

        Du är ju själv man.

      Fast ”många män blir oskyldigt anklagade för våldtäkt av kvinnor som vill ha pengar” är INTE en åsikt, det är faktafel.

    Programledarna höll ju inte mefcutan skrattade åt honom när han inte hade ngn fakta/statistik. Det Peter säger är hemskt men att fultolka programledarnas åsikt behövs inte för att göra en poäng. Bladh ville såklart mest ha ett fuzz och uppmärksamhet, blev mer så här än att medverka i programmet.

    Patetisk liten man

    Och andra undersökningar visar att 1) överfalls- och gruppvåldtäkter inte är det vanliga och 2) män som begår grövre våldtäkter också har en rad andra problem. Det är inte så enkelt som att hudfärgen på mannen avgör allt

    Alltså jag tror tyvärr att Peter Wahlbeck har något psykiskt problem. Han tror ju på chemtrails och alla tänkbara konspirationer. Någonting är inte rätt i huvudet på honom, vilket såklart blir ännu tydligare av sånt här.

      Han sitter o läser på högerextrema forum dagarna i ända, då blir resultatet tyvärr såhär.

    Morgan och Annie vill ha fler såna här. Helst 30 miljoner till.

    Han är en idiot. Men tror ni på riktigt det inte finns kvinnor som hittar på? Herre

    Hemsk film. Det här landet är kört.

    Ok så varför är serievåldtäktsmän oftast svenskar?

      Och heter Niklas? :/

    Har sett filmen, och blir så ledsen. Har funderat på att flytta till landsbygden, men som det ser ut finns problemen överallt. Seriös fråga: hur är det på Åland? Kan det vara ett bra ställe att bo på om man vill har lugn och ro, ordning och reda, slippa vara rädd, slippa höra alla som genast drar rasistkortet när man säger att något är fel?

      Min familj bor på Åland. Problemen finns även där…

    Man brukar ju skydda sina egna intressen…

      Jepp, det där är ett rent försvarstal av PW!

    Herr Wahlbeck borde se den här filmen om samtycke och om hur man ska bete sig när man erbjuder någon att dricka te. http://fattaman.nu/te-samtycke/
    Det blir liksom lite lättare för de med nedsatt tankeförmåga att förstå då.

    För övrigt har han aldrig varit en bra komiker och jag förstår inte ens varför man bjuder in honom till att få vädra sina oönskade åsikter.

    Cam, vad sa du om såna här kommentarer?

    Tyvärr har peter en poäng i att oavsett om det är 1 av 10 eller 1 av 100 eller 1 av 1000 som ljuger att de blivit våldtagna så drabbar det alla de andra som är utsatta. Så fort en valfri konflikt blir ord mot ord utan bevisning då fria man i 99% av fallen.

    De flesta våldtäkter sker i hemmet eller av en våldtäksman offret känner. Dessa våldtäkter är dessutom de som för de mesta inte anmäls. Så mörkertalet är så stort att det är omöjligt att säga att en viss grupp män våldtar mer än andra. Sen så kvittar det. En våldtäksman är alltid en våldtäksman oavsett hudfärg, hårfärg eller ursprung.

    Jag är så gammal att jag kommer ihåg Peter whalbeck under 90 talet, och hur han fick hållas och ta plats i tv och medier. Jag Kommer särskilt ihåg när han var med i tv programmet Baren och betedde sig vidrigt mot Meral Tasbas. Tänkte redan då att han hade en förlegad och unken syn på invandrare och kvinnor.

    Jag träffade en riktig äckel för 5 år sen och vi dejta i 5 dagar tror jag. Jag vart väldigt ensam och mådde piss så jag bara fortsatte att träffa honom trots att jag eg. inte ville, jag tyckte han kändes som en loser och väldigt pervers. När jag bad han att han inte fick ta på mitt underliv så gjorde han det ändå och han pressa mig, varjegång jag var hos honom så ställde han massa krav och det tog flera veckor efteråt tills jag insåg att han faktiskt begick övergrepp på mig. Han var dessutom hårdhänt, jag fick flera blåmärken på mitt ansikte för att han kysste så hårt och grovt. Detta är ju inte våldtäkt men jag sökte psykolog för detta för att jag hade så mycket skam känslor och blev jätte äcklad. min psykolog tyckte att jag faktiskt skulle ha anmält honom för det. men jag vågade aldrig. Såna typer som Peter och andra flashback folk som kommenterar vilt här skulle aldrig inse att han som jag dejta har gjort enorma fel.

    Haha, Peter Wahlbäck liksom, äntligen har han raljerat på sitt mest egocentriska sätt i folkets öron. Han är o förblir en av de otäckaste männen denna sida Mälaren, men äntligen har han fått visa upp sitt rätta ja. Kan vi bara sluta betala för att se honom på scen? Kan vi inte bara släcka stream/tv när han syns?
    Han är så slut. Både som artist o man. Fy fan.

    En kan ha högt i tak, se humor i det mesta, men vara jävligt trött på galna mentalpatienter-skämt och liknelser. Mvh någon med erfarenhet från slutenpsykiatrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.