Det får bli en klassisk Robinson-utröstning

Ett bildkollage i svartvitt på Martin Melin och Carola Wetterholm med texten: Robinsonkurs av och med Martin Melin Lektion 1 - utröstning

I dag talade Lövén om att man får vara åtta personen som firar jul ihop. Det blir spännande:) Jag har funderat hela dagen på vilka av barnen som inte får var med i år. Tänkte att de som hjälper till minst per automatik hänger löst, men sen kändes det bättre att lotta. Sen kom jag på att vi kanske kan ha en slags rundgång, att några får klä på sig och gå ut, kanske sitta i poolrummet med skoteroverall på och sippa alkohol för att hålla värmen;) Så kan man passa på att scrolla sociala medier då också;) Om man är där ute en halvtimme i var så har man ändå köpt sig ganska mycket tid inomhus.

Jag vet att det inte gäller stora familjer, men å andra sidan så kan ju vissa familjer anse sig vara de närmaste 100 personerna. Så här har det ju varit hela tiden, och det känns faktiskt ganska fånigt när de säger så. Jag menar inte att restriktionerna i sig är fåniga, det fattar ju alla, men att säga att det är max si och så många, när jag sitter med huset fullt av barn, och vida överskrider gränserna, det rycker jag bara på axlarna åt. Efter att jag raljerat över det såklart:D // Carola Wetterholm

Det är synd att Martin Melin är i Spanien och skriver bok, annars hade han kanske kunnat svänga förbi Carola och snabbcoachat henne i hur man iscensätter en tvättäkta Expedition Robinsonuträstning med tanke på att Carola har fler barn är restriktionerna tillåter henne att fira jul med.
Man får vara max 8 st och hon har hela 9 barn så även om hon outsourcar sig själv så är det ändå en för mycket.
Så vilket barn ska förpassas ut i kylan? Vilket är hennes minst favoritbarn?
Vilket av Carolas barn får bli ”barnet från Vänner som inte får gå på college för att Chandler lagt alla sina sparpengar på sitt och Monicas bröllop”?**

Jag tänker att hon kan samla alla barnen i köket och sedan titta på ett eller två av dem och säga med brittisk accent:

You AAAARE the weakest link. Goodbye!

Har ni kanske några bra tips på hur man väljer vilka barn som ska röstas ut från årets julfirande?
Eller kanske på någon typ av utslagsfråga, om man har svårt att välja?
Heta stolen? Svart kamel? Pandoras ask? Parceremoni?

**Chandler Bing : Forget about the future and stuff. So we’ll only have two kids; we’ll pick our favorite, and that one will get to go to college. (The one with Rachel’s book)

197 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Carola måste ju vara helt tappad…

      Om det finns nån som följer den här människan bara för att det är roligt hon är korkad så snälla avfölj. Pengar är det enda språk såna här typer förstår.

      Hur tänker du nu? Detta är skrivet som satir, ganska lustigt faktiskt!

        Lustigt? Faller ju platt som en pannkaka. Hon framstår ju bara som ännu en i raden av coronaförnekare. Man får nog anstränga sig lite mer om man ska verka rolig i detta ämne, för det är rätt uttjatat.

        Inte de minsta lustigt, hon framstår som korkad bara.

        Tycker du på riktigt att det här kan kallas satir?

      Ingen nyhet….

      Är hon så där korkad eller gör hon sig?

      https://carolawetterholm.se/2020/12/08/midnatt-eller-mitt-pa-dan/

      alltid lika spydig i sina svar mot läsarna

    Är Carolas text menat som ett skämt?
    Högst oklart.

      På riktigt? Är det inte jättetydligt att det är ett skämt?

        Ett skämt skulle jag inte säga att det är. Visst, hon skämtar om barnen och vilka som ska få vara med men det är ju övertydligt hon menar att det är viktigare med julfirande och petitesser än xxx tusen döda svenskar (vet inte hur många vi är uppe i längre) och fullbelagda sjukhus. ”Inte hennes problem liksom.” Där är hon ju fullständigt seriös.

        Nej hon skämtar inte, tydligt i hennes svar i kommentarerna. Det är KÄÄÄÄNSLAN hon fick när hon läste att man bara fick vara 8 pers.

        Fast vad är kul? Att hon inte förstår?

      Nej, hon är givetvis 100% allvarlig med att hon kommer utesluta några av sina barn från julfirandet

        Hon är 100% allvarlig med att hon skiter i restriktioner och gör som hon vill. Pga kääänslan.

          Eller hur, hon har struntat i restriktionerna hela tiden. För alla gör som de tycker passar dem bäst, nämligen!

          Helt världsfrånvänd och sjukt egoistisk. Samtidigt är hon så noga med att påpeka att hon minsann följer restriktionerna och när någon tycker att hon inte gör det blir hon helt rabiat, som vanligt.

          Dumt av vissa att spela dumma… det räcker så bra som de är.

    Försöker hon vara rolig eller är hon på riktigt så korkad? Hon måste väl ändå förstå skillnaden i att vara en familj med 9 barn och att nån ”anser” sig vara en stor familj. Inte så att hennes barn direkt kan välja att fira på ett annat sätt, men de de som inte bor ihop kan välja att fira i mindre antal.

      You can’t argue with stupid.
      1. Alla hennes barn bor inte hemma så de delar inte hushållsgemenskap
      2. Även om hon träffat föräldrarna vid enstaka tillfällen har hennes barn inte gjort det
      3. Föräldrarna, systern och dottern som inte bor hemma tillhör inte hushållsgemenskap
      4. Årets dummaste bortförklaring- folk från FHM tränar på Friskis i Uppsala. Friskis i Uppsala har fått välsignelse från Ackis att det är ok att träna där.
      5. Vakna. Det är såna som CW som gör att restriktionerna i Uppsala inte funkat.

        Exakt. Och var har Uppsala skickat sina patienter? Jo till Stockholm. Så fick huvudstaden fullbelagda sjukhus och stoppade operationer för såna här små monsters skull. Sen skäms de inte ens?

        Tycker också att det är märkligt att Carolas föräldrar VILL fira jul med dem i år. De borde väl ta sitt ansvar och säga ”tack, men nej tack” i år.
        Min och makens föräldrar säger att det blir fler jular, men i år håller vi avstånd. Smärtsamt, i synnerhet som min mor är ensamstående. Men mer smärtsamt om vi skulle råka smitta henne av en smitta vi inte visste att vi bar på vid mötet.

          Många äldre vågar nog inte sätta ner foten av rädsla stöta sig med de yngre. Och när de yngre bedyrar att ’vi kommer hålla avståd jadå jadå’ o sen sitter stackars farfar där med en snorig unge i knäet.
          Här får man hjälpas åt och vara lyhörd. Är glad mina föräldrar sagt nej, det kommer förhoppningsvis andra tillfällen.
          Jag ville inte åka dit men det är ju skönt när det är ömsesisidgt, så inte nån sitter känner sig bortvald. Jag vill inte smitta någon och vill inte bli smittad.

            Sen finns ju tvärtom oxå, där de äldre inte tycker det är så farligt så klart och blir sura när yngre inte vill komma hem till jul.

              Det är ju lite av det man får ta. Hellre en su mamma än en död mamma….

        Hon är tillräckligt smart för att se till att behålla hela villan vid skilsmässan genom att dra nytta av att alla stackars barnen skulle hamna på gatan annars. De flesta lär väl vara tvungna att bo kvar hemma nu tills de blir pensionärer så att hon inte tvingas flytta.

          Betalat fd mannen fortfarande halva kostnaden för huset samt har ej fått sin bodelningsdel?

      Vi är en stor familj, men vissa av oss vuxna barn kommer inte komma hem till föräldrarna pga bor utomlands eller föredrar ett mindre firande i sin egen, närmsta familj. Så att alla vuxna barn MÅSTE inkluderas i ett julfirande är ju också lite kokobäng.

        Kommer fira helt ensam i år för mina föräldrar är 70 + och jag vill inte smitta ner dem så jag vägrar åka hem fast de egentligen vill. Och jag är singel och det är aptrist. Men bottom line: vem fan bryr sig? Det är en helg, hellre EN TRÅKIG JUL än att nån jag bryr mig om blir sjuk. Svår prioritering, not…

          Precis. Kommer också sitta ensam och det känns lite läskigt….särskilt som det talas så mycket om hur synd det är om alla ensamma.. man blir ju tårögd av allt tjat. På sätt o vis är det ju lite skönt oxå, kunna göra vad man vill. Jag tröstar mig med tanken att jag inte är ensam om att vara ensam iår.
          Innan har jag tänkt att istället för att vara ensam på julafton kan man göra nåt ideellt men det sket sig ju också iår.
          Likaså åka iväg någonstans. Så ensam blir det. 2020.

            Håller med dig 12.00, men vi fixar det eller hur?

            Det är något jag tänkt på, bor inte i Sverige men alltid när jag hör något så är det synd om den gruppen. Alla stackare som kommer att bli deppade och hur svårt man har det när man inte får kjamas. Alla sliter väl mer eller mindre men att svenskarna skulle vara så ömtåliga och ha det så mycket värre än andra låter konstigt. Det är inte hur man har det utan hur man tar det som gäller. Därmed inte sagt att det inte finns många som verkligen har det svårt och då får man bara hitta upp saker som kan pigga upp. Undrar hur många som tar en telefon till någon de sliter, skickar en blomma för att muntra upp eller hänger en påse bullar på handtaget, eller vad man nu kan hitta på. Hjälps alla åt så skulle smittan försvinna snabbare och alla må lite bättre.

          Bor i Norge och har min 90-åriga pappa i Sverige och det sliter att han ska sitta ensam men vad gör man? Storrespekt för alla som offrar mycket och blä för de som skiter i allt och bara hittar ursäkter som passar dem själva.

        Näe det är väl personer i samma hushåll, alltså hemmaboende barn, som måste inkluderas i julfirandet.

      Ja, sen är ju 8 ett riktmärke sa dom. Skillnad på Max och riktmärke….

    Vem är knäppast, Carola eller Camilla? Jämnt lopp idag.. ?

      Bianca får skit för att hon är ute på restaurang, men Carola kommer undan med att under hela året inte bara struntat i rekommendationerna utan också gång på gång skrivit om det och uppmuntrat andra till att göra det… Carola är knäpp, men här vinner nog ändå Camilla som inte tar chansen och skriver ett informativt inlägg om vikten av att följa rekommendationer.

    Orkar inte mer med Coivd19-dumheter. Plockar fram det absolut sämsta hos folk. Trodde svenskar var smartare än såhär (generellt) men nej.

      Eller hur? Tycker covid visat att nåt är extra knas i just Sverige, tror inte vi är dummare än andra folkslag men det är ju nåt med vår kultur som skapat ett ”sämre samhälle” än bara jfrt med övriga nordiska grannländer. Jag har inget förtroende för svenskar i gemen längre, nåt är ju fel.

        Jag har tänkt på det också och undrar om det har något om att vi har det ”för bra” i Sverige. Vi är vana att kunna göra vad vi vill när vi vill och vi har dessutom genom höga skatter ett system som gör att vi har tillgång till sjukvård, skola etc. Kanske finns en tanke bland många att en blir omhändertagen oavsett vad en gör.

          Tror inte ens det? Vi har haft det för bra för länge (typ folkhemmet och Tage Erlander?) men det är ju länge sen och nu är inte ens välfärden nåt att hurra för i Sverige längre? Men kanske att de 35 åren när vi låg på topp skapat just den kulturen?

            Nja så illa har vi väl det inte….är väl vissa *host* som gärna vill svartmåla Sverige men jämfört med många andra länder ska vi absolut inte klaga. Kanske däremot vi är vana vid att det daltas lite med oss vilket gör att det blir jobbigt när det plöstligt ställs krav och man måste ta EGET ansvar?

              Nej men menar inte att svartmåla och säga ”allt är hemskt” i Sverige, klart mycket är bra. Men SÅ bra som en del verkar tro är det ju faktiskt inte, det är ju bara att jämföra den offentliga sektorn med övriga nordiska länder så ser man ju att vi halkat efter rejält.

                Finns ju länder även utanför norden och då ligger ju Sverige rätt bra till.

                  Nej Sverige har ganska medelmåttig vård. WHO rankar Sverige på plats 23.
                  Bättre vård finns i till exempel Frankrike, Italien, Spanien, Oman, Singapore, Portugal, Grekland, Österrike, Belgien, Colombia, UK, Nederländerna osv osv…

                  Inte ens det stämmer längre ? Tycker det är intressant vi är så omedvetna om hur vi står oss internationellt.

                    Fast nu var det väl inte enbart sjukvården det handlade om?

            Sverige har aldrig haft ett krig så de förstår inte innebörden av att ställa upp för landet. Nä, bara jag får göra det jag vill

          Eftersom vi snart har slut på vårdplatser borde alla som inte skött sig ställas sist i kön när de blir sjuka. Helt jävla galet om någon som betett sig så puckat som Carola skulle ta upp en iva plats och någon som gjort vad de kan blir utan.

          Välkommen till USA säger jag då : ))

        Det verkar vara en spridd inställning att ”jag bestämmer själv, ingen ska säga till mig vad jag ska göra”. Att den är särskilt spridd bland influencers är kanske inte så konstigt, de har ju ingen chef som bestämmer vad de ska göra.
        Jag tror att det vore enormt nyttigt om alla svenskar av båda könen fick göra obligatorisk samhällstjänst av typ värnplikt, där du får lära dig att göra det du blir tillsagd. Käftar du emot blir det fängelse.

          Men gud lägg av.

          Ja, tror många skulle må bra av att prova på att jobba som t ex vårdbiträde, sophämtare eller lokalvårdare och få lite mer respekt för människorna som arbetar inom de områdena hela livet. Samt att de även kan förstå hur viktiga dessa jobb är

        För svenskar i gemen?

    Man kan köra kahoot eller någon annan typ av frågesport online, så behöver men inte ens träffa ungen som förlorar. Slipper att känna dåligt samvete liksom?

      Finna kahoot gratis fortfarande? Hittar inte 🙁

    Bättre att Lotta vilket barn som inte får vara med o sitta ensam på sitt rum hela julafton.

    Svårare blir det hos hennes Familjen Annorlunda-kollegor som har 13-14 barn (Norrström och Wahlgren som heter numera Stoneheartz.)

      Hahahaah Stoneheartz! Shit vilket sjukt val av namn

        Deras tonårsdöttrar skapade namnet och hela familjen fick rösta om de skulle ta det namnet eller inte. Så gick det till…

          Sten hjärta…. Hjärta av sten…. Note to myself – Låt aldrig tonårsdöttrarna ta beslut som kommer påverka mycket i livet.

            Ja, det låter mycket (melo)dramatiskt som det mesta vad gäller tonåringar 😀

          När jag var typ 14 ville jag prompt byta namn till Tiara. Är VÄLDIGT glad idag att mina föräldrar inte lät mig göra det 🙂

        Dom kan i alla fall starta världens debbigaste dansband, och sjunga om Satan och döden i 4/4- takt.

      Det var det mest WT jag hört på år

      Stoneheartz? Varför är jag inte förvånad?
      Är egentligen inte speciellt förvånad då de (mamman) har en fäbless för ”annorlunda” namn. Alla deras ungar har ju bokstaven H inklämda på konstiga ställen i namnen för att de ska vara lite speciella.
      Smaka på

      Leelooh Stonehartz, Wilhmer Stoneheartz, eller varför inte Evangelinah Stoneheartz!

      Herregud…

        Den där h-grejen har jag svårt att förstå. Det blir inte så kul när barnen måste stava sitt namn åt folk så att det blir rätt. T ex Noha, varför inte Noah där h:et finns på ”rätt” plats?

          Speciellt numera, när man ska bokstavera sin e-mailadress till folk och mailen inte kommer fram om man stavar fel.

            Tacksam för mitt son-namn 😉

              Stavas det med ett eller två s? Eller z? 🙂

    Jag orkar typ inte. Undrar på riktigt hur man är funtad om man inte fattar att Corona är på riktigt och att folk blir sjuka och dör. Människor är så plågsamt dumma och egoistiska. Inget ont om wetterholm men vaaaarför…

      Jag undrar hur många som skulle bry sig om detta endast drabbade urbefolkningen på Papua Nya Guinea, folket på Palawan, personer boende på savannen, urbefolkningen i Amazonas, eller om det hade stannat i Wuhan.

        Många. Folk brydde sig tex mycket när ebola epidemin var för några år sen i västafrika.

          Men det är ju skillnad på att ”bry sig” & göra nåt vettigt? Helt okej med mig om Carola skiter i ebola, det gör inte de drabbade av ebola varken till eller från, hon har ingen betydelse för ebolaspridningen i Afrika så ingen bryr sig om vad hon tycker men nu har ju folks ignorans effekter.

            Öh va? Missade du vilken kommentar jag svarade på eller?

              Fattar vad du menar- ursäkta om otydligt svar. Menade mer att debatten (om ebola och Afrika) är helt onödig i praktiken då den har noll effekt för de drabbade. Corona är annorlunda, huruvida folk bryr sig eller inte har betydelse.

                Ah fast om corona bara hade drabbat tex wuhan så hade det ju varit EXAKT samma situation som ebola var??? Och folk brydde sig över hela världen trots det. Samma med sars 2003. Fattar inte hur du tänker.

                  Min enda poäng är att det är oviktigt om du bryr dig eller inte när ditt ”bryende” inte påverkar. En ebolasmittad man i Afrika blir varken friskare eller sjukare av att du bryr dig. Med Corona är det annorlunda, huruvida du bryr dig har direkta effekter för smittspridningen.

                    ”Jag undrar hur många som skulle bry sig om detta endast drabbade urbefolkningen på Papua Nya Guinea, folket på Palawan….. ”
                    Du skulle behöva lära dig utforma dina frågor rätt om du vill bli förstådd.

                      Öh, va? Det där är inte min fråga…jag försökte bara påtala att den frågan är helt oväsentlig.

                      10:14 Men det var ju den frågan som fick ebola som svar. Varför lägger du dig ens i då om det inte är din fråga. Frågan var bokstavligt om någon skulle bry sig om smittan var lokalt på en plats och svaret var ja, folk bryr sig.

                    Så om bara Sverige drabbades så skulle ingen annat land bry sig?

        Inte en käft troligtvis. Men nu drabbar det ju folk i din direkta omgivning, släkt, grannar, typ hela samhället du själv är del i och beroende av? Då FATTAR jag inte hur det är möjligt vara så korkad och egoistisk. Jag förstår det inte.

      Carola bryr sig bara om sig själv. Kolla kommentarerna på hennes insta, hon sitter och fjäskar för nån som jobbar på iva (?) och säger att hon sjäääälvklart följer alla rekommendationer, när någon påpekar att hon inte alls gör det tvärvänder hon och kör med stilen ”Och det gör du eller? ?”.

        Så himla typiskt henne, nivån är så barnslig och omogen så man baxnar. Hon känns bara oskön och ofräsch i sina argument.

          Men du känns fräsch och nytänkande!! Klok och intelligent också. Fast tvärtom

            Sekundärkränkt? Eller bara kränkt kanske.

              Nej bara en reflexion.

          ”Men skjut mig” som hon gärna avslutar med.

    Carola har struntat totalt i alla restriktioner hela året så varför skulle hon bry sig nu. Fan drygaste ”influencern” i Sverige om man kollar hur hon svarar på kommentarer på bloggen och insta.
    Det dumma i det här inlägget är ju dock inte situationen med hennes ungar, utan att hon i kommentarerna stolt skriver att hon kommer fira med sin syster, sina föräldrar och dottern + hennes familj och uppmuntrar andra att också strunta i restriktioner om de vill.

      Carola svarar väl alltid drygt på kommentarer som inte håller med henne. Oftast går hon helt bananas i kommentarsfältet om hon får mothugg.

      Man man får ju tänka på att hon inte har levt ett liv som gett henne särskilt mycket social kompetens eller träning i att umgås/samtala med andra vuxna. Att gå hemma med barn i så många år ger inte mycket till övning i sociala färdigheter tyvärr. Nivån är ju på ett barns nivå när hon diskuterar. Man kunde ju tycka att en 50-åring skulle ha snappat nåt slags sociala skills under livet, men tydligen inte.

      Hon känns bara så sorglig och förbisprungen av livet på något vis.

        Det är ju dock ett val hon själv gjort, ett mycket egoistiskt val, eller egentligen många val och det måste hon stå för.

        Öh, och hur är din sociala skills?
        Sitta o kasta skit på andra på internet, under namnet Anonym”…
        Jösses!

        Tror att det är åldersrelaterat, tanter med skinn på näsan

    Carola har haft en skittrist attityd när det gäller pandemin och dess rekommendationer. Hon hade förtjänat ett inlägg här i Bloggbevakning för länge sedan apropå hur hon går på gymmet som ingenting har hänt för att i nästa sekund träffa sina föräldrar, där pappan har dialys och livshotande problem med sina njurar.

    Men nejdå, inte förrän hon skriver detta fjantiga inlägg får hon en rad här.

    Lägg till att till denna stora familj ämnar hon fira jul med syster (nåja, hon träffar henne väldigt mycket) och sina föräldrar som då både är äldre och i riskgrupp.
    Hon bor i Uppsala och barnen går på skolor där jag förmodar att smittan är ganska väl spridd.

    Bloggbevakning borde skriva seröst om det och inte raljera över hennes dravel.

      Verkligen. Camilla utnyttja din plattform och lyft vikten av att följa rekommendationerna istället, du är skitdålig på att använda din makt till något bra. Här har du en person som struntat helt i att ta hänsyn till andra och uppmuntrar andra att göra detsamma och du ignorerar det?

        Absolut, för jag har ju inte lyft det ämnet någonsin, varken här eller på Instagram? 😉

          Skadar det att lyfta det igen?

            Fast då piper några att det tjatas för mycket…

      Ja, tycker det är underligt att Carola liksom ”kommer undan” med den här attityden. Visserligen är inlägget som Camilla refererar till skrivet med glimten i ögat (klart alla hemmaboende barn ska få fira jul, ingen ifrågasätter det), men utifrån Carolas beteende och bemötande av kritiska kommentarer sedan i våras så är det refererande inlägget inte utan ett mått allvar från hennes sida. Hon hittar på och böjer rekommendationer så att de passar henne, och alla som säger emot i kommentarer dumförklaras (som vanligt) ?‍♀️

      Inte för att på nåt sätt försvara Carola (låter skitdumt att gå på gym och sen träffa svårt sjuk förälder) men i Uppsala län har restriktionerna inte gällt gym. Oklart varför, men så är det.

        Och självklart kan man då inte tänka själv?

          Öh, missade du att jag skrev att det var skitdumt att träna på gym och sen träffa en sjuk förälder? Skrev bara att hon just där inte bryter mot några restriktioner, vilket hon fått mkt kritik för.

        Inte lokala restriktioner men avseende hela Sverige har statsministern mfl sagt att vi inte ska göra det.

    Carola har själv skrivit att hon inte kollar på nyheter osv vilket märks väl då hon hängt upp sig på en rubrik. Han sa uttryckligen att man såklart får vara fler om man bor fler personer tillsammans.

      Fattar du inte att hon skojade? Fan vad korkad du är

    Max 8 handlar ju om de som lägger ihop familjer som kommer utifrån.
    Bor man redan 10 pers tillsammans är det klart att man kommer kunna vara 10 st över jul!

    Sunt förnuft får ju också råda. Jag tror att de säger 8 med lite marginal, de fattar ju att vissa kommer vara fler. Men säger de 8 kommer folk gå upp till max 10-11 kanske. Hade de sagt 10 hade folk gått upp till 15. Hade de sagt max 15 hade folk gått upp till 20 osv.
    Psykologi att få folk att inte överskrida alltför mycket genom att ge en lägre siffra.

    Likaså hur man träffas, jag träffar mina vänner. Varför? Jo för att vi ändå träffas på samma jobb och åker i samma bil. Vi är ändå nära varandra 9h om dagen mån-fre, vad gör då om vi träffas på helg?

      Viss skillnad då du jobbar. Nu jobbar Carola hemifrån och har alla möjligheter i världen att faktiskt följa rekommendationerna men gå till gymmet, träffa personer utanför hushållet, springa i affärer och bjuda hem alla i släkten på julen är viktigare. Allra viktigast är att hävda sin rätt till att göra det i sin blogg istället för att bara knipa käft om det och sluta uppmuntra andra till att bete sig likadant.

        Absolut har du rätt, jag skrev mer allmänt ?

        Var läser du detta nånstans? Hon gör
        Ju ingenting! Hon har inte skrivit om affärsbesök mer än Ica citygross, hon träffar inga, har hon ens vänner liksom? Systern och hon sitter ihop i och för sig men hon jobbar också hemma har jag fattat=inga andra kontakter
        Killen hon snackar om hjälper henne med saker i huset som en hantverkare alltså. Sen finns inga fler. Att hon träffar föräldrarna är för att de behöver hjälp. Vem ska hjälpa dem annars?
        Då återstår gym. Det kan ju tyckas korkat.
        Men samtidigt är det ok enligt deras eget smittskydd. Så det sista, hon har inte sagt att hon ska bjuda hem alla
        Hon ska fira jul med alla, och i kommentarerna om man orkar läsa alla står det att de ska göra det på ett säkert sätt.
        Ute eller digitalt det är ju som alla
        Andra?
        Hon får så oförtjänt med skäll jämt. Jag tycker hon sköter sig bra.

          Frestande skriva hej C men jag låter bli. Nästan.

            Det är C. Se ”Sophie” några rader ovan, och hur dessa ”båda” skrivit. Och försvarat..

          Vet inte om du läser hennes blogg dagligen som jag (tyvärr) gör men där framgår det med tydlighet att hon ofta går i affärer, hon går på salong och fixar sina fransar kontinuerligt, hon handlar i mataffärer nästintill varje dag samt springer på Friskis flera dagar i vecka, ibland flera gånger per dag.
          Hon träffar, förutom sina 8 hemmavarande barn sina föräldrar, sin syster, hantverkaren samt sin äldsta dotter m. familj regelbundet.

          Skulle inte kalla det att följa rekommendationerna särskilt väl faktiskt.

            Hej Karin,
            Tyvärr?
            Är du tvingad att läsa hennes blogg varje dag?
            Troligtvis inte, och då skulle jag, som psykolog, faktiskt råda dig att sluta läsa. Denna människa verkar få dig att må dåligt, och skapa en frustration i dig. Att tvångsmässigt göra saker som får oss att bli upprörda eller arga är givetvis inte bra och kan liknas vid ett missbruk.
            Att dessutom kommentera och på så sätt göda och hålla kvar känslan och dela den med andra kan i vissa fall tyda på en försvagad självbild.
            Jag blir ledsen när jag ser din kommentar här och hoppas att du funderar över ditt beteende och hur det får dig och i förlängningen din omgivning att må.
            I all välmening!

              Jag tror du drar lite för höga växlar här när du pratar om beroende i detta sammanhang. Tror hon menar att det är ett guilty pleasure. Det har jag med, fast jag läser istället hos Booken. Det är synnerligen spännande på flera nivåer.

              Hej Anna-Karin!

              Jag är ledsen att du blir ledsen, du kanske ska fundera lite över ditt beteende och hur det får dig och i förlängningen din omgivning att må.
              Spara du dina analyser till betald arbetstid istället!

          Fast hon lever nog exakt samma liv som innan, minus gratisbloggarbio två gånger per år. Hennes enda uppoffring hade varit gymet . Men det gick inte.

    Alla barn bor väl inte hemma.
    Så hon borde begränsa sig och fira jul med med hennes hemmaboende barn, och inte med syster, svärson, och barnbarn.

      Och föräldrarna. De är 9 personer hemma och bjuder hem 6pers till från 3 olika hushåll. Influencers borde fan få böter varje gång de visar upp sina dumma beslut.

        Om någon av alla de har corona-viruset blir det katastrof.
        Men hon har nog tänkt ut riktigt smarta restriktioner som FHM inte räknat ut. Läkarna i Uppsala som tränar på friskis och Carola de har egna regler de.
        Carola är inte dum hon.

          Om någon av de blir sjuka för att de firar ihop hoppas jag att de nekas vård. Sorry not sorry.

            Skrev du på riktigt det där?
            Riktigt ofräscht, du borde skämmas! Att sitta bakom en skärm och hoppas (ja, du skrev HOPPAS) att någon nekas vård vid sjukdom..det är fanimej stört!

              Ja jag slrev det på riktigt och ja jag HOPPAS att de nekas vård i ett sånt läge. Precis som folk som trängs i gallerior, på gym, på fester osv också borde nekas vård. Alla som sköter sig borde få vård först. Är redan riktigt tajt med platser inom vården.

                Och vem ska avgöra vem som har skött sig och vem som inte har det? Den som trängs i kollektivtrafiken, ska han eller hon få vård?
                Eller beror det på varför man tog tunnelbanan eller spårvagnen?
                Okej om man smittas på väg till jobbet? Eller till skolan? Men inte för att åka o träna på ett tomt gym?
                Hjälp!

        Det allra bästa vore om vi läsare bara slutade följa alla dessa influencers som inte tycker att rekommendationerna gäller dem. T ex Carola eller varför inte Paula. Så kan de sitta där med massa content men ingen att visa det för…
        Förstår att det inte kommer hända, men jag gör det till viss del eftersom jag blir så väldigt provocerad.

          Jag har slutat följa Carola pga detta. Men som boende i Uppsala blir man ändå informerad, av andra föräldrar på våra barns gemensamma skolor t ex.
          Så då kan jag inte låta bli att irra mig ändå haha. Får slå dövörat till när de börjar berätta!

          Och Pernilla och Maggan och Hanna och och och.

    Är det diktatur som behövs? Om folk på gatan är så här dumma i huvudet är det ju otäckt. Så kanske bäst med undantagstillstånd och nån myndighet som kontrollerar vad skit som får skrivas på internet. Det är ju synd om Carola, hon kan ju inte ha läst en tidning i sitt liv eller några nyheter. Men ska man få gå lös på gatan och ha internet isf ?

      När man har författarambitioner som hon borde man ha koll på vad som händer i världen och läsa mycket, även tidningar.

        Det hon skriver på nu verkar vara en barn/ungdomsbok full med orealistiska våldsskildringar, så då behöver man ingen kontakt med verkligheten. Alla uppväxande Breivikar ska väl också ha något att läsa och få inspiration av.

          I ett inlägg kunde man läsa på skärmen vad hon skrivit. En sån smörja. Ändå verkar hon tro att det ska leda till nåt för hon gör research och pluggar skriveri. Facinerande.

            Nu när det är slut med föräldraledigheten gäller det att hitta någon sysselsättning som gör att hon kan fortsätta sitta hemma.

            Jag tyckte det var bra ! Men så gillar jag henne. Cool stark kvinna!

    Ska Carolas hund Trixie få tandställning? Måste bli väldigt dyrt om hon inte har en bra försäkring

      Unge. Wt ?

      Tandställning på en hund, jag dööööööör!

        Fick tårar i ögonen av skratt och frustade ut vatten över halva soffan. En hund med tandställning är det roligaste idag!

            Undrar om det finns tandsmycken för jyckar…

        Ja barn svälter ihjäl men min hund ska få fina gaddar.

      Trodde också det va en hund….

    Åååååh The weakest link <3 Älskade det programmet. Så grymt, men så stenhård programledare.

    Är otrolig jävla trött på alla storfamiljer med en jävla massa ungar som ”skämtar” om detta… ni suger, det är inte kul, bara lägg ner

      Håller med. Enbart pinsamt.

      Ja, ett extremt egoistiskt beteende. Helt vansinnigt att flerbarnstillägg finns som möjliggör denna egoism. Ta bort flerbarnstillägget omedelbart.

    Det är självklart ett skämt att några skall vara ute i kylan, MEN tycker att de skall hålla sig till att fira 8 personer. Vissa av hennes barn är vuxna och någon har t.o.m. själv barn.

      I maj:
      Janelle, 25, Patricia, 23, tvillingarna Robert och Corrinda, 19, Novalie, 16, Trixie, 13, Lovelia, 11, Jordan, 9, och Jamie, 8. Barnbarnet Jack, född i augusti 2018.

    Jag har svårt att få grepp om människan! Läser massa random kurser och tar CSN för hon inte vill jobba? Why liksom?

      Jag tror hon satsar på atr bli författare. Hon har ju gått på kandidatkurs i kreativt skrivande (men har nog inte kandidatexamen har jag förstått) och fortsätter väl på den banan.

      Dock får man inte CSN om man läser mer än sex år sammanlagt. Så har hon läst kurser/program mer än totalt sex år så får hon inte ens CSN så vad hon lever på då är oklart

      Alltså är det inte snart dags att sätta igång med författarskapet om hon nu har tänkt att bli en stjärnförfattare och kunna försörja sig på det ? Åren går. Av vad andra författare berättar tar det lång tid att etablera sig som författare. Det är inte bara att komma på med ett utkast till bok.

    Men herregud, om nu Carola träffar sina barn hela tiden så smittar dom väl inte mer på julafton. Många här som är under 8 personer i familjen spyr galla över de som kanske ska fira 9 istället. Är man samma familj och bor i husen jämte varandra så spelar det ingen roll för spridningen om man även träffas på julafton, det är väl inte extra smittsamt på julafton.

    Jag är hemma i god tid före jul, mina barn likaså och de som jobbar sitter på sina kontor och arbetsplatser själva innan julfirandet. Vi som bor på landet träffar max 5 personer på avstånd i butiken till skillnad från storstadsbor som trängs överallt, det är faktiskt skillnad!

      Nej för smittan tar ledigt på julafton! Hur skulle det vara annars om vi inte fick träffas titta på Kalle Anka ihop.

      Men visst, gäller hitta kryphål så man får fira sin jul… isolerat i sitt hem en vecka innan jul (med alla barn då), ensam i affären.
      Men herreguuuuuuuuuuuuud

        Vad är herregud med det, det är så att om du och de du ska fira jul med kan isolera dig hemma en vecka innan jul får du fira hur du vill, det säger Tegnell, Agnes Wold och alla andra som har satt reglerna.
        Dessutom går det att handla mat på nätet även för oss som bor på landet.

        Du själv kanske träffar fler personer på en vecka än jag gör på månader, hur vet du hur jag lever?

        Det ligger 2 på Iva där jag bor och ca 20 döda under hela pandemin, så något rätt har vi gjort mot er som bor i storstäderna.

          Så duktiga ni är! Eller så biter inte Corona på lantisar. Där jag bor är det oxå bara 2 på Iva

      Men ingen bryr sig. Vad som upplevs som stört är hur någon i dagens läge kan vara så egocentrisk den tycker det ska finnas specialregler för en själv. Med all respekt, jag skiter i hennes barns julfirande- det ligger folk på IVA. Det är ju inget kul skämt att tycka att Stefan löven borde adresserat just hennes familj och deras julfirande, det är egocentriskt.

    Tänkte ”när fan har Carola Häggkvist skaffat så många barn?” ?

      Och jag tänkte ”har verkligen Martin Melin så många barn?” innan jag kom till slutet av citatet

    SUCK, så klart kan man ha jul med ALLA sina hemmaboende barn.

    Tycker det är så problematiskt att hon ska fira med barnen OCH hennes föräldrar OCH syster.

    Ok barnen, men snälla. Hon skrev typ ”alla får göra som dom vill”. Fast nä. Det får man inte ?

      Precis, det är ju det. Folk som gör egna tolkningar för att de känner att deras julfriande håller på brinna inne.
      Sen sitter andra helt ensamma och följer restriktionerna medans vissa tvunget ska åka hem med alla snoriga barn till mor- och farföräldrar för ’annars blir det ju ingen jul’. Och vi sitter ju ensamma allihopa två veckor innan!

      Typ alla får göra som de vill? Nej det har hon inte skrivit.
      Hon skriver också att det blir julfirande ute eller digitalt så vad är det att klaga på? Ibland är det inte ens en fjäder i den där hönan.

        Ska hon fira med en höna?

          Det är C själv som är Sigfrid/Sophie.

            Nu har hon skrivit ett nytt inlägg på sin blogg där hon kallar folk för rövhål och ifrågasätter deras mentala status. I samma inlägg skriver hon att hon ofta pratar med sina barn om hur man ska uppföra sig i sociala medier. ???

              Hit går man för att man vill hata på nån. Inte för att man vill vara peppiga Persson och säga snälla saker. Jag tycker det är ganska bra beskrivning av ett rövhål.

              Haha!! ?? Sååå obegåvat så det är skämskudde på den! ?

            Nej jag är verkligen inte Carola!! Helt fel kön

    Kolla in Melins instagram och se hans totalt ignoranta svar då folk ifrågasätter hans Spanien-resa. Bland annat säger idioten att om alla tog pcr-prov och åkte dit så skulle man avlasta sjukvården ? och sådär fortsätter han. Trodde verkligen inte han var så dum i huvudet. O han jobbar som polis och verkar så jävla efter i hur samhället numera tyvärr fungerar pga pandemin

      Fast han är väl lite…eh..ja. Inte vassaste kniven. Uppmärksamhetstörstande och det brukar inte vara ett positivt drag i största allmänhet.

        Jaså? Ändå upplevt honom rätt vettig då därför framstod hans svar som rena härdsmältan ? snack om att det var säkrare i Spanien då därför åkte han dit? ?‍♀️?‍♀️

      Haha ja, och skriver och fotar att det är så tomt på folk där.
      Såklart då alla håller sig hemma, hur skulle Spanien reagera om tusentals svenskar åkte dit för där är det Corona-säkert

        Fast det gär ju inte folk bara för att han skriver så. Snälla var lite logisk.

    Herregud, vilken otroligt pinsam människa hon är. Man får ju ta fram skämskudden när man läser hennes svar på kommentarer. Dåligt språk och ofta svordomar.

    Många inlindade rasistiska åsikter också, angående hennes ex nya fru, som så klart inte aaaalls menades rasistiskt, men nya fruns nationalitet har faaaaktiskt betydelse, så det så….
    Fruktansvärt unkna och pinsamma åsikter, blä. Oskön och ofräsch typ det där.

      Har hennes exman gift om sig med kvinnan som han bedrog Carola med?

        De är gifta och har barn ihop, av vad som framgått på bloggen har vissa, om inte alla av barnen, inte ens träffat sitt halvsyskon.
        Carola har vid ett par tillfällen uttryckt sig högst olämlipt om detta barn och frun refererar hon till som ”thailändskan”.
        Hon är bra jävla bitter över att ha blivit lämnad och brukar återkomma till detta ett par gånger om året, men envisas bestämt med att hon minsann inte är bitter.
        Visst kan man tycka att exet är ett svin som lämnade henne och barnen men vi har ju trots allt bara hört ena sidan av historien. Och jag vet inte men om det nu stämmer som hon skrivit flera gånger att hanverkligen inte ville ha det sista barnet hade jag kanske inte heller varit så sugen på att stanna kvar.

          Karin som trogen läsare av bloggen vill jag säga att du ljuger. Hon har en enda gång skrivit thailändska . Annars har hon sagt den nya/hans nya . Den gången skojade hon om att hon hennes mål i äktenskapet inte var att byta ut sig själv mot en thailändska.
          Barnet nämner hon inte alls. Att inte deras gemensamma barn träffat hans nya kan du inte lägga på henne? Hur ska hon åstadkomma det, har inte pappan introducerat nya barnet är det ju hans fel.

            Detta är ju egentligen ingenting jag vill skryta med men Carolas blogg är min guilty pleasure som jag läst varje dag sedan 2012, så nej, jag ljuger inte.
            Då när det begav sig, för en massa år sedan var det ett jäkla liv i kommentarsfältet när Carola, flertalet gånger uttryckte sig nedlåtande och otrevligt om exmannens nya fru.
            Jag kommenterade själv på flera inlägg och bad hennes sluta skriva nedsättande om kvinnan i fråga.

            Så kom inte dragandes med att det bara har hänt en gång för det stämmer inte alls!

              Precis, det har hänt upprepade gånger, både då och senare. Uppenbart rasistiskt om hennes ursprung och nationalitet. Äckligt.

              Nej. Hon är mycket och har uttryckt en stor motvilja mot den nya men att hon är thai har inte nämnts av henne. Jag är själv från Thailand ursprungligen och hade reagerat om det var så. Nu vet jag att hans nya är en landsman jag skäms över. Vi bor i samma ände av landet och har gemensamma bekanta och hade du själv blivit utsatt för det hade du inte uppskattat det. Våra egna kretsar tar avstånd. Carola har inte uttalat sig rasistiskt eller talat dåligt om barnet. Jag har läst sen de var med på tv så jag vet att du ljuger

                Här skriver hon att exets nya är thailändska. Dessutom med ett mindre trevligt prefix.
                https://carolawetterholm.se/2014/07/11/100-ar/

                  Precis, och det är inte det enda inlägget där hon skriver om exets nya fru på ett sjukt osmakligt sätt.
                  Ni som påstår att jag ljuger kanske ska gräva fram lite igamla nlägg och friska upp minnet lite!

          En kort fråga. Tycker du att det är Carolas sak att se till att deras gemensamma barn träffar det nya barnet? Hur skulle det gå till rent praktiskt? Varför är det hennes sak och inte hans?

      Måste varit länge sen hon skrev om sitt ex och hans nya fru? Försökte hitta i bloggen men står bara massa annat ointressant.

        Det var väl två-tre veckor sedan, sista gången.

          Vad skrev hon då? Scrollade igenom massa inlägg och hitta inget.

    Camilla snälla, kan inte du gräva i vad dessa mammor till 10-15 ungar har i inkomst?
    Jobbar nån? Med vad?
    Hur mycket får dom i bidrag?

      kolla upp det själv din flying monkey

      Innan har väl papporna haft inkomst. Nu är ju både Mirka oxh Carola skilda. Mirka vet jag iaf får inkomst via sociala medier. Och bidrag. Vad menar du? Nej man kan inte leva fett på bidrag om du tror det. Ja de får precis som alla föräldrar barnbidrag men barn kostar långt mycket mer än vad nan får i barnbidrag.

      Och varför skulle man ens vilja ”gräva” i vad andra har i inkomst?

      Ja! Gör det! Snälla!
      Vill också veta hur dom får ihop det?
      Carola har ju ”pluggat” i massa år. Till kostrådgivare bland annat?
      Madeleine Ilmrud till PT, kostrådgivare, fotograf, nageltekniolog osv osv.. Jisses!

        Det är väl aldrog dåligt att utbilda sig? Vad är du själv? Misslyckad?

          Hej C!
          Hehe!
          Aldrig dåligt att utbilda sig, nej.
          Men då är det en KLAR fördel att lägga dom åren av utbildning på något som man kan jobba med! Att ta ”skrivar” kurser bara för att få vara hemma räknas inte.

    Inte C. Mitt namn börjar på A som i Anonymus . Bestämmer alltså du vad som är bra utbildningar? Hon jobbar och pluggar vad är det som är fel med det, har du dubbla sysselsättningar? Vad jag har läst hos henne så pluggar hon för sitt höga nöjes skull och att du inte tycker sociala medier är ett jobb är ditt problem.

      ?? BRA och mycket intelligent svar ?
      Går man en utbildning så gör man det för att utbilda sig till NÅGOT.
      Inte för att kunna sitta hemma i 8 år..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.