Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

791 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som har tips på kul brädspel? Måste funka på 2 spelare men om det även går att vara flera är det positivt. Både snabbspelade och sådana som tar ett par timmar. Jag och maken vill roa oss med något annat än Netflix varje kväll 🙂

      Yatzy!

        Brädspel står det.

      Codename

      Kampen mellan kvinna och man.

      ”När då då?” – ett historiespel som faktiskt är väldigt trevligt. Finns också olika special-utgåvor med t.ex. tema sång och musik, resor, citat osv.
      TP är också en av mina favoriter (men älskar frågespel generellt) och finns ju i massvis av olika utgåvor och teman. Kan bli lite tråkigt att köra på två personer då spelet brukat gå ganska snabbt, men vi brukar hitta på lite egna regler och t.ex. spela med fler än en ”pjäs” osv. för att göra det lite mer utmanande eller att spelet ska pågå längre.
      Gamla hederliga Alfapet. Kalaha för lite mer lättsamt-inte-behöva-tänka spel. Yatzy är också rätt kul ibland, även om det inte direkt är ett brädspel på så sätt.
      Eller kolla på Queen’s Gambit och bli sugna på att börja spela schack 🙂

      De jag kommer på just nu, men glömmer säkert något – ska spana in vårt spelskåp sen!

        Eller så kanske ni kan börja spela Sims ihop? 😉 The Sims 4 går ju att spela tillsammans på varsin dator 🙂

          visste inte att det gick att spela the sims ihop!! 😀

            Indeed! Man måste installera en mod (men den är säker och fungerar bra och det är enkelt att göra), står mer här hur du gör: https://simsvip.com/2018/05/08/the-sims-4-multiplayer-mod-now-available-how-to-installation/#:~:text=If%20you've%20been%20waiting,file%20at%20the%20same%20time!

              cool!

                Som ett extra tips ifall någon nu blir sugen på att köpa The Sims 4 till sig själv eller någon annan, det var nyss rea på basspelet och de flesta expansions i samband med Black Friday, men om ni orkar vänta till omrking 20 december/jul så är jag typ 90% på att de kommer gå på 50% rea igen!

                Som extra tips ifall någon nu blir sugen på att köpa the Sims till sig själv eller någon annan, så var det nyss rea på basspelet och de flesta expansioner/packs i samband med Black Friday. Men om ni kan vänta lite så är jag ganska säker på att omkring 20 december/strax innan jul så kommer de gå på rea igen med ungefär 50%. 🙂

      Schack är riktigt kul! ?

        Sten – sax – påse. Kul o gratis!

      Ticket to ride!

      Root
      Viticulture
      Troyes
      Twilight struggle (svår/strategi)
      Undaunted: Normandy (2 spelare)
      Istanbul
      Race for the galaxy (kortspel)
      Clans of caledonia
      Duel

      Sambon och jag spelar mkt brädspel och dessa är kul när man är två. Varierande svårighetsgrad men gemensam nämnare är nog att inget spel är ”turspel” utan finns alltid någon slags strategi bakom.

        Roligt med så många tips, tack!

      Du och Mortimer??

        Eller är det Don du gift dig med?

          Haha detta är så smala kommentarer ??

          Nej jag är inte gift?

        Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

        (men ta en titt på bakgården hos Mortimer)

      Carcasonne och Catan är två klassiker om man gillar lite mer strategi 🙂

      Tokaido är kul och går att variera lite om man tröttnar!

      Cluedo och jakten på den försvunna diamanten

      Catan!

      Scip bo, exploding kittens, you got crabs (minst 4), schack

      Vad gillar ni för typ av spel? Om tyskt manér är nåt ni tycker om så måste ni prova Castle of Burgundy, världens roligaste spel! Även St Petersburg och Carcasonne (även om jag avskyr det) är också populära. Ganz Schön och Patch work är tvåmannaspel som inte kräver så stor plats.

      Ticket to Ride (Norden-versionen funkar super för två pers)
      Patchwork
      Alfapet

      Sequence!

      Tusen tack för alla svar! Jag ska kolla närmare på dessa och se vad det blir 🙂

      Roborally

      Kinaschack!

      Inget brädspel men Akademibokhandeln har en liten Ask som heter nice dice med instruktioner för 6 spel med tärning, riktigt kul!!

      * Stratego (strategiskt krigsspel i ”schackanda”)
      * Pentago
      * Othello
      * RISK (krigsspel, världen som spelplan, truppa eller anfall, uppdrag som ska lösas)

    Nu kommer jag säkert anses vara otroligt känslokall, tråkig eller arrogant. Jag som själv ’har inte har barn och därför inte fattar’, men det finns några grejer många småbarnsföräldrar gör som jag bara inte fattar och vill förstå!?
    1) De som alltid säger sitt barns ålder i månader, exempelvis ’hon är 27 månader nu!’. Varför inte bara acceptera att barnet fyllt år? Månader säger ingenting efter barnet är över 12 månader, inte för den som frågar om barnets ålder iallafall.
    2) De som exponerar sina barn på sociala medier KONSTANT. Stackars barn som har hundratals bilder på sig som bebis på nätet utan deras medgivande. Och det finns alldeles för mycket sjukt folk på nätet för att man ska kunna vara säker på att ens bilder inte hamnar i fel händer.
    3) Föräldrar som inte säger ifrån när deras barn stör andra, exempelvis om deras barn skriker och springer runt i en mataffär ytan att föräldern ens försöker bry sig. Jag förstår fullständigt de som gör sitt bästa för att få sitt barn sluta springa runt och skrika, men jag fattar inte de som bara låtsas som ingenting.

    Ni som har barn och känner igen er i nån av punkterna får gärna förklara hur ni tänker, kan vara så att jag helt enkelt måste lära mig tänka om och se det ur en annan synvinkel som jag inte alls ser idag! 🙂

      Håller med om att det är fel att exponera sina barn på nätet!

      Jag gör inte någon av punkterna, försöker alltid säga till eller få min unge att lugna sig om hon löper amok. Håller helt med dig, blir döless på föräldrar som inte ens försöker säga till. Men jag tänker att det kan ligga annat bakom, vissa kanske kan zooma ut och typ inte höra när ungarna gapar. Förmodligen för att de är så vana, kan ju ligga psykisk ohälsa eller diagnoser bakom också men mest tror jag bara det är slöhet och brist på respekt för andra människor

      Upplever dig inte som arrogant eller känslokall direkt men kanske lite autistisk eller med OCD? 27 månader eller två år +, kan man verkligen störa sig på det? Det låter så väldigt smått och världsligt som problem?

        Haha what? Hur kan man ens försöka antyda att någon har autism eller OCD på en enda kommentar överhuvudtaget, men speciellt denna kommentar?

          Försökte inte antyda nånting utan det var svar på personens kommentar om att upplevas som känslokall eller arrogant. Så upplevde inte JAG personen utan vad som slår mig är mer hur oflexibel/strung man måste vara för att reagera på hur nån annan väljer att beskriva ålder på sin unge. Därifrån kommer reflektionen.

        Hur gammal är du själv i månader och brukar du presentera dig så…?

        Ha ha. Kanske att du läser in lite väl mycket här, eventuellt att du känner dig lite träffad? TS skriver ju att hen ”inte fattar och vill förstå”, inte att det är ett problem.

        Om det där skulle klassas som OCD undrar jag vad fan jag sökt hjälp för…. Vad har det med autism eller OCD att göra för att man stör sig på att nämna barns ålder i månader?

          Att du har väldigt svårt för förändringar eller när saker inte görs på just ”ditt” sätt.

        Ts har inte sagt att det är ett problem att folk säger att ingen är XX månader.

        Det är lika störande som när man frågar hur gammal någon är och de svarar när de är födda?

          Det är för man är det i huvudet och inte kan räkna. Om någon frågar hur gammal jag är kan jag inte svara på det. Däremot vet jag att jag är född 1993.

            Vet du inte hur gammal du är utan att räkna ut det från ditt födelseår?

            Om du inte kan räkna ut det, varför skulle personen du pratar med kunna det?

        Oj, öm tå.

          Inte ett dugg. Utan jag förstår genuint inte frågeställningen men intressant att så många verkar tycka det finns ett standardiserat svar enligt vilken ålder ska beskrivas & att det är värt att diskutera varför inte alla följer den mallen. Jag hade helt enkelt aldrig reagerat på det- känns betydelselöst. Men kör!

            Det här är exakt samma personer som blir upprörda över när andra julpyntar.

      Tack för ett bra inlägg.
      Instämmer till 100% med punkt 2 och 3.
      Punkt ett kan jag ha överseende med tanke på att det snart är jul.

      Att man säger barnets ålder i månader beror på barnets utveckling. Det händer otroligt mycket under en månad när du är en bebis och upp till 2 år skulle jag vilja påstå. Även senare givetvis men första åren är det väldigt många utvecklingssteg och ”faser” som kommer tätt.

      Håller med ang barn på sociala medier. Jag gör inte det själv och förstår helt ärligt inte varför andra väljer att göra det.
      Borde finnas någon lag som skyddar barnens integritet bättre på nätet.

      Tredje punkten kan jag inte relatera till. Jag säger ifrån om man gör fel, är störig eller liknade. Varför andra föräldrar inte gör det vet jag inte. Bryr sig inte? ”Är ju bara ett barn”-mentaliteten som ursäkt. Låter äldre syskon lösa uppfostran.

        Fast den som frågar hur gammal barnet är skiter ju i vilken fas den är. Man undrar om den är 1 år, 1.5 år, snart 2 osv.

          Den som brukar fråga skiter oftast hur gammalt barnet är helt och hållet egentligen punkt.

            Vet du vad, det går faktiskt jättebra att låta bli att fråga man skiter i svaret.

              Själva grejen är ju att det inte är något annat än en artighetsfras. Ingen frågar för att de är genuint intresserade, precis som ett ”hur är läget” där vi inte vill ha något annat svar än ”jotack det är bra, hur är det själv”.
              Man frågar för att man ”ska”, för att vara trevlig och för att få den andre att känna sig engagerad i samtalet.

                Men va? Jag frågar åtminstone för att jag faktiskt bryr mig men å andra sidan hatar jag småprat så det är inte ofta jag slänger ur mig frågor bara för att fylla luften med ljud.

          Men varför fråga om man blir sur över svaret? Skiter du i det egentligen så fråga inte. Det är så man gör som nybliven förälder och kan du som anhörig eller vän inte ställa upp på det så skit i att fråga.

            Oh wow.

        Men varför tror du att någon vill veta vilken utvecklingsfas ungen är i om den frågar hur gammal barnet är? Då frågar man väl om fas..?

        Jag brukar alltid säga i månader + dagar.
        Just nu är jag 797 månader och 11 dagar och jag utvecklas hela tiden,
        Varje dagl’r man sig något nytt.

          Åh snart jubileum, grattis i förskott. Se till att fira ordentligt!

      Är med dig på alla punkter och inväntar spänt svaren ?

      Jag har barn och håller med dig på alla punkter. Speciellt 3. Bara för att jag tycker min unge är gullig och söt så behöver inte alla andra tycka det.

      Jag har iofs inte barn, men jag tänker såhär:
      1. Stör mig inte alls ett dugg. Om jag frågar efter barns ålder så är det bara en artighetsfras där jag faktiskt helt krasst inte är speciellt intresserad av svaret egentligen. Sedan är det skitsamma om jag får svaret 15 år eller 15 månader. Om någon svarar i månader antar jag att det är sättet personen vill räkna på och egentligen, vem är jag att säga att personens sätt att räkna är fel?
      2. Jag stör mig på folk som exponerar sig själva konstant. Det spelar ingen roll om det handlar om barn, husdjur, träning eller något annat. Den som lägger ut mer än en bild i månaden förstår jag mig inte alls på.
      3. Även fast jag inte har barn så har jag haft många runt omkring mig och jag har lärt mig att i många fall så gör barn något bara för att få en reaktion. Om man inte ignorerar och låtsas som ingenting utan istället reagerar så kommer barnet aldrig sluta.
      Jag tror att man utvecklar den reflexen som småbarnsförälder, att inte reagera utan bara ignorera många saker som barnet gör.
      När ett barn låter eller på något annat sätt stör så brukar jag bara stänga av öronen och titta bort. Så länge barnet inte har en direkt påverkan på mig på något sätt, alltså tar sönder något som är mitt, lägger sig framför min kundvagn eller vad som helst. Varför ska jag lägga ner tiden och energin på att bli irriterad på något som inte har med mig att göra och som dessutom sker flera meter bort från mig??
      Meeeen, vilka mataffärer handlar du egentligen? Jag tror att jag aldrig varit med om att ett barn lämnats vind för våg och går bärsärkagång utan att någon förälder reagerar. Hur stort problem är det här egentligen om du är helt ärlig? Kan du ge ett annat mer relevant exempel?

        Ja vem är jag att säga att någon räknar fel? Själv svarar jag i sekunder när någon frågar om min ålder.

          Det där är ju bara skitsnack och det gör du inte alls. Försökte du vara rolig nu eller vad var din poäng?
          Det är rätt vanligt och vedertaget att hålla koll på hur många månader ens småbarn är och om något är vanligt och vedertaget kan det inte vara fel.

            Det gör jag visst det. Sluta döma mig.

            Varför så aggressiv? Ja, personen var rolig och visade en poäng. Jag tycker ddt är OK att ifrågasätta detta, har stört mig på det själv.

            En reflektion kan ju vara att en föräldramånad kanske känns som ett år för vanlisar…

              Men vad är det för världslig sak att störa sig på?
              Har man inga större problem i livet än så, då kan jag bara gratulera!

                Vem har sagt att vi pratar om våra största problem i livet i den här tråden?

                  Varför är det ens ett problem över huvud taget ? jag har inga barn men stör mig noll procent på om någon säger sitt barns ålder i månader. Det finns ju tydligen en förklaring bakom det (händer mycket månad för månad i ett litet barns ålder bla bla). Varför är det inte en god nog förklaring?

            Jag brukar svara på ryska när någon frågar hur gammal mitt barn är. Ryska är ett vanligt och vedertaget språk att svara på i världen så det är inte fel.

          (Du (20:36) va roligare än kommentaren (20:23) iaf!)

        Kände mig också lite förvånad. Såklart att man ser barn härja runt ibland, men i princip aldrig utan att en förälder säga till?

      1. För att man vande sig vid det när barnet var under året och sen fortsätter av bara farten.

      2. Man är stolt över barn och vill visa hela världen blandat med att man gillar bekräftelsen man får. Tror inte de som spammar med bilder på sitt barn tänker mkt på ev konsekvenser.

      3. Barn stör i viss mån alltid men håller med om att man inte kan låta barnen härja fritt. Vissa föräldrar har noll koll. Är barnet över 3 år typ så brukar jag säga till barnet själv om föräldrarna inte gör det.

      Har en vän på Facebook som delar väldigt mycket bilder på sina barn. Jag tycker inte det är okej överhuvudtaget. Det är inte ens bebisar längre utan från 3 år till 12 år gamla.

      Jag slutade iofs själv hålla reda på månader efter ettårsdagen. Men jag tycker nog egentligen det rätt relevant att svara i månader fram tills barn är 2 år. Det är ju inte som att föräldrar får runt och skriker sina sina barns åldrar till folk i största allmänhet, utan folk frågar ju för att de faktiskt av någon orsak tycker att de är intressant information (varför kan man undra, men uppenbarligen). Vill man faktiskt veta hur gammalt ett barn är är det väl egentligen rätt rimligt att man tycker det är intressant att veta om barnet är 23 månader eller 13 månader (även om båda innebär ett år)? Eller?

      punkt 2 blir jag också illa till mods av. Inte enstaka tillfällen men när det är öppen ridå och / eller filterlös information om barnen. Kan dock undra varför folk hakat upp sig så just foton. Är vagt bekant med en mamma som inte lägger upp foton alls på sitt barn av integritetsskäl men däremot kan jag hela barnets sjukhusjournal. Undrar lite hur man tänker med det? Vad hade man själv helst haft offentligt, ett par foton där man är söt och ler mot kameran eller en jorunalkopia komplett med diagnoser fritt tillgänglig för alla ev framtid arbersgivare? Sitter hela vår integritet verkligen på utsidan?

      Punkt 3 så tycker jag man ska se offentliga miljöer som en chans att träna barn praktiskt i att visa hänsyn till andra, en mycket viktigt kunskap även för barnets egen skull. Där tycker jag det brister totalt när man låter barn löpa fritt. Dock tycker jag det även finns vuxna människor som kan behöva träna lite på det som Magdalena Ribbing brukade säga ”i förmånen att vara människa ingår att ha en stor dos tålamod med människor som inte är lika trevliga som man själv anser sig vara” 😉 (citerad ur huvudetet men typ så).

      Skulle även vilja hävda att ditt inlägg inte är det minsta kontroversiellt. Tvärt om tänker jag. Hade evarit betydligt mer av en unpopular opinion om du hade vänt på att punkterna och skrivit motsatt åsikt.

        På 1. svarar jag nej. Det är inte rimligt att tycka det är intressant. Frågar jag hur gammal ditt barn är så säg 3 månader, 10 månader, 1år eller 2,5år eller 15 år.

          Såhär känner jag med de som fortfarande envisas med att använda kvart i, kvart över, halv osv när de ska säga vad klockan är. Är det så svårt att bara säga exakt vad klockan är??? Är klockan 16:15 så säg det, säg inte att klockan är kvart över fyra!

            Va? Vad menar du? Det är ju så det heter, man brukar väl inte tala om tiden i digital form?

            Kvart över är precis kvart över. Är det så att du inte vet att en kvart är 15 minuter?

              Är det så att du inte vet att 14 månader är 1 år och 2 månader?

          Så det är helt okej att svara 10 månader istället för ” snart 1″ men är barnet 14 månader så är det otroooooligt tradigt om man svarar det i stället för ”drygt 1”?

          Nu svarar (och räknar) jag ju ifos själv som sagt så som du föreslår, men jag tycker väl också att man kan försöka ha lite överseende med att det är svårt att veta exakt vad alla tycker är lagom med information.

            Tror många frågar utan att egentligen vilja veta. Sluta fråga av artighetsskäl så löser ni ert eget problem!

            Fast är man 10 månader så är man, DET förstår jag. Men efter barbet fyllt 1 år – avrunda. 1 eller 1,5. Om nån frågar hur gammal du är så svarar du väl 20 och inte i hur många månader. Om det handlar om utveckling så absolut, men om nån frågar om bara ålder för att av nån anledning veta det så är det tradigt med antal månader (om barnet är äldre än 1år).

            Du frågade om det va rimlig, jag svarade bara på din fråga ?

              Jag svarade alltid typ 1 år och 4 månader, mest för att kände mig slapp om jag sa ”drygt 1,5 år” som om jag inte visste hur gammalt mitt barn var. Efter 2 ochsa jag antingen 2 eller 2,5 fram tills 3 års dagen.

                Men 1 år och 4 månader är ju inte drygt 1,5 år så hade ju varit jättekonstigt om du svarade det då? ?

                Drygt = lite mer än

                  Tack för att du tog dig tid att förklara ett exempel jag tog snabbt ur luften.

                    Sorry. Men är vanlig missuppfattning att folk tror att drygt betyder ”ungefär”

                    /Queen of correcting missförstånd

          Fy fan vilken vidrig människa du är. Det diskuteras ÅLDER i år eller månader – och du menar att det är något fel på mig för att jag svarar på personens kommentar. Och du hoppas att jag inte har barn.

          Fy fan, och du ska vara förälder och en förebild. Wow.

            Inte samma anonym men ta inte åt dig, personen skrev att det var en öm tå. Jag är också mamma och kan störa mig på att frivilligt barnfria alltid ska störa sig på allt vi gör. De förstår inte hur underbart och svårt det är att vara förälder. Det klagas på saker som ålder, bebisEN, att barn gråter, att barn leker i lägenhet och att folk tycker att vi är dåliga för att vi ibland bara inte orkar bråka med barnet på ICA.

            Som svar: jag säger 1 år tex men barn har massa utvecklingsfaser så det blir enklare att hålla koll på alla när vi pratar månader 🙂

              Men om någon frågar om ålder så varför är faserna så viktiga då? Månader och faser har man väl koll på själv eller om man pratar om just detta. Men om någon frågar hur gammal min son är så säger jag 1,5. De frågar ju om ålder, inte fas.

                Men skit i hur föräldern väljer att säga sitt barns ålder? Vad spelar det för roll? ? stör du dig på folk som säger att klockan är 16:17 ist för ”snart 20 över 4”! Låt folk bara göra som de vill.

                Jag med men jag kan ändå förstå att vissa föräldrar säger 12 månader istället för 1 år. Lättare att ha något att prata om eller kanske höra att en annan förälder upplevt samma fas/har tips/info eller bara av vana.

              Det finns något som heter OFRIVILLIG BARNLÖSHET med.

              Jag älskar barn. Och tänker inte förklara min situation ang huruvida jag har eller inte har barn. Men att en random människa sitter på en blogg och hoppas att en annan person inte har barn ”annars är något fel” pga en diskussion gällande månader/år. Det är fan sinnessjukt. Skulle aldrig någonsin kunna säga så till någon. Och hon ska vara mamma. Fruktansvärt sagt. Fy fan va vidrigt.

          Varför använder du citationstecken runt barnfria? Det heter så.

          Ja många utgår från det, vilket inte är vettigt eller sjysst och nåt ni borde sluta med.

            Antagligen för att personen anser att det heter barnlös och inte barnfri. Då barn är all mening med livet

          Hur fan lyckades du det så personligt av en kommentar av barns ÅLDER? Och folk undrar varför man inte orkar med dagens småbarnsföräldrar! Här har vi svaret.

          Hoppas du inte har barn. Dendär personligheten ska inte ett barn vara nära.

            Barnfria tar ju åt sig personligt av hur föräldrar väljer att säga sitt barns ålder, hur de uppfostrar, hur de pratar som sina barn mm. Nästan som att de vill vara föräldrar. Väljer man att vara barnfri, så var det då, så onödigt att ändå lägga massa energi på föräldrar och barn.

          Haha hur blev det här ”vi föräldrar” vs ”ni barnlösa”? En person frågade för att förstå bättre. Bara för att någon eventuellt vill ha barn i framtiden betyder inte det att dennes liv före, under och efter handlar om barn.

          Men jag som är förälder och ändå tycker att det är löjligt att räkna månader i flera år.. vilken sida ska jag ställa mig på?

      Just gällande barn och mataffärer strör jag mig på när barn med skitig overall, skor, dreggel etc. sätts i en kundvagn/korg på hjul och sen dras runt. Praktiskt för en förälder men verkligen ”jättefräscht” för den som sen lägger sina matvaror där…

      Har alltid stört mig på det med ålder, samma med att räkna i veckor när man är gravid. Nu är jag gravid själv och alla som har med graviditeten att göra räknar i veckor, finns inte en person som säger något om månader. Så jag har faktiskt ingen aning om vilken månad jag är i på rak arm. Då blir jag själv så, när någon frågar mig så svarar jag i veckor fast jag vet att dom flesta helst hade velat ha svaret i månader.
      Tänker att det kanske är samma med ålder på barn? Är inte där själv än så vet inte riktigt.

        Haha, så var det för mig med. Visste inte heller vilken månad jag var i allt efter som tiden led.

      Fast för den som har barn är faktiskt ålder i månader relevant i åldern då det sker så mycket utveckling just månadsvis. Det är tex rätt stor skillnad på en ettåring som är tretton månader och en ettåring som är nitton månader. Därför blir att bara säga ”1 år” rätt informationsfattigt när man pratar om småbarns ålder.

        Men för den som frågar så är det sak samma.

          Haha så jävla dryg inställning. Fråga inte då

        Ett år och två månader? Ett år och nio månader? Så sa jag när barnen var små.

        Då säger du 1 1/2 år.

      Det är en viss skillnad på ett barn som just är 12 mån eller 24 mån. Mycket hinner hända på det året. Men med det sagt så fattar man ju bara det om man är insatt. Pratar man med andra mammor eller nån som bryr sig så kan man väl säga 24 mån men pratar man med nån som bara artigt frågar om barnets namn så säg bara hur många år.
      Samma gäller med hundar 🙂
      Angående skrikande ungar på allmänt platser så kan det finnas så mycket mer bakom än föräldrar som inte bryr sig. Men samtidigt kanske man som förälder ska fundera på om ex en butik är rätt plats för barnet om hen inte klarar det stimulit

      Ligger väl i sakens natur att man är mer exakt när barnen är små. Är väl samma sak med hundvalpar t.ex. finns väl ingen som säger att valpen är 0,3 år?
      Tror inte att det är överdrivet många föräldrar som du stött på som använder månader som räknesticka? Jag hade nog stört mig mer på 30-åringar som bjuder in till 360-månaders kalas. Lägg inte alltför stor vikt vid det, om du har viktigare saker i ditt liv så blir det bara en skitsak som inte håller dig vaken om nätterna.

      Bilder är nog ett taskigt vanemönster iom allt exponeras. Jobbigt? Skrolla vidare.

      Helt övertygad om att de flesta föräldrar gör det typiskt svenska och ser till just deras barn glider under radarn.

    Vår lägenhet blir så dammig trots att vi städar regelbundet. Någon som har någon lösning för att det inte ska bli dammigt?

      Vädra ofta och luftrenare, se över ventilationen 🙂

      Våttorka ibland, robotdammsugare kanske? Upplevde stor skillnad från vår förra lägenhet till där vi bor nu, blev såååå mkt dammigare där, antagligen pga nära större väg.

        Är det sant att det är pga stor väg? Vi bor vid en stor korsning och det är dammråttor längs med väggen dagen efter städning. Får panik!

      Städa ofta antar jag.
      Släng ut katten om ni har en ?
      Men ett riktigt tips då: Ha lite sköljmedel i skurvattnet så lägger sig inte dammet på golvet.

        Var lägger sig dammet då?

          Det har jag också undrat men har tyvärr ingen aning. Hos grannen hoppas jag.

            ???????

        Har då aldrig märkt att en katt dammar

          Kattmänniskor…Jag har märkt när jag kommit hem till någon med katt att det oftast luktar lite urin och är hårdamm överallt. Synd för de är söta men skulle aldrig palla ha det så.

            Men lägg av. Bara för att vissa inte är kapabla till att städa ordentligt och tillräckligt ofta. Så alla du gör hem till som inte har husdjur har det konsyant nystädat och allt doftar rosor?

            Så tycker jag det är hos folk med småbarn…

      Att ”skaka” sängkläderna när man bäddar sängen och tygsoffa är två bovar när det gäller damm.

      Men lever efter devisen, hellre lite skit i hörnen än ett rent hevete.

      Är det nybyggt? Byggdamm kan förekomma lääääänge.

    Jag började plugga i höstas och känner mig så ensam på universitet. Någon mer som saknar vänner på uni eller som fick vänner senare under utbildningen?

      Eller tips på hur jag kan tänka för att inte känna mig så ensam och ledsen?

        https://youtu.be/k7X7sZzSXYs

        Denna är lite häftig, har hjälpt mig lite 🙂

      Tror många är i samma sits nu pga covid. Vet att mitt program väldigt fortf fick allt på distans, svårt att lära känna folk då. Men tror det är vanligt att inte känna folk utanför sin klass, jag gör knappt det efter 1,5 år. Du kanske kan spana in någon förening eller liknande? Annars löser det nog sig med tiden, när det blir mer fysisk undervisning!

      Gå med i någon förening! Studentnation, utrikespolitisk förening eller liknande. 🙂

      Att engagera sig i föreningar/styrelser etc inom skolan brukar vara ett bra ställe att hitta vänner på. Det tog över ett år för mig att få nära vänner (var inte engagerad i något) och jag förstår att det är näst intill omöjligt nu med situationen som råder. Det blir bättre! Håll ut! ❤️

      Är i samma sitts! Känns verkligen jättetråkigt och det blir verkligen ensamt! Ett tips är att plugga med seminariumgrupper eller andra typer av grupper från skolan. Kolla om ni kan plugga ihop och sen jobba vidare till vänskap.

      Finns det någon studentförening eller liknande på din skola du kan engagera dig i? Flyttade själv till en helt ny stad och kände ingen när jag började plugga. En studentförening på skolan blev min räddning och jag har fått sååå många nya vänner jag umgås med och pluggar ihop med!

      Känner så igen mig från min studietid! Tror att det är helt normalt + har man ofta förväntningar att universitet = hitta massa vänner direkt. För mig tog det ungefär ett år innan jag kände att jag verkligen hade hittat min lilla klase av vänner.

    Först?

      Nej

      Tyvärr, inte idag heller ?

    Blir din partner sur om du inte vill ha sex? Vem i ditt förhållande säger nej till sex oftast?

      Det är nog min sambo som vill mycket mer sällan mig. Men jag blir inte sur. Bara besviken.

        Riktig plot twist, du börjar med ”Det är nog min sambo som vill mycket mer” och sen på andra raden ”sällan än mig”.

      Absolut inte. Skulle han bli det hade det blivit hus i helvete. Han sa mycket nej i början av vårat förhållande pga att jag hade extrem sexlust då. Nu efter barn så är det lite tvärtom, så jag säger nej ganska ofta. Det kommer och går i ett förhållande och det får båda acceptera som partners.

      Om man blir sur på sin partner för det är man inte mogen att ha en relation.

        Ganska vanligt ändå att ens partner blir sur, speciellt av de manliga könet, dom anser sig ha rätt till sex när dom vill

          Nej verkligen inte, ingen av de jag varit tillsammans med har gjort så. Du får nog leta efter en vettigare partner om det är vanligt för dig.

            Suck

              Dubbel suck ?

          Va? Träffa schyssta män så är det inte ett problem.

            Finns inga schyssta män

              Träffa kvinnor då?

              Finns, men dom är upptagna. Du är för sen på bollen.

              Eh jo, jag är gift med en.

                Det kallas förnekelse

                  @mansbebisar på insta is that you?

      Absolut inte och det är så fruktansvärt skönt! Mitt ex ville alltid ha sex när vi gick och la oss, men då var jag ju trött och ville sova?! Sen tjurade han och ältade det där i flera timmar. Så ofta var det bara enklare att få det överstökat än att bråka om det ? han är ett ex av en anledning.

        Kallas för våldtäkt

          Det beror ju på. Sa hon ja direkt (utan tjat) är det inte våldtäkt, även om hon gjorde det trots att hon egentligen inte ville. Våldtäkt är det om man inte gett sitt samtycke. Inte våldtäkt om ens partner säger ja men gör det av fel anledning?

          Jag låg med en kille, ville inte ligga med honom men gjorde det för att impa på mina polare (jag va 14) . Skulle det vara våldtäkt?

          Våldtäkt är om man inte ger samtycke. Ger man samtycke är det inte våldtäkt

            Tjurar man sig till ”sex” borde man i vilket fall sitta inspärrad

            Kallas husfridssex. Ja de är våldtäkt.

            Om han var äldre än dig så räknas det väl som våldtäkt iom att du var under 15?

              Nej, inte om hon ville och åldersskillnaden är liten. Skillnad om mannen varit 68 mot 15-16.

          Sluta urvattna begreppet våldtäkt.

      Jag blir väldigt sur om jag inte får sex…
      Har oftast även större lust än min partner.

      Han blir mest tyst och tillbakadragen. Svårt med lusten för att han är väldigt liten… när jag är superkåt och därmed supervåt känner jag honom knappt… och jag har aldrig fått barn eller så.

        Vad har barn med det att göra?

          Man kan bli större i vaginan.

            behöver inte vara så, många blir trängre

    Du får gå på middag med en medlem ur kungafamiljen! Vem väljer du och vad pratar ni om under middagen?

      Nu när du ställde frågan sådär insåg jag hur jävla trista dom är allihop…

      Estelle

      Silvia lätt. Mycket historia att kunna fråga om.

      Silvia! Sen Vickan! Frågar ut dem om allt!

      Chris- och vi snackar mer skit och dricker alkohol ?

        Ja hade vart kul att få veta lite mer om vem
        Han är 🙂

      Lätt Victoria. Verkar som en väldigt vettig och klok människa.

      Madeleine och frågar varför vi betalar lyxrenoveringen för hennes våning när hon inte ens bor i Sverige och aldrig har låta kungliga uppdrag. https://www.expressen.se/dinapengar/bostad/skenande-kostnader-och-pengadispyt-nar-prinsessan-renoverar/

        Du verkar vara rolig på fest. Tror du på riktigt att du skulle få svar?

          Haha ja madde skulle sitta och försvara sig inför en anonym som inte har något bättre för sig än att gnälla på en skvallerblogg på en fredagkväll.

            Du verkar själv ha mycket vettigare saker för dig ?

      Kungen

      Sofia! Kan man prata om hennes tidigare kontra idag. Perspektiv och sånt.

      Victoria! För att hon verkar vara trevligast och för att en dag kunna sitta på äldreboendet, peka på TV’n och säga ”Den där tanten där, sveriges drottning, henne träffade jag när hon bara var prinsessa!”

      Chris! Super honom full, känns som det skulle kunna bli kul!

      Madeleine! Tror att hon inte är lika stel privat

        Jag raggade på Madde en gång. Det gick inget vidare.

          Berätta vad som hände!?

            Jag ingår i nog fel socioekonomisk grupp, men jag försökte i alla fall! Men Madde är en helt OK person.

      Silvia! Hon verkar härlig och har säkert en sjuk humor privat ?

      Skulle gärna äta middag med både Silvia, Victoria och Daniel.

      Silvia för att fråga om hon håller vid sin brytning av ren envishet ? älskar att vi har en kungafamilj dock, innan någon säger något annat.
      Men skulle vilja prata med Victoria!

    Coronafrågor (tröttsamt men aktuellt för mig):

    – igår började jag bli snuvig, ni vet rinnig: kan det vara start på covid? Eller är covid endast hosta och ont på massa ställen?

    – ni som har haft: hur började det och hur lång tid tog det innan det bröt ut på riktigt?

    – är det någon som gjort ett pcr-test i Sthlm där man betalar ur egen ficka? Något bra ställe?

    Åh vad tråkigt, just nu under jul då man inte vill vara sjuk.

      Från fhm:

      Sjukdomen är hos de flesta en luftvägsinfektion och en rad olika symtom kan förekomma, de symtom som rapporterats är framförallt:

      hosta
      feber
      andningsbesvär
      snuva
      nästäppa
      halsont
      huvudvärk
      illamående
      muskel- och ledvärk
      nedsatt lukt- och smaksinne
      diarré

        Jo men jag tänkte om snuva kan vara starten eller om det börjar med hals?

          Hur ska någon här kunna veta? Alla får ju olika symptom och en del inga alls.

          Det enda jag fick som symptom var lite snuva sen någon dag med nästäppa 🙂

      Alla får olika symptom så går inte riktigt att spekulera efter 24 timmar. Finns inte direkt några sämre eller bättre pcr test i Stockholm, det är ju samma tester. Ledsen att du fick så trista svar men går ju inte säga nåt annat.

        Haha jag förstod egentligen att jag skulle få såna svar men jag har bara lite panik, är rädd och vet inte vad jag ska göra.

          Fattade samtidigt som jag skrev! Helt normalt vara orolig ❤️

          Du behöver inte h panik eller vara rädd, om du inte är i riskgrupp, då kan det vara farligare. Men man måste inte bli jättesjuk då heller. Ta det lugnt, vänta och se. Och stanna hemma såklart!

      Jag var bara täppt i näsan börjat vaknade, senare under dagen tappade jag lukt och smak. Blev inte värre än så. Kunde återgå till jobbet efter 7 dagar då jag hade haft mina två symtomfria dagar då.

        *täppt i näsan när jag vaknade..

          Fick du inte feber? Eller något annat symptom?

            Alla får ju inte det. En på min pappas jobb hostade en kväll, det var enda symptomen hon fick.

              Jag oroar mig för att vakna och kippa efter luft, men förhoppningsvis får man typ halsont eller andra varningstecken innan

                Det lär nog inte hända, försök ta det lugnt.

                Det sägs att många får en försämring efter 7-9 dygn. Håll koll, var inte rädd, du är troligen under 70 och det kommer gå bra. Stor kram ❤️

      Boka in test bara!

      Asså jag skäms å dina vägnar. Ett år in i pandemin och du vet fortfarande inte att VID ALLA SYMTOM (även milda) PÅ FÖRKYLNING SKA DU VA HEMMA? Inte undra på att det blev en pandemi när folk inte bryr sig om att ta reda på saker förrän det gått ett år sen första fallet.

        Jag vet symptomen men jag ville ändå bara kolla om det började för någon annan på samma sätt. Och självklart har jag varit hemma, skulle aldrig gå ut såklart.

        Jag har läst allt man kan läsa sedan dag 1 typ men jag ville bara vädra det här lite.

        Så du behöver inte skämmas eller vara orolig.

        En nära bekant till mig arbetar på Min doktor online som ssk. Dagligen får de in patienter som inte har en aning om hur de ska agera när de har influensasyntom, var man vänder sig för test, hur man ska göra om man skulle visa sig vara positiv osv. Tyvärr finns det väldigt många människor som på något sätt fortfarande inte vet hur de ska agera. Skrämmande är det

      Du har på riktig väntat till dec 2020 på att undra dessa frågor ser är helt sjukt !

        Se svar ovan.

        Jag borde formulerat trådstarten så här:

        Jag har just blivit lite snuvig. Är det någon på just det här forumet som hade det som första symtom? Hur lång tid tog det innan det blev värre?
        Ps. Jag har läst ca överallt om Corona sedan allt började så jag är väldigt uppdaterad, men jag ville bara diskutera mitt specifika fall just nu pga oro. Har varit väldigt försiktig sedan starten också.

          Tänk på att det samtidigt som covid cirkulerar typ 100 förkylningsvirus. Håll dig hemma, testa dig, oroa dig inte.

      Mobiladoktorn.se 2800kr
      Läkarintyg direkt 2500kr

      Min bästa kompis hade bara snuva då hon testade positivt, och hon fick inga fler symptom än så.

      För mig:
      Dag 1 Trötthet
      Dag 2 Feber och ont i huden
      Dag 3 Muskel och ledvärk, snuva och nästäppa
      Dag 4 Försvunnet luktsinne
      Dag 5-10 Fortsatt nästäppa, sen huvudvärk och hosta
      Nu är jag smittfri och tillbaka på jobbet, men hostar fortfarande och har nästäppa.

        Och inget luktsinne, men räknar inte att få tillbaka det inom de närmsta månaderna.

    Vad har ni för vinterjacka/kappa? Måste köpa en för jag har ingen men inget faller mig i smaken.

      En svart kappa från H&M och en kortare bikerjacka med faux innefoder från Zara.

        Låter kallt

        Du kan inte bo i Norrland iaf.

      Har 3 olika, en svart dunjacka, en längre fodrad jacka med luva och en vinröd ullkappa. Ibland kör jag skinnjacka med fleece under.

      Reflexjacka! https://www.engelsons.se/6003-vinterjacka-geilo-dam ser nu att den är slutsåld, men den är SÅ varm och skön, bra i storlek och man syns när man är ute.

      En svart från Selected Femme! Underjacka i lätt din och sen en överdragsjacka som är vattentät ???? Älskar!! Bor i Skåne

      Tips är att köpa en lättviktsdunjacka att ha under. Kändes sjukt tantigt när jag gjorde det men jag använder den hela tiden och kan ha tunnare kappor/jackor även ner mot nån minusgrad. Så skönt att slippa supertjocka vinterjackan så fort temperaturen går under noll.

      Jag har min MC-jacka som jag tagit bort skydden ur.
      Segura Natcho heter den och är hur varm och skön som helst! 😀

      Annars har jag en röd ullkappa som jag köpt i gamla stan. Blir det för kallt brukar jag ha en dunväst under.

      Hittade en beige kashmir/ullmix-knytrock på loppis för 50 spänn så den, varvat med lång dunjacka från typ vila(?). Måste täcka arslet.

      Peak performance. 20 år gammal. Fin och varm.

      En svart tommy hilfiger vinterjacka

      En stor lång Moncler som känns som en sovsäck ? Sen har jag några tjockare kappor också och en kortare dunjacka från Herno.

    Slutade med kombinerade p-piller i februari i år och har fortfarande inte fått tillbaka min mens. Har ingen relation och försöker inte bli gravid eller något sånt men börjar undra om allt står rätt till (men mår bra i övrigt). Borde jag söka hjälp och till vem vänder man sig? Läkare eller gyn?

      Ja du borde fråga någon som är utbildad och inte folk på internet.

        Absolut 🙂 men är lite nyfiken på folks erfarenheter också .

          Men de har noll med dig att göra, alla fungerar olika.

      Kontakta vårdcentral. Och läs lite på Vulverinekoos Instagram i väntan på din tid.

      Det kan absolut hända, men skulle ändå kolla på barnmorskemottagning eller gyn 🙂 Vet att det kan ta över ett år för vissa!

      Ja, du bör kolla upp det. Kontakta gyn 🙂

      Följ Vulverinekoos på Instagram:-), hon ger kostråd och livsstilsvanor för att få bukt på menscykeln.

        Vilken utbildning har hon?

          Justisse college mm.

            Som inte är ett riktigt ”college” tycker jag är viktigt att påpeka. Det är inte en ackrediterad utbildning eller skola. Det är en utbildning i ”Justissemetoden” och inte en skola som vanligt. Utöver det har hon läst naturmedicin på Nordens Folkhögskola.

            Jag säger inte att allt hon säger är skit, en del är bra – väldigt bra till och med. Men en del finns det ingen backning för och hon pratar om det som att det är en etablerad bevisad grej. Hon har inte någon grundläggande, erkänd utbildning i medicin, hälsa eller något annat – och det lyser igenom.

              Nu är jag lite väl sen, men så viktigt att ta upp detta!

      HEj! För mig tog det 1,5 år innan mensen kom tillbaka efter att jag slutade med p-piller. Sen kom den plötsligt och har varit regelbunden sen dess. Kan dock vara bra att kolla upp, man brukar utreda om den varit borta i över 6 månader.

      MVh läkare

    Nu har förskolan börjat igen med att vi föräldrar inte får gå in… Hur gör era förskolor?

      Självklart ska föräldrar inte gå in.

      Vi får inte gå in. Så min son hade inskolning sen gick han inget mer. Förstår att de måste ha såna bestämmelser pga corona men känns ej tryggt 🙂

        Varför gick han inte efter inskolningen?

          Han blev förkyld. Skulle jag ha skrivit.
          Han började utredas för förkylningsastma,I samma veva och det känns inte ok och ta honom till förskola om han ska vara sjuk med hosta så länge och om han visar sig vara asmatiker. Går ju massa andra virus på förskoln.
          Ja det känns inte tryggt och inte få vara med och lära känna människorna som ska spendera så mkt tid med mitt barn. Jag förstår varför såklart.

            Men får du inte vara med ute? Vi har ungefär samma upplägg på inskolningen, men utomhus. Så att ni föräldrar ändå hinner få kontakt med oss också innan ni ska lämna era barn.

        Varför känns det inte tryggt?

        Nyfiken på hur du menar med att det inte känns tryggt? Personalen tar ju emot barnet och sen lämnar över. Varför skulle det bli mindre tryggt bara för att föräldrar inte får komma in?

      Vi har haft så sedan i mars, inget konstigt. Hämtar och lämnar i dörren.

        Vi har så på vår förskola med…
        finns för- och nackdelar.

        SÅ tråkigt att vårdnadshavare inte får komma in och se innemiljön… Barnens görande/dokumentationer etc. Det blir inte lika ”intimt” när de ser detta via bilder och olika plattformar.

        Fördelar: hämtningar/lämningar sker mycket snabbare, inga ledsna barn eller barn som håller fast i mamma/pappa.

      Har bara haft så sen inskolningen i Augusti. Aldrig varit inne i lokalerna, så jaf vet inget annat. När de var inne på inskolningen fick jag titta in genom fönstret ?

      Personalen träffar jättemånga föräldrar dagligen och det finns just nu inga vikarier att ta in. Självklart måste personalen skyddas. Och föräldrar, så klart. Det blir ju lätt trångt i hallen.

      Våra föräldrar får vara i hallen men ej inne på avdelningen. Men vi försöker gå ut snabbt på morgonen och efter mellis så de flesta ska ske utomhus. Vi vill inte ha er inne hos oss, vi har det tillräckligt med att ni skickar era snoriga barn in till oss, vill inte ha symptomföräldrar inne också.

        Våra inskolningar har skett utomhus till största del.
        För att nya vårdnadshavare ska se innemiljön har vi sett till att bägge avdelningar som delar hall går ut, ansvarig pedagog samt barn som skolas in har fått vara inne någon halvtimme/timme. (Med vårdnadshavare)

        Du verkar trevlig att ha sina barn hos på dagarna…

          Menar du att 20.37 är otrevlig för att hen inte vill bli sjuk? Föräldrarna är ju större smittorisk än barnen, klart förskolepersonalen ska undvika dom.

      Vi har inga såna förhållningsregler. Ända regeln är att man inte ska gå in i kapprummet om det är två eller fler föräldrar där.

        Konstigt att röven sätter regler…

    Tips på väldoftande parfymer? Vilka har gett er flest komplimanger?

      Faktiskt en roll-on från Zara som heter typ Rose. Får alltid komplimanger för den.

      Alyssa Ashley Vanilla ✨ Får alltid komplimanger för den, helt magisk doft! ?

      Olympéa från Paco Rabanne. Får ofta komplimanger/kommentarer angående den parfymen om jag typ är och handlar osv. Eller Good Girl från Carolina Herrera!

      Dolce&Gabbana light blue.
      Riktigt grym.

      Si

      Beyonce-Heat ?

        Gaultier Deras kvinnotorso!

      Clean skin

    Erfarenhet av botox, någon? 🙂

      Petra Tungården.

        ?

      Vad specifikt undrar du? Jag gillar det, jag tar för ”argrynkan” och lite kråksparkar, började när jag va 29, är 34 nu. STOR bonus är att jag får migrän mer sällan pga botoxen.

        Fråga: Botox vs. fillers, vilken roll spelar det för resultat och hållbarhet? Där man kan göra båda, vill säga.

          Aldrig testat fillers så vet inte. Jag gör botox ungefär var 5e månad iaf.

          Det beror vad ditt önskemål med behandlingen är.

      Den gjorde underverk mot min migrän när jag var yngre!
      Men det tar man ju i nacken och tinningarna så det har ingen effekt på utseendet och det var kanske inte det du efterfrågade?

        Vågade du ta i nacken? Har svåra smärtor med konstant nackspärr och är sugen. Men känns läskigt i nacken?

          Det är inte läskigare där än någon annanstans 😉

          Jag tar i nacken, käkarna och vissa andra områden mot kronisk spänningshuvudvärk. Nacken är absolut inte så läskigt som det låter. Sist jag gjorde kändes nacken minst ?

            Nä men jag tänker mer att det känns läskigt om man har dålig nacke att kanske musklerna slappnar av mer så kotorna inte får nåt stöd och man får diskbråck. Eller har jag fel hehe. Experter hjälp.

      Kolla på någon video med Anna Book; ögonlocken fladdrar i otakt. Ganska roligt.

    Vad måste man baka inför julen förutom pepparkakor/lussekatter/knäck/kola?

      Vad som helst som du är sugen på.

      Snickersrutor/kakor är mitt måste varje år, sjukt goda och enkla att göra.
      Finns många olika recept med små variationer, men du kan köra på det här som grund och prova lite som du vill sen.
      https://www.tasteline.com/recept/snickersrutor/

      Mjuk pepparkaka

      Man måste ingenting. 🙂 Själv gillar jag chokladkaka. Då menar jag inte nödvändigtvis kladdkaka, utan gärna någon lite mer kompakt med smält choklad i. Har inte ätit det på flera år nu, men jag gillade det iallafall.

      Inget. Kakor och sånt är skit för kroppen.

        ????

        Det är sant. 21:04. 🙂
        Man kan ju bjuda på smörgåsar eller frukt om man vill vara lite mer nyttig. 🙂

        ?

      Fudge, ischoklad, saffranskaka, cheesecake med pepparkaka i botten och saffran i smeten.

      Ris a la malta med saffran i gröten toppad med granatäpple.

      Wienernougat!

      Wienernougat och Mozartkulor.

    Snart klar med mina studier som E-commerce Manager. Var det lätt för er att få jobb inom branschen?

      SECM19?

    Ni som postar långa kommentarer kl 20.00, har ni skrivit dom färdigt och sitter och väntar på att klistra in bara?

      Yes

        Men varför? Är det prestige? För att försöka kunna få fler svar?

          För att man lätt ska hitta sin tråd och ev svar .

      Såklart.

      Vi har jävligt snabba fingrar.

    Är det konstigt att jag är 25 år gammal och ej haft pojkvän eller dejtat runt? Börjar känna mig stressad på grund av min ålder, ej på grund av att jag känner att jag så gärna vill dejta. Vet inte heller vart man ska träffa någon, är upptagen med att studera (pluggar väldigt mycket) och sen är det covid tider också så det känns rätt omöjligt att träffa någon.

      Nejdå. Det där kommer när du är redo ?

      Inget är konstigt, samhället säger vissa saker men i grunden så är det inte konstigt.

      Jag är äldre och har aldrig dejtat. Tror inte det blir något för mig i livet tyvärr. 🙁 Men jag skulle nog vilja dejta någon gång. Vet inte ens om jag gillar killar, tjejer eller båda. Jag är förvirrad. o.O

      Nej nu med covid känns det inte säkert- är dessutom i riskgrupp.

      Men kanske kan du hitta någon när vi förhoppningsvis fått vaccin.

      Nej tat lugnt 🙂 Om du däremot VILL dejta men inte vågar är det en annan femma. Då kanske du behöver lite hjälp på traven att våga. Om du inte vill, känn ingen stress. Är alltid en massa saker man ”ska” göra enl samhället.

      Känner igen mig så mycket. Är 22, har dejtat lite (aldrig seriöst dock) men aldrig varit kär, haft ett förhållande eller haft sex för den delen. Jag mår inte direkt dåligt över det för att det är något jag saknar utan jag mår dåligt för att det känns som något som förväntas, särskilt i min ålder. Känner mig konstig och patetisk och skäms alltid om någon frågar om förhållanden osv.

        Jag har haft vånda i perioder över att jag är så oerfaren. Men nu tänker jag bara att de kanske inte är ämnat för mig. Hmm.. Ibland känner jag iallafall att jag kan bli lite ledsen om jag aldrig får uppleva ömsesidig attraktion…

        Jaja… framtiden får utvisa vad som sker.

        Förstår precis hur du känner men jag lovar dig att det inte är någon som tycker det är konstigt. Pratade faktiskt om det där med en kompis för ett tag sen, att allt det man inte hade gjort (typ haft sex, druckit alkohol, haft förhållande etc) kändes som en SÅ stor grej innan man själv hade gjort det och man kände sig så himla annorlunda än de som gjort det. När man väl gjort det själv blev det heeelt ointressant och man insåg att det verkligen inte spelar någon roll alls om man gjort det eller inte. Det är verkligen inget som definierar eller förändrar en på något sätt. Så är det verkligen och du har ingenting alls att skämmas för. Det är DITT liv och du lever det på DITT sätt.

          Det är nog sant ändå. Det är inte så stort som man kan tro innan. 🙂 haha.. Så tänkte jag ju om mycket som jag inte gjort som barn som jag sedan gjort som vuxen. Det verkar större än vad det är.

          Men jag vill ändå få uppleva kärlek iallafall. Tror jag 😀 haha! Åtminstone ömsesidig attraktion.

      Jag är mycket äldre än du och har inte dejtat heller. Kan inte bry mig mindre.

    Lääääääängtar efter julen. ?

      Läste först att du längtade till efter jul 😀 för det gör jag.
      Troddei ettsvagtögonblick det fanns en till.

    Någon som har tips på lite otraditionella rätter på julbordet? Typ någon särskild sallad eller så

      Grönkål, valnötter, granatäpple, getost och kokade rödbetor, ringla över honung och balsamvinäger och toppa med flingsalt.

        Det där lät sjuuuuukt gott ?

      Fläskfilé som marinerats X2 och serveras kall.

        Den är alltså tillagad efter första omgången marinad, ligger sen i marinad två och serveras kall.

          Vilken marinad brukar du använda?

            Var ett tag sen jag gjorde den då min kusin alltid brukar göra, men sista marinaden är med bland annat olja, citronskal och vitlök + annat såklart. Har för mig att det går att googla och så dyker flera recept upp.

      Finsk morotslåda!!! Traditionell i finland dock men har inte stött på den i många svenska julbord

        Vi har det faktiskt på vårt julbord och har haft det de senaste… 4-5 åren kanske. Även leverlåda bjuds det på. Min svågers mamma är från Finland och brukade bjuda på sådant ?

        Det är så jävla gott!!

        Brukar också ha morotslåda och kållåda. ??

          Det är ju så sjukt gott! Kålrotslåda med julköttbullar och lite julmus = to die for.

            Julmus? ? du menar när man får ligga på julafton?

      Saffransnurror med pesto (ett inte lika sött saffransbröd utbakat som kanelbullar typ, med fyllning av pesto) är en av mina favoriter som blivit tradition vid det här laget på vårt julbord 🙂 Brukar strö lite hackade soltorkade tomater ibland också över peston. Mycket gott – lite juliga smaker med inte så typiskt juliga smaker!

      En otradionell maträtt- hemmagjord pizza. 🙂 Skulle inte det vara jättegott? Flera småpizzor med olika topping. 🙂

        Din kommentar är jättemysig ❤️❤️❤️

          Är du ironisk nu 23:17?

      Ugnsbakad brieost ?

      Portionen under tians brysselkålsallad! Gjorde den förra julen till släktfirandet och den blev så populär ?

    Hur offta får man posta bäbis bilder på fb innan man blir för trasig för omgivningen?

    Frågar är en kompis

      *tradig

      En gång.

      En gång, är verkligen ointressant att kolla på folks bebisar och man ”snäll” gillar bara för att det är ens kompis typ, egentligen kräks man på bilderna.

        Jag gillar det faktiskt om det är nära vänner eller bekanta med söta bebisar. (Om det är nära vänner gör det inget om ungarna är osöta, man tycket ju de är fina ändå) Tycker det är kul!

        En gång! Nära vänners får man se på andra sätt.

        Bra kompis du låter som, som kräks på dina KOMPISARS bebisbilder. Fine om det vore bekanta eller främlingar men dina kompisars? Wow… rannsaka dig själv.

          Haha KRÄKS. Då är en skruv lös.

      Vem postar ens bilder på fb längre?

        Många som gör det fortfarande

      Absolut max en gång i månaden. I övriga fall kan du skicka dom direkt till mor- och farföräldrar (dvs de enda som uppskattar det)

      Så ofta din kompis vill, men folk slutar bry sig efter de första bilderna.
      För föräldrarna är deras bebis ett ”mirakel” men för de flesta andra är det ett barn som det blir tjatigt av att se i en ny uppdatering för femtioelfte gången på en vecka.

      Man postar det man vill. Med sunt förnuft och med respekt för objektet.

      Bäbisbilder? Bilder på lamm? Hur många som helst! Bebisbilder, lite mer sparsamt… Men man kan ju alltid blocka/avfölja så ??‍♀️

      Vill man att folk ska se sina bebisbilder så tar man och skapar en grupp på whatsapp med de man vill ska se dem och så skickar man bilderna där.
      Man postar inte bilder på facebook längre.

        Haha va? ”Man”’gör inte det. Rätt många gör det ändå…

    Vad tror ni hände Estonia? Tror ni ryssen sänkte na?

      Att Eliot page (tidigare Ellen page) har aldrig fått så mycket uppmärksamhet som nu, dvs nu när han är en vit heterosexuell man mot tidigare lesbisk kvinna är så sjukt . Om det inte bevisar att patriarkatet finns så vet jag inte vad som gör det.

        Haha… ja… Det här är väldigt kontroversiellt, men jag anser att man inte kan ’byta kön’. Det är omöjligt.

          Vilken tur då att samhället inte är konstruerat efter vad du anser.

            Fast det är ju omöjligt att byta ut sina kromosomer.

            Alla får väl tro vad de vill, att de är något de inte biologiskt är, exempelvis, eller att Gud finns, eller flera gudar finns.
            Jag skulle respektera en persons vilja att kallas man eller kvinna, trots att det inte är det på riktigt.

        Så han sänkte Estonia ??

          Ja.

            Sju bast gammal…

              Jävlar vilken krater den 7-åringen lämnade i båten!

          HAHAHAHAHAHAHA!!! ????

        Det går väl inte att mäta redan? Och i så fall hur är det mätt?

        Skärp dig. Transitioner uppmärksammas a l l t i d av media. Ellen kom tidigare ut som gay och fick mycket positiv feedback av media. Nu kommer han ut som trans och uppmärksammas därav.

        Note: han har alltid varit vit, lägg ned med just den markeringen. Det hände typ igår, hur mäter du du ens detta?

          Den här trådmixen av Eliotstonia är ?

            Agree ?

        Jag fattar inte det här alls. Har hon bara bytt namn till en han? Eller var hon en han förut? Eller ska hon bli en?

          När hon hette Ellen var hon en kvinna’och lesbisk. Nu heter han Eliot och är heterosexuell man.

            Men ska inte byta kön till en man?

      Av vilken anledning då i så fall?

        Att Sverige transporterade hemlig militär utrustning på den civila färjan (bekräftat av regeringen) och att de gjorde det även den natten. I dokumentären pratades det om att det ev var info om sovjets missilanläggning (typ) och då de inte lyssnat på hoten från sovjet om att sluta så var det var motivet till att sänka Estonia. Alltså att Ryssland inte ville att de gamla sovjetgrejorna skulle hamna i fel händer

      Om det stämmer att de (ryssen) tidigare skickat 2 varningar så tror jag de gjorde verklighet av sitt hot tillslut.

        Tror också det. Tror att de valde ubåt istället för missil/bomb för att är det lättare diplomatiskt ifall de blir upptäckta att skylla på att det var en olycka/krock. Tror inte de vågade skjuta med tanke på världsläget då, men samtidigt desperata nog att göra verklighet av hotet

          Klarar en ubåt en sån kollision?!

            Föremål i rörelse som träffar annat föremål klarar sig nog bättre än det träffade föremålet

      Nej, det var svenska staten som sänkte na.

        Alltså att en svensk ubåt krockade av misstag? Eller hur menar du?

        *hen

          Men lägg av med det där jävla hen hit å hen dit.

            Forntiden meddelar att de vill att du kommer tillbaka

    Skrev i onsdagens öppet spår om att jag behövt skiljas från min 16-åriga katt. Tack ni snälla fina själar som svarade med varma och deltagande kommentarer ❤️❤️❤️

      Beklagar sorgen ❤️

    Att Eliot page (tidigare Ellen page) har aldrig fått så mycket uppmärksamhet som nu, dvs nu när han är en vit heterosexuell man mot tidigare lesbisk kvinna är så sjukt . Om det inte bevisar att patriarkatet finns så vet jag inte vad som gör det.

      Skojar du? Hon hade hur mycket uppmärksamhet som helst sen hon kom ut som gay. Inget har förändrats. Att det är mycket nu har ju pga att en kändis kommer ut som trans, inte för att det är en vit man. ??‍♀️ Hade blivit minst lika uppmärksammat om det var en man som blev kvinna.

        Jag är inte så säker på det. Han har ett helt annat priviligeum nu och du kan intala dig att en lesbisk kvinna hade fått lika mkt uppmärksamhet men så mkt media skrivit om honom, de är få (om ens inga kvinnor) som fått så mycket POSITIV press..

          Men skärp dig.

          När hon (dvs innan han kom ut som trans) kom ut som gay fick hon supermycket positiv press. Det är ju några år sen nu men jag kommer ihåg det väl. Sen är det väl än idag mycket vanligare (= inte lika stort nyhetsvärde) att någon kommer ut som gay än att någon kommer ut som trans.

          Fattar inte var patriarkatet kom in här? Män som blivit kvinnor (hon modellen/skådisen och kardashianfarsan t ex fick ju också otroligt positiv press).

            Nej hon fick massa kommentarer om hennes utseende, prestationerna som han gjordes som man glömdes bort

          Trans är de som får utstå allra mest hat och har extremt högt självmordsantal, så nej du är helt ute och cyklar.

            Vita medelålders män har också mkt självmord. Lesbiska kvinnor inte lika högt. Får trans stå emot mer har som män eller som kvinnor?

              Hat ska det stå *

              Det är inte ens nära. Vet du vad, du är så långt borta från att ens vara nära att förstå eller vilja förstå så jag är klar här.

            Extremt högt? Siffror på det tack!

              Testa att googla istället. Är det så svårt?

          Jag vet inte om du har hört talas om en Caitlyn Jenner men det var ganska big deal för några år sen…

      Du har tyvärr en väldigt förskönad bild av verkligheten om du tror att transpersoner behandlas på samma sätt som cispersoner. Finns få som utsätts för så mycket diskriminering och hat.

        Jag tror att män behandlas bättre än kvinnor.

          Ja men tyvärr är det många som inte ser transpersoner som män.

            Media har visat att de behandlar hab som en vit heterosexuell man.

              Men skojar du? Läs på, du har noll koll.

                De är ju det jag gör? Jag inser hur han behandlas som hetro man vs lesbisk kvinna. Läs på du

                  Han är en vit transman, det är stor skillnad.

          Jag tror att du behöver läsa på.

      Nej just det, catilyn jenner fick ju nästan ingen uppmärksamhet alls när hon kom ut som kvinna……..

    Är det någon här som gjort DNA-test och hittat okända släktingar eller liknande, och hur känner ni för det i så fall? ?

      Skulle aldrig någonsin ge mitt dna till någon. Helt sjukt att folk gör det.

        Varför?

          Kanske vill göra brott utan att riskera att åka fast eftersom DNA finns i arkiv 🙂

        Ja lite sjukt egentligen kanske, men väldigt värt det för mig! Det har dykt upp flera halvsyskon som jag aldrig hade hittat annars (donatorbarn).
        Vad tänker du att de kan göra med dna-et? ? (är såå exalterad över halvsyskonen så har knappt tänkt på negativa aspekter haha)

          Dom kan använda ditt dna till att tillverka nya människor.

            Oj,foliehatten kombinerad med fredagsgroggen låter det som.

            Låter bra, fler av mig! ????

              Nej,tack.

          Åh vad spännande! Jag är också donatorbarn och har funderat på test av den anledningen. Har du kommit i kontakt med dessa halvsyskon och fåt det bekräftat på något sätt? Är ni lika?

            Vad vet du om donatorn? Varför valde han att donera? Har du varit nyfiken kring det?

            Åh vad kul! Ja de dök upp under dnamatchningar där man ser hur mycket dna man har gemensamt och troligt slältskap och sedan skrev jag till dem, fick svar av en då och vi började skriva. Hon hade även hittat fler på andra dnatest. Sedan dess (gjorde det i februari i år) har det dykt upp flera till och nu är vi flera stycken som har kontakt. Jag har inte träffat någon än men vi är flera som vill ses sen när pandemin lugnat sig ? ja jag ser mycket likheter, mer i vissa än andra såklart, är så häftigt!

            Trodde att chansen var jätteliten att något halvsyskon också skulle ha gjort det men där hade jag väldigt fel och är glad över det! Och om du gör nu och inte får någon matchning direkt så kan det ju alltid dyka upp senare ? vilket land är din donator ifrån?

              Svar till Safa: Jag vet inget om donatorn, utöver att han är från Finland och ska ha ”valts” ut för att efterlikna min pappa någorlunda. I Finland kunde man fortfarande vara anonym som donator, därav vände de sig dit (pga bristande tillgång i Sverige). Min syster har även samma donator. Jag är lite nyfiken, men inte på ett jobbigt sätt. Mest av allt är jag tacksam att han gjorde det såklart.

              Och svar till nedan: Gud vad kul! Blir ju ännu mer sugen nu på att testa. Vilket test använde du dig av? Min donator är från Finland, och din?

                Vad roligt! Jag använde mig av My Heritage, den verkar ganska populär. Åh kul, min också, från Helsingfors

                  Haha vad roligt, tänk om…! Får ta och göra det helt enkelt 🙂

                    Haha jaa! Såg att de hade rea nu, vilket de ofta har iofs. Men om du är nyfiken så kör ?

              Kan det inte vara problematisk att skriva till folk som kanske inte vet om att de är ”donatorbarn”?

                Jo absolut, de flesta av de jag matchat med vet redan om det men två av mina halvsyskon visste ej, den ena tog det bra men den andra inte. (Detta var innan jag gjorde testet, kom in ganska sent) Personligen tycker jag att ens föräldrar borde berätta detta, speciellt med tanke på dagens dnateknik. Och även innan man skriver så ser de ju detta på sina matchningar, när jag har skrivit först till någon har jag försökt skriva så ”fint” som möjligt ifall de inte visste innan de gjorde testet, eller inte är redo 🙂

      Nä men tänk om man har en släkting typ i Dubai som är stenrik. ?

        Hahaha hade inte varit fel! ?

      Kolla på min okända bror på SVT ?

        Den lät spännande, tack för tipset! ?

        Vad heter din okända bror då? Så man vet att det verkligen är honom man tittar på

          Ha ha ha!!

      Ja. Är man adopterad kan det vara ens enda hopp om att hitta någon släkting.

        Åh, har du lyckats hitta någon?

          Tyvärr inte. Gjort på My Ancestry och kört mot andra databaser också. Hade så gärna hittat någon släkting. Så tråkigt att inte vara lik NÅGON.

            Vad tråkigt 🙁 åh jag kan tänka mig, var själv så himla nyfiken på min okända halva släktsida, måste vara tufft att inte känna till någon släkting alls. Håller tummarna för att du får upp en matchning snart!!

              Tack! ?

    Alyssa Ashley Vanilla ✨ Får alltid komplimanger för den, helt magisk doft! ?

    Trevlig shopping! ?

    Trevlig shopping!

    Köpte en fin kappa som består av 93% polyester och resten viskos. Jättefin, men den är rynkig och lite styv av att ha legat förpackad. Vet någon hur man får det slätt och fint utan att förstöra tyget?

      Hårtork litet försiktigt?

      Om du har en steamer så kan du använda det, annars kan du testa att hänga den i badrummet och köra duschen på varmaste så det blir fuktigt och varmt i badrummet och låt den hänga där ett tag.

        Och som ovan säger, sen köra med hårtork (väldigt försiktigt) på rynkor som fortfarande kanske sitter kvar.

          Tack ska ni ha! ❣️

    Någon som valt att skaffa barn i ett annat land med en man/kvinna från det landet som kan berätta hur det är?
    Jag bor i Australien med min kille (australiensare) sedan tre år tillbaka och vi vill skaffa barn men ibland blir jag rädd att jag ska ångra mig. Att det typ ska ta slut och att jag kommer vilja flytta hem men inte kan.
    Någon med erfarenhet som kan komma med några tips/ lite pepp?
    Vi är 29 år gamla.

      Men om det känns rätt med honom så sluta oroa dig för att det ska ta slut. Jag tror Australien är bättre att växa upp i än Sverige i vilket fall.

      Åh. Jag förstår vad du menar.
      Jobbar som jurist. Ibland ringer föräldrar eller ärenden kommer in kring detta. Alltså då att den andra föräldern lämnat landet och åkt till hemlandet med barnen. Händer ju att föräldrar för barn till länder som inte är deras hemländer också
      Men har vid flera tillfällen varit med om just detta. Då är det föräldrar som kommit till Sverige pga barnets andra förälder, sen tar det slut och man står helt ensam.
      MEN jag skulle säga att så länge du har annat stöd/nätverk i landet typ vänner eller står nära hans släkt så är det väl lugnt? Och om du har jobb eller möjlighet att få? Du kan ju språket utgår jag ifrån, vilket också känns som en viktig punkt om man blir ensamstående.

      Att det tar slut är en möjlighet, bäst är att ni diskuterar såna här scenarion innan barn. Vad gör vi om det tar slut? Inget är garanterat i livet. Men om du vill….kan du skriva lite om Australien? Vart bor du, hur är det att bo där osv och en fråga till….har du varit till Uluru (Ayers Rock) och Kata Tjuta?

      Ja det är ju verkligen en risk att fundera på. T.o.m. med städer i Sverige. Har en kompis som är fast i en stad hon inte vill bo i för barnet går ju i skolan och har sin pappa där…

      Tack för era svar!

      Vi har pratat det men om det skulle vara så att vi gör slut och vi vid den tidpunkten bor i Australien så kommer jag nog få acceptera att jag får stanna där (om vi had barn dvs). Så länge man är ett par så kan man ju flytta tillsammans mellan länderna men jag tror inte han skulle vara så sugen på det om vi gjort slut hehe.

      Jag älskar Australien och tror det kan vara fantastiskt på många sätt att låta barn växa upp där, men det känns samtidigt så tråkigt att mina framtida barn knappt kommer känna sina morföräldrar om mostrar/morbröder och kusiner på min sida.

      Jag vet att det inte finns några absoluta svar på mina funderingar, men det är skönt att få höra andras tankar och åsikter ibland, man blir lätt så insnurrad i sina egna tankar.

      Till Tatiana: Jag bor i Melbourne. Australien är fantastiskt på många sätt! Väldigt socialt, bra socialförsäkringssystem och höga löner! Jag har inte varit vid Uluru eller Kata Tjuta. Skulle vilja åka dit men har lite delade känslor inför det då iaf Uluru är väldigt helig för den inhemska befolkningen och Australien respekterar inte det utan har gjort det till en turistattraktion. Så jag är lite delad där, MEN det ska vara helt fantastiskt vackert har jag hört från vänner som varit där! 🙂

      Jag var i samma sits fram till nyligen, bodde i ett annat land för min killes skull. Vi planerade också för framtiden med barn, hus mm. Hade också samma nojjor, vad händer om han (gud förbjude) går bort, om vi gör slut etc etc. Hur vill jag att mina barn ska växa upp, ha för relationer med min familj. Alla dessa tankar ledde tyvärr till att jag flyttade tillbaka till Sverige och vi gjorde slut. Sorry för detta svar men jag insåg vad som är viktigt för MITT liv, hur jag vill leva om jag får bestämma helt. Hörde också en bra sak i en podd, att man ska skaffa barn med en person som skulle vara ett bra ex, låter först lite konstigt men jag tycker det var ett bra tankesätt. Tror du måste tänka igenom exakt vad du vill, ett barn i ett annat land med en partner + dennes familj därifrån betyder nog i de flesta fallen att du ”fast” där. Men om du trivs superbra är det ju inga problem 🙂

        Vad tråkigt att höra att det tog slut men vad starkt av dig att verkligen lyssna innåt och välja vad som är bäst för dig! Jag känner många gånger att jag inte ens vet vad jag vill ibland för att det känns som att alla drar i mig från olika håll. Det är skitsvårt! Får man fråga vilket land du bodde i?
        Jag hörde också det i en podd faktiskt, måste varit samma! Väldigt kloka ord faktiskt.
        Tack för att du delar med dig, och hoppas att du mår bra trots omständigheterna

      Jag har gjort detta, skulle nog valt annorlunda om jag kunde ändra det. Fick en otrolig hemlängtan när sonen föddes, och slutade med att vi flyttade tillbaka till Sverige. Nu är förhållandet på uppringning och jag har extremt dåligt samvete för att ha ”tvingat” min partner hit till ett land där han inte känner särskilt många, och inte kan språket. Han skulle ju aldrig flyttat hit om det inte var för mig. Har sagt att vi kan flytta tillbaks om det blir outhärdligt för honom här men jag vill så gärna stanna nära min familj. Det är svårare med internationella relationer än man kan tro när man precis träffat den där intressanta mannen?? Och man vet inte riktigt hur man kommer känna efter barnet är fött, man kan påverkas väldigt starkt av det, jag känner många kvinnor som också fick stark hemlängtan när barnet fötts. För en del har det gått över efter ett antal år, för andra finns det kvar som en sorg. Tråkig kommentar men en jag hade önskat att jag hade läst för ett gäng år sedan.

      Jobbade med en hemsk kollega som hade fastnat på det sättet i Sverige, barn med en svensk.
      Otroligt bitter och nu var hennes främsta mål i livet att hennes barn ”inte skulle bli svenskar” ?
      Blodigt alvar

        Har barn med en man jag träffat i England. Tänker dock att det inte är så relevant för vi har innan pandemin åkt och hälsat på hans familj i England var tredje månad och det är enkelt att flyga hit. Han var dessutom drivande i frågan om att flytta till Sverige efter barnen och trivs mycket bra!
        Vi har dock en vän som är ifrån Australien som är gift med en svensk och har barn som trivs men kanske inte lika bra. Dom har dock relativt mycket pengar så maken är i Australien ca varannan månad. Det går man hittar sina lösningar. Jag har inte så mycket familj så för mig var inte det ett hinder. Jag hade nog varit mer orolig för hur jag hade varit tvungen att försörja mig+barn själv i England då dom inte har lika bra skyddsnät!

      Jag är förmodligen för sent ute för att du ska se detta men jag är i EXAKT samma situation i Kanada. Maila mig om du vill snacka 🙂 johannaalvarson@hotmail.com

    Hur har Jon och Janni blivit rika? ? Eller är det föräldrarnas pengar?

      Tack för svar! Du har rätt, det är dumt att oroa sig för sådant, men det är svårt att låta bli haha.

      Av nyfikenhet bara, varför tycker du Australien är bättre att växa upp i?

        Vad fasiken händer, många kommentarer som hamnat fel ikväll ?

        Jag tror Australien är bättre av den enkla anledningen att Australien placerar sig högre upp än Sverige på sådana rankningar. (Bäst land att bo i.)
        Sedan är det varmt och man slipper vinter också. Min PERSONLIGA högst ovetenskapliga tro är att Australiensare generellt är trevligare än svenskar. 😀

          (Nr 3, vid en enkel googling- och Sverige nummer 7.)

            Beror på vilken rankning du kollar på, vid snabb googling kommer i de första resultaten också upp rankningar där Sverige ligger över Australien. Men tror att om man vill använda rankningar som ett mått måste man kolla på vilka faktorer de väger in i rankningen, om det väger in (eller lägger större vikt vid) saker som man själv inte bryr sig i och utesluter (eller lägger mindre vikt) vid sådant man själv tycker är viktigt, då blir ju rankningen rätt irreleveant för en själv.

          Okej då är jag med! 😀 Australiensare är absolut trevligare än svenskar, men jag tror det mest beror på att de upplevs som mycket gladare än svenskar. Vilket jag tror 100% har med klimatet att göra. Sol gör människor glada liksom!

          Fast att det är varmt och man slipper vinter stämmer ju inte. Jag har farmat under den australienska vintern och fy vad kallt det var (nära Brisbane). Och i Melbourne kan man ha 4 årstider på en dag om man har otur.
          Australien är ett stort Land och vädret (temperaturen) varierar såklart beroende på var man befinner sig

            Ja det är helt sant, gjorde också mitt farmjobb under vintern och har aldrig frusit så mycket i mitt liv. Och bodde en vinter i Melbourne i en lägenhet utan fungerande värme och det var fruktansvärt. Men vintern är Melbournes soligaste årstid och det är ljust 8-17ish så man får ändå så mycket mer solljus än i Sverige, så jag upplever iaf inte den här vinterdeppen som vi har i Sverige. Det var så jag menade 🙂

              Det ser lite konstigt ut hur svaren hamnar, mitt svar var till punkten, som skrev ”Sedan är det varmt och man slipper vinter också”.
              Nu vet jag inte om hen har bott i Australien men en vanlig uppfattning är att det är varmt året runt i australien. Trodde det själv tills jag lärde mig den hårda vägen att så är det inte ?

      Jon är ju en skidåkare i grunden så där finns väl endel pengar. Janni vet jag inte hur det började, men influencer verkar ju många kunnat halka in på rätt enkelt bara för att det var vid rätt tillfälle.

      Jon har varit elitidrottare och fått pengar den vägen. Ingen aning om Janni. Sedan de blev ett par är det väl framför allt pga. sociala medier som intäkterna kommit.

        Nej nej, absolut att Jon fick pengar under sin tid som elitidrottare med Jannis pappa är stenrik ? Kolla @rickarddeler på insta

          Jannis pappa har inte alls varit rik tidigare. Han jobbade som snickare förut och har snickrat åt oss i vårt hus för typ 10 är sedan. Han framstår som förmögen nu när han flyttat till Spanien, men jag tror det är mycket tack vare Jon.

            Många snickare är stenrika

              Tänkte med snickare kan ju tjäna hur mycket som helst! (Fru till elektriker som tjänar som en vd)

          Nej asså kolla på Jannis syster Michaela hon lever ett vanligt Svensson-liv. Hade deras pappa givit pengar hade hon också haft det! Det är 100% Jon i grunden. Sen har janni blivit känd genom honom mest

    Kan någon med erfarenhet av mäklare komma med input? Jag är intresserad av en tomt som Länsfast fastighetsförmedling förmedlar. Jag har mailat/smsat ansvarig mäklare, mäklarassistent och kontoret nu ett par gånger var utan något svar överhuvudtaget! Fattar ingenting? Trodde mäklare svarade direkt typ. Vill dom inte sälja? Någon med liknande erfarenhet? Ska ringa nästa vecka, bor utomlands så är helt klart enklare för mig med mail/sms kontakt.

      Det låter konstigt de brukar vara snabba. Är du säker på att det är rätt Mail adress? Alla kanske ligger sjuka i Corona ? vilket område är det? Tänker om de är jätte upptagna.

      Har samma erfarenhet av Lejon mäkleri. Herregud karln svarar ALDRIG. Bara ringa och vara på om du är intresserad!

      Det är väl bara att ringa?

      Hände oss en gång. Vi var intresserade av att köpa ett hus, mäklarn svarade inte. Mailade till mäklarkontorets typ gemensamma info-Mail fick svar på 10 min. ? stackars säljare för efter många kan inte den tiden för visning osv så sket vi i det.

    Tanbyklara, är hon endast kompis till alla kändare flunssor osc använder dem?

    Jag vill utbilda mig till undersköterska, men nästa start är i höst ? Kan ni tipsa om någon utbildning som är likvärdig eller som man senare kan studera vidare/ specialisera sig till något inom samma yrkesområde? Dvs vården
    Ej ålderdomshem osv, det har jag testat, ej min grej!

    Och som fråga 2 om utbildning, andra alternativet, barnskötare, leder det enbart till arbete på förskola eller kan jag senare utbilda mig vidare till exempelvis barnsjuksköterska?

    Vill med andra ord arbeta på sjukhus och liknande.

    Ska förstås kontakta min studievägledare på måndag. Gäller vuxenutbildningar förresten, om det är viktig information eller inte, det vet jag ej ?‍♀️

      Ett tips – du kan ansöka om att få studera via en annan kommun som kanske erbjuder utbildningen redan nu till våren.

        Jo jag vet har kollat den möjligheten redan, men då min kommun vill inte betala utbildningar som de själva erbjuder

          Oj, missade halva svaret ser jag, men ja, det viktiga framkom iaf ??

      Vill du bli sjuksköterska måste du läsa sjuksköterskeutbildningen. Barnskötare är precis vad det låter, man sköter barn.

      Vill du läsa till uska så kolla vuxenutbildningen i din kommun i katalogen för att läsa någon lös kurs som ingår i programmet på distans. Hälsopedagog, psykiatri, psykologi ingår bland annat. Sök två av kurserna på distans start i vår, så är dom klara sen när du väl ska läsa utbildning.

        Jag har nämligen själv gjort så, funderar på att läsa till uska nån gång, så har under några år
        läst lösa kurser från programmet, när jag haft tid.

      Som utbildad undersköterska kan du arbeta på sjukhus utan någon specialisering. Vill du specialisera dig kan du göra det inom exempelvis barn, psykiatri, anestesi, operation, intensivvård eller som ambulanssjukvårdare 🙂

      1. Undersköterskor finns överallt inom vården. Inte bara på äldreboende. Dvs plugg på komvux eller gymnasiet.
      2. Blir du barnskötare så kan du jobba på förskola. Komvux eller gymnasiet.
      3. Vill du bli barnsjuksköterska måste du först läsa till sjuksköterska. Dvs högskola/universitet.

    Är singel och i ”dags att skaffa barn” åldern.

    Skulle gärna skaffa tillsammans med någon, men har nog ingen i min närhet att fråga.
    Finns det någon som kommit i kontakt med en barnlös man, och skaffat barn som vänner?
    Vart träffades ni?

      Jag skaffade barn med min bästa vän. Vi har ingen romantisk relation och har aldrig haft. Barnen är nu 5 och 3 år gamla.

        Förlåt för konstig fråga men låg ni då med varandra eller gjorde du inseminering? Skulle vara helt otänkbart för mig att ligga med någon jag inte har känslor för ?

          Man kan ju känna attraktion till någon utan att vara kär i den personen. Att ha sex med någon man bara finner attraktiv är ju mer vanligt än ovanligt. Inte som att dom flesta som ligger med varandra på Tinder är särskilt kära i varandra direkt.

      Är det inte bättre stt skaffa barn själv då? Tar flera år att lära känna mågon väl nog för att skaffa barn, särskilt som vänner. Känns risky.

        Fast barn har rätt till båda sina föräldrar. Det är djupt oetiskt och själviskt att skaffa barn ”själv”.

          Det får den. En spermadonator är inte en förälder.

            Genetisk och biologisk förälder, jo.

              Ja men inte förälder på det sätt som räknas.

                Barn har rätt att veta var de kommer ifrån, vad är det du inte förstår i det?

                  Det finns hur många barn som helst som kommit till den naturliga vägen som ändå inte vet sitt ursprung, barn som inte har kontakt med en eller till och med båda föräldrarna. Ser inte alls varför det skulle vara oetiskt att skaffa barn på egen hand. Har själv också funderat på den möjligheten, om jag ännu är singel när jag närmar mig 35 och verkligen vill ha ett barn då. Det jag främst funderar på är ifall jag hade klarat av att göra det på egen hand, är man två kan man åtminstone avlasta varandra.

                    Har man ett val så bör man ju inte hindra ett barn att veta sitt ursprung. Det är en helt annan situation om en av föräldrarna försvunnit när barnet redan var på väg eller fött, så det går inte ens att jämföra. Tror inte du har en aning om hur det känns att bli fråntagen möjligheten redan från början, som ett aktivt val av den ena föräldern. Det kan sätta spår för livet som aldrig går att reparera.

                  Det får man i Sverige med donator. Du behöver inte vara otrevlig.

                    Men personen missförstår ju det jag skriver med flit, det är också otrevligt.

                      Nej det gör jag inte!

      Du kommer vinna mkt mer på att skaffa barn på egen hand med donator. Både ekonomiskt och juridiskt! 🙂

        På vilket sätt tjänar jag ekonomiskt på att skaffa helt själv?

          Inte ett dugg.

      Är faktiskt på väg att försöka göra det efter pandemin.
      Känner flera som gjort så och verkar som en väldigt bra lösning. Blir inte massa tjafs pga. Känslor för varandra. Känns också tryggt att mitt barn kommer ha en annan förälder. Ifall det händer mig något så blir barnet inte föräldralös.

        Häftigt, är det någon i din umgängeskrets du ev kommer skaffa med?
        Lycka till!

          Det är faktiskt lite killar jag håller på att lära känna just nu. Sen får man se i slutändan vem som blir ”slutmatchen”.
          ?
          Finns bla. en sida på Facebook som heter: ”Vi som söker medförälder.”
          Testa den!

            Exakt vad jag sökte, tack! ??

              Lycka till! Vilken stad bor du i? ?

    Haha jag vill! Otroligt fascinerad av henne på något märkligt sätt

      Åh vad kul! Har du märkt att hon gör sig till med någon slags dialekt? Typ göteborgska?

      Jag undrar verkligen vad hennes vänner och familj tycker om hennes beteende på internet. Hon gör sig ju till något helt otroligt

        Haha, har inte tänkt på dialekten!

        Däremot är jag i chock över hur dålig kvalla hon har på sin kamera och vilken skakig bild det jämt är. Med tanke på att hon verkar satsa på att bli influencer på heltid kanske hon borde ta åt sig av feedbacken om det ?

          Haha ja och jävlar vad förvannad hon blev när någon påpekade det

          Tycker det är värre att hon inte producerar något content? ”hej kolla på vårt sovrum för femtioelfte gången den här veckan” är det verkligen något man kan leva på? Eller är hon bara arbetslös i praktiken?

    Vad heter hon på ig?

      Garanterat minst 15 tusen köpta av hennes 15,5. Jag har 10K på min insta, inga köpta, och har i snitt 800 likes och 35-40 kommentarer på mina bilder. Hon snittar på ett par hundra likes och ett fåtal emoji-kommentarer som hon besvarar så att det ska verka som att det är fler än vad det är.
      Hon är en tråkigare version av Anna Book. Fluffar kuddar hemma, lever på sin snubbe och tror hon tillför något.

    Kämpa Johanna!!!

    Någon som följer ”jellydevote” på ig? Tycker det är sjukt hurdan HETS hon har över att komma i form när bebisen bara just och just är en månad gammal! Hon är obekväm över kejsarsnittet och mår psykiskt dåligt av det. Hon ska bara vara snygg snygg snygg NU! Och överlag väldigt negativ över denhär tiden med en nyfödd. Måste säga att jag är lite förvånad! Trodde hon om nån var ko lugn med kroppen just nu, men nej hon går istället helt bananas! Bara jag som reagerar på detta?

    Obs! Hon tog en kommentar om att hon photoshoppar sin kropp som en komplimang för ”då är hon ju snygg enligt någon iallafall”! Så sjukt. Kan bara tänka mig att hon triggar många unga mammor där ute med detta dag ut och dag in.

      Hon verkar vara allmänt besatt av sin kropp och utseende. Bäst är att sluta följa den typen av helt meningslösa konton.

      Följde henne när hon fortfarande var någorlunda ödmjuk inför sin viktnedgång, det var typ när hon fortfarande bodde i Sverige. Sen kändes det som
      att hon blev mer och mer jersey shore girl england style ? Allt handlade om utseende och metoder att förändra/förbättra något mer till slut

    Låt henne hantera det hur hon vill.

    Hur känner ni till Fredrik Federley? Är han ett offer? Jag tycker han inte är det utan har varit omdömeslös

      Jag är övertygad om att de som kom efter Anneke Lucas har en hel del att berätta om honom

      Nej. Han visste om det.

      Jag känner att han borde ha orosanmälts av grannarna för längesen. Det finns enda två anledningar till att man flyttar ihop med en dömd pedofil och har egna barn :
      1. Man vet inte
      2. Man är ok med brottet eftersom man själv är pedofil ? alla som säger annat är sjuka i huvudet. Vem fan släpper in en dömd pedofil hem till wns barn.

        Ja tyvärr. Men jag hoppas verkligen att du har fel ?

        Men grannarna lär väl inte ha vetat eller? Men det är helt klart dom två alternativen ja, ingen annan människa skulle ta in en pedofil i sitt hem. Känns så jäkla skumt hela grejen. Att dom flyttade ihop så snabbt också?

          Han fick ju orosanmälan men anonymt. Han hade ju då hotat att skicka Säpo på dom som hade gjort anmälan och bett dom lista ut det. Hab förbjöd folk lägga upp bilder på sambon också.

            Så sjukt!?

          Har ju kommit fram att många utav grannarna visste att han var dömd, att Federley erbjöd de läsa domen m.m så Jag tror verkligen han har skelett i garderoben.

      Federley bor i min kommun. Det har varit delade meningar i byn, vissa som stöttar och skickar styrkekramar och en annan del som är fly förbannade (med all rätt).

      Hans dotter verkar inte ha träffat sambon tack och lov, sjukt dock att han fortsätter att träffa någon som man vet har gjort så vidriga saker. Federley har sagt till flera bybor att sambon var värd en andra chans och t.o.m. erbjudit folk att läsa domen.

        Om det är sant det du skriver måste han vara fullständigt gränslös. Gott att han är borta från politiken.

        Alltså det är ju helt sjukt. Hade blivit livrädd om en granne ba här läs domen om min pedofilsambo :))

        Tycker för övrigt så jävla synd om dottern. ALLA kommer ju titta på henne i skola osv och undra om hon blivit utsatt för övergrepp.

      Helt obegriplig soppa han satt sig i. Han fördömer brotten och säger att han mår fysiskt illa av det. Han säger även att han aldrig låtit sin dotter vara ensam med mannen, vilket ska låta som något lugnande men det skickar ju snarare med en gigantisk följdfråga som journalisterna naturligtvis inte ställde:

      Hur i helvete kan du träffa en människa som gjort saker du mår fysiskt illa av, och som du vet är så farlig att du inte kan lämna din dotter ensam i närheten av, och ändå tänka: ”Hmm… Ja, den här människan vill jag bli tillsammans med!”?

    Camilla, kam du ha ett öppet spår – corona edition snart igen? 🙂

    Gud hon är döende. Döm inte henne hon försöker göra allt för att hålla humöret och sin gnista uppe! Om det är att intala sig själv att hon är bättre än ngn annan som inte lyckades träna så låt henne. Hon har bara nga månader kvar av sitt liv om ingen mirakel kur kommer.

    Jag har löst det socialaspelet! (Vilket säkert många har). Ett exempel är att jag inte ser ”upp” till någon som har någon form av makt. Det vill säga att jag helt fullständigt struntar i om en person är finanschef eller har en annan position. Jag kommer bemöta den personen som den bemöter sin omgivning. Förut var jag inte så här, men nu känns alla positioner som teaterspel. Kastar med fina ord och försöker sig vara något som hen inte kan upprätthålla. Detta har fått mig inse att nästintill ALLA kan bli vad som helst bara man har det sociala och rätt kunskaper inom sitt område. Någon som känner igen sig i detta?

      Låter som att du är en knepig anställd som har dålig självinsikt. Sorry

        Haha dålig självinsikt? För att? Förstår inte vad dålig självinsikt har med detta att göra. Har haft högre positioner så vet vad som sker.

          Personer med dålig självinsikt vet inte om det, det är själva definitionen. Sorry.

            Men herregud människa, försök vara mer konkret av dig istället för skriva sorry. Du kanske är en sån där person som är en del av teatern och tog åt dig.

      Ja det känner jag igen mig i.

      Har du verkligen löst det sociala spelet? Det sociala spelet går väl ändå mycket ut på att spela sin roll så bra som möjligt.

    Det finns en hemtjänst som har sina lokaler precis brevid min port.. Igår åkte jag och handlade och påväg hem gick jag förbi och såg att de hade julbord.
    Ungefär 35-40 personer satt i en liten lokal, tätt intill varandra, och hade julbord. När jah gick och slängde sopor runt 00ish satt de kvar? allstå jag bryr mig inte om vad andra gör… Men det kändes väldigt konstigt att just HEMTJÄNST. Som jobbar med äldre som är en riskgrupp. Håller julbord för över 30 pers under en pandemi..

      Haha.. Herregud. Sverige i ett nötskal.
      Ska man skratta eller gråta liksom.

      Anmäl dem till kommunen!

    Har någon opererat bort tarm? Hur mår ni i dag?

      Blindtarm. Räknas den ens som tarm? Mår kanon. Det var 8 år sen.

        Jag tänkte mer tjocktarm, tunntarm eller ändtarm men tack iaf ☺️

      Min lillasysters kille fick tjocktarmscancer när har var 21 år.. nu 7 år senare har han fortfarande problem med magen. Går på toa väldigt ofta osv

        (Han opererade alltså bort en bit tarm)

          Okej, vad jobbigt för han. Det var ungt också! ❤️ Vet du hur mycket dom tog bort?

      Min mamma hade tjocktarmscancer, krävdes flera operationer för såren läkte inte, bildades fistlar etc. Efter flera år kom de fram till att det blir permanent stomi och efter det har hon mått mkt bättre.

    Vad är det sjukaste ni läst i öppet spår?

      Hon som påstod att hon hade träffat en man via internet som bodde i USA. Hon åkte dit och allt var frid och fröjd tills han plötsligt misshandlade henne och försökte hålla henne fången (obs det här va några år sen jag minns inte exakt). Hon lyckades rymma men påstod att han skyddades av diplomatisk immunitet och valde att inte anmäla. Nån mer som minns detta inlägg?

        Ja men det var ju ett uppenbart troll.

          Därav ~påstod~

      ❤️-Stina kvalar nog in på topp 10 iaf för att jag inte kan avgöra om det är ett troll eller inte.

      Kanske inte det sjukaste men tänker ofta på Dumpad, och att exet flyttade in med sin nya typ mittemot och hur jävla taskigt det är när man vet att man gjort någon så ledsen.

        Nej är ❤️Stina ett troll eller inte? Tror typ inte? Men sjukaste när hon skrev ”tycker inte det ska heta black Friday” och att det borde vara billigt hela året istället så att alla har råd? ?

          Hahahhahaha ja men det SJUKA är att jag bor i ett område som är väldigt vänster och jag umgås lite i vänsterkretsar och vissa människor har faktiskt såna här åsikter på riktigt, så därför är jag inte helt söker på att hen trollar. Haha men jag gillar ändå ❤️Stina, tillför jävligt roliga diskussioner här inne ??

      Allt som Hmm krystar ur sig. Varje. Jävla. Gång.

        Alltså vill egentligen inte peka ut individer, men hen gör ofta kommentarsfältet obekvämt alltså.

          Tack! Jag är inte ensam om att tycka så! ❤️ Och till dig Hmm, skärp till dig. Bättre om du kommenterar som anonym, om nu ditt pysande ego tillåter det.

            Nej för fan! Då kommer precis varenda en som kommenterar under anonym bli anklagade för att vara Humm!
            Nu vet man ju vem det är och vem man ska ignorera 😉

        Alla är så taskiga jämt mot hrm. Fattar inte alls grejen, fattar inte vad hen skriver som är så provocerande? Tycker det är rätt bra kommentarer men kanske lite långa ibland. Fattar inte grejen.

          Så du upplever ingen känsla av rättshaveri? Besserwisser? En patologisk kamp för att få sista ordet oavsett vad? Googlar fram ”fakta” och presenterar det som sin sanning?

          Du kanske inte läst här så länge? Hen tror hen är expert på allt men har haft fel många gånger (och säger emot de som faktiskt jobbar med ämnet ändå), ger sig aaaaaldrig och varit sjukt drygt och otrevlig.

        Fast har inte Hmm blivit mycket bättre och mer ödmjuk? Det var mycket värre för 1-2 år sedan.

      Den som skrev att den dränkt sitt barn i badkaret

        Hade inte laddat om sidan så missade din kommentar, men måste vara samma vi menar?

      Har för mig att det var här någon berättade att hen hade dödat ett barn?

    LD har covid i familjen. Endast en som testat sig dock men flera med symtom.
    Otippat med tanke på hur de levt på som vanligt hela hösten. Extra ironiskt med tanke på hur hypokondrisk hon säger sig vara

      Och vem är LD? (För oss oinsatta och på kvällskvisten något långsamma personer)

        Lady dahmer ☺️

        Billigt snus ?

    Kanske dum fråga men jag är desperat. Får man inte träffa sin familj som bor på annan ort? Jag har aldrig mått så psykiskt dåligt och jag behöver min familj

      Jag skulle säga att om du mår så pass dåligt, träffa din familj. Ta bil om möjligt och stanna inte på vägen! Hoppas att du mår bättre snart! Kram

        Jag har tyvärr inte bil så resan innebär en tågresa på va 2 h… jag vet att det är egoistiskt men jag vet inte vad jag ska ta mig till

          Åk ❤️ta hand om din psykiska hälsa

          Åk. Alternativt kolla om din familj kan komma till dig över en helg eller nåt.

          Ibland behöver man vara egocentrisk. Om familjen är okej med att du kommer så åk och tveka inte en sekund!

            Eh nej, egocentrisk är det sista någon ska vara i denna situationen!

              Sluta låta så extremt privilegierad.
              Många mår extremt psykiskt dåligt just nu och dessa behöver stöttning och hjälp. Även i ”denna situationen”.
              Eller ser du hellre att folk tar livet av sig bara för att inte riskera att bli smittad så att de riskerar att smitta någon annan?

              Jag kan garantera att denna person utsätter både sig själv och andra för större risk att bli smittad genom att trycka på den gröna knappen på kortterminalen i mataffären än vad man gör av att sitta på ett tåg i 2 timmar.

                Fast verkligen inte! Det är mycket större risk att föra vidare smitta på ett tåg i två timmar, än en kort stund i mataffären. Smittan sprids med utandningsluft (även större risk ju längre man är i samma utrymme) och i princip inte alls via föremål, så du behöver nog läsa på lite där.

                  Fast, tänk dig in i situationen. Du åker för att storhandla, för det är ju så man gör nu eftersom att man inte ska springa i affärer för mycket i onödan. Så det är inte bara ”en kort stund” man är i mataffären för det första.
                  Du hamnar vid bröden först och måste tänka efter vad det var ni diskuterade hemma om vilket bröd ni skulle ha. Medan du funderar märker du inte att fingrarna åker upp till munnen. När du kommit på vad det var för bröd du skulle handla så tar du det brödet med samma hand som du precis pillat på läppen med. När du lyfter på brödet ser du att en färskare ligger bakom, så du tar den istället och lämnar ”läppbrödet”. Samma grej händer många gånger vartefter du går runt i affären och det är inte bara du som gör det här. Så på den där gröna knappen, och på alla frontade varor finns det sjuka mängder bakterier. För att inte tala om handtagen på kundvagnar och korgar!

                  På ett tåg har du inte alls lika hög ström av olika människor, man är mer medveten om att inte ta på saker och skydda sig OCH tågen blir rengjorda stup i kvarten.

                  Covid är fortfarande en droppsmitta och har egentligen bara smittats via utandningsluft när det kommer till respiratorer. På föremål kan dessutom viruset överleva upp till 2 veckor beroende på material. Så det låter snarare som att du ska läsa på lite om det här.

                    Ditt exempel med brödet i mataffären får nog stå för dig. Själv använder jag munskydd och handspritar och rör inte ansiktet överhuduvtaget utan att kunnat tvätta händerna med tvål och vatten först.

                    Däremot håller jag med om att mår man otroligt dåligt så måste man såklart se till det. Åk tåget, håll avstånd, använd handsprit, gärna munskydd. Sen väl hos familjen, håll dig bara hos dem.

                    Du har så himla fel, det är verkligen inte så en droppsmitta fungerar ?

                    Viruset kan överleva länge på ytor ja, men det är inte aktivt och smittsamt mer än en liten stund.

                    Viruset smittar bättre ju längre man är i samma utrymme och delar samma luft, det kan vara på ett tåg, i fikarummet eller möten på jobbet, hemma o.s.v. I en affär passerar man förbi folk relativt snabbt, så där finns alltså mindre risk att smittas av någon som är sjuk. Men det är klart, nyser någon på dig så ökar ju risken. Och som sagt ovan, det finns inte särskilt mycket belägg för att viruset sprids via kontakt med föremål, men eftersom det är vedertaget att ha god handhygien när man är sjuk så fortsätter de att rekommendera detta för det skadar ju inte.

          Kan du stanna en längre period? Om du åker nu och stannar över jul och nyår? Då är det en exponering och sen kan du stanna hemma och ta det lugnt och inte blanda dig med fler. Om du har symtom är det ju en annan sak, men år du helt frisk annars tycker jag att du ska åka!

          Jag tycker definitivt att du ska åka. Ha med dig handsprit och ansiktsmask.
          Mår man skit så gör man, så ta hand om dig. Däremot är jag väldigt negativt inställd till när människor gör nöjesresor, går ut och äter osv nu. Men enl mig är detta nödvändigt för dig. Så gör det bara.

          Men herregud åk till din familj!
          Man behöver inte göra alla rätt, och ALLA människor är egoister och ställer bara in sånt som det är lätt för dom att skippa

          Ingen kommer att tacka dig för att du offrade dig och stod ut… ta hand om dig själv först och främst, sen är man kapabel att ta hand om andra

            + om det är tåget och resandet du oroar dig för alltså
            Om din familj är i riskgrupp eller något sånt är det ju en knepigare situation..

      Ring eller prata via video. INGEN ska riskera att sprida smitta just nu, situationen är samma för oss alla. Det är inte bara du som mår dåligt av detta, så skulle alla resonera så, så kommer detta aldrig att gå över ?

        Och vad är alternativet? Att hamna på psykakuten eller? Du vet inte hur dåligt hon mår.

        INGEN ska behöva må så psykiskt dåligt att de blir desperata.
        Situationen är inte ett dugg samma för oss alla, så lägg ner det där argumentet direkt.
        En del har inte ett nära skyddsnät, många bor helt ensamma i en helt annan stad än resten av familj och vänner.
        Många klarar inte av förändringar lika bra som anda.

        Ja, alla blir påverkade av det här. Men vissa blir 100 gånger mer påverkade till det negativa än vad andra blivit.

          Man mår nog ganska mycket sämre om man lyckas ta med sig corona till sin familj när man åker dit. Det riskerar att sprida smitta lika mycket som vem som helst som känner för att hälsa på familj och vänner, det är visst samma för alla. Tyvärr tar inte viruset hänsyn till detta, och därför måste vi alla hjälpas åt.

            Och om man inte råkar ut för att bli smittad och inte smittar ner familjen så riskerar man att börja må bra igen!
            Jag förstår lite varför du tycker att den tanken är så hemsk.

            Det är inte ett skit samma för alla. Jag t.ex. har fortfarande jobbet kvar, jag har ett syfte om dagarna och jag har många vänner som jag kan prata med. Min pappa är pensionär och har inte någon kontakt alls med någon förutom mig och min bror. Han kan dessutom inte heller gå mer än extremt korta sträckor så det är en omöjlighet för honom att ens komma ut ut lägenheten.
            För min pappa som sitter helt själv och helt isolerad i sin lägenhet är det här 10000 gånger värre än för mig.
            Kan du inte förstå det?

              Om du läser vad jag skriver, så skrev jag att viruset behandlar oss alla lika, det är ingen skillnad på hur du mår, du riskerar att sprida lika mycket smitta oavsett. Jag tycker verkligen att vi ska ha solidaritet med alla som jobbar inom vården och fullständigt sliter ut sig för andra människors överlevnad. Det går att träffas på andra sätt just nu, videosamtal, utomhus osv., som inte riskerar andra människors liv och hälsa mer än nödvändigt. Man måste faktiskt se till det större perspektivet.

                Frågan är bara vem som kommer att ta hand om alla som mår allvarligt psykiskt dåligt av isoleringen, eller förlorar sina jobb, eller får andra problem. När pandemin väl är över eller i vart fall lättar och dessa människor fortfarande lever med dessa problem. Inte kommer alla pekpinnar i det här kommentarsfältet att hjälpa dem. Inte kommer staten kunna hjälpa dem (de kan ju knappt hjälpa nu). Så nja, kanske man bör prioritera sig själv lite och göra en bedömning, för ingen kommer bry sig ett skit om den som nu isolerar sig på bekostnad av att bli gravt deprimerad.

            Men personen som mår psykiskt dåligt nämner inget om förkylningssymtom. Vad är en tågresa i akut läge jämfört med alla som trängs i butiker, går till frisör, gym mm. Tror du psykisk ohälsa är ett virus?

      Åk! <3

      Åk hem och låt dom ta hand om dig ❤️

      Hjälper det inte med videosamtal? Så ni kan se varann iaf

        Det är ju tyvärr rätt så svårt att bara genom videosamtal få en hjälpande kram, känna en riktig axel att gråta på. Eller för den delen få hjälp med att komma in i rätt rutiner där man äter, sover, duschar och klär på sig ordentligt.

        Ibland är det bara hjälp irl som kan göra att man kommer ut ur sina mörka tankar och obefintliga rutiner.

          Har själv mått mycket dåligt i perioder. Kändes tryggt att bara få höra mammas vardagsbestyr. Skramlandet från kastruller, en surrande tvättmaskin. Ingen annan än hon har sett mig som det värsta vrak. Till och med inlagd på psyk hade jag en fasad. Ta hand om dig! ❤

    Ni som gjort Microblading (alltså ögonbryn). Kan ni berätta er upplevelse? Fördelar? Nackdelar? Konstig läkning? Bästa ni gjort?
    Försvinner ögonbrynen helt sen?
    TACK ?

      Det var seriöst mina bäst spenderade pengar detta året. Finns inga nackdelar för mig.
      Såå otroligt skönt att alltid ha snygga bryn oavsett. Jag gjorde mina jan -19 och mina är typ lite ljusare bara nu än när dom var nya. Hur fort dom försvinner är individuellt och beroende på din hy, samt hur bra hon som gjorde dom är.

        Jan -20 gjorde jag ju dem såklart ?

        Tusen tack för svar!! ?

      Håller med ovan, helt klart bästa jag lagt pengar på på länge.
      Fördelar: Fått mycket bättre form på mina ögonbryn, som många andra sönderplockade jag dem när jag var yngre och på vissa ställen ville det bara inte växa ut. Efter microblading tycker jag liksom mitt ansikte är mycket bättre inramat av formen på ögonbrynen. Har också alltid assnygga ögonbryn utan att behöva bry mig, vilket gjort att jag känner mindre behov av smink överhuvudtaget. Håller också länge när man väl gjort första omgångarna, beroende på din hudtyp så behöver du fylla på någon gång omkring var sjätte månad till en gång om året.

      Nackdelar: kostar en del (men har du du att undanvara så är det väl värt det i mitt tycke), och om du har oljih hy så behöver du ofta kanske göra 3-4 omgångar första gången då det inte tar lika bra på oljig hy. Har oljig hy själv, så gick tre gånger (några veckor mellan varje gång) för att få till det som jag ville. En risk med oljig hy är också att de kan liksom ”bleed” lite, bli lite suddigt – men har själv inte fått så trots ganska oljig hy.

      De försvinner om du inte underhåller dem, hur lång tid det tar tills de försvinner helt är svårt att säga – beror väldigt mycket på just din hudtyp. Men skulle helt klart rekommendera det!

        Tack så jättemycket för svar!
        Kanske ska våga ??

    MFM- Elvis ??

      Prestley? Han va rätt skum. Men bra musiker.

    Jag tycker som du. Samtidigt är hon ju i någon slags förnekelse kring sin situation. Ganska sorgligt att iaktta.

      Tycker inte hon är i förnekelse. Hon skriver ju ofta att hon vet att det inte finns någon bot osv. Däremot tror jag hon försöker ha en viss inställning för att antingen lyckas hitta ett botemedel eller för att hennes sista tid här på jorden ska bli så fin som möjligt. Tycker du har en ganska nedvärderande ton gentemot någon som är så pass sjuk. Väldigt tråkigt och jag hoppas det bästa för henne.
      Ta hand om er alla.

    Man kan få cancer av så många olika anledningar. Inte bara leverne, som vi ju kan se i hennes fall. Tror detta är hennes sätt att försöka hålla motivationen uppe. Hemsk sjukdom och jag önskar verkligen henne all lycka och att hon finner ett sätt att överleva ❤️

    Julklappstips till farfar.

    Jag vill ge min farfar en liten julklapp för att pigga upp honom nu i juletider. Jag behöver lite hjälp att komma på en julklapp för runt 300kr.

    Min farfar är i 85 års åldern, har haft tomatplantering på sin balkong som sin stora passion under rådande pandemi. Han är väldigt skakig om händerna på grund av sjukdom och är begränsad i sin vardag. Farfar älskar även att ligga i sängen och vila till finska radioprogram.

    Vad kan jag hitta på?

      En mysig filt eller sköna tofflor för värme. 🙂

      Kommer inte på något julklappstips tyvärr men gud vad söt din farfar verkar! Gamla människor är verkligen det finaste som finns!

      En värmefilt om din farfar är frusen av sig? En fotobok med bilder på barnbarn. Kanske mixat med gamla bilder från förr? En korg med massa smaskigheter?

      Svamplådan.se kanske? Verkade inte vara allt för svårt och man får lite svamp också! Inte så mycket annat som går att odla just nu…

      Kan du inte ge honom tomatfrön av nån udda sort så kan han om några månader börja en ny utmaning. Kanske nån bok i ämnet. Min granne odlar tomater och har nya sorter varje år. Byter fröer med andra och pratar om en massa som jag inte begriper ? Men jag äter gärna.

      Tack för jättefina tips! ?

    Har blivit 4e reserv till en utbildning, tror ni jag har chans att komma in?

      Bror på antalet platser totalt och vilken utbildning. Men antagligen ja. Kanske en bit in i terminen dock.

        Syster *

          Haha va?

        SSK Stockholm

          Men hur många är antagna i din grupp?

      Jag var fjärde reserv i våras och kom inte in. Hade det inte varit corona, utan ett vanligt år tror jag att du garanterat hade kommit in. Nu är det dock många som söker pga arbetsbrist.

      Beror på. Många utbildning har överintag i första antagningen och tar därför inte in reserver alls. Andra gör inte så.

    Tycker ni det är okej att börja borra/hamra kl 08.00 i en lägenhet på en vardag?

      Absolut.

      Hantverkare börjar ju jobba vid kl 7, så ja.

      Ja vaeföe skulle det inte vara det??

      Ja på en vardag.

      Jag som helst sover till 11 i dessa tider säger absolut inte innan 12.
      Men ja, klockan 8 är helt okej. Klockan 6 däremot är inte okej. 7 kan vara okej om det är något som har informerats om minst dagen innan. 7.30 är på gränsen tycker jag, men det är inte så att jag skulle lägga någon längre tanke vid det om det började vid den tiden.

      Ja. När menar du att hantverkare ska jobba tex?

      Självklart!!!

      Nej, det är absolut inte okej. Man står inte och borrar mer än absolut nödvändigt och minimalt tidigt på morgonen mitt i en pandemi när man vet att stor del av befolkningen jobbar hemifrån och man inte kan komma ifrån ljudet.
      Att börja borra klockan åtta är sjukt egoistiskt.

        Vad är inte egoistisk i dessa tider?
        Snart kommer folk vilja få det till att det är egoistiskt att ens ha ett jobb, eftersom tjänsten egentligen borde erbjudas till någon som har störst behov av den.

        Eh, nej? Med den logiken kan man inte greja hemma på vardagar alls för det finns ju de som jobbat natt och måste sova.
        Personen som renoverar kanske jobbar ständig helg och har veckorna fria att renovera, klart som tusan att den ska få renovera då.

      Ja. Jag tycker det är okej. Det är svårt att anpassa sig efter alla. Någon bebis ska sova efter lunch. Någon har jobbat natt och sover hela fm. En annan börjar jobba tidigt och nästa sitter i möte mot någon annans tidszon på eftermiddagarna. Man får räkna med att störas av varandra när man bor i lägenhet.

        Exakt!

      Har en granne som börjat borra och hamra vid typ 21.30 på kvällen några gånger senaste tiden, senast igår. Jag tycker det är helt sjukt respektlöst, dom är alltid klara vid 22 när man inte får låta längre, men vafan? Hur viktigt kan det vara att få upp något på väggen vid 21.30 som inte kan vänta till dagen efter? Inte jättestort problem för mig egentligen mer än ett störningsmoment på kvällen liksom, men tänker på övriga grannar som är grannar/ har barn som sover långt innan 21.30… människor ?

        Som är gamla* givetvis

        Vi får inte borra/hamra efter 20:00 i våran förening. Sonen somnar dock runt 19 och har hittills inte vaknat i alla fall.

    Önskar lite pepp. Fick just nyheten att butiken där jag jobbar (är butikschef) skall säljas. För min personal blir det ingen förändring, men jag ingår inte köpet så att säga. Även om jag bor på landsbygden så är det klart det finns andra jobb att söka (kanske inte drömjobbet men) jag vet inte. Vill bara beklaga mig lite. Är så ledsen att jag kommer bli av med jobbet när min butik blir såld till våren, i vanliga fall älskar jag utmaningar , börja nytt jobb osv. Men nu, mitt i pandemin. Jag vet inte, tack för julklappen typ .

      Är det helt säkert att köparen inte vill ha kvar dig?

        Nja dom brukar sällan vilja ha med befintlig chef, blir konstigt dynamik i gruppen.

          Jag förstår om det blir ”konstigt” (vilket det inte alls måste bli egentligen) om du blir kollega med dem men de kanske vill behålla dig som chef?

      Nääää stackars. Hoppas du hittar ett annat jobb, förstår verkligen oron det ger 🙁

      Det kan ju vara lite olika med det där, eller har du redan fått beskedet?
      Kanske är detta fönstret som leder dig vidare, det steget du aldrig hade tagit om du inte var tvungen till det?
      Man vet aldrig… ibland är livet mystiskt 😉

    Jag undrar hur ni som bor med någon delar på kostnaderna för mat? Vem handlar? Delar ni lika även om man äter olika saker osv osv! 🙂

      Gift. Helt gemensam ekonomi. Mannen handlar oftast eftersom han tycker det är roligt (?!?). Delat helt lika från start även när vi inte var gifta.
      Hur hade du velat dela era matkostnader?

        Tack för svar!!
        Jag är inte sambo men tänker om jag skulle bli undrar hur folk gör..

      I början handlade vi var för sig men det blev ojämnt då jag oftast hade störst möjlighet att handla pga olika arbetssituationer. Då startade vi gemensamt konto så nu handlar man från det. Vi äter olika, men jag försöker t.ex. tänka på att om jag handlar och impulsköpt saker till mig, så slänger jag i lite extra grejer till min partner i korgen.

      Det går ju typ inte att handla helt rättvist, man gillar olika saker och äter olika mycket. Men jag tycker det är värt att ha en ”fast” kostnad varje månad iom att båda för över lika mycket och sen gör det inget vad det går till.

        I mitt fall äter en part vegetariskt och den andra kött (ibland).

      Vi ”delar” väl i stort sett lika på allt, den som handlar betalar och åker vi båda så betalar jag ena gången och han andra, inte så noga, idag så tjänar vi i princip lika men för något år sedan när jag hade betydligt mindre än han så var han väldigt noga med att jag alltid skulle betala mindre så att jag också skulle ha rimligt med pengar kvar. Men våra närmsta vänner har räknat ut allt procentuellt efter lön så att dom lägger en viss procent av sin lön på mat, tycker man ska diskutera sig fram vad man tycker är rimligt, vi är alla olika som tur är ?

      Sambos sedan ca 8 år tillbaka. Driver eget företag ihop sedan 3 år och har haft gemensam ekonomi sedan vi blev sambos. I en perioder har jag försörjt min partner och en period försörjde han mig. Personligen skulle jag aldrig kunna vara i ett förhållande där man inte delar ekonomi, men det är såklart olika för alla.

        Varför?

        Åh tack till er som svarar är bara nyfiken på hur det går till. Jag tycker det låter bra med ett gemensamt matkonto och att man inte behöver räkna kronor, det jämnar väl ut sig om båda bjuder till. Det hade varit jobbigt om den ena snålar och vill leva på den andra det hade jag inte gillat. Alltså att känna sig utnyttjad.

      Vi har gemensamma kort bara; totalt gemensam ekonomi. Dock bidrar jag väl bara med typ 10% totalt genom min lön…

      Sambo! Vi delar alla matkostnader, toapapper etc. från gemensamt matkorg. Min sambo lägger in en högre kostnad då jag pluggar och han tjänar 6 gånger så mycket som jag.

      Sambos sen snart 8 år. Båda våra löner och bådas föräldrapenning kommer in på ett gemensamt hushållskonto. Därifrån fördelas alla kostnader och det som blir över efter att det även lagts undan till div. sparanden delar på hälften och får in på varsitt eget konto att göra vad vi vill för ? all mat handlas med ett gemensamt kort som är kopplat till ett matkonto dit pengar förs över varje månad.
      Delad ekonomi har vi haft sen vi fick barn och tog huslån ihop. Ett gemensamt konto för mat har vi haft sen vi flyttade ihop och satt in hälften var (förutom i perioder där den ena pluggat eller tjänat mindre). ?

      Jag och min sambo delar 60/40 på alla kostnader (baserat på att han tjänar mer än mig) men jag är oftast den som handlar, dels för jag tycker det är lite kul och dels för att han jobbar så mycket så han är i stort sett bara hemma på helgerna. Det gör också att han bara äter frukost hemma på vardagarna och lunch och middag vis jobbet medan jag äter all mat hemma/matlåda

    Känns som många inte är särskilt nöjda i sina liv? Delar ni den bilden?

      Ja..

      Ja verkligen. Jag är rätt missnöjd med mitt ? men tycker när man pratar djupare med folk är dom flesta rätt missnöjda. Alltså missnöjda med lite större saker. Ofrivillig barnlöshet, blivit varslade, sjukdom i familjen osv. Kanske är det för att man pratar mer om det mesta idag, men det känns som att typ alla jag känner har gått igenom sådana trauman i sina liv som nog aldrig helt och hållet kommer läka. Och då är det nog lätt att känna att livet inte blev som man ville. Men det blir det väl inte för nån men du fattar ?

      Ja. Förstår inte vad jag gör här ens.

        Du behövs ❤️ Stanna med oss

      Verkligen! Tror tyvärr sociala medier och bilden av det ”perfekta” livet till stor del beror på det.

    Poddtips: Bygga åt idioter

    Har skrattat så mycket senaste dagarna. Lyssna vet ja!??

    Den här frågan har säkert diskuterats 100 ggr här förut men tänker fråga ändå. Mordpoddar, vilka är bäst? Har precis lyssnat på mordpodden och tyckte om deras upplägg, svenska mordhistorier tänkte jag fortsätta med men tycker inte alls om upplägget, så tips mottages gärna

      Har du lyssnat på Magnus? Från Svenska mordhistorier.

      Sjukaste jag hört typ, har lyssnat på den så många andra, blir lika arg varje gång.

        Nej har inte kommit till den ännu, precis lyssnat på kom tillbaka och har inte kunnat sluta tänka på den, vet inte varför just den har fastnat, får ont i magen när jag tänker på det, vet inte varför den har fastnat. Ska lyssna på magnus i natt när jobbar .

          Oh, den har jag inte hört, det får bli på jobbet nästa vecka!

      Vad blir det för mord?
      Obs! Humorpodd så mycket garv trots hemska öden. Alltid garv på bekostnad av gärningspersonen, aldrig offren. Men vissa kan säkert tycka upplägget är lite morbitt ?

        Haha okej måste kolla in den , tack för tips ?

      Svenska poddar:
      Vad blir det för mord (blandar in humor så det är inte för alla)
      Rättegångspodden
      Seriemördarpodden

      På engelska
      My favorite murder ( humor igen)
      Bear brook

        Stort tack, perfekt med engelska med

        Ceime junkie!

      Mordutredarna i p3

      Generation Why
      Sword and scale
      En Mörk Historia

      Varför vill man lyssna på sådant? Det handlar ju om riktiga människor! Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det skulle vara om en anhörig hade blivit mördad och okända människor satt och diskuterade det i en podd.

        För mig känns verklighet på något sätt mer greppbart sedan jag själv var med om något fruktansvärt som ”aldrig händer” på något sätt känner jag mig mindre ensam i min stora sorg i att världen är så grym och orättvis som jag känt ibland, jag tror det har hjälpt mig att känna mig mindre ensam i det jag går igenom, även under är hemskt så är det verkligt och kan hända vem som helst.

    Tips på lättlyssnade/nybörjar poddar? Har aldrig lyssnat på en i hela mitt liv, men behöver lyssna på något när jag pysslar och har tröttnat på youtube

      ”P3 Dokumentär” eller ”Dumma Människor” kanske?

      Så funkar det
      Bygga åt idioter
      P3 Dokumentär (men de gamla är bäst, med Anton Berg, ingen gör bättre P3 dokumentärer än han och trots att det är dokumentärer är det väldigt lättlyssnade)

      Jag gillar Flashback Forever , Alex & Sigge samt spöktimmen och o3 dokumentär

      Vad som är lättlyssnat beror nog på vad du intresserar dig för. Finns nog ingen snabbguide igen det utan man får prova sig fram och se vad som passar och vilket humör man är på.:)

    Vet någon hur antagningen på SU går till? Sökte socionomprogrammet nu till våren och blev reserv 33 efter första urvalet. Vad jag kan se på tidigare års antagningsstatistik så blir ca 130 personer i den urvalsgruppen antagna på första urvalet, och nästan lika många på andra urvalet. Kommer alltså 130+130 personer in på programmet i den urvalsgruppen då? Har jag någon chans att komma in som reservplats 33?

      Låter konstigt tycker jag! Menar du att 130 har tackat nej så 130 nya får platserna eller att de inte fyller platserna på urval 1?

        Ingen aning faktiskt! Kollade statistiken och på varje år har det varit nästan lika många som står som antagna på båda urvalen… Därför undrar jag om de tar in fler efter urval 1, för det kan ju inte vara så att 120 av 130 personer tackar nej?

          Nej, det är inte så att de tar in 130 ytterligare – utan många av de i andra urvalet är samma som blev antagna i första urvalet. Första urvalet tar de oftast in fler än de avser ta in i andra urvalet, just för de vet att folk kommer tacka nej. Så det är mer intressant att se hur du ligger till som reserv. 33 är inte jättefarligt för ca 130 platser normalt, finns en chans att komma in. Men, iom corona så har rekordmånga sökt och valt att börja studera, så det är tyvärr lite sämre chans i år. Men håller tummarna för dig i andra urvalet!

            Tack så jättemycket för svar!

      Nej, det är inte 130 till som blir antagna.

        På förra årets vårtermin står det att totalt antal antagna på första urvalet var 260, och på andra 230. Är det då 30 platser som inte fylls? För det finns ju hur många reserver som helst – om de tar in 260 först, varför är det enbart 230 efter andra urvalet?

    Jag vill köpa min parfym (Chanel Mademoiselle) på nätet, men är väldigt orolig att jag ska råka köpa en piratkopia då jag hört att även seriösa sidor säljer kopior. Någon som vet en seriös sida där den går att köpa?

      Chanel är svårt att köpa på nätet. Skulle satsa på deras egna hemsida även om frakten är lite dyr.

        Tack så mycket för svar. Ja frakten var lite dyr men det får nog bli så trots allt.

    Så ninasrader åker från Stockholm till Göteborg och påstår sig ha isolerat sig där nere i en vecka men sedan träffat en massa människor i stallet och även spelar in samarbete med Carl Hedin. Sedan undrar jag om hon tänker isolera sig tillbaka i Stockholm också och vara borta från sambon på jul?

    Hon fick massvis med kritik på sin blogg givetvis och stängde då ner kommentarerna.

      Skit i andra och sköt dig själv är ett bra råd!

        Fast just sånt här påverkar ju alla andra och vi måste hjälpas åt.

    Fick en fråga från en på jobbet om jag hade tid så att vi kunde jobba på en uppgift under dagen. Svarade glatt javisst säg bara till när det passar (kul att personen vill arbeta tillsammans med mig!) – och personen svarar att jag kunde skicka arbetet när första delen var klar.

    Haaaahaaa.. lurade mig själv där allt.

      (och allt är redan på distans)

      Haha what? Taskigt 🙁

      Men ta upp det med personen då? Innan du själv lyfter ett finger ?

        Grejen är att jag är en kille, och om jag hade tagit upp det med henne så tänker jag att det hade setts som ett oansenligt närmande.

        Typ: ”men jag trodde du och jag *tillsammans* skulle jobba med det”.

        Så alternativet tänkte jag var att backa och komma ihåg det till nästa gång. Jag hade ju kunnat fråga hur hon ville arbeta, innan jag frågade om när det passade henne.

    Ni som tappat smak och lukt av Corona, när kom det tillbaka? Dagar, veckor, månader?
    Även om ni inte drabbats kanske ni har vänner eller liknande som drabbats och kan dela med er av hur lång tid det tog innan det kom tillbaka gör dem..? Snälla snälla ta er tiden och kommentera.. orkar inte googla ngt mer på det här

      En vecka sen kom vissa lukter tillbaka.. Nu har de gått typ 2 månader, känner lukter starkare för varje dag men inte helt som innan. Jag lukt tränar nu, det hjälper.

        Okej, jag passerar 14 dagar nu utan en tillstymmelse till smak och lukt. Luktar på kaffe, kryddor osv varje dag utan förbättring…

          Prova diskmedel, tryck med flaskan när du luktar samt söt parfym
          De var de första jag kunde känna lukt av, om bara för en kort sekund. Fortsätt lukta.

      Hej. För mig kom det tillbaka lite efter ca 10 dagar. Tyvärr är både mitt smak- och luktsinne konstigt nu 🙁 Har en äcklig, unken lukt i näsan nästan hela tiden. Känner aldrig längre när mitt barn skitit heller. Alltså det är så konstigt. Hoppas så att det blir normalt igen. Blev sjuk i juni…

        Sedan juni… det är ju jättelång tid! Är så rädd att jag också kommer ha månader av att inte känna någon smak eller doft. Hur står man ut? Mat är ju inte roligt alls längre. Julmaten, julgodis och lussekatter- så stor sorg att inte känna något av det i år.
        Är rädd att jag av misstag kommer få i mig något som inte är bra att äta. Känner ju inte heller om sopor, kattlådan, skor, kläder osv luktar illa här hemma. Eller om något är på väg att brännas på spisen, ljus som är på väg att brinna ner, brandrök, bensin… rätt otäckt. Mår inte bra av det här tillståndet om jag säger så?
        Men ska absolut lukta på diskmedlet en stund varje dag

          Ja men alltså jag känner smak och lukt nu! Inte allt som förr bara. Kanske uttryckte mig konstigt. Bara det att jag har som ett luktpåslag… någonting unket liksom. Trocadero smakar inte som förr. Som en bitter eftersmak. Ja man kan säga att jag behöver träna upp smak- och luktsinnet. Jobbar på det!
          Förstår att du är rädd och orolig, men verkar vara förhållandevis få som får det så som jag?

            Ska tillägga att jag enbart hade bortfall av lukt och smak som symptom när jag blev sjuk.

          Jag har hört att det är det som är det värsta, de mindre trevliga odörerna. att folk som blivit drabbade av lukt/smakbortfall är smått paranoida över att själva lukta illa utan att känna det och därför undviker folk.
          Det är trots allt ett av våra starkaste sinnen, vi tar det ofta förgivet men utan det förlorar vi en stor del av det vi är.
          Önskar dig all lycka till, ska inte ta det för givet mer….

      Min kusin hade Corona i april och han har fortfarande varken smak eller lukt. Min sambo hade det i början av juni och han känner bara lite lite om något luktar riktigt starkt

        Oh så pass. Förlåt om jag frågar, men hade de lindriga eller besvärliga symptom i övrigt då de insjuknade?

      Har gått flera månader nu och känner ingen lukt öht och allt smakar bara samma bismak, så har tappat aptiten helt. Önskar det kunde komma tillbaka snart…

      Det var helt borta i någon vecka och började komma tillbaka smått efter ca två veckor. En månad sen nu och det är inte helt återställt men tror att det blir bättre och bättre i alla fall. Var hemskt att inte känna minsta lilla lukt/doft/smak där i början.

    Vad tror ni hände mellan Bingo och Julia Franzén?

      Har de gjort slut?

        Ja kanske ?

          Semestern i Marbella tog slut.

      Tror aldrig dom var ihop

    Jag är elitidrottare och lever på min sport.. Dock är det pga coronan svårt att tävla = 0kr inkomst.. Sååå jag behöver hitta nåt jag kan göra kring idrotten och funderar på en Youtube. Men frågan är vem vill ens se vad en idrottare gör? Nån idé vad jag kan hitta på? Gjorde kostscheman förut men alla ville bara veta hur man kan banta så mkt och så snabbt som vi gör i sporten..

      Vilken sport??
      Kost och träning men tydliggör att du inte tänker rekommendera bantningstips typ.

      Onlinekurser?

      Kanske ha ett deltidsjobb bara Sålänge?

      Jag hade gillat att följa din dag, hur det liksom upplägget ut för en elitidrottare. Sen kan du diskutera lite kring kost och träning. Påpeka även att du inte kommer att komma med några ”bantnings” tips osv. Ha ett inslag av en frågevlogg lite då och då. Fokusera mycket på kvalitén, hur du filmar osv. Hoppas det gav lite inspo? 🙂 lycka till!

    Ångrar ni något ni inte gjort? Ni har haft möjligheten men det blev aldrig av.

      Sagt till en kille jag dejtade och kompisar jag hade som tonåring på skarpen. Sätta ner foten och inte låta de trycka ner mig.

        Samma här!

      Nej, men gjorde tvärtom en jävligt allvarlig sak som fick stora negativa konsekvenser för att jag kände efter ordentligt och kände att det var det rätta för mig. oavsett vad så ska jag vakna och somna med mig själv och jag står för det jag gjorde till 100% vad andra vet eller tycker spelar ingen roll för jag gjorde det som var rätt oavsett konsekvenserna.
      Det känns rätt än idag även om det inte blev som jag hoppades. Jag stod upp för det som kännes mest rätt eller minst fel och jag kan leva med mina val det är viktigast för mig.

      Borde ha flyttat hemifrån så fort som möjligt efter gymnasiet men orkade inte. Istället blev jag som slappsmurfen och har gått om 3 år på min tekniska högskoleutbildning och bor i en släktings sommarhus när jag är 27.

    Har börjar intressera mig lite för en gammal klasskompis. Vi skriver på snapchat sedan någon månad tillbaka men inte särskilt ”allvarligt”. Hur går jag vidare och hur vet jag om han känner samma tillbaka
    / introvert

      Bara var lite flirtig? Är han det tillbaka så håller det på så tills ni båda bara känner att ni vill ha mer av varandra sen kommer ni ses sen blir det mer sen kan ni bara inte vara utan varandra om ni är de rätta för varann ?

    Fast så tolkade jag inte alls hennes svar! Tolkade det som att hon trodde att HON skulle hamna i sängen men att det inte blev så, att hon mår oväntat bra och orkar hålla motivationen uppe.
    Tycker att hon är otrolig med sin inställning och glöd, verkligen inspirerande. Men det hade inte varit fel om hon inte hade orkat heller.
    Hon är positiv och inser väl att exakt INGET blir bättre av att hon tycker synd om sig själv och ger upp hoppet?

    Okej du visar lite det värsta draget jag vet hos en del föräldrar. ”Många av oss föräldrar utgår från normen: att vuxna människor har barn, planerar barn eller önskar framtida barn” blir bara arg när jag läser en sån mening. Fullständigt hatar den där normen och är övertygad om att den gör väldigt många människor olyckliga. På grund av den normen upplever många en stress, att man måste hitta nån att bilda familj med, att stanna kvar med nån man inte är lycklig med för att man vill ha barn, eller tror att man vill ha barn för att det är vad alla förväntar sig och det man är inlärd sedan barnsben att man ska ha. Så himla många kvinnor ger upp sina drömmar för att istället följa normen och skaffa barn. Om det är nånting jag imponeras av i vårt samhälle är det de som vågar stå emot de starka samhällsnormerna för det kräver otroligt mycket. Blir dock ledsen när föräldrar för vidare den typen av värderingar som du förespråkar, för de hör hemma i förra årtusendet. Är otroligt glad över att mina föräldrar aldrig visade några sådana värderingar under min uppväxt, i min omgivning fanns vuxna som hade barn och som inte hade barn och som levde på olika sätt. Det om något är viktigt att visa sina barn!

      Min farsa sa spydigt nån gång att ”riktiga” kvinnor skaffar barn. Jag kontrade med att barn ska ha en riktig morfar. Nu är jag snart 50 och känner att jag gjort rätt som inte försökte få barn. Verkligen för jävligt att lägga sig i människors val i livet när det kommer till något så allvarligt som föräldraskap. Jag har inte känt mig speciellt ifrågasatt. Dels tror jag på att min övertygelse var stark och sen har jag lite eldfängt humör. ??

    Är så fruktansvärt trött på alla influencers. Det enda dom publicerar är klagomål på antingen hur mörkt det är eller att dom inte kan ”göra något kul” pågrund av corona. Sååååå fruktansvärt trött och less. Använd era plattformar till något vettigare 🙂

      Håller med! Bara samma saker hela tiden också, tröttsamt

        Alla trötta samarbeten också? Sååå jävla less. Jag följer några få utvalda som jag ändå tycker är smarta och roliga att följa – men till och med dom har lyckats kvala in på hatlistan. Nä fy!

    Var kan man köpa snygga munskydd?
    Skyddar de på tex Etsy?

      Om du vill ha bra och skyddande munskydd, prata med ngn på ett apotek. Munskydd är till för att användas en gång och sedan kastas.

    Skriver gymnasieuppsats och hon jag jobbar med har i princip inte gjort ett piss. Den ska vara inne på tisdag. Nu har jag gjort 99% av allt arbete och tycker det är så jävla svinigt bara av min samarbetspartner , kan verkligen säga att jag lärt mig ett och annat om att vara noga med vilka man väljer att skriva med. Herregud..

      Asså jag förstår verkligen din frustration men det är inget nytt under solen… jag tror( utifrån vad min gamla lärare berättat iaf) att det är detta som är en del i läran i arbetet iaf. Det är inget fel ifall du faktiskt tar din lärare åt sidan och berättar hur du känner, men största sannolikhet vet din lärare redan om detta, de ser mer än vad man kan tro.

      Prata med läraren, inte okej att hon åker snålsjuts på dig.

    Åh herregud hennes senaste blogg…

      ”Jag har stängt av kommentarerna för mina tre riktiga följer trollade och sa att jag borde skaffa bättre ljus i min videos ????”

        ”Jag vill inte ha kritik! Jag vill inte ha goda råd! Jag vill inte köpa någon lampa! Jag vill inte bli bättre, för jag är jag, jag, jag, jag! Jag vill inte att ni skickar pepp!”
        Lyssnade på tjurandet i över en timme, sen insåg jag att det bara hade gått fem minuter och då stängde jag av.

          Det är väldigt sjukt att hon inte kan ta åt sig, tror hon verkligen att någon tycker det är kul att kolla på en skakig och suddig video?

    Hej. Är så kluven med vad jag ska göra med mitt liv. Närmar mig 30 och har jobbat som butikssäljare sen studenten. Har kommit in på grundlärarutbildningen f-3 nu men vet inte om jag vågar satsa på det. Aldrig drömt om att bli lärare innan utan det är mer nu pga Corona som jag börjat söka lite utbildningar ifall det skiter sig med mitt jobb. Har fast jobb på 50% men som går sådär i dessa tider med permitteringar från och till.
    Är det en bra utbildning? Stressigt? Har glömt av hur man studerar under dessa år så vet inte om jag klarar av det. Hatar att vara så osäker på vad man ska göra.

      Klart du ska köra! Kanske kan du ha kvar butiksjobbet vid sidan av (till en början)? Tror att lärarjobbet kommer ge dig mer i livet än ett butiksjobb gör. Försök visualisera ditt liv 10 år från idag, vad gör du då? Står i butik? Lärare? Något helt annat? Tacka ja och testa, i värsta fall får du bara söka dig till butik igen eller något annat. Stort lycka till!

      Tycker också du ska utbilda dig! Lärare tjänar bra också om det kan vara något som spelar roll för dig? Verkar kul också 🙂 Nu är jag sjuksköterska men hade kunnat tänka mig lärare också!

      Finns det något ämne du tycker är roligt? Vi alla har väl mött oengagerade lärare någon gång i tiden – men om du vill pröva, absolut testa! Tror det är praktik redan 2-3 månader in på utbildningen 2 veckor (läste till gymnasielärare, men gissar f-3 har praktik de med).

    Jag har jobbat med henne. Hon hade inte någon vidare arbetsmoral då heller om man säger så. Hon gjorde det extremt tydligt att hon egentligen var alldeles för fin för ett vanligt jobb och satt mest av sina timmar.

    Väntar andra barnet, en dotter. Storebror heter William. Vi har Leonore, Elise och Bianca uppe som förslag. Vilket namn tycker ni passar bäst med William? Har ni något annat förslag på namn som passar bra med William?

      Barbro

      Elizabeth, Victoria, Mary, Alice, Charlotte, Alexandra, Louise

      Skrev en del namn men det svarat kom inte fram. Tänk brittiskt kungahus så vet du ungefär vilka jag listade upp

      Agnes
      Felicia
      Moa
      Ellen
      Josefine
      Natalie

      Mina kom inte heller. Kolla imorgon, förhoppningsvis har de kommit då…

      Elise! Inte Bianca iaf ?

        Röstar också Elise, de Elise jag har träffat har varit coola och gått sin egen väg ?

    Som f.d anställd på Nakd vill jag tacka den här bloggen för att hon tog upp missförhållanden på företaget ❤️ Trots att jag sa upp mig för ett bra tag sedan så känner jag en viss upprättelse och har lite lättare att andas. Tack!

    Jag fattar inte hur man lägger in ett nytt inlägg? Nu scrollade jag längst ner. Men hamnar nu inte detta under någon annans?

    Jag är lite ledsen för alla andra, ja som det känns, får vaginal orgasm med sin partner. Så funkar det inte för mig. Jag behöver yttre stimuli oxå. Men jag blir så ledsen över hur det blivit. Min man kommer så hiiimla fort. Vi har provat massa saker, krämer, speciella kondomer, att ta hand om mig ordentligt innan han kommer in i mig men sen låser det sig. För jag vet att det är över på några sekunder om jag råkar röra mig lite eller säga nåt sexigt. Så då blir jag så stressad att jag inte kommer med uttre stimuli heller, jag ger liksom upp. O sen blir vi båda ledsna. Allt bottnar i en stark kärlek och stark attraktion och vi älskar att ta på varandra och va fysiska. Så vi älskar ju ändå att ha sex. Fram till dess att det abrupt tar slut. Vad göra?

      Märkligt tips det här, men jag tror många män som tagit antidepressiva mediciner har noterat effekten att man blir en jävla hingst. Synd bara att man är jävligt deppig och kanske inte är så sugen på att vara en hingst just då…

      Hur som helst tror jag det numera finns ett läkemedel vars antidepressiva effekt är för dålig, men som fördröjer utlösningen. Jag skulle rekommendera att ni kontaktar en läkare för att höra er för.

      Om din man är intresserad av fotboll kan du också lite snyggt nämna för honom att en match avgörs i andra halvlek. Är prestationen i första halvlek inte något man är nöjd med så går man in i omklädningsrummet en kvart och återvänder med en vilja att vända matchbilden. Om Sverige kunde vända 4-0 till 4-4 mot Tyskland på 30 minuter i andra halvlek så kan din man nog vända ett hopplöst underläge i andra halvleken också.

      Är han istället hockey-intresserad så finns det till och med tre perioder. I VM 2003 vände Sverige ett underläge med 5-1 mot Finland till vinst 6-5. Här jobbade sig Sverige tillbaka mycket bra i den andra perioden och lade sedan in dödsstöten i den tredje där Peter Forsberg bland annat gjorde mål ”köksvägen”. Varför heter det köksvägen förresten? Det hör inte hit… Men det jag menar är att man ju inte måste sluta bara för att första perioden inte gick som man hade tänkt sig? Det ni kallar tar abrupt slut är ju bara slutet för att ni bestämt att det är slutet.

      Men om han precis har fått orgasm och sedan får upp den igen, varar han inte längre då?

      Ni kan väl använda en dildo innan tills du får komma?

    Har panik. Har väntat snart 4 månader på ersättning från alfakassan och har inte ätit mat på 2 dagar, är redan skyldig min bäst vän två måndashyror och alla mina besparingar är slut. Äter antidepressiva och har nu slut på dom sen en vecka tillbaka. Jag mår så jäkla pissigt utan och kan inte sova och min hund har bara mat helgen ut. Har inga pengar på min telefon och mitt wifi kommer stängas av när som helst! ? kan nån vänlig själ hjälpa mig? Orkar snart inte mer.

    sandrahlee2020@gmail.com

      Finns ju försörjningsstöd. Bara tills du får din ersättning.

      Men sök socialbidrag!!

      Då går man till soc. Förlåt men har dålig erfarenhet av såna här meddelanden. /MVH själv varit tvungen att ta hjälp av socialen

    Blir sjukt provocerad av Bindefelds senaste inlägg på IG. Tydligen fler blev det eftersom kommentarerna nu är avstängda. Och så läser man hur t ex Jöback predikar om att vi får ses på avstånd bla bla bla men det gäller tydligen inte dem? Oavsett om alla har antikroppar (vilket alla ”kändisar” tycks ha) så fattar jag inte hur man kan lägga ut en sån bild, den skickar helt fel signaler!

    Är så nyfiken på Sanna Wester på Instagram. Verkar ha lurat sina följare att hon tävlar ut en dyr märkesväska & nu ska hon tävla ut en Chanel väska nästa gång. Men detta är ju bluff & blir så irriterad på att hon lurat skjortan av alla sina följare? (Dem flesta verkar dock köpta, men ändå) ??? Någon som har koll på henne? Detta borde inte vara okej att göra på Instagram? Även hört att hennes egna väskor är fejk ? Blir sjukt provocerad av att hon luras & kommer undan med det för snart 3-4 gången??

      Håller verkligen med! Måste ju vara olagligt på något sätt hur hon lurar. Det var ju hennes egna fakekonto som vann Louis Vuitton-väskan också ?

    Hon är 30 och vet att hon kommer dö inom något år. Vi kanske kan låta henne vara då? Allt det där tjatet om att vara duktig och träna och jogga massor tror jag bara är ett sätt för henne att må bättre och öka hoppet att hon kommer överleva. Ju mer frisk/normal man känner sig desto mer hopp finns det väl om att man kommer klara sig? Samma med att hon bara äter meganyttigt och tar massa vitaminer – det känns väl bättre att göra något än att göra ingenting. Jag hoppas hon får vara pigg så länge det går. :/

    Någon här som har beställt eller läst den nya romanen om influencers? Verkar ändå lite kul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.