Måste verkligen allt, allt, allt ut på sociala medier?

Bild på Katrin som håller en gråtande Falke och en ur ambulanspersonalen på knä framför dem. bingorimers profilbild bingorimer Verifierat Hade precis hällt upp ett glas rött igår innan läggdags när Katrin ringde och berättade att Falke hade problem att andas. Eftersom pappa Alex inte var i stan så fick jag kliva in och ta mitt självklara ansvar. Katrin ringde 112 och en ambulans var redan på väg. Jag kastade på mig en jacka och sprang ut till bilen. Körde så fort jag bara vågade och tanksarna snurrade. Där och då i bilen blev känslan så påtaglig. Jag insåg då kanske mer än någonsin hur mycket jag älskar Falke. Tidigare på dagen hade vi kramats extra mycket. När man trycker hans lilla kropp hårt mot min och känner doften av hans blonda krulliga hår så fyller man på sina egna depåer med värme och kärlek. Man laddar sig full med endorfiner. Jag tryckte gasen i botten. Elbilen går fort och accelerationen är helt makalös och när man kör igenom ett folktomt Stockholm i full fart så känner man rädslan och adrenalinet pulsera. Tröttheten var som bortblåst och jag sprang lekande lätt upp för alla fem trappar till Katrins lägenhet. Flög upp. Ambulanspersonalen var redan på plats. Katrin höll hårt i Falke. Läget var under kontroll och jag kände direkt en enorm glädje och lättnad. Älskade Falke ❤️ Jag backade sakta ut ur rummet och tog en bild. För att minnas. Aldrig får man sluta känna tacksamheten för att man fått friska barn och inte någonsin ta något för givet. Allt kan hända och livet kan verkligen vändas upp och ner på nolltid. Falke hade fått en tillfällig Pseudokrupp eller laryngotrakeit som är en virusorsakad infektion som orsakar högt andningshinder hos barn vanligtvis i åldern 6 månader till 6 år. När jag kom hem så svepte jag inte bara ett glas som väntade på mig. Det blev kanske två till för att lugna ner mig och sen somnade jag som en stock. Tänkte på Falke. Våran lilla älskade Falke som är världens finaste pojke. Det får aldrig hända honom något. Aldrig någonsin ❤️

Nej, du tog väl en bild för publicera på Instagram, Bingo Rimér?

Jag har så svårt för detta…
Jag förstår att man bli skärrad.
Jag förstår att man har behovet av att uttrycka detta på sociala medier efteråt, för att ventilera.
Jag förstår att man vill ta en bild för att minnas, för sig själv och kanske sina nära.
Vad jag däremot inte förstår är behovet av att direkt publicera denna bild på sociala medier inför 200 000 följare.

Överreagerar jag?

198 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej, det är fanimig stört. Sociala medier är det ABSOLUT SISTA man ska tänka på när man precis trott att sitt barn ska dö. Jävla skittid vi lever i alltså

      Med bottenskrapet av mänskligheten som kändisar folk ser upp till (!): narcissister utan moral, empati eller integritet. Man blir så jävla uppgiven.

        Såna här människor har alltså funnits, men att de nu dessutom är nån sorts ”förebilder”? Man mår ju dåligt

          *alltid

        Hon här —> https://www.instagram.com/p/CIsxbDyF_tK/?hl=sv
        visar upp sin mamma när ambulans kommer hem till de, mamman har Corona och alla hennes 10 000 följare och andra kan se mamman och ambulansvårdarna för att hon ska ha något att visa upp på sina stories.
        Men alldeles till nyligen levde hon som hänger ut mamman som vanligt besökte shoppingcentra, gym, restauranger, kramades med folk hit och dit. Tom systrarna ska utsättas för Corona som inte bor hemma, men hennes make han ska skyddas till varje pris.

          Asså jag får panik

      Fyfaaan! Det sista jag skulle göra om jag någonsin gjorde det!
      Är människan frisk?
      Varför lägga ut en sån text om elbilen och köra snabbt etc?
      Så jäävla urbota dumt så att jag har inte ord!
      Idiot!

      Det är också en slags narcissism i det hela. Att visa att man är en person som älskar, att man gör något bra, att man vill visa att man tycker om någon. På bekostnad av barnets integritet, och ambulanspersonen (om hen inte tillfrågats innan såklart).

        Att man älskar – och att man har en bra bil typ?

          Alltså… vad är det han vill minnas? Att han fick chansen att rollspela hjälte?

        Jag bara väntade på ett: ”I samarbete med BMW:s nya elbil…”

      Enligt din åsikt ja.
      Men är det så svårt att tänka sig in i någon annans situation och med enkel logik få ett hum om hur denne tänker.

      Det här handlar liksom inte om en ”vanlis” som postar något på insta.
      Det här är en person som levt i princip hela livet med att dokumentera precis allt som händer i sitt liv genom foto eller video. Bingo har ju själv berättat och visat alla tusentals videoband han har där han filmat större delen av sitt liv.
      De senaste decenniet har det också utvecklats till att han delar med sig av det han dokumenterar. Det är vad han lever på liksom.
      Är det då så konstigt att en sådan människa har det där i ryggmärgen? Precis som vi andra har i ryggmärgen att alltid snöra samma sko först, att ringa samma person först när något skoj har hänt, eller ställa sig på samma plats i busskuren när man väntar på morgonbussen som tar en till jobbet?

      Det är ju inte heller som att han la upp det här live direkt, utan det gick väl ändå en tid innan han publicerade bilden?

        Ok fast nu verkar det ju vara något en jäkla massa människor ”har i ryggmärgen” nu för tiden

          Ja? För att en jäkla massa personer jobbar som influencers nu för tiden.

            Hade någon tagit foton på mig när jag tog hand om hans son(iofs inte biologiska i detta fallet vilket inte spelar någon roll) för att sen posta det på Instagram hade jag blivit arg. Jag hoppas verkligen att han frågade ambulanspersonalen om lov innan han gjorde det…!!!

              Du har din fulla rätt att bli arg om någon postar en bild på sociala medier på ditt barn utan ditt medgivande. Men det är extremt onödigt att bli arg på någon som inte tycker och tänker på samma sätt som du.

        Men gör det saken bättre då? Är det plöstligt ok lägga upp saker på barn för att gummipappan ’har det i ryggmärgen’?

          Det är väl ändå upp till vårdnadshavarna att avgöra själva? Om han lagt upp bilden förmodar i alla fall jag att han frågat föräldrarna i fråga först.
          Jag antar också att bilden skulle åka ner väldigt snabbt om någon av föräldrarna inte skulle acceptera att bilden låg uppe.

          Är föräldrarna okej med det så är det självklart okej och då är det väldigt svårt att som en helt främmande utomstående ha åsikter om det valet.

            Så allt som ett barns föräldrar tycker är okej ÄR okej? Rimligt resonemang. Tycker helt tvärt om. Barn är inget man köper på Ica och äger rättigheterna till. Det skulle fan vara körkort på att få ha barn.

              Så länge det inte är fastslaget och utrett att föräldrarna är olämpliga bör man ta för givet att föräldrarna vill deras barns bästa och att de vet vad som är bra respektive dåligt för barnet.
              Tänker man på ett annat sätt blir man inte trevlig som medmänniska.

          Den absolut enda anledningen till denna fotopajas o hans ex kan få ta upp plats i mediebruset är ju för att det bevisar att även fula människor kan bli kända. Vad har de annat att tillföra?

        Anonym 13:59 gränslöst var ordet. Du efterfrågar logik, då undrar jag om du antingen själv är komplett gränslös eller om du försvarar ett gränslöst beteende? Det finns fler tänkbara logiska alternativ som förklarar din kommentar. Du är obegåvad, du är narcissist, du är empatistörd, du är bimbo flåt Rimbo eller Katrin.

          Såhär: Med tanke på retoriken du använder och orden du använder kan jag bara anta att du inte vill ha något konstruktivt svar. Så länge du använder den där respektlösa tonen tänker jag inte bemöda mig att besvara din kommentar.

      Tycker det är fel att barnens liv visas så här. Alltså det är ju inget barnet kan säga till om. Håll barn utanför medier tills dom är stora nog att få säga till hur dom vill ha det. Hoppas verkligen hans son snart är kry igen.

      Verkligen! Reagerade starkt när jag såg den här bilden på Instagram! Men självklart hyllades han bara av sin suktande kvinnokör. Det är stört när man lägger upp sådana bilder i sociala medier, speciellt på ett barn.

    Jag tycker detta är lika ohälsosamt som alla förbaskade uppmärksamhetssökare på fb som checkar in på olika vårdinrättningar som sen ”inte vill berätta” vad det handlar om. Värst är de som checkar in på akuten med sina barn. VARFÖR gör man det när man är på akuten???????

      Eller de som lägger upp en bild där man bara ser deras arm med en införd nål tillsammans med regionens logga på sängkläderna?

        ?

        Hahahaha!! En klassiker ?

        Det gjorde jag en gång när jag ville att mitt ex skulle tycka synd om mig. Ryser av skam

          Jag la upp en bild från akuten (utan någon människa i bilden) bara för att mina kollegor inte skulle tro att jag ljög ? hemskt men effektivt

            Vad är det för mistänksamma kollegor?

            Känner dock igen det här. Har också behövt åka akut ex antal gånger pga äckelcystor och blödningar som gör att jag ibland förlorar mycket blod. Så hemskt på jobbet när man blöder igenom allt man har på sig men ändå blir ifrågasatt av kollegor och chefer. Tillslut tog jag 5 bindor, en tampong och starka smärtstillande, efter jobbet fick jag åka akut. Men då la jag också upp på instagram att jag blivit inlagd, så att ingen skulle tro att jag hittade på. Tillslut fick min chef prata med min läkare, det hjälpte faktiskt.

              Fyfan vad sjukt att chefen inte accepterar det utan kontakt med din läkare.

              Du hade ju också kunnat be om ett läkarintyg el helt enkelt dragit journalanteckningen från det besöket, så hade du sluppit hänga ut dig själv på sociala medier.

              Hoppas att du la upp de blodiga bindorna också…

                Jag har inga sociala medier kvar idag, så hann aldrig lägga upp bilder på mina blodiga bindor, tråkigt!

            Tror det ligger hos dig inte dina kollegor

              Det är klart det ligger hos mig, personer som är kroniskt sjuka har ofta skuldkänslor för att man har en känsla av att aldrig räcka till, speciellt på en arbetsplats som domineras av män. Men i mitt fall har det blivit till det bättre sedan min chef fick prata med min läkare, och jag känner mig trygg i att det inte pratas bakom min rygg på grund av mitt sjukdomstillstånd.

        Sekundärskäms så att det kryper i kroppen på mig när jag ser sådant. Finns en bloggare jag kollar på insta ibland som säkert har 50 sådana bilder i sitt flöde. Man ska gärna göra sig så klen man kan på en sådan bild.

      Jag önskar på riktigt att vett och etikett i sociala medier kunde läras ut redan på mellanstadiet i skolan. Sådana som Bingo, My eller valfri gränslös influencer verkar inte fatta det här med integritet. Att använda sunt förnuft biter liksom inte på vissa för de har inget. Det måste bli kutym i samhället vad som är ok och vad som inte är det. Kan vi inte inrätta en särskild myndighet för detta? En som BARA ägnar sig åt att ta fram riktlinjer för t ex mobiltelefonanvändning, sociala medierkutym osv. De kunde ju göra videotutorials av all information och lättlästa varianter – allt för att nå den målgrupp som behöver det som mest. Bingo har ju inte lågt IQ som t ex My eller Tooken, men han har banne mig inte det minsta koll på integritet för det.

        Tror nog mer handlar om brister i uppfostran än att det fattas en myndighet. Folk har inget hyfs eller empati längre och det verkar ju bero på frånvarande föräldrar som bara verkar tro att det är nån annans ansvar än deras att uppfostra deras avkomma..

          Visst har det med brister i uppfostran att göra, det är jag också helt övertygad om. Men för att komma till rätta med det så är det ju en samhällelig insats som behövs enligt min mening. När människor misslyckas så fatalt och hamnar på avvägar behöver ju någon (samhället) gå in och styra upp. Jag är ytterst liberal i min trosuppfattning i övrigt, men när man står och ser på hur det barkar åt fel håll med integritetstänk av så många individer ja då är det liksom bara lag och ordning som gäller. Inför obligatorisk integritetskunskap i skolan!

      Om dem lägger ut bilder utan info så kommenterar jag inte, dem får inge ”krya på dig”, ”styrkekram” eller fråga om vad som hänt. Lägger man ut kryptiska bilder för att söka uppmärksamhet då är man inte så allvarligt sjuk enligt mig.

    Kommer aldrig förstå människan som lever ut hela sitt liv på sociala medier. Det känns så fejk. Som att man inte är nöjd med det verkliga livet. ”Finns det inte ute på sociala medier så har det inte hänt”. Herregud vad ångest att veta att varenda jävel kan ditt liv ut och in?

      Eller alla par som lägger upp gulligull hela tiden o sitter skriver till varandra under bilderna på FB…
      För står det inte på FB är det inte bra.

        Jag följer ett par på instagram, och dom delar alltid varandras stories. Så om flickvän lägger upp något, så repostar pojkvän också det på hans story.
        När det är riktigt illa så repostar flickvän att pojkvän repostat hahahah

          Anna Book?

        Det är ju dessutom märkligt att det är just dessa par som separerar kort tid därefter också. Medan vi andra som inte häver ut oss på nätet utan gnetar på i våra förhållanden har det uppenbarligen så mycket bättre än vad vissa andra ger sken av…

          Haha ja är det extra mycket affektion på sociala medier är det alltid slut inom 6 månader

          Det finns väl till och med forskning på detta?
          Att de som måste berätta offentligt hur _l_y_c_k_l_i_g_a_ de är oftare separerar.

          Så märkligt är det ju inte. Är man på riktigt trygg och lycklig så har man sällan ett behov av att ”övertyga” någon om att man är det.

          Blev uppraggad av en sån för inte så länge sen. Han var så jävla på att jag utgick från att han var singel. Gick in på hans FB och voila; kärleksbekräftelserna till hustrun svämmade över inflödet. Kräks lite på sånt.

      Dem delar inte av sitt liv, dem delar med vinklar och fejk av sitt liv, bygger upp en värld som den inte ens lever i egentligen.

    Gräsligt. Uppmärksamhetssökande. Tragiskt.

    Har svårt att förstå hur man i den stunden ens kommer på tanken att ta en bild.

      Han vill ju samla godhetspoäng. Frågan är varför. Book-varning!

        Godhetspoäng för att han kände oro och rusade till ett barn som ev. svävade i livsfara? Ännu sjukare om det skulle vara så

      Jag tänker att han är fotograf till yrket, in i ryggmärgen, och ser per automatik en ögonblicksbild som han vill fånga. En väldigt fin kärleksförklaring till Falke för övrigt och det värmer i hjärtat att läsa det.

        Det var väldigt välvilligt av dig

        Wtf Anette

        Nu är han ju inte nyhetsfotograf…

          Eller hur, var barnet naket och triggade idiot-Bingo att ta en bild av reflex?

        Man måste kunna skilja på yrkeslivet och privatlivet. Speciellt när det som i detta fall är ett barn inbland och som blir exponerat på en kändisblogg utan tillåtelse

    Usch! Jag fick lite rysningar i kroppen när jag läste det sista stycket. Jag tänkte på alla de gånger Bingo har dokumenterat när han kör som en idiot med barnen i bilen och ibland glömmer att sätta bältet på dem.

    Nej, tycker det finns gränser på vad man lägger upp.

    Frågade han dom om han fick lägga upp bilden tro?

      Det spelar inte riktigt någon roll. Ett barn kan inte bedöma vidden och konsekvenser av saker. Av samma anledning får inte barn bestämma exakt vad de ska äta eller ha på sig.

      Det kan jag garantera att han inte gjorde. Bingo lyssnade inte ens när ena sonen skrek på honom flera gånger att han skulle sluta filma och radera en film där sonen misslyckades med en kullerbytta. Det åkte upp på instagram ändå, fast man hör Bingo säga i filmen att han ska radera den.??‍♀️

        Det är väl ganska ofta Rambo lackar ut och ber sin pappa att inte films och lägga upp. Bara för att de själva inte har någon integritet så kan de väl tänka på barnen. Ofta filmar de kompisarnas barn med, undrar om alla föräldrar vill att det ska läggas upp till allmän beskådan.

        Så är det ofta. Katrin har låst sitt konto igen

    Fin text dock!

      Ja, att kanske skrivai hans minnesbok för framtiden, inte för allmänheten.

        Det jag tänker på är vad barnets pappa säger om det här??

      Han kunde ha hoppat över bilden!

    DET borde väl vara tillräckligt för anmälan?
    I dessa tider alla vuxna är så lättkränkta ( inte minst hans mamma).
    Tänke rman inte på barnens framtid, hur kränkta de kan känna sig då.
    Minns att min mamma hade en förkärlek att visa foto som tyckte var pinsamma- kränkthet var inte ett ord man använde, men kränk var jag nog allt.

      Oerhört många influencers som borde bli anmälda då. Sök på typ barncancer på Instagram så får du upp otroligt mycket mer utlämnande bilder. Hemskt är det. Noll integritet för de små.

    Vill inte läsa om hans jävla bilkörning. Varför ska han köra i ”blåljustakt”. Tur för grabben att ambulansen kom först annars hade han väl andats ännu sämre.

      Blir mest förvånad över att han har sitt körkort kvar?

        Han blev av med det i tre månader men har nu fått det tillbaka, tyvärr.

    Alla dessa instagramkonton med sjuka barn, det är det värsta. Alla utlämnande bilder och texter om cancersjuka barn, typ Janemarina och hennes vänner. Hade jag varit svårt sjuk som barn hade inte jag velat att hela världen kunde se det. Förstår att mammorna måste få stöd och skriva av sig, men det finns en gräns.

      Jag tycker det är knepigt. Janemarina hade ju ett stort konto innan hennes dotter blev sjuk, kanske var det naturligt för henne att fortsätta skriva om allt?

        Jag låg en lång period på barnintensiven med min dotter för länge sedan och hade ett samtal med en av läkarna som har följt med mig. Då människor i min närhet propsade på att komma och hälsa på trots att de inte fick så sa läkaren typ ”det är märkligt när det gäller barn, då ska man hälsa på men ingen går väl in till en vuxen på intensiven och står och stirrar, tar foton och sen går där ifrån.”. Barn bemöts annorlunda än vuxna i en liknande situation och jag har svårt att en make skulle ta foton på sin fru när hon ligger på golvet i blöja gråtandes om inte frun hade gett sitt medgivande.
        Nu är jag inte en influenser och lever inte alls i den världen men jag har svårt att se behovet av att fotografera sitt barn när de är i en utsatt position. Att ta massa foton på mitt barn i olika situationer fanns inte, än mindre att dela de med andra.

        Nja. Typ 3000 följare. Fler än jag har men långt ifrån de 160 tusen hon har nu som dök upp i takt med gråtande, nedsövt och duschande barn.

        Hon är ju värst av alla. Man kan skriva om det utan bilder.

        Fast janemarina hade inte ett stort konto innan hennes barn fick cancer. Går man tillbaka 5-10 bilder innan första sjukdomsinläggen så är det en massiv skillnad på likes, men uppenbart att hon närde influencer-drömmar. Och nu går sponsorinläggen omlott med sjukdomsinläggen. Jag tycker det är fullkomligt vidrigt och integritetskränkande utan dess like.

          Det tråkigaste är att det inte får lov att diskuteras. Om man lyfter att det är integritetskränkande så är man ett troll som hatar på folk i en utsatt situation.
          Jag har inte haft ett barn med cancer men jag har haft ett barn som varit nära att dö av en annan orsak. Jag kan verkligen inte förstå hur en tänker när man tar ett foto och publicerar det inför tusentals främlingar. Hur detta eventuellt kan påverka barn och om det är kränkande är något som borde få lyftas.

            Jag hade cancer som barn och tror inte att jag hade uppskattat nu om mina föräldrar hade delat bilder på mig på sociala medier från när jag låg inne och var sjuk. Tror det kan hindra barnen från att få möjligheten att skapa sig en annan identitet än att bara vara ”cancerflickan” med alla. Som det är nu får jag ju berätta om min sjukdom om jag vill, istället för att det är något som dyker upp om man googlar på mitt namn.

              Sen tycker jag också att det är väldigt osmakligt att profitera på att ens barn har en potentiellt dödlig sjukdom. Förstår inte riktigt hur man kan vara bekväm med att posera i sina sponskläder med den vetskapen.

              Jag hade också cancer som barn (hade dock hunnit bli tonåring och var således mer medveten om allt) och jag hade inte heller uppskattat om mina föräldrar hade lagt ut bilder på mig. Inte nu heller, hade inte velat se bilder på mig själv som sjuk tonåring i några sociala medier. Samtidigt så har jag någon slags förståelse för att man gör saker i ren desperation när ens barn är sjukt. Jag tycker tex det var helt orimligt att svt sände Englas begravning, hennes mammas reaktion på allt behövdes inte kablas ut i tv/radio heller. Lyssnade på p3 dokumentär om mordet på engla häromdagen och får så konstig intryck av den mamman.

              Detta är en fin reflektion. Vi har tänkt samma med vår dotter. Hennes sjukdom har påverkat henne men hon måste inte berätta om hon inte vill och det är värt mycket då hon får ”vara som alla andra” om hon vill det.
              Vi har varit väldigt restriktiva med vem vi berättar det för, även i skolan, då vi inte vill att hon ska bli behandlad annorlunda.

          Speciellt också en gång när hon skrev att hon tyckte det kändes väldigt märkligt att hon tappade en hel del följare efter att barnets behandling var över, som att ”folk bara ville följa mig pga sjukdomen” typ. Jaaa… Vad trodde du?

      Förstår inte heller. Som Isabelles kamp mot cancern, förstår inte varför man vill outa air barn på det viset.

    Förstår att man blir skärrad, han hade kunnat skriva texten o lägga ut en symbolisk bild eller whatever. Men att liksom ta en bild i den stunden, för vem gör man det? Kul för ungen att man förevigar den stund med panik och ångest! Undra om han fråga ambulanspersonalen om de ville vara med på bild? Tror inte det..

    Att man ens hinner tänka på att kan ska ta en bild?

    Så länge människor med sjukt uppmärksamhetsbehov får uppmärksamhet och pengar genom sociala medier så kommer de att lägga ut allt som ger dem det.
    Sluta följa och kommentera så löser sig problemet av sig självt.

    Varför får aldrig hon Jane som har dotter med cancer skit för såna här bilder? Hon berättar utförligt och visar väldigt privata bilder. Men i hennes kommentarsfält är det bara hjärtan och styrkekramar…

      Jag håller faktiskt med dig här. Jag förstår behovet av att ventilera om saker som är jobbigt och jag förstår att det kanske är ”normalt” att dela med sig av allt om man har en stor plattform. Det jag dock inte förstår är behovet av att lägga ut bilder på barn i utsatta situationer. Om man vill lägga ut bilder så kan man väl lägga ut på sig själv, på sjukhusets logga, på droppställningen ja vad som helst utom barnet.
      Kritiserar man bingo får man kritisera alla föräldrar som lägger ut sånna bilder på sina barn.

        Det klart man kan kritisera alla föräldrar som lägger ut bilder på sina barn. Just Bingo har väl rätt många följare, många som får ta del av dessa bilder .Känns ju lite värre än random person som lägger ut en bild på sitt sjuka barn (och har 500 följare). Med det sagt tycker jag inte det är ok lägga ut såna bilder

          Jane har 150k följare…

      För att hennes följare har henne som idol. Har du sett hennes Stories? Det är stor skämskudde. Så fort hon käkat en Marabouchoklad springer någon till OK och köper en likadan och lägger upp ett inlägg där de skriver att de fått inspiration från Jane. Hon repostar allt så det är väl det folk vill åt.

      Men ärligt talat har jag velat skriva ibland ”Kan ni inte ha detta för er själva? Hon är bara 5 år. Skulle du slängt upp bilder på din karl om han låg nedsövd?” Men jag gör det inte. Feg som jag är.

    Jag tycker det är märkligt. Man han är ju fotograf så det är väl det enda han har i huvudet haha

      Även om man är fotograf är det här en skitkonstig sak att göra, inte bara att han tar en bild utan även att den ska ut på sociala medier.

        Ja en sak att man bara måste få ta en bild, men att sen lägga upp den oxå?

          Fast varför måste man ta en bild? Jag förstår inte varför allt ska dokumenteras. Har det inte hänt om det inte finns bild? Och kul bild om ungen hade dött, ”åh, vilken fin bild” eller vadå?

            Ingen aning. Men man blir väl lite yrkesskadad. Jag är förskollärare och tänker nog på massa saker som alla andra inte var i närheten på att tänka i situationer. Men jag håller med om att det är märkligt!!!

    Katrin z skrev också om händelsen (minns inte vad för bild hon publicera). Men hon skrev för att informera andra för hon visste inte vad som hände och vad man skulle göra, trots att det är ett relativt vanligt fenomen (utifrån personer som kommenterat hennes inlägg).
    Jag visste inte vad det vad och vad man ska göra, så jag är väldigt glad för hennes inlägg. Som var mer informativt än Bingos.

      Behöver ju inte blotta sitt barn eller vårdpersonalen som bara gjort sitt jobb för ett sådant inlägg. Man behöver inte lägga ut en bild ens!

      Bara att ge ungen lite fiskolja.

      Hon la upp samma bild / en liknande där både barn och ambulanspersonal syns

      Hon och Bingo kom säkert överens om att han skulle lägga ut det han gjorde, för att hon annars skulle få kritik för det. Naiva följare som inte fattar att allt de gör är överlagt.

    Ju äldre jag blir desto mindre vill jag att någonting från mitt liv ska finnas online.
    Sociala medier förändrar människor och inte helt sällan till det sämre. Vuxna människor delar intima detaljer från sina liv och sitter sen och bråkar över kommentarerna de får. Det är verkligen osunt.

      Ja på allvar, vet människor som sitter räknar likes och kommentarer. Vuxna till synes normala människor. Lägger upp saker för att reta exet.

    Fan så sjukt. Vem funderar ens på att plocka upp mobilen i det läget?? Undra vad som krävs för att han ska börja tänka annorlunda, om det ens är möjligt. Det är som om ingenting är på riktigt längre. Vad hade han gjort om pojken dött, tagit bild på det också eller?

    Att inte de fattar sig på att just detta vill exempelvis barnkonventionen förhindra. Barnet vill nog inte att ett tillfälle när hen inte mådde bra ska finnas för evigt på internet.
    Dumma jävla föräldrar.

    Så jävla absurt! Vad lever vi i för alternativ verklighet?!

    Nä, där går fan gränsen alltså!!
    Sånt outar man inte så alla kan se. Sjukt respektlöst

    Fy fan vilken sorglig och liten människa han är. HUR kan man ens komma på tanken att ens lämna sitt barns sida vid ett sånt här tillfälle.
    Nu har det verkligen gått överstyr.

      Falke är ju inte hans barn.

        Inte i blod nej.

        Ännu värre

    Alltså dubbelmoralen i detta. ”Det får aldrig hända honom någonting, aldrig någonsin” Samtidigt. *Skiter i att sätta bilbälte på ungen*……

    Herregud, man blir verkligen mållös.

    S.J.U.K.T.

    Ringer man verkligen ambulans vid falsk krupp? Fast det är klart, insta-inläggen hade ju inte blivit lika dramatiska utan ambulanspersonal på bild. Suck på dessa okunniga, omogna människor…

      Får man inte panik när ens barn inte kan andas? Klart man ringer 112.

        Det är ovanligt att falsk krupp är så allvarligt att barnet inte kan andas. Det är en läskig hosta och klart att barnet kan bli rädd men i normalfallet är det inte farligt och man kan behandla det själv. Visst kan det vara så att pojken i detta fall fick ett extremt allvarligt anfall men med tanke på hur föräldrarna beter sig tror jag mer på en hysterisk mamma som kräver ambulans fast det skulle räcka med kall, frisk luft.

        (Japp, har barn som haft krupp, utan ambulansbesök…)

          Bara för att du haft kruppbarn betyder det ju inte att alla reagerar likadant. Falkes kanske var så pass allvarligt och svårt. Vem är du att bedöma det?

            Jag ägnar mig inte åt anekdotisk bevisföring. Det jag skrev var inte grundat i mina egna upplevelser utan i det som sägs av ex. 1177 och bvc.

            Jag har barn som har haft falsk krupp och det är läskigt men jag hade ändå inte ringt ambulansen. Det kan dock vara så att om Katrin har pratat med 1177 så kan de ha skickat ambulans eller så hade barnet allvarligare anfall.

          Nja om detta inträffar på natten första gången blir man nog rätt skärrad..har också erfarenhet av falsk krupp men det kom på kvällen och då hann vi ju vara med när det började och kunde ringa och få råd. Vaknar man mitt i natten av att ens barn inte kan andas är man nog inte så kaxig, och barnet kan bli rejält skärrat vilket inte gör saken bättre.

            De flesta blir nog skärrade. Falsk krupp uppstår ju ofta på natten när barnet legat ned en stund också. Men oavsett så är det att överreagera att ringa ambulans så länge barnet andas, även om det är ansträngt. När KZ i andra situationen beter sig som att vården ska finnas där när hon knäpper med fingrarna så tror jag inte det var hälften så illa som de känslosamma utbrotten på deras instagram försöker ge sken av.

              ”överreagera att ringa ambulans så länge barnet andas” Jaha, ska man avvakta till barnet har slutat andas? Din bedömning av ambulansbehov slår nog larmoperatörens som har utbildning och kunskap om det enskilda fallet.

          Alla reagerar ju dock olika under stress. Hade mitt barn haft svårt att andas och jag inte vetat vad som hände så hade jag med ringt ambulansen.

          Jag är SÅ trött på människor som rackar ner på vanligt folk när man tar hjälp av vården. ”man kan inte åka till akuten om det inte är akut”
          HUR ska jag och alla andra utan vårdutbildning veta vad som är akut och inte? Ibland vet man inte om bröstsmärtan är en hjärtinfarkt eller panikångest, ska man chansa med livet som insats då?

            Att googla hosta+barn tar fem sekunder. Särskilt i dessa tider är det jäkligt oansvarigt att belasta akutvården.

              Ser ofta dina kommentarer på bloggbevakning och du är en SÅ bra människa! Hur fick du facit till hur man ska vara? Längtar tills alla fått det…

                Du vet att flera kan skriva under samma namn på den här sidan, eller hur? 😉 Så jag skulle inte lägga tid på att föra bok över inlägg jag inte gillar om jag var du.

                Jag har aldrig sagt att jag sitter med facit till något. Däremot vet jag att det normala inte är att tillkalla ambulans vid falsk krupp. Och jag tror att KZ är en sån person som både överreagerar och tycker sig ha rätt till förmåner på andras bekostnad. Att ha sinnesro att fota och lägga ut bildbevis på händelsen talar också för att detta inte alls var så dramatiskt som KZ och pseudo-pappan påstår. Fattar inte varför det är så jäkla provocerande…

              Men snälla nån! Du var inte där och vet inte hur det var. 5 sekunder tar det inte och när det handlar om att man upplever att någon inte får luft så är ”5 sekunder” en väldigt lång tid.

              Människor reagerar olika på olika situationer. Tro det eller ej, men många tycker säkerligen att du är helt knäpp och gör fel ibland ?
              Man måste dock inte haspla ur sig det hela tiden

            Det är dock väldigt viktigt att hålla sig lugn om ens barn verkar ha svårt att andas, speciellt vid falsk krupp. Man kollar läpparna och bröstkorgen. Det låter som att de inte får luft pga att de är så hesa och hostar men tar man upp dom och öppnar fönstret så lugnar det sig. Jag har två barn som har haft falsk krupp och ja det är läskigt.

          Samma här. Vi fick gå många vändor ute mitt i nätterna med barnet i barnvagn. Frisk luft. Är bra då. Även öppna fönstret till sovrummet och vädra under tiden man är ute och går. Kallt ja men de underlättar. Och hostmedicin och äppeljuice att dricka gör att de blir lite bättre. Mitt barn kräktes varje gång h*n hade krupp som liten. Då va de en läkare som tipsa om att ge rumstempererad äppeljuice. Hjälpte att lindra.

      Men man skickar väl ingen ambulans om man inte bedömer det som nödvändigt? Är ju 112 som fattar beslutet om ambulans ska skickas, inte Katrin?

        Vissa verkar tro att det går att bara beställa ambulans för att man känner för det.

      Jag har åkt in akut med mitt barn som hade falsk krupp, paniken man får när det låter som att barnet inte får luft är inte att leka med.

      Men ringer 112 när ett barns har svårt att andas, och dem bedömer vad man ska göra, i detta fall blev det en ambulans, inte föräldrarnas fel.

    Ingen i den familjen verkar ha något vett i skallen.

    Vilken superidiot. Vad säger Falkes pappa!? Ta en bild, men varför läggs den ut till världen?

      Varför ens ta en bild?

      För de ska tjäna pengar. Allt handlar väl om det för dom?

    Vad som stör mig mest i hela den här röran är inte bara att han kände sig manad att ta en bild som han sedan la upp… Utan en bild på ett barn.. En annan människas barn…

    Jag var också en krupp-unge, på 90-talet. Minns att jag fick åka ambulans en gång, och att en man bar in mig till sjukhuset. Fick en liten nalle av personalen som tröst. Minns ingen kamera och har svårt att se mamma eller pappa ta kort för att sen framkalla, stoppa ner i brevlådor och skicka in till lokaltidningen. Märkligt hur accepterat och normativt det är att slänga upp bilder på sina ungar hit och dit.

      Hela ”allt det där”: vi är exen som är bästa vännerna, vi gör allt ihop, tar foton på ALLT så att ni alla är hur ”bra vi är ”…..?
      Jag blir illamående över hur Katrin ska hyllas av Bingo, och hur allt ska visas för hela världen helst. Och allt går ut på att tjäna pengar, synas, höras…. Usch fy och blä. Dessa ungar är otroligt exponerade.

    Varje gång jag ser namnet Falke kommer jag att tänka på damen som heter Kråke.
    Hon blev känd för att hennes hotell i Skåne brann upp.
    Finns det fler liknande förnamn? Anders gills inte 🙂

    Trodde Bingos inlägg skulle mynna ut i reklam för hans snabbaccelererande elbil

      Den tanken försvann med rödvinet och nästa morgon kom han inte ihåg att det hela var ett samarbete med Porsche (tror att det är en sådana elbil han har).

      HAHA tack för ett gott skratt

      Ja, märkligt att han verkade reflektera så mycket över bilen just då.

    Dessa människor lever sitt liv genom sociala medier och kan inte göra någonting utan att visa upp det. Upp på Insta or it didn’t happen ?‍♀️

    Hur gick det förresten med Bingo och Julia?

    Usch… sånt här får mig att må illa. Har själv varit minuter från att mitt barn dog och man minns sånt för livet. Utan att ha dokumenterat det. Det sista jag eller min man tänkte på var att dokumentera det för att lägga ut det till alla. Tog kanske 3 bilder under tiden på sjukhuset och då var vi inlagda 16 dagar. Men har inte lagt upp något på sociala medier. Varför kan inte något få hållas privat? Är människor så skadade av sociala medier att precis allt ska läggas ut? Uppenbarligen är vi ju det. Lägg ut vad du vill om dig själv, men barn skulle verkligen få hållas utanför.

    Förstår inte att man måste sitta i ett kommentarsfält och jämföra hur barn reagerar på krupp. Och om det behövs hjälp från ambulanspersonal.

      Tja är väl inte ovanligt kommentarerna lallar iväg?

      Okej, det förstår inte du. Jag kan tycka det är rätt rimligt att påtala att falsk krupp i normalfallet inte är skäl för att ringa 112.

        Krävs då att man vet att det är pseudokrupp.

          Det gör man om man har följt allmänna vaccinationsprogrammet.

            Jaha, har man följt vaccinationsprogrammet vet man alltså till 100% att andnöd hos ens barn är krupp?

              Är det en hes skällande hosta som kommer ett tag efter att barnet har somnat så vet man att det är falsk krupp om man har följt programmet, ja.
              Jag skrev inget om andnöd.

                Jo det är det. Skällande hosta och ibland slutar de i att barnet kräks en massa slem, gjorde mitt då iaf.

                Fallen hade svårt att andas men ni menar att Katrin borde ha vetat att det var krupp och inte ringt 112.

                  *Falke

            Va? De tror jag inte. Fick ingen sån info när mina barn tog vacciner? De har tagit alla man får.
            Mitt ena barn hade falskkrupp som liten. Ingen läkare sa något om det då heller.

      Det är inte hon som beställer ambulans, hon ringer 112 och dem väljer att skicka ut ambulans. Så sluta anklaga föräldrarna

    Överreagerar definitivt inte.. kan säga när min dotter blev hämtad av ambulansen för hon hade sådana andningssvårigheter att det var svårt att få
    Kontakt med henne, då var verkligen sociala medier det SISTA jag tänkte på. Förstår inte ens hur man tänker när man tar upp mobilen för att ta en bild? Tusen grejer far genom huvudet, men det borde inte vara en av dem..

    Är det bara jag som tycker att Bingos relation till Falke är lite skum? Visst är det fint att han tar sig an Falke som sin egen, men Katrin och han är ju inte ens ett par längre. Jag har förstås inget med det att göra men jag misstänker nästan att Falke faktiskt är Bingos. Han har ljust krulligt hår som rambo och Ringo. Både Alex och Katrin är ju mörka.

      Blont hår är recessivt. I och med att Katrin har blonda barn så har hon heterogena anlag (det mörka som uttrycks och det blonda). Förmodligen detsamma för Alex.

        Ah! Visste inte detta! Nu fick jag lära mig nåt nytt idag också! Tycker ändå att Bingo är obehagligt gränslös med Falke som inte ens är hans egen. Inte ens en styvson.

          Det är ovanligt men det är ändå syskonet till hans barn. Om man kan ta sig an nya partners barn från tidigare förhållande, varför inte ens barns syskon? Är ändå bättre än att åta sig föräldrarollen till nya partnerns barn och sedan försvinna helt från barnens liv när man gör slut.

            Ja det får jag kanske vara beredd att hålla med om. Men Bingo tar sig friheter som inte är helt okej genom att fläka ut barnen som han gör. Speciellt falke.

      Falkes syskon är ju hans riktiga barn, och jag antar falke vill vara del av deras liv mer så då blir det automatiskt så att bingo har dem med, tycker inte det är jättemärkligt

      Men vad är detta för sjuk kommentar. Falke är ju jättelik Alex, snacka om att leta dramatiska fel

        Inget sjukt med det. Jag reagerar främst på att Bingo fläker ut falke som han gör fast han inte är falkes pappa.

    När min lillebror slutade andas vid 9 månaders ålder så var jag helt förlamad av skräck. Visserligen över 20 år sedan nu, men inte fan hade jag rotat fram vår (analoga?) kamera och bah ”vänta lite så jag hinner knäppa en bild också!” Stört samhället blivit.

      Inte samhället, majoriteten av samhället skulle inte ta en bild på sitt barn när den har svårt att andas och undersöks av ambulanspersonal.

    Det som skulle kunna hända, fast det inte kan hända, är ju att någon smittas med något vi alla känner till. Vi är många som fått ytterligare anledning att känna tacksamhet för att någon nära blivit kysst av pandemidöden. Att överleva innebär inte att allt blir som förr. Den ångesten, paniken och fysiska försvagningen skulle många behöva se för att fatta vad vi är med om och kan drabbas av. Om man inte förstår det i skrift. Undrar om tanken för en sekund föresvävade de ”vuxna”, att det skulle kunna vara coronarelaterat?

    Vilka fula gubbafötter hon har, Katrin.

      Säkert finare än dina håriga TROLL-FÖTTER.

    När min yngsta var med om en drunkningsolycka tog jag en bild på sjukhuset, när hon ligger i en säng uppkopplad till diverse maskiner. den bilden tog jag för att minnas, men jag skulle aldrig i mitt liv komma på idén att lägga upp den på sociala medier. Herregud.

    Med tanke på allt gnäll på folk i inlägg och trådar här, undrar jag om ALLT DET måste läggas upp?

    Nej, du överreagerar INTE. Detta är ett intrång i barnets integritet. Fy fan.

    Jag håller med att detta är ett övertramp. Och hur känner man sig när man ”sakta backar ut och tar en bild” – känns det inte fel och makabert liksom?? En annan grej jag tänker på är att han tagit ett glas rött och sen kör så fort han vågar – tur att han inte körde på någon eller blev fast i hastighetskoll/alkokoll dessutom!!

    Tydligen. Börjar nästan äcklas av deras beteende. Igår var dem på kalas igen. Bingos dotters bror som fyllde år… bor dom alla ihop eller? Usch för sånt här!

    Hur han formulerar sig och innehållet i texten visar att han är totalt omogen.

    Jag blir så trött på alla ”flunsor” som bara måste exponera sina stackars barn, och framför allt i lägen som dessa. Stackars Falke! Men vad gör man inte för likes.. ”Inget får hända barnen” – 1. Börja med att sätta på bilbälte på barnen 2. Ge fan i att filma när du kör, framför allt med barnen i bilen! Bingo har så mycket att lära.. Jag frågade varför han kände sig tvungen att exponera Falke i detta, då blev jag blockad. ”Hej jag heter Bingo och är 14 år, om folk inte ger mig kommentarer som jag vill ha, blockar jag” – väx upp!

    Vem vill minnas dagen då man trodde ens barn kanske skulle dö? Vem behöver ens en bild för att minnas den dagen?
    Dem flesta föräldrar kommer ihåg såna hemska dagar utan ”minnes bilder”.
    Helt klart något fel på honom som förälder.
    Sedan hoppas jag han skrev fel, jag hoppas hon ringde 112 innan hon ringde pappan ifall barnet har svårt att andas.

    Varför dricka massa vin när han kom hem? Tänk så hade falke blivit dålig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.