Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

447 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har så mycket jag måste hinna göra!!!!

      Jag också. Mina paket blir inte vackra i år!

        Jag har inte ens hunnit baka!!

        Same here! Brukar kunna slå in paket med perfektion (om man får skryta lite), men i år verkar allt bara gå fel hur jag än gör…

          Efter ett tag orkade jag inte ens bry mig. En fem cm lång glipa, äsch mottagaren är ju ett litet barn, inte kan ham bry sig.

          Perfektion it is! Försöker men når inte ända fram. #struggle

      Ja, sitter du här blir det ju inte gjort.

      Har inte ett skit jag ska göra ? är förkyld så ska slå in klapparna till sambon imorgon. Så skönt att slippa allt!!!

        Samma här! Både maken och jag har Covid19, så det blir bara vi och barnen. Trist med isolering, men skönt att bara vara vi 4.

          Har också covid 19 så det blir inte mycket gjort. Men det kommer fler jular

          Annars hade ni firat med hela tjocka släkten? #applåderarförvårdenmenserejsinrollidet

      Jag ska inte göra något alls. Bara vara hemma, inte fira jul. 🙂 så skönt. Dock är jag inte hundra procent frisk och det oroar mig. Hoppas det inte blir värre.

      Varför?

      Vad är det du ska göra?

      Fick positivt svar på Corona-test idag – alla julens planer ställdes in och om. Det var inte den julklapp jag önskade, men det var den jag fick.
      Tidsbrist, slarvigt inslagna julklappar – spelar ingen roll, bara man får fira jul tillsammans med dem man vill.

      Var rädda om er!

      Ha! Inlagd med covid 19! Har inte ett skit att ta mig till. Hemlis: supernajs! God jul alla!

        Har också covid, inte inlagd dock men ändå rätt najs att vara ensam. Skulle inte träffat mer än två pers ändå visserligen men det blir ju lite stök med mat och sånt ändå. Skönt att slippa ?

          Varför är ni inlagda? Ni låter pigga som kan hänga här.

            Alltså, skärp dig. På riktigt. Bara skärp dig. Jag ligger sjuk i covid-19 nu och var inlagd förra helgen också. När jag skrev härinne att folk skulle ta hand om sig och sina nära samt om alla mina besvär, var det några som hade mage att skriva ”öh, man kan inte hänga på bloggbevakning om man ligger inlagd med covid”, ursäkta, men vem är ni att tala om för andra vad man kan och inte kan? Blir på riktigt upprörd. Skärp dig.

            Jag kunde efter 4 dagar äntligen ta upp en telefon (innan dess var ljusstyrkan för tuff och jag fick direkt migrän) och då – av rena vana – gick jag in på BB och postade ett inlägg. Så vet du, det är faktiskt möjligt. De flesta klarar sig förhoppningsvis efter vård och inte alla som vårdas ligger nersövda på IVA.

            Så tänk er för när ni skriver sånt. Tack och hej!

            Till du som är inlagd: Been there! Håll ut! Du kommer att klara det galant, vännen. Hejar på dig!

              Ååååh. Tack ❤️ Lycka till nu!

          Jag har med covid, hur mår du? Jag fick ett bakslag idag trots att jag varit sjuk en vecka ?

            Jag är på 15:onde dagen idag. Går så himla mycket upp och ner. Idag var det en dålig dag idag 🙁 Vad gör ni för att snabbare må bättre?

            Jag mår MYCKET bättre! Jag är en av de lite yngre & tränade som inte fattade hur sjuk jag var alls när jag kom in, jag tyckte de överdrev tills jag såg testresultaten. Men nu känns det 100 ggr bättre! Kram till alla vi i samma sits, bara kämpa på ❤️

            Det brukar vara runt 7-11e dagen man kan krokna, alltså bli värre/sämre.. Men inte för alla såklart!
            Håll ut och kämpa på!

            /Jobbar på covidavd.

        Oj hur mår du? Varför blev du inlagd?
        Jag har med covid och är inne på dag 6

      Sitter ensam hemma hostig och sjuk, men det får vara ok ändå. När man tänker på alternativen.

      Du måste ingenting, du måste bara dö.

    Hasch hiss eller diss?

      HISS!

      ?

      Mår inte bra av för mycket men det är bra för min sömn. Kan man säga både och? Hissdiss ?

      Diss. Även om det varit roligt nångång.

      Tål inte eländet. Diss.

      Hiss när man har glass hemma LOL

      Aldrig prövat så vet inte!

      Diss för egen del, andra får köra på bäst dom vill

      Diss efter att ha fått en psykos av det.

      Mår bara illa, det är inte nice. Diss

      Hiss! Bästa berusningen som finns

      Hur får man ens tag på det??

        Darknet!

      Aldrig i livet!

      Skulle aldrig ens tänka tanken!
      Har aldrig en rökt en vanlig cigg.
      Inte druckit alkohol på säkert 8 år.

      Be yourself 100% istället ?

        Har du druckit kaffe då? ?

      Testat två gånger, avskydde det båda gångerna. Toksomnade och hade tråkigaste kvällarna ever. Inte min grej alls!

      Efter att jag bodde och arbetade ett par år i Kanada, i samband med legaliseringen och fått testa strain som var utskrivna från vården, finns det inget annat som funkar så bra mot mina psykiska besvär som thc.

      Jag har ASD (autism), Adhd och perioder av långvarig depression (fallenhet för detta pga min autism).

      Med mindre vardagligt intag av thc kunde jag arbeta bättre än jag någonsin gjort. Min överkänslighet för sinnesintryck försvinner, jag kan tänka en tanke i taget utan att min hjärna exploderar.
      Och jag kan fokusera. Jag blir förvisso inte sådär flummigt hög som många blir av thc men är inte det jag heller är ute efter. Jag vill bara leva ett liv där jag kan arbeta och göra rätt för mig i samhället, och THC håller mig undan sjukskrivningar.

      Hemma i Sverige har jag recept på benzo-preparat och annat roligt. Sånt som faktiskt får folk att bli fysiskt beroende och är ett helvete att ta sig ur. Min kompis var en nykterist som blev missbrukare av tabletterna vården skrev ut, han fick sedan ingen hjälp för sitt psykiska mående förrän han var ren från missbruket av benzon läkarna skrev ut istället för att ge honom psykologtid. Hjälp att komma ur missbruket fick han inte heller och en redan psykiskt nedbruten människa har inte energin att ta de stegen själv. Han lever inte idag.

      Det förundrar mig att samma människor som skriker ”DÖDSKNARK!” kring hasch och cannabis men ser inga som helst problem med alla opiater som skrivs ut till både ungdomar och vuxna i detta avlånga land.

    Min sambo är från ett land i västra Europa. Han har åkt dit för att fira jul med sin familj. Jag är kvar i Sverige för att fira med min familj, men han vill att jag reser ner för att fira nyår där med hans vänner.

    Jag tycker att det är oansvarigt att resa nu i coronatider, men valde att bortse från det när han berättade att han ville åka till sin familj, då han inte träffat dem på ett helt år. Men jag tycker inte att det känns helt okej att han ska på fest med sina vänner dock, som ju också har träffat sina familjer under julen och därmed är risken för smitta stor.

    Jag står nu inför dilemmat att resa eller att inte resa. Han kommer att gå på den där festen oavsett, och om han då reser hem hit sen, strax efter nyår, så är det ju som att jag också hade varit där. Drar han med sig Corona hem så får jag ju det också? Hur fan ska man tänka?

      Stanna hemma

      Så konstigt att ens fundera över det. Stanna hemma.

      Klart du inte ska resa! Håll dig hemma, försök sätta hnm i hemmakarantän om det funkar. Sjukt oansvarigt av dig att ens tänka på att resa faktiskt.

        Håller med er, jag är nog mest sur över att han ska gå på den där festen oavsett och jag känner att jag inte kan stoppa honom från det, även om jag tycker att det är dumt av honom att träffa människor han normalt inte träffar.

          Jag har precis haft Corona. Min sambo blev inte smittad trots att vi har mindre barn (svårt att hålla avstånd) och trots att vi haft sex. Så det är inte säkert att du blir smittad.

          Förstår verkligen att du blir sur pp honom. Men hans idioti får stå för honom. Rättfärdiga inte egna dåliga beslut med att han gör det. Och du kan ju smittas på andra ställen än festen till exempel flyget eller flygplatsen.
          Låter himla onödigt att du ska öka riskerna att ni får det.
          Unna dig något gött till dig själv istället för resan. Köp lite nya kläder eller hudvårdsprodukter eller ngt annat kul för pengarna du annars hade lagt på resan.

          Herre gud byt kille!

            ”Byt kille” ??! Låter som du snackar om att byta strumpor. Sluta håll på sådär. Please.

              Om man vill vara ihop med en stor egoist så…

        Att tänka på det är inte oansvarigt. Det är att genomföra det som är oansvarigt.

      Res inte! Inte bara för just Corona i sig, vilket ni säkerligen kommer då om nå både reser och går på fest. MEN än mer problematiskt är ju hur osäkert det är att resa nu. Gränser stängs till höger och vänster. Inreseförbud utfärdas osv. Flygen ställs in.

      Vilket land i västra Europa har inte stränga restriktioner? Och med restriktioner menar jag förbud, inte ”svenska restriktioner”. Din kille bryter alltså eventuellt mot lagen. Ej smart.

        Fast killen kom ju från landet han åkt till.
        Det är mot de mänskliga rättigheterna att inte ta emot en medborgare. Man har rättigheten att få åka in i det land man är medborgare i oavsett vad.

        De mänskliga rättigheterna står över alla lagar. Så nej, killen har inte brutit mot någon lag.

          Det du talar om har inte med saken att göra, givetvis har medbirgare alltid rätt att komma in i sitt land. Det jag menar är restriktioner i form av karantänplikt
          församlingsFÖRBUD, utegångsförbud osv. I vilket västeuropeiskt land (förutom Sverige då) går det att ha en nyårsfest med gäster utan att bryta mot lagen, det är det jag undrar.

        Fast om han kommer därifrån bryter han inte lagen, men det kan vara att hon inte kan åka dit pga regler! Till många länder kommer man inte in för tillfället ifall man inte är medborgare eller gift med en.

          Församlingsförbud, anyone?

            ??? det måste vi alla fatta, församlingarna är värst! Inte julhandel, inte fester, inte restauranger… FÖRSAMLINGAR! Skönt att ha rensat luften

              Alla förstod vad som menades.

      Säg ifrån!
      Eller så får han fixa egen karantän när han kommer hem, inte hemma hos er alltså.

    Hej❤️ Är det fler som tycker det är lite halvjobbigt med jul i allmänhet? Berätta gärna så kan vi prata

      Jaaa… har alltid ångest på jul. Nu är jag sjuk i år så jag blir hemma och slipper det vanliga firandet vilket jag tycker är så skönt… vad är det som är jobbigt för dig?

        Vad skönt för dig. Mycket som hänt innan jul. Sjukdomar, dödsfall, bråk, sjukhusvistelse och många som försvunnit från firandet. Så det är svårt att allt har förändrats så de senaste åren, från en perfekt dag till ångest

          Alltså detta har inte bara hänt iår utan senaste åren

      Halvtrist i allmänhet och i år i synnerhet. Glädjeämnet är att man vet hur de flesta barn är euforiska nu. Det unnar jag dom!

        Jag har jobbat i skola och mitt hjärta går alltid sönder när jag tänker på hur vissa barn har det kring jul. Önskar alla barn fick den där euforiska känslan ❤

          Haha, min unge har studsat upp och ner och rivit hela stället idag. Har man städat har den stökat till, har man slagit in paket har den öppnat. Eufori på en unge är jobbigt.

            Jo så kan man väl se det.

              ??

              Bra svar på otroligt dum kommentar!

            Men det låter som att du är en fittunge själv också.

            Vilken jävla kommentar…

            Den som sa det hon var det …

            Förlåt men skrattade högt! ?

              Samma ? jag är ingen barnhatare, älskar barn. Men just det där barnet lät lite som ett svin

                Nej det låter som ett euforiskt barn innan jul ? som bara har bra erfarenheter av julen!

                  Fast nä, låter som en slapp förälder… Det är ju faktiskt ett val om det tillåts att barnet öppnar julklappar som just slagit in? Klart det säkert blir liv första gången som det sägs ifrån, men sen vet ju förhoppningsvis barnet vad som gäller.

            ?

      Lite knepig är julen allt. Mat, pynt, bak och presenter, samtidigt som man ska ta det luuuugnt, och myyyysa. Hur då? Jag jobbar ju hela december och har mig att göra en vanlig månad. Men inte vill man ge barnen en stressig jul. Även små insatser för julen tar kraft, blir bettskena och lugnande till mamma i jul tror jag. Men, det är ändå fint med jul, det är det.

        Fast man väljer ut det man tycker om. Jag är ingen supermänniska som hinner med allt. Men många influencer slår på stort. Är i år mest intresserad av vad det är på filmkanalerna.

      Ja. Det är jobbigt. Har avsagt mig julfirandet helt i år. Har varit lite halvt velig senaste åren och bara träffat familjen på fika/ gett en julgåva som ’gå bort present.’. I år på grund av Corona firar jag inte alls. Mer än att jag lyssnar på vissa jullåtar av nostalgiska skäl. Inget julpynt, ingen julmat. Inga julklappar.

      Jag har alltid tyckt det sedan jag blev vuxen. Men sen jag fick barn känns det annorlunda. Får liksom uppleva julen genom henne och det är något alldeles underbart.

        Jag förstår de som har barn att de gillar julen för den är magisk för små barn. 🙂

      Jag har alltid så höga förväntningar och drömbilder i huvudet och varje år så gråter jag i nåt skede för att nåt skiter sig ordentligt!??‍♀️ I år har jag satt ribban lååååågt ner så hoppas det känns bra i år! ?

        Same! T.ex. första julen med min kille och vi renoverar lägenheten, skulle vart klart för två v sen men fortfarande inte flyttat hem. Såg så mycket framemot julgran, baka, adventmiddagar och mys men har fått 0 av det. Bölar som ett barn minst 5 min om dagen i SORG haha

      Ja, julen är alltid jobbig pga en dysfunktionell familj. Har vi barn velat ha någon jul har vi fått handla/pynta/städa/laga mat själva. Men vi har iallafall varandra❤️

        Usch.. vad jobbigt

        Är du inte gammal nog att flytta snart? Då kanske det kan bli enklare för dig

      Ja väldigt jobbigt. Saknar anhöriga och många minnen. Från november och hela december känner jag mig väldigt ledsen och nedstämd.

        Precis samma här. Allt blir så påtagligt. Tror du inte att man hade mått iallafall lite bättre om man hade haft mobilen helt avstängd under december till exempel för att slippa jämföra sig?

          För det känns som det jobbiga är mycket jämförelse också. ”den firar med den, dom är så många, den personen är i livet där, vad mysigt dom har det” etc

      Jag känner mig aldrig så ensam och oälskad som vid jul. Trots att det inte är så. Vet inte vad det beror på, men vi har haft lite bråkiga jular så är kanske det. I år känns det asjobbigt för jag kan inte fira med min sambo, så jag och barnet får fira utan honom och det känns asjobbigt.

        Skickar en julkram till dig och hoppas du snart får träffa din sambo igen.

        Massa kramar till dig<3 Och tack för att du delar med dig <3

      Har alltid älskat julen, men förlorade mitt enda syskon iår så denna jul känns piss. Försöker så gott det går ignorera att det är jul. Och det blir inga julklappar, ingen julmat, inget julpynt.

    Vem har Anna Hibbs fått barn med?

      Om hon inte nämnt det själv är det inget man ska spekulera i

      Varför tjatar du om det hela tiden? Hur påverkar det ditt liv?

      TOMTEN är far till alla barn! Hur många gånger måste man säga det innan du fattar det?!

      Jävla tjat 🙂

      Fråga henne?! Hur kan det vara så intressant?

      Jag är också orimligt nyfiken. Jag vet att jag inte ska spekulera men kan inte låta bli…

      Hjalmar?

        Du menar hennes styvbror? Känns ju inte så troligt

      Är också nyfiken som fan. Killen hon hade, som bodde ihop med i london(?) bara försvann en dag till en annan. Bor hon i Sverige på heltid nu?

    Läste precis inlägget ang Paow och otrohet. Får sån jävla ångest.

    Mitt ex va otrogen mot sin tjej med mig flera ggr. Jag visste ingenting. Efter det kom upp har vi självklart inte legat igen. Han bad om ursäkt till mig för jag mådde skit pga det osv osv osv. Han försöker ändå. Kommer aldrig hända.

    Blir bara så jävla äcklad av vilket as han och så många andra är. Blir också så jävla ledsen för jag vet att om (eller när) detta kommer fram så är det jag som kommer få skiten för det – precis som Paow slänger skit på tjejen. Även om jag inte visste något. Ööörk

      Berätta för tjejen så slipper du det dåliga samvetet och hon kommer nog inte avsky dig lika mycket.

        Eller så kommer hon avsky en ännu mer. Många tjejer har en tendens att få det till att det är tjejens fel trots att killen är otrogen.

        Tycker du ska berätta för tjejen och vara en större person, tror att hon uppskattar det i längden.

          Det var ju precis det jag sa, att hon ska berätta för tjejen?

            Ja, men du sa också att hon inte skulle avsky henne lika mycket. Inser hur neggo jag låter men har varit med om själv att tjejer skuldbelägger fel person ?

              Ja fast sannolikheten är väl större att du avskyr kvinnan mer om du får veta det från killen, berättar den andra kvinnan det med sin version och ber om ursäkt så tror jag nog man kommer lindrigare undan som den andra kvinnan.

                Aha, du tänkte så. Då hänger jag med!

        Varför då? Det är väl ändå snubbens ansvar att berätta!? Det ligger inte på något sätt på den personen som blivit förd bakom ljuset och fått sitt hjärta krossat

          TACK! Exakt så. Kommer inte röra äcklet, visste inte om att han va otrogen. Hade aldrig träffat honom isf.

          Ja, det är snubbens ansvar men om det lättar på det dåliga samvetet så är det ju värt att berätta.

            Någon som blivit förd bakom ljuset, ljugen för och faktiskt också bedragen själv behöver inte lätta på det dåliga samvetet. Eftersom de inte ska ha dåligt samvete från första början!
            Om man ändå har dåligt samvete behöver man inse att inget överhuvudtaget ligger på en själv. Man ska inte ha dåligt samvete för att man föll för en skitstövel.

              ❤️

              Det behövde jag höra. Tack!

        Nej jag kommer inte göra det, det får han ta. Det är hans problem. Det är jäkligt mkt lättare att säga än att göra.

        Jag har släppt det och gått vidare. Men inlägget påminde mig igen.

        … vi såg ju hur det gick när t. Ex Paow fick reda på sin killes otrohet.

    Hur svårt är det att skriva orden ”Swish” och ”swisha” rätt? Nej, det skrivs inte swischa eller Svish.

      Vissa säger maräng shwiss. Eller landet sväjtsh.

      Marängsviss och Schweiz- shväjts.

        Usch.

          Eller kanske ush. Hehe.

            ”URS” ???

              Ååååå neeeeeeej!

              En kompis skriver så…gör ont i ögonen ”urs vad hemskt”??? annars skriver hon så ”fint” med ord som ”skall” osv…?

                ”Kanske du skall lära dig i sinom tid att det är usch, inte urs?”

                Säkert med stort E i ”er” också?
                ”Fint”

        Åh marängsviss supergott. Ångrar jag inte köpte och kan göra det i morgon.

      HUR ORKAR MAM BRY SIG

        DET GÖR ONT I ÖGONEN OCH SJÄLEN.

          Nej ”ONT I MAGEN”

            I det fallet är det faktiskt själen.

          Ont i skälen menar du? ?

      min fd kollega uttalade det som Schweiz…

        Herregud.

      Mashmallow

        Ämilia.

          Ämilia swischade och åt marang shwiss och mashmallow. Urs!

        Vad har jag misat? Det heter väl marshmallows? Men uttalas mashmallow typ? Va???
        Är det maRsmallow, som månaden mars?

          Ja det heter marshmallows, ovan skrev dock mashmallow ?

            Puh!

      Switch är värsta varianten jag sett! (Av samma person flera gånger så inte bara autokorr)

    Eftersom ni inte kan se mig så kan detta inte uppfattas som skryt.
    Jag har ett problem som man sällan kan prata om: jag är för snygg.
    Fokus ska alltid flyttas till mitt utseende. Jag pluggade till byggingenjör men ingen tog mig på allvar. Alla antog att jag var dum för att…jag ser bra ut. Ingen kan vara vara vän utan det ska alltid flörtas. Vänner (kvinnor) som har lite sämre självförtroende fryser ut mig när vi är ute. Vissa säger ”men va, visst du är snygg men jag tycker att blå ögon är finare än gröna” (jag har gröna). Har idag en enda vän för att ingen vill vara med mig. Jag är en djurmänniska och bryr mig inte om utseende så jättemycket (smi k är kul men stallet är roligare) men jag känner mig så ensam.

    Min enda vän ser helt ok ut (objektivt) men har världens bästa självförtroende. Hon trycker aldrig ned mig eller säger dumma saker när killar stöter på mig.

    Jag vet att jag låter så dum och otacksam men detta är ett riktigt problem. Min enda vän ska plugga på andra sidan jorden snart och jag blir helt ensam. Har lite bekanta från förr men de är bara snälla när vi är ensamma. Så fort vi är ute bland folk då ska de tävla och vifta bort komplimangerna jag får. Typ en kille säger att jag har vackra ögon..när han går iväg då kan de säga ”ja, du har jättefina ögon men du måste sluta använda lösögonfransar, det blir för mycket” osv. Jag har lärt mig att le och trycka ned mig själv, annars kan jag inte behålla vänner. Idag är jag hellre ensam men som tonåring tog jag de vänner som fanns. Hur mycket de än störde sig på mitt utseende.

    Någon som känner igen sig? Känner mig så otacksam men ni känner inte mig så jag kan inte uppfattas som uppmärksamhetssökande.

      0/5

        Vad betyder det?

          På en skala 0-5 hur bra provokationen är, är denna provokation 0.

            Men vad bra att den inte är provocerande. Då borde det inte vara så svårt att svara på frågan istället för att vara sjukt dryg?

              Lär dig läsa och förstå det du läser, tack.

                Är du såhär otrevlig med folk du pratar med irl också?

          Jag är rätt bra på att provocera men just detta är inget sådant försök.
          Tack för att du förklarade ändå 🙂

      Åh, jag vill bara ge dig en kram!

      Jag kan tyvärr inte relatera till ditt problem för just nu ser jag ut som en träskpadda. Men jag var jäkligt snygg när jag var yngre och då hade jag också väldigt dåligt självförtroende.

      Det suger att känna sig ensam och jag hoppas att du hittar folk att umgås med.
      Har du funderat på att börja med någon hobby utöver hästar?
      Jag själv kör motorcykel, ibland i grupp och där är det verkligen ingen som bryr sig om hur man ser ut. Alla är lika välkomna och gemenskapen man får är galet stor!

        Tack, vilken fin männsika du verkar vara. Inte alls träskpadda <3

        Rider så ofta jag hinner. Djur är mina enda vänner känns det som.

        Ibland är det jättekul att "se bra ut" men när man har så dålig sjäkvkänsla som jag då spelar det ingen roll.

        Kram, tack igen för ditt fina svar.

          Haha, jag må ha en fin insida, men tro mig, just nu ser jag verkligen på riktigt ut som en träskpadda 😉
          Även fast man tycker att djur är det bästa sällskapet så kan de inte riktigt ersätta platsen av någon som man kan diskutera med, någon som man har fysisk kontakt med osv. Djur kommer alltid att vara ett substitut.

          Börja göra något som stärker självkänslan. Nu vill jag inte låta som att jag är i en sekt, men mc-folket har hjälp mig mycket där. Att ta A-kortet stärkte min självkänsla något oerhört. Samma sak på kurserna som SMC anordnar. Det känns så fantastiskt bra att klara något sådant. Och dessutom så tar ingen och bryr sig om hur man ser ut som sagt. Alla har sådan fokus på vad du gjort på din MC eller vilken utrustning du har att alla glömmer hur du ser ut. Alla accepterar alla liksom och alla ställer upp så otroligt mycket för alla utan några frågor. Det finns t.ex. inga problem alls att hitta en handledare, det är bara gå in på en facebookgrupp så får man tag på 4-5 stycken inom 10 minuter 😉

            Vilket bra tips, verkligen konkret och intressant. Har alltid älskat bilar och motorcyklar men kan inget om dem.
            Tycker att mc är fina men sen har jag verkligen ingen koll. Tycker att ”gammaldags” HD är rintigt fina. När jah blir superrik då ska jag ha en sån hihi 🙂
            Drömmen vore att få träffa människor som älskar sin hobby och som bara kan njuta utan att tävla. Hästmänniskor är väl inte riktigt där ännu.

            Har inte ens sett dig men tycker ändå att du är jättefin!

              Det bästa är att man inte behöver vara superrik för att ha en hoj 😉
              Du kan lätt få en customhoj för under 50.000kr och man behöver inte kunna så mycket heller. Det man vill göra lär man sig snabbt och det man inte vill göra finns det alltid någon som kan hjälpa till med.
              Ett gäng jag har kört med nu i sommar är två pensionerade militärer med i. Så de utflykter vi tagit har tagit när de har varit med har varit till historiskt viktiga platser i närheten av Stockholm. Vid platserna har vi fått som en privat guidening och så har vi avslutat med en kaffepaus.
              Det har sett lite roligt ut ibland då många sett ut som klassiska mc-knuttar som suttit med små krusedulliga porslinskoppar och pratat om sin grönsaksodling hemma 😉

              Om du tycker om bilar och motorcyklar kanske det kan vara värt att utforska. Annars finns det ju jättemycket annat som man kan göra. Jag är dock så insnöad på motorcyklar att jag inte kan komma på något annat som skulle vara bättre, hahaha!
              I den gruppen har det enbart handlat om att ”segla” fram på vägen och bara njuta av kurvor liksom.

                Men vilken intressant människa du verkar vara! Inte ofta man träffar människor som är så passionerade över en hobby. Va kul att du hittade ditt gäng <3

                Jag är en väldigt feg människa och har så svårt att bryta mig in i nya kretsar men det lät så himla kul. Att åka hoj är ju näääästan som att rida. Man känner vinden och får sväva fram i naturen.

                Jag ska definitivt spara ditt förslag i bakhuvudet och kanske plocka fram det när pandemin är över. Tur att jag har lite pengar över (varken ridit eller slösat en massa pengar pga coronan).

                Trevlig kväll och natt (om du är vaken). Tack igen 🙂

            ”Djur kommer alltid att vara ett substitut” – bland det dummaste jag hört.

          Jag kan bli din kompis! Jag hänger också i stallet och vi kan snacka hästar. Bor du inStockholm?

      Jag känner med dig helt och lever med det med. Kvinnlig avundsjuka är vidrig. Riktigt svårt att få vänner och de få man har får man bara hoppas är tillräckligt självsäkra för att inte må dåligt när man själv får en massa manlig uppmärksamhet.

        Vi ber ju inte om att alla ska stöta på oss.ä ändå blir andra kvinnor galna.

        Bröt med en barndomsvän för 2 år sedan då hon inte bjöd mig på en middag. Fick sen reda på att jag ibte fick komma för att hennes nya kille skulle vara hemma. Hon ville inte att han skulle se mig.

        Tog verkligen illa upp.

        Känner du igen dig?

          Jag förstår precis vad du menar om att vara övertrevlig. I mitt fall har det mest skett på jobbet. Jag jobbar som tjänsteman inom fordonsbranschen och där har jag mött många kvinnor som varit aviga mot mig. Såna som utan anledning tagit avstånd från mig, pratat bakom min rygg, blängt på mig, etc. Jag har ofta varit övertrevlig mot dem vilket fått de att slappna av och accepterat mig som en jämlik. Vet inte vad jag tycker om det egentligen. I stunden har det såklart känts bra iom att jag fått vara en del av gemenskapen. Men samtidigt, ska det behöva vara så här?

      Känner inte igen problemet men tycker absolut att du ska säga ifrån när de försöker sänka dig när du får komplimanger.

        Då känner jag mig..elak? Eller självgod.
        Har inte lärt mig hur man suger åt sig komplimanger. Trycker ned mig själv för att inte uppfattas som mallig. Då hoppar de andra på och trycker ned mig.

          Känner igen mig i det men antar att det är nåt man måste lära sig som med mycket annat ?

            Ja, har några år att jobba på det. Hoppas jag :’D

        Ja jag tycker inte att det är okej att tjejer beter sig på det sättet. Och det är uppenbart att det finns avundsjuka bakom. Riktigt segt!
        Dock tänker jag att mkt i hur man uppfattas handlar om kläder
        , styling, smink och så vidare. Du säger att du hsr lösögonfransar, för mig förknippas det med en person som anstränger sig i sitt utseende. En snygg, naturllg tjej med casual kläder kommer inte se ut som kardashian och kommer inte förknippas med sitt utseende enbart. Det går att tona mer eller skruva upp fokuset på ens utseende
        Det väljer man själv. Finns inget rätt och fel, men du beskriver ditt utseende som ett problem. Därför jag säger det.

          Problemet är inte att jag är snygg utan att jag inte kan träffa vänner som lyfter upp mig och tror på mig.

          Jag är inte jätteintresserad av smink men jag har växt upp med att det enda som är bra med mig sitter på utsidan. Därför tar jag hand om mitt yttre.
          Inte överdrivet men för att ”behålla” det enda jag hyllas för.
          Man är bara människa.

          De pratar precis så som du gör. Måste alltid dra upp det negativa med mig.

            Inte meningen att låta dryg, menar bara att vad jag än gör så hamnar fokus på det enda negativa.

            Sminkad: va, du behöver inte sminka dig, du är snygg.
            Osminkad: men du som är så fin, varför är du så obrydd om ditt yttre?

            Kan aldrig göra det jag känner för utan att alla sk vänner (och familj) ska kommentera. Har noll självkänsla kvar.

            Oj, kan det va så att du letar efter negativitet?
            För det va verkligen inte mitt syfte med kommentaren. Jag försöker bara ge dig perspektiv. Jag själv ser väl ganska bra ut men har definitivt vänner som ser betydligt bättre ut, och aldrig känt mig hotad av det. Har en nära vän och kollega som är en sån jävla 10-poängare. Min bild är att problemet inte handlar om snyggheten utan om andra egenskaper.
            I ditt fall kanske om du utgår ifrån att folk vill dig illa att det blir en självuppfyllande profetia. Det finns bra personer där ute. Jag tror du behöver rannsaka både vilken typ av personer du umgås med om de beter sig så, men rannsaka också dig själv. Vilka signaler du sänder ut osv. Det finns liksom två saker att ändra på om du vill ha fler vänner. Antingen ändrar du hur du själv beter dig eller så ändrar du vilken typ av människor du umgås med. Som ngn skrev ovan kanske gemensamma intressen är något att bygga på. Du gillar djur och stallet, kanske kan du hitta vänner där igenom.

              Huvudet på spiken. 🙂

              Eftersom folk är så fruktansvärt lättkränkta vill jag förtydliga. Med vilka signaler du sänder ut. Menar alltså inte utseende. Menar till exempel att har man negativa erfarenheter av andra människor och tror att folk ska behandla en dåligt och är rädd att bli sårad, då ökar ju risken att man kanske sluter sig eller inte vågar visa vem man är som person. Det kan ju mkt väl va så att det i ett sånt fall finns massa personer som träffar ts och tycker hon verkar va en bra person men inte riktigt snappar upp signaler om att hon vill ha en vän eller ny kompis.

              Nej nej, kag såg att mtt svar kändes spydigt, däeför la jag till ”vill inte låta dryg”. Tog inte illa upp utan det blev bara så att jag påmindes om att allt jag gör blir fel.
              Kan inte ens använda fransar.

              Oj vad jag låter mig som ett offer just nu. Inte meningen. Finns massa bra i mitt liv men vänner växer inte på träd och juletider är extra känsliga.

              Tack för ditt förtydligande 🙂

                Jaaa och jag hann inte se ditt tillägg innan jag skrev!
                Jag hyser verkligen 0 avundsjuka till kvinnor som är snyggare än mig så kändes inte kul att det tolkades på det sättet enbart för att jag försöker svara på hur det du skriver uppfattas av någon annan.
                Jag är så klart inte utan avundsjuka i andra lägen, men som du har drivna kvinnor så har jag kvinnor som lyckats få barn utan 100 motgångar som det som jag blir avundsjuk på. Alla har vi något.

                  Nämen oroa dig inte, lite svårt att förmedla ton på en blogg.

                  Vissa av vännerna som är avundsjuka är snyggare än mig, tycker jag. Finns massa snygga människor men som du säger så har vi alla ett tomrum.

                  Önskar dig massa lycka och hoppas du får ett friskt och fantastiskt barn!

              Fast problemet är väl ändå det du gjorde nu. Du skriver att lösögonfransar = person som vill ha uppmärksamhet. Ska man då trycka ner någon? Jätte konstigt

                Skriver inte att lösögonfransar är samma som en person som vill ha uppmärksamhet. Skriver att det förknippas med en person som anstränger sig i sitt utseende.
                Och till personen under. Inte ngnstams skriver jag att man får skylla sig själv eller att det är ok att vara dryg mot snygga tjejer oavsett vilken stil de har. Jättemärklig tolkning av det jag skrivit.

          Förlåt men jag blir helt rasande av din kommentar? Vad är det för jävla victim blaming? Hon ska få se ut hur hon vill och hennes ”kompisar” ska inte bry sig över huvud taget.

            Men seriöst. Orkar ej. Folk här vill bara klaga utan att ha någon form av insikt kring varför saker händer dem. Jag har väl aldrig sagt att man inte ska klä sig som man vill? Jag skriver tydligt, finns inget rätt eller fel. Herregud jag själv älskar klä upp mig och göra mig fin. Men det genererar mer uppmärksamhet på mitt utseende än om jag inte gör det. Det är väl ingen jävla raketforskning att säga det.
            Det är självklart att ts inte ska behöva utstå spydiga kommentarer oavsett hur hon ser ut eller vad hon gör.
            Försöker bara lyfta perspektiven. Det finns ju absolut inget som säger att ts situation handlar om hennes utseende, det är hennes egen analys. Det kan nog finnas flera olika faktorer. Det är liksom inget som drabbar alla snygga människor-att man blir behandlad dålig.

              Men det är ju just det som är problemet. Varför blir andra kvinnor störda av lösögonfransar, urringade toppar och tighta byxor? Vad är det som provocerar så mkt? Du råder henne att inte ha lösögonfransar då det ”signalerar” något? Så hon ska alltså tona ner sig, och vara mindre snygg för att andra inte ska vara otrevliga mot henne? Jag bor i Miami, här har alla tjejer superkort, supertight, urringat, lösögonfransar och på de hr de både opererade tuttar och rumpor. Ska jag då vara otrevlig mot dem vackraste av dem men inte mot de fula? Så konstigt resonemang

                Men det finns ju inte bara två alternativ – att antingen är man vän med någon eller så är man otrevlig mot dem. Jag är inte otrevlig mot tjejer som uppenbarligen lägger mycket tid på sitt utseende (lösögonfransar, tydliga fillers, vissa klädstilar osv.), men de utgör ju inte precis heller min vänskapskrets. Det är inte direkt ett aktivt val, men tror helt enkelt att jag inte söker mig till sådana personer och tenderar inte att klicka med dem, för vi är väldigt olika helt enkelt. Anonym ovan har ju rätt – hur vi väljer att se ut sänder ju inte olika signaler. Nej, det betyder inte att man ska bli illa eller otrevligt behandlad, men utan att veta hur det faktiskt ligger till så är det ju himla svårt för oss som okända här att veta vad någon annan anser är otrevligt – är folk det, eller är det man själv som antar det? Därför väldigt svårt att ge några direkt råd, mer än att säga att hur vi väljer att presentera oss själv påverkar hur andra ser på oss – på gott och ont.

                  *hur vi väljer att se ut sänder ju lite olika signaler

                  Jo men du verkar ju missuppfatta hela ts inlägg då. Hon pratar om vänner hon redan har, inte bara potentiella vänner. Vänner som kommenterar en negativt.

                    Jag svarade inte på TS inlägg, utan kedjan av kommentarer där det pratades också mer generellt om hur man väljer att presentera sig själv påverkar hur andra ser en, och du (?) skrev ”Ska jag då vara otrevlig mot dem vackraste av dem men inte mot de fula? Så konstigt resonemang” – varpå mitt svar att såklart man inte ska vara otrevlig, men det står ju inte enbart mellan att vara otrevlig eller vara vän med någon. Samt att, som andra också påpekat, hur vi upplever att andra bemöter oss kan bero mycket på vad vi själva förväntar oss. Därför är det jättesvårt att råda TS om något, för om jag tar henne på orden
                    så har jag inget råd – det är inget jag upplevt i verkligheten för vare sig för mig eller någon annan tjej jag känner – inklusive riktigt bombsnygga tjejer. Min erfarenhet, och många andras, är att de som har sådana stora problem med folk som är otrevliga mot en, så har det inte i grund och botten med personens utseende att göra, utan antingen hur den själv beter sig och inte inser eller att personen antar att folk ska vara så mot en (kanske på grund av någon eller några dåliga upplevlser) och läser in mer i det än vad det egentligen är. Men det vill man ju inte heller säga, för TS kan vara just den som har enorm otur och faktiskt bara ser bra ut och folk av någon anledning är otrevliga på grund av det, men mer troligt är ju att det rör sig om något annat. Kort och gott, väldigt svårt att ge bra råd om som faktiskt hjälper när man vet så lite.

      Jag är också för snygg. Suger.

      Från eget perspektiv: du kommer växa ur det. Skönhet på utsidan vissnar,skönet på insidan består. Vattna den växt som beständig är.

        Helt rätt. Min insida är inte så stark. Har väldigt dålig självkänsla och självförtroende. Måste jobba på det innan utsodan vissnar.

          Jag har också brottats med dåligt självförtroende och dålig självkänsla i många år. Det kom i takt med att jag blev äldre tyvärr.

          Mina bästa konkreta tips är att tänka snälla tankar om sig själv och sin omgivning (istället för ”jag är så dålig på att jogga” tänk ”fan vad grym jag är som försöker och inte ger upp” osv). Jag har också lappar i min strumplåda där jag har skrivit peppande ord och snälla saker om mig själv – alltid kul att läsa när man har en riktig strumpdag (mitt ord för otursdagar). Sen har jag också en guldkornslista i mobilen där jag skriver ner komplimanger som gör mig glad.

          Allt detta har lärt mig att tycka om mig själv för den jag är. Jag är också snällare mot mig själv vilket har gett mig bättre självkänsla. Hoppas du hittar en lösning på dina problem!

            Men vilka söta tips!!!!!!
            Typ gulligaste jag läst. Tack för att du delade med dig 🙂

      Det finns ingen starkare kraft är avundsjuka kvinnor tyvärr

        Helt rätt, jag är också väldigt avundsjuk på drivna kvinnor som står upp för sig själva och aldrig tar skit. Jag unnar dem de styrkorna men oj va avundsjuk jag blir. Kan ligga uppe om nätterna och imitera dem. Låtsas säga ifrån när någon är oförskömd eller säger något opassande.

        Skulle aldrig trycka ned dem. Vill bara bli mer som dem.

        Mina vänner trycker ned mig (och varandra). Dålig stereotypisk egenskap hos kvinnor. Män är duktigare på just detta.

          Om man är bättre på något eller dom blir avundsjuka kan man bli totalt utfryst, fruktansvärt

            Ja, och då hamnar man här. Ensam och endast manliga kollegor som man kan äta med. Men jag trivs inte i manligt sällskap så det blir oftast ensam ändå.
            Vill ha tjejkompisar, känner mig mer bekväm runt kvinnor men bara äldre kvinnor. De brukar alltid vara trevliga.

            Min bästis på förra jobbet var en pensionerad kvinna som jobbade extra 2 gånger i veckan. Hon var verkligen underbar. Stark, snäll och självsäker. Pushde mig och behandlade mig som en vän, inte motståndare.

            Sånt är livet, antar jag. Man kan inte få allt.

      Vilka elaka och oförskämda ”kompisar”. Dem ska du inte umgås med oavsett. Delar inte ditt problem så jaghar tyvärr inget råd att ge dig, men det är inte okej att ditt utseende ska stå i vägen för jobb eller vänskap. Hoppas att du hittar vänner som struntar i ytan!

        Tack snälla. Har brytit med de flesta men det känns extra ensamt just nu.

          Vad starkt av dig att göra denna förändring, att bryta med vänner som inte gör dig gott. Att ha kommit till insikt, accepterat den och gjort något av det, det är ingen lätt sak något av det. Är nog som många dåliga sorters relationer, partner, vänner att man har också kanske själv sökt sig till fel sort. Men med det du skriver så verkar du ha en god insikt i vad du behöver och tror därmed att du kommer att hitta din väg där även om det är ensamt just nu vilket jag förstår är väldigt smärtsamt.

      Förstår hur du menar. Jag har alltid sett ”s*xig” ut (inte typiskt söt eller gullig, som jag själv hade önskat) och av någon anledning stör det folk, främst kvinnor, oerhört mycket att jag ser ut som jag gör. I början på min nya arbetsplats kunde folk viska och tissla när jag gick förbi i matsalen, loungen eller deras platser (open office) ”oj, hur mycket tror ni hon har lagt ut för all fillers hon pumpat i ansiktet och läpparna?”, ”eu, tänk att behöva göra BBL för att få så smal midja och så stor rumpa, det är livsfarligt”, ”hur många gångar har hon ens fixat sina bröst, som hon älskar att visa?” – ärligt talat, vem säger sånt ens? Jag har aldrig opererat mig och använder inte fillers. Oavsett hur jag klär mig så syns min kropp och mitt ansikte, så är det tyvärr bara! För min del så blev det lite bättre när jag själv (trots deras fula attityder) gick fram och pratade med dem för att de skulle inse att jag inte är en självupptagen fjortis. Jag skämtar mycket (!) om mig själv och är snäll och förstående, nu förstår de flesta det och de är snarare såhär: ”Oj, du var inte alls som vi trodde”. Så kanske det hjälper för dig med? Visa att du bara är en helt normal person som inte ser dig själv varken snyggare eller fulare än någon annan. 🙂

        Även min svärfamilj tyckte att jag var ”billig” som enligt dem försökte flasha min (enligt dem: ’opererade’) rumpa och bröst framför min svägerskas man. ? Så I know the struggle. Har aldrig någonsin flashat någonting, men gillar tighta kläder (utan V-ring eller liknande) som gör att min kropp framhävs då jag trivs bra i min kropp 🙂

        Hej Anj, jag förstår hur du menar. Alla vill trycka ned en.
        Va tråkigt att du också behövde skämta på din egen bekostnad för att ”visa att du är snäll”. Känner igen det beteendet allt för mycket. Men ibland är det det enda som funkar.
        Har man tur då tycler de om en. Har man otur då tar det skämten som en inbjudan till att linda in dryga kommentarer i haha-paket. Känner du igen detta?

          Ja!! Känner igen det allt för väl, tyvärr. 🙁

          Men alla vill inte trycka ned dig. Jag lovar.

      Är det bara jag som tycker att detta låter som något 99% av alla tjejer är med om oavsett hur man ser ut? Att killar inte bara kan vara kompis, att killar alltid ska flörta och ragga vart man än är.
      Dock är jag aldrig med om att andra tjejer (kompisar) skulle vara avundsjuka på det. Just för att ”ALLA” tjejer är med om det hela tiden.
      Tycker att det är något konstigt om man stör sig på att andra tjejer får den ”bekräftelsen” just för att det inte är någon bekräftelse. Det är komplimanger killar öser runt omkring sig för att få ligga med någon.

        Så kan det verkligen vara. Jag tycker mig se hur vackra tjejer som helst överallt. Har ”vänner” som är vackrare etc.

        Men som Anj skrev ovan så är se×ighet lite annorlunda, att attrahera män kan alla göra men att alllltid attrahera män även när vackrare kvinnor befonner sig i samma rum är ett ”problem”.

        Jag är nästan alltid snyggast men inte alltid. Dock får jag fruktansvärt mycket uppmärksamhet.
        Killar kan inte vara vänner. Tjejkompisar kan inte dölja svartsjukan. Pojkvänner blir överbeskyddande. Familjen är som den är osv.

        Men som du säger så tror jag att tjejer generellt ”lider” av att vara tjejer/kvinnor. Det går inte att bara vara, det sätts alltid press.

        Jag får väl vara undantaget som bekräftar regeln här. Det är aldrig någon som flörtar eller raggar på mig. Jag har motsatt problem mot ts. Jag är för ful. Det suger det också ?

          Tycker det låter underbart. ?
          Skulle LÄTT byta med dig. Är noll intresserad av killar. Blir bara förbannad när jag gör viktiga saker och dom upptar min tid.

            Helt ärligt tror jag inte du skulle vilja det. Det kanske inte är kul att vara väldigt snygg heller, men jag kan lova att det inte är kul att som tonåring få hånfulla kommentarer om att man ogillar dig för du är för ful och att du skulle kunna genomgå tusen plastikoperationer och ändå vara ful.

              Självklart är det skitsnack att ngn hellre skulle va ful än snygg. Med det inte sagt att du är ful.
              Dessutom är jag helt säker på att du då har en fin och intressant insida och inte glidit på ditt utseende hela livet.

                Tack! Jag vet att jag inte är den som klassas som snygg och jag har lärt mig att acceptera det. Hade det varit kul att vara snygg? Ja absolut, men nu som vuxen är folk ändå mindre besatta av hur andra ser ut och kan tycka någon är intressant trots att den inte är snygg. Jag jobbar på att vara charmig istället ?

              Har aldrig skrivet att jag vill vara ful. Skrev att jag ville byta för jag inte vill ha kommentarer från störiga killar.

                Men charmig verkar du ?

                  Förlåt. Det var dumt skrivet av mig.
                  /Anonym 23.27

                  För att jag skriver som det är?

                    Nej, jag var dum. Förlåt.

              Har heller aldrig skrivet att jag är väldigt snygg. Var ju motsatsen jag skrev att man inte ens behöver vara särskilt snyggt för att ha killar efter sig vad man än gör eftersom dom raggar på allt och alla.

          Har aldrig sett en ful människa. Mindre vackra, men typ ingen är ful. Du har nog jättefint hår, len hy, fint leende, vacker kropp osv. Var snäll mot dig själv, du ÄR fin!

            Åh vad du är snäll! ❤️

            Jag känner samma! Jag ser verkligen alltid det fina (estetiskt, inte etiskt som Paow skrev ?) i alla, särskild hos kvinnor. Jag älskar detaljer, och en haka, näsa, panna, axlar, höft osv. kan bara det göra en människa så himla vacker och/eller unik, saker som man vanligtvis inte ens tänker på, men som jag ser och avgudar. Tro mig, du har garanterat något som någon annan sitter och avgudar i smyg! ?

          Samhällets normer om vad som är skönhet, fult, fint, snyggt är så hemskt. Och att det går ”mode” i människors utseende eller personligheter för den delen. Känslan av att vara rätt eller fel. Det som är skönhet idag är inte det om 1 mån, 1år, 10 år, 50 år, 100 år. Man kommer leva ett hemskt liv om alla skall leva upp till detta. Var snäll mot dig själv!

        Jag ser helt ok ut och jag har genom åren varit kompis med ett antal extremt snygga tjejer, för att de varit härliga, fina människor. Det kan faktiskt gå till en gräns där man får nog. Även snygga tjejer tycker att det är kul att flirta och få uppmärksamhet av killar, men ofta är det ju bara en lek. De vill inte ha ett one night stand eller gå hem med någon. De vill inte bli lämnad ensam med killen. Jag har inte för avsikt att någonsin mer i mitt liv känna mig pressad att vara ute längre än jag vill för att sitta vid ett bord där killen inte snackar med mig, tjejen inte låter mig gå hem och jag är totalt ignorerad medan den snygga tjejen flirtar och killen är helt inriktad på att han tror att han fått napp och vill bli av med mig. Allvarligt talat så är snygga tjejer inte alltid de bästa kompisarna och när det varit jag som varit i centrum så försöker jag inkludera alla. Jag förstår att det kanske inte alltid är möjligt eller önskvärt, men då kan man väl låta sina polare gå hem och inte försöka ”skulda” dem att stanna kvar och leka barnvakt.

          Låter inte så givande kanske att ha dessa vänner runt omkring sig som fokuserar på utseende, yta och boosta sitt ego under en kväll tillsammans. Snygg, ful, grön eller gul så finns det ju dom som vill ha ut annat av att umgås, dom finns 🙂

      Jag känner igen mig. Har idag rätt få vänner. Alla tror dock att jag har värsta superroliga livet 🙁 Det har jag inte. Flyr till landet när jag är ledig.

        Samma här. Flydde till stallet.
        Det är ett ensamt liv.

      Jag förstår din upplevelse och hur du känner kring det. Det är så märkligt, det är liksom vårat skal och våra gener som i någon annans ögon betraktas utifrån normer och kultur.
      Jag är också ganska ensam just nu, har en sambo och våra hundar, men i pandemi-tider känns det ändå okej. Jag saknar såklart att ha ett par riktigt nära tjejkompisar.
      Vet inte hur många gånger jag upplevt att en tjej varit intresserad av en kille på, låt säga krogen/fest eller socialt sammanhang och den killen har avvisat min kompis för att flirta med mig istället.
      Värst var en gång när jag kysstes med en snubbe på fyllan, vi klickade i dimman typ… Men då visade det sig sedan att hon jag umgicks med den kvällen hade pratat med den här killen i flera veckor men valt att inte berätta för mig, just för att hon var rädd att han skulle tycka att jag var mer intressant och såg bättre ut än henne.

      Efter det slutade jag gå på fester, kände mig aldrig bekväm och hade alltid dåligt samvete.

      Men det ligger ju lite hos dom också, hur provocerande det än låter så kan jag inte råda över min genetik eller vad som anses vara ”attraktivt”. Men ja, det kan göra ont att bli avvisad av vänner för att de ser en som en rival.

      Jag har blivit duktig på att ”sätta dit” de som baserar min kompetens eller ”smarthet” på mitt utseende. Jag är jävligt duktig på mitt arbete, men det är klart det är trist när folk blir ”överraskade”, som att det inte vore en självklarhet när man har gått högskoleutbildning och mer därtill, liksom.

      Förlåt för att det här blev deppigt och knepigt, men jag vill bara att du ska veta att du inte är ensam.

      Men sen vill jag säga att jag är långt ifrån perfekt, har bland annat IBS och kan därför bajsa som en åsna ibland, plus att mina fisar då luktar värre än äggmök. ???

      Önskar dig en god jul ❤️

      Känner igen mig till 100%. Det är inget problem man ”får” prata om. Jag känner att mitt största problem ligger i mitt yrkesliv. Jag är chef över ett antal män som är äldre än mig, i en mansdominerad bransch, vilket blir knepigt ibland. Känner mig också ensam i livet rent allmänt trots pojkvän som älskar mig och som jag älskar tillbaka. Har bara 2 nära vänner. Allmänhetens syn på vackra personer är dömande och skadligt på många sätt. Du är inte ensam. ❤️

      Omg känner så mycket igen mig, tog mig tid, men nu mår jag fantastiskt. Kan skriva mer men vet inte om du läser?

    Alltså Antonija och denne Oliver och att de umgås och hur han gullar med hennes gudbarn osv. Tycker det hela är så märkligt.

      Han är så äcklig.
      Fattar inte hur Denise kunde ta i honom med tång efter hans vidriga betende mot Kristina. Äckel attraherar äckel..samma med Antonija.

        Skrot får korn 😀

        Han ger mig dåliga vibbar. Vet inte varför…

          Hon också. Skit dras till skit.

      Ja men dom är väll kära. Det går ju inte bara att stoppa.

        Jo klart ang förälskelse. Men det känns som om de medvetet lägger upp på insta och just att han vill synas gullande med en främmande unge trots att det är känt stt han träffar sin 4/30 dagar i månaden. Fett konstigt. Just också att Antonija förmodligen gjorde slut m Jack pga att de inte gick längre i förhållandet m frieri/bröllop/graviditet (som hon berättat om i sina videos om att hon ville) så väljer hon en kille som verkar fuckboy deadbeat dad hmmm..

      Tycker också det känns fel. Vet inte varför! Men det är nåt som ger mig ont i magen. Tror jag känner med Denise för mkt ?

        Håller med visst känns det obehagligt att han ges tillgång att göra vad han vill med detta barnet alltså presentera henne för tjejer hipp som happ, och Denise kan inte göra något?

    Din mamma.

      På pizza

        Med massa sås

    Men nu får ni ju stilla er.

    Tips på hur man gör goda, sega maränger?

      Vilken söt fråga. Jag vispar socker plus äggvita på ett vattenbad. När det är fluff och allt socker är smält, ingen sockerkorn kvar i smeten alltså, då är det klart. Detta recept är bra, går att göra mindre och utesluta chokladen, https://www.koket.se/leila_lindholm/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/sega_maranger/

    Någon mer än jag som jobbar jul och nyår? Jobbar några dagar nu, ledig en dag, sen på’t igen innan 1 veckas ledighet (ÄNTLIGEN!!!) efter nyårsafton. Gjort egen gröt och Janssons. Vill baka lussekatter men har ingen ork.
    God Jul och Gott nytt år ❤️

      Ja jag har valt att inte ta ut någon semester, det kändes så slösigt när jag ändå bara skulle sitta hemma. Tycker det är ganska skönt att jobba när kollegorna är lediga, inga meddelanden på Slack med frågor eller uppgifter, inga mail heller, utan jag kan helt och hållet fokusera på ’mitt jobb’ ?

        Oj, slöseri? Är ledig i nästan 2v och den här ledigheten är så välbehövlig efter en lång höst, helt klart värt att vara hemma!

          Lyx att få vara ledig 2 veckor!

            Industrin, många stänger nu 🙂

            Lyx och lyx, rätt normalt om man har senester att ta ut. Annan sak i vården och sånt, visst, men så är det ju.

              Fortfarande lyx anser jag ?

              Haha har ingen semester att ta ut mer, men min hälsa är viktigare, behöver vilan. Företaget stänger iofs, men det finns så man ändå kan få gå in och jobba men nä, det ville jag inte 🙂

        Det låter skönt! ? Jag jobbar inom vården och får därför inte ledigt i år. Hade min lediga jul förra året, så jag var redan inställd på det. Hoppas det går bra att jobba för dig ?

      Jag tackar varje år, gladeligen, ja till jobb pga har ingen att fira just julen med. Skäms så mkt varje gång och hatar när folk frågar vad man ska göra på julafton. Ljuger alltid. Sån ångest för imorgon, slutar 12 på dagen så ”hade ju hunnit” åka till firande så nu måste jag låtsas ha något att göra….. Bättre att jobba kväll, för då ”kan” man ju inte fira

        Kram!!

        <3 <3 <3 <3 kram! fick ont i hjärtat

        Du är inte ensam❤️

        Skickar stora cyberkramar ❤️❤️❤️

      jag jobbar alla dagar utom den 28e. Får ej ledigt pga jobbar i vården.

        Jag jobbar också inom vården, 6-8 personer misstänkta i Covid och 2 har testats positivt. Ena har dock börjat jobba igen, väntar bara på att jag ska bli sjuk. Jag hoppas innerligt att jag slipper jobba heldag nu bara. Mina kollegor som sökt ledigt får inte heller ledigt. Jag hade min lediga jul förra året så för min del spelar det ingen större roll, mer orolig över hur läget är just nu. Segt med alla jävla turister som bums ska till fjällen också.

          ❤️

      Jobbar i butik så här blir det inte mer ledigt än i morgon. Slapp dock jobba till 23 ikväll eftersom Steffe har förbjudit mellandagsrea. Alltid nått!

        Oj, 23? Jobbar du i en annan typ av butik då än typ matbutik? För jag funderar alltid på det när det är mellandagsrea, när fixas affärerna iordning för rean? För det är ju inget på dagen den 23e, men då är det alltså på kvällen idag normalt sett, eller??

          Ja, jag jobbar i stor sportbutik, öppet till 20. Vanligtvis är vi kvar till klockan 23 dagen innan julafton för att hänga om, byta priser och sätta upp skyltar och dekor. Slapp allt sånt i år. Woop woop!!!

          Inte jag som skrev men har jobbat på stor klädkedja, butikens öppettider var 10-19 och när det var rea började vi 06 och staffade upp mkt. Sen börjar man förbereda rean redan nu 22-23e genom att hänga om i butiken. Syns väldigt tydligt när man vet om hur det görs hehe så lätt att veta vilka plagg som kommer på rea några dagsr senare 🙂

        Åh, du som jobbar i butik. Om ni jobbar sent en kväll, måste ni jobba dag dagen efter? För så är det i vården och jag hatar det haha. Nu har dom iofs inte haft så många pass för dom vet att jag inte tycker om det och det är ju snällt. Men ändå. Har alltid tänkt att det är samma sak för affärer också ?

    Hej!
    Är det någon här inne som jobbat inom musikbranchen? På skivbolag/management m.m.?

    Är ny i branschen och hade gärna tagit del av andras erfarenheter. Jag stormtrivs hittills!

      Måste bara fråga hur man får in foten där? Har du gått ngn utbildning? Kontakter? ?

        har en kandidat men egentligen inte inom musik alls. Har alltid haft ett stort intresse och sökte mig till en praktik på ett mindre skivbolag efter min examen som jag fick! (tack vare att jag låg på mycket och visade ett starkt intresse). Har förstått det som (genom vad folk sagt samt lyssnat på mkt poddar) att det svåraste är att få en fot in men när man väl har det så enklare! Men är fort totalt ny i branschen så hade älskat att få höra någons erfarenheter eller tips 🙂

    Hallihallååå.
    en konstig fråga kanske men vad har ni för relation till slott? Vad har ni för fördomar om folk som bor i slott? tror ni på spöken?

    Själv tror / vågar nästan säga ”vet” med risk för att låta galen, att spöken finns då jag ”känt” av ett spöke på ett slott en gång. Blev helt iskallt och en dörr slängdes igen. Låter odramatiskt nu men det var spooky haha

      Jag känner fyra personer som har växt upp på slott.
      Helt ärligt så är de ju bara som bönder är mest men med skillnaden att de har mycket mer ärvda pengar där de har råd att skicka barnen på internatskolor.

        Fattar! Men tror du på spöken?

      Älskar slott och andra historiska platser. Försöker alltid att känna av stämningen i slottet och spanar efter spöken. Vill så gärna få se ett spöke (gärna gustav III)

        Intressant kul att höra!
        Är det något specifikt slott du besökt där du har känt av spöken?

      Min fördom är väl att de är rika som har tillgång till slott.

        Det är nog inte som mycket en fördom, snarare en sanning.

      Älskar slott och spöken , jag har som mål att besöka så många slott i Sverige som möjligt ?

      Har kusiner som växt upp på ett slott och där spökar det i ena gaveln! Men spöken finns nog i många gamla hus, varesig det är slott eller andra byggnader 🙂

        Oh hur märks spöket av?
        Ja du har rätt! tror också det

      Gillar slott, tror inte på spöken.

        Hjälp gruppen!

        Jag och min kille numera ex gjorde slut för ca 1 vecka sedan… han fick kalla fötter efter att ha varit inne på att köpa lägenhet tillsammans och kände ett han behövde vara själv ett tag. Vi båda är 23 och har varit tsm hela våra vuxna liv så jag förstår och respekterar det men det är oerhört jobbigt och speciellt såhär kring jul.
        Det enda jag vill göra svär att mina vänner ska dra med mig ut på någon klubb där vi kan supa oss fulla och kanske hångla med någon främling och sånna klyschiga saker. Jag hade så gärna bara rest bort härifrån ett tag men allt sånt går ju inte att göra nu. Hur kommer man över någon mitt i en pandemi där man helst bara ska sitta hemma och vänta ut den? Vad ska man göra när det är pissjobbigt och man behöver dom där små korta kickarna av glädje som t ex på ett förkrök med ens tjejkompisar? Har laddat ner tinder men det känns så stelt och tråkigt…

      Slott är mitt allt. Vill bo på ett läskigt gammalt slott med massa porträtt på väggarna, rustningar i de gamla gångarna, balsal, tronrum, höga torn, fängelsehålor, brygga, vallgrav och en stooor middagssal med ett avlångt bord. Ett maffigt slott byggt för kungar. Givetvis måste det spöka, det hör ju till.
      Jag tror på spöken och älskar slott.

      Mina föräldrar äger ett slott i Skåne. Vissa delar är från 1500-talet. Jag har aldrig upplevt något övernaturligt i själva huvudbyggnaden, men utomhus och i den gamla smedjan och bränneriet. Saker som man bara inte kan förklara bort. Även pappa upplevde saker där när han var liten.

      Sen kan jag uppleva energier rätt ofta och jag ser så kallade änglanummer med jämna mellanrum. Alltid samma fyra siffror som uppenbarar sig. De är en fin vägledning.

      När min första, älskade, finaste häst gick över till de evigt gröna ängarna kom en orb. Jag såg den rakt in i stallet, i hans box. Fanns ingen naturlig förklaring till den då det var släckt i stallet och ingen sol ute som kunde reflektera. Jag väljer hur som att tro att det var han. ❤️

      Älskar slott och alla dess historier. Tror även på spöken och just slottsspöken är spännande. Född i Kalmar, så har besökt Kalmar slott många gånger. Det spökar där och har upplevt många märkliga saker. Slottet har spökvandringar varje år runt Halloween med utklädda spöken, men kan garantera att man känner av närvaron av de ”riktiga” spökena. Känns som att man alltid har någon som iakttar en på slottet, speciellt när man går genom salarna.

    GW-Rimer-gate:

    Älskar GW’s kommentar:

    Han har försörjt sig på att förvandla halva mänskligheten, det vill säga kvinnor, till någon slags konsumtionsvaror. Att jag skulle kopplas ihop med honom är fullkomligt otänkbart för mig, sa han till Aftonbladet.

    Go GW, go GW, go GW ?????

      Det är få förunnat att kunna utrycka sig så målande som GW kan! ?

      Men hänga med Virtanen går bra. Hycklare ?

        Och själv hänger du med 5000 tyska läderbögar?!?!

    Är det någon här som köpt ett nyproducerat hus som andrahandsköpare? Alltså att man köper ett hus som någon upplåtit som spekulationsbygge? Obs ej radhus som är Brf!

      Nej men var på några visningar tidigare när jag var på jakt. Tyvärr hade bostadspriserna stannat av då, så de som spekulerade hade svårt att få tillbaka det er satsat.

    Nån mer än jag som dragit på sig massa laster nu under Corona? Livet är så fruktansvärt tråkigt att jag har börjat äta mer chips och popcorn, dricka massa red bull, och tom dricka vin (inte så jag blir full utan för njutningen).

    Tyvärr har det här blivit ett problem då jag (såklart) gått upp i vikt. Men så länge Corona härjar känner jag att jag behöver dopaminkickarna, och jag har tyvärr inte kommit på nåt bra substitut. Tidigare var jag social, ute på bar/restaurang och rörde mig i samhället, då fick jag mina små glädjekickar därifrån.

      Jag har blivit tvärtom, tränat mer än någonsin (ej på gym) och tappat allt vad sötsug heter.

        Vad tränar du? Behöver inspo.

        Ge mig inspiration. Orkar inte röra mig en meter.

        Löpning främst! På vilodagar från löpningen har det blivit promenader och det har gjort att jag blivit ”beroende” av daglig motion och frisk luft.
        Idrottar också men corona ställer till det lite där i dagsläget.

          Oj hahaha, jag är ju 21.10, inte 20.58, ska inte vara mer köttbullar här..?

    Hon ser bra ut. Kanske lite kraftig och kurvig men definitivt inte så som Paow vill få det till. Väldigt vackert ansikte och fint hår.

      Tack

      Vem är det då

        Din mamma.

    Blir trött på Pernilla W – igen. Hon har 608 K följare på sitt Instagram och stoltserar med att äta julbord tillsammans i ett sällskap på 8 personer på Operakällaren timmarna innan 4-personersregeln träder ikraft. Förstår hon inte hur provocerande det är när kurvan över smittade skenar och folk går på knäna inom vården? Ja, det är ”Corona-anpassat” men hennes bilder signalerar att ”allt är normalt och precis som förut” och DET provocerar mig! Och nej, jag är inte avundsjuk. Önskar bara att en person med så många följare kunde använda sin plattform på ett vettigare sätt genom att vara ett gott föredöme så att mänskligheten inser allvaret i denna pandemi. God jul trots allt! ?

      Håller med! Hon verkar dessutom väldigt snarstucken om hon får minsta (befogad) kritik.

      Innan var hon på Taverna Brillo där ”charmören” Anders Timell jobbar. Han lever på som vanligt, går runt bland gästerna och skrikpratar, filmar för insta och sticker ner sitt ansikte långt ner i gästernas mat. Vi får hoppas att han inte är en storspridare, för då har snart hela Stockholm insjuknat! ?

      Japp… och kollar man på Biancas story nu så är det som att hon lagt upp en instruktionsvideo för hur man inte följer rekommendationerna… shopping i butik, mat på flera olika restauranger osv. Varför lägga upp det?! Så himla tråkigt.

    Alltså, ni kloka. Jag är lyckligt gift med världens finaste man. V har verkligen ett superbra förhållande, varmt och kärleksfullt, men sexlivet är inte särskilt mycket att skryta över, och har i ärligheten namn aldrig varit. Det är ok, när vi väl ligger, men aldrig sådär hett och passionerat som jag har haft sex med andra. Ungefär samtidigt som jag träffade min man så träffade jag även en annan kille, som jag hade fantastiskt hett sex med. Har fortfarande, efter 10 år, sporadisk kontakt med killen jag hade hett sex med och emellanåt är jag fan beredd att chansa och träffa den där heta killen bakom ryggen på min man. Men jag borde inte göra det va?

      Jo men absolut för otrohet är ju så bra! Seriöst är du dum eller? Gräset ÄR inte grönare på andra sidan.

      Självklart ska du göra det. Efter ett tag kommer du att bli påkommen. Då blir det skilsmässa, men du kommer att trösta dig med sex. Dina barn kommer att slussas fram och tillbaka mellan dig och exet, men vad gör det? När skilsmässan har gått igenom bor du sämre än du hade räknat med. Du märker även att du har fått sämre ekonomi, men det kommer du att skylla på exet.

      So, go ahead! What’s there to stop you?

      Jag tycker du svarar själv på din fråga där – NEJ det bör du absolut inte göra. Att ha ett förhållande med någon, speciellt nu när ni är gifta, så bör du kunna ta upp vissa förändringar du vill göra i sänghalmen utan att han blir kränkt och förnedrad.

      Du kan ju föreslå för din man att ni kan få ha sex med andra? Men fortfarande vara gifta. Funkar inte för alla men så länge nu båda är med på det och inte är svartsjuka kan det funka.

      Känner igen mig lite. Jag är också i ett fantastiskt förhållande, men med avsaknad av (bra) sex. Har haft liknande tankar som du men beslutat mig för att jag värderar vårat förhållande så mycket högre än ett skönt ligg.

      Planerar att ta upp det i framtiden (har typ noll sexlust just nu) så att vi kanske kan få till lite passion i framtiden ?

      Svårt att tro att du är lyckligt gift och har ett superbra förhållande samtidigt som du funderar på att ligga med en annan man.

      Bara det att du hållit kontakten med honom undrar alla dessa år är väldigt märkligt.

    Är det bara jag som tror många influencers och kändisar ljuger ang detta med antikroppar? För att slippa få skit när de är ute? ALLA kan inte ha varit sjuka bara för de bor i Stockholm och ALLA kan inte ha fått antikroppar. Jag bor i en mindre stad och vet inte en enda människa som varit sjuk så känns så sjukt överdrivet

      Tror absolut också det?

        Ja, wller så tar de opålitliga antikroppstester för dyra pengar från HeddaCare. Testar sig för att kunna få festa, dra på restauranger i stora umgängen. Uuuuhgg blir så äcklad

      Känner att det spelar ingen roll om de har antikroppar eller inte, så fruktasnvärt trött ursäkt. Antikropparna skyddar i bästa fall bara dig, men poängen med med restriktioner är ju inte bara för att skydda sig själv utan också att minska spridningen och på så sätt skydda hela samhället. Deras antikroppar gör inte ett piss för det.

        Det där fattar inte jag! (Har inte antikroppar själv så ingen behöver hoppa på mig nu, jag följer rekommendationerna).

        Men det jag hört är att viruset måste vara ”levande” för att kunna smitta. Dvs om en person är immun eller har antikroppar och därmed inte kan få sjukdomen så kan viruset inte heller smitta från den personen till någon annan. (Sen vet jag att det i vissa fall kan överleva en viss begränsad tid på vissa ytor men det är ju en annan sak).

        Så det jag förstått är att en person immun mot corona inte kan vara smittbärare. Stämmer inte det? Källa? Verkligen försökt förstå detta men alla säger olika.

          Problemet är att vi inte vet det om corona än. Med vissa virus så smittar man inte om man har antikroppar, med andra gör man det. Antikroppar kring corona är fortfarande väldigt osäkert – hur länge de håller, hur väl de skyddar dig och huruvida du kan smitta andra. Det verkar ju inte vara som antikroppar håller särksilt länge samt att man kan bli smittade igen, vilket gör det väldigt osäkert även om man inte kan smitta andra så länge man har antikroppar (vilket igen, det vet vi inte än) – för då vet du inte när dina antikroppar är slut och du själv riskerar bli smittad igen (symtomfritt möjligen) och föra smittan vidare. Därav bör man ska bete sig om att man kan smitta andra fortfarande – för det är fullt möjligt. Samt att kontaktsmitta kan alla föra vidare oavsett, även om det inte verkar vara hur COVID-19 smittar i huvudsak.

          Här är lite länkar om du vill läsa vidare, dock på engelska:
          https://medical.mit.edu/covid-19-updates/2020/10/can-you-get-covid-19-again
          https://blogs.webmd.com/public-health/20200908/can-i-catch-covid-from-someone-with-antibodies
          https://www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-serology

          Hola snögubben! Har skrivit ett svar men verkar ha fastnat i modd, förhoppningsvis dyker det upp lite senare! Cheers!

    Jag är så lycklig idag. Jag var säker på att julen skulle suga i år. Istället kom dottern på överraskningsbesök från södra Europa. Och nu har hennes kille och hon just bjudit mig på middag, jag som alltid brukar få laga mat.

    Älskar min dotter så mycket! Ville bara säga det.

      ❤️❤️

      Corona som julklapp?

        Visst att risken ökar men att träffa någon är inte etthundra procent chans för Corona.

          Risk, inte chans

            Du ä rolig.

      Åh, du fick mig att sakna min mamma ännu mer! Hade velat gjort precis samma (hon bor i Sverige, jag och min sambo i södra Europa), men hon är riskgrupp så det får lov att vänta tills vaccin finns. Hoppas ni får det riktigt fint ihop! 🙂

    Jag önskar er alla en fantastiskt fin jul! ?Bifogar denna jullåt, (sjukt bra för övrigt!) då jag tror att den symboliserar julen 2020 för många av oss. Det vill säga: ge oss bara nyårsdagen 2021!

    https://m.youtube.com/watch?v=05J79Y8zQTw

    Att äta vegetariskt eller veganskt. Varför är det så pass provocerande att vissa ord är lagda på modd?

      Gruppen militanta köttätare är en lättprovocerad sekt.

      Vilka ord med veg.anknytning är på modd? Maska dem om du inte törs skriva ut dem.
      I övrigt får man väl äta som man vill, så länge man inte skuldbelägger andra eller försöker pracka på andra sitt kostval.
      Hälsningar från en nästan Carnivore.

    Själv sitter jag hemma själv med uppersittarkväll och Bingolotto. Familj i riskgrupp och jag förkyld så av eget ansvar stannar jag (såklart) hemma. Känns dock väldig ensamt i själen ?

      Inte blir det bättre i själen av att titta på Bingolotto?!?

        Bara om man vinner nåt.

          Det vete fan faktiskt! ?

        Det hjälper mot den ofrivilliga ensamheten att ha något att göra, men tack för peppen

        Håller fullständigt med ? Så jäkla tråkigt haha

      Jag sitter i för sig med sambon och spelar lite bingolotto ikväll men är också förkyld så blir ensam imorgon hela dagen. Försöker bara acceptera läget. Tänker att vi är så många ensamma i år. Det är bara en dag. Sen är det över. Nästa år blir förhoppnigsvis normalt ❤

        Men din sambo bör ju inte gå iväg om du har misstänkt corona. Känns ju rätt korkat faktiskt ?

        Men vaddå, går din man iväg och firar med andra när du är sjuk? Antar att du fått negativt på coronatest då? Annars är det inte ok.

      Jag kommer fira julafton själv pga familj i riskgrupp och jag är förkyld, tycker det känns mer ansvarigt att vara ensam än att smitta dem. Kram!

    Tror ni Bianca och Philippe gjort definitivt slut nu?
    *hoppasdetdådeintepassadesåbraihop*

      ja det tror jag

      ?

        Spela inte ointresserad! ?

    Näe nu är livet fan INTE roligt. Hoppas det är ok att jag kräks ur mig gnäll? Arbetar som högstadielärare och vi har haft ett pissigt jävla år och en förskräcklig höst, inte kunnat eller fått följa några restriktioner, inte fått skydd, handsprit eller blivit undantagna från större möten osv. Vi på skolan har klarat oss utan covid fall fram tills för 5 veckor sedan då det kom och spreds som en jävla löpeld genom alla stadier, både elever och lärare och det bara blev fler och fler bekräftade fall. Fick ett mejl i söndags om att jag ingår i en smittspårning då jag varit i nära kontakt med bekräftad smitta (no shit) och ska vara uppmärksam på ev symptom.

    Och nu sitter jag är med symptom. Ensam. I en jävla lägenhet utan nån julmat, inga paket och ingen jävla ork till någonting. Fy fan. Ska ner och ta prover den 25:e och kommer väl behöva fira in det nya året även det ensam. Blä.

      Ja, fy det låter inte så kul precis! ☹️
      Har du någon som kan hjälpa dig att handla lite julmat? Du får tänka att This too shall pass och det kommer vaccin, vår och bättre tider snart och kanske till och med lite ☀️
      Stor julkram! ????

        Ja fy usch din stackare! Jobbade också på skola förra terminen och instämmer med dig om att absolut noll restriktioner följdes . Rektorn bara upprepade som ett mantra att barn inte smittas. Det var en högstadieskola dessutom så 13-16-åringar
        Obegripligt att skolor har fått hantera det så dåligt.
        Hoppas du kan få tag på god.mat, foodora? Och glass eller liknande. Och att du får behålla smaksinnet då så att det iaf är något kul att tröstäta.

          Ja det är helt sjukt hur vi i skolan fortgått som om ingen pandemi existerar, ’smittan sprids inte i skolor’ ? Och var ser man nu ökningen? Jo på högstadieskolor. Löjligaste var gränsen från gymnasieelever: kan bli sjuka, högstadiet/åk9: blir inte sjuka. Va fan, mina nior går i gymnasiet om ett halvår, trodde dom att corona var selektiv och gick på födelseår eller? Den värsta smittspridningen vi har nu är i åk 6, många elever med bekräftad smitta.

          Min familj ska komma förbi i morgon med julmat! Hoppas smaksinnet stannar kvar ?? Vill äta gott och glömma det här året ?

          Hoppas du får en fin jul ?❤️

            Tråkigt att höra om era skolor, riktigt dåligt.
            Min skola har varit bra på att minska smittorisken med t.ex. inga möten.

        Tack så mycket! Nu blev jag lite gladare ☺️ Kände mig så jävla nere och ensam och så förbannad att man blir orkeslös. Min familj bor i närheten så de kommer åka förbi med mat i morgon och ställa i trapphuset. Ja man får änna tänka så; snart är det här en tid man kommer blicka tillbaka till och inte längre ens absurda verklighet. Hoppas du får en fin jul ? ❤️

          ❤️

    Jag och min kille numera ex gjorde slut för ca 1 vecka sedan… han fick kalla fötter efter att ha varit inne på att köpa lägenhet tillsammans och kände ett han behövde vara själv ett tag. Vi båda är 23 och har varit tsm hela våra vuxna liv så jag förstår och respekterar det men det är oerhört jobbigt och speciellt såhär kring jul. Det enda jag vill göra svär att mina vänner ska dra med mig ut på någon klubb där vi kan supa oss fulla och kanske hångla med någon främling och sånna klyschiga saker. Jag hade så gärna bara rest bort härifrån ett tag men allt sånt går ju inte att göra nu. Hur kommer man över någon mitt i en pandemi där man helst bara ska sitta hemma och vänta ut den? Vad ska man göra när det är pissjobbigt och man behöver dom där små korta kickarna av glädje som t ex på ett förkrök med ens tjejkompisar? Har laddat ner tinder men det känns så stelt och tråkigt…

      Försök umgås med några få personer i ”din bubbla”, kanske din bästa vän och familjen, så mycket som möjligt. Sträckkolla serier för att fly verkligheten, typ SATC, how I met your mother, eller något sånt. Gör saker som får dig att må bra. Kolla tutorials på youtube och lär dig nya saker. Väx som person. Läs den där boken du alltid velat läsa. Det är så klyshigt, men när man är singel så måste man ta den tiden till sig själv, för att utvecklas och bli stark och bekväm med att vara själv. Det kommer ta tid, men tro mig. Allt blir bra.

      Choklad, romantiska komedier och en satisfyer.

        Där har du det!

    Ni som varit gravida, i vilken vecka/veckor gick nu upp som mest i vikt?

      Från vecka 4 till 40 ungefär.

        Hahah jag gjorde det förra graviditeten (35kg) men denna har jag lyckats bara gå upp 5 och är i v 32. Så väntar på att det kanske smäller snart därav min undran 🙂

          Man brukar gå upp mest i slutet av graviditeten (mycket vätska). /barnmorska

        ?

      Jag gick ned 10 kg första 25 veckorna. Sen gick jag upp några kg. Landade på +1 kg. Så efter v 25.

    Help me!
    Jag blev tillsammans med en kille för ett tag sen, men ganska snabbt blev det dåligt då han skjuter undan mig och flyr istället för att lösa problem direkt. Han lova saker med mig och sen så låtsades han som ingenting och drog ut med vänner istället, vilket jag ifrågasatte då pga Corona. Jag lämna honom iallafall men fick kontakt med en ny kille. Vi har träffats ett tag nu och det känns bra. Men mitt ex är på mig och ber om en andra chans. Jag känner att det känns dumt att kasta bort den nya killen (som är jätte fin mot mig) samtidigt som jag skulle vilja ge mitt ex en chans. Då jag ändå hade planerat så mycket med honom.
    Vad skulle ni ha gjort?

      NYA KILLEN. Som verkar fin mot dig!
      Kom ihåg: är det rätt så är det lätt, vilket det inte verkar ha varit med exet

      Exet kommer bara göra dig besviken. Igen. Och igen. Och igen… Och igen. Tyvärr ?

    Tog coronatest i måndags och såg flera människor med jobbkläder åka i jobbilar och överhörde en tjej (såg var hon jobbade) prata i telefon och säga att hon var påväg till en kund? Får man göra såhär? Ska jag göra något som vet vad företaget var?

      Ren gissning här men jag tror att rätt många har testat sig trots avsaknad av symptom nu inför jul, enbart för att kunna fira med andra.

      Många ingår i smittspårning. Då får man ju jobba så länge man inte har några symtom.

    Min familj (mamma och man, syster och sambo) har valt att fira jul ihop (vi träffas vanligtvis dagligen pga jobbar tillsammans och bor grannar), detta under förutsättningarna att alla var försiktiga innan jul och karantän i två veckor. Vi har varit stenhårda på detta, jag och min man. Vi har inte träffat NÅGON inomhus, inte varit i en enda butik eller inomhus öht förutom vårt eget hem och sonen har varit hemma från förskolan. Idag ringer jag min syster för att stämma av och då är hon på VÄLA. Alltså, ett stort köpcentrum dagen före julafton. Jag körde förbi tidigare under dagen och där var knökat med folk. Jag blev vansinnig! Nu vågar vi inte komma hem till mamma på julafton och då får jag höra att jag är elak mot mina barn, att jag förstör julen och är tjurig. JA jag är tjurig. Fan. Ville bara skriva av mig. Jag har så dåligt samvete gentemot mina barn men samtidigt vågar jag inte åka dit och jag hade helst sett att de inte sågs hos mamma öht för jag menar på att om min syster tror det är OK att åka och shoppa dagen innan jul så tar hon inte detta seriöst och då litar jag inte på att hon sköter sig andra dagar heller. Är så arg och ledsen.

      Jag var med om samma sak, fast med min morbror som åkte till Ullared. Jag stannar hemma från det firandet.

      Du gör helt rätt som stannar hemma. Julafton är en dag av 365. Det är inte hela världen att missa en jul tillsammans. Är det någon man borde vara sur på så är det din syster!

        Ja asså om du är väldigt orolig så stanna hemma. Om ni är lediga och kanske inte ska ses förrän måndag eller ännu längre.
        Men om ni ses varje dag och du ändå måste träffa henne dagen efter på jobbet så är det väl inte en jätte big deal att ses även imorgon.

      Fattar inte varför NÅGON åker till Väla nu eller typ någonsin i år pga Corona. Och här är det ju som värst! Körde förbi vid 19.40 – sjuuukt mkt folk fortfarande då ???

    Min man skjuter upp ALLLLLLLLTTTTTTT, menar verkligen allt till sista sekund och det börjar verkligen bli irriterande på en helt ny nivå. Hur gör man för att få någon annan att sluta prokrastinera?

      Sluta hjälpa honom helt.

      Sluta ta ansvar för hans beteende. Låt det gå åt helvete ett par gånger. Inlärning genom smärta.

        Jo men det påverkar mig i saker jag inte kan ta ansvar för. Tex han var sen till vårt bröllop för att han skulle tvätta bilen i sist sekunden, har skjutit upp att anmäla en skada på ena bilen i snart 2 år, packar sin resväska sekunderna innan vi ska åka hemifrån vilket gör att huset lämnas i ett kaos och det första som behövs göras efter resan är att plocka upp allt osv osv.
        Det är liksom inte saker som kan gå illa o han lär sig utan det är bara irriterande skitsaker.

          Komma sent till bröllopet tycker jag inte är en skitsak iofs…

            Aaa nej men det är överspelat nu dock så därför jag ser det som en ”skitsak” gjorde absolut inte det då.

          Tyvärr bara att leva med!

    Har försökt söka svar på min fundering men hittar inget direkt men.. Räknas bostadstillägg från Försäkringskassan som inkomst eller är det extra? Tänker hur man uppger det i en bostadsansökan, många hyresvärdar är ju så kinkiga och försiktiga kring ens inkomst/kreditvärdighet..

    Tack 🙂

      Bostadstillägget gäller väl bara i den bostad du bor i nu?

    på tal om snygg-tråden längre upp.. Sminkar ni er varje dag (ni ska göra nått)? Jag gör inte det pga bryr mig inte och pallar inte. Är 28. Sminkade min varje dag när jag var typ 22-24, men nu? nä och bryr mig verkligen inte om utseende heller.

      Känner samma! Var noga med smink från att jag var 14 tills typ 22. Sen la jag av. Har lite concealer under ögonen ibland men inget mer. Mascara om jag ska på fest, eventuellt lite eyeliner. Känner mig stolt över att jag blivit så bekväm med mitt naturliga utseende faktiskt. Hade aldrig kommit på fråga att gå ut utan smink när jag var runt 18

      Sminkar mig bara vid festliga tillfällen och högtider ?

      Jobbat hemma sen mars, varit osminkad 98% av tiden sen dess. Idag satte jag på puder och mascara och tyckte det typ såg läskigt ut? Haha vad har hänt med mitt utseende

        Fan va skönt att höra att andra är likadana!

      Jobbar i industrin och pallar inte sminka mig när jag ändå blir smutsig och svettig. Men jag sminkar mig gärna på helgerna för att jag känner mig fräsch och pigg då, trots att jag inte gör något särskilt, men behöver typ något som gör mig pigg i de här tiderna. Annars sminkar jag mig så fort jag ska göra något.

      Jag har pluggat hemifrån hela hösten men sminkar mig ändå nästan varje dag (skippar om jag tex ska springa på lunchen). Bor med min sambo och känner ändå att jag vill göra mig fin för honom.

      Nej absolut inte! När jag var yngre handlade smink mycket om att dölja dålig hy, men fokuserar mer på hudvård nu så känner inte behovet av smink på samma sätt.

      Sminkar mig varje dag (jag ska göra något) för att jag tycker om det. Känner mig piggare, psyket mår bättre. Inte för att jag är ful annars, men känner mig uppiggad ?

      Gud nej! Är högstadielärare och jag skulle säga 50/50 på oss som inte sminkar oss mot dom som gör det, och dom som gör det gör det varje dag. Otroligt befriande att inte ha det som förväntning i ens vardag. Jag sminkar mig till skolfotograferingen på hösten, niornas avslutningsfest samt skolavslutningen. Det blir däremot ett himla hallå då från elever och kollegor; ’åh vad fin du är’ ’kan du inte sminka dig varje dag’. Fast vi arbetar väldigt mycket med jämställdhet, allas lika värde mm så de lärare som kommentarer mitt utseende brukar i nästa andetag säga förlåt för att de lade vikt vid mitt utseende och att jag alltid är fin som jag är ?

      Nej jag sminkar mig inte heller varje dag

        Jag är man och sminkar mig inte alls. Utom när jag tar på mig min sambos kläder.
        Hon har visserligen ofta samedräkt på sig till vardags men är oftast både hel och REN.

    Är det bara jag som märkt att Lisa Abefelt och Alexis Kafalbdbwkakwvd nånting bor väldigt märkligt? Båda försöker få det att se ut som bostadsrätter men har trologtvis köpt kontrakt svart. Det är två 200 kvm lägenheter som ägs av en privatperson, som alltså äger fastigheten. Bådas män jobbar inom restaurangbranschen.

    Att alexia dessutom renoverat/inrett/köpt Sten för väldigt många hundra tusen inrn hyresrätt?

      På Östermalm bör tilläggas

      Vad heter hennes pojkvän igen?

      Verkar vara vanligt att göra bostadskartiär genom att byta till sig hyresrätter. Att man renoverar upp sin hyresrätt och gör den mer attraktiv och sen byter med någon som behöver det man själv har. Vanja Wikström har förklarat ingående på sin blogg om varför och hur de har tänkt med detta i sitt fall. Kanske är något liknande med dessa influenser?

      Båda två tjejerna lever på sina män, det är männen som har stålarna. Alexias man lever på att lyxrenovera och lyxinreda lägenheter och sen säljer dom dyrt. Lisa och hennes man har dessutom Lisas vännina Edita och hennes karl skrivna som boende i sin lägenhet.

    Nej absolut inte! När jag var yngre handlade smink mycket om att dölja dålig hy, men fokuserar mer på hudvård nu så känner inte behovet av smink på samma sätt.

    Det har hänt nåt med denna bloggen. Känns som den har förvandlats till nåt vänster pk ställe. Det har gått så pass långt att jag, tidigare blondinbella motståndaren, hellre följer henne än det här hetsstället. Konstigt ändå hur det kan ändra sig. Är det coronan? J

      Det kanske är du?

    Hur kommer man över sitt ex? Hur dejtar man k en pandemi? Har precis blivit lämnad såhär innan jul och vet inte hur jag ska bära mig åt…

      Jag har dejtat som vanligt men att man varit väldigt noga med symptom. I somras dejtade jag utomhus och de dejter som varit hos mig har jag bett dem tvätta händerna när de kommit in. Ocharmigt att be dem göra det kanske, men ingen som kommit hem till mig har protesterat.

      Sen är det såklart inte med rent samvete jag träffat någon och jag har därför inte dejtat lika mycket som förut.

        Bättre att tvätta sig när man går…

      Jag känner bara: ta det lugnt! Blev också dumpad för två veckor sedan efter 9 år tillsammans. Du behöver inte dejta direkt? Ge det tid. Gör annat. Varför så stressad att träffa någon ny? Antar att du fortfarande har känslor kvar också?

        är inte stressad över att träffa någon ny… mer för att träffa någon och glömma mitt ex för en liten stund. Typ dejta runt och leva singelliv vilket känns jättesvårt just nu. Man kan ju inte gå ut och klubba eller ens sätta sig i en bar

          Är i helt samma sits som du och vill bara träffa någon för att tänka på annat. Men hur gör man?

    Hände en märklig sak alldeles nyss. Gick och la mig runt 23 och hör en himla massa barnröster utanför så kikar ut genom balkongen och ser då en barnfamilj med ungefär 6 mindre barn står och länsar grovsoprummet på saker, barnen härjar runt fritt omkring och gapar, en granne går ut och säger till dom att dom inte får va i soprummet eftersom dom inte bor på gatan samt att klockan är mycket. Tänker nu då vad jag kan göra. Ringa hyresvärden och meddela att obehöriga personer går in sena kvällar och tar saker? Tänker även på barnen som dels var ute så sent och dels så tar föräldrar saker ur soporna, men vet inte vilka de är.

    Ser Måns Zelmerlöw på fyran nu. Varför envisas han och massa andra killar med att ha denna uttunnade, korta frisyr??

      Bra fråga!

      Som kille som haft långt hår, så tog jag aldrig hand om håret och fick därför klippa mig. Planen var att med långt hår urskilja mig från alla andra med kort hår(!), men bara min gymnasielärare, min morsa, och min kompis (som är gay) sa att det var snyggt.

      Hur långt hår tycker du är bra? (tar några exempel från lotr)
      Pippin – kortast?
      Aragon – heavy metal
      Legolas – mega långt

        Aragon! ❤️??

          Aragorn* heter han 🙂

        Jag älskar LOTR, men det finns ett oerhört genetisk förakt i att vi som bär på flintis-gener enbart representeras av varelser från den onda sidan. Alla godingar är hårfagra i överflöd, medan orcher och uruk haier är tunnhåriga som ett kalhygge efter en brand. Till och med Lurtz, som avlas fram för att vara någon typ av mega-uruk hai och som visserligen har ganska tjockt hår, har ett hårfäste som onekligen är på flykt från ansiktet.

        Till och med Gollums resa från Smeagol till Gollum representeras av hans katastrofala håravfall, som för att visa att vi utan hårsvall tätare än Elton Johns peruk lika gärna kan bo i grottor och äta rå fisk. Mer än så är vi inte ämnade för. Personligen tycker jag att böckerna borde skrivas om och filmerna klippas om så jag slipper bli så kränkt. Förslagsvis görs åtminstone 50% av brödraskapet om till att vara flintisar. Jag lägger min röst på Gandalf, Aragorn, Sam, Legolas och Pippin. Shadowfax också.

    GOD JUL alla läkare och andra exterter här på BB. Skulle bli sååå glad om ni som dess experter kunde kolla på länken som går till nya dagbladet och uttala er vad ni tycker om det som Dr Sanna skriver i ett öppet brev till regeringen och fhm. Hon och folket har inte fått svar och kommer säkert inte få det heller då de inte vet hur de ska svara. Det är verkligen riktigt intressant. Ni kan själva söka på nyadagbladet eller klicka på länken. nyadagbladet.se/debatt/det-svenska-folket-har-fragor-som-kraver-svar/

    Får se om Camilla väljer att radera det jag skrev. Det finns ingenting alls som bryter mot reglerna över det jag skrev 😉

      Så spännande!
      ?

    GOD JUL alla läkare och andra exterter här på BB. Skulle bli sååå glad om ni som dess experter kunde kolla på nyadagbladet.se och uttala er vad ni tycker om det som Dr Sanna skriver i ett öppet brev till regeringen och fhm. Hon och folket har inte fått svar och kommer säkert inte få det heller då de inte vet hur de ska svara. Det är verkligen riktigt intressant.

    Måste säga att jag tycker att Tv4 är en riktig skitkanal. Så mycket program som går ut på spelande och program som gått i åratal. Booooooring! Zzzzzzzzzzz

      Du behöver ju inte kolla?

      Jag föraktar TV4 tittare.

    Livet suger just nu. Blev gravid i mitten på juli, överlyckliga. Fördröjt missfall som visade sig i slutet av september. Gynekologisk skrapning i oktober. Trodde jag var klar med all skit för det här året, såg fram emot att bli gravid igen. Upptäckte en knöl nedanför örat för några veckor sedan, misstänkte svullen lymfkörtel. Efter 3 veckor kontaktade jag vårdcentral. Massa blodprover (normala), nålbiopsi av knölen. Läkaren ringer och säger att man inte kan utesluta något av biopsin. I 1177 journal läser jag sedan, att provsvar visar godartad tumör. Fått remiss till specialister på öron näsa hals. Utredning för att utesluta cancer. Dödsrädd. Om det ändå är godartat måste det troligen ändå opereras då risk finns att det blir cancer senare. Operationen innebär ett ärr vid örat och käken eller hals på upp till 20 cm långt. Klämmer på halsen ikväll och tror jag känner ytterligare en knöl. Gråter.
    Lider redan av ångest sedan innan, dödsrädsla för cancer p.g.a mycket cancer i släkt. Nu står jag och behöver nog pausa gravidplanerna tills resultaten och eventuella behandlingar/operationer är klara. Bara jag och min sambo som vet om allt det här från graviditet till knöl. FML..

      De kommer att gå bra ska du se! ❤️

        Tack ❤

      Det kommer säkert gå fint! Är ju ett gott tecken att de ser den som godartad nu, just cancer känner de oftast igen snabbt. Kram på dig!

        Tack snälla. ❤

    Nu är det faktiskt julafton! ???❤️???

    Kan vi prata om Alice Stenlöfs uppmärksamhetsbehov? Sen när blev hon en svensk Kylie Jenner?

      Är inte det typ de flesta influencers som har?

    Hur uttalar ni ghormeh sabzi? ”Chorme sabzi” eller ”gorme sabzi”?

    Har ont i halsen rädd att gå och sova (ja jag blir orolig på grund av Corona, som att jag kan dö i sömnen). Måste distrahera mina tankar genom att sitta vid datorn. Lite terapeutiskt att skriva här också.

      Oroa dig inte. Om det är corona, så märker man när man behöver åka in (jag har corona och jag var inlagd). Ta hand om dig ❤️

        Jo visst man märker väl. jag är i riskgrupp och är så jävla rädd. 🙁

        vart var du inlagd? Vilket sjukhus?

      Du behöver absolut inte vara rädd för någon corona. Jag lovar. In och läs på vettigare sidor än skvallersidor.

    Jag skulle vilja be om råd. Jag har gått upp i vikt rejält detta år, förmodligen på grund av att jag varit mer stillasittande, men grejen är att allt har satt sig runt magen och jag bör inte ha bukfetma för att jag har en ökad risk för blodpropp (tänker inte gå in på detaljer varför, men det är så, jag har inte råd hälsomässigt att få metabola syndromet).

    Hur gör jag för att bli av med bukfettman? Den vägrar verkligen att ge sig. Jag fattar att jag låter lite korkad här för tidigare har ändrade matvanor och mer motion alltid hjälpt. Denna gång känns det motigt. Någon som har något bra idé på var jag kan starta för att vända detta? Jag äter godis och chips ibland, men bortsett från de tillfällena äter jag faktiskt rätt nyttigt nästan jämt. Jag vill skaffa gymkort igen när Corona är över, gillar vissa former av gruppträning, men är inte bäst på att dra igång sånt själv ensam.

      Du kan inte punktförbränna. Gå ner i vikt så kommer magen i sinom tid att följa med.

        Inte ens när det är den enda punkten det finns för mycket fett på?

      Ketogen kost är din vän

        Tack! Kan vara värt ett försök!

      När du säger att du äter nyttigt hur håller du koll? Jag levde i en illusion att jag åt väldigt hälsosamt men gick med i viktväktarna och fick verklige upp ögonen för hur mycket fett och kolhydrater jag fick i mig. Så prova någon app för att verkligen få koll på hur du äter, det är så lätt att lura sig själv.

    Oj vad många här som har corona. Hur levde ni innan ni fick corona? Följde ni restriktionerna? Eller hur fick ni covid? Bor utomlands och känner ingen med corona där… är i Sverige just nu över jul och är typ den enda med mask på. Svenskarna lever på som vanligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.