Laga mat med Anna Book för 119 kr på Facebook

Premiär!! CookTogether med Anna Book ??‍? Detta kommer bli sååååå kul! Speciellt om just DU vill delta! Lördag den 30 januari kl. 17.00 är det dags för något som länge efterfrågats - LIVE matlagning med Anna Book och nu sker det här genom det här MatEventet här på Facebook. Det riggas en studio hemma hos Anna och hennes familj och vi hoppas att just du hänger på och lagar mat tillsammans med Anna. Du i ditt kök och Anna hemma i sitt. Det blir matlagning från hjärtat, enkelt men gott, ofta med spontana råd och flexibelt med lite bra vardagstips så som dukning och tänk kring att minska matsvinn och lite tips på hur man kan använda rester. Där emellan blir det spontant snack som det blir när man lagar mat tillsammans. Vi kommer tillsammans på lördag att laga stekt kycklingbröstfilé med frasig potatisblomma med örter & vitlök, grillad tomat, sparris och en god men enkel sås. Som efterrätt lagar Anna en härligt god och snabb vaniljpannacotta med bärsås och färska bär. Som garanterat kommer göra dina gäster nöjda och glada ? Välkommen strax innan kl. 17 på lördag. Anna har då samma ingredienser som ni har och tillsammans åstadkommer ni en god tvårätters-middag, i era respektive kök. Vi lovar, det blir avslappnat, spännande, skoj, lärorikt och framför allt gott ??‍???? Chatten kommer att vara öppen under hela sändningen och vi hoppas naturligtvis att ni vill vara aktiva. Anna svarar på alla frågor och tillsammans kan vi utvecklas och ta lärdom av varandra. Vi rekommenderar att ni är två stycken i köket för att hinna med både köket/matlagningen och chatten. Då blir LIVEN levande och mest givande för oss alla ? Du är HJÄRTLIGT välkommen till Cook Together med Anna Book med stor glädje! ?
Bildkälla: Facebook

Jag undrar vad Anna Book skulle säga om jag anmälde mig till hennes event? 
Hade jag blivit blockad innan jag ens hunnit bränna vid min första kastrull?

Nej, men skämt åsido, det går att driva med det här hur mycket som helst om man vill.
Pulversås och Chiliexplosion är tacksamma anekdoter från Anna genom åren, men jag tycker faktiskt det är grymt jobbat av alla som lyckas tänka i nya banor i och med covid-19 och som kommer på nya sätt att arbeta på.
Att eventet kostar 119 kr gör förmodligen att Anna slipper alla som mest tittar på hennes lives för att de vill se om hon ska bli arg eller liknande, och kvar blir de som genuint vill laga mat tillsammans med henne.

Jag käkade lunch med min bästis via FaceTime i veckan som gick och det var supermysigt att nästan få träffa henne.
Vi har inte setts på ett år då hon bor i en annan del av landet.
Jag saknar henne och tror nästan att det inte finns någon som inte saknar någon i dessa tider.
Det finns många ensamma, ofrivilligt isolerade människor som en sådan här sak kan betyda jättemycket för, att få sällskap, någon att laga mat med, om än via en skärm.
Så jag hoppas det blir lyckat och ett återkommande event om tillräckligt många uppskattar det.

211 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Med eller utan filter?

      Lär även behövas filter till de stackars filéerna. Brukar överköras något så fruktansvärt så de ser ut som beiga och torra fnösken på en tallrik.

      På tal om filter, ser ut som CG återandvänt ett gammalt print igen men gjort ny färgställng samt lagt på fjärilsfilter, smart men synd.
      Hon var som bäst innan hon började med collage.

      Med eller utan långa näspetarnaglar?

      Mer Anna book

    MEN… är detta på RIKTIGT!?!!?? Det kan inte vara det.. det måste vara ett skämt… på allvar?? Snälla vad ÄR det med människans ego?????

      Till Annas försvar så ser man ofta i hennes kommentarer när hon lägger upp mat att folk efterfrågar recept och att några har efterfrågat matlagningsliv med henne. Inte många, men idén är nog inte helt hennes egen utan det finns en liten efterfrågan. Jag tror hon kanske kan locka en handfull.

        Men sen ska man anmäla sig, betala, köpa hem ingredienser och kolla en speciell tid. Jag tror att det tyvärr blir för svårt för många av hennes fans.

        Men är folk villiga att betala för det? Ser många efterfråga specifika inlägg här av Camilla tex, men skulle man vara villig att betala för att få det bara för det? En jämförelse bara.

          Nej jag tror inte jättemånga skulle betala. Dels finns matlagningsprogram tillgängliga ungefär överallt och hur många vill betala för att laga stekt kyckling och potatis och pannacotta? Det finns tusentals recept på det på tusentals gratissajter. Förlåt om jag är tråkig, men jag tror det krävs något mer unikt för att man ska vilja betala.

            Jag tror det finns några som betalar för chansen att chatta med Anna Book. Men som sagt, en handfull.

              Ja det har du nog rätt i.

              Ja, alla vi som är blockade från hennes insta vill nog gärna ta chansen att chatta med henne ?

                Blev blockad när jag röstade ”nej” på frågan om jag var intresserad av en mat-live med henne.

                  Hennes hud är så tunn att blött toalettpapper har högre motståndskraft…

                  Samma här, fast jag råkade trycka nej av misstag (dock på en annan fråga) och tänke aja…. sen upptäckte jag att jag var blockad :/

                    Jag har inte gjort något och är blockad från instastoryn, jättemärkligt.

                      Med tanke på att det är Anna är det ”normalt”. Kanske följer du någon hon inte gillar eller har gillar någon kommentar hon inte gillar.

                  Serri? Herregud…

                  Haha, jag visste det!
                  Hade på känn att jag skulle bli blockad om jag röstade nej.
                  Vilken tur jag lät bli ?

                  Samma här?

                    Plus 1 ?

              Men gör det något om det ”bara” är en handfull? Jag kanske tänker fel, men det är väl ingen som går back om det inte drar in så mycket pengar? Eller?

                Jo om hon inte får in det som all mat kostade att inhandla.

                  Men familjen skulle väl ändå äta? Är ju inte så att hon måste slänga maten.

                    Den största kostnaden är nog ändå allt fix Anna måste göra innan sändning,löshår och färgning,ögonbryn,naglar mm det går ju på flera tusen.

                  Den stora studion som ska riggas då, det blir som hos Maggan Graaf som tydligen gick 50 000 back?

            Om man har läst vad hyenorna på FB har skrivit genom åren så häcklas hennes beiga matlagning något otroligt. Har sååå svårt att se att detta kommer att bli något återkommande. Jag ger det tre gånger. Sedan läggs det med. Av 200 som kollar hennes vanliga lives är 180 där för att se hur tokigt hon beter sig. Övriga 20 tror jag inte har betalningsförmåga till detta mer än till något enstaka tillfälle. Ursäkta mina fördomar.

            Ändå 40 intresserade av evenemanget, på Facebook.

              40! Hmmm, få se nu…My, hela familjen Stolledano, Dr Alban, Jeanette, den enda ”syrran” hon inte är osams med…jo men de närmast ”intresserade” är nog en diger skara ändå ska ni se. ??

                Åza också kanske. Det börjar närma sig två lax.

              Intresserade betyder inte att de helt säkert kommer att betala 119 kr.

        Idén är nog hennes egen eller familjens även om någon efterfrågat att hon ska laga mat i sina lives. Grattis skriver en del till henne, grattis? De verkar tro att hon fått ett tv-program, jag menar vem som helst kan väl starta ett evenemang på facebook, det är väl hennes eget initiativ liksom. Och så ”riggas det upp en studio” hehe hon får det att låta….

          Gissa vad som triggat henne? Halva familjen Wahlgren + bihang lagar mat i tv och på youtube. Det komiska är ju att de gör något de är bra på. Detta kommer mer likna en parodi. Alltså VEM imponeras av Annas mat? Bara valet av maträtt talar sitt tydliga språk. Är det för barn eller folk som knappt kan koka ett ägg? Så många frågor…

            Klart lilla Anna inte kan vara sämre än ärkerivalen PW med familj. Hon är ute på fisketur och hoppas göra succé på Fb så att nåt produktionsbolag nappar. Avundsjukan lyser i genom långväg.

        Det finns många som alltid frågar om recept på Annas insta om än det bara är bilder på kokta ägg.Tror det mest är ett spel för galleriet och att de som frågar smörar för Anna för att slippa bli blockade.

          Jepp – så gör jag i alla fall. ”Å så gott det där såg ut. Recept tack!”

        Fast de flesta som skriver smöriga kommentarer på hennes IG gör ju det för att inte bli blockade.
        Anna tror nog att detta ska bli hennes efterlängtade genombrott och att olika TVbolag skall kontakta henne,men det lär inte hända.
        Hon var med i hela Sverige bakar och åkte ut snabbt,hon anklagade de andra för att fuska och vägrade att delta i finalen när vinnaren skulle koras.
        Hon var med i en matduell där MatTina utmanade henne på vem som gjorde den godaste paellan inför en proffsjury,naturligtvis vann Tina Nordström.
        Hon har lagat en ”Flygande Jacob” i något cafeprogram på fläskfilé som hon hävdar att hon aldrig äter,,,,

        Nja,det stora genombrottet som matguru kommer nog inte att komma vare sig för henne eller någon annan i familjen.

        folk frågar för att fjäskainte utav intresse

        Ja, men 119 kr per live (introduktionspris!) är nog inte ens de villiga att punga ut med.

      Matlagning med Anna……hennes uppläggningar och kvalitet gör ju snarare att man blir avskräckt från mat än hungrig. Men måste ändå vara skönt att gå genom livet utan självinsikt. Fan vad bra man hade mått.

        Nä jag håller inte riktigt med. Hon är ingen proffskock, men om jag hade blivit hembjuden till någon och de serverat någon av de maträtter Anna visat genom åren tror jag det hade varit helt okej gott. Kyckling och potatis med sås. Det kan liksom inte bli så fel. Vad gäller uppläggningen är den väl i stil med vad gemene man klarar när man försöker lägga upp lite trevligt. Med andra ord, väldigt Svensson både vad gäller val av mat och uppläggning. Däremot har jag svårt att tro att det räcker till att få folk att betala för att ’få’ receptet (du lär hitta ett snarlikt på Arla eller Ica).

          Nja. Till och med den sämsta amatören i halv åtta hos mig får maten att se mer aptitlig ut än Anna.

            Mycket är nog för att hon envisas att ta närbilder. Med blixt. Det är inget som ser gott ut då.
            Jag tror inte att jag hade kunnat få typ spaghetti och köttfärssås, eller såsig fiskgratäng att se så gott ut på bild. Det är ju mest…gegg 😛

          Hon kan inget om basal hygien när det gäller matlagning. Jag skulle inte äta hennes mat om jag så fick betalt… Ryser vid tanken.

          Maten är av den typ som är väldigt enkel att laga efter ett vanligt gratisrecept-inget man behöver betala för att lära sig och dessutom rätt åttiotal och omodern med tanke på vad många duktiga kockar livear helt gratis. ”Potatisblomman” finns på ica.se förövrigt.

      Flera gör detts dock utan betalning!!!

    Föredrar de som går via instagram, men de är ju å andra sidan med lite mer… Mindre tveksamma personligheter som inte riktigt attackeras på samma sätt som Book.

      Svårare att ta betalt i inträde på Instagram ?
      En fundering, brukar det inte kallas CookAlong? Cook together låter så konstigt

        Det blir kanske cock-along med Roberto inne på toaletten i sann Ica maxi anda ?

    Ja alltså tycka vad man vill om Anna (jag ogillar henne) så är det här faktiskt en bra idé.
    Hon kanske inte kan försörja sig på det men det är mysigt att hänga i en live när någon lagar mat.
    Jag har vänner som har gjort mkt sånt och att ta ut en liten slant skadar inte.

    Hoppas det går riktigt bra.

      Den lilla slanten kommer att höjas, oklart till hur mycket.
      Men just nu kör Anna med ett ”introduktionspris” på 119 kr.
      Nästa gång vad blir det då?
      300? 650 ?

    Att de missade chansen att kalla programmet något i stil med Anna Cook :’)

      Cook Book…

      Annas cookalong med sång.

      Hade hon haft självdistans hade hon döpt det till typ ”KokBooken”. Jag hade tyckte det var supergulligt (inte superfyndigt) för ibland är det enkla kul och hjärtligt.

      Men nu har hon inte mkt självdistans så ??‍♀️

        Varför cook together MED Anna Book?

        Hon är ju iofs mycket för svengelska. Fish taco, burgers, grilled sandwich, osv. Låter lyxigare än burgare och grillad macka kanske.

    Kul initiativ, jag skippar nog men finns säkert massor av hennes följare som tycker det är mysigt. Inte hybris-pris heller.

    Nja haha skulle inte betala för att laga mat med Anna eller för att se en live heller för den delen, men lite pengar kanske hon kan tjäna på det. Inte klokt vad folk hittar på för att tjäna pengar nuförtiden, är det inte älska-dig-själv-kurser, coacha influencers, leka kostrådgivare så är det laga mat live. Vore det av godhet för att vara sällskap för ensamma så skulle det väl vara gratis. Undra om Katrin och Daniel P kommer börja ta betalt för sina matlagnings-lives också.

    Skönt att du inte la dig på en raljerande ton i inlägget utan var positiv. Alla klagar på Anna och när hon väl gör något för att få in pengar så är det fel det också, bara att titta på ett visst annat forum.

    Bra där Anna.

    Många som spånglor på dina LIVES ?, varför inte ta betalt för det.

    Tycker hon gör helt rätt!!
    Men jag kommer dock inte betala för hennes matlagningstips, det jag sett hon visat på sina lajvar är likvärdigt med när jag själv lagar mat. Alltså mindre bra

      Jag tittar på hennes lives. Skulle dock aldrig betala för att se henne laga mat.

      Finns nog mycket gratis underhållning som man inte skulle ta del av om den kostade. Hur många av alla tusentals läsare här inne skulle fortsätta läsa om det kostade 119 kronor varje månad tex? Att man har många följare/tittare/läsare när man gör något gratis behöver inte betyda att man har lika många om man gör samma sak till en kostnad.

    Rätt smart idé ändå. Hon lär inte ha några kostnader, en ringlight har hon redan vilket tillsammans med en mobil räcker fullgott för den här sortens sändning. Så om hon arbetar ihop 50 betalande kunder en gång i veckan kan det bli ett betydande bidrag till hushållet även efter skatt. Modellen bygger såklart på att hon inte hinner blocka alla sina kunder redan första dan vilket jag identifierar som den största risken med den här affärsidén i hennes fall.

      Kan hon blocka och kalla tittare för mother fuckers och smuts när de har betalat för att vara med?

        CHALLENGE ACCEPTED

          DET är värt 119 spänn!!!?

          Fyfan vad elakt! Jag skulle heller inte betala för detta, men det betyder ju inte att jag inte förstår att andra kan vilja göra det. Låt dem och Anna vara om de båda tycker att det är en bra idé.

            Är väl mycket vi skojar om här inne som vi ändå låter folk gilla om de vill?

      Får man refund om man blir bloockad?

        Beror på hur länge du får delta kanske ?

    En pannacotta kräver några timmar i kylen för att stelna, så den måste hon börja med ögonaböj.

      Hon kommer att göra en ”egen” variant av pannacotta gissningsvis då det saknas gelatin bland ingredienserna. Men 10 dl vispgrädde på 4 personer?! På riktigt?! Nu börjar man förstå hur det kommer sig att BL VIP-bantningen inte höll i sig…

        Finns en del snabb varianter med syltsocker där pektinet får pannacottan att stelna snabbt i kylen. Men jag har inte sett Annas recept.

          Syltsocker finns på inköpslistan !

        I det receptet jag brukar följa är det 5 dl grädde till 6 portioner.
        Sen är pannacotta säkert inget någon äter dagligen. Hoppas jag.

        Och 2 kg potatis till fyra personer ?

        Ja, vilka mängder! Hela receptet räcker till 8 personer och inte 4 som Anna uppger.

        Jag brukar själv göra denna pannacotta då den funkar för vegetarianer, men Anna kommer att göra mer än dubbelt så mycket pannacotta än vad jag brukar göra (och vet vad som brukar anses lagom mängd).

        Gjorde 18 pannacotta på 15 dl !! Fattar inte hur hon tänker!

          Oklart om hon gör det öht, åtminstone ibland. Kanske har hon haft matkoma.

    Såg ett reportage om att kockar som driver restaurang nu har liknande koncept för att få in en inkomst när det inte kommer gäster pga Corona. Tycker det är ett toppenbra koncept!

    Om man vill ha laga mat ihop med Anna så varför inte ?

    Vad ska hon laga? Gooh-pasta och pulversås kanske..

      Det står ju vad som ska lagas?

        Haha

    Såg att en del skriver grattis till henne, konstigt vadå grattis? Tror de hon fått ett matprogram på tv typ, det hoppas hon nog på att få precis som PW har men detta är ju något Anna själv gör och hittat på, vem som helst kan väl starta ett evenemang på facebook.

    Jag tänker åka till bolaget i morgon och köpa vin. Struntsamna om det ingår i receptet, kommer köpa biljett och sitta bänkad. Go Anna go! 119 spänn är så värt det nu när min biograf är stängd. ?

    Riktigt bra koncept hon kommer göra succé bra gjort av henne.

    Kan knappast bara Anna Book som skrivit texten. Alldeles för lite emojis ?

    Undrar om ena dottern kommer vara med? Det är ju mest hennes mat som läggs upp. Annas mat är mer stilen ”rör ihop smaksatt creme fraiche med tonfisk, majs och gröna ärtor, servera med kokt pasta”. Alternativt extremt hårdstekta saker i gulbrun nyans.

      Jag blev nästan lite…upprörd här om dagen när Anna skrev något i stil med ” tack för avlastningen” när dottern hade lagat mat. Människan är väl 30 år?! Fattas bara annat. Klart man hjälps åt om man är ett hushåll. Speciellt om man som vuxen bor hos sina föräldrar, tänker jag.

      Ja, jag har för mycket fritid. Är hemma sjuk

        Jag tycker mig ha märkt att det nästan alltid är Felicia som står för matlagningen numera,även om Anna vill ta åt sig äran.
        Kan inte tänka mig annat än att det är Felicia som kommer laga maten,och så står Anna bredvid och ger ”instruktioner”,och pratar med sina följare,eller det är nog mest Anna som kommer prata på,sällan någon annan får en syl i vädret.

        Vi som följer Anna vet att det nästan alltid är dottern som lagar mat,även om Anna låtsas annat.

    Lätt värt 119kr för att se och höra! Maten känns sekundär i detta fall….

    Hade jag inte haft familj så hade jag absolut kunnat tänka mig betala för att laga ett nytt recept med någon, även Anna. Däremot hade jag nog inte velat betala 119 kr för det (såvida det inte varit en riktig kock), utan kanske 49 sek. Och sedan att det stod att man helst skulle vara 2 i köket för att hinna med. Jag hade ju gjort det för att jag var själv i så fall.

      Är man två i köket har man väl inget behov att se på Anna?

    Jag tycker det är en helt ok idé. Inte för att jag skulle delta, men hade bott ensam, så hade jag kunnat testa för att inte vara ensam varje helg under pandemin.
    Hon är ju en artist och det här är ju ett sätt att under hålla just nu.
    I Norrköping/Linköping så är det en lokal restaurang som kör samma koncept. Det ska tydligen vara en succé. https://www.ostgotakok.se/cookalong/
    Visst att där kostar det 495 för att delta, men då ingår däremot råvarorna.

    Det är ju bara att kolla på ’Halv åtta hos mig’. Flera hundra avsnitt med amatörkockar. För inte har väl Anna Book någon kockutbildning i bagaget?

      Nej men hon har över 30 års erfarenhet av att fritera och vet därför att man ska försöka undvika att ha för liten kastrull.

    hahaha, vilken chiliexplosion. ska nog köpa inträde bara för att se hur många gånger hon flippar ut ?

    Jag lagar mat i EN STOR kastrull.
    Där åker allt ned.
    Tevatten, pasta, morötter, färdiga köttbullar eller havregryn…
    Ni kan alla få vara med GRATIS.
    Anna med!

      Är väldigt sugen på att få en lektion i riktigt och omsorgsfullt lagad mat 🙂
      Ide’n med hinken är ju genial ! Ett minimun av disk efteråt.
      Har själv ett förslag på lättlagat under parollen ”Snabbt men inte gott”
      Fyll bröstrosten med frysta fiskpinnar och kör 3-4 min tills den marina doften sprider sej.
      Under tiden spolar du fram hetvatten från blandaren i köket och rör ihop potatismoset.
      Det hela blir en fantastisk måltid kanske värd en egen live a’ 49 kr

        Ursäkta mej. Ska ju vara kastrullen.

        One-pot pasta! Gott, enkelt och minimalt med disk ?

        Det här hade jag på riktigt uppskattat när jag var student och hade EN spisplatta och ingen ugn. Ja förutom i gemensamma köket men där fick man sanera i en vecka för att undvika dödliga bakterier och mögelsporer.

        Blev SÅ enformig mat och var inte lätt att hitta nya recept som funkade i mitt ”kök”.

        Vill man variera lite kan man lägga sina brödrostade fiskpinnar i korv- eller hamburgerbröd! Wow, vi har redan kommit på tre rätter!

          Fish taco! Lyx lyx lyx!!!

          Blodkorv i brödrosten funkar också ?

        «..tills den marina doften sprider sig». Tack för dagens skratt!! Detta kommer jeg fnissa till resten av kvällen!

    Många matkonton jag följer gör detta. Exempelvis zeina och vegokäk osv. Ser hellre dessa laga riktig mat gratis än att betala för att se Anna vispa ihop en blå band-sås.

    119 pix för en gång? Eller per månad? År?
    Finns det uppsägningstid? Avbokning?
    Kommer My att dyka upp som hemlig gäst ? Hon är ju en hejare på att laga kycklingfilé med enkel och suuuupergod skysås!!!!

      My som äter direkt ut matlådan hemma för att slippa disk. Kanske skulle sabba Annas live genom att äta direkt ur kastrullen.

        Vad menar du med rätt ur matlådan… Det är väl halva syftet med matlådan, att äta ur den? Jag fattar inte? ?

          Matlåda hemma på köksbordet när även sonen ska äta? Olika maträtter för My behöver äta ren och nyttig mat. Aldrig ett ord om att han ska ha bra mat. Hennes mat planeras, han får något som fixas på fem minuter.

            När hon köper nyttiga matlådor räknade på hennes behov kan väl även barnet få god och vällagad mat. En 10-årings behov är väl viktigare än morsans på 33 som vuxit klart ?

            Kycklingkorv och snabbmakaroner på menyn till Lillemannen.

              Och en shot av morsans gröna smoothie. Bekvämt ska det vara för Myggan.

            Jag får inte ihop hur mycket My tränar, all nyttig mat hon äter och hennes kropp. Sen hälla i sig Nocco, pulver och annan skit från spons. Det verkar lite hysteriskt och okunnigt.

          Njaa jag lägger alltid upp på tallrik om jag kan. Tycker det är jobbigt att äta ur en låda med höga kanter. Förvarar dock i olika matlådor för att ha färdiga en-portioner. Tycker ändå inte det är konstigt att andra äter ur låda hemma med, speciellt om man inte har diskmaskin och vill spara på disk??

        Man ska inte värma matlådor i mikron (om de inte är av glas). Inte bra.

          Man ska inte äta kokt ris efter ett par dagar, det bildas gift i. My sparar i en vecka och hon ska vara kostexpert, då behöver hon nog läsa på lite mer innan hon visar upp sina tråkiga matlådor.

            Ser ut som att både My och sonen har fel kosthållning. ”Det som intas syns på utsidan” .

      För EN gång…”introduktionspris”.

    Potatisblomman är väl typ nåt sånt här: https://www.ica.se/recept/krispig-potatis-med-orter-726195/

      Är precis det Felicia kommer tillaga igen,fast de har bytt ut rosmarin mot timjan,så nu är det Annas eget recept

    Bland mycket annat till huvudrätten: 10dl vispgrädde och 2 kilo potatis för 4 personer ?

      Det här med siffror, mått och mängd intresserar ju inte Anna så mycket. Hon har säkert tänkt/gjort fel bara och kollat på ett recept för fler personer.

        Kan inte finnas mycket plats i magen för efterrätten efter den middagen 🙂

        https://www.ica.se/recept/krispig-potatis-med-orter-726195/
        2 kilo potatis och 150 gram smör – till åtta personer.

          Låter mer rimligt 🙂

          Men blir förvirrad. Receptet tycks vara för typ 8 personer, hon säger att det är för fyra men också att det rekommenderas att man ska vara två personer i köket ? Borde man inte ta fram ett recept som är anpassat för de som är med i själva cook along-sändningen?

            Man skulle väl vara två för att hinna med chatten och maten kanske? En chattar och en gör grovjobbet.

        Det kanske är grädd-deciliter – hallå eller!

          Hahahaha, dagens bästa?

      För att inte tala om mängden frukt till efterrätten.
      Räcker ju till ett helt barnkalas men det kanske det är där ute i Ankeborg.

        250 g frysta jordgubbar
        200 g frysta blåbär
        450 g frysta hallon

        Och en ask vardera av färska jordgubbar, björnbär, hallon och jordgubbar.

        Hon ska väl inte använda allt, hoppas jag.

          Reflekterade över det… Hur hållbart är det att använda färska bär och färsk sparris i januari i Sverige?!

            Har inte sett färsk sparris i affären sedan i våras typ. Visste inte ens att det fanns så här års.

              Influgen från Peru eller Kenya brukar den vara ?

          Det blir dyrt att köpa hem så mycket bär. I och för sig blir det mycket över, men ändå…

          Nästan en liter frysta bär till efterätten förutom 1 liter grädde!!!
          Därefter 1 liter färska bär,jordgubbar,björnbär,blåbär och hallon att dekorera med!!!
          Det är ju inte precis säsong för färska bär i Sverige,så inte helt lätt att inhandla detta!!!

          Men,men,Anna vill gärna framstå som en som tänker på miljön,men det är precis tvärtom,för det är inte ok att köpa färska bär som fraktats över halva jorden,bättre att vänta tills vi har våra egna bär under sommarhalvåret.
          Hennes frysta jätteräkor,tigerräkor,gambas som hon ofta kör med är ett stort big no för miljön,hur kan hon vara så ovetande?

          Hur har det kunna gå henne förbi att de flesta kockar och matlagare hemma fixar mat efter säsong,att man inhandlar och tillreder frukt och grönt när det är som billigast i Sverige?
          Typ svenska rotfrukter på vintern och sedan när våren kommer så köpa svensk sparris,rädisor mm,och på sommaren fullständigt frossa i alla våra svenska grönsaker.

          Jag tycker inte Anna ens har baskunskaper i matlagning.För er som undrar vad hon skulle ha coloriten/guldsojan till,så är det typ bränt socker som bara fyller den funktionen att färga en ljus sås brun.
          Gör man sås diekt i stekpannan där man stekt sin kyckling,eller använder skyn från kycklingen så behöver man varken guldsoja eller buljongtärningar.

          Ursäkta att jag låter som en besserwisser,men jag har länge irriterat mig på den mat Anna lägger upp på sin IG.
          Tror inte att hennes matlives kommer bli speciellt inkomstbringande,bättre hon startar upp ett Onlyfanskonto där hon kan tigga sig till saker,visa lite naket eller vad man nu gör där,det blir ju så att säga två flugor i en smäll med vad Anna gillar.

            Hon är ingen kock, varför ska Hon veta att kockarna lagar efter säsong?? Fan sluta gnäll på allt.

              Nå, fan borde hon sätta sig i miljöaspekten angående gambas, så djäkla många jätteräkor hon vräker i sig. Anna själv skulle säkert kunna utrota denna art. Sånt gör mig så djävla förbannad.

              Att äta efter säsong är ingen raketforskning och det vet väl de flesta fördelarna med utan att vara utbildad kock!?

              Nej hon är ingen kock,men hon är väl ändå husmor och har bott i Sverige i 50 år,då borde man veta vilka årstider det är bäst och billigast råvaror i Sverige?

                Scampi är ingen säsongsvara i Sverige och odling av dessa är miljöfarligt. Hon äter enorma mängder scampi/jätteräkor.

      Om någon är med på eventet får de jättegärna berätta om alla ingredienser användes och hur mycket mat det blev 🙂

      En del av grädden är väl till pannacottan.

    Hon borde börja med matlagningslives gratis och bygga upp en följarskara. Sen kan hon börja ta betalt, men kanske bara ibland, så där som vissa poddar har extramaterial som kostar. Men det måste också vara nåt alldeles extra för att folk ska betala. Hennes tjöt finns ju gratis på Youtube.

    Kan hon inte ha ”Sing along” istället? Lite ABC osv osv.. 🙂

    Är förundrad över att jag aldrig någonsin sett en influencer uppmärksamma antisemitism eller förintelsens minnesdag som är idag. Detta är otroligt viktigt att uppmärksamma, så det det fasansfulla som hände aldrig glöms bort och aldrig sker igen. Oftast (läs sällan) uppmärksammas världshändelser som är ”trendigt” att ta upp i sina kanaler. Men detta tycks inte passa in i deras ”content”.

      Kanske dags att börja följa lite andra konton då. Ett läge att ifrågasätta vilka du följer och inte. Och varför.

      Men följer man Bianca och Bella för att läsa om förintelsen? Det följer man väl andra konton för..? Du vet, man kan följa en influencer för att se en sak och ett annat konto för att se en annan sak.

      Det har ju, dessvärre, blivit mer och mer ett Almedalen-jippo där politiker och andra mediakåta människor får en utmärkt chans att höras och synas. Snälla, lämna alla aningslösa influensers utanför det här. Det är tillräckligt geggigt som det är.

      Och det händer ju igen, igen och igen. Rwanda, Kambodja, Kina, Sovjetunionen, Balkan, Uganda, IS.

        Du har rätt. Eftersom det fortsätter att hända är det ännu större vikt att ALLA som kan och vill säga ifrån gör det.

          Rent konkret vore det bättre att satsa på att utöka demokratin i många fler stater.

            Set beror väl på vilken typ av demokrati och hur den implementeras. Påtvingad demokrati brukar inte fungera i praktiken, till exempel.

    Tycker bara det är roligt med tanke på när hon säger hon gör egen sås o de är pulversås eller egen pasta o det är direkt från en gooh Micromat låda.

    Det har ju, dessvärre, blivit mer och mer ett Almedalen-jippo där politiker och andra mediakåta människor får en utmärkt chans att höras och synas. Snälla, lämna alla aningslösa influensers utanför det här. Det är tillräckligt geggigt som det är.

    Och det händer ju igen, igen och igen. Rwanda, Kambodja, Kina, Sovjetunionen, Balkan, Uganda, IS.

      Skulle till 16.26.

    Jag tycker det är jätteläskigt när Anna blir sur över alla möjliga grejer i sina lives så jag skulle inte våga interagera med henne i en sån här grej. Tänk om man missförstår nåt och behöver ställa en fråga??

      Ja, det är som att ta i ett elstängsel-man vet inte om det är strömförande eller avstängt. Man får hoppas för hennes skull att hon är på bra humör imorgon.

    Undrar om inte Cook Together är ett skyddat varumärke förresten… hittar andra sidor som heter så…vad tror du Camcam?

    Hjulet snurrar men hamstern är död.. Eller går kanske inte hissen ända upp?!
    Känns som att det gäller både Anna och de sk fans som betalar för något dylikt ?

    ”… det som kommer in kommer faktureras och skattas för.” Faktureras för? Slänger hon bara ur sig olika ekonomiord?

    SENASTE SKANDAL VIDEO OM VLAD REISER!!!

    https://youtu.be/5uwSOBTSVVI

      Ok.

      TACK FÖR INFO.

    Från inlägget

    ”Anna svarar på alla frågor”…..låt mig tvivla på det påståendet. Fel fråga och man blir kickas och blockad innan man hinner reagera.

    Är väl inte väldigt bekväm med att Anna Book med familj får mina kontokortuppgifter.

      Nej…. verkligen inte…

      Jag tror att det är stor risk att några av hennes mest ihärdiga ”fans” från Flashback kommer att gå med och göra allt för att få henne att tappa det.

        Gud jag hoppas någon spelar in….

        Ja, att hon tar betalt kommer definitivt inte stoppa alla hennes FB-fans om man säger så…

    Ja, varför inte? Det är en rätt bra idé och varför skulle inte Bloggbevakning vara med? Alla måste ju käka och alla har tråkigt nu under pandemin.

      Äta kan man ju göra utan att ge Book 120 spänn.

      Pandemi eller inte – jag har aldrig tråkigt!

    OT. CG återandvänt ett gammalt print igen men gjort ny färgställng samt lagt på fjärilsfilter, smart men synd.
    Hon var som bäst innan hon började med collage.

    Ingen dålig laddning käk som ska tillagas för 4 pers inte.

    Ingredienser till fyra personer:

    175 g smör
    3-4 vitlöksklyftor
    1 msk timjan (gärna färsk, men fryst går också bra)
    2 kg fast potatis
    1 kg kycklingbröstfilé
    1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    10 dl vispgrädde
    100 g choklad – ljus eller mörk efter eget tycke
    Vaniljstång (färsk)
    Vaniljsocker (om man vill ha extra smak)
    250 g frysta jordgubbar
    200 g frysta blåbär
    450 g frysta hallon
    150 g strösocker
    1 bunt sparris (färsk el. fryst)
    2 tärningar hönsbuljong
    4 normalstora tomater
    Chiliflakes
    Salt
    Vippeppar
    Paprikapulver
    Maizena redning (ljus)
    Ekströms Collorit-soya
    Citronmeliss
    Ströbröd
    Olja (matolja eller olivolja)
    Färska bär till desserten (förslagsvis en ask vardera av hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar för att toppa/garnera med

      Collorit-soya?? På allvar???

        Innehåll: färgämne (sockerkulör E 150c), vatten, salt (10%).
        Färgat saltvatten alltså.

          Lyx lyx lyx!

          Herregud.

      Det är ju sjukt orimligt. Kan hon verkligen inte se det själv?

        En god sås till kycklingen… Gräddsås är gott!
        Och så ett gott tillbehör… Potatis med mycket smör.
        Och så en efterätt… Gräddig pannacotta blir bra!

      Det där är ju typ mer än en hel dags kaloriintag…?

      På allvar, är det där receptet, bekräftat?

        Men kom ihåg att hon går upp i vikt för att hon äter för lite.

        Det är inköpslistan. Finns på eventets facebooksida.

        Ja, informationen finns i hennes Facebook-event. Stadig middag för fyra! ?

        Kluven till detta. Tycker det är bra att hon tar initiativ och gör NÅGOT – som hon dessutom verkar trivas med. Samtidigt oroande när hon skriver ”Chatten kommer att vara öppen under hela sändningen och vi hoppas naturligtvis att ni vill vara aktiva. Anna svarar på alla frågor och tillsammans kan vi utvecklas och ta lärdom av varandra.”

        – hur ska hon kunna tackla ”fel frågor” utan att få ett utbrott inför betalande publik?
        – hon har ju själv sagt att hon ogillar att prata om måttenheter som grader, vikt och volym, hur ska det funka under cook-a-longen?

        Oavsett, spännande på många olika sätt!

      175 gram smör = 1 260 kcal
      2 kilo potatis = 1 520 kcal
      10 dl (1 000 gram) vispgrädde = 3 760 kcal
      100 gr chokladkaka =364 kcal
      1 kg kycklingbröstfilé utan skinn = 1 050 kcal
      1 dl socker (90 gram) = 364 kcal
      Summan av detta blir 8 318 kcal, alltså ca 2 080 kcal/person, och då är t ex inte bären, grönsakerna och oljan med.

        Stabilt intag ändå för en måltid ???

        Frasig potatisblomma är en riktigt mastig fettbomb. Härligt att trycka en gräddig pannacotta på det…

        Det är minst 500 kalorier i 100 g choklad?

      Mängden mat måste ju helt klart bero på att Anna äter som en sparv (de äter ungefär 30% av sin kroppsvikt).

      Ska Anna laga mat till ett helt regemente??

    Ska hon gå igenom sin insta sen och blocka varenda följare som inte betalade för att se hennes middag?

    OMG hur kunde jag missa ?
    Skojade, jag väljer hellre att kolla på detta för 100:-
    https://www.tickster.com/sv/events/6cazz4jegnp185t/2021-02-04/svajigt-otestad-stand-up-pa-datan

    Alltså den där loggan har jag sett förut men kan inte placera den.

      Samma här! Tänker så det knakar, allt från Martha Stewart, Desprate Housewives och Leilas Generalstore. Blir tokig.

      Jaaa, loggan! Så likt nåt men kommer inte heller på vad…

        Samarbete eller snott-e-li-snott? Tycker att den påminner om en logga för någon glass eller bakverk, kan inte komma på vilken…

          Ja en glass. Känns som en rund förpackning? Jag vet att jag sett den förut och tänkt att det var en konstig logga för produkten.

        Oj väldigt lika, men det är ändå inte den jg tänkte på. Kommer ligga sömnlös över detta?

      Känner också igen men kommer inte på från var? Nån tv serie?

    Go Anna !

    Tror det är ett samarbete eller köpt koncept . Men är väl jättebra att hon gör något som hon vill . Tycker att hennes drinkskola var mysig o rolig o bjöd på sig själv .
    Hon verkar alltid charmig i hennes vänners storys , det är hennes lives hon borde sluta med .

    Cooktogether-hare är just nu under uppblåsande då det visade sig ha rundats lite hörn vad gäller uppkomst och vem som står bakom vad.
    Efter påpekande så uppenbarades det helt poff i morse att Cook together är inblandad.
    Booken är och bevarar frågor på en sida hon inte kan styra
    Som vatten på brinnande olja… håll tillgodo. Lär försvinna
    https://m.facebook.com/cooktogether.se#!/story.php?story_fbid=264476985237954&id=110024570683197

    Faktum är ju att det ÄR Felicia som lagar mat mest i det där hushållet och hon är även den som verkar bäst på det. hon är väl duktig på både mat och bak? Sen tycker jag folk varit elaka mot henne för hon har aldrig påstått att hon hittat på saker själv, minns något om en japansk rätt där Felicia faktiskt hade taggat kocken som lagt upp receptet på köket bland kommentarerna. Det är Anna som vill skryta om dottern som får det att låta lite tokigt när hon lägger upp det. Man ser skillnad tycker jag på Annas och Felicias rätter. Felicia gör ju egen falafel, pitabröd, röror, rätter från olika länder.. verkar kunna det mesta. Tror portionerna kan va lite skeva för att Anna förmodligen inspirerad av sin dotter och går efter hur mycket hon lagar men då får man ju ha i åtanke att hon lagar åt mer än 4 personer. Hon la ju upp häromdagen att dottern gjorde potatis och kyckling som Anna nu ska göra i sin live, men hon kallar det för något annat och kommer väl säga att hon gör på sitt egna sätt. För att maskera att hon kapat dotterns rätt (även om hon inte är den första som gjort det, och heller inte påstått det). Tycker det är lite taskigt av Anna att göra rätter som hennes dotter har tillagat i sin live, minus ett recept för Felicia som hon kunnat tjäna på om hon nu skulle vilja. Bra och rolig idé annars. Och en sak til.. man behöver inte ha företag för att kunna fakturera, det är 2021 och det tycker jag de flesta borde ha koll på idag. Så släpp diskussionen om att Anna snackar skit om det. Det är bara onödig och oförtjäntas skit att kasta på henne.

    Nu är det 100% drama på CookTogethers FB-sida. M på CookTogether är tydligen den person som ska filma cookalongen (som enligt Anna styvmoderligt benämns som ”min nya medarbetare”) och Anna svarar bl.a:

    ”Jag blir INTE sponsrad av nån!!! Micke har sina kostnader – Jag har mina.

    Vi samarbetar och kompletterar varandra i detta upplägget, är det olagligt eller onormalt? Har du / ni inte några kollegor eller partners i era eventuella yrkesliv?!?

    Jag betalar för tekniken och kunskapen som min nya medarbetare Micke har.
    Jag betalar för all mat  – råvaror och basvaror samt alla köksredskap och tillbehör i ett kök.
    Vi fakturerar och betalar skatt och sociala avgifter som alla andra normala människor gör! Frågor på det? ”

    Hon får lite kritik för otrevlig ton vilket kanske inte är så smart när man väljer att starta upp en ny verksamhet med nya betalande kunder. Sedan undrar några andra varför de blockats på IG efter att enbart frågat om ett såsrecept och Anna svarar tvärsäkert att hon inte alls blockat dessa.

    Snälla Anna, anlita en PR-konsult!

      Vaddå? Hon har ju en alldeles egen marknadschef, som bor hemma hos Anna.
      Felicia var ju marknadschef någon vecka eller så på Brottbykliniken, sedan fick hon utbrott på kliniken sociala medier och blev ett minne blott, knappt någon vecka senare.

    Ja, det är ju bra att hon försöker något konstruktivt och jag hoppas faktiskt det går bra när hon nu väl försöker, men med hennes brist på social kompetens och oförmåga att läsa av andra/tolka negativt automatiskt (att vara snackesalig är inte nödvändigtvis liktydigt med social kompetens) är risken stor att hon börjar hugga vid minsta fråga hon inte gillar. Det går inte om hon tagit betalt att bete sig så. Dessutom är 119kr i introduktionspris dyrt. Många duktiga kockar gör matlagningslives gratis, tex Jennie Walldén. Anna behöver definitivt någon som coachar henne i social interaktion, för att bygga varumärke är hon inte bra på.

    Dessutom misstänker jag att en och annan mycket väl kan tänkas betala för en live, för att spela in och lägga ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.