Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

667 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Först

      Gratulationer! Hur känns det?

        Fantastiskt en kall lördag som denna.

        Vilken livsnjutare ändå! Bra på det där med att glädjas åt de små sakerna i livet osv.

      Jag har ätit pannkaka.

        Jag med, fast inte idag.

          ?

        Jag tar det direkt!

        Olle vad bra!

    Min mormor är 82år gammal och häromdagen ringde hon mig och ville försäkra sig om att jag var ensam då hon ville fråga något viktigt varpå hon säger – Jag läste i tidningen om något som heter Dildo, vet du vad det är? Mitt svar blev naturligtvis ja och då säger hon – Jag tror jag skulle vilja ha en sån, eller två. Kan du köpa det åt mig?

    Hon är alltså en välutbildad kvinna på 82år som tillhör generationen som aldrig fick njuta av sin sexualitet, där sex var tabubelagt och inget man pratade om. Hon har varit väldigt ensam med min morfar på äldre dar, han är en belastning (har varit svårt sjuk länge och mest bitter på livet) så hon är stressad ofta och det har tärt på henne i många år.

    Jag vill naturligtvis hjälpa henne och tänker att orgasm i den åldern kan vara bra för hälsan, avkopplande och skönt? men samtidigt har jag ingen som helst kunskap om sexualitet när man är så gammal. Inte minst hur man ska introducera det på ett pedagogiskt men inte allt för genant sätt… för jag måste medge att jag blev något chockad och full i skatt när hon sa dildo samtligt som jag blev genuint glad över att hon faktiskt vågade fråga mig. Hon har bara söner och jag är hennes enda barnbarn som är tjej. Och jag tycker det är underbart om hon lyckas finna sin egna njutning och sexualitet sista åren i livet! ❤️

    Jag frågade henne vad hon ville ha och det visste hon inte, föreslog att vi kunde titta på vad som finns men hon ville bara att jag beställde något och att det skulle förbli hemligt och skickas hem till mig osv. så köpte en vibrator och en stav från lelo, alltså mer ”basic” då både jag och mina tjejkompisar gillar deras produkter. Vi pratar rätt öppet om sex i vår innersta krets/gemenskap men samtligt är vi 30+ med partner och småbarn, kanske tänker jag helt fel med val av produkt?

    Så jag behöver delvis skriva av mig då jag värnar om hennes integritet och inte kan/vill bolla det här med någon annan (även om jag vill men respekterar hennes önskan) samtligts som jag efterfrågar TIPS på hur jag kan hjälp henne? Jag har googlat massor men informationen är dessvärre bristfällig. Kanske finns det någon äldre kvinna här som vill dela med sig av egna erfarenheter? Och hur tar man snacket om sexleksaker och njutning med en 82årig dam? Hon kan ju ingenting om den världen. Fatta vilka härligheten som förhoppningvis väntar!

      Varför tar du för givet att hon inte kan något? Kan en 5åring onanera så kan en 82åring. Beställ basic grejer, skulle väl rekommendera en wand före en dildo kanske. Lite mindre skrämmande med något som inte penetrerar?

        Därför att hon aldrig sett det förrän hon såg Aftonbladet plus eller någon annan damtidning, hon frågade mig om jag visste vad det var. Därav mitt antagande att hon inte vet något som sexleksaker specifikt.

        Men tack för ditt svar ?

          Ja men det innebär ju inte att hon inte vet något om njutning? Gillar hon fingrar så lär hon gilla dildo, är hon mer för klitoris stimulering lär hon gilla vibrator… Jag menar, så konstigt att tro att ens mormor på över 80 bast inte skulle klara av att tillfredställa sig själv bara för att hon inte har koll på leksaker….?

        Haha håller med, du verkar tro att din mormor är helt tappad?

          Det var mer tabu förr och sågs vara en skam att göra sådant. Så tror inte att ngn är tappad försatt de inte utforskat sin sexualitet

            Men lägg ägg, min mamma fyller 80 i år (jag är sladdbarn) och ja, det var andra tider då men snälla rara, de var människor de också även på den tiden!

            Men vänta nu. Hon är inte född på 1800 talet. Snälla, hon har dessutom varit gift. Hon vet vad sex är.

              Även om hon var född på 1800 så hade det inte varit så illa. På den tiden trodde man tex att om kvinnan inte fick orgasm så blev hon inte med barn, så det var väldigt viktigt att BÅDA fick orgasm. Det skrevs om fontänorgasmer osv. Ganska kul att läsa om hur sexualiteten såg ut tidigare, och kul att se att så många människor verkar trott att mänskligheten har varit en frigid massa förutom de senaste 30 åren. Haha.

                ”att om kvinnan inte fick orgasm så blev hon inte med barn” gäller förvisso äldre tider, då snarare medeltiden och inte 1800-talet.

            Tabu att prata om kanske men inte att utföra. Vad tror ni liksom?

            Nja, läs på lite och du kommer att bli chockad.

      Har inget vettigt svar men om du visar henne hur man slår av/på så tror jag hon löser resten själv ?

        Haha ja det kanske räcker, finns ju däremot 5 olika lägen med vibratorn på just dessa modeller men räcker kanske att visa hur man laddar och vart man trycker för att hitta rätt ?

        Tack! ?

          Annars kanske du kan skriva ner lite instruktioner ett papper? Om hon inte vill och känner sig inte bekväm med att prata om det så mycket.

      min enda tanke är glidmedel om du köper en dildo. Torrare och skörare slemhinnor är väl egentligen det enda fysilogiska so. skiljer en äldre kvinna från yngre. I övrigt tror jag på att ge henne lite vad som helst och låt henne utforska själv. Eftersom hon bad dig om hjälp så utgå från dig själv och försök inte tänka dig in i vad hon kaanske gillar som äldre dam.
      Så himla bra och roligt att hon vågade be dig om hjälp! ♡ mer sex åt alla.

        Ja men glidmedel beställde jag i samma order från aco, parfymfritt osv. För tänkte som du! Jag valde faktiskt produkter jag själv har/haft för jag vet att dessa är bra ?? och har ett par tjejkompisar som har exakt samma modell så hoppas även det blir en succé för henne ☺️?

        Tack! Ja men jag tycker att det är helt underbart om hon verkligen hittar något som får henne att må bra och som är spännande för henne! ?

      Underbart! Dagens bästa!
      Då finns det hopp för mänskligheten!
      Är så glad att din mormor vill tillfredsställa sig själv vid 82 års ålder!
      Om jag vore dig skulle jag googla och hitta den bästa tänkbara dildon!
      Må din mormor få MÅNGA sköna orgasmer i framtiden!
      Lycka till!!!

        Tack för alla peppande och positiva kommentarer ? Ja jag blir innerligt glad över att hon känner en sådan tillit att hon vågar fråga mig! Jag hoppas hon hittar eller hittar tillbaka till sin egna njutning och sexualitet, som tidigare nämnt tillhör hon den generationen som var ganska hårt hållen hemma. Hon fick en chock när hon som ung fick mens för det hade aldrig någon informerat henne om, allt hyschades… Fruktansvärt!

        Så mer sex och njutning till alla kvinnor oavsett ålder ?

          Du ljuger som en häst travar människa men kul att du bjuder upp för dans! ?

            Ja, det känns mycket märkligt att ens vilja tänka i banorna onani och orgasm när det gäller ens egen mormor. Än mindre sätta ner det i skrift på nätet och diskutera vilken vibrator som är bäst så att hon kan hitta rätt punkt och komma.

            Bullshit.

      ”…. och njutning med en 82årig dam? Hon kan ju ingenting om den världen.”
      Klart hon kan. Hon har bara använt andra saker.

        Jag tänker att hon är född – 38 eller – 39, alltså mer eller mindre 40-talist och de var ju den första generationen tonåringar, som sprängde alla gränser. Hon vet nog också ?

          Haha ja jag tänkte detsamma! Mitt i den sexuella revolutionen!

      Vilken fantastisk mormor & vad härligt att ni har en sådan relation att hon kan ringa dig om en sådan sak. ☀️

        Och sen sprids mormors förfrågan här på en stor blogg…….

        Vet inte hur många likande ”historier” jag har läst på olika forum. Men en mormor som bara har söner var något nytt.

          Ja dottern är väl död eller så har hon ingen kontakt med mormorn. Att man är mormor betyder ju inte att man har en dotter att prata om sånt här med.

            Vilken märklig kommentar 22:30. Bara för att ens barn har dött så betyder inte det att man inte är en mamma, eller att man inte har har en dotter. Ett änglabarn.
            Personen som skrev inlägget trollar med er och gjorde bort sig på den lilla detaljen. Läs på lite om sexualiteteten under århundraden så kommer du nog inse att ”mormorn” måste ha levt i ett vakuum om hon inte förrän nu vid 82-års ålder slog upp en tidning och läste det magiska ordet ”dildo” och fick en uppenbarelse. Men vem vet, hon kanske har levt i en stuga utan varken el, tv, tidningar eller böcker. Det är väl tur att hon vet hur barn blev till iaf, annars hade ju inte ens barnbarn nu kunnat skriva här och bett om tips och råd till sin mormor som har ”lust for life”.

              Jag menar 23:30

              Men läs igen vad jag skrev. Jag skrev ju att man inte måste ha en dotter ATT PRATA OM SÅNT HÄR MED bara för att man är mormor. Och som ts skrev är ju kontakt obefintlig mellan ts mamma och mormorn.

                Isåfall känns det lika orelevant att ta nämna att hon endast har tre söner.

      Underbart!!!?

      Har inget som helst tips tyvärr!!! Men blev så glad av denna kommentar!!!❣️❣️ Så fantastiskt, alla ska och har rätt att njuta, oavsett ålder

      Hur kan din Mormor endast ha Söner?

        Det blev lite fel ? hon har endast söner förutom min mamma skulle det ha stått men dessvärre är deras relation obefintlig och jag är det enda barnbarnet som är tjej eller numera kvinna ?

      Kul även om jag tror att du trollar ?

        Tack, då är vi två iallafall.

        Då är vi tre

          Fyra!

        Då är vi 46

      En womanizer med gludmedel kanske skulle passa

      Är det jag som är korkad eller hur går det ihop att det är din mormor om hon bara har söner??

        Det kanske hänger ihop med … trolldom? Pun intended.

        Du vet att män kan adoptera barn va?
        Lr skaffa barn annat än mamma pappa barn…

        Jonas å mark har barn.
        Lr lever du på 1800 talet…??

          Det känns faktiskt lite som den här berättelsen om en pappa och hans barn som är med om en bilolycka.
          De är såklart tvungna att åka in till akuten och barnet behöver opereras på en gång. När kirurgen kommer in säger denne på en gång ”jag kan inte operera, det där är mitt barn”. Hur går det ihop?

            Två pappor?

              Nej, det är mamman som är kirurg.
              Det är lite ledsamt att den funkar än idag.

                Men ändå är det fler kvinnor som är läkare, så snart kommer det nog att ändras.
                Dock är ju kirurgi fortfarande mansdominerad av flera olika anledningar.

                Sen är det inte optimalt att operera på en nära anhörig. Men om nöden krävande det så skulle det ju vara märkligt om man inte räddade livet på sitt eget barn.

                  Första gången jag fick höra den där var någon gång på sena 80-talet och redan då sa man att ”snart kommer det ändras”. Jag har alltså väntat på ”snart” i över 30 år nu och det verkar inte bli så mycket bättre

                    Det jag menar är att det är fler kvinnor som är läkare numera i Sverige än män. Däremot är det fortfarande fler män som blir kirurger, och kvinnor söker sig till andra specialiteter. Och det har flera förklaringar, och det har ju även med att göra vilken typ av kirurg man blir men det är faktiskt inte ett super ergonomisk jobb att operera under flera timmar.
                    Så när jag tänker kirurg eller ortoped så tänker jag automatiskt på en man just för att sannolikheten är större att det är just en man. Däremot när jag hör ordet läkare så bruket jag gå upp en kvinna i huvudet (men som sagt beror ju på vilken specialitet som den läkaren har).

                    Om du hörde den på slutet på av 80-talet så tillhör du ju den äldre skolan, och på din tid så fanns det ju många äldre manliga läkare kvar. Nu är det som sagt fler kvinnor, och det är en kvinnlig dominans även på läkarprogrammen. Så dina barn kommer ju till större delen att träffa kvinnliga läkare och därför kommer dem att associera läkaryrket lika mycket med kvinnor.

          Hur blir någon en mormor om två män har adopterat?

      MEN JOHANNA! Jag sa detta j förtroende till dig så går du ut på internätet och skriver om min dildo!

        HAHA! Älskar dig

        Haha, geni! ❤️

      Hade min 82-åriga mormor ringt mig och frågat efter en dildo hade jag oroat mig för att hon blivit dement. Vid frontallobsdemens så blir personen ofta gränslös och mer sexuell av sig, det är knappast något att glädjas åt.

        Ja precis det känns ju ganska gränslöst av en mormor att ringa sitt barnbarn och helt plötsligt börja fråga om sådant, speciellt eftersom det verkar komma helt från det blå också. Det är bara att ta jobb en sommar på ett ”demensboende” så kommer ni förstå vad Idde pratar om. Jag hade också blivit orolig för min mormor.

          Som undersköterska inom demens vården ser jag inte varför TS skulle behöva vara orolig för att hennes mormor vill utforska sin sexualitet på äldre dar. Det är bara fint om TS och hennes mormor har en så nära kontakt så att mormorn känner att hon kan fråga sitt barnbarn om hjälp.

      Jag tänker att i den åldern kanske det är viktigt att beställa glidmedel också? Så glöm inte det! Annars hade jag rekommenderat en satisfyer eller liknande med klitorisstimulans. Så härligt att hon vågade fråga dig! Ni tycks ha en fin relation. Hon tycker säkert att det är ytterst pinsamt att fråga dig så berätta inte det vidare till någon och om hon bara vill att du ”lämnar i brevlådan” så skriv en lapp om hur man slår på och av och hur det fungerar.

    Igår köpte jag en nutellatårta på Citygross. Så besviken att den hade vanlig tårtbotten när det på hemsidan stod chokladbotten.

      Okej. Du får väl ta det med citygross? Gratis tårta är inte fel.

        Gratis? Det var den verkligen inte.

        Okej, av ditt svar förstår jag att kommentarer här borde vara få, då de tydligen inte får luftas här för dig.

          Nej men nästa blir om du klagar.

          Hon? kanske menar att du får en ny gratis.

          Men du får ju nästa gratis om du säger att det du köpt inte var vad som stod.

          Tror svaret var menat som att om du fått en tårta som inte är som den borde så klagar du hos citygross och får antingen en ny eller pengarna tillbaka. På så vis är ju antingen denna tårtan gratis eller nästa.

          haha men chilla, de menade bara att om du tar med den och klagar så lär du få pengar tillbaka och/eller en tårta som är som du ville ha den.

      Vi köpte också den till 5-åringens födelsedag. Jag var besviken över att det int är var någon nutellasmak. Vår var en chokladtårta med typ chokladmousse/smörkräm i. Nä maxis tårtor är godare.

    Hur gör man för att våga ta konflikter på bästa sätt?

      Se det inte som en konflikt, se det som ett samtal där två personer ska prata om något som skaver. Det kan avväpna samtalet genom att komma bort från ordet konflikt och de det som vägen mot en lösning.

      Man bara gör det. Tog en konflikt igår, fruktansvärt onödig sådan, hade inte behövt bli konflikt ens om personen inte hade varit så feg och istället varit ärlig från början.

      Man övar, övar och övar. Det vill säga, man börjar med att ta en konflikt och sedan så kör man på och tar två till och så fortsätter man så tills man blir bra på det 😉

      Jag säger alltid vad jag tycker och tänker … det är bara att göra det … sen även om jag verkar rätt fram och ha rätt i min sak så backar jag om diskussionen leder till att mina tankar är inte helt rätt .. du behöver diskutera… lyssna och sen komma på en lösning för båda parterna. Nu vet jag inte vad det är för konflikt…

    Träffar en kvinna (Är 30), vill göra slut men hon är sjukt manipulativ. Varje gång jag tänker avsluta trycker hon på exakt rätt knappar och så stannar jag. Hon är inte elak på något sätt, vi har det bra, men känslorna har försvunnit. Ser ingen framtid. Jag klarar uppenbarligen inte av att göra slut när vi ses men är ingen person som tycker det är okej att göra det via telefon eller sms. Hur sjutton stålsätter man sig?

      Tillägg hon är 40.

      Bestäm dig bara och gör det, håll det kort. Lyssna inte på hennes argument utan gå därifrån. Annars så gör det på telefon ändå. Om nån manipulerar en så kanske den inte förtjänar respekten av ett face to face avslut?

        Har försökt. Gah vill verkligen inte vara svinet som gör slut över telefon… Har funderat på att göra det utomhus, så man liksom kan gå åt varsitt håll sen…

          Ja gör det, eller offentlig plats. Man får vara ett svin mot svin.

            Fast hon är inget svin. På något sätt faktiskt. Är jag som fegar ur. ??‍♀️

              Fast du sa att hon är ”sjukt manipulativ”. Det är svinigt.

      Är ni lesbiska?

        Ja.

      Gör slut på telefon! Kanske till och med sms om det är för svårt att värja sig mot hennes respons. Det behöver absolut inte vara något dåligt!
      Känns som en sån pubertal grej att man måste ses face to face för att göra slut som många håller fast vid genom livet, trots att man har tillåtit att det svart/vita tänket som tonåringar har blandats ut till en gråzon när det gäller andra saker. Men att göra slut face to face trots att man blir ifrågasatt och inte respekteras, det ska man hålla fast vid…
      Nej, säger jag. Skicka ett mess! Gör det nu på en gång. Skit i att det är lördag, att det snart är alla hjärtans dag och att Jesus vill att du fastar. Whatever. Du måste gå vidare i ditt liv. Du har försökt, du har förklarat, du har gjort det med medkänsla – men det har inte funkat.

      Poängen med att man måste ses face to face är ju att man inte ska vara en shitty person som inte ens kan göra sig besväret att visa lite medmänsklighet till sin parter. Jag är ganska säker på att du inte är det och att du har försökt på bästa sätt. Men att göra slut går aldrig att göra smärtfritt, det kommer göra ont. Och ibland är det bästa sättet att bara riva av plåstret – och lägga på luren.

      Personen kommer vara sårad och tycka att du är en skit, ett tag. Men det gör alla hjärtekrossade. Och efter en tid kan ni kanske prata om det och tacka varandra för tiden ni ändå hade (obs minst ett år fram i tiden).

      Vet du att du varit en så bra person som du kunnat så gör slut på ett sätt som funkar för den här relationen, med den här personen, i den här situationen.

      Gör det ute. Typ på ett fik o ställ dig upp oxh gå. Haha

      Lyssna på podden ”älskade psykopat”. Många med liknande historier som dig.

    Tips på bra fodrade tights? Vad har ni på er på promenader nu på vintern?

      Pyjamasbyxor eller långkalsonger under fodrade träningsleggings.

      Lager på lager. Underställ, tight och överdragsbyxor.

      Köp byxor anpassade för längdskidåkning

      Jag har bara underställ och byxor. Och något på överkroppen så klart. Går man fort upplever jag att det går ganska fort att bli varm.

      Jeans. Är det riktigt kallt (typ minus 16 eller kallare) kör jag leggings och tunna täckbyxor.

        Jeans är det kallaste du kan ha.

          Ja, det är därför jag har det. Blir alldeles för varm annars när jag promenerar.

      Jag brukar dra ett ylleunderställ direkt över strumpbyxorna eftersom jag oftast bär en längre kjol. Vilket jag upplever blir varmt, varmare än byxor.

      Röhnisch fodrade tights

      Lidl’s fodrade tights kan vara bland det bästa som någonsin skapats. Ingen aning om de säljs nu dock.

        Säljs fortfarande! 49kr

      Ullunderställ och fodrade leggings, längre dunjacka- fryser inte alls

      ullunderställ, vanliga byxor och täckisar eller skoteroverall. Vid varmare väder som -10 bara underställ och täckisar.

    Alltså, hur ser ni att exempelvis Bianca Ingrosso opererat hakan eller Lovisa Worge sin näsa? Fattar inte? Vad ska man leta efter? Eller hur ser man om nån opererat liksom om det är bra gjort? ?

      Man vet hur de såg ut innan. Att Bianca gjorde läpparna kan jag köpa, har själv smala läppar jag stör mig på, men annars var hon så sjukt fin innan alla fillers. Hennes ansikte hade karaktär.

        NÄR har hon gjort hakan? Jag ser verkligen inte

          Bianca har inte opererat något, hon har bara fillers.

            Och Alice ska ha gjort brösten nu tydligen. Enligt skvallertjejen. Hela Bianca är ju så sjukt stel i ansiktet nu..

            På vilka sidor ser man att Biancas haka ändrats och Lovias näsa? Vet inte riktigt var jag ska kolla, vad och när jag ska jämföra med? Vad är skillnaden på Biancas haka?

            Blir jätteglad om någon orkar beskriva, jag är ansiktsblind så detta är jättesvårt för mig. ?

              både hon & benjamin har ganska stora hakor, på bianca såg man det väl innan. men vet faktiskt inte om de större läpparna gör att hakan upplevs mindre eller om hon har gjort något, men något är definitivt annorlunda. det ser bättre ut nu skulle jag ändå säga!

              Okej nu är jag lite skönhetsskadad så jag märker sånt direkt. Lovisas är jätte tydlig, kolla gamla videos på henne och nya ut samma vinklar så ser du. Jag till och med tog kort för skillnaden är enorm. Hon har även fått ”pinsched” nose, dock kan det var att hon är rätt färsk i läkningen. Bianca fixade hakan förra året, slipade ner den några mm, vet 100%. Dock är det smakfullt gjort och man kan nästan tro läpparna står för illusionen men det är alltså inte så. Alice bröst har jag ingen aning om, följer ej henne men jag vet att hon är relativt platt där uppe då hon själv påpekat det flera gånger. Men i så fall så kul för henne, fattar inte varför man ska leva livet och vara ledsen över sitt utseende när det går att fixa snabbt.

                Pinched*

      Före och efterbilder tex

      Bincas haka vet jag inte om det stämmer. Men Lovisa har alltid haft en stor böjd näsa (hon har sagt det själv och pratat om att hon vill operera), och sedan någon månad tillbaka är den uppåtformad. Titta på Biancas vloggar från nu och för ett halvår sedan på Lovisa i profil så ser du.

    Till er som har barn: finns det något samtal/diskussion ang föräldraskap/uppfostran som ni önskade att ni haft med er partner innan ni skaffade barn?

      Det här med att det fan inte bara är han som har rätt till sovmorgon.

        Haha omg ja, allvarligt… Trodde man kände varandra efter 8 år och så bråkar man fan ändå om dom där jävla sovmorgnarna. Ta snacket innan ni står där med sömnbrist och en bebis, diskussionerna är inte konstruktiva då

        Sovmorgon: varannan dag. Avvik från detta gör man bara vid röjiga nätter, då får den som tog natten sovmorgon. Punkt.

          Varannan dag? Jobb då?

            Varannan dag på helgen kanske?

            HAha sovmorgon in även innebära att få sova tills väckarklockan ringer.

          Haha röjiga nätter har en helt annan innebörd nuförtiden än förr

      Nja, alltså det är ju så svårt att veta hur det blir med allt. Vad gäller uppfostran så är jag inte så noga med att vi föräldrar ska ha exakt samma förhållningssätt till allt (tänk samma regler) då människor är olika och även alla situationer är olika. Dock såklart samma i grunden att man beter sig som folk liksom men exakt hur de ska tillrättavisas eller uppmuntras behöver inte vara samma.

      Sen den andra delen av föräldraskapet, klart man kan bestämma innan att man ska dela allt lika osv men när man väl är i situationen att båda är jättetrötta av olika anledningar men en måste gå upp, då tror jag inte att man har nytta av en diskussion som skedde för vad som känns som en livstid sen. Det viktiga är ju att man hjälper varandra och att båda försöker ge lite extra. Den som går upp får ett par timmar senare på dagen att vila. Har man haft det extra tufft på jobbet eller nåt tar den andra extra ansvar och sen byts man av när det behövs. Helst ska ju båda se till familjens bästa för stunden men inte lätt om man är galet trött.

      Religion!!

      Jag önskar att vi hade pratat om hur man hanterar barnens mor o far föräldrar när de lägger sig i uppfostran på VÅRA barn alltså deras barnbarn.

      Mina svärföräldrar tycker tex vi är för hårda angående godis/läsk. Våra barn får bara läsk på lördagar och då 1 var ( burk) och bara popcorn på fredagar och sedan valfritt godis på lördagar. Detta har de problem med och när de passar barnen ger de barnen så mycket godis att de kräks och får dricka hur mycket läsk dom vill. Detta tycker min man inte jag ska ta upp med dom utan låta dom va medans jag tycker att det är vi som bestämmer hur deras godis intag ska vara.

        Din man har rätt. Låt dem bestämma när de passar barnen. Det är inte hela världen, det är ju vardagen som spelar mest roll. Det är liksom den äldre generationens privilegium att få skämma bort barnbarnen.

          Det beror ju lite på hur ofta de passar barnen. Är det ett par gånger om året, så släpp kontrollbehovet. Är det ett par gånger i veckan så måste man svärisarna givetvis ha ett rimligt förhållningssätt till godis och läsk.

            Ja, min tanke också. Att man i så fall får begränsa umgänget med farföräldrarna.

              Men herrrgud, vad är ni ens för människor? Begränsa umgänget med svärföräldrarna som säkert älskar sitt barnbarn och bara vill dem gott. Ni borde fått häxor och trollkarlar till svärföräldrar

          Tack för din åsikt men håller inte alls med. De får gärna skämma bort men inom rimliga gränser

        Jag råkade en gång fräsa åt mina föräldrar, som förmanade mig i mitt föräldraskap ”men jag vet, det är mina barn!”. Oj vad tyst det blev. Men sedan har vi inte haft några problem med att de lägger sig i.

      Nej, vi har löst problemen efterhand och accepterar också att vi inte behöver göra helt lika i allt.

    Annica ändrar konstant mellan privat konto och inte privat…why?

      Få spridning på sina storys och bilder under kontrollerande former.

      Hon hoppas på fler följare?

      Öppnar kontot när det är dags för reklam?

      Jävligt drygt. Här om dagen hade hon 150tusen följare när hon var privat och 155tusen några timmar senare när den var öppen. Vad händer?

        Ja, väldigt snabb plötslig ökning..

        Det kan vara så att när hon gjort sitt konto privat så har hon fått 5000 förfrågningar och när hon sen öppnar kontot igen så godkänns alla dom följarna automatiskt. Men vet inte varför hon skulle få 5000 följarförfrågningar på så kort tid? Så kan ju vara köpta följare också ☺️

      Köpt följare ? Sen hon började med sitt pyramidspel så är hennes IG fyllt med det … tycker synd om alla hon har lurat och tjänat pengar på … så sorgligt

        Lite får man väl tänka själv.

      På tal om annica. Bara jag som känner att hennes liv var på topp (verkade glad, bra vänner, karriär) och sedan hon träffade Elias så har hon blivit så. Platt?

        För mig är det som en helt annan människa. Kanske var hon inte lycklig innan utan bara låtsades? Eller så är det tvärtom, vad vet jag. Jag har slutat att följa henne. Tyvärr.

        Jag håller med! Men kan ju vara så att hon låtsades för sina sociala kanaler. Har dock fått intrycket att hon är en sån som kanske går 100% in i ett förhållande och nästan klamrar sig fast. Tror hennes lycka ligger mycket på hennes partner om ni förstår. Känner inte henne personligen men har själv varit där så känner igen mig lite

    Jag förstår att du är ett troll, men du måste ha ett så sorgligt liv? Vem har ens tid?

    Har fått möjligheten att flytta till Boston och jag har verkligen längtat och velat ta mig från min hemstad, men nu när det närmar sig känner jag extrem skuld och ångest över att lämna min mamma ensam i min hemstad. Hur ska jag tänka?

      Klipp navelsträngen.

        Visst. Men är inte alltid så lätt

          Jo. Det är bara att åka. Mamma finns ju kvar hemma så i värsta fall får du åka hem igen. Men man ska aldrig begränsa sitt eget liv pga föräldrar. De finns där ändå.

          Du kan ju inte stanna kvar på grund av din mamma. Hon har levt sitt liv och får väl flytta med om det är så. Man lever bara en gång så följ dina drömmar och flytta!

            Vill din mamma att du ska missa den här chansen för att sitta hemma och hålla henne i handen?

          När man växer upp så är det normala att man klipper navelsträngen till sina föräldrar. Nu börjar ditt liv.

      Hur fick du den möjligheten? Vill också! Boston är en otrolig stad.

        Min man är amerikanare så det är via den vägen! Älskar Boston och jag är så glad över möjligheten, men ibland känner jag bara skuld och ångest. Vill bara vara taggad och längta, men alla negativa känslor tar över och suger ut allt det roliga.

          Nyfiken hur träffades ni om du inte bott i USA förut? 🙂

        Just Boston tar emot väldigt mycket au pairs från Sverige och andra länder, främst unga personer som har ambition att utbilda sig i Boston

      Bra föräldrar vill bara att deras barn skall ha det bra. Jag har själv min dotter i södra Europa. Naturligtvis saknar jag henne, men jag vet att hon trivs där och är lycklig. Vi får ses på jul och sommaren och ta igen all förlorad tid. Så mitt råd är att du åker och ser till att du kan kommunicera regelbundet med din mamma via Skype eller FaceTime.

      Jag tänker såhär.. I de flesta fall där man har en sund relation till sina föräldrar så vill de att man lever fullt ut. De har liksom levt de här åren själva och tycker att man skall ta varje möjlighet.

      Dessutom.. Du verkar ha -och verkar vilja fortsätta ha- en bra relation med din mamma. Det är fint. Men det finns massvis av sätt att gro och ta hand om en relation utan att faktiskt vara där. Jag och min familj kör facetime sunday över storbildstv; man kan skicka care package; flyga över när tillfällen ges och skricka brev och vyktort. Det finns såå många sätt se efter varandra även på avstånd ha massvis utav tid tiillsammans.
      MEN om det här är din dröm och du stannar pågrund av din mamma finns risken att det slår tillbaka. Hon kanske spenderar år åt att känna skuld eller ännu värre – som en börda? Du kanske en dag blir bitter över ditt beslut och ångrar dig? Du kanske missar massor? Jag tänker att där är risken också stor att man förlorar en fin relation.

        Tack❤️ Min mamma vill såklart att jag åker och är så glad för min skull, men jag blir så himla ledsen bara av tanken att jag inte finns nära till hands för att hjälpa henne med saker eller umgås med henne spontant.

      Hade det gällt min dotter hade jag sagt åååk 🙂 fantastiskt att få sitt barn uppfylla en dröm!

        Kändes så himla skönt att höra. Tack!

      Ge det en chans, det är aldrig försent att ge upp om det inte passar dig.

        Tack. Jag är trots allt bara 24 så det är väl en perfekt tid för mig att testa och se.

          Ja det är det! Jag flyttade med till USA när jag var 20, det var bara i två år då mitt visum bara varade så länge men det är det bästa jag gjort. Nu är jag 30 och ska flytta utomlands igen så fort det är möjligt. Det värsta som kan hända är att man ångrar sig och flyttar hem igen. Lycka till!

          Men då är väl din mamma runt 50. Hon har väl ett eget liv, och kan klara sig själv?

            Min mamma är 65

          Jag har bott utomlands de senaste 5 åren i USA och jag upplever snarare att min relation med mina föräldrar har blivit bättre (är 25 år). Man är mer medveten om att faktiskt jobba på relationen, ringer oftare, och när man väl ses så värdesätter man tiden mer. Jämför jag med mina syskon som bor bara ett par timmar ifrån mina föräldrar så träffas dom inte så jättemycket oftare. Sen har jag också möjligheten att resa hem flera gånger per år, så det underlättar såklart. Ett tips som hjälpte mig var att lära mina föräldrar Snapchat! Dom älskar att få se små snuttar av min vardag liksom och vad jag har för mig. Mamma finns alltid kvar men inte såna chanser! Och Boston är en underbar stad. Åk!

      Va roligt, Boston är en fantastic staff, mini NY, Bott här I snart 5 år. Du kommer gilla det!!

        Stad ska det vara

        Vad kul att höra! Ser verkligen fram emot att flytta dit, älskar östkusten och Boston ger verkligen NYC-vibes!

        Vart i Boston bor du? ?

    Är det någon som vet vad den sista låten i Primetime heter?

    Men du är ju störd i skallen på riktigt?

      Har både Bianca och Alice gjort bröstförstoring? Ser ut som det! Nån som vet?

        Varför är det intressant?

        Bianca har små bröst så ser verkligen inte ut som det.

        2 till priset av 1….

    Har Lena ph peruk på mellon eller?

      Löshår. Men det har hon väl haft länge?

      Reagerade också på det! Ser solklart ut som en peruk (löshår sitter ju inte i hårfästet i pannan så där).

        Nä precis min tanke. En liten go luggperuk typ, ja å så löshår med förstås

      Åh skulle precis fråga detsamma!

    Incel varning.

    Favoritsexställning? Jag gillar fan missionären

      Scissor.

      Bakifrån.

      Det gör jag med men verkar som att man inte ”får” gilla den för att man är ”tråkig” då.

      Dream on, incel.

        STICK HÄRIFRÅN. ORKAR INTE MED DIG

      I röven på vem?

        Dig?

      En timme? Alltså inte 45 minuter eller så?

      Jag älskar att rida! Men missionären är samtidigt jävligt mysig och skön den med, det behöver ju inte bli tråkigt beror ju helt på tempo och samspel enligt mig ?

      Helt klart missionären! Sexigt med missionären när man är med någon som liksom knullar en med både könet och ögonen. 😀

      ???

      Du kan ju börja med att fråga tjejen ?

        Uppblåsbara Barbara är dålig på att berätta hur hon vill ha det…

      Missionären pga klitorisstimulans. Doggy ger mig ingenting pga ingen klitorisstimulans och jag fattar inte hur killar inte kan förstå klitoris förrän de är 25+! De vet inte ens att den finns där. Iofs är jag millenial, yngre förmågor kanske får utbildning via skolan förståss.

      Mycket sex här idag….

    Läste en kommentar igår om en nybliven mamma som inte kunde ha kvar sin hund och jag är i en liknande situation. Vet egentligen inte var jag vill komma med den här kommentaren, kanske att någon känner igen sig och skriver att det kommer att gå över. Min hund har varit min lilla ögonsten sedan jag skaffade honom för 6 år sedan, då var jag singel och hade inte en tanke på barn. Idag är jag en nybliven mamma med en bebis på 4 månader. Det jag kommer skriva nu kommer säkert uppröra en del men jag är brutalt ärlig nu i hopp om att någon förstår eller kan komma med råd. Sedan min dotter föddes så känner jag en bitterhet/hat mot min hund, han går mig på nerverna, hans hår är överallt och jag blir galen. Han skäller iblanf och väcker bebisen vilket också gör mig galen. Trodde aldrig att jag skulle reagera så här mot min älskade hund men det är så verkligheten ser ut. Försökt tränga bort dessa känslor men dom tar snabbt över igen. Skäms för dom och har inte berättat för någon men min man märker att jag drar mig bort från hunden, att jag inte vill gosa med honom som förr. Jag tänker ofta att jag önskar att jag aldrig hafe skaffat honom.
    Är det någon som känner igen sig? Är detta kanske bara hormoner, typ för att beskydda bebisen i början? Känner mig som världens värsta människa.

      Gud vad hemskt. Men kan det inte vara hormoner? Tror det var här på öppet spår jag läste om några som upplevt samma sak. Att de kom hem från BB och fick panik över ”de äckliga katterna” och trodde de skulle anfalla barnet. Men att det sedan gick över och de började älska djuren igen också. 🙂

        Så kände jag för min fyraåring. Gick över ?

      Stackars din hund ???

      Du är INTE världens värsta människa. Strunta i eventuella nedsättande kommentarer som kan komma/ har kommit.

      Jag tror att det är naturligt att det blir så för vissa beroende på flera olika faktorer, och det är okej.
      Fortsätter du känna såhär längre fram så kan du kolla på bättre alternativ för din hund när det gäller boende, om inte din sambo ger tillräckligt med kärlek för att din hund inte ska påverkas negativt av att din uppmärksamhet ligger på erat barn.

      Men det är okej, du hade aldrig kunnat förutse dessa känslor, och det hade inte hon som skrev senast heller ha gjort. Saker förändras.

        Haha alltså fy fan. Förlåt, men sånt här är verkligen nåt av det fucking VÄRSTA som finns.

        ”Åhhh men vännen! Det är okej! Tulle dig som fått en liten bebbe och inte pallar bry dig om din hund längre! Bry dig inte om nedsättande kommentarer, det är heeelt okej att känna så, man får lämna bort hunden. Skäms inte för det. Nejnejnej, klart den är i vägen nu, bebis viktigast! ???”

        Kräks på er, fucking skäms. Ge bort hunden omedelbart till nån som bryr sig om den, och skaffa aldrig någonsin ett jävla djur igen, inte ens en vandrande pinne.

          Lugn, lugn. Det är okej att vara arg ibland vännen. Tulle dig lille gosfis.

          Nä. Men läs det jag skrev igen, även det TS skrev. Hon bryr sig fortfarande om sin hund, det kan mycket möjligt bara vara hormoner och hon har också en man som tar hand om deras hund. Annars, som du skriver, kanske det är bra om hunden blir omplacerad.

          Ta nu och andas i en fyrkant. Kram lilla tulle

            Hon bryr sig inte om hunden, hon föraktar hunden. Det är SÅ JÄVLA VIDRIGT med människor som skaffar hund men så fort de jävla ungarna kommer så ska hunden ut… Släng ut ungarna istället. Man köper inte ett djur som kan leva i 15 år för att sedan slänga bort det som ingenting. Ni är så vidriga. Ni lär bli såna föräldrar som dumpar sina barn hos allt och alla för ni lär inse att ungen också tråkade ut er…

              Men HUR ska man kunna veta att ens känslor ändras? Vad ska hon göra åt sina känslor menar du?

                Om hon får samma känslor kring sina ungar då? Hade velat se henne adoptera bort dom för att hon stör sig på att de inte plockar upp sina smutsiga kläder från golvet eller plockar undan disken. Man köper inte ett djur för att sedan lämna bort det. Det är ett ansvarar som varar i många år. Om du tröttnar på din hund som du ”älskat” så mycket så är risken stor att du kommer tröttna på dina barn.

                  Du, nej. Bara nej. Snarare tvärtom. Sätter ungarna främst, precis som sig bör.

                  Nej man tröttnar inte på sina barn. Det är skillnad mellan djur och barn, även om inte alla förstår det.
                  Man KAN omplacera ett djur.

                Stå ut.

              Men gå och lägg dig

              Ni som blir så upprörda ser det verkligen bara från ett håll. Självklart ska man tänka efter innan och det är ett stort åtagande att skaffa hund osv. Men saker händer och saker förändras så ibland är det faktiskt bättre för hunden att byta hem.

              Jag har haft hund nästan hela livet och haft ett par omplaceringar. Min man hade en omplacering när vi träffades och den hunden var ordentligt understimulerad och därmed svårhanterlig och ”jobbig” när hon kom till honom. Han gjorde underverk med henne och hon fick ett mycket bättre liv när hon kom till honom. Det hade varit hemskt för henne om tidigare ägaren hade valt att behålla henne och inte haft tid för henne. Hunden får en ny chans, det är något positivt och de flesta djur har faktiskt lätt att anpassa sig så länge de får allt de behöver.

                Ja alltså, jag tror att många likställer hundar med barn, även om de inte är medvetna om det själva. Men jag tänker att hundar är individer som vi människor, och ibland bryter man relationer för att det inte funkar. Det har alla att vinna på. Ingen vuxen människa har kvar en relation till en annan vuxen människa om den inte fungerar. Då gör man något åt saken. Detsamma gäller väl i relationen till djur. Sorgligt, men jag tror även att hunden mår bättre i ett hem med rätt förutsättningar.

              Fast hon är inte vidrig.
              Vidrigt hade varit att låsa in hunden i en källare tills den svalt ihjäl, eller lämna honom ute på gatan i en korg. Det gör TS inte. Istället ventilerar hon och försöker bolla tankar och förslag om någonting som tynger henne – något hon aldrig hade fått för sig att göra om hon nu vore vidrig.

              Att ens hund blir ett irritationsmoment är inte samma sak som att man blir uttråkad: Speciellt inte om det är hormoner inblandade. Det räcker att jag har PMS och hunden skäller för att jag skall tänka tanken att sätta honom på ett plan till Kina – men jag gör det inte och när hormonnivån är tillbaka och normal så älskar jag fortfarande jycken mer än något annat. Och tro mig, huhr jobbig han än kan vara gör han allt annat än att tråka ut mig.

              Jag tror alla här är på det klara med att det inte finns en bra lösning. Du har uppenbarligen starka åsikter: Men du kan ju omöjligtvis tro du vinner en diskussion med ”Släng ut ungarna istället”?

              Till TS: Jag hade pratat med min läkare och eventuellt också er vetrinär. Jag tänker att de måste ha hört om liknande fall förut och kanske har tips och råd.
              Eventuellt kanske en ide kan vara att testa er fram vad som triggar… Om barnet är hos en mor eller far förälder – blir hundens beteende fortfarande frustrerande eller är det bara när barnet är hemma?
              Och om möjligt.. Se om vovven kan stanna hos en vän eller släkting bara över en helg. Ett par dagar ifrån kanske kan ge dig mer klarhet i hur du känner: Ibland är det klokt att sakna lite.

              Lycka till.

          Wtf.. och det värsta är att du troligtvis någon gång också befunnit dig i en sits som du tycker är jävligt jobbig, där du inte heller hade uppskattat en person som dig med ditt sätt att skriva och resonera. Var en person för andra som du vill att dom ska vara mot dig, och om du gillar att folk kräks på dig… då kan du och dom personerna kräkas på varandra, men kräks inte här mer.

            stfu

              Tillbaka, pilutta!

        Hon som skrev det förra inlägget skaffade en unge till EFTER att hon märkte att hunden inte fick någon uppmärksamhet ifrån henne längre. Det är skillnad!

      Förlåt TS för att jag säger det men tycker så synd om din hund 🙁 🙁 din man kanske kan ta hand om din hund så att du får en liten paus så kanske känslorna vänder?

        Jag tror att TS faktiskt också tycker synd om hunden. Hade hon inte gjort det hade hon aldrig skämts över de känslorna hon har just nu.

          Ja, det är sant! Det var lite onödigt av mig att skriva det för det hjälper ju inte henne eller hunden

      Garanterat hormoner, det går över. Varit med om liknande när bebisen var liten, mitt hat var dock riktat mot barnets pappa. Kände att han bara var ivägen och jag ville bara få va själv med bebisen. Men det gick över i takt med att bebisen blev större.

        Känner igen mig! Det är så klart trevligt att umgås med min man, barnens pappa, men när man är hemma med småttingar får man vissa rutiner tillsammans med barnen. Och makens nedslag i vår vardag var nästan mer störande.

        Haha exakt samma här.

      Jag upplevde samma med sambons hund efter vår son föddes och försökte få sambon och förstå attt hunden inte kunde stanna. Men min sambo sket i hur jag kände ? och jag fick bara acceptera hans hår, lukt, eviga stalkande av varje fotsteg jag tog å allt annat jag störde mig på. Det var så JOBBIGT. Och jag förstår dig! Du är ingen ond person det är nog hormonellt, stressen, dålig sömn och allt det där..
      I somras när vårt barn blev 2 år dog hunden. Jag ångrar att jag spenderade hans sista två år med och störa mig. På honom ?

        Hormonellt i två års tid? Oavsett hur skit man mår så tar man sitt ansvar, borde man lärt sig innan man skaffar ungar kan man tycka.

          Men nog har hon väl tagit hand om barnet? Hunden var förmodligen vuxen!

      Jag kände ungefär samma med min hund efter att jag fick min dotter. Jag ÄLSKADE min hund över allt annat (han är borta nu pga ålder) men efter att min dotter kom blev jag helt plötsligt väldigt medveten om att han ibland luktade ofräscht, att hans tassar var smutsiga efter att ha varit ute etc. Det blev en så tydlig kontrast mellan honom och min dotter som doftade ljuvligt och var så…oförstörd eller vad jag ska kalla det. Jag antar att det var hormoner för det där gick över efter en tid. Må inte dåligt över detta, det är en berg-och dalbana av hormoner som rusar i kroppen efter att ha fått barn som kan få en att tänka och känna allt möjligt konstigt. Mitt råd är att låta tiden gå så kommer det förhoppningsvis återgå till hur du kände för din hund tidigare.

        Men.. varför tvättade ni inte hunden om den luktade äckligt/va skitig om tassarna? ?

        Bebisar luktar ju också äckligt ibland och är skitiga (bajsar ju på sig)? ? Förstår inte logiken med kontrasten.

          Om hunden inte var valp, kanske det är mer rimligt att jämföra med makens fötter och doft, efter en promenad ute?

          De luktar inte hund dock..?

          Eh din hund består inte till 50% av dina gener.
          Jag både älskar hundar och barn. Men du kan inte likställa en hund med ett barn. Eller snarare du kan inte likställa en hund med ett biologiskt barn. För jag skulle ju hellre välja min hund före någon random människas barn.

        Människor med östrogen vill ta hand om andra. Hundar kanske kommer först, sen när barn kommer skiter ni i hundarna och bryr er bara om barnet. Hundar luktar, det gör barn också. Hundar har skitiga tassar, det har barn också. Sen käkar ni likdelar också så varför skulle hundar vara mer värd än kossorna, grisarna och kycklingarna ni käkar?

          På vilket sätt luktar barn?

      Usch vad jobbig situation, men jag tror definitivt att det kommer gå över för dig. Jag har inga barn själv, men jag har en katt som under en period höll mig vaken hela nätterna och på grund av sömnbristen blev jag mycket mer lättirriterad – även på min älskade kisse (tyckte hon var ivägen och irriterande mest hela tiden). Självklart inget som gick ut över henne och irritationen försvann direkt när jag fick sova bättre. Kan det vara en kombination av hormoner och sömnbrist? Jag är säker på att du vill det bästa för din hund och hoppas allt kommer lösa sig!

      Det är bara hormoner, det går över. Kämpa mot dina känslor och försök ge hunden tid och kärlek också. Din kropp lurar dig bara.
      Se också till att din sambo ger extra tid och kärlek åt hunden så den får det bra under tiden.

      Hormoner, sitt still i båten. Det löser sig. Jag kunde känna så över vårt äldre barn och min man, första månaderna med bebisen. Typ att de ’var i vägen’. Fruktansvärt, men det gick över och nu är allt som vanligt igen.

      Det låter verkligen jobbigt men tror att det kommer gå över. Minns när jag fick mitt andra barn, hur min då treåring kunde gå mig på nerverna. Plötsligt kändes hans energi så annorlunda mot min och bebisens lugn, var rädd att han skulle typ råka springa eller hoppa på bebisen, kunde råka väcka henne från sovstund på dagen etc. Det passade liksom inte in i bebisbubblan med ett stort barn som härjade. Och då var han inte ens speciellt stökig för en treåring!

      Men eftersom de ju båda är mina barn så kunde jag såklart inte stöta bort eller fundera på omplacering. Man får göra det man kan i situationen och det KOMMER att lösa sig. Se till att få egentid med de båda och gör något roligt . Vet inte hur det funkar alls hemma hos et men kanske kan vissa områden i hemmet vara hundfria nu medan bebisen är så liten. Försök också planera in att göra något tillsammans, alltså tänk verkligen att det är du, hunden och bebisen som ska gå på promenad, inte att du ska ut med bebisen och måste rasta hunden också. Men som sagt se till att få lite tid med bara den ena ibland också. Fundera inte överhuvudtaget nu på att göra er av med hunden, du är mitt inne i en väldigt speciell situation och bara dumt att sätta sådana tankar i huvudet, er familj har förändrats och det kan kännas konstigt i början.

      Och ja, för mig gick det naturligtvis över och också rätt fort efter att jag fått ordning på tankarna och vad det var som skavde. Det kommer bli lättare med sömnen, bebisen är ingen sådär nyfödd-hjälplös länge och när ni alla vant er att ha blivit en större familj så blir det bara roligare och härligare med tiden!

        TACK TACK snälla för att ni har tagit er tid att svara! Jag har läst igenom alla era svar och tips. Ni har gett mig hopp att detta inte kommer vara för evigt. Jag har inga tankar på att omplacera min hund och jag hoppas verkligen att den dagen aldrig kommer. Jag är inte uttråkad eller trött på min hund utan dessa känslor var jag helt oförberedd på. Precis som flera av er skrev så är jag så himla medveten om hans hår, lukt och skällande, på ett sätt som jag aldrig var förr. Jag har inte heller legat på plustimmar när det gäller sömnen, det bidrar säkert också. Men tack igen för era fina kommentarer!

          Hoppas det löser sig! Att mammor skriver att de börjar störa sig på hund, äldre syskon mm låter ju bara som en biologisk funktion för att skydda bebisen?

      Livsfarligt att ställa den typen av fråga här…

      Men gud så kände jag inför min partner (dvs pappan till barnet) det första året efter barnet kom!

      Du är inte hemsk, men det kan ju vara hormoner också? Vi har hund och två barn, ett tredje påväg. Jag har funderat så många gånger på om våran vovve skulle ha det bättre någon annanstans. Men vi har kämpat på, inte jobbat heltid osv för att hinna med alla i familjen och det ångrar jag verkligen inte. Min hund är underbar och han trivs med oss även han får mindre tid än förut. Nu har de två barnen blivit större och uppskattar hunden mer också. Tycker också det är nyttigt för barn att växa upp med djur. Nu blev det massa svammel.
      Tänk efter innan ni bestämmer er.
      Det är fantastiskt med hund och barn.

    Ni som är engagerade i Corona, som skriker här i kommentarsfältet om att folk ska hålla distans och om solidaritet. Är ni engagerade i något annat ämne? Visar ni själva solidaritet med världen, djur och era medmänniskor i någon annan fråga?
    Jag antar nämligen att ni är köttätande högerröstande flygälskande konsumtionsmänniskor som inte bryr sig om någon annan än er själva. Och jag har så svårt att ta er på allvar.

      Okej.

      Jag är vegan, bryr mig rimligt mycket om klimatet, lesbiskt – Jag stör mig ofantligt både på corona poliser och folk som inte sköter sig. Problemet med corona poliser är att de (ofta) utgår från hur de vill att restriktionerna ska vara och inte hur de faktiskt är.

        Du stör dig både på de som inte sköter sig och de som reagerar på de som inte sköter sig? ?

          Ja, hen bygger ju hela sin identitet på att vara motsägelser så det passar väl bra 🙂

            Äsch, trodde det var den nedanför, nu passade det ju inte lika bra. Attans bananer.

            Ja det vet väl alla att man inte kan vara lesbisk och vegan samtidigt.

              haha naej, som jag skrev så trodde jag felaktikt det var personen under som kallade någon anna för vänsterbliven och verkade gilla att vara saker som inte brukar gå ihop. men ja, my bad helt klart!

                stava kan jag inte heller göra tydligen. Kass läsning, kass stavning – dags att gå och lägga mig tror jag!

          Nej, jag stör mig på de som överdriver. Nu är restriktionerna hårdare, men fan vad folk gnällt om resor osv när det varit helt okej att resa.

            Ok har det ju inte varit.

              Man får ju tänka själv också, man måste inte göra saker bara för att de inte är förbjudna.
              Resor utanför Europa som t.ex. Dubai som det klagats på skulle alltid undvikas t.ex.

                Nej, det där är så in i galet fel.
                Det är medborgare utanför EU/EES områden som avråtts till att flyga in till Sverige.
                Det har aldrig någonsin varit några restriktioner på att som svensk medborgare semestra i ett land utanför EU.

                  UD:s avrådan räknas inte eller?

                    Är UD:s avrådan restriktioner?

                      Fair enough, tror jag hänger med i ditt resonemang. Trodde ditt svar var till 21:47 som inte nämner någonting om restriktioner utan bara om avrådan.

      Oj så många fördomar i ett och samma inlägg. Jag är vegan och röstar på AfS, reser nästan aldrig och köper fritid för mina pengar. Antar att du inte får ihop det i din vänsterblivna hjärna.

        Well, personen hade ju tre rätt av fem på dig…

          Du vet ingenting om mig.

            Förutom att du är vegan, röstar på AfS, nästan aldrig reser och köper fritid för dina pengar. Plus att du saknar spärrar som säger när du går över gränsen för vad som är socialt accepterat att uttrycka sig.

            Så, personen med fördomar hade tre rätt av fem på dig. Den hade fel på att du är köttätare och flygälskare. Allt annat nailades ju ganska mitt i prick

              Okej då, messerschmitt. Man eller kvinna, ålder, utbildning, bostadsort, antal barn, lön?

                Hur fick du för dig att det var en bra idé att förvandla det här till en gissningslek?
                Utifrån det du berättade så stämde 60% av fördomarna. Tar du illa upp över det och ångrar att du bekräftade att det inte bara var fördomar, eller vad är det frågan om?

                  Nej, jag visar på dina fördomar.

                    Det är inte mina fördomar. Jag bekräftade bara att det någon annan sagt till ganska stor del stämde in på dig.

        Intressant! Vad tycker du om Greta? Trump? EU? Få se om jag har rätt i mina fördomar om vad du tycker om dessa tre!

      Varför skulle människor som bryr sig ang. corona inte bry sig angående annat? Ologiskt.

        De som bryr sig om corona bryr sig inte heller om alla djur som dör för att de ska få tugga på deras kött. MEN det bryr sig om hundar och katter och alla som käkar hundkött är hemska, Hur fan kan ni köttätare ens vara förvånade över corona? Fortsätt äta era jävla likdelar, det blir säkert bra. Jag menar, fladdermöss som kor.

      Vad du tror eller tycker är så jävla ointressant.

        Charmig

      Jag måste bara fråga dig om … hur många gånger har du varit i affären när det blev pandemi ? Jag har suttit hemma i 1 år nu betalat extra för att inte få hem skiten men.. du är det största skämtet ! Hur beter du dig i affären ? Hur beter du dig annars ?!?

        Varför har du låtit bli att gå till affären? 95% av befolkningen har aldrig blivit smittade. Risken att du skulle bli smittad av en kundkorg är obefintlig.

          Men sluta upp med det där ”95% har aldrig blivit smittade”. Detta är en pandemi och man måste ta den på allvar. Nej en kundkorg är det liten risk att bli smittad av, men när folk kommer för nära finns det en risk.

            Så gå inte nära folk bara. Handla vid öppning och stängning och aldrig i anslutning till lunch och middagstid.
            Hur svårt kan det vara?

            Dessutom stämmer 95%. Det är bara lite över 500 000 fall i Sverige. Det är 5% av vår befolkning.

              Finns inga siffror eller statistik som bekräftar din tes, för långtifrån alla som fått covid-19 är bekräftade fall då de inte fått testa sig.

                Ärligt talat. Hur stort kan problemet vara egentligen om det finns ett stort mörkertal?

                  Oerhört stort eftersom att det inte har testats.

                  Eller menar du på att hela världen har helt fel när de tar den här pandemin på största allvar. Exakt alla regeringar utom Trumps och ett par i Sydamerika har helt fel?

                    Hur kan problemet vara stort om mörkertalet är stort? Vad är det som är det problematiska?

                    Det andra är inget vi diskuterar och inte heller något jag har sagt. Så sluta lägg ord i munnen på mig tack så mycket.

          Är du nu igång igen med att bara 5% i Sverige skulle ha varit smittade.

          Bara på en vecka i år (vecka 4) så bekräftades 21 000 smittade i Sverige och då hade smittan ändå minskat med 11%.

          Så övriga 480’ av dina 5% skulle alltså varit jämt fördelade på 52 veckor och detta i ett land där man knappt har testat alls under året som gått?

          Rätt osannolikt att din tes stämmer va?

            Det är ju bara 5% av befolkningen som fått det bekräftat!
            Det är fakta!!

            Dessutom så vet du mycket väl att fallen inte varit jämt fördelade under året. Under i princip hela augusti var det enbart mellan 150-300 fall om dagen.

              Vad har bekräftade fall med saken att göra ang hur många som verkligen har varit smittade och sjuka?

              Eftersom att testningen i Sverige har varit och är oerhört bristfällig och kommit igång alldeles försent så är antalet bekräftade fall nästintill irrelevant.

          Jag fattar ärligt inte heller hur de här människorna som ”suttit inne sen i mars” står ut och motiverar att sitta i sin självkarantän fortfarande. I mars förra året var jag superförsiktig men med tiden har det ju sjunkit in hur liten risken är. Jag jobbar i ett stort varuhus där jag träffar hundratals människor varje dag och jag har inte blivit smittad. Är risken noll om man går till affären i pandemin? Absolut inte. Men den måste ju vara en på miljonen. Och det är inte tillräckligt mycket för mig för att hålla mig från affären. Sorry, not sorry.

            Du vet inte om du blivit smittad. Det kan du varit utan att fått symtom och har du jobbat i ett varuhus så skulle jag nog vilja påstå att sannolikheten för att du fått covid-19 och spridit den vidare är stor.

              Ingen i mitt varuhus har haft det. Vi är 50 anställda. Flera av oss har testat oss under året som gått men ingen har testat positivt. Om det nu var så att vi blev smittade så är det ju ändå rätt osannolikt att vi alla skulle bli symtomfria.

                När började ni testa er?

                Test för alla har inte funnits så länge tillgängligt.

                Jag finner det rätt osannolikt det du berättar såvida du inte bor på en avlägsen plats och isf är din anekdot inte så relevant längre.

                  Hade några som testade sig under sommaren men de allra flesta nu under hösten och vintern när folk i allmänhet börjar bli förkylda och de hade förkylningssymtom.
                  Jag bor i en medelstor stad i mellansverige med ca 90 000 invånare.

                    Och de testen är inte ?-iga i att vara korrekta eller så har man testat sig när det har gått för lång tid.

                    Jag tror helt enkelt inte på att ingen av er har varit smittad. Sorry! ?

                      Men tänk ärligt efter själv nu. Hur stor är sannolikheten att 50 personer som dagligen utsätts för mycket människor och dessutom jobbar nära varandra skulle bli smittade men att ingen av dem skulle uppvisa symtom. De räknar att att ca fem procent bär på viruset utan att uppvisa några symtom, alltså är sannolikheten att vi skulle haft 20 sjuka på jobbet och att alla dem skulle varit asymtomatiska närmast obefintlig. 10 av oss har haft förkylningssymtom under hösten. Att de tio, alltså 20 procent av de anställda, som har haft symtom och testat sig, att ALLA de 10 proven skulle visat fel eller att de tagits för sent. På riktigt.
                      Vi har förmodligen haft tur, vi har jobbat hårt med de riktlinjer vi fått för att minska risken för att smitta och smittas.

                Men om du träffar ”flera hundra” så kan du ju kanske förstå att du kan smitta ”flera hundra” varje dag

            Liten risk?? Det är ganska smittsam sjukdom du..

              Covid är lika smittsam som HIV och vanliga förkylningar. Och 15% smittsammare än vanlig influensa.
              Så ja, covid är ”normalt” smittsam.
              Vattkoppor däremot, är ganska smittsam, det är 300% mer smittsam än covid. Och så har vi mässling som är 500% mer smittsammare.

                Och förkylningar är väldigt smittsamma och de flesta av oss är förkylda minst en gång per år.

                  Jag har inte varit förkyld på över tre år.
                  Den enda förändringen jag gjort i livet är att sluta åka kommunalt.

                    Du är en person. Du representerar inte genomsnittet.

                    Samma här, anonym 22:20. Aldrig åkt kommunalt regelbundna visserligen, så jag vet inte vad för förändring jag har gjort, men nåt är det iaf och det är bara skönt att inte ha varit förkyld på väldigt länge (peppar, peppar).

      Jag är högerröstande, köttätande, inte så värst flygälskande (men reseälslande) människa som inte konsumerar mer än det jag behöver. Jag tycker att man håller avstånd till andra medmänniskor eftersom man inte vet vilka som är i riskgrupp eller vilka som bor tillsammans med andra i riskgrupp.

      Jag skulle btw verkligen inte vilja påstå att ens medmänsklighet har någonting med om man röstar höger eller vänster att göra. Godhetsknarkare är däremot ALLTID vänster!

        Jag tycker man låter bli kött och mejeri eftersom man inte vet hur djuren har plågats

          Jag håller med om det och är inne i en utslussningsfas till att bli vegan. Men på vilket sätt gör det ihop med hur man beter sig i pandemin?

          Jag tycker man äter det man vill och känner för. Så enkelt är det.

            Nja, så enkelt är det inte. Stod ju i tidningarna för ett tag sen om nån kannibal, sånt är inte ok tycker jag. Inte ok heller att äta utrotningshotade djur. Så, nej, det är inte så enkelt att ”man äter det man vill och känner för”.

              Inom lagens ramar såklart

      Jag gastar eller skriker inte om Corona här i några kommentarer men kan ändå inte låta bli att kommentera hur självgod detta inlägg är. Är så fruktansvärt trött på alla vänstervridna veganer som tycker de är heliga Marias moder. Jag röstar höger, tjänar oförskämt mycket pengar på ett vanligt kontorsjobb, kör stor och lyxig bensinbil, reser, dricker champagne och äter kött. Och jag blir fan bara mer sugen på att göra allt ovan av kommentarer som din bara för att den är så dryg. Sluta bete er som 13-åriga punkare som går runt med tygkasse och skriker ”död åt staten” för att driva igenom dra argument och kom med vettiga inlägg så kanske även en höger som jag kan tänka sig att lägga om lite vanor. Annars vill jag typ inte göra det bara för att provocera er lite till

        Moget ?

        Kör på med din solidariska livsstil, det är ingen som kommer hindra dig

        Bra, förstör miljön för att du vill provocera! Kämpa!

          Mycket intelligent…..

      Röstar höger och äter kött. Har dock inte sett en koppling mellan de två valen. Men det är klart, mina förfäder var jordbrukare och de röstade på bondepartiet. Dock handlar jag mycket second hand. Flyger aldrig. Reser inte utomlands. Åker så lite bil som möjligt. Skänker pengar via autogiro till någon organisation som räddar djur (minns inte exakt namn). Håller oss i karantän nu. Springer inte i affärer. Håller oss hemma. Träffar inte andra – bara i skidspåret. Kan jag få din dom, tack!

      Hej kära anonym med massor av fördomar!

      Jag är en självutnämnd hobby epidemiolog och har hittills prickat rätt på allt under denna pandemi sedan dag 1, och FHM har haft fel.
      Jag har skrivit många gånger här om att viruset är luftburet via aerosoler sedan kinesiska forskare släppte den infon januari 2020. Viruset kom ju trots allt därifrån så inte konstigt att de var först på bollen med att upptäcka detta. Efter det har massor med forskning visat detta, men politiker är rädda att medborgare inte klarar av att hantera innebörden av vad luftburet betyder.
      Så istället har de krävt munskydd. Dock krävs det ett FPP3 andningsskydd utan ventil för att 99.9% skydda både sig själv och omgivning.

      Vem är jag?
      Jag är vegetarian, typ vegan och en stor djurvän.
      Jag är engagerad i miljö och naturfrågor, kultur och stadsbyggnad.
      Jag är inte för någon extremhöger politik och ingen av mina vänner som tar Corona på allvar är inte heller några extremhöger typer.
      Däremot är alla extremt högutbildade.
      Är själv högutbildad.
      Jag har även personer i släkten som jobbat inom forskning och laboratorie verksamhet.
      Jag är en empatisk person som tror på lika rättigheter, oavsett om det gäller att alla ska behandlas lika oavsett hudfärg eller religion, så tycker jag att alla ska behandlas lika oavsett om de är i riskgrupp eller inte. Alla ska skyddas och ingen grupp ska stängas ute eller diskimeras.
      Många av mina vänner är judar, muslimer, buddister, och kommer från världens alla olika hörn. Skulle jag se någon bli mobbad så är jag personen som skulle våga säga ifrån.

      Kram på dig
      Ps bär munskydd för dina medmänniskor

        Här får du ?

          Tackar ????

      HAHA va! Jag är ideologiskt mot vänster, tänker väldigt mycket på klimatet (dvs är en sån där som inte reser, källsorterar allt till sista biten osv). Är även vegetarian (äter inte animaliska produkter men använder tex ull).

      Är iofs också läkarstudent så har väl en annan insikt.

    Kul att de e Caarle som säger att hon swishar maggan 800. Hon dejtar ju Emil

      Du skojar? Vart kan man se ledtrådar om att dom dejtar hehe? Älskar sånt här, men har helt missat!

        Kolla deras insta och läs (se) mellan raderna ?

    Vilken säsong av ex on the beach är bäst?

      Alla är lika dåliga.

      Den med Niklas, Sara, Pontus, Loco, Nora, Daniel mm

        Vilken är den?

          Vill säga säsong 6, oklart

      Typ 1 Eller 2, där Adde började vara med. Så otroligt att det finns någon så pinsam som honom

    Tips på bästa brun-utan-sol-produkt?

      Tycker Saint tropez har bra produkter. Blev däremot besviken på Ida Wargs. Clarins har en som ger fin färg men tyvärr får jag lite finnar av den

      Ida Warg

        Nej så besviken på den ?

      På vintern: St tropez gradual tan in shower eller doves gradual tan. Båda i mörkaste färgen.
      På sommaren: St tropez mousse.

      Collistars droppar! Så jäkla najs

    Kul att den tjejen som pratar om henne dejtar hennes ex, Emil

      vad heter tjejen som dejtar Emil?

        Josefine caarle, har vart med i ph bland annat

          Vänta va, sen när?

    Misstänker att jag har BDD. Någon här som har BDD?

      Ja, fast åt andra hållet. Jag tycker att jag ser sjukt het ut. Men storleken på kläder, celluliterna på låren, anfåddheten och siffrorna på vågen säger annorlunda.

        Samma här ? Vilken chock när jag inte kommer i klädstorleken jag tror jag har, eller ser celluliter på bilder av mig, eller blir sjukt andfådd efter 3k när jag är van att springa över 1 mil utan problem…

      Ja.

        Har du tagit hjälp?

      Yes, jag har BDD. Vet inte hur många kirurger jag varit hos som nekat mig och bara säger att jag är så vacker och att de vägrar pilla i mitt ansikte och ändå är jag där och letar fel. Det har dock blivit bättre på senaste tiden då jag helt enkelt inte kollar mycket i spegeln och när jag väl kollar tänker jag ”oj, snygg”, för om jag står och stirrar i en timme börjar jag ju ”måla på” massa fel… typ förvränger ansiktet så jag ser sånt som inte finns.. det försvinner när jag har en kolla i spegeln tidsgräns.. har ej tagit hjälp för det, har dock fått ett nummer till en psykolog av en kirurg som bad mig ringa dit det första jag gjorde när jag lämnade konsultationen. Men jag vet att det är ett helvete, man lever ju liksom med demonerna dagligen. Sen att man vet att allt kan fixas, även det som inte finns(har gjort en lyckad operation och när jag fattade hur enkelt det var så why not?). Kan inte hjälpa dig. Dock måste jag ändå säga att jag antagligen hade skjutit mig själv om jag vore riktigt ful. Så det enda som gör attt jag överlever är för att jag vet att jag ser bra ut och får höra det jämt och ständigt, annars så lord help me. Men iaf, sluta kolla i spegeln är mitt enda tips, och acceptera ditt utseende.

    Vem kollar Mello?
    Fan vad falskt första tjejen sjunger. Tummen ner.

      Kollar inte. Orkar inte så på skiten. Kvalitén blir sämre år för år. Så uttråkande. Spelade primetime och klarade alla frågor 🙂

        se* på skiten.

        Arbetar du på primetime? Och är det du som skrivit alla kommentarer om primetime de senaste veckorna?

          Haha. nej jag arbetar inte på primetime. Men det är ett tidsfördriv iallafall med chans att vinna pengar. 🙂
          Vilket jag faktiskt lyckades med ikväll.

        Haha jag tycker primetime är långt mer skit än mello. Primetime är ju outhärdligt.

      Usch är den andra låten ett skämt ellet. Skrik-rock.

        Den tillhör en genre i musikvärlden. ??‍♀️
        Det är bara den typen av musik som rullar i min högtalare, i bilen och i mina hörlurar.

        Helt klart bäst ikväll! Så glad att de vågade ta in något annat än de vanliga radiopop-låtarna som alla låter likadant. Trodde däremot Sverige skulle Vasa för tråkiga för att rösta vidare dem så blev positivt överraskad över platsen i andra chansen!

      Den lillasyster låten var sååå lik än annan, vet någon vilken jag tänker på?

        Menar du att du hörde en melodi i den låten??

          Hahaha ja i början där ?

      Inte imponerad.

        Ja… men kan inte sätta fingret på det. Men jag tyckte även den första låten som den tjejen sjöng, var lik en annan låt jag hört innan. ?

      Vilket skräp. Ville kasta en granat i mitt eget fejs när såg Arvingarna ”dansa”. Herre.

        Ett massivt ryggskott liksom.

    Vad ”stör” ni er på med era sambos, män/fruar, flickvän/pojkvän?

    Jag kan börja. Min kille drar sig i skägget såååå störigt och hatar o säga till haha!

      Min sambo lämnar alltid typ två godisar i skålen, tre rutor på toapappersrullen, en matsked yoghurt i botten på förpackningen. Konsumera allt när det ändå är så lite kvar för faSEN

        Så att du blir tvungen att plocka undan och slänga. Slött beteende, hade blivit arg..

          Ja det är skitstörigt. Han har dock andra bra sidor som väger upp som tur är!

            Ja jäklar vilken tur ?

            Jo det får man ju verkligen hoppas. Men vad säger han till försvar? Att han som vuxen man inte orkar byta toalettrulle eller plocka undan godisskålen? Mammas pojke antar jag?

              Haha alltså toarullen är väl det störigaste exemplet och där har han inget försvar mer än ”oj förlåt jag glömde…”. Vad gäller att lämna saker i skålar etc tycker han att det är jag som är för pedant, han kan liksom ställa skålen i godisskåpet och det kan absolut hända att han hittar de där godisarna ett par dagar senare och äter upp dem. Men ofta har jag stört mig så mycket på dem innan dess att jag slängt dem. Så ja hans beteende är störigt men jag är också sjukt pedant vilket säkert också kan vara lite störigt…

              Haha det med toarullen gör jag också ? skönare om någon annan byter ju

            Jag gillar långa och smala bäst

        Haha så gör jag jämt! Inte toapapper men ätbara saker. Gillar inte att ta allt det sista I guess…

      Dumpa honom.

      Mitt ex ljög om nästan allt. Fruktansvärt obehagligt.

      Min sambo ställer alltid sina skor på hallmattan exakt innanför dörren. Som en jävla fälla som man får snubbla över när man kommer hem i mörkret.

        Säg till på skarpen. Palla behöva bli irriterad varje dag.

        Jaaaaa! Sagt till så många gånger nu, så jag har börjat låtsas-snubbla(?) över skorna och sedan sökt hans blick för att han ska uppmärksamma vilken uppståndelse och kalabalik det blir pga av hans slarverier. Bajskorv

          Jag är inte 20.50

          Säg att du snubblade och slog dig. Fortsätter han efter det så är han dum i huvudet.

            Haha. Asså jag har ju såklart sagt till och då kommer han ihåg det ngn dag sen glöms det bort. Han är i övrigt väldigt ordningsam och allmänt lätt att bo med plus lyssnar alltid på vad jag säger. Men vet att han egentligen stör sig på att jag ställer skorna längre in i hallen, för då drar man ju in grus och sånt. Men jag tycker det är rimligt och att man städar. Lägger de ändå oftast på en skohylla.
            Jag tror det skulle bli mkt jobbigt för honom om jag fejkade att jag snubblat nu, som höggravid. Men det hade kunnat va mkt effektivt. Ska suga lite på den.

          Göm skorna

      Mest snarkningen, annars är han perfekt och världens bästa ???

        Omg snarkningar! Jag HATAR att min sambo snarkar. Det är ta mej fan så jävla jobbigt.

        Haha +1! Snarkningarna är värst ?

        Ja +1!

        Jag sover bättre när min man snarkar. Det är så lugnande och tryggt. Lite som när jag sover på tåg och hör dunket.

      ”Jag ska bara…” 😉 Annars inte mycket, han är en ängel.

      Listan kan göras lång av småsaker!!! Mest relaterat till städning.
      – han kastar alltid av sig sina strumpor när han kommer hem, dessa plockar han aldrig själv upp o slänger i tvättkorgen utan hittas under matbordet, i soffan, på golvet etc där han fått feeling….

      – ställer sin eltandborste efter användning direkt på ”handfatet/bänken” så det blir äcklig tandkräms-fläck av resterna…

      – stegar alltid ut ur duschen dyngblöt o skrapar aldrig golvet efter…

      Sum summarum förjävla slarvig helt enkelt.

        Haha är vi ihop med samma kille? Spot on ? Samt lämnar kaffekoppar överallt och plockar inte undan från vardagsrumsbordet på kvällen så när man kommer upp på morgonen står ölflaskan och snacksresterna kvar.

          Hahaha skönt att höra att man inte är ensam! Det här ständiga plocket man gör… ??‍♀️

        +1 på eltandborsten!! råkar alltid slå ner den från handfatet när jag ska tvätta ansiktet innan läggdags..

      Stänger inte skåpluckor efter sig och ställer aldrig in muggar i skåpet med öronen åt samma håll så att de inte tar upp onödigt mycket plats.

        Sinnessjukt att inte stänga skåpluckor efter sig. Låter sjukt irriterande haha.

          Det lustiga är att jag också haft en chef med precis samma beteende. Båda säger att det beror på att stänga luckorna är en ”helt annan process” och därför inte kommer naturligt bara för att man öppnat skåpen. Fattar ingenting…

        Min man ställer in saker lite hur som helst, typ en skål på en tallrik och sen en tallrik till på skålen 🙁

      Han spelar. Bli inte tsm med killar som. Spelar. Usch

        Så sjukt avtändande.

        Spelar vad? Trumpet? Schack?

          Fickpingis?

        Antagligen dator/tv spel. Har haft en kille som gjorde det NEVER AGAIN!

      Driver du?

      Hahahahhaa det var det sjukaste. Presentera toaborsten för honom??

      Eh… du får säga åt honom att använda toalettborste med medel efter varje toabesök.

      Han tror att jag är diskmaskinen så tallrikarna stannar på köksbordet. Han tror att mjöl magiskt försvinner från spisknapparna och tydligen tror han att southpark troll snor hans underkläder och torkar bänkarna. Han tror att tomten tvättar hans och våra barns kläder. Det ’är ett under att barnen har idrottskläder, badkläder, frukt osv till skolan. Han tror en magisk älva köper julklappar, doppresenter, bröllopsgåvor, barnpresenter, födelsedagspresenter osv, Han tror jultomten fixar julen och julmaten. Han tror vettefan byter sängkläder och handdukar. Ändå är jag värdelös och gör inte ett skit hemma. För han ser inte, han tror på troll och vättar.

        Varför stannar du? Gör dig av med honom så har du en mindre att ta hand om!
        När tiden är mogen träffat du en ny, modern kille som kommer att avlasta dig.

    Camcam, kan du inte gräva lite i vad Maxinne Björk försörjer sig på? Sponsrade blogginlägg om kosttillskott och sexkalendrar nån gång i månaden, drar det verkligen in nog med cash för att finansiera yogarestrandliv i karibien året runt?

      Jag tror hon säljer sig. Hon gillade ju att köpa hand job från en snubbe i Indien så hon är säkert woke och tycker ”sexarbete är ett jobb som alla andra”… Har så svårt för henne. Känns som en falsk jävel som tycker hon är så mycket mer vaken och cool och chill än alla andra.

        Nä elakt 🙁

    Är det bara jag som får känslan av att Blondinbella inte alls är avslappnad i sitt nya förhållande med ”fotografen” Paul? Hon brukade förespråka att man ska ta av sig sminket och inte skämmas och nu står hon och lagar gröt i ett piffig silkesnattlinne fullsminkad (med en spaghettislev av plast haha). Känns som att hon förut hade sin fasad med klackar och ständigt nyfönat hår osv för jobbets skull men nu har hon snarare en fasad ständigt uppe för att ”räcka till” i sitt förhållande. Bara det att hon skrev att det tog ett ÅR innan hon kände sig bekväm utan BH hemma med honom tycker jag är riktigt sorgligt.. Att dom dessutom inte kan stå ut med en enda helg hemma utan ständigt måste iväg till olika hotell och spaer (och hemliga resor till Dubai över nyår mitt i en pandemi) säger också en del tycker jag…

      De har ju varit ihop i mindre än ett år haha, fattar inte hur hon får ihop bh-grejen tidsmässigt?

        haha my bad.. hon kanske skrev ett halvvår 😛 men ändå

      Med O kändes hon rätt bekväm. Tror att han ev kan ha varit den enda hon känt så med. Men då kände dom (var bekanta) sen tidigare.
      Tyvärr kom väl familjelivet för tidigt och hennes karriärsplaner ivägen.

        Så du tror inte att O hade något med hennes beslut att göra alls?

          Klart både O, pingis och även andra människor var med och påverkade vilka beslut som togs under den perioden

      Skulle aldrig springa utan BH, så mycket ”jag skiter i hur jag ser ut”, över det.

    Tror ni på det som sägs om hennes nya kille?
    Läste att hans lgh är ute till försäljning.

      Vet inte men får sjukt obehagliga vibbar av honom

        varför? utveckla gärna om du vill

          Inget konkret, mer vibbarna! Haha shit vad flummig jag känner mig nu.

        Tycker han verkar jättegullig.

        Jag fick inte det först men så läste jag en typ artikel i expressen där Viktor frisk berättar att Sean har varit intresserad av M länge och är ”fascinerad att hon är kändis. Och att hon är milf” ehhh och nu ännu merför att han (eventuellt) redan vill förlova sig, flytta in hos henne.. ger mig vibbar av ett riktigt ha-begär

    Åh, känner mig som en dålig flickvän. Har fram och tillbaka under vårt förhållande varit nere (varit tillsammans i 9 år). Är inne i en sådan ”period” nu och känner mig som en börda. Tycker synd om min pojkvän.

      Han är med dig för att han älskar dig!
      Det beror troligen på att du är nedstämd som du har de här tankarna. Det betyder inte att de har något med verkligheten att göra. Du är säkert en fin flickvän på en massa sätt även om du har perioder du mår dåligt.
      Min sambo lider av ångest och har varit deprimerad i perioder. Visst kan det va jobbigt men han är den finaste människan jag träffat och även när han mår dåligt är jan mer omtänksam och fin än de flesta!

    Jo

      Nej, snarare tvärtom

    Någon som vet om det är slut mellan Alice & Jirrel?

      Ja, Alice vet nog.

        Eventuellt Jirrel med..

        Och kanske Jirrel.

          Jireel

      Berörda parter vet nog, räcker antagligen

      Ryktena säger att han varit otrogen.

        Uppenbart, vad trodde hon liksom

    Känner mig så dum att har hängt upp mig på att jag aldrig kommer bli accepterade in på universitet som Oxford och Cambridge. Jag hade haft den drömmen för flera år sen och har sen helt glömt bort den.
    Nu har den kommit tillbaka eller återupptäckts vid sista året på min kandidatexamen. Jag har såklart inte de där höga betygen som krävs. Jag tänker att det var dumt av mig att glömma drömmen och inte satsat ännu mer på mina studier och pluggat stenhårt. Lätt att säga det i efterhand…

    Hur hanterar man att vissa drömmar aldrig kommer gå i uppfyllelse?

      Går vidare bara.

      Jag försöker analysera vad det är med den den drömmen som man så gärna vill ha. Exempelvis din dröm att komma in på ett välrennomerat universitet – varför? För att du vill ha ett jobb som kräver att du gått på just dom skolorna? För att bekräfta din egen självbild? För att få bekräftelse av din omgivning? Typ försöka gräva ned det till mindre punkter och sen se vad jag kan göra istället för att uppnå det och vad som egentligen ligger bakom min dröm. Om det till exempel är att man vill ha ett visst jobb – finns det andra vägar dit? Om det snarare handlar om ens egen självbild och krav man satt på sig själv som man vill nå upp till så skulle jag reflektera över det och varför just detta känns viktigt för mig..

        Kan ju också vara en romantisk bild av hur det skulle kännas att vara student där och att det är skälet till den drömmen. ??

          Tycker ni båda tar upp riktigt bra synpunkter som jag själv har reflekterat över och skulle nog säga det är kombinationen av allt möjligt inklusive det ni tar upp. Jag tror jag har kvar en romantisk bild i den här drömmen av att studera där. Jag tänker även att kvaliteten på utbildningen är hög och skulle verkligen få lära mig extremt mycket.

          Jag har försökt att spåna vidare och se om jag hittar något annat universitet som intresserar mig eller hitta en annan infallsvinkel.

      Drömmar: Om du nu känner att det är helt avlägset att gå en hel utbildning där, vilket det inte behöver vara, kolla med din SYO, kanske hittar hen en udda väg in, så kan du ju bara för att känna på hur det skulle vara att läsa där läsa en eller två kurser och inte ett helt program. Eller vara utbytes i någon månad.

      På något vis borde du kunna få till att plugga där i några månader iaf.

      Ge inte upp. ?

        Bara att hala fram den smällfeta plånkan!

        Ja, jag ska faktiskt kolla upp det med SYO på universitetet jag pluggar på och se om personen har några tips eller råd om det. Såklart vill jag inte ge upp men känner jag måste vara realistiskt också. Tack för tipset!

      Jag gick på ett väldigt prestigefyllt universitet, så jag hoppas att den här kommentaren kanske nyanserar upplevelsen lite. Att plugga där var något jag hade drömt om i flera år och jag har nog aldrig varit så lycklig som när jag kom in. Jag trivdes väldigt bra och tyckte det var en rolig tid, men i slutändan var det ändå bara en utbildning. Allting blir vardag till slut och den där romantiserade bilden bleknade ändå ganska fort. Nu några år senare är min examen inte något som kommer upp i samtal väldigt ofta – folk tenderar att vara intresserade av annat i livet än det universitet man pluggade på. Det var inte heller så att min examen landade mig något drömjobb direkt (som jag kanske lite naivt trodde att den skulle göra när jag kom in). Jag har också fruktansvärda studieskulder som ger mig ångest relativt ofta. Jag ångrar inte alls upplevelsen, men som med mycket annat i livet så var det verkligen inte lika fantastiskt som jag hade målat upp.

      Jag vet inte om det här hjälper överhuvudtaget, men tänkte ändå att jag kunde försöka. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så önskar jag dig lycka till.

        Får man fråga vilket universitet det var du pluggade på?

        Jag har hört en del från gamla elever på Yale, Harvard och MIT att det är en extrem press att vara omringad av alla genier och personer som alltid varit den bästa i allt. Där precis alla är överpresterare, perfektionister och i princip alla har den där ledarpersonligheten. Den där ständiga jakten och pressen på att bara de absolut starkaste överlever verkar vara fruktansvärd och till och med rätt vidrig.

          Jag tror definitivt den extrema pressen finns på grund av den hårda konkurrens och allt annat du nämnde. Samtidigt som jag tror det finns en annan sida där folk är trevliga och man får en fantastiskt fin studentupplevelse. Det är vad jag har läst bland olika forum. Beror kanske på vad man läser och hur umgänget är.

          Däremot när jag läser sånt om den där pressen och strävan efter perfektion så vet jag att jag hade inte överlevt i den miljön. Jag skulle nog helt ärligt bli utbränd och fullkomligt förstörd. Okej att en del är genier och bättre än mig men att hela tiden vara i en sån miljö måste man ha ett riktigt bra och starkt självförtroende eller fake it until you make it självförtroende.

          Ett av Oxbridge-universiteten, men jag vill helst inte avslöja mig själv för mycket.

          Jag kan känna igen det du beskriver till en viss del. Det var ingen öppen tävling eller så, men jag insåg ganska snabbt att många av mina klasskamrater var otroligt mycket mer imponerade än vad jag själv var. De kom från fina familjer, hade gått i privatskola och hade en lång rad med intressanta extracurriculars. Detta var naturligtvis saker som kom upp i konversationer relativt ofta, så jag kände mig alltid väldigt liten i jämförelse som ”bara” hade fina betyg. Många gånger tror jag det mer handlade om min egen självbild än sättet andra människor betedde sig på, så jag skyller inte det på dem. Alla var bara så otroligt perfekta hela tiden och det tär på en efter ett tag.

        Tack för ditt svar! Efter att ha googlat så har lite liknande kommenterar dykt upp också. Jag tror jag känner ”det jag inte kan ha vill jag ha” känsla vilket jag får försöka bearbeta med genom att rationalisera och tänka ut en annan plan. Man kan inte uppnå alla sina drömmar och det jag drömmer om kanske egentligen inte passar mig.

      Man försöker acceptera och hitta andra alternativ. Jag mådde piss under gymnasietiden och hade ingen som helst förmåga eller konsekventänk vad gällde betyg. Det ångrar jag än idag, tio år senare.

        Om det är någon tröst så hände något under mitt sista år på gymnasiet som gjorde att jag inte tog mitt slutbetyg. Läser nu sista året på gymnasiet som 31 åring. Ska börjat plugga universitetet i höst som 32 åring. Det är aldrig för sent! Tiden går ändå oavsett om man tar tag i det som ”gammal” ?

      En tröst kan vara att själva utbildningarna (beroende på vad man läser) inte är så mycket bättre än på bra universitet i andra länder. Det är mer att det är gamla välkända universitet som många känner till och många söker, samt är i folkrika och framstående länder. Nuförtiden har det även, speciellt i usa, tyvärr stagnerat rätt mycket på så sätt att det inte är de smartaste som kommer in, utan de med en familj som på ett eller annat sätt kan betala eller har kontakter på andra sätt. Nepotism är vanligare. Samt att de omfattande ansökningarna gör att de som kan framställa sig på sånt sätt de vet universiteten gillar, har lättare att komma in än de som faktiskt är smarta och kunniga (men kanske inte lagt sin tid på att öva att skriva ansökningar och inte heller betalt någon att göra det). Det finns online-kurser från många stora universitet. Det är viktigare vad man studerar än vart man studerar. Fundera på vad du vill utbilda dig till och jobba med, det är otroligt mycket viktigare att välja rätt utbildning än att gå på ett visst universitet.

    Svärfar som inte vill vaccinera sig (läser typ propagandanyheter på sitt modersmål och blivit rädd), vi har en bebis hemma. Svärmor ska vaccinera sig liksom övriga familjen. Hur tar man detta? Min sambo har försökt ta snacket många ggr men det är omöjligt att nå fram…

      Spelar ju ingen roll eftersom man fortfarande kan bära viruset om man är vaccinerad. Vaccinet skyddar bara personen som är vaccinerad från att bli allvarligt sjuk (Iallafall till över 90%), men man kan fortfarande bli sjuk och bära på viruset. Så din bebis är lika utsatt för viruset oavsett så länge inte barnet själv får vaccin. Men nu är väl barn ganska safe när det gäller covid?

        Ja. Jag känner väl mer att det är en principsak att han riskerar att smitta vårt barn för att han vägrar vaccinera sig…

          Han riskerar ju att göra det oavsett?

          Läs kommentaren du just svarade på. Vaccinet skyddar eventuellt från att insjukna i C, ditt barn kan bli smittad trots att din svärfar vaccinerar sig. Låt honom ta sitt eget beslut och sluta uppmana honom!

        Fast det stämmer inte helt. Det är stor sannolikhet att man blir mindre smittsam om man är vaccinerad. Jag hade inte velat att någon ovaccinerad skulle träffa min bebis, särskilt med tanke på att det är tänkbart att vissa mutationer kommer kunna drabba barn hårdare

          Så hur ställer man det ultimatumet…? Särskilt när det inte är min förälder. Min sambo och resten av hela familjen är som sagt för vaccin men vet inte om han är beredd att förbjuda sin pappa från att träffa sitt barnbarn, det är ju ganska svårt att våga ställa sig upp så mot sin familj…

            Du bör inte ställa ultimatum

            Det måste ju inte vara ett ultimatum, men man kan väl säga att innan smittspridningen i samhället har gått ner så vill ni umgås utomhus och inför att man ska ses dubbelkollar man att alla känner sig friska och krya. Behöver ju inte bli bråk bara för att man vill vara på den säkra sidan

            Du kan förbjuda det.

          Man kan föra smitta lika mycket.

            Hur vet du det? Alltså på riktigt, vad har du för källa?

            Nej, troligen kommer man vara mycket mindre smittsam. Dock är det ännu ganska oklart, och därför (och en mängd andra orsaker) ska man fortsätta hålla restriktionerna.

        Det är inte alls säkert att man är smittsam om man har fått vaccin. Det är ingen som riktigt vet det än.

          Jo man börjar att veta mer nu. Och redan efter injektion 1 så ser det ut som att man reducerar att smitta andra med nästa 70%.

          Ska bli spännande att se hur mycket det skyddar mot smittspridning efter 2 doser vaccin. Jag gissar på ca 80%, dvs lika mycket som är är skyddad från att själv bli sjuk.

      Antingen så låter du folk bara göra som dom vill – du kan inte tvinga nån att ta ett vaccin ?

      Eller så får du säga att du inte vill att han är nära ditt barn. Nåt han får respektera.

      Vad spelar det för roll? Det enda vaccinet gör är att förhindra vaccintagaren att bli dödligt sjuk. Man sprider fortfarande sjukdomen. Man blir fortfarande eventuellt sjuk. Det enda som vaccinet skyddar är en själv. Be din bebis vaccinera sig då!

    Ska flytta till Marbella med två småbarn och vill ha alla era tips! Främst med att flytta till Marbella men även att flytta utomlands generellt. Saker man behöver tänka på, saker ni önskar ni tänkt på osv. 🙂

      Vi gjorde den resan för snart ett år sen, så här kommer några tips baserad på egen erfarenhet 🙂

      1. Vilken skola/förskola du vill ha för dina barn och sök på en gång om du inte redan gjort det. Väljer du svenska skolan eller privatskola (oftast brittiska) så kostar det en slant (mellan 3500-4000€) per termin
      2. Det kan ta ett tag innan man bygger ett nätverk (om man inte redan har vänner och familj som bor här) men oroa dig inte för det. Marbella är väldigt internationell och det bor många svenskar här. De flesta i samma situation som en själv och är därför mycket mer öppna och sociala. Se till att hitta något du kan göra för att träffa folk och skaffa nya vänner, ex spela padel, gå på någon av alla träningspass på stranden mm
      3. Gå med i mamma I marbella gruppen. Bra grupp med många hjälpsamma mammor.
      4. Det kommer högst troligt kännas lite överväldigande med flytt och alla förändringar, men det är okej. En omställning tar tid, istället för att stressa upp dig över att tex att inte veta var affären ligger se det som ett äventyr. Inom ett halvår kommer allt att lugna ner sig.

      Njut och välkomna till marbella ?

        Tack så jättemycket för superbra och informativt svart! Uppskatta enormt ?

    Har en mystisk skåpbil som åkt förbi vårt hus flera gånger den här veckan, ofta långsamt. Hinner aldrig se regnr.
    Vad gör man?

      Vad läskigt. Ni har inte huset ute till försäljning? Tänker om det är någon som är nyfiken. Jag skulle ta regnr och googla fram vem som äger bilen (kostar några kr). Sen ringa polisen om det blir obehagligt.

        Nä inget sånt, hade förstått då. Regplåten är snötäckt så kan tyvärr inte se den. Tack för tipsen!

      Inget.
      Om ni inte bor helt avskilt och det är uppenbart att de spanar in ert hus.
      Om den nu åker så långsamt borde du ju hinna se regnummer. Va du nu ska med den till.
      Chilla lite och släpp skåpbilen.

      Om de kör så långsamt borde du väl hinna se regnr?

        Har sett den själv en gång och grannen två gånger men regplåten är snötäckt så finns ingen möjlighet att se.

      Blir snabbare?

      Hört talas om hantverkare?

        Ja, jag är själv en. Men vi brukar inte jobba en lördagkväll 20.30.
        Och brukar inte åka långsamt förbi hus/ stanna utanför hus vi inte jobbar på.

      Kan ni ha civilpoliser som spanar på er?

        Man kan ju hoppas! Hellre det än tjuvar ?

        Kan man bara beställa sådant där du bor eller?

          Vilket?

            Civilpoliser på span

              Menar du att jag beställt civare på span?

                ?

                  ??

          Va?

      Vinka hejvilt nästa gång till den som sitter i bilen.

      Men lägg ner. Visst, det är olagligt att köra med snötäckt nummerplåt. Men de kanske har bråttom, de kanske arbetar hos en granne hos er. De kanske är unga eller ovana vid snö så de tänker inte på det. Det låter lite väl paranoit att tänka att de är ute efter just er. Om de åker så jävla långsamt förbi ert hus så var glad! De vill inte köra på ungar efter snöplogarnas högar. Och bor du i villakvarter så är det väl HELT NORMALT att de kör långsamt? Kanske du borde söka hjälp för din paranoidhet?

      Köp övervakningskameror och sätt ut på tomten så de syns om de åker förbi igen!

    Efter många år med minipiller har jag slutat – vi planerar försöka bli gravida efter sommaren. JÄVLAR vad jag mår bra. Känns så sjukt men är glad och mycket kåtare. Maken märker samma sak.

    Usch vad det är norm att äta sånt skit – att jag inte fattat varför jag i princip haft GAD senaste åren. Nu kör vi på tunna kondomer och ska testa ett par kondomer som skapar mer njutning. Göra den delen lite roligare.

    Hoppas det fungerar för bra er – vilket preventivmedel ni än använder men för mig funkar inte piller. Man kan må jävligt bra utan. Tips!

      Vill bara säga att de som har migrän med aura INTE får äta p-piller! Googla! Finns på 1177 eller läkemedelsbiverkningar. Min barnmorska tyckte inte att det var ett problem och skrev ut åt mig och i biverkningarna stod det att jag i princip kunde dö av p-piller. Det enda barnmorskor tittar efter är blodtryck och sen är det bra. Det är inte många som vet det så jag kapade bara din tråd i hopp om att någon ser det här imorgon 😀

      Och en del av oss mår mycket bytte, tänk att det kan vadå individuellt 🙂

        *bättre

      Jag slutade också med minipiller och mår fantastiskt! ? Känner mina känslor mer, på både gott och ont ? Sen att jag är så kåt att jag vill slita av min kille kläderna uppskattas av oss båda! ??

      Jag har också slutat med hormoner. Mina grova pmsproblem försvann nästan helt men det tog lång tid cirka 1,5år. Nu råkade vi bli gravida men det är välkommet ändå 🙂 men framöver får mannen sterilisera sig.

    Någon annan som inte kan skicka mms, som har Tele2? Jag har startat om telefonen och fått nya mms inställningar skickade. Hittar inget på deras hemsida, dock lite info under kommentarer på ett inlägg (som handlar om något helt annat) att folk har haft problem, dock verkar det ha löst sig för dom?

      Är mobilt nätverk på?

        Japp! Jag har tillomed slagit av och på det några gånger 🙂 får felmeddelande ”MMS är inte tillgängligt i det här nätverket ”

      Har hänt senaste dagarna (som jag märkt) för mig med

      Ja jag har samma! Så frustrerande att de inte går ut med info

      Jag!!!
      Men har comviq.
      Kunde skicka bilder hela dagen sen på kvällen helt borta…. Gjorde allt!
      Även chattat med dom.
      Men dom tror på fel i mob…..
      Kan ta emot mms men inte skicka.
      Såååå störigt!!!

    Någon som har erfarenhet av tyngdtäcke?
    Har det hjälpt dig till en bättre sömn?

      Det har definitivt hjälpt mina (små) barn till bättre sömn iaf ? De går mot ADHD även om de inte fått diagnosen

      Nej. Sover på sidan/magen så fick enbart ont i ryggen av det

      Jag tycker att det är skönt. Är ganska orolig på nätterna och far runt som en orkan. Ligger och snurrar och vrider mig. Upplever att det blivit lite bättre med tyngdtäcke. Väldigt skönt är det i alla fall.
      Mitt är dock inte särskilt varmt, eftersom det inte innehåller något isolerande material, så var beredd på att använda filt, ett till täcke eller pyjamas om du är kall.

        Ja, jag fick tips om att slänga på ett par filtar om jag var frusen. Och det är jag.
        Täcket ska jag oxå ha för att kanske få en bättre sömn pga propeller i sängen.
        Vi får väl se hur det funkar.

        Ja det var det jag menade med ADHD i kommentaren ovan, sorry menade egentligen inte diagnosen – utan syftade på rastlösheten och att man vänder sig fram och tillbaka. Funkar klockrent, de får också en filt över sig (som de förhoppningsvis inte alltid sparkar av sig).

      Tog mellan 40-60 minuter för mig att somna förut med vanligt täcke, somnar inom 10 minuter nu. Funderar på att köpa till en tygndfilt eller ett nytt tyngre täcke för gillar verkligen känslan, dämpar ångest och övertänkande som annars håller mig vaken.

    Jag har så otroligt mycket småhår (ljust) mellan och strax ovanför ögonbrynen. Skitjobbigt när jag t.ex. sminkar mig då det liksom ”fastnar” i håret. Det syns inte förutom när man står riktigt nära spegeln men stör mig ändå. Vet inte varför jag har så mycket, om det beror på att jag rakade mig när jag var yngre. Att plocka småhårstråna med pincett är hopplöst. Nån som har nåt tips på redskap att använda för att få bort småhåret?

      Rakhyvel

        Det är det sista jag vill använda i ansiktet

      Microblading.

      Köp en sådan rakkniv från Depend de är bäst

      Köp såna vaxremsor till ansiktet från Veet och klipp till önskad storlek och vaxa, de gör jag och det funkar super ?

      Jag har småhår i hela ansiktet! fick höra att det kanske berodde på vadfandetnuheter när man svälter sig själv som ung. Jag har ludd på hela kroppen för jag tyckte jag var tjock fast jag var finnsmal. Nu har jag fortfarande näringsbrister men persikoluddet stannar kvar. Jag rakar inte för det blir bara stubb och värre. Låt det vara! Inte en jävel bryr sig såvida det inte är motsattsen till din hudfärg. Ingen bryr sig ändå,

      Trådning!! Sök på youtube. När man fått in snitsen är det helt suveränt och blir jättebra resultat. Det enda du behöver är sytråd 🙂

    Hej! Bara undrar vad tänker ni om Brock från pokemon eller Johnny bravo som hela tiden gör ovälkomna närmanden..?

      Men lääääägg av.

      Ja, eller hur! Fattar inte att de inte lärt sig något efter me too. Fy.

      Ja det är ju opassande.. En annan tid…

    Någon annan här som vill att Danny ska hamna sist i mello? Tyvärr gick den tönten vidare till final…

      Haha, kände samma xD.

      Gud! Jag med! Självgod fan det där.

        Dannys inspo

      Nej han ska vinna?. Sån jäkla karisma ✨✨✨

    Hej. Någon som varit med om att ens katt plötsligt blivit mer aggressiv? Hon har alltid varit speciell men börjat bli mer aggressiv och attackerat ägarna. Hon verkar inte ha ont någonstans. Äter som vanligt, går på lådan som vanligt

      Verkar inte ha ont är svårt att säga om katter då de är mästare på att dölja det. Bästa är att uppsöka veterinär. Kan absolut ha ont på något sätt ni inte vet om.

      Är det din katt? Eller varför pratar du om ägarna?
      I vilka situationer attackerar katten? Oftast gör de det om de känner sig trängda/rädda/hotade. Men en katt som mår dåligt kan i undantagsfall attackera oprovocerat. Men oftast inte.
      Har något hänt i hemmet som stressar katten? Nya familjemedlemmar? Tvåfota eller fyrfota? Flytt? Hur gammal är katten
      ?

      Är hon tillräckligt stimulerad? Hon kanske alltså är uttråkad.

      Katten kanske har ont i ändtarmen när den bajsar, ont i tänderna, känner inte sig trygg i sin hemmiljö, ni kanske gör något som gör att katten blir väldigt rädd? Kanske att ni inte leker tillräckligt med katten.

        Jag har svårt att se att hon är understimulerad. Jag ska kontakta veterinär på måndag.

          Kan du svara på någon av de andra frågorna?
          Bra att kontakta veterinär förstås så det inte är något fysiskt. Men det finns ju en uppsjö miljömässiga eller psykologiska orsaker det skulle kunna vara. Så berätta gärna lite mer kring det som frågas efter.
          I vilka situationer blir katten aggressiv?

            Mamman dog när hon var (jätte)liten så jag tror att hon fått psykiska men från det. Har läst en del att det kan påverka katter i äldre ålder. Hon är 6 år.
            En gång var det någon som hade arbetshandskar på sig som lyfte upp henne och det gjorde henne jättetraumatiserad. Sedan dess har hon varit jätterädd för större handskar (dvs inte vanliga vinterhanskar).
            Hon har bytt miljö för cirka en månad sen och varit stressad över det. Vi har feliway.
            Med oss ägare har hon alltid varit normal. Men mot andra har hon varit skeptisk. Idag hade en vän glömt sin arbetshandske på golvet så när vi kom hem var hon jätteaggressiv och attackerade oss ägare.

            Så det kan ju vara ”tillfälligt” pga
            – bytt miljö
            – handsken
            – träffat andra människor

            Skillnaden är att hon ALDRIG, oavsett dessa händelser, ALDRIG attackerat oss ägare. Det är det som skrämmer mig. Hon har inte ens fräst åt oss. Vi har alltid varit hennes trygghet så jag förstår inte varför det blivit så nu.
            Jag kan ibland tycka det är jobbigt att bjuda hem folk just på grund av hennes skumma beteende. Men då brukar jag säga till folk (inte för att man har massa människor springandes hos oss just nu) att låta henne vara. Då ligger hon oftast under sängen tills folk gått.

    Hur fan kunde Danny och arvingarna gå till final? Så jävla sämst!

      Fast ändå bäst av bidragen ikväll. Den nivån är det.

    Någon som vet hur det gick på Anna Books offentliga betalda middag? ?

      Alla har ju tjatat på att hon ska jobba, nu när hon gör något så är det ”?”, fattar inte varför?

        För många här är inskränkta och man får absolut inte ändra sig med nåt ???

    En anledning till att tjejens orgasm uteblir skulle kunna va att hon inte är verklig? Hört att sexdockor har lite svårt med just orgasmer.

      BURN!!!

    Vet ni något märke som liknar & other stories? I stil och kvalité!

      COS! Arket!

        Tack ❤️

        Du rabblar ju bara upp H&M’s olika märken

          Din poäng?

            Min poäng är att märken inte nödvändigtvis måste påminna om varandra i stil bara för att de tillhör samma grupp, något som du uppenbarligen inte förstått

              Fast COS och Arket påminner ju om & Other Stories, vilket var det TS efterfrågade. Sen att de går under H&M group har väl absolut 0 att göra med saken?

          Istället för att klaga kan du väl bidra med ett bättre förslag?

          Haha ja och? Hon bad ju om liknande kvalitet och stil

            Hur påminner Other stories och COS varandra i stil? COS är minimalistiskt, raka mönster, medan Other stories är otroligt Paris-inspirerat, med lekfullare mönster och färg. Finns ingenting mellan märkena som påminner om varann, mer än att de båda tillhör HM-gruppen

              Andas! Inget händer om TS inte gillar COS? Hellre lite för breda tips så kan h*n sålla själv bland vilka som passar

                Okej men då vill jag tipsa om monki! Tillhör också HM, påminner inte alls om & other stories men hellre ge breda, dåliga tips än inga alls, enligt dig 🙂

                  Bra tips! Monki är fan nice

                  Att du blir så triggad av lite klädtips.. trist att inte ens en sån fråga kan bli bemött utan syrligheter. Sånt oskyldigt svar från någon som tog sig lite tid en lördagskväll liksom? Trist verkligen.

                    Poängen är väl att tipsa om märken som faktiskt är i paritet med frågan som ställdes. Att kasta upp random märken, även fat det såklart är snällt att svara, hjälper liksom inte TS.

                    Jag är inte Anonym 23:02

      Reformation kanske? Eller Sezane

    Lämnat en tioårig relation med en man som varit helt ointresserad av sex (men porrmissbrukare). Känt mig oattraktiv och sexuellt frustrerad sååå länge. Har hög sexdrift. Har börjat träffa en man (som är gift…) som är helt galen i mig. Imorse möttes vi upp utanför mitt jobb där han smekte och slicka mig till orgasm i baksätet på bilen innan jag klev in på jobbet. Helt sinnessjukt, men ändå det bästa som hänt mig utöver mina barn typ. ?

      Hitta någon som är singel istället.

      Incel, snälla stick här ifrån.

      Återgälda honom nu i eftermiddag vid rond 2. Dock ser han det inte som besvär att göra det skönt för mig ?

      Varför är du med en gift man? Bara för att din tidigare partner inte ville ha dig betyder väl inte att du ska gå och förstöra ett äktenskap? Du vet att han är gift så ge fan i det!

        Att förstöra ett äktenskap kan ju bara de som är i det göra. Ett bra äktenskap blir inte förstört oavsett vad utomstående personer gör.

        Det är hans problem inte hennes!

          Verkligen inte. Man ligger inte med upptagna, medverkar till otrohet om man har moral. Och hon är mamma, usch.

          Alla som bidrar till att föra en människa bakom ljuset, är skyldiga i någon grad. Hoppas hon själv får uppleva det hon medverkar till.

        ”Förstöra ett äktenskap..” Ha ha tror du på riktigt inte att snubben är kapabel att göra det på egen hand? Ett tips är att skippa idén om en viss Eva som lockar Adam i fördärvet.

      Inte det bästa som hänt hans fru om hon vetat om det. Äckel.

        Nej, det var ju inte hans fru det handlade om heller?

          Du fattar vad jag menar. Äckligt och taskigt beteende.

            Av mannen möjligtvis. Diverse kvinnor har ju noll inverkan på en bra relation.

        Ingen här har väl en aning om vad dom har för överenskommelse i sitt äktenskap? Sluta moralisera!

      Men gud, förstår inte hur man kan vara med en person som är gift med en annan. Så jävla vidrigt gjort mot frun som inte vet något.

        Frun och hennes man får väl ta ansvar för sin relation, vad någon annan gör inverkar inte på en bra relation.

          Knullar du själv andras män eller Sara? Har ni svårt att skaffa egna eller vad är problemet?

            Lyckligt gift sedan 24 år tillbaka, 2022 firar vi 25-årig bröllopsdag!

              Eller…
              Kanske din man knullar nån annan?

                Så kul att du tar till den! Argumenten tryter visst. Svårt med folk som är trygga?

                  Vadå? Tror du alla folk som blir utsatta för otrohet vet om det? Din man kanske knullar andra varje dag, det vet faktiskt inte du! Han kanske är en stjärna på att dölja det. Men fortsätt du vara trygg!

                    Nä och det kanske är jag som knullar andra, ingen vet! Min man och jag är fortsatt lyckligt gifta, oavsett vad andra tror 🙂

                      Ok, om du tycker att ”lyckligt gifta” innebär knulla andra 🙂

                      Lisa, läs om och läs rätt! Ta det lite långsammare så kanske det blir lättare ?

                      Tror det är du som får läsa om, men jag ska förklara tydligt och klart 🙂

                      du skrev att det kanske är du som knullar andra?
                      Alternativ 1: du knullar andra. enligt mig är det inte ett lyckligt äktenskap
                      Alternativ 2: du knullar inte andra, då kan det vara ett lyckligt äktenskap. men kanske inte, för din man kanske knullar andra, och det vet omöjligen du 🙂

                      Alltså, ska man utgå från att du definierar ditt äktenskap som lyckligt, får man anta att du inte knullar andra. Då återstår det bara att din man knullar andra 🙂 det kan du ALDRIG veta, men du kan ju inbilla dig att du vet, om det känns bättre!

                  Jag är trygg. Det är du som tycker det är ok att knulla andras partners så man undrar ju…

              Lyckligt gift, tror du! Det kanske är din man som Woops! ligger med 🙂

                Eller att jag Woops? Varför skulle det just vara mannen?

                  Du vet själv om om du är otrogen. Definierar du ett lyckligt äktenskap som ett äktenskap där du har behov att knulla andra så visst.

              Och din man är otrogen? Och kvinnan han är otrogen med, tycker du inte har gjort något fel?

      Bra föredöme för dina barn!

      WT!,

      Jadu. Det du gör är vidrigt. Det är självklart inte lika fel som han gör, men fortfarande fel.

    Tips på bra brun utan sol till ansiktet för en nybörjare?

      Tanrevel

      Tanrevel 100%

    Hello again, incel.

    Känner mig så sjukt omotiverad på jobbet, vet inte om det har med hemmaarbetet att göra men jag vill göra typ allt på arbetstid utom just att jobba… städa och fixa hemma, gå promenader och träna på lunchen etc… Har haft ett jätteintensivt jobb under hösten men just nu har jag en lugnare period.. har sjukt dåligt samvete om jag borde ta upp detta med min chef för att få mer saker på mitt bord eller bara njuta av att det är lite chill… men frågan är hur länge man kan göra det (har ändå en hög lön) innan man faktiskt måste be om mer att göra (är dock så sjukt trött på att ha varit ”duktig flicka” i hela mitt arbetsliv och jobbat alldeles för mycket tidigare.) Har väl kommit till en punkt där familj och välmående spelar mer roll än karriär, samtidigt som man ju inte vill vara en slacker… så svår balans det där. Hur gör ni andra?

      Mm samma här… jag kommer på mig själv men ber inte om mer att göra, utan ’hittar’ snarare mer att göra. Men ändå lägre än en normal 100%..

        Tror ni inte att vi har det lugnare för att vi har jobbat in på raster och kanske sitter någon minut längre, när vi jobbar hemifrån ? jag hoppas att det är därför ? men håller med er, det känns som att jag hinner med mina arbetsuppgifter bättre när jag jobbar hemifrån. Är samtidigt oerhört omotiverad på att just jobba, och vill också fixa hemma och gå ut i det vackra vädret och motionera! Har också varit en duktig flicka så länge. Kanske samtidigt någon slags revolt på gång ?

    ”När vi pratar om dödligt våld i historien har föreställningen tidigare varit att män stått för de flesta brotten. Men nu visar ny forskning att kvinnor under slutet av 1800-talet faktiskt var i majoritet när det gällde våldsbrott med dödlig utgång.”

    Barnamorden hade under flera hundra år en egen lagstiftning som inte räknades in bland de andra våldsbrotten. Därför har det sett ut som om kvinnor inte utövat så mycket våld som de faktiskt har.

    I studien har Roddy och Marie sett att kvinnor, förutom våld mot sina nyfödda barn, utövade dödligt våld mot till exempel sina makar, fästmän, kärlekskonkurrenter, svärföräldrar, vuxna barn, svågrar och svärdöttrar.”

    https://sverigesradio.se/avsnitt/1632283?programid=2068

      Ojdå. Men har det någon egentlig betydelse. För nu är väl mäns våld mot kvinnor ett större problem. Och det är ju svårt att rätta till det som har varit, i alla fall går det inte genom att bortse från detta problem.

    Vad tror ni Bianca har fixat i ansiktet? Hon ser väldigt annorlunda ut nu jämfört med för några år sen! Har hon opererat hakan?

    Tror hon gjort nedan men är säkert mer
    – tear throug
    -brow lift
    -fillers läppar
    -operation haka?

      Kan vi inte ha ett öppet spår utan att diskutera biancas utseende och eventuella operationer?

      Vad angår det dig vad hon nu gjort? Låt människan va! Hon har inte gjort några op, endast fillers.

      Men seriöst kan du sluta nu? Du har diskuterat hennes utseende i tre trådar i bara kvällens öppet spår, gårdagens öppet spår och ytterligare något inlägg. Hon är skitnsygg vad hon än har gjort. Släpp det

      + botox!

    Vad drömde ni om att bli när ni var yngre och vad blev det utav er?

      Prinsessa – Arkitekt.

      Lärare. Blev programmerare för att nu istället utbilda mig till sjuksköterska.

        Sjuksköterska som utbildar mig till programmerare nu!!

      Surproffs – ssk

        Hahaha surfproffs skulle det stå

          ?

      Jurist och jurist

      Kung-Kung

      Svetsare-statsminister

      Ville alltid bli läkare, gärna ”en som opererar”. För två år sen blev jag äntligen färdig hjärtkirurg! ❤️

      Sångerska-skvallerbloggare

      Modell=hustler

      Galen vetenskapsman. Programmerare.

      Psykolog – socialsekreterare

      Författare eller musiker. Blev ingenting av mig. Jag är bara en deprimerad drömmare. Böckerna finns i huvudet men inte på papper.

        Gör verklighet av din dröm, det är aldrig försent ⭐️

      Kriminalvårdare men har alltid arbetat med administration.

      Ville jobba på arlanda och checka in människor som skulle ut och resa. Var så nyfiken på vart alla skulle. Blev sjuksköterska istället!

    Och Alice…

    Vad tror/tycker ni om clubhouse? Hiss/diss?

      Blä. Kommer spåra ur. Känns som att de bara ville göra en annorlunda app nu när allt är testat med bilder, text, videos osv. Fanns bara ljud kvar. Rörigt format som verkar uppmuntra till konflikter och bråk. Tycker det skrivna ordet är bättre och passar bättre på Internet.

    Någon som har testat CBD-olja oralt i syfte att lindra oro? Erfarenheter?

      Ja, jag har bara positiva erfarenheter. Hade inte så höga förväntningar och min sambo var helt säker på att det var bluff. Men jag började faktiskt kunna mig lite lugnare efter 2 veckor ungefär, även min sambo märkte en ganska tydlig skillnad. Så prova! 2 år senare tar jag det fortfarande i perioder. 🙂

    Hej. Jag och min kille har tänkt testa fisting. Nån med erfarenhet som kan ge råd om vad man bör tänka på innan?

      Tålamod.. Olja.. Tålamod.. Öva..

      Varför?

      Hoppas du menar på honom?!?

      Varför? För hans skull? Vad får du ut av det?

    Opererade ut en massivt expanderad tumör ifrån mitt ansikte den 18/1. I operationen tog dom halva min överkäke, alla tänder utom 10 nedtill och en stor bit muskel och hud från mitt lår. Allt gör ont, jag kan inte äta & jag är livrädd för det slutgiltiga provresultat på cancern nästa vecka..

      Kärlek. Hoppas och önskar att allt går bra för dig. Och be om mer smärtstillande. ?

      All kärlek till dig. ❤

      ❤️❤️❤️

      ❤️

      ❤️❤️❤️

      ❣️

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Funderar på att flytta till Östersund eller Sundsvall. Bor i förort till Stockholm nu. Hur är dom städerna att bo i?

      Kalla, mörka och små?

      Mycke svart i Östersund.

      Östersund är en fin stad, men den ligger väldigt avsides. Älskar staden men har flyttat från den.

      Om du tycker om att ha nära till vatten, skog och natur är det trevligt i Östersund. Jämför man stadslivet har Östersund en mer livfull stadskärna och det arrangeras en del saker för att bibehålla detta. Detta beror till stor del av att många butiker har stängt i Sundsvalls centrum och flyttat ut till Birsta, eller konkat för det gått för dåligt då. Det är dock ett ganska trevligt uteliv i Sundsvall och de har en del trevliga matställen och barer, det har dock Östersund också, men kanske inte fullt lika bra som Sundsvall.. Beror ju på vad man har för preferens när det kommer till allt. Hade nog valt Östersund före Sundsvall om jag vore dig. Men jag har spenderat mer tid i Östersund än Sundsvall, så är inte helt opartisk.

      Östersund känns mer natur och fjäll. Sundsvall har grymt fin innerstad med prisbelönt arkitektur men känns inte lika ”norrut”.

      Jag flyttade till Sundsvall 2016 för plugg och blev kvar. Gillar staden, det finns allt (Brista, Ikea osv). Bra matställen och barer. Närheten till naturen och havet. Fin arkitektur och trevliga människor!

      Sundvall är mysig!

      Jag har bott i båda städerna. Sundsvall är trevligt och har mysiga barer och restauranger (i alla fall sist jag var där). Sen är det ju lite närmare Stockholm också. Men tycker att staden är ganska själlös ändå och stadskärnan är helt död. Fick också lite panik att det ligger mitt emellan två berg, lite klaustrofobiskt. Östersund känns mycket mysigare, större gemenskap och mer ”äkta”. Sen är det sjukt fint med närheten till fjällen och sjön. Det mest negativa med Östersund är väl att det är så långt ifrån andra städer.

    Adam, är det du?? i så fall ljuger du, så tjock är den inte?

    Kommer själv från Stockholm och har bott i Östersund i snart 10 år utan att tröttna! Väldigt vackert, nära till allt, ”lagom” stort, finns basutbud av butiker, bra restauranger och caféer. Sen beror det på vart du är i livet, jag hade mina år som ung vuxen i Stockholm vilket var fantastiskt, med fester, utekvällar och nära till Arlanda för en weekend. Nu uppskattar jag merfamilje och friluftsliv vilket gör Östersund perfekt! Det jag hört är från dem som kanske mer har ett kulturellt intresse att det inte går att tillgodose här. Inte många konserter, utställningar osv. Så vill du ha kultur och nattklubb, flytta inte hit, men vill du bo i en vacker miljö, ha riktiga vintrar och ägna dig åt friluftsliv så är det perfekt ?

    Kanske är sent, men jag testar…

    Har kollat på olika utbildningar det senaste, yh-utbildningar främst, allt från programmering till ekonomi, så det är rätt blandat.
    Är dock i ett läge där jag vill plugga NU och mitt krav är att det ska vara på distans.

    Så nu har jag hittat några utbildningar som är korta, någon är 35v och börjar nu i vår. En annan är ”fyra veckor eller i egen takt” men kostar då också ca 10 000. Efter avklarade utbildningar/kurser blir man certifierad. Hur står sig det på arbetsmarknaden jämfört med någon som har en examen? Är det bortkastade pengar att betala för en kurs/utbildning?

      Är det en YH så finns det ju ett uttalat behov av arbetskraft. Om det inte är en YH-utbildning så anses nog generellt en universitetsexamen som en bättre investering. Men oavsett vad du väljer tror jag att det är viktigt att följa sitt hjärta. Att studera och avklara studier man själv är väldigt intresserad av så brukar det löna sig tror jag.

        Tack för ditt svar! Den ena står som kort yh-utbildning (hade visst blandat ihop den med en annan, denna är på 10 veckor och 50 yh-poäng (det är poängen som förvirrar mig och gör att det typ låter ”dåligt” eftersom ett år är väl 200yhp?)) Och den andra, som kostar ca 10 000 är en yrkesutbildning såg jag sen, men det kanske inte behöver vara dåligt det heller. 🙂

        Och btw, någon som vet? En syo på stadens lärcentrum, eller vad det kan tänkas heta, är den bara till för de som vill plugga där, eller kan den hjälpa en med information om andra utbildningar också? Känns som att det skulle vara bra att prata med någon som förhoppningsvis vet lite mer.

          En syo hjälper väl oavsett vad man vill studera, tror jag. Jag pratade med en syo nyligen på telefon. Som jobbade för staden jag bor i. Alltså kommunen. 🙂

          Alltså det där med antal veckor och poäng vet jag inte riktigt vad som är vad faktiskt. Tror att om det är färre yh-poäng så är det oftast en påbyggnad på tidigare erfarenhet eller studier? Då är det ju en bra intvestering, även om det är färre YH-poäng än de flesta yh.

          Men vill du ha mer info om utbildningen kan du ju fråga antingen någon på som jobbar på skolan, eller en syo. De kan nog hjälpa dig. 🙂

    Vill ha en riktigt varm parkas som ser smal ut! Förslag? Köpte en fjällräven men den är så puffig att man ser gigantisk ut. Här kan det vara -40 eller -10 under vintrarna. Letar alltså en VARM jacka som är snygg och som man inte ser ut som en puffig jävla anknallebjörn. Samt att den ska hålla mer än en säsong när man klättrar i snöhögar och härjar med barn.

      Alpha industries! De är bäst. Klarar kalla Norrbottensvintrar utan att man måste ha en massa tröjor under, plus att kvaliteten är jättebra, de håller i flera år

    Ska åka till jobbet nu, hatar att gå ut i mörkret till bussen ensam när alla (okej inte alla men ah) ligger hemma och sover!

      Haha ja den är inte jätterolig! Nu är det ju corona så nu är det tyst på gatorna, men för några år sen åkte jag och jobbade på lördagar samtidigt som jag mötte folk på väg till efterfest, inte heller askul.?

      Ha en bra dag på jobbet iaf!?

        Haha exakt så är de! Har blivit jagad av en kille en gång på g till jobbet vid 5 på morgonen så därför känner jag mig absolut inte kaxig. Tack & lov går de ju nästan alltid toppen att åka ?
        Tack! ❣️

    Kanske för sent för att få svar här men skulle behöva lite tips om hur jag kan få min killes bror att våga dejta + med vad han kan göra. Han är världens trevligaste snällaste människa, väldigt (!) smart med ett jätteintressant jobb. Bra humor också, ni fattar typen. Tyvärr är han rätt blyg innan man lär känna honom ordentligt, vilket gör att han liksom aldrig får chans att träffa någon. Blir nästan provocerad av att så mkt idioter där ute har så lätt att få flickvänner men den här fantastiska människan lever ensam. Hur som helst, jag vet ju att han vill träffa någon men inte riktigt vet hur man gör, och skulle därför vilja (lite gränslöst hehe) göra ngt för att hjälpa till. Han ni ngt tips på vad jag skulle kunna föreslå?

      Vill han träffa någon? Eller är det du som vill det?

    Han har uttryckt att han vill det men inte vet hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.