Bra eller dålig marknadsföring?

Skärmdump från Natalie Eklinds Instastory där hon gör reklam för sexleksaker med sin 4 dagar gamla bebis i famnen
Bildkälla: Natalie Eklind Instastory 

Jag har tidigare tagit upp hur influencerföräldrar gärna stoppar in sina barn lite överallt i olika samarbeten, även om den marknadsförda produkten inte har någonting alls med barn att göra. 
Barn säljer, det är sedan gammalt.

Men var går gränsen?
I sin Instastory – som jag skärmdumpat här ovan – gör den nyförlösta mamman Natalie Eklind reklam för Sinful, en butik som säljer sexleksaker, med sin fyra dagar gamla bebis i famnen.
Nu används inte barnet för att göra själva reklamen, men det medverkar ju ändå i högsta grad eftersom det ligger i mammas famn mitt i bild.

Kanske har hon inte ens reflekterat över att hon håller i sin bebis samtidigt som hon spelar in den här reklamfilmen, den känns ju hyfsat spontant gjord, där hemma vid köksbordet.
Oavsett vilket så är faktumet ändå det att en fyra dagar gammal bebis medverkar i en reklamfilm för en sexshop och det får i alla fall mig att lyfta lite på ett ögonbryn.

Vad tycker du?

Tack för tips!

Ps. Det är jag som täckt över barnets ansikte.

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ingen kommentar…
    Jisses räcker…. ?‍♀️?

      De gör verkligen vad som helst för att slippa ta ett vanligt jobb?

      Jag säger jissesjisses….

    Riktigt korkat och vidrigt.
    Jag blir inte köpsugen…

      Ja det är fruktansvärt osmakligt! Och irrelevant att ha med sitt nyfödda barn på bild.

      Nu vet jag ju inte vad hon säger men bygger inte influencermarketing på förtroende. Det blir ju inte så sanningsenligt om man sitter där nyförlöst iom att man inte bör ha sex på minst 6 veckor då.:

    Moralpanik! Så jävla farligt är det inte.

      Nej. Bara väldigt weird. Och jag kanske är unik, men det sista jag tänkte på fyra dagar efter mina förlossningar var sex.

      Jag får inte moralpanik över bebis + sexleksak men tycker det är sjukt att barn ska exponeras hela tiden. Dessutom är det ju inte vidare bra reklam för sexleksaker när man ser en bebis…

      Inte värre än reklam för smink, sportdryck, kläder, klockor eller vad nu folk gör reklam för, med sina barn.
      Insinuerandet att just denna kombon med bebis är extra blamerande och får dig att ”lyfta lite på ett ögonbryn” gör detta inlägg till en mycket speciell soppa av slutshaming/momshaming och eventuellt det som värre är.

      Ingen moralpanik, men ett barn ska inte exponeras ihop med ngn form av sex, sexreklam etc?.
      Vet ngn vilken kommun tjejen bor i så man kan göra en orosanmälan?

        Men skärp dig. Hoppas du skämtade om att göra en orosanmälan.

          Varför skulle jag skoja om ngt så allvarligt som att bryta mot flera punkter i FNs barnkonvention?
          Nr 9: Barn har rätt till privatliv (att som 4 dgr gammal exponeras med sitt ansikte på nätet, kan kränka barnets integritet).
          Nr 32: Barn ska skyddas mot ekonomiskt utnyttjande (babyn är med i en annons för sex shopen)
          Nr 36: Barn ska skyddas från all form av utnyttjande som är skadligt för barnet (ja, inte är det till nytta för den nyfödda att bli ihopkopplad till sexartiklar)

            Fast vad ska socialtjänsten göra åt saken, massor av föräldrar gör olämpliga grejer men det går inte att tala varenda en av dem tillrätta. Socialtjänsten får fokusera på de barn som verkligen far illa, och där omsorgsbristerna är konkreta och kan åberopas i ett omhändertagande av barnet, om det skulle vara nödvändigt. Det finns liksom inte resurser till att sitta och gaffla med penga- och uppmärksamhetstörstande influencermammor också.

              Exakt så!
              Tänk om alla som tänker som Mimmi fattade vad sociala myndigheter är till för. Det är pga folk som Mimmi som utsatta barn med riktiga behov av stor hjälp får sitta kvar och vänta på hjälp. För socialen är överbelastad av rent trams. Det är en stor skillnad på ngt som är korkat och opassande och ngt som är farligt och dålig omsorg!

            På vilket sätt menar du att barnet tar skada av det här? Tror du barnet ligger där i chock för att mamman nämnde sexleksaker och nu har barnet ptsd för all framtid?

              Jag skulle personligen inte, som vuxen, vilja veta att det cirkulerade dylika foton på mig som bebis i det sammanhanget, på Internet, med noll möjligheter att få bort fotona. Dessa foton och dessa sammanhang kommer att spridas och finnas på nätet för alltid och när barnet växer upp har det extremt liten möjlighet att själv skapa sig en identitet utan kommer alltid att sättas i ett fack. Har inte enbart med just detta fallet att göra, men detta tydliggör det på ett enkelt sätt. Jag är glad att det inte finns massa sådana bilder och sammanhang på mig som bebis och det är jag nog inte ensam om. Finns en anledning till att det finns extra regler o lagar (tex barnkonventionen som är lag i Sverige nu) som ska skydda små barn, man har NOLL möjlighet att stå upp för sin egen integritet när man är bebis och exponeras i dylika sammanhang.

                Ja men det gäller ju oavsett om mamman pratar sexleksaker eller twistshake. Jag tolkar det som att Mimmi är upprörd över att det är just sexleksaker som ämnet rör. Där tror jag inte att barnet tar mer skada än om det var gardiner eller bilar som såldes.

            Du vet om att det finns föräldrar som har sex i samma rum som en bebis sover i. Hur skadligt ska inte DET vara för en bebis??? Anmäääääl.

            Herregud, det är en bild och ungen är påklädd i sin mammas famn. Du skriver som om vi hade med pedofili att göra. Nej, reklamen är inte bra, den är skum, men det är väl också bara det.

        Mimmi. Skaffa dig ett liv.

          En orosanmälan är att ta i men Mimmi har en poäng – så små barn och buttplugs, piskor och annat som fanns i den där boxen hör inte ihop. Jag kan inte barnkonventionen utantill men detta strider högst troligt mot någon del i den.

          Jag har ett liv, och i det livet kan jag inte blunda och förminska när ett litet barn utnyttjas för ekonomiska syften, i synnerhet inte till ngt som har sexuella kopplingar.

            Men du kan med att seriöst överväga att belasta sociala myndigheter med nonsens som inte har där att göra? Jag vet inte vilka höga hästar du sitter på om dagarna men du bör skaffa dig en logik människa.
            Socialen vill inte ha din anmälan. De skulle inte ens granska fallet.
            Förstår du att du skadar andra barn som behöver hjälpen när du anmäler sådant här?

              Det är inte jag som avgör vad som belastar Soc eller inte. Inte heller är det jag som avgör hur de ser på saken. Det är bättre att det kommer in en anmälan för mkt än en för lite. Jag sitter inte på höga hästar, däremot behövs det prejudikat på hur barn får exponeras på nätet. Som ngn skrev innan, det som kommer ut på nätet finns där för alltid…

                Du har många skruvar lösa Mimmi. Hade jag varit i din närhet så hade jag varit rädd för minsta snedsteg kring dig. Det faktum att du anser dig ha befogenhet att socanmäla en familj pga ngt sånt här säger så mkt om dig som människa. Du har verkligen noll koll.

                  Anonym 15:19….och hur vet du vad som sker i den familjen?? Jag tycker inte man skall blunda för det här, utan Mimmi har en poäng i det hon skriver!

                    Det krävs ju inte ett geni för att fatta att Marie är Mimmi.
                    Man vet väl aldrig vad som sker i ngn familj, inte fasen går du och random anmäler alla för det? Sicket korkat argument ”Marie”…(Mimmi)

                      Dessvärre är det inte samma person. Då fanns det ju i alla fall 2 st som tänkte på samma sätt…. alltid nåt :). Det är inte ok anonym om du tycker det att sitta o marknadsföra sexleksaker med ett barn i famnen, vad tycker du? Är det helt ok för dig?

        På vilket sätt tar ett spädbarn skada av att någon säger buttplug i närheten av den?

        Mimmi 09:36

        Enligt bilregistret så bor de i en tätort i Falköpings kommun så det är nog den kommunen du ska anmäla till.

        Hon bor i Falköpings kommun

      Jag hade inte haft mina barn med på bild men jag kan inte låta bli att undra:
      Är det bilden det handlar om och inte själva saken att hon pratar om vuxenleksaker?
      Hur tycker folket här som skriker i panik att en mamma som tex äger en vuxenaffär ska göra när hon får barn? Stänga igen?

      Nej ingen har sagt att det är farligt, bara osmakligt.

    Lite Wt över det hela.
    Men alla vet ju att genom sex blir det ett barn, så ungen kanske är varningsskylten?

      Det är bebisen i leopardmönstrad dräkt…det är WT signalen för mig… Leopardmönstrad kan endast bäras av 60+ tanter som klamrar sig fast vid en förmultnande sexualitet.

        Och barn. Det är sjukt gulligt på barn!

          Nej jag tycker inte det är gulligt på barn överhuvudtaget.

            Det är okej, alla kan inte tycka rätt.

              Nej, jag har inga problem med att du tycker fel.

                Skönt

        Hahahahah. Älskar att folk fortfarande tycker så ?

    Nu är jag hemsk kanske men jag tycker verkligen hennes liv ser så tragiskt ut. Barnen ser aldrig glada ut och det kommer bara nya bebisar hela tiden

      Hon verkar lyckligt gift, har hus som dom renoverat själva med stor tomt, massvis av djur och en stor familj.
      Drömliv för vissa.
      Har själv sett barnen skratta många ggr.
      Undrar hur du hade reagerat som barn med ett filmteam i ditt hem, hoppandes och sjungandes likt en disneyfilm va?
      Så trist med dömande människor.

        Hej Natalie!

          Men kan ni sluta med era ”hej”? Det är varken fyndigt eller smart, bara störigt.

            Exakt, de där ”hej”-kommentarerna måste vara bland det töntigaste som förekommer i kommentarsfältet här. Och det vill ju inte säga lite, med tanke på nivån på vissa kommentarer…

        Så lycka mäts i hur stort och renoverat man bor?

          Nej, lika lite som lycka mäts i hur ofta ANDRA ser ens barn glada på tv..

            Mina barn har aldrig varit glada på tv. Vi lever i misär uppenbarligen

          Nej, men heller inte efter att ett barn inte sett glatt ut på en ögonblicksbild.

      Jag ser inte heller glad ut på bilder från när jag var liten men det var inget fel på min barndom 🙂 Tycker det är så sjukt när folk börjar spekulera sådär. Det där kan du hålla för dig själv. Det är bara elakt att försöka sprida rykten om att barnen inte skulle ha det bra. Och nej jag är inte Nathalie. Man kan reagera oavsett.

      Älskar barn med resting bitch face!
      Karaktär!

      Ser henne och familjen ibland och precis som jag tyckte när hon var med på tv så är det ett halvt kaos! Förstår inte hur hon kunde få vara med på tv, och sen tycker vissa det är ett bra liv att se upp till….jösses!

    Alla hennes videos med sammarbeten är under all kritik. Så himla tråkiga och känns absolut inte som om hon lägger ner någon som helst energi på förberedelser. Om det var jag som var företaget som betalde henne för något av hennes sammarbeten hade jag inte varit nöjd…

      Säger inte att jag inte håller med. Snarare gör jag det. Men! Hade hon gjort det mer ”profisionellt” (pratat inte specifikt om detta reklaminlägget) hade hon å andra sidan lagt mindre tid på sina barn. Då jag är ganska säker på att det tar väldigt mycket mer tid och uppenbarligen prioriterar hon annat.

        PROFESSIONELLT – inte så jävla svårt.

          Du missade också att jag skrev ”pratat” istället för ”pratar”. Bevisligen, prioriterar eller prioreterar? ? du detta högt att rätta på en svallerblogg. Du hade lagt mycket tid på perfekta reklaminlägg medan ungarna gråter helt klart. (En liknelse)

      Om det var jag som var företaget som betalde för samarbeten hade jag kollat att min tilltänkta samarbetspartner kunde stava till samarbete. Krav #1.

        Vilken tur att du finns för att rätta och skicka pekpinnar för minsta lilla stavfel, vad vore världen utan dig? Vilket fantastiskt jobb du gör! *Applåder* ?

    Alltså vad kommer härnäst?
    Så jävla osmakligt så det finns inte ord.?

      Tror dock inte många vill leva hennes liv. 5 barn innan en är torr bakom öronen, opererar om sig till oigenkännlighet och tar lättklädda med ”lastbils-Tema” à la Daisy dukes, knuten skjorta, keps och skitiga stövlar. Utöver det kränger hon samarbeten som hon leverera höst oprofessionellt. Verkligen en influenser i sitt esse.
      Jag tror snarare folk ser det som guilty pleasure. Älskar minifluensers som hon och TiingeLiinn

        Kommentaren hamnade under fel kommentar… skulle vara svar till anonym 06:39 ?

        Wite trash ?

      Jag tycker det är sjukt. ?

      Hej Natalie!

    Vad hjälper det att dölja ansiktet på bebisen, du öppnade just upp för att ca 300 perosner ska berätta hur WT, misslyckade och sorgliga bebisens familj är? Är väl mer utlämnande för den där bebisen än själva inlägget.

    Går inte att jämföra med att skriva om typ Margarux. Inte samma bakgrund till att de har en följarskara.

      Samtidigt har hon ju själv valt att vara en offentlig människa får man anta. Och är det nåt som är wt så är det väl att ha sexleksaker och en fyra dagars gammal bebis i samma video?

        Något som är höjden av Wt är att anlita Tjofs-media för alla sina ”modell”-bilder ?

          hahahaha JA! fyfan vad b han är, så jävla äcklig människa. raggar på allt och alla också, usch

          Vivi the inte and only / 07:30

          Åhh gud. Finns Tjofsmedia kvar?? ?‍♀️??
          Kommer ihåg när han skulle göra något med Rosa bandet och trucktema…
          Jisses vilka dåliga bilder.. Däremot var han inte dålig på att ta betalt för en kass kalender… ? ? ?

          Vivvi igen..

          Sök på Facebook..

          Truckergirl kalendern…. ? ?
          Gud vad dåliga bilder… ?

      Margarux.

        Margarux och hennes syster Margarinne.

    OT: vet ni om Chloe Shuterman och Ludvig är tillsammans fortfarande?

      Visste inte ens att hon hade pojkvän ?

      De är inte tillsammans längre. Satt i närheten av CS på en flygplats (jaja skjut mig då) i julas och då pratade hon i telefon om hur jobbigt det är att vara singel under pandemin.

    OT: bara jag som tycker Therese Lindgrens inlägg om kulturministerns frisyr och cultural appropriation är så pinsamt att jag skäms?

      Men verkligen… Vad håller hon på med…

      Eller så kanske har hon fått ett uppvaknande om att det finns mer än djuren som behandlas respektlöst i samhället… upplysa folk är alltid vettigare än att kränga sexleksaker som nyförlöst ?

        Men i det här läget får hon ju isf läsa på innan hon yttrar sig…känns som att en femåring skrivit inlägget och att hon vill se ”bra ut” på kulturministerns bekostnad utan egen förmåga till kritiskt tänkande eller ens förmåga förstå debatten. Nää, jättepinsamt.

        I det här fallet nej. Mycket vettigare kränga sexleksaker som nyförlöst än att uttala sig yvigt och brett i en politisk fråga man inte ens klarar reflektera över.

      Ditt behov av att lägga denna kommentar på alla inlägg borde också vara pinsamt så att du skäms.

    Osmakligt är bara förnamnet! För mig är det i alla fall just det.

    Inte osmakligt och inte värt få moralpanik över men rätt så slarvigt. Eller hon känns ju inte överdrivet engagerad i produkterna hon gör reklam för och tror att den där bebisen kan avskräcka potentiella köpare ?

    Moralpanik har jag inte. Men eftersom Camilla ställer frågan, ”Vad tycker du?” så får man räkna med att folk säger vad dom tycker.
    JAG tycker att there is a time and place for everything. Barn och sexleksaker, överdrivet visande av sina behag med barn bredvid eller på en kyrkogård osv tycker JAG är opassande. Och varför måste barnen vara med på bild varje gång?
    Om det här är din sysselsättning på dagarna att ta foton på dig själv och produkter så bör du steppa upp och ta fem minuter extra och göra ett professionellt samarbete.

      Varifrån kom kyrkogården?

        Att Skogskyrkogården i Sthlm är en perfekt plats att åka pulka på enligt sinnessjuka föräldrar.

          Undrade mer varför Tatiana behövde poängtera att det är en opassande plats för ”överdrivet visande av sina behag”.
          Är kvinnor som blottar boobsen ett vanligt problem på våra kyrkogårdar?

            Ja? Går det en enda solig sommardag utan att folk ligger topless på kyrkogårdar och solar? Vanligt förekommande i Göteborg iaf.

    Amen fyfan va osmakligt.

    Vill man inte spy åt sexleksaker som nyförlöst? Barn ska inte visas upp för att en influenser ska tjäna pengar.

    OT:

    https://www.hd.se/2021-02-11/dubai-valkomnar-turister-nu-okar-smittan

    Vad säger ni nu, ni som inte tycker det är så farligt att resa i pandemitider…

      Tycker fortfarande att det är korkat att resa.
      /Uska på iva.

        08:41
        Håller med. Korkat att resa.
        Usk

      Hoppas att influenserna blir strandsatta i denna diktatur där ingen reseförsäkring gäller. Kan bli en dyr vistelse!

        Fast reseförsäkringar kringar täcker turister här. Det är ett krav för att kunna resa hit som turist

    Det jag reagerar på när jag kikade in hennes storie är att det är så jäkla dålig reklam. Hade jag varit företaget hade jag bett henne ta ner detta.

    Haha förstår inte hur företag vill samarbeta med henne. Hon lägger ju NOLL engagemang. Som här, sitter bara upprätt på en stol och pratar lite om skiten.
    Jag skäms.

    Hur tänker företaget som anlitar en nyförlöst flerbarns mamma att göra reklam för sexleksaker? Hon ser inte direkt sugen att öppna dessa luckor…Noll trovärdighet.

    Hon kommer från Ljung i Herrljunga kommun. Majoriteten av människorna i Ljung är bönder, det går inte att komma ifrån. Stackars satar.

      Bönder som sätter din mat på bordet.

        Betalar och tillagar bönderna i Ljung er mat? Varför är de inte här och serverar?

        Bönder i den här aspekten är knappast jordbrukare

      Otroligt kränkt, du glömde nämna alla underbara eparaggare också! Mvh HerrljungaBo

    Äsch, barn är som små hundar, bara en accessoar de kan stoppa i en väska och bära med sig. Inget man tänker nämnvärt på, de är där liksom bara.

    Spännande sen när de (barnen då) börjar prata, ta för sig och ställa lite krav….

      Hon har ju dock en typ 8(?)åring och de andra är åtminstone typ 5-6 år så förstår inte riktigt din poäng. Har du träffat ett barn? De ställer krav på en från dag 1.

    Tycker det är väldigt märkligt. Alexandra Rejsmar skriver mycket om sexleksaker men har tydligt i sin bio att de förekommer samt att hon blockar om hon misstänker folk är under 15 år gamla. Tycker det är skitbra!

    Sexleksaker fanns inte på min världskarta 4 dagar efter förlossningen.

      Inte i din värld kanske, det fanns definitivt i min då sex skulle undvikas de första veckorna.
      Mig stör det inte att barnet är med, däremot det otroligt dåliga utförandet av reklamen. Hade det varit mitt företag hade jag inte varit nöjd.

    Panik över kombon bebis och sexleksaker, men även panik över mönstret som kökskaklet är lagt efter?

    Fy FAN vad vidrigt.

    Bara namnen säger allt på barnen ? wt!!!

    Vad är syftet med pilarna mot fingrarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.