Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

425 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad tycker ni om att laga för långkok? Gärna ovanliga.

      Kotunga till tacos!

      Kalops, Dillkött, köttfärssås
      Långkok tar inte lång tid. Sköter sig själv. Finns absolut ingen anledning att säga att man inte hinner. Frysa in , perfekt

        Jo 🙂 långkok tar lång tid, det är därför det heter långkok.

          Beror nog på när man har tid över. Om man max har 1h ledig tid hemma åt dagen ja då blir det ju svårt med 10+ portionsomgångar, om det behöver värmas upp och koka tillräckligt länge i en stor gryta. Att bara hacka ingredienserna dagen innan och sedan ställa in i kylen går ju bra så det går att dela upp förberedelserna inkl städning.

          Syftet är ju att spara tid överlag.

      Gulasch, så gott!

      Högrevsgryta

      Texas chili

      Fårikål, det enda och bästa!

      Bakogryta.

      Texas no bean!

    Många vaccin verkar ju ge hemska biverkningar. Bl.a. blodpropp. Herregud. Jag är så jävkla trött på det här. 🙁 Kommer dö eller bli allvarligt sjuk för livet. Känner det på mig.

      Inget samband mellan de fallen av blodproppar och vaccinet har kunnat påvisats än.

        Låter ju iallafall lite lovande då….

          Om du är så rädd varför följer du inte vad som sägs, av experterna då alltså?

      Va? Nej. De flesta biverkningar är lindriga. Du kommer troligen klara dig bra, ta det lugnt.

      Det är ungefär lika många som fått blodpropp efter vaccinering som i resten av befolkningen totalt sett. Att stoppa vaccinering ett tag är rutinåtgärd för att kontrollera om det är en biverkning eller inte, vilket det förmodligen inte är. Tyvärr får inte allt det plats i en tidningsrubrik så det är lätt hänt att man tror att det är värre än vad det är.

        Dessutom ÄLSKAR journalisterna att sätta kaosrubriker. Lyssna på dom som är insatta.

      Blodpropp som biverkning av p-piller är väl ca tusen ggr vanligare, men det fortsätter man att kasta efter kvinnor…

        Jag äter inte p-piller. 🙂 Kommer aldrig prova heller.

        Precis. Jag har en blodpropp I axeln pga p-piller och den proppen kommer sitta kvar för alltid.

      Sjukdomen covid däremot får man inte sällan blodpropp eller lungemboli av.

        Men lägg ner hur många friska och ej överviktiga människor känner du som fått blodproppar av Corona? Håll inte på och skrämmas i onödan. Sedan borde människor fokusera mer på sin hälsa istället för att bara tjata om vaccin. Ut o rör på er, sluta röka, är nyttigt, drick mycket vatten, stressa mindre, sov mer och börja meditera så kommer ni va bra rustade för alla kommande virus!

    Hur poppar ni popcorn (alltså ej mikro utan i kastrull)? Smaksättning, fett, osv.

      Oftast med vanlig neutral olja. Ibland med kokosolja.
      Alltid salt på.

      Rapsolja + smör, och sedan salt.

      Smöööör naturligtvis, i massor!

        Hur poppar du med smör? Alltså smälter först smöret eller häller du i efterhand? Ungefär måtten??

          Häller över i efterhand ???

            ?

      Popcornmaskin från OBH Nordica, en halv tesked kokosolja i maskinen och sen salt. Instan bio-känsla!

      Poppar i massa rapsolja. Ostpulver o salt.

      Ett lager neutral olja i botten, medelhög värme, lägg i 4 popcorn och lock på. När du hört 4 pop, lägg i en klick smör och en dl popcorn, lock på. Rör/skaka kastrullen nästan konstant under poppningen och ta av från värmen när du kan räkna till 2 sekunder mellan 2 pop i rad. Voila! Perfekta smörpopcorn!

      Jag poppar i mikron i en silikonskål (speciell för popcorn) med bara smör. Mycket enklare än kastrull! Bränner inte heller.
      Klart mitt bästa köp på sistone! Går att poppa utan olja och smör i den också. Men smör är gott 🙂

    Era bästa tips för krispigt kycklingskinn?

      Om man gör helstekt kyckling i ugnen menar du? Pensla med smält smör och soja.

      Air fryer ??

      Jag tar alltid bort skinnet innan. Det är ju inte gott alls, och då kryddar man direkt på köttet.

    ENSAM! ✨ Känner mig så brutalt ensam! Alla mina tjejkompisar var ut idag och åt på restaurang ihop. Mig frågade de inte ens för de vet jag ändå skulle säga nej under pandemin. Är en otroligt social och framåt tjej annars! Nu har jag varit ut två gånger på ett år och det var på en uteservering i somras.. Vet inte vart jag vill komma med det här men kände bara jag behövde lätta på hjärtat för det kan jag inte göra för dem längre ? Känner mig ensam..

      Varför i helvete var de ute på restaurang? Ja livet är tråkigt när men nu är det farligt att umgås så är man smart och solidarisk så avstår man.

        De ses ganska ofta antingen hemma hos någon eller så går de ut och äter. ☹️

          Jaha? Men även om de ses ofta, så antar jag att de träffar andra också? Så de sprider smitta mellan varandra.

            Ja jag säger ju att det är fel då jag själv väljer att sitta hemma ensam än med dem ❤️ Är ju tack vare sånna som JAG som gör det möjligt för sånna som dom att ens ha möjligheten att gå ut. 🙁 Vilket bara gör mig ännu mer ledsen.. Jag offrar allt. De utnyttjar det.

              Tråkigt att ha såna människor som vänner ? Jobbig situation

                Enzo, jag förstår inte vad du vill med det här inlägget? Det känns som att du letar sympati och hoppas på medrop i att dra ned dina vänner och en slags kamp att dra dem ned bara för att du själv inte vill träffas.

                  Tycker Enzo är rätt tydlig med att säga att hon inte ens vet själv, ibland behöver man bara få ur skit utan att någon behöver värdera eller läsa med negativt inställt filter.

                  Vi är människor med tusen komplexa, motsägelsefulla och ambivalenta känslor, tankar och handlingar. Det är mänskligt att känna sig utanför en grupp man annars tillhör, även om man rent logiskt vet att de vet att man ändå säger nej och att man inte bör gå ut nu.

                  Jag tror vi alla saknar våra gamla liv mer eller mindre, den här pandemin har väl om något lärt folk att läsa in saker de tror sig se.

              Jag förstår att du är ledsen ❤️ klen tröst, men du agerar ju helt rätt i den här situationen. Finns det någon med samma värderingar som dig som du känner och kan höras med? Förutom här då ?

            Om de sprider smitta eller inte vet du inte. Sluta dra likhetstecken mellan att träffa folk och att smitta folk. I december visade en undersökning att 0,7% av Sveriges befolkning var smittade med covid. Sannolikheten att en av de fyra tjejkompisarna som ses och går ut och äter en middag tillsammans skulle vara smittade är alltså 7 på 1000.

              Men hur visste de hur många som är smittade när inte varenda invånare är testad?

                Just det här testet var ett stort test med stickprover. Alltså inte misstänkt smittade som testat sig. Testar man ett stort antal så kan man ju givetvis få fram en ungefärlig siffra. Det är så statistik fungerar.

        Det är helt ok att gå på restaurang. Speciellt som ung och frisk. Kan inte förstå människor som anser att hela samhället ska stanna upp tillsammans med folks mentala hälsa?

          Det är inte förbjudet. Men allt som inte är förbjudet är inte därför varken bra eller smart…

          Även unga kan bli sjuka så att de behöver sjukhusvård. Problemet är ju att det inte finns intensivvårdsplatser och ventilatorer till alla i Sverige. Så vissa riskerar alltså att dö för att de inte kan få plats på sjukhuset. Därför är det viktigt att avstå från att umgås med människor tills vi har vaccin.

          Du måste se det i ett större perspektiv. Även om de flesta unga överlever så har flera unga behövt intensivvård. Sverige har för få intensivvårdsplatser- därför riskerar alltså vissa att dö för att de inte kan få tillgång till vård. (Som en del äldre redan gjort, innan de ens fick tillgång till en ventilator alltså.)
          Tänk i flera steg.

            Exakt så!
            Ja folk har verkligen svårt att tänka i flera led. ”Det är inte förbjudet” är något av det mest korkade som folk säger just nu, då fattar man verkligen ingenting ?

              Precis. Det är inte förbjudet att gå till skola och jobb utan att tvätta sig och borsta tänderna- men de flesta är nog överrens om att det är en outtalad regel att man gör det ändå i ett civiliserat samhälle.

                Det är heller inte förbjudet att rulla sig i dynga eller cykla enhjuling på stupkanter – varsågoda!

            Unga KAN behöva intensivvård ja, men snälla kolla statistiken. Hittills är det 66 personer under 20 år som legat på iva sedan pandemin startade, av totalt 5000 personer (!) Är det verkligen rimligt att just dessa personer låser sig inne? Det är inte bara pengar det handlar om som en del tycks tro, det handlar om samhället i stort; ökad psykisk ohälsa, ökad arbetslöshet, ökade klassklyftor, ökad fattigdom och barnadödlighet etc etc. Är vi beredda att betala det priset?

              Gör man rätt från början är det här övergående när vi har bra läkemedel tillgängliga.
              Minska spridningen tills vi har vaccin och/eller läkemedel- så kan man börja leva mer ’som vanligt’ snart igen.

              Det är inte för evigt. Men om man envisas med att ’leva som vanligt’ så får samhället betala med många gånger fler döda än grannländerna (som Sverige) och många kanske permanent skadade av viruset.

                Fast hur rimligt hade det varit att köra total lockdown från mars förra året till i sommar när vaccineringen (troligen) är klar. Hade ALLA valt att totalisolera sig hade vi inte ens haft något samhälle att komma tillbaka till…

                  De länder som haft total lock down har dessutom inte mindre dödtal. Kolla bara på Belgien till exempel ??

                  Håller med.. vi har haft lockdown sen mars 2020 och ändå var det totala dödsantalet i landet högre året innan det. Tycker Sverige gjort det bästa av situation ändå, här är vi inte ens tillåtna att vara mer än 2 km från hemmet med sms konfirmation. Och allt är stängt förutom mataffärer och apotek typ. Just sayin

              Snaaark på alla dessa ”men folk blir ju deprimeeerade”. Fattar att det är tufft men snälla, som sagt, snark.

                ???? Gissar att du inte bor ensam och är tvingad att jobba hemma.

                  Jag är ensam. Måste vara det om jag ska överleva som en person i riskgrupp. Det är så man får göra i en krissituation. Andra länder klarar det. Varför skulle inte Sverige kunna det också?

                    ”måste vara det om jag ska överleva”.
                    Du menar att du skulle dö om du fick viruset? Det finns ingen riskgrupp dör dödligheten är över 50%.

                      23.05… jag är inte 22.40 men jag är också i riskgrupp och min läkare har sagt att det är väldigt troligt att jag dör om jag får covid.
                      Du säger hånfullt att det bara är 50% risk…. tror du på riktigt att man vill chansa på det?
                      50-50 att man dör? Du är smart du.

                  Jag vet inte hur folk här skulle överleva krig eller riktiga missöden? Seriöst alltså. Åh vad jobbigt att behöva vara hemma och jobba, åh vad jobbigt att jobba jag blir utbränd, jobbar hemma, deprimerad, äter för mycket ätstörning, någon tog mig där bak, ptsd. Så trött på skiten.

                    Vi ska inte glömma och inte förringa att vi i Sverige i modern tid inte har varit i krig. Jag kan inte föreställa mig hur det är. Självklart förstår jag att det är fruktansvärt, jag är inte helt empatistörd, men jag kan inte fullt förstå hur det skulle kännas att vara i en sådan situation. För mig född 1985 i Sverige är den har pandemin det värsta som hänt mig och den enskilda händelse som har haft störst inverkan på mitt liv. OM Sverige skulle hamna i krig så skulle jag förmodligen önska mig tillbaka till tiden 2020 då vi ”bara” levde i en pandemi, men att sitta och raljera över att folk tycker att det här livet är jobbigt när det skulle kunna vara värre är att förminska känslor.

                      Den här pandemin är det värsta som hänt dig? Hör du ens hur det låter? Har du varit väldigt sjuk? Då förstår jag. Om det bara är pandemin i Sverige där vi inte ens haft några riktiga restriktioner, man faktiskt har kunnat träffas under de varmaste månaderna och på ett säkert sätt så tycker jag verkligen synd om att du är av så dåligt virke att det här är det värsta som hänt dig. Jag raljerar inte, jag försöker sätta saker i perspektiv och det är inte konstigt att vi har ett folk som inte orkar minsta lilla. Herregud, jag har träffat människor som förlorat halva sina familjer, blivit slagna som barn, är ensamstående osv osv som kämpar sig framåt, och sen har vi andra som tycker en pandemi är det värsta som någonsin hänt dem. Inte konstigt att psyk håller på att översvämmas

                      Svar till anonym 08.54:
                      Du misstolkar mitt inlägg. Om man läser din och min kommentar så skriver vi egentligen samma saker förutom att jag inte raljerar över att man inte för må dåligt om man inte förlorat halva sin familj eller blivit slagen som barn.
                      Ja, det här är det värsta som har hänt mig. Jag säger inte för en sekund att jag mår dåligt av pandemin, jag försöker bara lyfta att vi (och jag) i Sverige 2020 är väldigt priviligerade och att det här är just det värsta som har hänt många. Någon har förlorat halva sina familjer men de allra flesta har inte det för här i Sverige lever vi inte i krig, svält eller utsatta för naturkatastrofer. Så ja, jag förstår att många i Sverige mår dåligt av pandemin, just för att de kanske saknar perspektiv. Men vi måste på riktigt sluta jämföra sånt. Man får vara ledsen för att man amputerat ett ben trots att någon amputerat båda.

          Tack! Folk verkar inte fatta det grundläggande i hur vårt samhälle är uppbyggt. Det handlar inte om att offra lite pengar – att stänga ner samhället kan få totalt förödande konsekvenser för framtida generationer! Så följ rekommendationerna ja, men om man inte tillhör någon riskgrupp behöver man ju verkligen inte göra MER!

            Det är ju inte heller så att folk uppmuntras att gå på restaurang. Man kan beställa maten istället och äta hemma, mycket säkrare.

            Sverige sköter inte det här särskilt föredömligt. Man kan faktiskt ha hemkörning från restauranger där föraren lämnar maten utanför dörren. Så svårt är det inte. Så kan man skyp:a eller zoom:a om man vill äta ’tillsammans’ med någon man inte bor med. Fungerar i andra länder. Sverige ska alltid vara så jävla tjuriga och ego.

              Som du ungefär

              Sverige har varit ett skämt under denna pandemi. Och då är jag inte ens för lovkdowns men någon jävla mitt finns väl. Att kräva karantän på inresande och test i början av pandemin kanske är en sån grej? Att hålla koll på hur många går in i butiker/gym? Nä, absolut inget förutom HÅLL AVSTÅND och 12.000 människor ner under jorden. Idioter. Och att Aftonbladet fortsätter ha q&a’s med Tegnell är pinsamt. Förtroendes för honom är i botten och ändå ska han hålla på intervjuas som om han släppt ett nytt album.

                Du jämför en epidemiolog med en musikartist? Då förstår jag att du har dom åsikterna du har.

              Är Sverige ego? Hur menar du då?

            Du utgår från att den här samhällsmodellen är och kommer att vara den enda rådande. Men tiderna förändras konstant. För 100 år sedan såg allt annorlunda ut, både i förhållande till dagens samhälle och i förhållande till hur samhället såg ut 100 år dessförinnan. Jag tror inte att vårt samhälle kommer att se likadant ut om 100 år och jag tror att den här pandemin bara kommer att vara en parentes i den historien. Vi kan inte ursäkta ignorant, aningslöst och icke rekommenderat beteende med att vi tänker på framtida generationer.

              Nej absolut inte men du verkar vara lite historielös och inte fatta hur skör den här samhällsmodellen är. När folk blir av med sina jobb, får det sämre, mår sämre – så påverkar det i allra högsta grad samhället negativt. Läs på lite om historiska händelser som ex. andra världskriget, vilka omständigheter som gjorde att folket drogs med – när folk får det sämre sprider dig missnöjet och man börjar ge dig på varann, starta krig och rasera samhället!

                Jag förstår att den här samhällsmodellen är skör. Men håller inte med dig om att den är den bästa. Det finns saker vi måste värna om och det finns saker vi inte måste hålla fast vid.

            Man kanske brys sig om folk i riskgrupp och därför gör MER? Hjälp så empatiska vissa är. Man kommer verkligen kunna dela upp folk i två kategorier efter detta. Vilken hamnar du i?

          + 1!!

          Nej hur länge ska vi orka . Usch för denna Corona. Jag följer regler men orkar inte läsa om det mer.

            Ja jag brukar vara stark men ikväll bröt jag ihop över att jag är så jäkla isolerad hela tiden ? Ensam!

          Men man ska umgås i små bubblor… Det är inte lag med rekomendationer som ska följas.

            Men, inte med.

              Passade så också ? och som du skriver, är rekommendationer det starkaste redskap som grundlagen tillåter regering och riksdag att ta till. Men de har redan ordnat tillfälliga lagar som begränsar rörelsefriheten och om vi inte sköter oss, kanske grundlagen behöver ändras.

        Ehh skojar du? Jag bor på söder i Sthlm och varenda restaurang och bar var PROPPAD idag när jag tog min kvällspromenad. Galet.

          Sjukt.

      Du gjorde rätt i som var hemma. Så mycket mer ansvarsfullt. Senast för en vecka sen sa FHM att man enbart ska umgås med hushållet eller enbart med nån enstaka. Träffas utomhus. Så du gör helt rätt. Känn dig istället mycket bättre än dom att du inte vill bidra till nån smittspridning.

      Smittan ökar för folk inte orkar hålla ut. Nu kommer vi igen allihop och är ansvarsfulla. Det tar ju aldrig slut på eländet när folk bara tänker på sig själva. Så du gjorde helt rätt ??

      Förstår dig!! Vet inte om det hjälper för dig, men jag brukar i dessa tider när det är jobbigt tänka att denna tid lät bli ihågkommen länge. Vill man då kunna säga till sina barnbarn/andra i senare generationer att man tog sitt ansvar och gjorde sitt för att hjälpa till när samhället hade det svårt eller ska man skämmas och säga att man levde på som vanligt när andra kämpade på.

      Personligen kan jag tycka att de av ren artighet och oavsett väntat svar borde bjuda med dig. <3 Håll ut, snart kommer vi kunna återgå till relativ normalitet. Tycker dock verkligen att du som bidragit så mycket personligen till att hålla smittspridningen i schack det här året kan unna dig ett restaurang besök eller två (på ett så smittsäkert sätt som möjligt så klart) utan dåligt samvete, om det är något du skulle vara bekväm med. Om inte är det också helt förståeligt.

        Ursäkta, tvungen att språkpolisa mig själv. *restaurangbesök

    Kör upp på måndag. Tips snälla?! Måste man köra helt jävla fläckfritt?

      Ja faktiskt. De kan anmärka på minsta lilla. Kör perfekt så går det bra.

        Går tyvärr inte alltid bra trots perfekt körning. Borde verkligen vara någon som styrde upp körskollärarna, kan vara rena vilda västern ibland.

          Men chansen är större om man kör felfritt. Såklart.

        Nej du måste inte köra fläckfritt, de ser till helheten. Alltså visst, om du kör i för hög hastighet eller gör nån eventuellt halvfarlig tabbe som att byta fil utan att kolla döda vinkeln osv är du körd. Men om du typ missar de bakre vindrutetorkararna är det inget större problem antar jag. Kolla alltid speglar, döda vinkeln, håll avstånd och uppnå rätt hastighet snabbt på motorväg, håll inte på sega dig in för det visar att du är osäker. Bromsa inte förrän du är på avfarten från motorvägen (alltså bromsa inte ner på motorvägen) när du ska köra av motorvägen. Glöm inte att släppa förbi de som har tillträde om du svänger vänster i korsning. Placera dig alltid rätt innan du ska svänga, alltså om du ska till höger placera dig på höger sida av vägen. Sänk farten vid bussar som släpper av folk, det kan gå någon bakom bussen.

          Döda vinkeln är dock en riktigt farlig tabbe så dåligt exempel av mig men du förstår nog

          Företräde* trött människa?

      Nej, det måste man inte. Jag parkerade vid busshållplats och det gick bra ändå. Jag visade att jag var lugn och sansad.

      Glöm inte att kolla backspeglarna ordentligt. Nej, det måste inte vara helt fläckfritt men det beror nog också på vem du kör upp med tyvärr.

        Ok tack för svar! Ska köra upp i Farsta, hört att de är jäkligt hårda

          Jag körde upp för ett år sen i Farsta. Kuggade första gången för jag va jätte nervös och gjorde fler småfel. Körde upp igen kort där efter och var mkt lugnare, då gick det bra! Lugn och titta ofta i backspeglar, ligg ca 5km under maxhastigheten, tänk att dom helst vill att man klarar sig så dom luras inte eller så för att jäklas.
          Lycka till!

          Jag körde upp där 2019 och fick en jättehärlig snubbe att köra med. Jag gjorde lite mindre missar som att köra fel i en rondell, men upptäckte mitt misstag och korrigerade snabbt. Första försöket. OCH glöm ej legitimation! Var en tjej som gjorde det och hon fick inte köra upp utan fick vänta på en ny tid om två månader.

          Ja, Farsta är Sveriges svåraste men jag klarade det på första och körde till och med som privatlärd utan körskola. Jag körde i fel växel då bilen var sexväxlad, jag körde till och med 75 på 70 väg men fick kortet ändå då hon tyckte det var fläckfritt ”överlag.

            Haha okej låter ju inte som att Farsta är så svårt då

          Jag körde upp i Farsta för typ fem år sedan (kände inte alls till området), gjorde en fet tabbe när jag skulle backa runt ett hörn så råkade jag backa in i fel körfält, var så nervös att jag inte kunde tänka klart. Jag förstod direkt att jag gjorde fel och direkt stannade upp och sa högt till instruktören ’det där var ju inte bra, men jag är så nervös just nu att jag fick en black-out’, hon hade all förståelse och gav mig en ny chans o var väldigt schysst o sa flera ggr uppmuntrande saker o bad mig slappna av osv o jag klarade det.
          Det jag försöker säga med min anekdot är att även om du gör fel o upptäcker att du gjort fel, fastna inte för det utan bättre att säga det högt, så de förstår att du förstod att det var fel o skyll lite på nervositet. Funkar kanske dock inte om du kör genom rött eller andra allvarligare fel. LYCKA TILL!! ?

      Jag vet att jag gjorde ett mindre fel på min uppkörning som jag efteråt blev uppmärksammad på, men han tyckte att jag hade så bra kontroll generellt och felet inte utsatte varken mig eller någon annan för fara så blev godkänd.
      Lycka till!

      Det verkar vara extremt godtyckligt. Vet en som körde helt fläckfritt, fanns inget att klaga på, men kuggade ändå för körskolläraren flunmmade nåt om att det kändes osäkert. Inget konkret alls. Tror de har en viss kvot de vill kugga, så då kuggar de bara nån på oklara grunder och snackar skit. Han kunde verkligen inte säga något konkret och personen var verkligen superbra på att köra. Otäcka människor, vissa körskollärare. Vill försöka visa nån makt genom att bete sig felaktigt. Man kan ju inte överklaga heller. Sorry för negativt men vill inte du ska förbereda dig på en rättvis bedömning för det blir det inte alltid.

        Skulle nog ställt mig lite tveksam till den bekanta som efter en kuggad uppkörning påstod att den kört helt fläckfritt ..:)

          Man har nog brist på självinsikt ? det finns alltid något litet att anmärka på, även om det inte påverkar helheten

        Haha. Som förarprövare, som det heter när man arbetar på Trafikverket och examinerar personer som kör upp, så har man ingen kvot man ”måste kugga”. Vi vill väldigt gärna att folk klarar sig, men når man inte upp till kravbilden så gör man inte och då får man tyvärr boka en ny tid och öva mer tills dess.

        Mvh
        Förarprövare på Trafikverket

      Nej. För mig gick det felfritt, men jag har flera kompisar som gjort misstag. En körde fel, en var så nervös att han som satt med bad henne stanna i en parkeringsficka, gå ur bilen och andas. Dessa fick körkort på första försöket ändå.

      Sen beror det nog mycket på vem man kör med, en tredje kompis körde också fel men blev kuggad. Ta det bara lugnt och tänk på att du hade inte haft uppkörningen nu om du inte ansågs kunna köra bil.

        Det där är så märkligt, bevisar bara hur godtyckligt det är. Vissa gör massa fel men får ändå körkort, vissa kör felfritt men kuggar ändå. Krävs tydligen inte så mycket för att bli körlärare, verkar som att det kan bero på om de har en dålig dag, om man kuggar. Inte rättssäkert.

          Ja lite så, konstigt tyvärr.

          Är väl inte körlärare som kuggar en?

            Nej men de flesta fattar nog vad Anonym ovan menar.

          Det krävs faktiskt en del. Och det heter förarprövare.

        Instämmer! Jag var väldigt nervös och tog tid på mig vid en parkering samt gav väl ett lite osäkert intryck, så blev kuggad. Min körskollärare höll inte med om att jag inte var redo för körkort och bokade ny uppkörning nästkommande dag i annan stad (fanns bara återbudstider), fick SAMMA kontrollant igen men körde då felfritt och klarade det. När vi hade kommit tillbaka körde en annan uppkörare nästan på oss på parkeringen men hon blev ändå godkänd – extremt godtyckligt och beror på vem man kör upp för. Ta det lugnt (!!) och ta det inte personligt om du inte skulle klara det, då är det bara att öva mer så klarar du det nästa gång

      Jag körde både för fort och backade upp i en snöhög när jag backade runt gatuhörn och det gick bra ändå då jag blev godkänd. Tror det känner om en förare övat mycket och därmed är säker. Det finns ingen som alltid kör felfritt.

      Nej men visa att du har full koll på trafiken runt dig, t.ex. full koll i backspeglar HELA tiden. Jag vet en som körde mot rött men blev godkänd, han som godkände sa ”det där tror jag aldrig du gör om” ?

        Wtf körde mot rött men blev godkänd?!

      Nej, jag gjorde några små misstag, men blev godkänd. En sak jag gjorde för att inte glömma kolla alla speglar: tänkte att jag skulle kolla runt som att jag letade efter någon jag kände. Vet att jag fick höra ”du är superduktig att kolla speglarna”. Obs! Viktigt att det inte påverkar din koncentration såklart. Lycka till! Du kommer klara det!! ??

        Tack snälla du fina anonyma människa för peppen!!! ?

      Förstår du är nervös. Förbered dig att kunna backa bra (där missade jag på min första uppkörning,) att backa bakom ett hörn. Var tydlig när du kollar i back och sidospeglarna. Men ha ändå med dig att det är mänskligt göra fel, andra uppkörningen var jag lugnare och fixade det. Lycka till och skriv sen här hur det gick.

      Det viktigaste är att du visar att du har koll på alllt runt omkring, att du är säker i trafiken! Jag misslyckades med backning men frågade om jag fick börja om. Gjorde om, blev rätt och fick sedan höra att jag skulle öva på backa men jag visade att jag hade koll så fick körkort ändå. ? Lycka till!

      Det viktigaste är att du visar att du har koll på alllt runt omkring, att du är säker i trafiken! Jag misslyckades med backning men frågade om jag fick börja om. Gjorde om, blev rätt och fick sedan höra att jag skulle öva på backa men jag visade att jag hade koll så fick körkort ändå. ? Lycka till!

      Nej, men gör du misstag så säg det direkt. Visa att du är medveten om att du gjort fel. Visa att du tittar i backspegeln och sidospeglarna. Stressa inte ut mellan bilarna. Ta din tid.

      Lycka till!

      Du kan göra om saker om det blir tokigt. Jag fick en uppgift som jag utförde, men jag insåg att jag gjorde det riktigt dåligt. Då frågade jag helt enkelt ”det där är jag inte nöjd med, får jag göra om det och visa att jag kan bättre?”, och det gick bra. Kan vara bra att veta ? lycka till, det kommer att gå toppen!

      Jag kuggade på att hon tyckte att jag inte var tillräckligt uppmärksam.. Trots felfri körning och väldigt uppmärksam. ?

      Du måste inte köra fläckfritt. Personen jag körde upp med sa till mig innan att ”det är inte kört för att du gör ett misstag, utan påtala det och gör resten så bra du kan”. Klarade på första! Gjorde mitt bästa och fick några kommentarer ang att jag ska bibehålla hastigheten bättre när jag gör filbyten men annars verkade allt bra. Tror jag blev mer avslappnad när han sa som han gjorde innan vi började köra.

        Haha sidospår men det verkar som att jag hade en så himla annorlunda uppkörnings-upplevelse än alla andra? Personen jag körde upp med gav mig beröm för olika saker jag gjorde bra under tiden, typ ”jättefin motorbromsning där” och när han ville att jag skulle backparkera in i en ruta pekade han ut en skylt med cykelbana som stod precis bakom och ba ”se till så du inte råkar backa in bakom den skylten för där är det körförbud”

    Glöm inte att kolla backspeglarna ordentligt. Nej, det måste inte vara helt fläckfritt men det beror nog också på vem du kör upp med tyvärr.

      Skulle vara svar till ovan.

    Mest gripande/obehagliga FUP:en ni läst?

      Elin Krantz, Emma Pettersson, Jenny Lémon.

      Mamman som förgripit sig på sina två små söner, filmat och tagit kort för att skicka till pojkvännen..

        Fy fan så vidrigt!!!

      Pedofilmamman i Jönköping som förgrep sig på sina egna två små barn. Riktigt riktigt horribelt.

      Fast varför läser man sånt? Respektlöst mot offren.

        Ännu mer respektlöst att inte bry sig.

          Man kan bry sig utan att grotta ner sig i fup:ar.

        Samma fråga som: varför stannar folk vid olyckor och filmar?

          Fast det är ju respektlöst och idiotiskt enbart. Inte jämförbart med att läsa en förundersökning

        Tack. Tycker den här sjuka Krim-fascinationen tagit nya höjder. Folk hittar sig i okändas fup:ar (orka att det ens ska gå att få ut), diskuterar brott på Flashback, det görs poddar med massa detaljer för alla att lyssna på. Undrar om alla dessas människor som njuter av att läsa sånt skulle vara lika glada om det gällde de själva eller anhöriga..

      Antagligen arbogamordet, du vet den galna tyskan Schyrrer… man fick ju se bildena på barnens krossade skallar ?

        Håller med, lätt den värsta jag läst. Eftersom sådana bilder alltid är borttagna i alla fupar (iaf alla andra jag läst) så var jag verkligen inte beredd och blev så illa berörd ?

          Ojdå ? jag läste inledningen till mammans bok och det räckte. Vill minnas att hon har utdrag ur fup där.

      Vad betyder FUP?

        Förundersökningsprotokoll

        Förundersökning

      Yara och pedofilmamman.

      Christian Larsson.

      Lovisa Öberg.
      Olyckan i sörfors.

    hur FAN tar man sig vidare från att man blivit dumpad? Vi var tillsammans i nästan 7 år, jag är 23. Hela livet har stannat och jag aldrig mått såhär dåligt. Den rationella delen av mig vet om att livet går vidare men just nu känns det bokstavligen som att hjärtat går sönder i tusen delar, jag går sönder av sorg. tårarna bara rinner. Snälla hur blir man lycklig igen?

      Det får lov att göra ont och man får sörja. Det tar tid men det kommer att bli bra ❤️

      Du har hela livet framför dig raring! Det känns som att livet är i bitar just nu – men hur klyschigt det än låter så läker tiden alla sår. Prata med vänner, älta, ät goda grejer, gråt precis så mycket du behöver.

      Det kommer en dag när du går och lägger dig på kvällen och inte en enda tanke har gått åt till honom. Tid, tid, tid. Snart är du lycklig igen. Sommaren kommer att komma, uteserveringar kommer att öppna (även med restriktioner), nya människor kommer bli ovärderliga för dig, du kommer att utvecklas. Jag lovar. Ta hand om dig! ❤

        Håller med linjal! Det är en del av livet och det blir mycket enklare om du omfamnar det. Det är
        I svåra stunder vi växer som mest. Önskar dig allt gott❤️❤️

      Åh! Känner riktigt din smärta i mitt egna hjärta. ❤️ Fina du! Nu gäller det att kämpa! Det kommer göra ont ett bra tag! Men för varje dag som går kommer det kännas liiite lättare! Du kommer komma över det! Lovar! ✨

      Åh jag känner samma som du ❤️ Det har gått 1,5 år sedan det hände för mig och jag är fortfarande ett vrak tyvärr. Har en ocean av sorg inom mig och är så himla ledsen, har inte i närheten av ett ”normalt” liv ännu.. Men hoppas att en dag först komma upp till ett normalläge och sen till och med känna lycka! Du är inte ensam och man får bara försöka hålla ut ❤️

      rekommenderar dig att läsa bloggen trehundrasextiofemdagarnu. Den är skriven av en tjej som försöker komma förbi ett pissjobbigt uppbrott från sin pojkvän och hon skriver med inlevelse och ärlighet. Den har några år på nacken men tröstade och gav mig hopp när det var eländigt i mitt liv.

      Hej. Trodde ditt inlägg var mitt eget. Min pojkvän gjorde precis slut med mig efter nästan 7 år tillsammans, är också 23 år gammal. Jag har aldrig upplevt en sådan intensiv fysisk och psykisk smärta förr. Inte bara att ha förlorat en människa man älskat på ett romantiskt sätt, utan även sin bästa vän, stora trygghet. Vi är unga såklart, men dessa personer har varit del av våra viktiga, kritiska utvecklingsår avseende bland annat identitetskapande vilket mycket rimligt kan skapa en identitetskris och livskris. Just nu känns det som att inget kommer bli bra igen, som att man aldrig kan bli hel utan den personen, men du är inte ensam, jag är också där.

      Jag vet inte hur jag ska ta mig igenom detta, men försöker vara/prata så mycket jag kan med människor runt mig som bryr sig om mig. Dock viktigt att veta att inte alla har nära relationer att vända sig till. Om du inte har det så finns det hjälp att få, även om det känns meningslöst. Om du är 23 så får du fortfarande gå gratis till UMO och prata med kurator. Annars finns vårdcentralen och andra aktörer som Mindler för att prata med psykolog mot en kostnad.

    Nån som har en sebra växasäng i mörkgrått och lyckats ta reda på ncs koden?

      Fråga tillverkaren?

      Den är Pantone Cool Gray 10 C som motsvarar NCS 6000-N.

    Digitalt ägglossningstest positivt 28/2. Började känna mig konstig på lördagen 6/3. Höll i sig tills 11/3. Känt mig så gott som ”normal” efter 12/3. Kan det ha varit ägget som vandrat och sedan fäst sig mellan de datumen jag kände mig extremt gravid? Tog gravtest idag som visade negativt. Är det kört? Har haft oregelbunden mens på senaste, så vet inte när BIM beräknas… Vill detta SÅSÅ gärna?

      Oftast är det tiden mellan mens-ägglossning som diffar. Fasen mellan ägglossning och mens / BIM (lutealfas) är i vanliga fall rätt regelbunden.
      Ex kan min tid mellan mens och ägglossning diffa allt mellan 14-26 dagar (har PCOS). Men mensen kommer ofta rätt exakt 12 dagar efter ägglossning.
      Så testa dig 14 dagar efter mens, allt innan det är någorlunda tidiga resultat. Sedan kan tiden mellan ägglossning och mens även den diffa mellan 10-16 dagar och fortfarande vara ”normal-lång.”
      Fortsätter du testa ägglossningster kommer du ganska snart se hur lång din lutealfas är och på så sätt kunna räkna fram din BIM.

        Och att du skulle känna symptom redan 1 vecka efter ägglossning är ganska liten. Det är nog mest ”vill-väldigt-gärna-symptom”. Har hållit på att försöka få barn i väldigt många år, har varit placebogravid många, många gånger.

      Jag kan säga att för egen del att då jag trott som mest att jag varit gravid (pga kraftiga känningar i livmodern från äl och extremt nära till gråt) har jag INTE varit gravid. Bummer.
      När jag istället haft som minst tydliga symtom (helt o-gråtig, bara svaga känningar i livmodern och ev. lite lätt illamående) har jag plötsligt plussat (väntar andra barnet nu). Givetvis fungerar inte allas kroppar likadant, men det peppande jag vill säga med detta är att ens kropp kan reagera oväntat/oförutsägbart/otydligt i samband med tidig graviditet. Bara för att du tror dig inte känna av några symtom, behöver det inte betyda vare sig det ena eller andra.
      Håller tummarna för din skull! ?

      Du överanalyserar… lol

      Det är inte omöjligt att du är gravid ? vet inte hur mycket vikt du behöver lägga vid vare sig symtom eller uteblivna symtom. Jag fick negativt på första testet vid en av mina graviditeter och sedan positivt några dagar senare (minns inte hur länge).

    Började precis på ett nytt jobb och tror inte att min chef gillar mig, jag tycker hon är jättebra, tydlig och professionell men magkänslan säger att ”jag är för mycket” men ändå är jag verkligen mig själv. Jag glömmer stundvis bort att det faktiskt är min chef dvs. Har samma förhållningssätt till henne som mina övriga kollegor, varken mer eller mindre men blir bara osäker på mig själv något som jag vanligtvis inte brukar att bli! Jag är framåt, social, lättsam och visar känslor (är personlig), är prestigelös och det stämmer med min profil men ändå får jag ont i magen (magkatarr) och känner mig felplacerad? Att jag bara tar plats även fast jag ger andra utrymme! Svarar däremot ingen på frågorna vi får har jag inga problem med att säga mitt vare sig jag har rätt eller fel. Är runt 30 (om det spelar någon roll) och behövde bara skriva av mig… ?‍♀️ Hur vet man om ens chef ogillar en? Och ska jag ändra på mig eller fortsätta vara den jag är? Blir verkligen så himla osäker… ? Trevlig kväll! ❤️

      Har du dålig självkänsla?

        Ja stundvis, tyvärr …

          Det märks…

          Försök att tänk att du har redan fått bekräftelse från din chef, eftersom att hon anställde dig! Om du ska gå hela livet och söka bekräftelse från andra människor så kommer du att förlora dig själv på vägen. Ställ dig själv aldrig frågan ”ska jag ändra på mig?” i syfte till att tillfredsställa andra. Du duger precis som du är! Gör det som förväntas av dig på arbetet och fortsätt vara den härliga människa som verkar vara ❤️

      Är det hela världen om din chef inte gillar dig? Om hon är en bra och professionell chef – som du skriver- kommer ju er personkemi förhoppningsvis inte påverka något i ert samarbete. Eller tycker du att du får ett sämre bemötande?

        Hon gör absolut ingen skillnad så jag antar att det baseras på min osäkerhet. Hon är som sagt jättebra enligt mig!

      Låter som att du överanalyserat något som kanske inte alls stämmer? Som du skriver, du är ny på jobbet vilket innebär att du inte lärt känna hen tillräckligt för att veta heller hur personen är/visar uppskattning etc.
      Du är ju anställd av en anledning, pga att du är kompetent inom det du gör. Hur du är som person skiter din chef i såvida du presterar och inte drar ned dina kollegor.
      Låter annars väldigt sunt att det är prestigelöst och högt i tak, ingen hierarkisk arbetsplats. Fortsätt vara du och gör ditt bästa. Är något fel så kommer du garanterat bli varse om det -mer konkret, än att det är baserat på en ”känsla”.

        Tack för ditt svar, du har nog helt rätt! Och det var det jag behövde läsa ikväll! Får helt enkelt försöka bortse det för det handlar troligtvis om min egna osäkerhet ❤️

          Det är så synd att fina och duktiga (får iaf den viben av dig) medarbetare går runt och är oroliga och får magsår över om de är omtyckta eller ej, när det finns riktiga assholes som går runt på arbetsplatsen och tror de äger stället utan att ens reflektera över sitt beteende.

            Ja det är synd! En anledning till att det är så, är förmodligen att de som inte reflekterar aldrig tänker på att det finns något de kan behöva ändra på och tvärtom. De som reflekterar gör justeringar som i sin tur är en anledning till att de är fina medarbetare.

    För ungefär fem år sen kysste jag på en utekväll en annan man än min dåvarande partner. Vi hade då varit tillsammans i ca ett år, jag berättade vad som hade hänt och vi tog oss igenom det. Jag och mannen jag kysste träffades vid flera tillfällen under dessa fem år som har passerat då vi är i samma bransch (jobbar ej tillsammans/eller ens på samma företag), och trots att vi aldrig gjorde något mer än att hälsa på varandra efter den kyssen har jag själv aldrig kommit över min otrohet även om min partner förlät mig.

    Jag har jobbat mycket med mig själv de senaste åren genom bland annat terapi och hamnade för några månader sen vid ett vägskäl där jag valde att lämna min partner efter sex år tillsammans. En av anledningarna var att jag själv inte kunde förlåta mina tidigare beteenden och gå vidare. Nu har jag och mannen jag kysste för fem år sen åter igen kommit i kontakt med varandra. Vi är båda singlar, och det finns definitivt en stark attraktion mellan oss. Jag växlar mellan att vilja se om det finns något där, eller att bara gå vidare och kanske träffa någon som jag inte har en gammal historia med.

    Mina orosmoln är att jag kanske alltid kommer känna ett dåligt samvete, för att jag faktiskt var otrogen mot min dåvarande pojkvän med samma man. Men om jag inte provar och ser kommer han då alltid finnas där i bakgrunden? Någon som har varit i en liknande sits? Hur gick det för er?

      Kör på!

      Herre gud, släpp den där kyssen. Livet har gått vidare. Folk dör, det krigas, i Afrika har barn inte rent vatten osv.
      Du kysste en man….förlåt dig själv.

      Jooo men du måste ju testa med mannen du kysste! Det finns ju något där mellan er! ❤️✨

      Ni kanske är menade för varandra?? kör på, testa!!!
      Och skulle ni inte vara det – förlåt dig själv! Absolut det var inte schysst gjort, men det viktigaste är att du själv har insett att det var fel. Mer än så kan du inte göra nu? Lev inte i det förflutna. Ta med dig läxan till nästa förhållande❤️

      Kör på för fan! Jag hade liknande situation för 6 år sedan, efter en utekväll kysste en annan man mig, extrem kemi mellan oss, vi såg före det och efter några gånger. Vi har endast kysst en gång men WOW den satte spår. Har stundtals funderat på den, aldrig berättat för min man (känns inte rätt att berätta om sådant, det är första o enda gången något sådant skett under våra 20 år) men då det är dipp i vårt förhållande drömmer jag mig om honom och kyssen.

      Ifall vi båda skulle vara singel och ha chansen, så skulle jag köra på. Min rekommendation till dig, kör hårt gumman!

        Hur känner du inför din man att han får göra samma?

      Tack för alla svar ? Behövde ett litet pepp-talk/spark i baken. Testar och ser hur det går!

      Haha stackars din man..

    Hej på er!
    Jag behöver hjälp ang min försäkring får inga riktiga svar från någon.
    Jag hade barnförsäkringen via holmia innan de gick över till Trygg-Hansa. När bytet skedde fanns det alltså möjlighet för nya användare att teckna trygga barnen plus för att täcka npf diagnoser som adhd.
    Jag påbörjade min adhd utredning året jag fyllde 25. (Det året min barnförsäkring slutade gälla) tryggahansa menar att jag troligtvis inte kan få ersättning då jag inte hade trygga barnen plus men det fanns ju ingen möjlighet för mina föräldrar att teckna den då jag var över 6 månader när de bytte företag. Min fråga är alltså finns det något juridiskt som gör att jag kan få ersättning? I holmias villkor står det att adhd ersätts om inga symptom visats före 6 års ålder. Är det för sent att kräva ersättning då jag nu är över 26? Har ni tips på ombud eller liknande jag kan kontakta annars?

      Hur mycket pengar handlar ersättningen om?

        Upp emot 300.000 kr

      Varför ska du pressa pengar ur din diagnos? Jag vet hur lätt det är att få ADHD-diagnos, fan skandal. Jag fuskade mig genom min utredning för att få tillgång till centralstimulerande. Obs tar ingenting nu och har med råge betalat tillbaka i skatt vad utredningen kostade att genomföra. Det är så sjukt överdiagnosticerat. Och pinsamt med de som ska mjölka cash ur en hittepådiagnos.

        Vadå inga symtom före 6-års ålder?
        Adhd är en medfödd diagnos så problematiken har du ju innan 6 år med.
        Sen är det klart olika om omgivningen märker det och förstår drt eller inte. Missas ju särskilt på flickor!

          Ja inga dokumenterade symptom hos sjukvården, det är enligt dåvarande holmias villkor. Jag vet inte om det var erkänt att adhd var medfött på den tiden.

        Pressa? Det är något du har rätt till om du betalat en försäkring som täcker detta vilket holmia enligt sina villkor gjorde men inte enligt trygg-Hansa.

      Fått upp annons för Insurello flera gånger, de verkar driva försäkringsärenden åt en. Finns säkert fler liknande företag om du googlar. Lycka till!

        Tack!

    Bor i ett 60-tals hus där vi tänkt göra en liten touch up i köket med ”små medel” för att modernisera det lite. Har ni tips på passande bänkskiva som skulle gå snyggt ihop med räfflade luckor i ek? (Blandare och diskho är redan bytta och är i mässing).

    Min man vill ha svart granit och jag känner spontant naaaaj! Köket är lite avsmalt och litet och är rädd att det kommer upplevas ännu mindre. Jag har själv varit inne på någon ljus alternativt åt det grå-hållet sten/marmorliknande. Men nu på slutet har jag börjar digga kombinationen ek + grön marmorsten?

    (Vet att marmor är sämst vad gäller praktiskt men är inte så insatt i alla material som finns och dess namn, utan tänker att det får man gräva vidare i sen när man bestämt vilken ”look” man vill ha ? )

      Kvartssten kanske? Likt marmor men mycket tåligare.

        Snyggt! Tack för tipset ?

        Eller av komposit. Tycker det är fint även om det inte är ”riktig” marmor!

      Grå bohusgranit ?

    Jag önskar jag var född någon annanstans. Som en annan person. Fan vad jag hatar allt.
    🙁 Jävla skitland.

      Vad är det som gör att du känner såhär? ❤️

      Vad får dig att tro att det skulle vara så mycket bättre någon annanstans? Älskar detta ”skitland”, då det är bra mycket bättre än många andra ställen. Fundera på vad du kan göra annorlunda/förändra i ditt liv istället för att få upp lite livsglädje! Kram

        1. Corona-hanteringen.

        2. Kylan

        3. Kalla människor

        4. Egoistiska människor

        5. Tråkigt och stelt.

        Ja, ja… jag antar att ni inte håller med. Men så känner jag. 🙁

          1) Coronahanteringen har varit tveksam lite överallt på jordklotet.
          2) Detta är förstås omöjligt att ändra på.
          3) Människor kan vara kalla överallt. jag har levt i både Grekland, Spanien och USA. Folk är olika men har sina later. Finns inga alltigenom underbara människor någonstans.
          4) Haha, egoism finns precis överallt. Tycker verkligen inte att det är överrepresenterat i Sverige.
          5) Det blir vad man gör det till. Börja med att själv vara det du söker. Är du kul och avspänd?

            Jaja, kanske stämmer. Men för att vara ett rikt land som säger sig vara solidariskt är Sveriges Corona-hantering botten.

              Visste du att vi finansierar stora delar av Elfenbenskustens vaccination? Apropå solidaritet.
              Där anses man vara riskgrupp från 55 och uppåt. Här i Sverige är det 80-plussare som får direkt.
              Men, visst, jag håller med om att hanteringen är under all kritik.

                Man ska väl vara solidarisk med sin egen befolkning också? Inte bara med omvärlden? Hanteringen är under all kritik. Och Sverige har varit dåliga på att skydda ALLA som kan drabbas hårt.

                  Jag tycker personligen att man ska se över sitt eget hus först. Med mitt svar ville jag säga att resurser uppenbarligen finns men av politiska anledningar hanteras situationen märkligt.

                Men herregud!!! Det här jävla Sverige försvarandet har inga gränser. LÅT folk hata landet om de vill. Jag älskar Sverige med hela mitt hjärta men hatar det stundtals och skäms över att jag älskar usa mer som jag bodde i i 10 år. Det är många som inte trivs här, låt bara folk göra det istället för att bete er som att ni är anställda av staten för att försvara Sverige på en skvallerblogg

                  Fast hatar man landet så mycket kanske det är läge att flytta. Tror inte ”ditt” USA riktigt finns kvar idag.

            Jag kommer ihåg dig från igår. Tror att du har drabbats av depression, utöver att du tillhör riskgrupp. Kanske du kan kontakta hälsocentral och prata om det. När man är tillräckligt djupt nere kan hela världen kännas bortom räddning.

            Jag tänker som någon skrev, att många av sakerna du räknar upp ligger utanför din kontroll och att det är sådant som man antingen kan försöka påverka genom de kanaler som finns (Sverige är ju till exempel en demokrati och du kan engagera dig politiskt, eller genom att vara en god förebild, till exempel motsatsen till kall och stel, om det är något du inte gillar hos andra), eller acceptera att det är svårt att förändra och arbeta med ditt sätt att förhålla dig till de sakerna.

              Ja.. Det känns hopplöst. Så det är svårt att inte känna sig deprimerad. 🙁

                Det måste inte vara så, du behöver må bra och känna tillförsikt och glädje också ❤️

          Håller med. Tycker Sverige har blivit kallare människor emellan. Det är jättesynd. Undrar varför. Och så denna långa vinter. Hua.

      Vilket land skulle vara bättre tror du?
      Ett tips: det går inte att fly sina problem. Anledningen som gör att du känner så här har inget med Sverige att göra. Och om du flyttar tar du med dig dig själv. Du kan bli lycklig här, identifiera det som inte funkar.

        Jag tror flera länder är bättre än Sverige. Norge, Danmark, Island och Finland. Alla dessa är alltid högre rankande än Sverige när det kommer till lycka.

        Men det är klart, vart jag än är- där är jag. Det stämmer. Mina förutsättningar för att bli lycklig är inte goda.

          Ditt problem är inte geografiskt. Vad fattas dig? jag gissar på gemenskap och mening i tillvaron.
          Det går att finna här.

            Gemenskap.. ja…:(

              Oj jag önskar verkligen att du kontaktar din hälsocentral och berättar hur du mår. Eller om du har kontakt med någon annan inom vården. Vill minnas att du har en kronisk sjukdom. Det finns hjälp att få och ingen ska må så här. Försök också att upprätta kontakt med andra, det här är ett steg, så att du inte behöver vara ensam med dina tankar hela tiden.

              Jag tänker att mycket av det du tänker och känner beror på hur du mår just nu. Det finns olyckliga människor i Finland också och det är en klen tröst för dem att alla andra är lyckligast i världen. Det finns även lyckliga människor i de länder som har mest olycklig befolkning. Du behöver en riktig push upp ur den djupa grop du har hamnat i ❤️

          Fan vad härligt att det är länder inom Norden du drömmer om, är ju bara att vänta på att pandemin är över och dra över gränserna?

            Visst. jag vill flytta om jag överlever och orkar. 🙁 Då ska jag flytta absolut.

              Du kanske ska börja med att resa ”inom dig själv”. Kanske börja i terapi. Jag har bott många år utomlands och träffat många som trodde de skulle må bättre och att alla deras problem skulle lösa sig bara de flyttade från Sverige. Men för så gott som alla blev allt bara värre.

              Jobba med dig själv och försök även förstå att Sverige är ett väldigt bra land att leva i. När du kommit dithän att du trivs med dig själv till nästan 100 %, då kan du flytta. Det är mitt råd till dig. Lycka till!

                Ja jag ska försöka… Tycker bara att svenskar drar ner mig, pga. att de flesta faktiskt är rätt stela och sura. Det ÄR skillnad i olika länder.
                Det är verkligen kallt i Sverige. Både vädermässigt och socialt. Det är jag inte ensam om att tycka.

                  Ja, det vet jag ju att det är skillnad mellan länder, men kallt kan det vara även i varmare länder i byggnader som inte är så väl isolerade som i Sverige. Sverige som dessutom har fyra årstider. Det kan också vara väldigthärligt i stället för två som i många europeiska: vinter och sommar.

                  Och angående människor: i många länder är det lika svårt, ja svårare ofta, att komma in i gemenskapen. Att inte ha språket till 100 % gör det också svårare.

          Har bott i Norge. Kan inte säga att jag generellt sett upplevde det landet så mycket lyckligare. Dessutom är precis allt är sjukt dyrt ??‍♀️

          Jag har bott i usa i många år och ni som säger att det är likadant här som överallt, det stämmer inte. Jag tror bara det beror på vädret och inget annat. Sverige och svenskar är ju underbara när det är sommar, sen tvingar det här skitvädret oss att bara längta hem till sängen större delen av året. I Florida där jag bodde var folk så öppna, glada, alla var alltid ute, folk bjöd en på middag trots att de knappt kände en, det var ett helt annat liv och tio gånger rikare än det är här. Men, det är inte svenskarnas fel, de flesta av oss lever ju typ för sommaren och skulle nog vara som alla andra ”normala” människor ute i resten av världen

      Hm. Var hade du velat vara född? 🙂

        Turkiet

          Good luck with that!

      Mm skulle vilja bo i sibirien.. -50 grader på vintern. Härligt! Eller varför inte något land där kvinnor blir vidrigt behandlade, som mellanöstern! Där kvinnor inte får gå ut, inte får köra bil, måste bära heltäckande, ofta är analfabeter och inte får skilja sig från sina män utan stenas till döds. Hoppas du trivs där! Hejs!

        Som sedermera kommer till Sverige. Huzzah!

        Åh herregud, snacka om att dra det till sin spets. HAha vissa klarar inte av när Sverige kritiseras. Indoktrineringen är på hög nivå

          Är du den enda som kan tänka själv och har insett sanningen menar du?

      Samma här. Och kommer aldrig träffa någon i detta skitland ingen gillar mig och kommer aldrig göra det. Låt oss dra till Australien.

        Kanada och Australien är bra land. Mer öppna och vänliga människor. ?

        Du låter väldigt negativ och brukar inte locka personer att vilja bli vän med en.

          Jag har mensvärk och all rätt i världen att vara negativ och tänker inte vara positiv när människor har sårat mig hela livet.

            Vi är många som har haft en jobbig uppväxt men överlevt oss igenom det. Jag är övertygad att när du har jobbat med dig själv så kommer livet kännas bättre och du då också kommer attrahera fler människor i din omgivning. Både som vänner och partner. Negativitet är tyvärr något som skrämmer bort människor. Hoppas du får komma till egen insikt, det är värt det!

            Man får vara negativ men då får man räkna med att potentiella nya bekantskaper lyser med sin frånvaro. Hur sårad man än blivit förut så går det inte att beskylla alla för det för all framtid. Jobba med dig själv och ditt mindset!

        Är du singel? Jag med. 🙂 hahaha… Kommer aldrig hitta någon. men jag vill. När Corona lugnat sig ska jag fan vara mer modig än förr. Jag har missat chansen att uppleva kärlek för att jag är så självkritisk.

        🙂

        Om man tycker det är fel på allt och alla runt en kanske man ska vända blicken mot sig själv och rannsaka sina egna egenskaper…

          Mhm… Det stämmer så bra.
          Då är det hopplöst för mig. För jag är ful och bara dömd till ett skitliv.

            Jag var rädd att du skulle tolka en sådan kommentar så. Det här är inte du, du har garanterat massvis med goda egenskaper. Av det jag utläser i dina kommentarer vill att vi ska tänka mer på alla människor som riskerar att fara extra illa under pandemin. Du tycker att Finland är ett föredöme för att flest människor i världen verkar må bra där. Du vill alltså att alla ska må bra och ha det bra. Till exempel. Utifrån vad jag läser tror jag inte ett dugg på att du är ful. Men jag tror att du är deprimerad och väldigt självkritisk. Du är en hård domare, mot din omgivning men framförallt mot dig själv.

            Jag tror att det är derpressionen som talar. Slösa inte mer tid på den, sök hjälp. Ibland måste man prova olika mediciner, behandlingar och samtalskontakter. Men fortsätt kämpa!

              Ja. Jag är deprimerad och självkritisk och bitter. Det stämmer. Men min rädsla att dö i Corona gör att jag inte kan prata med en psykolog i verkligheten.
              Jag kanske ska kolla upp psykologer online…

            Finns en massa fula personer som har jättebra liv!

          Men sluta med den där korkade teorin. Det finns faktiskt folk som har det uppgift skit runt omkring sig och som det inte är något ”fel” på

            Du låter som en person som hittar fel hos allt och alla hela tiden!

        Well. Inte med den attityden i alla fall.

    Upptäckte Felicia Takman i veckan. Så bra! Vet inte hur sist på bollen jag är, men har ni inte lyssnat och gillar svensk pop, do it!?

    Ska plugga upp mitt betyg i matte 2b. Men är väldigt deprimerad/stressad och isolerad.
    Jobbar ca 100-120% men på ett väldigt isolerat jobb.

    Har konstant ångest pga ensamhet och har därför svårt att ta in matten (har alltid innan haft väldigt lätt för att lära mig).

    Snällaa behöver pepp på att jag klarar det. Ska vara klar med allt till maj och vill bara klara det så jag kan lägga skiten bakom mig.

    Det är väl inte så svårt med matte 2b ändå ju?

      Jag tycker matematik är jättesvårt. Så jag kan inte hjälpa dig tyvärr. 🙁

      Nej, inte alls!?????? eller jag är för gammal för de namnen på kurserna, motsvarar den matte B?:)

        Thanks!? Precis, matte 2b är matten från sista året från gymnasiet (om man går samhällskunskap).
        Så svårare än matte 2A men lättare än matte 2C.
        Samt svårare än matte 1 men lättare än matte 3?

        Men ska ta igen typ 1-2 år av gymnasiematte på 4 månader. Är så rädd att jag inte kommer klara det. Men jag MÅSTEE klara det?

          Ja men såklart Du klarar det! Tänk mer på att du gör det för dig och din framtid än att det är ett måste.?

          Matte 2b läser man väl dock i tvåan? För att sen kunna välja att läsa 3b i trean.

            Nej, vi läste matte 2b i trean?
            Det var nationella i matte sista året på gymnasiet som jag misslyckades med (gick samhäll)

              Forts; Läste nu att matte 3b läser man sista året om man går ekonomiprogrammet osv.
              Eller om man vill ha extra merit, men jag valde engelska istället.

              Så läser man samhäll så läser man 2b sista året.
              Verkar det som i alla fall

              Känns ju jätteorimligt att man skulle ha uppehåll ett år från matten för att sen börja igen? ? Inte gynnsamt för någon.

                I Dont know. Verkar så?‍♀️
                Vad jag minns så har ingen jag känt läst matte 3. (Förrutom en jag känner som gick natur då).

      Dalles matte på Youtube!

      Matte B var den svåraste av alla Matte-kurserna (tyckte jag). För där läggs grunderna till det som sen blir matte c..d..e etc. Men det finns bra information på youtube.

      Nyckeln till matte är bara att lägga ner tid, felanalysera och repetera. Vill du så kan du!
      /KTH student

    Webbutik som säljer (snygga) boots/stövlar för oss med större omfång runt vader/lår?

      Tycker ASOS är grymma! Finns mycket o välja mellan. Speciellt för oss med bredare fötter he he?

    ?‍??‍? HJÄLP!!

    Jag ska på intervju för en tjänst inom redovisning (en junior tjänst) på en av de större byråerna. En del av intervjun består av ett case, NÅGON som vet vilken typ av test detta är?

    Tack tack på förhand??

      Är det på plats eller är det test online? Har jobbat på en av de större redovisningsbyråerna och när jag ansökte fick jag göra logiska tester och personlighetstester online innan jag gick vidare till intervjun. När jag väl var där på intervjun var det dock inget case. ?

      Dj skall säkert granska en årsredovisning, te x hitta ”uppenbara” fel som att årsredovisningen inte balanserar, att man skriver av mark trots att den inte ska skrivas av för den är bestående. Att eget kapital är förbrukat eller att de inte skriver av goodwill (beror ju på regelverk).

      Sen kanske du får bokföra enkla händelser

      Slutligen får du skriva ett kort brev på engelska om hur ditt liv ser ut om fem år.

      Så var det för mig iallafall på en byrå men det var nga år sedan

    Bianca Ingrosso har opererat brösten. I dennes senaste helgvlogg syns stödbh tydligt. Tror ni kommer gå ut med de eller låssas som ingenting?

      Varför ska man behöva gå ut med allt hela tiden? Låt kvinnan vara ifred. Hennes kropp, hennes beslut.

        Fast hon är ju ”influencer”. Hur många är det inte som ser upp till henne, särskilt yngre tjejer. Hon har ju valt sitt liv som det ser ut nu, då borde hon också kunna stå för det.

          Tycker helt ärligt att det går för långt. Vad kräver vi egentligen av influensers? Hon har inga som helt skyldigheter att informera dig om hon har opererat brösten eller inte. Hör du själv hur dumt det låter?

            Nej det är inte dumt. Hon borde fatta att det hon gör i sitt liv påverkar de som ser upp till henne, det är ju självklart. Du vet väl vad influencer betyder?

              ??

                Jag tycker faktiskt inte att det är så roligt. Hon kan aldrig må bra, det är tragiskt att se.

                  Alltså kändisar har opererat sig i alla år. Inte fan har de haft ett tvång att gå ut med varenda detalj i sina liv. Lägg ned din obsession över henne. Läskigt.

              please

                Vad? Jag träffar många ungdomar och vi pratar en hel del om vilka de ser upp till och vilka som påverkar dem. Jag tror att många underskattar hur mycket dessa influencers påverkar unga människor, unga tonåringar som inte heller har en vuxens konsekvenstänk och som verkligen är väldigt lättpåverkade. Och när de ser hur andra som de ser upp till gör förändringar med sina kroppar så sänder det signaler om att man inte duger som man är och ständigt behöver förändra och förbättra sitt utseende för att passa in och bli omtyckt. Önskar verkligen att fler fick upp ögonen för detta.

                  Då finns ett enda alternativ: LOGGA UT om internet påverkar dig så pass mycket istället för att kräva detaljfrågor om influensers liv. För svarar de inte på frågan om de har gjort fillers eller opererat brösten är de dåliga förebilder och förtjänar hat? Du har också ett eget ansvar, har du glömt det? Sluta bolla över allt ansvar över din psykiska hälsa på Bianca och co.

                    Va? Jag sa inte att det påverkar mig, jag pratar om de unga tonåringar jag träffar. Försök att säga till dem att ”logga ut”… Unga människor tänker inte som vi vuxna som sagt. Själv försöker jag ta mitt ansvar som vuxen och prata med dessa ungdomar och försöka förklara att allt är inte som det ser ut på internet, men det är inte lätt kan jag säga.

                    Oj, vad ilsken du verkar. Jag tror att du också förstår att det inte bara är att logga ut för ungdomar, då mycket av deras sociala liv sker på nätet. Kanske i synnerhet nu. Dessutom riktar väl bi till just ungdomar?

          1. Går hon ut med det – då är det fel. Då kommer ni säga ”Hon ör influencer! Fyyy va dåligt!”
          2. Går hon inte ut med det – då är det dåligt. Skärp er för helvete, det är non of your business ?

            Precis – tror helt ärligt att det skulle göra mer skada än nytta om hon nu skulle gå ut med det (så länge hon inte nekar att hon gjort det). Istället kanske man kan lära barn och unga vilket otroligt ytligt liv influencers har och att det inte är något att sträva efter… typ. Och att de alla har opererat sig för att utseende > allt för dem.

      TOTALT ointressan, låt kvinnan va ifred!

      Men asså så sjukt uttjatad kommentar ?

      Men snälla någon hon har NOLL skyldighet att berätta någonting, oavsett yrke. Hon kan göra vad hon vill och väljer helt och fullt vad hon delar själv. Ingen bryr sig! Och som någon klok redan skrev; om man är så lättpåverkad att man inte ens kan se andra operera sig utan att själv springa direkt till kniven så borde man logga ut från internet. Kändisar har opererat sig i alla tider, det är inget nytt och syntes det inte i filmer så var det på köpet. Folk verkar ju ha överlevt ändå 🙂

    Tipps eller erfarenheter och råd ni kan ge till att prata med en mamma som är narcissist…. vill tala om, att jag vet (efter att ha pratat med systern) att hon har lidit och lider fortfarande av att mamma aldrig är stolt över det hon gör/inte får bekräftelse att det hon gör är bra. I och med det är systern snart 39 pluggar fortfarande (15 år!, bor i utlandet, så det går) för att så hoppas på att få ett jobb, som mamman ska vara stolt över….
    hur kan jag ta det snacket med mamman, utan att hon flippar helt…

      Varför måste du tala om det? Tror inte att det gör annat än infekterar relationen. Det kommer inte lösa något.

      Jag har själv en sådan mamma. Du kan aldrig få henne att förstå eller ge dig den bekräftelse du söker.
      Narcissister fungerar inte så.
      Var självtillräcklig. Förstå att du inte behöver hennes välsignelse för att vara lycklig eller nöjd. Du duger som du är, och din syster likaså.

        Förstår det är en sorg. Men sorry går inte att ändra på dom. Du slår bara huvudet i väggen. Bli lycklig med ditt liv och träffa bra människor. Kram.

    Är det någon som vet vad Johanna Grahn jobbar med?

      Hon ”jobbar” som influencer. Hon sa upp sig för typ ett år sen för att vara influencer på heltid. Oklart vad hon lever av men hon har ju ingen direkt inkomst så förmodligen spenderar hon spar/arvspengar som snart är slut! Vet att hon har skuldsatt sig förr genom konsumtion.

        Är också nyfiken! Just nu verkar hon iaf spendera många timmar per dag på gymmet. Sen ska det städas, laga mat, hänga med killen osv, när hinner hon jobba?

          Så himla roligt att hon ”jobbar” heltid som influencer, men lyckas aldrig åstadkomma dom där vloggarna hon alltid tjatar om.

            Jag jobbar som influencer och ett annat jobb jag inte vill lämna ut offentligt på 100% 🙂

            / johanna

            Har inte vloggat då jag drabbats av en horhomell störning som gör att min kropp producerar väldigt mkt talg/finnar på hakan. Har mått väldigt dåligt över detta och nu börjat gå hos ngn som kan hjälpa mig med detta då jag aldrig varit med om liknande. KRAM ❤️

              Haha detta säger ju allt

        Haha älskar när nollor svarar som har noll koll. Har aldrig skuldsatt mig, sitt inte och hitta på ?

          Haha men gumman jag vet ju att du har det ?

    Jag är snart 26 år och har inga vänner. Är så jävla ensam

      Inga trevliga kollegor?

        Ingen kollega som är under 40 tyvärr

          Kanske blir det enklare efter covid att träffa lite nytt folk. Kanske på träningen eller något annat? Kanske byter du jobb? Hur långe har det sett ut sådär?

          Det går att ha vänner som inte är i samma ålder.

          En av mina bättre vänner är min kollega som är över 20 år äldre än jag.. men ja, är man kräsen som du så ?

            Men sluta. Är själv 25 och har bara äldre kollegor. Har inga problem med dem och är vänner med de flesta.
            Men att ha folk i sin egen ålder och som är i samma del av livet är såklart mycket mer givande. Har ju inget med kräsenhet att göra?
            Sjukt onödig kommentar

              Jo det är kräset om man inte ens försöker för att folk har en annan ålder. Men då kan man heller inte klaga på att man inte har några vänner. Då är det självvalt

                Det handlar ju förmodligen om att man har väldigt olika liv och inte åldern i sig. Jag som ”ung vuxen” som bor ensam och en 40+ med barn i skolåldern har troligtvis inte särskilt mycket gemensamt.

                  Alla har inte barn ?

                    No shit. Jag menar att personen som skrev att de var 40+ kanske inte menar att åldern är problemet utan att de har olika liv och livsstilar helt enkelt, vilket man ju generellt får säga stämmer.

              Du kan ju läsa J:s svar igen innan du själv kommenterar

          Bli kompis med någon äldre? Finns ju ingen garanti att du kommer ha så mkt mer gemensamt med en jämngammal.

      Var bor du?

        Vingåker

      Jag är 25 och har inga vänner! Undrar vad fan det är för fel på mig, är också så himla ensam 🙁

      Åh varför är det så tror du? Finns det några gamla kontakter/vänner du kan ta kontakt med? ❤️

      Jag är 30 och har inte heller några vänner. Det är jättejobbigt ?

      Du är inte ensam om det ❤
      Det är svårt att finna nya vänner i vuxen ålder som man kommer djupare in på livet. Iaf här i Sverige.

      Har du testat appen GoFrendly? Det är många som letar efter nya vänner! ?

      Jag fick vänner genom min pojkvän och genom att studera på universitetet. Kan ju hjälpa att bli kompis med kompisars kompisar eller genom partners kompisar…. eller något sånt.

    Fundering på lördagskvällen: Är miljöanpassade duschmunstycken, med lägre vattentryck, verkligen bättre för miljön?
    Jag måste iallafall duscha längre för att skölja bort allt schampo och balsam.

      Mycket av det som de prackar på oss som miljövänligt är bara ett spel för gallerierna.
      De bruna papperspåsarna i mataffären som ersatt de tunna plastpåsarna belastar miljön mer.
      De kostar miljön mer i sin tillverkning.
      Plastpåsarna är dessutom gjorda av någon slags majsstärkelse och hamnar sällan i svaljet på nån sköldpadda i havet.
      Men magkänslan är att brun papperspåse är så mycket bättre så folk gillar det.

        Vi har kompostpåsar på mitt Ica. Alltså plockar frukt och grejer i påsarna man ändå använder till komposten sen. Skitbra.

      Blev så oerhört sur när min hyresvärd bytte till sånt duschmunstycke hemma hos mig. Brukade liksom skruva av munstycket och ha det lite trevligt i duschen. Men nu har man gått och blivit nunna, tack för det hyresvärden.

    Hej
    Hur vanligt är det att dekorera sitt hem med sprit och ölflaskor/burkar?
    Kan någon förklara varför isf?

      Hela 9 av 10 hem är pyntade på det vis du beskriver, orsakerna varierar.

        Haha nej verkligen inte

      Va? Nej det kan väl inte vara vanligt….

      Dekorera på vilket sätt?
      Minns när alla hade en tom blå katt-vinflaska (vet inte vad den heter) på hyllan, gärna med en färgglad plastblomma i.

      Ett par jag känner har Nationalteaterns skiva (LP) Livet är en fest på en hylla och en ölburk bredvid, det är främst mannens ”konst”, han menar på att det är hans livsmotto?

      Det beror ju lite på vad du menar med dekorera sitt hem.
      Jag har några flaskor, sprit- och ölflaskor på en hylla i köket som jag vill spara för att jag köpt dom på resor, och för att dom är fina.
      Men som sagt, dom står i köket. Jag tror inte att jag skulle vilja ha dom i t ex vardagsrummet på mina antika möbler.

      Tänker att det är vanligast hos singelmän med taskig smak och dålig koll på inredning.

    Efter mitt senaste cellprov fick jag hem ett brev där det stod att jag hade ”lindriga cellförändringar” och fick komma tillbaka till gyn för ett nytt cellprov. Gick dit och tog ett nytt prov för ca 2 veckor sedan.
    Såg i min journal igår att provsvaren kommit, och barnmorskan skrivit något i stil med ”inga cellförändringar, men högrisk HPV, bokas till konisering inom 3 mån”.
    Jag är verkligen livrädd. Fick total panik när jag läste det, och känns som jag fått en dödsdom.. har inte fått hem brevet ännu, men hoppas det kanske står lite tydligare där. Är det någon som varit med om liknande? Fyller 27 år snart. Tacksam för svar❤️❤️

      Jag har också den ”farligaste” av HPV viruset och har även opererat bort cellförändringar på grund av det en gång. ❤️ De har jättebra koll nuförtiden och nu vet du att du löper större risk för förändringar så de kommer ha mer koll på dig. Förstår din oro! ✨ Men det är ingen fara!

        Precis det är natuligt att vara orolig. Du är inte ensam om det. Kram.

      Jag har fått samma brev. Kontroller och sedan kanske operation i nåt skede. Allt kommer gå bra! ❤️

      Jag fick göra en operation också för mina grava cellförändringar (förstadie till cancer). Inga problem med operationen och sen gick jag på kontroll två ggr om året. Sen en gång per år och nu har de släppt mig helt så jag går var tredje år. Har haft cellförändringar en gång till men de var lindriga som försvann av sig själva. Hade hellre kollat mig oftare men får inte det.

      Tycker inte du behöver vara orolig, du hade inga cellförändringar. Ring och prata med dom så kanske de kan ge dig fler svar. Hoppas det ordnar sig ?

    Men det kommer gå bra. Det är ingen dödssdom. Jag tog bort stora tumörer och klarade mej . Dom är så duktiga i sjukvården. När jag gjorde min sista operation hade hon jag delade rum med gjort det du ska. Och hon var färdig nu .sjuksköterskorna är så gulliga. Lycka till.

    Unpopular opinions.. ge mig!!

      Tegnell är inte en hjälte.

        Håller med!!

      Det finns sjukt mycket lata människor i Sverige pga vårt bidragssystem.

        Det finns många länder med bottenbidragssystem som gör att sjuka människor måste jobba och slita ut sina sjuka kroppar tills de är ännu sjukare.

          Jaha och det betyder att det inte finns många Lata här? Din kommentar är ett praktexempel på irrelevant kommentar då det ena inte utesluter det andra.

            Är du samma person som sprider glädje i varenda tråd här? Tycker jag känner igen tonen i dina inlägg. Kritisk till alla som inte är negativa till allt.

      Moderaterna kommer vinna nästa val. Fler och fler verkar få upp ögonen för M med tanke på att det är det enda partiet som tar den ökande kriminaliteten på allvar.

        M!

        Vilken syltrygg han är ändå Kristersson. Fyfaan!

      Enäggstvillingar är så tråkiga. Som att de delat på en personlighet.

        haha.. Håller med 🙂

      Könsbyten borde förbjudas

        Varför?

          Det går inte att byta kön.

            Exakt

            ????????

            Rent praktiskt så går det ju att byta könsorgan så jag förstår inte vad ditt problem är

            Nej men det går att korrigera

          Tror unga projicerar sina problem på något konkret angående varför de mår dåligt. Men en orsak kan också vara att populationen ökat så mycket. Det blir så mycket yatzy genetiskt. Säger inte att generna är dåliga, bara att de antagligen är nya.

      Jag tycker vaccinationspass för Corona är bland det mest sjukaste och skrämmande jag hört. Det strider mot grundläggande mänskliga rättigheter att man inte får bestämma själv över sin egen kropp. Och nej, om man inte får resa, gå på restaurang eller bio utan detta pass är det inte längre frivilligt. Vi går mot ett samhälle som mer och mer liknar diktatur. H*tler skulle varit stolt, han tyckte också det var viktigt att dela in och märka upp folk.

      Danskarna bl.a har börjat protestera men jag tycker att det är sjukt att vi inte har stora massprotester! Vad har hänt med vårt samhälle, varför är alla så rädda? Även alla som väljer att ta vaccin – är ni villiga att offra vår frihet, vår självbestämmanderätt?

        Vettigaste kommentaren!!!!! Håller med HELT

        Därför att det pågår en pandemi där folk dör? När pandemin är över kan ni protestera bäst ni vill. Dock så känns det väl lite onödigt att lägga energi på att protestera över det i Sverige då eftersom det inte finns planer på att införa det här i nuläget ??‍♀️

          En pandemi där 0,01 procent där eller vad det nu ens är? Kallar du det pandemi?

            WHO kallar det en pandemi…

        Vaccinationspass har ju funnits länge. Finns massa länder som inte släpper in en utan vissa vaccin.

        Bra. Vi måste hålla emot och inte vara korkade får i en fårskock…??

        21:59: Det är ju för att danska regeringen driver på om vaccinationspass och det gör inte svenska regeringen? Danska regeringen är galen, såklart protesterar de vettiga mot dem! Jag säger inte att den svenska regeringen är vettig men i fråga om vaccinpass blir det märkligt att slå som du gör.

        Detta är så sant. Lägg därtill att public service öppet hånar och mobbar ut de som säger att de inte vill ta vaccinet. Och på tal om h***er så gjorde ju det ”roliga” humorprogrammet en sketch om just det, att dela in folk, ovaccinerade skulle ha ett märke så alla såg vilka de var och att de skulle behandlas vidrigt och att detta var bra, att alla fick typ sparka på de som inte vaccinerar sig. Roligt. Hahaha. Speciellt m tanke på att biverkningar både var en realitet på ett tidigare vaccin (narkolepsi) och att delar av detta vaccin stoppats pga ev blodproppsrisk – det är alltså inte bara totala galningar som hittar på att biverkningar finns, det är i högsta grad verkligt. Men personer som är tveksamma inför vaccinet ska då SvT uppvigla till så att de ska bli en hatad, trakasserad, marginaliserad grupp. Så uppenbart desperat propaganda i ett ”humorprogram”. Hoppas folk genomskådar detta.

      Semlor är det äckligaste som finns!!

        Du måste bara mosa semlan med en gaffel så det blir en slemla. Då blir de goda.

      Vitlöksbröd är äckligt.

        Oh my god, hur kan du!!

      Alla män är potentiella våldtäktsmän

        Med ett sådant resonemang är ju alla kvinnor potentiellt giftmördare? Alla män potentiellt akademiker? Alla kvinnor potentiellt mammor?
        Eller är det något jag inte fattar? (Genuin fråga, för jag förstår inte)

          Det betyder att om en kvinna möter en man på gatan en kväll så är han för henne en potentiell våldtäktsman. Eller om man stämt träff via Tinder eller liknande. Kvinnor har oftare anledning att vara rädda för män än tvärtom. Tror inte män särskilt ofta oroar sig om kvinnan de ska träffa är farlig. Uttrycket handlar alltså inte om att alla män skulle kunna våldta, vilket många envisas med att tro…

            Okej. Då förstår jag vad som menas med uttrycket, även om jag kan känna att det är ett kasst resonemang ur ett rent logiskt perspektiv.

    Pratar med en så gullig kille på Tinder vi klickar verkligen och han känns som min andra hälft. Men han är inte direkt snygg och jag vet inte om jag ska träffa honom eller dumpa honom.

      Träffa honom först. Utseende är annorlunda på bild och i verkligheten. 🙂

      Träffa honom såklart ?

      Träffa!!! Jag gjorde själv detta och det blev jättebra. Vi blev inte tillsammans, men ”vänner med förmåner”. Nu bor vi inte i samma land längre, men han är fortfarande en bra vän och jag tycker han är finare irl än vad han var på tinder. Så träffa, det kan gå jättebra!

      Förstår inte från första början varför du matchar med en kille du inte är attraherad av.

        För att han såg bra ut på bilden men sedan såg jag hans Facebook och fick inte samma känsla.

        Samtidigt börjar jag närma mig 35 och känner att jag lika gärna få ta någon bara så jag slipper vara ensam för resten av mitt liv.

          Vad hemskt om man en dag skulle få reda på att sin partner bara är men en för att denne inte vill vara ensam..

            Finns nog många som har det så. Och förlåt men alla har inte lika lätt att träffa en partner så om du har det fine men alla sitter inte i samma båt.

              Har man inställning att second best fungerar, är det allt man får i livet. Just saying.

              Det var inte meningen att låta dömande, är själv singel. Tänkte på hur jag skulle reagera om jag fick veta att en kille bara var med mig för att han inte vill vara ensam :p

                Förstår att det låter konstigt, men vi som lever ihop med någon väljer ju det framför att vara ensamma ?

                  Det låter som att man då tar vem som helst, så länge man inte behöver var ensam istället för att acceptera självständigheten och vänta tills man hittar någon som kompletterar ens liv 🙂

                    Tänk om den personen aldrig kommer då? Tänk om vissa helt enkelt är dömda till ensamhet?

    Var det bara jag som blev paff över hur Hannah och Amanda raljerade över Meghan i senaste fredagspodden?
    De som gärna pratar om hur kvinnor ska backa varandra och hur det är kvinnohat när de blivit sågade osv var fullkomligt vidriga i hur de resonerade kring Meghan. Blev genuint förvånad när jag lyssnade på podden.

    Obs – jag säger varken bu eller bä kring Meghan/kungafamiljen, sanningen ligger väl antagligen någonstans i mitten som i de flesta situationer.

      De är två vuxna som beter sig som två mobbande högstadiekids!

        Det är ju där de har fastnar mentalt

      Verkligen! När de började prata om ämnet trodde jag de skulle ta en helt annan vinkel. Lite otippat ändå.

      Och ja, vidrigt.

      Har inte hört, men A&H är ju överklasswannabes av högsta rang. De hade mer än gärna stått i spagat med en bajskorv på huvudet i ett decennium för en plats i det brittiska (eller vilket som helst) kungahuset.
      Vad sa de?

      Håller såå med! Jag lyssnade inte ens klart och slutade till och med prenumerera på podden efter detta..

      Och så dåligt att de tar bort varenda kritisk (men även rimlig och konstruktiv) kommentar på Instagram…

    Familjen Schuterman är i Dubai med sina respektive förutom Ludwig. Någon som vet om Chloé och Ludwig har gjort slut? Han har inte synts till på länge.

      Japp, hon sa det i sin senaste video på YouTube!

      Jobbade på Ludwigs pappas hotell och kan verkligen inte få bort bilden av Chloé sittandes kladdande i Ludwigs pappas knä från min näthinna haha.

        Berätta mer!

        Omg berätta mer!!!

    Jobbat heldag idag (vården) och råkade halka till och göra illa ryggen. Ska försöka orka upp imorgon och jobba dag.. Har så ont att jag kan knappt gå normala, vissa rörelser så hugger det till.
    Men sjukanmäler jag mig så får jag dåligt samvete. Potato potato.

      Hellre dåligt samvete ett litet tag än att du gör dig riktigt illa och inte kan jobba alls 🙂

    Jag har från ingenstans fått en kraftig mellanblödning 11 dagar efter mensen som pågått i tre dagar. Min mens kom dessutom sex dagar tidigare än normalt. Tar ingen prevention, ej gravid (singel & Corona). Vad är det som händer? Fyller 29 bast, håller jag på att hamna förklimakteriet? Livmodertappen? Hjälp!

    Min jobbarkompis ringde mig för 5h sen. Jag ”såg” inte det för jag har inget intresse i att träffa honom utöver jobbet. Vet att han vill ses så därför svarade jag inte. Men han är en bra typ att ha att göra med på jobbet, typ den enda som man kan snacka med. Borde jag smsa och be om ursäkt för att jag inte såg hans samtal eller ska jag skita i det? Jag vill inte förstöra vår jobbrelation…

      Ja, det tycker jag. Antingen smsar du och frågar vad han ville eller så ringer du upp. Sjukt oartigt att se att någon försökt nå en och inte återkoppla.

    Jag pratade i ett rum på Clubhouse idag för första gången! Är riktigt stolt över mig själv för att jag vågade. Först tänkte jag att jag skulle stå över, men sen fick jag någon djävlar anamma och räckte upp handen. Det var ca 30-40 pers och jag pratade bara i några minuter, men jag var så sjukt nervös genom hela mitt anförande och det hördes nog verkligen att jag darrade på rösten och famlade efter ord osv. Det blir alltid så när jag ska prata inför folk, att jag i huvudet är mycket mer avslappnad än i kroppen. Hur slutar jag vara såhär nervig??

      Kan inte ge något svar tyvärr men nyfiken på vad du pratade om 🙂

    Jag vill rekommendera kontot Vardagsrasismen på Instagram.
    En smart och resonerande person! Inte sådär skrikig aktivist som många är nuförtiden.

    Ett exempel: hen skriver om genusmedvetet föräldraskap. Hen tror inte det förändrar så mycket att klä barnen könsneutralt och erbjuda både dockor och bilar. Hen är nog den första jag ser på Instagram som på riktigt säger att det är hur föräldrarna lever som avgör vad barnen får för syn på genus.
    Det är ju så det är. Vi kan klä pojkar i klänning varenda dag, vad spelar det för roll om pojken växer upp och ser mamma laga maten och pappa gå till jobbet?

      Jag tror också det här med hur man klär barnen är överskattat. Har aldrig upplevt att min son behandlats ”grabbigt” för att han är klädd typiskt pojkigt eller mer neutralt, alltså ej klänning etc. Nu har jag visserligen inte erbjudit klänning heller men har å andra sidan heller inte erbjudit turban, skinnjacka, kaftan osv osv heller, utan att vara anti dessa grejer på något sätt, det har bara blivit så och han har aldrig varit ledsen av att vara utan klänning eller något av de andra tusentals plaggen han hade kunnat ha. Hans pappa bär heller inte klänning och oftast är det ju bäst att börja med sig själv om man vill se förändring.

      Är övertygad om att det viktigaste är hur vi är mot andra människor. Sen spelar det mindre roll vem som lagar maten och vem som går till jobbet. Man visar uppskattning för det den andra gör. Man låter andra ta utrymme och lyssnar på vad den andre har att säga. Man är omtänksam och respekterar andras känslor. Har jobbat med det medvetet sedan start, hur vi är myt varandra i familjen såklart men också genom lek, läsning, hjälpa andra, prata, alltså känslor och omtanke är något vi verkligen fokuserar på i vardagen. Kanske låter självklart men det finns väldigt mycket (mer) man kan göra, det tar ju sin tid. Men på så sätt hoppas jag att min son kommer bli en trevlig medarbetare som inte knuffar undan kvinnor eller en matlagare som visar uppskattning för sin partner som jobbar och respekterar mannen på gatan som bär klänning. Även om han själv aldrig hade klänning som barn. Kan skriva om min dotter också men tog sonen som exempel.

      Alltså, man kan klä sina barn hur man vill och hoppas på det bästa men det är en pytteliten del som jag anser fått alldeles för mycket fokus. Man bör fundera över vad det är man vill uppnå och försöka åstadkomma det, är det då så viktigt med fysiska attribut?

      Poängen är att alla möjligheter ska kännas tillgängliga och ok, inte att man ska propsa på något.

      Varför så ängsligt PK?

    Försöka bli gravid samtidigt som man tränar intensiva pass 4 gånger i veckan är det ett hinder för att kunns bli gravid? Få missfall? Tänker om kroppen stöter ifrån osv.

      Nej. Det är inget hinder och ingen ökad risk för missfall. Barn blir till i kring, på stenåldern och under andra extrema förhållande. Missfall beror till största del på att något är fel på fostret, inte för att mamman gör något fel.
      Det som skulle kunna påverka är om träningen är så extrem så att du är underviktig, då kan ägglossning och mens utebli ?
      Lycka till!

    Era bästa tips på att inte ”överäta”, jag tar nästan alltid för stora portioner. Jag är rädd för att jag inte kommer bli tillräckligt mätt och därför äter för mycket eller för att maten är så god. Klarar inte av att slänga mat (framförallt god mat) så äter ofta upp från min pojkväns tallrik om han inte ätit upp ? någon som har samma problem eller någon som har bra tips att kontrollera sig själv?

      Åh, relaterar så mycket till rädslan av att inte bli mätt eller att en ej vill att maten på tallriken ska ta slut fort pga. gott. ? Har tyvärr ingen lösning men hoppas att jag inom kort bestämmer mig för rimliga portioner och helt enkelt håller i det till vanan sitter. Ett litet tips trots allt, ”normal”stor portion med MYCKET sallad i någon god vinägrett/dressing till.

        Skönt att inte vara ensam! Det är säkert den bästa lösningen att skapa en vana, men svårt. Det är ju så gott ?jag har alltid avundas folk som som inte lägger någon värdering i maten och att inte göra en grej utav av det som t.ex. jag äter alltid framför tvn i soffan. Kanske dags att sluta med det..

      Hade samma problem förut och gick upp en massa kilon som jag nu har gått ner igen. Min metod för att börja äta mer normala portioner var att jag fyllde halva tallriken med grönsaker innan jag ens la på mat, och då helst grova grönsaker (morötter, broccoli etc). Lite salladsblad men i huvudsak fiberrika grönsaker som mättar mer. Om jag använde dressing så körde jag på syrliga vinägerbaserade dressingar, ingen olja. Gällande själva maten så läste jag på om lämpliga portionsstorlekar och kom fram till hur stora portioner som var lämpligt för mig, och vägde maten tills jag fått känsla för det. Försökte att hela tiden känna efter och sluta äta när jag blev mätt men inte övermätt, och kompletterade hellre med typ en riskaka några timmar senare om jag blev mer hungrig. Lycka till!

        Och så kanske ta mindre tallrikar också, då ser det ut som att det ligger samma mängd mat som innan ?

    Mindre tallrik och ät medvetet, alltså inte framför TVn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.