Är det hat att kritisera en influencers shopping och tycka att den är en miljöbov? (och ett sidospår)

Men jag tänkte att den här bloggen inte får ta slut här, för jag har gått lite bananaz på att shoppa på sistone och alla ni som skriver att jag är en miljöbov, ni får jättegärna skriva det men nu är det så här, att jag HAR shoppat och jag tänker att det kan vara kul att visa det.
Jag tycker ibland att det kan vara tråkigt att inte visa sånt för att man får så mycket hat, men jag tänker att ”ja, jag får hat för allting”…// Bianca Ingrosso

Att kritisera en influenser för att shoppa extremt mycket, resa extremt mycket eller på annat sätt belasta miljön på ett sätt som är ohållbart är inte hat.
(Jag använder Biancas video som ett exempel eftersom frågan fokuserat en del kring henne den senaste tiden, om man säger så…men problemet är ju så klart MYYYCKET större än bara det som drabbar Bianca.)
Däremot kan den typen av kritik levereras på ett hatiskt sätt, vilket gör någonting som i grunden var kritik eller konstruktiv kritik, till rent och skärt näthat.
På samma sätt kan man linda in regelrätt näthat i en liten kokong av rosa sockervadd som gärna levereras med en påklistrad rosett bestående av klyschor som ”jag är bara ärlig” eller ”jag menar ingenting illa”.
En annan sak att tänka på när det kommer till kritik, är vad personen du kritiserar varit med om tidigare.
Ponera att en influenser under en dag får ta emot 99 dm på Instagram, uteslutande bestående av kränkande text om allt från utseende till personlighet. När det hundrade dm’et ramlar in och är utformat ungefär som kommentarerna här ovan – tror du då att influencern kommer läsa det med helt opåverkade glasögon och ett öppet sinne eller kommer hen läsa dem med samma tjocka skyddsglasögon som hen tvingats bära för att skydda sig från de 99 hatmeddelanden som hen tvingats se på Instagram – sin arbetsplats?

Det här tror jag är en stor anledning till varför influencers ibland har svårt att skilja koncepten åt och kallar något som är regelrätt kritik för hat.
Ungefär på samma sätt som det omvända fenomenet – vuxna människor (primärt kvinnor i min egen ålder) som sprider regelrätt hatdynga under parollen ”kritik”.
Vi kan alltså konstatera att kritik och hat ofta blandas ihop och/eller förväxlas vilket inte kommer leda någonstans förutom till ett dödläge som på sin höjd rör sig ett steg framåt, ett steg bakåt.

Kan man göra någonting åt detta? 
Förändra och få bort den här sörjan där hat är kritik och kritik är hat?
Ja, det tror jag. Det tror jag absolut, och jag tror att det måste börja med konsumenten,  alla de som konsumerar sociala medier som underhållning på en daglig basis. En influenser har absolut mycket mer makt än en enskild följare, men glöm inte ”there is power and strength in numbers” – alltså att en grupp människor har lättare att påverka, än en enskild människa – oavsett vem denna person är. Prinsessan Diana eller Meghan Markle. Eller Bianca Ingrosso.
Det MÅSTE börja med följarna, för oavsett hur stor en influenser är så är de fortfarande bara EN person, medan följarna alltid är fler, oavsett hur många eller få de är.

Det här inlägget saknar egentligen en tydlig röd tråd, men jag tycker det här är ett så pass viktigt ämne att diskutera att jag faktiskt tänker strunta i det.
Håller ni med mig? Förväxlas kritik och hat åt båda hållen och hur tänker NI i så fall att man kan börja nysta i det?
Om inte, så är jag intresserad av att höra även det. Jag är ju lite av en dialogälskare.

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag förstår faktiskt inte behovet av att hata eller kritisera ibland heller, sluta följa om du anser att en person tar fel beslut.

    Jag har själv slutat följa och läsa en massa influencers, deras perspektiv är alltför världsfrånvänt (enligt min åsikt) och jag vill inte ge mitt bifall till det, men jag tror inte heller de ens skulle överväga att ta till sig konstruktiv kritik. Så sluta följa, de bry sig inte om dig – endast att du främjar deras inkomster och ’drömmiga liv’…

      Michan, vissa av oss vill ju faktiskt framföra konstruktiv kritik eftersom vi bryr oss om den planet vi bor på.

      F ö handlar allt Biancas content om att bryta mot restriktionerna. Shoppa i affärer. Gå på restauranger. Samlas i större grupper med folk hon inte bor med etc. Gå till kontor. Vad fan väntar hon sig? Hon förtjänar absolut kritik för det.

      Och ja. Jag har slutat följa henne. Tycker det är sjukt att hon tror hon är så smart men inte förstår varför det framförs kritik mot hur hon beter sig/lever sitt liv?

        Ja kritik är inte hat, Bianca. Väx upp!
        Gör rätt för dig istället så kommer folk hylla dig igen.

        Hon vet att det inte är bra, hur kan hon inte veta? Influencers vet allt detta, men de bry sig inte – det är ganska lätt att konkludera. Även om de har alla möjligheter att påverka och göra bättre, samt tillhör ett samhällsskick där möjligheterna för påverkan finns.

        Sluta följa, som du gjort, så försvinner incitamentet för henne.

          Haha men michan. Hennes påverkan på planeten och andra yngre generationer försvinner ju inte för att JAG slutar följa henne.

            Jag hade f ö lätt kunnat framföra min kritik i mitt eget namn om jag visste att det gick direkt till Bianca (kanske via ett zoom samtal?). Jag står för allt jag säger och jag tycker det är ett otroligt problematiskt beteende.

            Camcam, help me set it up ?

            Jag respecterar verkligen miljöhjältar men ni måste förstå att ni är en klar minoritet. Ingen ”vanlis” bryr sig tillräckligt för att ändra på sitt bekväma liv, speciellt inte influencers vars jobb är att göra reklam.
            Tror att ni har för höga förväntningar och tror att skammande kan åstadkomma något konkret.

            Miljöfrågan bör lösas på ett högre plan rent politiskt för att det ska bli förändring. Ge inte upp men var realistiska.

              Anonym 08.14:
              Förminska inte det lilla vi alla kan göra. Handla kläder i normal omfattning, källsortera och köra miljövänliga bilar, alt ta cykeln istället för bilen.

              Det är sånt VANLISAR gör som tänker på miljön 🙂 Och äter mer vego.

                Ja, grymt! Men du är fortfarande i en KLAR minoritet.
                Jag skulle nästan våga påstå att 100% av Asien (räknar in Mellan Östern, Turkiet, Ryssland och Kaukasus), 100% av Afrika, 100% av Sydamerika och en klar majoritet i både EU, Oceanien och Nordamerika faktiskt struntar i miljön, speciellt inom i dustri och jordbruk.

                Men fortsätt köpa second hand du så kan du nog balansera ut Kina, Indien, Brasilien, USA, Mellan Östern, Nord Afrika + 90% av världen.

                  Superbra argument! De skiter i det så låt oss göra samma! Pelle i Audin tror inte på blinkers, låt oss alla göra samma!

                  Jag fattar att man kan känna sig maktlös och undra om ens ansträngningar är värda besväret. Men om alla tänker som du så kommer ju aldrig något att kunna hända. Då har vi i så fall redan bestämt oss för att ge upp. Genom att ändra dina konsumtionsvanor så kan du påverka människor i din omgivning. Det är så attitydförändringar sprids. Och det i sin tur påverkar marknaden och politikerna. Det har redan börjat hända på olika håll att stora riskkapitalbolag och liknande börjat investera i mer grönt, och att politiker börjat snacka mer om klimatet, just för att de märker av en attitydförändring i samhället.

                Den rika västvärlden står för cirka 90% av miljöförstöringen.

                  Nej, det är inte logiskt.

                  Vad är din källa?

                  Vad räknar du som miljöförstöring exakt?

                  Bara när det gäller växthusgaser har Kina, Ryssland, Indien och Japan dubbelt så stora utsläpp som USA och EU enligt 2015 mätningar.

            Fast om du och många fler avföljer så påverkas influencern. Någon måste ju börja. Fast det kanske måste ske mer organiserat för att det ska ge effekt.

            Men hennes makt/styrka att påverka minskar – genom att följa ger du henne incitament till att fortsätta.

      Det är ju allas VÅR jord som förstörs av bland annat shopping. Men vi ska bara ignorera? De som kritiserar hennes shoppningbeteende vill ju faktiskt nå fram med att det är dåligt för planeten, men det är ju som att prata med en vägg.

      Ja, avföljning och att inte ge dem visningar, klick osv är det bästa sättet att visa missnöje. Om alla som är kritiska till de negativa miljöeffekten av denna shopping helt enkelt avföljer och slutar ge klick osv är det nog mer effektivt än att kritisera, kritik kan försvinna i mängden och missas.

      Biancas shopping är enbart smyg reklam
      Som hon ytterst sällan markerar som reklam / samarbete ! Har sett många gånger när tjejer frågar vart hon köpt något dåwbars hon inte . Bara där hon visar upp produkten och ljuger som vanligt hur nöjd hon är !! Att hon inte blir fälld för all smyg reklam är för mig en gåta . Sen varje gång hon visar upp allt onyttigt hingst i skafferiet ? alla vet att hon har bulimi . Jag har själv haft det i många är är frisk nu . Alla vet att en person med bulimi heta äter och spyr upp allt . Tycker hon borde ta tag i sitt mående istället för att tänka på att tjäna pengar . Hon har mycket pengar . Pengar hon slitit hårt för . Menar att hon har råd att ta paus och ta tag i sitt mående
      Många unga tjejer följer henne och ser upp till henne . Tragiskt

        Hon har inte bulimi eller någon annan allvarlig ätstörning; i så fall hade hon inte fått genomgå någon bröstoperation.

        Hon kanske får ”återfall” ibland men detta trissas isf upp för att bidra till drama i tv-serien.

          AE , lägg av !! Hon är öppen om sin bulimi
          Bulimi är en hemsk sjukdom som tar lång tid att bli frisk från . Inget du bara kan sluta upp med . Jag var sjuk i många år
          Bulimi har inget med operation att göra !
          Det avgör inte om du får eller inte får opereras . Ingen kirurg nekar en person operation pga bulimi !

            Det är vad jag vet praxis att inte utföra just skönhetsoperationer på människor med ätstörningar pga problem med läkning och återhämtning.

          Känner en person med svår anorexia. Som är tvångsinlagd idag på psyk idag. Och även legat inne till och från redan före operation dock inte på tvångs.
          Hon fick operera brösten. Ingen aning om varför eller vart.
          Kroppen stötte bort den ena direkt som fick opereras om

      Så himla konstigt resonemang. Man kritiserar ju inte en ohållbar livsstil för att det stör en personligen att behöva bevittna den, utan för att den förstör klimatet, vilket kommer att påverka många människor och djur. Att bara titta bort när något dåligt sker har väl aldrig hjälpt någon?

    Jag tycker det är bra att hennes följare ger henne konstruktiv kritik. Att påpeka att hennes shopping inte är bra ur ett miljöperspektiv är konstruktiv kritik, inte hat.

    Jag tror själv att många influencers inte förstår att deras shopping och konsumtion är väldigt mycket över vad som är normalt eller hållbart. De lever i sin bubbla var ”alla” i deras närhet lever samma liv = de tror att det är normalt.

    Bianca må visa mycket privatliv med mera på sina sociala kanaler men främst är hon sitt varumärke och företag. Hon säljer. Därför tycker jag det är rimligt att vi ställer miljö- och hållbarhetskrav även på influencers, så som vi även gör för vanliga företag.

      Jag håller med! Nu har influencers valt att ha sitt företag i form av sig själva och man måste få lov att kritisera ett företag. De kan inte gömma sig bakom att de är privatpersoner när de får kritik. Inte ens när de får svidande kritik. Du kan inte vara privatperson när det passar dig. I så fall får de ha två separata konton på sociala medier- ett yrkesmässigt och ett privat.

        Fast du kritiserar ju som anonym. Och det är ju också att gömma sig. Ska man egentligen inte våga skriva ett namn om man ska kritisera?

          Det kanske du har en poäng i, men jag tycker ändå inte det är samma. Till att börja med riktar jag inte specifik kritik mot en specifik person. Det jag skriver är väldigt svepande och generellt. Vidare tycker jag nog inte heller man behöver utge vem man är ens när man ger specifik kritik till en specifik person. Givetsvis får man inse att ens kritik inte kommer tas tillnärmelsevis lika seriöst som om man faktiskt valt att berätta vem man är.

            Varför ska vi inte få kommentera som anonyma? Vi får ju inte betalt för våra kommentarer, så som influensers får betalt för sitt content.

            Vi är ju inte anonyma på jobbet där vi gör det vi får betalt för – och där kan ju faktiskt kritik oftast komma anonymt men framförs av t ex en chef. Såatteee

              Jag antar att du råkat svara på fel kommentar, för den du svarat på (min) tycker det är okej att kommentera som anonym ?

        Kritik i all ära men känner man inte själv att det måste nå någon slags rimlighet?
        Om man tar ex hela pandemi-svängen som folk i det här kommentarsfältet verkar ägna en heltidstjänst åt att hänga hos olika influencers för att berätta hur fel de gör. När man ser att 10 personer innan har skrivit att det är dumt att gå på restaurang/att de är egoistiska idioter som åker till fjällen eller ska deklarera hur de själva levt isolerat i ett år osv. känner man att man bidrar med ytterligare en kommentar?

        Om jag gör fel på jobbet tycker jag det är rimligt att chef/kollega påtalar det. Så kan jag antingen ta till mig kritiken och göra annorlunda eller bemöta varför jag gjorde som jag gjorde eller så är det helt irrelevant och då kan jag säga typ ”ok så tänker du” och gå vidare. Det skulle inte kännas rimligt om alla mina kollegor eller alla våra kunder skulle fortsätta påtala samma ”fel” och säga hur dum i huvudet jag är i dagar och veckor. Eller sen när något helt annat händer som inte är kopplat till det börja tjata om ”ja men vi vet ju hur dum du är som gjorde XX då så att du gör YY nu ger jag inte mycket för!”

        Ja, influencers har sina personer som jobb och får självklart vänta sig visst ifrågasättande och kritik men de är också människor. Människor som dessutom i mångt och mycket inte är välutbildade/erfarna utan knappt gått ut gymnasiet. Ge dem inte större vikt än vad de faktiskt har och ge dem inte större samhällsansvar än du ger typ vår statsminister (om man tänker pandemi och restriktioner). Gör de dumma grejer gång på gång, ja då är det väl rimligare att du utövar din konsumentmakt och slutar följa/konsumera deras skit istället för att sitta och negga i nåt kommentarsfält

          Men med en plattform, följare och med obegränsad ekonomi får de ju ett otroligt ansvar. Att Bianca exempelvis får kritik påverkar ju inte enbart henne utan även de som följer henne och tror att hennes livsstil är goals. Att informera om att en identitet som baseras på konsumtion inte bara är ihålig utan även skadlig för planeten och alla oss som delar den med dessa tomma reklampelare tror jag är viktigt.
          Dessutom kan det ju vara en vettig poäng att påpeka för Bianca för jag får känslan att hon kommer se tillbaka på den här tiden när hon blir äldre och önska att hon fyllde sitt liv med viktigare saker än 300 jeans.
          Eller så är den insikten bara önsketänk från min sida och Bianca kommer växa upp till att bli lika våpig som ABC-sångerskan?

          Nu vet jag inte ifall du tror att jag skriver kritiska kommentarer till influences, men jag vill bara börja med att påtala att jag inte gör det. Jag interagerar inte med dem överhuvudtaget och jag håller med dig om att man kan utnyttja sin konsumentmakt genom att inte köpa.

          Jag kan verkligen hålla med dig om att man kanske inte måste skriva en kritisk kommentar om man sett att flera andra gjort det. Dock kan jag ibland förstå att man väljer att göra det ändå. Förutsatt att alla är sakliga i sin kritik ger det en större tyngd åt ställningstagandet om många tar ställning.
          Jag kan förstå vad du menar med det du skriver om pandemin och ska man tro vissa här har de inte varit utanför dörren på ett år, men det ÄR oansvarigt att gå ut och festa och dessutom lägga upp bilder på det. Det är dessutom ett beteende som kan leda till negativa konsekvenser för oss alla. Jag kan inte hålla med dig om att de på något sätt ska sitta på ett ’frikort’ för att de valt att inte avsluta sina studier. Dessutom är väl majoriteten av deras följare lika unga och oerfarna som dem.

            Ja precis. Håller med dig. Undrar om Bianca såg det som Hat när Tegnell gick ut och kritiserade influencer i media och påpekade vilket ansvar de har med sina plattformar. Alltså inte bara deras livsstil som ju tydligen är viktigare än vårt lands smittspridningskontroll och andra personers hälsa, utan även med den felaktiga information de delar med sina utlägg om varför det är okej för dom att inte följa restriktioner. #antikroppar

            Självklart är det lättare för dom att avfärda kritik som samma hat som det de får tillsammans med hot och skällsord i dms osv för att det är vad som passar dom. Varför skulle de behöva tänka på någon annan?

              Ja ett tag funderade ju FHM på att låta influencers gå ut med budskapet om restriktionerna och vara bra förebilder eftersom så många yngre ser upp till dessa. Tror inte det hjälpt flera denna skock med kränkta får??‍♀️ Många influncers har gjort helt tvärtemot under hela pandemin. Synd att inte tidningarna gör stora rubriker om varenda en av dessa som betett sig dåligt, i avskräckande syfte.

          Förstår ditt tänk 8.01 men känns ändå inte jämförbart med ditt chefexempel. Att få kritik av okända följare, 100 av en miljon är inte samma sak som att få kritik av sin chef.

    Folk är ju så kränkta idag över allt och grinar för ingenting… ?

    Jag har flertalet gånger ifrågasatt influencers.
    T. Ex
    ”varför de väljer att flänga land och rike runt i en pandemi?”

    ”varför ta med sina barn till jobbet och träffa nya ansikten när skolan är stängd pga Covid-19?

    I mina ögon är det inga fula ord, inge hat..
    Men liktförbaskat kommer alla tempelriddare och gormar om” du vet att näthat är ute? ”” usch vilken kass kommentar” osv osv….
    ?‍♀️

      Håller med dig helt! Att ifrågasätta ett beteende är inte hat. Har sett såna fjantiga svar hos Katrin och Pernilla w om deras beteende under pandemin. Deras följare kastar sig över de som har en åsikt om att de bryter rekommendationerna.
      Men om en känd person gör det medvetet och lägger ut, så är det bara normalt att reagera. För i en pandemi går det inte vara egoistisk för det drabbar oss alla i slutändan. Så länge det är vettiga kommentarer är det helt ok. Så det är absolut inte hat att folk skrivit till Bianca att hon är ansvarslös för att hon festat runt osv.

      Men kränkta verkligen? Jag tror folk är oroliga och rannsakar sitt egna beteende och sedan ger kritik till de som ännu inte valt att reflektera över detsamma.
      Att kalla någon kränkt har verkligen blivit en nedlåtande term, dessutom är det faktiskt svårt att bara hux flux ”vara kränkt” utan någon som aktivt kränker.
      Du kanske kan omvärdera din syn pp de personer som väljer att framföra kritik som något annat än att något krupit upp där bak på dom helt spontant?

    Jag tror att man måste förstå, precis som du säger, att den konstruktiva kritiken inte tar sig fram i allt det som faktiskt är hat. Det är inte rimligt att förvänta sig att Bianca (eller vem det än gäller) ska sitta och sålla ut den rimliga kritiken från hatet när det är såna mängder dagligen av rent hat oavsett vad personen gör. Tillslut blir det bara en stor massa av hat och finns det då en konstruktiv kommentar där också så försvinner den.

    Jag tror att det först är när hatet har försvunnit som konstruktiv kritik kan nå fram till influensers.

      Så tror jag med att det. Samtidigt som ”kritiken” många gånger är nedvärderande den med.

    Måste man kritisera allt?

      Tror knappast det är en och samma person som kritiserar ”allt” ???

        Det tror jag.

    När jag ser videon med Bianca så tänker jag att det handlar inte om att visa upp sig i fina nya kläder, det var inte ens ett samarbete. Det ser mer ut som ngn som har ett shoppingmissbruk och vill döva ngt inom sig. Det som är tragiskt är att de unga följarna ser detta som en förebild, tar intryck och drömmer om samma slags liv där utseende, slit o släng och matfrosserier är vardag.
    I pandemitider då det finns extra mkt negativa känslor, ensamhet, tristess, depression, rädsla, ilska kan det vara lätt att trilla dit på olika missbruk för att fylla igen tomheten, jaga kickar och få bekräftelse.
    Stackars rika flicka..?

      Får samma känsla men även en känslan av någon som är väldigt ogenuin, en fejkad personlighet framför kameran. Dessa konstiga och nervösa handrörelser också exakt hela tiden. Hennes slit och släng livstil är verkligen stressande och leder inte till något bra. Undra vad Greta skulle säga 🙂

        ”konstruktivt”

      Ja jag instämmer att Biancas (och många andras) överkonsumtion är ett missbruk för att motverka ångest. Men kicken man får av shoppingen varar ju inte länge utan genererar bara ny ångest över alla onödiga prylar man har köpt.

        Jag tror mer på att de lever i en bubbla; en samling likasinnade som konsumerar utan morgondag. Som utomstående får jag också intrycket (även om det låter hårt) att många kända influencers stannat i högstadiementaliteten – även i sättet de beter sig mot varandra.

      Håller med, men den sista raden hade du kunnat låta bli. Rika människor kan också må dåligt.

      Håller med. Undrar hur många av sina kläder hon faktiskt använder innan hon rensar ut dem, tänk på alla horder av gratiskläder hon får också. Plus nytt porslin och nya prydnadssaker i parti och minut. Verkar vara en åkomma i den familjen, Christina Schollin är en horder, Pernilla är en horder och Bianca är en horder. Lite kul dock att B hela tiden i WW:s värld klankat på P för att hon har för mkt grejor och stökigt hemma när hon är precis likadan själv.

        Självinsikt….

    Influencers verkar tycka att all form av kritik eller ifrågasättande är hat.

    Nä visst. Ge dom bara gulliga komplimanger och meddelanden så de fortsätter.
    Det är skillnad på att hata på någon och att ge kritiska kommentarer.
    Och hur ska jag veta vad någon får i sina meddelanden? Eller ska jag förutsätta att nu har hen nog fått hatkommentarer så nu får jag inte skriva och kritisera en handling.

      Men egentligen, är det inte bättre att alla som känner att de behöver skriva ”kritiska kommentarer” istället bara slutar följa, slutar klicka. Man behöver inte ha en åsikt om allt, och det enda som på riktigt kommer få influencers att tänka om är om plånboken drabbas. Det tror jag åtminstone. Kritik, även relevant sådan, kommer alltid att kunna lallas bort som hat.

        Skulle du tycka likadant om Ica, Lindex eller Arla? Att man inte får lov att ha en åsikt om saker? Om det framkommer att att de fifflar med marknadsföringslagen exempelvis? Influencers väljer själva att marknadsföra sig som företag. De är sin egen produkt. Om du tycker något går fel till i tillverkningen av Arlas yoghurt, har du då inte rätt att uttrycka det för Arla ändå säkert får hat av vissa grupper som ogillar deras bönders djurhållning?
        Om influencers vill bli tagna på allvar (vilket de ju verkar vilja) måste de också fatta att folk kommer ha åsikter om deras företag, precis som vi har åsikter om andra företag.

          Ja alltså en åsikt kan man väl ha, men min poäng är fortfarande att det är lättare att vifta bort kritik så länge det inte skadar dem ekonomiskt, vilket det bara gör om man slutar följa, slutar köpa osv.

            Det håller jag med dig om. Men jag tycker ändå man måste få lov att ha en åsikt och ge kritik även till influencers. Men jag håller absolut med dig i det där att sluta följa/stödja!

              Fast många har nog fastnat i det där. Snöat inn för mycket. Att nu måste dom ge kritik. Men det måste man inte.

                Ja kanske. En del har definitivt gjort det, men frågan är om det är samma personer som kritiserar hela tiden. Kanske är det olika personer som påpekar olika saker. Några har åsikter om saker rör miljö medan andra har åsikter om reklammarkering. Har man då många följare är det klart att kritiken kan bli massiv. Dock finns det definitivt folk som borde lära sig att sitta på fingrarna, exempelvis de som bara påpekar att kläder är fula, säger att någon är kass och/eller lägger sig i vilken vinterjacka influencern väljer till sitt barn.

    1. Känd person vill inkludera och skapa relation med sina fans, få dem att känna sig sedda och hörda, nästan som att de är kompisar med sin idol i syfte att möjliggöra punkt 2.
    2. Känd person säljer produkter och marknadsför företag till sina fans och tjänar mycket pengar.
    3. Känd person blir FÖRVÅNAD över att fansen har synpunkter på hens privatliv och beteende
    4. Känd person vill inte längre få inputs och ha en relation med sina fans när de inte håller med hen

      Detta!!!!!????

      5. Känd person benämner fullt rimlig kritik och ifrågasättanden som ”hat”, för att få medhåll av styrkekrams-maffian och nöjd kunna fortsätta med sin världsbild att ”folk är bara avundsjuka”.

        Du som skrev nr5. Helt klockrent. Så är det! Vilken kändis insta jag än läser på som får kritik vare sig det handlar om dåligt omdöme i pandemin/ bära päls osv så kommer alltid avundsjuka upp på tapeten.

        Nej folk är inte avundsjuka att de lever som vanligt och spridit runt Corona sen dag 1. Finns en anledning att typ varje kändis hade antikroppar redan ifjol i april ?

    För mig blir det liksom shoppingkänsla bara att börja gå igenom garderoben hemma efter att uteslutande lufsat i mysbyxor här hemma och inte riktigt bevakat omfördelningen av kroppens densitet.

    Lite dåligt ljus och ombyte på en liten yta så kommer det att kännas som jag är i en affär.

    Ingenting passar, jag är blek samt slår i armbågarna i väggarna när jag försöker kränga klänningen över huvudet.
    Går tomhänt från ”butiken” utan att köpa något.

    win win – miljösmart, coronasäkert samt ekonomiskt.

    Jag funderade en del på det här, eller snarare avsaknaden av det, när syskonen Parnevik gjorde samarbetet med Cubus? De pratar en del om miljöpåverkan i sina kanaler och Philippa har studerat ämnet på universitetet. Men nästan ingen kritik?

    Inom mitt jobb ses kritik som ”gnäll” bara för att det är en kvinnodominerad arbetsplats.
    Kvinnor blir knappt lyssnade på, antingen ”gnäller” vi eller så ”hatar vi”, jag blir så trött på det.

    Fick upp en bild av Jessica Lagergren i min Utforska och HERREGUD vad hon blivit smal? Har inte hon alltid kämpat med vikten? Bra kört!

      Varför skriver du detta? Objektifiering på hög nivå. Oavsett om personen gått ner i vikt med vilje eller inte – typisk kommentar man håller för sig själv och inte skriver på en offentlig blogg.

        Men ge dig…

        Du skulle nog på riktigt få slag om du gick in på en riktig skvallerblogg, typ dlisted.

      Hon har gjort en gystric bypass

      Hon har ju opererat sig.

      Jessica har gjort en gastric bypass – en s k fetmaoperation

        Helt sjukt hon var väl normalbyggd innan?

          Tror hon själv svarat på en kommentar att hon hade BMI 33 dvs fetma klass 1

    Kan konstatera att vi inte har samma klädstil iallafall. Men vi får hoppas att hon använder alla kläder hon köper med än en gång och att de inte bara kommer ligga och skräpa i garderoben sen.

    Har tänkt på flera gånger när det gäller Bianca hur allt alltid ska köpas i sånt extremt överflöd. Förstår att man shoppar om man har råd men att köpa typ åtta byxor på en dag? Så är det ofta, med både skor, väskor, kläder och mat.

    [Borttagen kommentar]

    Herregud, för mycket text ? jag insåg det precis att det är otroligt sällan som jag läser hela inläggen här. Jag skummar mest igenom pga allt ordbajseri.

      Kämpa! ??

    Hon har över 300 par jeans? Alltså det verkar ju mer sjukt än avundsvärt.
    Jag har 4 par jeans som jag roterar och 2 av dom sitter konstigt så jag använder helst inte dom om jag vill vara bekväm eller ska ut och visa mig för någon.
    Med det sagt så är det ju tydligt att Bianca kanske skulle ta en välbehövlig paus från offentligheten och fundera lite på vad det är för hål hon försöker fylla med konsumtion?!
    Det finns massor av fancy resorts som skulle älska att ta emot henne och vara bra för hennes självkänsla.

      Hon behöver behandling och en psykiatriker. Ta en paus och hitta sig själv. Hon är inte sund och det är så smärtsamt att se hur hon bara spinner mer och mer ur kontroll.

        Practice what you preach…

          Ja det är ju det jag gjort och därför jag känner igen det. Men tack för omtanken. ?

            Verkar ha gått ”bra”.

              Så hen kan inte må bra enligt dig för att hen kommenterar en stor influencers beteende?

      Både bianca och Pernilla är hoarders

    Att hon har Alice & Bianca-tshirten på sig är ändå det sötaste på länge. Hon gör inte alltid till sig framför kameran utan kan också vara gulle i en gammal t-shirt. 🙂

      ”Gammal t-shirt”

    Det är ju alldeles för mycket hat på Internet. Finns tyvärr många som bara vill göra illa. Och det tycker jag är skrämmande. Sedan kan ju bara som i detta fall Bianca veta hur mycket hon tål och såklart ingen mår bra av att få mycket kritik. Vet faktiskt inte vad jag ska skriva mera.

    Usch, jag ser bara en tjej som dövar något med shopping. Många som skriker goals över Biancas kökslådor medan jag bara ser lådor som är fixade av någon med ett ätstört beteende.

      Hur ser lådorna ut?

        Hela köket är som en butik. Lådorna är fyllda, inte bara med en sort av varje sak utan alla sorter som finns. Extremt mycket godis för någon som säger sig inte äta det.

          Ja, hennes skafferi är inte friskt. Inte förvånad alls av att hon har en ätstörning.

      Ja, hennes kyl, skåp och lådar är knökfulla av mat, godis och alkohol, hon har 10 av varje sort. Helt sjukt. Hennes kök är som en butik! Typisk bulimibeteende, måste ha massa mat hemma så hon kan frossa när ingen ser och sen spy upp allt. 🙁
      Senaste vloggen bekräftar dessutom att hon opererat brösten. Har gjort det själv så jag dömer ingen, men det är så tydligt att Bianca gjorde det av fel orsakar. Kirurgen borde skickat henne till psyk istället, men hon ljög säkert om sin bulimi och hur hon egentligen mår. Tänk att få hela livet på silverfat, vara multimiljonär, framgångsrik och älskad av hundratusentals människor. Ändå mår hon skitdåligt. Psykologen hon säger att hon går till verkar inte göra ett särskilt bra jobb. Bianca vill inte bli frisk av bulimin. Hon vill kunna äta allt och spy, om hon blir frisk tror hon att hon blir tjock. Bianca behöver en psykiatriker som kan gå på djupet och reda ut alla hennes issues, inte mysig samtalsterapi.

        Har haft bulimi i ca 15 år och känner inte igen beteendet med att ha massa saker hemma för att äta när ingen ser. Snarare så att man konstant undviker att ha triggande grejer hemma, så som godis, chips etc. Istället har man det lite extra tomt, så det inte ska finnas något att hetsäta.

        Jag tror på riktigt att Bianca borde åka på en sådan där ”hitta sig själv” – resa (kanske med en väninna i släptåg) och bara uppleva lugnet i nuet. Jag tror att hon skulle behöva lite andrum till sitt liv och kanske fundera på vad hon egentligen borde syssla med för reality verkar inte passa hennes känsliga karaktärsprofil. Gunilla Persson och Anna Anka är självskrivna i sådana roller men Bianca verkar kämpa i motvind.

    Håller faktiskt med dig helt och hållet i detta inlägget!

    Stör mig mest på när hon köper billiga kläder i mängder. Det behöver hon inte. Lägg hellre mer pengar på ett ordentligt plagg.

    Hon som la så dyra pengar på att totalrenovera lägenheten men den är jämt stökig för hon har kläder och grejer överallt eftersom hon inte har plats för allt hon köper

    Bianca känns extrem i sitt shoppande. Hennes garderober svämmar över av kläder och i lägenheten finns högar av kläder och prylar. Sen blir det säckvis med Sellpy kassar. Ändå fortsätter hon att handla drivor med nya grejer.
    Hennes skafferi känns inte friskt. Som i en butik och hon mår dåligt om hon inte har det knökfullt med produkter.

    Hela hon känns ångestfylld och hetsig. ?

      I ett avsnitt på YT visar hon dessutom upp sin WIC och säger att där inne finns bara grejer som hon inte använder. De kläder hon använder förvarar hon i en garderob. Man bara va?

        Du måste tänka på att Bianca inte har tvättmaskin i lägenheten, samt att hon tappat bort sin tvättlås till tvättstuga. Hon skickar ofta iväg Ikea kassar till kemtvätt eftersom de är endast där hon tvättar men vissa kläder är billigare än kemtvätt och då slänger hon nog dem när de är smutsiga vet många som gör det. Sen alla kläder den samarbeten skickas tillbaka hon har liksom inte ens plagg från sin egen designade kollektion från Nelly hemma. Om hon köper 8 byxor på hm så varar de kanske i en månad om vi utgår från att de kastas efter användning och ej tvättas

    Ibland undrar jag om produktionen bakom Paradise Hotel är lika dumma som deltagarna. Nicole Falciani och crew har gjort en liten PR-runda och ÅKT HEM till diverse influencers för att promota PH. Klockrent pandemibeteende 🙂

    Lite shopping har jag inga problem med, men att riva ut ett helt nytt kök bara för att få sätta sin prägel på sin nyinköpta lägenhet – det är ren j-a galenskap. Skäms!

    Jag tänker: om hon nu får så mycket ”hat” dvs kritik som hon påstår att hon får, så måste ju hon få en tankeställare om att något inte står riktigt rätt till?
    Att något hon gör är fel? Om det nu är sånna sjuka mängder kritik!

    Jag håller även med alla som skriver att man ska sluta köpa saker med deras rabattkoder osv, för då kommer influencers som inte bidrar till något bra att dö ut.

      Och inte minst, en normal funtat människa med någon form av självbevarelsedrift, om man nu får sådana mängder hat, ville väl undvika att provocera fram mera? Hon har varit så länge i gamet och vet vad folk är kritiska mot, ändå VÄLJER hon att fortsätta posta och också nämna att ” nu får jag säkert massor med hat osv” när hon väl gör det… Hon är ju inte tvungen att filma och dokumentera all sin konsumtion. Då tycker jag inte hon ska grina offentlig i efterhand över den kritik hon får…

    Jag är så trött på influensers och deras ”jag är kränkt”. River man ut ett fullt fungerande kök, får otaliga bud, handlar kläder som de ikte finns en morgondag, ja då får man fan räkna med kritik. Nämn inte allting då som nu handlar eller gör wtf.

      Som ni handlar eller gör*

    Det känns som att Bisnca ropar efter bekräftelse kring hennes nya bröst, det enda hon publicerat på hennes instagram är bilder på henne i underkläder och BH:ar och hon har bytt profilbild på IG till en bild på henne i BH..

    Är det att hon söker bekräftelse från Philippe? Något känns otroligt osunt med allt detta bekräftelsesökande hela hela hela tiden.

    Hon säger att hon går till psykologen varje vecka och har gjort det i flera års tid nu men vad är det som hon bearbetar där? Hennes ärstörning är fortf aktiv, hon har ett klart shoppingmissbruk och söker hela tiden bekräftelse på sitt utseende på ett ohälsosamt sätt.

      Om det stämmer att han tvingade henne till abort så borde hon helt klippa med honom. En sådan man är inte värd ett dyft.

    Det blir så tydligt nu under pandemin vilka innehållslösa liv de flesta influencers lever. När det inte går att skapa content på resor och annat att göra, så blir fokus uteslutande på konsumtion av varor, för det finns inget liv eller innehåll som inte måste skapas. Ta Egoina, en av de få influencers som jag faktiskt tycker om eftersom hon verkar vara en reko tjej – inte ett enda inlägg skrivs utan någon form av shopping eller ”detta vill jag ha”. Köp köp köp… influencers är på väg att få samma laddning för mig som de desillusionerade jävlarna som säljer telefonabonnemang till aningslösa pensionärer i köpcenter.

    Har Bianca opererat brösten? I en av hennes tidigare vloggar hade hon på sig en kirurg bh som man får med sig efter operation. Jag fick exakt samma, drf jag blev nyfiken.

    Jag tycker verkligen synd om Bianca, för det är så uppenbart att hon inte är helt nöjd med sitt liv, trots all framgång som hon har fått genom Wahlgrens värld. Det finns inte många 25-åringar i Sverige, som har tjänat ihop den summan som Bianca har på sitt bankkonto. För innan Wahlgrens värld så var hon ju arbetslös, som hon skrivit om på sin blogg. Så visst har hon sin mamma att tacka för medverkan i programmet, det blev en dörröppnare för Bianca till både det ena och det andra i livet.
    Första säsongen så tittade jag på Wahlgrens värld, men tröttnade ärligt talat efter säsong ett. Förra veckan så var jag barnvakt och ett av barnen avgudar Bianca och ville titta på programmet. Men vad handlade programmet om? En mamma och dotter som grälar om bagateller och har hela hemmet fullt med saker och ting överallt, hur intressant var det? Inte alls intressant för min del. Jag skulle hellre vilja se hur alla som jobbar inom vården får ihop livspusslet efter många långa arbetspass i dessa coronatider, det skulle vara oerhört intressant att få ta del av verkliga livssituationer och inte en massa trams.

    Håller HELT med. Kritik förväxlas med hat och vice versa

    9 av 10 gånger jag ser ”kritik” mot influensers är kommenterarna lika goda kålsupare. Handlar mkt sällan om äkta engagemang i frågor, folk gillar att jiddra och får endorfiner av att kunna sitta och påverka vad en kändis får för känslor. Makttripp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.