Igår var det premiär för Joakim Lundells dokusåpa ”Puppet Master”

Jag ska vara ärlig…
När jag började titta på det första avsnittet av Joakim Lundells nya dokusåpa ”Puppet Master” så blev jag varken hooked eller särskilt imponerad.
Kanske berodde det på omgivningarna och att jag vant mig vid turkosa vatten och förknippar dokusåpor med det? Ska tilläggas att jag uteslutande har Paradise Hotel som referenspunkt här, men ändå…
Det kändes lite…simpelt och inte så häftigt att se en äldre kvinna, iklädd Husby Säteris väst, som står och mäter upp centiliter i ett mätglas. Det kändes helt enkelt inte så ”wild and crazy” som jag hade hoppats på, och när det första avsnittet led mot sitt slut så kände jag mig en smula snuvad på konfekten efter att ha hört Jocke berätta om projektet.

Men sen händer det något, det ska bli en första utröstning, alltså på dokusåpans allra första dag.
Deltagarna får, en och en, gå in i ett rum och skriva ner på en lapp, vem de vill ska lämna tävlingen.
Lappen stoppas sedan ner i ett kuvert som deltagaren får ta med sig ut igen, inte helt olikt andra dokusåpor.
Men där slutar alla likheter, och jag börjar förstå varför programmet heter just ”Puppet Master”.
För det första, berättar Jocke och Diana (Moseni) så är det här ingen anonym omröstning utan deltagarna tvingas ta fram sina lappar och visa vems namn de skrivit och som de velat skicka hem.
Redan här börjar det bli lite lagom dålig stämning i leden och vissa av de pakter, som slutits tidigare på dagen, smulas sönder.

Den deltagare som får flest röster är vår gamla kompis, ”Ankpung”, eller Nikolina som hon nu för tiden verkar kalla sig, och hon är SÅ besviken över att behöva lämna.
Men då kommer det ytterligare en twist.
Jocke meddelar deltagarna att det givetvis inte är DE som avgör vem som ska åka ut, utan att det är HAN som gör det. Han hade inga planer på att låta någon alls lämna tävlingen på denna första inspelningsdag, han ville mest bara stöka till det lite bland deltagarna, vilket han gjorde med besked.
Helt plötsligt så ser jag fram emot nästa avsnitt, för jag kan tänka mig att Jocke njuter av att få dra i trådarna i sin alldeles egna dockteater, där han får ”fucka” med folks huvuden, precis hur mycket han vill.
Snacka om att vända upp och ner på, vad jag från början tyckte var, ett ganska mediokert program!

Är det någon av er som sett det första avsnittet?
Vad tyckte ni i så fall?

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Låter bedrövligt dåligt.

      Det var det också. Helt jävla hemskt.

    Världen behöver inga mer dokusåpor med utröstningsinslag oavsett hur twistade de än är så zzzzzzzzz på den.

      Beror väl på vem man är. Vissa gillar ju den typen av program.

        Ja de som var poppis i skolan kanske.

          Nej? Finns andra också. Man kollar väl på det man vill bara helt enkelt ☺️

        Jag älskar den typen av program! Med det sagt så var Pupper Master det absolut värsta jag skådat.. trodde Jocke hade högre standard på sina program? Inte en enda deltagare man kan ta seriöst, och de börjar vråla om taktik (i extremt dåliga mikrofoner) redan innan de ens vet vad det går ut på? Dianas roll i det hela var också sjukt oklar. Nae, blir inte mer tittande på detta sömnpiller. PH var dock GRYMT!

    Att typ 30åriga föräldrar anser att detta är skitskoj att delta i… ok

      30åriga föräldrar kan väl tycka olika saker är skoj? ??‍♀️

        Nej! Alla människor är likadana och har samma humor. Alla ska gilla samma kläder, ha samma inredningsstil, och prioritera samma saker i livet, det vet la alla?

      Ja när man är 30 då tar livet slut o inget är roligt längre fram .. 🙂

        Speciellt om dom är föräldrar! Icke att förglömma

      Känner du likadant för de som är med i farmen, Robinson och liknande program?

      Det är gulligt med folk som är typ 21 och tycker att 30-åringar är jÄtTeGAmLA?

    Har inte sett det och hade inga planer på att se heller.

    Men efter din recension ska jag faktiskt ta mig en titt, låter som det skulle kunna bli rätt underhållande! ?

    Exakt det momentet – med lapparna och utröstningen, förekom ju i PH så sent som förra säsongen?

    Så sjukt udda deltagare, det tycker jag var tråkigt. Skulle hellre se att alla var sådana som Emelie och Ludvig (som var tråkiga och intetsägande personligheter enligt de andra deltagarna).
    Sedan håller jag med om att twisten under omröstningen var väldigt spännande. Puppet master är den första dokusåpan jag kommer att kolla på, åtminstone de första avsnitten för att se om det är något i min smak.

    Trist att ”cancel culture” åter fick regera i förra inlägget. Vården är en politisk fråga, då borde väl läsarna få diskutera politik? Nej, det klarar inte bloggägaren. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att hon vill vara ensam här, så då får jag väl lyda.

    Hej då!

      ??

      lol cancel culture

      Ja valet av deltagare… Känns som att det är personer som blev ratade av pH & ex ??

    Tyckte hela programmet kändes stelt, även Joakim kändes väldigt stel i sin roll som programledare. Blev inte så sugen på att kolla nästa avsnitt, allt kändes väldigt krystat och B.

    Tittade bara pga Nikolina. Misstaget joakim har gjort är att han bara castat yngre, ”udda”, utåtriktade människor. Det blir väldigt jobbigt att kolla på när alla är gapiga och ska ta plats.

    Hade önskat mer balans, några äldre, några lugna och tillbakadragna för dynamikens skull.

    Fan vad jag saknar BB 2004 och 2006 nu haha ?

    Vart kan man se programmet?

      Youtube

      You Tube Puppet Master

    Bara baserat på denna beskrivning (inte sett programmet):
    Jocke anser ju själv att han blivit utnyttjad av produktionen för tylösund-serien och har svurit på att inte utnyttja och behandla folk på det sättet. Men ändå gör han nu en dokusåpa där han förödmjukar deltagarna till max. Dels kör med dem psykologiskt på ett sätt som liknar det män gör mot kvinnor när de psykiskt misshandlar och hjärntvättar dem och dels skapar rena mobbingsituationer. Fyfan för att vara där i flera veckor. Deltagarna kommer att komma ut som nervösa vrak. Bara för att de inte super skallen av sig betyder det inte att det inte är att behandla folk som skit.

      Tycker du överreagerar en smula, och deltagarna vet ju vad det är för typ av koncept de tackat ja till

        Helt okey att tycka det och jag baserar som sagt allt på det som skrivits här. Detta är dock första ggn programmet produceras, så deltagarna vet inte vad de tackat ja till. Dessutom vet jag inte heller om denna produktion (som jag antar bekostas av J&J’s bolag) har tillgång till de professioner som ”normala” dokusåpaproduktioner har. Läkare, psykologer. osv för att fånga upp eventuella reaktioner från deltagarna.

      På vilket sätt förödmjukar han deltagarna till MAX enligt denna beskrivningen? Ser ingen psykisk misshandel i det där. Programmet heter puppet master. Deltagarna vet vad de ger sig in på. Att vissa upp sina röster i en dokusåpa är knappast sån tortyr som du försöker få det att låta som ?

        Fast pja, jag fattar vad Tina menar. Nu har jag inte sett puppet master men de flesta dokusåpor går ju faktiskt ut på att exploatera unga människor (nu var väl de här i 30 års åldern iof kanske vilket är bra!) som egentligen inte alls fattar vad de ger sig in på.

          Exempel? Alla som deltagit i ph måste ju förstått vad de gett sig in på. Eller?

            Nej jag tror verkligen inte det? Alltså, ta en ung människa, lås in den i ett hus & ge den massa alkohol i nån månad…tror inte de har en aning om hur de kommer att bete sig efter ett par veckor.

              Halva grejen med programmet är väl att de inte vet vad de gav sig in på, för att de trodde ”det skulle va en helt vanlig dokusåpa”. Det var ändå bland det första han sa (såg dock inte mer än två minuter så har det kommit fram något mer backar jag offcurse)

                Kanske! Fast kommentaren ovan gällde pH. Alltså om kidsen verkligen fattar vad de ger sig in på bara för att de sett programmet.

        En osäker miljö, där en inte har koll på vad som ska hända, vem som kommer att drabbas av vad eller vart en har varandra, är oerhört psykiskt påfrestande för de allra flesta och räknas till och har i historien används som en psykologisk tortyrmetod. Dessa deltagare vet ingenting eftersom programmet saknar spelregler. Bara för att det är i en dokusåpamiljö, så betyder det inte att folk inte kan fara illa av hur de blir behandlade. Och bara för att folk ”förstår” hur en dokusåpa fungerar och vad de gett sig in på så betyder det inte att de kan beräkna hur de kommer att må efteråt. Ja, jag slår på stora trumman och ja, jag fattar att liknelsen kan ses som överdriven, MEN om detta skett i vilken annan miljö som helst, så hade det utan tvekan räknats som psykiskt misshandel.

          Jag antar, rätta mig om jag har fel, att ingen av deltagarna har kidnappats och tvingats att vara med i denna dokusåpa?
          Ingen av dom tror väl att det är ett trädgårdsprogram eller baka/laga matprogram?
          Och jag antar, rätta mig om jag har fel, vem som helst av dom kan gå därifrån om dom inte längre vill vara med?
          Sluta dalta med vuxna människor.

            Frågan är ju lite också hur mycket dom får veta vad som kommer att hända under programmets gång, som en annan skrev så ”trodde som att dom sökte till en vanlig dokusåpa”.

      Fast det är en enorm skillnad mot Tylösand!

    ?

    Tittade i ca 1 min, men klarade inte av att se han läskiga med fillers x 100 i hela fejset så stängde av.

      Sedär, en till som har en helt normal reaktion på ansikten som blivit opererade till onaturlighet!

      men min kommentar togs bort?……

        Varför kan folk inte skilja på operationer och fillers?? Helt ärligt

    Kommer aldrig och vill inte se någonting som har med Joakim Lundell att göra. Han har fått tillräckligt med uppmärksamhet och TV tid som han inte förtjänar.

      Amen 2 that.

    ”Den deltagare som får flest röster är vår gamla kompis, ”Ankpung”, eller Nikolina som hon nu för tiden verkar kalla sig”

    Skulle inte du kalla personer för deras namn och inte vad de valde att kalla sig förr?
    Nedvärderande att skriva ”som hon nu för tiden verkar kalla sig”
    Vadå- hon heter väl det?

      Jag tyckte det var bra att få det förklarat att det är ”Ankpung” det handlar om. Hade aldrig vetat vem ”Nikolina” är. Behövs väl en inkörsperiod kanske.

      Jag har ingen aning om ifall hon helt slutat kalla sig för ”Ankpung” men i programmet använder hon namnet Nikolina.

        När skrev du senast om den här ankpungen? Om hon nu är en gammal kompis… har nog aldrig sett henne nämnas här??

          Det var ett tag sedan, men hon har en egen kategori med 26 inlägg i.

        Ja skulle du presenterat dig som bloggbevakning i liknande sammanhang? Hon heter Nickolina, hennes bloggadress var ankpung

          Men då var det väl jättebra att jag specificerade att personen som skrev bloggen Ankpung är Nikolina som är med i Puppet Master? ?

      Tycker inte det var respektlöst. Hon nämnde det gamla smeknamnet och hennes namn så man ska förstå vem det handlar om. Hade varit en annan sak om hon enbart skrev ankpung

    Men varför spoilar du vem som får lämna?

      Ingen lämnade ju.
      Sen kan man kanske tänka sig att spoil kan förekomma i ett sånt här slags inlägg, vad hade du väntat dig?

        När något har sänts, är det inga spoilers

      Varför ”läste” du inlägget om du är rädd för spoilers?

        Och varför i så fall läste du inlägget, utan att se vad som står?

    Det roliga är väl ändå kommentaren som Jocke fäst högst upp i kommentarsfältet att man inte kan jämföra med andra produktioner för de har så låg budget och yadayada. Känns som att varje gång han får kritik och folk inte tokhyllar så finns det en ursäkt. Sjukt tröttsamt.

    Tyckte programmet var stelt och konstigt. Man fick inte veta vad det går ut på eller någonting. Dom olika deltagarna passar inte med varandra och det kändes väldigt krystat och lågbudget

    Det är väl en som får lämna för vederbörande gör något olämpligt.

    *Jätteseriös voice-over*: ”Men när de får se vad de EJENKLIGEN ska göra…” ???

      HAHAHAHA

      Min chef säger så. Och tarrik istället för tallrik?

        Förskollärare?

    Verkar, utifrån din beskrivning, ungefär lika kul att vara med i programmet som att kolla på det ??

    Gud, hans kommentar på paradise hotels instagram är så töntig.

    ”Må bästa dokusåpa vinna!??”

    Och sen

    ”Vi får se vad tittarsifforna blir, tråkigt att du är den typen av människa som ska trycka ner något du inte ens sätt. Och jag är oavsett stolt att med en liten grupp skapat detta med en minimal budget och personal. Var lite mer positiv och inspereras av andra så kommer du må bättre??”

    Tycker inte han verkar vara så nöjd med sina projekt med tanke på att han varje gång, oavsett vilket program, måste påpeka att han haft så liten budget.

      ”Sätt”. I say no more..

      Fy vad pinsamma kommentarer…
      Han själv har väl asmycket pengar, tryck in lite i produktionen då så han kan va stolt över projekten och göra nåt bra? Inte bara sitta och lipa över sin lilla torftiga budget

    Fast varför måste man göra sig lustig över andras utseende

      Varför använda fillers tills man ser helt onaturlig ut? Jag tycker det ser hemskt ut, inte ett dugg lustigt. Och sen när får man inte lov att ”tycka” något på Bloggbevakning? Hela den här bloggens koncept går ju ut på att vräka ut tyckanden, eller är det bara Camilla som får göra det?
      Det var verkligen min första tanke – kopplade rubriken till bilden och undrade verkligen helt ärligt – är det en vaxdocka jag ser?

        Men andra får väl använda vad fan dom vill i hur stor mängd de vill. Man behöver inte vara otrevlig för det! Det är skillnad på att tycka och att tycka. Vissa saker håller man för sig själv helt enkelt.

        Fruktansvärd kommentar. Säger du sånt till människor på stan med? Vänner?

    Ber om ursäkt om jag gick för långt i det jag skrev camcam. ?

    Många ingrepp under ett och samma tak. Den ena ser värre ut än den andra.

      Frank Drebin på kalas: ”I see a lot of familiar face lifts here”.

      Ja verkligen tror inte jag någonsin sett så mycket ingrepp högt och lågt i ett och samma avsnitt ??

    Camilla, Nellies instagram verkar vara borta? Hittar inte gonzanellie. Skumt?

      Då är du väl blockad – jag får upp hennes konto.

      Hon blockar järnet nu efter gårdagens ifrågasättande och att krisen med Olav kommit ut… tunn is.

        Vad då för kris med Olav?

          Men eller hur… Dom har ju en Q&A tillsammans just nus det är ju knappast slut.

    Tycker det första avsnittet va jättetråkigt. Hoppas att resten av serien blir mer spännande och underhållande annars är det inget att hänga i julgran

    Sjukt jobbiga människor som såg för jäkliga ut, den ena värre än den andra. Lägg på en balklänning på Diana och några få lines.. Nej, kan ha varit det sämsta jag sett på länge!

    Vad hände innan utröstningen då? Vad går programmet ut på? Är det några utmaningar eller tävlingar, eller vad händer och vad baseras utröstningen på?

      Det kommer förhoppningsvis mer nästa vecka.. det här avsnittet var enbart pakt och fejk utröstning.

        Är det bara ett program i veckan?

    Tittade på deltagarnas intron och kände att jag tappade hjärnceller redan där. Det räcker så.

    Blev inte imponerad alls . Allt kändes halvdant och det hände inte så mycket. Festen var ju sjukt utdragen och klippningen kändes B , folk gick bara runt och försökte som om dom var i PH . tyvärr blir det botten betyg för in del

    Alltså samtiden.

      Den är inte bara full längre den är medvetslös.

    Mår dåligt över att jag spenderat 48 minuter av mitt liv på att se detta. Kan vara det sämsta någonsin.

    Älskar hur Joakim försvar sig själv i kommentarerna ”VåR BuDgEt VaR pÅ cA 3% Av VaD t.EX. Ph haR”, okej, men då kanske du inte bör skapa ett program som kommer vara fett B om du har så dålig budget. ZzZZz.

      Han kunde väl sålt en klocka… ?

        Ja eller en bil eller nån väska han köpt till ungen?

          Ja budget kan han ju knappast skylla på då han dagligen skryter om hur mycket jävla pengar han har. Det var den absolut sämsta dokusåpan jag sett och det fanns inga riktlinjer, inga intressanta deltagare och ljudet när alla stod och skrek i en ekanda trappuppgång var droppen som fick bägaren att rinna över. Tacka vet jag BB och PH ??

      Varför skriver du sÅdÄr????

        Man skriver så när man gör narr av någon

          Nej, men när man vill göra narr av sig själv.

      Blir lite provocerad när Jocke av alla människor klagar på att det fattas pengar när han köpte miljonbilar utan att själv ha körkort, köper nya märkeskläder varje dag, renoverar sitt hem för flera miljoner bara för att sedan riva rummet igen och bygga upp det på nytt för att han inte blev nöjd/vill ha content till sin reality serie. Samtidigt som Jonna köper begagnade kläder till deras barn. Jocke skulle behöva någon som sköter hans ekonomi

        Eller också låter vi honom köpa vad han vill för sina egna pengar?

    Jag kollade på första avsnittet och blev inte alls taggad på att se nästa. Dels pga deltagarna, som skrev, var högljudda, och ena ville verkligen ha drama, bråk och bitchiga tjejer där.
    Jag gillade Nikolina, Emilie och Ludde, för det är verkligen så jag är, tillbakadragen och lugn. Går under radarn.
    Gillade absolut inte Kevin som så uppenbart raggade på Jwan, som körde något sorts spel med honom.
    Nej.
    Det här är ingenting för mig, men då hatat jag Paradise Hotel och har aldrig sett ett avsnitt av varken det eller någon annan såpa heller för den delen.

    Over and out.

      Bra att du hatar något du aldrig sett. Du verkar för jävla smart.

        Det stämmer att jag hatar någonting jag aldrig sett, men jag har sett Puppet master och eftersom det är någon sorts ”twist” på vanliga trista dokusåpor så kommer jag fortsätta hata vanliga dokusåpor som jag inte sett ett enda jävla avsnitt av ? Ja jag är smart, tack för påminnelsen ?❤

          OK……

    Började kolla, tills han satt vid skrivmaskinen då klickade jag fram till utröstningen och jag kände att shit? Jag missade verkligen INGENTING. Tyvärr.

    Det är en speciell sorts killar som går runt med kritvita tänder, fejkbränna och ler med öppen mun samtidigt som de tuggar tuggummi 🙂

    På tal om Youtube. Camilla får ta bort om det är för ot.

    Hur räknas antal visningar på en video? Om jag tittar på halva videon nu och andra halvan om ett par dagar, är det två visningar då? Även om det är från samma enhet? Eller räknas visningar från en enhet eller inloggning alltid bara som en oavsett om man ser samma video flera gånger?

    Jag blev faktiskt besviken trodde det skulle vara classy och glamour iomed hur programledarna är klädda slottet deltagarna bor på. Vad är meningen med den vackra omgivningen och balklänning och kostym när deltagarna har alla en egen klädkod. De fanns så mkt potential tyvärr kommer jag inte att kolla.

    Det skriker så mycket livets hårda skola.
    Förresten varför ser alla så smutsiga ut.
    Jocke har bara gjort en grej bra och det är spökjakt.. denna såpan är totalt B och ointressant

      Haha brun utan sol i 15 lager, fillers och diverse annat.

    Men hur ser dessa manniskor ut? Ar de representiva for nagon subgrupp i Sverige nu for tiden?

    Så extremt tråkig serie. Händer ingenting, inga tvister, ingen spänning, inget drama.

    Det enda positiva är att deltagarna är nya, dem flesta andra serier har deltagarna redan varit med i andra program tidigare. Men handlingen och upplägget i serien är helt värdelöst och ointressant

    Skräckis, brukar gilla se sånt men det här var ju fasiken riktigt skäck!

    Nåt har stigit Jockiboi åt hyvvet, det är ju en sak som är toksäker. Herregud vilken skit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.