Gör som influencer Josefine Ivarsson

Josefine Ivarsson Instastory: Vill bara uppmana er alla som gör samarbeten här på Instagram att deklarationen är öppen & det är dags att lägga in alla produkter ni tagit emot under året 2020! Räkna ihop alla produkter ni tagit emot & skatta sedan på dessa. T2 hobbyverksamhet heter bilagan ni ska lägga till i deklarationen. ta ert ansvar för vet konton som fått stora skattesmällar. Bild 2: Nu svämmar min DM över men ni ska lägga till "bilaga" T2 vid deklarationen, se nedan.
Bildkälla: Josefine Ivarsson Instastory

Bild 1: Vill bara uppmana er alla som gör samarbeten här på Instagram att deklarationen är öppen & det är dags att lägga in alla produkter ni tagit emot under året 2020! Räkna ihop alla produkter ni tagit emot & skatta sedan på dessa. T2 hobbyverksamhet heter bilagan ni ska lägga till i deklarationen. ta ert ansvar för vet konton som fått stora skattesmällar.
Bild 2: Nu svämmar min DM över men ni ska lägga till ”bilaga” T2 vid deklarationen, se nedan. // Josefine Ivarsson

Jag vill bara ta tillfället i akt att lyfta fram den här influencern som uppmanar sina kollegor att betala förmånskatt på alla prylar, produkter och annat de tagit emot under året som gått.
Jag tycker det är så positivt att fler och fler uppmanar sin kollegor att ta sitt ansvar och ja, sköta sig.
Det är sådant här som gör att branschen går mot att bli mer och mer seriös, så det är någonting jag verkligen vill lyfta fram!

Jag älskar att ni tipsar mig om allt möjligt som händer i influencervärlden, och förstår att man reagerar mer när någon gör fel än rätt, men jag uppskattar även positiva tips och tar gärna emot precis hur många som helst av dem också.
Så tack!
Och tack på förhand.
Och tack Josefine för dina inlägg. 🙂

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hatten av.

    Glorian på.

    Men alltså, många ber ju inte om att få sånt skickat till sig. Ska de skatta då? Jordens meck att skicka tillbaka.

      Gåva eller pressutskick är inget samarbete?

      Ja men man kan ju enkelt säga till PR-byråerna att man inte vill ha nåt. Istället för att lämna över sina storlekar och portkoder…

      Då lämnar man tillbaka dessa, och tro mig då slutar folk skicka

      Ofta står man på en PR-lista för att få grejer.

        Måste man skatta på gåvor?

          Nej gåvoskatten är avskaffad men däremot måste man skatta på pressutskick/saker man får i egenskap av sitt yrke etc. Dvs, du skattar inte på julklappar från din familj 🙂

            En genuint undrande frågan… Hur funkar det med julklappar man får från sin arbetsgivare då? Måste de skattas?

              Om de är över ett visst belopp ska det beskattas

                Det är inget du behöver göra själv. Det ska arbetsgivaren fixa.

        Skulle många sluta ta emot pressutskick kommer företagen antagligen anpassa sig efter det. Det vore ju win win för båda parter:)

      Tycker det är helt sinnessjukt att folk sa behöva skatta på saker de INTE beställt eller ens bett om. Hela mening med pressbud är att de är en löpande tjänst som företagen skickar ut för att visa upp sina produkter. Det är liksom inte gåvor…

        Snarare borde alla saker som skickats ut av pr-byråer kunna dras av på samma sätt som man kan dra av kontorsredskap.
        Man får dra av arbetsmaterial, och många bloggare förlitar sig på pressutskicken som arbetsmaterial. Därav borde de snarare vara avdrag på de varorna….

        Vill även tillägga att ALLA tidningsredaktioner är överrösta med pressbud och har varit så sen day 1. Vet inte hur många redaktioner som tipsar om skönhetsprodukter de fått i pressutskicken och Inte har någon någonsin sagt ”dold reklam” eller ”redovisa pressbuden”…,

        Känns som dubbelmoral att lämna HELA tidningsindustrin ogranskad men gå all in på influencers. Är det för att de är ensamma och inte har stora bolag som backar upp dem…?

          Ptja, nu handlar ju den här bloggen om influencers och inte tidningar

          Pressutskick till press och media går till redaktionerna och fördelas därefter på respektive medarbetare. Har produkten nyhetsvärde och allmänintresse kan det bli ett omnämnande men inte säkert.
          Viss skillnad mot de bud som går till enskilda influencers hemadresser och som syftar till att locka fram tacksamhet och exponering utan kritisk bedömning av produktens nyhetsvärde eller egenskaper i övrigt.

            Vad får dig att tro att influencers lägger upp alla pressbud de får? ???
            Tro mig det kan komma många pressbud varje dag och på sin höjd kanske en influencer visar 2-3 st per vecka. Det finns tom special anpassade pressutskick just om det är någon viss produkt man visat intresse för. Detta förekommer främst för skönhetsbloggare dock som är helt beroende av pressutskick för att gå runt. Tror du att någon skönhetsbloggare skulle ha råd att köpa alla produkter de behöver för att kunna recensera, göra tutorials etc. det är rent fräckt att kalla det något annat än arbetsmaterial/arbetsprover

          Tidningsindustrin du nämner är inte ”ogranskad” men ålagd att tillämpa självcensur. Det finns pressetiska regler och reklam ska tydligt utmärkas liksom köpta artiklar och reklambilagor.
          Redaktionellt material och textreklam ska hållas isär och läsaren ska veta om något är redaktionens uppriktiga åsikt eller om någon fått betalt för att skriva något.

            Tro mig när jag säger att det är få tidningar som håller isär det……

    Vad händer med inlägget om de fejkade marmormöblerna? Har företaget svarat? Ligger Nyheter24 och du på dem om svar? De fortsätter ju lägga ut inlägg om sina möbler och påstår fortfarande att det är ”äkta marmor ”. Om ni låter dem komma undan med det blir jag jäkligt skeptisk.

      Men Camilla skrev ju att hon återkommer när hon fått återkoppling från marmormöbelfirman.
      Och har hon sagt så, så gör hon det. Det är nog fler som väntar med spänning, jag t ex.

        Fast ska det behöva ta så lång tid att svara på några frågor. Så jäkla mycket har de väl inte att göra.

          Det kanske är pinsamt för företaget att säga som det är? De kanske inte har lust att svara?
          Eller så har de skitmycket att göra, det vimlar ju av influencers som behöver få sitt marmorbordsbehov stillat.
          Vem vet?

        Såg att Gertrude la upp en story idag om att hon väntar på ett sånt ”drömbord” i marmor till twist & tangos showroom ?

      Förstår inte din kommentar helt. Vem låter dem komma undan? Menar du att det är Camillas ansvar att sätta dit dem, annars blir du… skeptisk?

        Jag menar att jag blir skeptisk till varför inlägget togs ner och varför det inte kommer upp igen bara för att de inte svarat på frågorna. Att hela inlägget försvinner bara för att företaget inte vill svara på frågor låter ju inte troligt. Då är det snarare så att det finns en förklaring som bloggen och Nyheter24 inte vill ska komma ut.

    Fotbollsmänniskor! Jag vet inget om ämnet men undrar varför inte John Guidetti är med i matchen ikväll?

      För att han helt enkelt inte är tillräckligt bra.

        Okej då vet jag! Tänkte om han hade tackat nej

      Pga Janne Andersson anser att det finns minst 11 spelare som är bättre än Guidetti

        Synd. Gillar John.

          Men det räcker ju inte med att man gillar en person för att den ska få spela i landslaget, den måste göra bra ifrån sig med ?

            Nähä? Sparka in några fler öppna dörrar.

      Blir nog svårt för Guidetti att ta plats nu. Zlatan är tillbaka, sen har man Isak, Berg, Quaison samt Larsson som är givna framför Guidetti, vad har han spelat under säsongen – 10 min? Det går ju inte ens att sälja honom för han är för dyr, och då menar jag att lagen kan få tag på bättre spelare än honom för samma peng. ??‍♀️ Han är inte värd pengarna längre.

    Men orka, skattar de inte tillräckligt, hur orkar man bry sig om vad någon annan skattar på? Bittra liv

      Du tänker inte att allt sånt i samhället som är ”gratis” (skola, sjukvård etc, you know – bra att ha saker), att dom pengarna måste komma nånstans ifrån? ??‍♀️

      Får jag förmåner på mitt jobb beskattas de, varför ska flunsornas förmåner behandlas annorlunda?

      känner du dig träffad du är nog en av de flunsorna som vill ha allt gratis 😛

        Ordet flunsor. Nej. Bara nej.

          Jo, det är lagom nedlåtande och bra. Passar till deras flunseri.

    Felicia Bergström gjorde en story om det idag!! Hon uppmanade influensers att reklammärka på rätt sätt, enligt konsumentverkets nya riktlinjer, och visade vad ej är tillåtet respektive vad som är tillåtet. Även Lalinda har gjort ett inlägg om det här i dagarna.

    Gäller detta endast betalda samarbeten? eller även sånna samarbeten där influensern endast fått produkter, men ingen betalning? Tänker på mindre influenser som tyvärr blir ”utnyttjade” = får produkter i utbyte mot reklam, men inget betalt

      Det är ju upp till varje influenser, stor som liten, att ta reda på vad det är för regler. Lite eget ansvarstagande kan de väl ha.

      ALLA produkter ska beskattas. Är influencern så dum att den hellre tar emot produkter än pengar så är det deras fel att de går back.

        Så om du får en gåva från ett företag så lägger du in det i din deklaration!

          Om du gör reklam på sociala medier för att du fått en vara eller en tjänst är det inte en gåva utan betalning för arbete du utfört. Gåvor får man för man är snäll eller fyller år 🙂
          Alltså ska du skatta för varan eller tjänsten du fått. Precis som när du får lön i pengar.

            Tack för ett bra svar

    Fellsis – Felicia Bergström – gjorde idag ett inlägg på Instagram om vikten av att göra rätt när det gäller samarbeten! Fantastiskt bra gjort!!!
    Blir så glad av detta!!!

    influenser får mig bara att tänka på influensa 😀

    Efter alla ifrågasättande kommentarer på Isabellas blogg kring skiter i pandemin lever som vanligt väljer hon att publicera var hon handlar sina badräkter ifrån med svart fet stil smygreklam för ett företag som heter nåt i stil med Birger Jarl under och visar upp sina behag i olika badräkter allt för att skriva jag skiter i er som bryr er om pandemin jag har alldeles för roligt för att göra avkall på något. Desperat much syns på långa vägar att hon är uppmärksamhetskåt och vill ge sken av att hon är lycklig fake it till you make it är hennes motto. asg 😀

      Är väl betalt samarbete på insta som vanligt och bonusinlägg på bloggen med cash under bordet. Har kommenterat på donnans blogg. Tror dock inte den tar med kommentaren.

        vi får nog tipsa konsumentverket 😉

      Klart Bella passar på att flasha boobsen nu när hon har spring break 🙂

        Undrar om Bella deklarera för badkläder och underkläder som hon får för reklamen för Birger Jarl Under?
        Jag hittar ingen reklammärkning vare sig i bloggen eller på Instastories.
        Lite väl uppenbart för att kallas smygreklam dock. Alla förstår att det är någon form av deal.
        Ingen ska gå på att Bella visar upp något på bloggen gratis? Det har hon aldrig gjort.

    Så jävla falsk människa.
    Usch.
    ?

      Varför?

    Hej allihopa!

    Jag ville bara dela med mig av det faktum att jag skapat en blogg med skvaller och nyheter från den svenska influencervärlden, kolla gärna in den: http://www.svenskainfluencers@blogg.se

      Orka.

      Det räcker så gott med den här. Tack så mycket.

    Tipsa om influensern som är med i Robinson!

      Du menar Joanna Swica?

    Ok man får något hemskickat typ Hummelskorna som Bellas barn fick häromdagen. Kan man då välja i att strunta i att visa upp dem och tagga företaget el är de här ”gratisprylarna” alltid samarbeten?
    Om man visar upp samt taggar givaren borde det rimligtvis automatiskt klassas som betalt samarbete dvs reklam el muta.
    Om man får prylen, behåller den men väljer att inte göra reklam/tagga borde man rimligtvis slippa beskattning då man inte hoppat på reklamtåget och gjort företaget en gentjänst för gåvan.

    Gäller samma mottagande av Swish donationer?
    Tänker på personer som sänder LIVE med Swish där tittarna skickar in valfritt belopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.