Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

620 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag frågade för en vecka sen om OLW:s nya chips i smaken BBQ-cola. Ingen hade smakat dom då så jag offrade mig ? Jag tycker chipsen var helt ok men tror inte att jag ska köpa dom på nytt (kan dock äta om jag blir bjuden på dom). Angående smaken så smakade chipsen även cola (vilket jag undrade på innan om det skulle göra det), även om BBQ smakade nåt mer tycker jag. Colasmaken var en ”riktig” colasmak, det smakade som colaläsk typ.

      Tack för återkoppling. Kommer nog inte köpa. Men blev sugen på cola ?

        Nej kommer inte köpa. Chips som smakar Cola nä.

          Dock funkar karamellpopkorn, av någon anledning!

            Salt och sött och krisppuffigt känns rimligt tycker jag.

        Jag med ? Vill även ha ”vanliga” chips.

        -anonym 20.00

      Jag tycker faktiskt de var helt okej! Hade kunnat köpa igen men hamnade inte på nån topp 3 eller så.

      Jag tyckte dom var jättegoda, kommer köpa igen. Smakade mest BBQ 🙂

    Vad skulle ni gjort? Jag och min man har varit gifta i 5 år och har en dotter på 5 månader. Jag har ett barn sen innan på heltid och han har ett barn på halvtid. Hans barns mamma är väldigt labil och svartsjuk, manipulerar barnet och snackar ofta skit om mig till barnet (enligt barnet själv). Nu har barnet sagt att jag behandlar hen illa vilket lett till anonym soc anmälan mot mig och på mina barn. Det barnet ska ha sagt är exakt samma ord som mamman sagt om mig. Vi vet att barnet säger sånt för att göra mamman nöjd. Jag har alltså aldrig någonsin behandlat barnet illa utan alltid gjort mitt bästa för att hen ska tycka om mig, iom att hen bara kommer varannan vecka så har jag gjort allt för hen ska känna sig som en del av oss. Pappan har försökt lösa situationen med exet och barnet men utan framgång. Jag känner att jag inte längre vill ha barnet hos mig varannan vecka. Jag får sån ångest över vad som kan hända mina barn om hen fortsätter ljuga om att jag är elak. Om hen skulle tex säga att jag slår hen, då skulle man ta mina egna barn också för att utreda saken. Det här är bara 1% av allt som hänt och jag känner mig beredd att lämna pappan nu pga allt, för jag vill inte riskera att mina barn drabbas mer av detta. Vi alla mår dåligt av detta. Hade vi inte haft ett eget barn tillsammans hade jag lämnat för längesen. Jag önskar jag kunde be pappan träffa sitt barn ensam, men det går ju inte mtp att de har varannan vecka. Vad finns det ens för lösning? Mamman och barnet förstör ju vår familj. Visst är det inte barnets fel egentligen, men hen är alltså tillräckligt gammal för att veta att det hen gör är fel. Önskar verkligen att han inte hade ett till barn. Vad hade ni gjort?

      Men fy! Stackars dig! Kan du inte ta kontakt med med kommunen för att få vägledning? Förmodligen är ert fall inte helt unikt, jag vet flera män som har problem med ex som blivit galna efter separation. Så någon slags strukturerad plan kanske är det bästa ändå?

        Ja kanske familjerätten kan hjälpa, men jag gissar att de kanske har passerat där redan. Tror dock att soc kommer att se saken för vad den är och att ts inte har något att oroa sig för. Men det är helt klart en otäck situation.

      Förlåt men du tappade mig helt vid sista meningen, vadå önskar att han inte hade ett till barn? På riktigt? Hade någon sagt så om mig och mitt barn hade jag blivit otroligt sårad. Bara tanken att någon närstående inte vill att mitt barn ska finnas känns i magen.

        Tror ts menar att hon önskar att han inte hade barn från början så hon slapp dessa problem? Vad är felet med att önska det i hennes situation? Skulle också

          Och det barnet önskar nog att hon inte fanns – det blir ju en väldigt problematisk relation om man önskar att folk i ens närhet inte fanns. Hon visste ju om barnet när hon började träffa pappan…

          Förstår det är en jobbig situation men att sitta och sura över att han har ett barn sedan tidigare leder inte till något konstruktivt.

            Men hon visste inte att barnet skulle hålla på som det gör.

              Nej det visste hon inte. Men rent krasst, det är ofta inte lätt möta någon som har barn. Nåt barn hamnar ofta i kläm.
              Generellt hade man velat att folk väntade längre med barn, så barnen slapp fara mellan varje vecka utan en fast punkt. Det är synd om barnen.

              I det här fallet är det såklart jobbigt för låtsasmamman också. Jättesvårt situation. Testa ta rådet ovan om att kontakta nån på kommunen.

        Verkar som att du missförstår inlägget med flit nu.

      Sätt regel att antinger slutar barnet eller så får den inte komma till er mer ? Pppan kan träffa barnet på egen hand. Varför ska du lämna så blir ert barn lidande istället?

        Efter hur Janice förklarat situationen så går det förmodligen inte att säga till barnet.
        Och var ska pappan och barnet ses? Två boenden? Hotell?

        Fast om barnet inte mår bra?! Känns ju inte som att hennes mamma heller är det bästa personen att ha som ensamförälder??
        Nu gör vi en sida av historien… vi vet ju inte vad som hänt och hur alla personer inblandade upplever situationen.

          Ja, sjukt att INGEN här ser det från barnets perspektiv. Barnet som antagligen INTE bett om denna situation.

      Har ingen lösning på ditt problem men tycker oerhört synd om dig❣️

      Hade du funderat på att lämna honom annars? Om det inte hade varit såhär?
      Om inte så kanske en bättre lösning är att ni är särbo under veckorna barnet ska vara hos er, att han till exempel har en lägenhet där dom bor den veckan. Behöver kanske inte vara så för alltid, vet inte hur gammalt barnet är. Sen känns det så tragiskt att det ska behöva gå så långt men kanske är ett bättre alternativ än att lämna när ni trots allt har barn tillsammans, om du vill vara med honom vill säga.

      Om enda anledningen till att du fortfarande är med pappan är för att ni har ett gemensamt barn skulle jag lämna.
      Sök ensam vårdnad om barnet ni har tillsammans.

        Varför skulle hon göra det? Hon kommer aldrig få det, han har ju inte gjort nåt fel!

          Hans familj utöver henne har ju blivit en säkerhetsfara för henne och hennes egna barn? Ledsen men här blir man som mamma väldigt defensiv och vill säkert spärra av det som hotar ens egna.

            En säkerhetsfara? Drama much?

      Låter som en jättetuff situation!

      Jag förstår dig att du blir orolig att du inte vill riskera dina barn men det låter ju så sjukt att du och pappan ska gå isär pga hans förre detta.
      Hur pratar du och pappan om detta?
      Hur gammal är barnet? Även om barnet är tillräckligt gammal att förstå så är det komplicerat, ett barn vill inte gå emot sin förälder, barnet är manipulerad etc och bör inte lastat för vad mamman håller på med.
      Men har ni sökt någon hjälp? Tänker att du skrev att detta pågått länge.
      När du nu blivit anonymt anmäld så hade jag lagt alla kort på bordet, vet du med dig att du inte gjort något fel så kommer detta slå mot mamman och förhoppningsvis kanske hon slutar?

      Jag tycker inte du ska lämna eller vara särbo som någon nämnde, varför ska ert barn få sin pappa varannan vecka för att hans tidigare barn och ex förstör? Den enda som blir lidande är ert barn. Jag skulle säga till pappan att antingen tar han tag i situationen, om det inte funkar ändra umgänget så att barnet kommer mer sällan och om inget funkar lämna. ❤️

        Men varför ska barnet lida för nåt mamman skapat?! Ska han överge sitt barn som då måste spendera mer tid med den person de anser är skadlig??

      Låter som en svår situation för er alla.
      Jag jobbar inom socialtjänsten och får säga att det är extremt osannolikt att dina barn tas ifrån dig pga detta. Om anklagelser om våld konmer från ett barn i familjen så behöver man ju förstås utreda de uppgifterna. Men det görs ju genom att prata med er (och 5-åringen). Ni får helt enkelt berätta allt som dwt är.
      Hur gammal är din partners barn?
      Även om barnet är tillräckligt gammalt för att förstå så kan det ju vara pressat av mamman samt att mamman kan ha fått barnet att tänka att du behandlar hen illa. Även om du inte utföra några handlingar eller säger något elakt mot barnet så tänker jag att ett barn känner av om det är oönskat, om du inte vill ha barnet där osv.
      Beroende på barnets ålder och om det är lämpligt så tycker jag att ni ska prata med barnet om situationen. Ni kan också be om råd och stöd från socialtjänsten i det.
      Även om inte du anser det välkommet så ser iaf jag behov av stöd för iaf ett.av barnen i familjen. Det vill säga din partners barn. Inget barn ska behövs hamna i kläm mellan de vuxna, lojalitetskonflikter och att bli coachad i vad man ska säga oavsett ålder. (om vi utgår från din version).

        Håller med! Arbetar också på socialtjänsten.

      Förlåt om jag låter kallhjärtad nu men så här är det ofta nuförtiden. Nej, de flesta är inte som Läckans ”stjärnfamilj” där 7 vuxna och 4 barn gosar oavbrutet till allas beskådan på Insta.
      Det finns alltid arga, bittra ex. Sårade, vilsna barn. Villrådiga nya partners. Osv osv osv.
      Du gav dig in i detta, du skaffade barn med denna man. Nej, jag shamar dig inte. Du blev kär och hoppades på det bästa.
      Nu måste du göra det bästa för barnen, vad det nu kan vara, det vet bara du.

        Ja jag tror man lätt glömmer hur det fungerar när man ser hur många klarar det galant på instagram. Lyckliga familjer. Men självklart lägger man inte upp sånt.
        Som jag skrev däruppe, det är fasiken inte lätt för barn som far mellan familjer. Barn som måste ha två olika hem. Kan inte ens föreställa mig hur det känns.

        Vet en kompis till mitt barn. Det barnet bor varannan vecka hos mamman (och tre nya syskon) och varannan hos pappan i en annan del av stan (två nya syskon). Bara det här barnet flyttar runt. De andra syskonen har ju fast boende med deras föräldrar. Så varannan vecka är det för långt bort att vara med kompisarna som barnet kan vara med under mammaveckorna. Det är inte inte lätt för barnen.

          Jag är säkert gammal och mossig men jag tycker att föräldrar ofta sätter sina behov i första rummet. De träffar en ny och måste genast validera relationen med ett barn.
          De är ju kära, ett kärleksbarn. Allt löser sig eftersom det finns kärlek. Om föräldrarna är lyckliga blir barnen lyckliga. Och andra sådana klyschor.

            Nej inte alls gammal och mossig. Du är inne helt på rätt spår. Barnen måste få komma i första rummet.

      Särbos?!

      Din man och exet bör gå på samarbetssamtal, familjerådgivningen på kommunen är jättebra. Han är ansvarig för att hans barn mår bra hos både pappa och mamma. Om exet inte vill får han gå vidare till nästa instans. Du kan tyvärr inte lösa situationen. Kram!

        Bra svar!

      Låt pappan skaffa en separat lägenhet som de bor i varannan vecka?
      Så hemskt.. hade nog lämnat tyvärr.

        Det var min första reaktion också. Men socialsekreteraren lite högre upp förklarar det bra. Hon och pappan är vuxna och de måste få det att fungera. Alla barn ska självklart känna sig lika delaktiga i familjelivet. Klart att situationen försvåras enormt av den biologiska mammans agerande. Vilket leder till lojalitetskonflikter för barnet. Även om barnet trivs och vill göra det hos pappan, blir det ju mot mammans vilja. De behöver söka hjälp för att kunna guida barnet genom det här. Inte skjuta barnet ifrån sig mer.

          De behöver inte få det att fungera, de var inte ett par först och de behöver inte vara det nu.
          De behöver prioritera sina barn och sluta söka romantik när de har barn som ska växa upp och har rätt till ett stabilt hem.

            Ett sätt att få det att fungera kan givetvis vara att göra slut. Men jag tror inte på idén att de fortsätter att vara ett par och att pappan lever med ett barn en vecka och övriga familjen den andra veckan. Hur ska det kännas för hans äldsta barn som inte alls får vara en del av pappans liv i övrigt.

              Precis! Och barnet missar sitt syskon? Blir oerhört illa berörd av många kommentarer här som inte alls kan förstå hur det är för barnet i fråga.

      Lyssna till ditt hjärta är mitt egna råd! Vi kan omöjligt veta vad som är bäst för er.
      Inte heller vet vi vem av er som talar sanning. Tyvärr.

        *enda

      Förstår dig till 100% Och förståelsen för obstruerande ex är 0%. Finns inga vinnare i det här. Om jag haft det på samma sätt, att någon socanmält mig för samma sak så hade jag sagt att det känns obehagligt att barnet trots det ska komma varannan vecka. Vem vet vad som diktas upp? Och föräldrarna MÅSTE lösa det här. Exet må dåligt men det är lägre än lägst att hålla på som hon gör. Han har en ny familj nu och barn med sitt ex. Då ska alla parter göra sitt bästa. För barnets skull. Hennes känslor och svartsjuka får hon hantera själv, med professionell hjälp om det behövs. men det här måste få ett slut.
      Kram på dig

      Jag skulle ta mina barn och dra.
      Fy sjutton för barnen att ha en sån situation, det är inte värt det bara för att få vara i ett parförhållande.
      Ta hand om dig och dina barn så får mannen och hans ex sköta sina barn.

        Går inte, det är inte bara ”hennes” barn.

          Vilken soppa. Varför skaffar man ens barn när båda redan har barn. Varför är det så viktigt och bråttom att få ett gemensamt barn? Sedan separerar de och då har båda barn med två ex var.
          Måste man ha barn ihop till varje pris?
          När man redan har barn?

            Fattar inte heller detta. Och sen kalla stackarna för ”kärleksbarn” – egobarn kanske vore bättre.

              Är du ett bittert ex vars man ”gått vidare” med ny partner som hen skaffat fler barn med??

                Haha, tvärtom faktiskt.

            Bråttom? Är det till att snabbt skaffa barn när de varit gifta i fem år och barnet de har ihop är fem månader?

        Jag skulle också lämna. Mannen får helt enkelt reda upp sitt förflutna. Det hotar ju oskyldigas välbefinnande nu. Förstår inte alls varför kravet ställs på TS att förstå och vilja reda upp andras uppenbara mentala problem när hon just själv fått en bebis och är utsatt för hot!

          Mannens barn tillhör ju inte det förflutna. Barnet är ju här och nu och framåt.

      Hej!
      Ta kontakt med familjerätten för samarbetssamtal. Jag tänker både i konstellationen din sambo/exet och du/sin sambo.
      Om exet accepterar samarbetssamtal vill säga. Jag hade också sökt egen samtalskontakt för att få hjälp att hantera situationen med egna strategier.

      Jag jobbar på familjerätten och detta är tyvärr väldigt vanligt och en väldigt tuff situation för både barnet och er.

      Jag förstår att du blir desperat med tanke på orosanmälan men som någon ovan skrev så omhändertas inte barn på den typen av oro. Särskilt inte när det finns en ”familjerättsliga tvist” i botten med en exfru som manipulerar.

      Barnet behöver också stöd. Nån form av opartisk person som barnet är trygg att prata med.

      Lider med dig men tappa inte hoppet utan sök hjälp för allas skull! Det kan bli bättre. Lycka till!!!

    Kan en bank få reda på om jag har bostadslån hos en annan bank? Hur ser det ut i kreditkontrollen? Vill hjälpa min utsatta syster genom att köpa en bostad åt henne men har reda n bolån. Tjänar bra men enligt kalkylen så kan jag inte få låna mer än ca 800k, vill låna 2 mille.

      Ja de syns i en kredit upplysning alla dina lån

      Ja, självklart kommer de se det. De gör en kreditkoll och där kommer ditt nuvarande bolån finnas.

        Misstänkte det men ville fråga. Får se hur jag kan lösa detta.

      Hjälp henne genom att stå på ett hyreskontrakt/gå i borgen om hon inte kan själv? ?

        Tack, bra tips!

        Kom ihåg vad man säger bara, att gå i borgen är att gå i sorgen! Då är det bättre att stå på lånet själv, eller att hitta en annan lösning.

      Förlåt att jag kapar din tråd! Söker dock desperat erfarenhet från folk som har barn.

      Jag har varit tillsammans med min man i 10 år, båda är väldigt framgångsrika i våra karriärer och bor i ett stort hus (ensamma ?). Innan corona reste vi ofta ganska spontant och levde alltså rätt fritt. Barn har han länge drömt om, men för mig har det aldrig varit något must. Har alltid tänkt ”händer det, så händer det”, men prioriterar verkligen min frihet och älskar den! Är snart 29 år.

      Nu har vi så (trots kondom) blivit gravida. Jag fick veta det idag. Är typ i mitt livs chock och har gråtit hela dagen. Känner verkligen att jag inte vill offra min frihet (hör bara folk runt om mig klaga på hur jobbigt det är och att de aldrig får sömn, inte har någon frihet och att livet blivit helt annorlunda). Mår dåligt av tanken. Känner mig egoistiskt, men tror verkligen inte jag är redo om jag ens känner så.

      Hur gör man för att ta ett beslut? Jag velar så mycket men lutar mest åt abort. Mannen stöttar mig oavsett vad men säger att han väldigt gärna vill bli pappa och att han tror vi är redo. Karriären är på plats, åldern är bra, är gift med min barndomskärlek och bor i stort hus, så det känns så, så dumt om jag gör abort. Fan alltså. Så, så svårt.

        Kanske bör tillägga att jag senaste året mått otroligt dåligt pga sjukdom men för ca 1 månad sedan blev jag frisk och började må mycket bättre igen. Var så himla redo att kunna må bra på riktigt och så blir jag (oplanerat) gravid. Känner mig så otacksam och fruktansvärd.

          Frihet är något annat. Du har ett hus, hur fri är du? Om du vill sluta jobba kan du inte ha kvar ditt hus. Om du vill flytta utomlands kan du inte bo kvar i ditt hus. Ändå gillar du ditt hus.
          Barn betyder inte ofrihet. Det betyder bara att du omskapar din frihet, precis som när du köpte hus.

            Jag tycker det är helt värdelöst att försöka övertala en människa att behålla ett barn som hon så tydligt inte vill ha.
            Det jag undrar över är hur man kan tillåta sig att ”låta det hända” när man inte har tänkt igenom livets viktigaste beslut?

          Inget barn ska sättas till livet om det är minsta tvivel på att det är önskat. Det är så inpräntat att barn är livets mening men känner man inte det så gör man inte det. Ännu mer tabu att vara kvinna och känna så. Men var tacksam för att Sveriges abortlagstiftning ger dig makten att bestämma över din egen kropp. Läkaren kommer inte att ifrågasätta dig. Ångrar du dig kommer fler chanser för barn.

        Nej det är inte svårt. Du har redan skrivit dina pros and cons här. Du är inte redo, du vill inte förlora din frihet. Och ditt argument för att behålla är ”det vore dumt att inte behålla när det finns bra förutsättningar”.

        Aldrig får sömn, det gäller ju verkligen inte alla och verkligen inte mer än de första åren. Jag har tre barn, sov bra under småbarnsåren, har rest med hela familjen sedan första barnet var två månader och reser även ensam med vänner, även min man gör egna resor.
        Så himla komplicerat behöver det inte vara.

        Är gravid med första barnet. Livrädd, känner som dig med friheten osv. Har inga direkta råd men tror att livet kan fortsätta ganska normalt med barn ändå. Med resor, jobb osv. Tänker att barnet kan följa med på det mesta, varför inte. Älskar redan mitt barn och känner mig redan som en mamma. Men inte att förglömma – rädd och orolig, känner ändå att jag växer i rollen

        Du låter inte redo för barn eftersom att du inte är villig, ens i teorin, att offra lite av dina nöjen och bekvämligheter.

        Det är klart att livet kommer att ändras lite när man får barn. Men det brukar ju vara en förändring som de flesta som önskar barn välkomnar.

        Jag har 4 barn och jag tycker ärligt talat att nr 1 och 2 var hur lätta som helst. Vi tog med oss barnen överallt och vi kunde dela på vakna nätter, ta varsitt barn på aktiviteter osv. Med bara två barn var det inte heller något problem att turas om att gå till gymmet, träffa vänner eller vad man nu vill göra.

        Med barn nr 3 blev det lite mer logistik kring allt och med nr 4 valde vi nog att satsa stenhårt på familjelivet och skippa mycket runt omkring för en smidigare vardag.

        Våra tre första barn har sovit kanon. Givetvis lite vakna på nätterna första månaderna men sedan bara bättre och bättre. Från 1 års ålder har de sovit i egna rum, hela nätter. Fjärde barnet har alltid sovit lite knaggligt och hon är 18 månader nu. Så det där med sömnen kan ju gå åt vilket håll som helst. Men man överlever det också ?

    Vill mest bara skriva av mig för att jag känner mig så lost samtidigt som jag tycker det är jobbigt att skriva för att jag då så tydligt ser att det är ett problem

    Jag har varit ihop med min sambo i 5 år nu. För 2-3 år sedan drabbades jag av en depression och panikångest som resulterade i en viktuppgång på cirka 30 kg. Har än idag ibland svårt att ta mig ut och svårt för gym så jag fokuserar mest på kosten

    Nu till problemet. Jag och min sambo har inte haft sex eller varit intima sedan jag blev sjuk. Alltså på nästan 2-3 år. Vi har inte pratat om det alls men jag känner ju själv att det är pga min viktuppgång då min sambo tränar väldigt mycket själv. Jag skäms över mig själv. Skäms över att han ska behöva synas med mig. Över att jag ser ut som jag gör. Klart han inte vill ligga med nån som mig..

      Kommunicera med honom? Ta upp det och diskutera varför det är så.

      Sluta, du är en fantastisk människa och det är därför han är med dig. Inte pga din kropp! Men du kanske kan prata med honom, inte för att fiska sympatier men för att bli påminnd om hur han känner. Det kanske ger dig styrka och glädje samtidigt som ni som par blir bättre på att kommunicera.

        Skippa skitsnacket

      Tror du han vart otrogen?

        Asking the real question… vill inte verka okänslig men det är väldigt få män som kan vara utan sex i 3 år, speciellt om de har en kvinna där hemma. Obs! Finns massa män som aldrig skulle vara otrogna men det finns också kräk.

          Ha! Jag har inte haft sex på tio år, sedan jag skilde mig, det går så bra så! ?

            Är du en man?

          Då får vi hoppas han inte är ett kräk då!

      Skulle du vilja att ni återupptog samlivet? Tror du att han skulle vilja det? I så fall tycker jag att du ska ta upp det med honom, antingen i ord eller handling. Jag och min make har också haft en torrperiod när jag blev utbränd och började ta medicin som påverkade sexlusten. Det går att hitta tillbaka till samlivet, men det kräver att man arbetar på det!

      Men du, börja smått och våga prata om det! Berätta att du känner dig osäker och behöver stöd i att våga vara intim igen. Kanske känns bättre om du får ha på dig ett fint nattlinne medan ni hånglar/ligger? Och dämpa belysningen och tända lite ljus? Jag tror bara din sambo kommer bli glad att du vill försöka få samlivet att fungera igen. 🙂

      Skulle det vara självklart att han inte vill ligga med dig? Du har så fel.

      Jag väger 30 plus men min man vill ligga lika mycket med mig nu som när jag var smal och ”snygg”

      Att vilja ha sex handlar ju inte bara om det ytliga utan man kan åtrå en person på många sätt. Om han älskar dig borde han åtrå dig. Det är du värd!

      Du duger som du är! ❤️ Glöm inte det!

      Vill verkligen inte att du ska tänka negativt om dig själv och vad du väger.
      Har du koll på kroppspositiva konton på internet? Igår hittade jag till ett konto som heter @fridakummelfeldt som jag verkligen tyckte om.

      Jag vill vara ärlig. Han blev ihop med dig när du var smal. Nu väger du 30 kg mer. Antagligen tänder han på smala tjejer och tycker inte du är snygg längre. Han älskar dig säkert ändå, men fysisk attraktion är ofta baserad på kroppen.
      Jag tror du förstår det här själv, skulle du tycka han var attraktiv med 30 extrakilon?
      Styr upp kosten, ät mindre och sundare samt börja träna. Förmodligen blir han attraherad av dig igen när han ser att du tar hand om dig själv och bryr dig om din kropp och ditt utseende.

        Oj ditt troll. Vad är syftet med din kommentar? Menar du att hennes sambo går och väntar på att hon ska banta 30 kilo innan de kan ha sex? Tror du att han är intakt och att han inte har åldrats sedan de träffades. Onödigt inlägg.

          Nej det är inte onödigt. Hur kan man inte vilja erkänna att +30 kg uppenbarligen är vad som orsakat att de slutat ha sex?
          Att åldras några år är definitivt inte jämförbart utseendemässigt med att gå från normalvikt till svår fetma.
          Jag förstår att man kan sluta känna attraktion då.

            Usch vilken vidrig kommentar. Hur kan man ens skriva en sådan kommentar i syfte att trycka ner en annan människa som har det svårt? Obegripligt

        Fy vilken vidrig kommentar 22:29. Hennes sambo älskar henne, annars hade han ju inte fortsatt vara tillsammans med henne? Och antagligen handlar det bristande samlivet om att han inte vill pressa henne när hon mått dåligt! Älskar man någon vill man ha sex med den trots viktuppgång. TS prata med din sambo om det. Det kommer kännas så mycket bättre och du kan sluta må dåligt över det! Kram

        Du har fel. Man kan tända på partnern oavsett viktuppgång. Min sambo hade magrutor när vi träffades, sen bytte han till ett mer stillasittande jobb och hann inte träna som han brukade + lite andra omständigheter. Så han gick upp 20kg. Jag hade INGA som helst problem tända på honom. Min kärlek sitter inte i hans kilon. Han började träna och gick ner de där kilona. Överraskande nog så älskade jag inte honom mer för det. Varför skulle jag älska nån mer som gått ner i vikt? Visst jag tyckte han var duktig som ansträngde sig, men jag tände inte mer på honom för vikten var lägre. Din kommentar tillförde ingenting, mår en människa dåligt och gått upp i vikt för medicineringen så vad ger det att skriva sådär?

          Var såklart till anonym 22.29

      Ignorera alla skammande kommentarer. Det är inte ditt fel att du har mått dåligt. Vissa mediciner gör att man går upp i vikt. Det är inget fel med att väga mycket. Mycket vikt kan bero på många saker och behöver inte betyda att man lever ohälsosamt. Det är inget fel med att vara tjock. Tjock är inget skällsord. Ditt värde som person har inget att göra med din vikt. Kolla t ex sarah sepora på instagram. Kram!

        +1! Och det behöver inte betyda oattraktiv. Men om man mår dåligt vill man kanske inte ha sex. Och en partner vill kanske inte ha sex med den som mår dåligt. Betyder inte att den ena inte älskar den andre. Betyder heller inte att den ena inte är attraherad av den andre.

        Till TS: Försök kommunicera med din partner. Gör bara det som känns bra för dig. Vill du röra och bli berörd (och din partner också vill det): go for it!

    Roliga saker ni svenskar tänker om oss invandrare? Roliga saker invandrare tänker om svenskar? BARA SNÄLLA SAKER, sprid kärlek och humor!

      Om jag söker vård vill jag helst gå till en kvinna med invandrarbakgrund för jag upplever att de kan förstå på ett helt annat sätt om man är rädd för att visa sin kropp, utföra undersökningar etc. Mitt starkaste minne var när jag gick till en gynekolog och var så rädd. En kvinna i receptionen kom med in i rummet och höll om mig samtidigt ❤️ dock kanske inte roligt

        Nej va fint!

        Ja jag har också mött jättebra kvinnor inom vården som varit utländska. Ofta är de mjukare, och förstår ens rädsla bättre.

          Samma här! En helt otrolig kvinnlig gynekolog från Ryssland

            Tycker kvinnor från Ryssland eller liknande är värst. De har noll empati. Det är liksom bara ”sluta gnäll” från dem då de upplevt riktiga plågor historiskt sett typ.

        Gud vad detta stämmer, mina finaste upplevelser är med invandrarkvinnor. Speciellt en gynekolog från Iran som tog mig igenom en process som jag var livrädd för på allra allra bästa sätt och så helt ändrat min bild om gynekologer i stort! ❤️

      Att klumpa invandrare i en kategori funkar inte.

        Men att klumpa svenskar går bra?

          Bättre än att klumpa invandrare.

            Varför? Är invandrare bättre, finare, mer skyddsvärda?

          Svenskar är väl folk från ETT land, invandrare är alla andra utanför Sverige, tycker du att det är jämförbart?

            Men gäller väl oss invandrare i Sverige… Det kan ju finnas en hel del generella saker som uppstår för människor som har andra kulturer med sig som sedan möter den svenska kulturen ?

      Min bästa vän är från Iran, bodde med hennes mamma i ett halvår och hon var så huslig. God mat. Såg alltid till att jag åt ordentligt. Stack ner extra grejer i matlådor jag tog till jobbet. När jag var sjuk kom hon in med en bricka med linssoppa och hembakat bröd.

        Och att jag aldrig varit hos en kompis som inte kom ifrån Sverige och blivit utan mat när de ätit middag. Man blev alltid tillfrågad om man ville ha. Hemma hos oss var det samma sak, hade jag kompis hemma gjorde mina föräldrar mat till dem också. Kan tyvärr inte säga det samma om alla svenska vänners föräldrar. Så stelt när de åt middag och man fick vänta på rummet?

          Haha, det är väl lite av en klassiker, att invandrare bjuder på mat och svenskar låter barnet vänta på rummet. Jag hade en svensk vän+familj som alltid bjöd på mat och ca 5 som åt utan att fråga om jag ville ha en macka/ tallrik.
          Idag är jag fortfarande vän med den som bjöd 🙂

            Sjukaste jag hört. Hur kan man inte bjuda ett barn på mat när det är hemma hos en?

              För att man tex följde med en kompis hem efter skolan… alltså visste ju inte föräldrarna att man skulle vara där, och hade inte förberett mat för fler?! Dessutom skulle man ju själv hem och äta lite senare. Bara det att man hade olika mattider. Bjuder man dock över någon till middagstid så är det väl en annan femma.

                Det finns alltid plats för en till! Härstammar från Tornedalen och här har det alltid ställts fram kaffe, fika och en extra tallrik vid maten när det kommer gäster. Det spelar ingen roll hur väl man känner gästerna. Ingen får gå hem hungrig ?

                Men lägg av! Hur mycket kan ett barn äta? Föräldrarna är vuxna, de kan lätt låta kompisen äta, äta lite mindre själva en enstaka middag och kanske äta lite fil eller macka efter.. helt sjukt att låta ett hungrigt barn sitta kvar på rummet och vänta på kompisen.. jeez

                Det ligger också starkt i svensk kultur att man inte ska vara andra till last. D.v s man lär sina barn att äta hemma och inte sitta och tigga hos andra. Om grannarna frågar om man vill äta så fick svenska barn lära sig att tacka nej. Det ligger ingen ogin självisk plan bakom denna sed, tvärtom. Men den misstolkas såklart idag när bakgrunden tappats bort och svensk kultur ska ständigt filtreras genom icke-europeiska seder.

                  Icke europeiska? Jag har nog bott i hälften av Europas länder och ingenstans är det där normalt. De flesta européer hade nog bjudit en extra unge på mat och jag tror till och med de flesta svenskar hade gjort det oavsett vad några snåla rötägg hållt på med

                    Bara i Sverige, och en jättekonstig ”sed”. Min mamma från ett land i Västeuropa och alla mina vänner älskade att vara hos oss och min bror för det var helt otänkbart att hon inte skulle bjuda alla ungar på mat. Med helsvenska föräldrar oavsett socioekonomisk klass hände det ofta att man fick vänta på rummet och jag tyckte det var hemskt. Det var dock aldrig så i familjer med icke-svenskt påbrå, både de som kom från Europa och utanför, det fanns inte på kartan.

                    Nu nämndes icke-europeiska med orsak av att det är främst de som nyligen migrerat en masse till Sverige, och som ofta tar upp detta. Svensk sed är dessutom att givmild skänka till bättre behövande och har även störst asyl per capita i hela Europa, så redan där borde någon med högre iq kunna förstå att knepiga seder man inte förstår har säkert en bakomliggande orsak man inte förstått ännu.

                      Totalt irrelevant svar. Du pratar om politik och här pratas det om att inte bjuda sitt barns kompis på mat utan be det sitta på rummet. Korkade seder kan inte försvaras med en generös flyktingpolitik, hoppas du själv hör hur korkat det låter

          Haha blev så chockad när jag först började umgås med svenskar, att man skulle vänta på rummet? Hos oss har alla alltid fått mat om dom velat. Samma hos mina andra kompisar som inte heller är svenskar.

            Jag tänker att det kanske inte är så enkelt? Alla kanske inte har råd att bjuda kompisar på middag flera ggr i veckan? Och om man har flera barn som har kompisar samtidigt?

              Vi är flera syskon och har verkligen inte haft det bra ställt. Men det är inte dyrt att t.ex. koka mer pasta för att maten ska räcka. Och jämnade ut sig när vi barn var hos kompisar och åt där.

            Du låter fördömande över främmande kulturer.

            Hos oss med. /helsvensk familj

          Fast man skulle ju alltid hem och äta middag sen!!

            Eh nej? Du kanske alltid skulle det.

            Ja jag tänker att det kan vara en anledning till att man inte alltid ställer fram mat till barnens kompisar. Man gick hem och åt lunch/middag och fortsatte leka sedan. Men mellanmål åt man tillsammans ?

            Sluta försvara svenska seder. Om utlänningar vill klaga och missförstå allt med Sverige, så låt dem. Då tas ju iaf fokus bort från deras egna, ofta, gravt dysfunktionella samhällen.

          Haha, eller hur. ”Nu ska vi äta så du kan vänta uppe i hennes rum”. Så jäkla svenskt ?

            Eller ”har du enkronan som du lånade igår?” Haha.

            Fast är det verkligen det? Jag har aldrig fått vänta på rummet, utan alltid blivit erbjuden mat av svenska kompisars svenska föräldrar. Är det jag som har unik upplevelse eller är det en myt att man inte blivit bjuden på mat?
            Jag är svensk och skulle aldrig komma på tanken att låta barnens kompisar vänta på rummet om de är hemma när vi ska äta middag. Jag tar hellre en macka senare på kvällen och låter barnen få middagen om det inte räcker åt alla och/eller ställer fram knäckebröd till maten att dryga ut middagen med.

              Du kanske bor i en mindre ort?

                Nej. Jag bodde i Göteborg (och inte på en dyr och fin adress). Men det verkar ju som att många inte delar mina upplevelser. Jag har bara så svårt att fatta hur man som förälder inte erbjuder middag till en gäst.

                Jag får dementera! Jag kom på att jag faktiskt fått vänta på rummet en gång hos en granne. Jag blev också tillsagd att städa hans rum som jag inte stökat ner?? till föräldrarnas förtret visste jag inte var något skulle ligga så jag la grejerna där jag tyckte de passade. Det blev inte rätt ?

              Jag håller med, jag tror inte att det är så vanligt nuförtiden. Jag är själv född på 70-talet och då var det så hos vissa av mina kompisar. Men jag tror inte att mina barn, som idag är tonåringar, har upplevt detta nån gång.

                Tror bestämt det är en äldre sed. Som inte längre är lika vanlig.

              Jag har fått vänta på vännens rum när de ätit. Inte his alla svenska vänner, men några. Är född -87 från mindre stad i Västra Götaland om det spelar roll.

              Nä jag känner inte heller igen det. Är från en villaförort i Stockholm. Mina kompisars föräldrar (och mina egna) dukade glatt fram 1-2-3 extra tallrikar till kompisar som spontant var över. Helsvenska familjer.

          Jag är helsvensk men känner inte igen det här alls, varken från min familj eller vänners. Skönt.

      Undrar lite varför vissa måste prata jättehögt i högtalartelefon oavsett vart dom befinner sig. Generaliserar lite nu för dom jag hör pratar ofta ett annat språk än svenska. Så gäller såklart inte bara invandrare.

        USAner?

        Det är ett fenomen som jag inte heller fattar. Min mans vän gör så på tunneöbanan och jag frågade varför, tydligen funkar inte hennes telefon om den inte är på högtalare.
        När jag bodde i Hagsätra fanndäs det en tjej som alltid pratade i högtalare om väldigt privata saker. Älskade att ta det tåg som hon alltid åkte (som går 2 tåg innan mitt) för att det var så spännande att lyssna. Haha.

        Jag blir tokig på detta! MEN det är enbart för att jag är så sjukt nyfiken. Värst är alltså de som blandar svenska och ett språk jag inte kan för så hunner jag uppfatta nåt ord här och där och blir asnyfiken ?

        Min sambo gör det!!! Otroligt störande och pinsamt. Anledningen: rädd för ”strålningen” från mobilen…. ett headset hade ju annars varit en jävla smart grej men nejdå…..

          ??

      att ni är bättre på att visa kärlek och omtanke till äldre samt att ni håller ihop familjer bättre, inte lämnar någon ensam

        Som undersköterska så ser jag så många äldre som aldrig får besök. Det gör ont att se, dag in och dag ut.
        Dock märker jag också att de som levt i Sverige länge också besöker sina anhöriga allt för sällan. Tror att det är en trist konsekvens av det moderna samhället. Svenskar har väl moderniserats lite snabbare men de flesta följer samma öde. Så tråkigt så jag vet inte vad…

        +1 på den. Har bott i usa i många år och där var det också familjen först. Känns som att alla länder i världen är så förutom de nordiska. Sorgligt

          Men det är ju ett direkt resultat av socialism. Alla måste arbeta så barnen åker in på förskola och de äldre på hem. Redan där har du skapat en klyfta mellan generationerna. Skatterna ska ju in.

          I många länder _måste_ det vara ”familjen först” eftersom inga andra skyddsnät finns. USA inkluderat.

      När jag var höggravid var det mestadels personer som såg ut att vara av utländsk härkomst som gav upp sin plats på tunnelbanan eller pendeln. Får för mig att icke-svenskar är mer öppna och hjärtliga.

        När man gjort tester på vem som bryr sig om någon plötsligt faller omkull på gatan, eller ligger ner och verkar må dåligt/vara medvetslös så visar det sig att det är invandrare och medelålders/äldre svenska kvinnor som stannar och hjälper till.

        Svenskar hatar ju barn och gravida. Kolla bara härinne ibland hur hatet flödar.

          Här inne är nog 90% tjocka, ensamma, deprimerade och går på ssri så inte konstigt att de är såna

            Nja? Verkar snarare som att 90% är gravida eller småbarnsföräldrar när man läser

              Gravida och småbarnsföräldrar är kanske iofs tjocka, ensamma och deprimerade ?

            Oj var det du som fick mothugg i tråden högre upp? Jag märker att det tog på din stolthet. Du behöver arbeta med ditt sätt att uttrycka dig, för just nu verkar du vara den i störst behov av terapi och medicin.

              ? så kränkt över att någon säger sanningen. Tragiskt

      Att ”invandrare” är en homogen grupp…. man får liksom inte plötsligt vissa egenskaper bara för att man flyttar till Sverige..

        Men jo..i jämförelse med svenskar så är alla sydeuropeer och ut (runt världen) en homogen grupp när det gäller att ha väldigt olik kultur. Därför kan både jag från Libanon och en kvinna från tex Thailand känna att vi har en sak gemensamt: vi är båda icke-svenskar i ett svenskt land.
        I både Thailand (bara exempel) och Libanon så är familj jätteviktigt, stark mat vanlig, feminina kvinnor i majoritet, varma hemländer, mammor som lägger sig i, män som inte är feminister osv.

        Dock har jag mycket gemensamt med svenskat också. Vi är alla människor och hittar alltod saker att ”bonda” över.

          Vad klokt!

          Hem va..? Så du menar att typ alla är en homogen grupp förutom nordeuropa?

            Nej, men vi har en sak gemensamt: våra respeltive kulturer är alla väldigt olika nordeuropeisk kultur.

            Väldigt olika mellan varandra men vi hittar gemensamma faktorer som inte stämmer överens med svensk kultur. På så sätt bondar vi som invandrare. Precis som att jag lätt kommer överens med kvinnor i min ålder men inte med 12 åriga killar. Hänger du med?
            När jag är med en svensk man så har vi också vissa saker gemensamt: vi är ljusa, vi är feminister, vi älskar att åka utomlands osv. Finns alltod något gemensamt vilket gör att vi kan ”buntas ihop” ibland.

      En rolig sak min man trodde om svenskar: att alla ger sitt barn diskmedel i 18-årspresent för att det är dags att flytta hemifrån (enligt svenskar)?(jag är svensk)

        Haha, ett av mina barn fyller 18 år snart. Ska banne mig köpa diskmedel i present som ett skämt.

      Jag tänker att invandrare ofta har lättare att uttrycka sig spontant. När vår dotter fötts gav barnmorskan (invandrare) min man en stor smällkyss på kinden. Det låter så konstigt, men i den stunden med alla lyckokänslor så var det en så härlig gest.
      Hon var för övrigt en fantastisk barnmorska. Så trygg, närvarande och auktoritär på ett sätt som fick mig att slappna av helt.

      Jag noterar att invandrare tillskrivs egenskaper som: varma, spontana, omtänksamma, välvilliga och omhändertagande.
      Svenskar är: tråkiga, gränsdragande, stela och snåla.
      Jag råkar vara halvsvensk och halvblatte. Jag skulle kunna fylla på med mycket annat också.
      Varför är ”invandrare” en skyddsvärd grupp man inte vågar kritisera eller ställa krav på i samhället?

        Inge negativitet, snälla. Här vill vi bara vara glada, positiva och mänskliga.

          Kattungar, regnbågar och handhjärtan!

        ”Invandrare” som grupp är ju inte så pk.
        Min mans vänner (invandrare) säger till mig GUD vad du har blivit tjock! Dags för DIET!
        Mina svenska vänner säger Du är så fin som du ÄÄÄÄR samtidigt som de själva äter morötter till middag.

          Men gud vad hemskt, skulle bryta med såna vänner…

            Vilka? De som uppmanar till diet eller de som hycklar att jag är fin medan de själva går på diet?

              Man kan väl tycka andra är fina men ha problem med sin egen kropp för det?

                Fast de vet ju att jag är snyggare smal, precis som de är. De vågar bara inte vara ärliga.

            Typiskt svenskt att BRYTA MED alla som inte är perfekta!
            Min mamma var inte perfekt -svenskar: BRYYYT MED DIN MAMMA! icke svenskar: HAHA GUD JAG VET, min mamma är inte klok, kom med hem till henne i helgen!

              BS.

              Haha exakt! 90% av det vi invandrare har gemensamt är vår relation till vår mamma.
              De är så kärleksfulla men lömska, elaka och kaosiga samtidigt. Jag lovar att vi har psykisla sjukdomar som ingen psykiatriker kan diagnostisera. De f#ckar upp oss på sina egna små sätt men ändå är de våra bäst vänner, våra barnvakter och våra mammor.

              Alla har vi ärr av våra sjuka morsor men för oss är det mer..äsch, det är bara mamma, hon är sån.
              Sen går vi hem till dom och äter, hör skvaller om familjemedlemmar och får med oss en matlåda hem.

                Åh herregud, invandrare här men hade jag ansett min mamma vara lömsk och elak hade jag inte velat ha med henne att göra. Inte konstigt att vissa utomeuropeiska kan vara så bittra och elaka ibland

          Hahahaha! Jag märker detta men främst bland män, både svenskar och invandrare, de är liksom mycket mer avslappnade kring vikt. Någon klapp på magen och lite skratt med sina vänner och inga onda känslor, önskar att vi kvinnor kunde vara lite mer såna

            Svenska kvinnor blir oerhört kränkta om man säger ”tjock” eller ”diet”.

      Alla invandrar-kvinnor lagar god mat ?

        Inte jag, tyvärr.

        Tycker svenskar lagar världens bästa efterätter!!!
        Jag fattade aödrog varför svenskars chokladbollar var så goda och mina egna mindre goda. Visade sig att svenskar bakar med smör och invandrare med margarin.

      Många invandare/från invandrarfamiljer är generösa, givmilda, visar uppskattning 🙂 jobbar som fysioterapeut inom akutrehab

      Att ni alla har så satans fint hår! Det spelar ingen roll var ni invandrat ifrån, Afrika, Asien, Mellanöstern osv, jag är avundsjuk på er alla. Och så lagar ni fantastiskt god mat och är snälla.

        Och vi älskar hur långa och fint byggda ni är! Och ert silkeslena hår..och lyckos er som har blond kroppsbehåring!!!!

          Menar du att svenskar har blond kroppsbehåring? Känner typ tre etniska svenskar med blond kroppsbehåring ?. Resten är mööööörka ??‍♀️

      Att invandrare gör allt i grupp. Stormar in åtta personer i klädbutiken för att en av dom ska köpa en tröja 🙂

        Skrattade högt! Som tonåring gick jag, 3 kusiner och några vänner från förorten ut på stan typ varje dag för att en av oss behövde en grej. Ibland var det en persons mamma som bad oss åka och lämna tillbaka något. Det var självklart att hela gänget på typ 6-8 pers skulle iväg, om ena inte kunde komma (vi bodde grannar) då väntade man tills den kom hem. Sen åkte vi. Gamla goda tider… nu är det bra jag och kusinerna +barn. Inte lika kul.ä men ändå ett gäng. Hmm..aldrig tänkt på hur gängorienterade vi är.

          Det gjorde vi också, tänker att det är en tonårsgrej? Vi var alltid ett stort gäng om det bara var så att man skulle köpa en mascara. En trygghet. Dock så umgicks jag i en blandad grupp, svenskar och invandrare.

            När du nämner det så går även svenska tonåringar i gäng. Är nog, som du säger, en tonårsgrej.

        Ja det märks nu under pandemin också. Gå in ensam på mataffären om du inte är invandrare. Då tar du med dig släkten ?

    Sara Bideans klänning i hennes 4e IG bild, någon som vet var den kommer ifrån? Sååå snygg men hon svarar inte på frågor

      Bidermans* /TS

    Läste på Johanna Nordströms wikipedia att hennes bror gått bort. Någon som vet hur?

      Olycka har hon sagt i någon artikel.

      Innan hon föddes, vet att hon pratat om det i podden. Kan ha varit plötslig spädbarnsdöd, men är inte helt säker

        Jag har fått för mig att han var omkring 3 år, men kan ha fel här. Men vet att hon i någon intervju sa att hon fick allt hon ville ha när hon var liten för att hennes bror hade dött. Så himla sorgligt.

    Ser serien snabba cash, vad betyder uttrycket ”det blir två kaniner”?

      Kanin = miljon.

        Tack! Googlat det som tusan utan att hitta :))

      Två miljoner

        Tack,
        Bra att de förtydligar att Lur = Mobiltelefon ? men var många ord som jag inte kunde

        Haha bott i ghettot och fan inte hört häften av de där.

          Z, men hängde du i kriminella kretsar?

      Du får börja följa Startklar och anamma hans vokabulär, när han kommer ut? Jaga kaniner, achoo, ghapa osv…

    Hej! Jag skall börja jobba efter vårdledighet och tänkte börja med 80%. Men behöver inputs om det är bäst med kortare dagar eller en dag ledig i veckan. Yngsta barnet kommer att gå i förskolan och äldre i skolan så jag kommer ändå att köra skolbarnet till skolan varje dag. Vad är bättre månne för barnet i förskola. 4 längre dagar med en dag ledig eller 5 lite kortare dagar.

      5 kortare dagar alla gånger! Enligt mig kan inte en ledig dag komparera 4 långa dagar på förskola..

        Håller med, dessutom bättre för barnet som ändå måste gå till skolan varje dag. Skönt att slippa fritids så länge.

      Barnen har det bra, så tänk på vad du mår bäst av ?

      Jag skulle välja kortare dagar

      Efter längre uppehåll från jobb har det varit bättre för mig med kortare dagar. Det är roligare med längre helg men bättre med kortare dagar. Testat jobba hela dagar men blivit så slut av det, inte orkat jobba lika mycket eller orkar med typ nånting efter jobbet.

      Absolut kortare dagar!

      Vad är vårdledighet?

        Ett finlandsvenskt ord för föräldraledighet.

        Haha jag läste ”vårledighet”

    Vad händer med inlägget om marmormöblerna? Det har ju gått typ två månader nu…

      Haha 2 veckor snarare

    Acne!
    Jag har haft problem med acne i över 10 år. Har spenderats tusentals kronor på krämer och dessutom testat olika receptbelagda krämer men inget har fungerat. Nu har jag precis börjat med p-pillret Rosal 28 som nästa försök, finns det någon här med erfarenheter av just acne och rosal?

      Isotretionin (osäker på om jag stavat rätt) var det enda som funkade för mig

        Samma här. Åt en längre kur och det försvann helt. Några år senare började det komma tillbaka så pt en kur till och det har inte kommit tillbaka (det är över 10 år sen den andra kuren). Jag hade medelsvår acne med finnar i ansiktet, på pannan, på axlarna och på övre delen av ryggen.

        Hur går man tillväga för att få det? Vanlig VC, eller remiss till hudläkare, eller gå till hudläkare/dermatolog direkt?

          Jag gick till en hudläkare direkt. Hörde av mig dit och fick tid inte långt därefter

          Hudläkare brukar vanligtvis kräva en remiss som man får från vårdcentralen. Vet inte om det finns hudläkare som har avtal med Landsting som inte kräver remiss ? Det kan dock lätt kollas upp.

      Jag vägrade p piller, är lesbisk så fanns liksom ingen anledning. Så kan inte svara på det. Men har använt finacea i två år nu. Får 1-2 små finnar vid mens. Har acne vulgaris som diagnos och hela kinderna, pannan och käkarna brukade vara fulla av finnar.

        Finns ju föera anledningar att ta p-piller, t.ex. den som beskrivs.

        Inget personligt mot dig men mot att påståendet att ”det inte finns anledning till p-piller om man inte har sex med en man”. Har hört liknande flera gånger på sistone och det är ju bara dumt. Om man har problem som p-piller kan hjälpa en med så är det väl en anledning att äta dem? Vill tvätta bort stereotypen att man äter p-piller bara för att kunna ha sex utan kondom, för det finns så många andra bra fördelar och många äter dem av andra orsaker än som preventivmedel. Mvh en som inte är sexuellt aktiv men ätit p-piller i många år på grund av att de tar bort mina menssmärtor från helvetet.

      ROSAL hjälpte mig. Har aldrig haft som fin hud som då. Men det är ju väldigt individuellt såklart.

      Men du skulle gått och fått behandlingar i stället. Kommer ju nytt hela tiden. Bättre änn att lägga på krämer.

      Isotretonoin! ????????????

        Har funderat på det men är ju fruktansvärda biverkningar man kan få? Känns nästan inte värt det. Dessutom är jag student och att skippa alkoholen i ett halvår känns svårt (tyvärr, förstår att det låter illa)

          Båda mina barn har ätit Isotretionin, och lovar att det är värt det! De har fått väldigt torr hy och läppar, men inte mycket värre än så. Och all acne har försvunnit.

          Jag fick väldigt torra läppar och torr hy under behandlingen men jag står hellre ut med det ca ett istället för att låta acnen gå obehandlad och få fler acneärr

      Isotretinoin, fri från acne efter dag 7, på riktigt aldrig mer fått en finne

    När man kommer hem och ska casta en serie med chromecasten bara för att upptäcka att någon i ens hushåll har gett bort den ? Hade fått den i julklapp av samma person, mitt blod kokar och jag är besviken! Vill nästan bara gråta nu.

      Va? Sjukt konstigt att ge bort någon annans grej..

        Ja verkligen? Använde den nästan varje dag också , så det är inte så att den låg och samlade på dam heller. Känner mig bara så ledsen just nu…

          Damm*

          Har du fått någon förklaring till varför hen gav bort den?

            Personen trodde inte att den behövdes längre. Frågade inte mig utan bara antog det helt plötsligt, fast den visste att jag kollar via den nästan varje dag.

              På vilket sett trodde personen att den blivit onödig bara fyra månader efter att du fått den?!

                Ja..den som det visste. Vet inte alls hur hen tänkte, och när jag frågar så blir personen bara irriterad på mig?

                  Hmmmm
                  Vem har fått den?
                  Nån han ville charma väldigt mycket och inte kunde ta sig tiden att beställa en ny?

                    En släkting som tydligen behövde en chromecast..

                      Låter som en väldigt konflikträdd people pleaser

                      Kan inte heller få den tillbaka för ”inte kan man be att få tillbaka en sak som man redan har gett bort”. Orkar inteeeeee… Var ju min julklapp ditt tölphuvud!? Blir väl att jag får köpa en ny, och om den ges bort så kommer jag flippa på riktigt.

      Denna någon ska, som straff, varken få födelsedagpresent eller julklapp av dig hedanefter.

        Den personer vill ändå inte ha varken julklappar eller presenter redan så det blir tyvärr inget bra straff??

          personen*

          Varför bor du med den personen?

    Vilken slump att philippw och Bianca är tillsammans igen nu när han ska öppna sin restaurang…

      Fy fan.

      Visste det sedan DAG 1. OBVIOUSLY..

      Är det han som är kräket eller hon som är dörrmattan????? Fy så elak jag låter men det är helt sjukt hur de håller på…

        Eller så utnyttjar de situationen när det gynnar dem bäst… kanske de är ihop hela tiden men gör slut etc när det behöver hända ngt i karriären

          Minst lika sjukt. Hade aldrig orkat göra slut med allt vad det innebär för att sedan bli ihop, göra slut, bli ihop osv. Bara tanken på att min man skulle vara med någon annan eller ens packa ihop sina saker och köra iväg hade knäckt mig. Vi är väl olika, Bianca och jag. Önskar henne gott, på riktigt!

      Alltså från nån som aldrig har gått tillbaka till ett ex eller nån jag dejtat – varför gör man det? Nån som har erfarenhet med det?

      Jag har aldrig förstått varför man gör det, jag har alltid känt att jag sätter punkt och sen går jag vidare. Även om det tar 6 mån eller 1 år så gör jag det, även fast det är jobbigt så har jag tänkt att man gjorde slut av en anledning.

        jag är en sån. Tror att jag gjort det i varenda relation jag varit i. Det är med blandade känslor jag gör det. Det finns ett element av förnedring och svaghet att alltid kravla sig tillbaka till något som kanske skadat en. Ändå har jag gjort det. Och förstås har det aldrig hållit.
        I mitt fall är det en förlamande känsla av separationsångest, att jag inte är värd bättre, inte kommer hitta något bättre. Barndomstrauman som spökar. Det är som det är. Nu är jag så pass gammal att jag lärt mig att det är bättre att vara ensam än i en dålig relation.

          Tack snälla för svaret.
          Jag är glad att du har kommit till den insikten i alla fall!

        Jag har endast en gång, vi var tillsammans i 6 år, skilde oss, skilda i ca 1år och sedan kom jag på att det är ju han jag vill vara med och inte nån annan. Nu är vi 12 år inne sen vi blev tillsammans igen. Men den pausen behövdes då vi var så unga då vi blev tillsammans.

        Jag har haft en sådan relation med mitt ex. I mitt fall handlade det om att vi inte passade ihop på många sätt, men på många sätt gjorde vi det och vi hade en stark dragningskraft till varandra. Så vi hade många jobbiga stunder som ledde till att vi gjorde slut, men när vi var ifrån varandra insåg vi också att det inte finns någon annan som kan få oss att känna så som vi gör för varandra. Det kommer nog alltid vara så, men det är inte samma sak som att det är menat att vi ska vara tillsammans. Så jag förstår Bianca och Philippe, men jag fattar inte att de orkar gå fram och tillbaka så många gånger. Det tar fruktansvärt mycket energi och hur mycket man än vill vara med varandra måste man ibland acceptera att det inte fungerar.

      Har funderat exakt samma, hon är hans vandrande reklampelare då han behöver henne. Senast för Youtube matkanalen och nu när han ska öppna restaurang. Då han inte behöver henne mer så hejjhejj.

      Har alltid gillat Phillipe. Bianca också för den delen. Men alltid haft någon förutfattad mening om att Bianca är den som alltid lyckas ”lappa ihop de tu”. Typ ”övertala” P osv.

      Men jag börjar undra om Bianca är den som, som någon nämner här ovan, är dörrmattan. Vilket gör mig lite ledsen när jag tänker på det.
      För som sagt, snart öppnar P sin restaurang och Biancas sociala medier är en guldgruva. Så passande.

      Precis lika illa som att inte vilja ha barnet med Bianca, och låta henne gå igenom en, till synes, motvillig abor. Sedan när de gör slut: skaffa sig en hund att uppfostra och värna om. Vilken JÄVLA spottloska i Biancas ansikte…
      Det var efter det som jag tappade all respekt (nåja..) jag hade för P innan.

      Och nu då #restauranggate

        Sant det du skriver.. har också alltid gillat B och P, men aldrig som par. Hon är en fin person i en hemsk industri och han verkar rätt skön och jordnära. Har aldrig sett Philipp som en player som bara lurar Bianca men han verkar inte älska henne sådär djupt och ”villkorslöst”. Tror att han älskar henne mycket men att han är en såndär man som inte kan ge allt tills Kvinnan med ett stort K förtrollar honom och han blir som en liten hund som bara vill vara med henne.
        Vet du vilken typ av man jag åsyftar? De brukar vara snälla och roliga MEN de är singlar lääääänge och skaffar barn typ 15 år efter alla andra i kompisgruppen. Dessutom gifter de sig med en riktig b!tch som styr och ställer, MEN, de är samtidigt superkära i denna kvinna och kan aldrig se hur restem av världen uppfattar henne.

        Filipp är en sån kille. Han är den i gänget som inte vill ha barn, lever singel med en hund, öagar mat, är passionerad, rolig, grabbig osv men aldrig riktigt…där…det är som att man får träffa hans fasad men aldrig hans inre. Bianca är motsatsen. Visar sitt inte hela toden men döljer sin fasad med ingrepp, smink och miner.

        Bianca vill nog vara hans ”the one” men vet innerst inne att han inte kommer att göra henne lycklig. Men tanken att börja om på nytt, se honom med någon annan eller att bara vara ensam skrämmer henne.

        Min lilla analys av ..en influencer.. sjuk värld haha!

          Håller med i mycket!
          Därför jag är förvånad över att det (tydligen?) är han som vill lappa ihop relationen när det vankas Youtubekanal och restaurang #blingblingcashisking

          Och inte bryr sig om ”kvinnan i sitt livs” känslor när hon gått igenom en jobbig abort utan skaffar en (stor) hund på egen hand. Nej, inga barn!! Men en hund som kräver, nej inte lika mycket som ett barn, men ändå jävligt mycket tid, kärlek, uppfostran yadayada, går bra.

          Har också sett honom som jordnära och äkta. Men det är kanske bara en, riktigt lyckad, fasad…

          Och så Bianca som inte kan tänka tanken att se en annan tjej bredvid P. Någonsin. Som klamrar sig fast. Precis som du skriver. Men som antagligen hade blivit ljusår lyckligare med en annan kille i framtiden.

          Det är bara totalt felmatch. Men de försöker intala sig själva att de lever på någon slags ”gammal merit”.

            Men exakt! Jag TROR att han är en bra man MEN att han inte ger sitt allt om han inte är 100% förälskad, vilket han inte verkar vara.
            Hade ”rätt” kvinna blivit gravid då hade han skaffat bil för att köra runt henne mellan mvc, sös, massage, spa sen hade han fixat med fösälring åt det ofödd barnet smtidigt som han söker ”barnvagn bäst i test” och barnsägrar köket..typ.

            Men han ser bara inte det livet med Bianca. Hennes graviditet var ovälkommen. Kag är dock impad över att hon inte behöll för att kedja fast honom. Rätt moget av henne ändå så någon insikt verkar hon ha.

            Som du säger så är hon som superlim på honom medans han mest verkar behandla henne som en svängdörr. Hoppar ut och in berpende på vart han vill. Men jag tror att han älskar henne, han är vara inte förälskad i henne. Hon är inte spännande och mystisk, hon är för öppen och förutsägbar. Dock tror jag inte han hittar bättre, hon är en bra tjej! En sån man gifter sig med (så fort hon slutar med WV).

    Min bror har ärvt 4 lägenheter och får ca 30k i hyror i månaden. Kan han starta ett AB så att inkomsten från lägenheterna blir ”riktiga” och han kan räkna de som skattad inkomst och säga upp sig från jobbet?

      Inkomsterna blir riktiga ändå och ska tas upp till beskattning, oavsett om de ligger i ett AB eller enskild firma som de gör nu.

        Han skattar redan men han vill ha en inkomst baserad på lägenheterna. En inkomst likvärdig en anställning. Förklarar dåligt men du kanske förstod?

          Aha okej, 30 tusen i intäkt motsvarar inte 30 tsek i hans lön. Han måste betala egen avgifter på 31,42% samt att det som vanligt drar källskatt. Eventuella kostnader och slitage ska ju detta täcka också. Blir inte mkt kvar till lön

            Jaha, tack! Synd att det ska vara så, nu kan han inte utöka sin lilla verksamhet och samtidigt säga upp sig.

              Kanske han kan ta tjänstledigt en del av sin anställning för att satsa på sin verksamhet och ta ut resterande del i lön från det företaget?

            På de 30 000 måste han betala in arbetsgivaravgift på 31.42 % av den summan till Skatteverket. Vilket redovisas i en skattedeklaration.

            Sen tillkommer skatt på lönen ca 32%.

            Kvar blir ca 14 000 efter skatt att leva på om jag inte tänker del.

              Sen är det väl precis samma även om man har enskild firma och tar ut lön.

                ab är bättre
                Kan ta utdelning, lägre skatt på den

                  Fast du ska ju skatta på resultat innan så blir samma typ

      Vet ju inte hur hans privatekonomi ser ut men jag skulle inte säga upp mig från jobbet för en intäkt om 30k i månaden.

        Han lider av psykisk ohälsa så dessa lägenheter kom som en nyckel till frihet men det är synd att han inte kan ta lån och köpa fler bostäder. Då hade han väl kunnat få 50k vilket, efter alla avgifter och skatter, kanske blir en helt ok summa.
        Trist! Tack för svar!

          Tips från en annan som lider av psykisk ohälsa, att säga upp sig låter som en dum idé. Man behöver ofta bli tvingad att vara social via arbete, annars blir det väldigt lätt att man isolerar sig helt.

            Kan bara hålla med.

          Kanske den extra inkomsten kan ge honom en extra trygghet ekonomiskt och lite mindre stress..
          Dock innebär det väl även en del jobb att vara fastighetsägare.

      Skulle jag inte göra. Vi har 4 bostadshus med 24 lägenheter sammanlagt. Det kostar att underhålla husen. Är ingen jättevinst. Den satsar man på att få när man säljer.

        Beror också på var man bor.

        Han ”tjänar” ca 7000/lägenhet.
        Det kanske är skillnad på att äga ett apr st och ett helt hus? Han ansvarar bara över sin lilla lägenhet medans ni måste ta hand om allt runt om? Har du tips?

          Så det är typ uthyrning i andra hand?!

            Ja, precis! Men han äger alla.

    Ni som har en s.k kejsarsnittsmage som ej kan tränas eller bantas bort har ni tips på jeans som håller in magen och inte är för tighta? ?

      Alla jeans med hög midja borde väl fungera?

        Nej, ute efter typ THE jeans för ks mage?

      Vad är en keksarsnittsmage? Är själv snittad men undrar ändå..

        Många får en liten bulle mellan naveln och fiffi, typ som en skarv?! Helt normalt och inget man tänker på, dock skönt när den hålls in och stabiliseras lite. Fast även utan ks mage är det skönt haha

      Jag gillar höga tighta stretchjeans. Inte för mycket stretch dock. Håller in och ser toppen ut. Bekvämt också!

      Ni andra med snittade magar, är ni ömma över ärret också? Snart 10 år sedan mitt snitt men om troskanten ligger över ärret så skaver det.

        Jag blev snittad i oktober, själva ärret är fin fint och inga problem.
        Dock känslobortfall på en del av magen, dock minskat från 15 cm till ett område på ca 10 cm brett, kanske
        Absolut inget jag stör mig på. Skiter fullständigt i de faktiskt. Och extra kg, ”bullen” och allt som kan upplevas som negativt skiter jag oxå i.
        Tar allt de ist för en vaginal förlossning.

          Tack för svaret. Hade också mindre känsel från början men nu är nog allt tillbaks på mig.

            Ja å så glömde jag skriva att ja, jag är öm, inte på ärret men någonstans där i magen. Inte hela tiden och inte varje dag, mest när min lilla dotter vill använda mig som en hoppborg.
            De är ju ändå en större bukoperation och i mitt fall bara 6 månader sen.
            Kan ju ta något år eller så innan det är bra.

        Inte öm men saknar delvis känsel och känns därför som ”sockerdricka” när något ligger emot. 6 år efter KS.

          Tack för ditt svar också. Ok blir det så för dig. Intressant höra hur det är för andra 🙂

      Inte kejsarsnittad men transplanterad av två organ, med ett ärr från typ där revbenen möts/BH-bandet går ner till det heligaste (rundar naveln) och mina nya organ i buken samt svullnad kring ärret gör att jag mest bara använder jeggings! Är ganska kort och petite i övrigt så fyndar billiga jeggings på barnavdelningen 🙂

    Vad gör ni för aktiviteter på era vilodagar från styrkepass? Jag brukar köra ett cardio pass, men vill variera lite. Promenader också såklart. Simning när vädret tillåter.

      Yoga/rörlighetsträning tycker jag är ett bra komplement till styrketräning.

        Verkligen. Yoga, rörlighet, stretch och liknande. Bra för kroppen och toppen för prestationen 🙂

      Yoga ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

      Vilar!

        När du tränar ska du aktivera dig på vilodagar, men inte anstränga de muskler du nyss tränat. Vila innebär inte att ligga i soffan. Vilodag innbär att musklerna ska få återhämta sig. Inte att DU ska vila.

          Ska? Man får väl vila och ligga i soffan om man vill ?

          Hahha nämen alltså snälla, tränar huvudsak crossfit och blir 1-2 timmar per dag och sedan en hel del vardagsmotion. När jag har vilodag så VILAR jag både psykiskt och fysiskt, vill jag ligga i soffan en hel dag (om jag har möjlighet alltså) så gör jag det. Visst det dagliga måsten ska ju göras men annars så nä, vila är vila ..

      Pizza, pilsner, ett halvt kilo ostkrokar och några Red Bull till frukost.

    I förra inlägget som handlade om Bianca kunde jag inte låta bli att titta på hennes läppar, de ser så stela ut. Obs att jag anser att hon får göra precis som hon vill med sitt ansikte! Det jag undrar är om det gör ont eller om det känns naturligt? Ni som själva gjort fillers, kan ni inte berätta hur det känns?

      Det ser fan inte klokt ut. Sorry alla ”men man är fin som man är”-folk.

        Håller med, men det är väl just det som är grejen, att hon var fin som hon var? Behöver inte göra något för att ”förbättra” det.

      Läpparna gör inte ont…..? Och nej dom känns inte stela, dom känns som vanliga läppar såvida du inte precis gjorde behandlingen, då är dom stela i en vecka efter, sedan avtar det. Men det är liksom som vanliga läppar, jag vet inte vad du förväntade dig…

        Ett vanligt jävla hyfsat svar på en uppriktig fråga, det är vad jag förväntade mig.

        Åh vad tråkigt att det här kommentarfältet har blivit så tråkigt och negativt. Det var verkligen bättre för några år sen. Nu ger jag upp.

    Tack till dig/er som hjälpte mig att hitta ninacampioni och hennes film om barn som snacksar framför tv, det var den jag hade sett ??

      I gårdagens öppet spår alltså ?

      Det var jag, varsågod! Kul att kunna vara till hjälp ?

    Okej ärligt nu, vilken är den bästa dejtningsajten/appen för att träffa någon seriös för någon som är runt 23 årsåldern??? Tinder känns lite för one-light-stand och mötesplatsen känns som för de som är lite äldre.

      Tbh Tinder är inte bara hookup-app, tänker att det gäller vad man har för smak på killar/tjejer.
      Alltså en kompis som jag har gillar typ ”fuckboy/badboy”-aktiga killar, och dom vill oftast ha hookup och skickar sex-relaterade meddelanden direkt.

      Jag gillar lite mer ”mjuka”, krasst sagt; nördar. Har haft flera längre förhållanden via tinder. Har alltid varit såna som är seriösa som jag matchat med på tinder. Och har dom inte varit det så har jag avmatchat efter dom varit oseriösa när man skrivit.
      Så gäller att hitta rätt!

      Chatta lite med dom så får du ju lite känsla innan ni bestämmer om ni ska ses på en dejt eller ej.
      Lycka till!

        Hur träffar du någon där egentligen? Ju mer jag är på Tinder desto sämre bild får jag. Fattar inte hur folk träffar någon där men jag antar att jag inte är attraktiv nog för Tinder.

          Jag är sjukt kräsen på Tinder. Swipar bara höger på 100% min typ-killar.
          Sen rensar jag bort dom som kanske inte har samma humor osv via chatten.
          Sen tror jag att bra + lite roliga profilbilder är ett stort plus om du har.
          Jag hade typ mina favvoselfies blandat med bilder från Halloween och så.
          Sen att man håller sin profil positiv. Inte typ:

          INGA RÖKARE
          INGA SOM FESTAR
          INGA SOM BLABLABLA

          Utan mer vad man själv är intresserad av och så 🙂

            Jag tar inga selfies för har fula acneärr.

              Om du är så här charmig och tillmötesgående så förstår jag varför folk inte matchar med dig.
              Hon som skrev försökte ju bara ge tips.

              Försökt få ordning på dessa ärr? Jag har kämpat i 10 år.. önskar NÅGON bara hade en snabb lösning på dessa jxvla ÄRR.

                Finns ingen snabb lösning. Men slipning hos dermatolog/salong tar bort det efter flera behandlingar.
                Annars ordinary ”blod”-mask.

                  Pratar du av egen erfarenhet? Jag pratar ärr as in gropar i huden. Finns ingen ”blodmask” i världen som rår på dessa. Vilka behandlingar menar du när du skriver ”slipning”? Om du ej har de ärr jag syftar på så undanbedes dina tips vänligt med bestämt.

                    Varför så otrevlig? Ingen här har orsakat dina ärr, de försökte ju bara ge tips. Och hur ska någon kunna veta vad för slags ärr du har när du endast beskrivit dem som acneärr, som ju kan vara väldigt olika. Därav tipsen utifrån deras ärr möjligtvis.

                      Men SNÄLLA. Jag är inte otrevlig utan undrar vad för typ av behandling personen ifråga menar när denne slänger med ord som ”slipning”. En annan person med ärr ger ofta råd utifrån ÄRR inte hyperpigmentering eller annat som kan blekas med div syror.

        Tack för svar! Får ge tinder en chans

    Min man och jag har varit preppers i fem år. Ask me anything!

      Hur mycket pengar ni lagt på detta?

      Tror ni att ni nånsin kommer behöva grejerna ni skaffat?

      Vilket parti röstar ni på?

        Svårt att säga exakt. Vi har en rejäl terränggående bil delvis av preppingskäl men även för att vi gillar att köra bil generellt. Det mesta vi köpt använder vi även i vardagen. Skulle tro att proviant och övrigt förråd är värt 5-6 tusen men det roteras och äts också upp.

      Njuter du av vardagen?

      Kommer du rösta i kyrkovalet? Om ja, på vad?

        Vi njuter absolut av tillvaron!
        Är inte med i svenska kyrkan.

      Om ni är typ 85 år och inte behövt era preppersgrejer dittills, vad ska ni göra med dom? Ska ni ha dom livet ut eller kommer ni göra er av med dom?

        Vi har väl inte jättemycket som inte går att använda i en vanlig tillvaro så jag skulle tro att det går till dödsboet som allt annat lösöre så får arvingarna avgöra 🙂

      Varför vill ni så gärna överleva?

      Alltså om det blir en apokalyps så känner jag bara att jag skulle ”jaha okej” och typ lägga mig ner och dö lol. Varför vill man så gärna överleva när det bara blir jobbigt att överleva (kolla walking dead liksom)?

        Men nu handlar inte preppers bara om händelser som är jordens undergång. Handlar även om större strömavbrott, översvämningar, problem med vattnet, pendemier tex. Vad gör du om det blir översvämningar och du inte kan få tag på rent vatten på 2 veckor? Eller om affärerna inte kan få leveranser av någon anledning. Du vet om att vi själva har ansvar att klara oss i 2 veckor utan samhällets hjälp va? Man lägger sig ju inte bara ner och dör från ingenstans.

          I would. Men jag är deperimerad, så typ får jag ett hål i skon så vill jag inte längre, lol.

          Det finns ingen regel som säger att man måste klara sig i två veckor. Klart det är bra att vara förbered men att ha exempelvis vatten förberett för en familj i två veckor är orimligt för de flesta. Det är 168 liter vatten för två vuxna och två barn (om man räknar enligt MSB:s tumregel om tre liter per person och dygn). Det är lite mer än ett vanligt badkar. Var ska man förvara det i en lägenhet?

            500+ burkar Loka Naturell har väl de flesta i sitt källarförråd?

            Jo det finns det faktiskt. I minst 72 timmar ska vi klara oss helt utan hjälp utifrån.

              Jag sa inget om att det inte finns en regel. Det är en jäkla skillnad på 72 timmar och två veckor. Jag skrev att det inte finns en regel om att klara sig i två veckor.

            Du måste ju preppa utifrån dina förutsättningar. Prepping handlar inte främst om att bunkra livsmedel utan om att förbereda sig för kriser. I ditt fall kan det handla om att ha en exit plan. Vart kan du ta vägen där det finns resurser och hur tar du dig dit i olika situationer? Hur skaffar du information i ett krisläge så att du kan orientera dig? Sen så bör du ha en krislåda hemma så du klarar dig några dagar.

              Det där är ju lite motsägelsefullt. Först får vi hem ett infoblad att vi ska ha så vi klarar oss några dagar vid en kris. Och att vi alltid ska se till att ha medicin hemma.
              Men det jag får på recept får jag ju inte ta ut innan det är slut. Så jag kan ju liksom inte ha extra medicin hemma.

                Vad är motsägelsefullt? Du är tillsagd att kunna klara dig några dagar, sen om du vill göra en mer långsiktig plan så kan du göra det.
                Jag sa till min läkare att jag behövde en extra karta av mina mediciner för nödlägen och att jag därför behöver förnya mina recept något tidigare. Det var absolut inga problem och nu har jag en reserv hemma som jag naturligtvis roterar.

        Vanlig drift hos levande varelser skulle jag tro? Har ingenting emot en tuff och jobbig tillvaro i sig.

    De var inte länge Peg hade sin ”pause” haha.
    Hon har även avföljt Filip .. Lite ostabilt nu?

      Eller hur typ 3 dagar? Känns nästan som att de har gjort slut.

      Filip ser trött o sliten ut i dagens Let’s Dance, tycker synd om honom faktiskt…

        Nej det gjorde han inte. Han var jätteglad och sken som en sol. Läs inte in saker som inte är sanna.

      Hon är som en bebis. Han dansade grymt bra idag så förhoppningsvis har han ignorerat henne.

      Ändå bara 2 veckor sen båda la ut ”jag älskar dig” inlägg.
      Framtiden lär visa vad som skett eller inte skett, men går snabbt i hockey ibland

        Förstår ju honom dock, finns inget mer oattraktivt än en svartsjuk partner. Särskilt när han får värsta chansen att göra något roligt- så handlar allt om henne hela tiden istället.

          Vet vi att hon är svartsjuk?!

            Ja

      Och Mia Parnevik lade ut inlägg på Insta precis där hon uppmanar folk att rösta på Keyo…Alla andra veckor har det ju varit Filip hehe

        Filip och Peg är ju barndomsvänner.
        Kan Mia och Jeppe vara inblandade i att Kristin inte gillar peg?

      Något måste det vara… hela familjen Parnevik har alltid innan lagt ut och uppmanat till att rösta på Filip och idag ingenting.. samtidigt som Mia flera gånger om lägger ut uppmaningar om att rösta på Keyyo. Spännande spännande

    Varje dag tänker jag på hur mkt jag vill operera mig och göra en brazilian buttlift. Ja det vore snyggare och bara träna och lära sig tycka om sig sj men jag har inte motivationen och jag är så
    Jävla trött på mig sj och hur jag ser ut efter 2 kejsarsnitt..
    dock tänker jag alltid att nej, du är bättre än så, tänk och dö
    På operationsbordet och lämna dina 2 barn för att du behövde känna dig attraktiv. Så jag tror nog inte jag någonsin skulle gå igenom det, jag är för rädd om mitt liv. Men hur lär man sig att leva med att aldrig känna sig som sig själv igen? Har insett hur mkt min av min identitet baserades på att jag alltid varit ”normsnygg” – och hur ytlig jag är. Jag mår på riktigt dåligt över och ha gått ner mig.

      Rumpan är den muskeln som är enklast är träna upp. Tjejer som håller på med bodybuilding får oftast för stora rumpor (enligt ngn regel om proportion? ) och måste sluta träna rumpan.

      Det finns massor av övningar du kan göra och då mår du bra samtidigt ❤️

      Alltså det ändras hela tiden. När jag var i 20års åldern var det mer slanka kroppar som var det alla strävade efter. Skulle aldrig operera mig efter en trend, om 10år är du helt ute igen.

      Har själv gått igenom 2 kejsarsnitt och det har(och är ibland fortfarande) svårt att förlikas med jag alltid kmr ha en liten ”valk/påse” över snittet pga inåtbuktande ärr. Jag kom ganska snabbt fram till att för mig så känns det helt orimligt att lägga mig på operationsbordet och skära i min fult friska och fungerande kropp ifall något skulle gå snett. Så jag började med att ventilera detta med min mamma och en vän som också gjort kejsarsnitt och fått samma ”problem” och kom fram till att jag har inte reagerat eller upplevt att min bild av deras utseende eller personlighet påverkats av det.
      Sen så kände jag att jag vill ge mina barn en så sund och realistisk relation till sina egna kroppar och de förändringar som de kommer gå igenom i livet. Därför har jag valt att fokusera på allt som jag uppskattar med min kropp och som jag är tacksam över och det har tagit mig ungefär 1,5år att komma till en punkt där jag faktiskt inte bryr mig speciellt mycket längre.
      Klart det kommer tillfällen då jag kan känna de gamla missnöjda tankarna komma tillbaka men nu vet jag hur jag kan hantera det. Jag är inte en sämre person/mamma/fru/vän/dotter/kollega pga hur min mage och ärr ser ut!!

      Ett lite mer praktiskt och ytligt tips- hitta din stil! Jag har verkligen ingen unik klädstil men har de senast åren börjat fokusera på kläder som JAG gillar gällande både utseende och material oavsett vad som är trendigt eller inte samt att köpa och använda kläder som verkligen är i rätt storlek.
      Sen det gamla trista tipset att hitta en fysisk aktivitet som du gillar och utför den regelbundet utan krav på att den ska leda till någon utseende förändring – fysisk aktivitet är bra för den mentala hälsan!

        En sak till!! Man måste inte älska sin kropp det är ett dödsdömt krav att ha på sig själv hela tiden! Det räcker gott och väl att acceptera den såpass att det inte stoppar dig från att göra saker och påverkar din vardag negativt.

      Jag drömmer typ varje dag om att få operera brösten. Hatar dom efter barnen. Ingen i min näromkrets stöttar mig om att operera.. mannen säger varje dag att han älskar mina bröst och att de är fina men jag känner bara blä och fy när jag ser dom..

        Helt ärligt så känner jag att skit i vad andra tycker. Det är din kropp! Jag vet många som fixat brösten som ser sååå naturligt och fint ut ☺️ Det är din kropp. Du gör vad du vill med den. (Sen bör man såklart överväga fördelar/nackdelar såklart. Men det är din kropp ?)

        Var på mammografi förra veckan och då sa hon som gjorde mammografin att det är över hälften av deras patienter som har implantat. Jag undrade om maskinen klarar av dem då jag själv har implantat. Så, om det är något du mår så dåligt över, så gör något åt det. Vi är så många med silikonbröst och de flesta av oss ser helt naturliga ut och inte ”bystiga”. Det är liksom en liten grej att gå igenom för att slippa åratal av att må dåligt

          Fast alltså nej.. du kan lägga dom 100 000 kronorna på något så mycket roligare och mer värt! Lovar att du är fin som du är! Tycker inte att vi ska normalisera skönhetsoperationer

            Det kostar 45.000 din idiot

            Och det finns inget som är mer värt än ens eget välbefinnande.

      Du är så mycket mer värd än att vara slav under sjuka ideal. Men kan tyvärr verkligen relatera, det är sjukt jobbigt att forma om hjärnan och se sitt värde på ett helt nytt sätt nu när utseendet inte längre är på topp.

    Hur motiverar man sig till att träna och framförallt äta bra och nyttigt? Väger ca 52 kg och önskar gå ned till 48 som innan jag fick barn för 6 år sen, men jag kan fan inte sluta äta godis/chips/bullar/läsk osv osv. Det går bara inte!!! Hur blir man av med detta förbannade sötsug/sockerberoende? Bestämmer mig då och då för att testa bli sockerfri men ger alltid upp på dag 2 pga huvudvärk och att jag verkligen mår piss utan socker och slisk. Någon som lyckats bli sockerfri?

      Tar typ en vecka att bli av med socker beroende om man mår piss under tiden, sen är det lätt.

      Byt ut sockret. Gör det långsamt. Om du tex brukar äta en skål godis, så dela upp det i 5 delar och ta bort en del godis och byt ut till lite bär och en handfull mandlar istället. Efter ett tag byter du ut ytterligare en del godis mot bär. Så fortsätter du tills du är van att äta mer bär än godis.
      Hitta din motivation.

      Tror du 4 kg förändrar så mkt?

        Ja såklart, känner mig så tjock när jag väger över 50 kg. Låter sorgligt men är helt sant.

          Du förstår det är hjärnspöken? 4 kg upp eller ner finns inte en chans att man kan märka av/se. Om du inte är 80 cm kort kanske…

            Jo det gör man. Ser en enorm skillnad. Se mitt svar kl 20:56. ?

              Du har fan också hjärnspöken.

                Haha nej! 2 kg på mig motsvara 2 cm i midjan så att den går ner från 59-60 cm till 57-58 cm. I kläder när man är så pass liten är det asmycke och motsvara ifall mina byxor sitter uppe utan eller med skärp.

                Om du väger 70kg och går ner 6 kg (8%) till 64kg, tror du inte det märks mycket?

                Tror inte det är jag som har hjärnspöken här utan du som förnekar verkligheten. 🙂

                  Men för fan, uppmuntra inte nån som känner sig TJOCK när hon väger 50 ynka kilo! Hur tänker du?!

                    Fast det gör jag ju inte. Läs min kommentar kl 20:56.

                    Men att luras hjälper ingen. Tvärtom.

                    PS Jag väger i dagsläget mer än TS gör och när jag väger 52 kg är jag för tunn. Men allt är ju också i förhållande till ens längd. Är man 1,50 så är man inte för tunn vid 52kg.

                  Aldrig i livet att du har 59-60 cm i midjemått bortsett från din fantasivärld.

                    Haha, ok. Vi säger så. 🙂

                    Men du har nog rätt, så här dags i månaden och på kvällen är den nog 61 cm.

                      106 cm är närmare sanningen.

                      ?

          Men alltså sök hjälp till hjärnspökrn, som vuxen borde man ju förstå att väga 50 kg inte är fetto.

          Det är ätstörningsvarning faktiskt. 50 kg är inte tjockt någonstans. Sök hjälp ❤️

        4 kg av 52 är drygt 7% av ens kroppsvikt, så ja det förändrar mycket.

        Jag väger också lite och går jag ner 2 kg så är det en enorm skillnad (inte till det bättre).

        @TS är det inte bättre att tänka i form av muskler och omfång i cm istället för kilon? Känns mer rimligt och hälsosamt.

          Ja få kilon blir en ganska hög andel av en låg vikt (vad nu sju procent egentligen säger, det finns ännu 93 procent kvar av en hel). Men att väga 52 är inte att väga mycket om man är vuxen. Därför behöver man nog jobba med sin självbild.

            Men det säger jag inte emot.

            Men att förneka för någon som slåss med dessa tankar att 4kg inte är mycket är dels att ljuga för den, och det vet hon om, samt att faktiskt strata ätstörda tankar hos folk där de tror att de måste gå ner 10kg för att det ska synas.

            Jag rasade 10kg en gång, mot min vilja, och tror mig, det var inte kul samt att jag såg ut som ett vandrande skelett. Min kropp gick också in i anorexi (alltså inte nervrosa) där mens slutade fungera, tappade hår på huvudet mm.

            Bättre att vi erkänner att 4kg på en tunn kropp är jättemycket och inget att eftersträva.

              Ja ok, om poängen är att det inte är något att eftersträva är jag med. Allt som får vederbörande att släppa sina tankar!

              Har också gjort den resan, vägde som minst 46 kilo (går inte in på min längd, det är oavsett lite för en mer eller mindre vuxen person). Måste jobba med mina spöken ännu, mer än 20 år senare.

                ?

              Men förlåt, vet att du har mycket åsikter om allt möjligt och har vanligtvis inget att invända, men snälla lägg ner nu att säga till en person som väger så lite redan att det är bevisat hur mycket man förlorar? Du menar nog väl men hon väger alltså knappa 50kg och det ska du behöva komma och påpeka att det faktiskt är skillnad då på 4kg bara pga att det är viktigt för dig med vetenskaplig fakta? Nej inte rätt alls.

                Hon väger för det första inte knappt 50kg, hade hon gjort det hade 4kg varit ännu värre, och du förstår fortfarande inte vad jag säger.

                Sluta mata hennes hjärnspöken genom att ljuga för henne. Säg sanningen och låt henne bearbeta den istället. Och förklara att muskler väger mer än fett och att en viktminskning inte är det hon borde eftersträva utan behåll vikten eller gå upp genom att träna mer. Och skulle hon gå ner 4kg så är det tokmycket och inget hon borde göra.

                Vad ni säger till henne är motsatsen. Att 4kg är försumbart. Hur tror ni att det är bättre?

                  Jag tror absolut att hon har hjärnspöken, ja. Men hur är der bättre att du sitter och ”spit the truth”?? Du tycker alltså att det är bättre för att du vetenskapligt säger nån sanning att hon kan gå ner? Lägg av. Absolut 4 kg kan kan väga med muskler men varför tagga nån som antagligen är helt ok i vikt att det ska gå ner? Lägg av, du behöver inte veta bäst i exakt allt, speciellt inte här. Gud snälla sluta med dina ”vetenskapliga kommentarer

                    Blir rädd av dina kommentarer trh, låt det vara!

                  Hur menar folk att ”muskler väger mer än fett”? Väger 1 kg muskler mer än 1 kg fett? Menar man inte volym?

                    Jo, att ett kilo muskler tar mindre plats än ett kilo fett. Men att väga xx + tex 5 kg är ju bättre om det består i att man har gått upp 5 kg tack vare muskler – än om man gått upp 5 kg pga fett (i vissa fall kan det ju så klart vara bättre att gå upp oavsett).

                    Summa kardemumma: man ska inte vara för beroende av en vikt i sig. Ofta i sammanhang där människor vill gå ner i vikt alternativt ändra sin kropps utseende och är rädda/oroliga för viktskalan

              (Nu kommer snart alla de som tror du är en kille fortfarande och blir chockade! ?)

              På mig lägger sig allt jämnt så oavsett om jag går ner/upp mycket i vikt så märks det knappt. Skönt på uppåt-sidan men tråkigt när jag går ner. Och där är jag fast just nu ?

                Mvh/Trh

      Vadå det går inte? Är det någon som stoppar in skiten i din mun? Nej. Dåså, då gör man det bara. Inga ursäkter

        Tack ? blir också så provocerad av folk utan minsta lilla impulskontroll

      Så länge man inte äter rent socker är man inte sockerberoende, det är ju mest en ursäkt för att kunna fortsätta äta massa skit? Sluta köp hem skiten och ät rejält med riktig mat istället.

        Du har uppenbarligen noll koll på hur mycket ”mat” det finns som innehåller socker av olika slag.

      Trodde inte att vuxna väger under 50kg?? Tycker inte det låter alls som att du behöver gå ner, annars om du nu behöver så tar inte typ 4kg lång tid att gå ner men var rädd om dig.

        Kanske är kort? 50kg är inom normalvikt enligt BMI om man är ca 160 cm lång

          BMI är ju iofs bara skit

    Har ni förslag på goda vegetariska vardagsrätter? Min sambo är inte så förtjust i baljväxter, och själv undviker jag gärna halloumi till stor del pga antibiotikaanvändningen, vilket gör att vi inte är så duktiga på det. Vi vill dock bli bättre på att äta baljväxter så är öppen för allt! Vi har hamnat lite i en svacka gällande vegetarisk mat så vore jättetacksam för lite inspiration 🙂

      Har ätit ovo-vegetariskt i många år så sitter på många tips.. Vad gillar ni för sorts mat?

      Sojafärs med spaghetti ?

      Beställde vegetarisk matkasse i några veckor för att få inspiration. Alla rätter var inte klockrena men kommer laga iaf 3 av 6 rätter igen. Har tyvärr inte recepten eller namnet på rätterna i närheten… men kan rekommendera matkasse!
      Annars är olika soppor väldigt goda och enkla, linssoppa, grönsakssoppa exempelvis. Har också lagat olika wraps, perfekt snabbmat. Mycket kål åter vi, rödkål stekt med kummin är riktigt gott i wrap med sallad och någon sås.
      Bara för att du frågade recept så kom jag inte på ett enda konkret.

      Palak paneer! Barnen blev helt frälsta första gången vi lagade det, och de senaste åren har vi lagat det åtminstone 2-3 gånger varje månad. Kan tillägga att dessa barn är kräsna!

        Då måste ni prova makhani paneer. Ännu godare!

          Tack för tips! Det får vi testa!

      Ät typ vanliga rätter fast byt ut köttet mot grönsaker. Thai grön curry med ris, wraps, hemmagjord pizza, rotfruksgratäng, pajer, soppor.

      Ett annat tips, är den här boken : https://www.adlibris.com/se/sok?filter=author%3AYotam%20Ottolenghi

      Så mycket gott och bra för inspiration då den fokuserar så bra på hur man kan använda grönsaker.

      Kan tipsa om East av Meera Sodha. Jättebra vegetarisk bok med recept från hela Asien.

      Tipsar om Under tian! Många goda recept. Pajer är också gott, man kan ha i kokta linser i pajdegen (märks varken på smak eller konsistens) för mer protein. Under tian har också många olika sorts biffar på baljväxter som tar bort att det känns som man verkligen äter bönor. Att ha i mixade solroskärnor i diverse biffar är också ett tips för mindre mosig konsistens!

    Jag har just separerat och skilsmässan går igenom i september tror jag det var. Min (ex) man tror att vi kommer att hitta tillbaka till varandra.
    Jag tror inte att det funkar så.
    Är det någon som skilt sig och sen hittat tillbaka till sitt ex och fått ett förhållande som funkat?

      Mina föräldrar! De insåg väl båda att gräset inte är grönare ?

        Hängde dom ihop ”forever” sen?

          Japp, tuffa småbarnsår som fick dem att dela på sig men älskar man någon så hittar man tillbaka om man försöker. De är som gjorda för varandra, mycket intern humor och har samma syn på livet även om de tycker olika om småsaker. De sa att efter skilsmässan så blev de bättre på att lyssna och inte sätta sig själv i första rummet.

        Även mina föräldrar! De återförenades för 35 år sedan och är fortfarande gifta!

          Då kanske det finns en chans då.. ?

            Det låter som att ni båda skulle vilja det. Då finns det hopp!

      Nej. Har försökt många gånger med relationer som tagit slut (inte äktenskap).
      Fungerar aldrig. Man faller påfallande snabbt in i samma mönster som orsakade problemen.
      Finns så klart undantag.

        Lite det jag är rädd för.. Det finns ju en anledning till att vi går isär nu, varför skulle anledningen försvinna bara för att vi bor på skilda håll ”ett tag”?

          Tror inte saker blir bra bara för att man ”tar en paus” och undviker problemen liksom, sånt måste jobbas med.

      Så tråkigt att höra. Hoppas allt, hur det än blir, blir bra i slutändan. ?

        Tack! ❤️
        Ja, det är inget dröm scenario direkt. Detta var inte det jag trodde skulle hända.

      Har en kompis som separerat 2 ggr från samma man och gift sig två gånger med samma man.. ? Nu har de äntligen fattat att gräset inte är grönare på andra sidan, och de är kärare än nånsin.., så det finns hopp! ?

        Hihi, va kul att dom gift sig flera gånger och ”vägrat” ge upp. ?

    Har en jätte stor monstrea som har sååå långa luftrötter.. kan jag klippa av dom utan att den tar skada? ☺️? de är alltså över en meter långa och säkert 20 stycken

      Nej! Att klippa dessa är att stympa den. Led ner luftrötterna i krukan istället. (Lägg dom som stort ’O’ längst med innerkanten).

      De behövs av en anledning. Annars skulle de inte finnas. Duh.

        Jo jo absolut. Men mycket som finns av en anledning klarar man sig gott och väl utan.

      Den dör inte av att du klipper dem men de fyller sin funktion, jag hade testat att klippa av en bit istället för hela sen stuckit ner dem i jorden ?

        Tack för tips ?

      MONSTERA.

    En fråga så här på kvällskvisten: vad är det absolut värsta du vet just nu när vi snackar inredning? Hit me!!

      Alla ängsliga jävlar som inreder med bara vitt, shabby chic och grejer som alla flunsor har ?

      Gulaktiga brädgolv och -möbler med massa svarta prickar (kvistar).

        Du menar furumöbler?

      Att allt ska vara så vitt. Saknar 90talets färger på väggar och tapeter. Kanske inte färgerna i sig, men att varje hem var personligt och verkligen kändes som ett hem. Nu känns varenda bostad folk visar upp som ett inrett sjukhus ungefär. Är bara vitt, pastell, ljust.. Så tråkigt.

      Grå divansoffa med nackstöd som ser ut som tåg-stolar. Och när man har färgerna grått/svart/lila som accentfärg..

        Ja, det känns typiskt ungkarl som försöker inreda snyggt? sen kommer hans nya sambo och adderar silverdetaljer..??

          Haha låter exakt som min mans lägenhet när vi träffades!

            Min med ?

      Vägg-ord och spiralljusstakar

        Carpe diem (spyr lite i munnen)

      Högblankt + vitt + grått + silver. Så sjukt tråkigt…

      Tomma vinflaskor för att den har ett snyggt motiv eller en snygg form…
      Svarta (ofta nedsuttna) skinnsoffor
      Sängar som inte har en mjuk sänggavel
      Träfärgade köksluckor, jag har det och det är jättefult (hyresrätt så det är vad det är..)

        Och jag gillar inte mjuka sänggavlar…

          Man är ju olika??

          Åh vad jag håller med dig. Mjuk sänggavel är det fulaste.

        Låter lite 90-tal?

          Ja delvis är det väl det. Men senast jag var på Mio med min mamma fastnade hon för en svart skinnsoffa så de säljs tydligen igen/än.

          Vinflaskor slog mig häromdagen att det är en ful detalj, jag beställde nämligen ett vin med fin flaska och så sa jag lite på skoj att den är nästan för fin för att dricka upp, och fick då förslaget ”ha den som prydnad när den är tom”. ALDRIG!

          Sängar utan mjuk sänggavel, då tänker jag inte nödvändigtvis på 90-talet.

            Nä det där med sänggavlarna är nog inte 90-tal och svarta skinnsoffor kanske snarare är att betrakta som tidlösa ? kom på att mina föräldrar också äger ett par! Och på 90-talet hade de en grön (?) i typisk 90-talsnyans!

      Kaffebordet i vardagsrummet med en hög tjocka bilderböcker som: Chanel, Tom Ford osv.
      Återfinns oftast i fancy hem hos prettomänniskor.

        Ja det är ju riktigt fult och skriker att man inte har någon egen smak.

      Personliga födelsetavlor i verklig storlek ”målade i kol”

        Fast den där bebisen är ju något av det fulaste, har ju helt fel proportioner. Ser ut som en äcklig, död alien.

      Fejkstuckaturer och platsbyggda bokhyllor utan böcker (som är populärt bland influencers). Gärna full av opersonliga prydnadssaker från typ Jotex.

        Mitt ex var så jädra nöjd med sin nya lägenhet med synliga takbjälkar. Med en knackning konstaterade jag att det var äkta plast. Början på slutet för relationen.

      Klösträd.

      Vet att man har det till sin katt men tycker det är så himla fult.

        +1. Klösträd är fruktansvärda. Bäddar, kattlådor, matskålar etc. ALLT till katt är oftast fult. / frustrerad kattmami

          Japp, svinfult! Men mina små gulletussar fick ett klöstträd ändå, vi får kompromissa om inredningen och jag fick välja både soffa och matta.

      ”Moderna” hem helt utan charm där man kan se lite av vem det är som bor där.

        Och köksluckor i trä…

          Vad är dina köksluckor gjorda av? Plast? Papp? Skiffer? Uran?

            Uran såklart, har du sett hur fint det lyser??

      Marmor och mässing! Finns det något mer uttjatat?!

      Alla coffee table books, typ CHANEL osv hemma hos alla Svenssons. Ba sluuuta! Eller folk som ”skapar” konst aka härmar något som redan finns och kallar det sitt eget.

      Det värsta är väl alla trender.
      Det du köpte förra året är redan omodernt.

      Annars är jag inte förtjust i alla lister och stuckaturer.

      Opersonliga hem i vitt och beige med opersonliga saker som typ en inredare valt ut utan koppling till den som bor i hemmet och böcker som enbart köpts som prydnad, inte för att läsas. ”Hotellkänslan” som alla flunsor tjatar om. Jag gillar färg och möbler och saker med en historia, typ ”det där bordet har varit mormors och den där vasen köpte jag på en tågluff och släpade på i tre veckor”.

        Älskar hotellkänslan men det går att göra personligt också. För mig sitter inte personligheten i möblerna, de har jag för att de är snygga och bekväma. Men detaljerna visar vem jag är. Har t.ex fått in min stora passion i livet i olika inredningsdetaljer och mina tavlor målar jag själv.

          Varför måste man visa vem man är i möbler?

      Jag gillar inte personliga hem eller alltså hem med en massa plottrigt skit överallt som ska ”visa vem man är”. Hatar också gamla grejer. Seriöst, min dröm är ett sterilt, minimalistiskt hem med gubi möbler. Och jag har faktiskt en personlighet ?

        Ja jag har ett sånt här vitt/beige/grått hem med mässingljuslyktor alla här ovan ser ner på but I love it ? hade varit min mardröm att bo i ett hus med grälla färger och olika mönstrade tapeter i varje rum ?

        Jag håller med! Jag avskyr snarare hemmen som ska skrika ”jag har en personlighet!” med teak, loppisfynd, ärvda möbler, plotter överallt och sju olika färger. Om du har en personlighet behöver du inte använda din inredning för att få fram den ?

    Var hittar jag STORA blomkrukor online? Har varit inne ööööverallt men inga är ju större än typ 32 cm i diameter. Vill ha riktigt maffiga krukor, och gärna till normalt pris.
    Skulle också vilja ha tips på vilket mått som bäst passar till krukor som står på golvet (inomhus) för lite större växter.

      Granit hade några snygga stora krukor till bra pris i veckan

      Bauhaus

      Kolla på riktiga plantskolor. De brukar ha stora fina.

      Plantage. Ikea.

      Ellos kanske.

    Hur funkar det med t.ex pizzerior nu när allt egentligen stänger tidigt? Har de öppet för take away? Har dålig koll känner jag för det har egentligen aldrig varit aktuellt att beställa såhär sent förrän nu då jag är superhungrig.

      Här stänger de 20 nu. Brukade stänga 22.. Men beror väl kanske på om pizzerian har alkoholtillstånd eller inte?

        Bra fråga, jag har ingen aning faktiskt. Såg i alla fall igår att den som är öppen till 03 när det inte är pandemi var stängd 22.30 igår så det kanske är så illa att alla har stängt vid 20 redan. Då får det bli McDonalds!

      Här i Sthlm är det öppet efter 20:30

    Fint att jag missade ett M i mitt namn.?

    Någon med erfarenhet av chokladcystor?

    Var hos gyn för några månader sen och där hittades en chokladcysta som ska följas upp nu i veckan. Hade även några hyfsat stora myom men ”Så kan det vara”. Är det alltid endometrios som ger dessa cystor? Kan myomen och cystan ha något samband med varandra?

    Blir knäpp i huvudet av alla mina frågor och ska såklart ta upp dom med min nya gyn men vill bara veta om någon har erfarenhet och kanske kan lugna ner mig lite

      Jag hade bägge, chokladcysta och myom. Dom passade på att operera bort myomen, när Chokladcystan skulle bort. Myomen kunde man leva med, men som sagt när dom ändå var igång… Jag hade endometrios med och var LIVRÄDD att inte kunna bli med barn eller få ett missfall. Gyn rådde mig att bli med barn på en gång efter OP eftersom dom var allt ”rensat” och borta. Jag väntade i 5 år. Nästa månad blir min son 1 år. Varken myom, cysta eller endometrios har kommit tillbaka.

        Endometrios är inget som kommer och går.

        Jag hade en chokladcysta på ena äggstocken och fick operera bort hela äggstocken när cystan skulle bort. De såg inte några andra enometrioshärdar vid operationen och nu har det snart gått 10 år utan att jag haft några andra besvär och jag är nu gravid med mitt första barn. Så för mig berodde cystan förmodligen inte på endometrios.

      Nu svarade jag inte direkt på din fråga.. men min gym sa att dom inte hade något samband. Kan bli så ibland. Ibland upptäcks det ena för man kollar har problem
      Med något annat

    Läkare börjar verkligen bli så tröttsamma. När jag säger att jag har svåra magproblem en hel månad på grund av min cykel och att hormonella preparat gör mig deprimerad och självmordsbenägen så är det som jag inte finns. Den dagen en läkare faktiskt lyssnar hade varit underbart.

      Du kan be om att få byta läkare. Jag är supernöjd med den jag bytte till.

        Jag vet inte vem. Bor i Göteborg och känns som jag har bytt mellan alla som finns men eftersom jag inte tål hormonella preparat är det ingen som orkar bry sig. Men det måste finnas annat som kan få ordning på den.

          Carlanderska tyckte jag är det mest seriösa jag träffat inom vgr. Men kan absolut skilja från läkare till läkare

      Först undrade jag varför du inte slutade cykla om du gick så ont i magen…

        ??????? Om det ändå var så enkelt!

        Jag med! ?

    Går det att kolla upp vem som haft ens telefonnummer tidigare? Får på min arbetstelefon många samtal från personer som söker en viss annan person som inte arbetar med det jag gör eller på min arbetsplats. Folk ringer närsom typ som imorse kl. 8, en lördag liksom.

      Det borde väl företaget du jobbar på veta?! Du kan väl stänga av telefonen?!

      Via mobiloperatören funkar i vanliga fall, oklart om det är en arbetstelefon

      Du kan väl fråga i telefonen vem de söker?

    Tips på bra online-butik för kryddor?

    Någon som kan muntra upp mig?

      Vad har hänt? Jag är bra på att lyssna.

        Känner mig allmänt nere och misslyckad idag, har inga vänner som kan ge mig pepp eller något sådant.

          Ingen tröst, men samma sak här. Själv försöker jag göra saker som får mig att må bra – läsa och lyssna på musik (just nu Gustav Mahler).

            Jag är likadan, har heller inga vänner direkt. Men jag tänker ändra på det.. ❤️

              Jag har vänner, men de är upptagna med annat för tillfället. Och min dotter bor utomlands. Henne saknar jag verkligen.

              Jag har försökt ändra på det, men har svårt att få kontakt med människor. Är socialt klumpig och dålig på att läsa olika signaler som kroppsspråk så jag är väldigt stel och tyst i början och det gör att folk undviker mig för de tror jag är ointresserad av dem – vilket jag inte är, vet bara inte hur jag ska läsa av dem och interagera med dem.

                Du kanske behöver en omstart?

                Låter som min pappa. Han har asperger och jag har nog fått en släng av det jag med.

                  Det är inget som man har ”ett släng av”

                    Jo, för jag har en normal mamma.

                      ??‍♀️

                    Läkare och psykolog säger att min son har tydliga drag av asperger, men han uppfyller inte kriterierna för diagnosen fullt ut. Då kan man väl rimligen hävda att han har ”en släng av” asperger. Eller hur menar du?

                      Nej det betyder att han har vissa ”symptom” men inga som han direkt ”lider av” och därför är han för långt ut på sparkat för att ha aspergers.

                      spektrat*

                      Det finns ingen svara-knapp på ovanstående inlägg så jag svarar därför på mitt eget inlägg istället.

                      Naturligtvis så inser jag att man antingen antingen har en diagnos, eller så har man den inte. Och självklart är det inte korrekt medicinskt lingo att säga att man har ”en släng av” en diagnos. Men som du själv skriver, det är ett spektrum, och man kan uppfylla samtliga kriterier för diagnosen eller bara några. Min son har absolut svårigheter/symtom som han lider av och han ligger nära gränsen för att få en diagnos. Men för tydlighetens skull kanske det är bättre att skriva att han ”uppfyller de flesta kriterierna” för diagnosen istället för att han har ”en släng av”.

                      Ja, det är mer tydligt och respektfullt mot oss som har diagnosen.

                Mitt tips är att hitta folk som gillar att prata själva. Jag vet att jag inte har så mycket vänner nu men det har inte alltid varit så, och jag ser ofta i sociala grupper att det är enklare för lite tystare att umgås med större karaktärer I början: bara tills man känner sig bekväm så släpper det ofta sen ❤️

                Du kanske kan öva in en fras du kan använda i situationer då du träffat någon du trivs med men då du misstänker att personen inte uppfattar det. Ingen konstigt långt tal men något som gör att andra lite snabbare fattar att du inte är ointresserad. Typ ”jag vet att jag kan verka lite stel och avståndstagande ibland men bara så du vet så har jag haft en jättetrevlig stund här med dig och om du vill tar jag gärna en fika igen snart”.

                Eller så struntar du i det, det finns en självklar plats för dig precis som du är.

    Ska på massage imorgon för första gången. Men visst har man väl byxor på sig? Och jag äger bara sporttoppar för jag hatar vanlig bh, det är inget konstigt att ta av sig helt på överkroppen eller? Det kanske är dumma frågor men jag vet ju inte..?

      Menar alltså att det verkar som att man annars bara knäpper upp bhn och drar ner banden så man kommer åt, för såpass förstår jag nog att man inte kan ha den knäppt.?

        Jag brukar ta av mig på överkroppen men behålla bh:n på, sedan brukar min massör knäppa upp den när jag lagt mig ner och sedan knäpper hon den när det är klart

          Hinner inte köpa en bh till imorgon och lösa det så???

        Du kanske kan ha ett löst linne på dig som du kan skjuta ner när du ligger ner.
        Annars brukar sällan massören vara inne i rummet när du klär av dig och lägger dig ner. Annars vet du bara om att få göra dig redo i enrum.

      Beror väl på vilken typ av massage det gäller…

        Rygg.

          Endast ryggmassage? Då brukar jag ta av allt på överkroppen.
          Är de helkroppsmassage så tar jag av allt förutom trosor ?

            Samma här!

      I alla fall är nog byxor att rekommendera när du kommer dit ?

        Attans! Min modeförebild är ju Kalle Anka?

          ?

    Hej! Jag började att prata med en tjej för drygt en vecka sedan på Tinder. Vi bytte nummer och pratade om att ses. Jag kände först absolut men fick sedan lite dåliga vibbar. Som att hon blev sur för att jag inte kunde ses när hon ville. Hon lät nästan aggressiv (hon skickade ljudmeddelande). Jag känner nu att jag verkligen inte vill ses. Hur avstyr jag det här på bästa sätt? Hur säger jag på ett ”snyggt sätt” att jag inte vill ses?

      Skriv kort men ändå trevligt.
      Typ: ”Men du, jag känner tyvärr inte längte att jag har lust att ses. Det känns inte rätt för mig helt enkelt. Men ha det bra!”

      Kort, och enkelt, så kan du blocka henne sen för att slippa behöva förklara dig eller älta saker. Du är inte skyldig henne eller någon något!

      Bra att du lyssnade på din magkänsla här.
      Ta hand om dig!

      Lita på din magkänsla. Gå inte på dejten för att blidka henne eller för att du skäms att avboka.
      Du behöver inte förklara dig för en främling, i synnerhet inte för en aggressiv sådan.
      Lämna ett kort meddelande att det inte känns rätt och att du önskar henne allt väl.
      Hon kommer bli arg vad du än säger. Släppt det bara.

      När jag ville avsluta med någon vitljög jag och sa att jag träffat nån annan det börjar bli seriöst med och tänkte satsa på den. Då blir det inte lika personligt utan mer att man råkat komma nån annan närmare.

      Blockera henne

      Haha kan tyvärr relatera till att bli lite irriterad över att folk inte verkar vilja ses… efter tre inställda dejter på samma vecka (av andra personer) är tålamodet tyvärr inte på topp, kan ju vara nåt sånt som pågår i hennes värld. Så behöver inte ha med att hon är otrevlig att göra i grunden, även om det såklart inte ska gå ut över dig såklart.

    Hur mycket alkohol är FÖR mycket? Är det när nån ”findricker” ett eller två glas bubbel varje dag eller när man super skallen av sig varje helg? Den här bloggerskan är mer av en ”findrickare” det man ser på bloggen, mycket moet, bubblor, vin – mest varje dag – men om hon sen stannar vid ett glas eller dricker hela flaskan visar inte hela bilden. (Sambo, tonårsbarn, arbetslös.)

      Jag har noterat att medelålders människor (eftersom jag umgås med sådana) ofta döljer ett ohälsosamt drickande med att vara vinkännare.
      En man jag dejtade som hastigast tog varje tillfälle i akt att korka upp. Allt skulle firas, att det var en vanlig tisdag och himlen var blå.
      Det var ett väldigt tramsande med att sniffa vinet, gurgla det i munnen (usch!) och säga saker som ”örter, mörka bär, nordiskt trä, citrus” med blicken fäst i taket… Dude, du vill bara bli packad.

        Jag kan tänka mig att vi medelålders dricker för ofta. Kanske inte några mängder men lite och ofta. Och visst handlar det om berusningen.

      http://dok.slso.sll.se/BeroendeC/AUDIT.pdf

      Gör denna så får du se!

      Men vad fan. Låt en kvinna få leva

        Känns som att kvinnor ofta får den här kritiken. Typ Frida Lund som är vin-intresserad..

    Så nöjd med att mitt sparande nu är uppe i över en årslön! Bra lön, regelbundet sparande plus ett litet arv och en del god uppgång på börsen har gjort att det stadigt tickat uppåt och nu är det uppe i 600’000 kr! Känns tryggt att ha en rejäl buffert om något skulle hända.

      Om börsen kraschar tex….

        Alla ägg ligger naturligtvis inte i samma korg. Och din kommentar stinker missunsamhet.

          Ja precis. Undrar vad anonym tänker att alternativet är. Sy in pengarna i madrassen? Tänk i så fall om det blir som på 30-talet och man helt plötsligt har en madrass full med tapeter. Satsa på guldtackor, är det ens möjligt ?

      Skönt! Har du pengarna på ett konto, eller placerat dem vettigare för att komma tunt problemet med värdeminskning?

        De är placerade i olika sorters investeringar med olika långsiktiga och kortsiktiga mål, målet är tillväxt med lagom risk i nuläget och minskad risk ju äldre jag blir.

      Grattis!! Vad kul!
      Jag ”upptäckte” börsen ganska sent, men lägger undan ca 10-15 k varje månad i olika aktier och fonder. Både lång- och kortsiktigt.
      Ska sälja av allt fysiskt inom några år (hyresrätt så ingenting som ger någon extra inkomst) och leva på avkastning från mitt innehav (räknar med ca 5000/mån) och bara resa. Inte ens veta om jag kommer tillbaka till Sverige igen.
      Pengar gör en inte lycklig, men jag blir lycklig av tanken på att kunna leva 100% fritt. Utan att vara rik.

      Hoppas du når dina mål! ?

    Tips på hemmavax som man kan använda till att vaxa bikinilinjen? 🙂

      Sockervax! Lite trixigt att göra det så hade rekommenderat att inte göra en hel laddning, tills du fått till konsistensen.

      Hanne Bangs sockervax!

    Avslutade för ett halvår sen ett 10-årigt förhållande. Saknar ihjäl mig efter hen, men kan inte bestämma mig om jag saknat att umgås med hen eller om jag saknar vårt förhållande. Hur vet man det? Saknar också alla våra gemensamma vänner som först egentligen var min partners, och nu hör jag inget från dem förutom lite löst på sociala medier. Är så väldigt frustrerande att inte kunna hålla reda på mina känslor. Har någon något tips???

      Det här kan du inte se just nu eftersom du är i sorgfasen men det du saknar är strukturerna och tryggheten. Det var ni. Du visste vad du skulle göra på fredag kväll och alla fredagskvällar efter det. Du visste vem du skulle spendera julen med. Era vänner såg er som en enhet. Du var NNs tjej.
      Ni hade interna skämt, ni tyckte lika om en massa saker. Vem är du utan NN? Hen har tagit med sig en del av dig känns det som. Du måste fylla tomrummen. När du träffar någon ny måste du börja om, förklara dig, definiera dig på nytt. Det är jobbigt men det blir bättre. Du kanske t.o.m. hittar sidor hos dig själv du inte trodde fanns.

      Fast du vill ju inte ha ”vänner” som inte bryr sig när ni inte är ett par.

    Jag haft svår värk och fått ta oxynorm. Men denna gång mår jag så dåligt av dom. Känner mej yr i huvudet. Hur kan man plötsligt må dåligt av en tablett när jag inte nått dåligt av dom förut??

      Har du tagit den på tom mage? Eller gått ner i vikt sedan du tog preparatet sist? Tog du något annat läkemedel samtidigt som du inte tagit ihop med oxynorm tidigare?

        Nej inget sådant. Fattar det inte. Tänk om jag har någit invärtes fel när jag nu mår dåligt av dom.

      Nej så mår jag varje gång ? Haaatar att behöva ta. Så det är ingen fara, jag brukar stänga av allt tekniskt och lägga mig och sova bort ruset ☺️

      Hade samma problem med Oxynorm. 8/10 gånger fick jag hemsk ”snetändning” och var helt borta i huvudet, allt bara snurrade, jag var illamående konstant i flera timmar. Kunde bara ligga i sängen och tänka på hur obehagligt det var när allt kändes så jävla disconnected.

      De få gångerna medicinen lyckades mådde jag hyfsat okej, smärtfri. Men nej, usch, vill aldrig ta Oxy igen.

    ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

      Blep blop!

    Försöker bli gravid men nu är min mens en och en halv vecka sen. Graviditetstesten visar negativt, är det kört eller vad är det som händer? Känns larvigt att ringa gyn om något sådant… Någon som varit med om liknande?

      Ibland blir det så. Ta ett test igen om en vecka. Avvakta en månad, om ingen mens skulle jag ringa gyn.

      Det hände mig med när jag försökte bli gravid! Kände dessutom symptom och var helt säker på att jag var gravid trots negativt test. Det var först när jag tog ett till test efter några dagar och mentalt insåg att jag inte var gravid som mensen kom några timmar senare. Tror att jag var ”skengravid” (hysterical pregnancy)…

      En halv vecka är inte speciellt mycket. Mensen kan ju vara försenad av en rad olika saker. Även enkla grejer som stress, förändrad kost, psykiskt mående kan påverka. Så om du hoppas och tänker väldigt mycket på en graviditet kan ju bara det bidra till att mensen är försenad.

        Fast 1,5 vecka som TS skrev är väl ändå ganska sent?

          Sorry, läste fel. Läste en halv vecka. Så ja 1,5 v är ju lite mer men det är ändå sådant som kan hända pga av stress och andra orsaker. .

      För mig var det så, visade först negativt och sedan positivt ?

      Vet/tror du att du haft ägglossning då?

        Fick positivt ägglossningstest 28/3

          Har precis haft lite samma situation, min mens var nästan tre veckor sen (händer aldrig för mig) och graviditetstesten var negativa. Sen vips så kom mensen bara i förrgår och det känns väldigt skönt, jag började oroa mig för att något var fel på mig.. Dagarna innan mensen kom var jag på cellprov hos barnmorskan och hon sa att skulle inte mensen ha kommit vid tidpunkten som nästa mens skulle komma så kunde jag ringa gyn, så testa det!

    Någon annan som lever med hälsoångest? Känns som jag bara existerar i min egen ensamma ångestbubbla.
    Jag försöker göra något åt det, psykologsamtal. Har tidigare testat KBT. Har sedan några veckor tillbaka lyckats helt sluta googla symptom; men jag mår fortfarande precis lika dåligt.

      menar du typ hypokondri?

        Ja, hypokondri. Kallas hälsoångest nu för tiden (låter inte som att man är lika koko då antar jag)

          ah okej, det visste jag inte… jag är inte diagnostiserad eller så men jag tror konstant att jag har alla sjukdomar och åkommor som vägglöss, skabb, cancer, ms, als, parkinson, hjärtattack, artros osv… det är bättre när jag bor med andra, men när jag bor ensam så kan jag bli helt besatt av alla mina inbillade sjukdomar… bor med mina föräldrar nu men är superorolig för hur det blir när jag flyttar hemifrån…

            Ja det blir lätt att man fastnar i tankeloopar när man är ensam mycket. Förut när jag hade sambo var det dock ingen skillnad. Då kände jag en stress över att behöva bara normal framför honom och att försöka dölja min ångest; något jag slipper nu när jag bor själv så det är skönt.

            Intressant också att du nämner t.ex skabb. Vanligt vid hypokondri är ju att man fruktar typ cancer och de ”stora” sjukdomarna som är potentiellt dödliga. Jag gör förvisso det också men det är mycket pinsamma jobbiga åkommor jag nojar över också. Känns så otroligt onödigt. Dödsångest är ju naturligt att ha till viss del men att vara livrädd för skabb (som jag också har trott att jag har!) Känns så dumt när det inte är farligt och går att bota med en salva.. tror jag fruktar själva ”besväret” med sjukdomar mer än döden i sig.

              Jag slänger mig med begreppet hypokondri för det är något man liksom säger när man nojar över sjukdomar, kanske har jag bara psykisk ohälsa/sjukdom och inte hypokondri men att jag får ut min ångest i rädslan för vissa åkommor… för jag fick en sådan otrolig ångest när jag trodde jag hade vägglöss/skabb, jag kände mig så äcklig det var en fruktansvärd känsla som åt upp mig hel… jag gjorde iallafall 5 skabbehandlingar i följd… Jag känna att jag vill dö/suicidal och samtidigt inbilla mig att jag har en sjukdom och vara rädd för att den sjukdomen ska ta livet av mig. Otroligt ologiskt.

                Kan verkligen relatera till det där. Man vet precis hur ologisk man är men känner som man gör ändå. Det är ett helvete ibland.

      Tror att det kan avhjälpas med exempelvis KBT. Kanske finns någon underliggande depression som gör att du kanaliserar din ångest genom rädsla för sjukdomar? I så fall kan SSRI kanske också funka. Så har det varit för mig i alla fall!

        Jag har aldrig testat antidepressiva. Har lidit av sjukdomsrädsla sen jag var typ 10 år och är över 30 nu.. har dystymi (kronisk långrandig depression) enl. Psykolog. Jag funderar hela tiden på om jag borde testa läkemedelsbehandling men jag är så orolig för biverkningar; ironiskt nog. Förmodligen kommer jag nog hamna där till slut för jag blir inte bättre..

          Ja det är nog värt ett försök! Det finns så många olika sorter, ibland kan det ta ett tag att hitta rätt. När du väl mår bättre kommer du känna att det är värt eventuellt besvär, som biverkningar ?

    Linn ”Tiingelinn” Andersson, vad tycker ni om henne?

    Jag tycker det är dubbelmoral att hon i en vlog säger att det är jobbigt att män skriver till henne, och i ett ganska nytt inlägg på bloggen lägger hon upp en bild där hon står och poserar med putande naken röv vinklad mot kameran.

      Hon känns som en Gabjoss wannabe. Fruktfat, barn och rövbilder..

        haha ja när du säger det så kan jag se den liknande utvecklingen!

      Hej Linn! Nej, Linn, vi kommer inte gå in och kolla din röv.

      Tycker och tror att hon är väldigt osäker i sig själv, stressar fram en ny partner, barn osv. Och nu är det ”vem behöver ens en man?!” medan jag tror att hon sitter hemma och bara vill ha ett förhållande igen.

      Så naivt av henne att skaffa barn & flytta ihop med någon som var otrogen X antal gånger i början av deras (korta) förhållande, tror Linn vet om det. Sedan att försöka ändra på honom från första gången de träffades, hennes osäkerhet skiner rätt igenom. Ville DE skaffa barn eller ville HON skaffa barn? Hade det där varit jag hade mina föräldrar sagt till mig på skarpen, bete dig som en vuxen människa!

        Och hur vet du att han var otrogen?

    Ni som har en tagine, ställer ni den i ugnen eller låter puttra på spisen?

      Puttra på spisen!

    ANIS OCH KATJA – lets dance:
    Tror 100% det är kemi mellan dem. Idag kysste hon ju i princip honom ?

      Jag ville att Filip skulle åka ut fan. Älskar Keyyo.

      Har inte anis flickvän?

      Jag har väntat hela säsongen på att det ska klicka mellan Keyyo och Hugo, hur snyggt par?
      Men verkar ej ske

        Klart det kommer ske! De behöver ju inte visa det öppet liksom. Är sjukt kär i Hugo.

        Tyckte det såg ut att klicka mellan dem idag?? hoppas det, de ser fina ut ihop.

    C, i din jakt på influensers som inte reklammarkerar, kan du inte granska Elsa Billgren. Känns som att hon skrivit om sin bok i flera veckor nu och reklammarkerar högst en handfull om ens det.

    Det är iofs samma m tex Clara Lidström, hon skriver i perioder en del som handlar om Mantorps men det är sällan markerat.

    Förstår på ett sätt att det kan vara svårt att skilja på vad som är vad, när man lever sitt företag som dessa två med flera gör. Men ändå. Tröttsamt.

    Jag har skjutit på min hemtenta hela dagen, nu börjar jag! Önska mig lycka till! (organisationsteorier är INTE det roligaste..)

      Lycka till!!

    Jag har två barn och har gjort en abort för över ett år sedan. Jag tror jag ska ha min mens om ca 1-5 dagar. För 3 dagar sedan fick jag 2-3 droppar blod i trosan och blev panikslagen, tänk så är jag gravid igen? Jag vill inte ha fler barn och mår jätte dåligt! Jag är trött och har ömma bröst men det kan man ju vara innan mens. Jag tog ett test från testlagret tidigare idag och det blev en synlig skugga på testet. Den såg inte rosa ut men den var jätte tydlig ändå! Tidigare negativa tester har inte sett ut så där. Någon som har något lugnande att säga? Om jag nu är gravid, hur länge ska man vänta och hoppas det försvinner av sig själv? Tidiga missfall är ju vanliga. Så jävla hemskt, och inget preventivmedel passar min kropp förutom kondom och det har vi slarvat med ibland. Fan ska aldrig mer ha sex.

      Kan det inte vara en mellanblödning? Jag kör på digitala test som typ clear blue, känns lättare att tyda svaret. Hoppas att det löser sig!

      Hoppas du inte är gravid! Kanske du eller mannen ska sterilisera er med tanke på situationen?

        Ja min tanke också! Ert sätt att undvika graviditet funkar inte så ni behöver hitta ett annat sätt. Eftersom ts är säker på sin sak är nog sterilisering en bra idé!

    JAG BEHÖVER ER HJÄLP!!!!

    I dagarna på insta så delade många filmen med inledningen…. Hej pappa…. typ ett brev från en ännu inte född flicka. Mamman sitter i bilen och pappan stänger garageporten.

    Vet ni vilken jag menar ?
    Ursprung?
    Länk?

    Hjälp!

    https://m.youtube.com/
    watch?v=rknZ9qWh7n0

    Det syns väldigt tydligt i Alice senaste video att hon har förstorat brösten. När hann hon göra det egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.