Angelica Lagergren vs Jonna Lundell

Den enda bygger sin walk in closet så att brudklänningen kan visas upp som på ett museum, medan den andra säljer sin på Blocket.
Nu har ju Angelica visserligen skilt sig från den man hon gifte sig med, bärandes klänningen i fråga, men jag tvivlar på att hon skulle bära den igen, även om de fortfarande varit gifta.

Hur funkar ni?
Är ni mer åt Jonna-hållet som gärna skulle ha brudklänningen på display eller säljer ni den hellre eftersom ni ändå aldrig kommer bära den igen? (Gift som skild)

Team Jonna eller Team Angelica?

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om jag skall vara ärlig hade jag sparat min, antagligen i en låda på vinden eller liknande…
    så har jag gjort med studentklänningen jag aldrig kommer komma i igen och balklänningar jag inte kommer ha tillfälle att bära pånytt.

    Kanske skänks de bort eller säljs när man skall flytta nästa gång.

      Min brudklänning ligger i förrådet. Vet inte om jag har några särskilda känslor för den, eller något från bröllopet. Förutom min man då 😛
      I sommar har vi vart gifta i tre år och det är supernajs att vara gift och vi älskar varandra mycket, men just bröllopet var liksom lite…meh. Det var mest stressigt och jättenervöst och jobbigt.
      Kan definitivt tänka mig att sälja klänningen någon gång i framtiden.

        Men uppenbarligen var ju klänningen sentimental för Angelica också, med tanke på att hon sparat den ända tills de skiljt sig! 🙂

        Tror nog även Jonna skulle göra sig av med sin om hon och Jocke gick skilda vägar!

        Hade nog gjort detsamma, sparat min, men skänkt den vidare om äktenskapet inte skulle hålla.

          Detta var alltså ett svar på Camillas inlägg mest, det hamnade på fel plats!

    Kul får Jonna och Joakim att dom kan bygga sitt drömhus! MEN det enda jag kan tänka på är att om dom någonsin vill sälja, vem ska köpa??? Det huset var väl svårsålt från början och nu när priset gått upp xx antal miljoner. Hur ska det gå

      Ja jag tycker också det är kul att de fått bygga precis så som de vill ha det. Men få har den vräkiga smaken så betala för det lär ingen vilja göra. Eller, vad vet jag, den nya generationen verkar lika ytliga som de två så man vet aldrig med alal nyrika influensers. Men hur många av dom vill köpa lyxhus i Norrköping intryckta bland massa grannar inpå knuten.

      Och jag undrar hur tusan de får bygglov för allt? Eller hur mycket byggrätt som detaljplanen anger, kommunen brukar vara väldigt strikt är min erfarenhet.

      Jag har fixat mitt hus utifrån hur just jag vill ha det. Vissa saker ger värdeökning men vissa förmodligen inte. T ex färre sovrum till förmån för öppnare större allrum .

      Men här vill jag bo tills de rullar ut mig i en säck!

      Ja det kanske blir en förlustaffär vid en eventuell försäljning. Men samtidigt planerar de nog att bo där ett tag och under den tiden vill de väll ha det som det passar dem.

      Det finns väl massor med oljeshejker och amerikanska influencers som drömmer om ett sånt här monument till vulgaritet? Det kanske faller på takhöjden, det ser ut som man ska slå i huvudet.

      Jag hoppas verkligen inte att det ska gå åt helvete för Jocke och Jonna måste jag säga. Jag har bara sett dokumentären ”Drottningen av Versailles”

    Team Angelica. Jonnas walk-in closet var nåt av det brackigaste och fulaste jag sett på länge.

      Men uppenbarligen var ju klänningen sentimental för Angelica också, med tanke på att hon sparat den ända tills de skiljt sig! ?

      Tror nog även Jonna skulle göra sig av med sin om hon och Jocke gick skilda vägar!

      Hade nog gjort detsamma, sparat min, men skänkt den vidare om äktenskapet inte skulle hålla.

    Måste jag välja så skulle jag sälja, annars spara men hade inte haft den framme så som Jonna har.

      Jättefint att Jonna kan ha sin framme på det sättet. Vackert tycker jag. Om man stoppar ner sin brudklänning i en kartong och lägger den i källaren är det ju meningslöst på något vis.

    Min blev hängande i en garderob (efter en skilsmässa där vi förblev vänner) i nästan tio år. Sen en dag under en garderobsrensning åkte den ut ihop med andra kläder, hade liksom inga känslor kvar för den alls. Då var den sommarklänning, (helt oansenlig i jämförelse) som jag hade på första daten med min nuvarande sambo viktigare och fick stanna kvar.

    Köpte min brudklänning begagnad och sålde sedan vidare den igen! Så den har fått pryda minst tre brudar. Det var en riktigt fluffig tyllig prinsesshistoria som jag dels aldrig hade haft råd att köpa ny, dels ser jag det som slöseri att bara använda en sådan klänning en gång. Min mans kostym kostade mer men den kan han ha i många år.

    Jag hyrde brudklänningen. Problem solved. (Fick även erbjudande att låna eller köpa av kompisar som gift sig tidigare. Men deras klänningar var inte riktigt min stil. Annars hade jag gärna gjort det.)

    Jag vill sälja min (är fortfarande lyckligt gift), den tar bara upp plats i källaren, men den är missfärgad nertill då vi var utomhus och det blev lite fuktigt på marken under kvällen, och det går inte bort i kemtvätten så tror ingen vill ha den tyvärr.

      Kanske en kortare brud?

        ja kanske, får testa lägga ut den med mått 🙂 Tack!

    Jag är helt osentimental vad gäller prylar. Foton är en annan sak, de kan verkligen väcka känslor och minnen till liv. Men dyra plagg eller prydnadsgrejer – Nej tack. Gifte mig i år och valde att köpa en klänning från Zalando för 800 kr. Kan tänka mig att använda den igen på någon finare fest (inte en typisk brudklänning), men om några år om den blivit sliten eller så då slänger jag den. Har även varit på fina baler när jag var student på universitetet och betalde aldrig mer än ca 600 kr för en långklänning. En av klänningarna hittade jag i Prag för 150 kr hehe. Jag tycker det är lite kul att hitta billiga alternativ som kan användas flera gånger istället för en klänning för 20 000 kr som sedan dammar i garderoben. Men vill man göra som Jonna och gläds av det så kör på. 🙂

    Team Angelica. Fast jag hade gjort mig av med den ännu snabbare. Min brudklänning rensades bort fort. Är noll sentimental. Minns mitt bröllop ändå och mitt äktenskap är minst lika lyckligt som om jag hade sparat klänningen.

      Exakt. Det som är värt att minnas det minns man även utan prylar.

        haha ehh vet inte om det är för att jag ska minnas bröllopsdagen som jag vill spara min klänning – tycker bara den är så fin och blir glad när jag tittar på den. Ioförsig har jag inte hunnit ha på mig den än p.g.a. pandemin, så kanske är därför 😉

          Hur ofta tittar man på sin brudklänning ett par år efter bröllopet? Trodde de flesta hade sin i en låda i förrådet, eller längst in i en garderob typ. Man ser den väl bara på bröllopsbilden och den har väl iofs de flesta gifta paren framme någonstans.

    Helt osentimentalt lagd. Och gift för andra gången. Båda klänningarna har gått vidare till Stadsmissionens second hand. Sparat skorna från bröllop 2 även om de är skyhöga och jag knappt orkar gå i den men de är smashing! ?

    När du nu skriver om familjen Lundell, varför gör du ett meningslöst inlägg istället för att ta upp hur de exponerar sina barn och miljöförstöringen i det maniska husprojektet? Du är ju väldigt snabb att kritisera andra för mycket mindre. Lagergren fick sig en känga för en reklambild där DU sexualiserade två små barn sist du skrev om henne om jag inte minns fel?

      Jag har inte sexualiserat några barn, skärp dig.

        Ok, länka inlägget så får folk döma själva? Du skrev nåt i stil med ”sälj grej med avklädda barn”

        Förstår du inte associationen där? Vad tror du ”sälj grej med tjej” betyder?

          I så fall hade jag väl skrivit ”sälj grej med tjej” eftersom det satt två små flickor i baljan, men det gör jag inte. ”Sälj grej med barn” handlar om att exponera sina barn för att kränga prylar och det finns inget sexualiserande i det, förutom möjligtvis i ditt huvud.

            Oj vad dum du är. Sälj grej med tjej betyder UTESLUTANDE att man säljer grej med sex, du kan inte applicera det på en reklambild med två barn som badar utan att framstå som obehaglig för alla med normal intelligens.

            Bra ljug om att du har förändrat ditt kommentarsfält btw, ser att det står att man måste få en kommentar godkänd innan man kan kommentera? Jag har inte kommenterat sen dess men min kommentar gick igenom direkt.

              Exakt, och därför skrev jag heller inte ”sälj grej med tjej”.

              Och jag fick vänta på att min kommentar skulle godkännas första gången, men jag var nykter så jag kommer ihåg det.

                Så onödig kommentar…

          Där är det nog ingen påmålad marmor minsann.

    Lite tveksam här, men måste jag välja så blir det team Lundell.

    För Angelicas är så pinsam i mina ögon.

    Så hennes klänning ska bli startskottet på livslång kärlek, kommer inte bröllopet en liten stund efter man hittar sin kärlek?

    Och få in blocket och livslång kärlek i samma text ger mig rysningar.

      Haha, men är det inte lite så ändå. När man haft ett liv tidigare och byter partner. Man själv återfinns på begagnatmarknaden, liksom de flesta andra i samma ålder ? se det som något av en kvalitetsstämpel. Allt tål inte att återbrukas ?

    Kan någon förklara för en okunnig hur Lundells kan ha SÅ mycket pengar? Hur har de blivit rika (för de verkar de ju vara)? Bara glatt nyfiken

      plus att de leasar mkt, köper dyra saker på företaget. Allt de gör och köper är ihop med samarbetsföretag. Jag hade inte velat ha det så. Men det är ju bara vad jag tycker.

      Fine med skatteplanering, det gör alla bolag men penningtvätt? Vad är det för pengar han tvättar? Vet du om att han bedriver kriminell verksamhet? Ganska allvarlig anklagelse.

      Hur vet du att de fuskar med skatt och tvättar pengar? Ganska grova anklagelser

      Med tanke på att båda suttit hos kronofogden så tror jag de är rätt noga med att skatt och göra sånt rätt.

      En googling bort visar bådas roller i bolagen de har inblandning i. Och äga eller vara delaktig i flera bolag betyder inte automatiskt att man tvättar pengar.

      Alla influensers gör samarbeten och har sponsorer eftersom det är deras jobb?
      Och alla tv-program gör samarbeten? Deras program visas inte på SVT utan på en kanal som visar reklam.
      Sofias Änglar är ett typexempel på ett program som typ går ut på produktplacering, sponsorer och samarbeten.

      Alla vuxna människor har lån?
      Många vuxna människor leasar eller köper på avbetalning?

      Hade jag fått saker sponsrat via mitt jobb hade jag tackat och bockat. Så förstår inte varför J och J ska ifrågasättas med tanke på att de är rätt öppna. Desamma gäller BI och TL. Finns Influencers som är 100% värre och skitigare i sin resonemang och arbetssätt (Ja jag tänker på KZ).

    Jag gifte mig i min ärvda folkdräkt. Det är den enda högtidsdräkt jag har och används flera gånger varje år!

    Vad har GabJossan gjort?

      Hennes buttplugg har väl åkt upp och fastnat någonstans

        Jag tänkte också på nåt liknande men hon verkar ju att fått göra en undersökning i mun/hals?

          Ja alltså jag var ju inte seriös. Men hon försöker uppenbarligen få det att låta värre än vad det antagligen var, så att folk ska bli nyfikna.

            Haha nä jag var inte heller seriös… (även om jag inte hade blivit heeelt förvånad om det var så). Som du säger så lär det ju inte vara nåt allvarligt, men hon vill att vi ska tro det.

              Det beror på hur högt upp den där buttpluggen åkte. Mun/hals låter ändå ganska allvarligt ??

      Vaknat.
      Druckit kaffe.
      Borstat tänderna.

      Osv, osv.

        Och kört tillbaka soptunnan ..

          Haha ja, jag förstår inte hur hon lyckas få det att låta som en bedrift att få ut och in tunnan två gånger i månaden trots att hon bor själv i huset. Hon som dessutom ”lever” på gymmet borde det inte bara speciellt tungt heller

      Vet inte hur många gånger hon skrivit om att hon åkt till akuten av olika orsaker?? Tycker det verkar ske åtminstone ett par gånger om året utifrån vad hon skriver ut iaf.

        Hon kan ju vara en sån som åker dit för vilken liten grej som helst. Jag har en kollega som är så. Åker in för sina eller barnens åkommor lite då och då. Sånt som absolut kunnat vänta till dagen därpå och ett besök på hälsocentralen istället.

    När min morbrors fru gifte om sig använde hon samma bröllopsklänning som hon använde när hon gifte sig med sin exman. Kvinnan i fråga är konstig på många sätt och det här är ganska ”milt” i jämförelse med allt annat hon gör och säger.

    Mammas gamla brudklänning färgade jag svart och använder varje Halloween.

      Toppenidé ju!

    Orimligt nyfiken på vad Saskia Cort skattar åt i sin story?? Och ännu mer nyfiken när så många verkar fatta? Vill veeeta! Någon som fattat och vill dela med sig?

      Jag är också nyfiken! Jag gissar på att det handlar om Carolas utspel på instagram. Dels för att hon pratade om att hon skulle anklagas för ”kvinnohat” och för att hon sen skrev att människan inte följer henne/vet inte om Saskias existens.

      Vem fan är Saskia Cort?

    Hade min man insinuerat att han ska hyra en klänning åt mig hade jag inte ens gift mig

      Vad är viktigast.. klänningen eller kärleken?

        Men vad är det för kärlek om jag får en hyrd klänning? Herregud

          Jag tror att många fokuserar på livet ihop istället för själva bröllopet.

      Ett alternativ är ju att köpa sin egen klänning?

      Hyra åt dig? Hyr själv ?

      Mmmm, för ett giftemål är ju inte alls en juridisk handling som påverkar rätt mycket mer än ägandet av cirka 3-5kg tyg.

      Tur för honom då ?

      Klart du inte ska gifta dig. Du är ju uppenbarligen ett barn som inte kan hyra/köpa kläder själv.

    Jag hade en vision när vi skulle bygga hus att jag ville ha min brudklänning framme som en prydnad, inte alls lika vräkigt som Jonna men ändå något liknande. Att betala 25 000+ för en kvadratmeter att titta på brudklänningen prioriterades dock väldigt snabbt bort. Nu har den bara legat i en låda och jag har funderat på att sälja den, men samtidigt har jag en fläck på den så vet inte om det är värt besväret.

    Jag hade sparat om jag var kvar i mitt äktenskap. Sålt eller givit bort om det blev skilsmässa.

    Gifte mig i jeans. Vita dock. (Ja det var modernt med vita jeans för 15 år sen.)
    Klippte av bakfickan från dem, och från de svarta jeansen (åh Fornarina❤️) som jag hade på vår första dejt och har sparat.
    Hade världens minsta bröllop med bara två inhyrda vittnen, men har världens bästa äktenskap. Även om jag skulle ha råd med ett överflådigt bröllop så är jag NOLL intresserad av det.

      Vilken superbra idé! Grattis till lyckligt äktenskap!

        Jag såg framför mig en tavla, men du har kanske inte ramat in dem?

          Jo helt rätt! De sitter på en liten tavla❤️
          Och tack!

    Katrin zytomierska är skriven med flera andra vuxna i sin lägenhet, vilka är det och bor de ens där? Det är bara en 4a. Nyfiken..

      Hon kanske är lägenhetsmålvakt…. ?

      Hon bor ju på på översta våningen så det är ju en så kallad ”våning”. Hon kan ha delat upp lägenheten och hyr ut andra delar?

      De yngre personerna på adressen vet jag i alla fall kan vara släktingar med partners. Den äldre mannen kanske är hennes nya kille :p

      Varför kollar man upp sånt? ?

        Av samma anledning bloggbevakning finns. Nyfikenhet.

    Jag tycker ändå Jonna gör helt rätt, fram med klänningen så hon kan njuta av att se den. Bättre än att en dyr klänning hamnar i mittimellanlandet liggandes i en låda och du varken lyckas göra dig av med den eller njuta av att ha den kvar. Och på så sätt gör ju Angelica helt rätt hon med, den där klänningen ger henne ingenting så låt den hoppa vidare och göra någon annan lycklig.

    Har kvar min. Planen var att hyra men blev faktist dyrare för mig att hyra än att köpa. Försökt sälja den men orkar inte lägga energi på den. Vet att det finns grupper som syr ängladräkter av donerade brudklänningar (klänningar som ges till barn som dör runt födseln)

      Aldrig hört om, men så fint.

      Dit skänkte jag min klänning.

    Hade haft kvar.

    Jonnas walk-in är fin men inte min stil, men gillar att klänning visas upp.
    Skulle inte sälja min brudklänning utan ge den till second hand butik eller skänka genom nått blocket liknande. Enda anledningen att jag har kvar min är ifall att mina döttrar skulle vilja ha den omsydd till communion-, konfirmation- eller bal- klänning i framtiden.

    Drygt att man måste uppdatera sidan en massa gånger för att kommentera för recaptcha inte funkar…

      Ja jättefin walk in closet! Vet inte om jag skulle vilja ha en sådan själv, funderar alltid på hur det är att damma där, i alla vinklar och vrår. Tycker också att det var en bra idé att göra så med brudklänningen ? även om min vita sommarklänning i bomull bara hänger i en garderob vi sällan kikar in i.

      Mamma sydde om sin brudklänning till min student och är så glad för det! Klänningen passade mig jättebra i både storlek och stil och jag älskar när plagg ”bär på en berättelse”. Och mamma var bara glad över att den blev använd igen, så det var bara win-win hela vägen. Så tycker du gör helt rätt i att spara med dina barn i åtanke 🙂

    Jag bara undrar.. dom röda klackarna på bilden? Är det verkligen till för att användas eller är det bara graderobsutfyllnad? Typ som chanelböcker på soffbord osv..

      Runt 2010 var de the shit. Var svårt att hitta högklackade skor som inte var den modellen. Dock ganska lätta att gå i pga platån.

    Jag hade en tvådelad bröllopsklänning. Tanken är att behålla spetsblusen som jag faktiskt skulle kunna ha på en finare fest och även ge vidare till min dotter när hon ska gifta sig och sälja kjolen eller korta och färga den om jag blir för sentimental.

    Min hänger i sin klädpåse i gästrummet och har gjort det i två år. Vi gifte oss i januari och hade festen i augusti 2019. Vet inte vad jag ska göra av den. Den kostade bara kring 5000 kr så jag orkar inte sälja den. Folk är så dryga och det ska ju säkert hållas på och provas och lala på. Nej, urk. Jag skänker nog bort den när jag blir tillräckligt less. Men inte till privatpersoner som ska komma hem till en, för de är ju lika dryga även om man ger bort grejer. TA DEN OCH DRA, vill man bara skrika.

    Vad gäller inläggen så är walk in closet:en riktigt tacky, så jag väljer vad som helst förutom den.

      Så trevlig du verkar….

        Det roliga är att jag är väldigt trevlig. För trevlig. Det är som ett tvångssyndrom. Jag lider av det men kan inte sluta fastän jag vill.

    Jag har kvar min. Om jag kunde sy skulle jag använda tyget och spetsen till att göra kjolar, linnen mm av den.

    Jag sparar inte.

    Iom jag hade haft platsen att ha den som Jonna så hade jag kanske valt att behålla den.
    Men om den bara skall hänga inne i en garderob där ingen ser den så hade jag sålt den. Helst om det var värd lite pengar, som jag antar att en sida Sjöstedt är.

    Språkpolisen här noterar att Angelica (och många andra) säger ”bröllopsklänning”. Det heter väl ”brudklänning”? Verkar vara ett ord i förändring…

      Är väl också en klänning man använder på sitt bröllop?

      Vad spelar det för roll? Alla fattar väl att det är brudklänningen som det syftas på.. eller?

    Team Angelica!
    Sålde min klänning ca 1 1/2 år efter bröllopet.
    Den hängde ju bara och tog onödig plats ?

    Tips till er som vill sälja sin brudklänning: Bröllopsbruket. De tar in begagnade och säljer i deras butik och det verkar vara väldigt populärt att köpa din klänning därifrån.

    Gifter mig nästa år (skulle gift mig detta år) och innan jag köpte min klänning tänkte jag att jag självklart skulle sälja den efteråt men sen hittade jag min klänning och kan inte alls tänka mig det längre. Den är ju min nu och den är så fin samt att jag insåg att jag är nog sentimental så kommer inte kunna göra det heller samtidigt som det känns onödigt att ha kvar den. Vi får väl se hur det blir helt enkelt..

    Ot. Camilla, är inlägg två om borden i mar mor borttaget?

    Jag sparar min men det är bara för att den även går att använda vid andra tillfällen än bröllop. Är en virkad långklänning från emmaoclothing 🙂

    Är väldigt sentimental av mig och har både studentklänning och balklänning kvar hängandes på varsin galge synligt i sovrummet trots att det gått ett antal år, så kommer förmodligen göra samma med min framtida brudklänning ?? Men kan absolut tänka mig att köpa en begagnad klänning när det väl är dags! Tycker också det är något charmigt i att spara klädesplagg/grejer från ”större” händelser så jag kan visa och berätta om dem för mina framtida barn. Även om det antagligen bara är jag som kommer tycka det är kul ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.