Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

509 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har en treåring och en fyraåring som jag skulle säga har en väldigt dålig relation till varandra. De vill aldrig göra saker tillsammans, skriker och bråkar mest på varandra. Nu under sommaren tänkte jag fokusera på att stärka deras relation så att de förhoppningsvis kan uppskatta varandra mer. Några tips på hur man kan göra eller tänka?

      Syskon bråkar väl? Jag och min syster (drygt ett år mellan) bråkade typ konstant från det att hon föddes tills jag flyttade hemifrån. Då blev vi världens bästa vänner och är det ännu.

      Syskonbråk är normalt.

        Ja absolut, så är det ju. Men man kan väl ändå göra saker för att underlätta deras relation, åtminstone försöka. Jag tycker inte det är hållbart att de är arga på varandra mer eller mindre hela tiden.

        Mina barn har alltid lekt med varandra, bråk då och då men aldrig värre än att de velat leka igen med varandra när det blivit tråkigt att vara osams. Har tre tjejer i nära åldrar.

          Tycker iofs inte din kommentar bidrog med så mycket för att hjälpa TS men behöver flika in att jag har två killar (3 och 4) som är bästa vänner och har världens bästa relation. För kändes som att du ville trycka på att det bara är pojkar som bråkar ?

          Till TS: jag och mina systrar bråkade konstant under uppväxten, vi är också nära i ålder. Tyvärr tror jag inte något hade hjälpt, vi är helt enkelt för olika. Dock är vi bästa vänner nu när vi är vuxna!

            Herregud hur man kan misstolka här. Jag svarade inte TS utan en annan kommentar om syskon som bråkar. Nämnde inte heller mina barns kön av någon anledning än att det råkar vara tre tjejer jag har . Poängen var att de är nära i ålder. Förstår faktiskt inte alls hur du kunde ta åt sig så?

      Nu har jag bara ett barn, så kan inte prata om syskondynamiken, men de där åldrarna är ju allt annat än trevliga. Så det kanske inte är så konstigt att de inte går ihop nu? Jag vet inte, men håller tummarna för dig och att det lugnar sig snart.

        Ja du har förhoppningsvis rätt, tycker det hållit i sig så länge nu bara. Men tack!

      Kanske bara att du har mer tid att var med båda i olika aktiviteter kan hjälpa? Vet inte hur du arbetar eller har det med tid annars, bara en snabb tanke?

        Ja så kan det absolut vara! Mer tid tillsammans överhuvudtaget kan kanske hjälpa.

      Vad jobbigt för er. Har det alltid varit så eller går det i vågor? Jag har också en treåring och en fyraåring och när dom har en period med massa bråk så har vi tänkt tvärt om. Att vi försöker göra saker med dom på varsitt håll. Så att dom slipper vara med varandra. Då har det funkat bättre när dom sen är med varandra, hinner sakna varandra/vill leka lite. Även om det bara är någon kortare stund. Färre bråk om dom slipper varandra någon halvtimme eller så ?? Men det är ju inte man har möjlighet att göra så såklart. Hoppas det vänder snart. Så jobbigt när det är så!

        Tack! Mer egentid skulle säkert behövas oavsett, ska tänka på det ☺️

      Sök fram grodyngel och låt dem (med din hjälp, osv osv) ta hand om några stycken över sommarn. Mina har aldrig varit så sams som när de hade ett viktigt projekt att bry sig om tillsammans.

        Åh men jättebra idé! Ska fundera på den 🙂

        Eeh, det är olagligt att fånga och ta hem grodyngel – och de behöver inte ”tas hand om”. Lär hellre dina barn att studera och respektera naturen!

          Men sluta. Vi fick grodyngel från skolan när jag var liten (ca 12-13 år sedan) och allt gick bra.
          Var superspännande att se grodan gå från yngel till groda. Definitivt ett bra tips

          Sluta vara så pk snälla?

            #räddagrodyngel
            Hahahha orkar inte

      Gör någonting med dem som ingen av dem gjort tidigare, något när de behöver samarbeta. Typ plocka jordgubbar eller majs på fält. Sen tror jag också på att göra saker på varsitt håll så att de inte alltid behöver vara ihop. Då kanske de till sist längtar efter att ha sällskap av den andra i typ en lekplats eller dyl.

        Tack för en ganska kul blogg…

      Jag tror att det långsiktigt bästa du kan göra för deras relation är att göra det möjligt för dem att vara isär och göra sin egen grej, så att de inte upplever att de tvingas ihop. Min bror och jag hade aldrig särskilt mycket gemensamt som barn, men började uppskatta varandra som unga vuxna och står varandra väldigt nära idag. I övrigt: i min erfarenhet finns det inget bättre för sammanhållning än att arbeta tillsammans. Du kan kanske styra upp ett litet projekt, typ trädgårdsland eller kojbygge? Ha det fint!

      Jag skulle ha gjort tvärt om. Gör saker med en och en av barnen, om du har möjlighet.

    Vad åt ni som tonåring/ung vuxen som ni aldrig skulle äta idag?

      Snabbmakaroner med ketchup. Som en egen måltid utan något mer till.

        Lägg till grovmalen peppar så var det ett lyxigt fyllekäk när vi var 18. Nudlar, no way. Makaroner med ketchup och peppar = lyx.

      Kött

      Jag flyttade hemifrån som 16-åring och ett tag levde jag på rostmackor med oboypulver på och wienerbröd från Willys, haha.

      Billys panpizza till mellis i princip varje dag ??

        Haha ja! Och tyckte dom var äckliga redan då, men lättlagat efter skolan!?

        Gott ju!

      Tekakor (fy) värmda i micron med smör och ost.
      Godiset fizzy pops eller va de heter, också värmda i micron och sen rullade man upp på det hela sked tills geggan stelnade.
      Pasta med hallon (var student och stressad), hahah.

        Lite kul att det var en normal måltid och två jättekonstiga ?

        Pasta med hallon??? hade en kompis som brukade äta stekt ägg med jordgubbssylt.
        Studenter?‍♀️?

      Kött, mejeriprodukter, socker (Äter fortfarande socker i frukt osv.), snabbnudlar.. 8 rostmackor med marmelad och oboy eller en halv skogaholmslimpa kunde gå åt på en sittning. ? Brukade ha prickig korv och apelsinmarmelad som kombo.

        Varför skulle du aldrig äta socker om man får fråga?

          Ser ingen bra anledning till att äta massa extra socker så köper inget med socker i. Sen är jag inte supernoga, kollar liksom inte med restauranger om de haft socker i maten när jag äter ute. Men det jag köper och tillagar själv vill jag ska vara utan.

          För att socker är skit för kroppen kanske? Det finns 0 positiva saker för kroppen med socker. Hade du behövt en förklaring om det stod nikotin istället för socker?

            Det är bra för sinnet ?????

              Fast det här är intressant och sett det innan här inne. Vad är det som får er att tro att just socker är det enda som ger den extra njutningen? Popcorn, chips (finns gott om chips utan socker i kryddningen), nötter, baka utan socker, melon, bär, frukter, grönsaker med dipp och tusen saker till äter och dricker folk som de njuter av lika mycket som ni njuter av ert godis.

                Jag ger aldrig njutit av frukt eller nötter så som jag njuter av mjölkchoklad. Och då har jag under lååånga perioder varor helt utan godis, fika, glass osv.
                Vad andra njuter av spelar inte mig så stor roll.

                Frukt är inte godis✊

                  DU njuter av det ja. Så varför skulle någon annan inte kunna ha chips som sin njutning? Eller jordnötter? Varför måste det vara just saker med socker för att ge sinnet njutning? Bara för att någon väljer bort socker innebär det inte att de inte har mat de äter för sinnets skull.

                    Men va? Det har jag inte sagt. Jag sa att det var bra för sinnet när någon skrev att skrevet bara var dåligt. Jag sa alltså inte att det var det enda som är bra för sinnet för alla och var en. Självklart kan andra njuta av annat än socker.

                    Jösses alltså..

                      Socker.. inte skrevet.. även om skrev kan vara dåligt också kanske..

                De som tar bort socker blir så jävla sura när andra njuter av det. Herrejösses, låt folk njuta av socker om de vill så njuter du av det du vill.

                  Jag bryr mig inte om vad andra äter. Jag ifrågasätter hur man kan argumentera emot att socker är dåligt. Det är ju fakta att socker är dåligt för kroppen? Spelar ingen roll hur gott det är.

                    Fast att säga att det är bra för sinnet är inte att säga emot att det är onyttigt för kroppen.

                      Kokain är också fantastiskt för sinnet ??

                      AlLa TyCkEr iNtE aTt kOkAiN äR bRa FöR sInNeT FaAaAkTiSkT

                      Lol på när folk ska komma och jämföra socker med droger

                      (MeN dET äR fAKtIsKt eN dRoG)

                  Ursäkta? Det är väl ni som ifrågasätter varför ts inte äter socker? Vad är grejen men att behöva proklamera er kärlek för socker när ni läser att någon inte äter det? Typ ”jag äter inte socker” – vaaa varför det är så gott blablabla? Alltså snälla! Sen snackar ni skit och skriver att hen blir irriterad när det är ni som ifrågasätter varför hen INTE äter socker. Ni är som de feta kärringarna på jobbet som försöker tvinga i en kanelbullar

                    Slappna av. En har frågat om varför ts väljer bort socker och har fått ett svar. Det är inte ts svar som ifrågasätts.

                Jag sa inte att det var det enda som gav extra njutning. Sa inte heller att alla njuter av socker.

                Blir så trött på att behöva förklara saker i oändlighet här inne. Beter ni er så här ute i verkligheten också?

              Fast det är bra för sinnet om man gillar det, annars inte. Knark e också fantastiskt för sinnet men inte fan ska det höjas till skyarna. De flesta vill inte vara tjocka så därför är det bra att undvika socker

                Man blir inte nödvändigtvis tjock av att äta socker ibland ? Du kanske åt enorma mängder om du blev tjock av det?

                För det finns bara att undvika socker helt eller att överäta sig fet? Okej…

            Attityden? ? Nej, det är inte ”skit” att tex fika ibland, eller äta en glass då och då.

              Vaddå attityden? Skärp dig.
              Jo, socker är skit. Kroppen får ingenting av socker överhuvudtaget. Socker förstör däremot tänder, ökad risk för högt blodtryck och kolesterolvärden. Ökad risk för övervikt som i sig ger ökad risk för en mängd sjukdomar.
              Det är inte konstigt om man inte vill äta socker, även om du gillar din fika.

                Förlåt men jag tycker synd om er som är såhär hälsobesatta. Som inte vågar äta bullar, inte vågar njuta av ett glas vin osv. Man lever bara en gång, tänk att missa allt som är gött pga rädsla för sjukdomar!

                Du kan liksom äta hur mycket sallad och nötter som helst, och ändå dö imorgon eller drabbas av cancer. Dock är ju måttligt alltid bäst såklart men denna extrema rädsla och avhållsamhet känns så sorglig…

                  Varför är man hälsobesatt för att man undviker just socker? Om jag äter pizza med extra ost och pommes vid sidan till frukost, lunch och kvällsmat så är jag alltså ändå besatt av hälsa bara för att jag inte tar en bulle till efterrätt?

                    Nej, men du känns hälsobesatt pga sättet du skriver på.

                    ”Socker är skit”, ”Socker förstör tänder, ökad risk för högt blodtryck och kolesterolvärden. Ökad risk för övervikt som i sig ger ökad risk för en mängd sjukdomar.” Jämförelsen med nikotin osv osv.

                      Livet är för kort för att vara fet och ful

                      Det är fakta. Har inget med min egen hälsa att göra. Ta en tur till livsmedelsverket så kan du se själv.

                      Varför skulle man vara fet och ful för att man inte utesluter socker menar du? Kommentarerna här inne alltså ? Så sjukt ätstörda, sorgligt.

                      Ni som utesluter socker beter er som om ni är med i en sekt typ. Slappna av.

                      Antingen utesluter man socker helt eller så är man fet och ful. Ja… vad ska man säga..?

                      Men snälla! Hela tråden handlar ju om vad man tidigare gillat men inte gillar längre. Att ts inte njuter av socker och gillar det är väl inte någon annans problem förutom er som prompt var tvungna att ifrågasätta varför och sen börja tjata om hur mycket ni gillar det själva. Var det någon som började tjata där nere om hur gott gorbys pizza är och hur bra det är för sinnet? Nä, det kanske är ni som är så ätstörda att ni inte ens kan låta bli socker. Jag äter socker då och då, men jag fattar inte vad folk har för problem med folk som inte äter det.

                      EN frågade ts varför hen uteslöt socker (och la till ”om jag får fråga”). EN skrev att det var bra för sinnet. Sen kom en hel drös från bägge håll och började bråka om huruvida det var bäst att äta morötter eller bli fet och ful typ. Så låg nivå på både sockerhatarna och sockervurmarna. Som en sandlåda för fan.

                      Och jo, någon skrev också att gorbys är gott som svar på kommentaren där nere.

                      Och innan denna skrev att det var bra för sinnet så hann det komma in någon annan än ts och svara drygt om att det är ”för att det är skit för kroppen kanske?” och jämföra det med nikotin. Och det var DÄR diskussionen började. som du kanske ser så har INGEN hittills ifrågasatt ts svar på varför hen valt bort socker.

                      Denna diskussion urartade. Alla vill ge sina fem cent. Lugn o tysta så ska jag tala. Den som anklagade mig för att vara emot ickesockertare för att jag anv ordet grå mus i meddelandet, ta ett steg tillbaka och läs igen. Jag försökte beskriva en sorts totalt anspråkslösa icke sockerätare för att visa på att… Äsch du som märkte ordet o inte förstod innebörden förstår nog inte vad jag menar. Ingen fara, inte jag heller men orka ens låtsas bli upprörd

                  Nu finns ju personlighetstyp”gråa möss” de tar på sin kofta går till labbet tränar o äter nyttigt. De gillar den sortens rutin ”känsla av kontroll” det finns såna som kanske löser ett problem nära dig. Låt dem leva utan bullar o vin o utan dina klokskaper.

                    Då är 80% av alla snygga unga tjejer med snygga kroppar ”gråa möss”. Att undvika socker betyder inte att man inte äter det

                      Nu kan man ju äta socker med måtta och trots det ha en snygg kropp. Och en hälsosam kropp också för den delen.

                      Varför tror ni som undviker socker att alla andra hetsäter socker tills de rullar fram?

                  Men på riktigt? Tänkte inte svara dina eller era fördomsfulla kommentarer mot OSS som valt bort socker av olika anledningar. Ja, du har rätt, man lever bara en gång och hade du/ni varit lite mer upplysta är socker inte hälsosamt. För vissa kanske det är en trigger, inte våga ta en bulle osv.. Men vissa kanske bryr sig på riktigt om sin hälsa/framtida hälsa och behöver inte skiten.
                  Man kan faktiskt leva nöjd och mätt på ”naturliga” råvaror och näringsämnen.
                  SUCK.

                Vad roligt liv du måste ha

              Är ju noll attityd i kommentaren. Överkänslig?

              Jag fikar med melon eller andra frukter och nötter. Eller en god smörgås. Nu är det ju inte fikastunderna i sig jag undviker, utan socker.

                Då fikar man inte, sorry. Det är ett mellanmål mer.

                  Jaha så om personen får njutning av sin jävla melon så ska du nu välja att det INTE är njutning för det är en melon och inte det som ger DIG njutning? Du dikterar alltså vad njutning är för nån annan. Ätstörd much? Hur mycket väger du egentligen? Är du en av dem som mår dåligt över sommaren för ”man måste ha så lite kläder” ?

                    Läsförståelsen ?‍♀️

                    Jag får njutning av en potatisgratäng och köttbit. Är det fika då?

                    Sa inte njutning, handlade om ordet fika. Man fikar inte när man äter melon, det är fruktstund. Inget fel med det men ord betyder olika saker ??‍♀️ Var skrivet med glimten i ögat, du behöver inte få hjärnblödning.
                    Och tack, jag mår jättebra utan ätstörning och gillar att ha lagom lite kläder på mig när det är varmt och skönt.

              Jag upplever att folk glömmer att det är viktigt att kunna njuta när man äter. Visst, det kanske inte är jättenyttigt sett till mängden socker osv, men för sinnet är det ibland nyttigt att få njuta!

                Såg ni att någon redan kommenterat det ovan hehe ✌?

                  Nu*

                Och jag undrar varför folk tror att socker är det enda som kan ge den njutningen? Jag njuter mer av en stor fettdrypande kebabpizza tex än jag gör av godis.

                  Säkert för att dom flesta gillar socker skulle jag tro. Men får man njutning av typ morötter eller nåt så är ju det bara bra ?

                    Bra eller inte, det kan ju vara onyttigt även utan socker i. Min poäng var mest att det är konstigt att så många antar att en person som inte äter socker aldrig njuter och äter för ”sinnets” skull. Fett och salt är ju lika mycket njutning för många som saker med just socker i.

                      Folk ser rött när de ser någon som inte äter socker. De är bara sura för att de själva inte kan hålla sig borta.

                      Tycker snarare att det är de som undviker socker som det rött när någon kan njuta av det..

                      Fast vänta nu, var det frågan? ”Vad njuter ni av”? Nä. Frågan var vad man slutat äta som man älskade tidigare. Och likt förbannat är det någon som blir rabiat av att nån okänd slutar med socker ? jävla idioti

                      Någon frågade bara varför. Är det att vara rabiat?

                      Diskussionen uppkom ju när någon skrev att det var bra för sinnet och där tog det spinn. Så därifrån handlar det visst om vad man njuter av.

                      Säger väl dock en hel del när man inte ens får fråga varför någon uteslutit socker utan att ändra vara rabiat..

                      Fast det är väl samma sak som att fråga varför man äter socker. Varför äter du socker? Det handlar inte om att någon FRÅGADE, det handlar om att personen inte fick ha sitt oemotsagt utan skulle övertalas till vad hen ska tycka kring att hen inte äter socker. ”Grå mus”, ”tråkig”, ”mellanmål” osv.

                      Nej. Ts svar om varför hen inte äter socker är inte det som ledde till diskussion. Det var någon annan som kom in och svarade åt ts om att det kanske var för att det var skit för kroppen. Och när någon då skrev att det var bra för sinnet så spårade det loss.

                      Ts svar på frågan står ännu okommenterat som jag ser det.

        Visst är det intressant att hen inte reagerade på NÅGOT annat och frågade varför du inte äter något av det andra förutom just socker? Varför reagerar ni inte på annat men bara socker? Och varför har ni behov av att prata om hur gått något är när ni läser att någon inte gillar det? Konstigt att ni inte för samma sak på de andra ovan

          För att folk är beroende av socker och tror att det är det enda som kan ge den kicken som socker ger.

            Varför så irriterade på att folk gillar socker? ?
            Får man sånt här humör av att vara utan socker så vill jag aldrig sluta med det ?

              Det är inte irriterande att folk gillar socker. Det är irriterande att folk inte kan förstå att alla inte vill ha socker. Se skillnaden. Om du säger att du inte gillar lever tex så har inte jag ett behov av berätta för dig hur gott lever är. Så varför har folk ett behov av att göra det så fort någon inte äter socker?

                Det var jag som skrev att det var bra för sinnet. Det var inte för att någon skrev att den inte åt socker utan för att någon skrev att det inte fanns något bra alls med socker för kroppen. Vilket jag håller med om. Men det kan ju finnas annat bra med det, som njutningen till exempel. Likväl som att alkohol inte är bra för kroppen men kan vara gott och njutningsfullt ändå. Vissa saker gör man (en del) för att det ger något bra ändå. Sorry om det var en öm tå.

                Det där med att ha förståelse för vad andra äter och inte verkar bara ska gå åt ett håll här.

                Nu ska jag ta den sista chokladbiten och gå i säng. Förlåt alla om jag ställde till med bråk här.

                Ät vad ni vill för tusan. Livet är för kort för att hetsa upp sig över vad andra stoppar i sig.

                  Hur kan något vara bra för sinnet om man inte gillar det,? Du pratar som att det är vedertagen fakta att varenda jävel njuter av socker. Jag älskar det, men undviker pga att jag inte mår bra av det, därför njuter jag inte av det.

                    Men snälla. Om du läser kommentarerna från början så ser du att det inte berodde på att hen inte gillar socker, utan för att hen anser att det är ”skit för kroppen”.

                    Nej jag kanske skulle ha lagt till en disclaimer om att det förutsätter att man tycker om det. Jag trodde väl att det var underförstått men tydligen inte.

                    #intealla
                    #intebarasocker

                    Nöjd?

                      Man måste skriva kommentarer här inne som om man skriver till ett gäng med grav autism. Bra att ha i åtanke.

                      (Neeeeej inte alla med autism osv)

          För att det inte är speciellt ovanligt att utesluta kött eller mejeriprodukter. Anledningen brukar vara veganism eller miljöskäl. Fanns liksom inget att fråga om där.

          Däremot är det ganska ovanligt att utesluta socker helt så det var därför jag frågade om orsaken. Ber om ursäkt om jag trampade på en öm tå!

      Gorbys piroger ??

      Provade köpa hem för något år sedan, mest för nostalgin. Bara lukten fick mig att kväljas.

        Så gott ju!

          Men gud!! Det som är så gott och bra för sinnet

            Jag utesluter gorbys. Den ”kött”sörjan kan omöjligt vara nyttig för kroppen.

            Då äter jag hellre vitt socker rakt ur paketet till lunch.

              Äter de vegetariska. Mums!

      Rostade mackor med hamburgerdressing ?

      Vita bönor i tomatsås direkt ur burken?

      Ett gäng ostskivor på en tallrik, in i mikron och äta med sked. Gillade smält ost väldigt mycket.

        Åh fy fan hahaha. Smält ost är typ det äckligaste jag vet. Lite går dock bra, på pizza, men det får absolut inte vara så att man ser oststrängar som hänger och ost som smetar för att den är så smält.?

          Oststrängar är ju underbart! ?

            Det är livet!

      Animaliska produkter.

      Spaghettiringar i tomatsås på burk..

    Tips på vad man kan äta när man inte har någon direkt matlust? Enkelt, fräscht, lätta smaker eller så.
    Eller något speciellt som får igång er matlust?

    Inte haft så bra matlust senaste veckorna och blir inte bättre nu när det är så varmt. Ska veckohandla imorgon men vet inte vad jag ska äta nästa vecka ?

      Sallader av olika slag. Ha i det du känner för. Kanske kasslerbitar, halloumi eller annan protein.
      Smaksätt med pressad citron, olivolja salt och peppar. Alla sallader blir goda då ?

      Jag äter mycket kall mat. Gör en bowl i en skål med lock, sallad i botten, ett lager med något protein och kolhydrater, olika grönsaker på toppen, gärna vattenmelon eller äpple också för mer crunch. Sätt på locket och in i kylen. Ta med dig och sätt dig utomhus och ät när du borde äta/är hungrig.

        Och ha det förberett innan så du bara kan ta den färdig ur kylen. När jag inte har matlust får jag ännu mindre lust när jag måste laga mat.

        ”Gör en bowl i en skål”… vet du vad bowl betyder? Gör en skål i en skål!

          ?

      Vattenmelon och salladsost i sallad, lax, kycklig ja men det mesta funkar med en fräsch sallad!

      Jag lever på pastasallad i värmen.

      Pasta.
      Gurka, tomat, paprika whatever.
      Grillad kyckling, tonfisk, skinka, halloumi, eller annat.
      Dressing på olja, vinäger, kryddor.
      Blanda och ät.

      Tack för alla era tips! ❤
      Blir att köpa hem sallad, grönsaker, frukt och sånt.
      Brukar göra matlådor varje söndag för jag orkar aldrig laga mat efter jobbet, men senaste veckorna har det inte gått att äta. Men sallad är nog lättare än någon varm mat, gäller bara att jag förbereder lite.

      Brukar aldrig ha vattenmelon eller frukt i sallad, men ska testa! Låter väldigt gott ?

      Du kanske kan få lite bra tips i tråden ovan ?

        Inget med socker bara. Då tar det hus i helvete.

          ???

    Jag ska jobba natt idag. Har inte jobbat natt på
    över ett år. Ligger i sängen med huvudvärk av all sol och försöker peppa mig själv.

    ”Det blir en kul natt!!”

    Ha en fin helg allihop ✨

      Ska du inte jobba natt inatt??

        Äh, jobbar man skift är det lunch som intas 17 och frukost vid 21.

        När jag jobbar natt är det också idag ??

          Haha jo inatt ska jag jobba natt ? men jag går på passet idag ?

          Haha ja jag vet, har också gått nattskift och sa likadant. Folk blev lagom förvirrade när man bara ”i morse när jag skulle åka”…och klockan då var 23.30 när man åkte till jobbet..?

            Haha och när man säger inatt när jag la mig, så är klockan sju på morgonen ?

              Eller när någon frågar vem som kom och jobbade igår morse. Och hjärnan gör volter när den försöker tänka ut när det var.

    Säger bara Estrella
    Matchsnacks Sourcream & chili ?

      Mums.

      Jag har hittat popcorn med jalapeno, cheese & onion. Är beroende nu!!!

      Jag blev såå besviken på dom ?

        ? perfekta kombon ju ?

      De där med pepparrot och färskost var skitgoda också

      Råkade köpa nya chips från Estrella. Smak av halloumi. Gissa vad de smakar? Ja precis, salt…

      Näe, fööy! Sedan dom började med att ha skalet kvar så är det en bismak jag bara inte kan med.
      Lite sorgligt, för sourcream & onion med lökdip var fan det bästa. Saknar det. Nu köper jag nästa bara Lays.
      Aldrig mer Estrella eller OLW!

    Ikväll ska jag på bio! ? jag har inte gått på bio sedan sommaren 2019, och just den här filmen har jag längtat efter ??

      Mysigt ? Vilken ska du se?

        Den nya Conjuring ?

          Ååå hoppas den är bra, älskar conjuringfilmerna!

      Vilken film ska du se? ?

      Jag har inte varit på bio sen 2013.. Är ju rätt mysigt så borde kanske åtminstone se en i år ?

        Jag ska se nya Conjuring ?

        Jag älskar att gå på bio, tycker att det är så mysigt, innan covid-19 kunde jag ett bra filmår se 8-10 filmer på bio ?

    Uttjatat och tråkigt ämne kanske… men jag tycker det är väldigt intressant att reflektera över cancel culture.

    Jag har kommit fram till att det endast är en reflektion av samhällets värderingar vid just det tillfället. Alltså är det i princip irrelevant hur grovt brottet eller ”brottet” är… Intressant, men lite skrämmande.

      Är så anti fenomenet och det extrema det dras till. Många som skriver här om det får mig att må illa.

      Kontakta arbetsgivare, familj, partners, hur långt tillbaka man gräver…

      Det är bara ännu ett bevis på att sociala medier visat hur dum i huvudet många människor är. Eller så blev de dumma i huvudet av sociala medier. Hönan och ägget.

      Ja det är ett fenomen som kan användas både positivt och väldigt negativt och destruktivt. Ungefär som med yttrandefriheten; vi har rätt att uttrycka våra åsikter. Vilket medför att inte så bra åsikter också kommer att vädras. Skulle vi förbjuda yttrandefriheten, skulle förmodligen de personer som är mest ljusskygga, använda det också till sin fördel.

      I vissa fall är det ok att ”cancel” någon som typ Paolo Roberto. Men ibland går det till överdrift. Läste tidigare i vintras om en 29-årig kvinna som anställts som chefredaktör på Teen Vogue. När det offentliggjordes så drog någon genast upp att hon som 19-åring tweetat två olämpliga skämt om asiater (att de är smarta typ). Hon hade redan några år tidigare tagit bort dem och bett om ursäkt på sitt dåvarande jobb så man skulle tro det var överspelat. Men när någon tog upp det igen så fick hon sparken från Teen Vouge innan hon ens börjat. Något överdrivet…

    Har beställt valentinasås. Era bästa tips på att använda den till?

      Vad är det?

        En mexikansk chilisås. Ganska vinägrig eller vad man ska säga. Brukar kallas Mexikos ketchup ibland.

          Låter gott! ?

      En vänlig fråga bara. Varför har du beställt den om du inte vet vad du ska ha den till?

        Haha jo jag vet ju vad jag ska ha den till och vad jag själv tycker att det är gott till. Men man kan ha den till så mycket så ville ha tips på vad andra tycker är bäst. Ville få inspiration till något nytt gott. Men verkade inte som att det blev så många tips?

      Jag använder Valentina till frukost speciellt om jag gör en röra ”mexican style” med stekt ägg, potatis (skurna i bitar), chorizo och avokado. Kan också användas till tacos ?

      Valentina på äggröra, och på stekt ägg. Kanske på pizza?

        Tack för ditt och ghouls tips! Inte testat den på stekt ägg eller äggröra faktiskt.

    Vem tror ni Benjamin Ingrosso dejtar? En man? Kvinna? Känd? Icke-känd?

      En känd man. Äldre förmodligen.

        Gw Persson.

      Man? Why?

        Why not?

          Han är väl inte gay?

            Har han gått ut med att han är straight?

              För att det brukar man ju gå ut med? jag utgår bara från att han hade tjej länge. Orka att göra en diskussion av det.

                Jag menade uppriktigt. Man antar ju bara att någon är hetero men det behöver han ju verkligen inte vara. Att då säga att han inte är gay… ja det vet vi ju inte. Jag ville inte göra en diskussion av det.

                  Jag har för mig att han kom ut för några månader sen? ? Bi eller gay minns jag inte.

                    Lägg ner

                    Det var Darin.

                  Man antar väl snarare att någon är hetero för att den enbart dejtat och varit ihop med personer av motsatta könet sen innan.

      Lisa Nilsson

      Mig.

    Intressant hur en influenser tar semester från jobbet för att hon är kär och vill unna sig, tänk om man hade den lyxen ?

      Alla med fast arbete har väl rätt att söka semester oavsett anledning?

        Inom ett antal gränser, ja.

        Måste inkomma inom en viss tid, kan nekas, vi har bara rätt till fyra veckor sammanhängande ledighet under semesterperioden osv.

          Det är långt ifrån bara influencers som kan ta ut semester under året utöver sommaren.

            Ja, precis. Men influencern har ju inte samma regler att förhålla sig till som en anställd. Influencern har dock andra saker att ta hänsyn till.

            Menade verkligen inte att anställda aldrig kan ta semester utanför semesterperioden.

              Då får du ju jämföra influencern med en egenföretagare. Känner du ingen sådan?

                Oj, en annan anonym här. Har vuxit upp med egenföretagande föräldrar. Min erfarenhet är verkligen inte att det tas ut semester för att unna sig tid med kärleken. Det är snarare tvärtom! De som driver eget företag lever med det dygnet runt. Tar nästan aldrig ledigt/semester. Vårdar företaget som en familjemedlem.

          Det är väl fritt val vad du vill jobba med?

            Nja, riktigt så enkelt är det inte.

              Jo, det är så enkelt.

      Varför är det så konstigt? Jag kan ta semester för att ligga och pilla navel typ. Så länge chefen godkänner så får du väl ha vilken anledning som helst att vara ledig.

      Jag har ett jobb där ingen vikarie behövs tas in för mig så får i princip ledigt när än jag vill. Skulle lätt kunna ta semester för att jag är kär och vill unna mig ledighet för det.

      Alla jobba har sina för och nackdelar, kanske du ska byta yrke?

      Vad är godkända anledningar till semester enligt dig?

      Oj vem?

      Fast vi kan alla söka semester. Behöver ju inte vara flera veckor i rad på sommaren, även om det är vanligast att ta ut den så.

        Finns lagstiftning som styr semesterrätten.

      Vadå.. du får väl också ta ledigt när din chef godkänner semesteransökan? Eller måste du uppge varför du söker semester och bara vissa aktiviteter/anledningar är okej enligt din chef?

      Är väl inte jättekonstigt att ta semester nu i dessa sommartider, det gör ju väldigt många av oss vanlisar också ?

        Jag förstår ts i alla fall! De flesta med vanlig anställning har inte obegränsat antal semesterdagar och inte heller obegränsade möjligheter att ta ut semester (det vill säga, göra det när som helst). Särskilt inte i semestertider. Anledningen är väl oviktig, men det krävs ofta noggrann planering och pusslande med arbete/kollegor. Arbetsgivaren har aldrig skyldighet att medge semester, förutom fyra veckors sommarsemester.

          Nej men din anledning till semester behöver du aldrig uppe. Sök för att du är kär, glad, vill sova hela dagen, vill supa dig kalasfull… du får söka om semester av vilken anledning som helst. Det behöver du aldrig uppe. Sen ja, chefen ska godkänna. Men är rätt så många jobb där inte semester behöver ligga sammanhängande på sommaren.

            Precis, det var därför jag skrev att anledningen är oviktig ?

          Fast om man ska tänka så, det är ju enklare att få semester nu än i juli, då det är då dom flesta vill ha ??‍♀️

            Och vem sa något om obegränsad semester, tror inte personen som kommentaren handlade om har det heller

            Många anställningar har nog perioder, och då börjar första perioden i juni. Är nog mest industrier och förskolor som stänger i juli?

      Min svåger har tagit semester för att spela WOW i veckan. Ingen på hans jobb kunde brytt sig mindre om ifall det var på grund av kärlek eller datorspel. Semester är semester! Eller måste man grilla, åka iväg och njuta av solen för styvhala semester för dig?

    Fuck,marry kill:
    1) Chris Hemsworth
    2) Channing Tatum
    3) Ryan Gosling

      Fuck: CT
      Marry: CH
      Kill: RG

      RG dock ??

      Unpopular opinion men de är faan rintigt överhypade. Tycker absolut att de är över medel men de är inte ens i närheten lika sexiga som Beckham eller Henry Cavill.

      De grabbarna är liksom snygga men jag ser snyggare män på gatan lite då och då. Till och med Paul Walker var sexigare. Har dock aldrig sett någon sexigare än Beckham. Wow.

        Nej inte Beckham! Har träffat honom flera gånger på fd jobb (bodde tidigare i London). Noll sexappeal inte ens speciellt snygg, lita på mig!

          Va? Berätta mer!??? Han är ju så snygg men har ett väldigt osexigt sätt att föra sig på. Han pratar konstigt och är allmänt en nice guy. Jag vill gifta mig med nice guys men fantisera om Putin-maskulina typer. Män som inte fruktar något eller någon (inte psykopater! Bara självsäkra!)

          Hur är han?
          Tror du att han är lätt att haffa (har en fantasi om att få honom på fall haaha men jag älskar Victoria så skulle aldrig göra det).

            Oj haha sorry bebisen har feber. Alltså jag känner ju inte honom utan bara talat i artiga fraser med varandra så jag har ingen aning om han är svår att haffa eller ej.? Men träffade honom i sammanhang där han var med ett av sina barn. Men han är ju trevlig – håller väldigt hårt på det privata när han är med sin familj. Men skulle säga att irl så upplevs han inte speciellt wow eller så. Ganska avrage ? upplever inte honom med speciellt stark karisma om du förstår vad jag menar?

          Nee är det sant ?? jag har också drömt om han!

            Honom.

          Kommentaren kom onte fram. Kan du berätta mer????????

        Beckham är så het på bild men titta på intervjuer… ?

          Jo svinsnygg då också.

            Ja men pratar så löjligt och har ingen charm.

          Han verkar lite… tappad.

            Ja…?

        Beckham? Det försvinner liksom vid en intervju. Han är helt pom pom.

          Haha, vad betyder det?

      Den här har varit med förr, och jag har samma svar nu.

      Jag finner ingen av de här attraktiva. så kill, kill, kill isåfall. 🙂 haha!

        Man kan alltid komma med egna förslag i en ny FMK ? vem skulle du ha med?

          Fuck: Jordan Henderson
          Marry: Mario Gomez
          Kill: Neymar

            Neymar skulle rulla runt på golvet innan du hunnit dra pistolen.

              ???

              Pistol? Gift i hans vattenflaska såklart.

      Fuck Hemsworth,
      Marry Tatum och kill Gosling.

      Dessa då?
      Chris Evans
      Ryan Reynolds
      Sebastian Stan

        Fuck: Sebastian Stan
        Marry: Ryan Reynolds (??)
        Kill: Chris Evans

      Fuck: CT
      Marry: CH
      Kill: RG (sorry haha)

      OT! Var ett fan av CT efter Step up filmen så skickade brev till hans agent typ och fick faktiskt en signad bild med mitt namn på tillbaka. Gissa om jag var glad haha.

      Fuck: Channing Tatum
      Marry: Chris Hemsworth
      Kill: Ryan Gosling

      F: Ryan Gosling
      M: Chris Hemsworth
      K: Channing Tatum

        F: CT
        M: RG
        K: CH

        Ryan verkar vara skithärlig ju!

      Fuck: Chris Hemsworth
      Marry: Ryan Gosling
      Kill: Channing Tatum

    ?‍♂️?‍♀️ Några gifta människor här som kan tipsa om hur man får till en riktigt härlig bröllopsfest?

    Vi har flyttat vårt bröllop i 2 år nu, 2022 är det dags. Har själv inte varit på så många bröllop så jag har lite idétorka kring hur man får en kväll att minnas ❤ Det enda vi känner att vi har nailat hittills är att boka en bra fotograf och en videograf då våra föräldrar varit svårt sjuka så bilder och filmer med dem är superviktigt ?

      Gör ert bröllop till ert, fundera inte för mycket vad man borde och ”ska” utan sådant som påminner om er!
      Som tidstips, ta de officiella bilderna innan vigseln så blir inte alla och vänta, om det inte är extremt viktigt att ses först vid altaret. Men det sparar tid och man kan ha en på tumis ”first look” med fotografen och det var härligt! Sedan med bridesmaids osv allt sådant innan så behöver inte gästerna vänta efter vigsel! Live-musik är alltid bra, gärna nåt band man vet är bra och kan leverera från genre till genre.

      Drinkar i stora glaskanistrar var pop, om möjligt så blanda färdigt innan så kan man bara fylla på! ?
      Njut av dagen, den går extremt fort!❤️

        Tuuusen tack för dina tips! ?❤

        Tumis? Pop? Autocorrect eller slang? ?

          Inte den som svarade, men Tumis – med varandra typ, i det där sammanhanget bara paret och fotografen. Används som slang i svenskfinland åtminstone. Annat exempel är tex om du och din kompis är på stan o shoppar, då är ni på tumis och shoppar.
          Pop – populärt.

            Förkortning av ”på tu man hand”, dvs två personer

              Men gud, vilket dagisspråk!

        Glaskanistrar? Vad är det?

        Åh, du måste vara finlandssvensk ?

        Haha Olivia du måste vara ålänning?

      INGA bordsplaceringar. Låt folk sätta sig där de vill!

        Jaa!!!!

        Oh intressant! Har ni varit på något sådant bröllop? Hur brukar det bli? Kan tänka nog roligare för folk sätter sig med dom de gillar. Aldrig hört om men skulle själv uppskatta det som gäst tror jag!

          Ja, var det absolut trevligaste bröllopet jag varit på. Men var rätt så avslappnat över lag. Inga tal osv. Var utomhus och grillbuffe och jag tror att de flesta gästerna tyckte om att de fick sitta med vem de ville och det minglades rätt så friskt ändå. Jag var alltså gäst själv så att du inte tror att jag hypar mitt eget bröllop här?

          Jag har varit på de med bordsplaceringar och det är anledningen till varför jag aldrig mer tänker gå på bröllop igen.

        Så är det på invandrarbröllop..kaoset är halva underhållningen. Ett bröllop ska vara livligt, stökigt och spontant. Folk dansar randomly, andra klappar, en full farbror tar micen och sjunger på arabiska/kurdiska, en farmor dansar roligt, de unga tjejerna står och fixar med håret hela natten, de enda svenskarna bjuder på sig själva och släpper loss, brudparet lyfts upp på dansgolvet, tårtan inhaleras, buffen är det enda stället där det finns ordning och något typ av kösystem. Det är ingen nattvard direkt, så kör på, säger jag!

          100%

          Det där lät ju som ett helt underbart bröllop, haha! ?

            Och bara för förtydligandets skull, jag är inte ironisk…

        Fast bordsplacering fyller ett syfte. Annars sätter sig 9/10 gäster med dom dom känner. Ta random svenskt studentmottagning: Alla sitter familjevis.

        En social person som gärna lär känna nya, kan känna tvång att sitta med sina vänner som de umgås med 99% av tiden ändå.
        Möööjligt att någon byter plats framåt kaffet…

        Och vid bröllop är det meningen att två familjer/vänkretsar ska sammanföras. Det kan vara gäster som bjuds in som inte känner så många, då är det inte så lätt att slå sig ned vid ett bord där fyra arbetskamrater trängs, eller sex barndomskamrater som vill prata minnen.

        Bordsplacering är som dresscode = de ska få gästerna att känna sig bekväma och trivas.

          Bröllopet är dock inte till för att den sociala personen ska lära känna nytt folk. Det kan man göra innan eller efter middagen.

          På alla bröllop jag har varit på har det varit bordsplacering och då har det varit något enstaka bord som haft en lyckad placering med skratt och högljudda samtal. Resten av borden har varit stela och så fort middagen varit över har folk rest sig för att gå till sina vänner eller familj. 9/10 svenskar tycker inte om att sitta och tvingas prata med främmande människor i flera timmar när man vet att ens riktiga familj och vänner sitter bara ett bord bort. Och för introverta eller blyga människor är det ren tortyr att tvingas sitta och kallprata så länge!
          Den riktiga kontakten får folk efter middagen då de får börja mingla runt, skåla tillsammans ute på altanen, dansa tillsammans till någon gammal disco-låt eller hänger i baren. Allt innan dess är bara en ren pina.

            Man sätter väl folk bredvid åtminsotne nån/några man redan känner? Annars är det ju konstigt.
            Vänder mig dock emot att ”släkten ska sammanföras”. Måste de göra det utan just en kväll? Och troligen känner familjerna redan varann då man oftast ju varit ihop ett tag när man gifter sig…

        Om det är praktiskt möjligt så är det väldigt trevligt. Dessutom kan man flytta sig och hinna prata med fler. Men, om det är ett stort bröllop där maten ska serveras och det är några stycken med specialkost så tänk på att det krånglar till det, kan ta längre tid och måste märkas ut på annat sätt för serveringspersonalen. Föredrar personligen buffé, mer avslappnat och man minglar mer med alla.

      Förbjud tal. Finns inget tråkigare.

        Håller inte med. Finns fina, lagom korta tal. Alltså sånt hör till, det är ingen vanlig fest utan man firar nåns kärlek. Låt dem få höra tal , skulle tycka det var konstigt om ingen sa något till brudparet på deras dag…

          Fina, lagom korta tal existerar inte. Bara brudparet som uppskattar talen. Ingen annan.

          Vill du att gästerna ska få en chans att säga något till paret så fixa någon typ av gästbok eller ”lappar i burk” eller nåt. Då får paret något fint och gäster får säga sitt utan att tråka ut de andra.

            Haha jo det gör det visst, hört flera. Ja det är för brusparet, det är ju deras bröllop, dag och fest?! Kan du inte unna dem det?? Det är inget vanligt, random party liksom, man är där för deras skull.

              Och jag kan uppskatta ett höra några fina ord någon annan säger om min vän eller familjemedlem och dens kärlek med sin partner, varför skulle man inte? Man bryr sig väl om dem och är där för att fira dem ju.

      Mitt tips för att få till en bra bröllopsfest: Tänk sjuhelvetes bra fest. Inte bröllopsfest. Vad vill du ha som gäst på en riktigt bra fest? Kör på det.

        Nää… Bröllopsfest är mer än det, inget fylleslag…

          Jag sa inte fylleslag. Jag menar att man ska tänka att det ska vara en riktigt bra fest (om du tolkar det som fylleslag så är det din tolkning), inte utgå från att det är ett bröllop. Då fastnar man lätt i vad som förväntas på ett bröllop och det blir bara ett bröllop. Tänk fest i första hand, kanske bröllop i andra hand när du planerar. Det är mitt tips. Du får gärna ge ett annat tips.

            Ja det är din åsikt det. Jag tycker det är mer/nåt annat än en vanlig fest. Självklart ska man utgå från vad man själv vill ha än konventionerna dock. Men vill man ha med vissa bröllopsinslag som inte finns på vanliga fester ska man såklart det, det är en once in a lifetime chans (borde man ju tänka iaf).

      Bra musik så alla kan dansa, det höjer stämningen ordentligt. När sonen gifte sig dansade vi till blandad musik gammal som ung, det är det bästa bröllop jag varit på. P.S jag är mamma till brudgummen?

      Åh, så roligt och grattis till ert framtida bröllop! Jag och min man gifte oss förra sommaren och lyckades få till en grym fest trots restriktioner på 50 pers. Först och främst, vad tycker ni det är som gör en lyckad fest? Är det kanske musiken, så hyr in en DJ eller ett band. Är det mer överraskningar och happenings för gästerna så kanske ert huvudfokus ska ligga där, eller är det extra viktigt att det är fri bar? Välj ut några områden som är viktiga för er och lägg extra krut på dom. Johanna Kajson har skrivit en jättebra bok för bröllopsplanering där hon tar upp alltifrån detta till hur man ska tänka kring bordsplacering och liknande.

      Ser att flera har kommenterat att det suger med bordsplacering, ja det gör det OM brudparet sätter gäster som inte alls känner varandra bredvid varandra. Det är iallafall min tanke. Vi hade bordsplacering men våra gäster fick sitta med människor de redan känner och hänger med, ett tips för att det ska bli en lyckad middag och fest.

      Ett annat tips är att välja toastmasters med omsorg. Vi valde personer som gillar att ta plats, är spexiga och kreativa för att vi ville ha en middag med överraskningar. Vi hade flera middagar innan bröllopet med våra toastmasters och pratade igenom förväntningar, vad vi önskade och vad vi inte alls ville ha på vår middag. Det blev helt fantastiskt med sång, dans, överraskningar och fina och roliga tal.

      Andra tips på stämningshöjare är konfettikanoner, glow sticks, isfacklor eller tomtebloss och shotsbrickor som kommer in mitt i middagen med någon partylåt på högsta volym. Våra toastmasters kom t.ex. utklädda mellan varmrätt och efterrätt med isfacklor och delade ut hotshots till gästerna. Vi hade även vänner som hade gjort en snapsvisa om mig och min man som sjöngs hejvilt under kvällen. Tips är också att ha engångskameror utställda på borden, det var så roligt att framkalla och titta på bilderna några veckor efter bröllopet.

      Nu måste jag nog hejda mig här innan det blir för långt haha. Men tänk på att det är er stora dag och ni ska utforma den PRECIS som ni vill! Det finns inga rätt eller fel. Stort lycka till! ❤️

        Bra tips. Men en fråga som inte alls är menad dryg, men vad är vitsen med bordsplacering om man sätter folk med andra som de redan känner och umgås med? Det är väl där de ändå satt sig naturligt utan placeringen?

          Haha ja det har du ju faktiskt rätt i! Vi hade bordsplacering i och med covid då vi ville att folk som verkligen känner varandra och umgås satt bredvid varandra för smittspridningens skull.

      Se till att ha ett bra schema så det inte blir dötid för gästerna, få saker drar ner stämningen som att stå och vänta 30 minuter utan något i glasen på att brudparet fotograferas.

      Och absolut viktigast: fri bar.

      Fri bar och liveband!

      – Mikrofoner så att alla kan höra talen (håller absolut inte med någon som tidigare skrev att tal är trist!)
      – Bra toastmaster/Madame som håller i allt så att ni själva kan slappna av och bara njuta av kvällen
      – Fri bar
      – Genomtänkt bordsplacering. När vi skulle göra vår placering började vi med att sätta ihop alla gäster två och två (tjejer och tjejer, killar och killar) och sedan satte vi ihop två tvåor med varandra som vi tänkte skulle ha kul tillsammans så att det blev en fyra (2 tjejer och 2 killar), sen en åtta osv. På det viset fick alla sitta i närheten av någon som de kände och sen som de kunde tänkas ha kul tillsammans med.
      – Inte buffé – vid stort bröllop har de som tagit först redan ätit upp innan de sista hunnit ta. Svårt att parera med tal då det ofta är någon som tar mat hela tiden.
      – Någon som filmar tal och annat roligt under kvällen för det är guld att få uppleva igen.
      – Ej presentöppning under kvällen då det ofta tar ganska lång tid och inte är så jätteroligt att stå och se på.
      – Blandad musiklista med något för alla. Kanske kan de gäster som vill få skicka in önskemål på vars två låtar som sätta ihop till en spellista till festen.

    Jag fick använda min bästa diss till en kille! Efter att knappt ha pratat sedan vi sågs senast (tre veckor sedan) frågade han om vi kunde ses ikväll. Jag svarade: ”tack för din bokningsförfrågan. Under högsäsong är beläggningen hög och lediga tider säljer snabbt slut. Vi hoppas återkomma inom 48 timmar, tack för ditt tålamod. Observera att detta är ett autosvar”.

    Det var väldigt kul. Ville han ha mig hade vi inte hamnat i den här situationen ??

      Älskar!

      Du är ingen jäkla drive in som han kan stanna vid när han behagar.
      En tjej med hög standard nöjer sig inte med en ”dejt” som bokas in måndag natt och tar plats tisdag eftermiddag. En kvalitetstjej går bara på dejter på helgerna och en kvalitetskille sätter en ”rolig dag med grabbarna” åt sidan för att hänga med tjejen han är intresserad av.

        Asså absolut att man ska bli behandlad med respekt osv när man dejtar. Och håller i sak med om att killen får avsätta tid på helgen. Men att prata om kvalitetstjejer och vilka dagar de dejtar är ju bara vidrigt. Typ som du är en dålig tjej om du går på dejt en måndag?

          Nej, men du är en tjej som inte kräver respekt av killar om du är ok med att han kommer förbi lite när han känner för det. Upp till dig att bestämma om det är positivt eller negativt men tror att de flesta vill behandlas med respekt.

          Det handlar inte om vilken veckodag han vill ses utan hur och när han frågar om att ses och hur han lägger upp dejten. Palla få det att låta kvinnoförnedrande från ingenstans.
          Skrev ju även kvalitetskillar, vilket jag hoppas och tror att de flesta straighta kvinnor söker.

          En kille som ringer och vill mysa om 20 min och sen åker iväg för att festa med grabbarna är knappast någon som ser en framtid med dig. Är det ömsesidigt så fine men om du söker mer än bara ett snabbligg så är det bäst att dumpa.

          En lvalitetskille som vill mer med dig ger dig mer än bara ”mys”. Han planerar iaf en middag/fika och kanske en aktivitet.

            Trh, vad tycker du om detta svar? Älskar ditt input!

              Hello!

              Ska läsa mer noggrant och fundera på det imorgon förmiddag. Just nu har jag druckit 4 glas bubbel och hjärnan har tagit paus. ?

              Hoppas alla får en fin kväll och natt! ?

                Nattis!

              Trollar du? ?

                Haha, 50% trolleri och 50% seriös. Mina riktiga åsikter men amplifierade och framförda på ett trollande sätt.
                Min enda lag när jag trollar ät att erkänna när någon ifrågasätter mina svar.

                  Menar hen som ”ville” ha thr:s åsikt… ?

                    Samma person 🙂
                    Tycker trh är klok, sue me.

                      Hahaha ok.

            God förmiddag!

            Jag håller med i sak. Jag tycker att man bör ställa krav. Eller… egentligen ska man inte ens behöva ställa krav. Om dejten är rätt person så känner man själv på sig att den prioriterar dig så gått det går. Om det inte kommer naturligt och frivilligt direkt så kommer det aldrig bli bättre sen för att man ställt krav.

            Man kan på sitt sätt verbalisera en del men då bör lampan tändas direkt hos dejten. Inte förklara om och om igen. Då är jag helt med på att man inte respekterar sig själv.

            Jag tycker inte heller att det är en kvalitesrelation om den ene bara hör av sig när det passar den och typ inte har något bättre för sig. Vi är alla olika men jag vill vakten ha vänner eller dejter som behandlar mig så. Någon form av omtanke och vilja att jag också ska bli glad, ett ömsesidigt utbyte, måste till.

            Jag tänker att ni som reagerade på uttryckte kvalitetstjej kanske inte hade reagerat lika mycket om anonym skrivit att man bör se på sig själv som en kvalitetsvän? Att man bör respektera sig själv och vem man väljer att vara vän med och hur och när man ställer upp?

            Om ni inte hade reagerat lika mycket på det och inte tyckt att det lät lika unket, kan ni då bättre förstå vad anonym ville säga?

            Hoppas solen skiner på er idag! ??

              Tack!!! Älskar ditt input, du är så neutral och bra på att försöka förstå vad alla menar.

                ?

          Snacka om att missa poängen med flit bara för att dumpa sin negativitet. Jobba på dig själv om du känner dig träffad.

          Är lyckligt gift så känner mig inte träffad. Bara anser att uttrycket kvalitetstjej i kombination med vissa andra saker anonym 20:31 skrev inte va så fräscht. Men skrev ju också att jag höll med i sak om att bli behandlad med respekt och få tid avsatt osv.

            Men varför ens svara om du hålmer med? Är det fel, enligt dig, att försöka ses som en kvalitetstjej?

            Jäkligt orättvist att bunta ihop kvinnor som står upp för sig själva och jobbar på att tas på allvar av män, med kvinnor som medvetet förnedrar sig själva för att de inte orkar bättra sig.

            Jo, det finns kvalitetstjejer och dessa nöjer sig inte med att behandlas hur som helst. Och det är jäkligt ok att att säga nej tack, som ts gjorde, när en man försöker behandla en som ett enkelt ligg (om man inte sjäkv bara vill ligga).

            Är så trött på att vissa av oss kvinnor inte får hålla högre standard utan att andra kvinnor känner sig hotade och kränkta. Det är ditt (inte du per se) problem om du vill ses som ett objekt, jag vill tas på allvar.

              Ta det lugnt. Jag tror inte att anonym vill ses som ett objekt (?), hon motsatte sig bara påståendet att man skulle vara av ”kvalité” för att man endast dejtar på helger.

                Tack NN. Jag pallar inte. Men du sammamfattade det bra.

                Nej, jag tänker inte ta det lugnt. Så förbannat trött på att bli behandlad som en utomjording för att jag vägrar ta skit. Vänner, syskon, kusiner, kollegor och random kvinnor i min närhet (och nu också här på bloggen) blir SURA och himlar med ögonen när jag vägrar ta emot skit från en kille.

                Jag är inte perfekt men jag jobbar på mig sjäkv dagligen. Jag är civilingenjör, jag har en egen firma som jag jobbar på att expandera, jag tränar, äter bra, går i terapi, valde min man med omsorg, skaffade barn efter att ha ordning på ekonomi och bostad osv.
                Sen kommer kvinnor som släpper in varenda douchbag i sitt hem och liv och dömer mig för att jag vill växa och bli bättre.

                ”Men måste du jobba ikväll, kan vi inte röka på”
                ”Hallå, din man kommer att lämna dig om du inte visar mer hud”.
                ”Du vet att pengar inte är allt?”
                ”Kan du inte lämna dina barn hos er barnvakt ikväll så kan vi gå ut och festa?”
                ”Du är så tråkig som aldrig kan släppa lös”.

                Är bara så trött på att dömas så självklart blir jag glad när andra kvinnor också säger ifrån. Är så trött på män som tror att de kan behandla oss som skit. Jag är också trött på kvinnor som välkomar det betendet.

                  Ja du låter ju själv otroligt icke-dömande

                    Jag är människa, vad tror du? Idi()t.

                  Sen kommer kvinnor som släpper in varenda douchbag i sitt hem och liv och dömer mig för att jag vill växa och bli bättre.

                  ”Men måste du jobba ikväll, kan vi inte röka på”
                  ”Hallå, din man kommer att lämna dig om du inte visar mer hud”.
                  ”Du vet att pengar inte är allt?”
                  ”Kan du inte lämna dina barn hos er barnvakt ikväll så kan vi gå ut och festa?”
                  ”Du är så tråkig som aldrig kan släppa lös”.
                  Hur är dessa två påståenden relaterade till varandra? Tycker de att du är tråkig för att de har en dålig kille? Jag vet inte hur gamla ni är men de frågorna som du får av dina vänner har jag aldrig fått av mina och vi alla har släppt in en och en annan douche. Jag har aldrig lämnar bort mina barn för att kunna gå ut och ”festa” (vi kallar det att ”gå ut och äta och dricka lite vin”) för att jag har en man hemma som kan ta hand om barnen.

                Då är ju männsikan inte hel i huvudet som inte kan föstå att det bara var ett exempel, hade lika gärna kunnat vara onsdag torsdag men så långt tänker väl ingen.

                Det handlar om att män som man träffat ingen/ett par gånger randomly hör av sig en natt och vill ”ses imån” och hur de verkligen inte är killar man bör satsa på, om man söker något seriöst.

                  Hur länge innan planerar seriösa killar en dejt?

                    Låter ”ses imån” som en plan eller ett ligg?
                    En plan kan uppstå spontant men då är man inte tyst i 3 veckor och vill ses asap.

                    Hej, ursäkta att jag inte hört av mig. Jag hoppas att du vill ses någon dag som passar så att jag kan gottgöra dig. Vi kanske kan äta middag och prata så at t jag kan lära känna dig bättre?

                    Hur låter det? Då får DU bestämma om du vill ses imorgon, nästa måndag eller aldrig.

                    Snälla.

                      Jag skulle till att börja med inte dejta någon som skriver ”imån”.

                      Sen är nog faktumet att vi inte pratat på nästan en månad en större grej än att han föreslår att ses dagen efter. Passar det inte mig kan jag ju säga det och föreslå en annan dag. Jag gillar spontanitet och inte behöva planera så mycket men där är ju alla olika. Men som sagt, att inte höra av sig på veckor säger nog mer än när han föreslår träffen. Och är jag själv så intresserad om jag inte skrivit till honom på flera veckor?

                      Där håller jag faktiskt med dig!

                  Frågar nån om att ses ”imån” skulle det inte nåt nej… ? Vill ha nån som kan stava.

                    Det skulle inte bli nåt, nej… Slant på tangenterna.

                    Ja, att han stavar som en femåring är ett större no-no än att han föreslår en date dagen efter.

                      Haha yes! ?

      Vad svarade han?! Orimligt nyfiken

        Han har inte läst meddelandet! Så gissar att han bara drog fram notisen på hemskärmen och funderar på ett svar, för han är aktiv ? jag återkommer!

          Funderar på svar alternativt inte svarar??

            Tror att han antingen svarar någonting eller inte läser alls ?

          Hans ego är förstört. Antingen säger han något kränkande eller så håller han tyst.

          Vad hade du själv svarat om en kille skrivit så? Jag hade nog bara läst och inte skickat något svar alls.

          Alltså menar inte drygt men vad förväntas han svara på det?

      ”Efter knappt ha pratat sedan vi sågs”, låter ju som att du inte heller har skrivit till honom? Varför lägga allt ansvar på honom, du kan väl själv fråga om ni ska hitta på någonting?

        Nej, bara nej.

          Ehhh va?

        Jag har föreslagit att ses och har fått svar att han är upptagen med annat ?

      Hej Emelie! Det var jag som skrev i stil med ”tänk om det är samma person” och då skrev du att du hade detta svar på vänt. Blev SÅ glad nu över att du fick använda det ?? Vad var det han skrev till dig nu?

      Haha förlåt men vad patetiskt. Det blir ju bara komiskt och man ser att du tagit åt dig. Hade du bara ignorerar hade du gjort större avtryck

        Ja eller bara rakryggat tackat nej då det inte finns något intresse från hennes sida att träffas mer. Detta kändes rätt så krystat och hade jag fått det svaret av en kille hade jag tänkt att han verkar ha tagit åt sig ordentligt ja.

          Men då lär han sig till nästa tjej.

            Lär sig vad? Att inte dejta överkänsliga tjejer?

              Att HÖRA AV SIG i tid och ge kvinnan den respekt hon förtjänar om han vill något mer.

                På tal om respekt.. sen när är det din uppgift att lära upp en kille inför nästa tjej? Respektera dig själv mer än så.

                Varför är det så viktigt att få hans respekt? Är det inte viktigare att respektera sig själv? Gör man det så brukar dessa skitstövlar till män sållas bort automatiskt.

                Sen får väl han lära sig bäst han vill till nästa tjej. Det är inte ditt bekymmer.

            Vad menar du att han skulle lära sig av det här meddelandet som han inte lär sig av att bli ignorerad eller få ett ”nej jag känner inte att det finns något intresse för en dejt”?

            Sen vet jag inte om jag skulle offra min egen värdighet för att lära någon kille en läxa inför nästa tjej.. han får väl klara sig själv utan min hjälp.

              För att han också vet VARFÖR, inte bara ett kallt nej utan förklaring.

                Den enda anledningen i ts svar är ju att ”beläggningen är hög och tider säljs slut”. Dvs pga att hon dejtar loss med andra.

                Vill du verkligen att han ska veta varför och lära sig något så skulle jag hellre svara det ärligt. Nej, jag tror inte att något seriöst intresse finns då jag inte hört av dig på tre veckor, därför tycker jag att det är bäst att vi lämnar detta här. Ha det bra.

          Men hon har ju tagit åt sig av att bli dissad i tre veckor. Finns ingen skam i att ta åt sig.

            Och ändå sitter ni här och hoppas att han tar åt sig av hennes svar.

            Nej men det är knappast den bästa dissen att visa att man tog åt sig så. Då känner han sig bara ännu bättre eftersom hon så gärna ville ha honom.

            ”Förlåt. Jag minns inte.. du får påminna mig om vem du är?”

            Bättre diss om du frågar mig. Om det nu är att dissa man vill.

      Kan vara den sämsta dissen jag läst om dock? Du framstår ju bara som konstig…? Skulle snarare säga att det är han som går ut med huvudet högt. Ignorera är alltid bästa medicin, nu visade du ju att du väntat på att han ska kontakta dig.

        Ja, lite överreaktion…

        Ja gg hade också ignorerat men att han skulle gå med huvudet högt kan vara det dummaste jag läst idag.

          Vad hade du tänkt om en kille svarat dig så? Jag hade i alla fall tänkt att det var hans ego som var sårat och inte mitt.

            Och? Han har ändå iggat i 3 veckor så nog får han sig en tankeställare ändå, om han är frisk. Visst, han kanske tänker ”puh, slapp den galna bruden” men då är det bara bättre för ts att slippa honom.

              Hon har väl också iggat i tre veckor om de inte har pratat?

      Men… ville du ha honom då? Eftersom du säger att ni inte pratat på tre veckor.. eller har han ignorerat dig när du skrivit/ringt?

      Intresse ska ju komma från bägge håll menar jag.

        Fast så enkelt är det ju inte. Jag träffade själv en kille för tre veckor sen. Han slutade svara på det senaste smset jag skickade och när ett svar dröjer för att sen upphöra helt, då fattar man ju vad det betyder och det är ingen idé att fortsätta visa sitt intresse. Vi har också ”knappt hörts” efter det, men då bara pga att jag svarade på hans instastory och han svarade inte för att driva en konversation framåt utan för att vara artig, sånt märks ju i svaren.
        Så jag hade också reagerat på om han hört av sig igen. För intresse ska komma från båda sidor och det har det ju inte gjort. Hade han skrivit nu och frågat hade jag ställt frågan till honom varför han vill ses nu helt plötsligt.

        Så ts ”knappt hörts” kan ju innebära något liknande, vilket jag skulle gissa på att det gör eftersom hon tar åt sig av hans diss och då är det inte så enkelt som att hon ska ha kunnat höra av sig. För som hon skriver, ”ville han ha mig hade vi inte hamnat i den här situationen”, då låter det som att det är han som slutat svara.

          Ja det var ju därför jag frågade. För att det inte framgick varför de slutat prata. Om han ignorerat henne eller om ingen av dom initierat någon kontakt. Finns ju killar där kontakten runnit ut i sanden från bägge håll. Sen hör de av sig från ingenstans och vill ses vilket är rätt så konstigt också.

          Tyckte det var bättre att fråga än att anta.

      Jag har seriöst aldrig läst något pinsammare ??
      Var till och med tvungen att ta printscreen för att skicka till en vän ??

      Beläggningen? Låter inte så fräscht. Antar att du menar handläggningstiden eller belastningen?

        Man säger väl att hotell och campingar fullbelagda t.ex?

      Nej vad pinsamt svar ? förlåt men hade varit så mycket bättre att inte svara något alls eller bara tackat nej normalt. Och att ni inte pratat så mycket är väl upp till båda två.

    Min dotter på 15 månader har börjat kasta allt hon får tag på. Ibland blir det klossar och annat hårt. Vi säger bestämt nej. Vi tar klossen ifrån henne innan hon kastar den. Vi tittar henne i ögonen och säger nej. Vi ignorerar henne helt så att hon inte lär sig att kräva vår uppmärksamhet genom våld. Inget funkar. Ibland blir hon ledsen nrä vi sagt till på skarpen men då kan hon kasta det första hon får tag på. Så srirrar hon på oss när hon gör det.
    Är hon för liten för att förstå ett nej? Hur ska vi göra? Det är inte ok att hon normaliserar detta beteende.

      Ge henne mjuka saker att kasta och visa på bestämd plats. Hårda högljudda nej är liksom ingen idé. Visa vad hon kan och får och ska göra.

        Så du menar att vi ska lek-kasta saker så att hon lär sig att det bara är ok med typ mjuka bollar? Hur gör vi när hon kastar på oss?

      ”Nej” och ”inte” osv är ju ganska svåra begrepp för så små barn. Visa istället vad hon kan göra med grejerna hon kastar, typ såhär gör vi med klossen och den här grejen ska stå här. Få henne att känna sig duktig. Barn lär sig av att göra rätt.

        Har kört lite så. När hon ska kasta en kloss så tar jag den innan det säger pang och staplar den på andra klossar och säger ”bra gumman”. Hon är ok i någon minut men sen ska det kastas igen. Jag tycker mest synd om hunden som fått klossar på huvudet när jag inte varit uppmärksam. Vill att hon slutar helt men jag förstå att det kan ta tid 🙁

          Rensa hemmet på saker som kan kastas tills att hon glömt bort att det är roligt? 🙂 att förebygga konflikter är alltid lättare.

            Det kastas pipmuggar, skedar, bollar och allt annat hon kan få tag på.
            Klossarna är borta så vi får se om det går över. Kanske är en fas eller något. Tack!

            Fick en rolig bild framför mig, där ts har skruvat fast alla klossar i golvet ?

            Men ja, det är ju en bra idé, så långt det är möjligt. Man får nog vidta flera åtgärder här!

              Blir nästa steg! Haha

      Ja hon är för liten. Välj en viktig strid istället, annars kommer du inte göra något annat än att säga nej och ajabaja.

        Det är lite det jag misstänker. Får distrahera henne men måste vara konsekvent. Och pappan också.

      Ta klossen och kasta den på henne

        Hahaha! Antar att du skojar, i så fall var det roligt. Så oväntat.

      Precis som du nämner är det nog bara en fas. Hon vill förmodligen se vad som händer när hon kastar, vad blir reaktionen, vad händer med klossen, hur många kan jag kasta innan mamma/pappa säger ifrån etc. Båda mina barn har också varit så men vi har försökt, precis som du och någon annan skrev, att ta leksaken innan den kastas iväg och visa vad man gör med den. Tex bygg med klossarna eller kör med bilen och sen låta barnet göra det och visa på ett uppmuntrade sätt att det var rätt! Funkade för oss men visst tog det lite tid innan de slutade kasta, kan hända än idag trots att de är 2 och 3 år. Men som sagt, jag tror bara det är en period där hon vill testa vart gränsen går! Kämpa på?

        Tack, känner mig trygg som inte har en litan psykopat utan ett normalt barn, haha. Man blir ju orolig när hon stirrar och kastar men en bebis vet ju inte att den skadar oss. Vi ska ha tålamod och försöka avleda henne innan det kastas på oss och djuret.

    Såg min crush på tinder igår. Swipade varken höger eller vänster dock för jag ”vill ha kvar” honom i flödet, haha. Bara för det har han inte dykt upp igen, men det var en skön bekräftelse på att han med största sannolikhet är singel iaf.
    Synd bara att han kommer förbli en crush, vi känner varandra irl men han är förmodligen inte intresserad tillbaka så jag kommer inte swipa höger eller försöka irl. Ändå lite jobbig känsla??

    Aaaah. Behövde bara ventilera, det är nackdelen med att enbart ha killkompisar, de är inte så intresserade av att lyssna på kill”problem”?

    Hoppas ni har en fin kväll?

      Betala för tinder plus eller tinder gold eller va det heter. Betala typ för en månad, va typ 99 kr på den tiden jag hade tinder. Då kan man se vilka som lajkat en?

        275 kostar det nu. Får se om jag skaffar det 🙂

          Eller så svajpar du bara höger nästa gång han dyker upp så vet du. Testa!

            Ja men jag vill inte att han ska kunna se det OM han har tinder gold? jag vet att jag låter svintöntig men vi kommer behöva träffas i sammanhang som kan komma att bli jobbiga och SKULLE något finnas är det bäst om initiativet kom från hans sida så därför vill jag inte att något ska synas från min sida först…som sagt, jag är medveten om min töntighet men jag vill verkligen inte att det ska bli awkward nästa gång vi ses.

    Någon som vet om det är något lurt om man får sitt instagram-konto stängt för de upptäckt misstänkt aktivitet och att det kan ha blivit hackat, man ska klicka sig vidare och ge sin mail osv, är det instragram på riktigt eller ska man inte klicka? Får jag tillbaka det? Klickade tyvärr på första, kanske jag inte skulle ha gjort. Usch vad jobbigt.

      Låter skumt

        Ja frågan är om det är instagram eller om det är hackare, står att det kan vara nätfiske och att det är instagram som stängt kontot och man ska få säkerhetskod till sin mail.

      Via appen eller hemsidan?

      Jag upptäckte nyligen att det finns en funktion i Instagram appen där man kan se alla eventuella meddelande Instagram har skickat till en. Ser man meddelandet där vet man att det är genuint. Man går in på Inställningar och sen Säkerhet så finns där en rubrik där det står ”E-post från Instagram ”.

      Finns det inte där är det scam.

    Snackade med min bonussyster idag och vi kom in på ämnet sex och samlevnad. Hon sa att hon inte kan komma (inre eller yttre) längre. Tydligen tappade hon sexlusten för 3 år sedan och har inte kunnat komma när hon legat med sin sambo sedan dess, hur tänd hon än är. Jag frågade om hon provat att komma på egen hand och det hade hon men hur länge och hårt hon är försökte så kom hon inte.

    Jag blev superorolig för tänk om det händer mig? Är det ens normalt och vad kan orsaka något sådant?

      Har hon fött barn, eller äter hon någon form av medicin? Sånt kan nog påverka känseln. Jag fick öva upp mig igen efter mina förlossningar. Dessutom åt jag antidepressiva som kan påverka lusten. En bra hjälp har varit en sån rabbit (som Charlotte i satc har) ?

        Så det är normalt? Har aldrig hört talas om det men man lär sig något varje dag.

        Ska tipsa om en sådan! 😀

          Vet inte om det är normalt ? men tror inte att det är helt ovanligt tyvärr!

      Hände mig när jag gick på antidepressiva! Kunde onanera i 30 min utan att få orgasm. Sjukt tråkigt.?

      Depression, stress, hormon, mineral eller vitaminbrist. Hon borde uppsöka läkare.

      +1 på antidepressiva. MÅSTE ju inte bli så men händer.

    Min hund har på senaste tiden blivit typ fettig/fet i pälsen. Har inte bytat foder eller något.. nån som vet vad det kan vara eller har något tips? Vill helst inte bada han för mycket. Han är en staffe/rottweiler

      Honom.

    Bryr sig killar om att man inte dricker? Har träffat en kille som gillar att ta en öl med sina kompisar men jag dricker inte och tänker på hans åsikt om mig om jag inte tar en öl eller två

      Jag vet att en del kan reagera. Träffade en i höstas som tyckte det var lite konstigt att jag inte gillade att dricka mig full. Han bara ”en väldigt stor del av mitt liv är ju att sitta på en härlig uteservering på somrarna och dricka något gott, det kan bli lite krock om du inte gillar det”. Absolut att jag dricker, men aldrig så jag blir full. Ett glas rosé eller två, eller en drink i kvällssolen är bland det trevligaste jag vet men jag behöver verkligen inte ett glas vin på fredagskvällen för att varva ner, så som många tar ett vin eller öl för att det ”minsann är helg och då får man fira det.”
      Men bryr han sig om det och tycker du är tråkig så är han skräp.

        Han tar sig en öl med polarna en fredagskväll typ på en uteservering. Ser inte varför det skulle vara negativt för mig då att dricka alkoholfritt då men men

          Nej det är inte negativt. Men det finns de som faktiskt kan tycka att det är ett litet problem.

            Aw men vad synd för alkohol är ju det viktigaste i livet eller hur?

              Nej men det kan va rätt kul/mysigt/gott!

              Nej det är det ingen som har sagt? Sluta tolka så åt helvete fel och läs vad det står istället.

            Varför skulle det vara ett problem att en i sällskapet dricker alkoholfritt? Problem skulle det väl vara om den aldrig ville följa med, ville få de andra att sluta dricka alkohol osv.

            Men om en dricker en läsk eller en alkoholfri öl. So what?

              Men jag kan väl inte svara för honom heller?? Jag delade med mig av en erfarenhet.

              Detta är min åsikt:
              ”Men bryr han sig om det och tycker du är tråkig så är han skräp.”

      Hur skulle nån här kunna svara på vad han tycker?

      Jag tror vissa tycker det är ett plus om man är kompatibla på den fronten. Jag tycker likadant. Jag gillar att festa till så det är bara kul om killen jag träffar tycker om samma. Är ändå en stor del av ens sociala liv. Men jag tror samtidigt inte att det är en dealbreaker. Skulle liksom aldrig avsluta något med en underbar person bara för att han var nykterist. Så länge man har andra gemensamma intressen och mål i livet. Var dig själv (så klyschigt).

        Hahahahahahaha kompatibla? Så man kan bara vara kompatibla om båda dricker? Wow hallå fyrkantig!

          Man kan vara kompatibla på den fronten ja… som kan vara ett plus. Men inte mer än ett plus och inget superviktigt men det är najs. Tycker inte det är fyrkantigt? Är ju flexibel på den punkten men ja… jag tycker det är roligare att vara ihop med personer som också gillar att bli berusade med vänner och som inte vill gå hem efter en öl på krogen.

            Hahahahahahahaha. Ok.

              Förstår inte alls varför du skrattar så åt detta? Inte jättekonstigt att man vill dela vissa intressen eller livssätt? Men det är ju heller inte avgörande för Spiralen så hen är ju öppen.

                Nej det är inte konstigt, men du vet, det här är bloggbevaknings kommentarsfält, här är allting konstigt.

      De flesta bryr sig nog inte – är ju bara att hänga med men dricka något annat, en god alkoholfri drink eller nåt 🙂

      Är väl omöjligt att svara på om killar bryr sig. Är högst individuellt skulle jag tro.

      Jag är tjej men skulle tycka det var lite tråkigt att va ihop med nån som aldrig ville dricka, aldrig bli lite salongs tillsammans eller prova goda viner liksom. Men skulle väl inte dissa om allt annat var bra. Antar att man inte kan va såå kräsen med varenda detalj om man ska hitta nån (är gift sen många år så är inte inne i dejtandet..)

        Däremot behöver ju inte han tycka/tänka så.

        Hahaha åh vad jag älskar detta för det är så sant. Jag har en kollega som är precis så, kräsen med exakt allting. Det är inte ens en överdrift, ALLT!

          Haha, hade en ”klasskompis” på universitetet som var sån. Ok att man ska få ha standars och krav men varenda liten grej.. Då riskerar man att bli singel för alltid (inget fel med det men hon ville ju ha nån).

            Precis som med min kollega! Är det samma person tro?

      Jag dricker inte heller pga känslig mage och har fått olika reaktioner av dejter. Vissa är typ ’men jag vill ha fredagsmys med vin ihop hur ska detta funkar’ och andra bryr sig inte. Det jag har lärt mig är att inte gör en deal av det och verka extrem. Alltså inte ’Jag är nykterist / dricker aaaaldrig’ utan mer nyanserat ’Dricker inte så ofta / mycket eftersom mår bättre då’. Då kan ni börja dejta och ta det som det kommer helt enkelt och han kan se att ni kan hänga och du är go och trevlig även om du dricker cola plus att du är helt ok med att han dricker öl.
      Det andra är att verkligen framhäva att man inte dömer de som dricker, och att du inte har något emot att hänga när andra dricker och du kommer inte mer moralkakor. Jag tror många är rädda för det, att dina åsikter ska begränsa dem. Finns så klart en gräns och jag hade inte pallat vara med någon som blev full varje helg!

    Hej!
    Ska ta ut min kopparspiral efter 5 år snart. Längtar. Gjorde superont att sätta in och hade väldigt ont i en vecka. Och sedan fruktansvärd mens i ca 6 månader. Mensen efter det i 4,5 år har varit jobbig men bättre än initiala fasen och jag har överlevt. Skönt att slippa hormoner.

    Två frågor:
    Någon som har erfarenhet av att ta ut? Gör det lika ont som att sätta in?
    Vad använder ni för preventivmedel? Är du nöjd? Jag funderar lite på p-ring. Lite hormoner och inget som är ’i’ kroppen så man kan sluta om det inte känns bra.

      Har testat att ha spiral två gånger och det funkade absolut inte för mig. Hade både ont och blödde i ett år (hade pga stark acnebehandling) så tog ur den så snabbt jag bara kunde båda gångerna. Det gör lika ont att ta ut den som när man sätter in den MEN det går på några sekunder och för mig gick smärtan över snabbt! Kan inte tyvärr inte tipsa om annat preventivmedel då jag ej använder det längre pga blir depressiv.

      Ta ut en spiral känns ju knappt, så det borde vara lugnt! ☺️ Hade alltid superångest varje gång jag skulle sätta in spiralen, fy! Men sist jag satte in en så gjorde jag det på ett gyn och inte vårdcentralen, och fick lite bedövning på tappen – och hon tog det väldigt lugnt – så kände knappt nåt, vilken lättnad!

      Gjorde svinont på mig men inte lika illa som att sätta in… Föreslår kondom. Hormonstörande preventivmedel förstör mycket i kvinnokroppen tyvärr.

        Hormonstörande… ? Hormonhjälpande för många. Pracka inte på andra dina åsikter, låt folk pröva och avgöra själva.

        Ja, har testat flera olika p-piller innan och fått biverkningar som gjort att jag vill sluta… funderar lite på att köra natural cycles eller liknande. Har regelbunden mens. Köra irländska rycket röda dagar? Lite för risky kanske. Varit ihop med en kille i 4 månader så inte perfekt timing att bli gravid. Men samtidigt är vi över 30 båda med stabila liv och vi är medvetna om riskerna.

          Åh nej gör inte det! Jättestor risk för graviditet ju! 4 månader är ju ingenting!

          Natural cycles och kondom på röda dagar fungerar jättebra för oss. Vill man inte använda kondom kan man ju göra annat än penetrationssex de dagarna, så många dagar är det inte. Jag använder inte ens natural cycles längre utan app som talar om när man har röda dagar baserat på regelbunden menscykel (dvs ingen temperaturmätning). Har aldrig blivit gravid, men det är ju bara jag. Kräver ju att man känner sin kropp och har regelbunden mens, hade inte gjort det när jag var 18 kanske.

            Det funkar tills det inte funkar längre… Ingen bra metod om man verkligen inte vill ha barn.

        Kondom är ju inte så jättekul i ett förhållande tycker många…

          Fattar inte varför. Men vet att det är vanligt att folk tycker det.

            Känns mycket mindre tycker jag. Mindre intimt, mindre spontant, måste göras ett avbrott för att ta på. Men just känslan är det värsta tycker jag, inte alls lika skönt som när det är hud mot hud.

      Nej det gör inte lika ont att ta ut den som att sätta in den. Det sticker ut 2 trådar från spiralen som man tar tag i med ett instrument och drar ut, brukar inte kännas så mycket ?
      /Barnmorska

      P-ring är ju mer och andra hormoner än hormonspiral dock.
      Har haft det, funkade bra.

        Never mind, jag missade ordet koppar… ?

      Att sätta in och ta ut sprial är mycket niceare än att föda barn om vi tänker smärta. Kopparförgiftning är inre bra. Stroke pga p piller samt förändrad sexlust, livslust, vikt, finnar osv är inte heller kul. Kondomer däremot är jävligt nice. Killen känner mindre kanske men din kropp fungerar som den ska.

        Många tjejer känner också mindre.. Tycker inte alls det är nice med kondom.
        Och allas kroppar fungerar inte som ”de ska” utan hormonmedrl, kan va en stor hjälp om man har problem.

        Väldigt ovanligt med stroke hörru. Skräm inte folk.

      Det gjorde inte ont att ta ut, aldrig varit så lättad som när det åbäket togs ut ? bytte till p-piller sen. Funkat bra, är dock gravid nu (planerat ?)

    Har ni varit med om någon upplevelse eller händelse som radikalt fått er att omvärdera livet, eller byta spår i livet eller liknande? Dela gärna med er om ni vill!

      Japp, jag behandlades som en dörrmatta av allt och alla och sa nej, nu räcker det, när jag öppet blev hånad och utskrattad framför en massa bekanta.
      Jobbade på självkänslan och idag kan jag fejka självsäkerhet. Jag säger ifrån, tackar nej, står upp för mig själv och går iväg när någon försöker behandla mig som skit.

      Ja, som den ovan skrev! Jag la ner så sjukt mycket tid att alltid finnas tillgänglig för vänner som mådde dåligt, gjort slut med sin kille för fjärde gången eller behövde hjälp att flytta (läs packa alla jävla grejer eftersom ”jag är så duktig på det”). Jag sa alltid ja och upplevde att jag inte hade någon kontroll över min tid längre. Kände typ inte att jag hade rätt att säga nej om jag inte hade en väldigt bra anledning, kände inte heller att jag fick tillbaka samma vänskap som jag gav. Blev även diagnosticerad med OCD och GAD men ingen frågade vidare om det trots att jag berättat. Lessnade till slut eftersom jag var helt utmattad och började sätta gränser och säga nej med anledningen att jag inte orkade, att jag mådde dåligt eller för att jag behövde ensam. Fick ofta svaret ”Okej :)” haha… Resultatet blev att vissa vänner hörde av sig mindre och det är helt ärligt ganska skönt.

        Om jag bjuder på glass då förväntar jag mig glass tillbaka! Eller… vänner gör skit för varandra. Orkar man inte så säger man nej. Orkar man så gör man det och ingen förväntar betalning. Säger man nej är det helt ok. Men säger man nej med en utskällning för att det gått för långt tydligen så är det klart att de känner sig oönskade och inte hör av sig. De vill inte störa dig och de respekterar dig. Så tror mer att du skrämmer iväg vänner istället för att de inte kan ”utnyttja dig” längre…

          Håller inte med att de skulle vara bortskrämda. Låter som Blödarn började säga nej på ett vänligt sätt och ge en bra anledning (alltså inte en ’utskällning’). Vänner ska kunna acceptera att ’nej kan inte pga orkar inte / behöver egen tid’ och drar sig inte undan.
          Heja dig Blödarn som börjar sätta gränser!

      Jepp! Fick cancer, gjorde slut med en svinig manipulativ douchebag. Inte i samma veva. Kan rekommendera att göra slut med douchiga killar!

    Har precis fått reda på att jag har förhöjda nivåer av testosteron och prolaktin. Ska göra hjärnröntgen för att utesluta hjärntumör, och börja äta medicin mot prolaktinet. Ångestnivån är HÖG just nu. Kan inte äta östrogen heller pga migrän med aura, och lider som fan av symtomen på testosteronet. Någon som har erfarenhet och vet om man kan göra något annat åt det? Är normalviktig men ska försöka gå ner i alla fall ett par kilo i vikt.

    Det här kommer liksom som en kaka på ett liv som för tillfället bara rasar samman och jag blir både ledsen och frustrerad. Känner mig handfallen och har ingen att snacka med.

    Skulle gärna utbyta lite erfarenheter med någon, och få lite support i att risken är otroligt liten att det faktiskt är en jävla hjärntumör, och att livet inte är över för att jag inte kan behandla mina förhöjda nivåer av testosteron.

    Lol rörigaste inlägget någonsin. Men kan inte tänka klart så.

      Har inga egna erfarenheter och kan inte säga något alls om hur stor eller liten risken är för att det är en tumör.

      Men håller alla tummarna för att det inte är en tumör och att det ljusnar snart❤

      Jag hoppas du återfår hälsan snart <3

      Det kan vara en tumör på hypofysen som i största sannolikhet är godartad, i princip alltid det. Botas/lindras med en relativt simpel operation men vanligast med medicin som krymper tumören. Håller tummarna att allt blir bra och du blir frisk ❤️

      Jag har det och det påverkar mig vekrligen 0 i livet. Det är en godartad tumör som minskas när du får medicinen. Mina värden gick ner från 30000 till 320 som är normalt prolaktinvärde på en månad av medicinering. Har inte gjort MR sen dess men de antar att tumören även är borta pga det.

      Oroa dig inte!

    Alltså har så svårt för Leyglows attityd ?. Behöver en ny hudguru, tips?

      Sheerene Idriss!

      Älskar browfelicia. Inte enbart hudvård, men mycket. Fått massor av inspiration och fakta från henne, plus att hon verkar så mysig. Inte samma köphets som hos många andra heller. Leyglow måste chilla lite med sin hybris, det är fan bara hudvård.

      Soindelaskin och skonhetsdjungeln på Instagram!

    Hjälp mig.
    Jag har fått jordens största inombordare alltså en underhudsfinne. Ge mig era bästa tips på att bli av med den.

      Skulle låta bli.

      Kläm inte är mitt bästa tips! Låt den ha sin gång. Ibland känns det mkt värre än vad det är, den kanske försvinner utan att ”blomma ut” om du låter bli den. Lycka till ?

      Peta hål på den och kläm ut skiten ? livet är för kort för att lämna finnar oklämda!

    Ska träffa min killkompis imorgon. Vi har inte träffats på länge pga att vi bor långt ifrån numera. Har känslor för honom. Vi ska hänga själva först och senare på kvällen har han föreslagit att vi tar några drinkar med hans vänner.

    Är jag friendzonad då han tar med mig till annat sällskap? Eftersom vi inte kan ses ofta borde han väl velat spendera kvällen själv med mig om han kände mer? Eller?

      Killar är enkla varelser.

      Mitt råd att att känna efter innan du gör något fysiskt. Han kanske tror att ni bara ska ha lite kul men du är ju förälskad så det skulle bara sluta med att du känner dig dum och sårad.

      Om du är modig så kan du fråga om hans känslor. Om du är feg så får du rycka upp dog och fråga endå. Bäst att veta vad han känner innan du tar nästa steg.

      Beror på. Har ni varit vänner ett tag? Där premissen kanske inte haft en romantisk ingång? Kan ju vara så att han inte vill riskera vänskapen. Du kan ju alltid ragga lite på kvällen sen? Eller rakt upp och ner säga att du har känslor? Alkohol kan hjälpa till med modet, men förbered dig lite innan vad du vill säga i så fall. Finns ju alltid en risk att han inte känner likadant. Så fundera på vad du vill. Våga och lycka till!

        Ja vi har varit vänner i 6 år..blev vänner på gymnasiet och har hållit kontakten. På senare tid känns det annorlunda när vi har kontakt. Mycket djupare och vi säger/skriver ibland saker som för mig betyder mer än bara vänskapskänslor (inget sexuellt), speciellt då han är väldigt inåtvänd och blyg. Men jag ska säga till honom hur jag känner iaf. Jag måste få ur mig det och jag måste få veta var han står.

          Då har ni ändå något starkt att bygga på om han känner likadant. Du kan ju öppna ditt hjärta lite i taget. Berätta hur mycket du tycker om honom och att du skulle vara nyfiken på att utforska den romantiska biten ihop. Kan ju mycket väl vara så att han är pepp på det! Är han inte det så vet du och kommer kunna gå vidare mentalt. Finns inget värre än att gå och grubbla. Hejja dig!

      Om du beskriver honom som ”killkompis” ÄR du ju en kompis… Dvs ”friendzonad”. Eller menar du att han vet om att du har känslor för honom? Om ni aldrig har pratat om att du har känslor för honom är det ju inte konstigt att han också vill träffa sina andra vänner?

        Jag har väl hintat lite ibland men inte sagt det rakt ut nej. Så han vet ju inte egentligen vad jag känner. Men ska ta upp det med honom.

    Min katt blev påkörd och dog idag. Han hade precis fyllt 1 år. Jag är så jävla ledsen och tycker det är skitjobbigt. Han är det första husdjuret jag har haft och betydde så mycket för mig

      ❤️

      Men vilken mardröm fast i verkliga vakna livet. Sörj och var ledsen. Har du någon att gråta med? Känner verkligen med dig. Vet hur det är att förlora ett älskat djur. ??

      Usch beklagar ❤❤ det hände mig också för 2 år sedan. Min kisse hann inte heller fylla 2 år. Det enda som hjälpte mig var tid, och att ha någon att prata ut med. ”Goodbyes are hardest when the story isn’t finished, but the book has been closed”. Tänker på dig ❤

      Beklagar verkligen ❤

    Hur ska jag ha råd med ett hus (i liten stad)?

      Skaffa en kille som du kan dela med

        Eller en partner

      Vinn på lotto.
      Spara.
      Råna en bank.
      Sol-och-våra gamla tanter.
      Skaffa en rik partner.
      Bli vän med en gammal människa med ett hus du vill ha och se till att den testamenterar huset till dig och sen dör.
      Bli sambo med någon som har hus.
      Skaffa ett jobb med jättehög lön.
      Ta flera smslån.

        ?

      Jobba, spara pengar, ta lån. Så som alla andra gör.

        Alla som köper hus alltså (eller ett fåtal kanske vinner eller ärver pengar då).

    Upplever så ofta att random tjejer ger mig bitchiga blickar på stan. Hur kommer det sig?
    Och jag tror inte att jag ser konstig ut, tycker ändå om att fixa håret, sminka mig och ha snygga kläder och det är inte så att jag sticker ut utan har samma typ av kläder som typ alla andra man ser på stan och jag skulle väl säga att jag ser väldigt vanlig ut. Ändå kan jag få dessa blickar. Främst av jämnåriga. Varfööööör???

      Samma här. Jag glor ju tillbaka så de kanske frågar samma sak?
      Många kvinnor glor när man är fixad och klär sig festligt till vardags.

        Hjärnspöken, båda två.

        I alla år har man ju fått höra att det handlar om avundsjuka också.

      Vill du ha svar att det är för att andra tjejer inte fixar att se en tjej som gjort sig fin?

      Förlåt men jag tror att det är i din värld du får bitchiga blickar av tjejer på stan. De flesta är alldeles för upptagna med sitt för att gå runt och blänga surt på andra.

      Sorry not sorry.

        Nej men herregud. Det är inte alls vad jag är ute efter.?‍♀️

          Tjejer som är avundsjuka ger tyvärr svar som ovan. ”Drar ned dig på jorden” genom ett drygt svar.

          Jo, kvinnor glor när man är fixad, speciellt om man går och känner sig snygg (då går man rakryggad och långsamt).
          Jag spanar in tjejer som sticker ut, det är bara naturligt.
          Män blänger ju också men de vet man att de tänker med Pelle-ponken.

            Men visst, om ni tror att andra inte har annat att tänka på än att stirra surt på folk runt omkring sig så visst. Som sagt, de allra flesta är allt för upptagna med sig själva redan. Vilket är ganska skönt att inse när man själv går runt och tror att andra dömer en?

              Det är dock ett klassiskt avundsjukt beteende och väldigt typiskt tjejer, det minns man ju från högstadiet om inte annat. Visst kan en del blickar bara uppfattas som bitchiga, men givetvis ÄR en del blickar bitchiga.

              Anonym 23:08 har väldigt rätt i sin kommentar.

                Ja men de flesta lämnade det beteendet på högstadiet också. Fanns mycket man gjorde på högstadiet som man mognade ifrån sen.

                  Det är väldigt tydligt att de flesta inte alls lämnade beteendet på högstadiet. Jag har även jobbat med kvinnor runt 50 som betett sig som högstadietjejer, detta dock gällande ren utfrysning och skapande av tjejgäng. Jag fick vara med, men inte vår nya kollega som jag kom nära (jag valde såklart nya kollegan, snällare människa får man leta efter, synd att de andra aldrig ville inse det). Hos en del går ränderna liksom aldrig ur, och jag är väldigt säker på att dessa ”en del” är fler än vad vi vill tro.

                    Yes, min kollega som är världens snällaste har det likadant. Jag är hennes enda vän på jobbet. Hon är snygg som fan, varenda man på jobbet har typ raggat på henne, och alla kvinnor förutom mig hatar henne. Jag blir liksom inte snyggare av att inte erkänna att hon är jätte fin ? så avundsjuka och ren elakhet är jätte vanligt bland kvinnor som är mindre snygg gentemot vackra kvinnor. Men om du inte faller i kategorin vet jag inte vad det är. Du kanske är snygg utan att du själv fattar det?

                      Mjo, det har jag också hört att det är väldigt vanligt. Har själv ingen aning om jag är snygg dock, tycker själv om det jag ser i spegeln, men om det betyder att jag ”ÄR” snygg vet jag ju inte.?

                Spela roll.. ni gör er själva en tjänst om ni släpper det tankesättet och inte går runt och tänker på om andra tittar bitchigt på er eller inte.

                Livet blir lite roligare om man slutar bry sig i vad andra tycker om en. (Och jo du bryr dig eftersom du undrar varför de blänger på dig…)

                  Nej det gör jag inte. Hade jag brytt mig hade jag gått runt och funderat på det oftare än vad jag gör. Det är inget problem, det är bara en intressant grej. Jag är liksom inte ensam om att uppleva detta.

                    Men du bryr dig ju eftersom du uppmärksammar det och skriver här… Jobba på din självkänsla!

                      Det är en observation. Ge dig för fan!

                      Det är en inbillning… Ge dig själv! Så mår du nog bättre sen.

            Haha är du samma person som skriver om att kvalitetstjejer dejtar på helger (eller hur det nu var..)?

              Ja 🙂
              Går du ut en vardag då är du trash!

                Hur träig är du?! ? Jisses.

            Men herregud, varför skulle man göra det? Bli sur för att nån fixat dig? ? Inget jag känner igen från mig eller mina vänner, aldrig hört talas om.

      De kanske tycker att du glor bitchigt på dom…

        Visst, men jag tittar inte ens på dem. Sist var det jag och en kompis som satt vid kanalen (finns som en stor brygga där det är populärt med picknick i soliga tider så vi satt där) och hon sa att tjejen lite längre bort tittade väldigt mycket på mig. Jag har aldrig sett tjejen i fråga innan och inte ens slängt en blick åt henne när vi satt där.
        Skiter i vilket egentligen, men jag vet ju att det är fler som upplever samma sak.

          Chilla bara, ni letar fel tror jag. Slappna av och inse att folk inte bryr sig så mkt.

      Haha alltså kommentarerna här. Beteendet är så mycket vanligare än ni tror.

        I era huvuden ja…

      Du kanske har bra kropp och utmanade kläder? Fula kvinnor mår dåligt av det.

        Feta fula tjejer som tycker att socker kan vara gott ibland?

          Är man fet då är nog ibland en understatement.

        Hahaha omg, så dömande… Du ör nog inte så snygg som du tror…

      Går du runt och ger andra tjejer bitchiga blickar baserat på hur fixade de är?

      Om ja: då förstår jag att de ger blickar tillbaka.
      Om nej: varför skulle andra göra det då?

      Jag tror ärligt att man tolkar in mer i andras blickar än vad som finns där. Som någon skrev, de flesta är alldeles för upptagna med sitt för att bry sig om hur andra ser ut.

      Sen att ”fula kvinnor” skulle stirra hejvilt på andra tjejer i avundsjuka känns rätt så.. äh.. jag vet inte.. tänker man så är man ju själv lika dömande kring andras utseende.

    Någon som träffat en partner via Tinder? Känns som att alla bara är fuckboys…

      Tycker de flesta verkar vara ute efter seriösa relationer.

      Jag är gift med min partner från Tinder och har två barn med honom ?

    Någon som tycker öppet spår blivit sämre sedan modden?
    Nu får varje inlägg typ 400 kommentarer ist för 1000. Tråkigt när man hinner läsa igenom alla så fort ?

      Bättre på så vis att man slipper idioterna i alla fall, de som bara ska tjafsa om skitsaker och språkpolisa.

        Språkpoliser ❤️

      Tror många lämnade bloggen efter alla förändringar.

    Under tisdagen var jag helt dum i huvudet, trodde jag var sjuk och stack in till akuten. Hamnar på typ plats 5 av dumma saker jag gjort i mitt liv.

    Lyckligtvis hade de inget att göra men jag undrar hur mycket hypokondriker slösar vårdens tid.

      Relaterar starkt!

    jag är i en period där minsta lilla grej blir helt gigantisk. får ångest över minsta lilla, stressar upp mig över inget alls. jag har varit sjukskriven pga stess under våren (1 månad) och jobbat heltid igen sen några månader tillbaka. jag är vanligtvis en glad och positiv person 97% av min vakna tid men nu har jag ibland dagar i sträck där jag känner mig deprimerad vilket är väldigt främmande för mig. när jag pratar om detta med folk kan jag knappt hålla tillbaka tårarna.
    vad ska jag göra? behöver jag bli sjukskriven igen? jag vill helst inte det, kände mig uttråkad och nästan värdelös av att bara gå hemma och skräpa. är det tid och vila som gäller? KBT?

      Det låter på din beskrivning som symtom som absolut passar in på en utbränd person. Ta det försiktigt och sätt din hälsa i främsta rummet <3

      Deprimerade personer är oftast apatiska. Att du gråter beror nog mer på stress. Du kanske helt enkelt inte trivs på jobbet och blir stressad av tanken att jobba?

        Nej, deprimerade personer är inte ”oftast apatiska”.

      Prova terapi / KBT!

    Tips på festligaste stället som har chambre séparée i Stockholm?! Ska passa för ett glatt gäng för ett födelsedagsfirande

    Bås?

    Hur funkar kommentarer nuförtiden? Jag är bara inne på bloggen pga öppet spår en gång per månad. Måste varje inlägg godkännas eller bara några och sen räknas man som säker? Känns ju inte så roligt om man inte kan få svar direkt för om camilla går och sover så kanske kommentarer inte godkänns? Och ingen orkar väl hoppa på en tråd en dag för sent.

    Förstår inte varför folk tycker det har blivit mer krångligt att kommentera.
    Fyll i ett namn och e-post och håll er till det så är det precis som vanligt.

      förutsatt att man kommenterar från samma nätverk. Byter du nätverk eller IP-adress så ska kommentaren godkännas. Jag undviker att kommentera när jag är på ett nytt nätverk en kort stund, exempelvis en buss eller så. Ingen idé när jag ändå inte kan diskutera vidare då.
      Samma om man har vpn tex.

      Jag klagar alltså inte utan förklarar?

        Jag sitter vid tre olika datorer och mobilen. Har säkert olika IP-adresser och nätverk. Men har bara loggat in och kan kommentera utan avbrott för att behöva fylla i allt igen.
        Aja, orkar man inte fylla i sina uppgifter igen så gör man inte. 🙂

          Okej. Vad skönt. Jag måste få kommentarerna godkända när jag skriver från nytt nätverk. Men verkar vara lite olika med det där när det kommer till att byta namn osv också. Vissa kan byta namn hur som helst medan vissa säger att de får sitta i modd.

          Som sagt, jag klagar inte. Tycker nya systemet har mycket bra med sig.

    Jag hade fått jordens underhudsfinne. Ge mig era bästa tips att få bort den. Gör så ont.

      Hydrokortison 🙂 Tunt lager och bara precis på finnen, ej runtomkring för det är inte toppen för huden överlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.