MLM-rekrytering i ett nötskal.

Titta på den här videon och läs sedan inlägget här under.
Det är nämligen en skärmdump på just ett sådant rekryterings-dm som Caitlin Reilly driver med i sin video.
De bara MÅSTE ju komma med någon typ av manus? (I wanna talk to you about your toner needs…?)

Det här specifika meddelandet är skrivet av en svensk influencer som sysslar med den här typen av MLM/pyramidföretagande, och som använder sitt Instagramkonto till att försöka ragga nya ”business partners” för att tjäna mer pengar.
Personen som fick det skickat till sig är en vanlig följare som klickat ja eller nej på ett av influencerns smått ”baitande” inlägg på Instastory.
Meddelandet har några månader på nacken men när jag såg Caitlins video så mindes att jag fått just ett sådant meddelande skickat till mig och satte mig därför och skrollade bakåt bland mina skärmdumpar till jag hittade det bland decembers bilder

Jag vet inte om jag sett någonting vara MER mitt i prick än det här? ???
Jag har precis börjar följa Caitlin Reilly, gör det du med.
Här hittar du hennes konto.

Tack för tips! 

28 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte jättebra blurrat men det kanske inte var meningen heller 😉 Vi alla vet ju vad A ”jobbar” med vid det här laget.

      Varför måste det blurras egentligen? Som du skriver alla vet ju vad hon jobbar med även om hon själv verkar vilja dölja det till varje pris.

    Tveksam till om detta ska vara roligt eller en riktig video? Lite för likt sanningen för att vara roligt?

      Caitlin Reilly är skådespelerska och gör massa humorsnuttar med olika karaktärer. Stor på både tiktok och insta, samt har en Youtubekanal.

    Fått samma meddelande från henne!

      Från vem? A***ca?

    Åh så pinsamt

    Alltså hur pinsamt är det här? Och när ska det sluta? Det är ju heeeeelt sinnes

    Klockrent! Har inte instagram, men kommer gå in där och kika med jämna mellanrum. Hon är ju så rolig!

    Snacka om att Annica körde sitt varumärke i botten

      Så synd ju, jag gillade verkligen att följa hennes blogg innan. Har så få bloggsre kvar att följa. Camilla kan vi inte göra ett tipsinlägg om just bloggar – inte instagram för oss 30+ som vill ha mer än en bildtext ?

    ”Problemet” med MLM och hela ”det funkar, jag lovar!”-retoriken är ju att det faktiskt funkar. Men du måste vara beredd att gå över alla sociala gränser som finns och ge dig på din granne, din faster, din fasters kusin, ditt kusinbarn, ditt ex:s syrra etc. Det är därför alla skämt går ut på att du blir kontaktad av nån som du gick i högstadiet med. Så frågan är ju: vill man verkligen vara den personen? Om man är okej med det så funkar det ju (i bemärkelsen att du, i bästa fall, får ihop ett par tusenlappar extra varje i månaden).

    När det gäller större influencers så får de ju mycket ”gratis” eftersom de redan har en stor följarskara. De slipper gå på släkt och vänner. Dock förstör de ju sina varumärken.

      Välskrivet!
      Det är synd hur de jagar bort många vänner och fastnar ännu mer i kretsen av anhängare till MLM.
      Den energi och tid som de lägger på att få bekanta in i deras sektliknande organisation skulle de kunna lägga på ett par kurser istället. Då skulle de kunna införskaffa kunskaperna för att driva t.ex. en affär istället och se igenom MLM.

      Ja, det funkar ju sålänge det finns någon att rekrytera. Till slut tar de ju dock slut (det finns ett kul shitt’s creek-avsnitt i första säsongen där alla på orten redan har försökt sig på att vara försäljare och ingen varken vill låta sig rekryteras eller köpa något – de sitter ju själva på gamla lager!)

      Vet dock måååååååånga fler en som får 20kr på en månad som hamnar extremt bak aldrig får igen det igen då snackar vi 1000 kr de är ju bara dom som kanske käkar 50 som de ”funkar” för många många går det åt helvete för det är bara att googla så hittar du sid vis med material. Mlm made me lose money. mlm made me go in depth. (Eller välj valfri mlm företag innan mlm). YouTube har massor av kvinnor som berättar sanningen så nej det funkar inte det förstör mångas liv.

      Det bästa är också att vara med i början. Precis när produkterna börjar få bra rykte, på det sättet hamnar man ”automatiskt” högt upp i pyramiden och kan då tjäna mer. Och skapa bra kontakter med ägarna (haha nej är ingen MLM människa men jobbar inom marknadsföring)

      Sen det här med ett par tusenlappar i månaden, om det är värt det beror ju på hur mycket man jobbar. Jag var en ”boss babe” tidigare. Jobba, jobba, jobba. Datorn med mig överallt för om jag skulle få nån minut att jobba och alltid svarade på meddelanden på telefonen. Tjänade bra om man tittar på hela summan men slog man ut det på antal timmar så var det en skit timlön.

      Ja, det funkar om du gick med tidigt. Finns ett bra amerikanskt företag som exempel, Monat heter det. Säljer schampo, hudvård och hälsokost. Håller koll på några på insta som varit med i 3+ år och de säger att de är miljonärer (svårt att veta dock eftersom de enligt policy inte får dela sina inkomster men med tanke på hur deras livsstil ser ut så stämmer det säkert). Kollar man på personer i deras downline som börjat senare är det en helt annan grej. Finns också många konton som är anti MLM som gått ur Monat och som säger att det är OMÖJLIGT att komma upp till miljonnivå, just för att man kommer in för sent. Men det vill ju inte de högre upp i pyramiden låtsas om, för de får ju betalt om du går med och skiter i om du förlorar pengar så länge de kan fortsätta flasha med sina. :))))

    Haha ja hon kämpar på alltså. Det får man ändå ge henne. ?

    Får högt blodtryck när någon pratar sådär snabbt och forcerat, det är min enda tanke.

    Som om tjejer dessutom behöver luras på ännu mer skit som ska boosta hälsa och utseende.. ?

    Det jag stör mig mest på är att det startat en ”business”, dom kallar det inte för företag eller namnet på sin business utan endast business… Bara där luktar det skumt, hade det varit ett riktigt företag de startat så hade man väl skrivit ut namnet på det. Vägrar berätta att det är Nuskin etc som är ”businessen”, fjantigt.

      Ja, det låter alltid som att de pratar till massan som är lättlurade för att medvetet sålla bort de som är kritiska. Ungefär som när scam-mail är dåligt skrivna så att enbart de som är riktigt godtrogna och naiva svarar och så sitter resten och undrar hur någon någonsin kan gå på det.

      Också spännande att de inte har något att säga till om i sin ”business”. De får inte bestämma produkter eller innehåll, inte löner, inte vilka som får jobba med det (förutom i sin egna lilla pyramid då). Förstår inte hur man kan jämställa att ansluta sig till ett MLM-företag med att starta eget. Bisarrt.

    Här får ni ett pyramidspel. Jag gillar alla som gillar min och andras kommentarer i den här tråden.

    Vi kommer bli rika på gillningar.

    Ja dom har en mall dom får vad dom ska skriva….. fick en idiot som bara hade copy paste och glömt skriva in sitt namn och liknade i ?

    Haha, redan 2009-09-08 fick jag nedan mejl från en dåvarande bekant:
    ”Hej vi pratade om hudvård och bl.a behandling av t.ex. vuxen acne
    1.       Titta på www.goforyourlooks.com som visar en galvanisk spa behandling / ageLOC som är epokgörande och baserad på ett par patenterade teknologier . Den förbättrar behandling av no.2
    2.       Titta på Clear action från Nuskin . Info på www.nuskin.com .
    a.       Europa och Sweden för svenska
    b.      Shop , sedan hudvård, därefter riktad behandling/specialbehandling och därefter Clear Action som är en behandling som vi pratade om
    c.       Under riktad behandling har du också galvanisk spa behandling
    3.       Här finns produkter , prata med mig så kan jag introducera och hjälpa dig
    4.       Under detta finns naturligtvis en affärsmöjlighet
    a.       Köpa för egen del till netto pris
    b.      Sälja till vänner/bekanta med en marginal
    c.       Introducera andra till denna affärsmöjlighet
    5.       Vi har en presentation av affärsmöjlighet imorgon kväll kl. 18:00 på på södermalm (T-bana Mariatorget)
    6.       Kan också arrrangera en demo behandling
    Jag åker förbi ikväll med lite post
    Med vänlig hälsning
    MrX”
    Uppföljningsmejl ett par timmar senare
    ”Hej
    Lämnade posten och pratade med Y.
    Om du och/eller Y kan komma imorgon för affärspresentation på så har ni ett tillfälle att träffa och höra en gammal kollega till mig som idag är en av de mest framgångsrika i Europa, CW
    Kom och se vad de har att säga, därefter kan vi ordna demo av t.ex. Galvanic spa /adLOC som är mycket imponerande
    Antingen är det intressant eller inte … det kostar er ca. 2 -2,5 timmar
    Ser fram emot att ses imorgon
    MrX”
    Nytt försök den 2009-11-17
    ”Hej M
    Hoppas allt är bra . Var precis i London över helgen ang. Nuskin . Vi, jag har imorgon en demo igen på där vi efter behandling på ca. 10-15 min redan kan se en positiv skillnad efter 20 min .
    Värt att se
    Det finns naturligtvis också en inkomstmöjlighet
    Som sagt Demo på Nuskin Center på Kattgränd 1 kl. 19:00  , Försök att ta er tid ,
    Seockså en ny websida www.goforyourbusiness.com för affärspresentation samt mer produkt inriktad på www.goforyourlooks.com
    Med vänlig hälsning
    MrX”
    Snacka om dubbel förolämpning, dels antyda att jag skulle ha hudproblem, dels tro att jag var tillräckligt korkad för att inte känna igen ett pyramidupplägg när det hoppar upp framför nosen.
    Bad honom dra åt helvete

      Fruktansvärt dålig svenska med särskrivningar och annat otyg ? Hur kan man ens tro att någon vill nappa på detta?

    BOSS BABE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.