Öppet Spår – förlåt, jag blev så till mig av matchen.


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

393 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur många barn har ni och vad heter dem? <3

      Tre stycken.
      Selma, Curtis och Dexter. 😉

      Två, Astrid och Signe ❤️

      Ett barn. Vera ❤️

      Själv har jag fem flickor som heter Deztiny, Alize, Kazzandrah, Ztefany och Zamantha. Väntar nu en pojke som ska komma om några veckor <3 han ska heta namnet Cewin!

        ?

        ????

      Men nej.. vem bryr sig?!

      Känner mig lite besviken. Tycker EGOINA har verkat så skön o jordnära men vi bor i samma stad och hon är rätt otrevlig mot oss som jobbar i butik. Hon har handlat av mig måånga gånger, och först trodde jag bara att hon hade en dålig dag eller något men nej.
      Hon svarar inte när man säger hej, eller typ.. vill du ha kvittot? Värst är nog att hon inte ens bemödar sig att titta en i ögonen eller titta på en. Man känner sig så värdelös när man står där på sitt jobb och försöker ge service och så tycker hon inte ens att man är värt ett neutralt leende eller en enda blick…

        Hon har sagt att hon avskyr människor som vill prata med en i en butik och söker ögonkontakt. Nej hon har aldrig varit trevlig.

          Avskyr? Oj ? inte som att de tar någon energi att bara titta en gång på den i kassan eller som hjälper en i affären och säga hej eller tack bara.

            Eller hur men vissa är som de är

              Ja, folk borde verkligen anstränga sig för att vara lite trevligare med servicepersonal. Det kostar ingenting säga hej/tack & titta nån i ögonen. Du måste inte stå och slänga käft om du inte vill men normal hövlighet borde väl alla kunna fixa.

                Jag kan inte tala för andra, men jag har svårt för ögonkontakt, framförallt med främlingar.
                Men jag hejar alltid, och när jag betalat och får kvittot tittar jag upp, ler och säger tack, ha det fint/ha en bra dag.
                Har också en speciell ”serviceröst” enligt min familj.
                Om jag har storebrorsan i luren när jag handlat väser han alltid: ”sådär trevlig är du fan aldrig med mig!” ?

                Blev en liten avstickare där, hehe, men kontentan är att: alla fixar inte ögonkontakt och sådant. Kan vara ångest eller andra diagnoser, eller blyghet.
                Jag får kämpa med det. Men eftersom jag själv jobbat inom service så försöker jag alltid vara trevlig, även när personen inte är det själv. Så det kan vara skitsvårt. Sedan borde väl alla som kan prata säga tack eller hejdå, absolut.

                  Helt okej- du hälsar och är trevlig/artig ändå. Jag syftar på de som inte har problem med ögonkontakt.

                  Samma här! Har supersvårt för ögonkontakt, men är bra på att dölja det. Jag tittar helt enkelt på en punkt nånstans vid näsroten/mellan ögonbrynen, så upplever den jag pratar med att vi har ögonkontakt. 🙂

                  Har också jobbat inom service, och vet hur sjukt viktigt det är att få ett hej tillbaka! …eller nej förresten. Det är inte att få ett hej som är det viktigaste, utan hur hemskt det känns att hälsa på någon (eller prata med någon) som inte säger något tillbaka! Det är ett vidrigt maktmedel! Om man inte vill/orkar prata får man iaf ha hyfs och vett nog att höja huvudet till en kort nick, le lite snabbt eller åtminstone peka på en airpod och mima ’ursäkta’. Vad som helst, men inte ignorera folk!

                Jag håller med i sak – men samtidigt kan det ju vara så att hon blir lite obekväm och typ blyg i sådana situationer, och att hon inte menar att vara otrevlig?
                Jag är själv inte blyg alls, och pratar på. Och kan bli frustrerad när folk inte bjuder på ett leende. Men har börjat inse att alla inte är som jag ?

                  Absolut men man måste kunna säga hej och tack. Den absoluta minoritet som inte klarar det pga blyghet är ursäktad men de allra flesta människor, även blyga, fixar det.

        Oj, så förvånad jag blir ändå… Så tråkigt beteende!

        Har fått den känslan av henne. Ska verka så himla mysig och go men i själva verket en drygo.

        Du vet att visa människor tycker det är jättejobbigt med ögonkontakt va. Så för att det för er inte tar nån energi kan det för någon annan vara enormt krävande. Lite förståelse för andra människor bör man nog ha om man ska jobba i butik. Sen vet du aldrig hur personen mitt emot dig mår. Om de har haft en skitdålig dag. Om någon de älskar har cancer. Har råkat ut för en olycka. Förlorat ett barn. Om man är introvert eller extrovert. Ögonkontakt är en skitsak för folk som inte tycker det är jobbigt men en av de värsta för oss som har svårt med sociala kontakter.

        Hon har ju typ alltid varit dryg. Jag slutade läsa hennes blogg för jättemånga år sedan för hon var så otrevlig i kommentarsfältet. Hon skrev förminskande om andra människor som inte tyckte precis som hon och verkade ofta anse sig bättre och smartare än andra. Minns en gång då hon skrev att hon var expert på candycrush för att hon tänkte ut sina drag och tipsade sina läsare om att göra det också. ?

          Ja, hon kanske är blyg… men jag är själv introvert och blir lätt obekväm i sociala situationer men normal ögonkontakt och att svara på ”hej” känns så.. basic. Det gör man bara..

            Kan ju bero lite på vad det är för sorts butik också. På typ coop, pressbyrån eller hemmakväll är det jag som vet vad jag ska ha, och där hälsar jag på personalen – både den på golvet och i kassan. (Inte hälsa som i att jag kastar mig runt halsen på dem och frågar hur de mår! Men typ en nick till den som fyller på muffins, och ett hejhej till kassapersonalen.) Och ALLTID ta ur åtminstone den ena airpoden, eller hänga stora lurarna runt halsen!

            Men på ”säljiga” ställen, typ Stadium, Elgiganten eller lite mer fancy klädbutiker kan jag förstå om man undviker personalen på ett annat sätt. Har man svårt att säga nej kan det hända att man helt plötsligt har köpt nån klänning som man inte alls hade råd med, och kanske inte ens tycker om. (Jepp! Har hänt!) Men när jag blivit äldre har jag insett att typ 99% faktiskt går sin väg och låter mig strosa på egen hand om jag bara säger ”Nej tack, jag vill bara titta. Men jag letar upp dig om jag vill ha hjälp” och ler. När jag undvek dem smög de ofta efter, och jag kände mig obekväm.

              Vill inte avslöja exakt butik men det gäller vanlig matbutik..

        Här kommer jag insläntrande på morgonkvisten!

        Jag har hört detsamma. Skitdåligt! Jag tycker inte alls man kan skylla på att man känner sig obekväm osv, Det är det mest grundläggande av folkvett man får med sig som liten att man säger hej, tack så mycket, hur man ber om hjälp osv. Man får anstränga sig. Det är folks arbetsplats man kliver in på och då får man göra sitt bästa. Har man inte en diagnos som gör att man absolut inte fixar det så är det bara att försöka ännu mer.

        Jag har vänner som varit likadana. Jag har påtalat det ofta och de har bättrat sig rejält. Det var liksom ingen stor tröskel, de behövde bara någon som påminde dom.

      En dotter som heter Ella ❤️

    Söker tips till vistelse i Stockholm!
    Ska sprida 2 nätter, ska bo lite utanför så kommer åka kollektivt och har inga problem med att förflytta oss. Vill ha tips på godaste maten och drinkarna utan att bli helt ruinerad ? även om ngt enklare spa eller iaf tillgång till pool om det blir fint väder ?
    mysigaste cafét?
    Och vart kan man spana de snyggaste männen ??

      Nja, nu är inte jag så hemma i just Stockholm, men har hört att det finns ett ställe som kallas för ”plattan” där man kan sitta o spana.

        Tack för tips, du.

      Snyggaste killarna finns på Stureplan. Enligt mig..?

        Snyggaste killarna finns i Jämtland och Tröndelag. Dessutom är det överskott på män där så de är extra trevliga och roliga.

          Nää storstadskillar ska det va!?

      Kolla in Welcome hotel i Barkarby! Har uppvärmd pool och spa, ligger precis vid pendeltågsstationen (25 min till stan). Inte så mysigt område med fräsch pool och helt okej rum till bra pris!

        Tack! Hotel har vi redan bokat men kan fortfarande se omboka om det skulle vara så 🙂

      Skulle rekommendera att åka till St: Eriksplan, promenera genom Vasaparken, gå längs med Rörstrandsgatan där det finns massvis av bra restauranger och caféer. Där är det grym ”spanarplats” också då det är gågata och mkt folk som rör sig där omkring! Är det fint väder kolla med hotell som1 har pool om man kan få tillgång till endast poolen, alt Eriksdalsbadet utebad har pooler om det är bada ni vill och ligger centralt

        Tack för tipsen! ??

        (Bara så folk inte missförstår, vi är inte ute enbart för att ragga men snälla det är sommar och kul att flörta och spana! ?)

          Man får ragga, no shame ??

        +1 på Rörstrandsgatan, många restauranger att välja på, stora uteserveringar och massor med folk som passerar. Swedenborgsgatan vid Mariatorget har också sommargata, dock lite mindre utbud av både restauranger och män 🙂 Men värt ett besök om man bor söder om stan.

        Håller du till på södra sidan så är Hornstull härligt, mycket liv och mycket mat. Hornshuset eller Tjoget för mat och drinkar tex. På Reimersholme och Långholmen finns uteserveringar i parkmiljö vid vattnet, hotellet på Reimersholme har riktig festivalstämning på sin uteservering nu om man gillar det!

        Inte varit där själv men vet att Selma City Spa har takpool, ligger mitt i stan. TAK/Stockholm under stjärnorna och Urban Delis takbar på Sveavägen är centrala och bra takbarer med kanonutsikt, så trevliga om vädret håller.

        Om ni vill komma ut från innerstan så finns det fina klippbad i Vinterviken, Fredhäll och Kristineberg som ändå går snabbt att ta sig till!

          Tusen tack ?

      The Nest på Scandic vid Brunkeberg har en jättemysig takterrass med pool

      Om ni vill göra nåt annat också än spana män, äta, dricka och bada så rekommenderar jag er att åka till Skogskyrkogården (14 min från T-centralen). Otroligt vacker plats, speciellt på sommarkvällar i kvällssolen.

      Lyssna på andrea och mathilda senaste bonusavsnitt där de listar massa bra tips i Stockholm, bad, restauranger, mat, fest osv

        Vilka är Andrea och Mathilda hehe….

    Ni som inte lider av ångest, kan inte ni berätta hur det är? Jag är haft ångest hela mitt liv, ibland så allvarlig ångest att jag inte kan jobba eller träffa folk. Ibland tänker jag bara att det skulle vara så jäkla skönt att slippa den här skiten. Blir så otroligt avundsjuk på alla som lever liv utan ångest. Hade bytt liv anyday..

      Det kan komma från ingenstans, och jag har oerhört svårt att stoppa det. Det blir lätt att grotta ner sig och försöka hitta anledningar till ens känslor, vilket gör att man istället gräver upp en massa problem som ligger och gror. Du ÄR INTE ENSAM ? vi är många med dig. Kanske du borde se om du kan få börja på sertralin? Mitt liv blev avsevärt bättre sedan jag började på det för 3 år sedan

        Känner igen de med att grotta ner sig och det blir ÄNNU värre, så hemskt 🙁

        Tack ❤️ Känns så himla hopplöst ibland bara.
        Jag har aldrig ätit mediciner för jag har hört att man kan få så dåliga tänder av det, men kanske får börja testa ändå…..

          Det är värt att prova enligt min mening. Jag känner ingen som fått dåliga tänder av antidepressiva/ångestdämpande även om det är en relativt vanlig biverkning. Skulle man drabbas av muntorrhet kan man köpa sugtabletter som ökar salivutsöndringen ?

          Men vad är värst? Må
          sådär eller möjligen sämre tänder?

          Man får inte dåliga tänder av antidepressiva. Som Sofia skriver kan man bli lite torr i munnen men med vanlig munhygien är det inget problem. De flesta känner inte av muntorrhet alls.

            Det där är inte sant. Du kan få bra mycket värre effekter än ”lite muntorrhet” som kan botas med ”vanlig munhygien.” Det är inte vanligt att man får så stora problem men det kan inträffa. Som med allt annat får man väga för och nackdelar- en grav depression är farligare än dåliga tänder men man ska inte heller ljuga för folk.

      Tråkigt svar, men många som inte lider av ångest kanske lider av annat ? Jag har endometrios, och det kan fan ställa till det så jävla mycket med. Jag har dock inte ångest på det viset du har. Och hur det är jämfört med dig är jättesvårt att säga, eftersom jag inte känner dig.

      Men en kompis har problem med sin ångest. Och jämfört med henne har jag noll problem (psykiskt) tex med att träffa folk. Däremot sätter det fysiskt stopp. Hon får ångestattacker, jag kan ”svälja” min oro och genomföra saker och komma ut och må bra av det. Hon har svårt att komma ur sin ångest och låter den ta över hennes liv (som hon själv sagt) så att hon inte kan tex ta fika på stan (vi låtsas pandemin inte finns i teorin). Hon har inte gjort något som tex plugga i annan stad osv. Det har jag gjort, utan ”problem”.

      Det är svårt att jämföra, som sagt. Mycket kan jag tex göra för inget psyke stoppar mig. Däremot fysiskt stoppar min kropp mycket.

      Som jag babblar, hoppas du hänger med i hur jag menar ? Hoppas du får hjälp med din ångest ??

        Vad tråkigt med din endometrios. ? Jag förstår helt hur du menar och det var ändå en tröstande tanke. Självklart lider ju alla av ”sitt” så att säga, men vissa dagar kan jag känna att jag bara är så fruktansvärt less på att inte ens kunna cykla utan att få ångest liksom. Tror jag lätt blir påverkad av sociala medier också där ”alla mår bra”. Där ser man ju sällan varken stark ångest eller endometrios tyvärr…… och då blir det så lätt att tänka att man är ensam i det och att ingen annan har några problem. Tack för din text iaf, den gav mig lite perspektiv och tröst ❤️

      Har varit deprimerad till och från i snart 20 år. Är fri från ångest (och medicin) sedan ett år tillbaka. Det är underbart att vara ”fri”, och att inte starta dagen med att bryta ihop.
      Det som hjälpte mig var meditation och yoga. Men även att försöka ”läka” det inte barnet i mig, dvs försöka se roten i vad som fått mig att må dåligt. Har även tagit bort sociala medier och sagt upp bekantskapen med människor som sårat mig.

        Inre*

      Jag har aldrig lidit av ångest. Är en allmänt glad possitiv människa som anser att jag skulle kunna klara nestan vad som helst om jag verkligen skulle vilja det. Jag tror mycket på mig själv och fokuserar mycket på att det enda jag kan styra är mig själv, min inställning, uppfattning och attityd till olika händelser och problem, vad andra uppfattar tror, tycker eller gör kan jag inte kontrollera.

      Men det sagt så självklart har jag dåliga dagar med när man bara vill gräva ner sig men inget som är i närheten av någon form av ångest.

      Även om du lidit av ångest länge så hoppas jag att du kommer att bli bättre, trevlig midsommar!?

      Hej! Har börjat m sertralin för lite mer än en vecka sedan. Har mått psykiskt dåligt till och från i hela mitt liv och medicinerat och gått i terapi osv.

      Har mått helt okej i många år men nu har det eskalerat. Delvis tror jag pga jobbar hemma pga coronan. Det är jag och alla hemska ångesttankar. Tar en timme i taget och bara hoppas jag ska må bättre snart med hjälp av medicinen

    Hej ? Har ett dilemma/problem : I centrala Göteborg sitter en tiggare och spelar musik, och han har en liten hund fastbunden med sig på gatan. Hunden får ligga ute i 30 graders värme ibland, det har ju varit väldigt varmt nu. Det känns hemskt att se att den får ligga där en hel dag i solen utan stimulans, och när jag ringde Länsstyrelsen sa de att flera ringt in om detta, men att allt försvåras när mannen är hemlös. Det är ju inte heller ett pågående allvarligt brott så man kan ringa 112, utan mer en systematisk alldaglig vanvård. Om inte länsstyrelsen kan göra nåt, vad kan jag då göra…? Det känns så frustrerande att se detta varenda dag.. Stackars hund.

      Stackars hund! Kanske kan du ställa fram en skål vatten till hunden och ge mannen en vattenflaska?

        Jag försökte få kontakt med mannen en gång men han ignorerade mig. Jag tror ärligt talat att det tyvärr kan vara så att hunden utnyttjas för att folk ska känna sympati och därmed ge pengar. För det drar blickar till sig. Hade han verkligen brytt sig om hunden hade han satt sig i ett hörn där det finns skugga åtminstone. :/ så ärligt talat tror jag inte han skulle vilja ta emot sånt som underlättar för hunden. Jag har full sympati och förståelse för de hemlösa som har djur och försöker göra allt för att de ska ha det så bra som möjligt, men detta känns som något annat bara.

          Vad tråkigt, men säkert som du säger att hunden ger honom lite extra uppmärksamhet. Måste vara jobbigt att se den lilla hunden dagligen 🙁

          Det beror ju också på vad det är för hund? Många sydeuropeiska gårdshundar t ex klarar av (& föredrar) ligga i solen och dåsa. Så du kan inte ta för givet hunden mår dåligt (jag antar du inte står och glor på den 12 timmar i sträck och alltså inte kan veta om den får bra med vatten bara för att det inte ligger en vattenskål framför näsan på dig när just du är där?)

          Så mitt tips- ge bort en tom plastflaska med kranvatten och skriv ”till hunden” på den alt ta reda på fakta (stå kvar och kolla hur mycket hunden dricker under en hel dag…) innan du börjar ringa myndigheter och skapa problem för en hemlös man och hans hund.

          ”Känns” det så ”för dig” när du ser den hemlöse som ignorerar dig när du vill komma och berätta för honom vad han borde göra med sin hund enligt dig? Ja då måste ju din känsla såklart vara rätt…

            ”Vad” menar ”du”?

              Jag menar att jag liksom du bör vara medveten om att våra känslor angående en okänd person inte har någonting med verkligheten att göra. Det gäller även okända hemlösas anledningar till att ha hund.

              ??

          Ringer du länsstyrelsen också när du ser blondiner med chihuahuor på avenyn i solen? Du ser ju inte de hundarna dricka heller- tänk om de inte får vatten när du gått? Stackars hundar, rädda dem!

      Så tiggaren har råd med att ta hand om en hund än att jobba som normala människor i sitt hemland? Ring polisen istället.

        Vad ska polisen göra?

          Ta hand om hunden vilket de kan göra om Länsstyrelsen säger nej.

            Det är klart polisen eller länsstyrelsen inte bara kan ta en hund för att Lina tror en massa saker om huruvida den dricker tillräckligt eller anser den måste ligga i skuggan istället för i solen 100% av tiden? Det är (tack och lov) olagligt.

            Ja ring polisen!

              Bevisligen får hunden vatten om den fortfarande lever…polisen är inte så dum den inte inser det enbart för att massa människor med fördomar mot hemlösa och tiggare bestämmer sig för att dreva på bloggbevakning mot nån stackars hemlös i Göteborg…

                Men herrejävlagud det är inte alls säkert att den ”får” vatten bara för att den lever?! den kan väl ha slickat upp vatten ur nån jävla vattenpöl en vecka och då klarat sig några dagar till. Vad människor inte orkar med att hundar kan lida trots att de är vid liv? Klart som fan att det ska anmälas till Länsstyrelsen.

                  Du kan dra exakt samma resonemang om exakt alla hundar du ser i solen. Du vet ju inte om de får vatten, mat eller stryk på kvällen. Men du tycker alltså man ska agera annorlunda om man ser en hemlös med hund- varför? Inget har hänt här, du kan inte dra några slutsatser om att hunden dricker illa pga att Lina sett en hund i solen vid enstaka tillfällen under kort tid. Ring vem du vill men du fattar väl att staten inte har rätt agera annorlunda mot hundägare A än B grundat enbart på att B är hemlös eller tigger.

                    Nu litar jag på att människor ser skillnad på när djur lider eller inte. Annars saknar man empati ?

        Länsstyrelsen.

        Det är inte olagligt att tigga. Inte heller att tigga med hund. Du kan ju moralisera om du vill men inget säger att din moral skulle vara mer värdefull än moralen hos tiggaren med hunden.

          Vilket det borde bli.

            Det får du ju tycka liksom andra får tycka det inte borde vara olagligt.

            Faktum kvarstår, så länge inget riksdagsbeslut gör tiggeri olagligt spelar det ingen roll vad du eller någon annan anser.

              Ja för vår regering är så normal. Dra den om älgen som badade och blev ren.

                Det spelar ingen roll vad du har för regering om du inte kan få igenom en lagändring i riksdagen.

      Anmäl så får de åka dit

        Och göra vaddå? Det finns ju inga som helst bevis på att hunden inte dricker tillräckligt bara för att den inte dricker när TS är där? Det vore olagligt av polisen åka och snatta en hund från en hemlös om hunden inte far illa.

          Det avgör inte du, det avgör Länsstyrelsen om bevis finns eller inte.

            Du har ju inte läst hennes text, länsstyrelsen har enligt henne redan valt att inte agera då hon redan ringt. Nu är bloggbevakning tydligen hennes nästa instans. Länsstyrelsen har redan fattat sitt beslut (troligtvis på goda grunder). Saken är med andra ord avgjord.

      Tänk om man kunde bry sig lika mycket om medmänniskor

        Eller så är alla olika? Jag reagerar jätte starkt på djur i nöd eller som jag ser blir illa behandlade. Får ont i magen och kan inte släppa den tanken. Självklart bryr jag mig om mina medmänniskor också men inte på samma sätt. Men de är väl bra att alla har något de brinner för, vissa om att hjälpa/volontärarbeta med utsatta människor och vissa med utsatta djur. Båda behövs ??‍♀️

        Nej jag bryr mig inte om människor som sitter och tigger. Människor från Rumänien är inte våra problem. De har ett eget land och en egen regering.

          Men rumänska hundar är vårt problem? Människosynen…

            Det är hundar de får av socialtjänsten i Sverige. Är du helding eller?

              Vem får rumänska hundar av svenska socialtjänsten…?

              Menar du att rumäner får hundar av soc eller att alla får rumänska hundar av soc? Båda är fel.

            Japp fascinerande. Tiggaren bör kastas ut men funkar finfint adoptera 10 000 rumänska hundar.

            Alla hundar som plågas, speciellt i det här landet, är vårt problem. Normala vuxna människor kan hjälpa sig själva, det gör inte djuren som är beroende av människor.

          Men importerade hundar är vårt problem?

        Men exakt, det sitter bokstavligt talat en människa på gatan i gassande sol och tigger och personen reagerar på hunden? Snacka om skevt.

          K 00:43
          Människan kan ju faktiskt välja att flytta sig från den gassande solen! En hund är beroende av sin ägare och följer den dit den är så dom har inte så mycket att säga till dom.

      Din oro torde vara obefogad. Hade hunden inte fått vatten på tre dagar i 30 grader hade den dött. Så den måste ha fått vatten om den lever.

        Jag tror, hear me out, att djur kan lida och plågas utan att dö på fläcken. Det är det som brukar vara tortyr. Det går också att undvika att ge en hund vatten under en lång tid för att sedan ge den vatten igen så att den överlevde. Det rättfärdigar inte att undvika ge den vatten en längre tid etc etc etc. Det går inte att säga ”lever den så mår den bra” vilket du i princip gjorde nyss.

          Ja, det är förstås en hypotetisk möjlighet men LST kommer inte ta någons hund för att någon spekulerar om hundtortyr helt utan objektiv grund.

      Min hund har inte druckit mycket på dagarna nu när det varit så varmt. Däremot bälgar han i sig vatten på kvällen/natten.

      Ja för det är mer synd om en hemlös hund än en hemlös människa

      Bra gjort! Vet precis vilken man och hund du menar, har också ringt Länsstyrelsen men fick tyvärr samma svar som du. Väldigt många i kommentarerna som verkar tycka annorlunda, men de har kanske heller inte sett hur den lilla hunden ligger där dag ut och dag in och dessutom ser väldigt misskött ut. Är man en djurvän så reagerar man ju självklart! Jag kommer ringa Länsstyrelsen igen, för jag tycker att man, oavsett om man är hemlös eller ej, ska ha vett nog att ha sin hunds bästa för ögonen och det tycker jag inte den mannen verkar ha alls.

        Vad gjorde du för att hjälpa den hemlöse mannen?

    Vaaaarför blir jag så nervös av att träffa en kille som vill bjuda mig på dejt. Har på riktigt typ hjärtklappning och mår dåligt. Va fan! Han verkar super gullig och jag vill gärna träffa honom men att jag blir så nervös förstör allting 🙁

      Jag med haha! Du kan alltid vara ärlig och helt enkelt säga att du är nervös. Många killar tycker det är gulligt och då vet de åtminstone att man inte gör sig till.

        Jo absolut men vet inte om de hjälper mig bli lugn direkt ? vi ska eventuellt ses på lördag eller söndag och jag mår redan dåligt av det, pulsen går upp direkt, så himla jobbigt. Men får försöka bita ihop för vill verkligen träffa honom.

          Har snackat med en kille i fyra månader och vi ska ses i sommar när båda har semester. Jag är nervös redan liksom därför jag alltid har varit singel haha

            Åh haha jag är likadan. Varit singel längeeee just pga detta bland annat då de tar sån energi och är jobbigt att må så dåligt inför att träffas på dejt så jag har typ skonat mig själv från att må så genom att inte dejta alls men vill ge ett försök med den här killen ?

      Ja säg att du är nervös, då brukar det bli lite lättare och kanske t.o.m släppa.?

        Jag tror han förstått att jag är det men inte hjälpt mig direkt haha, har sånt stresspåslag även om de typ 3 dagar tills vi ska ses ?

          Vad ska ni göra för något?? försök styra om aktiviteten till något du är bekväm med om du t.ex inte vill sitta mittemot honom på en restaurang.
          Hur länge har ni pratat? Hur har ni träffats? Typ om ni redan känner varandra lite irl så kanske det kan underlätta när ni ses.

            Vi tänkte ta en promenad genom stan och kanske köpa glass, ta de som det kommer typ. Känns helt okej med den delen, bara hoppas nervositeten ska släppa.

              Tänk hur härligt det är att känna nåt, under pandemins värsta månader har vi knappt kunnat göra något som gett oss glädje socialt. Försök vända nervositeten från att upplevas negativt till positivt 🙂

      De flesta blir nervösa av sånt! Du kommer slappna av ju längre tiden går. Värst är det i början. Ta ett glas vin?

        Ah man behöver bara ta sig igenom de typ 2-3 första gångerna men de är svårt tänka på nu när man inte är där än ?

          Ja gå inte händelserna i förväg. Först har du första dejten att tänka på.

      Han kanske är ännu mer nervös än dig! Det var ju ändå han som bjöd ut dig på dejt, så pressen är större på honom. Försök tänka så så kan du kanske skapa dig lite psykologiskt övertag 🙂

      Jag fattar precis hur du känner, men det brukar ju släppa ganska snabbt när man väl träffats! Jag var så sjukt nervös inför en dejt jag skulle på i oktober, höll seriöst på att svimma på väg till den och hade min kompis i mobilen hela vägen dit som försökte lugna mig haha. Hade stressat och haft ångest från det att vi bestämde dejten till det att vi stod framför varandra. Idag är vi sambor, och jag är så så glad att jag vågade gå <3

    Hur kan tanbyklara ha kunnat nästla sig in hos alla influenser? Samt varför umgås inte Alexandra (humlan) med Kenza?

      Hon är kvinnliga motsvarigheten till Daniel Paris haha, bara är överallt ?

        Han är dock extremt falsk.

          Ja det är han. Jämförelsen med de 2 va mest bara för att jag tycker dom är överallt och är typ ”sidekick” till kändisar/flunsor.

          På vilket sätt är han falsk? ?

      Klara Tanby (haha, ni som fattar, fattar) är en sån människa som är väldigt social, spontan och lättroad. Hon tar fram den sidan hos lite mer reserverade människor. Min moster är sån. Hon kan bli vän med allt och alla, och inte bara utligt utan vänner för livet. När hon gick bort då såg man verkligen hur många människor som bryr sig om henne.

      Tror att Klara är som som är lätt att umgås med. Vissa ser såna personligheter som lite falska men jag tror inte det med just Klara. Hon verkar genuint lätt att umgås med, även för lite blygare människor. Hon tar fram den lite vilda sidan som finns i oss alla.

      Dock attraheras hon till kändisvärlden av en anledning..bekräftelsebehov? Vet inte.

        Ja, hon verkar ju väldigt glad och go. Verkar vara otroligt nära alla influenser så kanske är just hennes positiva spirit som gör att hon har många runt sig?

          Tror också att hennes positivitet smittar av sig.

        Tycker också hon verkar genuin och lättsam. Hon blir ju kompis med ex. butikspersonal och hon verkar hitta vänner vart hon än går. Hon är nog en frisk fläkt i mångas flunsors liv.

      Blir sååå stressad av henne, precis som Antonija Mandir. Ibland kämns det som att Klara gör sig ”dummare” eller ”osmartare” än vad hon är ?

    Vill hitta några fina kläder!! Kan ni länka det finaste ni vet just nu och som ni vill köpa?

      https://m.boozt.com/se/sv/by-malina/emily-dress_14191733/222660454?localLanguage=1&gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9Z-1ofKpa9-uQo-XqYno9BROdsYk3YhLvBTXG9TYfDttFDZDAdRE-xoCNAsQAvD_BwE men den finns inte i min storlek så det blir ingen sådan så den förblir något jag vill köpa.

      Sen har H&M så himla mycket fint just nu! Detta är min midsommarklänning: https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0960797002.html

      Och jag har även fått hem dessa shorts men vet inte hur jag ska styla dem: https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0953592008.html

      Typ aaallt på H&M! Kjolar, klänningar, skjortklänningar, väskor, sängkläder, trosor – allt haha ???

      Sandaler från Zara (älskar flätade sandaler).

    Hej! Snälla, ni som fött både vaginalt och kejsarsnitt, vilket var att föredra?
    Min förstfödde kom till världen naturligt och jag blev/är är traumatiserad. Vågar knappt tänka tillbaka. Vill nu skaffa ett till barn men är rädd att bli nekad kejsarsnitt (men då åker jag utomlands) men är ännu mer förtvivlad äver hur ett lejsarsnitt känns efter. Det kanske är värre. Vet inte om jag kommer att överleva (lite dramatisk nu men så känns det typ).

      Kejsarsnitt medför massa risker för barnet och för dig. Mycket mycket bättre med vaginal förlossning. Du kan prata med utbildad personal som kan hjälpa dig med din förlossningsrädsla❤️

        Nja… det finns fördelar, särskilt om man är så rädd.

          Att du ska prata med utbildad personal håller jag med om. Men att säga att vaginal förlossning är ”mycket mycket bättre” är såå jäkla fel. Snacka om att förminska ts känslor. Att genomgå en vaginal förlossning när man är rädd och kämpar emot varje värk är inte gynnsamt för förlossningen. Vaginal förlossning kan även det medföra en massa risker, inkontinensproblem, bristningar, syrebrist för barnet osvosvosv.

          Jag har gått igenom både en vaginal förlossning och ett urakut snitt. Urakut är inte att rekommendera (men man får ju inte alltid välja, det var för min och barnets säkerhet), vaginal skulle jag kunna göra om många gånger. Men jag gick på många besök hos Aurora-kliniken och jag är nöjd över hjälpen och att vi tillsammans kunde komma fram till vad som var bäst för mig.
          Rent fysiskt så hade jag riktigt jäkla ont i en vecka efter snittet, sen kunde jag sluta med värktabletter. Efter det har allt varit bra.
          Rent fysiskt efter vaginal förlossning så var det helt okej, jag kunde gå direkt efter förlossningen och hade aldrig sådär superont. Istället gick jag och hade lite ont under en längre period, kanske 6-8 veckor. Att bajsa var svårt och kissa sved. Det kliade i stygnen. Knipet är inte detsamma än idag (snart 2 år senare) men i övrigt har jag inga men efter den förlossningen.

          Vad jag vill komma fram till med den här kommentaren är att du vet bäst vad du vill. Vill du ha ett kejsarsnitt, så ska du ha det. Låt dig inte övertalas. Det är din kropp! Men finns underbara människor som kan hjälpa dig med rädslan och att komma fram till rätt beslut till just dig. Stort lycka till! ❤

            Tack vännen, fint svar. Tror det lutar åt snitt pga rädslan.

        Jag är rädd att ta tag i min rädsla. Vågar inte riskera att bli övertalad till vaginal då jag är väldigt lättövertalad.
        Har du erfaranhet av kejsarsnitt? Vet att det inte ens är i närheten så bra som vaginal men jag är villig att riskera det, så länge smärtan efter är hanterbar.

          Det är olika för alla men hanterbart lär det vara, särskilt om du genomgått en vaginal förlossning.
          De kan dock försöka övertala dig, man måste gå på samtal för att få det godkänt. Läs på i olika facebookgrupper för att veta hur du ska göra.

            Tack, bra tips! Måste planera i gooood tid.

          Som sagt är det inte alls så stora risker vid ett kejsarsnitt som de vill få fram. Barn har då fått hjärnskador oftare av vaginala förlossningar än snitt.

          Jag vägrade föda vaginalt, de skulle ha mig till psykolog och samtal men jag sa bara nej. Jag tänker inte prata med nån och jag tänker inte ändra mig. De fortsatte men jag stod på mig. En doktor sa att de inte kunde tvinga mig.
          Nu blev det ett akut snitt för mig pga några omständigheter, även om jag hade velat föda vaginalt hade jag inte fått göra det.
          Stå på dig. Du fixar det.

            Tack! Hur gick det efter? Hur mådde du?

              Mitt svar hamnade några kommentarer ner. (Jag svarade hur kejsarsnittet var för mig och att man borde få bestämma själv).

      Jag har fött vaginalt och med kejsarsnitt. Nu har det gått fem månader sen kejsarsnittet och jag har fortfarande ont i buken, binder vätska och det är snett sytt. Gör ont att komma igång med träning, nysa, lyfta, allt. Först kunde jag ju inte ens hålla mitt barn, spydde som en gris i ett dygn av epiduralen efter snittet, inte gå på toaletten själv, inte komma i och ur sängen utan assistans i cirka 10 dagar. Gick upp massor i vikt efter förlossningen, massa vatten som jag inte gjorde när jag födde vaginalt. Med vaginalt kunde jag ju också gå själv strax efter förlossningen. Alla som tror att kejsarsnitt är enkelt och smidigt, det är bra om något blir akut men annars så upplevde jag det som värre och då har mitt sår ändå läkt jättefint och jag gått ner 20 kg av gravidvikten.

        Akutsnitt? Stor skillnad isf.

          Har du mer info om alut vs planerat?

            Alltså vid akut är det ju mer bråttom pga att barnet måste ut. Vid planerat kan man ta det lugnare.

            Vid planerat snitt kan det tas större hänsyn till moderns välmående post op. Allt är noga förberett.

            Vid ett akut snitt gäller det bara att hålla alla vid liv och det går på bara några minuter.

              Ett akut kejsarsnitt går fortfarande att planera. När barnet ska ut på några minuter kallas det urakut kejsarsnitt/katastrofsnitt.

                Klart det går att planera. Men inte lika noggrant och inte under samma lugn.

              Nu är du ute och cyklar

          Knappast akutsnitt då hon fick epidural.

            Tror du man får sin livmoder uppsnittad utan bedövning?

            Det finns akut och urakuta snitt. Det går att hinna med även ett epidural beroende på hur bråttom det är och behöver man inte söva är det alltid att föredra.

            Men det blir aldrig samma som vid ett planerat snitt då allt går till med lugn och ro.

        Tack för svar
        Det är så jobbigt för att alla säger olika men så är det väl med allt.

          Ja så är det ju, det kan gå både bra och sämre med båda alternativen. Man får känna efter själv, och läsa på.

      Vet dom som haft svår förlossning och sedan fått kejsarsnitt. Stå på dej och kram.

        Tack, kram ♡

      Nej kejsarsnitt innebär inte massa mer risker för dig och barnet. Är ju mer sällan det blir allvarliga konsekvenser av ett kejsarsnitt än vaginalt.
      Är du rädd så gör allt i din makt för ett snitt, tycker inte att man ska tvinga sig till ett vaginalt om man känner så.

        Jag är nästan 100% på snitt. Det känns mer hanterbart. I värsta fall blir jag traumatiserad igen men då blir det inga fler barn. Haha.

          Jag hade väldigt ont första dagen, men man får ju smärtstillande. Det gör verkligen jätteont att sätta sig upp med ett sår på magen, men det är bara första dagarna. Sen kommer man på bra sätt att ta sig upp och ner från sängen eller stolen. Jag blödde inte sådär supermycket som jag hade trott att jag skulle göra, jag hade laddat upp med stora bindor men vanliga gick bra de med.

          Jag gick på en långpromenad efter några dagar, det var inga problem att gå men snittet ömmade rejält sen. Snittet kände jag av länge, men inte så att det begränsade mig.

          Jag är helt för att kvinnan ska få bestämma själv hur hon vill föda. Hoppas det ordnar sig för dig.

            Tack för att du delade med dig. Det känns så skönt att höra andras lite mer positiva upplevelser. Man får inte hoppas allt för mycket men att försöka fokusera på det positiva är gratis 🙂

              En annan KS här, jag hade i princip inte ont i såret alls. Det kändes av ibland vid vissa rörelser men jag kan inte säga att det var smärta direkt, mer som att jag kände av det. Hur man upplever smärta är nog väldigt individuellt. Det läkte också väldigt fort, jag minns jag blev förvånad över hur snabbt jag var återställd.

      Gå på det som känns bra för dig inte på vad andra tycker. Jag fick igenom ett planerat snitt förra sommaren och är så glad över det! Det var en fantastisk förlossning och allt har gått toppen efter.
      Man får mycket negativ info om ks, mycket beror på att man buntar ihop statistik från planerade snitt och akuta snitt vilket självklart ger en negativ bild.
      Mitt tips är att du går med i gruppen ”rätten att välja kejsarsnitt ” på Facebook, en varm och väldigt informativ grupp! Lycka till! ❤️

        Tack tack tack!

        Finns väl statistik över hur barn födda med kejsarsnitt oftare får problem med magen?

          Det finns risker med båda alternativen. Men ja det stämmer att det finns förhöjd ( om än väldigt liten ) risk för allergier och glutenallergi vid snitt.
          Jag föredrog dock ett planerat snitt med team på plats, där allt var väl förberett, personal fanns tillgänglig ifall något akut händer etc.
          Jag var livrädd över att slussas från sjukhus till sjukhus, tillslut få komma in med en sjuksköterska som jobbat i 12 timmar och springer mellan fyra olika rum och en läkare som även hem är upptagen med annat.

          Det var ett själviskt val för min och barnets skull, önskar alla blivande mödrar den tryggheten som jag kände med ett team som fanns på plats under hela förloppet. Tror att betydligt fler hade velat föda vaginalt ifall förutsättningarna vore bättre.

          Tillägg: jag födde förra sommaren, två veckor efter sjuksköterskeupproret där en stor mängd sjuksköterskor från de sjukhus som jag kunna föda på hade skrivit under att arbetsförhållandena var så usla att de inte kunde garantera mamman och barnets säkerhet .

      Jag fick mitt första barn för två månader sen med akut snitt. Absolut att det gör ont postoperativt men jag fick bra smärtlindring. Dagen efter kunde jag gå upp och duscha. Snittet läkte jättefint och jag kan röra mig som vanligt idag. Kunde ut och gå promenader ca en vecka efter snittet och började med aktiveringsövningar 5 veckor efter.
      Så min erfarenhet av snitt är väldigt bra trots att det inte var planerat 🙂

        Tack, blir så glag för din skull! Hoppas på samma upplevelse.

        Har också erfarenhet av ett akut snitt och det har gått väldigt bra. Jag slapp dessutom gå igenom massa värkarbete, det ondaste för mig var att få bedövningssprutan samt eftervärkar. Gjorde ont om jag skrattade eller nös eller använde magmusklerna de första två veckorna även med smärtlindring, men sedan har det inte gjort ont alls och har läkt fint utan komplikationer. Hoppas du får lov till ett planerat kejsarsnitt, det borde du verkligen ha rätt till!

      Jag föredrar vaginalt. Tyckte det var besvärligt att läka efteråt med snittet och så blev min mage annorlunda efter med ärret. Måste man inte ta snitt så skulle jag nog undvika det.

      Har bara fött med snitt, dock 4 gånger. 2 akuta och 2 planerade. Det har gjort rejält ont första dygnet men jag har kämpat för att komma upp på benen och kissa så snart jag kunnat och läkningen har gått fort. Alla barn har mått bra direkt efter utom sista som hade svårt att komma igång med andningen så hon fick lite hjälp på neonatal ett dygn men det ordnade upp sig snabbt. Varken jag eller barnen har fått några komplikationer efteråt. Ärret har läkt fint alla gånger och de sa sist att jag till och med skulle kunna få ett femte barn om jag vill, det där är ju individuellt men så är det för mig. Jag har inga problem överhuvudtaget med urinläckage eller liknande. Som sagt – alla upplever det olika men för mig har det bara varit positivt även om jag ibland kan önska att jag fått erfarenheten av en vaginal förlossning också (med första kom jag dock så långt det går utom själva utdrivningen innan jag snittades). Lycka till! <3

      Jag födde bägge vaginalt men upplevde första som hemsk och ville inte ha fler barn efter. Dock var min rädsla för kejsarsnitt större än att föda vaginalt igen.

      Men det jag kan tipsa dig om är att gå och prata på aurorasamtal. Får du en bra sådan så kommer det inte vara några problem att få ett snitt. Kan även vara skönt att få prata om och bearbeta första förlossningen fastän du inte vill föda vaginalt igen. Hur länge sedan var det ditt barn föddes? För var det förhållandevis nyligen kan du redan nu gå och prata för att bearbeta händelsen ❤️

      Kan även tillägga att andra förlossningen var en dröm i jämförelse med första och kan tänka mig föda barn igen.

    Hur går det för dig som hittade hjärtan på din mans telefon?❤️

      Men guuud va ni är nyfikna på detta

      Ja du, jag vet varken in eller ut känns det som.. ena stunden vill jag förlåta och glömma bort det som hänt, jag vill inte att nåt så ”litet” ska förstöra vår relation. Men samtidigt vet jag inte om jag kan lita på honom fullt ut och jag vill inte leva ett liv där jag tvivlar på min partner. Det hade nog varit lättare att släppa det om det handlat om ett ragg på krogen men när det är en kollega som han träffar varje dag blir det mer komplicerat. Vem säger att det inte händer igen och att det inte går längre nästa gång? Det blir en del tänkande mest för att jag inte vill ta något förhastat beslut med tanke på barnen, men jag inser samtidigt att jag måste bestämma mig för framtiden snart eftersom jag mår rätt kasst i hur situationen är just nu.

        Måste vara extremt jobbigt att gå runt i ovisshet och samtidigt veta att de stöter på varandra på jobbet. Har du någon vän/familjemedlem/samtalsterapeut du kan bolla detta med? ?

        Jag kan tyvärr inte ge dig några råd (har varit med om liknande). Så nu litar jag inte på min man när han jobbar över, eller ännu värre de är iväg och har avdelningsfest och sover över nånstans. Han har inte varit otrogen (vad jag vet) men gått över gränsen flera gånger på vad jag tycker är ok. Jobbet måste man ju gå till, vilket min man spelar ut också, ”Ska jag säga upp mig då och gå arbetslös istället”. Nej men du kan ju börja med att visa att det går att lita på dig.

        Det gör ont när man tror att en person är på ett visst sätt (efter 20 års förhållande) också hade man fel.

          Byta jobb kanske?

          Har det hänt flera gånger och han dessutom skuldbelägger dig för din oro med argument (det är klart du inte vill att han ska vara arbetslös, det är bara idioti att bemöta det så och ett sätt att undvika att behöva stå till svars för att HAN skapat din oro) låter inte alls bra…

          Talar av erfarenhet, hoppades länge på förändring. Gick runt med den där tryckande oron i bröstet och ont i magen i flera år. Nu i efterhand kan jag knappt förstå att jag klarade av att leva så, det äter upp en från insidan och skapar så mycket smärta i sitt liv som du inte behöver… Hoppas att det blir som du vill, och om inte hoppas jag att du har möjlighet och till slut även vilja att lämna.

        ”jag vill inte att nåt så ”litet” ska förstöra vår relation”
        Du måste tänka annorlunda. DU LÅTER inte något som HAN har gjort förstöra er relation för att du reagerar. Är det inte redan förstört? Har du inte tvivel? Mår du inte dåligt? Har han inte svikit ditt förtroende? Hur kan DU förstöra något som han redan har förstört? Det enda du kan förstöra är hans flykt från ansvar. Och han kommer att reagera på det. För det blir obekvämt för honom men vad gör han mot dig? Reagera lika starkt som han hade gjort mot att du konfronterar honom. Nej, reagera starkare. Stå upp för dig själv. Respektera dig mer än vad han gör.

          Helt sjukt att du känner ansvar att inte förstöra er relation när det är han som gjort det. Han har ju inte direkt velat bevara den eller jobba på den utan valt att inleda något med en person på sitt jobb som han träffar 5 dagar i veckan.
          Han varken respekterar eller älskar dig.
          Gör dig själv tjänsten att ta dig ifrån honom. Hittar du en rutten persika i en fruktskål så tar du bort den, eller hur? Inte lägger du den andra frukten runt den så att den inte ska känna sig ensam? Då riskerar all annan frukt att ruttna med.

    Vill bara komma med genuina tips:

    1. Tyngdfilt! Magiskt, jag sprattlar ofta med ben/fötter men icke med tyngdfilt! Sååå skönt.

    2. Hotellkudde att ”skeda”, fick problem med att en medicin förstörde ligamenten (fick alltså TYP foglossning utan att vara gravid). Bäckenet kommer upp och jag sover SÅ gott.

    3. Värmefilt – wow. Räddar mina dagar och kvällar.

    4. Elektrisk värmekudde – WOW! Magisk, räddade mina vinternätter från att frysa. Älskar!

    5. Värmekudde från Apotea som man knäpper igång med en knapp så blir den 54 grader varm – WOW! Sååå skön vid mensvärk (har endometrios), men också på ryggen osv. Bara ren värme.

    6. Bästa träningsbyxorna – ett par från Gymshark i ”7/8 – benlängd” sitter peeerfekt. Och kostar 350kr! Billigt för ett dyrare märke.

    7. Gick på medicin för min endo förra året, blödde sjukt mycket. Insåg hur mkt toapapper det gick åt att vira runt bindor (kan inte ha tampong eller menskopp) – köpte billigaste rivigaste toapappret enbart för bindorna. Sjukt mkt billigare än att vira in i lyxigt äkta Lambi.

    8. Is i vatten = känns lyxigare, dricker mer vatten.

    9. Alternativt att hälla vattnet i en stor vattenflaska PLUS is, wow.

    10. Sol de Janerio läppbalsam. Dyrt som s*tan men fasen det bästa jag någonsin haft! Håller i ca 3 månader trots jag är läppbalsamjunkie, sitter trots dricka osv. Älskar!

    Ah, tänkte bara bidra med lite goa tips. Ha en fin kväll ?

      Tack för tips! Vad är bäst mot mensvärk. Värmekudden eller elektrisk värmekudde?

        Värmekudden! Den blir mkt varmare. Men nackdelen är att man måste koka den för att återställa (så jag har 6st hemma ? är singel så ingen kan hjälpa). De hade såna på sjukhuset innan (sen snodde folk dom så de tog bort och ersatte med nåt slaffsigt trams). Elektriska är skön, men den blir inte ”svidande varm” som jag vill ha den ?

        Ska länka! ?

            Tusen tack!!!?

              Oj fel smiley ?

                Haha, lugnt! ?

                Åh du! Finns elektrisk värmedyna från Andersson på Netonnet som är superskön. Den är större och går ju att starta om superfort när den blivit kall. Så tips tips från en mensvärkare till en annan ?

                    Åhh men tack söta du?

          Passa dig för att ha för varm vetekudde bara (jag gillade också svidande varmt förr). Jag märkte för några år sedan att min mage var helt flammig. Började undra om jag dragit på mig någon konstig sjukdom. Gick någon månad innan jag fick veta att jag hade brännskadat mig med vetekudden ??

            Har hänt mig måååånga ggr ? Jag vet man ska vara försiktig, på sjukhuset sa de till mig att jsg MÅSTE ha skyddet på så jag inte får brännskador. Men jag känner typ inte att det blir så varmt, samma med duschvatten eller i kranen ? Min syrra igår ”För helvete, hir kan du ha det så varmt utan att bränna dig”???

              Hahaha, min kille är likadan. Duschar kokhett ? Jag blev av med mitt vetekuddsberoende nångång efter att det där hände som tur var ?

      Tack, så fint att du vill dela med dig av dina tips bara sådär!

        Tänkt göra det länge, vissa saker frågar många ofta om ? Tack ??

      Mitt tips är tasssalva. Ja det är även för oss människor. Har det på läpparna och armbågar m m. Toppen.

      Riktigt bra tips, tack! ?
      Men tänkte på bindorna.. är det bara jag som virar in dom i den nya bindans ”förpackning” eller vad man kallar det? ?

        Tror hon menade att hon virar papper runt bindan för att inte blöda igenom med en gång (annars gör nog de flesta som du?). Så kan jag behöva göra också, helst på natten när jag inte orkar kliva upp en gång i timmen och byta binda. Jag blöder också mycket, brukar ha nattbinda, trosor, shorts och handduk för att inte behöva byta lakan (ibland räcker inte ens det).

          Men skulle tipset då vara att man ska ha rivigt toapapper i trosorna…? Låter hemskt

            Brukar funka bra ändå eftersom man inte torkar sig med det, annan fördel är man kan använda bindan lite längre och inte behöva byta till ny direkt, väldigt smidigt när man tex är ute och inte har tillgång till toalett eller är allmänt orolig för läckage etc =)

              TS här, det hade aldrig funkat för mig ? Blöder sjukt mkt så måste byta ca 1 gång i timmen. Jag packar in hela för jag har inte möjlighet att gå ut med soporna direkt, då jag blir fruktansvärt dålig ? Så som nyss så packar jag in mitt lilla paket med pappret och plastförpackningen. Lägger inget i trosorna, det hade aldrig funkat på mig ?

              Jag (TS) kan inte ens ut och gå de första 3-4 dagarna. Dels blöder jag så det rinnerfort jag rör mig, och dels har jag så jäääävla ont. Hur kan du inte blöda igenpm pappret? ? Blir det inte tjockt och varmt att ha? ?

              Jag gör också så ibland (även jag blöder mycket hehe) men tycker knappt jag hinner resa mig innan toalettpappret blött igenom och blir en obehaglig geggig massa mellan bena. Tycker alltså inte det är så effektivt ?

                Nä fy, jag kan sitta och bara torka o torka, det liksom rinner ur mig. Så papper hade varit totalt meningslöst för mig ?

          Måste bara tipsa, brukade också köra ”lager på lager” förr med massa plagg och kombinationer inför läggdax men innan jag började med ppiller körde jag binda och dubbla trosor och sen lirkade jag ner ett par trosor platta mellan ”rumptyget” på innersta trosan och tyget på yttersta/översta trosan haha :p blödde oftast inte igenom de… fyra lager tyg som blev på baksidan då ^ kändes enklare än handdukar och det ena med det andra, lite diskret med om man bryr sig om sånt förutom att ändan blir lite större :p

          Nä, jag TS menar att vira in bindan efter den är använd. Jag tycker inte det räcker med plasten, blöder så sinnessjukt mkt. Så jag tar extra papper ?

        TS här, det hade aldrig funkat för mig att vira in papper i trosorna, så jag virar in papper så som du menade ? Blöder sjukt mkt så måste byta ca 1 gång i timmen. Jag packar in hela för jag har inte möjlighet att gå ut med soporna direkt, då jag blir fruktansvärt dålig ? Så som nyss så packar jag in mitt lilla paket med pappret och plastförpackningen. Lägger inget i trosorna, det hade aldrig funkat på mig ?

      Funkar inte värme mot mensvärk eller allmän värk, köp en tns. Älskar min tns från Bluetens. Bra pris och med inställning för smärtlindring, styrkeövning och avslappning. Tns funkar riktigt bra vid mensvärk och minskar min smärta snabbare än värktabletter och värme.

        TS här, skönt! Jag har en från sjukgymnasten och en egen, men tyvärr noll hjälp. Proppad morfin för överlevnad just nu, längtar tills det är över ???

    Dagens ris går till Emma Carlsson Löfdahl. Det är sådana som henne som gör att man tappar förtroendet för politiker ?

    Ska till frisören imorgon och blir alltid lika ställd varje gång. Ibland börjar ju ens frisör småprata och jag vet aldrig hur man ska föra en sådan konversation. Om frisören frågar mig något, hur mycket ska jag då egentligen berätta? Och ska jag fråga frisören samma sak? Eller andra saker?
    Funderar alltid på det när jag sitter där i stolen, absolut inget stort problem eller så, men alltid en tanke som slår mig, haha.?
    Hur gör du? Hur vill du som frisör att man gör?

      Hur hade du själv velat att en dialog skulle vara?

        Som med den frisören jag hade för ett år sen? hon var så himla trevlig och med henne kändes det helt okej att fråga damma frågor tillbaka som hon frågade mig. Kan vara den bästa frisörupplevelse jag haft?

      Jag babblar på. Haha! Om allt, och frågar tillbaka ? Tänker att om hen inte vill svara, själv, så frågar hen inte mig. Lycka till ?

        Haha bra tänk, ska göra likadant om hon är en sån som vill prata!?

          Gör det ? Min frisör har berättat att hon ofta läser in sin kund. Är kunden i te pratglad så tonar hon ner. Är det en helt ny frisör så känn efter när du är där om ni ”klickar” ?

        Jag är blyg och tycker att småprat är jobbigt, men brukar försöka anstränga mig hos frisören och typ fråga tillbaka samma saker hon frågar mig. Kände mig lagom korkad när hon frågade vad jag jobbar med och jag svarade ”och du då?”.
        -_-
        Nu för tiden brukar jag vara ärlig och säga att dom inte behöver småprata för min skull.

          Hahahahahha underbart ju! Jag jobbade på ett ställe där jag alltid sa välkommen i jobbet, flera flera gånger om dagen. Så kom jag till frisören och hon ba ”hej, Anna”! Jag ba ”hej, villie, VÄLKOMMEN!”

          Skämdes extremt mycket över det där ?

      När jag arbetade som frisör läste jag in kunderna, är kunden ganska tillbakadragen lät jag det vara tyst. Det är skönare än att kallprata, en del kunder vill också bara vara tysta. Känner du att ni klickar – snacka på, känner du inte det – ta en tidning och bläddra i eller kolla mobilen (jag tolkade det aldrig som att en kund var dryg pga mobiltelefonen). En del kunder tog alltid med en hög med tidningar och sen när vi började prata blev tidningarna orörda. En del börjar bläddra direkt utan att ens prata. Förmodligen känner frisören in dig också, lycka till ?

      Allt som en person frågar dig är fritt att fråga tillbaka.

      Jag är frisör och jag brukar läsa av kunderna, ställer de inte mycket frågor så brukar jag säga ”ja men då kör vi igång då, det finns lite tidningar där, annars så kan du bara slappna av” och så gör jag mitt jobb. Jag har vissa stammisar som gått hos mig i flera år och jag vet inte ens vad de jobbar med men tycker att det är så mysigt att vi har vår tysta överenskommelse om att vi inte pratar. Med andra kunder brukar vi prata om serier, aktuella händelser, roliga anektdoter, familj och relationer och allt där emellan. I vanliga fall är jag en rätt tyst person så jag har inget emot tystnad. Du behöver inte känna att du måste underhålla din frisör, det är vi som tar emot dig ?

        Vad mysigt det låter! ?

    När jag är ensam med någon (vän eller helt ny person) känner jag oftast att jag är mig själv, kan skämta och vara social. Men när jag hamnar i en större grupp så känner jag mig som den största idioten i världen. Känns som alla ser ner på mig och jag hamnar ofta utanför på fester. Går av denna anledning ofta hem tidigare och mår skit. Känner någon igen sig och vad kan jag göra för att inte känna mig så? Känner mig tudelad och undrar HUR jag egentligen är eftersom det skiljer sig så mycket beroende på situation

      Jag slutar typ också fungera i större grupper. Känner mig bara obekväm och fel typ.

      Jag är sån. Är den som pratar med dendär ensamme stackarn som sitter i soffhörnet och pillar på telefonen.
      När jag är med em vän elle är kusoner eller så då är jag jätterolig, social och spontan.

      Jag är dock rolig och mer mig själv i svenskfödda invandrargäng. Vet inte varför jag blir mer blyg när det är svenskar som jag umgås med. Det känns som att jag inte riktigt kan skämta som jag vill då svenskar är känsligare och mer politiskt korrekta.
      Med svenskar är det roligare att ha intellektuella diskussioner och prata om sport, teknik och sånt.

      Du måste hitta ditt gäng. Ett gäng som du kan spela spel med. Ett annat som du kan skämta med. Ett tredje som du pratar hundar med osv.

      Jag är tvärtom. Kan bli lite stel i kontakten på tu man hand för då måste jag ta så stort ansvar för att konversationen blir trevlig genom att ställa bra frågor och berätta roliga saker om mig själv. I en större grupp känner jag att man är många som har ansvar för att det blir trevligt och därför är det okej att vara lite mer tillbakadragen och komma med roliga kommentarer då och då.

      Har du hört talas om selektiv mutism? Kanske är något du kan känna igen dig i?

        Jag har en dotter med selektiv mutism och känner mig ganska osäker på hur du kom fram till det när det gäller ts?

    Vill tipsa om Ica Maxis egen locktång (konformad). Kostar runt 249 men är ofta på erbjudande. SKITBRA!!!

    Ska vi köra en throwback?

    -Minns ni dendär djen BabyJ eller vad han hette? Kenza var ju som fastklistrad på honom men sen försvann han (våldtäckt eller något)?

    -När Kenzas syster skrev ett ilskett inlägg om att Kenza är en diva som måste dras ned på jorden?

    -När Kissie åt barnmat?

    -När Kenzas ex försökte sälja info till Blondinbella?

    Fler som minns? Dela med er av allt kul 🙂

      Haha, kul idé. Hade glömt allt det. Kom att tänka på dessa:

      – När Kissie(då) var på KenzaTyra show och stämningen var sååå stel för de visade hennes vlogg på skärmen och hon sa hon var tvingad att medverka av sin manager.

      – Paow och Hugos ”isla bonita” video. Så himla kass men på den tiden var jag avis att de fick göra egen musikvideo. Minns att Dessie också var med på inspelningen och de dansade i bikini i en fontän.

        Hahaa kissie sa ju även i videon att hon skulle slå Tyra på käften nästa gång hon såg henne. Och musikvideon med paow och hugo finns kvar på youtube. Inspelad i ”svenska miljonärer” Leifs fontän, huset är till salu fortfarande för 43 miljoner

        Haha juste, och Dessie slog i huvudet i den musilvideon. Tyckte också att de var sååååå coola haha.

        Hahaha och Dessies egna låt med tillhörande musikvideo

      – När Kenza lade upp en bild där hon höll för sina bara bröst med handen/armen och lipade (?) in i kameran. Startskottet på karriären?

      – När Bella trodde att man blev ren om fötterna i duschen bara av att duschvattnet sköljdes ned över kroppen.

      – Kinzakenza/Classe och allt skvaller.

      – När Kissie skrev om att hon hatade/ogillade sin lillasyster.

        Eller när Kenza raderade ett helt inlägg för att tjejen hon modellade med var vackrare hahah.

        Saknar Classes blogg. Hela dramat mellan honom och Natacha peyre var ju livet hahah.

          Saknar också. Så rubbad människa men vilken underhållning ?

          vart är du classe!!!?

          Är Classe samma som Jake the snake? Där snackar vi grovt skvaller (/förtal?)

        Har läst många stora svenska bloggar sen de startade.

        Jag minns bilden med Kenza. Hon var typ 17 år och stod i sin pojkväns jeans och höll för brösten och det var ju SKANDAL att lägga upp en sån sexig och provocerande bild. Idag skulle ingen bry sig.

        Michaela Forni som hade lååångt svart hår, skinnjacka och kedjerökte. Var ute och festade flera gånger i veckan och var jämt bakfull. Idag har hon blivit en liten Östermalmstant med cashmerekofta.

        Blondinbella när hon skröt om att hon skulle plugga en avancerad utbildning utomlands (Schweiz) men klarade några veckor och sen hoppade av, men i flera år låtsades om att hon faktiskt gått den utbildningen.

        Dessie var på hemmafest och hotade en person med kniv?! Någon som kommer ihåg mer om denna händelse? Tror att hon till och med blev dömd för detta.

      Eller hon Vanita som hände med Kissie, var med i lyxfällan o nu sitter i fängelse

        Men gud hahaha ? va inte hon typ gammal? Eller minns jag fel, alltså mycket äldre än kissie när de hängde.

        Helt missat hon sitter i fängelse???

          Hon knivhögg sitt ex

        Hon är ute nu. Drev ett tag en superflummig Youtubekanal.

        Visst var hon med i nån dokusåpa också. Minns inte vilken

          Lyxfällan

            Nej hon var med i nåt annat innan som jag tänkte på. Bartenderskolan var det.

      När Sandra Beijer skrev en artikel om sitt ex Ludvig och ville att han skulle bli överkörd av en buss.
      När Hanna Widerstedt var med i Big Brother som ett konstnärsprojekt.
      När Hanna Widerstedt blev eskort som ett konstnärsprojekt.

      Kenza och Tyra var ju bästisar också. Hade väll en talkshow också?

      Kenza dejtade Fornis bror va?
      Minns även så väl hennes ”modellbilder”, typ knästrumpor och tunikor, så 2006 ?

      Paows kompis stephanie som Alexandra kallade för ryssen? ? vart tog hon vägen?

        Såg hon jobbar på typ Dramaten som skådespelare, Stephanie radionova typ

      – när kissies brorsa Peter uppträde på en klubb med Alice Coopers Poison, lät helt fruktansvärt men han hypade det både flera veckor före OCH efter
      – När BB bröt kontakten med sin pappa och pappan skrev ett blogginlägg om detta
      – när Paow opererade sina skitsnygga bröst till silikonbröst
      – när BB hade en tidning och Hannapee jobbade där? Eller har jag drömt detta? ?

        Enligt exonspoilerph ska Paow operera in implantat i rumpan imorgon ?

          Har hon inte redan fixat sin rumpa?

      När kissie delade ut nazistpropaganda med sin bror

      Vet inte varför jag minns detta, men kommer ihåg att Kenza bodde i Nacka och hade köpt en egen lgh vägg i vägg med sin mammas. Samt att hon var helt kär i det där tyska bandet.

    Jag skulle så gärna vilja spendera mina fem veckors semester på att ta hand om mig själv och komma tillbaka till jobbet efter sommaren som en uppdaterad version av mig själv. Vad har ni för allra bästa tips på hög så jag kan få några kollegor förvånade till hösten? ?

      Skönhet eller personlighetsmässigt?

        Mestadels utseende, men även må bättre generellt och vara mer ”kvinnlig” ?

          -gå till en riktigt bra frisör som kan klippa/färga en frisyr som passar på dig
          -gå till en makeup artist/ googla vilken typ av makeup/ vilka färger som passar dig/din hy
          -sälj gamla kläder och investera i en ny garderob med kläder som passar din kroppstyp (googla)
          -på youtube finns massa videos om hur man blir mer feminin/ uppgraderar sitt utseende
          -sola/bus/spraytan för en uppfräschad hudton
          -träna
          -ät fräsch mat

            Men wow, tack! ?

      Kanske en ny fräsch garderob? Kläder gör ju mycket! Satsa på en klassisk stil, brukar finnas massa fint på rean under sommaren! Om du vill göra något med utseendet tycker jag att gå och fixa sina ögonbryn gör mycket, alltså att få de plockade och färgade. Ett tips är att spara ut lite innan så de kan forma bättre. Lashlift och färg på ögonfransarna kan du ju göra samtidigt. Annars träna, ät bra och drick mycket vatten? Smörj in dig, färga håret och klipp en ny frisyr, gör ansiktsmasker? Naglar gör mycket!! Får panik på folk med avskavt nagellack och taskiga nagelband haha. Fila och fixa naglarna med olja är ju smidigt att göra hemma om du inte vill göra på salong 🙂 tänk topp till tå liksom, om du vill göra en makeover hehe. Lycka till! ?

        Tusen tack, vilka bra tips!

      En större förändring är alltid enklare och har större chans att bli långvarig när man gör det för sig själv och inte för att imponera på sina kollegor.

        Såklart jag vill göra den för min skull! Men ibland är det roligt med en extra motivation och komma tillbaka och se lite fräschare ut vore ju väldigt skoj. ?

      Nu vet jag inte hur du äter och tränar, men jag får alltid ett extra ”inre glow” av ett yogapass. Dessutom blir hållningen bättre, då ser man längre ut.

      Jag mår även som bäst då jag äter så nyttigt som möjligt. Alltså måltider där jag lägger till massa olika grönsaker, rotsaker. Bärsmoothies, frukter etc. Citron- eller äppelcidervinägervatten på morgonen är inte dåligt heller.

      Mår man bra på insidan så syns det verkligen på utsidan. 🙂

      Sen innan jobbet kan du lyssna på en låt du gillar och får en boost av, tycker det funkar bäst när man går i samma takt som musiken, långa och bestämda steg. Ger bra pondus 😉

      Kolla över din hudvård – rengöring, serum, bra ansiktskrämer och ansiktsmask då och då gör skillnad! 🙂
      Och som tidigare sa: klipp håret, fixa naglar. Fina och bekväma kläder, rena skor och använd smycken/väskor om du gillar sånt.
      Lycka till!

        Åh tack fina snälla du! Detta ska jag absolut pröva ?

      Underbar idé! Kan inte du uppdatera oss efteråt på vilka förändringar som skedde? Så kul! (Inte ironisk, haha!)

        Ja, det kan jag absolut göra! Semestern börjar i mitten på nästa vecka. Jag börjar jobba v. 33 igen. Jag dokumenterar lite under tiden och håller er uppdaterade om hur de går under nick Girlpower ?

    Har en monstera som har börjat sloka lite.
    Tycker att jag gjort allt man ska men ändå hänger den. Några tips på att få den bli lite gladare?

      Guldvatten! Aldrig haft så stora fina växter.

        Är det vatten och kiss? Haha

          Ja ? Man kan även ha lite kaffe i sitt blomvatten eller en sked sump. Kanske känns lite mer… Eh… Hygieniskt

            En del kiss tio delar vatten , det luktar INGENTING faktiskt. Och blommerna älskar det!

      Eftersom du inte skrivit vad du testat så prova jag skriva ge näring? 🙂

        Hade ju kanske varit bra att skriva med det ?
        Har testat ge näring, flyttat den från fönstret jag hade som var direkt solljus och låter den stå i lite mer skugga. Vattnar den genom att ställa den i vattenbad så den får dricka tills den är klar.

          Okej! Hm då är tyvärr min gissning att det kan röra sig om trips eller andra skadedjur ? som stjäl näringen från växten som gör att den slocknar och kan få gula blad eller blad som ramlar av.

      Jag såg en tiktok för ett tag sedan, den sa att man skulle hitta ”roten” och lägga den i vatten!

        Okeeeeeej ska man då ta bort all jord?

          Nej lägg luftrötterna i ett glas vatten

            Den har inga, är en väldigt liten planta ..

      Behöva den planteras om? Eller vattnar du för mycket? Vattnar du genom vattenbad så testa ett tag att vattna ovanifrån som vilken växt som helst. Gula mjuka blad tyder på för mycket vätska, då ruttnar plantan. Bruna krispiga blad då är den för torr..

        Vattnat ovanifrån också och när du skriver gula blad så var det precis det min fick. Hade kommit två nya blad längst ner som blev gula och dog.
        Så gissar att jag övervattnat helt klart. Vad gör man nu då? Bara väntar på att den torkar upp?

          Jag skulle sluta vattna en stund och låta den torka ett slag. Inte snustorrt men dra ner på vattnet ett tag och se om det blir bättre. Jag brukar inte känna på jorden på ytan om den är torr utan lyfter istället krukan, lätt = torr, tung = blöt. Är den tung när jag vill vattna så struntar jag helt enkelt i det.

            En sak till. Att torka en växt till döds tar rätt lång tid men att vattna en för mycket då går det snabbare. Så var inte allt för rädd för att låta den torka upp ett slag.

        Mitt svar försvann.
        Har helt klart övervattnat den! Vad gör jag nu? går den att rädda?

      Appen ”Planta” ?
      Monstrea vill ha en trång kruka, plantera inte om tidigare än typ vartannat år och bara till en storlek större kruka.
      Vill torka upp ORDENTLIGT mellan vattningarna, brukar seriöst glömma vattna på 2 veckor men växer ändå som ogräs. Vill stå svalt och ljust men inte i direkt soljus. Luftrötter kan du klippa av eller leda ner i jorden, alternativt lägga roten i ett glas vattrn så växer det fler rötter och blad efter några veckor. Lycka till ?

      Alltså, vart lär ni er allt om plantor? Mina bara dör ? Jag vill verkligen bli en plant människa som min mamma med plantor överallt men det gååååår ju inte hahaha.

    Det här med regeringskrisen
    , känns helt onödig? Undersökningar visar ju att de flesta av Sveriges befolkning är helt emot marknadshyror. Varför pushar alla denna frågan så långt?

      För de är politikerna som i slutändan röstar för de. Och majoriteten där vill införa marknadshyror om ja fattat de hela rätt.
      Hyresvärdar har redan börjat totalrenovera äldre lägenheter för att de ingår i förslaget där det är nyprod el nyrenoverat som är först ut att testa de på.
      Och då har förslaget inte gått igenom än.

      Ja håller med. Först har det varit jättekämpigt med Corona. Sen börjar dom prata om nyval. Inte klokt. Vad håller dem på med??

        Nyproduktion är ju redan hutlöst dyra, vem har liksom råd att bo i en trea för 11000 i månaden? Om man har råd så köper man väl en borätt?

          Till 22.46: man måste förstå att det finns många som inte har möjlighet att köpa borätt även om dom har råd med en dyr hyra. Man kan ha betalningsanmärkningar, prick i register från tidigare etc etc som gör att du inte får bolån…..

            Måste även bo någonstans medan du sparar till en kontantinsats…

    Måste berätta en sån sjuk sak.
    Jag ogillar min dotters kusin så mycket. Det är bara ett barn, inte ens 4 år men jag kan verkligen inte tycka om henne. Mycket är för att hon inte är snäll mot min dotter men även för hennes personlighet och för att hon är bortskämd.

    Så nu vet ni behövde få det ur mig.

      Man behöver inte tycka om alla. Inte ens ett barn.

      Låter ju förståeligt i så fall. Ta upp med föräldrarna om att hon inte är snäll? Annars, träffa inte.

      Vad tycker du om ungens föräldrar?

      Man måste inte tycka om alla barn tänker jag. Men man måste va snäll mot alla barn. Det är ju dock ok att säga ifrån om barnet gör ngt mot din dotter och föräldrarna inte säger ifrån.

    Jag vet, har bara köpa hus i huvudet.

    Men någon här som köpt ett hus som inte är till salu? Bara tänker om det faktiskt händer. Typ ”knacka dörr” och erbjuda ett pris. Antingen på egen hand (brev, lämna lapp i brevlåda, telesamtal etc.) eller med hjälp av mäklare?
    Hur gjorde ni/den som ni känner som lyckades? ?

      Låter obehagligt.. Och som det inte funkar. Om man inte ger ett helt sjukt förslag. Men oftast är det ju nåns hem, ska mkt till för att bara sälja sådär.

        Det hände då och då när jag jobbade i hemtjänsten att pensionärerna fick lappar i sina brevlådor från familjer som ville köpa deras hus, det brukade finnas ett foto på familjen också. Samma familj hade ofta lämnat lappar i flera brevlådor. Pensionärerna tyckte det var rätt obehagligt.

          Verkar vara det ena eller andra, kanske hänger på vad man är för personlighetstyp i hur man reagerar? Obehag eller komplimang ?

        Har inget hus, men personligen hade jag tagit det som en fet komplimang om någon ville köpa mitt hus ?
        Vi kollar på obebodda hus i områden vi tycker om.

      Ebba Busch gjorde väl så…

      Zlatan har gjort det, likaså Steve Angello.

        Ja så om du är dem, kör på! ??

      En kompis lade ett trevligt brev i brevlådan till hus de var intresserade av. De fick svar från ett par som tänkt sälja sitt hus inom ett par år eller så. Dock förväntade de sig mer än vad min kompis hade tänkt sig.

        Men bara det här att husägare ändå hör av sig. Kanske är lite attraktivt att slippa mäklare och allt runtomkring. Kan ju vara en fördel 🙂

      Ja det har vi gjort! Fanns ett hus vi alltid körde väääldigt sakta förbi och drömde att vi bodde där. En vän var lite bekant med paret som bodde i huset och gjorde så vi fick kontakt. Jag berättade då att vi väldigt gärna ville köpa deras hus när dom blir sugna på att sälja. Ett år senare hörde dom av sig och ville sälja till oss. Ett äldre par som helst ville slippa allt med fotografering, visningar osv. Dom gjorde en värdering och besiktning av huset och vi gav ett motbud som dom accepterade. Vi använde endast mäklare till att skriva alla papper då, iallafall vår, bank inte gör det längre. Allt detta var absolut till vår fördel, hade det blivit budgivning hade vi aldrig haft en chans. Känner flera som har köpt hus genom att ta kontakt med ägarna trots att huset inte är till salu. Lycka till med husköpet! 🙂

        Fan vad fint! Och kul att läsa om någon som lyckats, det händer alltså inte bara på film 😉
        Grattis till er!
        Husköp just nu känns så jävla dark, investeringstiden är ju alltid NU men fan vad huspriserna är sjuka i staden vi bor ?

      Vet två par som skrev brev och la i brevlådan. Värt att testa!

        Om jag var otydlig- båda paren fick köpa husen dom var intresserade av, så det funkade bra 🙂

        Kul att det funkat för en del! ?

      Gör inte det! Har själv fått såna erbjudanden i brevlådan och det är SÅ obehagligt. Som att någon försöker inkräkta och ”ta” ditt hus ifrån dig. Folk som vill sälja lägger ut sina hus på hemnet.

        Inte gjort det… än ?
        Ingen kommer att kunna ta ditt hus, lovar! Försök att ändra inställning i livets och se deg som en komplimang. Du har antagligen ett fint hus. ?

          Men acceptera att folk känner så! Du verkar bara vilja ta in de åsikter som stämmer med vad du vill göra…

    Hur gör ni som har varit i en relation en längre tid för att hålla gnistan vid liv? Just nu känns det som om allt går på slentrian och jag vet inte riktigt vad jag vill/ska göra. Är det en kris jag har? Hur kommer jag ur den?

      Se till att hitta på saker och åka bort lite då och då. Det försöker jag tänka på, annars är det lätt att hamna i samma mönster hela tiden alla dagar:)

    Någon vanlig människa som testat tan revel?
    Är den så bra som…Bianca..påstår? 😀

      Min kompis har! Den var kaos enligt hennes mening haha. Inte värt

        Skitdåligt, reklamerade min. Ger ingen färg alls, inte ens den mörkare färgen. Köp inte utan satsa på ”tanning” droppar istället om du bara vill ha för ansiktet.

    Visst har skinny jeans nu blivit helt ute? Är det bara mom jeans och typ ribcage jeans som gäller nu, eller kan man ha lite tightare men utsvängda jeans? Jag vet att det inte spelar någon roll osv, men är på riktigt nyfiken på vad som gäller just nu ☀️

      Har hört att det är ute..men det säljs ju fortfarande. Det är det enda jag använder för det är snyggast på mina ben. Mom jeans är det fulaste som finns, fy fan??

        Mom jeans är så jävla snyggt gäller bara hitta den perfekta modellen och storleken ? tänker typ tjejen i snabba cash jeansen haha

          Nej usch haha. Men smaken är som baken?

      Ser dock svarta, skinny jeans på många unga tjejer där jag bor (Stockholmsförort). Men utsvängda också.

    Jag följer ”Stina-Lee” på Instagram, eller hennes företagskonto fodelsefotografen. Började fundera på hennes bloggkarriär. Visst var hon en av de största bloggarna förr? Slutade hon blogga tvärt eller vad hände egentligen med den karriären?

      Ja, hon var typ näste störst? Eller tredje efter BB och Kenza? Följde henne aldrig dock.

      Minns henne! Men följer inte alls längre..

      Åhh.. Nostalgi! Hon var den första bloggare jag följde och älskade, så himla mysig och jordnära blogg hon hade, lite som egoinas nuförtiden =)

    Ni som är ointresserad av detta kan väl helt enkelt bara scrolla vidare, så trist att vara inne på en, just det, SKVALLERblogg och inte få skvallra. Ja, jag är orimligt intresserad av nedanstående ämne, och jag vet att Nina R inte är lika stor som Bianca I och att ca 90% av er inte vet vem det är. Tack 🙂

    Nina R gick ju ut på sin instagram nu med att hon å Axel gjort slut, och att hon mådde skit i början av året. Dom har ju varit ihop i 11 år, och känns som dom var rätt stabila… kan någon ha träffat en ny? Jag har länge misstänkt att hon och Carl H har något men tror typ inte det längre? Och dessutom, mår man verkligen skit om man träffar en ny och är den som lämnar?

      Men det är väl klart som korvspad att man kan må skit fast man träffat en ny och lämnat?

        Håller inte med. Må dåligt absolut men inte må skit. Eller det är väl säkert olika för alla, men det är min erfarenhet, då man har den nya som ”piggar upp”

    Jag orkar inte, jag orkar inte, JAG ORKAR INTE!

    Har ännu en jävla gång fallit för en kille/man som inte vill ha mig och som väljer bort mig för att det finns någon mer intressant där ute.
    Sist vi sågs var det så jävla fint och bra och avslutades på ett underbart sätt. Och nu har jag inte hört från honom på typ 5 dagar och ser att han följer en ny tjej. 23 år gammal dessutom. Hur fan ska jag som en 36-åring kunna konkurrera med det (och vad fan får han som 36-åring ut av en så ung tjej liksom?).

    Det gör så förbannat ont att se att han är online ofta men inte skriver till mig ??

    Har dejtat i 3,5 år och det slutar alltid på samma sätt. Vad är det för fel på mig som gör att ingen nånsin vill stanna, att ingen väljer MIG?

    Får ofta höra att jag ser väldigt bra ut, är trevlig, rolig, smart.. men?!

    Åh, vad fan. Det känns jävla hopplöst och jag orkar inte påbörja något nytt igen för det kommer att sluta på exakt samma sätt igen.

    Vet inte vad jag vill med detta inlägg. Skriva av mig? Kanske höra av andra som varit i liknande situation att det kommer att lösa sig?

      Var singel. Roligare så

        Jag tycker ju inte det 🙁
        Jag vill dela mitt liv med någon igen.

      <3

      Känner igen mig.
      Tips: lyssna på podden happy dating och kolla även in Instagram.comkontot med samma namn?

        Oj, autocorrect smög sig in där, men då vet du att det är Instagram.com som gäller och inget annat??

          Åh, jag har gjort det!
          Har tagit till vissa tips och så, men jag dejtar enligt de tre ”reglerna”, är känslomässigt tillgänglig, avslappnad i dejtingen OCH träffar män som vill något seriöst. Men de faller inte för mig, utan blir istället tillsammans med tjejen efter mig ??

          Jag har ändå några relationer bakom mig, så något rätt måste jag ha gjort nån gång ?

          Men åh vad det känns hopplöst. När är det min tur?

      Åh ? känner igen mig i mycket av det du skriver, har tyvärr ingen lösning åt dig. Jag har i princip slutat dejta för jag blir så nervös av en första träff som tar så mycket energi från mig och att de i stort sätt alltid slutar med att antingen killen eller jag inte vill ha kontakt mer. Men senaste va en kille jag kände kunde vara rätt men han kände inte samma för mig. De känns hopplöst och jag tror jag kommer vara singel för alltid. Är 28 år men typ gett upp.

        Finns det något du kan göra för att minska nervositeten?
        Ibland hjälper det att säga till dejten att ”jävlar vad jag är nervös”, då släpper oftast spänningen 🙂

      Men fy en 36 åring som vill ha en 23åring. Isåfall ska du vara jävligt glad att du slapp det gubbslemmet! Det finns trevliga killar där ute. Tyvärr är de väldigt få men fortsätt leta så kommer du till slut hitta ett riktigt guldkorn!

        Det är ju hon som är 36 och han som är 23?

          Nej, både han och jag är 36, den nya han träffar är 23/24. Jag som uttryckte mig klumpigt, sorry!❤️

        Vilken oerhört fördomsfull kommentar. Det skiljer 17 år på mig och min sambo tex, han är varken otrevlig eller ett ”gubbslem”. Att stirra sig blind på ålder gör man nog sig själv en otjänst. Se till personen, finns gott om mogna/omogna människor i alla åldrar.

          Menade inte att någon var gubbslem?
          Jag menar bara att jag inte kan konkurrera med någon som är 13-14 år yngre… och det är sååå många män i min ålder som hellre dejtar en 20-åring en mig tydligen.

            Svaret var riktat till ”Lina” ovan!

              Ja men ts skriver ju samtidigt att det är sååå många i hennes ålder som hellre dejtar 20 åringar. Gubbslem !!!

      Tråkigt svar men desperation märks av och skrämmer folk. Försök inte tänka på det. Lev livet och gör saker som gör dig glad så träffar du någon när det är rätt timing.

        Alltså jag dejtar inte överdrivet mycket, la ner tinder för längesen, utan de män jag dejtar har jag träffar ”när jag minst anat det” och lever verkligen livet under tiden. Men det handlar om att de jag faller för aldrig faller för mig. Jag är inte desperat efter att träffa någon, jag vill såklart göra det, men jag önskar att den jag faller för gärna känner detsamma tillbaka 🙂 För jag orkar inte mer med att öppna upp mig för fler, lägga ner energi på en ny och sedan känslan att bli bortvald och sårad.

        Åh gud, din kommentar gav mig en flashback till när jag gick till ett medium för att bli spådd. Det enda hon sa till mig var att jag skulle sluta vara så desperat och att folk märker det.

      Jag säger bara, du vill inte ha någon som inte vill ha dig. Dejta vidare och visa att du inte bryr dig. ❤️

      Känner igen mig SÅ! Har varit singel i princip hela livet, haft flörtar och dejtat men aldrig varit något seriöst som varit ömsesidigt. Tills jag träffade min man för 5 år sedan. Är lika gammal som dig. Hade också pysslat med tinder, HP osv till o från – funkade aldrig. Är väldigt social med många vänner (som också kämpade att matcha mig med någon haha). Men tillslut så var det ändå på tinder jag träffade min partner. Skillnaden var att han visste exakt vad han var ute efter – en stabil relation och han var öppen med det. Inget spel och osäkerhet. Det fick mig att våga satsa och öppna upp mig direkt. För jag precis som du beskriver, hade byggt upp murar för att inte bli sårad. Ja, jag vill väl bara säga att från en som kände sig som den eviga singeln – plötsligt händer det! Nu sitter man med villa o kids ??‍♀️
      Fokusera på att njuta av sommaren så ska du se att du attraherar dig ’the one’ i sinom tid ?

        ❤️
        Vad glad jag blir att du har hittat någon som är fin mot dig och som du är lycklig med!❤️

      Jag känner igen mig, dejtade i typ 7 år och de jag dejtade tröttnade alltid på mig. Men tillslut hittade jag en fin kille som uppskattar mig. Så mitt tips är att stå ut och fortsätta dejta (om du vill) men att samtidigt försöka leva ditt egna liv så bra som möjligt (gör saker du gillar, träna, umgås med kompisar osv).

    Någon som kollar fotboll just nu? Så sjukt spännande vad som ska hända, vore ju galet om Tyskland eller Portugal åker ut?!? Min kille däckade så har ingen att prata med ?

      Tyskland lär inte åka ut de är grymma!

        Jag vet!!!! Det är det sjuka! Men det ser ut så just nu i resultatet, dock ca 20 minuter spel kvar

          Tyskland! ❤️

          Tyskland klarade sig! Rysare!

    Typ olyckligt kär. Helvete vad det är jobbigt. Såg en bild på honom på Instagram nyss och min puls blev genast hög…så fin, så trevlig…har inte visat intresse dock, men kan inte, eller jag vågar inte för det skulle bli pinsamt när vi måste träffas regelbundet…?

      ❤️
      Vet du… bara visa intresse. Du har absolut inget att förlora!
      Det värsta som kan hända är att du får ett nej, men då slipper du undra om det någonsin hade kunnat bli något. Och vet du, han kanske går och tänker på dig?

      Ingen minns en fegis/vad gör detta om 100 år osv 🙂

      KÖR!❤️

        Haha nä varför skulle han gå och tänka på mig? tänker dessutom att OM han skulle känna något borde han väl redan ha tagit steget…såvida han inte tycker jag är svår att läsa (vet att många andra tycker det…). Men han skrev till mig en gång, något han egentligen inte behövde skriva för det var jättelätt att kolla upp från hans sida, lättare än att skriva till mig. Trodde att det bara var det han ville så jag svarade på bara det, men sen fortsatte han skriva och senare försökte jag mig på att flirta. Det mottogs visserligen på ett sätt jag tolkade som positivt, med både skratt och emojis, men inte så mycket mer än så efter det.
        Sen typ alltid när vi ses så kan jag stå med ett gäng andra men det är jag som får ”hej x”, leendet och de där glittrande ögonen (som jag för bara några dagar sen hörde i en bok om attraktion betyder något, och att det är en liten liten muskelspänning typ ”som om man uppfattar som att ögonen glittrar”, på pricken hur jag skulle beskriva och det är synligt så jag inbillar mig nog inte).
        Har väl inget att förlora egentligen men jag vill verkligen inte att det ska kännas konstigt och det kommer det göra..

          Köör!! Det är kul att ta första steget. Så länge ni inte är nära vänner behöver inte relationen ändras och det bli stelt, han kommer 100% bara bli glad av komplimangen att du vill bjuda ut honom.

            Det är svinläskigt att ta första steget! Har gjort det några få gånger i mitt liv, alltid blivit dissad. Jag vågar inte längre och som sagt, inte när vi måste ses regelbundet och ibland ensamma. Kanske kommer jag ångra mig om jag inte tar initiativ till något, men jag vågar verkligen inte ta den risken det ändå skulle innebära att göra framtiden awkward?

      Om du är kär så är det ju underbart att ni får träffas isåfall!
      Du har inget att förlora, tycker du ska skriva till honom! ?

        Nja kär är egentligen fel ord men han får mig onekligen att känna något. Känner honom inte privat-privat heller även om det känns så för han ställer frågor som om han gör det när vi ses. Annars är det egentligen saker som han inte behöver veta om mig, men som han frågar ändå. Kan ju bara tala för mig själv, men jag skulle aldrig fråga såna saker om jag inte ville veta, för det är helt irrelevant för den relation vi har.

    Har precis flyttat tillbaka till min hemstad och har fått jordens värsta prestationsångest. Har en (egentligen orimlig) känsla av totalt misslyckande trots att jag är frisk, har en fin familj och ett bra jobb. Känns som att alla mina tidigare bekanta driver egna framgångsrika företag eller har fått toppjobb. Kanske var man mer anonym och gick under radarn i en större stad, och det blir så påtagligt här. Att jag liksom inte ”lyckats”. Jag har ju slitit som en hund för att ta mig dit jag är, men plötsligt känns det inte nog.
    Hur gör man? Någon som sitter på ett dundertips som jag kan få med mig så jag kan glida ut det här trötta hjulspåret? ??

      Terapi ❤️

    Har ni tips på vad man kan göra i Stockholmstrakten över midsommar?
    Jag är ensam pga familjeproblem och inte vågat erkänna för fler vänner att jag inte har planer. De som jag pratat om midsommar med har gjort det klart att de har fullt och en sa väldigt vagt att jag kanske kunde följa med på hans ”men det var inget inplanerat typ”…. Andra verkar tro att jag har extravaganta planer fast jag inte sagt något.
    Vill inte att grannarna ska märka att jag är helt ensam så tänkte vara borta från lägenheten fram till kl 17…. Hjälp?

      Vad tråkigt att du känner att du måste göra saker för att andra inte ska tro nåt. Men låtsas att du är sjuk om du vill stanna inne? Annars gå till en park och ta med dig en picknick, läs en bok. ❤️

        Det låter bra att låtsas vara sjuk! Tack!

      Vad händer om dina grannar får veta att du inte firar midsommar med nån?

        Mina grannar är sådana som har koll. Jag har just börjat komma in i gemenskapen och risk finns att de skulle uppfatta denna ensamhet negativt.

      Det är många som inte firar midsommar, inget att skämmas för! Var hemma om du vill, det spelar ingen roll vad dina grannar tänker, de är troligtvis för upptagna med sitt eget för att fundera på vad du gör (och om de tycker något om det så är det dem det är fel på).

      Om du däremot vill hitta på något på midsommar så kan du alltid vara volontär på något ställe för hemlösa eller så, eller åka till skansen kanske, eller om det är bra väder åka ut till naturen/ en sjö och bada, läsa, ha picknick.

      Jag önskar dig en fin midsommar om/hur du än firar <3

        Tack!
        Jag behöver invänta vaccination innan jag kan bli volontär. Tänkt det sedan jag flyttade hit. Kanske kan cykla till en annan del av stan för att läsa i en park

    Vad händer om dina grannar får veta att du inte firar midsommar med nån?

    Kan någon lugna mig inför min vaccintid jag har imorgon? Jag har faktiskt dödsångest över detta och tror jag ska få men senare i livet av det här ? HJÄLP MIG ??

      Men gud avboka tidfan om du är så rädd ? varför fan skulle du dö

      Svårt att resonera med orationell rädsla. Blir väl inte bättre om jag uppmanar dig att vara rädd för framtida men efter covid-19 istället?

      Jag tror och hoppas allt kommer att gå bra för dig och oss, men livet ger inga garantier. Det enda vi kan göra är att ta en dag i taget och göra det bästa av dem.

      Tack för att du tar vaccinet! ?

        Irrationell*

        #autokorrekt

        Fina du, vilket svar!! Du har ju så rätt i det du skriver och det gav mig något klarare syn på det hela. TACK!! ?❤️

      Jag kan lugna dig. Jag tog min andra spruta idag. Hade jättemycket ångest innan första, tänkte att jag skulle vara en av dom som får nån allergisk reaktion och måste åka ambulans till sjukhuset. Eller att jag skulle falla ner och tvärdö.

      Sen läste jag Agnes chatt och då skrev hon att ingen dött eller fått allvarliga biverkningar av Pfizer. Blev mycket lugnare av det. Så du fixar det du också. När man väl har tagit sprutan så släpper rädslan. Lycka till imorgon!

        Tack tack tack för dina lugnande ord ??❤️

    Hallå folket!
    Kräver tips.. jag skriver med min livskärlek. Vi skriver varje dag men ibland är det svårt att hålla igång konversationerna. Har ni tips på vad man kan skriva om? Kan handla om vad som. ❤️ Kan inte alltid prata i tel så därför.

      Kolla in happy dating och hennes tips om frågor som skapar känslomässiga band

    Funderar på att börja ge blod. Någon annan härinne som gör det?

      Jag har gjort. Kan du göra det så är det oerhört behövt och välkommet.

      Gjorde det för första gången tidigt i våras och väntar på att bli kallad till nästa gång nu. Gick snabbt och smidigt, drack lite apelsinjuice efteråt och gick hem med två sprillans nya rörstrand swedish grace-muggar i en fin påse. Gratis parkering alldeles utanför dörren till sjukhuset också när man är blodgivare ?

    Prata om att Emilia och Marcelo ska flytta (igen) o säljer huset. Emilia är så glad att flytta till en ”segelskiftslägenhet” som hon sa på Marcelos instastory… hahaha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.