Öppet Spår – Midsommar Edition

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

329 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Fråga om flytt till ny stad.
    Min sambo är ifrån en mellanstor/liten stad i norr och jag kommer från Stockholm. Vi har bott i Stockholm under alla våra år tillsammans (10 år), men vi börjar bli sugna på att flytta till hans hemstad ( vi båda älskar att vara där och saknar lugnet som norra Sverige ger). Jag är dock orolig att jag bara ”tar plats” i hans liv och överger mitt eget. I Stockholm har vi båda egna vänner, men i hans hemstad har jag ingen person som inte är via honom om ni fattar? Någon som har gjort en sån här flytt över landet och har erfarenheter/råd att dela med sig av? Jag är rätt introvert, så tror inte jag hade träffat nya egna vänner så lätt ?

      Oroa dig inte för mycket. Om du trivs där, så flytta dit. Du kan alltid flytta ”hem” igen, om det känns svårt. Jag har flyttat mellan olika länder några gånger, dock för min egen skull. Det har varit lärorikt och spännande.

        En sak att tänka på kan vara om ni får barn (kanske inte vill/kan men jag skrev om). Om du då vill flytta och han vill stanna kvar, kan bli en konflikt. Du kan ju alltid flytta då men barnen stannar kvar om han intr godkänner deras flytt.

    Vad får er att må bra, känna lycka, glädje och välmående?

    Inget som är kopplat till andra människor, så inte era barn, familj, vänner eller partner utan sånt som är helt oberoende av andra (kan man säga så? Ser vad jag vill säga i huvudet men kommer inte fram, hoppas ni förstår ?)

    Hoppas ni alla haft/har en trevlig midsommar! ?

      Alltså det ”lilla” egentligen. Typ när min favoritlåt spelas på radion, när solen lyser mig i ansiktet, när jag vaknar upp utvilad, när jag ätit en riktigt god middag.. med mera ?

        Vad fint! Tack!

      Spendera tid för mig själv, äta god mat och kolla på serier.

        Kollar du alltid nya serier eller har du några favoriter som du ser flera gånger? 🙂

          Jag har börjat kolla om supernatural igen. Brukar även kolla på kriminalserier, eller något annat jag hittar på viaplay/netflix 🙂

      Sauna, koivun kuori ja terävä veitsi.

      Att klara av en grej jag intalat mig själv att jag inte kan, kan vara alltifrån en dansrörelse eller någon ny yogaställning till att göra en utmaning under flera dagar 🙂

        Man måste växa så mycket som människa så! Låter så härligt 🙂
        Tror jag skulle behöva skaffa något mål eller något?

      Min lägenhet (min trygghet), min katt och mina växter 🙂

        Låter väldigt mysigt 🙂 så viktigt att man trivs hemma tycker jag. Har du några favoritväxter? 🙂

          Lite ovanligare växter, gärna variegerade eller palettblad i ovanlig sort osv, men älskar alla mina växter men på olika sätt ?
          Vad får dig att må bra och känna glädje? 🙂

            Roligt att ha ett sånt intresse 🙂

            Alltid tänkt att det måste vara stora och speciella saker för att känna glädje och må bra så mest tänkt att jag aldrig direkt är lycklig?
            Men kom på att jag mår som bäst på vardagarna på morgonen innan jobbet när jag äter frukost framför en serie, balkongen öppen så min katt kan gå ut lite. Enda gången på dygnet jag känner mig riktigt avslappnad, lugn och har ro.

              Ja jag tänker samma sen kom jag på att just dom 3 sakerna där uppe låter kanske enkla eller litet men de är som ger mig glädje och gör mig välmående 🙂
              Låter mysigt! Önskar jag kunde ha sånna lugna mornar innan jobbet, jag stressar mest och hinner aldrig äta ?

            Älskar också växter. Själv är jag en sån där som gillar pelargoner, vanliga och ovanliga ?

      En promenad i skogen eller utmed sjön och komma hem med fina bilder i kameran

      Fina träd ? Hoppas det inte låter knäppt men ett riktigt stort träd med lite vind i lövverket är ju så fint.

        Håller med!

      Att vara med hemma påta i trädgården med mina djur och med med en podd eller ljudbok, det är livet. ??

      Att det är sommar! Långa ljusa dagar, doften av blommor när man cyklar genom stan, möjligheten att åka och bada, att sitta på en uteservering och blunda mot solen.

      Träna! Och känslan av att prestera bra. Och att vinna.

        Få saker är så härliga som att vinna!

          Bättre än sex!

      En kall öl i solen. Då mår jag!

      Åh så fint.

      Att simma helt fritt, promenera utmed vatten, beskåda en stjärnklar himmel, utsiktsplatser, sommarregn som doftar asfalt och skog. Eller att ligga i soffan och spela mobilspel medan man lyssnar på podd/ljudbok. Ströva runt bland bokhyllor på bibliotek. Besöka kyrkor och kyrkogårdar.
      Allt ovan ger mig sådan frid, jag hamnar oftast i en liten fin bubbla. Det kan även räcka med en avokadomacka!

      Och själv då, när mår du bra?

        Fy vad mysigt! Älskar att det är såna enkla saker som stjärnklar himmel, sommarregn och sånt.

        Tror jag alltid tänker för avancerat, att saker måste vara stora och speciella typ, för helt ärligt vet jag inte när jag själv mår bra direkt för händer/gör ingenting stort och tänker aldrig att det kan vara enkla saker så tänker att jag aldrig är lycklig eller något ?

        Men efter att ha tänkt i 20min så har jag kommit fram till att jag mår absolut bäst på morgonen på vardagar. Går upp kl 6, äter frukost framför tvn med balkongdörren öppen så min katt kan sitta där innan jag går till jobbet, extra underbart nu på sommaren för det luktar så gott på morgonen. Enda gången på dagen jag har riktigt mycket ro, känner mig lugn och avslappnad.
        Det enda jag kommer på, värt att tänka på detta och hitta fler saker 🙂

          Den vardagsstunden lät alldeles förträfflig! Det är en sådan härlig stillhet tidiga mornar, det kan vara himla vackert. Och lyckan i att ha balkong, bara en sådan sak hehe. Tur att vardagarna är många.

          Och alltså lycka och så där, det kan vara så himla komplext på ett frustrerande vis. Det ovan jag nämnde ger mig oftast rus och frid men det spricker väldigt lätt och så är man tillbaka i verkligheten igen hehe. Lycklig är iaf jag otroligt sällan.

      Mina målarböcker och min diamond painting.

        Så mysigt! 🙂

      En pizza, en iskall ColaZero och några timmar i soffan framför GilmoreGirls (ensam!)

      Att läsa och tänka, få nya idéer att utforska gör mig urlycklig.

    Glad midsommar ?

      Tack detsamma ???

    Vill verkligen ha en klänning från adoore, tycker dom är så fina och i modeller som jag verkligen gillar men fy va dyrt. Nån som köpt klänning därifrån och som tycker det är värt pengarna?

      De är tillverkade i polyester, inte värt pengarna!

        Åh va synd, klänningarna är så himla fina tycker jag! Men undrar vart de höga priset kommer ifrån.

          Tror det är mycket efterfrågan även på tradera säljs dom för mer än vad dom säljs för på deras egna hemsida

            Aha oj ? där ser man

              Väldigt dålig passform om man har breda axlar och/eller större byst, och svettigt material. Beställt hem tre olika men alla har tyvärr fått åka tillbaka.

          Isabella och Therese har promotat klänningarna lite väl mycket den senaste tiden…

      Jag har ingen aning om vad det är för kläder mer än att jag sett dem på Petra Tungårdens instagram osv men jag var lite chockad när jag såg den på Wakakuus hemsida… Det är en hemsida jag älskar att kolla på och beställa hem något riktigt snyggt från Ralph Lauren, Rodebjer eller t ex det svensk-franska märket Ayeryne (stavning? Är midsommarfyllig) och sen ba såg jag Adoore. Förstod noll, hur kan de säljas där?!

      Jag har en klänning från Adoore och visst, de är dyra men så fina ? lika fin i verkligheten som på bild.

      Jag är nybliven textilinköpare och har också tittat länge på klänningar från Adoore, de är superfina! Men som någon skrev tidigare, ja de är tillverkade i 100% polyester (vilket är illa nog och inte värt det priset). Dessutom har de inget om hållbarhet eller tillverkning på deras hemsida. Ett företag 2021 som inte skriver om sin produktion eller hur de arbetar med hållbarhet känns inte helt 100. Hoppas det hjälpte lite!

        Dock är det kanske något företaget måste kunna tillåtas växa in i för att kunna prioritera. Glöm inte att det är hyfsat nystartat.

    Glad midsommar! ? Är det bara jag som spenderar sin midsommar med sina föräldrar? ?.

      Jag åt middag med min mamma och nu ska vi snart äta jordgubbar och glass, annars har jag varit ensam idag ??‍♀️

      Skulle firat med min familj men fick mens. Så pga min jävla mensvärk har jag legat ensam hemma och spytt istället ? Utöver det, ändå en skön dag.

        Anonym 20:11,
        Måste fråga, finns det ingen hjälp man kan få när man har så extrem mensväsk?
        Är det så varje gång eller bara vissa gånger?
        Låter så hemskt 🙁

        Får själv bara lite ont i magen och ryggen ibland, så är dåligt insatt. Hoppas du mår lite bättre nu!

          Jag är en annan anonym men svarar ändå då jag också lider av hemsk smärta vid mens. Jag har gett upp, jag har provat olika gynekologer utan hjälp, 3 st har sagt att ”så är det för vissa” och en gav mig värktabletter som va så starka att jag somnade, så kan jag inte leva heller ??‍♀️?
          Smärtan är ungefär lika hemsk varje gång.

            Jag har varit i samma situation! Varit sjukskriven 1-3 dagar varje måndag under ett halvår tills jag kom i kontakt med Vulverine på instagram. Jag slutade med kaffe helt ett tag, började äta zink, magnesium och d-vitamin och efter några månader hade jag min första mens utan att behöva ta ens en ipren och mild PMS. Jag hoppas du ser detta för jag har blivit såå hjälpt av dessa enkla saker!

          Jag (20:11) har endometrios ska tilläggas. För mig är det två sorters morfin och alvedon/ipren som funkar (typ). Testar TENS men nä hjälper inget. Värme är skönt, men hjälper inte. Så min dos blir tre morfintabletter (2 korttids- och 1 långtidsverkande) + 2 Alvedon + 1 Ipren. Tex i onsdags när min mens började så kräktes jag in på torsdags morgon pga smärtorna. Så låg och sov på toagolvet typ. Min kollega skulle komma förbi med en blomma från föräldrar, men hon fick behålla min för jag orkade inte gå upp och öppna dörren. Det är helt sjukt hur dålig man kan bli ?

          För mig är det oftast likadant varje månad. Ibland mer, ibland mindre. Men övergripande likadant. Mitt börjar också i nedre magen, sen går som ett band rumt ryggen. Strålar mer i ljumskar och ben, fötterna dunkar av smärtan.

          Vissa blir hjälpta av minipiller, p-piller, hormonspiral osv. Men inte jag, jag blir bara värre tyvärr ? Har gått på behandling nyligen så denna mensen va värre än en vanlig. Som att kroppen ska återgå till sitt vanliga stadie. Svinjobbigt är det ?

          Är sååå avis på er som ”bara” känner av lite eller ingenting. Vilken dröm ??

            En fråga bara, är du säker att morfinet inte gör allt värre?
            Morfin har förjävliga biverkningar vilket gör att många människor inte kan ta morfin pga att dem blir så dåliga och kräks massor pga medicinen.

            Morfin biverkningar:
            Förstoppning, dåsighet, illamående, kräkningar, urinträngningar, svårighet att kasta vatten, pupillförminskning, ökad ADH-frisättning.
            Kramper i gall- och urinvägar, omtöckning, humörsvängningar, sammandragning i luftrören, klåda, försämrad andningsförmåga, yrsel, förvirring.
            Yrsel när man reser sig hastigt, hjärtklappning, snabb puls, högt eller lågt blodtryck, vätskeansamling perifert till exempel i benen, svimning.

          Jag (20:11) har endometrios ska tilläggas. För mig är det två sorters morfin och alvedon/ipren som funkar (typ). Testar TENS men nä hjälper inget. Värme är skönt, men hjälper inte. Så min dos blir tre morfintabletter (2 korttids- och 1 långtidsverkande) + 2 Alvedon + 1 Ipren. Tex i onsdags när min mens började så kräktes jag in på torsdags morgon pga smärtorna. Så låg och sov på toagolvet typ. Min kollega skulle komma förbi med en blomma från föräldrar, men hon fick behålla min för jag orkade inte gå upp och öppna dörren. Det är helt sjukt hur dålig man kan bli ?

          För mig är det oftast likadant varje månad. Ibland mer, ibland mindre. Men övergripande likadant. Mitt börjar också i nedre magen, sen går som ett band rumt ryggen. Strålar mer i ljumskar och ben, fötterna dunkar av smärtan.

          Vissa blir hjälpta av minipiller, p-piller, hormonspiral osv. Men inte jag, jag blir bara värre tyvärr ? Har gått på behandling nyligen så denna mensen va värre än en vanlig. Som att kroppen ska återgå till sitt vanliga stadie. Svinjobbigt är det ?

          Är sååå avis på er som ”bara” känner av lite eller ingenting. Vilken dröm ??

          Åh svar i modd. Kommer snart hoppas jag ??

          Jag (20:11) har endometrios ska tilläggas. För mig är det två sorters morf. och alvedon/ipren som funkar (typ). Testar TENS men nä hjälper inget. Värme är skönt, men hjälper inte. Så min dos blir tre morfintabletter (2 korttids- och 1 långtidsverkande) + 2 Alvedon + 1 Ipren. Tex i onsdags när min mens började så kräktes jag in på torsdags morgon pga smärtorna. Så låg och sov på toagolvet typ. Min kollega skulle komma förbi med en blomma från föräldrar, men hon fick behålla min för jag orkade inte gå upp och öppna dörren. Det är helt sjukt hur dålig man kan bli ?

          För mig är det oftast likadant varje månad. Ibland mer, ibland mindre. Men övergripande likadant. Mitt börjar också i nedre magen, sen går som ett band rumt ryggen. Strålar mer i ljumskar och ben, fötterna dunkar av smärtan.

          Vissa blir hjälpta av minipiller, p-piller, hormonspiral osv. Men inte jag, jag blir bara värre tyvärr ? Har gått på behandling nyligen så denna mensen va värre än en vanlig. Som att kroppen ska återgå till sitt vanliga stadie. Svinjobbigt är det ?

          Är sååå avis på er som ”bara” känner av lite eller ingenting. Vilken dröm ??

            Morfintabletter?! Herregud..
            Det låter verkligen som en mardröm! Så orättvist att vissa får såna problem.
            Helt galet att spy av smärta.

            Kan ingenting om endometrios, men kan det bli bättre med åren eller det kommer alltid vars såhär?

            Tycker så synd om er som har det såhär?
            Mens är ju redan jobbigt och tråkigt, kunde det inte åtminstone varit smärtfritt då? ?

              Det är jätteolika. Vissa blir bättre efter en graviditet, vissa blir värre, vissa märker ingen skillnad. Vissa kan inte ens bli gravida (jag tex). Tipsar om att googla, vet inte hur gammal du är. Mem både vänner och kollegor har lärt sig massor av min öppenhet och de har läst på.

              Jag opererades av en specialist i London 2018, som förmodligen räddat mitt liv. Nu är jag 33 och får leva med det då inga behandlingar hjälper mig.

              Och att operera bort är ingen garanti, utan ett naturligt klimakterie är i många fall (inte alla) det bästa.

              Ja, hemskt är det iaf ????

              En annan anonym här som också har endometrios. Hormoner funkar inte på mig så lever på morfin typ. Förjävligt hur vissa har det och hur olika det drabbar endometriospatienter.

            Det är ju fruktansvärt att ha det så. Jag är hemskt ledsen för din skull. Kan inte ens föreställa mig att behöva ha det så. Jag har sedan 20 år tillbaka skippat mensen genom preventivmedel, och då hade jag ändå inte det alls som du.

          Alltså åh! Verkar inte som det kommer? ?

          Förkortat svar: för mig är det såhär i princip varje mens. Det som hjälper är morfini både långtidsverkande och korttids.

          Behandlingar många mår bättre av är minipiller/p-piller eller hormonspiral osv. Jag mår ännu sämre på det tyvärr.

          Jag firade midsommar genom art smärtstilla kl 2 inatt, spydde, inte kunna somna förrän 5-6. Vaknade 7.30 igen. Spydde (pga ont). Låg på toagolvet till ca 11. Sen vandrat mellan soffan och sängen ?

          Svarat igen men även det hamnar i modd?

            Vad konstigt.. hur kan det hamna i modd men inte denna kommentaren från dig? ?

              Hahah så kom tre svar ist ?

          Förut hade jag också en mensvärk som var helt åt helvete, en sån som gjorde så ont att jag inte kunde ligga still men samtidigt för ont för att röra mig. Ville verkligen lämna min kropp den tiden varje månad. Inger som hjälpte.
          Sen blev jag gravid, födde, ammade, levde livet när mensen inte kom. Såg inte framemot det…..men så kom dagen! Och gissa vad! VÄRKEN VAR BORTA! vågade inte ropa hej än, men den förblev borta, nu har det gått 10 år och ytterligare än graviditet osv. Det kan mola i början men det är ingenting jämfört med den tidigare smärtan. Är SÅ tacksam!

          För mig funkar p-piller, utan dem är jag sängliggande i ett par dagar varje gång jag får mens. Men vet inte om p-piller funkar för alla med mensvärk.
          Endel vill ju inte heller ta preventivmedel, och endel får ju biverkningar som är värre än mensvärken pga preventivmedlen.

      Jag är hemma hos mamma och pappa just nu ?

      Spelar bingo med mamma.

      Jag fick välja mat idag så jag önskade hennes köttfärssås. Varit en mysig, ganska vanlig dag med mamma.

      Jag och barnet firar med mina föräldrar och deras vänner. Känns lite deppigt men hade inte orkat styra något med en 1,5 åring. Skönt med avlastning, maten serverad och kan lägga sig 22.

      Detsamma! Jag med ??‍♀️ Med min man, min mamma och hennes man i vår stuga! (Alla vaccinerade)

      Nej jag gör också det. Morfar och farfar var med på dagen, nu är vi familjen.

      Min mamma gick bort för några år sen. Jag skulle ge vad som helst för att få fira midsommar med henne igen så var lycklig över dina föräldrar så länge du har dem.

        ❤️

        ❤️❤️❤️

      Firade med sambo och barn, min bästa vän och hennes föräldrar.

      Jag och sonen firade med midsommarmat och poolbad hos min pappa och hans sambo och nu är vi hemma igen, sonen med kompisar i spel och jag ska kolla på någon film.

      Nej, vi var hos min sambos föräldrar, var hos mina förra året 😀

      Firar midsommar varje år med min mamma och mormor, aldrig brutit den traditionen 🙂

      När jag var liten firade hela släkten, sen när kusinerna blev äldre hoppade dom av och tillslut även deras föräldrar så nu är det bara vi tre kvar (och midsommar är bättre än någonsin såhär tycker jag?).
      Skulle vi sluta fira med mormor skulle hon sitta ensam ute i skogen vilket inte känns bra i hjärtat. Kan inte heller tänka mig midsommar på ett annat vis så hoppas vi har många år kvar tillsammans.

      Nope! Spenderar Midsommar med mina föräldrar ? (bor även med dem så det gör allt himla mycket mysigare). Vi hade en härlig kväll och jag gjorde power yoga precis så är stendöd. Fullt ös medvetslös – men inte av alkohol i alla fall!

      Känns som om majoriteten spenderar denna midsommar med familj och släkt . Så mysigt ?

      Samma för mig . Min familj och mormor ❤️
      Satt på kvällen och drack rosé med min älskade pappa, kollade ut över fina Dalarna och försökte suga in varje sekund . Är så jäkla lycklig och njuter av denna midsommar .

      Midsommar firas med mig själv i form av förälder. Helt självvalt, hade inbjudan av närstående, tackade hjärtligt, men nej. Sensmoralen av detta blir något diffus. Jag är förälder 80+. Så var glad över föräldrarna, att de vill ha dig med, lika glad som jag är över att barnen vill ha mig med. Glad midsommar!

      Tillbringar *

    Åh FAN vad jag bara hoppas bli gravid SNART ? Känns som ALLA i min närhet är gravida, fött precis, ska föda osvosv. Inväntar IVF och hoppas det är min tur snart. Och att det funkar (vilket av olika anledningar inte är säkert) ??❤️

      Samma här! Fast 3:e rundan av ivf. ”Alla” mina bekanta har fått andra barnet och här står vi och kämpar för det första. Trött på att vänta och bli besviken. ??

        Usch ja. Och jag är superglad för deras skull. Men nu är det fan min med ?

        Plus att vissa berättar om hur de typ bara hinner kramas innan de är gravida. Fan att det inte kan vara mer rättvist fördelat det där ?❤️‍?

          Ja det är orättvist. Själv vill jag inte ha barn trots att jag kan. Men det är ju så livet är ?‍♀️

            Bra inlägg! ?‍♀️

            Hur vet du att du kan?

              Kanske har blivit det förut?

                Fast bara för att man har blivit gravid innan betyder det inte att man kan bli gravid igen.

                  Nä men troligen. Nu är det ju inte ett problem ändå då hon inte vill?

          Jag har hittills blivit gravid av att ”kramas” (tre ggr på ett halvår). Fick dock två missfall I rad istället, så tror inte alltid att det är till ens fördel heller ❤

            Förlåt men vad menar du med ”kramas”? Att ni inte hade penetrerande samlag?

              Jaha nu läste jag hela tråden, antar att du bara menar att det gick snabbt alltså?

        Hang in there tjejer, på vårt 8:e ivf kom vår dotter! Ville ge upp den där satans jävla ivfskiten såååå många gånger men vår läkare peppade oss att fortsätta och tillslut så kom hon ❤ Värt allt blod, svett och tårar.

          Alltså 8 äggplock?

          Klarar inte av ”tomma löften”, även om jag vet du menar vän ??☺️

      Förstår precis, har själv gjort IVF. Hoppas att din tur kommer snart. Önskar dig all lycka ❤️

        ❤️❤️❤️

      Håller tummarna! ?

      Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Har också gjort ivf och jag hoppas verkligen att det ska bli din tur ❤️

      Hejar på dig! Är själv IVF-barn och måste få säga att jag tror få personer känt sig så älskade som jag gjort av mina föräldrar ❤️ som de kämpade för att få mig och så lyckliga de blev när jag äntligen kom – på sista försöket som var möjligt både pengamässigt och åldersmässigt, hehe. Så som du längtar kommer du bli en fantastiskt bra mamma när det är dags, precis som min egen. Hoppas det blir snart, håller tummarna ?

    Hur har ni firat midsommar?

      Jag firade själv! Med min hund så kanske inte helt allena ? Min man jobbade så bara att gilla läget. Helt ok faktiskt.

    Såg Biancas haul idag från Nelly. Kläderna är verkligen som klippt och skuren för hennes kropp. Sitter sååå jäkla snyggt ? Själv skulle jag vara fruktansvärt obekväm om jag tryckte ner mig i en sån fin klänning. Men blir peppad att ta tag i träningen och komma igång ??

      Tycker hon är sååååå fin och passar i typ allt hon sätter på sig!

        Trycket alla kvinnor är fina, gärna som med former!

          Klart alla är fina på sitt sätt, har inte sagt annat ☺️ men hon är verkligen som klippt och skuren för den typen av kläder ?

        Jaaa håller med! ?

      Hur vet du detta ?

      ”Ja, jag vet säkert” är inte trovärdigt nog.

        Verkligen. Och att bara se alla likes gör det tydligt hur mycket folk VILL att det ska vara sant så de kan trösta sig själva för de inte är lika snygga, helt galet

        Vill du ha fullständigt namn, personnummer och adress på min källa eller? Jag är ledsen men jag kommer inte peka ut personen ifråga.
        En nära vän till mig jobbar nära Bianca men inte ens det räcker för skeptiker som dig. Och även om jag sa det från början så hade det inte spelat någon roll.

          Om du inte kan uppge din källa och inte kan uppge vem du själv är, så får du väl förstå att folk är skeptiska och inte litar blankt på vad du säger? Vem som helst kan ju skriva här att de känner någon som jobbar med Bianca.

            Jag förstår att folk är skeptiska men kommer tyvärr inte namnge varken mig eller källan då det givetvis kan få konsekvenser för min vän. Man får välja att tro på det eller inte helt enkelt.

          Jag känner en som känner en som känner en vars systers mammas brors sambos kusinbarns klasskompis storasyster jobbar med Bianca.

          Fint att du är så aggressiv.

            Wow tycker du det där var aggressivt? ? okej sorry not sorry

      Vilket jävla skitsnack ? Bianca har bara fixat tuttarna. Har gått på samma skola som hon (hon är ett år äldre) och hon har ALLTID haft så snygg kropp, massa killar i skolan brukade prata om hur snygg kropp hon har, höfter och rumpa osv… så din avundsjuka bara lyser igenom. Ok om hon hade gjort något så fine, men det har hon inte.

        Säger inte emot att hon alltid har haft snygg kropp. Det har hon. Men du kan inte referera till kroppen hon hade för ett X antal år sedan när ni gick på samma skola för kroppen förändras. Hon var snygg då, hon är snygg nu, men hon har opererat den och det faktum kvarstår utan att jag överhuvudtaget värderar det.

      Min kommentar har INGET med det du skrev att göra. OM hon gjort eller inte spelar ingen roll. Så jäkla tråkigt att nån alltid ska gå in och förstöra en tråd med sån idioti. Stick härifråååån

        Det var ingen som påstod det heller? Och jag värderade inte heller hennes operationer utan sa bara att hon hade gjort det? Du sitter på ett kommentarsfält om svenska bloggare men blir irriterad över att någon skriver något som inte passar dig? Du har inte mer rätt att kommentera än vad jag har. Jag skrev absolut inget fult, kränkande eller mobbade någon utan delade bara med mig av ren fakta. Man får välja att tro på det eller ej.

    Jag hatar mitt utseende. Det har gjort att jag söker bekräftelse från andra om att jag ”ser fin ut/duger”. Det här har pågått i många år och påverkar mig mycket. Vad ska jag göra? Jag liksom känner mig patetisk som är så svag för att höra från andra att jag ser OK ut

      KBT som hjälper dig att ändra tankemönster som gör att du känner sådär. När du är redo

      Terapi, hitta en bra terapeut som kan köra ”blandat” (lite kbt, lite analys, lite annat) för att både bryta beteende men också bygga självkänsla och hjälpa dig med skammen, osv. Det är inte så svårt som du tror just nu!

    Kommer aldrig förstå mig på Anna B och hennes stories, hon sitter på riktigt och gör en bild collage för att kunna lägga upp en kryptiskt bild om att något med polisen har hänt henne idag för att alla ska undra haha.

      Hon är patetiskt, varför följa sånt trams?!

        För att hon är en jäkla show.

          Ja, det är som en trafikolycka man inte kan låta bli att titta på ?

        Jag följer inte henne men hennes stories kan jag inte låta bli kolla på.

          Akta så att du inte blir blockad!
          Bättre att följa för att minska risken för det.

            Ser man vem som kollat på ens story eller något?Eller om man ej följer, inte gillar eller kommentera, hur kan man bli blockad?
            Herregud vad dålig koll jag har på instagram märker jag ?

              Jag lärde mig nyligen att folk kan se vem som kollar på ens storys ?

                Man kan kolla offline på stories utan att ens ha instagram finns sånna appar som kan snoka utan att ens ha ett konto sp länge innrhavaren har öppen profil.

              Ja, man ser vem som kollat ens story även om man inte kommenterar. Och Anna Book är manisk med att sitta och kolla igenom vilka folk följer så att hon kan blocka de som följer ”fel” konton. Det klassiska är att hon blockar dig om du följer en av hennes upplevda fiender, exempelvis Bloggbevakning. Hon kollar till och med upp vilka som gillar ”fel” kommentarer och blockar dem….

                Fast det kan hon väl inte se om man har privat profil? Då måste isåfall både hon och jag följa samma konton för att det ska synas.

                  Det stämmer, har man en privat profil ser hon inte vem du följer. Det är nog därför jag klarat mig haha! Men hon skulle nog vilja blocka alla med ett privat konto men då har hon inte så många kvar. Hon har väldigt få kommentarer med tanke på hur många följare hon har.

                    Man vågar ju inte kommentera ens något vänligt.

                    Ah okej! Ja säkert därför jag klarat mig med haha, privat profil och aldrig följt henne men kollat hennes stories i många år ?

                  Man kan ju söka bland exempelvis bloggbevaknings följare. Då syns du även om du är privat.

                  Hon har all tid i världen att lägga på blockande.

                    Ge henne inte tips ?

                      Det vet hon garanterat. Hon är ingen nybörjare på att blocka.

                Hon måste f*n skaffa sig a daytime job, det är ju inte hälsosamt att hålla på som hon gör. För mycket fritid helt klart. Arma mänska. ?

            Ja jag vet men klarat mig än så länge ? vill inte följa henne haha!

            Haha följer henne inte men kollar hennes stories ibland bara för detta. Hon intresserar mig egentligen inte alls, men jag har ju läst att många blockas bara av att kolla på en story och tänkt att det gör ju inget om jag blir blockad eftersom jag inte är intresserad, liksom kollat som ett experiment. Men har klarat mig hittills.

    Vad gör man när man inser att man aldrig kan slappna av i sociala situationer? Är inte bekväm med mig själv och vill bli en gladare, mer avslappnad och trevligare människa! Har så himla ”långt” till skratt och känner mig allmänt oskön och tillknäppt.

    Finns det hjälp att få? Hur förbättrar man sin personlighet samt överkommer osäkerheten?

      Social fobi? I så fall finns hjälp att f, t ex på vårdcentral, KBT, SSRI.

      Skulle kunnat varit jag som skrev det där, känner mig så obekväm i sociala situationer, brukar släppa efter ett tag typ på nytt jobb eller om man är runt nya människor men känslan att jag är lite obekväm försvinner aldrig även om de kan bli bättre. Jag har lätt för skratt dock.
      Mitt tips tror jag är att man ska träna på det, utsätta sig för sånna situationer och vänja sig typ ??‍♀️

      Inte lätt, men försök ”öva” – utsätt dig själv för det som du känner behöver ”jobbas på”. Har du ingen i din närhet som du kan berätta för, och som kanske kan vara till hjälp, stöttning, assistans när det krävs? Boosta dig liksom. Det tror jag skulle vara bra!

    Måste få ur mig detta: Roshi Hoss verkar som väääääärldens ”pick me”!
    Tack för mig.

      Hur menar du?

      Vad betyder det?

      Hon är väl ihop med André? Blicks ex

        Jag har fått den känslan pga bilder/storys de lägger upp men är det officiellt?

        Nej

    Är det bara jag som varit ensam hela midsommarafton..?

      Nepp ??‍♀️
      Vad du ensam av egen vilja eller inte inbjuden någonstans?

        Nej det är väl inte av fri vilja…

          Trist, jag gillar vara själv men hade varit trevligt om man hade haft den där självklara platsen i ett kompisgäng en sån här dag så man kunde haka på.

            Jo jag gillar också att vara själv annars, vardagar och så. Men just högtider blir så påtagligt att alla andra träffar folk och har trevligt tillsammans när man själv inte har det…

      Nej inte bara du…

      Nope, jag med ☺️ skrev hos en annan som kommenterade om föräldrar. Skulle dit, men fick mens (och har endometrios) så stannade hemma i sängen istället

      Nej. Jag har inge sett en människa på hela dagen. Katten kommer och snackar ibland. Plöjt en Stephen King så jag har varit i en liten, galen, stad i Maine?

        Jag kollade på filmen midsommar, såg den på bio när den kom och såg om den igen idag haha, man blir helt traumatiserad.

          Hehe. Jag har inte sett den filmen, men tänker att det måste gå att göra mycket skrämmande just runt denna högtid.
          Hednisk och full av riter och symboler.
          Eller så är det bara Mr King som spökar i min hjärna?

            Du borde se den ? finns på Netflix

        Älskar Stephen King, precis läst ut hans nya bok Senare. Vilken läste du?

          Senare läste jag för ett tag sen. Gillade den men tyckte slutet blev lite forcerat. Dock lämnade han ju öppet för en fortsättning…
          Just i dag läste jag om en gammal bok. Köplust.
          Förra sommaren blev det mörka tornet serien. Första boken är lite sådär (det märks att han skrev den som väldigt ung) några är riktigt bra. (8 st totalt om jag minns rätt) Återkommer till att fundera på de olika världarna och förstås bumblaren Oy.

          Läste alltid S King som yngre, men kom ifrån det sen. Började uppskatta skräckfilmer mer än skräcknoveller. Men nu fick jag nästan ett litet sug efter att läsa nåt av honom igen, tror ta mig tusan jag ska göra det! Tack vare er här på bb ?

      Också ensam här. Singel, ingen familj i Sverige och kompisarna har sina partners och familjer. Så det blir alltid ensamma högtider. Försöker göra det bästa av det men visst svider det lite, känns som att högtider bara är för de med partner och familj.

        Känns som att det är ganska svenskt med dessa ”slutna” högtider? Midsommar är nog värst men även tex nyår. Som på midsommar, även om det finns vissa organiserade firanden (där folk ändå umgås i grupp, inga långbord direkt) så är det allra mesta att bjuda in slutna sällskap. Inga parader, folkfest i parker etc på midsommar. Blir så tydligt för dem som inte har något sällskap. Bor inte i Sverige och firar inte pga vanlig dag idag men upplever högtider här mycket mer avslappnat + att det finns alternativ.

          Fast jo, normalt sett (ej corona) så brukar det ju finnas midsommarfiranden med typ dans runt stången på hembygdsgårdar och liknande.

            Jo men oftast går ju folk dit i grupp? Och att dansa en stund och fika, det är ju liksom bara en del av själva midsommarfirandet. Tror tyvärr inte det hjälper speciellt yngre människor som känner sig ensamma

              Det är sant.

          Ja nyår är jobbigt om man inte har planer

            Exakt. Nyår och midsommar är nog värst faktiskt.

              Jag tycker nästan julafton är värst av alla. Då är det ju mer eller mindre tabu att vara ensam, man vill typ inte nämna det när folk frågar hur man firat.

                Ja det kan jag verkligen förstå, för mig frias julafton alltid med familjen så har inte tänkt på de :/
                Däremot alla andra högtider gör alla olika saker typ, så för mig är nyår värst, tycker det är sån ångest om man är ensam då.

                  Kanske kan du hänga med familjen då? Jag firar alla högtider med familjen, det är nog självvalt givet att jag självvalt inte har någon umgängeskrets att tala om direkt. ?

          Håller med och tycker överlag svenskar är väldigt slutna vad gäller alla som inte ingår i familjen. För några år sedan när jag var ute och fikade med 2 nära vänner nämnde jag att det kändes lite trist att vara helt ensam på valborg (eller midsommar? Minns ej) och de sa det förstod det. I slutet av fikan kom det fram att de två skulle spendera den högtiden ihop då den enas familj anordnade middag och lekar och den andra precis blivit sambo med dennes bror. Jag sa inget då men var jävligt ledsen när jag gick hem och inte blivit medbjuden. En person extra liksom…? Men kändes som om det var det typiska i Sverige: höll hårt på att enbart familj fick komma. :-/

            Men fy ? tycker överlag att man som singel stöts ut, det är främst par eller barnfamiljer som umgås och av någon anledning vill man inte ha med någon som inte ”passar in” då ?

            Håller med. Mina vänner bjuder aldrig mig eller så bjuder de in mig typ dagen innan och säger ”om du inte har några andra planer” fast det varit planerat långt innan. Jag tackar alltid nej väl medveten om att jag inte är ett självklart inslag.

              Men gud vad hemskt! ?

          Tycker det är samma I landet jag bor i, har man ingen grupp att hänga med så blir man ensam på speciella högtider.

        Men gud, skulle aldrig låta en kompis sitta själv på en högtid (om hen inte ville det)! ?

          Åh det är nog vanligare än du tror. Så fort folk börjar bilda egna familjer så ”glöms” ensamstående kompisar bort, lovar.

            Detta är så sant i Sverige. 🙁

            Ja man glöms bort, jag är levande bevis på det ???‍♀️

            Kanske är vanligt, men jag skulle inte göra så som jag sa. Har bjudit med vänner till julaftonsfirande med min familj etc.
            Alltså att höra att en vän är ofrivilligt ensam på en högtid och inte göra nåt åt det? ?
            Och ja jag är svensk.

              Är gift men har inga barn och kommer troligen inte skaffa. Har vänner med och utan barn, med och utan partner.
              Kanske är era vänner såna som var väldigt aktiva här förra veckan? Som bara ville ungås med familjen och vänner hamnade sist? Men bjuda in en vän kan man ju göra ändå tänker jag…

        Som nybliven 80+, änka kan jag konstatera vissa saker. Telefonen gick varm första tiden. Sedan tyst. Vår familj har i alla år varit noga med att umgås med vänner från våra båda sidor. Bjudit in vänner, singel eller par orelevant. Av naturliga skäl är vi få kvar i umgängeskretsen, men.. Glad att jag har barn och barnbarn.

          ❤❤❤

          Åhh, ja, vad sorgligt egentligen, att det blir så. Jag känner mig trots allt glad för din skull att du har barn och barnbarn. Det måste ändå vara värt mycket om relationen är god ?

      Nej. Här är allt som vanligt, bara jag och katten.
      Har städat och pysslat, sen kom jag på att jag var sugen på maränger så då gjorde jag det.
      Så nu ska jag äta glass med melon och maräng.

      Jag var också ensam.

      Jag har jobbat hela midsommar så jag inte behöver tänka på hur jäkla ensam jag egentligen är.

    Hur tidigt har ni känt att ni är gravida? Går det att känna redan i vecka tre?
    Vi håller egentligen på med IVF, men har en paus från det under sommaren och försöker bli gravida på naturlig väg. Jag har börjat må illa de senaste dagarna, och tycker plötsligt att choklad smakar konstigt. Och jag har alltid älskat choklad. Troligtvis är det ju inte en graviditet, men kan inte undvika att tänka på att det kanske är tidiga symtom ?

      Det är väl bara att vänta lite till. Det märks ju så småningom!

      Vill inte vara elak. Men det är även symptom på corona ? Men hoppas på graviditet för din skull såklart! ??

        Tänkte precis samma sak. Så ta ett coronatest istället …!

          Haha, ja jag har faktiskt tagit ett coronatest precis men inte fått svaret ännu ?
          Dock har jag fått båda vaccindoserna (är riskgrupp), så det är väl ganska mycket mindre risk att det är Corona då?
          Men visst – det kan vara Corona. Eller bara stress.

            Hahah bra! Hoppasdu inte har åkt på skiten ?

            Håller tummarna för dig!

            Risken att det är corona är som jag förstår det lika hög som utan vaccin, risken är bara mindre att du blir allvarligt sjuk av det.

      Jag vill inbilla mig att jag känt när jag blivit gravid, typ nån form av mensvärk när ägget fäst typ? Vet inte om jag inbillar mig men jag har känt det tre gånger och varit gravid varje, varav den sista slutade i abort så verkligen inte önsketänkande heller.

        Sorry men nej, det känns inte när ägget fäster. Men det är nog dom du skriver, inbillning.

          Äh lyssna inte på sorry. Du känner din kropp bäst o vet vad du känner o inte känner. Jag har sagt icke vedertagna saker till min mamma o då visade det sig att hon har samma! Tycker det var roligare än om hon sagt att det var svammel. Sen såklart möjligheten finns att det är svammel. Sen ni ensamma, jag är med ensam. Så tja… O har mens men inte endo, vare nåmernej

        Har varit gravid två gånger, önskat och planerat men inte så att jag verkligen gått runt och ”inbillat” mig symtom för att jag hoppats så mycket. Däremot har jag båda gångerna ”vetat” redan från några dagar efter ägglossning, har liksom känts annorlunda i kroppen på nått sätt. (OBS: i vanliga fall är jag väldigt skeptisk till sånt som har att göra med intuition osv) Jag antar att det händer saker i kroppen redan från dagen ägget blir befruktat (alternativt infört vid IVF), så det är väl inte orimligt med något symtom eller så…?

      Det enda jag märkt, eller liksom inte märkt, har varit hur normalt allt känts de gånger jag faktiskt varit gravid. Alltså om jag hoppats på graviditet eller nojat över graviditet så har ibland små diffusa symptom alltid dykt upp. Men när jag varit gravid – ingenting. Helt omöjligt att veta liksom men håller tummarna för er.

      Jag fick blodtrycksfall i duschen och blev väldigt yr, såg typ stjärnor. Blev även andfådd väldigt tidigt, gjorde IVF och detta var innan jag tog gravtestet som man tar 2 veckor efter återinföringen av embryot tror jag.

      Jag märkte på en gång- kan inte riktigt säga hur. Men kroppen kändes annorlunda. Det tog nån dag bara. Då tänkte jag ”humm, jag inbillar mig kanske” men innerst inne visste jag. Två veckor senare hade jag fått mkt större tuttar (det var nog bara jag som märkte det ?) & var helt säker.

      Jag är relativt säker på att jag kände när ägget fäste. En kväll mitt under middagen, 5-6 dagar efter ägglossning. Det stack till som ett nålstick liksom. Efter det började jag få ganska kraftig molvärk varje eftermiddag/kväll. Så var hyfsat säker på att jag var gravid när jag gjorde testet drygt en vecka senare! Hade molvärk på samma sätt även förra graviditeten (en hel vecka innan beräknad mens). Lycka till ?

      Hej,
      Jag kände det efter en vecka ungefär. Vet inte hur egentligen. Jag var väldigt trött och jag bara kände inte igen mig i min kropp. Kan inte riktigt förklara det. Sa till min sambo att jag tror jag är gravid och han var mer skeptisk. Sen visade det sig att jag var gravid. Om det var verkliga symptom eller något annat, det jag inte. Men jag bara kände att jag visste.

      Nu som sagt så är det så olika från person till person men dem gånger jag inte va gravid så hade jag alla typiska symtomer (illamående, ömma bröst m.m) men när jag faktiskt blev gravid hade jag ingen symtom, endast att mensen inte kom. I vecka 6-7 kom dem flesta symptomer. Men i vecka 11fick jag missfall?

    Gillar ej att sitta ensam på midsommar, flyttade pga av min kille till en ny stad och vantrivs. jag känner ingen här , tappat kontakten med med gammla vänner då alla tycker det e jobbigt att åka hit . Har bott här Nu i två år och vill inget än att flytta hem . Har oxå tappat kontakt med nära och kära då det tar en lång tid att åka hem . Har varit ledsen hela kvällen för vill inte ligga inne och titta på film när alla andra har så jäkla kul . Vet att andra som struntar i midsommar men hoppas det finns någon i min sits där ute .

      Hej!

      Vad jobbig känsla. Umgås du med killen idag ändå? Varför kan du inte flytta tillbaka?

        Ja vi e ju kära men umgås inte 100% pandemin har gjort att mycket kul saker är stängda , men det har slitis en del på förhållandet då man mått dåligt en längre tid , försökt förklara och väckt tanken på att flytta men det tycker han e jobbigt . Och det ser ju ut som det gör med att försöka få tag på lägenheter , det e typ så svårt .

      Flytta!

    Så jag var på min första manikyr någonsin idag. Blev överraskad när han började fila mina naglar fram och tillbaka. Lärde mig i någon tjejtidning i tonåren, i.e. det stämmer säkert inte, att man ska fila åt ett håll för annars ”skivar”(?) sig naglarna. Har jag hemskt daterad information eller borde jag inte gå till den där salongen igen?

      Haha har också läst det och därför alltid bara filat åt ett håll!

        Tack!
        Jag trodde att om jag valde en salong som verkade etablerad skulle det vara seriöst. Jag undrade många gånger vad han egentligen gjorde. Filade ner naglarna mycket kortare än vad de var också.☹
        Får återgå till att fixa allt själv

          Men vet inte om det stämmer alltså!
          Men tråkigt om han gjorde dem
          för korta.

            Plus att han liksom inte fyllde hela med nagellack :/
            Fick i alla fall en fotmassage och avled inte (har kraftiga oförklarliga komplex för mina fötter).

            Känns bra att jag inte är den enda som envist filar åt ett håll:)

              Hur menar du? Längst ner brukar man ju inte måla, blir kladdigt på nagelbanden. Men om han inte gjorde längst ut är det konstigt.

      Gör ofta manikyr och de filar alltid fram och tillbaka

      Alltså, bara en fråga! Varför är det ofta unga asiatiska killar som jobbar med manikyr och pedikyr? Vad är grejen med det liksom? Jag har absolut inget emot det, och är verkligen inte rasist, men alltid undrat över varför det är så? Jaja, inte alltid men ändå rätt ofta! Varför?! ? Varför är det inte lika ofta unga killar från andra världsdelar, om det nu ska vara killar? Har inte nåt emot att det är killar heller, missförstå mig inte nu, men just asiatiska killar på nagelsalonger..??? Fattar inget. ?

        Kanske ses som ett mindre stereotypt feminint yrke i (vissa?) asiatiska länder.

          Precis som många arabiska män är damfrisörer men det är mer sällsynt att möta en skandinavisk man som inte är homosexuell som jobbar som damfrisör. Barberare verkar vara undantagna från regeln.

            Ingen aning om arabiska män är den korrekta termen, menar iaf män från Mellanöstern.

    Ni som är frisörer.. är det ofint att be frisören att inte styla en när man blivit klippt. Vill bara få det torkat och sen sätta upp det i snodd när jag går därifrån. Hatar att vara stylad från frisören. Men tycker de att man är dryg och typ otacksam då?

    Ja jag är extremt konflikträdd.

      Kan du inte säga att du vill ha det plattat? Då blir ju resultatet ”neutralt” liksom

        Åh nej. När de plattar det är det värsta tycker jag. Mitt hår är rätt så ”burrigt” och jag känner mig så fel i plattat hår.

        Känns så onödigt att de ska styla när jag ändå tvättar det så fort jag får chansen för att få tillbaka ”Mitt eget” hår igen.

        Tack för alla svar. Tror nog som ni säger att det inte gör något, en extra paus innan nästa kund bara.

          Ofta tar de exakta betalt för stylingen också. Som restauranger som ställer fram bröd och oliver liksom. Så avstår du blir det kanske billigare också. Ofta frågar de ju ”vill du att jag lockar/plattar håret?” få kan du bara ”nej tack det går bra som det är”, eller om de bara börjar kan du ju trevligt avböja och t ex. säga att du undviker värmeverktyg i håret (om att bara avbörja inte känns som skäl nog).

      Känns som att de skulle bli glada av att slippa den delen och ändå ta fullt betalt, så säg bara att du vill inte ha håret stylat. Inga konstigheter ?

      Det kvitter väl vad frisören tycker. Du har ju betalt för att få det klippt, säg bara att ingen styling behövs. De blir väl snarare glada som hinner ta en kaffe innan nästa kund, haha.

      Kan inte tänka mig att de tar illa upp då länge du säger det trevligt! Du behöver ju inte säga att du hatar stylingen liksom. Säg att det inte behövs och om de insisterar eller nåt så säg att du ska direkt till ett tungt träningspass/åka och bada/har bråttom/ska till ditt jobb där du bär hjälm etc

      Ja, det sparar ju tid! Du kan säga du ska direkt till crossfit-träningne så det känns inte lönt. 😉

      Min brukar fråga hur jag vill ha det stylat. Har både kört på roliga stylingar jag aldrig skulle orka själv, plattat (mitt hår är rätt platt så blir naturligt men lite snyggare) och att de kanske bara gör lite lockar längst fram vid sidan av ansiktet. Någon gång har de satt upp det i tofs med ex, och då kammat allt på riktigt snyggt sätt som är svårt/tidskrävande att åstadkomma själv där varenda strå typ låg perfekt, eller lockat ett par lockar efter uppsättningen ex. Så du kan ju alltid be om ngt som är jättelite styling eller att de sätter på den där hårsnodden så som du tänkte göra sen typ ?

      Nej, du kan absolut säga att du inte vill ha det stylat! Bara att nämna det från början när ni har konsultationen, oftast frågar frisören också hur du vill ha det stylat under tiden de klipper och då kan du bara säga att du inte behöver någon styling, inte ens föning.
      Många frisörer kommer tacka dig (föning och styling sliter på kroppen) ☺️

    Jag har längtat efter barn i så många år, jag har fast tjänst och lägenhet o hela konkarongen, en sambo sedan 8 år tillbaka och vi har det bra! Borde kanske även tilllägga att jag är snart 26 och sambon 30.

    Nu har vi kommit överens om att skaffa barn, och jag misstänker att jag är gravid (ska köpa test imorgon) … jag har helt plötsligt fått kalla fötter, och tankar om att ”är det verkligen rätt tillfälle nu? Kommer vi klara av det här? Kan jag ta hand om ett barn ens? Tänk om vi ångrar oss?” Osv … och emellan åt så känner jag lycka o värme i tanken på ett barn. Nej men alltså det är så rörigt i mitt huvud och samtidig orolig… är det vanligt att tänka så eller är det ett tecken på att jag inte ens är redo ?! Ojojoj… Är det en jättestor omställning från inga barn till 1 barn ?

      Jag tror många känner så. Jag och min man är några år äldre än ni, och jag trodde länge jag inte skulle vilja ha barn alls, men förra veckan hade vi för första gången oskyddat sex och efteråt kände jag mig helt stirrig! Tänkte exakt samma tankar som du haha. 🙂 Men är man inte såndär som drömt om att vara bullbakande mamma sedsn man själv var barn så tror jag lite kalla fötter är helt normalt. Stora förändringar i livet är ju läskiga!

        Vad skönt endå att höra att man inte är ensam o i dem tankarna! Jag tror du har helt rätt. Jag önskar dig all lycka till och håller tummarna! ??

      Det är nog böldigt vanligt och normalt! Stort beslut ju och helt plötsligt känns det väldigt verkligt. Och ja, klart det är en megastor förändring, en av de största man kan genomgå. Men brukar gå bra om man är någorlunda vettig ?

      Jag har det precis nästan som du. Jag har ett fast jobb, sambo sen snart 9 år tillbaka. Vi bygger vårt framtida boende som ska vara klart i höst.
      Jag är gravid i v30 och tänkte senast igår att ”jag undrar om detta är rätt och kommer vi klara detta” även om jag vet att jag velat detta så länge med honom.(och han med mig också såklart)
      För min del så tror jag att jag bara är rädd för förändringen som kommer att ske, det är ju ändå ett stort steg i livet. Samtidigt som de vissa dagar känns helt rätt och jag skulle inte vilja ändra nått. Ser verkligen fram emot att träffa den lilla som bor i min mage. Men det är absolut skitläskigt. Haha! Vet inte om jag hjälpte dig så mycket, men skulle iallafall säga att jag förstår dina tankar för jag går i samma och jag skulle säga att de inte är nått ovanligt alls. Ofta klarar man mer än vad man tro. Lycka till ? ?

    Undrar hur länge Peg och Filip egentligen varit isär. Peg har tydligen en ny kille. Såg en bekants instagramstory med bilder på de två med hjärtan och bilder där de verkade väldigt närgångna. Kommer inte outa honom, tänker att de får hålla det privat. Kul om hon hittat nån, hon verkar mått väldigt dåligt.

    Medicinsk eller kirurgisk abort i tidig graviditet? För och nackdelar? Har lätt för att blöda och ett psyke som svajar :/ Känslig för hormoner.

      Medicinsk givetvis. Ingen läkare kommer göra skrapning om du är inom tiden för medicinsk. En skrapning kommer med större risker så är du helt säker på att du vill göra abort bör du inte vänta.

        Vad hemskt, skulle aldrig göra en medicinsk abort! Särskilt inte hemma. Blöda en massa, smärta och så ser är det väl risk att man ser delar av fostret komma ut (hände en kompis som fick tidigt missfall)? Usch.

        Jo fast man får välja. Har gjort en medicinsk abort för 2 år sen, hemma. Hela min kropp och psyke blev totalt kaos efteråt så tänker nästan att en kirurgisk är bättre :/ Har som sagt även väldigt lätt för att blöda okontrollerat och känner en operation vore bättre. Svårt :/

      Jag har aldrig genom gått en abort men praktisera på en mottagning som utför det. Medicin/kirurgisk beror oftast på vilken vecka. Om man är orolig (vid tidig grav) rekommenderar jag att man gör en medicinsk abort på sjukhuset. De kontrollerar hur mycket man blöder och vad som kommer ut. Det finns även ”bättre” medicinering eftersom de kan anpassa efter personen på ett annat sätt än skicka med tabletter hem. Sen även möjligheten att göra ultraljud om behovet finns. Lycka till.

    Kan någon här hjälpa mig? Om ni varit i Grekland nyligen eller ska dit, eller bara råkar veta rätt info. Behövs ett pcr test? Vad krävs och vad gäller för inresa? Snälla hjälp??

      Bättre och mer säkert höra med grekiska ambassaden än random människa på bloggbevakning. Regler kan ju dessutom ändras- hör med grekiska staten i Sverige eller googla typ grekiska inrikesministeriet om de har engelsk sida.

        Ja, hitta rätt sida så att du vet vart du ska kolla när det närmar sig. Eftersom reglerna kan ändras så snabbt

      Bättre att googla, kolla FOHM och UDs hemsida ?

      *bitermigiläppenförattinyesöganågotomredoripandemin*

        FOHM & UD är nog bättre att kolla med om man vill resa TILL Sverige.

          UD har bra info om vad som gäller när man reser utomlands också. Ladda ner deras app så får du notiser om något k Grekland ändras också.

      Ladda ner appen UD resklar. Finns info gällande alla länder där.

    Kvinnor som tar gravidbilder på sig själva magen dvs blottad mage och ett flertalbilder sen väljer att lägga upp på instagram på sin öppna profil, de som har familj och äldre barn vad tycker ni om sånt? Känner en som bokstavligen gör allt för lite uppmärksamhet. Snygg är hon inte kan jag lova er.
    Ljuvligastories heter hon på engelska ?

      Jag tycker absolut ingenting. Det är ju väldigt vanligt med gravidbilder- knappast provocerande 2021 hur ”snygg” eller ”ful” du än är.

        Absolut jag förstår hur du menar helt ok om man är påklädd, men hon visar upp sig kan man säga mer naken än påklädd stretar med benet,tvingar alla att hålla henne barnen som är 10, 7, 3 år gamla pojkar och maken och sen lägger upp en bild på naveln för allmän beskådan. Hon är en aning speciell kan man säga.

          Hänger inte med. De flesta poserar väl halvnakna på just den berömda ”magbilden” alla har. Der var väl Demi Moore som gjorde den först för massa år sen.

          Tvingar hon barnen och maken att hålla i henne? Ramlar hon annars eller vad? Tvinga är ju aldrig bra att göra med nån, men hur vet du det?
          Visa upp naveln låter ju märkligt men inte särskilt provocerande?

            Jag tänker mer att det är svårt inte visa sin navel om man fotar sin mage. Så tycker inte hon verkar särskilt märklig där heller.

              Haha ja, du tänker så! Tolkade som att det var inzoomat på naveln liksom. Undrade varför?

      Men fy va elak du är ? ”Snygg är hon inte kan jag lova er”. Hoppas hon får veta vad du skriver om henne på nätet. Fy ?

        Gå och berätta då, asså hon bordw tänka till hennes bilder kan ju kopieras, kan missbrukas någon man kan tom runka till de men tror ärligt talat att hon tänker inte så långt tyvärr, för henne handlar allt om bekräftelse hon bara måste ha det annars finns hon inte.

          Det är väl knappast hennes problem eller ansvar vad nån väljer att göra till hennes bilder? Varför skulle hon bry sig?

            Hon är inte svensk, här är allt acepterat vilket är fine men, har man familj så borde man ändå tänka att ens barn kan bli retade i skolan om ens föräldrar(mamman) väljer aktivt att lägga upp halvnakna bilder på instagram vilket hon gjort det kan ingen förneka.

              Sköt dig själv & låt den här tjejen vara ifred nu. Glad midsommar.

                Väl skrivit.

      Tycker sådana bilder är löjliga. Fattar att man vill visa för hela världen när man är glad och lycklig men löjliga bilder imo. Särskilt arrangerade gravidfotograferingar.

        Hon är nog ensam i sitt sätt menar inget illa men fattar inte hur hennes egna mamma inte säger åt henne som följer henne. En 38 årig kvinna borde ha lite mer vett skallen än så. ?

          Deljuvligastories på engelska så heter hon ?

            Hittar inte

            Fy fan att vara din vän alltså….

          Du får kanske jobba lite på det här med acceptans och tolerans? Hur starkt du än känner i den här frågan så håller väldigt många inte med dig. Hon får väl fota om hon är 83 om hon känner för det- hur är det ditt problem?

      Låter mest som att du satt full och bitter på midsommarafton…

    Vad har hänt med Jonna Jintons man?! Ser honom aldrig i hennes videos eller på instgram längre…

      Jag undrar också, han brukar ändå synas till men inte längre. Han va inte med henne idag heller när dom fira hennes brorsa ?

        Tänkte också på det! ?

      Och nya ”husbilen” verkar hon inreda och fixa till själv, annars brukar hon oftast ha någon nära som hjälper till med hennes projekt.. Kanske något hänt mellan dom eller så kanske han inte längre vill vara med på sociala medier, för jag har också reagerat på att han inte synts till..? Men hon lär förmodligen hålla saker privat om något pågår och det är ju helt ok det med. Inte så att följare behöver veta precis allt alltid 😛

      Hon har inte haft sin vigselring på sig senaste videorna.. Läste endel kommentarer på hennes Youtube igår om hur Johan inte varit med de senaste videorna mer än i bakgrunden för någon video sedan.
      Flera skrev hur fina de ör tillsammans och att de hoppas allt är bra. Typ lika många skrev att Jonna verkar ha mer/bättre kemi med killen som jobbar för henner…

    Fick sista barnet för 6 år sedan, en vaginal förlossning, har sedan dess känt mig stor som en tunna i slidan vid sex, så jävlas tråkigt då känseln för både mig och mannen såklart blivit kraftigt försämrad, vad sjutton ska jag göra? Hjälper knipövningar? Vill liksom känna mig trång igen, sådär så att det är kämpigt att komma in.. ?

      Låter som det skulle göra ont att ha det så.. inget eftersträvansvärt. Så kanske det aldrig blir igen. Men bättre kanske det kan bli, kolla med gynekologen!

      Luktar väldigt mycket mantroll om den här kommentaren ?

        Så för att JAG vill att det ska kännas mer än som att någon har ett pekfinger i mig när jag har sex och att jag vill njuta TILLSAMMANS med min man är han kontrollerande? Det är alltså han som vill detta? HERREGUD, jag är en egen person! Du har inte fått nåt på länge va? Ge dig iväg och smaka på en rejäl stock vetja! Fjant!

          Oook…
          Sista meningen gav ju inte alls Anonym 22.05 vatten på sin kvarn… ?

            Haha tänkte likadant ?

          Hur fick du det till att din man skulle vara kontrollerande?

        Ja om kvinnan hade problemet skulle hon väl bara söka hjälp hos gynekolog?

      Men alltså, usch.

        Usch? Ja fy för riktigt härligt sex, blä! (Ironi)

          Nej mest usch för sättet du uttrycker dig på.
          Tror nog att din typ av frågeställning för bättre gehör på Familjeliv dock.

      Boka tid hos gynekolog. Om du fått bristning som behövt sys vid förlossningen kan den ha läkt fel eller inte blivit sydd rätt. Då kan mellangården vara väldigt tunn och behöva byggas upp genom operation. Det kan också finnas skador på muskler som inte går att se direkt efter förlossningen som gör att underlivet kan kännas vidgat (levatorskada). En gynekolog som är kunnig inom bäckenbottenkirurgi kan undersöka dig och ge vidare råd.
      Efter att ha fött barn vaginalt är slidan lite vidare hos de flesta, men inte så som du beskriver.
      Gynekologen kommer också fråga om du har svårt att kissa eller bajsa, om det lätt kommer in luft i slidan eller vatten när du badar, om det är svårt att använda tampong för att den hamnar snett/halkar ur osv då det också är problem som kan hänga ihop med skador i bäckenbotten.

        TACk! ?

        Man kan även träffa en fysioterapeut som jobbar med kvinnohälsa för en första bedömning. Tyvärr kan både kunnig gynekolog och fysioterapeut bara svåra att hitta, så ge dig inte om de första säger att allt ser fint ut.. man kan ställa diagnos endast med ultraljud, av erfaren gynekolog. Vet inte var du bod men i Stockholm kan jag rekommendera gynekolog på Södermalms läkarhus.

      Slidförsnärvning hos en plastik kirurg. Gjorde min hos Gunnar Krantz på plastikakademin i Linköping. Bästa beslutet jag tagit.

    Min pappa ringde mig ikväll, han hade infarkt på g och gjorde en ballongvidgning igår. (Ett litet kärl var delvis blockerat). Han säger sig må bra nu och att han får åka hem imorgon om allt är ok då. Det värsta är att det här hände igår och vi bor i olika länder så jag kan inte åka dit nu liksom ?

    Han vill aldrig vara till besvär och gör inget väsen av sig så när han började få känningar på onsdagkväll (han har haft en infarkt tidigare) så väntade han till morgon, tog bussen och åkte 45 min till akuten. Det bor släkt i samma stan så dom hade kunnat hämta honom (nån ambulans var det inte tal om) men nej, han vill inte störa folk. Det gör så ont i hjärtat att tänka på att han genomlidit allt detta ensam – igen (det var samma sak sist) ? Han vill heller inte att andra ska oroa sig för honom så han sa att han ska ringa andra familjemedlemmar och släktingar imorgon när han är hemma igen. Han var väldigt bestämd med det och jag försökte övertala honom att ringa släktingar och be dom hänta honom. Jag vet inte om han kommer att göra det.

    Fyfaaaaaan vilken ångest jag har! ?

      Lider med dig! ❤ Så frustrerande på flera nivåer ?

      Oj vad jobbigt. Jag skulle också få oro. Ta hand om dej och kram. ?

      Känns igen. Mannen i familjen fick känningar början 90-tal. Infarkt m m. Åren går. Mannen levde dock ett gott liv ytterligare 30 år.

      Åhh ja jag förstår dig. Man kan verkligen vara maktlös i många situationer. Jag tänker på dig/er.

      Tack snälla igelkotten, anonym, Li och Emma! ♥️ Era vänliga ord är guld värda i den situationen! Jag har inte hört av min pappa idag. Han sa igår att han ska höra av sig till mig när han är hemma igen alt. höra av sig om han inte får åka hem idag. Väntar på samtal…

    Är det någon som har tips på duktig makeupartist i Stockholm?

      Åh det här undrar jag också.m, skulle vilja bli riktigt fint sminkad till en 40-årsfest i augusti. Det borde vara lika lätt, ok kanske inte lika men 50% lika lätt da, som att boka en furstlig tycker jag. Själv har jag aldrig smink på sommaren, bara mascara och ibland läppstift/eyeliner på vintern och äger typ inget smink. Minns när en på mitt förra jobb fått väskan stilen och ba neeeej min sminkneccesär var där… För mig var det ingen katastrof, där i ligger väl tre hårsnoddar, en mascara och en ring jag glömt bort men för henne var det ju många tusen där i… Jaja hur som helst, jag skulle gärna också vilja få tips på ställe!

    Väntar första barnet (beräknad om 1 vecka) och börjar inse att jag fått barn med fel man. Varit tillsammans med han i 10 år och sitter bara och är irriterad på honom och tänker alla negativa egenskaper han har. Kan någon snälla komma med goda råd? Vill inte göra slut nu innan vi ska få barn lixom. Har någon känt samma?

      Kan det inte vara relaterat till graviditeten? Att man känner tusen saker och att man är väldigt uppe/nere pga humöret?

      10 år historia, 9 månader gravid och du börjar ångra allt en vecka innan bf, känns som att det är kopplat till graviditeten.

      Kan tänka mig att man är jävligt less och att allt känns piss i slutet på en graviditet, kanske känns allt bättre om någon månad när du mår bättre?

      Nejmen du, försök ha lite is i magen. Det fanns ingen jag hatade så mycket som jag hatade min man sista veckorna av graviditeten, jag skulle flytta ifrån honom för att han var så fel och jag ångrade mig.

      Det gick över efter förlossningen, typ två min efter ungen var ute så älskade jag både ungen och honom så mycket att jag grät och trodde hjärtat skulle spricka av kärlek ? vet att det är hemskt och jobbigt för dig nu och att det innebär mycket ångest att känna såhär – men som sagt, is i magen. Försök ha lite av det iaf! En vecka kvar bara ju, KÄMPA

      Ops. Vad har han för dåliga egenskaper. Nä du ska nog inte behöva känna irritation när du har ett spädbarn. Fast i början kan du ju behöva två extrahänder o du kanske inte vill börja med varannan vecka. Diskutera med honom framför barnmorskorna om vem som ska ta barnet första veckan o vem den andra… De blir kanske lite konfunderade.

        Man har inte varannan vecka med så små barn såklart…

      Aahhjamen, för nio månader sedan gjorde ni ju ett barn, och de dryga nio åren innan dess lär ju knappast varit värdelösa då, så bit ihop och se var graviditeten och kommande förlossning säger om saken – kanske säger något helt annat ?

    Jaaa varför går hon inte ut med det haha

    Derek Chauvin, han som ströp George Floyd, fick ett fängelsedom på 22.5 år. Tankar på det?

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KyQWjM/polisen-derek-chauvin-far-sin-dom-for-att-ha-dodat-george-floyd

      Vad bra.

    Anna Book är full(?) och labil på instalive…

    Litar ni på vaccinet mot covid, ni som fått.

    Själv har jag fått bägge två.

      Jepp! Annars hade jag ju inte tagit det.

      Man har väl inte så mycket annat val. Lär ju vara säkrare än inget vaccin i alla fall. Men när man läser att varannan smittad person i Israel (där smittspridningen ökar igen) hade fått två doser vaccin känns det ju väldigt deppigt…

      Kan väl inte ”lita på” ett vaccin. Mest sannolikt gör det nytta. Men ingen garanti. Det jag kan tycka är intressant, är hur ofta vi kommer att behöva bli vaccinerade, blir det som med säsongsinfluensan, så typ årligen, eller hur kommer det att bli i fortsättningen. Vi får väl se.

      FInns det något val? Jo man kan nog lita på att det gör nytta men frågan är väl mera, hur långt räcker det? Antar att vi kommer att få leva vidare med pandemin ett bra tag ännu skillnaden är bara att vi inte blir fullt så sjuka som utan vaccin. Tycker kanske att folk flest verkar tro att det är över och att vi nu ska leva livet precis som vi vill.

    Hon säger att de är en youtuber hon avskyr och att personen börjar på ”A”.
    Hon har sagt flera ggr innan att hon ej gillar anis så måste va han. Plus att han och Filippa inte firar midsommar ihop är lite konstigt ändå..

      Tänkte samma…. Stelt att han precis skrivit en låt om henne isåfall

    Funderar över när vissa tar bilder på deras nyfödda/små barn. Har sett exempel på när dom är nedstoppade i t ex blomkrukor för att få till en ”söt bild” Jag tycker det är kränkande. Överdriver jag?

      På vilket sätt är det kränkande?

      Ja du överdriver. Tror ordet du söker är töntigt, inte kränkande. Då förstår jag dig

      Lite sjukt ändå. Konstigt och ser obehagligt ut liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.