Benjamin Ingrossos sommarprat

Först ut av årets sommarvärdar är Benjamin Ingrosso, som på ett fantastiskt öppet och ärligt sätt guidar lyssnaren mellan lilla och stora Benjamin, som tillsammans, slutligen knyter ihop säcken, i den allra sista delen av det här sommarpratet.
Han pratar om en längtan att passa in, samtidigt som han vill hitta sig själv. Var hör han hemma egentligen?
Med pappa, är allt han tagit med sig från sin mamma fel, och med mamma, är allt han gör och som påminner om hans pappa, fel.
Ett avsnitt i sommarpratet som berörde mig lite extra var den del som handlade om en av hans födelsedagar, och vad han önskade sig då.
Det enda han önskade sig var att de skulle sitta ner och äta middag, alla fem. Mamma, pappa, Bianca, Oliver och Benjamin.
Det var allt han ville ha.
Eftersom föräldrarna separerade innan Benjamin föddes så hade han inga egna minnen av dem som en familj, så som syskonen hade. Därför var detta allt han ville ha i present, med förhoppningen att han en dag skulle kunna se tillbaka och återberätta den här stunden med glädje.
Ett familjeminne som för alltid skulle komma att inkludera även honom.

Det här sommarpratet är vemodigt, överraskande och hoppfullt på samma gång och jag måste säga att jag fick en helt annan bild av Benjamin än jag haft tidigare.
Eller helt annan är kanske fel, utan kanske snarare en mer komplett bild är en bättre beskrivning.
Han visar så många fler lager av sig själv än det jag sett tidigare.
Tillsammans med hans medverkan i Så mycket bättre och hans program Benjamins så känns det här radiopratet lite som en releasefest för Benjamin 2.0.
Väl värt att lyssna på!

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tyvärr är jag redan trött på honom eftersom han är med överallt nu. Känns uttjatad och ointressant.

      Är du trött? Ta och vila dig då.

        Hjälper det att vila om man är trött på någon?

        Uttrycket ”trött på xx” betyder inte att man är fysiskt trött och behöver vila/sova. ?

      Jag håller med. Så mätt på wahlgrens men speciellt på de här två barnen…

        Jag kommer med ett fint tips här som man kan använda sig av allt som oftast. Jag skriver det som ett exempel: Greta tycker fotboll är jättesegt och ganska ointressant att titta på. Greta byter kanal när dom visar fotboll på tv. Greta letar inte upp artiklar om fotboll på sociala medier, hon läser en artikel om solrosor bara för att hon gillar just solrosor.
        Greta slår dövörat till när hennes vänner pratar om hur duktiga Ingrossobarnen är inom sina områden……..varför då??? undrar ni. Trumvirvel!!!! För Greta är en normalbegåvad person som vill sig själv väl och således undviker sånt som hon tycker är tråkigt/uselt/löjligt. Greta är en lycklig tjej helt enkelt!!

          Orkade inte ens läsa din kommentar..

            Nä. Men vad säger det om dig då?

            Hoppas du orkade läsa de 3 sista raderna , tror just du skulle må bra av det :-))

    Har du inte hört innan att han önskade en middag med både mamma o pappa i present? Det är välkänt, det har han berättat offentligt tidigare. Han spelade två av sina egna låtar också hehe. Tyckte väl sommarpratet var sådär, man fick inte veta så mycket nytt tycker jag väl inte men helt okej. Känns som att du kände dig tvungen att ge lite beröm efter ditt ”skäll” på honom häromdagen.

    ” Med pappa är allt han tagit med sig från sina mamma fel, och med mamma, är allt han gör och som påminner om hans pappa fel.”

    Jag fattar inte?

      +1

      Hos Pernilla var allt som påminde om Emilio ”fel”. Och tvärtom när han var hos Emilio.

        Okej tack!

          Hur kunde du inte förstå det?

      Hur kan pappan ens tala illa om Pernilla, seriöst? Hon uppfostrade och tog hand om barnen på alla sätt (ekonomiskt, emotionellt etc.) och fick dem att växa upp till att bli de framgångsrika barnen, som de nu har blivit.

      Pappan är ett skämt som var borta hela barnens uppväxt och ändå påpekar att ”med pappa är allt jag tagit med mig från mamma fel”. Åtminstone är mamman ej en misshandlare eller någon som försöker leva på sina barns framgångar med sin nya fru. Sorry not sorry.

      Förstår ej hur barnen konstant ska avguda deras pappa heller för den delen. Det är faktiskt oerhört synd, känns som att han är bra på att övertyga dem om att han minsann är en bra person och att mamman nekade umgänget…

        Ja jag tycker det är jätte tråkigt Pernilla får ta slängar lite då och då från barnen, säger inte dom måste hata Emilio, de är deras pappa MEN Pernilla är den som gjort allt för dom! Hon tog spelningar på små köpcentrum för att få in pengar till sina barn innan hon blev så stor hon är nu. Man kan inte säga emot att Pernilla dragit det tunga lasset och alltid funnits där och Emilio har inte det.

        Fast allt är inte så svart vitt. Min biologiska pappa fanns inte i mitt liv från jag var nyfödd tills jag var 18-19år. Det tog lite tid, men idag avgudar jag honom. Vi har en otroligt fin relation, gör mycket roliga saker tillsammans och han finns alltid där för mig. Och du har ju ingen aning om hur deras relation sett ut under uppväxten, är ju inte som att de aldrig träffats. Man behöver faktiskt inte ta sida när ens föräldrar går igenom saker. De kan känna att de inte accepterar hur han behandlade deras mamma och samtidigt ha egna relationer med sin pappa.

          Att tycka att ens barn ska välja sida till ens egen förmån är att plåga barnen.

          Håller inte helt med. Om min pappa misshandlade min mamma och hotade att mörda henne och hennes familj samt kommande pojkvänner, och sedan flyr landet när det kommer till ytan (dvs. även flytt från sina små barn), då känner jag no mercy. Oavsett hur mycket eller lite vi vet, så vet vi tillräckligt (om man gått igenom dokumenten som lades fram härunder alla bevis inför rätten).

            Då TROR du att du känner no mercy. Dessutom utifrån ditt idag vuxna perspektiv där du påstår dig veta hur du känt som 5-15 åring. Jag fattar att du tror dig själv men jag tror dig inte ?

            Jag reagerade när Benjamin sa att han pappa måste fly från Sverige, för han fick ta all skit från skilsmässan….
            Så hemskt att det är så han framställt det för barnen.

              Har nog ingen betydelse vad pappan sagt och inte sagt utan det är nog barnens upplevelse av hur det gick till.

          Hade aldrig tagit emot min pappa om han hade försvunnit från mitt liv och sedan plötsligt kommit tillbaka.

            Fast det vet du inget om innan det hänt dig. ??‍♀️

              Jo då jag har varit med om samma sak men med en annan familjemedlem.

        Jaaaa! Jag blir så provocerad hur Benjamin och Bianca höjer sin farsa till skyarna. Han är ju definitionen av en o-pappa som bara drar och lämnar sina barn (skiter i dem, flyttar till ett annat land). Verkar vara ett svin på flera plan än det också.

          Ja och han och hans fru lever på hans barns framgångar. Usch.

            Ja och pappas nya fru som öppet snackar skit om mamma?! Så jävla sjukt. Visst, hade kan ha en fantastiskt relation till pappan men att liksom gå emot sin egen mamma måste kännas förjävligt för Pernilla

              De kan*

          Jag blir tokig på det. De behöver inte välja sida, men att försöka framställa sin pappa som lika närvarande och kärleksfull som mamman känns bara löjligt när hela Sverige vet att han var borta under alla de tuffaste åren (lät mamman slita ihjäl sig för att få ihop pengar till de små) och sedan återvänder när dem är äldre och framgångsrika för att leva på deras framgång.

            De har återkommande talat om att deras pappa bott på Mallorca under största delen av deras uppväxt.

              Ehh vad har det med saken att göra?

            Det värsta är inte att han har varit en ’frånvarande’ pappa. Det VÄRSTA är att han är dömd för misshandel mot deras egen mor, och de verkar hålla bättre av sin pappa trots detta. Det är helt sjukt faktiskt. Helt sjukt.

            Man kan vara en frånvarande förälder som ändå är kärleksfull, men i det här fallet är han svart på vitt en skitstövel, mot deras egen mor. Det är faktiskt riktigt hemskt att se hur de avgudar honom trots detta, åtminstone Bianca och Benjamin. Deras äldre storebror vet jag inte riktigt vart han står i frågan eftersom han sällan är med i Wahlgrens Värld.

            Även om han är deras pappa, så är Pernilla deras mamma, och hur tror ni det känns för henne att se sina egna barn höja honom så mycket?!

              Jag tycker era reflektioner är rätt inskränkta om jag ska vara ärlig. De är barn till sina föräldrar och har rätt till sina perspektiv. Pernilla är en oerhört fin och klok person som låter sina barn ha det så varför ojar ni er?

            Exakt så! ?? Barn kommer alltid bara se det bästa i sina föräldrar men om min pappa hade slagit min mamma och bettet sig så som emilio gjort vette tusan om hade höjt min pappa till skyarna och framställt honom som världens bästa pappa.

            Dessutom stör jag ihjäl mig på att Bianca o Benjamin vill ha det till att det är Emilio som är offret och att det var så synd om honom för han fick alla mot sig och var tvungen att lämna landet. SLÅ INTE KVINNOR så får du inte hela Sverige mot dig!!!!

          Fast det är lätt att säga när man står
          Vid sidan om. Jag har varit med om ett liknande scenario med min pappa, man skyddar sig själv på detta sätt. Som vuxen har jag nu barn som jag gärna vill ska ha en morfar och inte behöva berövas från det, trots det som jag genomlidit i min och hans relation. Ingen i livet är svart
          Eller vitt.

        Anja , Det är inget konstigt att barn älskar sin far. Det hade varit märkligt om de inte gjorde det. Relationen med ens förälder är inte som med en bekant. Benjamin blev sedd och fick kärlek av sin far den där första semesterveckan ihop, det glömmer aldrig Benjamin.

          Men det är väl inte det som ifrågasätts, utan denna ständiga ”det finns två sidor av myntet” – retorik där man gång på gång förminskar Pernilla, hennes uppoffringar och upplevelser för att inte såra pappa, som ändå kom tillbaka efter tjugo år. Det är så sjukt respektlöst att göra så mot sin mamma, och till och med offentligt. Alltså kvinnan var med om en rättegång där det kom fram att emilio hade misshandlat henne. Att sen vara själv med barnen, ta hand om dem på alla sätt (tänk bara på den ekonomiska bördan), och sen få höra att det minsann fanns två sidor av myntet av sina barn som man gjort allt för måste vara förjävligt

            Högst sannolikt att det finns två sidor detta mynt.

              Hur kan det finns två mynt av att han drog hon stannade?

              Oavsett vilken sida av myntet vi tittar på, så kan detta inte förnekas:

              https://www.expressen.se/mama/mamaliv/stjarnmammor/jag-har-skyddat-honom-i-hela-mitt-liv/

              Bianca och Benjamin borde läsa artikeln och krama om mamma extra hårt nästa gång. ?

                Nej men låt ungarna ha sin egen bild av sin familj. De älskar såklart sin farsa som uppenbarligen handlat väldigt fel ibland men han har ju gjort bra saker för sina barn också och det har de väl rätt prata högt om? Det är ju deras pappa, inte enbart Pernillas ex. Hon måste inte dela exakt samma bild av pappan som barnen- det vore rätt skevt om det var så.

                Bra Anja att du länkade. Jag har läst den förr och det säger väl det mesta hur hon hade det?

                Hade aldrig läst den tidigare men herregud, är typ i chock. Vilken jävla psykopat emilio är, och herregud vad hon har gått igenom. Fyfan vilken sort att vara med om allt det där och att ens barn senare tar pappas parti. Det är liksom så tragiskt att jag fattar inte.

                Alltså den där artikeln gör mig lika arg varje gång, vilken jävla psykopat han är Emilio. Pernilla är så stark alltså. Var hade hennes barn varit idag utan henne?

                Varför inte ta med i sitt sommarprat att när Benjamin låg i mammas mage så dumpade pappa henne och att Emilio valde att festa på Spy bar istället för att vara med på förlossningen. Father of the year everyone!

                Alla ni som försvarar Emilio i kommentarsfältet, hur mår ni egentligen?

                  Måste göra ett tillägg, har nu lyssnat på sommarpratet och han nämner att hans pappa inte var med på förlossningen. Ville bara förtydliga ?

                  Vad jag tror att ni helt missar är att ingen försvarar Emilio. Vad vi försvarar är hans BARNs rätt att ha en bild av sin far, inte farsan.

            Exakt! Kunde inte sagt det bättre själv!

        Anja hur som helst så går minst två av dem i terapi, så det är bra att de har ekonomi att göra det för det behövs.

          Eh? Your point being…?

            Det talas en hel del om barndomar hos terapeuter.

              Okej tack 🙂

        Håller med! Hans pappa är en skithög som endast är intresserad av hur han kan använda andra människor för att få det han vill ha. De har stulit miljonbelopp från Åsas gamla föräldrar tex, vem gör så?? Vidrig människa. Nu som syskonen B är vuxna, rika och populära och han kan tjäna pengar på dem (och stjäla ifrån dem, han kommer såklart aldrig betala tillbaka miljonerna han ”lånat” av Bianca) passar det plötsligt att vara pappa! Förstår inte hur de ens vill ha med honom att göra efter att han misshandlat deras mamma och inte ställt upp för dem överhuvudtaget när de var barn och behövde en närvarande pappa, men han lär vara en skicklig manipulerare. ?

          Har han lånat miljoner av Bianca?

            Det vill jag också gärna veta !

        Emilio och Åsa Ingrosso utnyttjar Benjamin och Biancas framgång på ett väldigt osmakligt sätt när de lanserar sina luftslott. De kommer förr eller senare dra ner Emilios barn i smutsen. Synd att längtan efter en far kan få dem att låna ut pengar, låna ut sin goodwill, glömma vad som egentligen hänt. Undra när Åsa dyker upp med ett blått öga…
        Ja du Benjamin, jag förstår din längtan, men du borde berätta varför din mamma valde er trygghet framför tillvaro med en jävla narcissist.

      Men det var inte riktigt så, hans pappa reagerade på Benjamins kortklippta hår var detsamma som Pernillas nya kille, medan klanen Wahlgren mobbade honom direkt när han efter en veckas vistelse hos sin far hade lite av sin pappas stil.

        Fast du förstår väl att en person som misshandlat någon i ens egen familj blir äcklig i de andra familjemedlemmarnas ögon? Alltså man hyser sånt agg för personen att man inte vill veta av att hen ens lever. Om det till och med gick så långt att Christina schollin gav emilio en örfil så kan du förstå på vilken nivå hans beteende var. Inte konstigt att de reagerade som de gjorde

          Jag försvar inte Emilio Ingrosso men jag försvarar hans och Pernillas gemensama barns rätt att känna det de känner för sin far.

          Men ge dig Nina. Du har ju uppenbarligen noll erfarenhet av hur barnen växt upp så hur kan du döma deras reaktioner och berätta för dem hur de ska tänka eller vad som är ”normalt” att tänka? Det är helt stört- gå en mil i nåns skor, etc.

          Hur vet du att det var Emilio som fick en örfil? Det finns ju minst en till som inte varit särskilt trevlig mot Pernilla?

        Fast mobbade sa han ju inte. ”En liten emilio” hade morföräldrarna sagt. Och har man sett sin dotter bli misshandlad av den store kanske man inte gillar att se den lille ta efter…

          Mobbning på hög nivå ?

    Är det någon som läst dagens krönika i Aftonbladet av Jonatan Unge? Alltså han skriver rakt ut att man bör undvika invandrare och sätta nackskott i folk som snackar skit om Sverige?! Alltså det här är det konstigaste jag läst på länge, eller vad är det jag inte fattar?

    https://www.aftonbladet.se/a/KyQjlX

      Haha, vad hade han rökt innan han skrev den? Han har kanske för kända föräldrar för att få sparken?

        Få sparken? För att några enstaka inte kan tolka och begripa hans krönika? ?

      Är han inte som vanligt väldigt ironisk? Och driver med de som är besatta av att bevara ”det svenska” typ meningslösa saker som sill på midsommar…?

      Han gör ironi av oss svenskar, men framförallt svenskar som inte beter sig ”svenskt”. Det är det du inte fattar. Han tar upp sak på sak som är typiskt svenskt beteende och skriver ironiskt nackskott efter för att markera mot de som inte beter sig så.
      Den är skriven med humor. Även om jag inte diggar hans sätt att lägga upp en text på, tycker det faller lite platt.

      Jag tror inte du förstår dig på Jonatan Unges sätt att skämta. Hör hans röst i huvudet när jag läser texten för det påminner väldigt mycket om sättet han brukar prata i sina poddar. Tar det inte så bokstavligt och allvarligt, eftersom han inte menar det utan tänker att det är någon form av satir som vanligt

      Det bör vara vad som kallas provokation.
      Man ska inte alltid tolka Jonatan Unges texter bokstavligt.

      Det där med invandrare hade ju inte funkat ensamt, men i texten passar det in. Ingen svensk firar nationaldagen, medans midsommar är helig.

      Jag skrattade när jag läste krönikan, den var rolig. Handlar om att vi sverige fortfarande tror att vi gör allting bäst och är det någon som säjer något emot så blir det dåligt stämning

        Vi Sverige gör allt bäst? Vad skriver du för dumt!?

          Menade att det finns fortfarande en uppfattning att sverige är ledande och vet bäst.

          Finns många som tror att Sverige är överlägset andra länder. Själv valde jag att föda bägge barnen i Spanien (pappan är spansk) och OJ så många kommentarer jag fick kring hur jag vågade göra det utomlands, tänk om något händer och barnen behöver vård vid födseln osv. Många blev rätt så stötta när jag sa att jag inte tror att Sveriges vård på något vis är överlägsen.

      Jonathan unge är ju typ den enda roliga vi har i Sverige.

      Vet någon förresten om hans krönika om diabetiker från tankesmedjan går att hitta någonstans? Har funnits på srs hemsida och Youtube men hittar inte där längre. Vek de sig och tog bort den när diabetikerna rasade?

      Jag har läst den och skrattade högt, han är rolig!

        Skratte också högt, vilket jag gör sällan. ”springa till Nrk och gola” gör man ju inte utan att det blir dåligt stämning.

      Okej kul med svar, jag känner inte till honom sedan tidigare så jag har nog missat hans sarkastiska kännetecken. Men nu förstår jag.

      Ok. Du har ingen humor. Tråkigt för din del.

        Vilket patetiskt svar. Jag sa ju att jag inte förstod men gör det nu. Men såklart att du måste hugga när du inte har bättre för dig

      Hahaha den var ju spot on och jätterolig.

      Men herregud, han skrämtar/ironiserar/parodierar. Det är okej!

    Jag lyssnade och jag tycker att det var mycket modigt av Benjamin att berätta sin historia!

    Tror du missförstått. Tror att han pratar om svenskar i allmänhet som pratar illa om Sverige.

      Det var kommentar till Nina.

    Fint, du har noll koll på sarkasm?

    Jag ger det en trea av fem, svag trea. Det bästa av dom som jag har hört tycker jag nog är Markoolios sommarprat, och jag tyckte också Sofia Wistams och Isabella Löwengrips var väldigt bra och intressant att lyssna på.

      Min favorit är Olof Wretlings sommarprat. Kan lyssna på det hur många gånger som helst.

        Ej hört men Olof är ju för skön alltså haha.

      Bästa sommarpratet är Athena Farrokhzad

      Bästa är Lasse Kronérs? Ola Sernekes gillar jag också och vill minnas att Claes Elfsberg hade ett bra sommarprat för en väldans massa år sen.

    Jag som inte bor i Sverige och därför inte tar in så mycket av dessa kändisbarns karriärer tycker nog att det var en kille som både verkade lillgammal och barnsligt naiv i sitt berättande gjorde det rätt bra.

    Tycker att det är så tråkigt med sommarprat när det är personer som redan har flera plattformar att berätta sin historia på.

    Är inte så intresserad av ännu ett tillfälle att höra om wahlgrens.

    Roligare att höra någon som inte har egen podd, varit gäst hos skavlan, skrivit sin biografi, varit i stjärnorna på slottet/så mycket bättre/renees brygga, har ett eget program osv där de redan berättat sin historia ut och in och upp och ner.

      Håller med, förstår att de vill ha variation och att vissa namn såklart drar lyssnare. Men själv föredrar jag också de som inte redan berättat så mycket. Bäst är också när praten om deras eget liv/specifik upplevelse vävs in i information och reflektioner så att man känner att man lärt sig något, fått nya insikter, inte bara hört en persons livsberättelse.

    Föräldrar som genomgår skilsmässa borde lyssna på detta. Ett praktexempel på hur barn dras mellan sina föräldrar när de ogillar föräldrarnas sidor hos sina barn. Säger du som tex mamma, framför dina barn, dåliga saker om pappa när barnet identifierar sig med pappa kommer barnet dölja eller bli osäker i sina ”pappasidor.”
    Oavsett vad föräldrar tycker om varandra så är de fortfarande föräldrar till sina barn, vilket man oavsett måste sätta i första rummet.

      Eee, håller helt med. Det är tortyr för barnen att skuldbeläggas för att man uttrycker sig på något sätt som påminner om sin antagonist, den andre föräldern.

        Uttryckte mig oklart, jag menar att det är föräldrarna som.är varandras antagonist.

      Håller helt med. Det säger mycket att båda barnen sätter sin pappa så högt efter allt han gjort… Det hade de inte gjort utan anledning. Och den anledningen kan nog framstå som sjukt ologisk för någon som inte varit med det Bianca och Benjamin varit med om utan bara ser det utifrån. Ja, Pernilla verkar vara en bättre förälder än Emilio på alla sätt för oss utomstående, och var nog det också. Men något har gått fel som vi utomstående inte förstår och de är modiga som visar det trots att alla säger emot dem. Hoppas de i framtiden kan berätta det i ord så att vi alla förstår, om de vill förstås.

    Jag älskar det

    Benjamins sommarprat var mycket bra. Det bekräftar vad Bianca talat om vad hon varit med om. Det finns ju de (typ kärringar) som alltid tycker att hon bara är oförskämd mot sin mor. Nu har Benjamin berättat sin historia och då vet vi att det inte är Bianca som bara varit besvärlig.

      Hur kan man finna intresse i den familjen och deras konflikter?

        Har varit med om liknade i min uppväxt, ständigt bråkande föräldrar före under och efter skilsmässan, en far som stack till slut och lämnde oss i en svår situation.

          Samma här. Finner ändå inget intresse i den här familjens bråk. Vet av egen erfarenhet hur erfarenheterna/upplevelserna inom familjen kan variera och att ingen utomstående har en klar och tydlig bild vad som hänt ändå. Knappt ens så att alla i familjen alltid har det.

            Du har så rätt i det sista du sa. Säg att en familj består av sex pers, alla sex kommer att ha totalt olika bild av hur uppväxten var och alla sex kommer att ha iaf lite rätt.

      Hon ÄR oförskämd mot sin mor.

    Jag följde Pernillas blogg från när Benjamin var i typ sju-åtta års åldern och precis som även Bianca har berättat så var inte Pernilla en särskilt närvarande och stöttande mamma. Anledningen till att de hade så dålig ekonomi var att hon spenderade sjukt mycket pengar på shopping och ett jättehus på Liiidingö. Hon fanns aldrig där och såg till att det fungerade i skolan för dem bl a. Har även hört att anledningen till bråken m Emilio var att hon inte tog ansvar hemma utan ramlade in framåt småtimmarna lite lullig efter att hon varit ute med arbetskamraterna efter sina föreställningar. Sen sov hon fram emot lunch dvs brydde sig skit om ungarna kom iväg till skolan.

      Hon kanske inte mådde toppen efter att ha blivit misshandlad och dödshotad?

        Precis. Säga vad man vill, men hon lyckades ändå uppfostra tre otroligt framgångsrika barn som verkar ha sunda värderingar.

      Pernilla har ju själv talat om sitt shopoholic-beteende, så allt slit var ju enbart för att försörja barnen och Benjamin tjänade ju egna pengar som barn.

      Jag är ganska säker på att Pernilla började blogga 2008 eller 2009 så då bör Benjamin ha varit runt tio år, men hon var säkert ute och rumlade ibland och hon hade ju ett shoppingberoende ett tag vilket hon berättat, det är känt. Barnen passades mycket av barnflicka och av sin morfar.

      Varför toginte psppan tag i det då? Med skolan osv.

      Okej hon ramlade in inpå småtimmarna men när hon förlöstes med Benjamin så var pappan på Stureplan? ? ja han är ju bra mycket bättre än henne.

      Oj vad mycket du vet genom att bara läsa en blogg ? patetiskt

      Kanske ytterligare en anledning att vara en närvarande pappa och inte lämna barnen med mamman då. Om hon nu var så hemsk.

      ”har även HÖRT…..” ???

      Hon lyckades ändå uppfostra barnen, vad gjorde deras pappa?

      Varken Bianca eller Benjamin skulle ha haft sina karriärer idag utan sin mamma och hennes släkt.

    Kan inte ens tänka mig känslan att höra som mamma, som nu, när både Benjamin och tidigare Bianca. Båda har uttalat med lire olika ord att dom blivit uppenbart drabbade av det som Benjamin uttryckte i sommarpratet. Att han var ju barnet, men på många sätt var Pernilla själv som ett barn på den tiden. Så han tog på sig ansvar för henne i vissa lägen (spela teater, underhålla för att då var det inga bråk, gråt hemma). Aj aj aj. När barn känner att dom behöver ta vuxenansvar för den vuxna föräldern. Så jäkla sorgligt och osunt.

    Har inte lyssnat ännu. Eftersom hans systers sommarprat häromåret var det, i särklass mest usla prat jag någonsin hört, är jag lite tveksam.

    Läser han också inantill helt utan känsla?

    Så sorgligt det måste vara att som mamma gång på gång få höra hur ens barn som man gett allt till, slitit för och tagit helt eget ansvar för, höjer mannen som misshandlat en och lämnat dem på alla sätt- fysiskt, psykiskt och ekonomiskt, till skyarna.

      Ja. Det är också känslan. Pernilla har skrivit lite stories om att man som förälder måste låta barnen älska även den andra föräldren – men fy vad svårt det måste vara…

        Om man tänker på sina barns bästa, så är det ju bara bra för barnen att ha en bra relation med andre föräldern.

          Jo fast svårt. Om man man skulle bli ett as och behandla mig illa och sen sticka till mallis tror jag att jag skulle ha svårt inte snacka skit om honom inför barnen.

            Alltså jag tycker ändå det kommer med beslutet att skaffa barn. Deras känslor måste få komma först, för de kan inte ta hand om sig själva än. Är man inte vuxen nog att göra det då tar man inte på sig det ansvaret. Så länge han inte skadade barnen finns det absolut ingen anledning att prata illa om honom till barnen, och även då enbart som en förklaring på varför de inte kan umgås med pappa nu och inte som skuldbeläggande.

    Tycker det säger en del att han var 9 innan han var hos pappan… och att en vecka med pappan var lång tid.

      Fast det var första gången han var på Mallorca hos pappan när han var nio. Pappan bodde i Sverige de första åren av Benjamins liv och de träffade pappan någon dag då och då och sov hos honom någon natt då och då så de hade träffats innan alltså. Detta är vad jag hört dem berätta tidigare i alla fall.

        Nej de sov aldrig hos honom när han bodde i Sverige.

    Ingen av ingrosso barnen är ju så värst vuxna. Det kan ju hända att de får en annan syn på föräldraskap och ansvar när de är äldre, och kanske har egna barn. Då kanske det sjunker in lite att man oavsett om man får ett mediedrev mot sig inte tar ansvar om man lämnar sina barn. Alldeles oavsett relationen mellan föräldrarna.

    Modigt att han vågade säga så mycket om sin pappa! Lite kul att varken Emilio eller Åsa har lagt upp något om sommarpratet lol.

      Jag tänkte också på det, undrar vad Pappa Emilio tycker om sommarpratet då han ju inte framställdes så jättebra till en början.

    Snarkning

      Otroligt bra och intressant artikel! Hur kan barnen ens vilja ha en relation med Emilio om de läst detta? Hur kan Åsa vilja leva med en sån, om hon inte är lika hunsad förstås

        Å påstår att P ljuger.

          Självklart gör hon inte det. Men det har inget med ungarnas bild av sin far att göra- han har en annan relation till dem än till Pernilla.

        Men vad är det ni inte fattar? Benjamin och Bianca är Emilios BARN, inte Emilios ex fru.

          Vad menar du, det är väl ingen som tror att Benjamin och Bianca är Emilios exfru?

          Emilio är deras far, som misshandlat och dödshotat deras mamma. Vad är det DU inte fattar?

    Benjamin och Bianca verkar ju avguda sin pappa. Bianca har sagt att det är så synd om honom som fick fly Sverige, att han fick all skit, att det inte bara är han som gjort fel osv.

    Hur är Olivers och Emilios relation?
    Han verkar inte vara med ute och äta med Emilio och Åsa (kanske missat, men ser mest Bianca och Benjamin). Han var ju äldre när allt hände så han minns väl mer och så.

    Har inte lyssnat klart på sommarpratet, något nämns kanske där.

      Personligen tror jag av det jag sett och hört genom Wahlgrens värld att Oliver inte har någon superbra relation till Emilio.

      Bianca har I programmet nämnt att Oliver mer eller mindre är pappan i familjen och att man vänder sig till honom vissa tillfällen.

      Antar pga detta att Oliver fick ta på sig papparollen.

        Tack för svar!

        Tråkigt att han behövt ta på sig papparollen.

    De har lagt att att alla var hemma hos hans o Christina och lyssnade på sommar pratet tillsammans. Hade så gärna velat vara en fluga på väggen för att höra vad som sas efter det….
    Tror inte Pernillas bröder och föräldrar håller med om att Emilio är en fantastisk pappa och att det är han som är offret här.

    Christina berättade i en pod att hon gett någon av Pernilla ex en örfil. Undrar om de var
    Emilio eller Jocke?

      Emilio såklart?

        Inte såklart.

    Både Pernilla och Emilio har ju misslyckats fatalt som föräldrar?! Pernilla har ju inte heller varit ngn mom of the year direkt…visst bättre än att dra men ändå – vilken katastrof!

    Tycka vad man vill om Benjamin och Bianca som lever sina liv i offentligheten och tjänar stora pengar nu… men, förhoppningsvis fattar de flesta att syskonen Wahlgren/Ingrosso (kanske framförallt just de två) gjort det bästa med de förutsättningar de haft under uppväxten. Klankar man ner på deras utbildning bör man se sig själv i spegeln och ta en snabbkurs i svensk historia för det är extremt historielöst att tro att kändisskap automatiskt innebär att man har en gräddfil till ett bättre liv. På samma sätt som att barn till arbetar- eller invandrarföräldrar inte har samma förutsättningar till akademisk framgång och klassresa.

    Jag blev sjukt beskviken att hans sommarprat var på nästan helt samma tema som Biancas (minus bulimi, då)… Och att dom säljer ut sin mamma så mycket, avgudar pappan på ett nästan sjukligt ”medberoende”-aktigt sätt – jag menar, han har ju hotat, misshandlat, varit frånvarande som pappa osv – inte minst missat Benjamins födsel – och nu älskar dom honom… tja… och Pernilla var inte närvarande – nej, va f-n väntar man sig, bli lämnad med 3 barn, pappan drar utomlands osv hon fick väl jobba eller? Och hon shoppade säkert vad skulle hon göra för att döva olyckan. Nej, sjuk känsla får man efter båda deras sommarprat, inte sunt och bra nånstans. Dom gör allt för ett moment of fame om man säger så. Vissa saker passar bäst att stanna i familjen (eller ev. med terapeuten men absolut inte i P1). Dom måtte gotta sig på Sommar i P1 och pressen är väl stor på Oliver nästa år. Gillar det inte alls och tycker synd om Pernilla.

    ”pappa var tvungen att sticka efter all skit han fick vid skilsmässan”.

    Han har alltså inte fattat nåt…
    Jag har lyssnat på både Biancas och Benjamins sommarprat och håller fast vid att det är väldigt synd om Pernilla, fattar inte hur hon står ut med sina barns dyrkande av deras pappa.

      Kanske dags för hennes sommarprat?

    Sorry för bloody uppsats (bara att strunta i att läsa).Men rätt viktigt ämne som prats om här.

    En tanke bara till alla som tkr att det är vidrigt hur B&B kunnat stötta sin pappa och pratat om hur han fick fly landet pga allt och ta hela skulden för nåt som inte bara var hans fel vid skilsmässan osv. Om man som barn, långt innan ens kognitiva förmåga, och frontallob växt klart. Växer upp i dysfunktion, skrik, krossade glas, högljudda bråk med hot och svordomar, och kanske att få se fysiskt våld. Så vet man ofta inget annat än att det blir normaliserat. Och i den normaliseringsprocessen så är det inte lätt att få ihop bilden av en pappa man älskar med saker som inte alls går ihop med trygghet, snällhet, sunda beteenden. Så då rationaliserar man, ursäktar, försöker hitta förklaringar som gör att man inte måste hata, vara arg på, ledsen på sin pappa. Inte sällan tar man då på sig ansvar själv för att vara ”underhållaren” eller ”omhändertagaren” (Benji) för att avväpna det man inte ska kunna förväntas ta ansvar för. Föräldrars toxiska relation, eller att en är förövare och en offer.

    Och om en förälder ovanpå det försökt dölja, och kanske i många år själv bortförklarar den andras våld med ”pappa kan inte rå för att han blir så arg”, psykiska misshandel, svartsjuka osv. Ja då ser ju förstås barnen det med. Och lär sig att ja, tydligen så är pappas beteenden acceptabla ändå, det finns ursäkter som rättfärdigar, för mamma fortsätter ju leva i det med honom, är kvar.

    Och vad händer då när en abusive relation tillslut rinner över som för Pernilla? Det blir anmälan, rättegång, ljudinspelningar med dödshot spelas upp osv. Jo, ett barns, en ungs hjärna kanske inte kan fatta då att nu, nu helt plötsligt ska vi inte ursäkta, förlåta, försöka rationalisera pappas bråkiga sida, våldsamheter vid bråk. Nu är det helt annorlunda, nu säger mamma plötsligt att allt är pappas fel. Att han är en hemsk människa. Det går kanske inte ihop för ett barn då? Så inte sällan tkr de då synd om en förälder som dom av förståeliga skäl, psykiskt, hittat ursäkter för, bortförklaringar åt, för vad är alternativet? Kunna ta in och förstå misshandelsdynamik, dysfunktion som skadat en, som om det nu var så fel, varför har det då pågått så länge utan att den som inte var våldsam tog oss ur den miljön? Barn kan tex inte förstå normaliseringsprocesser, det smygande med psykisk misshandel, trauma bindning till förövare, våldsspiraler. Inte ofta ens det vuxna offret under en nedbrytningsprocess fattar att det just är det som händer ju. Så hur ska barn och unga vuxna barn till en sådan förälder förväntas kunna se allt klart?

    Så visst. Det kan vara lätt att stå utanför och bara tänka, stackars mamman som får ta en del av barnens upprördhet när det var pappan som var den som hotade och vart våldsam. Men barnen har ju likt henne också bundits samman i trauman som med barns hjärnor bearbetat det på barns sätt. Och det är inte ovanligt att i ett skede av bearbetande, faktiskt vara mer arg på sin mamma, som kanske absolut var ett offer för pappas beteende, våld, hot, men för att hon just var kvar i det, och barnen med henne. Och speciellt om pappan stärkt bilden av att ”mamma var faktiskt inte så bra jämt hon heller” samtidigt. Kan man själv som barn, ungdom, inte förväntas förstå mekanismerna bakom som gör att offer stannar i såna miljöer med barn som tar skada av det. Kanske till och med skaffar fler barn med nån som redan varit våldsam mot en tidigare (innan Benjamin). Så då blir man mer arg kanske, besviken på mamma? Innan man kommit längre i sin egen bearbetning eller fått hjälp att förstå dynamik i misshandelsrelationer. Och ibland når man aldrig ens dit, för man klarar eller vill inte ta in att kanske ens ena förälder varit kapabel till vissa beteenden. Och att dom går inte att ursäkta oavsett om mamma var provocerande enligt pappa eller jobbig som pappa sagt. Så hjärnan skyddar en med bortförklaringar, rationaliserande, förflyttande av skuld.

    Lätt att döma och se tydligt utifrån ofta. Är man en del av det dysfunktionella och växt upp i det toxiska. Not so much. Tyvärr. För inte sällan med tid och hjälp, så kan ju många barn till vuxna där en varit offer för abuse och en förövare. Inse att dom lagt allt för mkt skuld på den som egentligen mer varit ett offer för än skyldig till att våldet funnits där. Och det i sig kan vara hemskt att inse som vuxen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.